Orijinalini görmek için tıklayınız : Car care ürünleri hakkındaki her türlü soru buraya...
Son 10 sayfayı okuyarak yazıyorum yanlışım varsa düzeltirseniz sevinirim ;
Herhangi makinem yok elle uygulama yapıcam,
İlk önce Normal şampuan ile yıkayıp
Sonrasında Kil (m34 ile kullansam sorun yaşarmıyım ve kil marka model fark edermi?)
Tekrar Yıkama (Meguiars Sarı)
Meguiars Glaze7
Üstüne Chemical Guys Jetseal
Üstüne Collinite 915 Wax
Bu işlemi ne kadarda bir uygulamam lazım ?
Aracımın kılcal cizikler mevcut azda olsa bu uygulamada parlaklık ve cizikleri alırmıyım?
kilin markası fark ediyor bence, sadece kili yere düşürmeyin yeter :)
Sarı meg şampuan yerine normal şampuan ile yıkayın. Sarı meg şampuan cilalı olduğu için cila yapmacağınız yıkamalarda kullanmanız daha mantıklı olur.
meguiars glaze 7 yerine - diamond white almanız yeterli olacaktır. Aracınız beyaz sanırım.
http://www.cleanyourcar.co.uk/images/uploads/watermarked/poorboys-white-diamond.jpg
bu black hole ile nxt ve srp aynı etkiyi gösterir sanırım yanlışmıyım?
Tesekkur ettim fabarge. Az varmis kutuda ama denemek lazim:)
bu black hole ile nxt ve srp aynı etkiyi gösterir sanırım yanlışmıyım?
srp bildiğim kadarıyla doldurucu özelliği olan bir ürün. NXT'nin ise temizleyici özelliği var. Black hole'da böyle bir özellik ben göremedim ama daha derin bilgiye sahip olanlar daha iyi bir cevap verebilir.
Tesekkur ettim fabarge. Az varmis kutuda ama denemek lazim:)
Rica ederim, aman diyim 915 çok çok ince bir şekilde sürülmesi gereken bir ürün. Yoksa kaportadan düzgünce silemez ve güzel bir parlaklık yakalayamazsın.
geçen hafta nxt attım bu hafta da 915 alıp önce srp ardından 915le bu hsonunuda kapatayım. bu arada cevaplar için teşekkürler
Anladim. Az surcez aman iz birakmasinda arabada boya vs yok sonra yanariz:)
arkadaşlar collinite 915 aldım silmek için qick detailer var altına veya üstüne ne kullanmam lazım birde nxt mevcut. yıkamadan sonra 915 sürüp silsem olur mu?
cem_subasi
03-09-2014, 10:41
kilin markası fark ediyor bence, sadece kili yere düşürmeyin yeter :)
Sarı meg şampuan yerine normal şampuan ile yıkayın. Sarı meg şampuan cilalı olduğu için cila yapmacağınız yıkamalarda kullanmanız daha mantıklı olur.
meguiars glaze 7 yerine - diamond white almanız yeterli olacaktır. Aracınız beyaz sanırım.
http://www.cleanyourcar.co.uk/images/uploads/watermarked/poorboys-white-diamond.jpg
Aracım beyaz ewet :)
Kil ne marka almalıyım ve kil kaydırıcı başka ne kullanabilirim ?
Ve bu diamond white elle yapabilirmiyim? iç mekan koltuklar paspaslar için kokuyu gidermek için ne kullanabilirim?
Aracım beyaz ewet :)
Kil ne marka almalıyım ve kil kaydırıcı başka ne kullanabilirim ?
Ve bu diamond white elle yapabilirmiyim? iç mekan koltuklar paspaslar için kokuyu gidermek için ne kullanabilirim?
diamond white el ile uygulanan bir ürün zaten, ben iç mekanda biraz kara düzenciyim :)
her şeyden önce mutlaka halı yıkama makinesi olmalı, bol sulu sabunlu bez ile koltuklara girişip, vakumla pislikleri çekerim. Sabun olarakta jhonson baby kullanıyorum kumaşlar zarar görmesin diye. Bazende halı yıkamacıların kullandığı yumuşak fırçaları kullanıyorum.
İmkan varsa koltukları yerinden sökmek en temizi, çünkü genelde asıl kir kızakların etrafında el girmeyen bölgelerde oluyor.
Paspaslar halı ise evde küvete atıp, oxy action ve fırçayla güzelce temizleyebilirsin.
Diğer kalan plastik bölgelerde Meguiars APC 1e 4 sulandırma ile kullanılabilir.
Koku içinse car scents attın mı işlem tamamdır :)
915 sipariş verdik gelsinde deneyelim bakalım sonucu yazarım
arkadaşlar eski konulara ulaşamadığım için sormak durumundayım. adını unuttum burada f/p oranı yüksek ön cam için yağmur kaydırıcı ürün tavsiye edilmişti. f/p olarak en iyisi ve uygulaması kolay ürün tavsiye edermisiniz.
Fiyat performans oranı en iyi olan araç dış yüzey detailing ürünleri hangileridir? tabi öneri mahiyetinde. Bunları nano ve nano olmayan olarak 2 ye ayırırsak sevinirim.
Örneğin; yıkama performansı kir sökücü özelliği en fazla olan, en fazla parlaklığı veren, içinde kostik ve soda içermeyen ŞAMPUAN önerinizi alabilirmiyim.
Şampuan olarak sarı sonax şampuan tavsiye ediliyor hep. Bu tavsiyelere uyup bende kullaanıyorum.
Kolay bulunabilirliği, ph seviyesi, cilasız olması,düşük maliyetli olması en büyük etken. Cilalı araçlarda iyi sonuç veren bir şampuan tavsiye ederim.
arkadaşlar eski konulara ulaşamadığım için sormak durumundayım. adını unuttum burada f/p oranı yüksek ön cam için yağmur kaydırıcı ürün tavsiye edilmişti. f/p olarak en iyisi ve uygulaması kolay ürün tavsiye edermisiniz.
güncell,,,,,,
ayrıca ULTİMATE LİQUİD WAX tam olarak nasıl uygulanıyor hıc bır yerde uygulama seklını bulamaıdm. gecen araca surdum kısa surede sılmeye calıssamda hemen kurudu
glass shield f/p de 20 kat filan onde rakiplerinden
Müşter aralarımı yıkamak için çok parlaklık veren sağlıklı bir şampuan türü kullanmak istiyorum. Açıkcası 25 lt lik bidonu 40 tl ve altında olan (su bile bu para değil ne satıyorlar anlamıyorum) bir leke sökücüyü uygulamak istemiyorum.
Çok iyi bir dashboard, vınyl göğüslük temizleyici önerisi istiyorum. ***** her aracın içide silinecek.
Birde lastik parlatıcısı olarak fp oranıyüksek bir ürün önerisi bekliyorum. Bunda çokcada kalite aramıyorum ama
glass shield f/p de 20 kat filan onde rakiplerinden
sen bır konu acmıştın yeni buldum onuda glass guard diye onu araştırıyordum. o konuda nasiol da tavsiye edilmiş. sen glass guarddan memnun kalmıştın. nasiol dahamı etkili ondan
@TaGo abi;
Şampuanda bidon hesabı olacağından ataş ürünlerine bakılabilir. Memnun olan ve kullan baya mevcut.
autoglym VRC vinil ve göğüs için f/p olarak iyidir.
Lastik içinde Sarp f/p olarak çok iyi. Artı olarak yıllardır kullanırım meguiars endurance jel çok iyidir.
nasiol yağmur kaydırıcınında uygulaması glass guard gibimi tam olarak nasıl uygulamak gerekiyor. temiz cama ped ile sürmek yeterli geliyormu
nasiol biraz daha uygulaması zor ürün kadir. çok çabuk kuruyor ve kuruduktan sonra hardcore yöntemler gerekiyor sökmek için. bir kişi sürerken bir kişinin de silmesi lazım arkadan gelerek. ama gerçekten o kadar ucuz ve süresi uzun ki fp orası kesinlikle en mükemmel ürün
hardcore olarak jıletle cıkar herhalde :D
doğukan bunada cevap verırmısın
ayrıca ULTİMATE LİQUİD WAX tam olarak nasıl uygulanıyor hıc bır yerde uygulama seklını bulamaıdm. gecen araca surdum kısa surede sılmeye calıssamda hemen kurudu
sımdı hangı su kaydırma urununu alayım:)
hardcore olarak jıletle cıkar herhalde :D
doğukan bunada cevap verırmısın
sımdı hangı su kaydırma urununu alayım:)
çabuk kuruyorsa çare panel panel uygulamakta :) jetseal önerebilirim sana.
Jetseal e baktım pahalı bıraz. megı gecen sene almıştım yarısı dolu onu bıtıreyım. ozaman panel uygulayıp hemen sıleyım. bırde sıldıgım beze gore ız bırakıyor sanırım ıcınden cıkan mfıber bez var sıyah en ıyısı o sılmede.
bol tüylü bezlerle silersen daha rahat silersin ve daha iyi sonuçlar alırsın :)
bu arada jetseal pahalıdır ama az kullanacagın için baya bi uygulama yapabilirsin.
Müşter aralarımı yıkamak için çok parlaklık veren sağlıklı bir şampuan türü kullanmak istiyorum. Açıkcası 25 lt lik bidonu 40 tl ve altında olan (su bile bu para değil ne satıyorlar anlamıyorum) bir leke sökücüyü uygulamak istemiyorum.
Çok iyi bir dashboard, vınyl göğüslük temizleyici önerisi istiyorum. ***** her aracın içide silinecek.
Birde lastik parlatıcısı olarak fp oranıyüksek bir ürün önerisi bekliyorum. Bunda çokcada kalite aramıyorum ama
Oneri bekliyorum
imprezaWRC
10-09-2014, 09:03
Oneri bekliyorum
Parlaklık ve iyi bir temizlik için linkteki şampuanları öneririm. Cilasız boyayı bile çok güzel parlatabiliyorlar. İki şampuanıda kullandım ikiside harika.
http://www.chemicalguysturkiye.com/yikama-sampuanlari-and-aksesuarlari/citrus-wash-and-gloss-ultra-konsantre-limon-ozlu-parlatici-sampuan-1-galon.html
http://www.chemicalguysturkiye.com/yikama-sampuanlari-and-aksesuarlari/glossworkz-kopuklu-parlaklik-artirici-ph-notr-yikama-sampuani-1-galon.html
İç temizlik için
http://www.chemicalguysturkiye.com/temizleyiciler/nonsense-renksiz-and-kokusuz-konsantre-yuzey-temizleyici-1-galon.html
Dashboard parlatıcı için
Arexons mat effect dashboard sütünü tavsiye ederim.
Lastik Parlatıcı olarakda Sonax'ın lastik parlatıcısını tavsiye ederim.
Ben citrus wash kullanıyorum Hakan'ın bahsettiği ürün, hem çok konsantre, hem çok iyi temizliyor. Acaip memnunum.
peki citrus wash de gene 10 lt suya 50ml gibimi kullanılıyor. 4 galon dediğine göre 3,78lt yani kaç araç yıkanıra bakmak istiyorum.
imprezaWRC
10-09-2014, 11:04
peki citrus wash de gene 10 lt suya 50ml gibimi kullanılıyor. 4 galon dediğine göre 3,78lt yani kaç araç yıkanıra bakmak istiyorum.
Sulandırma oranı yüksek olduğundan 10lt'ye 50ml fazla gelir. 10lt suya 15ml şampuan koysan yeterli gelir.
arkadaşlar set halinde yıkama ürünü alacağım. kova, sünger, şampuan, iç mekan temizleyici,... bilndik markaların böyle setleri varmı yoksa tek tek mi almalıyım?
ceyhun737
13-09-2014, 10:12
Ben meguiars ürünleri kullanıyorum sarı Şampuan hızlı cila ve nxt kullanıyorum bence gayet başarılı ürünler ama nxt çok toz tutuyor acaba başka tavsiye edebileceğiniz kaliteli marka var mıdır?
beyler selam ben bu wax işinden anlamadım yahu meguiras nxt yi kullanıncada aynı 915 kullanıncada aynı. 915 i pede dokundurup dokundurup sürdüm az bir şekilde. kurumasınıda bekledik ama silince böyle gölgede bakınca izler belli oluyor. bu işten çıkamadım beceremiyorum sanırım. nedir bu işin püf noktası yada uygulama videosu falan varmı. yüzey kaygan oluyor ama bu izlerde dikkatli bakınca belli oluyor.
Aklima gelmisken arabada hareler var biraz yogun chemical sw. B gone ile komple geciyorum arkadan megiuars ult. Past wax kullaniyorum hareler azaliyor moraller duzeliyor :) arabayi yikadigimda sari meg. Sampuan ve eldiven ile kuruluyorum
Tekrar basa donuyor hareler yogun sekilde
Makine ile mi uygulama yapmam lazim y
i-vtec07
15-09-2014, 10:11
Aklima gelmisken arabada hareler var biraz yogun chemical sw. B gone ile komple geciyorum arkadan megiuars ult. Past wax kullaniyorum hareler azaliyor moraller duzeliyor :) arabayi yikadigimda sari meg. Sampuan ve eldiven ile kuruluyorum
Tekrar basa donuyor hareler yogun sekilde
Makine ile mi uygulama yapmam lazim y
evet abi makine ile uygulama yapman gerekli. senin yaptığın işlem sadece çizikleri maskeler bi kaç yıkama sonra sil baştan :)
İbrahim33
28-09-2014, 18:39
elimde meguairisin el pedi var
araca kille giriştikten sonra turtle wax'n premium çizik alıcı pastasıyla girişeceğim ama aklıma birşey takıldı.
Bu pastayı elle yapacağım için çok uğraştırır mı ?
Bu pasta gerekli parlaklığı sağlar mı yoksa , komple pastadan sonra aracın parlaklığını artırmak için ( gerçi her yıkamada turtle wax hızlı cila kullandığım için yeterince parlıyor ama daha fazlasını istiyorum ) extra bir cila kullanmam gerekli mi ?
ceyhun737
28-09-2014, 18:41
Ben meguiars ürünleri kullanıyorum sarı Şampuan hızlı cila ve nxt kullanıyorum bence gayet başarılı ürünler ama nxt çok toz tutuyor acaba başka tavsiye edebileceğiniz kaliteli marka var mıdır?
Var mıdır fikri olan?
i-vtec07
28-09-2014, 19:58
Var mıdır fikri olan?
kesinlikle wetcoat hocam :) ben kullanıyorum tavsiye ederim.
ceyhun737
28-09-2014, 20:00
kesinlikle wetcoat hocam :) ben kullanıyorum tavsiye ederim.
Ya wet coat ürünü de fiyat kullanım süresi oranına göre baya az değil mi ? Demek istediğim çabuk bitmiyor mu
i-vtec07
28-09-2014, 20:00
elimde meguairisin el pedi var
araca kille giriştikten sonra turtle wax'n premium çizik alıcı pastasıyla girişeceğim ama aklıma birşey takıldı.
Bu pastayı elle yapacağım için çok uğraştırır mı ?
Bu pasta gerekli parlaklığı sağlar mı yoksa , komple pastadan sonra aracın parlaklığını artırmak için ( gerçi her yıkamada turtle wax hızlı cila kullandığım için yeterince parlıyor ama daha fazlasını istiyorum ) extra bir cila kullanmam gerekli mi ?
abi makina yoksa uğraştığına değmez.ama parlaklık sağlar tabi taa ki ilk yıkamaya kadar :)
i-vtec07
28-09-2014, 20:03
Ya wet coat ürünü de fiyat kullanım süresi oranına göre baya az değil mi ? Demek istediğim çabuk bitmiyor mu
tahmini olarak normal bi binek araca 6 yada 7 kez falan uygulayabilirsin. uygulaması zaten aşırı kolay ben eski nesil wax lar la hiç uğraşmıyorum artık ayrıca dayanıklılığı daha iyi.
6-7 kez wetcoat için (gyeon) cimri kullanım demek, 3 veya 4 seferde biter en fazla ancak ömür/fiyat ilişkisinden bahsedildiğinde wetcoat her yıkamada gerekli değil, tahmini olarak 4 yıkamada 1 kez yapılsa yani 2 ayda 1 kez ortalama ile 6-8 ay aralığında ömrü var demektir. Gayet iyi bir süre bu bence.
ceyhun737
28-09-2014, 22:26
Bende bunu merak ediyorum 4 yıkamada 1 dedin. Peki Şampuan ne kadar gider?
İbrahim33
07-10-2014, 09:46
https://www.youtube.com/watch?v=_u-QTCbOUW4
gyeon cure ön cama uygulayan var mı? ön cam hariç uyguladım ama silecekler yüzünden ön cama sürmeye tereddüt ettim
camlarım inanılmaz derecede lekeli. silmek falan fayda etmiyor, bir türlü geçiremedim.
özellikle ön camda sileceğin geçtiği yerlerin izi oluyor. hangi ürünü tavsiye edersiniz?
Merhabalar.. Bende pek anlamam bu işlerden, bi kaç defa cila attım ama çok amatörce, şimdi düzgün bi cila atmak istiyorum, hem parlaklık hemde kılcal çiziklerden kurtulmak istiyorum, hangi ürünü hangi markayı nasıl kullanacağım konusunda yardımcı olabilecek var mıdır abilerden ? Makinemde var ama ilk kez kullanacağım. Şimdiden teşekkürler.
Merhabalar.. Bende pek anlamam bu işlerden, bi kaç defa cila attım ama çok amatörce, şimdi düzgün bi cila atmak istiyorum, hem parlaklık hemde kılcal çiziklerden kurtulmak istiyorum, hangi ürünü hangi markayı nasıl kullanacağım konusunda yardımcı olabilecek var mıdır abilerden ? Makinemde var ama ilk kez kullanacağım. Şimdiden teşekkürler.
Yok mudur yardımcı olabilecek ?
SekoLive
13-10-2014, 14:41
Yok mudur yardımcı olabilecek ?
tunc selamlar
aracın nedir? rengi nedir bunların detayınıda verirsen birileri bişiler yazıcakdır bildikleri kadarıyla
elle uygulama için autoglym super resin polish öneririm ama tabiki bu geçici çözüm. sık sık uygularım dersen memnun edebilir
noelbaba
13-10-2014, 14:51
Arkadaslar banada bir yardimci olursaniz sevinirim. Soyleki koltuk uzerinde lekeler var ( sari lekeler ter izi olabilir ) arabayi aldigimda vardi ama cikaramadim lekeleri. Sonaxin leke cikarici vs urununu kullandim banamisin demedi. Koltuk kumas bu arada . Suanda aklimda turtlewaxin yesil sisesi var kopuk olan bunu kullansam ise yararmi ? Birde hali yikama makinasi kullanan bir yer var yoksa direk onlarami teslim edeyim ?
tunc selamlar
aracın nedir? rengi nedir bunların detayınıda verirsen birileri bişiler yazıcakdır bildikleri kadarıyla
Abi selam, focus 2, gümüş gri rengi
Öneriniz için teşekkürler, mutlaka dikkate alağım, kalıcı olması, en azından bi süre götürmesi daha çok işime gelir aslında. Diğer önerileride bakalım, hangisi mantıklıysa onu uygulayım. Tekrar sağolun.
elle uygulama için autoglym super resin polish öneririm ama tabiki bu geçici çözüm. sık sık uygularım dersen memnun edebilir
Bi üstteki mesajım sizeydi alıntı yapamamışım sanırım. :)
Kil uygulamasından sonra aracı bezle mi silmek daha iyi yoksa su mu tutturmak ?
d.berkay
13-12-2014, 12:48
İki türlü de uygun olur herhangi bir fark olmaz. Ama eğer kil yaparken kil kaydırıcı bişeyler(quick detailer hariç) kullandıysanız durulamanız daha iyi olur.
Beyler soft 99 nerden bulabiliriz
19gokhan90
13-12-2014, 21:07
derin parlaklık için ne önerirsiniz ? araba siyah
Soft 99 sanal pazarda var.
Siyah icinde wax olarak soruyorsaniz fk1000 ve collinite 915. Hepsi sanal pazarda satisi var.
Siyah icinde derken soft99 siyah boyada iyi olmuyormu da fk ve collinite yi onerdiniz, suan meguiars paste wax kullaniyorum uygulama yapilcak renk siyah
Mert Ali
14-12-2014, 00:40
derin parlaklık istiyosanız polisaj,glaze sırasını izlemeniz lazım. polisaj işin temeli. yoksa ne sürseniz parlar...
Boyanin zemini temiz zaten amac yikamadan sonra derinlik vermek
soft 99 da guzel forumlardan okudugum kadarıyla. hatta en guzelı denılıyor. bende collınıte var aracım sıyah ama bıdakıne soft 99 alıcam. he bıde hydrax var onuda bır arastırın bende aldım ama henuz uygulayamadım. hydrax derınlık konusunda nasıl bılmıyorum ama parlatma konusunda baya ıyı denıyor ayrıca bı kere uygulayınca 3 ay dayanıyor.
d.berkay
14-12-2014, 16:02
Soft99 Fusso12 Koyu renklere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
http://www.sanalpazar.com/Soft99-Fusso-Coat-12-Koyu-Renkler__isp25627653
Diğer araç bakımı ürünleri için:
http://www.sanalpazar.com/dukkan/Dby-Detailing-Car-Care__u299769
Arkadaslar ipa hakkinda bir kac sey sormak istiyorum.
İpa agir kirleri ve yaglari kolayca temizliyormus. Acaba motor icinde kullansam aksamdaki plastik aksama zarari olur mu? Sertlesme bozulma vs gibi? Ya da sulandirip kullanmak mi uygun olur?
Mert Ali
16-12-2014, 23:00
1e1 veya 3e1 sulandırıp kullanabilirsiniz yerine göre. motor için genel temizleyici kullanıp sonuç almadığınız için mi ipa düşünüyorsunuz ?
Yok elimde 1 litre falan ipa var isimi gorurse kullanmak istiyorum. Sadece plastige borulara zarari olur mu bilmiyorum
Car Care deyince turtle wax ürülerinden asla vaz geçmem , adamlar boya koruma da dünya lideri, fakat türkiye de pek yaygın değil.Turtlewax sektöründe 1 numara
G (http://www.gorgulu.biz//kategori/32/Turtle-Wax) buradan ürünlerin detaylı açıklamasına ve çeşitliliğine ulaşabilirsiniz.
camlarım inanılmaz derecede lekeli. silmek falan fayda etmiyor, bir türlü geçiremedim.
özellikle ön camda sileceğin geçtiği yerlerin izi oluyor. hangi ürünü tavsiye edersiniz?
Cam pastasi ve cam temizleyici urunlerle gecme olasiligi oldukca muhtemel.
Cogu uygulama merkezinde bulamasaniz bile kendiniz kolayca temin edebilip uygulatabilirsiniz.
Car Care deyince turtle wax ürülerinden asla vaz geçmem , adamlar boya koruma da dünya lideri, fakat türkiye de pek yaygın değil.Turtlewax sektöründe 1 numara
buradan ürünlerin detaylı açıklamasına ve çeşitliliğine ulaşabilirsiniz.
Markalarin teknolojileri yenileme konusunda calismalari var fakat TW bu konuda benim fikrimce geriden geliyor. Tabiki belli bir alici kitlesi var ama TR'de ayni fiyat bandinda daha iyi urunler bulabileceginizden supheniz olmasin.
Turtle wax in ciro olarak en büyüğü olduğu doğrudur. Hatta bu aralar cok popüler olan bu ürün üreticilerinin alayinin toplamindan bile kat kat daha büyük*.
1 numara olduguna ise hic inanmıyorum. Ama dunyanin her yerinde satiliyor ürün gami inanılmaz geniş vb..
Turtle Wax is the largest automotive appearance products company in the world and distributes its products in more than 90 countries
kil kullanımıyla alakalı iki sorum olacaktı:
1- kil tek kullanımlık mı oluyor? yani arabayı komple geçtikten sonra aynı kil ile başka bir uygulama yapma şansımız oluyor mu?
2- araca sadece kil uygulasam,ardından başka bir cila koruma vs atmasam bir zararım olur mu?
kil kullanımıyla alakalı iki sorum olacaktı:
1- kil tek kullanımlık mı oluyor? yani arabayı komple geçtikten sonra aynı kil ile başka bir uygulama yapma şansımız oluyor mu?
2- araca sadece kil uygulasam,ardından başka bir cila koruma vs atmasam bir zararım olur mu?
1) Bir kez kullanmanız daha sağlıklı olur çünkü kile yapışanlarla aracı çizebilirsiniz, isterseniz atmayıp jantlarda veya camlarda kullanabilirsiniz ama tek kullanım en sağlıklısı bence
2) Kil uygulayarak sadece boyadaki kirleri almış oluyorsunuz, kilden sonra iyi bir sealant/wax lazım
i-vtec07
17-01-2015, 22:18
Zararı olmaz tabi ama kil boyadaki kirleri aldığı gibi wax sı da alir. Tekrar wax atarsanız iyi olur :)
İbrahim33
19-01-2015, 18:14
aracı çizmeyecek , cilasını götürmeyecek , kaportanın tozunu almak için kullanılacak bez önerisi olan var mı ? 3m in cila bezini kullanıyorum işimi görüyor ama yazık bu beze.
Erdem K.
23-01-2015, 14:14
sayın ilgililer soru bombardımanına hazır olun lütfen :)
1- kil nasıl uygulanır? araç nemli veya kuru mu olmalıdır? En iyi kil hangisidir? bu ürün tek kullanımlık mı? kil kaydırıcı kullanmanın eksileri var mı?
2- kil uygulaması sonrası fusso coat uygulamak istiyorum, doğru bir sıralama mı?
3- Fusso coat sonrası silebileceğim en iyi mikrofiber bez hangisidir? süet bez nerelerde kullanılmalıdır?
şimdilik bu kadar :) sonrasında jant temizliği sorularımla sizleri boğmaya hazırım :)
keyifli forumlar ...
imprezaWRC
23-01-2015, 14:40
sayın ilgililer soru bombardımanına hazır olun lütfen :)
1- kil nasıl uygulanır? araç nemli veya kuru mu olmalıdır? En iyi kil hangisidir? bu ürün tek kullanımlık mı? kil kaydırıcı kullanmanın eksileri var mı?
2- kil uygulaması sonrası fusso coat uygulamak istiyorum, doğru bir sıralama mı?
3- Fusso coat sonrası silebileceğim en iyi mikrofiber bez hangisidir? süet bez nerelerde kullanılmalıdır?
şimdilik bu kadar :) sonrasında jant temizliği sorularımla sizleri boğmaya hazırım :)
keyifli forumlar ...
Kili her iki şekilde de kullanabilirsin. Kilin yüzeyde takılmamasına özen göstermen lazım. Kili hamur kıvamına getirip öyle kullanmalısın. Kullandığın yüzey kirlenince katla ve yeniden yoğur. Yere düşerse at çöpe.
Kil kaydırmak için quick detailer sınıfında ürünler var. Clay lube adı altında satılıyorlar. Turtle wax ve Meguairs'ın yüzey temizleme kitleri var, yapı marketlerde satılıyor, oralardan temin edebilirsin.
Soft99 Fusso öncesi kil tek başına yeterli gelmeyebilir, Crystal concept deep clean ürününden kullanman gerekebilir.
Fusso'yu silmek için bol tüylü ve yumuşak mf bez alman yeterli. Bim'de, bauhaus ve carrefour'da mf bez satılıyor. Bol tüylü ve yumuşak olanı bim'de mevcut. Diğerleri biraz daha sert bir yapıya sahip.
Erdem K.
23-01-2015, 14:59
Kili her iki şekilde de kullanabilirsin. Kilin yüzeyde takılmamasına özen göstermen lazım. Kili hamur kıvamına getirip öyle kullanmalısın. Kullandığın yüzey kirlenince katla ve yeniden yoğur. Yere düşerse at çöpe.
Kil kaydırmak için quick detailer sınıfında ürünler var. Clay lube adı altında satılıyorlar. Turtle wax ve Meguairs'ın yüzey temizleme kitleri var, yapı marketlerde satılıyor, oralardan temin edebilirsin.
Soft99 Fusso öncesi kil tek başına yeterli gelmeyebilir, Crystal concept deep clean ürününden kullanman gerekebilir.
Fusso'yu silmek için bol tüylü ve yumuşak mf bez alman yeterli. Bim'de, bauhaus ve carrefour'da mf bez satılıyor. Bol tüylü ve yumuşak olanı bim'de mevcut. Diğerleri biraz daha sert bir yapıya sahip.
şimdi kil olayını az çok anladım :) kilden sonra "crystal concept deep cleaner" öneriyorsunuz, peki bu nasıl uygulanıyor? tüm ürünleri anlayıp tek seferde alışverişimi tamamlamak ve tüm ürünler elimdeyken uygulama yapmak istiyorum :) kili yaptım, sonra aracı duruladım, sonrasında kurulayıp crystal concept deep cleaner'ı mı uyguluyoruz, kutunun arkasında uygulama tavsiyesi yazıyor mu?
son olarak da Soft99 Fusso ve 5-10dk sonrasında yumuşak ve bol tüylü mf bez ile silme işlemi. bu kadar sanırım :) zevkli olacağa benziyor, teşekkürler...
Mert Ali
24-01-2015, 00:02
Hatta.. İron cut veya iron x sonrası kil onun sonrasında deep clean yapılabilir. Temiz bir yüzey olur. :)
onn_dear
24-01-2015, 00:35
sıfır km araca yıkama sonrası meguiars quick wax dışında herhangi bir uygulama yapılmalı mıdır koruma amaçlı vs?
ilbeyyagci
24-01-2015, 12:15
sıfır km araca yıkama sonrası meguiars quick wax dışında herhangi bir uygulama yapılmalı mıdır koruma amaçlı vs?
Aynı soruya ek olarak bir soru da ben sorayım.
Bayiden aracımızı aldıktan sonra koruma amaçlı nasıl bir uygulama yapalım ? Araç yeni i20 kaşmir kahve metalik. Würth'ün ikitellideki dükkanında mumlu cila gördüm, sizce nasıl bir sonuç verir ?
i-vtec07
24-01-2015, 12:17
Aynı soruya ek olarak bir soru da ben sorayım.
Bayiden aracımızı aldıktan sonra koruma amaçlı nasıl bir uygulama yapalım ? Araç yeni i20 kaşmir kahve metalik. Würth'ün ikitellideki dükkanında mumlu cila gördüm, sizce nasıl bir sonuç verir ?
bence kaliteli biyerde nano koruma yaptırın.
Sıfır araca kilden sonra ipa yapmak gerekli midir ?
Sonrasında Soft 99 uygulamayı düşünüyorum
Sıfır araca kilden sonra ipa yapmak gerekli midir ?
Sonrasında Soft 99 uygulamayı düşünüyorum
Kil yaparak boyayı zaten temizlemiş oluyorsunuz ama kil kaydırıcı olarak quick detailer vb bir ürün kullandıktan sonra yüzeyi kalıntılarından ayırıp wax'ın boyaya daha iyi işlemesi için ipa kullanmak iyi olur. Kil kaydırıcı olarak şampuanlı su kullanırsanız aracı tekrar yıkamayı unutmayın
Kil yaparak boyayı zaten temizlemiş oluyorsunuz ama kil kaydırıcı olarak quick detailer vb bir ürün kullandıktan sonra yüzeyi kalıntılarından ayırıp wax'ın boyaya daha iyi işlemesi için ipa kullanmak iyi olur. Kil kaydırıcı olarak şampuanlı su kullanırsanız aracı tekrar yıkamayı unutmayın
IPA larin cogu wax lari cozmez. Cok daha guclu karisimlara ihtiyac duyulur oncelikle onu belirteyim. Kil kaydirici olarak cesitli seyler kullanilabilir, sabunlu su, quick detailer vs vs. Eger araci tamamen dekontaminasyon etmek istiyorsaniz Gyeon Iron i kil kaydirici olarak kullanip, gyeon kil ile tek seferde bitirebilirsiniz. Diger killerin Gyeon Iron ile dagilma ihtimalleri cok yuksek.
Konu açmıştım ama fazla ilgi görmedi :)
Aracım beyaz passat cc . Üzerinde nano boya koruma olarak sıfır teslim alındı . Ben bu araca ne kadar aralıklarla ve hangi markayla elle olmak üzere boya koruma cila yapmalıyım?
İç döşemesi deri ve antrasit döşeme kaplı. Koltuk deri torpido göğüs koruma olarak da hangi ürün ve markaları ne kadar sıklıkla kullanmalıyım?
kurtlukaya
25-01-2015, 09:44
benim kafam bir noktada karisti arkadaslar , detayli boya bakimi icin siralam kil - pasta- ipa -hare giderici -glaze -wax - sealent wax sekilnde mi olmali ve bu wax larin uzerine gyeon wetcoat uygulanabilir mi , birde bu urunlerden bazilari birbiriyle uyumsuz oluyormus , bende bircok malzeme var ama hangi kombinasayonlarda uygulayacagimi bilmiyorum ,
hakan abi bir yerde yazmis nano uzerime wax olmaz diye peki wax uzerine nano olur mu ,
elimde olan malzemeler , gyeon wetcoat , cure. , chemical guys golsdworks glaze , cherry wet wax , soft 99 fusso , fk 1000p collinite 915, ag srp ve ultra deep shine
Erdem K.
25-01-2015, 10:06
İpa nedir? :)
En iyisi hangisidir? Link verebilir misiniz?
Konu açmıştım ama fazla ilgi görmedi :)
Aracım beyaz passat cc . Üzerinde nano boya koruma olarak sıfır teslim alındı . Ben bu araca ne kadar aralıklarla ve hangi markayla elle olmak üzere boya koruma cila yapmalıyım?
İç döşemesi deri ve antrasit döşeme kaplı. Koltuk deri torpido göğüs koruma olarak da hangi ürün ve markaları ne kadar sıklıkla kullanmalıyım?
Derdime bir çare dostlar :) Yarın siparis vermem lazım
i-vtec07
25-01-2015, 13:01
üzerinde nano ana koruma var diyosunuz öyleyse yerinizde olsam gyoen wetcoat cure bathe+ gibi veya fussonun ürünlerine bakardım. amatör kulanım için :) genede detailing üstadlarına bi danışmak lazım :)
IPA larin cogu wax lari cozmez. Cok daha guclu karisimlara ihtiyac duyulur oncelikle onu belirteyim. Kil kaydirici olarak cesitli seyler kullanilabilir, sabunlu su, quick detailer vs vs. Eger araci tamamen dekontaminasyon etmek istiyorsaniz Gyeon Iron i kil kaydirici olarak kullanip, gyeon kil ile tek seferde bitirebilirsiniz. Diger killerin Gyeon Iron ile dagilma ihtimalleri cok yuksek.
Evet ipa genelde yetersiz kalıyor ama wax zaten etkisini kaybettiği için yenilemeden önce apc, pril gibi bir şeyle yıkayıp ipa'yla silmek yine az çok temizliyordur diye düşünüyorum. Ben apc, pril, est vb ile asla yıkamam arabayı o ayrı, o yüzden 2 kez ipa'yla siliyorum temizlediği kadar :)
Öncelikle kaliteli bir kurulama havlusu ve yıkama eldiveni alın mutlaka, nano korumanız olduğuna göre; bathe+, her yıkamadan sonra cure ve 4-5 yıkamada bir wetcoat yapın geçin karşısına izleyin :) hayırlı olsun yeni aracınız güle güle kullanın
Öncelikle kaliteli bir kurulama havlusu ve yıkama eldiveni alın mutlaka, nano korumanız olduğuna göre; bathe+, her yıkamadan sonra cure ve 4-5 yıkamada bir wetcoat yapın geçin karşısına izleyin :) hayırlı olsun yeni aracınız güle güle kullanın
Teşekkür ederim eldiven ve kurulama havlum yeterince mevcut . Havaların sivas gibi bir şehirde soğuk olması şu an için kendi aracımı kendim yıkama özelliğimi engelliyor hiç sevmem aracı yıkatmayı ama mecburen şu an durum böyle en azından içini kendim temizlerim.
Benim icin iç detay da önemli artık koltuk ve deri döşeme torpido göğüs bakımları da olmazsa olmaz artık .
şampuanım da var araç yıkandıktan sonra ilk hangi ürünlerle başlamalıyım?
Torpidoya ultraviyole koruması olduğu için ve ön camda yansıma olmaması açısından mat bir görünüm sevdiğim için gtechniq c6 kullanıyorum, ama kapı kenarlarında biraz daha canlı bir görüntü sevdiğim için oralarda yine ultraviyole koruması olan 303 aerospace kullanıyorum. İç temizlik için meguiars apc, sensei apc gibi ürünler tecih edebilirsniz kokusu, kir sökücülüğü açısından o ürünleri bölünmüş alıp f/p olarak en çok hoşunuza gideni kullanın bence. Yarı deri koltuklu var, benimde koltuklarım kumaş olduğu için deri koltukla ilgili ürün bilgim yok maalesef
Soğukta ben de üşeniyorum yıkamaya Sivas'ı düşünemiyorum, en iyisi benim gibi yapın kafa dengi bir yıkamacı bulun başta zor oluyor tabi istediğiniz gibi yıkaması ama verin eldiveninizi, havlunuzu, şampuanınızı yıkasın. Ayrıca mutlaka yıkamacılar sinir oluyor ama çift kova yöntemiyle yıkasın mutlaka.
Benim arabada klasik wax collinite915 var koruma olarak, ph nötr şampuanla yıkadıktan sonra ilk olarak araç hala ıslakken 2. bir eldivene bathe+ sıkıyorum biraz ve panel panel sürüyorum sonra arabaya tekrar su tutuyorum. Wetcoat araç ıslakken sıkıp (4-5 yıkamada bir wetcoat uyguluyorum) tekrar su tutup kurulamaya geçiyorum. Wetcoat kullanmadığım her yıkamada arabayı kuruladıktan sonra cure sıkıp mikrofiber bezle siliyorum. (aynı yıkamada hem wetcoat sıkıp üstüne cure sıkmak boşa ürün harcamak bence o yüzden wetcoat yaptığım zaman cure gereksiz geliyor)
Atladığım, düzgün ifade edemediğim bir yer yoktur umarım varsa da seve seve yardımcı olurum, detay virüsü beni ele geçirmiş durumda :)
ilbeyyagci
25-01-2015, 19:09
Arkadaşlar Bauhaus'ta Meguiars ürünlerinin fiyatları nasıl sizce ? Yakın zamanda bakan oldu mu ? Bugün gittim de gözüm kesmedi fiyat bilmiyordum hiç.
kurtlukaya
25-01-2015, 19:19
benim kafam bir noktada karisti arkadaslar , detayli boya bakimi icin siralam kil - pasta- ipa -hare giderici -glaze -wax - sealent wax sekilnde mi olmali ve bu wax larin uzerine gyeon wetcoat uygulanabilir mi , birde bu urunlerden bazilari birbiriyle uyumsuz oluyormus , bende bircok malzeme var ama hangi kombinasayonlarda uygulayacagimi bilmiyorum ,
hakan abi bir yerde yazmis nano uzerime wax olmaz diye peki wax uzerine nano olur mu ,
elimde olan malzemeler , gyeon wetcoat , cure. , chemical guys golsdworks glaze , cherry wet wax , soft 99 fusso , fk 1000p collinite 915, ag srp ve ultra deep shine
arkadaşlar soruma cevap verebilirseniz çok memnun olurum
İpa nedir? :)
En iyisi hangisidir? Link verebilir misiniz?
İzopropil alkol, erdem boya veya detailing dükkanı'ndan alabilirsiniz :)
Erdem K.
26-01-2015, 07:18
İzopropil alkol, erdem boya veya detailing dükkanı'ndan alabilirsiniz :)
teşekkürler, yani izopropil alkolle arabayı yıkamadan sonra kil öncesi siliyoruz öyle mi? :) kulağa pek hoş gelmedi, detailing cahilliğimden olsa gerek çekindim :)
imprezaWRC
26-01-2015, 10:11
Gyeon wet coat bildiğim kadarıyla wax, sealant üzerine uygulanabiliyor ama ne kadar verimli olur onu bilemem. Ben cilasız otomobile uygulamıştım; vaad edilen 2 ay koruma süresini görmüştüm.
Elinde çok fazla aynı işlevi gören ürün var. Glossworks glaze zaten oldukça dolgulu bir ara ürün, bunun üzerine fk1000p veya collinite uygulayabilirsin.
Cherry wet wax dolgu içeren krem tipi cila olduğundan onun öncesinden glossworks glaze kullanmana gerek yok ve haliyle sonrasında da ürün kullanmana gerek yok. Tek ürünle maskeleme ve koruma elde edersin.
Soft99 Fusso'da maskeleme özellikli bir ürün ama elindeki mevcut ürünlerden daha uzun koruma sağlar. Yine bu ürün öncesinde ve sonrasında dolgu içerikli bir ürün kullanmana gerek yok. Keza, soft99 ile uyumlu olan yine soft99'un hızlı cilasını kullanabilirsin veya yıkama esnasında soft99 extra gold şampuan kullanabilirsin.
kil - pasta- ipa -hare giderici- wax veya sealant sıralaması doğru olur. Wax üstüne sealant uygulaması doğru olmaz. Sealant uygulandıysa üzerine wax sürülebilir ama bence bu kadar üst üste aynı işi yapan ürün sürmekte mantıklı değil. Son sürdüğün korumayı yapacaktır. Sealant sınıfındaki ürünler genelde saf carnauba içeren wax'lardan daha uzun koruma sağlar. Collinite bir çeşit wax'tır ve Fk1000p'de sealant'tır ki solvent bazlı kokusundan da bunu anlarsın. Soft99 Fusso'da sealant sınıfında bir üründür.
Evet ipa genelde yetersiz kalıyor ama wax zaten etkisini kaybettiği için yenilemeden önce apc, pril gibi bir şeyle yıkayıp ipa'yla silmek yine az çok temizliyordur diye düşünüyorum. Ben apc, pril, est vb ile asla yıkamam arabayı o ayrı, o yüzden 2 kez ipa'yla siliyorum temizlediği kadar :)
APC ile yikatabilirsin, PH ina bakip biraz seyreltebilirsin bir zarari olmaz. APC 3-5 yikamada araca birsey yapmaz, ancak duzenli kullanimda plastik trimlere zarari olur onun disinda negatif birseyi yok. Ipa bazi kalintilari kesinlikle cozemiyor 15 kere de silsek birsey degismedi. Cogu Glass Coat tipi ana koruma nano urunun kullanim kilavuzunda once bir degreaser la yikayin sonra yuzey temizligi yapin yaziyor.
Ha tabi Ipa ile silmeniz bir arti mi? Evet :)
Erdem K.
26-01-2015, 12:33
kil - pasta- ipa -hare giderici- wax veya sealant sıralaması doğru olur.
kili az çok anladım, aracı önce pril vari birşeyle güzelce yıkayıp kuruluyorum, sonra su veya sabunlu su ile kaydırarak gyeon orta sertlikteki kili uygulayacağım :) burası tamam
pasta'yı da az çok biliyorum, ancak kilden sonra aracı yine suyla durulayıp, kurulayıp, sonrasında komple sadece pasta mı çekmeliyim (elle) ?
izopropil alkolü de az çok anladım, ürün bakınıyorum :)
hare giderici ise yine benim için yeni bir şey... hangi marka/model en iyisidir? ipa'yı suyla durulayıp aracı kuruladıktan sonra hare giderici nasıl uygulanır?
soft99 ise tamamdır o bende :cool:
tüm bu işlemleri anlatan videoları bulabileceğimiz güzel linkler de varsa tadından yenmez :)
ilgilenen arkadaşlara tekrardan sonsuz teşekkürler ...
@ErdemK. kili Onrcn abinin dediği gibi gyeon iron'la yapın yüzeyi çok iyi temizlemiş olursunuz. İpa'yı suyla durulamanıza gerek yok, 500 ml'lik ipa alın 1 litrelik şişeye 500 ml ipa 500 ml su koyun. Arabaya sıkıp iyi bir mikrofiber bezle silin
Kendime şöyle bir liste yaptım arkadaşlar . Nasıldır sizce ?
http://www.sanalpazar.com/Wax-Cila-Silme-Bezi-40-Cm-X-40-Cm-1-Adet__isp37768266
http://www.sanalpazar.com/Atas-Candivetro-Cam-Temizlik-Sivisi750-Mlitalyan__isp7852963
http://www.sanalpazar.com/Meguairs-Wash-Wax-Kopuklu-Cilali-Ve-Waxli-Sampuan__isp8449358
http://www.sanalpazar.com/Meguiars-Ultimate-Quick-Wax-Hizli-Sprey-Wax-450-Ml__isp7306568
http://www.sanalpazar.com/Meguiars-Rich-Leather-Oto-Deri-Koltuk-Temizleyici__isp8391827
http://www.sanalpazar.com/Meguiars-Quick-Interior-Detailer-Hizli-Ic-Temizleyici__isp7521072
http://www.sanalpazar.com/Atas-Waxy-Naturel-Boya-Koruyucu-Wax-250-Ml__isp6794257
http://www.sanalpazar.com/Atas-Detap-Cok-Amacli-Dosemetavan-Temizleyici-Kopuk__isp6893479
http://www.sanalpazar.com/Atas-Lacer-Alkali-Jant-Temizleyici-750-Ml__isp6893478
http://www.sanalpazar.com/Jantlastikdavlumbaz-Temizleme-Fircasi-40-Cm__isp38162958
http://www.sanalpazar.com/Autoglym-Srp-Kilcal-Cizik-Doldurucu-Cila-500-Ml__isp7981448
tekrardan söyleyim de yanlış olmasın aracımın rengi beyaz . Koltuklar alcantra deri döşeme
imprezaWRC
26-01-2015, 15:00
http://www.sanalpazar.com/Atas-Candivetro-Cam-Temizlik-Sivisi750-Mlitalyan__isp7852963
http://www.sanalpazar.com/Meguairs-Wash-Wax-Kopuklu-Cilali-Ve-Waxli-Sampuan__isp8449358
http://www.sanalpazar.com/Meguiars-Ultimate-Quick-Wax-Hizli-Sprey-Wax-450-Ml__isp7306568
http://www.sanalpazar.com/Meguiars-Rich-Leather-Oto-Deri-Koltuk-Temizleyici__isp8391827
http://www.sanalpazar.com/Meguiars-Quick-Interior-Detailer-Hizli-Ic-Temizleyici__isp7521072
http://www.sanalpazar.com/Atas-Waxy-Naturel-Boya-Koruyucu-Wax-250-Ml__isp6794257
http://www.sanalpazar.com/Atas-Detap-Cok-Amacli-Dosemetavan-Temizleyici-Kopuk__isp6893479
http://www.sanalpazar.com/Jantlastikdavlumbaz-Temizleme-Fircasi-40-Cm__isp38162958
http://www.sanalpazar.com/Autoglym-Srp-Kilcal-Cizik-Doldurucu-Cila-500-Ml__isp7981448
tekrardan söyleyim de yanlış olmasın aracımın rengi beyaz . Koltuklar alcantra deri döşeme
Waxy'den çok performans bekleme :( . Jant fırçası dediği ile ben aracın altını ve elim, belim, boyum yettiğincede aksları ve davlumbazları temizliyorum :D :D Jant yüzeyini temizlersin de fırçanın sapı uzun ve kılların olduğu yerde geniş. O yüzden anca benim kullandığım alanlarda daha rahat kullanırsın.
imprezaWRC
26-01-2015, 15:01
Waxy'den çok performans bekleme :( . Jant fırçası dediği ile ben aracın altını ve elim, belim, boyum yettiğincede aksları ve davlumbazları temizliyorum :D :D Jant yüzeyini temizlersin de fırçanın sapı uzun ve kılların olduğu yerde geniş. O yüzden anca benim kullandığım alanlarda daha rahat kullanırsın.
Abi waxy yerine hangi ürünü önerirsin? Araba sıfır ve boya korumalı olarak teslim alındı , ben ayda bir ya da iki haftada bir el ile cila yapmayı düşünüyorum.
imprezaWRC
26-01-2015, 15:10
Abi waxy yerine hangi ürünü önerirsin? Araba sıfır ve boya korumalı olarak teslim alındı , ben ayda bir ya da iki haftada bir el ile cila yapmayı düşünüyorum.
Anıl, 20 TL'ye Waxy yerine aynı dükkanda aynı paraya Gtechniq c2V3 veya Soft99 Fusso'nun bölünmüş olanından alırdım. ama bu iki ürün autoglym srp ile uyumsuz olabilir :( (vaad edilen koruma süresini elde edemeyebilirsin)
Fusso'nun da çizik maskeleme özelliği var (SRP kadar olmasa da ...)
Anıl, 20 TL'ye Waxy yerine aynı dükkanda aynı paraya Gtechniq c2V3 veya Soft99 Fusso'nun bölünmüş olanından alırdım. ama bu iki ürün autoglym srp ile uyumsuz olabilir :( (vaad edilen koruma süresini elde edemeyebilirsin)
Fusso'nun da çizik maskeleme özelliği var (SRP kadar olmasa da ...)
Abi 2 ayda bir fusso uygulamak daha mantıklı o zaman . Her şampuanlı yıkamadan sonra quick ile parlaklık sağlarım fusso 1-2 ay ' çıkarır galiba değil mi
http://www.sanalpazar.com/Soft99-Fusso-Coat-12-Wax-Boya-Koruma-Acik-Renk-40-Gram__isp32528945
Ürün bu mu abi ?
http://www.sanalpazar.com/Soft99-Fusso-Coat-12-Wax-Boya-Koruma-Acik-Renk-40-Gram__isp32528945
http://www.sanalpazar.com/Autoglym-Srp-Dolgu-Ozellikli-Cila-Bolunmus-200-Ml__isp22388856
http://www.sanalpazar.com/Finish-Kare-Wax-Fk1000p-Boya-Koruma-Bolunmus-50gr.__isp25003664
Bu 3 ürün arasında kaldım abi
imprezaWRC
26-01-2015, 15:18
http://www.sanalpazar.com/Autoglym-Srp-Dolgu-Ozellikli-Cila-Bolunmus-200-Ml__isp22388856
http://www.sanalpazar.com/Finish-Kare-Wax-Fk1000p-Boya-Koruma-Bolunmus-50gr.__isp25003664
Soft99'u tavsiye ederim :)
imprezaWRC
26-01-2015, 15:18
Soft99'u tavsiye ederim :)
Erdem K.
26-01-2015, 15:53
@ErdemK. kili Onrcn abinin dediği gibi gyeon iron'la yapın yüzeyi çok iyi temizlemiş olursunuz. İpa'yı suyla durulamanıza gerek yok, 500 ml'lik ipa alın 1 litrelik şişeye 500 ml ipa 500 ml su koyun. Arabaya sıkıp iyi bir mikrofiber bezle silin
gyeon iron jant temizleyici ve demir tozu sökücüymüş :) bunu arabanın kaportasında sıkıp sonrasında henüz ıslakken kil mi yapmalıyım ?
Silence45
26-01-2015, 16:38
Bende bir iki ufak öneri alsam çok iyi olur.Araç beyaz corsa, bu güne kadar ne yapılmış, yapılmamış bilmiyorum ancak ben baştan girişmeyi düşünüyorum genel olarak.***** yılların verdiği yorgunluğa göre hangi sırayla gitmemiz daha doğru olur ? Kil, pasta, cila vs ? Sonrasında ise haftada veya 2 haftada bir kendim cilalamayı düşünüyorum.Bu konular hakkında biraz bilgi alabilir miyim? En doğru ürünlerle yapmayı düşünüyorum.
soft 99'un altına el ile hangi pastayı atmak uygundur. srp yada pb black hole düşünüyordum fakat dolgu özelliğinden dolayı uyumsuz galiba. amacım kılcal çizikleri olabildiğince kapatmak
kurtlukaya
26-01-2015, 21:52
Gyeon wet coat bildiğim kadarıyla wax, sealant üzerine uygulanabiliyor ama ne kadar verimli olur onu bilemem. Ben cilasız otomobile uygulamıştım; vaad edilen 2 ay koruma süresini görmüştüm.
Elinde çok fazla aynı işlevi gören ürün var. Glossworks glaze zaten oldukça dolgulu bir ara ürün, bunun üzerine fk1000p veya collinite uygulayabilirsin.
Cherry wet wax dolgu içeren krem tipi cila olduğundan onun öncesinden glossworks glaze kullanmana gerek yok ve haliyle sonrasında da ürün kullanmana gerek yok. Tek ürünle maskeleme ve koruma elde edersin.
Soft99 Fusso'da maskeleme özellikli bir ürün ama elindeki mevcut ürünlerden daha uzun koruma sağlar. Yine bu ürün öncesinde ve sonrasında dolgu içerikli bir ürün kullanmana gerek yok. Keza, soft99 ile uyumlu olan yine soft99'un hızlı cilasını kullanabilirsin veya yıkama esnasında soft99 extra gold şampuan kullanabilirsin.
kil - pasta- ipa -hare giderici- wax veya sealant sıralaması doğru olur. Wax üstüne sealant uygulaması doğru olmaz. Sealant uygulandıysa üzerine wax sürülebilir ama bence bu kadar üst üste aynı işi yapan ürün sürmekte mantıklı değil. Son sürdüğün korumayı yapacaktır. Sealant sınıfındaki ürünler genelde saf carnauba içeren wax'lardan daha uzun koruma sağlar. Collinite bir çeşit wax'tır ve Fk1000p'de sealant'tır ki solvent bazlı kokusundan da bunu anlarsın. Soft99 Fusso'da sealant sınıfında bir üründür.
Hakan abi çok teşekkür ederim beni ve bizi aydınlattığın için , abicim cherry wet wax sealent mı birde jant temizleme fırçası olarak meg unun fırçalarına para vermek istemiyorum önerebileceğin kullanılışlı bir fırça var mı janta zarar vermeyecek
gyeon iron jant temizleyici ve demir tozu sökücüymüş :) bunu arabanın kaportasında sıkıp sonrasında henüz ıslakken kil mi yapmalıyım ?
Kili illa iron'la yapıcaksınız diye bir şey yok tabi pratik olur sadece. Demir tozlarından arındırmak için en iyisi bütün arabaya, jantlara sıkıp morarmasını beklemek bence. Ondan sonra kil yapmak daha sağlıklı olur. Youtube'da bir sürü var video var fikir vermesi açısından onları izleyebilirsiniz
ilbeyyagci
26-01-2015, 23:30
Yorumlara göre ben de listeden ürünler alabilirim :) +1 takip diyorum.
imprezaWRC
27-01-2015, 08:55
Abi 2 ayda bir fusso uygulamak daha mantıklı o zaman . Her şampuanlı yıkamadan sonra quick ile parlaklık sağlarım fusso 1-2 ay ' çıkarır galiba değil mi
Ürün bu mu abi ?
Anıl, Fusso 12 ay koruma vaad eden bir ürün, 1-2 ay değil daha fazla dayanır :)
Bende bir iki ufak öneri alsam çok iyi olur.Araç beyaz corsa, bu güne kadar ne yapılmış, yapılmamış bilmiyorum ancak ben baştan girişmeyi düşünüyorum genel olarak.***** yılların verdiği yorgunluğa göre hangi sırayla gitmemiz daha doğru olur ? Kil, pasta, cila vs ? Sonrasında ise haftada veya 2 haftada bir kendim cilalamayı düşünüyorum.Bu konular hakkında biraz bilgi alabilir miyim? En doğru ürünlerle yapmayı düşünüyorum.
2 hafta 1 cila sürmenize gerek yok. Kil-pasta ve cila sıralaması doğru sıralama ancak iyi bir cila (wax veya sealant) ile ortalama 3 ay koruma elde etmiş olacağınızdan 2 hafta 1 cila sürmenize gerek yok. Cila içeren şampuanlar ile aracınızı yıkarsınız; koruma süresine de destek olursunuz.
soft 99'un altına el ile hangi pastayı atmak uygundur. srp yada pb black hole düşünüyordum fakat dolgu özelliğinden dolayı uyumsuz galiba. amacım kılcal çizikleri olabildiğince kapatmak
Soft99 Fusso hafif dairesel çizikleri maskelediğindenondan öncesinden aynı işi yapacak özelliklede yağlı bir ürün kullanmamak gerek, aksi halde koruma süresi azalır hatta ürünler birbirlerini de silebilir :(
Hakan abi çok teşekkür ederim beni ve bizi aydınlattığın için , abicim cherry wet wax sealent mı birde jant temizleme fırçası olarak meg unun fırçalarına para vermek istemiyorum önerebileceğin kullanılışlı bir fırça var mı janta zarar vermeyecek
Rica ederim; cherry wet wax, adı üstünde wax sınıfında bir ürün :)
Soft99 Fusso hafif dairesel çizikleri maskelediğindenondan öncesinden aynı işi yapacak özelliklede yağlı bir ürün kullanmamak gerek, aksi halde koruma süresi azalır hatta ürünler birbirlerini de silebilir :(
daha iyi bir görüntü için soft99 altına pasta olarak ne kullanabilirim
imprezaWRC
27-01-2015, 09:48
daha iyi bir görüntü için soft99 altına pasta olarak ne kullanabilirim
Çizikleri maskelemeyen, silikon ve wax içermeyen herhangi bir pasta olabilir. Çiziklerinizin durumunu bilemediğimden, ezbere bir reçete vermek doğru olmaz.
Marka oalrak scholl concepts, menzerna, chemical guys kullanabilirsiniz.
Erdem K.
27-01-2015, 10:53
kili işi tamam o bende
soft99 da okey :)
ancak ve ancak pasta ?
kili yaptık, duruladık kuruttuk, sonrasında ne tarz bir pasta? elle nasıl uygulanmalı ki soft99'dan max. verim alalım ? araç beyaz, teşekkürler süperman :)
Masterpiece
27-01-2015, 12:00
kili işi tamam o bende
ancak ve ancak pasta ?
kili yaptık, duruladık kuruttuk, sonrasında ne tarz bir pasta? elle nasıl uygulanmalı ki soft99'dan max. verim alalım ? araç beyaz, teşekkürler süperman :)
Elle yapılacak pasta işkence bence fakat uğraşırım derseniz gtechniq P1 elle uygulamada güzel sonuçlar veriyor araştırabilirsiniz..
Tabi sert bir uygulama pedi ile uygulamayı unutmayın..
imprezaWRC
27-01-2015, 12:02
kili işi tamam o bende
ancak ve ancak pasta ?
Çiziklerin durumuna ve boyanın sertliğine göre o iş değişir, bakarsın en düşük aşındırı ile elle bile çizikler gider, bakarsın en ağır pasta bile çizikleri zor çıkartır.
Her ne kadar ezbere reçete vermeyi sevmesemde;
Elle çizikleri gidermek için chemical guys scratch swirl b-gone ürününü tavsiye ederim. (tabiki başka markalarda var ama en kolay buna ulaşabilirsin-bakınız http://www.boyassi.com/urun/chemical-guys-scratch-swirl-b-gone---cizik-ve-hare-giderici-cila-473ml_1802.aspx?CatId=243 )
Birde el ile uygulama süngeri veya pedi alırsın elle çizikleri giderirsin. (biraz yorucu ve uzun sürecektir) . (Parex mikrofiber el pedi ile de sonuç alabilirsin)
Bende scholl concepts s3 ile gtechniq P1 arasinda kaldim
Erdem K.
27-01-2015, 14:27
Çiziklerin durumuna ve boyanın sertliğine göre o iş değişir, bakarsın en düşük aşındırı ile elle bile çizikler gider, bakarsın en ağır pasta bile çizikleri zor çıkartır.
Her ne kadar ezbere reçete vermeyi sevmesemde;
Elle çizikleri gidermek için chemical guys scratch swirl b-gone ürününü tavsiye ederim. (tabiki başka markalarda var ama en kolay buna ulaşabilirsin-bakınız http://www.boyassi.com/urun/chemical-guys-scratch-swirl-b-gone---cizik-ve-hare-giderici-cila-473ml_1802.aspx?CatId=243 )
Birde el ile uygulama süngeri veya pedi alırsın elle çizikleri giderirsin. (biraz yorucu ve uzun sürecektir) . (Parex mikrofiber el pedi ile de sonuç alabilirsin)
abi tekrar merhaba, yine ben :) Aşındırıcı dediklerin S0,S3 tarzı malzemeler midir?
uygulamayı öncelikle beyaz Volvo'da yapacağım kısmetse. bezlerin en kalitelisini almak istiyorum, ürünleri yavaş yavaş çıkartıyorum sayenizde :)
uygulama sıralamam şu şekilde olacak gibi gözüküyor;
1-pril ile güzelce yıkayıp, kurulamak.
2-ipa (%50 ipa+%50su) eşliğinde tüm araca kil uygulaması
3-kil sonrası güzelce aracı durulama
4-chemical guys scratch swirl b-gone ile tüm araca el ile pasta (tamponlara da bu ürünü uygulayabilirim sanırım?)
5-pasta sonrası yıkamak gerekir mi bilemedim? :)
6-soft99 açık renk ile olayı sonlandırmak...
mikrofiber bezleri kısmetse çeşit çeşit alıcam, yavaş yavaş listemi oluşturdum, listemi de engin görüşlerinize sunarım :)
keyifli forumlar ...
http://www.sanalpazar.com/Lavor-Express-Plus-Yikama-Makinasi-foam-Lance-Seti__isp28550128
Bu ürün nasıldır sizce ?
kurtlukaya
27-01-2015, 14:51
abi tekrar merhaba, yine ben :) Aşındırıcı dediklerin S0,S3 tarzı malzemeler midir?
uygulamayı öncelikle beyaz Volvo'da yapacağım kısmetse. bezlerin en kalitelisini almak istiyorum, ürünleri yavaş yavaş çıkartıyorum sayenizde :)
4-chemical guys scratch swirl b-gone ile tüm araca el ile pasta (tamponlara da bu ürünü uygulayabilirim sanırım?)
mikrofiber bezleri kısmetse çeşit çeşit alıcam, yavaş yavaş listemi oluşturdum, listemi de engin görüşlerinize sunarım :)
keyifli forumlar ...
hakan abi swirl b gone dan sonra aracı yıkamak gerekir mi bunu bende soracaktım , bi de jant fırçası lazım :)
http://i.hizliresim.com/31Zy5M.jpg (http://hizliresim.com/31Zy5M)
Geldi bakalım ürünlerim erdem boya sağolsun yine 1 günde yolladı . Arkada atas DETAP görünmüyor :) .
Abimizin dediği gibi jant fırçası maşallah her yeri temizler herhalde öyle büyük yine dediğine uyarak Soft99 aldım. Bagajımda meguiars lastik parlatıcı meşhur sarı bezi ve yıkama eldiveni vs.. mevcut.
Çok seviyorum şu ürünler elime gelince . Kızlar nasıl kozmetik ürünleri alınca kafaları dağılıyor ben de bunları alınca yeniden doğuyorum :D
kurtlukaya
29-01-2015, 22:00
İyİ makyajlar :)
Sabahın köründe uyandım kimse olmadan arabayı yıkayım diye soğuk demeden yıkadım iyi kötü :) .
3 saat uğraştım istediğim gibi olmadı soğuk hava şartları engelledi biraz ama yine de mutluyuz :)
http://i.hizliresim.com/LYrOnj.jpg (http://hizliresim.com/LYrOnj)
UmutBuran
30-01-2015, 13:12
Buğu önleyici bildiğiniz var mı güzel yararlı ürün tavsiye edebileceğiniz?
imprezaWRC
30-01-2015, 13:24
hakan abi swirl b gone dan sonra aracı yıkamak gerekir mi bunu bende soracaktım , bi de jant fırçası lazım :)
Gerek yok :)
Buğu önleyici bildiğiniz var mı güzel yararlı ürün tavsiye edebileceğiniz?
Gyeon Q2 Antifog :)
imprezaWRC
30-01-2015, 13:25
keyifli forumlar ...
Pasta sonrası nano uygulama yapmayacaksan soft99 uygulayacaksan yıkamaya gerek yok :)
UmutBuran
30-01-2015, 13:46
abi bu atas hydrorep hızlı cilayı uygulamak için bez tavsiyen var mı?
i-vtec07
30-01-2015, 14:30
ford transit aracın alt kısmın yıkamasında kulanmak için parlatıcı tavsiyeniz var mı ? şu yıkamacılarda olanlardan bahsediyorum :) sık durula şeklinde bi ürün arıyorum açıkcası .
imprezaWRC
30-01-2015, 14:50
abi bu atas hydrorep hızlı cilayı uygulamak için bez tavsiyen var mı?
Bim'de satılan bol tüylü bezler iş görür :)
imprezaWRC
30-01-2015, 14:52
ford transit aracın alt kısmın yıkamasında kulanmak için parlatıcı tavsiyeniz var mı ? şu yıkamacılarda olanlardan bahsediyorum :) sık durula şeklinde bi ürün arıyorum açıkcası .
Alt kısım derken davlumbazdan mı bahsediyorsun yoksa aracın komple alt kısmından mı bahsediyorsun. Çamuru kapatan meguiars hyper dressing, meguiars all season dressing veya chemical guys bare bones var, onlar iş görebilir.
Arkadaşlar şu ataşvineti nerden temin edebilirim anadolu yakası.. mesaj atabilirseniz sevinirim..
Şimdiden teşekkürler.. :)
i-vtec07
30-01-2015, 16:35
Alt kısım derken davlumbazdan mı bahsediyorsun yoksa aracın komple alt kısmından mı bahsediyorsun. Çamuru kapatan meguiars hyper dressing, meguiars all season dressing veya chemical guys bare bones var, onlar iş görebilir.
aynen abi komple alt kısımdan bahsediyorum araç kamyonet altı açık yani özellikle kasanın alt kısmı. makaslar , çamurluklar vs hepsi açıkta. tşk ederim tavsiyen için meg hyper dressing benim işimi görür sanırım.
Silence45
31-01-2015, 14:59
Camda bugün çok ince bir çizgi oluştu bunu gidermek amaçlı hangi ürünü nasıl uygulamalıyım acaba? Çizik giderilir mi o da ayrı konu tabi ama.
http://s1.cdn.autoevolution.com/images/gallery/KIAOpirus-Amanti-260_7.jpg
Arkadaşlar aracımın içi şu şekilde. 2005 model olan aracımın derisinde sarılaşma var ufaktan. Havalarda baya soğuk çatlama vs yapmasından da korkuyorum arac gercekten cok bakımlı 1-2 yer dışında eskiden kalan çatlama söz konusu değil. Bu iç mekan için hangi deri ve ahşap temizleyiciyi kullanmam gerekir ve bunu nereden satın alabilirim(***** gaziantepde hiçbirşey bulamıyorum)
http://s1.cdn.autoevolution.com/images/gallery/KIAOpirus-Amanti-260_7.jpg
Arkadaşlar aracımın içi şu şekilde. 2005 model olan aracımın derisinde sarılaşma var ufaktan. Havalarda baya soğuk çatlama vs yapmasından da korkuyorum arac gercekten cok bakımlı 1-2 yer dışında eskiden kalan çatlama söz konusu değil. Bu iç mekan için hangi deri ve ahşap temizleyiciyi kullanmam gerekir ve bunu nereden satın alabilirim(***** gaziantepde hiçbirşey bulamıyorum)
Sanalpazar.com'da
erdem boya var . Ben her zaman oradan alırım ki eminim bizim forumdan da alan kişi çoktur. Ben meguiars'ın ürününü aldım deri koltuk için ancak araba daha sıfır olduğu için - ya da + tarafını söylemem mümkün değil . Diğer arkadaşlar daha iyi yardımcı olabilir
Erdem K.
02-02-2015, 16:51
Hakan abi duy sesimi lütfen...
sonunda listemi oluşturdum, çok şükür. herhangi bir eksik ya da yanlış ürün var mı? şunun yerine şunu al da diyebilirsin, jant temizleme fırçası almadım mesela, gyeon iron sıkıp geçicem, yine de alıyım mı?
neyse beğendiklerim ve okey dersen alacaklarım şu şekilde :)
1-SOFT99 FUSSO COAT 12 WAX BOYA KORUMA A (http://www.sanalpazar.com/Soft99-Fusso-Coat-12-Wax-Boya-Koruma-Acik-Renk-200-Gr__isp32511585)
2-http://www.sanalpazar.com/Ustubu-Pastacila-Ve-Temizlik-Icin-400-Gram__isp8328509
3-UBER BLUE M (http://www.sanalpazar.com/Uber-Blue-Mikrofiber-Kurulama-Bezi-Super-Kalite-60x90cm__isp27687269)
4-Gyeon Iron Jant Temizleyici ve Demir Tozu S (http://www.sanalpazar.com/Gyeon-Iron-Jant-Temizleyici-Ve-Demir-Tozu-Sokucu-500ml__isp36139759)
5-ATAS Plak2 Plastik Parlat (http://www.sanalpazar.com/Atas-Plak2-Plastik-Parlatici-Bolunmus-500gr__isp29511645)
6-http://www.sanalpazar.com/Bilt-Hammer-Kil-Soft-Bolunmus-50-Gram__isp20970567 x 2 adet
7-http://www.sanalpazar.com/Elle-Cizik-Giderme-Seti-Atas-Waxy-Sert-El-Pedi__isp6949465 (pasta için bahsettiğin turuncu el pedi bu muydu abi?)
8-http://www.sanalpazar.com/Chemical-Guys-Mikrofiber-Wax-Silme-Bezi-40x40cm__isp18179933
9-http://www.sanalpazar.com/Meguiars-Quik-Detailer-Kil-Kaydirici-Yuzey-Temizleyici__isp7306569 x 2
10-http://www.sanalpazar.com/Gyeon-Polish-Wipe-Mikrofiber-Bez-40x40cm__isp37015161
11-http://www.sanalpazar.com/Chemical-Guys-Wash-Mitt-Sentetik-Yun-Yikama-Eldiveni__isp26066991
12-http://www.boyassi.com/urun/chemical-guys-scratch-swirl-b-gone---cizik-ve-hare-giderici-cila-473ml_1802.aspx?CatId=243
13-http://www.sanalpazar.com/Ipa-Izopropil-Alkol-Temizlik-Solventi-99-500-Ml__isp31584299 x 2
yapmak istediklerim şu şekilde,
1-aracı pril ile yıkayıp durulamak
2-gyeon iron ile kaportayı ve jantları morarana kadar beklemek ve sonrasında mikrofiber bez ile silmek
3-pasta
4-ipa ile araç yıkayıp durulama
5-meguiars quick detailer eşliğinde kil işlemi
6- son olarak soft99 açık renk uygulama
bu işlem sırası nasıl ? gerekli ekipmanları listemeyebilmiş miyim? eksik gedik var mı abi ? :)
gaza geldim hadi hayırlısı ...
imprezaWRC
03-02-2015, 10:39
Hakan abi duy sesimi lütfen...
yapmak istediklerim şu şekilde,
1-aracı pril ile yıkayıp durulamak
2-gyeon iron ile kaportayı ve jantları morarana kadar beklemek ve sonrasında mikrofiber bez ile silmek
3-pasta
4-ipa ile araç yıkayıp durulama
5-meguiars quick detailer eşliğinde kil işlemi
6- son olarak soft99 açık renk uygulama
bu işlem sırası nasıl ? gerekli ekipmanları listemeyebilmiş miyim? eksik gedik var mı abi ? :)
gaza geldim hadi hayırlısı ...
1-doğru
2-Silemeyceksin, basınçlı su ile yıkayacaksın.
3-kil ile yüzey temizliği
4-pasta
5-ipa ile yüzeyi siliyorsun, ancak pasta nedeniyle toz oluştuysa yıkaman daha hayırlı olur. Yıkama sonrasında ipa ile silersin.
6-soft99
golfcu0101
08-02-2015, 20:36
İçine işlemiş durumdaki camlardaki kireç lekelerine kesin ve net çözüm nedir?
Sirke vs denemedim kesin çözüm lazım direk ;)
kurtlukaya
08-02-2015, 21:03
bendede benzer kireç lekesi sıkıntısı arabanın kromaj kısımlarında meg nxt metal polish i denedim çıkaramadım
Atas Valer kullanabilirsiniz.
golfcu0101
09-02-2015, 09:29
bu sirke sirke diyip duruyorlar denemedim ama 8 senenin oluşumu camlarımdaki.ben iki kere uğraşmak istemediğimden nokta atışı bir ürün olsun istedim ;)
i-vtec07
09-02-2015, 09:39
abi limonu al 2 ye kes çekirdeklerini çıkar (camı çizmemesi için) camı limonla hafif kuvvetlice ovala :D ben bu şekilde çıkarıyodum :)
yanlız önce kelebek camda falan dene şimdi golfun camı pahalıdır :D :D
golfcu0101
09-02-2015, 13:29
abi limonu al 2 ye kes çekirdeklerini çıkar (camı çizmemesi için) camı limonla hafif kuvvetlice ovala :D ben bu şekilde çıkarıyodum :)
yanlız önce kelebek camda falan dene şimdi golfun camı pahalıdır :D :D
ahuhahahah yok başkan arac 2005 c kasa opel corsa golf kanatlanıp uçalı çok oldu :(
i-vtec07
09-02-2015, 13:35
ahuhahahah yok başkan arac 2005 c kasa opel corsa golf kanatlanıp uçalı çok oldu :(
limon gerçekten işe yarıyo abi camlarda denemeye değer. ben sirke ile bi sonuca ulaşamamıştım limon çözdü işimi :)
giden golf ten de iyisi gelir inş .
Bende bir sirke ile sildirmiştim yıkamacım bana söylemişti üzüm olması lazım. Fena başarılıydı ama ilk günkü haline çevirmişti resmen camı :)
golfcu0101
09-02-2015, 14:01
limon gerçekten işe yarıyo abi camlarda denemeye değer. ben sirke ile bi sonuca ulaşamamıştım limon çözdü işimi :)
giden golf ten de iyisi gelir inş .
inşallah kardeşim şimdilik bunla devam bakalım ;)
havaların açtığı ilk fırsatta hem limonu sonuç alamazsam da sirkeyi deniyecem bakalım
kurtlukaya
15-02-2015, 01:23
abilerim merak ettigim bir durum.var , bir arkadasin konusunada yazdim ancak bide burada sormak istedim zimparalama islemi nasil yapiliyor , sonrasinda ne kadar asindiricilikta bir pasta islemi uygulaniyor , yapacagimdan degil ama merak ettigimden dolayi yaziyorum , biraz arastirdim ama tam anlamiyla istedigim bilgileri.bulamadim
Arkadaşlar einhell amatör makinem var.
Padlerim kaliteli değildi ve 1-2 işlemde yıprandı bende iyi temizleyemedim.
Yaptığım işlem yüzelsel çok derin olmayan çizikleri gidermek ve wax-cila atmak.
Hangi padleri almalıyım. Aliexpressten alayım mı yoksa erdem-boyassi gibi bir yerden alsam olur mu?
en basiti erdem boyadan alabilirsin.detail turkey forumu var orda daha fazla bilgiye ulaşabilirsin...
imprezaWRC
16-02-2015, 09:08
Arkadaşlar einhell amatör makinem var.
Padlerim kaliteli değildi ve 1-2 işlemde yıprandı bende iyi temizleyemedim.
Yaptığım işlem yüzelsel çok derin olmayan çizikleri gidermek ve wax-cila atmak.
Hangi padleri almalıyım. Aliexpressten alayım mı yoksa erdem-boyassi gibi bir yerden alsam olur mu?
Boyassi , Chemical Guys Türkiye veya Erdem Boya'dan pad temin edebilirsin, ellerinde varsa chemical guys hex logic almanı tavsiye ederim. Aliexpress'ten de alınır da, elinin altındaki imkanları kullanmakta fyada var, elin Çinli'si de bu sefer kazanmayıversin.
d.berkay
16-02-2015, 13:39
Scholl Concepts polisaj pedleri ve AutoHDM Yün pedler konusunda bende yardımcı olabilirim..
Hafif çizik giderme - cila -wax için hangi pedler alınmalı ?
Hafif çizik giderme - cila -wax için hangi pedler alınmalı ?
Bu padler nasıl ? 3 ü 45 TL
Hex-Logic Hafif Aşındırıcı Çizik Giderici - Cila Pedi - Yeşil 100mm
Hex-Logic Orta-Hafif Cila Pedi - Beyaz 100mm
Hex-Logic Finisaj Pedi - Siyah 100mm
imprezaWRC
17-02-2015, 12:30
Bu padler nasıl ? 3 ü 45 TL
Hex-Logic Hafif Aşındırıcı Çizik Giderici - Cila Pedi - Yeşil 100mm
Hex-Logic Orta-Hafif Cila Pedi - Beyaz 100mm
Hex-Logic Finisaj Pedi - Siyah 100mm
Çiziklerin durumuna göre yeşil pad yetersiz kalabilir. Oraya turuncu ve sarı padleri de eklemek lazım. Fiyat fena değil :)
Grimlord
20-02-2015, 20:43
http://www.hepsiburada.com/liste/mothers-california-gold-cizik-giderici-236-ml/productDetails.aspx?productId=otrbt08408&categoryId=20035748#Gorseller
dostlar aracım 2002 model clio,haliyle bir sürü çizik var,anahtar çiziginden tutun da derin çiziklere kadar,linkteki üründen alıp ped ile uygulama yapsam sizce kapatabilir miyim?
meLaNchoLic
20-02-2015, 21:03
valla yalan yok arama tarama yapamadım ama... kaputun altında keçe falan olmadığından leş gibi pislik içinde resmen katman oluşmuş.. yağ çözücü ile kabasını aldım bugün.. kalan kısmını nasıl temizlerim ne yapabilirim yardım istiyorum.. ayrıca motor vs çevresinin temizliğini nasıl yapabilirim...
Bide bunları en ucuz yollu haliyle anlatırsanız mutlu olurum.. Mesela gidip xx markanın xx ürününü 30 TL ye almıyım yani :D
meLaNchoLic
20-02-2015, 21:06
kasko varsa camı kırın kaskodan değiştirin :D hasarsızlıkla ilgili sorunda oluşturmuyor :D
By CrAzY
20-02-2015, 21:21
valla yalan yok arama tarama yapamadım ama... kaputun altında keçe falan olmadığından leş gibi pislik içinde resmen katman oluşmuş.. yağ çözücü ile kabasını aldım bugün.. kalan kısmını nasıl temizlerim ne yapabilirim yardım istiyorum.. ayrıca motor vs çevresinin temizliğini nasıl yapabilirim...
Bide bunları en ucuz yollu haliyle anlatırsanız mutlu olurum.. Mesela gidip xx markanın xx ürününü 30 TL ye almıyım yani :D
Est ve Plak2
Est :Motor temizler
Plak2:Plastikleri parlatır.
Toplam maliyeti sana 30 tl dir.
3m syntectic protectan wax nasıl bilgisi olan var mı
meLaNchoLic
20-02-2015, 21:27
Est ve Plak2
Est :Motor temizler
Plak2:Plastikleri parlatır.
Toplam maliyeti sana 30 tl dir.
nerden bulunur? est falan kısaltmamı yani.. gidip est istiyom dedimmi anlarlarmı beni :D
i-vtec07
20-02-2015, 22:07
nerden bulunur? est falan kısaltmamı yani.. gidip est istiyom dedimmi anlarlarmı beni :D
Sanayiye gidip est falan demeyin anlamiyolar :D en güzeli internetten almak :) bu arada est atas ın ürünü.
meLaNchoLic
21-02-2015, 00:43
ya arkadaş şöyle daha ucuz yollu bişi yokmu.. mesela bugün gittim bimden yağçöz aldım 2 TL :D soğuktan cok ugrasmadım ama kolay bi şekilde kabasını aldım kaputun alt tarafının :D
motordaki plastik parcaları falanda tek tek bezle silsem güzelce.. sonra böyle ucuz yollu neyle temizlenir neyle parlatılır ki :D 3 4 tl yede tahtakaleden torpido parlatıcı alsam plastikleri güzel parlatıyo :D
i-vtec07
21-02-2015, 07:33
Üstad sen bendende pinti çıktın :D banio Koçtaş tarzındaki yapı marketlere gir orda 3-4 liraya torpido parlaticilarindan var .iş görür heralde :D
https://www.youtube.com/watch?v=msBwHe1yz-k
Aracım komple deri :) Bu arkadaşlar ile iletişime geçtim sanırım kullandıkları ürünler yabancı. Kendi siteleri de var ordan istediğinizi alabilirsiniz diyorlar. Sıvı deri istedim çatlaklar için, onlarda bana koltuk başlarından birini gönderin ki tam rengine göre yapalım dediler. Bana gayet prof. göründüler. Sormak istediğim daha önce bu arkadaşları tanıyan iş yaptıran vs var mı ? Güvenilirmi ? Aracım piyasa çok nadir bulunan bir araç koltuk kafalığım gelmesse geri bana büyük problem olabilir :)
meLaNchoLic
21-02-2015, 11:33
Üstad sen bendende pinti çıktın :D banio Koçtaş tarzındaki yapı marketlere gir orda 3-4 liraya torpido parlaticilarindan var .iş görür heralde :D
4 TL ye arabayı iç dış yıkayan adamım ben heheeeyyytttt :D
i-vtec07
04-03-2015, 13:29
araca fusso uyguladıktan sonra atıyorum ayda 1 kere bathe+ ile yıkasak bi artısı veya eksisi olur mu ? :)
kurtlukaya
04-03-2015, 19:11
artısı olur da eksisi olmaz , bende bathe + kullanıyorum , kendi aracımın üzerinde fusso dark var memnunum yani ...
Arkadaşlar başka bir konuda daha yazmıştım ama cevap alamadım.
AG SRP üzerine fusso light wax kullanmamızın bir zararı olur mu? SRP cizikleri maskeliyor ve wax ile bu durumun biraz daha kalıcı hale getirmek istiyorum.
İbrahim33
18-03-2015, 08:14
pastadan sonra ufak tefek taş izleri çıkması normal midir ?
94 model daha önce hiç polisaj görmemiş ama wax atılmış aracımda bu şekilde is birikintileri ve lekeleri oluşuyor. Çevreden gelen eksoz , baca dumanı vs gibi şeyler üzerine direk yapışıyor. Kil ile zar zor lekeleri çıkarıp fk1000p uyguladım ama ilk yağmurda yine eskiye döndü. Kafayı yemek üzereyim ne yapmam gerekiyor.
Kil uygularken
http://i60.tinypic.com/2wptpx0.jpg
Uygulamadan önce
http://i59.tinypic.com/2mzh0gn.jpg
UmutBuran
18-03-2015, 11:16
Kırmızı bir aracım var kaputunda falan fırça,bez çizikleri var elle uygulayabileceğim uygun bir ürün var mı bildiğiniz? Teşekkürler
Arkadaşlar başka bir konuda daha yazmıştım ama cevap alamadım.
AG SRP üzerine fusso light wax kullanmamızın bir zararı olur mu? SRP cizikleri maskeliyor ve wax ile bu durumun biraz daha kalıcı hale getirmek istiyorum.
Mantık doğru. önce srp üzerine fusso :icon_tup:
pastadan sonra ufak tefek taş izleri çıkması normal midir ?
normaldir.
Kırmızı bir aracım var kaputunda falan fırça,bez çizikleri var elle uygulayabileceğim uygun bir ürün var mı bildiğiniz? Teşekkürler
gtechniq p1 veya
chemical guys Scratch Swirl B-Gone
İbrahim33
18-03-2015, 14:54
polisaj makinesiyle girişmen lazım gibi gözüküyor.
UmutBuran
18-03-2015, 15:54
polisaj makinesiyle girişmen lazım gibi gözüküyor.
2 aya yakın bir süre önce pasta cila yaptırdım makineyle, aracı aldığımda pembeleşmişti kırmızısı bir güzel görüntü elde ettik ancak kar kış tazyikli su falan derken bez ve fırça çizikleri oldu, her yıkamadan sonra hızlı cilasını atıyorum ama ışık altında rahatsız eden çizikler var o yüzden elle uygulayabilceğim birşey bulursam daha iyi olur benim için.
i-vtec07
19-03-2015, 07:22
2 aya yakın bir süre önce pasta cila yaptırdım makineyle, aracı aldığımda pembeleşmişti kırmızısı bir güzel görüntü elde ettik ancak kar kış tazyikli su falan derken bez ve fırça çizikleri oldu, her yıkamadan sonra hızlı cilasını atıyorum ama ışık altında rahatsız eden çizikler var o yüzden elle uygulayabilceğim birşey bulursam daha iyi olur benim için.
elle uygulamayla o çizikleri tamamen alamassınız . srp gibi ürünlerle saklayabilirsiniz ancak :) yada kil ile temizleyip fusso 12 atın hem boya korumanız tazelenmiş olur hemde çizikleri nerdeyse yarı yarı ya maskeler .
Islak parlaklık alabileceğim hızlı cila tarzı ne önerirsiniz? Araç yeni boya korumadan çıktı. Üzerine gyeon wet coat ve gyeon cure uyguladım. Ama yine de parlaklık konusunda daha başarılı bir sonuç bekliyorum. Önerilerinizi yazarsanız sevinirim
i-vtec07
22-03-2015, 18:10
Islak parlaklık alabileceğim hızlı cila tarzı ne önerirsiniz? Araç yeni boya korumadan çıktı. Üzerine gyeon wet coat ve gyeon cure uyguladım. Ama yine de parlaklık konusunda daha başarılı bir sonuç bekliyorum. Önerilerinizi yazarsanız sevinirim
boya korumada ne atmışlar son katman bilginiz var mı ? ona göre tavsiyede bulunalım :) fusso 12 falan sa fukupika var parlaklık için tavsiye edilen :)
boya korumada ne atmışlar son katman bilginiz var mı ? ona göre tavsiyede bulunalım :) fusso 12 falan sa fukupika var parlaklık için tavsiye edilen :)
Sonaxta yaptırdım gösterip anlatmıştı ürünü ama ismi cismi aklıma gelmiyor :) meg nxt falan iş görmez mi
Siyah arabanın haresi için Meguiars Swirl Remover iyi midir ? Elle uygulama yapabilirim. Varsa onun haricinde meguiars ürün tavsiyesi alabilirim. (özellikle meguiars istiyorum tanıdığım listeyi çözücek :D )
i-vtec07
09-04-2015, 19:24
Siyah arabanın haresi için Meguiars Swirl Remover iyi midir ? Elle uygulama yapabilirim. Varsa onun haricinde meguiars ürün tavsiyesi alabilirim. (özellikle meguiars istiyorum tanıdığım listeyi çözücek :D )
elle hare gitmez kardeşim malesef. makine şart . ;)
Grimlord
09-04-2015, 21:59
aracımda epey derin çizikler mevcut (anahtarla biri ipneligine yaptı heralde )
polisaj makinesiyle yapma imkanım var,sizce ne gibi ürünler kullanmam gerekir? önce pasta falan mı uygulamam lazım?
serdargoksu
09-04-2015, 23:26
merhaba arkadaşlar arac limon sarısı ve siyah deri koltuklu daha önce birşey yapılmışmı bilmiyorum ama çizikler var bunları kapatmak ve parlaklık sağlamak için srp ve fusso mu yoksa sadece fusso yetermi birde deri korumak ve beslemek için basit ve etkili bir ürün nedir şimdiden teşekkür ederim.
Mert Ali
10-04-2015, 00:46
Elle ancak arabayı parlatırsın. çizik gideremezsin müdür. çiziksiz bir yüzey istiyorum illede meguiars olsun diyorsan; meguiars m105-m205 ikilisi veya.. m83 tek başına yeterli gelebilir. tabiki makina ile uygulamada :)
Mert Ali
10-04-2015, 00:50
merhaba arkadaşlar arac limon sarısı ve siyah deri koltuklu daha önce birşey yapılmışmı bilmiyorum ama çizikler var bunları kapatmak ve parlaklık sağlamak için srp ve fusso mu yoksa sadece fusso yetermi birde deri korumak ve beslemek için basit ve etkili bir ürün nedir şimdiden teşekkür ederim.
önce kil ile yüzeyi temizleyin,sonrasında fusso uygulayın tatmin edecektir.. deri için silikon süt sürmeyin,ne sürerseniz sürün.. turtle wax leather,sonax vs. olabilir,yapı marketlerde kolayca bulabilirsiniz. internetten sipariş verecekseniz gliptone ürünlerine bakın,bölünmüş şekilde satışı var.
ozan gülle
22-04-2015, 21:44
Motor temizligi icin ne onerirsiniz arac 5 binde cok kirli degil ama parlak dursun diyorum yarin uygulacagim izmirde hemen gidip alabilcegim bi urun varmi acaba
motorun elektronik aksamlarını kapatıp cok hafiften su tut ve uzerindeki tozu ve az olan kiri temizle sonrasında meguiars d170 kullan ..gerci bu urun profesyonel bi urun 3.78 lt olarak satılıyo fakat bu urunleri etrafında kullanan bir esnaf var ise oradan az bi miktar iste...1/1 yaparsan aşırı parlar ve sonrasında cabuk toz tuzar ben musteri araclarına 1/5 yaparak uyguluyorum...uygulaması cok basit... sprey gibi sıkarak uyguluyosun....ardından bi sure bekliyosun...sonra hava ve sunger yardımı ile motorun plastik aksamına yediriyosun...bu urunu 1/1 veya 1/2 olarak sulandırırsan motorun heryerine sık sonrasında kaputu kapat ve motoru calıstır....motor ısındıkca ürün motora işliyo... kaputu actıgında parlaklıgı gordugunde sasırma sakın ;) kapalı bir garajın var ise bu sekilde uygulamanı tavsiye edrim....
Elle uygulayabileceğin tarzda ürün olarak önerim Auto Finesse Tripple olacaktır. Ürün içeriğinde hafif aşındırıcı, sealant ve carnauba içeriği var. Klasik wax sürme yöntemleriyle uygulanabiliyor. Yalnızca biraz daha fazla yüzeysel hareket tekrarı gerektiriyor.
https://www.youtube.com/watch?v=zo_nUygOkXQ
https://www.youtube.com/watch?v=zo_nUygOkXQ
El ile uygulamayla da pek çok çiziği yok edebilen bir ürün ve kalıcılığı pek çok likit waxtan gayet iyi .
Linki inceleyebilirsiniz : TRIPPLE- All in One - 500 ml (http://www.detail-box.com/TRIPPLE-All-in-One-500-ml,PR-156.html)
UmutBuran
29-04-2015, 07:55
abi çok iyi bir tavsiye vermişsin vallahi allah razı olsun en kısa zamanda deneyecegim
mr.korhan
10-06-2015, 16:48
Siyah Araç için Hızlı , uygulanması Ped yada makineyle olmayan , kolayca gün içinde yıkatıp hemen peşine bez yada pamukla güzel sonuç alabilceğimiz cilalardan önerilerinizi alabilirmiyim arkadaşlar ?
ceyhun737
10-06-2015, 17:15
Meguiars black wax Tecrübe eden var mı?
Siyah Araç için Hızlı , uygulanması Ped yada makineyle olmayan , kolayca gün içinde yıkatıp hemen peşine bez yada pamukla güzel sonuç alabilceğimiz cilalardan önerilerinizi alabilirmiyim arkadaşlar ?
soft 99 fusso dark color.
bezle yada pamukla cila sürülmez.
bu ürünün içinden uygulama pedi çıkıyor.
onunla uygularsın.
sür 3dk kurut sonra hemen sil .
selam arkadaşlar.
yeni aldığım araçta maun kaplama yapıştırma yapmışlar. kapıdakileri direk çektim kolayca çıktı acaba torpidodakiler iz bırakırmı ? bugün aracı kuaföre verdim adam iz kalabilir boşver dedi ama kapıdaki kolay çıkınca vede kurtulmak istediğimden tahammül etmek istemiyorum o maun görüntüye. bir kaç ilana baktım banltlar iz bırakmaz yazmışlar ama tecrübesi olan varmı
onn_dear
22-08-2015, 18:46
Gri bi pug 307 aldik, 2 parca disinda boyasiz, boyayi canlandırmak icin el ile uygulanabilecek ürün tavsiyeniz var mi? Finishkare 1000p iş görür mü?
Bi araç aldık ikinci el, boya durumu iyi fakat ben yine de bi şeyler yapmak istiyorum.
Yıkama sonrası kil, durulama, pasta, ipa, wax sıralaması doğru mudur ?
Arkadaşlar anadolu yakası detailing tavsiyesi istiyorum. Tavsiye ettiğiniz yerler nerelerdir ?
Arkadaşlar anadolu yakası detailing tavsiyesi istiyorum. Tavsiye ettiğiniz yerler nerelerdir ?
http://heroicdetailing.com/
aracım 2004 vito bunların çoğunun tavanda güneş yanığı var. benimkinde yok. şimdi yeni aldığımız evin kapalı garajı var bir nebze bende güneşte bırakmaktan kurtarıcam aracı ama kesin çözüm olarak bir şey varmıdır. aracın pasta cila ihtiyacı var ama araç gri ve yüksek olduğundan tavana yaptırmıcam aşındırma olmasın diye sadece boya korumasını at geç diyeceğim. şeffaf folyo herhalde yeterli olmaz. ne gibi bir şey yapabiliriz.
kirli yüzeyin üzerine yapılacak boya korumadan bir hayır beklenmemeli, yanları alalım üstler kalsın doğru bir seçim değil, doğru malzemeler iyi işçilik ile tavan da da sorun olmaz aksine faydası olur.
yani yine kil falan yapılır az aşındırıcı ile biraz temizlenir tabi.
Kuş pisliklerinin bıraktığı lekeye bir çözüm var mı??
kuş pisliğine güneş yanığına çözüm yok diye biliyorum. benim sorum güncel olsun
günceldir.. güneş yanığı olmamasını nasıl engelleyeceğiz..
düzenli boya koruma ve bakım, hava koşulları ve yıkama şekilleri boya koruma ürünlerinin ömürlerinde etkendir, doğru uygulama ve doğru bakım ile bu tarz sorunların önüne geçilebilir, yani bir defa yaptırdım yeter gibi bir durum bu tarz boya hasarlarının önüne geçmek için yeterli olmaz.kuş pisliği,reçine gibi boya yüzeyine yapışan ve hatta zarar veren maddelerde derhal temizlenmeli,aracımla uzun yola çıkarken aracın bagajına bu iş için muhakkak ilgili ürünü koyarım, yolculuk sonunda eğer araçta çok kirlenme yoksa hemen siler ve temizlerim. gerekirse yıkar yad yıkatırım, bu iş için kaput ve tampon maskeleride var onlarda çözüm ortağı olarka kullanılabilir.
Arkadaşım mat renkli bir motor aldı. Mat renkli boyaya ne tarz uygulamalar yapmak gerekir? Frozen black bmw yi parlak hale getirenler gibi olmayalım :D
Arkadaşım mat renkli bir motor aldı. Mat renkli boyaya ne tarz uygulamalar yapmak gerekir? Frozen black bmw yi parlak hale getirenler gibi olmayalım :D
Güncel olsun
Güncel olsun
Mat boyalar için özel yıkama şampuanları , koruma ürünleri mevcut. Bu ürünlerle sıkıntı yaşamazsınız.
Mat bakım ürünleri mevcut arzu ederseniz.
Tavsiyem parlamaları önlemek için ;
Ph dengeli Cilasız Konsantre Şampuan ;
http://www.detailbox.com.tr/seramik-korumalar-icin-ph-dengeli-konsantre-sampuan-concentrated-car-wash-1l-127
Quick Detailer Mantığında ;
http://www.detailbox.com.tr/mat-boya-ve-kaplama-icin-hizli-cilasi-matt-protect-500ml-693
Canlı ama hala mat tutan, iyi bir kir iticilik görmek istiyorsanız ;
Opaque (Mat Boyalar İçin) - 50ml (http://www.detailbox.com.tr/opaque-mat-boyalar-icin-50ml-686)
http://www.erdemboya.net/MEGUIARS-GOLD-CLASS-CILALI-BOYA-KORUYUCU-SAMPUAN-189-LT,PR-816.html
Meguiars sarı şampuan kullanıyordum genellikle. Bu ürünü kullanan var mı ?
ÜSTÜNERC
03-03-2016, 16:29
http://www.erdemboya.net/MEGUIARS-GOLD-CLASS-CILALI-BOYA-KORUYUCU-SAMPUAN-189-LT,PR-816.html
Deneme olarak 2-3 yıkama hepsini kullandım bu dahil olmak üzere,inanın 3 ürün arasında en ufak bir fark görmedim :) suanda mor olan meguiars sampuanı kullanıyorum her yıkamada,hepsi aynı işi görüyor aslında.
Deneme olarak 2-3 yıkama hepsini kullandım bu dahil olmak üzere,inanın 3 ürün arasında en ufak bir fark görmedim :) suanda mor olan meguiars sampuanı kullanıyorum her yıkamada,hepsi aynı işi görüyor aslında.
Ben sarı kullanıyorum genelde mor kullanmışlığım da var. İkisi arasında pek bir fark görememiştim bunu merak ettim bir de .
onun yerine Gyeon Bathe+ kullanın bence
http://www.techturkey.com/forum/urunler/189503-gyeon-bathe-asiri-hidrofobik-sampuan.html
onun yerine Gyeon Bathe+ kullanın bence
http://www.techturkey.com/forum/urunler/189503-gyeon-bathe-asiri-hidrofobik-sampuan.html
Nerden temin ediyoruz berkan ?
detailbox dan alıyordumda göremedim Anıl, Görkem (grkm) e sormak lazım yada görünce yazar muadil birşey illaki
AliGizda
04-03-2016, 10:22
Beyaz aracım için güzel, kaliteli bir cila önerebilirmisiniz?
detailbox dan alıyordumda göremedim Anıl, Görkem (grkm) e sormak lazım yada görünce yazar muadil birşey illaki
Ben de Erdem Boya'da göremedim.
ÜSTÜNERC
04-03-2016, 15:14
Ben sarı kullanıyorum genelde mor kullanmışlığım da var. İkisi arasında pek bir fark görememiştim bunu merak ettim bir de .
Sarı sampuana göre diğerleri arasında olan tek fark bence miktar olarak fazla olması.Onun dışında hepsini 2-3 yıkama olarak kullandım gördüm hepsi bana aynı geldi.Bu işin sonu yok :) en iyisi diye alıyoruz bi bakıyoruz baska marka daha iyi iş görüyor veya yeni bir ürün çıkmış oluyor :) gerçekten bu detail işi hastalık.
http://detailbox.com.tr/cilali-parlatici-sampuan-advanced-poseidon-car-wash-124
bathe+ bulmak baya zor bu aralar. nerdeyse hiçbir yerde kalmadı. kendim için ayırdığım 1-2 tane var Allahtan uygulamalı araçları yıkayabiliyorum.
Linkteki ürünü direk olarak firma sahibi Görkem kardeşimin tavsiyesi ile aldım. Parlatma durumu muhteşem. Doğru kullanıldığı zaman hidrofobik olarak da oldukça başarılı. Tam bir fiyat performans ürünü.
Ben aldım geçen hafta bundan.Sarıdan öyle aman aman bir farkı yok açıkcası fena değil
Cilalı Parlatıcı Åampuan - ADVANCED POSEIDON CAR WASH (http://detailbox.com.tr/cilali-parlatici-sampuan-advanced-poseidon-car-wash-124)
bathe+ bulmak baya zor bu aralar. nerdeyse hiçbir yerde kalmadı. kendim için ayırdığım 1-2 tane var Allahtan uygulamalı araçları yıkayabiliyorum.
Linkteki ürünü direk olarak firma sahibi Görkem kardeşimin tavsiyesi ile aldım. Parlatma durumu muhteşem. Doğru kullanıldığı zaman hidrofobik olarak da oldukça başarılı. Tam bir fiyat performans ürünü.
Arkadaşlar Gyeon Bathe+ bir süredir yok ama ileriki tarihlerde eminim TR'de olacaktır.
Meguiar's ın şampuanları iyidir hoştur fakat bir markaya bağlı kalmak zorunda değilisiniz. Yepyeni teknolojide üretilmiş çok daha iyi ürünler var .
Özellikle Doğukan'ın önerdiği şampuanı şiddetle tavsiye ederim.
Bir diğer bol köpük sevenler için alternatifimiz ;
http://www.detailbox.com.tr/arac-yikama-sampuani-car-shampoo-83
Rockford
08-03-2016, 09:13
basit bir soru fakat tavsiyeye ihtiyac var.
cila için tüylü bir mikforiber bez ile cilayı sürünce sanki cilayı sürekli gezdiriyor gibi. Cilayı daha ince (supreme shine gibi) bir bezle silip sonrasında mı bu uzun tüylü mikrofiberle üzerinden geciyorsunuz?
hoş evvel zaman önce kullandığımda supreme shine ile cilayı sürüyosun sonrasında yapılacak bi adım kalmıyor örnek cok iyi olmadı da anlatmak istediğim uzun tüylü mikrofiber bezle cila süreceğiniz zaman öncesinde daha kısa tüylü bir mikrofiber bezle cilayı sürüp bu uzun tüylülerle en son finishmi oluyor.
ek olarak hızlı cilayı sürmek için uygun bir bez tavsiyesi alabilir miyim.
bir de ek olarak kurulama bezi olarak güzel bir f/p tavsiyesi alabilirsem güzel olur.
basit bir soru fakat tavsiyeye ihtiyac var.
cila için tüylü bir mikforiber bez ile cilayı sürünce sanki cilayı sürekli gezdiriyor gibi. Cilayı daha ince (supreme shine gibi) bir bezle silip sonrasında mı bu uzun tüylü mikrofiberle üzerinden geciyorsunuz?
hoş evvel zaman önce kullandığımda supreme shine ile cilayı sürüyosun sonrasında yapılacak bi adım kalmıyor örnek cok iyi olmadı da anlatmak istediğim uzun tüylü mikrofiber bezle cila süreceğiniz zaman öncesinde daha kısa tüylü bir mikrofiber bezle cilayı sürüp bu uzun tüylülerle en son finishmi oluyor.
ek olarak hızlı cilayı sürmek için uygun bir bez tavsiyesi alabilir miyim.
bir de ek olarak kurulama bezi olarak güzel bir f/p tavsiyesi alabilirsem güzel olur.
daha kısa tüylü bir mikrofiber bez ile yüzeydeki fazlalığı alıp uzun tüylü bezle dairesel hareketlerle parlatma işlemi yapabilirsiniz.
fiyat performans ürünü olarak kurulama havlusu tavsiyem chemical guys miracle dryer olabilir.
http://www.kimyasaladamlar.com/color-evolution-red-renk-evrimi-kirmizi-pmu517
bu ürünü kullanan var mı acaba yorumlar nedir ?
Bu arada geçen tente ve iç mekan temizliği için ürün bakıyordum Adam's'tan; sonra aklıma geldi detailbox.com.tr'ye baktım, Türkiye'de Amerika'dan daha ucuza satıyor adam :D Görkem'e teşekkürler hakikaten bulunmaz nimet getirmiş memlekete.
Bilginiz olsun beyler, çok fiyat araştırması yapıp yurtdışından beklemeye gerek kalmamış.
Arkadaşlar Gyeon Bathe+ bir süredir yok ama ileriki tarihlerde eminim TR'de olacaktır.
Meguiar's ın şampuanları iyidir hoştur fakat bir markaya bağlı kalmak zorunda değilisiniz. Yepyeni teknolojide üretilmiş çok daha iyi ürünler var .
http://www.detailbox.com.tr/arac-yikama-sampuani-car-shampoo-83
Görkem hayırlı işlerin olsun kardeşim . Karışık ürün alıcam yaz'à hazırlık maksadıyla zaten çoğu ürünüm azaldı şampuan falan . Önceden erdemboya dan alırdım seni yeni gördüm senin işin görülsün aramızdan birisin . Acil yarın ya da salı günü siparis vermem gerek çünkü cam yıkama suyum eksildi. Sitene tam bakamadım şu an var mı cam yıkama suyun kaliteli ?
Araç Yıkama Åampuanı - Car Shampoo (http://www.detailbox.com.tr/arac-yikama-sampuani-car-shampoo-83)
Görkem hayırlı işlerin olsun kardeşim . Karışık ürün alıcam yaz'à hazırlık maksadıyla zaten çoğu ürünüm azaldı şampuan falan . Önceden erdemboya dan alırdım seni yeni gördüm senin işin görülsün aramızdan birisin . Acil yarın ya da salı günü siparis vermem gerek çünkü cam yıkama suyum eksildi. Sitene tam bakamadım şu an var mı cam yıkama suyun kaliteli ?
Anıl ince düşüncen için teşekkür ederim. Dilediğin zaman ürün seçeneklerini ve tavsiyelerimi değerlendirmek üzere bana ulaşabilirsin.
Cam yıkama suyu olarak Sonax'ın bir miktarda elimde mevcut. İsteklerine göre değerlendiririz.
Bana 0533 746 on3 elli3 'ten ulaşabilirsin :)
Parlaklık ve iyi bir temizlik için linkteki şampuanları öneririm. Cilasız boyayı bile çok güzel parlatabiliyorlar. İki şampuanıda kullandım ikiside harika.
http://www.chemicalguysturkiye.com/yikama-sampuanlari-and-aksesuarlari/citrus-wash-and-gloss-ultra-konsantre-limon-ozlu-parlatici-sampuan-1-galon.html
http://www.chemicalguysturkiye.com/yikama-sampuanlari-and-aksesuarlari/glossworkz-kopuklu-parlaklik-artirici-ph-notr-yikama-sampuani-1-galon.html
İç temizlik için
Temizleyiciler (SPI 993) - NONSENsE - Renksiz & Kokusuz Konsantre Yüzey Temizleyici (1 Galon) | Chemicalguysturkey.com (http://www.chemicalguysturkiye.com/temizleyiciler/nonsense-renksiz-and-kokusuz-konsantre-yuzey-temizleyici-1-galon.html)
Dashboard parlatıcı için
Arexons mat effect dashboard sütünü tavsiye ederim.
Lastik Parlatıcı olarakda Sonax'ın lastik parlatıcısını tavsiye ederim.
(1.5 senelik mesajınızı alıntılıyorum kusura bakmayın:o)
1-Meguiars Nxt Car Wash (mor) şampuan ile yola başladık ama kir çıkarmada çok memnun değilim. Siz CG'nin iki şampuanından birincil olarak hangisini tavsiye edersiniz?
2-Şampuan sonrası Meguiars UQD ile işlemi bitiriyorum. CG şampuan ile başlayıp Meguiars UQD ile bitirirsek kimyasal uyumluluk/etkileşim açısından performans kaybı yaşanır mı? Bizi üzmeyen arkadaşlardır umarım.
3- 223 sayfayı ve detailing bölümündeki cila ile ilgili belli başlı makaleleri okuduğumda sizin CG satışı yaptığınızı okudum. Bu şampuanlar için buradan veya pm yoluyla bilgi alabilirsem sevinirim.
4-Lastik parlatmada süre olarak ekstrem performans veren (iki - üç hafta/ bir - iki ay) arkadaş var mıdır? Varsa kendisiyle tanışmak isterim. Teşekkürler.
(1.5 senelik mesajınızı alıntılıyorum kusura bakmayın:o)
1-Meguiars Nxt Car Wash (mor) şampuan ile yola başladık ama kir çıkarmada çok memnun değilim. Siz CG'nin iki şampuanından birincil olarak hangisini tavsiye edersiniz?
2-Şampuan sonrası Meguiars UQD ile işlemi bitiriyorum. CG şampuan ile başlayıp Meguiars UQD ile bitirirsek kimyasal uyumluluk/etkileşim açısından performans kaybı yaşanır mı? Bizi üzmeyen arkadaşlardır umarım.
3- 223 sayfayı ve detailing bölümündeki cila ile ilgili belli başlı makaleleri okuduğumda sizin CG satışı yaptığınızı okudum. Bu şampuanlar için buradan veya pm yoluyla bilgi alabilirsem sevinirim.
4-Lastik parlatmada süre olarak ekstrem performans veren (iki - üç hafta/ bir - iki ay) arkadaş var mıdır? Varsa kendisiyle tanışmak isterim. Teşekkürler.
Beklentilerinizi karşılamak üzere sizi Adam's Polishes ile tanıştırmak isterim :)
Öncelikle firmayı tanıyın .. http://adamspolishes.com/
Sırasıyla ;
1- http://www.detailbox.com.tr/gallon-378-lt-85 ( galon ürünler seçtiğiniz için .. )
2- Genelde firmalar ürünlerini birbirini tamamlamaları için dizayn ederler fakat elinizdeki mevcut ürün kimyasal olarak şampuanı veya başka bir ürünü bozacak nitelikte değil. Bittiği zaman daha iyi alternatiflerini mutlaka önerebiliriz.
3- Hakan başkan bir dönem bu işle ilgilendi ancak marka şu anda başkaları tarafından Türkiye'ye getiriliyor.
4- Ve sahne Adam's Polishes Tire Shine'da.
http://www.detailbox.com.tr/lastik-parlatici-tire-shine-376
Önerilerimin memnuniyetsizlik oluşturması durumunda size istediğiniz ürünle değişimi sağlayacağımın da garantisi veririm.
MURAT_HLX
20-03-2016, 12:19
aracın dıştaki trim parçaları için önerebileceğiniz bi ürün varmıdır ?
Sitenizi takip ediyorum zaten, detailing ürünleriyle ilgili word dosyama site linkinizi de kaydetmiştim:D, ürün gamı olarak beklentimi karşılıyor. İlk heyecan Meguiars'tan Sonax'a, Turtle Wax'a kadar birçok ürün aldım ama bu sayfaları baştan sona kadar okuyunca Adam's(özellikle fiber bezi), CG(şampuan- buble gum oto parfüm), Collinite, Poorboy's, Soft99 gibi markaların katı cilalarını listeye ekledim. Uygulama yapacağım aile araçlarımızın renk, yaş vs. durumlarına göre glaze-wax/sealant alımı için bilgilerinize ilerleyen haftalarda başvuracağım. Yeni şampuan almadan önce Meguiars'ı bitirmem lazım:(
Lastik parlaklığıyla ilgili sitedeki mesaja ulaştım, Hakan arkadaşımızın mesajını alıntılıyorum:
Ben bunları tavsiye ederim.
1 ay parlaklık veren Gyeon
http://www.detail-box.com/Lastik-Parlatici-Tire-400ml,PR-21.html
2 ay parlaklık veren Soft99
http://www.detail-box.com/BlackBlack-Hard-Core-Tire-110ml,PR-189.html
Linkler ölü, sizin sitenizin önceki uzantısı mı, sitenizle alakasız mı bilmiyorum ama bu ürünleri için ne söylersiniz?
Önceki konularda yazılmıştı, not almıştım:
1- Einszett Rubber Care
2-Rex plastik parlatıcı
3-sabunlu su yapıp ıcıne lımon suyu katıp karıstır pamukla sür...
Uzun omurlu bisey isterseniz Gyeon Trim oneririm.
Sitenizi takip ediyorum zaten, detailing ürünleriyle ilgili word dosyama site linkinizi de kaydetmiştim:D, ürün gamı olarak beklentimi karşılıyor. İlk heyecan Meguiars'tan Sonax'a, Turtle Wax'a kadar birçok ürün aldım ama bu sayfaları baştan sona kadar okuyunca Adam's(özellikle fiber bezi), CG(şampuan- buble gum oto parfüm), Collinite, Poorboy's, Soft99 gibi markaların katı cilalarını listeye ekledim. Uygulama yapacağım aile araçlarımızın renk, yaş vs. durumlarına göre glaze-wax/sealant alımı için bilgilerinize ilerleyen haftalarda başvuracağım. Yeni şampuan almadan önce Meguiars'ı bitirmem lazım:(
Lastik parlaklığıyla ilgili sitedeki mesaja ulaştım, Hakan arkadaşımızın mesajını alıntılıyorum:
Linkler ölü, sizin sitenizin önceki uzantısı mı, sitenizle alakasız mı bilmiyorum ama bu ürünleri için ne söylersiniz?
Zevkle yardımcı olurum :)
Bu işin hem amatör tarafından hem profesyonel tarafına bakınca tek diyebileceğim şey şu :
- Bir marka tüm ürün gamıyla en iyi olamaz veya zirveye oynayamaz. Ancak belirttiğiniz disiplinlerde Adam's dünyaca en popüler olmuş markaların başında gelmekteydi. Nano şampuanlar korumaları desteklediği gibi hidrofobi de sağlar nitelikte ancak hala kir temizleme ve güvenli yıkama için en uygun ürünler olduğunu söylemek yanlış olur.
Hakan'ın belirttiği ürünler ise Nano bazlı teknolojiye sahip son yılların ürünleri fakat ;
iki üründe istediğiniz Endurance parlaklığına erişemezler. Avantajları yaklaşık 1 ay boyunca sadece koyu kalırlar, kirden daha az etkilenirler, uygulamaları biraz zahmetlidir ( gyeon IR ısıtıcı ister, kürleşemezse boşa ürün kaybı olur. Soft99 elleri falan boyadığına dair yorumlar var. ) Linkler domain değişikliği sırasında ölmüşler .
Gyeon;
Lastik Parlatıcı - Tire - 400ml (http://www.detailbox.com.tr/lastik-parlatici-tire-400ml-346)
Soft99;
Black-Black Hard Core Tire - 110ml (http://www.detailbox.com.tr/black-black-hard-core-tire-110ml-356)
LightSide
20-03-2016, 13:16
Uzun omurlu bisey isterseniz Gyeon Trim oneririm.
Gyeon trim uygulamasi hakkinda bilgisi olan bir arkadas uygulamasini anlatabilirmi, kullanma klavuzuna gore gittim fakat boyasiz tamponda uygulama sungerinin izleri kaldi, uruni fazla surdum desem degildi, nerde yanlis yaptim anlayamadim :)
Hanıma otomatik vites araba bakıyorum, özellikle siyah istiyorum ki cilada uğraşlarımın sonucunu daha somut alabileyim. İzmir'de de anne-babanın arabalarına glaze-cila sözüm var. Şartlar olgunlaşırsa yaza doğru, sizle irtibata geçeceğim. İlginizden ötürü teşekkür ederim.
Gyeon trim uygulamasi hakkinda bilgisi olan bir arkadas uygulamasini anlatabilirmi, kullanma klavuzuna gore gittim fakat boyasiz tamponda uygulama sungerinin izleri kaldi, uruni fazla surdum desem degildi, nerde yanlis yaptim anlayamadim :)
Bu tarz sert kaplama urunleri uygulamadan once yuzeyin Multicleanser tarzi urun ile(Gyeon Prep , İpa vb) kir , yag ve kalintilardan detaylica temizlenmesi gerekiyor. Daha sonrasinda durulanip/kurulanip temiz yuzeye uygulama pedi ile uygulama yapiniz. Bekleyip kurlesmesine izin vermeden temiz / kuru bir mf ile yuzeyi parlatmak / fazla kalintilari alarak uygulamayi gerceklestirebilirsiniz.
Siyah araca kil ve polisajdan sonra ipayla silmek gerekir mi ? Sildiğimizde çizikler yeniden gözükür mü ? Üstüne Fusso wax atacağım.
Siyah araca kil ve polisajdan sonra ipayla silmek gerekir mi ? Sildiğimizde çizikler yeniden gözükür mü ? Üstüne Fusso wax atacağım.
Yuzeydeki pasta yaglarini temizlemek ve waxin tutunmasini arttirmak icin İpa vb bir urunle silmek gerekir.
Yuzey tamamiyle cizikten arindiysa ve yagli pastalar kullanilmadiysa geri gelecegini dusunmuyorum.
kangomania
27-04-2016, 20:13
Boyayi fusso ile korumaya aldik ama camlara hangi ürün kullanilmali? Yellow wax uyguladim şimdilik. Fusso da uygulamistim eskiden ama çatır cutur elektrik oluştu süngeri hareket ettirirken :)
Arkadaşlar, abiler pasta görüp beyazlaşmış dış siyah plastikleri hayata döndürmek için nasıl bir ürün tavsiye edersiniz? Var mıdır kurtuluş yolu