Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.4 Tsi Polo Gti,İbiza Cupra Bocanegra Sorunlarınız Önerileriniz Paylaşımlarınız
individual
31-03-2013, 18:26
Opak beyaz kalktıysa, yeni gelen metalik beyaz nasıl bir renk peki ? Gören veya görsel sunabilecek biri var mı ?
990 postda resimler mevcut
63owen63
31-03-2013, 18:28
Stüdyodan mıdır nedir, opak kadar sıcak gelmedi bana. Bari sedefli olsaymış :P
individual
01-04-2013, 14:00
Stüdyodan mıdır nedir, opak kadar sıcak gelmedi bana. Bari sedefli olsaymış :P
Valla şöle diyim canlısı çok güzel sedefli gibi zaten opak beyazdan daha iyi duruyor :)Kırmızı renk bir tek opak diğerleri hepsi sedefli
Bizim araçların Ngk buji kodu tam olarak ' NGK Iridium IX BKR7EIX 2667 ' budur dimi :)
aynen doğrudur ...........:icon_tup:
FR in iç kısım footgrafları mevcutmu?
bu cupranın fiyatı nedir o farlar opsiyon mu ? Farlar ne kadar ?
individual
01-04-2013, 14:38
bu cupranın fiyatı nedir o farlar opsiyon mu ? Farlar ne kadar ?
CUPRA
DIŞ DONANIM
Alüminyum Alaşımlı Jantlar 17"
Dönüşe Duyarlı Ön Sis Farları S
Dönüşe Duyarlı Bi-Xenon Ön Far Sistemi + Arka Led Stop Lambaları S
Gövde Rengi Kapı Kolları ve Parlak Siyah Renk Yan Aynalar S
CUPRA Tamponlar, CUPRA Süspansiyon S
Arka ortada geometrik egzos ucu S
Önde ve Arkada Cupra Logosu S
Elektrikli / Isıtmalı / Katlanabilir Yan Aynalar S
Arka Park Sensörü S
Koyu Karartılmış Arka Camlar S
İÇ DONANIM
Otomatik Klima S
Yükseklik ve Derinlik Ayarlı Elektrohidrolik Direksiyon S
Yağmur Sensörü / Kararan Dikiz Aynası, Otomatik Yanan Kısa Farlar S
Eve Geliş Fonksiyonu (Coming Home), Evden Çıkış Fonksiyonu (Leaving Home) S
Hız Sabitleme Sistemi (Cruise Control) S
Yol Bilgisayarı S
Elektrikli Ön Camlar S
Radyo, CD, MP3 Çalar (4 Hoparlör)/ Aux Girişi / Direksiyondan Kumandalı Ses Sistemi S
CUPRA Deri Direksiyon ve Deri Vites Topuzu S
Direksiyondan Kumanda Edilebilen Vites Sistemi S
Ön Koltuk Arkası Cep S
Sürücü, Yolcu Koltuğu Yükseklik Ayarı S
Easy Entry Koltuk Sistemi S
Özel Spor CUPRA Koltuklar S
Ön Kol Dayama S
Saklama Gözleri S
Alüminyum Kaplamalı Gaz, Fren Pedalı S
Parçalı Katlanabilir Arka Koltuklar S
Paspas Halı
GÜVENLİK
ABS (Anti Blokaj Fren Sistemi) / ASR (Elektronik Patinaj Önleme Sistemi ) S
ESC (Elektronik Stabilite Kontrolü) / EBA (Acil Fren Destek Sistemi) / XDS (Elektronik Dinamik Diferansiyel Kilidi) S
Lastik Basınçı Uyarısı / Yokuş Kalkış Destek Sistemi (Hill Hold) S
Ani frenlemede otomatik yanan flaşörler S
Sürücü, Yolcu Ön Hava Yastıkları S
Sürücü, Yolcu Yan Hava Yastıkları S
Perde Hava Yastıkları S
Ön Yolcu Hava Yastığı İptali S
Sürücü, Yolcu Emniyet Kemeri Uyarısı S
Arka koltukta bir adet çocuk koltuğu sabitleyicisi (Isofix) + Top Tether S
Elektronik Şifreli Kontak Anahtarı, Immobilizer S
Ani frenlemede otomatik yanan flaşörler S
Uzaktan Kumandalı Merkezi Kilit Sistemi S
individual
01-04-2013, 14:44
FR in iç kısım footgrafları mevcutmu?
Cupranın aynısı sadece direksiyonda cupra yazmıyor direksiyondaki o vitesler yok birde o ekran navigasyon yok.ama cuprada da yok opsiyon o
http://www.sensethecar.com/wp-content/uploads/2012/04/2013-Seat-Ibiza-Cupra-interior-pic-1.jpg
Sercan AKCAN
03-04-2013, 23:57
aynen doğrudur ...........:icon_tup:
eyvallah abi sagolasın.
SerkanÇakır
04-04-2013, 00:03
arkadaşlar benim cuprada sabah arabayı calıştırdıgım zaman cok sarsıntılı calışıyor ve 2.viteste giderken tekleme yapıyor kendini ileri atıp bırakıyor gibi dip gaz yaptıgım zaman 3-4-5 viteslerde araba tıkanıp yıgılıyor bu sorunlar neyden kaynaklanır yardımcı olursanız sevinirim
Kavramada Sıkıntı Olmus Olabılır Benım Bı arkadasımda vardı Oda Aynısından Sıkayetcıydı Eryaya gıttı garantıden değiştirdiler
Bu arada Muayeneden Komple katsız Milltekle sıkıntısız geçtim bilginize...
Bu arada Muayeneden Komple katsız Milltekle sıkıntısız geçtim bilginize...
tanıdık vasıtasıyla mı, yoksa kimseyi ayarlamadan mı gittin?
ben de DPF'siz muayeneyi geçebilirim o zaman..:D
ahmetbaha-drs
05-04-2013, 13:05
Bu durumda Cut-Out(kumanda) ilede geçebiliriz o zaman muayeneyi? :)
tanıdık vasıtasıyla mı, yoksa kimseyi ayarlamadan mı gittin?
ben de DPF'siz muayeneyi geçebilirim o zaman..:D
Direk gittim tanıdık falan yok hatta herifler içerde arabayla eğlendi meth kit e falan ilgiyle baktılar benden bilgi aldılar :D
Bu durumda Cut-Out(kumanda) ilede geçebiliriz o zaman muayeneyi? :)
Rahat geçersiniz cut out kapalıyken fakat cut outu anlıcak yada bilicek kişiye denk gelmemek lazım
ahmetbaha-drs
06-04-2013, 15:13
TuvTurk'de çalışan bir arkadaşımla konuştum cut-out ile geçemezsin dedi. Son susturucuya v.s göz yumuluyor ama bu mekanizma gibi olduğundan 1 günlük orjinale döndürmenin daha mantıklı olduğunu söyledi. +İstanbul ve Anadolu Tuv'leri arasında biraz fark olduğunuda bahsetti.
Benim aracına dv takan arkadaşlara bir sorum olacak. Bizim araçlar için hangi dv i önerirsiniz.
audilover
02-05-2013, 09:43
Forge dv
Forge Motorsport | Alloy Fabrication (http://www.forgemotorsport.com/content.asp?inc=product&cat=011001&product=FMDVRTSi)
Forge dv
Forge Motorsport | Alloy Fabrication (http://www.forgemotorsport.com/content.asp?inc=product&cat=011001&product=FMDVRTSi)
Teşekkürler
http://i42.tinypic.com/2qivkm0.jpg
arkadaşlar yağ yakma sorunu mutlaka olabilir bence çoğu kullanıcı hatası aracı ısınmadan hareket etmesi aracı istop ederken hemen etmesi daha motor ısınmadan gazlaması yag bakımını geciktirmesi bence bu araçlar 5 bin veya 7 binde değişmesi gerekiyor çünkü zorluyoruz araçları bu yagı kullanırsanız hem aracınız fazla ısınmaz hem yag yakma sorunuzda kalmaz
http://i42.tinypic.com/2qivkm0.jpg
arkadaşlar yağ yakma sorunu mutlaka olabilir bence çoğu kullanıcı hatası aracı ısınmadan hareket etmesi aracı istop ederken hemen etmesi daha motor ısınmadan gazlaması yag bakımını geciktirmesi bence bu araçlar 5 bin veya 7 binde değişmesi gerekiyor çünkü zorluyoruz araçları bu yagı kullanırsanız hem aracınız fazla ısınmaz hem yag yakma sorunuzda kalmaz
Kankim sen kullanıyomusun bu yağı? Ben 5 40 a geçiyim diyorum castrol hep 5 30 kullandım nedersin?
Kankim sen kullanıyomusun bu yağı? Ben 5 40 a geçiyim diyorum castrol hep 5 30 kullandım nedersin?
kesinlikle tavsiye ediyorum yağ yakma sorunu kalmıyor ve yağ ısınmıyor eskisi gibi bence bir dene kesin memnun kalıcaksın
kesinlikle tavsiye ediyorum yağ yakma sorunu kalmıyor ve yağ ısınmıyor eskisi gibi bence bir dene kesin memnun kalıcaksın
Motul Kayseride bulamıcamda Castrol 5 50 yada 5 40 koyuyum diyorum nedersin hangisini tavsiye edersin? Bide kanki senide cok yorduk ama benim sanırım coiloverin ayar aparatı antalyada kalmış orda onu kargolama imkanımız varmı?
Suleyman
08-05-2013, 10:56
Motulun fiyatı nedir?
Motul Kayseride bulamıcamda Castrol 5 50 yada 5 40 koyuyum diyorum nedersin hangisini tavsiye edersin? Bide kanki senide cok yorduk ama benim sanırım coiloverin ayar aparatı antalyada kalmış orda onu kargolama imkanımız varmı?
evet kanka tabiki yollarım ne demek bugun için cem sipariş gececekti senin içinde söyledik alacaksa gönderelim diye istersen her ikinizde gelsin ben bundan önce 5/50 mobil 1 kullandım ama motul kadar iyi değil fiyatı 120 tl 5 lt 4 lt koyuyorsun 1 lt elinde kalıyor...
Mobil1 5W 50 tam sentetik koyduk bakalım nasıl olucak deneyip yorumları yazarım...
Merhabalar Arkadaşlar ;
İstanbul Park ta pistte 3. turumda 123 derece yağ sıcaklığına ulaştım
Motul marka yağ ile bu derecelere ulaşmam galiba doğrumudur ?
Bi de Motul iyi bir çözüm ise yanlış hatırlamıyorsam 5/30 yerine mutlaka 5/40 diyorsunuz ?
5w40 viskoziteli herhangi bir yağ ile 123'e ulaşmanız epeyce gecikecektir. Motul ayrıca güzel markadır :)
Merhabalar Arkadaşlar ;
Bi de Motul iyi bir çözüm ise yanlış hatırlamıyorsam 5/30 yerine mutlaka 5/40 diyorsunuz ?
Araç stockmu?
Suleyman
21-05-2013, 09:49
Araç stockmu?
Evet stock idi :)
Tholl-ga
21-05-2013, 10:39
Ben ciktigimda 118 i gecmemisti fabrikasyon yag ile
Araç stockmu?
Evet stock
Ben ciktigimda 118 i gecmemisti fabrikasyon yag ile
Vw pist aktivitesinde bende o civarlarda idim
Ama 19 Mayista hava 32 dereceden fazla idi belki pistte daha da sicakti
Ama nolursa olsun 123 ne yahu :)
Tholl-ga
21-05-2013, 10:51
Motul 5/40 :D
2 haziranda 4 gti orda olucaz yag durumlarimizi paylasiriz
Nerden buluruz bu motulu kimden alabiliriz ?
Bakimini yaptirirsam bende cikarim tekrardan piste
Yok yaptiramazsam cekirdek alip tribune gecerim zevkli oluyor :)
Büyük Cooler ve meth kit çok etkiliyor yağ sıcaklığını ama Motulun ciddi anlamda dayanıklı az ısındığını ve motorun içindeki isi direk üzerine çektiğini biliyorum galiba bende Motul 5w 30 a geçicem yağ sıcaklığımız yokki takip edelim :D
Rabbit33
22-05-2013, 10:06
Motul hangi seri iyi bilgi verirseniz V300 serisi var ona baya iyi diyolar ama litresi 50 tl? Ben de motul 5-40 a geçicem mersim yazın 35-40 derece zaten çabuk ısınıyor ..
Motul 5/40 :D
2 haziranda 4 gti orda olucaz yag durumlarimizi paylasiriz
Aynen oradayız :D
Şuanda servisin koyduğu yağ ve forge cooler var arabada.
Yüklensemde en fazla 102 dereceyi görebildim. Bu cumartesi yağı motul 8100 serisi 5w40 ile değiştireceğim. Tholl-ga daha normal ısılarda olur dedi. Yapıp görelim :D
Tholl-ga'ya burdan da teşekkürlerimi sunarım. Allah senden razı olsun :icon_tup:
Juggernaut
22-05-2013, 18:20
Merhabalar Arkadaşlar ;
Aynı gün Scirocco'yu 20 dakika boyuca sıkıştırdık,hiç soğutmadık bayrak sallandığında yağ sıcaklığı 122 dereceydi oem yağ ile.
Yazılımlı araçlar ne gördü acaba full tempo hiç soğutmadan onu merak ediyorum.
Sizin ortalama tüketim ne civardaydı?
Motul'un maslak sanayide büyük bir bayisi var ordan temin edilebilir.Anadolu yakasında ise bostancı sanayi vw tech ile jdmworks'te var bildiğim kadarıyla.
Beyler pist ayri duz yolda ayri
josefsalvatini
22-05-2013, 19:02
pazar günü benim son 2 turda 127-128 derece idi yag sicakligi full stok aracim
Büyük Cooler ve meth kit çok etkiliyor yağ sıcaklığını ama Motulun ciddi anlamda dayanıklı az ısındığını ve motorun içindeki isi direk üzerine çektiğini biliyorum galiba bende Motul 5w 30 a geçicem yağ sıcaklığımız yokki takip edelim :D
Vagcom ile bizde yağ sıcaklığını görebiliyormuşuz diye bişey duymuştum bu doğru mu?
Bende pistte 122 derece görmüştüm. Stock gti ile
ibiza cupra yada polo gti, bir depo benzinle hiç sıkıştırmadan full ekonomi modunda kaç km gidiyorsunuz? depo kaç lt?
ibiza cupra yada polo gti, bir depo benzinle hiç sıkıştırmadan full ekonomi modunda kaç km gidiyorsunuz? depo kaç lt?
Depo 45 litre
Sakin kullanımda 1 depo ile 550-600 km arası gidiyor.
Tholl-ga
26-05-2013, 22:15
Depo 45 litre
En en en boş hali ile 57 litre aliyor desem :D
Fotografi mevcut whatsapp tan atim sana :D
Oem dump valvenin kaçırdığına dair belirtiler nelerdir?
Tholl-ga
26-05-2013, 22:31
Oem dump valvenin kaçırdığına dair belirtiler nelerdir?
Dip gazda devir bitiminde vites degisiminde duvara carpmiş etkisi yapar :D
En en en boş hali ile 57 litre aliyor desem :D
Fotografi mevcut whatsapp tan atim sana :D
Abi yedek depodan bahsetmedim :)
O şekilde bende 56 litre doldurmuştum :)
Dip gazda devir bitiminde vites degisiminde duvara carpmiş etkisi yapar :D
:) Şimdi konuşulanlardan anladığım kadarıyla oem dump valve mutlaka bozuluyor çoğunluk böyle diyor. Benim aracım 25.000 kmde full stock,dediğiniz duvara çarpma etkisi bende yok yani Allaha şükür vites geçişlerim,hızlanmam falan hatasız. Şuan benim d.v de problem gözükmüyor değiştirmeye gerek yok sanırım dimi?
Tholl-ga
26-05-2013, 22:51
:) Şimdi konuşulanlardan anladığım kadarıyla oem dump valve mutlaka bozuluyor çoğunluk böyle diyor. Benim aracım 25.000 kmde full stock,dediğiniz duvara çarpma etkisi bende yok yani Allaha şükür vites geçişlerim,hızlanmam falan hatasız. Şuan benim d.v de problem gözükmüyor değiştirmeye gerek yok sanırım dimi?
Yazilim varsa basinci tutamiyor ozellikle dsg lerde
Stock ise bi problem yaratmiyor gayet işlevini gerceklestiriyor
illa forge mı almak lazım golf r dv si s3 filan takılmazmı ya :)
Yazilim varsa basinci tutamiyor ozellikle dsg lerde
Stock ise bi problem yaratmiyor gayet işlevini gerceklestiriyor
Peki stock motora Forge d.v alsam bana bi artısı olur mu?
Tholl-ga
26-05-2013, 22:56
Yazilim öncesi güzel yatirim olur :D
Cok cok az da olsa fark eder hissedilir derecede degil tabi
Yazilim öncesi güzel yatirim olur :D
Cok cok az da olsa fark eder hissedilir derecede degil tabi
Teşekkürler :) Bu arada Castrol 5/30 yağ ile stock motor bile aşırı derecede ısınıyor,kaputu açınca yüzüm yanıyor başka arabada böyle motor ısısı hiç görmedim. Kaputun dış kısmı bile bazen cayır cayır yanıyor. Stock arabada böleyse yüklü nasıldır kim bilir. Bu Motul yağı deneyen mutlaka yazarsa seviniriz.
iyi ki bişey sordum :allaalla:
iyi ki bişey sordum :allaalla:
Ben tam bilmediğim için cevap vermedim :) Ama Tfsi motorların dvsinin uyduğunu duymuştum sanki. Daha iyi bilenler yazıcaklardır.
Bu cupralarda yag sıcaklık,soğutma sıvı sıcaklık gibi göstergeler vagcom ile açılabiliyor mu??
Stage 2 fabia RS ile basmadan 100-110 uzun yolda 5 litre ortalama ile gidiyor :)
umu_vtec
27-05-2013, 19:39
Teşekkürler :) Bu arada Castrol 5/30 yağ ile stock motor bile aşırı derecede ısınıyor,kaputu açınca yüzüm yanıyor başka arabada böyle motor ısısı hiç görmedim. Kaputun dış kısmı bile bazen cayır cayır yanıyor. Stock arabada böleyse yüklü nasıldır kim bilir. Bu Motul yağı deneyen mutlaka yazarsa seviniriz.
Motul tavsiye ederim tsi motorlarda cok verimli bir yag sciroccoda motul kullandigim zaman oil temp in 3 haneliye ciktgini en fazla 2 kere gordum diyebilirim
Tholl-ga
28-05-2013, 07:28
illa forge mı almak lazım golf r dv si s3 filan takılmazmı ya :)
Maalesef onlarinki olmuyo bizimkiler 2 vidali 2.0 tfsi in 3 vida
Maalesef onlarinki olmuyo bizimkiler 2 vidali 2.0 tfsi in 3 vida
Tsi uzmani oldun basimiza :D
Arkadaşımın sorusu var.Ben soruyorum onun yerine.Yağ yakma sorunu yeni kasa ibiza cupralarda da var mı ? Makyajlananlarda ?
Kendi sorum;
Arkadaşta 1.2tsi tek kapı dsg ibiza var.Vites atarken egzoz pırlıyor(patlama değil).Nedendir ? Yeni a serilerindede var bu ? Devir çevirmeyi bitirip vites attığı yerde pıır gibi bi ses çıkıyor egzozdan.Sebebi nedir ? Karakteristik özellik mi ?
Edit:Araçta egzoz sistemi var.
Makyajlı Cupra alan Seat forumdan bir arkadaşın arabası 4500km'de yağ lambası yakmış. Yani bu demektir ki araba bayiiden alındığı gibi bilinçsiz bi şekilde gazlamaya başlanmış rodaj modaj yapılmamış.
Arabam 25.000km'de Allah'a şükür 1 kere yağ lambası yanmadı bence bu tamamen kullanımla alakalı. Araba çalışır çalışmaz 5 saniye sonra kalkıp tapagaz gazlayan o kadar insan varki... Vag-comla yağ sıcaklığının açıldığını söyleyenler var ama henüz uygulayan yok doğrumu değilmi bilmiyoruz.
Bu arada 2 gün önce Süreyya Usta'da denemek için sadece orta susturucuyu iptal ettim.
Yazılım yaptırmadığım için downpipe yok sadece orta iptali yappı deneyim dedim.
Alt devirler bariz bir şekilde öldü resmen yavaşladı araba,üst devirlerde araç biraz geç vites atıyor gibi geldi ve vites atmalarda harika bi patlama oldu :) bugün eski haline döndürdüm farkı çok net anlıyosun.
individual
29-05-2013, 20:51
Makyajlı Cupra alan Seat forumdan bir arkadaşın arabası 4500km'de yağ lambası yakmış. Yani bu demektir ki araba bayiiden alındığı gibi bilinçsiz bi şekilde gazlamaya başlanmış rodaj modaj yapılmamış.
Arabam 25.000km'de Allah'a şükür 1 kere yağ lambası yanmadı bence bu tamamen kullanımla alakalı. Araba çalışır çalışmaz 5 saniye sonra kalkıp tapagaz gazlayan o kadar insan varki... Vag-comla yağ sıcaklığının açıldığını söyleyenler var ama henüz uygulayan yok doğrumu değilmi bilmiyoruz.
Bu arada 2 gün önce Süreyya Usta'da denemek için sadece orta susturucuyu iptal ettim.
Yazılım yaptırmadığım için downpipe yok sadece orta iptali yappı deneyim dedim.
Alt devirler bariz bir şekilde öldü resmen yavaşladı araba,üst devirlerde araç biraz geç vites atıyor gibi geldi ve vites atmalarda harika bi patlama oldu :) bugün eski haline döndürdüm farkı çok net anlıyosun.
Rodaj şart merthan
Rodaj şart merthan
Aynen Burak :) Nerelerdesin ya buluşma olmasa yüzünü göremiyoruz
individual
29-05-2013, 21:25
Aynen Burak :) Nerelerdesin ya buluşma olmasa yüzünü göremiyoruz
Görüşelim valla senin okul benim işler denk gelemiyoruz yapalım bi buluşma.
Batuhan Gül
30-05-2013, 11:03
Stage 2 fabia RS ile basmadan 100-110 uzun yolda 5 litre ortalama ile gidiyor :)
Stock Polo Gti ile 100-110km/h arası 5,5 litre . (Hız sabitleyici kullanmadan)
Depo 45 litre
teşekkürler.
34 ABJ 52 Plakalı Kırmızı Ibiza Cupra hakkında bir bilginiz varmı?
Sağ kapısı değişmiş bildiğim kadarıyla. Motorun durumu hakkında bi bilgim yok, yazılan liste dışında.
Eski sahibi forumdan olsa gerek ama kim hatırlamıyorum. Uzun zamandan beri sahibinden üzerinden satılıklarda. neden satılmıyor acaba merak ettim.
teşekkürler.
34 ABJ 52 Plakalı Kırmızı Ibiza Cupra hakkında bir bilginiz varmı?
Sağ kapısı değişmiş bildiğim kadarıyla. Motorun durumu hakkında bi bilgim yok, yazılan liste dışında.
Eski sahibi forumdan olsa gerek ama kim hatırlamıyorum. Uzun zamandan beri sahibinden üzerinden satılıklarda. neden satılmıyor acaba merak ettim.
34 APJ olmasin o eski sahibi foruma uye suan S2000 e biniyor cok iyi tanirim bilirim
.. Vag-comla yağ sıcaklığının açıldığını söyleyenler var ama henüz uygulayan yok doğrumu değilmi bilmiyoruz.
.
Kim bunu soyleyen eger boyle bisi varsa yaptirmak icin herseyi veririm
individual
30-05-2013, 18:33
Seat zaten anlamıyorum VAG gurubu Digital HIZ göstergesi var ama motor sıcaklığı yada yağ sıcaklığı göstermiyor.Zaten sağda hız göstergesi var.Bide menüden neden digital hız bilgisi olsunki.
34 APJ olmasin o eski sahibi foruma uye suan S2000 e biniyor cok iyi tanirim bilirim
evet dogru apj ben yanlks yazmisim. bu arac hakkinda bilgi alabilirmiyim
Sert@ç nickli arkadaş söylemişti 2.0 Fr kullanıyor kendisine sormak lazım.
Mesajlari simdi gordum Merthan uyardi
Vagcomdan bi arkadasim turbo boost gibi degerleri acip izleyebiliyordu
Yag isisini ayni sekilde gormek mumkun
Hatta yanlis bilmiyorsam mdf ekranindan takip etmekde mumkun bi kac scirocco da canli gormustum
http://i1098.photobucket.com/albums/g372/SertacSaka/7e88d6a9a86ec9e0a974b6ec5a539ac8_zpsc9f14a4d.jpg
Basinc icin bisi diemicemde roccoda zaten yag isisi takip ediliyor
Roccoda takip edilebildigini bilmiyordum
Polo ve roccoda yag isisni gorebiliyorsun.
Yaw şu 5-40 motul yağ ne güzelmiş.
Demin arabayı deneyeyim dedim. Arka arkaya 70-200 denedim.
Ciddi ciddi ısınmıyor. Gerçi bende cooler var ve o kadar yüklenmeye
102 dereceyi gördü. Hele soğuması çok çabuk oldu 2 dakikada 97 dereceye indi.
Garaja girip kontak kapattığımda 95 derece idi. Servisin koyduğu yağda hakikaten
iş yokmuş ve daha çabuk ısınıyordu. Motul yağ gerçekten muhteşem
Tekrardan burdan Tholl-ga'ya teşekkürlerimi sunarım :D
sen beni unuttun tolga abi selamlar teşekkğrler filan :(
audilover
31-05-2013, 00:59
Tolgaya bende tesekkurlerimi sunuyorum boyle guzel bilgilendirmeler yaptigi icin.
Basinc icin bisi diemicemde roccoda zaten yag isisi takip ediliyor
MFA modülü var ortadaki ekrandan herşey görülüyor
Kufatec te var başka hangi firmalarda var bilmiyorum ama Muratsnr takmıştı golfune.
Rabbit33
31-05-2013, 13:47
Arkadaşlar V300 seri 5-40 MOTUL fiyat bilen var mı ?
Tholl-ga
31-05-2013, 13:50
Arkadaşlar V300 seri 5-40 MOTUL fiyat bilen var mı ?
litresi 50 TL idi en son yanlış hatırlamıyorsam
Rabbit33
31-05-2013, 13:53
53 lt 97 oct opet ile çoğunluk (uzun yol )cruse control ile 110-120 km sabit hız 794km yaptım
Rabbit33
31-05-2013, 13:55
litresi 50 TL idi en son yanlış hatırlamıyorsam
Tolga selam kardeşim :) Şimbi bu yağın hangisini önerirsin bana V300 olanı mı ? yoksa sizin kullandığınızI mı ?
Beyler bence kafanıza göre viskoziteli yağ kullanmayın. 3.5 senedir tsi 180 lik sahibiyim son 1.5 senedir agresif stage 2 kullanıyorum.
Servisin tavsiye ettiği viskoziteden gidin. Eger gerçekten sıcak iklimde yasıyosanız. Yagınızın cok eksiltme sorunu varsa 5 40 kullanın tam sentetik olması kaydıyla. yüksek kilometreli olan tsi larda 5 40 kullanabilr ama stock veya standart kullanılan hafif mod lu tsi larda 5 40 a gerek yok. Benim aracım 70 bin KM de stage 2 revo bugüne kadar servis yagı ile geldim sorunsuz.
İlk defa 5 50 koydum ismailin lafına güvenip ama performans dusurur dedi tünerim ve öylede oldu. Yine 5 30 Motul 300V te geçiceğim. Yagın babası 300V serisidir. Tam sentetik olmak kaydıyla bir cok cesit yag kullanılabilir. Tekrar soyluyorum eksiltmesini dert etmeyin mümkünse 5 30 dan dewam edin...
Önerebileceginiz cupra varmidir ilanlarda veya ilan dışı
?
Tholl-ga
31-05-2013, 15:33
Tolga selam kardeşim :) Şimbi bu yağın hangisini önerirsin bana V300 olanı mı ? yoksa sizin kullandığınızI mı ?
Valla 8100 serisi gayet ideal Herdaim gazlamadigimiz icin.birde v300 un omru yanlis hatirlamiyorsam 5000 yada 7000 km i di.
Aşağıda belirtilen marka ve model motor yağlarını TSI motora sahip
araçlarınız için kullanabilirsiniz.
Kod:
Agip Agip 7008 SAE 5W-30 50400/50700
Agip Autol Carrera Longlife III SAE 5W-30 50400/50700
Aral Aral SuperTronic LongLife III SAE 5W-30 50400/50700
Aral Aral SuperTronic Longlife III SAE 5W-30 50400/50700
Astris Astris Matro L-3 SAE 5W-30 50400/50700
Avia Aviasynth 5W-30 longlife III SAE 5W-30 50400/50700
BP BP Visco 7000 Longlife III SAE 5W-30 50400/50700
BP BP Visco 7000 Longlife III SAE 5W-30 50400/50700
Bucher AG Motorex Profile V-XL SAE 5W-30 50400/50700
Castrol Castrol Edge SAE 5W-30 50400/50700
Castrol Castrol SLX Longlife III SAE 5W-30 50400/50700
Castrol Castrol TXT 507 00 SAE 5W-30 50400/50700
Castrol Longlife III Hochleistungsmotorenöl SAE 5W-30 50400/50700
Castrol Castrol SLX Professional Powerflow
Castrol VW Longlife III SAE 5W-30 50400/50700
Castrol Castrol SLX Professional Powerflow LonSgAliEfe 5IIWI -30 50400/50700
Castrol Castrol Edge SAE 5W-30 50400/50700
Castrol Castrol SLX Professional Powerflow LonSgAliEfe 5IIWI -30 50400/50700
Castrol Castrol SLX Professional LL03 SAE 5W-30 50400/50700
Castrol Castrol TXT 507 00 SAE 5W-30 50400/50700
Castrol Castrol SLX Professional Longlife III SAE 5W-30 50400/50700
Castrol Castrol SLX LongLife III Topup SAE 5W-30 50400/50700
Cepsa CEPSA STAR TDI SYNT SAE 5W-30 50400/50700
Chevron Havoline Ultra V SAE 5W-30 50400/50700
De Oliebron Tor Extendo SAE 5W-30 50400/50700
Elf Elf Solaris LLX SAE 5W-30 50400/50700
Elf Elf Excellium TDI SAE 5W-30 50400/50700
ENI R&M Division Agip Formula FUTURE SAE 5W-30 50400/50700
Eurol Eurol Syntence Longlife SAE 5W-30 50400/50700
Eurolub Eurolub WIV ECO SAE 5W-30 50400/50700
FL Selenia Selenia Multipower Specs SAE 5W-30 50400/50700
Fuchs TITAN GT1 Longlife III SAE 5W-30 50400/50700
Fuchs TITAN GT1 Pro C-3 SAE 5W-30 50400/50700
Galp energia Formula Longlife III SAE 5W-30 50400/50700
Galp energia Formula Longlife III SAE 5W-30 50400/50700
Gamaparts Super LongLife III SAE 5W-30 50400/50700
Gulf Oil Formula GVX SAE 5W-30 50400/50700
Hunold Eurolub WIV ECO SAE 5W-30 50400/50700
Kuwait Petroleum Q8 Formula V Long Life SAE 5W-30 50400/50700
Liqui Moly Top Tec 4200 SAE 5W-30 50400/50700
Liqui Moly Liqui Moly Pro-Engine M 600 SAE 5W-30 50400/50700
Meguin megol Compatible SAE 5W-30 50400/50700
Meguin megol Compatible SAE 5W-30 50400/50700
Millers Oils Millers XF Longlife SAE 5W-30 50400/50700
Mitan Alpine Longlife III SAE 5W-30 50400/50700
Mobil Mobil 1 ESP Formula SAE 5W-30 50400/50700
Mobil SHC Formula V SAE 5W-30 50400/50700
MOL Dynamic Gold Longlife SAE 5W-30 50400/50700
Motul Specific 50400 507 00 SAE 5W-30 50400/50700
MRD Motor GOLD Longlife III SAE 5W-30 50400/50700
Neste Oil Neste City Pro W LongLife III SAE 5W-30 50400/50700
New-Process AG New Process eco syn Plus SAE 5W-30 50400/50700
Oel-Brack Midland Crypto3 SAE 5W-30 50400/50700
OMV OMV eco extra SAE 5W-30 50400/50700
OMV OMV BIXXOL special V7 SAE 5W-30 50400/50700
Opet Opet Oxt Formula V 507 SAE 5W-30 50400/50700
Panolin Panolin Avanis SV-X SAE 5W-30 50400/50700
Pentosin Pento Super Performance III SAE 5W-30 50400/50700
Petronas Petronas Syntium 5000 AV SAE 5W-30 50400/50700Ravensberger Schmierstoffvertriebe Rabvenol WIV III SAE 5W-30 50400/50700
Repsol Repsol Elite Longlife 50700/50400 SAE 5W-30 50400/50700
Rowe HIGHTEC ECOSYNT Longlife III SAE 5W-30 50400/50700
Shell Shell Helix Ultra VX SAE 5W-30 50400/50700
Shell Pennzoil Platinum VX SAE 5W-30 50400/50700
Shell Q European Engine VX SAE 5W-30 50400/50700
Shell Helix Ultra LX SAE 5W-30 50400/50700
Shell Q Diesel Plus SAE 5W-30 50400/50700
Shell Helix Ultra AP SAE 5W-30 50400/50700
Shell Helix Ultra Extra SAE 5W-30 50400/50700
Shell Helix Ultra VX SAE 5W-30 50400/50700
Shell Helix Diesel Ultra Extra SAE 5W-30 50400/50700
Shell Vapsoil 507 SAE 5W-30 50400/50700
Slovnaft Madit Gold Longlife SAE 5W-30 50400/50700
SRS Schmierstoff Vertrieb Wintershall ViVA1 SLV plus SAE 5W-30 50400/50700
SRS Schmierstoff Vertrieb Wintershall ViVA1 SLV plus SAE 5W-30 50400/50700
Startol Transit Diplomat Longlife III SAE 5W-30 50400/50700
Statoil Statoil LazerWay LL SAE 5-W30 50400/50700
SWD PRIMUS DPF SAE 5W-30 50400/50700
SWD Concep-Tech VX SAE 5W-30 50400/50700
SWD PRIMUS LLX SAE 5W-30 50400/50700
TACTI Corporation Castle Euaro 504 SAE 5W-30 50400/50700
Techno Tecar Motorenöl 504 00 / 507 00 SAE 5W-30 50400/50700
Texaco Havoline Ultra V SAE 5W-30 50400/50700
Total Quartz INEO 504-507 SAE 5W-30 50400/50700
Total Activa INEO SAE 5W-30 50400/50700
Total Gulf Progress Intensia SAE 5W-30 50400/50700
Unil Opal Opaljet Energy 3 SAE 5W-30 50400/50700
Valvoline SynPower XL-III SAE 5W-30 50400/50700
VAPS Vapsoil 507 00 SAE 5W-30 50400/50700
Volkswagen Original Teile ® Volkswagen LongLife III SAE 5W-30 50400/50700
Würth Triathlon Endurance III SAE 5W-30 50400/50700
Yacco VX 2103 FAP SAE 5W-30 50400/50700
Zeller+Gmelin Divinol Syntholight 03 SAE 5W-30 50400/50700
Yukarıdaki yağların tümünü TSİ motorlarınız için kullanabilirsini...
Önerebileceginiz cupra varmidir ilanlarda veya ilan dışı
?
Ulukan'ın eski Cuprası var KUK 24 hatasız güzel yüyürü olan bi araba.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-35-ea-8725-ibiza-cupra-124703008/detay
castrolun peroformans ve longlife olanı var dıolarda ben heryerde longlife goruorum performans olanın kutusu daha mı farkldıır ?
MertSerhanÖ.
05-06-2013, 15:13
arkadaşlar 2013 cupra aldım yalnız şu rodaj süresi nedir napmam lazım kaç bin km böyle gidicek yardımcı olursanız sevinirim:)
individual
05-06-2013, 15:25
arkadaşlar 2013 cupra aldım yalnız şu rodaj süresi nedir napmam lazım kaç bin km böyle gidicek yardımcı olursanız sevinirim:)
Buyur kardeş 2012 IBIZAFR kullanma kılavuzunda yazan bilgilendirme
http://l1304.hizliresim.com/18/j/m48wf.jpg
MertSerhanÖ.
05-06-2013, 15:26
teşekkür ederim.Peki Fr ile cupra arasında herhangi bir fark yokmudur km olarak ?
individual
05-06-2013, 15:35
teşekkür ederim.Peki Fr ile cupra arasında herhangi bir fark yokmudur km olarak ?
1.2TSI ,1.4TSI150 ,14TSI180
Yeni cupra bir arkadaşımda da var 2010'da da sıfır cupra almış rodaja uymuş yağ sorunu yaşamamış 2013 de de sıfır cupra aldı yine rodaj'a uyuyor.Ben rodaj'ı şöle yaptım ilk 1000KM 100KM hızın üstüne çıkmadım 1500'den sonra 120KM hızlara çıktım.1500'den sonrada şansıma bi ankara işi çıktı ankaraya gittim el gazında 120KM sabit hızla gittim dönüş yolunda da 140KM sabit hızla gittim sonrasında ztn 3000KM olmuş oldu kademli olarak artırdım.Sende böle yapabilirsin.
Not:Başka bir arkadaş izmirde rodaj'a uymadan aracını ilk aldığı günden beri 1000KM falan dip gaz kullanmış sanırım rodaj a uymamış şimdi aracım 1litre 2 litre yağ eksiltti servisle kavga ediyorum diyor.Aman ha benden tavsiye rodaj a gerek yok diyenlere inanma sen rodajı yap.
MertSerhanÖ.
05-06-2013, 15:39
yok diyen varda kesinlikle yapıcam.peki son bir sorum olsun kaç bin devir çevirm standart 2500 3000 arası değiştiriyimmi?
individual
05-06-2013, 15:49
yok diyen varda kesinlikle yapıcam.peki son bir sorum olsun kaç bin devir çevirm standart 2500 3000 arası değiştiriyimmi?
Şöle diyim yok diyenlere.Aracı rodajı fabrikadaki rodaj değildir.Bildiğimi bizim karayolu otobanda yapılan rodaj doğru olandır.Arkadaşım 2009 yılında doblo aldı daha 500km olmadan otobanda kırank kolu kırıldı motor değişti araçta.Fabrika biz rodajı yapıyoruz ama sizde düşük hızlarda rodaj yapmalıydınız demişti.
Araç dsg olduğu için bence 1000KM kadar 90KM 100KM hızların üstüne çıkma.Araç Zaten otomatik olduğu için kendi vites devirlerinde atıyor.Rodaj süresinde D modda kullan bide uzun süre bekliyeceğin ışıklar varsa D moddan alıp N moda getir.
MertSerhanÖ.
05-06-2013, 16:21
tamam çok teşekkür ederim çok saolun:)
3000 km yumuşak kullan ve 3000km den sonra yağ ve yağ filtresini değiştir derim. Sonra allah ne verdiyse yüklen :)
MertSerhanÖ.
05-06-2013, 22:30
3000:O? nasıl dayanılabilir 3000bin ?:D
ya rodaj konusundakı bu 3000km ler falan hayaldir saçmalamayın,100u gecme 120yı gecme nedir??komik olmayın max ilk 1000km yüksek devir ve yüksek süratlerden kaçının gayet yeterli olur.
eski rodaj katı kuralları artık yok çıkan arabaların motorlarının hepsi belirli km test edilip takılıyor bütün markalarda durum aynı..
MertSerhanÖ.
05-06-2013, 22:54
ya gti cupra sahipleri okadar korkar olduki bu yağ yakma sorunu yüzünden.bir çok kez halledildi dendi fakat 2013 olup hala devam eden var.bu sefer alınır alınmaz yüklenildiği için deniyo ama ozamanda rodaj süresi tam belli değil.1000 deniyo 1000 sonrası yağ yakıncada yine bu yüzden deniyo.soru muallakta?:/
1000km kurallara uyun,yeterlı kı artık aracların cogu rodajsızihareketlı parcalar alıssın,devam...
araç 5266 km sonra yag ışıgı yaktı iki haftada biraz sıkıştırmıştım tolga abi ve servise sordum normal dediler.
MertSerhanÖ.
06-06-2013, 02:05
Peki 97 oktanmi almaliyiz 95 mi.stock araca? Artilari eksileri nelerdir
kesinlikle 97 oktan ,benzin kalitemiz ***** mılletın 95 i bızım 97 den daha kaliteli ne yazıkki..
ya rodaj konusundakı bu 3000km ler falan hayaldir saçmalamayın,100u gecme 120yı gecme nedir??komik olmayın max ilk 1000km yüksek devir ve yüksek süratlerden kaçının gayet yeterli olur.
eski rodaj katı kuralları artık yok çıkan arabaların motorlarının hepsi belirli km test edilip takılıyor bütün markalarda durum aynı..
nasıl belirli km test ediliyor yahu?
ben lineada ilk aldığımda rodaja amacıyla sakin sakin 2000 km yol yaptım, 50 saat sürdü (yol bilgisayarı)
hadi 1000 km 25 saat.
Hangi babayiğit üretici firma arabasını 25 saat test ediyor? veya edebilir
5 dk da 10 dk da bir banttan araba indiren fabrikalar var, o kadar aracı ne test edecek alan var, nede zaman var..
En fazla yapılan , tam yük olmadan dyno üstünde 5 dk lık test, oda sistemin genel kontrolü için
Motoru şaseye koymadan test ediyorlar desen, motor yağı bile şaseye konduktan sonra çalıştırmadan önce konuluyor..
Rodaj dönemi her zaman ihtiyaç olmuştur ve olacaktır, üretim teknikleri ne kadar gelişse bile hala mekanik çalışan parçaların birbirine alışması için belirli bir zamana ihtiyacı var.
O halde riske girmeden 1000 - 2000 km sakin , motoru zorlamadan kullanmanın hiç kimseye zararı olmaz aksine faydası olur görüşündeyim.
Benim kavrama nanay :)
Daha önceden var bi sıkıntı diyordum ama şu an apaçık belli
Servise götürdüm randevumu aldım değişecek
***** kronik problem..
model yılı ve kilometresi ne aracınızın
caner8958
06-06-2013, 19:24
arkadaşlar cupra eibach yay ile yol tutuşu tatmin etmiyo koni amortisör kullanan varmı ne gibi artıları oluyo
model yılı ve kilometresi ne aracınızın
2012
29k km..
2012 modellerde kavrama sorunu aşılmış olması lazım ama şanssızlık olmuş sizde sanırım.
Hayır aşılan bir durum söz konusu değil
2013 lerde de mevcut 2012 lerde de 2011 lerde de..
Şans kısmı hangi km lerde olabileciği kısmı sadece..
hareketli parcaların %90 nı bırbırıne balanslı halde uretımden cıkıyor test edılıyordan kastım motoru saatlerce calıstırmıyorlar tabiki..
eski katı kurallar yok olay bundan ibaret.
1000km gayet yeterli süre fazlası anlamsızdır.
UOTE=XSi;6869067]nasıl belirli km test ediliyor yahu?
ben lineada ilk aldığımda rodaja amacıyla sakin sakin 2000 km yol yaptım, 50 saat sürdü (yol bilgisayarı)
hadi 1000 km 25 saat.
Hangi babayiğit üretici firma arabasını 25 saat test ediyor? veya edebilir
5 dk da 10 dk da bir banttan araba indiren fabrikalar var, o kadar aracı ne test edecek alan var, nede zaman var..
En fazla yapılan , tam yük olmadan dyno üstünde 5 dk lık test, oda sistemin genel
kontrolü için
Motoru şaseye koymadan test ediyorlar desen, motor yağı bile şaseye konduktan sonra çalıştırmadan önce konuluyor..
Rodaj dönemi her zaman ihtiyaç olmuştur ve olacaktır, üretim teknikleri ne kadar gelişse bile hala mekanik çalışan parçaların birbirine alışması için belirli bir zamana ihtiyacı var.
O halde riske girmeden 1000 - 2000 km sakin , motoru zorlamadan kullanmanın hiç kimseye zararı olmaz aksine faydası olur görüşündeyim.[/QUOTE]
2013 cupram var ilk 1000 km yavaştan son hıza,max devire hiç ulaşmadım sonraki 750 km de azar azar yüklendim sonra hemen yağımı değiştirerek bitirdim. İnşallah sorunum olmaz. Paranoyak gibi oldum her 200 km de yağına bakar oldum şimdiye kadar hiç eksilmedi.
Suleyman
07-06-2013, 15:24
Bir şey dikkatimi çekti, geri vitese aldığım zaman ve araç hareket ettiğinde frene dokunduğum anda "tak" diye bir ses geliyor :confused:
yağ müşürü çalışmıyormuki yağını kontrol ediyoruz? ben cc ye hiç bakmadım daha 5500 e geldi. Birde ilk bakım kaçta bunların? kontrol vs için gitmemiz gerekiyormu doğuşa
yağ müşürü çalışmıyormuki yağını kontrol ediyoruz? ben cc ye hiç bakmadım daha 5500 e geldi. Birde ilk bakım kaçta bunların? kontrol vs için gitmemiz gerekiyormu doğuşa
ilk bakımı 5000 de pek bişey yapmıyorlar ama servis kayıtlarında gözüküyor bi yağına suyuna bakıyorlar o kadar.İkinci bakımda 10.000 de ondan sonrakiler 15.000 veya senede 1 defa.Aracı satmaya kalkarken servis kayıtlarına bakanlar oluyor neyi değişti neyi yapıldı bakım için zamanında geldimi diye bunun için yetkili serviste yaptırmanız daha iyi olur
Kim soyluyo abicim size 5000 , 10000 sonra 15000 diye :)
Aracinizin yol bilgisayarinda gosteriyor acik ve net bicimde
15000 km de bir veya yilda 1 kez..
Daha once giderseniz yarariniza olur..
Gitmezseniz bisey olmaz..
5000 olayı vw nin periyodik bakım listesinde gözükmüyor.Fakat bunu bana satış elemanı ve servis ustası söyledi.Herhangi bir masraf çıkmadı yağı suyu eksilmişmi baktılar yoktu problem yok kayıtlara girdim dedi.
CC TDI, PASSAT TDI
Her 10.000 km’de
1,3 saat
BEETLE TSI, CC TSI, EOS TSI, GOLF TSI, GOLF TSI BMT, JETTA TSI, PASSAT TSI, PASSAT TSI BMT, SCIROCCO TSI, TIGUAN TSI, TIGUAN TSI BMT, TOURAN TSI
Her 15.000 km’de
bunu yazıcaktım belirtmeyi unutmuşum.cc lerden falan pek anlamam.Ben benim tecrübe ettiğimi ve periyodik tablodan gördüğüm değerleri paylaştım sadece.
Peki 97 oktanmi almaliyiz 95 mi.stock araca? Artilari eksileri nelerdir
Erya servise bakım zamanı sorduğumda kesinlikle 95 oktan almamı söylemişti ki zaten 95 kullanıyordum. Arabayı aldığımdan beri Totalın kendi bünyesindeki istasyonlardan 95 kullanıyorum.
MertSerhanÖ.
12-06-2013, 19:15
peki neden 95 sebep olarak ne gösteriliyo?
peki neden 95 sebep olarak ne gösteriliyo?
Ben sorduğumda 97 oktan uzun vadede katalizörde sıkıntı yaratabiliyor ve şehir içinde daha fazla yakıt tüketiyor dediler.
Çok basit açın benzin kapağını ne yazıyor diye kendiniz bakın 98 ( büyük olarak ) / 95 ( küçük olarak ) yazar
Aslında değil 97 ,98 olmalı
Doğuş otomotiv araç tesliminde 97 oktan kullanılmlı diye kağıt veriyor ve özellikle söylüyor zaten
İşin özü kesinlikle 97 oktan kullanılmalı
95 kullan diyen servis ten sadece şüphe duyun..
Suleyman
12-06-2013, 20:02
Bana da 95 kullanılması gerektiği bilgisi verildi ve 97 vuruntu yapabilirmiş.95 kullanıyorum aldığımdan beridir.
banada 97 dendi satış temsilcisi tanıdık hatta. full shell den 97 kullanıyorum sıkıntı yok
Suleyman
12-06-2013, 20:07
:Dherkes ayrı bi kafadan konuşmuş anlaşılan neyse 95 e devam :D
Yazdım ya önce ona buna bakmayın kendi gördüğünüze inanın
Açın yarın depo kapağını ne yazıyor bi bakın
Kocaman 98 yazısını görüpte 95 e devam ediyorsanız siz bilirsiniz..
bi araca 95 bi araca 97 koyup rollenin farkı görürsünüz :)
Suleyman
12-06-2013, 20:15
Aynı şartlarda stock gti varsa 97 koyup gelsin deneyelim harbiden fark olacak mı görelim :)
Yazdım ya önce ona buna bakmayın kendi gördüğünüze inanın
Açın yarın depo kapağını ne yazıyor bi bakın
Kocaman 98 yazısını görüpte 95 e devam ediyorsanız siz bilirsiniz..
Peki abi servis neden inatla 95 diyor?
Renault serviside Megane için 1.4 T 130 luk motora 95 demişti bana.
Edit: " Türkiye'de benzine güvenmem,95 ile 97 arasında hiçbir fark yok" diyende mevcut mutlaka duymuşsunuzdur :)
individual
12-06-2013, 20:31
Merthan senin depo kapağında ne yazıyor actıgında yada kullanma kitapçığında.
Merthan senin depo kapağında ne yazıyor actıgında yada kullanma kitapçığında.
95/98 ron diye bişey yazıyor diye hatırlıyorum şuan araba yok bakamıyorum.
individual
12-06-2013, 20:59
95/98 ron diye bişey yazıyor diye hatırlıyorum şuan araba yok bakamıyorum.
Benim arabada da 95 yazıyor sevisde 95 alın demişti.911 turbo alırsam 97 oktan kullanırım :D
Suleyman
12-06-2013, 21:08
95 oktanla denemelere de katılmıştım, bir dahakine 97 i denemeliyim :p
Dusuk oktan benzın;
aracınızın daha cok yakmasına sebeb olur.
Performansını dusurur,
Motor ve parcaların omrunu kısaltır.
Sarsıntılı calısır.
Motor ıc sıcaklıgı dahada yukselır vs...
Dusuk oktan benzın;
Performansını dusurur,
Sarsıntılı calısır.
Abi ama yetkili servis neden 95 diyor ısrarla?
Çoğu benzinlik 97 getirmeye tenezzül etmiyor, bu litre fiyatlarında 97 bile lüks :)
Biraz önce arkadaşımla konuşuyorduk merak ettik sonucunu,sitede araştırdık ama stock bi deneme hiçbiyerde bulamadık.
Tamamen stock Cupra ile Fn2 roll yapsa kim geçer? Gerek 200e kadar gerek 230 ve üstü?
MertSerhanÖ.
13-06-2013, 15:49
200 e kadar hatta belkı 200 e kadar bıle gelemeden fn2 gecer ama ozamana kadar cupra dırenır.hele 230 a fn2 tamamen alır bence.
200 e kadar hatta belkı 200 e kadar bıle gelemeden fn2 gecer ama ozamana kadar cupra dırenır.hele 230 a fn2 tamamen alır bence.
60 da mı basılırsa?
ben gecen hafta denedım aracım tamamen stok denedıgım type r sadece kat iptali var 200e kadar 1-1.5 boy civarı hep önde cupra...
2013 facelift cam tavanlı cupra aracım.
MertSerhanÖ.
13-06-2013, 17:07
Smdı 60 ta basılırsa saglıklı olmaz yanı hangı arabanın devrınde basılıcak 60 ta? Bırısı vtec motor bırısı tsı bırı erken basmalı bırı doldurup.ıkı sekılde denenmesı lazım bu ısın.ama 200 ustunde ıkı sekıldede fn2 alıcaktır
ben gecen hafta denedım aracım tamamen stok denedıgım type r sadece kat iptali var 200e kadar 1-1.5 boy civarı hep önde cupra...
2013 facelift cam tavanlı cupra aracım.
Gti ile denediğinde 200'e kadar 2 boy geçtiğini söylemişti arkadaşım tavansız tek kapı modeliyle. 200'den sonra bıraktınızmı?
yol müsait deildi 200üstü için ama hacim dolayısıyla muhtemelen yetişir
200e kadar neler olur kaçta basılır tahmin etmek zor ama cupra geçebilir dıyorum denemiş abimiz zaten.ancak 200den sonra ne zaman olur bilmıyorumda kesin gecer R.
MertSerhanÖ.
20-06-2013, 18:12
2013 cupraya kutu içi filtre almak istiyorum.Fakat sorum şu olucaktı 2012 modellerine uygun olanlar uyarmı uymazmı çünkü 2012 ibiza yazıyor uyumluluklarının altında hep?Aynımıdır?
2013 cupraya kutu içi filtre almak istiyorum.Fakat sorum şu olucaktı 2012 modellerine uygun olanlar uyarmı uymazmı çünkü 2012 ibiza yazıyor uyumluluklarının altında hep?Aynımıdır?
Aynıdır zaten polo gti fabia rs a1 185lik ile birebir aynı
yusuf yılmaz
23-06-2013, 11:24
2013 cupra şanzuman dişli oranları değişmiş diye bilgi aldım bir kullanıcıdan aslı astarı varmıdır konu hakkında detaylı bilgisi olan??
2013 cupra şanzuman dişli oranları değişmiş diye bilgi aldım bir kullanıcıdan aslı astarı varmıdır konu hakkında detaylı bilgisi olan??
Doğrudur. Artık dişli oranlarımızda aynı oldu. İçi Polo GTİ dışı Cupra
dişli oranlarının değişme kaynagını alabilirmiyim ?
vay bu süper bir haber ozaman. bende cupra aldım bu hafta teslim alıcam inşallah
MertSerhanÖ.
23-06-2013, 20:34
vay bu süper bir haber ozaman. bende cupra aldım bu hafta teslim alıcam inşallah
Hayırlı olsun:)
2011 model yazılım , egzos , downpipe ile modlanmış, cam tavanlı ortalama 35-40 bin km de hatasız bir Bocanegrayı sizce ne kadara alabilirim. Aracı ve piyasasını araştırıyorum hala ama az sayıda bocanegra var fiyatları çok şişirilmiş sanki... Tabi bu benim şahsi eleştirim yanlış anlaşılsın istemem. Cupra ve Bocanegra arasında göresel farklılıklar var ama bu araçların 2. el piyasası çok karmaşık nerdeyse sıfır İbiza Cupra ile aynı paraları istiyorlar. Ankarada Seat ATA 48bin TL ye sıfır veriyor. İstediğim özelliklerde bir bocanegrayı maksimum 40bin TL ye alamazmıyım?
makyajsız oldugu belirterek boyası vs varsada 38 39 40 a kadar güzel
yusuf yılmaz
24-06-2013, 10:08
Doğrudur. Artık dişli oranlarımızda aynı oldu. İçi Polo GTİ dışı Cupra
bu bilgi cupra nın kitapçığında mevcutmu acaba bilginiz varmı?
yusuf yılmaz
24-06-2013, 10:16
eski oranlar şöyle
polo gti = 1 -3.50 , 2 -2.27, 3-1.53 , 4 -1.12 , 5 -0.95 , 6 -0.80, 7 - 0.80 son dişli= 4.44
ibiza cupra = 1 -3.50 , 2 - 2.27 , 3 -1.53 , 4- 1.21, 5 - 1.17 , 6 -0.95 , 7 -0.79 son dişli = 4.43/
individual
24-06-2013, 10:27
eski oranlar şöyle
polo gti = 1 -3.50 , 2 -2.27, 3-1.53 , 4 -1.12 , 5 -0.95 , 6 -0.80, 7 - 0.80 son dişli= 4.44
ibiza cupra = 1 -3.50 , 2 - 2.27 , 3 -1.53 , 4- 1.21, 5 - 1.17 , 6 -0.95 , 7 -0.79 son dişli = 4.43/
Bu değişikliğe göre son hızda ne kadar fark yaratıyor
yusuf yılmaz
24-06-2013, 13:11
Bu değişikliğe göre son hızda ne kadar fark yaratıyor
son hız aynı gözüküyor onda sorun yok sorun 4-5-6 .viteslerde
individual
24-06-2013, 13:31
O zaman şöle bir deneme hiç yapılmamışmı.Bir tane POLO GTI DSG ve IBIZA CUPRA DSG. İkiside coupe cam tavansız olarak sıfırdan kalkıp son hız denemesi yapılmamışmı nettede hiç öle bir video görmedim.
makyajsız kasalarda 0-100 verisi 7,2 makyajlı kasalarda 6,9.
polo gti ile makyajsız kasa cupranın 1,2,3 vites oranları aynı olmasına rağman bu iyileştirme sanırım kilo farkından kazanılmış
makyajsız 1267kg iken makyajlı 1184kgya düşürülmüş.
ayrıca hill holder'da standart donanımda göremedim.
Hayırlı olsun:)
teşekkür ederim :)
Dusuk oktan benzın;
Performansını dusurur,
Sarsıntılı calısır.
Hepsine tamam ama daha çok yakması diye bir şey kesin değil, ben her zaman 97 yle daha fazla yakıyorum.
Ne sarsıntı var, ne performans düşmesi, arabada egt sıkıntısı zaten yok , anlaşılır şekilde 95 daha az yakıyor. Ben bu kadar limitte bir araç görmedim 97 den 95 e geçince bu belirtileri göstersin :)
yanlız günümüzde 95 oktanlar yakıt tasarrufu 97 ler performans amaçlı üretiliyor.Bu konuda tam bilgim yok fakat yakıtların içine eklenen maddelerde bu performans-ekonomi açısından fark yaratıyor olmalı.Yani sadece oktandan değilde eklenen katkı maddelerindende kaynaklanabilir.
hill holder standart,ağırlık azaltması ve şanzuman oranları farkından eskisine göre bariz hızlı..
ah bide şu yazılım işi çözülse:)
hill holder standart,ağırlık azaltması ve şanzuman oranları farkından eskisine göre bariz hızlı..
ah bide şu yazılım işi çözülse:)
yazılım işi çözülse derken:soru:
Tholl-ga
24-06-2013, 17:50
2013 araclarin beyinlerine daha mudehale edilmio
2013 araclarin beyinlerine daha mudehale edilmio
hmm bilmiyordum bunu. neyse çıkana kadar yazımsız idare edicem.
elimde forge twincooler, dv, waste gate, varex ve dp var. bunları hemen takayımmı yoksa 3000km lik bir zaman sonrasındamı takmamı önerirsiniz.
yanlız günümüzde 95 oktanlar yakıt tasarrufu 97 ler performans amaçlı üretiliyor.Bu konuda tam bilgim yok fakat yakıtların içine eklenen maddelerde bu performans-ekonomi açısından fark yaratıyor olmalı.Yani sadece oktandan değilde eklenen katkı maddelerindende kaynaklanabilir.
oluyordur elbette ama stock araçta ben pek bi fark olacağına inanmıyorum 100 oktan diye satılan 98 ler olsaydı tamamdı ama Türkiyede satılan 97 ile 95 arasında aşırı bir fark yok
Tholl-ga
24-06-2013, 18:19
hmm bilmiyordum bunu. neyse çıkana kadar yazımsız idare edicem.
elimde forge twincooler, dv, waste gate, varex ve dp var. bunları hemen takayımmı yoksa 3000km lik bir zaman sonrasındamı takmamı önerirsiniz.
5000 km den sonra montajla yani ilk servis kontrolünden sonra
oluyordur elbette ama stock araçta ben pek bi fark olacağına inanmıyorum 100 oktan diye satılan 98 ler olsaydı tamamdı ama Türkiyede satılan 97 ile 95 arasında aşırı bir fark yok
97 oktanla test ettimi aracını
ya da biz 97 yi boşunamı alıyoruz
teşekkürler
makyajsız kasalarda 0-100 verisi 7,2 makyajlı kasalarda 6,9.
polo gti ile makyajsız kasa cupranın 1,2,3 vites oranları aynı olmasına rağman bu iyileştirme sanırım kilo farkından kazanılmış
makyajsız 1267kg iken makyajlı 1184kgya düşürülmüş.
ayrıca hill holder'da standart donanımda göremedim.
Kilo farkı yok diye biliyorum,makyajsız kasalar 1172 kg değil mi?
Kilo farkı yok diye biliyorum,makyajsız kasalar 1172 kg değil mi?
internetten bulduğum speclerde böyleydi. eve dönünce eski cupranın broşürüne bakar tekrar yazarım.
peki kilo farkı yoksa iyileştirme neden kaynaklanıyor olabilir acaba?
vites oranları makyajsız kasada gti ile 1-2-3 aynı çünkü. yazılımı farklıysa, makyajsız kasalar için iyileştirmede olması gerek.
bi ihtimal dsg yazılımınıda güncellemiş olabilir.
2011 cupramı servise götürdüğümde dsg yazılımı çıkmıştı ama üzerinde revo olduğundan yükleyemediler. dsg yazılımını güncellemeleri için beyinede format atmaları gerekiyormuş...
açıkcası 2011 cupranın ilk dsg versiyonu hiç iyi değil. vites geçiş araları çok uzun, seri bir şekilde atmıyor. tork limitöründen olsa gerek 1. vitesde kesme yapıyor, 1'den 2 ye atarken 1 saniyeye yakın bi bekleme yapıyor. gerçi araç 230hp civarlarındaydı, dsg nin sapıtmasında bununda etkisi vardır elbet.
neyseki sattım, yoksa dsg yazılımını bir şekilde güncellerdim.
[QUOTE=Tholl-ga;6897654]5000 km den sonra montajla yani ilk servis kontrolünden sonra
len servis prosedüründe 5bin die bir bakim yada kontrol yok seatta mokolojokko:)
gerci ben yagını deıstım 1500de dayanamadımda;)
5000 km de servis kontrolümü varmış, bana öyle birşey söylemediler, demek ondan 5000 km de değiştirdiğim yağ kapkara çıktı
individual
24-06-2013, 22:02
5000km de yok ya 1 sene yada 15000km...
yusuf yılmaz
24-06-2013, 22:42
eski oranlar şöyle
2013cupra dişli oranlarını yazacak olan kullanıcı yokmudur??
polo gti ile aynı değilmi?
Bugün can sıkıntısıyla ufak bir değişiklik yaptım ***** yazda geldi renkli olalım istedim seven oldu sevmeyen oldu sıkılınca söker atarım zaten maksat farklı olsun.
Yazlık tshirt ile bg9081 :D
http://u1306.hizliresim.com/1b/t/pkbu9.jpg
yusuf yılmaz
25-06-2013, 10:26
polo gti ile aynı değilmi?
aynı değildi fakat bazı arkadaşlar 2013 modeller aynı diyor fakat kesin bir bilgi değil
Bugün can sıkıntısıyla ufak bir değişiklik yaptım ***** yazda geldi renkli olalım istedim seven oldu sevmeyen oldu sıkılınca söker atarım zaten maksat farklı olsun.
Yazlık tshirt ile bg9081 :D
http://u1306.hizliresim.com/1b/t/pkbu9.jpg
Gözlüğün saplarından örnek alma :D:D
Bana göre olmamış :rolleyes:
Gri deneseydin acaba nasıl olurdu ? Siyah ile mavi çok olmamış.
Gözlüğün saplarından örnek alma :D:D
Bana göre olmamış :rolleyes:
Kiskandin tabi ondan :/ ya canım sıkıldı kapladim kirmizi gri vs onlari yapanlar var bende mavi olsun dedim.
Disli oranini arastirdim ama birsey bulamadim unlu vag sitelerinde boyle bir konu yok sadece gti ile cupra y 3 tanede daha ortak yedek parca gelmis ondan bahsediliyor. Konu actim yazarlarsa burada bildiririm
arkadaşlar selamlar.Fabia rs aldım şuan çok memnunum araçtan.Çok şükür sizlere danışacak bir problem olmadı henüz :)Benim sormak istediğim şey şu; arabanın daha 9 ay garantisi var.Garantisini uzatıp uzatmama konusunda kararsız kaldım.Bugüne kadar ne dsg ne de motor yağma yakmadan bir işlem görmemiş serviste .Sizce garanti uzatmaya değer mi?
individual
25-06-2013, 13:45
arkadaşlar selamlar.Fabia rs aldım şuan çok memnunum araçtan.Çok şükür sizlere danışacak bir problem olmadı henüz :)Benim sormak istediğim şey şu; arabanın daha 9 ay garantisi var.Garantisini uzatıp uzatmama konusunda kararsız kaldım.Bugüne kadar ne dsg ne de motor yağma yakmadan bir işlem görmemiş serviste .Sizce garanti uzatmaya değer mi?
Bana sorarsanız uzatmakda fayda var ama fiyatlara biraz zamn gelmiş burdan bakabilirsiniz...
Full Life Fiyat Listesi (http://www.vdf.com.tr/full-life-fiyatlari2.aspx#)
Erkenden garanti uzatınca indirim alınıyor gibi bişey duymuştum onu bi araştırın derim.
Eğer uzun süre binme planınız varsa uzatın bence. Daha nerdeyse 1 sene var garantinin bitmesine, km'de çok önemli.
yusuf yılmaz
25-06-2013, 17:59
Disli oranini arastirdim ama birsey bulamadim unlu vag sitelerinde boyle bir konu yok sadece gti ile cupra y 3 tanede daha ortak yedek parca gelmis ondan bahsediliyor. Konu actim yazarlarsa burada bildiririm
dişli oranlarını bende doğuştan araştıracağım artık olmadı serviste parça kodlarından bakarım sanırım hiçbir kullanıcı konu ile ilgili değil halbuki bana göre 4-5-6 vites oranlarının yaklaşık % 9 uzun olması bir dezavantaj cupra için
Daha mi uzun daha mi kisa, 1. Vites en yuksek deger olduguna gore deger yukseldikce kisalmasi lazim, o halde cupranin vites oranlari daha kisa. Yanlis bir mantikmi kuruyorum su anda yazdigim seyden emin olamadim bilen varsa duzeltsin :-D
individual
25-06-2013, 19:54
Efsaneye göre cupranın dişli oranları büyük yani son sürati düşük.
ceyhun737
25-06-2013, 23:59
Bir bilen yok mu bu farkları:D
Efsaneye göre cupranın dişli oranları büyük yani son sürati düşük.
efsane değil olanbu zaten
yusuf yılmaz
26-06-2013, 10:14
Bir bilen yok mu bu farkları:D
yukarıda yazmıştım tekrar yazıyorum
eski oranlar şöyle
4-5-6. vites cuprada yaklaşık % 9 daha uzun bunun anlamı daha az devirde aynı km de gider demek başka bir deyişle polo daha hızlı devir çevirir demek şanzuman oranı düşük olan daha hızlı bir üst vitese geçer
draglarda ve veya ralli kroslarda vites oranları küçültülür-kısaltılır son sürat düşer ancak 0-100 ve 0--160 km değerleri kısalır
ancak burda iki araçta son sürat farkı olmaz sadece o son sürate kısa şanzuman daha erken ulaşır
2013 Cupra :
1-3.500
2-2.272
3-1.531
4-1.121
5-1.176
6-0.951
7-0.795
R-4.169
Kaynak: http://track.searchignite.com/si/CM/Tracking/TrackRedirect.aspx?siclientid=6272&unique=1&redirecturl=http%3A%2F%2Fuk.seat.btd.s3.amazonaws. com%2Fbrochures%2FNew_Ibiza_brochure.pdf%3Ftrid%3D SC&transactionamount=0&SICustTransType=27117&jscript=0
yusuf yılmaz
26-06-2013, 13:44
buna göre mahruti polo ya göre % 6.5 kısaltılmış bu bütün oranların eksi % 6.5 kısa yani çok devir çevirmesi demek 1.-2-3-4 vites oranları aynı kalmış ama mahruti seat ta % 6.5 daha kısa
5.vites seat ın % 22 daha uzun
6. vites seat ın % 19 daha uzun
bunlardan % 6.5 ayna mahruti oranını düşersek 5 vites 15.5 daha uzun 6. vites % 12.5 daha uzun diğer viteslerin hepsinde seat % 6.5 kısa
Bana sorarsanız uzatmakda fayda var ama fiyatlara biraz zamn gelmiş burdan bakabilirsiniz...
Full Life Fiyat Listesi (http://www.vdf.com.tr/full-life-fiyatlari2.aspx#)
link için teşekkürler.Biraz yüksek fiyatlar ama arabayı çok sevdim uzun süre bineceğim o yüzden uzatıyorum garantiyi.
Turbo timer almayı düşünüyorum.Bağladıktan sonra elektronik problem çıkıyor mu acaba? Birinden duydum ne kadar doğru bilmiyorum ama kapılar kilitlenmiyor falan dedi.Görüşünüz nedir arkadaşlar?Doğru düzgün bağlayacak usta tavsiyesi var mıdır ?
individual
26-06-2013, 16:16
link için teşekkürler.Biraz yüksek fiyatlar ama arabayı çok sevdim uzun süre bineceğim o yüzden uzatıyorum garantiyi.
Turbo timer almayı düşünüyorum.Bağladıktan sonra elektronik problem çıkıyor mu acaba? Birinden duydum ne kadar doğru bilmiyorum ama kapılar kilitlenmiyor falan dedi.Görüşünüz nedir arkadaşlar?Doğru düzgün bağlayacak usta tavsiyesi var mıdır ?
Garanti uzamasından sonra araca takılacak parçalarda sonrasında sorun çıkarsa garati kapsamı dışında kalıyor.Turbo timer'da kapıların kilitlenmeme sorunu vardı çözenlerde varmış.Çok gerek varmı bilemiyorum.
Bence gereksiz olur uzatmanız. Bosuna para vermeyin iyi niyet garantisi gibi 3. ve 4. yıl garantilerinizde herhangi bi parça arızalarınızda zaten muafiyet uygulanıyor aynı iyi niyet garantisi gibi. Korkmayın garantiniz bittiğinde bile iyi niyet garantisi devreye giriyor ve cok yardımcı oluyorlar aracınız güzel düzenli servis bakımlıysa...
Ben Türkiyede ilk TSİ Cuprayı alanlardan biriyim hala aracıma biniyorum sağlıklıca su pompam bozuldu garanti bitince. 1000 Küsür lira parça 350 lirada işçilik cıktı dogusa yazıldı Parcanın %70 ini işçiliğin %50 si karşıladı 350 TL verip çıktım :)
Bence gereksiz olur uzatmanız. Bosuna para vermeyin iyi niyet garantisi gibi 3. ve 4. yıl garantilerinizde herhangi bi parça arızalarınızda zaten muafiyet uygulanıyor aynı iyi niyet garantisi gibi. Korkmayın garantiniz bittiğinde bile iyi niyet garantisi devreye giriyor ve cok yardımcı oluyorlar aracınız güzel düzenli servis bakımlıysa...
Ben Türkiyede ilk TSİ Cuprayı alanlardan biriyim hala aracıma biniyorum sağlıklıca su pompam bozuldu garanti bitince. 1000 Küsür lira parça 350 lirada işçilik cıktı dogusa yazıldı Parcanın %70 ini işçiliğin %50 si karşıladı 350 TL verip çıktım :)
meslek hazine dealerlığı olunca risk almaktan korkuyor insan.:D Çok kararsızım ve bahtsız bedeviyimdir.Garanti bittiği günün ertesi birgün birşey olur o derece.Biraz daha düşüneyim madem öyle diyorsunuz.
Arkadaşlar bende gti mı yeni aldım. Şuan 2500 km de fakat dün yağ durumuna bakim dedim en alt çizhinin az biraz üstünde yani yarının altında duruyodu ysğ seviyesi. Bu normalmi yoksa en yakın servise gitsem yağın üstüne ekleme yaparlarmı eksildiği kadarını
yusuf yılmaz
26-06-2013, 17:21
Arkadaşlar bende gti mı yeni aldım. Şuan 2500 km de fakat dün yağ durumuna bakim dedim en alt çizhinin az biraz üstünde yani yarının altında duruyodu ysğ seviyesi. Bu normalmi yoksa en yakın servise gitsem yağın üstüne ekleme yaparlarmı eksildiği kadarını
hemen servise
yağ ücreti ödemeyin
hemen servise
yağ ücreti ödemeyin
Teşekkürler. Yarınki ilk işim olacak
Yag eklemeyin direk yagi ve yag filtresini degistirin bence. Ben 5000 km de degistirdim icinden cikan yag kotu durumdaydi ve performansi ciddi derecede dusmustu. Aslinda en guzeli 1500 km lik rodajdan sonra yagi degistirmek. Yag markasi olarakta motul veya mobil 1 esp oneririm. Ben motul bulamadim izmirde, 5-30 mobil 1 esp aldim simdilik memnunum yagdan, castol kadar cabuk isinmiyor.
Yag eklemeyin direk yagi ve yag filtresini degistirin bence. Aslinda en guzeli 1500 km lik rodajdan sonra yagi degistirmek. Yag markasi olarakta motul veya mobil 1 esp oneririm 5-30 mobil 1 esp aldim simdilik memnunum yagdan, castol kadar cabuk isinmiyor.
Bende aynısını yaptım. Castrol den sonra mobile geçince bir yağ bu kadar fark ettirir mi diye düşünüyorsun.
bugün aracımı teslim almaya gittim ama biraz geç kaldığımdan dolayı yarına sarktı.
valla ne yalan söleyim taillight'lar çok tatlı olmuş, önde de daylight'lar güzel ama makyajsız kasanın önden görünen hırçınlığı yok gibi bunda. şu teyp'de biraz daha iyi olsaymış en azından 2011'deki gibi. neyse bi teyp alıcaz gibi gözüküyor.
parçalarda hazır :D yazılım için beklicem gibi biraz :)
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/1013883_10151995261938502_1254528817_n.jpg
ceyhun737
26-06-2013, 20:31
Çok teşekkür ederim bilgilendirme için peki bu şanzuman oranları sonucu aynı speclerde olan cupra ve gti dan gti önde olur diyebilir miyiz?
2013 cupralara gti daki teyp tarzı uygulamalar yapılabiliyor mu?
Sahibindende var 2din uygulamalari icin bos teyp yuvalari onlardan alirsan yapabilirsin
Lastik değiştiren gti cupra sahipleri 215/40/17 ne marka aldınız tavsiyeleriniz nelerdir ?
yusuf yılmaz
27-06-2013, 10:11
Çok teşekkür ederim bilgilendirme için peki bu şanzuman oranları sonucu aynı speclerde olan cupra ve gti dan gti önde olur diyebilir miyiz?
2013 cupralara gti daki teyp tarzı uygulamalar yapılabiliyor mu?
farklı karakteristik özellikler 1234 cupra % 6.5 kısa bu demektirki 5 e kadar cupra önde olması gerek yok değilse bununda sebebi araştırılmalı daha çok devir çevireceği için daha çok yakar demektir 5-6 ise polo dan çok uzun burdada tam tersi durum söz konusu yalnız bir bilinmeyen var polo da şanzuman oranlarını değiştirmiş olabilir burda satış lobisi:)))) devreye giriyor
individual
27-06-2013, 14:05
meslek hazine dealerlığı olunca risk almaktan korkuyor insan.:D Çok kararsızım ve bahtsız bedeviyimdir.Garanti bittiği günün ertesi birgün birşey olur o derece.Biraz daha düşüneyim madem öyle diyorsunuz.
Valla ben fiyatı ne olursa olsun yaptıracam demiştim.Benim şansıma çok düşük çıkmıştı :D şimdi 2 katı resmen zam gelmiş zaten doğuş öle demişti.Daha 3000KM'de sıfır leon düz vites şanzuman sorunu verip servise çekilince dedim benimde başıma gelir en güzeli yaptırmak dedim yaptırdım valla.Ondan arabaya elleyemiyorum standart standart biniyorum leylek gibi :D
Lastik değiştiren gti cupra sahipleri 215/40/17 ne marka aldınız tavsiyeleriniz nelerdir ?
Şu anlık değiştirme ihtiyacı duymadım fakat yol tutuşunun çok arttığını söylüyorlar.Bridgestone potenza s001.Biraz tuzlu benim araştırdığım kadarıyla fakat kullananlar memnun etrafta.
yusuf yılmaz
27-06-2013, 15:36
Şu anlık değiştirme ihtiyacı duymadım fakat yol tutuşunun çok arttığını söylüyorlar.Bridgestone potenza s001.Biraz tuzlu benim araştırdığım kadarıyla fakat kullananlar memnun etrafta.
lastikle yol tutuşu çok artmıyor
bir artı not 2013 cupra larda üzerinde brigstone potenza mevcut ama gördüğüm kadarı ile s001 değil yanlış hatırlamıyor isem
bir not daha ben değişterecek olsam 205 45 17 takardım hem artı % 3 kusur yakıt tasarrufu hem artı % 3 kusur performans hem de konfor için
potenza re050 ile geliyor 2013 cupra lar,gayet iyi bir lastiktir,lastik ölçusuyle oynamanızı pek tavsiye etmem taban genıslıgı yol tutuşu ve frenajı direk etkiler
2011ler de potenza ile geliyor :), benim sorum daha yumuşak bir lastik sekmekten sıkıldım bir nebze düşürmek istiyorum yoksa bridgestone alıcam mecburen
yusuf yılmaz
27-06-2013, 17:01
2011ler de potenza ile geliyor :), benim sorum daha yumuşak bir lastik sekmekten sıkıldım bir nebze düşürmek istiyorum yoksa bridgestone alıcam mecburen
sport v sınıfı olmayan lastik olmalı
veya brigstone turanza mesala
michelin energy serisi yumuşaktır
v sınıfı ve zr sınıfı lastikler sert tir
potenza re050 ile geliyor 2013 cupra lar,gayet iyi bir lastiktir,lastik ölçusuyle oynamanızı pek tavsiye etmem taban genıslıgı yol tutuşu ve frenajı direk etkiler
Tek sıkıntısı bu lastiğin biraz geç ısınması gibi daha önceki 207 imde de kullanmıştım 2 set
evet biraz gec ısınır ama ısındımı tutunması cok iidir,bi cok super sporun oem lastıgı aynı zamanda(m6-911-evo:)
P7 vardı fabrika çıkışı bitirdim sert lastikti orta seviye performansdı. Bitikken birçok kaza atlattım bisiklet gibi kayıyodu.
Bridgestone S001 Aldım 1500 TL ye ilk 5000 Km süperdi performans şimdi vasat en babasını aldım vasat . Ne sarma engelleniyor ne kızaklama. (Parlak asfaltta)
Keşke diyorum Conti SC3 veya SC5 alsaydım en azından yumuşak lastik parlak asfaltta tutardı. Şimdi kara kara düşünüyorumç
Semi slick getirtin yada conti alın lanet ettim sert lastiğede s001 e de
individual
28-06-2013, 13:27
yokohama neden tercih etmiyorsunuz.hamuru biraz serttir ama ısıtınca güzel tutuyor.
Yokohama SDrive 215/40 R17
Contiyi bende duydum, 5 serisine iyi diyorlardı.Potenza en son çare benim için dediğin gibi aşırı sert
yusuf yılmaz
28-06-2013, 14:51
cupralarda potenza re050 test verisi 100 üzerinden 67 puan almış arkadaşlar
Kuru Kavrama
% 82
Islak kavrama
% 68
Yol Geribildirim
% 75
Ilericilik
% 66
Aşınma
% 60
Konfor
% 62
Tekrar satın
% 58
mesala nokian z line 100 üzerinden 97 puan almış
Kuru Kavrama
% 100
Islak kavrama
% 100
Yol Geribildirim
% 95
Ilericilik
% 93
Aşınma
% 95
Konfor
% 98
Tekrar satın
% 100
nokian cuprada mı test edilmiş ?
yusuf yılmaz
28-06-2013, 16:50
nokian cuprada mı test edilmiş ?
hayır genel değerlendirme bu
dizginci
30-06-2013, 11:58
Arkadşlar polo gti ve aldıktan sonra araca yaptırmayı düşündüğüm şeylerde var.Sırf araçla uğraşmak için alacağım ve insanlara şaka yapmak istiyorum birazda.Doğuş otoya gittim ve ellerinde şu an beyaz tek kapı full donanımlı versiyonları var 50bin tl ye geliyor.Yarısını ödedim yarısınıda kredi ile aracı teslim alırken ödeyeceğim Aldıktan sonra yaptırmak istediğim şeyler şunlar;
Aralarında size saçma gelen böyle olmaz dediğiniz şeyler varsa söyleyin lütfen.Pek bilmiyorum yazılım işini.
Öncelikle Bayiden ABT yazılım satışa çıkacakmış onu almayı düşünüyorum.Araç direk 0-100 km 5.5 saniye oluyor ve garantisi bozulmuyor.Ancak yaptırmak istediğim başka şeylerde var.
Milltek komple egzoz
Rieger arka difüzör
ABT jant
Eibach prostreet-s coilover
Gaz tepkime arttırıcı marka olarak bir şey düşünmedim daha
HFR intercooler
Aem short intake kit
Forge dump valve
Tarox ön arka fren disk seti(İyi bir balata serisi bulamadım tavsiye ederseniz sevinirim)
Bu saydıkların abt yazılımla olmaz diyorsanız hangi yazılımı tavsiye edersiniz.Bujileri değiştirmeyi düşünmüyorum.
Ledli arka stop araştırdım ama bulamadım arka farları pek hoşuma gitmedi.
Ve polo r wrc deki spoilerdan yaptırma şansım var mı çok extreme bişey ama mümkün müdür bilemiyorum.
Sis farları yerine de ledli far düşünüyorum onu da bulamadım internette.
Bunlara yardımcı olursanız çok sevinirim.
Arkadşlar polo gti ve aldıktan sonra araca yaptırmayı düşündüğüm şeylerde var.Sırf araçla uğraşmak için alacağım ve insanlara şaka yapmak istiyorum birazda.Doğuş otoya gittim ve ellerinde şu an beyaz tek kapı full donanımlı versiyonları var 50bin tl ye geliyor.Yarısını ödedim yarısınıda kredi ile aracı teslim alırken ödeyeceğim Aldıktan sonra yaptırmak istediğim şeyler şunlar;
Aralarında size saçma gelen böyle olmaz dediğiniz şeyler varsa söyleyin lütfen.Pek bilmiyorum yazılım işini.
Öncelikle Bayiden ABT yazılım satışa çıkacakmış onu almayı düşünüyorum.Araç direk 0-100 km 5.5 saniye oluyor ve garantisi bozulmuyor.Ancak yaptırmak istediğim başka şeylerde var.
Milltek komple egzoz
Rieger arka difüzör
ABT jant
HFR intercooler
Aem short intake kit
Forge dump valve
Tarox ön arka fren disk seti(İyi bir balata serisi bulamadım tavsiye ederseniz sevinirim)
Bu saydıkların abt yazılımla olmaz diyorsanız hangi yazılımı tavsiye edersiniz.Bujileri değiştirmeyi düşünmüyorum.
Ve polo r wrc deki spoilerdan yaptırma şansım var mı çok extreme bişey ama mümkün müdür bilemiyorum.
Sis farları yerine ledli far çok gereksiz,klasik ve çirkin olur ki zaten Gti ın orjinalinde ön farlarda ledler var. Sırf o ledler için Gti tercih eden insanlar var.
Yazılıma gelince Abt ye vericeğiniz para yerine Evotech yada Custom yazılım yaptırmak bana daha mantıklı geliyor. Abt ile ne kadar şaka yaparsınız bilemiyorum. 0-100 km nin 5.5 olması bana pek inandırıcı gelmedi.
Garanti konusu kolay,servis zamanı ücretsiz silip tekrar yükletebilirsiniz bu konuya takılmayın. Hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin.
dizginci
30-06-2013, 13:23
Youtube a polo gti abt acceleration yazıp görebilirsiniz.Fakat adam sadece abt yazılım attığını söylüyor.Başka bişey yapmadım diyor.Ne kadar doğru bilemiyorum.Ön led konusuna gelince farlardaki gayet hoş duruyor.Altada bişeyler yapmak istedim de olmasada olur.
Suleyman
30-06-2013, 13:47
Mobil1 5 30 yağ nereden bulabilirim Polo gti için?
Mobil bayisinde esp olan 120 tl civari idi
Suleyman
30-06-2013, 14:20
Mobil bayisinde esp olan 120 tl civari idi
http://www.ekmpowershop3.com/ekmps/shops/react247/images/-size-5-litre-size--796-p.gif
bunu mu almam gerekiyor?
Eger aracina bunu uygunluk veriyorsa sitede budur.
Suleyman
30-06-2013, 14:49
Eger aracina bunu uygunluk veriyorsa sitede budur.
Ben şimdi anlamadım şu yağı hem dizel araçlarda hem de benzinli yani gti için kullanabiliyor muyuz? :confused:
Türkiye Mobil™ | Otomobil Motor Yağları| Mobil 1™ ESP Formula 5W-30 (http://www.mobiloil.com.tr/Turkey-Turkish-LCW/carengineoils_products_mobil-1-esp-formula-5w30.aspx)
Edit: kullanılıyormuş :D
speed_emre
30-06-2013, 15:18
suleyman bız bundan aldık arkadasıma cok farkettı gercektende 110 tl ye aldık :D
Suleyman
30-06-2013, 15:31
suleyman bız bundan aldık arkadasıma cok farkettı gercektende 110 tl ye aldık :D
Araçla şehirler arası en az 1500 km yol yapılacak acaba mobil super 3000 5-40 mı alsam :). Önceden de bahsettiğim yağı kullanmıştım hoşuma gitmişti :D. Kardeşim ne farketti mesela açıklayabilir misin yoksa zor bir soru mu oldu :hahaha:
Araçla şehirler arası en az 1500 km yol yapılacak acaba mobil super 3000 5-40 mı alsam :). Önceden de bahsettiğim yağı kullanmıştım hoşuma gitmişti :D. Kardeşim ne farketti mesela açıklayabilir misin yoksa zor bir soru mu oldu :hahaha:
castrol edge 5 30 koyun servisinde koyup önerdigi o vw uyumlu olan kitapcıktada o var
speed_emre
30-06-2013, 15:38
valla fabrıkadan cıkan yag vardı ustunde 5000 kmdeydı sımsıyah cıktı cabuk ısınıyordu araba hemde sonra degıstırınce ısınma oyle cabuk olmadı daha ataklı oldu hatta :D
Suleyman
30-06-2013, 15:41
castrol edge 5 30 koyun servisinde koyup önerdigi o vw uyumlu olan kitapcıktada o var
Servis castrolle anlaşmalı olduğu için o yağı koyuyor, çok iyi bir yağ olduğundan değil yani :) ama tercih edebilirim yine de..
valla fabrıkadan cıkan yag vardı ustunde 5000 kmdeydı sımsıyah cıktı cabuk ısınıyordu araba hemde sonra degıstırınce ısınma oyle cabuk olmadı daha ataklı oldu hatta :D
Yarın hangisini bulursam alacağım valla :D
Sadece bende değil demek ki :) bende psikolojik mi acaba diyordum??
dizginci
01-07-2013, 21:00
Milltek komple egzoz
Rieger arka difüzör
ABT jant
HFR intercooler
Aem short intake kit
Forge dump valve
soran arkadaşa lafım yok da.Biz bu kadar yazdık bir yağ muhabbetidir gidiyor.Bizede bi cevap verirseniz sevnirim beyler
Beyler bugün saat 2 gibi motor tamamen soğukken biraz yağ ekledim,45 dakika falan sonra indim baktım maximum seviyeyle yarım seviyenin arasındaydı yani olması gereken kadardı.
Daha demin tekrar bakiyim dedim maximum seviyeyi aşmış durumda.
Araba bugün hiç çalışmadı,daha önce böle bi problemle hiç rastlamadım.
Napmam lazım? 1 saat sonra Yalova'ya gidicem(160km) problem olur mu?
individual
01-07-2013, 21:15
Beyler bugün saat 2 gibi motor tamamen soğukken biraz yağ ekledim,45 dakika falan sonra indim baktım maximum seviyeyle yarım seviyenin arasındaydı yani olması gereken kadardı.
Daha demin tekrar bakiyim dedim maximum seviyeyi aşmış durumda.
Araba bugün hiç çalışmadı,daha önce böle bi problemle hiç rastlamadım.
Napmam lazım? 1 saat sonra Yalova'ya gidicem(160km) problem olur mu?
Mert yağ kapağını aç biraz bekle kapat tekrar yağ cubuğunla kontrol edebilirsin.birde araca sen yağ eklediğinde bütün yağ kartere tam oturmamış olabilir uzun süre beklediğinde bütün yağ aşşa inmiştir ondan fazla gözükmüşde olabilir.
Mert yağ kapağını aç biraz bekle kapat tekrar yağ cubuğunla kontrol edebilirsin.birde araca sen yağ eklediğinde bütün yağ kartere tam oturmamış olabilir uzun süre beklediğinde bütün yağ aşşa inmiştir ondan fazla gözükmüşde olabilir.
Cevap için sağol. Daha önce hep ekliyodum,ekledikten sonra yarım saat bekleyip baktığımda ne gösteriyorsa çubuk 2 gün sonradaaynısını gösteriyordu.
Peki yağ kapağını açmak ne farkettiricek?
soran arkadaşa lafım yok da.Biz bu kadar yazdık bir yağ muhabbetidir gidiyor.Bizede bi cevap verirseniz sevnirim beyler
ABT ye para vermeyin kaliteli/kalitesiz bilemem fakat 3 küsür bin lira bir yazılıma vermek gerçekten anlamsız.Kolay kolay birşey olmaz siz yüksek bar lara çıkmadıkça.Garantiden kafam rahat olur derseniz siz bilirsiniz ama bana göre çok anlamsız.
Militek e de para vermeyin bence.İllaki sesi çok güzel olucaktır örnekleri var fakat sanayide iyi ellerde yaptıracağınız aşağı yukarı aynı kaliteyi yakalayacağınız bir parça için 3-4 katı para vermek buda tartışılır.
R tarzı spoilere bence hiç gerek yok çirkin durur.kendi arabanızı baz alın sanırsam siz wrc r ın çıkan consept resimlerden yola çıkarak bunları düşünüyorsunuz.
Sprint booster ı da tavsiye etmiyorum.Hızlı tepkime bana göre dsg yi zorlamak demek.Zaten aracı stock kullanmıycaksınız ben stock arabama bedava verseler yaptırmam onu.Zaten genelde hep aynısını söylerler şimdi takalım para verme 15 gün sonra beğenmessen geri getir..o sırada hevesini anca alıyosunuz zaten ama BENCE doğru olmayan bir uygulama.
abt ile 0-100 ün 5.5 e çıkacağınıda hiç sanmıyorum :) 240 hp aralığındaki araçlar o civarlarda çıkarıyor zaten.Kaç hp öngörüyorlar bilmiyorum ama bir yazılımla 60 hp bulduklarını ima ediyorlarsa bile bence çok bakmayın o işe.Ki zaten garanti bozmayan bir yazılımın vereceği hp en fazla 25-30 civarındadır onu bir kontrol edin isterseniz.
dizginci
01-07-2013, 22:29
ABT ye para vermeyin kaliteli/kalitesiz bilemem fakat 3 küsür bin lira bir yazılıma vermek gerçekten anlamsız.Kolay kolay birşey olmaz siz yüksek bar lara çıkmadıkça.Garantiden kafam rahat olur derseniz siz bilirsiniz ama bana göre çok anlamsız.
Militek e de para vermeyin bence.İllaki sesi çok güzel olucaktır örnekleri var fakat sanayide iyi ellerde yaptıracağınız aşağı yukarı aynı kaliteyi yakalayacağınız bir parça için 3-4 katı para vermek buda tartışılır.
R tarzı spoilere bence hiç gerek yok çirkin durur.kendi arabanızı baz alın sanırsam siz wrc r ın çıkan consept resimlerden yola çıkarak bunları düşünüyorsunuz.
Sprint booster ı da tavsiye etmiyorum.Hızlı tepkime bana göre dsg yi zorlamak demek.Zaten aracı stock kullanmıycaksınız ben stock arabama bedava verseler yaptırmam onu.Zaten genelde hep aynısını söylerler şimdi takalım para verme 15 gün sonra beğenmessen geri getir..o sırada hevesini anca alıyosunuz zaten ama BENCE doğru olmayan bir uygulama.
abt ile 0-100 ün 5.5 e çıkacağınıda hiç sanmıyorum :) 240 hp aralığındaki araçlar o civarlarda çıkarıyor zaten.Kaç hp öngörüyorlar bilmiyorum ama bir yazılımla 60 hp bulduklarını ima ediyorlarsa bile bence çok bakmayın o işe.Ki zaten garanti bozmayan bir yazılımın vereceği hp en fazla 25-30 civarındadır onu bir kontrol edin isterseniz.
usta tüm hevesimi kırdın attın çöpe üstüne bide köpekler yedi :)
Abt konusunda abt nin test aracının videosunu izledim sonuç 5.5 saniye.
Milltek için ise sanırsam boru titanium o yüzden tercih ediyorum.
Abt yazılımdan soğuyorum yavaş yavaş çevreden gelen tepkilerden dolayı.Haklılarda.
Abt janttan vazgeçmeyeceğim ama piyasada polo gti için bulabildiğim en kaliteli en uyumlu jant.
Şu an arabadaki lastikler ve jantlar gerçekten çok küçük geliyor 180 hp ye bisiklet lastiği gibi kalmış.
dizginci
01-07-2013, 22:42
bu arada aem short air intake den vazgeçtim bmc carbon air intake almayı düşünüyorum
Abt ile Polo GTI ın 5.5 sn lere falan inmesi söz konusu bile olamaz böyle bişeyi zaten kimse vaad etmiyor
ABT nin kendi sitesinde verileri yayınlamışlar yazılım sonrası 0-100: 6.6 sn son sürat 234 km/h olarak açıklanmış
Buyrun inceleyin ;
http://www.abt-sportsline.de/typo3temp/mp_soap_client_files/ProduktDokument/2/6R0_114_210_CTHE_AS_E.pdf
Diğer bir detay ise jant , GTI için olabilecek en iyi jant sadece hafifi bi jant seçimidir abt nin jantı hiç bir şey ifade etmez jantı hafifletmek ciddi kazanç olarak geri döner lastik ebatında da bi gariplik söz konusu değil gayet normal bisiklet lastiği derken ?
Sınıfında hiç bir araçta farklı ebatlar mevcut değildir..
18" jant sonrası yazılımın anlamı kalırmı kalmaz kaybedileni geri kazanmak olur..
Egzoz milltek tercih edilebilir sesi gerçekten başarılı sadece seside değil performans a katkısı da gayet iyi..
ama el yapımı bilindik usta elinden çıkmış egzozlarda tercih edilebilir..
dizginci
01-07-2013, 22:59
https://www.youtube.com/watch?v=ReLO2rk0hC8
bu videodaki adam abt yazılım dışında ekleme yapmışsa bilemiyorum.Çünkü çok etkileyici bir video 5.5
usta tüm hevesimi kırdın attın çöpe üstüne bide köpekler yedi :)
Abt konusunda abt nin test aracının videosunu izledim sonuç 5.5 saniye.
Milltek için ise sanırsam boru titanium o yüzden tercih ediyorum.
Abt yazılımdan soğuyorum yavaş yavaş çevreden gelen tepkilerden dolayı.Haklılarda.
Abt janttan vazgeçmeyeceğim ama piyasada polo gti için bulabildiğim en kaliteli en uyumlu jant.
Şu an arabadaki lastikler ve jantlar gerçekten çok küçük geliyor 180 hp ye bisiklet lastiği gibi kalmış.
Bence militek e yine gerek yok.İsko da titanyum kullanıyor diye biliyorum arayıp sorun hatta burdanda illaki bilgi bulursun.Yanlız abt öyle bir video yayınlamış olabilirde o sadece Abt yazılım değildir imkansızdır.Komple ABT pakettir.Bmw deki alphine gibi mercedesdeki brabus gibi bir şirket bu.Sadece yazılım 3.xxx lira.Komple abt paket kaç bin tl dir bilemiyorum artık.tamam kalite her zaman pahalıdır.Ama bu firmalar isim + kaliteden dolayı pahalı.Sanayiyi küçümsemeyin bence çok ciddi değerler var.Jant konusu size kalmış fakat ben büyük bile buluyorum bi polo için 17 jant.Gerçek görün önce bi.Şimdi hatırladımda bende arabamın kaporasını verdiğim zaman saldırıyodum etrafa hatta eski konularıma bakarsanız belki görürsünüz abt yapıcam militek yapıcam uçucam kaçıcam diye :D Bu çok çok normal.Fakat arabayı almadan arabaya bir parça almayın.Arabayı en azından 2-3 ay kullanmadan arabaya birşey yapmayın.180 hp kulağa az gibi gelsede çok ciddi bir rakam.Ben hala stock biniyorum.Yapsam yapamazmıyım yaparım ama herşeyiyle yetiyor bana daha bir kaç ay öncesine kadar deli gibi araştırıyodum.Biraz heves gitti birazda yetinme geldi.Fiyat almadım bilmiyorum ama o ABT paket i Türkiyede bulacağınızıda zannetmiyorum ya.Bulsanız bile 8.000 tl den aşağıya mal olucağını hiç sanmıyorum :)
o videoda abt yazılım sadece ecu için değil muhtemeln dsg içinde yapılmış.
vites atışları normalden çok daha hızlı.