Orijinalini görmek için tıklayınız : 2015 Typer
Eyv Cemo koltuk sökme işi keyif ya ses falan çok daha güzel günlükte sökülü geziyorum benden başka binen yok zaten, hem hangi asfalt daha iyi daha kötü net anlıyorsun güvenli de oluyor gazlamak isteyince :) zor iş zor baksana lafla makara yapmaya bayılıyor herkes ;)
Vay rollingci vay koltuğu falan sökmüş heuhe :)) Bu muhabbetler seni bayar olm, direnme boşuna tamam de geç :)
Bu ortamda arkadaşım dediğin adamlar bile birbirini kıskandığı için kimsenin çenesini durduramazsın, koydum süreyi verdim oynayın diyeceksin iş bitecek:))
Sen dükkandamısın bugün, uğrayabilirim bi oralarda işim var.
Savunuyoruz gibi görünmeyelimde cam tavan ve manuel şanzıman farkı +elektrikli koltuk farkı 60-70kg min belki fazla, ağırlık merkezini yukarı çekmesini hiç saymıyorum.
Rolling muhabbetine döndü iyice:p
Savunuyoruz gibi görünmeyelimde cam tavan ve manuel şanzıman farkı +elektrikli koltuk farkı 60-70kg min belki fazla, ağırlık merkezini yukarı çekmesini hiç saymıyorum.
Rolling muhabbetine döndü iyice:p
şu muhabbetlerde olayı maddesel olarak kağıda döksek bence sonuç araç değil, pilotaj yarıştırma olayına gider :))
Aynı kg aynı hp aynı nm aynı pilot aynı lastik aynı fren olsa ne anladık bu işten :D
birisi diğerinden bir konuda iyi ki stock anlamda süre iyi geliyor.
o zaman klima filan herşeyi sökleim karbon yapalım cuprayı 50 kg lik pilotla beraber füze yapalım :D
kelalper
29-10-2015, 15:00
yiğit yapabiliosan yaparsın pist kriterlerine aykırı değil. Fabrikanın bu işi bu şekilde yapmalarının nedeni daha fazla araba satmak. Arabasının daha iyi olduğunu göstermeye çalışmak. Nurburgring üzerinde modlu megane lar cupralar fabrika derecesinden daha iyi süre yapıolar. Renault ya da seat bunları kullanamazki satış aracı olarak. Honda bak denedi aynen foyası ortaya çıktı hemen development car demeye başladılar. Araba çıkalı kaç ay oldu standart arabanın rekoru yok çünkü yapamıyor. Ring gibi piste stock type r ın ciğeri yetmez çünkü ısınıp şişiyor. İstanbul parkta da eğitim pilotlarından sonra anlayabilecek bir ben çıktım heralde. Araba 2. tur sonunda yavaşlamaya başladı ki kullanan arkadaş canını alacak tecrübeye sahip değildi. Bu hafta vakit olsaydı ben çıkacaktım lastik almaya vaktimiz olmadı. Kasıma artık.
kelalper
29-10-2015, 15:05
Type R ilk önce yol arabası ile şişmeden ring de rekor kırsın sonra savunursunuz. İstanbul parkta 2. tur sonunda araba kağnı oluyor. Ring e ciğeri yetmediği için kıramıo zaten.
Aynı kg aynı hp aynı nm aynı pilot aynı lastik aynı fren olsa ne anladık bu işten :D
birisi diğerinden bir konuda iyi ki stock anlamda süre iyi geliyor.
o zaman klima filan herşeyi sökleim karbon yapalım cuprayı 50 kg lik pilotla beraber füze yapalım :D
Sen üzerindekiler iyileştirme değil ömür amaçlı yapılmış ufak tefek değişiklikleri ile halk gününde yapılmış süreyi, profesyonel pilotla boş (biz önümüzü boş denk getirelim diye gerekirse tek hızlı tur atabiliyoruz veya çok daha iyi giderken biri denk geliyor turumuzu heba ediyoruz sırf girip lastik basıncı ayarlayınca tam 3 turumuz heba oluyor geriye denk getirmemiz gereken 4 tur hakkımız kalıyor o da şanslıysak vs vs) ve her imkan varken yapılmış araç süresini bir tutmaya çalıştığın sürece 2 dakikada da dönsek dalga geçerek konuşacağın için ayrıntılı cevap vermeye gerek kalmadı an itibariyle :) geyikten devam edebiliriz
Sen üzerindekiler iyileştirme değil ömür amaçlı yapılmış ufak tefek değişiklikleri ile halk gününde yapılmış süreyi, profesyonel pilotla boş (biz önümüzü boş denk getirelim diye gerekirse tek hızlı tur atabiliyoruz veya çok daha iyi giderken biri denk geliyor turumuzu heba ediyoruz sırf girip lastik basıncı ayarlayınca tam 3 turumuz heba oluyor geriye denk getirmemiz gereken 4 tur hakkımız kalıyor o da şanslıysak vs vs) ve her imkan varken yapılmış araç süresini bir tutmaya çalıştığın sürece 2 dakikada da dönsek dalga geçerek konuşacağın için ayrıntılı cevap vermeye gerek kalmadı an itibariyle :) geyikten devam edebiliriz
Sürenizi tebrik ederim daha öncede yazmıştım. Merak ettim aslında daha pay var mı son süreye çıktığınız halinizle eşit şartlarda süreyi geliştirebileceğiniz?
typer 3 dk da döneydide şu arabaya huzur geleydi keşke :)
Sürenizi tebrik ederim daha öncede yazmıştım. Merak ettim aslında daha pay var mı son süreye çıktığınız halinizle eşit şartlarda süreyi geliştirebileceğiniz?
Teşekkür ederim. 3 bariz süre kaybettirecek hata var yani pay var hala. Ama artık bu fren ve lastik durumuyla yok gibi duruyor. O günde lastik yüzünden olan hatalar zaten bu payı kullandırtmayan. Tahminen 2.23 veya çok az altı gelebilirmiş o gün 2.22,8 civarı gibi.
Daha önce hem leon cupra sahibi hem de typer sahibi olarak konuşuyorum.
Cupra en matıklı araç şuan aralarında typerı almam şuan alacak olsam.
k20a2 turbolarım mesela benim kafa böyle.
Sizin pist sürenize bir lafım yok. Ama şu bir gerçek typer daha soğuk havada ve lastikte daha iyi süre yapmış oldu.
Typer ilk süredeki şartlar ile şuanki şartlar yok.
Ben şu rekor kıran typerı sevmiyorum açık konuşayim 9000 dönmeyen aracı ne yapacağım o kadar para verip :D
o hafif bu dsg si hızlı filan temiz tur yapılmış deniliyor cupra için ki her tur aracı ileri götürecek diye bir olay nasıl oluyor onuda anlamıyorum frenler şişiyor lastik özelliğini yitirmeye başlıyor falan bir sürü konu daha girer .
Honda Türkiye b.kunun üstüne b.k ettirmedi.İyi de yaptı ki typer arka koltukları sökülüp ince ayarları yürüyenle iligili yapsalar belki başka sürelerde çıkacak.
Jason tartışmıyorum ama bu forumda pistti iyi bilen bir sürü pilot var jason kadar iyi koşturabilirler biride sizsiniz mesela.
Typer ilk süresindeki şartlar dün çıkan süredeki şartlarla aynı değildi bu yüzden iyi süre çıktı.Cupradan kağıt üzerinde zaten hızlı değilmi hangi konuda anlaşamıyoruz onu anlamış değilim.
Boşveer .. type r konusu bu cupra karıştırılıp duruldu yine istemeden. Pistle alakalı konularda o bölümden devam edelim bence.
kelalper
29-10-2015, 16:25
Daha önce hem leon cupra sahibi hem de typer sahibi olarak konuşuyorum.
Cupra en matıklı araç şuan aralarında typerı almam şuan alacak olsam.
k20a2 turbolarım mesela benim kafa böyle.
Sizin pist sürenize bir lafım yok. Ama şu bir gerçek typer daha soğuk havada ve lastikte daha iyi süre yapmış oldu.
Typer ilk süredeki şartlar ile şuanki şartlar yok.
Ben şu rekor kıran typerı sevmiyorum açık konuşayim 9000 dönmeyen aracı ne yapacağım o kadar para verip :D
o hafif bu dsg si hızlı filan temiz tur yapılmış deniliyor cupra için ki her tur aracı ileri götürecek diye bir olay nasıl oluyor onuda anlamıyorum frenler şişiyor lastik özelliğini yitirmeye başlıyor falan bir sürü konu daha girer .
Honda Türkiye b.kunun üstüne b.k ettirmedi.İyi de yaptı ki typer arka koltukları sökülüp ince ayarları yürüyenle iligili yapsalar belki başka sürelerde çıkacak.
Jason tartışmıyorum ama bu forumda pistti iyi bilen bir sürü pilot var jason kadar iyi koşturabilirler biride sizsiniz mesela.
Typer ilk süresindeki şartlar dün çıkan süredeki şartlarla aynı değildi bu yüzden iyi süre çıktı.Cupradan kağıt üzerinde zaten hızlı değilmi hangi konuda anlaşamıyoruz onu anlamış değilim.
Yiğit bu söylediğin harbiden komik olmuş. Daha doğrusu jason a sağlam hakaret olmuş. Zekinin pilotajına bişey demiyorum ama zeki amatör pilot jason ise profesyonel. En basit örnek top gear sürelerine bak aynı araçlarla f1 pilotlarının ve normal ünlülerin derecelerine bakman yeterlidir.
Yiğit bu söylediğin harbiden komik olmuş. Daha doğrusu jason a sağlam hakaret olmuş. Zekinin pilotajına bişey demiyorum ama zeki amatör pilot jason ise profesyonel. En basit örnek top gear sürelerine bak aynı araçlarla f1 pilotlarının ve normal ünlülerin derecelerine bakman yeterlidir.
O cümleyi yazarken bende pek bir inanarak yazmadım zaten :D:D
Ayrıntıya çok girmene gerek yok abi. Ortalık çok karışır anlatamazsın derdini boşver.
Yok be Zeki,ben dogru bildigimi savunmaya devam ederim. Cogu insanda anliyor,azinlik anlamasada olur.
İnsanlar tam bilgi sahibi olmadan konusmalari ilginc...
Kadina sormuslar,basari hikayeniz ne diye,oda bir bilseniz demis....
Hersey gorundugu gibi degildir...
Mehmetmert
29-10-2015, 18:46
Type-r rekoru saat kacta kirdi? Yani saat kacta 32 dereceydi hava?
Sabah kirdi ve hava sanirim 13 derece falandir.
32 kim dedi...
Mehmetmert
29-10-2015, 19:14
...33 Derece hava 52 derece zemin sıcaklığı ile denedi. Sonrasında bir ara gelir deneriz dendi. Kış şartları sertleşmeden de gelindi denendi. Zekinin zamanı ile bu konuştuğumuz konunun bir alakası yok ki pist gününde söledim ben Zekiye honda gelecekti öncesinde kırdın bakalım nekadar kalacak süre diye :D
Ben hani sabah kirildi deniliyorda sabah 5-6 gibi yazin sicaginin iliklere kadar yasandigi adanada bile 33 derece hava 52 derece asfalt sicakligi olmazda ondan saati merak ettim abi
Instagramda Seat Türkiyeyi tagledim Honda Rekor görseline Intercitypark'ın bakalım sallıcaklar mı :D
Yok yahu,2:25 yapildigi zamani dedi Bugra.
Ayrica 2:25 de sabah saatinde geldi ama 25 derecelerde idi.
Pistin tutunmasi artti. 12-13-14 ***** rallicross araclari hatiri sayilir kaucuk biraktiar...
Commander696
29-10-2015, 19:35
Anti hondacıların sevinci fazla sürmedi:).Araç söylendiği gibi belli bir süre sonra şişiyorsa ve ona rağmen bu süreyi yapıyorsa zaten ısınma sorunu olmasa 2.20 altına iner herhalde.Niye bazı arkadaşların hala bukadar eleştirdiklerini anlayamadım.
OrcunInce
29-10-2015, 20:05
Tek bir şey söyleyeceğim, o da Zeki sadece bir geçiş yaptı o da düzlükte dendiği için. Pist bütün gün sizin mi olsa daha iyi süre çıkarırsınız? Yoksa tek bir hatada bile tüm seansın çöp olmasını düşünerek mi daha iyi süre yaparsınız? Type-R en iyi süre yapan önden çeker stock otomobil şu an ama bu sadece fabrikasyon arabalarda ve boş pistte. Zeki Jason değil, halk günü de boş pist değil. Doğuş Jason'a arabayı verseydi bir gün bu tartışma olmayacaktı. Ama Doğuş ile de görüştüm, bazı sebeplerden dolayı gelmeyeceklerini söylediler. Yani öyle bir şey olmayacak. Honda TR'ye tebrikler.
Cupra typer gibi full standart ağırlık yani bayiden alınmış gibi pist gününde turlasaydı yine ayrı süreyi yapacakmıydı ?
Bu muhabbetler boyle giderse millet pisttende soguyacak demedi demeyin
Araba 2. tur sonunda yavaşlamaya başladı ki kullanan arkadaş canını alacak tecrübeye sahip değildi. Bu hafta vakit olsaydı ben çıkacaktım lastik almaya vaktimiz olmadı. Kasıma artık.
naptınız 3 kişi mı bindiniz arabaya
yusuf yılmaz
29-10-2015, 20:27
Zeki rocky balbao
Jason ivan dragon
:)
Saka bir yana jason in pilotlugu kac saniye getirmistir hondaya
Zeki rocky balbao
Jason ivan dragon
:)
Saka bir yana jason in pilotlugu kac saniye getirmistir hondaya
tam tersi olacaktı benzetme :D
tam tersi olacaktı benzetme :D
Sorun bu işte sonuç odaklı düşündüğün için yakalayamadın durumu :D
Zeki boşver İstanbul Parkı gel Altınova İzmir şehirler arası rekoru kıralım :D
yusuf yılmaz
29-10-2015, 21:08
,dogus pazarlama muduruyle temasa gecmeye calisacagiz bakalim basarili olabilecekmiyiz en azindan bilgileri verelim yaparlar yapmazlar kendileri bilir
Zeki boşver İstanbul Parkı gel Altınova İzmir şehirler arası rekoru kıralım :D
Bu yaz İstanbul-Ayvalığı kırmışımdır transpondersız :D şaka maka boşverin rekoru falan type r şahane her gördüğümde tercih etsemiydim keşke diyorum. Sonra İst trafiğini görünce gidiyor o fikir ama yinede mükemmel olmuş bu sefer.
,dogus pazarlama muduruyle temasa gecmeye calisacagiz bakalim basarili olabilecekmiyiz en azindan bilgileri verelim yaparlar yapmazlar kendileri bilir
Pazarlama müdürünün "çok" daha üstü birisi ile görüştük abi. Maalesef şimdilik gözüken öyle birşey yapmayacaklar. Stok araç adı altında type r tek kalır uzuunca bir süre.
Bu yaz İstanbul-Ayvalığı kırmışımdır transpondersız :D şaka maka boşverin rekoru falan type r şahane her gördüğümde tercih etsemiydim keşke diyorum. Sonra İst trafiğini görünce gidiyor o fikir ama yinede mükemmel olmuş bu sefer.
Boşver bende senin yerinde olsam Cupra alirdim.
Typer rekorda kirsa o paralari hak etmiyor. :)
coolvtec
29-10-2015, 21:43
Kusura bakmayın ama bir hondacı olarak şartların eşit olmadığını düşünüyorum. pisti kapatıp pro bir pilot ile bir kaç tur atıp en iyi zamını yapsın ve yazsın bakalım seat. ancak o zaman şartlar eşit olur. illa jason olacak diye bir şey yok. iyi pro pilot ve kapalı pist.
OrcunInce
29-10-2015, 23:08
Doğuş'un o piste çıkmasını emin olun çok isterim, zamanında o piste hiç bir marka sahip çıkmazken Doğuş hiç boş bırakmadı unutmayın bunu da.
Bazı özel durumlardan dolayı istemiyorlar, Buğra'nın yapmaya çalıştığı şeyi takdir de ediyorum helal olsun. Keşke olsa da markalar savaşsalar istanbul park'ta.
Belki ileride :) Bir de ricam var, insanları pistte soğutuyor gergin goy goy'lar, çanak tutmayalım..
Serhat Y.
30-10-2015, 00:48
Zeki cuprayla full stock yeni aldığın haliyle pistte çıktınmı hiç? sanki öyle bişey hatırlıyorum 2.30 lu bir süre gibi..
M.engin senin içinde sanırım full stock deneme şansı olmayacak cuprayı, lastikler ve fren upgrade sonrası. aslında jason a yakın plotaj ve tecrübe sende var keşke o şekil bir süre alma şansınız olabilseydi.
Zeki cuprayla full stock yeni aldığın haliyle pistte çıktınmı hiç? sanki öyle bişey hatırlıyorum 2.30 lu bir süre gibi..
M.engin senin içinde sanırım full stock deneme şansı olmayacak cuprayı, lastikler ve fren upgrade sonrası. aslında jason a yakın plotaj ve tecrübe sende var keşke o şekil bir süre alma şansınız olabilseydi.
Tam zır stok 18 jantlı, çöpten kurtardığım 180 tw tabanı falan bozuk nankangla 2.31 di sıcak bir günde. Benim tecrübem Jason ın 10 da biri etmez maalesef pilotaj da ha keza öyledir.. Pist gününde kendi aracınla bir yere kadar risk alabiliyorsun. Prof bir pilot ve firma aracıyla denenmeli. Geri kalan şartlar başka türlü asla eşitlenemez. Sınırsız lastik balatan olsa bile kendi aracıyla zorlamak içinden gelmez insanın :) ben tık ses gelmeden dönüyorum eve rekor denemelerinde bu durum en geri planda. Firma prof pilota demez aman ön takım vs sağlam gel he diye ;)
dachosen
30-10-2015, 02:05
Bana sanki Jason bu süreleri önceden yaptıda yavaş yavaş, zamanı gelince süreleri açıklıyolarmış gibi geldi :D
2.21 yapılsın yarın sabaha 2.19 u hazır.
Tam zır stok 18 jantlı, çöpten kurtardığım 180 tw tabanı falan bozuk nankangla 2.31 di sıcak bir günde. Benim tecrübem Jason ın 10 da biri etmez maalesef pilotaj da ha keza öyledir.. Pist gününde kendi aracınla bir yere kadar risk alabiliyorsun. Prof bir pilot ve firma aracıyla denenmeli. Geri kalan şartlar başka türlü asla eşitlenemez. Sınırsız lastik balatan olsa bile kendi aracıyla zorlamak içinden gelmez insanın :) ben tık ses gelmeden dönüyorum eve rekor denemelerinde bu durum en geri planda. Firma prof pilota demez aman ön takım vs sağlam gel he diye ;)
İlk mesajımda söylemeye çalıştığım risk alma muhabbeti buydu :)
Allah korusun tabiki kaza yaşanmasın ama Honda olası bir durumda Jason'a ne diyecek ? Başka bir aracı plakalayıp yenisini verecek :)
Zeki kendi aracı ile boş piste dahi çıkmış olsa Allah korusun tatsız bir sonrasında kimse Zeki'ye yeni bir leon vermeyecek.
Tek bir şey söyleyeceğim, o da Zeki sadece bir geçiş yaptı o da düzlükte dendiği için. Pist bütün gün sizin mi olsa daha iyi süre çıkarırsınız? Yoksa tek bir hatada bile tüm seansın çöp olmasını düşünerek mi daha iyi süre yaparsınız? Type-R en iyi süre yapan önden çeker stock otomobil şu an ama bu sadece fabrikasyon arabalarda ve boş pistte. Zeki Jason değil, halk günü de boş pist değil. Doğuş Jason'a arabayı verseydi bir gün bu tartışma olmayacaktı. Ama Doğuş ile de görüştüm, bazı sebeplerden dolayı gelmeyeceklerini söylediler. Yani öyle bir şey olmayacak. Honda TR'ye tebrikler.
Orçun atılan tur temiz tur idi detaylıca kontrol edildi rekor zamanı teyit edebilmek için. Burda Zeki ile Honda fabrikasını kıyaslamayın diye yazdım neresini anlamadın ? Farklı çizgilerde 2 deneme ama netice pistin en hızlı önden çekeri 1 otomobil gerisi boş ...
Doğuş'un o piste çıkmasını emin olun çok isterim, zamanında o piste hiç bir marka sahip çıkmazken Doğuş hiç boş bırakmadı unutmayın bunu da.
Bazı özel durumlardan dolayı istemiyorlar, Buğra'nın yapmaya çalıştığı şeyi takdir de ediyorum helal olsun. Keşke olsa da markalar savaşsalar istanbul park'ta.
Belki ileride :) Bir de ricam var, insanları pistte soğutuyor gergin goy goy'lar, çanak tutmayalım..
Pist ile ilgili yorumlarda futbol fanatizmi sadece 1-2 markada çıkıyor Porsche ile Emre Levent Ferrarinin zamanını geçerek yeni rekorun sahibi oldu 1 satır yazıldımı forumda ? Hemde yabancı bir pilotun zamnını geçti Emre Levent, G. Piccininin rekorunu egale etti . Yabancı ve aktif yarışan profesyonel bir pilotu geçti sayfalarca yazanı falan görmedim ben burada ?
Marka fanatikliği kötü bişey kör bakmak dünyaya boşverin bugün böle olur yarın değişir . Zeki gider X bir otomobil alır başka bir zamana koşar yada Y firma aradan çıkar hiç ortada yokken bir bakmışsınız yeni bir zaman gelir bu işlerin doğası bu ...
kelalper
30-10-2015, 08:49
Harbiden soğan beyinliler yazmasın buraya. Honda Türkiye ile alakam yok Jason ile alakam yok zekiyi ilk piste zorla çıkaran benim sürekli destek olmaya çalışan hırslandıran adamlardan biri benim ama adilmiş adil değilmiş lafları komik. İstanbul parkın seat ı bedavaya çıkaracak durumu yok. Parasını veripte piste çıkmak isteyen fabrikaya da hop sen çıkamazsın diyecek hali de yok. Honda doğal olarak pist rekorunu profesyonel pilot ile kırmaya çıkacak fabrikanın kapısındaki bekçiye arabayı al rekoru kır diyecek hali yok. Rekor demek reklam demektir. Adam reklam gideri olarak pisti kiralıyorsa rekoru kırıyorsa neden adillik değillik mukayesesi yapıosunuz. Emre levent rekoru aynı şekilde kırdı hatta kaç deneme yaptı pistte yazılım vs deneyerek. Neden rekoru kırmak için mi reklam için mi? Tabii ki reklam için. Adamlar brabüs gibi hartge gibi globalleşme yolunda mücadele edio. Türkiye piyasası yetmio çünkü. Seat a da Türkiye piyasası aile arabasından para kazandırıo adamların satabileceği leon cupra sayısı ne ki bu vergilerle. Şakır şakır talep olsa getirir. Ama Honda bilio ki afedersin b.k da üretse bu ülke de her zaman satar ikinci elde de para yapar. O nedenle getirio ve satıo. Seat ve Renault o yüzden araba getirmio. Renault megane rs getirdi zamanında ki her zaman Ep3 den daha iyi arabadır. Körfezde lansman yaptı. Fiyatı da uçuk değildi. Kaç ep3 satıldı kaç magene rs satıldı. Benim arabama 2005 modeldi 2007 kasımda trafik çıkışlıydı. Çoğu senelerce bekledi showroomlarda. Renault neden getirsin trophy yi şimdi. Seat Fuar zamanı kaç adet getirdi kaç ayda kaç tane sattı. Hala ellerinde duruo. Type R ilk seri 14 araba geldi 1 i fabrikada 13 ü anında satıldı. İkinci parti gelmeden satıldı. Şimdi Seat neden istanbul parkta rekor kırmak için para harcasın.
Benim aracimda sadece lastik var. Fren hala ariyorum. Bulabilirmiyim bilmiyorum. İst park'da fren ve lastik en onemli parca.
Lastik "mecbur" degisti . Uzerinde Conti5 var,pistte 2.turda ufalanmaya baslar. Aslinda bu aracin pist icin Sub8 paketi var dogus nerdeeee onu getirsin...
Rekor Honda'da. Bu zamanlar icin rekor icin musait. Ama mecbur kasim sonunu bekliyecegiz. Su pisti bu kadar az kullanabilmek,oda sadece belirlenen zamanda cok zor.3 seansin var,fren problemi yasadin,aracinla pist gunu disisin,ne zaman bir daha cikabilirsin?1 ay sonra :(
Yanininsanlar aracindaki eksikleri gorup,mudahele ettiginde en az 1 ay beklemek zorundalar.
En buyuk dilegim ayda 3-4 kez,open oit mantigi ile,parasini verip piste cikmak. Dusunsenize,1 ay bekledin ama o pist gunu "hava kotu-ailenden biri hastalandi yada isin cikti" hoopp 1 ay daha...
Daha az gorevliyle(maliyet dusurmek) bu isin yapilabilir oldugu ve ayda en az 2-3 kez cikacagimiz bir 2016 takvimi umuyorum.
kelalper
30-10-2015, 11:37
Murat keşke dedin gibi olsa. Pariste carole diye bir pist var motorcular ve pro gokartlar için. Yaz kış sürekli açık ve komik paraya girebiliosun. Yarım saatlik seanslar halinde arka arkaya alıolar. Motor sınıflandırması yok. Çok eski mobylet tarzı motorlarla yaşlı amcalar falan bile girio. İçeride reviri, motor bakım servisi vs herşey var. Köhne ama var. Büfede gene herşey var ve ucuz. Keşke öyle olsa burasıda.
Daha çok gün olsun ama aman diyim komik para olmasın İstanbul Park.
Facebook'ta Pist Günleri'nin Intercity sayfasının altına "pahalı", "Almanya Ring 100 EUR ama orda maaşlar EUROyla kardeş", "o paraya benzin alır İzmit İstanbul otobanda gazlarım" yazanların yarısı piste girse; ya kendileri ölürler, ya bizi öldürürler, ya da çıkışta karakolluk olunur.
dragon07
30-10-2015, 12:41
ben hondacıyım baştan belirteyim :)
cupra ile typer arasında eşit görmedigim 3 temel unsur var
1-typerın fren sistemi daha iyi cupradan
2-biri boş pistte digeri dolu pistte gazlıyo
3-biri egitimli pilot digeri amatör pilot
kendi kafamda kurdugum denklemde fren sistemini bir nebze olsun cupra iyileştirmiş ,honda gibi oldugunu yinede düşünmüyorum,
pist dolu boş mevzuuna gelincede rahat rahat tur atmak ayrı baskı olmadan, birde baskı olarak tur atmak ayrı ama trafige takılmasa bile psikoloji olarak beyinrahat degildir.
pilot pilottur illaki aralarında fark olur jason profesyonel nihayetinde
şu durumda honda kazanmıs görünüyor
bu işin biteri birgün yürekli ciğerli direksiyonu saglam birisi çıkar halk gününde zekinin derecelerini geçer ozaman bu iş biter.ama jasonlu hondaya karsı zeki geride
zeki için bu bile bence başarıdır bjk gibi şerefli 2.likler :) (1.serefsiz demek istemedim eldekiyle en iyisi bu anlamında)
ya neyi tartışıyorsunuz eğer vag grubu pistte çok başarılı olacağını düşünseydi kendi evlerindeki ring'de rekor kırarlardı. İstanbul park yerine ring daha önemli durumda.
Rekor kırıldığı gün 2:20 altı gelmiştir diye düşünmüştüm. 2:20 altına düşmediği sürece bence tayyar rekor kırmamıştır.
Facebook'ta Pist Günleri'nin Intercity sayfasının altına "pahalı", "Almanya Ring 100 EUR ama orda maaşlar EUROyla kardeş", "o paraya benzin alır İzmit İstanbul otobanda gazlarım" yazanların yarısı piste girse; ya kendileri ölürler, ya bizi öldürürler, ya da çıkışta karakolluk olunur.
Tek tur 27 euro 10 tur 220 euro ringte :)
Low-Rider
30-10-2015, 12:53
Daha çok gün olsun ama aman diyim komik para olmasýn Ãstanbul Park.
Facebook'ta Pist Günleri'nin Intercity sayfasýnýn altýna "pahalý", "Almanya Ring 100 EUR ama orda maaþlar EUROyla kardeþ", "o paraya benzin alýr Ãzmit Ãstanbul otobanda gazlarým" yazanlarýn yarýsý piste girse; ya kendileri ölürler, ya bizi öldürürler, ya da çýkýþta karakolluk olunur.
O kafadaki bilinçsiz adamlar kýsaca "pist varda bizmi gitmedik, yada çok pahalý yeaa" tayfasý, pist 50TL olsa da girmezler. Girseler bile hem kendilerinin hem araçlarýnýn yetersizliðinden ilk ve son giriþleri olur.
ya neyi tartışıyorsunuz eğer vag grubu pistte çok başarılı olacağını düşünseydi kendi evlerindeki ring'de rekor kırarlardı. İstanbul park yerine ring daha önemli durumda.
Rekor kırıldığı gün 2:20 altı gelmiştir diye düşünmüştüm. 2:20 altına düşmediği sürece bence tayyar rekor kırmamıştır.
seatla 3-5 günlük olsada rekoru aldılarda geri megane verdi cevabını. ayrıca dibindeki pistlede ne alakası var, ozaman Typer'da amatör kullanıca Zeki'den(tanımıyorm ama k.bakmazsın heralde) rekoru alacağına gitsin memlektinin pisti Suzukanın rekorunu megane'dan alsın
Bu sporu/hobiyi yukarı taşıyacak kişiler onlar:)
Pist imkanlarının iyileştirilmesi ve/veya artırılması yine o kişilerin talepleriyle olacak bir durum. Bugra mevcut durumu nispeten daha elit bir tabakadan halka indirdiği için bu konu burda bu kadar aktif ve biz bunları konuşabiliyoruz. Keşke kurallar ve yaptırımlar dahilinde çok çok daha ucuz olsa da herkes katılabilse. Abi sizi alıntıladığım için yanlış anlamayın lütfen ancak konu içerisinde elitist bir tavır takınan arkadaşlar mevcut. Onlar bu tavrı bu sporu/hobiyi geliştirmek için takındıklarını lanse etseler de, sergiledikleri elitist tavrın bi üstünü sergileyenler çıkarsa, o pistte sadece supersporlar turlar.
Daha ucuz olsun, daha fazla kişi katılsın ve bu sayede yatırımcının dikkatini çeksin ki özel pistler yavaş yavaş ortaya çıksın
Yahu spa neyse oyle olsun.
Ring 24km,yapmayin kiyaslamayi. Ayni anda 100 arac olsada birsekilde hizli gidersin. Videolarimda bir turda 42 arac geciyorum,demekki 150 arac var.
Pist gunleri hafta icide olsun,musait zamandada.2 yildir soyledigim arac kiralamada....
hakotech
30-10-2015, 13:33
Bişey sorucam,istanbul parkta ss araç kiralama falan yapan bi yer yada kendi bünyesinde kiralama varmı ??
Mehmetmert
30-10-2015, 13:57
seatla 3-5 günlük olsada rekoru aldılarda geri megane verdi cevabını. ayrıca dibindeki pistlede ne alakası var, ozaman Typer'da amatör kullanıca Zeki'den(tanımıyorm ama k.bakmazsın heralde) rekoru alacağına gitsin memlektinin pisti Suzukanın rekorunu megane'dan alsın
Aynen gitsin once Suzakadan Megane Rs'in rekorunu alsin
Ondan sonrada Ringe seri uretim,gelistirme araci olmayan bir tayyar soksun oyle alalim sureyi :)
Sizin dediğinizede katılıyorum komik paralar olursa dediklerinizin hepsi tek tek çıkar.
Murat abininde dediği gibi ayda en az 2-3 kere olmalıki insanlar kendini geliştirebilmeli ayda 1 kere çok az ve can sıkıcı.
Bu sporu/hobiyi yukarı taşıyacak kişiler onlar:)
Pist imkanlarının iyileştirilmesi ve/veya artırılması yine o kişilerin talepleriyle olacak bir durum. Bugra mevcut durumu nispeten daha elit bir tabakadan halka indirdiği için bu konu burda bu kadar aktif ve biz bunları konuşabiliyoruz. Keşke kurallar ve yaptırımlar dahilinde çok çok daha ucuz olsa da herkes katılabilse. Abi sizi alıntıladığım için yanlış anlamayın lütfen ancak konu içerisinde elitist bir tavır takınan arkadaşlar mevcut. Onlar bu tavrı bu sporu/hobiyi geliştirmek için takındıklarını lanse etseler de, sergiledikleri elitist tavrın bi üstünü sergileyenler çıkarsa, o pistte sadece supersporlar turlar.
Daha ucuz olsun, daha fazla kişi katılsın ve bu sayede yatırımcının dikkatini çeksin ki özel pistler yavaş yavaş ortaya çıksın
4-5 sene önce Palmersport'a ilk defa gideceğiz. Türkiye'den ben ve yakın bir arkadaşım, bir de İngiliz bir dostumuz. İngiliz dostumuz Palmer'a 10-15 kere müşterilerini götürmüş, pisti az çok tanıyor. Yolda S4 kullanıyor ama hız yaptığını hiç görmemişiz. Memlekette heryerde radar var tabi. Radarlar ortalama hız alıyor, anlık yakalıyor, utanmasalar uydudan ceza kesecekler; basılmıyor yollarda. Neyse, bizde heyecan; hafif de iddia var. Organizasyonda farklı arabalar ile 4 asfalt, 1 toprak pistte sürelere göre puanlar alınıyor. Yolda sonuncu ilk ikinin parasını ödesin, yok son iki birincinin parasını ödesin falan iddialar havalarda uçuşuyor.
Ben bizim İngiliz'in 10-15 kere gitmesinden kıllanmışım, Türk arkadaşıma "olm herif kaç kere gitmiş, öpecek bak pistte" diyorum. Ulan hayatımızda ilk defa Caterham, Formula 3000, 911, LMP gibin arabalar kullanacağız, bildiğin korkuyorum da ben. Benim arkadaş, "olm herif İngiliz, bunlar burada radar falan, kullanamıyor makas atamıyor. Türküz lam her türlü geçeriz" dedi. "Bak bu işler böyle değil olm" dedik, anlattık ama anlatamadık tabi. Zaman geçti üstünden, ama "Türk'ün bileği", "lan ne anlar bunlar" gibi argümanları hatırlıyorum. Neyse, çıktık piste; İngiliz bizi geçti. Benden 1 sn hızlı, bizim Türk arkadaşı da her pistte her arabada 2-3 sn ezdi geçti.
İşin özü, bu coğrafyadaki çok bilmişlik motorsporlarına da yansımış durumda. Herkes kendini Sebastian Loeb zannediyor. Belli insanların dışında, bu işin tecrübe, yetenek, emek ve kısmen bütçe olduğunu anlayabilecek, genel bir kesim olduğunu ben zannetmiyorum. Yazdıklarına genel teamül olarak katılmakla birlikte, bu coğrafyanın her alanı kapsayan bir problemi var: çok bilmişlik. Bak Facebook'a, hayatında piste çıkmamış kişiler pistin asfaltı hakkında yorum yapıyor, Ring'i geçtim Kapıkule'den dışarısını görmemiş arkadaşlar Almanya'daki maaşlar, İngiliz trackdayleri hakkında yorum yapıyor. Bu çok bilmişlik düzelmeden, pistin önüne geleni alarak kalabalıklaşmasını ben istemiyorum. Gerekirse sadece süpersporlar katılsın biz giremeyelim ama genele yayarken de pistte ölmeyelim.
OrcunInce
30-10-2015, 15:21
Suzuka Megane'da, Nurburgring Megane'da, ikinci Leon.
Type-R'da İstanbul Park'ta, çünkü başka firma gelip denemedi. Gelir denerler o zaman konuşuruz işte.
Ring sürelerine baktımda Golf R 8.15'le dönebilmiş. Süre çok kötü değil mi?
initial-D
30-10-2015, 16:19
Abi her yarış için özel setuplar ile ince ince ayarlanmış araçların bile birisi x pistinde diğerinden yarım saniye hızlıyken y pistinde diğeri yarım saniye hızlı olabiliyor
Bunlar fabrika çıkışı araçlar ist park,suzuka yada ring hedef seçilerek üretilmiyorki.suzukada megane alır,istte type r, imolada cupra..araçların kapasitesi ve birbirlerine üstünlükleri ortada.genel paket olarak hepsi çok çok fwdler, illa birinin rekor kırmasına gerek yok fabrika çıkışı stock olarak,bence
Leon 1 saniye daha hızlı olsa ne olur? Type-r 1 saniye daha hızlı olsa ne olur?
bu 2 araçta klasmanında çok çok iyi araçlar. bi pistte biri hızlı çıkar diğerinde başka biri.
Önemli olan kişinin aracından aldığı zevktir gerisi hikaye.
Bana göre otomobil kağıt üstünde yazandan çok daha fazlasıdır.
koltuğuna oturduğumda bana heyecan veriyorsa, beklentilerimi karşılayabiliyorsa olay bitmiştir.
Burada hiç birimiz otomobilleri A noktasından B noktasına bizi ulaştıran makineler olarak görmüyoruz.
Şurada konuşulan saliseler ya da saniyeler bi noktadan sonra anlamsızlaşıyor.
Zeki kardeş arabasıyla piste çıkıp tur attığında mutlu bir şekilde evine gidiyorsa, yeni type-r alan kişi ulan ne güzel araba aldım dur şununla bi keyif alıyım piste çıkayım diyorsa olay bitmiştir zaten.
Koyayım Suzukasına, spa'sına size bir şey olmasın.
Otomobil keyif işidir, marka fanatizmi değil.
Kim hangi araçtan daha çok keyif alırsa alır biner gazlar yorumlarını yazar.
cabrioleter
30-10-2015, 16:33
Leon 1 saniye daha hızlı olsa ne olur? Type-r 1 saniye daha hızlı olsa ne olur?
bu 2 araçta klasmanında çok çok iyi araçlar. bi pistte biri hızlı çıkar diğerinde başka biri.
Burada hiç birimiz otomobilleri A noktasından B noktasına bizi ulaştıran makineler olarak görmüyoruz.
Şurada konuşulan saliseler ya da saniyeler bi noktadan sonra anlamsızlaşıyor.
benim dayım, annem, kız arkadaşım, kardeşim, yoldan geçen çoğu vatandaş A noktasından B noktasına ulaştıran makineler gibi görüyor bu araçları. o yüzden saliseler saniyeler onlar için hiçbir anlam ifade etmez.
asıl bunların anlam etmesinin sebebi bizlerin bu araçları A'dan B'ye götürücü olarak görmememiz.
keyif işine ise sonuna kadar katılıyorum ama bu tartışmalar bile kırıcı olmadıktan sonra keyifli..
kelalper
30-10-2015, 16:53
gazlarken keyif almak için en iyisi CLS 63 AMG. İstersen 4 kişi çık (Buğra izin verirse) Püronu yak klimayı aç bardağa viskini koy yardır anam yardır.
Wankel Batu
01-11-2015, 19:50
Allah aşkına söyler misin PDK yı be DKG yi hangi arabalarda ve hangi pistte test ettin. Ferrari ve lambo üzerindekileri sormuyorum bile.
tanimadiginiz insanlar hakkinda böyle konusma özgüvenini nerden buluyorsunuz ? böyle konusmaya ne gerek var
Valla askere gittim geldim özlemişim bu muhabbetleri be .
Anıl typer la bu :)) sen bidaha askere git gel ayni muhabbet devam eder :D
Black_Eagle
02-11-2015, 08:45
Şu an 2. eller 175-190 arasında sahibinden de. Mevcut kurla sıfır fiyatı 160 civarı birisi satan arkadaşlara haber versin :)
Son rekordan sonra Cupracılara karşı Honda cephesi (temsili)
http://i67.tinypic.com/4ut6j9.jpg
yaw komik milletiz yeminle, gidecekmiste honda suzukada rekor alacakmis.yaw he heee
srkn.ylc
02-11-2015, 21:36
Şu an 2. eller 175-190 arasında sahibinden de. Mevcut kurla sıfır fiyatı 160 civarı birisi satan arkadaşlara haber versin :)
Satan arkadaşlar aracı alıp binince araçlar değer kazanıyor sanırım :D
Satan arkadaşlar aracı alıp binince araçlar değer kazanıyor sanırım :D
Genel honda taktiği al bin üstüne 5 bin koy sat sonra alan aynı şekilde... Babam bile yaptı bunu fd6sında honda ne güzel arabaymış diyo hala :D :D
yusuf yılmaz
05-11-2015, 12:44
Seat la castro olarak konustuk sanirim bos pistte bir rekor denemesi olacak gibi henuz bitmis birsey yok ama gelismeler olumlu
Seat la castro olarak konustuk sanirim bos pistte bir rekor denemesi olacak gibi henuz bitmis birsey yok ama gelismeler olumlu
piste cıkacak araç standartmı abı ?
fabrıkadan cıktıgı gıbı ?
yoksa dp eksoz kucuk jant lastık extra fren ve hafıfletme olacakmı ?
Konu biraz marka savaşına ve pist düşmanlığına dönüşmüş her zamanki gibi ... Üzücü...
kelalper
07-11-2015, 09:23
piste cıkacak araç standartmı abı ?
fabrıkadan cıktıgı gıbı ?
yoksa dp eksoz kucuk jant lastık extra fren ve hafıfletme olacakmı ?
bahsettiğin zekinin arabası ise Downpipe yok arabada. Orjinal katlar üzerinde. Yani hiç bir artısı yok ses dışında.
Kullandığı lastikte yasal yol lastiği. Hafifletme dediğin sadece arka koltuklar yok. Zeki ile Jason ın kilolarını anca eşitler. Bir tek fren var. Onda da oem balatalar dayanmadığı için taktı. Kullandığı balatada yellow stuf. Yani DS2500 gibi yarış balatası vs değil. Bunların dışında filtresine kadar orjinal araba. 18 jant ta Cupranın opsiyon listesinde mevcut zaten 19 opsiyon olarak mevcut. Parasını vermezsen fabrikadan 18le çıkar araba.
bahsettiğin zekinin arabası ise Downpipe yok arabada. Orjinal katlar üzerinde. Yani hiç bir artısı yok ses dışında.
Kullandığı lastikte yasal yol lastiği. Hafifletme dediğin sadece arka koltuklar yok. Zeki ile Jason ın kilolarını anca eşitler. Bir tek fren var. Onda da oem balatalar dayanmadığı için taktı. Kullandığı balatada yellow stuf. Yani DS2500 gibi yarış balatası vs değil. Bunların dışında filtresine kadar orjinal araba. 18 jant ta Cupranın opsiyon listesinde mevcut zaten 19 opsiyon olarak mevcut. Parasını vermezsen fabrikadan 18le çıkar araba.
Sonucta fabrıkadan cıktıgı gıbı degıl ama ?
aracın ustunde aftermarket parcalar var..
onursumer
07-11-2015, 10:30
aftermarket parçalar diyebilicek birşey yok sadece yellow stuff balata :)
kelalper
07-11-2015, 11:27
Sonucta fabrıkadan cıktıgı gıbı degıl ama ?
aracın ustunde aftermarket parcalar var..
Evet type r ı tahincioğlu leon u da button kullanıo zaten
Evet type r ı tahincioğlu leon u da button kullanıo zaten
maşallah ozaman Leon a ne dıyelım Alper abıcım :)
Standart araç çıkartmak Doğuş un işi, ki benim aracım standarttan farklı değil en azından makinası yürüyeni full stok. Neden fabrikasyon 19 lastiklerimi parçalayayım arkamda takım takım lastik balata bekleyen ekip yokken ? Siz olayın kapatılmış pistte arkasında ekip olan sponsor arabalı, al arabayı ne yaparsan yap rekoru kırmadan gelme denen, ''evine kendi aracıyla dönecek'' profesyonel pilot vs halk gününde keyfi süre kasan ''amatör sürücü'' olmadığını anlayana kadar pist işleri pek ileri gidemeyecek. Bu konuda beni ve cuprayı karıştırmaktan vazgeçilsin lütfen herkes aracıyla mutlu mesut takılsın.
Standart araç çıkartmak Doğuş un işi, ki benim aracım standarttan farklı değil en azından makinası yürüyeni full stok. Neden fabrikasyon 19 lastiklerimi parçalayayım arkamda takım takım lastik balata bekleyen ekip yokken ? Siz olayın kapatılmış pistte arkasında ekip olan sponsor arabalı, al arabayı ne yaparsan yap rekoru kırmadan gelme denen, ''evine kendi aracıyla dönecek'' profesyonel pilot vs halk gününde keyfi süre kasan ''amatör sürücü'' olmadığını anlayana kadar pist işleri pek ileri gidemeyecek. Bu konuda beni ve cuprayı karıştırmaktan vazgeçilsin lütfen herkes aracıyla mutlu mesut takılsın.
Çok net olmuş fazlasını tartışmak mantıksız bence , ama yine de gönlümüz rekoru halk gününde halk ile iç içe kıran cupradan yana :D :D tamam vurmayın
yusufcan_k
11-11-2015, 10:29
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xaf1/t31.0-8/12240228_1241999885816983_3618249644933859657_o.jp g
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtf1/t31.0-8/12244449_1241999872483651_7916197565562565139_o.jp g
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/t31.0-8/11222925_1242000342483604_8905743231059297946_o.jp g
bence olmamış :/
Şu orjinal jantları çok kötü duruyor arabanın bütün güzelliğini basitleştiriyor ilk işim onları değiştirmek olurdu orjinal başka marka jantla.
Butun sayfalara tek tek bakamadim ring mevzusu ne oldu? TopList'de adini goremedim official video olarak aratinca da farkli seyler cikti
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xaf1/t31.0-8/12240228_1241999885816983_3618249644933859657_o.jp g
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtf1/t31.0-8/12244449_1241999872483651_7916197565562565139_o.jp g
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/t31.0-8/11222925_1242000342483604_8905743231059297946_o.jp g
bence olmamış :/
öndeki kırmızı şeridi ne tür bir mazleme ile yapmışlar
ilk defa, siyah&kırmızı kombinasyonunu sevmedim.
siyahmı araba ben mat kyou füme gibi geldı gözüme ama:)
Arabanin ırzına da geçilmiş cok şükür.
Zevk meselesi benim gözümde intihar etmiş.
Daha kötü olamazdı sanırım
fotolarda bence güzel çıkmış ambians ışıklandırma vs mat araba genelde gün ışığında çok kötü duruyor bununda farkı yoktur sanırım
O plaka ney ahsduadhashd :D güldüm
F.KARACA
11-11-2015, 13:06
heralde bi tek ben beğendim bu kaplamayı :D
yilmazcatalbas
11-11-2015, 13:32
Plaka ve kaplama için canlı bomba derim ama zevk meselesi tabi
individual
11-11-2015, 14:30
Oooo mat siyah bir dal alırım....
Plaka fontu ve mat siyah olmamış,
Benim gözümde komple cam film
bjk app
coilover
dış kısımdaki tüm kırmızı detayların iptali yıkım olur :D
kelalper
11-11-2015, 14:37
bizimle diilsen
Almanci Tane-R
11-11-2015, 14:50
Bu plaka sahte aydinla bu plaka böyle bir Typer yok
E-Devletten plaka sorgulama yapan forum bakanımızı göreve davet ediyorum :D
OrcunInce
11-11-2015, 15:26
Çok çirkin görünüyor, hiç beğenemedim :(
yilmazcatalbas
11-11-2015, 15:36
hunharca güldüm :D
Ben baktım şimdi sonuç bulunamadı diyor
O geçen bi araç için muayenesi gelmiş haberiniz olsun demişti :D
geen hafta eskişehir ufuk otoda showroomda kırmızı vardı sıfırdı sanırım ilgilenen varsa bi sorabilir dışardan gördüm
geen hafta eskişehir ufuk otoda showroomda kırmızı vardı sıfırdı sanırım ilgilenen varsa bi sorabilir dışardan gördüm
Ufuktaki makyajlı civic hb. Uzun zamandır bekliyor kimse almamış. Ben ağustos başı bakıma gittiğimde vardı.
Ufuktaki makyajlı civic hb. Uzun zamandır bekliyor kimse almamış. Ben ağustos başı bakıma gittiğimde vardı.
ben ısıklardan gecerken gördüm rüzgarlık falan vardı yanılmışım demekki :(
Black_Eagle
20-11-2015, 14:57
Honda bayilerinde hiç pazarlık yapılabiliyor mu? Atıyorum 54.000 Euro dan satılıyor araba 52.000 euro versek alabiliyor muyuz? Yakında kur sayesinde 150 ve altına almak mümkün olacak gibi görünüyor. Babacan gelirse euro için 2.80 dolar tl için 2.70 hedeflemesi varmış. Bence 140-150 arası iyi bir rakam bu araba için
Video yayınlanmış
https://www.facebook.com/HondaTR/videos/926672517368016/
Video yayınlanmış
https://www.facebook.com/HondaTR/videos/926672517368016/
Ooooooo video gelmiş konuya kilit vurma vaktidir.
Demek ki dogru imiş:)
Low-Rider
27-11-2015, 15:50
19x8 rpf1
http://i.imgur.com/XupJQW5.jpg
http://i.imgur.com/LTjnFsN.jpg
oh simdi kanım ısınmaya başladı :)
i-vtec07
27-11-2015, 16:28
https://www.youtube.com/watch?v=Vhx_wC1pve8
yukardaki foto bende gözükmüyo .
motor ışıgını yakmış son sıkmada :beuj:
OrcunInce
27-11-2015, 16:34
Benzin yarım depodan az ise gazlayınca arıza ışığı yakıyor hatta limp'e geçiyor.
Süre düzeltildi mi bilen var mı? konuyu bulamadım da.
orj jantı da tartmışlardır sökenler :D
19x8 rpf1
[IMG]http://i.imgur.com/XupJQW5.jpgIMG]
[IMG]http://i.imgur.com/LTjnFsN.jpgIMG]
İmgur göremeyenler için
http://i68.tinypic.com/dvo7xy.jpg
http://i66.tinypic.com/dqkaih.jpg
Aracimi saticagim icin kendi aracimin ve honda'nin fiyatina bakayim dedim.
Yahu 190.000 fiyat var.! Bunun fiyati 52€ degil mi?
HondatugraL
27-11-2015, 23:54
Eveeeeet TR nin il cip edilmis tayyarini gormus bulunmaktayim. Yahu tamam gene katlet arabayi parasini verdin bise demiyoruzda azcik piyasaya alissaydi araba bizden korkulur hemen basladik
orj jantı da tartmışlardır sökenler :D
Tegiwanın tartıda fotoğrafı vardı bulursam eklerim ,
11.8 kg diye hatırlıyorum lastiksiz
Tegiwanın tartıda fotoğrafı vardı bulursam eklerim ,
11.8 kg diye hatırlıyorum lastiksiz
Düzeltiyoruz :)
http://www.civicturbo.co.uk/forum-image-uploader/uploads/wheelweight1.jpg/
Size - 19"
PCD - 5 x 120
Width - 8.5
Offset - ET60
Centre Bore - 64.1mm
Weight - 11kg
verilmediyse şöyle bonus :)
http://www.tegiwaimports.com/blog/underneath-2015-civic-type-r/
Video da neden R modunda kullanmıyor acaba ?
nakayama
28-11-2015, 17:09
347bhp and 316ftlb..... Without a remap and still with standard cat on.
Pulling really smooth and holding steady boost and good fuelling.
You can hear a lot more intake roar and also the dump valve which is a bonus.
Got to stop now as work to do.
Mods are now TDi North custom intake. TDi North intercooler and hardpipes and Milltek Road+ 3" exhaust...... and stickers.
It's all about the stickers.
https://www.facebook.com/TDiNorth/videos/vb.161504377204839/1017715741583694/?type=3&video_source=pages_video_set
https://scontent-cdg2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtp1/v/t1.0-9/12313540_1017980881557180_4722388082876038153_n.jp g?oh=2f22969f2a1c428c9247887fe7dc3a18&oe=56EF8B38
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpt1/v/t1.0-9/s720x720/12274373_1018082438213691_4989110764356851367_n.jp g?oh=ff54728fbf0080c412c66d3d7254d8e8&oe=56F6CF6A&__gda__=1457257830_7534710d7a60d5d90499e070c45e198 e
Başka videoları aynı aracın,
https://www.facebook.com/TDiNorth/videos/1018239014864700/
https://www.facebook.com/TDiNorth/videos/1018184131536855/
bu arada 5x120 ölçü japonlara uzak, brembo frenlerden kaynaklı sanırım..
RPF1 ler olmuş yanlız :D
https://scontent-fra3-1.cdninstagram.com/hphotos-xfp1/t51.2885-15/e35/12292634_536914853131610_2083527283_n.jpg
Orjinal jantin yerine Cms 40 bile daha cok yakisabilir :D
RPF'den sonra öylesine bir fiyatlara göz gezdireyim dedim de 30k Sterlin verecek kadar zengin değilmişiz biz :D Avrupa için bile gerçekten tutkunu olmak lazım yani fiyat çok fazla
HondatugraL
28-11-2015, 19:24
o içerden çekim videoyu kim çekmiş la nasıl bir kafa yapısı ya çevirsene sağa şu hızlanmayı görelim bi
Emrecan-R
28-11-2015, 19:45
Ben mugen gp li halini merak ediyorum
Araç çok anlamsız şekilde ısınıyor.Daha dogrusu sıcak kalıyor. Dün akşam hava ***** , 20 dk lık kullanımdan sonra park ettik . Motor kaputunu açmak istediğimizde kaput demiri nerdeyse dokunulmayacak haldeydi. Panjur üstündeki bakalit bile o kadar sıcaktı kı dokunamadık nerdeyse. Ben böyle birşey daha önce görmedim. Yazın bu aracın nasıl gazlayacağını , nasıl soguyacağını çok merak ediyorum :)
Malesef boyle. Mutlaka update yemeli...
Yoksa almam,alanada mani olmam.
Kaput amortisörü yoktu değil mi onda? Fuarda da acaip şaşırmıştım.
Bu arada jantlar yakışmış gerçekten, orjinal jantından sonra ne taksan yakışır hoş...
mert_can 41
29-11-2015, 14:01
Bir mod şu konunun başlığını allah rızası için yeni typer gidiyo olarak değiştirsin :hehe::hehe: araba geldi 20 k ları gördü motorları indi yeni kasası konuşulmaya başlandı halen geliyo :D
nakayama
10-12-2015, 09:58
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/12249758_1023619824326619_3950301484446592652_n.jp g?oh=ec29f7fe1a08c7b9b5e892018d2ec7dd&oe=56D60B0A
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/v/t1.0-9/12345533_1023619844326617_6992144633192780779_n.jp g?oh=84c8ebbe29dc723649ea3f5deecdcc4b&oe=56D6CF36&__gda__=1458296335_22894c0e66f4f2754a009d88e120a1e b
Bugün itibari ile yeni Typer lara yazılım yapılabiliyor :)
Şimdi vag grubu düşünsün :)
i-vtec07
18-12-2015, 17:16
Değerler ne acaba? :)
Bugün itibari ile yeni Typer lara yazılım yapılabiliyor :)
Şimdi vag grubu düşünsün :)
Habere gel😀 Mesajda yerinde olmuş...
yaklaşık 10 gün 2 hafta oldu sanırım başlayalı avrupalılar yazılımlamaya,
bu bi alman firması verileri 102 oktan ile öncesi sonrası ölçmüşler,
http://i63.tinypic.com/20zbg3n.jpg
şu da civic forumundan aldığım yazılı kısım.
Die Leistungsangaben wurden bei uns auf dem Leistungsprüfstand mit ARAL Ultimate 102 Oktan erzielt.
Das Drehmoment wurde auf 480Nm begrenzt, da die Serienkupplung darüberhinaus ** Limit ist.
Original Hardware: (siehe Diagramm)
Stage 1 : 370PS / 450Nm
Stage 1+: 370PS / 480Nm
Mit Tauschfilter und 3" AGA ab Kat (Diagramm folgt)
Stage 2 : 380PS / 480Nm
Stage 2+: 380PS / 510Nm (nur mit verstärkter Kupplung)
Ab Anfang 2016 erhältlich:
Mit Tauschfilter und 3" AGA mit EURO 6 HJS Kat
Stage 3 : 3xxPS / 480Nm
Stage 3+: 3xxPS / 510Nm (nur mit verstärkter Kupplung)
surungen
18-12-2015, 19:33
Canli olarak hic görmedim ama çok harika duruyor sesi gidişi nasildir acaba umarim bi gün bi yerde denk gelirde görürüm.
Aranan kan bulundu. Kat iptali ve yazılım yaptık mı işlem tamamdır.
HondatugraL
19-12-2015, 04:59
Oha 370 e fırlamış. Bu araç daha epey canlar yakacak sanırım
Abi yazılımla 70 beygir nedir ya benım arabam topamda 70 beygir :D
Abi yazılımla 70 beygir nedir ya benım arabam topamda 70 beygir :D
Tabi bide 102 oktan olayi var :D bizim benzinlerle hayal olur sadece yazilimla 370 almak :D
Daha ilk yazılım bu sonuçta ecu ya girildi gerisi gelir.
Leon vs 280hp'den,standart benzınle 380 hp ler cıkıyor kı kat ıptal,ıntake cooler vs 420hp almıslar.... Artı dsg.
Bu boyle surer gıder :(
Commander696
20-12-2015, 00:06
Leon vs 280hp'den,standart benzınle 380 hp ler cıkıyor kı kat ıptal,ıntake cooler vs 420hp almıslar.... Artı dsg.
Sadece yazılım ile 100Hp aldılarsa helal olsun gerçekten.
Low-Rider
20-12-2015, 10:59
Leon standart halinde 280'den fazla çıkıyor deniyordu ?
yeni arabalar çok güzel hepsinin race modu var (amortisör sertleşmesi vs) ufak detaylarla 400 hp lere dayanıyorlar
Leon standart halinde 280'den fazla çıkıyor deniyordu ?
type r da 306 yerine 329 çıkmış bro onu napcaz :D 102 oktan o kdr değiştirir mi ? :)
Type R ıcın bır sey dıyemem,sonucta 102 oktan turbo aracda bır cok degıstırır. Aslında bu testı 98 ıle yapmaları gerekırıd. Ayrıca dyno uzerınde o gucu alırsın ama aracın yol ustu testı bambaska. Yanı type r yada baska arac,ılk 1-2 basmadan sonra kısıp yavaslıyorsa,yemısım o alınan gucu.
20 hp dusuk olsun ama kafa rahat olsun. Eskıden kullandıgım tabırdır,sok cıkar set up lar bunlar.
Seat 300+ hp verıyor tum dynolarda zaten,uzerındekı yazılım golfR ıle aynı zaten,sadece pazarlama stratejısı. 40.000 tl daha ucuza,daha fazla performans ve eksık malzeme kalıtesı.
280 dıye dusunursek,kagıt ustu,100hp rahat cıkıyor. Daha ust set up larda mumkun. Guncel vag grubuna bakınca yapılanlarla ınanılmaz seyler cıkar. Adamlar az yaksın dıye motor ıcını cıddı saglam tutmus. Inanılmaz fakır calısıyor aracın motoru...
isterse iki araç da 200 hp versin yazılımla, sadece düzlükte basmaktan öteye gitmedikten sonra, pek önemi yok benim için. optimum bir nokta var, orayı aşmamak benim için en güzeli. TypeR alırken Cupra ile arasında kalmıştım, Cupra'nın içine binince keyfim kaçtı, bir önceki Cupra biraz daha sportifti o zamanın koşullarında(2008), o yüzden daha sportif duran TypeR'ı seçtim, yazılım vs çıktığında da optimum seviyeye kadar modlarım orada bırakırım. Çünkü bir seviye var orayı aşınca anlamsızlaşıyor iş, en azından benim için. viraj da tam gaza oturamadığın, hakim olamadığın araç düz yolda 100-200 5sn verse ne olur, vermese ne olur.
isterse iki araç da 200 hp versin yazılımla, sadece düzlükte basmaktan öteye gitmedikten sonra, pek önemi yok benim için. optimum bir nokta var, orayı aşmamak benim için en güzeli. TypeR alırken Cupra ile arasında kalmıştım, Cupra'nın içine binince keyfim kaçtı, bir önceki Cupra biraz daha sportifti o zamanın koşullarında(2008), o yüzden daha sportif duran TypeR'ı seçtim, yazılım vs çıktığında da optimum seviyeye kadar modlarım orada bırakırım. Çünkü bir seviye var orayı aşınca anlamsızlaşıyor iş, en azından benim için. viraj da tam gaza oturamadığın, hakim olamadığın araç düz yolda 100-200 5sn verse ne olur, vermese ne olur.
Son zamanlardaki en güzel yorum bence:icon_tup::icon_tup:
Edit yok yeni cupranın içinin keyif kaçırması kısmı hariç ama :)
Edit yok yeni cupranın içinin keyif kaçırması kısmı hariç ama :)
:) teşekkür ederim. Cupra'nın içi gündelik kullanım için oldukça keyifli ve yeterli, birazsın agresyon aradığımdan yazdım öyle, yoksa Cupra çok güzel, hatta bir tane de TypeR'ın yanında bulunsun diye alabilirim, sonuçta fanatik biri değilim.
Bana kalırsa sahiplerinin kabul etmek istemediği zorlu koşullarda ısınma sıkıntısı yazılımla çözülebilir type r da. Mesela cuprada stokken sorun yoktu ama iat egt daha sıcaktı yazılımlı halinden. Bunlar emisyon yakıt teknik verisi falan derken target afr leri nerelere çekmiş bi görseniz şaşırırsınız. Mutemeldirki type r da gırtlağına kadar sıkılı dp cooler yazılımla ciddi potansiyeli var.
Kabul etmeme değil de yaşamadığım için o konuya şüpheli yaklaşıyorum. Çünkü hondanın bunca zamandan sonra üzerinde çok çalışıp çıkardığı aracın ısınma problemi olduğunu düşünmüyorum ancak pistte başıma gelirse yada yolda ki eski cupralarımda yaşadım böyle sorun. Kaz dağlarında araba şişti 120nin üzerine çıkmadı yazılım varken.
Tabi doğrudur kabul etmeme demeyelim de daha o şartları yaşatacak kadar tecrübe edilmemiş olabilir diyelim düzelteyim bende. Zaten yeni nesil bu tip araçlarda euro 6 normuna uyacak diye abuk subuk ayarlar yapmışlar orijinal yazılımla, keza katlar gırtlak sıkılı. Al beni kurcala potansiyelim çok var aslında diyor arabalar kullanırken net hissediyorsunuz.
Aynen ayarlar sıkılı. Önemli olan optimum performansı yakalamak yoksa bu araçlar 600hp olunca mükemmel olmuyorlar.
O yuzden sadece 1-2 denemeyle nam yurutucegıme,kafam rahat olsun,cebım saglamda kalsın.:icon_tup:
Zekı guzel bir noktaya degındı,emısyonu tutturacagız dıye araclar mınımum benzın ıle calısıyor,boyle olunca sıcaklık artıyor...
TypeR ıle cupra'yı 14 kez falan denedık sanırım,hepsınde neredeyse farklı sonuc almıstık...
Cupra nın teknıgı cok cok ıyı ama gorselı zayıf. Zaten herseyı tam olan bır arac bılsam,bu sınıfta,nıkah kıyacagım...:cool:
DeliceBirkan
22-12-2015, 22:17
İnşallah sahibinde bir şey yoktur.
http://i.hizliresim.com/28vP3q.jpg
Facete gördüm az önce bende
http://i68.tinypic.com/afekqx.jpg
Tam bend ebunu koymak icim girmistim insallah birsey yoktur sahibinde
Almanci Tane-R
22-12-2015, 22:29
Yeni mi almış, aynı gün mü yani nasil olmuş kaza? Gecmis olsun nazara gelmiş insallah can kaybı yoktur
FD6 Garage grubunda yazıldığına göre araç bugün alınmış.
Kaza Bursa/Acemler de olmuş.
İnşallah arkadaşa bir şey olmamıştır.
HondatugraL
22-12-2015, 22:49
Ciddi bişey gibi durmuyor 1 tane fotoya göre ama ne olacağı belli olmaz. Geçmiş olsun fotoyu görünce içim parçalandı.
airbaglar açılmış gibi.geçmiş olsun...
Standart bir önden çeker değil, acemi şoförün işi zor umarım ciddi birşey olmamıştır.
gençmiş, umarım bişey yoktur kendisinde.. araba dert değil kasko direk sıfır bedelini veya yenisini karşılar pert durumunda. ön taraf bariyerle buluşmuş gibi duruyor açıdan..
Facete gördüm az önce bende
http://i68.tinypic.com/afekqx.jpg
inallarda 2 hafta önce bi arkadaşa araba almaya gittiğimizde görmüştüm hatta foto çekinmiştim umarım sahibinde bişey yoktur büyük geçmiş olsun
Rodaj bilmeyen adam, bu soğukta, lastik değiştirmeden typer alıp aynı gün kaza yapmış. İstediğinizi söyleyin, ben üzülmedim. Anne babasına yazık.
neothenew
23-12-2015, 05:36
Kazanın nasıl olduğunu bilmeden yorum yapmam çok doğru olmayacak, büyük ihtimalle tecrübesizlikten, bir anlık gaza gelmeden... ama aracı aldığı gibi kaza yapması talihsizlik olmuş. Umarım içindekiler iyidir.
Çoluk çocuga typer verirsen olacak olan bu zaten Bursa da her gün böyle bir tanesi patlıyor
Black_Eagle
23-12-2015, 07:01
Rodaj bilmeyen adam, bu soğukta, lastik değiştirmeden typer alıp aynı gün kaza yapmış. İstediğinizi söyleyin, ben üzülmedim. Anne babasına yazık.
Sanirim kaza sirasinda yanindaydiniz!!! anlatin bizde bilelim nasil oldugunu?
Çoluk çocuga typer verirsen olacak olan bu zaten Bursa da her gün böyle bir tanesi patlıyor
Çoluk çocuğa typer verirsen derken? Hangimizin altına 18 yaşındayken typer,m3 vs bir araba verseler kabul etmeyecektik? Haklısın bi yönden ama tabir yanlış.. Heves meselesi ama denildiği gibi aracı tanımadan etmeden basmak yanlış..
neothenew
23-12-2015, 07:10
Ailenin sorumluluğu da tam burada başlıyor işte. 18 yaşında yeni ehliyet almış gence 200+ beygir otomobil vermek sorumsuzluk. Ben ilk ehliyet aldığımda çok şükür clio rs alabilecek gücümüz de vardı(ÖTV MTV böyle zalim değildi 2 litre araçlar için), peder bey 1.2 75 bg olanını almama izin vermişti. Tecrübelenmeden güçlü araba olmaz demişti. Hey gidi günler:)
Kaza üzücü olmuş, maddi hasar dışında bir kayıp yok gibi duruyor. O arabayı alanın muhtemelen yaptıracak gücü de vardır ki kaskodan parasını alır.
Ben burada eksiklik tecrübesi olmayan (varsayıyorum) bir gence bu kadar güçlü araç vermek,
bir de havalar ***** üstündeki yazlık lastikler ile çıktıysa yola kazaya davetiye çıkarmış.
Ben o yaşta olsam altımda type-r olsa dibine kadar basardım :) O yaşlarda "sonunu düşünen kahraman olamaz" modunda oluyor insan biraz da.
Arkadaşın durumunun iyi olduğunu söylemişler. Hatta kaza Nasıl oldu bilemiyorum ama başka bir arkadaşın kaza öncesi yanından geçmiş, normal bir şekilde kullandığını söylemiş.
marquez dunyanin 1 numarasi oldugunda senden 1 yas kucuktu canim kardesim. bu isler sadece yaşa bakmaz, egitim/kabiliyet/ruhsal durum/trafik vs bir suru sey var isin icinde.
kaza icinse pek uzulmedim, ölum/sakat kalan yok cok sukur. maddi hasarlar atlatiliyor, prim farkiyla tecrube kazandi genc kardesimiz. 16sal16 da tursu diyarina hosgeldi.birkac ay sonra ucuz yollu taypirimiz yollara döner.
Yazmışsın oraya coluk coğu typer verirsen olacağı bu diye yaş 21. ?? bu ne yaman celişki nickinden dolayı diyorum ailen m3 almak istese yada sen istesen daha dur benim yaşım gelmedi şimdilik 3.16 mı alalım diyeceksin.
Kaza yapan arkadaşa geçmiş olsun. Hepimiz kazalar yapıoruz. Yaş ile uzaktan yakından alakası yok bence
individual
23-12-2015, 08:00
http://i.hizliresim.com/3Y2V60.jpg (http://hizliresim.com/3Y2V60)
Bursa'da olmuş olay sanırım.
Birkan61
23-12-2015, 08:25
o konuda hem fikiriz abi :D
tabiki hiçbirşey insan canından sağlığından önemli değil ama aldığın günün akşamı da böyle bir olaya karışmak yazık etmek oluyor. Typer olduğu için değil herhangi bir sıfır araçta olsa bir değerdir, bir emektir.
Draniela
23-12-2015, 08:32
http://i.hizliresim.com/3Y2V60.jpg (http://hizliresim.com/3Y2V60)
Bursa'da olmuş olay sanırım.
hea timsah arenanın orada
onurgoyunc
23-12-2015, 09:28
dün aksam instagramda videosu vardi, 0 dan kaldiriyorlardi. simdi baktim silinmis video. gecmis olsun
konunun başlığı değişti hayırlı olsun
Olayın aslını bilmeden ne kadar çok kişi yargılayıp idam fermanı yazmış. Çok yazık, insani değerlerinizden kişiliklerinizden ve karakterinizden uzaklaşmayın bence bi insan hakkında konuşurken ve özellikle aslını astarını bilmediğiniz bi olay hakkında yorum yaparken. Biraz empati yapın, olayın merkezine bir kaç dakikalığına kendinizi koyun ve yazdığınız sözleri ettiğiniz ithamları bir kez daha gözden geçirin.
Şu typer'i face de belki 20 kişi paylaştı. Geçmiş olsun kazadır ne zaman ne olucağı belli olmaz yaşla başla alakası yok adam f30 falan alsa bu sefer salağa bak bu yaşta ne almış derler garip bi milletiz.
Şu typer'i face de belki 20 kişi paylaştı. Geçmiş olsun kazadır ne zaman ne olucağı belli olmaz yaşla başla alakası yok adam f30 falan alsa bu sefer salağa bak bu yaşta ne almış derler garip bi milletiz.
Tayfun bey bu araç fk2 TYPER anlıyo musun ? kaza fln da olamazz , f30 a da binemez ok ? :D
Kaza yapan arkadaşa geçmiş olsun
konunun başlığı değişti hayırlı olsun
Konu başlıgı Typer a anti pati duyanlar clubu olsun ? :)
kaza yapan arkadasa gecmıs olsun
Allah kımsenın basına vermesın
kaza yapıp hemen paylasılma cekıcı ustunde gorup hemen paylasılma nedır bende onu anlamıs degılım
Adam ogluna almis ayni gun patlamis , yine alir yine patlar . Milletin parasini nasil kullanacaginin derdine siz dusmeyin yaa
görende seni 40 yaşında sanacak
OrcunInce
23-12-2015, 10:37
Kilitli önden çeker ile gazlamak için biraz alışmak gerek. Genç arkadaşımız için fazla bir otomobilmiş belli ki.
Prim farkı ile güzel bir tecrübe edinmiştir.
Canına bişey gelmemiş çocuğun gerisi hiç önemli değil neyin nası olduğunu bilmeden konusmamak lazım, belki gayet iyi soforlugu vardı baskasının yuzunden oldu vs? parasını da siz vermediniz hazımsızlıgınızı içinize gömün, hayatta nasıl daha basarılı olurum sorusunun cevabını arayın, klavyeyi bırakın bazı fesat kardeşlerim :D
Orçun güzel bir noktaya değinmiş. Kaza bundandır değildir bilemem ama kilitten dolayı kaza olur mu olur.
Kilitli araçta "ilk anda kafadan kayma/tork aktarma/kafayı geri sokma" olayı çok acayip bir süreç. İlk kilitli önden RCZ R kullanmıştım, düşük hızda bile noluyo lan demiştim. Şimdi Giulietta'da özellikle kaymak asfaltta dikkat ediyorum kilit 80-90 km/h hızda yarım şerit çekiyor aracı. Makaslarda vs. ani hareketlerde araç tipik bir önden çeker gibi başlıyor; mis gibi dışarı açarken, bir anda şeridine geri geliyorsun.
TypeR'daki kilit çok daha agresif, alışmak süre alıyor, virajda devamlı understeer kalıyor, önden biri çekiyormuş hissi veriyor.
driftboy
23-12-2015, 10:58
Çocuk seryılmaz tekstilin oğlu, yarın bitane daha alır merak etmeyin :)
MR.TurboALİ
23-12-2015, 11:03
Henüz kazanın nasıl olduğunu bilmiyoruz ama sanırım arkadaşın acemiliğine tecrübesizliğine gelmiş. Allah bir daha göstermesin. Olacağı varmış olmuş typeR değilde herhangi bir araç olsada orada o kaza olacaktı. Tabiki bende ehliyetini yeni almış birinin altına kalkpta böyle bi araç vermem. Ailesine ders olmuştur. Umarım arkadaşta bundan kendine bir ders çıkartır. Cana gelmemiş en önemlisi o tekrar geçmiş olsun arkadaşa.
Year One
23-12-2015, 11:03
Bursa da çok tesktilci var o şekilde küçük veya büyük.... kim olduğu önemli değil kısaca. önemli olan önce başkasına sonra kendisine zarar vermemek ve hatası varsa bundan ders çıkartmak. arabadır yenisi alınır yapılır vesaire. geçmiş olsun
zamanında taksimde yanlarken patlayan bir TME evo mu ne vardı, o bile bu kadar meşhur olmamıştı :)
Araba s2000 ya da typer olunca büyük bir mevzu oluyor valla :).
Kaza yapan araç E-class olsaydı büyümezdi sanırım :).
ProdriveSTI
23-12-2015, 11:18
Şu her konuya bilmiş bilmiş yazanlar bi bitmediniz.Sosyal mesajcılara diyecek bişey yok zaten.
Şu her konuya bilmiş bilmiş yazanlar bi bitmediniz.Sosyal mesajcılara diyecek bişey yok zaten.
ne demişler imamın söylediğini yap yaptığını yapma :) farzı misal
typerin borcu varmıymış bari baktınız mı ??
Yazmışsın oraya coluk coğu typer verirsen olacağı bu diye yaş 21. ?? bu ne yaman celişki nickinden dolayı diyorum ailen m3 almak istese yada sen istesen daha dur benim yaşım gelmedi şimdilik 3.16 mı alalım diyeceksin.
Kaza yapan arkadaşa geçmiş olsun. Hepimiz kazalar yapıoruz. Yaş ile uzaktan yakından alakası yok bence
Çoluk çocuğa typer verirsen derken? Hangimizin altına 18 yaşındayken typer,m3 vs bir araba verseler kabul etmeyecektik? Haklısın bi yönden ama tabir yanlış.. Heves meselesi ama denildiği gibi aracı tanımadan etmeden basmak yanlış..
görende seni 40 yaşında sanacak
Herkeste beni tersleyip geri aynı şeyi söylemiş :D :D Ben farklı bir şey mi söyledim çoluk çocuğa typer verilirse diye ben çocugu mu suçlamışım ailesini mi ? Yaşım 21 diye bunun çelişkili olduğunu düşünenlere de söyleyecek bir şey bulamıyorum sanki benim altım da typer var ve harika bir şöför olduğumu idda ediyormuşum gibi :D
Ayrıca ailemin bana bir şey almasına ihtiyacım yok 2 senedir kendi arabamı kendım alabiliyorum
Nerde forumun e-devlet yetkilisi :hahaha::hahaha::hahaha:
driftboy
23-12-2015, 12:57
Nerde forumun e-devlet yetkilisi :hahaha::hahaha::hahaha:
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xal1/v/t1.0-9/1455007_1014087518644225_7667340705170973063_n.jpg ?oh=3080f9af75af23b2442029c85659c88f&oe=56D4F48B&__gda__=1460479196_fb49eb306b2b24cdcef4f9aaef6becb 3
ben degilim ama merak ettim ahahhaa
Astraya bakinca typerin jantlar sanki 13 gibi duruyor yakismiyor bence ufak kaliyor
tuner faruk
23-12-2015, 13:11
Nesilden nesile aktarılır artık ''zamanında bu arabayı tekstilci bi adam oğluna almıştı çocuk akşamına pert etti tehlikeli arabadır şeytan aleti'' falan diye anlatılacak :D
Kaza yapan arkadaşada geçmiş olsun kazadır olur cana geleceğine mala gelmiş
MustafaCam
23-12-2015, 13:18
Araç sahibine çok geçmiş olsun kazadır bu herkesin başına gelebilir cana gelmesin . Bu arada sormak istediğim bir şey var ilk parti geldiğinde bursaya bir mavi araç gitmişti , şimdi sipariş üzerine getiriliyor galiba typer çünkü bu aracın teslimfotosunu facete görmüştüm ondan soruyorum, ikinci parti filan muhabbeti yok galiba ? Ayrıca güncellenecek mi bu konuda bir haber okuyan var mı ?
Zenginin Parasi= Zugurdun Cenesi
Honda + Zenginin Parasi = 2 x Zugurdun Cenesi konusuna hosgeldiniz.
Honda + Zenginin Parasi + 2.el Amca ve Dedeler = Araç bizimdir.
AliGizda
23-12-2015, 13:31
Bir de fotoğraf kaldırtan arkadaş vardı?
hondafit
23-12-2015, 13:36
arakdaşlar araç bize geçti lütfen fotoğrafı kaldırırmısınız?
106 gti ilk çıktıgı senelerde cok 18 yaşında geç öldü TB turbo iken neredeydınız ?
@DOHC Konuya bekleniyorsunuz :D
Kasko yokmuş deniliyor typer için, kasko yoksa nakit alınmıştır dolayısı ile borcu da yoktur muhtemelen :)
Kılıtın amacı bellı yanı sızı kaymanın oldugu yonun tersıne cekmek. Fazla tur atan tekerın donusunu ıctekı tekerle aynı hale getırmek. Bu sayede understeer olmadan donmek. Zaten onden ceker mecburen understery kullanımı olucak,fızıge karsı gelemeyız. Bu onden kaymayı lımıtledıgınızde,kafa ıce daha cabuk gırıyor.
Kılıtden olma olasılıgı dusuk cunku hem vıraj hemde kılıt tam tersı ıcerı cekıcektı arkadası.
Ha vırajı donerken gazı bıraktıysa kafa bosalır,4 teker kayar,frene basarsanda arkası gelır,ısteyerek yaparsan drıft okur,frene hala basarsan oversteer olur :)
Hondanın kılıt agresıf degıl,tam tersı gec devreye gırıyor gunluk kullanım dusunulerek....
Kaza kısmına gırmıyorum,sadece kendı kendıne ve kımsenın hatası olmadan yaptıysa,guzel. Ders alır konu kapanır.
Ama bırının canını yaktıysa yada bırı canını yaktıysa,konu bambaska.
Herkese kazasız belasız ve sıs farsız surusler...
individual
23-12-2015, 14:26
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20151223/828118fba8eb80c7f96304a2da7d17a6.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20151223/80f8a073dc9a4ca09fae6dc603e3c282.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20151223/463a8d4273dea2dece84c701f23a76e9.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20151223/07e43a32332eb60f332c3807fd483964.jpg
Geçmiş olsun diyelim. Yanımda çalışan bir arkadaşın arkadaşıymış. Babası almış. Sabah bu fotoları bana gösterdi. Sürmek 5 saat nasip olmuş. Boşuna dememişler "Kontrolsüz güç, güç değildir."
Başka bir siteden alıntıdır.
individual
23-12-2015, 14:28
Aracın sahibi kardeşimiz 18 yaşındaymış...Acı bir tecbrübe olmuş..
ÜSTÜNERC
23-12-2015, 14:49
Gençlikte olabilir bu tür durumlar,candan kıymetlı ne olabilir.Bazı arkadaşlar verirsen çocuğun eline typer böyle olur gibi kelimeler söylemiş gençlik çağında size verilse kabul etmezmisiniz? Ayrıca tamamen süren kişiye kalmış bir durum adam dobloylada gazlar kaza yapar typer sürüpte kaza yapabilir.İnşallah ders alıp yoluna devam eder.Geçmiş olsun.
Dünyadaki bütün type r ların toplamı bu kardeşimizin canından değerli değil isterse saçmalayıp yapmış olsun gençtir sonuçta zamanla oturacak birçok şey. Kilit güç tecrübe bilek bilmem önemli olan cana gelmemesi. Çok geçmiş olsun kimsenin canı yanmadıysa ne mutlu.
SEÇKİN172
23-12-2015, 15:25
çok geçmiş olsun allah tekrarını yaşatmasın inşallah ..
arkadaşa geçmiş olsun kendisine başkasına bişey olmadıysa gerisi önemli değil.
Gençlikte olabilir bu tür durumlar,candan kıymetlı ne olabilir.Bazı arkadaşlar verirsen çocuğun eline typer böyle olur gibi kelimeler söylemiş gençlik çağında size verilse kabul etmezmisiniz? Ayrıca tamamen süren kişiye kalmış bir durum adam dobloylada gazlar kaza yapar typer sürüpte kaza yapabilir.İnşallah ders alıp yoluna devam eder.Geçmiş olsun.
Evet o benim bende zaten çocuğu suçlamadım ailesini suçladım evet ailem verse bana typer iki güne bende alırım canını mutlu musunuz :D
Ne kadar ifşa etmeyi seviyoruzz.başkasının malı ne ladar çok ilgilendiriyo bi başkasını anlamıyorum
Sanırım bu konudan sonra 30 yaş üstü daha dikkatli kullanır
,olası bir kazada ben yapmadım kuzenim yapmış der.. ***** "verirsen 18 yaşında çocuğun altına.." yorumları varken yaşını başını almış kişilere kaza yapmak düşmez.
Daha önceyaşı yine genç bir arkadaşın konusunda Rx-8 için 1.3 motor diye kandır babanı yorumları geçmişti.. Allah korumuş onuda babasını kandıramamış..
alperaslann
23-12-2015, 16:24
Arkadaşa geçmiş olsun. Allah görünür, görünmez kazadan herkezi korur inşallah. Canı sağolsun.
Emrecan-R
23-12-2015, 16:45
Yasla alakası yok bana verseler alirim seve seve kullanirim ama ailem asla almaz
AhmetKaratay
23-12-2015, 17:54
Geçmiş olsun bende dün gece gördüm paylaşıcaktım bugün ama paylaşılmış zaten yazık olmuş dikkat etmek lazım
geçmiş olsun valla dun aracı 2 kere gördüm bursada bir bulvarda tertemiz şekilde dururken bide stadın orda kazalı halde yazık..
BurakCengizhanoğlu
23-12-2015, 18:33
Size ne abi ? Yarın yenisinin siparişini verir olur biter :)
GuneyOnur
23-12-2015, 18:35
Geçmiş olsun kaza geçiren arkadaşa.
SULTANOGLU
23-12-2015, 18:55
Arac perte ciktiysa spoyler satilik mi kardeeessss ??
Low-Rider
23-12-2015, 19:06
zamanında taksimde yanlarken patlayan bir TME evo mu ne vardı, o bile bu kadar meşhur olmamıştı :)
O zaman neerdeeee bu kadar kameralı telefon, sosyal medya vs :)
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20151223/828118fba8eb80c7f96304a2da7d17a6.jpg
Başka bir siteden alıntıdır.
Sahibine geçmiş olsunda ne çirkin bir arabadır bu yahu :) şu arka tekere bak ne kadar içeride honda city den hallice...
http://imganuncios.mitula.net/2008_honda_city_idsi_96635402018618502.jpg
Gerçi ikiside aynı familyadan honda hayat onda:hahaha:
ÜSTÜNERC
23-12-2015, 21:31
Evet o benim bende zaten çocuğu suçlamadım ailesini suçladım evet ailem verse bana typer iki güne bende alırım canını mutlu musunuz :D
evet çok mutlu oldum.Ne alakası var güzel kardesım.Demek istediğim herkesin başına gelebilir,ve herkes gazlar typer ile.Yorum yaparken sırf yorum yapmak için yapmayın bi zahmet.
onurdestan
23-12-2015, 21:53
kaza olabilirde plakasıyla sahibiyle arabanın showroomdaki fotolarıyla neden paylaşım yapılır ben onu anlamıyorum bütün typer ve s2000 lerin plakalarını takip eden kaydeden insanlar var bu şu araba şu bu araba böyle kaza yaptı şurda patladı bunların başka işi yokmu hep merak etmişimdir ? typer hızlı arabadır sahibi tecrübesizdir kaza kaçınılmaz olur geçmiş olsun cana gelmesin.
ilana düşsede bir baksak şu typera :D
Mustehak desem sosyal mesaj verenler çok filan.
Geçmiş olsun diyelim kimse birşey demesin ama anlayan anlasın :D
Geçmiş olsun olur öyle şeyler biz de 16 yaşımızda pert etmiştik genç adamın kanı kaynar aferin hakkını vermiş
Tam ar ge yapacağım araç ilana düşerse alırım ben de :)
burak_2885
24-12-2015, 11:30
Cana gelmesin yemişim arabasını ya gider geri gelir sorun değil bunlar. Tamam güç insanı çekiyor ama zamanında bende 19 yaşında (ehliyetten tam 1 sene sonra ) 1.6 2003 model golfle kaza yapmıştım arkadaşımda bende zor kurtulduk. Halbuki bakınca güçlü bir araba değildi. Ama ne olursa olsun 100kmh rahatça ulaşan bir teneke yığınlarının içinde isek biraz dikkat etmek zorundayız. Kendimiz ve başkaları için.
Yeni almış heveslenmiş belki sıkıştırmış belkide normal seyrinde giderken kaza yapmış bilemeyiz. Geçmiş olsun diyelim biz :)
Size ne abi ? Yarın yenisinin siparişini verir olur biter :)
Gözü olanın götüne girsin tarzında bi acıklama yapılmıs facebookta
:D
Bir musibet bin nasihatten iyidir.
Kardeşimize geçmiş olsun
Mustafa Toprak
24-12-2015, 13:43
Cana gelen mala gelsin kaza yapan arkadasa gecmis olsun duyduğuma gore İstanbul'dan yenisini sipariş etmişler. Yok gençti yok cahildi bence gereksiz yorumlar yukarıdada denildiği gibi tecrübe ile alakalı bende typeR'a bindim sattım şükür birsey olmadi :)
honda ayışığında mavi ve kırmızı gelmiş mavi harbi efsane duruyor.
burak_2885
24-12-2015, 14:13
Ne yazmış merak ettim linki var mı ya da yazı bi copy paste yapsak :D
Cana gelmesin yenisinin siparişi verilmiş belkide bu akşam alınacak araç.
BurakCengizhanoğlu
24-12-2015, 14:48
Bu seferki mavi olabilir :)))
bunu antalyaya cemal ustaya gönderecen.. yeni gibi yapar
Demek 2. type-R ı almış genç kardeşimiz :D
https://scontent-cdg2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t34.0-12/12404184_996445037084410_339107376_n.jpg?oh=7cbc37 7c5aabcdc89af078015355ae56&oe=567F04FD
Adem Kurtuldu
24-12-2015, 17:50
http://i161.photobucket.com/albums/t239/zibidiGonzalez/Screenshot_2015-12-24-18-49-38-1_zpsukjzxc8c.png
oo şenlik başlar birazdan