PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.4 Tsi Polo Gti,İbiza Cupra Bocanegra Sorunlarınız Önerileriniz Paylaşımlarınız

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 [29] 30

MertSerhanÖ.
05-08-2018, 15:05
Arkadaşlar merhaba
Bugün bir ilanda konya işi güçlendirilmiş piston diye birşey okudum. Konya da piston mu üretiliyor bu gti lar için yada tsi lara göre?

ilanı paylaşabilirmisiniz merak ettim

207_TR
05-08-2018, 15:54
ilanı paylaşabilirmisiniz merak ettim

Kaybettim bulamadım da geri.

Benim bildiğim güçlendirilmiş piston için genelde Forged tarzı iyi marka kullanılıyor.

Konya piston tarzı birşey okuyunca şaşırdım.

tuFAN
05-08-2018, 17:27
Nural marka piston koyuyorlar

asmisinsan
06-08-2018, 09:47

Benim bildiğim güçlendirilmiş piston için genelde Forged tarzı iyi marka kullanılıyor.

aynen nural marka koyuyorlar bayagıda dayanıklı oluyor 350 hp 25 bin km kullanan arkadaşım oldu

RedCan
06-08-2018, 10:37
Forged piston kol fiyatları ne alemde ?

levent
06-08-2018, 10:45
Falken Ziex ze914 ile ilgili kullanıcı yorumumu buraya yazayım daha sonraki süreçte bilgi kaynağı olsun;

1 yıldır ibiza cupra aracımda kullanmaktayım, maksimum 15bin km yol yapmışımdır. İlk sene gerek tol tutuşundan gerekse sertliğinden çok memnundum, şu anda yol tutuşunda azalma var, esp daha kolay devreye giriyor. Islak zeminde dikkatli olmakta fayda var. Sertlik olarak konforda bir değişme yok. Daha önceki lastiklerim bridgestone re050a idi, ondan daha konforlu.

Ben de yorum yazayım aynı şekilde 215 40 17 olarak kullandım Polo TDi da, 2 seans pist gördü. Yaklaşık 9 bin km tecrübe ettim, arabayı sattım sonra.

Yeterince konforlu, yeterince iyi tutuyor, ıslağa ilk geçişte kaymak asfalttaysanız dikkat etmekte fayda var. Yanakları fazla yumuşak, çabuk deforme oluyor pist vs işin içine girince.

207_TR
06-08-2018, 13:12
İki adet 215 40 17 Lastik ihtiyacım olacak

Diğer iki lastik Continental Conti Sport Contact 3

Ön iki lastiği değiştireceğim aynı marka aynı desen mi alayım yoksa farklı bir lastik mi alayım

Ön lastikler kalkışta sürekli sarıyor

ahmet3425
06-08-2018, 14:13

forged bir marka ismi değil, çeligi sertlestirmek için uygulanan işlemin adıdır.

işlem için şahmeran-dovme presi yada exantrik presler kullanılır. 1600 derecede tavlanan uygun kod numaralı hava bosluksuz celik bu yontemle dovulerek atomları sıkıstırılır ve mukavemeti artıtırılır.

yani forged piston icin illa JE,MAHLE,VİSECO gibi markaları kullanamamız gerekmiyor dogru muhendislik ile yapıldıktan sonra sistem hep aynıdır zaten. sadece bazı firmalar dovuldukten ve ısıl işlem gordukten sonra çelige su verir bazı firmalar ise yağ verir.

PiscocuK
06-08-2018, 15:16
Selamlar

Bir wp grubu varsa katilmak isterim

STP
06-08-2018, 15:28
forged bir marka ismi değil, çeligi sertlestirmek için uygulanan işlemin adıdır.

işlem için şahmeran-dovme presi yada exantrik presler kullanılır. 1600 derecede tavlanan uygun kod numaralı hava bosluksuz celik bu yontemle dovulerek atomları sıkıstırılır ve mukavemeti artıtırılır.

yani forged piston icin illa JE,MAHLE,VİSECO gibi markaları kullanamamız gerekmiyor dogru muhendislik ile yapıldıktan sonra sistem hep aynıdır zaten. sadece bazı firmalar dovuldukten ve ısıl işlem gordukten sonra çelige su verir bazı firmalar ise yağ verir.

adam forged tarzı, iyi marka demıs bence kanka

STP
06-08-2018, 15:29
Selamlar

olmadıkı bı KEY gtı ımız :D

BARR
06-08-2018, 15:43
Selamlar

İban vereyim önce aldın bebeğim spec GTI'ı tabi oh :D

ahmet3425
06-08-2018, 15:52
Selamlar

alıyorum seni az kisiyiz ama öz kisiyiz :D

ahmet3425
06-08-2018, 15:55
adam forged tarzı, iyi marka demıs bence kanka

şimdi nural da forged üretim yaptıgı icin ben yanlıs anlamıs olabilirim. eger oyle ise kusura bakmasın.

STP
06-08-2018, 16:10
İban vereyim önce aldın bebeğim spec GTI'ı tabi oh :D

arabvayı tavsıye eden nkonusan aldıran benım ama sen baya ısteklısın :D

BARR
06-08-2018, 16:14

Ne koparsak kardır, tuş basmıyor :D O arabanın heryerinde bir temizlik dokunuşum var insanın evladı gibi :D

MertSerhanÖ.
06-08-2018, 17:10
Selamlar

abi hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız:)

PiscocuK
06-08-2018, 21:12
Cok cok tesekkurler simdi girdim eve. Gercekten keyifli bir surus oldu ozlemisim. Dizel olursa 2.0 dan asagi olmaz artik sanirim bi 40 sene sonra oda :)

Araba cok guzel bir kac eksigi var bana gore yapilmasi gereken onlarida yaptikmi cicek

PiscocuK
06-08-2018, 21:14
Bi arada kapsamli bir wp grubu olmali diye dusunuyorum.varsa bir kac bilgi alip isleme baslayalim yaz bitmeden

207_TR
06-08-2018, 21:20
Arkadaşlar merhaba

Konyadaki gidip baktığım arabayı aldım

2012 model 83.500 km de Kırmızı renk GTİ
Cam Tavan - Bi Xenon - Cd Changer - Digital Klima

Kazasız-Boyasız-Değişensız

Forge İntercooler
Forge Dumpvalve
DownPipe
Son Susturucu Miltek
Orta Susturcu İptal
Hks Turbo Timer

Evveliiyatında Powershop Bayçu Stage 2 varmış. Sonrasında farklı birisi yazılım yaptı mı bilmiyorum.

Gidişi tatminkar. Expertiz dyno su 170 km hıza kadar basarak 193 hp, 313 nm güç aldı. Tabi bu dyno güvenilir değil.

42 plakadan 10 plakaya çevirdim.

Yakında fotoğraflar atarım.

Aşağıdaki 2.postumda bazı sorularım olacak.

PiscocuK
06-08-2018, 21:24
Hayirli olsun kazasiz belasiz

207_TR
06-08-2018, 21:26
Ön lastikler kötü olduğu için 1.vites , 2.vites hatta devrinde basılırsa 3.viteste sarma eğilimi gösteriyor.

Önlere Pirelli P Zero Nera Gt 215 - 40 - 17 sipariş verdim. Umarım bu lastiklerle patinaj olayı azalır.

Buji den olduğunu hatta tecrübem olmasada Missfire sorunu olduğunu düşündüğüm bir problem var.

Sakin hızlanmalarda değilde dip gaz hızlanmalarda 3k devir civarında anlık kesiklik yapıp gaza basmaya devam edersem toparlıyor.

Pıt pıt pıt sesi veriyor hafif egzozdan veriyor gibi bu sesi sanki elektrik kesiyor gibi gaza basmaya devam edince bitiyor.

Bu yanlış bujiden mi ki acaba yoksa buji ömrünü mü tamamlamış.

Bobin standartmış.

Hangi Buji yi kullanmalıyım ?

Diğer sorunum

Eski sahibi coilover ları söküp orjinal yayları takmış.

İlk kalkışlarda yana hafif dönüşlerde sanki sol ön alt takımda birşey yerine oturmamış gibi tak-tak ses geliyor.

Ayak üstü rot-balansçıya götürdüm. Sorun göremedik ama alt tabladan olabilir dedi ?

Sizce neden kaynaklanabilir ?

Suleyman
06-08-2018, 22:04
Bi arada kapsamli bir wp grubu olmali diye dusunuyorum.varsa bir kac bilgi alip isleme baslayalim yaz bitmeden

Pm attım, direkt giriş yapabilirsiniz.

i-vtec07
06-08-2018, 22:51
?

Lastiklerin kötü olması da tabiki bi etkendir ama stock gtı 'ım bile sarıyodu 3 te normal yani. Asfalta göre yeni lastikle beraber sarma olayı azalır .

O speclerdeki 1.4 tsı oem bobinle missfire yapar r8 takmalısınız. Bujiyi de yenileyin tabi ama sorun bobin.

Hayırlı olsun bu arada kazasız belasız bi kaç tavsiyem var.

1) Yağ bakımını yaptırın derim.

2) O km lerdeki Gtı çok güvenip sürekli tapa gaz gezmeyin derim. Maddi ve manevi iyiliğiniz için, bişey olur demiyorum ama -...

3) 1 . viteste gaza oturmayın dsg sağlığı için heleki stage2 araçta

4) Yağ sıcaklığına dikkat 70 derecenin altında gazlamak sakıncalı hatta ideal yağ sıcaklığı 90-100 arası gtı 'ın.

Bu söylediklerim yararınıza olucak şeyler eski sahiplerinin aracı nasıl kullandığını bilemeyiz çok gördüm cafede cold start yapıpta dip gaz gidenleri. Milletin bilinçsizliğinin piyangosu size vurmasın. Umarım sorunsuz sıkıntısız kullanırsınız. Tekrardan hayırlı olsun

MertSerhanÖ.
07-08-2018, 01:32
Ön lastikler kötü olduğu için 1.vites , 2.vites hatta devrinde basılırsa 3.viteste sarma eğilimi gösteriyor.

Önlere Pirelli P Zero Nera Gt 215 - 40 - 17 sipariş verdim. Umarım bu lastiklerle patinaj olayı azalır.

Buji den olduğunu hatta tecrübem olmasada Missfire sorunu olduğunu düşündüğüm bir problem var.

Sakin hızlanmalarda değilde dip gaz hızlanmalarda 3k devir civarında anlık kesiklik yapıp gaza basmaya devam edersem toparlıyor.

Pıt pıt pıt sesi veriyor hafif egzozdan veriyor gibi bu sesi sanki elektrik kesiyor gibi gaza basmaya devam edince bitiyor.

Bobin standartmış.

Diğer sorunum

İlk kalkışlarda yana hafif dönüşlerde sanki sol ön alt takımda birşey yerine oturmamış gibi tak-tak ses geliyor.

Ayak üstü rot-balansçıya götürdüm. Sorun göremedik ama alt tabladan olabilir dedi ?

Hayırlı olsun kazasız belasız.

bujiyi bkr7eıx yada pfr kullanın.
bobin içinde eğer stg2 yse kırmızı bobine geçin.eldor falan almayın.ngk iyidir.
yağını düzenli kontrol edin,5 binde bir değişin.
castrolden uzak durun.
mobil1 5 30 esp veya lıquie moly molygen 5 30 kullanın.
tekrardan hayırlı olsun

207_TR
07-08-2018, 06:36
Lastiklerin kötü olması da tabiki bi etkendir ama stock gtı 'ım bile sarıyodu 3 te normal yani. Asfalta göre yeni lastikle beraber sarma olayı azalır .

O speclerdeki 1.4 tsı oem bobinle missfire yapar r8 takmalısınız. Bujiyi de yenileyin tabi ama sorun bobin.

Hayırlı olsun bu arada kazasız belasız bi kaç tavsiyem var.

1) Yağ bakımını yaptırın derim.

2) O km lerdeki Gtı çok güvenip sürekli tapa gaz gezmeyin derim. Maddi ve manevi iyiliğiniz için, bişey olur demiyorum ama -...

3) 1 . viteste gaza oturmayın dsg sağlığı için heleki stage2 araçta

4) Yağ sıcaklığına dikkat 70 derecenin altında gazlamak sakıncalı hatta ideal yağ sıcaklığı 90-100 arası gtı 'ın.

Bu söylediklerim yararınıza olucak şeyler eski sahiplerinin aracı nasıl kullandığını bilemeyiz çok gördüm cafede cold start yapıpta dip gaz gidenleri. Milletin bilinçsizliğinin piyangosu size vurmasın. Umarım sorunsuz sıkıntısız kullanırsınız. Tekrardan hayırlı olsun

Bilgiler için teşekkür ederim

207_TR
07-08-2018, 06:37
Hayırlı olsun kazasız belasız.

bujiyi bkr7eıx yada pfr kullanın.
bobin içinde eğer stg2 yse kırmızı bobine geçin.eldor falan almayın.ngk iyidir.
yağını düzenli kontrol edin,5 binde bir değişin.
castrolden uzak durun.
mobil1 5 30 esp veya lıquie moly molygen 5 30 kullanın.
tekrardan hayırlı olsun
Bobini bu kırmızı r8 diye bahsedilen den mi almalıyım?

Birde hangi siteden almalıyım acaba?
Bilgileriniz için teşekkürler

MertSerhanÖ.
07-08-2018, 07:45
Bobini bu kırmızı r8 diye bahsedilen den mi almalıyım?

Birde hangi siteden almalıyım acaba?
Bilgileriniz için teşekkürler

Evet r8 bobin diye geçiyor.

Dr.Ecu İstanbul anadolu bayii ile iletişime geçebilirsiniz.Özgürün elinde vardır yardımcı olacaktır.

207_TR
07-08-2018, 08:58

Dr.Ecu İstanbul anadolu bayii ile iletişime geçebilirsiniz.Özgürün elinde vardır yardımcı olacaktır.

Teşekkürler

Önce bobin alıp bobinle giderilmeZse buji alalım değil mi. Üzerindekiler zaten Ngk bujiymiş. Ama doğru buji yasa yanlış buji.bilmiyorum.

Öncelikle bobin değişimiyle bir deneyelim değil mi?

Bu bobin uygun mu acaba ?

NGK R8 BOBİN TSI TFSI CUSTOM SHOP DR.ECU ANADOLU İlan No: 538367786 https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-yedek-parca-ngk-r8-bobin-tsi-tfsi-custom-shop-dr.ecu-anadolu-538367786/detay

207_TR
07-08-2018, 10:25

Özgür ün elinde kalmamış. Başka nasıl tedarik edebiliriz yada alternatifli ne alabilirim?

alper_pug
07-08-2018, 10:39

Bobin standartmış.

Diğer sorunum

Alt takımdan gelen ses şanzıman kulağından olabilir. Bir arkadaşımın polo gti ında benzer şekilde ses vardı , ön takımda bir çok parçayı yeniledi fakat ses kesilmedi. Bakan ustalarda kördü sanırım 4 veya 5. usta da şanzıman kulağı olduğunu öğrendik :D

207_TR
07-08-2018, 11:11
Alt takımdan gelen ses şanzıman kulağından olabilir. Bir arkadaşımın polo gti ında benzer şekilde ses vardı , ön takımda bir çok parçayı yeniledi fakat ses kesilmedi. Bakan ustalarda kördü sanırım 4 veya 5. usta da şanzıman kulağı olduğunu öğrendik :D

Şanzıman kulağı değişimi uğraştırır gibi geliyor

Bobin konusundaki sıkıntımı nasıl çözebilirim.

Kırmızı bobin yok

Audi den R8 bobin sordum 1000 TL dedi
Sizde Polo Gti ın orijinal bobini ni mi alayım R8 bobini mi alayım Audi den?

asmisinsan
07-08-2018, 12:22
sahibinden ilanlarında gaziantepten birisi satıyor arkadaşım aldı bi sorun yaşamadı 175 tl falan tanesi

207_TR
07-08-2018, 13:57
sahibinden ilanlarında gaziantepten birisi satıyor arkadaşım aldı bi sorun yaşamadı 175 tl falan tanesi

İlanı görürsen paylaşır mısın.

Buji ile çözemezsek standart bobin bayide var

Standart alıp takmak mantıklı olur mu?

MertSerhanÖ.
07-08-2018, 14:00
Özgür ün elinde kalmamış. Başka nasıl tedarik edebiliriz yada alternatifli ne alabilirim?

Powershopa sorabilirsiniz.Ben olsam bobin buji değişirim.Bu tarz genel bakımlar önemli.sıvı bakımı filtre bakımı bobin buji kafanızı rahatlatır.

asmisinsan
07-08-2018, 14:08
standart bobin almak mantıksız r8 öneririm pinleri degişnek lazım okadar

207_TR
07-08-2018, 14:45
standart bobin almak mantıksız r8 öneririm pinleri degişnek lazım okadar

06E905115E

Bu parça numarası 06E905115 F Olarak geliyormuş artık yani sondaki harf değişmiş

Herhalde aynıdır değil mi

207_TR
07-08-2018, 14:46
Powershopa sorabilirsiniz.Ben olsam bobin buji değişirim.Bu tarz genel bakımlar önemli.sıvı bakımı filtre bakımı bobin buji kafanızı rahatlatır.

Powershop ta da kalmamış

Bana bayiden standart bobin yada standart r8 bobini alabilirsin dedi?

individual
09-08-2018, 12:40
Powershop ta da kalmamış

Bana bayiden standart bobin yada standart r8 bobini alabilirsin dedi?

Aracınızda yazılım varmı ?

Stage 1-2-3 ? nasıldır ?

Eğer aşırı yüklü değilse standart alıp devam edin bütceniz çok yoksa.

Ramcho®
09-08-2018, 13:18
270 tl ye gelio bayide ısterseniz verebilirim.

207_TR
10-08-2018, 01:40
Aracınızda yazılım varmı ?

Stage 1-2-3 ? nasıldır ?

Eğer aşırı yüklü değilse standart alıp devam edin bütceniz çok yoksa.

İntercooler. Downpipe. Dumpvalve. Orta iptal. Sonda miltek. Stage 2 yazılım var.

Bkr7 buji aldım. Az kullanılmış r8 bobin aldım. Yarın takacağız. Moly molygen 5-30 aldım ayrıca

207_TR
10-08-2018, 09:12
270 tl ye gelio bayide ısterseniz verebilirim.

Teşekkür ederim. Önceki gün kurlarına göre 235 e buldum bayiden adet fiyatını ama Bursa da az kullanılmış aldım 450 TL ye 1 takım

Bugün taktıracağım.

207_TR
10-08-2018, 13:47
Arkadaşlar

Bu E8 bobinleri 1.4 tsi motorda yukarıda duruyor biraz.

Tam oturmuyor boyu uzun olduğu için.

Sorun olmaz değil mi ?

MertSerhanÖ.
10-08-2018, 14:26
Arkadaşlar

Bu E8 bobinleri 1.4 tsi motorda yukarıda duruyor biraz.

Tam oturmuyor boyu uzun olduğu için.

Sorun olmaz değil mi ?

hayır problem değil,üstteki motor kapağını takmayın

207_TR
10-08-2018, 22:26
hayır problem değil,üstteki motor kapağını takmayın

Pinleri sökemedim. Yarın işyerime götüreceğim. İşyerinde pim sökmek için aparat varmış.

Bugün arıza ışığı yandı. Bobinlerde falan tam oturmama olduğu için herhalde.

207_TR
11-08-2018, 09:26
Zar zor bobinleri değiştirdim.

Pin uçlarını değiştirmek zaman alıyor ve pin çıkartıcı aparat olmadan çok zor.

Beni bobinlerin tam oturmaması korkutuyor. Bilmiyorum ne zararı olabilir ama görüntü hoş değil.

Gidişine etkisini zamanla göreceğiz.

Victiz
12-08-2018, 10:09
Selamlar,

160'lık cav motor Scirocco aracım var.

TMG Stage 1 yazılım (yakıtsız, 1.3 bar)
Downpipe + egzoz
Cai
Forge sessiz dv
s3 cooler
bkr7eix buji
oem bobin

gibi ekstralar bulunmakta. s3 cooler'ı yazılımdan sonra taktırdığım için henüz yazılımı güncellemedim. Stage 1 haliyle sorunsuz kullanıyorum. En son bakımda zincir seti, turbo revizyonu, yağ, bujiler vs. değişti ve yaklaşık 2 bin km oldu. Bujileri 5 binde bir değiştiriyorum yağ ile birlikte fakat oem bobini değişeli 15 bin km oldu. Bu araçların bu setupta aşağı yukarı ne kadar gidiyor bobinleri? Yağ yakma, missfire vs yok kesintisiz soluksuz gidiyor. Uzun yola çıkacağım için sormak istedim.

MertSerhanÖ.
12-08-2018, 11:15
Zar zor bobinleri değiştirdim.

Pin uçlarını değiştirmek zaman alıyor ve pin çıkartıcı aparat olmadan çok zor.

Beni bobinlerin tam oturmaması korkutuyor. Bilmiyorum ne zararı olabilir ama görüntü hoş değil.

Gidişine etkisini zamanla göreceğiz.
oem bobinlerden daha uzun.Korkulacak birşey yok.Hayırlısı olsun.Güle güle kullanın.

Selamlar,

160'lık cav motor Scirocco aracım var.

TMG Stage 1 yazılım (yakıtsız, 1.3 bar)
Downpipe + egzoz
Cai
Forge sessiz dv
s3 cooler
bkr7eix buji
oem bobin

gibi ekstralar bulunmakta. s3 cooler'ı yazılımdan sonra taktırdığım için henüz yazılımı güncellemedim. Stage 1 haliyle sorunsuz kullanıyorum. En son bakımda zincir seti, turbo revizyonu, yağ, bujiler vs. değişti ve yaklaşık 2 bin km oldu. Bujileri 5 binde bir değiştiriyorum yağ ile birlikte fakat oem bobini değişeli 15 bin km oldu. Bu araçların bu setupta aşağı yukarı ne kadar gidiyor bobinleri? Yağ yakma, missfire vs yok kesintisiz soluksuz gidiyor. Uzun yola çıkacağım için sormak istedim.

daha çok yolu var bobinlerin.Ben diyim 50 bin sen de 60 :)
Yağına suyuna bakın rahatça gidin yolunuza.

207_TR
12-08-2018, 12:09
oem bobinlerden daha uzun.Korkulacak birşey yok.Hayırlısı olsun.Güle güle kullanın.
.

Teşekkürler

Arabayla ilgili konu açacağım fotoğraflar bölümünde.

Ancak aracı eşimle ortak kullanıyoruz. Eşim aracı çok hızlı ve sert buldu. Mecburen polo gti maceramız kısa sürecek...

Kaan
15-08-2018, 16:13

Satıldı gitti niye bu kadar lafı oluyo bu arabanın ztn arkadaşı bende çözemedim :) uhte kaldı sanırım içinde :)

Grimlord
17-08-2018, 14:41
gelmiş geçmiş en çirkin polo gti heralde.
2.0 olması vergi açısından kötü, 1.6 dizel otomatik 169 liraysa bu en az 250 falan olur heralde :D O paraya da kim alır, meçhul

https://www.youtube.com/watch?v=PDKVmsSaaYo

MertSerhanÖ.
17-08-2018, 15:56
yalnız oem hali harika gidiyor.Kaliteli bir stage 2 si büyük can yakar,yara açar

onursumer
17-08-2018, 16:04
türkiye şartlarında çok gereksiz ama keşke uyguna gelebilse ben tecrube etmek isterdim ufak hızlı araçlar daha czip geliyor bana polo şehir içinde çok rahat kullanımı olan bir araba

Ufuk
17-08-2018, 21:37
2.0 buraya gelse ve 6r kasanın fiyat politikası ile satılsa diyorum off

Octavia RS
17-08-2018, 23:38
gelmiş geçmiş en çirkin polo gti heralde.
2.0 olması vergi açısından kötü, 1.6 dizel otomatik 169 liraysa bu en az 250 falan olur heralde :D O paraya da kim alır, meçhul

https://www.youtube.com/watch?v=PDKVmsSaaYo

Tip olarak ben de pek beğenmedim özellikle arkası daha farklı olabilirdi, ama felaket yürüyor çok can yakar.

Grimlord
17-08-2018, 23:52
Tip olarak ben de pek beğenmedim özellikle arkası daha farklı olabilirdi, ama felaket yürüyor çok can yakar.

Fiyatı da can yakacak, orası kesin :D Bence kaderi 1.8 TSI Ibiza Cupra gibi olacak, bu vergilendirmeyle iyice hayal artık

207_TR
21-08-2018, 22:19
İzmir’de bana 10 dakikasını ayırabilecek Polo Gti sahibi var mı :)

GOKTAN
28-08-2018, 10:46
Polo wrc satan varmi?veya satani bilen arkadaslar?

i-vtec07
28-08-2018, 11:03
Polo wrc satan varmi?veya satani bilen arkadaslar?

Faceteki Polo07 de bi arkadaş satıyodu orjinal mi bilmiyorum

GOKTAN
31-08-2018, 09:45
Koni amortisor satan bildiginiz varmi arkadaslar?

aliberkaytuna
17-09-2018, 16:38
Herkese merhaba 1.4 tsi motorlarımızda kullanılabilecek en iyi bujiyi arıyorum bu konumuzda uzamış gitmiş bilgili arkadaşlarım ankete katılsın ve yorum yapsınlar lütfen :)
http://www.techturkey.com/forum/karsilastirmalar/234258-cth_kodlu_tsi_motorda_hangi_bujiyi_kullanmaliyim_. html

207_TR
19-09-2018, 20:30
Herkese merhaba 1.4 tsi motorlarımızda kullanılabilecek en iyi bujiyi arıyorum bu konumuzda uzamış gitmiş bilgili arkadaşlarım ankete katılsın ve yorum yapsınlar lütfen :)
http://www.techturkey.com/forum/karsilastirmalar/234258-cth_kodlu_tsi_motorda_hangi_bujiyi_kullanmaliyim_. html

BKR7EIX ideal diyorlar. Bende stage 1.5 aracımda BKR7EIX kulllanıyorum. R 8 Bobinle beraber.

207_TR
22-09-2018, 17:42
Arkadaşlar bir konuda bilginize ihtiyacım var.

Soradan İntercooler takılmış bir araba motor soğutma suyunu daha daha mu çabuk tüketir ?

i-vtec07
22-09-2018, 20:54
Arkadaşlar bir konuda bilginize ihtiyacım var.

Soradan İntercooler takılmış bir araba motor soğutma suyunu daha daha mu çabuk tüketir ?

Hayır abi . Hiç rastlamadım öyle bi duruma. Zaten teknik olarak pek mümkün değil.

207_TR
23-09-2018, 13:50
Hayır abi . Hiç rastlamadım öyle bi duruma. Zaten teknik olarak pek mümkün değil.

Ayda 1 su max seviyeden min seviyesine geliyor. Ayda bir az da olsa su eklemek gerekiyor.

Normal mi acaba ?

i-vtec07
23-09-2018, 14:00
Ayda 1 su max seviyeden min seviyesine geliyor. Ayda bir az da olsa su eklemek gerekiyor.

Normal mi acaba ?

Normal değil direk yetkili servise göster bence, devirdaime falan baksınlar. Borular da kaçak falan var mı kontrol etsinler. Su biyerden cıkıyo demekki. Hatta su kabının kapağını da kontrol etmek lazım. Benim başıma gelmemişti gti ımda..

aliberkaytuna
24-09-2018, 12:11
teşekkür ederim

tuFAN
24-09-2018, 14:26
Herkese merhaba 1.4 tsi motorlarımızda kullanılabilecek en iyi bujiyi arıyorum bu konumuzda uzamış gitmiş bilgili arkadaşlarım ankete katılsın ve yorum yapsınlar lütfen
http://www.techturkey.com/forum/kars...nmaliyim_.html
Cth scirocco RSA stage 1 plus ile oem bobin oem buji sıfır kesiklik

207_TR
24-09-2018, 23:19

Yakındır kesmesi. Tabi bu basıncın ne kadar açıldığı ve yazılımın ne derece performanslı yapıldığına bağlı

ioz
02-10-2018, 19:52

Abi THP’yi aldatıyor musun :( :sorybom:

tuFAN
03-10-2018, 14:55
Abi THP’yi aldatıyor musun :( :sorybom:
Yok o duruyor
Scirocco yakınımın aracı ben ilgileniyorum bu yazılım vs işlerinle

ioz
04-10-2018, 10:18
Yok o duruyor
Scirocco yakınımın aracı ben ilgileniyorum bu yazılım vs işlerinle

Korkuttun abi valla ��

shaque
04-10-2018, 14:40
Arkadaşlar selam. Aracıma 2 ay önce ebd nin gd serisi disk ve sarı balatılarını taktırdım. Rodajını maslaktaki ebc nin dediği gibi harfi harfine yaptım. Fakat rodajdan sonra ilk piste çıkıp ani fren yaptığımda direksiyon tireme yapmaya başladı. O günden sonra diskler biraz ısındığında hafif de frene bassam direksiyon zangır zangır titriyor. Disk yamulmuştur diye düşünüp orjinal disk ve balataları taktım yine aynı. Janttan olmaz dedim fakat hadi jantları da ön arka değiştireyim dedim yine aynı. Fikri, tecrübesi olan var mı bu konuda?
Not:Hangi frenciye sorsam diskin yamuktur diye cevap alıyorum.

Grimlord
04-10-2018, 19:18
Arkadaşlar selam. Aracıma 2 ay önce ebd nin gd serisi disk ve sarı balatılarını taktırdım. Rodajını maslaktaki ebc nin dediği gibi harfi harfine yaptım. Fakat rodajdan sonra ilk piste çıkıp ani fren yaptığımda direksiyon tireme yapmaya başladı. O günden sonra diskler biraz ısındığında hafif de frene bassam direksiyon zangır zangır titriyor. Disk yamulmuştur diye düşünüp orjinal disk ve balataları taktım yine aynı. Janttan olmaz dedim fakat hadi jantları da ön arka değiştireyim dedim yine aynı. Fikri, tecrübesi olan var mı bu konuda?
Not:Hangi frenciye sorsam diskin yamuktur diye cevap alıyorum.

Araç üstü torna yaptırırsanız disk düzelir diye düşünüyorum. Sıfır aldığım disk takımı 1-2 ay sonra bozuldu, meğer porya yamuk olduğu için diskte onun şeklini alıp yamulmuş. Frende zangır zangır titreme vardı.
Dün torna yaptırdım titreme kesildi.

shaque
08-10-2018, 00:26
Araç üstü torna yaptırırsanız disk düzelir diye düşünüyorum. Sıfır aldığım disk takımı 1-2 ay sonra bozuldu, meğer porya yamuk olduğu için diskte onun şeklini alıp yamulmuş. Frende zangır zangır titreme vardı.
Dün torna yaptırdım titreme kesildi.

Teşekkürler, söylediğiniz çözümü deneyeceğim. İnşallah çözülür.

srknzfr
09-10-2018, 08:24
CTH GTI aracım için hangi yağ önerirsiniz arkadaşlar?

Diyadin
09-10-2018, 11:29

Merhaba şuan bir çok arkadaşım liqui molly yağ ve ceratec diye bir ürün kullanıyor memnunlar.

i-vtec07
12-10-2018, 08:22
Arkadaşlar 1.2 tsi polo dan en tatlı sesi nasıl alırız ? Son susturcuyu iptal etsem nasıl olur ? Dp düşünmüyorum .

Vexx
13-10-2018, 22:37
Arkadaşlar 1.2 tsi polo dan en tatlı sesi nasıl alırız ? Son susturcuyu iptal etsem nasıl olur ? Dp düşünmüyorum .

1.2'den ses almak biraz güç. Orta susturucuya düz boru + dp ile makul bir ses alınır. Ama dp olmasın demişsiniz o zaman orta iptali ile son iptali yaparak ses alınabilir. Tabi bu beklentiye göre değişir. Sadece gaza yüklenildiğinde ses gelsin isteği varsa orta iptali + spor son susturucu işinizi görür. Son dediğim gibi yapılırsa tiz sesler törpülenir daha tok ses gelir fakat ses kısık çıkar.

Vexx
13-10-2018, 22:43

Motul xcess 8100 5w40. Tam sentetiktir castrol gibi çakma tam sentetik değil. 5w30'da tercih edilebilir fakat yağ yakmanın bir nebze önüne geçer 5w40.

Vexx
13-10-2018, 22:49
Yakındır kesmesi. Tabi bu basıncın ne kadar açıldığı ve yazılımın ne derece performanslı yapıldığına bağlı

Polo gti RSA stage 1+ benim de aracım. İlk başlarda yoktu fakat son zamanlarda aşırı kesme misfire yapıyor. R8 bobin olarak tavsiye edebileceğiniz bir marka var mıdır?

i-vtec07
14-10-2018, 05:25
1.2'den ses almak biraz güç. Orta susturucuya düz boru + dp ile makul bir ses alınır. Ama dp olmasın demişsiniz o zaman orta iptali ile son iptali yaparak ses alınabilir. Tabi bu beklentiye göre değişir. Sadece gaza yüklenildiğinde ses gelsin isteği varsa orta iptali + spor son susturucu işinizi görür. Son dediğim gibi yapılırsa tiz sesler törpülenir daha tok ses gelir fakat ses kısık çıkar.

Tesekkur ederim abi peki sadece son susturucu iptali yapsam nasıl olur ? :)

TaGo
14-10-2018, 12:27
Bende 1.4 tsi cupra olarak bu sınıfa geri döndüm. Çok mutluyum.

207_TR
14-10-2018, 12:29

Kesinlikle orta susturucu iptali senin için başlarda yeterli ve uygun fiyatlı bir çözüm olacaktır.

Orta susturucu iptali gayet tatminkar ses verir 1.2 için. Beklentin çok büyük değilse tabi.

Bir sonraki aşaman kesinlikle hava filtresi değişimi olmalı. KN kutu içi filtre bence ideal olur.

Bir daha ki operasyonunda stage 1 yazılım olmalı.

207_TR
14-10-2018, 12:32
Polo gti RSA stage 1+ benim de aracım. İlk başlarda yoktu fakat son zamanlarda aşırı kesme misfire yapıyor. R8 bobin olarak tavsiye edebileceğiniz bir marka var mıdır?

Benim fazla tecrübem yok fakat benim 2.el aldığım Gti aracımda da kesiklik oldu.

Araştırmalarım sonucu oem olarak Audi R8 bobin aldım. Bkr7 Ngk buji aldım. Şuan sorunsuz.,

Fakat R8 bobinin araca takılması biraz zahmetli. Kablo setinde biraz modifikasyon gerekiyor. Kabloların yeri değişiyor Ben kendim yapmıştım.

Ve R8 bobin takınca motor üstü plastik kapak oturmuyor. Çünkü R8 bobin daha uzun.

Bu işlerden anlayan bir elektrikçi ile monte edilebilir.

Vexx
14-10-2018, 12:39
Tesekkur ederim abi peki sadece son susturucu iptali yapsam nasıl olur ? :)
Beklentinin ne olduğunu bilemiyoruz o yüzden ilk olarak ortayı iptal ettir. Bir süre öyle gez. Tatmin etmezse son susturucuya müdahele edersin.

Vexx
14-10-2018, 12:41
Benim fazla tecrübem yok fakat benim 2.el aldığım Gti aracımda da kesiklik oldu.

Araştırmalarım sonucu oem olarak Audi R8 bobin aldım. Bkr7 Ngk buji aldım. Şuan sorunsuz.,

Fakat R8 bobinin araca takılması biraz zahmetli. Kablo setinde biraz modifikasyon gerekiyor. Kabloların yeri değişiyor Ben kendim yapmıştım.

Ve R8 bobin takınca motor üstü plastik kapak oturmuyor. Çünkü R8 bobin daha uzun.

Bu işlerden anlayan bir elektrikçi ile monte edilebilir.

Eyvallah. Beru marka buldum onu alıcam sanırım. Montajı için anlayan birine götürürüm zaten.

207_TR
14-10-2018, 14:33
Aşağıdaki paylaşıma göre yapmıştım ben.

Eyvallah. Beru marka buldum onu alıcam sanırım. Montajı için anlayan birine götürürüm zaten.

1.4 TSI ın R8 için kablolaması farklıdır.
Direk fişleri takarsanız çalışmaz. (2.0tfsi larda direk takabiliyorsunuz)

Fişlerin içinden uçları söküp, yer değiştirmeniz gerekiyor.

Bu arada anladığım kadarı ile aracınız 170HP versiyon BLG motor TSI.
BLG motorların HPFP si yetersiz kaldığından zaten belli bir gücün üstüne çıkamıyorsunuz.
210hp civarlarında olacaktır aracınız en fazla.

Aracınızın km sine bağlı olarak bobinler arıza veriyor ve missfire yapıyor olabilir ama, orjinal bobin taksanızda en az 40-50.000km o güçlerde sorunsuz kullanırsınız.
yok illaki R8 bobin takacağım diyorsanız;

şeması şu şekilde:

Orjinal Wiring Diagram:

http://i.hizliresim.com/g89DbR.jpg

R8 Bobin Wiring Diagram:

http://i.hizliresim.com/9oD3b3.jpg

Bence aracınız BLG motor ise hiç uğraşmayın bunlarla,
Orjinal yeni bobin alın, direk takın,
NGK PFR7S8EG buji alın, GAP aralığını 0.65 yapın.
takın gül gibi binin :)

Kolay gelsin,

Edit: Resimlere techturkey ekledim :)

Vexx
14-10-2018, 14:41
Aşağıdaki paylaşıma göre yapmıştım ben.

Kolaymış aslında kendimde yapabilirim. Teşekkürler.

207_TR
14-10-2018, 17:39
Kolaymış aslında kendimde yapabilirim. Teşekkürler.

Pinleri sökmek acayip zor.

Ben sanayide arkadaşın dükkanda sökerim dedim sökemedim.

Pin sökücü varmış. Basit bir malzeme ama o olmadan pinlere ve kablolara zarar verirsin.

İş yerimde pin sökücü varmış serviste. İş yerime götürerek orada yaptım.

Pin sökücü olmadan zorlama.

https://ae01.alicdn.com/kf/HLB1CMoUFFXXXXcGaFXXq6xXFXXXk/120865304/HLB1CMoUFFXXXXcGaFXXq6xXFXXXk.jpg

Vexx
14-10-2018, 17:49
Pinleri sökmek acayip zor.

Ben sanayide arkadaşın dükkanda sökerim dedim sökemedim.

Pin sökücü varmış. Basit bir malzeme ama o olmadan pinlere ve kablolara zarar verirsin.

İş yerimde pin sökücü varmış serviste. İş yerime götürerek orada yaptım.

Pin sökücü olmadan zorlama.

https://ae01.alicdn.com/kf/HLB1CMoUFFXXXXcGaFXXq6xXFXXXk/120865304/HLB1CMoUFFXXXXcGaFXXq6xXFXXXk.jpg

İşin içine pin sökücü falan girdi. Benim bkr7lerin değişme vakti yaklaşmıştı. Ustaya götüreyim hepsini yapsın en iyisi eli alışkındır zaten.:)

AlwaysFast
10-11-2018, 21:02
Arkadaşlar herkese merhaba cupra ve gti gurubuna yeni katılıyorum ve ciddi bir sorunum var.
2013 cth polo gti aracım.Ilk başta 5000 devirlerde kesiyordu bujiyi değiştirdik bkr7 taktık şimdi biraz daha gidiyor 6000 devirde araba birden duvar oluyor yığılıp kalıyor ve bazen tam o devirde pat pat pat diye egsozdan ses yapıyor redline'a girmiş gibi.
Yağ,yağ filitresi,bkr7 buji,kurum temizliği,benzin pompası,r8 bobin değişikliği yaptık ama yine çözülmedi sorun.Arkadasin dediği gibi valfe baktık onda da bir sorun görünmüyor.

Aklımda olanlar downpipe ve ara borunum tam birleştiği yerde kaynak atmış ve boru hafif dışarı çıkmış burdan kayıp yaşayabiliriz diye düşünüyorum ve dandik bir warex var kelebegi tam açılıp kapanmıyor acaba kurummu yaptı ? İkincisi yazılımsal bir arza olabilirmi yazılım varmi yokmu bilmiyoruz.Üçüncüsü enjektörlerin birinin çalışmadığından şüphelenmiyorum.
Ilk defa vag gurubuna biniyorum ve işten çok anladığım söylenemez.Vag'dan anlayan bilgili kişiler tavsiye verip aydınlatırsa çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

PiscocuK
11-11-2018, 08:27
Arkadaşlar herkese merhaba cupra ve gti gurubuna yeni katılıyorum ve ciddi bir sorunum var.
2013 cth polo gti aracım.Ilk başta 5000 devirlerde kesiyordu bujiyi değiştirdik bkr7 taktık şimdi biraz daha gidiyor 6000 devirde araba birden duvar oluyor yığılıp kalıyor ve bazen tam o devirde pat pat pat diye egsozdan ses yapıyor redline'a girmiş gibi.
Yağ,yağ filitresi,bkr7 buji,kurum temizliği,benzin pompası,r8 bobin değişikliği yaptık ama yine çözülmedi sorun.Arkadasin dediği gibi valfe baktık onda da bir sorun görünmüyor.

Aklımda olanlar downpipe ve ara borunum tam birleştiği yerde kaynak atmış ve boru hafif dışarı çıkmış burdan kayıp yaşayabiliriz diye düşünüyorum ve dandik bir warex var kelebegi tam açılıp kapanmıyor acaba kurummu yaptı ? İkincisi yazılımsal bir arza olabilirmi yazılım varmi yokmu bilmiyoruz.Üçüncüsü enjektörlerin birinin çalışmadığından şüphelenmiyorum.
Ilk defa vag gurubuna biniyorum ve işten çok anladığım söylenemez.Vag'dan anlayan bilgili kişiler tavsiye verip aydınlatırsa çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

Gecmis olsun

0 (532) 324 35 75 Onur’a ulasirsan sorun ne ise cozer merak etme. İstanbuldaysan yeri sancaktepe civarinda

AlwaysFast
12-11-2018, 12:50
Gecmis olsun

0 (532) 324 35 75 Onur’a ulasirsan sorun ne ise cozer merak etme. İstanbuldaysan yeri sancaktepe civarinda

Sorunumu Baron garage Onur bey çözdü teşekkür ederim hocam.

PiscocuK
12-11-2018, 13:20

Rica ederim çok sevindim

utkunoa
12-11-2018, 14:37

Merhaba, sizin sorun yakıt pompası gibi duruyor.

srknzfr
12-11-2018, 15:20

selamlar, geçmiş olsun :)

problem neymiş peki?

fussy
12-11-2018, 15:33
polo gti smoke stop takımı satan var mıdır ?

AlwaysFast
12-11-2018, 15:38
selamlar, geçmiş olsun :)

problem neymiş peki?

Yazilimsal bi hatadan kaynaklı.

AlwaysFast
12-11-2018, 16:39
Merhaba, sizin sorun yakıt pompası gibi duruyor.

Ön yakıt pompasını değiştirmiştik ancak düzelmemişti.Bugün sağolsun Baron garage Onur ve Tolga abi işimizi halletti.

tuFAN
12-11-2018, 17:46
Yazilimsal bi hatadan kaynaklı.
Yazılımsal derken güncel fabrika yazılımı mı yüklendi

AlwaysFast
13-11-2018, 15:44
Yazılımsal derken güncel fabrika yazılımı mı yüklendi

İlk başta evet sonrasında stage 1 yapıldı.

CeM öZeR
14-11-2018, 07:58
Arkadaşlar gfb dumpvalve var elimde satın almayı düşünen olursa. Sadece bir adet var.Ürün sıfır hiç kullanılmadı.

207_TR
14-11-2018, 22:02
Arkadaşlar merhaba

Polo gti aracımda Downpipe + Düz Boru + Sonda Miltek Son Susturucu var.

Sesini biraz azaltmak için ortaya susturuc düşünüyorum.

Çıkma orjinal susturucu mu alsam daha iyi, yoksa çıkma scirocco susturucusu buldum uyarmı sizce ?

Yada herhangi bir üniversal susturucu işimi görür mü ?

Ufuk
15-11-2018, 07:11
Arkadaşlar merhaba

Çıkma orjinal susturucu mu alsam daha iyi, yoksa çıkma scirocco susturucusu buldum uyarmı sizce ?

Spor tüp susturucu olur çoğu egzozcuda. Arabayı geri düşürmeden, sesi azaltır. Hangisi uygun fiyatlıysa onu takın bence.

PiscocuK
15-11-2018, 08:47
Arkadaşlar merhaba

sistem komple milltekmi yoksa sadece son susturucumu milltek?

Diyadin
15-11-2018, 11:24
Arkadaşlar merhaba

Sistem komple milltekse kaynak vs ile orjinalliğini bozmayın derim. Yerine komple custom çalışma yada dp + oem orta son takılabilir.

Scirocco orta susturucu giriş ve çıkış çapı şuanki egzoz sisteminize büyük ihtimal dar gelecek yerine egzozcularda boru çapınıza uygun orta susturucu takabilirsiniz.

Ben olsam açma kapama (varex vs tarzı bir sisteme geçerdim) İlanları takip ederseniz kendi sisteminizi satıp varexli sisteme geçersiniz çok masraf etmeden.

207_TR
15-11-2018, 19:22
Egzoz Susturucusu tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.

Tholl-ga
16-11-2018, 15:18
kıyıda köşede kalmış
6R coilover yada orijinal gti yay amortisörü arıyorum

207_TR
23-11-2018, 10:36
Arkadaşlar merhaba

Mekatronik Pompam sizlere ömür. Garanti den değiştiremedik

Kimden tedarik etmek sağlıklı olur ?

207_TR
26-11-2018, 18:32
Arkadaşlar merhaba

Mekatronik Pompam sizlere ömür. Garanti den değiştiremedik

Kimden tedarik etmek sağlıklı olur ?

Mekatronik Pompası değişimini yaptık. Şimdi adaptasyon yapılıyor.

Arıza verene kadar farketmemişiz şuan aracın kalkıştaki kavraması iyileşti.

207_TR
09-12-2018, 18:55
Arkadaşlar merhaba

Stage 1 seviyesindeki Gti da olması gereken Aft-Basınç,Egt vb. değerler nedir ?

Victiz
10-12-2018, 21:12
Dp - Egsoz - Cai - S3 Intercooler - BKR7 - R8 bobin - Forge dv - Stage 1 TMG yazılımlı Scirocco Cav motor aracımda;

Afr dip gaz 11.9 - 12.3
Peak 1.55
Cont 1.48
Egt 600

berkan14
19-12-2018, 19:00
122lık manuel scırroccoyu hızlandırmak ıcın saglıklı bı sekılde neler yapılabılır.Ve ust guc ve tork limiiti nelerdir? bilgisi olan var mı.

Gokhan43
19-12-2018, 20:39
122lık manuel scırroccoyu hızlandırmak ıcın saglıklı bı sekılde neler yapılabılır.Ve ust guc ve tork limiiti nelerdir? bilgisi olan var mı.

En mantıklısı satıp 160’lığını almak.

Ufuk
19-12-2018, 21:21
Arkadaşımın gti da bobin ve buji yetkili de 1 hafta önce değişti fakat hala kesiliyor ve missfire yapıyor. Yakıtı bp ultimate aldık azaldı fakat devam ediyor. Eylülde bujiler sanayide bir dükkanda değişti, hadi çakma vs kullandılar diyip 1 hafta önce serviste değiştirdi ama hala devam ediyor. Nedir sorun ?
Orta susturucu iptali harici komple stock araba.

golgeoyunu03
19-12-2018, 21:45
kıyıda köşede kalmış
6R coilover yada orijinal gti yay amortisörü arıyorum

2013 Audi A1 ambitiondan çıkma orjinal işlemsiz yaylar mevcut, uyumlu ise görüşelim

berkan14
19-12-2018, 22:39
En mantıklısı satıp 160’lığını almak.

Arabanin kmsi düşük ve stock olduğu için biraz gidiklamak istiyorum doğrusu.

207_TR
19-12-2018, 23:34
Arkadaşımın gti da bobin ve buji yetkili de 1 hafta önce değişti fakat hala kesiliyor ve missfire yapıyor. Yakıtı bp ultimate aldık azaldı fakat devam ediyor. Eylülde bujiler sanayide bir dükkanda değişti, hadi çakma vs kullandılar diyip 1 hafta önce serviste değiştirdi ama hala devam ediyor. Nedir sorun ?
Orta susturucu iptali harici komple stock araba.

Kesiliyor dediğiniz noktada araç nasıl tepki veriyor?

Ufuk
20-12-2018, 08:38
Kesiliyor dediğiniz noktada araç nasıl tepki veriyor?

Dipgazda yapıyor bunu, anlık olarak sanki korumaya alıyor gücü düşüyor sonra tekrar devam ediyor.

Özgür Güneş
26-12-2018, 21:21
Mekatronik Pompası değişimini yaptık. Şimdi adaptasyon yapılıyor.

Arıza verene kadar farketmemişiz şuan aracın kalkıştaki kavraması iyileşti.

Nası anlaşılıyormuş bu pompanın arızası?

Özgür Güneş
26-12-2018, 21:23

122 lik Golf 6 vardı, araba yüklenmiyor, sevmiyor, istemiyor. Stage 1 bile yüklerseniz wastegate değişimi lazım dumpvalve ile birlikte. Yoksa basınç kaçıyor. O yüzden yüklemeyin daha iyi.

Özgür Güneş
26-12-2018, 21:29
Komple stockcu olduğum için aracımın üzerinde gelen koç egzoz nevzat usta yapımı custom egzozu satıyorum. Downpipe dan en son sona kadar 70 lik, orta ve sonda free flow spor susturucu var. Polo gti dan çıkardım, ilgililere duyrulur. Sesi gerçekten çok güzeldi ama orijinalci damarım ağır bastı :)

Özgür Güneş
26-12-2018, 21:33
Beyler merhaba,

Arabaya orj önlere ayak aydınlatma aldım. Montajını yaparım diyordum da yeterli bilgiye ulaşamadım, bu konuda bilgi verebilecek olan var mıdır?

AlwaysFast
17-01-2019, 21:14
Polo Gti aracımın benzin kapağı kırıldı biraz araştırdım kronik bir sorun gibi gördüm.Başına gelmiş biri varsa nerde yaptırdığını veya nasıl yaptığını yazabilirmi acil kapaksız geziyorum :(

c.sar
18-01-2019, 09:52
jantları boyatmak için önerebileceğiniz yer var mıdır. (istanbul için)

http://i67.tinypic.com/n2n4pl.jpg

Mutu
18-01-2019, 10:55

http://i63.tinypic.com/2428pzt.jpg

Benim jantlar ben almadan önce boyanmış. Tonla alakalı aklında fikir olsun diye paylaşayım.

BARR
18-01-2019, 16:39
Polished jantı boyatmayı ben önermem. Benim aracımda aynı çizikler vardı, ben CNCde yaptırdım üzerinden aynı tarzda olması için.
Mutu

Senin jantları M5'in renk kodu +biraz kişisel eklemeler (sarı ve kahverengi biraz) ile boyayıp o tonu yakalamıştık.

Suleyman
18-01-2019, 18:36

Taksim tarafında var, yönlendirebilirim.

c.sar
19-01-2019, 08:23
Polished jantı boyatmayı ben önermem. Benim aracımda aynı çizikler vardı, ben CNCde yaptırdım üzerinden aynı tarzda olması için.
Mutu

Senin jantları M5'in renk kodu +biraz kişisel eklemeler (sarı ve kahverengi biraz) ile boyayıp o tonu yakalamıştık.

Bende cnc de orjinaline sağdık kalarak tamir ettirmek yada boyatmak istiyorum diyeyim :) Suleyman Bilgileri bekliyorum.

canozgur106
20-01-2019, 16:31

Aynı janttan aracımda mevcut şimdi konuyu görünce şaşırdım bu jant nasıl boyanabilir diye düşünürken :) Takipteyim

Güncel bir wp grubu varsa ekler misiniz .. 05053154991

c.sar
21-01-2019, 16:42
Aynı janttan aracımda mevcut şimdi konuyu görünce şaşırdım bu jant nasıl boyanabilir diye düşünürken :) Takipteyim

Güncel bir wp grubu varsa ekler misiniz .. 05053154991

Bostancı sanayi de özsaygılı jant diye bir dükkanda yapılabiliyormuş tanesine 350TL fiyat verdiler.

Sorun şu 1 adet yaptıktan sonra parladığı için diğerleri mat kalıyormuş bende ne yapacağımı bilemedim :)

racer50
26-01-2019, 20:21
Arkadaşlar elinde ibiza cupra nın wg ayarına ait foto olan varmı?Yani orjınalde kac diş sıkılığı var paylaşan olursa sevinirim

TaGo
27-01-2019, 15:09
Arkadaşlar 15 veya 16 çok hafif jant ve orjinal ibiza cupra yayı arıyorum. Araç çok sert, hemde kullanılamayacak kadar. Yoldaki en ufak taşı hissettirecek kadar. Ben bu darbeli kullanımı nispeten hafifletmek istiyorum

Tholl-ga
27-01-2019, 17:31
Arkadaşlar elinde ibiza cupra nın wg ayarına ait foto olan varmı?Yani orjınalde kac diş sıkılığı var paylaşan olursa sevinirim

Hatirladigim kadariyla 14 diş olmasi lazım

Klkan07
24-02-2019, 19:43
Arkadaşlar iyi akşamlar. Polo gti alma niyetindeyim. 2014 cam tavan koltuk ısıtmalı vs dolu bir araçla ilgileniyorum ne kadar vermeliyim. Piyasası nasıldır?

cifan
27-04-2019, 15:41
arkadaşlar hepinize selamlar. çarşamba günü 72000 km de 2011 ibiza cupra alarak aranıza katıldım ama perşembe günü maalesef piston kırdım :D piston olarak iss veya nüral falan var diyo parçacılar. hangisini almalıyım ne tavsiye edersiniz? forumda yazanlara göre nüral tavsiye edilmiş ama diyolarki nüral eskiden goetzenindi şimdi konya malı. bu tecrübeyi yaşamış arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim

i-vtec07
28-04-2019, 10:18
arkadaşlar hepinize selamlar. çarşamba günü 72000 km de 2011 ibiza cupra alarak aranıza katıldım ama perşembe günü maalesef piston kırdım :D piston olarak iss veya nüral falan var diyo parçacılar. hangisini almalıyım ne tavsiye edersiniz? forumda yazanlara göre nüral tavsiye edilmiş ama diyolarki nüral eskiden goetzenindi şimdi konya malı. bu tecrübeyi yaşamış arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim

Nasıl oldu hocam soğuk mu gazladın ? Geçmiş olsun

cifan
29-04-2019, 09:09
Nasıl oldu hocam soğuk mu gazladın ? Geçmiş olsun

hiç gazlamadım. ışıklarda beklerken motor arıza ve epc lambası yandı önden ve arkadan hafif duman farkettim hemen kenara çekip tamirciye götürdüm. daha önce kurcalanmamış hiç motor ya kronik ya da turbo yağ basmış bakalım bgün belli olcak

Kaan
14-05-2019, 19:01
hiç gazlamadım. ışıklarda beklerken motor arıza ve epc lambası yandı önden ve arkadan hafif duman farkettim hemen kenara çekip tamirciye götürdüm. daha önce kurcalanmamış hiç motor ya kronik ya da turbo yağ basmış bakalım bgün belli olcak

Araçta yazılım varmı?Açtınız mı ne çıktı durum?

TaGo
14-05-2019, 20:31
Geçmiş olsun. Nerden aldınız aracı?

cifan
17-05-2019, 11:36
sağolun arkadaşlar. çıktı aracım rodajdayım şu anda. 3. piston da kırık çıktı Allah tan başka biyere zarar vermemiş ama tabi sökülmüşken sübaplar, kavallar 4 piston sekman devirdaim contalar keçeler falan değişti. aktif kullanıyorum şu anda bi problemim yok çok şükür. istanbuldan almıştım arabayı yazılım yoktu. ha bide turboda hafif yağ kaçağı olmuş o da revize edildi fk turboda.

16EC813
17-05-2019, 13:57
sağolun arkadaşlar. çıktı aracım rodajdayım şu anda. 3. piston da kırık çıktı Allah tan başka biyere zarar vermemiş ama tabi sökülmüşken sübaplar, kavallar 4 piston sekman devirdaim contalar keçeler falan değişti. aktif kullanıyorum şu anda bi problemim yok çok şükür. istanbuldan almıştım arabayı yazılım yoktu. ha bide turboda hafif yağ kaçağı olmuş o da revize edildi fk turboda.

toplam maliyeti size kaça maloldu ?

Kaan
18-05-2019, 00:44

Geçmiş olsun ucuz yırtmışsınız.. genelde giden zateb 3.piston.. oem mi topladımız forged mi?kaça mal oldu ortalama?

cifan
18-05-2019, 09:45
valla forged çok istedim ama yetişemedim parasına araştırdım biraz nüral piston taktık. toplamda 7700 gibi bi paraya maloldu bana

Mutu
18-05-2019, 18:28
valla forged çok istedim ama yetişemedim parasına araştırdım biraz nüral piston taktık. toplamda 7700 gibi bi paraya maloldu bana

Geçmiş olsun, bundan sonra keyfini çıkararak binersin umarım.

Cankut yazir
22-05-2019, 02:30
Merhaba hayırlı geceler, sorun problemini cozemedigim icin sizlere sormak istedim.
1.4tsi 2012 polo gti aracimi yeni aldim. Araca dizelden gecis yaptim 1.6 tdi motorlar hakkinda bilgim var fakat tsi hakkinda cok fazla bir bilgim yok. Aracimi aldim temde sakin giderken sollama yapmak icin dip gaz yaptim ve aracta gaz kesme problemi yasadim. Bir kac gun sonra arac epc yakti dusuk hizda yine kesme yapti saga cektim stop ettim ve calistirdim duzeldi. Sonrasinda ariza isigi yakmadan bir kac kes daha kesme olayini yasadim , problemle karsilasan ve deneyimlerini paylasmak isteyen varsa sevinirim? Arac motor isindiktan sonra rolantide calisirken hafif sallantili calisiyor, 3 4 sn de bir sirkeliyor ..

i-vtec07
22-05-2019, 05:57
Merhaba hayırlı geceler, sorun problemini cozemedigim icin sizlere sormak istedim.
1.4tsi 2012 polo gti aracimi yeni aldim. Araca dizelden gecis yaptim 1.6 tdi motorlar hakkinda bilgim var fakat tsi hakkinda cok fazla bir bilgim yok. Aracimi aldim temde sakin giderken sollama yapmak icin dip gaz yaptim ve aracta gaz kesme problemi yasadim. Bir kac gun sonra arac epc yakti dusuk hizda yine kesme yapti saga cektim stop ettim ve calistirdim duzeldi. Sonrasinda ariza isigi yakmadan bir kac kes daha kesme olayini yasadim , problemle karsilasan ve deneyimlerini paylasmak isteyen varsa sevinirim? Arac motor isindiktan sonra rolantide calisirken hafif sallantili calisiyor, 3 4 sn de bir sirkeliyor ..

Aracın specleri nedir ? Stock mu yada ? Ilk etapta bobin buji. Gaz kesince patırdama yapıyosa kesin olarak bobindir sorun. Tabi araç stocksa, stock egzozda bu patırdamayı duyamayabilirsiniz.

srknzfr
22-05-2019, 06:44

benzer problemi yaşadım, sorun yakıt hortumundaydı. ama bir çok başka sebebi de olabilir malesef

srknzfr
22-05-2019, 06:51
sadece muayene için kullanmalık son susturucu verebilecek kimse var mıdır? susturucu bulamıyorum :Deli:

ya da bildiğiniz satılık susturucu var mı?

ikaragozlu
22-05-2019, 07:13

geçmiş olsun
epc yakmasının ana sebeplerinin başında yakıt ve ateşleme sistemi gelir
yakıt aldığın yerden eminsen, depo içindeki yakıt pompası ve motor tarafındaki yüksek basınçlı yakıt pompası düzgün çalışıyorsa ve yakıt hortumlarında deformasyon / kaçak yoksa bobin ve bujilerine baktırmanı tavisye ederim
inşallah kısa sürede çözüme ulaşırsıın

i-vtec07
22-05-2019, 07:26
sadece muayene için kullanmalık son susturucu verebilecek kimse var mıdır? susturucu bulamıyorum :Deli:

ya da bildiğiniz satılık susturucu var mı?

Benim fr ın ki uysa gönderirdim garajada duruyo muayane ye kadar lazım değil bana ama malesef yassı kazan :/ eksoz cuları bi gez abi orjinale benzeyen bi susturucu takıp geçebilirsin diye düşünüyorum biraz uğraşacaksın artık ..

individual
22-05-2019, 10:53

Buna benzer bir sorun sonrası turboda sorun'da çıkmıştı.İşini iyi bilen bir ustanın bakması lazım.Ufak bir problemde olabilir kablo yada buji turbo'da olabilir.

Gokhan43
22-05-2019, 14:01

Yazdıklarınıza göre Misfire sorunu yaşıyorsunuz. Araca zaten diagnoz cihazı ile bağlandığınızda yüksek ihtimal misfire detection olarak arıza göreceksiniz.

Buji değişimi, kesilmezse ardından bobin değişimi ile sorunuzu çözersiniz. Hâla devam ederse, pompa-yakıt sistemine göz atılmalı.

207_TR
26-05-2019, 22:18

Yüksek ihtimal missfire . Bende aracı aldığım gün yaşamıştım.

4 tane Ngk Bkr7 bukji ilaç olur. İmkan varsa orjinal bobin değişimi yapman faydalı olur.

Kırmızı R8 bobin öneren olacaktır. Aracın dolu değilse gerek yok R8 bobine.

drago
11-06-2019, 19:10
Arkadaslar merhaba,

1.0 tsi fabia manuel aldim 2017 model.

Araci biraz dusurmek istiyorum, fakat bu sinif araclari spor yay ile kullaninca konforu asiri baltaladigini tecrube ettim.

Simdi sorum su, sahibindende orjinal cupra amortisor ve yaylarini buldum 2015 model. Bu benim aracima uyar mi, uyarsa ne kadar dusurur?

Ya da eibach 118101005 VA kodlu prokiti benim aracima uyar mi? Kullanicilarin tum tavsiyelerine acigim.

Mutu
15-07-2019, 12:23
Arkadaslar merhaba,

1.0 tsi fabia manuel aldim 2017 model.

Araci biraz dusurmek istiyorum, fakat bu sinif araclari spor yay ile kullaninca konforu asiri baltaladigini tecrube ettim.

Simdi sorum su, sahibindende orjinal cupra amortisor ve yaylarini buldum 2015 model. Bu benim aracima uyar mi, uyarsa ne kadar dusurur?

Ya da eibach 118101005 VA kodlu prokiti benim aracima uyar mi? Kullanicilarin tum tavsiyelerine acigim.

Sizin aracın ağırlığı ve özellikle kafa ağırlığı 1.0 tsidan ötürü baya düşüktür diye düşünüyorum. Uysa dahi konfor olarak çok yumuşak kalmasın yay? :beuj:

drago
15-07-2019, 13:52
Sizin aracın ağırlığı ve özellikle kafa ağırlığı 1.0 tsidan ötürü baya düşüktür diye düşünüyorum. Uysa dahi konfor olarak çok yumuşak kalmasın yay? :beuj:

Valla bu sure zarfinda eibach 30 mm aldim.

Dediginizde haklisiniz iyi ki de cupra yay almamisim arac zor zekat indi desem yeridir. Arka onden daha fazla indi ama.

Konfor bozulmayaydi iyiydi :)

Mutu
17-07-2019, 00:07
Çeşitli satılıklar mevcut;

http://www.techturkey.com/forum/modifiye_parcalari/237232-forge_sesli_dv_forge_wastegate_10lt_wagner_rep_coo ler_polo_gti_milltek_70mm.html

canirtuk
17-07-2019, 22:35
Selam arkadaşlar ibiza cupra aracım da son zamanlarda p012b hatası alıyorum, vag com da mantıksız basınç uyarısı yazıyor.

şöyle ki aracım da sesli tip forge dump valve var ve bazı anlamsız sesler duymaya başladım. mesela havayı boşaltırken tıslama yarıda kesiliyor, bazen düşük devirlerde hiç tıslamıyor.

acaba yağlama mı yapmam lazım deyip komple söküp balata spreyi ile tertemiz yapıp gres yağı ile de güzelce yağladım. bir süre düzeldi gibi oldu ama sorun büyüyerek devam ediyor. şimdi yüksek vitesler de ve düşük devirler de gaza yüklendiğim zaman, araba basınc tutamama gibi sanki bas çek yapıyormuşum dalgalanma oluyor devir yükseldikçe geçiyor , bu esnada da ıslık sesi gibi dv ses çıkarıyor tabi kesik kesik.

acaba sorun dv de midir acaba dv hortumlarını yanlış mı bağladım, yanlış bağladıysam bu hatayı mı alırım.

benim düşüncem şudur, dv fazla basıncı boşaltamayıp geri basınç oluşturunca sanırım mantıksız basınç hatası veriyor.

tecrübeli arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsa sevinirim.

Grimlord
18-07-2019, 01:45
Selam arkadaşlar ibiza cupra aracım da son zamanlarda p012b hatası alıyorum, vag com da mantıksız basınç uyarısı yazıyor.

şöyle ki aracım da sesli tip forge dump valve var ve bazı anlamsız sesler duymaya başladım. mesela havayı boşaltırken tıslama yarıda kesiliyor, bazen düşük devirlerde hiç tıslamıyor.

acaba yağlama mı yapmam lazım deyip komple söküp balata spreyi ile tertemiz yapıp gres yağı ile de güzelce yağladım. bir süre düzeldi gibi oldu ama sorun büyüyerek devam ediyor. şimdi yüksek vitesler de ve düşük devirler de gaza yüklendiğim zaman, araba basınc tutamama gibi sanki bas çek yapıyormuşum dalgalanma oluyor devir yükseldikçe geçiyor , bu esnada da ıslık sesi gibi dv ses çıkarıyor tabi kesik kesik.

acaba sorun dv de midir acaba dv hortumlarını yanlış mı bağladım, yanlış bağladıysam bu hatayı mı alırım.

benim düşüncem şudur, dv fazla basıncı boşaltamayıp geri basınç oluşturunca sanırım mantıksız basınç hatası veriyor.

tecrübeli arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsa sevinirim.

Forgelerin çakma olanlarında basınç tutmama problemi yaşanıyor diye biliyorum, orjinal mi ürün yoksa aliexpress malı mı?

canirtuk
18-07-2019, 07:17
Forgelerin çakma olanlarında basınç tutmama problemi yaşanıyor diye biliyorum, orjinal mi ürün yoksa aliexpress malı mı?

ürün orijinal zaten bu zamana kadar böyle bi sorun yoktu

Kaan
20-07-2019, 00:04
Oringleri kontrol ettin mi sağlam mı?Forge malesef bu anlamda çok dayanıklı değil. RTmg nin dv sini kullanıyorum çok başarılı.

Muhtemelen bağlantın yanlış sanki bir kontrol et istersen veya selenoidin bozuk olabilir.

Bunlar ihtimaller.

ahmetogul
23-07-2019, 11:05
arkadaşlar 1.6 tdi dan 1.4 tsi a geçiş yaptım 125 lik euro 6 motor sadece yazılım yapsam ne kadar performans alabilirim yakıt tasarrufu sağlayabilirmiyim acaba önerileriniz nelerdir...

canirtuk
25-07-2019, 17:31
Oringleri kontrol ettin mi sağlam mı?Forge malesef bu anlamda çok dayanıklı değil. RTmg nin dv sini kullanıyorum çok başarılı.

Muhtemelen bağlantın yanlış sanki bir kontrol et istersen veya selenoidin bozuk olabilir.

Bunlar ihtimaller.

Cevap için teşekkürler.
Sorunumun kaynağı, map ve maf sensörlerinden kaynaklanıyormuş.
2 si de aynı kod sensör değişince düzeldi.
Sorun: p012b çözüm: map ve/veya maf sensörü.

canirtuk
25-07-2019, 19:57
bu arada forge dump valve oring leri fazladan var isteyenle paylaşabilirim 1mm 35mm ölçüleri

cifan
31-07-2019, 13:48
iyi forumlar arkadaşlar. 2011 ibiza cupramda meşhur silkeleme problemim vardı :) bunun için önce bujıleri değiştirdim bkr7eix ile sorun düzelmeyince bobinleri de değiştirdim tam oldu sorun bitti derken bobin değiştirdiğim günün akşamına birden gaz yememe 3000 deviri geçememe sorunum başladı. bağladık bilgisayara 'P10A500 -hava girişi için potansiyometre ayar kapağı sinyal çok yüksek-sürekli ' uyarısı alıyoruz. nasıl bi yol izlemeliyim problem nedir bilgisi olan başına gelmiş olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim

turkishpower
31-07-2019, 14:53
iyi forumlar arkadaşlar. 2011 ibiza cupramda meşhur silkeleme problemim vardı :) bunun için önce bujıleri değiştirdim bkr7eix ile sorun düzelmeyince bobinleri de değiştirdim tam oldu sorun bitti derken bobin değiştirdiğim günün akşamına birden gaz yememe 3000 deviri geçememe sorunum başladı. bağladık bilgisayara 'P10A500 -hava girişi için potansiyometre ayar kapağı sinyal çok yüksek-sürekli ' uyarısı alıyoruz. nasıl bi yol izlemeliyim problem nedir bilgisi olan başına gelmiş olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim

gaz kelebegi olabilir o arıza

MCN21
08-08-2019, 16:36
Arkadaşlar internette 10Lt ilk replika Wagner adı altında satılan coolerlar var? Deneyimleyen oldu mu?

Wagner linklerine baktım ama sanırım 1.4tsi için artık üretim yapmıyorlar. Kendi sitesinde bulamadım.

Edit : Sitede buldum 650Eu fiyatı varmış. Hala replikalardan verim alan var mı sorusu devam ediyor :)

Diyadin
09-08-2019, 08:48
Arkadaşlar internette 10Lt ilk replika Wagner adı altında satılan coolerlar var? Deneyimleyen oldu mu?

Wagner linklerine baktım ama sanırım 1.4tsi için artık üretim yapmıyorlar. Kendi sitesinde bulamadım.

Edit : Sitede buldum 650Eu fiyatı varmış. Hala replikalardan verim alan var mı sorusu devam ediyor :)

Bende HG motorsports var tavsiye ederim.

Replika olanlarda sorun yaşayan görmedim.

Mutu
09-08-2019, 11:58

Ben 2.000 km kadar kullandım, iat değerleri iyi diyorlar. Ben hiç ölçmedim, gazlamayla pek işim olmadığından. Genel olarak takan memnun ben orjinale döndüğüm için söktüm.

onursumer
09-08-2019, 12:45

bende miniye replika taktım genel olarak incelediğimde illaki işçilik farkları vardı ama kullanırken verim ile ilgili bi eksi yan goremedim ciddi fiyat farkı var orjınalle arasında

Kaan
12-08-2019, 21:06

Ankarada burak adinda bi kardesimiz satiyor.Eger o ise urunleri basarili sorunsuz al tak derim.
Coolerda kullanilan malzeme onemli.

Cupramda bende kullaniyordum memnundum.

Polomda HFV2 var cok memnunum.

MCN21
17-08-2019, 22:48
Bilgili arkadaslardan bir yardim daha isteyecegim :) simdiye kadar bilgi veren herkese de tesekkur ediyorum.

Arac bazi zamanlarda 4000-5000 rpm arasinda gaza oturunca 100-200 rpm silkeleme yapiyor. Araba tutunamazda sarar ya oyle sacma bir anlik dagalanma oluyor. Yada 6200 gibi manuel vites atip ust viteste 4000-5000 arasina oturunca yine dalgalanma yapiyor.
Araci calistirinca 1 kere yaparsa oyle devam ediyor. Yapmazsa da istedigim kadar sikistiriyim hic problem cikartmiyor.

Motor sicak, soguk denedim. Her viteste yapiyor. 7.vites 4000rpm de sabit giderkende yapiyor. Bu arada soguk calistirmada sarsinti, kavrama yapmama gibi sanziman problemlerinin hic biri yok.

Bobin, dumpvalve, buji degistirdim. Baska neden olabilir. Kirli yakittan supheleniyorum ama dedigim gibi her zaman yapmiyor.

Yazilim yok, 2013 cth motor. İridyum buji, forge dv ve ngk bobin var. Hepsi orjinal ve sifir alindi.

i-vtec07
18-08-2019, 07:56
Bilgili arkadaslardan bir yardim daha isteyecegim :) simdiye kadar bilgi veren herkese de tesekkur ediyorum.

Arac bazi zamanlarda 4000-5000 rpm arasinda gaza oturunca 100-200 rpm silkeleme yapiyor. Araba tutunamazda sarar ya oyle sacma bir anlik dagalanma oluyor. Yada 6200 gibi manuel vites atip ust viteste 4000-5000 arasina oturunca yine dalgalanma yapiyor.
Araci calistirinca 1 kere yaparsa oyle devam ediyor. Yapmazsa da istedigim kadar sikistiriyim hic problem cikartmiyor.

Motor sicak, soguk denedim. Her viteste yapiyor. 7.vites 4000rpm de sabit giderkende yapiyor. Bu arada soguk calistirmada sarsinti, kavrama yapmama gibi sanziman problemlerinin hic biri yok.

Bobin, dumpvalve, buji degistirdim. Baska neden olabilir. Kirli yakittan supheleniyorum ama dedigim gibi her zaman yapmiyor.

Yazilim yok, 2013 cth motor. İridyum buji, forge dv ve ngk bobin var. Hepsi orjinal ve sifir alindi.

Benzin pompası olabilir :)

Tunacan
18-08-2019, 10:12
150hp lik tsi da 7 den 6 da geçtiğinde bir vuruntu oluyor. Vitesi düşürünce bir silkeliyor aracı.
Dsg yeni değişti. Araç 52.000km de. Sebep ne olabilir?

Diyadin
18-08-2019, 10:21

Bana kötü yakıt gibi geldi araçtaki yakıtı bitirin iyi bir istasyondan Bp ultimate koyun devam ederse bujileri söktürün bujilerin durumu kötüyse yenileyin. Devam ederse yakıt pompası olabilir. Özel yada yetkili serviste cihaza bağlatırsanız sorunu daha kolay bulabilirsiniz.

MCN21
18-08-2019, 11:02
Bana kötü yakıt gibi geldi araçtaki yakıtı bitirin iyi bir istasyondan Bp ultimate koyun devam ederse bujileri söktürün bujilerin durumu kötüyse yenileyin. Devam ederse yakıt pompası olabilir. Özel yada yetkili serviste cihaza bağlatırsanız sorunu daha kolay bulabilirsiniz.
Bobin bujileri degistirmeden once baglattim. Ariza vermedi, sanirim yolda test edebilecek birisi lazim.

60.000 bakimina yeni girdim. Bujiler zaten degismisti ama sorun cozulmedi. Ustune yukarida ki parcalari aldim. Simdi her zaman yapmasa da ara ara yapiyor. Tesekkur ederim yardiminiz icin :)

MCN21
18-08-2019, 11:12
Benzin pompası olabilir :)

Benzin pompasi olsa ustlerde de sorun yarstmaz mi? Silkeleme yaparsa sadece belirttigim 4-5k rpm araliginda sorun cikartiyor.

Kaan
19-08-2019, 12:08
52.000 kmde aracın benzin pompasında sıkıntı olmaz (arka pompa için diyorum )

Hpfp yani ön pompadan kaynaklı olursa pat diye keser duvara çarpmış gibi olursun.

Sorun kötü yakıttan kaynaklıda olabilir benzinlik değiştirip tekrar dene yakıt filtrenide değiştir.

Mümkünse bir log al birde.Ön pompa arka pompa değerlerine bak.

drago
24-08-2019, 11:24
Arkadaslar merhaba,

1.4 tsi 160 hplerin piston kirdigiyla zaman zaman karsilasiyoruz. 2014 ve sonrasinda da gecerli mi bu durum? Nelere bakmali hangi araclardan uzak durmali? Scirocco ve cc farkli mi mesela?

srknzfr
04-09-2019, 08:56
2014 GTI aracımı satıyorum, ilgilenenlere özelden bilgi verebilirim. :heyoo: ilanı da mevcut

WeLeT
13-09-2019, 14:10
Seat / Ibiza / 1.4 TSI Sport Coupe / Cupra / 2014 CTH CAM TAVAN CUPRA sahibinden.comda - 623830968 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-2014-cth-cam-tavan-cupra-623830968/detay/)

Volkswagen / Polo / 1.4 TSi / GTi / Kusursuz gti cam tavan dsg sahibinden.comda - 717935245 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-kusursuz-gti-cam-tavan-dsg-717935245/detay/)

Bu iki araç hakkında bilgisi olan var mı ?

Mutu
20-10-2019, 14:16
Forge WG mevcut. Pistonlı olandan. 600tl'ye vereceğim.

-Ata-
07-11-2019, 09:40
www.sahibinden.com/745068974 bu arac hakkında bilgisi olan var mıdır ?bir de eskisehirde var aynı kombinasyon onu da sormak istiyorum ayrıca
özellikle beyaz 4 kapı cth gti arıyorm düsük km ilgilenebilirim satmayı düsünen varsa

canirtuk
27-11-2019, 19:44
Forge WG mevcut. Pistonlı olandan. 600tl'ye vereceğim.

satıldı mı

207_TR
27-11-2019, 21:09
www.sahibinden.com/745068974 bu arac hakkında bilgisi olan var mıdır ?bir de eskisehirde var aynı kombinasyon onu da sormak istiyorum ayrıca
özellikle beyaz 4 kapı cth gti arıyorm düsük km ilgilenebilirim satmayı düsünen varsa

Km si güzel, direksiyon çok mu temiz kalmış bende mi öyle görüyorum acaba ?

Onurkk06
27-11-2019, 22:42
Arkadaşlar merhaba 2013 gti ile aranızdayım
1-öncelikle dsg artık dışarıda da yapılabiliyor olması sebebi ile özel serviste tüm bakımını yaptırmayı düşünüyorum aracım 60 binde gtidan anlayan özel servis tavsiyesi var mı artı yedek parçacı tavsiyesi istiyorum (özellikle İstanbul Avrupa)
2-araçta ön Salıncaklarda sıkıntı var değişmesi gerekiyor ve araç sahibi gitmiş normal polo yayı takmış arabaya arka gti yayı satan var mı önlere coil yapacağım, coil yapınca kafa sallama VS durumu oluyor mu?
3-Araca kaçlık yağı tavsiye edersiniz?
4-R8 bobinin bi faydası var mı ?

Gökhan Bilgin
28-11-2019, 01:26

5-6 ay önce 80 bine satıldı plakası aynı değişmemiş zaten motor yapılmıştı servisten kayıtlarda çıkacaktır daha önce yüklenmiş boşaltılmış bir araç

akko
28-11-2019, 13:27
Km si güzel, direksiyon çok mu temiz kalmış bende mi öyle görüyorum acaba ?

Gti direksiyonların derisinden midir bilemiyorum, gerçekten birçok araç gördüm km 90k'larda. Hepsi sıfıra yakın, güzel temizlik yapıldığı sürece eskimiyor :)

oguzedr
28-11-2019, 15:27
Forge Sessiz Dumpvalve isteyen varsa aracımdan çıkardığım dv yi satıyorum. Özelden isteyen yazabilir.

Onurkk06
01-12-2019, 14:05
WhatsApp grubu var mı arkadaşlar?

cifan
16-01-2020, 16:52
selamlar arkadaşlar. yağ değiştiricem tavsiyeniz nedir? 2011 cupra aracım

akko
22-01-2020, 13:40
Güncel whatsapp grubu var mı TSI ile alakalı?

Eworen
28-01-2020, 11:14
Merhabalar ;
Şu stop lar nasıl sizce ? orjinal gibi duruyormu ?
Ne dersiniz ?
Örnek;
Volkswagen Polo 2014-2017 Hareketli Led Stop Seti - n11.com (https://urun.n11.com/diger/volkswagen-polo-2014-2017-hareketli-led-stop-seti-P386037589?gclid=EAIaIQobChMI7sqE0fml5wIVhMe7CB3eH QkNEAEYASAGEgIdtPD_BwE)
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=zQmgnGRCByg)

fdoganb
28-01-2020, 11:50
Merhabalar ;
Şu stop lar nasıl sizce ? orjinal gibi duruyormu ?
Ne dersiniz ?
Örnek;
Volkswagen Polo 2014-2017 Hareketli Led Stop Seti - n11.com (https://urun.n11.com/diger/volkswagen-polo-2014-2017-hareketli-led-stop-seti-P386037589?gclid=EAIaIQobChMI7sqE0fml5wIVhMe7CB3eH QkNEAEYASAGEgIdtPD_BwE)

çok albenisi olan bir tasarım değil bence. piyasadaki fiyatlara hiç bakmadım ama 1.800 TL bir stopa para vermem şahsen. belki 6c poloların stopları tercih edilebilir illa değişiklik isteniyorsa.

Eworen
29-01-2020, 09:00
çok albenisi olan bir tasarım değil bence. piyasadaki fiyatlara hiç bakmadım ama 1.800 TL bir stopa para vermem şahsen. belki 6c poloların stopları tercih edilebilir illa değişiklik isteniyorsa.

Bende onu diyorum albenisi olmasın std gibi dursun diye dedim zaten bunlar audi q2 stop diye geçiyor aynısı
Fiyat pahalı bencede fiyat araştırması yapmadım olur mu olmaz mı kısmındayım daha :)

fdoganb
29-01-2020, 09:21
Bende onu diyorum albenisi olmasın std gibi dursun diye dedim zaten bunlar audi q2 stop diye geçiyor aynısı
Fiyat pahalı bencede fiyat araştırması yapmadım olur mu olmaz mı kısmındayım daha :)

En mantıklısı arabanın üzerinde görüp karar vermek olacaktır o zaman :) instagramda vs bu stopların takılı olduğu bir araç görürsem fotoğrafını gönderirim size.

Eworen
29-01-2020, 09:28
En mantıklısı arabanın üzerinde görüp karar vermek olacaktır o zaman :) instagramda vs bu stopların takılı olduğu bir araç görürsem fotoğrafını gönderirim size.

Bu videoda var güzel gibi geldi orjinal de duruyor ama canlı görmek başka tabi
Foto süper olur teşekkürler.

BARR
29-01-2020, 09:54
Bu videoda var güzel gibi geldi orjinal de duruyor ama canlı görmek başka tabi
Foto süper olur teşekkürler.

Açıkçası ben beğendim OEM gibi duruyor.

individual
29-01-2020, 14:42
polo stoplar güzelmiş valla.bende beğendim.

Ufuk
03-02-2020, 16:55
Golf 5 1.4 tsi gt'ler de bulunan dsg6 şanzıman kuru tip mı ıslak tip mi? Bilen var mıdır?

semsialtunbas
03-02-2020, 19:16
DSG6'ların hepsi ıslak diye biliyorum

levent
04-02-2020, 00:07
Golf 5 1.4 tsi gt'ler de bulunan dsg6 şanzıman kuru tip mı ıslak tip mi? Bilen var mıdır?

ıslak kavrama :)

alper_pug
04-02-2020, 21:41
140.000 km deki bir polo gti alırken bakılması gerekenler nelerdir? Mekatronik değişmiş onu biliyorum sadece.

fdoganb
05-02-2020, 11:12
140.000 km deki bir polo gti alırken bakılması gerekenler nelerdir? Mekatronik değişmiş onu biliyorum sadece.

devirdaim cortlamış olabilir ya da cortlamak üzere olabilir değişmediyse. o da sanırım alt devirde nispeten sert gaza bastığınızda ses yapıyor diye biliyorum. onun dışında motor birkaç dakika çalıştıktan sonra ip gibi sabit çalışıyor olmalı. titreme falan varsa dikkat edin. klasik olarak kompresyon testini ihmal etmeyin. yazmışsınız zaten ama dsg için hafif yukarı eğim olan bir yerde hareket edin titreme var mı bakabilirsiniz. arkadaş ikinci vitese atmaya çok hevesli olacaktır endişe etmeyin o normal. aklıma gelenler bu şekilde.

ek: yapılan işin detayını bilmiyorum ama bildiğim kadarıyla tüm gti'larda da olan "34F6" servis aksiyonu var dsg ile alakalı.
VW Servis Aksiyonları (https://binekapps.vw.com.tr/ngwrecall/default.aspx) siteden aracın şase numarasıyla sorgulama yapabilirsiniz geçmişte yapılıp yapılmadığıyla alakalı.

alper_pug
05-02-2020, 12:02
devirdaim cortlamış olabilir ya da cortlamak üzere olabilir değişmediyse. o da sanırım alt devirde nispeten sert gaza bastığınızda ses yapıyor diye biliyorum. onun dışında motor birkaç dakika çalıştıktan sonra ip gibi sabit çalışıyor olmalı. titreme falan varsa dikkat edin. klasik olarak kompresyon testini ihmal etmeyin. yazmışsınız zaten ama dsg için hafif yukarı eğim olan bir yerde hareket edin titreme var mı bakabilirsiniz. arkadaş ikinci vitese atmaya çok hevesli olacaktır endişe etmeyin o normal. aklıma gelenler bu şekilde.

ek: yapılan işin detayını bilmiyorum ama bildiğim kadarıyla tüm gti'larda da olan "34F6" servis aksiyonu var dsg ile alakalı.
VW Servis Aksiyonları (https://binekapps.vw.com.tr/ngwrecall/default.aspx) siteden aracın şase numarasıyla sorgulama yapabilirsiniz geçmişte yapılıp yapılmadığıyla alakalı.

Çok teşekkürler bilgiler için.

Klkan07
22-05-2020, 23:49
Arkadaşlar 4 kapı cam tavan opsiyonlu set up lı gti alınır 2013 2014 öncelik bir iki parça boya olabilir

WRC
06-06-2020, 16:01
Merhabalar herkese forumda yeniyim eğer yanlış bir yere yanlış bir soru yazıyorsam lütfen affedin yeni yeni alışıyorum :) Polo Blue GT sahibiyim DR Ecu yazılımlı 180-185 bg civarlarında gayet güzel bir makine , dün 63 lük warex egzoz taktırdım seside gayet tatminkar hale geldi. Sorum şu egzoz kapalı iken gazlama yapıldığında turboya zarar vereceği hatta abartıldığında turboyu kucağa alabileceğim söylendi.Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar ışık tutabilir mi acaba.
Tşk..

MertSerhanÖ.
06-06-2020, 22:44
Merhabalar herkese forumda yeniyim eğer yanlış bir yere yanlış bir soru yazıyorsam lütfen affedin yeni yeni alışıyorum :) Polo Blue GT sahibiyim DR Ecu yazılımlı 180-185 bg civarlarında gayet güzel bir makine , dün 63 lük warex egzoz taktırdım seside gayet tatminkar hale geldi. Sorum şu egzoz kapalı iken gazlama yapıldığında turboya zarar vereceği hatta abartıldığında turboyu kucağa alabileceğim söylendi.Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar ışık tutabilir mi acaba.
Tşk..

egzoz kapalıyken,ürettiği egzoz gazını rahatça dışarıya atamıcağı için,sadece turbo değil motor içinde sağlıksız bir durum.Mümkün mertebe egzoz kapalı iken gazlamaktan kaçının.

exca-
23-10-2020, 08:30
Arkadaşlar ön sis çerçevesi ve arka difüzör parlak siyah aracımda, orjinale dönmek istiyorum. Takas yapmak isteyen olursa yapabilirim

Tholl-ga
23-10-2020, 09:41
Arkadaşlar ön sis çerçevesi ve arka difüzör parlak siyah aracımda, orjinale dönmek istiyorum. Takas yapmak isteyen olursa yapabilirim

ne ara aldın la arabayı :)

exca-
23-10-2020, 12:37
ne ara aldın la arabayı :)

geçen hafta aldım, boyasını falan düzelltiriyorum bu hafta :D

exca-
25-10-2020, 08:03
Frenleri büyütmeyi düşünüyorum, daha önce yapan var mı aramızda? Bizim araçla uyan direkt al tak çalıştır şeklinde bir seçenek falan mevcut mu acaba?

akko
27-10-2020, 09:18
Frenleri büyütmeyi düşünüyorum, daha önce yapan var mı aramızda? Bizim araçla uyan direkt al tak çalıştır şeklinde bir seçenek falan mevcut mu acaba?

aracınız kaç model? Önler 288mm mi 312mm mi ?

exca-
27-10-2020, 10:34
2011 model, 288mm önler

akko
27-10-2020, 12:35
2011 model, 288mm önler

benim 13 olduğu için 312mm. yani şuana kadar gayet yeterli, hiç bir korku vs. vermedi.
Benim BlueGT' de 288mm di, 312 çok farklı gerçekten.
312mm taşıyıcı, disk almanız yeterli oluyor.
312mm performanslı disklere bakabilirsiniz. EBC vs. gayet yeterli oluyor.

exca-
27-10-2020, 13:45
benim 13 olduğu için 312mm. yani şuana kadar gayet yeterli, hiç bir korku vs. vermedi.
Benim BlueGT' de 288mm di, 312 çok farklı gerçekten.
312mm taşıyıcı, disk almanız yeterli oluyor.
312mm performanslı disklere bakabilirsiniz. EBC vs. gayet yeterli oluyor.

Daha önce sahip olduğum Gti'lardan birinde Zimmermann disk Brembo balata vardı 288mm, çok iyi duruyorudu. 288'den 312 ye geçiş çok büyük fark yaratacaktır, sadece taşıyıcı değişerek çıkılabiliyorsa işin içinden o da bir avantaj.

Tek endişem araç yüklü olduğu için daha büyük bir set mi takmak mı gerek acaba

akko
27-10-2020, 15:14
Daha önce sahip olduğum Gti'lardan birinde Zimmermann disk Brembo balata vardı 288mm, çok iyi duruyorudu. 288'den 312 ye geçiş çok büyük fark yaratacaktır, sadece taşıyıcı değişerek çıkılabiliyorsa işin içinden o da bir avantaj.

Tek endişem araç yüklü olduğu için daha büyük bir set mi takmak mı gerek acaba

stage 3 te ebc disk balata ile 312mm kullandı arkadaşım, gayet tatminkardı.
dediğim gibi sadece taşıyıcı ve doğal olarak disk almanız yeterli.

değişecek parça;

https://i.hizliresim.com/Cdb8m8.jpg (https://hizliresim.com/Cdb8m8)

berk34
23-06-2021, 09:04
Konu cok sessiz kalmis , bugun arabami dogusa bakima getirdim . Arka fren balatasinin yakinda degismesi gerekir dediler . Yaklasik 500 liraymis . Bizim arka fren balatasina baktim ate marka 220 lira civari trw bosch vs cok daha uygun . Internetten alip disarda degistirmeyi dusunuyorum , marka olarak var midir tavsiyeniz ? Ayrica normal poloyla bizim arka frenler birebir ayni mi, disk , balata vs olarak. Aracim 2013 model , 48 bin kmde

Eworen
23-06-2021, 10:15
Konu cok sessiz kalmis , bugun arabami dogusa bakima getirdim . Arka fren balatasinin yakinda degismesi gerekir dediler . Yaklasik 500 liraymis . Bizim arka fren balatasina baktim ate marka 220 lira civari trw bosch vs cok daha uygun . Internetten alip disarda degistirmeyi dusunuyorum , marka olarak var midir tavsiyeniz ? Ayrica normal poloyla bizim arka frenler birebir ayni mi, disk , balata vs olarak. Aracim 2013 model , 48 bin kmde

Kesinlikle serviste orjinal balatasını alıp dışarda değiştirin servis değişim ücreti fazla ama balata neyse parası alın
Aklınıza gelecek tüm markaları kullandım ön arka balata disk vb..
Belli km sonra titreme yapan oldu ses yapan oldu hepsinde bişey oldu..
Kesin ve net orjinal..

oğuz
28-09-2021, 11:29
herkese kazasız sürüşler diliyorum,

aracım 2012 gti , iat,turbo basıncı gibi ufaktan değer görmek için elm iş görür mü,yoksa çakma da olsa vagcom falan mı alınmalı.telefonum android.

MertSerhanÖ.
28-09-2021, 17:26
herkese kazasız sürüşler diliyorum,

aracım 2012 gti , iat,turbo basıncı gibi ufaktan değer görmek için elm iş görür mü,yoksa çakma da olsa vagcom falan mı alınmalı.telefonum android.

Elm fazlasıyla işinizi görecektir.Yalnız turbo basıncı 1.6 barın üstünü göstermiyor.Ama onun haricinde birçok şeyi görebilirsiniz.

oğuz
28-09-2021, 17:32
Elm fazlasıyla işinizi görecektir.Yalnız turbo basıncı 1.6 barın üstünü göstermiyor.Ama onun haricinde birçok şeyi görebilirsiniz.

Teşekkür ederim sanırım o barların üstüne çıkmıyordur stage2 olarak

MertSerhanÖ.
28-09-2021, 17:43

Genelde 1.6 barın üzerinde ki basınçlar yakıtlı olarak kullanıma uygun.Orjinal cth'lar 1.2 gibi peak 1.0 gibide cont yürüyor zaten.Oradan bi hesap yapabilirsiniz.

Diyadin
29-09-2021, 08:09

Mekanik olarak daha yüksek basınçlar olsa dahi basıncı okuyan map sensörü 1,6 barın üzerini beyine iletemez.

Android telefon varsa elm327 işinizi görür egt(egzoz gazı sıcaklığı) afr(hava yakıt karışımı) Retard (vuruntu) gibi değerleri gazlarken takip etmeniz büyük hasarların önüne geçer.

Sti_Ozan
12-10-2021, 09:18
Polo gti ve ibiza cupralarda orta iptaliyle alınan güzel tok bi ses var. Örnek : Vw polo 6r gti 1.4 dsg sound middle resonator delete - YouTube (https://youtu.be/y2pinfEGFrE)

Bu sesi 1.5 tsi aracımda yakalamak istiyorum. Orjinal olarak gti ve cupralarda egzoz çapı kaç mm? Birde kaç adet susturucu var? İnternette biraz bakındım ama orjinal halini detaylı göremedim.

1.5 Tsilarda orjinalde sistem 51mm Kat-orta-son1-son2 şeklinde sonda arka arkaya 2 tane susturucu var. Aynı sesi yakalamak için tavsiyeniz var mıdır?

Oğuzhan Ç.
19-10-2021, 11:18
Sağlam bir Dsg ustası tavsiyesi alabilir miyim ?

Diyadin
19-10-2021, 12:11
Sağlam bir Dsg ustası tavsiyesi alabilir miyim ?

Gümüşok Maslak
Oktay Usta

emreogut
14-11-2021, 11:23
Merhabalar
Bakıma gireceğim CTH için hangi yağı kullanmalıyım acaba? Önceki sahibi hangi marka kullandığını biliyor ama yağın sınıfını ve viskozitesini bilmiyor.
(Bu arada araçta nüral var)

gespenster
14-11-2021, 21:38
Merhabalar
Bakıma gireceğim CTH için hangi yağı kullanmalıyım acaba? Önceki sahibi hangi marka kullandığını biliyor ama yağın sınıfını ve viskozitesini bilmiyor.
(Bu arada araçta nüral var)

LM toptec 4200 5-30 nüral setupta sorunsuz kullanırsın.

emreogut
15-11-2021, 18:56
LM toptec 4200 5-30 nüral setupta sorunsuz kullanırsın.

10w60 diyenler de oldu da bilemedim.. Daha henüz tsi ile pek haşır neşir değilim ondan dolayı bilemedim :)

Diyadin
16-11-2021, 07:46
Kompresyon değerleri 10 civarı yani normal durumdaysa 5w30 ideal
5w40 yoğun performanslı kullanımdan dolayı yüksek ısı sorunu olursa ya da eksiltme durumu varsa tavsiye ederim.

Yukarıda yazdıklarım yapıldığı halde eksiltme varsa 10w60 genelde motorun son demlerinde koyulur.

weST.27
02-12-2021, 10:14
Arkadaşlar custom cold air intake yapan arkadaş var mı ? Ek olarak greddy boost için çizim ölçü vs arıyorum havalandırmaya pod

oğuz
05-01-2022, 14:08
merhaba, polo gti denver jantları detroite çevirmek istiyorum sanırım cnc işlem oluyor.İstanbulda daha önce yaptıran önereceği yer olan var mı? teşekkürler

Diyadin
05-01-2022, 15:34
merhaba, polo gti denver jantları detroite çevirmek istiyorum sanırım cnc işlem oluyor.İstanbulda daha önce yaptıran önereceği yer olan var mı? teşekkürler

Merhaba,

Bostancı Sanayi - Özsaygılı Otomotiv

Victiz
21-02-2022, 15:33
Scirocco için oem cooler boruları aranıyor.

fthdrn
24-06-2022, 13:30
Herkese selam,
yazılım filtre bobin dp egzostlu ibiza cupraya kaç lt intercooler almalıyız. kesme biçme gerekiyor mu ?

fthdrn
06-07-2022, 12:04
Yazılım için hangi firmayı öneriyorsunuz? veya memnun kalmadığınız yer var mı?

Diyadin
07-07-2022, 10:07
Herkese selam,
yazılım filtre bobin dp egzostlu ibiza cupraya kaç lt intercooler almalıyız. kesme biçme gerekiyor mu ?

Fatih selamlar, intercooler custom yada üniversal modeller yerine HG, Forge, Wagner tarzı aracına özel bir markadan almanı öneririm. Sadece LT değil giriş çıkış boru çapları belli bir ölçüde yapılır böylece lag (geç gaz tepkisi yaşamazsın)

Cooler yerine meth kiti daha f/p modifiyesi olurdu motor içine giren havayı soğutup aynı zamanda daha yüksek oktanlı bir yakıt karışımı elde edersin. Bu daha fazla basınç ve avansla gazlamak demek yani daha güçlü bir araç :)

Yazılım için hangi firmayı öneriyorsunuz? veya memnun kalmadığınız yer var mı?

1.4 Tsi aşağı yukarı bütün firmalar tarafından çözüldü. Senin talebine göre aracını hazırlayabilirler.

Tavsiyem tolyen türevi kimyasallar kullanmadan pop bang burble tarzı şeyleri kullanmadan bir dosya attırman olur.

weST.27
07-07-2022, 10:48
Cooler HG f/p üründür fatih tavsiye ederim. 8ç5 / 10.5 lt bolt on. Nette dyno testleri vs de var, benim araçta da şu an var. Yazılım olarak tercih senin, ben şu an bi firma yazıyor aracı, log vs alıyoruz. Memnun kalırsam yönlendiririm seni. Çalışıyoruz hala. Hber ederim

fthdrn
07-07-2022, 13:00
Diyadin abi selam, ic şuan değil de ilerisi için şimdiden araştırdığım bir upgrade olacak. O yüzden araştırma yapıyorum şuan. İc olarak Coolerfrost marka kullanan bir hayli fazla duymuşsundur. Onu yazmıştım listeye aslında.
Meth kit evet aracı sağlıklı kullanmak için faydalı bir eklenti ilerisi için düşünüyorum.
yazılım için dediğin gibi üç aşağı beş yukarı herkes aynı yazılımı atıyor.
Yazılımda 1-2 firma var şuan için kafamda öncesi sonrası log alıp aracı mümkün olduğunca safe tutup yakıt kalitesizliğinden dolayı avansı kısıp bi tık basınç açsın bana yeter diye düşünüyorum.
Atıyorum st1 yazılımla 40 bg alınıyorsa ben 30 alayım ama sağlıklı olsun kafasındayım. Öyle pop bang burble tarzı motoru yoran yazılımsal mevzulara bende sıcak bakmıyorum. Araba öncesinde de hep stock binilmiş böyle devam etsin.
1.4 tsi düşük cc yüksek sıkıştırma ile çalışan motorlar olduğu için kırılmaya müsait bir yapısı varmış hissiyatı oluşuyor insanda. (atmosferiğin gözünü seveyim)
Eskisi gibi her gece deneme yapan roll koşturan dönemlerde değiliz maksat 1-2 dokunuşla daha keyifli hale gelsin araç. Yazılım dp filtre egzost ile 210 bg alsam yeter.
weST.27 kanka tamamdır haberleşelim cooler için araba şişmesin uzun soluklu gidildiğinde diye düşünüyorum ama önceliğim yazılım vs bi halledeyim. Temmuz sonunda dv+ geliyor onu taktıktan sonra yazdırayım ki daha sağlıklı olsun.
gfb dv+ forge dv kadar etkili olmayacaktır ama nispeten st1 ayarda bizi idare eder diye düşünüyorum.

Diyadin
07-07-2022, 14:22
Diyadin abi selam, ic şuan değil de ilerisi için şimdiden araştırdığım bir upgrade olacak. O yüzden araştırma yapıyorum şuan. İc olarak Coolerfrost marka kullanan bir hayli fazla duymuşsundur. Onu yazmıştım listeye aslında.

Yerli markadanda haberim var ama elinden geldiğince argesi yapılmış kaliteli ürünler kullanırsan hem aracına değer katar hemde aracını elden çıkarırken ayrıca satıp gelir elde edersin. İntercooler yerine meth tavsiye etmemdeki asıl amaç montaj ve demontaj kolaylığı polo ibizada cooler takman için tampon farlar plastik paneli komple indirmek gerekir.

Meth kit evet aracı sağlıklı kullanmak için faydalı bir eklenti ilerisi için düşünüyorum.

Sadece Meth takarsan cooler takmana gerek kalmaz iat (emme hava sıcaklığı düşeceği için)

yazılım için dediğin gibi üç aşağı beş yukarı herkes aynı yazılımı atıyor.
Yazılımda 1-2 firma var şuan için kafamda öncesi sonrası log alıp aracı mümkün olduğunca safe tutup yakıt kalitesizliğinden dolayı avansı kısıp bi tık basınç açsın bana yeter diye düşünüyorum.
Atıyorum st1 yazılımla 40 bg alınıyorsa ben 30 alayım ama sağlıklı olsun kafasındayım. Öyle pop bang burble tarzı motoru yoran yazılımsal mevzulara bende sıcak bakmıyorum. Araba öncesinde de hep stock binilmiş böyle devam etsin.
1.4 tsi düşük cc yüksek sıkıştırma ile çalışan motorlar olduğu için kırılmaya müsait bir yapısı varmış hissiyatı oluşuyor insanda. (atmosferiğin gözünü seveyim)
Öyle hissettirse dahi küçük hacim ve twincharger sayesinde atmosferik gibi gaz tepkileri var polo gti bu konuda özlüyorum. :)
Tedirgin olmana gerek yok yağ bakımını 5000-10000 km arası yap mutlaka bakımlarda buji değiş. Kafam rahat olsun dersen kompresyon testi yaptır.
Eskisi gibi her gece deneme yapan roll koşturan dönemlerde değiliz maksat 1-2 dokunuşla daha keyifli hale gelsin araç. Yazılım dp filtre egzost ile 210 bg alsam yeter.
weST.27 kanka tamamdır haberleşelim cooler için araba şişmesin uzun soluklu gidildiğinde diye düşünüyorum ama önceliğim yazılım vs bi halledeyim. Temmuz sonunda dv+ geliyor onu taktıktan sonra yazdırayım ki daha sağlıklı olsun.
gfb dv+ forge dv kadar etkili olmayacaktır ama nispeten st1 ayarda bizi idare eder diye düşünüyorum.

Kafana takılan tüm konular için instagram mesaj atabilirsin keyifli gazlamalar :) fthdrn

fthdrn
09-07-2022, 16:46
Diyadin teşekkürler abi tamamdır yazarım :)

berk34
02-10-2023, 17:08
2013 polo gti aracimin akusu bitti , uzerinde fabrika cikisi aku var . Normalde uzun dayandi , daha dayanirdi ama son aylarda hic kullanmadim . En son calistirdigimda zor calismisti , tur atacak zamanim yoktu . Ondan sonra iyice bitmis , bugun aktarmayla calistirip 40 dk tur attim . Dondugumde kapatip 2 defa calistirdim , 2. Calistirmamda yine tatsiz calisti . Yeni aku zaten alacaktim ama kendimce denemis oldum , bizim akuler bagajda , uzerinde sabitleyici vardi , kac amper oldugunu goremedim. Hangi tip , kac amper aku var , bilen varsa veya tavsiye edilen bir aku markasi varsa iyi olur . Diger aracimda bittiginde bosch vardi lastikcide , 2 senedir kullaniyorum sorun yasamadim.

edit: aracın üzerinde 50 amper akü varmış. lastikçide varta marka 52 amper akü vardı , onu tercih ettim başka marka yokmuş kendilerinde.

baggy
15-01-2025, 13:09
arkadaslar merhaba,
sizlerinde fikir ve tecrübelerinizi almak istedim.
1.4tsi CAVD kodlu arac rektifiye yapılıp toplanıyor. araç ilk baslarda surekli yag yakma problemi yasıyor.
daha sonra duzeliyor.
fakat yaklasık 1 yıl - 30.000km sonra piston kırıyor.
pistonlar sökülünce tek taraflı aşındıgı gorunuyor.
piston firması 1 yıl ve 30.000km nin gectıgını belırtıyor.
rektıfıyecı ve tamırcıde tabıkı sureyı ve km yı sunuyor.
arac sahıbı masrafının karsılanmasını ıstıyor.

durum kaba seklıyle boyleyken sızlerın gorusu, fikri nedir?
bu km lerde garanti varmıdır?
yoksa sorun tamamen kullanıcı kaynaklı olabılırmı?

baggy
15-01-2025, 13:13
arkadaslar merhaba,
sizlerinde fikir ve tecrubelerinizi almak istedim.
1.4tsi CAVD kodlu arac rektifiye yapilip toplaniyor. arac ilk baslarda surekli yag yakma problemi yasiyor.
daha sonra duzeliyor.
fakat yaklasik 1 yıl - 30.000km sonra piston kiriyor.
pistonlar sokulunce tek tarafli asindigi gorunuyor.
piston firmasi 1 yıl ve 30.000km nin gectigini belirtiyor.
rektifiyeci ve tamircide tabiki sureyi ve km yi one sunuyor.
arac sahibi masrafinin karsilanmasini istiyor.

durum kaba sekliyle boyleyken sizlerin gorusu, fikri nedir?
bu km lerde garanti varmidir?
yoksa sorun tamamen kullnanici kaynakli olabilirmi?

207_TR
15-01-2025, 14:12
arkadaslar merhaba,
sizlerinde fikir ve tecrubelerinizi almak istedim.
1.4tsi CAVD kodlu arac rektifiye yapilip toplaniyor. arac ilk baslarda surekli yag yakma problemi yasiyor.
daha sonra duzeliyor.
fakat yaklasik 1 yıl - 30.000km sonra piston kiriyor.
pistonlar sokulunce tek tarafli asindigi gorunuyor.
piston firmasi 1 yıl ve 30.000km nin gectigini belirtiyor.
rektifiyeci ve tamircide tabiki sureyi ve km yi one sunuyor.
arac sahibi masrafinin karsilanmasini istiyor.

durum kaba sekliyle boyleyken sizlerin gorusu, fikri nedir?
bu km lerde garanti varmidir?
yoksa sorun tamamen kullnanici kaynakli olabilirmi?

1 yıl 30.000 km de garantiye girmez doğru, ne marka piston kullanıldı

baggy
15-01-2025, 14:27
pistonun markasını tam bilmiyorum ama sorarım.

benim görüsümde hicbir piston, segman vs bu km de garantiye girmez gibi ama resmi bir limit km varmıdır onu bilmiyorum

onursumer
16-01-2025, 12:04
rektifiyede hangi parçalar sıfırlandı, hangi marka kullanıldı, şuanki aşınmanın en başta incelenmesi ve neden olduğuna bakılması gerekiyor, parçaların üretimi kaynaklımı montaj kaynaklımı , kullanıcı kaynaklımı

yani sorunun ucu çok açık veriler olmadan yorumlamak çok zor benim eski gtim benden sonraki sahibinde enjektor yüzünden piston eritmişti mesela bu durum gibi bir olaysa garantiye giricek birşey yok