PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2015 Typer

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 [17] 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38

997TT
27-08-2015, 11:33
Yazilanlari aksam okuyacagim.
Aksam instagram a hizlanma videolarini koyacagim.
Gecede dbn leri koyacagim,baska istek varsada yapayim.
Sanirim TC'de ilk typeR dbn ve roll yaptik,birazda buradan bakin. Elimizden gelen budur :)

kelalper
27-08-2015, 11:33
Spor araba manuel olur ne demek yaw. Motorsporlarında bütün yarış takımları en kötü sequential şanzıman kullanıyor. Onlar spor araba değil bunlar spor araba. Bir tek porsche 7 ile şanzıman çıkardı onda da satış rakkamları hüsran.

Yarış ve pedal eğitimi almamış herhangi biri bile pistte dsg şanzıman ile çok iyi dereceler alabilecekken düz şanzıman ile ne gibi süreler bekliyorsunuz da pistte bu araba daha iyi diyebiliyorsunuz. Bu arabanın frenleri çok iyi deniliyor. O fren gücünde siz acaba o hızda heel & toe yapabilecek misiniz acaba? DSG de sıkıntı yok vuruyorsun düşürüyor. Herkeste doğuştan yarışçı zaten herkes heel and toe yapabiliyor. Type R lar piste düşmeye başladığı zaman süreleri göreceksiniz zaten. DSG de elin her zaman direksiyonda her zaman araba kontrolün altında. Normal şanzımanda bir elin iki de bir vites üzerinde.

Manuel şanzımanın devri artık bitiyor kaset çalarlar nasıl bitti artık kaset çalar dediğin zaman bulamıyorsun. Üretim maliyeti cd den 5 kat fazla şu anda. Manuel viteste yakında o şekilde olacak. Üretim maliyetleri artacak çift sıralı şanzıman üretimi artacağı için üretim maliyetleri de düşecek.

mrbars
27-08-2015, 11:35
Cupra bence günlük kullanım ve amatör pist için efsanevi bir araba. Ring'de stationı bile 7.58 dönen; muhteşem DSG'li, hızlı, hafif bir araç.
VAG grubunun OBD'den paket yazılım ve high flow cat ile bile langadank 2 saatte 370 HP olma avantajlarına bile girmeye gerek yok. TR fiyatı da muhteşem.
(keşke benim olsa)

Ama bu TypeR kötü demek mi, bence değil. Yüzlerce parametrenin önemli olduğu bir sektörde, çoğu konu zevk ve subjektif kararla neticeleniyor. Ben pist için gidip Guiletta QV aldım.

Bu arada 200bin TL, 220bin TL S3 fiyatı yazmayın arkadaşlar, 91bin EUR proformayla eve yolladılar beni. Moralimi bozuyorsunuz, kapatın o konuyu :)

kelalper
27-08-2015, 11:45
Bu arada şu yazdıklarımdan büyük Honda düşmanı sanabilirsiniz. Alakası yok. Ama gerçekler ortada. Type R evet sanılan kadar kötü değil ama bence parasının arabası değil. DSG li cartlı curtlu Cupra 140 bin lira ama type R 190 bin duvarında. 4 çeker S3 ve Golf R ayarında. Buna karşıyım ben.

rebeloghy
27-08-2015, 11:48
@ Zero sizi zaten tebrik ediyoruz yürekten böyle objektif bir deneme sunduğunuz için. Sizin yerinizde olacak 10 vag kullanıcısından 1-2 sinin yapacağı türde bir hareketti hele ki böyle hararetli bir konuda.

Onda dsg var , biz ağırız vs demeye gerek yok artık. 2 araç stock halleri ile denendi düz yolda yanyana gidiyorlarmış.

İşin özü Cupra yıllardır üzerinde çalışılan bir motor ve şanzımanla tecrübe ile geldi , Honda ise ilk turbo type r ını yaptı.
Atmosferik hali ile düz yolda cupraya uzaktan bakamayan araç şimdi yan yana yürüyor, pistte daha iyi dereceler çıkartabiliyor bir kaç site kurcalarsanız görebilirsiniz.

Alabilecek gücü olan ve haftasonu arabası yapabilecek olan alsın güle güle binsin..

_muhaRRem
27-08-2015, 11:49
Yazilanlari aksam okuyacagim.
Aksam instagram a hizlanma videolarini koyacagim.
Gecede dbn leri koyacagim,baska istek varsada yapayim.
Sanirim TC'de ilk typeR dbn ve roll yaptik,birazda buradan bakin. Elimizden gelen budur :)

sıfırdan kalkabilirmisiniz, tutunma olayını merak ediyorum

yusuf yılmaz
27-08-2015, 11:53
bu arada cupra dsg değil manuel olsaydı 10 bin tl civarı ucuz olacaktı

i-vtec07
27-08-2015, 12:05
Bu arada şu yazdıklarımdan büyük Honda düşmanı sanabilirsiniz. Alakası yok. Ama gerçekler ortada. Type R evet sanılan kadar kötü değil ama bence parasının arabası değil. DSG li cartlı curtlu Cupra 140 bin lira ama type R 190 bin duvarında. 4 çeker S3 ve Golf R ayarında. Buna karşıyım ben.

160 küsura a satıldı abi bu type r lar . kur yükselince 190 olduysa onu bilemicem .

kelalper
27-08-2015, 12:10
Ona da Ok. 24 bin lira fark sence akıl karı mı?

Serhat Y.
27-08-2015, 12:21
birde dyno verisi alınsa keşke referans alınabilecek biyerde, maha özellikle harika olur mesela. ben 306hp.vereceğini sanmıyorum bizdeki yakıt kalitesi ile.
birde ring deki hızlanma ile neden dümdüz yoldaki hızlanma görüntüleri kıyaslanır onuda anlamıyorum, ring inişlerle çıkışlarla dolu bi pist tabiki farklılık gösterir, kaldıki o videoda 270kmh. yaptığı yerden önce hafif rampa vardır aşağı doğru o sayede o kadar çabuk hızlanıyor bence araç.
hsonu gözlemlicez bizde tribunden aracı sürelerine bakarız Murat ENGİN kullanıcaksa tabi:) ciddiye alınır süreler gelecektir, yeni cupra da gelicekmi h.sonu piste Zero arkadaşımız?

i-vtec07
27-08-2015, 12:25

yok ben mantıklı olduğu içi yada olmadığı için yazmadım sadece fiyatını doğruladım . o paralara her ikiside akıl karı değil bana göre zaten . direk 2.el alternatifleri değerlendirirdim. çok daha iyi arabalar var .

Zero
27-08-2015, 12:27
Hafta sonu pazar günü geleceğiz ama fren balatama güvenmediğim için bu org da çıkmayacağım malesef bir aksilik olmazsa eylülde kuru zeminde çıkarız inş. Objektif olabilmek için çabamızı takdir eden herkese teşekkür ederim. Hafif jantla gitseydik rahatlıkla grçebileceğimizi gördük, o zaman standart beton gibi ağır jantlarıyla gelsen type r geçer derlerdi. En azından boş polemiği engelledik :)

kelalper
27-08-2015, 12:35
birde dyno verisi alınsa keşke referans alınabilecek biyerde, maha özellikle harika olur mesela. ben 306hp.vereceğini sanmıyorum bizdeki yakıt kalitesi ile.
birde ring deki hızlanma ile neden dümdüz yoldaki hızlanma görüntüleri kıyaslanır onuda anlamıyorum, ring inişlerle çıkışlarla dolu bi pist tabiki farklılık gösterir, kaldıki o videoda 270kmh. yaptığı yerden önce hafif rampa vardır aşağı doğru o sayede o kadar çabuk hızlanıyor bence araç.
hsonu gözlemlicez bizde tribunden aracı sürelerine bakarız Murat ENGİN kullanıcaksa tabi:) ciddiye alınır süreler gelecektir, yeni cupra da gelicekmi h.sonu piste Zero arkadaşımız?

La olm şanzıman oranlarıda farklı. Biri 3 ü 133 de bitirio diğeri 148 de. O araba bu araba değil la. Honda da kabul edio zaten.

Canselmo
27-08-2015, 12:49
Arada 5-6 bin tl gibi fiyat farkı olsa bircok kişi typer alırdı zaten leona kımse bakmazdı ..Ama arada ciddi ciddi fiyat farkı var 20-25 bin tl arası , Typer o paralarıni haketmiceğini herkes söylemiş evet 170 -180 bin tl ye typer yerine, 140 a cupra alınıp geri 20-25 bin tl ye leonu hem pist hem gündelik kullanım için canavar yaparsınız buda bir gerçek.

CRX
27-08-2015, 12:58
typerın fiyatı kur farkı vs ile 200.000 tl lere dayansa da bir dahaki gelecek partinin de tamamının satılacağını düşünüyorum, boşuna o paralar verilir mi verilmez mi tartışılıyor bence. hızlı mı yavaş mı durur mu kalkmaz mı dan ziyade typer karizmatik araba, iki arabayı yan yana koysan kimse leona bakmaz bu gerçeklikte herşeye yeter.

levent
27-08-2015, 13:40
Yan yana koyunca bakıp bakmamak biraz zevk meselesine girer, biz ona ilk bakışta type R daha dikkat çekici görüntüye sahip diyelim bence.
Şahsen o kadar cafcaflı görünen dikkat Çeken arabaya binmek istemem.. Millet gözlüyle bakmıyor çünkü :)

soch-vtec
27-08-2015, 14:29
hala bitmemişler arkadaş honda bu insanlarda ne yara yapmış 212 sayfanın 200 ü yok ring rekoru yalan yok yavaş hızlanıyor yok donanım eksik yok o para etmezz arkadaş zorla satmıyorlar almayın bırakın *** atmayı 140 bin leona veren 160 typer a hayli hayli verir.

turci
27-08-2015, 15:32
hala bitmemişler arkadaş honda bu insanlarda ne yara yapmış 212 sayfanın 200 ü yok ring rekoru yalan yok yavaş hızlanıyor yok donanım eksik yok o para etmezz arkadaş zorla satmıyorlar almayın bırakın *** atmayı 140 bin leona veren 160 typer a hayli hayli verir.

burası takdir edersiniz ki bir otomobil forumu ve buraya benzer dünya genelinde bir ton forum var.
insanlar forumlara neden girerler,yazarlar çizerler,okurlar,paylaşım yaparlar hiç düşündünüz mü?

Allah'ın yarattığı varlıklar bile eleştirilirken,kulların yaptığı şeyleri eleştiremeyecek mi insanlar?

bence bu tarz yorumlar yapmadan önce üyelerin forumların amacını idrak etmelerinde fayda var.

Grimlord
27-08-2015, 15:38
TRye hiç manuel cupra gelmeyecek mi acaba? Almanya'da satılıyor gözüküyor şuanda.Aslında onunla denetmek lazım :)

SerkanYazgan.
27-08-2015, 16:05
Bizim milletimiz en sevmediğim huyu bu. Tuttuğu takımıda, bindiği arabayıda, oy verdiği partiyide körü körüne savunmak çok saçma değil mi? Murat abi eşinden dostundan rica edip aracı alıp denemiş, aklımızdaki soru işaretlerini yeteri kadar gidermiş ve objektif bir yorum yapmış. Sizse hala birbirinizi yiyorsunuz. Şu fiyatı edermi etmezmi tartışmasını bırakın bence, bu ülkedeki hiçbir araba parasının arabası değil. Devletimiz sağolsun varolsun :)

Bu arada adam ferrariden porschedan inip typeri test ediyor ve tayyara hiç binmemiş insanlar gibi yerden yere vurmuyor ya da fanatiklik derecesinden yüceltmiyor. Bu sınıfta farklılık iyidir, renk kattı ve güzel bir organizasyon ve güzel reklam yaptılar. Şu konuda daha teknik ve özenli mesajlar görmek istiyorum.

SerkanYazgan.
27-08-2015, 16:07
Bizim milletimiz en sevmediğim huyu bu. Tuttuğu takımıda, bindiği arabayıda, oy verdiği partiyide körü körüne savunmak çok saçma değil mi? Murat abi eşinden dostundan rica edip aracı alıp denemiş, aklımızdaki soru işaretlerini yeteri kadar gidermiş ve objektif bir yorum yapmış. Sizse hala birbirinizi yiyorsunuz. Şu fiyatı edermi etmezmi tartışmasını bırakın bence, bu ülkedeki hiçbir araba parasının arabası değil. Devletimiz sağolsun varolsun :)

Bu arada adam ferrariden porschedan inip typeri test ediyor ve tayyara hiç binmemiş insanlar gibi yerden yere vurmuyor ya da fanatiklik derecesinden yüceltmiyor. Bu sınıfta farklılık iyidir, renk kattı ve güzel bir organizasyon ve güzel reklam yaptılar. Şu konuda daha teknik ve özenli mesajlar görmek istiyorum.

Mutlu Değerli
27-08-2015, 17:17
https://www.facebook.com/video.php?v=10153240830178897

STP
27-08-2015, 17:20
Ahahahaha egemenede inanmis :) ulan egemen sen yapma bari :)

Commander696
27-08-2015, 17:29
Cupra nın üstüne 40bin tl verip golf r almak veya 60bin tl verip s3 almak akıl karı mı peki?Cupra iki araçtanda pistte daha iyi zaman yaparken?Bende bunu merak ediyorum golf r alıcam veya s3 alıcam gelicek daha alt sınıf olan seat benden iyi zaman yapıcak.Hoş bir durum değil doğrusu.

Lee-on!
27-08-2015, 17:55
Cupraya rakip olarak, 1 yıl sonra tanıtılmış, turbolanmis ve 30hp artisi olan bir araç, üstüne 30 bin liralik da farki var... Buna ragmen bence de önde olmaliydi. Typer cok seksi muhtemelen ben de tercih ederdim fakat fiyat olarak arada dağlar olmasaydı. Fanatik olmaya gerek yok ama pek rakip olamamışlar f/p olarak. Su durumda typer asi duruşuyla önde sadece. Aradaki 30 bilik farka cuprayi kurcaladiginizi düşünün birde...

OrcunInce
27-08-2015, 18:07
type-r bolt on ne olur bilemiyorum ama leon dv+dp+cai+cooler+yazılım ile 430 oluyor.

kelalper
27-08-2015, 18:40
Arada dünya kadar fark var işte onu anlatamıyorum. Golf R deli gibi yüklü bir araba. Koltuklar olsun donanım olsun. S3 bile o düzeyde değil ergonomi ve kalite olarak. 40K veriosun ama 4 çeker ve full dolu donanımlı araba alıosun cupradan sonra. Fark bu.

sword
27-08-2015, 19:34
cuprayı biraz doldursan paket olarak 160bin civarına geliyor galiba. yanyana koydugun zaman görsel olarak çok ağır basar Honda

Commander696
27-08-2015, 19:38
Benimde anlatmaya çalıştığım aradaki dünya kadar fiyat farkı var,insan kalitenin yanında dünya kadarda performans farkıda aramazmı?.bu arabalar hızlı gitsin diye yapılmış karsılastırma yaparken ilk kriter kalitesinden çok performansları olmalı.kendinden ucuza satılan aynı grup altındaki araçlardan bir dünya para verdiğin halde daha yavaşsın veya aynısın herneyse.Hal böyleyken s3 ve golf R cupra yerine tercih edilebiliyorsa cupradan pahalı diye typerı tercih etmek neden mantıksız olsun.

Zero
27-08-2015, 19:40
Dolusu zorlamadıkça 160 ı geçmez hem çok daha dolu hem 10.000+ TL ucuz hala. Görüntünün neye göre ne kadar ağır basacağı görecelidir, bir çok insana göre de type r tam bir apaçi işi fibercide abartılmış saçma sapan bir görüntüsü var. Subjektif görüşleri objektif gibi empoze etmeye çalışmak pek sağlıklı değil.

STP
27-08-2015, 19:45
Apaci isimi :) peki...

Zero
27-08-2015, 19:50
Kimi insana göre öyle geliyor dedim sayfalardır çok beğendim şartlar değişince almaktan vazgeçtim dedim. Siz Type r severler sadece olumsuz yorumlara odaklanıyorsunuz heralde :) bu arada konu type r konusu lütfen cupra vs type r olmaktan çıksın biz type r ın eksiklerinden bahsettikçe fanları kıyaslamaya çevirdi konuyu. İkisi birbirine sportif açıdan rakip olsada aslında büyük ölçüde farklı başka keyiflere hitap eden araçlar.

atituti
27-08-2015, 20:01
yav ben anlayamıyorum hondacı kafasını , otomobilleriniz bölümüne arabasını koyan biri vardı 2-3 sene once falan jantlardaki kırmızı şeride apaçi işi olmuş diyordunuz da araba type-r olunca ve bu devirde seksi ilgi çekici araba diyorsunuz.tip desen yok ( kandırmayın kendinizi herkes için hayal kırıklıgı oldu ) ve neden 4 kapı kimse sorgulamıyor ? bu arabayı bomboş klimasız teknolojik oyuncaksız arka kanadı söküp tamponu söküp camurlugu az daha geniş ve jantları başka birşey takıp piyasaya sürseler 135-140 bandında bile daha fazla alıcısı cıkardı emin olun.bu araba adına ihanet eden bir araba olarak piyasaya cıktı bence , nerede kırmızı paspas ve momo ek9 steering'in büyüsü.yok

VETTE
27-08-2015, 20:06
2 yıl sonra yazilan çizilen unutulur.type r yine rüştünü ispat eder.dunya laf edenlerden de alanlar olur.sonra araç sorgulama bölümünde kaç tane pertten toplama var onun konusu olur bu kez de o tartışılır.bitmez:)
2002 yada 2003 yılı Ankara Drag 206 gti ep3 ü geçtiğinde ep3 e de yürümüyor denmişti Aklıma geldi birden:)şimdi swap için bile deli gibi K20 arayan var.
Hondanın kendi Binici kitlesi dışında yeni jenerasyon hiçbir aracının hemen begenildigini görmedim.
Yeni kasa çıkar bir önceki kasa tavan yapar.

Lee-on!
27-08-2015, 20:20
Şimdi şöyle bir sey de var ama hocam hondaci kesim atmo olmasından hoslaniyordu simdi bu arac turboyla devir dönüyor o eski sesi hissi olmayacak ister istemez...

snrk
27-08-2015, 20:50
Apaçi işi deyince biraz ağır olmuş ama bence de tipi herkese göre değil. Ben bu kadar dikkat çekmek istemezdim açıkçası.

Görünen o ki Chris Harris de bu tasarımdan pek hoşnut değil. Twitter'daki mesajını aynen yazıyorum:
"If I owned a new Civic Type R and someone said: "that car REALLY suits you." Yes, I'd find that difficult to handle."

Bu ağır sözden sonra Honda'dan araç alabilecek mi bilmiyorum :)

F.KARACA
27-08-2015, 21:01
Apaçi işi deyince biraz ağır olmuş ama bence de tipi herkese göre değil. Ben bu kadar dikkat çekmek istemezdim açıkçası.

Görünen o ki Chris Harris de bu tasarımdan pek hoşnut değil. Twitter'daki mesajını aynen yazıyorum:
"If I owned a new Civic Type R and someone said: "that car REALLY suits you." Yes, I'd find that difficult to handle."

Bu ağır sözden sonra Honda'dan araç alabilecek mi bilmiyorum :)

Türkçesi nedir acaba :)

snrk
27-08-2015, 21:05
Türkçesi nedir acaba :)

Biri bana "Type-R sana CİDDEN çok yakışmış" deselerdi, çok ağırıma giderdi.

snrk
27-08-2015, 21:07
...edit: deselerdi -> deseydi

acilen edit yapabilmeyi istiyoruz sayın admin beyler :)

STP
27-08-2015, 21:19
Yaw su typer ve honda sevmeyenler ciksa konudan ? Konu kasmaya basladi

snrk
27-08-2015, 21:36
@STP, son mesaj benim olduğu için üstüme alınıyorum kusura bakma ama ben Chris Harris'in sözünü türkçeye çevirdim sadece.
- Chris, hadi dışarı abisi, istenmiyorsun burada.

STP
27-08-2015, 21:39
Kiris heris beni baglamiyo...

997TT
27-08-2015, 22:11
Hızlanma Vıdeosu budur...
bırazdan DBN lerın fotografı ve egımlerını koyacagım...

https://www.youtube.com/watch?v=zFvenq6omSE

i-vtec07
27-08-2015, 22:16
roll videosu varmı abi ?

ef186
27-08-2015, 22:16
Konuda tartışma fanatiklik yapmayın beyler eşek kadarsınız(ız) hepiniz(miz) yakışmıyor sizlere ;)

rebeloghy
27-08-2015, 22:23

Kelalper Alper abi 6. saniyeyi dikkatli incelersen

3. vites - 138 kmh - ışıklar henüz sarı.

Yani 133 kmh ile 3. vitesin bittiği bir durum yok ortada hangi ringte farklıydı ya pek değilmiş :)

ef186
27-08-2015, 22:26
Bu arada Yeni Type-r sahiplerine benden tavsiye koşun hafif jant alın yerinden kalkmıyor jantlar ;)

iynn-RS
27-08-2015, 22:33

Orta konsoldaki ekranda en soldaki basinc gostergesimi?
1.3 bar mi basiyor stock halde?

Cupranin stock basinci nedir acaba ?

onursumer
27-08-2015, 22:33
hızlanması gayet iyi bence , ama yorumları okuyunca tarzım olmadığını anladım , tasarımı çok sevsemde benim kullanım tarzıma hitap etmiyor , fiyat biraz uygun olsaydı genede listemde olurdu

997TT
27-08-2015, 22:59
Arkadaslar DBN lerı ve dıger vıdeoları ızledım.
Fanatıklık yapmadan,0 numara gozluk ıle okuyun lutfen.
Bugun Pıstte Jason ıle konusurken,ızlenımlerımı sordu ve ne soyledıysem,aa oda var,evet oyle yapıyor dıye teyıt ettı. Guzel bır tartısma sohbetı oldu...
Sımdı dbn kayıtlarını vıdeo ıle bırlestırınce su sonuc cıktı,arac stabıl yurumuyor malesef....
Yanı halk tabırıyle sısıyor,gucu kısıyor,basınc tablosundan bellı zaten...
Aynı yerde 11,3 sec de yurumusum,11,9 da malesef 12.3 sec de.Bunların hepsı 1 saat ıcınde denemeler...
Bu arac cok kısa zamanda bır update yıyecektır. Yanı stabıl yurumesı ıcın. 310hp yı kı ben bu benzınle bunu vermedıgını rahatca soylıyebılırım,TC benzınıyle motor ne verıyorsa bunu her zaman ortaya koyamıyor. Bunun bır cok sebebı olabılır.
Ayrıca pıstte aynı turda 154km yaptıgı yerde,duzluge daha hızlı cıkılmasına ragmen 148 yapıyor ertesı tur...
Bu sayfaya ılk yazdıgım mesajdakı gıbı,bu aracın 1 senekı versıyonunu almak ısterdım...
Dbn resımlerını atamıyorum,daha dogrusu beceremıyorum,Murat arkadasımıza gonderdım,o koyucak.
Daha erken koyabılen bana mesaj atarsa cepten hemen yollarım,buraya koyar sızler ıcın.
Benım ısım bıttı,umarım sızlere yardımcı olmusumdur.TC'dekı ilk TypeR testı ve Roll'u yapıldı,zaten ılerleyen gunlerde nıcelerı gelıcektır...
Sevgıler....

STP
27-08-2015, 23:06
Sisme sorunu cozulur illa, 11,3 un egimi kac ? Gecerli suremi ?. Tr benziniyle powershop dynoya bi ciksa biri iyi olur aslinda. 11,3 sokuk 260hp typer zamani net olarak. Iyi bi hiz, BK dan biliyorum,hissi cok gecerli

OrcunInce
27-08-2015, 23:06
Arkadaslar DBN lerı ve dıger vıdeoları ızledım.
Fanatıklık yapmadan,0 numara gozluk ıle okuyun lutfen.
Bugun Pıstte Jason ıle konusurken,ızlenımlerımı sordu ve ne soyledıysem,aa oda var,evet oyle yapıyor dıye teyıt ettı. Guzel bır tartısma sohbetı oldu...
Sımdı dbn kayıtlarını vıdeo ıle bırlestırınce su sonuc cıktı,arac stabıl yurumuyor malesef....
Yanı halk tabırıyle sısıyor,gucu kısıyor,basınc tablosundan bellı zaten...
Aynı yerde 11,3 sec de yurumusum,11,9 da malesef 12.3 sec de.Bunların hepsı 1 saat ıcınde denemeler...
Bu arac cok kısa zamanda bır update yıyecektır. Yanı stabıl yurumesı ıcın. 310hp yı kı ben bu benzınle bunu vermedıgını rahatca soylıyebılırım,TC benzınıyle motor ne verıyorsa bunu her zaman ortaya koyamıyor. Bunun bır cok sebebı olabılır.
Ayrıca pıstte aynı turda 154km yaptıgı yerde,duzluge daha hızlı cıkılmasına ragmen 148 yapıyor ertesı tur...
Bu sayfaya ılk yazdıgım mesajdakı gıbı,bu aracın 1 senekı versıyonunu almak ısterdım...
Dbn resımlerını atamıyorum,daha dogrusu beceremıyorum,Murat arkadasımıza gonderdım,o koyucak.
Daha erken koyabılen bana mesaj atarsa cepten hemen yollarım,buraya koyar sızler ıcın.
Benım ısım bıttı,umarım sızlere yardımcı olmusumdur.TC'dekı ilk TypeR testı ve Roll'u yapıldı,zaten ılerleyen gunlerde nıcelerı gelıcektır...
Sevgıler....

ben hiç bir şey dememiştim bilerek sonra çamur atıyor diyorlar. sen de farkettiysen abi iki kez üst üste roll için basınca bile farklıydı.
ki bol bol soğutup denedik, pistte böyle bir şansı olmayacak maalesef. objektif oluşun için teşekkür ederim tekrar.

dip not: 11,3'te eğim kaçmış bakacağım demiştin?

zx-10rr
27-08-2015, 23:14
ben hiç bir şey dememiştim bilerek sonra çamur atıyor diyorlar. sen de farkettiysen abi iki kez üst üste roll için basınca bile farklıydı.
ki bol bol soğutup denedik, pistte böyle bir şansı olmayacak maalesef. objektif oluşun için teşekkür ederim tekrar.

dip not: 11,3'te eğim kaçmış bakacağım demiştin?

orcun merhabalar,mj attım özelden...

997TT
27-08-2015, 23:22
Max egim -2,5 yani -3 den dusuk.(gecerli).Geneli -1,8 ile -2 arasinda.(Leon ve type R'i ayni yerde olctum,aralarinda 10 dakika sure anca vardir.
Bilmem disardan izleyen arkadaslarim fark ettimi,yaptigimiz roll denemelerinde ya onde ya at basi arkada oluyordu.
Ama mutlaka bunlar bertaraf edilicektir. Benim dun yasadigim ve size yazdigim notlarin bir cogunu Jason da ayni seyleri,sohbetde teyit etmesi dogrulugunu gosterdi.
Musterilerden gelicek bilgilerle fabrika bir fok seye el aticaktir...

Zero
27-08-2015, 23:29
Murat abi şimdi bahane demesinler diye birşey demiyorum sevdiğimiz bir araca karşı düşman ilan ediliyoruz ama hondanın çeyrek veya yarım boy öne çıktığı 2-3 sefer oldu her seferinde ben virajda dışta sen içte kaldın hatırlarsan ve hızlar çok yüksekti yani fark oluşturması çok mümkün hızlar. Ama normal yanyana dümdüz gidebildiklerimizde çeyrekle 1 boy arası öne çıktım. Biz bu minör farkları yok saydık kafa burun dedik objektif olalım kimseyi yanıltmayalım diye. Bu arada Buğra hiç ölçtünüz mü kaç kilo çekti type r ın jant lastiği çok ağır dediğin için merak ettim :) birde Murat abi leonu 2 kere denedin sanırım benzin durumunu ve içeride bir ton ıvır zıvır eşyayı biliyorsun daha inermiydi sence şartları dbn için uygun hale getirsek?

cabrioleter
27-08-2015, 23:39

Yani 133 kmh ile 3. vitesin bittiği bir durum yok ortada hangi ringte farklıydı ya pek değilmiş :)

videoyu yavaşlatıp izlersen 138 de kırmızı tüm ışıkların yandığını görürsün.
ring videosunu ise açıp tekrar izlersen 145 de pilotun eli vitese gidiyor hız 151 i gösterdiğinde vites 4 de oluyor. geliştirilen araçta ışıklar mevcut değil malesef ama benzer hızda vites atılıyor.
hondanın paylaştığı video da 5.12 ile 5.17 arası.

zx-10rr
27-08-2015, 23:47
arkdaşalar murat engin abi resimleri bana gönderdi ve onun izniyle ekliyorum,ilk 3 resim typer in süresidir,son 2 resimde cupranın süresini göstermektedir.

TYPER İÇİN 3 ADET SÜRE RESİMİ,

http://i62.tinypic.com/25ouuwx.jpg

http://i61.tinypic.com/2afz67b.jpg

http://i62.tinypic.com/rh93rb.jpg

CUPRA İÇİN 2 ADET SÜRE RESİMİ,

http://i60.tinypic.com/hra6w9.jpg

http://i61.tinypic.com/2afz67b.jpg

murat abi eğim hakkında bilgiyi önceki mjında verdi.:icon_tup:

STP
27-08-2015, 23:57
Best timeda yine en iyi sureyi yapmis masallah

zx-10rr
28-08-2015, 00:01
Best timeda yine en iyi sureyi yapmis masallah

stp maşallahın var gerçekten:))sen ciddi seviyorsun typer ı)):icon_tup:hemen best time karşılaştırmasını yaptın:)):icon_tup:sakın yanlış anlama beni,yorumuna saygısızlık vs değil direk bu detayı vermen hoşuma gitti sadece.:icon_tup:

Zero
28-08-2015, 00:06
Best time da en iyi süre ? Maşallah daha iyileri gelir zamanla çözüldükçe sorunları.1400 +kg 2.0 standart makinelerin çıkarmaya başladıkları süreler ne kadar güzel değil mi? Teknoloji zamanla neleri getirecek kimbilir

STP
28-08-2015, 00:06
Gordugumu yaziyorum kardesim, yapilan denemeler koyulmus seffaf sonucta

STP
28-08-2015, 00:07
Best time da en iyi süre ? Maşallah daha iyileri gelir zamanla çözüldükçe sorunları.1400 +kg 2.0 standart makinelerin çıkarmaya başladıkları süreler ne kadar güzel değil mi? Teknoloji zamanla neleri getirecek kimbilir

Yanlis birseymi yazmisim ? 100_200de senden iyi cikmamismi ? Bunun daha rodaj bitimi var, fark edecektir

zx-10rr
28-08-2015, 00:11
Gordugumu yaziyorum kardesim, yapilan denemeler koyulmus seffaf sonucta

tabikide yazacaksın yazacağız bu normal.valla stock 280-310 hp arabalar 12 sn lere indirdiler 100 200 leri bu çok güzel birşey,ben golf r ve s3 hayranıyım ama k20 makınasını herzaman sevmişimdir.ülkemizdeki anlamsız ep3 ve fn2 fiyatları nedeniyle hiçbir zaman imkanımda olsa alma teşebbüsüm olmadı ama güzelmi k20 güzel ben bunu kabul ediyorum.leon cupra da çok güzel typer da.benim kullanım ve mantığıma cupra daha çok uygun.inşallah ilerde olur.

Zero
28-08-2015, 00:14
Yanlis birseymi yazmisim ? 100_200de senden iyi cikmamismi ? Bunun daha rodaj bitimi var, fark edecektir

100-200 de benden iyi çıkmış evet çünkü dolu depo bilmem ne götürdüm arabayı gece kafede otururken birden kalktık gittik dbn falan almak gibi birşeyden haberimiz yoktu 2 sefer sıktı Murat abi dbn umurumda değil manuele al bas sadece kesicide kendi atsın dedim ,direkt bu sonuç çıktı type r ın 11,3 lü süresi daha geç bir saatte denemelerden sonra hava daha serinken az benzin varken çıktı. Bu arada ben anlamam dbn rolling falan o yüzden best time da yine en iyi süre demenin me manaya geldiğini anlamadım sanırım orada dbn de geçmiş cuprayı demek istiyorsun. Rodaj kısmına gelirsek sanırım rodajı bitmişti type r ın ki denemek istedi sonuçta çünkü, km si 2000 km üzerindeydi yanlış hatırlamıyorsam.

STP
28-08-2015, 00:15
Malesef fiyatlar uctu, bende yeniden typer alicam eninde sonunda ama bakalim :)

Jeandan-R
28-08-2015, 00:15

Adamla kafa burun yürüdüler, iyi çıksa ne farkeder. Ayrıca rodajı bitmiştir sanırım, rodaj modaj kalmadı.

STP
28-08-2015, 00:19
100-200 de benden iyi çıkmış evet çünkü dolu depo bilmem ne götürdüm arabayı gece kafede otururken birden kalktık gittik dbn falan almak gibi birşeyden haberimiz yoktu 2 sefer sıktı Murat abi dbn umurumda değil manuele al bas sadece kesicide kendi atsın dedim ,direkt bu sonuç çıktı type r ın 11,3 lü süresi daha geç bir saatte denemelerden sonra hava daha serinken az benzin varken çıktı. Bu arada ben anlamam dbn rolling falan o yüzden best time da yine en iyi süre demenin me manaya geldiğini anlamadım sanırım orada dbn de geçmiş cuprayı demek istiyorsun. Rodaj kısmına gelirsek sanırım rodajı bitmişti type r ın ki denemek istedi sonuçta çünkü, km si 2000 km üzerindeydi yanlış hatırlamıyorsam.

2bin km hic birsey :) biz eds typeri 17binde iki sene yatarken aldik, araca hdr egzoz cai yaptik, arkadasimizla denedik, araba ile 10bin km den sonra ayni spec ile diger arac ile olan fark neredeyse 7 boy kadar hizlandi , k makine km yaptikca acilmayi sever benim tecrubeme gore tabi yeni k turbo ne durumda birsey diyemiyorum suan,yine bi 10 k yi gecmesi lazim bence

STP
28-08-2015, 00:20
Adamla kafa burun yürüdüler, iyi çıksa ne farkeder. Ayrıca rodajı bitmiştir sanırım, rodaj modaj kalmadı.

Peki abi sen nasil dersen odur kalmamistir...

TaGo
28-08-2015, 00:20
Aradaki 30hp fazlaya göre leon gözle görülür şekilde iyi yürümüş. 30 hp %11 fark demek

STP
28-08-2015, 00:22
Aradaki 30hp fazlaya göre leon gözle görülür şekilde iyi yürümüş. 30 hp %11 fark demek

Kanka stock 280 lik leonun dynoda 298 ciktigi videolar var :) karisik isler ne yorum yapacaz sasirdik :)

Jeandan-R
28-08-2015, 00:29
Peki abi sen nasil dersen odur kalmamistir...

Niye böyle bir yorum yaptın ki şimdi? Daha ne kadar yürüyebilir 300hp makine, X type-r'ı Y type-r ile yürüttük sonra 5 ay sonra tekrar yürüttük bir kıstas değil sonuçta. Ayrıca ikisi denerken arkalarında ben varım, hani yorum veya videodan da bir yaptığım yorum yok. Gördüğümü yazıyorum

Zero
28-08-2015, 01:08
X plaka bir type r aylarca yattı sonra 5 ayda ciğeri açıldı vs oldu hızlandı diye denemeye gelen type r için 5 ay sonraya bir randevu daha mı verelim? Benim aracımda yeni 5 ay sonra 7 boy almayacağımın garantisini verebilen? Sırf milletin merakı gitsin diye kalktık gittik birde direk açacak haldeyken jantı söküp 25,4 kiloluk 19 jantı kendi elimizle taktık karşılığında dbn de seni geçmiş 5 ay sonra seni geçer dinlemek için mi uğraştık,birde denemeyi canlı gören yok yorum yapanlarda Orçun Candan Utku Ahm ve Murat abiden başka? Bir daha denemem zaten kimseyle sırf Murat abi istedi diye çıktık. Başka biri denemek istese ve Orçun beni bir şekilde ikna edip götürse şu an bambaşka bir senaryo ve sonuç konuşuluyor olabilirdi o yüzden uzatmanın gereği yok artık. Keyfini çıkartmaya çalışın.

STP
28-08-2015, 01:18
Sende taktin jantina , sanki typerin janti ultralight. Ben olani soyluyorum ,amma buyuttun olayi..tamam senin araban en iyisi...

Zero
28-08-2015, 01:25
Sende taktin jantina , sanki typerin janti ultralight. Ben olani soyluyorum ,amma buyuttun olayi..tamam senin araban en iyisi...

Burada belki en iyi bilenlerden biri sensindir jant başı 7 kilo ne fark eder? Olanda haklısındır ama bunu k makine km yaptıkça açılır diye genellemen 5.000km sonra aynı arabayla dene sana boy boy açar bilinçaltı yaratman haksızmıyım :) ? Sanmıyorum type r ın jantı da ağırsada leonunki bir spor hothatch e yakışmayacak kadar yanlış hesaplanmış takılmış bence. Ben arabam en iyi falan demedim hepsi teneke zaten, varken kendimizden iyi bakarız satınca biter gider hiç biri bizle mezara gelmeyecek ya. Büyütmüyorum şurada dozunda tartışıyoruz ne güzel type r konuşuyoruz konuşmayalım mı :)

MertSerhanÖ.
28-08-2015, 01:29
müsadenizle tek bir soru sormak istiyorum,pek bir şey anlamadım mazur görün.Şimdi yeni typer ile yeni leon cupra denedi ve kafa burun mu gittiler?

levent
28-08-2015, 01:36
müsadenizle tek bir soru sormak istiyorum,pek bir şey anlamadım mazur görün.Şimdi yeni typer ile yeni leon cupra denedi ve kafa burun mu gittiler?

Evet Bikaç sayfa geride videosu da mevcut Murat abi ekledi (997TT)

STP
28-08-2015, 01:40
Burada belki en iyi bilenlerden biri sensindir jant başı 7 kilo ne fark eder? Olanda haklısındır ama bunu k makine km yaptıkça açılır diye genellemen 5.000km sonra aynı arabayla dene sana boy boy açar bilinçaltı yaratman haksızmıyım :) ? Sanmıyorum type r ın jantı da ağırsada leonunki bir spor hothatch e yakışmayacak kadar yanlış hesaplanmış takılmış bence. Ben arabam en iyi falan demedim hepsi teneke zaten, varken kendimizden iyi bakarız satınca biter gider hiç biri bizle mezara gelmeyecek ya. Büyütmüyorum şurada dozunda tartışıyoruz ne güzel type r konuşuyoruz konuşmayalım mı :)

Ben tecrubemi paylasiyorum, km yaptikca acilacak bunu gozunle gorursun. En bilgililerdenim evet o yuzdende belirli tecrubeleri paylasiyorum. Bugra ne yazdi gordunmu ? Typercilar acil jant degisin yerden kalkmiyor diye, yani o dezavantan ondada var sana ozel birsey degil. Ben algi olusturmam gerek yok herkesin akli var

HondatugraL
28-08-2015, 02:59

Ben niye goremedim o videoyu nerde la

Dou
28-08-2015, 03:31
Ben esas koltuklarin agirligini merak ediyorum, yine arka koltuklar 70 kg cikarsa sasirmam :)

Mehmetmert
28-08-2015, 06:18
Murat abi seni adanaya bekliyoruz,Turkiyenin en iyi rodaj sehri depoya cigerleri,kebaplari cekiyoruz araba kendine geliyor,ustunede baharati attikmi cok guzel oluyor.

Bende yazilim var,arkadasin arabasi stock ama ayni gidiyoruz, her sabah kahvaltida depoya ciger ceker,oglenleri adana aksamda cop sis cekiyor.Ordan bir 7-8 boy aldi biraz daha beslerse makineyi stock halde beni gecebilir yazilimli halde :)

srkn.ylc
28-08-2015, 07:46
Altunizade ayışıgı hondaya yeni typer gelmiş fuarda bakamayanlara bakmak isteyenlere duyurulur :) yarın gidicem

kelalper
28-08-2015, 07:50

138 olduğunda devir saatine bakma fırsatın oldu mu acaba.7000 devirde araba. Sonrası kesici zaten. Kastırsanda 148 çıkmaz oradan.

Yarbay
28-08-2015, 08:18

günaydın,

rica etsem kaçıncı sayfada söyleyebilirmisin ezbere biliyorsanız, çok sayfa var ya :)

OrcunInce
28-08-2015, 08:56
Roll videosu hic bir yere eklenmeyecek abi Murat abinin ricasi.

ceyhun737
28-08-2015, 09:02
Neden eklenmiyor anlamadım ki orçun?

bymurat___61
28-08-2015, 09:11
[QUOTE=Dou;7915929]Ben esas koltuklarin agirligini merak ediyorum, yine arka koltuklar 70 kg cikarsa sasirmam :)[/QUO

Furada ınceledıgımde typerin koltukları kesınlıkle agır dıyebılırım. Mesela cuprayı bılmemde megane rs gore cıddı bır hafıfletilebilme potansıyelı var aracta.

Zero
28-08-2015, 09:17
Çünkü iki tarafta eklenmesini istemiyor.

makif84
28-08-2015, 09:19

Merak edenler için

oguz
28-08-2015, 09:21
Adamlar objektif test edip dusunduklerını yazmıslar , hala bırılerı sidik yarışında olunca , en ıyısı koymamak demıslerdır ... Haklılarda

Tholl-ga
28-08-2015, 09:22
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-er-oto-dan-2015-type-r-0-km-2.0t-310hp-227282173/detay

ilana düşmüş bir tanesi

ceyhun737
28-08-2015, 09:25
Çünkü iki tarafta eklenmesini istemiyor.

Sizin kararı ama hızlanma videosu kondu , deneme sonucu söylendi tartışıldı , videoyu çoğu kişi bekliyordu

levent
28-08-2015, 09:34
Ben gece yorgunlukla hızlanma videosunu roll videosu sandım beyler pardon cümleten :D

KMR2-GT
28-08-2015, 09:36
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-er-oto-dan-2015-type-r-0-km-2.0t-310hp-227282173/detay

ilana düşmüş bir tanesi

HAhahashdgajsdghajsh

dragon07
28-08-2015, 09:39
hergün farklı bir konuya dönmüş oluyor mevzu yarın açtıgımda hükümet neden kurulamadı typer mı istemedi yazılmasını bekliyorum :)

olivera7
28-08-2015, 09:47
Bende fuar zamani nerdeyse kapora vericektim murat abiyle konustuktan sonra beklememi soylemisti bana ki iyi ki dinlemisim kendisini :) araci cok begenmedim acikcasi ama bu arada leon cuprayida begenmiyorum cok sade geliyor bana yani aracin manuel olmasi beni biraz uzaklastiriyor kendisinden acikcasi sonucta belki alip gunluk kullanmak isteyen insanlarda vardir illaki ozellikle istanbulda manuel arac zor oluyor ama yinede upgrade edildiginde yeniden test edilip alinabilir bir arac

can2k
28-08-2015, 11:00

ilana düşmüş bir tanesi

ahahahahah
yalnız dikkat ettin mi kanka bi gün euro bi gün tl fiyat
ya tutarsa mı acaba :D

Arenimo
28-08-2015, 11:10
Valla bu ibo akilli adam adam aventador koysa showroom una bu kadar reklam yapamazdi oyle ya da boyle reklamin iyisi kotusu olmaz radyosu olmayan adam bile artik er otodan satilik type R oldugunu biliyor :D

mert_can 41
28-08-2015, 11:17
Ben gece yorgunlukla hızlanma videosunu roll videosu sandım beyler pardon cümleten :D

3-4 kere 4-5 sayfa ileri geri gittim di gözümdenmi kaçıyo diye abi fena trolledin :D :D

can2k
28-08-2015, 12:21
bi roll videosu gelse de çekirdeği alıp gelsek sokaklara dökülsek yurt ve genelinde kutlasak :D

XoR
28-08-2015, 12:25
ahahahahah
yalnız dikkat ettin mi kanka bi gün euro bi gün tl fiyat
ya tutarsa mı acaba :D

Euro düştü 3,40'dan 3,29'a :D Ibo'da sabitlemeye gitti :D

Zero
28-08-2015, 12:39
Sizin kararı ama hızlanma videosu kondu , deneme sonucu söylendi tartışıldı , videoyu çoğu kişi bekliyordu

Zaten doğru düzgün videoda yok aslında başka araçtan çekilmiş çok kısa 1-2 video var ve dediğim gibi biryere konmaması rica edildi ve 2 tarafta tutumunda net. Bu bir rolling değil testti Murat abi için iki çok merak ettiği aracı bir gecede denedi test etti çok memnundu halinden :) Bu yüzden başka araçlarla denemeye başladığında videolarını görürüz type r ın :)

OrcunInce
28-08-2015, 12:43
bir foto olsun bari :)

http://s11.postimg.org/utnap694j/image1.png

can2k
28-08-2015, 12:45
Euro düştü 3,40'dan 3,29'a :D Ibo'da sabitlemeye gitti :D

abi hondayla görüşmüş kur sabitlemeye gitmişler asdasdasd

Mehmetmert
28-08-2015, 14:04
Megy rs ne alemde Orcun abi arkadan takip ederken :D

eyuparsln
28-08-2015, 14:07
ayisigindaki typer satilikmis bugun gidip inceledim 166500 tl dediler

VTec_king
28-08-2015, 14:08
eskisini ver yenisini al kampanyası yapsalar :))

OrcunInce
28-08-2015, 14:27
Megy rs ne alemde Orcun abi arkadan takip ederken :D

bol bol ayağımızı gazdan çekmek zorunda kaldık yoksa geçecektik :D

Serhat Y.
28-08-2015, 14:37
Cuprayla 2.25 gelecekmi şimdi psit gununde, rollingde olmadı(direkler) bari pistte göstersin cupra kendini:). katılımda yok zaten buara boş oluyor, son pist görüntülerinde 106dan başka araç yoktu cupranın kadrajında.
Cupra fabrika çıkışı hali ile duruyorsa haala bukadar atara tutara bi süre beklemek hakkımız:)

Tholl-ga
28-08-2015, 14:38
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/11904688_10153465663530490_7307065667844258448_n.j pg?oh=2bfeabcb2e4cf43964cfb73a786160aa&oe=56724B68

hadi hayırlısı olsun eski tayyarcı yasine :D

_muhaRRem
28-08-2015, 14:43
adam eskiden daha yaşlıydı :D

Tholl-ga
28-08-2015, 14:45
adam eskiden daha yaşlıydı :D

inşaat sektörü gençleştirdi :D

Zero
28-08-2015, 14:45
Cuprayla 2.25 gelecekmi şimdi psit gununde, rollingde olmadı(direkler) bari pistte göstersin cupra kendini:). katılımda yok zaten buara boş oluyor, son pist görüntülerinde 106dan başka araç yoktu cupranın kadrajında.
Cupra fabrika çıkışı hali ile duruyorsa haala bukadar atara tutara bi süre beklemek hakkımız:)

2.25 olmaz herşeyi stock cupra ile olursada halk gününde normal kullanıcıyla pek kolay değil :) atar tutar yapan ben olmadım hiç bir zaman zaten rollinglede işim yok(olmayan birşeyde yok zaten), aslında pist için ufak ufak hazırlayacaktım. Sonra type r rekor muhabbeti çıkınca dedim yine stock kalsın en azından bakalım ne kadar inecek süresi cupranın. Eylülde bir mani olmazsa çıkartacağım bakalım bu hafta sonu sadece Type r ları seyir için geliriz :)

skunk 2
28-08-2015, 14:46
hayırlı olsunn :)

OrcunInce
28-08-2015, 14:58

Arabayı Jason'a verirsek bir de sabah 5'te dönerse bence gelir 2.25 :D

Serhat Y.
28-08-2015, 15:02
tamam, hafif jantlarıda takın öle verin ama:)
Ahh Orçun ahh :) hadi ööyle olsun bakalım.

_muhaRRem
28-08-2015, 15:04
Plakayıda BG yapsın :D

OrcunInce
28-08-2015, 15:09
tamam, hafif jantlarıda takın öle verin ama:)
Ahh Orçun ahh :) hadi ööyle olsun bakalım.

serhat abi bizi boşver sen, arabayı bana bir tur versene type-r severim belki :)

Serhat Y.
28-08-2015, 15:11
serhat abi bizi boşver sen, arabayı bana bir tur versene type-r severim belki :)

seveceğine eminim, beraber çıkalım sen kullan, o şekil olur:)

by_hayali
28-08-2015, 15:11
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/11904688_10153465663530490_7307065667844258448_n.j pg?oh=2bfeabcb2e4cf43964cfb73a786160aa&oe=56724B68

hadi hayırlısı olsun eski tayyarcı yasine :D

yeni bg typer hayırlı olsun :D

uygarr
28-08-2015, 15:17
Honda Cem 166.000 tl ye sıfır olarak getiriyor bilginize

997TT
28-08-2015, 15:33
Honda'yı sartlar el verırse cmtesı kullanacagım standart kullanıcı olarak.Sısmez akmaz kokmazsa sure cıkartacagım.Havanın ısısı cok belırleyıcı olucak,***** stok lastık cok cabuk uzuyor ısındıgı ıcın... Motorunda kısması ayrı bır dert...
166 fena degıl,sanırım ılk partı 159 dan gıttı?

Mpower
28-08-2015, 15:40
https://www.youtube.com/watch?v=_Yg7uwZ8ZBM
https://www.youtube.com/watch?v=_Yg7uwZ8ZBM
İzleyemeyenler için

h.savas
28-08-2015, 16:08
birazdan çarşı karışır...

alperkirman
28-08-2015, 16:10
çok hızlı maaşallah

can2k
28-08-2015, 16:10
s2000le iki kişi roll neyin kafası ki ?

i-vtec07
28-08-2015, 16:15
s2000le iki kişi roll neyin kafası ki ?

cidden bu işi bilen çok az ..

can2k
28-08-2015, 16:17
cidden bu işi bilen çok az ..

şimdi bi de typer da iki kişi gibi talihsiz bi açıklama gelir, sabaha kadar anlatmaya çalışırız burda

Sadık Özyer
28-08-2015, 17:37
s2k iki kişi olunca ne oluyor ağırlık merkezi vs muhabbeti mi?

fthdrn
28-08-2015, 17:38
Şöförün üstüne oturmuyor ya :D

Gko
28-08-2015, 17:40

torksuz arabada +1 kişi daha çok fark eder...

wolrath
28-08-2015, 17:41

turbo>atmosferik (tork)

na ların kaderı degısıyor 1-2 kısı fazla deneyınce/ters egımlerde

yusuf yılmaz
28-08-2015, 17:42
type r ın 355 mm 4 piston frenleri kimse bahsetmiyor ama en büyük artısı

BoraRS
28-08-2015, 18:44
s2000 nin debriyajinin sesi bana pek kaciriyor gibi gelmedi. s2000 2 kisi ise pek adil olmaz. Bizim denemelerimizde ortalama 90 kiloluk ikinci kisi s2000 ni net 4 boy geriye atiyordu. Hic yoksa belki elli kere denemisligimiz var.

majesty
28-08-2015, 19:29
ulan ne konuşuldu be, walla helalolsun:) iyi oluyo iyi

Almanci Tane-R
28-08-2015, 20:54
Typer efsanesi geri döndü :)

ahk
28-08-2015, 20:59
Gene okumadan yaziyorum kusura bakmayin okursam cevap veriyor gibi olmak istemiyorum
Video konmus arkadas koymasa iyi olurdu. Neyse videoda ne kadar geriden geldigimi belki anlarsiniz denedigim kisi arkadasim oldugu icin 1.2.3. Kornada basmasi umrumda olmuyor hirs vs. yok. Ayni anda basip direk acilmaya baslayan videolarda var video cekmek icin iki kisi koyduk hatta s2k ya 50-60 kilo bi arkadas tayyara 100 kiloluk koyduk tabi bunlari geyik icin yapiyoruz. Kimse bisey ispat derdinde degil.
O gun ayrica s3 ile de denedik sebebi dsg olan aracta sofor iyi kotu onemli degil hep stabil gidiyor. Ilginc olan tayyar bazen 2-3 bazen kafa burun giderken bazen 4-5 boy atti. Ama her denemede hatta en fark attiginda bile 240-250 gibi yakaladi. Hatta kafa burun gittigimizde 6. Vitese atinca s3 kesicisine kadar 2-3 boy fark atti. Denemeleri 50 ya da 70 den bastik ben 2-3 senedir manuel arac kullanmadigim icin tecrube olsun istedim.
Ne varsa yaziyorum bos muhabbete gerek yok arabada gariplik var 2-3-4 kesiciye girip vites attim 4 sonu genede onundeydim.
Her aracimi 1000 de yag yag filtresi degistiririm fabrika bu yag ile 10.000 gitmek zorundasin dedi. Gazliycaksaniz yarim deponun cok altina inmeyim dedi sakin isik yanarken basmayin dedi.
Araba cidden bi cok gidiyor bi normal. Jant lastik 35 kg civari balans sirasinda lastikcinin yorumuydu net olarakta olcerim. Egt ve iat yukselmesi haric hersey normal ikisinin degeri yok ama arac euro 6 motor olmasi icin egsoz problemlidir diye dusunuyorum bu da egt yi yukseltebilir. Tabi ben bu isden anlamam sadece fikir yurutuyorum.
Pistede girdim coktandir girmedigim ve arabay alisik olmadigim icin heycan yaptim ve problem olmamasi icin esp yi kapamadim 1:08:075 dondum ki s3 1:05:775 dondu. S3 lu arkadas pistte benden iyidir fakat ben gt86 ile bile daha iyi sure yapmistim. Sanirim o gun kotuydum. Ya da esp nin tuttugunu fark etmeyecek kadar heycan yaptim.

onur_si
28-08-2015, 20:59
http://youtu.be/Z1ly-EsS2B0
cupra ile typer ı 0-272 ye kadar denemişler burada denemeye ne kadar güvenilir orasını bilmem ama cupra daha önce ulaşmış o hıza

TaGo
28-08-2015, 22:31
Şuan 160 kusurden nerden alabiliyoruz. Araç varmı? Acil bilgi bekliyorum

STP
28-08-2015, 22:36
Ayisigi honda kanka

TaGo
28-08-2015, 22:40
0 olarak mı yoksa 2. Elimi satıyor. Plaka adımıza mi çıkacak yani

tlgbnc
28-08-2015, 22:54
Nurgburgringde under8 yaptığını iddia ediyolardı hiç normal kullanıcılar 8.30ların altına düşemediler gibi sanki. Yoksa bu bahsedilen gibi değilmi kamera şakası falan olmasın bu bu bu şişman sanki bakinız. http://youtu.be/CYNI4SQVwKM

Patlayan her 3 araçtan 2si rs. Tabi reno verdi gazı

O bu ayrıda sahi ne oldu ya rs ciler rs ler anca rslerle yürüyo reklamlardan başka yerde göremiyoruz rs leri

Tolga-R
28-08-2015, 22:58
sıfır olarak satıcaklar . direk senin adına

997TT
28-08-2015, 22:58
Zaten dbn datalarinda stabil yurumedigi acik.
Bmw de de yazdim,yarim deponun altinda gazlamayn ne demek? Gazliyacagimi keyfim ve yol durumumu belirliyecek yoksa benzin mi? Buna itiraz edin ki cozsunler....
Ben ceyrek ve alti gazladim surekli,birsey olmadi ancak ariza yakan ve sonmeyen araclar olmus....

exclusive
28-08-2015, 23:17
bayadır okuyorum en güzel söylenecek söz kazasız belasız mutlu mesut kullansınlar araç sahipleri bol gazlamalar..

kelalper
29-08-2015, 00:18
Ben de bu aksam kullanma firsati buldum sahilde. Araba evet gercekten bekledigimden hizli. Benim eski megane in en iyi hali gibi gidio ki maks daydi o araba bu stock. Frenlere bittim. Dozaj vs super. Kilit cok iyi is goruyor. Kici da ayni sekilde cok dengeli. Araba bariz agresif deli dolu. Eksi yonleri arkasi rahat degil. Biraz zipliyor. Golf r daki rahatlik yok. Ici bana ergonomik gelmedi ve genc isi. Benim gibi 40 yasina merdiven dayamis rahatlik arayan adama gelmez. Golf r icin haftasonu gelse de binsem derim ama type r icin demem. Cok yorar insani ancak piste cikacaksam kullanmak isterim. Tarz olarak cok cok farklilar. Direksiyon bana biraz ince geldi. Kisisel tercih meselesi. Debriyaj biraz isininca yumusuyor. Tune uplarda sonra sikinti cikarabilir. Sase: acik ve net soyliim megane neden bu kadar basarili nedeni belli. Megane 275den cok daha hizlidir kesin ama sase tepkisi 225 den daha iyi degil. Frenler ve hizi ile isi bitiriyor.megane viraj giris ve cikislarinda daha hizlidir.
Gercekten guzel araba type r sonucta kotu olma durumu hok. Fn2 bile cok kotu degilken bu daha kotu olamaz. Honda turkiye ama politika olarak bu arabanin basarisini golgeler bu fiyat politikasi ile.

STP
29-08-2015, 00:27
Aglaticaksin beni alper :)

kelalper
29-08-2015, 07:20
Neden selcuk ben ep3 u de severek kullanirdim. Genc isi dinamik bi arabaydi. En iyisi degildi. Bu da oyle. Bu zamanin ep3 u olarak dusun. En iyisi degil ama iyi. Ama fiyat performans konusunda basarili degil bu araba. Diyorum bu zamana kadar kotu type r cikmadi fn2 dahil. Her birinin farkliliklari vardi. Bu da oyle. Ama ben bu yasta bu arabayi almam. Param olsada almam. Goruntusu gercekten cok genc isi. Fast and furious 1 deki film setinden kacmis gibi. Ayrica bariz cok sert. Piste cik R moduna almana gerek yok. Eksikligini hissettirmez o tus. Hatta cok daha toleransli olur hata kaldirir. Sase bence R moduna gore cok daha iyi tepkisini belli ediyor.

Ic malzeme kalitesini falan yazmiorum standart type r iste. Al gazla oralara bakma demisler.

BoraRS
29-08-2015, 08:17
Neden selcuk ben ep3 u de severek kullanirdim. Genc isi dinamik bi arabaydi. En iyisi degildi. Bu da oyle. Bu zamanin ep3 u olarak dusun. En iyisi degil ama iyi. Ama fiyat performans konusunda basarili degil bu araba. Diyorum bu zamana kadar kotu type r cikmadi fn2 dahil. Her birinin farkliliklari vardi. Bu da oyle. Ama ben bu yasta bu arabayi almam. Param olsada almam. Goruntusu gercekten cok genc isi. Fast and furious 1 deki film setinden kacmis gibi. Ayrica bariz cok sert. Piste cik R moduna almana gerek yok. Eksikligini hissettirmez o tus. Hatta cok daha toleransli olur hata kaldirir. Sase bence R moduna gore cok daha iyi tepkisini belli ediyor.

Ic malzeme kalitesini falan yazmiorum standart type r iste. Al gazla oralara bakma demisler.

Kanka nasıl saplamıştım sana ama benim RED ile :D O kadar da sökmüştün ama yine olmamıştı :D

Yavrum yeni yerine uğrıcam en kısa zamanda.

neco
29-08-2015, 08:39
resmi sitede 54.000€ olarak fiyatı açıklamışlar hadi hayırlısı :)

kelalper
29-08-2015, 09:32
Kanka nasıl saplamıştım sana ama benim RED ile :D O kadar da sökmüştün ama yine olmamıştı :D

Yavrum yeni yerine uğrıcam en kısa zamanda.

la mami farkına varsaydı dumpvalve hortumunun çıkık olduğunu tecavüz olacaktı ama 0.5 barda anca yanyana gidebilio alet naapsın.

dragon07
29-08-2015, 10:04
stage2 debriyaj

forge intercooler kit :D

aem filtre kiti

flashpro

komple iskender egzoz 400hp diyorm ben

kelalper
29-08-2015, 10:39
Henüz yazılım yapılamıyor diye biliyorum ben. 1-2 sene böyle gider. Belki mbc ya da evc işe yarar arıza vs vermezse.

M3CSL
29-08-2015, 10:42
Ben de bu aksam kullanma firsati buldum sahilde. Araba evet gercekten bekledigimden hizli. Benim eski megane in en iyi hali gibi gidio ki maks daydi o araba bu stock. Frenlere bittim. Dozaj vs super. Kilit cok iyi is goruyor. Kici da ayni sekilde cok dengeli. Araba bariz agresif deli dolu. Eksi yonleri arkasi rahat degil. Biraz zipliyor. Golf r daki rahatlik yok. Ici bana ergonomik gelmedi ve genc isi. Benim gibi 40 yasina merdiven dayamis rahatlik arayan adama gelmez. Golf r icin haftasonu gelse de binsem derim ama type r icin demem. Cok yorar insani ancak piste cikacaksam kullanmak isterim. Tarz olarak cok cok farklilar. Direksiyon bana biraz ince geldi. Kisisel tercih meselesi. Debriyaj biraz isininca yumusuyor. Tune uplarda sonra sikinti cikarabilir. Sase: acik ve net soyliim megane neden bu kadar basarili nedeni belli. Megane 275den cok daha hizlidir kesin ama sase tepkisi 225 den daha iyi degil. Frenler ve hizi ile isi bitiriyor.megane viraj giris ve cikislarinda daha hizlidir.
Gercekten guzel araba type r sonucta kotu olma durumu hok. Fn2 bile cok kotu degilken bu daha kotu olamaz. Honda turkiye ama politika olarak bu arabanin basarisini golgeler bu fiyat politikasi ile.

O kadar anlatıldı araba çok stabil arkası oynamıyor şeklinde vs, megane 225 kıyaslama yorumu subjektifmi yoksa gerçekten öylemi?

atituti
29-08-2015, 10:54
videodan sonra artık küçük hacimli atmosferik motorlar tarihe gömülmüştür benim için :)

Ogedov
29-08-2015, 11:05
Zaten dbn datalarinda stabil yurumedigi acik.
Bmw de de yazdim,yarim deponun altinda gazlamayn ne demek? Gazliyacagimi keyfim ve yol durumumu belirliyecek yoksa benzin mi? Buna itiraz edin ki cozsunler....
Ben ceyrek ve alti gazladim surekli,birsey olmadi ancak ariza yakan ve sonmeyen araclar olmus....

Çeyrek depo altı yakıtla gazlamak mini-peugeot-citroen gibi thp motorlarda çok rastlanan yüksek basınç yakıt pompasının bozulmasına yol açıyor olabilir. Anlık bir etkisi olmaz ama uzun süreçte motor içindeki yüksek basınç yakıt pompasına zarar verebilir diye önlem almak istemiş olabilirler.

sadece tahmin bu arada bir bilgim yok :)

kelalper
29-08-2015, 12:30
O kadar anlatıldı araba çok stabil arkası oynamıyor şeklinde vs, megane 225 kıyaslama yorumu subjektifmi yoksa gerçekten öylemi?

artık megane sahibi falan değilim yani fanatiklik falan yapacak halim yok. Araba stabil ama amortisörler sert olduğu için yoksa şase hala o kadar başarılı değil. 225 in şasesi çok başarılıdır tropyde de o şase üzerine çok fazla değişiklik yapmadılar. Cup dahil. Trophy nin ve R26R ın başarısı hızlı olmalarından dolayı değil. Şase karakteristiği ve yol tutuştan dolayı. Şase sürücüye arabanın neresinde ne oluo ne bitio bilgisini ilettiği için tamamen sınırda gidebiliosun eğer o tepkileri süzebiliyorsan.

VTec_king
29-08-2015, 12:40
akşam yeni ataşehire gelsede denesek merak ediyoruz :)

tlgbnc
29-08-2015, 20:55
sıfır olarak satıcaklar . direk senin adına

'DİREK' derken :D

tlgbnc
29-08-2015, 21:01
Bu arada birileri direk arıyodu kaç gündür perişan olduk adamın direğini bulucaz diye. bu mu o direk hem hazır hava sıcakken gelsede süre yapsa bi direğin oralarda eylülü beklemeden :)

http://i.hizliresim.com/zVGJ47.jpg (http://hizliresim.com/zVGJ47)

eyuparsln
29-08-2015, 21:30
arac satılmış bugun bir niyettle gittim ama olmadı malesef

OrcunInce
29-08-2015, 21:46
yeni type-r'lardan piste çıkan oldu mu?

tlgbnc
29-08-2015, 23:10
direk oldu

MK8800
29-08-2015, 23:27
direk oldu

Dayi senin yaş gerçekten 33 mu?

cabrioleter
29-08-2015, 23:56
Dayi senin yaş gerçekten 33 mu?

zeka yaşını soruyorsan 0-6. su götürmez gerçek...

i-vtec07
30-08-2015, 00:01
şu yeni üyelerden var bi kaç tane var, karşısındaki insanları da sanal sanıyolar heralde . sürekli bi taşşak geçme çabası .

özcan07
30-08-2015, 00:22
Sakin olun arkadaş lar onlar daha nerde dans ettiklerinin farkında değiller

OrcunInce
30-08-2015, 00:26
direk oldu

yarın piste bulabileceğin en hızlı arabayı getirsene bir şey denicem.

tlgbnc
30-08-2015, 00:39
ben bişey demedim. direk dedim direk :) anladınız onu :)

MK8800
30-08-2015, 04:02

Buradakiler direk leri sadece araclarin arasina giren farki hesaplamak icin kullanmiyor , bilginiz olsun :)

CLIORS
30-08-2015, 07:50
Isınma sorunu cooler değiştirilerek aşılır muhtemelen, fiyatı hariç araç son derece güzel. Güle güle kullansın sahipleri, bu arada bütün buralar dutluktu hikayesi benzeri, muhtemelen bu fiyata alanlar seneye kar yapıp satma fırsatı yakalar :)

kelalper
30-08-2015, 10:25
zeka yaşını soruyorsan 0-6. su götürmez gerçek...

type r a o kadar parayı verince direk baskı balata sıyırmış ondandır yaw.

Mpower
30-08-2015, 10:45

Ne kadar meraklısınız direğe size bir tane hediye olarak direk alıp yollayabiliriz forum olarak dans edersiniz üstünde.Direk Dansı

Yigit-Y
30-08-2015, 10:51
Araçlar ilk km lerini direk piste yaptı zaten demek istenmiş

Ama üşenilmiş tastas geçtiği zannedilmis sanırım

:)

can2k
30-08-2015, 11:04
gün geçmiyor ki bir polemik daha yaşanmasın
bayılıyorum bu konuya :D

Frid
30-08-2015, 11:09
29-30 ağustos çıkan oldu mu acaba piste? Amatör kullanıcı videosu merak giderir :D

Mpower
30-08-2015, 16:55
Araçlar ilk km lerini direk piste yaptı zaten demek istenmiş

Ama üşenilmiş tastas geçtiği zannedilmis sanırım

:)

Hayır abi diğer konular dan takip ediyorum sürekli aynı şeyi yazıyor

snrk
30-08-2015, 18:00
Bugün hiç Type-R göremedim malesef pistte. Cumartesi varmıydı bilmiyorum.

mrbars
30-08-2015, 18:07
Cumartesi yoktu.

Octavia RS
30-08-2015, 18:48
1-2 saat önce caddede

http://i.hizliresim.com/d2Lmdn.jpg (http://hizliresim.com/d2Lmdn)

Sert@ç
30-08-2015, 19:14

Bi kez daha direk derseniz imzamdaki lamboyu kazancaksınız

tlgbnc
30-08-2015, 19:21
eski renocular sussun direk dalarım :)

Slmcnsl
30-08-2015, 19:24
1-2 saat önce caddede

http://i.hizliresim.com/d2Lmdn.jpg (http://hizliresim.com/d2Lmdn)

Sanirim en güZel rengi siyah.

Er34
30-08-2015, 20:11
Yazıldı ama her baktığımda bu jant lastik gözüme batıyor.

hakotech
30-08-2015, 21:02
Aaaa taypıır çıkmış..23 senelık hasret bittimi şimdi ?

alp1903
31-08-2015, 12:33
Coilover ve spacer ile çok can yakar duruşu :)

enes28
31-08-2015, 12:42
Siyahı da fena değilmiş ama bi basıklık şart gibi :)

Kahn23
31-08-2015, 13:16
Honda Türkiye fiyat listesine eklemiş.
http://honda.com.tr/otomobil/type-r/fiyat

omR35
31-08-2015, 13:29
ön çamurluklardaki hava kanalları için karbon parça lazım bence.japonlardan önce biz mi üretsek :)

VTec_king
31-08-2015, 14:24
İlk kat iptali olmalı :)
http://i.hizliresim.com/rVy80N.jpg

sweap07
31-08-2015, 14:35
Kat iptinden sonraki sesi merak konusu

by_hayali
31-08-2015, 14:36
komple egsoz yapılıyor sanırım :) şuan yapılacak en güzel iş typera

Yarbay
31-08-2015, 14:48
keşke rodaj süresini bari şöyle 1000-1500km sini herhangi bir modifiye yada önlem olmaksızın atlatsaymış daha sağlıklı olurmuş, adam heyecanından bekleyememiş hemen bir gti yemek istiyor garibim belli :)

OrcunInce
31-08-2015, 14:49
çok ısındığı düşünülürse rodaj da bittiyse bence güzel hamle.

VTec_king
31-08-2015, 14:49
evet komple egzoz yapılıyormuş s2000 le deneme video su olan type r bu imiş ,bakalım neler olacak

i-vtec07
31-08-2015, 14:52
evet komple egzoz yapılıyormuş s2000 le deneme video su olan type r bu imiş ,bakalım neler olacak

foruma üyeydi sanırım araç sahibi .

mrbars
31-08-2015, 14:54
Arka difüzör, kanat falan uuu beybi. Özenmiş bezenmiş adamlar.
Bu aracın aftermarket parçaları sadece aracı sadeleştirmek için çıkar herhalde :)

Canselmo
31-08-2015, 15:00
Mavinin tonu cok cok iyi

MCN21
31-08-2015, 15:07
Kanatları söksünler, çamurlukları da biraz daha düzlerlerse 2 boy hızlanır :D

Yarbay
31-08-2015, 15:07
aslında düşündüğünüz zaman ne kadar yavaş ilerleyen bir sektör değilmi? :)

sene 1987 Ferrari f40 2.9lt motordan 480hp üretmiş (resmi yayınlanan) gerçek üretiği 520hp civarı diye tahmin edliyor buda 30 sene önce 2lt 326-358hp demek :)

sene 1992 mc-laren f1 saatde 387hpyi 620hp civarı bir güç ile saatde 387km ye çıktı adamlar bunuda neredeyse 25 sene önce yaptılar

sene 1989 honda dohc vtec teknolojisini concept olarak değil bildiğiniz piyasaya sundu, turbo yada aşırı besleme olmaksızın lt başına 100hp 1.6 160hp bir makine sundu buda neredeyse 30 sene öncesi yine :)

düşünsenize 87deki gameboyları, atarileri, çevirmeli telefonları, soğumak için kullanılan vantilatörleri birde şimdi neredeyiz.

otomotivin bir yeni buluş, atraksiyon yapma zamanı geldi bu hızla ilerlersek 2150de bile halen 1.6 motorlar konuşuyor olacağız :)

hatta torku firması bu hızla ilerlerse ozamana kadar çoktan torku 1.6 dizelide üretir :)

Juggernaut
31-08-2015, 15:12
Yurt dışından iki farklı aracın dynoları
http://k20forum.com/uploads/default/original/1X/111d1c1c9b9bc75bdcbbfa2791bca65e97f7b675.jpg

]https://www.youtube.com/watch?v=7PSls55Npx8

2jz
31-08-2015, 15:12
Torku 1.6 dizel güzel espriydi :D

Juggernaut
31-08-2015, 15:13
Edit:

https://www.youtube.com/watch?v=7PSls55Npx8

by_hayali
31-08-2015, 15:16
herhalde torku beygirinden fazla olan ilk honda modeli yeni typer :)

i-vtec07
31-08-2015, 15:24
yukardaki değerler ps mi ?beygir mi ? km yazmışlar sanırım hp. 294 ve 296 hadi ortalama 295hp çıkmış diyelim . 310ps-306hp oluyo yanılmıyosam . 11 beygir düşük çıkmış azda değil be .3-5 olsa tamam. dyno doğru ölçüyosa tabi :)

https://www.youtube.com/watch?v=LLThRieXBkM

buda sadece sadece remus son olan 280 cupra nın dyno verisi :) 298 çıkmış .

kanashibari
31-08-2015, 15:26
herhalde torku beygirinden fazla olan ilk honda modeli yeni typer :)

Yok yok mustafa bayağı var k serilerinde örnek k24 190 hp 230 tork stokta :)

barisy
31-08-2015, 15:46
aslında düşündüğünüz zaman ne kadar yavaş ilerleyen bir sektör değilmi? :)

sene 1987 Ferrari f40 2.9lt motordan 480hp üretmiş (resmi yayınlanan) gerçek üretiği 520hp civarı diye tahmin edliyor buda 30 sene önce 2lt 326-358hp demek :)

sene 1992 mc-laren f1 saatde 387hpyi 620hp civarı bir güç ile saatde 387km ye çıktı adamlar bunuda neredeyse 25 sene önce yaptılar

sene 1989 honda dohc vtec teknolojisini concept olarak değil bildiğiniz piyasaya sundu, turbo yada aşırı besleme olmaksızın lt başına 100hp 1.6 160hp bir makine sundu buda neredeyse 30 sene öncesi yine :)

düşünsenize 87deki gameboyları, atarileri, çevirmeli telefonları, soğumak için kullanılan vantilatörleri birde şimdi neredeyiz.

otomotivin bir yeni buluş, atraksiyon yapma zamanı geldi bu hızla ilerlersek 2150de bile halen 1.6 motorlar konuşuyor olacağız :)

hatta torku firması bu hızla ilerlerse ozamana kadar çoktan torku 1.6 dizelide üretir :)

Hocam bunun sebebi emisyon. Karbon salınımı ve temiz dünya meselesi. Bugün Lego firması bile yılda 60 milyar parça oyuncak üretiyor ve petrol bazlı ürün kullanımından kurtulmak için milyonlarca usd arge yatırım harcaması yapıyor. Ki kendi branşında tekel gibi bir şey olmasına rağmen.

Otomotiv ancak elektrikli araçlar ile gelişir. Bir süre sonra akaryakıt zaten tarihe karışacaktır. Asıl sektörün geri kalmışlığı ,, 100 yıldır araçların akaryakıt ile çalışıyor olmasıdır bence.

Yarbay
31-08-2015, 15:55
Hocam bunun sebebi emisyon. Karbon salınımı ve temiz dünya meselesi. Bugün Lego firması bile yılda 60 milyar parça oyuncak üretiyor ve petrol bazlı ürün kullanımından kurtulmak için milyonlarca usd arge yatırım harcaması yapıyor. Ki kendi branşında tekel gibi bir şey olmasına rağmen.

Otomotiv ancak elektrikli araçlar ile gelişir. Bir süre sonra akaryakıt zaten tarihe karışacaktır. Asıl sektörün geri kalmışlığı ,, 100 yıldır araçların akaryakıt ile çalışıyor olmasıdır bence.

zaten aynı mesajı veriyoruz Barışım :)

kesinlikle öyle, olay çıkar meselesi işte petrol = para

çevirmeli telefon oldu el kadar yetmedi görüntülü oldu ,sonra akıllısı çıktı elimizde bir tuş ile kütüphane,telefon ,kamere vs taşır olduk.

ama maalesef araba dünyası bazı çiçinggg diye kasa sesi duymak isteyen dolar severler yüzünden bir yere varamadı gitti.

997TT
31-08-2015, 16:06
O yillardaki araclarin kullanim amaci ve planlanan km yide dusunmek gerek.
Atmosferik ulasicagimiz nokta belliydi ve bu emisyon kurallariyla(euro6) turbo sart.
Suan seri uretimde 1.5 286hp yada 1.6 270hp ler var yada f488'in motoru. Cok daha fazlasi mumkun ama seri uretim amacina hizmet etmeli bir cok sey....

Yarbay
31-08-2015, 16:18
sene 1984 öyle 400kg olan concept aracı değil bildiğiniz sokakta gördüğünüz sıradan crx hf 100kmde 3.4-5.6lt yakıyordu.

çok daha donanımlı ve normal boyutda sayılan 1.5 lt motorlu 92hp civic vx 100kmde şehir dışı 4.3lt yakıyordu.

sene oldu 2015, bugün en kral en az yakan benzinli ne desem muhtemelen polo 1.2 tsi gibi araçlar sunardınız, motorundaki eksantrik devir odaklı değil, direk enjeksiyon ilave edilmiş, turbo takılmış hacmi 1200cc araç bakın 100 kmde kaç lt yakıyor.

emin olun bilgi işlem olsun, teknoloji olsun, ilaç sektörü olsun bunları 1000 adım attıysa otomotiv sektörü daha ayağa bile kalkmadı sayılır :)

ahk
31-08-2015, 16:48
araç benim değil İzmir'de ikinci satılan araba. kat. iptali veya dp değil kat. den sonraki borular değişiyor. Ne verir bende merak ediyorum iyi bişey çıkarsa tabiki bende yaptırırım. Tabi ses çok olmazsa.

997TT
31-08-2015, 16:52
O zaman kı donanımlar?
Sımdıkı agırlık?
Ayrıca o aracın karbon salınımı emınım 1.2 de cok cok yuksektı.
Ha suda bır gercek,otomobıl uretıcılerı,cok daha ılerı teknolojı yada ucuz parcalar gelıstırıryorlar ama suankı gıdısatı sekteye ugratmamak ıcın rafta bekletıyor...
Buarada o verdıgın guclu motor orneklerı yarıs amaclı yada spesıfık uretımler,serı uretıme yanı sorunsuz 300.000km kat edıcek sekılde uretılen degıl.

Yarbay
31-08-2015, 16:58
O zaman kı donanımlar?
Sımdıkı agırlık?
Ayrıca o aracın karbon salınımı emınım 1.2 de cok cok yuksektı.
Ha suda bır gercek,otomobıl uretıcılerı,cok daha ılerı teknolojı yada ucuz parcalar gelıstırıryorlar ama suankı gıdısatı sekteye ugratmamak ıcın rafta bekletıyor...
Buarada o verdıgın guclu motor orneklerı yarıs amaclı yada spesıfık uretımler,serı uretıme yanı sorunsuz 300.000km kat edıcek sekılde uretılen degıl.

konuyu saptırdık sizle biz beraber,boşverin konuyu siz haklısınız diyeyim barışık bir şekilde konuyu kapatalım arkadaşlar ne alaka konuyla demesin :)

997TT
31-08-2015, 17:07
Haklı haksız yok yahu,ben sadece kıyas yada kıstas yaparken bazı seylerı atlıyırsunuz onu hatırlattım.
Konuya donmek en ıyısı,dogru :)

Kadyr
31-08-2015, 18:12
Nv2222 burdansa az once kartal koprusunde gordum hondayi pek sevmem ama guzel duruyordu kirmizisi

B.Koçer
31-08-2015, 18:22
Mavi yi canlı canlı gördüm bugün
orta susturucuya kadar olan egsoz boruları muazzam fakat sonrası pipet gibi :D

Okan abi yapar yine işçiliğini efsane birşey çıkar ortaya :)

ZX-636R
31-08-2015, 21:10
Mavi yi canlı canlı gördüm bugün
orta susturucuya kadar olan egsoz boruları muazzam fakat sonrası pipet gibi :D

Okan abi yapar yine işçiliğini efsane birşey çıkar ortaya :)

eğer dediğiniz gibiyse ses ile beraber güç artışı da gelebilir

STP
31-08-2015, 21:18
Ben fuarda yatmistim altina :D egzos borulari cidden ince, degisim ve kat iptali ise yarayacktir

Low-Rider
31-08-2015, 21:27
http://www.tegiwaimports.com/blog/wp-content/uploads/2015/08/15-ctr-03.jpg

http://www.tegiwaimports.com/blog/wp-content/uploads/2015/08/15-ctr-08.jpg

STP
31-08-2015, 21:36
51 gibi gorunuyor ikiye bolunmeden

Low-Rider
31-08-2015, 21:40
Ölçüler şu şekildeymiş;

Exhaust Downpipe (including CAT)
Inlet - 93mm / 3.6" (ID measurement)
Outlet - 63mm / 2.45"

Exhaust A-Pipe
Flange to flange - 63mm / 2.45"

Exhaust B-Pipe
Flange through to 2nd silencer - 60.1mm / 2.36"
2nd silencer to flange - 57.1mm / 2.25"

Exhaust Silencer
Flange into Y - Oval 45.1mm / 1.77"
T into 2x silencers - 45.1mm / 1.77"
4 x Exhaust Tips - 100mm / 3.93"

ZX-636R
31-08-2015, 21:47
baya kısmışlar, ayrıca çok kıvrım var illaki kayıp olacaktır.
yapacaksın full düz 70 lik, öf öfff :allaalla:

STP
31-08-2015, 21:50
Full 76 sona ici 76 susturucu yapardim ben :)

Low-Rider
31-08-2015, 21:51
baya kısmışlar, ayrıca çok kıvrım var illaki kayıp olacaktır.
yapacaksın full düz 70 lik, öf öfff :allaalla:

Kıvrım mecbur olacak, benzin deposu aracın tam ortasında o yüzden o kadar kıvrılarak gidiyor.

63owen63
31-08-2015, 21:54
buna komple düz nasıl yapaccaklar :D

ZX-636R
31-08-2015, 21:58
arkadaşlar fotolarda belli zaten olmasına imkan yok, bizimki sadece düşünce :)

STP
31-08-2015, 21:59
Yapilcak olsun sebo yada isko yapar :)

Canselmo
31-08-2015, 22:01
Bagımsız olsaymış arkası demeden gecemedim nedense

mrbars
31-08-2015, 22:05
halk ayaklandı

http://i58.tinypic.com/2i1mckj.jpg

rodya
31-08-2015, 22:07
Torsiyon cubugu mu bu?

ZX-636R
31-08-2015, 22:12
halk ayaklandı

http://i58.tinypic.com/2i1mckj.jpg

olay var olay olayyyy, biri düz boru çekmeye çalışıyor :D

HondatugraL
31-08-2015, 22:30
Harbi niye bağımsız değil egzozdan daha çok buna takıldım.

Mpower
31-08-2015, 22:35
Harbi niye bağımsız değil egzozdan daha çok buna takıldım.

Sonuçta yol tutuyor mu tutuyor haticeye değil neticeye odaklanmak lazım bence bağımsız olsa daha iyi yol tutacak diye bir kaide var mı ?

kelalper
31-08-2015, 22:56
Arkası demek ki bu yüzden çok zıplıyor. Yol tutuş konusunda sıkıntısı yok gibi geldi bana. Sahil yolunda ne kadar sıkıştırılabilirse o asfalt üzerinde o kadar zorladım. Bazı yerlerde 4 teker bile kaydı dışa doğru kafada kilite rağmen. Pistte de deniicem bi ara. Arkadaştan sözünü aldım.

OrcunInce
31-08-2015, 23:06
Murat abi kilit geç devreye giriyor ama girince iyi tutunuyor demişti.
Alper abi'de onaylamış oldu. Kilit candır :D

HondatugraL
31-08-2015, 23:10
Sonuçta yol tutuyor mu tutuyor haticeye değil neticeye odaklanmak lazım bence bağımsız olsa daha iyi yol tutacak diye bir kaide var mı ?

Neticeye bakıyorum lebette ama denemeden bılemezsın bu şekilde tutuyorsa bağımsızkende tutabılır belkide çok daha güzel tutucaktı tutmayacağına dairde bi kaide yok

_muhaRRem
31-08-2015, 23:18
Bumper lara gerek kalmamış :)

ZX-636R
31-08-2015, 23:34
arkadaşlar şimdi dikkat ettim de yok artık diyorum

Honda TYPE-R
İngiltere satış fiyatı 29.995 Pound
Almanya satış fiyatı €34.000
TR Satış fiyatı €54.000

anlaşılan biz halk olarak İngilizler den ve Almanlar dan daha zenginiz ki burada hayat daha pahalı. aslında durumu hepimiz biliyoruz ama...

mrbars
31-08-2015, 23:46
(Konuyu bodozlama nereye çekeceğim) İngiltere'de şirket aracı verdiler diyelim; akşam da araç sizde kalıyor. Bunu ek kazanç/gelir olarak görüp, sizden aracın değerine göre vergi alıyorlar. Rakamlarda boru değil, %40 vergi dilimine girildiğinde 30.000 poundluk arabadan ayda yaklaşık 250 pound vergi veriliyor.

(bizim hükümet duymasın)

ta_one
01-09-2015, 00:01
HAKKI AMCA ALMIS BITANESINI :)
https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xal1/v/t1.0-9/11987104_10153224751643822_1489151237672976188_n.j pg?oh=8873a0529ea1690fd66acf65c9911f44&oe=567FB05C

snrk
01-09-2015, 00:14
Büyüyünce ne olacaksın? sorusunun klasik cevabı artık doktor/polis değil benim için, cevap hakkı amca'dır :)

levent
01-09-2015, 01:24
76 dp, son yine çift kalacaksa backpressure da düşünülerek son çifte giden Y itibari ile 57mm iyidir, ben olsam öyle Yaparım yani :)

onur_S
01-09-2015, 03:39
arkadaşlar şimdi dikkat ettim de yok artık diyorum

Honda TYPE-R
İngiltere satış fiyatı 29.995 Pound
Almanya satış fiyatı €34.000
TR Satış fiyatı €54.000

anlaşılan biz halk olarak İngilizler den ve Almanlar dan daha zenginiz ki burada hayat daha pahalı. aslında durumu hepimiz biliyoruz ama...
Hayir Almanya ve ingilterede hayat turkiyeden pahali degil, Turkiyede yediginiz ictiginiz orada cok daha pahali. Araba konusunda oyle ancak hayat Türkiyede daha uygun, typerin borular hakkaten inceymis bolundugu icin heralde. Gerci orta boruda ufak. Benim kotu 1.6 turbonun ara borular fabrikadan 63mm zaten , egzoz bunu acar :D

onur_S
01-09-2015, 03:41
Edit yok, hayir alm ve ingilterede hayat Tr den daha pahali demek istemistim

BaDCaT
01-09-2015, 06:54
76 dp, son yine çift kalacaksa backpressure da düşünülerek son çifte giden Y itibari ile 57mm iyidir, ben olsam öyle Yaparım yani :)

levocum onun icin aslinda backpressure gauge gerekiyor ve turbonun hotside'ina gore olculendirmek gerek..ama tabii turkiyede kim yapiyor yapar bilemem :)

BaDCaT
01-09-2015, 07:06
bu arada su arabaya tu kaka diyen bildigin carpilir cillop gibi arabalar hepsi..farkli karakterler farkli amaclar..alabilen alsin tadini cikarsin iste amma hir gur cikti video konusu vs baya olayli..

miniks
01-09-2015, 07:11
Torsiyon yol tutusda bagimsizdan cok daha iyidir benim dusuncem yillarca renault kullanmis biri olarak budur

Serhat Y.
01-09-2015, 07:44
öve öve bitirelemeyen renault megane rs trophy dahil tam bağımsızmıymış nasılmış?

Cem.B
01-09-2015, 08:01
öve öve bitirelemeyen renault megane rs trophy dahil tam bağımsızmıymış nasılmış?

erkencisin kankim

Serhat Y.
01-09-2015, 08:51
Bugun oole oldu kankim peder bey asker etti bizi 15 gundur durum bu sekil..

Cem.B
01-09-2015, 09:32
Bugun oole oldu kankim peder bey asker etti bizi 15 gundur durum bu sekil..

bordrolu style yaşam iyidir