Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.4 Tsi Polo Gti,İbiza Cupra Bocanegra Sorunlarınız Önerileriniz Paylaşımlarınız
Tholl-ga
20-06-2014, 17:21
Yapın yanyana yürüyelim itiraz eden ibnedir amk :D Geçersenizde uzayan kol bizden olsun diyecemde. Siz yinede yanımızda yürüyün yeter. :) bizimde 3 sene üzerinde tsi tecrübemiz var. Bir polo gti daha gelmeyecek Türkiye'ye bitti arkadaşlar. Bakın ikinci el piyasasına sahip çıkmakta,yerin dibine sokmakta bizim elimizde. Kusura bakmayın gti'lar yağ eksiltiyor,yağ yakıyor,sorunlu denildiği zamandada biz arabamıza seve seve bindik. Şimdide. Size yazılım çıkarsa da gocunmaz,aksine çok seviniriz. Bizede daha fazla deneyecek adam çıkar. Bizim tek söylediğimiz fazla birşey beklemeyin. Yani tutupta stock halinizdeki +3 boy civarı avantajınız stage2 vesaire yazılımdan sonra eşit şartlara gelir. Hepinizi bekliyoruz. 2'de 60 :D
:icon_tup:
engin vti
20-06-2014, 17:22
Bu bir gider mevzusumudur :D
hızlı tsi larımız var bekliyorung demi Engin abi :D
Bu İşler böyle olmuştur hep yazılıp çiziliyor ben açığım ;)
Neymiş bu Polo GTİ yaaa benim araba efsunlu demekki yazılımsız geçiyordum Polo GTİ leri hatta videoları bile var Youtube de cam tavan yok bende Custom dp 70lik krom borular varex forge dv k&n kutu içi filtre mevcut İzmir ve çevre ildeki gtileri cuma günleri sasalıda oluyorum beklerim saygılar :)
Yazılımsız kimi geçiyodunuz ben tam anlayamadım?
Mehmetmert
20-06-2014, 17:43
Beyler CMD'Ye 2013 2014 TDI'lar için güncelleme geldi şu an için amaa kutudan Hala siz TSI'lar için çıkmadı birşey :D
engin vti
20-06-2014, 17:50
Yazılımsız kimi geçiyodunuz ben tam anlayamadım?
Polo GTİ leri
Polo GTİ leri
Yazılımsız cupra ile yazılımlı poloları geçiyosunuz anladığım kadarıyla.
Peki sizin bu speclerde geçtiğiniz polonun specleri nedir?
agungoren
20-06-2014, 18:32
Stockta 1.5 basan bi GTI yok.
Ne 2011, ne de 2013.
Stok tsi'in 1,5 bari basmasi zor hadi basti diyelim oem dump valve'nin peak olarak bile bu basinci tutmasi imkansiz zaten.ama bi gercek varki cthlar orjinalden giderli sebebide cansinin dedigi gibi 2013-14 tsi 180liklerin oem yaziliminda basinc degerlerinin cav'a gore bi tik fazla olmasi ama 1,5 bar degil kesinlikle..yazilimdan sonrada hemen hemen ayni yururler diye umuyorum atla deve olmayacaktir.
engin vti
20-06-2014, 18:37
Yazılımsız cupra ile yazılımlı poloları geçiyosunuz anladığım kadarıyla.
Peki sizin bu speclerde geçtiğiniz polonun specleri nedir?
Poloda yazılımsızdı speclerde onda dp yoktu bende vardı fakat Yazılımla biz onlarla aynı olacağımız tahminini yukarıda yapanlara yazdım bunu
Poloda yazılımsızdı speclerde onda dp yoktu bende vardı fakat Yazılımla biz onlarla aynı olacağımız tahminini yukarıda yapanlara yazdım bunu
Dp yoksa geçilmesi normal zaten.
engin vti
20-06-2014, 19:27
Dp yoksa geçilmesi normal zaten.
Polo Cupra aynı benim gözümde yürür olarak yazılım eksik şimdi bende nasipse çıksın daha çok denemelerim olur :)
golflerde bulunan 160hp motor ile gti'daki 180hpliğin akrabalıkları ne derece ? Şanzıman vs. farklı mı ? Üzerinde hangi turbo var ?
Sercan AKCAN
20-06-2014, 20:17
cth lara hayırlı olsun ama arkadaslar cok basınc demek çok hızlı olcaksınız anlamına gelmiyo isterseniz 2.0 peak basın.fındık kadar turboyla anca sıcak hava üflersiniz o da geri düşürür.Denemek isteyenler telefonum var heryerde :)
Bu arada yanlış anlamışsınız yukarıda cthler yazılım yapıldığında yazılımlı cavlarla aynı yürür demişler. Cupra polo zaten aşağı yukarı aynı yürüyen arabalar.
cth lara hayırlı olsun ama arkadaslar cok basınc demek çok hızlı olcaksınız anlamına gelmiyo isterseniz 2.0 peak basın.fındık kadar turboyla anca sıcak hava üflersiniz o da geri düşürür.Denemek isteyenler telefonum var heryerde :)
Sercan arabanı hazırlamazsan muayene spec deneyelim hahaha
Tholl-ga
20-06-2014, 22:19
Gel ilacin bende :D;)
Haahahah ne ilacı abiii :D
o kadar omo dedim dinlemediniz beni bak Tholl-ga atıyo depoya yürüyo. Sercan desen gizli formülü omo ben açıklıyorum burdan artık Sercan kusura bakma :D :D :D
cth yazılımlansın denensin görelim ne oluyo ne bitiyo..
Cth cilarin hicbiri daha hizli olur demiyor stokta daha hizli yazilimda en az cav kadar hizli olur diyor zaten kimse yazilim cikti saplicaz edicez demediki :) ama stokta 13 polo>13cupra>11-12polo>11-12cupra.Marka tercihleri bu kullanici insiyatifinde degil hepsi yeni hepsi saglikli zaten.Afaki konusmayalim 13ler doldurup yazilimlansin gorelim ne kadar hizli.Eger 11-12tsi ler 1.5 peak atip 1.2 peak yuruyen 13lerden yavas kaliyorsa yazilimli 13 ucurum sokar araya.Ama oyle birsey yok bence,bilgi karmasasi oldu 11-12lerle alakali.
CeM öZeR
21-06-2014, 08:02
Kardeşçe 2'de 60 bekliyoruz. :) Belki yüksek km'de olan kondisyondan kaybetmiş cavlara göre daha başarılı grafiği olur cth'ın. Ama dediğim gibi cth cav ,stock harici bir setupta eşit bir grafik sergiler. Bir zamanlarki ep3 type r - fn2 type r meselesi gibi oldu. :hahaha:
Sercan AKCAN
21-06-2014, 08:41
Benim için sorun yokta Tholl-ga gerekni yapmış :D
Teşekkür ederim beni yormadığın için sayın mod. :cool:
yazılım herkese hayırlı ugurlu olsun bayrama kadar tamamlayında istanbula gelicez deneriz DBS polo ile muhabbet ederiz hırs yok bizde zaten bugüne kadar kanıtlanmış bir gücü var arabamızın herkesin iyi olmasını isteriz.yan yana gelmeden kimin iyi oldugunu bilemeyiz ama aramızda Fastest Tsi in Turkey takılan çok arkadaş var. o sadece bizim arabamıza özel bu kelime çok uğraşıldı ciddi paralar zaman gerekse özgün gerekse ben taaa antalyadan kalkıp yazılıma istanbula gelindi kim giderli ise yanına gidildi denendi stock turbo stock coler metanolsüz bir şekilde daha gecen olmadı...bu sene biraz daha üstüne koyduk
kimseye atar gider değil ama bir polo nasıl gider istanbula geldiğimizde göreceğiz hepberaber
Fastest Tsi in Turkey DBS POLO GTİ
http://i62.tinypic.com/1zxtmhz.jpg
http://i62.tinypic.com/2ue46ix.jpg
Sercan AKCAN
21-06-2014, 10:15
Buyrun gelin agirlariz.gecen seneki gibi gelcez diyip hazirlattin bizi bu sene gelin mutlaka bekliyoruz kendisine guvenen herkesi :)
Buyrun gelin agirlariz.gecen seneki gibi gelcez diyip hazirlattin bizi bu sene gelin mutlaka bekliyoruz kendisine guvenen herkesi :)
hahahhah biz gelsek bile değişmezdi araban hazır değildi ;)gelicez bu sefer ayar işimiz var tolga panpamla yan yana yürücez gerisinin hiç şansı yok:D
Sercan AKCAN
21-06-2014, 11:23
Arabam hazirdi sti la denedim o zaman.hemen hazir degildi deme.sizin benzin paraniz yoktu ondan gelmediniz.neyse kimseye *** atma hic en iyisi gecen sene gibi bu senede bekliyorum.istediginle yaynyana yuruyebilirsin ;)
Arabam hazirdi sti la denedim o zaman.hemen hazir degildi deme.sizin benzin paraniz yoktu ondan gelmediniz.neyse kimseye *** atma hic en iyisi gecen sene gibi bu senede bekliyorum.istediginle yaynyana yuruyebilirsin ;)
öpüyorum seni
Sercan AKCAN
21-06-2014, 12:03
öpüyorum seni
geldiğinizde görüşürüz tarihi belirleyin yeterki.görüşürüz :heyoo:
siz ikiniz şaşırmayın :) aile içi şiddeti kınıyorum amk :D
ozgurs82
22-06-2014, 19:11
Merhaba arkadaşlar
Bu araçla ilgili bilgisi olan var mı ?
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-hatasiz-1.4-tsi-169083373/detay/)
Kutluhan
22-06-2014, 20:03
Merhaba arkadaşlar
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-hatasiz-1.4-tsi-169083373/detay/)
Araç sahibini tanımam ama arabası alttan kazalı diye duydum, yine sizde araştırın.
ozgurs82
22-06-2014, 21:32
Araç sahibini tanımam ama arabası alttan kazalı diye duydum, yine sizde araştırın.
Takip ettiğim kadarıyla 40 bin altındakiler yüksek rakamlı kazalı oluyor.Hatasız yazınca şaşırdım diğer ilanlardan 4-5 bin ucuz olunca...
walla insanlara güven olmuyor benım eskı aracımın bırınıde koymuşlar yıne 2011 cupraydı ben kaza yapınca kazalı halıyle sattım 20 bın tl hasarı vardı adam yaptırmış satılıga koymuş arkadan ufak bı kazası var dıyor halbukı arac pertti ... dikkat etmek lazım
Merhaba arkadaşlar
Arac benim aracim kazali ben alip yaptirmistim sifir hata piyasada iyi diyenin aracindan daha iyidir 9000 km de almistim 50 yasinda amcadan :)
Aracta boya yok on tampon harici
Sol alttan kazasi vardi panel icindeki tum malzemeler servisten alip degistirdim ontakimda degisen hicbisey olmadi alttanda
Ankaraya sattim 1-2 pazarlikla alinabilir
Emil egzoz dp var aracta sadece kurcalanmamis aractir
ozgurs82
23-06-2014, 11:11
Arac benim aracim kazali ben alip yaptirmistim sifir hata piyasada iyi diyenin aracindan daha iyidir 9000 km de almistim 50 yasinda amcadan :)
Aracta boya yok on tampon harici
Sol alttan kazasi vardi panel icindeki tum malzemeler servisten alip degistirdim ontakimda degisen hicbisey olmadi alttanda
Ankaraya sattim 1-2 pazarlikla alinabilir
Emil egzoz dp var aracta sadece kurcalanmamis aractir
Teşekkürler :)
ozgurs82
23-06-2014, 11:13
Aynı araç .... 1 fotoğraftaki plakayı kapatmayı unutmuş :)
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-kayhanlar-2011-seat-ibiza-cupra-1.4-tsi-beyaz-22.000km-169361722/detay)
onursoytam
23-06-2014, 11:24
bırakın araba yarıştırmayı antalya ya gelin denize girelim :)
bektas_talay
23-06-2014, 12:04
Söküp satmak çok uzun sürer diye böyle bişey sordum , satılık 1.9 pd polo var onu almak istemiştim :) nasipse olur ama ben gti a bi süre daha binicem sanırım.
Şimdi şöyle bi sorum var.. ;
Bende düz boru var arkaya kadar sondada orj susturucusu , ondan öncede varex vardı varexi söktüm sattım işte orjinale döndüm şimdi ise çok sessiz geldi sıkıldım :D
Sorum da şu arabayı orjinal düşünün sadece son susturucuyu sökmüş gibi bi ses aldığımızı sayalım bu sesin aynısını ben hangi susturucu ile alırım ? Bitane son taktık universal supersprint ama üst devirlerde çok rüzgar sesi çıkıyor tofaş gibi
Ben bitane street tuned gpp greddy buldum acaba bundan ses performans nasıl alırız ?
Aklımda son seçenek milltek var benim istediğim sesi bi o veriyor :) ama fiyat uçuk varmı yardım edebilecek olan ?
ortaya 60 lık küçük tüp susturucu koy(borun 60 lıksa 70 se 70 lik koy) ve sonu iptal et
ahmet_xy
23-06-2014, 12:26
yok makasa ceza, yok cam filmine, yok egzoza ceza. en iyisi yazılımı yaptırıp stok egzozlu binmek. :)
bektas_talay
23-06-2014, 13:40
ortaya 60 lık küçük tüp susturucu koy(borun 60 lıksa 70 se 70 lik koy) ve sonu iptal et
Tek susturucuda iş bitmiyor , altlarda cızırtı falan oluyor. Çift susturucuda ise fiyat uçuyor üstüne birazdaha para koyar milltek alırım diyorum. Kararsızım bu aralar
i-vtec07
23-06-2014, 17:06
Söküp satmak çok uzun sürer diye böyle bişey sordum , satılık 1.9 pd polo var onu almak istemiştim :) nasipse olur ama ben gti a bi süre daha binicem sanırım.
Şimdi şöyle bi sorum var.. ;
Bende düz boru var arkaya kadar sondada orj susturucusu , ondan öncede varex vardı varexi söktüm sattım işte orjinale döndüm şimdi ise çok sessiz geldi sıkıldım :D
Sorum da şu arabayı orjinal düşünün sadece son susturucuyu sökmüş gibi bi ses aldığımızı sayalım bu sesin aynısını ben hangi susturucu ile alırım ? Bitane son taktık universal supersprint ama üst devirlerde çok rüzgar sesi çıkıyor tofaş gibi
Ben bitane street tuned gpp greddy buldum acaba bundan ses performans nasıl alırız ?
Aklımda son seçenek milltek var benim istediğim sesi bi o veriyor :) ama fiyat uçuk varmı yardım edebilecek olan ?
hocam varex in sesini duyabileceğimiz bi videon var mı ? :)
Bektaşın varex'i bende dinledim. Üstlerde çatırtı çok hoş. Yaptıracaklara tavsiye ederim.
engin vti
23-06-2014, 20:00
https://m.youtube.com/watch?v=nVjusqi5bvE
engin vti
23-06-2014, 20:02
Speclerim Custom down pipe 70lik krom boru varex k&n kutu içi filtre forge damp valve :)
Varex sesini duyabilirsiniz
engin abi varex sesini merak ediyodum video iyi oldu sağol
bektas_talay
23-06-2014, 22:55
Instagram (http://instagram.com/p/nx1wSutcl6/)
engin vti
24-06-2014, 01:59
Instagram (http://instagram.com/p/oebkPLJu-C/)
nakayama
24-06-2014, 10:34
arkadaşlar polo 6r yayı, 2013 ibiza cupraya uyarmı
Bildigim kadariyla uymuyor.
birebir uyar
Cuprama polo 6r benzinli eibach yayı aldım, daha önce de polo 6r dizel yayı vardı. Dizel yayı basmıyor pek, benzinli yayı güzel bastı ben memnunum baya sekme de yok konforda iyi, arkadaşlarımın Cupralarda da polo 6r dizel vogtland yay vardı. Kısacası oluyor polo 6r yayları.
beyler elimde dp var boşta dei çift sargı ile sarılı aracını yüklemek isteyen olursa yazsın.
ahmet_xy
26-06-2014, 20:04
engine of the year 2014 sonuçlarında dikkatinizi çeken bir şey oldu mu?
Results | Engine of the Year 2014 (http://www.ukipme.com/engineoftheyear/results.php?id=12)
1.4 TSi 192 hp Polo ??? :confused: :confused:
henüz ortaya çıkmamış bir motor nasıl 1. oluyor? :soru: hani 1.8 lt olacaktı??
OrcunInce
26-06-2014, 20:23
birebir uyar
Bunu neye göre söylediğinizi açıklar mısınız?
Parça kodları farklı 2 yayın da. Sonuç olarak uymaz.
birebir uyar,2 gti 1 cupra kullandım,hepsinin amortisör ve yayı bırbırıne uyar.hepsine takıp denemişligım var.
sonuc olarak Birebir UYAR.
Uyması demek o araç için hesaplanıp üretilmiş demekmidir her zaman?
Yayın kolisinin üzerindeki numarası farklı olabilir ama sonuçta içindeki yayların üzerindeki parça numaraları önemli olan;
Eibach kataloğundan alınmıştır, en sağdaki kodlara bakılması gerekmektedir, yayların üzerindeki parça kodu. Sonuç olarak birebir aynı yaylar ;)
http://i.hizliresim.com/JLoRyJ.jpg
http://i.hizliresim.com/VpqoJv.jpg
Yayın kolisinin üzerindeki numarası farklı olabilir ama sonuçta içindeki yayların üzerindeki parça numaraları önemli olan;
Eibach kataloğundan alınmıştır, en sağdaki kodlara bakılması gerekmektedir, yayların üzerindeki parça kodu. Sonuç olarak birebir aynı yaylar ;)
üşenip eklememiştim,tşkler valla:)bütün yürüyen aksamı aynı herşeyi aynı olarak birebir üretilen 2 aracın parça kodları ayrı olsa nolur,arabalar aynı ya:)
aynen olur hemde cuk dıye :)
Tolkar B.
26-06-2014, 22:50
Bende 2013 ibiza cupra için yay arıyorum.Bugun red eagle buldum 4.5cm nasıldır acaba?Fiyatı uygun geldi ve Hollanda menşei üretimmiş.Elinde olan varsa uygun yay olan varsada iletişime gecebiliriz coilde olur.
bektas_talay
26-06-2014, 23:12
selamlar aracım satılık ilgilenen olursa bana ulaşabilir özelden cep numaramı yollayabilirim.
aracım 2011 80.000 km kazasız boyasız sıkıntısız herşeyi orjinal rsa motorsports sw ile vericem
OrcunInce
26-06-2014, 23:29
birebir uyar,2 gti 1 cupra kullandım,hepsinin amortisör ve yayı bırbırıne uyar.hepsine takıp denemişligım var.
sonuc olarak Birebir UYAR.
üşenip eklememiştim,tşkler valla:)bütün yürüyen aksamı aynı herşeyi aynı olarak birebir üretilen 2 aracın parça kodları ayrı olsa nolur,arabalar aynı ya:)
aynen olur hemde cuk dıye :)
Allah aşkına ya, adam polo 6r yayı 2013 ibiza cupra'ya uyar mı demiş, herkes polo'yu gti anlamış bir ben mi kekoyum da normal polo olarak düşündüm. biri bana bunu şu an açıklasın abi. :ofk:
Berk yurtdışından 4 ay bilstein beklemiş adamım, yayın kodunu iyi bildiğimi biliyor olman lazımdı sanırım. ;)
http://i57.tinypic.com/29y1kea.jpg
örnekte koyalım da kimsenin aklı kalmasın :)
2.5 senelik gti sevdamızın sonuna geldik gibi arkadaşlar :)
Yarın antalyadan gelecek bir arkadaşımıza veriyorum arabayı.
Bu konuda çok şey öğrendim bilhassa gecenin köründe abi bu lastik çıkmıyor abiii diye aradığım CemÖzer abi sağolsun.Hele Tolga abinin hakkını hiç ödeyemem.Arabayı satıyorum ama konuyu bırakmıyorum yeni sahipleriyle 1.4 tsi hakkındaki bilgi ve tecrübelerimi kendi çapımda paylaşırım.
Suleyman
27-06-2014, 01:14
2.5 senelik gti sevdamızın sonuna geldik gibi arkadaşlar :)
Yarın antalyadan gelecek bir arkadaşımıza veriyorum arabayı.
Bu konuda çok şey öğrendim bilhassa gecenin köründe abi bu lastik çıkmıyor abiii diye aradığım CemÖzer abi sağolsun.Hele Tolga abinin hakkını hiç ödeyemem.Arabayı satıyorum ama konuyu bırakmıyorum yeni sahipleriyle 1.4 tsi hakkındaki bilgi ve tecrübelerimi kendi çapımda paylaşırım.
Obaaa,hayırlı olsun.
Allah aşkına ya, adam polo 6r yayı 2013 ibiza cupra'ya uyar mı demiş, herkes polo'yu gti anlamış bir ben mi kekoyum da normal polo olarak düşündüm. biri bana bunu şu an açıklasın abi. :ofk:
Berk yurtdışından 4 ay bilstein beklemiş adamım, yayın kodunu iyi bildiğimi biliyor olman lazımdı sanırım. ;)
polo gti olmasına gerek yok sevgili arkadaşım tüm polo 6R yaylarıda cupraya uyar sıkma canını:)olay tabi uymaksa...yoksa sertlik katsayıları tamamıyle farklı ve yanlış bi uygulama olur,yol tutuşu negatif etkiler,gerçi tüm türkiyedeki polo gti yaylarının hiçbirin direk gti yayı olmamasına rağmen milletin çokda dert ediceğini sanmam,cogu 1.4 benzinli yayı kullanıyor ama farkında bıle degıller..
Tholl-ga
27-06-2014, 08:58
polo gti olmasına gerek yok sevgili arkadaşım tüm polo 6R yaylarıda cupraya uyar sıkma canını:)olay tabi uymaksa...yoksa sertlik katsayıları tamamıyle farklı ve yanlış bi uygulama olur,yol tutuşu negatif etkiler,gerçi tüm türkiyedeki polo gti yaylarının hiçbirin direk gti yayı olmamasına rağmen milletin çokda dert ediceğini sanmam,cogu 1.4 benzinli yayı kullanıyor ama farkında bıle degıller..
çok cahilsin
ne anlarsın sen allahın japoncusu
çok cahilsin
ne anlarsın sen allahın japoncusu
doru dion hacı kardeş:)bizim neyimize
Eibachın türkiyede olan 2 farklı polo 6 r yayı var birini benzinli diye satıyorlar birini de dizel yayı diye satıyorlar, ikisinide kullandım. İkisinde de ne sekme oldu ne sertlik sorunu. Hatta ilk dizel polo yayı diye satılan polo 6r gti yayı olan yayı kullandım o basmadı sonra gittim TR de daha önce kimsede görmediğim gene polo6R D2 racing coilover'ı getirtip kullandım arabayı satıcam diye sattım sonra. Orjinal hali gözüme kötü görününce polo6r benzinli yayı aldım bu sefer. Hiçbirinde bir problem yaşamadım hepsi cuk oldu. Sekme sorunu veya amortisör vurması gibi bir sorunda yaşamadım hali hazırda kullanıyorum ve yaşamıyorum. Zaten yayın yol tutuşuna çok fazla bir ekstra artısı yok o yüzden böyle küçük ayrıntılara takılmamak lazım ;) Sonuçta işlem yapmıyoruz yaylara o yüzden net uymaz diye konuşmayalım :)
CeM öZeR
27-06-2014, 12:04
engine of the year 2014 sonuçlarında dikkatinizi çeken bir şey oldu mu?
Results | Engine of the Year 2014 (http://www.ukipme.com/engineoftheyear/results.php?id=12)
1.4 TSi 192 hp Polo ??? :confused: :confused:
henüz ortaya çıkmamış bir motor nasıl 1. oluyor? :soru: hani 1.8 lt olacaktı??
Şu an kullandığınız araçlarınız muhtemelen fabrika değerlerice 192 hp gözüküyor. Ama Doğuş veya vw satış politikası gereğince eski müşterine tazminat ödememek için halen 180 hp olarak gösteriyor. Yoksa güç aynı değil. :)
ahmet_xy
27-06-2014, 12:07
Şu an kullandığınız araçlarınız muhtemelen fabrika değerlerice 192 hp gözüküyor. Ama Doğuş veya vw satış politikası gereğince eski müşterine tazminat ödememek için halen 180 hp olarak gösteriyor. Yoksa güç aynı değil. :)
olabilir. yoksa doğmamış bebeğe don biçmiş oluyorlar bu verdikleri ödülle. daha yeni polo gti'ın satışı gerçekleşmedi. :confused:
edit: tazminat konusunu anlayamadım Cem. neden tazminat ödesin ki? "size 180 lik sattık, diğerlerine de 192 lik sattık" diyebilirler. ne sakınca var bunda?
OrcunInce
27-06-2014, 13:06
Eibachın türkiyede olan 2 farklı polo 6 r yayı var birini benzinli diye satıyorlar birini de dizel yayı diye satıyorlar, ikisinide kullandım. İkisinde de ne sekme oldu ne sertlik sorunu. Hatta ilk dizel polo yayı diye satılan polo 6r gti yayı olan yayı kullandım o basmadı sonra gittim TR de daha önce kimsede görmediğim gene polo6R D2 racing coilover'ı getirtip kullandım arabayı satıcam diye sattım sonra. Orjinal hali gözüme kötü görününce polo6r benzinli yayı aldım bu sefer. Hiçbirinde bir problem yaşamadım hepsi cuk oldu. Sekme sorunu veya amortisör vurması gibi bir sorunda yaşamadım hali hazırda kullanıyorum ve yaşamıyorum. Zaten yayın yol tutuşuna çok fazla bir ekstra artısı yok o yüzden böyle küçük ayrıntılara takılmamak lazım ;) Sonuçta işlem yapmıyoruz yaylara o yüzden net uymaz diye konuşmayalım :)
Senin küçük ayrıntılar dediğin şeyler sizin için çok önemsiz olabilir bu kabulum, sonuçta sidik yarıştırmıyoruz. Ancak, insanları bilgilendirirken 'uyar' deyip geçmemek gerek. Can taşıyor bu araçlar bilmem farkında mısınız ama?
İkincisi, benzinli yayı sende sekme yapmıyor olabilir-amortisör vurmayabilir vs. rebound-bound-salınım-titreşim-amortisöre binen yük vs'dir benim için önemli olan. (ki burada pist için araba yapan kişiler de mevcut, nitekim onlarda böyleler). sizin için önemli değilse, bizim için önemli değil der ona göre yaparsın açıklamanı, uyar deyip geçmek pek olmuyor uzun lafın kısası. ;);)
CeM öZeR
27-06-2014, 13:11
olabilir. yoksa doğmamış bebeğe don biçmiş oluyorlar bu verdikleri ödülle. daha yeni polo gti'ın satışı gerçekleşmedi. :confused:
edit: tazminat konusunu anlayamadım Cem. neden tazminat ödesin ki? "size 180 lik sattık, diğerlerine de 192 lik sattık" diyebilirler. ne sakınca var bunda?
Yapılan geliştirmeler müşteri şikayetlerine yansıtılırsa müşteri memnuniyeti gereğince zarar görebilir. Mesela itirazla ch poloların fren disklerine belki sahip olunabilir. Böyle bişeyi birisi öne attı işyerinde. Üzerinde tam durmadım. Ama eski müşterilerin memnuniyeti için en azından bunu saklı tutuyorlardır.
E işte doğrusu bunu söylemek uyar deyip geçince herkes aa demekki uygun bu doğrusu deyip takmaya kalkmaz bunu okuyunca.
Dizel polo yayı diye satılan 6r gti yayı olan yay ne demek tam olarak yanlış isimlemi satıyorlar?Hem dizel hem benzinli yayının cuk diye oturması amortisörde vurma yapmaması bu yayın bu araca uygun olduğu ve faydalı olduğu anlamına gelmez.Dizel aracın motor ağırlığı ve karakteri ile benzinlinin ağırlığı ve karakteri birbiriyle aynı olmadığından aynı yayı kullanıp uyar demek doğru değildir anlatmaya çalıştığımız o.Göze hoş gelir cuk oturur vurmaz amortisör dibe ama bir gün çok lazım olduğunda ölümle yaşam arasındaki farkı bile belirleyebilir.Ülkemizde satılan 6r yayları hem dizellere hemde benzinlilere ve gti lara tavsiye edilip satılıyorsa önünden bile geçmem isterse bedavaya versinler.
Senin küçük ayrıntılar dediğin şeyler sizin için çok önemsiz olabilir bu kabulum, sonuçta sidik yarıştırmıyoruz. Ancak, insanları bilgilendirirken 'uyar' deyip geçmemek gerek. Can taşıyor bu araçlar bilmem farkında mısınız ama?
İkincisi, benzinli yayı sende sekme yapmıyor olabilir-amortisör vurmayabilir vs. rebound-bound-salınım-titreşim-amortisöre binen yük vs'dir benim için önemli olan. (ki burada pist için araba yapan kişiler de mevcut, nitekim onlarda böyleler). sizin için önemli değilse, bizim için önemli değil der ona göre yaparsın açıklamanı, uyar deyip geçmek pek olmuyor uzun lafın kısası. ;);)
Sidik yarıştıran yok zaten. Boş konuşmuyorum, canımı yada kimsenin canını tehlikeye atacak bir şey de söylemiyorum. Eğer cuprasına polo 6 yayı taktı diye birini canı tehlikeye giriyorsa piyasadaki poloların yarısını yakalım :) Ben coilimi alırken teknik verilerine, data sheetine ve ayrıca mesleğim gereği alışkanlık haline gelen yapıldığı malzemeye, metalin geçirdiği işlemlere, hangi standartlara göre üretildiğine ve üretim toleranslarına hepsine baktım, yani kör cahil bişekilde bişey alıp takmıyorum, coilde buna dahil yay da ;)
Arabasıyla piste çıkacak kişi gidipde sadece yay almaz zaten. Yay alacaksa ve eibach alacaksa linkteki eibach kataloğuna bakar, ön arka yay kodları uyumlu olanı alır ve takar geçer.
FileSwap.com : Typenliste_2013.pdf download free (http://www.fileswap.com/dl/3nl02gAkm/)
Pisti falan karistirmayalim simdi.Burda bilgi karmasasina neden olan polo yayi cupraya uyar mi.Uyar belki ama ulkemizde polo gti lara satilan yaylar aslinda gti yayi mi?Degilse gti lar tehlikede yollarda.Gti yayiysa aynisini takan dizel ve 1.4 benzinliler tehlikede.Su an bildigim kadariyla bizde herkes hem dizele hem benzinliye hem gti a takilan ayni yayi kullaniyor bu dogru degil ;) en temizi araca ozel bir amortisor seti veya kaliteli bir coilover.Egerki eibach ayni yayi hem gti a hem dizele satiyorsa aninda uzaklasilir standart leylek binilir daha temiz.
OrcunInce
27-06-2014, 18:04
Aynen dediğin gibi Berk. Biri arabasına kodu tutmayan birşey taktıysa onun da canı bizim de canımız tehlikede demektir. Ben açıkçası farklı yay takılmış bir otomobili almam bile. Ayrıca bende işim gereği bu konuları bilmek zorundayım, lisanslı yol güvenliği uzmanıyım. Firmalar yay üretirlerken ar-ge'lere milyon dolarlar yatırırken gidip başka bir yay daha çok düşürüyor diye takılmamalı. Bunu bilerek yinede düşsün diye takılıyorsa ona kimsenin birşey demeye hakkı yok, keza bizim de. Neyse daha fazla uzamasının bir anlamı yok, hayırlı traşlar :)
bektas_talay
27-06-2014, 18:21
Hatasız Polo Gti RSA farkı ile..
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-hatasiz-polo-gti-rsa-farki-ile-169889708/detay)
Uzatan yok zaten Orçun, katalog ortada ;) Sanada hayırlı traşlar.
Bosverin yayi yazilim ne oldu 13lere vaziyet ne bilgisi olan var mi :)
ahmet_xy
27-06-2014, 20:36
Bosverin yayi yazilim ne oldu 13lere vaziyet ne bilgisi olan var mi :)
Bizimkiler anadan dogma yazilimliymis :D 192 hp :icon_tup:
Harbiden yazılım işi ne oldu
Bizimkiler anadan dogma yazilimliymis :D 192 hp :icon_tup:
180den daha yüksek çıktığını biliyorum ama 192 çok iddialı bir rakam.Birde niye 180diye satıyor hala bunda korkulacak birşey yok öyle olsa hiç bir aracın yeni kasası veya başka versiyonu daha kuvvetli çıkmazdı.Orda bi bilgi karmaşası var yine..Aksine üstüne basa basa söyler beygiri arttı diye.
MertSerhanÖ.
27-06-2014, 22:51
Yazılım için güncelleme bekleniyor.Geldi gelecek
Benzin oktani nedeniyle Turkiye'ye gucu dusup yolluyo olabilirler mi? Mesela Golf R'lar 255 beygir geldi normali 270 degil miydi?
Hatasız Polo Gti RSA farkı ile..
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-hatasiz-polo-gti-rsa-farki-ile-169889708/detay)
Haci sen neyin kafasini yasiyosun ? Ne farki kime gore fark ? Ne gerek var boyle bi yaziya ?
Aracin mi satilmiyor fark mi yartmak istiyorsun ? Amac ne ? Ortalik karistirmak mi ?
Fazla soru sordum tek cvp aliyim genc arkadasim
180den daha yüksek çıktığını biliyorum ama 192 çok iddialı bir rakam.Birde niye 180diye satıyor hala bunda korkulacak birşey yok öyle olsa hiç bir aracın yeni kasası veya başka versiyonu daha kuvvetli çıkmazdı.Orda bi bilgi karmaşası var yine..Aksine üstüne basa basa söyler beygiri arttı diye.
Cuprada dediğiniz doğru olabilir ama örnek veriyorum 2012 gtida temmuz çıkışlı araç 192hp haziran çıkış 180hp haziranda alanın ne günahı var hiç bir duyuru veya bilgilendirme yapılmadı bildiğim kadarıyla. Yani itiraz eden illaki olurdu.
ahmet_xy
28-06-2014, 09:25
Benzin oktani nedeniyle Turkiye'ye gucu dusup yolluyo olabilirler mi? Mesela Golf R'lar 255 beygir geldi normali 270 degil miydi?
olabilir mantıklı geldi bana söylediğin. veya almanyada 192 hp çıkan CTH'ler, benzindeki düşük kalite nedeniyle burada 185 civarlarına düşüyor olabilir. :)
yok 1.4 192 olacak, yok 1.8 tsi olacak diye ortalığı çok güzel bulandırdı bu VW :D
BerkayKamaci
28-06-2014, 14:49
Pazartesi günü özgün abi ayar yaparsa hızlı tsilarla denemek isteriz.
Musaıt olabılcekler varsa pmden ulasabılırler. aracımız ıbıza cupra
yok 1.4 192 olacak, yok 1.8 tsi olacak diye ortalığı çok güzel bulandırdı bu VW :D
Yeni Polo GTI'ın 1.8 olacağına dair bi' resmi açıklama, VW Media tarafından yayınlanmış basın bülteni vs. bişey var mı?
Sanırım Almanyada da yok satışta :soru:
Der Polo - Ausstattungsvarianten < Der neue Polo - der Kleinwagen von Volkswagen < Modelle (http://www.volkswagen.de/de/models/der-polo/trimlevel_overview.html)
Pazartesi günü özgün abi ayar yaparsa hızlı tsilarla denemek isteriz.
Musaıt olabılcekler varsa pmden ulasabılırler. aracımız ıbıza cupra
Hangi ibiza bu?
Gkhnkrdnz
29-06-2014, 03:20
Arkadaşlar konuda gti için itg veya vw racing filtre önerilmiş. Acaba bunlara alternatif ne olabilir aracımda şuan aem filtre var motorun tam yannda kalıyor. Hava giriş yerindeki aparatı çıkararak daha verimli bir hava girişi oluşturdum ancak fandan gelen sıcak havada filtreyi etkiler diye düşünüyorum. Aklımda şuan sadece dp sardırmak var görüşlerinizi bekliyorumm.
BerkayKamaci
29-06-2014, 04:29
Hangi ibiza bu?
Fu plaka henuz hic piyasada gorunmedi bundan sonra sk sk deneme yapicaz insallah.
Denk gelirsek sizlede denemek isteriz.
MertSerhanÖ.
29-06-2014, 11:04
Arkadaşlar konuda gti için itg veya vw racing filtre önerilmiş. Acaba bunlara alternatif ne olabilir aracımda şuan aem filtre var motorun tam yannda kalıyor. Hava giriş yerindeki aparatı çıkararak daha verimli bir hava girişi oluşturdum ancak fandan gelen sıcak havada filtreyi etkiler diye düşünüyorum. Aklımda şuan sadece dp sardırmak var görüşlerinizi bekliyorumm.
İtg yada vw racinge en buyuk alternatif bmc cda yada bmc ota dir. Bu kitleri dusunebilirsiniz.
Fu plaka henuz hic piyasada gorunmedi bundan sonra sk sk deneme yapicaz insallah.
Denk gelirsek sizlede denemek isteriz.
Geçtiğim arabaları geçerseniz deneriz. Boşuna arabamı yormak istemem.
iki tarafı da tanımam ama saçma bi yorum olmuş bence.
Belki adamlar da direkt sizi geçip, diğerleriyle uğraşmak istemiyor ?
cansın kardes gelıyorsun pazartesı denıyoruz yorumunu hıc sevmedım sankı araban 5 sanıye kosuyormus gıbı yorum yapıyorsun altı ustu 13 lerdedır en baba 11 olsun gel deneyelım arabanı yormayız oksaya oksaya denerız berkayla ırtıbata gec halledelım :icon_tup:
ahmet_xy
29-06-2014, 11:58
Yeni Polo GTI'ın 1.8 olacağına dair bi' resmi açıklama, VW Media tarafından yayınlanmış basın bülteni vs. bişey var mı?
utku evet VW tarafından resmi bir açıklama olmadı ama yabancı oto dergilerinde önce 1.8 TSi olacağı yazıldı, ardından 1.4 tsi 192 olacak diye yazıldı. sonuçta bu dergiler bu sızıntı bilgileri vw'de çalışan birilerinden "off the record" şeklinde almıştır.
taa dızel konusundan geldım benım bıle ılgımı cektı bu mesaj...
MertSerhanÖ.
29-06-2014, 13:13
Aklima bian nfs mostwanted geldi.
#Razor :)
ahmet_NLS
29-06-2014, 14:05
Kusura bakmayin bilmedigimden soruyorum.
HD polo simdiye kadar kimi gecmis ona gore hareket edelim.benim gordugum Ddl czt ye gecildi tm astra ya gecildi zz civic e gecildi de s2000 e gecildi tabi bunlar benim gorduklerim ;) gectiklerimi gecin demis arkadasta benim gibi cok insan vardir bilmeyen kimi gecti acaba ?
Cupra 13-11 sn lerimi kosuyor ?
Hmm skinti nedirki hd gayet guzel giden bir polodur denemeden konuşmanın manasi yok fu cuprada guzelllesiyor sakin bide semih var o 2tik tik 1 siksik :) turbo var diolar ;)
Hd gti in sahibi efendi oldugundan reklam pesinde kosmadigindan gectigi arabalari bilmemeniz normal..
Tholl-ga
29-06-2014, 15:43
Cansın giderken ararsın çeşit olur bende denerim keyif olur
MertSerhanÖ.
29-06-2014, 15:48
Hmm skinti nedirki hd gayet guzel giden bir polodur denemeden konuşmanın manasi yok fu cuprada guzelllesiyor sakin bide semih var o 2tik tik 1 siksik :) turbo var diolar ;)
Abi artik benide cagir yaz bende deniyim :D
Sercan AKCAN
29-06-2014, 15:52
Yarışçı beyler hertürlü toluene,ethanol,methanol yakıt ihtiyaçlarınız karşılanır :)
Kusura bakmayin bilmedigimden soruyorum.
HD polo simdiye kadar kimi gecmis ona gore hareket edelim.benim gordugum Ddl czt ye gecildi tm astra ya gecildi zz civic e gecildi de s2000 e gecildi tabi bunlar benim gorduklerim ;) gectiklerimi gecin demis arkadasta benim gibi cok insan vardir bilmeyen kimi gecti acaba ?
O saydığın arabalar hepsi arkadaşım :) 218 bg iken o kadar gidebiliyordum.
Çok araba ile denedimde hiç videolarını koymadim :) Hep saydıkların geçen seneydi :)
cansın kardes gelıyorsun pazartesı denıyoruz yorumunu hıc sevmedım sankı araban 5 sanıye kosuyormus gıbı yorum yapıyorsun altı ustu 13 lerdedır en baba 11 olsun gel deneyelım arabanı yormayız oksaya oksaya denerız berkayla ırtıbata gec halledelım :icon_tup:
Sen kimsinki bana emir kipi ile konuşuyorsun! O dediğin süreleri belki koşmuyorum belki daha hızlıyımdır bilemem. Senin araba 5 saniye koşuyorsa. Diğer yavrumu getireyim ne dersin?
Akıllı yaz tosun! Kibar şekilde yazdım. Efendi gibi bana cevap ver. Eğer olduda geçilirsen sakın çamura yatma.
Cansın giderken ararsın çeşit olur bende denerim keyif olur
Kankacım ayıpsın :) Tabiki ararım :)
Anlasildi seninle burdan anlasamiycaz yuz yuze goruselim ben bu cumleleri kaldiramam baskasiyla karistirdin galiba beni pmden numarani yaz hemen konusalim bir
Can'la konu tatlıya bağladık. İşlerimin yoğunluğu bitince deneyeceğiz.
çeyrek final oynamış kanatlılarla denerim :D
çeyrek final oynamış kanatlılarla denerim :D
Senle deneyince yarı finale mi çıkıcam :D
tabi tn vs hd :D
Sen geçersin :)
Burda herkes hızlı ama ben şunu söyliyeyim en hızlı tsi 1 dbs polo 2 rur golf kendilerini ıspatlamış araçlar bir kaç kişi nos basıyor hepimiz bu ortamın içindeyiz kimse kimseyi yemesin kimin arabası nasıl gidiyor biz ve herkes biliyor boşa kendinizi yormayın gecen sene gecilmediğiniz arabalar kalmadı neyin hızından bahsediyorsunuz bu sene nos basıyorsunuz hızlımı oldunuz ...milleti salak yerine koymayın dürüst olun
Burda herkes hızlı ama ben şunu söyliyeyim en hızlı tsi 1 dbs polo 2 rur golf kendilerini ıspatlamış araçlar bir kaç kişi nos basıyor hepimiz bu ortamın içindeyiz kimse kimseyi yemesin kimin arabası nasıl gidiyor biz ve herkes biliyor boşa kendinizi yormayın gecen sene gecilmediğiniz arabalar kalmadı neyin hızından bahsediyorsunuz bu sene nos basıyorsunuz hızlımı oldunuz ...milleti salak yerine koymayın dürüst olun
saçma bir post kusura bakma hızlınında hızlısı var illa sabit kalıcak diye bir şey yok. nos basma muhabbeti ne bişey diyemem o herkesin kendi yorumudur. ama ayıp değil günah değil arabaya yüklenen takılan bir parça nihayetinde dahada hızlanmak isteyen takar kullanır bu kadar basit
Turbo = nos ne farkı varki ?:)
HD polo gayet güzel yürüyen bi polo,ayrıca sahibide gayet efendi bi insan.
Video çekmek serbesttir diye açtığım konuya gelen tek tsi o oldu.
Arabamı yaparken defalarca denemek istedim defalarca denedi ki evinden kalkıp rica üstüne dahi denemeye gelen bi kişi,her seferinde geçti 1 sefer bile ileri geri konuşmadı veya rahatsız eden kelime kullanmadı.
Keza Fa cupra Serhan'da öyle,onun için Cansın hakkında manasız yorumlar yapmak gerçekten ayıp olur arkadaşlar.
Ankara da rocco var k04 lü gayet güzel gidiyor bizde maşşallah diyoruz sizde gecen sene çok poolo yaptınız maşşalah dedik bana burda bazıları nos basıyor tabiki nos basmayan tsi gecer bunu herkes bilir
Abi noktalama kullan anlayamadim postu yaw :(
Ankara da rocco var k04 lü gayet güzel gidiyor bizde maşşallah diyoruz sizde gecen sene çok poolo yaptınız maşşalah dedik bana burda bazıları nos basıyor tabiki nos basmayan tsi gecer bunu herkes bilir
turbosu büyük araba geçer demekle aynı sey olmadımı ?:)
Tholl-ga
29-06-2014, 23:36
Turbo var turbocuk var nos var noscuk var dimi dohtor
BerkayKamaci
29-06-2014, 23:43
Cansin ayar bitsin konusalim. Rakip tsi i sen belirle ilk onla deneyelim can skmaya gerek yok.
Burasida karismis :)
Denerken beninde cagirin bosa sikip duruyoruz :)
engin vti
30-06-2014, 00:59
Istanbulda olmak vardı
Cansin ayar bitsin konusalim. Rakip tsi i sen belirle ilk onla deneyelim can skmaya gerek yok.
Can sıkacak bir durum yok. Can ile konuşuldu müsait olduğum zamanda deneyeceğiz :)
Burasida karismis :)
Denerken beninde cagirin bosa sikip duruyoruz :)
Haber veririm Tuncay abi :)
Bu sefer bende gelicem Cansın bana bi haber edersin artık :)
Herkese Selamlar,
Aranıza yeni katıldım. Aracımı alalı yaklaşık 20 gün oluyor.
Çoğunuzun bildiği veya hatta bindiği diyebilirim 34KB0943 plakalı Doğuş Otomotiv'e ait test aracı. ( 2013 VW Polo GTI )
İstanbul Park'taki test videolarında kullanılan araç dersem daha kolay hatırlayacaksınız :)
TEST Videosu
(http://www.youtube.com/watch?v=tJGNdbcyVLs)
Sizlere sorum şudur ; bu aracı kullanıp şurasında şu eksik veya şu hatalı diyebileceğiniz noktalar nedir ? Hepiniz bu araçda benden çok daha fazla tecrübeli olduğunuz için görüşleriniz çok önemli ( 34KB0943 için soruyorum )
Şimdiden tşk ederim..
yusuf yılmaz
30-06-2014, 11:42
Herkese Selamlar,
Aranıza yeni katıldım. Aracımı alalı yaklaşık 20 gün oluyor.
Çoğunuzun bildiği veya hatta bindiği diyebilirim 34KB0943 plakalı Doğuş Otomotiv'e ait test aracı. ( 2013 VW Polo GTI )
İstanbul Park'taki test videolarında kullanılan araç dersem daha kolay hatırlayacaksınız :)
TEST Videosu
(http://www.youtube.com/watch?v=tJGNdbcyVLs)
Sizlere sorum şudur ; bu aracı kullanıp şurasında şu eksik veya şu hatalı diyebileceğiniz noktalar nedir ? Hepinizi bu araç için benden çok daha fazla tecrübeli olduğunuz için görüşleriniz çok önemli ( 34KB0943 için soruyorum )
Şimdiden tşk ederim..
genel olarak virajları stock süspansiyonla güvenli değil coil over iyi netice veriyor
Virajlarda düz gitme huyu beni rahatsız ediyordu. Acil müdahale etmek gerekiyor demek ki..
Teşekkürler.
S.a arkadaşlar 2 ay öncesinde Gtı mı aldım.Kırmızı cam tavan ve koltuklar hariç tam ,ancak üye olmak daha yeni kısmet oldu siteye, önceki sayfaları nerdeyse hepsini okudum yararlı bilgiler aldım.
Aracım 1908 km ye geldi :) rodaj sonrası yağ değişicektim ama biraz geçiktim yağımı sipariş ettim motul 8100 x-clean+ 5w30 aldım .şimdi sıra yağ filitresinde ama bizim araca uygun yağ filitresi diger 1.4 tsı larla aynı mı ? Yağını ve bakımlarını kendim yapıcagım ondan servisle pek muhattap olmak istemiyorum :)
Aracım şuanda stock daha ekstra hiç bişey yapmadım roll da en iyi hızlanma için kaç devirde vites atmalıyım 6200-6300 civarı uygun mudur?
Önerilerinize açığım :)
Burada aktif olmak isterim hepinize kazasız günler :)
yusuf yılmaz
30-06-2014, 17:10
S.a arkadaşlar 2 ay öncesinde Gtı mı aldım.Kırmızı cam tavan ve koltuklar hariç tam ,ancak üye olmak daha yeni kısmet oldu siteye, önceki sayfaları nerdeyse hepsini okudum yararlı bilgiler aldım.
Aracım 1908 km ye geldi :) rodaj sonrası yağ değişicektim ama biraz geçiktim yağımı sipariş ettim motul 8100 x-clean+ 5w30 aldım .şimdi sıra yağ filitresinde ama bizim araca uygun yağ filitresi diger 1.4 tsı larla aynı mı ? Yağını ve bakımlarını kendim yapıcagım ondan servisle pek muhattap olmak istemiyorum :)
Aracım şuanda stock daha ekstra hiç bişey yapmadım roll da en iyi hızlanma için kaç devirde vites atmalıyım 6200-6300 civarı uygun mudur?
Önerilerinize açığım :)
Burada aktif olmak isterim hepinize kazasız günler :)
rodaj sonra yağ değişimi tamamen fuzuli israf kardeşim aman sakın paranı çöpe atarsın
Hayırlı olsun kazasız belasız bin, servisten alabilirsin yağ filtresini 24 lira gibi bir fiyatı var..
_muhaRRem
30-06-2014, 17:20
denememi var ?
ne zaman ?
rodaj sonra yağ değişimi tamamen fuzuli israf kardeşim aman sakın paranı çöpe atarsın
Fuzuli oldugunu bilmeden duzgun bir rodaj sonrasi yag degisimi yaptim daha bir zararini gormedim.Neden oyle dusunuyorsunuz bilgi verirmisiniz?
ironwolf
30-06-2014, 17:41
Selamlar izmir den gti varmi deneme yapabilecegim ben karsiyaka bostanli tarafindayım
Rodajdan sonra yağ değiştirilmeli bence
yusuf yılmaz
30-06-2014, 17:45
Fuzuli oldugunu bilmeden duzgun bir rodaj sonrasi yag degisimi yaptim daha bir zararini gormedim.Neden oyle dusunuyorsunuz bilgi verirmisiniz?
bizim ekibinı ceo suyla beraberim ona soruyorum aracın yağı ile ilgili her şeyi.. bende sıfır araçta yağı erken değiştirenlerdendim fakat artık böyle bir ihtiyacın olamadığını öğrendim aracım 5500 km de 1 yılı devirdim normalde servis 1 yılın sonunda yağı değiştiriyor km ye bakmaksızın
lakin bunada onay çıkmadı gerekirse yağ analizi yapılacağı söylendi fakat sonuç % 99 yağın bozulmadığı yönünde
avrupada bu yağa 40 bin km veriliyor
bizde 15 bin en negatif şartlarda
vs vs teknik bilgim çok yok detaylı bilgi isteyenler gelsin yanıma:)
castrol genel müdürlük bostancı e-5 üzerindeyiz:)
motorun içinde rodajdan sonra yabancı maddeler olacaktır diye düşünüyorum önceki sayfalardada konuşulmustu mikronlarla gözüken tepecikler rodaj sonrasında nerdeyse yok oluyor diye buda içinde olan yabancı maddeleri temizlemek için gereklidir kanımca :)hemde orjınal gelen yağı pek sevemedim iki basmada 108 lere geliyor
Hayırlı olsun kazasız belasız bin, servisten alabilirsin yağ filtresini 24 lira gibi bir fiyatı var..
eyv serviste şişirme fiyat olacaktır diye tahmin etmiştim ama uygunmuş gidip dışarıdan yan sanayi Man filitre alıcagıma bayıden orjinalini alırım :D
yusuf yılmaz
30-06-2014, 19:21
bu arada bende hava filtresi alayım dedim 48 tl bir hayli yüksek fiyat
yusuf yılmaz
30-06-2014, 19:22
e-5 bostancı dan Maltepe kartal pendik sabiha gökçen
cumartesi sabah 09.40 Cupra yakıt tüketim 4.6 lt
ibiza cupra yakıt tüketimi e-5 trafik bostancı pendik sabiha gökçen - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=InMNnClhNGg&feature=youtu.be)
Bluefish
30-06-2014, 19:37
Ben değiştirmedim:heyoo:. 6.600 km.deyim Ağustos'ta ilk yıl bakımı var o zaman değişecek.
e-5 bostancı dan Maltepe kartal pendik sabiha gökçen
cumartesi sabah 09.40 Cupra yakıt tüketim 4.6 lt
ibiza cupra yakıt tüketimi e-5 trafik bostancı pendik sabiha gökçen - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=InMNnClhNGg&feature=youtu.be)
55KM hiç yakmasa ne olur hocam.100km sabitte ne yakıyor?Benim 122tsı'm 5.xli değerlerde geziyor.
engin vti
30-06-2014, 19:48
Selamlar izmir den gti varmi deneme yapabilecegim ben karsiyaka bostanli tarafindayım
Ben denerim isterseniz İbiza Cupra var 2013
bizim ekibinı ceo suyla beraberim ona soruyorum aracın yağı ile ilgili her şeyi.. bende sıfır araçta yağı erken değiştirenlerdendim fakat artık böyle bir ihtiyacın olamadığını öğrendim aracım 5500 km de 1 yılı devirdim normalde servis 1 yılın sonunda yağı değiştiriyor km ye bakmaksızın
lakin bunada onay çıkmadı gerekirse yağ analizi yapılacağı söylendi fakat sonuç % 99 yağın bozulmadığı yönünde
avrupada bu yağa 40 bin km veriliyor
bizde 15 bin en negatif şartlarda
vs vs teknik bilgim çok yok detaylı bilgi isteyenler gelsin yanıma:)
castrol genel müdürlük bostancı e-5 üzerindeyiz:)
Ilk yagin erken degismesinde her zaman fayda oldugunu dusunuyorum.Yag bozulacagindan degil ama gozle gorulmeyecek metal parcalari olabilir yagin icinde gezen.Kimsede rodaji yapilip geliyor araclar demesin hic bir fabrikanin bunu yapacak ne vakti olur ne de niyeti.Kitapciginda bile ilk calistigi saatler en onemli saatlerdir motor icin diyor.Sahsi fikrim bunlar.
yusuf yılmaz
30-06-2014, 20:41
Ilk yagin erken degismesinde her zaman fayda oldugunu dusunuyorum.Yag bozulacagindan degil ama gozle gorulmeyecek metal parcalari olabilir yagin icinde gezen.Kimsede rodaji yapilip geliyor araclar demesin hic bir fabrikanin bunu yapacak ne vakti olur ne de niyeti.Kitapciginda bile ilk calistigi saatler en onemli saatlerdir motor icin diyor.Sahsi fikrim bunlar.
araçtan numune alarak yağ analizi yapıyoruz arkadaşım öyle bir risk % 1 dahi olsa benim yağ inan sorgusuz değişirdi zaten yağım ücretsiz koli koli mevcut neden değişmeyeyim
OrcunInce
30-06-2014, 20:48
Zeko'ya katılıyorum. Hatta ilk yağ değişiminde motul'lenmeli. Castrol falan ense traşı. :D
araçtan numune alarak yağ analizi yapıyoruz arkadaşım öyle bir risk % 1 dahi olsa benim yağ inan sorgusuz değişirdi zaten yağım ücretsiz koli koli mevcut neden değişmeyeyim
Butun dunya rodaj yapip yag degistiriyor.Fabrikanin verdigi kitapcikta bile vurgulanan bir nokta.Degisip degismemek kullaniciya kalmis.Yetkili servis bana gerek yok dedi ben gittim degistirdim iyiki getirdiniz dediler.Kisacasi degistirmenin faydasi var mi belli degil (bana gore kesinlikle var) ama bir zarari olmayacagi kesin.
yusuf yılmaz
30-06-2014, 21:00
Butun dunya rodaj yapip yag degistiriyor.Fabrikanin verdigi kitapcikta bile vurgulanan bir nokta.Degisip degismemek kullaniciya kalmis.Yetkili servis bana gerek yok dedi ben gittim degistirdim iyiki getirdiniz dediler.Kisacasi degistirmenin faydasi var mi belli degil (bana gore kesinlikle var) ama bir zarari olmayacagi kesin.
arkadaşım yağ firması yağ satmak ister serviste bir an önce değişim
elbette zararı yok yağ değişiminin
sadece kesene olur zararı
arkadaşım yağ firması yağ satmak ister serviste bir an önce değişim
elbette zararı yok yağ değişiminin
sadece kesene olur zararı
Servis getirmeyin dedi ilk aldigimda ben yinede kafama gore degismesini uygun gordugum kmde gittim.Ilk defa 2500km de degistirmeye gelen musterimizsiniz ama dogrusu sizin yaptiginiz tesekkurler dediler diyorum,ki ben alirken getirecegim demistim adamlar bi an once degistirme mantiginda yanassa tabi tabi getirin derdi.Her neyse isteyen degissin isteyen degismesin parasi benim cebime girmiyor ya ben yag eksiltmiyorum demekki birseyleri dogru yapmisim kafam rahat.
OrcunInce
30-06-2014, 22:00
Servis getirmeyin dedi ilk aldigimda ben yinede kafama gore degismesini uygun gordugum kmde gittim.Ilk defa 2500km de degistirmeye gelen musterimizsiniz ama dogrusu sizin yaptiginiz tesekkurler dediler diyorum,ki ben alirken getirecegim demistim adamlar bi an once degistirme mantiginda yanassa tabi tabi getirin derdi.Her neyse isteyen degissin isteyen degismesin parasi benim cebime girmiyor ya ben yag eksiltmiyorum demekki birseyleri dogru yapmisim kafam rahat.
Para bende deyip Polo'yu doldurup 2 ton almayaydın iyiydi :D
Para bende deyip Polo'yu doldurup 2 ton almayaydın iyiydi :D
Yolda gti cupra gördüm mü benden kesin hafiftir deyip yanaşmaya korkuyorum :) donanımla ilgili bir sorunum yok ama frenleri taksam mı takmasam mı ikilemindeyim.Korkuyorum sert frende takla attırır o kaliperler diye :D
Yolda gti cupra gördüm mü benden kesin hafiftir deyip yanaşmaya korkuyorum :) donanımla ilgili bir sorunum yok ama frenleri taksam mı takmasam mı ikilemindeyim.Korkuyorum sert frende takla attırır o kaliperler diye :D
O kaliper o kadar büyük değil, sıkıntı olmaz:D
6 Piston Tarox takanlar ne yapsın? :)
O kaliper o kadar büyük değil, sıkıntı olmaz:D
6 Piston Tarox takanlar ne yapsın? :)
Safo onlar mumkunse onumuzde fren yapmasin :D
Polo gti aracima golf 7 gti direksiyonu takmayi planlıyorum fikirleriniz nedir ? Birde sorum var golf 7 gti anahtar alip kod yaptirip kulanabilirmiyim
Ortalık kızışmış merakla bekliyoruz hatta bi buluşma ayarlasak mı istiyen isteyenlede denemiş olur.
Polo gti aracima golf 7 gti direksiyonu takmayi planlıyorum fikirleriniz nedir ? Birde sorum var golf 7 gti anahtar alip kod yaptirip kulanabilirmiyim
Maalesef direksiyon olmuyor. Anahtarı bilmiyorum.
Ortalık kızışmış merakla bekliyoruz hatta bi buluşma ayarlasak mı istiyen isteyenlede denemiş olur.
Kalabalık olmaya gerek yok. Benle beraber 1 polo gelecek. Can ve arkadaşı gelecek. Etti 4 araba. Daha fazlasına gerek yok.
ibizacupra34
02-07-2014, 19:53
seyretmek için gelebilir miyiz hemde tanışmış oluruz
Selamlar,
internette gezinirken SKN Tuning sayfasında eco-tuning 75 ürününü gördüm. % 20 yakıt tasarrufu ve +30hp güç sağladığını okudum.
Bilen, kullanan tavsiye eden var mıdır ?
Yorumlarınızı bekliyorum.
(Aracım 2013 Polo GTI)
Deneme yapilacak gece varsa stock 2013 polo yada cupra
Veya stage 1 tsi ile denemek isterim
Aracim 120d
yusuf yılmaz
03-07-2014, 11:49
Deneme yapilacak gece varsa stock 2013 polo yada cupra
Veya stage 1 tsi ile denemek isterim
Aracim 120d
vay Alp kardeşim bizi ekiyorsun ha :)
o degılde 97 oktan yok buralarda bugune kadar hep 97 kullandık sımdı 95 oktan ne kadar etkıler kı arabayı?
o degılde 97 oktan yok buralarda bugune kadar hep 97 kullandık sımdı 95 oktan ne kadar etkıler kı arabayı?
Daha yavaş ama km mnzili daha fazlamoluyo denedim araba bir hantallaşıyor.
Burdaki tsi cıların legend tavırlarına hastayım herkes en hızlı tsi yada ben en iyisini biliyorum bence bu tavırlar hiç sağlıklı değil.
harbiden en hızlı tsi kım suan turbo fln buyutmeden? gecen sene dbs poloydu sanırım hala omu?
engin vti
03-07-2014, 19:13
Burdaki tsi cıların legend tavırlarına hastayım herkes en hızlı tsi yada ben en iyisini biliyorum bence bu tavırlar hiç sağlıklı değil.
Bende bazı arkadaşların yorumlarına başkalarını küçük görmelerine anlam veremiyorum :)
Rabbit33
03-07-2014, 19:58
Suan (-2 retard) var aracimda yazilimdan sonra log almistik Ozgunle . 10lt shell 97 benzine 1 lt Ethanol ekliyorum ,ama log alamadim çünkü Mersin'e dondum .Bir parca duzelme olmusmudur? Ne olcude ne kullanmam gerek .yada dogru mu yapiyorum ? Bilgisi olan aydinlatirsa sevinirim
Tesekkürler.
Bende bazı arkadaşların yorumlarına başkalarını küçük görmelerine anlam veremiyorum :)
Türkiyede reklam yapmış 3 4 tane tsi var deyim yerindeyse herkese saplayan fakat reklam yapmamış yorulmamış her roll e gitmemiş bir sürğ tsi olduğunuda unutuyolar.
Suleyman
03-07-2014, 20:41
1.20d su an sehirdisindayim haftaiçi deneyelim ve eger denersek, bakımdan sonra tekrar deneme gereği de duyabilirim.Telden yazıyorum su an pm yoluyla Tel numaranı yollarsan iyi olur bu arada ikiye iki basariz.
Arkadaşlar şu xenonların ayarı yokmu çok aşagı bakıyorlar biraz daha yukarı bakması için ne yapmalıyım farların arkasında halojen ampuller gibi ayar vidası varmı ?
Arkadaşlar şu xenonların ayarı yokmu çok aşagı bakıyorlar biraz daha yukarı bakması için ne yapmalıyım farların arkasında halojen ampuller gibi ayar vidası varmı ?
Hemen yapmak istersen düz duvara yanaşıp gri vidalardan ayar yapabilirsin kendince ama ne derece sağlıklı olur bilmiyorum.
aracım zaten kapalı garajda duvardan ayarı yaparım gri vidalar tamamdır yarın o işe bi el atayım :) Yolculuk kipi diye bi seçenek varda ondan aklım karıştı acaba elektronik mi ayar diye
çok saolasın Merthan ...
agungoren
03-07-2014, 22:33
Türkiyede reklam yapmış 3 4 tane tsi var deyim yerindeyse herkese saplayan fakat reklam yapmamış yorulmamış her roll e gitmemiş bir sürğ tsi olduğunuda unutuyolar.
Hatirlatman icin tesekkurler..
Reklam yapmış demeyelim kendini kanıtlamış tsilar onlar.Serdar abinin eski polosu olsun sercan olsun cem abinin eski polosu olsun.Mesela benim aracımda çok iyi gidiyordu.Süleymanla yanyana 2 denememiz dışında kimseyle roll yapmadım.Şimdi yeni alıcısı antalyaya götürdü..
Herkesin kendini en iyi soför sanması gibi bu en hızlı tsi olayı:)Kardeşim aynı specleri uygulanan araba aynı gider.. Ki araclar dsg yapman gereken tek sey devrı takıp edıp en ıyı zamanda vıtes atmaktır bırı yapıyor bırı yapamıyor geçenin arabası ıyı sayılıyor:)
Herkesin kendini en iyi soför sanması gibi bu en hızlı tsi olayı:)Kardeşim aynı specleri uygulanan araba aynı gider.. Ki araclar dsg yapman gereken tek sey devrı takıp edıp en ıyı zamanda vıtes atmaktır bırı yapıyor bırı yapamıyor geçenin arabası ıyı sayılıyor:)
malesef tsi larda herşey bu kadar lineer olmuyor :). Bilinmeyen bilinçsizce yapılan o kadar çok şey varki.Fabrika çıkışlı bile her araba birebir yanyana gitmiyor
onur lütfen evo ve golf r konulara gidermisin artık ? :D
fabrıka çıkışı aynı arac aynı gider kardeşim .Kullandığın arabayı üreten firma elle yapmıyor kı bırının ayarı değişk olsun.Bu arabalarda hata payı sıfır.
Değişen tek sey alındıktan sonra arabanın kullanım şekli.İşte bu etken arabanın gidişine etken olur.
arkadaslar selam GTI için en iyi yağ öneriniz nedir ?
ahmet_xy
04-07-2014, 12:06
arkadaslar selam GTI için en iyi yağ öneriniz nedir ?
pahalı farketmez dersen sürdirek Motul 300V 5-40
favori Motul X-Clean 5-40
plase Mobil 1 ESP Formula 5-40
neden 5-30 değil de 5-40? çünkü 5-40 ların yüksek sıcaklığa dayanımı, 5-30 dan daha iyi olduğundan, yağ eskilmesi daha az olacaktır :icon_tup:
edit: yusuf abi kızacak ama polo gtilar için en dandik yağ Castroldür. :D
fabrıka çıkışı aynı arac aynı gider kardeşim .Kullandığın arabayı üreten firma elle yapmıyor kı bırının ayarı değişk olsun.Bu arabalarda hata payı sıfır.
Değişen tek sey alındıktan sonra arabanın kullanım şekli.İşte bu etken arabanın gidişine etken olur.
Yukardada aynısını demiş zaten kullanıma bağlı standart araçlar bile aynı gitmiyor diye
OrcunInce
04-07-2014, 12:50
Abi tsi yüklemekten basiti mi var?
dp - dv - hava filtresi - yazılım.
neden 5-30 değil de 5-40? çünkü 5-40 ların yüksek sıcaklığa dayanımı, 5-30 dan daha iyi olduğundan, yağ eskilmesi daha az olacaktır :icon_tup:
tesekkür ederim faydalı oldu benim için :icon_tup:
individual
04-07-2014, 13:36
Edit yanlış konu
onur lütfen evo ve golf r konulara gidermisin artık ? :D
Ben 2.0 tfsi konusna upgrade olayim bari :D
caadaass
04-07-2014, 14:46
beyler, 44000'e cam tavansız, 2 parça boyalı, 2011 cupra almak ne kadar mantıklı? İlla 2013 mü almak gerekir?
ahmet_xy
04-07-2014, 14:50
beyler, 44000'e cam tavansız, 2 parça boyalı, 2011 cupra almak ne kadar mantıklı? İlla 2013 mü almak gerekir?
hem iki parça boyalı hem 2011. pek mantıklı gelmiyor ;)
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-sifir-kokulu-cupra-169352805/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-hatasiz-2013-cupra-sunroof-lu-170272279/detay
caadaass
04-07-2014, 15:04
hem iki parça boyalı hem 2011. pek mantıklı gelmiyor ;)
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-sifir-kokulu-cupra-169352805/detay)
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-hatasiz-2013-cupra-sunroof-lu-170272279/detay)
hocam 2011-2013 arasındaki farklar neler ? niye 2013 almalıyız :D
yusuf yılmaz
04-07-2014, 15:06
birazcık emeğe eğitime bilgiye saygınız olsun madem bu işi iyi bildiğinizi iddaa ediyorsunuz gelin yanıma sizi en lerle tanıştırayım konuşturayım yemek yeriz hem tanışmış oluruz
bostancı e-5 te yerimiz
lafım sana değil Ahmet genele yazdım bunları
ha bu arada dandik denilen yağı tüm dünyadaki vw audi grubu kullanıyor
ve % 65 pazar payına sahip
mobil ve bp yağlarıda bizde
ahmet_xy
04-07-2014, 15:07
birazcık emeğe eğitime bilgiye saygınız olsun madem bu işi iyi bildiğinizi iddaa ediyorsunuz gelin yanıma sizi en lerle tanıştırayım konuşturayım yemek yeriz hem tanışmış oluruz
bostancı e-5 te yerimiz
yusuf abicim edit'de yazdığım haklı çıktı. :D
kızma yaw bu kadar. :)
ahmet_xy
04-07-2014, 15:09
hocam 2011-2013 arasındaki farklar neler ? niye 2013 almalıyız :D
1- 2011 cupraların dişli oranları uzun olduğu için yavaşlar.
2- 2013 cupraların hem motoru yeni (CTH) hem de dişli oranları iyileştirildi.
3- 2013 ler 2 yaş daha genç :p :D
Arkadaşlar şu far ayarını tam kestiremedim hangisinin ayarladıgını resim çekip işaretledim içlerinde yıldız tornavida yeri var onlardan mı ayarı yapılıyor ?
http://i.hizliresim.com/7mOGGW.jpg (http://hizliresim.com/7mOGGW)
1- 2011 cupraların dişli oranları uzun olduğu için yavaşlar.
2- 2013 cupraların hem motoru yeni (CTH) hem de dişli oranları iyileştirildi.
3- 2013 ler 2 yaş daha genç :p :D
isterse 10 boy hızlı olsun 2011 cupra nın görüntüsünü 2013 e değişmem :)
kazımcelik
04-07-2014, 18:49
Merhaba ilandaki araç hakkında bilgisi olan arkadaş var mı? Ayrıca yağ yakma problemini nasıl anlayabilirz bi yöntem varmı serviste filan belli olurmu acaba?
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-ilk-el-12000-km-de-hatasiz-sunrooflu-cupra-167641925/detay)
MertSerhanÖ.
04-07-2014, 18:52
evet ahali bugün bende aracımı satmış bulunuyorum.Tsi konusuda artık misafirim.:)
bostancı e-5 te yerimiz
Servisin koyduğu yağ ile 3000kmde 1 lt yağ eksiltiyordu aracım. Motul 5.40a geçtim Ve aracımı yükledim. Aracım yüklü olmasına rağmen motul kademe kademe yağ eksiltmeyi azalttı. Şuan için 2300kmde 300gr yağ eksilttim. Castrolün tamamı dandik olmamakla birlikte Tr'de üretilenler kesinlikle dandik. Tüm dünyadaki audi vw grubunun bu yağı kullanması en ucuza castrolü almalarındandır. Reno total yağı koyuyo başkası helix koyuyo bu markalar işi bilmiyo ondan castrol kullanmıyolar zaten. Hangisi ucuza anlaşmışsa onu alıyo. Motul geç ısınıyor aracım geç şişiyor castrolde tek basmada araç geri düşmeye başlıyordu. Bu arada bende castrol bp bayisiyim işi bilmeyen biri değilim.
yusuf yılmaz
04-07-2014, 19:04
Servisin koyduğu yağ ile 3000kmde 1 lt yağ eksiltiyordu aracım. Motul 5.40a geçtim Ve aracımı yükledim. Aracım yüklü olmasına rağmen motul kademe kademe yağ eksiltmeyi azalttı. Şuan için 2300kmde 300gr yağ eksilttim. Castrolün tamamı dandik olmamakla birlikte Tr'de üretilenler kesinlikle dandik. Tüm dünyadaki audi vw grubunun bu yağı kullanması en ucuza castrolü almalarındandır. Reno total yağı koyuyo başkası helix koyuyo bu markalar işi bilmiyo ondan castrol kullanmıyolar zaten. Hangisi ucuza anlaşmışsa onu alıyo. Motul geç ısınıyor aracım geç şişiyor castrolde tek basmada araç geri düşmeye başlıyordu. Bu arada bende castrol bp bayisiyim işi bilmeyen biri değilim.
valla bu yaşta bu deneyim pes.. takdir ettim sizi..tavsiyelerinizi deneyimlerinizi tecrübelerinizi değerlendireceğim
teşekkürler..
yusuf yılmaz
04-07-2014, 19:08
bu arada lamborghini edge kullanıyor ucuz olduğu için ..
Tholl-ga
04-07-2014, 19:11
Bunca tsi ci motul ile castrol farkini anlayip aralarindaki deger farkini gorup motul u kullaniyor buna ragmen hala castrol övülüyor ilginc
ahmet_xy
04-07-2014, 19:21
Yusuf abi senin meslek nedir? Teknik eleman misin yoksa idari personel mi?
valla bu yaşta bu deneyim pes.. takdir ettim sizi..tavsiyelerinizi deneyimlerinizi tecrübelerinizi değerlendireceğim
teşekkürler..
Evet herkesi şarşırtırım deneyimlerimle bu yaşta çoğu şeyi çözebildim. Burda diyoruzki motul bizim araçlarımızda daha iyi performans veriyor. Sizde takmışsınız at gözlüklerini vag grubu castrol kullanıyor lambolar castrol kullanıyor diyip kendinzi avutuyorsunuz. Eminim poloya koyduğunuz edge ile lamboya koyduğunuz aynıdır. Size castrolle mutluluklar diliyorum. :)
yusuf yılmaz
04-07-2014, 19:22
imola pistinde idik dandik castrol edge partner i lamborghini ile test için
özellikle yağ ile ilgili teknik bilgi 21. dk itibaren
izleyebilirsiniz saffet üçüncü ile
ntvmsnbc Video Galeri (http://video.ntvmsnbc.com/saffetin-garaji-6-ekim-2013.html)
yusuf yılmaz
04-07-2014, 19:36
Evet herkesi şarşırtırım deneyimlerimle bu yaşta çoğu şeyi çözebildim. Burda diyoruzki motul bizim araçlarımızda daha iyi performans veriyor. Sizde takmışsınız at gözlüklerini vag grubu castrol kullanıyor lambolar castrol kullanıyor diyip kendinzi avutuyorsunuz. Eminim poloya koyduğunuz edge ile lamboya koyduğunuz aynıdır. Size castrolle mutluluklar diliyorum. :)
kardeşim videoyu izle formula 1e verdiğimizi edge ile araçlarımızda kullandığımız edge aynı
23.dakika
http://video.ntvmsnbc.com/saffetin-garaji-6-ekim-2013.html
Motul furyasi firladi gidiyor , zamaninda motul cok ovuldu ancak ovulen motul x clean degil 300v racing serisiydi, sirf markasi motul diye alip kullanan cok. Sifir km bmwlerde castrol kullaniyor kendi aracim yeni 1.6t bmw ve 5-30 da degil dandik castrol 0-30 kullaniyor turbosu hemen nar gibi kizaran aracim ne hikmetse dandik hemde incecik 0-30 yagla daha hic sismedi ve ilk 11 bin km boyunca ufak bi miktar eksiltti eklenecek duzeyde degildi. Yakin arkadasim mobil 1 esp'nin yag sicakligi konusunda bir miktar daha iyi oldoldugunu soyluyor tsi aracinda ama araci castrolle de sismiyor mobille de. Yagla hizlanip hem de tek basmada sisme garip geldi acaba sahte castrole mi denk geldiniz?
Merhaba ilandaki araç hakkında bilgisi olan arkadaş var mı? Ayrıca yağ yakma problemini nasıl anlayabilirz bi yöntem varmı serviste filan belli olurmu acaba?
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-ilk-el-12000-km-de-hatasiz-sunrooflu-cupra-167641925/detay)
İlandaki araç yakın arkadaşımın. Bitabede leon fr ı var o yüzden buna çok binmedi, roll e çıkmadı, zorlanmadı araç, ikimiz beraber aldık araçları o beyaz aldı ben kırmızı :) aracı çok temizdir, kafada soru işareti kalmayacak bir araç ;)
yusuf yılmaz
04-07-2014, 20:40
üretilmiş en iyi yağ castrol edge ve mobil 1 0-40
le mans ta ve f-1 de kullanılır araç makinalarına göre yağlarda geliştirilir videoda ayrıntılı bilgiler mevcut
elbette isteyenler farklı markalara yönelir
ahmet_xy
04-07-2014, 20:43
bu arada SCT forumunda gördüm. Yeni kasa Leon FR'ler de yağ eksiltiyormuş.
edit: yağ eksiltmek 1.4 TSi'ların fıtratında varmış :D :D
Trance-R
04-07-2014, 21:06
-Ben "fabrikada" Vag lara, GULF marka yağ 2. kalite yağ konulduğunu nette okumuştum. Emin değilim, kesindir diyemem.
-Fakat, TSI grubu Turbolu ve Supercharged'li bir üniteye göre bence normal üstü yağ sorunu var.
-Eskiden beridir, Turbo'lu araçlar yağ eksiltir derler ve kabul edilen bir durumdur. TSI'larda, bu ordan kjabul edilen değerler üstünde bence.
-Bu kadar hacimden bu kadar güç çıkartınca, stresli çalışan parçalar da olunca Rodajın önemi ve Yağın önemli bir kat daha fazla artıyor.
Kazasız belasız sürüşler ;)
ahmet_xy
04-07-2014, 21:14
VW, kullanım kitapçığında 1lt/2000km yazmış. 10bin km yol yapınca 5 lt yağ ekleyeceğiz demekki :D
http://sv102.piclect.com/e177ad299/o/14/07/04/polo.jpg
Valla kim ne derse desin yasca buyuk abimizde cabalamis durumu anlarmak icin ama ben gozumle gordugume inanirim...
Castrolde yag sicakliginin 95 oldugu yerde motul 90
Castrolde 10 numara yag yakarcasina duman, motulda neredeyse hic yok.
Castrolde 3000 kmde 1 litre eksiltme motulda 4000 bazen 4500.
En ufak sikinti yasamadim benden arabayi alan arkadasada motul onerdim
Bunlar benim 2.5 yillik tecrubelerim ne castrolun nede motulun bayisiyim.
serkansozen
04-07-2014, 22:59
Motul 300 v kullanan varmı polo gti için öneriyormusunuz?
Yağı bugüne kadar hep serviste değiştirdim.
Motula geçmeyi düşünüyorum..
kazımcelik
04-07-2014, 23:24
İlandaki araç yakın arkadaşımın. Bitabede leon fr ı var o yüzden buna çok binmedi, roll e çıkmadı, zorlanmadı araç, ikimiz beraber aldık araçları o beyaz aldı ben kırmızı :) aracı çok temizdir, kafada soru işareti kalmayacak bir araç ;)
Tesekkur ederim. Yag durumu hakkinda bilgniz varmi?
agungoren
04-07-2014, 23:32
Onceden yine motul x clean kullaniyordum son iki yag degisimde 300 v aldim ve cok memnun kaldim biraz pahali ama bence tsi grubu icin kesinlikle ideal yag motul yazilimli araclarda kesinlikle kullanilmasi gerekiyor diye dusunuyorum.hala ithal geliyor olmasi ve cakmasi cukmasi olmamasi ayrica guzel..
Yağ sıcaklığı konusunda çok iyi castrole göre.Castrolle aynı zamanda ideal ısıya ulaşıp,sıkıştırdığınızda daha geç ısınıyor yüksek sıcaklıkları görmek daha zor.
Ben castrolde kullandım motulde kullandım,piste falan çıkmadım sadece rollde,uzun yolda ve ayaküstü gazladığım zamanlarda gôrme fırsatım oldu.
Castrol yağ çok çabuk ısınıyor,fazla yağ eksiltiyor ve dpsiz arabada ciddi şekilde kokulu duman salıyor.
Cuprada yağ göstergesi yok dolayısıyla yağın kaç derece olduğunu göremedim ama durduğum zaman kaput ve motor soğuk havalarda bile cehennem gibi yanıyodu.
Motulda yağ eksiltme baya azaldı,duman biraz daha azaldı ve kesinlikle motor daha az ısınıyodu.
Castrol kullandığım zaman dpsiz iken arabanın içinde sürekli yanmış yağ kokusu dolanıyodu,bunu kız arkadaşıma varana kadar söyleyenler oldu :)
Motul yağda içeride koku hissetmiyodum ama yine nadir olarak duman atıyordu fakat kokmuyordu.
Castrol mü iyi Motul mu iyi onu bilemem bu işin teknikeri değilim,ama Castrol kullanan birisinin Motul kullandıktan sonra bi daha Castrole geçeceğini düşünmüyorum açıkcası.
Şuanki arabamda Castrol var bakımına 1000km kaldı,motule geçmeyi düşünüyorum.
Arabam 1.4 tfsi 122 lik,Castrol ile çok az miktarda yağ eksiltiyor. Bakalım motulde nolucak.
evet ahali bugün bende aracımı satmış bulunuyorum.Tsi konusuda artık misafirim.:)
Kadam hayırlısı olsun üzüldüm satmana,senn kadar çok seviyodum Fa cuprayı :)
Neyse artık tsi motorun gerçeklerini daha rahat konuşabiliriz :D:D
Kadam hayırlısı olsun üzüldüm satmana,senn kadar çok seviyodum Fa cuprayı :)
Neyse artık tsi motorun gerçeklerini daha rahat konuşabiliriz :D:D
bu tsi motorlar yağ yakıyomuş ya :D
(dn:geçen hafta sattım)
yusuf yılmaz
05-07-2014, 04:02
Btg den aldigim box i satmaya karar verdim isteyen ozelden msg atabilir sifiri 1200 tl civari 500tl istiyorum 2 bin km kullandim arti 19 hp aliyorum dp ve veya egzost ile 30 hp alinabiliyor log alinarak
VW, kullanım kitapçığında 1lt/2000km yazmış. 10bin km yol yapınca 5 lt yağ ekleyeceğiz demekki :D
http://sv102.piclect.com/e177ad299/o/14/07/04/polo.jpg
Abi onun almancasina bakmak lazim turkceye cevirirken degismis bile olabilir :D
teşekkürler..
Abi seninle yag konusunu aylar oncede konusmustuk senden o zamanda rica etmistim aklimizda soru kalmasin diye castrolun yagi neden 50 derece once parliyor digerleri 250 seviyelerindeyken castrol 200 kusurlerde bunun tam cozume kavusmasi icin bunu cozebilmek gerekir diye dusunuyorum. (Vw 504/507 5-30 tam sentetik yaglar icinde)
yusuf yılmaz
05-07-2014, 10:18
Abi seninle yag konusunu aylar oncede konusmustuk senden o zamanda rica etmistim aklimizda soru kalmasin diye castrolun yagi neden 50 derece once parliyor digerleri 250 seviyelerindeyken castrol 200 kusurlerde bunun tam cozume kavusmasi icin bunu cozebilmek gerekir diye dusunuyorum. (Vw 504/507 5-30 tam sentetik yaglar icinde)
sorayım kardeşim teknik müdüre
bu tsi motorlar yağ yakıyomuş ya :D
(dn:geçen hafta sattım)
Yok ya yakar mı ayıp ettin :D
Tholl-ga
05-07-2014, 14:43
Hurafe
Yag yakan motormu olur hangi devirdeyiz tamamen piyasayi baltalama adina
Yazılım ne oldu bilen yokmu bırakın yağı şekeride:)
Yazılım ne oldu bilen yokmu bırakın yağı şekeride:)
Suan yazilim durumu yalan oldu askimiz bizde saskiniz abi gelir yeni bilgiler
serkansozen
05-07-2014, 21:13
Anlaşılan motul dan herkes memnun.. yorumlarınız için teşekkürler.
motul 300v ye transfer olacağım..
An itibari ile benim cc 20.000 km ye geldi. İlk bakımınada 15.000de girdi. Ozamanda yağ eksiği yoktu şuanda da yok. Yani zaten aynı motorun en ağır aracını kullanıyorum. Yani bu motor maks bende yoruluyor. Demekki kronik değil
ironwolf
05-07-2014, 22:45
http://i.hizliresim.com/DoVW0Z.jpg (http://hizliresim.com/DoVW0Z)
207rc nin boost borulari isi yalitimi icin kaplandi
Tsi 180 liklerin tuketim orani tsi 160 lik olanlarla benzer degil hatta tamamen alakasiz
160 lik versiyon kistas alinamaz.
Yani turkcesi 180 lik tsi yag tuketmeyi sever kimi aracta cok sever comerttir kimi aracta cimridir bu kadar net..
Bi soruda ben sorayim
Minimum butce ile en iyi egzoz sesini nerde nasil aliriz
Kasintim tuttu ama fazla butce ayirmak istemiyorum odemelerden sistim artik
ironwolf
05-07-2014, 23:25
http://i.hizliresim.com/X27N9j.png (http://hizliresim.com/X27N9j)
http://i.hizliresim.com/WWAa7E.png (http://hizliresim.com/WWAa7E)
http://i.hizliresim.com/gjzp6L.jpg (http://hizliresim.com/gjzp6L)
Isi yalitimi icin boost borulari ve turbo kaplama :)
Tsi 180 liklerin tuketim orani tsi 160 lik olanlarla benzer degil hatta tamamen alakasiz
160 lik versiyon kistas alinamaz.
Yani turkcesi 180 lik tsi yag tuketmeyi sever kimi aracta cok sever comerttir kimi aracta cimridir bu kadar net..
Bi soruda ben sorayim
Minimum butce ile en iyi egzoz sesini nerde nasil aliriz
Kasintim tuttu ama fazla butce ayirmak istemiyorum odemelerden sistim artik
iskender abiden randevu alıp ortayı iptal ediyorsunuz direk.Orta iptali dp den daha hoş bi ses veriyor.Tabi araba stoksa.Maliyetide 60-70 lira.Dsg patırdamaları paha biçilemez oluyor :)
Orta iptali icin randevu mu veriyorlar istanbulda ? :)
mesele orta iptali olması değil adamın 7/24 dolu olması
iskender abiden randevu alıp ortayı iptal ediyorsunuz direk.Orta iptali dp den daha hoş bi ses veriyor.Tabi araba stoksa.Maliyetide 60-70 lira.Dsg patırdamaları paha biçilemez oluyor :)
Peki cut out yapsak ?
Bi arkadasimda vardi kumandali cok begendim ac kapa ac kapa :)
Ses cok abartili ve kotumu olurki
Araba stock performansdan calmasin extra guc beklentim yok
Son zamanlarda artik tek yaptigim oda nadiren sol seritten hizli gitmek o kadar
Tesekkurler bu arada
Suleyman
06-07-2014, 00:52
Orta iptali yapmış biri olarak konuşuyorum, ses gerçekten güzeldi ama bence iptal etmeyin hele de onuru dinleyip hiç etmeyin :DAyrica performans kaybı oluyor hiç gerek yok.
Orta iptali yapmış biri olarak konuşuyorum, ses gerçekten güzeldi ama bence iptal etmeyin hele de onuru dinleyip hiç etmeyin :DAyrica performans kaybı oluyor hiç gerek yok.
senin araba zaten gitmiyodu kanka ortayı bahane etme :D
Peki cut out yapsak ?
Bi arkadasimda vardi kumandali cok begendim ac kapa ac kapa :)
Ses cok abartili ve kotumu olurki
Araba stock performansdan calmasin extra guc beklentim yok
Son zamanlarda artik tek yaptigim oda nadiren sol seritten hizli gitmek o kadar
Tesekkurler bu arada
kaybedeceğiniz 1 boy ya aha şu üstteki arkadaşla denedik :) Ama ses ciddi anlamda mükemmel 3000 devire kadar belli bile olmuyor polisle işiniz olmaz
kaybedeceğiniz 1 boy ya aha şu üstteki arkadaşla denedik :) Ama ses ciddi anlamda mükemmel 3000 devire kadar belli bile olmuyor polisle işiniz olmaz
Yani simdi cut out a falan gerek yok
Orta iptali olay tamammidir ?
Yani simdi cut out a falan gerek yok
Orta iptali olay tamammidir ?
Ben dp yide denedim sadece orta iptalinide.Orta iptali çok daha hoşuma gitti.Roll yapmayan biri için(benim gibi) performans düşüşünü hissetmenize imkan yok.Benim polomu satmamış ve stok binmeye devam eden biri olsam sadece orta iptaliyle gezerim şahsen.Cut out a falan hiç gerek yok :) Telefonda bakıpda bulabilirsem videosunu atarım size sadece orta iptalli zamanımı
yusuf yılmaz
06-07-2014, 04:21
Orta iptali degilde ortanin ve son susturucun supersprint ile degisimi ile aracin yuksek hizda nasil verimli oldugunu gozlerimizle gormus olduk stock bir arac bu sicakta 180 ve uzeri hizda guc kaybederken sadece orta ve son susturucunun supersprint ile degisimi ile guc kaybi yasanmiyor arada 180 km ustunde 2 boy farkediyor
orta iptali tadında ses veriyo abartısız oluyo, performans kaybını hissetmezsiniz günlük kullanımda -araç denemiyosanız-, bende hem orta iptali hem cut out var cutout baya sesli sürekli kullanılacak cinsten değil. Neden yaptım peki kafam normal çalışmıyo :D ayrıca cutout hissedilir şekilde yavaşlatıyo arabayı. Ama çıkan o abuk sabuk ses hoşuma gidiyo benim :D
Aslinda yaptirmisken cut out da olsun diyorum nasilsa kumandasi var kapali kalsin
Kapaliyken performansa bi etkisi yoksa dursun kenarda :)
Iskender bana randevu verse ben uyamam ki nasil olcak o is yogunum vakitte yok
Neyse bu hafta ici ugrayayim ben o anki ruh halime gore yaptirirm biseyler
Tesekkurler bu arada
bernim kendi görüsşüm komple düz borudur :) orjinali 51 lik sanrım ben olsam 65 70 arası çalışırım egsozt u programı ona göre yaptığında cok güzel seyler değişicktir :)
bernim kendi görüsşüm komple düz borudur :) orjinali 51 lik sanrım ben olsam 65 70 arası çalışırım egsozt u programı ona göre yaptığında cok güzel seyler değişicktir :)
bence de en temizi, yapmışken bi kere yapılacaksa. Hem sesli hem sessiz isteyen de sona varex taksın. Varex in bi zararı var mı?
yusuf yılmaz
06-07-2014, 12:30
dün ender elek. te xds i açtırırken sordum
2013 lere yazılım yapıyorlar
2800 tl artı kdv
202 hp ve beyin açmadan
çok para diyenlere
normal yazılımın minumum 1000 tl artı 900 tl dv olduğunu hatırlatayım
bu yazılımda dv gerekmiyormuş
ne kadar doğru bilemeyiz tabi
Bence iskender abınıze selam soyleyın orta susturucuyu iptal için 60-70 tl cok para :heyoo:
bence de en temizi, yapmışken bi kere yapılacaksa. Hem sesli hem sessiz isteyen de sona varex taksın. Varex in bi zararı var mı?
Varex tek basina 550$ di en son yani 1200 TL hadi olsun 1000 TL
Sondan oncesine cut out takmaktan cok farki yokki
Degmez bence ucuk bi rakam
i-vtec07
06-07-2014, 13:24
şu eksoz işinden hiç anlamıyorum.bizde gtı mıza varex takalım diyoruz. dp + sona varex taksak güzel bi ses alırız diye düşünüyorum.
varex i kaçlık almalıyız stock gtı a hangisi uygun ?
Gkhnkrdnz
06-07-2014, 13:31
Arkadaslar aracima 2013 polo gti a forge intercooler takmayi dusunuyorum. Forumda stock araca yarari veya zarari gibisinden bisey yazmiyor bilgisi olanlar bilgilendirirse sevinirimm
beyler gti için elimde itg kit , dv ,forge dp , forge wastegate var satılıktır.