Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.4 Tsi Polo Gti,İbiza Cupra Bocanegra Sorunlarınız Önerileriniz Paylaşımlarınız
simdi ismini gizliden soli"CEM" ayıp olucak boswer zaten birazdan atlar konuya :))
ben o arkadaş a artık seni leon çupra keser demiştim o da ibiza çupra almıştı.o arkadaş mı bu lafı söyleyen :D
ben o arkadaş a artık seni leon çupra keser demiştim o da ibiza çupra almıştı.o arkadaş mı bu lafı söyleyen :D
valla sedat cım bilemi"CEM" artık aynı kısıdenmı bahsedıoruz :)
Arkadaşlar 1.4 tsi 180 de sadece orta iptalinin performansa etkisini deneme yapıp veya dyno da gözlemleyen var mı? Birde orta iptali ve sona varex yapmanın ses ve performans açısından etkisi nasıl oluyor? Çok + performans beklentisi yok - ye gitmesin yeter.
yusuf yılmaz
02-10-2014, 18:11
http://i.hizliresim.com/Qgvdqv.jpg (http://hizliresim.com/Qgvdqv)
100-200
11.7 sn -2.2 eğim
Stock turbo
1-1.4 tsi ibiza Cupra Cth
2-Forge cooler
3-Forge wg
4-Forge dv
5-Miltek turbo back
6-MEth injection
agungoren
02-10-2014, 20:11
Guzel deger masallah merak ediyorum cuprayi :) yolda gormeyi isterdim..
speed_emre
02-10-2014, 20:29
yazılım rsa olması lazım :)
bu arada yenı guncelleme gelmıs sanırım dun arkadasım bakımı yaptırmıs ilk yazılımı yenı atılmıs servısten sonra tam cıkmaya yakın yenı guncel yazılım gelmıs 10 dk da onu yapmıslar yagıda degıstırmısler arabada gaz tepkımesı acayıp arttırmıslar arabada bırde hafıf gaza bastıgınız zaman yuksek vıteste hemen vıtes kucultme ıslemı yapıyordu sımdı devam edıyor aynı vıtesten bıraz dıp yapınca kucultuyor. Çok atak olmuş araba cok keyıf verdı aksam :) maşallahı var cthların hepsıne :)
mert1612
02-10-2014, 20:48
sprint booster takan varmı faydası ne derece merak ediyorum.
Bence sprintbooster kullanimi cok sevimsiz bi hale getiriyor.bi isede yaradigini dusunmuyorum
i-vtec07
02-10-2014, 21:24
Arkadaşlar 1.4 tsi 180 de sadece orta iptalinin performansa etkisini deneme yapıp veya dyno da gözlemleyen var mı? Birde orta iptali ve sona varex yapmanın ses ve performans açısından etkisi nasıl oluyor? Çok + performans beklentisi yok - ye gitmesin yeter.
aynı kombinasyonu yaptık abi orta iptali+varex performans anlamında bi fark göremedim sesi gayet iyi oldu. vites atışlarında iyi patlıyo :)
ironwolf
02-10-2014, 22:09
Bende forge dv sesli dp orta iptal orjinal borular sonda varex simota hava filitre kiti bocanegra yla denedik bocada sadece orta iptal 2. 3 boy ondeyim yazilim yok daha
Accordu sattıgımda cth kodlu ıbıza dusunuyorum bende.alıp dıbını gormek hoş olur
2013 gti icin garanti bozulmadan yapabileceğimiz birşey varmı beyler
yusuf yılmaz
03-10-2014, 09:56
2013 gti icin garanti bozulmadan yapabileceğimiz birşey varmı beyler
Servise gore degisir degisken bir durum kimse bunun garantisini veremez
Hava filtresi
Dv
Son egzoz.
aynı kombinasyonu yaptık abi orta iptali+varex performans anlamında bi fark göremedim sesi gayet iyi oldu. vites atışlarında iyi patlıyo :)
Peki 63 dp 63 düz sona varex yapan ve gözlemleyen var mı? Hem ses hem performans açısından getirisi götürüsü nedir? Varsa video alabilirmiyiz :)
Bende forge dv sesli dp orta iptal orjinal borular sonda varex simota hava filitre kiti bocanegra yla denedik bocada sadece orta iptal 2. 3 boy ondeyim yazilim yok daha
Pardon geç gördüm mesajı. Dp orta iptal son varexte ses nasıl? Varex kapandığında orjinal gibi sessiz oluyor mu yoksa yine komple düz boru olduğu belli oluyor mu? Video atabilirmisiniz yükte yani giderken çekilmiş çok makbule geçer ve ya durduğu yerde hafif gaz vererek aç kapa videosuda olabilir zahmet olmazsa :)
alper1701
03-10-2014, 18:19
Yusuf abi araba atayin degilmi gkl 90
alper1701
03-10-2014, 18:21
Egzoz konusunda benim bildigim 70 dp devami 60 diye biliyorum arac 230 ustuyse komple 70
Gkl 90 kimin arabasi. Youtubeda videosu vardi 2013 cupra exhaust sound yazinca cikiyor. Ses cok hosuma gitmisti. Neler varsa aynisini yapmak isterim.
golgeoyunu03
03-10-2014, 20:11
1.4tsi 122 yazılımlı aracımda son susturucuyu iptal ettim, sizce alt devirler ölmüşmüdür? sesi duymak için sürekli bastığım için yakıt yarım litrecik arttı :)
Orta iptali kayip yasatiyor mu yasatmiyormu ben anlamadim
5-10 bin km olmustur hesaplamadim hic
Hissetmek imkansiz daha oncede dedigim gibi ancak ya dynoda bakmaniz lazim yada ayni aracla bi deneme lazim
1.4tsi 122 yazılımlı aracımda son susturucuyu iptal ettim, sizce alt devirler ölmüşmüdür? sesi duymak için sürekli bastığım için yakıt yarım litrecik arttı :)
Sadece son la altlarda hissedilir bir dusus olacagini sanmam.
golgeoyunu03
03-10-2014, 20:34
@zero
@eworen
cevaplar için teşekkür ederim, sizin araclarınız superchargerlı olduğu için elbet daha azdır :)
Pardon geç gördüm mesajı. Dp orta iptal son varexte ses nasıl? Varex kapandığında orjinal gibi sessiz oluyor mu yoksa yine komple düz boru olduğu belli oluyor mu? Video atabilirmisiniz yükte yani giderken çekilmiş çok makbule geçer ve ya durduğu yerde hafif gaz vererek aç kapa videosuda olabilir zahmet olmazsa :)
abi video gelmeden bahsettiğin kombin hakkında bilgi veriyim evet hemen hemen stock ses geliyor hatta stock diyebilirim
abi video gelmeden bahsettiğin kombin hakkında bilgi veriyim evet hemen hemen stock ses geliyor hatta stock diyebilirim
Harika o zaman cunku 70lik dp orta iptali ve stok sonda resmen savas cikiyordu demekki varex standart sona gore bayagi sıkıyor araci aslinda bu pek iyi olmasada sesi kesmesi icin katlanacagiz eger yaparsak.
alper1701
04-10-2014, 03:12
Gkl 90 kimin arabasi. Youtubeda videosu vardi 2013 cupra exhaust sound yazinca cikiyor. Ses cok hosuma gitmisti. Neler varsa aynisini yapmak isterim.
kendisinin üyeliği olmadığı için ben yazıyorum sahibi atay video çok eski.custom 70 dp orta iptali 63 lük custom son susturucu vardı o zamanlar.şimdi komple milltek
yusuf yılmaz
04-10-2014, 06:36
2013 cth polo ve Cupra şanzuman dişli oranları bilgisine sahip biri varmı aramızda arkadaşlar..
ironwolf
04-10-2014, 09:01
Arkadaslar whatsupta bir gurup kursak nasil olur ben tel paylasayim mert polo gti 2012 izmir 0530 333 99 83
Bayraminiz mubarek olsun
kendisinin üyeliği olmadığı için ben yazıyorum sahibi atay video çok eski.custom 70 dp orta iptali 63 lük custom son susturucu vardı o zamanlar.şimdi komple milltek
Cikan custom'u bana mi cözsek bosa ciktiysa?
MertSerhanÖ.
04-10-2014, 12:06
2013 cth polo ve Cupra şanzuman dişli oranları bilgisine sahip biri varmı aramızda arkadaşlar..
5 ve 6.viteslerin poloda daha uzun olduğu kesinde,oranlarını bilmiyorum.
yusuf yılmaz
04-10-2014, 12:45
5 ve 6.viteslerin poloda daha uzun olduğu kesinde,oranlarını bilmiyorum.
Varmi elinzde bir dokuman belge vs
MertSerhanÖ.
04-10-2014, 12:47
Varmi elinzde bir dokuman belge vs
Hayır.Sadece defalarca denemişliğim ve tecrübe etmişliğim var.Buda en büyük belge ve dokumandan daha geçerli.
Hayır.Sadece defalarca denemişliğim ve tecrübe etmişliğim var.Buda en büyük belge ve dokumandan daha geçerli.
Denemisligim var derken sonuc ne olmustu ?
MertSerhanÖ.
04-10-2014, 13:17
Denemisligim var derken sonuc ne olmustu ?
kendi denemelerimde 200 e kadar 2-3 boy geçtiğim polo üst süratlerde yanıma geliyordu.Hatta Cupra topspeed'i bitirsin,Polo zıplaya zıplaya geçip gider yanından.Sadece kendi aracımdan değil gördüğüm izlediğim başka kullandığım araçlardan da yola çıkarak söylüyorum.Polo GTi top speed'te Cupradan çok hızlı.
yusuf yılmaz
04-10-2014, 14:25
kendi denemelerimde 200 e kadar 2-3 boy geçtiğim polo üst süratlerde yanıma geliyordu.Hatta Cupra topspeed'i bitirsin,Polo zıplaya zıplaya geçip gider yanından.Sadece kendi aracımdan değil gördüğüm izlediğim başka kullandığım araçlardan da yola çıkarak söylüyorum.Polo GTi top speed'te Cupradan çok hızlı.
Top speed de polo kisa orandan yuruyordu cavlarin verileri bu yonde kisa olan 5 ve 6 dan dolayi polo 180 den sonra avantajli yine elde bir somut veri yokken sadece kisisel deneylerle gercegi bir tutamayiz
speed_emre
04-10-2014, 14:26
yüklü 2011 polo ile 2013 cth yüklü denemeler hiç yapıldı mı ? sonuçlar varmı hiç merakediyorum yoksa 2 araçta denkmi yükleme yapıldığı zaman :)
yusuf yılmaz
04-10-2014, 14:31
Cav oranlari şoyleki..
polo gti = 1 -3.50 , 2 -2.27, 3-1.53 , 4 -1.12 , 5 -0.95 , 6 -0.80, 7 - 0.80 son dişli= 4.44
ibiza cupra = 1 -3.50 , 2 - 2.27 , 3 -1.53 , 4- 1.21, 5 - 1.17 , 6 -0.95 , 7 -0.79 son dişli = 4.43/
MertSerhanÖ.
04-10-2014, 14:42
Top speed de polo kisa orandan yuruyordu cavlarin verileri bu yonde kisa olan 5 ve 6 dan dolayi polo 180 den sonra avantajli yine elde bir somut veri yokken sadece kisisel deneylerle gercegi bir tutamayiz
Yusuf Bey,ben bildiğimi,yaşadığımı ve tecrübe ettiğimi konuşurum her zaman için.Milletin somut ettiği verileri değil.Sebebi ise,tüm araçlarımda o somutlaşan ezberleri çok bozdum ben.O yüzden inanmıyorum.Benim ki doğru diyede iddaa etmiyorum.Somut verilere ulaştığınızda burada paylaşırsanız hepimiz aydınlanmış olur sizede teşekkür ederiz.
İyi bayramlar.
yusuf yılmaz
04-10-2014, 14:48
2013 cth Cupra : şanzuman oranları
1-3.500
2-2.272
3-1.531
4-1.121
5-1.176
6-0.951
7-0.795
buda polo gti nin (cth) şanzuman oranları
http://www.ausmotive.com/downloads/Volkswagen/Polo-GTI-Euro-specs-May10.pdf
Oran falan bilmiyorum ama denemelerimizde ıbıza bi yere kadar önde gidiyo daha sonra polo aynı serhanın dedigi gibi yavas yavas yaklasıyo ve öne cıkıyodu.ikiside 2013 ve gayet saglikli araclar.Ben kendim de buna sahit oldugum icin belirtmek istedim:)
MertSerhanÖ.
04-10-2014, 15:24
Oran falan bilmiyorum ama denemelerimizde ıbıza bi yere kadar önde gidiyo daha sonra polo aynı serhanın dedigi gibi yavas yavas yaklasıyo ve öne cıkıyodu.ikiside 2013 ve gayet saglikli araclar.Ben kendim de buna sahit oldugum icin belirtmek istedim:)
230 gibi cupra bitti artik topspeed e ulasti polo geldi gecti 1 kere.digerlerinde de 210 220 gibi biraktik onlarda da 200 e kadar cupra onde gidiyodu daha sonra polo geliyodu.Gerci oyle degildi kanka pardon 160 lardan sonra polo alip basini gidiyodu ne 200 leri..:)
230 gibi cupra bitti artik topspeed e ulasti polo geldi gecti 1 kere.digerlerinde de 210 220 gibi biraktik onlarda da 200 e kadar cupra onde gidiyodu daha sonra polo geliyodu.Gerci oyle degildi kanka pardon 160 lardan sonra polo alip basini gidiyodu ne 200 leri..:)
Yok be kanka naptın ne 160 ı :)) aynı dedigin gbi oluyodu sonuc ama polo uzunda daha iyi gibi geliyo bana:) yada biz tünel yapıyoduk yavas yavas cıkıyoduk ondandır:))
MertSerhanÖ.
04-10-2014, 15:37
Yok be kanka naptın ne 160 ı :)) aynı dedigin gbi oluyodu sonuc ama polo uzunda daha iyi gibi geliyo bana:) yada biz tünel yapıyoduk yavas yavas cıkıyoduk ondandır:))
Denemeden 2 gun sonra vw polom bulusmasinda soylenen oydu haci ben duydugumu soyluyorum.Neyse gelelim konuya polo topspeedte cupradan hizli bir arac.cok daha yuksek km/h lari gorebiliyor.disli orani morani bende bilmiyorum yani:)
OrcunInce
04-10-2014, 16:20
Ben Ukku'yla 80'den 220-230'a kadar yan yana bastım defalarca.
Ben de dp olduğu için ukku vites değişimlerini duyuyordu birebir aynı atıyoruz demişti.
200'den sonra da gelip geçen yoktu kapı kapıya gidiyorduk, bizim tecrübeler de böyle :)
MertSerhanÖ.
04-10-2014, 16:58
Ben Ukku'yla 80'den 220-230'a kadar yan yana bastım defalarca.
Ben de dp olduğu için ukku vites değişimlerini duyuyordu birebir aynı atıyoruz demişti.
200'den sonra da gelip geçen yoktu kapı kapıya gidiyorduk, bizim tecrübeler de böyle :)
Siyah polo gti i olan mert abiydi sanirim.onunla sen veya ukku hic denemismiydi?
Biz deneyemedik. Bir ara Utku ile deneyecektik ama fırsat olmadı.
Polo gti icin elinde 2.el dv olan olan varsa pm alabilirim beyler :)
yusuf yılmaz
04-10-2014, 17:38
http://www.seat.co.uk/content/uk/brand/en/contact/request-a-brochure.html
Polonunki ve cupraninkide birebir ayni.7 viteste esit oranlara sahip cth cupra cth polo
OrcunInce
04-10-2014, 18:15
http://www.seat.co.uk/content/uk/brand/en/contact/request-a-brochure.html
Polonunki ve cupraninkide birebir ayni.7 viteste esit oranlara sahip cth cupra cth polo
Bende senin gibi biliyorum Yusuf abi.
MertSerhanÖ.
04-10-2014, 18:29
Yusuf abi şuan senin aracın stockmu?
yusuf yılmaz
04-10-2014, 19:12
Bende senin gibi biliyorum Yusuf abi.
Orçun verdim artik link vs kimse demesin polo cupra difransiyel oranlari farkli ezbere konusuluyor ona bozuluyordum neyse halden anlayan adamsin vesselam..
yusuf yılmaz
04-10-2014, 19:13
Yusuf abi şuan senin aracın stockmu?
Yok be Mert im bizide bozdular ..
yusuf yılmaz
04-10-2014, 19:15
yüklü 2011 polo ile 2013 cth yüklü denemeler hiç yapıldı mı ? sonuçlar varmı hiç merakediyorum yoksa 2 araçta denkmi yükleme yapıldığı zaman :)
Dun denedik cth onde ama durum degisebilirde speclerle
yusuf yılmaz
04-10-2014, 19:17
Yusuf abi araba atayin degilmi gkl 90
Evet Atay in kardesim
speed_emre
04-10-2014, 21:00
Serdarin dbs ile sanirim şimdiki en belli hizli olan arasında çok fark yok dbs 12 cikarmisti RSA da ankarada 11.7 cikardi Dbsde coolerda yok bildiğim kadarıyla denk gibi ler şuanda sanirim sonuç olarak şanzumanı oranlari herşey aynimi artik poloyla ?
Birde sanirim sürtünme katsayalari durumu nasil peki ?
Şimdi '13 cupra ile '13 polo gti n şanzuman oranları aynımı yani? Yanlış anlamadım sanırım..
OrcunInce
04-10-2014, 21:19
Şimdi '13 cupra ile '13 polo gti n şanzuman oranları aynımı yani? Yanlış anlamadım sanırım..
aynı evet, birebir.
Zaten ayni oldugu icin ayni gitmeye basladi ve fabrika verileri GTI ile ayni oldu
11 model cupralarin motor kodlarinin yaninda oranlari da bambaskadir
speed_emre
04-10-2014, 21:34
Ozaman top.speede gore bakarsak sürtünme katsayisi hangisi iyise o gecebilir :)
alper1701
05-10-2014, 00:32
Cikan custom'u bana mi cözsek bosa ciktiysa? ��
inanmicaksın ama çöpe atmışlar :D baya tartışmıştım zamanında bu mevzu için atayla :D
agungoren
05-10-2014, 07:43
Oem cooler ve 60'lik egzosla 12 kusur cikarttik sonradan setabina forge cooler, komple milltek eklendi ve buna gore dynoda ozgun abi yeniden programladi dbs'yi daha olcmek nasip olmadi en yakin zamanda pbox bulup olcmek istiyorum.ki -2,5 egimde 11,5 altina bile inebiliriim :) deneyen araclara masallah superler gkl cupra ile gazlamak isterdim acikcasi :)
agungoren
05-10-2014, 07:47
Serdarin dbs ile sanirim şimdiki en belli hizli olan arasında çok fark yok dbs 12 cikarmisti RSA da ankarada 11.7 cikardi Dbsde coolerda yok bildiğim kadarıyla denk gibi ler şuanda sanirim sonuç olarak şanzumanı oranlari herşey aynimi artik poloyla ?
Birde sanirim sürtünme katsayalari durumu nasil peki ?
Kardesim alinti yaparak yazdim ama olmadi sanirim:(senin yazidgina cevap olarak yazmistimda ben :) forumun yeni haline alisamadim biturlu :)
Zaten ayni oldugu icin ayni gitmeye basladi ve fabrika verileri GTI ile ayni oldu
11 model cupralarin motor kodlarinin yaninda oranlari da bambaskadir
Aynı oldu derken. Güncellememi yaptırmamız gerekiyor
speed_emre
05-10-2014, 09:16
Kardesim alinti yaparak yazdim ama olmadi sanirim:(senin yazidgina cevap olarak yazmistimda ben :) forumun yeni haline alisamadim biturlu :)
farkettim :D bir kaç sayfa geride tolganın paylaştığı dbn vardı dbs için ondan söyledim :) en doluları sahada görmek istiyoruz :D
inanmicaksın ama çöpe atmışlar :D baya tartışmıştım zamanında bu mevzu için atayla :D
Moraller bozuldu :( Hahahaha
Aynı oldu derken. Güncellememi yaptırmamız gerekiyor
11 model Gti ve cupra da cav motor var ama sanziman oranlari farkli
Fabrika verileride farkli zaten
13 model gti ve cupra da cth motor var sanziman oranlari ayni fabrika verileride ayni
Yapilcak bisey yok yani
Sahip olduğumuz bu gti veya cupra şanzımanları için sürekli resetlenmesi lazım vs denilior.. Arabaya yaptığımız değişiklikler mi şanzımanın standardını bozuyor. Stok motorda şanzıman resetleme ihtiyacıda oluyor mu?
Sanziman resetleme nedir bilmiyorum ama demek istediginiz guncelleme ise servisler geldiginde soyluyor ve yapiyorlar zaten.
MertSerhanÖ.
05-10-2014, 23:16
Sahip olduğumuz bu gti veya cupra şanzımanları için sürekli resetlenmesi lazım vs denilior.. Arabaya yaptığımız değişiklikler mi şanzımanın standardını bozuyor. Stok motorda şanzıman resetleme ihtiyacıda oluyor mu?
Kanka dsg beyini karisabiliyor.serviste mudahale edilebiliyor.Ama serviste yapmaktansa disaridada halledilir.Hic bosa garantiyi riske sokma.Ozgun abi halleder:)
Kanka dsg beyini karisabiliyor.serviste mudahale edilebiliyor.Ama serviste yapmaktansa disaridada halledilir.Hic bosa garantiyi riske sokma.Ozgun abi halleder:)
Tamm kanks. Yol gözüktü ;)
Bu arada whatsapp grubu kuruldu mu? Bi ara sözü geçmişti
GTI düşünenler buyursun :)
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?192322-Polo-GTI-2-2-Y%FDl-Garantili-Orijinal-S%FDf%FDrdan-Farks%FDz
Oo hadi bakalim Ukku hayirli satislar. Efsunlu araba gidici, tam yuklemelik aslinda hafifliginden dolayi :)
ironwolf
06-10-2014, 15:14
Bu arada whatsapp grubu kuruldu mu? Bi ara sözü geçmişti
kurulmadi kimseden ses yok ben numarami paylastim
Suleyman
06-10-2014, 16:03
Herkes numaralarını bana pm atsın veya buraya yazsın ben ayarlarım kimse uğraşmak istemiyorsa :D
Suleyman
06-10-2014, 17:37
Arkadaşlar whatsapp grubunu kurdum, tel no larınızı ulaştırırsanız ekleyeyim, ben de kayıtlı olanları ekleyeceğim zaten..
Suleyman
07-10-2014, 20:38
Herkes numaralarını bana pm atsın veya buraya yazsın ben ayarlarım kimse uğraşmak istemiyorsa :D
Grup dün kuruldu ve gayet iyi büyümekte. Pm lere devam :hihih:
ahmet_xy
09-10-2014, 21:54
yazılımlı mı acaba? :D bu arabanın son sürati 229 km/h değil miydi? :D :D
http://sv102.piclect.com/c3ac9ab0a/o/14/10/09/polo-gti.jpg
i-vtec07
09-10-2014, 22:07
2011 cav motorlu cam tavan da var kesin yazılımlıdır bu ahmet abi :D
şaka bi yana geçmiş olsun ceza yiyen burdansa.
Suleyman
09-10-2014, 22:17
Grupta görmüştüm fotoyu, araç baya iyi görünüyor :hihih: , bu arada geçmiş olsun kullanıcısına
ahmet_xy
09-10-2014, 22:20
cezayı yiyeli 3 yıl olmuş. çoktan unutmuştur hatta bu araç belki de 3.-4. sahibindedir...
Gerçek hızı 237yse eğer araç sahibi kadranda 270 görmüştür. :)
ahmet_xy
10-10-2014, 10:16
Gerçek hızı 237yse eğer araç sahibi kadranda 270 görmüştür. :)
radarın da 3-5 km fazla ölçtüğünü varsayarsak, sonuçta en az 230 km'yi yapmış bu arkadaş. kendisini tebrik ediyorum :D :D
237 ile giden öyle virajmı donuyor banamı oyle geliyor
Suleyman
10-10-2014, 13:59
237 ile giden öyle virajmı donuyor banamı oyle geliyor
Viraj dönmüyor, çekimden dolayı öyle görünüyor yoksa araç en sol şeritten yardırmış vaziyette
Beyler whatsapp grubunu kurdunuz forumda konu durdu paylaşım yok buradan devam edin bence sohbeti whatsaaptan yapın :)
Arkadaşlar pek aktif olmadan sadece yazıları okuyorum artık bugun bi soru sorma vakti geldi :)
Bizim aracın virajını daha iyi yapmak için Kw coil düşünüyorum orjinalden biraz daha alçattıgımız zaman önlerde tam turda sürtme oluyor mu ?
Birde önceden deneyeniniz bir fikir sahibi olanvarsa paylaşırsa bizim aracın virajıyla sıradan bir golf ün yada golf R ın virajını kıyasladıgımız zaman çok mu altlarda kalıyor stock haliyle yani kısacası bizim aracın viraj kabiliyeti bu sınıf içinde nasıldır ?
Kalkışlarda sarmasını engellemek için pek bişey yapılamıyor heralde :) Aracım daha 2600 kmde lastikler daha iyi durumda araçta gıdım oynama yok bu zamana kadar benzin koyup gezildi sadece :)
Arkadaşlar 185/60/15 polo saç jantlı kışlık kombinasyonla serviste garanti sıkıntısı yaşar mıyız? Yürüyenimizde ilgili üzerler mi bizi ?
yusuf yılmaz
11-10-2014, 20:54
Arkadaslar 34 bcb 89 plakali polo gti nin gecmisini bilen varmidir
Rica etsem burdan yada pm den bilgi verebilecek olan varmidir
Arkadaslar varmi denicek araba polo cupra aracmda dv egzoz yazilim var sadece mrk ediyorum gidisini
yusuf yılmaz
11-10-2014, 21:17
Arkadaslar varmi denicek araba polo cupra aracmda dv egzoz yazilim var sadece mrk ediyorum gidisini
05376855070 whatsdan goruselim
yusuf yılmaz
12-10-2014, 17:08
Arkadaşlar pek aktif olmadan sadece yazıları okuyorum artık bugun bi soru sorma vakti geldi :)
Bizim aracın virajını daha iyi yapmak için Kw coil düşünüyorum orjinalden biraz daha alçattıgımız zaman önlerde tam turda sürtme oluyor mu ?
Birde önceden deneyeniniz bir fikir sahibi olanvarsa paylaşırsa bizim aracın virajıyla sıradan bir golf ün yada golf R ın virajını kıyasladıgımız zaman çok mu altlarda kalıyor stock haliyle yani kısacası bizim aracın viraj kabiliyeti bu sınıf içinde nasıldır ?
Kalkışlarda sarmasını engellemek için pek bişey yapılamıyor heralde :) Aracım daha 2600 kmde lastikler daha iyi durumda araçta gıdım oynama yok bu zamana kadar benzin koyup gezildi sadece :)
Kw ciddi yol tutus artisi getiriyor orjinal suspansiyona gore buyuk fark var elbette 4 cm e kadar dusurebiliyorsun surtme yapmiyor
ahmet_xy
12-10-2014, 20:19
kulağıma gelen haberlere göre istanbulda 4 adet CTH motorlu araç, yazılımdan sonra motoru kırmış. serviste yatıyormuş. bunun gerçeklik payı var mı? yoksa bizim CTH'ler yazılıma dayanmıyor mu?
yusuf yılmaz
12-10-2014, 21:24
Bmw alirken extra yazilim isterseniz adamlar sogutucuyu buyutup yazilim oyle yapiyorlar....anlayana
kulağıma gelen haberlere göre istanbulda 4 adet CTH motorlu araç, yazılımdan sonra motoru kırmış. serviste yatıyormuş. bunun gerçeklik payı var mı? yoksa bizim CTH'ler yazılıma dayanmıyor mu?
yani cthlar elimizde mi patladı :)
MertSerhanÖ.
12-10-2014, 22:01
Yanlış yapılan yazılımlardan sonra her araç kırar.Cav'da kırmıştır zamanında thp te tfsi'da.Yani olayın cth la ilgili değildir.
ahmet_xy
12-10-2014, 22:01
yani cthlar elimizde mi patladı :)
yok canım patlamadı da. acaba o motor kıranların hataları neydi, onu merak ettim..
OrcunInce
13-10-2014, 00:24
Yazılım hatalı olunca motor kıran da oluyor doğal olarak.
Ben de duydum bir kaç tane ama çok doğal bir mevzu takılmamak lazım çok :)
CeM öZeR
13-10-2014, 07:33
Bence boş söylenti. Daha hiç cth olarak kulağıma gelen olmadı..
Tholl-ga
13-10-2014, 07:38
yanlışlık vardır cth kırılmamalı cth başka motor inanmıyorum...
agungoren
13-10-2014, 07:47
Alla alla cth kirilirmiydi?cok hizliya ondan olabilirmi acaba :) castrol kullanmadi ondan kirildi kanka :)
şuan biraz çekindim açıkcası polo gti aracıma dp dv sona varex ve yazılım yapacaktım acaba cth yapanlar ne hata yaptı nasıl kırdı ? yada kırılması için neler lazım nedir olay ?
Ağbi benimde arabam kırılırmı ?
Cth kırılmamıştır kırıldıysa cav kırılmıştır. Cth en fazla çatlamıştır. Bi yanlışlık olmasın emin misiniz??
SekoLive
13-10-2014, 09:37
kalbiniz kırılmasın motor kırılmasının çaresi var
KA®ANLIK
13-10-2014, 10:00
CTH konusunda neden hassas bu kadar insanlar yahu :D
bugra_0101
13-10-2014, 10:04
peki hangi yazılımlı araçlar kırdı oda geldi mi kulağınıza ?
ahmet_xy
13-10-2014, 10:05
peki hangi yazýlýmlý araçlar kýrdý oda geldi mi kulaðýnýza ?
hangi araclar oldugunu bilmiyorum. Yazilimlar kime ait o da belli degil. Kirilan aracin sahibi foruma uye ise o yazsin :D
i-vtec07
13-10-2014, 10:14
bizimkine yaptıralı 1 hafta oluyo şeytan kulağına kurşun şimdilik bi sorun yok.
ahmet_xy
13-10-2014, 10:21
bizimkine yaptýralý 1 hafta oluyo þeytan kulaðýna kurþun þimdilik bi sorun yok.
masallah kardesim. Kime yaptirdin? Stage 1 mi? Ben de bir iki aya kadar yaptiririm
i-vtec07
13-10-2014, 10:24
masallah kardesim. Kime yaptirdin? Stage 1 mi? Ben de bir iki aya kadar yaptiririm
dr. ecu ya yaptırdık ahmet abi işlerden fırsat olup da doğru dürüst test bile edemedik ama şimdilik sorun yok. soft yazılımla bişey olmaz bence :)
ahmet_xy
13-10-2014, 10:26
Bana da stage 1 yeter. Dp, dv ve yazilimla 200-210 hp yeter de artar bana. En hizli tsi olmak gibi bir iddiamiz yok :)
Cliosportve
13-10-2014, 11:40
aracını servise ceken varsa bu sebepten tutupta dermi aracımda yazılım vardı veya surda burda yaptırdım
tam da garantinin son demlerinde
aracını servise ceken varsa bu sebepten tutupta dermi aracımda yazılım vardı veya surda burda yaptırdım
tam da garantinin son demlerinde
Demese de böyle büyük sorunda servis yazılımı kontrol eder heralde.
M U R A T
13-10-2014, 13:41
hangi araclar oldugunu bilmiyorum. Yazilimlar kime ait o da belli degil. Kirilan aracin sahibi foruma uye ise o yazsin :D
kırılan aracın sahibi kim ki??
ahmet_xy
13-10-2014, 13:43
kırılan aracın sahibi kim ki??
ben de bilmiyorum. forumdan istanbulda yaşayan bir arkadaşım (ismi lazım değil), benim de yazılım yaptıracağımı bildiği için bana bu haberi özel mesajla söyledi. abi dikkat et diye. sağolsun.
M U R A T
13-10-2014, 13:48
ben de bilmiyorum. forumdan istanbulda yaşayan bir arkadaşım (ismi lazım değil), benim de yazılım yaptıracağımı bildiği için bana bu haberi özel mesajla söyledi. abi dikkat et diye. sağolsun.
böyle bilmeden yazmak doğru mu ?? ya da o arkadaşın yazsın bilelim
OrcunInce
13-10-2014, 13:49
Yanlış yazılımla kırılmayacak bir otomobil yok ki dünyada :)
hali hazırda 240+ roll yapan dbn alan cth'ler mevcut. Stage 1 ile gezen bir ton insan da var.
Ayrıca stage 1'ine bindim gayet keyifliydi, roll falan yapılmayacaksa stg 1 gezilebilir bence.
ahmet_xy
13-10-2014, 13:52
böyle bilmeden yazmak doğru mu ?? ya da o arkadaşın yazsın bilelim
doğru veya değil. ben bile CTH sahibi biri olarak bundan rahatsızlık duymadım.
sonuçta uygunsuz yazılımla her motor kırılabilir. typer, vti, s2000 lerde yok mu sanıyorsunuz motor kıran?
M U R A T
13-10-2014, 13:59
sonuçta uygunsuz yazılımla her motor kırılabilir. typer, vti, s2000 lerde yok mu sanıyorsunuz motor kıran?
zaten yazan sensin rahatsız olsan yazmazdın typer vti s2000 le ne alakası var ??
ben cth yada cav sahibide değilim ama şöyle duydum böyleymiş burdansa yazsın gibi yazılar yanlış hangi konu olursa olsun
insanlarin işi gücü *** atmak 1.4 tsi lara baska bi durum değil,
Yazılıma da gerek yok ... 30 kusur binde aracı buji degısımı için actıgımda silindirerin içini göl halinde gördüm eli kulağındaydı zaten kırılmasının..
3 segman da catlak cıkmış, pistonlar degişmiş.. arac stock yazılımlıydı..
golgeoyunu03
13-10-2014, 14:57
arkadaşlar 1.4tfsi 122 lik yazılımlı araçta son iptali aracı geri düşürürmü? alt devirler ölür, üstler rahatlar denmiş genelde ama genede bir bilene danışayım :)
bu araç neden motor kırdı bilen varmı acaba ? hala netlik kazanmadı ?
MertSerhanÖ.
13-10-2014, 21:25
bu araç neden motor kırdı bilen varmı acaba ? hala netlik kazanmadı ?
Yav sen napican neden kirdigini kardesim sabahtan beri kicimizi yirtiyoruz ya hatadan dolayidir diye :D sen git yaptir soft bi setup alla alla :D
penguinhakan
13-10-2014, 22:41
Ya kol eğmiştir ki sanmıyorum bizim kollar dayanıklıdır.(o kadar tork verebildiklerini) , ya piston erişmiştir yada segman kırmıştır.
Bunlarda kalitesiz yakıttan yada çok fazla sıkıştırmaktan egt patlaması olmuştur. Yada bu işi hakkıyla bilmeyen yada arabanın limitlerini bilmeyenlerin limitleri zorlaması ile olacak şeylerdir. Normal şartlarda stage 1 , stage 2 de birşey olacağını sanmıyorum kolay kolay (fabrika hatalı olanları saymıyorum).
Çünkü zamanında stock 2009 cavd lerde 4.pistonda sekman kırılması ve piston erimesi meydana gelmişti krankdaki fabrikasyon bir hatadan dolayı.
bir de bu motorlarda yağ sıcaklığı 70 lere gelmeden vs sogukken sıkıstırmak cidden motor için katliam sebebi .. ısıtmadan asılmayın
yusuf yılmaz
14-10-2014, 07:24
bir de bu motorlarda yağ sıcaklığı 70 lere gelmeden vs sogukken sıkıstırmak cidden motor için katliam sebebi .. ısıtmadan asılmayın
Yag sicakligim cabuk yukseliyor ....daha gec isinmali bu yag diyenlere....anlayana
CeM öZeR
14-10-2014, 09:55
Abi yanlış anlamada 2011 Nisan ayında millet polo gti tsi ayında kimse arabayı bilmiyorken biz binmeye başladığımızda 1.4 gider mi? bi yazılımla kırılır mı? Fındık kadar motor. Deli gibi yağ yakıyor felan diyenler varken gayet severek ve kulak asmayarak bindim. Böyle şeylere çok fazla kulak asma. Piyasada yazılımcıdan bozma bile bi dünya insan var. Olabilir. Herşey olmuş olabilir. Bilmeden etmeden neler yaptılar Allah bilir. Önemli olan bilinçli kullanmak. Bilinçli firmayla-şahısla çalışmak. :) Şu an deli gibi koşan cth'lar var. Hadda usta yazılımcılar bu yazılan yazılara g.tleriyle gülüyorlar. cav-cth farklı dünyaların motorları değil.
ahmet_xy
14-10-2014, 09:58
yok canım kulak asmıyorum, zaten yazılımı en kısa zamanda yaptıracağım. sadece duyduklarımın doğruluk payı var mı diye yazmıştım.
Tholl-ga
14-10-2014, 10:00
Abi yanlış anlamada 2011 Nisan ayında millet polo gti tsi ayında kimse arabayı bilmiyorken biz binmeye başladığımızda 1.4 gider mi? bi yazılımla kırılır mı? Fındık kadar motor. Deli gibi yağ yakıyor felan diyenler varken gayet severek ve kulak asmayarak bindim. Böyle şeylere çok fazla kulak asma. Piyasada yazılımcıdan bozma bile bi dünya insan var. Olabilir. Herşey olmuş olabilir. Bilmeden etmeden neler yaptılar Allah bilir. Önemli olan bilinçli kullanmak. Bilinçli firmayla-şahısla çalışmak. :) Şu an deli gibi koşan cth'lar var. Hadda usta yazılımcılar bu yazılan yazılara g.tleriyle gülüyorlar. cav-cth farklı dünyaların motorları değil.
arabayı 3000 5000 km kullanıp ahkam kesenlere hastayım anladın sen...
agungoren
14-10-2014, 10:08
3000km de docent
5000km de prof.
10000km de ben urettim diyecek diye korkuyorum:)
CeM öZeR
14-10-2014, 10:31
:) neler var neler :D
Tsi grubu yetkilisi benim. Whatsapp ta 2 senedir grubumuz var. Alırım anahtarınızı.
yusuf yılmaz
15-10-2014, 09:41
cupra için forge cooler ihtiyacımız var ikinci el satacak olanlarla temasa geçelim
Yazılımlı aracın sağı solu belli olmaz
Kesin bişey olmaz diye kimse savunma yapamaz
Hiç bişey olmayabilir ama ihtimal oranı çok yükseliyor buda modifiye alanında her parçadan sonra oluşabilecek bir risk değer değmez durumu kişiye kalmış.
Aşırı beslemeli araçlarda güç artış oranı ( %20-30 ) çok yüksek buda riske girmeye değer bir durum oluşturuyor nihayetinde.
Sonuçta mekanik parçalar ordusu yatıyor otomobillerde olay sadece yazılımı yapanda bitmiyor şans faktörü yanınızda olmalı
Daha öncede yazılım tecrübelerim oldu rezil de oldum vezir de
Şu an benim GTI 62 binde "0" dan beri kullanıyorum bugüne kadar iyi ( kavrama sorunları hariç) yarını belli olmaz
Kısmet.
semihdnmz
17-10-2014, 14:58
s,a arkadaslar aranızada 100k km gecmıs polo gtı cav yada cth kullanan var mı
kazım2002
18-10-2014, 21:59
forumda okudugum ve bir kaç arkadaştan duyduguma göre bluetooth la telefona araca baglanarak basınç egt vs. izlenebiliyormuş yada teypin arkasına bi soket takarak aynı işler yapılıyormuş bu konu hakkında bi bilgisi olan varmı
Gkhnkrdnz
18-10-2014, 22:18
forumda okudugum ve bir kaç arkadaştan duyduguma göre bluetooth la telefona araca baglanarak basınç egt vs. izlenebiliyormuş yada teypin arkasına bi soket takarak aynı işler yapılıyormuş bu konu hakkında bi bilgisi olan varmı
Odb cihazı alıp android tablet veya telefona bağlıyosunz. Torque programını kullanarak değerleri görebiliyorsunuz
Tholl-ga
18-10-2014, 23:53
Wifi olani tercih edin bence
MertSerhanÖ.
18-10-2014, 23:55
adminim diyosa doğrudur.
Arkadaşlar 15.000 km deki 2013 kırmızı cupramı satacağım, sunroof yoktur araçta. Kaza bela boya yoktur, roll ve pist yüzü görmemiştir. Özel plaka vardır 34CPR01, fakat araç ilk alındığı günden beri ankaradadır. sizden veya çevrenizden isteyen olursa irtibata geçelim. Bugün biara fotolarını çekip koycam foruma zaten.
Beyler servis yazilimli araclari anliyor ve garantiden cikariyor almanya dikkat ediniz.
KA®ANLIK
19-10-2014, 10:58
Arkadaşlar 1.4 TSI için Custom bir çalışma yaptık,
yorumlarınızı merak ediyorum.
ITG ve K&N birleşimi gibi, hem alttan hem üstten hava aldırarak ve olabilecek en büyük filtreyi de seçerek (boyut olarak) bir çalışma yaptık.
Paslanmazdan imal ettik, elektrostatik dokulu boya ile boyadık ve motor içine çok uyumlu oldu...
Orjinal Filtre kutusu ayaklarına vidalanıp sabitleniyor kit. Araçta ekstra hiçbir sök tak yapmıyorsunuz.
Ordan geçen su hortumu için bir kanal açıldı ve kanalın kenarları körlendi hortumun kesilmesini önlemek için, oraya ufak bir fitil de koyulabilir ama bu şekilde hiçbir problem yaratmıyor.
Resimler Konuşsun biraz da :)
http://i.imgur.com/VKCGXxhl.png
http://i.imgur.com/NMzV6NJl.png
http://i.imgur.com/oVQHH3zl.png
http://i.imgur.com/ljhuysPl.png
http://i.imgur.com/GwFR9lPl.png
kazım2002
19-10-2014, 13:14
Odb cihazı alıp android tablet veya telefona bağlıyosunz. Torque programını kullanarak değerleri görebiliyorsunuz
Wifi olani tercih edin bence
adminim diyosa doğrudur.
peki marka model nedir nasıl temin edebilirim.
Arkadaşlar 1.4 TSI için Custom bir çalışma yaptık,
yorumlarınızı merak ediyorum.
ITG ve K&N birleşimi gibi, hem alttan hem üstten hava aldırarak ve olabilecek en büyük filtreyi de seçerek (boyut olarak) bir çalışma yaptık.
Paslanmazdan imal ettik, elektrostatik dokulu boya ile boyadık ve motor içine çok uyumlu oldu...
Orjinal Filtre kutusu ayaklarına vidalanıp sabitleniyor kit. Araçta ekstra hiçbir sök tak yapmıyorsunuz.
Ordan geçen su hortumu için bir kanal açıldı ve kanalın kenarları körlendi hortumun kesilmesini önlemek için, oraya ufak bir fitil de koyulabilir ama bu şekilde hiçbir problem yaratmıyor.
Resimler Konuşsun biraz da :)
http://i.imgur.com/VKCGXxhl.png
http://i.imgur.com/NMzV6NJl.png
http://i.imgur.com/oVQHH3zl.png
http://i.imgur.com/ljhuysPl.png
http://i.imgur.com/GwFR9lPl.png
bence cok faydalı birşey yapmışsınız... kn kitin ust kapagını cıkardım araclar hem alttan hem önden cok cok iyi hava cekiyorlar ki.. siz kutuyu da buyutmussunuz ve ısıdan da koruyorsunuz.. faydalı olacagını dusunuyorum elinize emeginize saglık
golgeoyunu03
20-10-2014, 11:08
Beyler servis yazilimli araclari anliyor ve garantiden cikariyor almanya dikkat ediniz.
Obd den atılanları mı beyin açılıp yapılanları mı? Bilginiz var mı?
Orasini tam bilmiyorum ama bi servis muduru ile muhabbet ederken o dedi bana.hatta bi polo gti yazilim yapildiktan aonra turbo vs kirmis 6 bin tl masraf cikmis serviste garantiden cikarmislar.nasil ne sekil oluyor bilmiyorum.motor yazilimi kontrol edilincemi anlasiliyor yoksa pc ye baglaninca direk yazilim farklidir diye uyarimi cikiyor bilmiyorum orasini
KA®ANLIK
20-10-2014, 13:07
Orasini tam bilmiyorum ama bi servis muduru ile muhabbet ederken o dedi bana.hatta bi polo gti yazilim yapildiktan aonra turbo vs kirmis 6 bin tl masraf cikmis serviste garantiden cikarmislar.nasil ne sekil oluyor bilmiyorum.motor yazilimi kontrol edilincemi anlasiliyor yoksa pc ye baglaninca direk yazilim farklidir diye uyarimi cikiyor bilmiyorum orasini
araçtan log almadan yazılımı anlayacaklarını sanmıyorum.
Servisler Boş atıp dolu çekmeye çalışırken oltaya takılanlar olabilir,
ama servisin elindeki cihazlar basınç, yakıt, ateşleme vb. gibi haritaları okuyamaz.
KA®ANLIK
20-10-2014, 13:08
bence cok faydalı birşey yapmışsınız... kn kitin ust kapagını cıkardım araclar hem alttan hem önden cok cok iyi hava cekiyorlar ki.. siz kutuyu da buyutmussunuz ve ısıdan da koruyorsunuz.. faydalı olacagını dusunuyorum elinize emeginize saglık
teşekkür ederim.
Bizim servisler anlamıyor beyler zaten vas cihazı takıldığında almanyayla bağlantı kuruyor. Bu şekilde anlaşılıyor. Ben böyle biliyorum.
araçtan log almadan yazılımı anlayacaklarını sanmıyorum.
Servisler Boş atıp dolu çekmeye çalışırken oltaya takılanlar olabilir,
ama servisin elindeki cihazlar basınç, yakıt, ateşleme vb. gibi haritaları okuyamaz.
VAG' ın 2013 yılı sonrası geliştirdiği bir sistem ile birlikte artık servis log almasa bile aracın yazılımının değiştirildiği anlaşılabiliyor.
Hatta sırf yazılım değil, aftermarket herhangi bir parça takıldıysa bu işaret servis tarafından değiştirilebiliyor diye biliyorum.
Revo' nun sitesinde bununla ilgili bir yazı da var, internette VAG TD1 flag diye aratırsanız da görebilirsiniz.
http://www.revotechnik.com/support/sales/is-revo-software-undetectable
Özetle sistem var ama hangi marka ve modellerde ne derece uygulanıyor tam olarak bilmiyorum.
Sistem ilk çıktığında sadece Audi için aktifti sonradan Volkswagen için de aktif oldu diye duydum hatta yurt dışında bu konuda madur olmuş insanlar varmış okuduğum kadarıyla.
KA®ANLIK
20-10-2014, 13:46
VAG' ın 2013 yılı sonrası geliştirdiği bir sistem ile birlikte artık servis log almasa bile aracın yazılımının değiştirildiği anlaşılabiliyor.
Hatta sırf yazılım değil, aftermarket herhangi bir parça takıldıysa bu işaret servis tarafından değiştirilebiliyor diye biliyorum.
Revo' nun sitesinde bununla ilgili bir yazı da var, internette VAG TD1 flag diye aratırsanız da görebilirsiniz.
http://www.revotechnik.com/support/sales/is-revo-software-undetectable
Özetle sistem var ama hangi marka ve modellerde ne derece uygulanıyor tam olarak bilmiyorum.
Sistem ilk çıktığında sadece Audi için aktifti sonradan Volkswagen için de aktif oldu diye duydum hatta yurt dışında bu konuda madur olmuş insanlar varmış okuduğum kadarıyla.
güzel bir bilgi teşekkürler,
2013 sonrası olan bu gelişme geriye dönük araç modellerini de kapsıyor mu acaba
ya da
arabanın orjinal yazılımı atılıp servise gidildiğinde durum ne oluyor ?
bende merak ettim şimdi.
ama bu standart servis prosedüründe ortaya çıkabilecek bir durum değil sanıyorum yine de bir araştırmaya gidildiğinde karşılaşılıyor sanırım.
individual
20-10-2014, 14:09
Sanırım VAG bu yazılım sonrası araçlarda çıkan sorunları garanti dışı bırakmak için iyi bir çalışma yapmışlar...
OrcunInce
20-10-2014, 14:12
Bugün doğuş'tan teklif almaya gitmiştim ayak üstü muabbet ettik biraz, 2013 ve sonrası için prosedürlerde bu varmış.
Beyin de yazılım var mı yok mu bakıp işaretliyoruz diyolar. Garanti sonrası için de iyi niyet garantisinden çıkarıyorlarmış.
Kesin bilgi. :)
Tholl-ga
20-10-2014, 14:17
bu bilgiyi ben çok önce söylemiştim.....
KA®ANLIK
20-10-2014, 14:26
Bugün doğuş'tan teklif almaya gitmiştim ayak üstü muabbet ettik biraz, 2013 ve sonrası için prosedürlerde bu varmış.
Beyin de yazılım var mı yok mu bakıp işaretliyoruz diyolar. Garanti sonrası için de iyi niyet garantisinden çıkarıyorlarmış.
Kesin bilgi. :)
bunu rutin servis işleminde de yapıyorlar mı acaba ?
orjinal yazılım geri atılıp gidildiğinde de çözebiliyorlar mı bu da önemli ?
Orjinal yazılım geri dönüldüğünde de anlaşılabilir çünkü şuan için servis dahilinde yapılan tüm re-flash işlemleri merkez ile karşılıklı kontroller aracılığıyla online olarak yapılıyor. Böylece yetkili servis dışında yapılan tüm re-flash işlemleri anlaşılabiliyor.
Bunun için ecu da flash counter var, ecu' ya kaç kere flash işlemi yapıldığının bilgisini tutan, hatta eskiden APR falan bu flash counterı sıfırlıyordu servis tarafından anlaşılmasın diye :) ama artık bu yöntem de işe yaramıyor.
OrcunInce
20-10-2014, 14:48
Counter'dan dolayı orjinale dönüş işlemi işe yaramıyor maalesef.
Rutin bakım işlem sırasında var artık aynen öyle.
VW yazılımı benim ayarladığım kazıkçıdan yapmazsan ne halin varsa gör diyor.
KA®ANLIK
20-10-2014, 14:53
Counter'dan dolayı orjinale dönüş işlemi işe yaramıyor maalesef.
Rutin bakım işlem sırasında var artık aynen öyle.
VW yazılımı benim ayarladığım kazıkçıdan yapmazsan ne halin varsa gör diyor.
Burada birçok zaafiyet söz konusu olacaktır aslında.
VW servisleri artık bildiğim kadarı ile ekspertiz yapmıyor.
insanlar garanti kapsamında araba alırken nereden bilecekler yazılım olup olmadıklarını (geri dönüldü ise orjinale)
e sen adama alırken yardımcı olmuyorsun, sonrasında bir arıza çıktığında garanti kapsamı dışı mı diyecekler arabaya.
zorlu mücadeleler bekleniyor. :D
ama hak vermiyor da değilim, ne turbolar ne motorlar değiştirdi VW gerek kendi hatasından gerekse yazılım muhabbetlerinden.
rast gelsin :)
VAG yazılım işine el atmış demekki chipleyemicez arabaları:)
gerçi garanti bittikten sonra araç manuelse her türlü yaptırılabilir riski daha az. dsg olunca iyi niyet garantisi lazım olduğundan dolayı riske girmemek lazım
OrcunInce
20-10-2014, 15:44
Burada birçok zaafiyet söz konusu olacaktır aslında.
VW servisleri artık bildiğim kadarı ile ekspertiz yapmıyor.
insanlar garanti kapsamında araba alırken nereden bilecekler yazılım olup olmadıklarını (geri dönüldü ise orjinale)
e sen adama alırken yardımcı olmuyorsun, sonrasında bir arıza çıktığında garanti kapsamı dışı mı diyecekler arabaya.
zorlu mücadeleler bekleniyor. :D
ama hak vermiyor da değilim, ne turbolar ne motorlar değiştirdi VW gerek kendi hatasından gerekse yazılım muhabbetlerinden.
rast gelsin :)
Şimdi ben kendimi VW yerine koyuyorum, yazılımdan dolayı çıkacak sorunların bana ittirilmesini istemezdim açıkçası.
O yüzden bu prosedürü çokta saçma görmüyorum. Araba garanti kapsamındayken elleşmemek gerek ben burdan bunu çıkarıyorum.
DSG kavraması içinde gülü seven dikenine katlanır diyorum :)
vw en azından garanti kapsamındaki araç alım satımında müşteriye yardımcı olmalı. Şahsen garanti kapsamında olduğunu düşündüğüm bir arabayı satın alıp , arıza çıktığında kapsamın dışında olduğunu görmek istemezdim.
Gokhan43
20-10-2014, 23:47
Counter denmiş de, Boot mode üzerinden yapılan flash işlemlerinde counter işlemiyor :) OBD üzerinden yapılan flashlamalar Ecu ID'sinde görünüyor sayı olarak.
Fakat dediğim gibi Boot mode flash işlemi bence problem yaratmaz :)
speed_emre
21-10-2014, 09:21
o zaman şimdi 2013 yerine 2012 alsak uzatılmış garanti ve iyi niyet garantisinden yararlanabilirmiyiz? yazılımı anlamıyorlar sanırım :)
Bu bilgi korkutucu kesin anlasilabiliyorsa hos bi durm degil
O zaman yazilim yaptirilan araclar kavrama parasini hazirda tutsun :)
Nasilsa kesin kez 1 den fazla degisim yapilacak.
Boot mode veya obd... Hic farkli degiller. Cunku servis cihazi counter a bakarak yazilimi anlamiyor. Farkli checksum a sahip yazilim anlasiliyor. Counter onemli degil reset yapilabilir ona.
kazım2002
22-10-2014, 13:11
polo gti a lastik almam lazım aşırı sarıyor önerisi olan varmı yarı silik taksak ıslakta sorun çıkarırmı ?
polo gti a lastik almam lazım aşırı sarıyor önerisi olan varmı yarı silik taksak ıslakta sorun çıkarırmı ?
üstünde gelen dunlopları attım pirelli pzero aldım, gayet memnunum
sarma olayı %70 azaldı diyebilirim.
OrcunInce
22-10-2014, 17:57
fabrikasyon gelen dunlop'lar çöp. hiç bir işe yaramazlar.
kazım2002
22-10-2014, 21:39
bende şu an bridgestone var ama 400 hp gibi sarıyor araba pzero da olabilir iyiyse
Herkes bir yağ muhabbeti tutturdu onun çözümü belli isteyen biraz pahalıda olsa 300v alır kafası rahat olur.Asıl mevzu bugün çıktı vw bujiler için 60.000kmde değişim veriyor ancak ben kafam rahat olsun diye 26.000km de değiştirdim.Aman Allahım 60.000 e kadar gitmesi mümkün değil bitik bujiler resim koymayı becerebilsem dehşete kapılırsınız.Kesin tavsiyem maksimum 10.000km de kontrolünü yapıp en geç 15.000km de bir değiştirmeniz.Vw in her dediğini dinlesek yanmışız yani :) servis danışmanımla baktık onun tabiriyle meme yapmış bile :) tavsiyem totalde 15.000km yi aşmışlar hemen kontrol etsin ve değiştirsin bence.
MertSerhanÖ.
23-10-2014, 08:54
Bende bujilerimi 25 binde degistirmisim ki daha cok vardi servise gore.Komurden farksizdi.Benimde tavsiyem bujilerinizi kisa surelerde degistirmeniz.
ahmet_xy
23-10-2014, 09:15
buji hususundaki tavsiyelerinizi dikkate alacağım. :icon_tup:
Tholl-ga
23-10-2014, 09:34
heleki yazılım varsa bende 10.000 de 1 değiştirilmeli
ahmet_xy
23-10-2014, 09:50
bizim orjinal bujiler neydi?
yusuf yılmaz
23-10-2014, 10:31
stock 8 bindeki bujiler
http://i.hizliresim.com/aBa3o4.jpg (http://hizliresim.com/aBa3o4)
stock 26 bindeki bujiler
http://i.hizliresim.com/rdaMQ3.jpg (http://hizliresim.com/rdaMQ3)
Yusuf abi alttaki posetin ustundeki tek buji 26.000km de olan yani benim bahsettigim bujim arkadaslar servis danismanim bile iyiki degistin keske herkes sizin gibi olsa dedi. Adam biz vw ne derse onu tavsiye etmek zorundayiz ama siz hep dogrusunu yapiyorsunuz diyor. Bir daha asla beklemem 10.000der demez kontrol ve degisimini yaparim herkesede tavsiye ederim vw in her dedigi dogru olacak diye bir kaide yok arkadaslar.
OrcunInce
23-10-2014, 12:47
Buji sanırım Emenike'nin kayıp kardeşi, maşallah.
ahmet_xy
23-10-2014, 13:03
ctesi hemen aydoğanlara gidip 4 tane buji alayım :D :D
sordum tanesi 36 liraymış.
Suleyman
23-10-2014, 15:27
Ben bujileri 30.000 bakımında isteğe bağlı değiştirttim ama değiştirmeseymişim de olurmuş, durumları gayet iyiydi :hoo:
kazım2002
23-10-2014, 17:15
Arkadaşlar bana polo gti icin spacer lazım kullanan çıkaracak olan ytak takma diyen ?
Arkadaşlar bana polo gti icin spacer lazım kullanan çıkaracak olan ytak takma diyen ?
Ben kullaniyorum dengeye yol tutusa faydasini cok gordum ama yuruyene agirlik eklemek az da olsa performansi etkileyebilir. Marka model sorsan bilmiyorum OrcunInce den zorla aldim :D
Cliosportve
23-10-2014, 19:52
bujinin etrafına bakıp yanılmamak lazım
igneleri ve karsılıgına gelen tırnak düzgün duruyor
ama motor içinde asırı bir kurumlanma oldugu belli silindirler arası farkta var
mesela yukardaki resimde en alttaki bujiye yag gelmiş gibi
illa km yi bekleyecegim diyen arada cıkarıp benzinle yıkayabilir bujileri eger bu bujiler platiniumsa rahat 30 bin gitmeli
bujinin asırı kirlenmesi kurum baglaması motor içindeki yaglanma veya yakıt karısımıyla alakalı
tsi motorların kurum yaptığını bir çok ustadan duydum. cc yaptrdım bende passata benim bujidede kurum vardı
bujinin etrafına bakıp yanılmamak lazım
igneleri ve karsılıgına gelen tırnak düzgün duruyor
ama motor içinde asırı bir kurumlanma oldugu belli silindirler arası farkta var
mesela yukardaki resimde en alttaki bujiye yag gelmiş gibi
illa km yi bekleyecegim diyen arada cıkarıp benzinle yıkayabilir bujileri eger bu bujiler platiniumsa rahat 30 bin gitmeli
bujinin asırı kirlenmesi kurum baglaması motor içindeki yaglanma veya yakıt karısımıyla alakalı
Vw 60.000km veriyor ancak ben 26.000km de çıkan bujiyi gördüm daha platiniumdu falan güvenmem değiştiririm aracın çalışması ve performansı bile değişiyor yenilendiği vakit. Zengin çalışması ile alakalı bir durum olduğu konusunda kesin yargılar var konuştuğum arkadaşlarım arasında. Bütün tsi lar için geçerli bu yani.
ironwolf
24-10-2014, 09:12
ben yardimci olabilirim
üstünde gelen dunlopları attım pirelli pzero aldım, gayet memnunum
sarma olayı %70 azaldı diyebilirim.
Pzero Nero Gt aldım geçen sene ben de, dunlop ile arasında çok ciddi fark var.
alınık dv :) varsa sesli tip forge..
bu arada Tholl-ga kardesım tesekkur ederım ısını gucunu bırakıp egozdu coolerdı kargoydu kendı ısın gıbı ugrastırdım senı yınede ıyı dırendın darısı dv ın basına :)
ahmet_xy
24-10-2014, 14:50
alınık dv :) varsa sesli tip forge..
gfb marka dv neden almıyorsun. forge dan hem daha ucuz hem daha etkili.
Tholl-ga
24-10-2014, 14:55
bu arada Tholl-ga kardesım tesekkur ederım ısını gucunu bırakıp egozdu coolerdı kargoydu kendı ısın gıbı ugrastırdım senı yınede ıyı dırendın darısı dv ın basına :)
ne demek kardeşim bizde dostluk bakii ;)
gfb marka dv neden almıyorsun. forge dan hem daha ucuz hem daha etkili.
aslında dusunmedım degıl ama oncelıgı forge verdım seslı olmasından dolayı bakalım onumuzdekı hafta ıcıne kadar bulamazsam sesli forge buyuk ıhtımalle gfb bakıcam fıyat olarakta cazip..
ahmet_xy
24-10-2014, 15:13
aslında dusunmedım degıl ama oncelıgı forge verdım seslı olmasından dolayı bakalım onumuzdekı hafta ıcıne kadar bulamazsam sesli forge buyuk ıhtımalle gfb bakıcam fıyat olarakta cazip..
ben gfb taktıracağım.
Bluefish
25-10-2014, 22:39
Geçen gün sıfır siyah renkli bir Cupra gördüm, R harfi kızmızı siyah renkliydi sanırım yenilerde ayrıcı özellik.
ben gfb taktıracağım.
gfb genel olarak 1.6 bardan yukarisini bazen tasiyamiyor
ahmet_xy
25-10-2014, 23:08
gfb genel olarak 1.6 bardan yukarisini bazen tasiyamiyor
stage 1 yazılımla tahmini ne kadar bir basınç oluşur?
dsg den bahsediyorum.bu arada manuel.de.denemedik. Bu.hangi firmaya yaptiracaginiza bagli
Shendelzare
25-10-2014, 23:48
stage 1 yazılımla tahmini ne kadar bir basınç oluşur?
Benim araçta stage 2 revo yazılım var şuanda ancak intercooler henüz olmadığı için soft modu atıldı 1.5bar basıyor max
Stage 1 yaklasik peak degeri 1.35 1.45 arasi cont. degeride 1.25 1.35 civari redlinea 1.1 bar civari tabi yazilim firmasina gore degisir bu degerler. Stage 1 icin arastirmalarima gore gfb gayet yeterli hatta stage 2 denecek abarti olmayan basinclara da yetecektir diye dusunuyorum.
Tam yazılım yaptırma kararı almışken bu haberi duymak iyi olmadı :( yazılımı kıran belki o kaydıda silebilir duruma nezaman geliriz onuda bilemedim.
Benim öncelikli konum kışgeliuor lastik davası. Önceden bu konuyu tartışmıktık gerçi ama 15 ler 2013 e olmadıdığı için 2013 polo gti a , 7,5x16 et 45 ebatındaki audi jantı olurmu ? ofsetlerini nilmesiğim için danışmak istedim.
ahmet_xy
26-10-2014, 09:53
16 jant uyar. offseti çok önemli değil.
Bu arada istanbul / topkapi / iscievleri cevresinse revo sticker li beyaz polo gti 34em4457 ikidir park halinde goruyorum aracin sahibi uyemidir ? Eger oyle ise komsu sayilir :) tanismak isterim.
2013 lerin 2012 lerden bikac noktada farki oldugu icin hep bir soruisareti oluyor *****. Audi jantli polo gti bakalim nekadar cakma dursada kisin guzellik bir yere kadar. ;)
2013 Polo GTI için DP, DV, İntercooler, Hava filtresi gibi problemsiz ikinci el parçalarını satan var mı arkadaşlar ?
yusuf yılmaz
30-10-2014, 14:10
dv(600 tl) ve r8 bobin (350 tl)... çok az kullanıldı
isteyen varsa özelden görüşelim
yusuf yılmaz
30-10-2014, 14:52
forge cooler sıfır polo gti
2200 tl
(30 gün sonra geliyor)
Herkes bir yağ muhabbeti tutturdu onun çözümü belli isteyen biraz pahalıda olsa 300v alır kafası rahat olur.Asıl mevzu bugün çıktı vw bujiler için 60.000kmde değişim veriyor ancak ben kafam rahat olsun diye 26.000km de değiştirdim.Aman Allahım 60.000 e kadar gitmesi mümkün değil bitik bujiler resim koymayı becerebilsem dehşete kapılırsınız.Kesin tavsiyem maksimum 10.000km de kontrolünü yapıp en geç 15.000km de bir değiştirmeniz.Vw in her dediğini dinlesek yanmışız yani :) servis danışmanımla baktık onun tabiriyle meme yapmış bile :) tavsiyem totalde 15.000km yi aşmışlar hemen kontrol etsin ve değiştirsin bence.
Kardesim çok ii yere el basmıssın gerçekten öyle Polo Gti mı alalı 1 ayı geçti , ilk aldığımda NGK buji alayım dedim ilk olarak iyikide almışım ,araç ilk servis bakımına girmiş ama bujileri değişmemişler iyiki değiştirmişim bende tüm Gti cılar bence bu duruma dikkat etmeli:icon_tup:
ahmet_xy
30-10-2014, 15:01
ben de yeni değiştirdim bujileri. 18bindeydi arabam. bujiler bitmiş. ngk bkr7eix taktım.
Arkadaşlar bi soru sorayaım dedim danışma amaçlı;
Polo GTI nızı satıp ne alırdınız yerine ?
Çok km yapan biriyim aslen acayip memnunum aracımdan ama acıyorum hiç bir sıkıntım derdim tasamda yok benzinden yana şikayetimde yok
Lakin ayda 3-5 bin Km yapan biriyim GTI ım 2012 model 63 binde diğer aracım 2011 model 92 binde
GTI ı satıpta üzerine az biraz para eklesek ne alabiliriz aslen MCS aklımda ama fiyatları çok arttı o kadar ekleyemem
Siz olsanız ne yapardınız ?
ahmet_xy
31-10-2014, 14:01
bence polo GTi'dan sonra mcs seni kesmez. Audi S3 alabiliyosan S3 al bence.
OrcunInce
31-10-2014, 14:02
Çok km yapan biriyim aslen acayip memnunum aracımdan ama acıyorum hiç bir sıkıntım derdim tasamda yok benzinden yana şikayetimde yok
Lakin ayda 3-5 bin Km yapan biriyim GTI ım 2012 model 63 binde diğer aracım 2011 model 92 binde
GTI ı satıpta üzerine az biraz para eklesek ne alabiliriz aslen MCS aklımda ama fiyatları çok arttı o kadar ekleyemem
MCS eğer gp olacaksa ben hiç düşünmezdim, geri kalanı için GTI satılmaz gerçekten..
bence polo GTi'dan sonra mcs seni kesmez. Audi S3 alabiliyosan S3 al bence.
Abi S3 çok güzel arabada gözüme çok eski geliyorlar
2.eldekiler bi makyaj gördü bide üstüne yeni kasaları çıktı
Gözüme eskiyi geçtim gerçekten eskidiler galiba :)
MCS eğer gp olacaksa ben hiç düşünmezdim, geri kalanı için GTI satılmaz gerçekten..
R53 GP den bahsediyorsan supercharger sesine 1 sn bile dayanamayan biriyim büyük konuşmiyim ama asla ve asla diyebilirim net olarak :)
Zamanında fiyatları uygundu bu R56 JCW lerin ama ben uygun değildim
Şimdi ise JCW ler almış başını gitmiş Golf VI R parası istiyorlar R varken o fiyata konuşmaya bile değmez
MCS ise GTI dan farklı bi araba değil dediğiniz gibi şahsen sadece değişiklik olsun diye alayım mı diye düşünüyorum ama daha iyi olduğu tek nokta bulamıyorum zaten.
Abi S3 çok güzel arabada gözüme çok eski geliyorlar
2.eldekiler bi makyaj gördü bide üstüne yeni kasaları çıktı
Gözüme eskiyi geçtim gerçekten eskidiler galiba :)
R53 GP den bahsediyorsan supercharger sesine 1 sn bile dayanamayan biriyim büyük konuşmiyim ama asla ve asla diyebilirim net olarak :)
Zamanında fiyatları uygundu bu R56 JCW lerin ama ben uygun değildim
Şimdi ise JCW ler almış başını gitmiş Golf VI R parası istiyorlar R varken o fiyata konuşmaya bile değmez
MCS ise GTI dan farklı bi araba değil dediğiniz gibi şahsen sadece değişiklik olsun diye alayım mı diye düşünüyorum ama daha iyi olduğu tek nokta bulamıyorum zaten.
Polodan sonra hızlı olan her araba yakıt olarak üzecektir.Fakat 2 seneye yakın s3 ümüz oldu harika bir araba.Kalite prestij en önemliside haldex.500 beygir yap yine pati yok :)
Yanlız bi rx8 kadar yakar yüklendikten sonra söyliyeyim.
Suleyman
31-10-2014, 17:43
Az bütçeden kasıt nedir bilmiyorum ama ben olsam gti i satmazdım.
Onur diye bi arkadaşta gti sattıktan sonra golf r alacaktı ama hala alacak :hoo:
Bütçe yeterliyse 184'lük e90 en iyi seçim olur. Benim gti'dan sonra f30'a para yetmezse alacağım tek araba olur e90 3.20d
ahmet_xy
31-10-2014, 17:51
en güzeli 2014 model 4 kapılı kırmızı bir Audi s3. :)
Polodan sonra hızlı olan her araba yakıt olarak üzecektir.Fakat 2 seneye yakın s3 ümüz oldu harika bir araba.Kalite prestij en önemliside haldex.500 beygir yap yine pati yok :)
Yanlız bi rx8 kadar yakar yüklendikten sonra söyliyeyim.
Gti i almadan once ilk baktigim temiz STI di temizini bulamadim
Digeride rx8 idi
Neyse Allahtan bulamamisim da almamisim :D
Yoksa bi kac araba parasi yakita harcardim :)
Hayir yaksinlar deger baride yazik yani.
Onur diye bi arkadaşta gti sattıktan sonra golf r alacaktı ama hala alacak :hoo:
60-65 bin TL diyelim belki 70.
Bütçe yeterliyse 184'lük e90 en iyi seçim olur. Benim gti'dan sonra f30'a para yetmezse alacağım tek araba olur e90 3.20d
Zaten X1 20d aracim var
Kaldiki sahsi fikrimdir gti dan sonra degil 20d 335d bile Gti in yarisi kadar zevkii olamaz
Dizel araclarin ruhuna aykiri zevkli surus
Bunu gecen gun x6 m50d ye binmis biri olarak soyluyorum
Tis yani koca bi tiss..
en güzeli 2014 model 4 kapılı kırmızı bir Audi s3. :)
Bide sedan olacakki of off :)
Yavas yavas GTI in muadili olmadigini anlamaya basladim galiba
Yaptığınız km yükünü tamamen x1 e bindirebiliyorsanız bence hiç değiştirmeyin. Şuan f/p olarak daha mantıklısı yok gibi. JCW ler bu fiyatlardan satılmaya çalışırken hele ki.
olm sen yanlış anlamıssın ben sana " golf var" dedim sen golf r anlamıssın :D:D
Bu arada istanbul / topkapi / iscievleri cevresinse revo sticker li beyaz polo gti 34em4457 ikidir park halinde goruyorum aracin sahibi uyemidir ? Eger oyle ise komsu sayilir :) tanismak isterim.
bende fatma sultanda oturuyorum eski aşevinin orda siz işçievlerinde mi oturuyorsunuz ?
Bluefish
31-10-2014, 23:10
Ben de Cuprayı ne ile değiştireyim diye çok düşündüm, yeni Octavia RS'te (benzinli) çok takıldım. Sabiha Gökçen'de vardı yazın sergilenen. Eşim istemedi 2 sedanın evde ne işi var diye. Madem sizde X1 var, sedana yer olabilir. :)
e90 kasa 3.20d mantıklı bencede
polo gti dan sonra alacağım araç r56 jcw dir :)
Suleyman
01-11-2014, 11:59
olm sen yanlış anlamıssın ben sana " golf var" dedim sen golf r anlamıssın :D:D
:hehe::hoo::hihih:
Commander696
01-11-2014, 12:37
Arkadaşlar 185 lik A1 ile deneyen oldu mu hiç polo gti'ı?Fark var mı aralarında cupra ile fabianın polo ile cupra nın arasındaki fark gibi?
Ben de Cuprayı ne ile değiştireyim diye çok düşündüm, yeni Octavia RS'te (benzinli) çok takıldım. Sabiha Gökçen'de vardı yazın sergilenen. Eşim istemedi 2 sedanın evde ne işi var diye. Madem sizde X1 var, sedana yer olabilir. :)
Guzel araba ama TR sartlarina gore cilginlik sayilabilir octavia
Ote yandan ayni fiyata Golf GTI var Leon Cupra var octavia rs in sansi dusuk
Suleyman
01-11-2014, 16:46
Guzel araba ama TR sartlarina gore cilginlik sayilabilir octavia
Ote yandan ayni fiyata Golf GTI var Leon Cupra var octavia rs in sansi dusuk
Sanırım yaptığınız kilometreden dolayı da değiştirmek istiyorsunuz eğer öyle değilse, zevkiniz doğrultusunda gti ın içiyle/dışıyla oynayabilirsiniz. Örnek vermem gerekirse, bi müzik tesisatı olur, dışına kaplama yaptırmak olabilir...
Sanırım yaptığınız kilometreden dolayı da değiştirmek istiyorsunuz eğer öyle değilse, zevkiniz doğrultusunda gti ın içiyle/dışıyla oynayabilirsiniz. Örnek vermem gerekirse, bi müzik tesisatı olur, dışına kaplama yaptırmak olabilir...
Km den dolayi cunku 1-2 sene icerisinde 100 bini deviririm boyle giderse ve en uzun GTI kullanan dalinda odul alirim :D
Muzik tesisati , kaplama vb uygulamalar pek benim tarzin degil
Zamaninda IASCA larda bulunmuslugum var elbet ama gecti benden :)
alper1701
02-11-2014, 14:02
Mini yada 208 gti bence elimde olsa 208 gti alirdim
Suleyman
02-11-2014, 14:51
Km den dolayi cunku 1-2 sene icerisinde 100 bini deviririm boyle giderse ve en uzun GTI kullanan dalinda odul alirim :D
Muzik tesisati , kaplama vb uygulamalar pek benim tarzin degil
Zamaninda IASCA larda bulunmuslugum var elbet ama gecti benden :)
2 ay önceki performansımla devam ediyor olsaydım ilk ben 100k a ulaşırdım ama belli de olmaz :D
ahmet_xy
02-11-2014, 22:35
bu polo sahibi foruma üye mi? :rolleyes:
http://youtu.be/hSenS0PipN8
sanki arabayı bilerek pert etmek istemiş.
Viraji alamamistir abicim
Videodan anlasilmiyor gibi ama hizli geliyor direksiyonu kiriyor ama donmeyince frene asiliyor
Tabi ***** frenler muazzam Gti in araba durmuyor :)
Benim tahminim bu gercegi bilen vardir muhtemelen
ahmet_xy
02-11-2014, 22:57
cam tavanlı iki kapılı sanırım. video tarihi yeni. 31 ekimde yayınlanmış.
yaw yolda viraj yok. dümdüz yol. bence tam o anda cep telefonuyla falan ilgilendi, gözünü yoldan ayırınca kazayı yaptı.
KA®ANLIK
02-11-2014, 23:06
Garip bir kaza
Virajı alamayacak adam habire gaz verip bırakıyor arabaya
Pert etsem mi etmesemmi bir kararsız
Sonra frene basıyor ama direksiyonu hiç çevirmiyor sanki
Kaleci Tolga'nın üzerine hayasızca giden Emenike gibi bodozlama giriyor kaldırıma.
Alkollü falan olsa gerek...
Alkollü ise birisi cep telefonu ile takip eder şekilde niye çekiyor video. :) Güvenlik kamerası kaydı değil bu birisi bunun olacağını biliyormuş. Bence pert girişimi.
Tholl-ga
03-11-2014, 07:23
bu polo sahibi foruma üye mi? :rolleyes:
http://youtu.be/hSenS0PipN8
sanki arabayı bilerek pert etmek istemiş.
yaz başında oldu bu olay yeni düşmüş videoları :D tamamen pert etmeye yönelik hareket
araç sahibinin 4. falan gti i :D
ahmet_xy
03-11-2014, 07:35
yaz başında oldu bu olay yeni düşmüş videoları :D tamamen pert etmeye yönelik hareket
Tam tahmin ettiğim gibi. Pert'e çıktı mı bari arabası? Peki vicdanı rahat mı? :)
Tholl-ga
03-11-2014, 09:50
Tam tahmin ettiğim gibi. Pert'e çıktı mı bari arabası? Peki vicdanı rahat mı? :)
Pert arabalari hasarsiz diye satanlarin nasil vicdani rahatsa bunu yapan kişininde vicdani ayni sekilde rahattir.***** sitede hasarli bölümünde ilani vardi 35.000 e
Riske bak hadi yakalandın anlaşıldın olayını geçtim ;
Bu işin şakası olurmu arabayı pert ediyim derken insan bi uzvunu ,organını hatta ve hatta kendini pert edebilir belli mi olur
Nasıl bir para aşkıysa candan daha değerli ,bişey diyemedim..
ahmet_xy
03-11-2014, 10:45
Riske bak hadi yakalandın anlaşıldın olayını geçtim ;
Bu işin şakası olurmu arabayı pert ediyim derken insan bi uzvunu ,organını hatta ve hatta kendini pert edebilir belli mi olur
Nasıl bir para aşkıysa candan daha değerli ,bişey diyemedim..
bu pert etme işini yapan ustalar duymuştum. ankarada var bu türden insanlar. adam arabasını satamıyor. elden çıkarmak için pert ettiriyor.
bu pert etme işini yapan ustalar duymuştum. ankarada var bu türden insanlar. adam arabasını satamıyor. elden çıkarmak için pert ettiriyor.
Sırt , karın ve bel bölgelerine kalın yastıklar koyuyorlar.4 tarafını ceviriyor sürücünün. Ondan sonra çakıyorlar. Sektör şeklinde ek gelir için yapanlar mevcut :D
Sercan AKCAN
03-11-2014, 11:17
muhtar iş başında :D
Kafasina kask takip bmw pert eden prof adam duydum ben :D cok yazik gercekten hic dogru bulmuyorum basta bir otomobil sever olarak cok daha fazla kazanacagimi bilsem kiyamam yapmaya.
kazım2002
04-11-2014, 16:38
bu dünyanın öbür dünyasıda var ki oraya bile kalmadan çıkar zaten fazlasıyla..
Arkadaslar gözlemlediğim bisey var
Soyleki servisin koyduğu yağ max 2-3 bin km sonra eksiltiyor kesin ve net
1.bakimda tesadüf dedim ama 4. Bakımdan sonrada yine aynı şey
15-30-45-60 bin bakımlarının tamamını eksiksiz serviste yaptırdım ve her defasında 2-3 bin km sonra eksiltti isik yakti bende her defasında disarda litrelik yağ ile ekletme yaptirdiklarimin tamamı 10 bin km civarlarinda eksiltti
Yani şimdiye kadar rastlantı dedim ama artik net bi sekilde sorunun kesinlikle servisin kullandığı yağla alakalı olduğunu anladım ne kullanıyorlar bilmiyorum ama ciddi ciddi ogrenicem
Aklınızda bulunsun.
yusuf yılmaz
06-11-2014, 13:12
Arkadaslar gözlemlediğim bisey var
Soyleki servisin koyduğu yağ max 2-3 bin km sonra eksiltiyor kesin ve net
1.bakimda tesadüf dedim ama 4. Bakımdan sonrada yine aynı şey
15-30-45-60 bin bakımlarının tamamını eksiksiz serviste yaptırdım ve her defasında 2-3 bin km sonra eksiltti isik yakti bende her defasında disarda litrelik yağ ile ekletme yaptirdiklarimin tamamı 10 bin km civarlarinda eksiltti
Yani şimdiye kadar rastlantı dedim ama artik net bi sekilde sorunun kesinlikle servisin kullandığı yağla alakalı olduğunu anladım ne kullanıyorlar bilmiyorum ama ciddi ciddi ogrenicem
Aklınızda bulunsun.
Ikiside 5-30 yag farki yok
Ikiside 5-30 yag farki yok
Hangi servise gittigimi bile bilmiyosunuz ?
Hadi bildiniz servisin icine girip ne koyduklarini gordunuzmu hic?
Bu kadar kesin ve net konusmak icin hic bi bilginiz yok iddiali konusmayin bosuna
Aklıma takıldı ingilterede cupram olsa hangi yağı koyacaktım :)
http://oilselector.castrol.com/c/uk/eng/recommendation/eff496d520f97414413fa7827b84ee37/Seat/Ibiza-6J-(2008-)/Ibiza-1-4-TFSI-Cupra-(2009-)
Sonuç bir yıllık 15.000 km bakım için 0-40 gibi birşey çıktı castrol yani 0-40 da mı öneriyor anlamadım?
yusuf yılmaz
06-11-2014, 15:43
Hangi servise gittigimi bile bilmiyosunuz ?
Hadi bildiniz servisin icine girip ne koyduklarini gordunuzmu hic?
Bu kadar kesin ve net konusmak icin hic bi bilginiz yok iddiali konusmayin bosuna
doğuşa yağı biz veriyoruz arkadaşım servis farklı yağ kullandıysa sen haklısın birşey diyemem