Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.4 Tsi Polo Gti,İbiza Cupra Bocanegra Sorunlarınız Önerileriniz Paylaşımlarınız
Beyler benim gti da 39 binde 2013 cth kodlu yani. Bendede şu sorun var moror tekliyor gibi çalışıyor. Neden olabilir bu arada sadece orta iptali var.
Süreklimi öyle???
mannerboy
20-08-2015, 13:41
ilk soğuk çalıştırmada tekliyor gibi çalışması normal jigle sistemi devrede oluyor 1100 devirde çalışıyor 30 sn sonra kapanıyor normale dönüyor.senin araçta sıcakkende ypıyorsa bujilerinideğiştir pcye bağlatıp bobin arızasına baktır birde yakıtı nerden alıyosun onu kontrol et
Stock araçlarda yakıt olarak 95 oktan mi kullanmak mantıklı yoksa 97 oktan mı kullaniyorsunuz afr ile kontrol edip hangisinde daha sağlıkli calışıyor test eden oldu mu ?
Süreklimi öyle???
Süreklimi derken çok sık bu şekilde çalışıyor. Yani süreklide diyebiliriz..
yusuf yılmaz
21-08-2015, 10:35
Stock araçlarda yakıt olarak 95 oktan mi kullanmak mantıklı yoksa 97 oktan mı kullaniyorsunuz afr ile kontrol edip hangisinde daha sağlıkli calışıyor test eden oldu mu ?
97 oktan kalkalı birkaç ay oluyor pompada 97 yazıyorsa kesinlikle inanmayın olma olasılığı sıfır
97 oktan kalkalı birkaç ay oluyor pompada 97 yazıyorsa kesinlikle inanmayın olma olasılığı sıfır
Shell fuelsave var , birde katkılı nitro var . Hangisini kullanalım , ben nitro alıyorum devamlı.
neothenew
21-08-2015, 11:31
Ben iki depodur Shell Nitro(95 oktan) alıyorum. 2 kuruş daha pahalı normal 95 oktana göre, ama aracın gidişinde ya da yakışında pek de bir fark yarattığını da düşünmüyorum aslında. 98 oktan getirmeyen akaryakıt şirketlerini de kınıyorum buradan:)
Bu arada BP'nin seat ile kampanyası var yeni araç alanlarda %3 indirim, ama BP'nin katkılı yakıtları nasıldır pek fikrim yok...Kullananlar?
mannerboy
21-08-2015, 13:01
shell nitro alıyorum 10 litre benzine 1 litre methanol yada ethanol denk gelirse atıyorum depoya :D oktan biraz daha artmış oluyor haliyle tabi :) bu ara kısırlık var methanolda ama olabildiğince shell nitro alıyorum ve yarı depodan altında kullanmıyorum satılığa çıkarınca çeyreğe indirdim :D
Kardeşim doğru yalan bilmiyorum. 1 hafta önce dayım geldi Almanyadan ona sorduğumda Almanyada cth kodlu motorların 192 lik olduğunu söyledi. Dayım orda motor ustası kendi tamirhanesi var bu yüzden gönülden inanmak istiyorum ��
Almanyada 1.4 TSI parmakla sayılacak kadar az var.
1.8 ve 2.0 lar oldukça fazla. Dayın 1.4 olduğuna emin mi ?
Arkadaşlar sonunda ibiza cuprama biraz vakit ayırabilcem. 6 ayda 1000 km yapmışım ancak :). Bana sağlam fren kiti ( devasa para harcamak istemiyorum), İdeal bir pist lastiği, birde aracım 5 Cm basık bu haldeyken uyabilecek sürtmeden yetecek flanş lazım
Almanyada 1.4 TSI parmakla sayılacak kadar az var.
1.8 ve 2.0 lar oldukça fazla. Dayın 1.4 olduğuna emin mi ?
almanyada oldukça fazla polo 1.4tsi gti var, parmakla sayılacak kadar az değil yani.
ilanlardan da göstereyim
http://suchen.mobile.de/auto/search.html?scopeId=C&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&sortOption.sortOrder=ASCENDING&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&minFirstRegistrationDate=2010-01-01&maxFirstRegistrationDate=2014-12-31&minPowerAsArray=132&minPowerAsArray=KW&makeModelVariant1.makeId=25200&makeModelVariant1.modelId=27&isSearchRequest=true&pageNumber=6
Arkadaşlar sonunda ibiza cuprama biraz vakit ayırabilcem. 6 ayda 1000 km yapmışım ancak :). Bana sağlam fren kiti ( devasa para harcamak istemiyorum), İdeal bir pist lastiği, birde aracım 5 Cm basık bu haldeyken uyabilecek sürtmeden yetecek flanş lazım
Tarkan Abi fren olarak benim eski gti'da Zimmermann disk brembo balata vardı çok memnundum, sonrasında brembo max ve brembo balata aldım ondan o kadar memnun kalmadım. bence zimmer/brembo çok para dökmeden olabilecek güzel seçenek. Lastik olarak da kumho v70a kullandım kısa bir süre satmadan önce, çok güzel yol tutuyodu bence f/p olarak o da çok iyi bir lastik, beklediğimin çok üstünde performans vermişti.
Hemen bu bilgileri kaydediyorum Deniz :)
Kardeşim doğru yalan bilmiyorum. 1 hafta önce dayım geldi Almanyadan ona sorduğumda Almanyada cth kodlu motorların 192 lik olduğunu söyledi. Dayım orda motor ustası kendi tamirhanesi var bu yüzden gönülden inanmak istiyorum ��
192 lik ise 1.8 tsi'dır
http://www.caranddriver.com/reviews/2015-volkswagen-polo-gti-first-drive-review
mannerboy
24-08-2015, 08:32
volkswagenin vazgeçilmesi ya 1.8 motor herşeye koyuyor yıllardan beri bu seferde poloda denemiş
onursumer
25-08-2015, 11:19
Dun sabah istanbul bodrum yaptim
Bakirkoy incirli totalde fulledim bodrum merkeze girer girmez ilk opete girdigimdeki yakit durumu
Genel olarak 110 ortalana cc acik radara gore zaman zaman sabit 90 ve izmir aydin otabaninda 160 ortalama ile gittim 2 kisi arka koltuk dahil full bagaj ve akhisar itibarimile full klima acik
http://i.hizliresim.com/4kzYpJ.jpg
http://i.hizliresim.com/PoDvNb.jpg
Dun sabah istanbul bodrum yaptim
Bakirkoy incirli totalde fulledim bodrum merkeze girer girmez ilk opete girdigimdeki yakit durumu
Genel olarak 110 ortalana cc acik radara gore zaman zaman sabit 90 ve izmir aydin otabaninda 160 ortalama ile gittim 2 kisi arka koltuk dahil full bagaj ve akhisar itibarimile full klima acik
[IMG]http://i.hizliresim.com/4kzYpJ.jpg[IMG]
[IMG]http://i.hizliresim.com/PoDvNb.jpg[IMG]
araç blue gt mi ?
Onur Değerler güzel maşallah, ortalama Hız 100-105 civarıyken yol pc de ort tüketim ne alemde oluyor hiç yakaladın mı o şansı :)
onursumer
25-08-2015, 16:01
Evet Bluegt
110 CC acık duruma göre 2,9 3,7 arası gezıyor anlık tuketım
Aslında daha ekonomık olunabılırde yol bıtmez
Arkadaşlar Ibiza Cupra'mı sıfır aldım ve 3000 km de iken stage 1 setup yaptırdım. şu an araç 5000 km de.Hala fabrika yağı ile kullanıyorum, yağını değiştirmem gerekir mi ? Eksilme vs yok yağında. Eğer değiştirmem gerekirse Motul almayı düşünüyorum fakat hangi derecede alacağımı bilmiyorum. Bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.
Geriye dönük konuyu inceledim ama yüzlerce sayfa var net bir bilgi bulamadım :)
mannerboy
26-08-2015, 08:36
herhangi bi yağcıda orijinali ile değiştir çünkü ilk bakımda servise gidince orijinal yağını koyucaklar ;) o yüzden motor içinde sürekli yağ karışık olmasın
Kardeşim araba stock zaten napacan afr vs boşwer ;)
onursumer
26-08-2015, 16:43
Bizim araclar icin klit varmi ? Hic arastiran oldumu bu golf gti da falan olan xds uyarlanabiliyormu :)
mannerboy
26-08-2015, 17:01
Bizim araclar icin klit varmi ? Hic arastiran oldumu bu golf gti da falan olan xds uyarlanabiliyormu :)
polo gtide xds var diye biliyorum hatta wagcom ile 3 kademe ayarlıyabiliyosun yada tam tersi xds sistemini aktif ediyosun
http://i.hizliresim.com/j26GBG.png
mannerboy
26-08-2015, 17:03
Hangi yağ peki ?
kitapçığından yazar yada servisi ara 2 dakika bişi olmaz
yusuf yılmaz
26-08-2015, 17:12
var xds 3 kademesi var
yusuf yılmaz
26-08-2015, 17:13
Hangi yağ peki ?
vw tavsiye yağı castrol edge 5 30
onursumer
26-08-2015, 21:24
Ben oldugunu bilmiyordum ya bluegt de aynidir buyuk ihtimalle nasil bakiliyor
MertSerhanÖ.
26-08-2015, 23:31
Pek değerli TSI Ailesi,Aracımı komple orjinale çevirdiğim için parçalarımı satıyorum.Bilginize.
Link:http://www.techturkey.com/forum/modifiye-parcalari/207426-1-4-tsi-180-stage-2-parcalar.html
okan fn2
27-08-2015, 07:31
herkeze iyi fromlar watsapp veya facebook adresiniz varmı arkadaşlar
Mehmetmert
27-08-2015, 09:02
Ben oldugunu bilmiyordum ya bluegt de aynidir buyuk ihtimalle nasil bakiliyor
Vagcom(vcds) kablosu ile
-select
-03 abs brake
-10 Adaptation
-Xds
-weak,normal,strong seklinde degerleri degistirebilirsiniz...
Eger polo gtde standart donanimda xds yoksa iki secenek var
-Desteklemeyen abs beyni vardir yapicak birsey yok az gelismisi edl vardir
-Destekliyor ise
03 abs brakes-coding-seceneklerinden once kodlayip ardindan adaptasyondan gucunu secebilirsiniz.
Tabi standart donanimda varda bunlara gerek yok o konu hakkinda bilgim yok
Birde size bir soru asr(cekis kontrolu&tcs) bunlari kapattigimizda sizce xdsde devre disi kaliyormu?
mannerboy
27-08-2015, 11:14
xds e en sert halinde belirgin farkalr varmı deneyen varmı
yusuf yılmaz
27-08-2015, 11:21
herkeze iyi fromlar watsapp veya facebook adresiniz varmı arkadaşlar
var ikiside
yusuf yılmaz
27-08-2015, 11:21
xds e en sert halinde belirgin farkalr varmı deneyen varmı
fark var ...
negatif sonuçları
1)Balataların çabuk aşınması
2)Aks rulmanına (Constant-Velocity joint) fazla yük bineceğinden dağıtabileceğine
3)wheel hop (coil varsa sorun olmayacağı söylenmekte)
onursumer
27-08-2015, 11:27
Baktim simdi bende standartmis acik geliyor hic kurcalamaya gerek yok ozaman ☺
Arkadaslar aracımda sessiz forge dv var. Sesli tip olup sessize gecmek isteyen varsa degisebilirim. Can sıkıntısı kötü. :hiihi:
Arkadaşlar Polo gti aracımda milltek catback forge dumpvalve forge cooler ngk bkr7 buji soft yazılım var stock avansta yürüyor şuan için filtrem yok vw racing filtre alıcam fakat maddi anlamda biraz daha öncelikli işlerim var bi kaç ay sonra alabilicem ancak yada ikinci el bütçeme uygun denk gelirse biraz daha erken olabilir sormak istediğîm filtre almadan biraz avans açtırsammı açtırırsam eğer filtreden sonra tekrar yazılım güncelletmem gerekir mî bide araçta eth meth toulen falan kullanmıcam R8 bobine ihtiyaç var mı sizce
Bence coolerın var r8 bobin almalısın.. Genelde r8 bobin alanlar bu soruyu sormuştur :)) sende tam tersi olmuş. Son olarak bobini kesinlikle al. Vw filtre aldığında bu speclerde isen yazılımcın tekrar güncelleme yapar zaten. Aldığın hava oranı baya bi değişiyor stoğa göre.
Teşekkür ederim birde filtrenin top speedde ne kadar etkisi var ben filtresiz ve stock avansta top spedde 235 te kalıyorum bu normal mi ama şunu unuttum araçta iki kişi + 100 kg civarında yük varken tek kişi deneme fırsatım olmadı henüz
Ortalama 200 kg civarı(2kişi) henüz 1000-1500km deki cuprasıyla serhan 238 görmüştü. Bizce yada bence top speed için cuprayı yoran yoktur herhalde.. Ben top speed için başka araçlara yönelirim açıkçası. 2.0 clio rs yada leon cupra vs vs.
Birde top speedte filtrenin bi etkisi pek olmaz(olsada öyle tatmin etmez maliyeti)dp .. Cooler vsdaha önemli.
MertSerhanÖ.
12-10-2015, 23:09
Ortalama 200 kg civarı(2kişi) henüz 1000-1500km deki cuprasıyla serhan 238 görmüştü. Bizce yada bence top speed için cuprayı yoran yoktur herhalde.. Ben top speed için başka araçlara yönelirim açıkçası. 2.0 clio rs yada leon cupra vs vs.
Birde top speedte filtrenin bi etkisi pek olmaz(olsada öyle tatmin etmez maliyeti)dp .. Cooler vsdaha önemli.
Aynen kanka edirne dönüşü rodaj bittiğinde topspeed yapmıştık 238 :)
Filtrenin yararı daha fazla ve daha soğuk hava çekebildiği için üstlerde basıncının şişmesini engeller.Ama bende sanmıyorum topspeed e öyle çok bariz farklar yaratsın.3-5 km/h belki.
Araçları tanımıyorum ne var ne yok ya da yol ne kadar eğimli vs ama böyle iki video görmüştüm koyayım:
https://www.youtube.com/watch?v=RWNxrlFlKRI
https://www.youtube.com/watch?v=7oCKLOlHOqA
yok benimde amacım top speed değil fakat bu speclerde daha iyi olmalı diye düşündüğüm için sormak istedim ki dediğinize göre stock cupra daha iyi yürümüş mesela müsait zamanda bir daha deneyeyim tekrar bakalım ne olacak
Merhabalar aracım için yay takmayı düşünüyorum. Eibach veya KW den hangisini tavsiye edersiniz?
Kullanan varsa araç üzerinde görüntüsünü paylaşabilir mi? :)
mannerboy
13-10-2015, 11:44
Merhabalar aracım için yay takmayı düşünüyorum. Eibach veya KW den hangisini tavsiye edersiniz?
Kullanan varsa araç üzerinde görüntüsünü paylaşabilir mi? :)
hr markasıda iyi ama biraz sert gelebilir
yusuf yılmaz
13-10-2015, 16:38
1.8 ler gelmeyecekmiş ne polo ne ibiza
satan arkadaşlar buna göre bir fiyat belirlesin artık
90 hp ibiza ve cliolar 55 -60 civarı
150 hp polo gt 60 65 bantında
Fiyatlari arttirin diyosun yani abi, sifirindan fazla cekin arabaniz 1 yil ilanda kalsin mi demek bu :)
Suleyman
13-10-2015, 21:30
Whatsapp grubumuz mevcut, girmek isteyenler numaralarıyla ve araç modeliyle pm atsın.
hr markasıda iyi ama biraz sert gelebilir
Her spor yay serttir ama H&R bunlarin biraz daha ustune cikiyor. Bu sebeple pek sicak bakmiyorum. :)
Her spor yay serttir ama H&R bunlarin biraz daha ustune cikiyor. Bu sebeple pek sicak bakmiyorum. :)
Benım aracimda H&R vardı aşırı sertti. Eibach yada kw fazla dusurmuyor aracın arkasını. Bence en iyisi yay işine girmeyip v1 bile olsa coilover almak.
mannerboy
14-10-2015, 08:20
hemen bi polo gti daha alıyım ozaman ben :D
yok benimde amacım top speed değil fakat bu speclerde daha iyi olmalı diye düşündüğüm için sormak istedim ki dediğinize göre stock cupra daha iyi yürümüş mesela müsait zamanda bir daha deneyeyim tekrar bakalım ne olacak
Hava şartlarını düşünerekten dene o zaman.
emre106gti
14-10-2015, 22:56
Methanol kit satmayı düşünen varsa görüşebiliriz!!!!
Seat portable system, Garmin hakkında bilgisi olan arkadaşlar var mı ?
turbo basınç, yağ su sıcaklığı vs ekrandan görülebiliyor.
yusuf yılmaz
15-10-2015, 14:32
doğuş oto ve vw bizle çalıştığı için doğuş satın alma müdürüyle görüştük
ibiza cupra için sipariş geçebileceğini söyledi
100 bin tl üzeri bir fiyat olur dendi
doğuş oto ve vw bizle çalıştığı için doğuş satın alma müdürüyle görüştük
ibiza cupra için sipariş geçebileceğini söyledi
100 bin tl üzeri bir fiyat olur dendi
Abi ufak bi hesap yaparsak
Kisa zaman once cupra 60 BIn TL idi
Hadi simdi 70 bin TL olsa idi
Otv (%45) kdv (%18) dusunce baz fiyati 40.900 TL
Simdi 1.8 motor oldu diye
Otv (%90) kdv (%18) eklersek
Bu haliyle 91 bin TL yapiyor
Bide manuel alternatifi var artik
Sanki bunlarin cani istese cok rahat getirirler gibide sanki ugrasmak istemiyorlar gibi gibi..
Ben aynı setup ta 260 lari çok rahat görüyorum.
Sesli dvsi olan yok mu ya? Sessizle takaslamak isteyen?
onursumer
18-10-2015, 12:10
Polocular bixenonda far icindeki ozellikle mercek ustundeki parlak herlerde leke sorunu olan varmi ? Benim 3 gun once garantiden 2 farim bu sorundan dolayi degisti, gelen farlardan sol gene ayni ve simdi ikiside buhu yapiyor cildircam
i-vtec07
18-10-2015, 12:37
Polocular bixenonda far icindeki ozellikle mercek ustundeki parlak herlerde leke sorunu olan varmi ? Benim 3 gun once garantiden 2 farim bu sorundan dolayi degisti, gelen farlardan sol gene ayni ve simdi ikiside buhu yapiyor cildircam
abi keşke elletmeseydin, genelde gelen gideni aratır durumu oluyo, buğu çok daha can sıkıcı lekeye nazaran .
onursumer
18-10-2015, 18:19
abi keşke elletmeseydin, genelde gelen gideni aratır durumu oluyo, buğu çok daha can sıkıcı lekeye nazaran .
ellenen birşey yokki , farların sıfırları geldi, taktılar 1 tanesı ok ama diğeri aynı valla zaten kullanmıyorum vaktim yok evimede yakın bırakıcam tekrar, yapana kadar uğraşırım valla
lekede berbat birşey elletmeyelim diyorum oda olmuyor :)
individual
18-10-2015, 19:34
Keşke hiç servise söylemeseydiniz.
Adamlar düzelticez diye daha çok bozuyorlar.
O tamponların klipsleri hepsini kırıyorlar kapı içlerini sökerken falan.
Allah servise düşürmesin kimseyi.
Yanlız bu sorun kronik sanırım bence buğu sorunu çözülsünde lekeler mühim değil...
onursumer
18-10-2015, 20:35
Keşke hiç servise söylemeseydiniz.
Adamlar düzelticez diye daha çok bozuyorlar.
O tamponların klipsleri hepsini kırıyorlar kapı içlerini sökerken falan.
Allah servise düşürmesin kimseyi.
Yanlız bu sorun kronik sanırım bence buğu sorunu çözülsünde lekeler mühim değil...
sağ farım şuan tertemiz , ama sol farda hala sıkıntı var onu tekrar değiştirticem , sanırım kronik bir sorun bu ama çozulemeyecek birşeyde değil
servis boyle ufak şeyleri halledemiyorsa başka sorunlarda kim bilir başımıza neler gelicek :)
Far ile klips ne alaka yahu iki vidası var onları çıkarıp arkadan ittirince çıkıyor, sirkülasyonu çok olan servisleri tercih ederseniz elleri alışkın olduğu için sorun yaşamazsınız. Zaten kırılan kapı klipslerini yenisiyle değiştirirler. Ya siz gerçekten kötü servislere gidiyosunuz ya ben çok şanslıyım bu tarz konularda.
Onur far için iş emri açtır yenisini istesinler, senlik bir sorun değil sonuçta ve tamir ıvır zıvır durum yok parça geldikten sonra taktırırsın bir ara :) Üst üste talihsizlik olmuş senin ki..
Bu arada 2013 ve üstü dolu bir gti ne eder sizce, kaç paraya kadar verilir?
Bluefish
19-10-2015, 22:32
Cupra'da 2 farda da buğu sorunu var garantiden değiştirme onayı çıkmadı. Garanti de bitti.. Artık uğraşmak istemiyorum bıktım, iyi bir far tamirini nerede yaptırırız, benzer soruna çözüm bulan var mı?
OrcunInce
19-10-2015, 22:37
Cupra'da 2 farda da buğu sorunu var garantiden değiştirme onayı çıkmadı. Garanti de bitti.. Artık uğraşmak istemiyorum bıktım, iyi bir far tamirini nerede yaptırırız, benzer soruna çözüm bulan var mı?
Abim yarın ara beni, farlar için Doğuş'ta bir şeyler yapalım.
onursumer
20-10-2015, 08:39
valla halletmeme şansları yok, bela olurum başlarına 4 aylık araba sonuçta ve sıfır far takıyorlar problem çıkıyor :)
zaten servise gidip bu farlar hep buharlı dediğimde suratları duştu :D vaktim yok diye bırakmadım bir ara gene bırakıcam
Bluefish
22-10-2015, 20:19
Abim yarın ara beni, farlar için Doğuş'ta bir şeyler yapalım.
Orçunum, Şimdi gördüm mesajını, yarın ararım haftaya kaldı artık. Selamlar
Bluefish
22-10-2015, 20:28
valla halletmeme şansları yok, bela olurum başlarına 4 aylık araba sonuçta ve sıfır far takıyorlar problem çıkıyor :)
zaten servise gidip bu farlar hep buharlı dediğimde suratları duştu :D vaktim yok diye bırakmadım bir ara gene bırakıcam
Bana sık karşılaşıyoruz dediler, araba kayadibinde 1 haftaya yakın kaldı. Onay verilmedi diye aramışlar aldırdım arabayı kapattım konuyu. Mart gibi Leon Cupra almayı istiyordum, hevesim kaçtı. Vag duymak istemez oldum...
onursumer
23-10-2015, 16:47
Bana sık karşılaşıyoruz dediler, araba kayadibinde 1 haftaya yakın kaldı. Onay verilmedi diye aramışlar aldırdım arabayı kapattım konuyu. Mart gibi Leon Cupra almayı istiyordum, hevesim kaçtı. Vag duymak istemez oldum...
bana aracı bıraktırmadılar , resim çektiler, sisteme giriş yapıp resimleri doğuşa gonderdiler , sanırım birazda servis çalışanlarının sorunu çozmek istemeleri ile alakalı birşey
onursumer
23-10-2015, 20:16
2 yeni far ve sonuç :) değiştiği günden beri boyle
tekrar gidicem konuştum bekliyorlar ama vakitsizlik
http://i.hizliresim.com/RB18qG.jpg
http://i.hizliresim.com/p9XMLN.jpg
http://i.hizliresim.com/kJG7l7.jpg
Onur o problem skoda'lar da var. Ve fabrika buna normal diyor skoda da biz normal diyip gönderiyoruz hatta. lafta normal değil bildiğin resmi evrağı var.
onursumer
23-10-2015, 22:00
Onur o problem skoda'lar da var. Ve fabrika buna normal diyor skoda da biz normal diyip gönderiyoruz hatta. lafta normal değil bildiğin resmi evrağı var.
bana normal demediler
işin garibi eski farlar yapmıyordu onlar sadece sararma lekelenme sorunu çıkardı
Hangi sıfır aracın farı bugün yapabilir ve normal karşılanır
Aptal aptal kalitelerini düşüyorlar .
onursumer
23-10-2015, 22:29
bu arada ben farları kaç gündür garajda havalandırıyorum bu iyi hali , normalde on cam komple oluyor damlacıklı :)
gti için ss catback var isteyen varsa.
bu muhabbet taaaa 2010 yılında scirocco larda vardı. Hatta benim aracımda da olmuştu bir süre. Sonra kendi kendine gitti. Yıl oldu 2015 aynı olay devam ediyorsa yuh yani.
Benim arabadada aynı problem vardı ama leke yapmıyordu buhar oluyor geçiyordu. Götürdüm servise bana normal olduğuna dair servis dökümanı gösterdiler. Bende elletmemiştim.
onursumer
24-10-2015, 18:46
gti için ss catback var isteyen varsa.
parça kodu ve fiyat alabilirmiyim :)
parça kodu ve fiyat alabilirmiyim :)
ürün daha bugün satıldı . onca gün bekledi bi varex vardı bide ss catback . ikiside bugün satıldı :)
golgeoyunu03
26-10-2015, 19:44
a1 kullanıyorum, az da olsa buhulanma bende de mevcut, yaklaşık 1 saat içinde kaybolup gidiyor.
Beyler ilandaki araç hakkında bilgisi olan varmı?? Hafta sonu bakmaya gidicem anlaşırsak kendi polo gti ile takas yapıcam...
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-2013-seat-ibiza-cupra-hatasiz-extrali-237671807/detay)
Ben aynı setup ta 260 lari çok rahat görüyorum.
Abi hangi setupta 260 görüyodun ?
stage 1 olarak maksimum 1.2 barda
Ben kendi ibiza cupramda 260 hiç görmedim valla :)
alper1701
04-11-2015, 18:37
Su far bugu olayi bendede vardi her yikamadan sonra oluyodu sonra geciyo servise gittim normal dediler
Arkadaslar, Size zahmet 2013 gti icin yag filtresi referansi ve fiyati verebilir misiniz?
Arkadaslar, Size zahmet 2013 gti icin yag filtresi referansi ve fiyati verebilir misiniz?
Var midir yardimci olabilecek? Acikcasi ruhsat ile gidip, sase no ile almak istemiyorum. Killanmasinlar, iyi niyet garantisi devam ediyor
Gokhan43
06-11-2015, 17:40
var midir yardimci olabilecek? Acikcasi ruhsat ile gidip, sase no ile almak istemiyorum. Killanmasinlar, iyi niyet garantisi devam ediyor
03C 115 561 D - 32,01 tl
03C 115 561 D - 32,01 tl
Tesekkur ettim hocam
Silecek motorunun montajında hata yapıldığı için bende bu sıkıntıyı yaşıyordum. Geçen silecekleri söküp o plastik parçayı çıkarttım silecek motorunu bi elliyim geçer diye iki tokatladım aleti ses kesildi :)
Yavv arkadaslar bu ses bende de var ve deli ediyor resmen. Beynimi tirmaliyor. Sirf bunun icin gecen silecekleri soktum ve silecek motorunun oraya bakacaktim. Ancak camin hemen altindaki, boydan boya orayi kapatan plastik korumayi bir turlu cikaramadim. Acikcasi kirmaktan da korktum. Hicbirsey yapmadan silecekleri geri taktim. O plastik parca nasil cikiyor? Var midir bir puff noktasi? Yardimci olabilecek var midir?
Burdan baya zor oluyor. Whatsapp grubuna ekleyebilecek var midir?
Cihan Senguler
0530 517 17 20
5 kapı polo gti arıyorum .. Siyan renk haricinde. Araca göre sunroof olup olmayabilirde. Öncelikle stok tercihimdir..
Merhaba arkadaşlar
Dsg + twincharge downpipe ve stage2 yazılımın dsg ye zararı var mıdır?
Aracım 65bin km de dsg mekatroniği 1 yıl önce Değişti ve garantisi devam ediyor..
Merhaba artık 0 ibiza cupra satışı bitti mi ? Elinde olan bayii var mıdır ?
neothenew
15-11-2015, 16:15
Ne yazık ki bitti. Bildiğim kadarıyla bayilerdeki son aracı ben satın almıştım Haziranın son haftasında Denizli bayisinden.
İyi günler herkese, yeni konu açıp kirlilik yapmak istemedim. 1.4 tsi Leon Fr aracım var 140 bg. Egzoz için kaç mm en uygundur. Downpipe, borular ve son susturucu için?
4 kapı polo gti alma arefesindeyim arkadaşlar cth kodlu motor ile ilk cıkan motorlar arasında yağ yakma bakımından cok fazla fark varmıdır
araç bizde ayda yaklaşık 750 km kadar yapacak
kaç model alınmalı tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum
O konu biraz karışık :) sorsan 2013-2015 polo gti cupra sı olan arkadaşların çoğu yakmaz diyor ama ne kadar doğru bilemiyoruz.
Ben kendi aracımda bariz gördüm yağ eksildiğini yani 7-8.000 km de bir yağ değiştirdim en az 500 gr eksik geliyordu. Şimdi vw cc olan bir arkadaşım var hiçbir modifikasyon yapılmadığı halde yağ ışığı yandığı oluyor ve yağ ekliyor. Zaten şu yağ eksiltme olayı pekte dert edilmiyor tsi dünyasında. Sende cth almaya özen göster bence hem ufak dış aksam değişikleri de mevcut hemde güncel motor. hayırlı olsun şimdiden.
IbizaFR150
06-12-2015, 13:31
Ibiza'ya audi s1 koltukları olur mu acaba bilgisi olan var mı?
http://i.hizliresim.com/1DpnED.jpg (http://hizliresim.com/1DpnED)
Polo'ya A1 Sline koltuğu olduğuna göre, İbiza'ya da S1 koltuğu olur bence platform vida yerleri aynı sonuçta..
individual
06-12-2015, 18:39
ibiza cupra ya audi a1 dsg vites topuzu taktırmıştı biri.
Merhabalar bende 3 haftalık bir polo gti kullanıcısıyım 2012 model stock şekilde biniyorum şu anlık. aracın 0 100 videosunu cekmeye calıstım ilk 100 metre düzlük sonra yokuş başlıyor.Sizce Hızlanma durumu nasıl aklımda ilk başta r8 bobin, dumpvalve takmak arkasından air cold intake , westagate , downpipe ve en son yazılım var bu yükleme konusunda ki tecrübe ve fikirleriniz de benim için çok önemli. Birde araç ışıklarda durdugunda titreme yapıyor egzoz dan hafif bir patlama sesi oluyor dışardayken bobinlerden dolayı diye düşünüyorum fakat benden bilgili tecrübeli arkadaslarım abilerim olarak sizce neden olabilir yardımlarınız için teşekkür ediyorum video buyrun : https://youtu.be/tCl0iZN37PM
Beyler bu yağ yakma sorunu , titreme olayları tüm 1.4 tsi ' lar için geçerlimi. Bende scırocco alıcam yakın bir zamanda ve yüklücem arabayı ama yorumları okudukça tırsmaya başladım :)
individual
08-12-2015, 15:23
Beyler bu yağ yakma sorunu , titreme olayları tüm 1.4 tsi ' lar için geçerlimi. Bende scırocco alıcam yakın bir zamanda ve yüklücem arabayı ama yorumları okudukça tırsmaya başladım :)
Servis bakımlı bir araç alırsan başın ağrımaz.
DGS stage 1-2-3 Plus üstü yapanlar var bir sorun yaşamadı.daha 1000km olmadan yolda kalanlarda oldu.
DSG'nın bazı tirikleri var.Onlara uyarsan başın ağrımaz.
Mauel alıp'da yolda kalanda çok.
Ben şahsen tüm bakımlar yetkili serviste yapılmayan TSI ı kafama silah dayasalar almam
Kimseyede tavsiye etmem..
KM ne olursa olsun yetkili servis bakımı çok mühim( Yazılımlı araçlar hariç) iyi niyet garantisi çok önemli..
Tecrübeyle sabittir..
Burdaki arkadaşlar darılmasın..
Dip not: gerçekten servis bakımlı aracıda gözüm kapalı alırım..
vag grubu için elimde polarfis mevcut ilgilenen arkadaşlara duyurulur.
http://www.techturkey.com/forum/elektronik-parcalar/211364-vag-grubu-araclar-icin-polarfis-advanced.html
Suleyman
08-12-2015, 15:56
Merhabalar bende 3 haftalık bir polo gti kullanıcısıyım 2012 model stock şekilde biniyorum şu anlık. aracın 0 100 videosunu cekmeye calıstım ilk 100 metre düzlük sonra yokuş başlıyor.Sizce Hızlanma durumu nasıl aklımda ilk başta r8 bobin, dumpvalve takmak arkasından air cold intake , westagate , downpipe ve en son yazılım var bu yükleme konusunda ki tecrübe ve fikirleriniz de benim için çok önemli. Birde araç ışıklarda durdugunda titreme yapıyor egzoz dan hafif bir patlama sesi oluyor dışardayken bobinlerden dolayı diye düşünüyorum fakat benden bilgili tecrübeli arkadaslarım abilerim olarak sizce neden olabilir yardımlarınız için teşekkür ediyorum video buyrun : https://youtu.be/tCl0iZN37PM
O bahsettiğiniz patlama bujilerden kaynaklı olmalı.
Alttaki yorum gayet açıklayıcı :p
Ben şahsen tüm bakımlar yetkili serviste yapılmayan TSI ı kafama silah dayasalar almam
Kimseyede tavsiye etmem..
KM ne olursa olsun yetkili servis bakımı çok mühim( Yazılımlı araçlar hariç) iyi niyet garantisi çok önemli..
Tecrübeyle sabittir..
Burdaki arkadaşlar darılmasın..
Dip not: gerçekten servis bakımlı aracıda gözüm kapalı alırım..
Hocam benim aracı tarif ettiniz sanırım :hoo:
Arkadaslar dv'nin valfinde emme hortumunun giren yer kirilmis benim. Tamir ettik ama icim rahat etmiyor. O parçayi nasil buluruz? Lutfen yardim edin. Fotograf var ama mobilden nasil koyacagimi bilemedim.
golgeoyunu03
09-12-2015, 00:04
Arkadaşlar önceden de yazmıştım tekrar yazmak istedim
a1 1.4tfsi 122 kullanıyorum, araçta 3 kere devirdaim pompası değişti bilyaları dağılıp ses yaptığı için
23-29-39bin km lerde
şuan 50bin km oldu ve sinyal vermeye başladı.. Neden olur bu neden bozulur kafayı yememek elde değil ..
hani ses yapıp bozulan var evet ama 1 kere değiştirdikten sonra sorunsuz kullanıyorlar..
individual
09-12-2015, 08:22
Arkadaşlar önceden de yazmıştım tekrar yazmak istedim
a1 1.4tfsi 122 kullanıyorum, araçta 3 kere devirdaim pompası değişti bilyaları dağılıp ses yaptığı için
23-29-39bin km lerde
şuan 50bin km oldu ve sinyal vermeye başladı.. Neden olur bu neden bozulur kafayı yememek elde değil ..
hani ses yapıp bozulan var evet ama 1 kere değiştirdikten sonra sorunsuz kullanıyorlar..
Benim aracım'da 30.000KM devirdaim pompası değişti.Sesten değil bakımda fark etmişler bağlantı yerinde hafif bir kaçak varmış.
Şuan birşey yok geçenlerde kontrol ettirdim ama sanırım parçada gelen bir sorun var.
MertSerhanÖ.
09-12-2015, 10:52
İlan harici satılık CTH,kırmızı öncelikli Cupra aranıyor.PM bekliyorum araçları.
By Devvil
09-12-2015, 13:50
İlan harici satılık CTH,kırmızı öncelikli Cupra aranıyor.PM bekliyorum araçları.
Mert selam, özel mesaj kutun dolu sanırım burdan atıyorum 1 tane
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-2013-model-16.000-km-hatasiz-boyasiz-extralara-dikkat-250028541/detay/)
Bu da benim araba.
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-cam-tavanli-2013-cupra-210hp-243165772/detay)
MertSerhanÖ.
09-12-2015, 19:25
Mert selam, özel mesaj kutun dolu sanırım burdan atıyorum 1 tane
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-2013-model-16.000-km-hatasiz-boyasiz-extralara-dikkat-250028541/detay/)
Bu da benim araba.
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-cam-tavanli-2013-cupra-210hp-243165772/detay)
Özel mesaj kutumu boşalttım,Teşekkür ederim değerlendireceğiz.Duruma göre dönüş yaparım
Yakın arkadaşımda 2015 Cam tavan Beyaz var 11.500'de extra orj marş. spoiler gunmetal jant vs. extralı arabası kapalı garajda şu an kullanılmıyor :) satmaktan vazgeçmişti ama isterseniz konuşurum tekrardan.
cümleten hayırlı akşamlar.
Cupra'da hangi yayı kullanıyosunuz? veya custom coil kullanıpta memnun olan ?
HR 'nin 5 lik yayi takili suan ama memnun degilim cok sert ve yuksek hizlarda ziplama yapiyor.coilover gecicem yakinda
BurakCengizhanoğlu
14-12-2015, 23:56
cth polo ve ibiza arıyorum arkadaşlar
By Devvil
15-12-2015, 08:03
Son 2-3 sayfada paylaşılan bir kaç araç var istersen ordan fikir alabilirsin
ibizacupra34
15-12-2015, 12:45
1.4 tsi polo gti ibiza cupra fabia rs stage 2 için gereken parçaları satıyorum aşırı temiz ilgilenen arkadaşlar pm atabilirler :)
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-akn-auto-2011-model-skoda-fabia-1.4tsi-rs-dsg-boyasiz-210hp-252546521/detay)
ilgilenen varsa özel mesaj yolu ile ulaşabilir.
onursumer
15-12-2015, 19:04
http://www.techturkey.com/forum/modifiye-parcalari/211323-uygun-fiyata-polo-gti-milltek-egzos-ve-forge-cooler-sistems.html
ilandaki komple egzos a niyetim var
polo gti nınki polo bluegt ye olurmu ? hiç bluegt inceleyen oldumu ? milltek e mail attım kontrol edilmesi lazım diyoda zaten edebilcek olsam sormazdım :hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:
Good morning,
Many thanks for your email.
With regards your enquiry we have yet to see a Polo GT model in for development.
I would advise cross referencing the OE system part numbers between your GT and that of the GTI model variant to check for compatibility.
Regards
Leigh Ravey
Milltek Sport Ltd
Tel: +44 (0)1332 227280
Fax: +44 (0)1332 227289
ibizacupra34
15-12-2015, 19:27
http://www.techturkey.com/forum/modifiye-parcalari/211323-uygun-fiyata-polo-gti-milltek-egzos-ve-forge-cooler-sistems.html
polo gti nınki polo bluegt ye olurmu ? hiç bluegt inceleyen oldumu ? milltek e mail attım kontrol edilmesi lazım diyoda zaten edebilcek olsam sormazdım :hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:
hocam banada sormuştun bu soruyu sanırım ama polo gt 70 lik eksozu asla ve asla kaldırmaz downpipe uymaz başta bir kere.senin direk aracının boru çapının bir tık üstünü yaptırman gerekiyor.polo gti larda mesela orjinal boru çapı 57 lik stage 1 de 63 lük stage 2 genelde 70mm lik boru çapı tercih ediliyor, sizdeki turbo polo gti dan bir tık küçük zannediyorum eksoz boru çapı da daha ufaktır, o yüzden uymaz yani
onursumer
15-12-2015, 20:09
hocam banada sormuştun bu soruyu sanırım ama polo gt 70 lik eksozu asla ve asla kaldırmaz downpipe uymaz başta bir kere.senin direk aracının boru çapının bir tık üstünü yaptırman gerekiyor.polo gti larda mesela orjinal boru çapı 57 lik stage 1 de 63 lük stage 2 genelde 70mm lik boru çapı tercih ediliyor, sizdeki turbo polo gti dan bir tık küçük zannediyorum eksoz boru çapı da daha ufaktır, o yüzden uymaz yani
kaldırmazdan kasıt mm uymazmı fazlamı gelir? benim aracım turbo 150hp, gti twincharger 180, teknik bilgim yokta yazılım yaptırınca neden olmasın diye düşünüyorum , en azından teknik bilgi bulsam rahatlıcam :D
Gökhan Bilgin
15-12-2015, 21:22
Leon'ların act olanlarında üç susturucu var sizin poloda muhtemelen öyledir altına bakın :)
i-vtec07
15-12-2015, 22:19
Abi hiç stock gti ile denedinmi? :) ne kadar fark var acaba
Suleyman
16-12-2015, 19:25
Ben de merak ediyorum açıkçası, onur istersen benim stock gti ile deneyebiliriz :D
individual
16-12-2015, 19:50
Gti blue gt geçer.
30bg az fark değil.
bence stock gt 160 lık rocco ile denesin
onursumer
16-12-2015, 22:20
blue gt oyle yurumuyor gti da kullandım deler geçer gt yi :D yazılımla toplarlama peşindeyim istanbul parkta beni kanser etti günlükte iyi ama beklentiyi düşük tutmak lazım :)
Bluefish
16-12-2015, 23:57
Bu haftaki autoshow dergisinde 192'lik 2016 Cupra tanıtılmış, gelecek yılın ilk çeyreğinde 91 bin TL'ye alınabilecekmiş.
Blue gt, sciroccodan daha hizli ancak sadece belli bir yere kadar, 100km/h-120km/h dan sonra scirocco cok hizli arayi aciyor.
i-vtec07
17-12-2015, 03:20
Gti tabiki hızlıda aradaki fark ne kadar o merak konusu gti I biliyorumda gt kullanmadım denk gelmedi. Meselâ arada 3-4 boy oluyosa gt mantıklı araba :) daha fazlaysa başka tabi:D
individual
17-12-2015, 07:59
3-4 boy geride kalır gt fazlası olmaz zaten.
onursumer
17-12-2015, 08:55
Gti tabiki hızlıda aradaki fark ne kadar o merak konusu gti I biliyorumda gt kullanmadım denk gelmedi. Meselâ arada 3-4 boy oluyosa gt mantıklı araba :) daha fazlaysa başka tabi:D
120-130 a kadar gt nin hızlanması çok güzel belkide yakındır , fakat hız arttıkca gt bildiğin yavaşlamaya başlıyor gti gibi indiremiyor kadranı haliyle yavaş yavaş uzaklaşmaya başlar yüksek suratlerde
Arkadaşlar 2013 fabrikadan çıktığı gibi 20binde hatasız boyasız tramersiz kırmızı cam tavan 4 kapı polo gti aracım satılık düşünen olursa.
arkadaşlar tamamen dostane olarak aracımı görmek adına hafif çıtır roll yapmak istiyorum
şartlar uyarsa bu akşam yada yarın akşam tanışmak isterim
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/211694-deneme-talebi.html#post8004165
Suleyman
17-12-2015, 19:19
GT için, Açıkçası ben farkın 3-4 boydan daha fazla olacağını düşünüyorum.
208 GTI, Hocam avrupa yakası uygun olursa sizin için uygun bir gece ayarlayabiliriz.
onursumer
17-12-2015, 19:34
208 GTI, Hocam avrupa yakası uygun olursa sizin için uygun bir gece ayarlayabiliriz.
musait olduğun bir gun deneyelim bende merak ettim şimdi :)
merhaba, Karşıya geçmek için vaktim olduğunda ilk olarak Maslak Oto San Site uğrayacağım:D
sanırım siz de Avrupa yakasındasınız. ;)
artık sağlık olsun diyelim, benim araç şuanda full stock o yüzden görmek istemiştim ancak sanırım kimsenin programına denk gelmeyecek. Daha sonra uygun zamanda deneme yaparız.
BurakCengizhanoğlu
18-12-2015, 10:06
Arkadaşlar selam.15 000 bakımı için önerebilceğiniz biraz da uygun fiyatlı yetkili servis veya serviste tanıdığı olan var mı ?
Suleyman
18-12-2015, 16:21
Avrupadaysan deneriz onur :)
merhaba, Karşıya geçmek için vaktim olduğunda ilk olarak Maslak Oto San Site uğrayacağım:D
sanırım siz de Avrupa yakasındasınız. ;)
artık sağlık olsun diyelim, benim araç şuanda full stock o yüzden görmek istemiştim ancak sanırım kimsenin programına denk gelmeyecek. Daha sonra uygun zamanda deneme yaparız.
Karşıya geçecek olursam ulaşırım size ama şu an zor görünüyor. :)
onursumer
18-12-2015, 16:22
Avrupadaysan deneriz onur :)
aynen avrupadayım , bakırkoy ayarlarız bişekilde
Suleyman
18-12-2015, 16:35
aynen avrupadayım , bakırkoy ayarlarız bişekilde
Numaramı yolluyorum whatsapp üzeri haberleşelim :)
yollayamadım :D dolu inbox. 053847592 75
Numaramı yolluyorum whatsapp üzeri haberleşelim :)
yollayamadım :D dolu inbox. 053847592 75
neye niyet neye kısmet.
Bana bilenmiştin Süleyman ama olmadı :hahaha:
haftaya cuma aksilik olmazsa Maslak tayım, işim erken bitirse konuşuruz ama işim bitince araç stok olmayacak oyüzden öncesinde bakmak istemiştim:D
Suleyman
18-12-2015, 19:14
neye niyet neye kısmet.
Bana bilenmiştin Süleyman ama olmadı :hahaha:
haftaya cuma aksilik olmazsa Maslak tayım, işim erken bitirse konuşuruz ama işim bitince araç stok olmayacak oyüzden öncesinde bakmak istemiştim:D
Yok be hocam geçme geçilme sıkıntım olmaz taa ki karşımdaki dansöz gibi kıvırana kadar. Numaradan ulaşabilirsin ama bu hafta dışında yakın zamanda zor gibi hocam:)
Masterpiece
21-12-2015, 01:08
Sormak istediğim bir konu var ,
2012 8. Ay çıkışlı scirocco aracımın arkasındaki TSI yazısı komple kırmızı başka bir tanıdığımın sciroccosunda sadece SI harfleri kırmızı , benim aracım 160 lık diğer araç 122 lik mi oluyor ? Yanyana gelme fırsatımız olmadı malesef yoksa deneyip sonucu net anlardık..
Bir başka sormak istediğim konu ise aracıma yazılım düşünüyorum bunun haricinde filtre olacak birde 60 lık DP denk geldi uygun fiyat onu almayı düşünüyorum , 60 lık DP nasıl olur yani kattan daha iyi olur mu yoksa 60 lık takcaksan hiç takma mı dersiniz ? Zaten ilk etapda Dumplvalve düşünmüyorum o yüzden yüksek basınçlar basılmicak.
Sormak istediğim bir konu var ,
2012 8. Ay çıkışlı scirocco aracımın arkasındaki TSI yazısı komple kırmızı başka bir tanıdığımın sciroccosunda sadece SI harfleri kırmızı , benim aracım 160 lık diğer araç 122 lik mi oluyor ? Yanyana gelme fırsatımız olmadı malesef yoksa deneyip sonucu net anlardık..
Bir başka sormak istediğim konu ise aracıma yazılım düşünüyorum bunun haricinde filtre olacak birde 60 lık DP denk geldi uygun fiyat onu almayı düşünüyorum , 60 lık DP nasıl olur yani kattan daha iyi olur mu yoksa 60 lık takcaksan hiç takma mı dersiniz ? Zaten ilk etapda Dumplvalve düşünmüyorum o yüzden yüksek basınçlar basılmicak.
Dp herzaman dpdir. Orjinal ölçü 57 mesela 57lik dp bile aracınızı hızlandirir. 60 lik taksaniz sorun olcagini sanmiyorum.
individual
21-12-2015, 11:27
TSI 1.4 160 hp
TSI 1.4 122 hp
TSI 1.2
Başka bir siteden alıntı.
Masterpiece
21-12-2015, 11:50
Dp herzaman dpdir. Orjinal ölçü 57 mesela 57lik dp bile aracınızı hızlandirir. 60 lik taksaniz sorun olcagini sanmiyorum.
1.6 THP de oem k03 mm turbo ile 63 mm kullanıyoduk genelde , tsi mod konusuna yeniyim o zaman 60 lık yeterli olur ilk etapda..
Birde şuan katalizör sonrası oem borular üstünde orta ve son susturucu iptali mevcut üstüne dp yaparsam ses çok olacak o yüzden oem ortayı mı takayım yoksa spor susturucu mu yaptırayım ortaya ?
individual
24-12-2015, 23:05
Herkese selamlar. Bugun Sekerpinar'dan Kartal Dogusa cekilmis yeni Ibiza Cupra'yi bir tanidigin orada calismasi dolayisi ile fotograflarina ulastim. Buraya gelmez,getirmezler,kimse almaz diye rivayetler döndugunu biliyordum. Cikacak mi onuda bilmiyordum fakat gelmis arac. Yeni motora yani 1.8 tsi motora sahip olan ibiza cupra'nin fiyati veya hangi donanimlari icermekte hic bir bilgim yok sadece manuel vites ile geldigini gordum fotograflardan. Umarim fiyati umdugumdan uygun olurda herkes keyfini surebilir diye dusunuyorum
http://images.tapatalk-cdn.com/15/12/24/0d7b6e84d3122dc76b9df51ee11d49a6.jpg
http://images.tapatalk-cdn.com/15/12/24/065804258cd04de66969866d25c74425.jpg
http://images.tapatalk-cdn.com/15/12/24/74523eefe27ba17fcc534642b62de808.jpg
http://images.tapatalk-cdn.com/15/12/24/d1d52852f317d417a680136fa07576ef.jpg
Seat forumundan altıntıdır.
Ekran ic kismi toparlamis , manuel ve 1.8 olmasi yuklemek icin avantajli . Ama otvden fiyati ne kadar olcak acaba ? 90-100 arasi olur heralde
91.000 tl fiyat ile giris yapacak diye duymustum. Manuel ve 1.8 cok iyi de keske 1.6 turbolu motoru olup fiyatida 65-70 civari olsaydi
neothenew
25-12-2015, 07:47
91.000.TL adil fiyat olmuş, umarım doğrudur. Renault 1618 cc. hacmindeki motoruyla clio RS için 120.000 TL'ler istiyordu. Demek ki neymiş, isteyince daha uygun fiyata satılabiliyormuş araç. İbiza cupra 1,8 motoruyla fiyat performans aracı olmaya devam eder bu fiyatlarla, tebrikler.
Bu arada bence kırmızı araca siyah jant gitmemiş, boğmuş otomobili. İleride jant boyatırsam aklımda siyah vardı, şu anda direkt sildim kafadan:)
i-vtec07
25-12-2015, 08:15
1.4 ü kısıp gönderselerdi çok daha güzel olurdu 170 hp gibi mesela. 65 e de bi hayli satmaya devam ederdi. 1.8 in de fiyatı kötü değil aslında alınan ÖTV ye göre . 1.4 gibi satmaz gerçi
individual
25-12-2015, 08:18
91.000.TL adil fiyat olmuş, umarım doğrudur. Renault 1618 cc. hacmindeki motoruyla clio RS için 120.000 TL'ler istiyordu. Demek ki neymiş, isteyince daha uygun fiyata satılabiliyormuş araç. İbiza cupra 1,8 motoruyla fiyat performans aracı olmaya devam eder bu fiyatlarla, tebrikler.
Bu arada bence kırmızı araca siyah jant gitmemiş, boğmuş otomobili. İleride jant boyatırsam aklımda siyah vardı, şu anda direkt sildim kafadan:)
Katılıyorum abi bende şu siyah jantı hiç yakıştıramadım.
Birde ekstra opsiyon o jant...
Bluefish
25-12-2015, 21:27
http://images.tapatalk-cdn.com/15/12/25/5ebe068d18b9e95ac3dee1d19a12b23a.jpg
http://images.tapatalk-cdn.com/15/12/25/d9898b2488d10236eb4b8c2664566a79.jpg
Bu haftaki autoshow dergisinde 192'lik 2016 Cupra tanıtılmış, gelecek yılın ilk çeyreğinde 91 bin TL'ye alınabilecekmiş.
onursumer
25-12-2015, 22:04
fiyat iyi değilmi banamı oyle geldi ? poloda o fiyatlarda olursa iyi olur valla :D
By Devvil
25-12-2015, 23:18
DCC, sunroof vs gibi opsiyonlarla 100.000 lira bandına dayanacaktır, dsg opsiyonu da olursa 105.000 lirayı bulur. Bence mantıklı değil
Manuel cupra getirmelerinin ana sebebi fiyati uygun tutabilmek
Dsg ve dolu bi polo GTI in fiyati 110 bin falan olurdu
Benim bildigim Gti gelmiycek
Keske bu fiyata dsg GTI olsaydi o zaman almak isterdim
Ama dsg den sonra manuel arac cok cok zor geliyor hele hele Istanbul da puff..
arkadaşlar aracımda misfire hatası verdi 55000km de polo gti bobinlerden olabilir hemde sonrası için yatırım olsun diye R8 bobin aldım yine oldu bujiler bitmiştir dedim bujileri yine bkr7 2667 kodlu olanla değiştirdim yine oldu yazılımla alakalı olduğunu düşünmüyorum zaten stock avans soft yazılım var ve yeni yapılmadı yani ondan olsa daha öncede olurdu diye düşünüyorum oksijen sensöründe bi arıza varsa bu sebep olabilirmi çünkü birkaç kez o2 hatası vermişti birde open bank sensor 1 hatasıydı bu kattan önceki sensörmü acaba
1.6 THP de oem k03 mm turbo ile 63 mm kullanıyoduk genelde , tsi mod konusuna yeniyim o zaman 60 lık yeterli olur ilk etapda..
Birde şuan katalizör sonrası oem borular üstünde orta ve son susturucu iptali mevcut üstüne dp yaparsam ses çok olacak o yüzden oem ortayı mı takayım yoksa spor susturucu mu yaptırayım ortaya ?
Cupralarda dp ortaya kadar geliyor orta susturucunuz zaten iptal oluyor normalde. Bence ortaya bir susturucudan ziyade varex kullanabilirsiniz. Butceniz yetiyorsa orjinal. Bende var cok memnunum kapaliyken orjinalden bile sessiz araba.
selamlar.... polo gti için downpipe , filtre kiti ve intercooler arıyorum . 2. el uygun olması tercihlidir. ilgilenen olursa pm atarsa geri dönüş yaparım . şimdiden teşekkürler
İbiza cupra araca polarfis veya bu tarz bisey takan varmi
İbiza cupra araca polarfis veya bu tarz bisey takan varmi
Takılmıyor
barpologti
11-01-2016, 11:29
arkadaslar polo gti ima yay aroyorum eibach satan varsa goruselim urun kodu 0222 ile biten yay ariyorum 05327671000 ankara
onursumer
11-01-2016, 12:25
son susturucu ne kullanıyorsunuz ? ses çok rahatsız etmeden aracı rahatlatmak için ilk bakımdan sonra takıcam birşeyler sessizlik hoşuma gitmiyor :)
barpologti
11-01-2016, 12:37
ben ss kullanıyorum orta iptali ile beraber süper tok bi ses var aracı asla düşürmedi orta iptaliyle kat ta üzerinde arac stock tavsiye ederim
Masterpiece
12-01-2016, 10:23
Golf 6 1.4 tsi 160 lık için yapılmış Downpipe , scirocco aracıma uyar mı ?
İlanlar harici ibiza cupra aranıyor cam tavanlı 2014-2015 öncelikli renk farketmez. Pm atarsanız seviniirm
bugra_0101
12-01-2016, 14:15
Golf 6 1.4 tsi 160 lık için yapılmış Downpipe , scirocco aracıma uyar mı ?
galiba oluyordu diye hatırlıyorum
Polo Gti için Eibach yay takmayı düşünüyorum. Kullananlardan yorum ve öncesi/sonrası görüntü rica ediyorum..
TSİ grubunda (160hp) DSG ne kadar dayanabiliyor ?
Örneğin görüyorum 220-230hp civarında problem çıkarıyor mu ?
onursumer
15-01-2016, 22:50
uzun suredir eklicem ekliyemiyorum hızlanmasını merak edenler için kadran videosu çekmiştim
https://www.youtube.com/watch?v=Kf9t7eStNkc
link : https://www.youtube.com/watch?v=Kf9t7eStNkc
Polo gti düşünmeye başladım ama 3-4 tane soru var kafamda, baş ağrıtacak yüksek maliyetli problemler falan çıkartır mı? Kronikleri varmıdır? Cav-cth +ları -leri nelerdir yardımcı olabilecek var mı?
Suleyman
17-01-2016, 11:29
Polo gti düşünmeye başladım ama 3-4 tane soru var kafamda, baş ağrıtacak yüksek maliyetli problemler falan çıkartır mı? Kronikleri varmıdır? Cav-cth +ları -leri nelerdir yardımcı olabilecek var mı?
Yetkili servis bakımlı araç almanı öneririm. Kronik diyebileceğim sıkıntısı yok diyebilirim ancak yağ tüketim değerleri diğer araçlara göre daha fazla olabiliyor. Cav ve Cth arasında denediğim için yazıyorum, stock cth yaklaşık 3-4 boy stock cav gti ın önünde yürüyor onun dışında fark yok diyebilirim.
Yetkili servis bakımlı araç almanı öneririm. Kronik diyebileceğim sıkıntısı yok diyebilirim ancak yağ tüketim değerleri diğer araçlara göre daha fazla olabiliyor. Cav ve Cth arasında denediğim için yazıyorum, stock cth yaklaşık 3-4 boy stock cav gti ın önünde yürüyor onun dışında fark yok diyebilirim.
Ya yağ yakması pek sorun değil 1.2 tsi kullanıyorum yine bagajda yağla geziyorum, sonuçta 1.4 180 ps bi motor bence normal yağ yakması, stock kullanırım muhtemelen yazılım işine falan gireceğimi, düşünmüyorum (stock bulabilirsem tabii) (o hali bile gayet yeterli gelir diye düşünüyorum) sorun çıkarmaz diyorsunuz yani :)
Daha önce bi kaç kez yazmışızdır yineliyelim
Servis bakımlı stock bir araç alınırsa vw aklınıza gelecek her olası arıza vb. durumlarda iyi niyet garantisi ile tüm sıkıntıları çözer
Vw için 2. elde altın kural mutlaka eksiksiz servis bakımlı olması.
Benimde bir sorum olacak mesela stage 2 setuplu bi GTI. Alındığı günden beri servis bakımlı. Diyelim dsg bozuldu, araç Ekstralar olduğu için iyi niyet dışı kalır mı ?
Benimde bir sorum olacak mesela stage 2 setuplu bi GTI. Alındığı günden beri servis bakımlı. Diyelim dsg bozuldu, araç Ekstralar olduğu için iyi niyet dışı kalır mı ?
İyi niyet mevzusuna benim servis danışmanı ilgilendirdiği parçaya bakarız onda sıkıntı yoksa, sıkıntı olmaz demişti.Garanti süresi içindeykende öyle demişti.
Ama stg2 bi gti'a iyi niyetten dsg bence biraz şans işi, bilgim olmadan cevaplandırmış olmayayım ama yinede
Suleyman
17-01-2016, 16:23
Ya yağ yakması pek sorun değil 1.2 tsi kullanıyorum yine bagajda yağla geziyorum, sonuçta 1.4 180 ps bi motor bence normal yağ yakması, stock kullanırım muhtemelen yazılım işine falan gireceğimi, düşünmüyorum (stock bulabilirsem tabii) (o hali bile gayet yeterli gelir diye düşünüyorum) sorun çıkarmaz diyorsunuz yani :)
Valla ben 0 aldığımdan beridir şu ana kadar 61k km oldu, periyodik bakımları dışında şükür ki bi sıkıntı yaşamadım bu arada aracım hala stock. Alacağınız zaman uzun süreli binmeyi düşünüyorsanız eğer stock şekilde devam etmeni öneririm.
individual
17-01-2016, 17:30
Benim görüşüm stock ibiza cupra polo gti fabia vrs gidişi yeterli.Şehir içi için bile fazla tabi bu kişiden kişiye göre değişir.
Yanlız ekstra bir modifiye egzoz yapılabilir.Stock aracın sesi çok az.
Serron jant lazim 1 adet . Serviste fiyatini bilen var mi yaklasik olarak ? Cikma olarak sahibindene baktim 1 tane buldum ama ankarada ve fiyati yuksek geldi.
Suleyman
17-01-2016, 18:05
Benim görüşüm stock ibiza cupra polo gti fabia vrs gidişi yeterli.Şehir içi için bile fazla tabi bu kişiden kişiye göre değişir.
Yanlız ekstra bir modifiye egzoz yapılabilir.Stock aracın sesi çok az.
Egzoz konusuna katılmakla beraber, yakıt sarfiyatını artırıp altları öldürebileceğini düşündüğüm için bulaşmak istemiyorum.
onursumer
17-01-2016, 18:30
Egzoz konusuna katılmakla beraber, yakıt sarfiyatını artırıp altları öldürebileceğini düşündüğüm için bulaşmak istemiyorum.
şu altları oldurme vs muhabbeti benimde kafamı kurcalıyor , sadece son susturucu ile ilgili işlem yapıcam sanırım ilk olarak sessiz hiç tadı yok :D
Suleyman
17-01-2016, 18:40
şu altları oldurme vs muhabbeti benimde kafamı kurcalıyor , sadece son susturucu ile ilgili işlem yapıcam sanırım ilk olarak sessiz hiç tadı yok :D
:D gerçi egzozlu birkaç gti i da dinledim ama o sesler de beni pek tatmin etmedi en iyisi bulaşmamak :D
onursumer
17-01-2016, 18:48
:D gerçi egzozlu birkaç gti i da dinledim ama o sesler de beni pek tatmin etmedi en iyisi bulaşmamak :D
valla bende ne yapıcağıma hala karar vermiş değilim
yurt dışında bu şekil bir ornek var hoşuma giden
https://www.youtube.com/watch?v=2muViCawHaw
buda turkiyeden
https://www.youtube.com/watch?v=FQ5ZsQ6FXZ8
havalar duzelsin ilk bakım sonrasında yapıcam birşeyler :D
omrasm01
17-01-2016, 18:53
Çok merak ettiğim bir konu var . 1.4 Tsi araçlara 1.6 Stroker kit nasıl olur ? Neler yapmak gerekir :)
Suleyman
17-01-2016, 19:01
buda turkiyeden
Yok arkadaş yav beni kesmez bu sesler :Dya tam ya hiç m-alum (bu kelimeyi bile sansürlemişler :D) stock..:) Tr deki GT nin ses fena değil seni tatmin eder gibi geldi.
buda turkiyeden
İkinci videodaki egzoz başarılı. Üst devir ve hızlarda tok sesini koruyabilecek bayık çizgiden uzak duracaktır. Egzozun kabin dışı kadar, kabin içindeki yansıması, sürücünün kulaklarında bıraktığı keyifli ezgi de benim açımdan önemli bir ölçüttür.
Egzozsuz tsi bi hiçtir bence :) mutlaka az bi süre de olsa denenmeli diye düşünüyorum
Suleyman
18-01-2016, 01:03
Egzozsuz tsi bi hiçtir bence :) mutlaka az bi süre de olsa denenmeli diye düşünüyorum
Girmeyin kanıma :D
individual
18-01-2016, 08:14
Katılıyorum merthan Vites geçişlerindeki Fart sesi duyulması lazım :D
omrasm01
18-01-2016, 09:56
Çok merak ettiğim bir konu var . 1.4 Tsi araçlara 1.6 Stroker kit nasıl olur ? Neler yapmak gerekir :)
Ben stroker derdinde siz egzoz yok mu bilen :)
Orta iptali ,orta iptali,orta iptali....
Harika çözüm en basiti en güzeli
Mutlaka yapılmalı..
mannerboy
18-01-2016, 10:30
bence güzel bi downpipe + orta iptali yolculukta yormuyor güzelde bi ses oluyor
mannerboy
18-01-2016, 10:32
Ben stroker derdinde siz egzoz yok mu bilen :)
üretim olarak varsa olabilir krank kol piston seti gibi mesela gömlekleri fazla yormadan piston çapıyla fazla oynamadan kranktan gelen bi hacimle güzel olur düşüncesindeyim
onursumer
18-01-2016, 10:49
Orta iptali ,orta iptali,orta iptali....
Harika çözüm en basiti en güzeli
Mutlaka yapılmalı..
son susturucuya gore dahamı iyi olur , valla bilemedim nasıl yapsam kompleye girmek istemiyorum ama once ortamı iptal edip bi denesem 3 tane varmış sanırım benim poloda :D
Ben çekmiştim zamanında en ucuz ve kolay yöntem :)
https://www.youtube.com/watch?v=zliSGtPJliA
Ama GT için yorum yapmıyım GTI daki durum bu
individual
18-01-2016, 10:58
Benim favorim.
2.0 olmasınında etkisi var.Ben egzoz homurtusundan daha çok vites geçişlerindeki bu sesi çok seviyorum.
https://youtu.be/y9QNWeNLH7g?t=9s
redbull35
18-01-2016, 11:21
Benim favorim.
2.0 olmasınında etkisi var.Ben egzoz homurtusundan daha çok vites geçişlerindeki bu sesi çok seviyorum.
https://youtu.be/y9QNWeNLH7g?t=9s
Polo dan böyle ses çıkacağını bilsem hemen yaptırırım
mannerboy
18-01-2016, 11:28
hacim basınç farkı vs vs hepsi etken :)
son susturucuya gore dahamı iyi olur , valla bilemedim nasıl yapsam kompleye girmek istemiyorum ama once ortamı iptal edip bi denesem 3 tane varmış sanırım benim poloda :D
Bence komple en iyisi varexle, hem orjinaline de dokunulmuyo oyle olunca.
individual
18-01-2016, 15:36
Aziz abinin arabasıydı.
Komple egzoz yapıldı dowpipe falan son susturucu warex'di
https://www.youtube.com/watch?v=OTxeFJUPagE
https://www.youtube.com/watch?v=T8Uv0PdwEco
https://www.youtube.com/watch?v=T8Uv0PdwEco
https://www.youtube.com/watch?v=OTxeFJUPagE
mannerboy
18-01-2016, 16:42
https://www.facebook.com/burakdiinc/videos/vb.539504706/10153468924334707/?type=3&theater
hd izleyin iskender downpipe ve orta susturucu iptali tek boruda kesip biçme yok flanşa direk takmıştım diğer borular orijinal araçta orijinaldi
individual
18-01-2016, 16:55
https://www.facebook.com/burakdiinc/videos/vb.539504706/10153468924334707/?type=3&theater
hd izleyin iskender downpipe ve orta susturucu iptali tek boruda kesip biçme yok flanşa direk takmıştım diğer borular orijinal araçta orijinaldi
Banada böyle lazım.Kaynaksız kesmeden sök tak lazım.
Havalar biraz düzelsin iskender abinin yolu gözüktü bize.
Arızı ışığı yaktımı ?
mannerboy
18-01-2016, 17:00
arıza ışığını 10 litre benzine 1.5 litre methanol ethanol ne bulursam koyduğum zamaqnlar yakmadı ısıyı düşük algılattı sanırım her seferinde shell nitro 20 litre aldıysam 3 - 4 arası koydum depoya :) ne zamanki sahte rakı işi çoğaldı methanol fiyatları uçtu koyamayınca arıza lambası yaktı :D
Soch_VTECH
18-01-2016, 19:51
Ben 1.4 tsi 122 hp aracıma sadece son susturucu iptali yaptım ses gayet tatmin edici geldi tabi birde beklenti önemli Güzel bir video çekebilirsem eklerim.
individual
19-01-2016, 16:18
Ibiza Cupra fiyatı açıklanmış.
IBIZA SC 1.8 TSI 192 HP S&S > CUPRA 87.000 ₺
http://www.seat.com.tr/fiyat-listesi/2016-model-tavsiye-edilen-anahtar-teslim-fiyat-listesi.aspx
speed_emre
19-01-2016, 16:25
kaldırdılar sanırım fiyatı yazmıyor.
individual
19-01-2016, 16:26
kaldırdılar sanırım fiyatı yazmıyor.
Link'de sorun var sanırım IBIZA SC seçince çıkıyor.
Ibiza Cupra diye ayrı bir bölüm yok eskisi gibi.
individual
19-01-2016, 16:27
http://i.hizliresim.com/8Dav5n.jpg (http://hizliresim.com/8Dav5n)
Cam tavanla 90.000TL olur sanırım...
speed_emre
19-01-2016, 16:33
90 güzel rakam önü ne kadar açık bakalım. Dsg gibi keyif verirmi acaba manuelde.
individual
19-01-2016, 16:35
90 güzel rakam önü ne kadar açık bakalım. Dsg gibi keyif verirmi acaba manuelde.
Manuel geldiği için ben çok düşünmüyorum kendime.DSG gelseydi çok güzel olurdu.
speed_emre
19-01-2016, 16:37
90'na çıkıldığı takdirde çok farklı arabalar çıkıyor karşımıza doğrusu hafif yüklenilecekse bile 100 bulur yanı. Satarken zararı ne boyuttta olur bilemem :)
Arkadaşlar downpipe bizim arablarda egt yi düşürmekten başka bi işe yaramıyor diyenler var doğrumu
speed_emre
21-01-2016, 08:28
Arkadaşlar merakettiğim birşey var bu gtilarda 2011 ve 2012 modellerinde sonradan motor değiştirenler var hepsi cth mı takılıyor? Herkes cth demiş...
speed_emre
23-01-2016, 07:31
varmı bilgisi olan? bildiğim kadarıyla beyin değişmiyor. Cavx koduyla koyuyorlar motoru arabaya.
varmı bilgisi olan? bildiğim kadarıyla beyin değişmiyor. Cavx koduyla koyuyorlar motoru arabaya.
Bende dediğin gibi biliyorum cth takmıyorlar.
Cavx takiyorlar. Genelleme yapmayalım ama benim kuzenimin aracina cavx takıldı.
onursumer
23-01-2016, 08:41
90 güzel rakam bencede, dsg olsa zaten direk 15 net eklerler :) polo bir sure bu araç için getirmezler
Aracın ötv ve kdv toplamı aracın ne tutarından fazla adamlar napsın :D
düşünsenize bu araba 38 lira gerçekte de oyun hamuru olur oyun hamuru :D
Jön Türk
23-01-2016, 10:27
orta iptali ne kadar geriye düşürüyor aracı ? 1.4 tsi 180
Suleyman
23-01-2016, 11:09
orta iptali ne kadar geriye düşürüyor aracı ? 1.4 tsi 180
Bence hiç bulaşma 1 ay içinde geri takmıştım. Kimisi de var hiç düşürmüyor diyor ancak ben öncesi/sonrası aynı araçla deneme yapmıştım baya fark etmişti.
kalipson
23-01-2016, 12:04
1.5 manuel dizel full Clio bile 70bin... Cam tavan da yok.
Bence 90bin iyi bi rakam...
Beyin farklı olduğundan cth takılmıyor, cavx olarak değişim yapılıyor. Bizzat kendim iki kere yaptığım işlem olduğu için biliyorum. İlanlarda cth takılı yazanlara inanmıyorum bu yüzden. Muhtemelen gidip motor kodunu görünce "cavx yazılıyor ama cth bu motor kardeşim." diye bir cevap almak muhtemel.
onursumer
23-01-2016, 13:12
Bence hiç bulaşma 1 ay içinde geri takmıştım. Kimisi de var hiç düşürmüyor diyor ancak ben öncesi/sonrası aynı araçla deneme yapmıştım baya fark etmişti.
bence sonrasında yazılım şart gibi gozukuyor , ama tago da yazmış herturlu iyi gidiyor diye o biraz kafa karıştırıyor :)
Suleyman
23-01-2016, 16:33
bence sonrasında yazılım şart gibi gozukuyor , ama tago da yazmış herturlu iyi gidiyor diye o biraz kafa karıştırıyor :)
Valla onur önceki ve sonraki gidişini aynı araçla test etmemiş olsaydım, ben de öyle düşünebilirdim o yüzden ben önermiyorum. :hihih:
Ben aynı bşrkaç araçla enedim. Zaten arkadaş öevremizden. Hatta her değişiklik için aynı araçlarla denemeye özen gösteririm
Orta susturucu icin kimisi dusuruyor diyor kimisi ayni hatta performans iyilesme var diyende var 1.4 tsi egzos konusu biraz karisik:)
onursumer
23-01-2016, 19:53
benimkide act olduğu için o kısımda ayrı bi muamma zaten yaptırınca gorucez :)
i-vtec07
23-01-2016, 20:31
Jöntürk@ stepneyi sökeriz dengeler yavaşlamasını :D
Yahu milltek supersprint vb tabikide harikalar da
Yalniz bunlarin turboback sistemleri 5 Bin TL civarlarinda farkindasiniz degilmi :)
Custom egzoz lar dahi bi kac bin TL lerde
Kat iptali 100-200 TL cik bisey ve sesi bu kadar ufak degisiklige gore sasirtici derecede iyi oluyor hemde bayaa iyi
Ben 20-30 Bin KM dir oyle kullaniyorum yavaslama fazla yakit gibi dezavantajlari varsa hissetmedim ki oyle bisey oldugunu dusunmuyorum
Bi kac boy geriye dusermi dusmezmi bilmem ama dusuyorsa islem sonrasi hissetmek imkansiz
Bi kac boy farka takiliyorsaniz ayri ama muhim degil diyorsaniz hiic dusunmeyin bile
Jön Türk
27-01-2016, 13:41
Jöntürk@ stepneyi sökeriz dengeler yavaşlamasını :D
Yahu milltek supersprint vb tabikide harikalar da
Yalniz bunlarin turboback sistemleri 5 Bin TL civarlarinda farkindasiniz degilmi :)
Custom egzoz lar dahi bi kac bin TL lerde
Kat iptali 100-200 TL cik bisey ve sesi bu kadar ufak degisiklige gore sasirtici derecede iyi oluyor hemde bayaa iyi
Ben 20-30 Bin KM dir oyle kullaniyorum yavaslama fazla yakit gibi dezavantajlari varsa hissetmedim ki oyle bisey oldugunu dusunmuyorum
Bi kac boy geriye dusermi dusmezmi bilmem ama dusuyorsa islem sonrasi hissetmek imkansiz
Bi kac boy farka takiliyorsaniz ayri ama muhim degil diyorsaniz hiic dusunmeyin bile
Cuma servis randevusu aldım ondan sonra sökücem ortayı :)
Ayrıca 20.000km bakımı için ne kadar ödemiştiniz hatırlıyormusunuz ? 2011 aracım.
Suleyman
27-01-2016, 13:54
Cuma servis randevusu aldım ondan sonra sökücem ortayı :)
Ayrıca 20.000km bakımı için ne kadar ödemiştiniz hatırlıyormusunuz ? 2011 aracım.
15.000 mi 30.000 bakımı mı?
Buradan orta iptali arabayı geri düşürüyor diyen beyaz GTI sahiplerini kınıyorum. Arabayı yavaşlattığıda yokda yavaşlatsa bile o ses için ben 1-2 boy düşmesine razı olurdum :)
15.000 mi 30.000 bakımı mı?
Ben kendim icin sorayim , aracim 25 bin kmde , 2. Yil bakima sokacam. birde bakimda bujiler degisiyor mu ?
Suleyman
27-01-2016, 16:32
Buradan orta iptali arabayı geri düşürüyor diyen beyaz GTI sahiplerini kınıyorum. Arabayı yavaşlattığıda yokda yavaşlatsa bile o ses için ben 1-2 boy düşmesine razı olurdum :)
Düşürmüyormuş gibi yorum yapmışsın lan hırbo :D.
Ben kendim icin sorayim , aracim 25 bin kmde , 2. Yil bakima sokacam. birde bakimda bujiler degisiyor mu ?
Hocam her 30k km de bir bujilerin değiştirilmesi öneriliyor yetkili serviste ben değiştirmiştim, ben direkt değiştirmiştim.
yusuf yılmaz
27-01-2016, 16:37
bujiyi max 15 binde bir değişin
biz yazılımdan sonra 5 bin max yapıyoruz 4 bin km kusurlerde kömür gibi çıkıyor
motor kıranların büyük kısmı buji yüzünden
yolda kalanlarında çoğu buji kaynaklı
individual
27-01-2016, 16:40
15.000 Bakım'da yada ilk yıl servis buji değiştirmiyor.
30.000Bakım yada 2.yıl'da servis buji değiştiriyor.
Suleyman
27-01-2016, 16:49
Hahaha onursumer bugün pek formda - vermiş bizlere :D
ben gti da ortayı iptal ettirdigimde ne dsg patırdama sesi cıktı nede öyle duyulması gereken muhteşem ses. Sesin olup olmadıgı bile belli olmamakla birlikte yakıt gözle görülür şekilde artmıstı.
onursumer
27-01-2016, 20:45
Hahaha onursumer bugün pek formda - vermiş bizlere :D
alla alla hangi mesajki mobilden girmiştim bi ara o sırada tıklatmış olabilirim birşeylere :hahaha::hahaha:
Arkadaşlar H&R 3.5/5.5 cm olan yayından kullanan var mı? sertliği ve basıklığı nasıl olur cuprada? Daha önceki cupramda sırasıyla Eibach dizel yayı, D2 coil ve eibach benzinli yayı kullandım. Yaylar orjinalden yumuşaktı, coil apayrı bir dünyaydı tabiki :) Bu aralar coile bütçe yok, yeni aldığım cuprada da orjinal ve çok yüksek. Amaç şu aşamada yere biraz yaklaşmak, ileriki aşamada coil tabiki. Yay takıcam gibi, öneriniz var mı?
individual
27-01-2016, 21:01
Arkadaşlar H&R 3.5/5.5 cm olan yayından kullanan var mı? sertliği ve basıklığı nasıl olur cuprada? Daha önceki cupramda sırasıyla Eibach dizel yayı, D2 coil ve eibach benzinli yayı kullandım. Yaylar orjinalden yumuşaktı, coil apayrı bir dünyaydı tabiki :) Bu aralar coile bütçe yok, yeni aldığım cuprada da orjinal ve çok yüksek. Amaç şu aşamada yere biraz yaklaşmak, ileriki aşamada coil tabiki. Yay takıcam gibi, öneriniz var mı?
Eibach 3.5 ibiza cupra yayı ideal.
Yanlız özellikle cupra yayı almanız lazım piyasaki yaylar 1.4 benzinli yayı veriyorlar.
Cupra yayı farklı kodu farklı ;)
Seat forumda yazmıştım
------------------------------------
Evet arkadaşlar Seat IBIZA CUPRA araçlarında kullanılan yaylar ile ilgili dikkat edilmesi gereken bir husus var.
Türkiyede bayide satılan Eibach seat ibiza cupra yayı diye satılan yay ibiza cupra yayı değildir.
Seat ibiza cupra yayı E10-81-010-05-22 kodu ile satılmaktadır.
E10-81-010-05-22 yayı taktığınızda aracınızın önü çok düşmiyecektir ki doğru olanda bu.Aracın önü çok düşerse şöför ve yolcuda bindiğinde daha çok ön taraf inecek ve aks'lardan rotil kollarında ve konsol'dan ilerde sesler gelmeye başlıyacaktır.Aracın dengesi bozulacaktır ani frenlemelerde zıplama yapıcaktır.
E10-81-010-05-22 kodlu yay ile ibiza cupra'nın yandan görünüşü.
Doğru olan
http://i.hizliresim.com/k1GlmJ.jpg
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Yanlış olan
http://i.hizliresim.com/Rb0Xpo.jpg
Gokhan43
27-01-2016, 22:14
bujiyi max 15 binde bir değişin
biz yazılımdan sonra 5 bin max yapıyoruz 4 bin km kusurlerde kömür gibi çıkıyor
motor kıranların büyük kısmı buji yüzünden
yolda kalanlarında çoğu buji kaynaklı
Yusuf abi bujiler 5000 kilometrede bitiyor derken, araç missfire vs vererek belli mi ediyor bittiğini yoksa çıkarıp bakınca kömür gibi diye mi değiştiriyorsunuz ?
onursumer
27-01-2016, 22:33
ben arabayı aldığım ay hr yay aldım aylar geçti takıcak vakit bulamadım ciddi merak ediyorum sertliğini çünkü benim bluegt cok sert