Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2015 Typer

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 [18] 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38

Canselmo
01-09-2015, 13:58
Torsiyon olunca ne bilim alttan basit durdu :D Yol tutuyomu tutuyo o ayrı

beakmenek
01-09-2015, 14:09
Torsiyon olması bu tarz araçlarda gayet mantıklı, en kalınından sway bar etkisi yaratıyor daha ne istiyorsunuz :) Bağımsız olsaydı buna kaç mm sway bar takmak lazım gibi konular olacaktı bu sefer :D Tek eksisi bağımsızdan daha ağır bir sistem olması bence :)

rebeloghy
01-09-2015, 15:16
Torsiyon olması bu tarz araçlarda gayet mantıklı, en kalınından sway bar etkisi yaratıyor daha ne istiyorsunuz :) Bağımsız olsaydı buna kaç mm sway bar takmak lazım gibi konular olacaktı bu sefer :D Tek eksisi bağımsızdan daha ağır bir sistem olması bence :)

Zaten autocar yorumu idi sanırım , arkası o kadar sağlam ki sway bar'a hiç ihtiyacınız olmayacak şeklinde. Gel gelelim bunu TR'de anlatmaya :)

Mehmetmert
01-09-2015, 15:24
Benimde golfun arkasi torsiyon zuahaha ilk defa Hondaci arkadaslarin yorumlariyla mutlu oldum :D

Evo34
01-09-2015, 15:42
Benimde golfun arkasi torsiyon zuahaha ilk defa Hondaci arkadaslarin yorumlariyla mutlu oldum :D
Aracınızın bağımsız süspansiyon sistemi, opsiyon ile alınabilen bir ekipman.

Mehmetmert
01-09-2015, 15:58
Aracınızın bağımsız süspansiyon sistemi, opsiyon ile alınabilen bir ekipman.

Oyle bir opsiyon yok, 1.2 tsi ve 1.6 tdilar torsiyondur.Adaptif sasi opsiyonu alsaniz bile bagimsiz gelmez

Canselmo
01-09-2015, 16:00
Oyle bir opsiyon yok, 1.2 tsi ve 1.6 tdilar torsiyondur.Adaptif sasi opsiyonu alsaniz bile bagimsiz gelmez

Aynen 1.4 tsi lar bagımsız geliyor. Galiba öyle anlatmak istedi opsiyon derken tercih meselesi

rebeloghy
01-09-2015, 16:09
İyi de günlük binilen araçta bağımsız olmayan süspansiyon tabii ki rahatsız ediyor. Konudaki type r günlük binmelik araç değil diye güzel dedik, sway bar işi görüyor. Yoksa kim günlükte arkası bağımsız araç istemez ki..

Örnek golf tdi ile tsi arasında aynı sokakta aynı hızda dağlar var konfor farkı..

997TT
01-09-2015, 16:17
Pistte arkasinin gelme sorunu olmaz,ayarida kolay olur ki gayet guzel yol tutuyor...
Tdi bagimsiz degil mi yahu? Kotuymus...

Mehmetmert
01-09-2015, 16:21
Pistte arkasinin gelme sorunu olmaz,ayarida kolay olur ki gayet guzel yol tutuyor...
Tdi bagimsiz degil mi yahu? Kotuymus...

Golf 1.2 tsi- 1.6 TDI Torsiyon
Leon hepsi torsiyon(cupra heric)
Audi a3 tdi torsiyon

Sert@ç
01-09-2015, 16:32
Audi a3 tdi torsiyon

Leon 1.4 tsi fr torsiyon değil

mrtysn
01-09-2015, 16:38
Audi a3 tdi torsiyon

Golf 6'lar bagimsiz, 7 torsiyon diye biliorum ben de :)

Berkan
01-09-2015, 16:41
125 hp gücün altındakilerin alayı torsiyon

Mehmetmert
01-09-2015, 16:44
Golfte 122 hp alti torsiyon(1.2 tsi-1.6tdi) geri kalan hepsi bagimsiz
Leonda 1.8tsi alti hepsi torsiyon(1.2tsi-1.6tdi-1.4tsi FR)
A3/A3 Sedan sadece 1.6 TDI torsiyon,geri kalan bagimsiz

Ps:Tsi 125-140-150 tum mk3 leon frlar bagimsizdir.Foto eklerim sunanda disaridayim.

Mehmetmert
01-09-2015, 16:45
Pardon yanlis olmus mk3 leon fr 125-140-150 hepsi torsiyondur,bagimsiz degil

Yarbay
01-09-2015, 16:55
bağımsız süspansiyon daha başarılı olan sistem değilmi?

uyduruk kıydırıktan 1980li model arabalarda bile varken bu denli yüksek marka model araçlarda neden bu ciddiye alınmamış hale gelmiş.

Canselmo
01-09-2015, 17:04
bağımsız süspansiyon daha başarılı olan sistem değilmi?

uyduruk kıydırıktan 1980li model arabalarda bile varken bu denli yüksek marka model araçlarda neden bu ciddiye alınmamış hale gelmiş.

Mantık olarak bakılırsa bagımsız herzaman avantajlı konfor viraj kabiliyeti vs... Ama günümüz torsiyonlu araçlar gercekten cok iyi yol tutuyo yani adamlar bunun bi yolunu bulmuş hem maliyeti düşürüyo hemde yol tutuşu saglıyo ..

Fakat mantık ve teknik herzaman bagımsız der

Suleyman
01-09-2015, 17:07
Aradaki farkı fotolarla göstermişler, tıkla. (http://forum.donanimhaber.com/m_71256287/tm.htm)

burak_2885
01-09-2015, 17:20
Aradaki farkı fotolarla göstermişler, tıkla. (http://forum.donanimhaber.com/m_71256287/tm.htm)

Bukadar farklı olduğunu bilmiyordum:confused:

Gökhan Bilgin
01-09-2015, 17:42
Mk3 leon fr varken çukurlara hızlı girdiğimde arabadan bişey koptu yada bir yere vurdum diye inip kontrol ediyordum :D mk2 leon fr var şuan çok rahat ve konforlu geliyor bana şimdi fotoğraflarıda görünce 'yuh' dedim :D

beakmenek
01-09-2015, 18:03
Teknik her zaman bağımsız demez. Tamamen ne istendiğine bağlı. Konfor açısından bakıyorsanız tam bağımsız daha iyi evet. Ancak hot hatch tarzı önden çekişli araçlarda genelde torsiyon (yarı-bağımsız) sistemlerin kullanılma nedeni basit bir şekilde istenilen araç dinamiklerine kolayca ulaşabilmek. Daha önce de yazdığım gibi arka tarafa takılmış çok büyük bir sway bar gibi davranıyor. Bu da aracın arka tarafının sertliğini artırıyor ve limitlerde aracın burnunu viraja sokmaya yardımcı oluyor. Yalnız, sertliği artırırken ağırlık transferinin artmasına neden oluyor, bu da virajda arka iç tekerin kalkmasına neden oluyor. Bu arada literatürde virajda arka iç tekerin kalkması oversteer olarak geçiyor :)
Tam bağımsız bir sistem kullanarak istediklerine ulaşabilirler miydi? Tabii ki ancak, üreticiler zaten bu araçları ucuza mal etmek isterken, bu basit ve ucuz sistemle güzel dinamiklere ulaşabildikleri için torsiyonu tercih etmeleri bana gayet mantıklı geliyor. Nerede okumuştum hatırlamıyorum ama arkada torsiyon kullanan megane rs in fabrikaya maliyeti 7500 euro gibi bir şeymiş yalan değilse :)

Canselmo
01-09-2015, 18:26
Teknik her zaman bağımsız demez. Tamamen ne istendiğine bağlı. Konfor açısından bakıyorsanız tam bağımsız daha iyi evet. Ancak hot hatch tarzı önden çekişli araçlarda genelde torsiyon (yarı-bağımsız) sistemlerin kullanılma nedeni basit bir şekilde istenilen araç dinamiklerine kolayca ulaşabilmek. Daha önce de yazdığım gibi arka tarafa takılmış çok büyük bir sway bar gibi davranıyor. Bu da aracın arka tarafının sertliğini artırıyor ve limitlerde aracın burnunu viraja sokmaya yardımcı oluyor. Yalnız, sertliği artırırken ağırlık transferinin artmasına neden oluyor, bu da virajda arka iç tekerin kalkmasına neden oluyor. Bu arada literatürde virajda arka iç tekerin kalkması oversteer olarak geçiyor :)
Tam bağımsız bir sistem kullanarak istediklerine ulaşabilirler miydi? Tabii ki ancak, üreticiler zaten bu araçları ucuza mal etmek isterken, bu basit ve ucuz sistemle güzel dinamiklere ulaşabildikleri için torsiyonu tercih etmeleri bana gayet mantıklı geliyor. Nerede okumuştum hatırlamıyorum ama arkada torsiyon kullanan megane rs in fabrikaya maliyeti 7500 euro gibi bir şeymiş yalan değilse :)

Teknik bagımsız derken içinde konfor yol tutuşu dengesi herşeyi katarak söyledim. Torsiyon bagımsızdan daha iyi yol tutar ama konforsuz diyorsunuz sizde . Bende bu dengeyi konfor ve yol tutuş dengesini bagımsız sağlar diyorum.

beakmenek
01-09-2015, 18:44
Teknik bagımsız derken içinde konfor yol tutuşu dengesi herşeyi katarak söyledim. Torsiyon bagımsızdan daha iyi yol tutar ama konforsuz diyorsunuz sizde . Bende bu dengeyi konfor ve yol tutuş dengesini bagımsız sağlar diyorum.

Tabii ki. Zaten bağımsız sistemi tasarlarken gerekli özeni gösterseler çok daha iyi sonuçlar çıkar. Hot hatch olmayan küçük arabalarda masraftan kısmak için, performansa yönelik olanlarda da ucuza iyi bir sisteme ulaşabilmek için yapıyorlar, bir taraflardan bayağı şeyi kaçırıyorlar dediğiniz gibi konfor vs. Ben hiç bilmiyordum ama yukarıda arkadaşlar listelemiş aynı modellerin değişik motor/donanım seviyesine göre arka süspansiyonun farklılık gösterdiğini. Büyük ihtimalle masraf, satış politikası tarzı şeyler etki ediyor bu gibi kararlarda üreticiler için.

R.I.P
01-09-2015, 19:21
hadi ben de wattsı ortaya atayım, belki bunu da daha detaylı bilen çıkarsa bilgilenmiş olurum
http://www.opel.com.tr/content/dam/Opel/Europe/master/hq/en/15_ExperienceSection/03_Innovation/07_Driving_Dynamcis/Experience_Innovation_DrivingDynamics_cnt_imgpar_1 _310x175_WattLinks_zat12_t01_020.jpg

R.I.P
01-09-2015, 19:22
Aks merkez hattının hemen arkasında bulunan çelik bir çapraz takviye, bağlantının iki gergisini taşıyor. Orta eksende dönen bu gergilerin uçları alt aks taşıyıcılarına bağlı. Böylece yan taraftan gelen herhangi bir darbe, diğer yandan sağlanan eşit miktardaki güçle dengelenerek, stabiliteyi artırıyor. Bu darbe sisteminin en önemli faydası; aksın herhangi yatay hareketini önleyerek, daha akıcı bir sürüş ve geliştirilmiş yol tutuşu sağlaması. Şimdiye kadar yarış ve rally araçlarında kullanılan bu teknoloji, kabin içindeki yol gürültüsünü azaltmak için Opel mühendisleri tarafından daha da geliştirildi.

blackjack
01-09-2015, 19:31
honda type-r da torsiyon varsa arkada ucuza kaçılmış demektir..fotoları gördünüz yan çizmeyelim lütfen..

eğerki önden çekişli hothatch araçlarda torsiyon iyi diyorsanız bence hatadasınız..cupra mk2 mk3 hep bağımsız ve gayetde iyi yol tutuyor.
sway bar vs olayı tatlılaştırmak için söylediğiniz şeyler bence..

Canselmo
01-09-2015, 20:50
https://www.youtube.com/watch?v=OsU5SnWvqG8

watts için iyi bir video anlamak için

konu dışı oluyor artık typerdan nerelere geldi olay :D

rebeloghy
01-09-2015, 23:04
honda type-r da torsiyon varsa arkada ucuza kaçılmış demektir..fotoları gördünüz yan çizmeyelim lütfen..

eğerki önden çekişli hothatch araçlarda torsiyon iyi diyorsanız bence hatadasınız..cupra mk2 mk3 hep bağımsız ve gayetde iyi yol tutuyor.
sway bar vs olayı tatlılaştırmak için söylediğiniz şeyler bence..

Olayı tatlılaştırmak değil autocar sitesinden testini okuyun , orada yazılanı söyledim.

Gayet de iyi yol tutuyor diyorsunuz Cupra3 için fakat type r ı da kullanmış , pilotajı kabul görmüş birileri diyor ki TypeR ın arkası daha rijit ; Cupra daha kolay bırakıyor arkayı.

Bu typeR ın arkası çukurdan geçince daha çok rahatsız edeceği gerçeğini değiştirmediği gibi konunun hothatch olduğunu ve istediği kadar sertleşsin odak noktanın saf sürüş zevki ve dinamikleri olması gerektiğini de değiştirmemelidir.

levent
01-09-2015, 23:23
Gayet de iyi yol tutuyor diyorsunuz Cupra3 için fakat type r ı da kullanmış , pilotajı kabul görmüş birileri diyor ki TypeR ın arkası daha rijit ; Cupra daha kolay bırakıyor arkayı.

Bir çok kullanıcı veya sürücü diyelim limitte bir anda kopup zor toplanan arkadan ise kontrollü kopan bir arkayı tercih eder ön çeker araçta, arkanın zamk olmasındansa ön tutunma çok daha önemli bence ön çeker araçlarda

cabrioleter
01-09-2015, 23:27
https://www.youtube.com/watch?v=CcwKpSWP-fE#t=910

torsiyon ne zaman bağımsızdan iyi olmuş ya hu?
videoyu izleyin bence çok iyi şekilde açıklıyorlar..

M3CSL
02-09-2015, 11:25
Yüksek hız stabilitesi isteniyorsa arkanın stabilitesi önemli ancak daha yavaş virajlar çeviklik isteniyorsa (kontrollu) gelen arkanın faydası var., ortadan motorlu gibi davranması aslında en güzeli, şasenin başarısı oralarda ortaya çıkar nötr tepki vericek araç:)

merttepe
02-09-2015, 11:34
Bir sistem bir sistemden daha iyi diye bakmak ile büyük hata yaparsınız.
Bu sistemleri birbiri içinde oluşturulmuş kombinasyonlar olarak düşünmek gerekiyor.
Bir setup olarak düşünün.
Honda; Motor, şasi, aktarma, süspansiyon kombinasyonunda ucuz ve eski bir sistem dahi olsa torsiyon ile ideal bir sonuç almış ki kullanılmış. Adamlar bilmiyor mu bağımsız koymayı.

BARR
02-09-2015, 11:38
Bir sistem bir sistemden daha iyi diye bakmak ile büyük hata yaparsınız.
Bu sistemleri birbiri içinde oluşturulmuş kombinasyonlar olarak düşünmek gerekiyor.
Bir setup olarak düşünün.
Honda; Motor, şasi, aktarma, süspansiyon kombinasyonunda ucuz ve eski bir sistem dahi olsa torsiyon ile ideal bir sonuç almış ki kullanılmış. Adamlar bilmiyor mu bağımsız koymayı.

Tamamda direksiyonun tasarım kötü o baya etkiliyor yol tutuşu!?

rodya
02-09-2015, 11:50
allahtan arka camları manuel yapmamış. gerçi yapmış olsa hepimiz biliyoruz ki " spor arabanın ruhuna uymaz elektrikli/elektronikli oyuncaklar" ile başlayan cümleler duyacaktık. Sonucta boru değil, koskoca hondanın bi düşündüğü olurdu bunun için.
torsiyonla kimse yol tutmadığını söylemiyor ( valla ben derdim ama tek istisnası BSType-R) ama kalkıp bagımsızla kıyaslamaya gerek yok.

merttepe
02-09-2015, 11:52
Tamamda direksiyonun tasarım kötü o baya etkiliyor yol tutuşu!?

ahsadhsuha olm bi git :D

oguz
02-09-2015, 12:19
Siteden alanların hala paylaşmamasıda ilginç , detaylı bir inceleme görebılseydık keşke , pek çok kişinin de kafasındaki muallak durumlar bı nebze olsun gıderılır ateşler sönerdi :D otomobillerimiz bölümünde beklıyoruz )))

Yarbay
02-09-2015, 12:21
beyler Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok, torsiyon sistemi bağımsızdan her hangi bir şekilde yol tutuş için daha iyi diyecek adama ben sadece gülerim :)

torsiyon sistemi daha hafif, daha kompakt, daha uygun ve bunlar bugün üreticiler için elbetde kritik noktalar, fakat iş spora,performansa gelince bağımsızın yeri doldurulamaz.

buyrun EP3 ve yeni çıkan FN2 için top gear yorumu / videosu.

lütfen tamamını izledikten sonra 3:45 ile 4:05 arası yorumları çok dikkatlice dinleyiniz.. başka bir şey demiyorum :)

https://www.youtube.com/watch?v=XeGAmcLYGQ8

merttepe
02-09-2015, 12:45
Firmaların düşünme tarzına örnek yazıyorum;
Hedeflenen performans değerleri çıkartılır. Bu değerlere en verimli şekilde nasıl ulaşılır diye hesaplanır.
Maliyetleri 10 birime ayırırsak
1. setup örneği:
Motora 4 birim
Süspansiyona 2 birim
Şanzımana 3birim
Şase geliştirmesi 1birim

2. setup örneği:
Motora 2 birim
Süspansiyona 4 birim
Şanzımana 1 birim
Şase geliştirmesi 3birim

Sonuç olarak bu iki farklı setup birbirine yakın perfomans ve süreler çıkardıysa. En ucuz hangisi ile firma onu yapacaktır.
Firmanın kendine göre bir arge stratejisi vardır ve bunu sadece bu model için yapmaz, 10 senelik firma stratejisi çoktan bellidir.
Dünyayı 10. kere yeniden keşfediyorlar her aracı yaparken. Çünkü geliştirme sadece ürün üzerinde olmaz, üretim süreci, prosesi, maliyeti, montajı, depolaması vs diye her alanda devam eder.

rebeloghy
02-09-2015, 13:32
Konu spesifik bir aracın konusu. Tek araç üzerine konuşuyoruz , bağımsız süspansiyonlu Cupra dan iyi süreleri var aynı pistte. Sistemlerin kıyaslandığı bir konu değil yani bu.

Bağımsız > Torsiyon ok. Buna hayır diyen yok günlük aracım 307 de torsiyon. Arkası sert, arka tekerleklerden teki çukura girsin komple sarsıyor aracı. İsterdim ki bağımsız olsun.

Konuyu a dan alıp b ye götürmeye gerek yok yani..

rodya
02-09-2015, 15:21
Konu spesifik bir aracın konusu. Tek araç üzerine konuşuyoruz , bağımsız süspansiyonlu Cupra dan iyi süreleri var aynı pistte. Sistemlerin kıyaslandığı bir konu değil yani bu.

Bağımsız > Torsiyon ok. Buna hayır diyen yok günlük aracım 307 de torsiyon. Arkası sert, arka tekerleklerden teki çukura girsin komple sarsıyor aracı. İsterdim ki bağımsız olsun.

Konuyu a dan alıp b ye götürmeye gerek yok yani..
Burda a ctr ise sanırım b cupra oluyor. ilginç olmuş o yüzden mesajın.
bununla birlikte ctr, standart haliyle binilecek bir araç olsa zaten bu denli popüler olmazdı. aracın potansiyeli burada asıl heyecan uyandıran şey. ancak bu haliyle ne yapılırsa yapılsın ya düz yolda o potansiyeli ortaya koyabilir ya da kaymak gibi zeminli virajlardan. motorun potansiyelini ortaya çıkartıp viraj içinde bi çukura denk gelirse, olacakları düşünemiyorum

Mutlu Değerli
02-09-2015, 19:38
Karabağlardan gedize arkadaşıma gidiyodum. Renault bayii önünden geçerken sağıma bi baktım

https://scontent-cdg2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/11218479_476135232554821_988330362428205056_n.jpg? oh=5b5db98954dd1b0f830c49b74914aa0f&oe=565D0CAB
https://scontent-cdg2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/11951220_476135282554816_9002237211270081213_n.jpg ?oh=d374944e6840fb6a9ecadb972b1f3a34&oe=5662B83C
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t1.0-9/10247367_476135319221479_2040839341936094337_n.jpg ?oh=65824f52c6766bc6aa151c5676f53560&oe=566DB82E&__gda__=1450884932_b5f458babef2c8f583f5dc1bad40057 a
https://scontent-cdg2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/11935004_476135369221474_5983318866446348378_n.jpg ?oh=3435a2c76c208c92d3cfa648d48048e1&oe=56728483

Bu HJ plaka mavi araç Ermat'ın sahibininmiş bu arada...

Yigit-Y
02-09-2015, 19:45
App hediye etseydiniz keşke. :)

zübeyir
02-09-2015, 20:24
Neden türkiyedeki typerların öntampon lipinde kırmızı çizgi yok bilen varmı ???

Mehmetmert
02-09-2015, 20:43
Abiler arkadaşlar acil Cevap torsiyon iyimi kötümü ona göre birazdan viraj kasıcam :D

Şaka bir yana bence artı ve eksileri var,
-Maliyeti ucuz
-Ayrıca arabayı hafifletiyor.

Gelelim benim yorumlarıma.Eski aracım golf MK6 idi,Viraja girerdim direksiyonu çevirirdim öyle kayardık önden.Ayağımı gazdan çekincede hoop arabanın arkası Selamın Aleyküm diye gelmeye çalışırdı arkama.Golf MK6 bağımsız süspansiyona sahipti bu arada...

Şimdiki aracım ise Torsiyon Golf7,Ben daha bu arabanın direksiyonu kırdığımda Golf6 gibi önden kaydığını hatırlamıyorum.Hatta size bir video çekeceğim kafama goproyu takıp arabanın çok değişik bir ESP sistemi var.Şöyle anlatayım ben size,Normal araçta ESC Menüsünden sadece ASR kapatılabiliyor sadece Golf R'da kapatılabiliyor.Neyse ABS Ecusu aynı olduğu için Golf7 R'ın kodunu yaparak tamamen ESP'yi kapatabiliyor yada Spor moda alabiliyorsunuz.
http://i.hizliresim.com/oZNdlq.jpg (https://hizliresim.com/oZNdlq)

-Normal herşey açıkken bildiğimiz Golf7
-Spor moda aldığımda ise ASR kapanıyor,ESC Spor moda geçiyor ama müdahaleler devam.Yanlız bu modda şunu çok rahat hissediyorsunuz ASR kapalı olduğundan gaza abandınız önden kaydığını anladığı anda viraj yönünde arka tekeri küüt diye kitleyip bir bırakıyor ön değil direkt arkası geliyor.Yani ESP burda Kaymayı önlemekten ziyade arabanın dönmesini sağlıyor.
-İşin garibi ESC komple kapalı arabanın arkası kaymadan aynı hızda dönebiliyorum.Dedim ya ESC Sporda ESP arabanın arkasını milim milim tırr diye fren yapıp oynamasını sağlıyor.Neden bilmiyorum Herşey kapalı daha zevksiz oluyor.

Neyse Tayyar konusunun içinde 1.6 TDI golfle ettiğim için özür dilerim demek istediğim şu.

*Golf6 bağımsız süspansiyon ama Golf7'nin torsiyonu açık ara daha iyi yol tutuyor onda bunu açıklıkla söyleyebilirim.Zaten çoğu test edenlerdende,pist sürelerindende anlayabilirsiniz...vs
*İş Bağımsız/Torsiyondan çok şaside ve diğer başka şeylerde bitiyor.Golf7 bağımsız araçlara sahip arkadaşlarımda var,konfor olarak birazcık torsiyon sert.Sportiflik ve sürüş zevki için birşey diyemeceğim hiçbirini alıp deliler gibi (Esp'li şeker çocuk sürüşü) viraj kasmadım
*Bağımsız golf6,Torsiyon Golf7'den daha konforlu bunuda açıkca belirtebilirim.Gerçi Golf6 Bağımsız Golf7'dende rahat ama neyse
*Yani iş sadece süspansiyonla bitmiyor,Şasi ve yürüyen çok önemli.Kimi araç bağımsızdır ama torsiyon başka bir araç ondan daha iyi yol tutar bilemeyiz.

Tayyara gelince bence bağımsız olsa daha iyi olurdu.

blackjack
02-09-2015, 21:03
type-r cupradan pistte daha iyi yürüyebilir tutunduğu için..Type-r ın torsiyon sistemi mükemmel yapılarak virajlarda pistte daha iyi olabilir..

ama kendisinden d30 bin tl daha ucuz olan ve neredeyse type r ile kafa kafaya yürüyen cupranın süspansiyonu ile hem ankaranın doğusuna gittiğinizde hemde çeşme otobanında konforlu ve sağlam bir şekilde viraj alabilir gerektiğinde ise piste girer type r dan 2 sn geç dönebilirsiniz..

sormak istediğim şu honda firması torsiyon ile bile bu kadar iyi yol tutturabiliyorsa type r a bağımsızı bu yönde geliştirip taksaydı neler olurdu siz düşünün..ucuza kaçılmış dememdeki nokta o..

yoksa emin olun type r ın ülkemizde bol bol satılmasını isteyen biriyim..albea linea ve kızılay merso bmw görmekten bıktık

nakayama
02-09-2015, 21:08
Neden türkiyedeki typerların öntampon lipinde kırmızı çizgi yok bilen varmı ???

türkiyedekiler GT paket değil o yüzden

öskür
02-09-2015, 21:55
hiçbir testte golf 7 golf 6 dan daha iyi yol tutuyor şeklinde bir yorum gelmedi,bugne kdr okuduğum tüm testlerde tam tersi çıkıyor.(bağımsız süspansiyonlu golf7 ler hariç)
tüm golf 7 ve seat grubu araçların hepsi düzde bile güvensiz hissettiriyor sırf torsiyon sist den dolayı..

Zero
02-09-2015, 22:25
type-r cupradan pistte daha iyi yürüyebilir tutunduğu için..Type-r ın torsiyon sistemi mükemmel yapılarak virajlarda pistte daha iyi olabilir..

ama kendisinden d30 bin tl daha ucuz olan ve neredeyse type r ile kafa kafaya yürüyen cupranın süspansiyonu ile hem ankaranın doğusuna gittiğinizde hemde çeşme otobanında konforlu ve sağlam bir şekilde viraj alabilir gerektiğinde ise piste girer type r dan 2 sn geç dönebilirsiniz..

Polemik çıkmaması için fazla üstelemeyeceğim ama daha az yol tuttuğu veya daha yavaş olduğu kesin bilgi değil :) daha gelmediler type r lar piste.

HG6161
02-09-2015, 22:31
Amk ne Type R mis bee diyesi geliyor insanin...

majesty
02-09-2015, 23:39
yahu şase şase, bu iş sadece torsiyon weya bağımsız mewzusu değil.şase tepkileri size işeten asıl.demek istediğim süspansiyon seçiminde şasede çok önemli firmaların hesapladığı bin tane şey war sonuçta golf 7 weya 6 standart binek oto ki spor şase diye bir opsiyonda olabiliyor. typer zahen bütün testlerde yol tutuş olarak olumsuz bişi almadı.typer markanın gözbebeği neyin maaliyetini düşünücekler ona göre fiyatı war zaten. hondadan ne bekliyorsunuz sıralı şanzuman falanmı?

zübeyir
03-09-2015, 00:10
türkiyedekiler GT paket değil o yüzden

yine çaktı o zaman honda turkıye vede bayiller milletimize

Berkan
03-09-2015, 00:59
o kırmızı cizgiler gt paket değilde ayrı bir opsiyon

http://apps.honda.co.uk/cars/civictyper/build-your-civictyper/

levent
03-09-2015, 08:33
Ali'nin Arabası, daha önce de Megane rs leri vardı..

kelalper
03-09-2015, 09:14
hiçbir testte golf 7 golf 6 dan daha iyi yol tutuyor şeklinde bir yorum gelmedi,bugne kdr okuduğum tüm testlerde tam tersi çıkıyor.(bağımsız süspansiyonlu golf7 ler hariç)
tüm golf 7 ve seat grubu araçların hepsi düzde bile güvensiz hissettiriyor sırf torsiyon sist den dolayı..

abi araba çok rahat ama yaa. Çok güzel araba valla. Yaw birak yol tutmasın Golf 7R olsun çöpten olsun. Gayet güzel gidiyor içi falan şahane. Piste çıkmasada olur.

öskür
03-09-2015, 09:16
abi araba çok rahat ama yaa. Çok güzel araba valla. Yaw birak yol tutmasın Golf 7R olsun çöpten olsun. Gayet güzel gidiyor içi falan şahane. Piste çıkmasada olur.

başkan golf 7 R da bagımsız var zaten ve ezici yol tutuyor:)Hem çok rahat hemde çok keyifli

kelalper
03-09-2015, 09:49
abi valla ben normal asfaltta ne kadar zorlanabilirse etiler bebek yokuşu vs zorladım lastik sesi gelene kadar . O kadar huzurluydum ki içerisinde gerçekten aman kıçı ne oldu şu oldu bakmadım. Lan patlarsada patlasın içi çok huzurlu bana ne yaa modundaydım. Patlamadım da. Çok keyif aldım. Şimdiye kadar dünya kadar araba test ettim kullandım zorladım ettim böyle bir araba görmedim. Fiyat performans ve verebildikleri konusunda gerçekten çok iyi çalışılmış bir araba. Torsion bar varmış makas varmış insanın umrunda olmaz ya o arabaya binipte.

kelalper
03-09-2015, 09:51
Sizin X5 de gayet güzel yol tutuyor valla. Aşağıda temizledik koyduk yerinden oynamıo tuttu orayı. La gelip al şunu.

coolvtec
03-09-2015, 11:08
bu aracın motoru hakkında bilgi var mı? k20 ye benziyor mu? gömlekler nasıl? kesici kaçta? vbvbvbvb.

M3CSL
04-09-2015, 08:10
GOLF 7 BAGIMSIZ süsp. o kadar farkedermi bilmiyorum(sanmıyorum)golf 6 dan alakasız şekilde çok çok iyi yol tutuyor araç ve yukarıda yazıldığı gibi çok güvenli hissettiriyor.Özellikle yüksek hızları çok iyi.

Evo34
04-09-2015, 08:36
Vw, son üretilen araçları için kendi kullanıcı profilini göz önünde bulundurarak,
bağımsız süspansiyonu(spor süspansiyon diyelim), opsiyon ve aracın karakteristiğine göre yapılandırdı.

Evet, dizel nasıl ki birçok konuda mütevazi ise, kullanıcısı da mütevazi olacak ve aracı virajda vb. aşırı yormayacak diye konumlandırıldı.
Biraz spor ruhlu kullanıcılar için ise, daha güçlü araç tercih etmelerini düşündü ve o paketlere dahil etti ve hatta o araçlarda opsiyon dahi yapmadı default araca yerleştirdi.

Daha önce sahip olduğum Type-R, Civic, City gibi modelllerinde de gördümkü Honda markası,
akselerasyon dışında yol tutuş ve ani manevra kabiliyeti konularında bir iddiada zaten bulunmuyor.

Bunu dikkatli kullanıcılar da farketmiş olacak ki, örneğin siz Type-R ile ilerlerken, düzlükte herhangi bir Scirocco sizinle atışmazken,
viraja yaklaşıldığında atışmaya başlıyor.

Yeni Type-R'ı test etmedim fakat gördüğüm kadarı ile Honda aynı düşüncesinden vazgeçmemiş...

K.Kaan
04-09-2015, 08:43
Vw, son üretilen araçları için kendi kullanıcı profilini göz önünde bulundurarak,
bağımsız süspansiyonu(spor süspansiyon diyelim), opsiyon ve aracın karakteristiğine göre yapılandırdı.

Evet, dizel nasıl ki birçok konuda mütevazi ise, kullanıcısı da mütevazi olacak ve aracı virajda vb. aşırı yormayacak diye konumlandırıldı.
Biraz spor ruhlu kullanıcılar için ise, daha güçlü araç tercih etmelerini düşündü ve o paketlere dahil etti ve hatta o araçlarda opsiyon dahi yapmadı default araca yerleştirdi.

Daha önce sahip olduğum Type-R, Civic, City gibi modelllerinde de gördümkü Honda markası,
akselerasyon dışında yol tutuş ve ani manevra kabiliyeti konularında bir iddiada zaten bulunmuyor.

Bunu dikkatli kullanıcılar da farketmiş olacak ki, örneğin siz Type-R ile ilerlerken, düzlükte herhangi bir Scirocco sizinle atışmazken,

Yeni Type-R'ı test etmedim fakat gördüğüm kadarı ile Honda aynı düşüncesinden vazgeçmemiş...

Yeni type r ı test etmemiş olabilirsiniz de görünen o ki vazgeçmemiş dediğiniz şey tamamen tersine dönmüş. düzlükte alternatiflerine göre hızlı değilken virajlarda başarılı. tüm dünya mis gibi yol tuttuğunu söylüyor.

Kadyr
04-09-2015, 08:47
honda hep en iyisi zaten spor gazetesi

kelalper
04-09-2015, 08:49

Bu type r diğerlerinden çok daha hızlı değil düzde. Frenler çok iyi yol tutuşuda aynı şekilde iyi. Diğerlerini denemedim bilemiyorum ama CTR kötü bir araba değil şu anda.

OrcunInce
04-09-2015, 22:48
Beyler rekor kiran type-r'in videosu cikti mi bilen var mi?
Rekor kirilali 15 gun oldu produksiyon bitmedi mi yahu?
Agiz tadiyla rekor videosu izleyelim :)

Mutu
04-09-2015, 22:59
Beyler rekor kiran type-r'in videosu cikti mi bilen var mi?
Rekor kirilali 15 gun oldu produksiyon bitmedi mi yahu?
Agiz tadiyla rekor videosu izleyelim :)

https://www.youtube.com/watch?v=iySyRK7NBt0

Mutlu Değerli
05-09-2015, 18:32
bu aracın motoru hakkında bilgi var mı? k20 ye benziyor mu? gömlekler nasıl? kesici kaçta? vbvbvbvb.

motor K20C1 örtmenim :D

Serhat Y.
05-09-2015, 18:36
Bu type r diğerlerinden çok daha hızlı değil düzde. Frenler çok iyi yol tutuşuda aynı şekilde iyi. Diğerlerini denemedim bilemiyorum ama CTR kötü bir araba değil şu anda.

nasıl hızlı degil Alper saka yapıyosun dimi. bu type-r duzde diğer tum type-r lardan hızlı tabiki :)

zübeyir
05-09-2015, 19:04
Verildimi bişmiyorum ama güzel video olmuşşş

https://www.facebook.com/HondaTR/videos/894943737207561/?fref=nf

Gko
05-09-2015, 19:29
nasıl hızlı degil Alper saka yapıyosun dimi. bu type-r duzde diğer tum type-r lardan hızlı tabiki :)

diğerleri derken rakiplerini kastettiğine inanmak istiyorum :D

Mehmetmert
05-09-2015, 19:31
Type r sedan falan cikcak diyorlar nedir haberiniz olan varmi

emi-R
05-09-2015, 19:45
Autocar eylül sayısının kapağına typerın istanbulpark rekorunu koymuşlar :)

Serhat Y.
05-09-2015, 19:49
diğerleri derken rakiplerini kastettiğine inanmak istiyorum :D

Aynn ooledir tabi yaa:) ooledir oole, ben yanlis anladim. Alper sorry cnm:))

halili
06-09-2015, 00:10
34 kg 8915 su an periscope ta gazliyo.tanitiyor araci .hakkı diye biri.ses sifir si ama :)

mert_can 41
06-09-2015, 00:13

Typer sedan zaten çıkan bir model fd6 typer var dı fb7 typer da çıkar ama fd6 gibi türkiyeye girmez

2jz
06-09-2015, 00:17

Güncel sedan Civic'in 2016'da kasa değiştirmesi bekleniyor. Yeni kasaya uygularlar en iyi ihtimal.

Kubilay
06-09-2015, 00:20
34 kg 8915 su an periscope ta gazliyo.tanitiyor araci .hakkı diye biri.ses sifir si ama :)

1 buçuk saat önce caddede geziyodu siyah renk.

kelalper
06-09-2015, 09:45

La diğerleri derken Type R demedim rakiplerinden bahsettim. Diğer type r ların hepsini kullandım EK dışında.

DOHC
06-09-2015, 16:14

"hakkı diye biri" Hakkı amca ise biraz olmamış bu mesaj...........

fthdrn
06-09-2015, 16:22
"hakkı diye biri" Hakkı amca ise biraz olmamış bu mesaj...........

Hakki amcanin ki kirmizi.

DOHC
06-09-2015, 17:39
Hakki amcanin ki kirmizi.

İlgili mesajda renk bilgisi yoktu.
Tşk.

taytay
06-09-2015, 17:50
Bu konu sayesinde vag grubu hakkında baya bi bilgim oldu valla :D

Berkan
07-09-2015, 10:19
Sedan type-r - link: http://www.worldcarfans.com/115090498522/next-generation-honda-civic-type-r-mule-spied

http://content.worldcarfans.co/2015/9/4/large/4430939901253971415.jpg

http://content.worldcarfans.co/2015/9/4/large/19307751692009229069.jpg

http://content.worldcarfans.co/2015/9/4/large/4330093541919501270.jpg

levent
07-09-2015, 13:02
Next gen diyor sedanı nerden çıkardın kanki :)

can2k
07-09-2015, 13:13
inşallah bole bişi çıkarmazlar bu nedir abi ya

OrcunInce
07-09-2015, 13:36
Bence Japon'lara biri söylesin böyle eciş bücüş araba üretmekten vazgeçsinler.
Type-R'a laf etmiyorum o zevk meselesi de, günlük binek arabaları nedir arkadaş. rezalet, çirkinler.

63owen63
07-09-2015, 14:40
Yalnız, araba bildigin hatch, sedan degil.

MK8800
07-09-2015, 14:42
Arkadaki volvo daha cekici

Zero
07-09-2015, 17:19
Önünü mazda 3 e ben mi benzettim bir tek ?

majesty
07-09-2015, 21:11
bu ne ola ki??

coolvtec
07-09-2015, 21:35
Saolsun Honda tasarımcıları her geçen sene daha çirkin araba yapmayı başarıyorlar. Tebrik ediyorum kendilerini...

VTec_king
07-09-2015, 21:47
kg siyah yeni type r ,eski bg ep3 type r ın sahibi yasin

Caner B.
07-09-2015, 22:21
ortadan 3 egzoz gördüm galiba.Umarım yanlış görmüşümdür.

atituti
07-09-2015, 22:28
iesim olsa bu tasarımı gördükten sonra 10 lira daha eklerim üstüne , bu ne biçim araba sedan mı bu ?

UMİT
07-09-2015, 22:57
2050 de çıkar heralde.

i-vtec07
08-09-2015, 08:06
yaw o araba yeni kasa cıvıc falan değil ... zaten sedanda değil . hb de yeni makyajlandığına göre 2.2,5 seneden önce yenisi gelmez daha . bakın mesela ; 2006 da fd6 çıktı 2009 ortası makyaj, 2012 de fb7,2014 ortası gene makyaj .2016 yazından önce yeni cıvıc gelmez .

şuda gerçek spyshot lar . amerikan versiyon büyük ihtimal . yukardaki araba yalan dolan .

http://i59.tinypic.com/2modmvd.jpg
http://i57.tinypic.com/2reqweg.jpg
http://i60.tinypic.com/2q1crqx.jpg

fdoganb
08-09-2015, 09:22
Bişi gözükmüyor ama olsun yine de çirkindir. Honda sonuçta.
Geyik bi yana son kasa civic sahibi olarak su arabanın arka kısmını özellikle stoplarını tasarlayana ağır sövüyorum. Bu kadar demode ve biçimsiz bir stop tasarımı olamaz. Ama önünün çizgilerini oldukça başarılı buluyorum

Dou
08-09-2015, 09:54
Sedan type-r - link: http://www.worldcarfans.com/115090498522/next-generation-honda-civic-type-r-mule-spied

http://content.worldcarfans.co/2015/9/4/large/4430939901253971415.jpg

http://content.worldcarfans.co/2015/9/4/large/19307751692009229069.jpg

http://content.worldcarfans.co/2015/9/4/large/4330093541919501270.jpg

Bu araba Acura ILX yahu,

http://images.dealer.com/autodata/us/640/color/2014/USC40ACC151A0/WH.jpg

levent
08-09-2015, 10:40
worldcarfans linkinde acura önü ile diye belirtmişler Dou'cum :)

Onu-R
08-09-2015, 21:59
Su aracin videosunu fotosunu vs goremeyecek miyiz, sesini duyamayacak miyiz, yeni dogan bebeklerin fotosunun koyulmamasi gibi bir durum mu var? :)

Harunde
09-09-2015, 00:11
Denizlide kırmızı gördüm. Kimin acaba bilgisi olan var mı

drsilence
09-09-2015, 00:23
bende denizlideyim de.
nerde gördünüz acaba merak ettim bide 20 plaka degildi sanirim degil mi

onur_S
09-09-2015, 00:30
ortadan 3 egzoz gördüm galiba.Umarım yanlış görmüşümdür.

kime kaldirdiklari belli f458 cileri korku saldi :D

997TT
09-09-2015, 00:38
Pist vıdeosu yayınlandımı 2:25'ın?

cabrioleter
09-09-2015, 01:49
kime kaldirdiklari belli f458 cileri korku saldi :D

https://www.youtube.com/watch?v=vDx_NyAq-ps

HondatugraL
09-09-2015, 12:53
https://www.youtube.com/watch?v=vDx_NyAq-ps

hushauhaussa ulan ya araya kaynatıyor bide olurmu öyle şey diye devam ediyo ama Ahmet Çakar fena :D

fdoganb
09-09-2015, 15:55
hakkı amca dün servisteydi 5000 km olmuş araç :)

5500
09-09-2015, 16:28
Denizlide kırmızı gördüm. Kimin acaba bilgisi olan var mı

hakkı amcamı acaba :D

Cem.B
09-09-2015, 16:39
Hakkı amcanın adını duyduğum kadar kendi amcamın adını duymuyorum

Yarbay
09-09-2015, 16:46
Hakkı amcanın adını duyduğum kadar kendi amcamın adını duymuyorum

fotosu varmı inanın bende duya duya çok merak ettim amcamızı,eğer aktarıldığı gibiyse helal olsun..

5500
09-09-2015, 16:50
fotosu varmı inanın bende duya duya çok merak ettim amcamızı,eğer aktarıldığı gibiyse helal olsun..

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xaf1/v/t1.0-9/317495_108798785897681_2063822898_n.jpg?oh=b841eca d0ad0ca51f38f2484953b5d36&oe=567F5538&__gda__=1450400233_c74ea8a3e38d9cd5457f2e4159e4a5a 1

HondatugraL
09-09-2015, 16:55
Hakkı amca yardıra yardıra kaplıcalara gider yakında zaten hızlı ulaşım için bu tür araçları seçiyor anladığım kadarı ile :D

Harunde
09-09-2015, 19:44
34 plakalı idi bu amca olabilir benziyor sanki. Ulus caddesinde gördüm

atituti
09-09-2015, 20:16
hakkı amcanın tansiyon yüksek :) dikkat etsin kendine..

srkn.ylc
10-09-2015, 11:59
UC plaka kırmızı typerı azonce Kozyatağı bayar cad gordum masallah sesine soluğuna ��

997TT
10-09-2015, 17:30
Bugun rekor vıdeosunu seyrettım.
En basta dedıklerımde yanılmadıgımı gormek guzel.
Bu aracın kesınlıle guncellestırme gecırmıs modelı alınmalı. Bak o can yakar.
Keske bır throphy olsaydıda cıkabılseydım pıste.... Artık 27 Eylule kaldı...

HondatugraL
10-09-2015, 20:36
Bugun rekor vıdeosunu seyrettım.
En basta dedıklerımde yanılmadıgımı gormek guzel.
Bu aracın kesınlıle guncellestırme gecırmıs modelı alınmalı. Bak o can yakar.
Keske bır throphy olsaydıda cıkabılseydım pıste.... Artık 27 Eylule kaldı...
Nerde izledin abi bize niye gelmedi :(

997TT
10-09-2015, 21:08
Ozelden ızledım,yakında yayınlanır :)

kelalper
10-09-2015, 21:10
UC plaka kırmızı typerı azonce Kozyatağı bayar cad gordum masallah sesine soluğuna ��

Bendim o. Daha önce sahilde denemiştim. Bi de Tem de denedim.

kelalper
10-09-2015, 21:12
Haa yok o saatte ben olamam ben akşam çıktım hala da bende . O saatlerde araba bana geliodu.

i-vtec07
10-09-2015, 21:47
Haa yok o saatte ben olamam ben akşam çıktım hala da bende . O saatlerde araba bana geliodu.

performansı hakkında ne düşünüyosun alper abi ? yorumların nedir ? :)

kelalper
11-09-2015, 07:58
valla ben beğendim açıkçası. Tam genç işi deli dolu ama arkası çok zıplıyor. Yol tutmasının nedeni de wheelbase i bayaa geniş. Bizim burada uygulama yaparken çıkardığımız tünelde anladık. İçine oturunca dikkat edince de anlaşılıyor esasında. Koltuklar dar ama kollar omuz için yer fazlasıyla kalıo.

srkn.ylc
11-09-2015, 11:34

Maşallah aracınıza Allah ağız tadıyla binmek nasip etsin. :)

kelalper
12-09-2015, 16:25
Yok ben almadim cok yakin arkadasimin arabasi. Ben seramik uygulamasini yaptim.

drsilence
13-09-2015, 21:38
yeni civic sedan :)
https://youtu.be/QlcWd1sHDpc
https://youtu.be/ZYOaAmkBrvw

soch-vtec
14-09-2015, 12:25
yeni civic sedan :)
https://youtu.be/QlcWd1sHDpc
https://youtu.be/ZYOaAmkBrvw

çok iyi görünüyor bu kasa ile 1.5 turbo gelirse 2016 sonu Rabbim nasip ederse yeni civic imle gelirim gruba :D

i-vtec07
14-09-2015, 12:29
videodaki sedanı pek beğenmedim de şu harika bişey ya :D

http://i60.tinypic.com/5ofr82.jpg

konusunuda açtım yeni sedanın ama daha onaylanmamış .

fthdrn
14-09-2015, 12:37
Harika mı :) Yapmayın Allah aşkına ya :D

Berkan
14-09-2015, 12:42
http://www.otopark.com/2015/09/13/yeni-honda-civic-kamuflajsiz-goruntulendi/

http://www.otopark.com/wp-content/uploads/2015/09/Honda-Civic-X-1.jpg

http://www.otopark.com/wp-content/uploads/2015/09/Honda-Civic-X-2.jpg

http://www.otopark.com/wp-content/uploads/2015/09/Honda-Civic-X-4.jpg

http://www.otopark.com/wp-content/uploads/2015/09/Honda-Civic-X-5.jpg

bason
14-09-2015, 13:00
liftback gibi olmuş arkası... Honda tasarım felsefesini bir tek civic e uyduramadı... Accord, hatta güncel jazz ne kadar güzeller halbuki...

BARR
14-09-2015, 13:18
USA versiyon TR'ye böle gelirse yada Avrupaya çok güzel olur, şık duruyor.

HondatugraL
14-09-2015, 13:43
Az daha uğraşsalar guzelleşir bu. Göz alışınca yerine oturur dizel otoda olsun güzel fiyatla satar

drsilence
14-09-2015, 14:14
videodaki sedanı pek beğenmedim de şu harika bişey ya :D

http://i60.tinypic.com/5ofr82.jpg

konusunuda açtım yeni sedanın ama daha onaylanmamış .

sedan azcik oynamayla guzellesirde. asil bu coupe on numara keske gelse tr ye :)

Yarbay
14-09-2015, 14:46
89 yılında fuarda sergilenen Honda NSX e bakıyorsunuz araç piyasaya 25 sene önce sürülmüş yolda giden sanat eseri resmen sex gibi bir şey..düşünsenize buradaki bir çok insanın yaşı 25 ya, atari'nin bile teknolojik sayıldığı yıllardan söz ediyoruz burda.

sonra EK civic type r, ya sen nesin, 1.6 182hp, tipi abartılı olmadan abartılı olabilen tek bu alet vardır herhalde, dedddikkkk akabinde ep3 çıktı laa bu ne şimdi olduk.

yetmedi onuda aşabilip fn2 gibi yerde akan uzay roketi sundular.

diyeceğim şu, adamlar şimdiye kadar resmen kalbimi fethetti ama bu sefer çizen adamı bulup sen ne içtin lan deyip 2 tokat atasım var.

zevkler ve renkler tartışılmaz ama gerek type r gerek 4 kapı gerek coupe bence olmamış, aracın ne olduğu belirsiz be alçaltılmış dacia sandero stepway vari bir araç, önü resmen aerodinamizm katili bir kabalık.

jantı devasa ama çamurluk içinde kaybolmuş,offseti dar kalmış gibi duruyor , ne bilim ben tarafsızca mert olup diyeceğim be arkadaşlar bence rezalet..

HondatugraL
14-09-2015, 15:42
sedan azcik oynamayla guzellesirde. asil bu coupe on numara keske gelse tr ye :)

o stoplar öyle çıkmaz bence o araba tayyardaki gibi gösterip özendirirler bi çıkar hüsran :D

drsilence
14-09-2015, 16:12
o stoplar öyle çıkmaz bence o araba tayyardaki gibi gösterip özendirirler bi çıkar hüsran :D

sedandaki gibi olsun bari ama coupe type r olsun ve de en onemlisi trde görelim :)

coolvtec
14-09-2015, 17:55
89 yılında fuarda sergilenen Honda NSX e bakıyorsunuz araç piyasaya 25 sene önce sürülmüş yolda giden sanat eseri resmen sex gibi bir şey..düşünsenize buradaki bir çok insanın yaşı 25 ya, atari'nin bile teknolojik sayıldığı yıllardan söz ediyoruz burda.

sonra EK civic type r, ya sen nesin, 1.6 182hp, tipi abartılı olmadan abartılı olabilen tek bu alet vardır herhalde, dedddikkkk akabinde ep3 çıktı laa bu ne şimdi olduk.

yetmedi onuda aşabilip fn2 gibi yerde akan uzay roketi sundular.

diyeceğim şu, adamlar şimdiye kadar resmen kalbimi fethetti ama bu sefer çizen adamı bulup sen ne içtin lan deyip 2 tokat atasım var.

zevkler ve renkler tartışılmaz ama gerek type r gerek 4 kapı gerek coupe bence olmamış, aracın ne olduğu belirsiz be alçaltılmış dacia sandero stepway vari bir araç, önü resmen aerodinamizm katili bir kabalık.

jantı devasa ama çamurluk içinde kaybolmuş,offseti dar kalmış gibi duruyor , ne bilim ben tarafsızca mert olup diyeceğim be arkadaşlar bence rezalet..

2000 yılından sonra honda tasarımını istikrarlı bir şekilde saçmalamaya başladı. tasarımda ne bi uyum, ne bi çekicik, ne bi seksilik. Elin korelileri bile daha güzel araç tasarlıyor maalesef...

sword
14-09-2015, 21:58
bu bu nedir bu :) ah şu conseptler..

https://www.youtube.com/watch?v=FG-imy9piQE

DeliceBirkan
15-09-2015, 19:35
2. ilan hayırlı olsun :D
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-2015-honda-typer-2.0lt-310hp-bayi-cikisli-231549933/detay

omrasm01
15-09-2015, 19:51
2. ilan hayırlı olsun :D
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-2015-honda-typer-2.0lt-310hp-bayi-cikisli-231549933/detay

Neden euro ile satıyor Bayi fiyatını baz alıp satsa ya

Redbull
15-09-2015, 19:58
bu bu nedir bu :) ah şu conseptler..

https://www.youtube.com/watch?v=FG-imy9piQE

Hoze bu şekilde bir Typer üretsinler Usa dan söz özel ithalat getireceğim.
Gerçe Avrupa versiyonu Consept tasarımını üreteydiler bir tene kırmızı şimdi garajımdaydı.
Bir Honda Tutkunu olarak son kasa Typer benim için büyük bir hayal kırıklığı. (Tasarım olara)

bozdemir
16-09-2015, 12:09
Yeni civic sanırım şöyle birşey olacakmış

http://i.hizliresim.com/ZV0Gpz.jpg (https://hizliresim.com/ZV0Gpz)

FaBeRgE
16-09-2015, 12:13
Neden euro ile satıyor Bayi fiyatını baz alıp satsa ya

http://honda.com.tr/otomobil/type-r/fiyat

drsilence
16-09-2015, 12:21
Yeni civic sanırım şöyle birşey olacakmış

[img]http://i.hizliresim.com/ZV0Gpz.jpg[/im
g] (https://hizliresim.com/ZV0Gpz)

yeni accord olmasi lazim bu

ALPE-R
16-09-2015, 16:52
evet yeni accord

wolrath
16-09-2015, 20:23
http://honda.com.tr/otomobil/type-r/fiyat

250 euro da indirmiş adam. daha ne istiyorsunuz :D

HondatugraL
16-09-2015, 20:41
Accord dizel oto gelse güzel bi fiyatla accorda terfi etme niyetimiz var. Tipsiz garip bişe gelmez inşallah.

Bolkar1st
17-09-2015, 08:12
Accord dizel oto gelse güzel bi fiyatla accorda terfi etme niyetimiz var. Tipsiz garip bişe gelmez inşallah.

Şiddetli katılıyorum buna

Güvenc
17-09-2015, 08:22
https://www.youtube.com/watch?v=Dx-9CO9Ah4I

Güvenc
17-09-2015, 08:23
1.5 Turboşarjlı motor 173 bg diyorlar dğrumu acaba :) gelirmi acaba :) ?

Nightfish
17-09-2015, 08:24
Accord artık Avrupa pazarına verilmeyecek diyorlardı. Bu durumda bi değişiklik mi oldu ?

drsilence
17-09-2015, 08:32
https://www.youtube.com/watch?v=Dx-9CO9Ah4I

jantlar haric gayet şık duruo. usdm mi smdi bu yoksa avrupa pazarında da ayni sekilde mi olucak acaba

Güvenc
17-09-2015, 08:34
http://i.hizliresim.com/1kqp8p.jpg (https://hizliresim.com/1kqp8p)

Güvenc
17-09-2015, 08:36
Type-r konusundayız ama :) Ceza yersek hakettik :)
http://i.hizliresim.com/Pom7y9.jpg (https://hizliresim.com/Pom7y9)

Güvenc
17-09-2015, 08:40
jantlar haric gayet şık duruo. usdm mi smdi bu yoksa avrupa pazarında da ayni sekilde mi olucak acaba
2-3 saat önce tanıtıldı, sanırım yine ön panjur ile oynayıp bize daha kötüsünü kakalarlar :)
https://www.youtube.com/watch?v=IY2pU0Wh-aA

omrasm01
17-09-2015, 09:03
Fd6 dan sonra sıcıp batırdılar . Ya arkadas tama önü güzelde arkası neden arizona kertenkelesi gibi mk

SeRKaN
17-09-2015, 09:04
konu amacından iyice çıktı

drsilence
17-09-2015, 09:31
2-3 saat önce tanıtıldı, sanırım yine ön panjur ile oynayıp bize daha kötüsünü kakalarlar :)
https://www.youtube.com/watch?v=IY2pU0Wh-aA

aynen gerci fd6 bnce usdm dekinden daha iyiydi ama bu nasil olur hic bilemiyorum :)

Mutlu Değerli
24-09-2015, 22:19
https://www.facebook.com/video.php?v=10153274925474195

:)

ali-d
24-09-2015, 23:30
Honda Civic Type R vs CBR1000RR Fireblade SP - car vs bike track battle

http://youtu.be/jVNdGkCKoJk

16EC813
25-09-2015, 00:40
iyiymişş....yanlız bende dil yok ne anlatıyo biri çevirsin :D

kunteper
25-09-2015, 14:30
iyiymişş....yanlız bende dil yok ne anlatıyo biri çevirsin :D

motor gecti ama sıkıntı yok motor da honda diyip kapattılar :D

kelalper
25-09-2015, 14:51
Auto express artık honda dan ne para yediyse arabayı koyacak yer bulamıyolar. F1 bile bekliorum ben. Sabah gazetesi gibi emenike. Şu PR ı seat yapsa dünyaları satmıştı.

kelalper
25-09-2015, 14:53
Anlamadığım olay bu kadar adam bu arabayı test etti ısındıktan sonra yavaşladığını biri bile fark etmedi mi yaw ya da ısındığını. Google da aratıyorum forumlarda da bahsedilmemiş. Bizim burada mı sorun var acaba.

Zero
25-09-2015, 15:41
Video nerede yahu :D

kelalper
25-09-2015, 15:49
O Arenin lafı olm. Çalma

ZX-636R
26-09-2015, 02:01
Honda Civic Type R vs CBR1000RR Fireblade SP - car vs bike track battle

abiler takılmış ufaktan, eskiden bu tip videolar daha gerçekçiydi.
aklıma sevdiğim bir şarkıyı getirdi "show must go on" :)

OrcunInce
05-10-2015, 00:05
Abiler o değil de video nerede yahu??
Rekor video'su dediler, kırdık dediler video gelmedi 3 ay olacak neredeyse :D

Jeandan-R
05-10-2015, 00:14
Abiler o değil de video nerede yahu??
Rekor video'su dediler, kırdık dediler video gelmedi 3 ay olacak neredeyse :D

Kamink suun, veri suun :D

Mehmetmert
05-10-2015, 07:14
Hahahuahhh video nerde videop :D

Zero
05-10-2015, 07:33
Areni konuya davet edelim meşhur sorusunu sorması için ama o gelmeden bende sorayım video nerede video ?? :D

997TT
05-10-2015, 08:38
Millet ben izledim videoyu ama neden yayinlanmiyor bilmiyorum...

oguz
05-10-2015, 09:07
Forumdan aracı alan yokmu yaw , bi inceleme bi ayrıntılı yorum alsaydık ...

Arenimo
05-10-2015, 09:12
Video Yusuf abideymiş , yüklemez beklemeyin haha ,

Neyse , görev tamam :D ben daha bunları taciz ederim bol bol

http://i59.tinypic.com/2f084r9.jpg

Arenimo
05-10-2015, 09:13
ahhh yanlış yazmışım :D

!KO
05-10-2015, 09:17

kısaca video nerede video deseydın :D

OrcunInce
05-10-2015, 09:44

ksdjfnşlnfiwenkf Aren ya :D

ahk
05-10-2015, 09:57
Anlamadığım olay bu kadar adam bu arabayı test etti ısındıktan sonra yavaşladığını biri bile fark etmedi mi yaw ya da ısındığını. Google da aratıyorum forumlarda da bahsedilmemiş. Bizim burada mı sorun var acaba.

ilk önce çeklerin videosu çıktı garip bir hızlanma ile herkes atladı şöle tukaka böle tukaka diye sonra doğru olmadığı ortaya çıktı. Ardından pistte lastiklerinden frenine herşeyiyle orjinal hatta rodajı bile yapılmamış bir arabayla süre yaptılar gene tukaka. Arabayı 1-2-1 yapıp kırıyorlar araba tukaka :) Ben deniyorum test ediyorum burda yazılan hiçbirşey doğru çıkmıyor ama yazmaya değmez diye müdahele etmiyorum hani bundan önceki arabam s3 sedan (285 hp olan) olmasa neyin ne olduğunu bilmesem neyse ama.....
Burda murat engin'in görüşlerine değer veririm benden çok çok daha fazla ss araç kullanmıştır fakat onun da araçla biraz daha zaman geçirmesini isterim.
Isınma olayına gelirsen izmir park pistinde 121 derecenin üstünü görmedim hava sıcaklığı 28 derece iken saat 13:00'de 6 tur üst üste attık. S3'de de aynı sıcaklığı gördüm. Bu sıcaklıkta araba kısıyor mu dersen. Önceki çıkışımda 1:08 yapmıştım ardından michelin cup 2 lastik aldım ve kaderi değişti iki kişi klima ve esp açık 1:05:064 daha sonra daha ne yapabilir diye muhammed kullandı 1:04:081 yaptı gene iki kişi klima ve esp açık.
Ha bu sırada muhammed 3 tur attı 2.turda bi yerde korktuğum için zorla fren yaptırdım en son tur gözümü kapatıyorum ne yaparsan yap dedim.
turlar : 1.04.485 - 1.06.071 - 1.04.081 sence ısınan araba böyle bir süre yapabilir mi? (klima ve esp açık olmasının sebebi 1:08 denemesiyle koşulları aynı yapmak içindi)
Ama bu sitede şu sorun var kim kalabalıksa diğerini bastırmaya çalışıyor. Biraz daha veri toplayayım konu açıp herşeyini yazarım.

ALPE-R
05-10-2015, 10:07
Dün aksam caddede hakkı amcayı gördüm sakin sakin gidiyordu :D

997TT
05-10-2015, 12:16
Ben tum goruslerimi objectif sekilde yazdim.
Jason iyi arkadasim,hatta aracin artilarini eksilerini bir kenera yazip bir birimizden habersiz,oyle konustuk.
Videoyuda izledim 3 gun sonra. Ne kadar ay gecti bilmiyorum.
Ne dediysem arkasindayim;Bu arac alinir ama update versiyonu. Yok cuma gunu leon280 almazdim.

TK_41
05-10-2015, 20:35
Honda bu yola baş koyduysa bu işin peşini bırakmayacaktır...

APO
05-10-2015, 20:58
1 aydir biniyoruz gazliyoruz frenler filan cok iyi..arka koltuk diz mesafesi bagaj hacmi filan cok iyi..piste girmedik ama defalarca roll yaptik ayni aracla, bir sisme isinma filan yok..hatri sayilir yuruyen bir ep3 typeri cok rahat gectim..:) tecrube ve izlenimlerim bunlar..
En kötu yani breakboost yapilmiyor:)))

kelalper
06-10-2015, 09:33
valla bizim araba daha 2000 km de ondan mı bilemiyorum ama trafikte değil ama pistte şişiyor. İzmir ülkü pistine gelecek olursak orasıda Körfez gibi. Arabanın performansı konusunda benchmark alınacak pist değil. Körfezde de istediğin arabayı çıkar şişmez bişey olmaz aynı arabayı istanbul park a çıkar 2 tur sonra ben oldum beni bırakın der. Kısa pistlerde tapa gaz gittiğin süre çok az o yüzden fazla ısınmıyor. virajlar arasında 2 vites ya atıyorsun ya atmıyorsun. Ama istanbul parkta 3 te başlayıp 5 te bitirdiğin yerler var. Diğerlerine göre çok hızlı bir pist. Arabanın her tarafı ısınıyor.

Bide type r da klima istediği kadar açık olsun gazladığın anda klima devre dışı kalıyor. O yüzden klima açık gazlasanızda performans a etkisi yok.

by_hayali
06-10-2015, 09:45
1 aydir biniyoruz gazliyoruz frenler filan cok iyi..arka koltuk diz mesafesi bagaj hacmi filan cok iyi..piste girmedik ama defalarca roll yaptik ayni aracla, bir sisme isinma filan yok..hatri sayilir yuruyen bir ep3 typeri cok rahat gectim..:) tecrube ve izlenimlerim bunlar..

herhalde sizden daha çok roll yapan yotur abi yeni typer ile :)
maşallah benim beklediğimden çok daha hızlı çıktı 1 vites anca tutunabildik sonra frene bastık sandım :D

aphelion
06-10-2015, 11:01
maşallah benim beklediğimden çok daha hızlı çıktı 1 vites anca tutunabildik sonra frene bastık sandım :D

Bir video alsaydık iyi olurdu sorun olmaz 2side typer zaten :)

Mehmetmert
06-10-2015, 11:13
-Frene sol ayaginizla ufaktan basin(fren lambasi yanacak sekilde)
-Sag ayakla gaza basin cekin(gaz islevsiz kalicaktir)
*bu arada sol ayak hala frende devam
-Ikinci kez gaza bastiginizda artik brakeboost yapabilmeniz lazim

by_hayali
06-10-2015, 11:35
-Frene sol ayaginizla ufaktan basin(fren lambasi yanacak sekilde)
-Sag ayakla gaza basin cekin(gaz islevsiz kalicaktir)
*bu arada sol ayak hala frende devam
-Ikinci kez gaza bastiginizda artik brakeboost yapabilmeniz lazim

direk kesiyor arava breakboost yaptırmıyor korumaya alıyor araç kendisini.

by_hayali
06-10-2015, 11:38
Bir video alsaydık iyi olurdu sorun olmaz 2side typer zaten :)

öylesine merakımızı giderelim diye denedik video çekmedik maalesef :)

Yigit-Y
06-10-2015, 11:39
herşey elektronik artık

belki bir çözümü olur ileride ecu dan

APO
06-10-2015, 15:14
Aynen Mustafa madem type-r bu hakkini verelim üzmeden:))

997TT
06-10-2015, 16:01
Baska araclarla denıyen var mı?
Ben sadece Leon 280 ıle denedım yaklasık 10 defa. Baska bırseyle denemedım...

B.Koçer
06-10-2015, 16:03

Abi niye 10 defa denedınız 2-3 de tatmın olmadımı araç sahipleri :D

4-5 den sonra ısler degısıyor mu :D

Kahn23
06-10-2015, 16:13

Deneme nooldu abi ?
Beklediğin gibi çıktı mı ?

ahk
06-10-2015, 17:08

S3 sedan, s2k (egsoz,conta,filtre vs.). 740d gibi abuk denemelerde yaptım sırf geyiğine. merak ettiğiniz bir araç varsa bulabilirsem deneyeyim. Yakın güçlerde sadece vag grubu var benim başka aklıma gelmiyor. Yazılımlı araçla denemiyorum çünkü karşıdaki arabanın gücü net olmayınca bana sağlıklı sonuç vermiyor tabi arkadaşımsa deniyoruz geyiğine.

i-vtec07
06-10-2015, 17:10
S3 sedan, s2k (egsoz,conta,filtre vs.). 740d gibi abuk denemelerde yaptım sırf geyiğine. merak ettiğiniz bir araç varsa bulabilirsem deneyeyim. Yakın güçlerde sadece vag grubu var benim başka aklıma gelmiyor. Yazılımlı araçla denemiyorum çünkü karşıdaki arabanın gücü net olmayınca bana sağlıklı sonuç vermiyor tabi arkadaşımsa deniyoruz geyiğine.

s3 le ne oluyo abi ? yeni kasa s3 mü ? :) video varsa izlemek isteriz

taytay
06-10-2015, 17:32
Aynen Mustafa madem type-r bu hakkini verelim üzmeden:))

Abi eminim hakkını veriyorsundur efsane vites atışınla :) Video çekinde bizde izliyelim :) .

ahk
06-10-2015, 17:35
s3 le ne oluyo abi ? yeni kasa s3 mü ? :) video varsa izlemek isteriz

videosu yok arabada birer kişiydik. Aracı ilk aldığımda denemiştim en iyi vites atabildiğim de 3-4 boy açabiliyordum ama illaki bir hızda beni yakalıyordu. 3-4 boy açtığımda 250-260 gibi yakalıyor. Vites kaçırdığım ya da yanlış attığımda kafa burun gidiyoruz 220'den sonra önüme geçiyor. Diğer araç dsg olduğu için hata yapmaman gerekiyor karşıda robot var ve hata yapmıyor :) Araç 2015 s3 sedan 11.000 deydi benim araç 1.200 de. Şimdi 3000 oldu biraz da alıştım bir daha deniycez bakalım ne olucak.
Sanırım ben roll konusunda çokta referans olamam mesela breakboost ilk defa duydum :) benim ki hobi karşımda işi iyi bilen bir tayyar gelse kesin beni geçer.

mrbars
06-10-2015, 17:40
S3'ün yüksek hızda yakalama sebebi nedir? Gücü daha düşük? TypeR'da kanat vs drag yaratıcı unsurlardan mı?

B.Koçer
06-10-2015, 17:47
S3'ün yüksek hızda yakalama sebebi nedir? Gücü daha düşük? TypeR'da kanat vs drag yaratıcı unsurlardan mı?

Pipet boy egsoz boruları abi :D

Canselmo
06-10-2015, 17:49
Gucu dusuk ve 4 ceker onuda unutmayalım

ahk
06-10-2015, 17:53

Aracı yere basmak için çok uğraşmışlar mesela 250 km hızda s3 sedan yere 110kg ile basıyorsa type-r 200kg ağırlıkla basıyor. Ne kadar ağırsanız o kütleyi hızlandırmak için de daha fazla güce sahip olmanız gerekir. Yani hızlandıkça s3 veya diğer araçlar avantajlı hale geliyor devasa kanat ve tampon altındaki gövdenin altına hava girmesini engelleyen iki adet çıkıntı çıkarsa belki bir nebze düzelir tabi bu ilk aklıma gelenler.
Hot hatch sınıfında yere ters basma bilmem nesi olan tek araç (istanbul park sunumunda anlatmışlardı) Ne olduğunu hatırlamıyorum :)

997TT
06-10-2015, 18:11
Abi niye 10 defa denedınız 2-3 de tatmın olmadımı araç sahipleri :D

4-5 den sonra ısler degısıyor mu :D
Her denemede farklı sonuclar alıyorduk malesef. Bırde ılk 4-5 denemede 200 gıbı suratlerde arac cıkmasından dolayı yarım kaldı. Genel sonuc kafa burun yurumesı.Ama cıvıc ıyı yurudugunde yarım/bır boy onde,kotu yurudugunde yarım/bır boy gerıdeydı.

Deneme nooldu abi ?
Beklediğin gibi çıktı mı ?
Daha hızlı beklıyordum,bırde dbn kayıtları cokkk dalgalı olması benı sasırttı.Stabıl yurumuyor. Zamanla emınım cozerler.

Dedıgın gıbı,bu aracın bırebır rakıbı Leon 280 yada yenı adıyla leon290,dsg farkıylar guc farkını kapatıyor.Ancak cıvıc malesf cok fazla basınc basıyor, bunu pıstte yada zorlu kosullarda ıkame etmesı zor. Seklı harıka,frenlerı muthıs,tek eksıgı bu.Defalarca dedıgım gıbı,guncelleme gelsın,halolur...

kelalper
06-10-2015, 21:45
200 lü kmlerden sonra tfsi grubunun daha hızlı olduğu biliniyor zaten. Kadran videolarından da belli. Ama şu net type r ın frenleri çok iyi ve gerçekten de iyi yol tutuyor.

i-vtec07
06-10-2015, 21:55
200 lü kmlerden sonra tfsi grubunun daha hızlı olduğu biliniyor zaten. Kadran videolarından da belli. Ama şu net type r ın frenleri çok iyi ve gerçekten de iyi yol tutuyor.

abi şöyle bişeyde var şimdiye kadar bu araba hep ya dsg cupra yada yukarda olduğu gibi dsg s3 le karşılaştırıldı, denendi vs . bu aracın asıl rakibi manuel cupra değilmi mantıken . manuel cupra nın dsg den yavaş olucağını düşünüyorum ben .

APO
07-10-2015, 06:14
Abi eminim hakkını veriyorsundur efsane vites atışınla :) Video çekinde bizde izliyelim :) .

eyvallah Tayfun..:) shiftlight var zaten arabada birde geçişleride güzel olunca bana pek bir iş kalmıyor..arabayı çözüyorum yavaş yavaş yakında videolu rolller gelir inşallah..:)

mert_can 41
07-10-2015, 06:45
abi şöyle bişeyde var şimdiye kadar bu araba hep ya dsg cupra yada yukarda olduğu gibi dsg s3 le karşılaştırıldı, denendi vs . bu aracın asıl rakibi manuel cupra değilmi mantıken . manuel cupra nın dsg den yavaş olucağını düşünüyorum ben .

Manuel cupra rakip olabilirde manuel cupra yokki yeni nesil de benim bildiğim zaten dsg manuele göre her zaman hızlıdır bunun sebebide insanın daha hızlı vites atamaması ve manuele göre daha hakimiyet kurulup daha düzenli vites atığı için test verileri çok ayrıntılı olursa hesaplanabilir atıyorum ortalama bir insan 9 sn de vites atıyosa dsg süresine eklenir bla bla ama hiç kimse bu hesaba girmez sanırım. :)

i-vtec07
07-10-2015, 07:13
Manuel cupra var ki :)

Berkan
07-10-2015, 07:27
yurtdışında manuel dsg seceneği varda Türkiyede yokki :)

mert_can 41
07-10-2015, 07:28
Manuel cupra var ki :)

Şimdi emin olamadım katoloğuna da baktım manuel gözükmüyo bir önceki kasasında var ama şuan ki güncelde gözükmüyo manuel bir yanlışın var sanırım özel sipariş geliyosa veya grey market bilemiyorum ama hiç rastlamadı ve katologdada yok :)

i-vtec07
07-10-2015, 07:38
Şimdi emin olamadım katoloğuna da baktım manuel gözükmüyo bir önceki kasasında var ama şuan ki güncelde gözükmüyo manuel bir yanlışın var sanırım özel sipariş geliyosa veya grey market bilemiyorum ama hiç rastlamadı ve katologdada yok :)

https://www.youtube.com/watch?v=ROyEA-AYnh0

türkiyede manuelinin olmamasının ne önemi var ki :) türkiyede doğru dürüst tropy de yok ama konuşuyoruz, yorumluyoruz vs :)

mert_can 41
07-10-2015, 07:45
Yorumlamak falan vb bir yere kadar ben bulunduğum şartlara göre konuştum yurt dışında karşılaştırmak mantıklı olabilirde bulunduğmuz yerde üretimi olmayan bir modeli karşılaştırmak garip oluyo bir typerla düz vites cupra türkiye sınırlarında yan yana gelmesi çok zor o yüzden yurt dışı olarak bakmak yanlış türkiyede mecbur dsg ile karşılaştırmamız gerekir :)

Zero
07-10-2015, 07:51
Her denemede farklı sonuclar alıyorduk malesef. Bırde ılk 4-5 denemede 200 gıbı suratlerde arac cıkmasından dolayı yarım kaldı. Genel sonuc kafa burun yurumesı.Ama cıvıc ıyı yurudugunde yarım/bır boy onde,kotu yurudugunde yarım/bır boy gerıdeydı.

Type r ın yarım/bir boy önde olduklarında virajın iç tarafında kaldığını ve powershift yaptığını dikkate alırsak type r aslında iyi vites atıldığında tam kafa burun kötü vites atıldığında çok az geride kalıyor diyebiliriz :) ibrede çıkılan hızda 255 bu arada yani virajda içte kalmanın metre olarak etkisini bilmeyenler için ek bir bilgi olsun diye söylüyorum. Bence arabalar "serinde" eşit yürüyor.

i-vtec07
07-10-2015, 07:52
Yorumlamak falan vb bir yere kadar ben bulunduğum şartlara göre konuştum yurt dışında karşılaştırmak mantıklı olabilirde bulunduğmuz yerde üretimi olmayan bir modeli karşılaştırmak garip oluyo bir typerla düz vites cupra türkiye sınırlarında yan yana gelmesi çok zor o yüzden yurt dışı olarak bakmak yanlış türkiyede mecbur dsg ile karşılaştırmamız gerekir :)

benim bahsettiğim durum sadece type r ın gerçek rakibinin manuel cupra olması, yoksa dediğin gibi burda dsg si varsa normal olarak onla denenir :)

hatta rıng videosundaki cuprada manuel .

mert_can 41
07-10-2015, 07:58
benim bahsettiğim durum sadece type r ın gerçek rakibinin manuel cupra olması, yoksa dediğin gibi burda dsg si varsa normal olarak onla denenir :)

hatta rıng videosundaki cuprada manuel .

Ben yanlış açıyla bakmışım konuya o zaman tabiki haklısın bizimkilerinde aslında dsg yi rakip görmesi türkiyede olmamasından yoksa dediğin gibi gerçek rakibinin manuel olması lazımki yurt dışında da zaten öyledir :)

997TT
07-10-2015, 08:27
Type r ın yarım/bir boy önde olduklarında virajın iç tarafında kaldığını ve powershift yaptığını dikkate alırsak type r aslında iyi vites atıldığında tam kafa burun kötü vites atıldığında çok az geride kalıyor diyebiliriz :) ibrede çıkılan hızda 255 bu arada yani virajda içte kalmanın metre olarak etkisini bilmeyenler için ek bir bilgi olsun diye söylüyorum. Bence arabalar "serinde" eşit yürüyor.
Duruma burdan da bakabiliriz :)
Cift kavrama(teknoloji) daima ondedir. Kisisel zevkler man yada otom tercih sebebi olsada,matematige karsi gelinemez. Gt3'de pdk'ya gecicnce cok elestirilmisti ancak otoriteler kullaninca elestrilerini degistirdirler...

Ally
07-10-2015, 08:31
arabalarına egzoz yapan yokmu arkadaşlar varsa bi video atabilirmi sesi merak ediyorum

ahk
08-10-2015, 09:22
arabalarına egzoz yapan yokmu arkadaşlar varsa bi video atabilirmi sesi merak ediyorum

dp değişmediği sürece sadece sesi değiştiriyorsun. euro 6b motor olduğu için yazılımsız arıza yakmaması mucize olur. Yani güç için yapıcaksan dp değiştiren var mı diye aramak gerekiyor. Ses için dersen ben sonu değiştirip varex taktım.

997TT
08-10-2015, 09:47
Ben stok sesi tatminkar buldum.
Spor katlar ve varsa rezonator cikarilip guzel ses alinabilir diye dusunuyor.

mrbars
08-10-2015, 10:28
dp değişmediği sürece sadece sesi değiştiriyorsun. euro 6b motor olduğu için yazılımsız arıza yakmaması mucize olur. Yani güç için yapıcaksan dp değiştiren var mı diye aramak gerekiyor. Ses için dersen ben sonu değiştirip varex taktım.

Cat iptallerinde yada high flow catlerde O2 sensor önüne takılan ufak katalizörler var. Yazılıma girmeden, ben cati bir sökeyim olmazsa gene takarım diyenler için deneme amaçlı güzel çözüm.

http://www.ragazzon.com/file_public/prodottoutp/31.0005.01.jpg]

kelalper
08-10-2015, 14:24
Valla ben type r ın egzosunu fazla ellemezdim neden dersen manifold kapak içinden çıkıyor. Sökerken falan cıvata falan bi kırılısa yandı gülüm keten helva.

ahk
08-10-2015, 16:23
Cat iptallerinde yada high flow catlerde O2 sensor önüne takılan ufak katalizörler var. Yazılıma girmeden, ben cati bir sökeyim olmazsa gene takarım diyenler için deneme amaçlı güzel çözüm.

http://www.ragazzon.com/file_public/prodottoutp/31.0005.01.jpg]

buna benzer baya ürün var fakat egsozcular euro 6 olduğu için bu tarz yanıltıcılar işe yaramaz diyorlar.

mrbars
08-10-2015, 16:35
Benzinli araçlarda Euro6 ile Euro5 arasındaki tek fark partikül miktarı. O2 sensörünün de partikül sayabildiğini sanmıyorum.

997TT
08-10-2015, 16:36
yanıltıcı TAKMAYIN hıcbır araca....

mert_can 41
08-10-2015, 18:46
https://www.youtube.com/watch?v=0c6KTaOTZvU

Müjde rekorlar tehlikeye düşünce honda fragmanı koydu yakında düşer video

levent
08-10-2015, 18:49
Reklam videosu bu bizi kandıramazlar, adam akıllı hotlap videosu lazım bu foruma özellikle :D

mert_can 41
08-10-2015, 18:53
Reklam videosu bu bizi kandıramazlar, adam akıllı hotlap videosu lazım bu foruma özellikle :D

montajı falan bitmemiştir abi az daha sabır :D

Mehmetmert
08-10-2015, 18:57
Ulan daha gunes dogmamis ya ahaha sabah 5te pist gunu yapsinlar o zaman :)

997TT
08-10-2015, 19:29
Sanirim 7-8 kez daha yazmam gerek videoyu izledim diye....
Yayinlanmasi bu kadar neden gec bilemiyorum.

OrcunInce
08-10-2015, 19:39
Murat abi 33 derecede mi kırılmış rekor? Yani öğlem sıcağında mı?

atituti
08-10-2015, 19:56
bi araba vardı suan hatırlamıyorum fakat 2 3 sene oldu galiba videoyu izleyeli , rekor kırdık diyorlardı ama 20 30 turda yapılan sectorlerde ki en hızlı olanları birleştirip rekor kırmıslardı bu type-r da öyle olmasın ? yayınlanma süresi uzadıkca cılkı çıktı iyice bu meselenin

Mehmetmert
08-10-2015, 20:20

Adananin en kavurucugu sicagi bile sabahin korunde 33 derece degildirki o tarihte Istanbul :D Neyse umarim trailer sabah cekilmistir yoksa termometrelerini kontrol etmeleri lazim

Zero
08-10-2015, 20:21
Sorun değil ya hava kaç dereceymiş falan. Rekor type r da ötesi yok :) keyfini çıkaralım video gelsinde bari

997TT
08-10-2015, 20:27

Sabaha karsi,sanirim 19 derece olmali.

Gko
09-10-2015, 09:31
https://youtu.be/TGE7SpxQ3eg?t=5m7s

Yigit-Y
09-10-2015, 09:38

Ep3 bebek gibi be valla turbo olsun yemisim fk2 sini

Irzına geçer valla mal boncuk

BARR
09-10-2015, 09:52
Valla EP3'ün daha önce durması bana ilginç geldi, ki FK2 nin frenler güzel vs diyorlardı?

ahk
09-10-2015, 10:30
yanıltıcı TAKMAYIN hıcbır araca....

ne yapıcaz peki yazılımdan başka çaresi mevcut mu? Birde neden takmayalım?

kelalper
09-10-2015, 10:53
Valla EP3'ün daha önce durması bana ilginç geldi, ki FK2 nin frenler güzel vs diyorlardı?

Orada bi hata var. Ep3de fk2de kullanmış biri olarak söyliim mümkünatı yok.

BARR
09-10-2015, 10:56
Banada frenleme zamanında Fk2 nin yanlışlık var gibi geldi. Saçma geldi daha doğrusu sonuç :)

997TT
09-10-2015, 11:25
ne yapıcaz peki yazılımdan başka çaresi mevcut mu? Birde neden takmayalım?

Surekli ayni sinyali vericek sensore ve hava yakit karisimi ona gore ayarliyacak. Bu motor sogukken detonasyin riskini artirir.
Tam gazda zaten 2.sensorler calismiyor.
Ana katlari zaten bu tip motorlarda iptal edersen ve yazilim yapmadan gucun dusucek. Yeni emisyon yazilimlari biraz huysuz.
Daha once demistim,spor kat ve sonraki ortayi iptal et ses icin. Ki zaten ses baya articaktir,son susturucun gecisi rahat.

mrbars
09-10-2015, 11:33
Cat sonrası sensörün AFR ile bir ilgisi olmaması lazım. Sadece katalitiğin performansını ölçüyor olsa gerek.
Cat öncesi O2 sensor AFR ayarlar.

Cat iptalinde turbo pali arkasında basınç yaratacak cat olmadığında çok hızlanacak, zarar görür durumu soru işaretli.

997TT
09-10-2015, 15:01
Arac sogukken 2.katlardan sonrakı sensorden gelen verılerle arac jıkle ve hava yakıtı ayarlar.

mrbars
09-10-2015, 17:48
Motor soğukken O2 sensörler okuma yapamıyor diye biliyorum. Sensör 200-300 C'ye ısınana kadar sabit değer göstermiyor mu?
Konu ile ilgili detaylı döküman da bulamadım, senin söylediğin de kafama takıldı şimdi.

997TT
09-10-2015, 21:09
Belli bir dereceden sonra calismiyor ana kat sonrasi sensor.
Amac emisyonu tutturmak oldugu icin cok daha hassaslasiyor makinalarin calisma karakterleri.

Tayfun.O
10-10-2015, 21:02

Bi fk2 ye baktım bi de ep3
Ep3 ne yakışıklı duruyor ne yalan söyliyim başlarım 300hp sine ep3 Çok daha iyi

rebeloghy
10-10-2015, 22:24
Fren mesafelerinde gerçekten yanlışlık var 26.5 metrede duracak ep3 var mı :D

zübeyir
10-10-2015, 22:53
Ep3 typerın duruş mesafesini küçümsemeyin. özellikle yüksek hızlarda gayetde başarılı birşekilde duruyor. bence fk2 yi bilmiyorum ama typer hodnanın en iyi duran arabası.diğer hondalardan sonra gayet net duruşu var..

Dou
11-10-2015, 00:43
EP3'un frenleri sanildigi kadar kotu degil.

Ok belki cok cok iyi de degil ama, eski hondalar kadar kotu degil en azindan, hele bi vtec kadar.

Ben turbo type-rda orjinal kaliper, yan sanayi disk, ebc balata kullanmistim, halen yasiyorum yani. Belki de aracin hafif olmasiyla alakalidir.

bymurat___61
11-10-2015, 14:20
Burda bır yanlışık oldugu cok net. Ama bende cok elşetiriyordum hondaların frenlerıni. 1.6 ies sahıbıyım cokta memnun deildım acıkçası. (bana gore menunıyetsız kotu olarak algılamayın kıme gore neye gore iyi veya kotu)

165.000 km cıvarı orjınal dısklerımı Brembo marka dısklerle degiştirdim (diskın goruntusu felan herseyi oemle birebir aynı.) Artı trw balata (cakamsı cok orjınallerınden) Ustune ustelık arkadan orjınal nıssın marka balata cıktı onuda hundayı- kıa lara uretım yapan fırmanın değiştirtdim. Ustune Ate bluerazıng hidrolıkle komple fren hıdrolıgı değiştirtdim.

2000 km den fazla rodaj yaptık kendımı kastım. Sonuc mukemmel kesınlıkle. Diyecegım su kı hondalara gereklı yatırımı yaptıgınız surece frenlerı kotu deıller.

Mesala gecen aynı sınıfta bır arac kullandım.çok çok kotuydu. Hondaların yuksek hızlardan dususlerı felan c sınıfı ıcın konusayım kotu deıldır. 2000 km rodajtan sonra gozumu kapayıp 4 serıtlı yolda 160 gıbı dip frene oturdum. Sonuca ben bıle sasırmıstım. ama 40 dan 0 duserken sıkıntı yaşayabılırsınız.

ahk
12-10-2015, 09:01
Surekli ayni sinyali vericek sensore ve hava yakit karisimi ona gore ayarliyacak. Bu motor sogukken detonasyin riskini artirir.
Tam gazda zaten 2.sensorler calismiyor.
Ana katlari zaten bu tip motorlarda iptal edersen ve yazilim yapmadan gucun dusucek. Yeni emisyon yazilimlari biraz huysuz.
Daha once demistim,spor kat ve sonraki ortayi iptal et ses icin. Ki zaten ses baya articaktir,son susturucun gecisi rahat.

Headers dan sonra üstünde iki tane sensör olan bir filtre var artık dp midir cat. mıdır bilmiyorum. Spor cat. takıldığında gene de arıza ışığı yakmaz mı ya da yakmazsa işe yarar bişey midir? Herşey tamamsa marka spor cat. mı yoksa burda custom yaptırsak olur mu?

tyMu
14-10-2015, 09:44
Tegiwa uğraşıyor egsoz sistemiyle yakında kit gibi bişeler çıkarabilirler.
Sesi merak ettik :)
https://instagram.com/p/8x_d5vwmPq/?taken-by=tegiwa