Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.4 Tsi Polo Gti,İbiza Cupra Bocanegra Sorunlarınız Önerileriniz Paylaşımlarınız
Bi alper abiye ugrimde gelim yanina senin :D
Ecufast Alper abi adamin kralidir kirmaz sevdiklerini bana 6-7kere acti arabayi en son yolda tutamiyodum geri kistik o derece :D
OrcunInce
15-10-2013, 13:16
Ecufast Alper abi adamin kralidir kirmaz sevdiklerini bana 6-7kere acti arabayi en son yolda tutamiyodum geri kistik o derece :D
1 - 1,5 boy :hahaha::D:D:D
1 - 1,5 boy :hahaha::D:D:D
Ssss kasinma :D:D:D
Bi alper abiye ugrimde gelim yanina senin :D
Ayarla gel bekliyorum:D:D
Benim geçtiklerimle dene:D
Onları geçemezsen benle denemene hiç gerek yok :D:D
Artiz seni:D:D
bu konu yüzünden arabayı yapmaya karar verdim arkadaş ya! ne biçim adamlarsınız hıza özendiriyonuz insanı:D
Benzin kalitesi arabayı çok etkiliyor.Dün etiler shellden 97 oktan yakıt aldım araba kağnı ya döndü.Özellikle araci yüklü olan arkadaşlardan bilgi almak isterim bu tip bir sorunla karşılaştınız mi hiç?
Benzin kalitesi arabayı çok etkiliyor.Dün etiler shellden 97 oktan yakıt aldım araba kağnı ya döndü.Özellikle araci yüklü olan arkadaşlardan bilgi almak isterim bu tip bir sorunla karşılaştınız mi hiç?
Kötü yakıta denk gelince rölanti de çok vuruntulu çalışıyor. Bazende patırdama yapıyor. Güzel yakıta denk gelince öyle bir sıkıntı hiç olmuyor.
Cansın önce beni geç!
İstanbul'a bekliyorum :D
İzmire bekliyorum atarım var sana birde neden gruba alınmıyorum hala?!
İzmire bekliyorum atarım var sana birde neden gruba alınmıyorum hala?!
Semihe söyle en son o grubu kurdu.
Erdem Ünal
23-10-2013, 10:46
İbiza cupra aracim 1100 km oldu yagini suyunu tuzunu degistiricem onerdiginix yag var midir?
Motul favorim
Servisin önerdiği 5-30 tam sentetik castrol edge.
Daha once motul 300v 5-30kullanan oldu mu?Varsa memnuniyet nedir eksiltme vs vs gozlemleyen arac performansi ve duman atma ile ilgili sikayeti olan var mi?Servis sae 504 507 yi illaki ariyor mu sart olarak yagda o zaman motul specific vw 5 30 koymak zorunda kalirim cunku?Kasimpasa Uzay da degistirmeyi dusunuyorum orada disardan yag kabul goruyor mu? Rodaj yagim yaklasik 2250km falan oldu kafam rahat olsun filtreyle beraber degistirmek lazim artik.Acil cevaplar lutfen :D
Duman atmayla alakasi yok bende dp den sonra basladi duman.5-40 x-cess kullaniyorum ben.gram eksiltme yok.castrol kullabirken astronomik olmasada yag yakma vardi.su an gordugunuz yag isisi 8 derece civarlari dusuyo en baba gazlamamda 102-103 un ustune cikmadi.disaridan yag kabul etmezler hele motul imkansiz.bir kagit imzalatiyolarmis farkli yag kullaniorum sorumlulugu kabul ediyorum diye.cokda dert degil koyun bakim zamani cok takilirsa kafaniza castrol koyup gidersiniz.
Servis bana 5 - 40veya 504 507 olmayan 5 30 dahil kullansam garanti sartlarina cikabilir dedi biraz once tekrar yuzyuze gorusup netlestirmeye gidiyorum simdi.Mantiksiz geldi bu kadar kati olmalari banada kalsa 5 40 motul 300v kullanirim aslinda.
Servis ustalarinin onu anlayabilecek kapasitede olsugunu sanmiuorum tecrube ettiklerimden sonra.gidin bi sanayiye koyun yagi servis sart degilki.dedigim gibi cok kafaniza takilirsa bakim/ariza zamani casttol atarsiniz
Eski yazılarda varmı bilmiyorum tüm sayfaları okumadım.2013 Ibıza Cupra ile 2013 Polo GTİ stockta kalkarsa ne olur ? :D Daha önceden konusulduysa affola
Suleyman
23-10-2013, 17:30
Eski yazılarda varmı bilmiyorum tüm sayfaları okumadım.2013 Ibıza Cupra ile 2013 Polo GTİ stockta kalkarsa ne olur ? :D Daha önceden konusulduysa affola
Varsa denemek lazım
Varsa denemek lazım
Bizde yokta olanla denemek lazım :D
Suleyman
23-10-2013, 17:36
Bizde yokta olanla denemek lazım :D
Ben de onu demek istemiştim zaten :)
OrcunInce
23-10-2013, 18:04
0'dan kalkınca ne oluyor bilmiyorum ama downpipe'lı Cupra ile stock gti 50-200'de kafa kafaya yürüyor. Bir kaç dyno ölçümünde de zaten GTI 185-186 hp çıkmış. Sanırım biraz torpilli :)
Ukku'nun GTI ile benim Cupra'yı denedik.
benim yol bilgisayarı tüketimi normalden daha az gösteriyor, herkeste böyle mi acaba? normal yaktığından 0.4 0.5 lt az gösteriyor sanki
OrcunInce
23-10-2013, 19:10
benim yol bilgisayarı tüketimi normalden daha az gösteriyor, herkeste böyle mi acaba? normal yaktığından 0.4 0.5 lt az gösteriyor sanki
benim de sabit olarak 0.3 litre az gösteriyor. Vag-Com'dan düzeltebiliyorsunuz..
Iyi kaldiran alir :D ilk kalkista tam gaz verip sardirmak yerine sararken bas cek falan yaparak biraz inebiliyor sure,iyice denemek lazim tam dogrusunu.Bu arada alakasiz bir bilgi daha elde ettik stok gtida bi kac sikistirmada 850 civarina cikan egt downpipeli ve orta iptalli cuprada 800u asmiyor pek.50derece guzel bir rakam :)
Erdem Ünal
24-10-2013, 01:10
Bir kac gun icerisinde denicez bende paylasirim sonuclari:)
Erdem Ünal
24-10-2013, 01:11
benim de sabit olarak 0.3 litre az gösteriyor. Vag-Com'dan düzeltebiliyorsunuz..
Vag-com dan neleri duzeltip acabiliyoruz?
hakanguclu
28-10-2013, 12:31
İbiza cupra için milltek öncelikte olmak üzere egzos arıyorum arkadaşlar ikinci el bilen gören varsa yardımcı olursa sevinirim
Yazılım sonrası Motul 5W40 mı yoksa Motul 5W30 mu önerirsiniz..??
Yazılım sonrası Motul 5W40 mı yoksa Motul 5W30 mu önerirsiniz..??
Tecrube etmedigimden 5-30 u bilmiyorum ama 5-40 mutlu eder.
Arabaya bmc kit taktim dvden inanılmaz sesler geliyo :) normalmidir?
gti için sway bar nerden bulabiliriz?
Tholl-ga
08-11-2013, 22:41
Arabaya bmc kit taktim dvden inanılmaz sesler geliyo :) normalmidir?
Gayet normal :D kümes oluşuyo
Abi civciv besliyorum sanki
Kümesi bana sat :D
OrcunInce
09-11-2013, 19:12
DV orjinal değil dimi? :D
Tholl-ga
09-11-2013, 21:50
DV orjinal değil dimi? :D
Ses cikaran filtre :D
sessiz tip forge dv :) bmc kit var filtrede
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-garantili-dogus-bakimli-ve-garantili-2011-5-kapi-polo-gti-140412935/detay/)
Bu aracı tanıyan bilen var mı? Araç sahibi forumdan mı?
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-garantili-dogus-bakimli-ve-garantili-2011-5-kapi-polo-gti-140412935/detay/)
O kadar yalitim bosuna gidecek deme...
başka ibrahım mısır yoksa ibooo nun :D
http://www.techturkey.com/forum/members/847-ibooo.html
CeM öZeR
12-11-2013, 15:16
Sağ arka çamurluk boyalı ve sol ön çamurluk değişmiş. Ayrıca garantiden 43.472 km de komple sıfır motor takılmış. Güzel bir araca benziyor. Aracın üzerindeki ekstraları da hemen paylaşayım ;
-Perde havayastığı,
-Klimatronik klima,
-4 kapı,
-bixenon far,
-Sürüş konfor paketi (Hız sabitleyici,park sensörü,Yol bilgisayarı,lastik basınç göstergesi),
-otomatik kararan dikiz aynası ve yağmur sensörü..
Ekstradan RCD 510 teybi kendisi taktırmış yazdığı gibi..
Trafiğe çıkış Tarihi = 24.06.2011...
Aracın fiyatı oldukça iyi...
Tholl-ga
12-11-2013, 16:43
Sağ arka çamurluk boyalı ve sol ön çamurluk değişmiş. Ayrıca garantiden 43.472 km de komple sıfır motor takılmış. Güzel bir araca benziyor. Aracın üzerindeki ekstraları da hemen paylaşayım ;
-Perde havayastığı,
-Klimatronik klima,
-4 kapı,
-bixenon far,
-Sürüş konfor paketi (Hız sabitleyici,park sensörü,Yol bilgisayarı,lastik basınç göstergesi),
gayet mantıklı bi araç
O kadar yalitim bosuna gidecek deme...
Yok bu ikinci olacak kısmetse Sertaç
başka ibrahım mısır yoksa ibooo nun :D
http://www.techturkey.com/forum/members/847-ibooo.html
Pm gönderdim teşekkür ederim..
-Perde havayastığı,
-Klimatronik klima,
-4 kapı,
-bixenon far,
Kardeşim çok sağol zahmet etmişsin :)
gayet mantıklı bi araç
Abi bana da mantıklı göründü valla..
-Perde havayastığı,
-Klimatronik klima,
-4 kapı,
-bixenon far,
Kardeşim nasıl buldun bunları:) Cupra için'de bu bilgileri görebiliyormusun?
Tholl-ga
12-11-2013, 17:14
Kardeşim nasıl buldun bunları:) Cupra için'de bu bilgileri görebiliyormusun?
kendisi kayseri vw yetkili satıcısı :D
ÖZSA şirketler grubu ceo su ismal cem :D
O zaman işin rengi değişir :)
CeM öZeR
13-11-2013, 08:05
Vay amk ceo da olduk ya la :D Beyler ceoluk meoluk bir durum yok sadece bayi ortaklarından birinin oğlu ve aynı zamanda çalışanıyım bu kadar. Vw,seat ve audi araçların sistem geçmişlerini görebiliyorum. Bu kadar.. :)
Vay amk ceo da olduk ya la :D Beyler ceoluk meoluk bir durum yok sadece bayi ortaklarından birinin oğlu ve aynı zamanda çalışanıyım bu kadar. Vw,seat ve audi araçların sistem geçmişlerini görebiliyorum. Bu kadar.. :)
Aynı zamanda VW Gmbh %30 ortağı olur kendisi, Alman asıllı yahudi olup gerçek ismi İshmi Kohen dir. Sürekli sırıtmaktadır. Bu kadar gülecek ne vardı?
cem artık gel bro :)
Beni neden bu kadar istekli cagirmiyosunnn ?:Deli:
cem banada bi polo bul ya :D
Tholl-ga
13-11-2013, 10:01
Beni neden bu kadar istekli cagirmiyosunnn ?:Deli:
Banada git diyo olum :D
Hic bisey dememesi iyidir :D
CeM öZeR
13-11-2013, 13:55
Alman asıllı yahudi olup gerçek ismi İshmi Kohen dir. Sürekli sırıtmaktadır. Bu kadar gülecek ne vardı?
Öncelikle bu espri için yayında ve yapımda emeği geçenin hımınna k.yuyum :D ne fırlamasın la. :hahaha:
Özgün abi valla Cumartesi felan gelmek isterdim ama Cumartesi kayınbiraderin nişanı var. Aklımda ama haberleşip inşallah neticeye kavuştururuz. Hiç olmadı Yılbaşından bir kaç gün sonra kardeşim askerden geliyor kardeşimle göndercem arabayı artık. Utku araba kolay sen bul ben geçmişine bakıyım. Araştırmak zor :)
Bana bir bluemotion tampon hediye etmedin İshmi Kohen :(
beyler arabamı satıyorum bu arada isteyen olursa... 2011 ibiza cupra hatasız beyaz. 47000'de. ecufast yazılım warex egzos.
beyler arabamı satıyorum bu arada isteyen olursa... 2011 ibiza cupra hatasız beyaz. 47000'de. ecufast yazılım warex egzos.
Abi Cupra arayan birisi vardı konu açtı daha yeni o konuya yaz istersen.
Suleyman
13-11-2013, 15:59
Sesle alakalı herhangi bir video var mı acaba veya aldığınız sonuçtan memnun musunuz?
Abi Cupra arayan birisi vardı konu açtı daha yeni o konuya yaz istersen.
özel mesaj attım kendisine.
Sesle alakalı herhangi bir video var mı acaba veya aldığınız sonuçtan memnun musunuz?
video yok malesef ama downpipe orjinal bende orta yok sonda da warex var. ben memnunum gayet. kapatınca kimse açıkken çatır patır patlamalar bağırmalar:) içeriye çok fazla gelmiyor ama dışarıya oldukça gidiyormuş.
Suleyman
13-11-2013, 16:07
video yok malesef ama downpipe orjinal bende orta yok sonda da warex var. ben memnunum gayet. kapatınca kimse açıkken çatır patır patlamalar bağırmalar:) içeriye çok fazla gelmiyor ama dışarıya oldukça gidiyormuş.
Warex in tsi lar için pek uygun bir egzoz olmadığını duymuştum ama sizin fikriniz/ tecrübeniz nedir bu konuda?
CeM öZeR
13-11-2013, 16:28
Warexin iç yapısı nasıl bilmiyorum ama tsi motor egzoz yapısı olarak aynı 106 gti gibi. Egzoz öldürüyorda güldürüyorda... tsi sıkıştırmaya son derece ihtiyaç duyuyor. Hadda egzozda ciddi bir kaçak tsi motor bir aracı 3-4 boy geriye bile düşürebilir.. Kısacası tsi motorda içi 51 lik 55 lik olabilecek bir son susturucu hakikaten çok iyi olur ve üst hızlarda baya ilerletir.
Warex in tsi lar için pek uygun bir egzoz olmadığını duymuştum ama sizin fikriniz/ tecrübeniz nedir bu konuda?
inan bilmiyorum ben aldığımda sonda da susturucu yoktu bir süre öyle kullandım. sonra orta susturucuyu taktım son yoktu öyle kullandım. sonra ortayıda çıkartıp son warexi taktım öyle kullandım. valla ben hiç birinde bir fark hissetmedim:D ki hislerim kuvvetlidir en ufak değişikliği hissederim:)
Warexin iç yapısı nasıl bilmiyorum ama tsi motor egzoz yapısı olarak aynı 106 gti gibi. Egzoz öldürüyorda güldürüyorda... tsi sıkıştırmaya son derece ihtiyaç duyuyor. Hadda egzozda ciddi bir kaçak tsi motor bir aracı 3-4 boy geriye bile düşürebilir.. Kısacası tsi motorda içi 51 lik 55 lik olabilecek bir son susturucu hakikaten çok iyi olur ve üst hızlarda baya ilerletir.
konustu TSİ gurmesi ...
TSI uzmanı Yahudi iş adamı İshmail Kohen.
İmzasına Fastest TSI in Israel yazmalı bence.
Suleyman
13-11-2013, 17:25
Tamam teşekkür ederim, hazır konu açılmışken cem bi egzoz hediye etsene kanka :hahaha:
CeM öZeR
14-11-2013, 11:19
Uğraşmayın benle la :Deli:
Suleyman
14-11-2013, 12:49
Golf 7 var mıymış Cem :)
CeM öZeR
14-11-2013, 15:49
Golf 7 var mıymış Cem :)
Kardeşim 1.4 tsi golf comfortlıne manuel olarak Türkiyede 2 tane hali hazırda araç var. Onlarda biri kurşun grisi, Opat Tarsusta gözüküyor. Diğeri de Tungsten gri olarak Doğuş oto Bursada gözüküyor. Biz 2014 olarak teslim edebiliriz. 2014 Şubat. Diğer soracağın bayilerin bir çoğu 1.5 ay diyecek. Yada bizim gibi Şubat,Mart,Nisan :) Dalga geçiyorlar sanki p.zevenkler :D Görende 458 İtalya sipariş veriyorlar zanneder :D :hahaha:
Kardeşim 1.4 tsi golf comfortlıne manuel olarak Türkiyede 2 tane hali hazırda araç var. Onlarda biri kurşun grisi, Opat Tarsusta gözüküyor. Diğeri de Tungsten gri olarak Doğuş oto Bursada gözüküyor. Biz 2014 olarak teslim edebiliriz. 2014 Şubat. Diğer soracağın bayilerin bir çoğu 1.5 ay diyecek. Yada bizim gibi Şubat,Mart,Nisan :) Dalga geçiyorlar sanki p.zevenkler :D Görende 458 İtalya sipariş veriyorlar zanneder :D :hahaha:
Bn c.tesi Maslak Otomotion'da sordum Golf. Bayideki araçlar haricinde sipariş alınması halinde Mart Ay'ına gün veriyorlar. Dediğin gibi gören F458 siparişi veriyoruz zanneder. :p
Biz bile personeli olduğumuz halde öncelikli alamıyoruz..
Elimizden geldiği kadar sizin gibi Siyonistlerle uğraşmaya devam edicez :D :D
Suleyman
14-11-2013, 23:52
Alıcı kişiye haberi verdim duruma göre haberleşebiliriz seninle teşekkürler Cem :):)
Kis geldi gelecek
Kar lastigi tavsiyelerine baslayalim ufaktan :)
Bizim ebatta ben sadece nankang marka kis lastigi bulabildim baska marka yok varmi bulabilen ?
Diger alternatifte lastik ebatini 15" e dusurmek 3-4 ay teneke jantla dolasmak cok isime gelmedigi icin cok sicak bakamiyorum
Ne diyorsunuz nasil bi yol izlesek gecen kis nerdeyse cikarmadim araci ama bu kis cikaricam almam gerekiyor biseyler
Ben geçen sene 15 teneke jant lassa kışlıklarla gayet rahattım 195 65 15 ama bu sene bende 17 alcam kışlık 190 TL tanesi güzel bi marka vardı internette
bende bu sene uludağa(yer değişebilir) gidicem yüksek ihtimal poloyla.Jant ebatıjnı düşürmek istemiyorum 17 lik kar lastiği yok olsa bile uçuk rakamlarda.Zincirle sıkıntı yaşarmıyım daha düz yolda patinajsız gidilmiyorda bi tecrübeleri öğrenmek istedim.
bende bu sene uludağa(yer değişebilir) gidicem yüksek ihtimal poloyla.Jant ebatıjnı düşürmek istemiyorum 17 lik kar lastiği yok olsa bile uçuk rakamlarda.Zincirle sıkıntı yaşarmıyım daha düz yolda patinajsız gidilmiyorda bi tecrübeleri öğrenmek istedim.
17 kar lastikleri (215 40 17) Uçuk rakamlarda değil nankank 200 170 küsürede tanesi duyulmuş bi marka daha vardı en temizi sıfır almak 750 800 e çıkmacılardada bazen güzel 17 ler olabiliyor. acele etmek lazım
Teneke 15" jant alıp lastik koymak en kolay çözüm fiyatı uygun hatta en ala marka model seçimi bile yapılabilir..
Ama 3-4 ay teneke jantla dolaşmak çok hoş bi görüntü değil orjinal ebatlar da kaç paraysa vericem deseniz bile lastik yok ebat cins bulunmuyor
Ben şimdilik nankang marka buldum daha araştırmadım detaylı varmı başka marka bulabilen TR de mevcut olan ?
Bu arada sadece 1 yere sordum nankagn 250 TL fiyatı vardı
Diğer markaların liste fiyatları 400 TL ve üstü ama 1000 TL de verseniz tanesine elde yok kimsede.
Teneke 15" jant alıp lastik koymak en kolay çözüm fiyatı uygun hatta en ala marka model seçimi bile yapılabilir..
Ama 3-4 ay teneke jantla dolaşmak çok hoş bi görüntü değil orjinal ebatlar da kaç paraysa vericem deseniz bile lastik yok ebat cins bulunmuyor
Ben şimdilik nankang marka buldum daha araştırmadım detaylı varmı başka marka bulabilen TR de mevcut olan ?
Diğer markaların liste fiyatları 400 TL ve üstü ama 1000 TL de verseniz tanesine elde yok kimsede.
15 yada 16 inç teneke alıp takın lastigi devam. kışın görüntüyü napacaksın ya.:icon_tup:
Kış olunca ne oluyorki :)
Neden kış gelince 3-4 ay aracın tipinden feragat edilsinki
En güzel mevsim bide :)
Ben 15 takıyorum kar dönemi geldiğinde, farklı bi imajı oluyo hoşuma gidiyo benim :D
http://i1176.photobucket.com/albums/x336/exca91/IMAG1429_zpsb8b63210.jpg
http://i1176.photobucket.com/albums/x336/exca91/IMAG1431_zpsb1bd84a6.jpg
http://i1176.photobucket.com/albums/x336/exca91/IMAG1433_zpsf2b2a1a6.jpg
Nexen Winguard Sport 215/40R17 87V XL Kış Lastiği (http://www.lastikal.com.tr/urun_goster.aspx?uid=3977)
Edit çıkma pirelliler vardı resmen taşlaşmış dişleri iyi ama 450 istiyolar 215 45 17 kış lastiği sertleşmişse bi işe yaramaz
Buda benim aracın geçen sene kullandıgım sac lastikleri ile. Cok kotude değil ve arabada rahatlıyor 15 lik kar lastikleri ile ayrıyeten bi avantajıda kar tuz ve solusyon jantlarınızı bozmuyor...
http://r1311.hizliresim.com/1h/j/ulg7z.jpg
http://r1311.hizliresim.com/1h/j/ulg9h.jpg
http://o1311.hizliresim.com/1h/j/ulgbf.jpg
Bu sac 15 jantin maliyeti ne ortalama bi sifir set kar lastigi ile bilen varmi
15 sac janta düşmek bence daha mantıklı çok soğuk geçmeyen iller için. İstanbul ***** 3-4 ay soğuk hava yaşıyor sonrasında yine ısınmaya başlıyor. Dün kış geldi falan derken bile gece köprünün üstünde 12 dereceydi ancak hava. 10 derecenin altı havayı çok uzun süreli yaşamadığımız için orjinal ebat kışlık lastik almak gereksiz masraf olur. En nihayetinde Bentley'e binmiyoruz sac jant havasını o kadar bozmaz, farklı durur :D
Sevgili dp sahiplerine dun tolga abi sayesinde kesfettigim kabine ses veren sesi iptal etmelerini tavsiye ediyorum.arabanin yalan 2.0 motor sesi resmen hybrid motora donuyor ve egzoz sesi cidden guzellesiyo buna ek olarak klimasi mavi renkte olan (eski seri) xds ayarini 2 degil 3 yapsin.yeni seri de en fazla iki oluyor tolga abi yola yapisirken ben kaldirimla kanka oluyodum.
:D aynen kanka bende söktüm araba sapitti :D
golfcu0101
17-11-2013, 10:47
arkadaşlar bu polo gti lerin dsg lerinde bazı sorunlardan bahsediliyordu son durumu nedir yeni üretimlerde ?
DSG ye hiçbişi olmaz :) biz test ettik onayladık :) sadece yağını değiştirin yeterli
DSG ye hiçbişi olmaz :) biz test ettik onayladık :) sadece yağını değiştirin yeterli
Kaç km' de değiştirmek lazım ?
çok gazlıyorsanız 5 yok hayır sa bence 10 bin
Abi yağ ne öneriyosun peki?
DSG cok saglam bı seymıs valla
Sercan AKCAN
17-11-2013, 15:50
mission completed.Bi ara vw mühendisleriyle tanışalım :D
Sevgili dp sahiplerine dun tolga abi sayesinde kesfettigim kabine ses veren sesi iptal etmelerini tavsiye ediyorum.arabanin yalan 2.0 motor sesi resmen hybrid motora donuyor ve egzoz sesi cidden guzellesiyo buna ek olarak klimasi mavi renkte olan (eski seri) xds ayarini 2 degil 3 yapsin.yeni seri de en fazla iki oluyor tolga abi yola yapisirken ben kaldirimla kanka oluyodum.
İptal edelim bizde nasıl edicez? Deneyelim bizde bazen sıkıyor içerdeki ses..
İptal edelim bizde nasıl edicez? Deneyelim bizde bazen sıkıyor içerdeki ses..
Neyi nerden iptal ediyorsunuz anlamadim ben :)
Birde 15 teneke kislik lastigin ebatlari ne olmali?
Tholl-ga
17-11-2013, 22:39
Ön tarafta sag cam in dibinde plastik izgaranin altinda ufak bi modul var motor akustik modulu
Motor sesini kolonlardan veriyor
Bunu söktugunuz zaman arac ici baya sessizleşiyor ;) araci aldigimin 1. Ay inda direk söktüm
Ozellikle dp li araclarda egsoz sesini daha iyi duymaya başlicaksiniz
Ön tarafta sag cam in dibinde plastik izgaranin altinda ufak bi modul var motor akustik modulu
Motor sesini kolonlardan veriyor
Bunu söktugunuz zaman arac ici baya sessizleşiyor ;) araci aldigimin 1. Ay inda direk söktüm
Ozellikle dp li araclarda egsoz sesini daha iyi duymaya başlicaksiniz
Bsy daha ogrendik sokerim bende o zmn :)
Tholl-ga
17-11-2013, 22:53
Söktükten sonra soketi muhafaza edin posetle naylonla falan
Tholl-ga
18-11-2013, 09:10
http://www.carshowroom.com.au/carphoto/305/photoset/550/2011-Volkswagen-Polo-3D%20HATCHBACK-GTi-20110708190312344.jpg
sağ amortisor kulesinin arkasında avuc içi kadar bi modül
http://www.carshowroom.com.au/carphoto/305/photoset/550/2011-Volkswagen-Polo-3D%20HATCHBACK-GTi-20110708190312344.jpg
sağ amortisor kulesinin arkasında avuc içi kadar bi modül
o kilidi oraya takanın Allah belasını versin :D
2 saat çıkaramadım
Ya benim şöyle bi ses sorunum var, kasiste çukurda biraz sert girince lok lok lok bişey oynuyo ön tarafta sanki bi parça boştaymış da sallanıp bi yere vuruyomuş gibi. Nerden geliyo olabilir? göğüsün arkasından motor tarafından geliyo ses?
sinan999
18-11-2013, 18:52
modül sadece polo gti lardamı var cupralardada varsa hemen kolları sıvayıp sokıyım bende
2.0 rocco da bile vardı :D
Sercan AKCAN
18-11-2013, 19:13
orjinal buji kullananınız varmı :)
MertSerhanÖ.
18-11-2013, 19:16
bende sökmeye gidiyorum şimdi :D çok uğraştırıyormu kalmasın elimde? :D
baybora51
18-11-2013, 19:17
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-par-auto-dan-hesapli-2011-polo-gti-4-kapi-dsg-f1-vites-beyaz-144200305/detay/)
ılandakı aracı tanıyan var mı?
Tolga abi bi bizim garibana el atmadin aşk olsun:D
bende sökmeye gidiyorum şimdi :D çok uğraştırıyormu kalmasın elimde? :D
Cok anlamsiz bi parca 5 dk da ciktigida oldy yarim saattede.hakketen naz yapio.
Bu sayfada 3.mesajda detaylı resimler var.
sound actuator Polo GTI (http://www.vwwatercooled.com.au/forums/f128/sound-actuator-polo-gti-69321.html)
Bir de elemanın birisi sound actuator için switch yapmış, aradaki fark videoda açıkça belli oluyor.
VW Polo GTI 6R Aktuatorschalter (im Stand) 4/4 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=qvglicdigjc)
Niye bu parcayi sokmek icin yarisiyosunuz anlamadim vallahi :)
Biri bana para verse sök su parcayi dese hayatta sökmem
orjinal buji kullananınız varmı :)
Cumartesiye kadar kullanıyodum kömür olmuş :)
Bluefish
18-11-2013, 22:15
Bu arabalar actuator ile polüm yapıyor resmen, Benim hoşuma gidiyor ama ailece seyahat edemez olduk...
Tholl-ga
18-11-2013, 22:32
Before after yapmani oneriririm :D
+1
Sakin kullanımda zaten öyle deli ses olmuyorki, devirli kullanyosam da zaten gelsin ses :)
Before after yapmani oneriririm :D
açıkken daha güzel spor bi ses geliyo işte ben mi yanlış duyuyorum :)
modulü sökünce daha sessiz olması mı daha iyi anlamadım ben :)
hepimiz araçlarımiza egzoz sistemi yaptırıyoruz spor bi ses gelsin diye :)
Denemek için bi sökeyim dedim ama modülü yerinden çıkartamadım bi türlü.
Tam çıkıcağı yerde plastik hortum takma yeri var 'c' şeklinde o engel oluyor.
Sanırım Cupra'larda biraz zor çıkıyor:)
Denemek için bi sökeyim dedim ama modülü yerinden çıkartamadım bi türlü.
Tam çıkıcağı yerde plastik hortum takma yeri var 'c' şeklinde o engel oluyor.
Sanırım Cupra'larda biraz zor çıkıyor:)
o sağ kısımdaki sizin c diye tabir ettiğiniz şeyi sağa doğru çekin sonra hafif sağlı sollu kendinize çekin modülü
açıkken daha güzel spor bi ses geliyo işte ben mi yanlış duyuyorum :)
modulü sökünce daha sessiz olması mı daha iyi anlamadım ben :)
hepimiz araçlarımiza egzoz sistemi yaptırıyoruz spor bi ses gelsin diye :)
yapmadan anlayamassınız gerçi herkesin zevki farkldıır ama dp çok daha spor bi ses vermeye başlıyor.Aslında dp aynı dp ama akustik ses duymadığınızdan çok daha tatlı bi hal alıyor.
o sağ kısımdaki sizin c diye tabir ettiğiniz şeyi sağa doğru çekin sonra hafif sağlı sollu kendinize çekin modülü
Sinirlendim girdim eve yarın denicem ama dediğin gibi yapıcam çok sağol :)
Sinirlendim girdim eve yarın denicem ama dediğin gibi yapıcam çok sağol :)
bende ilk yapışımda bi yarım 45 dakka boyunca uğraştım eller nasır tutuyo sanki :D
MertSerhanÖ.
19-11-2013, 00:59
Bende vazgeçtim bu akşamlık :D ben sırf merakımdan sökücem nasıl olucak sessiz bakalım :)
Bu sayfada 3.mesajda detaylı resimler var.
sound actuator Polo GTI (http://www.vwwatercooled.com.au/forums/f128/sound-actuator-polo-gti-69321.html)
Bir de elemanın birisi sound actuator için switch yapmış, aradaki fark videoda açıkça belli oluyor.
VW Polo GTI 6R Aktuatorschalter (im Stand) 4/4 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=qvglicdigjc)
gerçekten çok fark var bende diyordum nie bu kdr ses geliyor motordan :) sökücem direk :D
Tholl-ga
19-11-2013, 10:00
bana göre sahte orgazm :D
Sercan AKCAN
19-11-2013, 16:57
yokmu orjinal buji kullanan ??
yokmu orjinal buji kullanan ??
Ben 32.000 km orjinal buji kullandım.
avrupada üretilen araçlarda egzoz sesi için belirli kısıtlamalar var. Bu yüzden özellikle almanya'da üretilen araçlarda egzozdan veremedikleri sesi hoparlörlerden veriyorlar. focus rs'ten mclaren'a kadar bir çok araçta bu tarz sistemler kullanılıyor.
Bende 12.000 km kullandım orjinal bujileri sonra bkr7 taktım performans açısından fark yok.Ama daha uzun ömürlü kullanım sağlıyor.
Bende 12.000 km kullandım orjinal bujileri sonra bkr7 taktım performans açısından fark yok.Ama daha uzun ömürlü kullanım sağlıyor.
Ben İridium taktıktan sonra gözlemlediğin en büyük fark motor soğukken ilk çalıştırmadaki o sarsıntı nerdeyse yok denecek kadar azaldı.
Onun dışında motor sıcakken kontağı çevirdiğinde bir anda çalısıyor.
Orjinal bujide her araba gibi 2 saniye içinde çalışıyordu.
Bunların dışında bi fark göremedim(performans artışı,yakıtta azalma gibi).
Soketi bugün sökmeye çalıştım ama 3'de 1'ini çıkarabildim komple çıkaramadım.
Ona rağmen motor sesi gitti gibi geliyor bana acaba kablo falan mı koptu anlamadım.
Ben İridium taktıktan sonra gözlemlediğin en büyük fark motor soğukken ilk çalıştırmadaki o sarsıntı nerdeyse yok denecek kadar azaldı.
Onun dışında motor sıcakken kontağı çevirdiğinde bir anda çalısıyor.
Orjinal bujide her araba gibi 2 saniye içinde çalışıyordu.
Bunların dışında bi fark göremedim(performans artışı,yakıtta azalma gibi).
Soketi bugün sökmeye çalıştım ama 3'de 1'ini çıkarabildim komple çıkaramadım.
Ona rağmen motor sesi gitti gibi geliyor bana acaba kablo falan mı koptu anlamadım.
Sentil ayari yapmadim ben o sarsinti bende yoktu o yuzden bikmiyorum kontak cevirmedede asagi yukari 1 saniyede calisiyor oda degismedi ama sicakken daha hizli calistigi konusuna katiliyorum
Soyle diyim biraz oynatin modulu sonra kilidi biraz daha cekin bu islemi tekrarlayin ilk yapis uzun suruyor benim 45 dk mi aldi :)
Sercan AKCAN
19-11-2013, 22:16
öyle degil arkadaslar suan arabasında orjinal buji kullanan varmı ? :D
ben orjinal buji kullanıyorum, noldu ki sercan? :D
Suleyman
19-11-2013, 22:56
Benim de orjinal hayırdır :)
Benim de orjinal hayırdır :)
Bnmde orjnl 9 binde araba :)
Suleyman
19-11-2013, 23:34
Bnmde orjnl 9 binde araba :)
MaşAllah diyelim benim 18k a az kaldı. ilk defa bir arabamla bir sene dolmadan bu kadar yol yaptım :Deli: :D
öyle degil arkadaslar suan arabasında orjinal buji kullanan varmı ? :D
Ne için olduğunu söylesen herkes rahatlicak :D
i-vtec07
20-11-2013, 16:44
bi şey sormak istiyorum eksozlu gtı larda dsg vites atınca patırdıyo güzel bi ses çıkıyo bu sesi 122 lik tsı dsg den alabilirmiyiz :) eksoz la mı alınıyo o ses yoksa başka bişey le mi ?
MertSerhanÖ.
21-11-2013, 14:12
140 lık passatta olduğunu biliyorum.büyük ihtimal 122 liklerdede oluyodur.
bi şey sormak istiyorum eksozlu gtı larda dsg vites atınca patırdıyo güzel bi ses çıkıyo bu sesi 122 lik tsı dsg den alabilirmiyiz :) eksoz la mı alınıyo o ses yoksa başka bişey le mi ?
orta susturucu iptali var bende. biraz sıkıştırıp vites atınca patırdı oluyor. daha fazlası için dp şart yada eksoz :)
Orta iptaliyle tok ses ve az bir patirti alirsiniz.
Dp ile vaaaaaa prrrat vaaaaaw tarzi bir ses alirsiniz
alırsın dostum benımki 1.2 tsi o bile patlıyo ama orta ıptalıyle 122lerde cok patlıcagını sanmıorm 160,180 lerdeki gibi.son u cekmen gerekir duzgun ses ıstıyosan...
edit:bu arada 2susturucuda dururken sadece downpipe la seste artış oluyor mu 1.4 tsi larda(122,160,180) ?
OrcunInce
21-11-2013, 19:32
Orta iptaliyle tok ses ve az bir patirti alirsiniz.
Dp ile vaaaaaa prrrat vaaaaaw tarzi bir ses alirsiniz
O da her devirde olmuyor, yazılımsız 1.4 180'liklerde 4.000-6.000 arası atınca oluyor :D
i-vtec07
21-11-2013, 20:18
tşk ler cevap lar için geçen rocco nun biri sıktı önümde acaip güzel bi ses ya :) SGTI da yazmış aynen o ses :)
vaaaa pırtt vaaaaa :D
orta iptali ve dp ile o ses alınır diyosunuz yani :)
O da her devirde olmuyor, yazılımsız 1.4 180'liklerde 4.000-6.000 arası atınca oluyor :D
fitenk devrinde atarsanız en güzel hali geliyor (bknz:5500)
@i-vtec dp dediğin zaman zaten ortada iptal oluyor.Ortaya ek olarak kat da gidiyor.
Draniela
21-11-2013, 21:24
cupra videolarını izliyorum fena gideri varmış cidden bu kadarını beklemiyordum :)
Draniela
21-11-2013, 21:43
bu arada 2. vites fazla mı kısa bana mı öyle geldi videolarda ?
MertSerhanÖ.
21-11-2013, 23:15
hangi cupra hangi video ?:D
Draniela
22-11-2013, 10:10
hangi cupra hangi video ?:D
tam hatırlamıyorum ama type r la roll lediler. sonra baya video izledim hatta reco ibiza vs revo rocco da baya iyi geldi, acayip hoşuma gitti :D
geçen gün 207 rc si olan arkadaşım da dedi fena kaçıyor geçen gün denedik geçemedim diye :)
MertSerhanÖ.
22-11-2013, 11:29
tam hatırlamıyorum ama type r la roll lediler. sonra baya video izledim hatta reco ibiza vs revo rocco da baya iyi geldi, acayip hoşuma gitti :D
geçen gün 207 rc si olan arkadaşım da dedi fena kaçıyor geçen gün denedik geçemedim diye :)
Allah allah yok yav ben degilim o ben hic denemedim o arabalarla camlak comlek patladi sanirim suan :D:)
Draniela
22-11-2013, 12:12
Allah allah yok yav ben degilim o ben hic denemedim o arabalarla camlak comlek patladi sanirim suan :D:)
euheuhueh :D var mı güzel videolar ? :)
Valla genel olarak çoğu amatör çekim olmuş. şöyle al beni diyecek videolar istiyorum şu arkadan itiş sevdasından vazgeçeyim en azından bi 30 yaşıma kadar :) yoksa 4 kolluya bineceğim
Ses icin dp orta iptali ve sona kucuk tup seklinde susturucu koyun sonra dinleyin :) olay cikiyo silahsiz catismalar yasaniyo :)
DOD - İkinci El Araç / SKODA FABIA 1.4 TSI 180 HP DSG RS (http://www.dod.com.tr/VehicleCard.aspx?vehicleID=453848&v=ikinciel-SKODA-FABIA-1.4-TSI-180-HP-DSG-RS)
Benim arac ilgilenenler Yuce motor da Safak ile gorusebilir...
ironwolf
25-11-2013, 22:17
Bende modülü cikarttim uzun surmedi gercekten cok fark etti orta iptal ses daha net geliyor birde sesli dv var ve simota hava filitresi ses harika bence
MertSerhanÖ.
27-11-2013, 21:29
Ya 2013 cupralarin bijon araligi 5x112 mi 5x100 mu? :D
Ya 2013 cupralarin bijon araligi 5x112 mi 5x100 mu? :D
5 çarpı 100 :)
baybora51
28-11-2013, 10:15
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-acil-ihtiyactan-2011-polo-gti-145351815/detay/)
aracı tanıyan bılen varmı?yardımcı olurmusunuz
CeM öZeR
28-11-2013, 10:31
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-acil-ihtiyactan-2011-polo-gti-145351815/detay/)
aracı tanıyan bılen varmı?yardımcı olurmusunuz
Araç sorgulamaları konusundaki mesajınıza cevap verdim ordan bakabilirsiniz.
Bu kilometrelerdeki bir aracın kesinlikle ateşleme bobinleri bitik durumdadır. ..
Demişsin Cem ;
Bahsi geçen aracın km si 40 bin
Benim aracım 42.000 Km de şu an sıkıntısı derdi tasası hiç birşeyi yok maşallahta bu bobin nasıl anlaşılır ne gibi belirti verir belki var haberim yok veya yoksa da haberimiz olsun ?
CeM öZeR
28-11-2013, 10:59
Demişsin Cem ;
Bahsi geçen aracın km si 40 bin
Benim aracım 42.000 Km de şu an sıkıntısı derdi tasası hiç birşeyi yok maşallahta bu bobin nasıl anlaşılır ne gibi belirti verir belki var haberim yok veya yoksa da haberimiz olsun ?
Abi ben adamın ilanda açıklamada bir sonraki bakımı 55.000 km yazmış ya ben o an telefon geldi ilana kafa dalgın bakarken kilometresini 55.000 km okumuşum o yüzden bitiktir dedim :) Ama ortalama 40.000 km den sonra stock gti'da hadda gti bile olmasına gerek yok tüm 1.4 tsi larda verim düşüyor. Vites arası hafif patırdama,vites düşürdüğünde özellikle belirli devirler arasında ateşlemenin daha geç gelmesi, supercharger devirlerinde alttan doldurarak hızlanmalarda ateşleme kaçırması olabiliyor..
Yüklü Gtida durum nedir kaç binde bobin değiştirmek lazım. Bujiler yeni hafif patırdama yapıyor 20k kmde.
CeM öZeR
28-11-2013, 11:15
Yüklü Gtida durum nedir kaç binde bobin değiştirmek lazım. Bujiler yeni hafif patırdama yapıyor 20k kmde.
bunun için tam kilometre söyleyemem. Ben 5.000 km de buji bobin takım değişirim çünkü her basmada tam verim alınıyor. Kimi arkadaşlar 10.000 km de değişiyor. Eğer arasıra rolling ve genel olarak uzun yola çok gitmiyorsanız 15.000 km kullanılmasında hiç sakınca yok. 25.000-30.000 km kullananda var ama verim düşüyor gitgide.. Arıza yakmadan önceki son verimsiz dönemlerinde 10 boya kadar performanstan düşebiliyor patırdayan tsi makineler..
Arasıra rolling genellikle şehir içi kullanıyorum. 5k km daha kullanıp değiştirmek lazım öyleyse.
Sınırsız ve bedava bobin stoğum olsa yine de 5bin km'de bir söküp değiştirmem. :D
Bobinlerin tane fiyatı ne kadar serviste?
Sınırsız ve bedava bobin stoğum olsa yine de 5bin km'de bir söküp değiştirmem. :D
:icon_tup:
10 depo dolumunda 1 adet benzin deposu değiştirin... Ne yaf bu? Bir adet 2B Tombo uç bile kağıt üzerinde daha çok yol yapıyor...
şuanda tanesi 80 tl bnde 3 takım degıstırmıstım :)
individual
28-11-2013, 15:30
10 depo dolumunda 1 adet benzin deposu değiştirin... Ne yaf bu? Bir adet 2B Tombo uç bile kağıt üzerinde daha çok yol yapıyor...
:D Tombo uç güzel benzetme şafak :D
Arayan varsa tavsiye olunur. :)
Boyasız, Full Paket Polo Gti (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-sahibinden-boyasiz-full-paket-polo-gti-26100km-145050452/detay)
yusuf yılmaz
30-11-2013, 09:32
DOD - İkinci El Araç / SKODA FABIA 1.4 TSI 180 HP DSG RS (http://www.dod.com.tr/VehicleCard.aspx?vehicleID=453848&v=ikinciel-SKODA-FABIA-1.4-TSI-180-HP-DSG-RS)
Benim arac ilgilenenler Yuce motor da Safak ile gorusebilir...
hayirlisi olsun
hayirlisi olsun
Sagol abi...:)
fatihcelik
01-12-2013, 21:11
revo stage 2 polo gti 42k kmye geldim daha bobinlere dokunmadım 5.000 kmde bir buji bobin takımını duyunca sanırım bende bu aralar değiştirsem iyi olacak :D
revo stage 2 polo gti 42k kmye geldim daha bobinlere dokunmadım 5.000 kmde bir buji bobin takımını duyunca sanırım bende bu aralar değiştirsem iyi olacak :D
Bujileri sobaya atabilirsiniz bu saatten sonra gayet yanar :)
fatihcelik
01-12-2013, 22:11
bujileri 2 kere değiştirdim o kadarda vurdumduymaz olmamak lazım :D
ilk önce keslnlikle buji takarken aralıklarını ayarlayın bobinler en son
ilk önce keslnlikle buji takarken aralıklarını ayarlayın bobinler en son
Abi ben bişey ayarlamadım iridyumları olduğu gibi taktım sıkıntı yaratır mı?
Doktor abimizin bahsettigi sentil ayari yapilsa daha iyi ama yapilmassa sakincasi yok bazi kisilerde patirdama yapiyor
Doktor abimizin bahsettigi sentil ayari yapilsa daha iyi ama yapilmassa sakincasi yok bazi kisilerde patirdama yapiyor
Aynen bende ara ara patırdıyorum :)
Bu patırdama var mı yok mu diye tam olarak nasıl anlarız?
Tholl-ga
03-12-2013, 14:09
alt hızlardan 70 80 lerde yani 4 veya 5. viteste gazlmaya başlayın belli eder
hakanguclu
03-12-2013, 14:58
Peki bu bujilere önerdiğiniz sentil ayarı nedir kaça çekmemiz gerekir ibiza cupra için NGK BKR7EIX
sök iridyuma ne gerek var 2.0 Tfsi :icon_tup: dewammm
Peki bu bujilere önerdiğiniz sentil ayarı nedir kaça çekmemiz gerekir ibiza cupra için NGK BKR7EIX
60 min ideali 60 dır 55 de olur ama benim tercihim 60 dir
sök iridyuma ne gerek var 2.0 Tfsi :icon_tup: dewammm
Hangi 2.0 Tfsi :D 1.4 Tsi doktor reçetemi yaz ben ona göre haraket ediyim :)
aykut yüklüyo beyler :D
Dur Melih daha vakti var yavaş yavaş :D
Onlere taktim kisliklari
Pirelli snowcontrol serie 3 185/60/15
Guzel gibi bi kac gun sonra arkalarada alicam galiba teneke jantlara alismam lazim :)
http://i1370.photobucket.com/albums/ag274/evrevren/A04ACFE8-AFE7-43A1-8C09-1CA3A503AA76_zpsk8djmk06.jpg (http://s1370.photobucket.com/user/evrevren/media/A04ACFE8-AFE7-43A1-8C09-1CA3A503AA76_zpsk8djmk06.jpg.html)
CeM öZeR
05-12-2013, 15:19
Onlere taktim kisliklari
Pirelli snowcontrol serie 3 185/60/15
Guzel gibi bi kac gun sonra arkalarada alicam galiba teneke jantlara alismam lazim :)
http://i1370.photobucket.com/albums/ag274/evrevren/A04ACFE8-AFE7-43A1-8C09-1CA3A503AA76_zpsk8djmk06.jpg (http://s1370.photobucket.com/user/evrevren/media/A04ACFE8-AFE7-43A1-8C09-1CA3A503AA76_zpsk8djmk06.jpg.html)
Çok sexy duruyor :) Güle güle kullanın
MertSerhanÖ.
05-12-2013, 16:33
ya sadece önlere taksak fayda görmezmi:o
individual
05-12-2013, 16:43
Önlere taktığında frenlemelerinde arabanın arkası yanına gelebilir.4 Lastik'de değişmesi bence en doğrusu.
MertSerhanÖ.
05-12-2013, 16:48
doğru.aksiyona hiç gerek yok bencede.:D:)
Arkadaşlar bu soru belki 50 kere soruldu ama hala daha arasındaki farkı adam gibi anlayamadım sanırım sorun benden kaynaklanıyor :)
Arabam stage 2, Motul 5w30 mu kullanıyım 5w40 mı? Veya Castrol ile devam mı etmek lazım?
Ne gibi değişiklikler var?
Kimi viskozite asla değiştirmeyin diyor kimisi yazılım varsa kesinlikle 5w40 diyor...
2 seçeneğide kullanan birisi varsa aydınlatsın lütfen,her kafadan bir ses çıkmış.
Şuan genel olarak TSi larımız çoğunlukla hangisini kullanıyor?
Suleyman
05-12-2013, 17:58
Arkadaşlar bu soru belki 50 kere soruldu ama hala daha arasındaki farkı adam gibi anlayamadım sanırım sorun benden kaynaklanıyor :)
Arabam stage 2, Motul 5w30 mu kullanıyım 5w40 mı? Veya Castrol ile devam mı etmek lazım?
Ne gibi değişiklikler var?
Kimi viskozite asla değiştirmeyin diyor kimisi yazılım varsa kesinlikle 5w40 diyor...
2 seçeneğide kullanan birisi varsa aydınlatsın lütfen,her kafadan bir ses çıkmış.
Şuan genel olarak TSi larımız çoğunlukla hangisini kullanıyor?
Motul hakkında yorum yapmayacağım hiç tecrübem olmadı ancak 5-30 ve 5-40 arasındaki tek bildiğim fark; 5-40 daha geç ısınıyor 5-30 a göre.Ben castrol 5-30 ile devam ediyorum hala bu arada aracım stock ama ilerde mobil1 esp formulaydı sanırım onu kullanmayı düşünüyorum :icon_wack
Sercan AKCAN
05-12-2013, 18:05
5-40 kullananlar yag eksiltmemesi icin kullaniyolar.motul 300v 5-30 kullaniyorim tavsiye ederi .isterseniz tedarikte edebilirim :))
Yağ yakan araçlar çok daha az yağ yakmaya başlıyor.
Motul çok daha ucuz
Çok çok çok daha geç ısınıyor.
Castrolle 110 derece motulla 95-100 arası.
Mobilide kullandım castrolüde kullandım motuluda kullandım.
5-40 kullananlar yag eksiltmemesi icin kullaniyolar.motul 300v 5-30 kullaniyorim tavsiye ederi .isterseniz tedarikte edebilirim :))
Servisin önerdiği yağ castrol 5w-30 diye biliyorum
Bunun haricinde başka bir viskozite kullanmak pek sağlıklı olmaz diye düşünüyorum.
İlerde oluşabilecek bir sorunda bile bizim tavsiye ettiğimiz viskoziteyi kullanmadınız diyebilirler.
Castrol kotu bir yag aslinda biraz arastirirsaniz motulun kendi madenlerinden yag urettigini görürsünüz. Motul kullanin hem yag yakimi azalir hemde gec ısınır
Yağ yakan araçlar çok daha az yağ yakmaya başlıyor.
Motul çok daha ucuz
Çok çok çok daha geç ısınıyor.
Castrolle 110 derece motulla 95-100 arası.
Mobilide kullandım castrolüde kullandım motuluda kullandım.
Ama Motul'un hangisi 30 mu 40 mı?
josefsalvatini
05-12-2013, 20:53
5-30 castrol 4 Lt Bostancı sanayide 80 tl
Xclean motul sıkıntı yasamassın yağ sıcaklığın düşer Güle güle kullanırsın :)
5-40 tabiki :)
Sercan AKCAN
05-12-2013, 21:35
Yag eksiltmesi varmi aracinda ? Varsa 5-40 yoksa 5-30 koyun
Suleyman
05-12-2013, 21:37
Stock araçta 5-40 motul(normal şehiriçi kullanımda) tahminen hangi derecelerde gezinir?
penguinhakan
05-12-2013, 21:58
30K km dir Mobil 1 ESP 5-30 kullanıyorum ben de sorunsuz.
Motul de kullandım ama o kadar parayı hak edecek bir marifetini göremedim malesef.
Stock araçta 5-40 motul(normal şehiriçi kullanımda) tahminen hangi derecelerde gezinir?
80-87 aralığında değişir.Çok sıkışık trafiklerde 92 gördüm yanlış hatırlamıyorsam
15binde Castrol yağ koyuldu aracıma o zamana kadar 3000km 1 lt yağ koyuyordum Castrolü döktürüp Motul 5-40 koydum 5000km oldu yağ ışığı yanmadı :D Motul 5-40 8100 X-cess kullanıyorum artık başka yağ koymam :D
Suleyman
05-12-2013, 23:00
Tamamdır teşekkürler ama mobil1 esp i kullandıktan sonra beğenmezsem motulu deneyebilirim :D
Tamamdır teşekkürler ama mobil1 esp i kullandıktan sonra beğenmezsem motulu deneyebilirim :D
valla bende öyle yaptım işte castrol>mobil1 esp>motul kullandım.
Keşke tersden başlasaymışım :D
Castrol ve mobil burda üretiliyor. Kalitesi çok düşük. İşleme tesisleri çok eski. Motul ithal ediliyor. Yazılımlı arabada 5-40 kullanıyoruz. Stok araçta 5-30 kullanın. Motul pahalı ama iyi yağ.
Yag eksiltmesi varmi aracinda ? Varsa 5-40 yoksa 5-30 koyun nadir olarak eksiltiyor ama çok değil ondan yana sıkıntım yok motor çok ısınıyor ve arkadan zaman zaman duman salıyor hani dedim belki Motul koyunca bu problem ortadan kalkar.
O zaman 5w30 xclean alıcaz.
Castrol ve mobil burda üretiliyor. Kalitesi çok düşük. İşleme tesisleri çok eski. Motul ithal ediliyor. Yazılımlı arabada 5-40 kullanıyoruz. Stok araçta 5-30 kullanın. Motul pahalı ama iyi yağ.
Ya da 5w40 :)
Önlere taktığında frenlemelerinde arabanın arkası yanına gelebilir.4 Lastik'de değişmesi bence en doğrusu.
Tabikide 4 lastik en ideali mümkünse olması gerekeni
Ama 2 lastikte yolda bırakmaz
Sorun şu ki 4 adet teneke janta alışmak en zoru :)
nadir olarak eksiltiyor ama çok değil ondan yana sıkıntım yok motor çok ısınıyor ve arkadan zaman zaman duman salıyor hani dedim belki Motul koyunca bu problem ortadan kalkar.
O zaman 5w30 xclean alıcaz.
Ya benimde canim sikilmaya basladi bu duman isinden eskiden takmiodumda.Arkamdaki araclar ulan herif poloya 10 numara yag koyuo der gibi bakip yan seride geciyorlar.kamyoncu spec
Suleyman
06-12-2013, 09:23
Motul 5-30 ve 5-40 ne kadar ki biri fiyat bilgisi verirse ei olur :D
Motulun 5-30 unu bilmiyorumda 5-40 100-110 lira arasında 5 litresi neyi pahalı ki?
Mobil 5-40 ı geçen sordum daha 4 litrsi 110 lira
Castrol 5-40 hiç kullanmadım 5-30 litresi 50 lira olması lazım
Sercan AKCAN
06-12-2013, 11:42
Yazilimda 5-40kullaniyoruz denmis bnm arabamda yazilmli motul 300v 5-30 kullaniyorum..eksiltme varsa 5-40 kullankn yoksa viskoziteyi degistirmeyin bence
penguinhakan
06-12-2013, 12:00
Motul 5-30 ve 5-40 ne kadar ki biri fiyat bilgisi verirse ei olur :D
Mobil 1 - Castrol 4 litresi 80-100 arası alıyorum , Motul 4 litresi 250 TL
Motulun 5-30 unu bilmiyorumda 5-40 100-110 lira arasında 5 litresi neyi pahalı ki?
Mobil 5-40 ı geçen sordum daha 4 litrsi 110 lira
Castrol 5-40 hiç kullanmadım 5-30 litresi 50 lira olması lazım
Baya uygunmuş o zaman Motul. Ben bostancı sanayi sitesinden Castrol 5/30 u 80-85 gibi rakama alıyorum 4 litre üstelik. Bide üstünde 'dizel partikül filtreli araçlar için' yazıyor,Castrol artık sadece bu isim altında üretiyormuş yenilerini.
Sen nerden alıyorsun bu fiyata tanıdık falan mı yoksa piyasası mı bu fiyat?
Arkadaşlar yağ çubuğuna baktığımda yağ seviyesi min ve max ın tam ortasında
5 bin km oldu bakıma gireli
Biraz yağ eklemem gerekir mi max seviyesine yaklaşmam için yoksa bu şekilde bırakmalı mıyım ?
En soldaki çubuk B seviyesinde şuan yağım
http://u1312.hizliresim.com/1j/6/v75rx.png (http://bit.ly/c25MCx)
Biraz yağ eklemem gerekir mi max seviyesine yaklaşmam için yoksa bu şekilde bırakmalı mıyım ?
A seviyesine kadar eklemelisin yani yarım litre daha eklemen gerekiyor,eğer yağ tüketimin fazlaysa ummadık yerde yağ ışığını yakar ve yanında yağ yoksa gerisini sen düşün :)
Penguenin soyledigi 5-30 sanirim.motulun 5-30 unu hic kullanmadim.fiyati pahaliymis ama.
5-40 fiyatlari bu civarda
A seviyesine kadar eklemelisin yani yarım litre daha eklemen gerekiyor,eğer yağ tüketimin fazlaysa ummadık yerde yağ ışığını yakar ve yanında yağ yoksa gerisini sen düşün :)
Kimileri B seviyesi için ideal olan öyle kalsın dedi ama eklemek mantıklı olucak o halde
peki serviste ekledikleri yağ castrol 5w-30 edge mi magnatec mi ?
Yanlış yağ ekleyip karıştırmıyım bide şimdi :)
Kimileri B seviyesi için ideal olan öyle kalsın dedi ama eklemek mantıklı olucak o halde
peki serviste ekledikleri yağ castrol 5w-30 edge mi magnatec mi ?
Yanlış yağ ekleyip karıştırmıyım bide şimdi :)
Castrol edge 5w30 ne mangatec i aman diyim :) B seviyesi nasıl ideal olsunki,servis bile direk 4 litre koyuyor yani A seviyesinde oluyor.
He ama ışık yakmayana kadar her seviye normal yani ama olmadı gereken A seviyesidir.
3.8 litre olmasi lazim bizim arabalarin yag kapasitesi 200 gram problem olmaz da fazla yagda iyi degil
Castrol edge 5w30 ne mangatec i aman diyim :) B seviyesi nasıl ideal olsunki,servis bile direk 4 litre koyuyor yani A seviyesinde oluyor.
He ama ışık yakmayana kadar her seviye normal yani ama olmadı gereken A seviyesidir.
Mix yapıcam ben ortaya karışık biraz edge biraz motul biraz mobil belki yakmaz ondan sonra :))
Teşekkür ederim dostum şimdi gidip bostancı sanayiden 1lt castrol edge alıyım yarım litresini ekliyim şişeyide bagajda yedek tutarım artık.
şuan araç 20 binde 25 binde tekrar bakıma sokucam zaten.
bide utanmadan 15 binde bir bakım periyodu koymuşlar :))
3.8 litre olmasi lazim bizim arabalarin yag kapasitesi 200 gram problem olmaz da fazla yagda iyi degil
Rocco nun da mı 3.8 litre ?
fazla yağ da daha kötü 300 -400 ml eklesem a seviyesini geçmez heralde ?
Roccoları bilmiyorum malesef.
Suleyman
06-12-2013, 13:27
Teşekkürler beyler.
Rocco nun da mı 3.8 litre ?
fazla yağ da daha kötü 300 -400 ml eklesem a seviyesini geçmez heralde ?
Bence biraz ekle 2 dk sonra kontrol et olmadi tekrar az ekle tekrar kontrol et en sagliklisi bu sekilde olur.
4 litre diye biliyorum ben? Yagi sanayide dokup direk 4 litre koyunca tam olarak a seviyesinde oluyor.
penguinhakan
06-12-2013, 13:55
Filtre dahil 3.6 litre yağ alır.
Filtre dahil 3.6 litre yağ alır.
Nası oluyor abi o zaman? Ben direk 4 litre alıyorum koyduruyorum tam seviyesinde oluyor?
serkanAYB
06-12-2013, 16:12
4 litre olması lazım öyle kattık bizde sıkıntı yok
bakımdan çıkınca hiç kontrol ettiniz mi ?
3.6 lt koyulduğunda B seviyesinde oluyor... 4lt koyunca A seviyesinde oluyor. bence normal gibi
normalde 3.6lt alıyor araç
penguinhakan
06-12-2013, 22:47
Nası oluyor abi o zaman? Ben direk 4 litre alıyorum koyduruyorum tam seviyesinde oluyor?
Genelde 4 litre alınır , 0.40 litreyi artırıp ne yapacaksın diye 4 litre konur.
Ama tekniği usulü bu motorlar için 3.6 litredir.
MertSerhanÖ.
06-12-2013, 23:17
ya biraz konu değiştiricem ama bi sıkıntım var.Aracım 2 gün önce aşırı yağmurda yol yaptı.2 gündür sürekli araba yıkanmasına rağmen hala arabanın altında çamurluklarda falan çakıllar geziyo.bu sinir bozmuyomuş gibi sağ arkadan gibi böyle sanki alt taraftan bi lokurtu gibi bişi var.tok bi ses lop lop vuruyo sanki anlam veremiyorum.Bide ön göğüsün ordan bi tıkırtı var(dsg şangırtısı değil) torpidoda falan bişiler var sandım komple boşalttım yine devam ediyo.Çıldırmak üzereyim bi fikri olan varmı? :(
:) peki siz filitre değiştirmiyormusunuz 3.6 motor 400 500 gram kadarda filitre alır totalde 4 litreyi tamamlar bilginize
ya biraz konu değiştiricem ama bi sıkıntım var.Aracım 2 gün önce aşırı yağmurda yol yaptı.2 gündür sürekli araba yıkanmasına rağmen hala arabanın altında çamurluklarda falan çakıllar geziyo.bu sinir bozmuyomuş gibi sağ arkadan gibi böyle sanki alt taraftan bi lokurtu gibi bişi var.tok bi ses lop lop vuruyo sanki anlam veremiyorum.Bide ön göğüsün ordan bi tıkırtı var(dsg şangırtısı değil) torpidoda falan bişiler var sandım komple boşalttım yine devam ediyo.Çıldırmak üzereyim bi fikri olan varmı? :(
Janta taş girmiş olmasın yıkanmış araba ama.
lokurtuyu anlayamadım
ön göğüsdeki sesde sileceğin altındaki ksımda bir sürtme var sünger sıkıştırınca geçiyo ama cupralarda hiç duymadım bunu bazı gtilarda var
Noktayı Dr. koymuş bunu hesaba katmamıştım ben :) Çünkü ben yağ değişiminde yağı döktürüp filtreyi değiştirip direk 4 litre koyuyorum bakmıyorum bile yağ çubuğuna.
MertSerhanÖ.
06-12-2013, 23:44
lokurtuyu anlayamadım
ön göğüsdeki sesde sileceğin altındaki ksımda bir sürtme var sünger sıkıştırınca geçiyo ama cupralarda hiç duymadım bunu bazı gtilarda var
hadi taş falan girmiş çıkar heralde elbette ama lokurtu çok acaip.Bide düşünsenize 3 farklı ses senfonisi var tripten tribe giriyorum çıldırıcam :)
lokurtuyu anlayamadım
direksiyonun arka taraflarından gelen sesmi bu. direksiyon arkasında kontrol etmediğim yer kalmadı, heralde motor tarafından geliyodur diyodum silecekse çok sevinicem :)
direksiyonun arka taraflarından gelen sesmi bu. direksiyon arkasında kontrol etmediğim yer kalmadı, heralde motor tarafından geliyodur diyodum silecekse çok sevinicem :)
silecek değilde yerini nasıl tarif edim bilemedim şimdi.1-2 sene önce cem abi paylaşmıştı sıkıntıyı.bişey tırr ediyo böyle başıma gelmedi benim ama böyle hatırlıyorum
eski sayfaları araştırın aşağı yukarı bi 600-700 mesaj geriye giderseniz bulursunuz :D
silecek değilde yerini nasıl tarif edim bilemedim şimdi.1-2 sene önce cem abi paylaşmıştı sıkıntıyı.bişey tırr ediyo böyle başıma gelmedi benim ama böyle hatırlıyorum
eski sayfaları araştırın aşağı yukarı bi 600-700 mesaj geriye giderseniz bulursunuz :D
tamam bir bakayım bende hatırlıyorum öyle bir paylaşım
hadi taş falan girmiş çıkar heralde elbette ama lokurtu çok acaip.Bide düşünsenize 3 farklı ses senfonisi var tripten tribe giriyorum çıldırıcam :)
Ben arabaya ne kadar temiz bakarsam ilgi toplarsa o kadar nazar değiyor.Ne denli etkili olduğunu arabayı aldıktan sonra anladım zaten.Biraz pis gezmek en güzeli:)
Silecek motorunun montajında hata yapıldığı için bende bu sıkıntıyı yaşıyordum. Geçen silecekleri söküp o plastik parçayı çıkarttım silecek motorunu bi elliyim geçer diye iki tokatladım aleti ses kesildi :)
bakımdan çıkınca hiç kontrol ettiniz mi ?
3.6 lt koyulduğunda B seviyesinde oluyor... 4lt koyunca A seviyesinde oluyor. bence normal gibi
normalde 3.6lt alıyor araç
Hiç bakmadım yeni aklıma geldi bir bakıyım dedim B seviyesinde olduğunu farkettim.
Bazıları ekle dediler bazıları normal seviye bundan aşağı düşerse ekle dedi bende kararsız kaldım.
Gittim aldım 1 lt yağ bagajımda duruyor daha eklemedim :)
:) peki siz filitre değiştirmiyormusunuz 3.6 motor 400 500 gram kadarda filitre alır totalde 4 litreyi tamamlar bilginize
O halde B noktasında olması normal yağ eklemeye gerek yok doğru mu anladım ?
DallaraF395
07-12-2013, 01:18
Sunroofsuz Ibiza
Peloquin kilitli difransiyel
KW Clubsport
On arka sway bar
Yarim Cage
Sparco Koltuk
Remap
Downpipe
Filre kiti
Icini sok
Semi Slick
Piste harikalar yaratir.
Rollede sasirtir.
O halde B noktasında olması normal yağ eklemeye gerek yok doğru mu anladım ?
Hayır A noktasında olması lazım yani aslında A ile B arasındaki çizgide olması lazım.
Şimdi diyelimki siz yağı boşalttınız ve filtreyide değiştirdiniz 0 filtre taktınız.
Şuan motorda hiç yağ yok diyelim. Elinizde 4 litrelik yağ var ve hepsini koydunuz.
Dr'un dediğine göre sizin koyduğunuz bu 4 litre yağın 3.6 litresini motor kendisi alıyor. Diğer 400 gram'da sizin 0 taktığınız yağ filtresine gidiyor.
Bu koyulan 4 litre yağdan sonra yağ çubuğu kırmızıyla yuvarlak içine aldığım seviyede oluyor.
http://i39.tinypic.com/t4zfah.png
Mavi ile gösterdiğim çizgilerin arası 1 litredir. Eğer eksilirse buna göre ne kadar yağ eklemeniz gerektiğini rahat hesap edebilirsiniz.
Aslında direk B noktasında olmasıda bir problem değil ama daha öncede söylediğim gibi eğer aracınız yağ eksiltiyorsa ummadığınız bir anda yağ ışığı yanar ve eğer yanınızda yağ yoksa sıkıntı yaşarsınız.
Yuvarlak içine aldığım seviyede olması kafanızın rahat olmasını sağlar.
Zaten resimde gösterdiğim alttaki mavi çizgiye geldiğinde anca yağ ışığı yanar.
195 60 15 lassa iceways alsam mı diyorum kullanan bilen var mı? Bu lastiğe iten şey çivi takılabiliyo olması, başka bu tarz önerebileceğiniz lastik var mı çivi takılacak yani. Çivili lastik işe yarıyor mu onu da bilmiyorum gerçi ama :(
Bir de bu kar çorabı vb ürünler ne kadar etkili, kar paleti ne kadar etkili ve sağlıklı bir ürün? Dün ciddi bir kaza yaşadım şuan yaldur yaldır bu tarz ürünlerden arıyorum..
195 60 15 lassa iceways alsam mı diyorum kullanan bilen var mı? Bu lastiğe iten şey çivi takılabiliyo olması, başka bu tarz önerebileceğiniz lastik var mı çivi takılacak yani. Çivili lastik işe yarıyor mu onu da bilmiyorum gerçi ama :(
Bir de bu kar çorabı vb ürünler ne kadar etkili, kar paleti ne kadar etkili ve sağlıklı bir ürün? Dün ciddi bir kaza yaşadım şuan yaldur yaldır bu tarz ürünlerden arıyorum..
195 değil 185/60/15 olması gereken ebat
çivili lastik ciddi karda ve buzda işe yarıyor normal kış lastiğine oranla etkili ama normal yolda hiç kullanmamak şartıyla elbet
Lassa iyidir ya kötü değildir çivi takılan lastik pek bulunmaz zaten..
Geçmiş olsun bu arada.