PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Car care ürünleri hakkındaki her türlü soru buraya...

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24

lrfan
15-01-2010, 07:18
çok teşekkür ederim güzel bilgi için. wax işini öğrendiğim iyi oldu valla. care ürünleri hakkında bilgim var ama hani malzeme olarak direk ne almalıyım. ürünlere uzağım. 3m pasta cila ve 3g pasta cilyı biliyorum ustamın önerisi bunlardı. meguiersde farklı farklı ürünler var. direk ürün adı verme imkanınız var mı? kalitelerini ve farklılıklarını farklı bir parçada görüp sonra aracıma yapabilirim. önemli olan işimi en iyi görücek olan ürün.. tekrardan bilgilendirme için teşekkürler.

3M, Meguiars ve Menzerna markaları polishte çok iyidir. Uygulamaya en hafif aşındırıcıyla başlamak en sağlamıdır.

Wax olarak ise Collinite, FK1000P, 3M Paste Wax fiyat/performans oranı en iyilerdendir.

FaBeRgE
16-01-2010, 12:02
egzoz için meg metal polish alıcamda, acaba elimizle uygulasak nasıl sonuç alırız ? İlla o sert uçtan mı lazım matkaba takılan :)

Antalyalogy
16-01-2010, 13:06
egzoz için meg metal polish alıcamda, acaba elimizle uygulasak nasıl sonuç alırız ? İlla o sert uçtan mı lazım matkaba takılan :)

İbo alma başka yerden ben sana megyi satayım benimkini...Amaçok güzel kokuyor tarçınlı sakın sulanma:D:D:D

http://www.meguiars.com.tr/images/p84727z.jpg

http://archive.meguiarsonline.com/forums/photopost/data/500/exhaust_tip.jpg

v7WLbPo9J1I

http://www.meguiars.com.tr/product_info.php?products_id=95

Jantları siyaha boyattık şu an için lazım değil..

Tholl-ga
16-01-2010, 13:11
sal gelsin dayı :D

Antalyalogy
16-01-2010, 13:26
sal gelsin dayı :D

Sal Adams ları gelsin dayıı :D:D:D True Blue

http://www.bruce4adams.com/online/wp-content/uploads/wpsc/product_images/409.jpg

Tholl-ga
16-01-2010, 13:30
saldım gitti :D

-Aydın-
16-01-2010, 13:53
Adam'sın kurulama bezi çok fenaymış yalnız dayııı ;)

mertk
16-01-2010, 14:25
bize edims yok tabi :)

ozKn
16-01-2010, 16:27
Aracı aldık havalar düzelince yıkıcam ondan sonra Wax mı süreyim ?

depresif
16-01-2010, 16:39
atlas att makine siparişimi geçtim şimdi pasta olarak ne öneriyorsunuz arkadaşlar? meg ürüneleri arasından? çizikler biraz kalıncana :)

yokmu önerisi olan?

lrfan
16-01-2010, 16:40
Aracı aldık havalar düzelince yıkıcam ondan sonra Wax mı süreyim ?

Kuru, temiz araca wax güzel olur...

Waxı ultra ince sürün, kurumasını bekleyin 15-20 dk, sonra mikrofiber bezle silin.

Vtec
18-01-2010, 01:06
Bugatti Veyron detailed :puha:

http://www.youtube.com/watch?v=RDpGlBfT_Mg&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=RDpGlBfT_Mg&feature=related

Alican
19-01-2010, 11:09
Lastik ve jant temizliğini nasıl yapıyorsunuz arkadaşlar ben ayda bir aracı takoza kaldırıp jantları çıkartıp komple iç dış temizliyorum bu arada davlumbazlarda pislikden arınıyor.

lrfan
19-01-2010, 12:11
Lastik ve jant temizliğini nasıl yapıyorsunuz arkadaşlar ben ayda bir aracı takoza kaldırıp jantları çıkartıp komple iç dış temizliyorum bu arada davlumbazlarda pislikden arınıyor.

Yılda 2-3 kez bu şekilde yapıyorum, üşenmezseniz :)

http://www.skodaturkey.com/showthread.php?t=242

imprezaWRC
19-01-2010, 19:03

Verdiğiniz linktekileri görebilmek için skodaturkey.com adresine üyelik istiyor. Üyelik gerektirmeden içeriği görebilmenin bir yöntemi varmıdır ?

depresif
19-01-2010, 20:49
biri bana yardımcı olabilir mi? araç üstündeki kılcal çizikleri alıcak güzel bir pasta arıyorum. meguiars ürünü olması tercihimdir. önerebiliceğiniz güçlü bir pasta varmı?

lrfan
20-01-2010, 05:53
Verdiğiniz linktekileri görebilmek için skodaturkey.com adresine üyelik istiyor. Üyelik gerektirmeden içeriği görebilmenin bir yöntemi varmıdır ?

Spam üyelikler artınca dün webmaster arkadaş bir takım kısıtlamalar koymak zorunda kaldı ne yazık ki.. :(

lrfan
20-01-2010, 05:55
biri bana yardımcı olabilir mi? araç üstündeki kılcal çizikleri alıcak güzel bir pasta arıyorum. meguiars ürünü olması tercihimdir. önerebiliceğiniz güçlü bir pasta varmı?

Meguiars serisinde en düşükten en güçlüye kadar 10 küsür pasta var, aracın kılcal çizik durumuna göre seçmek en doğrusu.

İşe en hafif aşındırıcı ile başlayın, mesela M80, o iş görmezse M83 mesela. Tabi polisaj makinesi, tabla, ped... :)

Antalyalogy
20-01-2010, 07:29

Burayı http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=43506 ve buradaki

tabloları incelersen bir de aracının farklı yerlerinden şık yansıması ile çiziklerin

belirginleştiği fotoğraflarını paylaşırsan umarım öneriler çoğlacak ve çeşitlenecektir..

Alican
20-01-2010, 08:06

İrfan abi aynı işlemi yapıyorum bende daha önceden jantı sökmüyordum taki jantın kollarının arasına kendi kolumu sokup çıkaramayana kadar :D

karsiyakaliozi
20-01-2010, 10:23
Kuru, temiz araca wax güzel olur...

Waxı ultra ince sürün, kurumasını bekleyin 15-20 dk, sonra mikrofiber bezle silin.

irfan hocam oncelıkle hosgeldın foruma meg nxt sıvı wax kullanıyorum bekleme suresı ne kadar olmalı sence beklıyorum 10 dk kadar parmakla yokluyorum oyle toz cıkmıyo senin anlattıgın gibi sılıyorum parlama tabıykı var ama sankı daha cok olmalı gıbı gelıyor bana, az mı beklıyorum acaba sıvı waxda ıyıce kuruyunca toz kıvama gelırmı

desibel
20-01-2010, 10:40
Yıkama sonrası için hangi ürünü almalıyım?

Aslında ben uqd alcaktım 700 mg 40 tl ye ama aldıgım yer bana mırror glaze quık detailer die pro bi ürün tavsiye etti 4 lt 120 liradan hangisini alıyım kafam karıştı valla:icon_wack

http://i1001.hizliresim.com/2010/1/20/2070.jpg (http://urlal.com/dqqf)

http://i1001.hizliresim.com/2010/1/20/2091.jpg (http://urlal.com/dqqf)

XoR
20-01-2010, 10:42
irfan hocam oncelıkle hosgeldın foruma meg nxt sıvı wax kullanıyorum bekleme suresı ne kadar olmalı sence beklıyorum 10 dk kadar parmakla yokluyorum oyle toz cıkmıyo senin anlattıgın gibi sılıyorum parlama tabıykı var ama sankı daha cok olmalı gıbı gelıyor bana, az mı beklıyorum acaba sıvı waxda ıyıce kuruyunca toz kıvama gelırmı

Bence 10 dk çok az nekadar uzun beklerseniz okadar faydalı 1-2 gün Nxt'yi aracın üzerinde bırakan üyelerimiz var aramızda mesela :D ama bence 1,5-2 saat yeterli.

lrfan
20-01-2010, 10:42

Hoşbulduk :)

Kuruduğundan emin ol yeter, nemli ve soğuk havada kuruması biraz daha zaman alır. Parmaığını sürdüğünde eline yağlı yağlı gelmiyorsa kurumuş demektir.

Ama şunu unutma, aracın boyasının durumu ne kadar iyiyse wax o kadar iyi sonuç verir. O yüzden kil ve polish uygulaması ardından wax daha iyi olur.

Yüzeyde diaresel çizikler varsa waxın parlaklığını maskeler.

karsiyakaliozi
20-01-2010, 10:43
Bence 10 dk çok az nekadar uzun beklerseniz okadar faydalı 1-2 gün Nxt'yi aracın üzerinde bırakan üyelerimiz var aramızda mesela :D ama bence 1,5-2 saat yeterli.

dostum kuruma suresınden bahsedıyorum 1,5-2 saat kurusun dıye beklersek wax işi bıtmez valla :) parca parca yaptıgımı dusunursek

XoR
20-01-2010, 10:45
dostum kuruma suresınden bahsedıyorum 1,5-2 saat kurusun dıye beklersek wax işi bıtmez valla :) parca parca yaptıgımı dusunursek

Maalesef bu iş sabır ve gönül işi :) ben mesela cuma gününü bekliyorum tüm izin günümü işyerimin otoparkında bu işlerle uğraşmak için dinlenmek yerine :D

lrfan
20-01-2010, 10:47
Çok ince sürün, zaten fazlasını siliyoruz, ince sürerseniz hızlı kurur.

Adeta waxı koklatın süngerin ucuna...

karsiyakaliozi
20-01-2010, 10:47
Maalesef bu iş sabır ve gönül işi :) ben mesela cuma gününü bekliyorum tüm izin günümü işyerimin otoparkında bu işlerle uğraşmak için dinlenmek yerine :D

sabır kısmını dogru bende en az 4-5 saat ugrasıyorum ama sen dıyorsun kı wax ı sur 2 saat bekle sonra parlat bana bu sure uzun geldı bıraz ırfanın yazdıgı bı cevap vardı parmagınızla wax yoklayın toz halınde dokuluyorsa sılme zamanı gelmişdir demişti 2 saatde wax taş gibi olur bence o acıdan sordum ısrarla

karsiyakaliozi
20-01-2010, 10:48
Çok ince sürün, zaten fazlasını siliyoruz, ince sürerseniz hızlı kurur.

Adeta waxı koklatın süngerin ucuna...

ınce suruyorumda zaten ama kuruma sankı olmuyor gıbı sıvı wax da oyle bı tozlanma olusmuyor yanı 10 dakıka bekleyıp sılıyorum bende

desibel
20-01-2010, 10:58
Yıkama sonrası için hangi ürünü almalıyım?

Aslında ben uqd alcaktım 700 mg 40 tl ye ama aldıgım yer bana mırror glaze quık detailer die pro bi ürün tavsiye etti 4 lt 120 liradan hangisini alıyım kafam karıştı valla:icon_wack

http://i1001.hizliresim.com/2010/1/20/2070.jpg (http://urlal.com/dqqf)

http://i1001.hizliresim.com/2010/1/20/2091.jpg (http://urlal.com/dqqf)

irfan hocam bana da bi el atsanasız:D

Antalyalogy
20-01-2010, 13:15

Özay bekleme süresi standart değil hava sıcaklığına ve nem oranına öre değişir ama parmağın sürdüğün zaman tebeşir tozu gibi değil ama ona benzer kıvam da parmağına çıkıyorsa tozlaşmış wax tamamdır...

Ben öyle sür 24 saat bekle falana inanmıyorum.Bugüne kadar max 10 dk bekledim çok da güzel sonuçlar aldım...

Antalyalogy
20-01-2010, 13:26
irfan hocam bana da bi el atsanasız:D

Dostum ikisi aynı ürün değil ..

66 autogeek de de belirtildiği üzere ; A one-step cleaner wax for high production reconditioning!

Çok az da olsa aşındırıcı özelliği olan bir temizleyici wax ..

Yine oradan alıntı ;

This isn’t a quick detailer in the traditional sense, but the name does fit. Meguiars Mirror Glaze #66 Quick Detailer removes oxidation and blemishes while restoring gloss. Plus, it adds a durable layer of wax protection. You can give your vehicle a complete detail in about half the time of the two-step polish-and-wax process.

Yani yüzeydeki basit oksidasyonları ve lekeleri temizliyor .Wax tabakasına ömür katıyor bu da..

Ultimate Qucik Detailer ise ;

Meguiars Ultimate Quik Detailer is a spray detailer plus a wax booster in one! The Hydrophobic Polymer Technology creates a high level of surface tension that results in a slicker, darker surface that repels water like never before! The slick coating holds up to several car washes and adds another layer of protection over the existing wax or sealant.

Hydrofobic özellikliği çok ön planda olan bir quick detailer , wax yada sealant ın ömrünü uzatıp ultra su-toz kaydırıcılık ekliyor..

Bununla yıkama sonrası kalabilen kireç-el izi gibi izleri yokedip hem de su itici özellik kazandırmış oluyorsunuz..

Benim için setimin vazgeçilmezidir.Her türlü üründe marka değiştiririm ama UQD dan vazgeçmem o kadar diyeyim sana..

Basit uygulama mantığı da ;

1- Yılda bir kez duruma göre değişen aşındırıcılkta polish - buna uygun ped ile

2- 4-6 ayda bir wax ( duş hava şartlarına göre azalabilir)

3- Her yıkamadan sonra kaput -tavan gibi büyük panellere 2-3 fıs UQD diğer panellere 1 fıs UQD ve mikrofiber bezle silmek...

Sanki yeni wax yapılmış gibi ömrünü uzatıyor zaten adı üstünde quick detailer...

Dou
20-01-2010, 13:30
Yeni başlayanlar için ne tavsiye edersiniz?

Benim aracı kendim yıkama gibi bir şansım yok, otoparkımda imkan olmadığı için. Aracı yıkattırırken mikrofiber eldiveni yıkayan adama veriyorum sadece + cilalı şampuanla yıkatıyorum. :)

Ancak aracı yıkattıktan sonra ne ürün kullanmak lazım, bu konuda bilgilendirme alabilirsem sevinirim.

desibel
20-01-2010, 13:30
Dostum ikisi aynı ürün değil ..

66 autogeek de de belirtildiği üzere ; A one-step cleaner wax for high production reconditioning!

Yine oradan alıntı ;

This isn’t a quick detailer in the traditional sense, but the name does fit. Meguiars Mirror Glaze #66 Quick Detailer removes oxidation and blemishes while restoring gloss. Plus, it adds a durable layer of wax protection. You can give your vehicle a complete detail in about half the time of the two-step polish-and-wax process.

Ultimate Qucik Detailer ise ;

Meguiars Ultimate Quik Detailer is a spray detailer plus a wax booster in one! The Hydrophobic Polymer Technology creates a high level of surface tension that results in a slicker, darker surface that repels water like never before! The slick coating holds up to several car washes and adds another layer of protection over the existing wax or sealant.

Hydrofobic özellikliği çok ön planda olan bir qucik detailer wax yada sealant ın ömrünü uzatıp ultra su-toz kaydırıcılık ekliyor..

Bununla yıkama sonrası kalabilen kireç-el ize gibi izleri yokedip hem de su itici özellik kazndırmış oluyorsunuz..

Benim için setimin vazgeçilmezidir.Her türlü üründe marka değiştiririm ama UQD dan vazgeçmem o kadar diyeyim sana..

Basit uygulama mantığı da ;

4-6 ayda bir wax ( duş hava şartlarına göre azalabilir)

Her yıkamadan sonra kaput -tavan gibi büyük panellere 2-3 fıs UQD diğer panellere 1 fıs UQD ve mikrofiber bezle silmek...

Sanki yeni wax yapılmış gibi ömrünü uzatıyor zaten adı üstünde quick detailer...

Çok teşekkürler ben uqd yi alıyım en iyisi;)

karsiyakaliozi
20-01-2010, 13:40

Benim aracı kendim yıkama gibi bir şansım yok, otoparkımda imkan olmadığı için. Aracı yıkattırırken mikrofiber eldiveni yıkayan adama veriyorum sadece + cilalı şampuanla yıkatıyorum. :)

Ancak aracı yıkattıktan sonra ne ürün kullanmak lazım, bu konuda bilgilendirme alabilirsem sevinirim.

dostum sprey hızlı wax lar onları kullanabılırsın eleman kurularken ver elıne onu sıksın arkasından sılsın sonax olabilir meg olabilir hıc wax atmamakdan ıyıdır

Antalyalogy
20-01-2010, 13:53

Bir önceki post da yazdım ya...:D:D

Amatör set için ,

Clay Bar -Kil ( 100 g kil 20 TL ) her uygulamada 25 gr yeterli

Mikrofiber eldiven. (megy wash mitt 25-30 TL)

Kaliteli oto şampuanı (sonax cilalı 17-18 TL yada Meg NXT şampuan)

quick detailer (megy UQD 40 tl civarı)

Ucuz ama iş gören bir wax- sealant ( collinite 915 - NXT 2.0 )

Bol miktarda mikrofiber bez (5 tl den başlıyor bim de bile var)

2-3 adet uygulama pedi (hepsiburada da megy nin var 5 tl kargo dahil )

Sıralama bir önceki postda :icon_tup:

Antalyalogy
20-01-2010, 13:54
Çok teşekkürler ben uqd yi alıyım en iyisi;)

Salih al bulunsun Emre-G satıyordu ucuzundan....

Her yıkama sonrası kullan farkı göreceksin..

desibel
20-01-2010, 13:58

bennimde yıkıcak yerim garajım falan yok m.yolunun yanında yıkıyorum yeri geliyo tam 1 gün uğraşıyorum :D

desibel
20-01-2010, 14:02
Salih al bulunsun Emre-G satıyordu ucuzundan....

Her yıkama sonrası kullan farkı göreceksin..

Alcam abi 2 tane birden alcam hemde:) tolgadan haber bekliyorum kısmet bakalım artık:)

Saro-Ş
20-01-2010, 14:30
Aracım 1 Aylık Daha Siyah Renk Rengi Köpüklü Yıkama Sonucu Ufak Ufak benim Kadar Kıl Kişilerin anlıyacağı seviyede Solmaya başladı Yıkama sonlarında Hızlı cila Atmaya Başladım renk ufak ufa geldi kendine şimdi tolga saolsn şampuan ayarladı artık onunla yıkcam

Dou
20-01-2010, 14:42
Bir önceki post da yazdım ya...:D:D

Amatör set için ,

Clay Bar -Kil ( 100 g kil 20 TL ) her uygulamada 25 gr yeterli

Mikrofiber eldiven. (megy wash mitt 25-30 TL)

Kaliteli oto şampuanı (sonax cilalı 17-18 TL yada Meg NXT şampuan)

quick detailer (megy UQD 40 tl civarı)

Ucuz ama iş gören bir wax- sealant ( collinite 915 - NXT 2.0 )

Bol miktarda mikrofiber bez (5 tl den başlıyor bim de bile var)

2-3 adet uygulama pedi (hepsiburada da megy nin var 5 tl kargo dahil )

Sıralama bir önceki postda :icon_tup:

Teşekkürler ayrıntılı cevabın için,

İki araçta sıfır olduğu için sanırım kil almama şimdilik gerek yok ? (yeniyim bu işte yanlışım olabilir)

Kaliteli cilalı şampuan alacağım.

Yalnız quick detailer ile wax'ı ped ile mi kullanıyoruz, yoksa mikrofiber bez mi (yıkamadan sonra araç kuruyken mi?), bilmediğim için soruyorum hata yaptıysam kusurabakmayın.

Tholl-ga
20-01-2010, 14:48
Yalnız quick detailer ile wax'ı ped ile mi kullanıyoruz, yoksa mikrofiber bez mi (yıkamadan sonra araç kuruyken mi?), bilmediğim için soruyorum hata yaptıysam kusurabakmayın.

yıkama sonrası aracı duruladıktan sonra uygulanıyor.araca sıkıp microfiber bez ile siliyorsunuz.

XoR
20-01-2010, 14:55
yıkama sonrası aracı duruladıktan sonra uygulanıyor.araca sıkıp microfiber bez ile siliyorsunuz.

Araba ıslakkenmi sıkıyoruz Uqd'ı ?

Saro-Ş
20-01-2010, 14:57

Sanırım...

lrfan
20-01-2010, 14:57
Kuruyken...

Saro-Ş
20-01-2010, 14:59
Fakat Bazı spreylerin arkasında araba ıslakken uygulama yapın diyolar

lrfan
20-01-2010, 15:01
Fakat Bazı spreylerin arkasında araba ıslakken uygulama yapın diyolar

Bazı speed waxlar (Sonax gibi) için öyle, ama Meguiars serisinde ıslakken uygulanan ürün olmaması lazım...

Tholl-ga
20-01-2010, 15:01

duruladıktan sonra araba kuru oluo dimi :D

Sanırım...

Kuru

Kuruyken...

+ detail :D

Tholl-ga
20-01-2010, 15:02
Bazı speed waxlar (Sonax gibi) için öyle, ama Meguiars serisinde ıslakken uygulanan ürün olmaması lazım...

adam's ın detailer ı ıslakken uygulanıo ama çok bilinen bir ürün değil :D

Saro-Ş
20-01-2010, 15:02
Tamam Ozaman Kurutup Sıkalım :)

Saro-Ş
20-01-2010, 15:03

Benim Şuan Kullandığım Sonax :) Bitince MEgu alıcam :)

XoR
20-01-2010, 15:04
duruladıktan sonra araba kuru oluo dimi :D

Hayır duruladıktan sonra araba hala ıslak oluyo eğer araba BoB değilse :D kurulayıp Uqd uyguluyoruz ozaman :)

Saro-Ş
20-01-2010, 15:06
Hayır duruladıktan sonra araba hala ıslak oluyo eğer araba BoB değilse :D kurulayıp Uqd uyguluyoruz ozaman :)

Bobn Özelliği ne ya:)

Tholl-ga
20-01-2010, 15:09
sünger olması :D

karsiyakaliozi
20-01-2010, 15:15

irfan hocam Meguiar's Ultimate Quik Wax için ne dersiniz beklemeden sılınebılen bı urun sanırım kullanılabilirmiyız fiyat /performans kriteri acısından su an yıkamadan sonra sonax hızlı wax kullanıyorum ıslakken atılan cok super deyıl fiyatı uygun

desibel
20-01-2010, 15:29
Swirlx ve Ultimate Compound ne gibi faklar var bende Ultimate Compound var Swirlx almama uygulamama gerek varmı ?

OZAN-RS
20-01-2010, 15:33
sünger olması :d

:d:d:d:d:d:d

Tholl-ga
20-01-2010, 15:36
Swirlx ve Ultimate Compound ne gibi faklar var bende Ultimate Compound var Swirlx almama uygulamama gerek varmı ?

ultimate compound ın aşındırıcılığı yüksek ve el ile uygulanmıyor makina ile uygulanıor.swirlx el ile uygulanıor aşındırıcılığı az

SaBRi
20-01-2010, 15:56
benim en çok begendiğim farklılık yaratan 66 oldu tavisye ederim sonuç gayet başarılı oluyor

desibel
20-01-2010, 15:57
ultimate compound ın aşındırıcılığı yüksek ve el ile uygulanmıyor makina ile uygulanıor.swirlx el ile uygulanıor aşındırıcılığı az

Saol tolga da bende soru çok:D

Şimde nxt wash la güzelce yıkadık sonra neler geliyo ?

Elimdeki ürünler

nxt 2.0,clay bar,glaze 07,ultimate compound nasıl bi sırayla uygulyım bunları?

Bide glaze7 ve ultimate compound için nasıl bi ped kullanmak lazım

Ürünleri aldığım yer bana ultimate compound için bu pedi

http://i1001.hizliresim.com/2010/1/20/4990.jpg (http://urlal.com/dqqf)

Glaze için bu pedi tavsiye etti

http://i1001.hizliresim.com/2010/1/20/5001.jpg (http://urlal.com/dqqf)

Bu pedler bu ürünler için uygunmudur sizce?

of nerden bulaştım bu işe ya:o

Antalyalogy
20-01-2010, 16:15
irfan hocam Meguiar's Ultimate Quik Wax için ne dersiniz beklemeden sılınebılen bı urun sanırım kullanılabilirmiyız fiyat /performans kriteri acısından su an yıkamadan sonra sonax hızlı wax kullanıyorum ıslakken atılan cok super deyıl fiyatı uygun

Özay cım bu iki video aklındaki tüm soruları yanıtlar...

2z6lIBgKL5U

ePAufvfjVe8

karsiyakaliozi
20-01-2010, 16:15
özgür seyretmişdim bunları sen yazınca hatırladım tesekkur bro

Antalyalogy
20-01-2010, 16:17
Bu da UQWAX ile UQD ın uygulanış videoları ve uygulanma amaçları

yYM_8y4y4ms

http://www.youtube.com/watch?v=yYM_8y4y4ms

Antalyalogy
20-01-2010, 16:21
özgür seyretmişdim bunları sen yazınca hatırladım tesekkur bro

Ne demek bilgi paylaştıkça çoğalır...:icon_tup::icon_tup:

Saro-Ş
20-01-2010, 16:30
benim en çok begendiğim farklılık yaratan 66 oldu tavisye ederim sonuç gayet başarılı oluyor

Sabri nasıl bir ürün bu ?

SaBRi
20-01-2010, 16:37
Sabri nasıl bir ürün bu ?

Yine oradan alıntı ;

Yani yüzeydeki basit oksidasyonları ve lekeleri temizliyor .Wax tabakasına ömür katıyor bu da..

Antalyalogy alıntıdır :)

Antalyalogy
20-01-2010, 17:01
Saol tolga da bende soru çok:D

Şimde nxt wash la güzelce yıkadık sonra neler geliyo ?
Elimdeki ürünler
nxt 2.0,clay bar,glaze 07,ultimate compound nasıl bi sırayla uygulyım bunları?
Bide glaze7 ve ultimate compound için nasıl bi ped kullanmak lazım
Ürünleri aldığım yer bana ultimate compound için bu pedi

Glaze için bu pedi tavsiye etti

Bu pedler bu ürünler için uygunmudur sizce?
of nerden bulaştım bu işe ya:o

Şİmdi aracı yıkıyoruz clay bar uyguluyoruz ardından elimizde bulunan , vernik tabakamızın çizik-harelenme durumuna uygun ürünü elle yada makine ile uygulayıp üstüne elindeki glaze07 yi (kendisi saf polish diye geçer -tek amacı ultra derin parlaklık vermek aşındırıcı yada koruyucu değildir) sürmek bunu takibende koruyucu özellik kazanması için yaptığmız işlerin katı yada sıvı wax ımızı uygulayıp en sona da UQD ile bitiriyoruz..

1-Yıkama

9mkvg_aFuz0

http://www.youtube.com/watch?v=9mkvg_aFuz0

2-Durulama : :D

BZCi0_55ZDo

http://www.youtube.com/watch?v=BZCi0_55ZDo

3-clay bar - kil uygulaması :

ZcZRj509Ir8

http://www.youtube.com/watch?v=ZcZRj509Ir8

4- glaze07 uygulaması :

temel olarak wax ile aynı (ince sürmek-mikrofiberle kalanları almak )

TEK fark bunda beklemek yok hemen sür sil sür sil yoksa kurursa ananız ağlar silerken:D:D

4- wax uygulaması :

eXltvg_s93o

http://www.youtube.com/watch?v=eXltvg_s93o

tNnlalCQCAo

Antalyalogy
20-01-2010, 17:02

ahahhaha :D:D:D

Özgür Ben...

Dou
20-01-2010, 17:02
edit: iki kere gelmiş mesajım bu mesaj silinebilir.

Saro-Ş
20-01-2010, 17:03

Yine oradan alıntı ;

Sen Kendi Arabana Yapıyosan Rahatlıkla Kullanırım :)

Dou
20-01-2010, 17:04
NXT 2.0 ile NXT Spray arasında fark nedir acaba?

Bir de NXT spray ile UQW spray ikilisinden hangisini tercih etmek lazım?

Teşekkürler

SaBRi
20-01-2010, 17:09
isimi biliyodum tam emin olamadım :D:D

ben puntoya 66 yaptım çok iyidi daha hondaya yapamadım

uygulamadan sonra 3 4 yıkama bişey yapmadım sonra her yıkamada farklı uygulamalar yaptım

önce 21 sonra nxt yaptım havalar düzelsin 66 7 sırayla devam ederim :D

Saro-Ş
20-01-2010, 17:09
isimi biliyodum tam emin olamadım :D:D

ben puntoya 66 yaptım çok iyidi daha hondaya yapamadım

uygulamadan sonra 3 4 yıkama bişey yapmadım sonra her yıkamada farklı uygulamalar yaptım

önce 21 sonra nxt yaptım havalar düzelsin 66 7 sırayla devam ederim :D

Sabri Yıkamaya Gitmeden 1 gün önce haber ver bana bende gelym sennle :)

lrfan
20-01-2010, 17:10
NXT 2.0 ile NXT Spray arasında fark nedir acaba?

Bir de NXT spray ile UQW spray ikilisinden hangisini tercih etmek lazım?

Teşekkürler

2.0 olan jelsidir, diğerine göre daha uzun ömürlü diye hatırlıyorum.

UQW çok pratik ama sıkça uygulamak lazım, bir katı wax gibi verim beklemeyin.

grkm
20-01-2010, 17:11
ama katı wax üstüne atınca missss :)

lrfan
20-01-2010, 17:13
Katı wax başka bir dünya, hele Colli ya da FK1000P tadından yenmez :)

Tholl-ga
20-01-2010, 17:14
Katı wax başka bir dünya, hele Colli ya da FK1000P tadından yenmez :)

ırfan hoca burda 915 i çok nadir kişiler sevio :D

görkem mesela anti 915 :D

grkm
20-01-2010, 17:15
ırfan hoca burda 915 i çok nadir kişiler sevio :D

görkem mesela anti 915 :D

uygulamasına değmiyor ya hele 2. kata hiç gerek yok .. 5kere nxt atarım daha kolay :) :)

SaBRi
20-01-2010, 17:16
şimdi ben nxt sürüp silerken kendimden geçiyorum 915 anlatıldığı kadar silmesi dertmi yoksa
az sürülürse silmesi rahat mı ??

lrfan
20-01-2010, 17:16
NXT'de de ömür yok, geçen sene kullandım, bitirmeden sattım :)

grkm
20-01-2010, 17:17
şimdi ben nxt sürüp silerken kendimden geçiyorum 915 anlatıldığı kadar silmesi dertmi yoksa
az sürülürse silmesi rahat mı ??

özgür eren anlatsın kankacım :)

lrfan
20-01-2010, 17:17
Dodo var, Swisvax var, Victoria, Zymöl şu bu :D

Tholl-ga
20-01-2010, 17:18
muhalefet nxt :D

SaBRi

o zaman hiç bulaşmama gerek yok :D

Saro-Ş
Forumda Çoğu Kişi Nxt Kullanıyo Herkes Memnun Şimdi Ne alsam Cila Ben :S

Tholl-ga

yaw ben nie yorulmuorum sıkılmıorum daralmıorum 915 i uygularken :D

lrfan
Waxı ultra ince sürmezseniz dert olur, sadece 915 değil, FK da...

İncecik sürdüğün zaman elinini ağırlığıyla bile çıkıyor kolayca.

SaBRi
20-01-2010, 17:19
Sabri Yıkamaya Gitmeden 1 gün önce haber ver bana bende gelym sennle :)

tamam pm den tel atıyorum :)

XoR
20-01-2010, 17:21
yaw ben nie yorulmuorum sıkılmıorum daralmıorum 915 i uygularken :D

BoB çeyrek porsiyon olduğu içindir :D gel benim arabaya yap bakalım ne hale geliyosun :D

Saro-Ş
tamam pm den tel atıyorum :)

Oke Tamam Sabri:)

Antalyalogy
Yıkama için mükemel bir video

LBo76v2je44

http://www.youtube.com/watch?v=LBo76v2je44

Tholl-ga
20-01-2010, 17:23
BoB çeyrek porsiyon olduğu içindir :D gel benim arabaya yap bakalım ne hale geliyosun :D

moruk bob a 2 kere
1 tane leon a
birde golf e uyguladım hiç birinde zorluk yaşamadım :D

grkm
20-01-2010, 17:27
moruk bob a 2 kere
1 tane leon a

e gel uygula dedim 2 arabaya da iddiaya bile giriyoduk :)

XoR
20-01-2010, 17:27
Yıkama için mükemel bir video

LBo76v2je44

http://www.youtube.com/watch?v=LBo76v2je44

Two Bucket :icon_tup:

M.A.D
20-01-2010, 17:28
2bucket method nedir

Tholl-ga
20-01-2010, 17:29
e gel uygula dedim 2 arabaya da iddiaya bile giriyoduk :)

onu sutinin arabada yapalım. en çok kirlenen en çok farklı rakımlarda mevkiilerden bulunan o
kaputa yapalım :D

XoR
20-01-2010, 17:30
moruk bob a 2 kere
1 tane leon a

İşte hepsinin toplamı benim arabanın yüzölçümüne eşit :D

Elinde fazla kil olan varmı satmayı düşünen ?

Cuma günü wash+kil+nxt+uqd yapmayı planlıyorum :)

gorke
20-01-2010, 17:32
keşke her yıkamadan önce arabalarımız böyle temiz olsa :) bide leş haliyle yıkasın bakalım..

XoR
20-01-2010, 17:41
2bucket method nedir

2 Kova sistemi diye geçer 1 kovaya şampuanlı su Diğer kovaya normal su koyuyoruz. Şampuanlı olan kovaya daldırmadan önce sünger veya neyse yıkıyorsak onu :) normal su olan kovada duruluyoruz ve şampuanlı olan suyumuzun herzaman temiz kalmasını sağlıyoruz :) zaten videoda anlaşılıyor ilzleyince.

Antalyalogy
20-01-2010, 17:53
915 pawa forever :D:D:D

Ranthor
20-01-2010, 17:53
ben meguiars cournuba kullanıyorum
çok güzel

Antalyalogy
20-01-2010, 18:01
<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/y28XiR7v-Xw&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/y28XiR7v-Xw&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>

Antalyalogy
20-01-2010, 18:06
2bucket method nedir

Şİmdi şöyle bir gerçek var aracı elinizle ve wash mitt yada peluş tarzı bir malzeme yardımı ile yıkıyorsanız..

Köpükleyip araca sürüyorsunuz sonra tekrar kovaya sokup durulayıp tekrar o kovadan köpük alıyorsunuz.Bu arada her seferinde dibe kumlar birikiyor sona doğru yaklaştıkça hem dipten hem de çalkantı ile dibin hemen üstünden o kumları tekrar wash mitt e yapıştırıp araca sürüyoruz ve kendi elimzle aracımızı bir kaç yıkam sonra belli olacak şekilde çizmiş oluyoruz..

Çift kova yöntemiburda devreye giriyor..İki kovanın birinde köpüklü su birinde sadece su var..

Önce köpüklüden alıp araca sonra drulama kovasına orda temizledikten sonra tekrar köpüklüden alıp araca şeklinde uyguluyoruz..

Yurtdışında bu dipte kalan çamur ve kumları engelleyen grid guard adında kovanın dibine el sokturmayan bi aparat da var..

Low-Rider
20-01-2010, 18:32
915 ince sürüldükten sonra silmesi zor değil , nxt'ye göre biraz daha uğraştırıyor o kadar.

UQD ile silmek daha kolaylaşıyor.

EMG
20-01-2010, 19:32
Bırakın bu işleri boş işler bunlar dal benzinciye yıkansın:D

TarikS
20-01-2010, 19:46
Şİmdi aracı yıkıyoruz clay bar uyguluyoruz ardından elimizde bulunan vernik tabakamızın çizik-harelenme durumuna uygun ürünü yada makine ile uygulayıp üstüne elindeki glaze07 yi (kendisi saf polish diye geçer -tek amacı ultra derin parlaklık vermek aşındırıcı yada koruyucu değildir) sürmek bunu takibende koruyucu özellik kazanması için yaptığmız işlerin katı yada sıvı wax ımızı uygulayıp en sona da UQD ile bitiriyoruz..

1-Yıkama

9mkvg_aFuz0

BZCi0_55ZDo

ZcZRj509Ir8

4- glaze07 uygulaması :

TEK fark bunda beklemek yok hemen sür sil sür sil yoksa kurursa ananız ağlar silerken:D:D

4- wax uygulaması :

eXltvg_s93o

tNnlalCQCAo

bunun gibi mesajlari konunun ilk mesajina eklesek.. ;) bir sey soran oldugunda 'ilk mesaja bak' deriz kisaca..

TheAce
20-01-2010, 19:54
bugün plastix uygulaması yaptık, sadece polisaj makinesi ile. gerçekten sonuç 5 dakkada inanılmaz. küçük çiziklerin hepsi gitti ve farın rengi gözle görülür biçimde açıldı. havalar biraz ısınınca direkt çok kumlu zımpara ve plastixle farları tamamen eski haline getirmeyi planlıyoruz, içten ve dıştan temizlik yapıp ilk günkü haline çevirecez inşallah :) peşinede nxt 2.0 ve ag srp olayları gelecek :D bu parlatma işi nede sevkliymiş aman allahım :D

Type-R
20-01-2010, 21:02
videolar çok iyi olmuş bayağı yardım edici.. :)

mertk
20-01-2010, 21:52
AutoGlmy HDwax ın fiyatını bilen varmı

Dou
20-01-2010, 22:36
Aşağı yukarı kavramaya başladım mevzuyu,

NXT sıvı wax yeni başlayana biraz ağır gelicektir, şimdilik sprey wax ile başlayacağım.

Yıkama bittikten sonra (araç kuruduktan sonra), önce sanırım wax, sonra uqd uygulamamız gerekiyor sanırım. Bu doğru mudur?

NXT 2.0 da bekliyoruz sanırım bir süre kuruması için, keza Sprey waxta da bekleme süremiz var mı? Her yıkamadan sonra mı yapmamız gerekir spray wax'i, ne önerirsiniz?

Daha önce sorulduysa kusurabakmayın, kafam karışık biraz..

EMG
20-01-2010, 23:20
nxt sprey wax bence gereksiz. Nxt 2.0 wax, ultimate quik detailer, ultimate quik wax daha mantıklı bi seçim olur senin için.

TarikS
20-01-2010, 23:29
2-3 yikamada 1 nxt tech wax 2.0 uygula, mekan kapali yani tozsuzsa kafana gore beklet, git bi hava al dolas gel :) eger fazla zamanin yoksa tek seferde tum arabaya cilayi sur acele etmeden, sonra ilk basladigin yerden ayni sirayla sil guzelce.. baya bir yeter o sana :)

nxt'yi pedle uygulamaya usenecegin ama parlaklik istedigin durumlarda da ultimate quick wax bulundur yaninda, fis fis yapar siler gecersin.. bekleme yok..

bazen kullanim kilavuzuna bakmak unutulabiliyor, iyice calkalaniyor kullanim oncesi nxt de uqw de :D

her yikamadan sonra uqw veya uqd gecmeye gerek yok bence ama psikolojik etkisi iyi olabiliyor :p

ozKn
21-01-2010, 00:13
Nxt plastik yüzey koruyucu
supreme plastik yüzey koruyucu hangisini tercih etmeliyim azcık iç kısımlara girelim :)

Tholl-ga
21-01-2010, 09:48
saro arabana acil boya koruma yaptırman lazım
daha kaç aylık araba hep bez çiziği olmuş

ozKn
21-01-2010, 12:07
aklımda bnm bi kaç soru var yeniyim bu işte araçta yeni

içerdeki plastik yüzeyler için nxt plastik yüzeyi var onumu seçeyim ?
dışarsı için şimdilik sadece sıvı wax mı alayım veya uqd yeterli gelirmi ?

Saro-Ş
21-01-2010, 12:41
saro arabana acil boya koruma yaptırman lazım
daha kaç aylık araba hep bez çiziği olmuş

Aslında Benim Arkadaş var ejder tanırsın C5 o yaptırdı bana meguda boya koruma ama birkez daha yaptırcam sanırım :( Yıkamacı hep güderi gibi bir bezle siliyo bezleri yıkatmafan sürdürmüyorum arabam çok nadir çamurlanıyo genelde haftanın 5 günü yıkanıyo hep tozlu falan oluyo ama nasıl çizldi bilmiyiroum daha 1 ay 1 haftalık :(

desibel
21-01-2010, 15:24
Şİmdi aracı yıkıyoruz clay bar uyguluyoruz ardından elimizde bulunan vernik tabakamızın çizik-harelenme durumuna uygun ürünü yada makine ile uygulayıp üstüne elindeki glaze07 yi (kendisi saf polish diye geçer -tek amacı ultra derin parlaklık vermek aşındırıcı yada koruyucu değildir) sürmek bunu takibende koruyucu özellik kazanması için yaptığmız işlerin katı yada sıvı wax ımızı uygulayıp en sona da UQD ile bitiriyoruz..

1-Yıkama

9mkvg_aFuz0

BZCi0_55ZDo

ZcZRj509Ir8

4- glaze07 uygulaması :

4- wax uygulaması :

eXltvg_s93o

tNnlalCQCAo

abi senden allah razı olsun çok teşekkür ederim :)

Antalyalogy
21-01-2010, 18:38
bunun gibi mesajlari konunun ilk mesajina eklesek.. ;) bir sey soran oldugunda 'ilk mesaja bak' deriz kisaca..

+1000 diyim ne diyim..Dayıı duy sesimizi...

Antalyalogy
21-01-2010, 18:46
bugün plastix uygulaması yaptık, sadece polisaj makinesi ile. gerçekten sonuç 5 dakkada inanılmaz. küçük çiziklerin hepsi gitti ve farın rengi gözle görülür biçimde açıldı. havalar biraz ısınınca direkt çok kumlu zımpara ve plastixle farları tamamen eski haline getirmeyi planlıyoruz, içten ve dıştan temizlik yapıp ilk günkü haline çevirecez inşallah :) peşinede nxt 2.0 ve ag srp olayları gelecek :D bu parlatma işi nede sevkliymiş aman allahım :D

Virüs sana da bulaşmış geçmiş olsun...

videolar çok iyi olmuş bayağı yardım edici.. :)

Buna benzer 30-40 video daha eklemiştim , onları da bulup bir konu açayım ben en iyisi:icon_tup::icon_tup: :D

Antalyalogy
21-01-2010, 18:57
Nxt plastik yüzey koruyucu
supreme plastik yüzey koruyucu hangisini tercih etmeliyim azcık iç kısımlara girelim :)

İç kısımlarda mat ve ilk günkü gibi temizlik isteniyorsa tercih megy ise ;

Quick Interior Detailer http://ecx.images-amazon.com/images/I/41mQXMM829L._SL500_AA280_.jpg

İç kısımlarda parlak ve ilk günkü gibi temizlik isteniyorsa tercih megy ise ;

Supreme Shine http://image.superstreetonline.com/f/18231433+w750+st0/sstp_0906_04_z+products+meguiars_shine.jpg

Supreme Shine farkı -denedim tamamen doğrudur..

XVUPTi-5b28

http://www.youtube.com/watch?v=XVUPTi-5b28&feature=PlayList&p=DBEB487C196531E1&index=3

Antalyalogy
21-01-2010, 19:01
abi senden allah razı olsun çok teşekkür ederim :)

Nedemek ya iyi kötü paylaşıyoruz bir şeyler .

Bence detail öyle güzel stres alıyor ve kaput altına ,müzik sistemine yada body ye binlerce dolar gömmeden aracınıza kafaların çevrilmesine sebep oluyor.Ve tüm bunları siz ellerinizle yaptığınz için manevi tatmini çok fazla..

Düşünsenize aracınız 8-10 yaşında ama boyası dış plastikleri ilk günkü gibi okadar çok soran oluyor ki ;

abi nereye boyattın ?
nerden aldın ?
satarmısın ? vs .:D:D:D

Cıhat YAVAS
22-01-2010, 03:47
İç kısımlarda mat ve ilk günkü gibi temizlik isteniyorsa tercih megy ise ;

Quick Interior Detailer http://ecx.images-amazon.com/images/I/41mQXMM829L._SL500_AA280_.jpg

İç kısımlarda parlak ve ilk günkü gibi temizlik isteniyorsa tercih megy ise ;

Supreme Shine http://image.superstreetonline.com/f/18231433+w750+st0/sstp_0906_04_z+products+meguiars_shine.jpg

Supreme Shine farkı -denedim tamamen doğrudur..

XVUPTi-5b28

http://www.youtube.com/watch?v=XVUPTi-5b28&feature=PlayList&p=DBEB487C196531E1&index=3

özgür bey süpreme shini güneş vurduğunda ön cama yansıma yapıyormu tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim

Antalyalogy
22-01-2010, 07:28
özgür bey süpreme shini güneş vurduğunda ön cama yansıma yapıyormu tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim

Piyasadak dandik sütler kadar değil ama az miktarda yapıyor tabii..Benim tavsiyem öncamın hemen altı hariç heryerine sürülerbilir oraya hiç bir şey sürememk lazım zaten çünkü cama çok yakın...

lrfan
22-01-2010, 07:40
Güneşte parlamasın derseniz Meg Natural Shine kullanın, satensi bir görünüm veriyor, Supreme Shine parlak bırakır, güneşte hoş olmayabbilir torpidonun üstü...

Saro-Ş
23-01-2010, 14:21
Torpidoda her zaman mat temizleyici ve besleyici tercihmdr parlak çok yapış yapış ve güneşte kötü duruyo hemde torpidonun rengi zamanla açılıyo

Ome_RS
23-01-2010, 15:07
parlaklıktan ziyade el değdiği zaman kaygan yapıskanlı yağlı bir his veriyormu yoksa bişi sürülmeden önceki dokunma hissi ne ise o mu?

Antalyalogy
23-01-2010, 16:19
parlaklıktan ziyade el değdiği zaman kaygan yapıskanlı yağlı bir his veriyormu yoksa bişi sürülmeden önceki dokunma hissi ne ise o mu?

Yağlı olmuyor ama parlaklığ çok artıyor..Tarz meselesi kimi parlak sever kimi mat işlevleri aynı sadece fark olarak biri mat biri parlak..

lrfan
23-01-2010, 16:31
AG Vinyl & Rubber Care ürününü plastiklere sıkıp hemen silersen çok parlamıyor (ben öyle yapıyorum), 5 dk. bekleyip silersen parlak bırakıyor, uygulama şekline göre sonuç alıyorsun ;)

Ome_RS
23-01-2010, 16:42
Yağlı olmuyor ama parlaklığ çok artıyor..Tarz meselesi kimi parlak sever kimi mat işlevleri aynı sadece fark olarak biri mat biri parlak..

hımm anladım o zamn kapılar ve torpido altı için Supreme Shine torpido ve arka pandizot için Quick Interior Detailer :)

Low-Rider
23-01-2010, 16:46
Mat görünüm istiyorsan sonax mat effect tavsiye ederim.

Ome_RS
23-01-2010, 17:26
mat görünüm için bende turtle wax limon kokulu var mat ve güzel kokuyor onu kulanıyorum :)

gambit49
23-01-2010, 18:43
arkadaslar :D benim elimde buyuk marketlerde satilan su dandik polısaj makınalarindan var :D bu is gorur mu ne kadar gorur :D
2. olarak polisaj makınasi olarak fazla tuzlu olmayacak sekilde ne onerirsiniz :D

lrfan
24-01-2010, 06:22
arkadaslar :D benim elimde buyuk marketlerde satilan su dandik polısaj makınalarindan var :D bu is gorur mu ne kadar gorur :D
2. olarak polisaj makınasi olarak fazla tuzlu olmayacak sekilde ne onerirsiniz :D

Marka, model, devir aralığı nedir?

1.000-3.000 aralığını çevirecek bir makine olmalı, 0-11.000 olanları da var, biraz ağırdır ama Crown makine var bir tane, yıllardır nazlanmadan çalışıyor...

gambit49
24-01-2010, 19:01
Marka: Car Jack
Model: PM 120
Güç : 120 Watt
Devir: 3000
devir ayari yok hocam 2 tarafindan sapı var :) bu is gorurmu ki

lrfan
24-01-2010, 19:27
Hımmm, o makineleri biliyorum, kullanmıştım. Çizik giderme anlamında faydası olmaz. Zira bastırdığın zaman duruyor onlar, çizik gidermek için biraz bastırmak gerekiyor.

gambit49
24-01-2010, 20:08
stop parlatmak ve wax yapmayi planliyorum nxt uyguyluycam onlar uygulanabilir mi
edit : eger bu makına benim gibi amatör uygulayiciya ilk planda yeterse
uygulama pedi nasil olmalidir

lrfan
25-01-2010, 07:54
Wax zaten elle atılabiliyor makineye gerek yok bence. Ama o makinelere ped taklımıyor, ürünle gelen 2 tane standart başlığı var.

gambit49
25-01-2010, 14:42
o standart baslıklarla plastx yapabilir miyim elimde 11bin devirli bi makına daha var fkat kullanmaya urkuyorum isin asli boyayı yakarim yada zarar veririm diye
yusek devirli makınayi camda far ve stoplarda kullansam zarar verme durumu olur mu boyaya gore nasil bir durum olur

lrfan
25-01-2010, 14:53
11 bin devir makine ile aracın yanına bile yaklaşmayın :D

Diğer makinede muhtelif çizik giderme işine güvenmeyin.

pasa35
29-01-2010, 09:13
bu ürünün içinden uygulama pedi çıkıyormu acaba??

http://www.meguiars.com.tr/product_info.php?products_id=70

16v
29-01-2010, 09:16
Evet mor ped yanında...

Saro-Ş
29-01-2010, 09:22
bu ürünün içinden uygulama pedi çıkıyormu acaba??

http://www.meguiars.com.tr/product_info.php?products_id=70

megunun sitesinde fiyatları yüksek sanırım tolga ile biz görüş derim

pasa35
29-01-2010, 10:35
bide cok kucuk yuzeysel bıkac cızık var onları neyle cıkarmamı tavsıye edersınız yuzeysel bıkac cızık ıcınde 50 60 lıra para vermek ıstemıyorum acıkcası.sonaxın bu ürünü işe yararmı

http://www.hepsiburada.com/sonax-cizik-giderici-pasta-75-ml-/productDetails.aspx?categoryid=26001&productid=otson320100

Saro-Ş
29-01-2010, 10:37
NAsıl çizikler KArdeşim fırça sürtme vs gibi ufak çizkler mi?

pasa35
29-01-2010, 11:07
yok firca deıl boyle bilinen kucuk cızık nası oldunu bılmedığım.tırnak takılmıyor

Saro-Ş
29-01-2010, 11:14
Megu ürünleri tavsiye ederim ben yinede sana biraz pahalı olabilir ama her zaman bulunması gerekn ürünler

Dou
29-01-2010, 11:17
NXT 2.0 uyguladım,

Hayvan gibi parladı araba :D Sıfır arabada bile fark etti.

Yalnız yorucuymuş onu anladım, sil sil çıkmıyor kuruyunca :hahaha:

Havaların daha açık olduğu bir günde resim çekerim.

Saro-Ş
29-01-2010, 11:18
Havalar bi açılsa zaten varya tolganın arabasından daha iyi parlıcak benim arabam :)

Saro-Ş
29-01-2010, 11:19
Elimde sonax xtreme wax var kendinden süngerli kullanmıyorum isteyen varsa 25 liraya vericemmmm

Tholl-ga
29-01-2010, 11:20
Havalar bi açılsa zaten varya tolganın arabasından daha iyi parlıcak benim arabam :)

zor bea :D

Saro-Ş
29-01-2010, 11:21
Niye Zor Sen Yapıcan Tolgacım :)

Tholl-ga
29-01-2010, 11:24
bana böle bi bilgi gelmedi :P

Saro-Ş
29-01-2010, 11:25
bana böle bi bilgi gelmedi :P

Korkma Sennki kadar parlatmayız yaa :) hem diyosun uygularız hem diyosun yok tamam yaa senin arbdn güzel parlatıp dolaşıcam :)

Tholl-ga
29-01-2010, 11:29
ehheheehehe :D

Saro-Ş
29-01-2010, 11:44
Combo da var sırada :)

imprezaWRC
29-01-2010, 14:54
NXT 2.0 uyguladım,

Hayvan gibi parladı araba :D Sıfır arabada bile fark etti.

Yalnız yorucuymuş onu anladım, sil sil çıkmıyor kuruyunca :hahaha:

Havaların daha açık olduğu bir günde resim çekerim.

Sil sil çıkmadı mı? O zaman epey bol (kalın) sürmüşsündür. NXT, benim bugüne kadar kullandığım en zahmetsiz ürünlerden biridir.

mertk
29-01-2010, 17:06
M21 Synthetic Sealant 2.0
Hydrophobic Polymer Technology™ provides technologically advanced paint care and protection
FEATURES:
• Produces a noticeable deeper, darker, more reflective paint finish
• Visually eliminates fine scratches and swirls, creating a flawless finish
• Glides on easily with a smooth, resistance-free wipe-off

gecen hafta M21 almıstım daha uygulamak nasip olmadı ama 2 tane video buldum nxt nin pro versiyonuymus

http://www.youtube.com/watch?v=yu1JOK45o0I
http://www.youtube.com/watch?v=K6GAPl-7Z-8

EMG
29-01-2010, 22:14
21 isteyen varsa 500 ml si 70 TL

gambit49
29-01-2010, 22:48
glass polish alicam da bunu makına ile mi uygulamk gerekir elle uygulanir mi
elle ne derece basarili olur

Low-Rider
29-01-2010, 23:09
glass polish alicam da bunu makına ile mi uygulamk gerekir elle uygulanir mi
elle ne derece basarili olur

Glass polish makine ile sonuç veriyor.

lrfan
30-01-2010, 05:56
Glass polish makine ile sonuç veriyor.

+1 :icon_tup:

pasa35
30-01-2010, 18:06
aractaki siyah yerler zamanla günesten dolayı biraz rengi acılabiliyor bu rengi terar eski siyah haline getirmek ıcın plastix mi kullanmak lazım benım bıldığım daha cok far tıpı yerlerde ıse yarıyor plastıx.linkteki üründeki yorumlar cok ıyı işe yararmı bide sonax var nasıldır urunler??rex sanırım iyi!!

http://www.hepsiburada.com/rex-u.v-korumali-plastik-tampon-yenileyici-krem-095525/productDetails.aspx?categoryid=26001&productid=otm095525

http://www.hepsiburada.com/sonax-gummi-plastik-yenileyici-340200-300ml/productDetails.aspx?categoryid=26001&productid=otson340200

M U R A T
30-01-2010, 18:29
aractaki siyah yerler zamanla günesten dolayı biraz rengi acılabiliyor bu rengi terar eski siyah haline getirmek ıcın plastix mi kullanmak lazım benım bıldığım daha cok far tıpı yerlerde ıse yarıyor plastıx.linkteki üründeki yorumlar cok ıyı işe yararmı bide sonax var nasıldır urunler??rex sanırım iyi!!

http://www.hepsiburada.com/rex-u.v-korumali-plastik-tampon-yenileyici-krem-095525/productDetails.aspx?categoryid=26001&productid=otm095525

http://www.hepsiburada.com/sonax-gummi-plastik-yenileyici-340200-300ml/productDetails.aspx?categoryid=26001&productid=otson340200

plastix değil meg de plastikler için trim detailer alman lazım..

Low-Rider
30-01-2010, 19:32
rex iyidir fiyatına göre çok iyi ürün ben kullanıyorum memnunum , uzun ömürlü

pasa35
30-01-2010, 20:51
rex iyidir fiyatına göre çok iyi ürün ben kullanıyorum memnunum , uzun ömürlü

rengini düzeltip bi süresi sonra yine bozuluyormu yoksa rengi yeniliyip kompe düzeltiyormu

Low-Rider
30-01-2010, 22:41
rengini düzeltip bi süresi sonra yine bozuluyormu yoksa rengi yeniliyip kompe düzeltiyormu

Rengini düzeltip bir süre sonra etkisi geçiyor , yaklaşık 3hafta önce sürmüştüm tamponlara devamlı yağmur ve kar gördü etkisi devam ediyor hala.

Rengi solmuş plastik tamponun rengini tamamen geri getiricek bir ürün görmedim daha:)

ozKn
31-01-2010, 22:50
http://www.hepsiburada.com/blackdecker-pw-1300b-yuksek-basincli-yikama-makinesi/productDetails.aspx?categoryid=20004372&productid=mrrprd_hrblpw1300b&mr=46#tablnk

bu ürün nasıldır ?Bilen varmı

TheAce
01-02-2010, 03:15
http://www.hepsiburada.com/blackdecker-pw-1300b-yuksek-basincli-yikama-makinesi/productDetails.aspx?categoryid=20004372&productid=mrrprd_hrblpw1300b&mr=46#tablnk

bu ürün nasıldır ?Bilen varmı

ben yetkili servisi ve anadolu yakası ana bayisiyim,

yeterli bir ürün değil onu net söyleyebilirim. fıskiyesinde kısma aparatı yoktur yani çizgi olarak gönderir suyu. benim tavsiyem en aşşağı pw 1500 modelidir, pw 1800 çok güzel iş görür. ben burdaki fiyatında altına satıyorum bu ürünü. ama dediğim gibi pw 1300 için değmez. yine aynı distribütör firmanın getirdiği ve aynı ekipmanlarla ürettiği KL marka ürünler vardır servis ağı bunlar kadar geniştir. ve dış kabına gelebilcek hasarlar dışında her parçası garanti kapsamındadır.

gambit49
01-02-2010, 11:09
karcher bu konuda baya iyi diye duymustum

lrfan
01-02-2010, 12:21
Foam lance takılabilecek bir marka alırsanız yıkamada büyük kolaylık sağlayabilir bence...

http://www.cleanyourcar.co.uk/washing-and-drying/foam-lance-various-fittings/prod_371.html

TheAce
01-02-2010, 12:46
Foam lance takılabilecek bir marka alırsanız yıkamada büyük kolaylık sağlayabilir bence...

http://www.cleanyourcar.co.uk/washing-and-drying/foam-lance-various-fittings/prod_371.html

bunlar black deckerın bütün modellerine adapte edilebiliyor. kendi aksesuarı olarak mevcut. üst modellerde bu aparatlar standart olarak veriliyor...

eğer black decker alırsanız hiçbir sıkıntı yaşamazsınız servislik anlamında. birde black decker annnovi reverberi marka ürünlerin markaya adaptosyonu ile üretilmiş ürünlerdir. bunlardan daha kalitelisi denilen ürün gamı aynı firmada annovi reverberi olarak satılmakta. ama fiyatıda neredeyse muadillerinde 3 katı.

EMG
01-02-2010, 17:50
Elimde Meguiar's All Purpose Cleaner var. Sulandırılarak kullanıldığı ve birçok yerde kullanıldığı için mantıklı bi üründür.

Meguiar's Çok Amaçlı Genel Temizleyici tüm iç kısımlarda detaylı temizlik için kullanılabilir. Üstün köpük yapısı kirin kalkmasını sağlarken kumaş yumuşatıcılarının özel karışımı ve parlatıcılar halı, kumaş, vinil ve hatta deri yüzeylerin görünüşünü ve yumuşaklığını artırır.

1 litre fiyatı 20 TL

FaBeRgE
01-02-2010, 19:08
Elimde Meguiar's All Purpose Cleaner var. Sulandırılarak kullanıldığı ve birçok yerde kullanıldığı için mantıklı bi üründür.

Meguiar's Çok Amaçlı Genel Temizleyici tüm iç kısımlarda detaylı temizlik için kullanılabilir. Üstün köpük yapısı kirin kalkmasını sağlarken kumaş yumuşatıcılarının özel karışımı ve parlatıcılar halı, kumaş, vinil ve hatta deri yüzeylerin görünüşünü ve yumuşaklığını artırır.

1 litre fiyatı 20 TL

kanka ucuz deil mi 20tl :beuj:

EMG
01-02-2010, 19:10
Aynen uygun veriyorum döşeme, davlumbaz vs. temizliği yapmak isteyenler kaçırmasın

FaBeRgE
01-02-2010, 19:13
Aynen uygun veriyorum döşeme, davlumbaz vs. temizliği yapmak isteyenler kaçırmasın

kanka bence onun hakkı 30 ;)

EMG
01-02-2010, 19:16
Normalde öyle yavrum haklısın ama bu seferlik 20den verelim bakalım:)

OmeR-FE
01-02-2010, 22:36
bunlar black deckerın bütün modellerine adapte edilebiliyor. kendi aksesuarı olarak mevcut. üst modellerde bu aparatlar standart olarak veriliyor...

eğer black decker alırsanız hiçbir sıkıntı yaşamazsınız servislik anlamında. birde black decker annnovi reverberi marka ürünlerin markaya adaptosyonu ile üretilmiş ürünlerdir. bunlardan daha kalitelisi denilen ürün gamı aynı firmada annovi reverberi olarak satılmakta. ama fiyatıda neredeyse muadillerinde 3 katı.

İdeal Bir Yıkama Makinesi ve Ekipmanı Ortalama Ne Kadar Fiyata Mal Olur bize?
Açıkçası Düşüncem Var..

lrfan
02-02-2010, 07:50
İdeal Bir Yıkama Makinesi (yani gerçekten iş görecek bir makine, ince kir-film tabakasını sökebilecek güçte) 200-300 TL'den başlıyor. Ucuzların barı düşük, debisi düşük, ürünle gelen köpük püskürtme aletleri istisnasız tüm markalarda işe yaramıyor, en azından bizim beklediğimiz türden köpük yapmıyor, DW forumda neredeyse her tür markayla denemiş olanlar, sonuç hüsran.

Tabi meraklısına :)

Şu tip bir köpük için kesinlikle after-market satılan foam lance ve snow foam denen köpük ürünü almak şart...

http://img13.imageshack.us/img13/9323/snow1n.jpg

16v
02-02-2010, 11:34
Amaç görüntümü ?

lrfan
02-02-2010, 11:45
Amaç kirin içine işleyebilmesi için yeteri kadar yüzeyde kalabilecek özellikte köpük püskürtebilmesi.

Orijinal aksesuarların attığı köpük su akıp gidiyor. Yakın zamanda Karcher'in orijinal aksesuarı olan Karcher köpük tankını denedi arkadaşlar memnun kalmadılar.

Ben de Nilfisk makine var, temizlik işlerinde profesyonel bir marka, makine ile gelen köpük tankını denedim ve anında yok ettim :)

İşte bir orijinal tank örneği (marka vermeyeyim, zira hepsi böyle :) ), içindeki de iyi köpük yaptığı bilinen bir ürün
http://img684.imageshack.us/img684/2168/p1040856b.jpg

16v
02-02-2010, 11:53
Aynı ürün şaşırtıcı şekilde farklı tüplerde farklı köpükler üretebiliyor.Köpük işininin yogunlugunu çogu kişi görüntü için istiyor o yüzden açıklamana istedim :)

lrfan
02-02-2010, 11:59
Aynı ürün şaşırtıcı şekilde farklı tüplerde farklı köpükler üretebiliyor.Köpük işininin yogunlugunu çogu kişi görüntü için istiyor o yüzden açıklamana istedim :)

Doğrudur, kimisi köpüğe çok meraklı, snow foamdan şaşmasınlar o zaman, traş köpüğü gibi meret :)

Çok köpük yapmayan ama yüzeye iyi tutunan ve kiri iyi söken markalardan biri Bilt Hamber Auto Foam. Sample gelmişti, çok güzel kir söktü.

Eğer aracı kuruladığınız bez kirleniyorsa yıkama aşamasında bir yerde sorun var demektir (akla ilk geleni kötü şampuan), kurularken bez kirleniyorsa dairesel çizikler eklediğinin güzel bir işareti :D

TarikS
02-02-2010, 17:04
peki bu kopukler onceden surdugumuz nxt'yi colli'yi vs. alir mi? yoksa meguiars sampuan mi daha iyidir cilayi almadan temizleme konusunda? benim tercihim sadece kiri soksun cilaya vs. dokunmasin ama hangisi daha uygun onu bilmiyorum.. :o

EMG
02-02-2010, 17:05
köpükte kullansan şampuanda kullansan doğru oranda karışım yapmadıkça waxı çalar canım :D

TheAce
02-02-2010, 17:12
140 bar altında bir basınçlı makine sadece çocuk oyuncağı gibi kalıyor. adam gibi verim isteniyorsa en az 160 bar olması lazım basıncın. zaten profesyonel aletler 200 bardan başlar basınçları oto yıkamacılar genelde 300 barlık olanlardan kullanır. belli bir basınca kadarda elektrikli makinelerin içinde süpürge motorunun sistemi kullanılıyor, fakat 160 bardan sonra pistonlu yani profesyonel olan modelden olmak zorunda çünkü süpürge tipler üretemiyor o basıncı. tabi fiyatta bir hayli artıyor bi pistonlu sisteme geçince.

köpük atan aparatlar irfan abininde dediği gibi kendi aparatları köpük için dizayn edilmemiş. ilaçlama tüpü olarak geçiyor zaten adları. amacı köpürtmek değil amacı iki karışımdanda yeteri kadar yüzeye püskürtmek. zaten köpürten ürünlerin mekanizması tamamen farklı.

-Aydın-
02-02-2010, 17:27
peki bu kopukler onceden surdugumuz nxt'yi colli'yi vs. alir mi? yoksa meguiars sampuan mi daha iyidir cilayi almadan temizleme konusunda? benim tercihim sadece kiri soksun cilaya vs. dokunmasin ama hangisi daha uygun onu bilmiyorum.. :o

Irfan abinin koyduğu yıkamacılardaki vs köpüklerden değil normal yıkama şampuanı. Normal nxt şampuanda koysan yine bu şekilde olur tabi markaya göre biraz farkeder. O resimdeki köpüğü asıl sağlayan Snow foam denilen zımbırtı süper bişey ama fiyatıda bayağa sağlam :D

TarikS
02-02-2010, 17:31
Irfan abinin koyduğu yıkamacılardaki vs köpüklerden değil normal yıkama şampuanı. Normal nxt şampuanda koysan yine bu şekilde olur tabi markaya göre biraz farkeder. O resimdeki köpüğü asıl sağlayan Snow foam denilen zımbırtı süper bişey ama fiyatıda bayağa sağlam :D

hee tamam o zaman :) o halde dursun simdilik :)

lrfan
03-02-2010, 08:42
Doğru konsantrasyonda şampuan ya da snow foam öyle kolayca wax sökmez. Ama yazıldığı gibi, her yıkama her yağmur her silme waxtan biraz alır. Alsın ki yeniden atalım :D

Waxı daha kolay sökmenin yolu köpük tankına 1:10 APC koymak ;)

Özellikle yeni wax atarken eskisini sökmek iyidir, wax temiz yüzeye daha iyi tutunur ve parlaklığı daha güzel gösterir.

Ranthor
03-02-2010, 09:03
bende de aynı bu zımbırtıdan var asala köpük üretemiyor, sebebi kesinlikle ağzının genişi olması. Dar yerden çıkmadığı sürece köpük üretmesi imkansız

lrfan
03-02-2010, 09:08
Foam lance denen after market üründe 2 tane ayar var, biri üstte (köpük oranı ayarı), diğeri ise ağzı kontrol eden 2. ayar. İstediğin köpük şeklini verebiliyorsun bu 2 ayar ile.

Eğer yeriniz müsaitse, basınçlı makineniz varsa harika bir ürün. Biraz pahalı ama (120 TL) kendini kısa sürede amorti eder.

16v
03-02-2010, 09:26
Yıkama makinelerinde basınc kadar önemli faktorde su debisidir dakikada kaç lt su tükettigidir.Basıncın yüksek olması su debisi az oldukça işe yaramaz.

yaşar
03-02-2010, 18:11
Suyun yoğunluğunun haricinde kullanılan ürün,yıkamadaki titizlik çok önemli ,sen istediğin kadar güzel ürün kullan aracı nasıl yıkamayı bilmiyorsan ürününü makinanın yapabileceği hiç birşey yok :) Araç üzerindeki cilayı almaya gelince onun önüne geçemezsiniz ,misal olarak elinizi temizlediniz yıkadınız nemlendiriciyi sürdünüz bitti ,elinizin o şekilde durmasını nasıl sağlayabilirsiniz ? örnek biraz düz mantık olabilir idare edin :) irfan üstadın dediği gibi aracı yıkadınız ve kurulama işlemine geçtiniz bezinizde kir kalıyorsa tekrardan yıkamak en güzeli olur,yoksa dairesel çizikler başınızı döndürür ,aracınızı temizlettiiniz yerde dikkat edin eğer bezde kir kalıyorsa kullandığı ürünün kalitesini denetlemiş olursunuz ;)

Saygılar .

gambit49
03-02-2010, 19:51
irfan abi sayesinde hergun yeni seyler ogreniyoruz sagolasin abi

FaBeRgE
03-02-2010, 21:49
yaw benim motor blow off yüzünden acaip yağ olmuş, özellikle intercooler kısmı :o

Hangi ürünü tavsiye edersiniz ? APC olur mu die düşünüyorum kafamda ama,

nasıl bir yöntem uygulamak gerek, benim düşüncem hangi ürün yağı çözüyorsa motora girişip çözülmesini bekledikten sonra, basınçlı su tutmak bilmem siz ne dersiniz :soru:

gambit49
03-02-2010, 21:59
yaw benim motor blow off yüzünden acaip yağ olmuş, özellikle intercooler kısmı :o

nasıl bir yöntem uygulamak gerek, benim düşüncem hangi ürün yağı çözüyorsa motora girişip çözülmesini bekledikten sonra, basınçlı su tutmak bilmem siz ne dersiniz :soru:

balata spreyi denesene ibrahim :D biraz kasap gibi oldu ama balata spreyi ile yagı temizleyip sonra normal motor temizleyici

FaBeRgE
03-02-2010, 22:06
balata spreyi denesene ibrahim :D biraz kasap gibi oldu ama balata spreyi ile yagı temizleyip sonra normal motor temizleyici

o var bende Ömer'cim ama bana kökten bir çözüm lazım, o sıra motoruda yıkarım belki :D

gambit49
03-02-2010, 22:08
motoru :D daha hic temizletmemis biri olarak ona bisey :D diyemiycem

Ogedov
03-02-2010, 22:33
valla araç psa grubu aracı olduğu için kesinlikle tavsiye etmem motora direkt su tutmayı soketlerin su alması durumunda aklına gelebilecek bütün arıza lambalarını aynı anda yakabilirsin citroen yetkili servisi olduğum için tecrübeyle sabittir. ki zaten aracın orjinalinde motor içerisindeki plastik üst korumalarında basıçnlı su tutmayın die işarette vardır!

lrfan
04-02-2010, 06:44

APC sıkıp fırçayla oynamak bir çözüm. Degreaser tarzı spreyler de olabilir APC yerine...

Sonra fısfısta suyla durulayıp, bezle kabası alıunabilir ıslaklığın.

Son aşamada 303 Aerospace Protectant ile geçilebilir plastik kısımlar :icon_tup:

mertk
04-02-2010, 10:55
303 Aerospace Protectant hocam bunu nerden bulabilirm

M U R A T
04-02-2010, 11:15
303 Aerospace Protectant hocam bunu nerden bulabilirm

burdan bulabilirsin

http://www.westmarine.com.tr/Product_Details/Koruyucu_Aerospace%E2%84%A2/5/135/679/S_Product_Details.aspx

lrfan
04-02-2010, 14:51
Tavsiye ederim, güzel ürün. Kargo ücreti ödemeden aldım o firmadan ;)

Saro-Ş
04-02-2010, 14:54
İrfan Abi Tam Olarak NE işe yarıyo bu ürün anlıyamadım ben okudum ama :) bi zahmet anlatırmsın

lrfan
04-02-2010, 15:09
İrfan Abi Tam Olarak NE işe yarıyo bu ürün anlıyamadım ben okudum ama :) bi zahmet anlatırmsın

Siyah plastikler (iç-dış), fitiller, kaçuk, vinil gibi malzemeleri besliyor, temizliyor, koruyor.

Özellikle güneşteki soldurucu UV'ye karşı filtre içeriyor. Yurtdışında epey pahalıydı (CYC sitesinde). TR'de bulunca atladım üstüne :)

Saro-Ş
04-02-2010, 15:11
Siyah plastikler (iç-dış), fitiller, kaçuk, vinil gibi malzemeleri besliyor, temizliyor, koruyor.

Özellikle güneşteki soldurucu UV'ye karşı filtre içeriyor. Yurtdışında epey pahalıydı (CYC sitesinde). TR'de bulunca atladım üstüne :)

Anladım Abi Şimdi Çok Teşekkür Edrim :)

lrfan
04-02-2010, 16:07
Özellikle siyah plastiklerin yağlanmadan güzel ve bakımlı görünmesinde çok işe yarıyor, motor dahil (plastik kısımlar ve hortumlarda)...

Saro-Ş
04-02-2010, 16:08
yani alırsak yararını görürüz motora falan sıkıp :) lastiklere olur mu acaba :)

ozKn
04-02-2010, 16:11
Megu super shine ve QID yumu yoksa bunu mu tercih etmek lazım ?

Antalyalogy
04-02-2010, 18:14
Muadil ürünler benim bildiğim ikisinde de UV koruma var ve naturel shine da mat bunun gibi...

lrfan
04-02-2010, 18:52
Muadilleri vardır tabi ama DW forumda bunu pek bir seviyorlar... :)

ozKn
06-02-2010, 00:51
aracı silmek kurulamak için bu ürünlerden tercih edebilirmiyiz?Bi zararı olurmu

http://urun.gittigidiyor.com/AUTOMIX-MIKROFIBER-KURULAMA-BEZI_W0QQidZZ23120890

http://urun.gittigidiyor.com/AUTOMIX-EKONOMIK-MIKROFIBER-BEZ_W0QQidZZ20460149

http://urun.gittigidiyor.com/AUTOMIX-MIKROFIBER-PROFOSYONEL-TEMIZLIK-BEZI_W0QQidZZ23118867#aciklama

lrfan
06-02-2010, 05:38
Bezler olur ama 40x40lar küçük kalıyor kurulama için. Bunlarla başladım sonra 50x70 civarı bir tane aldım, çok güzel iş görüyor.

Sonus marka drying towel, ayrıca Megs Water Magnet de var (e-bayde 26 TL'ye aldım posta dahil), o da iyi ;)
http://img641.imageshack.us/img641/3430/dscn6071.jpg

EkReM
06-02-2010, 13:12
Bezler olur ama 40x40lar küçük kalıyor kurulama için. Bunlarla başladım sonra 50x70 civarı bir tane aldım, çok güzel iş görüyor.

Sonus marka drying towel, ayrıca Megs Water Magnet de var (e-bayde 26 TL'ye aldım posta dahil), o da iyi ;)
http://img641.imageshack.us/img641/3430/dscn6071.jpg

bu bez için link vermen mümkün mü irfan abi?nerden alabiliriz?

lrfan
07-02-2010, 06:18
bu bez için link vermen mümkün mü irfan abi?nerden alabiliriz?

http://www.elitecarcare.co.uk/product_info.php?cPath=64&products_id=539

http://www.i4detailing.co.uk/acatalog/I4D_Uber_Blue_Drying_Towel_1.html

http://www.i4detailing.co.uk/acatalog/tropi-care_MF_drying_towel_1.html

E-bay'de de bulmak mümkün ("microfiber drying towel" "microfiber drying cloth" diye aratın), Megs Water Magnet'i e-bayden almıştım 26 TL'ye

FaTiH44
07-02-2010, 10:53
boya yüzeyinde ufak bir temizlik için meg cleaner wax uygun mudur?aşındırıcı özelliği fazla olmayan başka bir ürün öneriniz var mı? ardından da nxt 2.0 wax geçmeyi düşünüyorum.her türlü öneriye açığım:)
http://images.amazon.com/images/G/01/stores/auto/detail-page/B000OWTI2K-A1216.jpg

lrfan
07-02-2010, 10:57
CW temizler, ama alternatif olarak kil + NXT de güzel bir ikili olur...

CW üzerine NXT bence olmaz. Zira NXT aslında sealanttır (ticari nedenlerden ötürü adından wax geçiyor). Sealantlar waxtan önce sürülür.

Önce NXT sürerseniz CW onu söker alır. İkisi bir arada çok uygun değil kitaba göre :)

gambit49
07-02-2010, 11:57
megiuars clay bar(kil) nasil uygulanir daha dogrusu nxt 2.0 yapmadan once yapılması gerekir mi kilin :)

FaTiH44
07-02-2010, 12:01
CW temizler, ama alternatif olarak kil + NXT de güzel bir ikili olur...

CW üzerine NXT bence olmaz. Zira NXT aslında sealanttır (ticari nedenlerden ötürü adından wax geçiyor). Sealantlar waxtan önce sürülür.

Önce NXT sürerseniz CW onu söker alır. İkisi bir arada çok uygun değil kitaba göre :)

:)o zaman şimdilik sadece cleaner wax ile çalışayım daha sonra kil alınca nxt ile beraber uygularım.

teşekkürler açıklama için.

mertk
07-02-2010, 12:15
megiuars clay bar(kil) nasil uygulanir daha dogrusu nxt 2.0 yapmadan once yapılması gerekir mi kilin :)

arama butonu çok ise yarıyor . youtube a clay bar yazman yeterli

lrfan
08-02-2010, 07:58

Önceki waxı sökmek isteniyor ve wax öncesi yüzeyi pürüzsüz hale getirmek için kil ideal, ucuz ve risksiz bir uygulama ;)

mertk
09-02-2010, 23:10
http://www.sahibinden.com/turkiyede_tek_olan_boya_koruma_sistemi-63WQQaXQQ20528965WQQpXQQdisplayitem

OmeR-FE
09-02-2010, 23:42
http://www.sahibinden.com/turkiyede_tek_olan_boya_koruma_sistemi-63WQQaXQQ20528965WQQpXQQdisplayitem

400 lira fiyatımızdır 3 aylıktır boya koruma 1. ay yapılan ay 4. ay yenıleme ayı 8. ay yenıleme ayı bu aylarda ucret alınmaz ılk yapılan ay alıınır sonrası ucretsız tazelemedır dıs boyada .. 12. ay kople ıslemler tekrardan ucrete tabıdır yone 400 lıradır

400'lira Senelik Yani.
İyimiş, Çalışmalarını Görmek Lazım :soru:

Ranthor
09-02-2010, 23:49
cleaner wax güzel kullandım,
ama asla asla asla çizik almıyor:)
--

irfan bey,
meg diyor ki önce cleaner wax sonra polish en son da cournuba wax uygula.

iki kere wax uygulamış olmuyor muyuz?

lrfan
10-02-2010, 07:39
cleaner wax güzel kullandım,
ama asla asla asla çizik almıyor:)
--

irfan bey,
meg diyor ki önce cleaner wax sonra polish en son da cournuba wax uygula.

iki kere wax uygulamış olmuyor muyuz?

Cleaner waxın içindeki hafif aşındırıcı boyayı temizlemek için.

Kil > Polish > Wax en güzeli :icon_tup:

Kil gibi iş yapmaz CW...

lrfan
10-02-2010, 07:47

Bence bir ürün yoğunluğu ve karmaşıklığı var.

Tholl-ga
10-02-2010, 07:52

kullanılan ürünlere ve yapılan işlemlere istenilen fiyat bayaa bi uçuk geldi.irfan hocam ST deki muratcan karabıyık bu :D

-Aydın-
10-02-2010, 08:09
kullanılan ürünlere ve yapılan işlemlere istenilen fiyat bayaa bi uçuk geldi.irfan hocam ST deki muratcan karabıyık bu :D

Toplamda 3 kere uygulama yapıyorya hesapta sonraki 2 uygulamada ücret alınmıyor. Hepsini ilk seferde alıyor işte :D

Saro-Ş
10-02-2010, 08:30
Sonraki 2 Uygulama ücretsiz olduğu için seve seve ilgili bir şekilde yapılcağını düşünmüyorum :)

16v
10-02-2010, 10:35
2 ve 3 seferde ne uyuflama yapacagı önemli :? 1 defada cizik alma +boya koruma 2-3 cila devam ?

-Aydın-
10-02-2010, 11:38
2 ve 3 seferde ne uyuflama yapacagı önemli :? 1 defada cizik alma +boya koruma 2-3 cila devam ?

Büyük ihtimalle abi :D

mertk
10-02-2010, 14:57
ben 500tl ye yapıorum:P

Tholl-ga
10-02-2010, 15:13
ben 500tl ye yapıorum:P

gel bende damping var 100 TL :D

Saro-Ş
10-02-2010, 15:14
tolga temiz 50 veririm sanayi mutrfağında kullanılan telle yıkanmış combom adına

M.A.D
11-02-2010, 14:07
nee 100 mü 50mii :D nerde nasıl :D

Saro-Ş
11-02-2010, 14:08
Tolga hayrına 50 liraya yapıyo sil taş mı neydi o marka pasta falan kullanır

desibel
11-02-2010, 15:40
ben beleşe yaparım sohbet muhabbet olsun yeter :) yanlız koyu renkli araçlar tercih ediyorum :D

Saro-Ş
11-02-2010, 15:49
Opel combo var siyah :) Çok yakında ikitelli osb bölgesinde arkadşımın dükkanında araçları cilalıcaz falan katılmak isteyenler olursa gelebilirler ekan güzel yerler fayans ışıklar güçlü:)

Saro-Ş
11-02-2010, 15:50
buarada meguıars uygulama pedi almak istiyenler gitti gidiyora üye olun veya üyeiseniz 5 lira hediye kuponunuz oluyo uygulama pedi ise 5.70 2 tane alın bitanesi bedavaya gelsin :)

M.A.D
11-02-2010, 15:53
Tolga hayrına 50 liraya yapıyo sil taş mı neydi o marka pasta falan kullanır

beni sil-taşa mı layık görüosun saro :D

Saro-Ş
11-02-2010, 15:55
yok be tolga yaparmı öyle şey megu zehirini bana verenlerden birisi o :) sadece megu ve 915 kullanır diye biliyorum :)

M.A.D
11-02-2010, 16:02
toparlanıyım zaten ilk işim tolga abinin yanına gitmek olacak :)

desibel
11-02-2010, 16:05
Opel combo var siyah :) Çok yakında ikitelli osb bölgesinde arkadşımın dükkanında araçları cilalıcaz falan katılmak isteyenler olursa gelebilirler ekan güzel yerler fayans ışıklar güçlü:)

çok uzak bana :D ama gelmeye çalışırım hem ultimate compoud uygulamam lazım garantı:p hem o zamana kadar da 915i almış olurum haber verirseniz sevinirim :)

EMG
11-02-2010, 16:07
çok uzak bana :D ama gelmeye çalışırım hem ultimate compoud uygulamam lazım garantı:p hem o zamana kadar da 915i almış olurum haber verirseniz sevinirim :)

sen anadolu yakasındasın sanırım bu akşam uygunsan gel bostancıya sana 915 yaparız :)

Saro-Ş
11-02-2010, 16:07
bnde 915 alıcam en yakın zamanda dolar biraz düşsün :) mutlaka bekleriz türkiyedesin en fazla 1000 km falan uzaksındır:)

desibel
11-02-2010, 16:27
bnde 915 alıcam en yakın zamanda dolar biraz düşsün :) mutlaka bekleriz türkiyedesin en fazla 1000 km falan uzaksındır:)

Dostum vtec nekadar yakıyo haberin varmı:D şaka bi yana gelirim tabi hem anadolu yakasından gelenlerde olur konvoy gibi geleriz:)

desibel
11-02-2010, 16:28
sen anadolu yakasındasın sanırım bu akşam uygunsan gel bostancıya sana 915 yaparız :)

güzel olur bide vadiyi izlesek tam süper olur valla:)

Saro-Ş
11-02-2010, 16:30
Dostum vtec nekadar yakıyo haberin varmı:D şaka bi yana gelirim tabi hem anadolu yakasından gelenlerde olur konvoy gibi geleriz:)

sen benzinini at yemeğin bnden aç bırakmayız seni:) Fsm'den Kop Gel en fazla 20 dk sürer ya :)

desibel
11-02-2010, 16:36
sen benzinini at yemeğin bnden aç bırakmayız seni:) Fsm'den Kop Gel en fazla 20 dk sürer ya :)

Saol dostum :) siyah da nasıl parlıcak merak ediyodum zaten nxt car wash+claybar+ultimate compoud+glaze 07+nxt 2.0 wax+915 yaparız son darbeyide UQD olarak uygularız beni merak sardı şimdiden :)

EMG
11-02-2010, 17:17
pm attım desibel :)

Saro-Ş
11-02-2010, 17:22
Saol dostum :) siyah da nasıl parlıcak merak ediyodum zaten nxt car wash+claybar+ultimate compoud+glaze 07+nxt 2.0 wax+915 yaparız son darbeyide UQD olarak uygularız beni merak sardı şimdiden :)

ozaman mutlaka tolganında olması lazım ben de eksik kalan malzemelerimi tamamlıyayım bu arada:)