Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2010 Megane III Coupe

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38

VteC_MaNiaC
18-10-2011, 15:23
Teşekkürler aracımı satmayı düşünüyorum yapmak istiyordum bir difizör ama yay oktan çıktı artık otomatik birşey almam lazım en kısa sürede..

L200 alalım kanka ahaha :)

bu arada emrenin arabasını sürekli olarak gören biri olarak söylüorum AT gibi gidiyor :) maşallah diyelim

yesil
20-10-2011, 17:52
http://www.techturkey.com/forum/genel/99011-megane-3-boya-sorunu.html

arkadaşlar linkte araçla ilgili bir problemimi paylaştım, böyle bir sorun yaşayan varsa yardımcı olurlarsa sevinirim.

efe_
20-10-2011, 22:20
Boyanın haline öyle Murat ne olmuş yaw...

emirhan sph
21-10-2011, 12:57
Bence sakin pesini birakmayin serviste bagrin cagrin iki dakkada kus olurlar bole bseymi var ozaman oldu arabalari evde kullanalim sacmaliga bak. Tabiki disarda kalcak zaten disarda kullanmak icin alioruz arabayi. O arabayi komple degistirmeye diretin araba kesinlikle falsolu.

yigitkyl
21-10-2011, 15:41
böyle bomba olamaz..bağır çağır gerekirse kapınızda yatarım gelen müşteriyi vazgeçiririm de gene de bırakma peşini parasını veya sıfırını mutlaka al..böyle saçma bişey yok ya..bişey olursa yardıma da geliriz çağırman yeter..

yesil
21-10-2011, 18:09
Bence sakin pesini birakmayin serviste bagrin cagrin iki dakkada kus olurlar bole bseymi var ozaman oldu arabalari evde kullanalim sacmaliga bak. Tabiki disarda kalcak zaten disarda kullanmak icin alioruz arabayi. O arabayi komple degistirmeye diretin araba kesinlikle falsolu.

öyle yapıcam zaten, internetten dava örneklerini inceledim, aynı bu şekilde boya kalkması sonucu mahkeme kararıyla aracı değiştirilen kişiler var. onların çıktısını alıp gidicem, göstericem değiştirmezseniz dava açarım diyecem.

yesil
21-10-2011, 18:11
böyle bomba olamaz..bağır çağır gerekirse kapınızda yatarım gelen müşteriyi vazgeçiririm de gene de bırakma peşini parasını veya sıfırını mutlaka al..böyle saçma bişey yok ya..bişey olursa yardıma da geliriz çağırman yeter..

eyvallah söylemen yeter :) peşi bırakılcak bişey değil zaten, en olmadı mahkemeye giderm, yargıtay fln derken 2 yıl sürer, 2 yıl sonrada araç sıfırlanmış olur. anlaşma yoluna gitmezlerse yine kendileri kaybederler.

yesil
21-10-2011, 18:14
bu arada bu durum sadece renault da olan bişey değil, incelediğim dava örneklerinden birindede volkswogen marka aracın boyası atma yapmıştı.

efe_
21-10-2011, 19:18
Herhalde sadece renaultta değil :)

the_stig
21-10-2011, 20:16
Arkadaslar merhaba. Bir ay once aldigim 2011 model siyah renk cam tavanli Megane Coupe EDC aracimla araniza katildim. Aractan genel olarak memnunum ve kismetse uzun sure kullanmayi dusunuyorum.
Simdi geleyim sorunuma :) Bundan once grande punto sahibiydim. Aracimi once 5cm lik yayla daha sonra coiloverla kullandim. Coiloverlarla yol tutusu superdi ama surekli altini surtme korkusu cok canimi sikti. Yeni aracimi kesinlikla alcaltmiycam diyordum ki seytan yine durtmeye basladi :)
3 cmlik yayla araci cok sertlestirip alcaltmadan gorunumunu biraz toparlamak istiyorum. Aklimda marka olarak Eibach var. 3 cm ile kasislerde ve cukurlarda problem yasar miyim? Bir de bu eibachin kendi sitesinde ayni kodlu urun 1.5cm alcaltiyor olarak gozukuyor. Turkiyedeki saticilar 3cm diyor. Bu konuda bir fikriniz var mi? yoksa bunlar farkli yaylar mi? Tesekkurler

alpello
21-10-2011, 20:25
Arkadaslar merhaba. Bir ay once aldigim 2011 model siyah renk cam tavanli Megane Coupe EDC aracimla araniza katildim. Aractan genel olarak memnunum ve kismetse uzun sure kullanmayi dusunuyorum.
Simdi geleyim sorunuma :) Bundan once grande punto sahibiydim. Aracimi once 5cm lik yayla daha sonra coiloverla kullandim. Coiloverlarla yol tutusu superdi ama surekli altini surtme korkusu cok canimi sikti. Yeni aracimi kesinlikla alcaltmiycam diyordum ki seytan yine durtmeye basladi :)
3 cmlik yayla araci cok sertlestirip alcaltmadan gorunumunu biraz toparlamak istiyorum. Aklimda marka olarak Eibach var. 3 cm ile kasislerde ve cukurlarda problem yasar miyim? Bir de bu eibachin kendi sitesinde ayni kodlu urun 1.5cm alcaltiyor olarak gozukuyor. Turkiyedeki saticilar 3cm diyor. Bu konuda bir fikriniz var mi? yoksa bunlar farkli yaylar mi? Tesekkurler

valla bugn yaptığım makası coupeyle yapabileceğimi düşünmedim bir , ikincisi niye yaptım orasıda meçhul öfke kontrolü özürlüyüm:icon_wack ama aracı biraz yere yapıştırırsak güzel olcak bencede ben 5 cm lik yay düşünüyorum ama bilemiyorum ne olucak hayırlısı olsn

darkmann
21-10-2011, 20:27

hayırlı olsun grandede hangi coiloverı kullandınız?

efe_
21-10-2011, 20:27
3lük eibach vaad edilen kadar indiriyor ..Hiç sorun yaşamadım...
H&r 3.5'luklarda var daha kayda değer indiriyor aybaha göre özellikle arka tarafı...
FK 5 cm'likler war %50 daha ucuza bilemicem bunu...Neden bu kadar fiyat farkı var çözemedim....

the_stig
21-10-2011, 20:39
hayırlı olsun grandede hangi coiloverı kullandınız?

Vmaxx marka. Ingiltereden getirtmistim.

the_stig
21-10-2011, 20:42
3lük eibach vaad edilen kadar indiriyor ..Hiç sorun yaşamadım...
H&r 3.5'luklarda var daha kayda değer indiriyor aybaha göre özellikle arka tarafı...
FK 5 cm'likler war %50 daha ucuza bilemicem bunu...Neden bu kadar fiyat farkı var çözemedim....

Eibach yeterli olur diye dusunuyorum. Arac ne kadar sertlesiyor bu arada? Standart haliyle yumusakligi cok ideal. Bir de KW 2cm var galiba ama satan yer bulamadim internette :beuj:

darkmann
21-10-2011, 23:02
kartalda ft tuning satıyor internet siteleri mevcut

Dou
22-10-2011, 01:30
EDC guzelmis yaa, arkadasa dizel edc aldik hosuma gitti

Bu arada 110 luk 1.5 lerin motor sesi çok çok daha az 105 e göre, sanırım egzozu falan herşeyi farklı, güç bandı da daha lineer özellikle alt devirler daha dolu

efe_
22-10-2011, 03:23
EDC guzelmis yaa, arkadasa dizel edc aldik hosuma gitti

Bu arada 110 luk 1.5 lerin motor sesi çok çok daha az 105 e göre, sanırım egzozu falan herşeyi farklı, güç bandı da daha lineer özellikle alt devirler daha dolu

1.6 dci 130 320 nm :icon_tup::icon_tup::icon_tup:

alpello
22-10-2011, 03:38
bizim araçları mat siyah veya fümeye kaplatmak zahmetli olurmu sizce

EM-RE
22-10-2011, 10:08
Way arkadaş araba yok harbiden genç işi en mantıklı araba megane coupe alternatifi yok resmen bakmadığım marka model kalmadı.
Fiyat sıralamasıda anormal
megane coupe,aynısını almak istemiyorum.
laguna coupe,uygun fiyata yok
mercedes 270cdi,güzel ama motoru çok sorunlu diyorlar cesaret edemiyorum.
e92 320cd,gönül almak istiyor ama çok para günlük kullanıma değermi bilemiyorum.
a5 2,7 tdi,çok iyi ama o paralar verilmez
e250 cdi,ahhh ulan heleki cabrio su
cls cdi sadece gülüyorum :D

efe_
22-10-2011, 12:47
Xdream , megane cup bahsettiğin a5 vs onlarla alternatif olarak görülmez yaw :D pro ceed le tam uyuşuyor klasmanı başka warmı tek kapı o tarz yok sanırm C'de

EM-RE
22-10-2011, 17:15
Xdream , megane cup bahsettiğin a5 vs onlarla alternatif olarak görülmez yaw :D pro ceed le tam uyuşuyor klasmanı başka warmı tek kapı o tarz yok sanırm C'de

Tek kapi dizelleri döktum abi ayni sinifi yazmadim :)
Gonlum cok fena m teknik :) 3.20cd den yana yazilimla 200 hp civari airride la eglenceli olur diyorum da babamda cok eglenceli adam :) cok para :)

Dou
22-10-2011, 23:27
Bu yolun sonu golf 1.6 tdi dsg de bitecek bence demedi demeyin :D

efe_
22-10-2011, 23:45
70 bin tl :O:O:O

the_stig
23-10-2011, 00:18
@Darkmann. Tesekkurler hocam. Yaydan vazgecicem sanirim. Yaza dogru coilover almaya karar verdim.

Arkadaslar bir de radyo genelde cizirtili cekiyor. Sizde de var mi acaba boyle bir problem? Guclendiriciler varmis. Alsam bir ise yarar mi?

yigitkyl
24-10-2011, 08:51
@Darkmann. Tesekkurler hocam. Yaydan vazgecicem sanirim. Yaza dogru coilover almaya karar verdim.

Arkadaslar bir de radyo genelde cizirtili cekiyor. Sizde de var mi acaba boyle bir problem? Guclendiriciler varmis. Alsam bir ise yarar mi?

arabayı biraz SUV özellikleriyle kullanın daha sonra coille yapıştırırsınız yere :) bende eibach var prokit kıçı başı iyi düştü ama yine de yukarı da kalıyor biraz..ama sertlik olarak gayet iyi aşırı bi değişim olmadı..hayırlı olsun bu arada kazasız belasız kullanmanız dileğiyle :)

ayrıca radyomda hiç problem yok :)

EM-RE
24-10-2011, 16:46
Tuhaf oldum gidince :(

SekoLive
24-10-2011, 16:49
satıldımı? satıldıysa tanıdık birinemi gitti emre?

iLkay
24-10-2011, 17:01
Tuhaf oldum gidince :(

Kanka geçen gün sahibinden'de görmüştüm ilanı..
Kime sattın tanıdık mı ?
Hayırlısı olsun senin için sattıysan..

EM-RE
24-10-2011, 17:32
satıldımı? satıldıysa tanıdık birinemi gitti emre?
Sattım kardeşim içimiz rahat site üyelerinden emre-e nickli arkadaşımız aldı da işte ben çok birleşiyorum arabalarla gidince tuhaf oldum çalıyorlarmış gibi geldi bir an ahaha :) şaka bir yana burdanda söliyim hayrını görsün kazasız belasız kullanır inşallah.

Kanka geçen gün sahibinden'de görmüştüm ilanı..
Kime sattın tanıdık mı ?
Hayırlısı olsun senin için sattıysan..

Saol kanka sattım gitti valla..

Laaa emre yeni araba alınca bana yarım depo mazot borcun var çok pis çingenelik yaparım evin önünde yatarım demedi deme :D

emirhan sph
24-10-2011, 17:37
Emre hayirli olsun alan arkadasada hayirli olsun :) Bu arada arkadaslar benim arabada satiliktir haberiniz olsun fiyat olarak alici kisiyle konusuruz. Aracin ilanini acmadim daha ilgilenen olursa ayrintili konusuruz.
Basit olarak araci acikliim:
2011 model
20500 km
arak bagdatlilarda boyandi butun servisleride bagdatlilar otomotivde yapildi.
ecufast yazilim
iskender ustada katalizor bosaltildi
HnR 3.5 cm yay
Ses sistemini vermek istemiorm ama eger isteyen olursa ona gorede konusulur.
On 2 kapidada Wurth 2 kat yalitim var.
vs.vs. Ayrintilari ilandada yazarim soran olursada konusuruz.

Arabayi satiorm farkli bi projem var ama once bunu satmaliyim :))

EM-RE
24-10-2011, 17:40
Emre hayirli olsun alan arkadasada hayirli olsun :) Bu arada arkadaslar benim arabada satiliktir haberiniz olsun fiyat olarak alici kisiyle konusuruz. Aracin ilanini acmadim daha ilgilenen olursa ayrintili konusuruz.
Basit olarak araci acikliim:
2011 model
20500 km
arak bagdatlilarda boyandi butun servisleride bagdatlilar otomotivde yapildi.
ecufast yazilim
iskender ustada katalizor bosaltildi
HnR 3.5 cm yay
Ses sistemini vermek istemiorm ama eger isteyen olursa ona gorede konusulur.
On 2 kapidada Wurth 2 kat yalitim var.
vs.vs. Ayrintilari ilandada yazarim soran olursada konusuruz.

Arabayi satiorm farkli bi projem var ama once bunu satmaliyim :))

Satta bmw alak şekil yapak kankuuuuu :D

Göki,ZD
24-10-2011, 17:40
Emre.E aldı aracı abancıya gıtmedi..hayırlı olsun kardesim..

emirhan sph
24-10-2011, 17:41
Satta bmw alak şekil yapak kankuuuuu :D

Kanka ne alicagmi bimiorm sasirdim sole saglam anirta anirta gazlamalik bsey almam gerek bitanede makul bi dizel daha ufak falan ne bliim golf 2 faln olur soyle german style :D:D

EM-RE
24-10-2011, 17:43
Kanka ne alicagmi bimiorm sasirdim sole saglam anirta anirta gazlamalik bsey almam gerek bitanede makul bi dizel daha ufak falan ne bliim golf 2 faln olur soyle german style :D:D

gel 3,20 coupe dizel alalım olm işte ya yaparız yazılımı 210 hp lere filan gelio kaparız dsc yi kaya kaya gideriz yeter :)

emirhan sph
24-10-2011, 17:45
:D ahhah hele bi saatlim kanka cok fena seyler yapcam valla kafamda kurtlar gezio bana benzinli bseyler lazim kank 320d faln istemiorm ben catara patara tatatata lazim :D Alev lazim hocam fites lazim patinaj lazim :D

EMG
24-10-2011, 17:45
vay arkadaş yinemi megane aldı emre :D hayırlı olsun xdream emre sende satıp aynı arabadan almada hahah

EM-RE
24-10-2011, 17:52
vay arkadaş yinemi megane aldı emre :D hayırlı olsun xdream emre sende satıp aynı arabadan almada hahah

o paralara en mantıklı araba megane coupe kimse kusura bakmasın bende heran edc lenip geri dönebilirim tekrardan aranıza :)

emirhan sph
24-10-2011, 17:54
Gel benim megane i verelim sana emre :D otomatik sanziman swap yapariz :D

BU®AK
24-10-2011, 17:57
:D ahhah hele bi saatlim kanka cok fena seyler yapcam valla kafamda kurtlar gezio bana benzinli bseyler lazim kank 320d faln istemiorm ben catara patara tatatata lazim :D Alev lazim hocam fites lazim patinaj lazim :D

bknz 2jz gte:Toyota JZ engine - Wikipedia, the free encyclopedia (http://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_JZ_engine) :heyoo:

yesil
24-10-2011, 18:16
emre-e nickli arkadaşında coupe si vardı kendi aracında bir problem mi çıkmış, bu arada emirhan senin araç neden boyandı senin boyadada mı problem vardı benim ki gibi?

EM-RE
24-10-2011, 18:30
emre-e nickli arkadaşında coupe si vardı kendi aracında bir problem mi çıkmış, bu arada emirhan senin araç neden boyandı senin boyadada mı problem vardı benim ki gibi?

emrenin arabasında bir problem yoktu akıllı bir ticaret yaptı bence standarta yakın aracını verip baya dolu bir araba aldı.
Akıllıca bir hareketti bugün yapmaya kalksa kendi arabasına en az 7.000tl gömmesi lazımdı 2 3 farkını verdi aldı.

emirhan sph
24-10-2011, 18:34

Yok ya trafikte herifin biri arakadan vurdu boya catlamisti bende komple boyattm tamponu

iLkay
24-10-2011, 18:35
Benimde satasım geldi arabayı yemin ediyom :D
Zaten 3.20cd istiyom ne zamandır :D

EM-RE
24-10-2011, 18:39
Benimde satasım geldi arabayı yemin ediyom :D
Zaten 3.20cd istiyom ne zamandır :D

Çekelim 48 ay kredi kanka yeni bir konu başlığı oluşturalım işte :D

iLkay
24-10-2011, 18:41
Çekelim 48 ay kredi kanka yeni bir konu başlığı oluşturalım işte :D

Dizel başlığının bir hit konusu daha olsun diyosun..
Sen yine basarsın dibe kadar benle leylek diye dalga geçersin :D Bende ses sistemi yaptırırm o zaman :D

EM-RE
24-10-2011, 18:44
Dizel başlığının bir hit konusu daha olsun diyosun..
Sen yine basarsın dibe kadar benle leylek diye dalga geçersin :D Bende ses sistemi yaptırırm o zaman :D

Ben alıcağım arabalara bakarken airride listesini açıp bakıyorum kanka şu anda uyuyormu diye coille filan uğraşamam bu yaştan sonra tıs tıs :)

VteC_MaNiaC
24-10-2011, 18:49
saygılarrr :) bu arada şunu farkettimki hondacı olarak en çok bu konuya yazıorum :D

iLkay
24-10-2011, 18:58
saygılarrr :) bu arada şunu farkettimki hondacı olarak en çok bu konuya yazıorum :D

Doğan görünümlü Şahin misali Honda görünümlü renocu :D

EM-RE
24-10-2011, 19:00
Doğan görünümlü Şahin misali Honda görünümlü renocu :D

O adam ağır kamyoncu olum dikkat edin...son 6 aydır bildiğin kamyonla işe gidip geliyor manyak :)

Emre.E
24-10-2011, 21:01
Herkese iyi dilekleri için teşekkür ederim aracımda hiçbir sıkıntı yoktu satarken aklımdada megane almak yoktu benzinli araç alıcaktım ama kısmet işte by meggy'i görünce dayanamadım :) Emre abi biz o yarım depo işini bir nargileye bağlasak nasıl olur hahah :D

Emre.E
24-10-2011, 21:04

Napıyım sende biliyosun baktığım bütün arabalar pert çıktı bende yine megane'a döndüm :D

efe_
24-10-2011, 21:04
Neler oluyor arkadaşlar anlamadım kim verdi kim aldı :)

Emre.E
24-10-2011, 21:06

Xdream verdi ben aldım :D isim benzerliği olunca karıştı biraz:)

Emre.E
24-10-2011, 21:10
Emre.E aldı aracı abancıya gıtmedi..hayırlı olsun kardesim..

Tekrardan teşekkürler abi. Bu arada ataşehirin parkeleri kötü diye konuşmuştuk ya bazı yerlere yeni kedi gözü döşemişler( adı kedigözümü emin değilimde böyle yerde parlıyo ya:) ) oralarda marşpiyel takılıyo kalıyorum abi mecbur R yapıyoruz :D

EM-RE
24-10-2011, 21:34

Herkes takasliyor birbiriyle arabalari kap bi tane :D

Emre.E
24-10-2011, 21:35
Herkes takasliyor birbiriyle arabalari kap bi tane :D

Malın hasını biz kaptık sanki :D :D

iLkay
24-10-2011, 21:46
3.20 cd ile takas yapılır. Saçma tekliflerle gelmeyiniz :D

EM-RE
24-10-2011, 22:10
3.20 cd ile takas yapılır. Saçma tekliflerle gelmeyiniz :D

Bbmin 10dk önce kurdugu cumle direk yaziyorum.

Hem 20.000 lira fazla vercem,hemde 2 kapisi eksik olucak aku.:D
Bizim coupe yalan olur adam cok sert bu sefer :D

EM-RE
24-10-2011, 22:20
Ula yarim depo mazotla verdgmz yetmiomus gibi ogsyide arabada unuttuk :)
Emre kardesim yarin kopruyu bi kere kullan yeter :)
Aksam alirim :)

Emre.E
24-10-2011, 22:31
Ula yarim depo mazotla verdgmz yetmiomus gibi ogsyide arabada unuttuk :)
Emre kardesim yarin kopruyu bi kere kullan yeter :)
Aksam alirim :)

Merak etme abi biz çıkarttık onu eyüple :D

efe_
24-10-2011, 22:33
Emre kardeşte zaten coupe yokmuydu?

Emre.E
24-10-2011, 22:34
Emre kardeşte zaten coupe yokmuydu?

Evet coupe vardı ama benzinli araç alıyım diye sattım sonra baktığım bütün araçlar bitik kırık dökük çıkınca vazgeçtim megane'a dönüş yapalım dedik by meggy bize kısmet oldu :)

efe_
24-10-2011, 22:50
Benzinliyi boşver yaw emre iyi yapmışsın...Kat'ı boşalttır egr'yi iptal ettir yazılımı güncelle dewam :))))

KaraRR
25-10-2011, 10:29
Megane III Coupe 1.6 almayı düşünüyorum (takasla). 1.5 dCi bulsam daha iyi biliyorum ama şu an tek alternatif bu gibi, ne dersiniz?

Benzin tüketimi, kronik vb sorunu hakkında?

Velter
25-10-2011, 10:35
Megane III Coupe 1.6 almayı düşünüyorum (takasla). 1.5 dCi bulsam daha iyi biliyorum ama şu an tek alternatif bu gibi, ne dersiniz?

Benzin tüketimi, kronik vb sorunu hakkında?

1.6 alicagina, 1.4 turbolarina bak derim

KaraRR
25-10-2011, 11:02
ikinci elde zaten çok az var coupe.. Bir de dediğim gibi motorumla takas yapmak durumundayım. Bir arkadaşta var 1.6 16v (2010 model) o nedenle sordum, yakıtı/sorunu vb nasıldır diye

efe_
25-10-2011, 16:52
Yakıt olarak üzmez yani C segmentindeki en ekonomik araçlardandır lakin benzin fiyatları ortada.
TCE motor almanız daha randumanlı olacaktır.Nitekim k4m motor artık artık dede oldu.

the_stig
26-10-2011, 09:41
Arkadaşlar geçen gün arkadaşın bmw 3.20d sine bindim. BMW Professional müzik sistemi var araçta. Aklım çıktı resmen :) Bu kadar temiz ve güçlü bir ses sistemi daha önce görmemiştim. Benzer bir sistemi bizim araçlara yaptırmak mümkün müdür? kaliteli 2 takım komponent ve bir subwooferla bu işi yapabilir miyiz? Bir de kafa ünitenin ses kalitesine etkisi çok mudur? Orjinal cd çaları illa değiştirmek lazım mı?

extreme__
26-10-2011, 18:47
Merhaba arkadaşlar 6-7 aydır takip ediyorum aktif olarak katılamadım ama aranıza sizlere birşey sormak istiyorum Megane 3 Coupe İmpressor aracıma yay takmak istiyorum orjinal jant lastiğimi kullanıcam ancak tatlı bir duruş istiyorum arabada camurluk arasının 1 veya 1 bucuk parmak kalmasını ıstıyorum yayı takınca sordum ettım H&R 4 CM - EİBACH 3.5 CM en iyileri dediler ikisinin arasında kaldım H&R sert ama yol tutusu ıyı dıyorlar EİBACH ise H&R kadar sert değil konforlu yol tutuş iyi diyorlar 1. sorum bu bilgisi olan arkadaşlar cevap verebilirse çok sevinirim. 2. sorum ise EİBACH 3.5 CM takarsam düşüklüğüm tatmin edici olurmu yoksa H&R mü taksam beni tatmin eder şimdiden teşekkürler Sağolun :)

Eyup Duygun
26-10-2011, 18:56
Arkadaslar yanlıs anlasımasın söyliceklerim ama imkanlarınız dahilinde ise kesinlikle coilover düşünün 2 gündür biniyoruz By megane'a daha önec jem,dou,stock megane coupeye bindim hic biriyle alakası yok bu aracın ki jem plaka olan aracda bir haylı basıkdı ama yol tutus kütüydü.

Para varsa coilover en rahatı,güzeli.

Aracınızdan zevk alır hale gelirsiniz ben hiç sevmem megan coupe mest oldum :):)

EM-RE
26-10-2011, 19:02
Arkadaslar yanlıs anlasımasın söyliceklerim ama imkanlarınız dahilinde ise kesinlikle coilover düşünün 2 gündür biniyoruz By megane'a daha önec jem,dou,stock megane coupeye bindim hic biriyle alakası yok bu aracın ki jem plaka olan aracda bir haylı basıkdı ama yol tutus kütüydü.

Aracınızdan zevk alır hale gelirsiniz ben hiç sevmem megan coupe mest oldum :):)

Bunlar duymak çok güzel ayrıca müsait olduğunuzda daha iyi lastiklerle deneyin kardeşim.Sonucta o lastikler 36,000 oldu bu kışı çıkarır ama top performansla değil ayrıca kumho zaten daha iyi lastikle daha iyi sonuç alırsınız.Tekrardan kazasz belasız.

Emre.E
26-10-2011, 19:10
Bunlar duymak çok güzel ayrıca müsait olduğunuzda daha iyi lastiklerle deneyin kardeşim.Sonucta o lastikler 36,000 oldu bu kışı çıkarır ama top performansla değil ayrıca kumho zaten daha iyi lastikle daha iyi sonuç alırsınız.Tekrardan kazasz belasız.

Tekrardan teşekkürler abi :) aynen coil gerçekten arabayı alıyo başka diyarlara götürüyo :D Ön lastikler kışı çıkartırlar bizi 5-6 ay idare ederler gibi geliyo bakalım kısmet ama arkalar öne göre bariz daha dişli.Benim eski coupede asymmetric vardıda şimdi bu ebatta asymmetric alsak 3 ay dışarı çıkamam abi :D :D
Edit: Şimdi baktımda çifti 700 lira goodyear f1 asymmetric 2

levent
26-10-2011, 19:30
Arkadaşlar geçen gün arkadaşın bmw 3.20d sine bindim. BMW Professional müzik sistemi var araçta. Aklım çıktı resmen :) Bu kadar temiz ve güçlü bir ses sistemi daha önce görmemiştim. Benzer bir sistemi bizim araçlara yaptırmak mümkün müdür? kaliteli 2 takım komponent ve bir subwooferla bu işi yapabilir miyiz? Bir de kafa ünitenin ses kalitesine etkisi çok mudur? Orjinal cd çaları illa değiştirmek lazım mı?

Dou ve Emirhan yardımcı olurlar bu konuda tecrübelendiler bu konuda :)

Dou
26-10-2011, 20:20
Ses sistemini aktife cevirdikten sonra coil ve jant var ama simdi degil :)

Amortisor yay azcik eskisin :)

alpello
26-10-2011, 21:18
bende ses için bişeyler yapmak istiyorum fakat bilgim yok nasıl olacağı ile ilgili

Göki,ZD
26-10-2011, 21:23

ben bile 3 şerit atlayabiliyosam yok daha ötesi :D:D:D

EM-RE
26-10-2011, 21:25
Dou yarn bi aksilik olmazsa bulusalim emreyle gokide gelir geyik yapariz.
Gerci ben hbr weririm yine bi araba kovaliorum yarn onunla ugrasicam sanirim.

Emre.E
26-10-2011, 21:30

Arka cam sileceğini çalıştıramıyorum abi sonra geliceksin arabaya ne biçim bakıyosun diye kızıcaksın diye :D :D :D

Eyup Duygun
26-10-2011, 21:33
Kaç senedir arabaya biniyorum,kullanıyorum ben böyle Renault görmedim Göki hehhuehue :D:D

Göki,ZD
26-10-2011, 21:35
ben reno düşmanıyımdır bilirler, megane coupe den sonra renoya bakış açım cidden değişti.

Emre.E
26-10-2011, 21:35
Kaç senedir arabaya biniyorum,kullanıyorum ben böyle Renault görmedim Göki hehhuehue :D:D

Maşallah de olum gerçi senin maşallah dediğin pert oluyo :D

EM-RE
26-10-2011, 21:38
Maşallah de olum gerçi senin maşallah dediğin pert oluyo :D

Okulda mevzu olmus araban ordan oraya konusuyorlarmis bugun,haberleri geliyor demedi deme :)

Emre.E
26-10-2011, 21:40
Okulda mevzu olmus araban ordan oraya konusuyorlarmis bugun,haberleri geliyor demedi deme :)

Sorma abi ya ilan başlığına fazla ilgiden rahatsız olucaksınız diye yazsaydın önceden hazırlıklı olurduk eheheh Şaka bi yana çok pis bakıyolar tırsmıyo değilim :)

Dou
26-10-2011, 23:21

Aynen buluşalım ya

Ama akşam bana uyar sabah karşıdayım :D

Göki,ZD
26-10-2011, 23:25
Aynen buluşalım ya

Ama akşam bana uyar sabah karşıdayım :D

bizde öğlen vakti ıstakoz yiyip şarap içicektik sanki :D

TarikS
27-10-2011, 01:19
Emre&Eyup kaaardisim BY Megane'a gelin TOYO alalim, hem uygun fiyatli hem muhtesem tutuyor sicak-soguk demeden.. 2 kat daha mest olursunuz diyim size :hahaha:

ben bile 3 şerit atlayabiliyosam yok daha ötesi :D:D:D
vay a* senden bunu duyacagima hayatta inanmazdim :hahaha:

beni de arayiniz efenim :)

the_stig
27-10-2011, 08:27
Arkadaşlar ses sistemi ile ilgili yardımlarınızı bekliyorum.

Bu arada ft tuningden kw variant 2 coilover siparişimi verdim. Gelişi Aralık'ı bulur dediler. Heyecanla bekliyorum :)

Velter
27-10-2011, 08:37

Bu arada ft tuningden kw variant 2 coilover siparişimi verdim. Gelişi Aralık'ı bulur dediler. Heyecanla bekliyorum :)

fiyati ne kdrmis?

the_stig
27-10-2011, 09:08
1300 euro. İngiltere fiyatına baktım 1100 pound. Makul geldi bana.

EM-RE
27-10-2011, 09:55
1300 euro. İngiltere fiyatına baktım 1100 pound. Makul geldi bana.

Zamlanmış namussuz ama pişman olmıcaksın.

Eworen
27-10-2011, 10:03

Bmw Hi-fi değilse ;
Bmw Professional ı beğenmenize çok şaşırdım bi aracımda mevcut bence kalitesi yüksek olan bi sistem değil hatta başarısız bile derim rahatlıkla
Beğenmeniz muhtemelen megane nın görülen en başarısız ses sistemine sahip olmasındandır alışmış olabilirsiniz ciddi kötüye :)

Belki daha önce yazmışımdır bu konuda ses sisteminden hiç anlamayan bir arkadaşımın coupe sine mecbur olarak bi sistem yaptırtmıştım bizzat kendim ilgilenerek sonuç muazzam oluyor tavsiye ederim abartı istemiyorsanız kalite istiyorsanız;

ana ünite ses kalitesi olarak sıkıntı yaratmıyor gayet başarılı da denilebilir kaliteli bi dönüştürücü ile anfi bağlanabilir rahatlıkla
2 Takım MB Quart DSH serisi component
1 adet Kıcker L7 12"
1 adet Kıcker ZX 700.5 5 kanal sub volume control anfi
anfide sub volume çok çok önemli bunu sakın pas geçmeyin woofer ın gün içinde kafa şişirmesini engelliyebilirsiniz..

the_stig
27-10-2011, 10:35
Bmw Hi-fi değilse ;
Bmw Professional ı beğenmenize çok şaşırdım bi aracımda mevcut bence kalitesi yüksek olan bi sistem değil hatta başarısız bile derim rahatlıkla
Beğenmeniz muhtemelen megane nın görülen en başarısız ses sistemine sahip olmasındandır alışmış olabilirsiniz ciddi kötüye :)

Belki daha önce yazmışımdır bu konuda ses sisteminden hiç anlamayan bir arkadaşımın coupe sine mecbur olarak bi sistem yaptırtmıştım bizzat kendim ilgilenerek sonuç muazzam oluyor tavsiye ederim abartı istemiyorsanız kalite istiyorsanız;

ana ünite ses kalitesi olarak sıkıntı yaratmıyor gayet başarılı da denilebilir kaliteli bi dönüştürücü ile anfi bağlanabilir rahatlıkla
1 adet Kıcker L7 12"
anfide sub volume çok çok önemli bunu sakın pas geçmeyin woofer ın gün içinde kafa şişirmesini engelliyebilirsiniz..

açıkçası iyi ses sistemlerine pek aşina değilim. hep standart sistemler kullandım bugüne kadar. o yüzden bu kadar hoşuma gitmiş olabilir. sistem tavsiyen için teşekkür ederim. Söylediğin sistemi uygulatabileceğim güvenilir bir yer de tavsiye edebilir misin?

Eworen
27-10-2011, 10:55
açıkçası iyi ses sistemlerine pek aşina değilim. hep standart sistemler kullandım bugüne kadar. o yüzden bu kadar hoşuma gitmiş olabilir. sistem tavsiyen için teşekkür ederim. Söylediğin sistemi uygulatabileceğim güvenilir bir yer de tavsiye edebilir misin?

Haklısınız normaldirde
Dediğim gibi std olarak coupe lerde yeterli bi sistem olsa sistem merakınız yoksa hiç gerek kalmazdı ama maalesef anlayan anlamayan meraklı olan olmayan herkes şikayetçi megane coupe nin ses sisteminden..

Eskiden farklı yere giderdim (eskiden gereğinden fazla merakım vardı hobi amaçlı) ama orası kapandığı için 3 arkadaşım için Gaziosmanpaşadaki Crazy sound a götürdük bence gayet iyi ve başarılı baya memnun kaldı herkes tavsiye ederim..
Daha kaliteli yerler varmı ? var.. gitmişliğim varmı ? defalarca.. sonuç? şu aşamada hiç gereği yok ;)

EM-RE
27-10-2011, 11:35
Bmw Hi-fi değilse ;

1 adet Kıcker L7 12"

Bmw deki sistem bu 7logicmiydi neydi arkadaşın dinlediği araçta ondan var ise bencede gayet başarılı bir sistem arabanın bagaj kapagı zar zar ötmüyor belki ama her tını duyabiliyorsunuz dinlemişssinizdir zaten bende bmwnin bu sistemini beğeniyorum,gerçi bnm m3 te ki harmanlarda fena değil ama yeterlide değil bence daha iyi olabilirdi...

Eworen
27-10-2011, 12:04
Bmw deki sistem bu 7logicmiydi neydi arkadaşın dinlediği araçta ondan var ise bencede gayet başarılı bir sistem arabanın bagaj kapagı zar zar ötmüyor belki ama her tını duyabiliyorsunuz dinlemişssinizdir zaten bende bmwnin bu sistemini beğeniyorum,gerçi bnm m3 te ki harmanlarda fena değil ama yeterlide değil bence daha iyi olabilirdi...

Hi-fi Professional ve Hifi Professional LOGIC7 var bu 2 sistem gerçekten başarılı özellikle Logic7 7.1 sistemli ve 13 hoparlöre sahip herşeyden önemlisi çok kaliteli sese sahip
Ama TR de 3 serilerinde bu 2 opsiyonel sisteme sahip araç sayısı çok çok azdır
genellikle BMW business geliyor ve resmen facia dır bmw markasına çok uzak bir kalitede
BMW Professional a sahip bi hayli araçta var nispeten daha başarılı yüksek ses kalitesi yüksek ama genel şikayet tiz sesler düşük sesde yok denecek kadar az genel olarak bakarsakta güzel bi sistem anca fena değil denilebilir..

efe_
27-10-2011, 12:10
Arkadaşlar KAT.İPTALİ yaparsammm , muayenede ve herhangi bir şekilde sıkıntı yaşarmıyım veyahut ben yok iken babacığım yaşarmı :))) DP için müsait olmadığını duymuştum bizim araçların , kat. içini boşalttırıyorlar genelde...Yorumlarınız nedir...

extreme__
27-10-2011, 14:29
tabiki muayenede sorun olur kat olmadan muayeneden geçemezsiniz içini boşalttırsanız bile anlıyorlar kaynak izlerinden bana sorarsanız kat iptaline hiç gerek yok :) yazık olur arabaya dumansız hava sahası kalmaz :D

emirhan sph
27-10-2011, 14:37
Arkadaşlar KAT.İPTALİ yaparsammm , muayenede ve herhangi bir şekilde sıkıntı yaşarmıyım veyahut ben yok iken babacığım yaşarmı :))) DP için müsait olmadığını duymuştum bizim araçların , kat. içini boşalttırıyorlar genelde...Yorumlarınız nedir...

Editlendi ;)

efe_
27-10-2011, 15:21
olm sen kendin biniyorsun arabaya fark war:)

emirhan sph
27-10-2011, 15:22
Olsun yaptir bsey olmaz yay taktirmissin daha ne olsun en zoru odur gerisni kolay kolay anlamazlar :)

EM-RE
27-10-2011, 17:11
Laa bugün maç varmış atlamışız ben yalan olurum meggyciler yarın görüşürük..
Dou yarın gelirken kamerayı getirde typerı seyredelim kanka..

Dou
27-10-2011, 17:15
Laa bugün maç varmış atlamışız ben yalan olurum meggyciler yarın görüşürük..
Dou yarın gelirken kamerayı getirde typerı seyredelim kanka..

Yarın buluşalım ok

http://www.techturkey.com/forum/videolar/99663-gns-type-r-korfez-pisti-arac-ici-cekim.html

Burada videolar var, ama laptoptada var yarın için özel olarak istiyorsan yinede getirirm :D

alpello
27-10-2011, 18:34
noluyo yarın buluşyomusunuz beyler?

levent
27-10-2011, 18:37
olm sen kendin biniyorsun arabaya fark war:)

Olsun yaptir bsey olmaz yay taktirmissin daha ne olsun en zoru odur gerisni kolay kolay anlamazlar :)

oğuzhanın halinden ben anlarım emirhan kanka :D

muayene vakti gelince babalar sıkıntılılar :D

Dou
27-10-2011, 20:57
Oguzhan dimi bu arkadas dogru bende birine benzetiyom diyodum

106 beygirdi onum arabasi :D

MaDMaxX
27-10-2011, 22:47
Beyler benim araç hb ama yinede sorıyım . konuda actık ama . hb arac yayları preslettim cok düstü araba . sürekli araç dayım. hb yerli araç 3.5 hr düsünüorum ama heryere tak tuk girebilirmiyim? yada fk mı tkaıyım hr cok mu sert olur.

yesil
28-10-2011, 07:29
eibach yada kw taktır bnce, fk çok sert olur hr yi bilmiyorum.

Velter
28-10-2011, 13:26
Beyler benim araç hb ama yinede sorıyım . konuda actık ama . hb arac yayları preslettim cok düstü araba . sürekli araç dayım. hb yerli araç 3.5 hr düsünüorum ama heryere tak tuk girebilirmiyim? yada fk mı tkaıyım hr cok mu sert olur.

Konu icinde aratirsan cok detayli bilgi var, cok konusuldu cunku. Herturlu detay mevcut

EM-RE
28-10-2011, 21:52
Dakikalar önce dou nun tesisati dinledim yaptiricak olanlar,musait ise dinlesin uzakta ise bilgi alsin arabada inanin sifir titreme inanilmaz kaliteli bir sistem var iscilik muazzam cok uzun zamandir bu böle bi tesisattan etkilenmemistim hersey yerleri yerinde muzik sanki ön camdan söyleyen karsindaymis gibi geliyor.walla agiz tadiyla dinle dou arabadan inesi gelmez yol bitmesin dersiniz o arabada.
Kazasiz belasiz kardesim,harcadiginin karsiligini almissin.

alpello
29-10-2011, 01:34
Dakikalar önce dou nun tesisati dinledim yaptiricak olanlar,musait ise dinlesin uzakta ise bilgi alsin arabada inanin sifir titreme inanilmaz kaliteli bir sistem var iscilik muazzam cok uzun zamandir bu böle bi tesisattan etkilenmemistim hersey yerleri yerinde muzik sanki ön camdan söyleyen karsindaymis gibi geliyor.walla agiz tadiyla dinle dou arabadan inesi gelmez yol bitmesin dersiniz o arabada.

valla merak ettim @dou neredesin sen sesini dinleyelim arabanın :D

Dou
29-10-2011, 02:13

Tesekkurler abicim :) Cumlemize kazasiz belasiz insallah

Daha iyisini yapariz insallah sana :D

Muhittin_T
29-10-2011, 02:40
"x-dream abi" hayırdır? nick i değiştirdin, arabayı sattın. Yoksa yeni makina aldın da herşeyi revize mi ediyorsun? :D

alpello
29-10-2011, 03:23
Tesekkurler abicim :) Cumlemize kazasiz belasiz insallah

Daha iyisini yapariz insallah sana :D

kardeşm nerdensin :D

EM-RE
29-10-2011, 06:24
"x-dream abi" hayırdır? nick i değiştirdin, arabayı sattın. Yoksa yeni makina aldın da herşeyi revize mi ediyorsun? :D

Aynen öyle kardesim 2012 hazirliklari :p

extreme__
29-10-2011, 14:41
Arkadaşlar megane 3 coupe bodykitini nerde bulabilirim uygun fiyatlı yardımcı olabilirmisinz ön ek arka ek ve yan marşpiyel istiyorum simdiden teşekkür ederim

Muhittin_T
29-10-2011, 15:11
Aynen öyle kardesim 2012 hazirliklari :p

Takipteyiz o zaman :D

EM-RE
29-10-2011, 15:14
Arkadaslar sakin kizip uyuz olmayin ama bu aracin sahibi iseniz bu konuyu bastan sona okuyun,en ufak ampulunden xenonundan arka takimda sesine hepsi konusuldu su anda turkiyede zannetmiorumki baska bi platforma coupe ile bu kdr dolu bi bilgi bulamassiniz.akliniza takilan her hangi bir soru emin olun gecen 190 sayfa icinde var.yapmaniz gerelenler,yapmamaniz gerekenler hangi parca nerde hangi fiyata hepsi emin olun yaziyor.
Eski coupeci olarak zewkli surusler diliyor arabanizin kiymetini bilin diyorum.

Dou
29-10-2011, 15:17
kardeşm nerdensin :D

anadolu yakasindayim ben

extreme__
29-10-2011, 17:32
Arkadaslar sakin kizip uyuz olmayin ama bu aracin sahibi iseniz bu konuyu bastan sona okuyun,en ufak ampulunden xenonundan arka takimda sesine hepsi konusuldu su anda turkiyede zannetmiorumki baska bi platforma coupe ile bu kdr dolu bi bilgi bulamassiniz.akliniza takilan her hangi bir soru emin olun gecen 190 sayfa icinde var.yapmaniz gerelenler,yapmamaniz gerekenler hangi parca nerde hangi fiyata hepsi emin olun yaziyor.
Eski coupeci olarak zewkli surusler diliyor arabanizin kiymetini bilin diyorum.

Haklısınız ben hepsini okudum ama insan ister istemez unutuyor yaptırmış olanların bilgisini almak istedim sadece kusura bakmayın gerçekten.

EM-RE
29-10-2011, 20:28
Haklısınız ben hepsini okudum ama insan ister istemez unutuyor yaptırmış olanların bilgisini almak istedim sadece kusura bakmayın gerçekten.

Ben senin icin yazmadim
Kardesim tamamen tesaduf denk gelmis ben konunun ne kdr icerikli oldugunu ve kulaktan dolma degil sadece kullanicilari tarafindan yazilmis oldugundan konunun kalitesini vurgulamak istemistim yoksa akliniza takilan herseyi bildiklerimide her gun yazarim sknti yok özeldende sorabilirsiniz.

alpello
30-10-2011, 00:50
valla şu ses sistemini yapabilirim ama tamamen orjinal gözükmesi kaydıyla

extreme__
30-10-2011, 03:18
Yok yok sorun değil alınacak darılacak birşey yok sonuçta arayıp bulmayız aynı konu forumda var tekrar teşekkürler yardımın için.

iLkay
30-10-2011, 10:30
Kafanızda çok absürd bir sistem yoksa (Orjinalini bozmadan) benim arabanın ses sistemi projesini önerebilirim 190'lu sayfalarda vardı konusu :) Emre dinlemişti hatta..

EM-RE
30-10-2011, 10:45
Kafanızda çok absürd bir sistem yoksa (Orjinalini bozmadan) benim arabanın ses sistemi projesini önerebilirim 190'lu sayfalarda vardı konusu :) Emre dinlemişti hatta..

Emre sizi 3.20cd cluba davet ediyor. :p

alpello
30-10-2011, 13:02
Emre sizi 3.20cd cluba davet ediyor. :p

bakıyorum şimdi :d

alpello
30-10-2011, 13:25
abi bulamadım senn sistemi ya... 125 lere gittim mesajlarını aradm :D...

bide şey dicem bluetooth u kıskandım ya bizm araçlara bluetooth entegre edebilirmiyik?

efe_
31-10-2011, 10:43
Sanmiyorum nasil olabilirki o :/

the_stig
31-10-2011, 12:20
Arkadaşlar rodaj konusunda bilgisi olan var mı? Ben kitapçığı okumamıştım. Aracı ilk 1000 km sakin kullandım. Şu an 1400 kmde. Geçen gün motoru fln da açayım diye otobanda 190ı buldum. Sonra aklıma takıldı. Kitapçığa baktım ilk 1500 km 2500 deviri aşmayın diyor. 2500 devir dediği 6. viteste 120km yapıyor. Otobanda nasıl gideyim 120yle :) Siz bu kurala uydunuz mu?

levent
31-10-2011, 14:18
hayırlı olsun aracınız öncelikle, megane cı arkadaşlar nasıl geçirdiler rodaj km lerini bilmem ama benim prensibim 1000 km ye kadar mümkün olduğunca aracı yüke bindirmeyip, 1000 km de yağ değiştikten sonra kullanılan devir bandını mümkün olduğunda geniş tutarak ara hızlanmalar yapmaktır. mesela 3. vites 1200 devirden 4200 devre kadar hızlanmak gibi :) tabi bu süreç çok fazla değil max 500 km , sonrasında Allah ne verdiyse :D

alpello
31-10-2011, 19:20
ben aracı ilk 100-200 kilometrede normal kullandım direk ya :D

yani 3.4 devir gördüm biraz kötü oldu bu heralde.... ama bir iki kere olmuştur o..

yağıda bazen 3/5 gösteriyor :/

TarikS
01-11-2011, 01:48
Polo'nun tesisat Megane'a olur mu ki? Milyarlar dokmeden harika bir sisteminiz olmus olur diye diyorum hani :p

Ayrica BY Megane'i kullanma firsatim oldu, basikliga ragmen uzun yol araci olmasininda etkisiyle sanirim aracin icinde gram ses yoktu, sanayi yollarindan gecmeme ragmen cok begendim. Onun disinda E-5'te falan aracin saga sola yatmamasi cok basarili, zevkli bir arac olmus.. Guzel bir lastikle baya is yapar :) Uzerindeki Kumholar ciddi kotuydu valla Polo'dan sonra biraz heyecan yasadik :hahaha:

He bir de cok guzel hizlaniyor ancak koltuga yapistirma hissi yok, o cok sasirtti. Sonra tekrar denedim ayni yolda ayni yerden ayni hizda Polo'yla bastigimda 120'ye cikabildigim noktada Megane'da 150'yi gormustum :icon_tup:

Emre.E
01-11-2011, 10:29
Polo'nun tesisat Megane'a olur mu ki? Milyarlar dokmeden harika bir sisteminiz olmus olur diye diyorum hani :p

Ayrica BY Megane'i kullanma firsatim oldu, basikliga ragmen uzun yol araci olmasininda etkisiyle sanirim aracin icinde gram ses yoktu, sanayi yollarindan gecmeme ragmen cok begendim. Onun disinda E-5'te falan aracin saga sola yatmamasi cok basarili, zevkli bir arac olmus.. Guzel bir lastikle baya is yapar :) Uzerindeki Kumholar ciddi kotuydu valla Polo'dan sonra biraz heyecan yasadik :hahaha:

He bir de cok guzel hizlaniyor ancak koltuga yapistirma hissi yok, o cok sasirtti. Sonra tekrar denedim ayni yolda ayni yerden ayni hizda Polo'yla bastigimda 120'ye cikabildigim noktada Megane'da 150'yi gormustum :icon_tup:

Lastikleri değiştircem gibi geliyo bana çünkü kafadan fazla kaymaya başladı ama genel itibariyle yol tutuşu başarılı tarıks bir ara aklımı aldı zaten pek alışkın değilimdir makasa :D :D

Dou
01-11-2011, 12:42

Bende aynı yollardan geçtiğim için söyleyebiliyorum tem de kullanılan araba cidden yorulmuyor dümdüz yol olduğu için :)

Gerçi benim tesisattan sonra yol/motor/bakalit sesi ile ilgili hiç bir şey duymuyorum artık :hehe: Arabayı kaldırırken bile debriyajdan ayağımı çekme stilim değişiyor motor sesi duymadığım için ahahaha

EDIT: Megan'a "milyarlar dökmeden" :D güzel bir ses sistemi yapılabilinir ama o ana ünite ile imkansız :) Hoparlörleri swaplayıp devam etsende ana ünite besleyemedikten sonra yine çok fark olmayacak. Ana üniteyi değiştirirsen de hem orta konsolun görünümü değişecek/kesip biçilecek, hemde bluetooth ve ana ekran kullanılamaz hale gelecek.

Velter
01-11-2011, 12:45
Bende bir guncelleme yapiym yazilimla ilgili sorulari olan insanlara;

Ecufast da yapildi yazilim.

2000km oldu.

Yakit tuketimiim yazilimdan once 6.7 iken yazilimdan sonra 6.3 e dustu ortalamada surekli sehir ici.

Maksimum hiz ise goreldigim 213 km.

efe_
02-11-2011, 11:38

koltuğa yapıştırma hissi 1.5 motorla o kadar oluyor ama , his olmasada hızlanış gayet iyi.D

EM-RE
02-11-2011, 15:01
Tarik koltuga yapistrymmi seni :D

Emre.E
02-11-2011, 15:16

E92 320 cd :icon_tup: Hayırlı uğurlu olsun abi kazasız belasız

Dou
02-11-2011, 15:17
Buradan da hayırlı olsun Emre :)

Plaka işi halloldumu :)

Ne zaman yapışıyoz koltuğa :hehe:

volkan_gs
02-11-2011, 15:22
Hayırlı olsun abi, Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin :)

EM-RE
02-11-2011, 15:57
E93 320 cd :icon_tup: Hayırlı uğurlu olsun abi kazasız belasız

Teşekkür ederim yarın filan buluşmamız lazım hem yedek anahtarı veriyim hemde ogs mi almam lazım kardeşim.

Buradan da hayırlı olsun Emre :)

Plaka işi halloldumu :)

Ne zaman yapışıyoz koltuğa :hehe:

Plakayı hallettik kanka biliosun sıkıntılı bir süreçtide ESG 46 oldu güzel oldu gezeriz insallah bir gün...

Hayırlı olsun abi, Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin :)

Allah razı olsun kardeşim saolasın.

Dou
02-11-2011, 15:59
İstediğin plaka olmasına sevindim :) Kazasız belasız kullan inş

TarikS
02-11-2011, 16:25

Coupe gibi gordum o gun de Cabrio muydu lan yoksa :D E92 Coupe, E93 Cabrio da, nasil oldu da farketmedim hahah :icon_tup:

Yapistiiiiirrrr :D Yakalarim yine caddede bi aksam, mekanin belli zaten :hahaha:

EM-RE
02-11-2011, 16:30
e93 cabrio mu hahahah bizimki kardeşi o zaman kanka 92 ne oldugunu bile bilmıoz arabanın akü :D

Emre.E
02-11-2011, 17:02
Teşekkür ederim yarın filan buluşmamız lazım hem yedek anahtarı veriyim hemde ogs mi almam lazım kardeşim.

Tamamdır abi yarın akşam 6-7 den sonra anadolu yakasındayım :)

VteC_MaNiaC
02-11-2011, 19:01
ohoooo hayırlı olsun diyelim :)

alpello
02-11-2011, 20:28
yeşilköy taraflarında olanlarla görüşelim yav florya ataköy bakırköy falan her tarafta megane görmeye başladım hatta geçen gün otoparkta yeşil turuncu siyah ve benmkiyle beyaz oldu 4 megane yan yana :D yanmda hiçbişey yoktu fotoda çekemedim

Eyup Duygun
02-11-2011, 20:28
Aynen,hayırlı olsun.Kazasız belasız sürüsler.

Megane'dan neler olduysa BMW'den daha iyisini beklemedeyiz :):)

EM-RE
02-11-2011, 20:34

Niyetim vardi eyup almadan oncede arabayi kullandim kullanali hic bisi yapasim
Kalmadi ya anlamadim gitti :)
Kafamda jant air filan wardi uctu gitti muhtemelen 3.35 janti alip bide yay yapicam yeter gbi iyindilekler icin tekrar tesekkur.

Emre.E
02-11-2011, 20:35

Aynen beklemedeyiz coming soon :))

alpello
03-11-2011, 02:20
rodaj kaçta bitmiş sayıyosunuz siz?

bide rodaj bitince beyne bi ayar veriyomuyuz yenileme için falan? bende vites geçişleri sarsıntılı olmaya başladı.. bide çok yakıyor 7.5

alpello
03-11-2011, 02:28
birde şöyle bir soru sormuştum;

hiçkimsenin anahtara yazılım yüklemekle ilgili fikri varmı acaba???

start-stop özelliği varmış coupelerde sensörler falanda duruyo kapı kollarında keyless ama yazılım yok ?..

efe_
04-11-2011, 11:12
Nasıl olucakmış o dediğiniz acaba? Servisle konuştunuzmu kapı kollarının içinde siyah birşey war ne o :D

hakanogu
04-11-2011, 11:52
2 3 yetkili servis aradım ben..keyless özelliği sonradan eklenemiyormuş arkadaşlar..

alpello
04-11-2011, 13:20
Nasıl olucakmış o dediğiniz acaba? Servisle konuştunuzmu kapı kollarının içinde siyah birşey war ne o :D

işte ben onun sensör olduğuna inandırdım kendimi şuan ama başka bişe olmasıda mantıklı gelmiyor:D

aslında fransızcam olsa renaulta mesaj atıcam ama işte bilgim yok....

çünkü bende sormuştum burda maliyeti çok olur demişlerdi

Dou
04-11-2011, 18:03
Ses sisteminden anlayan arkadaslarim yardimci olunuz lutfen :)

Şimdi ben kısa süre içinde aktife çevirmeyi düşünüyorum sistemimi, componentlerim çok yüksek güç istiyor çünkü 130w ile de beslesek yetmiyor mid basslar yetersiz şu anda, midler ve tizler gayet başarılı ama mid bassları eziyor ve altta bırakıyor, subwoofer ile bunu bi miktar kapatabiliyorum ama yetersiz yinede

Audison lrx 4.5 alıp, mid ve tizleri bunlara bağlayıp (kanal başına 75w), Şu anda aracın üstünde audison lrx 4.1k var oldukça güçlü bir amfi bunu mid bass ve subwooferda kullanacağım (mid basslar 130w sublar 500w) olarak

Daha iyi alternatif fikri olan varmı, lrx 4.5 yerine? Aktif yapacagimiz icin yine ayni marka mi almak gerekiyor?

Bir de arkadaslarim, 2. amfi için alternatif yer arayışı içindeyim, bagajım gittikçe küçülüyor bu hiç hoş değil :) Yardımcı olabilirseniz sevinirim

Tesekkurler

levent
04-11-2011, 18:16
Doğukancım, Emirhan daha çok yardımcı olur ama DLS A7 olabilir alternatif amfi olarak düşündüğümüzde. Aslında en güzeli tesisatçınla bunu konuşmak , bagajdaki yer işini de onlar çözecek en nihayetinde :)

levent
04-11-2011, 18:18
rodaj kaçta bitmiş sayıyosunuz siz?

bide rodaj bitince beyne bi ayar veriyomuyuz yenileme için falan? bende vites geçişleri sarsıntılı olmaya başladı.. bide çok yakıyor 7.5

1500 km diyebiliriz düz hesap, 1000-1500 km arası iyidir.

emirhan sph
04-11-2011, 18:18
Kanka ben subwooferan aktinada bi bosluk braktim oraya ampliyi koydum 2.sinide sub in yanina koydum gayet temiz oldu 2. amplinin ustunede kapak yaptik ustune esyada koyabiliorm sknti olmuyo :))

Bu arada islemci ne kulanicaksin ki yada teyp mi var sende. Ben senin yerinde olsam dls in 2. el a4 ( gerci a4 yetmezde :) )
yada daha ust serisini arastiririm inanilmaz bi sesi var gayet tok focallede cok guzel uyum sagliolar. ben vr1 leri a4 le besliorm dls te su an hic kaybim yok tam verimle calisiolar senin krx3 leride besler cok raaht bi sekilde. Ama subwoofer i kesinlikle baska bi ampliye bagla krx3 icinde ya audison yada dls sec. Simdi ampli cikislarini ezbere hatirlamiormda onlarin verilerine bakarak istedigini alabilrsin bence :) He bu arada kapilarina yalitim yaptirmadiysan kayibin cok olcak vibrasyondan dolayi krx3 lerin midleri cok kuvvetli

emirhan sph
04-11-2011, 18:26
EMREEEEEEEEEEEE kanka naber ?? :D:D
Mork hayirli olsun ya cok sevindim aklindada vardi super oldu aldigin :))
Darisi benim basima artik :D:D

Dou
04-11-2011, 18:35
Audison bit one işlemci var bende Emirhan, media player aracılığı ile müzik dinliyorum

Kapılarda hayvan gibi yalıtım var komple yalıtıldı, ama yalıtımın hakkını veremiyor şu anda mid basslar güç yetmediği için :) Midler ve tizler çok yüksek güç çekiyor zaten mid bass yetim kalıyor ahah

Radyo moduna master mode ile geçiş yapıyorum bit one üzerinden, optik modda da media player çalıyor.

Şu anda aracın üzerinde olan 4.1k nın özellikleri şöyle

RMS Power @13.8V @4 ohm 2 x 130 watts + 2 x 140 watts/ 2 x 130 watts + 1 x 500 watts

Subwooferları niye ayrı bir amfiye bağlıyoruz anlamadım, subwooferi limitlerinde zorlayan biri değilim ondan dedim. 2x130 lara mid bassları bağlayacağız zaten. Yeni gelecek amfiye tizler ve midler bağlanacak böylece aktif olacak :)

Fotoları yükleyebildim bu arada birazdan geliyor :)

Dou
04-11-2011, 18:52
Öncelikle araca bindiğinizde gözünüze ilk çarpan şey, taksi spec media player ekranımız. Hem ayna görevi görüyor hemde media playerdan istediğimiz şeyi oynatabiliyoruz. Orta konsolu kesip biçmemek adına böyle bir şey tercih ettik. İlerleyen günlerde, renault ekranının yerine 7" bir şey koyulabilinir tabi.

Media player ekranının soketini özellikle dışarıda bırakılmasını ben istedim çünkü dikkat çekmesin diye dilediğim zaman çıkarıp söküp torpidoya koyabilmeliyim. Bu sebepten kablosu ve soketi dışarıda duruyor.

Media playerin kendisi konsolun içinde gizli, 2 adet usb-hdd, 1 adet hdmi ve ekran çıkışı var. Ekranda alttaki resimde duruyor :)

http://a1111.hizliresim.com/r/4/bk7l.jpg

Media playerima 320 gb hdd taktım, buradan istediğim şeyi izleyebiliyorum/dinleyebiliyorum

http://a1111.hizliresim.com/r/4/bk91.jpg

Araca bindiğinizde ilk dikkat çeken şeylerden biri direkler, bence güzel oldu ve görüşü etkilemiyor. Hemde sahneleme inanılmaz başarılı bu sayede.

http://a1111.hizliresim.com/r/4/bkbb.jpg

Tabi kapılarda komple yalıtıldı ve hoparlör kısmı baştan yapıldı.

http://a1111.hizliresim.com/r/4/bkc1.jpg

İşin en önemli tarafı, 16 cm lik hoparlör takıldığında kapı kapalıyken torpido gözünün açılması idi. Ama hoparlör geri çekildiğinde bu sefer cam açılmayabilirdi. Neyseki böyle bir problem olmadı.

http://a1111.hizliresim.com/r/4/bkcu.jpg

Buda bit one processor. Sistemin kalbi diyebiliriz, orjinal plastik bakalit parçayı kesip biçmektense sıfırdan üretildi, orjinali bende duruyor :)

Bit one kontağı teypten alıyor, yani teyp açıldığında bit one de açılıyor, kapandığında o da kapanıyor. Ama çalarken teyp ile alakası yok. Bu şekilde arabadan çıktığımda bütün sistem kendi otomatik bir şekilde kapanıyor (orjinal renault teybinde olduğu gibi)

Master modda teypten ses çıkışı alıyoruz, optik modda media playerdan. Böylece istediğimiz zaman radyo-cd, bluetooth, istediğimiz zaman hdd den müzik dinleyebiliyoruz. Tabi optik çıkış ile master çıkış arasında ciddi kalite farkı var.

http://a1111.hizliresim.com/r/4/bkdv.jpg

Bit one ile tüm gerekli ayarları, volume ayarı, fader ayarı, subwooferin volumu, hatta 4 farklı çeşit ince ayarı ayrı ayrı kaydedebiliyoruz.

http://a1111.hizliresim.com/r/4/bkf9.jpg

Tabi en önemli şeylerden biri bagaj. Ben özellikle mümkün olan en orjinal görünümde olması için rica ettim. Ortalıkta kesinlikle kablo vs. gözümü rahatsız edicek cisim görmek istemiyordum bagajı açtığımda. Sağolsunlar kırmadılar :)

http://a1111.hizliresim.com/r/4/bkg1.jpg

Buda amfi ve bit one miz, bagajın solunu işgal ettiller :)

http://a1111.hizliresim.com/r/4/bkgp.jpg

Bagaj halısı komple yeniden baştan yapıldı. Artık stepneye ulaşmak için subwooferi biraz öne itip kare kesit alanı açmak yeterli. 1 bavul koyduğunuzda bile göçen bagaj halısından da kurtulmuş olduk böylece :)

Ortalıkta gözükmeyen şeyler, kapasitör, crossoverlar(kısmetse aktife geçince kullanılmayacak), bu gizli amfi bölmesinin içinde, ulaşabilmek için açmak lazım orayı. Crossoverları özellikle arkaya aldıkki aktife geçtiğimizde tekrar kablolama ile uğraşmayalım.

Kısmetse ikinci amfiyi alınca bagajın sağına koyacağız alternatif bir yer bulamassak :)

Müstakbel yeni amfim için yer önerilerinize açığım, bagajı daha da daraltmak istemiyorum. Ama illa bagajda olacaksa bagajın sağını, solu gibi yapıcaz gibi duruyor. Daha iyi bir alternatif fikri olan? :)

Durum bu şekilde, mümkün olan en sade şekilde orjinalliği korumaya çalışsakta bu işin altında inanılmaz bir işçilik var, beklediğim gibi oldu sonuç. Sırada sadece 2. amfi ile aktif yaparak son noktaya ulaşmak kaldı benim gözümde :)

Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim

Velter
05-11-2011, 14:25
Peki bluetooth tan konusmak zahmetli olmuyor mu?

4etkin
05-11-2011, 15:03
bence evet. bluetooth tan konusmak megane 3 coupede farklı diğer araclarımdada vardı ama hiç birisi aradığınız kişi suan arac kullanıyor lutfen biraz bekleyın dıye bı uyarıda bulunmuyodu.kısacası arkadasınız aradıgında napıyosun napıyım evde hastayım yatıyorum dıyemezsınız eger bluetooh açıksa :)

Dou
05-11-2011, 16:19
Bluetoothtan konusmak icin eger optik moddaysa master moda gecmek lazim yani 1 tusa basmak yeterli teybe gecis yaptiktan sonra konusabiliyorum

volkan_gs
05-11-2011, 21:20
bence evet. bluetooth tan konusmak megane 3 coupede farklı diğer araclarımdada vardı ama hiç birisi aradığınız kişi suan arac kullanıyor lutfen biraz bekleyın dıye bı uyarıda bulunmuyodu.kısacası arkadasınız aradıgında napıyosun napıyım evde hastayım yatıyorum dıyemezsınız eger bluetooh açıksa :)

Bu uyarının çıktığını bilmiyordum, merak ettim şimdi.. Ama bluetooth aracılığıyla konuşurken ses bariz farklı çıkıyor, zaten herkes soruyor bt ile mi konuşuyosun sen diye.. Yüksek sesle konuşmaktan, etrafın sesinden vs annem bile sordu kaç kere o bile anladıysa kimse evdeyim diye yemezki :)

Velter
05-11-2011, 22:08
Bu uyarının çıktığını bilmiyordum, merak ettim şimdi.. Ama bluetooth aracılığıyla konuşurken ses bariz farklı çıkıyor, zaten herkes soruyor bt ile mi konuşuyosun sen diye.. Yüksek sesle konuşmaktan, etrafın sesinden vs annem bile sordu kaç kere o bile anladıysa kimse evdeyim diye yemezki :)

o uyariyi telefonu mesgule verdginizde soyluyor telefindaki kisiye diye biliorum ama yanlis biliyorda olabilirim :D

EM-RE
05-11-2011, 23:34
Dou sapikmisin o ses neyine yetmiyor 1
Emirhan iii kanka senden nbr bu 2 :D

Gencler o bluetoohtun kiymetini cok
İi bilin demedi demeyin bundan sonraki arabalarinizda. Cok ariycaksiniz.:)

Dou
06-11-2011, 02:50
Sapik degilim ama gittikce audiophile bir insan moduna giriyorum :D

Araban hayırlı olsun tekrardan çok güzelmiş canlıda görmüş bulunduk hehe :)

iLkay
10-11-2011, 19:47
Emreeeeeee kardeşim hayırlı olsun.. :D
Dou senin sistemde hayırlı olsun kardeşim.. :D

Uzun zamandır giremiyorum forum'a daha yeni döndüm İstanbul'a..
Neler olmuş arkadaş :D

EM-RE
16-11-2011, 08:47
Belgehan foruma giriyorsan bir ses verirmisin kardeşim bu konuya...

EM-RE
16-11-2011, 08:48
Emreeeeeee kardeşim hayırlı olsun.. :D
Dou senin sistemde hayırlı olsun kardeşim.. :D

Uzun zamandır giremiyorum forum'a daha yeni döndüm İstanbul'a..
Neler olmuş arkadaş :D

Saolasın kardeşim bende bu mesajını 6 gün sonra gördüm :)

Emre.E
16-11-2011, 18:14
Konuyu herkes bıraktı bütün megane'lar satıldı galiba :)

darkmann
16-11-2011, 18:35
bende bu konuyu severek takip ediyodum megane'm olmamasına rağmen bu ara çok durgunlaştı burası :)

volkan_gs
16-11-2011, 18:42
vizeler var :D

EM-RE
16-11-2011, 19:39
Aranizdan biri daha bmw 20d ye gecicek ama kasa belli degil benden tiyo olsun size bi tane daha kayip vericeksiniz :)

Göki,ZD
16-11-2011, 19:40
emre yazılımı değiştirdinizmi aracın ?

Emre.E
16-11-2011, 19:43
emre yazılımı değiştirdinizmi aracın ?

Yok abi böyle baya zevkli araç hem birçok arabayada kaldırabiliyoruz :D

Göki,ZD
16-11-2011, 19:44
Yok abi böyle baya zevkli araç hem birçok arabayada kaldırabiliyoruz :D

3 dk sonra pm ina bak kardeşim :):):)

Emre.E
16-11-2011, 19:45
3 dk sonra pm ina bak kardeşim :):):)

Düşündüğüm mesajmı gelicek acaba :) :)

Dou
17-11-2011, 00:17
Aranizdan biri daha bmw 20d ye gecicek ama kasa belli degil benden tiyo olsun size bi tane daha kayip vericeksiniz :)

İlkaydır kesin :D

e46 sedan olacak hali yok 90 92 93 den biridir :)

Bu arada topic canlansın

Full gaz + trafik gittim bu depo

890 km de sarı yandı

Hep merak ediyordum full gazlayınca ne kadar gitcek diye, 2 senedir ilk defa görmüş oldum

Daha denemem yalnız, bi depoda 1000 den az yapınca moralim bozuluyor hehe

Ön fren balatalarımıda 43.000 km de değiştirmek zorunda kaldım, halbuki 50.000 i hedeflemiştim ama kısmet olmadı :D

efe_
17-11-2011, 00:24
Dou kardeş yazılımlar açılıyormu katlar sökülüyormuuu

Dou
17-11-2011, 00:25
Dou kardeş yazılımlar açılıyormu katlar sökülüyormuuu

Kafamda var kat + yazılımı daha da agresif hale getirmek, ama şimdi değil biraz daha var ona :)

efe_
17-11-2011, 00:30
Turbo dayanmayabilir gibi geliyor açarsam...

TarikS
17-11-2011, 01:34
İlkaydır kesin :D

e46 sedan olacak hali yok 90 92 93 den biridir :)

Bu arada topic canlansın

Full gaz + trafik gittim bu depo

890 km de sarı yandı

Hep merak ediyordum full gazlayınca ne kadar gitcek diye, 2 senedir ilk defa görmüş oldum

Daha denemem yalnız, bi depoda 1000 den az yapınca moralim bozuluyor hehe

Ön fren balatalarımıda 43.000 km de değiştirmek zorunda kaldım, halbuki 50.000 i hedeflemiştim ama kısmet olmadı :D

Bugun denedim o dediğini Kavacık'ta doldurdum sabah 7 trafiğinde Sabiha Gökçen'e 20dk'da, orda durmayıp Göztepe Marmara Üni'ye 30 dk'da geldim öğleden sonra çıktım Kavacık'a yine yardır yardır serpik trafikte geldim 130km'de ilk çubuk söndü(10litre) :D (akşam fenerbahçeye de gittim geldim o arada) 10 litre mazotu 130km'de yedim valla he

Meganelar çok iyi o konuda, kıymetini bilin :p stock bi tane coupe bugün TEM'de güzel gidiyordu ayrıca ona da saygı duydum :D

levent
17-11-2011, 01:54
Turbo dayanmayabilir gibi geliyor açarsam...

kaç km oldu ki araban hacım? bence sıkıntı çıkarmaz daha senin km pek yok diye biliyorum çünkü..

tarık, bence normal yahu ben stock coupe ile 9lt = 120km fln yapmıştım o tip bi sürüşle.

izmir'e gideyimde laguna coupe dci'ı deneyelim bakalım bir de şubatta:D

McKrop
17-11-2011, 10:36
arkadaşlar 2. el şöyle bass lı anfi li ses sistemi arıyorum. Özellikle aracını satıcak olan arkadaşlara sesleniyorum ses sisteminize talibim.

efe_
17-11-2011, 12:20
kaç km oldu ki araban hacım? bence sıkıntı çıkarmaz daha senin km pek yok diye biliyorum çünkü..

53 binde işte, levo eu4-5 motorları biliyorsun turbo basınçları yüksek çalışıyor...

yigitkyl
17-11-2011, 17:49
biraz konu değişsin..bugün hiç aklımda yokken jant lastik girdim arabaya..değişik oldu hoşuma gitti...pirelli p zero lastikler ön 225 40 18 arkalar 255 35 18..arkalara ateş ettim biraz ama çok hoş durunca çıkarttırmadım artık :) lastiklerin nasıl olduğunu biraz geçsin burada paylaşırım daha viraj falan denemedım..lastik değiştirecek arkadaşlara fikir olmuş olur..

alpello
17-11-2011, 19:56
biraz konu değişsin..bugün hiç aklımda yokken jant lastik girdim arabaya..değişik oldu hoşuma gitti...pirelli p zero lastikler ön 225 40 18 arkalar 255 35 18..arkalara ateş ettim biraz ama çok hoş durunca çıkarttırmadım artık :) lastiklerin nasıl olduğunu biraz geçsin burada paylaşırım daha viraj falan denemedım..lastik değiştirecek arkadaşlara fikir olmuş olur..

lastiklere ateş ettin ? :D

hakanogu
17-11-2011, 20:39

tarık, bence normal yahu ben stock coupe ile 9lt = 120km fln yapmıştım o tip bi sürüşle.

izmir'e gideyimde laguna coupe dci'ı deneyelim bakalım bir de şubatta:D

Ben de kasayım maksimum ne kadar yaparım dedim full depoyla..Bitmeye yakın 1470 km yapmış bulunmaktayım. Bursa-Ankara, Ankara- Bursa, Bursa-Ankara ve son Ankara-Bursa arasında 4 dönüşümde yakıt aldım. Resimleri paylaşıyorum:

http://img208.imageshack.us/img208/8827/img0167sj.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/208/img0167sj.jpg/)

http://img339.imageshack.us/img339/5569/img0168jp.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/339/img0168jp.jpg/)

http://img502.imageshack.us/img502/5193/img0169tk.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/502/img0169tk.jpg/)

http://img205.imageshack.us/img205/4286/img0170il.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/205/img0170il.jpg/)

http://img171.imageshack.us/img171/8692/img0171yo.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/171/img0171yo.jpg/)

levent
17-11-2011, 20:41
53 binde işte, levo eu4-5 motorları biliyorsun turbo basınçları yüksek çalışıyor...

öyle de bugün kemalle konuştuk daha, vnt nin çalışma prensibini, üst devirlerde egsoz gazı çok olduğu için yüksek basınç basmaz. o yüzden korkma derim ben ;)

örnek bi video ekliyorum çalışma mantığı olarak;

Toyota D-4D Turbo Features - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=kp8h5XLLbGA)

McKrop
17-11-2011, 21:17
mazot ışığı yandıktan sonra içi boş kutu kaldığı andan itibaren kaç km yol gidiyor deneyen veya bilen varmı?

Emre.E
17-11-2011, 21:33
mazot ışığı yandıktan sonra içi boş kutu kaldığı andan itibaren kaç km yol gidiyor deneyen veya bilen varmı?

Kutu boşaldıktan sonra hiç denemedimde o biraz kumar olur:) şöyle söyliyim nekadar açıklayıcı olur ama ışık yandıktan sonra 65 km gittim bunun 30 kilometresi falanda dur kalktı

Göki,ZD
17-11-2011, 21:35
:D:D:D:D:D
ben bikere dibine kadar indirdim adjafdgjsafdksa
enjektorler kitledi, emre çekici ile servise götürdü bilgisayardan düzelttiler. bilginiz olsun

Emre.E
17-11-2011, 21:35
enjektorler kitledi, emre çekici ile servise götürdü bilgisayardan düzelttiler. bilginiz olsun

Ahahaha söylediğin iyi oldu abi :D

Göki,ZD
17-11-2011, 21:36
Ahahaha söylediğin iyi oldu abi :D

ben dedim eve gitmeden benzin al diye, eve gitmiş sonra gezmeye gidicek araba çalısmıyor mazot koymus ı ıh, enjektorler kapanıyormus, çekici ile servise götürdü bilgisayardan hallettiler hemen :D:D:D

Emre.E
17-11-2011, 21:39
ben dedim eve gitmeden benzin al diye, eve gitmiş sonra gezmeye gidicek araba çalısmıyor mazot koymus ı ıh, enjektorler kapanıyormus, çekici ile servise götürdü bilgisayardan hallettiler hemen :D:D:D

Abi bu olaylar sorun değil hiçbiri aklıma takılmadıda aklıma takılan tek birşey var nasıl çekiciye çıktı bu araba ahahah

Göki,ZD
17-11-2011, 21:41
Abi bu olaylar sorun değil hiçbiri aklıma takılmadıda aklıma takılan tek birşey var nasıl çekiciye çıktı bu araba ahahah

asdasdasd ondan sebep kulaklarımı çok çınlattı ama çıkmış :D

Emre.E
17-11-2011, 21:43
asdasdasd ondan sebep kulaklarımı çok çınlattı ama çıkmış :D

Çınlatmıştır arabanın altına kriko girmiyoda ondan şaşırdım :D

Emre.E
17-11-2011, 21:46

Arkalar 255 mi bir resim rica edebilirmiyim sizden ?

McKrop
17-11-2011, 22:53
60km gider diyelim garanti olsun o zaman

depo hava yapıyo kaputtaki pompayı sıkman gerekiyo fln demişlerdi bu gibi durumlarda ama denemediniz mi?

EM-RE
17-11-2011, 23:04
Havayla filan ilgisi yok mazot bitince marsa basmayin mazotu koyun sonra hva yaptiysa dediginiz sekilde oluyor ama bn kele yolda turboyu doldur bosalt yapma mazot yok dedim neyse kopruyu gecip ewe geldik aksam kardesim ckp enjektor kitledi ondan sonrasi zaten bol kufurlu cekici muhabbeti lipi sokmeler falan filan...
Ayrica emre arkalara 255 takma senin jantin ofseti 255 kaldrmaz ustundekiler limitte zaten

efe_
17-11-2011, 23:05
diğer dizellerdede geçerlimi acaba dipte kullanınca enjektör kitleme felan o nedir yaw:D

Dou
17-11-2011, 23:30
Ben hiç bir kutu kalmadıktan itibaren 95 km yapmıştım deponun dibi iyicene tortu yapmasın diye

Yolda kalmamıştım ama daha fazla gitmeye gotum yemedi :) :)

Turbo konusunda endişeniz olmasın, beni de feyz almayın. Yazılım + box, otobanda sürekli 200+ (fırsat buldukça), ya da yakıt katkısını deneyen birisi olduğum için en hassas yerden sıkıntı çıkarması normal. Turbomu değiştikten sonra bunlara dikkat edeceğim

Dou
17-11-2011, 23:35
Ben de kasayım maksimum ne kadar yaparım dedim full depoyla..Bitmeye yakın 1470 km yapmış bulunmaktayım. Bursa-Ankara, Ankara- Bursa, Bursa-Ankara ve son Ankara-Bursa arasında 4 dönüşümde yakıt aldım. Resimleri paylaşıyorum:

http://img208.imageshack.us/img208/8827/img0167sj.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/208/img0167sj.jpg/)

http://img339.imageshack.us/img339/5569/img0168jp.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/339/img0168jp.jpg/)

http://img502.imageshack.us/img502/5193/img0169tk.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/502/img0169tk.jpg/)

http://img205.imageshack.us/img205/4286/img0170il.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/205/img0170il.jpg/)

http://img171.imageshack.us/img171/8692/img0171yo.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/171/img0171yo.jpg/)

Gayet başarılı tebrikler :D

Ben de istanbul bodrum arası inanmıştım, yer yer 120-100 arası sakin kullanımla 850 km yarım depo gittim. Bir tek çeşme otobanında 140-150 km gittim(sıkıldım çünkü). :D Gerçi yarım depo gösteriyor ama 2-3 litre aşağı düşmüştür ama yine de yarım gösteriyordu. 33 litre ile gittim 850 km yi diyelim bu şekilde kullanımla uzun yolda

Sonrasında devam ettiremedim çünkü kısa mesafe bodrum içinde kullanınca arabayı bütün rekor hayallerim suya düştü, 1100 km de sarı yandı :D

Yarım depoda 800 ü geçince herhalde istanbula tek depoyla dönerim diye düşündüm kasarsam ama öyle olmadı :hehe:

Dou
17-11-2011, 23:39

İttirip vurdursaydın arabayı hacı :hehe: Servise ne gerek var ahahahaha

efe_
17-11-2011, 23:44
Dou öyle diyorsunda PS vardı sende bendede.Erken değiştin turbo , yine değişeksin sanırım?
Açık ayar olsa o zaman paso turbo değişceksin?

Dou
17-11-2011, 23:54
Ben 11.000 km de turbomu değiştirdiğimde aracımda yazılım YOKTU. Turbomu garantiden değişince 11.500 de yazılım yaptırdım.

Şu anda aracım 44.000 km de yani barbarosun yaptığı yazılımla turbo 4 kat daha mı dayanıklı oluyor?

Şans işi bunlar oğuzhan ;) 200.000 km de bi turboyla gidersin, 10.000 km de. Ben düzgün bakıyorum arabama, çoğu kişiden daha düzgün bakıyorum hatta bakımlarını bile 10.000 km de bir yapıyorum millet 20.000 de götürmeye üşenirken ama şanssızlık olunca oluyor işte.

efe_
18-11-2011, 00:09
Ben 11.000 km de turbomu değiştirdiğimde aracımda yazılım YOKTU. Turbomu garantiden değişince 11.500 de yazılım yaptırdım.

Şu anda aracım 44.000 km de yani barbarosun yaptığı yazılımla turbo 4 kat daha mı dayanıklı oluyor?

Şans işi bunlar oğuzhan ;) 200.000 km de bi turboyla gidersin, 10.000 km de. Ben düzgün bakıyorum arabama, çoğu kişiden daha düzgün bakıyorum hatta bakımlarını bile 10.000 km de bir yapıyorum millet 20.000 de götürmeye üşenirken ama şanssızlık olunca oluyor işte.

Onu demek istemedim :)
Tabiki Dou haklısın 53 bindeyim hiç değişmedim turbo.

EM-RE
18-11-2011, 00:09
Dou diger konu kilitlendo xhamster iidir kanka direk
Model arama :D

Dou
18-11-2011, 00:11
Dou diger konu kilitlendo xhamster iidir kanka direk
Model arama :D

Kanka hdd ye yukleyecem arabada mobil izleyecem artık

Hemde surround :hehe:

Aynadan gözüküyo yalnız arkadaki araba için sakat, duvara yaslamak lazım arabanın arkasını HAHAHAHAH

Dou
18-11-2011, 00:23
Onu demek istemedim :)
Tabiki Dou haklısın 53 bindeyim hiç değişmedim turbo.

Arada bi turbo sıfır oluyo işte fena mı :D

emp:)
18-11-2011, 00:29
Gözlemlerime göre yeni araçların çoğunda turbo sorun. Yeni nesil motorlar genelde 0w30,5w30 gibi yağlar kullanıyorlar motor ve yağ pompası yapısı buna göre fakat turbolar bu yağlar ile uzun süreli tempolu sürüşlere dayanamıyor. Kalın yağa geçseniz bir dert geçmeseniz ayrı dert karışık durum:o

Dou
18-11-2011, 01:11
Gözlemlerime göre yeni araçların çoğunda turbo sorun. Yeni nesil motorlar genelde 0w30,5w30 gibi yağlar kullanıyorlar motor ve yağ pompası yapısı buna göre fakat turbolar bu yağlar ile uzun süreli tempolu sürüşlere dayanamıyor. Kalın yağa geçseniz bir dert geçmeseniz ayrı dert karışık durum:o

Aynen bu konuya katılıyorum

0w-40 kullanırım ben aldığım günden beri, ince yağ ile dizel sıkıştırma-basınç ikileminden ötürü ısınmaya müsait motorlar.

Fırsat buldukça yol boşsa top speed denemesi yaparım, aracın kurumlanmasınıda engeller bu şekilde. Haliyle yağ ince olunca ısınıyor, blok ve internaller artan sıcaklıktan kolay kolay etkilenmez ama turbo etkilenebilir. Buna dikkat etmek lazım :)

levent
18-11-2011, 01:35
Fırsat buldukça yol boşsa top speed denemesi yaparım, aracın kurumlanmasınıda engeller bu şekilde. Haliyle yağ ince olunca ısınıyor, blok ve internaller artan sıcaklıktan kolay kolay etkilenmez ama turbo etkilenebilir. Buna dikkat etmek lazım :)

+ Motor freni Doucum, 80 bin oldum ben neredeyse hala duman yok :)
Ama cidden çok az yakıyorsunuz, enjektör kitleme olayı bizde olmuyor mesela ama.
Ben kasmadan 1 depo ile İst içinde 140-150km yaptım ertesi sabah Göztepe'den çıkıp Alanya'ya geldim (830km), onun da ertesi günü Antalya'ya gittim(130km) depoda 6lt mazot kalmıştı (depo 55lt) :) Düz hesap 50 lt ile 1100 km civarı ancak yapabildim. Ama tabi Alanya'ya gelirken ve Antalya'ya giderken 110 altına hiç düşmedim hız olarak o da iyi bir etken bu işte :D

Dou
18-11-2011, 01:39
Motor freni de çok önemli, rodajda özellikle

Ben sıklıkla uygularım, zaten balatalarım bile bu sayede baya uzun gitti :)

Bizim depolar 55 lt mi 60 mı?

Göki,ZD
18-11-2011, 01:46
57 litre almıştık by ye

Dou
18-11-2011, 01:47
Bu arada navigasyonlu coupecilere sorum olacak

Ekranınız kaç inch? resimlerde 7 gibi gözüküyor ama net rakam bilen varsa söyleyebilirse sevinirim

Ses sistemim aktife çevirilirken, aynadaki ekran kalkacak ve navigasyonlu ekranlı coupeler gibi birebir görünüm olacak. Oraya alpine'nin ekranını koymak istiyorum hem orjinal renault ekranının da görüntüsü gelebilecek alpine nin ekranına daha güzel görünüm elde edilecek bu şekilde

Ama orjinal ekranın(navili) net ölçüsü lazım

Eğer alacağım ekran ile birebir aynı boyuttaysa servisten navigasyonlu ekran için olan dış kalıbı alıp böylece hiç fiber işi ile uğraşmadan orjinal görüntüyü yakalayabilirim :)

Göki,ZD
18-11-2011, 01:49
evet ekran koy doui ne öle taksici gibi dikiz aynasındaekran bi ücret açmıyosun :D

Dou
18-11-2011, 01:51
evet ekran koy doui ne öle taksici gibi dikiz aynasındaekran bi ücret açmıyosun :D

sesli güldüm :D

onu yapıcam kısmetse, 2. amfi takılırken aynı gün bi kerede halledilecek inş :)

bu ekrandan memnun değilim, bazen kafayı yiyor renksiz gösteriyor falan

levent
18-11-2011, 01:59

60 diye biliyorum Doucum :)

Benim balatalar 45bin km oldu değişeli, hala da ölçüler yerinde, 100 bin civarında değiştiririm sanırım :D

navi fotodan 7" gibi görünüyor ama bakmak lazım,
http://img.donanimhaber.com/upfiles/256396/9274A33FC56447B28A295068087FE164.jpg

bir de şöyle birşey buldum , ekran kapağını ayrıca satıyorlarsa işe yarayabilir diye düşünüyorum ;
RENAULT MEGANE 3 FLUENCE NAVİGASYON DVD PLAYER GittiGidiyor.com'da #41021278 (http://urun.gittigidiyor.com/elektronik/renault-megane-3-fluence-navigasyon-dvd-player-41021278)

Dou
18-11-2011, 02:03
Evet 7 inch miş yurt dışı forumlarıında biraz kurcaladım

Ekran kapağını servisten alırım bi şekilde

Ama bana bu ekran lazım değil, navigasyon değil amacım :D

Amacım, media playerı kullanabilmem için görüntü verecek bir şeyin olması.

Şu anda(idareten) dikiz aynamda ekran var, tırnaklarını geçirip takıyorsun. Aslında fonksiyonel ama bence sırıtıyor geceleri özellikle dışarıya çok yayın yapıyor ve bazen sapıtıyor.

Aklıma, navigasyonluların ekran kapağını alıp, alpine nin ekranını takmak geldi, hemde orjinal görünümü de korumuş olacağız, hemde media playerdan görüntü alabileeceğim

+ olarak orjinal renault radyo ekranının görüntüsü de verilebiliyormuş aynı ekrana

levent
18-11-2011, 02:08
+ özellik çok iyiymiş Dou, işini görür bence hertürlü.

Kuzenlere ulaşabilirsem yarın gün içinde sorayım ekran kapağını,

Dou
18-11-2011, 02:10
+ özellik çok iyiymiş Dou, işini görür bence hertürlü.

Kuzenlere ulaşabilirsem yarın gün içinde sorayım ekran kapağını,

aynen şu andaki halinden çok daha orjinal duracağı kesin :D

çok uçuk bi fiyatı olacağını sanmıyorum o bakalitin, ekran da aldım mı proje tamamdır :hehe:

McKrop
18-11-2011, 03:18
tom player ı tomtom LİVE da çalıştırabilen oldumu veya haziran 2011 sonrası araçlarda?

efe_
18-11-2011, 11:20
Arada bi turbo sıfır oluyo işte fena mı :D

Bu kaçakcılar turbonun da düşük kalitesini getirirler yerlilere taktıklarından:D

efe_
18-11-2011, 11:23

55 ltttttttttttttttttttttttt

efe_
18-11-2011, 11:25
Servisin kullandığı yağı kullanıyoruz kötümü ediyoruz bilmem

Emre.E
18-11-2011, 15:28
Havayla filan ilgisi yok mazot bitince marsa basmayin mazotu koyun sonra hva yaptiysa dediginiz sekilde oluyor ama bn kele yolda turboyu doldur bosalt yapma mazot yok dedim neyse kopruyu gecip ewe geldik aksam kardesim ckp enjektor kitledi ondan sonrasi zaten bol kufurlu cekici muhabbeti lipi sokmeler falan filan...
Ayrica emre arkalara 255 takma senin jantin ofseti 255 kaldrmaz ustundekiler limitte zaten

Yok takmayı düşünmüyorumda merak ettim sadece arkadan nasıl duruyor diye. Ben kavun yapmayı düşünüyorum abi ahahah

yigitkyl
18-11-2011, 16:40
lastiklere ateş ettin ? :D

ahahah :) öyle oldu biraz kardeşim

yigitkyl
18-11-2011, 16:41
Arkalar 255 mi bir resim rica edebilirmiyim sizden ?

İlk fırsatta çekip eklicem kardeşim :)

Emre.E
18-11-2011, 16:41
İlk fırsatta çekip eklicem kardeşim :)

Şimdiden teşekkür ettim o zaman :)

TarikS
18-11-2011, 17:21
Yok takmayı düşünmüyorumda merak ettim sadece arkadan nasıl duruyor diye. Ben kavun yapmayı düşünüyorum abi ahahah

Benim tam kavun sayılmaz ama hafif içeri kıvrık olduğundan paso sağ arka jantı sürtüp duruyorum, pek hoş olmuyor o ya, düz lastik yine iyidir :D

Emre.E
18-11-2011, 17:49
Benim tam kavun sayılmaz ama hafif içeri kıvrık olduğundan paso sağ arka jantı sürtüp duruyorum, pek hoş olmuyor o ya, düz lastik yine iyidir :D

Evet biraz kıvrıktı hatta muhabbeti geçmişti jantlar sürtüyo diye :) Aynen o zaman düz lastik iyidir :D

iLkay
18-11-2011, 21:59
Servisin kullandığı yağı kullanıyoruz kötümü ediyoruz bilmem

Ben 2 bakımdır Dou'nun tavsiyeyle Mobil 1 0w-40 kullanıyorum.. Acayip memnunum

Gidiyorum servise yağımı yanımda getiriyorum onu koyuyorlar problem olmuyor..

EM-RE
18-11-2011, 22:07
Yağı 0 40 kullanın arabanın calışma sesi bile değişiyor mobil tabi

alpello
19-11-2011, 01:09
Yağı 0 40 kullanın arabanın calışma sesi bile değişiyor mobil tabi

ne fark oluyor 0 40 olayında ? (servistede aynı değilmi?)

EM-RE
19-11-2011, 08:24
Arabanın cold start ve normal calışma sesinde asiri fark oluyor servis ne yağ koyuyorsa çok gürültulu oluyor araba ama dounun önerdiği yağda gercekten ses azalıyor ben 20.000 km kadar mobil kullandım memnun kaldım.
Su anda mesela Benim bmwdede aynı sknti war mavi serviste komple bakıma girdi ne yağ koydularsa araba aldığım güne nazaran su anda daha sesli çalışıyor 10.000 km sonra yine diuna bas çürüsem ne yağ koyuyim diye...

efe_
19-11-2011, 12:35
Mobil 1 0W-40 dizel benzinli farkı yok dimi afgörün:D

TarikS
19-11-2011, 14:57
Arabanın cold start ve normal calışma sesinde asiri fark oluyor servis ne yağ koyuyorsa çok gürültulu oluyor araba ama dounun önerdiği yağda gercekten ses azalıyor ben 20.000 km kadar mobil kullandım memnun kaldım.
Su anda mesela Benim bmwdede aynı sknti war mavi serviste komple bakıma girdi ne yağ koydularsa araba aldığım güne nazaran su anda daha sesli çalışıyor 10.000 km sonra yine diuna bas çürüsem ne yağ koyuyim diye...

Mavi Servisteki Bülent abiler falan çok iyi adamlar, gidip abi naptınız siz yaa diye yağını alıp gitsen ücretsiz bile değiştirirler gibime geliyor :)

EM-RE
19-11-2011, 15:48
Kardesim Bülent İsmail filan çok iyiler ama malesef ben bu konuda çok katiyim Ferrari'de alsam kendi ustamdan başka bir yere götürmem.arabanın komple expertizi filan Ordan yapıldı diye hadi komple bakım nasıl olsa burda yapalım dedik sagolsunlar güzelde oldu ama bı 10.000 böle dönüp bundan sonra sanırım yine mobil koyucam ,şimdi baktimda castrol kullanmışlar,kötü bı markada değil aslında

yesil
19-11-2011, 18:16
Ben 2 bakımdır Dou'nun tavsiyeyle Mobil 1 0w-40 kullanıyorum.. Acayip memnunum

Gidiyorum servise yağımı yanımda getiriyorum onu koyuyorlar problem olmuyor..

dou nun iki seferdir turbo değiştirmesi kullandığı yağdan olabilir mi? motora zarar verebilir bnce farklı yağ kullanımı

yesil
19-11-2011, 18:19
Evet biraz kıvrıktı hatta muhabbeti geçmişti jantlar sürtüyo diye :) Aynen o zaman düz lastik iyidir :D

kavun lastik çok kolay balon yapabilir, bncede düz iyidir. lastiğin balon yaptığı fark edilmeszse uzun süreli kullanımlarda ısınıp lastiği patlatıyor. yüksek hızda patlarsa kötü olur :D

EM-RE
19-11-2011, 19:22
dou nun iki seferdir turbo değiştirmesi kullandığı yağdan olabilir mi? motora zarar verebilir bnce farklı yağ kullanımı

İlgisi yok,dounun kendisinede söyledim oturduğumuzda.turbo degistrmesinin tek sebebi yazilimli arabasında çok top speed yapması ki hakta verdi kendisi,zaten basınç fazla fındık kadar turbo ee bide son sürat yaparak canını çıkarıyor gayet normal ben 195 te hep kestim arabayı 20k dan fazla aynı yazılım war halada Emre kardesim kullanıyor it gibide gittiğini cümle alem biliyor.

Emre.E
19-11-2011, 19:25
İlgisi yok,dounun kendisinede söyledim oturduğumuzda.turbo degistrmesinin tek sebebi yazilimli arabasında çok top speed yapması ki hakta verdi kendisi,zaten basınç fazla fındık kadar turbo ee bide son sürat yaparak canını çıkarıyor gayet normal ben 195 te hep kestim arabayı 20k dan fazla aynı yazılım war halada Emre kardesim kullanıyor it gibide gittiğini cümle alem biliyor.

Evet abi hala üstünde sizin yazılımınız duruyor gidiş açısından da gayet tatmin edici.

EM-RE
19-11-2011, 19:31
Evet abi hala üstünde sizin yazılımınız duruyor gidiş açısından da gayet tatmin edici.

Kardesim bazen yolda megane coupe goruyorumda uzaktan yakından bizimki ile alakası yok kıymetini bil ağız tadiyla kazasiz belasiz bin inşallah...

Emre.E
19-11-2011, 19:32
Kardesim bazen yolda megane coupe goruyorumda uzaktan yakından bizimki ile alakası yok kıymetini bil ağız tadiyla kazasiz belasiz bin inşallah...

Amin abi iyi dileklerin için teşekkürler allah hepimize ağız tadıyla bindirmek nasip etsin.

darkmann
19-11-2011, 21:24
yapılı araba almakda ayrı keyif hiç uğraşmıyosun onu alım bunu takayım diye hepsinin en güzeli var zaten by de :)

Emre.E
19-11-2011, 21:28
yapılı araba almakda ayrı keyif hiç uğraşmıyosun onu alım bunu takayım diye hepsinin en güzeli var zaten by de :)

Aslında kendi zevkine göre araç yapmak daha iyi ama zaten bende yapıcak olsam kafamdakiler bbs ch + body kit ti üstüne birde coil eklenmiş oldu :D
Edit : En güzel yani aldığımdan beri 5 kuruş masraf yapmadım emre abi sağolsun en ufak detayına kadar yapmış arabayı biz sadece biniyoruz :)