Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.4 Tsi Polo Gti,İbiza Cupra Bocanegra Sorunlarınız Önerileriniz Paylaşımlarınız

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 [22] 23 24 25 26 27 28 29 30

cgty06
13-12-2014, 01:53
Beyler tsi ım yok ama 1.6 pancar motor a3 üm var. Castrol magnatec kullanıyorum 3000 km de felan 200 gr civarı eksiltiyorum. Mobil veya motul geçmek istiyorum sizce hangisini tercih etmeliyim?

Shendelzare
13-12-2014, 02:05
Bildiğim kadarıyla servisler dünyanın her yerinde Professional OE versiyonunu kullanıyor.

Aşağıda teknik bilgileri mevcut.

http://msdspds.castrol.com/bpglis/FusionPDS.nsf/Files/327FECC588E3ADE480257AD3003FBDCB/$File/PDS%20CCSA%20Castrol%20EDGE%20Professional%20OE%20 5W-30%20English.pdf

Motul 8100 kullanacaksanız 5w-30 yeterlidir. Oldukça kalın viskoziteye ve yüksek HTHS değerine sahip. Fakat diğer yağları kullanacaksanız ACEA A3/B3 ya da ACEA A3/B4 veya C3 sertifikalı olmasına dikkat edin.

5w-30 olarak diğer güzel alternatif Mobil 1 ESP 5W-30, bu da Motul gibi kalın bir viskoziteye ve yüksek HTHS ye sahip.

Yağ tüketmeyen araçta 5w-40 a geçmeyi önermiyorum şahsen. Önce bu iki yağ ile tüketim ne seviyede buna bakmak gerekir. Viskoziteyi kalınlaştırmak ikinci adım olmalı.

300V serisini günlük kullanılan arabada önermem, bir zararı olmaz fakat diğer yağlara göre yararını da anlayamazsınız. Track day, drift aktiviteleri gibi arabayı limitlerinde kullanıyorsanız o zaman fark yaratabilir.

Ayda bir veya 2 ayda bir track daylere katildigim icin ve sagdan soldan iyi oldugunu okudugum icin 5w-40 8100 xclean tercih etmistim ama ***** artik kis aylarinda trackday falan duzenlenmiyor 5w-30 lardan birini deneyebilirim sanirim, 300v almaktan cekindim cunku litre fiyati 1.5 katina geliyor 8100 e gore ve 2 litre halinde satiliyor, arac biraz eksiltse gidip 2 litre daha almam gerekicekti o yuzden 8100 almayi tercih etmistim.

SGTI
13-12-2014, 02:11
o değilde geçen Dtm yarışında m3 ün üstünde samsung reklami gördüm ne kadar televizyonu telefonu doku boku varsa aldım en iyisi o dekki

Biz hazir haftasonu gelmisken bulasik makinesiyle buzdolabini samsungla degistirmeyi dusunuyoruz samsung camasir makinesi de alicazda ay sonunu bekliyoruz spotculara giderken alimmi senide ?

sedat
13-12-2014, 08:20
beyler dp yaparsak ne gibi olumsuzluklarla karşılaşabiliriz ? birde ses çok artarmı ?

Emre D.
13-12-2014, 08:54
yıl olmuş 2015 halen, Castrol diyorsunuz ya. Pes diyorum bende size. Hatta 1.4 Tsı 180lik motor için.
Vallahi kendi elinizle motorunuzu eskitiyorsunuz.
Mobil 1, Motul iyidir. Hatta kanıtlanmış'tır.

5w-30 olarak diğer güzel alternatif Mobil 1 ESP 5W-30

Aynı fikirdeyim servise de kapalı kutu (Yetkili bir satıcıdan alınmış olması daha güzel olacaktır.) faturaya plakası işlenmiş bir şekilde yetkili servise teslim ederseniz sorun çıkmama ihtimali var. Herkese tabi ki "VW bize dedi ki castrol kullanın diğerleri garanti dışına çıkar." Dediklerinde şunu sorabilirsiniz. Neye istinaden? "Castrol onay vermiş VW 504 00/ 507 00 kodu var motorunuza bu yağ gerekli..." dediği an bagajınızdan çıkardığınız artık hangisini isterseniz (Bu onaylara sahip 5w-30 tam sentetik onlarca yağ firmasında mevcut.) Önüne faturasıyla kapalı kutu yağı koydunuz. Kabul etmeyecektir tabi ki önce servis müdürüne soracak ordan müdür gelecek size castrol yağı anlatacak vs. vs. Biraz sancılı gibi görünse de çözülebilecek bir durum olduğuna inanıyorum. Servis de haklı onlarca litre yağ almış adam ne yapsın herkes yağı dışarıdan alırsa yağdan nasıl bir kazancı olacak. Servis paketinin içindekileri ayrı ayrı almayı teklif edin. Daha kolaylaşabilir işiniz. Yusuf abi de tabi ki sattığı ürünü sonuna kadar savunacaktır. Ama kimse castrol kullanmak zorunda değil (Fotoğraflardaki saabın sahibi olduğumuzu düşünürsek ben olsam kabı yeşil olan hiçbir yağ almam.) bunun için specleri belli pek çok yağ firması tarafından üretilen yağlar mevcut:
https://www.motul.com/tr/tr/products/oils-lubricants/specific-504-00-507-00-5w30
http://www.mobil1.com.tr/hangi-motor-yagi/volkswagen-motor-yagi.aspx Onay kodları başlıkta yanlış yazılmış.
Vw Oil - Vw Motor Oil - 504 00 507 00 - 5W-30 - VMP - 5 Liters (http://www.blauparts.com/proddetail.asp?prod=J1A1520-B)
http://www.repsol.com/imagenes/es_en/elitelonglife5070050400rev0ing__120805_tcm11-15311.pdf

Bu yağlar google amcaya yazıp bulduklarım. İlk 4 tane.

Ama tabi VW merkeze (Almanya) bir mail atıp bilgi alınabilir. Daha kesin bilgi olacaktır. Hem de emsal teşkil edecektir.

Saygılar.

onur_S
13-12-2014, 14:15
Castrol en iyi demiyorum ancak kötülenen marka devlerin arasında.
Benim aracımada servis castrol 0-30 yağ koyuyor eksiltme filan yok, az eksilten yağ iyi mi oluyor bilmediğimden soruyorum?
Yani araç ona göre üretilmiştir belki basınca yağı eksiltiyodur o sekilde daha sağlıklı çalısıyodur?
Motulun 300v serisini de kullandım eskiden, castrol de yani yağ farklı ancak pratikte bir fark olmadı, şişen araba şişmedi vs gibi.

Shendelzare
13-12-2014, 18:38
Castrol en iyi demiyorum ancak kötülenen marka devlerin arasında.
Benim aracımada servis castrol 0-30 yağ koyuyor eksiltme filan yok, az eksilten yağ iyi mi oluyor bilmediğimden soruyorum?
Yani araç ona göre üretilmiştir belki basınca yağı eksiltiyodur o sekilde daha sağlıklı çalısıyodur?
Motulun 300v serisini de kullandım eskiden, castrol de yani yağ farklı ancak pratikte bir fark olmadı, şişen araba şişmedi vs gibi.

Yağ eksiltmesi normal birşey ama bizim araçlarda biraz abartı olduğu için eksiltmeyen yağları tercih etmeye çalışıyoruz

pasha34
13-12-2014, 20:47
bp mobil ve castrol madeni yağ genel müdürlüğüyüz servisleri ve servisteki ustaları eğiten biziz
ben bundan onceki aracımda mobil kullandım
vw motora geçince castrol edge

formula 1 de ve le mans 24 saat yarışlarında bizim yağlar kullanıyor
http://video.ntvmsnbc.com/saffetin-garaji-6-ekim-2013.html
21. dakikadan itibaren izleyin

bazı kişiler bilgileri olmadan fikir telakkisinde bulunuyor

bu iş forumda olmaz varsa bir görüşünüz gelin bu işin 30 yıl eğitimini almış mühendislerle görüştüreyim sizleri

müdürlüğümüz bostancı e 5 üzerinde
gelene açık büfe yemekte var :))

yusuf abi :)

o zaman ben gelmim ama sen lütfen ordaki mühendislere sorar mısın ;
zamanında ben de 1.4 tsi varken castrol ile istanbulparkda daha ikinci turda 130 derece sıcaklıkları gördüm
ve daha sonrasında 138 lere kadar geldi bıraktım....
motula da geçtikten sonra 125 in ustune niye cıkamadıgımı da acıklasınlar ha bir de ..

sentetik yağ ile ester bazlı yağların farklarını lütfen :)))

abi yapma gözünü sevim ... castrolu övme lütfen ordasın diye :))

zamanın arkadasların yaptıkları test vardı beherlere aynı miktar yağı koyup da alttan ısıttılardı..

4 yağ arasından 2nci kaynamaya baslayan edge sonrasında mobil sonrasında motul oldu :)

Kadyr
13-12-2014, 21:00
Edge ile servisin koydugu edge pronun farki varmi peki isinmasi olarak.yoksa servisin bize giydirmesimidir.

Trance-R
13-12-2014, 23:27
tartışılan konu, yağ markası mı aracınızın garantisi mı ?

yusuf yılmaz
15-12-2014, 09:31
Edge ile servisin koydugu edge pronun farki varmi peki isinmasi olarak.yoksa servisin bize giydirmesimidir.

ikiside aynı yağ prof yazan satılamaz edge parekendecilere verilir

yusuf yılmaz
15-12-2014, 09:32
yusuf abi :)

o zaman ben gelmim ama sen lütfen ordaki mühendislere sorar mısın ;
zamanında ben de 1.4 tsi varken castrol ile istanbulparkda daha ikinci turda 130 derece sıcaklıkları gördüm
ve daha sonrasında 138 lere kadar geldi bıraktım....
motula da geçtikten sonra 125 in ustune niye cıkamadıgımı da acıklasınlar ha bir de ..

sentetik yağ ile ester bazlı yağların farklarını lütfen :)))

abi yapma gözünü sevim ... castrolu övme lütfen ordasın diye :))

zamanın arkadasların yaptıkları test vardı beherlere aynı miktar yağı koyup da alttan ısıttılardı..

4 yağ arasından 2nci kaynamaya baslayan edge sonrasında mobil sonrasında motul oldu :)

sendemi brütüs diyeceğim:))
abi 70 e erken çıkan iyidir :))
bizde mobil bp yağda var
universalde mobil1 number one bence

KA®ANLIK
15-12-2014, 10:21
sendemi brütüs diyeceğim:))
abi 70 e erken çıkan iyidir :))
bizde mobil bp yağda var
universalde mobil1 number one bence

Yusuf Bey herşeyi bir yana bırakın,
varsayımlar photoshop lar vs vs vs,

iki firmanın Official Sitesindeki verilere baktınız mı hiç ?

Castrol 5W/30
http://msdspds.castrol.com/bpglis/FusionPDS.nsf/Files/6E381DAAE02AB64780257D540060FBE8/$File/BPXE-9P9HK3.pdf

Kolaylık olsun buraya da ekliyim:

http://i.imgur.com/BFSExphl.jpg

Türkçe Meali Castrol'ün:
Akma Noktası, Soğuk Dayanıklılık. -36 Derece
Parlama Noktası 210 derece.
Nedense 150 derecedeki HTHS Viskozite'sini paylaşmamış Castrol ya da ben göremedim.
40 Derecedeki Viskozitesi 72 (sizin savunduğunuz düşük sıcaklıklarda yağlama kabiliyeti)

Gelelim Mobil'e...

http://www.mobil1.com.tr/motor-yaglari/esp-formula-5w-30.aspx?tabs=spesifikasyonlar#tabs

Mobil 1 ESP Formula 5W-30
SAE Sınıfı 5W-30
Viskozite, cSt, (ASTM D445)
@ 40°C 72.8
@ 100°C 12.1
Viskozite İndeksi 164
Sülfatlanmış Kül, % Ağırlık, (ASTM D874) 0.6
HTHS Viskozite, mPa•s @ 150°C, (ASTM D4683) 3.58
Akma Noktası, °C, (ASTM D97) -45
Parlama Noktası, °C, (ASTM D92) 254
Yoğunluk @ 15,6°C, g/ml, (ASTM D4052) 0.850

Mobil'in gördüğünüz üzere
Akma Noktası -45 derece. ( Castrol -36 idi )
Parlama Noktası 254 Derece ( Castrol 210 idi )
HTHS 150 derece değeri 3,58 ( CASTROL BUNU YAYINLAMAMIŞ.... )
ve sizin savunduğunuz düşük sıcaklıkta yağlama kabiliyeti 40 derecede... cst 72.8
burda Castrol tam tamına .8 oranda (onda sekiz) DAHA İYİ YAĞLAMA KAPASİTESİNE SAHİP ! :)
aracımızı da bu yağ sıcaklarında kullanıyorsak sürekli olarak, işte o zaman Castrol bulunmaz nimet hepimiz için (:

100 derecedeki yağlama kabiliyetleri aynı gözüküyor. 12.1 değerler...
Ama 100 derece üzerinde Mobil ciddi farklı muhtemelen ki parlama noktaları arasında 45 derece fark olduğu gibi, 150 derecedeki HTHS değerini castrol paylaşmamış sitesinde...

Tüm bu veriler ile burdaki insanların TECRÜBELERİNİ birleştirdiğinizde Castrol'ün elle tutulacak motorun içini sapsarı yapan molekülleri hariç hiçbirşeyi yok aslında :)

Veriler Official Site'lardan alınmışlardır. Linkleri de mevcuttur.

Kıssadan Hisse;

Mobil Candır, Motul Heyecan, Castrol ise Hezeyan...

:)

yusuf yılmaz
15-12-2014, 10:28

Castrol 5W/30
http://msdspds.castrol.com/bpglis/FusionPDS.nsf/Files/6E381DAAE02AB64780257D540060FBE8/$File/BPXE-9P9HK3.pdf

Türkçe Meali Castrol'ün:
Nedense 150 derecedeki HTHS Viskozite'sini paylaşmamış Castrol ya da ben göremedim.
40 Derecedeki Viskozitesi 72 (sizin savunduğunuz düşük sıcaklıklarda yağlama kabiliyeti)

Gelelim Mobil'e...

http://www.mobil1.com.tr/motor-yaglari/esp-formula-5w-30.aspx?tabs=spesifikasyonlar#tabs

ve sizin savunduğunuz düşük sıcaklıkta yağlama kabiliyeti 40 derecede... cst 72.8
burda Castrol tam tamına .8 oranda (onda sekiz) DAHA İYİ YAĞLAMA KAPASİTESİNE SAHİP ! :)
aracımızı da bu yağ sıcaklarında kullanıyorsak sürekli olarak, işte o zaman Castrol bulunmaz nimet hepimiz için (:

Ama 100 derece üzerinde Mobil ciddi farklı muhtemelen ki parlama noktaları arasında 45 derece fark olduğu gibi, 150 derecedeki HTHS değerini castrol paylaşmamış sitesinde...

Tüm bu veriler ile burdaki insanların TECRÜBELERİNİ birleştirdiğinizde Castrol'ün elle tutulacak motorun içini sapsarı yapan molekülleri hariç hiçbirşeyi yok aslında :)

Kıssadan Hisse;

kardeş mobilde bizde demiştim tercihimde mobil 1 demiştim
ben yağ tek. uzmanı değilim ama bu işin eğitimini 30 yıl alan kişiye bunları anlatamıyorsun anlatsan komik duruma düşersin
vw audi grup edge i tercih etmiş neden mobil değil diyemeyiz
zaten edge nin üretimini isteyen vw grup

KA®ANLIK
15-12-2014, 10:39
kardeş mobilde bizde demiştim tercihimde mobil 1 demiştim
ben yağ tek. uzmanı değilim ama bu işin eğitimini 30 yıl alan kişiye bunları anlatamıyorsun anlatsan komik duruma düşersin
vw audi grup edge i tercih etmiş neden mobil değil diyemeyiz
zaten edge nin üretimini isteyen vw grup

iş o boyuta gelirse pazar ve karlılık vb bir sürü etmenler girer ortaya.

VW Grubun Castrol ile anlaşması demek Castrol'ü iyi yapmaz zaten bunu siz dahil otomotiv sektörü ile az-çok ilişki içinde olan herkes bilir...

ben genel bir CASTROL DAHA İYİ algısı sezdim sizin açınızdan da ona istinaden yazmıştım.
Mobil 1 tercihiniz ise zaten problem yok ben yanlış anlamışım :)

individual
15-12-2014, 15:11
Arkadaşlar VW Yeni jetta'da 1.4 TSI 160HP olan motoru Turbo Supercharge dimi ?

1.4 sadece turbo olan modelden değil sanırım ?

TaGo
15-12-2014, 15:20
1.4 tsi cc min 30.000km bakımı yaklaştı. Bu bakımda bujileri vs değiştiriyorlarmı? sitesinde vermemişte.

ahmet_xy
15-12-2014, 15:22
1.4 tsi cc min 30.000km bakımı yaklaştı. Bu bakımda bujileri vs değiştiriyorlarmı? sitesinde vermemişte.

Bujiler 60bin'de değişiyor. Bakım Aralıkları için tıkılayın (https://binekarac.vw.com.tr/pdf/bakim_araliklari.pdf)

golgeoyunu03
15-12-2014, 17:33
24-25 bin aralığında aracımın bujilerini değiştirmem lazımmı diye yazmıştım, kontrol sonrası bujilerin uçlarının 1 cm kadar kömür olduğunu görünce hemen değiştirdik.. buji değişimi için 60 bin beklemeyin..

TaGo
15-12-2014, 17:48
Yok ben zaten servis 30.000km de değişmiyor dersede kendi isteğimle değiştiricem. Garip ama geçen seneye kadar düzde 240km yapan aracım düzde 230 u anca bulur oldu. Sanırım performanstaki bu düşüş bujilerden kaynaklanıyor.

AykutB.
16-12-2014, 00:16
Aracımı satıyorum arkadaşlar düşünen olursa fiyat düşerim
TU POLO GTI Link (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-tu-polo-2012-model-full-opsiyonlu-192354833/detay)

Dou
16-12-2014, 00:44

Castrol 5W/30

Türkçe Meali Castrol'ün:

Gelelim Mobil'e...

Kıssadan Hisse;

Castrol vs Mobil kavgasini bir kenara birakip,

40 derece ve 100 derecedeki sicakliklar sadece kalinligini gosterir, daha iyi/kotu yaglama demek degildir.

Parlama noktasida birebir yagin kalitesini gostermez, Zaten 210 lu dereceleri hic bir zaman gormessiniz.

Dusuk sicaklikta yaglama kabiliyeti 40 derecedeki degerlere gore degil, MRV ve CCS gibi degerlere bakarak anlasilir. MRV ve CCS degerleri de viskozitesine gore degiskenlik gosterir hangi derecede olculdugu fakat bu degerler -40 ile -20 arasindadir.

Ayrica, gostermis oldugunuz yag, VW nin serviste kullandigi yag degildir.

Asagidaki linkteki yagi servisler kullanmaktadir, sizin gostermis oldugunuz yagi disaridan tedarik edebiliyosunuz.

http://msdspds.castrol.com/bpglis/FusionPDS.nsf/Files/327FECC588E3ADE480257AD3003FBDCB/$File/PDS%20CCSA%20Castrol%20EDGE%20Professional%20OE%20 5W-30%20English.pdf

Teknik özelliklerine baktigimda MRV(low temp pumping viscosity) ve CCS icin verilen 6600 ve 60000 degerlerinin ACEA A3/B3 ve API sertifikasyonunun minimum degerini gosteriyor. Yani bilgiyi tamamiyle gizleseler anlayacagim, fakat o sertifikayi alabilmek icin gereken maksimum rakami yazmislar oraya, gercek rakami degil. Bunu kullanici bilmek zorunda degil ve bilmeyen kullaniciyi kandirmaktan oteye gitmez. Castrol'un global olarak gizli spec takilmasi en sevmedigim yonlerinden bir tanesi.

TaGo
16-12-2014, 11:26
Tüm bilgiler ışığında bakıldığında Mobil de verilen bilgilere istinaden bariz daha iyi gözükmüyorki... Ben aracını servise götürecek birisi olarak bukadar cüzzi farklar için elimde Mobil yağ ile gitmem örneğin. Arada ciddi fiyat farkıda olmadığına göre neden Mobil seçilsin.

Dou
16-12-2014, 11:48
Valla acikcasi 1.4 tsi arabam olsa, garantisi varsa hic riske girmezdim. Zaten stresli motorlar.

Garanti bittikten sonra basimin caresine bakardim..

Eworen
16-12-2014, 12:15
Valla acikcasi 1.4 tsi arabam olsa, garantisi varsa hic riske girmezdim. Zaten stresli motorlar.

Garanti bittikten sonra basimin caresine bakardim..
Vw de garanti sürekli var yeterki bakımlar için servise gidin yeter
Mutlaka ama mutlaka bakımlar için servise gidilmeli iyi niyet garantisi çok çok mühim

ahmet_xy
16-12-2014, 12:21
Mutlaka ama mutlaka bakımlar için servise gidilmeli iyi niyet garantisi çok çok mühim

peki modifiyeli (yazılımlı, downpipe'lı) haliyle gidersek yine iyi niyet garantisi uygularlar mı?

Eworen
16-12-2014, 12:24
Önceki sayfalarda yazılım artık kesin kez anlaşılabiliyor diye yazmıştı bi kaç arkadasımız yanlış hatırlamıyorsam
Ama halen anlaşılmıyorsa sorun yok
Downpipe tan hiç bisey olmaz.

ahmet_xy
16-12-2014, 12:27
ikinci bakıma o zaman bir kez daha yetkili servise gideyim, bakalım ne diyecekler :D

Dou
16-12-2014, 13:33

Servis ne yagi kullaniyosa onu koydururdum demek istemistim.

VW musade ediyormu disaridan yag getirmeye?

Emre D.
17-12-2014, 16:35

27 Bujilerin değiştirilmesi (Benzinli araçlarda geçerlidir. Bazı modeller için 30.000 km’dir.) O bazı modeller biziz :D 30.000 km de bir değişmesi lazım yanlış paket yüklemişler başıma da geldi iyi biliyorum

Zero
19-12-2014, 10:58

Tarkan abi vw 60.000km diyor mesela 1.4 tsi 180 lik için ben 26.000km de değiştirdim neden 15.000km de değişmedim diye pişman oldum görünce çıkanları. Oradan bi pay biç işte senin araba için :) her zaman diyorum fabrikaların her dediğini dinlersek işimiz yaş.

STP
19-12-2014, 21:04
Powershop bi ibizaya hybrid turbo uygulamis 290 kusur hp almislar cok guzel deger

individual
19-12-2014, 21:38
Powershop bi ibizaya hybrid turbo uygulamis 290 kusur hp almislar cok guzel deger

Sanırım araç

http://instagram.com/p/wvs_b6GZ5M/

ahmet_xy
19-12-2014, 21:41
Sanırım araç

bakalım rollinglerde nasıl yürüyecek..

individual
19-12-2014, 22:06
bakalım rollinglerde nasıl yürüyecek..

Yanlız herkez 15-16 teneke jant en hafif olanından takıyor :)

Gökhan Bilgin
19-12-2014, 23:57
O tenekeler yamulmuyor mu ? :)

Ayb
21-12-2014, 01:59
O tenekeler yamulmuyor mu ? :)

60 yanak tertemiz :)

EMRair
22-12-2014, 08:37
Arkadaslar gti icin on arka fren balatalari serviste neye mal olur tahmini

yusuf yılmaz
22-12-2014, 08:44

Emre idi sanırım arkadaşın ismi
emeklerine sağlık kardeşim

civelek
23-12-2014, 15:56
polo gti ile ugrasan hiç olmadımı turbo buyutulurmu kol piston dayanırlığı nedir yani bilen eden varmı ??

racer50
23-12-2014, 16:50
Arkadaslar gti icin on arka fren balatalari serviste neye mal olur tahmini

220 lira balata al disarda taktir bence

-Ata-
23-12-2014, 19:11
13' cupra için kutu içi bmc kullananlar memnun mu ?

Berkayy
24-12-2014, 01:01
Hr yaylarin mavi ile siyah renkli olanın ne farkı var?

F4R
24-12-2014, 06:07
Arkadaslar, yeri tam burasi degil sanirim ama ayri konu acmiyim dedim. Polo gti lar fabrika cikisi kac yil vw garantisinde oluyor? Garanti uzatmak istenirse bu ne zaman yapilabilir? Ornegin 2013 model bi polonun garantisini uzatabilir mi 2. yada 3. sahibi?

racer50
24-12-2014, 07:34
Arkadaslar, yeri tam burasi degil sanirim ama ayri konu acmiyim dedim. Polo gti lar fabrika cikisi kac yil vw garantisinde oluyor? Garanti uzatmak istenirse bu ne zaman yapilabilir? Ornegin 2013 model bi polonun garantisini uzatabilir mi 2. yada 3. sahibi?

2 yıl garantisi olur..uzatabılırsın garantisinide sorun olmaz

kurtbil
24-12-2014, 09:16

2 yıl garanti veriliyor, uzatmak istersen 18.aya kadar yapılması gerektiği söylenmişti bana. Prosedür değişmiş olabilir.

ahmet_xy
24-12-2014, 09:18

3-4 bin lira gibi bir meblağ tutuyor. bence değmez. çünkü 2 yıl daha o güzelim poloya modifiyesiz binmeye sabredebilecek misin?

Sezgin
24-12-2014, 09:22
2 yıl garanti veriliyor, uzatmak istersen 18.aya kadar yapılması gerektiği söylenmişti bana. Prosedür değişmiş olabilir.

Değişmedi sistem hala aynı, bilgi doğru.

sedat
24-12-2014, 09:28
bende servise sorduğumda alınırken yapılıyor demişti garanti uzatma. sonradan yapılamıyor muş

individual
24-12-2014, 09:41
http://www.vdfsigorta.com.tr/tr/hizmetlerimiz/uzatilmis-garanti/volkswagen-garanti-plus.aspx

Garanti uzatma

yusuf yılmaz
24-12-2014, 10:14
garanti uzatma işi sıfır alınırken yapılıyor sonradan olmuyor artık geçen servise gitti arkadaş beraberdik servis müdürü artık mümkün değil dedi

Eworen
24-12-2014, 10:19
Uzatmaya verilecek extra paraya gerek yok değmez
Bakımlar için düzenli olarak servise gidin iyi niyet garantisi işler
Yapılacak değişimlerin işçiliğin çok ufak kısmını karşılarsınız olur biter çok çok daha ucuza gelir çok extreme bişey olmazsa..

kelalper
24-12-2014, 10:41
arkadaşlar çok kısa bişey sorucam. Eşime şehir içi kullanması için Skoda Fabia VRS almayı düşünüyorum. O kadar çok polo ibiza tdi baktım ki kronik arızalarını çıkardım. Arabaların kronik arızaları klima arızası, volan arızası , egr arızası. Birinde yoksa birinde kesin oluyor bu sorunlar. O nedenle VRS ye döndüm açıkçası. 1.4 TSI grubunda yakıt tüketimi nedir şehir içi trafiğinde sabah dur kalk akşam dur kalk köprü trafiğinde gidip gelicek.

yusuf yılmaz
24-12-2014, 10:46
arkadaşlar çok kısa bişey sorucam. Eşime şehir içi kullanması için Skoda Fabia VRS almayı düşünüyorum. O kadar çok polo ibiza tdi baktım ki kronik arızalarını çıkardım. Arabaların kronik arızaları klima arızası, volan arızası , egr arızası. Birinde yoksa birinde kesin oluyor bu sorunlar. O nedenle VRS ye döndüm açıkçası. 1.4 TSI grubunda yakıt tüketimi nedir şehir içi trafiğinde sabah dur kalk akşam dur kalk köprü trafiğinde gidip gelicek.

yeşil vardı biz sattık o çok temiz
38-39 istiyordu
şehir içi 9 lt harcıyor
şehir dışı 6 kusur

Eworen
24-12-2014, 10:52

Şu sayfada uzun dönem tüketimini konuşmuştuk abi incelersin ;
http://www.techturkey.com/forum/asiri-besleme/107609-1-4-tsi-polo-gti-ibiza-cupra-bocanegra-sorunlariniz-onerileriniz-paylasimlariniz-265.html

Karışık kullanımda 8 lt
Dur kalk çok ise 9 lt civarı diyelim.

KA®ANLIK
24-12-2014, 10:57
Şu sayfada uzun dönem tüketimini konuşmuştuk abi incelersin ;
http://www.techturkey.com/forum/asiri-besleme/107609-1-4-tsi-polo-gti-ibiza-cupra-bocanegra-sorunlariniz-onerileriniz-paylasimlariniz-265.html

Karışık kullanımda 8 lt
Dur kalk çok ise 9 lt civarı diyelim.

1.4 TSI 160hp Golf MK6 yakıt tüketimim;
Yol Bilgisayarındaki ortalama hız 20-25km arası iken (oldukça trafik) 9.5 -10.0 litre /100km

Ortalama Hız 25-30 arası olduğunda 8.9 - 9.4 civarlarında geziyor.
Ortalama hızınız 30km ve üstü olduğunda 8 li rakamlarda kullanıyorsunuz.

Uzun yol çevre yolu çok kullanıyorsanız 90-100km sabit 5.0 Litre ile 6.5 Litre arasında değişiyor hafif sıkıştırmalarınız ara ara gazlamalarınız olur ise...

ahmet_xy
24-12-2014, 11:00
benim şu anda kışlık lastikler ve tek kişilik kullanımımla karma tüketim 7,8 lt/100 km

kelalper
24-12-2014, 11:23
arkadaşlar teşekkür ederim. Edinmek istediğim bilgiyi aldım teşekkürler. Yakıt tüketim başlığı olmasın konu. :D

F4R
24-12-2014, 15:51
Garanti uzatma konusunda cevap veren arkadaslara tesekkurler.

individual
24-12-2014, 16:09
Bu arada garanti uzatmayı ben 2012 Eylül ayında 750TL yaptırmıştım :)

Bluefish
24-12-2014, 20:47
İbiza Cupra'yı eşim Üsküdar-Etiler güzergahında kullanıyordu 10 lt altına düşmedi pek. Gayet sakin kullanımda fakat dur kalk köprü trafiği bahis olunca depo sonucu bu maalesef.

EMRair
26-12-2014, 14:07
Polo gti
On F. balata 220 TL
Arka F. Balata 124 TL
Iscilik. 150 tl /100 tl indiler

Sizce normal mi

Aracin garantisi var 2013 model mecburen servisi tercih ettik

Ufuk
26-12-2014, 14:20
arkadaşlar teşekkür ederim. Edinmek istediğim bilgiyi aldım teşekkürler. Yakıt tüketim başlığı olmasın konu. :D

Alper abi benim kuzende cupra var. Erasmusa gitti araba bende. Ev acıbadem okul cibali'de. uzunçayırdan köprü trafiğine giriyorum boğaz içi köprüsü mecidiyeköy ve haliç güzergahında bol bol trafik çekiyorum. 90dk falan sürüyor yolum.
Hani köprü geçmeli dur kalklı trafik diyorsan bizzat ben haftanın 5 günü sabah 7.30da köprüye doğru yol alıyorum.

10.x litre/100km yakıyor gibi tüketimi oluyor cupranın. Motor şanzıman aynı ağırlıklarda yakın vrs'in de pek fark edeceğini sanmam.
Ama ben trafiğin en iğrenç oldığu iş çıkış ve sabah işe gidiş saatlerinde geçiyorum bu noktalardan.

kelalper
26-12-2014, 15:45
Alper abi benim kuzende cupra var. Erasmusa gitti araba bende. Ev acıbadem okul cibali'de. uzunçayırdan köprü trafiğine giriyorum boğaz içi köprüsü mecidiyeköy ve haliç güzergahında bol bol trafik çekiyorum. 90dk falan sürüyor yolum.
Hani köprü geçmeli dur kalklı trafik diyorsan bizzat ben haftanın 5 günü sabah 7.30da köprüye doğru yol alıyorum.

10.x litre/100km yakıyor gibi tüketimi oluyor cupranın. Motor şanzıman aynı ağırlıklarda yakın vrs'in de pek fark edeceğini sanmam.
Ama ben trafiğin en iğrenç oldığu iş çıkış ve sabah işe gidiş saatlerinde geçiyorum bu noktalardan.

saol dizellere baktım aynı güzergahta polo da 7,5 litre yakıyor trafikte dur kalk. 2.5 litre bişey değil bence.

sedat
26-12-2014, 16:03
bende şehir içi karışık 10 lt yakıyor. helali hoş olsun bu performansa :icon_tup:

Zero
27-12-2014, 10:33
Yazılımlı biraz daha az yakıyor. Kullanım şekli, güzergah, mesafeler herkesin farklıdır bu yüzden tam rakam vermek doğru olmaz ama şehir içi hafif trafikli (25km/saat ortalama hızlı diyelim) normal trafik akışı kullanımında 6,5-8 litre arasına kadar iniyor.

kelalper
27-12-2014, 13:33
Bugün anlaştık Fabia ile. Araba tamamen stock. Salı hanım kullanmaya başlar. Cuma akşama kadar ortalama belli olur haber veririm.

yusuf yılmaz
28-12-2014, 10:41
Sanırım araç

Bu sabaha karsi aj ile denedik guzel bir deneme oldu gelenlerin ayagina saglik

rsulam
28-12-2014, 11:04
guzel deneme olmus yusuf:):)

guzel videolari da bekliyoruz

buickriviera
28-12-2014, 16:05
Beyler, Ibıza Cupra'da Jom Blueline coilover kullanan varmı?
Benim aracımda H&R 2.5-4 yay var yoldaki en ufak taş parçasını bile hissediyorum, Jom Coile geçersem rahatlarmıyım, bu coili tavsiye edermisiniz?

edit: peşinen söyliyim Kw, D2 falan tavsiye eden arkadaşlar olursa, o kadar bütçem yok ne yazık ki

yusuf yılmaz
28-12-2014, 16:26
Beyler, Ibıza Cupra'da Jom Blueline coilover kullanan varmı?
Benim aracımda H&R 2.5-4 yay var yoldaki en ufak taş parçasını bile hissediyorum, Jom Coile geçersem rahatlarmıyım, bu coili tavsiye edermisiniz?

edit: peşinen söyliyim Kw, D2 falan tavsiye eden arkadaşlar olursa, o kadar bütçem yok ne yazık ki

Kw nin weitec i var 750 euro al huzura er

buickriviera
28-12-2014, 16:30
Kw nin weitec i var 750 euro al huzura er

Arada 1000 TL fark var abi... Benim amacım yol tutuş yada dip basmak değil, göze güzel gelecek şekilde basmak ve en önemlisi artık birazcık arabayı yumuşatmak. Artık her çukurda tak tuk vurmasına içim acımaya başladı çünkü... O yüzden Jom kullananlar varsa şehir içinde yeterli olurmu onu öğrenmek istiyorum. Birde koni süspansiyon üzerine yay yapanlar var. O sistem yumuşatırmı arabayı?

AykutB.
28-12-2014, 16:57
Arada 1000 TL fark var abi... Benim amacım yol tutuş yada dip basmak değil, göze güzel gelecek şekilde basmak ve en önemlisi artık birazcık arabayı yumuşatmak. Artık her çukurda tak tuk vurmasına içim acımaya başladı çünkü... O yüzden Jom kullananlar varsa şehir içinde yeterli olurmu onu öğrenmek istiyorum. Birde koni süspansiyon üzerine yay yapanlar var. O sistem yumuşatırmı arabayı?
Koni sarı süspansiyon dahada sertleştirir arabanı ama bam güm vurmaz sekme yapmaz.

yusuf yılmaz
28-12-2014, 16:59

Konfor istiyorsan mecbur oteksi kaca ki bin tl fark var arada

Sh4rk
28-12-2014, 17:11
Jom coil fiyat ne kadar

buickriviera
28-12-2014, 17:14
Konfor istiyorsan mecbur oteksi kaca ki bin tl fark var arada

1350 TL abi Jom'lar.

buickriviera
28-12-2014, 17:15
Jom coil fiyat ne kadar

sahibindende 1300-1450 arası

ercan41
28-12-2014, 17:16
Arkadaşlar forumu uzun zamandır sadece okuyarak takip ediyorum bugün bi soru takıldı aklıma sormak istedim aracıma ön lip takmak istiyorum.Bunun aracın gidişatına eksisi olurmu rüzgar direnci konusunda falan arkayada ekstra R spoylerı takıldıgı zman yoksa daha da iyileşirmi
Bahsi geçen lip şu http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-vw-polo-6r-gti-on-lip-gunesli-garaj-194242678/detay

Birde şu Km meselesi var aracımla 100 le giderken km okuyuculu tabelaların önünden geçerken süratimi hep 10-12 km fazla gösteriyor aklıma gelen ilk şey okuyucunun sıradan pololara göre ayarlı olması ve 17 jantta devir az oldugundan sürati az göstermesi bunun mantıklı bi açıklaması var mı ?

yusuf yılmaz
28-12-2014, 18:00
sahibindende 1300-1450 arası

700 lira icin deger hemde ne deger kullaninca anlarsin 950 tl duduk.kadar dv e verince

buickriviera
28-12-2014, 18:07
700 lira icin deger hemde ne deger kullaninca anlarsin 950 tl duduk.kadar dv e verince

kw'ları kim getiriyor abi?

yusuf yılmaz
28-12-2014, 18:23
kw'ları kim getiriyor abi?

05364778642 kemal bey

kelalper
28-12-2014, 19:57
GFB mi Forge dumpvalve mi arkadaşlar. Hangisi daha iyidir?

KA®ANLIK
28-12-2014, 20:02

forge dan şaşma abi :)

individual
28-12-2014, 20:06
Bu sabaha karsi aj ile denedik guzel bir deneme oldu gelenlerin ayagina saglik

Yusuf abi video varmı ?

yusuf yılmaz
28-12-2014, 20:52
Yusuf abi video varmı ?

Vardi arkadaslarda buraya koyulmaz bence

ahmet_xy
28-12-2014, 20:54

sonuç nasıl? sct'de de sormuşlar cevap vermemişsin :D

individual
28-12-2014, 21:11

Yusuf abi bence paylaşman lazım iyi yada kötü sonuç ne olursa olsun :)

yusuf yılmaz
28-12-2014, 21:14
Tkr deneyecegiz bence her iki tarafta kabul gorurse video konur onun disinda simdilik en.azindan ben video koymam dogru olmaz

ahmet_xy
28-12-2014, 21:18
Tkr deneyecegiz bence her iki tarafta kabul gorurse video konur onun disinda simdilik en.azindan ben video koymam dogru olmaz

abi böyle yazıp video koymadığına göre, hibrid cuprayı geçmişsin diye anlıyorum. tebrikler :D

penguinhakan
28-12-2014, 22:29

290hp dyno olanı diyorsun değil mi Yusuf Abi ;) Maşallah tekrardan ...

OrcunInce
29-12-2014, 10:15
Rüyamda Cupra'yı gördüm, Durali nerdesin? :D

KA®ANLIK
29-12-2014, 10:16
TSI cılar,
nette güzel bir veriye rastlayamadım.

İllaki bakan, log alan olmuştur.

Hangi basınçta, hangi filtre ile, kaç gram hava çekiyor TSI larınız daha önce test eden oldu mu ?

ukku
29-12-2014, 10:50
1.4 TSI'da MAF yok :D
Vag-com hesap kitapla söylüyor veriyi.. MAP ve IAT verilerinden hesap yaparak..

Standart 2013 GTI ve Cupra, yani 1.2 bar basınçta, stock filtre vs BMC CDA hiç fark etmiyor. :)

Zero
29-12-2014, 11:01
1.4 TSI'da MAF yok :D
Vag-com hesap kitapla söylüyor veriyi.. MAP ve IAT verilerinden hesap yaparak..

Standart 2013 GTI ve Cupra, yani 1.2 bar basınçta, stock filtre vs BMC CDA hiç fark etmiyor. :)

Ailemizin logırı :D yalnız basınçlı halde muhtemelen retard farkı cda vs kutu içiden kaynaklı ne diyorsun sence de öyle mi?

Zero
29-12-2014, 11:03

Nasıl bir setup düşünüyorsun Alper abi? Basınçlar ne alemde gezecek?

TaGo
29-12-2014, 12:59
Bugün aracımı 30.000 km bakımından aldım. Öncelikle buji değişimi istedim. Doğal olarak neden istediğimi sordular. 60.000km bunun için çok uzun bir zaman bu lartlara dayanacağını düşünmüyorum dedim. İsterseniz ddeğiştiririz dediler ama gerek yok dediler.

Bugünde aldım deniyorum hakikaten araç tabiri caizse it gibi gidiyor. Neden orj araçlar için bile 5000km de bir değiştiriyorsunuz anlamadım

kelalper
29-12-2014, 14:40
Nasıl bir setup düşünüyorsun Alper abi? Basınçlar ne alemde gezecek?

basınç falan açmiyacağım sadece az yaksın diye bi yazılım yapıcaz. Yoksa roll falan koşmayacak araba.
Bugün aldım zaten yerinde durmuo alet. Lastikler 0 alınmış ama her kalkışta gaza dokunuyorum yerinden zıplıo velet.

Zero
29-12-2014, 16:34
Bugün aracımı 30.000 km bakımından aldım. Öncelikle buji değişimi istedim. Doğal olarak neden istediğimi sordular. 60.000km bunun için çok uzun bir zaman bu lartlara dayanacağını düşünmüyorum dedim. İsterseniz ddeğiştiririz dediler ama gerek yok dediler.

Bugünde aldım deniyorum hakikaten araç tabiri caizse it gibi gidiyor. Neden orj araçlar için bile 5000km de bir değiştiriyorsunuz anlamadım

Tarkan abi değişti mi bujiler değişmedi mi yani? Ben stok araçtan 26.000km de çıkarttım durumu iyi değildi değişince vites küçültmesine kadar değişti alet. Birkaç sayfa geride paylaşılan buji resimleri var bi bak istersen km ler hep 60.000 den aşağı ama durumları iyi değil.

basınç falan açmiyacağım sadece az yaksın diye bi yazılım yapıcaz. Yoksa roll falan koşmayacak araba.
Bugün aldım zaten yerinde durmuo alet. Lastikler 0 alınmış ama her kalkışta gaza dokunuyorum yerinden zıplıo velet.

O zaman ilacın kesinlikle gfb. Fiyat performans olarak çok iyi. Stage 1 yazılımla inanılmaz iyi çalışıyor test ettik. Bana kalsa stok araçlarda bile fark yaratır diye düşünüyorum çünkü ciddi hızlı kapanıyor standart dv ye göre. Vites geçişleri falan şımartır yani adamı. Gfb dv+ ın ayarı yanılmıyorsam sarı yaylı forge gibi basınçlara göre kıyaslarsak. Forge bana göre sadece hard setuplar için kullanılır 1.4 tsi da.

Sh4rk
29-12-2014, 16:52
Bizde 27 bin de cikarttik bujileri gec bile kalmisiz

TaGo
29-12-2014, 16:57
Tamamda işte bende 28500 km deyim. Valla araç nerdeyse ilk gün performansında. Yani bana 5000km değişimleri biraz plasebo gibi geliyor.

Bak ne dedim ben servise değiştirin dedim. Adamlar buji paketi olarak atarız 200 tl daha alırız dediler. Yani adamların faydasına, ama gerekte yok diye eklediler. Bakınca gerekte olmadığı görülüyor. Ha belki ateşlemeye yüklenecek ağır bir yazılım olsaydı gerek olablirdi. Ona bakarsanız 15.000 km de 100 gr bile eksilmede yok bende.

Zero
29-12-2014, 17:27
Tamamda işte bende 28500 km deyim. Valla araç nerdeyse ilk gün performansında. Yani bana 5000km değişimleri biraz plasebo gibi geliyor.

Bak ne dedim ben servise değiştirin dedim. Adamlar buji paketi olarak atarız 200 tl daha alırız dediler. Yani adamların faydasına, ama gerekte yok diye eklediler. Bakınca gerekte olmadığı görülüyor. Ha belki ateşlemeye yüklenecek ağır bir yazılım olsaydı gerek olablirdi. Ona bakarsanız 15.000 km de 100 gr bile eksilmede yok bende.

Tarkan abi söküp baktılarda gerek yok dedilerse tamam sayılır hatta sende gördüysen tamam. Ama onlar düz mantık serviste 60.000 deniyor o yüzden gerek yok dediyse o zaman hata. Bana da 60.000km de değişim neden değiştirmek istiyorsun dediler ben istiyorum size ne dedim. Çıkarınca haklısınız biz müşterilerimize tavsiye de bulunmamız lazımmış dediler yaşadığım durum bu. Bence bi elle gözle kontrol et anlayacaksın sebebini.

yusuf yılmaz
30-12-2014, 11:47
yazılımda hava filtresi çok fark ediyor
stockda daha az

yusuf yılmaz
30-12-2014, 11:49
bujileri çok sık kontrol etmek gerek 7-8 bin gibi

kelalper
02-01-2015, 09:15
yarın bizim ufaklığı kontrole götürücem. Trafikte 12.3 litre ortalama ile gezio standard araba. Bi gariplik var. Ya sprint booster gibi bişey taktılar yerinden fırlayarak kalkmak istiyor her gaza dokunuşumda ya da başka bişey var çözemedim.

Eworen
02-01-2015, 09:28
Ilk gazda firlama huylari yoktur pek vites S konumda iken bile zor hep keske launch olsa dedirtir
Muhtemelen bisey olmali

Ufuk
02-01-2015, 09:45
Abi dsg fırlayarak kalkmıyor(tork konvertörlü şanzıman gibi değil yani)
Önce bi kavrıyor 0.5sn falan sonra tutup yürüyor.
Dediğin gibi pedala o zımbırtıdan takmış olabilirler.

yusuf yılmaz
02-01-2015, 10:40
yarın bizim ufaklığı kontrole götürücem. Trafikte 12.3 litre ortalama ile gezio standard araba. Bi gariplik var. Ya sprint booster gibi bişey taktılar yerinden fırlayarak kalkmak istiyor her gaza dokunuşumda ya da başka bişey var çözemedim.

sb yakıtı artırmıyor
ya başka bir sorun var ya mesafeniz kısa
12.3 lt 0 derecede normal olabilir
yazın aynı araç 10 lt ile dolaşır

c@n77
02-01-2015, 10:42
Bugün anlaştık Fabia ile. Araba tamamen stock. Salı hanım kullanmaya başlar. Cuma akşama kadar ortalama belli olur haber veririm.

Merhaba hangi rs'i aldınız. Sakıncası yok ise söyleyebilir misiniz?

kelalper
02-01-2015, 12:52
Merhaba hangi rs'i aldınız. Sakıncası yok ise söyleyebilir misiniz?

35 ea 4942 beyaz. İlanlarda vardı. Dünya kadar araba dolandım dediğinin 10 katı sorunu olan arabalardan sonra maslaktan gene elimiz boş sinirli olarak dönerken hadi son bi bakalım yolumuzun üstü dedik. Galeriye gittim gördüm beğendim Galericide enterasandır çok düzgün biri çıktı. Fiyatta da iyi bi fiyata anlaştık aldım. Boya olmadığı belli motor seside düzgün o nedenle göstermedim ustaya falanda. Yarın göstericem.

kelalper
02-01-2015, 12:57
abi başka ne sorunu olacak. Hanım badanajsız yerinde kaldıramıyor. Ben de ilk aldığımda dedim bu ne her gaza dokunduğumda hop fırlayarak gidio. Bu arada SB yakıtı ciddi arttırır kelebeği hızlı olarak açıp kapattığı için. Ortağım astrasına taktırmış zamanında. Açıkken saçma sapan değerler yakıyor.

c@n77
02-01-2015, 14:02
35 ea 4942 beyaz. İlanlarda vardı. Dünya kadar araba dolandım dediğinin 10 katı sorunu olan arabalardan sonra maslaktan gene elimiz boş sinirli olarak dönerken hadi son bi bakalım yolumuzun üstü dedik. Galeriye gittim gördüm beğendim Galericide enterasandır çok düzgün biri çıktı. Fiyatta da iyi bi fiyata anlaştık aldım. Boya olmadığı belli motor seside düzgün o nedenle göstermedim ustaya falanda. Yarın göstericem.

Teşekkürler bilgi için, hayırlı olsun.. Kazasız belasız... Bende bu aralar bakınıyorum ama düzgünü maalesef yok.. Bende yeşil vardı, onu bulsam tekrardan hemen geri alırım. Bildik araba nede olsa.. :)

kelalper
02-01-2015, 14:29
benim aldığım araç 20 gündü ilandaydı. Galeri diye bakmadım. Bi de önceliğim polo tdi dı. Ama hem kronik arızaları hemde o fiyata düzgün bulamadığım için fabia rs lere baktım. Ctesi bi tane baktık boyasız diye geldi dediği doğruydu ama arabanın her tarafı ezikti masrafı çoktu anlaşamadık. Dönerken içimizde kalmasın dedik bakıp beğendin kaporosunu verdim aldım.

kurtbil
02-01-2015, 14:47
abi başka ne sorunu olacak. Hanım badanajsız yerinde kaldıramıyor. Ben de ilk aldığımda dedim bu ne her gaza dokunduğumda hop fırlayarak gidio. Bu arada SB yakıtı ciddi arttırır kelebeği hızlı olarak açıp kapattığı için. Ortağım astrasına taktırmış zamanında. Açıkken saçma sapan değerler yakıyor.

Pamuklara basar gibi basacak abi, ayak alışınca tüketim fazlasıyla değişiyor :) Hızlanma konusunda yumuşak olundukça ekrana olumlu yansıyor tüketim.

AykutB.
02-01-2015, 16:08
Abi arabada sorun yoktur büyük ihtimal ilk aldığımda aynı sorunu bende yaşadım :) gaza biraz fazla basınca direk patinaj yapıyor araba. Havanın soğuk olması ve sık şehir içi yapıyorsanız tüketim normal olabilir. Benim aracımda şehir içi dur kalklarda 12 13 litre gösteriyor şehirler arası 6 litrelerde karma tüketim 8.5 litre.

Zero
02-01-2015, 19:01
Gaza biraz fazla tepkili sb olduğunu sanmıyorum. Varsa da çok gereksiz zaten. Biraz ayak alıştımı düzelir o Kelalper abi ama 12.3 bayağı fazla geldi bana tempolu kullanım bile 11 litre civarını aşmaz kolay kolay (yazılımlı araç için bu dediğim). Sakin kullanımda trafiğe bile kalsan hacimden 8-9 aralığını aşmıyor kolay kolay bi baktır bakalım ne çıkacak.

individual
02-01-2015, 19:17
Teşekkürler bilgi için, hayırlı olsun.. Kazasız belasız... Bende bu aralar bakınıyorum ama düzgünü maalesef yok.. Bende yeşil vardı, onu bulsam tekrardan hemen geri alırım. Bildik araba nede olsa.. :)

Can abi yeşil fabiaRS satmıyacaktın :(

Bende 2.elde bir ara çok baktım senin arabayı bir arkadaşa almakdı niyetimiz ama yok :(

ahmet_xy
02-01-2015, 21:30
Alper fabia RS'i aldın. konuya hareket getirdin. eşin güle güle kullansın. :)

ukku
02-01-2015, 21:55
benim aldığım araç 20 gündü ilandaydı. Galeri diye bakmadım. Bi de önceliğim polo tdi dı. Ama hem kronik arızaları hemde o fiyata düzgün bulamadığım için fabia rs lere baktım. Ctesi bi tane baktık boyasız diye geldi dediği doğruydu ama arabanın her tarafı ezikti masrafı çoktu anlaşamadık. Dönerken içimizde kalmasın dedik bakıp beğendin kaporosunu verdim aldım.

Kazasiz belasiz :)

STİG
02-01-2015, 22:13
Geçen hafta samsundan bayii nin bize söylediğine göre son kalan sıfır ibiza cuprayı gittik aldık suanda 1800 km felan oldu fakat araba leylek gibi dışardan çok yüksek duruyo jantlar çok içerde içerde motor sesi fena deil dışardan tam bi efendi styla atarı iyi fakat burda daha atarlı cupralar var bende stage 2 yapıp yürümek istiyorum garantiyide 2 yıl uzattık sizce kaç km den sonra bu işlemlere girmeliyim ve hangi parçalar daha sağlıklı ve daha atarlı yürütür aracımı?? Simdiden tesekkürler

SGTI
02-01-2015, 22:21
Geçen hafta samsundan bayii nin bize söylediğine göre son kalan sıfır ibiza cuprayı gittik aldık suanda 1800 km felan oldu fakat araba leylek gibi dışardan çok yüksek duruyo jantlar çok içerde içerde motor sesi fena deil dışardan tam bi efendi styla atarı iyi fakat burda daha atarlı cupralar var bende stage 2 yapıp yürümek istiyorum garantiyide 2 yıl uzattık sizce kaç km den sonra bu işlemlere girmeliyim ve hangi parçalar daha sağlıklı ve daha atarlı yürütür aracımı?? Simdiden tesekkürler

konular bölümünde sağ tarafta kendi adımı gördüm dedim ulan ben mesajda atmadım msn hackleyenler banamı çöktü dedim :D
üstad arabanın garantisi bitmediyse bence girme mod işine.Şu an ki kafam olsa ben beklerdim ama senin gibi ilk aldığım zaman tabiki bekleyemedim :)
Yazılımcının doğru seç.Çok pahalı olması çok kaliteli olduğu anlamına gelmez, ben ne yazılımlar biliyorum :) Eş dost çevrene,bu işi yaptırana sor.
Ortalama olarak 2000-2250 liraya yazılım dp dv filtre yaparsın.Mutlu mesut gezersin.Yakıtında düşer.Ben bu şekilde 1 sene toplamda 3 sene kullandım poloyu.Her konuda memnun kaldım.
bu yazdığım rakamlar custom rakamlar.Aynı listeyi markalı yaparsan 5 k tl ye de çıkarsın :)
Kaç km olduğuyla alakası yok.Arabayı bi iyice tanı neye nasıl tepki verdiğini öğren bekleyemiycem diyosan 5000km de yaptır.Araba en azından bi yol görsün açılsın.

c@n77
03-01-2015, 16:16
Can abi yeşil fabiaRS satmıyacaktın :(

Bende 2.elde bir ara çok baktım senin arabayı bir arkadaşa almakdı niyetimiz ama yok :(

Burak o gunun sartlari oyle gerektiriyordu, guzel arabaydi ama her gun kullanmaya gelmiyor, yakiti uzuyor her gun kullaninca... :( ama sirket tasiniyor simdi, her gun kullanmayacagim arabayi.. O yuzden dizele gerek yok artik...

Arabanin su anki sahibinin adini verebilirim, face den yazmisti bana... Hala ondadir herhalde..:) benden sonra alan cocuk bir daha satti arabayi.. Eger satrsa haber veririm sana...

berk34
03-01-2015, 16:22

İbizayı son kaça bıraktılar ? Şuan başka cupra kalmadı mı türkiyede ? Bundan sonra gelmyecek mi , bilginiz var mı ?

Ufuk
03-01-2015, 16:34
Göztepe erya'da sormuştum. Gelecek sonuncu falan değil. Belki o bayi başka sipariş almayacaktır.
Kırmızı cam tavan için 61.000 tl demişlerdi en son (2 ay oluyor)
10.ayda 1.8 hacim olacağını söylediler ve tahmini fiyat 103-105 bin tl olacakmış.

individual
04-01-2015, 20:41
Arkadaşlar seat ibiza cupra aracına yay alıcak arkadaşlar eibach cupra yayı

Eibach E10-81-010-05-22

Kodlu yaydır.Türkiyedeki hiç bir bayide yok yanlız.

individual
04-01-2015, 20:47
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-acil-2011-skoda-fabia-rs-hiz-sarisi-180443631/detay

Bu araç hakkında bilgisi olan arkadaşlar varmı ?

Berkayy
04-01-2015, 21:21
2.5 4 cm h&r ibiza cupra yayi polo gti a oluyor mu? Oluyorsa bir sıkınti yaşarmiyiz axle ağırlığı konusunda?

individual
04-01-2015, 21:35
2.5 4 cm h&r ibiza cupra yayi polo gti a oluyor mu? Oluyorsa bir sıkınti yaşarmiyiz axle ağırlığı konusunda?

Berkay kardeş burda satılanlar cupra yayı değil.

Bir arkadaşım yurt dışından gelirken getidi taktık çok fark etti.

Konfor yerindeydi vurma yapmadı aracın yere yakınlığı tatminkardı.

Burda satılanlar 1.4 ibiza yayı yada polo gti yayı diye satılıyor.Aynı uyuyor ama farklı olması lazım tabi.

Berkayy
04-01-2015, 21:44
Berkay kardeş burda satılanlar cupra yayı değil.

Bir arkadaşım yurt dışından gelirken getidi taktık çok fark etti.

Konfor yerindeydi vurma yapmadı aracın yere yakınlığı tatminkardı.

Burda satılanlar 1.4 ibiza yayı yada polo gti yayı diye satılıyor.Aynı uyuyor ama farklı olması lazım tabi.

Benim yakın arkadaşimda var kendisi orjinale çevireceği için ben alicam yaylari.

Ürünün kodu 29018-1 hr 25 4 cm kutusuda duruyor üzerinde cupra fr bocanegra yaziyor. Yani takıcagim yay cupra yayi.

Yaylar benim arabaya oluyor o zaman. Tek sorun cupra ile gti arasindaki ağırlık dağılımlari farkı. Viraj performansinda sorun yaratir mi onu merak ediyorum açıkçasi.

individual
04-01-2015, 21:44
Eibach E10-81-010-05-22

http://i.hizliresim.com/k1GlmJ.jpg (http://hizliresim.com/k1GlmJ)

individual
04-01-2015, 21:46
Benim yakın arkadaşimda var kendisi orjinale çevireceği için ben alicam yaylari.

Ürünün kodu 29018-1 hr 25 4 cm kutusuda duruyor üzerinde cupra fr bocanegra yaziyor. Yani takıcagim yay cupra yayi.

Yaylar benim arabaya oluyor o zaman. Tek sorun cupra ile gti arasindaki ağırlık dağılımlari farkı. Viraj performansinda sorun yaratir mi onu merak ediyorum açıkçasi.

H&R yayı cuprası olan hangi arkadaşım taktıysa 5000km sonra söktü.

Araçta trim sesleri çıkmaya başladı.Ön takımdan sesler gelmeye başladı.

Aracı çok düşürüyor yoruyor.

Berkayy
04-01-2015, 22:01
H&R yayı cuprası olan hangi arkadaşım taktıysa 5000km sonra söktü.

Araçta trim sesleri çıkmaya başladı.Ön takımdan sesler gelmeye başladı.

Aracı çok düşürüyor yoruyor.

Aynen oda cok sert olmasindan dolayi söküyor. Polo gti larda kullanlar nasil yorum yapabilir mi acaba? cupra kadar sert değildir heralde?

MertSerhanÖ.
04-01-2015, 22:16
Bu arabalara ne yaparsan yap her şekilde iğrenç şekilde sert.Benim aracımda 4 cm FK spor yay vardı sertti.HR coil overlı cupraya bindim aynı şekilde oda sertti.Bırakın her hangi bi süspansiyon modifikasyonlarını araçlar fabrika çıkışı leylek hali bile sert.Kimse gerçektn kendini avutmasın atıyorum eicbach yumuşak hr sert,coilover takın yumuşak oluyo veya amortisör+spor yay yapın yumuşak oluyo öyle bişi yok aracı yumuşatamıyosunuz :) ha aralarında fark olmazmı illaki olur ama atla deve kesinlikle olamaz.Bu aracı sert kabullenmek en güzeli :)

SGTI
04-01-2015, 23:17
sb tüketimi arttırır.Hemde çok net arttırır.Ayağınızı %5 açıyla bastığınızda kelebek bunu dahada yüksek olarak gönderiyor.Bi anda gaza basınca nasıl artıyorsa tüketim sb açıkken artar.
Bence ağır derece gereksiz bir durum.İlk andaki gaza basış kaybınızı indirgiyor.Bam güm şanzımana vuruyor.Yazık günah.Sıkıntı yaşayan gti lik arkadaşlar vardı belirteyim sb yüzünden

Ayb
05-01-2015, 02:19
Bende de hr var. Aracta trim sesleri basladi. Hoplaya ziplaya gidiyoruz. Hadi hayirlisi.

qatrio
05-01-2015, 02:34
kw yay ver bende kafam rahat :D hem basık hem rahat :D :D

kelalper
05-01-2015, 06:58
Foruma konu acacam butun tsi kullanicilari beni kazikladi diye. Kopru trafigindeyim ortalama 18.3lt gosterio nan.

individual
05-01-2015, 07:13
Foruma konu acacam butun tsi kullanicilari beni kazikladi diye. Kopru trafigindeyim ortalama 18.3lt gosterio nan.

Abi bir sıkıntı var sanırım.O degerler cok yuksek.

Zero
05-01-2015, 07:29

Sabah soğuk motora köprünün ortasında dur kalkta marş bassan anca o kadar yazar bir baktır derim.. Senin ağırlığın bile o kadar fark yaratamaz serviste buji değişiminden başla bence ilk bakımlara Kelalper abi :) ki dediğin rakam tapa gaz gidince bile yazmaz bakalım ne çıkacak. Ya da eğer istersen arasana beni hazır kar yağmur tam yokken, bi bakalım basınç afr egt ne durumda gidiyor.

kelalper
05-01-2015, 07:33
Maslaga geciorum zaten

Zero
05-01-2015, 07:38
Hadi bakalım kolay gelsin o zaman. Merak ediyorum doğru gitmeyen şey ne çıkacak sanmıyorum ciddi birşey olsun ama bujiye kesin bakın değişeli 10.000 bile olduysa. Değişmemişse hiç kesin değiş oem le.

ahmet_xy
05-01-2015, 07:53
18.3 lt gazladığımda bile görmediğim değerler. kesin bir sıkıntı var.

KA®ANLIK
05-01-2015, 08:12
evden çıkıp direk dur kalka girdi isen ancak kısa süreli olabilir
5-10km nin ortalamasıdır.

biraz mesafeyi uzat sen, toparlar ortalama.

i-vtec07
05-01-2015, 09:46

abi antalya şehir içi trafiğinde aynı şartlarda sakin kullanımda otomatik cıvıc ımın 8,4 yaktığı yerde polom 7,6 yakıyodu :) ara ara gazlayarak 11,4 le geziyodum.

senin değerlerin anormal yüksek abi.

ukku
05-01-2015, 09:58

H&R'ların tüm ibiza modellerinde Cupra & FR & Bocanegra yazıyor, tüm polo modellerinde GTI yazıyor... Ancak kutuda ayrıca aks yükü de yazıyor... İkisi birden arabanızı karşılıyor olmalı.
930 ve üzeri olanı tercih etmeniz lazım.. Yani -2 ile biten kodlar Cupra ve GTI için doğru ürünler.. 1 ile bitenlerde kafa fazla basıyor, bol bol sekme yapıyor.
Aynı problem eibachta da var, polo 1.2 yayı takarsan da uyuyor ama bol bol sekiyor, kafa fazla basıyor.. Örneğin polonun eibach yayları 01-22 ve 02-22 olarak biten 2 kod numarasına sahip. GTI ve 1.6 TDI için 02-22 tercih edilmeli.

Ne yazık ki satıcılar da eldeki malı vermek için bunları söylemiyor.

sedat
05-01-2015, 10:06
ben aracı aldığımda hr 5cm yanılmıyorsam yay vardı üzerinde ilk fırsatta söktüm. şimdide 195/55/16 kış lastik ve orijinal yay ile yüksek konforla geziyorum :)

ukku
05-01-2015, 10:13
Aynı familyadan kuzen olan Polo ve Ibiza'dan, Polo ile ilerleyelim;

Örneğin Polo GTI için, doğru H&R kodu 28977-2

Kutusu da bu;

Bakın, kutuda GTI yazıyor ama aşağıda 930 kg ve üstü de yazıyor. Asıl dikkat edilmesi gereken de bu.
28977-1 olsaydı, kutuda yine GTI yazacaktı. Ama 929 kg ve altı yazıyor olacaktı.

http://i.hizliresim.com/Q4vkgj.jpg

Kutusu yoksa da şöyle anlaşılıyor;

Bu doğru yay (28977-2)

http://i.hizliresim.com/jvXEvW.jpg

Bu da yanlış yay (28977-1)

http://i.hizliresim.com/e7k3Y5.jpg

Ön yaylarda her iki modelde de 27977 VA (F) yazıyor, -2 ile bitende bir de ekstra beyaz nokta var... -1'le bitende yok :)

Dediğim gibi, kutuda GTI ya da Cupra yazıyor olmasına aldanmayın. Satıcılar da genelde ya bilmiyor ya eldeki malı vermek için söylemiyor. Siz doğru kodla ürün alın.

Ne yazık ki pek çok GTI ve Cupra'da yanlış yay var... Sekmeler vs. genelde bu yüzden..

Eibach için elimde görsel yok ama kodları verebilirim;
E10-85-024-01-22 Polo 1.2, 1.4 atmosferik
E10-85-024-02-22 Polo 1.4 GTI, 1.6 TDI

kelalper
05-01-2015, 10:19
Bujilere baktik ngk platinium var. Iyi durumda ama etrafi kurum. Yaktigi belli de neden acaba

individual
05-01-2015, 10:25
Bujilere baktik ngk platinium var. Iyi durumda ama etrafi kurum. Yaktigi belli de neden acaba

abi araçta yazılım varmı ? yada egzoz sisteminde bir değişiklik ?

yusuf yılmaz
05-01-2015, 10:28
hr eicbach veya kw ibiza cupra veya polo gti e almayın yazıktır bu arabalara

kelalper
05-01-2015, 10:58
abi araçta yazılım varmı ? yada egzoz sisteminde bir değişiklik ?
yok hayir full orjinal stock araba. Yazilimi ozgune baktiricam ama beyin acilmis gibi durmuo

Zero
05-01-2015, 11:56
.....

Adam prof beyler dediklerine kulak verin :icon_tup: seken cupra veya gti ile gazlamak gerçekten çok riskli felaket sekiyor hiç iyi değil.

ukku
06-01-2015, 00:55
GFB DV+ nedir, nasıl çalışır, ne artısı var?
Elimde 2 tane var, ufak bir bilgilendirme ile ilan açtım, ilgilenen buyursun.

http://www.techturkey.com/forum/modifiye-parcalari/196851-gfb-dv-9355-1-4-tsi-gti-cupra.html

kelalper
06-01-2015, 07:44
bujileri değiştirdik. Yağ çubuğunu bi kaldırdım anam yağ yok arabada.Utku ile konuştuk abi geç iner dedi. Alla alla 2 saattir yatıo araba halbuki. Dedim yağı da değiştiriim 5 bin km olmuş ama ne olur ne olmaz. Merak ettim ne kadar var içinde diye. Boş yağ bidonuna koyduk 3.5 litre yağ çıktı. Arabanın herşeyi garip yaw.
Yazılım yapamadık vaktim yoktu. Dönerken yakıt ortalaması insani değerlere geri geldi 12 lt ortalamalara indi neşem yerine geldi. Buji sağlam gibi duruo ama numara yapıomuş demek ki. VW serviste iyi geçirio bu arada 4 bujiye 122 tl. İridium parasına.

STİG
07-01-2015, 11:48
Arkadaslar ibiza cupraya egzoz yaptırmak istiyorum ankarada hem ses hem performans olarak kimi önerebilrsnz biz daha öncede yazmıştım aracı stage 2 yapmak istiyoruz hangi malzemeleri kullanmalıyız marka olarak ne önerrsnz ve yazılımı kime yaptrmalyz

ahmet_xy
07-01-2015, 12:00
Tabiki copur egzoz. Iscilik fiyat insanlik ustalik 10 numara

EKN10
07-01-2015, 23:41
Çok temiz bmc ota filtre mevcuttur.http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-bmc-ota-carbon-filtre-kit-194283656/detay/

ironwolf
08-01-2015, 19:20
Çok temiz bmc ota filtre mevcuttur.http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-bmc-ota-carbon-filtre-kit-194283656/detay/

Slm kendini bi tanitsaydin iyiy di ��

Ufuk
09-01-2015, 03:50
Egzozla ilgili bilenlere bir sorum olacak. Ses istemiyoruz,arabayı kasmasın diye kat'ı söksek yazılımla binsek seste artış çok olur mu ?

MertSerhanÖ.
09-01-2015, 12:39
Egzozla ilgili bilenlere bir sorum olacak. Ses istemiyoruz,arabayı kasmasın diye kat'ı söksek yazılımla binsek seste artış çok olur mu ?

Kat ı sökmen için dp yapman gerekiyor.Dp yapıldığında otomatikman orta susturucu iptal oluyor.Dp +oem son kullanmak zorunda kalacaksınız.Ses olarak artış şüphesiz olur fakat spor susturuculu kadar çok bağırmaz

ahmet_xy
09-01-2015, 12:41

mertin dediği gibi downpipe yaptıracaksın. ama istersen orta susturucun kalabilir. kat hariç diğerleri aynı kalırsa ses bir nebze artacaktır ama polisle başın derde girecek şekilde artmaz.

racer50
09-01-2015, 22:43

katı sök dp yapsınlar orta ve son oem devam ses olmaz.Kesinlikle orta susturucunu iptal etme basınç kaybedersın araban geriye düşer.

Ayb
10-01-2015, 02:08
Arkadaslar ibiza cupraya egzoz yaptırmak istiyorum ankarada hem ses hem performans olarak kimi önerebilrsnz biz daha öncede yazmıştım aracı stage 2 yapmak istiyoruz hangi malzemeleri kullanmalıyız marka olarak ne önerrsnz ve yazılımı kime yaptrmalyz

Sasmaz sanayide koç eksoz var, nevzat usta.
Kime sorsaniz sasmazda tavsiye ederler zaten.
10 numara adamdir. Cupraci Ayberk gonderdi dersen yardimci olur.

buickriviera
10-01-2015, 04:23
Beyler önümüzdeki günlerde ankara booster performance yazılım ve gfb dv yapmak istiyorum daha önce kullananlar, bilenler varsa tavsiyeleri alırım

skyserhat
10-01-2015, 10:57
elimde hazır 63 lük dp var isteyene :D ekonomiye can verelim

sedat
10-01-2015, 12:21
70 lik dp ve supersprint catback sistemin üzerine şimdi de 63 lük varex orta susturucu geldi bakalım sonuç nasıl olacak

kelalper
11-01-2015, 17:50
iskender 70mm downpipe yapıldı orta susturucuyu değiştirmedim ses olmasın diye. İskenderde güç açısından sonu değiştirmezsen bişey fark etmez dedi. Sonu da değiştirmeyeceğim için ve evde yer olmadığı için kestim . Sonrasında Özgünde soft bir yazılım yapıldı ve gfb dump valve taktım. Arabanın hayatı değişti. Gece gündüz kadar fark oldu. Yakıt ortlaması 8 litrelere indi. Ses sadece yüksek viteste gaza hafif fazla basarsan var onun dışında hiç ses yok. Hanım ilk başta gazlı yürüdüğüm zaman sen egzoza bişey mi yaptın dedi. Hayır gaza fazla basıorum yürüsün diye dedim. Ayağımı çekince ses kesilince ok dedi.

individual
11-01-2015, 18:31
iskender 70mm downpipe yapıldı orta susturucuyu değiştirmedim ses olmasın diye. İskenderde güç açısından sonu değiştirmezsen bişey fark etmez dedi. Sonu da değiştirmeyeceğim için ve evde yer olmadığı için kestim . Sonrasında Özgünde soft bir yazılım yapıldı ve gfb dump valve taktım. Arabanın hayatı değişti. Gece gündüz kadar fark oldu. Yakıt ortlaması 8 litrelere indi. Ses sadece yüksek viteste gaza hafif fazla basarsan var onun dışında hiç ses yok. Hanım ilk başta gazlı yürüdüğüm zaman sen egzoza bişey mi yaptın dedi. Hayır gaza fazla basıorum yürüsün diye dedim. Ayağımı çekince ses kesilince ok dedi.

Vites geçişlerinde patırdama varmı alper abi ? Dsg vites geçiş sesi ?

Zero
11-01-2015, 19:25
Orta yerindeyse neredeyse hiç patırdamaz(egzoz sesi manasında). Kat yerinde orta iptal olursa patırdar ama aracı geri düşürüyor. Kat iptali, daha free ve kısa bir spor orta susturucuyla dışarıdan çok güzel ama çok sesli olmayan bir patırdaması oluyor içeriden az duyuluyor yine. Komple düz çekip son stok kalırsa savaş çıkıyor ama spor orta susturuculu halinden biraz daha geri düşüyor araç. En güzeli dp ortaya free flow bir susturucu sona yine free ama dümdüz geçiş olmayan bi son. Yalnız o zaman polis falan net anlar egzoz olduğunu. Gfb stage 2 de de iş görüyor, çok hard bir setupta(forge wg li yani) denemedik o yüzden net söyleyemiyorum ama sitesinde 30psi da tutabildiğini gösteren bir video var. Yinede stage 1 yazılım için süper iş görüyor hatta stok yazılımda bile fark yaratır gfb.

individual
11-01-2015, 19:57
Orta yerindeyse neredeyse hiç patırdamaz(egzoz sesi manasında). Kat yerinde orta iptal olursa patırdar ama aracı geri düşürüyor. Kat iptali, daha free ve kısa bir spor orta susturucuyla dışarıdan çok güzel ama çok sesli olmayan bir patırdaması oluyor içeriden az duyuluyor yine. Komple düz çekip son stok kalırsa savaş çıkıyor ama spor orta susturuculu halinden biraz daha geri düşüyor araç. En güzeli dp ortaya free flow bir susturucu sona yine free ama dümdüz geçiş olmayan bi son. Yalnız o zaman polis falan net anlar egzoz olduğunu. Gfb stage 2 de de iş görüyor, çok hard bir setupta(forge wg li yani) denemedik o yüzden net söyleyemiyorum ama sitesinde 30psi da tutabildiğini gösteren bir video var. Yinede stage 1 yazılım için süper iş görüyor hatta stok yazılımda bile fark yaratır gfb.

Rolanti ve alt devirde zaten çok bir ses beklentim yok.Sadece vites geçişlerindeki o sesi daha çok duymak hedefim.

Eworen
11-01-2015, 20:10
Performans beklentisi yoksa
Orta iptali en guzel sesi veriyor vites gecislerinde cok guzel patirdiyor gaza basmazsaniz std halinden ayirt edilmiyor
Geriye dusuruyor olabilir ama hissiyat olarak anlasilmasi imkansiz ancak denemek gerekir

Zero
11-01-2015, 20:23
Eğer 80-230 bandında 1-2 boy geri düşürmesi çok problem olmayacaksa en ucuz ve güzel ses orta iptaliyle oluyor. Ama maddi kısmı çok problem olmayacaksa kesip biçme hiç olmadan dp+ufak bi orta susturucu yaparsanız son susturucuya geçme oluyor ve hem ses hemde egt ye faydası çok. Dediğim şekilde yaparsanız dışarıdanda çok güzel patırdıyor hemde rölantide ve basmadan oldukça sessiz olıyor.

Eworen
11-01-2015, 20:36
Yalniz yazilim fikri ve plani yoksa dp icin ariza yakma ihtimali mevcut
Buda dipnot olmali
Benimde aklimda milltek son susturucu almak var orta iptali vat zaten hazir ingiltere ye gitmisken alip gelmeyi planliyorum
Orta iptali ses olarak yetmemeye basladi kasintim tuttu yani :)

individual
11-01-2015, 20:52
Yalniz yazilim fikri ve plani yoksa dp icin ariza yakma ihtimali mevcut
Buda dipnot olmali
Benimde aklimda milltek son susturucu almak var orta iptali vat zaten hazir ingiltere ye gitmisken alip gelmeyi planliyorum
Orta iptali ses olarak yetmemeye basladi kasintim tuttu yani :)

Yazılım yok aklımda.Sadece dsg vites geçiş sesindeki pırt sesi biraz daha canlansın yeter bana.

O zmn ortayi iptal edip araya duz boru yapıcaz.

Supersprint komple egzozlu cupra vardı arkadaşımızda.

Üstüne ses duymadım ben.Tam kıvamında spor bir otomobil sesi vardı.

Tavsiye ederim :)

KA®ANLIK
11-01-2015, 21:14

başkan hayırlı olsun,
fabiş mermi gibi valla :)

Eworen
11-01-2015, 21:45
Yazılım yok aklımda.Sadece dsg vites geçiş sesindeki pırt sesi biraz daha canlansın yeter bana.

O zmn ortayi iptal edip araya duz boru yapıcaz.

Supersprint komple egzozlu cupra vardı arkadaşımızda.

Üstüne ses duymadım ben.Tam kıvamında spor bir otomobil sesi vardı.

Tavsiye ederim :)
Daha once video koymustum orta iptali ile nasildir diye fikir verir
http://www.techturkey.com/forum/asiri-besleme/107609-1-4-tsi-polo-gti-ibiza-cupra-bocanegra-sorunlariniz-onerileriniz-paylasimlariniz-225.html
Komple egzoz yani turboback suphesiz harika canlida cok dinledim ama
Ses fazla iddiali olabilir

MertSerhanÖ.
11-01-2015, 21:46
Ben kendi aracımda 70 lik dp 60 lık catback kullanmıştım.spor orta susturucu falan yoktu.Öyle geri düştüğü falanda yoktu.Kaldı ki şuan ülkede ki en hızlı tsi ların hepsi bu sistemde.Diceğim o ki bu kadar küçük hesaplara takılmayın bence.Bende zamanında vw racing filtre mi bmc cda mı ota mı yok forge mu yok alüminyum caseli mantar filtremi vs düşünmekten bi hal olmuştum.Daha sonra araştırmalarım ve konuştuğum kişilerinde söylediklerinin etkisiyle hepsinin aynı bokun laciverti olduğunu anladım:). Küçük detaylar böyle stg1 egzoz filtrede falan yapılmaz.Küçük detayların düşünülmesi gereken yer na bi aracın timingi olur,stack'ı olur.Turbo +500 600 hp lerde kanat olur vs de vs:)

KA®ANLIK
11-01-2015, 22:05
Ben kendi aracımda 70 lik dp 60 lık catback kullanmıştım.spor orta susturucu falan yoktu.Öyle geri düştüğü falanda yoktu.Kaldı ki şuan ülkede ki en hızlı tsi ların hepsi bu sistemde.Diceğim o ki bu kadar küçük hesaplara takılmayın bence.Bende zamanında vw racing filtre mi bmc cda mı ota mı yok forge mu yok alüminyum caseli mantar filtremi vs düşünmekten bi hal olmuştum.Daha sonra araştırmalarım ve konuştuğum kişilerinde söylediklerinin etkisiyle hepsinin aynı bokun laciverti olduğunu anladım:). Küçük detaylar böyle stg1 egzoz filtrede falan yapılmaz.Küçük detayların düşünülmesi gereken yer na bi aracın timingi olur,stack'ı olur.Turbo +500 600 hp lerde kanat olur vs de vs:)

aslında bu dediklerinize kısmen ben de katılıyorum.
bu nedenle de aslında elimizde done olması amacıyla önceki sayfalarda bir soru sordum ama iştirak eden pek kimse olmadı...

sorduğum soru; aslında birçoğumuz log alıyoruz. aldığımız loglarda basıncımız ve çektiğimiz hava miktarı nedir diye sormuştum.
bu tip verilerle aslında birçoğumuzun kafasındaki soru işaretleri yok olabilir.

MertSerhanÖ.
11-01-2015, 22:47
aslında bu dediklerinize kısmen ben de katılıyorum.
bu nedenle de aslında elimizde done olması amacıyla önceki sayfalarda bir soru sordum ama iştirak eden pek kimse olmadı...

sorduğum soru; aslında birçoğumuz log alıyoruz. aldığımız loglarda basıncımız ve çektiğimiz hava miktarı nedir diye sormuştum.
bu tip verilerle aslında birçoğumuzun kafasındaki soru işaretleri yok olabilir.

Evet doğru söylüyosunuz.Mesela yurtdışında bi forumda filtre araştırırken bir şeyle karşılaşmıştım.Aynı araç,aynı dyno üstünde ve tüm filtre çeşitleri.teker teker hepsiyle ölçüm yapmışlar.Aralarında ki güç farkları en iyisiyle kötüsü arasında 2-3 hp falan.Oda hava boyutundan falan örn:vw racing ile bmc dia arasında ki fark ki buda normal.Evet bir çok kişi log alıyor düzenli olarak,burda bu konuda polomu cupramı cth mı cavmı castrolmü motulmü tartışacağımıza loglarımızı veya deneyip yanılmalarımızı falan paylaşsak ne kadar güzel olur:)Ama log'da alınsa güç ölçümleride yapılsa benim şahsi görüşüm ve kendi eski aracımda ki deneyimlerime göre çok radikal saçma değişiklikler yapmadıkça 3 aşşağı 5 yukarı aynı.hele ki roll için upgrade edilmemiş gündelik stg 1 araçlarda bu kadar düşünüp kendimizi tüketmeye gerek yok :)

Zero
11-01-2015, 23:40
Filtreden daha etkili egzoz değişikliği. Orta iptali az da olsa geri düşürüyor stok yazılımlı araçta söylemekte fayda var. Gerisi için isteyen istediği gibi yapsın tabi herkesin kendi keyfi. Bu arada dp sonrası cat back ten kasıt nedir onu anlamadım birşey diyemiyorum nasıl bir etkisi olduğuna dair.

MertSerhanÖ.
12-01-2015, 00:20
Filtreden daha etkili egzoz değişikliği. Orta iptali az da olsa geri düşürüyor stok yazılımlı araçta söylemekte fayda var. Gerisi için isteyen istediği gibi yapsın tabi herkesin kendi keyfi. Bu arada dp sonrası cat back ten kasıt nedir onu anlamadım birşey diyemiyorum nasıl bir etkisi olduğuna dair.

Filtreyi örnek olarak söyledim.Tabi ki egzoz daha etkilidir.Sadece demek istediğim kafamıza çok takıcağımız kadar önemli olmadığı.Çünkü düşündükçe takıyosun takıncada kafaya kararsız kalıyosun.Benim söylediğim sistem dp orta iptali spor son susturucu.yani ortada her hangi bir susturucu yok.

STP
12-01-2015, 00:26
Dp ve komple egzozlu cth cupra ıle stock arasında boy farkı ne olur?

Zero
12-01-2015, 00:29
Ben fazla takmıyorum aslında sadece araçlarımız biraz daha iyi olsun diye uğraşırken bir yerden alıp bir yere vermemek, ses olsun derken geri düşürmektense hem ses olsun hem performans :) Ortada susturucu olmamasınında basıncı daha az bastırttığını hem çok iyi bilinen bir egzoz üstadından hemde birkaç tunerdan duydum. Yine çok hızlı tsi larda orta susturucu(orijinali değil tabi) olduğunu gördüm ama. Bende çok fazla kafa yorup 3-5 hp kovalamaktansa keyife göre setup yapılmasından yanayım.

racer50
12-01-2015, 08:57
Arkdaşlar walla bu işte bilen bilmeyen herkes konuşuyor.Bakıyorum cocuk daha 20-22 yaşında babası bi araba almış ama harçlık sınırlı :) en rahat ses almanın çabasında hava atacak çünkü:))yaptığınında yanlış olduğu anlayınca şişiyorlar vay ufak hesaplar yapmayın yok 2 boy geriye düşşem ne olur oysakı tüm hayat tecrübesi form sitelerde yazılanlardan ibaret.

@zero kardeş benden sana tavsiye orta susturucunu sökme:)işin özü bu

yusuf yılmaz
12-01-2015, 09:03
detay detay denmişte en büyük etken tuner dan kimse bahsetmemiş:))

MertSerhanÖ.
12-01-2015, 09:42
Arkdaşlar walla bu işte bilen bilmeyen herkes konuşuyor.Bakıyorum cocuk daha 20-22 yaşında babası bi araba almış ama harçlık sınırlı :) en rahat ses almanın çabasında hava atacak çünkü:))yaptığınında yanlış olduğu anlayınca şişiyorlar vay ufak hesaplar yapmayın yok 2 boy geriye düşşem ne olur oysakı tüm hayat tecrübesi form sitelerde yazılanlardan ibaret.

Şu 20-22 yaşındaki arkadaş ben değilimdir umarım dimi?

racer50
12-01-2015, 09:56
Şu 20-22 yaşındaki arkadaş ben değilimdir umarım dimi?

?? anlamadım 'umarım değildir mi' derken?

Sen neden üzerine alındın?sen üzerine aldıysanda sana demişimdir alınmaydıysanda sen değilsindir.İşin özü yarası olan gocurnur

MertSerhanÖ.
12-01-2015, 10:05
?? anlamadım 'umarım değildir mi' derken?

Sen neden üzerine alındın?sen üzerine aldıysanda sana demişimdir alınmaydıysanda sen değilsindir.İşin özü yarası olan gocurnur

Evet umarım değildir çünkü durduk yere hiç tanışmıyoken bile benimle alıp veremediğin nedir onu anlamadım?
Ben üstüme neden mi alındım?Çünkü son bir sayfadır bu konuyu konuşan 2 kişi var.Biri zero biri ben.Ve benim yaşım 22.Hiç bi şekilde yaram yok benim.Tanıyan tanıyo beni sıkıntı yok.Ama imalı söylemenin bi anlamı yok.Eğer bana söylüyorsanız direk evet sana dedim diyebilin .

Zero
12-01-2015, 10:06

:) Sağol tavsiye için benim orta yerinde zaten. Sadece standart orta değil biraz daha rahat geçiş daha ufak orta var hemde kesme biçme 0. Seside gayet yerinde altlar sessiz ortalar tok üstler yine nispeten sessiz ama dsg patırtısı var. Egt düşük zaten dp + ufak orta ile. Düz boru son stok kullanan arkadaşlarımda var tamam güzel hoş çatırtı patırdı olunca ama rahatsız edici :) En güzel düz borulu araba arkadaşımın arabasıdır diyorum kafa kaldırmıyor o stresi artık :) Yusuf abi çok uğraştı paylaşsın tecrübelerini tekrar.

racer50
12-01-2015, 10:18
Evet umarım değildir çünkü durduk yere hiç tanışmıyoken bile benimle alıp veremediğin nedir onu anlamadım?
Ben üstüme neden mi alındım?Çünkü son bir sayfadır bu konuyu konuşan 2 kişi var.Biri zero biri ben.Ve benim yaşım 22.Hiç bi şekilde yaram yok benim.Tanıyan tanıyo beni sıkıntı yok.Ama imalı söylemenin bi anlamı yok.Eğer bana söylüyorsanız direk evet sana dedim diyebilin .

Benim kimseyle bir alıp veremediğim yok güzel kardeşim.Genel olarak konuştum bu sayfayı yenide takip etmiyorum.Ben, sen bilmiyorsun da demem.Bu vesileylede tanışmış olduk :)boşver. Ama senın yazdıklarını şimdi dikkatle okudum sanada söyleyım orta şart:) orta kullanmayan tek marka miltek ^tir onunda son susturucuda ki geri dönüş başınç değeri yüksektir.

hadi sağlıcakla kal kardeşim

MertSerhanÖ.
12-01-2015, 10:33
Benim kimseyle bir alıp veremediğim yok güzel kardeşim.Genel olarak konuştum bu sayfayı yenide takip etmiyorum.Ben, sen bilmiyorsun da demem.Bu vesileylede tanışmış olduk :)boşver. Ama senın yazdıklarını şimdi dikkatle okudum sanada söyleyım orta şart:) orta kullanmayan tek marka miltek ^tir onunda son susturucuda ki geri dönüş başınç değeri yüksektir.

hadi sağlıcakla kal kardeşim

Bu yazdıklarımın üstüne öyle yazınca üstüme alındım doğal olarak.Yanlış anlamışım demek ki.Milltek'in backpressure'u yüksek ise yine aynı şekilde backpressure u yüksek custom bir sistemde yapılabilir.Yine söylüyorum orta işe yaramıyor demiyorum.Sadece günlük kullanımda keyfi kullanılan araçlar için bence kafa yormanın anlamı yok. Sağlıcakla abi.

KA®ANLIK
12-01-2015, 10:36
Bu yazdıklarımın üstüne öyle yazınca üstüme alındım doğal olarak.Yanlış anlamışım demek ki.Milltek'in backpressure'u yüksek ise yine aynı şekilde backpressure u yüksek custom bir sistemde yapılabilir.Yine söylüyorum orta işe yaramıyor demiyorum.Sadece günlük kullanımda keyfi kullanılan araçlar için bence kafa yormanın anlamı yok. Sağlıcakla abi.

70mm Downpipe Paslanmaz
60mm paslanmaz içi boş spor orta susturucu
60mm Supersprint son susturucu

ile arabada ne ses var, ne de performansta düşüş.
Tam istediğim gibi oldu bu şekilde.
Güç olarakta gayet tatmin edici hale geldi yazılım ile.

Bu da benim kendi yaşadığım tecrübem olarak paylaşmak istedim (:

golgeoyunu03
12-01-2015, 10:44
Arkadaşlar birşey rica edicem sizlerden, aracınız park halindeyken frene 20-30 kere arka arkaya bas çek bas çek yaparken fren vakum pompanızdan ses gelicek mi bakabilirmisiniz acaba ? Benim aracımdan geliyor ve servis buna normal dedi, gerektiğinde pompanın çalıştığını söyledi.. Sizde kontrol edebilirmisiniz

Zero
12-01-2015, 11:13
70mm Downpipe Paslanmaz
60mm paslanmaz içi boş spor orta susturucu
60mm Supersprint son susturucu

ile arabada ne ses var, ne de performansta düşüş.
Tam istediğim gibi oldu bu şekilde.
Güç olarakta gayet tatmin edici hale geldi yazılım ile.

Bu da benim kendi yaşadığım tecrübem olarak paylaşmak istedim (:

En doğru setup bu diye biliyorum tecrübelerime dayanarak bende.

Arkadaşlar birşey rica edicem sizlerden, aracınız park halindeyken frene 20-30 kere arka arkaya bas çek bas çek yaparken fren vakum pompanızdan ses gelicek mi bakabilirmisiniz acaba ? Benim aracımdan geliyor ve servis buna normal dedi, gerektiğinde pompanın çalıştığını söyledi.. Sizde kontrol edebilirmisiniz

Benim 20-30 kere araç durduğu yerde peş peşe frene basmaya ferim yok nasıl buldunuz bu sesi :)

golgeoyunu03
12-01-2015, 11:15
En doğru setup bu diye biliyorum tecrübelerime dayanarak bende.

Benim 20-30 kere araç durduğu yerde peş peşe frene basmaya ferim yok nasıl buldunuz bu sesi :)

Hocam 5-10km hiç frene basmayıp ilk frene basınca pedalda yumuşama oluyordu, ikinci basışımda frenler daha iyi tutuyordu.. araç dururken yani p de iken bakabilirseniz sevinirim.. Pompa çalışıp ses yapıyor, bir kaç yere gösterdim normal, ihtiyaç olduğunda çalışıyor dediler. Baska a1 de (kendi aracım da a1) denedik onda olmadı ancak model yıllarımız farklı..

kelalper
12-01-2015, 11:42
valla dün ukku ve candan ile vagcom da log aldık. Gayet tatmin edici şu anda gidişi.roll falanda kovalamıorum hanım kullanıo. Dün akşam full gazladık 60kmye yakın yol yapmışız. Ortalama 11 lt deydi eve geldiğimde.

ukku
12-01-2015, 12:27
valla dün ukku ve candan ile vagcom da log aldık. Gayet tatmin edici şu anda gidişi.roll falanda kovalamıorum hanım kullanıo. Dün akşam full gazladık 60kmye yakın yol yapmışız. Ortalama 11 lt deydi eve geldiğimde.

Ben Fabia'yı çok sevdim.
Ibiza'nın kalitesiz ne kadar iç mekan ayrıntısı varsa, buna 2013'lerdeki koltuk da dahil, Fabia'da canavar gibiymiş..
Torpido malzemesi, tam ekran yol bilgisayarı, dijital klima ekranı, kapı döşemeleri, VRS baskılı koltuklar vs. vs.
İç mekan daha yüksek, daha ferah.. Benim o ferahlığa ihtiyacım yok ama Polo ve Ibiza'yı dar bulan, bebekli filan aileler için enfes olmuş..
Fiyatı da cabası..

Bir de, decat+yazılımla, birisi kelalper olmak üzere, 3 kişiyle de gayet istekli gidiyordu.. Olmuş bence.. :)

FaBeRgE
12-01-2015, 12:28
CTH motor Polo'larda da var mı ?

ukku
12-01-2015, 12:29
CTH motor Polo'larda da var mı ?

Evet, 2013 Polo GTI ve Ibiza'lar CTH...
Hatta CTH Polo'ların frenleri de daha büyük.. :D

Masterpiece
12-01-2015, 12:34
2013 GTI jantlarının sıfır fiyatı ne kadar bilgisi olan varmı ?

FaBeRgE
12-01-2015, 12:35
Evet, 2013 Polo GTI ve Ibiza'lar CTH...
Hatta CTH Polo'ların frenleri de daha büyük.. :D

Teşekkür ederim, peki ibiza ve polo arasındaki fark hala var mı ?

Yanlış hatırlamıyorsam, ilk çıkanlarda her 2'si stok iken polo daha hızlıydı.

mert1612
12-01-2015, 12:39
beyler yakın arkadaşımda 2013 leon 1.4 tsi var extra olarak rsa yazılım ve dp var. 2013 leonlarda sadece turbo olduğu için dp aracı geriye düşürüyormuş diye bir söylenti var sizce böyle bişey olabilirmi benim aklıma yatmadı hiç

MertSerhanÖ.
12-01-2015, 12:54
beyler yakın arkadaşımda 2013 leon 1.4 tsi var extra olarak rsa yazılım ve dp var. 2013 leonlarda sadece turbo olduğu için dp aracı geriye düşürüyormuş diye bir söylenti var sizce böyle bişey olabilirmi benim aklıma yatmadı hiç

Kocaman kat'ı çıkarmak heleki yazılım ile müdahale edilmişken nasıl bir aracı geri düşürebilir ilginç.

levent
12-01-2015, 13:08

Yazılım olmasa belki 1 boy fark eder bro ama yazılım var diyorsun, bence kat üzerinde olacağı halinden en az 1-2 boy daha hızlıdır şuan :)
140 lık olan mı bu arada bahsettiğin araç?

mert1612
12-01-2015, 13:28
Kocaman kat'ı çıkarmak heleki yazılım ile müdahale edilmişken nasıl bir aracı geri düşürebilir ilginç.
aynen öyle bende anlam veremiyorum ki bu 1 kişiden duyduğum bir konuda değil

Yazılım olmasa belki 1 boy fark eder bro ama yazılım var diyorsun, bence kat üzerinde olacağı halinden en az 1-2 boy daha hızlıdır şuan :)
140 lık olan mı bu arada bahsettiğin araç?

aynen lewo 140 lık olan

levent
12-01-2015, 13:47
yazılımsız katlı hali katsız halinden bence hızlı olabilir ama max 1 boy..

yazılımlı halde katsız hali katlıdan hızlı olacağı kesin bence :)

yazılım + dp ile sana tutunabiliyor mu :D

mert1612
12-01-2015, 13:49
yazılımsız katlı hali katsız halinden bence hızlı olabilir ama max 1 boy..

yazılımlı halde katsız hali katlıdan hızlı olacağı kesin bence :)

yazılım + dp ile sana tutunabiliyor mu :D

ben standarta çevirdim arabayı bildiğin 87 hp satıyorum başka planlarım var :)

ahmet_xy
13-01-2015, 09:34
yağ tüketimi konusunda bir ara Yusuf abinin bahsettiği olay, manul viteste kullanıldığında daha az yağ tükettiği, sanırım doğru. avustralyadaki forumda da bir kişi aynı şeyden bahsetmiş.

"my car is MY13.5 gti with CTH engine, owned it since new, 21k kms on the clock at moment.

It consumes as much as 500ml every 1000kms when my wife drives it at "D" mode and black soot came out all around the hatch in days.
However it consumes less than 500ml every 5000kms when I drive it with manual shift only and I can barely the the black soot after 2 weeks before I took it to a wash.

Very very strange behavior of this little car.

As I ** driving this car at most of time therefore I never took it to the dealership for oil test. Regular check ups and oil top up by myself is sufficient. Maybe I ** just lucky."

http://www.vwwatercooled.com.au/forums/f128/polo-gti-high-oil-usage-discussion-thread-57967-207.html

WeLeT
13-01-2015, 10:15
Bende aranıza katıldım 2011 Gti ile :) Gerçekten şuanda standart hali bile dehşet-ül vahşet :)

individual
13-01-2015, 11:13

2011 PoloGTI ve Ibiza Cupra arasında fark vardı.

2013 PoloGTI ve Ibiza Cupra bence aynı.Fark yok diye biliyorum.Zaten verileri aynı.

kelalper
13-01-2015, 11:19
başkan hayırlı olsun,
fabiş mermi gibi valla :)

kusura bakma görmemişim yaw. Teşekkür ederim eyvallah. Golfte öyle. 1.8 bar basınç ne yaw. :D

MertSerhanÖ.
13-01-2015, 11:23
Bende aranıza katıldım 2011 Gti ile :) Gerçekten şuanda standart hali bile dehşet-ül vahşet :)

Hoşgeldin kardeşim,hayırlı olsun kazasız belasız:)

kelalper
13-01-2015, 11:23
kat konusuna gelince. Düşürebilir neden düşürebilir? Şöyle: Kat iptalinden sonra turbo çıkışı rahatlayacağı için basınç artışı olabilir ve dumpvalve basınç kaçıracağı için geriye düşebilir vites geçişlerinde.

KA®ANLIK
13-01-2015, 12:22
kusura bakma görmemişim yaw. Teşekkür ederim eyvallah. Golfte öyle. 1.8 bar basınç ne yaw. :D

auhauahauhauh :D

öyle deme ya, araba hakkaten acayip zevkli oldu son hali ile :)
Tavsiye ederim,
boost is the life :D

kelalper
13-01-2015, 12:24
auhauahauhauh :d

öyle deme ya, araba hakkaten acayip zevkli oldu son hali ile :)
tavsiye ederim,
boost is the life :d

in boost we thrust :d

yesil
13-01-2015, 12:43

Drag - Seat Ibiza Cupra vs VW Polo GTI (Part 1) - YouTube (http://m.youtube.com/watch?v=tJGNdbcyVLs)

individual
13-01-2015, 13:18
Drag - Seat Ibiza Cupra vs VW Polo GTI (Part 1) - YouTube (http://m.youtube.com/watch?v=tJGNdbcyVLs)

Kalkış drag bölümünde polo gti kornayı kendisi çalıp bitince hemen gazı basıyor cupra bekleyip kalkıyor.

Sağnak yağmur altında çok performanslı bir test olmamış bence.

Araçlarında üzerindeki lastikler bile fark yaratıyor.

Audi A1 185HP
VW Polo GTI 180HP
Seat Ibiza Cupra 180HP
Skoda FabiaRS 180HP

Bunlar 4'ü aslında aynı araba kesenize göre seçim yapmak size kalıyor.Ben olsam Audi A1 185HP tercih ederdim :)

http://machinespider.com/wp-content/uploads/2010/09/2011_audi_a1_1_4_tfsi_s_line_30_cd_gallery.jpg

yusuf yılmaz
13-01-2015, 13:38

pist derecesi aynı videonun devamına bakın

individual
13-01-2015, 13:44
Audi A1 185HP
VW Polo GTI 180HP
Seat Ibiza Cupra 180HP
Skoda FabiaRS 180HP

Bu 4 Marka Vag gurubu araçlar.Bunları kendi içlerinde karşılaştırmak yerine bence farklı marka gurubundaki araçlarla karşılaştırmak denemek lazım.Bu markalar birbirinden güçlü yada yavaş olsa ne olur.Kasa tek bir yer.

Mini CooperS 1.6T
Peugeot 206RC 207RC 208GTI

Örnek olarak bunlarla karşılaştırmak denemek lazım bence :)

kelalper
13-01-2015, 14:01
baktığın zaman arabaların hepsi aynı gibi. Ama fabia da mesela ağırlık eşitlemek için arka tampon demirine bağlanmış ekstra 25kg ağırlık var. Söküp atabiliyorsun. Donanım olarakta vagcom da açabileceğin özellikler var. Xenon yok ama ayakları xenon takmaya uygun. Silecekler sensör yerine fasıla ayarlı. Kararan polo gti dikiz aynası aldığın zamanda fasılanın birinci seçeneği yağmur sensörü görevi görüyor ama pek kullanışlı değil ve takması kolayda değil. Far sensörü vs de ona bağlı bi sürü sök tak işi var. Anlamadığım arabada koltuk ısıtma tuşları için kapaklar var ama alabileceğin opsiyonlarda koltuk ısıtma yok. Sonradan ekleriz deyip eklemediler falan heralde. Aralarında bildiğim farklılık vites oranları ve en yavaşı Fabia en hızlısı A1 deniyor.

individual
13-01-2015, 14:10
baktığın zaman arabaların hepsi aynı gibi. Ama fabia da mesela ağırlık eşitlemek için arka tampon demirine bağlanmış ekstra 25kg ağırlık var. Söküp atabiliyorsun. Donanım olarakta vagcom da açabileceğin özellikler var. Xenon yok ama ayakları xenon takmaya uygun. Silecekler sensör yerine fasıla ayarlı. Kararan polo gti dikiz aynası aldığın zamanda fasılanın birinci seçeneği yağmur sensörü görevi görüyor ama pek kullanışlı değil ve takması kolayda değil. Far sensörü vs de ona bağlı bi sürü sök tak işi var. Anlamadığım arabada koltuk ısıtma tuşları için kapaklar var ama alabileceğin opsiyonlarda koltuk ısıtma yok. Sonradan ekleriz deyip eklemediler falan heralde. Aralarında bildiğim farklılık vites oranları ve en yavaşı Fabia en hızlısı A1 deniyor.

Alper abi yani hepsi aynı dediğim içlerinde donanım farkları var tabi.Ama temelde Ruh 1.4TSI 180HP DSG :)

Mesela ben Audi A1'deki ekstra donanımla sunulan koltuklarına hasta olmuştum.Hele aracın içindeki hava petekleri süperdi :)

kelalper
13-01-2015, 14:26
yaw a1 tabii ki güzel araba. Malzeme kalitesi vs hepsinden iyi ama fiyatı da ona göre iyi. Gallardo ile R8 de aynı motor vs kullanıyorlar ama fiyat farkları çok. Tek anlamadığım skoda seattan kaliteli duruyor ama daha ucuz.

individual
13-01-2015, 14:29
yaw a1 tabii ki güzel araba. Malzeme kalitesi vs hepsinden iyi ama fiyatı da ona göre iyi. Gallardo ile R8 de aynı motor vs kullanıyorlar ama fiyat farkları çok. Tek anlamadığım skoda seattan kaliteli duruyor ama daha ucuz.

Abi 2008'den beri bence öyle skoda seat'dan daha kaliteliydi.Ben bunu hep söylerdim kimse inanmazdı bana.SuperB Passat'dan bile bence daha kaliteli.Ama nedense herkez ıyyy skodamı diyor anlamıyorum.Ben zamanında FabiaRS daha mantıklı diyordum yine kimse almadı.Ama o zamanlar fabiaRS polo gti ile aynı paraya satılıyordu.Skoda resmen fabiars satılmasın diye uğraştı.

ahmet_xy
13-01-2015, 14:30
Tek anlamadığım skoda seattan kaliteli duruyor ama daha ucuz.

skoda dıştan görünümdeki tipinden kaybediyor bence. dolmuş gibi görünüyor. jantları çirkin vs vs

kelalper
13-01-2015, 15:00
işte o dolmuş gibi görüntüden dolayı içi diğerlerine göre daha rahat. Polodan da cupradan da daha geniş. Bi de 4 kapı. Skoda station wagonlarda da kullandı 180lik motoru ve hatchbackten daha hızlı 25 kg daha hafif ve aerodinami avantajından dolayı.

individual
13-01-2015, 15:20
Skoda Fabia Combi RS 180HP DSG

http://static.classistatic.de/imagegallery/skoda/fabia/skoda-fabia-sko_fab_10_kb_rs_4.jpg

http://www.autohit.cz/files/photo/4895/full_0826-udalosti-skoda-fabia-combi-rs-1-4-tsi-18.jpg

http://www.vybermiauto.cz/data/car_images/521/catalog_1274466792.jpg

Seat IBIZA FR ST 150HP DSG

http://a.ccdn.es/cnet/contents/media/SEAT/Ibiza/443440.jpg/656x369cut/

http://a.ccdn.es/cnet/contents/media/SEAT/Ibiza/443368.jpg/656x369cut/

ahmet_xy
13-01-2015, 15:22
Polo'da motor revize edildi ama Audi ve Seat'da neden hala eski motorlu araçlar satılıyor? Özellikle Audi'de.

Eworen
13-01-2015, 15:24
Audi A1 185HP
VW Polo GTI 180HP
Seat Ibiza Cupra 180HP
Skoda FabiaRS 180HP

Yalnız ufak donanım malzeme vb gibi farklılıkları harici aralarında teknik farklar var yani DSG oranları farklı idi detaya girersek
Polo GTI da motor değişimi oldu CTH a geçildi ama DSG de hiç bir değişim olmadı oranlama olarak.
Cupra ilk çıktığında CAV motor harici DSG oranlamasından dolayı GTI dan teknik olarak az da olsa daha yavaştı ki fabrika özellikleri farklı idi
Sonrasında Cupra makyajdan sonra hem CTH a geçti hemde DSG oranlama değişmi yapıldı fabrika verisi olarak GTI ile aynı konuma geldi
Fabia ise ilk çıktığından beri herhangi bi değişime uğramadı fabrika verileri olarak kardeşlerinden en geride olanı o idi
A1 de de bi değişim olmadı GTI gibi verileri aynı canlı görmesemde en iyi gideni A1 idi.

yesil
13-01-2015, 17:20
pist derecesi aynı videonun devamına bakın

hızlanmadaki saliselik farkların pist derecesine yansıması için iki sürüştede birebir aynı pilotajın olduğunu ve araçların birebir aynı yol tutuş limitlerine sahip olduğunu varsaymak gerekir.

FaBeRgE
13-01-2015, 18:10
Polo'da motor revize edildi ama Audi ve Seat'da neden hala eski motorlu araçlar satılıyor? Özellikle Audi'de.

nasıl yani, CTH motoru da mı revize ettiler ?

yusuf yılmaz
13-01-2015, 18:15
hızlanmadaki saliselik farkların pist derecesine yansıması için iki sürüştede birebir aynı pilotajın olduğunu ve araçların birebir aynı yol tutuş limitlerine sahip olduğunu varsaymak gerekir.

iki araçta birebir aynı işte
Karşılaştırma - VW Polo GTI vs Seat Ibiza Cupra (Intercity İstanbulpark) - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=tDFO0564PYo)

sadece fark egzost son çıkışlarda zaten kıyas yaptık çok defa
o kadar küçük detay aranırsa poloların birbiri arasında cupra ların birbiri arasında da var her araba bir değil sw leri bile farklı birinin yazılımı diğerine uymuyor
bu kadar küçük detaylara takılmamak gerek

cav larda 456 viteslede farkılık var

yusuf yılmaz
13-01-2015, 18:16
nasıl yani, CTH motoru da mı revize ettiler ?

1.8 lt oldu

individual
13-01-2015, 18:52
1.4tsi da motor revizyonu cav dan cth oldu.

Polo gti da 1.4tsi dan 1.8T geçiş yaptı.

Şuan sayılan 4 araçdan ilk motor değişikliği polo gti yapıldı.

Benim bildiklerim bunlar.Yanlışlık varsa affola.

MertSerhanÖ.
13-01-2015, 19:03
1.4tsi da motor revizyonu cav dan cth oldu.

Polo gti da 1.4tsi dan 1.8T geçiş yaptı.

Şuan sayılan 4 araçdan ilk motor değişikliği polo gti yapıldı.

Benim bildiklerim bunlar.Yanlışlık varsa affola.
Evet doğrudur (Y) En merak ettiğim konu ise cupra'da geçecekmi 1.8 e

individual
13-01-2015, 19:07
Evet doğrudur (Y) En merak ettiğim konu ise cupra'da geçecekmi 1.8 e
Seat dan şöyle bir bilgi geldi ama ne derece doğru.

2015 haziran ayına kadar 1.4tsi gelicekmiş.hazirandan sonra sipariş almıyacaklarmış yeni 1.8T cupra olucakmış.oda özel sipariş ile gelebilecekmiş.

Şunu söyleyim 2012 eylül ayında yeni ibiza cupra gelmiyecek sadece 1.4tsi 150hp ibiza fr gelicek demişlerdi ama 2013 de süpriz yapıp cuprayı getirdiler.

MertSerhanÖ.
13-01-2015, 20:09
Seat dan şöyle bir bilgi geldi ama ne derece doğru.

2015 haziran ayına kadar 1.4tsi gelicekmiş.hazirandan sonra sipariş almıyacaklarmış yeni 1.8T cupra olucakmış.oda özel sipariş ile gelebilecekmiş.

Şunu söyleyim 2012 eylül ayında yeni ibiza cupra gelmiyecek sadece 1.4tsi 150hp ibiza fr gelicek demişlerdi ama 2013 de süpriz yapıp cuprayı getirdiler.

Hemde facelift olarak geldi:) 1.4 ler değerlenecek:)

yusuf yılmaz
17-01-2015, 11:21
İbiza cupra icin 4 binde forge cooler satiyorum 1550 tl

ercan41
17-01-2015, 17:29
2014 Polo Gtı aracıma kule gergisi almak istiyorum nereden alabilirim kimle irtibata geçmem gerek bilgisi olan varmı beyler ?

ironwolf
17-01-2015, 18:54
Iyi aksamlar gti kumandasina basili tuttugumda acik kalan tavani yada cami kapatmadi neden olabilir

pasha34
17-01-2015, 21:54
2014 Polo Gtı aracıma kule gergisi almak istiyorum nereden alabilirim kimle irtibata geçmem gerek bilgisi olan varmı beyler ?

kule gergisi ben görmedim ama ssanırım yok.... HR nin sway bar ları var onlara bir bakın derim.

kelalper
18-01-2015, 11:53
İbiza cupra icin 4 binde forge cooler satiyorum 1550 tl

yusuf bey satılıklar bölümüne koyun ilanınızı, ihtiyacı olan varsa zaten oraya bakıyor.

Suleyman
18-01-2015, 12:45
Az once fatihten AE plaka gti logolu gti gecti forumdan miydi yanlis mi hatirliyorum

kurtbil
18-01-2015, 13:40
Iyi aksamlar gti kumandasina basili tuttugumda acik kalan tavani yada cami kapatmadi neden olabilir

Yedek anahtar ile de denediniz mi ? Pili zayıflamış olabilir.

ironwolf
19-01-2015, 16:18
Yedek anahtar ile de denediniz mi ? Pili zayıflamış olabilir.
Aynen yedekle denedim duzeldi tesekkurler

den90
24-01-2015, 16:48
Arkadaslar merhaba tamamen stock 13 cupram var. Dumppipe ve yazlim yaptrmayi suan dusunuyorum. Asiriya kacmadan nasil bir egsoz sistemi yapilabilir . Tecrubeli arkadaslar yardimci olursa sevinirim...

Ayb
24-01-2015, 18:51
Arkadaslar merhaba tamamen stock 13 cupram var. Dumppipe ve yazlim yaptrmayi suan dusunuyorum. Asiriya kacmadan nasil bir egsoz sistemi yapilabilir . Tecrubeli arkadaslar yardimci olursa sevinirim...

İstanbuldaysan iskender ankaradaysan Kocegsoz nevzat abi isini cözer. Genelin 70 dp 63 son oluyor.

qatrio
24-01-2015, 22:13
Bu Forge dv lerde yeni tip yazanlar var nedir farkı ?

mert1612
26-01-2015, 18:19
arkadaşlar polo gti için forge intercooler lazım varmı elinde olan 2.el ilk tercihimiz. elinde olan varsa özel mesaj yoluyla ulaşırsa sevinirim

speed_emre
26-01-2015, 19:46
mertcan polo gtı mı aldın :D

qatrio
26-01-2015, 19:58
arkadaşlar polo gti için forge intercooler lazım varmı elinde olan 2.el ilk tercihimiz. elinde olan varsa özel mesaj yoluyla ulaşırsa sevinirim

forumda forge coolerdan yapılan custom cooler mevcut biz 3 araca aldik çok memnunuz tavsiye ederim. Fiyat olarakta uygun bence bir göz atın.

canozgur106
27-01-2015, 14:26
mertcan polo gtı mı aldın :D

O artık bir Vag kullanıcısı:)