Orijinalini görmek için tıklayınız : 2015 Typer
Low-Rider
02-06-2016, 22:14
Cok sert olmasi konusuldu burda. Adamlar cok konforlu diyorlar. Isinmasida konusuldu ama adamlar saatlerce gazlamislar hicbir isinmadan bahsetmediler. En sonunda da cupra ve rs den üstün oldugunu soylediler.
Sertlik biraz kişiden kişiye değişir. Ben sert araç severim, şehir içi yormaz beni ama başkası 5lik yay takar takoz oldu der.
Profesyonelleştikçe samimiyetlerini kaybettiler bence, top gear'la da çalışmaya başlamışlar. Ekşiye ekşi demezler, diyemezler artık.. Bunu type r kötü ya da iyi diye yazmıyorum, samimi gelmiyor bazı şeyler
individual
02-06-2016, 22:19
Sertlik biraz kişiden kişiye değişir. Ben sert araç severim, şehir içi yormaz beni ama başkası 5lik yay takar takoz oldu der.
Profesyonelleştikçe samimiyetlerini kaybettiler bence, top gear'la da çalışmaya başlamışlar. Ekşiye ekşi demezler, diyemezler artık.. Bunu type r kötü ya da iyi diye yazmıyorum, samimi gelmiyor bazı şeyler
Katılıyorum yorumunuza.
Bende fiat egea videolarını izledim 72.000tl bu araba için çok uygun bir rakam diyince tamam dedim bunlarda samimiyeti kaybetti ticarete bakıyorlar dedim.
Ya 69.000tl seat leon fr satılıyor led cam tavanlı 72.000tl 120bg halojen farlı fiat egea nasıl mantıklı olabilir.
Low-Rider
02-06-2016, 22:30
Ben oto-park.com'u ilk kurulduğu yıllardan beri takip ederim. Bir ara bittiler sonra kendi çabaları ve çok güzel videolarla tekrar ayaklandırıp bugünlere geldiler.
Her arabayı çook ciddi eleştiriyorlardı iyisi ve kötüsüyle, ama bir süre sonra bu tür testler yaptıkları için firmalardan tepki gördüler.
Test için otomobil alamamakla karşı karşıya gelmemek için yumuşadıkça yumuşadılar hatta bununla ilgili videoları da vardı kendi ağızlarından söyledikleri.Sektör malesef böyle. Bu işi yapmak istiyorlarsa ayak uyduracaklar.
NakkaSss
02-06-2016, 22:31
Ne yalan sölim sıkıldım yarısında kapattım.. inceleme değil de sanki panpalarından emanet alıp çohh iyiii la, abaovvv esniyor geriliyor araba falan. Eski videoları daha düzgündü.
Black_Eagle
02-06-2016, 22:42
Araba alamama korkusu olsa sonunda cupra ve rs i hic karistirmazlardi diye düşünüyorum. Şimdi seat ve reno bunlara araba vermiycekmi type r daha iyi dediği için
scorpion
02-06-2016, 23:32
istanbuldasınız dimi bursa değil? dünde bursadan birisi aldı da kırmızı yeni. hatta bugün bir arkadaşım bir şey arayıp sordu bana egsoz ile ilgili.
evet istanbuldayım. Buradada bir tane beyaz daha satılmış. İleride egsoz düşünürsem ben de sizi rahatsız ederim :)
-----------------------------
Araçla ilgili henüz yorum yapacak kadar kullanamadım ama sertlik konusu benim de en korktuğum unsurdu. Önceki aracım golf 7 18 jant ve fabrikasyon spor süspansiyon vardı. Ona göre kıyaslarsam sadece biraz daha sert öyle tahammül edilmeyecek, böbrek taşı düşerecek bir sertlik yok kesinlikle. Hatta şu kısa plastik tümsekler gayet konforlu geldi bana.
scorpion
02-06-2016, 23:34
kısa plastik tümsekler dışında gayet konforlu geldi olacaktı. mesaj düzenleme yok sanırım.
Katılıyorum yorumunuza.
Bende fiat egea videolarını izledim 72.000tl bu araba için çok uygun bir rakam diyince tamam dedim bunlarda samimiyeti kaybetti ticarete bakıyorlar dedim.
Ya 69.000tl seat leon fr satılıyor led cam tavanlı 72.000tl 120bg halojen farlı fiat egea nasıl mantıklı olabilir.
kısmen doğrusun amaa şurdan bakarsan emsalleri/kendi sınıfı arasında bakarsan mesela kıytırık stepnesi bile opsiyon olan 1.5dizel sümbül 65 bin lira iken 1.6 dizel dopdolu ve yepyeni Egea için 72 bin gayet mantıklı, enazından arabaya benziyor
individual
03-06-2016, 08:13
kısmen doğrusun amaa şurdan bakarsan emsalleri/kendi sınıfı arasında bakarsan mesela kıytırık stepnesi bile opsiyon olan 1.5dizel sümbül 65 bin lira iken 1.6 dizel dopdolu ve yepyeni Egea için 72 bin gayet mantıklı, enazından arabaya benziyor
Renaul zaten anlamış değilim onların fiyat politikası çok farklı birde satıyorlar.Bizim türkler çok seviyor sümbül'ü.Yinede ben ona o parayı vermem berkan.Senin bahsettiğin dizel benzin karşılaştırması olmuş.
Şimdi skodanın sitesine girdim Octavia 1.2 TSI Green Tec Manuel / 110 HP Optimal 66.650TL.Yine fiat egea'dan çok mantıklı geliyor bana.
Fiat zaten bu kafayla yine satış yapamıyacak.Çokmu zor şu fiyatları biraz indirsinler.
2008 yılında arkadaşa golf almaya gitti boş golf parasına full seat leon aldık üstüne ekstra donanım eklettik.Doğuş o zaman satsın marka tutsun diye düşük tuttu fiyatlarını.
Magellanqa
03-06-2016, 12:32
kesinlikle sonuna kadar haklısınız ...
typer konusunu hiç etmeyelimde :D
ikiside dizeldi biraz eksik yazmısım egeanın meblasını okadar :)
Egea Lounge 1.6 M.Jet 120 Hp 73.400.
octaviada güzel hakkatende begeniyorum da sınıfı olarakta bir üstüdür heralde. rapid desek 1.6d 70 e geliyorki ozaman arasında düşündürür gayet net birşekilde :D
Tayfun.O
03-06-2016, 13:06
Ne yalan sölim sıkıldım yarısında kapattım.. inceleme değil de sanki panpalarından emanet alıp çohh iyiii la, abaovvv esniyor geriliyor araba falan. Eski videoları daha düzgündü.
Valla ben yarısına bile gelemedim. Çok yapıcı geldi tavırları eskiden böyle değildi
Otomobil dünyam bile daha iyi olmaya başladı, ki bence bu işi eskiden en iyi İsmail Terzi yapardi o da okuma oranının bu kadar dusuk olduğu yerde ne kadar iyi olursa, otopark eski halinden çok uzakta hem sıkıcı hem doğal değil bana göre hem ordan hem burdan diye olmaz ya yüzünü markaya donecekler yada takipciye
arkadaşlar bir sorum var.
egsoz sistemi mi kumandalı sisteme çevirteceğim. babam biraz sıkıntı yaptı çok ses çıkıyor bunu değiştir eskisini tak falan dedi. bende kumandalı yaptıralım o zaman dedim. tamam olur dedi. genellikle pazar günleri hanımla ve çocuklarla biniyorum. ses biraz fazla çıktığından dolayı hanımda sıkıntı çıkarıyor.
neyse esas sorum şu; sistem kapalı iken kullanımda herhangi bir sıkıntı meydana gelir mi? yani sistem kapalıyken kullanımda ne gibi esaslara dikkat etmek gerekiyor.
bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum. teşekkürler.
sadece gazlamayın evren bey gerisi sıkıntı degıl
tesisatı da ıyı cektırın
Burak Demirci
03-06-2016, 16:54
yerli antik kuntın egsozcular var vanalı egsoz kapalıyken ıc kanalını cok dar yapan yeterkı sesı kessın diye satan cok. alırken bildik yerlerden ıcını yapım şemasını ornek olarak gösterebilcek birinden alın egsozu yada varex ortaya koyun markalı geçin
AliDogukan
03-06-2016, 17:03
Bence orijinal X-Force Varex almalısınız.
Evren, varex vs kullanacağına sadece downpipe ile bin daha iyi senin için, downpipe zaten keyifli bir ses veriyor.
kelalper
03-06-2016, 17:37
Bazı arkadaşlar devir kesiciye girerek kullanmışlar demişlerde o bilerek isteyerek yapılan bişey değil bu adamlarda ilk defa hızlı araba kullanmıyor. And ın E39 M5 i var mesela. Yeni type r da devir saatini takip etmezseniz kesiciye yakalanmanız normal çünkü devir bandının sonuna kadar araba dolu dolu gidiyor o nedenle vites büyütmeye gerek yok diye düşündüğünüz için bi anda kesiciye giriosunuz. Ben bunu bi type r da bir de 350Z de yaşadım. Çok güzel ivmelenirken bi anda kesiciye giriosunuz ve lan ne oldu ne güzel gidiodu diosunuz.
Test konusuna gelince de evet maalesef ki kurumsallık yüzünden eskisi gibi eğlenceli videolar yapamıyorlar. And a eski pov videolarını neden kaldırdın diye sorduğumda abi maalesef kurumsallık yüzünden kaldırmak zorunda kaldık distribütörler rahatsız oluyordu dedi. Halen eleştri yapıolar ancak eskisi kadar sert mizaçlı ve ağır eleştri yapmıolar.
Eskıden bu Typer şar Atasehırde falan bulusrdu oyle seyler olurdu ne oldu sımdı
Otopark"tan sonra Otomobil Dünyam"da test etmiş.
2"sininde Honda Civic Typer"ın üzerinde en çok konuştuğu nokta "Bu arabada çok ciddi mühendislik var". :)
kelalper
04-06-2016, 07:50
Eskıden bu Typer şar Atasehırde falan bulusrdu oyle seyler olurdu ne oldu sımdı��
istanbulun trafiği artık 24 saat bitmediği için buluşulamıyordur. Buluşsalar ancak çay tost yaparlar. :D
Eger çiftkurtlardan satılan beyazdan bahsediyosanız , biz aldık kız kardesimin esine
Ailemizin ikinci beyazı olur kendileri 😆
http://i.hizliresim.com/z4la4O.jpg (http://hizliresim.com/z4la4O)
evet istanbuldayım. Buradada bir tane beyaz daha satılmış. İleride egsoz düşünürsem ben de sizi rahatsız ederim :)
-----------------------------
Araçla ilgili henüz yorum yapacak kadar kullanamadım ama sertlik konusu benim de en korktuğum unsurdu. Önceki aracım golf 7 18 jant ve fabrikasyon spor süspansiyon vardı. Ona göre kıyaslarsam sadece biraz daha sert öyle tahammül edilmeyecek, böbrek taşı düşerecek bir sertlik yok kesinlikle. Hatta şu kısa plastik tümsekler gayet konforlu geldi bana.
scorpion
04-06-2016, 17:18
@yasarım, hayırlı olsun kazasız belasın inş. evet bu aracı söylemiştim ben de oradaki kırmızı aracı aldım, teslim almaya gittiğimde öğrendim hatta bu aracında satıldığını. Maşallah ailecek gazlıyosunuz anlaşılan :)
@yasarım, hayırlı olsun kazasız belasın inş. evet bu aracı söylemiştim ben de oradaki kırmızı aracı aldım, teslim almaya gittiğimde öğrendim hatta bu aracında satıldığını. Maşallah ailecek gazlıyosunuz
anlaşılan :)
Sagolun cok tesekkurler , sizinkide hayırlı olsun :)
Valla dediğiniz gibi ailecek +R modumuz acık
Ya bu ataaehırde nerelere gıdılır :)) hazır cumartesi aksamı ahahah
Ya bu ataaehırde nerelere gıdılır :)) hazır cumartesi aksamı ahahah
Atasehir Bulvar 216 Robertonun kahvesi bacco :)
Kanka tunıngcıler olıyomus atasehırde ordamı takılıyolar :) hem bı gazlarız belkı bakalım yeni Typer falan ahahahü
Serhat Y.
04-06-2016, 21:48
Eskıden bu Typer şar Atasehırde falan bulusrdu oyle seyler olurdu ne oldu sımdı��
hakkaten yokmu şöyle samimi bi ortam ayarlansada gelsek bizde type-r sohbetleri çevirsek devir dönsek :)
Pardon cıkartamadım ?
Ahahahahaha
Serhat Y.
04-06-2016, 21:53
nası yaa, abini ne cabuk unuttun kerata :D
hakkaten yokmu şöyle samimi bi ortam ayarlansada gelsek bizde type-r sohbetleri çevirsek devir dönsek :)
noldu bizi beğenemedin typercılarlamı çıkcan dışarı :)
Serhat Y.
04-06-2016, 21:57
noldu bizi beğenemedin typercılarlamı çıkcan dışarı :)
senin araban yokki, hem bi geçtiğimi bidaha geçmiyorum kanki :)
senin araban yokki, hem bi geçtiğimi bidaha geçmiyorum kanki :)
bunu benim demem lzm son geçen olarak ama seni geçmek zevk verdiği için tekrar tekrar istiyorum :))
nası yaa, abini ne cabuk unuttun kerata :D
Abı devir mevir unuttum ben onları ahaha
Abı haftaici organıze oalalım valla :) bu akşam bı ısınma kosusu yapıyımda hele :)
sadece gazlamayın evren bey gerisi sıkıntı degıl
tesisatı da ıyı cektırın
öyle yapacağım. zaten genelde açık kullanırım. çok nadir kapatırım. cevap için teşekkürler. biraz geç yanıt verebildim. :)
yerli antik kuntın egsozcular var vanalı egsoz kapalıyken ıc kanalını cok dar yapan yeterkı sesı kessın diye satan cok. alırken bildik yerlerden ıcını yapım şemasını ornek olarak gösterebilcek birinden alın egsozu yada varex ortaya koyun markalı geçin
egsozumu yapan kişi yapacak. işi bilen bir arkadaş. bursa'nın iskenderi diyebilirim.
Bence orijinal X-Force Varex almalısınız.
ne marka kullanacak bilmiyorum ama dandik bir marka değildir.
Evren, varex vs kullanacağına sadece downpipe ile bin daha iyi senin için, downpipe zaten keyifli bir ses veriyor.
Cem biraz bunu deneyeyim. Arabayı bıraktım bugün egsozcuya. Olmazsa dediğin gibi yaparım. Ama kapalıyken zaten gazlamam. Normal giderim. Biraz geç yanıt verebildim kusura bakma.
ön park'ları nası kırptırtıyoruz? :) bi sağ bi sol göz kırpıyordu videolarda
Faruk_Vtec
09-06-2016, 22:14
ön park'ları nası kırptırtıyoruz? :) bi sağ bi sol göz kırpıyordu videolarda
videodan dolayı oyle gorunuyor yanı kameradan kaynaklı bır durum.. :)
az önce kırmızı bi typer gördüm bucada fırat mahallesinde aramızdan mıdır ?
Bende o taraflarda kırmızı görmüştüm belki 3-4 ay önce.
izmir de 2 kırmızı, 1 mavi, 1 beyaz satıldı. beyaz olan istanbul'a gitmiş dediler
Bi kırmızı daha Denizli'de :)
Yusuf, polodan sonra fk2 aldı.
2016 modeller gelmıs 183 bın rakam verdı bayı :)
58.000 euro + 1880 TL ) 191.000 TL şu an ki tüm bayi'lerdeki sabit fiyat.
gel gelelim kur'u 3.10 alınınca 183 lere geliyor.
Fakat 182'den ziyade dip fiyatı da var onun. ithalat tarihinden tarihine değişiyo maliyetleri bayi'lere
175-178 arası olur...
2016 bariz bi gözle görülür değişiklik var mı ?
Hiçbir değişiklik yok dediler. sadece model yılı 1 yıl önde bu kadar..
EP3 ve FN2 serisini hatırlayın, onlarda da model yılı arttıkça ciddi bir değişim yaşanmadı
araba makyaj vs. görmedi ki 2016 değişik olsun.
Araclar uretıldıkden sonra sureklı guncellenır,gelısır.
Bunun ıcın makyajı beklemek hata olur. Honda'yı bılemıyorum ama almanların degısıklıklerı genelde yayınlanıyor...
sanırım servis bültenlerinden bahsediyorsunuz, bültenler zaten servise giren her arabaya uygulanır. Sadece almanlar değil her araçta oluyor.
Servis bülteninden ziyade, problem çıkaran parçalar revizyon görür. VAG grubunda parça kodlarının sonu A ile başlar Z'ye doğru gider. Bu tarz değişiklikler mutlaka vardır elbet.
bahsettiğin şey servis bültenidir bunun içinde yazılımda olur parça da olur. Servise bülten şeklinde iletilir o tarz araç geldiğinde değişimi vs. yapılır.
Ahk;servis bulteni bambaska bir sey.
458'lerde direksiyon pimpasi yada pistin kollari farkli 2011 ve 2012 den sonra,simdi degisim mi istemeliyiz?
Yada cupralarda nisan uretiminden sonraki cooler kuculdu,yada yaylar degisti yada amortisor beyni,degisim mi istemeliyiz?
Daha nasil acik yazarim,anlamadim...
Her arac ureticisi parcalari gelistirir. Honda'm olsaydi onlarida yazardim,biraz arastirin bulursunuz.
Servisinde bilme ihtimali yok.
Hele yeni uretilmis bir aracda emin olun bir parca zaman icin gelisir yada degisir....
Day Walker
10-06-2016, 15:48
Abi ahk nın demek istediği metodu japonlar kullanıyor.
ben 12 yıl toyota da çalıştım iyi bilirim.
Servis bülteni diye bir olay var. lotus notes dan tüm servislere deklere edilir ve sisteme o bülten her ne ise onunla ilgili araçların şase numaraları yazılır.
o şase aralığında numaraya sahip araç gelince garanti prosedürü işleme girer.
senin demek istediğinde sıfır üretim araçlar için.
anlam karmaşası olmuş umarım açıklayıcı olmuştur.
Servi bulteni her markada var.
Sorunlu parca degisir,hatta bunlari recall olmadan yaparlar cogu zaman.
Ama parca degisimleri illa sorun olunca degisicek diye birsey yok.
Uretilmis araclari degistirmeden uretilen araclarda parca degisimi cok olur.
Bir cok ornek verdim....
Bu gelisimdir,degisim degil :)
Polo gti için konuşursak 2013 ten sonra motor cth oldu ve fren diskleri 288 den 312 ye çıktı. Typerda ısınma sorunundan bahsediliyordu , bu konuda iyileştirme yapılmış olabilir belki ??
Çok teknik konuşuyorsunuz anlamamaya başladım. Tek bildiğim Cupra'nın coolerini değiştiren zihniyeti öpiim ben. Bir intercooler alacaz, yok o bağlantı mı değişti burayı mı kesecez, oku babam oku.
Lan okulda thermodynamics 321 dersi daha kolaydı yahu.
Cupra 2015 model icinde bile(nisan-temmuz ve ekim) farkliliklar var.
Beyin-amortisor-yay-cooler hatta fren sogutma vs vs...
Bir cok aracda bunlar oluyor,olucak.
Baybars;sanirim nisana kadar olan uretimlerde cooler upgrade verilmiyor :)
tüm marka'larda her yeni gelen yıl değişimler olabilir
ama asıl soru honda 2015 typer ile 2016 typer arasında olup olmayacagı.
henün görünürde bi 2016 yok. ne yeni ne degil bilmiyoruz.
Tek dayanagımız
2002-2005 arası ep3 ile 2008-2011 arası FN2 lerde her gelen seri de neyin değiştiği?
burdan baz alınabilir belki.
AliDogukan
10-06-2016, 17:32
Şöyle bir ayrıntı da var.EP3 ve FN2 N/A idi ve basitti FK2 nin genel olarak çok daha komplike bir sistemi vardır diye düşünüyorum.
997TT;
Farklı yaklaştık konuya tabiki parça değişir,gelişir,büyür,ufalır vs. ve çok önemli bir şeyse eskilerde değişir. Tabi sizin beklentileriniz ile fabrikanın beklentisi aynı değilse değişmesini beklediğiniz konular aynı kalır. Isınma olayında sürekli bahsettiğiniz gibi. Ya fabrika böyle bir konu yok diye salağa yatıyor ya da onlara göre yok. 2016 lar çıksın yollara da değişimi görürüz.
X-trail ilk gelenlerin vites problemi olanları tekrar aracın sıfırı ile bile değiştirdiler.
gt86'da benim aldığım araçta ateşleme sorunu vardı parça değiştirdiler sadece ilk iki ay üretilen de sorun olmuştu sonraki gelenler de parça değişik geldi. Ama bu önemli bir parça olduğu için problemli araçları çağırıp değiştirdiler.
Aynı frekansda degılız malesef. Hala hatalı parca ıle gelısen parcayı bırbırıne karıstırıyorsun.
Ferrarı 458'ın pıstonunu yada gomlegını neden degıstırıyor? Ama 2010-11-12 mayısa kadar olanların sucu ne? Bu gelısım...
Gt86 da yasadıgın degısım,hatalı parca.
Tıpkı 45 amg lerın turbosu gıbı,bıttıgınde degısıyorlar,km sı kac olursa olsun. Ama oncesınde degısım vermıyor...
Isınma olayını ben mı bahsettım yoksa PISTTE teste eden PILOTLAR mı? Bır konuyada forma gıymeden yazsanız. Bılmeyen de olmayan seyı yazıyorum sanıcak.
Neyse,honda sahıplerı degısımlerı arastırsın,ılgım olsa santım santım yazardım,bıraz arastırma ıle bulunabılır,zor degıl :)
scorpion
10-06-2016, 20:36
o değilde Honda'larda model yılı hangi ayda değişiyor? Ağustosta falan değişiyorsa durup durup haziranda 2016 neden getirdiler anlamadım.
Hesapta MQB platformunda turbolar değişmişti mesela ama yine aynı yine aynı.
Hesapta değişik olupta pratikte aynı olan nedir?
Hesapta değişik olupta pratikte aynı olan nedir?
2.0 bar basabiliyor musun mesela? 2014'lerde turbo sorunu vardı, 2015 de revize oldu filan dediler de yine aynı.
2.0 bar basabiliyor musun mesela? 2014'lerde turbo sorunu vardı, 2015 de revize oldu filan dediler de yine aynı.
Denemedim ama basamıyor mu yoksa bir problem mi duydunuz?
Wankel Batu
11-06-2016, 14:09
Denemedim ama basamıyor mu yoksa bir problem mi duydunuz?
bende merak ettim.
2.0 bar basamamasi problemdi bu yüzden yenilediler ve yine 2.0 bar basinc basilmiyor diye anladim ben
Eger dogru anladiysam bunun neresi problem ?
Marka size 2.0 bar basin diye reklam edip arabasini satmiyor sonucta
bende merak ettim.
2.0 bar basamamasi problemdi bu yüzden yenilediler ve yine 2.0 bar basinc basilmiyor diye anladim ben
Eger dogru anladiysam bunun neresi problem ?
Marka size 2.0 bar basin diye reklam edip arabasini satmiyor sonucta
Aynen öyle eskileri fazla bastırınca kırılıyordu 3. Revizede 702 den 722 koduna geçtiler artık aynı basınçta daha fazla güç çıkartıyor. Bunun type r konusuyla alakasına gelemedim o apayrı konu.
başkan sat cuprayı eski arabaya dön. Ya da boşver 2.0 falan, bence gayet güzel yürüyor ve konforlu. İyiki tayyarlar ısınıyor yürümüyor bide ısınmasalar neler olurdu acaba.
Typer lar ısınıyor diye bi kaide var mı? benim bildigim turbo araba zaten ısınır.
Yıllardır subaru'lar da 5-6 gazlama üst üste yapmadık. 1-2 sıktık soguttuk hep
Type-r'ın ilk turbo ile imtihanında olur böyle şeyler. herkes N/A iken hiç ayagını çekmeden dakikalarca verim almaya alışmış.
N/A candır ama haramın tadı da bi başkadır :)
ahmetgurlek
13-06-2016, 11:19
cumartesi günü ankara'da teslim aldı arkadaşım sıfır type r ını. 162.000 tl ye mal oldu. mavi renk, 2016 model. renk mükemmel, alet dış görünüm olarak kendinden modifiyeli. 10 km kadar kullanma fırsatım oldu, sonra istanbula gitti. 1000 km geçsin ilk yağ değişimi yapılsın, görüşleri paylaşırım.
PiscocuK
13-06-2016, 11:24
cumartesi günü ankara'da teslim aldı arkadaşım sıfır type r ını. 162.000 tl ye mal oldu. mavi renk, 2016 model. renk mükemmel, alet dış görünüm olarak kendinden modifiyeli. 10 km kadar kullanma fırsatım oldu, sonra istanbula gitti. 1000 km geçsin ilk yağ değişimi yapılsın, görüşleri paylaşırım.
2016 model olduğuna eminmisiniz?
2015 ler için bu fiyatı veriyorlar eğer gerçekten 2016 ise hangi bayi olduğunu söylermisiniz
18 inç enkei var isteyen :)
başkan sat cuprayı eski arabaya dön. Ya da boşver 2.0 falan, bence gayet güzel yürüyor ve konforlu. İyiki tayyarlar ısınıyor yürümüyor bide ısınmasalar neler olurdu acaba.
ısınmayan type r bizden değildir :)) şimdilik cupra durur, 380mm revo'nun fren kitini de aldım, onları da takayım bakalım nasıl olacak. zaten direk gtx28 yapıcam, uğraşmam oem turboyla.
kalipson
13-06-2016, 14:34
2016 model olduğuna eminmisiniz?
2015 ler için bu fiyatı veriyorlar eğer gerçekten 2016 ise hangi bayi olduğunu söylermisiniz
2015 diye biliyorum. Satış temsilcisinin söylemesi.
2015'tir o. 2016'yı 175 den aşagı vermezler
ısınmayan type r bizden değildir :)) şimdilik cupra durur, 380mm revo'nun fren kitini de aldım, onları da takayım bakalım nasıl olacak. zaten direk gtx28 yapıcam, uğraşmam oem turboyla.
Frenler 6 piston mu? Nasıl oemlere göre test etme şansınız oldu mu? 28 turbo ile hedef güç nedir?
Frenler 6 piston mu? Nasıl oemlere göre test etme şansınız oldu mu? 28 turbo ile hedef güç nedir?
evet 6 piston. bu hafta takılacak, test edince bilgi veririm. 2 piston'a göre daha iyi olmalı, 240 da frene oturunca pek de iyi değil oem fren. Type R'da hiç öyle bir şey olmamıştı.
gtx28 ile aşırı bir hedefim yok 500/520 ler gibi, 440/460 arası yeter artar bile bu arabada.
yilmazcatalbas
13-06-2016, 15:55
;8133571']18 inç enkei var isteyen :)
hangi enkei nasıl enkei lastikli mi? :D
evet 6 piston. bu hafta takılacak, test edince bilgi veririm. 2 piston'a göre daha iyi olmalı, 240 da frene oturunca pek de iyi değil oem fren. Type R'da hiç öyle bir şey olmamıştı.
gtx28 ile aşırı bir hedefim yok 500/520 ler gibi, 440/460 arası yeter artar bile bu arabada.
Sub8 paketindeki frenleri getirmedikleri için cupranın en zayıf yeri fren maalesef. Birçok araçtan iyidir yine ama type r ın stok frenleri çok başarılı gerçekten. 500-520 gibi günlükde stok motor binebilirsiniz ama 440/460 arası gayet keyifli olur. Stok turbo ile 420 limit dahası zor. Frenler ile ilgili güncel deneyim ve bilgileri yazarsanız sevinirim takipteyim.
hangi enkei nasıl enkei lastikli mi? :D
enkei rpf01 18 et40 lastiksiz
ahmetgurlek
15-06-2016, 09:18
doğru diyorsunuz. model 2015, trafiğe çıkış 2016 imiş. millet 2 ay sonra 2017 leri satmaya başlayacak, honda'nın satış stratejisi de bil ilginçmiş...
Güzel bi roll videosu
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1051489514939385&id=450451285043214
Mehmetmert
15-06-2016, 09:52
Almanyadada roll yapip,emniyetten saglayan gordum ya olsemde gam yemem artik.
Bu arada digeride iyi gidiyor,komple sokmus falan :D
Almanyadada roll yapip,emniyetten saglayan gordum ya olsemde gam yemem artik.
Bu arada digeride iyi gidiyor,komple sokmus falan :D
Türkmüş sahipleri :D
Güzel bi roll videosu
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1051489514939385&id=450451285043214
K20 rexs ikisininde içinden geçer vesselam :)
adam artık bundan sonra zaten hızlanamam falan diye gaz kesmemiş güzel deneme olmuş.
Mehmetmert
15-06-2016, 13:29
Videonun sonundada almanca tüneline gir diyor değilmi :D
mert_can 41
15-06-2016, 13:33
Bize has roolingde korna çalarken kafa ile eşlik etme hareketinide biliyorlar kesin türkler başka memlekette görmedimdi ahuhahaha :D
se_RC_an
15-06-2016, 17:08
typer de artık rıngın listesine eklenmiş
integra orgazm sebebı olmuş.
rebeloghy
15-06-2016, 17:51
adam artık bundan sonra zaten hızlanamam falan diye gaz kesmemiş güzel deneme olmuş.
Bizde olsa o 2 boy öne çık, at boşa. Ne yapalım bizde kısa var şanzıman bitiyor ,geçtik işte :)
TR de olsaydı 200 ün üzerinde yürümezdi integra:D
maglum yürüncek araba değil 200 den sonra 310 hp i gösteriyor
hsyn_çvk
16-06-2016, 08:18
Evet beyaz fk2 typer yeni sahibine hayırlı uğurlu olsun allah kazasız belasız kullanmayı nasip eder inşallah,cuma akşamından itibaren istanbuldaki typer nüfusu +1 :)
http://i66.tinypic.com/xqg4i.jpg
tayyarlar hızlandıkça satışıda hızlandı :)
2015 ler stokta kaldı mı ?
izmir terrakki'de 1 tane kırmızı da gelicek diye duydum. (2015) arayıp sorabilirsin
onun harici diger illeri bilmiyorum.
Bi gün herkes hondacı olacak demiştim :) al al güzel olur bırak artık şu helgaları
i-vtec07
16-06-2016, 11:20
Ne satıldı be :D 5-10 tane bişey satar diyodum ben. Alanlara hayırlı olsun
2016 nın resmi fiyatı
(58 000 Euro) + (1880 TL Vergi+Trafik) =
194.100 TL
dip fiyatı da var ama yine de pahalı olacak
Bi gün herkes hondacı olacak demiştim :) al al güzel olur bırak artık şu helgaları
yok be dayı bizde ne arar o kadar para :D
arkadaşın mavi type R ı satmaya çalışıyomda 2015 ler bitti mi diye sordum o yüzden :D
arkadaşın mavi type R ı satmaya çalışıyomda 2015 ler bitti mi diye sordum o yüzden :D
Satmadan ayarlasa na bi cuma akşamı deniyek bizim külüstürle :)
tayyarlar hızlandıkça satışıda hızlandı :)
kesinlikle doğru orantılı :D
Mehmet Gazihan
16-06-2016, 13:42
Evet beyaz fk2 typer yeni sahibine hayırlı uğurlu olsun allah kazasız belasız kullanmayı nasip eder inşallah,cuma akşamından itibaren istanbuldaki typer nüfusu +1 :)
http://i66.tinypic.com/xqg4i.jpg
Amma uğraştın be kardeşim, gören müdür değil ayak işleri personeli sanır.
Ne kadar teşekkür etsek az.
Sağol Allah razı olsun
Yarın sabahtan showroomdayız inşAllah
2015ler bitince satılır o paraya Ömer'in araba. :) ama daha ne kadar 2015 kaldı onu bilemiyoruz işte. anca honda Türkiye bilir herhalde.
ne 2015 modelmiş 2016'nın ortasına geldik.
Bütün FK2 cilere sesleniyorum 2015 modellerle 2'de 60'ta basarım bitene kadar 2016 model olursa 250'ye kadar basarım, mekanımız belli bizi bilen bilir aracım gırtlak spec Beetle 1.2, Tayparı ben Beetle'ı siz kullanacaksınız. Atarım atar giderim gider.
2015ler bitince satılır o paraya Ömer'in araba. :) ama daha ne kadar 2015 kaldı onu bilemiyoruz işte. anca honda Türkiye bilir herhalde.
honda marmara da 2 tane vardı.
ONUR1000RR
17-06-2016, 12:46
Bütün arabalar bitsin seneye bu fiyatlara bu arabalardan zor bulunur alternatifi olmayan bir araç...
tolgaaydın
17-06-2016, 13:13
FK2 güzel sattı maşallah :)
Bugün bi iş için Mutluhan Honda'ya gittim. Sergisinde bir mavi bir siyah fk2 vardı.
gokcell13
17-06-2016, 13:54
Rakiplerine gore her konuda ustun olan bu arac 150 bin bandında cok guzel fiyatla alınabiliyor. OTV zammından sonra bu paralara bulmak hayal olabilir. Degeri 2 seneye kadar net anlaşılacak.
Rakiplerine gore her konuda ustun olan bu arac 150 bin bandında cok guzel fiyatla alınabiliyor. OTV zammından sonra bu paralara bulmak hayal olabilir. Degeri 2 seneye kadar net anlaşılacak.
2015 modeller bittiği an şuan typer fiyatı 58bin€ yazıyor ama, golf r ile kafa kafaya çupra'danda 40 bin tl fazla olunca bir anlamı kalmayacak
Bu kadar abartmayin arkadaslar. Bu kadar basarili ve fiyati ucuzsa neden 6 adet daha 2015 var bayilerin elinde?
Bayiliyoruz piyasa artirmaya ama gercekleride gorelim.
Bu arac 140-145 bandinda olmaliydi. 158-162 arasina satildi.(ilk ve 2.parti daha ucuza gitti)
Suan sinifinda goruntu acisinda tek doyuran arac,eksikleride bir sekilde giderilir,eminim yeni uretimlerde giderilmistirde. Araclar cogaldi pist kapandi,sansimizi iteleyim!
pist aynı fiyatta olsaydı biz satmazdık mesela , aldığımız hafta fiyat açıklandı 1500 km de iken satıp,ki şuan ilanda, GP2 almayı düşünüyoz tekrardan Sırf pist için almıştık , JCW vardı sizde yazılım yaptırmıştık Bursadan hatırlarsınız @99TT
Malesef,pist ısının ıcıne ettı bu uygulama...
Ayagımıza sıkmaya bayılıyoruz.
Tarihin en çok satılan type-r ı oldu fk2 bayiilerde az kalması bile mucize 90-95 adet ne demek hem de daha 1 sene dolmadı acaba yılda s3-golf r-cupra -focus st-evo-sti vs.vs. kaç adet satabiliyorlar. s3'ü 252 liste fiyatı koyup zar zor 199'lara sattılar keza golf-r ve cupralarda aynı.
hem de bi ton karalama ve olmayan şeyleri var göstermeye çalışılmasına rağmen.
Peki neden bu zamana kadar hala 2015'ler kaldi?1 ay sonra 2017 ler geliyor...
Buarada ne gibi olmayan seyler soylendi?
S3 golf R iscilik vs acisindan ileri ama fiyat fena. Honda'ninda fiyati yuksek... 140-145 olmaliydi.
Suan honda sinifinda en spor ve keyif veren araci. Ki daha arac cokk gelisicek.
Serhat Y.
17-06-2016, 20:10
ilk senesinde 90-95 mi satmış, cok iyi rakam şaşırdım valla. 6 tane kalmasıda normal abartmasınlar, 2016 almak varken neden 15 alayım mantığı. onlarda satılır dert etmeyin biraz fiyatı kırpılır verilir.
Aynen,kirpilil verilir. Yahu bunu onceden kirpda daha fazla kitleye hitap etsen...
İddia ediyorum;daha gelismis versiyonlari cikicak ve daha cok saticak.(fiyat abartilmazsa)
_muhaRRem
17-06-2016, 20:40
Hep acele edin elinizi çabuk tutun typeR lar tükeniyor gibi bi algı var.. arabadan çok rakamlarla ilgilenmek garip :)
Bende almak istedim ama düz vites zor geliyor bu saatten sonra. 160 a bırakıyorlar herhalde.
2016 nın resmi fiyatı
(58 000 Euro) + (1880 TL Vergi+Trafik) =
194.100 TL
dip fiyatı da var ama yine de pahalı olacak
200'e düzleselermiş o ne yav öle :)
Black_Eagle
18-06-2016, 01:39
Buarada ne gibi olmayan seyler soylendi?
S3 golf R iscilik vs acisindan ileri ama fiyat fena. Honda'ninda fiyati yuksek... 140-145 olmaliydi.
Suan honda sinifinda en spor ve keyif veren araci. Ki daha arac cokk gelisicek.
Loading site please wait... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-auto-bulut-dan-ozel-siparis-golff-7-highline-1.6-dsg-110-bg-282612393/detay)
130 bine dizel 1.6 110 beygir golf satiyolar. 140 bine bu teknolojide bu güçte bir arac beklemek bence haksizlik olur.Aradaki hacimden dogan farkida düşünmek lazim ayrica genel tum araclar icin fiyatlar yuksek ama bu fiyatlandirmada bence hondanin koyduğu fiyat gayet iyi zaten 95 adetlik satis bunun kaniti. Rakiplerinin tamamini toplasan acaba 1 yilda kac adet satti.
Black_Eagle
18-06-2016, 01:44
Ayrica burada arabanin sismesinden, isindigi icin kismasindan bahsedenlerin tamami kullanicisi olmayanlar kullanicilardan gormedim böyle bir şikayet belkide gözümden kacti ama gercekten bu araclarin sahipleri boyle seyler yasiyorlarmi merak ediyorum?
Kimse daha piste çıkarmaya cesaret edemedi hemde ücretsiz seans hediyesi vardı ilk partiyi alanlara.. Sadece kelalper performans aracı ve piste çok acemi olan bir arkadaşıyla çıktı o da 50 kere yazdı bu araba şişiyor haddinden fazla yavaşlıyor diye. Kullanıcı olmayanların bazıları bu sebepten kullanıcısı olmadı.
Jason kullandı,yorumları bırebır konustuk kac sefer YUZYUZE.
Ben kullandım 2 farklı gecede 2 farlı aracı...
Su kısma yada ısınma vs olayını ne buyuttunuz ama.... Yazılmadıkca bırı ortaya cıkıp bu araba sısıyor dıye kotuledınız denıyor. Yahu ılk uretım arac,olabılır boyle hatalar. Ayrıca belkı arscta hata yok,arac mın 98 ıstıyor ve dusuk oktanlı benzın den dolayı,motor ıcı yanma sıcaklıgı artıyor.... Ulkemızde boyle ama dısarda bu sorun olmayabılır.
Golf dızel rakıp degıl,fıyatlarda sacma yuksek. Leon cupra-Golf gtı-Typer vs olarak bakmak gerek. Cupra 135-140 cıvarı satılırken,honda 160 ıdı....
25 lıra fark verılır mı? Tabı verılır ama bunun sonu yok,bır 25 daha ver bmw coupe ye gec...
ONUR1000RR
18-06-2016, 09:18
Şu anda ülkenin durumu ortada,hiçbir şeyde istikrar olmadığı gibi araç piyasasında da yok doğal olarak..Memlekette herşey güllük gülistanlık olsa görürdüm bayii kapısında millet birbirini yerdi son arabayı almak için...Olan parasını tutuyor,olmayanda eksik bakiyesi kalanda kredi çekmeye korkuyor.Buna rağmen bu satış adeti bence harika.
90-95 tane hangi hot hatch satmış bir senede (gerçi daha bir sene olmadı 2 ay var) merak ediyorum. Hiçbir hot hatch bu adetleri yakalayamadı.
Çeyrek depoda arıza yakıyor ,250'yi geçmiyor, 100-200 15 saniye :) ısınma ile ilgili bişey yazmıycam yoruldum yazılımsal bir problemi dramatik hale getirdiniz.
Nasıl hızlandığınıda merak ediyorsanız bakın geçenlerde bir arkadaş deneme yapmak istemişti sanırım sizde gt3 vardı deneseydiniz.
Satis adetlerine kimse laf etmedi,ettiyse ben gormedim.
100-200km 15 sec nerde yazildi? Bana ornek gosterin,merak ettim. Yada 250'yi gecmiyor??
Ceyrek depoda pistte ariza yakiyor ve pistte isinma sorunlari var,bunu ben dahil "kullanan" kisiler soyledi ama digerlerine ornek verin?? Dramatik durumdan ciksin..
GT3 ile denerim tabi ama gereksiz olmaz mi ki mehzent zaten abi senin araba hizli kalir demisti. Bizde o saatlerde arasehir de idik ama denk gelmedik...
Neyse su garip ithamlari kimler yazmis merak ettim....
Sanırım buradan satış adetleri ile ilgili yorum yapmıştınız.
Diğerlerini arama ile uğraşamam ama çok iyi hatırlarsınız ;
100-200 için çeklerin çektiği video ile 15 saniye muhabbeti yapılmıştı.
2-3 hafta önce burada leon cupralı bir arkadaşla denemiştim forumlarda 250'yi geçmiyor yazıyordu demişti. Hatta gene çeklerin videosundan sonra buna benzer yorumlar yapılmıştı.
Çeyrek depo ile pistte arıza yaktırırsanız (benzinle ilgili) aracımı size hediye edebilirim. Fabrikaya bununla ilgili mail attım gelen cevap dolu depo ile gazlamayın oldu. Dikkat etmeniz gereken ışık yandıktan sonra vag grubundaki araçlar gibi range sıfır göstersede daha benzin kalmıyor.
Bakın araç ile gazladığınızda eşdeğer arabalarda görebileceğiniz değerlerden daha yüksek değerler görmüyorsunuz ve buna rağmen araç yavaşlıyorsa bu iş yazılımsaldır.
Gerçi şu da var sizin için izmir park pist değil sadece istanbul park pist. bu yüzden pist ile ilgili yorum da yapamıyorum.
ONUR1000RR
20-06-2016, 11:33
Bende intercooler ve methanol olduğu için pek ısınma falan fark edemiyorum. Ataşehirden gebzeye kadar hep gazladım 110-120 lerde ... pistte yaşanan bu ısınma olayı kendi adıma konuşayım ben piste girmediğim için bir sorun teşkil etmiyor :)
Yokmu fk2 ıle denemek ısteyen bosverın gerısını
Yiğit Y nerde ya sende alsana kanka bıtane herkes atar kafasındakı soru işaretlerini ashdjsjsjsjajajs
driftboy
20-06-2016, 12:14
Eksiklerimi bitirince polo cup la deneyelim abi eğlencesine :D 100-200 süre nedir suan alan varmı okumadım gerisini konuyu bayağı kaçırdım :)
Murat abi ilk gelenlerden birinin rodajı bitince hem dbn aldı ve burada paylaştı (yanlış hatırlamıyorsam 11.3 civarı aldı) hemde leon cupra 280 ile denedi 255 e kadar burun buruna gitti araçlar. Söylediklerinizi kim yazmışsa sallamış @ahk. Pistte çeyrek depo altında arıza yaktığı pilot tarafından denenen arabada görüldü kimse uydurmadı. Maalesef normal kullanıcıları piste çıkıp denemedi 1 kişi hariç. O da çok amatör bir kullanıcıydı keyif yapmaya çıktı Kelalperle. Kelalper piste çıkan bu işten anlayan tek adam şu anda kendisi yazsın görüşlerini. Kimse arabaya *** atmıyor ilk piyasaya sürülen araçlarda bazı eksikler olabilir giderilmesi mümkün. Yolda şişeceğini zaten pek sanmıyorum ki duymadım bende.
individual
20-06-2016, 12:43
Kimse yanlış anlamasın ama birşey dikkatimi çekti.Bu kadar yeni typer satıldı ama nerde bu arabalar anlamadım bende.Polemik olsun diye yazmıyorum.
Pist günü var çıkan yok araba şişiyormuş zaten ben piste çıkmıyorum deniyor.
Rolling için mesaj atıyorlar deniyelim diyorlar eski typer cupra golf r sahipleri yine yok arabalar.
Nerde by typer'ler merak ediyorum valla.Sanırım herkez alıp garajda saklıyacak bundan 10 yıl sonra 5.000KM typer diye ilanlarını görücez.Yanlız herkez böyle yaparsa ilerde çok temiz km'li typer olucağı için çok değerli olmaz diye düşünüyorum.
Yokmu fk2 ıle denemek ısteyen bosverın gerısını ��������
ben varım hacı abi :)
VteC_MaNiaC
20-06-2016, 12:57
Kimse yanlış anlamasın ama birşey dikkatimi çekti.Bu kadar yeni typer satıldı ama nerde bu arabalar anlamadım bende.Polemik olsun diye yazmıyorum.
Rolling için mesaj atıyorlar deniyelim diyorlar eski typer cupra golf r sahipleri yine yok arabalar.
Nerde by typer'ler merak ediyorum valla.Sanırım herkez alıp garajda saklıyacak bundan 10 yıl sonra 5.000KM typer diye ilanlarını görücez.Yanlız herkez böyle yaparsa ilerde çok temiz km'li typer olucağı için çok değerli olmaz diye düşünüyorum.
yani pist fiyatları biraz ütopik... insanlar aldığı riski ve eğlenceyi karşı karşıya koyunca bence uzaklaşıyorlar..
individual
20-06-2016, 13:00
yani pist fiyatları biraz ütopik... insanlar aldığı riski ve eğlenceyi karşı karşıya koyunca bence uzaklaşıyorlar..
Evet pist fiyatları biraz yükseldi ama 58.000Euro arabanın fiyatı yanında pist 1-2 seans ücreti çok sırıtmıyor bence.
En azından ben alsam 1 seas'a katılırdım full denerdim.
Yani herkez piste çıkacak sıkacak gazlıyacak diye bir kural yok ama o zamanda şehir içinde ev iş gezme ev iş gezme arasında kullanılacak bir araba değil bence hep yakıt olarak hemde amörtisörlerinden olayı.
Hani nerde onlar ben konu bıle açtım kımse gelmedi?
ben varım hacı abi :)
Sen zaten ceptesın kanka denerız gece gunduz :)
Konu açıldı FK2 ile denemek isteyen varmı dıye
benım bıldıgım gordugum kımse denemedı :)
Kımse arabasını saklamıyor gayette guzel gazlayanlar var
sosyal medya yı takıp edersen fazlası ıle gorebılırsın
Orada ki satis yazimdan bunu anladiysan,oyle gormek istedigin icindir.
Ben orada aracin pahali oldugunu savunuyorum.
Yahu 2017 cikicak 1,5 ay sonra ve hala bayilerin elinde 2015 var,yapmayin allah askina...
Cek cukleri karistirma,"ben" "sahsen" "kendim" dbn alip koydum arkadas 11,3 sec,birak artik dedikoduyu su dedi bu dediyi. Tamam polemik seviliyor ama bu kadari olmaz ki? Kendi elimle olcup koydugum seye bile laf ediyorsunuz,15 falan nedir? Ben dbn koyacagim 11,X ama biri 15 diye yorum yapicak...
250 icinde hala cek falan diyorsun,yapma bu kadar tayle r sahibi var...
Demek ki Jason gazlarken,ozellikle 8.virajda araca bilerek ariza yaktirdi,hemde denedigi 3 gunde de. Ah bu jason yokmu,honda karsiti,ben biliyordum zaten....
Hatta en iyi dereceleri ilk yada 2.turda atmasi,sonraki turlar araca alistikca daha iyi degerler gelmesi gerekirken aracin yavaslamasi hatta pite girecek kadar yurumemesi. Apex hizlarinda 6-7 km lik dususler hep pilotun sucu... Burda vag cilarin bir oyunu var sanirim...
Ahh bu kahrolasi vagcilar.
Gozunu seveyim bana yaziyorsan,yazdiklarim uzerinden elestir cevap ver ama olmayan seyleri var gibi gosterme.
Durup durup su isler isitiliyor ya,hay di hayirlisi.
İsin garibi daha ilk denedigim gunun aksami(sanirim 9 ay olmustur) araci sevdigimi ve zamanla bu problemlerin asilip cok iyi bir arac olacagini,"almak istedigimi" yazmisim...
Eee naparsin,bazen gozluk takarak bakarsin olaylara.
Evet pist fiyatları biraz yükseldi ama 58.000Euro arabanın fiyatı yanında pist 1-2 seans ücreti çok sırıtmıyor bence.
En azından ben alsam 1 seas'a katılırdım full denerdim.
Yani herkez piste çıkacak sıkacak gazlıyacak diye bir kural yok ama o zamanda şehir içinde ev iş gezme ev iş gezme arasında kullanılacak bir araba değil bence hep yakıt olarak hemde amörtisörlerinden olayı.
Araba şehir içinde gayet güzel. izmir'in yolları bozuk olmasına ragmen çok konforlu.
+R modu şehir içi kapatmak gerekiyor. kapatınca süspansiyon yumuşuyor. gaz'ın altından tüm tepkisi alınıyor :)
+R modu kapalı + klima açık, 11 litre ortalama ile geziyorum. dur kalklarda bile. 50 kuruş yakıyor yani
anlıycagınız araba şehir içinde bi Civic 1.6 Elegance kadar rahat, Otobanda +R modu'nda ise tam bir hırçın..
ayriyetten kimse arabasını saklamıyor. bizim whatsap grubunda hemen hemen %90 ı arabalar dolu ya da dolduruluyor.
feh + intercooler + yazılım vb. cogunun 100-200 süreleri 8-9 sn civarında.. 400 hp sınıfındaki tüm evo, cupra, golf R ve türevlerine rahat kafa tutacak ve uzunda da üzecek guclerı var merak etmeyin
kelalper
20-06-2016, 13:56
Sanırım buradan satış adetleri ile ilgili yorum yapmıştınız.
Diğerlerini arama ile uğraşamam ama çok iyi hatırlarsınız ;
100-200 için çeklerin çektiği video ile 15 saniye muhabbeti yapılmıştı.
2-3 hafta önce burada leon cupralı bir arkadaşla denemiştim forumlarda 250'yi geçmiyor yazıyordu demişti. Hatta gene çeklerin videosundan sonra buna benzer yorumlar yapılmıştı.
Çeyrek depo ile pistte arıza yaktırırsanız (benzinle ilgili) aracımı size hediye edebilirim. Fabrikaya bununla ilgili mail attım gelen cevap dolu depo ile gazlamayın oldu. Dikkat etmeniz gereken ışık yandıktan sonra vag grubundaki araçlar gibi range sıfır göstersede daha benzin kalmıyor.
Bakın araç ile gazladığınızda eşdeğer arabalarda görebileceğiniz değerlerden daha yüksek değerler görmüyorsunuz ve buna rağmen araç yavaşlıyorsa bu iş yazılımsaldır.
Gerçi şu da var sizin için izmir park pist değil sadece istanbul park pist. bu yüzden pist ile ilgili yorum da yapamıyorum.
Bak güzel kardeşim sana şöyle anlatiim. 94 yılından beri arabalarla uğraşıyorum. Birçok organizasyona katıldım ki istanbul park bittiği ay o pistte alfa GT kullanarak o piste adım attım. Ve o pistte bayaa bi supersport kullandım ve trackdaylerde görev yaptım. Formula 1 dahil girmediğim delik kalmadı o pistte. İstanbul park oyun parkıysa Türkiyedeki diğer "pist" diye geçenler kumdan havuzdur. Türkiye de sen istanbul park dışında hangi pistte 6.vitese kadar çıkabiliosun. İzmir Ülkünün en hızlı yerinde belki 4 biter 5 e atıp bi gaza dokunup frene basarsın. Diğer yerlerinde sürekli 3bitir 4 e at fren yap. İstanbul parkta sadece keskin virajlarda 3 e düşüyorsun onun dışında sürekli 4-5 gidiosun. Asfaltı İzmir ülküden çok daha pütürlü o nedenle frenlere vs aktarmaya binen güç daha fazla. Frenler ısınıo lastikler fazlasıyla ısınıo sürtünme arttığı içinde motor daha çok zorlanıo çevirmekte. Araba ısındığı zamanda performans diye bişey kalmıo Type R da. O da gayet acemi bir şöförle gayet kötü bir performansla 2.5 tur. Ve yavaşlıo derken sana öyle geliodur falan değil bildiğin 9-10 kombinasyonundan çıkınca aga bırak beni dio araba. Bunların dışında süper araba ciddi yol tutuyor frenleri inanılmaz iyi. Sadece kafadan kaydığı zaman kıçını biraz geç sokuyor kilit devreye girene kadar. Golf 6R gibi. Başka araba ısınmıo mu dersen Fabia RS 1.4 TSI bildiğin alev topu oluyor stg1 yazılımla. DSG ısınınca komut dinlememeye başlıo. Stg2 megane RS in bütün hortumları sıcaktan helva olup kelepçelerinden kurtuluo stg 1 kende hararet fırlıo. Ama bahsettiğim 2005 model araba.
Ferrari de ve Mercedes ve BMW de Audi de Alfa da bunların hiç birini yaşamadım. Golf 6R dahil.
Sokakta hiç bir zaman böyle bir pist koşulunu yakalayamazsın. Formula 1 Ferrari takımı ile çalıştım kaç yarış. Adamların tek söylediği şey bizim için en zor pist Monaco. Pist için tasarlanmış bir arabanın bütün ayarlarını sokakta tutacak şekilde değiştirmek kadar zor bişey olamaz diolar. Pist yavaş olduğu için araba inanılmaz ısınıo ve yarış içinde sürekli yeniden ayar yapmak zorunda kalıyoruz diolar. Haa sen bizim tecübelerimize inanmıyorsan ona bişey diyemem. Gelirsin piste çıkartır görürsün. İstanbul parkı pistse bizim izmir ülkü neymiş dersin.
kelalper
20-06-2016, 14:04
Araba şehir içinde gayet güzel. izmir'in yolları bozuk olmasına ragmen çok konforlu.
+R modu şehir içi kapatmak gerekiyor. kapatınca süspansiyon yumuşuyor. gaz'ın altından tüm tepkisi alınıyor :)
+R modu kapalı + klima açık, 11 litre ortalama ile geziyorum. dur kalklarda bile. 50 kuruş yakıyor yani
anlıycagınız araba şehir içinde bi Civic 1.6 Elegance kadar rahat, Otobanda +R modu'nda ise tam bir hırçın..
ayriyetten kimse arabasını saklamıyor. bizim whatsap grubunda hemen hemen %90 ı arabalar dolu ya da dolduruluyor.
feh + intercooler + yazılım vb. cogunun 100-200 süreleri 8-9 sn civarında.. 400 hp sınıfındaki tüm evo, cupra, golf R ve türevlerine rahat kafa tutacak ve uzunda da üzecek guclerı var merak etmeyin
şu arabaya kaç kişi bindirdim bir tanesi de çıkıp gayet konforluymuş demedi. Kullanan arkadaşım günlük kullanıyor. 1.8 Civic Sporttan geçtiği için farkına varmadı sertliğinin. Golf 7R a binince anladı neyin konfor olduğunu. Baybars en çok güldüğüm yorumu yaptı araba R modu dışında bile bildiğin masa dedi. Amortisörleri kötü vs demiyorum. Yanlış anlaşılmasın amortisör range i hiç bitmiyor rahatsız etmiyor ama araba genel olarak sert bir araba. Amortisörleri gerçekten çok iyi ama konforlu denemez. Kullanıma el verişli denilebilir.
şu arabaya kaç kişi bindirdim bir tanesi de çıkıp gayet konforluymuş demedi. Kullanan arkadaşım günlük kullanıyor. 1.8 Civic Sporttan geçtiği için farkına varmadı sertliğinin. Golf 7R a binince anladı neyin konfor olduğunu. Baybars en çok güldüğüm yorumu yaptı araba R modu dışında bile bildiğin masa dedi. Amortisörleri kötü vs demiyorum. Yanlış anlaşılmasın amortisör range i hiç bitmiyor rahatsız etmiyor ama araba genel olarak sert bir araba. Amortisörleri gerçekten çok iyi ama konforlu denemez. Kullanıma el verişli denilebilir.
R modu dışında konfor'una nası masa yorumu yapılır. anlamak zor. kisiden kisiye degisir sanırım. belki arabadan arabaya. almak isteyen gider test eder, konforuna bakar. Ben 2010 1.6 Civic Elegance'de kullandım. +R modu de-aktif ken bu 19 janta, ince lastige, süspansiyona, böyle bi spor araba olusuna ragmen ben Elegance ile aynı diyorum.
alfa 159 cok sert bi araba. sonrasında STİ. zaten asiri sert. onlardan sonra bana kaymak gibi geldi. kalkıpda bu arabadan bmw, audi konforu bekleyemeyiz ama Sport bi araba olarak R modu bayag sert ama normal mod'da bana göre çok rahat. araba hem spor olsun, hem pist aracı olsun. hemde konforlu olsun diye bi dünya yok zaten.
bu da hakan abi ile gecen hafta denememiz. ben zır stok.
onda sadece Down pipe, 1.5 Bar yazılım ve İntercooler mevzut.
sadece 5 bin lira harcama ile arabayı 75 hp + 10 boy hızlandırmak, 100-200'ünü 10 sn altına düşürmek güzel.
https://www.youtube.com/watch?v=PnO3Fy3sMeE&feature=youtu.be
R modu dışında konfor'una nası masa yorumu yapılır. anlamak zor. kisiden kisiye degisir sanırım. belki arabadan arabaya. almak isteyen gider test eder, konforuna bakar. Ben 2010 1.6 Civic Elegance'de kullandım. +R modu de-aktif ken bu 19 janta, ince lastige, süspansiyona, böyle bi spor araba olusuna ragmen ben Elegance ile aynı diyorum.
alfa 159 cok sert bi araba. sonrasında STİ. zaten asiri sert. onlardan sonra bana kaymak gibi geldi. kalkıpda bu arabadan bmw, audi konforu bekleyemeyiz ama Sport bi araba olarak R modu bayag sert ama normal mod'da bana göre çok rahat. araba hem spor olsun, hem pist aracı olsun. hemde konforlu olsun diye bi dünya yok zaten.
sadece 5 bin lira harcama ile arabayı 75 hp + 10 boy hızlandırmak, 100-200'ünü 10 sn altına düşürmek güzel.
maşallah dolu olan ciddi hızlanmış.
alfa 159 cok sert bi araba
2007'den 2016 ya kadar 159'a bindik 159'a sert diyen ilk seni gördüm. Gayet konforlu bir araba. Yol tutuşuda o yumuşaklığına göre çok başarılı.
2.0TFSI motorlarda aynı şekilde aynı rakamlara benzer güçleri hatta daha fazlasını alıyor bu arada bence bu bir başarı değil.
maşallah dolu olan ciddi hızlanmış.
hakan abinin araba hızlı fakat benimde o gece ilk vtec açışımdı
kaç binde vites atacagımı ya da kaca kuracagımı dahi bileden çok acemice bastım
belki uzmanı kullansa bu kadar fark olmazdı ama yine de bi fark olurdu elbet
scorpion
20-06-2016, 14:32
ben günlük kullanıyorum hatta uzun yolda yaptım. Bir önceki aracım Golf 7 (R değil) 18" durban jant ve orjinal spor süspansiyon. Golf R'ı hiç sürmedim bilmiyorum ama mantıken 1.4tsi'dan daha serttir heralde.
Type-R öyle çok sert, masa falan denilecek bir araç değil. Şu aptal plastik tümseklerde çok yavaşlamak gerekiyor yoksa arka taraf pat küt ediyor. Onun dışında beton tümsekler, yamalar, dalgalanmalar vs. yönünden rahatsız edici bir sertliği yok. Golf ne konforlu arabaydı demedim hiç. R Modunda evet araç gerçekten çok sertleşiyor ama normal modda o plastik tümsekler haricinde gayet konforlu sayılır.
bu arada medya oynatıcıya navigasyon uygulaması kuran var mı? Vakit bulursam denicem. Araçta gps donanımı var, medya oynatıcı android ama installer'ı kilitlemişler, yurtdışı forumlarda sygic, yandex vs. kuranlar gördüm.
2007'den 2016 ya kadar 159'a bindik 159'a sert diyen ilk seni gördüm. Gayet konforlu bir araba. Yol tutuşuda o yumuşaklığına göre çok başarılı.
2.0TFSI motorlarda aynı şekilde aynı rakamlara benzer güçleri hatta daha fazlasını alıyor bu arada bence bu bir başarı değil.
bu interenete bakarak buldugum 3 haber & yorum lardan bi kaç tanesi
Alfa 159'da spor otomobillerdekini aratmayacak derecede
oldukça sert fakat bir o kadarda konforlu bir süspansiyon sistemi mevcut. Evet,
spor, sert ve konfor kelimelerini aynı cümle içinde kullanabilmek aracın gerçek
anlamda bu konuda başarılı olduğunun bir göstergesi
Alfa Romeo 159’de kullanılan orta sertlikteki süspansiyon sistemi bu sınıftaki araçların birçoğundan daha sert. Yan destekleri çok iyi olan deri koltukların konforu çok iyi olsa da yoldan gelen darbeleri çok iyi sönümleyemeyen amortisörler nedeniyle başarılı bir konfor olgusundan bahsetmek mümkün değil.
159 d sınıf bir araç olmasına rağmen gerek ağırlığından gerek ön düzendeki yapısından dolayı oldukça sert bir araçtır. Öyle her yola gelmez Alfa romeo'lar asfalt arabalarıdır eğer yolla kötü ve bozuksa konfor isteniyorsa ikinci plana atılmalıdır.
neyse konu 159 değil. gerisini siz bilirsiniz işte typer bu öyle ya da böyle.
yıllardır rolling arabası bu. kaç kere piste girecez ki
saygılar
ben bu arabayı kullanıp, gazlayıp da hoşnut olmayacak arabacı nadir cıkacagını dusunuyorum.
whatsap grubumuzda nice üst düzey spor araçları olupda, bu arabaya ayrı ilgi gösteren kişiler çok
onu gectim 997 tt nickli engin bey di sanırım. tecrübe ettigi arabanın haddi hesabı yoktur ama
günlerdir bu konuyu takip ediyor, bişeyler yazıyor, belli ki fk2, onun da sempatisini kazanmış
saygılar
Aynen oyle,daha ilk test ettigim gun arti ve eksikerini yazmistim. Sonra bu gordugum arti ve eksilerin Jason ile muhabbetimizde,birbirimizden haberimiz olmadan,ayni anda birbirimize ayni seyleri soylemistik.
Alicagimi defalarca soylemistim. Birseyi begenmek o seyin hatasiz oldugu anlamina gelmez ki?
Ha cok isteyen bastirsin parayi Gt3 yada 488 alsin.
Benim guncel olarak tek degindigim husus,fiyatinin 15-20 dusuk olmasi gerektigi,okadar.
Aynen oyle,daha ilk test ettigim gun arti ve eksikerini yazmistim. Sonra bu gordugum arti ve eksilerin Jason ile muhabbetimizde,birbirimizden haberimiz olmadan,ayni anda birbirimize ayni seyleri soylemistik.
Alicagimi defalarca soylemistim. Birseyi begenmek o seyin hatasiz oldugu anlamina gelmez ki?
Ha cok isteyen bastirsin parayi Gt3 yada 488 alsin.
Benim guncel olarak tek degindigim husus,fiyatinin 15-20 dusuk olmasi gerektigi,okadar.
türkiye standart'larına göre mi 15-20 ? yoksa avrupa fiyatının mı?
İngiltere'de sıfır fiyatı 30.000 sterlin yazıyor. yani 125 bin TL
Autoscout24 sitesinde ise sıfırları 35-44 bin euro arası değişiyor, ülkeden ülkeye.
Bu araba bildigimiz FN2 ayarında düz bi typer olarak gelseydi, sadece kasa makyajı ile.
ederi en fazla 100 bin lira olurdu. neden mi?
cunku zaten boş aile arabası aynı hasa HB Civic FK1'LER 70-80 arası değişiyor...
sence engin bey, bu arabada 100 bin lik düz typer'a nazaran
extra 60-70 milyar olmasına değecek parça var mı? yok mu?
bende aynı fikirdeydim bi 15-20 daha az olsa ideal olurdu.
kelalper
20-06-2016, 16:37
Fk2 Type R ın fabrikaya maliyeti 9000 Sterlin değildir sana o kadar söyliim. Megane RS Trophy'nin maliyeti 8600 Sterlin çünkü ve ayrıca Megane daki telemetri sistemi, akropovic egzoz ve ohlins amortisör Type R da yok. Standart Megane RS CUP maliyeti de 7500 Euro.
Ama sen olmayacak birseyi kistas aliyorsun...
İngiltere fiyati buradaki fiyati belirlemez ki?
Sonucta japon bir aracdan bahsediyoruz,yer yer isciligin standart alti oldugu bir aracdan. Turkiye alim gucune gore cok yuksek. Mesela Cupra ile ayni olmali,golf gti kaca birakiyorlar bilmiyorum yine o seviyelerde olmali...
Tabi bu sahsi gorusum... Ki bayilerin elinde hala 2015 var,2017'ye 1,5 ay kaldi. Ozaman neden millet hucum etmiyor?
Ki ilk parti ne guzel hemen satilmisti... Neyse,insallah euro daha patlamazda bugunleri mumla aramayiz...
anladım tamamdır.
son birşey söyleyeyim buralarda bulunsun.
2015'in fiyatı
ARAC: 21.500 euro, yani 71.500
%90 ÖTV + 63.500 TL
KDV > 25.000 tl
faturada yazanlar bunlar. yani 21.500 euro ya fabrikadan TR'e ithal ediliyor.
Fabrika'dan ithal edildigini nerden biliyorsunuz?
Yada soyle diyim,ithal beyannamesini girdunuz mu?
Sizin fatura birsey ifade etmez,onu kistas almayin...
Eren 1,5 bar diye bi yazılım yok :) Taktın kafaya. Egzoz olmadan kısık ayar egzoz olunca açık ayar var belki daha da açılır ama zaman lazım.
Ben şu ana kadar yazılım yaptığım araçlarda gt86 ve fk2 kadar güzel sonuç alınan araç görmedim. Bu yüzden her gt86 konusunda kesin yazılım yaptır yazarım.
Fk2'de ise yazılımsız 310hp (gt86'da 200hp gibi gitmiyordu) gibi gitmiyor ilk aldığımda s3 sedan ile denemiştim 25 hp fazlama ve s3 ün 4 çeker dezavantajına rağmen ayıramamıştım. Fakat yazılım yaptıktan sonra 350hp oldu ve gerçekten 350hp gibi gidiyor.
Aynı şeyi fk2'den 2 ay önce sattığım s3'de yazılım atıp denediğimde anca 1-2 boy kadar hızlanmıştı.
ahmetgurlek
21-06-2016, 09:17
valla ben normal modda kullandım hiç de sert gelmedi. hele coilover lı 2006 sti'dan sonra s500 long gibi hissettim :) :) :)
ahmetgurlek
21-06-2016, 09:33
valla ben normal modda kullandım hiç de sert gelmedi. hele coilover lı 2006 sti'dan sonra s500 long gibi hissettim :) :) :)
aslında burada algı farklılıkları görüşü etkiliyor. a3'ten golf'ten inip de type r'a binen birine çok sert gelmiş olabilir ama, sti'dan inip de binen benim gibi birine gayet yumuşak gelebilir. zira type r'a sert diyenlere 2006-2007 sti öneririm, rijit kasa neymiş test ederler...
cabriolet
21-06-2016, 10:33
ben bel ve boyun fıtığı olan biriyim ben bile rahatsız olmuyorum hergün bahçeşehirden çerkezköye gidip geliyorum aşırı sert bi araba değil abartmanın alemi yok bence evet çukurlarda tümseklerde dikkat etmek gerekiyo ama 19" jantı olan hangi arabada gerekmiyo ki suvlar hariç :) +r modunu açınca evet gerçekten rahatsız edici oluyo ama ben şirket arabası gibi kullandığımdan onu açmaya gerekte duymuyorum bana normal halinin gücü yol tutuşu vs yetiyo :)
Aynı şeyi fk2'den 2 ay önce sattığım s3'de yazılım atıp denediğimde anca 1-2 boy kadar hızlanmıştı.
Yazılımı kim yapmışsa bir sıkıntı var demektir. 2.0tsi da stage 1 de dahil ciddi potansiyel var 1-2 boydan çok çok fazla alıyor.
Yazılımı kim yapmışsa bir sıkıntı var demektir. 2.0tsi da stage 1 de dahil ciddi potansiyel var 1-2 boydan çok çok fazla alıyor.
Stage konularından anlamıyorum yazılım ve kutu içi filtre vardı. Bana da sorunlu geldi ama kime sorduysam dört çeker arabada +30-40hp'de 2 boy normal dediler. hatta box'ta takmıştım gene 1-2 boy olduğunu @ACYV cem ile konuştuğumuzda da aynı şeyi söyledi. Denemeleri aynı gün aynı arabadan teslim aldığımız arkadaşımla yaptım.
Stage konularından anlamıyorum yazılım ve kutu içi filtre vardı. Bana da sorunlu geldi ama kime sorduysam dört çeker arabada +30-40hp'de 2 boy normal dediler. hatta box'ta takmıştım gene 1-2 boy olduğunu @ACYV cem ile konuştuğumuzda da aynı şeyi söyledi. Denemeleri aynı gün aynı arabadan teslim aldığımız arkadaşımla yaptım.
box ile benim farketti muhtemelen 2 çeker olmasından ama kullanmıyorum, direk stage2 kullanıyorum. turboback, intercooler, dv, carbon intake... bi frenler kötüydü onu da hallettim. bi gece serinliğinde ölçüme çıkarım, bakalım ne vererecek 100-200.
box ile benim farketti muhtemelen 2 çeker olmasından ama kullanmıyorum, direk stage2 kullanıyorum. turboback, intercooler, dv, carbon intake... bi frenler kötüydü onu da hallettim. bi gece serinliğinde ölçüme çıkarım, bakalım ne vererecek 100-200.
Bizde soldan direksiyonu çıksa alcaz ahhhhh gırmızı garbon intake o zaman show olucak :)
http://www.eventuri.net/wp-content/uploads/FK2-intake-eventuri-car-iso.jpg
Bizde soldan direksiyonu çıksa alcaz ahhhhh gırmızı garbon intake o zaman show olucak :)
http://www.eventuri.net/wp-content/uploads/FK2-intake-eventuri-car-iso.jpg
Oem'de güzel iş yapıyordu ama görseli bile bambaşka Carbon'un. Ben sti'yı merak ediyorum nasıl olacak, uçuk kaçık olmasında ona da binelim.
1-2 boy 80-150 de belki, hatta onda bile daha fazla fark eder torkta var çünkü. Benim arabamda yaklaşık 50 hp 100-200 de 1.6-1.7 saniye oynatıyor ordan hesaplayın boyu. Boy kavramı karmaşık 30-40 hp 80-230 da belki 6-7 boy da fark eder hız aralığı önemli.
1-2 boy 80-150 de belki, hatta onda bile daha fazla fark eder torkta var çünkü. Benim arabamda yaklaşık 50 hp 100-200 de 1.6-1.7 saniye oynatıyor ordan hesaplayın boyu. Boy kavramı karmaşık 30-40 hp 80-230 da belki 6-7 boy da fark eder hız aralığı önemli.
70-80 gibi başlayıp 200 üstü bırakmışızdır net olarak hatırlamıyorum. Bana da kötü gelmişti ama çevremde yazılımla uğraşan bikaç kişide dört çeker için normal olduğunu söylemişti.
Sanırım senin araçla stock iken stock tayyarla denenmişti şimdi yazılımlı hali ile yazılımlı tayyar ile denedin mi?
Konu açıldı hatta biçok araba ile denendi ama şu anda sahip olanların amacı bişey ispatlamak olmadığı için aha işte şöyle oldu böyle oldu diye döktürmüyorlar. Mehmet sürekli denemek için yazıyor ki daha aracında filtre, meth. kit, turboback vs. yok.
200km de 0,3-0,4 sec fark 2 boy civari eder....
70-80 gibi başlayıp 200 üstü bırakmışızdır net olarak hatırlamıyorum. Bana da kötü gelmişti ama çevremde yazılımla uğraşan bikaç kişide dört çeker için normal olduğunu söylemişti.
Sanırım senin araçla stock iken stock tayyarla denenmişti şimdi yazılımlı hali ile yazılımlı tayyar ile denedin mi?
Bu hızlar arası 2 boy çok çok az yazılım pek iyi olmamış demekki. Evet Murat abiyi kıramadım o yüzden denedim bir gece ama normalde rollinge ilgim yok o yüzden denemedim kimseyle. Rolling para ile tecrübenin birleşiminden doğan sonuçların yansıması bana göre :)
Levent Y.
21-06-2016, 19:01
https://youtu.be/ubvF064GfTM
Videolar kısmına konusunu acmıstım . 365 lik typer tek kisi 385 hp s3 iki kisi full depo boyle oluyor 70-230 arası, 400 hp civari araba 8 seclere iniyor, kanat cıkarılsa ici sokulse duz 8.0 lere kadar gelisebilir, aynı sekilde s3 de oyle. Gundelik icin ara hızlanmalar acısından s3 ve ya golf r daki keyfi typer la yasamanız mumkun degil bence. İc mekan kalitesi de almanlarda cok önde. Typer in olayı bence agresif tasarımı, yol tutusu ve ciddi tutus saglayan standart frenleri , vites gecislerinide baya begenmiştim hem kısa hemde nereye atıcagınızı direk anlıyosunuz...
Konu açıldı hatta biçok araba ile denendi ama şu anda sahip olanların amacı bişey ispatlamak olmadığı için aha işte şöyle oldu böyle oldu diye döktürmüyorlar. Mehmet sürekli denemek için yazıyor ki daha aracında filtre, meth. kit, turboback vs. yok.
Mehzentte filtre haric yazdiklarinizin hepsi var
turbo ile ilgili bi oynama var mı motor içi oynama var mı? meth. kit yaptırdığını bilmiyordum tabi yaptırdıysa. Yazdıklarının hepsi var derken 3 şey yazmışım sonra vs. demişim ki sadece meth. kit yaptırdıysa o söylenir fakat hepsi var şaka gibi olmuş :)
ONUR1000RR
22-06-2016, 08:43
Hakan abi inatla intake kit diyosun bu arabada filtre kiti hiçbir işe yaramaz diyorum inatla intake diyosun...adamların koyduğu dyno verileri falan hikaye bıraksınlar bu işleri..kendi arabama yaptığım run sayısını toplasan avrupadaki fk2ler yapmamıştır.Bir arge çalışması yaptım ona dayanarak söylüyorum..yoksa soldan direksiyonu beklemene gerek yok scoopsuz ben sana getireyim 3000-3500tl vereceksen..
turbo ile ilgili bi oynama var mı motor içi oynama var mı? meth. kit yaptırdığını bilmiyordum tabi yaptırdıysa. Yazdıklarının hepsi var derken 3 şey yazmışım sonra vs. demişim ki sadece meth. kit yaptırdıysa o söylenir fakat hepsi var şaka gibi olmuş :)
Benim arabam 2008 model hala turbo değişmedim 2015 model arabada herşey var derken turbomu değiştirmiş olması lzm ? yapılacak herşey var işte (Hafif jant vs.) yakıt makıt kıl tüy filtre kiti hariç hepsi var.Tahminen kutu içi filtreside vardır diye tahmin ediyorum
Hakan abi inatla intake kit diyosun bu arabada filtre kiti hiçbir işe yaramaz diyorum inatla intake diyosun...adamların koyduğu dyno verileri falan hikaye bıraksınlar bu işleri..kendi arabama yaptığım run sayısını toplasan avrupadaki fk2ler yapmamıştır.Bir arge çalışması yaptım ona dayanarak söylüyorum..yoksa soldan direksiyonu beklemene gerek yok scoopsuz ben sana getireyim 3000-3500tl vereceksen..
gırmızı (kevlar olursa daha iyi) ve o borusu ile istiyorum inat ve takıntı yaptım aracı satacak olsam da alıcam :) ;) Dyno verileri fake olabilir ki 18-20hp gerçekten aldılarsa satış rekorları kırarlar. İntake ve dp'ye dayanamıyorum her aracıma alıyorum.
Daha kullanıp forumlara yazan denk gelmedi geçen biri aldım heyecanla bekliyorum falan yazmıştı.
scorpion
23-06-2016, 19:40
daha önce sormuştum araçta navigasyonu aktif edebilen var mı diye ama cevap gelmemişti. Aktif etmeyi başardım, işine yarayan olursa altta linkini verdiğim forumda ayrıntılar var. Yok özet geç derseniz bence anlatmaya çalışırım ama herhangi bir sorun olursa, medya kafayı falan yerse sorumluluk kabul etmem söyleyeyim :)
http://i.hizliresim.com/1d6W9b.jpg
Kısaca, araçta zaten GPS alıcısı var, medya oynatıcıda aslında android 4.0.4 fakat dışarıdan program yüklenmesi engellenmiş. Araçta navigasyon programı olmadığından gps alıcı bir işe yaramıyordu. Linkteki forumda bunu bir şekilde aşmışlar ama her programı kurmak mümkün değil yinede. Fakat deneyerek spotify vs. kurulabilir heralde.
Ben Yandex'i kurdum. Telefondan interneti paylaşıyorum ve sorunsuz çalışıyor. El frenini indirince kapanma, ya da radyoyu engelleme falan gibi şeyler yok. Müzik aynen devam ediyor, navigasyon konuşunca sol hoparlörden ses geliyor.
İligli Link:
Honda Connect Android System (http://forum.xda-developers.com/general/security/honda-connect-android-t3179549)
Kaçıncı sayfada olduğunu unuttum malesef ama ortalarda bir yerde olmalı. Olmadı boş bir zamanımda ben de anlatmaya çalışırım nasıl yüklendiğini.
Golf R(sunroof, 4 kapı vs dolu paket) fiyat merak edenler için, 208bin TL liste fiyatı.Kur 2,86dan dı sanırım.190 civarı bir fiyata bırakılıyor..TypR ne kadar mantıklı bu fiyata tartışırım ben.
Black_Eagle
23-06-2016, 22:40
Golf R(sunroof, 4 kapı vs dolu paket) fiyat merak edenler için, 208bin TL liste fiyatı.Kur 2,86dan dı sanırım.190 civarı bir fiyata bırakılıyor..TypR ne kadar mantıklı bu fiyata tartışırım ben.
Valla 208 bine golf r alacagima 159 bine type r bana cok daha mantikli geldi.
burakgunay
23-06-2016, 23:13
190a bırakıyorlar yazmış, 159 a da sıfır type r kalmadı sanırım
Golf R ile FK2 kıyaslayacaksam önce dış görünüş başlarım
Demekki 180-184 arasi alinir golf R
Tayoe r hala 160'lara mavi ve kirmizi olmasi gerek,belkide fazladir.
Aradaki kalite farki ***** ama dis goruntu meraklilari honda bakmali. Baharati fazla...
_muhaRRem
24-06-2016, 00:12
GolfR ile heryere gidilir ama typeR çok fırlama duruyor ya :)
Demekki 180-184 arasi alinir golf R
Tayoe r hala 160'lara mavi ve kirmizi olmasi gerek,belkide fazladir.
Aradaki kalite farki ***** ama dis goruntu meraklilari honda bakmali. Baharati fazla...
Gercek Hondacilar icin yeterli kalitede...
200km de 0,3-0,4 sec fark 2 boy civari eder....
Matematiksel olarak 200kmh= 55.5m/sn yapar
0.1sn =5.5m
0.4sn=22m yani ort 5 boy yapar
Tabi o hızda sürüş yaparken biz bunu 3-4boy gibi algılarız
Matematiksel olarak 200kmh= 55.5m/sn yapar
0.1sn =5.5m
0.4sn=22m yani ort 5 boy yapar
Tabi o hızda sürüş yaparken biz bunu 3-4boy gibi algılarız
Dbn süresi alınmış araçların rakamlarında her zaman tutmaz yani 100-200 ü daha hızlı bir araba yavaş bir arabanın gerisinde kalabiliyor katedilen mesafe burda sonucu veren. Yinede 3 aşağı 5 yukarı sizin hesap bir fikir verebilir tabi.
kelalper
24-06-2016, 07:47
ikisinide alıcak param olsa hiç düşünmem Golf R alırım. Gebzeden dur kalk gaz pedalına frene dokunmadan istanbula geldim. Şanzımanı da inanılmaz. Konfor konusunda Type R ı ezer. Kalkışta da aynı şekilde. Alet bildiğin RS6 nın ufak ve ucuz versyonu. Dış görünüş ilgilendirmiyor arabanın içinde oturuyorum karşısına geçip bira da içmiyorum. Görüntüsü de çöp değil.
Olayi gercek hondaci sonradan olma olarak bakmiyorum,objectif degerlendiriyorum. Yoksa bir araci seviyorsan hic birseyi batmaz,gercek hondaci subjektif olur.
Matemearik hesabi dogru ancak ben 0,3 sec icin konusuyorum. Ki gercek hayatta senin hesap sadece fikir verir cunku aradaki hizlanma farklari oldugu icin 1-2 boy sasar mutlaka. Matematik yalan soylemez,bunu ortalama olarak kistas almak gerek.
PiscocuK
24-06-2016, 08:40
yakıtı test edebilen oldumu? şehir içi şehir dışı değerler neler?
Bir cok kez yazilidi kullanicilar tarafindan yakit degerleri. Genel ortalama 10-11lt civari.
Sanirim ekon gidenler 9 lt...
allah aşkına 400 sayfa olucak nerdeyse altınızda mis gibi araba var hala ben olsam golf r alırım yok daha konforlu bilmem ne diyosunuz yazıktır günahtır ya. Sen R al o typer alsın şu s3 alsın o cupra alsın
PiscocuK
24-06-2016, 10:15
şahsen fazla param olsada R almazdım.Dıştan bakınca yine golf yine golf honda farklılık yaratmış bu konuda bence
tabi zevkler ve renkler herkesin görüşü farklı
Arabanın tekniğine lafım yokta bildiğin tunikçi arabası gibi duruyor Type-R..
ahmetgurlek
24-06-2016, 10:21
type r ın dış görünüşü çok iyi bence, tam hardcore bir araba olmuş. al aynen bin, noktasına dokunmaya gerek yok. ama benim gibi 35 yaşını geçmiş, eşinden baskı gören :( hız tutkunları için s3 veya golf r daha yakışan bir tercih. lakin 20 li yaşlarda ve bekar olsam kesin type r alırdım.
bu arada epey golf r, s3 ve type r testi ve karşılaştırması okudum. genel sıralamada golf r hepsini tokatlıyor. golf r genel olarak iç hacim genişliği, yol tutuş ve maliyet konusunda s3'ten iyi. s3 ise konfor ve işçilik kalitesinde öne çıkıyor. iki aracın da 0-100 hızlanmalarında fabrika verileri ile test verileri çok yakın çıkıyor. type r da ise hızlanma verisi biraz farkediyor. nedeni muhtemelen golf r ve s3 de kullanılan 4 çeker farkı
Jön Türk
24-06-2016, 10:42
Standart Typer eski kasa tfsi Cupra'nın stage kaçına eş değer ?
type r ın dış görünüşü çok iyi bence, tam hardcore bir araba olmuş. al aynen bin, noktasına dokunmaya gerek yok. ama benim gibi 35 yaşını geçmiş, eşinden baskı gören :( hız tutkunları için s3 veya golf r daha yakışan bir tercih. lakin 20 li yaşlarda ve bekar olsam kesin type r alırdım.
bu arada epey golf r, s3 ve type r testi ve karşılaştırması okudum. genel sıralamada golf r hepsini tokatlıyor. golf r genel olarak iç hacim genişliği, yol tutuş ve maliyet konusunda s3'ten iyi. s3 ise konfor ve işçilik kalitesinde öne çıkıyor. iki aracın da 0-100 hızlanmalarında fabrika verileri ile test verileri çok yakın çıkıyor. type r da ise hızlanma verisi biraz farkediyor. nedeni muhtemelen golf r ve s3 de kullanılan 4 çeker farkı
güzel bi nokta. en azından saydıgın arabalar eş'ler tarafından onaylanır, rutinliğe sahip
ama FK2 görüntü olarak aşırı kaçıyor, kıskanclıga sebep olur
200 liraya golf R alacaksın, 50-60 liralik normal Golf geleck, jant takıp, 2 body kit ile sana benzeyecek.
bu benim mantıgımda yok. geçen sene arkadaş özgörkey den 350 liraya 525 Xdrive alacaktı, tuttum izin vermedim. saçmalama dedim sırf 4 çeker ve 2 litre dizel diye aynıkasanın aynı arabasına 2 kat para verilmez dedim 175 lira 520i aldırdım. ne gerek, israf, kalan parayı bişeye yatırırsın çalıştırırsın.
Zevk meselesi elbet type r bence gayet guzel dis tasarim olarak
Ama su anki mantigimla almazdim alamazdim
Herkesin arac kullanim sekli kullanim tarzi sosyal ve is cevresi bambaska
Misal ben type r alsam işede bakkalada tatilede heryere onla gitmeye calisirim ve yaparimda ama is cevremde garipsenir esim beni topa tutar o arabayada binmez cok km yaparim canim arabaya yazik olur
Golf r benim icin harika mesela tam efendi isi gunlukte kullanilir o miss
Yani o sebeple type r secenide golf r secenide garipsememk lazim
Ozellikle golf r in tipi cok std ona para verilirmi mantigi gutmemek lazim zaten bircogumuz icin asil guzelligi orda
Zevk meselesi elbet type r bence gayet guzel dis tasarim olarak
Ama su anki mantigimla almazdim alamazdim
Herkesin arac kullanim sekli kullanim tarzi sosyal ve is cevresi bambaska
Misal ben type r alsam işede bakkalada tatilede heryere onla gitmeye calisirim ve yaparimda ama is cevremde garipsenir esim beni topa tutar o arabayada binmez cok km yaparim canim arabaya yazik olur
Golf r benim icin harika mesela tam efendi isi gunlukte kullanilir o miss
Yani o sebeple type r secenide golf r secenide garipsememk lazim
Ozellikle golf r in tipi cok std ona para verilirmi mantigi gutmemek lazim zaten bircogumuz icin asil guzelligi orda
aynen işte bizde onu anlatmaya çalıştık
1.6 tdi ile golf R trafikte bilmeyenler icin aynı kefede bir araç
ama civic ile civic typer bambaşka dunyalarda görsel olarak
daha önce sormuştum araçta navigasyonu aktif edebilen var mı diye ama cevap gelmemişti. Aktif etmeyi başardım, işine yarayan olursa altta linkini verdiğim forumda ayrıntılar var. Yok özet geç derseniz bence anlatmaya çalışırım ama herhangi bir sorun olursa, medya kafayı falan yerse sorumluluk kabul etmem söyleyeyim :)
http://i.hizliresim.com/1d6W9b.jpg
Kısaca, araçta zaten GPS alıcısı var, medya oynatıcıda aslında android 4.0.4 fakat dışarıdan program yüklenmesi engellenmiş. Araçta navigasyon programı olmadığından gps alıcı bir işe yaramıyordu. Linkteki forumda bunu bir şekilde aşmışlar ama her programı kurmak mümkün değil yinede. Fakat deneyerek spotify vs. kurulabilir heralde.
Ben Yandex'i kurdum. Telefondan interneti paylaşıyorum ve sorunsuz çalışıyor. El frenini indirince kapanma, ya da radyoyu engelleme falan gibi şeyler yok. Müzik aynen devam ediyor, navigasyon konuşunca sol hoparlörden ses geliyor.
İligli Link:
Honda Connect Android System (http://forum.xda-developers.com/general/security/honda-connect-android-t3179549)
Kaçıncı sayfada olduğunu unuttum malesef ama ortalarda bir yerde olmalı. Olmadı boş bir zamanımda ben de anlatmaya çalışırım nasıl yüklendiğini.
iki gün önce bu işi çözdük google maps youtube gibi bikaç app yüklenebiliyor. Sanırım sistem sadece tek bir ad ve dosya büyüklüğü kabul ediyor tüm dosyaları böyle göstererek bu sorun aşılıyor.
Fakat google maps açtığımda radyo kapanıyor farklı bi ayarı var mı bilmiyorum senin kapanmaması iyi olmuş.
bahadırtelli
24-06-2016, 11:28
Golf R ile dizel golfu ayıramayan trafikteki vatandas type-r'ın ne olduğunu da anlamaz bence
Hafta içi gazlamaya Golf R
Haftasonu gazlamaya TypeR
:)
Golf R ile dizel golfu ayıramayan trafikteki vatandas type-r'ın ne olduğunu da anlamaz bence
yok moruk istanbulun çağnoz karıları ayırt ediyor
yok moruk istanbulun çağnoz karıları ayırt ediyor
ohoo stage kaç diye soran ablalar bile var abi :D
Sadece Golf R için değil halk versiyonu olan her markada durum aynı 3 serisi m3, a3 s3, cooper ve coopers hep ufak farklılıklar olmuştur. Daha önceki typer kasalarıda ufak detaylar içeriyordu (ek ep fn)
Typer bana göre hobi ve haftasonu arabası, Her ne kadar 4 kapı olsada aile için ve iş için kullanımı uygun değil bana göre :)
FK2 sahibi olsam kanadını söküp gtr özentisi olan 4 çıkış eksozunu single yapardım, jantlardaki kırmızı şeritlerde gitse fena olmaz sanki :)
Octavia RS
24-06-2016, 13:11
Standart Typer eski kasa tfsi Cupra'nın stage kaçına eş değer ?
Stage 1-2 arası sanırım
iki gün önce bu işi çözdük google maps youtube gibi bikaç app yüklenebiliyor. Sanırım sistem sadece tek bir ad ve dosya büyüklüğü kabul ediyor tüm dosyaları böyle göstererek bu sorun aşılıyor.
Fakat google maps açtığımda radyo kapanıyor farklı bi ayarı var mı bilmiyorum senin kapanmaması iyi olmuş.
Interneti nasıl paylaştırıyorsunuz? Hepinizin telefonu android mi yoksa Turkcell Vınn gibi bir modemle mi çözdünüz işi?
cahil polislerden nasibimizi aldık yine. bostanlı'da gelmiş sıfır, ellenmemiş arabayı durdurdu, gaz ver diyor
verdim. bu eksoz boruları orjinal degil diyo.
ne diyon dedim sen. bu araba daha 700 km de anahtar degmedi dedim. her tarafı orjinal. tüv den böyle geçiyo. %90 ötv ödeniyo bu araba 300 hp dedim.
ses çıkartıyor dedi. dedim 310 hp bu araba, tüm eksozları katalizoru susturucusu üzerinde eğil bak dedim.
bu arabaya ceza kesersen dedim kaçarı yok mahkemelik oluruz dedim. ayda yılda bir gezintiye çıkmışız, adamın keyfini kaçırıyorsunuz dedim..
sonra diyor sen şu anda dolu bi su bardagısın diyor. ben alttan almaya calısıyorum sen limitini zorluyorsun diyor..
sonra diyor ki gezerken sessiz sedasız gez gaza ucuyla bas diyor.
yav dedim zaten buraya sakin sakin yanaştım. magandaya mı benziyom dedim. alt devirde zaten ses çıkarmıyor araba. sen bastırttın dedim
fesat şerefsizler
İzmirin Polisleri hakkaten sıcakta ayrı kafaya geçiyor.
_muhaRRem
24-06-2016, 16:53
İşte golfR olsa polis durdurmaz :)
kıyaslanan araçlar agrasif ve gazlamak için üretilmiş araçlar.bu şekilde baktığımızda golf fk2 nin eline su dökemez.arkadaşlarında dediği gibi aynı body kiti düz golf e yapsan hiç bir tadı kalmaz.modeline R demişsin kasası bir kaç şey dışında standart.
fk2 hırçın fakat 4 kapı, 310hp ama eco mod var, aile arabası sayılmaz ama iç hacim güzel vs :)
arkadaşlar bu konu golf R ile karşılaştırma konusu değil. golf R a binmek icinde insanlarin yeterli güzel sebebpleri var. herkes kendi tercihleri ile mutlu olsun. ben Vag grubuna cok uzagım. cunku japon arabaları ve özellikle honda'ya cok yakınım.
kim ne derse desin ARABACI diye tabir edilen camia da en çok sözü edilen arabalar hep honda grubundan oldu. vti, typer, s2k,ler çok uzun süreler gündemde ve yoğun talep altında değerlerini katladılar.
1. tyyp
2. arabacilar
ne cektik be
scorpion
24-06-2016, 17:54
yok elamanın biri bir tane program yazmış, linkini verdiğim sitede var. Önce dediğin yöntemle o program kuruluyor sonra, dosya adı, izinler vs. değiştirilebiliyor. Müziği kesmemesi için, el frenini indirince ekranı karartmaması için vs. izinleri kurcalamak gerekiyor. Google maps falan denemedim henüz sadece yandex'i kurdum. Bir de spotify'ı kursam yeter bana :) VLC playerı denedim ama onda hata oldu çözemedim henüz.
kelalper
26-06-2016, 09:22
arkadaşlar bu konu golf R ile karşılaştırma konusu değil. golf R a binmek icinde insanlarin yeterli güzel sebebpleri var. herkes kendi tercihleri ile mutlu olsun. ben Vag grubuna cok uzagım. cunku japon arabaları ve özellikle honda'ya cok yakınım.
kim ne derse desin ARABACI diye tabir edilen camia da en çok sözü edilen arabalar hep honda grubundan oldu. vti, typer, s2k,ler çok uzun süreler gündemde ve yoğun talep altında değerlerini katladılar.
Ne neyi katlıyor arkadaş. Türkiyede evet te dünyada o bahsettiğin pek olmuyor.
Interneti nasıl paylaştırıyorsunuz? Hepinizin telefonu android mi yoksa Turkcell Vınn gibi bir modemle mi çözdünüz işi?
bende iphone var akıllı telefon ile paylaşım yapıyoruz. vınn kullanan duymadım.
cahil polislerden nasibimizi aldık yine. bostanlı'da gelmiş sıfır, ellenmemiş arabayı durdurdu, gaz ver diyor
verdim. bu eksoz boruları orjinal degil diyo.
ne diyon dedim sen. bu araba daha 700 km de anahtar degmedi dedim. her tarafı orjinal. tüv den böyle geçiyo. %90 ötv ödeniyo bu araba 300 hp dedim.
ses çıkartıyor dedi. dedim 310 hp bu araba, tüm eksozları katalizoru susturucusu üzerinde eğil bak dedim.
bu arabaya ceza kesersen dedim kaçarı yok mahkemelik oluruz dedim. ayda yılda bir gezintiye çıkmışız, adamın keyfini kaçırıyorsunuz dedim..
sonra diyor sen şu anda dolu bi su bardagısın diyor. ben alttan almaya calısıyorum sen limitini zorluyorsun diyor..
sonra diyor ki gezerken sessiz sedasız gez gaza ucuyla bas diyor.
yav dedim zaten buraya sakin sakin yanaştım. magandaya mı benziyom dedim. alt devirde zaten ses çıkarmıyor araba. sen bastırttın dedim
fesat şerefsizler
Çok ilginç 4-5 ay egzoz ile dolaştım hatta sabah akşam polislerin önünden geçiyordum demek ki o an eşref saatiymiş.
yok elamanın biri bir tane program yazmış, linkini verdiğim sitede var. Önce dediğin yöntemle o program kuruluyor sonra, dosya adı, izinler vs. değiştirilebiliyor. Müziği kesmemesi için, el frenini indirince ekranı karartmaması için vs. izinleri kurcalamak gerekiyor. Google maps falan denemedim henüz sadece yandex'i kurdum. Bir de spotify'ı kursam yeter bana :) VLC playerı denedim ama onda hata oldu çözemedim henüz.
Bende yükledim o ayar programını kurcalamamıştım biraz kurcalayayım.
Mehmetmert
30-06-2016, 14:40
Guncelleme is coming
https://www.youtube.com/watch?v=5LgnhgPfAuY
Guncelleme is coming
wow.
KAPUTTA HAVA GİRİŞİ
ARKADA ORTADA 3 LÜ BİRLEŞİK EKSOZ
Rockford
30-06-2016, 16:08
arka kısım şu prototipteki tasarıma benziyo sanki.
umarım link büyük çıkmaz.
http://autoguide.com.vsassets.com/blog/wp-content/gallery/2017-honda-civic-hatchback-prototype/2017-Honda-Civic-Coupe-2.jpg
http://autoguide.com.vsassets.com/blog/wp-content/gallery/2017-honda-civic-hatchback-prototype/2017-Honda-Civic-Coupe-2.jpg
bu ne abi daha yeni uzay kasaya alışamadan uzaygemisi kasa geldi
kanashibari
30-06-2016, 17:15
Guncelleme is coming
Sedan ????
Serhat Y.
30-06-2016, 17:52
çift kavrama ve arkadan itiş tadından yenmez :) yeni s2000 yada adı her ne olacaksa ben onu bekliyorum. 350 hp. çokda ideal olur..
Mehmetmert
30-06-2016, 18:55
Çift kavrama sesi duyamadım videoda? Öylemi gelcekmiş?
Mutlu Değerli
09-07-2016, 13:39
https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13599878_10157272003645725_6029663144542940237_n.j pg?oh=af8405d7c69f00917366c9b8c547adb5&oe=57EB4FD6
Bu ne be kötü kaza yapmış
Ülkemizdemi oldu bu kaza?
İnşALLAH kimsede bişey yoktur.
İtfaiye çalışanlarına bakılırsa yurtdışı.
yerdeki plotlamalar felan ulkemize fazla seyler :p
Mehmetmert
09-07-2016, 15:26
Typer in absde sorunmu varmis,fren izi cok fena
Hakikatten fren izi tuhaf.
coolvtec
09-07-2016, 16:16
Bu ne şimdi? Araba mı? Sizin yapacağınız tasarımın içine tüküreyim ben....
Fren izi fena da asfalt kalitesi de göz önüne alınırsa conti sc6 lar ile çok anormal değil bence iz ama hız baya fazlaymış
fatihcakin
09-07-2016, 23:56
Bu ne şimdi? Araba mı? Sizin yapacağınız tasarımın içine tüküreyim ben....
Prototip plakada yazıyor
PiscocuK
20-07-2016, 10:52
Arkadaslar 2015 typer icin kasko ve sigorta fiyatlariniz ne cikti sakincasi yoksa paylasabilirmisiniz
1025 sigorta
3400 kasko
pederin üzerine
Arkadaslar 2015 typer icin kasko ve sigorta fiyatlariniz ne cikti sakincasi yoksa paylasabilirmisiniz
kasko 2350 tl
sigortada 825 tl bu kişiye göre değişiklik gösteren bişey ama fikir vermesi acısından işinize yarıyabilir
Bu arada dün aracı servise bıraktım 10 bin bakımı için 560 tl cıkıyo 10 bin bakımı
Birde 2016 araclar showroma konmuş fiyatları 58.000 euro + 1740 tl tescil olarak fiyatlandırılmış.
http://i.hizliresim.com/OMXOWn.jpg (http://hizliresim.com/OMXOWn)
PiscocuK
20-07-2016, 11:55
1025 sigorta
3400 kasko
pederin üzerine
kasko 2350 tl
sigortada 825 tl bu kişiye göre değişiklik gösteren bişey ama fikir vermesi acısından işinize yarıyabilir
Çok teşekkürler fikir olması açısından sormuştum bende:icon_tup::icon_tup:
Gunes G.
20-07-2016, 13:03
2004'te 58.000TL olan aracin 2016'da 58.000 Euro olmasi seks degil de nedir...
Rockford
20-07-2016, 13:25
2004de 58bin lira olan aracın 2016da 58bin lira olması da ilginc abi çok takılmamak lazım fena kontrolden çıkmış durumda ülke :)
İnce görmüşsün keşke herkes görebilse.
Mehmetmert
20-07-2016, 13:51
+ olarak
2004 yılı Euro ortalaması 1,76tl
2016 yılu Euro Ortamalası 3,25 :)
Hinda'nin degerini bilmeyenler utansin...
Bence Kuveyt dinarina yukselmesi gerekirdi...
İnce görmüşsün keşke herkes görebilse.
€ 1.7 imiş o zaman.
Asgari ücrette 318 Milyon, şimdi ise 1.300 Tl yanlışım yoksa, en azından ben elemanlarıma o kadar veriyorum.
Bir asgari ücretli 182 ayda Type-R alabiliormuş 2004'te, şimdi ise 148 ayda alabilir 2016 Type-R'ı.
Bu hesaplamayı neden yaptım bende bilmiyorum bu aralar işler kesat ondan herhalde.
free-hifi
20-07-2016, 14:27
Çok teşekkürler fikir olması açısından sormuştum bende:icon_tup::icon_tup:
Emre Bey yoksa ?