Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.4 Tsi Polo Gti,İbiza Cupra Bocanegra Sorunlarınız Önerileriniz Paylaşımlarınız
Benzın fıltresını degıstırdık bızımkı gectı ancak bu tıtremeyle ılgılı Ozgununde bır cozumu vardı yanılmıyorsam,hatta bır kac arkadasda fıkır beyan etmıstı.
Gorunce yazıcaklardır mutlaka.
Marka fanatıklıgı benım Nıckname dende anlasılır ancak sevmek ayrı objectıf olmak ayrı ;)
Rabbit33
04-04-2012, 20:50
:icon_tup:Sevindirici haber :) yarın hemen fitreyi değiştiriyorum bi bakalım sonuca . Özgün beyin de yazmasını bekleyelim o zaman yardımcı olursa seviniriz ..:)
Hayir acaba bu sorunlar genel mi yoksa sadece benim basima mi geliyor ?
:icon_tup:Sevindirici haber :) yarın hemen fitreyi değiştiriyorum bi bakalım sonuca . Özgün beyin de yazmasını bekleyelim o zaman yardımcı olursa seviniriz ..:)
senin araba ne zaman titriyor sabah ilk çalıştırmada mı ?
yoksa kırmızıda durdun beklerken mi titriyor...
bende filtreyi değiştirdim azaldı sabah ilk çalıştırmadaki titreme
özgün baya uzun uzadıya anlattı araç motoru ısıtmak için rotar yaptığından bahsetti ve titremenin normal olduğunu söylemişti...
Hayir acaba bu sorunlar genel mi yoksa sadece benim basima mi geliyor ?
bence sizinki tamamen yanlış uygulamadan kaynaklı...
bende downpipe taktım + kat ve orta susturucu iptal oldu.. araya yanıltıcı yerine şu demir parçadan konuldu.. araç hiç arıza yakmadı ve eskisine göre daha iyi gidiyor... bir sıkıntı yok çok şükür...
bence sizinki tamamen yanlış uygulamadan kaynaklı...
bende downpipe taktım + kat ve orta susturucu iptal oldu.. araya yanıltıcı yerine şu demir parçadan konuldu.. araç hiç arıza yakmadı ve eskisine göre daha iyi gidiyor... bir sıkıntı yok çok şükür...
Konuyu biraz acarmisin sana zahmet.Bugun egzozcudaydim valla yaniltici dedigi parca uzun ici bos vida gibiydi.Downpipr yapmadim daha dogrusu komple manifolttan duz boru cektik arkaya kadar downpipe daha farkli bisey mi ? Sence bu sorun egzozdan mi kaynaklaniyo? Galiba bu ariza lambasi yakma sorunu egzozdan sonra basladi
Rabbit33
04-04-2012, 22:44
senin araba ne zaman titriyor sabah ilk çalıştırmada mı ?
yoksa kırmızıda durdun beklerken mi titriyor...
bende filtreyi değiştirdim azaldı sabah ilk çalıştırmadaki titreme
özgün baya uzun uzadıya anlattı araç motoru ısıtmak için rotar yaptığından bahsetti ve titremenin normal olduğunu söylemişti...
Evet sabah sogukken ilk çalışmada ve uzun süre kullanmadığımda ilk çalıstırmada zıplıyor resmen titriyor ,ısınınca da geçiyor çözemedim:beuj:
özgün ün tam anlatmak istediğini anlamadım ? Araç motoru ısıtmak için rotar yapmak vs.. tam anlamadım ? özelden de şimdi yazdım özgün e ama msj gitmiyor yada ben gönderemedim.
Konuyu biraz acarmisin sana zahmet.Bugun egzozcudaydim valla yaniltici dedigi parca uzun ici bos vida gibiydi.Downpipr yapmadim daha dogrusu komple manifolttan duz boru cektik arkaya kadar downpipe daha farkli bisey mi ? Sence bu sorun egzozdan mi kaynaklaniyo? Galiba bu ariza lambasi yakma sorunu egzozdan sonra basladi
http://www.techturkey.com/forum/modifiye-parcalari/115863-polo-gti-downpipe-ve-orta-boru-ve-kampn-kutu-ici-filtre.html
linkteki borunun aynısınadan taktık.. downpipe direk üst kısım turbonun çıkışına gelen boru aslında :)
aynen o vidadan taktı eksozcu ve hiç bir sıkıntı olmayacağını söyledi ve olmadı da...
hiç arıza yakmadı...
tam sizin araca neler yapıldı bilmiyorum ama ilk akla gelen konu bence yazılım...
sorun ne zaman başladı sende ?
Evet sabah sogukken ilk çalışmada ve uzun süre kullanmadığımda ilk çalıstırmada zıplıyor resmen titriyor ,ısınınca da geçiyor çözemedim:beuj:
özgün ün tam anlatmak istediğini anlamadım ? Araç motoru ısıtmak için rotar yapmak vs.. tam anlamadım ? özelden de şimdi yazdım özgün e ama msj gitmiyor yada ben gönderemedim.
hepsinde var bu... rotar derken motoru ısıtmak için yüksek devirli çalışıyor demişti...
http://www.techturkey.com/forum/asiri-besleme/106725-14-tsi-polo-gti-rolantide-titreme-problemi-yakit-problemi.html
bu linkte baya konuşulmuştu
abi mantıklı iş kendini rotara alıyor dikkat edin 30 derece altında yapar yada air temp soğuksa yapar ısıtma amaçlı yapılan bişi o aksina hoşuma gidiyor:D
http://www.techturkey.com/forum/modifiye-parcalari/115863-polo-gti-downpipe-ve-orta-boru-ve-kampn-kutu-ici-filtre.html
linkteki borunun aynısınadan taktık.. downpipe direk üst kısım turbonun çıkışına gelen boru aslında :)
aynen o vidadan taktı eksozcu ve hiç bir sıkıntı olmayacağını söyledi ve olmadı da...
hiç arıza yakmadı...
tam sizin araca neler yapıldı bilmiyorum ama ilk akla gelen konu bence yazılım...
sorun ne zaman başladı sende ?
Dogrudur ama su an arabada yazilim
Yok stock haline xevirdik.Hatta serviste orjinal yazilima cevirdim tekrardan komple versiyon mu ne varmis attilar ilk gunku hale getirdiler.Bobin buji vs degisti geriye egzoz ve benzinle alakali bi problem kaldi.Araci makinaya baglayinca p303 atesleme kesici tanindi atesleme silindir arizasi aliyoruz.
Dogrudur ama su an arabada yazilim
Yok stock haline xevirdik.Hatta serviste orjinal yazilima cevirdim tekrardan komple versiyon mu ne varmis attilar ilk gunku hale getirdiler.Bobin buji vs degisti geriye egzoz ve benzinle alakali bi problem kaldi.Araci makinaya baglayinca p303 atesleme kesici tanindi atesleme silindir arizasi aliyoruz.
çok moral bozucu talihsiz bir durum... :(
elektronik işte çokta anlamıyoruz malesef :(
özgün ilgilecek yazmışsınız yukarda çözüm bulacaktır mutlaka...
Rabbit33
04-04-2012, 23:05
hepsinde var bu... rotar derken motoru ısıtmak için yüksek devirli çalışıyor demişti...
http://www.techturkey.com/forum/asiri-besleme/106725-14-tsi-polo-gti-rolantide-titreme-problemi-yakit-problemi.html
bu linkte baya konuşulmuştu
Bilgilerin için teşekkürler .Umarım en kısa zamanda bir engine update cıkar çözülür Yada tam anlamıyla biz cözeriz :)
Motor kendını cok cabuk ısıtıp,ıdeal yakıt tuketımıne erısmek ıcın bu sarsıntılı calısma oluyor...
ama ısındıktan sonrada devam edıyorsa sorun...
Çok şükür bende arıza kaydı aşırı titreme vs yok...
Sadece sabah 10 çalıştırmadan 3 ünde araba değişik şekilde titreyeerek çalışıyor onun dısında sıkıntı yok...
araba bazen soguk motora turbo filan dolduruyor normal yani çok takılmamak lazım.bi amacı vardır kesin onun.egzoz patırdatıyor turbo dolduruyor vs bişeyler oluyor :)
araba bazen soguk motora turbo filan dolduruyor normal yani çok takılmamak lazım.bi amacı vardır kesin onun.egzoz patırdatıyor turbo dolduruyor vs bişeyler oluyor :)
aynen eksozdan çok güzel ses geliyor :)
aynen eksozdan çok güzel ses geliyor :)
benim turbomda sıkıntı vardı.oradan anlıyorum mesela ,bunun kadar doldurmuyordu ses vermiyordu turbo önceden.
CeM öZeR
05-04-2012, 19:45
Murat abi şu sabahları sogukken titremeye bir çağre buldular mı ? servisi aşındırdım artık bulamıyolar.Senin bir önerin var mı ? neden olabilir .En sonunda aracın bütün sensörleri yeniliycem :) Ama yazılımsal bir update ile de çözülür gibime geliyor :beuj: ama vw den tık yok bu konuda 6-7 aydır var bu titreme soğukken motor zıplıyor resmen :nokta:
Yakıt filtresi değiştikten sonra azalır. 30.000 km ye bırakma abi 15.000 km de bir değiştir. Yakıtını da mümkün olabildiğince bp'den veya seçici davranarak shell'den almaya özen göster. Sorun yaşamazsın.
Rabbit33
05-04-2012, 23:24
bence benzin filtresiyle alaksı yok ama değiştircem bakalım .bence bobinler yada oksijen sensörüyle alakalı gibi .şuan yapacak bişey yok başımı kaşıyıp duruyorum:beuj:. benzin hep shell ve opet denedim 95,97 , değişme olmadı :soru:
Arkadaslar bisey sorucam.5 ay once hizli bir sekilde logar kapagina vurdum serviste amotisor tasiyici degisti ama baska bisey degismedi.Arabada fena halde sola cekme var ve adam akilli rot ta tutmuyor.Bugun iyi bor rotcu tabla fiseklerini degostirmem gerektigini soyledi.Eger degisirsem problem kalmazmis.Bu mumkun mu ? Servis o kadaraeyi degistirirken 2 tane tabla fisegini degistirmez mi ? Hadi diyelim degistirmedi peki bu fisekler bozuksa boyle bi sorun ortaya cikar mi ? Araba gaza basinca direk solaa cekiyor.
CeM öZeR
06-04-2012, 07:26
bence benzin filtresiyle alaksı yok ama değiştircem bakalım .bence bobinler yada oksijen sensörüyle alakalı gibi .şuan yapacak bişey yok başımı kaşıyıp duruyorum:beuj:. benzin hep shell ve opet denedim 95,97 , değişme olmadı :soru:
Abi bir konuda ben böyle bir problem olduğunu yazmıştım. Yakıt filtresini değiştirdiğin zaman ustaya yakıt filtresindeki yakıtı pet bardağa boşalttır. Ben 12.700 km de ilk bakımımı yaptırırken yakıt filtresini değiştiğimde karşılaştığım manzara yeterince kötüydü. Yakıt filtresinin içindeki yakıtı boşalttırdığımda aynı limon sıkılmış su gibi bişeyle karşılaştık. Yani ufak tefek birsürü pislik tanecikleri vardı. Yakıt filtresi tıkanmaya başladıysa yakıt motora daha zoraki gitmeye başlıyor. Değişince sorun sıkıntı kalmıyor yani yok denecek kazar azalıyor. Ben şu an hiç problem görmüyorum. Yakıtların değerlendirmesini de yapmıştık. Opet performans yönünden iyi ama hangi benzinliğini denediysem titretiyordu. Bp titretmiyor ama performans düşüyor. Shell'de dediğim gibi bir kaç benzinliğin ayrı ayrı yakıtını kullanıp değerlendirmeniz lazım. ;) Can sıkacak bişey yok...
Eveet
GTI ların kronik sorunu (yağ eksiltme) için VW en ufak bir adım bile atmamış bu netlik kazandı tarafımdan
zaten belliydi ilk günden itibaren 1 günde egzoz zift gibi oluyordu anlamıştım..
Ellettirmem motoru.. nasıl iade yoluna gideriz..
Ne gibi yol izlemek gerekli
.
Bugün aracı çalıştırdığımda yağ uyarısını verdi.
Geçenlerde kontrol etmiştim eksilttigini gördüm fakat kac km'de ışığı yakacak diye bekledim, 2900 km'de ışığı yakmış bulunmakta...
Bugün aracı çalıştırdığımda yağ uyarısını verdi.
Geçenlerde kontrol etmiştim eksilttigini gördüm fakat kac km'de ışığı yakacak diye bekledim, 2900 km'de ışığı yakmış bulunmakta...
Ben ilk aldığım günlerden itibaren bekliyordum ha yandı yanacak diye
2100 KM de yandı bile geç kaldı iyi dayandı ama..
Trajikomik :)
aracın garanti koşullarını çok iyi okumak lazım, aracın kullanım kılavuzunda X km de Y lt yag yakması normaldir tarzı bir ibare var mı?
şu espyi nasıl tamamen devra dışı bırakıcaz anlamadım bilerek virajda biraz arkasını salıyorum kapalı omasına ragmen tutuyo buda beni deli ediyo r53te yan yan geziyodum resmen :(
bu 180 ler ciddi sıkıntılıymış demekki.maşallah ben olsam sinir olurdum
160 roccolarda ,golf 6 larda aynı durum mevcutmu acaba?
bu 180 ler ciddi sıkıntılıymış demekki.maşallah ben olsam sinir olurdum
160 roccolarda ,golf 6 larda aynı durum mevcutmu acaba?
demek ki konunun detaylarını bilmeden yazmamak lazımmış...
demek ki konunun detaylarını bilmeden yazmamak lazımmış...
biliyorum ben detayları merak etmeyin ama bu kadar fazla olduğunu bilmiyordum,nerdeyse yüzde 90 ında var heralde,10 tane 180 tsi dan kaçı yağ yakmıyor?yağ yakma sıkıntısı olmayanını bulmak az gibi.tüm tsi larda yok dedim.varmı bunun aksi?
benim aracımda yok benimkide tsi napalım o zaman,2-3 arkadaşımda daha tsi var onlarda da sıkıntı yok.sanırım sadece 180 lerde var,160 larda varmı bilmiyorum muhtemelen onda da vardır bi kaç kişi şikayet ediyordu bu durumdan.2.0 tfsi a5 lerde de var.
kusura bakmayın ama n'oluyor vw e b.k atınca reno ödülmü veriyor?
tsi'lar diye genellememek lazım evet doğru dediniz detayları bilmeden yazmamak lazımmış.
yazılım farkettiriyormu bu yağ yakma olayını?benim arkadaşa sandık motor getirdiler hiçbirşey yok araçta gerçi o da var..
Lamba söndü bende 2 gündür yanmıyor..
Kitapçıkta yağ tüketiminin normal olduğu yazıyor
Tabi sanki ilk defa araba gördük 2 bin KM de yağ lambası yanması gayet normal değilmi bagajda bidonlada dolaşalımmı var mı bi arzuları acaba..
http://img848.imageshack.us/img848/780/photo3nk.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/848/photo3nk.jpg/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
Bu aracın bakım intervali tahminim 10000 veya 15000'dir. Bu sistemle 7 lt ye kadar yağ eklemeyi normal sınırlar içerisine almış, hatta ilk 5000'de bu değerden daha fazla da yakabileceğini söylemiş.
Bence ilk etapta restleşmeden iyi diyaloglar kurarak iade yoluna gitmek uygun duruyor.
Uzun vadedeki davranış aslında çok önemli, sonuçta bu grup araçlar henüz yeniler ve büyük çoğunlukları garanti kapsamında. Garanti bitince esas önem kazanacak.
VW sonuçta büyük ve sağlamlığıyla bilinen bir firma, müşterilerinin taleplerine kayıtsız kalacağını sanmıyorum.
Geçmiş olsun bu arada
CeM öZeR
09-04-2012, 12:54
Haftada bir kez düzenli olarak yağımı ölçüyorum. Ayda ortalama 1.200 km civarı yol yapıyorum. Ayda bir kez 100 gram yağ ekliyorum. Düzenli kontrol ederseniz ve düzenli olarak aracınıza bakarsanız hiç bir sorun yaşayacağınızı sanmıyorum. Aracım 16.400 km'de. 11 aydır biniyorum. 2 haftada bir düzenli olarak roll'e katılıyorum. Fazla sakin kullandığım söylenemez ama hiç sıkıştırmadığımda bile 30-60 saniye, çok sıkıştırdığımda yağ sıcaklığı 92-93 dereceye düşene kadar bekliyorum. Yağ sıcaklığı 80 derecenin altındayken kesinlikle 4500 devir civarlarını geçirmiyorum. Etraf, eş dostta bugüne kadar 10 tane polo gti'ı olan arkadaşımla detaylı konuştuk en fazla eksilteni bir bakım aralığında max 1.5 litre yağ ekliyor. Anlamıyorum. Gerçekten anlamıyorum. Ya gerçekten kullanımla alakalı diyeceğim ki eksiltse bırak 3-4 litreyi 10 litre eksiltmesi gerekir benim arabamın. :) Yada gerçekten düzenli olarak kontrol etmek gerekiyor :) Yada motordan motora fark ediyor.
Bu sorun vw de ilk defa olan bir şey değil.1.4 16V 100 lük motordada yağ eksiltme sorunu vardı fakat bu tarz platformlarda popülerliği olmayan bu motorun lafı sözü geçmediğinden ilk defa 180 liklerde böyle bir durumun olduğu sanılıyor.
1 ay önce arkadaşımın 1.4 150 lik tiguanında yağ ışığı yandı ve neredeyse yok denilecek bir seviyeye gelmişti yağ.Servise gittiğinde pistonlarda aşınma var motorun yapılması gerekiyor demişler.İlk etapta garantisi olmayan ama bütün bakımlarını doğuşta yaptırmış olduğu arabanın çıkaracağı masrafın iyi niyet garantisi adı altında büyük bir kısmının servos tarafından ödeneceğini söylemişler.Daha sonrada bu sorunla kendilerine başka tiguan ve roccoların da geldiğini söyleyip bütün masrafın taraflarınca ödeneceğini söylemişler.Ve dedikleri gibi yaptılar 1 lira da masraf etmedi.
Bu hikayeden varacağımız şey bu motorun ya gerçekten sorunlu olduğunu kabul etmek lazım ya da önceki vw motorlarına da göz atıp bunun bir vw klasiği olduğunu kabul edicez.
Soranlar olmuş ama somut cevap göremedim.
ESP 'yi kapatabilen oldu mu?
ABS sigortasını çıkarıp kullanmayı deneyen oldu mu?
ESP 'yi devre dışı bırakabilen yazılım var mı?
Soranlar olmuş ama somut cevap göremedim.
ESP 'yi kapatabilen oldu mu?
ABS sigortasını çıkarıp kullanmayı deneyen oldu mu?
ESP 'yi devre dışı bırakabilen yazılım var mı?
ben kapatıyorum ama tutarlılığı yok bazen devreye giriyor.
abs sigortasını çıkarmayı düşündüm ama o kadar kasmadım.Şemada ABS/ESP beraber görünüyor benim araçta.
ESP tuşuna tek basarsam ASR,Basılı tutarsam ESP de devre dışı.Ama bazen haddinden fazla arkası gelirse esp girebiliyor,bazen de girmiyor anlamadım
CeM öZeR
09-04-2012, 16:23
Bu sorun vw de ilk defa olan bir şey değil.1.4 16V 100 lük motordada yağ eksiltme sorunu vardı fakat bu tarz platformlarda popülerliği olmayan bu motorun lafı sözü geçmediğinden ilk defa 180 liklerde böyle bir durumun olduğu sanılıyor.
1 ay önce arkadaşımın 1.4 150 lik tiguanında yağ ışığı yandı ve neredeyse yok denilecek bir seviyeye gelmişti yağ.Servise gittiğinde pistonlarda aşınma var motorun yapılması gerekiyor demişler.İlk etapta garantisi olmayan ama bütün bakımlarını doğuşta yaptırmış olduğu arabanın çıkaracağı masrafın iyi niyet garantisi adı altında büyük bir kısmının servos tarafından ödeneceğini söylemişler.Daha sonrada bu sorunla kendilerine başka tiguan ve roccoların da geldiğini söyleyip bütün masrafın taraflarınca ödeneceğini söylemişler.Ve dedikleri gibi yaptılar 1 lira da masraf etmedi.
Bu hikayeden varacağımız şey bu motorun ya gerçekten sorunlu olduğunu kabul etmek lazım ya da önceki vw motorlarına da göz atıp bunun bir vw klasiği olduğunu kabul edicez.
Ben kesinlikle tsi motorun gerçekten sorunlu bir motor olduğunu kabul etmiyorum. Öyle olsaydı başımızı alamazdık sorun sıkıntıdan. En sonunda böyle yorumlar üzerine atıcam servisin girişine bir sandalye gelen giden tsi motorlu araçların motoruna check-up yaptırıcam o olacak. Hadda efkara bağlayıp sigara içmeyen ben bir de sigara yakıcam üzerine. :D Aktivasyonlarda yağ eksiltme sorunu olan araçlar için yağlama segmanı veya piston güncellemesi olduğu bir gerçek. Her 1.000 km de 3 defa kontrolü olup yanlış hatırlamıyorsam 1 litre üzerinde yağ eksilten araçların kontrol eşliğinde değiştiriliyor olması lazım.
araçlarını iade etmek isteyen arkadaşlar için söylüyorum dava açmadan iade etmeniz zor, dava açarsanız ve motorun gercekten problemli olduğu anlaşılırsa vw dava sonucunu beklemeden sizinle anlaşmaya çalışır. davanın sonuçlanması işlerine gelmez çünkü anladığım kadarıyla sorunlu tsi sayısı cok fazla ve onlarda bu davanın başkaları için emsal oluşturmasını istemezler. bende su anda kullandığım renault marka aracımı boya sorunu nedeniyle iade etmek istedim. renault boyanın sorunlu olduğunu kabul etmedi, bnde dava açtım. su anda davası sürüyor. bilirkişi incelemesine filan gitti araç, yakında sonuçlanır artık bakalım.
Fazıl T.
09-04-2012, 21:01
ben yemin ettim bidaha vw e elimi sürmicem onunden geçmicem dökülüo resmen araç olsun kalite olsun servis olsun herşey rezalet herseyde suclu kullanıcı oluo ama en ufak tam bseyde tam anlamıyla ÇÖPPPPPPP
ben kapatıyorum ama tutarlılığı yok bazen devreye giriyor.
abs sigortasını çıkarmayı düşündüm ama o kadar kasmadım.Şemada ABS/ESP beraber görünüyor benim araçta.
ESP tuşuna tek basarsam ASR,Basılı tutarsam ESP de devre dışı.Ama bazen haddinden fazla arkası gelirse esp girebiliyor,bazen de girmiyor anlamadım
Ben Polo GTI'ı Körfez Pisti'nde denedim.. Pistte *****, baya zorlanabiliyor..
ESP 'ye basılı tutmayı da denedim.. Hiç bi şekilde devreden çıkaramadım..
Tam arkası geliyor, tırrtt turrrtttt... Keyfi kaçırıyor..
Test arabası arıza kaydetmesin diye abs sigortasını çıkarmadım ama.. Aklım da kalmadı değil :D
ben yemin ettim bidaha vw e elimi sürmicem onunden geçmicem dökülüo resmen araç olsun kalite olsun servis olsun herşey rezalet herseyde suclu kullanıcı oluo ama en ufak tam bseyde tam anlamıyla ÇÖPPPPPPP
yazdıklarından acayip dolduğun belli... Aracında stockken ne gibi sıkıntılar oldu merak ettim. Bu arada geçmiş olsun.
Ben kaçıncı vag'a biniyorum bilmem. Etrafımda da çok var.
Nedense çok çok memnunuz. Hiç öyle şeyler olmadı.
Araba şansı sanırım..
Gokhan43
09-04-2012, 21:33
ESP yi kapatabilmek için aşağıdaki linkteki butondan alıp,
Volkswagen Jetta VI Sedan GLI > Interior > Switches > ES#1833795 Electronic Stability Program Button - 5K0927117REH (http://www.ecstuning.com/Volkswagen-Jetta_VI-Sedan-GLI/Interior/Switches/ES1833795/)
Bu linkteki pdf'e cok benzer bir şekilde bağlanması gerekiyor.
http://www.awe-tuning.com/resources/detail/awe-tuning-2012-vw-jetta-gli-traction-control-system-deactivation/
Sigorta vs sökmek elektronik olarak zarar verebilir araca.
Aslan Gökhan :D
Bakıyorum hemen.
Polo GTI almamak için sebep kalmadı desene :D
Araba şanssızlığı olmuş bence seninkisi.He dersenki " sen polo gti aldın da sorun mu yaşadınki rahat konuşyosun " haklısın evet almadım derim ama bütün markaya maal etmem aynı sorunları yaşamış olsam.Etrafımda çok fazla vag var,kendimde kullanıcısıydım.İkinci el almış olamama rağmen arabamı o dönemde böyle bir şikayetim olmadı vag dan.
TYPERHAKAN
09-04-2012, 22:18
arkadaşım 1.5 senedir kullanıyor çokta memnun,birazda şanssızlık olmuş,bu demek değildir bütün vag grubu böyle,inşaallah satıp kurtulursunuz ne diyim:)
Rabbit33
09-04-2012, 22:19
Bence VW kendi sınıfında binilecek en güzel araçlardan biri .Şimdiye kadar 8-9 tane vag gurubuna bindim hep memnundum .Her güzelin bir kusuru oluyor malesef ,polo gtı son aldıgım araç rakplerine nazaran en güzeli bence,şuan satsam gene bu sınıfta gtı alırım ,her araçta kronik problemler çıkabiliyor önemli olan çözülmesi ve mağdur bırakılmamak tabi
1- vites 1 den 2 ye geçişlerde bazen titreme yapabiliyor çoğu dsg lerde var malesef . yeni tip kavrama ile değiştiriyor servis,ve sorun düzeliyor :icon_tup:
2- Yağ eksiltme ,hepsinde yok olanlarda da motor değişimi vs.. yapılyor ve düzeliyor ,örnek ben :) :icon_tup:
3- Rolantide sabahları ısınıncaya kadar aşırı titreme ,sanırım buna bir çözüm bulan yok servis dahil .havalar ısındıkça yapmamaya başlıyor ama kışın bir hayli fazla :icon13:
Burda doğuşun elinden gelini yaptığını düşünüyorum vw kimseyi mağdur etmiyor en azından ben çoğu arabamda parça değişimi garanti konusunda da yıllardır hiç sıkıntı yaşamadım ,tabi memnun olmayan da bir kadar çok .
Fazıl'ın arabasında şansızlık sayılabilecek birsey yok, arabasında yağ eksiltme vs de olmuyor. Aldıgında berı araba bende de cok kaldı rodajını dahı ben yaptım yagınıda her gazlamadan sonra kontrol eder sadece bır kez 600gram kadar eksiltmişti bakmadık baya bır sure onuda tamamladık devam. Suan araba 15bin km de motorla ılgılı bır sıkıntı cıkmadı herkesın bıldıgı gıbıde dolu arac alındıgından berı.
Porya bılyaları problem oldu servıse bıraktık garantiye sokmadılar, uçuk rakamlar talep ettıler yapmak ıcın bırde aracta yay var dıyıp (ki göz ucuyla bakıyor servıs elemanı zaten yay oldugu bellı) yınede servıse alıyor aracı sonra yay olduıgunu soyluyor yınede 150 tl tespıt parası ıstıyorlar, kac tane daha servıse goturduk arabayı, ne motorunda ne sanzımanında sıkıntı cıkmadı çok sukur diğer gti lar gibi, biz şanzıman ıcın servıse bıraktık onada bırsey buldular yapmayız dendı,(kavrama kontrolu ıcın) araçtan diğer cektıgımız sıkıntı ıse kısa araç heryerde sekiyor, sagından solundan ses gelmeye basladı kı araba hıc kotu yola gırmemıstır su zamana kadar,
herkes arabasından memnun sıkıntı yok, benımde var golf um bende memnunum ama yetkılı servıse gıtmıyorum dıye memnunum, yagımı bujımı fıltrelerımı alıyorum kendı servısımde degıstırıyorum kımseyle muhattap olmuyorum.
Fazıl T.
10-04-2012, 02:21
aracımda bi sorun yokta bu servislerin bana uyguladıgı zulum ve en ufak bısey hakında hc bsey bilmemeleri beni artık delirtti ornekk porya bilyalarım daılmış aracta yay var yazılım var oyuzden dağılmış bole bişey varmı delırme noktasına getrdiler benı,patırdama yapıo dıorum araç egsoz patlıo onun sesi dıo benm arabamı bana oretıo kavramada bsey var dıorm sız arabayı standartın ustunde suruosunuz dıo kardesım 180 begırın 180inide kullanırm sanane iyice ucmuslar daha arabanın modelini bilmıolar yok golf gt golf gti polo gt scırocco gt hersey dedıler daha polo gti dıen duymadım,sokakta yuruyen adamı almışlar servıse koymuslar resmen benım sıkıntım tamamen servis
Tiguan ile 40.000km, yağ eksiltme sorunu yaşamadık, alet F1 pistini bile 5-6 tur tapagaz döndü :D Birde Tolga'nın sarsıcı sürüşü ile.
1.4Tsi, gerek vergisi, gerek MTV den sağladığı satın alınabilirliği ile muazzam bir motor.
Garantili oem araç ile servise gittiğinizde özellikle DSG modellerde siz yükleyebilecekleri hiçbir kabahat olamaz. Ztn herşeyi DSG ayarlıyor.
Upgrade yani modifiye ekipmanı kullanıpta aracın garanti dışı kalması gibi durumları yaşayanları tenzi ediyorum. Orada uzlaşma oluyor mu olmuyor mu bilemiyorum.
TSİ'da yağ esksiltme sorununu yaşayan var, yaşamayan var... Alınırken bu bilinerek alınmalı. Olabilir denerek.
DSG7 ztn risk diye adını çıkarmış, ancak araç garantili olduğu sürece ben ortada kullancıyı vakit kaybı dışında sarsacak bir risk göremiyorum.
Bugün 47 bin lirayı verip almacağım tek otomobil POLO GTi'dır.
Kalite konusunda şikayet edenler oluyor Polo, ibiza ve fabia araçlarından Passat yada Toureg gibi malzeme ve izalasyon beklemek çok yersiz. Otomobil fiyatları segmente göre değil, segmentlerin değişmesi ile değişen malzeme kalitesi ve işçilik ile belirlenir. Zaten hothatch alıp rahatlık, sessizlik bekleyen olduğunu sanmıyorum?
Çalışan profili konusundaki şikayetlerden bende de çok var.
Ucuz adam çalıştıracağız diye ne ustaları nede satış elemanları seçimleri iyi değil.
Bir vidayı sıkmak yerine koca parçayı değiştirmeye kalkan ustalar var servislerde. Çünkü ezbere çalışılıyor. İyi usta kendi dükkanını açar para kazanır derler herzaman, genelde doğrudur.
Sattığı arabayı ilkdefa sizinle gören satış elemanı, her cümlesinde otomobilden hiç anlamadığını gösteren servis danışmanı, ve bu işleri daha iyi yapabilecek 100.000 lerce işsiz insan. Bunlar ülkemin gerçekleri.
Bilene çok para verme, bilmeyene az para ver bilmesde olur, nasılsa öğrenir. Bazı adam öğrenmiyor işte.
bu kadar yağ yakan tsi gti var. Hiç birinin kullanıcısı 5w-30 yağı boşalttırıp 5w-40 yada 5w-50 gibi daha kalın yağları deneyip araç yağ eksiltiyor mu diye kontrol etmedi mi?
Ben Polo GTI'ı Körfez Pisti'nde denedim.. Pistte *****, baya zorlanabiliyor..
ESP 'ye basılı tutmayı da denedim.. Hiç bi şekilde devreden çıkaramadım..
Tam arkası geliyor, tırrtt turrrtttt... Keyfi kaçırıyor..
Test arabası arıza kaydetmesin diye abs sigortasını çıkarmadım ama.. Aklım da kalmadı değil :D
ben bilsem ki kesinlik olacak,kapatırım girerim ama tam girmişim ona göre ,arka sert geliyor devreye giriyor bazen.Bazen girmiyor beni zora sokuyor 4 kere sağ sol çekip düzeltebildiğim oldu allahtan spin filan atmadım.Ya da belirli bi yerden sonra devreye giriyor diyeceğim ama bazen kopuyor devreye girmiyor.
Rabbit33 ,cold start ta onu yapması çok doğal bi anormallik yok onu sıkıntı etme istersen 122 sinden tut bilmem kaçlığına kadar var o durum.Tam olarak ne işe yarar bilmiyorum ama faydalı bişeye benziyor turboyu dolduruyor bazen egzozdan anlık siyah bişey patırdadığı bile oluyor.
Rabbit33
10-04-2012, 09:11
aracımda bi sorun yokta bu servislerin bana uyguladıgı zulum ve en ufak bısey hakında hc bsey bilmemeleri beni artık delirtti ornekk porya bilyalarım daılmış aracta yay var yazılım var oyuzden dağılmış bole bişey varmı delırme noktasına getrdiler benı,patırdama yapıo dıorum araç egsoz patlıo onun sesi dıo benm arabamı bana oretıo kavramada bsey var dıorm sız arabayı standartın ustunde suruosunuz dıo kardesım 180 begırın 180inide kullanırm sanane iyice ucmuslar daha arabanın modelini bilmıolar yok golf gt golf gti polo gt scırocco gt hersey dedıler daha polo gti dıen duymadım,sokakta yuruyen adamı almışlar servıse koymuslar resmen benım sıkıntım tamamen servis
Bazen böyle uyuzluk yapıyorlar,ustelik servistekiler çok deneyimsiz tesbit konusunda .heryerde boyle malesef ,agrıza tesbiti için para istemeleride ilginç sikayet et bence memnunsuzluğunu dile getir doğuşu bilgilendir,porya ya gelince kuzenimde de oldu 1.8 tfsi A3, araç stock ama ses geliyodu sürekli porya bilyesi değiştiler garntiye sokmadı salaklar 400 tl para aldılar.kullanıcıdan olurmuş güya ,soymak için işlerine gelmediği zaman her şekle giriyorlar :icon13:
Rabbit33
10-04-2012, 09:17
bu kadar yağ yakan tsi gti var. Hiç birinin kullanıcısı 5w-30 yağı boşalttırıp 5w-40 yada 5w-50 gibi daha kalın yağları deneyip araç yağ eksiltiyor mu diye kontrol etmedi mi?
Araçım yağ yakmıyor ,ilk 5 binde değiştim yağını ,yerine mobil 5w-30 ESP koydum .Aklıma gelmedi diil 5-50 ama standartları karşılamayor düşüncesiyle koymadım arkasında sadece 505 standardı vardı vw için .5-40 koyabillirdim üstelik yaz geliyor .bakalım bida ki sefere düşünüyorum 5-40 çünkü ısıya dayanıklılığı daha iyi.
Araçım yağ yakmıyor ,ilk 5 binde değiştim yağını ,yerine mobil 5w-30 ESP koydum .Aklıma gelmedi diil 5-50 ama standartları karşılamayor düşüncesiyle koymadım arkasında sadece 505 standardı vardı vw için .5-40 koyabillirdim üstelik yaz geliyor .bakalım bida ki sefere düşünüyorum 5-40 çünkü ısıya dayanıklılığı daha iyi.
(Yağ yakan motorlar için diyorum) standartları karşılayıpta litre litre yağ yaktıktan sonra karşılamasa da olur. ben olsam öyle bir durumda 5w-40 yada 5w-50 yağları 3-5bin km kullanıp sonucu internet ortamında paylasırdım. En azından aynı dertle uğrasan kişiler için cok faydalı bir bilgilendirme olurdu diye düşünüyorum.
ben bilsem ki kesinlik olacak,kapatırım girerim ama tam girmişim ona göre ,arka sert geliyor devreye giriyor bazen.Bazen girmiyor beni zora sokuyor 4 kere sağ sol çekip düzeltebildiğim oldu allahtan spin filan atmadım.Ya da belirli bi yerden sonra devreye giriyor diyeceğim ama bazen kopuyor devreye girmiyor.
Rabbit33 ,cold start ta onu yapması çok doğal bi anormallik yok onu sıkıntı etme istersen 122 sinden tut bilmem kaçlığına kadar var o durum.Tam olarak ne işe yarar bilmiyorum ama faydalı bişeye benziyor turboyu dolduruyor bazen egzozdan anlık siyah bişey patırdadığı bile oluyor.
aman aman dikkat etmek lazım.. yolda hele, cage mage yok.. :)
birisi çıkıp polo gti'da esp'yi iptal ettim dese, çocuğum olmuş gibi sevineceğim :D
sorun değil o sigortayı alınca kökünden çözüm.sigortayı sökünce bişey olmuyor araca zararı yok :) servis benim sigortaları karıştırdı,neyin sigortası sökükse çalışmıyor.klimayı bile iptal edebilirsin :D
yeni araçların bazılarında, abs sökükken aracın kendini korumaya alma muhabbetleri var da. ondan emin olamadım işte.
dediğin gibiyse, nefis nefis :D
Gokhan43
10-04-2012, 14:06
Yahu sigorta migorta sökülür mü şimdiki araçlar bizden akıllı sapıttırmayın araçları :D
Kızmayın ama arkadaşlar , tamam yağ yakma çoğunda yok azınlık kesimde var diyelim...
(misal) Ben o azınlık kesimden oldum şansıma ve motorum değişecekk sıfır arabamın motoru...
Merak ediyorum acaba daha o firmadan araç alırmıyım? Almam. Kendi görüşüm.yanlış anlaşılmasın.
sorun değil o sigortayı alınca kökünden çözüm.sigortayı sökünce bişey olmuyor araca zararı yok :) servis benim sigortaları karıştırdı,neyin sigortası sökükse çalışmıyor.klimayı bile iptal edebilirsin :D
Yanlış birşey sökmede onur :D
Şimdiki araçlar full elektronik.Megane ile dyno yaptım inince fren sistemi arızası 1 saat geçmedi:D balansa sokarsın elektronik direksyon bilmemneyi ışığı yakar :D
Yanlış birşey sökmede onur :D
Şimdiki araçlar full elektronik.Megane ile dyno yaptım inince fren sistemi arızası 1 saat geçmedi:D balansa sokarsın elektronik direksyon bilmemneyi ışığı yakar :D
abs/esp diyo bende de üşenmesem sökerdim viraja filan girseydim her dk.
öyle ya benimkide dyno+araç üstü balansta çıldırıyor ama inince düzeliyor.düzelmezse arabada vagcom var zaten :)
Aracım Stage 2 biliyorsunuz bugun servise soktum içinde Mobil 1 ESP vardı yaklaşık 8000KM bindim yaga araba son sınırlarına kadar zorlandı 3000 km uzun yol yaptı vs vs...
Yağ eksiltme sadece yarım litreye yakın oldu oda çok çok normal...
Yağ yakma denemez zaten yagın ısınıp yag buharının tahliye edilmesinden kaynaklanıyor eksiklik...
Fakat Stage 2 1.4 tsi için yagın durumu bitme noktasındaydı tam zamanında değiştirdik..
Önerim yüklü 1.4 TSİ ların yagını 10000KM ye gelmeden değiştirin mumkunse 7000-8000 km de bir zararı olmaz faydası olur...
Aracımdan cok memnunum bu paraya hakkaten poloda ibiza hakkını veren ve kaliteli araçlar bikaç sorun dısında genel olarak çok iyiler...
Edit: Bu arabalara yay vs takmayın gerçekten ön takımı dayanmıyor 6 7 ay yay ile bindim ön takım ufak tefek sıkıntılar çıkarıyor...
Şanzıman konusunda ve her turlu garanti konusundada Doğuşu tek tebrik ettiğim nokta çok iyi garanti vermeleri ikiletmeden anında parçayı değişiyorlar mağduriyet asla yaşamadım..
Kayseri serviside gayet iyi arabadan maldan anlayan ustalar var bilgisiz elemanları yok gibi. Asıl soru bakalım garantim bitti bundan sonra neler olucak servis ile aramda inşallah hep böyle memnun kalırım...
Gokhan43
10-04-2012, 16:04
Kızmayın ama arkadaşlar , tamam yağ yakma çoğunda yok azınlık kesimde var diyelim...
(misal) Ben o azınlık kesimden oldum şansıma ve motorum değişecekk sıfır arabamın motoru...
Merak ediyorum acaba daha o firmadan araç alırmıyım? Almam. Kendi görüşüm.yanlış anlaşılmasın.
Geçen de bu TSİ motorlarun sorunları bitmeyecek anlaşılan diye bir yazı yazmıştın.O zaman da dikkat çekip tepki almıştın.
Hiç samimi gelmiyor yukarıda yazdığın da.Tamamen bir TSİ antipatisi taşıyosun o yüzden böyle yorumlar yazarak dikkat çekme bence.
Tartışma başlatmak vs için yazmadım bunları ama dayanamıyor insan bir süre sonra da.Tekrarlıyorum ; biz bu boş şeyleri duymaktan sıkıldık ama sen söylemekten sıkılmadın. :heyoo:
Sercan AKCAN
10-04-2012, 16:09
Tiguan ile 40.000km, yağ eksiltme sorunu yaşamadık, alet F1 pistini bile 5-6 tur tapagaz döndü :D Birde Tolga'nın sarsıcı sürüşü ile.
1.4Tsi, gerek vergisi, gerek MTV den sağladığı satın alınabilirliği ile muazzam bir motor.
Garantili oem araç ile servise gittiğinizde özellikle DSG modellerde siz yükleyebilecekleri hiçbir kabahat olamaz. Ztn herşeyi DSG ayarlıyor.
Upgrade yani modifiye ekipmanı kullanıpta aracın garanti dışı kalması gibi durumları yaşayanları tenzi ediyorum. Orada uzlaşma oluyor mu olmuyor mu bilemiyorum.
TSİ'da yağ esksiltme sorununu yaşayan var, yaşamayan var... Alınırken bu bilinerek alınmalı. Olabilir denerek.
DSG7 ztn risk diye adını çıkarmış, ancak araç garantili olduğu sürece ben ortada kullancıyı vakit kaybı dışında sarsacak bir risk göremiyorum.
Bugün 47 bin lirayı verip almacağım tek otomobil POLO GTi'dır.
Kalite konusunda şikayet edenler oluyor Polo, ibiza ve fabia araçlarından Passat yada Toureg gibi malzeme ve izalasyon beklemek çok yersiz. Otomobil fiyatları segmente göre değil, segmentlerin değişmesi ile değişen malzeme kalitesi ve işçilik ile belirlenir. Zaten hothatch alıp rahatlık, sessizlik bekleyen olduğunu sanmıyorum?
Çalışan profili konusundaki şikayetlerden bende de çok var.
Ucuz adam çalıştıracağız diye ne ustaları nede satış elemanları seçimleri iyi değil.
Bir vidayı sıkmak yerine koca parçayı değiştirmeye kalkan ustalar var servislerde. Çünkü ezbere çalışılıyor. İyi usta kendi dükkanını açar para kazanır derler herzaman, genelde doğrudur.
Sattığı arabayı ilkdefa sizinle gören satış elemanı, her cümlesinde otomobilden hiç anlamadığını gösteren servis danışmanı, ve bu işleri daha iyi yapabilecek 100.000 lerce işsiz insan. Bunlar ülkemin gerçekleri.
Bilene çok para verme, bilmeyene az para ver bilmesde olur, nasılsa öğrenir. Bazı adam öğrenmiyor işte.
Şuan 47 bin tlye Polo gti yok.
Ben sipariş verdim kısmetse nisan sonu teslim alıyorum.58 bin tl fatura cıkardılar.Ama araba full+full geliyor.panoramik açılır cam tavanından 8 airbag ine kadar.
Beyler benim arabada egzozda yanıltıcı varken 6.000 devirde filan zengıne gecıyodu araba sonra tabi ki arıza lambası yanıp sonuyodur.Ozgunle gorustum afr nın yanlıs okumasına sebep olabılır dedı sok at dedı soktum bende sımdıye kadar yanmadı lamba hatta dun bı denedım 250 km hız yaptım 7.100 de fılan bı 10.8 oluyo anlık sonrada zaten vites atıyor dsg.Sızce yanıltıcı arıza lambasını yakıp sonermı ?Bu arada su an motor lambası yanıyo egzodan dolayı ama ozgun yazılımla halledecegını soyledi.
Aracım Stage 2 biliyorsunuz bugun servise soktum içinde Mobil 1 ESP vardı yaklaşık 8000KM bindim yaga araba son sınırlarına kadar zorlandı 3000 km uzun yol yaptı vs vs...
Yağ eksiltme sadece yarım litreye yakın oldu oda çok çok normal...
Yağ yakma denemez zaten yagın ısınıp yag buharının tahliye edilmesinden kaynaklanıyor eksiklik...
Fakat Stage 2 1.4 tsi için yagın durumu bitme noktasındaydı tam zamanında değiştirdik..
Önerim yüklü 1.4 TSİ ların yagını 10000KM ye gelmeden değiştirin mumkunse 7000-8000 km de bir zararı olmaz faydası olur...
Aracımdan cok memnunum bu paraya hakkaten poloda ibiza hakkını veren ve kaliteli araçlar bikaç sorun dısında genel olarak çok iyiler...
Edit: Bu arabalara yay vs takmayın gerçekten ön takımı dayanmıyor 6 7 ay yay ile bindim ön takım ufak tefek sıkıntılar çıkarıyor...
Şanzıman konusunda ve her turlu garanti konusundada Doğuşu tek tebrik ettiğim nokta çok iyi garanti vermeleri ikiletmeden anında parçayı değişiyorlar mağduriyet asla yaşamadım..
Kayseri serviside gayet iyi arabadan maldan anlayan ustalar var bilgisiz elemanları yok gibi. Asıl soru bakalım garantim bitti bundan sonra neler olucak servis ile aramda inşallah hep böyle memnun kalırım...
iyi hoş demissinde yay takmadan nasıl tutunucaz yolda virajlarda :) standart polo gti arkamdan viraja giremiyo su an benım :)
1,5 hr flans la bayai tutunuosun maasallah tavsiye ederim
Ben sipariş verdim kısmetse nisan sonu teslim alıyorum.58 bin tl fatura cıkardılar.Ama araba full+full geliyor.panoramik açılır cam tavanından 8 airbag ine kadar.
Madem siparişle geliyor, ben bomboş isterim. Doldurabildiğin gibi, boşaltabiliyorsun da bunu. Adı üstünde, opsiyon.
Bana donanım olan hiçbirşey lazım değil, VW logosu ve GTi adı yeterli...
Hatta bana kalsa hoparlör, teyip vs de istemem... Camllar elle açılabilir. Ama onlar o kadar boşaltmaz.
Fazıl T.
10-04-2012, 19:31
aman aman dikkat etmek lazım.. yolda hele, cage mage yok.. :)
birisi çıkıp polo gti'da esp'yi iptal ettim dese, çocuğum olmuş gibi sevineceğim :D
arka poryanın ordaki soketleri cıkar alsana esp iptal:D
arka poryanın ordaki soketleri cıkar alsana esp iptal:D
Doğuş'un test aracından başka GTI kullanmadım. Onda da çıkarmak istemedim.
Geri götürdüğümüzde arıza kaydetmiş olur çünkü.
Ama alsam, banko bi şekilde kapatırım. :)
Önceki Polo GTI 'larda CUP donanım vardı. Bomboşline.
Daha ucuz, daha hızlı, daha boş.
Ondan olsa, ondan alırım ben de :)
Gokhan43
10-04-2012, 20:04
Yahu Utku sana döküman sundum hâla fiş soket sökerim diyorsun :)
Onu sık kullanılanlara ekledim bile. Adamsın :D
Sercan AKCAN
10-04-2012, 20:30
Madem siparişle geliyor, ben bomboş isterim. Doldurabildiğin gibi, boşaltabiliyorsun da bunu. Adı üstünde, opsiyon.
Suan hic vw bos gti getirmiyor nerden baksaniz hepsi klmatronik rcd510 falan filan derken 52 mlyara geliyor.zevk meselesi tabi ben bos arabaya binmek istemem.
Sercan AKCAN
10-04-2012, 20:32
Bana donanım olan hiçbirşey lazım değil, VW logosu ve GTi adı yeterli...
Hatta bana kalsa hoparlör, teyip vs de istemem... Camllar elle açılabilir. Ama onlar o kadar boşaltmaz.
Seninde ddgn gibi onlar bosaltmiyor.47 bn tl lik gelen araba yok nerden baksaniz 50-52 mlyara geliyor
Siz hazır gelen araçlara bakıyorsunuz sanırım.
"Sipariş" kavramını oturtabilmiş değilsiniz.
Ayrıca ben Polo GTI 'a binerken Passat sessizliği ve konforu beklemem.
Amacım yeni, rijit ve hızlı bir araba kullanmak.
Basarım siparişi, en boşu da gelir, daha boşu da. 3 aysa, 3 ay. :)
ben uzun zamandır bekliyorum birinin en boş poloyu sipariş etmesini ama eden olmadı heralde..
Geçen de bu TSİ motorlarun sorunları bitmeyecek anlaşılan diye bir yazı yazmıştın.O zaman da dikkat çekip tepki almıştın.
Hiç samimi gelmiyor yukarıda yazdığın da.Tamamen bir TSİ antipatisi taşıyosun o yüzden böyle yorumlar yazarak dikkat çekme bence.
Tartışma başlatmak vs için yazmadım bunları ama dayanamıyor insan bir süre sonra da.Tekrarlıyorum ; biz bu boş şeyleri duymaktan sıkıldık ama sen söylemekten sıkılmadın. :heyoo:
Kendi görüşümü belirttim yaw . TSI severim , bilen biliyor
ESP'yi kalıcı olarak ABS'yi iptal etmeden iptal etme yolu söylerim size. Bende şu an öyle. Ama sizin araçlar kendini korumaya alırmı bilmem. Bizde ABS iptalken korumaya alıyor ama ESP iptalken almıyor. :) Yöntemi ben keşfettim. :)
Sercan AKCAN
10-04-2012, 21:27
Siz hazır gelen araçlara bakıyorsunuz sanırım.
"Sipariş" kavramını oturtabilmiş değilsiniz.
Ayrıca ben Polo GTI 'a binerken Passat sessizliği ve konforu beklemem.
Amacım yeni, rijit ve hızlı bir araba kullanmak.
Basarım siparişi, en boşu da gelir, daha boşu da. 3 aysa, 3 ay. :)
Bos getrmek istemiyolar.orasi ayri diretirsen bosda gelir en dolusuda.ben hiz in yaninda ekstra donanimda olsun istedim 8 airbag li acilir cam tavanlil rns li 4 kapili bi araba gelicek zevk meselesi.sonradan rns taktrmaya kalksam biton para zatenzevkinize saygi duyarim 50 mlyar verip bombos araba alacgima 60 mlyar verip girtlak dolu araba alirim.ve inanin 3aydan fazla sure veriyolar.
ESP'yi kalıcı olarak ABS'yi iptal etmeden iptal etme yolu söylerim size. Bende şu an öyle. Ama sizin araçlar kendini korumaya alırmı bilmem. Bizde ABS iptalken korumaya alıyor ama ESP iptalken almıyor. :) Yöntemi ben keşfettim. :)
açıkla bize abi :D rahatlat bizi valla olucak iş değil ya tam salıyorum eşşek tutuyo arabayı sag çekip beyine saglı sollu girişesim geliyo sopayla vurucam en sonun öyle iptal edicem:icon_wack
Bos getrmek istemiyolar.orasi ayri diretirsen bosda gelir en dolusuda.ben hiz in yaninda ekstra donanimda olsun istedim 8 airbag li acilir cam tavanlil rns li 4 kapili bi araba gelicek zevk meselesi.sonradan rns taktrmaya kalksam biton para zatenzevkinize saygi duyarim 50 mlyar verip bombos araba alacgima 60 mlyar verip girtlak dolu araba alirim.ve inanin 3aydan fazla sure veriyolar.
GTI 'dan beklentilerimiz farklı :)
Hayırlı olsun bu arada.
@Schumi, bi GTI alırsak açıklarsın, şu anda zaten ESP'miz yok :D
Sercan AKCAN
10-04-2012, 23:32
GTI 'dan beklentilerimiz farklı :)
Hayırlı olsun bu arada.
@Schumi, bi GTI alırsak açıklarsın, şu anda zaten ESP'miz yok :D
eyvallah sağolasın tabiki safkan olsun elektronik cok olmasın bende isterim ama haftaiçi ayrı bi arabam olmadığı için tek araba olacağı için dolu olsun istedim.
1,5 hr flans la bayai tutunuosun maasallah tavsiye ederim
Ya valla ger flansla tutunuyosak kayma spin mevzusu yoksa hemen taksrim zaten yaylarla zip zip surekli ckurlarda pat kut yilan gidi gidiyoruz eger flans isimizi gorcrkse hemen alayim
iyi hoş demissinde yay takmadan nasıl tutunucaz yolda virajlarda :) standart polo gti arkamdan viraja giremiyo su an benım :)
Kime sorduysam Yay yol tutuşunu kötüleştiriyor bir okadarda konforu bozuyor...
Tabiki bu yol şartlarına göre değişir bozuk yolda yay bir facia oluyor tercih sizin...
Tabiki bu yol şartlarına göre değişir bozuk yolda yay bir facia oluyor tercih sizin...
Valla ben 210 la viraja girdigimde araba sanki spin aticak gibi oluyordu ama yaydan sonra cok rahat ayni viraja 230 larda cok eahat giriyorum.Konfor meselesi can skyo tabiki :S bilmiyorum ya napmak lazim sonucta hizli bir araba anlik basmalarda yayin faydasini goruyorum ben ama dedigim gibi iste bu kadar ziplamaya konforu bozmaya deger mi orasi tartisilir
GTİ kavramlarımız ukku kardeşiminki ile örtüşüyor. GTİ felsefesinde zaten donanım zenginliği yoktur. Yani hafif ve hızlı felsefesine dayalı üretime başlamıştır. Bu nedenle bende bu tarz araç alacak olsam boşunu sipariş eder ve yüklerdim.
Altını çizmem gerekirse, eğer GTİ değil bu motorun fanatiği isemde; gider rocco alır cam tavanından RDS sine kadar işte artık ne varsa koydururum. Çünkü biri şekle diğeri performansa hitap ediyor.
CeM öZeR
12-04-2012, 07:58
İbizayı bilemem ama bende yol tutuş şu an ciddi gelişti eskiye oranla.
Bu arada tsi motora *** atmaya gerek yok herşey ortada...
Volkswagen TSI - Weightlifter - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=f3Ee0BqGYOQ)
:D
Ya valla ger flansla tutunuyosak kayma spin mevzusu yoksa hemen taksrim zaten yaylarla zip zip surekli ckurlarda pat kut yilan gidi gidiyoruz eger flans isimizi gorcrkse hemen alayim
Gecen yaz uzun yola cikmadan taktrdim sikinti fazlaydi standart haliyle 8 9 aydr kullaniyorum cidden fazlasiyla faydali ben kullandigimi soyluyorum oneririm ...
Haftada bir kez düzenli olarak yağımı ölçüyorum. Ayda ortalama 1.200 km civarı yol yapıyorum. Ayda bir kez 100 gram yağ ekliyorum. Düzenli kontrol ederseniz ve düzenli olarak aracınıza bakarsanız hiç bir sorun yaşayacağınızı sanmıyorum. Aracım 16.400 km'de. 11 aydır biniyorum. 2 haftada bir düzenli olarak roll'e katılıyorum. Fazla sakin kullandığım söylenemez ama hiç sıkıştırmadığımda bile 30-60 saniye, çok sıkıştırdığımda yağ sıcaklığı 92-93 dereceye düşene kadar bekliyorum. Yağ sıcaklığı 80 derecenin altındayken kesinlikle 4500 devir civarlarını geçirmiyorum. Etraf, eş dostta bugüne kadar 10 tane polo gti'ı olan arkadaşımla detaylı konuştuk en fazla eksilteni bir bakım aralığında max 1.5 litre yağ ekliyor. Anlamıyorum. Gerçekten anlamıyorum. Ya gerçekten kullanımla alakalı diyeceğim ki eksiltse bırak 3-4 litreyi 10 litre eksiltmesi gerekir benim arabamın. :) Yada gerçekten düzenli olarak kontrol etmek gerekiyor :) Yada motordan motora fark ediyor.
Neyi anlamadığınızı kavramak mümün değil.
2000 KM deki aracın nesini düzenli kontrol etmek gerekli ?
zaten 500 KM ye kadar rodaj uygaladım sonra boşver dedim devam ettim geriye kalan 1500 km de de gaza basma oranım en çok %20 falandır hafta da taş çatlasa 1-2 gün dışarı çıkartıyorum 2 aydır sürekli garajda mışıl mışıl uyuyor
yine 2000 KM deki aracın yağ seviyesi C seviyesininde altında ise ( 1LT den fazla demektir ) vede bu sorunu sadece bu forumda 10 kişiden fazla insandan duyuyorsanız
Oransal olarak bakıldığında yazılandan çizilenden direkt aktarılanlardan bir harman yapsanız en aşağı % 50 gibi sorunlu motor söz konusu
Eminimki sorun yaşayan herkes daha önce araba nedir biliyordur
şahsen yağ eksiltmeyi o kadar gelen geçen aracım içinde ilk defa duydum gördüm yaşadım
Ben 4 ay sipariş bekledim çünkü ihtiyaç yoktu olsada olur olmasada olur ama olursada iyi olur mantığyla verdim bekledim bu süreç içerisinde yazılanları okudum moralim bozuldu siparişi iptal etmeyi düşündüm ama binbir verilen sözle 2012 lerde yok öyle şey sözü ile hadi bakalım dedim bu aracın bir sıkıntısıda açıkçası muadili ve alternatifi yok hiç bir seçeneği yok
İyi araba hoş araba ama bu olay çok nahoş tur
Hiç bir revize olayının şu üretime kadar olmaaması VW markasının en büyük ahlaksızlığıdır..
bende aynı düşüncedeyim... garantili sıfır km araç alıyorsun... ben neden açıp yağını kontrol etmek zorunda olayım...
astra j aldım 15.000 bindim gittim yağını değiştirdim.. 30.000 oldu gittim değiştirdim 1 gün bile kaputu açmadım... 3 kere cam suyu ilave ettim o kadar...
corsa opc de aynı şekilde hiç yağını kontrol etmedik... gerekte yok zaten...
bende de yağ eksiltme durumu yok ancak haftada bir defa açıp bakıyorum ne durumda diye ve insan yinede tedirgin oluyor... vw'in acil bir şeyler yapması lazım...
öyle kitapçığa yağ eksiltebilir diye yazıp ta kurtulmak olmaz bence....
CeM öZeR
12-04-2012, 10:35
Valla spor arabaya biniyorsanız ve ara sıra gazlıyorsanız haftada 1 dakikanızı bir zahmet ayırıp kaput mandalını çekip bir yağ çubuğunu çekip bakmalısınız. Tsi motor 180 hp'de yağ eksiltme sorun oranını yüzdeye vuralım mı beraber? Türkiyede şu an 260-270 tane civarda polo gti var, tahminim 80-90 tane civarında ibiza cupra-bocanegra var, 15-20 tane civarında da fabia vrs vardır. Bunlardan toplam ya 15 ya 20 tanesinde yağ eksiltme problemi vardır. Yüzde 50 olsaydı emin olun bayilik felan umurumda olmazdı biner gazlar huylanıp satardım arabamı. 11 Mayısta bir sene bitiyor alalı. Sanırım arabayı alır almaz bir uzun yol yapmak en sağlıklısı rodaj yönünden. Çünkü benim arabamda 350 km de roll'e 600 km deyken de 1000 km lik uzun yola çıktı. Şu sıralar iş yoğunluğundan 2-3 ay yağ kontrolü yapmayı unuttuğum oluyor. Ama bir kere bile yanmadı yağ ışığım. İlk 4.000 km ye kadar haftada bir kontrol ettim. Boş sözlere gerek yok tsi motorun sorunlu bir motor olduğunu kabul etmiyorum. Yağ eksiltme konusuna gelince 2.000 km de 1 litre yine iyi değermiş. Kuzenim A5 2.0 tfsi 211 hp de 15.000 km lik bir bakım aralığında 8-9 litre yağ eklediğini söyledi. 240'ın altına pek düşmez uzun yollarda. Bence kullanım ve kullanımın yanında kontrolsüz kullanımın da payı var.
"Kuzenim A5 2.0 tfsi 211 hp de 15.000 km lik bir bakım aralığında 8-9 litre yağ eklediğini söyledi"
Bu duruma servis ne diyor?
"Kuzenim A5 2.0 tfsi 211 hp de 15.000 km lik bir bakım aralığında 8-9 litre yağ eklediğini söyledi"
Auhsduahhahaahhaahha :D:D:D Bu nedir ya benzinden fazla yağ atıyor araba :D
47 Liraya sıfır otomobil değil, sıfır GTI alınıyor.
Bir tek yağa ara sıra bakmak lazım. Kendi de uyarı veriyor zaten çok azaldıkça.
Çok can sıkıcı bişey olursa da, biraz ısrarla da olsa, servis gerekeni yapıyor zaten.
Eee ne var bunda? Ben büyük bi problem görmüyorum.
Sıfır RX8, sıfır M3 ya da sıfır Megane RS eksiltmiyor mu sanıyorsunuz?
Yüksek sıkıştırmalı ya da turbolu her araç az ya da çok eksiltiyor.
Bana öyle geliyor ki, paranız çok kıymetli, 47 liralık GTI'a 120 liralık Passat beklentileri ile yaklaşıyorsunuz. :)
Olaya GTI olarak bakın.
Aldım, gazladım, eğlendim, bitti.
Hayatını adamaya gerek yok :)
yağı nerden eksiltiyo segmanlardan mı
Sercan AKCAN
12-04-2012, 13:36
yağı nerden eksiltiyo segmanlardan mı
aynen vw piston ve segmanlarını değiştirdiği birçok araçta eksiltme minimuma inmiş durumda.
Kuzenin arabasını iade etsin hocam 2.0 TFsi da öyle bir sorun yok, bizim grupta 15 tane adamda var bitanesinde sorun yok.
Olmalıydı cevabın hocam :D
Kuzenin arabasını iade etsin hocam 2.0 TFsi da öyle bir sorun yok, bizim grupta 15 tane adamda var bitanesinde sorun yok.
0w20 falan mı koydunuz acaba.
Yanlışlık var orda. Mümkünatı yok :)
Şafak'ın dediği gibi, bakımdan bakıma 1 litreye kadar olabilir.
Hatta onu bile eksiltmiyor 130.000'deki Leon Cupra :)
Bu yağ eksiltme konusu çok uzamış beyler ya bunda böle aşırı bişi yok başka sorunları olan varmı memnuniyetsizlikleri olan???
Rabbit33
12-04-2012, 14:49
47 Liraya sıfır otomobil değil, sıfır GTI alınıyor.
Bir tek yağa ara sıra bakmak lazım. Kendi de uyarı veriyor zaten çok azaldıkça.
Çok can sıkıcı bişey olursa da, biraz ısrarla da olsa, servis gerekeni yapıyor zaten.
Eee ne var bunda? Ben büyük bi problem görmüyorum.
Sıfır RX8, sıfır M3 ya da sıfır Megane RS eksiltmiyor mu sanıyorsunuz?
Yüksek sıkıştırmalı ya da turbolu her araç az ya da çok eksiltiyor.
Bana öyle geliyor ki, paranız çok kıymetli, 47 liralık GTI'a 120 liralık Passat beklentileri ile yaklaşıyorsunuz. :)
Olaya GTI olarak bakın.
Aldım, gazladım, eğlendim, bitti.
Hayatını adamaya gerek yok :)
:icon_tup::icon_tup::icon_tup::icon_tup::icon_tup: :icon_tup::icon_tup::icon_tup::bravo:
:icon_tup::icon_tup::icon_tup::icon_tup::icon_tup: :icon_tup::icon_tup::icon_tup::bravo:
Bencede bu kdr yağ eksiltmesine takılmayın. Bende bunları bilerek ve severek yeni polo gti aldım. başka alternatif araçlarda alabilirdim ama bunu seviyorum napiyim :D
Sonuç olarak gülü seven dikenine katlanırmış :)
Gokhan43
12-04-2012, 18:50
Başka bir forumda atılmış postu aynen kopyalıyorum ;
belki bana düşmez ama bi arkadaşımda 2011 model var oda yağ problemı yasıyordu 0/30 slx castrol koydu yağ problemı ortadan kalktı bılgın olsun servısten habersız yaptı bunu bı usta solemıstı bende de olsaydı bende yapacaktım ıstersen bı dene ama tabı senın bılecegın bı durum 5/30 yerıne 0/30 kulan hatta bıraz evvel sırf senın ıcın telefon actım oda dogruladı araba bakıma gıtmıs 15.000 lık 5/30 koymuslar gıne eksıltıyormus tekrar 0/30 koyduracakmıs ole soledı bilgin olsun
CeM öZeR
12-04-2012, 20:20
Kuzenim insan üstü kullanım sergilediği için emin ol sen bile normal dersin. Kayseri- İstanbul hadi evden eve gidişi felan hesap etsen max 800 km desen burdan oraya 2 depo + yarım depo yakma başarısı gösteren bir şahsiyet. Ortalama olarak sürekli 240-270 arası seyreder. Araba s2nde olmaz çat diye stop eder arabayı felan öyle bir tip. Bence öyle anormal kullanıma motorun sağlam kalması bile normal değil. Hakikaten uzun yola bagajda 1 litrelik yağ ile çıkar. Servisin dediğini boşver abi. Sen ne diyorsun bu duruma?
Kuzenim insan üstü kullanım sergilediği için emin ol sen bile normal dersin. Kayseri- İstanbul hadi evden eve gidişi felan hesap etsen max 800 km desen burdan oraya 2 depo + yarım depo yakma başarısı gösteren bir şahsiyet. Ortalama olarak sürekli 240-270 arası seyreder. Araba s2nde olmaz çat diye stop eder arabayı felan öyle bir tip. Bence öyle anormal kullanıma motorun sağlam kalması bile normal değil. Hakikaten uzun yola bagajda 1 litrelik yağ ile çıkar. Servisin dediğini boşver abi. Sen ne diyorsun bu duruma?
Kullanım kılavuzundan ve genel tecrübelerin sonucunda bu tsi motorların yağı sevdikleri bir gerçek, bu gerçeği kabul edip, düşük vergi ve güzel güç tork değerlerinin kıymetini bilip kullanmaya devam edeceksin. Sonuçta 50 lira seviyelerinde sıfır km bu tarz başka bir araç yok. İleride bu sorunlar mutlaka aşılacaktır. Burada tek tartışılan husus kullanıcıların araçları ile ilgili en ufak bir olumsuz yoruma karşı tahammül edememeleriydi. SAdece nicke bakıp vw beğenmediğimi sanan gençlere şunu söyleyim, bu araçtan sonraki arabam da 2.0 TFSI motor olacak ama kasasını bilmiyorum. :) biraz daha hoşgörü ve gerçekleri kabullenebilme her türlü sorunun çözülebilmesini sağlar. Selamlar
gülü seven dikenine katlanır ..motor yağı seviyorsa yapacak bir şey yok... varsın şu (gti) tsi ler arada bir 1 lt yağ içsin :)
umut onatoglu
14-04-2012, 15:53
arkadaslar bu arabayi almayi dusunuyorum soylenen gore herhangi birseyi yok taniyan bilen varmi? yada onerebileceginiz baska bir 1.4 180lik varmidir? Seat Ibiza 1.4 TSI Sport Coupe Cupra 2011 Model 43.500 TL Galeriden satılık ikinci el Kırmızı renk - 81867351 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-2011-hatasiz-seat-ibiza-cupra-1-4-tsi-180-hp-dsg-japon-otomotiv-81867351/detay)
acil net bi cevaba ihtiyacım var beyler
biliyorum dp'la ilgili bi kaç kez konuşuldu.ancak kafamdaki soru işaretleri hala duruyor
supersprint'in dp ını alıcam.yazılımı henüz düşünmüyorum.arıza lambası mevzusu nedir ? yakarmı ?
yaksa ne gibi bi sıkıntısı var.(yanık olarak takılsam).
özet : supersprint'in dp ını kullanan varmı veya bi bilgi sahibi ???
buarada supersprint dp den sonrasını aldım düşündügümden az ses var :)
Custom garage a yaptir,yaniltici sakin takma,duzgun bir yazilim yaptir.
Burafa yazilimli kullanan arkadas cok,bilgi alabilirsin.
Custom garage a yaptir,yaniltici sakin takma,duzgun bir yazilim yaptir.
Burafa yazilimli kullanan arkadas cok,bilgi alabilirsin.
abi yazılımdan sonra sıkıntı olmcagını biliyorum.
şuan için kafamdaki yazılımsız biraz daha kullanmak aracımı
bu süre zarfında yakarmı acaba ? :confused:
Bende Milltek downpipe war Kat yok. Araç hertürlü arıza yakıyor kat olmazsa yazılımla söndürmek gerekiyor. Fakat hemen yakmıyor arızayı yaklasık 100 Km sonra yakıyor ve bidaha sönmüyor kendi kendine ben yanıltıcı ile kullanıyorum sorun yok...
Bende Milltek downpipe war Kat yok. Araç hertürlü arıza yakıyor kat olmazsa yazılımla söndürmek gerekiyor. Fakat hemen yakmıyor arızayı yaklasık 100 Km sonra yakıyor ve bidaha sönmüyor kendi kendine ben yanıltıcı ile kullanıyorum sorun yok...
Aynen, Mini'de de 100km'de yakmıştı. Yazılım güncellemesi yapılıp çoook az basınç açarsan yazılım olduğunu farkettirmez bile sana, ışıkta yakmayacaktır.
Vag'larda motor ışıgı yanınca Safe'e alıyormu bilmiyorum. Vag'ciler daha çok yardımcı olacaktır..
SS almana gerek yok. Git İskender abiye, elinde hazırda bile vardır belki.. :)
bende custom garaj yapımı kullanıyorum... yazılım yapıncaya kadar bende yanıltıcılı kullanırım diye dayanamadım takmıştım hiç bir sıkıntı yok...
yanıltıcı bizim arabada fayda etmiyor. özellikle LCI modellerinde..
ama şöyle bir durum söz konusu, yanıltıcıyla gezmek yakıt sarfiyatını arttıracaktır. O nedenle direkt olarak yazılım yapılması ve ayarlanması gerektiğini düşünüyorum :)
yanıltıcı bizim arabada fayda etmiyor. özellikle LCI modellerinde..
ama şöyle bir durum söz konusu, yanıltıcıyla gezmek yakıt sarfiyatını arttıracaktır. O nedenle direkt olarak yazılım yapılması ve ayarlanması gerektiğini düşünüyorum :)
yakıtım artmadı veya ben öyle düşünüyorum...
izmirde takmıştık boruları :) giderken 5.2 ortalama ile gittim dönüştede aynı ortalama ile geldim...
ama eksoz sesi güzel olunca şehir içinde gazlıyorsun artıyor tabi sarfiyat :)
%3000 sana katılıyorum yazılım konusunda imkan ve mesafe biraz sıkıntılı onun için biraz daha bekliyecek yazılım :(
Ecufast İzmir Bayisi açıldı diye biliyorum konu ile ilgili görüştün mü kendileriyle ?
SRK auto sanırım..
Ecufast İzmir Bayisi açıldı diye biliyorum konu ile ilgili görüştün mü kendileriyle ?
SRK auto sanırım..
görüşmedim ancak istabulda mekezi daha iyi olur diye bir düşünce aklımda... :S
peki şöyle bir soru :katın içini boşalttırmak d.p. ile aynı işi görür mü?
peki şöyle bir soru :katın içini boşalttırmak d.p. ile aynı işi görür mü?
Aynı çapta dp gibi olur ki kaç milyarlık kat ın içini boşaltmak mantıklı değil.
gidip Dp yaptırmak daha mantıklı oluyor en kralı 400 450 TL zaten :) boşaltana kadar, dp takarsınız.. KAT'da muayeneye falan giderken elinizin altında olur ;)
gidip Dp yaptırmak daha mantıklı oluyor en kralı 400 450 TL zaten :) boşaltana kadar, dp takarsınız.. KAT'da muayeneye falan giderken elinizin altında olur ;)
sanırım bende custom yapıcam :)
supersprint'in dp'i için 1550Tl isteyince bian bu fikre büründüm :D
Bu yanıltıcı saglıklımıdır nedir tam bileniniz warmı?
Aslında yazılımla o sensörü söndürmek/Devre dışı bırakmak da Aynı mantık değilmidir acaba?
2. Sensörün tam görevi nedir?
sanırım bende custom yapıcam :)
supersprint'in dp'i için 1550Tl isteyince bian bu fikre büründüm :D
İskender abiyi tavsiye ederim.. leblebi gibi DP yapıyor :) gözü kapalı kaynak takması 15 20 dakka zaten :D
Bu yanıltıcı saglıklımıdır nedir tam bileniniz warmı?
Aslında yazılımla o sensörü söndürmek/Devre dışı bırakmak da Aynı mantık değilmidir acaba?
2. Sensörün tam görevi nedir?
Tahminim bu egt olayıyla alakalı bir durum.
Tam emin değilim ama mantıken sıcak soğuk karışımını algılayabilmesi için ve emisyon değerlerini standart gibi algılaması için takılan cheaterdır.. diye düşünüyorum.. :beuj:
Bence yazılımla basınç ayarları yapıldıktan sonra bir anlamı olacaktır.
Sonuç olarak Yanıltıcıyla gezmenin mantığı ne ki ? Neden iptal ediyorsunuz o zaman kat'ı ? performans içinse zaten basınçla avansla oynaması gerekiyor..
MuratGürakan
17-04-2012, 18:46
Yanıltıcı kesinlikle tavsiye etmem yanlış değerler okuyup karışımın düzgün olmamasına sebep olabiliyor ve patırdama yaptırıyor. ALEN arkadaşımızda bu konuda yazmıştı ve yazdıklarından bende yanıltıcıdan sonra geçtiğini anladım sorunlarının .
----
Tsi larda DP den dolayı arıza yanıyor ama safe ye geçmiyor. Ben 1.5 aydır sadece DP ile geziyorum stage1 yazılımımda var ama arıza yakıyor. Stage2 yazılımımı bir kaç gün içinde yapıcam o zaman tamamende sönecek...
----
Bu arada şu yağ yaka olayında Roccoları sormuştu birisi, Yağımı değiştireli 4000 km oldu bugün ölçtüm hiç eksiltmemiş Şu anda MAX seviyesinde duruyor hala.
Aldatici takarsaniz 2. Sensor surekli ayni degeri okuyacak. Sabah calismasi yada sehir ici yakitiniz sapiticak.
İsmi aldatici zaten...
Supersprint DP ve komple SS egzos kullanıyorum, stage 2 aracım.
Gayet memnunum hiç bir sıkıntı yok.
Kisa bir bilgi paylasayim;
Hersey stok Polo Gti , -1,2 egimde 100-200km 20 sec civari yururken,sadece downipe ile 18,7 sec e dusuyor!!! Cok buyuk fark uzunda ve sadece Downpipe... Ustune yazilimla 15,5-16,2sec arasi cikiyor. Bu Polo Gti bu paraya bedava...
CeM öZeR
18-04-2012, 09:32
Kisa bir bilgi paylasayim;
Hersey stok Polo Gti , -1,2 egimde 100-200km 20 sec civari yururken,sadece downipe ile 18,7 sec e dusuyor!!! Cok buyuk fark uzunda ve sadece Downpipe... Ustune yazilimla 15,5-16,2sec arasi cikiyor. Bu Polo Gti bu paraya bedava...
Murat abi valla seviyorum seni verdiğin bilgiler için. Doğru seçim yaptığımı biliyorum. :rolleyes:
Yanıltıcı kesinlikle tavsiye etmem yanlış değerler okuyup karışımın düzgün olmamasına sebep olabiliyor ve patırdama yaptırıyor. ALEN arkadaşımızda bu konuda yazmıştı ve yazdıklarından bende yanıltıcıdan sonra geçtiğini anladım sorunlarının .
----
Tsi larda DP den dolayı arıza yanıyor ama safe ye geçmiyor. Ben 1.5 aydır sadece DP ile geziyorum stage1 yazılımımda var ama arıza yakıyor. Stage2 yazılımımı bir kaç gün içinde yapıcam o zaman tamamende sönecek...
----
Bu arada şu yağ yaka olayında Roccoları sormuştu birisi, Yağımı değiştireli 4000 km oldu bugün ölçtüm hiç eksiltmemiş Şu anda MAX seviyesinde duruyor hala.
Aynen oyle beyelr yaniltici yuzunden kac ay cile cektim ben yaniltici olmadan gezmek daha saglikli zaten murat abide gerekli teknik bilgileri vermis.Su aracimda yaniltici yok hic bir sekilde kesme patirdama safe mode a gecme yok sadece ariza lambanm yaniyo onuda ilerleyen zamanlarda yazilimla sondurmeyi dusunuyorum.Sadece yanilticinin bana verdigi benzin zarari 500 tl yi gecmistir
valla SS in dp'si için rocco forumda biri 1 senedir komple egsozunu kullanıyorum dp dahil
yanmadı lambam dio.
doğruluk payı nedir ki ?
Sanırım 2012 nın ozellıkle 2. yarısı araclar daha sorunsuz.
Dun kırmızı-Sued koltuklu-cam tavanlı ve Koltuk ısıtmalı kullandım,cok kalıtelı duruyordu ıcı...
Ben uzun zamandır yanıltıcı ile biniyorum ne aşırı benzin sarfiyatı var ne patırdama ne arıza ışıgı ne performans düşüklüğü....
valla SS in dp'si için rocco forumda biri 1 senedir komple egsozunu kullanıyorum dp dahil
yanmadı lambam dio.
doğruluk payı nedir ki ?
Aynısını bende kullanıyorum. Lambam falan yanmadı, sorun yasamıyorum cok sukur
buyrun :) customda neden yakar ki ozaman ? birebir aynı yapıldıktan sonra ?
MuratGürakan
19-04-2012, 10:27
Sizin arabanızda stage 2 yazılım var ve dp ye göre yazıldı. O sebeple sıkıntı yaşamıyorsunuz.
----
Zaten lambanın yanması sıkıntı demek değil katalizör arızası veriyor ama ne kesme ne safe mod hiç birini yapmıyor. Yaazılımlada desteklendimi DP den tam verim alınaibiliyor.
hmm araçta yazılım oldugunu bilmiyodum :) zaten stock halinle sormuştum ben
GokhanRS
23-04-2012, 21:35
Volkswagen Polo 1.4 TSI GTI 2011 Model 50.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Beyaz renk - 83357866 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-polo-gti-tsi-83357866/detay)
bu ilanda polo sahibinin yazdıklarının doğruluk payı nedir?
alacaklar iyi düşünsün filan diye yazmış. arabaya resmen sövmüş.
Abi bazı araçlarda var böyle bir sıkıntı ama her araçta yok,doğuş oto sandık motor getirmeyi teklif ediyo bazen araç iadesi de olabiliyo..
CeM öZeR
24-04-2012, 08:56
Volkswagen Polo 1.4 TSI GTI 2011 Model 50.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Beyaz renk - 83357866 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-polo-gti-tsi-83357866/detay)
bu ilanda polo sahibinin yazdıklarının doğruluk payı nedir?
alacaklar iyi düşünsün filan diye yazmış. arabaya resmen sövmüş.
Bence bu adam sorunlu bir müşteri.
Bence bu adam sorunlu bir müşteri.
ben öyle düşünmüyorum, sonuçta herkes forumlarda gezinmiyor.. Sahibinden de bilgi sahibi olmadan bu araca bakan birisinin, aracını almadan iyi araştırmasına, sağına soluna motorunu baktırsın diye açmış diye düşündüm :)
kimsede bunu yapmaz açık ve net! ben taktir ettim adamı :) boyasız diyip pert araba satan insanlar var bu memlekette ve dürüstlükle yazmış adam.. ama fake ilan mıdır, başkasının araçları mı bokluyor yoksa cidden insanları mı düşünüyor bilemeyiz :)
GokhanRS
24-04-2012, 09:42
valla her firmada olduğu gibi doğuşunda başına gelmiş olabilir böyle sorunlu araçlar. muhtemelen adam sıfır arabaya tonla para verince isyan etmiştir onu bulunca. yoksa tüm araçlarda aynısı olsa bu forumdaki aracına kendinden iyi bakacak kadar manyak insanlar var muhtemelen çıldırır çoktan konu açarlardı. bence doğuş bu adama kıllık yaptı yada sorun çıkardı. yada yenileme için çok uzun bir tarih vermiş olsa gerekki adam isyan etmiş. doğuştan her zaman yanlış haraketler beklerim ben şansen servis konusunda. şans yani.
valla her firmada olduğu gibi doğuşunda başına gelmiş olabilir böyle sorunlu araçlar. muhtemelen adam sıfır arabaya tonla para verince isyan etmiştir onu bulunca. yoksa tüm araçlarda aynısı olsa bu forumdaki aracına kendinden iyi bakacak kadar manyak insanlar var muhtemelen çıldırır çoktan konu açarlardı. bence doğuş bu adama kıllık yaptı yada sorun çıkardı. yada yenileme için çok uzun bir tarih vermiş olsa gerekki adam isyan etmiş. doğuştan her zaman yanlış haraketler beklerim ben şansen servis konusunda. şans yani.
evet bi bakıma haklısınız, ama varsayım yapıyoruz sonuçta bizde :)
CeM öZeR
24-04-2012, 10:43
Siz ilanı paylaştıktan sonra gözattım da hakikaten bu arabanın piyasasını düşürmek için uğraşanlar var. Bence sizin paylaştığınız gibi bu aracın ilanı da fake. Yazık yağ yakan gti'ları gördükce bizimkilerin de piyasasını yükseltsinler bari. :D
Volkswagen Polo 1.4 TSI GTI 2012 Model 41.300 TL Sahibinden satılık ikinci el Beyaz renk - 83428582 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-yag-yakan-polo-gti-full-5lt-yag-tenekesi-hediye-83428582/detay)
GokhanRS
24-04-2012, 10:47
yakıt türü benzin + yağ zuahahahah :D
harbiden fakeymiş bu telefonları sakladığına göre. ki profilin hiç ticaretide yok.
yağ yakmayanların piyasası yükselir bu gidişle :)
react1ve
24-04-2012, 13:14
cok guldum yanlız fake ılanlara.. amac gercekten dıger arkadaslarında soyledıgı gıbı pıyasayı dusurmek olabılır herhalde..
cok guldum yanlız fake ılanlara.. amac gercekten dıger arkadaslarında soyledıgı gıbı pıyasayı dusurmek olabılır herhalde..
yada doğuşu baltalıyor :)
Ben de polo gtici oldum bakalim:)
biraz okuyup ogreniyim ne oluyor bitiyor:)
CeM öZeR
26-04-2012, 08:54
Hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin. :)
yağ yakma olayı tamamen şans işi gibi geliyor bana... bu arkadaşlar mağdur olmuş sorunlu müşteriler doğuşun mutlak çözüme ulaştırması gerekiyor... bunlar yanlış servislere gitmiş olabilir...
bir yandan bilmeyenlari bilgilendiriyorlar... ama sonuçları ne olur bende kestiremiyorum... fiyatlar düşer gibi geliyor...
hayırlı uğurlu olsun allah kaza bela vermesin aramıza hoş geldin :)
CeM öZeR
26-04-2012, 09:01
... ama sonuçları ne olur bende kestiremiyorum... fiyatlar düşer gibi geliyor...
Ben pek düşeceğini sanmıyorum Harun abi valla millet uğraşsın dursun. Bence senin ve benim arabanın şu an 2. elde en kötü ihtimalle 51.500-52.000 tl civarına satılması lazım ki kafama silah dayasalar vermem. :D Arabamın birebir aynısı ve sıfırı 57.826 tl ( Trafik sigortası hariç) . Ve şu anda doğuş stoklarında ortalama 10 araba varken bile bunlardan en fazla 1 veya 2 tanesi 4 kapı cam tavanlı oluyor. Olmuşken en dolusu olsun diyorsan o zaten tamamen tesadüfe kalıyor.Yada güzelce efendi efendi bekleyecekler 4-5 ay. İsteyen 47.000 tl ye içinde çöp olmayan sıfırını da alabilir. Uğraşsın dursunlar piyasayı düşürmeye. Kendileri de bir gün polo gti sahibi olur. :) Bir kere benim paylaştığım ilanın gerçek olma olasılığı bile yok. Tüketici hakları diye bişey var.
Cok tesekkurler:)tecrubelerinizden yararlanacagim ilerleyen zamanlarda:)
Dp filtre ve stage2 yazilimla elde edilen degerler nedir?
CeM öZeR
26-04-2012, 09:13
Cok tesekkurler:)tecrubelerinizden yararlanacagim ilerleyen zamanlarda:)
Dp filtre ve stage2 yazilimla elde edilen degerler nedir?
231.5 hp dyno çıktısı olup tekere verdiği 198 hp veren ibiza cupranın kafa farkıyla önünde yürüme başarısını gösteriyor aracım ibiza 97 oktan modunda.Aracım stock iken tahmini 5 boy civarı arkadan gidebiliyordum ibiza 95 oktan modundayken. Şu anda yaptıklarımın bana maliyeti 2.500 tl felan. Tahmini söyleyim 230-235 hp arasıdır sanırım motor gücü,yere aktarılan da tahminimce +- 200 civarıdır. :)
Gayet tatminkarmis harcanan paraya gore:)
ben de bunlari yaparim diye dusunuyorum
fazlasina da gerek yok:)
Ben pek düşeceğini sanmıyorum Harun abi valla millet uğraşsın dursun. Bence senin ve benim arabanın şu an 2. elde en kötü ihtimalle 51.500-52.000 tl civarına satılması lazım ki kafama silah dayasalar vermem. :D Arabamın birebir aynısı ve sıfırı 57.826 tl ( Trafik sigortası hariç) . Ve şu anda doğuş stoklarında ortalama 10 araba varken bile bunlardan en fazla 1 veya 2 tanesi 4 kapı cam tavanlı oluyor. Olmuşken en dolusu olsun diyorsan o zaten tamamen tesadüfe kalıyor.Yada güzelce efendi efendi bekleyecekler 4-5 ay. İsteyen 47.000 tl ye içinde çöp olmayan sıfırını da alabilir. Uğraşsın dursunlar piyasayı düşürmeye. Kendileri de bir gün polo gti sahibi olur. :) Bir kere benim paylaştığım ilanın gerçek olma olasılığı bile yok. Tüketici hakları diye bişey var.
aslında araca yönelik değil doğuşa yönelik bir karalama kampanyası gibi....
dediğin gibi cem temiz düzgün araç her zaman para ediyor...
231.5 hp dyno çıktısı olup tekere verdiği 198 hp veren ibiza cupranın kafa farkıyla önünde yürüme başarısını gösteriyor aracım ibiza 97 oktan modunda.Aracım stock iken tahmini 5 boy civarı arkadan gidebiliyordum ibiza 95 oktan modundayken. Şu anda yaptıklarımın bana maliyeti 2.500 tl felan. Tahmini söyleyim 230-235 hp arasıdır sanırım motor gücü,yere aktarılan da tahminimce +- 200 civarıdır. :)
çok çok iyi sonuç almışssın kardeşim... maşallah...
ben eksoz ve bakımdan önce revo stage 1 ibiza cupranın 3 boy gerisinde kalıyordum... gerçi tamda deneyemedik ama :S
Gayet tatminkarmis harcanan paraya gore:)
ben de bunlari yaparim diye dusunuyorum
fazlasina da gerek yok:)
aynen fiyat performansa göre çok iyi sonuç veren bir araç...
CeM öZeR
26-04-2012, 09:37
çok çok iyi sonuç almışssın kardeşim... maşallah...
ben eksoz ve bakımdan önce revo stage 1 ibiza cupranın 3 boy gerisinde kalıyordum... gerçi tamda deneyemedik ama :S
aynen fiyat performansa göre çok iyi sonuç veren bir araç...
Benim denediğim ibizanın stage2 den önce stage1 di belli bir süre tabi o zaman ben yine stoktum. O zaman aracında orta iptali,intercooler ve stage 1 yazılım vardı. O zaman da 3 boy geçmişti. Sonuç doğru. :)
Demekki 2500 TL ye 5 boy hızlanmışsın sen ama o denememizi baz alma ismail biraz avans ve basınç ayrıyetende Filtrekitim ile deneyince sonucun farklı olacagına inanıyorum :) GO PLAY ! :D
Benim denediğim ibizanın stage2 den önce stage1 di belli bir süre tabi o zaman ben yine stoktum. O zaman aracında orta iptali,intercooler ve stage 1 yazılım vardı. O zaman da 3 boy geçmişti. Sonuç doğru. :)
Sanırım dediğin video bu ama 4 boy war kanka :D:D
MIZ7qLDkyY0
CeM öZeR
26-04-2012, 15:31
Sanırım dediğin video bu ama 4 boy war kanka :D:D
MIZ7qLDkyY0
O zaman senin arabada stage 2 yazılım ve milltek egsozla 1 boy hızlanmış kardeşim :D Yap bakalım daya ayarları sona yine deneyelim. Arabanın yazılımdan sonraki devir bandını yeni yeni çözüyorum. Bu sefer daha hızlı olacağıma inanıyorum. :icon_tup:
react1ve
26-04-2012, 19:56
kayserılı arkadsların vıdeoda oldugu gıbı telsz kullanmalarına hastayım gercekten :cool: cok farklı olaylar ıle karsı karsıya gelıyorlardır :icon_tup:
a:su an tam 1.5 boy,yanımda adem sumuguyle oynuyor..
b:anlasıldı tamam..duruyorum sagda ındır,devam :cool:
:hahaha:
adam niye düşürmek için uğraşsın :)
benim arkadaşın arabası da böyleydi sürekli yağ yakıyordu.Bende de böyle yağ yakan bi araç olsa bende yazardım ama yağ yakmayanlar değerlenir aksine :)
CeM öZeR
27-04-2012, 17:01
adam niye düşürmek için uğraşsın :)
benim arkadaşın arabası da böyleydi sürekli yağ yakıyordu.Bende de böyle yağ yakan bi araç olsa bende yazardım ama yağ yakmayanlar değerlenir aksine :)
Yağ yakmayan gti satılık :D Çok iyi oldu bu tamam bizim araba sıfırından daha değerli gider test edilmiş onaylanmış rodajı tamam . :D
gti almak istiyorum ama bu yağ yakma işi düşündürüyo açıkcası ikinci ellere baktım alınabilir araçlar var ama ya yağ yakıyosa aldığım araç?
Takilmayin yag yakma olayina kitapcikta bile ilk zamanla fazla tag yakabilir diyo tas gibi motor
BYSCRATCH
27-04-2012, 21:32
Herşey düşünülebilir.
Ama Kullanan arkadaşlarımız sıkıntısız yürüdüğünü söylediğinde o kişiye göre şans olabilir.
1 tane 0 aldik,yag yakti,geri verdik...
2. El aldik sonra,catir catir kulaniyoruz,sikinti yok.
Yağ yakmayan gti satılık :D Çok iyi oldu bu tamam bizim araba sıfırından daha değerli gider test edilmiş onaylanmış rodajı tamam . :D
benden de yağ yakmayan GTİ...
Ne yag yakmaymıs arkadas 2000 KM oldu stage2+methanol kit ile ölüm gibi gazlıyorum çok şükür zerre eksilme yok :)
CeM öZeR
28-04-2012, 13:38
Ne yag yakmaymıs arkadas 2000 KM oldu stage2+methanol kit ile ölüm gibi gazlıyorum çok şükür zerre eksilme yok :)
Stage 2 yapalı 500 km oldu. Her zamanki gibi 2 haftada bir yağımı ölçüyorum. Kilometre şu an 17.230. İlk bakımı 12.450 km de yaptırdığımdan beri 150 gram ekledim. Nasıl ama? yağ yakmayan gti gel arkadaş. :D
Sıfır araba alıp , yağı acaba eksiliyormu diye haftada 1 kontrol etmek kötü yaw.
Juggernaut
28-04-2012, 17:35
Bu yağ yakma olayı çok garip 2007 golf gt 5 seneden beri bizde gram yağ eksiltmedi bugüne kadar.gti ve cupralardaki motor daha yeni revizyon görmüş yerleri olmasına rağmen niye böyle sorunlarla karşılaşılıyor anlamadım daha sorunsuz olması gerekirken..
Ya sans isimi bu is anlamadim benim gti icin yag yakma durumu yok hic allah a sukur :o
GTi ile cupra arasındaki donanım farkları nelerdir?Bide 2. el alırken hangisini tercih edilmeli?
GTi ile cupra arasındaki donanım farkları nelerdir?Bide 2. el alırken hangisini tercih edilmeli?
Ben kendi gorusumu yazicam beni taslamasinlar :) bende cupra ve gti arasinda kalmistim ama gti sectim kendimce vw piyasasi iyidir dedim daha guzel geldi ic tasarimi gti serisi olusu vs. Degisik donanimlar var ornegim cupRada katlanir ayna var polo gti yok gti rcd510 var ekran cuprada yok bunun gibi yani. İyi alicak olsam ben yine gti alirim ikiside ayni araba kisisel zevk olarak alirim gti yine yoksa cupra ile ikizler
nerdeyse:o
Bana gore vw piyasasi herzaman seattan iyidir 2.elde
Sercan AKCAN
01-05-2012, 23:41
arkadaşlar bende yeni gti cı olarak bir soru sorayım:) gerçi hemen takmayacağım ama en iyi düşüren ve bu düşürmeye görede konforu az etkeleyen yay sizce hangisi?
Coilover alcaktım vazgeçtim dip basmıcam cnkü bu arabamı.Fikirlerinizi bekliyorum ona göre gidip alıcam yayı.
Fazıl T.
01-05-2012, 23:47
Ben kendi gorusumu yazicam beni taslamasinlar :) bende cupra ve gti arasinda kalmistim ama gti sectim kendimce vw piyasasi iyidir dedim daha guzel geldi ic tasarimi gti serisi olusu vs. Degisik donanimlar var ornegim cupRada katlanir ayna var polo gti yok gti rcd510 var ekran cuprada yok bunun gibi yani. İyi alicak olsam ben yine gti alirim ikiside ayni araba kisisel zevk olarak alirim gti yine yoksa cupra ile ikizler
nerdeyse:o
Bana gore vw piyasasi herzaman seattan iyidir 2.elde
seninki 1.4 polo dilmi ya:D:D:p
Fazıl T.
01-05-2012, 23:51
arkadaşlar bende yeni gti cı olarak bir soru sorayım:) gerçi hemen takmayacağım ama en iyi düşüren ve bu düşürmeye görede konforu az etkeleyen yay sizce hangisi?
Coilover alcaktım vazgeçtim dip basmıcam cnkü bu arabamı.Fikirlerinizi bekliyorum ona göre gidip alıcam yayı.
eibach en yumusagıdır
Sercan AKCAN
02-05-2012, 00:05
anladım.Peki basıklık konusunda ?
5 lik yay alıp 2 cm düşürdüğünü çok gördüm ve çok krize girdim :) lastik çamurluk sıfırlasın yeter :)
Fazıl T.
02-05-2012, 00:41
valla hiç bi yay solendıgı gbi dusurmez 5 lik yay ön 4 arka 3 fln dusuruo,ben h&r aldım 5 lik modelini direk çöktü ama h&R biraz sert bi yaydır ama gorsellik olarak tatmin edicidir eibach biraz daha yumusaktır cok az daha yuksek olablr
Eibach'ın sahtesine denk gelmeyin de...
Sercan AKCAN
02-05-2012, 02:00
valla bundan önceki araçlarımda hep hr kullandım hiç istediğim gibi düşürmedi :) kw nasıldır ?
Fazıl T.
02-05-2012, 02:24
kw yi bilmemde hr tavsiye ederim poloya
Ben yay takılması taraftarı değilim.. Ama Coilover dersenizde KW veya HR derim. Gerçi poloya HR coil varmı bilmiorum ?
Yay ziplatir,yol tutusu bozar poloda...
Cok cok az dusurun yada coil takin.
Bugun teslim aldim gti mi :-) ilk tepkileri cok hosuma gitti:-)
cok temel bir soru ama 97oktan mi 95 mi:)
servis 95 dedi ama ??
Ya benim arkadaş 6R GTi almış Blow off takmak istiyor fakat ben dump Valve in Vag grubunda daha faydalı olduğunu duydum. O klasik BOV sesini duymak istiyor. BOV alsın geçsin mi? yoksa dump valve mi baksın BOV un gtida + - leri nedir? Açık hava filtresinin performans a etkisi varmı tsi da yoksa kutu içi mi devam etsin? Teşekkürler şimdiden. Egzos olarakta ben varex tavsiye ettim. Mali durumu iyi arkadaşın fakat çok tezcanlı hemen her duyduğunu yapmak istiyor olurunu olmazını düşünmeden. Tavsiyelerinizi bekliyorum Teşekkürler şimdiden.
CeM öZeR
02-05-2012, 11:50
servis 95 dedi ama ??
Shell 97 tavsiye ederim. Benzinlik konusunda seçici davranmanızı öneririm. :icon_tup: 95 de titreme yapar. Zaten Türkiyedeki 97 ler 95 ayarını bile tutmuyor. 97'den şaşmayın. :)
Ya benim arkadaş 6R GTi almış Blow off takmak istiyor fakat ben dump Valve in Vag grubunda daha faydalı olduğunu duydum. O klasik BOV sesini duymak istiyor. BOV alsın geçsin mi? yoksa dump valve mi baksın BOV un gtida + - leri nedir? Açık hava filtresinin performans a etkisi varmı tsi da yoksa kutu içi mi devam etsin? Teşekkürler şimdiden. Egzos olarakta ben varex tavsiye ettim. Mali durumu iyi arkadaşın fakat çok tezcanlı hemen her duyduğunu yapmak istiyor olurunu olmazını düşünmeden. Tavsiyelerinizi bekliyorum Teşekkürler şimdiden.
blow off taksında fındık kadar turbonun basıncını düşürsün :D
Dump valve olayı ufak bir aparat, normalde turboların üzerinde valve bulunmaktadır. Onun daha sesli olmasını sağlar dumpvalve.. Birde sistem vardır dumpvalve system diye geçiyor Forge markasında, o da basıncı tutmasını, turbonun boşaltmamasını sağlar..
tek istediği ses ise dump valve alsın 100-150tl gibi bir ücreti var.. :) çuf çuf gezer :)
blow off taksında fındık kadar turbonun basıncını düşürsün :D
Dump valve olayı ufak bir aparat, normalde turboların üzerinde valve bulunmaktadır. Onun daha sesli olmasını sağlar dumpvalve.. Birde sistem vardır dumpvalve system diye geçiyor Forge markasında, o da basıncı tutmasını, turbonun boşaltmamasını sağlar..
tek istediği ses ise dump valve alsın 100-150tl gibi bir ücreti var.. :) çuf çuf gezer :)
Aynen bende senin söylediğin gibi duydum dostum. Peki anadolu yakasında bu Forge Dump Valve i satan ve montaj işini yapan neresi var?
Maslakta Powershop satıyor Forge'nin distributoru sanırım. Montajınıda kendileri yapmakta, hem onlar daha detaylı bilgi verebilirler..
Dumpvalve 150 tl falan
dumpvale sistemi 600 tl falandı.. k
servis 95 dedi ama ??
hayırlı uğurlu olsun
shell 97 şiddet ile tavsiye olunur... bp ye göre hem daha iyi hem biraz daha fazla km yapıyor...
servis 95 dedi ama ??
Hangi servis 95 demis nasil demis ?
Teslim esnasinda verilen kagitta kalin harflerle "97 oktan" yazmasi gerekli
Yani en azindan dogus teslimde boyle bi kagit veriyor..
Yani net olarak 97 oktan kesin..
Bende gecen hafta cuma günü aracımı teslim aldım banada 95 oktan dediler ama ben shell 97 oktan alıyorum
Shell diye bir kaide oldugunu sanmıyorum ya ben :) iyi yerden alınsın yeter.. 97 şart ama..
Mesela ben bugüne kadar alıpta en çok mutlu oldugum yer Maslak Opettir. Hatta karşıya Maslak tarafına gidiyorsam genelde gazlayıp gidiyorum benzini bitirip, Opetten almak için :)
97 oktan bile 97 yi karsilamiyor,97 den sasmayin...
Sercan AKCAN
10-05-2012, 15:50
polo gti a lastik ne almalıyım?
orjinaller Dunlop 215/40/17 ama bulamıyorum hiç bi yerde
Pirelli P7 nasıldır? yada herhangi başka bir marka lastik takan varsa ne önerir ya da ne önerirsiniz?
Bana dunlop biraz sertmiş gibi geliyor Michelin yumuşak bir lastik bence Michelin alın. P7 için fiyat aldınız mı
polo gti a lastik ne almalıyım?
orjinaller Dunlop 215/40/17 ama bulamıyorum hiç bi yerde
Pirelli P7 nasıldır? yada herhangi başka bir marka lastik takan varsa ne önerir ya da ne önerirsiniz?
Diğer markalarda bulamama olasılığınız çok yüksek..
bi kaç ay önce hiç bişey bulamamaıştım yok yani..
Cins bi ebat..
150 tl lik DV degil spacer diye geciyor oda STİ ler gibi cuflamaz... Yazilim yaptirdiktan sonra basinctan aracin kendi DV si yirtiliyor gunceller daha saglam ama isini garantiye almak icin DV alabilirsin
Hks kullananda gordum Tsi de ama pek saglikli olmaz
Sercan AKCAN
10-05-2012, 16:34
Bana dunlop biraz sertmiş gibi geliyor Michelin yumuşak bir lastik bence Michelin alın. P7 için fiyat aldınız mı
P7 icin jantmax 310 dogus oto maslak 347 lira fiyat verdi.michelin pilot sport falanda yok
Diğer markalarda bulamama olasılığınız çok yüksek..
bi kaç ay önce hiç bişey bulamamaıştım yok yani..
Cins bi ebat..
Aynen 215 40 17 yok cogu lastikte :) siz ne marka aldiniz?
Guzel yol tutusu olan baska bi marka falan biliyomusunuz ?
P7 icin jantmax 310 dogus oto maslak 347 lira fiyat verdi.michelin pilot sport falanda yok
Allah lastiklerimize zeval vermesin :)
Dunlop ın berbat bi lastik olduğunu daha önce kullandığım için biliyordum değiştirmek istedim ama hiç bişey bulamadım kaldı öyle
İlk hedefim Michelin Pilot sport tu yok
Sonraki Good Year Asymmetric ti yok
Continental sport contact olsun dedim oda yok
Pirelli de bulamamıştım o zaman..
Öyle kaldı..
Pirelli P zero Nero ise alınabilir ama..
CeM öZeR
10-05-2012, 16:52
Michelin lastik almanızı pek önermem hamuru fazla yumuşak ve kolay balonlatabilirsiniz. Bence dunlop sp sportmaxx iyi ama pirelli p7,pirelli pzero nero veya pirelli pzero rosso düşünebilirsiniz. 30.000 km civarına geldiğimde pzero nero düşünüyorum. Eski aracımda kullandım çok memnundum.
Sercan AKCAN
10-05-2012, 17:05
QUOTE=tumer;5853191]Allah lastiklerimize zeval vermesin :)[/QUOTE]
Amin :)
Dunlop ın berbat bi lastik olduğunu daha önce kullandığım için biliyordum değiştirmek istedim ama hiç bişey bulamadım kaldı öyle
İlk hedefim Michelin Pilot sport tu yok
Sonraki Good Year Asymmetric ti yok
Continental sport contact olsun dedim oda yok
Pirelli de bulamamıştım o zaman..
Öyle kaldı..
Pirelli P zero Nero ise alınabilir ama..
Pirelli p zero nero 215 40 17 yok bulamadim 205 40 17 var sanirim
Michelin lastik almanızı pek önermem hamuru fazla yumuşak ve kolay balonlatabilirsiniz. Bence dunlop sp sportmaxx iyi ama pirelli p7,pirelli pzero nero veya pirelli pzero rosso düşünebilirsiniz. 30.000 km civarına geldiğimde pzero nero düşünüyorum. Eski aracımda kullandım çok memnundum.
Pirelli p7 bulabildim.p zero nero ya da pzero rosso bulamadim.napicazz :)
Pirelli P7 kullanıyorum Çok çok çok Memnunum arabam Tam 50.000 KM de Lastiklerim yarıdan birazdaha aşşağıda. Sert oldugu için aşınmada fazla olmuyor sadece tek eksisi biraz sert olması oda ısındıktan sonra yolu tam tutuyor. Bu lastikler bittikten ssonra aynen P7 Dewam Tavsiye ederim şiddetle...
Bmw de Pirelli Cinturato P7 RFT kullanıyorum aracın üstünde geliyor
Çok sıradan bi lastik güzel ama performans lastiği değil zaten std binek lastiği
GTI da öyle bi seçim yapmazdım şahsen..
Sercan AKCAN
10-05-2012, 17:42
Pirelli P7 kullanıyorum Çok çok çok Memnunum arabam Tam 50.000 KM de Lastiklerim yarıdan birazdaha aşşağıda. Sert oldugu için aşınmada fazla olmuyor sadece tek eksisi biraz sert olması oda ısındıktan sonra yolu tam tutuyor. Bu lastikler bittikten ssonra aynen P7 Dewam Tavsiye ederim şiddetle...
:) valla eworen in yazdıklarından sonra kafam karıştı yoka yarın sabah gidip taktırcaktım.
Bmw de Pirelli Cinturato P7 RFT kullanıyorum aracın üstünde geliyor
Çok sıradan bi lastik güzel ama performans lastiği değil zaten std binek lastiği
GTI da öyle bi seçim yapmazdım şahsen..
valla abi kafam karıştı şimdi sen ne önerirsin lastik
Rabbit33
10-05-2012, 21:34
Bizim ebatta sportcontact 3 var üzerindeki lastige göre daha iyi testlerine baktım dunlaop sp sportmaxx bizim ebatta yaramaz 245 ve üzeri tabanlarda çok övüyorlar.bende arayış içindeyim hatta bunun için konu açacaktım bilği sahibi olanlar yazarsa sevinirim ebat olarak 215/45 17 yada 205/45/17 taksak yol tutuşu bozulur mu? çok fark eder ?mi yoksa daha mı yumuşak olur bu sınıf arabalarda clio rs,corsa opc,207rc,cooper s hep 45 yatak bitek gtı,cupra A1 lerde 40 yanak olayı var anlamadım şekil dursun diye mi koymuşlar yoksa,dreksiyon tepkisini arttırmak için mi çözemedim ?
TEST 215/40/17 LASTKLER
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre-Size/17-Inch-Tyres/215-40-17-Tyres.htm
TEST 215/45/17 LASTİKLER
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre-Size/17-Inch-Tyres/215-45-17-Tyres.htm
p7 cinturato kullanıyorum golf 5 te 205 55 16 ölçü de gayet güzel yol tutuyo valla ısınınca.. rft olan farklıdır belki bilemiyorum onu tabi
Sercan AKCAN
10-05-2012, 21:40
valla 205 40 17 yapsak son hızımız artarda orjinali olsun diye 215 40 17 istiyorum
Rabbit33
10-05-2012, 21:50
p7 cinturato kullanıyorum golf 5 te 205 55 16 ölçü de gayet güzel yol tutuyo valla ısınınca.. rft olan farklıdır belki bilemiyorum onu tabi
Şu anda audilerde p7 citurato geliyo testlede en iyi sonucu bu lastik vermiş ve en az önden kayma eğilimi gösteren lastik.bmw de anlaşma yapmış yeni 3 ve 5 ler de p7 cinturato var hep .tabi bu her ebada göre farklılık gösteriyor binek araçalar en iyi p7 diyorlar.
Sercan AKCAN
10-05-2012, 21:58
peki performans için ne lazım :)
valla ben performans amaçlı kullanıyorum evotech yazılım vs,o ölçülerde çok seçenek yok ne yazık ki.. :(
Rabbit33
10-05-2012, 22:15
peki performans için ne lazım :)
Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 ,ya da pilot spor 3 :icon_tup: gel gelelim ebat yok bize göre :icon13:
Geriye Michelin Pilot Exalto,Pirelli PZero Nero,Continental Sport Contact 3,Bridgestone Potenza RE050A,Dunlop SP Sport Maxx kalıyo ,bu ebatlarda en iyi testlere göre pilot exalto ve continental .
Yanlış anlaşıldım sanırsam
Pirelli P7 kötü bi lastik değil standart binek bir araç için gayet güzel bir lastik
ama mevzu bahis lastikler performans lastikleri yani GTI için olması gereken lastik tipleri
Orjinalde gelen lastik ( dunlop sport maxx) std binek lastiği değildir performans odaklı lastiktir
BMW-Audı gibi markalar std ebatlarında bu lastiği kullanıyor ama daha dar yanaklı performans tipi lastiklere yönelirler zaten ( misal continental sport contact 3 vb)
GTI için nerdeyse her markada performans tipi lastik var ama TR de henüz bulmak çok zor zamanla var olabilir
Michelin Ps3 te var
http://www.michelin.com.tr/otomobil-lastikleri/binek-otomobil-lastikleri/#type=type_2&brand=volkswagen&range=polo&model=polo%2520v%2520gti&engine=1.4%2520tsi%2520180&year=2009
GoodYear Asymmetric de var
http://www.goodyear.eu/tr_tr/tires/Eagle-F1-Asymmetric/index.jsp?from=tyrefinder
falan filan..
yok yahu yanlış anlamadım latife ediyorum yoksa bende p zero dan yanaydım ama 17 kullanmaya cesaret edemedim o zaman,zaten ankarada yollar felaket.. gti düşündüğümden ilk işim lastik bakmak olmuştu ordan biliyorum nasıl bir çile :D
:) valla eworen in yazdıklarından sonra kafam karıştı yoka yarın sabah gidip taktırcaktım.
valla abi kafam karıştı şimdi sen ne önerirsin lastik
Kendimi kötü hissettim birden :)
Kafa karıştıran allak bullak eden biri gibi oldum galiba :)
Ama dediğim gibi P7 GTI için uygun bi lastik değil
Bende şu an Pirelli nin sitesine baktığımda GTI için (215/40/17) P7 lastik göremedim önerilene girildiğinde P zero Nero çıkıyor direkt ?
Lastikler mi bitik patladı mı yoksa memnuniyetsizlikten mi değişimin sebebi ?
Acileyeti yoksa şahsen yaptığım gibi lastikler TR da var olunca alırdım
Rabbit33
10-05-2012, 22:45
Bende şu an Pirelli nin sitesine baktığımda GTI için (215/40/17) P7 lastik göremedim önerilene girildiğinde P zero Nero çıkıyor direkt ?
Ben (exca ) nickli arkadaşa yazmıştım yani onun arabası için kullandığı p7 hakkında :)
tabiki de bizim ebatlara göre değil o lastik .bide pilot sport 3 te bizim ebat yok 215 /45/17 var ebat girince gösteriyor , goodyear da da asymetric te var asymetric 2 de yok
ama normal asymetriği bile çok iyi ben yok biliyodum bizim ebat için :icon_tup:
Sercan AKCAN
10-05-2012, 22:47
yok be abi ne kötü hissetceksin aksine iyi bişey yaptın benim için.
Ön sağ patladı.P zero nero yok dediler P7 var dediler o yüzden dedim.Michelin Pilot Sport nasıldır ?
Sercan AKCAN
10-05-2012, 22:55
bu arada michelin pilot sport 3 215/40/17 yok 215/45/17 var
michelin pilot exalto nasıldır ? onda 215/40/17 var
Ben (exca ) nickli arkadaşa yazmıştım yani onun arabası için kullandığı p7 hakkında :)
tabiki de bizim ebatlara göre değil o lastik .bide pilot sport 3 te bizim ebat yok 215 /45/17 var ebat girince gösteriyor , goodyear da da asymetric te var asymetric 2 de yok
ama normal asymetriği bile çok iyi ben yok biliyodum bizim ebat için :icon_tup:
Ps3 için kendi sitesinde araç seçimi yapınca var gözüküyordu ama bir daha baktım meğersem Michelin GTI için orjinal ebatı 215/45/16 olarak gösteriyor dikkat etmemişim evet maalesef PS3 yok gözüküyor
Asymmetric 2 de henüz yok ama asymmetric bile çok çok başarılıdır zaten oda olur..
yok be abi ne kötü hissetceksin aksine iyi bişey yaptın benim için.
Ön sağ patladı.P zero nero yok dediler P7 var dediler o yüzden dedim.Michelin Pilot Sport nasıldır ?
Şahsen eğer diğer lastiklerin durumu gayet iyiyse 2 adet ( sadece 2 ön veya sadece 2 arka ) Dunlop alır devam ederdim
Bildiğim kadarıyla Dunlopta bulunmuyor ama doğuş tedarik edebiliyor
yeniden 4 lastik ilerde düşünülebilir
Tabi lastiklerin durumu çok iyi olduğunu varsayarsak..
Sercan AKCAN
10-05-2012, 23:09
Ps3 için kendi sitesinde araç seçimi yapınca var gözüküyordu ama bir daha baktım meğersem Michelin GTI için orjinal ebatı 215/45/16 olarak gösteriyor dikkat etmemişim evet maalesef PS3 yok gözüküyor
Asymmetric 2 de henüz yok ama asymmetric bile çok çok başarılıdır zaten oda olur..
Şahsen eğer diğer lastiklerin durumu gayet iyiyse 2 adet ( sadece 2 ön veya sadece 2 arka ) Dunlop alır devam ederdim
Bildiğim kadarıyla Dunlopta bulunmuyor ama doğuş tedarik edebiliyor
yeniden 4 lastik ilerde düşünülebilir
Tabi lastiklerin durumu çok iyi olduğunu varsayarsak..
Lastiklerin durumu iyi doğuş oto maslakla konuştum onlardada yok onlarda Pirelli P7 var diyoo.
Demekki şaka maka 1 lastik patlarsa 4 adet lastik almak zorundayız galiba :)
Bide P7 den başka TR de lastik yok GTI için tek seçenek bu mu şimdi ?
oda güzel..
aracımda orta susturucuyu iptal etmeyi düşünüyorum yarın ama şöyle bişey var garanti dışına ya çıkarsa bakımada gireicek bu aralar sıkıntı olurmu
Sercan AKCAN
11-05-2012, 00:23
Demekki şaka maka 1 lastik patlarsa 4 adet lastik almak zorundayız galiba :)
Bide P7 den başka TR de lastik yok GTI için tek seçenek bu mu şimdi ?
oda güzel..
valla doğuşu aradım tamaşı aradım mez i aradım yok :)
Hatta mez deki eleman polo gti da 215 40 17 lastik mi var diye bana sordu :)
Sanırım P7 alıcam gibi geliyor bana :) Keşke bi yerden P zero nero yada Dunlop Sport Maxx Çıksa
Sercan AKCAN
11-05-2012, 11:29
Bridgestone Potenza RE050A 215/40R17 83Y
Bridgestone Potenza Adrenalin RE002 215/40R17 87W XL
Bridgestone LM22 215/40R17 83V
Bridgestone lar nasıldır sizce ?
Sercan AKCAN
11-05-2012, 17:43
anlaşılan Pirelli P7 takıcaz.
Ben ,polo gti da potenza adrenalin re002 kullanıyorum. Yol tutuş sessizlik anlamında çok memnunum. Ve dunloplu gti a göre oldukça yumuşak bir araç. Tavsiye ederim.
Adrenalin gayet iyi bi lastiktir şu ana kadar hiç denk gelmedi bana şahsen kullanmadım,
Ama memnun olmayana hiç rastlamadım testlerini takip ettim sonuçları hep başarılı
Gayet iyidir..
arkadaşlar konu baya uzun.hepsini okuyamadım.1.4 160 bg jetta yada vag motorda supercharger herzaman devredemi yoksa belli bi yerde sonra yerini turboyamı bırakıyor merak ettik bir arkadaşla sonuca varamadık:)
arkadaşlar konu baya uzun.hepsini okuyamadım.1.4 160 bg jetta yada vag motorda supercharger herzaman devredemi yoksa belli bi yerde sonra yerini turboyamı bırakıyor merak ettik bir arkadaşla sonuca varamadık:)
SC devre dışı kalıp yerini tamamen turboya bırakıyor .
http://bioage.typepad.com/photos/uncategorized/tsi_airflow.png
Sebebi chargerin kasnakli olmamasimi
yine kasnaklı..
http://i411.photobucket.com/albums/pp191/szfr/660x420_z30.jpg
2400 devre kadar sürekli, 2400-3500 devir arasında ise gerekli durumlarda manyetik debriyaj ile çalışıyormuş, 3500 sonrası turboya bırakıyormuş yerini.
LİNK (http://www.hhportal.com/motorlu-araclar-modifiye-dunyasi/556468-vw-tsi-motor-detaylari-twincharger-teknolojisi.html)'e tıklayıp görebilirsin detayları.
Tesekkur ettim ilginc bir sistem
Bu motora turbo büyütme işlemi yapabilir miyiz ?
Yani k04 turbo takabilir myiz ?
Yanlış bilmiyorsam üstünde k03 var
kasnakları değiştirip performnas alamazmıyız r53 gibi ? kasnakla kaderi değişöişti benim aracın :D
CeM öZeR
23-05-2012, 20:29
yine kasnaklı..
http://i411.photobucket.com/albums/pp191/szfr/660x420_z30.jpg
2400 devre kadar sürekli, 2400-3500 devir arasında ise gerekli durumlarda manyetik debriyaj ile çalışıyormuş, 3500 sonrası turboya bırakıyormuş yerini.
LİNK (http://www.hhportal.com/motorlu-araclar-modifiye-dunyasi/556468-vw-tsi-motor-detaylari-twincharger-teknolojisi.html)'e tıklayıp görebilirsin detayları.
Resimde en sağda görülen kasnağın sol tarafı su pompasını döndürüyor. Yani su pompası çift işlevli. Gerçekten garip ama muhteşem bir motor. :icon_tup: Kasnağı değiştirmenin pek mümkün olduğunu sanmıyorum...
penguinhakan
02-06-2012, 23:20
Yazılım yaptırıp 3 veya 4 defa aracı sıkıştırmak suretiyle yağ sıcaklığı 110 derece üstü gören oldu mu ?
110 derece üstünde aracın kendini koruduğuna şahit oldunuz mu ?
Bu motora turbo büyütme işlemi yapabilir miyiz ?
Yani k04 turbo takabilir myiz ?
Yanlış bilmiyorsam üstünde k03 var
We are working on it :D
CeM öZeR
03-06-2012, 03:34
Yazılım yaptırıp 3 veya 4 defa aracı sıkıştırmak suretiyle yağ sıcaklığı 110 derece üstü gören oldu mu ?
110 derece üstünde aracın kendini koruduğuna şahit oldunuz mu ?
7-8 art arda 50-240 km hızlanması deneyince en sonda 109 dereceyi gördüğüm oldu. 104-105 dereceden sonra araba yavaş yavaş ayarları kısmaya başlıyor. :)
S mode un vitesleri gec atmasindan baska farkliligi var mi d'den? Rolanti yukseliyor direk s'e alinca
bir de araba yuruyp ilk vitesi attiginda sol onden bir ses geliyor sanki bir kapak kapanmis filan gibi. daha sonra yapmiyor nedir o?
CeM öZeR
07-06-2012, 10:37
S mode un vitesleri gec atmasindan baska farkliligi var mi d'den? Rolanti yukseliyor direk s'e alinca
bir de araba yuruyp ilk vitesi attiginda sol onden bir ses geliyor sanki bir kapak kapanmis filan gibi. daha sonra yapmiyor nedir o?
Abi o ses aracı çalıştırınca ilk hareket esnasında geliyor. Pompa sesi o. :) tırrrt tarrrtttt diye gelir :D Stock halindeyken D'de 800 rpm'de, tiptronic ve S modundayken 1.000 rpm de çalışır araç. Araç D'de vites atarken şanzumanı %100 kavramayı korumalı, S'de iken %85 kavramayı korumalı olarak vites atar.
Abi o ses aracı çalıştırınca ilk hareket esnasında geliyor. Pompa sesi o. :) tırrrt tarrrtttt diye gelir :D Stock halindeyken D'de 800 rpm'de, tiptronic ve S modundayken 1.000 rpm de çalışır araç. Araç D'de vites atarken şanzumanı %100 kavramayı korumalı, S'de iken %85 kavramayı korumalı olarak vites atar.
Evt aynen o ses:)
ne pompasi peki o:)
MuratGürakan
07-06-2012, 14:56
O bence pompa sesi değil ya sanki pervane dönüyorda bir yere sürtüyormuş gibi bir ses. Benden de geliyor o ses çokca ilk çalıştırmalarda :D
Gokhan43
09-06-2012, 23:57
Polo GTi yağ yakma sorunu da çözülmüş hadi hayırlı olsun :)
Sorun, turbodaki keçenin gereğinden fazla yağ çekmesiyle alakalıymış.
Tüm GTI'ları geri çağıracaklar sanırım problemin kaynağını çözdüklerine göre.
MuratGürakan
10-06-2012, 00:03
DEmekki yağ yakmıyormuşş
Yağ emiyormuşş .
Ama bence saçma bir keçe nasıl olucakta o kadar yağ çekicekki ??
Lt lerce yağı neresine alıyor ??
Gokhan43
10-06-2012, 00:07
Valla o kadarını bilemiyorum, bugüne kadar değiştirilen segmanlar falan da boşuna mıydı diyorum şimdi ? :)
Geri çağırım olacaktır diye tahmin etmekteyim, çünkü bilgi VW Almanya'dan alınan bilgi, yeni parti GTi'larda bu sorun yok çözülmüş çünkü.
Polo GTi yağ yakma sorunu da çözülmüş hadi hayırlı olsun :)
Sorun, turbodaki keçenin gereğinden fazla yağ çekmesiyle alakalıymış.
Tüm GTI'ları geri çağıracaklar sanırım problemin kaynağını çözdüklerine göre.
Süper bir habermiş :) Artık insanlar rahatça polo gti alır :)
Fazıl T.
10-06-2012, 17:36
vw kmseyi çaırmaz geri fln turkiye burası