Orijinalini görmek için tıklayınız : 2015 Typer
Octavia RS
25-08-2015, 12:09
https://www.youtube.com/watch?v=EF-Uqg7xBoo
İlk sürüşü bence ünal turan yapmalıydı istanbulpark'da.
Hatta rekoru onun kırması lazımdı :)
-Nabıyoruz biz şuan?
-TAYPIR deniyoruz
Sen deneme mk
Biride çıkıp deneme talebi diye bir konu açmıyor yav :D şimdiye alanlar egzozlamışlardır bile arabayı
Şu konuyuda beklemekteyim type r a yazılım çıktı mı :D
Biride çıkıp deneme talebi diye bir konu açmıyor yav :D şimdiye alanlar egzozlamışlardır bile arabayı
Şu konuyuda beklemekteyim type r a yazılım çıktı mı :D
herkesin derdi boklamak...ama deneyelim demeye kimsenin cesareti yok ya geçilirsem diye...
OrcunInce
25-08-2015, 12:58
gerilerde de belirtmiştim, yeni leon cupra ile denemek isteriz.
varsa denemek isteyen özelden mesaj atabilir.
individual
25-08-2015, 16:55
Kim bu adam kim :D
OrcunInce
25-08-2015, 17:32
Hala kutum bos, aksama bekliyoruz ;)
İlk sürüşü bence ünal turan yapmalıydı istanbulpark'da.
Hatta rekoru onun kırması lazımdı :)
bende 53. saniyede 3 yerine 1 e atınca yüzünde oluşan ifadeye hastayım :) :)
Hala kutum bos, aksama bekliyoruz ;)
Neden hala ses yok,cok garip...
Sonucta 30 hp eksik,daha ne olsun ;)
Kutusuda bos,adam centilmence bekliyor. Burada vardi sanirim 2-3 tane,ses verin yahu??
herkesin derdi boklamak...ama deneyelim demeye kimsenin cesareti yok ya geçilirsem diye...
olur mu yahu.daha arabalar turk plaka takmadan 1.4 tsi lardan deneyelım dıyen olmadı mı burada? :)
emın ol cok adam vardır burada denemek ısteyen ama 12 senedır ogrendıgım şu. hıcbır hondacı gecılecegı yarısa katılmaz. :D
olur mu yahu.daha arabalar turk plaka takmadan 1.4 tsi lardan deneyelım dıyen olmadı mı burada? :)
emın ol cok adam vardır burada denemek ısteyen ama 12 senedır ogrendıgım şu. hıcbır hondacı gecılecegı yarısa katılmaz. :D
honda fanatiğiyim yıllardırda Honda kullanırım. 99 vti ile ve b16 swap ile geçileceğimi bile bile çok yürümüşlüğüm vardır...
şuan yeni tayyarı ben almış olsam geçtiğim yada geçildiğim en az 2-3 videom olurdu sitede..
Kankalarıyla dostane denemeler yapan olmuştur illaki
Klimasiz golfe yaglayan hondacilar nerde benim 2002 camaroda vardi far sensoru ya :D
Arkadaşlar Bahsettiginiz araba TypeR
2001 yılında Tr ye gelen TypeR larda klıma bıle yoktu
Japonya dakı EK9 larda klıma yok sunroof yok camlar mekanıktır cunku bu araba TypeR dır "R" yanı race modelın cadde versıyonudur
konfor arayacak adam cıvıc dısel alacak bınecek
yok park sensoru yok far sensoru arayacak adam zaten TypeR almaz gıder konforlu bı araba alır neden bu kadar abartılıyor anlamıyorum
sanırım Honda oldugu ıcın :)
Japonya dakı EK9 larda klıma yok sunroof yok camlar mekanıktır cunku bu araba TypeR dır "R" yanı race modelın cadde versıyonudur
yok park sensoru yok far sensoru arayacak adam zaten TypeR almaz gıder konforlu bı araba alır neden bu kadar abartılıyor anlamıyorum
Aynen bende neden bu kadar abartiliyor anlamiyorum kac sayfa typer konusuldu m3 le denk tutuldu bi ara
Aynen bende neden bu kadar abartiliyor anlamiyorum kac sayfa typer konusuldu m3 le denk tutuldu bi ara
denk mi? bence geçen yorumlar var geçmiş sayfalarda :-D
buarada hayırlı olsun yeni typer sahibindene düşmüş. ( hergün yazılıyor Bugün ilk ben yazayım dedim :-) )
denk mi? bence geçen yorumlar var geçmiş sayfalarda :-D
buarada hayırlı olsun yeni typer sahibindene düşmüş. ( hergün yazılıyor Bugün ilk ben yazayım dedim :-) )
Allah gule gule kullanmayi nasip etsin bu sefer agresif olmus ozellikle suspansiyon merak etmedim degil baya sert duruyor, fn2 gibi degil ama o kadar paraya ne bileyim yagmur sensoru far sensoru konur en azindan duz civicte vardir
Allah gule gule kullanmayi nasip etsin bu sefer agresif olmus ozellikle suspansiyon merak etmedim degil baya sert duruyor, fn2 gibi degil ama o kadar paraya ne bileyim yagmur sensoru far sensoru konur en azindan duz civicte vardir
yağmur sensörü ve far sensörü olmaması çok kötü dimi büyük eksiklik...
Ya koysalar tüm yardımcı sensörleri zaten söküceksiniz aracı hafifletmek için :) ne gerek var demiş adamlar taban halisini söküp tabureyle rolling yapacaklar bu araçla :D
evet satın alan tüm kullanıcılar hayırlısı ile kazasız keyifli kullansın.
arkadaşlar bence araba zevktir ve kesinlikle keyif için binilir zaten bence bu forumdaki %99 çoğunlukta benimle benzer fikirde olacak ki saat 00:52 de 450 kişi online :) o yüzden birimizin beğendiği yada kusursuz bulduğu diğerimize eksik yada gereksiz gelebilir. Zevkler ve renkler tartışılmaz konusu kimi 300-400 K verir araçta 2 koltuk hatta bazen tek koltuk vardır herşey manuel dir ve bundan çok zevk alır, diğerimiz 30K verir araçta tüm elektronik yardımcı destekleri, deri koltuklar, bi-xenon ister. o yüzden o eksik bu eksik vs yada şu çok iyi bu en iyisi gibi görüşler kişiden kişiye değişir . Herkes görüşünü yazıyor iddalaşıp kırıcı olmaya gerek yok diye düşünüyorum.
Sayın Type-R sahipleri, ufak ufak videolar bekliyoruz artık. Hadin gari.. :)
Umarım herkes yatırım amaçlı almamıştır :)
Yağmur ve far sensörü aslında günümüzde Donanım değil bir mecburiyet , bir zorunluluk. Ağırlık olarak yanlış birşey de Söylemek istemiyorum ama toplasan yarım kg değildir herhalde sensörler . Elektrikli bagaj değil ki amortisör olsun mekanizma olsun ağırlık yapsın vs. Yani Konmamasının gerekçesi ağırlık değil başka birşeydir bence.
Alan memnun satan memnun , bizdeki sadece laf salatası şu dakikada ama olsaymış şık olurmuş, yakışırmış.
Benzer olay yeni Corolla da dikkatimi çekti geçen gün. Geri kamera mevcut ama sensör koymamışlar.
HondatugraL
26-08-2015, 00:16
bence 12 senenıze yazık olmuş başka şeylere harcamış olsanız zamanınızı daha yararlı olurdu. Hiçbir Hondacı diyerek genelleme yapmak için bütün Hondacıları tanıyor olmanız lazım
Commander696
26-08-2015, 00:18
Konunun büyük bir kısmını okudumda birtek bu arkadaşı ben mi anlamadım?
Bu halde 2.22 yaparsa ben forumdan ihracimi talep ediyorum :D saka saka ama yapamaz zaten imkansiz.Basit sureler degil 2.22 ler.
profesyonel bir pilot tarafından yapıldığı için derece kötü.Honda bu kadar iddaalıyken daha iyisi olmalıydı.
2:25 iyi süre filtre,yazılım,kat iptali ile 500 hp zaten 2:15 ler çok rahat zorlanır.
Canselmo
26-08-2015, 01:10
Mantık olarak sizinle beraberim düşünceniz cok doğru fakat değişen piyasa, farklı müşteri tipleri, pazarlar ve rakipleri dedikleriniz tam aksine Piyasada ki yeni hothatch lere bakılırsa donanımda olmazsa olmazı zaten gt paket yapmışlar sensör vs olmazsa olmaz ve hızlı olsun diyen seven gider o paketi alır
Peki 2001 yılında klima bile koymayan Honda ne olduda R yani Race modeline daha sonra klima koymaya başladı?
Madem honda bu kadar Race modeli yapıyor hala koymasın klima camları falan otomatik yapmasın yine?
Neden yapıyor hiç düşündünüzmü?
Yıllar geçtikçe devir değişiyor hocam. İnsanların beklentileri , talepleri dğeişiyor firmalarda bunu iyi anlamak , ve analiz etmek zorundalar ( ki bu analizler beklentiler yüzünden Type R da dahi donanım artıyor)
Bak mesela 2015 model Type R alan adam yani honda için hedef kitle olan şahıs diyorki keşke olsaymış. bunu neden söylüyor? Muadil araçlar artık bu donanımı sunduğu için , bunlar Honda olduğu için değil Hondada olmadığı için konuşulan şeyler..
Şu başlığa olumsuz yazan herkes zaten Honda düşmanı muamelesi görüyor , Yeni type r ı alan 11 kişiden biri gelmiş düşüncelerini yazmış ona bile Honda olduğu için böyle yazıyorsunuz diyorsunuz. Enteresan valla.
bence 12 senenıze yazık olmuş başka şeylere harcamış olsanız zamanınızı daha yararlı olurdu. Hiçbir Hondacı diyerek genelleme yapmak için bütün Hondacıları tanıyor olmanız lazım
honda fanatiğiyim yıllardırda Honda kullanırım. 99 vti ile ve b16 swap ile geçileceğimi bile bile çok yürümüşlüğüm vardır...
şuan yeni tayyarı ben almış olsam geçtiğim yada geçildiğim en az 2-3 videom olurdu sitede..
eşşek kadar gulucuk koyduk yahu, hemen defence e gecmısınız :)
he su var kı clıo rs ıle ep3 gectıkten bır gun sonra dugunumde beni arayıp dugunde oldugumu soylememe ragmen o aksam tekrar rolle cagran adam oldu.
vti,type-r ve s2000... bunların belırlı bır ısmı oldugu ıcın gecıldıklerınde (vaktı zamanında!) cok spekulatıf sonuclar doguruyordu, sahıplerı baskı altına gırıyordu . bundan dolayı bırılerıne(!) dokundurdum sadece. yoksa ben de gecmıste 4 "honda" kullandım ve hıc de gecme gecılme umrumda olmadı (dostlarımla!)
arabaların rodajı bıtmedı daha ne denemesınden bahsedıyosunuz :D
mert_can 41
26-08-2015, 01:47
arabaların rodajı bıtmedı daha ne denemesınden bahsedıyosunuz :D
ondan sonrada sahibinden zorlanmamış typer ararlar :D:D
Bana kalsa spor aracta hidrolik direksiyon dışında başka hiçbi cart curt olmaması lazım. Olsa da söküyoruz zaten. Rollcü tayfa tabureyle yarışıyor ne sensörü :D Spor arac alfa 4c gibi olacak, teyp bile caiz değildir :D Ama Türk kafası işte :D bizdeki fiyatlarla yurtdışında Tesla Model S, M5 vs alındığı için insanımız haklı olarak herşey olsun istiyor :D
b.ustaoglu
26-08-2015, 02:54
typer da donanım olur. bal gibi de olur olması da lazım. ha renault gibi rs cup yaparsın aynalar mekanik klima opsiyonel o zaman abs bile koyma arabaya. bunların yerine roll cage koy mesela. sonuçta 200bin lira parayı sadece gazlamak için vermiyosun. uzun yolda klima hız sabitleyici far, yağmur ve kararan dikiz aynası gibi zımbırtılar fena halde bağımlılık yapıyor.
Bana kalsa spor aracta hidrolik direksiyon dışında başka hiçbi cart curt olmaması lazım. Olsa da söküyoruz zaten. Rollcü tayfa tabureyle yarışıyor ne sensörü :D Spor arac alfa 4c gibi olacak, teyp bile caiz değildir :D Ama Türk kafası işte :D bizdeki fiyatlarla yurtdışında Tesla Model S, M5 vs alındığı için insanımız haklı olarak herşey olsun istiyor :D
aynen katılıyorum, 310 bg ,0/100 5.2 ,400 nm tork,,daha ne olsun,
Mehmetmert
26-08-2015, 06:47
Benim arabamdada yagmur far sensoru yoktu,takinca.1 boy geriye dustum...
Konu fiyatıydı sonra süresi oldu o da bitti donanımlara geldi. Buradan nereye bağlanıcaz bakalım :)
ya görende herkes sürekli kalkık kullanıyor yada roll yarıs pist vs. kasıyor sanacak. type-r bu uçak değil, sene olmuş 2015 tabiki insan o sınıfta olan donanımları ister . kafaya led farı koymayı biliyor onuda normal civicteki gibi halojeni koysaydı farın beyniydi yükseklik sensörüydü ıvırtı zıvırtıyla ugrasılmazdı kıcı kırık bir h7 ile. hallolurdu.
bozdemir
26-08-2015, 07:51
Dünden beri honda.com.tr ye erişim sıkıntısı vardı. Tahmin ettiğim gibi Type-R ı otomobiller arasına eklemişler sonunda.
http://honda.com.tr/otomobil/type-r
Yalnız site üzerinde fiyatı belirtilmemiş. :)
http://i.hizliresim.com/VLDBNR.png (https://hizliresim.com/VLDBNR)
Abi ben şimdi sana yazsam sen diceksin ki bende turbo typer varken sende ehliyet yoktu :) Deli gibi pist tecrübem yok ama istanbul parka çıktım eylülde tekrar çıkacağım inşallah.25 altı çıkmaz diye fabrika çıkışı haliyle söylüyorum.Bunu söylemek için 10 yıllık pist tecrübesine gerek yok.İlerde tekrar denenir 24 lü süreler yapılır bende yanılmışım derim.
Boyle disardan bakinca kaput kaldirinca nasil anliyosun kanka az anlatsana?
sensörler tam olsaydı bu sefer yan koltuktan neden bir rus çıkıpta saxo çekmedi diyecektiniz. önce süre ve ring , sonra arabanın hızı, sonra lansman, şimdide sensörler. diyorum ya rus olsa bu sefer ben neden milf değil de teen. yada latin daha iyi ne rusu bunlarda böyle bi firma diyeceksiniz. bi bitmediniz.
honda ve japon mantığı farklı arkadaş. adam elektrikli ayna koymuş 93 model si a ama klimasız yapmış. klima sunroof bir olan araç sayısı o senelerde az. standart hepsinde var diye birşey yok. siz bu mantığı daha çözemediyseniz eleştiri falan yapmayın.
Boyle disardan bakinca kaput kaldirinca nasil anliyosun kanka az anlatsana?
zamanında bir abimiz kaputu açıp arabada kısa olduğunu söyllüyodu sen ne zannettin
sensörler tam olsaydı bu sefer yan koltuktan neden bir rus çıkıpta saxo çekmedi diyecektiniz. önce süre ve ring , sonra arabanın hızı, sonra lansman, şimdide sensörler. diyorum ya rus olsa bu sefer ben neden milf değil de teen. yada latin daha iyi ne rusu bunlarda böyle bi firma diyeceksiniz. bi bitmediniz.
honda ve japon mantığı farklı arkadaş. adam elektrikli ayna koymuş 93 model si a ama klimasız yapmış. klima sunroof bir olan araç sayısı o senelerde az. standart hepsinde var diye birşey yok. siz bu mantığı daha çözemediyseniz eleştiri falan yapmayın.
bunun Honda , Japon mantığıyla ne alakası var allahaşkına? git 1997-1999 106 Gtı al kiminde klima var sunroof yok kiminde sunroof var klima yok ama elektikli ayna var..
Alan adam gelmiş buraya beklentisini yazmış insanlarda buna yorumunu yapıyor.. Ödünüz kopuyor hondaya laf gelecek diye. borsadan hissesinimi aldınız nedir?
Firmalar yapacak insanlar denedikçe kullandıkça eleştirecek , bunlara dayanarak otomobiller geliştirilecek bunda bu kadar garipsenecek Eksisini söyleyen herkesi honda düşmanı görecek ' Bi Bitmediniz ' diyecek bişey yok..
Tholl-ga
26-08-2015, 08:18
zamanında bir abimiz kaputu açıp arabada kısa olduğunu söyllüyodu sen ne zannettin
egsoz kokusundan afr soyleyende vardı :D
egsoz kokusundan afr soyleyende vardı :D
aynı kişi olmasın kanka :)
rebeloghy
26-08-2015, 08:24
Yahu Ring süresi ile tepkinizi çekti , olmaz olamaz vs bi ton şey söylendi.
Adamlar güzel bir organizasyon yaptı , söylenene göre çok da kasmadan şu ana kadarki fwd süresini aldı.
Ne yapmaları gerekiyordu ?
Reno ve Seat' a davetiye gönderip sizde böyle bir vizyon yok ama bizim etkinliğimize mutlaka bekliyoruz geleceksiniz süre yapacaksınız sizi geçtiğimizi kanıtlayacağız mı diyeceklerdi ?
Halk gününde süre yapmak evet zor, ama 8 turun 1-2 sinde sadece 1-2 geçişle çok temiz turlar atılmış videolar var ; lastikli arabayla 2.30 yapılıyor 5 saniyeyi mi değiştiriyor o turda 2-3 aracı geçmek.
İçinizden diyebilirsiniz ulan seat gibi , reno gibi sizin yapacağınız işi çıkın şu piste süre nedir gösterin şunlara diye. Ama yapılmış bir organizasyon yada süre var mı yok ? Ötesini niye konuşuyorsunuz.
Donanımla girdik , birazdan yalıtım a geçilir , klima soğutma performansı denir , ama DSG yok diye gol atan bir VagFanBoy çıkar , rüzgar sesi alıyor diyen olur,
istediğinizi deyin sonuç değişiyor mu ?
Honda sonunda Turbo bir Type R yaptı ve de araç yol tutsun diye süspansiyona kafa yorulmuş ; arkası torsiyonmuş vs diye gülünemeyecek hem de mekanik kilidi de koyulmuş bir Honda oldu.
Gerisini bırakın artık almayan almaz , Accord konusu değil ki donanımdan vurasınız..
Bu araç hothatch değilmi , 55 k euro da az bir para değil , sonuçta bu sınıfta rakıplerıyle karsılastırırken sadece pist odaklı ve aracın dizaynı mı karşılaştırabılınır ? eğer tamamen pist ve hız içinse 3 kapı olması daha mantıklı olmazmıydı , golf r begenenlerın buyuk cogunlugu aracın aynı zamanda yarışçı ruhuyla beraber aıleye donuk de bır arac olmaasından ( sundugu konfor 4 kapı olması işçilik vs ) değilmi , type r açık ara en vahsı sıradısı ( hatta kırpılmıs halı bıde bu ) dızayna sahıp ozlemle beklenen turbo vtec motora sahıp ve pist rekoruyla top speed rekoruyla geldıgı ıddıa edılen , ^^youtube ve benzerı testlerde rakıplerınden pıstte hzlı olan bır araç^^ , ıstanbul parkta ayagının tozuyla cıkıp rekoru egale eden değilmi..! Eleştrıler kişiselde olsa sonucta ınsanların beklentılerı ve taleplerı degısıyor , eskı type r ve ep3 alınabılır fıyatlardaydı bu arac artık bellı kesımın ısterse ve beklemeyle ulasabılıcegı bır fıyatlandırmada oyuzden bazı donanımların olmaması cıdden sacma kımse kusura bakmasın ..!
bunun Honda , Japon mantığıyla ne alakası var allahaşkına? git 1997-1999 106 Gtı al kiminde klima var sunroof yok kiminde sunroof var klima yok ama elektikli ayna var..
Alan adam gelmiş buraya beklentisini yazmış insanlarda buna yorumunu yapıyor.. Ödünüz kopuyor hondaya laf gelecek diye. borsadan hissesinimi aldınız nedir?
Firmalar yapacak insanlar denedikçe kullandıkça eleştirecek , bunlara dayanarak otomobiller geliştirilecek bunda bu kadar garipsenecek Eksisini söyleyen herkesi honda düşmanı görecek ' Bi Bitmediniz ' diyecek bişey yok..
alıntı yaptğım postta da yazdığım gibi önce ring süre, sonra hız, sonra lansman ve şimdide boklamak için donanım konusu çıktı. 200 sayfa konuda, ilk sayfalarda insanların damarına damarına bastılar. salak saçma eleştirilerde bulundular. bıktırdılar. Ayrıca Honda da hissem olsa da ancak bu kadar savunurdum. bundan da mutluyum gayet. 200 sayfada eleştiri olmayan tek bir sayfa yoktur. istanbul park süresi yapıldı, inananların aklından şüphe edildi, organizatörlere yalancı denildi neredeyse. buğra abi cevap bekledi oda gelmedi. sizin amacnız n arkadaş ? 3 senelik vag grubu bir araçta dsg titretiyorken, 1500 km deki vag 4.5 lt yağ eksiltiyorken neden gıkınız çıkmıyorda, konu honda olunca bi eleştiriye bağlıyorsunuz ?
rebeloghy
26-08-2015, 08:30
Abi söylediklerine katılırım , Honda nın da her marka gibi eleştirilebilecek yanları var. Herkes her şeyi eleştirebilir bunda sorun yok.
Ancak Honda'ya laf gelecek diyen korkan sayısı 100 ise , Honda'ya laf edelim diye şu konuya giren sayısı 50000. Bunu da kaçırmamak lazım :)
Adamlar sizden iyi bir Hothatch yaparız dedi, autocar vs pist sonuçlarında yapmışa da benziyorlar şuan için ilk izlenimlerde. Bunu far açmak için düğme çevirme gerekmesi yada camınızın ıslandığını farkedip bir kolu kaldırmanız gerekmesi baltalar mı ?
Hayır asla bu başka ülkede konuşulmaz bile. Bizde bir ev parasını Hothatch e verince ısıtmalı soğutmalı direksiyon bile beklenir , bekleyen haklıdır..
soch-vtec
26-08-2015, 08:32
ne hondaymış arkadaş bizde sevenlere laf ederler sevmeyenler sevenlerden daha ateşli... derdiniz ne arkadaş beğenmiyorsanız almazsınız binmezsiniz yarışmazsınız
chatlaxs
26-08-2015, 08:40
Konu fiyatıydı sonra süresi oldu o da bitti donanımlara geldi. Buradan nereye bağlanıcaz bakalım :)
bu konu incideki işten çıkarken adama ingilizce *m günü yağ gibi oldu her sabah ilk sırada :D
alıntı yaptğım postta da yazdığım gibi önce ring süre, sonra hız, sonra lansman ve şimdide boklamak için donanım konusu çıktı. 200 sayfa konuda, ilk sayfalarda insanların damarına damarına bastılar. salak saçma eleştirilerde bulundular. bıktırdılar. Ayrıca Honda da hissem olsa da ancak bu kadar savunurdum. bundan da mutluyum gayet. 200 sayfada eleştiri olmayan tek bir sayfa yoktur. istanbul park süresi yapıldı, inananların aklından şüphe edildi, organizatörlere yalancı denildi neredeyse. buğra abi cevap bekledi oda gelmedi. sizin amacnız n arkadaş ? 3 senelik vag grubu bir araçta dsg titretiyorken, 1500 km deki vag 4.5 lt yağ eksiltiyorken neden gıkınız çıkmıyorda, konu honda olunca bi eleştiriye bağlıyorsunuz ?
yahu eleştriyi yapan parayı verip Type r alan abi biz değilizki. Adam artılarını eksilerini yazmış kendince millette bunun üstüne yorum yapıyor. Sırf hondayı savunucam diye bunun eksik olduğunu kabullenmek yerine abidik gubidik şeylere dayandırıyorsunuz sonrada millete amaç soruyorsunuz. Burda eksik yazılanları yorumlayarak Hondayı batırmayı amaçlıyorum ben.. oldumu?
330 sayfa tsi başlığı var arada girip bakarım insanlar ordada eksik gördüklerini yazıyor orayada TSI yağ yakıyor diyende var DSG kavraması 30 binde bitiyor diyende.
Neyse sana hondayla mutluluklar sen böyle kapa gözlerini sağdan sağdan savunmaya devam..
yahu eleştriyi yapan parayı verip Type r alan abi biz değilizki. Adam artılarını eksilerini yazmış kendince millette bunun üstüne yorum yapıyor. Sırf hondayı savunucam diye bunun eksik olduğunu kabullenmek yerine abidik gubidik şeylere dayandırıyorsunuz sonrada millete amaç soruyorsunuz. Burda eksik yazılanları yorumlayarak Hondayı batırmayı amaçlıyorum ben.. oldumu?
330 sayfa tsi başlığı var arada girip bakarım insanlar ordada eksik gördüklerini yazıyor orayada TSI yağ yakıyor diyende var DSG kavraması 30 binde bitiyor diyende.
Neyse sana hondayla mutluluklar sen böyle kapa gözlerini sağdan sağdan savunmaya devam..
sen bu konuda benim yazdıklarımı okumuş olsaydın, gözüm kapalı mı açık mı görürdün. ben yerinde eleştiriyi her zaman onaylarım, saygıyla okurum. eksik bulan araç sahibinin yazdığı bir post, boklayan 100 post. şimdi örnek verelim madem öyle, misal senin yaptğın yemeğe arkadaşın dediki la oğlum bunun tuzu yok. sende valla lan koymayı unutmuşum dedin. sonra diğer arkadaşların her lokmalarında aynı şeyleri söylediler. sonra sen tutup s.kcem sizin kafanızı söyledik işte koymayı unuttuk dersin. işte bende onu diyen oluyorum. eksiktir, yavaştır, tasarımı iyi değildir, bu söylenir. ama 200 sayfa 3800 post değil.
jason tahincioğlu bile arabayı kullanamayan adam oldu. lan adam f1 kullandı f1. direksiyonuna geçseler su bu derler korkudan. adam kullandığı araca binmek için abi bi tuy binebiliy miyim diyenler olacakken bokladılar. başarmıştır başaramamıştır, fiyasko bir kariyer vardır eyv. bu onun standartları yükseltmediği manasına gelmez.
Abi söylediklerine katılırım , Honda nın da her marka gibi eleştirilebilecek yanları var. Herkes her şeyi eleştirebilir bunda sorun yok.
Ancak Honda'ya laf gelecek diyen korkan sayısı 100 ise , Honda'ya laf edelim diye şu konuya giren sayısı 50000. Bunu da kaçırmamak lazım :)
Adamlar sizden iyi bir Hothatch yaparız dedi, autocar vs pist sonuçlarında yapmışa da benziyorlar şuan için ilk izlenimlerde. Bunu far açmak için düğme çevirme gerekmesi yada camınızın ıslandığını farkedip bir kolu kaldırmanız gerekmesi baltalar mı ?
Hayır asla bu başka ülkede konuşulmaz bile. Bizde bir ev parasını Hothatch e verince ısıtmalı soğutmalı direksiyon bile beklenir , bekleyen haklıdır..
Tabiiki baltalamaz. Bunların eksik olduğunu birinin söylüyor olması Type R ı kötü araba yapmaz.
Neyse sabah sabah kafam ayıldı Taypır muhabbettine ben iki sayfa geri gidip ünalcığımı izliyip kendime geliim. :)
Arkadaş ne type r mış... Bu fiyata çok daha iyi performans/fiyat orantısı yakalanacak araç var, DSG şanzıman yada türevi bir şanzıman kullansalardı daha iyi olurdu bence en azından opsiyonel olsa, Beğenseniz de Beğenmeseniz de düz vites manuel araçların artık yavaş yavaş soyu tükeniyor, iyi bi sebebide var, Çünkü artık teknoloji o kadar geliştiki dünyanın en hızlı vites atan insanı bile çift debriyajlı bir şanzıman kadar hızlı vites atamaz, Mesela GT3 RS lerin ve 4.0 RS lern Amerika da fiyatları uçtu çünkü son manuel GT3 ler olduğu için, Zevki ayrı kendi vites atmanın diyecek lafım yok fakat şu İstanbul trafiğinde hiç bir düz vites arabayı para verseler kullanmam, anca haftasonu arabası vs.
Ayrıca bir honda ya bu kadar para vermem NSX yada aşırı temiz bir S2000 hariç çünkü günün sonunda dıştan bakınca type r olduğunu anca hardcore fanlar/veya arabalara düşkün olanlar anlar, Dışardan bakınca milletin gözünde apaçi kanadı takmış gazcı tayfa arabası sanıcak herkes. Belki ben yaşlandım (bu yaşta :D) ama şahsen ben bu kadar koca kanatlı dış görünüşü sırıtan bir araca binemem komik duruyor. fonksiyonel olsada... eski type-r ların bir özellğiğ vardı oda atmosferik olması yüksek devir çevirmesi, bu aracın turbo olması type-r ın tek rakiplerine göre farkınıda ortadan kaldırıyor. Bi şu kasanın görünüşüne heralde ben alışamadım, Neyse derler ya her kör satıcının kör alıcısı vardır:). Nürburgringde istediği kadar rekor kırsın bu arabayı o limitte kullancak insan hele sokakta çok azdır... bana kalsa VAG grubundan bir hot hatch alıp modifiye ederim. nacizane fikrimdir bu. Zaten honda avrupayı fena kazıklıyor FN2 rezaletti japon type-r ve amerikan civic-si a göre, arkasının torsiyon olması vs. neyse birazdan honda fanboyları giydirir bana:). Motorunu merak ediyorum fakat nasıl modifiyeye açık olduğunu. görücez.
Barkın lan koca forum senin sövmeden biyere laf sallamadan sokmadan mesajınıda gördü ya gitsem gözüm acık olmaz artık :hehe:
rebeloghy
26-08-2015, 09:13
E peki şimdi 330 sayfalık tsi konusunda hangi Hondacı yada x kişi gelip ehe ehe sizin araba yağ yakıyor , kavrama bozuluyor eheh demiş şimdiye kadar ?
Honda'dan keyif alan adam niye girip tsi konusunda kötü araba sizinki desin :)
Ama başından beri konuya girip girip hani rekor hani rekor diyen var mı ? var.
Rekor kırdık videosuna yalan yalan diyen var mı ? var.
İstanbul Park'ı yine başka yorumlarla dağıtmaya çalışan var mı ? var.
Sanki alacakmış da beğenmemiş gibi yazan var mı ? var.
Şimdi gerçekten Hothatch isteyen biri günlük binilecek rahat otomatik vites konforlu araba mı arar ? Vag grubu bunu sunuyor olabilir de imkanı yeten kimse hafta sonu arabası olarak saf bir hothatch almak yerine , dsgli rahat bir araba peşinde koşmaz.
Ben ille honda sadece honda demiyorum , hele ki bu fiyatla turbo da olduktan sonra 2. el eski Leon Cupra da alınır - Corsa opc - Astra Gtc de alınır diyorum.
Fakat yurtdışı forumlarda genelde otomobil severler arabayı sadece kendi dalında yarıştırıp ona göre yorumluyor eleştiriyor vs. Ben bununla markete gidemem o zaman kötü araba diyen olmuyor pek :D Adamlarda fiyatlar bu şekilde uzay değil tabi en önemli etken o..
Birazcık objektif bakabilirseniz bu araçlar sınıfında pistte rakipleriyle teste çıkıyor. Amaç hedef kitleye meraklılarına araçların potansiyellerini ve yeteneklerini özetleyebilmek oluyor.
Hothatch i gerçek anlamıyla zevk için alan adam pist sürelerine bakabilir ; aracın yeteneklerini kıyaslamak açısındandır bundaki amaç. Yoksa elbette haftasonu gazlayıp stres atmak için araba alınıyor , gidip de pistte rekor kırmak için değil yada ralli yapmak için değil..
ben bir honda hastasıyım, fanatiğim altımdan çeşit çeşit eg,ek ve s2000 geçti ama diyeceğim şu, yukarıda barking arkadaşın dediğine kelimesi kelimesine katılıyorum.
bence 190bin tl lik araç değil
eski usul type r lar size yarış arabası hissi verirdi, atmosferikti, sesi yeterdi heyecan için zevk ve eğlence için ama bunun turbo olması sesinin iğrenç olması işi çok bozmuş.
kasaya gelince eski ek type r da pist aracıydı, integra type r dc de, rsx de ama hepside şahaneydi tatlı sade ve şıklıkla fabrikadan modifiyeliydi.
bu araç ise bencede çok apachi işi olmuş, açık konuşim 15 yaşında temiz bir S2000bine seve seve binerim, 400hp bir tfsiya yenilse bile lan bunun eğlencesi sesi yeter der güler geçerim.
ama değil 190bine bunu bana 130a saysalar mahaleden geçerken laa bu apachide kim diyecekler korkusuna bu araca hiçbir şekilde binmem çok uzaylı olmuş.
bence abartmanın limiti FN2 di, o araç bence gerçekten güzeldi onun ötesine gitmek cidden need for speed oyunundan çıkmaya dönmüş.
E peki şimdi 330 sayfalık tsi konusunda hangi Hondacı yada x kişi gelip ehe ehe sizin araba yağ yakıyor , kavrama bozuluyor eheh demiş şimdiye kadar ?
Honda'dan keyif alan adam niye girip tsi konusunda kötü araba sizinki desin :)
Ama başından beri konuya girip girip hani rekor hani rekor diyen var mı ? var.
Rekor kırdık videosuna yalan yalan diyen var mı ? var.
İstanbul Park'ı yine başka yorumlarla dağıtmaya çalışan var mı ? var.
Sanki alacakmış da beğenmemiş gibi yazan var mı ? var.
Şimdi gerçekten Hothatch isteyen biri günlük binilecek rahat otomatik vites konforlu araba mı arar ? Vag grubu bunu sunuyor olabilir de imkanı yeten kimse hafta sonu arabası olarak saf bir hothatch almak yerine , dsgli rahat bir araba peşinde koşmaz.
Ben ille honda sadece honda demiyorum , hele ki bu fiyatla turbo da olduktan sonra 2. el eski Leon Cupra da alınır - Corsa opc - Astra Gtc de alınır diyorum.
Fakat yurtdışı forumlarda genelde otomobil severler arabayı sadece kendi dalında yarıştırıp ona göre yorumluyor eleştiriyor vs. Ben bununla markete gidemem o zaman kötü araba diyen olmuyor pek :D Adamlarda fiyatlar bu şekilde uzay değil tabi en önemli etken o..
Birazcık objektif bakabilirseniz bu araçlar sınıfında pistte rakipleriyle teste çıkıyor. Amaç hedef kitleye meraklılarına araçların potansiyellerini ve yeteneklerini özetleyebilmek oluyor.
Hothatch i gerçek anlamıyla zevk için alan adam pist sürelerine bakabilir ; aracın yeteneklerini kıyaslamak açısındandır bundaki amaç. Yoksa elbette haftasonu gazlayıp stres atmak için araba alınıyor , gidip de pistte rekor kırmak için değil yada ralli yapmak için değil..
konunun ilk mesajına yani 2012 de atılan mesaja baktım ;
Ayrıca yapılan bir açıklamaya göre Nürburgring'deki en hızlı önçeker araç olacakmış. demiş Honda.
2012 yılında ortada araba yokken böyle bir açıklama yaparsan olumlu olumsuz herkes bu beklentiye girer bunu bekler..
Neyse Ben Honda düşmanı biri değilim. Aksine sizin eleştirenlerden istediğiniz gibi objektif bakmaya çalışıyorum..
Alanlar inşallah mutludur kazasız belasız binerler bol rekorlar güzel roll videoları görürüz bizde belki.
işyerindeyim zaten bütün mesaja cevap yazamıyorum kusura bakma.
Valla şimdi beni de burada linç edecekler ama , arabanın tipi bence de facia , sportiflikten uzak yumurta gibi , üzerindeki parçalar sonradan modifiye edilmiş apaçi arabası gibi duruyor. Zamanında caddeden kırmızı ep3 ler geçerdi ağzımızın suyu aka aka bakardık hayran hayran. ep3 bitti type-r efsaneside bitti bana göre. Tabi zevk ve tutku işidir alan ağzının tadıyla biniyorsa mesele yok.
rebeloghy
26-08-2015, 09:28
ben bir honda hastasıyım, fanatiğim altımdan çeşit çeşit eg,ek ve s2000 geçti ama diyeceğim şu, yukarıda barking arkadaşın dediğine kelimesi kelimesine katılıyorum.
bence 190bin tl lik araç değil
eski usul type r lar size yarış arabası hissi verirdi, atmosferikti, sesi yeterdi heyecan için zevk ve eğlence için ama bunun turbo olması sesinin iğrenç olması işi çok bozmuş.
kasaya gelince eski ek type r da pist aracıydı, integra type r dc de, rsx de ama hepside şahaneydi tatlı sade ve şıklıkla fabrikadan modifiyeliydi.
bu araç ise bencede çok apachi işi olmuş, açık konuşim 15 yaşında temiz bir S2000bine seve seve binerim, 400hp bir tfsiya yenilse bile lan bunun eğlencesi sesi yeter der güler geçerim.
ama değil 190bine bunu bana 130a saysalar mahaleden geçerken laa bu apachide kim diyecekler korkusuna bu araca hiçbir şekilde binmem çok uzaylı olmuş.
bence abartmanın limiti FN2 di, o araç bence gerçekten güzeldi onun ötesine gitmek cidden need for speed oyunundan çıkmaya dönmüş.
İşin bu boyutunda tabii ki haklısınız. Şu gün bu param olsa arabaya ayıracak bir s2000 bir FN2 alırım, bir onu bir onu yıkarım. Yine bu paraya sıfır TypeR almam ama biz fiyatıyla Türkiye'deki durumunu mu tartışıyoruz yoksa yeni bir Hothatch çıktı ve sınıfında neler yapabiliyor diye mi tartışıyoruz ?
Buna karar veremeyince far yağmur sensörü de - , fiyatı da - , body kit de - , yada donanımı da - yani ne üzerine tartışıldığı karışınca olay farklı yerlere gidiyor.
Bu araç pistte güncel rakiplerine göre potansiyeli olan , testlerde olumlu görüntü çizmiş bir araç. Avrupa'da yaşayan meraklısı rahat rahat gider alır dener, bizde 2. kez söylüyorum ev parasına satılınca araçtan bin türlü ekstra bekleniyor ve yanlış değerlendirmelere gidiyor konu.
İşin bu boyutunda tabii ki haklısınız. Şu gün bu param olsa arabaya ayıracak bir s2000 bir FN2 alırım, bir onu bir onu yıkarım. Yine bu paraya sıfır TypeR almam ama biz fiyatıyla Türkiye'deki durumunu mu tartışıyoruz yoksa yeni bir Hothatch çıktı ve sınıfında neler yapabiliyor diye mi tartışıyoruz ?
Buna karar veremeyince far yağmur sensörü de - , fiyatı da - , body kit de - , yada donanımı da - yani ne üzerine tartışıldığı karışınca olay farklı yerlere gidiyor.
Bu araç pistte güncel rakiplerine göre potansiyeli olan , testlerde olumlu görüntü çizmiş bir araç. Avrupa'da yaşayan meraklısı rahat rahat gider alır dener, bizde 2. kez söylüyorum ev parasına satılınca araçtan bin türlü ekstra bekleniyor ve yanlış değerlendirmelere gidiyor konu.
güzel kardeşim lütfen alınma, inan yemin olsun şu son 3 sayfadaki 3-4 yorumun haricinde okuma fırsatım olmadı konunun öncesini çok bilmiyorum nede tartışılanı,
sadece kendi fikrimi paylaştım okadar.
sonuçta veri veridir ve bu aracın nurburgring gibi bir piste yaptığı yapabildiğini kanıtladığını düşünüyorum.
ama gel görki benim için bazen bu işin verisinden çok ruhu önemli.
keşke çok abartı bir duruşu olmasa ve atmosferik devam etselerdi olaya.
işin özü madem yıl 2015 olmuş deyip rakiplerle boğuşabilmek, euro6 normlarını tutturabilmek için turbo takması gerekmezdiki, onun yerine bu arkadaşlar bu aracı 2lt 240hp bir atmosferik motor taksalardı (adamlar bunu 1999da başardı 16 yıl önce) ve ek olarak 60hp bir elektrikli motor taksalardı yani hybrid yapsalardı.
araç hem inanılmaz çevik olurdu çünkü elektrik motorun torqueu torque yoksunu honda type r ı desteklerdi hem normları tuttururdu hemde daha az yakar ama en en önemlisi o yüksek devir pürüzsüz dönen yarış aracı hissini tadırmaya, benim olayımda bu lan diyen mesajını vermeye devam ettirirdi.
ama zevkler ve renkler tartışılmaz kardeşim o yüzden bana bakma bu sadece benim şahsi fikrim sonucunda 43 yaşındayım ilk vti ile tanıştığımda sene 1996dı aradan 19 sene geçmiş iş bizde bitmiş :) belkide benim yeni era'ya ayak uydurmam lazım.
Valla benim aklim typerda cok kalmisti yalan yok , inceleme firsatim da oldu , ama bugun kararimi golf r dan yana kullandim . Ben gunluk binecegim onun icin ic kalite ve donanimi on plana aldim . Ama bi gun evimin yanina pist yapilir da her gun rekor kirmak istersem typer alirim tabiki :D
güzel kardeşim lütfen alınma, inan yemin olsun şu son 3 sayfadaki 3-4 yorumun haricinde okuma fırsatım olmadı konunun öncesini çok bilmiyorum nede tartışılanı,
sadece kendi fikrimi paylaştım okadar.
sonuçta veri veridir ve bu aracın nurburgring gibi bir piste yaptığı yapabildiğini kanıtladığını düşünüyorum.
ama gel görki benim için bazen bu işin verisinden çok ruhu önemli.
keşke çok abartı bir duruşu olmasa ve atmosferik devam etselerdi olaya.
işin özü madem yıl 2015 olmuş deyip rakiplerle boğuşabilmek, euro6 normlarını tutturabilmek için turbo takması gerekmezdiki, onun yerine bu arkadaşlar bu aracı 2lt 240hp bir atmosferik motor taksalardı (adamlar bunu 1999da başardı 16 yıl önce) ve ek olarak 60hp bir elektrikli motor taksalardı yani hybrid yapsalardı.
araç hem inanılmaz çevik olurdu çünkü elektrik motorun torqueu torque yoksunu honda type r ı desteklerdi hem normları tuttururdu hemde daha az yakar ama en en önemlisi o yüksek devir pürüzsüz dönen yarış aracı hissini tadırmaya, benim olayımda bu lan diyen mesajını vermeye devam ettirirdi.
ama zevkler ve renkler tartışılmaz kardeşim o yüzden bana bakma bu sadece benim şahsi fikrim sonucunda 43 yaşındayım ilk vti ile tanıştığımda sene 1996dı aradan 19 sene geçmiş iş bizde bitmiş :) belkide benim yeni era'ya ayak uydurmam lazım.
abi o zamanda söylenecekleri yazayım bak sana.
-atmo araba yaptılar, muadil rakipleri turbo, honda çok geride kaldı.
-elektrikli motor koydular, saf bir hothatch arabada elektrikli motor olur mu ? honda buişin bokunu çıkardı olurdu.
istanbul park rekoru olmadan önce kıramaz dediler, kırdı. organizasyona geçirdileri, pilota geçirdiler. geçirecek birşey kalmadı, bu seferde sensöre döndü olay. diyorum ya içinden angelica heart çıksa yok dudakları çok köfte, olmamış bu diyecekler. o yüzden çokta çaba sarf etmemek lazım.
Valla benim aklim typerda cok kalmisti yalan yok , inceleme firsatim da oldu , ama bugun kararimi golf r dan yana kullandim . Ben gunluk binecegim onun icin ic kalite ve donanimi on plana aldim . Ama bi gun evimin yanina pist yapilir da her gun rekor kirmak istersem typer alirim tabiki :D
Golf R aldigina gore 2'ye 50k veririm. :D
-elektrikli motor koydular, saf bir hothatch arabada elektrikli motor olur mu ? honda buişin bokunu çıkardı olurdu.
istanbul park rekoru olmadan önce kıramaz dediler, kırdı. organizasyona geçirdileri, pilota geçirdiler. geçirecek birşey kalmadı, bu seferde sensöre döndü olay. diyorum ya içinden angelica heart çıksa yok dudakları çok köfte, olmamış bu diyecekler. o yüzden çokta çaba sarf etmemek lazım.
dostum herşey bir yana araba artık ortada zamanla zaten hep beraber görücez
amatörlerin rekorunu kırmak nedir prof pilotla sanki tüm dünya markaları istpark ta rekor denemesi yapmışta o kırılmış yani ben bu kafayı anlayamıorum
bu arada ring videosu dersen ben inceleyemedim ama inceleyenler vites oranlarının bil farklı olduğunu söylüyor yalandır gerçektir bilemem ama oda bir muallak hep böyle muallak yani budur denilecek üstüne laf konuşulamayacak bir durum olmadığı için herkeste konuşuyor
yanlıs yerden girdin;
olan oldu ama olaki bir eğer atmo typer cıksaydı tek muhabbet dönerdi
rakipleri turbo typer atmosferik. typer turbo olsaydıda gt032592450949 taksaya gidecegini biliyoruz. şimdi bile aynı bolt on cıksın o cıksın bu cıksın concept kanat cıksınlar ucuyor havada
yoksa kimse ne typer'a m3 e atmosferikti turbo oldu, keza amg ve s,rs lerde buna dahil
amatörlerin rekorunu kırmak nedir prof pilotla sanki tüm dünya markaları istpark ta rekor denemesi yapmışta o kırılmış yani ben bu kafayı anlayamıorum
bu arada ring videosu dersen ben inceleyemedim ama inceleyenler vites oranlarının bil farklı olduğunu söylüyor yalandır gerçektir bilemem ama oda bir muallak hep böyle muallak yani budur denilecek üstüne laf konuşulamayacak bir durum olmadığı için herkeste konuşuyor
Sevgili Uzman bey :D abi videoya gerek yok mevzu bu
Honda says the 'Ring lap shown in this video was filmed way back in May 2014, using a preproduction prototype. "The development car was in a standard state of engine tune, with suspension, drivetrain, exhaust, brakes and the aerodynamic package identical to those of the production Civic Type R," Honda insists. The lap car, notably, had its A/C, stereo, and front passenger seat removed, to offset the weight of a full roll cage—which Honda says was added "specifically for safety reasons and not to add rigidity."
rebeloghy
26-08-2015, 10:12
Reklam için rüşvet vardır diyebilirsiniz elbette ama Autocar testini izleyebilirsiniz youtubeda.
TypeR vs Cupra vs MRS testi , TypeR vs RS3 vs M3 testi. ayrı ayrı videoları mevcut merak eden için..
canım kardeşim, canım abim nasıl görüyorsun artık. bu kaç kere söylenecek. 1,2,3,4 yada 2000 post. vallahi üşenmesem aynı eleştirilerin bu konuda kaç kere tekrarlandığını sayıcam. velev ki ring rekoru fiyasko, bunu ortaya çıkarak yegane unsur rakip firmalar. çıkarsınlar ne var bunu çıkarmak zor değil. çıksa nolur ? honda kötü bir araba yapmış mı olur ? sözlerini tutamadı olur. o zaman hep beraber adamlar sözlerini tutamadı deriz, eleştiririz.
istanbul park için söylenecek söz yok. yani boş bir pistte, pro bir pilotla süre kasmakla, dolu bir pistte standart bir araba sürücüsü ile süre kasmak elbetteki farklıdır. tecrübem olmasada bunu anlamak zor değil. fakat bunu gene çözecek unsur rakipleri. hemen bir organizasyon yaparsın. stock bir fabrika cuprasını yada golf r ını her neyse denersin, geçersen rekor böyle kırılır dersin. geçemezsen de gider bükemediğin bileği öpersin.
Reklam için rüşvet vardır diyebilirsiniz elbette ama Autocar testini izleyebilirsiniz youtubeda.
TypeR vs Cupra vs MRS testi , TypeR vs RS3 vs M3 testi. ayrı ayrı videoları mevcut merak eden için..
yok ben rüşvet vs öle birşey ima etmedim şöyle birşeyde var tabiki typer bazı pistlerde cupradan s3 ten vs den iyi süre yapabilir karamürsel sepeti değil yani yeni jenerasyon araba ama nedir ring konuşulur otomobil camiasında orda var bir katakülli e biz türküz istanbulpark biliyoruz rekoru kırdı ama başka rekor deneyen yok vs vs olmayan rekor kırıldı yani
dediğim gibi cupradan s3 den hızlı olabilir ama şimdi m3 ten rs3 ten hızlı olunca insanın ziyaaaaa diyeside gelmiyor değil
yanlıs yerden girdin;
olan oldu ama olaki bir eğer atmo typer cıksaydı tek muhabbet dönerdi
rakipleri turbo typer atmosferik. typer turbo olsaydıda gt032592450949 taksaya gidecegini biliyoruz. şimdi bile aynı bolt on cıksın o cıksın bu cıksın concept kanat cıksınlar ucuyor havada
yoksa kimse ne typer'a m3 e atmosferikti turbo oldu, keza amg ve s,rs lerde buna dahil
atmo olduğunda sizlerin sürekli bir bahanesi oluyor hondayı ezmek için. insanlarda bir şekilde tutkunu olduğu araçlarını 850 kere eleştirmenize izin vermiyorlar. çıkan muhabbet bundandır. bu forumda vag konusuna sizlerin honda konusuna yazdığınız gibi yazan bi hondacı çıkmadı. halbuki sizlerin yaptğı taşağa cevap verecek birçok haklı yanlarıda oldu.
Sevgili Uzman bey :D abi videoya gerek yok mevzu bu
yanlış anlamadıysam yapılan kg azaltmalarından bahsetmiş değil mi ? eğer öyleyse eski postlarda yapılan bu kg azaltma işlermini roll cage ile denkleştirdiklerniin belirtmişti honda.
canım kardeşim, canım abim nasıl görüyorsun artık. bu kaç kere söylenecek. 1,2,3,4 yada 2000 post. vallahi üşenmesem aynı eleştirilerin bu konuda kaç kere tekrarlandığını sayıcam. velev ki ring rekoru fiyasko, bunu ortaya çıkarak yegane unsur rakip firmalar. çıkarsınlar ne var bunu çıkarmak zor değil. çıksa nolur ? honda kötü bir araba yapmış mı olur ? sözlerini tutamadı olur. o zaman hep beraber adamlar sözlerini tutamadı deriz, eleştiririz.
istanbul park için söylenecek söz yok. yani boş bir pistte, pro bir pilotla süre kasmakla, dolu bir pistte standart bir araba sürücüsü ile süre kasmak elbetteki farklıdır. tecrübem olmasada bunu anlamak zor değil. fakat bunu gene çözecek unsur rakipleri. hemen bir organizasyon yaparsın. stock bir fabrika cuprasını yada golf r ını her neyse denersin, geçersen rekor böyle kırılır dersin. geçemezsen de gider bükemediğin bileği öpersin.
ben seni anlıyorum tabikide ben mantığını söylüyorum sadece kağıt üstünde kırıldı rekorda kendi kendine kırdı yoksa işin fanatikliğine vuruosak kırıldı ok hemfikiriz
ring olayını bilmiyorum kim nasıl çözerse çözsün artıkta ring in offical sitesinden kim birinci gözüküyorsa o doğrudur şuanda yapıcak birşey yok hondaysa honda renoysa reno
yok ben rüşvet vs öle birşey ima etmedim şöyle birşeyde var tabiki typer bazı pistlerde cupradan s3 ten vs den iyi süre yapabilir karamürsel sepeti değil yani yeni jenerasyon araba ama nedir ring konuşulur otomobil camiasında orda var bir katakülli e biz türküz istanbulpark biliyoruz rekoru kırdı ama başka rekor deneyen yok vs vs olmayan rekor kırıldı yani
dediğim gibi cupradan s3 den hızlı olabilir ama şimdi m3 ten rs3 ten hızlı olunca insanın ziyaaaaa diyeside gelmiyor değil
yeri gelir m3 ten rs3 den de hızlı olabilir neden şaşırdınız ki ? sonuçta alt devre ihtiyacı daha az olan, kg dezavantajını daha az yaşayacağı, topspeed odaklı pistlerde m3 rs3 daha iyi süre çıkaracakken, daha kısa düzlüklü, virajı bol, hafif olanın avantaj sağladığı pistlerde de typer geçicektir. doğal değil mi ?
Peki 2001 yılında klima bile koymayan Honda ne olduda R yani Race modeline daha sonra klima koymaya başladı?
Madem honda bu kadar Race modeli yapıyor hala koymasın klima camları falan otomatik yapmasın yine?
Neden yapıyor hiç düşündünüzmü?
Yıllar geçtikçe devir değişiyor hocam. İnsanların beklentileri , talepleri dğeişiyor firmalarda bunu iyi anlamak , ve analiz etmek zorundalar ( ki bu analizler beklentiler yüzünden Type R da dahi donanım artıyor)
Bak mesela 2015 model Type R alan adam yani honda için hedef kitle olan şahıs diyorki keşke olsaymış. bunu neden söylüyor? Muadil araçlar artık bu donanımı sunduğu için , bunlar Honda olduğu için değil Hondada olmadığı için konuşulan şeyler..
Şu başlığa olumsuz yazan herkes zaten Honda düşmanı muamelesi görüyor , Yeni type r ı alan 11 kişiden biri gelmiş düşüncelerini yazmış ona bile Honda olduğu için böyle yazıyorsunuz diyorsunuz. Enteresan valla.
yıl olmus 2015 napsın adam klımasız araba gonderız sızın agzına sakız mı yapsın :D
entresan valla yaptıgınız yorumlar
yeri gelir m3 ten rs3 den de hızlı olabilir neden şaşırdınız ki ? sonuçta alt devre ihtiyacı daha az olan, kg dezavantajını daha az yaşayacağı, topspeed odaklı pistlerde m3 rs3 daha iyi süre çıkaracakken, daha kısa düzlüklü, virajı bol, hafif olanın avantaj sağladığı pistlerde de typer geçicektir. doğal değil mi ?
bilmioyrumda stock olarak zor geldi ya rs3 m3 falan değişik araçlar bunlar
atmo olduğunda sizlerin sürekli bir bahanesi oluyor hondayı ezmek için. insanlarda bir şekilde tutkunu olduğu araçlarını 850 kere eleştirmenize izin vermiyorlar. çıkan muhabbet bundandır. bu forumda vag konusuna sizlerin honda konusuna yazdığınız gibi yazan bi hondacı çıkmadı. halbuki sizlerin yaptğı taşağa cevap verecek birçok haklı yanlarıda oldu.
yanlış anlamadıysam yapılan kg azaltmalarından bahsetmiş değil mi ? eğer öyleyse eski postlarda yapılan bu kg azaltma işlermini roll cage ile denkleştirdiklerniin belirtmişti honda.
Tortada ilah gören yok tasagıda var eden kendisi hondanın.
vag konusuna yazma diyende yok girme diyende yok gir sende yaz dsg bozuluyo yag yakıyor yok tıkırtı geliyor diye ama adamların söyle saplarım böyle sokarım derdi yokki memleketindeki pisti o bukadar kovalamadı senin dedigin gibi taa 3 sene oncesinden bilmem kacbin km uzaktaki japon kaldırca haliyle development car ile rekoru aldım diyince taşşagın dibi yapılır onla.
demişki hondacı abiler paylastıgı yazıda: araçta klima yok hiç müzik tesisatı kablosu dahil yok yolcu koltugu yok bunlara karsın full rollcage'imiz var agırlıgı oyle dengeledik ama oda kasa rijitligini arttırmıyor diyor burdada Uzmanın dediği ziyaaaaaaa diyesi geliyor insanın
Tortada ilah gören yok tasagıda var eden kendisi hondanın.
vag konusuna yazma diyende yok girme diyende yok gir sende yaz dsg bozuluyo yag yakıyor yok tıkırtı geliyor diye ama adamların söyle saplarım böyle sokarım derdi yokki memleketindeki pisti o bukadar kovalamadı senin dedigin gibi taa 3 sene oncesinden bilmem kacbin km uzaktaki japon kaldırca haliyle development car ile rekoru aldım diyince taşşagın dibi yapılır onla.
demişki hondacı abiler paylastıgı yazıda: araçta klima yok hiç müzik tesisatı kablosu dahil yok yolcu koltugu yok bunlara karsın full rollcage'imiz var agırlıgı oyle dengeledik ama oda kasa rijitligini arttırmıyor diyor burdada Uzmanın dediği ziyaaaaaaa diyesi geliyor insanın
uzmanın buna bilgi birikimi yetiyor mu bilmiyorum. burda daha detay bilgiler bilerek, hesaplama yaparak konuşmak lazım ziya demek için. yoksa tipik türk mantığında bilgisi olmadan fikri olan insan olursun.
vag konusunda neden yazayım ki ? herkesin bildiği bir yanlışı ben gene konuya girip yazsam senden ne farkım kalacak ? sen her postunda uzuyorsun ya yaza yaza öldün ya, bende senle aynı kefeye girmemek için yazmıyorum. taşaklık ne yaptı honda onu anlamıyorum. adam rijitliği değiştirmeyen, ağırlığı dengede tutan ve stock verileriyle aynı verilere uyan bir araçla süre kasmış. rekoru kırdığı idda etmiş. velevki kıramadı rakipleri niye afişe etmiyorlar bunun cevabını versin herkes.demişsinki adam kendi pistinde bile bu kadar şekil şemal yapmadı 3 senede. reno rekoru kırdığında çemişgezekteki vatandaş duydu ama. bu nasıl reklamsızlık. vag kendi pistini önemsemedi, reklam yapmadı diye hiçbiri yapmamış oldu. reno kırdığında yer yerinden oynadı ya.
kelalper
26-08-2015, 10:48
ringdeki arabanın hızlanması ile bu arabanın arasında dağlar kadar fark var. Ringde rekoru kırabilselerdi zaten heryerde şakır şakır reklamı çıkardı.Yaw düşünün adamlar istanbul park rekorunu kırdıkları anda ilan ettiler ringde official olarak kırsalardı neler olurdu. Bu araba ringde rekor kıramadı bunu bi kere aklınıza yazın. İkincisi İst. Parkta şimdiye kadar kimse fabrika desteği ile derece yapmadı. Herkes kendi çabası ile derece yaptı. Piste kimse hava serinken asfalt kaynamıyorken sabahın köründe çıkıpta rekor denemesi yapmadı. Vee herkes pistte başka arabalar varken çıktı. Bu rekor kırılmadığı gerçeğini değiştirmez ancak şartlar eşit değil.
Fiyat konusuna gelince gerçekten facia. Golf R a bakın ne kadar elite ne kadar hoş, içi muhteşem, amortisörleri muhteşem, şanzıman aynı şekilde muhteşem. Bir de type r a bakın. Golf R alırım isterse type R içimden 20 kere geçsin düzde ki o kadar da hızlı değil.
ringdeki arabanın hızlanması ile bu arabanın arasında dağlar kadar fark var. Ringde rekoru kırabilselerdi zaten heryerde şakır şakır reklamı çıkardı.Yaw düşünün adamlar istanbul park rekorunu kırdıkları anda ilan ettiler ringde official olarak kırsalardı neler olurdu. Bu araba ringde rekor kıramadı bunu bi kere aklınıza yazın. İkincisi İst. Parkta şimdiye kadar kimse fabrika desteği ile derece yapmadı. Herkes kendi çabası ile derece yaptı. Piste kimse hava serinken asfalt kaynamıyorken sabahın köründe çıkıpta rekor denemesi yapmadı. Vee herkes pistte başka arabalar varken çıktı. Bu rekor kırılmadığı gerçeğini değiştirmez ancak şartlar eşit değil.
Fiyat konusuna gelince gerçekten facia. Golf R a bakın ne kadar elite ne kadar hoş, içi muhteşem, amortisörleri muhteşem, şanzıman aynı şekilde muhteşem. Bir de type r a bakın. Golf R alırım isterse type R içimden 20 kere geçsin düzde ki o kadar da hızlı değil.
pistte derece çok yüksek olduğu için ciddi bir soğuma probleminden bahsedildi murat abi tarafından. tek takım lastikle bu sürenin yapıldığı gerçeğini unutmamak lazım. ama boş bir pist ve pro bir sürücü olayına eyv.
uzmanın buna bilgi birikimi yetiyor mu bilmiyorum. burda daha detay bilgiler bilerek, hesaplama yaparak konuşmak lazım ziya demek için. yoksa tipik türk mantığında bilgisi olmadan fikri olan insan olursun.
vag konusunda neden yazayım ki ? herkesin bildiği bir yanlışı ben gene konuya girip yazsam senden ne farkım kalacak ? sen her postunda uzuyorsun ya yaza yaza öldün ya, bende senle aynı kefeye girmemek için yazmıyorum. taşaklık ne yaptı honda onu anlamıyorum. adam rijitliği değiştirmeyen, ağırlığı dengede tutan ve stock verileriyle aynı verilere uyan bir araçla süre kasmış. rekoru kırdığı idda etmiş. velevki kıramadı rakipleri niye afişe etmiyorlar bunun cevabını versin herkes.demişsinki adam kendi pistinde bile bu kadar şekil şemal yapmadı 3 senede. reno rekoru kırdığında çemişgezekteki vatandaş duydu ama. bu nasıl reklamsızlık. vag kendi pistini önemsemedi, reklam yapmadı diye hiçbiri yapmamış oldu. reno kırdığında yer yerinden oynadı ya.
başta sen yada başkası Benle aynı olamaz önce sunu kafana bir yerleştir aynı sekilde başkasıyla ozellikle senle aynı olamam allah korusun zaten...
sonrada Hiç uzatmadan;
yani millet rijitliği saglamlıgı arttırıyım diye rollcage yapıyor ama İlah Honda bunu yapmıyor sadece attığı agırlıgı dengelemek adına cage yaptım diyor ve sende buna inanıyorsan.
Şu konu da olmasa forumda hiç hareket olmayacak yav.Teşekkürler Honda
Su konuya hic bir zaman arabaci olamamis ve her ne kadar hizli arabayada binsede arabaci olamayacak tipler ciddi bilgili gibi yaziyorya cok guluyorum :) isin kotusu kendileride bunu biliyolar ahahahah
metinalan
26-08-2015, 11:00
http://i.hizliresim.com/1kEa6A.jpg (https://hizliresim.com/1kEa6A)
pistte derece çok yüksek olduğu için ciddi bir soğuma probleminden bahsedildi murat abi tarafından. tek takım lastikle bu sürenin yapıldığı gerçeğini unutmamak lazım. ama boş bir pist ve pro bir sürücü olayına eyv.
oda hondanın sorunu madem bir *** yiceksin topunu tüfegini neyin varsa koyarsın ortaya
Hondanın cage ile hafifletmeyle Alper abinin dedigi gibi Nurb. deofficial olarak kırdıgını kabul ediyorsan, Murat abide cıkıp demesinmi alelade bigünde 20 dk'da yada 40 dk içinde bende slickle 2.25 yaptım typerda beni gecemedi bence dese kim ne diyecek
Su konuya hic bir zaman arabaci olamamis ve her ne kadar hizli arabayada binsede arabaci olamayacak tipler ciddi bilgili gibi yaziyorya cok guluyorum :) isin kotusu kendileride bunu biliyolar ahahahah
Hızlı arabalara binenlerin kaçı arabacı size göre?Parası olan alır biner.:)
başta sen yada başkası Benle aynı olamaz önce sunu kafana bir yerleştir aynı sekilde başkasıyla ozellikle senle aynı olamam allah korusun zaten...
sonrada Hiç uzatmadan;
yani millet rijitliği saglamlıgı arttırıyım diye rollcage yapıyor ama İlah Honda bunu yapmıyor sadece attığı agırlıgı dengelemek adına cage yaptım diyor ve sende buna inanıyorsan.
benle aynı olamazsın zaten :D
sonunda anlamaya başladın ama bak. konu benim inanıp inanmamam değil. bunu diğer firmaların afişe ederek, hondanın yaptğı sahtekarlığı (eğer varsa) ortaya çıkarması. bunu çok basit şekilde yapabilirler. asıl soruna gelecek olursak anlamaya başladığın noktaya yani, sorun senin benim inanıp inanmamam değil. sorun bunun birçok kere dile getirilmesi. istanbulun zeytinburnundan aynı konuya aynı eleştiriyi 50 kere atman birşeyi değiştirmicek. aksine antipatik bir görüntü çizeceksin. inan sevmek zorunda değilsin. ama bıktırdın cidden bıktırdın.
oda hondanın sorunu madem bir *** yiceksin topunu tüfegini neyin varsa koyarsın ortaya
Hondanın cage ile hafifletmeyle Alper abinin dedigi gibi Nurb. deofficial olarak kırdıgını kabul ediyorsan, Murat abide cıkıp demesinmi alelade bigünde 20 dk'da yada 40 dk içinde bende slickle 2.25 yaptım typerda beni gecemedi bence dese kim ne diyecek
bak sen hala aynı kafadasın. sorun inanıyor yada inanmıyor olmam değil, senin bu konuda aynı eleştirileri daha n kadar yapacak olman. hatta daha anla diye diyorumki velevki kıramadı ring rekorunu, gayet normal. firmalar afişe etsin hep beraber eleştirelim. sende eleştir, honda için yaptğın en çok şey o zaten. ama sonra bitir. hani eleştirdin ya sonra bitsin. ellerini eleştirdikten sonra yavaşça klavyeden çek ve deki ohhh bitti eleştirdim. ama bırakmalıyım fazlası bıktırıyor insanları.
ben sevmiyorum demedim tercih etmem dedim, hatta mavisi siyahı gayet güzelde dedim. ayrıca cokda dert degil millete nasıl göründügü
Hızlı arabalara binenlerin kaçı arabacı size göre?Parası olan alır biner.:)
Guzel yakalamissin iste, hizli arabayi alip binmeklede o is olmuyor dedim :)
Honda nin hatasi var bu araca donanimsiz ve donanimli diye paket yapilmasi lazimdi
Klimasiz airbagsiz ledsiz teypsiz yapsin 100 bine satcakti bir de donanimli 150 bin
Herkesin kullanim amaci mantalitesi farkli ama sen 10 airbag koy iki usb sd kart aux koy far yagmur sensoru koyma japonun memurumu yapmis la bu typeri maliyet kistigi yere bak sanki 135 bin tlya veriyo arabayi
yıl olmus 2015 napsın adam klımasız araba gonderız sızın agzına sakız mı yapsın :D
entresan valla yaptıgınız yorumlar
esasen aynı şeyden bahsediyoruz..
Hala enteresan yazabiliyorsun bravo..
yıl 2015 nasıl R modeline klima koyduysan dönemin gerekliliklerini ve rakiplerinin uyguladıklarını uygulaman lazım..
Yahu Cage konusu yine dönmüş,
Cırt kelepçe ile mi bağladılar Arabanın içine, hiç mi vidalanmadı o Cage? Rijitlik arttırmak için vidalanması yetmez mi sizce, sanırım "sadece ağırlık dengelemek için" kısmını savunan herkes kule gergisi vs takarken şaseye kaynatıyor rijitlik Sağlamak için.. O kısmı bence hala komik :)
Bu arada vag Leon Cupra nın motoru güncellemiş, Alman sitesine girip bakınca 290hp olarak belirtildiğini merak eden arkadaşlar görebilir :)
Ben ezelden beri Japon severim ama şu fiyatlar ile Cupra çooooook daha mantıklı bir tercih bence. O rakamları çıkabilecek olsam tek tercih edeceğim araç Leon olur hatta. Tüm ego oyuncaklarını aksesuar olarak eklesem üzerine Öhlins gibi markalardan Süspansiyon ve lastik alsam typer parasına zor geliyor :)
Umut melek
26-08-2015, 11:23
Yokmu dp li düz borulu videolar alan arkadaşlar :D ses duyalım allah rızası icin :D
rebeloghy
26-08-2015, 11:25
Abi ben fiyatıyla gidin alın bu daha iyi daha alınır araba demiyorum.
Pist testi var diyorum ; Type R kim Rs3 ve m3 geçmek kim ziyaaaaa diyorsunuz.
Neyi nasıl tartışabiliriz ki bu mantıkla :)
rebeloghy
26-08-2015, 11:29
Hali hazırda Youtube da var olan bir test için ziyaaaa diyebilecek mantığın karşılığı şudur ;
Cupra konusunu açın gelip yazayım Cupra yağ yakmıyor mu ziyaaaaaa , Cupra nın dsg si bozulmayacak mı ziyaaaa :)
Sizin yaptığınız böyle bir şey oluyor o yüzden karşılık veren buluyorsunuz yorumlarınıza.
Şu konuda hiç bir Hondacı 50 bin lira fazla verilir ve Type R alınır değer demedi. Neden durum farklıymış gibi yazıyorsunuz. Bir adet otomobilin yetenekleri üzerine yazılıp çiziliyordu sadece. Pistte iş yapar mı yapar. Türkiye dışında ülkelerde alınabilir , Türkiye'de fiyatı ile işi çoook zor. Bu konuda hem fikiriz zaten..
Guzel yakalamissin iste, hizli arabayi alip binmeklede o is olmuyor dedim :)
Abi bu arabaci rutbesini kazanmanin artisi nedir ben cok merak ettim , hani ortamlarda orada burada su kisi arabaci diyince noluyor? Ehliyetimi aldigimdan beri cok ortamda bulundum cok kisiyle de tanistim elbette ki bilgi ve kultur duzeyleri araclar konusunda cok yuksek kisiler de tanidim ama daha kendisini arabaci diye nitelendiren hic duymadim
Kur değişimiyle Type r ın şu an liste fiyatının 184 Bin TL ( 54.000 € +1600 TL ) civarında olduğunu farkettiniz değilmi
Herhangi bir sabitleme haberide mevcut değil..
Cupra dan %30 daha pahalı
Golf R dan az daha pahalı
Audi S3 ile aynı para :)
şu konuya her girdiğimde, her güncellendiğide birşeyler öğrenmek için giriyorum. bi detay geldi, bi foto geldi vs vs. ama her girdiğimde hüsran. aynı kişiler, yaptıkları yorumarın aynılarını sürekli yapan insanlar. bi arada honda fiyatı üzerine konuştular. aynı kişiler buraya transfer oldu. şimdi bu konuyu p.ç ettiler. bakalım sırada hangi honda konusu var.
drsilence
26-08-2015, 11:36
Honda nin hatasi var bu araca donanimsiz ve donanimli diye paket yapilmasi lazimdi
Klimasiz airbagsiz ledsiz teypsiz yapsin 100 bine satcakti bir de donanimli 150 bin
Herkesin kullanim amaci mantalitesi farkli ama sen 10 airbag koy iki usb sd kart aux koy far yagmur sensoru koyma japonun memurumu yapmis la bu typeri maliyet kistigi yere bak sanki 135 bin tlya veriyo arabayi
yeni motordan beklentin neler bende type s var.bu motor swap a deger mi yoksa fn2 alip yüklemek daha mi mantikli
Eyvahlar olsun :D
https://www.youtube.com/watch?v=lZFtDaKHitg
https://www.youtube.com/watch?v=lZFtDaKHitg
Hali hazırda Youtube da var olan bir test için ziyaaaa diyebilecek mantığın karşılığı şudur ;
Cupra konusunu açın gelip yazayım Cupra yağ yakmıyor mu ziyaaaaaa , Cupra nın dsg si bozulmayacak mı ziyaaaa :)
Sizin yaptığınız böyle bir şey oluyor o yüzden karşılık veren buluyorsunuz yorumlarınıza.
Şu konuda hiç bir Hondacı 50 bin lira fazla verilir ve Type R alınır değer demedi. Neden durum farklıymış gibi yazıyorsunuz. Bir adet otomobilin yetenekleri üzerine yazılıp çiziliyordu sadece. Pistte iş yapar mı yapar. Türkiye dışında ülkelerde alınabilir , Türkiye'de fiyatı ile işi çoook zor. Bu konuda hem fikiriz zaten..
Yag mag yakiodur farkindaysan typerin motoru bilmedigimiz icin tartisamioruz 100-200 stock nasildir yag yakarmi yakmazmi vs
Rs3 m3 typer konusuna gelince hani boyle manitan seni aldatiyor derler gormeden inanmazsin konduramazsim gorunce inanirsin ya misal
Dusun golf 7 r cogu pistte throphy ile ayni surelerde kimi zaman az farkla onde kimi zaman arkada typer bunlarin rakibi simdi rs3 bir golf r performansinda ise bir pistte yaziklar olsun audiye die dusunurum ben
HondatugraL
26-08-2015, 11:47
Yahu herkes bu far yağmur sensörüne takmış ama anlam veremediğim olay lüks sevgisimidir nedendir bunun bukadar eksık görülmesi. Yahu siz daha düne kadar elinizle cam açmıyormuydunuz paralel park yaparken dıreksıyon çevirmekten kol kaslarınız gelişmedimi. Görende yağmur yağdığında camdan sarkıp sız sılıyorsunuz sanacak camı, bı kolu aşağı ındırıcen altı ustu. Sensör yok deniyor adam kamera koymuş yetınemıyorsunuz göz var nızam var işte ekrandan takıp et aynadan bak gene ayarlarsın adam göremedıgın noktaları gormenı sağlamış hala 3 kuruşluk sensorun derdındesınız sensor koyup kamera koymasa daha mı ıyıdı daha guncel sistemi kullanmış adam. Adamlar arge için hırs uğruna bıtaraflarını yırttı bu nesil tayyarda hem okadar özellik isteyip hemde bu paraya bunu alırım onu alırım dıyorsunuz her markanında kendıne göre satış stratejisi var her ıstedıgınız ozellıgı bulabıleceğınız bı araba olsa bu halıyle 200 bını zorlayan aracın fıyatını ozaman düşünün kaç kişi alırdı ki ?
objektif olan yorumlara kimsenin lafı yok olamaz da, araç ile ilgili beklentiler çok abartıldığı için doğal olarak 170 bin verip alan insanlar hayal kırıklığına uğruyor ve bu dillendirilince hemen fanatikler hondaya b.k atılmış hissine kapılarak savunmaya geçiyor.
işte bu fanatiklik ister istemez insanlarda antipati oluşturuyor,hondacı arkadaşlar kusura bakmasın.
sensör olmasın klima olmasın önemli değil bu araç yarış-pist aracı, biz zaten roll de aracı söküyoruz diyen ve 20 yaşında 15 binlik aracı söken arkadaşlardan kaçı 180bin veripte bu aracı sökmeye kıyabilecek onu da merak ettim.
sanki 180 bin verilen bu araçla bakkala bile roll yaparak gidecek herkes?
olacak tabi sensör,gündüz farı,kliması ıvırı zıvırı çünkü günümüzde bunlar olmazsa olmazlardan oldu.
sonuçta 50 binlik araç değil, oldu olacak aırbagleri de söksünler tam olsun.
diğer taraftan bu aracı hondacılar öyle savunuyor laf kondurmuyor ki merak ettim hangi araçları kendilerine rakip görerek yorum yapıyorlar?
çünkü otoritelerin gözünde hondacıların beğenmediği bir ford rs'e bile rakip değil.
OrcunInce
26-08-2015, 12:02
Dün bazı arkadaşlar herkes çamur atıyor kimse denemeye yanaşmıyor dedi, dün akşam ikinci kez denemek için yazdık, bekledik ama cevap gelmedi yine.
bundan sonra 'normal kullanıcı'ların yapacağı pist sürelerini bekliyoruz. bakalım normal kullanıcılarda rekorun yanında geçebilecek mi yeni type-r?
açıklık getirmek gerekirse; 203 sayfa olmuş konu, ilk başta uçacak kaçacak denildi bilindiği üzere öyle bir araba gelmedi. ben iddia ediyorum ki cupra'yla 250'ye kadar denerlerse araya direk(ler) girer. piste gelince ring rekorunu falan kıramadılar, ring'e çıkan arabayla üretilmiş olan arabanın en basitinden şanzıman dişli oranları bile farklı. türkiye için konuşmak gerekirse 'pistte yatıp kalkan profesyonel sürücü ile bomboş pistte, pist günlerinde süre kasan amatör sürücüleri' geçip rekor dendi. organizasyon ve fikir ne kadar harika olsa da bu böyle olmamalıydı diye düşünüyorum.
son olarak herkes b.k atıyor kimse rolling'e yanaşmıyor dendi, iki kez teklif ettik mesaj kutum hala bomboş.
bu saatten sonra rolling falan kovalamayacağız, amatör kullanıcılar pist sürelerini merakla bekliyoruz. Zaten yiğit piste çıkınca bu rekor fazlasıyla tarih olacak, trophy yüksek ihtimalle içinden geçecek type-r'ın.
pist için üretildiği iddia edilen bu arabanın pistte yapacağı süreleri görmek ve güzel bir rekabet olması dileğiyle. konuya son mesajımdır.
bymurat___61
26-08-2015, 12:05
Sıcaklık dussun ıdeal sartlar oluşsun bir. Sonra vag ve reno bır denme yapacakalrdır dıye umuyorum. Bu sıcakta pist mi kasılır. :)
yusuf yılmaz
26-08-2015, 12:07
Dün bazı arkadaşlar herkes çamur atıyor kimse denemeye yanaşmıyor dedi, dün akşam ikinci kez denemek için yazdık, bekledik ama cevap gelmedi yine.
bundan sonra 'normal kullanıcı'ların yapacağı pist sürelerini bekliyoruz. bakalım normal kullanıcılarda rekorun yanında geçebilecek mi yeni type-r?
açıklık getirmek gerekirse; 203 sayfa olmuş konu, ilk başta uçacak kaçacak denildi bilindiği üzere öyle bir araba gelmedi. ben iddia ediyorum ki cupra'yla 250'ye kadar denerlerse araya direk(ler) girer. piste gelince ring rekorunu falan kıramadılar, ring'e çıkan arabayla üretilmiş olan arabanın en basitinden şanzıman dişli oranları bile farklı. türkiye için konuşmak gerekirse 'pistte yatıp kalkan profesyonel sürücü ile bomboş pistte, pist günlerinde süre kasan amatör sürücüleri' geçip rekor dendi. organizasyon ve fikir ne kadar harika olsa da bu böyle olmamalıydı diye düşünüyorum.
son olarak herkes b.k atıyor kimse rolling'e yanaşmıyor dendi, iki kez teklif ettik mesaj kutum hala bomboş.
bu saatten sonra rolling falan kovalamayacağız, amatör kullanıcılar pist sürelerini merakla bekliyoruz. Zaten yiğit piste çıkınca bu rekor fazlasıyla tarih olacak, trophy yüksek ihtimalle içinden geçecek type-r'ın.
pist için üretildiği iddia edilen bu arabanın pistte yapacağı süreleri görmek ve güzel bir rekabet olması dileğiyle. konuya son mesajımdır.
Orçun Roll olursa benide çağırın merak ediyorum bende denemek isterim
Yahu herkes bu far yağmur sensörüne takmış ama anlam veremediğim olay lüks sevgisimidir nedendir bunun bukadar eksık görülmesi. Yahu siz daha düne kadar elinizle cam açmıyormuydunuz paralel park yaparken dıreksıyon çevirmekten kol kaslarınız gelişmedimi. Görende yağmur yağdığında camdan sarkıp sız sılıyorsunuz sanacak camı, bı kolu aşağı ındırıcen altı ustu. Sensör yok deniyor adam kamera koymuş yetınemıyorsunuz göz var nızam var işte ekrandan takıp et aynadan bak gene ayarlarsın adam göremedıgın noktaları gormenı sağlamış hala 3 kuruşluk sensorun derdındesınız sensor koyup kamera koymasa daha mı ıyıdı daha guncel sistemi kullanmış adam. Adamlar arge için hırs uğruna bıtaraflarını yırttı bu nesil tayyarda hem okadar özellik isteyip hemde bu paraya bunu alırım onu alırım dıyorsunuz her markanında kendıne göre satış stratejisi var her ıstedıgınız ozellıgı bulabıleceğınız bı araba olsa bu halıyle 200 bını zorlayan aracın fıyatını ozaman düşünün kaç kişi alırdı ki ?
sacma sacma konusma Görkem lüks sevgisi degil bikere lüks değil zaten o zamanın sartlarına uymaktır. sen bebekken kıcına kuması baglıyorlardı simdi yigenine bilmem kac kat korumalı yok sızdırmaz etmez bez baglıyorlar ne gerek var ozaman onada. onada sıcacak bunada sıcıyor altına demirde baglasan yine sıcıcak hatta
Arabacı olmak için geçilmesi gereken aşamalar ve prosedürler nedir? Tosfed e mi başvuru gerekiyor yoksa ünal turan fan club a katılsak oluyor mu :D
Yapmayın Allah aşkına selamın aleyküm deyip Honda bayiisinden 50 küsür bin euroya alabileceğin bir standart arabayı yorumlamak için neyin bilgi birikimi?
Az biraz arabalara ilgi duyan araştıran sportif ruhlu araba kullanma deneyimi olan herkes istediğini söyleyebilir
Mehmetmert
26-08-2015, 12:16
Abi bu arabaci rutbesini kazanmanin artisi nedir ben cok merak ettim , hani ortamlarda orada burada su kisi arabaci diyince noluyor? Ehliyetimi aldigimdan beri cok ortamda bulundum cok kisiyle de tanistim elbette ki bilgi ve kultur duzeyleri araclar konusunda cok yuksek kisiler de tanidim ama daha kendisini arabaci diye nitelendiren hic duymadim
Ne dediilerrrrr ?? Diyesim geldi tutamadim kendimi :D
HondatugraL
26-08-2015, 12:17
sacma sacma konusma Görkem lüks sevgisi degil bikere lüks değil zaten o zamanın sartlarına uymaktır. sen bebekken kıcına kuması baglıyorlardı simdi yigenine bilmem kac kat korumalı yok sızdırmaz etmez bez baglıyorlar ne gerek var ozaman onada. onada sıcacak bunada sıcıyor altına demirde baglasan yine sıcıcak hatta
İşte sana saçma gelen bana gelmıyor herkesın görüşü farklı bence gayet gereksız sıstemler normal 4 kapı araç alırsın donanıma bakarsın anlarım ama bu tarz araçlarda yok o varmı bu varmı dıye bakılması gayet saçma gelıyor bana bence yeterlı derecede donanımı var başka fırma daha fazlasını koyar onu alırsın nıye aldın okadar donanımlı aracı demez kımse ama yapılan yapılmış bız konusunca far yağmur sensorlumu yollayacaklar gene aynı donanım aynı paket böyle aracın teknık ozellıklerı daha çok konusulması gerekırken sankı herkes s-class almış gıbı donanımdan yuruyor araca buda bana saçma gelıyor
rebeloghy
26-08-2015, 12:21
Abi şimdi elde yıkanan taş bezi gibi bez ile prima ultra arasındaki kullanım farkı ; otomatik çalışan silecek ile otomatik olmayan silecek arasındaki farka denk oldu mu :D
Arabamda far sensörü yağmur sensörü var şuanda.
Yağmur sensörü olmasa en ufak bir şey değişmezmiş hayatımda bunda netim. Far sensörü ise yine karanlık far yakmayı akıl edecek kadar el ayak tutuyor da ancak bir tünele girince gündüz falan işe yarıyor yani. Uzun far asistanı vs olsa elbet kullanışlı bir aygıt o başka. Ama far ve sileceklerin otomatik olup olmaması herhalde çakmak kadar gerekli değildir arabada.
Google a "nasıl arabacı olunur" diye sordum,arabacı mı? O ne dedi.Soruma soruyla cevap verme lan dedim,şu an yanıt bekliyorum.
Kesik yay + siyah boyalı kapak jant = Arabacı
OEM Jant + AirRide = Arabacı
Turbo aracına DP + Yazılım = Arabacı
Bir hata külüstür arabayı başına bela edip 1 boya 2 folyolu amerikan parklı far takan = Arabacı
Atmosferik aracı turbo yapan = Arabacı
Gazlayan hız yapan = Arabacı
Swap yapan Boeing ile deneme yapan = Arabacı
ÜNAL TURAN = A R A B A C İ İ İ
Kısacası nefret ettiğim bir terim. Kim kendine arabacı diyorsa her kesimin farklı farklı sıfatlara sahip olduğu için ona buna yada kendisine taktığı bir ismi kullandığının farkına varsın. Goygoycu gibi birşey bu arabacı lafı.
veya http://www.techturkey.com/forum/sohbet/182339-arabaci-ne-demek.html :D
bu araçlarda bağımsız süspansiyon varmı gerek type r olsun gerek megane rs ve leon cupra?
son zamanlarda üreticiler bokunu çıkarmıştı sürekli araçlarda uygun üretim maliyetlerinden artık çoğu bağımsız değildi bu 3 aracıda merak etmedim değil.
Arabacı olmanın sırrını açıklıyorum dikkatlice okuyun lütfen
1-Ucuza pert araç alınır.
2-Ucuz yolda üstün körü toplanır
3-Güzel boya atılır veya plastidip ile kaplanır
4-Araç sahibinden.com a fahiş bir fiyata konulur
5-Olta atılmıştır ve av beklenmektedir
6-Arabacı olmayan birine araç itelenir
Not:Bariz yalancı olmak gerekir ve youtube da videolarınız olmazsa olmazdır Tebrikler artık siz de bir arabacısınız
Not 2:İşin ustaları mutlaka takip edilmelidir.
BKZ https://www.youtube.com/watch?v=qd1NYT23p2c
https://www.youtube.com/watch?v=qd1NYT23p2c
rebeloghy
26-08-2015, 12:31
Car and driver dan alıntıdır
Vauxhall called it HiPerStrut, Ford Revoknuckle and Renault PerfoHub. Well, now it’s Honda’s turn to shout about its new Dual Axis Strut Front Suspension. DASFS. The main claim is appealing though: torque steer is claimed to be reduced by 55 per cent. The lower arms, damper forks and bushes have also been re-engineered, although at the back Honda has stuck with a torsion beam set-up. The promise is good - the new design for the Type-R is so stiff (up 177 per cent on the standard car) that there’s no need for a rear anti-roll bar.
Özetle arka taraf bağımsız değil.
SekoLive
26-08-2015, 12:31
berkan arabacı terimi inkar edilsede ünal turan'dan once vardır
unal turan sonrası bı kesim aşırı sevmiş, bi kesim aşırı uzaklaşmıştır :)
Arabasına düşkün her insan bi nevi arabacı'dır. şuan al satcıların arabacılıkları vitrinde olduğundan insanlara itici ve samimiyetsiz geliyor.
miniksin dediği gibi cift opsiyon typer gelseyms gerçekden muazzam olurmuş.
JayVTEC!
26-08-2015, 12:34
hizli arabaya biniyorum param var herseye sahibim .. arabaci yinede olamazmiyim?
5 yıl fk2 kasa civic kullandım
sonrasında sci aldım 1.4 tsi 160lık
Daha iyi gidiyor, daha iyi duruyor, belki daha iyi yol tutuyor ama honda da aldığım sürüş zevki direksiyon hissi vag da maalesef yok.
Bence aynısı seat leon ve golf r da ve type-r da oluyor.
Japon seven adam japon aracı seviyor vag gurubunu seven de ok cupra alır golf alır.
Ama bu adamlara bu daha iyi neden bunu almıyorsunuz diyemezsiniz. Ben mesela güncel cupra daha ucuz daha hızlı bile olsa sırf o sıradan bayık tasarımı için almazdım.
Hot hatch den bahsediyoruz ya bi megane rs e bi focus rs e bi type-r a bakın.
Bu tarz araç alan adam agresif bi tasarım isteyebilir bu çok normal. İstemeyen cuprayı alır zaten fiyat performans olarak en iyi seçenek olduğu için.
Ama ne olursa olsun Honda TR nin yapmış olduğu mükemmel organizasyona *** atan adamlar oldu yok mu rekor mu prof pilotlat amatör rekoru kırdılar fln.
İşte burda dananın kuyruğu kopuyor. Ne yapıcaktı Honda Amatör adama arabasını emanet edip pist gününde mi rekor kasacaktı.
Az bi mantık az bi sağduyu ya, adam almış yapmış süreyi bitti tebrik et geç
Honda nın rakibi sen değilsin zaten amatör olarak geçebiliyorsan o süreyi geç tebrik edelim kulvarın olmamasına rağmen.
En son diyeceğim bu Honda size ne etti ya?
Ring de rekoru kırma hedefi vardı kırdılar ya da kıramadılar ok bitti gitti.
Bizi niye geriyo bu kadar bu iş? saşmalık...
mert_can 41
26-08-2015, 12:41
Lan bildiğin ***** parti seçmeni gibisin hee yol yaptılar ama :hehe::hehe:
Bu arada ilk okulda banada sen çok arabacısın falan diyolardı o zaman mutluydum allahtan şimdi demiyolar :D
Arabacı olmak için geçilmesi gereken aşamalar ve prosedürler nedir? Tosfed e mi başvuru gerekiyor yoksa ünal turan fan club a katılsak oluyor mu :D
Yapmayın Allah aşkına selamın aleyküm deyip Honda bayiisinden 50 küsür bin euroya alabileceğin bir standart arabayı yorumlamak için neyin bilgi birikimi?
Az biraz arabalara ilgi duyan araştıran sportif ruhlu araba kullanma deneyimi olan herkes istediğini söyleyebilir
1-Arabacı kimdir?
2- Arabacı nasıl olunur?
3- Arabacı olunduğunun tescili nasıl sağlanır?
4- Arabacı olduğumuz tescillenince her marka ve modelin her konusuna dilediğimiz gibi yorum yazabiliyormuyuz?
5- Arabacı larda kendi içlerinde Levellere aylırıyormu? Ayrılıyorsa en yüksek rütbe nedir ve Türkiyede bu rütbeye ulaşan olmuşmudur?
Kafamda deli sorular..
Herkesin takıldığı "nası far sensörü olmaz yeea" değil, bu paraya bu arabayı bu rakiplere karşı çıkarıyorsan bunun gibi donanımları da koymanın, bir kalite standartı yakalamanın gerekliliğidir. Sonuçta biz burada tüketici olarak bir kıyaslama yapıyoruz ve kıyas yaparken de diğer seçenekler ile karşılaştırıyoruz. Buna performansı donanımı fiyatı servisi dayanıklılığı herşeyi dahildir. Bunların bütünü bir arabanın başarısını oluşturur. Sen böyle bir fiyat belirleyip muadillerin sunduğunu sunmuyorsan bence olmamışsındır, eksiksindir. Tabi bu kriterlerin geçerlilikleri ve öncelikleri de kişiden kişiye değişir.
Hondacı kesimin yanıldığı şey, herkesi kendilerinin karşısında görüyorlar artık nedendir bilmem ama yok öyle birşey merak etmeyin :) gidin bir vagcıya arabanız yağ yakıyo dsg si kaçırıyo deyin, kim bunu savunur. Rahat sakin olun dert etmeyin bu kadar, olmayabilir herşeyi mükemmel olmayabilir kabullenin :) o 3 kuruşluk sensörü koyamayan bir markaysa bu eleştirileri de hakediyor demektir. Kimsenin o kolu bir sefer yukarı çekmekten erindiği yoktur ama dediğim gibi kıyaslama yapılıyor burada.
He ayrıca sen o er meydanına cage li sökük arabayla çıkıp rekor kırdığını zannediyorsan, hatta bunu da meşru göstermeye çalışıyorsan da eleştiriden çok daha fazlasını hakediyorsundur zaten :)
Senin de dediğin gibi bu haliyle 200bine yakın paraya satmaya çalıştıklarını, diğer marka daha fazlasıyla daha ucuza satıyor :) herkesin asıl belirtemeye çalıştığı şey bu işte
Konu nasıl ünal turan ve arabacılığa geldi ben yakalayamadım..
Off topic konuşup sayfa sayısını arttırmak mı amacınız :D
Honda savunucusu Tayfun abi bile kaç gündür bu konuya yazı yazmıyor belli değil mi neyin ne olduğu :o
Eğer beni kastediyorsan TB turboyken daha lisedeydim fakat, çok hızlı arabaya bindim ama "arabacı" değilim çok şükür , Her arabaya gösterilen emeğe saygım vardır fakat işim gücüm hayatım var arabacıdan kastın 30 milyarlık arabaya 40 milyar masraf yapıp sanayilerde sürünceğime her hafta ufak sorundan, herşeye saplayan 600 küsur hp lik bir turbo typer evo vs tarzı araçlar yapmak yerine, Stocka yakın daha az hızlı ama tatmin eden sorun çıkarmicak arabaya binmeyi tercih ederim...Geçtim geçildim olayınada pek takmam kompleksim yok, zevk için denerim arkadaşlarıma, ama asla alıp yüklicek biri değilim çünkü geçtin geçildin muhabbetinden daha önemli şeyler var hayatta, eskiden çok isterdim proje vs yapmak ama şimdi bazılarıın tabiriyle çöp arabaya turbo takan kendini kral sanıyor:)) yok porsche geçtim yok şunu geçtim.
https://www.youtube.com/watch?v=-lcfABgHKfs
Bu arada rolling vs deniyen herkese değil lafımda arabayı geçtin geçildin muhabbetinden ibaret sanıf sırf başkalarını geçicne altındakini süpersport sananlara..., kendi zevkime göre yaparım yapcağım arabayı ben kimseyi tatmin etmek yada geçtin geçildin muhabbetine değil çok şükür bindiğim araçlar şu an yoldaki araçların yüzde 90ından hızlı varsın yüzde 10 a geçilsin çokta umrumda değil, bi tarafım uzamıyor.. bu forum ne ana bacı sövülen konular gördü iki metal parçası yüzünden bu yüzden afedersin ama "arabacı" kültüründen soğdum...
Örnek: 600 hp civic yapıp yok ferrari geçtim diye ego tatmini yapcağıma ki o ferrari sahibinin bi tarafında bile değildir, her iki üç ayda motoru kucağı alıcağıma alırım bitane o civice yatırcağım para kadar bi ikinci el e92 m3 yada e46 m3 yada benzeri bir araç. keyfime bakarım... yada cidden ruhum yaşlandı bende anlamadım eskiden s2000 yapıp turbolamak hayalini kurardım ama ne kadar araba sevsemde düşününce şimdi sanayilerde sürünmeye ne vaktim nede sabrım yok yada uğraşıcak araba doldurmaya. yanlış anlamasın kimse, hazır yapılı anca alırım sırf o sebepten üieniyorum çok şu olaya...
O değilde aga bir concept type-r'a bakıyorum birde gelen type-r'a gülümsüyorum :) istediğin kadar paran olsun cupra, r, s, trophy, ctr az buz yenilir yutulur bir para değil, hothatch bir araba süpersport değil ne biliyim bir luxury araç değil B ile C segmenti araç alıyorsun kardeşim o kadar para veriyorsun şu gelen type-r' a bak ya biri ikisinin resmini koysun ben yapamıyorum (para benim param istediğimi alırım diyen adama sözüm yok) şöyle bir alıcı gözüyle bakıyorum fn2 benim gözümde hala günümüzün ilerisinde güzellikte bir araba... 90 larda yaşamak vardı elimi nereye atsam kalitesizlik ruhsuzluk var.
Örnek: 600 hp civic yapıp yok ferrari geçtim diye ego tatmini yapcağıma ki o ferrari sahibinin bi tarafında bile değildir, her iki üç ayda motoru kucağı alıcağıma alırım bitane o civice yatırcağım para kadar bi ikinci el e92 m3 yada e46 m3 yada benzeri bir araç. keyfime bakarım... yada cidden ruhum yaşlandı bende anlamadım eskiden s2000 yapıp turbolamak hayalini kurardım ama ne kadar araba sevsemde düşününce şimdi sanayilerde sürünmeye ne vaktim nede sabrım yok yada uğraşıcak araba doldurmaya. yanlış anlamasın kimse, hazır yapılı anca alırım sırf o sebepten üieniyorum çok şu olaya...
Zaten senin dediğin mantıklı olan ama ötekisi aşırı gereksiz bi fanatikliğe kaçıyor yok arabacı olmakta siz anlamazsınız filanda. Aracı alan kişiler burdakiler kadar dert etmiyodur.
aphelion
26-08-2015, 13:07
Arkadaş bu typer ı sevmeyen igrenç diyen adamların 24 saat bu konunun içinde ne işi var acaba bende onu anlamıyorum.
HondatugraL
26-08-2015, 13:09
Lan bildiğin ***** parti seçmeni gibisin hee yol yaptılar ama :hehe::hehe:
Bu arada ilk okulda banada sen çok arabacısın falan diyolardı o zaman mutluydum allahtan şimdi demiyolar :D
ne alakası var sımdı ben arabayı savunmuyorumkı yazılanlara karşı yazdım onu.
Herkesin takıldığı "nası far sensörü olmaz yeea" değil, bu paraya bu arabayı bu rakiplere karşı çıkarıyorsan bunun gibi donanımları da koymanın, bir kalite standartı yakalamanın gerekliliğidir. Sonuçta biz burada tüketici olarak bir kıyaslama yapıyoruz ve kıyas yaparken de diğer seçenekler ile karşılaştırıyoruz. Buna performansı donanımı fiyatı servisi dayanıklılığı herşeyi dahildir. Bunların bütünü bir arabanın başarısını oluşturur. Sen böyle bir fiyat belirleyip muadillerin sunduğunu sunmuyorsan bence olmamışsındır, eksiksindir. Tabi bu kriterlerin geçerlilikleri ve öncelikleri de kişiden kişiye değişir.
Hondacı kesimin yanıldığı şey, herkesi kendilerinin karşısında görüyorlar artık nedendir bilmem ama yok öyle birşey merak etmeyin :) gidin bir vagcıya arabanız yağ yakıyo dsg si kaçırıyo deyin, kim bunu savunur. Rahat sakin olun dert etmeyin bu kadar, olmayabilir herşeyi mükemmel olmayabilir kabullenin :) o 3 kuruşluk sensörü koyamayan bir markaysa bu eleştirileri de hakediyor demektir. Kimsenin o kolu bir sefer yukarı çekmekten erindiği yoktur ama dediğim gibi kıyaslama yapılıyor burada.
He ayrıca sen o er meydanına cage li sökük arabayla çıkıp rekor kırdığını zannediyorsan, hatta bunu da meşru göstermeye çalışıyorsan da eleştiriden çok daha fazlasını hakediyorsundur zaten :)
Senin de dediğin gibi bu haliyle 200bine yakın paraya satmaya çalıştıklarını, diğer markayı daha fazlasıyla daha ucuza satıyor :) herkesin asıl belirtemeye çalıştığı şey bu işte
Bu standartı yakalasa ıyıdı tabıkıde arabayı yada eksıklıklerı savunmuyorum ama rakıplerıne karşı donanım yerıne yürürüyle yol tutuşuyla aerodinamiği vs. başarılı olması bu araba için daha önemli değil mi. Ben donanım krıterlerını kendımce gereksız gordugum ıcın " bence " dıyerek yazdım başkası ıcın onemlıdır bişey dıyemem. Neyse ney boşverın açıklama için teşekkurler yınede :)
Arkadaş bu typer ı sevmeyen igrenç diyen adamların 24 saat bu konunun içinde ne işi var acaba bende onu anlamıyorum.
Hicbir zaman araclari Honda kadar prim yapamadigi icin moral bozuyolar haklilar hahahah :) Gece sinirden uyuyamayan adam biliyorum :) Vagvagagavagvag :)
evet kufurleri alayim.
Hicbir zaman araclari Honda kadar prim yapamadigi icin moral bozuyolar haklilar hahahah :) Gece sinirden uyuyamayan adam biliyorum :) Vagvagagavagvag :)
evet kufurleri alayim.
vagın aq sana bişey olmasın maden mühendisim, Ne dislike atıyon :D. Yalanmı dediklerim?
evet kufurleri alayim.
Ben daha sıfır veya ikinci el aldığım hiç bir VW'den zarar etmedim.Hani işin maddi kısmına bakarsak:)
430binde 2 tane caddy sattım 1 günde..Tanesinden de 4bin lira kazanmıştım.Honda da bu daha hiç olmadı:D
vagın aq sana bişey olmasın maden mühendisim, Ne dislike atıyon :D. Yalanmı dediklerim?
Senin hayatin farkli bizimki farkli olm :)
Hatunlarla arabanin sefasini surerken seni paramparca edip gozyaslarini gormek, 500 bin tl verdigin arabana tukururken gormek benim en buyuk mutlulugum hahaha :))
Senin hayatin farkli bizimki farkli olm :)
Hatunlarla arabanin sefasini surerken seni paramparca edip gozyaslarini gormek, 500 bin tl verdigin arabana tukururken gormek benim en buyuk mutlulugum hahaha :))
2 katı nerdeyse bitanesi canım hesabında yok, geçtinde noldu sonuçta arabalar belli altın semer taksanda aynı at. rolleme olum biliyorum böyle zihniyette olmadını:))
evet kufurleri alayim.
:haha:
Nefes nefese kalmışsın çok mu dikti yokuş
Havandan geçilmiyordu gel şimdi konuş
Bi değişmiş geldin gözüme ol diyordum olmuş sana n’olmuş
Üstüme fenalık geldi aşk olmaz ki zorla
Renault İngiltere sitesinde thropy-r için şöyle bir ibare var.
The Mégane Renaultsport 275 Trophy-R covered the 13 miles in just 7'54"36, the fastest time ever for a front-wheel drive production car.
Adamlar resmi sitesinden bunu deklare ediyorlar.
Honda'ya ait Honda World sitesinde de development car ile yapılan süre bilgisi mevcut ama bu bir rekor sayılmıyor.
Çünkü PRODUCTION CAR olma zorunluluğu var.
Eğer bir gün Honda Production Car ile benzer süreyi yaparsa ve bunu deklare eder ise Renault internet sitesinden bu deklarasyonu kaldırmak zorunda kalır. Şu an kaldırmadığına göre halen rekorun sahibi Megane'dır. Tartışmaya lüzum yok.
Aynı şekilde İstanbul park önden çeker rekoru TYPE-R a aittir. Rakipleri offical deneme yapmadıkları sürece production Car rekoru her daim TYPE-R a ait kalacaktır. Pist gününde sürenin geçilmesi bir şey ifade etmez yani.
Dün Honda Damla'da idim.
Bir tane TypeR sattıklarını, teslim almaya 70-80 yaşında birisinin geldiğini, kendisine aldığını öğrendiklerinde güzel bir şaşkınlık yaşadıklarını ve gazlaya gazlaya giderken de arkasından bakakaldıklarını söylediler. Camiada bilinen birisi midir bu amca? Helal olsun valla..
evet kufurleri alayim.
Gizli vagcı senii :D
Serhat Y.
26-08-2015, 13:56
Yiğit in meg.rs in rakibimi şimdi bu yeni type-r Orçun? Yiğidin rakibi bellidir BS typer beklemede :)) selamlar kardeşime..
Yiğitin trophy tamamen bittiğinde ulaşılamaz bir rekora imza atmak için en ciddi aday olacak. O kırana kadar yapan yapmalı yaptığını yoksa güzel bir hayal olarak kalacak ist park önden çekiş rekorunu kırma hevesi bence :) Yiğit bir kaç ay bekle keyif için deneyelim bari sen çıkmadan :D
Ring savaşı keşke İstanbul Parkta da devam etse çok mutlu olurdum .
Ama ring ultra efsane bir pist olduğundan çok ciddi mücadelelere sahne oluyor. Özellikle Renault bu ring süresi konusunda çok hassas belli ki. Thropy rekoru geçilir geçilmez adamlar Thropy-R ile piste girdiler. Bir kenarda bu proje bekliyormuş , geçilirse geri alalım diye demek ki.
Şimdi merak ettiğim 3 şey var.
1. Leon 290 HP ye revize etti. Yani yaklaşık %3,5- 4,0 oranında bir güç artışı. Bu artış pistteki yaklaşık 8 dakikaya % 1 avantaj sağlasa dahi rekoru geri alabilir.
Revize edilmiş leon ile tekrar süre deneyecekler mi ?
2. Honda Production TYPE-R ı ile ringde süre deneyecek mi ?
3. Honda'nın eline almış olduğu İstanbulpark rekoruna SEAT ve RENAULT markalarından karşılık gelecek mi ?
Dün Honda Damla'da idim.
Bir tane TypeR sattıklarını, teslim almaya 70-80 yaşında birisinin geldiğini, kendisine aldığını öğrendiklerinde güzel bir şaşkınlık yaşadıklarını ve gazlaya gazlaya giderken de arkasından bakakaldıklarını söylediler. Camiada bilinen birisi midir bu amca? Helal olsun valla..
Hakkı Amca sanırım, teslim gününde de vardı...
dizel civic ile yapsalar muhtemelen dizel meganı koyardı karsısınada :D sanmıyorm renaultun umrunda olsun adamların rs satma cabası yokki sümbülden yeterince yürüyorlar zaten
Hakkı amca efsanedir bu camiada :)
Yiğitin trophy tamamen bittiğinde ulaşılamaz bir rekora imza atmak için en ciddi aday olacak. O kırana kadar yapan yapmalı yaptığını yoksa güzel bir hayal olarak kalacak ist park önden çekiş rekorunu kırma hevesi bence :) Yiğit bir kaç ay bekle keyif için deneyelim bari sen çıkmadan :D
Yıgıt aracı alalı kac sene oldu bılemıyorum ama bu kadar beklemeye can mı dayanır. Sureklı bırseyler denıyor-bozuyor-yapıyor vs vs...
Ahh bende olucaktı o arac,sadece yazılım-lastık hoop pıste...
Yakında yenı kasası cıkıcak ama pıste Yıgıtı hazır edemedık :(
Car and driver dan alıntıdır
Vauxhall called it HiPerStrut, Ford Revoknuckle and Renault PerfoHub. Well, now it’s Honda’s turn to shout about its new Dual Axis Strut Front Suspension. DASFS. The main claim is appealing though: torque steer is claimed to be reduced by 55 per cent. The lower arms, damper forks and bushes have also been re-engineered, although at the back Honda has stuck with a torsion beam set-up. The promise is good - the new design for the Type-R is so stiff (up 177 per cent on the standard car) that there’s no need for a rear anti-roll bar.
Özetle arka taraf bağımsız değil.
90 lı Yılların BAŞINDA da Toyota super-strut adı ile ön çeker arabalarına uyguladı bu sistemi. Yani 20 yıllık sistem, yeniden keşfedilmiş gibi lanse etmeye gerek yok :)
Buda Hakkın amcanın konusu.
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/29330-gercek-efsane-hakki-amca.html
mert_can 41
26-08-2015, 14:20
Mercedes cla amg si olan amcamıydı oysa eğer ciddi anlamda bir kez daha hayran oldum adam idolüm
Low-Rider
26-08-2015, 14:27
Mercedes cla amg si olan amcamıydı oysa eğer ciddi anlamda bir kez daha hayran oldum adam idolüm
evet cla45 amg si var şu an
Arkasına i-ctdi yazar Typer Bodykit li dize civic gördüm diye konusu düşer yakında
Arkasına i-ctdi yazar Typer Bodykit li dize civic gördüm diye konusu düşer yakında
1.9 tdi yazdırdığı rs4'e mazot koydukları günden beri onu yapmıyor :D 1.4 i-vtec yazdırır
onursumer
26-08-2015, 14:59
Suan cok aci cekiyorum typerim yok diye :agbe::agbe:
typer bir geldi pir geldi
1.9 tdi yazdırdığı rs4'e mazot koydukları günden beri onu yapmıyor :D 1.4 i-vtec yazdırır
Kral ya, aklima o olay geldi benim de direk :D
OMTechJr.
26-08-2015, 16:01
1.8 atmo 142hp civic sport geliyomuş oda 110 bin falan olur onuda tartışırız doya doya
16 plakalı mavi birtanesini Çanakkale'de gördüm daha demin, yakından çok daha güzel bir araba yeni type r
bozdemir
26-08-2015, 16:26
O değilde aga bir concept type-r'a bakıyorum birde gelen type-r'a gülümsüyorum :) istediğin kadar paran olsun cupra, r, s, trophy, ctr az buz yenilir yutulur bir para değil, hothatch bir araba süpersport değil ne biliyim bir luxury araç değil B ile C segmenti araç alıyorsun kardeşim o kadar para veriyorsun şu gelen type-r' a bak ya biri ikisinin resmini koysun ben yapamıyorum (para benim param istediğimi alırım diyen adama sözüm yok) şöyle bir alıcı gözüyle bakıyorum fn2 benim gözümde hala günümüzün ilerisinde güzellikte bir araba... 90 larda yaşamak vardı elimi nereye atsam kalitesizlik ruhsuzluk var.
En merak ettiğim konuya değinmişsiniz. Conceptte yer alan tasarım çok daha iyiyken neden görsel olarak ikinci planda (bana göre) kalabilecek bir aracı seri üretime gönderirler. İstanbul park da ki organizasyonda yer alan arkadaşlar honda yetkililerine bu soruyu sormuşlar mıdır acaba? ya da mantıklı açıklaması nedir merak ediyorum.
http://i.hizliresim.com/L4D5l0.jpg (https://hizliresim.com/L4D5l0)
ohaa yalnız cidden consepteki aracın arkadaki kanadını biraz daha sade ve küçük hale getir gerçektende seride üretikleri şu anki araçtan 10 kat daha güzel
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-er-oto-dan-2015-type-r-0-km-2.0t-310hp-227282173/detay
İlk ilan da 189K fiyat vardı şimdi ciddi bir düşüş olmuş.. Demek ondan kaldırmış ilanı
coolvtec
26-08-2015, 17:25
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-er-oto-dan-2015-type-r-0-km-2.0t-310hp-227282173/detay
İlk ilan da 189K fiyat vardı şimdi ciddi bir düşüş olmuş.. Demek ondan kaldırmış ilanı
%18 fatura kesilecekmiş...
kemerin kırmızı olması dışında hiçbirşeyini beğenmedim fiyat zaten yüksek pek satışı olmaz
Honda TR bu galerinin elinden almış mı arabayı, alacak mıymış, bişeyler diyorlardı Honda Damla'da..
Onu nasıl yapacaklar onu da bilmiyorum ya..
Fiyat konusunda 100bin olsun diyen arkadaşlarım, uzun zamandır araç fiyatlarına pek bakmamış sanki. Pejo 508 1.6 dizel 100.000 TL olmuş, Fluence 1.5 dizel 80.000 TL. 2 litre Latitude'ler 140.000 TL arkadaşlar.
Golf R ve S3 ile aynı para zannediliyorsa da:
Geçenlerde S3 sedan için gittim Doğuş'a. Liste fyatına baktım, dedim 10bin EUR daha iteler Doğuş. Tabiri caizse, para cepte girdim Doğuş'a.
Adaptif süspansiyon istiyorum, gerisi önemli değil dedim. 97.000 EUR fiyat çıkardılar. Kapı koluyla, silecek kolu bile ekstra sanki. Baktılar kızardım bozardım havale geçiriyorum, indirimle 91.000 EUR dediler.
Honda'nın fiyatı muadil araçlar ile karşılaştırınca gayet normal. RCZ R, Cupra'dan pahalı, Golf R ve S3'ten ucuz. Hele hele S3'ten baya baya ucuz.
Hayatımda Honda arabam olmadı, Type R da büyük konuşmayayım almam ama niye bu kadar eleştirildi anlamıyorum.
Bu aksam sızlere suprızım var.
Dbn ve hızlanma vıdeoları cekecegım. Herkesın merakı gıderılsın. Sosyal hızmet yapıyor gıbı hıssettım kendımı :)
Dbn ve hızlanma vıdeoları cekecegım. Herkesın merakı gıderılsın. Sosyal hızmet yapıyor gıbı hıssettım kendımı :)
Bence direk leon cupra ile deneyin daha cok rahatlar herkes :D
coolvtec
26-08-2015, 18:37
Çok seviniriz :)
Fiyat konusunda 100bin olsun diyen arkadaşlarım, uzun zamandır araç fiyatlarına pek bakmamış sanki. Pejo 508 1.6 dizel 100.000 TL olmuş, Fluence 1.5 dizel 80.000 TL. 2 litre Latitude'ler 140.000 TL arkadaşlar.
Golf R ve S3 ile aynı para zannediliyorsa da:
Geçenlerde S3 sedan için gittim Doğuş'a. Liste fyatına baktım, dedim 10bin EUR daha iteler Doğuş. Tabiri caizse, para cepte girdim Doğuş'a.
Adaptif süspansiyon istiyorum, gerisi önemli değil dedim. 97.000 EUR fiyat çıkardılar. Kapı koluyla, silecek kolu bile ekstra sanki. Baktılar kızardım bozardım havale geçiriyorum, indirimle 91.000 EUR dediler.
Honda'nın fiyatı muadil araçlar ile karşılaştırınca gayet normal. RCZ R, Cupra'dan pahalı, Golf R ve S3'ten ucuz. Hele hele S3'ten baya baya ucuz.
Hayatımda Honda arabam olmadı, Type R da büyük konuşmayayım almam ama niye bu kadar eleştirildi anlamıyorum.
2 hafta önce 215.000tl ye sıfır km doğuş oto dan 19 jant navigasyon bang ofs.. müzik sistemli metalik renk s3 aldık bence sizi rakamda baya uçurmuşlar
Mehmetmert
26-08-2015, 20:24
Ahaha cok iyi,hatta rolling olursa cok heyecanli olur sanirim :D
onursumer
26-08-2015, 20:31
Murat abi imkanin olursa video iyi olur :)
blackjack
26-08-2015, 21:56
Anladıklarımdan çıkarımlarım şunlar:
-pist rekoru(ring) yalan; umrumda değil ama yalanı sevmem..
-organizasyon çok güzeldi örnek olmalı..
-tipini kimi seviyor kimi sevmiyor lakin bence hothatch ben burdayım demeli type-r bu konuda iyi..
-pistte makinanın şişmesi şüphe çekici normalmidir araştırılmalı belkide hayal kırıklığı bu durum.Çünkü ringde rekor alan bir hothatch başka bir pistte hemen şişmemeli..
-donanım denmiş evet keşke üst donanımlar gelseydi ***** çok pahalı aletler ama OLMASADA OLUR..
-AHK isimli arkadaş yazmış direksiyon çok net şasi çok rijit frenler çok iyi diye..benim için yeni type-r bu cümlelerden sonra OH TAMDA İSTEDİĞİM gibi bir HOTHATCH dir..
-İnşallah performans konusunda ben yanılıyorumdur lakin sanki araç pek yürümüyor gibi ama varolan performansı bile sahiplerini hayli hayli tatmin edecektir..
-KORKTUĞUM kısım biri cevaplarsa sevinirim bu hothatch in içine oturduğunuzda bir megrs gibi(2014) bir golf r veyahut scirocco r veyahut rcz r gibi gömülebiliyor muyuz ?Çünkü bir otomobilde herşeyden önce önem verdiğim nokta sürüş pozisyonudur..
Hala şu typer atmosferik gelseydi muhabbetine gülüyorum :) Yahu en iyi atmosferik motor üreticilerinden Bmw ve Ferrari bile turboya gectiyse 10 yılda 1hp gelişim gösteren K20 nin bir şansı olabilir miydi?Hadi diyelim ultra sıkıştırmalı hacimli 4 silindirli 9000d/d ceviren makinayı yaptın,şehir içi kullanımına ne kadar uygun olacak ve her kesime hitap edebilecek miydi?Tabiki hayır.
Yeni typer v6 atmosferik ile gelseydi mağlum ülkemiz sayesinde bu fiyatları mumla arayacaktınız ve bu araç kesinlikle ring te başarılı olamazdı(önden çok ağır olması ve kafadan kayma yaşanması)
Kısacası bu turboyu bu kadar dışlamayın artık:) Çünkü 20-25 yıl sonrasında elektrikli trophyler ve typer lar çıkmaya başladığında bu günleri atmosferikleri aradığınız gibi arayacaksınız :)
ProdriveSTI
26-08-2015, 23:04
Bu akşam test varmış.Murat abi sonuçları paylaşıcak.
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/11880519_10153239600973897_8230075073178329383_n.j pg?oh=65f7ab58307a58b5fa59796affc50704&oe=563A869F
ali_utku
26-08-2015, 23:38
-KORKTUĞUM kısım biri cevaplarsa sevinirim bu hothatch in içine oturduğunuzda bir megrs gibi(2014) bir golf r veyahut scirocco r veyahut rcz r gibi gömülebiliyor muyuz ?Çünkü bir otomobilde herşeyden önce önem verdiğim nokta sürüş pozisyonudur..
Bende çok önem veririm sürüş pozisyonuna.boyum 1.90, vag grubunda sürüş pozisyonu konusunda hiç sıkıntı yaşamadım.megane RS in direksiyonuna geçmediğim için yorum yapamayacağım.Typer ın sürüş pozisyonu bana yüksek geldi.Fuarda incelemistim ben.Koltuk ayarlarını da kurcaladım bayagı.Bana yüksek geldi.
salih_560
26-08-2015, 23:41
mavi renk kime ait gerçekten efsane renk benim için maşallah kazasız belasız kullansınlar yeni sahipleri ...
bymurat___61
26-08-2015, 23:51
Anladıklarımdan çıkarımlarım şunlar:
-pist rekoru(ring) yalan; umrumda değil ama yalanı sevmem..
-organizasyon çok güzeldi örnek olmalı..
-tipini kimi seviyor kimi sevmiyor lakin bence hothatch ben burdayım demeli type-r bu konuda iyi..
-pistte makinanın şişmesi şüphe çekici normalmidir araştırılmalı belkide hayal kırıklığı bu durum.Çünkü ringde rekor alan bir hothatch başka bir pistte hemen şişmemeli..
-donanım denmiş evet keşke üst donanımlar gelseydi ***** çok pahalı aletler ama OLMASADA OLUR..
-AHK isimli arkadaş yazmış direksiyon çok net şasi çok rijit frenler çok iyi diye..benim için yeni type-r bu cümlelerden sonra OH TAMDA İSTEDİĞİM gibi bir HOTHATCH dir..
-İnşallah performans konusunda ben yanılıyorumdur lakin sanki araç pek yürümüyor gibi ama varolan performansı bile sahiplerini hayli hayli tatmin edecektir..
Ben fuarda en cok dıkkat ettıgım parametreydı , surus pozisyonu. Kesınlıkle mgane rs den cok cok ıyıydi. Ama Golf gtin da cok guzel di. Ama oturus pozisyonundan zıyade, cidden rahattı. Gti ın zaten rahat. Ama meganın kı ınanlmaz dercece hem rahatsız hemde klasık renault oturus pozisyonuna sahıp. Tabi sevenlere bırsey dıyemmem.
Arabanin yavas olup olmamasi neden bu kadar elestiri aldi ki?
Hangi stock type-r hizliydi bugune kadar? Onu bunu ekledikte yurutebildik. Bu da yapinca illa ki yurur.
Bu kasayla bence type-r sinif atladi. Artik rakibi "gti" degil, megane rs-cupra vs. dir. Bence kirmizisi baya guzel.
Bu aksam verımlı bır aksamdı. Hem dogum gunu yemegı ustune Type R testı-Ustune Leon Cupra 280 testı ve Roll...
Daha ne olsun degıl mı? ;) Hos GT3 kıskandı ama yapıcak bırsey yok.
Cok yakınım Honda aldıgını duydum ve aracı test ıcın aldım. Defalarca test ettım.Vıraj-hızlanma-fren-aksesuar-surus konforu vs vs herseyı mıncıkladım,notlarım soyle;
Type-R;
Cok fazla oyuncak var ıcınde,gostergeler ve dızayn sıkıcı degıl,tam genc ısı,ıscılık zayıf hatta plastık bıraz fazla. Koltuk sexy ama uzun yolda yorar.Vıtes gecıslerı cok ıyı ancak yolları cok yakın. Klıma zayıf. Frenler Muthıs! Egsoz sesı ayarında.R mode da egsoz sesı artmaması kotu.Kumandalar alıskanlık gerektırıyor ama Japon arac kullandıysanız hemen alısıyorsunuz. Oturma pozısyonu fena degıl oyle cok yuksek degıl. Vıtes degısım ısıkları yerınde,ıyı bır baharat. Ses tıkırtı yok,R modda bıle yok. Bıle dıyorum cunku ınanılmaz sertlesıyor... Muzık sıstemı fena degıl,gostergeler okunaklı ve yararlı.35 yanaga gore normal modda keyıflı. Cok fazla ısık oyunları var gostergede. Vıtes aralıkları kararında hemen bıtmıyor aa bıraz kısa. Amortısorler sessız calısıyor,on takımın ıscılıgı gıze. Ruzgar sesı fazla.Egsoz sesı sportıf ama yuksek devırde motor bagırma sesı bastırıyor. Anahtar kullanıssız ve sıradan. Bagajı genıs.Farlar ıyı degıl,uzunu zayıf. Gece goruntusu guzel,ozellıkle far acıkken. 220 ye kadar hızlanması tatmınkar. Kılıt olması guzel ancak gec calısıyor,alısmak gerek.Kafa acılıyor ve bırden devreye gırerek kafayı ıcerı sokuyor.
Daha fazla ayrıntı yazabılırım ama aklıma gelmıyor,soru varsa cevaplıyabılırım.
Hızlanmalara gelelım.
Aracı aldıgımın ılk seans testte 12,4 sec cıkmıstı ancak araca alıstıkca 11,9-11,7 cıktı. Ozellıkle Leon ıle roll dan sonra ıyıce alıstım ve bu degerler cıktı. Hatta gece eve donerken dahada dusugunu gordum ama egıme bakmam gerek.(Oda yarın) Tahmınımden hızlı cıktı.
TypeR notlarım bu sekılde....
Mehmetmert
27-08-2015, 01:15
Sonunda iste gercekten cok guzel aciklamisin abi nokta atisi atmisin cogu yere :)
Leon ile rollde ne oldu?
11,7 gecerli egimse gayet guzel deger cikmis :) dsha asagisi varmi egime gore bakarsan iyi olur abi :) leonla noldu roll ?
Commander696
27-08-2015, 01:18
Çoğu insanın merakını giderdiniz teşekkürler.Cupra ile deneme nasıl oldu?Daha önceki sayfalarda arkadaşın idda ettiği gibi cupra araya direkler soktu mu?
Gelelım Leon Cupra 280hp ye;
Arac gayet ılımlı hatta normal bır 4 kapı hatch gıbı. Icıne rahatca bınebılıyorsun. Bır kac kucuk baharatı var.Cupra mod yada dıreksıyon vs gıbı.
Kesınlıkle daha konforlu-dsg ınanılmaz ıyı calısıyor ve adama rahatlık verıyor.Kılıt cok ıyı calısıyor ama honda gıbı ıyı ıs gormuyor.Yanı her an devrede gecıkme yok ama agresıf degıl. Hızlanması homojen ve sacmalamıyor,tabı bunda dsg nın cok ıyı calısması bır etken.Govde salınımı bıraz fazla oyuzden arkasını lımıtlerde bırakıyor.Daha sessız ve ıc ıscılıgı bıraz daha kalıtelı.Oyuncak az,agır baslı hatta 20 lı yaslara sıkıcı bıle gelebılır.Frenler yerınde.Klıma ıyı calısıyor.Motor ve egsoz sesı cok sprtıf degıl. Dsg olması pıstte ve gunluk hayatta avantaj. Cok dıkkat cekmıyor.
Hızlanma verılerı 11,9 sec cıvarında,Honda ıle hemen hemen aynı.
Gelelım Roll'a,en merak edılen konu sonucta ıkı rakıp hatta ezelı rakıp oldular;
Ikı aracda kafa burun yuruyor,eger hondada vıtesı bıraz gec atarsan yada erken yarım boy one gecıyor,***** dsg nın sakası yok. Hondada Turbo lag bıraz fazla.Yanı 5000 devırde roll ıcın beklıyorsunuz ve ayagınızı gazdan cekıp bastıgınızda yarım sanıye lag yapıyor.
Honda 4. vıtesde yarım boy one gecıyor ve oyle kalıyor.
Sanırım 10 defa denedık,hem 2. vıtesden hemde 3. vıtesden. En fazla 238 gorduk,***** trafık vardı.Honda da herseyı yaparsanız gecılmıyorsunuz hatta yarım boy onde bıle olabılırsınız ancak en ufak devır yanlıslıgında gerıye dusersınız.
Yarın dbn cıktılarını post ederım.
Sızlere yardımcı olduysam ne ala,her seyıyle test ettım,durum budur...
Murat abi eline sağlık, en net ve sağlıklı yorumlar gelmiş. Cupra'ya göre nasıldı peki kıyaslama yaparsak hızlanma ve yol tutuş bakımından?
Honda'nın özürlü olduğu konu frenleriydi, o konuyu da çözmüşlerse olmuş bence.
Brake boost ile lag cozulur o kolay :) direkler giriyodu vs :) ki murat abi daha bugun kullaniyor araci, devamli kullanacak rollcu bi hondaci dsha iyi zaman cikarir o kesin
Mehmetmert
27-08-2015, 01:28
Cupranin kilidinin agresifligi vagcoma bakar :D
Differantial lock
Adaptation
Weak
Normal
Hard :)
Bilgilendirme icin tesekkurler abi
Murat abinin yorumunun geneli typer ustun :) hadi gecmis olsun :)
Commander696
27-08-2015, 01:36
Typerın gidişini bilmeden etmeden sadece netten izlediği kadran videosuyla Cupra typerı geçer diyen Nostradamus arkadaşların yorumlarını merak ediyorum.
bymurat___61
27-08-2015, 01:39
Daha aracların rodajı bıtmeden az cok bır seyler cıkmıs ortaya. Frenler ve yol totus da ıyıyse bakalım kotulemek ıcın ne bulunacak sırada heyecanla beklıyorum.
Km yapsin biraz arabalar ozaman gidisi direk hizlanacak, karakterini cozen sahiplerde cok daha iyi kostururlar suphesiz...
Commander696
27-08-2015, 01:42
Direk direk geciyodu :)
Umut dünyası :)
kısaca sunları duzelteyım,Vag ve Hondacı arkadaslar yazımı kendılerıne gore degıstırıyorlar;
Leon daha agırbaslı ve kullanıslı.
Honda hızlı degıl,aynı.
Kılıt leonda her an ayagın altında mekanık olmadıgı ıcın etkısı dusuk, vagcom da sadece mudahelesı degısebılır.
Roll cu nedır bılmıyorum ama ayagımı gazdan cekmedende attım,her redlıne devırını denedım vıtes atarken,mal bu.Yanı 1 boy onde olmaz baskası.
Araclar bır bırıne denk hatta kagıt uzerınde Honda 30hp fazla,bunu hısettemek gerekırdı ancak leon gucsuzlugunu dsg ıle bertaraf edıyor.
Hondanın 1-2 yıl sonra cıkıcak elden gecmıs modelı alınır. Cmtesı aksılık olmaz ıse pısttede test edecegım...
Artık kavga yada tartısma son bulsun,yarın dbn datalarını ve hızlanma vıdeolarını koyacagım. Hos ben rıca etsemde sızler yıne bır bırınızle ugrasırsınız. ;)
Type r bence çok güzel ve keyifli bir araç. Vites konusunda en ufak bir hatada geride kalıyor yalnız. Hatasız atışlarda kafa burun gidiliyor iki aracında çeyrek boy öne çıktığı oldu. Leon 280 deki en büyük saçmalık 19 jantların lastikle beraber tanesinin 25,4 kilo olması. İki aracın birbirini iyi kötü 1 boydan fazla geçme ihtimali yok. Yanyana muhabbet edilebilecek şekilde gidiyorsunuz 60 tan 238 e kadar :) (gps hızları bunlar,kadranda 250 civarıdır). Type r da gazlama fırsatımız olmadı sadece bindik trafikte gittik ara yollarda ama en çok dikkatimi çeken şey R+ a bastığınız an araba inanılmaz sertleşiyor. Hafta sonu piste çıkarsa normal ve tecrübeli kullanıcı ile kabiliyetlerini çok merak ediyorum. Umarım sıcaktan etkilenmez o zaman bu sınıfta malzeme kalitesi hariç kusursuza yakın bir araç olmuş diyebilirim.
Aynı anda aynı şeyi yazmışız çünkü çok net yanyana yürüyorlar :) benim 18 hafiflerimi çıkarttık sırf polemik çıkmasın madem herşey standart olacak haksızlık olmasın diye. Bu kadar bire bir yürümesine şaşırdım vites atışlarında bile her araba çeyrek geri düşüp öbürü vites attığında yanyana geliyor. Honda bu yüzden hata kabul etmez leona göre.
Edıt yok,ne garıp.
20 lı yaslarda olsam Type R alırdım,suphe yok. Eglence katsayısı yuksek.
30 lardan sonra Hondakı oyuncaklar sıkıcı gelebılır oyuzden kullanıslı leon'u tercıh ederdım.
Ancak handıkapları gıderılmıs hondayı(1-2 sene ıcınde olabılır sanırım) almak ısterdım.
Honda ıyı olarak yorumlamayın,Honda'yı tercıh ederdım olarak yorumlayın lutfen...
Commander696
27-08-2015, 01:49
Type r bence çok güzel ve keyifli bir araç. Vites konusunda en ufak bir hatada geride kalıyor yalnız. Hatasız atışlarda kafa burun gidiliyor iki aracında çeyrek boy öne çıktığı oldu. Leon 280 deki en büyük saçmalık 19 jantların lastikle beraber tanesinin 25,4 kilo olması. İki aracın birbirini iyi kötü 1 boydan fazla geçme ihtimali yok. Yanyana muhabbet edilebilecek şekilde gidiyorsunuz 60 tan 238 e kadar :) (gps hızları bunlar,kadranda 250 civarıdır). Type r da gazlama fırsatımız olmadı sadece bindik trafikte gittik ara yollarda ama en çok dikkatimi çeken şey R+ a bastığınız an araba inanılmaz sertleşiyor. Hafta sonu piste çıkarsa normal ve tecrübeli kullanıcı ile kabiliyetlerini çok merak ediyorum. Umarım sıcaktan etkilenmez o zaman bu sınıfta malzeme kalitesi hariç kusursuza yakın bir araç olmuş diyebilirim.
Dostum mesajlarını takip ediyorumda cupra sahibi olmana rağmen oldukça objektif yazıyorsun tebrik ederim.
Grimlord
27-08-2015, 01:49
Cupradan çok Throphy ile mücadelesini çok merak ediyorum,en az Cupra kadar iddialı bir araç gibi.
Ne yalan söyleyeyim bir Type-R sahibi olmak isterdim,kesinlikle arabada aykırı bir ruh var.
Cupra alsam şahsen 1 ay sonra benim body kitimi jantımı farımı kullanan 1.6 tdi görsem moralim bozulur :)
Ha honda için yapamazlar mı? Onu da yaparlar elbet. Sözün özü Type-R çok daha özel bir araç benim için. Bana sadece sahiplerine "iyi günlerde kullanın" demek düşüyor :)
Kisacasi hondayi boklayanlar aldi cevabini o yeter
Bir sey dikkatimi cekti, Cupra DSG 139 bin tl iken, Type-r 160 kusur bin tl mis, arada ciddi fiyat farki var.
Hondada eğer dsg olsa idi önde olurdu bu Murat abi vites atamıyor demek değil hiç bir insan oğlu dsg den kusursuz atamaz çünkü. Veya leonun fabrikasyon jantları 18 inch ve 20 kg civarı olsa net leon önde olurdu. Bence type r çok daha sportif tatlar veriyor içindeyken. Objektif olma durumuna gelirse kendi adıma söyleyeyim vagcı hondacı hatta geçmiş sayfalarda geçen arabacı değilim :) Bugün bir araca binen yarın imkanı olunca başka araca biner vs vs type r ı zaten ilk gördüğümde çok beğenmiştim sonra teslim tarihi ve fiyat sözleri tutulmayınca vazgeçtim. Beğenmekte haklıymışım ibre videosundan hızlı ring videosundan yavaş hala ortası birşeymiş aslında. İst parkta normal kullanıcı ile yapacağı süreyi görmek için sabırsızlanıyorum. Murat abiye tekrar teşekkürler kimse birbirini tehlikeye atmadı bende defalarca bırakıp yol verdim çünkü trafiğe kapalı olmadıkça yol biri birini geçemez gibi gidiyordu bu yüzden bu dikkat çok önemliydi herkes için. Type r Murat abinin dediği gibi alınır binilir keyfi çıkarılır böbrek taşı dökme evresine gelince satılır yalnız :)
Edıt yok,ne garıp.
30 lardan sonra Hondakı oyuncaklar sıkıcı gelebılır oyuzden kullanıslı leon'u tercıh ederdım.
Ancak handıkapları gıderılmıs hondayı(1-2 sene ıcınde olabılır sanırım) almak ısterdım.
Honda ıyı olarak yorumlamayın,Honda'yı tercıh ederdım olarak yorumlayın lutfen...
Gündelik kullanım olarak dsg oluşu typer a nazaran daha konforlu oluşu fiyatı daha uygun oluşu leon 280 tercih edilmeye sebeptir .Fakat daha agresif ve sportif bir araç alınacak ise typerın üstüne bu sınıfta araç yok sanırım.Bende alıcak olsam leonu tercih ederdim.
Edıt yok,ne garıp.
Forumun ve genel siyasetin muhalif adamı 997TT Bey " Honda'yı tercih ederdim" dedi ya, artık yeni bir çağ başladı diyebiliriz :)
Bu arada;
Edit olayı fakirlikten yok abi, inşallah paramız yetince o da olucak :)))
leon geçmiş olsaydı 5000 post olurdu heralde. allahtanki murat abi gibi dürüst bir adam test etmiş. yoksa oda laf söz olurdu.
Bu arada Muratcim klima kotu demissin ama bir bilgi veriyim tam gazda otomobilin gucunu calmamak icin klimayi otomatik olarak devre disi birakiyor type-r sende devamli gazladigin icin muhtemelen cok soguyamamissindir :)
slowmotion
27-08-2015, 08:16
Test muhtesem olmus, dbn ile birlikte 2 aracida dyno verisi eklenirse alacak arkadaslara bayagi yardimci olur.
Forumun ve genel siyasetin muhalif adamı 997TT Bey " Honda'yı tercih ederdim" dedi ya, artık yeni bir çağ başladı diyebiliriz :)
Bu arada;
Edit olayı fakirlikten yok abi, inşallah paramız yetince o da olucak :)))
O kadar mi negatif biriyim yahu,aslinda dumduz adamim,neyse onu soylerim. Honda'da ve Seat'danoldugu gibi. Edit icin forumca katki yapalim ;)
Bu arada Muratcim klima kotu demissin ama bir bilgi veriyim tam gazda otomobilin gucunu calmamak icin klimayi otomatik olarak devre disi birakiyor type-r sende devamli gazladigin icin muhtemelen cok soguyamamissindir :)
Len oglusum,artik tum araclar ozellikle GT sinifindakiler oyle zaten amaaa ben gazlarken degil klima,radyoyu dahi kapatiri hatta gunduzse fari bile kapatirim sekerim.
Yaklasik 5 saat bendeydi arac,habire abanmadim yahu,sadece testte ve roll'da. 4 saati normal kullanimda gecti :cool:
Kotu degil yetersiz diyelim:icon_tup:
Ozetle durum budur. Genel olarak begendim ve kur arttigi icin malesef pahali. Bu aracin 150'yi gecmemesi gerekirdi...
Vites hizlarima bu aksam bakicagim,ozellikle 2. Tur 100-200km testlerimde cok hizli attim gazdan kaldirmadan. GP de 0,184sec de atiyordum en hizli....
i-vtec07
27-08-2015, 08:44
demekki o hızlanma videosunda bi gariplik varmış . ? test ve bilgiler için teşekkürler .
dsg cupra manuelin den hızlı mı ? manuel cupra ile denense tam olurmuş . :)
mimarsertac
27-08-2015, 08:53
Cupranın güncellenen 290hp versiyonu azda olsa burun çıkarır mıyıdı acaba diye düşündüm. İki araçta birbirinden enfes ben alacak olsam type R tercih ederdim yaşımdan dolayı. Denildiği gibi Type R daha genç işi.
murat abi video yok mu veya net bir ses videosu. hem içten hem dıştan
Mehmetmert
27-08-2015, 08:56
Tayyarin ustundeki turbonun markasi ne bakma sansiniz oldumu hic :) Merak ettim ne marka/mode kullanmislar
Tayyarin ustundeki turbonun markasi ne bakma sansiniz oldumu hic :) Merak ettim ne marka/mode kullanmislar
Sanırım tsı nın aksıne daha buyuk bir turbo kullanmışlar lag olayını buna bağladım ben bilenler daha detaylı yorum yapar.
Bunun dışında arada 30 beygir fark olmasına rağmen kafa burun gitmesi araçların ayrı bir olay.
Benim merak ettiğim cupra nın gaz tepkisi diğer vw modellerinin gaz tepkisi gibi ölü mü ?
GT3'un yanina arada piste cikip haftaici yuzune bakmayacak bir tercih ariyorsaniz TypeR , ama esnaf isi gunluk de bineyim uzun yola da gideyim kopru de takilinca klimaya da sovmeyeyim diyorsaniz cupra :D ben murat abiden bunu anladim
Murat abi yorumların objektif ve bilgilendirici oldu teşekkürler. iki güzel araçla da keyifli bir akşam geçirmişsiniz belliki.
Evet cupra en son direk sokuyordu araya bu da ortadan kalktı güce göre aynı gitmeleri tartışmaya açık olabilir ama sanırım sadece yüklemeye elverişli olup olmaması kaldı :) bekliyoruz bu arabanın motoru yüklemeye verimli değil denmesini.
30 hp güçsüz olmasına rağmen Leon kafa kafaya gidiyorsa helal olsun. Leon daha başarılı diyebiliriz sanırım.
_muhaRRem
27-08-2015, 09:19
Demekki bolt on 7 li 8li saniyeleri görücez çok iyi.
kelalper
27-08-2015, 09:33
şimdi ring videoları ile kullanıcı videolarını inceledim dişli oranları da farklı. ring versiyonunda 148 ile 3 biterken sokak versiyonunda 3 sonu 133. Sahtekarlığa bak. Önden bunu yayınliim reklam olsun araba satsın talep patlasın. Çakarlarsa da geliştirme aracı deriz. 1 incisi geliştirme dediğin araç her zaman güncel çıkandan daha kötü olmak zorundadır. Adı üzerinde test edip geliştirip piyasaya daha iyisini sürersin. Adı üstünde geliştirme yaptığın arabadır. Yani ilktir.
Bi de donanım konusunda arkadaşlar varsın şu olmasın bu olmasın demişler ya. Golf 7 R a bir binsinler ondan sonra konuşalım. Param olsa 1 saniye dahi düşünmeden alırım. inanılmaz kullanışlı, özellikler aynı şekilde. Bir sürü sürücüye yardımcı olacak işlev var. Al uzun yola çık trefiğe gir pistte turla hepsini yaparsın ve yavaşta değil.
S3 sedan fiyatıda bahsedilen rakkamlar değil. En full versiyonunu daha yeni arkadaşa aldık. Fiyat 198bin tl.
OrcunInce
27-08-2015, 09:34
Murat abi'nin gece arayıp 'hadi gel' demesiyle ortalık bir anda hareketlendi.
Pist için olan advan'ları söküp orjinalleri taktık ki eşit şartlar olsun diye. Öyle gitsek Murat abi'nin haberi dahi olmazdı.
Yolda type-r benim tahmin ettiğimden hızlı bunu açık yüreklilikle söyleyebilirim. Murat abinin de maşallahı var yıllardır vites atıyormuş gibiydi.
şekli şemali daha önce de dediğim gibi tam zıp çıktı, biraz genç işi hatta. 280hp cupra ile aynı yürümesine gelirsek, o 30hp nerede tam bilemiyorum :)
bilinmesi gereken bir diğer önemli şey type-r'ın kadran hızı ile gps hızı birbirine çok yakın. video'ları izlerken bunu da göz önüne alın derim.
ayrıca! hani korkmuştu insanlar ya type-r'dan hatta arabacı falan olamazdık. haberi aldık, jantları söküp orjinalleri taktık, Murat abinin yanına gittik.
gördüğünüz gibi de kimse olan bitenden farklı bir şey söylemiyor. o 'hondacı' olupta diğer markalara sürekli çamur atanlar keşke, çok değil azıcık efendi ve ağırbaşlı olabilseydiniz.
pistte görüşmek üzere.
Ben anlamadım şimdi kendinden 30 hp güçsüz arabayla kafa burun yürüyor diye şimdi bu araç herkesi susturdu öyle mi :) Cupra sahipleri ne güzel objektif bir şekilde yazmış , aynı cool ve objektif tavrı honda fanatiklerinden de görebilsek keşke :)
_muhaRRem
27-08-2015, 09:41
bana sorarsan leon cupra veya golfR hergün typeR haftada 1-2gün kullanılabilecek bi araç olacağını ben kabul ediyorum :)
Ben anlamadım şimdi kendinden 30 hp güçsüz arabayla kafa burun yürüyor diye şimdi bu araç herkesi susturdu öyle mi :) Cupra sahipleri ne güzel objektif bir şekilde yazmış , aynı cool ve objektif tavrı honda fanatiklerinden de görebilsek keşke :)
Yorumlarda cupra çok geçere karşılık olarak geçemiyormuş dendi ferrariye bindiğini sanan vti sahibi gibi yorum yazılmadı ki konuda. bende yazdım 30 hp lik farka rağmen aynı gitmeleri düşündürcü ama yavaş değilmiş demekki. Bir de mıncıklandıkça ilerleyen zamanlarda baya verimli hale gelicek bir makinadan bahsediyoruz.
Pist için olan advan'ları söküp orjinalleri taktık ki eşit şartlar olsun diye. Öyle gitsek Murat abi'nin haberi dahi olmazdı.
Yolda type-r benim tahmin ettiğimden hızlı bunu açık yüreklilikle söyleyebilirim. Murat abinin de maşallahı var yıllardır vites atıyormuş gibiydi.
şekli şemali daha önce de dediğim gibi tam zıp çıktı, biraz genç işi hatta. 280hp cupra ile aynı yürümesine gelirsek, o 30hp nerede tam bilemiyorum :)
bilinmesi gereken bir diğer önemli şey type-r'ın kadran hızı ile gps hızı birbirine çok yakın. video'ları izlerken bunu da göz önüne alın derim.
ayrıca! hani korkmuştu insanlar ya type-r'dan hatta arabacı falan olamazdık. haberi aldık, jantları söküp orjinalleri taktık, Murat abinin yanına gittik.
gördüğünüz gibi de kimse olan bitenden farklı bir şey söylemiyor. o 'hondacı' olupta diğer markalara sürekli çamur atanlar keşke, çok değil azıcık efendi ve ağırbaşlı olabilseydiniz.
pistte görüşmek üzere.
Şartları eşitleyip objektif bir deneme yapmanız ve yourmlamanız güzel oldu. kafalardaki birçok soru işareti kalkmıştır. Bir de normal kullanıcıların standart araçlar ile park süreleri çıksın ortaya bakalım neler olacak. ama bu doğru sonuçlar olmayacak, aynen pro pilot ile pist günü mantığında. standart kullanıcılar arasındaki fark bileği iyi kişiler ile Jason arasındaki farktan kesinlikle daha fazladır. Keşke seat renault gibi firmalarda araçlarını eşit şartlarda teste tabi tutsalar.
Yaklasik 60 kilo agir typer ve dsg sanziman farki var, dsgnin bi arabayi nasil yuruttugu asikar,ayrica denenen leon rodajli kullanilan bi araba,rodaji bitmis acilmis bi typer daha farkli yuruyecektir.
Typer 2 boy net gecseydi yine birseyle yazilcakti tu kaka :) ne typermis be arkadas :)
bymurat___61
27-08-2015, 10:03
Tam agırlık ve dsg yı yazmaya kalmadan yazılmıs :)
Yaklasik 60 kilo agir typer ve dsg sanziman farki var, dsgnin bi arabayi nasil yuruttugu asikar,ayrica denenen leon rodajli kullanilan bi araba,rodaji bitmis acilmis bi typer daha farkli yuruyecektir.
Typer 2 boy net gecseydi yine birseyle yazilcakti tu kaka :) ne typermis be arkadas :)
210 sayfalık typer abi işte :) Aracın içinde ki kitapçığa gerek yok :p
Gayet tatlı araba olmuş işte , sadece göklere çıkarmanın anlamı yok manasında söyledim :) DSG vardı hafifti vs. hondayı da tutan yoktu o zaman hafif yapsaymış dsg gibi şanzıman yapsaymış ne yapalım yani :)
tabiki 30 hp farka rağmen başabaş gitmeleri bir yerlerde cupranın bişilerş daha iyi yaptığının göstergesidir. Tebrik etmek lazım bu açıdan. Ama insanlarda cupranın ilk denemede typera tır sokması gibi bir beklentisi vardı ondan başabaş gidince bu şekilde yorumlar yapıldı. Ayrıca olay çok net: 30hpnn hakkını verseydide typer a bu sefer aaa bak kliması soğutmuyomuş diyeceklerdi murat enginin yorumlarından sonra
Otomatik R kodlu arabami olur yaw ? Vitesi cakip yuruyemedikten sonra ? Biraz gercekci yorum yapin
supersportlar M serisi araçlar bile otomatikken bu yorum komik olmuş bence. Manuel seçeneği koyarsın ayrı mevzu ama otomatik araba yapamıyor diye manuel çıkmış açık ve net. Her kusuru bi gediğine oturtuyosunuz konu honda olunca.
f-458 ler aveler m6 m5 m4 bunlar araba değil tabi vitesi çakıp yürüyemiyorlar ne de olsa..
pistte görüşmek üzere.
İyi de abi sen demedin mi araya direkler girer o olur bu olur diye ?
Ben güncel bir vag kullanıcısı olarak tarafsız bakmaya çalışıyorum arada 30hp fark var kafa burun yürümüşler DSG vs 30hp gibi birşey olmuş.
Sonuç olarak 2 araca da maşallah da kim gereksiz Honda övgüsü yaptı ?
Herkes arabayı merak ediyor sonuçta.
Benim şahsi fikrim pisste Standart leon cupra ile standar type-r karşılaşması olursa type-r önde olur.
Bakın bu benim şahsi düşüncem.
Herkese de keyifli sürüşler diliyorum.
Otomatik R kodlu arabami olur yaw ? Vitesi cakip yuruyemedikten sonra ? Biraz gercekci yorum yapin
Valla Honda DSG gibi f1 sanzıman çıkarsa manuel den çok daha iyi olur.
Hem pistte hem sehirde daha avantajlı.
Murat beyin kişisel çabaları ile yaptığı testi objektif bir şekilde aktardıktan sonra bile hondacı arkadaşların hala objektif olamaması ortada.
ağırlık dsg vs derken aradaki 30 beygir fazlalık hala görmezden geliniyor,
araçlar test edilirken bu beygirler çayırda mıydı diye insan sormadan edemiyor.
Ya şimdi biraz realistik olmakta fayda var diyelim
Type r ın yurtdışı fiyatıda pahalı hani sadece TR de pahalı değil
Yalnız TR de niye pahalı niye pahalı çok pahalı gibi sitemler çokta boşa değil İngilterede bu araç 30 Bin £ Türkiyede 180 Bin TL
Adam İngilterede ayda 1000£ alıyor biz 1000 TL alıyoruz onlar 30 ayda alır biz 180 ayda alırız yahu düşünsenize 30 Bin TL ye Type r alıyosunuz ondan sonra İngiltere de sıra olmuş araç yetişmiyormuş ne olacakki Cupra 28 Bin TL olsa ulan 3-5 daha ekler Type r alırım dersiniz tabi veya her köşe başında Golf GTI-R görürsünüz bakkal arabası olarak
"Type r pist için daha iyi " yahu biri bana sevabına Türkiye deki pist sayısı ve adlarını sayabilir mi ?
Ve de İngiltere nin veya Amerikanın veya Japon yapmış ama hele bi sorun niye yapmış Type r ı kaç tane pisti varmış ?
Durun ben araştırdım çokta kolay wikipedia yazmış ülke ülke
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_motor_racing_tracks
Bakın sadece Amerika için ayrı sayfalar var
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_auto_racing_tracks_in_the_United_States
Ben çok önceden de yazdım zevk karar kişisel bi durumdur elbette ama biz forum da Türkiye deki araçlardan bahsediyorsak niye pahalı gibi yorumların normal karşılanmamasını bu Type r çok sert otomatik değil alınmaz denilince garipsenmesine hiç anlam veremiyorum bizim yol şartalarımızda bu güçteki fwd araç acayip saçma dedik garipsendik
Tabikide ben sadece İstanbul parkta kullanmak için aldım diyende olabilir ben tipini beğendim o yüzden aldım diyende olabilir yahu Bi Allah ın kulu niye Type r aldın diyebilirmi biz garipsiyormuyuz veya Type r ın başarılarına gözümüzü mü kapatıyoruz
sitenin adı techturkey.co.uk olsa idi bu yazıların hiç birini yazmazdık bu 200 küsürat sayfanın gidişatıda emin olun bambaşka olurdu..
Ama biraz geniş pencere dende bakmakta yarar var
supersportlar M serisi araçlar bile otomatikken bu yorum komik olmuş bence. Manuel seçeneği koyarsın ayrı mevzu ama otomatik araba yapamıyor diye manuel çıkmış açık ve net. Her kusuru bi gediğine oturtuyosunuz konu honda olunca.
f-458 ler aveler m6 m5 m4 bunlar araba değil tabi vitesi çakıp yürüyemiyorlar ne de olsa..
Benim gorusum degilmi ? Safkan yaris otomobili bence manueldir.
Son olarak ilerleyen zamanlarda bolton nerelere gidecek typer hepimiz biliyoruz... Leonmus bilmemneymis gerek yok konusmaya
Bu dsg şanzuman heralde bir tek 1.6 TDI da ya da sadece bizim arabalar da fark etmiyor heralde ikiside aynı yürüyor çünkü
Murat beyin kişisel çabaları ile yaptığı testi objektif bir şekilde aktardıktan sonra bile hondacı arkadaşların hala objektif olamaması ortada.
ağırlık dsg vs derken aradaki 30 beygir fazlalık hala görmezden geliniyor,
araçlar test edilirken bu beygirler çayırda mıydı diye insan sormadan edemiyor.
Sana soyle bir ornek vereyim, bir typer denememizde 75kilo surucu ile kafa kafaya giden typerlar arasinda 70 kiloluk surucu yerine 125 kiloluk surucu gectiginde degisim olan typer net 3 boy geriye dusuyordu buna ne dersin ? Arada sadece 50 kilo ile ? Imkansiz olamaz hayal urunu desene :)
DSG'yi bahane etmenini bi gereği yok yapabiliyorsa Honda'da yapsın koysun farkını ortaya.
Bunun dışında da her şey beklediğim gibi.Bu araçları pistlerde görmek lazım.En iyi keyfi orda çıkar.Süre savaşları kesinlikle daha keyifli.
rebeloghy
27-08-2015, 10:34
İyi de hangi yorumda Hondacılar Type r uçar dedi ?
Kim ilçe boyu tır boyu direk boyu fark olacak dedi ? - Vag cılar bunu dedi. Bakın öyle değilmiş diyen Hondacıya objektif ol diyorsunuz bu ne mantıktır.
Type R daha kaliteli demiyor kimse. Type r daha alınası araba diyen yok , tercihim bu olur diyen var.
Arabaya şöyle kötü böyle kötü dediniz , bakın o kadar kötü değilmiş sırf Honda diye eleştirmeye gerek yokmuş diyoruz ne var bunda.
Burada bolca arabacı arkadaş varken birkaç sey sormak istiyorum ***** biz kullanıcıyız arabacı değil. Ben 18 hafif jantı çıkarttım tanesi 7 kg daha ağır olan(25,4kg) 19 inch oem jantları taktım gittim buradan anlaşılması gereken bu bir rolling değil araç görme denemesiydi geçme derdimiz olsa çıkarmadan gider güle oynaya geçerdim. 2.olarak 30 hp 50 nm fazlası olan type r ruhsatta 40 kilo civarı ağır ama ben Murat abiden min 25 kilo ağırımdır + yakıtım çok daha fazlaydı yani ağırlık dezavantajı yoktu bu sefer için type r ın. 3. Olarak dsg tamam hatasız ama powershift yapmış Murat abi ve kusursuz attı vitesleri dsg vites atışlarında ateşleme kestiğinden avantajı yok denecek kadar azdır bu denemede. Ben rollingci değilim zaten Murat abi çağırmasa asla çıkmazdım tanımadığın insanlarla o hızlarda riske ve ego yarışlarına girmeye ihtiyacım yok çünkü. Vites manueldeydi ve kesicide kendi atmasına bıraktım geçme derdim olmadığı için daha önce deneyip devir ayarlamaya bile çalışmadım. 200 e kadar denesek hadi derim adil değil ibrede 250+ görmüşüz 30 hp farkı göremedim açıkçası. İnsanlar objektif kıyas yapsın diye ağır jant gidip deneyen başkası varsa çıksın anlatsın bana bu işin incelikleri nedir öğretsin o zaman :) polemik değil yani amaç görmekti o yüzden yazıyorum bunları. Keşke herkes böyle denese. Birde Orçun için birşey yazayım, direk muhabbetine yüklenmenin lüzumu yok. O benim aracımda sürekli 18 lerle gezdi jantın tanesinden 7 kilonun farkını bilenler neden öyle bir öngörüde bulunduğunu az çok tahmin ederler bence. Type r ı çok beğendim tekrar söylüyorum beklediğimden daha başarılı. Polemiği bırakın bence pist günlerinde çıksınlarda izleyelim keyfini çıkartalım bu 310 hp lik canavarın. R+ ı için diyecek söz bulamıyorum günlük için normal modu bile sert bayağı. Hafta sonu falan için ideal bir hothatch kesinlikle.
Sana soyle bir ornek vereyim, bir typer denememizde 75kilo surucu ile kafa kafaya giden typerlar arasinda 70 kiloluk surucu yerine 125 kiloluk surucu gectiginde degisim olan typer net 3 boy geriye dusuyordu buna ne dersin ? Arada sadece 50 kilo ile ? Imkansiz olamaz hayal urunu desene :)
peki o denemede araçlar arasında hp farkı var mıydı?
30 hp 60kgyi tolere edemez mi?
Type R denilen aracın zaten karakteristiği kullanıcı için motorsiklet tadında araba olmasıdır. EP3'ün reklamını hatırlayın. Dolayısıyla otomatik vites, şahsi görüşüm Type R'ın mantığına ters.
Juggernaut
27-08-2015, 10:43
Kağıt üstündeki güç farklarına bu kadar takılmamak lazım özellikle vag grubunda çünkü genelde araçları lanse ettikleri güçten fazla çıkıyor dynolarda.
Örneğin Cupranın fabrika verisi 280HP/350NM iken dynoda 298ps/382Nm çıkmış.https://www.youtube.com/watch?v=LLThRieXBkM
Typer da aynı şekilde çıkabilir tabi bekleyip görmek lazım bazı şeyleri söylemek için erken..
İki aracında Türkiye sitelerine Typer 1453kg,Cupra 1346Kg gözüküyor.Eğer bu değerler doğruysa arada 107Kg gibi ciddi bir ağırlık farkıda var.+DSG nin avantajı var.
Bunları es geçmemek lazım tabi kimin iyi yürüyüp yürümediğine karar verirken.
OrcunInce
27-08-2015, 10:43
İyi de abi sen demedin mi araya direkler girer o olur bu olur diye ?
Ben güncel bir vag kullanıcısı olarak tarafsız bakmaya çalışıyorum arada 30hp fark var kafa burun yürümüşler DSG vs 30hp gibi birşey olmuş.
Sonuç olarak 2 araca da maşallah da kim gereksiz Honda övgüsü yaptı ?
Herkes arabayı merak ediyor sonuçta.
Benim şahsi fikrim pisste Standart leon cupra ile standar type-r karşılaşması olursa type-r önde olur.
Bakın bu benim şahsi düşüncem.
Herkese de keyifli sürüşler diliyorum.
Ben pistte hala çok ısınacağını ve o direklerle karşılaşacağını düşünüyorum. Ama sonuçta daha piste çıkmadılar, bunu hafta sonu görürüz.
Fanatizm falan yapmadığım için denk gittik diyebiliyorum, arabamız kesiklik yaptı kılı döndü demiyorum-demiyoruz.
Yolda zaten ısınmayacağı için direkler giremezdi, ama açıkçası yolda bile denk gidebileceğini düşünmemiştim. Açıkça da belirttim tahminimden hızlıydı diye. :)
Nurburgring te artik rekor turu atmak yasaklandi gibi bir haber var..
http://www.motorauthority.com/news/1099005_nrburgring-already-set-to-lift-lap-record-attempt-ban
yusuf yılmaz
27-08-2015, 10:47
Zeki dbn verisi 11.9 sn denmiş orayı anlayamadım cupra ile ağır jant olmasına rağmen kafa burun gidiyorsa cupra da 13 kusur se 100 200 honda nasıl 11.9 sn olmuş?
peki o denemede araçlar arasında hp farkı var mıydı?
30 hp 60kgyi tolere edemez mi?
Edebilir, sorun leon *** kaka degil, o baglamda arkadaslarin ezdigi typerda tu kaka degil, makara yapiliyordu vs
Son olarak boltonlar cikinca zaten kimin ilerde olacagi belli, ben daha yazmam konuya, keske param olsada alabilsem typeri. Sahiplerinin kesesine bereket...
Kağıt üstündeki güç farklarına bu kadar takılmamak lazım özellikle vag grubunda çünkü genelde araçları lanse ettikleri güçten fazla çıkıyor dynolarda.
Örneğin Cupranın fabrika verisi 280HP/350NM iken dynoda 298ps/382Nm çıkmış.https://www.youtube.com/watch?v=LLThRieXBkM
Typer da aynı şekilde çıkabilir tabi bekleyip görmek lazım bazı şeyleri söylemek için erken..
İki aracında Türkiye sitelerine Typer 1453kg,Cupra 1346Kg gözüküyor.Eğer bu değerler doğruysa arada 107Kg gibi ciddi bir ağırlık farkıda var.+DSG nin avantajı var.
Bunları es geçmemek lazım tabi kimin iyi yürüyüp yürümediğine karar verirken.
Dyno hatalidir :D
Zeki dbn verisi 11.9 sn denmiş orayı anlayamadım cupra ile ağır jant olmasına rağmen kafa burun gidiyorsa cupra da 13 kusur se 100 200 honda nasıl 11.9 sn olmuş?
Abi ağır jantıyla cupranın dbn i 11.9 çıktı ki dbn için gitmedik aslında depo falan bayağı doluydu içinde eşyalar falan vardı :)
yeni motordan beklentin neler bende type s var.bu motor swap a deger mi yoksa fn2 alip yüklemek daha mi mantikli
motor bloğu K20C yani bildiğimiz K20 :)
silindir kapağı direk enjeksiyon egzantrikler alt devir bandı için herşeyi farklıdır ama benim gördüğüm blok ve sanzuman k serisi ep3 fn2 birebir aynı tabi yanılıyorda olabilirim
ama sanki eskiye bir gönderme var gibi B18 B18A ve en iyisi B18C oluşu gibi :)
şimdi de K20C typer efsanelerinin motor numarası C dir
swap olayına gelirsek araç henüz USA de satışsa sunulmadı şahsen ben de almak için USA de satılmasını bekliyenlerdenim çünkü USA girmedem aftermarket parça bulmak zor olur hemde geliştirilmez
ingilterede beyine mudehale edilemediğini söylediler
4 enjektör mu 8 enjektormu bunu da bilmiyorum şayet eski tip DI lar gibi 4 enjektörse iş daha da zor
benim yeni motordan tek beklentim yakıt tasarrufu olur başka da bir şey olmaz honda zaten NA stock motor turbo yapınca 500 600 hp lere dayanan motorlar üretiyor bunun da dayanacağını düşünüyorum
şuan ki kurlar da ne swap yapmak ne fn2 yüklemek mantıklı değil yeni aracı alıp USA de satışa çıkmasını ve 1 2 sene stock binmeyi göze almak daha mantıklı
Murat abi rodaj ne ara bitti
Edebilir, sorun leon *** kaka degil, o baglamda arkadaslarin ezdigi typerda tu kaka degil, makara yapiliyordu vs
Son olarak boltonlar cikinca zaten kimin ilerde olacagi belli, ben daha yazmam konuya, keske param olsada alabilsem typeri. Sahiplerinin kesesine bereket...
kimsenin niyetinin ezmek olduğunu sanmıyorum, tepkiler dediğim gibi objektif olmayan yorumlara oluyor.
Allah sahiplerine ağız tadıyla binmeyi nasip etsin diyelim.
diğer taraftan baktım 2 seçenek sunulmuş Almanya'da müşterilere, normal ve gt olarak.
s3 cupra ile aralarında fiyat olarak at ile deve yok,extra aksesuarlar fiyatların oynamasına neden oluyor sadece.
3 araç 33-40 bin Euro bandında oynuyorlar, bu da burada maddiyattan çok zevk meselesi alacaklarda belirgin etken oluşturur.
http://deapps.honda.de/php/car-configurator/index.php?step=1
http://konfigurator.seat.de/seat-cc/tablet-tablet-007_DEFAULT-de-normal.view;jsessionid=E289F0D603CC5FF7F72531145C2 BF7D1.jvm1?msk=1#carline
http://www.audi.de/de/brand/de/neuwagen/a3/s3/motor.html?pr=8V1S390|L5L5|XP
_muhaRRem
27-08-2015, 11:28
yokmu rolling videosu çılgınca kesiciye girmeler ,dış çekimler ?
Nurburgring te artik rekor turu atmak yasaklandi gibi bir haber var..
http://www.motorauthority.com/news/1099005_nrburgring-already-set-to-lift-lap-record-attempt-ban
Bu haber baya eski. Ring'de yeni düzenlemeler/iyileştirmeler yapıldıktan sonra yasak kaldırılacak.