PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.4 Tsi Polo Gti,İbiza Cupra Bocanegra Sorunlarınız Önerileriniz Paylaşımlarınız

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 [18] 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

Ufuk
26-07-2014, 21:02
Sorunumuzu pm'den konuşup çözdük konuyuda kirlettiğim için kendi adıma sizlerden özür diliyorum.

Zero
26-07-2014, 21:40
Sorun yok zaten bence takilmayin basit seylere :) 37 ye cupra biraz zor varsada iyi arastirmak lazim durumunu.

Ayb
26-07-2014, 22:19
***** sitede var bir tane 06 UG plakaydı sanırım. Boya değişen yok diyor ama araç alttan hasarlıydı sanırım.

ahmet_xy
26-07-2014, 22:41
Dp yapmanı kesinlikle öneririm,hem çok keyif alırsın hemde çok az performans artışı hissedersin.
Herhangi bi geriye düşürme olmuyor eğer bundan korkuyosan.

dp boru çapı 60 lık mı olsa daha iyi olur, yoksa 70 lik mi?

ironwolf
27-07-2014, 00:14

Genelde yapilanlar 70 lik

Merthan
27-07-2014, 01:02
70 lik olsa daha iyi olur bence,Milltek ve Supersprint 70 lık dp ve devamında 63 lük şeklinde öneriyor fakat 70-70 yapanda var.
Ben yapmadan önce bazı kişilere sordum,70 lik boru ile lag yapma durumu olabilir turbo dolduramayabilir demişlerdi ben 63 lük yaptırmıştım.
Fakat 70-70 yapanda var herhangi bi fark ben hissetmedim.

Ayrıca 70-70 yapanlar vites değişimdeki patlamaların daha güzel olduğunu sölemişti ama bana biraz hurafe gibi geldi açıkcası :)

racer50
27-07-2014, 09:56
AH güzel kardeşim benim ölücülüğe erken yaşta başlamışssın yada paran o kadar bilemeyecem ama banada 60-70 e evo x bulursan bende alırım :d aynı hesap olmayacak dua bizimkisi:)

MertSerhanÖ.
27-07-2014, 10:22
70-60 en guzel olcudur.

Eworen
27-07-2014, 16:41
Orta susturucu iptali yaptıralı bi kaç bin Km olmuştur
Şimdilik tüketim farkını ve performans farkını hissedemedim belki muadilim bir araçla yan yana gitsem kayıp anlaşılabilir ama normal kullanım da ben hiç birşey hissetmedim
Sesi nasıl oluyor dersiniz çekim yaptım buyrun

İlk çalıştırmada motor soğukken ki çalışması ;

Polo GTI çalışma - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=CAkaQcRLFmY&feature=youtu.be)

Buda diğer bi video

Polo GTI Orta susturucu iptali - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=zliSGtPJliA&feature=youtu.be)

Buda orta sustucu iptali nasıl bişey diye merak edenler için;

imgur: the simple image sharer (http://imgur.com/8E0QVIb)

Suleyman
27-07-2014, 17:25
Şimdilik tüketim farkını ve performans farkını hissedemedim belki muadilim bir araçla yan yana gitsem kayıp anlaşılabilir ama normal kullanım da ben hiç birşey hissetmedim

Polo GTI çalışma - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=CAkaQcRLFmY&feature=youtu.be)

Buda diğer bi video

Polo GTI Orta susturucu iptali - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=zliSGtPJliA&feature=youtu.be)

Deneyebiliriz o halde :D

arteus
27-07-2014, 17:35
Avrupa yakasında deneyecek olan varsa ben gelebilirim bu akşam için :)

Ayb
27-07-2014, 20:51
Orta iptalinden bu kadar ses gelir miydi ya. Cok hosmus.

SGTI
27-07-2014, 21:36
Aramızda beğenmeyen bazı cahiller vardı bkz: nick vermim adı süleyman.

Can's
27-07-2014, 21:40

ahahahahah laf yok süloma :)

Suleyman
27-07-2014, 21:56

Lan iskender iskender diye tutturduğun ustanın yanındaki çalışanı sözde yaptı orta iptalini, fazladan kesme yapmış bunu da orjinale dönerken farkettik amk. Beğenmiyorum demedim, fazla yakıt tüketimi ve performans kaybı vardı hem de bariz şekilde, sözde stage 2 aracınla nerdeyse aynı yürüyen kimdi *** :soru: ve iptalden sonraki ciddi kaybı da iyi hatırlarsın :heyoo:

Eworen
27-07-2014, 22:09
Son 4 benzin alisimdan beri gozlemliyorum sifirlamistim km yi
100 er liralik aldim su an 400 tl ile 950 km gitmis
Genelde 100 TL ile 225-250 km arasi gitti
Bu zamana kadarda boyleydi hala boyle
Performansi bilmem gozlemleyemedim ama tuketimde kesinlikle bi oynama yok diyebilirim net bi sekilde

Suleyman
27-07-2014, 22:15
Son 4 benzin alisimdan beri gozlemliyorum sifirlamistim km yi
100 er liralik aldim su an 400 tl ile 950 km gitmis
Bu zamana kadarda boyleydi hala boyle
Performansi bilmem gozlemleyemedim ama tuketimde kesinlikle bi oynama yok diyebilirim net bi sekilde

Kaçlık boru kullanıldı?Genelde sakin mi kullanıyorsunuz peki?

Merthan
27-07-2014, 22:22
Yakıt tüketimi bende de artmamıştı,yakıt tüketimi neden artıyor peki?
Yani susturucu gürültüyü azaltmak dışında yakıt ekonomiside mi sağlıyor?

Eworen
27-07-2014, 22:26
Orjinalde Kaclik devam ediyorsa unuttum simdi lakin olmusken olsun diye krom boru eklettim
Tuketime dikkat eden biri degilimdir
İste gecen hafta istanbul trafiginin bayram dolayisiyla peak yaptigi zamandi bende hep sagda soldaydim istesede kimse az yakamazdi zaten

Ayb
27-07-2014, 22:39
Normal kullanimda 100 liralik benzinle kac km gidiyorsunuz acaba? Gti yada cupra fark etmez.

Eworen
27-07-2014, 22:47
Normal kullanimda 100 liralik benzinle kac km gidiyorsunuz acaba? Gti yada cupra fark etmez.

Bu zamana kadarda boyleydi

Karisik kullanim bu civarlardadir

SGTI
28-07-2014, 01:15
Lan iskender iskender diye tutturduğun ustanın yanındaki çalışanı sözde yaptı orta iptalini, fazladan kesme yapmış bunu da orjinale dönerken farkettik amk. Beğenmiyorum demedim, fazla yakıt tüketimi ve performans kaybı vardı hem de bariz şekilde, sözde stage 2 aracınla nerdeyse aynı yürüyen kimdi *** :soru: ve iptalden sonraki ciddi kaybı da iyi hatırlarsın :heyoo:

abooo kanka sen ya roll bilmiyon yada naptığımızın farkında değilsin.170 e kadar 3 boy arkamdasın 240 çevirsek nolcak :D Denediğimiz asfaltıda sen biliyosun.100 e kadar patinaj..Sen dümdüz giderken 50-60 dan sonra ben sara sara gidiyorum hala.Yazılım egzozst stage2 bunlar boş anlıyomusun? yere aktarılmıyo çünkü güç..
Performans kaybıda çok cüzzi yakıt tüketimide.Ben şahsen 2sine tercih ederim ve etmiştim o sesi çünkü milim bi olay bahsettiğin kayıplar.Sana 50 kere söyledim dinlemedin hesap yapmıyosun psikolojik bakıyosun.2-3 litrelik tüketim artışından bahsediyodun sen yok öyle bi olay.Ben sana iskendere yaptır dedim çalışanına değil.Şimdi tutup banamı kaldırıyosun yakıştıramadım :)

Bugüne kadar kimseye şöyle oldu böyle olmadı diye açıklama yapmadım roll hakkında.roll kavgası etmedim makarasına bastım hep çünkü.Zaten yan yana bastığım 3 adamdan biri sendin 2.5 senede..Bana şunları yazdırdın ya helal olsun :)

SGTI
28-07-2014, 01:21
ahahahahah laf yok süloma :)

süloyla muhabbetimizi az çok bilir eş dost konuyu okuyanlar.Hep böyle konuşuruz ama üzdü beni son yorumunda canı sağolsun

Can's
28-07-2014, 01:22
abooo kanka sen ya roll bilmiyon yada naptığımızın farkında değilsin.170 e kadar 3 boy arkamdasın 240 çevirsek nolcak :D Denediğimiz asfaltıda sen biliyosun.100 e kadar patinaj..Sen dümdüz giderken 50-60 dan sonra ben sara sara gidiyorum hala.Yazılım egzozst stage2 bunlar boş anlıyomusun? yere aktarılmıyo çünkü güç..
Performans kaybıda çok cüzzi yakıt tüketimide.Ben şahsen 2sine tercih ederim ve etmiştim o sesi çünkü milim bi olay bahsettiğin kayıplar.Sana 50 kere söyledim dinlemedin hesap yapmıyosun psikolojik bakıyosun.2-3 litrelik tüketim artışından bahsediyodun sen yok öyle bi olay.Ben sana iskendere yaptır dedim çalışanına değil.Şimdi tutup banamı kaldırıyosun yakıştıramadım :)

Bugüne kadar kimseye şöyle oldu böyle olmadı diye açıklama yapmadım roll hakkında.roll kavgası etmedim makarasına bastım hep çünkü.Zaten yan yana bastığım 3 adamdan biri sendin 2.5 senede..Bana şunları yazdırdın ya helal olsun :)
Onurum kardesimsin benim la adam sana takiliyor ben fisekliyorum sulumanimi yoksa yazmaz sana oyle seyler ciddiye alma :) seni bir ara cagiricaz gelirsin

Suleyman
28-07-2014, 02:38

Tribe girmiş g.t :D:D:D:D. varsın beni 10 boy geç sıkıntı yok moruk :icon_tup: şimdi kız gibi naz yapmak vardı ya bu mesajına karşı neyse amk :D . Can sen ve beni fişeklemek bir şey derdim de anladın sen :D

HCN
28-07-2014, 02:39
Edit yanlis
SGTI
28-07-2014, 14:24
Onurum kardesimsin benim la adam sana takiliyor ben fisekliyorum sulumanimi yoksa yazmaz sana oyle seyler ciddiye alma :) seni bir ara cagiricaz gelirsin

Kanka biliyorum dun biraz canim sikkindi tersime geldi benimde heralde.Suleymanin agresif olmasinida arabasinin gitmeyisine bagliyorum :D bugun mesaj atti cok ozur diledi hatali oldugunu belirtti bayram bayram kusluk olmasin uzulmesin cocuk dedim sikinti yok :D

Tribe girmiş g.t :D:D:D:D. varsın beni 10 boy geç sıkıntı yok moruk :icon_tup: şimdi kız gibi naz yapmak vardı ya bu mesajına karşı neyse amk :D . Can sen ve beni fişeklemek bir şey derdim de anladın sen :D

Sana yorum yapmiyorum monako :D

1.4 tsi ailesine hayirli bayramlar olsun.

qatrio
28-07-2014, 16:30
Iskender ustanin yanindaki eleman dediginiz bizim ahmet usta! Iskender abi neyse ahmet ustada odur. Bilmeyenleri uyandiriyim :)

MertSerhanÖ.
28-07-2014, 16:35
Yüce Ahmet abimiz duymasin gormesin :D

Suleyman
28-07-2014, 16:40
Gerçek neyse o beyler, fazla kesmiş sırf bu nedenle egzozu geri çekme durumunda kalmistik. Muhabbet ettiğim kadarıyla bi sikinti yok ama sonuç ortada uyandiriyim ;D

Suleyman
28-07-2014, 16:42
Onur yeni arabani al da bi cizeyim canin yansın biraz :D

Zero
28-07-2014, 17:53
Ahmet abide işini her zaman titiz ve iyi yapar. Herkes hata yapabilir ne ilk ne de sondur ama bu onların işini kötü yapmaz. Arada bir öyle dalgınlıkları olma potansiyeli yüksek kendisinin çok yoğunlar hak vermek lazım. Çok gördüm İskender abiyi palalı saldırıya uğramış gibi her yeri kesik yara içinde kazalar ve dalgınlıklar olur o işlerde bazen :)

Merthan
28-07-2014, 17:56
Yüce Ahmet abimiz duymasin gormesin :D
Pek cevap vermeyi seven bi kişilik değil kendisi bunu bilir bunu söylerim :)
Gerçi sanayide herkes kendi dalgasında oda ayrı bi mevzu.

Zero
28-07-2014, 18:01
Pek cevap vermeyi seven bi kişilik değil kendisi bunu bilir bunu söylerim :)
Gerçi sanayide herkes kendi dalgasında oda ayrı bi mevzu.

Çok konuşkan değil Ahmet abi aslında biraz değişik ama iyidir :D ikiside zaten fazla konuşmayı sevmiyor az ve öz cevaplar verirler sadece ama insanlıkları 10 numaradır samimi olursanız farkedersiniz :)

Merthan
28-07-2014, 18:05
Çok konuşkan değil Ahmet abi aslında biraz değişik ama iyidir :D ikiside zaten fazla konuşmayı sevmiyor az ve öz cevaplar verirler sadece ama insanlıkları 10 numaradır samimi olursanız farkedersiniz :)
Aslında sözüm genel olarak :) yani sanayi ortamına sırf bu sebeplerden dolayı gitmek istemiyorum.
Konu ne olursa olsun ustasından profuna kadar iş yaptırmak ve cevap almak çoğu yerde çok zor,sanki parasız iş yaptırmak gibi oluyor.
O yüzden önemli işim olmadıkça sanayiye gitmiyorum artık.

Suleyman
28-07-2014, 19:08
İşi kötü yapıyor olsaydı kulağıma başka türlü gelirdi bende o kadar randevu işiyle uğraşıp, beklemezdim, mesele çok iyi veya çok kötü bir usta olması değil, aracımda yapılan işlemin doğru yapılamaması veya yapılmaması.

Zero
28-07-2014, 23:06
İşi kötü yapıyor olsaydı kulağıma başka türlü gelirdi bende o kadar randevu işiyle uğraşıp, beklemezdim, mesele çok iyi veya çok kötü bir usta olması değil, aracımda yapılan işlemin doğru yapılamaması veya yapılmaması.

Peki kendisiyle bu durumu paylastiniz mi?Turkiyede isteyen kabul eder isteyen etmez isinde en iyi insandan bahsediyoruz gercekten merak ettim?Kimseyi magdur edecegini sanmam çünkü kişiliğine aykırı.Hiçbir menfaatim yok bu arada zaten bu piyasada menfaatiniz olmasi icin bu isle alakali ticaret yapmaniz lazim.Kulagina gelen meselesine gelirsek kotu gelmesi mumkun degil zaten.

Suleyman
28-07-2014, 23:48
Peki kendisiyle bu durumu paylastiniz mi?Turkiyede isteyen kabul eder isteyen etmez isinde en iyi insandan bahsediyoruz gercekten merak ettim?Kimseyi magdur edecegini sanmam çünkü kişiliğine aykırı.Hiçbir menfaatim yok bu arada zaten bu piyasada menfaatiniz olmasi icin bu isle alakali ticaret yapmaniz lazim.Kulagina gelen meselesine gelirsek kotu gelmesi mumkun degil zaten.

Orta iptalini orada yaptırdığım için, baya uğraşıp orjinaline de orada dönmek istemiştim ancak baya beklememe rağmen yoğunluktan dolayı olsa gerek sonuç alamadım(bu işlemler arasında yaklaşık 1 ay var)Ben de başka bir yerde işlemi yaptırdım ve o ara farkettik, bu konuyla alakalı tekrar iletişime geçme gereği duymadım hala da duymuyorum eğer ki ciddi anlamda sıkıntı olduğunu tespit etseydik ve örnek veriyorum, götürdüğüm yerdeki kişi "bu işi nerde yaptırdıysan tekrar oraya götür ben yapmam/yapamam" gibisinden bir tepki almış olsaydım o zaman gereken yapılırdı ve bahsettiğiniz mağduriyet kavramını kabullenmiş olabilirdim ve size bir soru egzozun orjinal haline göre birkaç cm geride olmasının görüntü dışında bi sakıncası var mıdır? Ben iyiye iyi, kötüye kötü derim ama senin yazdığın mesaja bakılırsa herkes memnun kalmak zorundaymış gibi yazmışsın bense memnun kalmadım, benim açımdansa yeterince verim alınmadı yapılan işten dolayı...Aklıma gelmişken bir soru daha, psikolojik olması bi yana, ben orta iptali öncesi de sonrası da denedim ve ciddi anlamda performans kaybını gördük, yaşadık. Şimdi başka orta iptali yapan arkadaşlar ne yakıt tüketiminde artış ne de performansta kayıp olduğunu yazmışlardı, belirtmişlerdi peki bu normal mi sonuçta aynı araçlardan bahsediyoruz :rolleyes:

Zero
29-07-2014, 00:26
Orta iptalini orada yaptırdığım için, baya uğraşıp orjinaline de orada dönmek istemiştim ancak baya beklememe rağmen yoğunluktan dolayı olsa gerek sonuç alamadım(bu işlemler arasında yaklaşık 1 ay var)Ben de başka bir yerde işlemi yaptırdım ve o ara farkettik, bu konuyla alakalı tekrar iletişime geçme gereği duymadım hala da duymuyorum eğer ki ciddi anlamda sıkıntı olduğunu tespit etseydik ve örnek veriyorum, götürdüğüm yerdeki kişi "bu işi nerde yaptırdıysan tekrar oraya götür ben yapmam/yapamam" gibisinden bir tepki almış olsaydım o zaman gereken yapılırdı ve bahsettiğiniz mağduriyet kavramını kabullenmiş olabilirdim ve size bir soru egzozun orjinal haline göre birkaç cm geride olmasının görüntü dışında bi sakıncası var mıdır? Ben iyiye iyi, kötüye kötü derim ama senin yazdığın mesaja bakılırsa herkes memnun kalmak zorundaymış gibi yazmışsın bense memnun kalmadım, benim açımdansa yeterince verim alınmadı yapılan işten dolayı...Aklıma gelmişken bir soru daha, psikolojik olması bi yana, ben orta iptali öncesi de sonrası da denedim ve ciddi anlamda performans kaybını gördük, yaşadık. Şimdi başka orta iptali yapan arkadaşlar ne yakıt tüketiminde artış ne de performansta kayıp olduğunu yazmışlardı, belirtmişlerdi peki bu normal mi sonuçta aynı araçlardan bahsediyoruz :rolleyes:

Orta iptali sonrasi performans kaybin genel olarak araba ile alakali bir durum veya degildir bilemem.Ben senin yasadigin sikintinin yanlis ya da yalan oldugu ile alakali birsey soylemedim, tek savundugum o kadar isleri arasinda magduriyetini gidermek icin caba harcamaya istekli olurlar cunku hic bir esnaf hele ki Iskender abi gibi birisi bu tarz bir konuda ismini lekelemeyi goze almaz..Hatta bir sikintiniz var ise araci olmak icin caba harcarim cunku kisiligi ile alakali kesin yargilarim var :) haklisiniz veya degilsiniz hic yorum yapmiyorum, asla..

Suleyman
29-07-2014, 00:35
Eyw sağ ol

qatrio
29-07-2014, 03:11
Ayrica kisa kesme uzun kesme filan olmasii anlamsiz orta iptal ettigin yere ek yaparsın bunu bir mesele mi ? Cok buyuttun sanki :) ; D

FaBeRgE
29-07-2014, 03:15
onu bunu boşverinde,

1.4 122hplik tsi, ile 180hp liklerin SC eksikliğinden başka farkları var mı ?

122'liğe k03 takılsa ne olur :)

SGTI
29-07-2014, 03:29
onu bunu boşverinde,

sadece sc değil çok şey farklı soğutma motor içi vs.. mesela benim bildiğim 122 likler water cooler.

efe kanka öyle düşünme şahsen ben benim arabamda ekstra 1 parçada kaynak olsun istemem.Bi iş yapılmışken tam olsun isterim.hakketen 5 cm falan içe göçtü çocuğun egzozu hoş bi görüntü değil

Suleyman
29-07-2014, 09:54
Ayrica kisa kesme uzun kesme filan olmasii anlamsiz orta iptal ettigin yere ek yaparsın bunu bir mesele mi ? Cok buyuttun sanki :) ; D

Anlamsız iş yapmasaymış o zaman, büyütmüş olsam egzoz görünmüyor bile derdim :icon_tup: yapılan iş neyse o melih. Ayrıca ek yapmam.

FaBeRgE
29-07-2014, 17:52
sadece sc değil çok şey farklı soğutma motor içi vs.. mesela benim bildiğim 122 likler water cooler.

efe kanka öyle düşünme şahsen ben benim arabamda ekstra 1 parçada kaynak olsun istemem.Bi iş yapılmışken tam olsun isterim.hakketen 5 cm falan içe göçtü çocuğun egzozu hoş bi görüntü değil

hmmm

Ben internalleri aynı diye duymuştum,

k03 takılsa çok problem çıkartır mı acaba :soru:

KA®ANLIK
29-07-2014, 20:50
hmmm

160 lıklardan aldığın verimi alamıyorsun maalesef :(

Muhtemelen internal o stresi kaldıramayacaktır.

onur_S
29-07-2014, 22:49
hmmm

Hicbisey olmaz abi :)

Zero
29-07-2014, 22:54
Motor icinin parca numaralarina bakmak lazim ama farkli diye biliyorum internaller konusu gecmisti sanki.Bide sadece duzde yurumek degil ya olay Ibrahim biliyosun sanziman yurur vs farki olacak macera olur bence.

penguinhakan
29-07-2014, 23:07
onu bunu boşverinde,

Para ve zamanın varsa çok güzel şeyler oluyor , örnekleri mevcut.
My Project 1.4 TSI 122 Stage 3 Turbo upgrade ..think LOBA LO270 :) | VAGOC.co.uk (http://vagoc.co.uk/vb/showthread.php?t=12698)

Yapan Türk birisi adı Uçar ve şu anda 160lık donanımın aynısı yaptı nerdeyse ve yürüyor arabası.

Eworen
29-07-2014, 23:26
Simdi yanlisim varsa duzeltin
122 lik turbo buyutme islemi ile twincharger stage2 seviyesine gelebiliyor
Stage 2 de twincharger icin yazilim dp dv cai bu kadar
Singlecharger icin extradan turbo buyutme ve intercooler eklemesi bla bla derken
Deger degmez iyice bi bakmak lazim
Ben sahsen girismezdim..

FaBeRgE
29-07-2014, 23:43
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-emsalsiz-golf-r-gorunum-173355993/detay/)

düşündüğüm araç bu, 2015 mart-nisan'a kadar binerim büyük ihtimal. Eğer rahat durabilirsem problem yok, ama duramazsam k03 ile patlatırım motoru :D

erh
31-07-2014, 09:54
hmmm

ibo k03 ile hiçbirsey olmaz bu motora. k03 ile 6 aydır gece gunduz gazlayan hatta intercooler takmadan kendi orjinal water coolerı ile en ufak sıkıntı yaratmadan gazlayan golf var yaptıgım. gidiş olarakta f30 3.20d den hızlı. bu motorun twinchargerdan zayıf bir yönü yok. ;)

typh10
31-07-2014, 13:25
Arkadaşlar araç ile yolda normal seyirde ilerken araba tekledi, kesilme oldu anlık.Sonra normale dönd übirkaç saniye içerisinde. Daha sonra gaza ani yüklenmelerde yapmaya başladı. Araba tekliyor, gaz yemiyordu. 50 km kadar yol geldim. Sorun ortadan kalktı ama araba motor arıza ışığı yaktı. Araç stage 2 vrs. Sizce sorun nereden kaynaklanıyordur? YArdımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

B.Koçer
31-07-2014, 13:36
Arkadaşlar araç ile yolda normal seyirde ilerken araba tekledi, kesilme oldu anlık.Sonra normale dönd übirkaç saniye içerisinde. Daha sonra gaza ani yüklenmelerde yapmaya başladı. Araba tekliyor, gaz yemiyordu. 50 km kadar yol geldim. Sorun ortadan kalktı ama araba motor arıza ışığı yaktı. Araç stage 2 vrs. Sizce sorun nereden kaynaklanıyordur? YArdımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

oksijen sensörümü bozuluyodu bu motorlarda noluyodu anlık ısıklar vs ?

agungoren
31-07-2014, 14:06

Bobin,buji,sensorlerden herhangi biri yada ateslemeyle alakali bi sorun olabilir.servisten cihaza baglanip arizayi daha net ortaya cikarabilirsin..

qatrio
31-07-2014, 14:28

Bobi buji yuzde 90 diyebilirim +1

Suleyman
31-07-2014, 14:59
Bobin ve buji değişimlerini önceden yetkili serviste değiştiren varsa maliyeti ne oluyor öğrenebilir miyim

Merthan
31-07-2014, 15:50
Bobinlerin tanesi 80 TL(geçen seneki fiyatı),bujileride iridyum taksan 120 civarında tutuyor.

Cansın
31-07-2014, 16:13

miss fire vermiş. Revo yazılım mı var?

qatrio
31-07-2014, 17:02
Suleyman iyi niyet garantisinden degistir hic para filan verme. Servis para isterse iyi niyet garantisini zorla ben lara vermedim

Suleyman
31-07-2014, 17:37
Bobinlerin tanesi 80 TL(geçen seneki fiyatı),bujileride iridyum taksan 120 civarında tutuyor.

Teşekkürler bilgiler için. :)

Suleyman iyi niyet garantisinden degistir hic para filan verme. Servis para isterse iyi niyet garantisini zorla ben lara vermedim

Bakıma götürmeme az bir süre kaldı o ara dediğin gibi yapayım :)

typh10
31-07-2014, 21:32
miss fire vermiş. Revo yazılım mı var?

Barbaros abinin yaptığı custom yazılım var nasıl bir yol izlememi önerirsiniz

ahmet_xy
01-08-2014, 22:22
güney afrika

http://s10.postimg.org/cldkxg5bt/image.jpg

Semii
02-08-2014, 10:15
Barbaros abinin yaptığı custom yazılım var nasıl bir yol izlememi önerirsiniz

buji bobin kontrol ettirin

yusuf yılmaz
04-08-2014, 09:50
güney afrika

http://s10.postimg.org/cldkxg5bt/image.jpg

vay vay hem manuel hem dsg
100 binin üstü polo lar geliyor bence artık

ahmet_xy
04-08-2014, 10:01
vay vay hem manuel hem dsg
100 binin üstü polo lar geliyor bence artık

1.8 olursa tr'de satılmaz. ama 1.8 hacimden çok güzel güçler alınır :D

yusuf yılmaz
04-08-2014, 10:28
1.8 olursa tr'de satılmaz. ama 1.8 hacimden çok güzel güçler alınır :D

abi o güçlere araba yok artık pek isteyen 100 bin verecek artık
mini cooper
scirocco
100 bin üstü zaten
peugeot var 70 kusure hem manuel hem aşırı yumuşak süspansiyon hem peugeot yani beğenenler olabilir ama ben almam

bu performans bu fiyata komik oluyordu zaten 45 e Cupra aldım 55 e clio satılıyordu
komik ülkemde:)))

Eworen
04-08-2014, 10:41
Blue GT var muhtemelen Polo GTI getirmezler bence
Golf GTI bile pek satılmadı bu sebeple hiç girişmezler Polo GTI a.
Tabi atıyorum ya tutarsa misali :D
Belli de olmaz..

ahmet_xy
04-08-2014, 10:42
Blue GT var muhtemelen Polo GTI getirmezler bence
Golf GTI bile pek satılmadı bu sebeple hiç girişmezler Polo GTI a.
Tabi atıyorum ya tutarsa misali :D
Belli de olmaz..

orta iptali nasıl oldu? :D memnun musun?

Eworen
04-08-2014, 10:46

Buda diğer bi video

Yorumu yazmıştım abi bi kaç sayfa önce :)
Ama insanoğlu bu istedikçe istiyor
Bi kaç ay sonra İngiltere ye gidebilirim ***** milltek falan :D
Son susturucu alıp gelebilirm bagajda.

yusuf yılmaz
04-08-2014, 16:17
konuda açtım belki görmeyenler vardır
cth motorla ilgili
http://www.techturkey.com/forum/arac-sorgulamalari/189040-cth-tsi-180-sahipleri-dyno-verileri.html

i-vtec07
04-08-2014, 21:22

ahmet abi tak gitsin sona varex i yaw :D bizimkinin sesi ni çekip atıyım ben bi ara fikrin değişsin :D

ahmet_xy
04-08-2014, 21:41
ahmet abi tak gitsin sona varex i yaw :D bizimkinin sesi ni çekip atıyım ben bi ara fikrin değişsin :D

yok baba, varex marex neyim uğraşamam ben onlarla. sona stok veya muadili geniş kazanlı bir susturucu, ortaya 60 lık susturucu, dp de oricinal SS 60 lık. :)

Ayb
05-08-2014, 13:27
Varex 1400 + kdv idi en son. Her cesitin parasi aynimi ki?

Erdem Ünal
08-08-2014, 11:07
http://drivingspirit.com/storage/2011/10/seat-ibiza-sport-limited-00.jpg

Yan marspiyeli uygun,guvenilir ve duzgun olarak nereden alabilirim?

yusuf yılmaz
08-08-2014, 13:55
gece 23.11 balıkesir radar cezası dikkatli olun artık gecede uyumuyorlar valla 356 tl
170 le yakalanmışız
http://666kb.com/i/cqrjxt4o5fkpuxlmi.jpg

ferruh
08-08-2014, 17:55
Gecen forumda okumuştum radar tabelası olmadan kesilen ceza iptal edilmiş devlet vatandaşa pusu kuramaz gibi bisiler yaziodu araştırın bence

yusuf yılmaz
08-08-2014, 18:28
Gecen forumda okumuştum radar tabelası olmadan kesilen ceza iptal edilmiş devlet vatandaşa pusu kuramaz gibi bisiler yaziodu araştırın bence

mahkemeye vericen abi uğraşmak gerek

Zero
08-08-2014, 18:32
Evet bende gece 1 gibi 135 km/h hizla 175 tl lik bir ceza yedim 2 gun once.Gece oldugu icin uyari varmiydi goremedim mevki balikesir gomec karaagac girisine 2 kilometre kala.Ceza sonrasi sinirden beyefendilerin onunden launch yaptim ilk defa arabamla :D simdi bir daha bakacagim yolda uyari var mi diye iyi hatirlattiniz :)

yusuf yılmaz
08-08-2014, 18:51
Evet bende gece 1 gibi 135 km/h hizla 175 tl lik bir ceza yedim 2 gun once.Gece oldugu icin uyari varmiydi goremedim mevki balikesir gomec karaagac girisine 2 kilometre kala.Ceza sonrasi sinirden beyefendilerin onunden launch yaptim ilk defa arabamla :D simdi bir daha bakacagim yolda uyari var mi diye iyi hatirlattiniz :)

bu adamların evi yokmu hiçmi uyumuyorlar ya
filmli porchlara mercedeslere ceza kesemezler ama...

AykutB.
08-08-2014, 18:52

Ben son dakikada uyandım o radara. Bej renkli bir cliodan radar yapmışlar. Yere falan koyulan lefhalardan yoktu ama yol kenarlarında sabit radar tabelaları var yanlış hatırlamıyorsam.

Gkhnkrdnz
09-08-2014, 17:18
Arkadaşlar bu akşam 12'de Aslan Tepe stadının yannda deneme düzenliyoruz İsteyen herkes gelebilir

Araclarımız

2012 Polo GTİ Ecufast
2012 İbiza CUPRA Revo
2 tanede 2013 Polo GTİ

Denemelerimiz dosthanedir. Boş muhbbetden uzak olursak sevinirim amaç sadece araçlarımızı görüp sohbet muhabbet ortamı olmasıdır.

yusuf yılmaz
09-08-2014, 19:28
Zaman mekan vermeyin arkadaslar boyle seyler icin

Merthan
09-08-2014, 19:31
Arkadaşlar bu akşam 12'de Aslan Tepe stadının yannda deneme düzenliyoruz İsteyen herkes gelebilir

Araclarımız

2012 Polo GTİ Ecufast
2012 İbiza CUPRA Revo
2 tanede 2013 Polo GTİ

Denemelerimiz dosthanedir. Boş muhbbetden uzak olursak sevinirim amaç sadece araçlarımızı görüp sohbet muhabbet ortamı olmasıdır.
Aman hocam napıyosun :) buluşma yerini gelecek kişilere özel mesaj ile göndermeniz daha sağlıklı olur.

Gkhnkrdnz
09-08-2014, 20:17
Aman hocam napıyosun :) buluşma yerini gelecek kişilere özel mesaj ile göndermeniz daha sağlıklı olur.

Gelmek isteyenleri bulmak için burdan yazdık usta :):)

racer50
10-08-2014, 17:23

Araclarımız

2012 Polo GTİ Ecufast
2012 İbiza CUPRA Revo
2 tanede 2013 Polo GTİ

Sonuçlar ne oldu dostum? O geceden cok video cikmis olmasi lazim

raptor
10-08-2014, 19:02
Seat bayisi bir arkadaş vardı forumda sanırım fiyat konusundada yardımcı oluyordu kimdi acaba o ?

Son zamanlarda cupra alan oldu mu hiç cam tavansız metalik boyasız 59.500 yazıyor ne kadar doğrudur bu fiyatlar.

qatrio
10-08-2014, 19:33
Seat bayisi bir arkadaş vardı forumda sanırım fiyat konusundada yardımcı oluyordu kimdi acaba o ?

Son zamanlarda cupra alan oldu mu hiç cam tavansız metalik boyasız 59.500 yazıyor ne kadar doğrudur bu fiyatlar.
cam tavanlisini 57 e kadar düşüyolar

raptor
10-08-2014, 19:53
cam tavanlisini 57 e kadar düşüyolar

Hangi bayi burası ? Aldınız mı 57 ye yoksa öyle mi duydunuz ?

ibizacupra34
11-08-2014, 07:14
elimde ibiza cupra , polo gti , fabia rs için çok temiz vw racing marka filtre kiti mevcut satın almayı düşünen arkadaşlara fiyatını pm atabilirim.

i-vtec07
11-08-2014, 08:37
elimde ibiza cupra , polo gti , fabia rs için çok temiz vw racing marka filtre kiti mevcut satın almayı düşünen arkadaşlara fiyatını pm atabilirim.

ben pm alabilirmiyim ? kaç km kullanıldı fiyat vs

Ayb
12-08-2014, 00:22

bende pm alabilir miyim?

Gkhnkrdnz
12-08-2014, 01:47
Sonuçlar ne oldu dostum? O geceden cok video cikmis olmasi lazim

O araçlar yakın tanıdık olduğu için daha önceden cok denedik oyuzden kendi aramızda video çekmedik ataşehire geçtik. Cupramızı bir 207 birde clio rs ile denedik 207nin specleri tam olarak bilmiyorum cupraya 2 boy attı clio rs'ide cupra geçti.

ironwolf
12-08-2014, 09:59
Izmirde deneme yapmak isteyen olursa dostane ozelden ulasin

racer50
12-08-2014, 11:40
Izmirde deneme yapmak isteyen olursa dostane ozelden ulasin

Bu ayin 22 sinde 1 hafta süreyle ızmirde olacağım kismetse görüşelim

ironwolf
12-08-2014, 11:55
Bu ayin 22 sinde 1 hafta süreyle ızmirde olacağım kismetse görüşelim

Tabiki seve seve ben mert karsiyaka tarafindayim 530 3339983

yusuf yılmaz
12-08-2014, 15:05
btg den alınma sıfırı 1450 tl olan box ımı satıyorum arkadaşlar (birkaç ay kullanıldı)
3kanal box epc hollanda malı
stock halde artı 19 hp veriyor dyno da ölçüm yaptık
isteyenler özelden ulaşabilirler ...
fiyat 500 tl

ironwolf
14-08-2014, 12:30
Arkadaslar dp den sonra beyaz duman atmaya basladi gti ve egzoz dan garip bi koku geliyor neden olabilir dumannin sebebi nedir dp den sonra normal mi ???

yusuf yılmaz
14-08-2014, 12:35
Arkadaslar dp den sonra beyaz duman atmaya basladi gti ve egzoz dan garip bi koku geliyor neden olabilir dumannin sebebi nedir dp den sonra normal mi ???

dp den sonra duman normal
performansta fark gördünmü dp ile

Tholl-ga
14-08-2014, 13:30

koku normal
duman atması çok sık yaşanırsa yağı değiştir motul e geç

agungoren
14-08-2014, 13:34
:icon_wack
koku normal
duman atması çok sık yaşanırsa yağı değiştir motul e geç

İlkinde biraz azalir duman ve koku ikinci sefer yag degisiminden sonra kendine gelir tabiki motulle.
castrol falan dewam etme sakin��

raptor
14-08-2014, 14:27
Polo GTI satışı yok artık ,GT olarak 1.4TSI 150 hp lik model satıyorlar , ibiza cupra cam tavan metalik renk 61 lira olmuş

ironwolf
14-08-2014, 19:38
dp den sonra duman normal
performansta fark gördünmü dp ile

Ewet fark oldu ama fazla degil ust devirlerde rahatladi

ironwolf
14-08-2014, 19:40
:icon_wack

İlkinde biraz azalir duman ve koku ikinci sefer yag degisiminden sonra kendine gelir tabiki motulle.
castrol falan dewam etme sakin��

mobil kullaniyorum 5/30 tam. Sentetik yorum icin tesekkurler

qatrio
14-08-2014, 22:42
Beyler yine gti ile uzun yollara düştüm yazlik mazlik derken baya yol yaptim dp yaptiktan sonra ilk defa bu kadar uzun yol yaptim. Dp yaptiktan sonra yakit artar dediler ancak bende yakit gercekten düştü. Bir kac defa baktim bende yakit düştü.

ironwolf
14-08-2014, 23:00
Bendede artmadi cok basmadigim surece gunluk kullanimda sakin gidiyorum genelde

utkunoa
15-08-2014, 12:52
Arkadaşlar protokol yayınlandı cth motorlular gözünüz aydın :)

AykutB.
15-08-2014, 13:34
Cthler hadi hayırlı olsun bu sefer kesin bilgi :)

racer50
15-08-2014, 14:14
Ulan dün arabayı sattık bugün yazılım geldı sansa bak:)

individual
15-08-2014, 14:30
White Edition scirocco yapılabiliyormu ?

utkunoa
15-08-2014, 15:40
yapılıyor :):):)

CeM öZeR
15-08-2014, 18:31
Sanırım bu haftanın en şanslısı benim :) dün arabayı aldım bugün yazılım çıktı :) tatil dönüşü bi operasyon yaparım artık. Sanırım bu haber cav motorlu araçların piyasasını etkiler :)

ahmet_xy
15-08-2014, 18:35
Ne aldin cem hayirli olsun?

CeM öZeR
15-08-2014, 18:37
Ne aldin cem hayirli olsun?

2013 ibiza cupra aldım abi. Sağol daha iyileri senin olsun. :) cth daha iyiymiş yahu :p :hahaha: :D

AykutB.
15-08-2014, 18:53
2013 ibiza cupra aldım abi. Sağol daha iyileri senin olsun. :) cth daha iyiymiş yahu :p :hahaha: :D

Yav he he anladık artık :D

yusuf yılmaz
15-08-2014, 19:02

nesi iyiymiş:) hayırlı olsun bu arada

Semii
15-08-2014, 20:06
http://www.techturkey.com/forum/drecu-chip-tuning/189583-2013-2014-14tsi-grubu-programlaama-baslamistir.html#post7586926

CeM öZeR
15-08-2014, 20:51
Sağolun :) cav çöp ya :p :D

SGTI
15-08-2014, 22:52
Sağolun :) cav çöp ya :p :D

Abi sen bi ara cthlar yağlama yüzeyi falan diyodun ya yatak matak sararsa diyodun ne iş :D

53.5 a mis gibi tertemiz araba vardı :D

Ayb
16-08-2014, 00:43

Hayırlı olsun. Güle güle kullan inşAllah.

Oz`
16-08-2014, 06:47
Cthlar Dunku izlenimime gore 204 ecikti sadece filitre ile daha cok koruma koymusle az daha agresif eskisine gore:)) sadece filitre vardi bu arada

yusuf yılmaz
16-08-2014, 07:36
Cthlar Dunku izlenimime gore 204 ecikti sadece filitre ile daha cok koruma koymusle az daha agresif eskisine gore:)) sadece filitre vardi bu arada

Dd ye gore 204 sanirim
Bu arada gercek veriler hafta basi
Stockla yeni yazilim yapilan cupra ile roll deneyecegim insallah

ahmet_xy
16-08-2014, 10:27

Ozgun cav lar daha mi agresif cth den? Yoksa tersi mi?

CeM öZeR
16-08-2014, 10:38
Ozgun cav lar daha mi agresif cth den? Yoksa tersi mi?

Cth daha agresif abi. Sanırım cth da motor içi sürtünme kaybını daha aza düşürdüler. Cth kral ya. :D Cav ne ya motor ismi bile garip geliyor kulağa :D

ahmet_xy
16-08-2014, 10:40
Cth daha agresif abi. Sanırım cth da motor içi sürtünme kaybını daha aza düşürdüler. Cth kral ya. :D Cav ne ya motor ismi bile garip geliyor kulağa :D

Len hani cav cth kardesti? :D :D

CeM öZeR
16-08-2014, 10:44
Len hani cav cth kardesti? :D :D

Ne kardeşi abi ya. Morukladı artık cav :p :D

Tholl-ga
16-08-2014, 11:11
Ne kardeşi abi ya. Morukladı artık cav :p :D

Kurban bayraminda görüşmek dilegiyle :D

CeM öZeR
16-08-2014, 16:02
Kurban bayraminda görüşmek dilegiyle :D

Bagajın içine yarım kilo pastırma attım mı en az 5 boyun var kanka :hahaha: :D

Gkhnkrdnz
17-08-2014, 12:55
Şuan ki sonuçlara göre 2012 ve 2013 ortalama kafa kafaya yürüyor. Aradaki tek farkın stock haldeki 0.2 daha fazla basınç olduğunu düşünenler var. Eğer vw motor içinde bir değişikliğe gitmese neden 2013e daha fazla basınc versin diye düşünüyorum ben. 2013ler için hedefleri olan yada olurlarını söyleyebilicek yazılımcı arkadaşlarımız abilerimiz varmı?

Berkayy
17-08-2014, 19:51
Seat bayisinde calısan cupra için fiyatta yardımcı olabilecek birisi var mı?

OrcunInce
17-08-2014, 23:19
Şuan ki sonuçlara göre 2012 ve 2013 ortalama kafa kafaya yürüyor. Aradaki tek farkın stock haldeki 0.2 daha fazla basınç olduğunu düşünenler var. Eğer vw motor içinde bir değişikliğe gitmese neden 2013e daha fazla basınc versin diye düşünüyorum ben. 2013ler için hedefleri olan yada olurlarını söyleyebilicek yazılımcı arkadaşlarımız abilerimiz varmı?

motor içi neredeyse komple farklı, kim aynı diyor?

stage 2'leri ikisininde aynı yürür bence ama cth çok daha sağlıklı yürür.

çünkü zaten fabrikasyon açık basınçla geliyor, motor içi daha dayanıklıdır muhtemelen.

yusuf yılmaz
18-08-2014, 07:11
Cav 08-1.0
Cth 1.0-1.2 basiyor
Bazi yazilim firmalari acele edip cumadan 240 ps 330 tork yakalamislar ama tunelin ucu gozukmuyor

Tholl-ga
18-08-2014, 08:20
Cave ile cthe arasindaki parça farkliliklari aşagidadir...

03C 145 702 B - col. scar. tubocomp. Gas scar. - P 03C 145 702
03C 133 062 D - throttle control unit - 03C AA 133 062

Inherent to the oil pump, oil filter, oil cooler
03C 11 121 M - pinion - 03C 11 121 J
251 N 1115 03C - 03C intake pipe 251 1115 AE
03C 103 669 E - cover - 03C 103 669 H

Inherent in 'camshaft, valve adj. camshaft
036 109 411 H - roller lever drag - 036 109 411 K

03C 107 065 BL - complete piston - 03C CE 107 065

inherent to the head cylinders that
BC 103 475 03C 03C 103 475 cylinder head cover DC

Gkhnkrdnz
18-08-2014, 08:36
Bir ara 1.2 tsi'a yapilan yazilimda 60hp güc elde edildi denmisti bir yazlm sirketinde 1.4lerde durum 233 olunca insanin akli almiyor. 240 hp yapilan arac saglikli bi sekilde yurutuluyormu?

yusuf yılmaz
18-08-2014, 08:53
yazılım için yazılımdan büyük maliyet dv e 900 tl vermek gerçekten şansızlık

Tholl-ga
18-08-2014, 09:13
550 TL ye var şu an elimde 2. el forge DV

Gkhnkrdnz
18-08-2014, 09:23
Bu durumda 2.el temiz bulup almak mantkli 500 -600 arasi fiyatlar

Zero
18-08-2014, 10:04
Cth cav arasinda farkli parcalar icinde pistonlar var ve fabrikasyon basinc acik standardinda ayni turboyla.Anladigim kadariyla maksimum gucler 3 asagi 5 yukari ayni cikacak ama turbonun limit gucunde cth daha guvenli olacak, fark o gibi geldi bana.

Tholl-ga
18-08-2014, 10:17
Cth cav arasinda farkli parcalar icinde pistonlar var ve fabrikasyon basinc acik standardinda ayni turboyla.Anladigim kadariyla maksimum gucler 3 asagi 5 yukari ayni cikacak ama turbonun limit gucunde cth daha guvenli olacak, fark o gibi geldi bana.

turbolarda farklı

Zero
18-08-2014, 11:37

turbolarda farklı

Pal farkimi var veya salyangoz yapisimi farkli?Hangisi daha buyuk biliyormusunuz?Cth inki daha buyukse peak powerada yansiyacaktir.

OrcunInce
18-08-2014, 11:58
Pal farkimi var veya salyangoz yapisimi farkli?Hangisi daha buyuk biliyormusunuz?Cth inki daha buyukse peak powerada yansiyacaktir.

Zeko turbo kodları farklı ama turbolar hemen hemen aynı.

Bir farklılık yoktu hatırladığım kadarıyla basınç üflemeyle ilgili.

ahmet_xy
18-08-2014, 12:13
Hadi yaptirin yazilimi gorelim artik :D

yusuf yılmaz
18-08-2014, 12:56
izmir rsa yapmış 240 hp 330 tork iddaası var
bence hala bir iddaa düzeyinde bilgiler

ahmet_xy
18-08-2014, 15:04
izmir rsa yapmış 240 hp 330 tork iddaası var
bence hala bir iddaa düzeyinde bilgiler

Arac ve spekler belli mi?

yusuf yılmaz
18-08-2014, 15:16
bana pek somut veriler gelmedi ama specler bu
70 lik turboback egzost iskender sanıyorum
dv forge
kn air kit
forge westegate
forge intercooler

330 tork 240 hp

Zero
18-08-2014, 16:14
bana pek somut veriler gelmedi ama specler bu
70 lik turboback egzost iskender sanıyorum
dv forge
kn air kit
forge westegate
forge intercooler

330 tork 240 hp

Iddiali bir rakam ama potansiyel var cikarabilir bence.Diger firmalarda yaptiklarini yayinladikca az cok bi ortalama rakam olusur kafada.240 cok iyi deger ama.

mcolgecen
18-08-2014, 22:39
Arkadaşlar yeni konu açmak istemedim burası yerimi bilmiyorum fakat yeni kasa 5f leon fr (1.4tsı 140 hp)aracım için downpipe ve yazılım yaptırmayı düşünüyorum sizin önerileriniz nelerdir yazılımı hangi firmada yaptırmalıyım yakıtım ortalma 7 litre çook memnumum downpipe ile yakıtım aşırı artarmı ve elde edeceğimiz veriler ne olur ?

Ayb
19-08-2014, 13:42
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-acil-acil-son-3-gun-174936009/detay/)
bu aracı almayı düşünüyorum. Tanıyan eden var mıdır? aracın kazası belası var mıdır? Yağ yakar mı? Lütfen yorumlarınızı bekliyorum. Bugün aracımı sattım yeni araç arıyorum.

OrcunInce
19-08-2014, 14:44
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-acil-acil-son-3-gun-174936009/detay/)
bu aracı almayı düşünüyorum. Tanıyan eden var mıdır? aracın kazası belası var mıdır? Yağ yakar mı? Lütfen yorumlarınızı bekliyorum. Bugün aracımı sattım yeni araç arıyorum.

bence fiyat çok uygun. geri kalanı için birşey diyemem. dolu izlerine bakmak lazım..

CeM öZeR
19-08-2014, 15:15

2 parça boyası var sağ kapı ve sağ arka camurlukta. Dolu izleri biraz ciddi gözüküyor yakından bakmanız lazım.

Eworen
19-08-2014, 15:22
2 parça boyası var sağ kapı ve sağ arka camurlukta. Dolu izleri biraz ciddi gözüküyor yakından bakmanız lazım.

Dolu olayı kolay en kötü ihtimalle %90 ı boyasız yok olur da
İlana kazasız boyasız yazmış boyalı olupta söylenmemesi hoş olmamış
fiyatı gayet iyi.

Ayb
19-08-2014, 16:41
bence fiyat çok uygun. geri kalanı için birşey diyemem. dolu izlerine bakmak lazım..
Fiyat iyi de boyasız yazıp 2 parça boya düşündürüyor. Rodajı düzgün yapılmıştır diyip de dikkat edilmediyse yağ da yakıyordur diye düşünüyorum.:icon13:

Siz nasıl anladınız 2 parça boyayı. Yanlış hatırlamıyorsam siz de yeni aldınız cupranızı. Baktırmış mıydınız?:confused::beuj:

Dolu olayı kolay en kötü ihtimalle %90 ı boyasız yok olur da
İlana kazasız boyasız yazmış boyalı olupta söylenmemesi hoş olmamış
fiyatı gayet iyi.

Fiyat iyi de boya düşündürdü. Yoksa kaçmayacak fırsat. :(

Tholl-ga
19-08-2014, 17:38

Aracı akşam üstü aldık

Erdem Ünal
19-08-2014, 17:44
Milltek downpipe araniyor acilinden... 1.4 tsi polo gti,fabia vrs,ibiza cupra

CeM öZeR
19-08-2014, 18:15
Fiyat iyi de boyasız yazıp 2 parça boya düşündürüyor. Rodajı düzgün yapılmıştır diyip de dikkat edilmediyse yağ da yakıyordur diye düşünüyorum.:icon13:

Siz nasıl anladınız 2 parça boyayı. Yanlış hatırlamıyorsam siz de yeni aldınız cupranızı. Baktırmış mıydınız?:confused::beuj:

Fiyat iyi de boya düşündürdü. Yoksa kaçmayacak fırsat. :(

Yetkili serviste çalışıyorum sahibindendeki tüm araçların şeceresini döktüm sistem gecmisinden :)

BARR
19-08-2014, 22:14
Kendi arabanın kayıtlarını silip pert arabayı boyasız yapıyosun ama :D

Ayb
19-08-2014, 23:42
Yetkili serviste çalışıyorum sahibindendeki tüm araçların şeceresini döktüm sistem gecmisinden :)

Araç alırken sana plaka versem bana yardımcı olursun o zaman dimi? :rolleyes::angel::hiihi:

Ayb
19-08-2014, 23:50
Aracı akşam üstü aldık

Hayırlı olsun.

berko
20-08-2014, 05:24
Araç alırken sana plaka versem bana yardımcı olursun o zaman dimi? :rolleyes::angel::hiihi:

Senin kaderindeki cupra bende, plakayı şimdiden ver :)

yusuf yılmaz
20-08-2014, 13:16
miltek
turbo back 3900 tl artı 150 tl montaj 70 lik
cat back 2200 tl montaj dahil 70 lik

Ayb
20-08-2014, 14:22
Senin kaderindeki cupra bende, plakayı şimdiden ver :)

Hahahah haklilik payin var. :D

kalipson
20-08-2014, 14:34
Su an sifir bi Cuprayi en iyi ihtimalle kaca alabiliriz?

individual
20-08-2014, 14:42

Opak Kırmızı renk cam tavansız Liste fiyatı 59.500TL.

59.000TL yada biraz daha inerler ama 58.000TL zor bile.Fiyatları yüksek bide gelmesini bekliceksiniz.

Aynı araba 2013'de ÖTV ve Euro uçmadan önce 45.900TL'di 44.750TL alan vardı :)

i-vtec07
20-08-2014, 18:49
peki cupra lar gtı gibi üretimden kalıcak mı bilgisi olan var mı ?

ahmet_xy
20-08-2014, 19:06

Mantiken kalkmasi lazim. Cunku vw de hangi motor varsa, aynisi seat da da oluyor.

OrcunInce
20-08-2014, 19:26

Kalkacak, hatta 2014 sonlarına doğru bu motorla üretimin durması muhtemelmiş.

i-vtec07
20-08-2014, 19:33
Mantiken kalkmasi lazim. Cunku vw de hangi motor varsa, aynisi seat da da oluyor.

tşk ler cevaplar için :)

krscan
20-08-2014, 20:11
Beyler rocco icin itg-vw racing faretmez intake kit ve milltek yada ss komple eksoz downpipe dahil ariyorum. Elinde olan varsa pm atsin ciddi ilgileniyorum.

Merthan
21-08-2014, 00:20
Kalipson abi Tsi motora yağ tenekesi diyodun frütöz diyodun,5 para etmez motor diyodun,180'de takılıp kalır arkadan itmek lazım diyodun,çok benzin yakıyor hatta megane rs den çok yakıyor diyodun.
Hayırdır abi ne oldu da Tsi motor aldın? Bide Cupra fiyatı sormuşsun hakkaten merak ettim şimdi?
Parçalamak için falan mı aldın?

kalipson
21-08-2014, 10:41
Yeni nesil motorlarda o sıkıntının kalktigi soylendigi icin kardesim... ;)

yusuf yılmaz
21-08-2014, 10:42
yeni cth yazılımlı video geliyor stock kıyas az sonra

Zero
21-08-2014, 11:27
yeni cth yazılımlı video geliyor stock kıyas az sonra

Arkadaslar bombayi izleyin :) Yazilimli cav vs stock cth videolariyla kiyaslama yapilirsa daha anlamli olur..

Emre D.
21-08-2014, 11:29
http://gfb.com.au/products/blow-off-and-diverter-valves/dv-plus/dv-t9355-suits-late-model-vag-euro-applications-740-by-gfb
Böyle birşey Forge a alternatif olur mu?

AykutB.
21-08-2014, 12:23
http://gfb.com.au/products/blow-off-and-diverter-valves/dv-plus/dv-t9355-suits-late-model-vag-euro-applications-740-by-gfb

Forge kadar basınç tutacağını sanmıyorum. Sonuçta orjinal dvnin üzerine adaptör şeklinde yapmışlar. Orjinal dv'i kıran basıçları forge tutuyor çünkü ama denemeden bilemezsin. Hem kablo hortum pisliği yok sök tak iyi olmuş.

Schumi
21-08-2014, 12:40
http://www.techturkey.com/forum/modifiye-parcalari/189694-gfb-dv-peugeot-mini-vag.html#post7591738

Bu Dump Valve'den ben satıyorum. Elektronik kısım basıncın kaçtığı kısım değil. Adaptör felan değil komple Dump Valve değişiyor ancak aracın kendi elektronik kısmını kullanıyorsunuz. Kesinlikle kaçırma yok. 2.0 Leon Cupra ile oldukça yüksek basınçlarda 0 kaçırma ile kullanan var.

Bendeki ürün şuan Supercharger olan VAG'lar için değil sadece turbolar için ama talep olursa o üründen getirebilirim.

cnatkr
21-08-2014, 12:44

Thp de kullaniyoruz gayet memnunuz basınç kaçırmıyor.

cnatkr
21-08-2014, 12:46

Thp de kullanıyoruz ve gayet memnunuz basınç kaçırmıyor.

AykutB.
21-08-2014, 12:55
http://www.techturkey.com/forum/modifiye-parcalari/189694-gfb-dv-peugeot-mini-vag.html#post7591738

Bu Dump Valve'den ben satıyorum. Elektronik kısım basıncın kaçtığı kısım değil. Adaptör felan değil komple Dump Valve değişiyor ancak aracın kendi elektronik kısmını kullanıyorsunuz. Kesinlikle kaçırma yok. 2.0 Leon Cupra ile oldukça yüksek basınçlarda 0 kaçırma ile kullanan var.

Bendeki ürün şuan Supercharger olan VAG'lar için değil sadece turbolar için ama talep olursa o üründen getirebilirim.

Dediğiniz gibiyse mantıklı bi ürüne benziyor. Telefondan baktığım için pek detaylı inceleyemedim. Ürün sanki elektronik dvyi güçlendiriyormuş gibi önüne takılan bi parça sandım. Kaçırmıyorsa forgea göre kablo hortum karmaşası olmadığı için daha iyi.

erh
21-08-2014, 12:56
yakında elimizde olur :)

yusuf yılmaz
21-08-2014, 13:31
2013 cth 1.4 tsi yazılım&stock rolling - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=q_S-zlmxH4I&feature=youtu.be)

Gkhnkrdnz
21-08-2014, 14:21
2013 cth 1.4 tsi yazılım&stock rolling - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=q_S-zlmxH4I&feature=youtu.be)

Yazilimi kim yapmiss?

ahmet_xy
21-08-2014, 14:25
6-7 boy atacak gibi gorunuyor videodan

alper1701
22-08-2014, 12:05
forge wastegate alıcaz aracımıza anadolu yakasında nerden temin edebiliriz satan yer yada kişi varmıdır

Tholl-ga
22-08-2014, 12:29
bostancı sanayi vwtech estremo tuning hakan bey

engin vti
22-08-2014, 12:37
Yazılım Rsa motorsport

alper1701
22-08-2014, 12:41
bostancı sanayi vwtech estremo tuning hakan bey

tesekkür ederim.vw tech i aradım ancak arkadasım sarı yaylı olması gerektigini söyledi sarı yayı nerden bulabiliriz.görüştügüm hakan bey içinden çıkan normal yayla satıldıgını söyledi.

Tholl-ga
22-08-2014, 12:57
tesekkür ederim.vw tech i aradım ancak arkadasım sarı yaylı olması gerektigini söyledi sarı yayı nerden bulabiliriz.görüştügüm hakan bey içinden çıkan normal yayla satıldıgını söyledi.

içinden 2 adet yay çıkıyor bir mavi birde sarı

alper1701
22-08-2014, 13:05

anladım hocam teşekkür ederim :)

Cansın
22-08-2014, 13:33

wastegate'ten yay çıkmıyor kankacım. o yaylar dumpvalveden çıkıyor ;)

CeM öZeR
22-08-2014, 14:27

Yanlış bilgi. Ibiza cupra 2015 10. Aya kadar üretilecek. Seat satış bölge şefleri ile görüştüm. Sonrasında ibizadada 2016 yılı olarak Cupra kasa yeniler. 1.4 Tsi 150 hp gelecek planlanana göre. 1.4 Tsi fr neden üretimden kalkıp 1.2 Tsi fr gelmeye başladı zannediyorsunuz. Ibiza piyasası tavan yapar ;)

OrcunInce
22-08-2014, 14:33
Yanlış bilgi. Ibiza cupra 2015 10. Aya kadar üretilecek. Seat satış bölge şefleri ile görüştüm. Sonrasında ibizadada 2016 yılı olarak Cupra kasa yeniler. 1.4 Tsi 150 hp gelecek planlanana göre. 1.4 Tsi fr neden üretimden kalkıp 1.2 Tsi fr gelmeye başladı zannediyorsunuz. Ibiza piyasası tavan yapar ;)

Doğrudur Cem, ben yabancı bir dergide okuduğumu söyledim. :)

edit: bu arada ben piyasanın tavan yapacağını zannetmiyorum aslında. Sebebi ise üretimden kaldırılacak bir motoru ben almak istemezdim, he ama dersen başka hot-hatch kalmıyor, evet bu bir paradoks derim :D

GTI-6R
22-08-2014, 15:45
Merhabalar.Bu VW Raing hava filtresi kullananlardan izlenimlerini alabilir miyim? Gerçekten %9 beygir artışı yapıyor mu?Dyno testine giren var mı filtre ile?

yusuf yılmaz
22-08-2014, 15:52
Merhabalar.Bu VW Raing hava filtresi kullananlardan izlenimlerini alabilir miyim? Gerçekten %9 beygir artışı yapıyor mu?Dyno testine giren var mı filtre ile?

mümkün değil sendeki kaybı geriye getiriyor katalog verileri bile 3-5 hp

Shendelzare
22-08-2014, 16:08

Bende var vwr kit ancak aldıktan sonra dynoya çıkmadım, 7-8 kere piste çıktıktan sonra ve araç 45bin km de iken yazılım yaptırmadan önce çıktım ve araç 181.2hp çıktı, yani belki bu kadar yorulduktan sonra araç 175hp ye düşmüştüde bu filtre 6hp verdi 181e geri çıktı falan bilemicem ama durum böyle işte, %9 biraz abartı bir değer. Ben zaten pek güç beklentisiyle almamıştım, daha sağlıklı bir havalanma sağlar diye aldım ve alt devirlerde biraz daha canlılık getirdi gibime geldi ama belkide plasebo etkisi onuda bilemeyeceğim.

GTI-6R
22-08-2014, 19:27
Teşekkürler cevaplar için peki KN in standart kutu içi filtresini GTI için kullanan varsa ürün numarasını ve izlenimlerini paylaşırsa memnun olurum.

engin vti
22-08-2014, 19:38
teşekkürler cevaplar için peki kn in standart kutu içi filtresini gti için kullanan varsa ürün numarasını ve izlenimlerini paylaşırsa memnun olurum.

k&n e-2997

İbiza cuprayla zaten aynı olduğu için kodu yukarı yazdım. Hissedilir bi hızlanma görmedim ama gidişini bi tık hızlandırdı 180 tl civarı fiyatı var zam gelmediyse

Bluefish
22-08-2014, 19:50

edit: bu arada ben piyasanın tavan yapacağını zannetmiyorum aslında. Sebebi ise üretimden kaldırılacak bir motoru ben almak istemezdim, he ama dersen başka hot-hatch kalmıyor, evet bu bir paradoks derim :D

Sattın fırsatı kaybettin kötüleme, çok zengin olacağız çok. :D

Ayb
23-08-2014, 01:13

Herkes sizin gibi dusunseydi S2000ler gittikce pahalanmaz suan 30 35 e satilirdi abi. :)
Degerlenmez de deger kaybetmez bence.

Merthan
23-08-2014, 01:17
Herkes sizin gibi dusunseydi S2000ler gittikce pahalanmaz suan 30 35 e satilirdi abi. :)
Degerlenmez de deger kaybetmez bence.
Amma yaptın dostum sende,s2000 30-35'e satılsaydı 1.4 es midir nedir onlarıda bedava vermeleri gerekirdi :)
Bende değerleniceğini zannetmiyorum hele ki ibiza cupra nın hiç zannetmiyorum.

Burak Demirci
23-08-2014, 01:31
güzel arabalar teknelojıkde sorunsuz ve özel değiller kasası içi motoru sürüş dinamıği bunlar efsane yapar arabayı 2000li yılların başlarında çıkmış ep3 s2k yıl olmuş 2014 hala neden gözde neden sorunsuz neden tercih ediliyor diye sormak lazım kendımıze 14 sene gazlanmasına karsı neden hala giderli ve kondisyonunda mesele bu
dsg şanzumanla tsi motorla uzunca seneler gazlayarak sorunsuz yürüyebilcek yok yani anlatılmak istenen o .

Merthan
23-08-2014, 01:50
Dsg şanzımanı bu olaya karıştırmak yanlış,evet sorunlu bi şanzıman hatta çoğu kişinin satma sebebide bu ama sonuçta devrim yaratan bi sistem çift kavramalı şanzıman sistemi.
Mutlaka sorunlar olucaktır,bu sorunları "Volkswagen" diye adlandırmak yanlış çünkü bu şanzımanı Vw yapmıyor,Borg Warner isminde firma yapıyor.
Yeni çıkan modellerde Dsg sorunları ciddi anlamda azaldı,belki 2-3 sene içinde en aza inicek problemler.
Kasası,içi ve sürüş dinamiği demişsinizde bunlar göreceli kavramlar.
Kimisi F1 şanzıman sever kimisi manuel sever,bi arabanın kasası kimine güzel gelir kimine çirkin gelir bunlar göreceli kavramlar.
Şahsen ben Honda'nın hiçbir arabasına 1 kuruş para vermem,başkasıda Alman arabasına 1 kuruş vermez.
Tercih meselesine gelicek olursak,ibiza cuprayı ilana koyduğum 2 hafta içinde sattım,keza Megane Coupeyide öyle.
207 rc yi ilana koyduğum 3. hafta içinde sattım,bunlar tamemen tercih meseledir.

Zero
23-08-2014, 03:23
güzel arabalar teknelojıkde sorunsuz ve özel değiller kasası içi motoru sürüş dinamıği bunlar efsane yapar arabayı 2000li yılların başlarında çıkmış ep3 s2k yıl olmuş 2014 hala neden gözde neden sorunsuz neden tercih ediliyor diye sormak lazım kendımıze 14 sene gazlanmasına karsı neden hala giderli ve kondisyonunda mesele bu
dsg şanzumanla tsi motorla uzunca seneler gazlayarak sorunsuz yürüyebilcek yok yani anlatılmak istenen o .

Bu konuda nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz?Bunu söyleyebilmek için araç daha piyasaya çıkmadan yıllarca testini yapmış olmanız lazım ki sorunları tespit edebilin ve böyle böyle olacak diyebilin değil mi?Sorunsuz değiller kısmına birşey demiyorum ben daha bir sorun yaşamadım ama özel değiller kısmına da katılmıyorum, şu an özellikleri ve fiyatıyla ( evet clio 1.5 dci edc 60k+ TL den satılıyor ) şehir içinde kullanılabilecek en az yakan en hızlı en teknolojik en keyifli araçtır totalde.Type r ve s2000 severim gerçkten, ikiside direkten döndü almak üzereydim ama artık zamanın gerisinde kalmaya başladılar.İstediği kadar hatatata kesici yapsın, sesi ve performansı yüksek olsun, hatta sorunsuz olsun ama dur kalk trafiğe girdiğinizde o sorunlu dediğiniz (tekrarlıyorum en ufak bir sorununu görmedim) dsg hayat kurtarıyor resmen.Yakıt konusuna hiç girmiyorum bile..

engin vti
23-08-2014, 03:49
Bu konuda nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz?Bunu söyleyebilmek için araç daha piyasaya çıkmadan yıllarca testini yapmış olmanız lazım ki sorunları tespit edebilin ve böyle böyle olacak diyebilin değil mi?Sorunsuz değiller kısmına birşey demiyorum ben daha bir sorun yaşamadım ama özel değiller kısmına da katılmıyorum, şu an özellikleri ve fiyatıyla ( evet clio 1.5 dci edc 60k+ TL den satılıyor ) şehir içinde kullanılabilecek en az yakan en hızlı en teknolojik en keyifli araçtır totalde.Type r ve s2000 severim gerçkten, ikiside direkten döndü almak üzereydim ama artık zamanın gerisinde kalmaya başladılar.İstediği kadar hatatata kesici yapsın, sesi ve performansı yüksek olsun, hatta sorunsuz olsun ama dur kalk trafiğe girdiğinizde o sorunlu dediğiniz (tekrarlıyorum en ufak bir sorununu görmedim) dsg hayat kurtarıyor resmen.Yakıt konusuna hiç girmiyorum bile..

Size katılıyorum benim aracımda 2013 model hiç bi olumsuz bişeyle karşılaşmadım. Typer s2000 i geçebilecek bi araç performans konusunda bilindiği gibi yazılım olayı kaderini değiştiriyor

racer50
23-08-2014, 23:31
Size katılıyorum benim aracımda 2013 model hiç bi olumsuz bişeyle karşılaşmadım. Typer s2000 i geçebilecek bi araç performans konusunda bilindiği gibi yazılım olayı kaderini değiştiriyor

aynı sekılde 4 tane dsg arac kullandım hıcbırınde sorun yasamadım çok sükür.Sadece pata küte kullanmayacaksın hepsı bu bıraz dikkat

Burak Demirci
24-08-2014, 01:18
Dsg şanzımanı bu olaya karıştırmak yanlış,evet sorunlu bi şanzıman hatta çoğu kişinin satma sebebide bu ama sonuçta devrim yaratan bi sistem çift kavramalı şanzıman sistemi.
Mutlaka sorunlar olucaktır,bu sorunları "Volkswagen" diye adlandırmak yanlış çünkü bu şanzımanı Vw yapmıyor,Borg Warner isminde firma yapıyor.
Yeni çıkan modellerde Dsg sorunları ciddi anlamda azaldı,belki 2-3 sene içinde en aza inicek problemler.
Kasası,içi ve sürüş dinamiği demişsinizde bunlar göreceli kavramlar.
Kimisi F1 şanzıman sever kimisi manuel sever,bi arabanın kasası kimine güzel gelir kimine çirkin gelir bunlar göreceli kavramlar.
Şahsen ben Honda'nın hiçbir arabasına 1 kuruş para vermem,başkasıda Alman arabasına 1 kuruş vermez.
Tercih meselesine gelicek olursak,ibiza cuprayı ilana koyduğum 2 hafta içinde sattım,keza Megane Coupeyide öyle.
207 rc yi ilana koyduğum 3. hafta içinde sattım,bunlar tamemen tercih meseledir.

yazımı bırkez daha oku sen paşa ben marka yazmadım wolksvagen o bu diye zaten 1.4 tsi ve dsg dedimki zaten arabalar deli gibi yag yakıyordu burda cogu kışı sattı sandık motorlar havada uçuşuyordu firma yenı gelenlerın motor kodunu değiştirdi daha değişik bir şekilde piyasaya sürdü sorunları azalmıştır bır nebze derınını bilemem kullanıcısı değilim herkes bındıgını över diye bir tavrım asla olmadı almana 1 tl japona 10 tl veririm biye bir tavrımda olmadı 2.el polo satılır cupra satılmaz typar satılır diyede konusmadaım konuyu oraya buraya cekmıs herkes ,ama azcık ongürülü ileriye yonelık bakabiliyorsanız zaten bu arabaların geleceğinin olmadığını görürsünüzki motor üretimini duyduğumuza göre 180likler felanda durdurulup kalkıcakmış .yıne üstüne basa basa diyorum bu acı ama gerçek surda birkaç senelik arabaların halı ortada 14 sene sonra görücekmısınız bu motorları şanzumanları bu kondısyonda mesele bu .spor hızlı araç alıcan pata küte gazlamadıktan sonra ne yapım oyle aracı git 1.2 dizel al bin daha ıyı.poloda yada ıbıza çuprada momo direksoyon recaro koltukmu var şasisi % 50 50 dağılımdamı f1 kokpitlimi rüzgar sürtünme katsayısıçokmu düşük özel kılan ne aracı anlatında aydınlatın herkesı madem .

UK-Type-R
24-08-2014, 01:45
Çok yüksek güçleri kaldıran ve tutunmayı başaran bir şasesi mevcut s2000 yerine ibiza cupra yada polo gti mı oturacak saçma , bi defa aynı segmentin aracları değil ... S2000 Doğru kişilerin eline geçerse supersport killer haline gelebilecek bir araç ...

pasha34
24-08-2014, 02:11
Dediğiniz gibiyse mantıklı bi ürüne benziyor. Telefondan baktığım için pek detaylı inceleyemedim. Ürün sanki elektronik dvyi güçlendiriyormuş gibi önüne takılan bi parça sandım. Kaçırmıyorsa forgea göre kablo hortum karmaşası olmadığı için daha iyi.

ya ürün gayet güzel calısıyor .. hatta orjinal dv yi aslında kullandıgı için daha da hızlı calısıyor diger dv lere göre ancak... 3 delikli bu ... 1.4 tsi twincharger grubu 2 delikli..
122 likler 3 delikli... ona dikkat edin.

i-vtec07
24-08-2014, 08:19
yakıt tüketiminiz ne durumda abiler arkadaşlar ? :)

2013 gtı ile 3 kişi antalya akıcı trafik ve 2-3 kere gazlama ile 7.6 tüketim yakaladım. Sürekli gazlayınca 10-11 oluyo :) orta iptali ve varex var sadece :)

aynı şartlarda şehir içinde otomatik cıvıc aracımdan daha az yakıyo daha ne olsun :D

edit: imla

yusuf yılmaz
24-08-2014, 08:44
Istanbul susurluk radar korkusundan 110 max hiz harcama 5.1 lt ...

engin vti
24-08-2014, 11:05
Yokmu izmirde deneyeceğimiz s2000 ?
Araç 1.4tsi İbiza Cupra 2013 model çevre illerede giderim sıkıntı yok

onur_S
24-08-2014, 11:29

haklısın, bende dsg ye şüpheyle bakıyorum çünkü 2011 dsg araçla yolda kaldım, yine 2 tane 2014 dsg aracımız var heralde sorunu düzeltmişler gibi şanz.da fark var, ancak sorunsuz diyebilmek için erken. Şu anda zaten ustaları türemeye başladı, dsg bozan adam yaptırır geçer , motorda açılacak bir durum yok.
Ancak motor konusuna katılmıyorum bu araçlar yağ tüketebilir, bu sorunlu demek değil, bu da gülün dikeni olsun. Turbo araçlar sıkıştırmada tüketiyor zaten bunlar biraz daha fazla tüketiyor :)
Hondayla ya da başka bir arabayla da o kadar gazlayıp sorun yaşamayan ben sanmıyorum en kötü hondanın da şanz. açarsın senkromeç takımı ister.
Bunların yanında bu araçların artısı çok, az yakar, çok kaçar, 1.4 turbocuk ufak şeylerle ciddi güçler alıyor, bu gücü hondadan çıkarmak istediğinde 1 sayfa parça listesi yazman gerekir :) kendi görüşlerimdir, herkese saygılar..

taytay
24-08-2014, 11:38

Enginim dur az daha kafamıza göre denemeler yapacaz inş :)

qatrio
24-08-2014, 11:42
Tek depoda 820 km c.kale-istanbul arasinda gidip geldim. 5.1lt ortalama gordum

engin vti
24-08-2014, 12:05
Enginim dur az daha kafamıza göre denemeler yapacaz inş :)

Aynen kankam yaparız tabii ;)

Ayb
24-08-2014, 14:46
Hondayla ya da başka bir arabayla da o kadar gazlayıp sorun yaşamayan ben sanmıyorum en kötü hondanın da şanz. açarsın senkromeç takımı ister.
Bunların yanında bu araçların artısı çok, az yakar, çok kaçar, 1.4 turbocuk ufak şeylerle ciddi güçler alıyor, bu gücü hondadan çıkarmak istediğinde 1 sayfa parça listesi yazman gerekir :) kendi görüşlerimdir, herkese saygılar..

:icon_tup::icon_tup:

Burak Demirci
24-08-2014, 22:21

yazılımı yapar yapmaz dedikya abi sana işim var dedin haftaya cuma yunusa söylerim ben yine oda gelir arabanı denersin işte . devirlerimiz uyuşmaz 2 de 80den asagı basmam ben arabamda extra hiçbirşey yok zaten uyarsa bende yarışırım sıkıntı tınne müdür :icon_tup:

engin vti
25-08-2014, 00:22
yazılımı yapar yapmaz dedikya abi sana işim var dedin haftaya cuma yunusa söylerim ben yine oda gelir arabanı denersin işte . devirlerimiz uyuşmaz 2 de 80den asagı basmam ben arabamda extra hiçbirşey yok zaten uyarsa bende yarışırım sıkıntı tınne müdür :icon_tup:

Sen arabam boş basmam dedin kardeşim :)
2 de 80 ne ya Burak bi açıkla hele :)

Burak Demirci
25-08-2014, 01:08
arabam boş zaten müdür sen yazıyosun yokmu ızmırde deniyeceğimiz s2000 ,kımde varkı zaten bir elin parmaklarını geçmez denemezde çoğu zaten ben soylerım yınede tanıdıklarıma denıceksen typarın yanında bende geleyim 2 de 80den asagı basmam dedım devirlerimiz uyuşmuyor ***** uyarsa ben bu şekıl denerim anca açıklaması bu .

engin vti
25-08-2014, 01:18
arabam boş zaten müdür sen yazıyosun yokmu ızmırde deniyeceğimiz s2000 ,kımde varkı zaten bir elin parmaklarını geçmez denemezde çoğu zaten ben soylerım yınede tanıdıklarıma denıceksen typarın yanında bende geleyim 2 de 80den asagı basmam dedım devirlerimiz uyuşmuyor ***** uyarsa ben bu şekıl denerim anca açıklaması bu .

Benim anlamadığım s2000 ler her rollde 2 de 80 e mi kuruyor benim arabam zaten dsg olduğu için 2 de 80 imkansız Max kuracağım 2 de 60 ;)

TonyMontana
25-08-2014, 01:27
Benim anlamadığım s2000 ler her rollde 2 de 80 e mi kuruyor benim arabam zaten dsg olduğu için 2 de 80 imkansız Max kuracağım 2 de 60 ;)

Geneli 70 80 arası kuruyo

engin vti
25-08-2014, 01:31
Geneli 70 80 arası kuruyo

65 de falan kurulsa 2.0 hacimli bi aracı geriye düşürmez bence burağın araba için değil genel konuşuyorum benim arabam 2 de 75 görüyor ve 3e atıyor Max yaptığı 75 km hız

Burak Demirci
25-08-2014, 01:41

ep3de 70 arası s2000de 80 devır bandı farklı turbo yok sonuçda güç devir aralığı farklı araçların emın ol çok farkedıyo abi ben çok kez denedım typarda s2000 kullnıcılarıda hemfikirdir zaten, vtec altı devir doldurmadan kımse basmazkı 3de 80de basalım ozman sen 3 bn 2 alırım :D

engin vti
25-08-2014, 01:43
ep3de 70 arası s2000de 80 devır bandı farklı turbo yok sonuçda güç devir aralığı farklı araçların emın ol çok farkedıyo abi ben çok kez denedım typarda s2000 kullnıcılarıda hemfikirdir zaten, vtec altı devir doldurmadan kımse basmazkı 3de 80de basalım ozman sen 3 bn 2 alırım :D

Bi orta yolu bulunur elbet :)

taytay
25-08-2014, 09:27
bi cupra devri bi s2k devrinde basın olmazmı, arkadaşsınız zaten aranızda sıra sıra basarsınız.

MertSerhanÖ.
25-08-2014, 10:39
80 km h cupranin 3.vites devridir.4100 civari bir devirde kalir.s2k 2 80 cupra 3 80 basarsa sartlar esit olur.

OrcunInce
25-08-2014, 15:54
80 km h cupranin 3.vites devridir.4100 civari bir devirde kalir.s2k 2 80 cupra 3 80 basarsa sartlar esit olur.

Öyle eşitlik mi var lan :D

biri 2'de diğeri 3 :D

Bir onun istediğinde basılsın, bir diğeri. :cool:

B.Koçer
25-08-2014, 16:40
Biz dizel benzin denerken dizeller hep bi vites fazla basıyordu

dizel 3 de 60

benzin 2 de 60 oluyordu hep eksiye düşüyordu dizel araç hali ile :)

benzinli adama 1 de 40 da bas demekte olmuyo :D

en güzeli 2 de 60 basılır birer kere

sonra cupra 3
s2k 2 - 65-70 arası basar sonuç belli olur diye düşünüyorum :)

ahmet_xy
25-08-2014, 19:11
arkadaşlar benim arabada şöyle bir sıkıntı var. ara sıra oluyor ama insanın canını sıkıyor. bazen klima çalışmıyor. hiçbir şekilde üflemiyor. klima ve iç hava tuşları da çalışmıyor. arabayı stop edip, tekrar çalıştırınca sorun kalmıyor.

bu neden olabilir?

Burak Demirci
25-08-2014, 21:25
lastik beklıyorm sipariş ettim ku 36 gelirse bu cuma denicez suan acayip kontrol güçlüğü çekiyorum typerda kabakda olsa lastik yine sarsada düz gidiyordu bunda oyle bir durum yok yüksek hızlarda araba kaçarsa maazallah sıkıntı olur. zaten 250lere kadar denencek 5 vites ölüm vitesidir s2kda 6 ya atmadan olmaz rool

Zero
25-08-2014, 22:39
arkadaşlar benim arabada şöyle bir sıkıntı var. ara sıra oluyor ama insanın canını sıkıyor. bazen klima çalışmıyor. hiçbir şekilde üflemiyor. klima ve iç hava tuşları da çalışmıyor. arabayı stop edip, tekrar çalıştırınca sorun kalmıyor.

bu neden olabilir?

Klimatronik mi var manuel mi?Bilmiyorum ama stop edip calistirinca duzeliyor dediginiz icin sigorta ile ilgili olma ihtimali aklima gelen.

ahmet_xy
25-08-2014, 22:46
Klimatronik mi var manuel mi?Bilmiyorum ama stop edip calistirinca duzeliyor dediginiz icin sigorta ile ilgili olma ihtimali aklima gelen.

özür, manuel olduğunu yazmamıştım. benim aklıma da sigorta geliyor.

BurakCengizhanoğlu
25-08-2014, 22:52
arkadaşlar sizce fabia vrs 5000 km de 1-1.5 litre yağ eksiltmesi normal midir?

ahmet_xy
25-08-2014, 22:54

normaldir. motul ile bu değer daha da düşecektir.

AykutB.
25-08-2014, 23:05

Kanka dediğim gibi kullanıma göre değişir ama bana göre sert kullanımda gayet iyi soft kullanımda normal düzeyde.

BurakCengizhanoğlu
25-08-2014, 23:15
He bu arada castrol kullanıyo servisin önerdiği yağı sanırım onunda etkisi var ?

ahmet_xy
25-08-2014, 23:20
He bu arada castrol kullanıyo servisin önerdiği yağı sanırım onunda etkisi var ?

castrol yerine motul x-clean 5-40 kullan.. :icon_tup:

Merthan
25-08-2014, 23:27
castrol yerine motul x-clean 5-40 kullan.. :icon_tup:
Araç standart ve yağ tüketimi aşırı değil ise 5w40'a gerek yok bence Ahmet abi,ama yüklüyse ve yağ tüketimi aşırı ise 5w40 en iyi çözüm olucaktır diye düşünüyorum.

Zero
27-08-2014, 05:10
2013 cth 1.4 tsi 180 liklerinizde (ibiza cupra ve polo gti) 300v 5-30 motul kullanın . Hiç bir eksilme yaşamazsınız kafanız rahat olur . 3 haftada değil 3 ayda bir bakarsınız ve yine tatmin olursunuz...

arifba
27-08-2014, 05:27

bu neden olabilir?

Benim arabada da komple gitmişti hiç üflemiyordu. Klima rezinstansı değişti.

CemNesli
27-08-2014, 07:37
2013 cth 1.4 tsi 180 liklerinizde (ibiza cupra ve polo gti) 300v 5-30 motul kullanın . Hiç bir eksilme yaşamazsınız kafanız rahat olur . 3 haftada değil 3 ayda bir bakarsınız ve yine tatmin olursunuz...

:icon_tup::icon_tup:

yusuf yılmaz
27-08-2014, 13:49

onu servis değil vw öneriyor

1000 kmde 0.5 lt ye kadar eksiltme normaldir yazar kitapçıkta

castrol motül ikilisini epeyce konuştuk bir uzmanla
castrol eksiltme sebeplerinden biri yakıt ekonomisi ile ilişkili edge daha çok ekonomi sağlıyor yakıtta eksiltme özelliği daha az olan motül diğer seçeneğe önem vermiş

birinde yakıt ekonomisi sağlıyorsunuz diğerinde yağ ekonomi yani

edge 4 lt 90 tl

motül 4 lt 200 tl
yağ dönemi boyunca 2 lt yağ eksilttiğini düşünürsek edge 135 tl ye geliyor

motül ise eksiltmesine göre 200 + tl ye

edge nin bir artısı dediğim gibi yakıt ekonomisine göre de formüle edilmesi

kullanıcıların seçimi elbette
son karar...

Tholl-ga
27-08-2014, 13:58
Motul nerde 4 litre 200 ?

AykutB.
27-08-2014, 15:13
5 40 motul xclean 5 litresi 110 lira yani castrole göre bi miktar daha ucuz. Xclean ile yağ tüketimi 2 katından daha fazla olarak azaldı. 4 litre motul eğer 300v ise castrolle karşılaştırmak zaten çok büyük hata olur.

Zero
27-08-2014, 15:34
Motul 300v piyasada 250 - 280 tl civarlarinda Yusuf abi.Evet yag uzmaniyla gorusuldu Yusuf abinin dedigi gibi 300v nin yanmaya karsi direnci daha yuksek ama yakit ekonomisi odakli degil edge daha cok yakit ekonomisi saglayacak yapida ancak eksilmeye karsi daha direncsiz.Edge kullanmak ekonomi acisindan acik ara onde gozukuyor eklenerek kullanilsa bile ama o zamanda soyledim Yusuf abi insanlar cubukla fazla hasir nesir olmayi istemiyor spor arac ve bazen aniden gazlaniyor sebepli sebepsiz, herkes istiyor ki o gaza basarken kafam rahat olsun isigi gormeyeyim birden gostergede..Castrol fabrikaya yagini onertirken birazda bunun uzerinde calissa daha iyi olurmus.300v edge ile ayni sinif degil bir kere dayanikliliklari ve amaclari cok farkli.

engin vti
27-08-2014, 15:50
4 litre 240 aldım ben :)

yusuf yılmaz
27-08-2014, 15:51
cth bu kadar dert etmemeli

benim 7 bin de
1 lt ekledim

bence edge çok önde bu duruma göre

birde şu sıcaklık değerlerini ölçmek gerek

aynı şartlarda elbette..

AykutB.
27-08-2014, 16:45
Yağ ile yakıt ekonomisinin nasıl bir ilişkisi var bilmediğimden soruyorum yanlış anlamayın. 300v dediğim gibi karşılaştırmak çok yanlış olur. Karşılaştırmaya gerek duyuyorsanız Edge ile xclean karşılaştırın. X clean 5 litresi 110 liradan almak mümkün.

yusuf yılmaz
27-08-2014, 16:49
Yağ ile yakıt ekonomisinin nasıl bir ilişkisi var bilmediğimden soruyorum yanlış anlamayın. 300v dediğim gibi karşılaştırmak çok yanlış olur. Karşılaştırmaya gerek duyuyorsanız Edge ile xclean karşılaştırın. X clean 5 litresi 110 liradan almak mümkün.

yakıt ekonomisi formüle edildiğinde plaka yani yağın yüzeyde kalması azalıyor
teknik terimlerle anlatıldı bizlerde çok vakıf değiliz
edge yakıt ekonomisine daha fazla formüle edilmiş aksi durumda belkide motul kadar kalın kalacaktı yüzeyde
tamamen vw ve edge mühendislerinin birlikte verdikleri bir karar bu

Emre D.
27-08-2014, 17:05
yakıt ekonomisi formüle edildiğinde plaka yani yağın yüzeyde kalması azalıyor
teknik terimlerle anlatıldı bizlerde çok vakıf değiliz
edge yakıt ekonomisine daha fazla formüle edilmiş aksi durumda belkide motul kadar kalın kalacaktı yüzeyde
tamamen vw ve edge mühendislerinin birlikte verdikleri bir karar bu

Yusuf abi onu araştırıp bizi bilgilendirecektin var mı bir haber diğer yağlardaki yağ parlama sıcaklıkları olarak??

yusuf yılmaz
27-08-2014, 17:07
Yusuf abi onu araştırıp bizi bilgilendirecektin var mı bir haber diğer yağlardaki yağ parlama sıcaklıkları olarak??

abi 130 üstü problemmiş
bizimkiler zaten max 110 kusur oluyor
parlama sıcaklığında problem yok