Orijinalini görmek için tıklayınız : 2015 Typer
600 trafik sigortası
1300 kasko ödüyorum
€ 1.7 imiş o zaman.
Asgari ücrette 318 Milyon, şimdi ise 1.300 Tl yanlışım yoksa, en azından ben elemanlarıma o kadar veriyorum.
Bir asgari ücretli 182 ayda Type-R alabiliormuş 2004'te, şimdi ise 148 ayda alabilir 2016 Type-R'ı.
Bu hesaplamayı neden yaptım bende bilmiyorum bu aralar işler kesat ondan herhalde.
Agi dahilmi :D
mert_can 41
20-07-2016, 14:45
€ 1.7 imiş o zaman.
Asgari ücrette 318 Milyon, şimdi ise 1.300 Tl yanlışım yoksa, en azından ben elemanlarıma o kadar veriyorum.
Bir asgari ücretli 182 ayda Type-R alabiliormuş 2004'te, şimdi ise 148 ayda alabilir 2016 Type-R'ı.
Bu hesaplamayı neden yaptım bende bilmiyorum bu aralar işler kesat ondan herhalde.
13 yılda sizin çalışan taksidi bitirse takside başladığı yaş 33 olsa 46 da biter taksit ilk sahibi amcadan diye 2 katına çakıp çalışanınız işleri devir alabilir :hehe::hehe:
ne mübarek arabaymış.muhasebeci yaptı herkesi :D iyi para gerçekten.
PiscocuK
20-07-2016, 15:07
Emre Bey yoksa ?
yok yok :)
Type r 196 Bin TL Olmuş bide kasko yapayım falan derken 200 Bin TL
Vay vay acayip para..
İyiydi makuldu 160 lı rakamlar konuşulurken..
Bu fiyatlardan sonra ilk serilerin 2.el fiyatları ne olacak acaba orası da mehçul (:
180 leri görür heralde
Bu fiyatlardan sonra ilk serilerin 2.el fiyatları ne olacak acaba orası da mehçul (:
180 leri görür heralde
:D bende var bi tane satılık suan 165bin TL daha 1400 km de 2015ler bittiği gün 180 yalan yok :)
147.000 tl ye 2 aydır satılmayı bekleyende var ama 3000 km de hatasız.
acelemiz yok üstü toz bağladı garajda duruyor.
58.000 euro + 1776 tl yani 196 bin TL dendiğine bakmayın.
Liste fiyatları farklı, dip fiyatları farklı
her bayinin dip fiyatları aynıdır. en fazla 1-2 bin tl oynar.
o da ithal tarihine göre değişir, renge vb göre değil
Dip fiyatı araştırmadım ama 175-180 arası bi rakama 2016 alınabilir.
sıfır 2016'ların seri satılmaya başlaması 1 sene sonra olacaktır.
cunku su an tr genelinde 1-2 tane daha sıfır 2015 kalmış olması lazım
önce onlar alıcı bulduktan sonra 2016 lara sıra gelir.
onun da öncesinde geçen hafta 9 tane FK2 ilanı vardı, şimdi 4 tane kalmış.
sanırım bayagı seri satışlar oldu.
ayrıca 150 liranın biraz altına boyasız 3-5-10 bin de arabalar ilanda var.
insanlar 175-180 lira verecegine, 25-30 bin daha azını veririm altı üstü 3-5 bin de arabaya bineyim diyecekler
piyasası ilerleyen aylarda değişiklik gösterebilir. su an 50 tane civarı 2015 satıldı diyorlar
30 tane civarıda 2016 varmış cogu gümrükte olmak üzere.
2016 nin maliyeti cidden cok fazla. tamamının bayiler aracılıgı ile satılması 18-20 ayı bulabilir
Gunes G.
20-07-2016, 16:41
€ 1.7 imiş o zaman.
Euro'dan bakmak daha mantikli, sapik gibi enflasyon olan ulkelerin para birimleriyle hesap yapinca durum yanlis anlasiliyor.
33.000euro imis 2004'te, 58.000 euro olmus 2016'da.
Arada var 25.000 euro, ya da %70 civari bir artis var diyeyim fiyatinda.
E insaf. Benim gelirim %70 filan artmadi ki giderimin artmasina okey olayim.
Gun gectikce fakirlesiyoruz ve fakirlestiriliyoruz. Birileri de zenginlesiyor ve zenginlestiriliyor.
Bakin gecmedigimiz kopruye hergun para veriyoruz mesela, ya da kullanmadigimiz elektrige ayni sekilde.
Neyse diyecek cok sey var ama gereksiz ve faydasiz.
Euro'dan bakmak daha mantikli, sapik gibi enflasyon olan ulkelerin para birimleriyle hesap yapinca durum yanlis anlasiliyor.
33.000euro imis 2004'te, 58.000 euro olmus 2016'da.
Arada var 25.000 euro, ya da %70 civari bir artis var diyeyim fiyatinda.
E insaf. Benim gelirim %70 filan artmadi ki giderimin artmasina okey olayim.
Gun gectikce fakirlesiyoruz ve fakirlestiriliyoruz. Birileri de zenginlesiyor ve zenginlestiriliyor.
Bakin gecmedigimiz kopruye hergun para veriyoruz mesela, ya da kullanmadigimiz elektrige ayni sekilde.
Neyse diyecek cok sey var ama gereksiz ve faydasiz.
hocam defalarca tartışıldı bu konular. cok kez matematigi yapıldı
2004'te gelen typer, ep3 canımız unutamadıgımızdır, o ayrı.
ama sadece düz gitsin, düz yolda seri ivmelenmeden baska ozellıgı yoktu
bugun civic HB'nin yani fk2'nin boşu 75-80 lira satılıyor.
eğer FN2 nin biraz daha kasa şekil değiştirmişi şeklinde gelseydi 100 lirayı hakederdi
ama o şekilde gelmedigi üzerinde fazlaca pahalı parça oldugundan 125-130 lira gibi hakedecek bi rakam hesaplandı fk2 için
zaten ÖTV'si %90 değil de diğer normal araçlar gibi %60 olsaydı, o paralardan satılacaktı.
71 milyar ARAÇ FİYATI
63 MİLYAR %90 ÖTV
24 MİLYAR KDV
fiyatı bu şekilde 2015 in
bizim ülkemizde işte vergiler şöyle yüksek, böyle yüksek, soyuluyoruz gibi söylemler de bu araba için geride kaldı.
Avrupa'nın ülkesinden ülkesine vergilendirmeye göre 35.000 euro ila 45.000 euro arası değişmekte.
eskisi gibi avrupa ile aramızda 2.5 katlık bi indirim sözkonusu degil bu aract :)
hocam defalarca tartışıldı bu konular. cok kez matematigi yapıldı
2004'te gelen typer, ep3 canımız unutamadıgımızdır, o ayrı.
ama sadece düz gitsin, düz yolda seri ivmelenmeden baska ozellıgı yoktu
bugun civic HB'nin yani fk2'nin boşu 75-80 lira satılıyor.
eğer FN2 nin biraz daha kasa şekil değiştirmişi şeklinde gelseydi 100 lirayı hakederdi
ama o şekilde gelmedigi üzerinde fazlaca pahalı parça oldugundan 125-130 lira gibi hakedecek bi rakam hesaplandı fk2 için
zaten ÖTV'si %90 değil de diğer normal araçlar gibi %60 olsaydı, o paralardan satılacaktı.
Şöyle özetliyim ben olayı,
O günkü dolar kuru ile 25.11.2005'te arabayı 26bin $ a aldık (Corolla D4D), bugün aynı para 78 bin TL yapıyor. Fakat benim aracın halefi gün şartlarında 85 bin TL. Ben hala aldığım paraya (35bin TL) satabiliyorum arabayı.
PiscocuK
20-07-2016, 18:14
iki tane maviye niyetlendik bayide bende inat edince olmadı.Can saolsun ilgilendi yardımcı oldu bugün işlemlerini bitirdik mavimize kavuşucaz derken akşam 6 gibi kötü haberle yıkıldık.Belli ki kaderimizde beyaz varmış kırmızıyı ve siyahı hiç düşünmüyordum mavi beyaz kırmızı siyah diye sınıflandırmıştım
Nasipten öte köy yok kısmetse cuma günü teslim alacağız aracımızı
nicosaint82
20-07-2016, 18:32
Arkadaşlar 58.000 euro falan göstermelik,,ciddi müşteri olunca fiyatı 175 e indirdiler.
Bakmayin rakamlara,2.elde bu kadar arac varken kimse almaz ki ortalim toz duman,kim ne alicak?
Yarin ne olucagi belli degil,2-3 ayndaha sis dumanin dagilmasi gerek...
iki tane maviye niyetlendik bayide bende inat edince olmadı.Can saolsun ilgilendi yardımcı oldu bugün işlemlerini bitirdik mavimize kavuşucaz derken akşam 6 gibi kötü haberle yıkıldık.Belli ki kaderimizde beyaz varmış kırmızıyı ve siyahı hiç düşünmüyordum mavi beyaz kırmızı siyah diye sınıflandırmıştım
Hayırlı olsun diyelim şimdiden Emre abi.
Sen stock binmezsin :)
scorpion
20-07-2016, 21:24
sizin sigortalar kaskolar ne güzel çıkmış öyle yaa, ben sırf trafik sigortasına 1700 lira verdim :( kasko 4000 falan çıkıyordu eski aracın kaskosunu aktardım o da eylülde dolacak bakalım bu sefer ne çıkacak kasko.
scorpion
20-07-2016, 21:25
PiscocuK
hayırlı olsun, bence beyaz renk maviden daha iyi.
PiscocuK
20-07-2016, 22:07
Tesekkurler benimde kasko sigorta fiyatlari neredeyse boyle totalde 5 civari
:D bende var bi tane satılık suan 165bin TL daha 1400 km de 2015ler bittiği gün 180 yalan yok :)
Sen bayiden sifir 2015 icin bir rakam al bence :)
kötü haber mi?? bence çokta iiyi olmuş fk2 favori rengim beyaz...mavi dıştan iyi güzelde o kapıyı açıyorsun koltuklar kırmızı vs. kenarlar mavi çok iğrenç bir görüntüsü oluyor...kırmızı ve siyah sırıtmıyor fakat mavi çok kötü...velhasıl hayırlı olsun kazasız belasız...
euro dolar çıldırmış piyasa ne olduğu belli değil önemli bir sebebi yoksa araba satışı yapmak zarardan başka birşey olmaz.
abi hayırlı uğurlu olsun beyaz güzel olur .
o değilde 6 aylık vergisi 1386 TL imiş.
Yıllık 2772 TL yapar.
günlük ise 7.6 TL yapar.
:(
free-hifi
21-07-2016, 15:24
Polo slim den 10 kuruş fazla tekel 2000 den 40 kuruş az sigarayı bırakırsın hem sağlığına da fayfası olur ;)
Sen bayiden sifir 2015 icin bir rakam al bence :)
:) sende döviz kurlarına bi bak ;)
PiscocuK
21-07-2016, 16:21
Niye siz bayiden fazlamı vergi ödüyorsunuz?Ben aracımı yarın, sıfır km ve sizin fiyatınızdan ucuz alıyorum.
PiscocuK
21-07-2016, 16:22
Yıllık 2772 TL yapar.
günlük ise 7.6 TL yapar.
rx8 231 TL olarak ödemiştim :D
Aslan kardesim, cok bilmis kardesim... bugun aldik bayiden sifir 2015 beyaz... 160 bin tl...
Hayallerde yasiyorsun...
öncelikle hayırlı olsun diyelim. 1 tanede daha azaldı 2015 ler seneye dolar euro kuru ne olur bilmem ama aldığınız Type R ı 160 dan ucuza satmayacaksan boşuna yorum yazma güzel kardeşim :)
öncelikle hayırlı olsun diyelim. 1 tanede daha azaldı 2015 ler seneye dolar euro kuru ne olur bilmem ama aldığınız Type R ı 160 dan ucuza satmayacaksan boşuna yorum yazma güzel kardeşim :)
Kapagi sik hava kacmasin
Yıllık 2772 TL yapar.
günlük ise 7.6 TL yapar.
saatlik 31 kuruş civarına geliyor, böyle düşününce fk2 typer 'a bindiğini düşününce mutlu olabilirsin bence :D
Buda belgesi olsun... RSC kardes sen 165 istemeye devam...
http://img506.yukle.tc/images/1628PicsArt_07-21-053308.jpg.jpg
SametYkn
21-07-2016, 17:00
Bile bile 15 k zarar etme 2015 modeller de bitmek üzere zaten :)
kelalper
21-07-2016, 17:02
montaj demesin :D
SametYkn
21-07-2016, 17:03
Fotoşok :)
Bir zenginin malı züğürdün çenesini yorar adlı çalışmada yine beraberiz.
Vergi üzerinden alınan vergiye sinir olduğum için hesaplayayım dedim. Yazık ya. ÖTV de % 90 Nedir arkadaş yuh.
Sağdaki hesaplama KDV'nin araç bedeli üzerinden hesaplanmasına dayanmaktadır.
Ayrıca hayırlı olsun. 0 km 160 iken 2. el 165'e satıyor olmak ayrıca ilginç. (Mal adamın neticede)
http://i.hizliresim.com/EJjJNv.jpg (http://hizliresim.com/EJjJNv)
Bizimkinde 3 binlik fayans, pardon seramik yok ondan bu rakam ;)
Şu vergileri gördükçe defolup gitmek istiyorum bu ülkeden.
free-hifi
21-07-2016, 17:12
Bir zenginin malı züğürdün çenesini yorar adlı çalışmada yine beraberiz.
Vergi üzerinden alınan vergiye sinir olduğum için hesaplayayım dedim. Yazık ya. ÖTV de % 90 Nedir arkadaş yuh.
Sağdaki hesaplama KDV'nin araç bedeli üzerinden hesaplanmasına dayanmaktadır.
Ayrıca hayırlı olsun. 0 km 160 iken 2. el 165'e satıyor olmak ayrıca ilginç. (Mal adamın neticede)
http://i.hizliresim.com/EJjJNv.jpg (http://hizliresim.com/EJjJNv)
otv ekleyip de otv nin kdv sini almak hangi levelde bir ortam çocukluğu.. düşünün işte
kelalper
21-07-2016, 17:17
Bizimkinde 3 binlik fayans, pardon seramik yok ondan bu rakam ;)
Seramiğin en pahalısı detailboxta satılıo işte modesta. o bile 800 lira.
hayırlı olsun, Can satmış arabayı, fotoşok olmaz :)
free-hifi
21-07-2016, 17:22
Bir arkadaş mavi arıyor bayilerde kalmamış seramiği düş kaça bırakırsın seramikle işimiz olmaz bizim.
Seramiğin en pahalısı detailboxta satılıo işte modesta. o bile 800 lira.
Kendimiz surmiycezya 2200 tl iscilik var :)
PiscocuK
21-07-2016, 17:28
Bir arkadaş mavi arıyor bayilerde kalmamış seramiği düş kaça bırakırsın seramikle işimiz olmaz bizim.
yazmim dedim ama dayanamadım yine
sen şartları zorlamışsın böyle bir talep varsa 170
Kendimiz surmiycezya 2200 tl iscilik var :)
sana 1 kutu yetmez 3 kutudur o :) 3x800+2200. Sar bana
m2 30 liradan yapacak ustalarımız var.porselen seramik , fayans, granit farketmez.
free-hifi
21-07-2016, 17:30
m2 30 liradan yapacak ustalarımız var.porselen seramik , fayans, granit farketmez.
çizilmeme garantili yapıyor mu?
Araba benim değil ciddi düşünüyorsan arkadaşamin telefonu vereyim forumdan gördüm de ilanı yapar biseyler
dunya uzeibde tek az cızılebilen madde sanırım elmas.
biz fayans yaparız kardesim cizilmeme fln bizim işimiz değil o.
free-hifi
21-07-2016, 17:39
dunya uzeibde tek az cızılebilen madde sanırım elmas.
biz fayans yaparız kardesim cizilmeme fln bizim işimiz değil o.
İstasyonda bu işleri yaptırdığımız Mermerci İbrahim Usta var fayans işlerinede bakıyor oyle bir durumda işçilik bedavaya getiririm
free-hifi
21-07-2016, 17:41
Araba benim değil ciddi düşünüyorsan arkadaşamin telefonu vereyim forumdan gördüm de ilanı yapar biseyler
Seramik sökülecek mi düşecek mi eğer yapmayacaksa boşuna muhattap olmayalım
STP kardeş 2.el piyasa denetleme kurul başkanı misin:) niye bu kadar dert ettin ki bu işi boşver kasma bu kadar:) 3 kuruşluk dünya deymez
STP kardeş 2.el piyasa denetleme kurul başkanı misin:) niye bu kadar dert ettin ki bu işi boşver kasma bu kadar:) 3 kuruşluk dünya deymez
Tatli su kurnazlari ve yancilara bayilirim :)
İstasyonda bu işleri yaptırdığımız Mermerci İbrahim Usta var fayans işlerinede bakıyor oyle bir durumda işçilik bedavaya getiririm
Kendi ustan varsa bilemem ama yoksa yardimci oluruz herturlu.self leveling ,fayans , alci , boya , ahsap herturlu dekorasyon hizmetimiz vardir.bagaj havuzuna deck fln istersen onuda yapariz.kolay gelsin.
Yaw arkadaş bu nedir ya arabanın seramiği bile 3-5 sayfalık yazı yazdırıyor :) Lanet olası tayparcılar :)
herkes istediği fiyatı ister neden uzatıyorsunuz ki alıcı memnun satıcı memnunsa araya girmeye gerek yok.
Hayırlı olsun arabanız stock olarak binemezsiniz sizi üzer eşek ile at arasındaki fark kadar değişiklik oluyor.
PiscocuK
22-07-2016, 10:14
herkes istediği fiyatı ister neden uzatıyorsunuz ki alıcı memnun satıcı memnunsa araya girmeye gerek yok.
Hayırlı olsun arabanız stock olarak binemezsiniz sizi üzer eşek ile at arasındaki fark kadar değişiklik oluyor.
Teşekkürler.Niteyimiz stok olarak binmek neden üzsün.Bence yeterli gelir üzerindeki güç ve ekipman
önümüzdeki yıllar tabi ki değişiklikler olur
dragon07
22-07-2016, 10:38
yok seramik yok sigorta tam anlamıyla züğürt işi
_muhaRRem
22-07-2016, 11:35
120-130 rakamlarına gelirse bakıcam :)
Biz burda Vatan Millet derdinde Demokrası duruşunda (tabi mesai sonrası)
Siz Tayyar derdinde hıımmına
Şu vergileri gördükçe defolup gitmek istiyorum bu ülkeden.
Gerçekten öyle... Araç bedeli 70 bin tle 90 bin vergi var... bir tanede devlete alıyoruz...
Teşekkürler.Niteyimiz stok olarak binmek neden üzsün.Bence yeterli gelir üzerindeki güç ve ekipman
önümüzdeki yıllar tabi ki değişiklikler olur
Birgün yazılım yaptırırsanız hak vericeksiniz tekrardan kazasız belasız kullanın
PiscocuK
22-07-2016, 13:29
Birgün yazılım yaptırırsanız hak vericeksiniz tekrardan kazasız belasız kullanın
Amin cümlemiz kazasız belasız kullanalım
Yazılım ve diğer extralara gelince kesinlikle katılıyorum ama şuan için bir değişiklik düşünmüyorum önümüzdeki yaz için farklı şeyler mutlaka olur
free-hifi
23-07-2016, 13:09
Araç Bizdedir Sıkıntı Yok :)
http://i.hizliresim.com/X45JX0.jpg
Emre ciğim tekrardan hayırlı uğurlu olsun
Kazasız belasız cezasız kullanman dileğiyle.
4.18 konusuna da yazmistim emre abi sen eski gazcılardansın typer alirsin kesin diye. Haklı cıktım :)
Tekrar hayirli olsun bol bol fotoğraflarını bekliyoruz kesene bereket maşallah.
Emre hayırlı olsun kardeşim
Allah kaza bela göstermesin
Bana sözün var arabaya stock bineceksin :D
hayırlı olsun kardeşim...kuzenimde yazılım cooler egz. vs var...ondan inip benimkine binince gerçekten eşek at muhabbeti oluyor ...o yüzden ahk katılıyorum..:D
PiscocuK
25-07-2016, 08:09
4.18 konusuna da yazmistim emre abi sen eski gazcılardansın typer alirsin kesin diye. Haklı cıktım :)
Tekrar hayirli olsun bol bol fotoğraflarını bekliyoruz kesene bereket maşallah.
Emre hayırlı olsun kardeşim
Allah kaza bela göstermesin
Bana sözün var arabaya stock bineceksin :D
hayırlı olsun kardeşim...kuzenimde yazılım cooler egz. vs var...ondan inip benimkine binince gerçekten eşek at muhabbeti oluyor ...o yüzden ahk katılıyorum..:D
tek tek herkese teşekkürler
uzun zaman olmuş bu tarz bir araç kullanmayalı.1000 km yi doldurmaya çalışıyorum çok güzel tork var arabada kendimce +/- yönlerini değerlendiriyorum keşke dediğim bir kaç özellik var hepsini araç fotoları paylaşırken yazmayı düşünüyorum
KA®ANLIK
25-07-2016, 09:00
Hacım bir hayırlı olsun da burdan gelsin :) PiscocuK
tek tek herkese teşekkürler
uzun zaman olmuş bu tarz bir araç kullanmayalı.1000 km yi doldurmaya çalışıyorum çok güzel tork var arabada kendimce +/- yönlerini değerlendiriyorum keşke dediğim bir kaç özellik var hepsini araç fotoları paylaşırken yazmayı düşünüyorum
Maşallah kazasız belasız, aracı dün sabah başakşehir ağaoğlunda gordum sanki doğru muyum?
PiscocuK
25-07-2016, 09:41
Hacım bir hayırlı olsun da burdan gelsin :) PiscocuK
Maşallah kazasız belasız, aracı dün sabah başakşehir ağaoğlunda gordum sanki doğru muyum?
Hayırlı olsun abi
Teşekkürler arkadaşlar
Doğru dün öğle saatlerine doğru ve akşam saatlerinde geldim oraya
1000 km yi doldurmaya çalışıyorum :)
Teşekkürler arkadaşlar
Doğru dün öğle saatlerine doğru ve akşam saatlerinde geldim oraya
1000 km yi doldurmaya çalışıyorum :)
Ben de vespayla geçtim yanınızdan, sitede ilk defa fk2 type r gordum o yuzden dikkatli bakmıştım, tekrardan kazasız belasız sürüşler dilerim.
1000 km bakımında herkes yağ değişir ya da değişin diyor
ben 1000 km kontrolüne gittim herhangi bi yag degisimi olmadı
oradaki usta, gelen bilgilere göre ilk 10 bin km fabrika yagı kalıcak dedi
ben ise 5 bin de bir değiştirme taraftarıyım
Sakin ve kuralina uygun rodajdan sonra siki gazlanma sonrasi(bir iki tane top speed den bahsetmiyorum)(pist en iyisi) yag degisimi cok cok iyi olur...
PiscocuK
25-07-2016, 10:54
ben kendimce ufak sorunlar buldum oyüzden 1000 kmyi zorluyorum şuan için.Bir an önce gerekli kontrolleri yapılsın normal kullanıma geçeceğim zaten.İşe falan motorla geliyordum yol olsun diye arabayla geliyorum.10,000 KM yi 1 yılda mümkün değil yapamam tatilleride hesaba katarsa ortalama 2 senede yaparım gibi 10-12 km arası
ONUR1000RR
25-07-2016, 11:05
Hayırlısı olsun ...
1000 km bakımında herkes yağ değişir ya da değişin diyor
ben 1000 km kontrolüne gittim herhangi bi yag degisimi olmadı
oradaki usta, gelen bilgilere göre ilk 10 bin km fabrika yagı kalıcak dedi
ben ise 5 bin de bir değiştirme taraftarıyım
fabrika ısrarla değiştirmeyin diyor ben zorlayarak 7-8 binde anca değiştirtebildim. İlk konan yağın özel olduğundan bahsediyorlar.
ONUR1000RR
25-07-2016, 13:31
fabrika ısrarla değiştirmeyin diyor ben zorlayarak 7-8 binde anca değiştirtebildim. İlk konan yağın özel olduğundan bahsediyorlar.
5000km de motul koyup ısıya bakıcam merak ediyorum farklılık olacak mı 0-20 300v getirttim :)
Kitapcikda ne yaziyor?
hiç okumadım fakat 1000km ve 5000km de çok savaş verdim değiştirmediler 7-8 bin gibi artık dirençleri kırıldı değiştirebildim. Ben 3000 km civarlarında yağ değiştiririm her aracımda.
5000km de motul koyup ısıya bakıcam merak ediyorum farklılık olacak mı 0-20 300v getirttim :)
Motulu önceden bikaç arabamda denedim sıcaklıkla ilgili bi faydasını görmedim. Ah bi kırmızı intake olsa herşey çok güzel olucak :) ;)
onursumer
25-07-2016, 14:24
nasıl ozel bir yağki bu , sonradan temin edilemiyormuymuş merak ettim valla :D
Biriniz kitapcigi okusa?
Eminim Hinda birseyler yazmistir bununla alakali...
0-20? fazla ince değil mi? orjinali ne diyor?
orijinal yağı da ince type r'ın.
Orijinalide 0-20 galiba Baybars abi. Motulde benim daha önceki tespitim şu ya performanslı kullanımda yüksek ısılara daha geç geliyor. Faydası olabilir bence 300v nin Onur denedikten sonra yazar illaki.
Kitapcik okumadan aracin limitleri zorlanmaz ki yahu...
Hani bilindik bir arac olsa anlarim ama yeni cikmis bir model...
Neyse birileri okuyup yazar...
Konu başlığı da fk2 tayyar olsa artık. ***** 16 ları da gelmeye başlamış. :soru:
hayırlı olsun... PiscocuK
PiscocuK
26-07-2016, 08:13
hayırlı olsun... PiscocuK
teşekkürler EwReN
profil resmini atabilirmisin? kırmızı detaylar çok güzel duruyor
Kitapcik okumadan aracin limitleri zorlanmaz ki yahu...
Hani bilindik bir arac olsa anlarim ama yeni cikmis bir model...
Neyse birileri okuyup yazar...
kitapçıkda neye bakıcaz? 10k km'den önce yağ değiştirmek sakıncalı veya fabrikadan özel yağ ile geliyor yazmıyor. Kitapçık değil servis bültenleri var; mesela civic 0-20 kullanırken tayyar için başka tür 0-20 kullanımı yapılıyor.
Rodaj bolumu kesin vardir...
Yag degisimini sormuyorum.
Tum spor araclarimda kisa yada uzun rodaj bolumu hep vardi...
1000KM rodaj yapın diye yazıyor
teşekkürler EwReN
profil resmini atabilirmisin? kırmızı detaylar çok güzel duruyor
buyur dostum... PiscocuK
http://i.hizliresim.com/kvmQ8q.jpg
http://i.hizliresim.com/pPlANr.jpg
PiscocuK
26-07-2016, 12:31
maşallah çok güzel duruyor:icon_tup:
jantlardaki kırmızı şeritler ilk defa gözüme güzel geldi bu şekilde, maaşallah
maşallah çok güzel duruyor:icon_tup:
jantlardaki kırmızı şeritler ilk defa gözüme güzel geldi bu şekilde, maaşallah
Amin arkadaşlar teşekkür ederim.
Beyazı kanlı canlı görmedim hiç.Resimler efektli sanıyorum,yoksa kirli beyaz mı aracın orjinali.
Çok iyi ama maşallah (:
Beyazı kanlı canlı görmedim hiç.Resimler efektli sanıyorum,yoksa kirli beyaz mı aracın orjinali.
Çok iyi ama maşallah (:
üstteki resimde oynama yok ama alttaki resimde biraz var. hafif kirli beyaz gibi zaten renk.
Bu kadar basit yazmaz. 1000km rodaj yapin. İyi gunler dileriz.
NakkaSss
26-07-2016, 13:08
Maşallah kirli beyazında ayrı bir sadeliği var kırmızılarla tamamlamış kendisini araç. Kazasız belasız çok güzel.
Yukarida ki fotodaki kirmizi ayrintilar standart degil,dogru mu?
Yakismis bu araca..
Buarada resmin ham halini atarmisiniz?
Yukarida ki fotodaki kirmizi ayrintilar standart degil,dogru mu?
Yakismis bu araca..
Buarada resmin ham halini atarmisiniz?
hayır standart değil. sadece jantlarda ki kırmızı çemberler standart.
resmin ham hali bu şekilde.
http://i.hizliresim.com/X4mR26.jpg
ONUR1000RR
26-07-2016, 13:59
Aracı 1000km zorlamadan kullanınız :)
Cidden guzel olmus... Eylul de alayim diyorum ama pist ucreti sagolsun adam open cinsden...
Murat abi vallahi güldürdün :D .İzninle imza yapiyim ben bu cümleyi.
http://img506.yukle.tc/images/5094IMAG0460_1.jpg PiscocuK
dragon07
26-07-2016, 19:28
Motulu önceden bikaç arabamda denedim sıcaklıkla ilgili bi faydasını görmedim. Ah bi kırmızı intake olsa herşey çok güzel olucak :) ;)
motul yağın hangi serisini kullandınız acaba ?
polo gti'da yaklasık 10-15derecelik fark gördük 10larca araçta test ettik 300v serisini :) x clean alıp fayda beklemek yanlış olur
hayır standart değil. sadece jantlarda ki kırmızı çemberler standart.
resmin ham hali bu şekilde.
http://i.hizliresim.com/X4mR26.jpg
MaşAllah kırmızı ayrıntılar çok çok güzelleştirmiş beyaz fk2 yi. Bu arada 300v yağın maksimum ısıya gelme süresini uzatıyor atıyorum 10 dakikada 130 derece olacaksa yağ 13-14 dakikada oluyor gibi.
Orijinalide 0-20 galiba Baybars abi. Motulde benim daha önceki tespitim şu ya performanslı kullanımda yüksek ısılara daha geç geliyor. Faydası olabilir bence 300v nin Onur denedikten sonra yazar illaki.
Evet baktım fabrika 0W20 demiş. Japon arkadaşlar 1 mikron mertebesinde toleranslı blok yapıyor tabi. Camaro'ya 20-50 Shell Rotella koyuyorum misal, kompresyon anca düzeliyor :) Pistonla blok arasına 13 14 anahtar girer.
300V konusu ise biraz değişik. Okudum okudum fazla racing kılıklı bir yağ gibi geldiydi. Ben günlük de kullandığımdan, emmeye de gelsin gömmeye de diyip Çupraya normal 5-40 Motul aldıydım, hoş o da rafta duruyor hala. 50 sayfa teknik veri print edip vizkozite eğrilerini çizip, nihayetinde normaline karar vermem de pek saçma geldi şimdi de neyse :)
Bu araba işi pek zor yahu. İşten gelip evde oku allah oku, o forum senin bu sayfa benim çalış babam çalış. dışarıdan üniversite bitiriyor gibi.
Black_Eagle
26-07-2016, 20:13
Mavisi fazla yok ama bence çok yakışıklı.
Honda Civic Type R 2.0T Stage 2 by BR-Performance - YouTube (https://youtu.be/nnl90yDZGEw)
motul yağın hangi serisini kullandınız acaba ?
polo gti'da yaklasık 10-15derecelik fark gördük 10larca araçta test ettik 300v serisini :) x clean alıp fayda beklemek yanlış olur
300v serisini kullandım.
http://img506.yukle.tc/images/5094IMAG0460_1.jpg PiscocuK
hayırlı olsun :) STP PiscocuK
hayırlı olsun :) STP PiscocuK
Eyvallah :)
PiscocuK
28-07-2016, 07:09
Tesekkurlerimizi sunariz can bey :) can2k
mavi fk2 type-rı dışardan seyredeceksin kapısını açmayacaksın...:D kırmızı koltuklar beyaz kırmızı siyah arabada güzel duruyor ama maviyle uyumu iğrenç...
Rockford
28-07-2016, 07:41
Mavide ici duz siyah satsalar baya tutar aslinda ama mavi ici kirmizi cidden iyi durmuyo.
Gerci ayni kombinasyonla bmw 3 serisi 50.yil mi ne bi versiyonu vardi epey satmis kimsede sikayet etmiyor :)
2 renk kombinasyon daha iyi işte. Dışarıdan maviye içeriden kırmızıya doyarsınız.
camlar filmlendimi iç dış uyumsuzluğu da giderilmiş olur :)
Mavide ici duz siyah satsalar baya tutar aslinda ama mavi ici kirmizi cidden iyi durmuyo.
Gerci ayni kombinasyonla bmw 3 serisi 50.yil mi ne bi versiyonu vardi epey satmis kimsede sikayet etmiyor :)
40. Yıl edition. Superman diyorlar o kombinasyona :) dış estoril iç kırmızı dakota
bence mavi renk kötü değil.
ben şahsen beyazdan sonra mavi rengi tercih ederdim.
zevk renk meselesi olsa gerek.
dendigi gibi, maviye kırmızı koltuklar biraz abes.
ama Mavi seçenegim olsaydı Onu alırdım
zaten bayilerde ilk mavileri sattılar .d
En güzel renk seçeneği füme olandı onuda getirmediler ne hikmetse.
Kırmızı ve mavi bence çok güzel ama füme gelseydi keşke...
Bence de en güzel renk füme. Bildiğin mermiye teker koymuşlar gibi duruyor :D
http://i.hizliresim.com/1dQraj.jpg
not: kılıfları söktüm vurmayın .d
http://i.hizliresim.com/L3VE8o.jpg
http://i.hizliresim.com/6nA8b0.jpg
ne varsa ön çamurluklarla spoiler de var
var da, herkes arabayı sonradan tuning yapılmış bi araba zannediyo.
fabrikadan böyle çıktıgını duyunca şaşırıyorlar
PiscocuK
29-07-2016, 11:42
var da, herkes arabayı sonradan tuning yapılmış bi araba zannediyo.
fabrikadan böyle çıktıgını duyunca şaşırıyorlar
evet bende inandıramıyorum :)
babamdan ilk fırçamı öyle yedim :) arabayı almadan kuyrukmu alıp taktın demek oldu :) başka bir aile dostumuzda çok güzel yapmışsın arabyı dedi :)
fabrikadan böyle çıktı diyip broşur verince yırttım :)
SametYkn
29-07-2016, 12:37
Hareket halinde video oynatma işleminin çözümü nedir bir parça mı ekleniyor sökülüyor mu bilen biri var ise yardımcı olabilir mi?
Hareket halinde video oynatma işleminin çözümü nedir bir parça mı ekleniyor sökülüyor mu bilen biri var ise yardımcı olabilir mi?
Teyp sökülerek arkasıındaki soketten el freni tetiği iptal edildiğinde hareket halinde bideo izliyebiliesiniz.
Herhangibir ekstra parcaya vs gerek yok tamamen işi bilen birisinin işçiliği ile halloluyo
Mehmetmert
29-07-2016, 14:38
20mm spacer,bir gram dokunmam sonra benim type R'ım olsa :)
evet bende inandıramıyorum :)
babamdan ilk fırçamı öyle yedim :) arabayı almadan kuyrukmu alıp taktın demek oldu :) başka bir aile dostumuzda çok güzel yapmışsın arabyı dedi :)
fabrikadan böyle çıktı diyip broşur verince yırttım :)
hahaha kuyruk muhabbeti iyiymiş. :)
benim başıma da bir kaç kez geldi.
birinde yıkamadaki çocuk abi ne yapmışsın arabayı ya. çok para harcamışsın falan tarzı bir şeyler söylemişti.
PiscocuK
01-08-2016, 09:11
arabanın beğendiğiniz beğenmediğiniz özelliklerini yazabilirmisiniz?
Ben kendimce eksiklerini beğenmediğim şeyleri yazmak istedim
Almadan oturma pozisyonunu beğenmediğimi söylemiştim istanbul trafiğinde fazla kilolarımdan dolayı beni rahatsız ediyor uzun kullanımda
aracın direksiyon turu bence çok kötü avm otoparklarında plastik babalara değmesin vs diye 1 tık dışardan aldığımda ileri geri yapmak zorunda kalıyorum
torpidosuna klima soğuk hava vermiyor sanırım ve ışık yok torpidoda
far sensörü olsun isterdim böyle bir arabada
aracı yıkadıktan sonra deneme için camı açtım kapattık leke oluştu bir EP3 de böyle birşey yoktu ki yeni araçların bir çoğunda bu yok
gidişi duruşu hakkında yorum yapmayacağım şimdilik
ses sistemi için acaba diyordum gayet tatminkar
kendi kullanımıma göre koltuk ayarı yaptığımda arkamda birisi çok rahat oturuyor
içi bana göre gayet geniş ve kullanışlı
arka koltukların yatar ve yerle bir olması çok başarılı
kapı açma kapamadaki tokluk hissi güzel
henüz çok yeni olduğu için gözüme çarpan şeyler bunlar oldu illaki kullandıkça farklı şeylerde göreceğimi düşünüyorum
kapı kilidinde ilk basışta tüm kapıların açılmaması ayarı değişiyormu?
ilk basışta sadece şoför kapısı tekrar basında tüm kapılar açılıyor..Tek kişi kullanımda anahtarı hiç çıkarmadan kullanmak ise gayet pratik
kısmetse cuma günü 1000 km kontrolüne gidicem sonrasında aracın limitlerini biraz zorlamayı düşünüyorum
scorpion
01-08-2016, 15:51
anahtarız girişte sadece şöför değil tüm kapılar açılsın istiyorsan onun ayarı var menüde.
kapıların otomatik kilitlenmesi var mı onu bilmiyorum. varsa nasıl aktif ediyoruz bilen söylesin lütfen :)
far sensörü olmaması
iç aydınlatmayı bir türlü ayarlayamam (kapılar açıldığında veya motor stop ettiğinde otomatik yansa bir süre sonra sonra sönse)
park sensörü olmaması ( arkayı kamera kurtarıyor ama ön sıkıntı)
bir de korna sesi çok komik bence
PiscocuK
01-08-2016, 16:04
korna arabanın kalıbına uygun değil ama şu olabilir
road runner vardı çizgifilm :) mimikk yapar uçardı..tayyarda o potansiyel var
Klasik honda kornasi normaldir :)
Has ep3cu olarak emrenin fk2yle 15 dakkalik rodaj modunda olabilecek en aktif surusle yorumum benim icin kusursuz :) safkan yaris arabasi mantigim halen devam ediyor benim :)
Stok ses sistemine ilave bi slim bassla ses sistemi okeydir. Geri kalan seyler umrumdisi :) o bir typer benim icin, gerisi fasafiso
free-hifi
01-08-2016, 16:45
BUNDAn taktıralım?
https://www.youtube.com/watch?v=gM63UyeAKt0
arabanın beğendiğiniz beğenmediğiniz özelliklerini yazabilirmisiniz?
Ben kendimce eksiklerini beğenmediğim şeyleri yazmak istedim
Almadan oturma pozisyonunu beğenmediğimi söylemiştim istanbul trafiğinde fazla kilolarımdan dolayı beni rahatsız ediyor uzun kullanımda
aracın direksiyon turu bence çok kötü avm otoparklarında plastik babalara değmesin vs diye 1 tık dışardan aldığımda ileri geri yapmak zorunda kalıyorum
torpidosuna klima soğuk hava vermiyor sanırım ve ışık yok torpidoda
far sensörü olsun isterdim böyle bir arabada
aracı yıkadıktan sonra deneme için camı açtım kapattık leke oluştu bir EP3 de böyle birşey yoktu ki yeni araçların bir çoğunda bu yok
gidişi duruşu hakkında yorum yapmayacağım şimdilik
ses sistemi için acaba diyordum gayet tatminkar
kendi kullanımıma göre koltuk ayarı yaptığımda arkamda birisi çok rahat oturuyor
içi bana göre gayet geniş ve kullanışlı
arka koltukların yatar ve yerle bir olması çok başarılı
kapı açma kapamadaki tokluk hissi güzel
henüz çok yeni olduğu için gözüme çarpan şeyler bunlar oldu illaki kullandıkça farklı şeylerde göreceğimi düşünüyorum
kapı kilidinde ilk basışta tüm kapıların açılmaması ayarı değişiyormu?
ilk basışta sadece şoför kapısı tekrar basında tüm kapılar açılıyor..Tek kişi kullanımda anahtarı hiç çıkarmadan kullanmak ise gayet pratik
kısmetse cuma günü 1000 km kontrolüne gidicem sonrasında aracın limitlerini biraz zorlamayı düşünüyorum
spor arabalar zaten oturma pozisyonunun yatarlıgından kaynaklı yorucudur.
genel olarak cogu spor araba gibi yorucu bir araba.
Cunku cok yüksek dikkat, konsantre istiyor.
öylece uzaklara dalıp rahat rahat sürülmüyor.
Direksiyon tepkisi cok yüksek. +R modunda araba otobanda en ufak sarsıntılarda, direksiyonu cok sıkı tutma uyarısı veriyor
Gecen ilk defa cesme otobanında denedim. ortalama 170-220 arası arası turbo altı kullandım.
hararet 88-93 arası, yag sıcaklıgı da 100-105 derece dolaylarındaydı
herhangi bi şişme yaşamadan, turbo altı, yarım gazlı halde, yolun da hızını ve ivmesini alarak 200'lerde seyretmek keyifliydi.
direksiyon tur zayıflıgına gelince, EP3 ünde tur zayıflıgı cok fazla idi. bunun da öyle
Faruk_Vtec
01-08-2016, 20:19
korna arabanın kalıbına uygun değil ama şu olabilir
road runner vardı çizgifilm :) mimikk yapar uçardı..tayyarda o potansiyel var
seslı güldüm abı.. :D
o zmn 2 korna yapıp yola devam.. :)
458-Turbo gibi araclar sanirim daha spordur type r dan ancak ne direksiyonlari asiri dikkat istiyor nede koltuklari rahatsiz yada ayari zor degil...
Spor arac rahatsizdir deyimi artik ortadan kalkti. Hele turbo yada 488 ile tarih oldu. Tabi bu araclar spor arac ise...
458-Turbo gibi araclar sanirim daha spordur type r dan ancak ne direksiyonlari asiri dikkat istiyor nede koltuklari rahatsiz yada ayari zor degil...
Spor arac rahatsizdir deyimi artik ortadan kalkti. Hele turbo yada 488 ile tarih oldu. Tabi bu araclar spor arac ise...
Abi aradaki fiyat farkı biraz fazla ama :D Bence o kadar konfor da olsun 458 de.
Fiyat farki olarak bakmamak gerek.
Spor arac konforsuzduru sorguluyoruz.
Mesela Golf Gti yada R spor arac mi? Belki S3. Cupra da olabilir. Onlar cok cok daha konforlu yukarda saydiklarimdan...
Sahip olabilip konfor sorgulamak ta ayrı bir keyif haliyle :)
Şu konuda ben de dahil bakıp maşallah diyen insan çok. O yüzden konfora çok takılmamak lazım bence.
Binip tadına varmak en güzeli. Konfor arayan adamın ne işi olur type-r la falan. Accord alsın devam etsin :)
PiscocuK
02-08-2016, 10:22
Tamam aklimizda bulunsun
Tamam aklimizda bulunsun
Accord TASARIM | HONDA (https://honda.com.tr/otomobil/accord)
Link'i de benden olsun.
PiscocuK
02-08-2016, 10:32
Bumu? Biz bunu unuttuk baska varmi?
::ZaFeR::
02-08-2016, 10:42
Konuyu ben açtım ama bi koltuğuna oturmak nasip olmadı şu Type-R'ın :) Sadece dışından görebildim şimdiye kadar.
Bumu? Biz bunu unuttuk baska varmi?
Başka yok kafi bence. Yaklaşımdan şu anlaşılıyor, type-r sahibi olmayanlar fikir beyan etmesin :)
458 di turboydu typerla kiyas cok guzel oldu
redbull35
02-08-2016, 12:53
Didim de az önce kırmızı 34 plakalı fk2 gördüm sahibi forumdan mı
PiscocuK
02-08-2016, 13:15
Başka yok kafi bence. Yaklaşımdan şu anlaşılıyor, type-r sahibi olmayanlar fikir beyan etmesin :)
Sen tanimadigine birine gayet rahat accord alsin devam etsin nasil diyebiliyorsun. Bugune kadar kimseyi arabasi yada kiyafetiyle yargilamadim yargilamam da. Ama uslup onemli. Senin haddine degil bana accord aldirip yoluma devam ettirmek
Sen tanimadigine birine gayet rahat accord alsin devam etsin nasil diyebiliyorsun. Bugune kadar kimseyi arabasi yada kiyafetiyle yargilamadim yargilamam da. Ama uslup onemli. Senin haddine degil bana accord aldirip yoluma devam ettirmek
Abi kusura bakma ama çok yanlış gelmişsin. Evet seni tanımıyorum ama hatırlarsan Type-R mı BMW mu mevzuunda hep type-R iyidir hoştur yazan da bendim.
Yani sana karşı tanımıyor olsam da bir düşmanlık ya da antipati beslediğim söylenemez.
Kaldı ki para senin mal senin istersen bmx le gezersin banane :)
Kimseye bir şey aldırmak ya da altındaki arabayı eleştirmek değil niyetim.
Anlatmak istediğim sizin baktığınızda göremediğiniz bir pencereyi aralamaktı ama demekki type-r sahibi olunca o pencereye kilit vuruluyormuş.
Naçizane ifade edeyim, bu güne kadar hiç type-r'a binmedim. Bunun eksikliğini de hiç hissetmedim. Ama bu kadar güzel bir şeye sahip olup erişebilen insanlar için konfor çok ta gerekli değil sanırım demek ti o cümledeki amacım.
Kaldı ki cümlenin sonunda ":)" makarasına yazııldığı anlaşılsın diye gülücük te ekledim.
Asıl sıkıntı "biz bunu bilmiyormuyuz" şeklindeki aşağılamaya yönelik yazdığın mesajdı, ona da gereken cevabı verdiğimi düşünüyorum.
Arabanın tekerine taş değmesin, konu açacaktın göremedim ama hala en çok ben merak ediyorum emin olabilirsin.
Black_Eagle
02-08-2016, 13:25
TEST | Honda Civic Type-R [English Subtitled] - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=NdfHThGEHSk)
Bu testte 4.40 dan itibaren 2 3 dakika izleyin konforuyla ilgili yorum yapılmış ama burdakilerden yine farklı yani çok beğenilmiş. Videonun sonunda da cuprayla megane rs e cakmışlar. Zaten çoğu kişi izlemiştir ama hatırlatma olsun :)
PiscocuK
02-08-2016, 13:28
Simdi anladim. Boyle anlatsan yine anlardim.
Araba kismina gelirsek okadar buyutulecek birsey de degil. Allah herkesin gonlune gore versin
Kaldiki biri beni bindigim arabaya yada yasadigim hayata gore yargilaycaksa sokim oyle arabyada haytada cok afedersin
Pamukovaya gecicem buyur misafirim ol ilkler unutulmaz :)
Araba kismina gelirsek okadar buyutulecek birsey de degil. Allah herkesin gonlune gore versin
Kaldiki biri beni bindigim arabaya yada yasadigim hayata gore yargilaycaksa sokim oyle arabyada haytada cok afedersin
Teşekkür ederim, umarım bir gün tanışma fırsatı buluruz. İlk olur bana da bir tur binerim.
Hayat 30 dan sonra farklı akıyor, para pul mal mülk araba değil olay dost ve muhabbet kazanmak :)
PiscocuK
02-08-2016, 13:32
TEST | Honda Civic Type-R [English Subtitled] - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=NdfHThGEHSk)
Bu testte 4.40 dan itibaren 2 3 dakika izleyin konforuyla ilgili yorum yapılmış ama burdakilerden yine farklı yani çok beğenilmiş. Videonun sonunda da cuprayla megane rs e cakmışlar. Zaten çoğu kişi izlemiştir ama hatırlatma olsun :)
Konfordan kastim oturus pozisyonuydu. Bu yorumu araci almadan oncede yapmistim. Acaba dedim ve hakli ciktim sehirici uzun sureli kullanimda asiri kilolarimdan dolayi beni rahatsiz ediyor. Misal 3 saat uzun yol yapilsa bukadar yormaz ama dur kalk yoruyor
Ayrica +R tusu ciddi farklilik katiyor arabaya. Bukadar beklemiyor ve tahmin etmiyordum. Ayni yolu resmen dip basik arac modunda teke gibi seke seke gidiyorsunuz
Her arabada olabilecek artı eksiler yerine bu arabaya özgü sevdiklerim sevmediklerim :
sevdiğim:
R modunda esp kapatıp viraj alırken ki sekmeler ve ön kilidin katkıları tarif edilemez bir zevk :)
Denediğim her aracın sahibinin denemeden sonra gidişine şaşırması
sevmediğim:
Manuel vites :(
R modu seçimli değil (direksiyon, süspansiyon ve gaz tepkisi keşke ayrı ayrı seçilseydi)
Kiyaslayan kim? Okudugunu anlamamak diyelim...
kelalper
02-08-2016, 16:39
abi anlamak istemiyorlar sorun orada. Bu fiyata konforsuz olacak tabii spor araba alıosun konfor neden arıosun ne demek yaw. Sadece pist için alıosam ve standart kullanıcaksamda pistte kullanamıosun 2 tur sonra şişio yürümüyo şehir içinde kullanmak için aşırı sert ve rahatsız. O zaman ne işe yarar arkadaş bu type R. Gündelik kullanamazsın rahatsız pistte kullanamazsın şişer. Eve biblo diyemi alıcaz arabayı. Golf R ve Leon Cupra pistte çokta altta kalmaz fiyat olarakta uçuk değiller ve çok daha konforlular. Onu ne yapıcaz?
imprezaWRC
02-08-2016, 17:03
Bende geleyim, siz TypeR ile turlayın biri de bana 4 porsiyon ıslama köfte hazırlasın. (normalde 2 porsiyona da fitim ama köfte şahane ise affetmem., Köftede ötv falan yoktu değil mi :D :D )
Konunun seyiri böylelikle yeme içmeye döndü :D
P.S : Yol üstünde Tunatan haricinde önerebileceğin yer var mı ? (özelden gönderebilirsin :) )
P.S : Yol üstünde Tunatan haricinde önerebileceğin yer var mı ? (özelden gönderebilirsin :) )
Köfteci Yusuf'ta duruyorum abi ben artık İstanbul'dan gidişte :)
PiscocuK
02-08-2016, 17:36
Bende geleyim, siz TypeR ile turlayın biri de bana 4 porsiyon ıslama köfte hazırlasın. (normalde 2 porsiyona da fitim ama köfte şahane ise affetmem., Köftede ötv falan yoktu değil mi :D :D )
Konunun seyiri böylelikle yeme içmeye döndü :D
Herzaman abi 4-5 nedir ki kiloya cevirelim biz o isi
Tunaya gelmeden bir kamyoncu alani var oranin kavurmasi iyidir
Metinin icinde otobuslerin durdugu yer segilde yanindaki tek katli yerin izgarasi guzeldir. Daha detay gerekiyorsa cocuklara sorayim. Olmadi mangal herdaim hazir :)
PiscocuK
02-08-2016, 17:37
Köfteci Yusuf'ta duruyorum abi ben artık İstanbul'dan gidişte :)
İstanbulda henuz olmadigi icin motorlara atlayip kaciyoruz is cikisi yalova bursa vs :)
3 kisi 3 kiloyu gomup geliyoruz
abi anlamak istemiyorlar sorun orada. Bu fiyata konforsuz olacak tabii spor araba alıosun konfor neden arıosun ne demek yaw. Sadece pist için alıosam ve standart kullanıcaksamda pistte kullanamıosun 2 tur sonra şişio yürümüyo şehir içinde kullanmak için aşırı sert ve rahatsız. O zaman ne işe yarar arkadaş bu type R. Gündelik kullanamazsın rahatsız pistte kullanamazsın şişer. Eve biblo diyemi alıcaz arabayı. Golf R ve Leon Cupra pistte çokta altta kalmaz fiyat olarakta uçuk değiller ve çok daha konforlular. Onu ne yapıcaz?
180.000 Tl para vereyim sonra belim ağrısın.
Vallahi ilk defa Honda Türkiye dolandırdı milleti.
İki tane keskin hat koymuşlar arabaya, herkesi tav ettiler, hoplata hoplata sürdürüyorlar arabayı :)
Kiyaslayan kim? Okudugunu anlamamak diyelim...
Dogrudur, anlamamizdir, o kadar kalin arabalarin lafi gecince ambale oluyoruz naparsin
Devam ediyorsun ya,ne denir...
İsin dogrusunu anlayip/yazicagina isi sulandiriyirsun(demogiji,saptirma vs)
X kisi ne demis;spor araba rahatsiz olur.
Bende buna yazmisim ama stp ne anlamis;typeR'i 458 ile kiyasliyorsun bla bla....
O zaman 458 spor degil yada turbo,golfr yada cupra...
Konu anlasildi mi?
Hayir abi,kalin ince yazdin,ambale oldum yada 458......
kelalper
02-08-2016, 18:16
İstanbulda henuz olmadigi icin motorlara atlayip kaciyoruz is cikisi yalova bursa vs :)
aferin abi köfteci yusufta dayayın kendinize bolcana yağlı kıymadan yapılmış köfteleri ondan sonra benim damarlar neden tıkanıyor yaw dersiniz yaş ilerleyince. Köfteci Yusufta yiyeceğiniz sucuk ve köfte bulabileceğiniz en yağlı ve kalitesiz et ürünüdür. Çok yağlı oldukları için lezzetli gelir ooh sulu sulu mis dersin ama işin öteki tarafıda var.
aferin abi köfteci yusufta dayayın kendinize bolcana yağlı kıymadan yapılmış köfteleri ondan sonra benim damarlar neden tıkanıyor yaw dersiniz yaş ilerleyince. Köfteci Yusufta yiyeceğiniz sucuk ve köfte bulabileceğiniz en yağlı ve kalitesiz et ürünüdür. Çok yağlı oldukları için lezzetli gelir ooh sulu sulu mis dersin ama işin öteki tarafıda var.
abi bugun formundasın typer şişiyo kofteci ramiz şişiriyo :D
abi bugun formundasın typer şişiyo kofteci ramiz şişiriyo :D
kofteci ramiz ne ya kofteci yusuf :D
PiscocuK
02-08-2016, 18:27
Tamam ulan gitmiyorum yusufa. Ozel isim olmasi sart nusrete gidelim. Sende gel selcukla ikimiz yetemeyiz. Gelki cikista typeri birakalim hem sana gorede rahtsizmis :) 120 kiloyum araba ne yapsin koltuk ne yapsin yok. Diz altlari bir tik asada olsa daha mutlu olurdum
Amaaaaa suda var. Yatir arka koltugu koy iki kisilik bazali yatak vur kafayi yat. Al sana rahatlik :)
Alper;kofte soyledim lan bu aksam icin. Valla getiren adam sen cikarmissin,niye soyledin neden yaptin diye girermis bana! Hahahah...
PiscocuK
02-08-2016, 18:28
Konu ardanin mutfagina bagliyo az kaldi.
Cumadan sonra vurucam kirbaci vurucam
Kirbaci kendimce eksiklerini fazlalarini yazarim bende
kelalper
02-08-2016, 18:35
Alper;kofte soyledim lan bu aksam icin. Valla getiren adam sen cikarmissin,niye soyledin neden yaptin diye girermis bana! Hahahah...
la olm ciddi kötü köftesi sucuğu. Herif çok akıllı ama bigada kasap kalmadı bütün kasaplar adama çalışıo. Bütün hayvancılarıda bağladı herife çalışıo. bir kere yedim bursada arkadaşlar abi valla çok güzel hem de ucuz diye gittik evet köfte sucuk ucuz. Et almaya kalk bakalım nooluo. Köfteler bi geldi anam daha tabaktan belli ne oldukları. Yemeyin abi şunları. mc falan daha sağlıklıdır emin olun.
Tamam patron;kofteleri yavasca tabagi birakiyorum,sakin ol...
Simdi ton balikli salataya elimi uzatiyorum,yanlis birsey yapmiyacagim. Pismanim ;)
Neyse,konuyu iyice dagitmayalim.
Buarada su isler asilirsa Eylul'de fume siparis etmek istiyorum. Mugen versiyonundan haberi olan var mi?
Atasehir novadaya mekani kurdular, start vermistir belki yusuf
redbull35
02-08-2016, 19:17
İzmir deki köfteci yusuf tam curcuna 900 kişi aynı anda yemek yiyiyor gürültüden oturulamaz hale geldi nerdeyse
Farklı araçların aynı pistte karşılaştırılmaları çok hoşuma gidiyor. Bu video da onlardan biri. (Kanalda diğer hothatch'lerin videoları da var)
Type-R, Cupra, RS3, A45 ve Focus RS hemen hemen aynı süreyi yaparken Golf R ve 308 gti biraz geride kalmışlar.
http://youtu.be/USfd4sDU_W8
Emre yeni hayırlı olsun...İyi günlerde...
abi yanlış anlama, sen bu typer'i bu konuda devamlı aynı konular ile kötüleyerek algı operasyonu yapıyorsun
bu konuya kötülemekten başka birşey yazmadın. eğer devamlı Vag grubunu öveceksen, bunu vag grubu konusuna yansıtabilirsin.
ne kadar nerede tecrübe edindin ki habire aynı şeyleri yazıyorsun?
hadi diyelim; biz, senin dediklerinin aksini iddaa ederek yalan söylüyoruz,
buyursun yeni arac sahibi " PisCocuk " değerlendirsin, aşağıda soracagım sorulara,
1. araba R modu kapalı iken konforlu mu? ( Orjinal jant lastikli bir Civic 1.6 Elegance kadar konforlu. ben iddaa ediyorum. 19 jant + 35 yanak sert lastige ragmen )
2. Gündelik kullanım rahatlığı? ( sen gündelik kullanılamayacagına iddaa etmişsin. Araba üzerindeki Body Kit'e ragmen, bir o kadar da yerden çok optimum yükseklikte. Ben arabayı izmir şartlarında kullanıyorum ve katiyen yere yakın arabada yaptıgımız gibi tümseklerde sag-sol manevraya ihtiyac duyulmamaktadır. direkt düz olarak gecilebilir.
Araç pistte şişiyor, tıkanıyor diye şehir efsanesi yarattınız. yağ sıcaklıgı yükselince araba bazı avans kısmalarına gidiyor diye şişti varsayıldı. Yazılım güncellemeleri ile bu kısıtlamaların değiştirilebilecegi aşikar.
ben normalde konforsuzluklardan hep şikayet etmiş ve bunca yıldır, bu tarz araçlarla konforsuzluktan yorulmuş birisiyim
ama bu arabadaki bu süspansiyon sertligi değişimi benim için e f s a ne.
Bana kalırsa ;
Araç Şekil.
Stok dahi dahi hızlı gidiyor (100-200 'ü 11.3 çıkartanlar var )
Stok olarak kullanıldıgı takdirde şehir içi kullanıma çok uygun.
Şehir içi 50-60 krş , şehir dışı 35 krş a kadar inebiliyor
Araç dünyadaki farklı pistlerde sürelerde kendilerini kanıtladı.
Çıtır yükleme ile mehzent tarafından geçen aylarda rolling gecesinde, FK2 nin neler yapabilecegini rolling de de kanıtladı.
herhangi bi kronik sorunu yok
Teknolojik olarak tatminkar
bana kalırsa dediginiz gibi hakettigi paradan fazlası isteniyor. onu da defalarca tartıştık %90 ötv olayı
bi de koltugu, oturuşu falan rahatsız denmiş. bu tarz araçlarda SPOR KOLTUK yapısı gereği oturuş pozisyonu daha yatay oldugu için normaldir. eski typerlardada böyledi. s2k da da bu şekilde.
neyse ben doğruları yazıyorum. marka fanatikligi yapmıyorum.
bu arabalar 100 liraya da düşse, 200 liraya da çıksa beni alakadar etmiyor
cunku bana kalırsa satılacak araba degil. Allah sevene sattırmasın.
o yüzden almak isteyen kişilerin de doğru yönlendirilmesini isterim.
eksileri ne derseniz, bana göre turbo olması bi eksi
keşke 3 litre sıralı düz 6 litre k20 olsaydı
ya da 2 litre 300 hp atmosferik dolu olarak çıksaydı.
n/a power olarak sevdik hondanın hızlı arabalarını.
turbo oldugu zaman işin içinde, turbonun gelmesi gitmesi, az devir çevirmesi, şişti etti derdi bilmemneler
onun harici dışardan bakıldıgında 60-70 liralık bi düz honda HB'e , TUNING yapılmış gibi durması.
insanlar fabrikadan böyle çıktıgına ya da 160-170 lira olduguna gözü inanmıyor haklı olarak.
kimisi burda çıktı söyledi, " hacı ben hanım'dan dolayı ve yaşımdan dolayı fk2 Typer'i tercih edemem. onun yerine golf R, çevre tarafından daha normal karşılanabilir ve aynı verimi verebilir bi araba " dediler saygı duyduk.
imprezaWRC
02-08-2016, 20:31
Hahaha köfte yazdım ve konun seyri köfteci yusuf'a döndü :D :D
Valla ben bir kere Bozüyük Outlet karşısındaki yerinde köfte, et, patates kızartması ve ekmek tatlısı yedim sonra hepsi yol boyu beni yedi. Et lezzetsiz, köfte ve patates inanılmaz baharatlı, ekmek tatlısıda bugüne kadar gördüğüm en kötüsüydü. Abartmıyorum tatlının 3'te 1'ni yiyebilmiştim, glukoz şurubunu mu artık ne haltsa birşeyi basmışlar, boğazlarım yanmıştı.
Şahsen bir daha su içmek dışında oradan birşey almam. Benim mide çok hassas, etler 30dk sonra midemi kaynatmaz ise o yer sınıfı geçer bu malesef geçemedi. Hayret ediyorum ama her şubesi resmen tıklım tıkışık, önü otomobilden geçilmiyor. Hele geçen sefer Balıkesir'e giderken Susurluk'taki şubesi katlı otoparka dönmüştü. Adamlar oraya katlı otopark yapsalar yeridir.
imprezaWRC
02-08-2016, 20:33
Konu ardanin mutfagina bagliyo az kaldi.
Cumadan sonra vurucam kirbaci vurucam
Kirbaci kendimce eksiklerini fazlalarini yazarim bende
Geçmiş olsun döndü bile :D :D
Ama bu tamamen seni kabahatin, Pamukova yazdın olay bitti :D :D
PiscocuK
02-08-2016, 20:35
Atasehir novadaya mekani kurdular, start vermistir belki yusuf
Pendik idonun icinde de aciliyor beklemedeyiz henuz gunu belli degil
Emre yeni hayırlı olsun...İyi günlerde...
Demir abi cok tesekkurler
imprezaWRC
02-08-2016, 20:36
Konun başlığını TypeR ile lezzet durakları olarak değiştirin :D :D
PiscocuK
02-08-2016, 20:42
abi yanlış anlama, sen bu typer'i bu konuda devamlı aynı konular ile kötüleyerek algı operasyonu yapıyorsun
bu konuya kötülemekten başka birşey yazmadın. eğer devamlı Vag grubunu öveceksen, bunu vag grubu konusuna yansıtabilirsin.
ne kadar nerede tecrübe edindin ki habire aynı şeyleri yazıyorsun?
hadi diyelim; biz, senin dediklerinin aksini iddaa ederek yalan söylüyoruz,
buyursun yeni arac sahibi " PisCocuk " değerlendirsin, aşağıda soracagım sorulara,
1. araba R modu kapalı iken konforlu mu? ( Orjinal jant lastikli bir Civic 1.6 Elegance kadar konforlu. ben iddaa ediyorum. 19 jant + 35 yanak sert lastige ragmen )
2. Gündelik kullanım rahatlığı? ( sen gündelik kullanılamayacagına iddaa etmişsin. Araba üzerindeki Body Kit'e ragmen, bir o kadar da yerden çok optimum yükseklikte. Ben arabayı izmir şartlarında kullanıyorum ve katiyen yere yakın arabada yaptıgımız gibi tümseklerde sag-sol manevraya ihtiyac duyulmamaktadır. direkt düz olarak gecilebilir.
Araç pistte şişiyor, tıkanıyor diye şehir efsanesi yarattınız. yağ sıcaklıgı yükselince araba bazı avans kısmalarına gidiyor diye şişti varsayıldı. Yazılım güncellemeleri ile bu kısıtlamaların değiştirilebilecegi aşikar.
ben normalde konforsuzluklardan hep şikayet etmiş ve bunca yıldır, bu tarz araçlarla konforsuzluktan yorulmuş birisiyim
ama bu arabadaki bu süspansiyon sertligi değişimi benim için e f s a ne.
Bana kalırsa ;
Araç Şekil.
Stok dahi dahi hızlı gidiyor (100-200 'ü 11.3 çıkartanlar var )
Stok olarak kullanıldıgı takdirde şehir içi kullanıma çok uygun.
Şehir içi 50-60 krş , şehir dışı 35 krş a kadar inebiliyor
Araç dünyadaki farklı pistlerde sürelerde kendilerini kanıtladı.
Çıtır yükleme ile mehzent tarafından geçen aylarda rolling gecesinde, FK2 nin neler yapabilecegini rolling de de kanıtladı.
herhangi bi kronik sorunu yok
Teknolojik olarak tatminkar
bana kalırsa dediginiz gibi hakettigi paradan fazlası isteniyor. onu da defalarca tartıştık %90 ötv olayı
bi de koltugu, oturuşu falan rahatsız denmiş. bu tarz araçlarda SPOR KOLTUK yapısı gereği oturuş pozisyonu daha yatay oldugu için normaldir. eski typerlardada böyledi. s2k da da bu şekilde.
Ben yone soyluyorum yine soyluyorum aracin konforu iyi. O jant boyu be lastik olcusune ragmen cok cok iyi. R modunda duz yolda bile sekecek kovamda oluyor ki 1-2 kere deneme amacli aldim 1 dk bile kullanmadim r modunda gerek duymadim cunku
Benim tek derdim oturma pozisyonu 2-3 saatlik ist trafiginde bende agri yapti. Hem diz mesafesinin yukarida olmasindan hemde fazla kilolarimdan dolayi. Persembe diyete baslicam 2 ay sonra yeniden yorumlarim bu kismini :)
Gitme durma konusunda ner bisey soyleyemem 1000 km normal kullanim yapiyorum hiz gostergesinin uzerindeki devir isiklarini yakmadim bile.
Amac hizli gitmekse parasinin hakkini veren bir araba. Vag grubu disaridan 1.2 tsi de ayni 1.6 tdi de
Yakit konusunda yorum dahi yapmak istemiyorum rx8 den sonra dizel clio etkisi yaratti bende 2. Depombitmek uzere 800 km oldu sehir ici full klima acik dolasiyorum
Devam ediyorsun ya,ne denir...
İsin dogrusunu anlayip/yazicagina isi sulandiriyirsun(demogiji,saptirma vs)
X kisi ne demis;spor araba rahatsiz olur.
Bende buna yazmisim ama stp ne anlamis;typeR'i 458 ile kiyasliyorsun bla bla....
O zaman 458 spor degil yada turbo,golfr yada cupra...
Konu anlasildi mi?
Hayir abi,kalin ince yazdin,ambale oldum yada 458......
Anlasilmadi konu, anlasilmazda. Senin su ust perdeden herseyi en iyi bilen yuzde 90 kucumserce yazilarin coktan sikti, emin olki yalnizda degilim. Ne yazdiysan onu anladim ben, forum dilini forumculugu , senin tarzin yazanlari yillardir biliyorum yasiyorum. Sen git ss klasmaninda takil aga, alt serilere bulasma cidden.
Black_Eagle
02-08-2016, 21:51
Arkadaslar benim de aklimda bu araç var.evlilik mevzusunu atlatinca bakinicam. Isinma mevzusu bende de bir kusku olmustu. Otopark testinde hicbir sekilde bundan bahsedilmemis hatta bir yerde sabaha kadar dön birsey olmaz gibi birsey deniliyor cupra ve megane rs ten daha iyi olduğunuda söylüyorlar. Dunyada hic kimse sisme olayindan bahsetmiyor burda da zaten genelde 2 3 kisi söylüyor onlarda kullanici olmadığı icin acikcasi referans olarak cok almıyorum ama dayanamadim jasona instagramdan yazdim verdigi cevap agustos sicaginda 1. Ve 3. Tur arasinda bir fark gördüğü ama eylulde pek bir sikinti görmediği seklinde agustosta gordugu sikintiyida pistin kosullarinin agirligindan olabilecegini ve her turbo aracta olabilecegini soyledi. Hatta pistin asfalti, rengi ve sicakligi her zaman daha agirdir dedi. Ayni zamanda yol tutusu ve frenlerinin surus hissiyatinin cok iyi oldugundan da ve tamamen performans odakli bir arac oldugundan bahsetti o yuzden type r sahipleri bence tribe girmesin isiniyor sisiyor diye bence cok guzel bir araca sahipler
Herşeyi geçelim de hangi pistte rekoru var?
Tek resmi süresi 1saatte donseydi bile rekorun baska bir fabrika cikana tek olduğu icin her sartta rekorun typerda olacagi İstanbul park haric.
En basiti kendi vatanindaki suzukanin rekoru bile meganeda
Black_Eagle
02-08-2016, 22:24
Tek resmi süresi 1saatte donseydi bile rekorun baska bir fabrika cikana tek olduğu icin her sartta rekorun typerda olacagi İstanbul park haric.
Honda Civic Type R sets new benchmarks at five European circuits - YouTube (https://youtu.be/KeewmTWRh7Y)
Anlasilmadi konu, anlasilmazda. Senin su ust perdeden herseyi en iyi bilen yuzde 90 kucumserce yazilarin coktan sikti, emin olki yalnizda degilim. Ne yazdiysan onu anladim ben, forum dilini forumculugu , senin tarzin yazanlari yillardir biliyorum yasiyorum. Sen git ss klasmaninda takil aga, alt serilere bulasma cidden.
Senın algında sorun var... E tabı,kişi kendınden bılır ısı. Ust perdeden yazdıgımı ekrandan anlıyabılıyorsun,muthıs. Siktiysa okuma,bu kadar basıt.Demogojı yapıpiortalıga arabesk sacma. "Forumcu" olmak ıcın ugrasıyorum ama henuz perdelerı tam taktıramadım. Yıllardır cektıgın azaba uzulmedım ama emın ol heryere takılıyorum,bulasıp bulasmıyacagımda senı lakadar etmez.
Somurunu baska mesajları alıntı yapıp devam et.Benden sana ekmek cıkmaz.
Konu TypeR,oradan devam. Pardon 458 ıle kıyasla....
Farklı araçların aynı pistte karşılaştırılmaları çok hoşuma gidiyor. Bu video da onlardan biri. (Kanalda diğer hothatch'lerin videoları da var)
Type-R, Cupra, RS3, A45 ve Focus RS hemen hemen aynı süreyi yaparken Golf R ve 308 gti biraz geride kalmışlar.
http://youtu.be/USfd4sDU_W8
çok iyi testmiş.
Tsukuba da da Megane önde :)
Bu kadar pist kovalayan kişi pistte şiştiğini söylerken (bunu aracıyla çıkan type r sahipleride söylerken) şehir efsanesi demek insanların yalan söylediğini ima etmek gibi geliyor bana. Gps hızlarından bahsedildi inanmamak ilginç. Yolda olmadı top speed gittim kısmadı rolling yaptı aynı gitti demekle olmuyor maalesef şartların farkını bilmemekten kaynaklı söylemler.
cabriolet
03-08-2016, 02:49
Ya ben zaten pistede çıksam bu arabayı şişiricek kadar zorlayamam pistte her alan yarış pilotu sanki sıçtımın arabasını ne pistmiş be :)
cabriolet
03-08-2016, 03:04
Herhalde 50 taneden daha fazla satılmıştır typer kaç tane piste çıkan var 3 belki 5 yani pistte pist demeye gerek var mı sizce bu durumda zaten çıkılıcak pistin abuk subuk fiyatlarınıda değiştirmiyolar bence geçelim o yüzden pist işini :)
Başından beri alanlar bilmediği bir hususta yalancı muamelesi yapıyor bunun şişirememi fiyattan çıkamamı yok yola inen pist aracı sloganıyla satılıyor bu araç. Kimsenin yarış pilotu olmasına gerek yok bunu orda görebilmesi için biraz zorlaman yeterli. Kimsenin arabaya iftira attığı yok hala öyle birşey yok diyorlar onu anlayamıyorum.
He bak yanlış anlaşılmasın bu sıcaklarda hangi turbo arabayı zorlarsan zorla ısınır bir miktar performans kaybeder bunu hassas kalçalılar hisseder zaten. Burda insanların demeye çalıştığı 310 hp gibi giderken hızla yavaşlayarak 250 hp gibi gitmesi. Çok kolay olabilir çözümü bu sebepli çalışan daha olmadı heralde araçla alakalı. Belki yap kalınlığı belki katalitiği belki coolerı belki hepsi ile alakalı olabilir. Test yapanlar bundan bahsetmemiş sabaha kadar dönebilirsiniz demiş falan demesin kimse, o işlerde ben daha kötüleyene denk gelmedim.
Black_Eagle
03-08-2016, 09:52
Başından beri alanlar bilmediği bir hususta yalancı muamelesi yapıyor bunun şişirememi fiyattan çıkamamı yok yola inen pist aracı sloganıyla satılıyor bu araç. Kimsenin yarış pilotu olmasına gerek yok bunu orda görebilmesi için biraz zorlaman yeterli. Kimsenin arabaya iftira attığı yok hala öyle birşey yok diyorlar onu anlayamıyorum.
Burda zaten pist tecrübesi çok olanları biliyoruz ama konu type r konusu ve sahip olmayan insanların sürekli type r ı kötülemesi antipatik oluyor. Sahip olamayacak demiyorum bak isteseler alırlar ama sürekli type r'ın kendi konusunda type r boklamak sahip olmadığım halde beni rahatsız ediyor.Sonuçta burda o arabayı almış zevkle kullanan çok kişi var. hani sürekli type rı övün millete masturbasyon yapın da demiyorum ama 1 yıldır neredeyse ısıma konusu temcit pilavı gibi sürekli söyleniyor. Mesela ben kelalperi tanımıyorum ama forumu takip ediyorum ve birçok farklı konu hakkında çok bilgili olduğunu farkediyorum keza 977tt üyede öyle zaten burada bilgi birikiminden yararlandığımız belli başlı kişiler var ama mesela ben type r konusunda kelalper nickinin yazdığını görünce yüzde yüz diyorum ki golf r karşılaştırması gelecek veya konforu kötülenecek veya 977 TT nicki bu konuda yazıyorsa ısınma konusuna kesin değinecek veya aracın satmaması ile ilgili( golf r kaç adet sattı bilmiyorum ama 60 type r satılması bence gayet başarılı) kesin yazacak. Ayrıca pist tecrübesi olan jason da ağustosta fark gördüğünü eylülde hissetmediğini söylemiş demekki sıcak hava etkisi var ayrıca pist tecrübesi olan dünyada sadece türkler değil dünyanın her yerinde piste girmiş araba kimse ısınıyor dememiş çoğu pisttede rekor elde etmiş bende eski bir sti sahibi olarak sıcakta benim aracın nasıl gidemediğini biliyorum o yüzden arabanın üzerine pistte gidemiyor diye bir damga vurmak bence yanlış hemde pist odaklı bir hothach olduğunu söylenen bir araba için.
güzelin dedikodusu çok olur hesabı :) 380 sayfa konu olmuş, hayatında piste çıkmayı bırak piste gidip tribünde bile oturmamış insanlar dahi arabanın pist performansı ile ilgili yorum yapıyorlar. Pistte her araba ısınır , herkesin limitleri farklı. X abinin, Y kardeşin pistte çıkıp gazını atma esnasındaki tecrübeleriyle bir arabanın pist performansına yönelik yorum yapılamaz bence.
Performans rakamlardan oluşmasına rağmen göreceli kavram. Çoğu pistte şişmiyor anlaşılan. İstanbul Park hayvani zor bir pist olduğundan şişiyordur.
Konfor kısmı ise ezelden subjektif konu. Ben sağ koltukta gezerken arabayla mı çıktık yoksa masaya binip mi geziyoruz anlamamıştım. R modunda da böbreğim dalağım ağzımdan çıktıydı. Kimine göreyse araç sert ama normal geliyor.
Performans rakamlardan oluşmasına rağmen göreceli kavram. Çoğu pistte şişmiyor anlaşılan. İstanbul Park hayvani zor bir pist olduğundan şişiyordur.
Konfor kısmı ise ezelden subjektif konu. Ben sağ koltukta gezerken arabayla mı çıktık yoksa masaya binip mi geziyoruz anlamamıştım. R modunda da böbreğim dalağım ağzımdan çıktıydı. Kimine göreyse araç sert ama normal geliyor.
siz etli lastikli rahat süspansiyonlu amerikan araclarına alıstıysanız, dediginiz gibi sert gelebilir.
sertlik mevzusu da memleket meselesi oldu yine. bu araca binecek adam muhtemelen daha önce, ep3, s2k, coilli diğer japon aracları vb tecrübe edinmiştir. zaten bu yola baş koyduysa sertliği dert edecek kişi degildir, keza, defalarca R modu kapalıyken ortalamanın cok üstünde bi konfora sahip oldugunu degerlendirdik. R modu açık iken çok sert oldugu dogrudur ama sadece otobanda acıldıgı takdirde problem kalmayacaktır -ki problem olsa bile BU HEDEF KULLANICI KİTLE SERT ARABALARA EZELDEN ALIŞIK ZATEN o yüzden sorun yok, herkes kendi konforunda mutlu
siz etli lastikli rahat süspansiyonlu amerikan araclarına alıstıysanız, dediginiz gibi sert gelebilir.
sertlik mevzusu da memleket meselesi oldu yine. bu araca binecek adam muhtemelen daha önce, ep3, s2k, coilli diğer japon aracları vb tecrübe edinmiştir. zaten bu yola baş koyduysa sertliği dert edecek kişi degildir, keza, defalarca R modu kapalıyken ortalamanın cok üstünde bi konfora sahip oldugunu degerlendirdik. R modu açık iken çok sert oldugu dogrudur ama sadece otobanda acıldıgı takdirde problem kalmayacaktır -ki problem olsa bile BU HEDEF KULLANICI KİTLE SERT ARABALARA EZELDEN ALIŞIK ZATEN o yüzden sorun yok, herkes kendi konforunda mutlu
memleket meselesi değil. Type R alma niyetiyle deneyip, DSG ve daha yumuşak şase özellikleri sebebiyle hiç inat etmeyip gidip Cupra aldım. 3 aşağı 5 yukarı aynı performans, babaanne arabası tipli hot hatchte karar kıldıydım. Type R alacam diye bu yola baş koymamıştım, bu karar ondan olabilir tabi.
amerikana alışkınlık demişken, camaro tuğla modeli yürüre sahip; type-r'ı mumla aratır. capon, alman, amerikan araç sahibiyim. daha önce B8 shocklu, 30 mm drop H&R yaylı Giulietta QV günlük biniyordum. dediğim gibi, göreceli kavramlar bunlar. araçta aslolan mutluluktur.
Subjektif denildiği gibi kıyaslayarak karar ermek lazım, cupradan golften sert, ama klasik yaylı hot hach kullananlara normal gelebilir, bana polo gtida,ıbıza çupra, leon çuprada sert gelmişti mesela, yaşım çok ilerledi belkide sadece yaylı golf 7 18 jantla mutluyum:)
ONUR1000RR
03-08-2016, 12:30
Yeni kasa Golf R , 8V kasa S3 bu iki aracın hem kullanım olarak hemde bana verdiğini hissiyat olarak şirketin verdiği jettadan bir farkı olmadığını söyleyebilirim.Lütfen kimse aksini söylemesin.Type r ise bildiğin sadece h.sonu binilecek 2 saat gazlayıp dönebileceğin bir araç.Hem kullanım hemde hissiyat olarak VW grubundan kat kat daha güzel..Golf r ve s3 (uzun süreli kullandım) kullanmamış olsam typer ile cidden kıyaslarım fakat ne rakibi nede kıyas yapılabilecek araçlar değiller...Hayabusa ile zx10 karşılaştırmak gibi saçma birşey oluyor bu..Uzun zamandır birşey yazmıyorum ama cidden sanayide insanların sorularından bile sıkıldım.Neden s3 almadın bunun yerine ? sanane kardeşim almadım bunu sevdim bunu aldım..Yemek yiyorum yan masa dedikodu yapıyor typer çok ısınıyormuş diyo biri,arkadaşıda he he diyo benim arkadaşım aldı ondada aynı sorun vardı HKS yağ pompası taktı şimdi çok mutlu falan abidik gubidik dialoglar :))Ulan dicektim araba usaya gitmedi ne hks bahsedıyorsun.Herkes aracının keyfine baksın tadını çıkartsın..İlk alanlardan olup yapılabilecek standart turbo ile tüm parçaları taktım..Ben hiçbir zaman rolling için pist için veya hava atmak için araba modifikasyonu yapmadım yapmayacağım da kendim keyif alıyorsam gerisi kim ne konuşuyorsa konuşsun hava gazı hikaye gelir bana..Typer modifikasyonu hakkında kafasına takılan soru sormak isteyen olursa özelden bilgi verebilirim...Herkese selamlar saygılar...
bizim şirket cuprayi şirket arabası olarak verdi. type r alayım dedim, git kendin al haftasonu binersin dediler. cupra dedim hah jetta bu tamam dediler. ulan var ya işi biliyor şirket.
İphone'dan girdigim icin begen tusu cikiyor bende,bundan dolayi yazayim dedim mrbars :) Begen+1
ben samsung s7 edge telefonumdan giriyorum. cupram var, kilo da verdim. burdan forumdaki tüm bağyanlara selam ederim.
http://i.hizliresim.com/5VZZ7q.jpg (http://hizliresim.com/5VZZ7q)
http://i.hizliresim.com/OMGGM5.jpg (http://hizliresim.com/OMGGM5)
http://i.hizliresim.com/0DYYy9.jpg (http://hizliresim.com/0DYYy9)
o.z lagerra HLT 19" et den bayağı dışarı çıktı...yaylar takılacak...daha detaylı resim çekip atarım..typer sahipleri düşünür belki burada dursun..:)
bu arada 2 typerımız 9k km oldu çok şükür en ufak bir sorun sıkıntı ısınma vs. yaşamadık...günlük kullanım gazlama roll vs. hertürlü zorluyoruz. PİSTE ÇIKMADIM BİLMEM çıkmayı düşünmüyorum o yüzden birkaç kişinin ısınıyor yazması benim umrumda değil...su sıcaklığı yağ sıcaklığı gayet stabil...yağ en sıcak havada en çok zorlamada 105 max...typer kullananlarlada konuşuyoruz durum aynı ama kullanmayanlardan çok duydum ısınma, motor kırma, sibop yakalama vs. onlar bayağı sıkıntılı yani typerdan...:D konfor olayı göreceli tabi...aracın kullanım keyfi, gücü, agresif dış görüntüsü bana çok keyif veriyor...kıyasladığınız golf cupra vs. gibi sıradan değil...
free-hifi
03-08-2016, 18:01
APO sönen ateşi harladın :)
APO sönen ateşi harladın :)
ateş filan yok...tecrübe ettiklerimi ve düşüncelerimi paylaştım kullanıcı olarak...hepsi bu...:)
kıyasladığınız golf cupra vs. gibi sıradan değil...
Jantlar yakışmış, maşallah ikisine de ayrı ayrı. Kazasız belasız kullanın :)
Sıradan demeyelim de kuzu postundaki kurt diyelim biz onlara daha çok bence. Zevk meselesi olay, ben daha sadelikten yanayım mesela görüntü açısından bakınca olaya :)
geçen seneden beri type R'ın ısınma konusu konuşuluyor ancak konuşulma üslubu bazen araç sahiplerini sinirlendirecek seviyeye gelebiliyor. Araçlar hakkında herşeyin yazılabilmesi gerekiyor, bunda bir sıkıntı yok ancak üslubun gereğinden sivri olması ortamı haliyle gerebiliyor. Daha önce de belirtmiştim, type r yüksek oktan benzin seviyor ve söz konusu sorun da ortadan kalkıyor. Eğer konuşmalar sadece arabanın sorununu herkesin gözüne sokmak olmayıp, ısınmanın neden olabileceğini ve nasıl bertaraf edilebileceğini tartışmak üzerine olsaydı, herkes tatmin olurdu. Hem Cupra 280 hem de yeni Type R sahibi olan sanırım tek benim forumda, iki aracın da artı ve eksilerine haizim. Type R'a ya oktan yükseltici koyacaksınız yada downpipe'ı çıkaracaksınız, her ikisini de yaparsanız muhteşem olur, tecrübemle sabit. Aracın sürüş hissiyatı hakkında babaanne arabası, şirket arabası gibi benzetmeler yapılabilir Cupra için, S3 için yadırgamam, olabilir derim geçerim. Type R'ın oturma pozisyonu, direksiyon hissiyatı açısından daha bi agresif olduğunu söyleyebilirim ve şunu altını çizerek belirtmeliyim ki Type R'ın koltuğu şehiriçi 2 saatlik kullanımdan sonra belimi mahvediyordu. Zaten satma sebebimin en başında bu geliyordu, acayip rahatsız ediyordu. Belki bu yaşımın 36 olması, beldeki, boyundaki fıtıklardandır, genç arkadaşları rahatsız etmeyebilir sonuçta bu sübjektif bir konu. Type R'ın ısınma konusuna gelirsek, araca gerçek 98 oktan yakıtı koyun ve o zaman bakın, o ısınma oluyor mu olmuyor mu. Yaklaşık 6 ay gündelik kullandım Type R'ı ve yaklaşık da 4 aydır Cupra'Yı kullanıyorum gündelik. Konfor olarak aralarında dağlar kadar fark var, bu benim tecrübem, zaten Onur'da aracın haftasonu aracı olduğunu belirtmiş. Gündelik diye üretilen bir aracın bu kadar sert olmasını ben yadırgadım şahsen. Cupra'ya dair artı ve eksileri ayrı bir topic'de yazarım.
geçen seneden beri type R'ın ısınma konusu konuşuluyor ancak konuşulma üslubu bazen araç sahiplerini sinirlendirecek seviyeye gelebiliyor. Araçlar hakkında herşeyin yazılabilmesi gerekiyor, bunda bir sıkıntı yok ancak üslubun gereğinden sivri olması ortamı haliyle gerebiliyor. Daha önce de belirtmiştim, type r yüksek oktan benzin seviyor ve söz konusu sorun da ortadan kalkıyor. Eğer konuşmalar sadece arabanın sorununu herkesin gözüne sokmak olmayıp, ısınmanın neden olabileceğini ve nasıl bertaraf edilebileceğini tartışmak üzerine olsaydı, herkes tatmin olurdu. Hem Cupra 280 hem de yeni Type R sahibi olan sanırım tek benim forumda, iki aracın da artı ve eksilerine haizim. Type R'a ya oktan yükseltici koyacaksınız yada downpipe'ı çıkaracaksınız, her ikisini de yaparsanız muhteşem olur, tecrübemle sabit. Aracın sürüş hissiyatı hakkında babaanne arabası, şirket arabası gibi benzetmeler yapılabilir Cupra için, S3 için yadırgamam, olabilir derim geçerim. Type R'ın oturma pozisyonu, direksiyon hissiyatı açısından daha bi agresif olduğunu söyleyebilirim ve şunu altını çizerek belirtmeliyim ki Type R'ın koltuğu şehiriçi 2 saatlik kullanımdan sonra belimi mahvediyordu. Zaten satma sebebimin en başında bu geliyordu, acayip rahatsız ediyordu. Belki bu yaşımın 36 olması, beldeki, boyundaki fıtıklardandır, genç arkadaşları rahatsız etmeyebilir sonuçta bu sübjektif bir konu. Type R'ın ısınma konusuna gelirsek, araca gerçek 98 oktan yakıtı koyun ve o zaman bakın, o ısınma oluyor mu olmuyor mu. Yaklaşık 6 ay gündelik kullandım Type R'ı ve yaklaşık da 4 aydır Cupra'Yı kullanıyorum gündelik. Konfor olarak aralarında dağlar kadar fark var, bu benim tecrübem, zaten Onur'da aracın haftasonu aracı olduğunu belirtmiş. Gündelik diye üretilen bir aracın bu kadar sert olmasını ben yadırgadım şahsen. Cupra'ya dair artı ve eksileri ayrı bir topic'de yazarım.
Bilgiler için teşekkürler. Fazla arayı açmadan cupra ile ilgili tecrübelerinizi de aktarırsanız sevinirim. Hatta konusunun linkini de vereyim.
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/174178-seat-leon-cupra-leon-cupra-280-a.html
Type R'a ya oktan yükseltici koyacaksınız yada downpipe'ı çıkaracaksınız, her ikisini de yaparsanız muhteşem olur, tecrübemle sabit.
Şekil bir a benim araç :) downpipe yok vp racing depoda ohhh misss.
Isınmanın ne olduğunu bilmeyen çok kişi var. Bende tayyardan önce s3 sedan vardı 285hp olanlardan. İkiside aynı hararet ve yağ sıcaklık değerlerine ulaşıyordu. Tayyar stock halinde pompa benzin ile 105 derece yağ sıcaklığında bile bazen yavaşladı hissiyatı veriyordu. Bu ısınma değildir çünkü ben s3'de de tayyarda da 120'li dereceleri gördüm (***** izmir sıcak bölge). 105'de bile bu hissiyatı veren araçta yazılımdan başka bir sorun yoktur. Çünkü 105'lik tdi'larda bile 120-130 giderken 105 ısılarla gidiyorsunuz.
İlk aldığımda piste çıktım hatta çok zıpladığı için korktuğumu söylediğim için muhammed'de aracı kullandı ısındığı veya yavaşladığına dair hiçbirşey söylemedi zıplama olayına da deli gibi yol tutuyor dedi ve ben rahatladım. Şimdi yolda zıplatarak viraj almak inanılmaz keyif veriyor.
Fakat yazılımdan sonra bambaşka araç oluyor. Aracımda kısık yazılım mevcut çünkü egzoz yok buna rağmen stock araç ile denemede sanki 320d ile 105'lik jetta gibi oluyor.
Porsche carrera (pdk olmayan) ile de denedik hatta arkadaş 200 üstü geçerim demişti ama 120 gibi basmaya başladığımızda (telefonla bastım diye söylediği zaman ben basmaya başlıyordum) ben bıraktım hızım 245 dediğimde ben daha 210'a çıkamadım dedi ve 200 üstünde de açmaya devam ettiğimi gördü. Son hız hiç denemedim ama deviri bitireceğime eminim.
Konfor konusunda lütfen kıyas yapmayın bu araç safkan yapılmış gündelik falan hikaye koltuklar iniş biniş bile farklı o yüzden konfor konusunda diğerleri ile kıyas bile yapmam s3'ümle 1.6 tdi gibi gezebiliyordum.(hem görünüm hem gidiş)
PiscocuK
04-08-2016, 10:43
Kendi aracimin giderini henuz bilmiyorum. Ama giderli arabalarla denemek gormek bulusmak tanismak isterim
Herkese uyan bir aksam cikip cay corba icelim derim
Kendi aracimin giderini henuz bilmiyorum. Ama giderli arabalarla denemek gormek bulusmak tanismak isterim
Herkese uyan bir aksam cikip cay corba icelim derim
eğer müsait olursan rodajın bittiyse ben denerim. Selcuga sölemiştim.
Bu arada 7 ay işe git gel kullandım konfor problem olmadı ama manuel zorladığı için yeni araç aldım artık ayda 1-2 kullanıyorum.
PiscocuK
04-08-2016, 11:14
eğer müsait olursan rodajın bittiyse ben denerim. Selcuga sölemiştim.
Yarin firsat bulabilirsem 1000 km kontrolune gidicem. Halledebilirsem sonrasi bana uyar herzaman
Bu arada 7 ay işe git gel kullandım konfor problem olmadı ama manuel zorladığı için yeni araç aldım artık ayda 1-2 kullanıyorum.
ben 2 çocuk ile bindim de çok sorun olmadı da, 2 saatten sonra koltuk pozisyonu o kadar kötü hissettiriyor ki anlatamam, belim kilitleniyordu, onun haricinde ben İstanbul içi R modda kullanıyordum, çok fazla sekme olmuyordu, sanırım arabanın süspansiyonları yumuşamıştı hep yüklü binmekten :) . sıfır type r lardan 1.5 cm basıktı son zamanlarında.
bir de benim için önemli değil ama belirtmek lazım, aşırı ekonomikti, ciddi az yakıyordu.
Yarin firsat bulabilirsem 1000 km kontrolune gidicem. Halledebilirsem sonrasi bana uyar herzaman
tamamdir benimde ufak tefek kontrol edeceğim noktalar var bitince konuşuruz.
tamamdir benimde ufak tefek kontrol edeceğim noktalar var bitince konuşuruz.
Hani hafif gelirdi la :)
Type R ile deneme bana uyar.
Hiç roll yapmadım, anladığım işler değil ama tanışırız, muhabbet olur (bu kısım geçilirsem diye yazılmıştır, yoksa amacım tayyarın içinden geçmek)
Hani hafif gelirdi la :)
önümüzdeki günlerde yüklü olanla da deniycem maksat girgir şamata hirs yok idda yok denememekte serbestsiniz sonuçta :)
Icinden gecilmek istenen typerlar icin muracat mehzent :)
jetta kılıklı babaanne arabası çupram. spoiler verelim:
https://youtu.be/KTR3rjrcztE
Onurun soyledigine baya takildiniz :) jettada fena araba degil ya
jetta kılıklı babaanne arabası çupram. spoiler verelim:
https://youtu.be/KTR3rjrcztE
Abi cupra çok başarılı bir araba tamam ama söylem çok yalnış değil cidden.. bu arada maşallah çok güzel yürüyor aracınız.
PiscocuK
04-08-2016, 13:02
Bu arada arabayı tanıma evresindeyim eğer makara konusu olacaksam cidden denemeyelim oturup muhabbet edelim.çünkü benimle yapacağınız deneme kesinlkle ölçü olamaz.hangi devirde vites atılır kaçta kesiciye girer nedir ne değildir hiç bir denemem yok.
çok geçersiniz her tayyarı öyle sanırsınız bilen gelir üzer falan :) yoksa ki boy boy videolarım olmuş makarası dönmüş çok dert değil kendi adıma:icon_tup::icon_tup::icon_tup:
Type R ile deneme bana uyar.
Hiç roll yapmadım, anladığım işler değil ama tanışırız, muhabbet olur (bu kısım geçilirsem diye yazılmıştır, yoksa amacım tayyarın içinden geçmek)
Amaninn...
Deneme videolarini bekliyoruz,meydan okuma olmus Jetta ile :)
Buarada motor rodaji itina ile yapilmis,son rodaj ist parka cikilarak tamamlanmistir...
Bende cam car olurum :)
ben 2 çocuk ile bindim de çok sorun olmadı da, 2 saatten sonra koltuk pozisyonu o kadar kötü hissettiriyor ki anlatamam, belim kilitleniyordu, onun haricinde ben İstanbul içi R modda kullanıyordum, çok fazla sekme olmuyordu, sanırım arabanın süspansiyonları yumuşamıştı hep yüklü binmekten :) . sıfır type r lardan 1.5 cm basıktı son zamanlarında.
bir de benim için önemli değil ama belirtmek lazım, aşırı ekonomikti, ciddi az yakıyordu.
Acıkcası ben cok az yaktıgını düşünmüyorum yada bana mı öle geliyo :)
100 km de sakin kullanımda 11 lt gazladıgım zamanlarda 13.5 lt civarı görüyorum. sizin gördüğünüz degerler nelerdir ?
Gerci ben genelde kısa mesafe kullanıyorum ev ile iş arası 5 km ,
Amaninn...
Deneme videolarini bekliyoruz,meydan okuma olmus Jetta ile :)
Buarada motor rodaji itina ile yapilmis,son rodaj ist parka cikilarak tamamlanmistir...
Bende cam car olurum :)
cam cara co-pilot lazımsa ben varım :)
Bu arada arabayı tanıma evresindeyim eğer makara konusu olacaksam cidden denemeyelim oturup muhabbet edelim.çünkü benimle yapacağınız deneme kesinlkle ölçü olamaz.hangi devirde vites atılır kaçta kesiciye girer nedir ne değildir hiç bir denemem yok.
çok geçersiniz her tayyarı öyle sanırsınız bilen gelir üzer falan :) yoksa ki boy boy videolarım olmuş makarası dönmüş çok dert değil kendi adıma:icon_tup::icon_tup::icon_tup:
Maksat muhabbet. Ben hiç takılmam araba muhabbetine, eleştirisine, hızlısına yavaşına. Garajda duran 2 arabanın yaşları toplamı 83. İlk hangisinin aküsü durduğu yerde bitecek, tek araba derdim o valla.
Olur,ozaman videolari sen cekersin
Aku temin edilir :)
Selcuk abiyle konustuk girgir samata yapacak insan degiliz. Stock type r ile aracim ne olur diye merak ettigim icin yazdim. Video manyagi degilim. Onumuzdeki gunlerde yuklu type r larla da yuruyecegim zaten. Amac sadece muhabbet gaz basmak zorunda degiliz oturur cay kahve iceriz. Aracimiz proj konusunda mevcut. Ki selcuk abi stock type r i cok gececegimizi soledi zaten.
cabriolet
04-08-2016, 13:53
100 km de sakin kullanımda 11 lt gazladıgım zamanlarda 13.5 lt civarı görüyorum. sizin gördüğünüz degerler nelerdir ?
ben genelde bahçeşehir çerkezköy arası kullanıyorum 95-100km civarı bu yol 9lt civarı yakıyorum altı oluyo üstü olmuyo bu değerin yavaşta kullanmıyorum pek 150-200 arası gidiyorum ama gerçekten gazlarsam aynı yolda deponun yarısından biraz fazlasını yaktırıyorum dönüşte benzin almak zorunda kalıyorum normalde 2 gün yeten benzin 1 günde bitmiş oluyo :)
PiscocuK
04-08-2016, 13:55
RX8 den sonra bende dizel etkisi yarattı.full klima açık şekilde kullanıyorum aracı testlerim de 0,45 TL üzerine çıkmadı henüz
RX8 den sonra bende dizel etkisi yarattı.full klima açık şekilde kullanıyorum aracı testlerim de 0,45 TL üzerine çıkmadı henüz
eklemeyi unutmuşum bendede klima ful acık :)
ben hic sıfırlamadan kullandım size gecene kadar araba ve hersey dahil ortalama 12.3 idi, bunun içinde şişli-maslak 1saat 20dk sıkışık trafikleri, rolling, uzun yol vs herşey dahil. acayip düşük bir rakam. Cupra bunun 1.5 katı yakıyor :) Hele Amerikan arabası kullanan biri olarak diyorum ki 1 ile başlayan yakıt tüketimleri hiçbir şey ....
ONUR1000RR
04-08-2016, 14:13
Tayparla full gaz 1 depo 250 km :)
Çupra 90 km/h otobanda sabit tom cruise kullanırken 7-7,5 litre, pedala ben bastığımda istanbul içi 12-13 lt. Arada otobanda hızlı kurbanları avladığımda 15-18 litre.
(ACYV sağolsun konuda Amerikan arabası geçmiş. Karbüratörlü 350 cui V8 sokak aralarından fışkırdığımda 40 litre yakıyor)
free-hifi
04-08-2016, 14:53
PiscocuK sana gelsin :))
http://i.hizliresim.com/OMYLED.png