Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.4 Tsi Polo Gti,İbiza Cupra Bocanegra Sorunlarınız Önerileriniz Paylaşımlarınız
yusuf hocam avrupadaki maaşlarla, trdekileri de kıyasla istersen :) :)
yeni iş değiştirip, yurtdışı için sözleşme yaptığım için şunu söyleyebilirim burada TL aldığımı orada EUR alacağım :D
Avrupa'da hayat pahalı, arabalar değil.
Avrupada su bile pahalı şuan Euro 3 oldu. Herşey 3 katı ora ile karıştırmayalım artık :D
yusuf yılmaz
10-01-2014, 14:00
yusuf hocam avrupadaki maaşlarla, trdekileri de kıyasla istersen :) :)
elbette orası doğru ben tüm araçlar Avrupa da ucuz Cupra polo gti en ucuz olan ülke türkiye diyorum
bu bir avantaj bizim için
elbette orası doğru ben tüm araçlar Avrupa da ucuz Cupra polo gti en ucuz olan ülke türkiye diyorum
bu bir avantaj bizim için
nerede 51 bin ? 2013dür o. bayi liste fiyatında bile 60bin ıbıza cupra
individual
10-01-2014, 16:11
Getirmiyorlar ki düşsün :D
63 bin tl ver 3 ay bekle var mı öyle birşey :)
Doğuş yine yaptı yapacağını.Dedi polo gti niye az satıyor bi baktı ibiza cupra satışları artmış hemen cupra'nın fiyatı tavan yaptılar :D
2010 senesine geri döndük film aynı zamanında 62.000TL bocanegra satmışlardı
CeM öZeR
10-01-2014, 16:19
İbiza cupra almayı düşünenler için son bir hatırlatma. Yanlış hatırlamıyorsam 2013 son ibiza cupra özsa olarak elimizde. 2014 de fiyat 60.000 tl nin net üzerinde olacak. Elimizdeki araç techturkey üyelerine özel fiyat olarak 51.500 tl. Trafik sig. hariç. Ötv zamını yemeseydi 49.000 tl idi. Araç kırmızı-cam tavan. Düşünen varsa görüşelim...
yusuf yılmaz
10-01-2014, 16:22
nerede 51 bin ? 2013dür o. bayi liste fiyatında bile 60bin ıbıza cupra
51 bin 2013 Cupra
sen 75 bin 160 ps sc demişin bende ona karşı o zaman 2013 Cupra 51 bin dedim
2014 olursa 60 bine 99 bin tl arada 40 bin tl var
hangi akıllı alır merak ediyorum 40 bin tl fazla verip 160 ps sc
yusuf yılmaz
10-01-2014, 16:26
Doğuş yine yaptı yapacağını.Dedi polo gti niye az satıyor bi baktı ibiza cupra satışları artmış hemen cupra'nın fiyatı tavan yaptılar :D
Cupra dan boş polo 70 bin oldu
http://666kb.com/i/ckusdmtd7099fd8ma.gif
CeM öZeR
10-01-2014, 16:35
Doğuş'u hiç sevmem ama doğuşla bir alakası yok durumun. Euro 2.20 iken 46.250 tl ye verdiğimizi biliyorum 2013 ibiza cupra,cam tavanlıyı. Euro 2.98 , fiyat 60.000-62.000 tl olması bence normal... Euro çünkü 2.20 haline göre % 30 neredeyse artış gösterdi euro. 46.000 tl ye %30 eklesen zaten 60.000 tl ye geliyor aşağı yukarı.
individual
10-01-2014, 16:46
Doğuş'u hiç sevmem ama doğuşla bir alakası yok durumun. Euro 2.20 iken 46.250 tl ye verdiğimizi biliyorum 2013 ibiza cupra,cam tavanlıyı. Euro 2.98 , fiyat 60.000-62.000 tl olması bence normal... Euro çünkü 2.20 haline göre % 30 neredeyse artış gösterdi euro. 46.000 tl ye %30 eklesen zaten 60.000 tl ye geliyor aşağı yukarı.
Yok yok işin şakası doviz fırladı ondan arttı.Ama 2010- 2011 yılındada olmuştu bu.Doviz fırlamadı ama yinede cupranın fiyatını arttırdı hatta fabia rs'de yükselmişti.
Az önce config den baktım
Hız sabitleyicisi hariç olarak opak kırmızı,cam tavan sürüş konfor paketi,rcd510,klimatronik,kararan iç dikiz aynası ve arka camlar,led gündüz farı-bi xenon 63.806 tl :)
Bu arada aksesuarların kdv ve ötv si dahil değil yani 5730 tl tutarında ki aksesuarların vergileriyle beraber (*18 ve *40) 9465 tl yapıyor.Bunuda ekleyince..
Kısaca benim arabamın aynısını sıfır bayiden alırsanız 67541 tl ye geliyor :)
İlk çıktığı andan beri en mantıklı olan spor araba 1.4 180 serisi bile mantıksız hale geldi.Şu anda en mantıklısı araba almamak..
Az önce config den baktım
Hız sabitleyicisi hariç olarak opak kırmızı,cam tavan sürüş konfor paketi,rcd510,klimatronik,kararan iç dikiz aynası ve arka camlar,led gündüz farı-bi xenon 63.806 tl :)
Bu arada aksesuarların kdv ve ötv si dahil değil yani 5730 tl tutarında ki aksesuarların vergileriyle beraber (*18 ve *40) 9465 tl yapıyor.Bunuda ekleyince..
Kısaca benim arabamın aynısını sıfır bayiden alırsanız 67541 tl ye geliyor :)
İlk çıktığı andan beri en mantıklı olan spor araba 1.4 180 serisi bile mantıksız hale geldi.Şu anda en mantıklısı araba almamak..
Benim aracın aynısına da 66civarı bişey çıkardı. Sıfır araba almak hem ciddi zorlaşmış hem de ciddi mantıksız hale gelmiş artık..
ironwolf
15-01-2014, 21:52
Selam arkadaslar 2012tsi gti polo orta susturucu iptal ettim forge sesli dv var ve simota filitre kiti sizce verim alirmiyim nasil olmus yorumlarinizi bekliyorum orta iptali aracin performansini iyimi yoksa kotumu ekiler ortayi tekrar taktirsam mi yardim lutfen
Filtre kitini nasıl montajladınız varmı resmi ? orta susturucu iptali ortalama 1.5 2 boy geri etkiliyor.
dv adaptör değilse sorun yok :)
OrcunInce
15-01-2014, 22:30
Filtre kitini nasıl montajladınız varmı resmi ? orta susturucu iptali ortalama 1.5 2 boy geri etkiliyor.
Bende orta iptali mevut downpipe ile, bu konuda daha öncede anlatmıştım. Herhangi bir gerileme söz konusu olmadığı gibi artış söz konusu. Bunlar son susturucunun üstünde olduğu durumlar için geçerli tabii.
iyi hoşta dp yaparken zaten orta iptal oluyor dp yokken orta sökersen geri düşer
OrcunInce
15-01-2014, 22:34
iyi hoşta dp yaparken zaten orta iptal oluyor dp yokken orta sökersen geri düşer
Benim bildiğim araç var downpipe'lı ama ortası üzerinde olan, o yüzden söyledim. :)
ironwolf
15-01-2014, 22:39
Yarin foto cekip eklerim ortayi tekrar takmayi dusunuyorum buarada
Bende orta iptali mevut downpipe ile, bu konuda daha öncede anlatmıştım. Herhangi bir gerileme söz konusu olmadığı gibi artış söz konusu. Bunlar son susturucunun üstünde olduğu durumlar için geçerli tabii.
dp kaçlık orçun
OrcunInce
16-01-2014, 11:15
dp kaçlık orçun
70 ile başlıyor 63 bitiyor downpipe :)
Herkes ortanın geri götürdüğünü söylüyor ama bende ilk başta sadece orta iptal ettim.Altlarda bayılma falan olmadı üstlerdede daha rahat devir indiriyordu.Tamamen stocktu araba o zaman bide.Sonra dp ye geçtik o zaman harbi farketti
MertSerhanÖ.
16-01-2014, 11:34
bende dp egzos varken(birtek sonda spor susturucu) altlar oem haline göre geri düşmüştü.ama uzunda çok daha iyi gidiyordu oem haline göre.
Herkes ortanın geri götürdüğünü söylüyor ama bende ilk başta sadece orta iptal ettim.Altlarda bayılma falan olmadı üstlerdede daha rahat devir indiriyordu.Tamamen stocktu araba o zaman bide.Sonra dp ye geçtik o zaman harbi farketti
Yavrum denendi görüldü;)
Geri düşüyor goççç:D
Yavrum denendi görüldü;)
Bende geri düşürmediğini savunanlardanım. Aynı speclerde orjinal egzozu olan varsa deneyelim görelim. Yazılım-filtre-dv-buji varsa orjinal egzozlu deneyelim meraklardayım hep inkar etmişimdir geri düştüğünü :D
Yavrum denendi görüldü;)
valla heeç şeyimde deel ben dp mi takmışım şimdi onlar düşünsün :D
Suleyman
16-01-2014, 12:17
valla heeç şeyimde deel ben dp mi takmışım şimdi onlar düşünsün :D
g.t ne diye o zaman bana ortayı iptal et diyordun :D
ironwolf
16-01-2014, 12:19
iyice kafam karıstı tekrar orta susturucuyu taksam mı diye dusunuyorum ..... son susturucuyu degıstırsem nasıl olur acaba spor bişey taksam ortada iptal performans nasıl olur alt devirlerde düsme olurmu aracta tecrubelı arkadaslardan yorum bekliyorum
iyice kafam karıstı tekrar orta susturucuyu taksam mı diye dusunuyorum ..... son susturucuyu degıstırsem nasıl olur acaba spor bişey taksam ortada iptal performans nasıl olur alt devirlerde düsme olurmu aracta tecrubelı arkadaslardan yorum bekliyorum
bunu en iyi öncesi sonrası denediğinizde anlarsınız sökmeden önce denediğiniz bi araç varsa aynı araçla bide sökülü şekilde deneyin
g.t ne diye o zaman bana ortayı iptal et diyordun :D
para ver geri düş diye ahahaha:hahaha:
Suleyman
16-01-2014, 12:50
para ver geri düş diye ahahaha:hahaha:
Sen bi telden ulaş bana acil :D
Cupra son susturucu 2 kere kıvrımlı ve yan olduğu için geri düşüreceğini zannetmiyorum ama poloda farklı direk çikiş
ironwolf
16-01-2014, 13:14
ben ortayı taktırmayı deniycem bakalım ne fark olacak yorumları paylasırım
ben ortayı taktırmayı deniycem bakalım ne fark olacak yorumları paylasırım
Soyliyim altlar hareketlenecek sana araba daha iyi gidiyor gibi gelicek
Bence ayni bir aracla denemeni tavsiye ederim kat iptali olmayan
ironwolf
16-01-2014, 22:07
Soyliyim altlar hareketlenecek sana araba daha iyi gidiyor gibi gelicek
Bence ayni bir aracla denemeni tavsiye ederim kat iptali olmayan
Peki roll lerde hangisi one cikar altdevirlermi yoksa ust devirlermi
ironwolf
16-01-2014, 23:16
http://i.hizliresim.com/Krgk9m.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
Kedim montajini yaptim baglantisi orjinal filitrenin hava aldigi yerden geliyor
Peki roll lerde hangisi one cikar altdevirlermi yoksa ust devirlermi
6600-7000 devir çevirdiniz üst vitese geçtiniz kaça düştü 4500-5000 yani roll de üst devirin önemi var.Fakat hayat roll den ibaret değil.Altın ölmüş olması arabada durgunluk eskiye göre performans düşüşü demek ,aynı devire gelebilmek için eskiye göre daha fazla gaz vericeksiniz buda tüketim artışı demek.
yusuf yılmaz
17-01-2014, 09:40
Yavrum denendi görüldü;)
Cansın diyorsa o doğrudur ben onu bilirim
ironwolf
17-01-2014, 10:42
6600-7000 devir çevirdiniz üst vitese geçtiniz kaça düştü 4500-5000 yani roll de üst devirin önemi var.Fakat hayat roll den ibaret değil.Altın ölmüş olması arabada durgunluk eskiye göre performans düşüşü demek ,aynı devire gelebilmek için eskiye göre daha fazla gaz vericeksiniz buda tüketim artışı demek.
yorum için tesekkurler :icon_tup:
Okudum okudum anlamadım :D
Eee sonuç ? sadece downpipe mı takacaz şimdi ? :)
Hafiften güzel bi ses lazım bana aslen güçten ve yakıttan kaybetmiyeyim de güç almasam da olur durumundayım
Hayır okudukça bildiklerimi de unuttum yahu :D
ironwolf
17-01-2014, 11:49
Hafiften güzel bi ses lazım bana aslen güçten ve yakıttan kaybetmiyeyim de güç almasam da olur durumundayım
:D:D bu is boraz karisik demekle ogreniliyor galiba
individual
17-01-2014, 12:50
Şu tsi grubunundaki araçlara egzoz işi ne karışık.
Tam bir reçete yok.
roll ile işi olmayan, gündelik zevk alıp ara sıra kendi kendinize gaz veren bir tipseniz dp yeter bence :)
OrcunInce
17-01-2014, 15:55
roll ile işi olmayan, gündelik zevk alıp ara sıra kendi kendinize gaz veren bir tipseniz dp yeter bence :)
Downpipe orta iptalsiz yapılınca bildiğim kadarıyla hiç ses alınamıyor. Yani benim gibi sonu orjinal bırakıp dp + orta iptali yapmak gerekli. :icon_tup:
maliyeti fazla kabul ama supersprint'in bu araçlar için ürettiği egzoz+supersprint downpipe bence nirvana.Ayrıca polis, çevirme vs 0 sıkıntı
Downpipe orta iptalsiz yapılınca bildiğim kadarıyla hiç ses alınamıyor. Yani benim gibi sonu orjinal bırakıp dp + orta iptali yapmak gerekli. :icon_tup:
hafiften çatırtı yapar diye tahmin ediyorum Orçun :) Yazılım + orta iptalsiz dp lisini dinleme şansım olmuştu :)
OrcunInce
17-01-2014, 16:30
hafiften çatırtı yapar diye tahmin ediyorum Orçun :) Yazılım + orta iptalsiz dp lisini dinleme şansım olmuştu :)
Doğrudur abi, ben deneme şansı bulamadım. Yazılım ile patırdama oluyor mu acaba benim setup'ta, bir o eksik çok içimde kaldı :)
Beyler maliyetsiz ses istiyorsanız ortayı iptal edin yazılım varken geriye düşürmüyor. Stok halinde zaten fazla roll kovalayan yok ortayı iptal edin rahatlayın :)
Bende de milltek full tbe var, özellikle dp ve orta iptali ile oluşan ses artışına polis amcalar ne diyor bilginiz var mı :)
fatihcelik
17-01-2014, 22:33
Herkes dp falan bahsetmiş polo gti dan çıkarttığım parçalar var custom garage yapımı dei sargılı dp+orta iptal şeklinde egzost al tak şeklinde kaynak gerektirmeden son susturucunuz orjinal kalıyor, h&r yay,koni amortisör ilgilenenler pm atabilir yeni konu açıp konu kirliliği yapmayayım :)
orta iptali cok hafif patirti cok tok ve net "bana gore "dp den daha guzel sesi
Dp dsg patirtisinin en net hali ses biraz cizirtili normal olarak fazla bagiriyor.2000 devire kadar tamamen stock ses.performans bariz farkli yazilimla beraber..Polisin onunden 6500 devirde gecmesseniz anlamasina imkan yok.
Bunlar benim tecrubem sorusu olanlara yanit olur.
Herkes dp falan bahsetmiş polo gti dan çıkarttığım parçalar var custom garage yapımı dei sargılı dp+orta iptal şeklinde egzost al tak şeklinde kaynak gerektirmeden son susturucunuz orjinal kalıyor, h&r yay,koni amortisör ilgilenenler pm atabilir yeni konu açıp konu kirliliği yapmayayım :)
Dp ve amortisör için bi fiyat aliyim mümkünse :)
eksoz içi için bence dünya para verip komple yapmanın bir anlamı yok..
sadece dp ve orta iptali ile yazılımlı araçtan çok güzel ses ve performans alınıyor.
polis ile hiç bir sıkıntıda yok.
eksoz içi için bence dünya para verip komple yapmanın bir anlamı yok..
sadece dp ve orta iptali ile yazılımlı araçtan çok güzel ses ve performans alınıyor.
polis ile hiç bir sıkıntıda yok.
Katılıyorum. Benim araçta bu şekildeydi,sesi güzeldi ama sadece orta iptali gibi değildi.
Ses olarak en tok ve güzel sesi d.p iptali yapmadan sadece orta susturucu iptali ile alınan ses bence.
ironwolf
18-01-2014, 17:44
2011 gtı tamamen orjinal fabrika cıkısı 2012 gtı simota carbon hava filitre kiti forge dv ve orta iptali var düne kadar yapılan yorumlardan orta iptali yuzunden aracın alt devirde güc kaybı yasadıgı yönündeki yorumlardan geri takmayı düsünüyordum fakat dünkü denemelerde bu düsüncemden caydım manuel ve s konumda denendi denemelerde 1.5 2 boy fark attı yani orta iptali bir kayıp yasatmıyormus denedik gördük sonra czt ile denedik sonuc degişmedi
Arkadaşlar taze Cupra'cı olarak aranızdayım, aracın işlemleri Doğuş Esenyurt'ta tamamlanma aşamasında, önümüzdeki hafta içi yetişirse teslim almaya gideceğim. Araç için ön kapı camlarına arkalar ile aynı tonda cam filmi ve yeni araçlar için boya koruma, cila tarzı bir uygulama istiyorum, aynı gün içinde bunları da uygulama şansım olur mu yoksa fantezi mi arıyorum :D
yusuf yılmaz
19-01-2014, 15:25
Arkadaşlar taze Cupra'cı olarak aranızdayım, aracın işlemleri Doğuş Esenyurt'ta tamamlanma aşamasında, önümüzdeki hafta içi yetişirse teslim almaya gideceğim. Araç için ön kapı camlarına arkalar ile aynı tonda cam filmi ve yeni araçlar için boya koruma, cila tarzı bir uygulama istiyorum, aynı gün içinde bunları da uygulama şansım olur mu yoksa fantezi mi arıyorum :D
luzumsuz harcamalar
ironwolf
19-01-2014, 15:47
Hayirlisi olsun kazasiz belasiz surusler ve dogus deyince bence önumuzdeki haftadan sonraki haftalara kalabilr dogus nede olsa :)
DSG hakkında ;
Abiler,arkadaşlar bir sorum olacak.Yakın akrabamda cupra var epeyde kullanmışımdır fakat yeni yeni farkettiğim bir sorun var.
Araç sıkışık trafikte sürekli d2'de.Kalkarken d2'de kalkıyor.Bu durum şanzımana sorun çıkarmasın ? mekatronik vs ? Ben s'e alıp 1'de kaldırıp biraz hızlanıp öyle 2'ye atıyorum.Doğru mu yapıyorum ?
OrcunInce
19-01-2014, 18:30
DSG hakkında ;
Abiler,arkadaşlar bir sorum olacak.Yakın akrabamda cupra var epeyde kullanmışımdır fakat yeni yeni farkettiğim bir sorun var.
Araç sıkışık trafikte sürekli d2'de.Kalkarken d2'de kalkıyor.Bu durum şanzımana sorun çıkarmasın ? mekatronik vs ? Ben s'e alıp 1'de kaldırıp biraz hızlanıp öyle 2'ye atıyorum.Doğru mu yapıyorum ?
1'e gerek duymadığından 2'de kalkıyor, bu da şanzımanın daha az ısınmasını sağlıyor. Yani herşey normal :)
Ben tabi otomatiğe alışık olmadığımdan pek bilgili değilim.
Manuel araçta 2'de kalkmak baskıyı zorlayacağından sanki otomatik içinde mekatroniği(otomatiğin baskısı diye biliyorum yanlışta olabilir) zorluyorum zannediyordum.D2'de olması normal yani.Teşekkürler.
Suleyman
19-01-2014, 18:43
Şu an cümleyi tam anımsamıyorum ama kılavuzda da 1.vitesin pek tercih edilmemesi gerektiği yazıyordu
ben kendi aracımın 2 de kalktığını görmedim bugüne kadar, uzun süre trafikte şanzıman zorlandığı zaman mı 2 de kalkmaya başlıyor?
Çok torka ihtiyaç olmadıkça 1'e düşmüyor, 2'de her işini halledebiliyor.. Tork ve şanzıman oranları buna müsade ettiği için yazılım da buna göre planlanmış.
OrcunInce
19-01-2014, 19:31
ben kendi aracımın 2 de kalktığını görmedim bugüne kadar, uzun süre trafikte şanzıman zorlandığı zaman mı 2 de kalkmaya başlıyor?
Bu bir sorun var demektir, Ukku'nun dediği gibi genelde 2'yi kullanıyor..
Bu bir sorun var demektir, Ukku'nun dediği gibi genelde 2'yi kullanıyor..
tamamen durup tekrar kalktığım zaman 1 e düşüyor mutlaka, ama 2 deyken çok yavaşlasamda tamamen durmadığım sürece 2 de devam ediyor. aldığımdan beri böyle araç, 2013 model 16.000 km de, şanzımanında en ufak sıkıntısı yok. 2013 yılı içinde yazılım güncellemesi mi oldu acaba, ben mart ayı gibi aldım aracı.
Suleyman
19-01-2014, 19:50
tamamen durup tekrar kalktığım zaman 1 e düşüyor mutlaka, ama 2 deyken çok yavaşlasamda tamamen durmadığım sürece 2 de devam ediyor. aldığımdan beri böyle araç, 2013 model 16.000 km de, şanzımanında en ufak sıkıntısı yok. 2013 yılı içinde yazılım güncellemesi mi oldu acaba, ben mart ayı gibi aldım aracı.
2.viteste kalkmıyor zaten 1.viteste kalkışı yapıyor ama d modunda iken 4-5 km/h gibi 2.vitese geçiş yapıyor yol düzse tabii en azından bende bu şekilde.
bektas_talay
19-01-2014, 20:15
merhabalar bende 1 hafta önce polo gti aldım sahibi emil eksozda son susturucuyu iptal etmiş bende birazdaha sesi çıksın diye ortayıda söktüm ama şuan baş ağırısı yapıyor
yakıtımda arttı gibi ama banamı öyle geliyor ?
şuanlık bütcem yok lastik alıcam ve rcd510 almak istiyorum o yüzden yazılım eksoz işini sonraya bıraktım
sormak istediğim şunlar ;
setup olarak ben;
-itg maxogen filtre kiti
-forge dumpvalve sesli
-downpipe
-iridium buji
düşünüyorum bunları yaptırdıkdan sonra sakin kullanımda yakıtım artarmı ne olur bunu merak ediyorum ***** dizelden indim buna biniyorum dizeli yüklediğimizde sakin kullanımda yakıt düşüyordu
merakım budur eksozdada düşüncem downpipe orta iptali orjinal son susturucu
aracımın en çok sevdiğim özelliği vites geçişlerindeki pırrlama sesidir bundan vaz geçmek istemiyorum her türlü öneriye açığım
Kalkar kalkmaz dik bir yokuş falan yoksa D2 ye geçiyor hemen. Ama çoğunlukla yokuşlarda bile D2 ile çıkıyor. İlk zamanlar şaşırmıştım ama zaten zorlanma olmadığı için normal olduğunu anladım :)
bektas_talay
19-01-2014, 20:50
Kalkar kalkmaz dik bir yokuş falan yoksa D2 ye geçiyor hemen. Ama çoğunlukla yokuşlarda bile D2 ile çıkıyor. İlk zamanlar şaşırmıştım ama zaten zorlanma olmadığı için normal olduğunu anladım :)
2008 yılında jetta 7 ileri dsg aracımız vardı oda aynı hareketleri yapıyordu bizde 2 de kalkıyor diye hep s de kullanıyorduk şehir içi trafikte sonra 70.000 de kavrama gitti 3600 tl + işcilik çıktı sağolsun garantiden değişti hemen
Aracı sürekli S'te kullanmanın zararı var mı ? :D bizdeki cupra 30.000de 20k km'sini s modunda yapmıştır :D Ulan benim neyime otomatik araba
2008 yılında jetta 7 ileri dsg aracımız vardı oda aynı hareketleri yapıyordu bizde 2 de kalkıyor diye hep s de kullanıyorduk şehir içi trafikte sonra 70.000 de kavrama gitti 3600 tl + işcilik çıktı sağolsun garantiden değişti hemen
İkide kalkmıyor, çok az bir devir döndükten sonra 2 ye alıyor
2.viteste kalkmıyor zaten 1.viteste kalkışı yapıyor ama d modunda iken 4-5 km/h gibi 2.vitese geçiş yapıyor yol düzse tabii en azından bende bu şekilde.
bendede bu şekildede arkadaşlar direk 2 de kalktığını söylemiş, onlarda bunu kastediyorsa sıkıntı yok zaten :)
bektas_talay
19-01-2014, 21:10
yoktur heralde ona göre programlanıyor zaten
İkide kalkmıyor, çok az bir devir döndükten sonra 2 ye alıyor
anlatmak istediğim oydu zaten benimde.
düzeltme için teşekkürler
denizalpakinci
19-01-2014, 22:33
80.000 km de 2011 ibiza cupra alınır mı sizce?km sorun edilmelimidir?araç stock simdiye kadar sadece son susturucu iptali yapılmış.garantisi 2015 e kadar uzatılmış.
bektas_talay
19-01-2014, 23:24
80.000 km de 2011 ibiza cupra alınır mı sizce?km sorun edilmelimidir?araç stock simdiye kadar sadece son susturucu iptali yapılmış.garantisi 2015 e kadar uzatılmış.
ben 71.000 de aldım ilk sahibi çok temiz kullanmış sağolsun ne değişen ne boya var nede bi arızası çıkmış şuana dek.. tabi bide şans işi bu
Sorun olacagini zannetmem ama ekstra garanti fabrika cikis garantisi gibi degil.herseyi kapsamaz
118 binde rocco aldı arkadaş. ecu-filtre ile kullanılmış 25 binden beri sıkıntı yok. yağına suyuna baktınmı eh birazda seversen arabanı dikkat edersen hiç sorun olmaz.
denizalpakinci
20-01-2014, 06:44
Tesekkürler cevaplar için,biraz şans biraz bakım işi anladığım kadarıyla.
Cumartesi günü servise gittim kampanya yapmışlar şanzıman yağı değişti. Duyumlarıma göre artık şanzımanda sentetik değil mineral yağ kullanılacakmış. Şimdi mekatronik arzaları falan olmayacak mı?
Cumartesi günü servise gittim kampanya yapmışlar şanzıman yağı değişti. Duyumlarıma göre artık şanzımanda sentetik değil mineral yağ kullanılacakmış. Şimdi mekatronik arzaları falan olmayacak mı?
kapmanya 1.6 tdi lar için geçerli malesef.Bi kaç hafta kavga ettim şanzıman aynı sistem aynı 1.6 tdi olmasının teknik açıklaması ne diye.Cevap verebilecek kapasitede insan yok.Kapmanyada değişikli varmı bilmiyorum ama bizim kapsamıyordu.
sonunda istediğim gibi bir 1.4tsi sahibi oldum
konuyu tam anlamıyla incelemedim baştan okuyacağım
aracı aldığım Halil abi rodaj konusunda gerekli özeni göstermiş şuan yağını kontrol ettiğimde 2 çizgi ortasında olması gerekirken biraz aşağıda gözüküyor yağ ışığı yanmadı yağ eklememiz gerekir mi?
http://i.hizliresim.com/KgAyNb.jpg (http://hizliresim.com/KgAyNb)
http://i.hizliresim.com/Kd206r.jpg (http://hizliresim.com/Kd206r)
kapmanya 1.6 tdi lar için geçerli malesef.Bi kaç hafta kavga ettim şanzıman aynı sistem aynı 1.6 tdi olmasının teknik açıklaması ne diye.Cevap verebilecek kapasitede insan yok.Kapmanyada değişikli varmı bilmiyorum ama bizim kapsamıyordu.
Perşembe günü gelmiş bir kontrol ettirmenizi öneririm. Mineral yağ konulmuş aracıma yurtdışında böyle birşey başlamış aylar önce dünyada 2.6 milyon dsg şanzımanın yağı kademe kademe değişecekmiş.
Suleyman
20-01-2014, 11:57
uerbas, hayırlı olsun, yağ eklemen şart değil şu durumda.
Perşembe günü gelmiş bir kontrol ettirmenizi öneririm. Mineral yağ konulmuş aracıma yurtdışında böyle birşey başlamış aylar önce dünyada 2.6 milyon dsg şanzımanın yağı kademe kademe değişecekmiş.
garantisi bitmiş araçlar içinde geçerli mi bu durum?
garantisi bitmiş araçlar içinde geçerli mi bu durum?
Tam olarak bilemiyorum yurtdışı kaynaklı hep bilgiler ama iyi niyet garantisi olan markada sanırım 2 lt yağın hesabını yapmaz.
Ben daha bugün Doğuş'u arayıp plaka vererek sordum, herhangi bi revizyon ya da güncelleme görünmediğini söylediler.
ahmet_xy
20-01-2014, 13:40
Ben daha bugün Doğuş'u arayıp plaka vererek sordum, herhangi bi revizyon ya da güncelleme görünmediğini söylediler.
acaba 2013'lerin şanzımanı da, fren diskleri gibi güncellenmiş olmasın? :)
lVolkswagen Recalling 1.6 Million Cars Globally to Fix DSG Gearboxes (http://www.autoevolution.com/news/volkswagen-recalling-16-million-cars-globally-to-fix-dsg-gearboxes-71053.html)
Küçük bir araştırma sonucu çıkanlar.
What models are affected? Well, lots… The DQ200 is a seven-speed dual-clutch gearbox installed in the Golf, Jetta, Polo, Passat and Caddy. Previous recalls targeted only models built between June 2008 and September 2011, but this could be widened even further in the future. Sister models from SEAT, Skoda or Audi will also be affected by the call.
Acaba bi öncekilerde yapılan işlemler neler, Türkiye'de de yapıldı mı acaba bu işlemler?
denizalpakinci
20-01-2014, 17:12
34Azz85 hakkında bilgisi olan tanıyan varmıdır?
josefsalvatini
20-01-2014, 17:24
34Azz85 hakkında bilgisi olan tanıyan varmıdır?
Evet çok düzgün bır aractır Aziz in araba
denizalpakinci
20-01-2014, 17:41
Aziz abinin kendisiyle konuştum yinede adettendir forumda sordurmak :) Hayırlısıysa anlaşabilirsek müşteri olucam Aziz abinin aracına.
josefsalvatini
20-01-2014, 18:00
Aziz abinin kendisiyle konuştum yinede adettendir forumda sordurmak :) Hayırlısıysa anlaşabilirsek müşteri olucam Aziz abinin aracına.
Hayırlısı olsun uzerınde emek olan düzgün aractır ...
Beyler 2013 gti için yazılım çıktımı varmı bilgisi olan ?
Sercan AKCAN
20-01-2014, 18:37
hayır 2013 lere daha yazılım cıkmadı ama eli kulağındadır :)
Sercan bana ne zaman yazsa aklıma çıkardığı hesap geliyor :D
Ne yapıyorsun Sercanım nasıl oldun bu arada
OrcunInce
20-01-2014, 18:39
Bence bizim 2013'ler unutuldu :eek:
Doğru söylüyosun Orcun 2015 ler gelecek yakında :)
böyle giderse yazılım sene sonunu bulur heralde :d
fatihcelik
20-01-2014, 19:56
2.el 1.4 tsi icin sesli tip dumpvalve arayan varsa pm atabilir :)
ironwolf
20-01-2014, 20:52
2.el 1.4 tsi icin sesli tip dumpvalve arayan varsa pm atabilir :)
Pm alabilirmiyim tesekkurler
ironwolf
20-01-2014, 20:56
Arkadaslar yardim gerekiyor gti ile ilgili dp yapmayi dusunuyorum bana kaclik yapmam nasil yapmam konusunda tarif edebilirmisiniz tesekkurler
yazılım çıkınde dp vs takacağım artık mecburmuş :D
önerileriniz nedir fiyat nedir montaj için kime gidebilirm ?
araç polo gti
bir sorum daha var dp'yi yazılımdan sonra taksam mesela 1-2 ay sonra araca bir zararı vs olurmu garantiyi etkiler mi ?
Dp yi takıp çıkarman problem olmaz flanşlı zaten bizim dpler.İskender abi en güzel dp yi yapar
Ama bi kere yazılım atarsan sildirsen bile beyinde kalıyor.Servise arabayı bağlatınca bizimle dagılsın diyolar.
Örnekleri mevcut ismini vermek istemediğim sevdiğim bir abim var mesela :D
Sercan AKCAN
20-01-2014, 21:47
Sercan bana ne zaman yazsa aklıma çıkardığı hesap geliyor :D
Ne yapıyorsun Sercanım nasıl oldun bu arada
iyiyim Allaha şükür abi seni sormalı.gerçekler acıdır :D
Bilgiler cok saglam yerden.Sayın Dr. Oz başkan söyledi eli kulağında merak etmeyin :cool:
Dp yi takıp çıkarman problem olmaz flanşlı zaten bizim dpler.İskender abi en güzel dp yi yapar
Ama bi kere yazılım atarsan sildirsen bile beyinde kalıyor.Servise arabayı bağlatınca bizimle dagılsın diyolar.
Bu durum sırf GTI'a özgü bir şey mi?Yoksa artık tüm VW ler de anlaşılıyo mu?Durduk yere garantiden olmayalım:D
MertSerhanÖ.
20-01-2014, 23:55
ah 2013 yazılımları cıksa bı asil sov ozaman baslicak :):)
ah 2013 yazılımları cıksa bı asil sov ozaman baslicak :):)
cıksada kurtulsan :D
MertSerhanÖ.
21-01-2014, 00:25
:D:D ahahah aynen
forge dp alacağım montaj için iskender abi yapıyorsa güzel olur :)
bir diğeri ise yazılım yapılsa sonra sildirsem yine anlaşılır mı :D
Sercan AKCAN
21-01-2014, 17:49
anlamazlar ama uyuzluk yapmak isterlerse yaparlar beyini cıkarıp baksalar beynin acıldıgını görebilirler.yani tamamen servis danışmanıyla aranızdaki diyaloğa bağlı
yazılım garantiyi bozuyorda bu egsoz dp filan bozmuyor mu garantiyi?
ironwolf
21-01-2014, 19:58
yazılım garantiyi bozuyorda bu egsoz dp filan bozmuyor mu garantiyi?
Aracin orjinali disindaki takilan en ufak bir parca yada castrol disindaki yag bile konsa garantidisi kalir
bi dakka yanlız forge un dp si varmı bilmiyorum yanlış olmasın düzelteyim dumpvalve alacaksınız forgedan (dv). Iskender abiyede downpipe yaptıracaksınız (dp)
yazılım her türlü gider vas a bağlandığında.Silmek çözüm değil.Dp nin problem yaratıp yaratmaması servisle aranızdaki ilişkiye bağlı.Konuşursunuz olmaz derse çıkartıp gidersiniz dp yi.
bi dakka yanlız forge un dp si varmı bilmiyorum yanlış olmasın düzelteyim dumpvalve alacaksınız forgedan (dv). Iskender abiyede downpipe yaptıracaksınız (dp)
yazılım her türlü gider vas a bağlandığında.Silmek çözüm değil.Dp nin problem yaratıp yaratmaması servisle aranızdaki ilişkiye bağlı.Konuşursunuz olmaz derse çıkartıp gidersiniz dp yi.
p ve v karışmış :D
forge dump valve takılacak dp zaten iskender ustada olacak ama bana şuan dv lazım :) montaj kime yaptırırm bir kaç kişi ile görüştüm dv var iken bakıma gittim bakmadılar anlamadılar dedi :)
Arkadaşlar aracım satılık Komple söktüm parçalar isteyen olursa beni arasın detaylı bilgi
http://www.techturkey.com/forum/modifiye-parcalari/175338-14-tsi-cupra-parcalari-aem-meth-forge-cooler-forge-dv-wg-boost-egt-timer-vs.html#post7286747
05322653846
yusuf yılmaz
22-01-2014, 12:08
2013 çupra yı dyno ya soktum
kalın çizgiler stock ince çizgilir box lı veri
araç stock 183 hp 275 nm çıkıyor
http://666kb.com/i/cl6rtkgeoqvlvhzaa.jpg
bektas_talay
22-01-2014, 12:18
ben beğenmedim açıkcası alt devirleri etkilemiş genellikle.
yazılım ile olsa o dalgalanmalar olmazdı
ayrıca kompressör geçişi baya sert miş :)
2013 çupra yı dyno ya soktum
kalın çizgiler stock ince çizgilir box lı veri
araç stock 183 hp 275 nm çıkıyor
http://666kb.com/i/cl6rtkgeoqvlvhzaa.jpg
Abi tekrar baktırın. Birde Özgün'ün dynoyada çıkarın.
yusuf yılmaz
22-01-2014, 12:41
ben beğenmedim açıkcası alt devirleri etkilemiş genellikle.
yazılım ile olsa o dalgalanmalar olmazdı
ayrıca kompressör geçişi baya sert miş :)
abi neyini beğenmedin 6 bin devire kadar 20 hp yukarıda box ile dp yok normal sonuç
yusuf yılmaz
22-01-2014, 12:42
valla defalarca baktık olacağı bu kadar box ile yazılımla bu sonuçları alan var
yazılım çıkana kadar olacağı bu Cansın
bektas_talay
22-01-2014, 13:05
abi neyini beğenmedin 6 bin devire kadar 20 hp yukarıda box ile dp yok normal sonuç
dalgalanma hoşuma gitmedi abi benim yani stabil olmasını dilerdim ben abi ondan beğenmedim
Bekir abinin dynoda sorun yok ya
edit: stock tork 250 den 275 mi oldu ? anlamadım ben stock 183-275 yazmışsınız
yusuf yılmaz
22-01-2014, 13:10
dalgalanma hoşuma gitmedi abi benim yani stabil olmasını dilerdim ben abi ondan beğenmedim
dalgalanma stock ta da aynı box tan kaynaklanan durum değil
stock tork 275
box la 290 üstü
valla defalarca baktık olacağı bu kadar box ile yazılımla bu sonuçları alan var
yazılım çıkana kadar olacağı bu Cansın
Box ile biraz daha olur diye düşündüm.
Ben Özgün'ün dynoyu kendime kıstas aldığım için öyle söyledim.
Bekirin dynoya hiçbir lafım zaten olamaz.
yusuf yılmaz
22-01-2014, 13:29
valla tkr log almak gerek onun içinde Hollanda lıları beklemek gerek artık
bektas_talay
22-01-2014, 13:30
Box ile biraz daha olur diye düşündüm.
Ben Özgün'ün dynoyu kendime kıstas aldığım için öyle söyledim.
Bekirin dynoya hiçbir lafım zaten olamaz.
rocco 160 lık olarak kıstas alalım arabayı 50 hp vermiş box iyi gibi..
anladım sorun yok abi :)
yusuf yılmaz
22-01-2014, 13:50
rocco 160 lık olarak kıstas alalım arabayı 50 hp vermiş box iyi gibi..
anladım sorun yok abi :)
bekirin dyno ps olarak fazla çıkarıyor % 3-4
stock 190 hp çıktı
183 hp ye denk geliyor kW den hesaplayınca
Paşaoğlunun kw/hp çarpanı fazla idi en son 1.40 gibi bişeyle çarpıyodu
Ps için 1.36
Hp için 1.34 ile çarpmak gerekli..
yusuf yılmaz
22-01-2014, 15:54
Paşaoğlunun kw/hp çarpanı fazla idi en son 1.40 gibi bişeyle çarpıyodu
Ps için 1.36
Hp için 1.34 ile çarpmak gerekli..
doğru dersin
190 ps çıktı Cupra stock
doğrusu 183 gibi
Beyler ben araca dp yaptim orjinal kat bosa cikti. Servise muayene e gidicek ve elinde orjinal kati durmayan arkadaslar ücretsiz gelip takip geri getirebilir :icon_tup:
yusuf yılmaz
22-01-2014, 18:24
Beyler ben araca dp yaptim orjinal kat bosa cikti. Servise muayene e gidicek ve elinde orjinal kati durmayan arkadaslar ücretsiz gelip takip geri getirebilir :icon_tup:
böyle adamlarda kalmış demekki
sağol genç
MertSerhanÖ.
22-01-2014, 20:19
+180 kanka adamsin:icon_tup:
2013 cupralara 5*100 15'' polo saç jantı oluyor mu?
Cupralarda disklerde bir oynama yok diye biliyorum olur :) takan vardır elbet :)
Cupralarda disklerde bir oynama yok diye biliyorum olur :) takan vardır elbet :)
Umarım vardır, ona göre jant alacağım elimizde patlamasın sonra :D
Bende var sorun çıkmadı.
ahmet_xy
23-01-2014, 09:06
diskler sadece 2012 sonu ve 2013 model pololarda büyük. Cupra ve Fabialarda problem olmaz.
sinan999
23-01-2014, 13:34
2013 cuprada bende 15 teneke kullanıyorum bi problem olmadı
2013 cuprada bende 15 teneke kullanıyorum bi problem olmadı
Çünkü Cupra'larda disk ufak, 2013 GTi'da ki gibi farklı tip kaliper ayağı olmadığı için sorun olmuyor 15 sac jant takılırken.
anlamazlar ama uyuzluk yapmak isterlerse yaparlar beyini cıkarıp baksalar beynin acıldıgını görebilirler.yani tamamen servis danışmanıyla aranızdaki diyaloğa bağlı
Kanki hayırlı olsun Coillerin ile Spacerların :)
Suleyman
24-01-2014, 17:12
Bugün birden oluverdi, 20-25 km/h ile giderken frene bastığımda ses geliyor, balatalardan dolayı mıdır acaba yoksa geçici bi durum mudur zaten geçici bi durumsa sonradan anlayabilirim..
ekrememin
25-01-2014, 23:57
2013 Polo GTI 7000km'de 4Litre Yağ (yakma-eksiltme)
Arkadaşlar sizlerin tecrübe ve bilgilerinize danışma gereği duydum aracımı 23 ekim 2013 de aldım ve şuan aracım 6700 km civarında ve şu zamana kadar 3 kere sarı yağ uyarı ışığı aldım ve hepsinde 1 er litre olmak koşuluyla servisin önerdiği castrol yağdan ekledim bu akşam kontrol ettiğime göre 7000 km gelince bir sarı ışık patlaması daha yaşıyacağım geçtiğimiz hafta içi randevu almıştım ancak işim çıkması sebebiyle iptal ettirdim. Bu hafta içi randevumu alıp aracı satın aldığım bayi acarlaraa götüreceğim. Bu durumda tahmin ediyorum ki hiç bir servis çalışanı bana bunun normal olduğunu söyleyemez 2 bin km de 1 litre yağ tüketen bir araç var ortada ve araç sıfır. Aracı çok mu zorluyorsunuz derseniz ise 1500 km rodaj yaptım 4 bin deviri de hiç geçmeden tatlı vites atışlarıyla gayet düzgün bir rodaj yaptığıma inanıyorum yarısı trafikte yarısı sehir halinde geçti. Araca inip bindiğim de ısınmasını veya soğumasını daima beklemişimdir halada beklemekteyim. Aranızda bu konuya ilişkin illa tecrübeli arkadaşlar vardır bana bir yol gösterirseniz sevinirim. Bu arada servisten aracınızı getirin yağ analizimi ne yapalım dediler sonra yağı değiştirip yeni yağ koyalım sizi 1000 km teste yollayalım dediler ardından 1000 km de aracınızın ne kadar yağ yaktığını tespit edip ona göre duruma bakalım dediler...
İyi Forumlar...
7 bin km eksilen yağ 397 gr.
Bulut Y.
26-01-2014, 01:04
Eskiden sadece mobiletler yağlı benzinle çalışırdı :D
golgeoyunu03
26-01-2014, 09:26
Arkadaşlar merhabalar,foruma yeni üyeyim, bir soru sormak istiyorum
Audi a1 1.4tfsi 122hp stronic kullanıcısıyım, aracıma performans olarak birşeyler yapmak istiyorum, öncelikli hedefim yazılım, nerede yaptırmamı önerirsiniz? missfire sorunu yaşamak istemiyorum :)
Castrol Edge 5W30 un parlama noktası 209 derece
http://www.castrolarabia.com/CastrolAdmin/TemplateCreation/UploadProductDataSheet/1TDS_Edge5W-30_TDS.pdf
Mobil ESP Formula 5W30 in parlama noktası 254 derece
Mobil 1™ ESP Formula 5W-30 (http://www.mobil.com/USA-English/Lubes/PDS/GLXXENPVLMOMobil_1_ESP_Formula_5W-30.aspx)
Motul Specific 504 00 507 00 5W30 in parlama noktası 242 derece
http://www.motul.com/system/product_descriptions/technical_data_sheets/194/original/Specific%20504%2000%20507%2000%205W-30%20(GB).pdf?1323962836
Bu yağlar vw nin önerdiği yağlar üstlerinde yazdığı gibi VW 504 00/507 00 onayını taşımaktadır. Servis bu yağları kullanmasın da göreyim :)
Benim fikrim parlama noktasının castrolde düşük olması sebebiyle yağ kaybı oluşuyor onun için motul mobil kullanıyoruz.
yusuf yılmaz
26-01-2014, 13:28
http://www.castrolarabia.com/CastrolAdmin/TemplateCreation/UploadProductDataSheet/1TDS_Edge5W-30_TDS.pdf
Mobil 1™ ESP Formula 5W-30 (http://www.mobil.com/USA-English/Lubes/PDS/GLXXENPVLMOMobil_1_ESP_Formula_5W-30.aspx)
http://www.motul.com/system/product_descriptions/technical_data_sheets/194/original/Specific%20504%2000%20507%2000%205W-30%20(GB).pdf?1323962836
Bu yağlar vw nin önerdiği yağlar üstlerinde yazdığı gibi VW 504 00/507 00 onayını taşımaktadır. Servis bu yağları kullanmasın da göreyim :)
Benim fikrim parlama noktasının castrolde düşük olması sebebiyle yağ kaybı oluşuyor onun için motul mobil kullanıyoruz.
dostum castrol de çalışıyorum teknik uzmanlara defalarca sordum ki lamborgini yarış takımı geçenlerde 0-100 saffet in programında 1 bölüm bu yağ tanıtıldı neden büyük markalar bu yağı seçiyor detaylarıyla açıklandı vs vs formula 1 castrol edge kullanıyor
işin özeti yağ eksiltmesi bir sorun değil yağın görevini yaptığını gösteriyor deniyor
yusuf yılmaz
26-01-2014, 13:32
Arkadaşlar sizlerin tecrübe ve bilgilerinize danışma gereği duydum aracımı 23 ekim 2013 de aldım ve şuan aracım 6700 km civarında ve şu zamana kadar 3 kere sarı yağ uyarı ışığı aldım ve hepsinde 1 er litre olmak koşuluyla servisin önerdiği castrol yağdan ekledim bu akşam kontrol ettiğime göre 7000 km gelince bir sarı ışık patlaması daha yaşıyacağım geçtiğimiz hafta içi randevu almıştım ancak işim çıkması sebebiyle iptal ettirdim. Bu hafta içi randevumu alıp aracı satın aldığım bayi acarlaraa götüreceğim. Bu durumda tahmin ediyorum ki hiç bir servis çalışanı bana bunun normal olduğunu söyleyemez 2 bin km de 1 litre yağ tüketen bir araç var ortada ve araç sıfır. Aracı çok mu zorluyorsunuz derseniz ise 1500 km rodaj yaptım 4 bin deviri de hiç geçmeden tatlı vites atışlarıyla gayet düzgün bir rodaj yaptığıma inanıyorum yarısı trafikte yarısı sehir halinde geçti. Araca inip bindiğim de ısınmasını veya soğumasını daima beklemişimdir halada beklemekteyim. Aranızda bu konuya ilişkin illa tecrübeli arkadaşlar vardır bana bir yol gösterirseniz sevinirim. Bu arada servisten aracınızı getirin yağ analizimi ne yapalım dediler sonra yağı değiştirip yeni yağ koyalım sizi 1000 km teste yollayalım dediler ardından 1000 km de aracınızın ne kadar yağ yaktığını tespit edip ona göre duruma bakalım dediler...
İyi Forumlar...
aracın kataloğunda 1000 bin km de 0.5 lt ye kadar yağ eksiltmesi normal kabul edilir yazıyor geçenlerde bir arkadaş buraya copy paste yapmıştı
yusuf yılmaz
26-01-2014, 13:36
İyi Forumlar...
aracı ilk çalıştırdığınızda rölantide beklemeyin direk kalkın gideceğiniz yere sadece 2500 deviri geçmemeye yani gazlamamaya özen gösterin ilk 2-3 km.. eve dönüşte çok agresif bir sürüş veya çok uzun bir yoldan gelmediyseniz motoru rölantide çalıştırmaya gerek yok
aracın kataloğunda 1000 bin km de 0.5 lt ye kadar yağ eksiltmesi normal kabul edilir yazıyor geçenlerde bir arkadaş buraya copy paste yapmıştı
Abi 10.000 km olmasin 1.000 km az bence.
aracı ilk çalıştırdığınızda rölantide beklemeyin direk kalkın gideceğiniz yere sadece 2500 deviri geçmemeye yani gazlamamaya özen gösterin ilk 2-3 km.. eve dönüşte çok agresif bir sürüş veya çok uzun bir yoldan gelmediyseniz motoru rölantide çalıştırmaya gerek yok
Aslinda sizdede gecerli olsada sizin devir saatiniz ilk marsta sabit oldugundan boyle yapiyorsunuz.pololarda ilk marsta araba 1100 devirde calisir .motorun isinmasi icin 700-800 devirlerde sabitlenene kadar beklenmesi tavsiye edilir
Suleyman
26-01-2014, 17:27
Abi 10.000 km olmasin 1.000 km az bence.
Hayır doğrusu o şekilde. Merak ettiğim şey, kılavuzda çeviri yaparken bunlar o ksıımda bi değişiklik yapmış olabilirler mi acaba
Suleyman
26-01-2014, 17:28
Aslinda sizdede gecerli olsada sizin devir saatiniz ilk marsta sabit oldugundan boyle yapiyorsunuz.pololarda ilk marsta araba 1100 devirde calisir .motorun isinmasi icin 700-800 devirlerde sabitlenene kadar beklenmesi tavsiye edilir
Kılavuzda beklemeyin diyor ya la :(
dostum castrol de çalışıyorum teknik uzmanlara defalarca sordum ki lamborgini yarış takımı geçenlerde 0-100 saffet in programında 1 bölüm bu yağ tanıtıldı neden büyük markalar bu yağı seçiyor detaylarıyla açıklandı vs vs formula 1 castrol edge kullanıyor
işin özeti yağ eksiltmesi bir sorun değil yağın görevini yaptığını gösteriyor deniyor
Abi senden tek istegim var bu verileri castrol uzmanlarina ulastirman. Bu konuda cogu firmanin parlama noktalari 250 civari castrol neden 209 ve motul mobil kullananlarda eksiltme fazla olmuyor. Bununla alakasi olabilir mi ? Bunlari bizlere teknik bir bicimde aciklayabilirlerse bu kadar insan bu cevaplarla bir cozum uretebilir.
Almanca kilavuzla turkcenin arasinda fark var mi acaba turkceye cevirilirken dogusun ustalari ya su sorun var bu da olabilir kapi kolu kopabilir vs. yaziyorlar midir ACABA ?? :) Benim ki sadece dusunce tabi.
Hayır doğrusu o şekilde. Merak ettiğim şey, kılavuzda çeviri yaparken bunlar o ksıımda bi değişiklik yapmış olabilirler mi acaba
Dogus bu musteri bas agritmasin da :)
Suleyman
26-01-2014, 17:38
Almanca kilavuzla turkcenin arasinda fark var mi acaba turkceye cevirilirken dogusun ustalari ya su sorun var bu da olabilir kapi kolu kopabilir vs. yaziyorlar midir ACABA ?? :) Benim ki sadece dusunce tabi.
Dogus bu musteri bas agritmasin da :)
"Motor yağı tüketimi motordan motora farklılık gösterebilir ve motorun kullanım ömrü boyunca değişebilir.
Sürüş tarzına ve kullanım koşullarına bağlı olarak, yağ tüketimi 1l / 2000 km kadar olabilir. Yeni araçlarda yağ tüketimi, ilk 5000 km boyunca daha da fazla olabilir."
Aynen bu şekilde yazıyor. Kesinlikle şüpheleniyorum ama almanyadaki gti larda da bu durum mevcutmuş ve değişim vs sözkonusu değilmiş, yani öyle duymuştum :rolleyes:
"Motor yağı tüketimi motordan motora farklılık gösterebilir ve motorun kullanım ömrü boyunca değişebilir.
Sürüş tarzına ve kullanım koşullarına bağlı olarak, yağ tüketimi 1l / 2000 km kadar olabilir. Yeni araçlarda yağ tüketimi, ilk 5000 km boyunca daha da fazla olabilir."
Aynen bu şekilde yazıyor. Kesinlikle şüpheleniyorum ama almanyadaki gti larda da bu durum mevcutmuş ve değişim vs sözkonusu değilmiş, yani öyle duymuştum :rolleyes:
İsin garip kismi madem normal koskoca vw neden yagi dert ediniyor kardesim yag eksiltme normal bak kitapcikta yaziyor demiyor :) Teste aliyor yag koyuyor musteri memnuniyeti ise olay kitapcikta yaziyor gormedin mi arkadasim demiyor?? Kafamda deli sorular :)
Suleyman
26-01-2014, 17:57
İsin garip kismi madem normal koskoca vw neden yagi dert ediniyor kardesim yag eksiltme normal bak kitapcikta yaziyor demiyor :) Teste aliyor yag koyuyor musteri memnuniyeti ise olay kitapcikta yaziyor gormedin mi arkadasim demiyor?? Kafamda deli sorular :)
O konuyu, eğer müşteri dava açarsa mahkemede kullanmak için açık açık söylemiyorlar diye düşünüyorum :)
frankfurttayım şuan, c.tesi günü üşenmedim gittim vw satan bir yere sordum, nedir bu yağ yakma olayı diye, 2000 km 1 litre normal,değişim,sandık motor vs yok diyor adamlar.
Ben stage 2 kullanıyorum,2200 kmde yaklaşık 200 gram eksiltti.
O ne demek la beklemeyin diye ibare mi olur niye bu sistemi koymuşlar o zaman arabaya.Ha bide Allahtan senin araba yağ yakmıyo benzine zor yetişiyon zaten :D
OrcunInce
26-01-2014, 18:08
Benim Cupra hiç eksiltmiyor, kıllanıyorum kırılcak mı acaba diye. Varsın eksiltsin arkadaş nedir çok mu zor 2000km'de 1 litre yağ eklemek?
Benim Cupra hiç eksiltmiyor, kıllanıyorum kırılcak mı acaba diye. Varsın eksiltsin arkadaş nedir çok mu zor 2000km'de 1 litre yağ eklemek?
RX-8 i olanlar bu kadar yag koymuyor ayni hacimlerde ayni beygirlerde diger markalar eksiltmiyor bizim basimiz vosvos mu diye soruyorum. :)
elbet zor değil ama servise gitme aralıklarında ortalama 20.000km yapsan.
10 litre yağ koymak gerekir. 5-30 yağ 40-49tl arası litresi diyelim.
10x45:450 lira vermen gerek ne gerek var.
(amma pinti çıktım ya :D:D )
OrcunInce
26-01-2014, 18:56
RX-8 i olanlar bu kadar yag koymuyor ayni hacimlerde ayni beygirlerde diger markalar eksiltmiyor bizim basimiz vosvos mu diye soruyorum. :)
Abi o zaman RX-8 al, her depoda 1 litrelik yap parasını benzine ödersin :)
elbet zor değil ama servise gitme aralıklarında ortalama 20.000km yapsan.
10 litre yağ koymak gerekir. 5-30 yağ 40-49tl arası litresi diyelim.
10x45:450 lira vermen gerek ne gerek var.
(amma pinti çıktım ya :D:D )
Servis 15.000'de bir kere :p
7 litre yağ eklesen toplamda ki bu çok zor, 300-350tl eder. Bir depo benzin artık neredeyse. Az yaktığı yakıtla çok daha fazlasını kar ediyorsun ;)
15bin bakıma gidin çıktın araba oldu 23bin 7 litre yağ gitti diyelim. bakıma var 7 bin km daha 315 lira daha yağ parası vericeksin :) ki maddi acıyıda geçelim. atıyorum memlekete gidiyosun istanbuldan diyarbakıra o yolda için rahat olurmu benim olmaz bagajda yağ ile gitmem gerek :) tabiki bunlar benim düşünce ve duygularım yoksa orcun haklı koyucaksın yağını gidiceksin efendi gibi ama insan ister istemez sorun edebilir. 240 hp r53 yağ yakmıyo sık allah sık bişey yok gtida yağ yok oluyo. acaba sorun mu var napıcaz masraf gelir mi ? vs vs şu karter havalandırma değiştirme olayından sonra benim gti baya kendine geldi 7bin de 397gr yağ gitmiş sadece.
OrcunInce
26-01-2014, 19:13
15bin bakıma gidin çıktın araba oldu 23bin 7 litre yağ gitti diyelim. bakıma var 7 bin km daha 315 lira daha yağ parası vericeksin :) ki maddi acıyıda geçelim. atıyorum memlekete gidiyosun istanbuldan diyarbakıra o yolda için rahat olurmu benim olmaz bagajda yağ ile gitmem gerek :) tabiki bunlar benim düşünce ve duygularım yoksa orcun haklı koyucaksın yağını gidiceksin efendi gibi ama insan ister istemez sorun edebilir. 240 hp r53 yağ yakmıyo sık allah sık bişey yok gtida yağ yok oluyo. acaba sorun mu var napıcaz masraf gelir mi ? vs vs şu karter havalandırma değiştirme olayından sonra benim gti baya kendine geldi 7bin de 397gr yağ gitmiş sadece.
abi sen 1000km'de 1 litre yağ eksiltmişsin ama hesabında :)
ben eksiltmememe rağmen bagajımda yağımla geziyorum. 2013'lerde aslında değişen bir çok parça var bu konuyla alakalı. Servis bunu söylemek istemiyorum ama doğal olarak. Yağ pompaları bile aynı değil. Benim bakış açım şu, bu motor kırılmıyor kolay kolay, gak guk deme gibi bir huyu da yok. 15 binde eklerim 3 litre yağ kafam rahat gazlarım. r53'ler çok narin makinalar mesela, performans mükemmel, yağ da eksiltmiyor ama gak guk deme huyları çokça. :)
abi sen 1000km'de 1 litre yağ eksiltmişsin ama hesabında :)
ben eksiltmememe rağmen bagajımda yağımla geziyorum. 2013'lerde aslında değişen bir çok parça var bu konuyla alakalı. Servis bunu söylemek istemiyorum ama doğal olarak. Yağ pompaları bile aynı değil. Benim bakış açım şu, bu motor kırılmıyor kolay kolay, gak guk deme gibi bir huyu da yok. 15 binde eklerim 3 litre yağ kafam rahat gazlarım. r53'ler çok narin makinalar mesela, performans mükemmel, yağ da eksiltmiyor ama gak guk deme huyları çokça. :)
doğru diyosun hocam :) ama sen cupracısın tabi senin tuzun kuru ben bu karter havalandır vs gelene kadar neler yaşadım dünya başıma yıkıldı dedim motor kırılıcak-masraf çıkıcak bittik filan hahaha.
r53de aslında bakarsan sorun çıkarmaz kolay kolay.
Bu arada arkadaşlar rx8 ile kıyaslamış. şöyle bir olay var rx8 yağı kullanır eksiltmez.
Bu arada arkadaşlar rx8 ile kıyaslamış. şöyle bir olay var rx8 yağı kullanır eksiltmez.
Dogru soyluyorsunda bizimkilerde kullaniyor say bu hesaba gore,ha boyle eksiltmis ha oyle kullanmis yagin litresi kac para ona bakarim ben :)
Bu arada yanlis anlasilmasin yag konusunda cok bi bilgiye sahip degilim ama yag eksiltmesine motor degisimi bile cozum bulamiyor bazen. Bende farkli bir acidan bakmak istedigim icin yag eksiltiyor da yagin hic mi sucu olamaz diyorum ;)
abi şimdi iyi güzelde yag kullanan motor olurda yağ yakan motor olmaz.
rx8 yağ kullanıyor motor tasarımına göre. bizimki yağı yakıyor yakmaması lazım eksik olmaması lazım. rx8 yağ kullanmazsa kırılır. :D
abi şimdi iyi güzelde yag kullanan motor olurda yağ yakan motor olmaz.
rx8 yağ kullanıyor motor tasarımına göre. bizimki yağı yakıyor yakmaması lazım eksik olmaması lazım. rx8 yağ kullanmazsa kırılır. :D
Dedigimiz sey ayni :D o motorun dogasinda var bizim motorlarin neresinde var onu diyorum bende ;)
ekrememin
26-01-2014, 20:38
Benim merak ettiğim bi konu vae bu forumdaki çoğu gti kullanıcı motul yada mobil kullanıyor eger benım aracım ıcın yapılcak bişi yok derlerse servisten sonra motul yağ koydurmayı dusunuyorum. Bu konuda tavsiyeniz ne olabilir ?
ahmet_xy
26-01-2014, 20:40
burda verilen bilgiye göre Mobil ESP'nin, Motul'dan daha iyi olduğunu görüyoruz. peki milletteki bu motul sevdası nedir anlamadım :D
ekrememin
26-01-2014, 20:43
O zaman mobil koyarız hangisi iyise :D
Benim merak ettiğim bi konu vae bu forumdaki çoğu gti kullanıcı motul yada mobil kullanıyor eger benım aracım ıcın yapılcak bişi yok derlerse servisten sonra motul yağ koydurmayı dusunuyorum. Bu konuda tavsiyeniz ne olabilir ?
Vw onayli bir yagi koydurabilirsin dogus servisleri cok kirmizi cizgilere sahip ama baska yetkili servislere gittiginde anlayisla karsilayabiliyorlar sadece yapacagin disaridan onayli bilindik bir yerden bu yaglari temin etmek is emrine rica edersin musterinin getirdigi (atiyorum) mobil esp 5w30 yag kullanilmistir diye. Dosyanin icinede yagi aldigin yerin faturasini goturup teslim edersin yagin arka etiketini de servis kagidinin bir yerine yapistirirlar bu kadar. Sorun olmaz ya olursa da vw nin onayladigi baska bir yagi kullandin ayni speclerde sorun cikarmazlar cikarsalardi onay vermezler oyle degil mi ;)
Tabi bu benim dusuncem kayit altina alabildigin surece sorun olmamasi gerekir.
ekrememin
26-01-2014, 20:53
Vw onayli bir yagi koydurabilirsin dogus servisleri cok kirmizi cizgilere sahip ama baska yetkili servislere gittiginde anlayisla karsilayabiliyorlar sadece yapacagin disaridan onayli bilindik bir yerden bu yaglari temin etmek is emrine rica edersin musterinin getirdigi (atiyorum) mobil esp 5w30 yag kullanilmistir diye. Dosyanin icinede yagi aldigin yerin faturasini goturup teslim edersin yagin arka etiketini de servis kagidinin bir yerine yapistirirlar bu kadar. Sorun olmaz ya olursa da vw nin onayladigi baska bir yagi kullandin ayni speclerde sorun cikarmazlar cikarsalardi onay vermezler oyle degil mi ;)
Bilgilendirme için çok teşekkür ederim mümkün olabilirse eğer dediğiniz şekilde yapıcam...
çok zor hocam nedeni şöyle tüm servis kayıtlarına doğuş erişebiliyor garanti altındaki araca dişardan aldıgın yağı koyarsan ve bir sorun yaşarsan zora düşebilirsin. garanti içinde yapılan her işlemde doğuş onayı alınıyor.
çok zor hocam nedeni şöyle tüm servis kayıtlarına doğuş erişebiliyor garanti altındaki araca dişardan aldıgın yağı koyarsan ve bir sorun yaşarsan zora düşebilirsin. garanti içinde yapılan her işlemde doğuş onayı alınıyor.
Garanti icin dogusla degil direkt almanya ile gorusuldugunu biliyorum. Ayrica ornek veriyorum ben mobil sevmiyorum bana yabanci geliyor hoslanmiyorum bu konuda bana marka bu kadar cok firma varken secenek sunmak zorunda bu isi tekel olarak sana diretemez. En iyisi bir servis yetkilisiyle gorusmek mumkunse dogus olmasin. Cunku markalar direk olarak su yagi kullanin demezler diyemezler tercih ediyor oneriyor gibi yuvarlak cumleler kullanirlar. Niye oyle derseniz para cokomel reklam olayi parayi veren dudugu calar ;)
benim kendi servisim (mez) garanti için doğustan onay alıyor ona adım gibi eminim kavrama değiştirdim ordan biliyorum.
fatihcelik
26-01-2014, 22:23
satılık 2011 44k kmde tek kapı kazasız boyasız beyaz polo gti ım var 43.500 tl istiyorum ilgilenenler pm atabilir :)
'13Cupra için nereden bagaj havuzu ve havuzlu paspas bulabiliriz?
OrcunInce
26-01-2014, 22:35
doğru diyosun hocam :) ama sen cupracısın tabi senin tuzun kuru ben bu karter havalandır vs gelene kadar neler yaşadım dünya başıma yıkıldı dedim motor kırılıcak-masraf çıkıcak bittik filan hahaha.
r53de aslında bakarsan sorun çıkarmaz kolay kolay.
Eminim çok sıkıntılı bir süreç geçirmişsindir. Aslında Cupra'cı olmakla bir alakası yok, 2013'lerde bu sıkıntı yok denecek kadar az tek fark o. Ben alırken eksiltmesini göze alarak aldım, varsın bagajda 1 litre yağımız olur diye aldım, şansıma eksiltmedi. Alırken ki beklentilerde önemli bu olayda, A45 AMG alıyor olsam düşünebilirdim bunu :cool:
Arkadaşlar duyduguma göre dsg yağ değişimi yapıyorlarmış servıste.2011 Cuprasına güncelleme ve yağ değişimi yaptıran oldumu yoksa sadece 2013 ler için mi bu güncelleme?
Taa seneler önce de yazmıştım, tekrar yazayım.
50 bin TL gibi rakamlara sıfır km, DSG'li bir vw alınıyor; varsın yağ yaksın diye. Aynen Orçun gibi, yakarsa da rahatsız etmez ama yakmıyor da benimki. (2013 oluşundan muhtemelen)
Suleyman
27-01-2014, 00:13
O ne demek la beklemeyin diye ibare mi olur niye bu sistemi koymuşlar o zaman arabaya.Ha bide Allahtan senin araba yağ yakmıyo benzine zor yetişiyon zaten :D
Motor soğukken, motoru ısıtma gibi bi çabanız olmaması gerektiğini hatta direkt hareket haline geçirilmesi gerektiği çünkü egzoz gazını motor içine çekiyormuş öyle hatırlıyorum olm sen boş konuşma gel de senin bi eline verem ben :hahaha:
Bir sorum olucak araca dp aldim taktim. 220km oldu hala motor isigi yanmadi neden acaba :) burdan fatihe tekrar teşekkür ediyorum :o
sabit yada cruise çok gitmiyorsun anlaşılan :)
yusuf yılmaz
27-01-2014, 09:57
Abi senden tek istegim var bu verileri castrol uzmanlarina ulastirman. Bu konuda cogu firmanin parlama noktalari 250 civari castrol neden 209 ve motul mobil kullananlarda eksiltme fazla olmuyor. Bununla alakasi olabilir mi ? Bunlari bizlere teknik bir bicimde aciklayabilirlerse bu kadar insan bu cevaplarla bir cozum uretebilir.
bu söyleyeceklerim tüm tsi 180 kullanıcılarına olsun o halde castrol ceo suyla haftanın 4 günü birlikteyim ama onun Avrupa eğitim müdürüyle teknik konuşmak daha sağlıklı çünkü arkadaş tüm castrolün Avrupa eğitim müdürü açılımı şöyle yapayım
şimdi servislere giden bir eğitimcimiz var bu servis eğitimcilerini eğiten bir ekip var bunlar türkiyede üst düzey uzman kişiler yağ konusunda (castrol mobil bp yağları)
bu Türkiye uzmanlarını yetiştiren Avrupa heyeti var tüm avrupaya seminer ve eğitim kursları düzenleyen ve uzmanları yetiştiren sertifika veren şahısları bu Avrupa uzmanlarının en başındaki adam şimdi burada şirkette ve ben ona direk soruyorum yani ulaşılabilecek en üst düzey yetkili
hemen belirteyim şu anki türkiyedeki aracı vw tsi
bu arkadaş şöyle der bana castrol edge yağı biz Avrupa da 40 bine kadar kullanıyoruz türkiyede 15 binden evvel değiştirmek çok fuzuli ve israf boşuna bir uygulama
peki dedim benim aracım sıfır ben modifiyede yaptım ilk yağı kaçta değişteyim
cevap aynen şu 15 binden evvel değiştirme
bu söyleyeceklerim tüm tsi 180 kullanıcılarına olsun o halde castrol ceo suyla haftanın 4 günü birlikteyim ama onun Avrupa eğitim müdürüyle teknik konuşmak daha sağlıklı çünkü arkadaş tüm castrolün Avrupa eğitim müdürü açılımı şöyle yapayım
şimdi servislere giden bir eğitimcimiz var bu servis eğitimcilerini eğiten bir ekip var bunlar türkiyede üst düzey uzman kişiler yağ konusunda (castrol mobil bp yağları)
bu Türkiye uzmanlarını yetiştiren Avrupa heyeti var tüm avrupaya seminer ve eğitim kursları düzenleyen ve uzmanları yetiştiren sertifika veren şahısları bu Avrupa uzmanlarının en başındaki adam şimdi burada şirkette ve ben ona direk soruyorum yani ulaşılabilecek en üst düzey yetkili
hemen belirteyim şu anki türkiyedeki aracı vw tsi
bu arkadaş şöyle der bana castrol edge yağı biz Avrupa da 40 bine kadar kullanıyoruz türkiyede 15 binden evvel değiştirmek çok fuzuli ve israf boşuna bir uygulama
peki dedim benim aracım sıfır ben modifiyede yaptım ilk yağı kaçta değişteyim
cevap aynen şu 15 binden evvel değiştirme
Bilgi için çok teşekkürler ama az virgül kullanın lütfen. Bu arada kulaktan dolma olacak biraz söyleyeceğim ama, almanyada dayımın 1.9 tdi golf ü için koydukları yağ için de benzeri bir şeyi söylemişler. Kullandıkları yağın 60 bin km ömrü olduğunu söylemişler. Biraz ütopik geldi ama sizin verdiğiniz bilgi ile paralel görünüyor
Taa seneler önce de yazmıştım, tekrar yazayım.
50 bin TL gibi rakamlara sıfır km, DSG'li bir vw alınıyor; varsın yağ yaksın diye. Aynen Orçun gibi, yakarsa da rahatsız etmez ama yakmıyor da benimki. (2013 oluşundan muhtemelen)
arabamı sattım istanbula gelecek arabam görebilirsiniz belki 06 plaka olarak kaldı :)
cidden yağ yakmıyorsa şanlısın
sabit yada cruise çok gitmiyorsun anlaşılan :)
Yok ozgun abi bu aralar biraz gazliyorum ama sabit gitsem yanarsa kalicimi okur isik yoksa sonermi ?
Tholl-ga
27-01-2014, 12:40
Yok ozgun abi bu aralar biraz gazliyorum ama sabit gitsem yanarsa kalicimi okur isik yoksa sonermi ?
eli kulağındadır yanması için :D
vag-com dan silinir ama yine yanar :D
eli kulağındadır yanması için :D
vag-com dan silinir ama yine yanar :D
Deme abi deme:Deli:
Motor soğukken, motoru ısıtma gibi bi çabanız olmaması gerektiğini hatta direkt hareket haline geçirilmesi gerektiği çünkü egzoz gazını motor içine çekiyormuş öyle hatırlıyorum olm sen boş konuşma gel de senin bi eline verem ben :hahaha:
O zaman geri geri giderken arabanin stop etmesi lazim findikbeyin findik motor :D sonucta arabada durdugu yerde egzoz gazini tahliye eden bir sistem yok cc lerdeki gibi :D
Bide egzoz iceri giriyosa disari cikan gaz ne :D
Ya hep bu fakir tesellileri yokmu egzoz bilmemne...desene lan niye araba bos yere yakit yaksin isinicaksa yolda isinsin diye :D
Yazliklarim takilsin bende sana takilicam johnny :cool:
Deme abi deme:Deli:
500. km de yanacak, tecrübe ile sabittir :D
OrcunInce
27-01-2014, 15:45
Yanıltıcı ile 4000km geçirdim, ışık mışık yanmadı. Yanarsa da Ekim'e kadar ya neyse :D
MertSerhanÖ.
27-01-2014, 17:17
Yanıltıcı ile 4000km geçirdim, ışık mışık yanmadı. Yanarsa da Ekim'e kadar ya neyse :D
Benim 4000 km den sonra baslamisti yanmalar kesmeler.Yaksin ya cokta ekime diyor insan ta ki hizlaniyim dediginde devirlenirken oldugun yerde kalana kadar :D
Suleyman
27-01-2014, 18:04
O zaman geri geri giderken arabanin stop etmesi lazim findikbeyin findik motor :D sonucta arabada durdugu yerde egzoz gazini tahliye eden bir sistem yok cc lerdeki gibi :D
Bide egzoz iceri giriyosa disari cikan gaz ne :D
Ya hep bu fakir tesellileri yokmu egzoz bilmemne...desene lan niye araba bos yere yakit yaksin isinicaksa yolda isinsin diye :D
Yazliklarim takilsin bende sana takilicam johnny :cool:
Çok biliyon a.q kılavuzu sen yazaydın o zaman töt herif :hahaha:. He geçen kışlıklarla geliyordun tırstın sanırım :hihih:
ekrememin
27-01-2014, 19:58
Avrupa yakasında maslak sanayi olursa cok iyi olur hatta motul yada mobil yağ değişimi yapan tanıdık biyer biliyormusunuz?
Çok biliyon a.q kılavuzu sen yazaydın o zaman töt herif :hahaha:. He geçen kışlıklarla geliyordun tırstın sanırım :hihih:
o lastiklerin tanesi kaç para biliyonmu hammnıa :D
Sercan AKCAN
27-01-2014, 21:26
Avrupa yakasında maslak sanayi olursa cok iyi olur hatta motul yada mobil yağ değişimi yapan tanıdık biyer biliyormusunuz?
Tayfun abi değiştirir maslakta
Fakir edebiyati dedin dedin simdi bu laf cok talihsiz oldu kanka:D
ahmet_xy
28-01-2014, 18:11
2015 model Polo GTi 192 ps (141 kW = 189 bhp) ile yollarda olacak. Motor yine aynı 1.4 TSi. :icon_tup:
2014 Volkswagen Polo yeni ve yenilenmiş üç-silindirli motorlarıyla tanıtıldı - Turkeycarblog (http://www.turkeycarblog.com/2014/01/2014-volkswagen-polo-yeni-ve-yenilenmis-uc-silindirli-motorlariyla-tanitildi/)
makyajlı poloda 1.6 TDi motor artık kullanılmayacak
http://www.turkeycarblog.com/wp-content/uploads/2014/01/Makyajli-VW-Polo-2014-620x400.jpg
OrcunInce
28-01-2014, 19:35
Benim 4000 km den sonra baslamisti yanmalar kesmeler.Yaksin ya cokta ekime diyor insan ta ki hizlaniyim dediginde devirlenirken oldugun yerde kalana kadar :D
Serhan senin sorunun dp değildi kardeşim :D
1.4 TSIdan yakın gelecekte fabrika çıkışı 200küsürlü güçleri görmemiz yakın diye düşünüyorum.:D
MertSerhanÖ.
29-01-2014, 00:45
Serhan senin sorunun dp değildi kardeşim :D
pekı neydı abı benım sorunum :D Yanıltıcı sensorlerı bozdu ıste :D
Kavramayı değişe değişe bi hal olduk :)
2.kez değişecek aracında kalkışlarda ve özellikle geri viteste hafif bile titremesi olan varsa durmasın sorun kavrama..
Kavramalar hatalimidir nedir anlamadim. Aracınızın garantidi bitmis olsa bile ücretsiz değiştirirler satin para vermeyin. Kesinlikle olmaz diyen servise bile 2 arac yolladik aninda değişti. Vw ile direk iletisime geçin yeter dogus kil.
yaklaşık 30 bin km de falan tamamen nanay oluyorlar :)
Bu sefer 2. kez olduğundan bdaha olayın başında hemen değiştirtiriyorum şu an garanti kapsamında
sonrasında da iyi niyet garantisi ile de değiştiriyorlar sıkıntı değil ama zırt pırt değişmesi can sıkıcı
Arkadaşlaşlar 2009 jettam var 1.4 tsi dsg-7, vites geçişlerinde vuruntu yapmaya başlamıştı birde titreme olayı vardı çarşamba günü servise götürdüm randevu alın bakacaz dediler biraz once götürdüm konuştuk aracın kavraması ve mekatroniği değişebilir dediler söküp bakmamız lazım ona göre konuşmamız lazım dediler, şuan bıraktım araç sökülüyor tespiti yapılacak yarında garanti kapsamı için sunulacak araç 95.000 km'de garantiside bitmiş durumda aynı sorunu yaşayanlar varsa bilgilendirebilir mi beni garantiye girmesi için ne yapmam gerekir ?
Tholl-ga
30-01-2014, 09:58
Garanti bitiminde yetkili servise goturmeye devam ettiyseniz iyi niyet garantisinden yararlanip cuzi miktarda odeme yaparak sorununuzu hallederler
Garanti bitiminde yetkili servise goturmeye devam ettiyseniz iyi niyet garantisinden yararlanip cuzi miktarda odeme yaparak sorununuzu hallederler
Onu bilmiyorum işte ben aracı alalı 1 sene oldu 1 defa götürdüm aldığımda yağ değişimi için
CeM öZeR
30-01-2014, 11:07
Arkadaşlar dsg'ler için yeni kampanya çıktı. Şanzuman yağı değişimi ve güncel dsg yazılımı. Ücretsiz olarak en yakın yetkili servise götürüp yaptırabilirsiniz. Bu söylediğim için bana çok kızacaksınız ama dsg %90 oranında kullanım hatasından dolayı bozuluyor. Aracım 42.500 km de. Garantiden xenon ampulu hariç başka hiç bişey almadım bugüne kadar. (trafiğe çıkış 11.05.2011) Vites düşürmelerde devri vurdurarak vites küçültmeyin. Şehir içi sık dur kalklarda gerektiğinde manuel kullanıma alın, rampa yukarı dur kalklarda zaman zaman manuel konuma çekin. Yağmurlu havada sıfırdan kalkmayın yeter. Bide sırf kıl olduğunuz için kavramayı değiştirirseniz esas o zaman sıkıntı yaşarsınız. Çünkü sonradan takılan kavramanın ayarları hiç bir zaman fabrikasyon ayarların verimini veremiyor. Şimdilik bu kadar bilgi yeter. :) İyi günler...
Cem anliyoruz seni ;
Ama burasi İstanbul kayseri degil :)
Burda bi tek dsg ye sahip otm vites li araclar yok
Benim bmw de 75 bin km ye yakin tik yok titreme yok hoplama yok ziplama yok
He dersinki dsg ama cift kavrama diye orasida bozulunca bizi baglamaz
Ben std kullaniciyim iste
Trafigede girerim viteside maneul ellemem 20-30 binde sikinti oluyorsa ve cok kiside oluyorsa
Kesinlikle fabrikasyon hatadir katiyen kullanici hatasi olamaz
ahmet_xy
30-01-2014, 12:25
Arkadaşlar dsg'ler için yeni kampanya çıktı. Şanzuman yağı değişimi ve güncel dsg yazılımı. Ücretsiz olarak en yakın yetkili servise götürüp yaptırabilirsiniz. B
bu bilgi tüm yetkili servislere gelmiş midir? :)
Kesinlikle katılıyorum Eworen, sıkışık trafik giridigm zaman manule almak DSG sorununu çözer diye bişey olmamalı garip bi durum yani.
Suleyman
30-01-2014, 12:30
Lan fakir sen hala konuşuyor musun :D tatilini ayarla önce sen; seni ekmeyecek insanlarla :D:D
Manuele almak ne yav trafikte, neden böyle bişey yapılmalı?
Bir de manuel moddayken devir yükseliyor, dur kalk trafikte neden yüksek devirde gidelim?
ahmet_xy
30-01-2014, 12:41
Arkadaşlar dsg'ler için yeni kampanya çıktı. Şanzuman yağı değişimi ve güncel dsg yazılımı. Ücretsiz olarak en yakın yetkili servise götürüp yaptırabilirsiniz.
aydoğanları aradım. her araç için bu kampanyanın olmadığını, aracı buraya getirmem gerektiğini söylediler.. :)
edit: eskihisarın gözünü seveyim. onları da aradım, hemen şase no'dan baktı. "evet sizin aracınızda kampanya var" dedi.
15bin bakımına da eskihisara giderim. aydoğanlar out !!! :D
Şimdi bi telefon açtım, telefondaki bayan yazılımdan haberdar değildi sanırım, sadece şanzıman yağı değişecek dedi.
Arkadaşlar dsg'ler için yeni kampanya çıktı. Şanzuman yağı değişimi ve güncel dsg yazılımı. Ücretsiz olarak en yakın yetkili servise götürüp yaptırabilirsiniz. Bu söylediğim için bana çok kızacaksınız ama dsg %90 oranında kullanım hatasından dolayı bozuluyor. Aracım 42.500 km de. Garantiden xenon ampulu hariç başka hiç bişey almadım bugüne kadar. (trafiğe çıkış 11.05.2011) Vites düşürmelerde devri vurdurarak vites küçültmeyin. Şehir içi sık dur kalklarda gerektiğinde manuel kullanıma alın, rampa yukarı dur kalklarda zaman zaman manuel konuma çekin. Yağmurlu havada sıfırdan kalkmayın yeter. Bide sırf kıl olduğunuz için kavramayı değiştirirseniz esas o zaman sıkıntı yaşarsınız. Çünkü sonradan takılan kavramanın ayarları hiç bir zaman fabrikasyon ayarların verimini veremiyor. Şimdilik bu kadar bilgi yeter. :) İyi günler...
araba zır stock, adanada öyle dur kalklı trafikte yok, hafta sonu kullanıyorum sadece o da uzun yolda, birde arabayı nazik kullanmayı severim çöküyüm basıyım s'ye atıyım falanda yok,95binde ama bozuldu işte dsg hem kavrama hemde mekatronik değişecek sanırım şuan serviste viteslerde vuruntu ve titreme var
Şimdi florya MEZ i aradım plakadan bakıp güncelleme ve yağının değişeceğini söylediler tabi birde 15000 bakımı var :)
ahmet_xy
30-01-2014, 13:40
Şimdi bi telefon açtım, telefondaki bayan yazılımdan haberdar değildi sanırım, sadece şanzıman yağı değişecek dedi.
benimki de aynıymış. sadece yağ değişecek. 8 şubata randevu aldım..
Şimdi florya MEZ i aradım plakadan bakıp güncelleme ve yağının değişeceğini söylediler tabi birde 15000 bakımı var :)
senin araç 2013 mü 2012 mi? bizde güncellenecek sadece yağ görünüyor.
golgeoyunu03
30-01-2014, 13:42
7ileri dsg ler kuru tip değilmi? yağı değişiyormu?
not: stronic kullanıcısıyım. dsg ye benzer olduğu için soruyorum
2013 model dediğim gibi hem yağ dediker hemde güncelleme var dediler
ahmet_xy
30-01-2014, 13:47
2013 model dediğim gibi hem yağ dediker hemde güncelleme var dediler
utku ve benim araç da 2013, bize sadece yağ dediler.. yani ekranda yapılacak tek işlem görünüyormuş. bizimkiler acaba alamanyadan direk güncellenmiş yazılımla mı geldi? :D :D 2013 nisan çıkışlı benim GTi
utku ve benim araç da 2013, bize sadece yağ dediler.. yani ekranda yapılacak tek işlem görünüyormuş. bizimkiler acaba alamanyadan direk güncellenmiş yazılımla mı geldi? :D :D 2013 nisan çıkışlı benim GTi
Bende nisanın 2. Haftası aldım arabayı
Tholl-ga
30-01-2014, 13:51
ilk önce kontrol duruma göre yağ değişimi ve yazılım güncellemesi
Tum dsgler icinmi marka ayirt etmeksizin yoksa sadece vw grubumu
ahmet_xy
30-01-2014, 14:02
Tum dsgler icinmi marka ayirt etmeksizin yoksa sadece vw grubumu
seatlar için de var. sct forumda bundan bahsetmişlerdi
Yağ değişimi garanti kapsamında mı, ücrete tabi mi ?
Yağ değişimi garanti kapsamında mı, ücrete tabi mi ?
Ücretsiz..
Ücretsiz..
Teşekkürler :icon_tup:
Doğuş Oto Kartal'dı sadece yağ diyen, şimdi işkillendim ve Doğuş Oto Maslak'ı aradım, yazılım ve yağ ikisi de dediler. :)
Valla yanlış anlamadıysam sentetik yağ varmış arabalarda onun yerine mineral yağ koyacaklarmış. Acaba aradaki fark ne?
Bu arada yeni bir video var yeni polonun
2014 VW Polo - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=eyTGQBStVsY#t=11)
golgeoyunu03
30-01-2014, 15:42
Benim sorumada cevap alabilirsem memnun olurum
teşekkürler
yeni polonun ıcı mükemmel gerçekten
CeM öZeR
30-01-2014, 16:04
Tam hatırlamıyorum ama E60 M5'lerin de kullanım kitapcığında şehiriçi ve sıkışık trafikte manuel konumunda kullanın gibi bir ibare olması lazım. Yanlışım varsa düzeltsin M'ciler. :) Dsg şanzuman'da da böyle bir ibare konulabilir aslında. Ben özellikle rampa yukarı kalkışlarda veya ani yavaşlama sonrası hızlanırken arabanın 3-5 km hız civarında direkt 2. vitesle aracın hızlanmaya çalışmasında şanzumana çok yük bindiğini düşünüyorum. Bu tür şeyler kavramanın canına tükürüyor olabilir. :)
Kutluhan
30-01-2014, 16:52
bende az önce doğuş etimesgutla görüştüm, şaseden girdi baktı benim araç için bir güncelleme gözükmüyormuş, hanımefendi daha çok jetta ve passatlar'da karşımıza çıkıyor dedi, birde direk bilgi ekranlarına şase no girince düşüyormuş. sizlerde var bende niye yooook :)
birde doğuş oto maslakla görüştüm evet var 15 bin bakımında hallederiz dedi kafam iyice error verdi.
insan kafayı yer ya üretim tarihi 2011 tolga abinin arabasına güncelleme var bana yok.Birebir aynı araba.Hane onun arabası üretildikten sonra bizimkiler düzeltilmiş olsa diyicem oda imkansız çünkü 2013 olupda çağırılan da var.
Bu işi anlamıyorum ben
insan kafayı yer ya üretim tarihi 2011 tolga abinin arabasına güncelleme var bana yok.Benimde üretim tarihi 2011....Birebir aynı araba.Hane onun arabası üretildikten sonra bizimkiler düzeltilmiş olsa diyicem oda imkansız çünkü 2013 olupda çağırılan da var.
Bu işi anlamıyorum ben
ahmet_xy
30-01-2014, 17:12
evet ortada bir karışıklık var. bir yetkili servisin ali dediğine, diğeri veli diyor.
yusuf yılmaz
30-01-2014, 17:35
Tam hatırlamıyorum ama E60 M5'lerin de kullanım kitapcığında şehiriçi ve sıkışık trafikte manuel konumunda kullanın gibi bir ibare olması lazım. Yanlışım varsa düzeltsin M'ciler. :) Dsg şanzuman'da da böyle bir ibare konulabilir aslında. Ben özellikle rampa yukarı kalkışlarda veya ani yavaşlama sonrası hızlanırken arabanın 3-5 km hız civarında direkt 2. vitesle aracın hızlanmaya çalışmasında şanzumana çok yük bindiğini düşünüyorum. Bu tür şeyler kavramanın canına tükürüyor olabilir. :)
tavsiyeler güzel dsg biraz narin bir şanzuman dikk:soru:atli olmak gerek
geçen de benim sıkışık trafikten sonra r ye geçmede silkeleme yaptı sonra düzeldi
Aradim, maslak doğuşa aldim randevuyu. Yağ değişimi ve güncelleme yapilacak. 2011 model arabam.
Bilgiler şahane. Ayrıca bu dsg yazılımın güncellenmesi araçta yazılım varken yapılabilir mi? Kavrama benimde nanay bugün 1den 2ye attı yığıldı kaldı gaz yemedi falan ışıklarda yolda kalıyordum sonra topladı devam ettim. Araçta yazılımdan tut yayına kadar herşey var ben nasıl değiştircem bu kavramayı falan garantiden değişir mi mayısta bitiyor garantim?
2011 cupralar içinde aynı sey geçerlimidir?***** nevsehırden geleceğim bosu bosuna gelmiş olmayayım:)
Bazı arabaya çıkıp bazılarına çıkmamasının sebebi partı partı yapıyor olabılırler ani yıgılma olmasın dıye.Tabı bu sadece benım fikrim
Kampanya geldi 2 gun sonra ben yag degistirdim hic bir fark olmadi mineral yaga gecis yapmisiz galiba kavrama icinde trafikte frene tam basilmasi gerektigi boylece kavramayi tam ayiriyormus beyin sorun olmuyormus. Bildiklerim bunlar dogrusuyla yanlisyla ama mineral yaga gectik mi onu tam bilemiyorum.
Suleyman
30-01-2014, 23:15
Ben de çok dikkat ediyorum en basitinden yokuşlu yollarda manuele almadan çıkmıyorum :icon_bla:
tavsiyeler güzel dsg biraz narin bir şanzuman dikk:soru:atli olmak gerek
geçen de benim sıkışık trafikten sonra r ye geçmede silkeleme yaptı sonra düzeldi
Frene biraz az basinca silkeleme yapiyor r de.frene tam olarak basarsaniz silkeleme yapmiyor