Orijinalini görmek için tıklayınız : 2015 Typer
Mehmetmert
21-08-2015, 15:53
Nem cok beyler nem ondan boyle sure :D
Kalpli Type-R izliyoruz :D millete susun dedik kalp sağnak yağışlı :D
DeliceBirkan
21-08-2015, 15:55
peki tüplümü diyen kimdi :D
Kaza olsa yazdı tekeleğin teki
@DeliceBirkan 58 plaka var mı dedi ya ahahahah koptum :D
Kalpli Type-R izliyoruz :D millete susun dedik kalp sağnak yağışlı :D
millet karı var diye geldi heralde sedanı vamrı o varmı allahım yıkım ya ahaha
DeliceBirkan
21-08-2015, 15:58
@DeliceBirkan 58 plaka var mı dedi ya ahahahah koptum :D
sivaslıyız ezelden :D :D
ahhahaha :D kaç basıyo abi kaççç :D
bitanesi neresi burası dedi allahım yarabbim dayanamadım bastım küfrü zaten :hehe:
Kapattım sarja tecavüz etti :D uygulamayıda kaldırdım :D
Kapattım sarja tecavüz etti :D uygulamayıda kaldırdım :D
gece güzel yayınlar oluyor reis bence kaldırma :D
SekoLive
21-08-2015, 16:02
arkadaşın telefondan izledik bu uygulamayı ılkkez bu saatte açtım ve ilkkez hatun dışı bısı ızledm dedi
onun içinde ilk oldu typer :D
Sen daha iyisini yapinca bumuydu degilmiydi anlatirsin bizlere ...
Abim olacak yaştasın, ama ilginçtir ki polemik peşindesin. Gerek yok bunlara Abicim, sen işin içindesin diye sevmek ya da takdir etmek zorunda değil insanlar.
Type-R konusuna gelirsek te;
Ben Amerikana merak salmış haldeyim, bu yüzden çok ta Type-r, ama olur da sen daha iyisini yapar ve videosunu da yayınlarsan seviniriz, ve illaki tebrik te ederiz...
Son olarak; bana cevap hakkı doğurmadan yazabilirsen sevinirim.
gece güzel yayınlar oluyor reis bence kaldırma :D
Kerhanecope olmuş orası biz bozar :D
Zaten alan kisiler cogunlukla rolling kosturacakti problem yok ☺
driftboy
21-08-2015, 16:11
ilana düşen yokmu hala ya :D
Ne typermis :) adamlar güzel reklam yaptılar
Fena geyik döndü yayında bee :)
iyi lastikle cupra bundan farklı olmaz zaten. 30 lira + dsg de kar kalır .Marka severleri ayrı tutuyorum, Fiyat / Performans anlamında yazdım.
Ayrıca Murat Engin bey sadece yazılım ve kat iptali olan araçla 2,26 dönüyorsa GP nin tutuşu daha iyi demek ki. Çünkü gp 310 hp falan değildir muhtemelen.
Alan arkadaşlara kazasız belasız güzel günlerde sevdikleri ile birlikte güle güle kullanmalarını dilerim.
iyi lastikle cupra bundan farklı olmaz zaten. 30 lira + dsg de kar kalır .Marka severleri ayrı tutuyorum, Fiyat / Performans anlamında yazdım.
Ayrıca Murat Engin bey sadece yazılım ve kat iptali olan araçla 2,26 dönüyorsa GP nin tutuşu daha iyi demek ki. Çünkü gp 310 hp falan değildir muhtemelen.
Alan arkadaşlara kazasız belasız güzel günlerde sevdikleri ile birlikte güle güle kullanmalarını dilerim.
gp ile typer ın ağırlıkları aynı mı ki yol tutuşuna kanaat getirdiniz ?
OrcunInce
21-08-2015, 16:38
Gp video'ya bakılırsa type-r'dan hızlı olabilir. 12.4 saniye 100-200'ü varmış, type-r'ın ki 14 saniye civarlarında.
Sağ olun beyler :))
Periscope baya keyifli oldu :))
gokcell13
21-08-2015, 16:41
Aynen çok keyifli oldu yayın, helal olsun Honda'ya hiçbir markada böyle keyifli kutlama yapılmamıştır.
Sağ olun beyler :))
Periscope baya keyifli oldu :))
Bayburta selam :D
Antlaya harıcınde gerı kalan herkes sıradan mı aldı plakayı :)
guzel bır plaka alsaydınız yaws
http://i.hizliresim.com/ZVOJoo.jpg
sıyah typer cok basarılı :)
http://i.hizliresim.com/YlOJ7E.jpg
Ulan adsmlar fwd rekorunu kirmislar hala bik bik *** atmaya calisanlar var ulan ne dertliymissiniz su hondadan ahahahha
orhansah
21-08-2015, 17:56
Şu an kırmızılardan biri caddebostanda önümden geçti valla çok seksi gidişi var :)
Şu an kırmızılardan biri caddebostanda önümden geçti valla çok seksi gidişi var :)
Önünden geçmesi sıkıntı olmuş keptın :D
Type-r sahipleri pistten ayrildi,trafikte denk gelirsiniz diycekken,denk gelinmis bile :))
orhansah
21-08-2015, 18:07
Önünden geçmesi sıkıntı olmuş keptın :D
Kader kısmet
Kader kısmet ��
:hehe:
http://www.komediyen.com/content/uploads//images/October2014/iffet_kapiya_sikisti.jpg
::ZaFeR::
21-08-2015, 18:13
plakaların database'ni tutmaya başlayabiliriz artık :D
34 CTT 34 almak lazim bunlardan birine :)
Tarquini'nin tur süresi nedir?
Wtcc efsanesini Dünyanın en iyi pistlerinden birine getiripte hiç bilgi vermemek kötü olmuş :(
Arkadaslar aracini teslim alan tum Type-r sahiplerine honda turkiye 29 ve 30 agustosta kullanmak uzere 1 er seans hediye etti.
Yani 29 ve 30 agustosta yeni type-r lar pistte olacak herkezi bekleriz ;)
İşte şimdi daha keyifli geçecek 29-30 ağustos pist günleri :D herkes kazasız belasız sorunsuz güle güle kullansın bol bol rodaj yapsın pist gününde hazır olarak gelsinde göstersinler bu güzelliği bize. Rekortmen araç izlemek ayrı bir renk katacak güne :)
Mehmetmert
21-08-2015, 18:32
Cupraya Allah rizasi icin yazilim yapsin biri 29-30 agustostan once :D
periskop yayınını kaçırmısım tekrar nasıl izleyebilirim ?
drsilence
21-08-2015, 18:35
rekor turun videosu yokmu
OrcunInce
21-08-2015, 18:40
Cupraya Allah rizasi icin yazilim yapsin biri 29-30 agustostan once :D
Gerek var mı :D
periskop yayınını kaçırmısım tekrar nasıl izleyebilirim ?
utkuuzunoglu profiline girin daha evvel yayinlanan videolar kismindan izleyebilirsiniz.
YunuscanVg
21-08-2015, 19:01
https://www.facebook.com/HondaTR/photos/a.237483502953591.50323.177556065613002/890283201006948/?type=1&theater
böyle bişey var facebookta ama dogrumudur bilmıyorum
https://www.facebook.com/HondaTR/photos/a.237483502953591.50323.177556065613002/890283201006948/?type=1&theater
böyle bişey var facebookta ama dogrumudur bilmıyorum
bir kaç sayfa geride konuşulmuştu yunuscan
Bu araba 2 dk yapsaydı yapacağınız arabanın amk 2nin altına bile inemedi tüh reziller denirdi. Ne tur zamanıymış arkadaş.
Diğer renkler beyazdan kat kat iyiymiş yalnız
GP nin motoru 1.6,250hp civari.
Kg/hp ye bolerseniz cokk yakin hatta honda lehine bile cikabilir.
Ayrica gp onden cekerde elzem olan "kilit" yok...
Kiyas yapmayin,honda daha iyi olmali zaten...
Arac sahipleri ay sonu gelicek,ak kara cikar ortaya.
Hala sure konusuluyor,gerek yok. Adamlar super bir org yapmis ve ustune 1'er seans hediye verilmis. Bunu kionusmamiz gerek....
Sahipleri direk keyiflerine baksinlar hic birseye takilmasinlar, kismet olmus mis gibi almisler gerisi hikaye
bymurat___61
21-08-2015, 19:28
İyi kotu adamlar bu SICAKTA adamalar ama ıyı ama kotu bır sure yaptılar. SAhıplerıne guzelce jest yaparak teslım ettıiler. Sureklı b*klanmaya gerek yok bence.
MAdem oyle onumuzde 3 5 gun ıçerisinde. Aynı marka yol lastıklerıyle Bu SICAKTA rs ve cupra duzgun guzel bır sure yapsın bizde son kullanıcı olarak az cok
kafamızda bırseyler belırsın. İstanbul park herkesın bıldıgı az cok olçut alabılecegı bır pist burdakı cogu kişiye gore.
Bakalım 10 gun içerisinde RS ve Cupradan bır deneme olucak mı? Ben WW yada Renaultun 3 5 gun içerisinde cvp vermesını isterim.
OrcunInce
21-08-2015, 19:29
İyi kotu adamlar bu SICAKTA adamalar ama ıyı ama kotu bır sure yaptılar. SAhıplerıne guzelce jest yaparak teslım ettıiler. Sureklı b*klanmaya gerek yok bence.
MAdem oyle onumuzde 3 5 gun ıçerisinde. Aynı marka yol lastıklerıyle Bu SICAKTA rs ve cupra duzgun guzel bır sure yapsın bizde son kullanıcı olarak az cok
kafamızda bırseyler belırsın. İstanbul park herkesın bıldıgı az cok olçut alabılecegı bır pist burdakı cogu kişiye gore.
Bakalım 10 gun içerisinde RS ve Cupradan bır deneme olucak mı? Ben WW yada Renaultun 3 5 gun içerisinde cvp vermesını isterim.
Yapılan organizasyon kesinlikle çok güzel ve diğer markaların da örnek alması gerekli.
Yalnız sidik yarışı istanbul park'ta değil genelde nurburgring'te oluyor :)
bymurat___61
21-08-2015, 19:38
Yapılan organizasyon kesinlikle çok güzel ve diğer markaların da örnek alması gerekli.
Yalnız sidik yarışı istanbul park'ta değil genelde nurburgring'te oluyor :)
Bu arada size bırsey yazmadım. Mumkunse beni etiketlemeni istemıyorum.
Burası herkesın bıldıgı bır pist , burdada yarıstırılmasında ne sıkıntı var ki. İstanbul parkı turkıye ayagı olarak dusunebılırız. Bunda gocuncak hiç bir sey yok gormek ıstıyorum sahsen geri kalan firmalarıda. Gorsek fena mı olur.
Bunu sidik yarısı olarak isimlendirebiliyorsan o da senın sorunun.
Mehmetmert
21-08-2015, 19:45
Gerek var mı :D
Videolara gore yokta,ufak bir gidikla cok iyi olur ahaha
Bekledigim gibi geldi,2 gun oncede yazmistim.
O kadar yazi ve gurultuye daha iyisini beklerdim. Demekki isinma sorunu yada baska bir sebeb olabilir. Ayrica conti6'nin durumuda onemli. Dun arastirdigima gore lastikde iddiali ama bizim gibi normal kullanici altinda gormek gerek....
Eylul ola hayrola,bu kadar tavsiye sonrasi mecbur alacagiz birsey artik...
Ama Honda'yi hem uluslararasi hemde yerel cok iyi ses getirdi...
Murat abi bari mavi alda satarken ben alirim senden :) nasil olsa 3 5bin binip en iyi durumdayken satiyosun. :)
Bu arada alan arkadaslara hayirli ugurlu olsun
İ parktan ziyade, nurburgring de denendi mi bu araç, denendiyse zamanı nedir bilen eden var mıdır ya da video ?
İ parktan ziyade, nurburgring de denendi mi bu araç, denendiyse zamanı nedir bilen eden var mıdır ya da video ?
https://www.youtube.com/watch?v=a9G7N0_M9Rc
https://www.youtube.com/watch?v=a9G7N0_M9Rc
Aynı araç mı hocam ya :) 80 sayfadır neyin kavgası yapılıyor zannediyorsunuz :)
SULTANOGLU
22-08-2015, 00:37
Hersey bir yana yapilan organizasyon muhtesem. Yillar once aynisi yurt disinda olsa ve video falan izlesek ne sansli adamlar deriz. Honta tr ve istanbul park boyle bir org yapmis daha ne olsun. bence aldiklari arabanin ruhuna yarasir bir toren yapmislar.
Marka bagimsiz olarak bu klasmanda bir arabayi showroomdan almaktansa pistte teslim almayacak adam yoktur.
Bizim acimizdan keyifli bir gundu. Kendi adima uzun zamandir gormedigim arkadaslarimi gordum yogunluktan cok ilgilenemedim kusurabakmayin beyler :( Bunlar disinda dunya klasmaninda ilk 3 sirada olan ve uluslar arasi dunya lansmanlarina ev sahipligi yaparken neden pistimiz referans zamanlarin olustugu bir pist olmasin ? Honda Türkiye hepimizin imrenerek baktigi bircok seyin ilk adimini atti . Otomobillerini dogdugu yerde bir yaris pistinde teslim etti hemde rekor kirarak . Ayrica katilimcilarina performanslarini denemeleri icin pist kullanimi hediye etti. Markaları geçelim bugun aracini tealim alan 12 kisi disinda aranizda 1 milyonluk otomobilleri olanlarda dahil hanginiz icin bole bir hazirlik yapma geregini duydu bir X firma ? .
Iste bu detaylara baktiginizda evet biz cok keyif aldik ve yoğurt beyazdır ekşi tatlı tartışılır ama beyazdır....
SerkanYazgan.
22-08-2015, 01:33
Bencede buğra abi çok haklısın bu konuda. Hondayı tebrik etmek gerekir. En dandik araç bile olsa müşteriye verilen değeri çok iyi gösterdiler. Honda ilk adımı attı, inşallah diğerleride bunu görür ve birşeyler yaparlar.
mert_can 41
22-08-2015, 01:46
Niye alcan mı :D
Tamam tamam sustum.
belli olmaz satılıklarda bir evim var :cool:
Bizim acimizdan keyifli bir gundu. Kendi adima uzun zamandir gormedigim arkadaslarimi gordum yogunluktan cok ilgilenemedim kusurabakmayin beyler :( Bunlar disinda dunya klasmaninda ilk 3 sirada olan ve uluslar arasi dunya lansmanlarina ev sahipligi yaparken neden pistimiz referans zamanlarin olustugu bir pist olmasin ? Honda Türkiye hepimizin imrenerek baktigi bircok seyin ilk adimini atti . Otomobillerini dogdugu yerde bir yaris pistinde teslim etti hemde rekor kirarak . Ayrica katilimcilarina performanslarini denemeleri icin pist kullanimi hediye etti. Markaları geçelim bugun aracini tealim alan 12 kisi disinda aranizda 1 milyonluk otomobilleri olanlarda dahil hanginiz icin bole bir hazirlik yapma geregini duydu bir X firma ? .
Iste bu detaylara baktiginizda evet biz cok keyif aldik ve yoğurt beyazdır ekşi tatlı tartışılır ama beyazdır....
Abi bir tek şu rekor olayını anlayamadım eşit şartlar da tek başına çıkıp rekor denemesi yapan başka araçlar var mıydı daha önce pro pilot ile ?
Bakalım sahibinden sitesine ilk nezaman ilan düşecek :)
mimarsertac
22-08-2015, 09:30
Honda yolu açtı sıra Renault(tr'de yaparlar mı bilmiyorum arabayı getirip satmaktan acizler), Seat ve Peugeot'da.
Ne guzel ya, adamlar uyanacak sabah, garajda duruyor alet :)
Ben de bugün uyandım ve type-R kullanmıyorum.
Alışmıştım halbuki :D
alan kişilere hayırlı olsun.kazasız belasız sounrusz kullanırlar inşallah.honda güzel dşünmüş.emeği geçen herkesin eline sağlık :) ilerde bizede nasip olur umarım
Murat abi bari mavi alda satarken ben alirim senden :) nasil olsa 3 5bin binip en iyi durumdayken satiyosun. :)
Bu arada alan arkadaslara hayirli ugurlu olsun
Bende Mavi dusunuyorum,aslinda gumus olsa direk atlardim. Plase fume olur. Hangisi erken teslim olursa.
Doneyim,gerekli isleri yapacagim. 5000km olmaz,3-4000km gibi satarim heralde. Once on duzeni bir cozelim,ayarlari yapip,isinma sorununu giderip piste hazir hale getiririm.
ceyhun737
22-08-2015, 10:39
Bakalım sahibinden sitesine ilk nezaman ilan düşecek :)
Galiba bir galerici de teslim alanlar arasında yakında ilana girecektir aracı:D
13 araba satdım ben 1 tanesı test arabası gerıye kaldı 12
11 ı satıldı sanırım 1 tanesı bosta herhalde :)
61enes61
22-08-2015, 12:57
ilk type-r ***** siteye düşmüş. hadi hayırlı olsun
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-er-oto-dan-2015-type-r-0-km-2.0t-310hp-227282173/detay
galeri tamda siyah rengini almış,,fazla durmaz satılır gibi,,bu arada yeni typer çok güzel olmuş,kafama takılan bu aracı neden 4 çeker yapmamışlar
Fernando Turanso
http://i.hizliresim.com/ylz1Q7.jpg (https://hizliresim.com/ylz1Q7)
Sahibinden ilanı hayırlı olsun
Almanci Tane-R
22-08-2015, 13:40
Hala resmi Honda sitesinde fiyat yok araba karaborsa olacak :)
Siyah renk on numara gerçekten. Hem kırmızı detaylar ön plana çıkıyor hem de tasarımdaki tüm kusurları örtüyor. (tekerlerin küçük görünmesi vs)
Alan arkadaşlara hayırlı olsun. Kazasız belasız inş. Son olarak, "Roll" yapma piste gel diyorum :)
cok guzel bir organızasyon oldu Honda Türkiye'ye, Buğra abi ve ekibine ilgi alaka ve hediyeleri için çok teşekkürler.Organizasyona ufakta olsa katkımız olduysa ne mutlu bize :) Ayrıca araç sahiplerinede yeni makinaları hayırlı olsun güle güle kazasız belasız kullansınlar inşallah...
dragon07
22-08-2015, 14:01
egzoz yazılım filtreli haliyle 1-2 sn' daha aşağıya iner caner.b gibi pist tecrübesi olan kanı hızlı akan kardesimiz direksiyona geçerse 2.20'ler içten bile degil :))
Farkini koy hemen satiliga varmi böyle birsey :)
2,3 sene sonra bence
daha yazılım big turbo filan oralara gelmek için çok erken sanırım.
vag grubu yakında süreyi yıkarlar typer da öc almak için tune bekler :)
Kani hizli akmayalarin sansi yok sanirim :)
Jason yorum yapmis surenin altina,sanirim ideal sartlar ve isinma sorunu bertaraf olursa 2:23 mumkun.
2:20 icin bir cok sey gerekir,yazilim egzozla olucak is degil. Sure belli bir yerden sonra virgullerle dusuyor...
Hala throphy as eriyorum,kismet.
Farkini koy hemen satiliga varmi böyle birsey :)
Karaborsa şuan çünkü. 12 tane girmiş biri test aracı, 11 tane satılmış. Eğer bu kişi de bu işi yapıyorsa yanlış birşey görmüyorum, hea sıfır aracın sıfırdan fazlaya satılması etik değil dersiniz anlarım. Ama yanlış bir durum yok. Eminim o ya da benzer fiyata da satılacaktır o araba =)
alanlardan ricam lütfen şu jantlara ve arka camurluga el atsınlar en kısa zamanda :D jantların bijon aralığı ne acaba ? 114.3mü yine
Kani hizli akmayalarin sansi yok sanirim :)
Jason yorum yapmis surenin altina,sanirim ideal sartlar ve isinma sorunu bertaraf olursa 2:23 mumkun.
2:20 icin bir cok sey gerekir,yazilim egzozla olucak is degil. Sure belli bir yerden sonra virgullerle dusuyor...
Hala throphy as eriyorum,kismet.
Jason'ın yorumunda en çok dikkatimi çeken standart lastiğin 1 tur sonunda performansını yitirdiğini yazması oldu. Hatalı turda 2.25.4 geldi demiş.
Bu arada yorumlarından anladığım kadarıyla oldukça mütevazi bir arkadaşımızmış, çok takdir ettim.
Profesyonel bir pilotta nasil hatasiz tur atamiyorsa oda ilginc
Lastik demekki bu ise uygun degil,sanirim uzuyor yada cabuk yayiliyor.
Cem bunlar insan,adam ilk defa bir aracin ustune cikiyor,alismasi gerek fren gucune,yol tutusa,mesafelere,tepkilere,aracin arti ve eksilerine. Hani atarsa 30 tur,3 set lastik ve 1 set fren vs ile olur o dedigin. Bunlar makine degil ki adami kodlayip,onden ceker honda dinamiklerine gore limitte tur atsin...
2:23 mumkun ki yazmistim oncelerde,isinma sorunu var aracta,buyuk cooler ve lastikle bu is dahada iner....
Jason mutevazi ve duzgun bir adamdir.
Caner B.
22-08-2015, 15:19
egzoz yazılım filtreli haliyle 1-2 sn' daha aşağıya iner caner.b gibi pist tecrübesi olan kanı hızlı akan kardesimiz direksiyona geçerse 2.20'ler içten bile degil :))
typeri beğenmedim o yüzden direksiyona geçmem :hihih:
ilandaki galeri zaten buraya üye ibooo mu ne nicki bugeye subaru sti konusu vardı
Bu typerlar gt paketmi buarada onu çözemedim bir
Almanci Tane-R
22-08-2015, 15:44
GT degil normal hepsi
yeni typer megan rs volkswagen golf r,autocar dergisinde karşılaştırılmış,1.reno 2.golf 3 typer olmuş,
Dizel hondalariniza 5 liraya typer kit gelmistir
Lastik demekki bu ise uygun degil,sanirim uzuyor yada cabuk yayiliyor.
Cem bunlar insan,adam ilk defa bir aracin ustune cikiyor,alismasi gerek fren gucune,yol tutusa,mesafelere,tepkilere,aracin arti ve eksilerine. Hani atarsa 30 tur,3 set lastik ve 1 set fren vs ile olur o dedigin. Bunlar makine degil ki adami kodlayip,onden ceker honda dinamiklerine gore limitte tur atsin...
2:23 mumkun ki yazmistim oncelerde,isinma sorunu var aracta,buyuk cooler ve lastikle bu is dahada iner....
Jason mutevazi ve duzgun bir adamdir.
4 tur atildiysa ve rekor geldiyse eyvallah bn daha konusmam ama oyle degilse bilemiyorum valla abi bn kafamda 2 gun boyunca denendi diye dusunuorum
Iki gun denense nolcakki ? Cem sen yeni cikmis bir arabaya hemen ikinci gunde alisip o pistteki rekoru kiracak kadar kullanabilecekmisin? Ben olsam arabayla 1 ay donerdim o pisti bi suru sey dener oyle cikardim sureye :)
Iki gun denense nolcakki ? Cem sen yeni cikmis bir arabaya hemen ikinci gunde alisip o pistteki rekoru kiracak kadar kullanabilecekmisin? Ben olsam arabayla 1 ay donerdim o pisti bi suru sey dener oyle cikardim sureye :)
ben tabiki kullanamam selçuk ama profesyonel bir pilot için 7-8 tur yeterlidir bence sonuçta pist yeni değil hergün pistte araba yeni sadece
Yeni aracda rekorun nasil kirilicagini yazmistim...
7-8 tur degil. 1 set lastik alismaya gider sonraki sette ilan olur. Frenler dayanikliysa sorun yok eger cok yumusaksa 2.set ile is biter...
Yiğit G.
22-08-2015, 17:29
190.000 TL
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-er-oto-dan-2015-type-r-0-km-2.0t-310hp-227282173/detay
Yeni aracda rekorun nasil kirilicagini yazmistim...
7-8 tur degil. 1 set lastik alismaya gider sonraki sette ilan olur. Frenler dayanikliysa sorun yok eger cok yumusaksa 2.set ile is biter...
o zaman biz 3-4 sene sonra şimdiki arabamızın kaç yapıcağını görürüz abi 1 takım lastik 2 sene gidiyor :)
Tanımayanlar için şunu söyleyebilirim, Jason 2 gün rekor denese; bi daha kırılması mümkün olmayan, tatsız tuzsuz bi rekor gelirdi :)
Bu rekora çok tecavüz edilir organizasyonlar oldukça.
Kimse sıkıntı etmesin yaw :)
Tanımayanlar için şunu söyleyebilirim, Jason 2 gün rekor denese; bi daha kırılması mümkün olmayan, tatsız tuzsuz bi rekor gelirdi :)
Deneseydi tutan mı vardı.
Fazla çekirdeği olan varmı.?
blackjack
22-08-2015, 17:57
aracın ısınma sorunu var denilmiş..sizcede bu saçmalık değil mi? bu araç aslen pistlerde test edilip gelmedimi ? yoksa nurb uzun olduğu için soğuyorda ist park kısa diye kendini soğutmaya ve şişmeyi önlemeye fırsat bulamıyor mu alet ? ayrıca şu vergi sisteminin Allah belasını versin..sıfır alıp 190 a ilana koyan arkadaş da tam fırsatçıymış :)
ben hala aracın ciddi yürürü olduğunu sanmıyorum stock hali ile..zaten her yüklü araç yürümüyor mu ?
şahsen böyle bir araç alabilecek durumum olsa stock binmeyi tercih ederdim..stock hali beni tatmin etmeli üzerine para harcadıktan sonra o paralara gelene kadar neler var yüklenebilecek..
ilk alanlar akıllıca davrandılar hem aşklarına erken kavuşmuş ve tadmış hemde piyasaya göre en ucuz şekilde elde edip keyif ettiler.Rabbim kazadan beladan korusun hayırlı uğurlu olsun..Foto ve videoları bekliyoruz.. Not: sürüş pozisyonunu çok yüksek diye hatırlıyorum 180 cm ortalama boylu bir arkadaş yorum yaparsa sevinirim megane gibi (düz megan rs değil) havada oturuyorlar mı ?
Caner B.
22-08-2015, 18:04
Kesinlikle 3.turda rekor kırılmıştır.Söylendiği gibi 2 gündür durmadan gazlansa 2.20 gelirdi.
Buarada eylul ve kasimda arac gelicek,sakin olun.... Tabi 2 ay beklemek istemeyen alsin.
Rekoru 2:23 olarak dusunun bu arac icin.
Bence Conti 6 degilde,Trofeo ile hotlap guzel sureler cikartir. Ama once sicaklik problemini onlemek gerek. Ya serin havada yada buyuk cooler...
Arkadaşlar 35 derece İstanbul asfaltı ile 20 derece nurnburgring veya uk pistleri karşılaştırmayın
Ringdeki araçla bu aracın uzaktan yakından alakası olmadığını bilmeyenler var sanırım konuda hala. Hiç birşey araştırmayan bile avrupada çıkan ibre videosu ile ringdeki vites atılan hızları karşılaştırsın. Hızlanması falan çok çok çok daha iyi zaten ringdekininde, şanzıman oranları falanda oldukça farklı. Kazasız belasız güle güle kullansın sahipleri :)
Arkadaş biz o zaman antalya sıcağında ne yapalım istanbul sıcak diyenler yada bu f1 pisti allahtan antalyaya yapılmamış
Japonlar bu tip islerde biraz manipulasyon yapmaya bayilir.
Ring deki aracin sogutmasi-vites oranlari-gucu hatta lastikleri vs farkli olabilir.
Japon araclari zaman icerisinde mukemmel hale gelirler. En yakin ornek gtr. Yaptigi zamanlari uzun sure kullanicilar yapamadi. Mk1-mk2 ye gecerken cokk sorun yasadi. Mk3 sorunsuz oldu ve rekor surelere kullanicilar ulasmaya basladi.
Bu aracin sorunlari olucaktir,normal(isinma vs) Zaman icinde guncellemeler oldukca hatasizlasicak.
Hemen yargilamayin. Sonucta keyifli arac yapildi,zamanla mukemmellesicek.
ilan daki fiyata takılanlar. Sizde alıp sizde ilan açsaydınız tutanmı var :) isterse 200 yazar kimene
cabrioleter
22-08-2015, 19:40
Deneseydi tutan mı vardı.
1 ay çalışsa da bir şey değişmezdi. Boş pistte 310 hp lik kilitli araçla yapıp yapacağı budur. Ayrıca Jason Tahincioğlu'ndan bahsediyoruz değil mi efendi, alçakgönüllü falan diye? Adam f1 yorumu yaparken efsaneleri yerden yere vuruyordu, kendisi yarışırken son 3 garantiydi tur bindirirlerdi, takım arkadaşı birinci olurken ararabaya *** atan bi tip. Ben mi yanlış hatırlıyorum?
Ringdeki araçla bu aracın uzaktan yakından alakası olmadığını bilmeyenler var sanırım konuda hala. Hiç birşey araştırmayan bile avrupada çıkan ibre videosu ile ringdeki vites atılan hızları karşılaştırsın. Hızlanması falan çok çok çok daha iyi zaten ringdekininde, şanzıman oranları falanda oldukça farklı. Kazasız belasız güle güle kullansın sahipleri :)
Yazana kadar farketmemiştim, vites aralıklarında ciddi fark var hakikaten.
Low-Rider
22-08-2015, 22:07
Jason nerede açıklama yaptı ?
Caner B.
22-08-2015, 22:36
Jason nerede açıklama yaptı ?
Abi aciklamasi var typeri kullanabildigim icin cok mutluyum ve gururluyum.Hayatimda kullandigim en muthis arac oldu.3 turda 2.25 yaptim 3 tur daha attirsalar 2.20 yapardim diye.
Abi aciklamasi var typeri kullanabildigim icin cok mutluyum ve gururluyum.Hayatimda kullandigim en muthis arac oldu.3 turda 2.25 yaptim 3 tur daha attirsalar 2.20 yapardim diye.
yok yok 3 tur daha kullansam 1:20 yapardım dedi karıştırıyorsun ...
adam ne yazmış forumda senin yazdığın ne ...
Neyin kafasıyla yazıyosunuz bazen anlamakta güçlük çekiyorum ..
Caner B.
22-08-2015, 23:48
yok yok 3 tur daha kullansam 1:20 yapardım dedi karıştırıyorsun ...
adam ne yazmış forumda senin yazdığın ne ...
Neyin kafasıyla yazıyosunuz bazen anlamakta güçlük çekiyorum ..
Bugra abi biseyin kafasiyla yazmiyorum.Yazdiklarim tabiki ciddi degil ancak 3 turda bu sure geldi daha denenseydi soyle sure gelirdi boyle sure gelirdi demeye gerek yok.Denenmis ve bu sure cikmis honda diye abartmaya gerek yok yani.Cikabilen en iyi sure bu arabanin stock haliyle alanlara hayirli olsun demek bu kadar zor olmamli.
AlwaysFast
22-08-2015, 23:48
Typer ve s2bin kadar abartılan başka araba yoktur heralde herif e92 m3'e biniyor modu bu kadar yüksek değil hakkaten şaşırıyorum.Bu arada Typer sahibiyim
M3 e binen elit mi oluyor ?
ringteki arabada ne ısınma var ne bişey o araç istanbulparka çıksa süre bambaşka olurdu , typerın dönüş kabiliyeti ve duruş kabiliyeti çok iyi bir tek 310 hp lik bir araç gibi hızlanmıyor sanki. oda zamanla çözülebilecek sorun tasarım olarak çok iyi 30 unda pistte bolca typer görmek isteriz profesyonel olmayan bir pilot ile ve halk gününde yapacağı süreleri merakla bekliyorum.
OrcunInce
23-08-2015, 00:02
3 tur mu değil mi bilemem de, ring'te ki araba ile gerçekte üretilmiş olanın alakası yok.
ısınma sorunlarından herkes bahsetmiş, 30 Ağustos'ta piste geldiklerine anlaşılır bu konu da..
3 tur mu değil mi bilemem de, ring'te ki araba ile gerçekte üretilmiş olanın alakası yok.
ısınma sorunlarından herkes bahsetmiş, 30 Ağustos'ta piste geldiklerine anlaşılır bu konu da..
orcun bizzat beraber izleriz typerları =)
Isinma icin en kolay methanol basilir :)
orcun bizzat beraber izleriz typerları =)
29 mu 30 mu simdi 29 olsa iyidi
29 mu 30 mu simdi 29 olsa iyidi
temsili 30 yazmıstım açıklarlar sanırım 29-30 iki günden birinde çıkacaklar
AlwaysFast
23-08-2015, 01:16
M3 e binen elit mi oluyor ?
Burdan nasıl çıkarttın m3'e binenlerin elit olduğunu ?
Elit nedir?Kime elit denir?
Burdan nasıl çıkarttın m3'e binenlerin elit olduğunu ?
M3 e binenin modu ile typer kullananın modu bir olamaz mı ?
Siz typeri m3 den kucuk mu goruyorsunuz ?
Bilmem kacinci yazisim bilmiyorum ama japonlar genelde boyle yapiyor.
Alinicaksa 1-2 sene sonraki type r alinir.
Sure konusunu buyutmeye gerek,Jason'da 2:23 yapilabilcegini soylemis ama aracin eksikleri *****.
GT pack de neler var?
Evet ben typeri m3 ten kucuk goruyorum, normal olanda bu degilmi?
Sure konusunu buyutmeye gerek,Jason'da 2:23 yapilabilcegini soylemis ama aracin eksikleri *****.
GT pack de neler var?
daha çok oyuncaksal diyelim abi park sensörü serit takip ,kör nokta, yagmur/far sensorü tek seferde acılan/kapanan camlar, yok 8 hoparlör, navigasyon tarzı ıvır zıvır tarzı eklentiler
http://www.honda.co.uk/cars/new/civic-type-r-2015/compare.html
equipment kısmanda gorebilirsin abi detayları tam olarak
Tesekkur ederim Berkan,iyi aciklamaydi.
Ben GT pack'i pist yada daha agresif bir set up sanmistim...
Öncelikle Murat abı mutevazılıgın ıcın tebrık edıyorum o gun pistteykendr dedım Murat abı ıcın bence gayet keyıf verıcı herkesın agzında Murat Engin in rekoru kırıldı dıye :) eskı postlarında dıkkatımı cektı Typer daha full standart bır arac daha ıyılerı cıkıcaktır demişssin 👍🏽
Yenı Typer cıdden Honda ıcın gurur verıcı olmus ben cok begendım kırmızısına asık oldum almak ıcın cok mantıklı cunku en buyuk avantajı Allah korusun kaza bıle yapsanız sıfırını alma sansınız var :)
Ben cunku cok severek bındıgım ep3-s2k ve m3 ıcın bısey olsa yenisini bulamama kaygısıyla bındım ve bınıyorum inşallah yeni Typer ile bu kaygıyı yasamadan gazlamak ıstıyorum :)
By_Carizma
23-08-2015, 08:52
:D :D :D
Mehmetmert
23-08-2015, 09:02
"park sensörü serit takip ,kör nokta, yagmur/far sensorü tek seferde acılan/kapanan camlar, yok 8 hoparlör, navigasyon tarzı ıvır zıvır tarzı eklentiler"
Nasil yani Turkiyedekilerde bunlar yokmu simdi?
Nightfish
23-08-2015, 09:09
Sahibinden.comdaki Type-R'a baktım da park sensörü göremedim ben cidden. 160 mı 170 mi neydi fiyatı, park sensörü, otomatik far falan opsiyonsa helal olsun.
Focus4171
23-08-2015, 09:31
Arkadaşlar öncelikle bilmediğimden ve gerçekten çok merak ettiğimden soruyorum. Stok araçlar içerisinde en iyi dereceyi yapan araç hangisi şimdi İstanbulpark'ta? Önden çekişli standart araçlardan bahsediyorum. Type r en iyi sürede mi şuan? Araştırma yaptım google'dan ama net bi bilgi bulamadım. Bi RCZ R var ama ondan da emin değilim çok tartışılmış. Megane RS, Leon CUPRA, Mini CW vs. hangisi?
Birde 4 çeker ama GOLF R ile kıyaslanırsa daha mı iyi süre çıkarıyor Type r? Golf R'ı hiç bulamadım. Teşekkürler şimdiden.
Bugra abi biseyin kafasiyla yazmiyorum.Yazdiklarim tabiki ciddi degil ancak 3 turda bu sure geldi daha denenseydi soyle sure gelirdi boyle sure gelirdi demeye gerek yok.Denenmis ve bu sure cikmis honda diye abartmaya gerek yok yani.Cikabilen en iyi sure bu arabanin stock haliyle alanlara hayirli olsun demek bu kadar zor olmamli.
Canim benim bu islerde tur sayisi cok degerlidir.
Otomobile alisman , frenini suspansyonunu cozmen sana pistte en degerli bilgi olur . Bu nedenle tecrubelerime dayanarak bu otomobil ile jason un max. 1-1.5 saniye daha zamanı var diyorum bende . Ilerde dener goruruz aslinda biraz zaman gecsin eglenceli oldu bizler icin baya :) Bu arada adamin yazdigi ile dalga gecmek icin once bu islere bukadar emek vermek lazim yakistiramadim sana söliyim ...
Sahibinden.comdaki Type-R'a baktım da park sensörü göremedim ben cidden. 160 mı 170 mi neydi fiyatı, park sensörü, otomatik far falan opsiyonsa helal olsun.
Geri viteste ekranda kamera vardi ben kullanirken sanirim ibo yazmamis sahibindene ;)
Arkadaşlar öncelikle bilmediğimden ve gerçekten çok merak ettiğimden soruyorum. Stok araçlar içerisinde en iyi dereceyi yapan araç hangisi şimdi İstanbulpark'ta? Önden çekişli standart araçlardan bahsediyorum. Type r en iyi sürede mi şuan? Araştırma yaptım google'dan ama net bi bilgi bulamadım. Bi RCZ R var ama ondan da emin değilim çok tartışılmış. Megane RS, Leon CUPRA, Mini CW vs. hangisi?
Birde 4 çeker ama GOLF R ile kıyaslanırsa daha mı iyi süre çıkarıyor Type r? Golf R'ı hiç bulamadım. Teşekkürler şimdiden.
Evet resmi listeye göre şuan önden çekiş birincisi Type-R.
Golf-R listede yok ama Auto Bild'in testine göre Type-R'dan daha yavaş. Süreler şu şekilde:
Type-R: 1:36:37
Bmw 135i : 1:36:68
Golf R : 1:37:38
Süreleri şu videodan aldım: https://www.youtube.com/watch?v=1qwKFGUip4U
....edit: BMW M135i olacaktı
Nightfish
23-08-2015, 10:27
Geri viteste ekranda kamera vardi ben kullanirken sanirim ibo yazmamis sahibindene ;)
Yeni Toyota'lar gibi o zaman. Toyota'da geri görüş kamerası var ama park sensörü yok.
Caner B.
23-08-2015, 10:28
Canim benim bu islerde tur sayisi cok degerlidir.
Otomobile alisman , frenini suspansyonunu cozmen sana pistte en degerli bilgi olur . Bu nedenle tecrubelerime dayanarak bu otomobil ile jason un max. 1-1.5 saniye daha zamanı var diyorum bende . Ilerde dener goruruz aslinda biraz zaman gecsin eglenceli oldu bizler icin baya :) Bu arada adamin yazdigi ile dalga gecmek icin once bu islere bukadar emek vermek lazim yakistiramadim sana söliyim ...
Bugra abi ilk basta yazdiklarin dogru oyle oldugunu bende biliyorum.Ama kendi fikrimce 25 in altini zor gorur diyorum typer icin.Ayrica Jason in aciklamalarini okumadim ne dedigini de bilmiyorum benim yazdiklarim geyik amacliydi :) Pilotlara her zaman saygim var yaptiklari is benimde ozendigim bir is :)
Focus4171
23-08-2015, 10:49
Evet resmi listeye göre şuan önden çekiş birincisi Type-R.
Golf-R listede yok ama Auto Bild'in testine göre Type-R'dan daha yavaş. Süreler şu şekilde:
Type-R: 1:36:37
Bmw 135i : 1:36:68
Golf R : 1:37:38
Süreleri şu videodan aldım: https://www.youtube.com/watch?v=1qwKFGUip4U
Teşekkürler bilgi için. Güzel denemeler olmuş. Tabi burada nasıl olacak görmek lazım :) Birde fiyatları yazıyordu videoda Golf R ve 1.35'e göre baya ucuzmuş :) Tabi burada Golf R'la aynı gibi fiyatları.
Alan herkese hayırlı olsun Type R'lar güzel araç çıkarmışlar :)
huseyinturk
23-08-2015, 10:58
:D :D :D
Şu arabadaki rüzgarlığı, difüzörü, tampon eklerini biri normal bir vatandaş takmış olsa katliyam konusunda paylaşılırdı. Şu kasayı beğenmeyen apaçi işi gören bir benmiyim?
Öncelikle Murat abı mutevazılıgın ıcın tebrık edıyorum o gun pistteykendr dedım Murat abı ıcın bence gayet keyıf verıcı herkesın agzında Murat Engin in rekoru kırıldı dıye :) eskı postlarında dıkkatımı cektı Typer daha full standart bır arac daha ıyılerı cıkıcaktır demişssin 👍🏽
Yenı Typer cıdden Honda ıcın gurur verıcı olmus ben cok begendım kırmızısına asık oldum almak ıcın cok mantıklı cunku en buyuk avantajı Allah korusun kaza bıle yapsanız sıfırını alma sansınız var :)
Ben cunku cok severek bındıgım ep3-s2k ve m3 ıcın bısey olsa yenisini bulamama kaygısıyla bındım ve bınıyorum inşallah yeni Typer ile bu kaygıyı yasamadan gazlamak ıstıyorum :)
Tesekkur ederim dusuncelerin icin. Bunaracin update versiyonu alinir. Sanirim 1 sene sonunda bazi seyleri elden gecer.
Kim bilir eylul ayinda pistte onden cekerle cikarim :)
Yeni Toyota'lar gibi o zaman. Toyota'da geri görüş kamerası var ama park sensörü yok.
Malesef . anca full donanimda var on arka park sensoru
ya da aldigin pakete ilave istiyosun sensörü. kendilerine 20 30 tl ye mal olacak seyden para kirpma pesindeler
Firmaların pist denemelerinde pro pilot kullanması gayet doğal ki her firma aynı uygulamayı yapıyor. stock araçlar içinde rekoru kırdımı kırdı. Adamlar ring araç çıkartırken yoldan geçen vatandaşa mı kullandırtıyor? ister hızlı ister yavaş ister beğenilir ister beğenilmez bir type r ilk defa bu kadar yol odaklı pist odaklı oldu. o dönmez durmaz karalamalar artık iş yapamaz diye mi gitmiyor araç deniyor şimdi de.. İlla ki eksik yönleri vardır ilk seri de ama araç gerçekten çok şık ve gayette başarılı olmuş tebrik etmek bu kadar zor olmasa keşke. kaldı ki bu arada bu kadar güzel bir performansı çok kasmadan yapıyorsa aftermarket parça destekleri vs ile ileride muadillerinden çok daha ilerde olacağı belli bence.
Murat abi keşke alsan senin parkta type r la videolarını görmek isterdim.
Firmaların pist denemelerinde pro pilot kullanması gayet doğal ki her firma aynı uygulamayı yapıyor. stock araçlar içinde rekoru kırdımı kırdı. Adamlar ring araç çıkartırken yoldan geçen vatandaşa mı kullandırtıyor? ister hızlı ister yavaş ister beğenilir ister beğenilmez bir type r ilk defa bu kadar yol odaklı pist odaklı oldu. o dönmez durmaz karalamalar artık iş yapamaz diye mi gitmiyor araç deniyor şimdi de.. İlla ki eksik yönleri vardır ilk seri de ama araç gerçekten çok şık ve gayette başarılı olmuş tebrik etmek bu kadar zor olmasa keşke. kaldı ki bu arada bu kadar güzel bir performansı çok kasmadan yapıyorsa aftermarket parça destekleri vs ile ileride muadillerinden çok daha ilerde olacağı belli bence.
Murat abi keşke alsan senin parkta type r la videolarını görmek isterdim.
Kasmadan derken sçylemiş olduğum şey daha hızlı bir pilot ve süre odaklı bir organizasyon... her türlü şartlar uygun hale getirilip.
https://www.youtube.com/watch?v=02cpzgoVqC4
Bir örnek vermek gerekirse, lansman ve teslim organizasyonu mu? taxi drive yapılarn araç mı? Hava şartları vs aynı mı?
Yeni typer rakiplerine gore basarilidir , pist rekoru kirmis da olabilir fakat lanse edilenin altinda oldugunu neden kimse kabullenmiyor ? Honda fanatikligini bi kenara birakirsaniz herkes de biliyor arac basarili ama vaad edilen kadar degil . Ayrica hep pist uzerine konusuldu ama bunlar gunluk hothach degil mi ? Bakalim gunluk kullanimda ne sorunlari var ya da digerlerine gore artilari var mi ? Benim gorusum ic mekan kalitesi golf cupra ya da s3e yaklasamaz hele o ekran daha beter olamazdi sanirim . Kullanicilarin 2500 km kullandiktan sonraki yorumlari da onemli bence
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/v/t1.0-9/11060170_949771395061786_1966434618000055719_n.jpg ?oh=d72e9d1a3cf3d014d3e8474e1558879d&oe=56365C8A&__gda__=1449977430_2682b754d6fd051d56ec35f1c063767 3
New Type-R in Sultanbeyli. Mission Completed.
Honda boyle bi organizasyon yapacak. Tüm gozleri ustunde olacak. Stock arabayi piste cikarip sure olcecekler. Pilot sadece 3 tur atacak. Bu 3 tur icindede rekor sure yapacak.
Su senaryoya inanan kisinin aklindan suphe ederim ben.
O sureyi gecemeseydi ne olurdu söyle bi dusunun bakalim. Eşegi saglam kaziga baglamadan kimse o piste o organizasyonda araba cikartmaz.
Yillardir drag da bile , (duz 400 metre yol ya ne kadar oynayabilir sure) kimse diyemezki yaptim arabayi ilk yarişta rekor sure yaptim geldim. Bu is bu kafar basit degil.
Yeni typer rakiplerine gore basarilidir , pist rekoru kirmis da olabilir fakat lanse edilenin altinda oldugunu neden kimse kabullenmiyor ? Honda fanatikligini bi kenara birakirsaniz herkes de biliyor arac basarili ama vaad edilen kadar degil . Ayrica hep pist uzerine konusuldu ama bunlar gunluk hothach degil mi ? Bakalim gunluk kullanimda ne sorunlari var ya da digerlerine gore artilari var mi ? Benim gorusum ic mekan kalitesi golf cupra ya da s3e yaklasamaz hele o ekran daha beter olamazdi sanirim . Kullanicilarin 2500 km kullandiktan sonraki yorumlari da onemli bence
Kesinlikle biraz yol yapması gerekiyor hatta fabrikanın müdahele etmesi gereken şeyler de olacaktır o zaman daha da iyi olacak şimdiki haline göre. Honda fanatikliğinden çok gereksiz eleştiriye döndü konu. Beklenenin altında çıkmış olabilir bakışa göre ama honda zaten rollinge dümdüz yolda gider deniyordu şimdi bu değişti eski vtec sahibiyim bende hiçbir zaman şikayet etmemiştim aracım yol tutmuyo durmuyo diye ruhunu seviyordum ben arabamın o yüzden en merak ettiğim şeyde zaten aynı hissiyatta olacak mı acaba. Orçunla bir diyaloğumuz geçmişti bu konu ile ilgili olarak bu araçların hızlanma dışındaki limitlerini zaten pist dışında yakalak zor ve gereksiz risk demek. O yüzden şu anki sürüş dinamikleri ve görselliği bi type r tutkunu için ğayet yeterli sanırım. Acceleretion olarak bende hayal kırıklığındayım ama o konuda da aftermarket parçalar ve uygulamalarla işler değişir gibi geliyor.
Ama bu sınıf otomobiller için gelişime katkıda bulunacak bir otomobil olması sevindirici.
Bugra abi ilk basta yazdiklarin dogru oyle oldugunu bende biliyorum.Ama kendi fikrimce 25 in altini zor gorur diyorum typer icin.Ayrica Jason in aciklamalarini okumadim ne dedigini de bilmiyorum benim yazdiklarim geyik amacliydi :) Pilotlara her zaman saygim var yaptiklari is benimde ozendigim bir is :)
Yorumlarina bakiyorumda bu camiada aktif olarak 10 yildan fazla tecruben var, deli gibi pist kasip araba suruyosun izlenimi var. Neye dayandirdin 25 alti olamaz diye ? Gayet olur bi iki rotcu ayari ve lastikle ,arabayi daha iyi cozmus bir pilotla vs. Cok fazla biliyorsun yorumlarinda...
Honda boyle bi organizasyon yapacak. Tüm gozleri ustunde olacak. Stock arabayi piste cikarip sure olcecekler. Pilot sadece 3 tur atacak. Bu 3 tur icindede rekor sure yapacak.
Su senaryoya inanan kisinin aklindan suphe ederim ben.
O sureyi gecemeseydi ne olurdu söyle bi dusunun bakalim. Eşegi saglam kaziga baglamadan kimse o piste o organizasyonda araba cikartmaz.
Yillardir drag da bile , (duz 400 metre yol ya ne kadar oynayabilir sure) kimse diyemezki yaptim arabayi ilk yarişta rekor sure yaptim geldim. Bu is bu kafar basit degil.
Haddini bil yazdığın bize hakarettir . İspatlayamazsan da iftiracısın yalancısın. Çünkü ben ispatlarım ...
AlwaysFast
23-08-2015, 12:12
Evet M3 sahibi oldum 5 tanede Typer bindim hiç bir alakasi yok m3'le ep3'ün fn2'nin acura'nın tabiykide daha küçük sayilabilecek bir araba.Ben burda genellemede yapmıyorum insarın dilinde bir Honda muhabbetidir gidiyor.Ben bundan haz etmiyorum kimseye bir şey dediğim yok.
AlwaysFast
23-08-2015, 12:14
GT pack de neler var?
Kesinikle katılıyorum.
gespenster
23-08-2015, 12:14
adamlar on numara arac yapmıs. parası olan alır, olmayan almaz, bu kadar basit yemişim suresini
Caner B.
23-08-2015, 12:41
Yorumlarina bakiyorumda bu camiada aktif olarak 10 yildan fazla tecruben var, deli gibi pist kasip araba suruyosun izlenimi var. Neye dayandirdin 25 alti olamaz diye ? Gayet olur bi iki rotcu ayari ve lastikle ,arabayi daha iyi cozmus bir pilotla vs. Cok fazla biliyorsun yorumlarinda...
Abi ben şimdi sana yazsam sen diceksin ki bende turbo typer varken sende ehliyet yoktu :) Deli gibi pist tecrübem yok ama istanbul parka çıktım eylülde tekrar çıkacağım inşallah.25 altı çıkmaz diye fabrika çıkışı haliyle söylüyorum.Bunu söylemek için 10 yıllık pist tecrübesine gerek yok.İlerde tekrar denenir 24 lü süreler yapılır bende yanılmışım derim.
Jason'un rekor denemesi yaptığı aracın bizim 3 gün taksi yaptığımız araç olduğunu, dolayısıyla zannettiğiniz kadar deneme vakti olmadığını,
Tek takım yedek diski hem rekor denemesi hem de 3 gün sabah akşam pist temposu gazlamaya paylaştırdığımızı,
Type-R'ın Continental'e özel ürettirdiği oem lastiği Conti 6'dan sadece 1 takım geldiğini, isteseniz de 3-4 turdan fazla deneyemeyeceğinizi
vs. vs. biliyor muydunuz?
Honda, yeni type-R lansman ve teslimatı için güzel bir organizasyon düzenlendi. Biz de elimizden geldiğince destek olduk.
Asıl amaçları rekor kırmak değildi. Rekor cabası oldu.
Bir dahakine özellikle rekora gelirlerse; muhtemelen 2 set lastik ve ekstra disk&balata ile gelirler. O zaman 2.23'ler gelir. :)
Abi ben şimdi sana yazsam sen diceksin ki bende turbo typer varken sende ehliyet yoktu :) Deli gibi pist tecrübem yok ama istanbul parka çıktım eylülde tekrar çıkacağım inşallah.25 altı çıkmaz diye fabrika çıkışı haliyle söylüyorum.Bunu söylemek için 10 yıllık pist tecrübesine gerek yok.İlerde tekrar denenir 24 lü süreler yapılır bende yanılmışım derim.
Fabrikasyon hali demek istedigin rot kamber kaster yapamazsin demek degilki, lastik degisemezsin degilki, cok basite indirgiyorsunuz bazi seyleri
rebeloghy
23-08-2015, 13:39
Niye peki bu kadar tepki ?
Zaten Honda geri dönüşüm tenekelerden araba üreten üstüne de sadece devir çeviren bir işe yaramayan, saçma sapan fanatiklerin sesiyle uçuyoruz sanıp avundukları azcık paralı apaçi arabası üreten marka değil miydi ?
2.25 değil 2.20 de dönse kapısından LOKKKK diye ses gelmez desenize, niye bu hararet :)
Fabrikasyon lastiği ile geldi 2.25 döndü değil mi ? Adamlar limit değil diyor ama şu an için süre 2.25 tamam. Limitini bu kabul edin, gizli gizli 3 aydır test ediyordu sayalım pilotu.
Eeee var mı stock hali ile lastik bile değişmeden çıkıp 2.25 dönen , 2.27 dönen bir rakibi şuan ? 2.0 tfsi larda böyle bir süre görmedik henüz.
E madem bu Honda yine yetersiz bir araç üretti , çıkarın yeni Cupra'ları Golf leri oem lastikleri ile ; dönsünler 2.24 evet Honda'dan hızlıymış desin herkes ?
Honda süreyi kırınca şimdi malzemesi kalitesi oldu :)
Süre gelene kadar abi bu konu Hothatch konusu her şeyden önce süre yapacak , yemişiz keyfini demiyor muydu birileri ? En azından fikir buydu.
kunteper
23-08-2015, 13:47
Organizasyonun resimleri var mi herhangi bir yerde , cok guzel dusunulmus bisey, tebrikler emegi gecenlere
bymurat___61
23-08-2015, 13:51
Zaten Honda geri dönüşüm tenekelerden araba üreten üstüne de sadece devir çeviren bir işe yaramayan, saçma sapan fanatiklerin sesiyle uçuyoruz sanıp avundukları azcık paralı apaçi arabası üreten marka değil miydi ?
2.25 değil 2.20 de dönse kapısından LOKKKK diye ses gelmez desenize, niye bu hararet :)
Fabrikasyon lastiği ile geldi 2.25 döndü değil mi ? Adamlar limit değil diyor ama şu an için süre 2.25 tamam. Limitini bu kabul edin, gizli gizli 3 aydır test ediyordu sayalım pilotu.
Eeee var mı stock hali ile lastik bile değişmeden çıkıp 2.25 dönen , 2.27 dönen bir rakibi şuan ? 2.0 tfsi larda böyle bir süre görmedik henüz.
E madem bu Honda yine yetersiz bir araç üretti , çıkarın yeni Cupra'ları Golf leri oem lastikleri ile ; dönsünler 2.24 evet Honda'dan hızlıymış desin herkes ?
Süre gelene kadar abi bu konu Hothatch konusu her şeyden önce süre yapacak , yemişiz keyfini demiyor muydu birileri ? En azından fikir buydu.
Bu sıcakta aynı lastıklıklerle denensın bızde gorelım rakıplerini. Son kullanıcı olarak yorumlayalım. Muhtemelen ideal sartlar beklenıyordur.
i-vtec07
23-08-2015, 14:08
güzel organizasyon uğraşanların emeğine sağlık . tur videosu var mı ? :)
Honda nın yaptığı çok önemli bir Hadise var. Araçlar geldiği gibi pistte ciddi bir şekilde denendi. Honda markası altında yapıldığından Aracın stock olmadığı gibi bir ihtimal yok. Açık net bir şekilde stock araç yaptı diyebiliriz. Pistte bu işi organize edenler de şahidi işin.
Diğer markaların da bu işi aynı ciddiyetle yapması Lazım yapacaklarsa. Çünkü en basit örnekle deneme yapıldığı gün Murat Engin slick taktığını söylemeseydi rekor belki kırılmayacaktı( gerçi stock araba değildi yazılım vs vardı)
Yani demem şu ki halk Gününe gelen Araçların içerisinde ne Olduğunu kullanıcısı söylemeden bilmek mümkün değil. Bu sebepten ben yarın bayiden sıfır cupra Alıp pistte dönsem rekor kırsam bile bunun bir esprisi olmaz.
Bu iş yapılacaksa Honda'nın yaptığı gibi marka ciddiyeti ile yapılmalı.
Umarım yeni 290 lık cupra ile Doğuş grubu bir deneme yapar.
güzel organizasyon uğraşanların emeğine sağlık . tur videosu var mı ? :)
Evet var Honda'nın medya planlamasına bağlı olarak hem aktivitenin videosu hemde official tur videosu yayınlanacak .
Toplamda turkiyeye kaç adet gelicek? Bir bilgi verildimi?
Murat engin'in yaptigi 2:26:200'luk arac 1.6-kilitsiz ve halk gununde. Sadece yazilim vardi vs'si yoktu...
Ama isin garibi hala sure tartistiliyor. Yahu adamlar PR'in dibine vurdular,benchmark belirlediler,porsche haric tum markalari neredeyse solladilar(amg-M daha farkli).
Bu tip seyler yayildikca,emin olun cok sey degisecek...
Ozel marka gunleri konusacagiz.
Track day'ler ciddilesicek.
Malzeme bollasicak.
Bilgiler cogalicak.
Kimbilir,tur basina pist araclari kiraliyacagimiz gunler gelicek...
ottoman32
23-08-2015, 16:40
vatana ve millete hayırlı olsun :) http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-er-oto-dan-2015-type-r-0-km-2.0t-310hp-227282173/detay
vatana ve millete hayırlı olsun :) http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-er-oto-dan-2015-type-r-0-km-2.0t-310hp-227282173/detay
makina güzel de,fiyat önden çekişli bi araca göre çok yüksek,
Konuyu okuduguna eminmisin ?
Caner B.
23-08-2015, 16:51
Buraya typer ilanini koyan 50. Kisiye hondanin ozel surprizleri olacakmis.
Yav benim anlamadığım diğer markalar pro pilot ile boş pistte döndü de bizim mi haberimiz yok ? Pist günün de gazlayıp süre yapan araçların rekorunu kırmak rekor kırmak mıdır ?
Fabrikasyon araclarin rekorunu kirdiysa kirmistir , pro pilot felan olayi degistirirmi ? bi arabanin potansiyelini en iyi kim ortaya cikarip zaman cikariyorsa ona surdurmenin nesi kotu ?
Kisacasi arabadaki potansiyeli en iyi kim cikaracaksa ona surdursunler
Ya şurada zeki kardeşimiz leon cupra aldı aldığı gibi 2:30 yaptı. Aracını tanımadan. O olay bile bukadar büyğtülmedi
Fabrikasyon araclarin rekorunu kirdiysa kirmistir , pro pilot felan olayi degistirirmi ? bi arabanin potansiyelini en iyi kim ortaya cikarip zaman cikariyorsa ona surdurmenin nesi kotu ?
Peki abi pistin boş olması bir + değil midir ?
Ha typer geldi istparkta 2.25 dondu diye golf r veya s3 ya da cupradan iyi oyle mi? Istparkta bunlarin hangisi pist bosken ayni sartlarda dondu ve ne sure yapti bilgin var mi ? Hani benim yok ondan soruyorum . Typer daha iyi diyeceksen ayni sartlarda testi bahsi gecen araclarla ve denk pilotlarla yapacaksin ondan sonra typer ucup kaciyomus en iyisi diyeceksin . Ayrica bu bahsi gecen modeller satis oncesi reklama bile ihtiyac duymazken neden typer konusu 200 sayfa? Neden oyle reklamlar yazilar rekorlar bizim diye daha arabanin lastiği yola degmeden konusmalar cikti ortaya? Ayrica honda diyelim ki 2.25 dondu rakipleri donemedi cok guzel peki bu hondanin gozumuzdeki imajini degistirecek mi ,
i-vtec07
23-08-2015, 17:34
Tebrikler, yeni type r ilanıni paylaşan 100. kişisiniz.Honda türkiyeden kırmızı honda logolu mutfak robotu kazandınİz. İyi günlerde kullanın..
Biz honda fanatigiyiz, bokta olsa seviyoruz, kime ne :) artik yeter lutfen ya birakin bizim arabamizi biz takiliriz
drsilence
23-08-2015, 18:07
Biz honda fanatigiyiz, bokta olsa seviyoruz, kime ne :) artik yeter lutfen ya birakin bizim arabamizi biz takiliriz
aynen ya millet niye bu kadar dert ettiki. diger firmaların düşünmesi lazm simdi. ispatlamak isteyen çıkar. yaptik der olur biter. herkes bi çamur atma derdinde alan memnun satan memnun kime ne
OrcunInce
23-08-2015, 18:13
Ya şurada zeki kardeşimiz leon cupra aldı aldığı gibi 2:30 yaptı. Aracını tanımadan. O olay bile bukadar büyğtülmedi
abi insanların anlamak istemediği şey de bu. hiç bir type-r kullanıcısı 29-30 ağustos'ta 2.25'in yanına dahi yaklaşamayacak.
minimum 2.33 döner o araba normal kullanıcı ile pist gününde.
ha bir de şu var, açsınlar güzel bir klasman sıfır stock arabalar pro pilot ile denensin süreler yazılsın. çıkıp da pist günlerinde amatörleri geçince rekor kırdık denilmesin.
yoksa organizasyon fikir 10 numara hep söyledim.
individual
23-08-2015, 19:01
Şu er otomotiv ne reklam yaptı...
Gelen typerlar GT pack degilmiş galiba . 170 bin verip katlanır ayna park sensörü vb olmaması şaka gibi. Şimdi diyebilirsiniz bunların pist arabasında ne işi var diye :)
Görende typer sahipleri hergün piste çıkıyor sanacak. Kaç tane toschak lı arkadaş kasko devre dışı şekilde limitlerde kullanacak bu aracı çok merak ediyorum .
Gelen typerlar GT pack degilmiş galiba . 170 bin verip katlanır ayna park sensörü vb olmaması şaka gibi. Şimdi diyebilirsiniz bunların pist arabasında ne işi var diye :)
Görende typer sahipleri hergün piste çıkıyor sanacak. Kaç tane toschak lı arkadaş kasko devre dışı şekilde limitlerde kullanacak bu aracı çok merak ediyorum .
realist bir type-r fanatiği... :icon_tup:
+boş pist ile halk günü sürelerinin karsılastırmasını "halk" yemez :)
Serhat Y.
23-08-2015, 19:08
Buarada eylul ve kasimda arac gelicek,sakin olun.... Tabi 2 ay beklemek istemeyen alsin.
Rekoru 2:23 olarak dusunun bu arac icin.
Bence Conti 6 degilde,Trofeo ile hotlap guzel sureler cikartir. Ama once sicaklik problemini onlemek gerek. Ya serin havada yada buyuk cooler...
rekor 2.23 halk günündemi gelir diyorsun. ben pek ihtimal vermiyorum. lastik iyileştirmesi şart gibi duruyor şu durumda o süre için, slick-semislick bişi olursa dediğin süre çıkar ama yinede kalabalık bir halk günü için o süre fazla iyimser.
Objektif bakmak lazım.Honda çok güzel bir iş yaptı.Ben ki koyu vag fanatiği biriyim, honda beni bu davranışıyla kazandı:) Darısı diğer markaların başına.Burda hondayı eleştirmek yerine taktir etmek gerekir..
rekor 2.23 halk günündemi gelir diyorsun. ben pek ihtimal vermiyorum. lastik iyileştirmesi şart gibi duruyor şu durumda o süre için, slick-semislick bişi olursa dediğin süre çıkar ama yinede kalabalık bir halk günü için o süre fazla iyimser.
Halk gununde cidden zor. En kotu 1,5-2 sec gidiyor. Ben 458 ile 2013'de en son bos gunde(ozel gunde) cikmistim.
Ne gp nede Gt3 ile halk gunu dusinda cikamadim.
Ancak aracin bazi handikaplari var,nedir? İsinma ve lastik. Hos lastik kotu degil ancak gunluk daha uygun. Lastikle 0,5-1 sec gelir ancak lastigin tutunma ve gucune uygun sogutma da gerek. Bundan dolayi ya iyi benzin yada buyuk cooler gerekli.
Bir tane seat buldum,eger mais eylul ayina sozunu tutarsa megane tutamam derse seat alip,aklimdaki bazi seyleri deniyecegim....
GT3 kusmez insallah ne isin var diyip :)
Typer rekorunu 5 dk da aldilar elinden hayat boyle be :)
Serhat Y.
23-08-2015, 20:07
Typer rekorunu 5 dk da aldilar elinden hayat boyle be :)
sorma uzmi gitti rekorumuz, ben type-r rekoru değilde fwd rekoru istiyorum kankim hadi çıkalım artık piste. buarada official pist sürelerinde kriter ayrımı kalkmış sanırım güncellenen listede tüm araçları tek kategoride görüyosun genel sıralamada, hadi yırttın çakma awd seni:)
abi insanların anlamak istemediği şey de bu. hiç bir type-r kullanıcısı 29-30 ağustos'ta 2.25'in yanına dahi yaklaşamayacak.
minimum 2.33 döner o araba normal kullanıcı ile pist gününde.
ha bir de şu var, açsınlar güzel bir klasman sıfır stock arabalar pro pilot ile denensin süreler yazılsın. çıkıp da pist günlerinde amatörleri geçince rekor kırdık denilmesin.
yoksa organizasyon fikir 10 numara hep söyledim.
Keske benim olsa :) zamani gorurduk :)
sorma uzmi gitti rekorumuz, ben type-r rekoru değilde fwd rekoru istiyorum kankim hadi çıkalım artık piste. buarada official pist sürelerinde kriter ayrımı kalkmış sanırım güncellenen listede tüm araçları tek kategoride görüyosun genel sıralamada, hadi yırttın çakma awd seni:)
Knkim 19 eylulde hedefim 2.27 insallah,yapabilirsem blki 2.27 i masraf yaparom sonrada coilover,sway bar falan vs falan
Conti sport 6 fuarda incelediğim ve araştırmalarımdan anladığım kadarıyla pilot sport cup 2 ayarında gibi. Bilgisi olan var mı?
_muhaRRem
23-08-2015, 20:33
duran typeR yapmışlar , hemen frenler sığarsa jantlar 17'' bi coilover ,sonra usa da araba keşfedildiğinde bolt on kit 450 hp ext wg olay biter.
ahh birde otomatik yapsalar be , en azından senkromeçten kurtulurduk :D
yeni tayyar sahipleri arka tampona diller desin yazdırmalı bence :D
MatraX_07
23-08-2015, 21:37
Şu er otomotıvde de hesabımıza gore araba yok kı manalık sıra typera baksaydık :D
eminim bu kalıbı benden çok daha iyi bilenler vardır
https://tr.wikipedia.org/wiki/Ceteris_paribus
rebeloghy
23-08-2015, 22:16
Objektif bakmak lazım.Honda çok güzel bir iş yaptı.Ben ki koyu vag fanatiği biriyim, honda beni bu davranışıyla kazandı:) Darısı diğer markaların başına.Burda hondayı eleştirmek yerine taktir etmek gerekir..
Bunları söylemek bu kadar zor yani. Darısı tüm VagBoy ların başına :)
Ha typer geldi istparkta 2.25 dondu diye golf r veya s3 ya da cupradan iyi oyle mi? Istparkta bunlarin hangisi pist bosken ayni sartlarda dondu ve ne sure yapti bilgin var mi ? Hani benim yok ondan soruyorum . Typer daha iyi diyeceksen ayni sartlarda testi bahsi gecen araclarla ve denk pilotlarla yapacaksin ondan sonra typer ucup kaciyomus en iyisi diyeceksin . Ayrica bu bahsi gecen modeller satis oncesi reklama bile ihtiyac duymazken neden typer konusu 200 sayfa? Neden oyle reklamlar yazilar rekorlar bizim diye daha arabanin lastiği yola degmeden konusmalar cikti ortaya? Ayrica honda diyelim ki 2.25 dondu rakipleri donemedi cok guzel peki bu hondanin gozumuzdeki imajini degistirecek mi ,
Kardeşim bak şimdi ne güzel yazmışsın da boşuna yazmışsın, tıpkı konudaki Honda düşmanlarının konuya ''Nedense'' yazıp yazıp 200 sayfa oldu hayret bir şey demesi gibi.
Neden bakıyorsunuz siz bu konuya :D ? Altı üstü Honda yani neresi iyi olacak , bakmayın bile konusuna :D ?
Şimdi ben ne demişim buna gelelim.
Fikrim olmadan konuşmam , Autocar çıktı test etti.
Bu araç ; Cupra'dan MRS'ten RS3 ten daha hızlı döndü aynı pisti. Evet dedim araçta bu potansiyel varmış.
Bu etkinlikte de çıktı rekoru kırdı.
Siz Vag Fanları, Honda düşmanları vs vs neden eleştirip de şu sevmediğiniz konuya yeni yeni sayfalar katıyorsunuz :) ?
Dün evin önünde kırmızısını gördüm. İlk başta önemsemedim karanlıktan ama typer oldugunu farkedince bir baktım bu nedir diye. Canlısı arkadan biraz kaba dursada fena dikkat çekiyordu. Gecenin karanlıgını aydınlattı resmen :D
Ben en cok bolt on kitlerle sikintisiz kac hp yuruyecek onu merak ediyorum. Umarim 40 civari sikintisiz motor icine girmeden yuruyebilir. O zaman ciddi olarak dusunebilirim mavisi veya kirmizisini.
Ben en cok bolt on kitlerle sikintisiz kac hp yuruyecek onu merak ediyorum. Umarim 40 civari sikintisiz motor icine girmeden yuruyebilir. O zaman ciddi olarak dusunebilirim mavisi veya kirmizisini.
edit olmadigi icin alinti yaptim : 420 civari demek istemistim
motor içi ep3 le aynıysa kı bence daha ıydırı rahat kaldırır 420 leri.
Aracin ne oldugu henuz belli degil,bu haliyle isinip kisiyorsa once bunlarin bertaraf edilmesi gerek. Tak cooler bitir isi olmaz ekstra 100+hp icin.
Once motor cozulsun,gorelim. Turboya yeni gecti bu model ama vag gribu yillardir bur tech ile yuruyor...
Eksikleri yada zayif yonleri cozuldukce mutlaka dahada hizli olucaktir. Stok 310'luk halini gorelim,notunu verelim.
Yazılanları okumadım çünkü bilgisi olanda yazıyor olmayanda kıyaslayabilecek kadar sıfır hothatch satın aldım. O yüzden ne sadece vag grubu aldım ne honda grubu ne evo ne rx8 ne opel vs.vs. nerdeyse hepsini sıfır aldım. 3-4 günlük 800km'lik yorumumu yazıcam cevapta yazmıycam kusura bakmayın yüz yüze her soruya cevap veririm.
Gelelim yeni tayyara :
Araç yüksek süratte (200+) şu ana kadar gördüğüm en iyi duran araçlardan biri (sınıfında en iyisi) düşük sürat denemedim.
Direksiyon biraz sert R modunda daha da sert oluyor neden sert diyorum çünkü honda modellerinde aşırı yumuşak oluyordu.
Yönlendirme direkt, en ufak hareketinizde tepkiyi çok rahat alıyorsunuz salınım nerdeyse yok rijitlik inanılmaz iyi.
İçerde tıkırtı patırtı yok. Arka pandizot koymamışlar ses olsun diye birde yedek lastik yok o yüzden fazla egsoz sesi duyuluyor. Hemen pandizotu taktım ses %70-80 azaldı sırada o boşluk var.
R modu ile gaz tepkisi hissedilir derecede iyileşiyor ama s3 sedanda sport ile eco arasında ki gibi aşırı fark olmuyor.
100-200'ün 15 saniye olduğunu hayal edenleri üzecek :) Bu konuda evo X onları üzmez.
Sürekli çupradan bahsediliyor çupra satın almadım fakat 2015 model s3 sedan'ım (285 hp) vardı. Sanırım vag grubu mühendisleri Premium markalarına çupradakinden daha kötü yol tutan ve daha kötü duran bir sistem yapmamışlardır :)
Süspansiyon R modunda zıplatıyor aynı zıplamayı hatırlayabildiğim sadece pdk'lı Carrera S de sport modunda yaşamıştım. Belki yol tutuşu çok artırıyordur ama ne Porsche de ne de bunda hoşuma gitmedi.
R modu olmadığında 35 yanaklı spor bir araba için kabul edilir sınırlarda konfor sunuyor. Ama S3 daha konforluydu.
Android içeren media sistemi mevcut el freni çekili (yanıltmak basit) olduğu sürece internet vs. android telefonların yaptığı herşeyi yapabilirsiniz. Radyo dinlerken sesi sonuna kadar açtık bozulma olmadı.
Araç Euro 6b motor ile gelmiş yani emisyon nedeniyle baya kısılmış.
Yakıt İzmir-İstanbul klima ve cam açık (klima ile aram iyi olmadığı için genelde böyle kullanıyorum) 3 kişi + bagaj 3000-3500 deviri geçmeden 100+ hızlarla geldik 7-8 litre yaktı daha da düşer.
Eksikler;
Lastiklerimin iki tanesi problemli çıktı, fabrikasyon problemi var, onlarla uğraşıyorum yenisi olmadığı için conti markasının ciddiyetini görmüş olucam.
Media sistemi sesi alçak dinlemeyenler için üzer sesi aşırı yüksek olmuyor.
Ön koltuklardan iniş biniş rahat değil. Etekle binen bayan frikik vermeden inemez.
Arka kamera bile koyup nasıl olurda arka sensör koymazsın pes diyorum.
Bagaj kapağı aşırı ağır kapatması eşimi zorladı.
Neden far ve yağmur sensörü koymayıp (50 $ be) aktif şehir içi güvenlik sistemi koydun !!!!
Elimden geldiğince objektif olamaya çalıştım ne arabaya prim yaptırmaya çalışırım ne de yerden yere vurmaya bunlar bikaç günlük yorumlarım lastik problemimi atlatıp biraz daha kullanıp çok daha sağlıklı yorumlar yapabilirim.
1000 km'de yağ yağ filtresi değiştirip, lastik problemini atlatıp , balans ayarını tamamlayınca bir daha yorum yapıcam.
Bunları söylemek bu kadar zor yani. Darısı tüm VagBoy ların başına :)
Kardeşim bak şimdi ne güzel yazmışsın da boşuna yazmışsın, tıpkı konudaki Honda düşmanlarının konuya ''Nedense'' yazıp yazıp 200 sayfa oldu hayret bir şey demesi gibi.
Neden bakıyorsunuz siz bu konuya :D ? Altı üstü Honda yani neresi iyi olacak , bakmayın bile konusuna :D ?
Şimdi ben ne demişim buna gelelim.
Fikrim olmadan konuşmam , Autocar çıktı test etti.
Bu araç ; Cupra'dan MRS'ten RS3 ten daha hızlı döndü aynı pisti. Evet dedim araçta bu potansiyel varmış.
Bu etkinlikte de çıktı rekoru kırdı.
Siz Vag Fanları, Honda düşmanları vs vs neden eleştirip de şu sevmediğiniz konuya yeni yeni sayfalar katıyorsunuz :) ?
eleştiri gizli hayranlıktır :D
Hayırlı olsun abi lastiğin nasıl bir problemi var çatlak vs. falanmı
Hayırlı uğurlu olsun sahiplerine
Yeni arabanın tadı başkadır hele hele bence gayet özel bi arabaya sahip olmak ayrı keyiftir
Herkes bu paralara C serisi 3 serisi vb araçlar alırken bu tarz bi araç almak ( Golf R ,cupra,type r.. vb ) cesaret ve zevk işidir..
Genel olarak okuduğumuz araç daily kıvamından uzak olduğu hem otm vites olmaması hem sert bi yapıya sahip olması hem koltukların pozisyonu ve yapısı itibarı ile zorluk yaşanması hemde fwd olması kısa vadede okuyabildiğim yorumlar bunlar..
Pist odaklı niyet varsa iyi işler çıkarıyor ist park süresi bence gayet iyi.
Ben nerdeyse turboyu yeni icat etmiş bir markanın ( şaka tabikide ) ilk araçlarından korkardım motorun uzun vadede sıkıntı sorun yaşamaması dileğiyle
Güle güle kullanın..
Yazılanları okumadım çünkü bilgisi olanda yazıyor olmayanda kıyaslayabilecek kadar sıfır hothatch satın aldım. O yüzden ne sadece vag grubu aldım ne honda grubu ne evo ne rx8 ne opel vs.vs. nerdeyse hepsini sıfır aldım. 3-4 günlük 800km'lik yorumumu yazıcam cevapta yazmıycam kusura bakmayın yüz yüze her soruya cevap veririm.
Gelelim yeni tayyara :
Araç yüksek süratte (200+) şu ana kadar gördüğüm en iyi duran araçlardan biri (sınıfında en iyisi) düşük sürat denemedim.
Direksiyon biraz sert R modunda daha da sert oluyor neden sert diyorum çünkü honda modellerinde aşırı yumuşak oluyordu.
Yönlendirme direkt, en ufak hareketinizde tepkiyi çok rahat alıyorsunuz salınım nerdeyse yok rijitlik inanılmaz iyi.
İçerde tıkırtı patırtı yok. Arka pandizot koymamışlar ses olsun diye birde yedek lastik yok o yüzden fazla egsoz sesi duyuluyor. Hemen pandizotu taktım ses %70-80 azaldı sırada o boşluk var.
R modu ile gaz tepkisi hissedilir derecede iyileşiyor ama s3 sedanda sport ile eco arasında ki gibi aşırı fark olmuyor.
100-200'ün 15 saniye olduğunu hayal edenleri üzecek :) Bu konuda evo X onları üzmez.
Sürekli çupradan bahsediliyor çupra satın almadım fakat 2015 model s3 sedan'ım (285 hp) vardı. Sanırım vag grubu mühendisleri Premium markalarına çupradakinden daha kötü yol tutan ve daha kötü duran bir sistem yapmamışlardır :)
Süspansiyon R modunda zıplatıyor aynı zıplamayı hatırlayabildiğim sadece pdk'lı Carrera S de sport modunda yaşamıştım. Belki yol tutuşu çok artırıyordur ama ne Porsche de ne de bunda hoşuma gitmedi.
R modu olmadığında 35 yanaklı spor bir araba için kabul edilir sınırlarda konfor sunuyor. Ama S3 daha konforluydu.
Android içeren media sistemi mevcut el freni çekili (yanıltmak basit) olduğu sürece internet vs. android telefonların yaptığı herşeyi yapabilirsiniz. Radyo dinlerken sesi sonuna kadar açtık bozulma olmadı.
Araç Euro 6b motor ile gelmiş yani emisyon nedeniyle baya kısılmış.
Yakıt İzmir-İstanbul klima ve cam açık (klima ile aram iyi olmadığı için genelde böyle kullanıyorum) 3 kişi + bagaj 3000-3500 deviri geçmeden 100+ hızlarla geldik 7-8 litre yaktı daha da düşer.
Eksikler;
Lastiklerimin iki tanesi problemli çıktı, fabrikasyon problemi var, onlarla uğraşıyorum yenisi olmadığı için conti markasının ciddiyetini görmüş olucam.
Media sistemi sesi alçak dinlemeyenler için üzer sesi aşırı yüksek olmuyor.
Ön koltuklardan iniş biniş rahat değil. Etekle binen bayan frikik vermeden inemez.
Arka kamera bile koyup nasıl olurda arka sensör koymazsın pes diyorum.
Bagaj kapağı aşırı ağır kapatması eşimi zorladı.
Neden far ve yağmur sensörü koymayıp (50 $ be) aktif şehir içi güvenlik sistemi koydun !!!!
Elimden geldiğince objektif olamaya çalıştım ne arabaya prim yaptırmaya çalışırım ne de yerden yere vurmaya bunlar bikaç günlük yorumlarım lastik problemimi atlatıp biraz daha kullanıp çok daha sağlıklı yorumlar yapabilirim.
1000 km'de yağ yağ filtresi değiştirip, lastik problemini atlatıp , balans ayarını tamamlayınca bir daha yorum yapıcam.
tekrardan hayırlı olsun güle güle kullanın
100-200 olayını çok anlayamadım düşündüğünüzden dahamı hızlı yoksa yavaşmı
dragon07
24-08-2015, 10:29
beyler bugün kimse typer ilanı vermemiş ben vereyim dedim
Guzel yorumlamıssın,tebrıkler.
Hızlanma ve yol tutusu anlamadım. ACarsanız sevınırım.(R mod)
Caner B.
24-08-2015, 11:26
beyler bugün kimse typer ilanı vermemiş ben vereyim dedim
Efe bey cok tesekkurler.189 bine typer ariyodum sayenizde buldum.
ikinci ilan hayırlı olsun :D
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-2015-model-honda-type-r-2.0t-310hp-227586821/detay
Bilen biliyor, bilmeyen kendi biliyor.
yuvarlayalım 167'den 170'e fiyatınıda. 192 neymiş yuh :D
Canselmo
24-08-2015, 15:36
Aracı bilen bilir bilmeyense s... gider demiş resmen, 192.500 yok mu arttıran
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-2015-model-honda-type-r-2.0t-310hp-227586821/detay
Ataşehir içerenköydeymiş. Vay arkadaş semtimizde typer varmış :D
Kirmizi olsun 3 kuruş fazla olsun diyenler için :D
e 1-2 ay ıcınde dıger partıler gelmeyecek mı? bu arabaya zaten o paraları hastası verır, o da bu fıyatları verecekse az bıraz arastırır. sıra-süre beklememek ıcın 25-30 fazla verır mı kımse?
e çüşünüz gercekten.
kırmızı olsun 3 kuruş fazla olsun olayının hakkını vermiş satan arkadaş
driftboy
24-08-2015, 16:03
3 kuruşu yanlış yazmışlar 30 bin eklenmiş :D
Şaka maka tam da üç kuruş :D
200 veririm Ünal Turan pembesine.
e 1-2 ay ıcınde dıger partıler gelmeyecek mı? bu arabaya zaten o paraları hastası verır, o da bu fıyatları verecekse az bıraz arastırır. sıra-süre beklememek ıcın 25-30 fazla verır mı kımse?
e çüşünüz gercekten.
Bence şimdi reklamlar hesabı bir de isteyene satarız :D
HondatugraL
24-08-2015, 16:22
Gtr R36 çıktığı zaman type-r parasına r35 alabılcek kıvama gelicek rakamlar daha ılk haftadan 167 lik arbaya neredeyse 200 yazıyorlar 300 u zorlar :D
aslinda 54000 euro bugunku kur ile 183600 yapiyor.
euro olarak arac fiyati degismedi.
siparis verlirken parasini euro ya ceviren gidip alabilir suan :)
farkli bir bakis acisi sadece...
gt pack fiyat farki ne olacak acaba?
Typerida 200bin bandina cektik tamamdir bu is ,daha ep3 felanda alinmaz...
Sıra s2000'de onuda yenilesinler artık turbo olarak :)
eFe-Accord
24-08-2015, 18:52
Arkadaslar yarin kasimda gelcek izmir icin 10 aractan birine kapora vercem. Konuda cok yorum oldugu icin tam anlayamadim. Bana verilen fiyat simdilik iskonto sormadim hic. 54 euro arti 1600 tl plaka ve vergi masrafi. Kur sabitleme olayi daha belli degil. Merak ettigim bu ilk gelen parti araclar ne kadar alindi ve herhangi bir iskonto uygulandimi alan arkadaslara ? Fume rengini istedim ayrica turkiyeye fumesinin gelmicegi soylendi bu konu hakkinda bilgi sahibi olan varmi?
Ayışığı hondada beyaz var.gormek isteyen varsa :)
Arkadaslar yarin kasimda gelcek izmir icin 10 aractan birine kapora vercem. Konuda cok yorum oldugu icin tam anlayamadim. Bana verilen fiyat simdilik iskonto sormadim hic. 54 euro arti 1600 tl plaka ve vergi masrafi. Kur sabitleme olayi daha belli degil. Merak ettigim bu ilk gelen parti araclar ne kadar alindi ve herhangi bir iskonto uygulandimi alan arkadaslara ? Fume rengini istedim ayrica turkiyeye fumesinin gelmicegi soylendi bu konu hakkinda bilgi sahibi olan varmi?
füme yok kapora mıktarını bayi belirler oturur konusursunuz onu yazılı anlasma yapın ama
iskonto yok suanlık
eFe-Accord
24-08-2015, 20:02
füme yok kapora mıktarını bayi belirler oturur konusursunuz onu yazılı anlasma yapın ama
iskonto yok suanlık
Kapora olarak degilde alan arkadaslarda 54 euro olarak ogunku kura goremi aldilar
Bugünkü Yükseliş sonrası şu kurdan Euro sabitlemeden Kapora veriyorsanız helal olsun derim :icon_tup:
Bize seçim sonrası daha ortada biley yokken bile kur sabitlemediler kaporayı geri aldık
Almanci Tane-R
24-08-2015, 21:28
Sizce euro artar mı daha
Benim bu yıldan artık ümidim kalmadı bir satışçı olarak
eFe-Accord
24-08-2015, 21:35
Bugünkü Yükseliş sonrası şu kurdan Euro sabitlemeden Kapora veriyorsanız helal olsun derim :icon_tup:
Bize seçim sonrası daha ortada biley yokken bile kur sabitlemediler kaporayı geri aldık
Arabayi benim icin getirmiyorlar zaten kendilerine kota almislar sadece kapora verdigimde tanidik yer oldugu icin oncelikli musteri olarak ismimi yaziyorlar. Ayrica arac geldiginde almaktan vazgectigimde kaporami geri iade edeceklerini soylediler. Kur hakkinda bir yorum yapamam nolcagi belli olmaz turkiyede yasiyoruz.
Sizce euro artar mı daha
Alamancı adam niye merak eder oyro nun artıp artmayacağını :D
bugün max 3.47 seviye ile %14 e yakın bir artış yapar,
ücretli çalışanın neredeyse 2 yıllık maaş zammı kadar :no::no:
Park sensoru olmayan typer icin cozum onerisi
https://www.facebook.com/saif.alharthi.31/videos/527698210719458/
https://www.facebook.com/saif.alharthi.31/videos/527698210719458/
sayfa sayısı arttıkça typerin fiyatıda artıyo,hadi ataistler bunuda açıklayın bakim nası oluyo
yaw yeni typerada binmek isterdim ama anca 6-7 sene eskirse binilebilir heralde, ozamanada biz evleniriz ölürüz bişi olur yine binemeyiz üzüldüm açıkçası :D
individual
25-08-2015, 08:16
https://www.youtube.com/watch?v=EF-Uqg7xBoo
İlk sürüşü bence ünal turan yapmalıydı istanbulpark'da.
Hatta rekoru onun kırması lazımdı :)
Tholl-ga
25-08-2015, 08:19
aa siteye düşmüş ilan
by_hayali
25-08-2015, 08:35
aa siteye düşmüş ilan
İbo Ataşehir'de mc'de denemeye araba arıyordu c.tesi günü :D
araba nasıl mikilir. vol bilmem kaç :D
Ne biçim boş adamlar var bu dünyada ya
painkller
25-08-2015, 10:59
şu ilk kaza yapanı gümrükle mümrükle neden almadı ki aslında pembe iyi giderdi birde 17"schmidt takıldığında ohh mis. ne dediler?
HondatugraL
25-08-2015, 11:25
Bu adam kaza yapsa haberlere çıksa bunun saçma sapan hareketlerı yuzunden herkese bu gözle bakıolar işte.
İlanlar kalkmış satıldımı yoksa araçlar? :)