Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.4 Tsi Polo Gti,İbiza Cupra Bocanegra Sorunlarınız Önerileriniz Paylaşımlarınız

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 [28] 29 30

ikuybu
03-08-2016, 08:16
Almış olduğunuz motorun faturası ile birlikte TÜV'e başvurmanız, aracı yeniden muayeneye sokmanız ve daha sonra trafik tescile giderek motor numarasının yazılı olduğu ruhsat yaprağını yeniletmeniz gerek diye biliyorum. Ek olarak motor numarasını sildirip, bu işlemleri yaptırmayanlar olduğunu duymuştum. Sebebi de motor numarasının okunmuyor olmasının "Hafif kusur" olması nedeniyle aracın muayene zamanı geldiğinde sıkıntı olmayacağının düşünülmesi galiba. Bu konudan emin değilim ama.

Bir araca bakıyorum motor değişmiş cth olmuş ama muayene girmemiş motor no değişmedi diyor.ne zormuş gti almak.

i-vtec07
03-08-2016, 08:17
Merhabalar

Aracimin uzerindeki egsoz un sesini yeterli bulmadigim icin degistirmek istiyorum. Daha tok ve homurtulu bir ses icin hangi Marka Catback Kit onerirsiniz acaba? (Stock Polo Gti)
Milltek , Supersprint , Cobra Sport bu 3 lü den forum icerisinde kullanan var mi?

Yorum , , tavsiye ve onerilerinizi bekliyorum..

Mehmet canlı duymadım ama ben miltek ve supersprintin sesini begenmiyorum hiç videolardan baya izlemiştim . Bence sen orjinal eksozunu söktür yerine kromdan bi custom eksoz yaptır hatta sona varex koyarsın güzel ses alırsın dp orjinal olunca ses çok aşırı çıkmıyo benim youtube hesabımda kırmızı gti ımızın videosunu izle bak :) şimdi mobilim atamadım link :)

individual
03-08-2016, 08:26
Bir araca bakıyorum motor değişmiş cth olmuş ama muayene girmemiş motor no değişmedi diyor.ne zormuş gti almak.

Motor numarasını işletsin araç sahibi ondan sonra alın bence.Sonra ilerde çok uğraşırsınız.Tüv türk bir değişiklik yapar motor numarası tam okunması gerekiyor der ondan sonra işletmek için uğraşırsınız.

Limitiniz nedir ?

Eworen
03-08-2016, 08:36
Iyide sayin arkadaslar cav.motor yerine cth takilabiliyormuki mumkunmudur ? Servis boyle bisey yapar mi ?
Benim bildigim hayir
Yanlismiyim ?

ikuybu
03-08-2016, 08:40
Motor numarasını işletsin araç sahibi ondan sonra alın bence.Sonra ilerde çok uğraşırsınız.Tüv türk bir değişiklik yapar motor numarası tam okunması gerekiyor der ondan sonra işletmek için uğraşırsınız.

Limitiniz nedir ?

Max 55

Iyide sayin arkadaslar cav.motor yerine cth takilabiliyormuki mumkunmudur ? Servis boyle bisey yapar mi ?
Benim bildigim hayir
Yanlismiyim ?

2011 2012 cav motor olup sonradan motor değişenlerin hepsi cth diye satıyor aracını.
Serviste motor kodu bilgisinde vermiyorlar.
Karmaşık bir durum.

individual
03-08-2016, 09:13
Max 55

2011 2012 cav motor olup sonradan motor değişenlerin hepsi cth diye satıyor aracını.
Serviste motor kodu bilgisinde vermiyorlar.
Karmaşık bir durum.

Polo GTI'da 5 kapımı olucak eğer 3 kapı olucaksa daha uygun rakamlara ibiza cupra var.

CTH 2012 sonrası düşük km temizler o rakamlara çok yok.

Bundan 6 ay önce 2011 2.sahibi polo gti kapılı cam tavansız sattı arkaşım o rakama.

ikuybu
03-08-2016, 09:23
Polo GTI'da 5 kapımı olucak eğer 3 kapı olucaksa daha uygun rakamlara ibiza cupra var.

CTH 2012 sonrası düşük km temizler o rakamlara çok yok.

Bundan 6 ay önce 2011 2.sahibi polo gti kapılı cam tavansız sattı arkaşım o rakama.

Cupra cok yakisikli ama 4 kapi dusunuyorum.

2012 ustu cth 4 kapi dolu gti icin en az 59 60 verilmeli 2 aydir bakiyorum ezberledim ilanlari.

2011 model tam dolu 55k kmde buldum fiyatta baya guzel fakat 1 bakım disarida yapilmis iyi niyet yok o yuzden vazgectim.birde bu cav cth degisimleri kafa karistiriyor.

Aramaya devam.

Agent
03-08-2016, 09:34
Arkadaşlar servis motoru değiştirirken Almanya ya motor kodunu gönderiyor. Almanya dan motor aracın kodu ile geliyor ancak CTH olarak ve ruhsat değişimine gerek kalmıyor.

onursumer
03-08-2016, 10:12

2012 ustu cth 4 kapi dolu gti icin en az 59 60 verilmeli 2 aydir bakiyorum ezberledim ilanlari.

2011 model tam dolu 55k kmde buldum fiyatta baya guzel fakat 1 bakım disarida yapilmis iyi niyet yok o yuzden vazgectim.birde bu cav cth degisimleri kafa karistiriyor.

Aramaya devam.

performans olarak fark var ama günlük binicekseniz çok büyük beklentiniz yoksa 2012-2013 model gti yerine 2015-2014 bluegt alırsınız o paraya ben oyle yaptım geçen sene :)

individual
03-08-2016, 10:21

Aramaya devam.

Loading site please wait... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-orjinal-fr-150-hp-doktor-sahibinden-bakimli-319506522/detay)

Fiyat olarak çok uygun.

Cupra GTI ile aynı motor aynı yazılım yapılıyor örnek olarak

180HP = 205HP
150HP = 205HP

http://i.hizliresim.com/7vl3DL.jpg (http://hizliresim.com/7vl3DL)

TR'de 5 tane falan var tek eksiği çok takılmazsan xenon yok o kadar.

ikuybu
03-08-2016, 10:37
performans olarak fark var ama günlük binicekseniz çok büyük beklentiniz yoksa 2012-2013 model gti yerine 2015-2014 bluegt alırsınız o paraya ben oyle yaptım geçen sene :)

blue gt lere baktım içide yeni güzel,yakıtıda gti dan az ama tam dolu 62 63 civarı bulunuyor bütçem malesef o kadar yok,

Loading site please wait... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-orjinal-fr-150-hp-doktor-sahibinden-bakimli-319506522/detay)

Fiyat olarak çok uygun.

Cupra GTI ile aynı motor aynı yazılım yapılıyor örnek olarak

180HP = 205HP
150HP = 205HP

TR'de 5 tane falan var tek eksiği çok takılmazsan xenon yok o kadar.

fiyat uygunmuş ama cam tavan yok xenon yok tek avantajı motor ve dsg gibi duruyor.

neyse konuyu baltalamayalım ben gti aramaya devam edeyim.

i-vtec07
03-08-2016, 12:01
Loading site please wait... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-dogus-oto-cikisli-yetkili-servis-bakimli-polo-gti-3-kapi-317718104/detay)

5 kapı demişsiniz ama aklınızda olsun belki fikriniz değişir stock kullanılmış yorulmamış bi araç . Arac sahibi foruma üye . Fiyatta yardımcı olur . Servis bakımlı .
ikuybu

SGTI
03-08-2016, 12:11
Son linki atilmis arabayi bende tavsiye ederim.Sahibide iyi bir kardesimiz.Yazilim dahi atmadi arabasina hep orjinal bindi

ikuybu
03-08-2016, 13:13
sorgulama konusunda arkadaş paylaşmıştı gördüm arabayı güzel fakat cam tavan ve 4 kapı olsun istiyorum.

ubn
31-08-2016, 10:23
Yokmu cam tavanlı temiz 5 kapı polo gti 2013 model. Jant öncelikli son gelen tipten olabilir.

Victiz
03-09-2016, 17:01
Ilan no 333573732

Bu araca yarin bakmaya gidecegim. Bilen taniyan var midir acaba gecmisini?

ubn
06-09-2016, 11:57
Ilan no 333573732

Bu araca yarin bakmaya gidecegim. Bilen taniyan var midir acaba gecmisini?

İlan açıklamasında gerekli açıklamayı yapmış vatandaş iyi düşünmelisin.

mustafa53
21-09-2016, 23:00
Merhaba arkadaşlar bildiginiz bir bayide 0km cupra 1.8 tsi var mı? yeni bir araç alacağım corsa opc-208 gti ps ve cupra arasında kaldım.bu sebeple 3 aracida araçtırıyorum.opc tr de yok 208 gti ps var lansman rengin kırmızı ve siyah rengli.cupra için ise pazartesi bayii ile görüştüm stokları kontrol edip sizi arayacağız dediler ve hala ses yokk :ofk: birde burdan sorayım dedim şansa belki buluruz bir çupraa :D;) :D

neothenew
21-09-2016, 23:25
Ben geçen sene cupramı alırken telefon etmediğim bayi kalmamıştı, en son Denizli'de bulabilmiştim. Seatın sitesinde istanbul ve çevresi ne kadar bayi varsa aramanı tavsiye ederim. Öyle dönücez diyip dönmeyen satış yetkilisi çok piyasada. Şimdiden hayırlısı olsun:)

berko
22-09-2016, 21:28
Merhaba arkadaşlar bildiginiz bir bayide 0km cupra 1.8 tsi var mı? yeni bir araç alacağım corsa opc-208 gti ps ve cupra arasında kaldım.bu sebeple 3 aracida araçtırıyorum.opc tr de yok 208 gti ps var lansman rengin kırmızı ve siyah rengli.cupra için ise pazartesi bayii ile görüştüm stokları kontrol edip sizi arayacağız dediler ve hala ses yokk :ofk: birde burdan sorayım dedim şansa belki buluruz bir çupraa :D;) :D

Sıfır değil ama Seat Ibiza 1.8 Tsi 192 Ps Cupra Sc - 163406618 - DOD - İkinci Elde Guven. Garantili 2. El Araba, Arac, Otomobil sitesi (http://www.dod.com.tr/arac-detay/SEAT/IBIZA/163406618)

sariogluarda
21-10-2016, 22:41
Beyler 1.8 TSİ GTI POLO TRYE GİRECEKMİ NET BİLGİSİ OLAN VARMIDIR?

onursumer
21-10-2016, 22:56

bluegt gibi olursa en erken 2017 sonu gelir bence :D

Gearbox
22-10-2016, 00:32

Golf Gti satista oldugu surece getirilmeyecektir.. Net bilgi.

ubn
24-10-2016, 18:39
1.8 cupra kaç tane var şuanda peki.

ZX-636R
24-10-2016, 22:34
ibiza cupra şuanda F/P olarak en mantıklı araç olarak gözküyor
her ne kadar peak power rakiplere göre 10-15hp düşük de olsa +200cc özellikle stage2 ve üstü setuplarda farkı kapatıp öne geçmesini sağlıyor. aracın önü açık

vw grubunu çok yakından takip etmediğimden soruyorum bu 1.8 T ler makyajlı kasada mı geldi yoksa bu yıl yeni kasa mı çıktı ıbiza da

onursumer
24-10-2016, 23:01
Golf Gti satista oldugu surece getirilmeyecektir.. Net bilgi.

çok saçma olmuş bu golf içinde fazladan bütçeye çıkmak gerekiyor arası yok :D

ibiza cupra şuanda F/P olarak en mantıklı araç olarak gözküyor
her ne kadar peak power rakiplere göre 10-15hp düşük de olsa +200cc özellikle stage2 ve üstü setuplarda farkı kapatıp öne geçmesini sağlıyor. aracın önü açık

vw grubunu çok yakından takip etmediğimden soruyorum bu 1.8 T ler makyajlı kasada mı geldi yoksa bu yıl yeni kasa mı çıktı ıbiza da

1.8ler yeni geldi dsg olsa bence satışta daha başarılı olur

ZX-636R
24-10-2016, 23:04
çok saçma olmuş bu golf içinde fazladan bütçeye çıkmak gerekiyor arası yok :D

1.8ler yeni geldi dsg olsa bence satışta daha başarılı olur

yani kasa aynı ancak makyaj görünce 1.8 ler yeni pazara sunuldu olarak anlıyorum.

stock motoriçi ile golf r turbosu takılıp 350hp güç alındığını okudum :D çok mantıklı

individual
25-10-2016, 07:58
polo GTI Manuel ve DSG seçeneği var 1.8T

Cupra sadece 1.8T manuel olarak üretildi ve satılıyor.

Bu arada ilandaki cupra doğuş'un test aracımı acaba ?

racer50
27-10-2016, 20:42
Polo gtı komple egzoz arıyorum elinde olan iletişime geçerse sevinirim

Burhan
29-10-2016, 05:53
Bende ıbıza 1.0cc ecotsı fr alcam bayi sadece beyaz var diyo benim istediğim kırmızı başka bayilerdede yokmuş çok saçma geldi insan biraz çeşit yapar :)

srknzfr
07-11-2016, 09:35
arkadaşlar merhaba,

2014 model 35k kilometrede GTI aracım var. aracın üstünde şu an forge dv, downpipe, warex egsoz mevcut.
Yaklaşık 1 ay önce gaza bastığımda araç yaklaşık 4500 - 5500 devir aralığında bir anda kesilip kalıyordu (sanki duvara çarpmış gibi bir tepki). bu durum başlarda dip gaz yaptığımda gerçekleşiyordu ancak 1-2 gün içerisinde normal seyir halindeyken de olmaya başladı.
benden önceki sahibi araca yazılım yaptırmıştı, ben aracı yetkili servise bırakmadan önce yazılımı orjinale çevirdim ve öyle bıraktım.
servis aracın ön ve arka yakıt pompalarında arıza tespit etti ve 2 yakıt pompası da değiştirildi. Yaklaşık 1 ay süreyle hiç bir sıkıntı yaşamadan aracımı kullanmaya devam ettim lakin dün akşam aynı sıkıntı tekrar ortaya çıktı. yine aynı devir aralığında aynı tepkileri veriyor araç ve herhangi bir arıza ışığı yakmıyor (pompalar değişmeden önce epc ışığı yanıyordu)

Aracımı yarın tekrar aynı servise bırakıcam ancak konu kafama takıldığı ve bu duruma oldukça canım sıkıldığı için sizlerin de fikirlerinizi almak istedim,

böyle bir sorunla daha önce karşılaşan oldu mu? veya bu durum neden kaynaklanıyor olabilir?

not: aracıma yakıt olarak sadece shell nitro kullanıyorum florya shell istasyonundan,
misfire olabilir mi acaba diyorum ancak herhangi bir patırdama olmuyor egsozda,

şimdiden teşekkür ederim,

individual
07-11-2016, 12:47
Bende ıbıza 1.0cc ecotsı fr alcam bayi sadece beyaz var diyo benim istediğim kırmızı başka bayilerdede yokmuş çok saçma geldi insan biraz çeşit yapar :)

Donanımları nasıl ? Araç full'mü full'se renge takılmayın bence direk alın.

Bende zamanında beyaz kırmızı haric her renk olur dedim siyah aradım buldum aldım.

individual
07-11-2016, 12:49
arkadaşlar merhaba,

2014 model 35k kilometrede GTI aracım var. aracın üstünde şu an forge dv, downpipe, warex egsoz mevcut.
Yaklaşık 1 ay önce gaza bastığımda araç yaklaşık 4500 - 5500 devir aralığında bir anda kesilip kalıyordu (sanki duvara çarpmış gibi bir tepki). bu durum başlarda dip gaz yaptığımda gerçekleşiyordu ancak 1-2 gün içerisinde normal seyir halindeyken de olmaya başladı.
benden önceki sahibi araca yazılım yaptırmıştı, ben aracı yetkili servise bırakmadan önce yazılımı orjinale çevirdim ve öyle bıraktım.
servis aracın ön ve arka yakıt pompalarında arıza tespit etti ve 2 yakıt pompası da değiştirildi. Yaklaşık 1 ay süreyle hiç bir sıkıntı yaşamadan aracımı kullanmaya devam ettim lakin dün akşam aynı sıkıntı tekrar ortaya çıktı. yine aynı devir aralığında aynı tepkileri veriyor araç ve herhangi bir arıza ışığı yakmıyor (pompalar değişmeden önce epc ışığı yanıyordu)

Aracımı yarın tekrar aynı servise bırakıcam ancak konu kafama takıldığı ve bu duruma oldukça canım sıkıldığı için sizlerin de fikirlerinizi almak istedim,

böyle bir sorunla daha önce karşılaşan oldu mu? veya bu durum neden kaynaklanıyor olabilir?

not: aracıma yakıt olarak sadece shell nitro kullanıyorum florya shell istasyonundan,
misfire olabilir mi acaba diyorum ancak herhangi bir patırdama olmuyor egsozda,

şimdiden teşekkür ederim,

forge dv, downpipe, warex egsoz mevcut

yukardaki parçalarıda söktünüzmü araç şuan full stock'mu ?

Neden diyeceksiniz full egzoz sistemi yapılacaksa yazılımda yapılması lazım yoksa araba kendini korumaya alıyor.

srknzfr
07-11-2016, 13:00
forge dv, downpipe, warex egsoz mevcut

yukardaki parçalarıda söktünüzmü araç şuan full stock'mu ?

Neden diyeceksiniz full egzoz sistemi yapılacaksa yazılımda yapılması lazım yoksa araba kendini korumaya alıyor.

Merhaba, cevap için teşekkür ederim..

Parçalar şu an aracın üzerinde ancak yazılım orjinal..

Şöyle bir durum var bu arızayı geçen ay yapmaya başladığında araçta yazılım mevcuttu.. ben servise götürmeden yazılımı orjinale çevirtip öyle götürdüm. Yani bu sorun yazılım varken de olmuştu :( :(

individual
07-11-2016, 13:04
Merhaba, cevap için teşekkür ederim..

Parçalar şu an aracın üzerinde ancak yazılım orjinal..

Şöyle bir durum var bu arızayı geçen ay yapmaya başladığında araçta yazılım mevcuttu.. ben servise götürmeden yazılımı orjinale çevirtip öyle götürdüm. Yani bu sorun yazılım varken de olmuştu :( :(

Aslında yazılımı yapan kişi tam doğru hatayı söyliyecektir ama şöyle bir durumda var.

Araçda yazılım var ve yakıt pompaları o yazılımdan dolayı arıza yapmış olabilir.

Siz aracı stock hale cevirdiniz şuan pompalar düzgün çalışıyor yanlız egzoz orjinal değil.

Neden diyeceksiniz çok yakım arkadaşım2013 yılında sıfır ibiza cupra aldık.Komple egzoz sistemi yapıcaktı yazılım yaptırmak istemiyordu ve yazılımda o zamanlar olmuyordu CTH'lara.

Egzozcuya gittik.Konuştuk falan (iskender abi egzozcu) egzoz sistemi komple değişecekse yazılım şart yoksa araba arıza verir keser kendini dip gazlarda sonra normal seyirde'de yapmaya başlar ya yanıltıcı uydurun yada yazılım yapın demişti.

srknzfr
07-11-2016, 13:30
Aslında yazılımı yapan kişi tam doğru hatayı söyliyecektir ama şöyle bir durumda var.

Araçda yazılım var ve yakıt pompaları o yazılımdan dolayı arıza yapmış olabilir.

Siz aracı stock hale cevirdiniz şuan pompalar düzgün çalışıyor yanlız egzoz orjinal değil.

Neden diyeceksiniz çok yakım arkadaşım2013 yılında sıfır ibiza cupra aldık.Komple egzoz sistemi yapıcaktı yazılım yaptırmak istemiyordu ve yazılımda o zamanlar olmuyordu CTH'lara.

Egzozcuya gittik.Konuştuk falan (iskender abi egzozcu) egzoz sistemi komple değişecekse yazılım şart yoksa araba arıza verir keser kendini dip gazlarda sonra normal seyirde'de yapmaya başlar ya yanıltıcı uydurun yada yazılım yapın demişti.

Açıklama için teşekkür ederim bahsettiğiniz durum bana mantıklı geldi.. serviste makineye bağlatıp herhangi bir arıza olup olmadığına bakıcam eğer arıza durumu yoksa yazılım yaptırıp sorunu giderebilirim umarım

pasha34
14-11-2016, 21:46
egzost sıkıntı çıkarmamalı aslında tek başına, ama downpipe yaparsanız arıza yakar (stok yazılım + dp ) , yanıltıcı takarsanız yakmaz ama yine de sarfiyat cok olacaktır.

BARR
18-11-2016, 11:30
Beyler 1.4 122'lik motor için öneriler neler? Sadece yazılım yeterli fazlasına gerek yok mu deriz :)

M U R A T
18-11-2016, 13:00
Beyler 1.4 122'lik motor için öneriler neler? Sadece yazılım yeterli fazlasına gerek yok mu deriz :)

yeni 122 likse 140 lık turbosu ve yazılım bence

BARR
18-11-2016, 13:03
Yok 2012 A1 :)

individual
18-11-2016, 13:22

Bence güzel bir egzoz sistemi komple filtre kiti ve yazılım yeterli.

Jön Türk
19-11-2016, 12:28
Selam fotoğraftaki multifuel 160 hp anlamına mı geliyor ?

https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/15078770_908162112649112_2126069822208718822_n.jpg ?oh=66fbb365af11353fdf481ba042a3e966&oe=58C96B08

Gokhan43
19-11-2016, 12:38
Evet CMKA motor kodlu 1.4 tsi twincharge motorlar bunlar. Cc ve Passat modellerinde geldi.

Flexfuel sensorü ile E85 yakıt ile kullanılabiliyor.

ikuybu
19-11-2016, 12:39
golf 160 lık tsi için orjinal marka egsoz nerden temin edebilriz ? milltek supersprint vs golf 6 için varmıdır ? veya başka marka öneriniz var mı ?

Amazing
25-11-2016, 13:58
Selam arkadaşlar bu araçlarla pek ilgim olmadını için hiç ögrenme istediginde bulunmadıgım :) Ve şimdi size soruyorum polo gti, ibiza cupra, Bocanegra arasındaki farklar nelerdir tam olarak. ve cth ile cav motor arsındaki fark nedir sadece yağ yakmasımı ? boş dolu paketler arasındaki farklar nelerdir cam tavan hepsinde yok sanırım. vs vs

individual
25-11-2016, 14:11
Selam arkadaşlar bu araçlarla pek ilgim olmadını için hiç ögrenme istediginde bulunmadıgım :) Ve şimdi size soruyorum polo gti, ibiza cupra, Bocanegra arasındaki farklar nelerdir tam olarak. ve cth ile cav motor arsındaki fark nedir sadece yağ yakmasımı ? boş dolu paketler arasındaki farklar nelerdir cam tavan hepsinde yok sanırım. vs vs

Kendimce yazayım.

2011 Yılına kadar olan tsi 180HP hepsi CAV.

Ibiza cupra ve Bocanegra PoloGTI göre daha dolu paketli geldi (ibiza cupra ve bocanegra digital klima xenon standart polo gti'da digital klima ve xenon opsiyon'du)

Cupra ve Bocanegra aynı arabalar tek fark logo renk ve koltuk deseni ( beyaz bocanegra ile cupra arasında dışardan en büyük fark piano black ön ızgara)

2013'de ibiza cupra CTH motorlu satılmaya başladı.

2012 ve sonrası polo gti'da sanırım CTH satılmaya başlandı.

polo gti CTH olanlarda diskler büyük ve turbo basıncı biraz fazlaydı sanırım (ibiza cupra'dada)

(ibiza cuprada seat sport frenli bulursan süper olur çünkü polo gti ve fabia RS'de olmayan frenler var seat sport yazıyor ama AP racing frenler hortumlar diskler falan geliyor)

bocanegra seat sport frenli 1 tane var

yeni makyajlı kasada sanırım 3 tane falan var.1 tanesi siyah hala ilk sahibi kullanıyor 1 tane kırmızı arkaşım sattı 2014'de diğerini bilmiyorum bende :)

i-vtec07
25-11-2016, 14:23

2011 cupralar cav 13 ler cth . Polo gti tam emin olmamakla beraber 2012 9 aydan sonra cth .2013 lerin hepsi cth fakat 2012 cth de var cavda var . 2012 belli bi aydan sonra jantlar detroit geldi içi piano black olanlardan.

Cth nin turbo basıncı ve yağ jetleri farklı . 2 3 boy daha hızlı cavdan .cam tavan opsiyondu var yani .

onursumer
25-11-2016, 14:28
daha once 1.4 tsi act motor ile ilgili yapılan uygulamalar goren duyan varmıdır ? hybrid turbo, intercooler vs gibi 250hp bandı için ozellikle ? maliyet vs dışında act de mantıklımı yapanlar nelerle karşılaştı değermi :)

hiç içimden gelmesede satıp mk7 golf gti mı baksak ikinciel ? :D

Amazing
25-11-2016, 14:34
Kendimce yazayım.

2011 Yılına kadar olan tsi 180HP hepsi CAV.

Ibiza cupra ve Bocanegra PoloGTI göre daha dolu paketli geldi (ibiza cupra ve bocanegra digital klima xenon standart polo gti'da digital klima ve xenon opsiyon'du)

Cupra ve Bocanegra aynı arabalar tek fark logo renk ve koltuk deseni ( beyaz bocanegra ile cupra arasında dışardan en büyük fark piano black ön ızgara)

2013'de ibiza cupra CTH motorlu satılmaya başladı.

2012 ve sonrası polo gti'da sanırım CTH satılmaya başlandı.

polo gti CTH olanlarda diskler büyük ve turbo basıncı biraz fazlaydı sanırım (ibiza cupra'dada)

(ibiza cuprada seat sport frenli bulursan süper olur çünkü polo gti ve fabia RS'de olmayan frenler var seat sport yazıyor ama AP racing frenler hortumlar diskler falan geliyor)

bocanegra seat sport frenli 1 tane var

yeni makyajlı kasada sanırım 3 tane falan var.1 tanesi siyah hala ilk sahibi kullanıyor 1 tane kırmızı arkaşım sattı 2014'de diğerini bilmiyorum bende :)

Verdiğiniz Bilgiler için çok teşekkür ederim tekrar size dönüş yapıcam :)

2011 cupralar cav 13 ler cth . Polo gti tam emin olmamakla beraber 2012 9 aydan sonra cth .2013 lerin hepsi cth fakat 2012 cth de var cavda var . 2012 belli bi aydan sonra jantlar detroit geldi içi piano black olanlardan.

Cth nin turbo basıncı ve yağ jetleri farklı . 2 3 boy daha hızlı cavdan .cam tavan opsiyondu var yani .

Çok Teşekkürler

individual
25-11-2016, 14:41
daha once 1.4 tsi act motor ile ilgili yapılan uygulamalar goren duyan varmıdır ? hybrid turbo, intercooler vs gibi 250hp bandı için ozellikle ? maliyet vs dışında act de mantıklımı yapanlar nelerle karşılaştı değermi :)

hiç içimden gelmesede satıp mk7 golf gti mı baksak ikinciel ? :D

ACT daha çok sowft çözümler duydum.

Açıkcası ekonomi üzerine yapılmış bir motor stage 1-2-3 çok sağlıklı olmaz bence.

Birde aşırı yüklemelerde kendi turbosunda sorun çıkıyordu sen gerçi değişim demişsin.

Ben senin yerinde olsam.

1 GOLF GTI
1 Seat Leon FR 1.4 TSI 150HP ACT'siz olanı alır yüklerdim.

onursumer
25-11-2016, 14:44
ACT daha çok sowft çözümler duydum.

Açıkcası ekonomi üzerine yapılmış bir motor stage 1-2-3 çok sağlıklı olmaz bence.

Birde aşırı yüklemelerde kendi turbosunda sorun çıkıyordu sen gerçi değişim demişsin.

Ben senin yerinde olsam.

1 GOLF GTI
1 Seat Leon FR 1.4 TSI 150HP ACT'siz olanı alır yüklerdim.

yok leon hiç düşünmem polo almadan once leon diye yola çıkıp beğenmemiştim :D 1.4 tsi satıpta zaten 1.4 tsi de almam 2.0 olabilir anca , ama en son ithimal çünkü poloyu hem çok sevdim hemde çok keyifli :)

cannn22
25-11-2016, 17:04
Arkadaşlar sizce TSİ mı THP mi? İbiza Cupra ve Pug RCZ 200'lük arasında bir çelişkideyim de. Belki bilgili arkadaşlar varsa her 2 motor ve 2 araç için yardımcı olabilir diye düşünüyorum.

Suleyman
26-11-2016, 09:41
Arkadaşlar sizce TSİ mı THP mi? İbiza Cupra ve Pug RCZ 200'lük arasında bir çelişkideyim de. Belki bilgili arkadaşlar varsa her 2 motor ve 2 araç için yardımcı olabilir diye düşünüyorum.

Beklentin ne tam olarak daha doğrusu performans beklentin mi ön planda?

cannn22
26-11-2016, 20:00
Beklentin ne tam olarak daha doğrusu performans beklentin mi ön planda?

Aslında aradığım şey 50 max 55.000'e alabileceğim en mantıklı araç. Performans beklentim tabi ki var, görüntüsü de hoş olsun ister insan.

oguzedr
26-11-2016, 20:10
Mantıklı bir seçim istiyorsan 4 Kapı Cth motorluPolo Gti derim , 52 53 bin tl civarı satan 1. 2 kişi bat . Satarkende 4 kapı araba olduğu için rahat elinden satarsın hemde aracın stock turbosu ile Hybrid yada gtx li setup yapıldığı zaman koştuğu sürelerde gayet iyi ... ve 1.4 hacim vergi dilimi düşük :)

individual
26-11-2016, 20:11
Aslında aradığım şey 50 max 55.000'e alabileceğim en mantıklı araç. Performans beklentim tabi ki var, görüntüsü de hoş olsun ister insan.

Dış görünüz dersen zaten rcz bence.Egzotik spor araba tasarımı var.

Birazda oynarım dersen 1.6THP 200HP yeterli.

Sadece yükliyecem rolling yapıcam dersen ibiza fr 1.4tsi 150hp tercih edebilirsin.

Cupra ile aynı motor fiyatları daha uygun.

ibiza cupra hem tasarım hemde güç var.

Karar senin ben olsam makyajlı kasa temiz rcz bakardım tasarım tip arıyorsam.

cannn22
26-11-2016, 20:31
Dış görünüz dersen zaten rcz bence.Egzotik spor araba tasarımı var.

Birazda oynarım dersen 1.6THP 200HP yeterli.

Sadece yükliyecem rolling yapıcam dersen ibiza fr 1.4tsi 150hp tercih edebilirsin.

Cupra ile aynı motor fiyatları daha uygun.

ibiza cupra hem tasarım hemde güç var.

Karar senin ben olsam makyajlı kasa temiz rcz bakardım tasarım tip arıyorsam.

Yorum yaparken henüz Rcz fiyatlarına bakmamıştım da 55'e 200'lük Rcz yok. 1 tane var oda sıkıntılı. Temizi 65-80 arası. Çok fazla değil mi böyle bir araç için?

individual
26-11-2016, 21:17
Yorum yaparken henüz Rcz fiyatlarına bakmamıştım da 55'e 200'lük Rcz yok. 1 tane var oda sıkıntılı. Temizi 65-80 arası. Çok fazla değil mi böyle bir araç için?

2013 ve sonrası makyajlı kasa ibiza cupraya 60.000TL ustu ve 2 -3 parça boyalı satılıyor.Temizleri 65.000Tl isteniyor.

2013 yılında bu ibiza cupra 44.500TL bayiden sıfır alanlar var.

65.000Tl ibiza cupra için isteniyorsa rcz 200hp için o rakamlar çok normal.Tasarım ve tip olarak zaten bence ibiza cupradan daha üstün bir araba bence.

cannn22
26-11-2016, 21:54
2013 ve sonrası makyajlı kasa ibiza cupraya 60.000TL ustu ve 2 -3 parça boyalı satılıyor.Temizleri 65.000Tl isteniyor.

2013 yılında bu ibiza cupra 44.500TL bayiden sıfır alanlar var.

65.000Tl ibiza cupra için isteniyorsa rcz 200hp için o rakamlar çok normal.Tasarım ve tip olarak zaten bence ibiza cupradan daha üstün bir araba bence.

Sizde haklısınız, araçlara bakınca RCZ çok daha dolu ve fonksiyonlu, donanımlı ve görüntü olarakta çok daha sportif ve tarz bir araç

racer50
27-11-2016, 09:33
Mantıklı bir seçim istiyorsan 4 Kapı Cth motorluPolo Gti derim , 52 53 bin tl civarı satan 1. 2 kişi bat . Satarkende 4 kapı araba olduğu için rahat elinden satarsın hemde aracın stock turbosu ile Hybrid yada gtx li setup yapıldığı zaman koştuğu sürelerde gayet iyi ... ve 1.4 hacim vergi dilimi düşük :)

Neden Cth motor kodlu almalı?yağ mı yakmaz??,bu şekilde insanlara yardım edeceğim derken yanıltıyorsunuz.Güzel kullanılmış hiçbir tsi yağ eksiltmez

MertSerhanÖ.
27-11-2016, 09:48

sana tek tavsiyem thp'den uzak dur.Koş,arkana bakma,yakarak uzaklaş ordan.Aman abi thp pişmanlıktır

onursumer
27-11-2016, 09:49
tsi de yağ eksiltmeyeni yokki zaten tamamen kullanımla alakalı çok sıkıştırınca biraz fazla eksiliyor benim bluegt de eksiltiyor ama oyle rahatsız edicek şekilde değil 10bin km de ortalama 0.75lt fln günlük kullanıyorum

Eren G.
27-11-2016, 09:56
sana tek tavsiyem thp'den uzak dur.Koş,arkana bakma,yakarak uzaklaş ordan.Aman abi thp pişmanlıktır

Abi deneyimlerini paylaşır mısın ben de şuan tsi thp arasında kaldım seçimimi ona göre yapıcam.

MertSerhanÖ.
27-11-2016, 10:21
Abi deneyimlerini paylaşır mısın ben de şuan tsi thp arasında kaldım seçimimi ona göre yapıcam.

valla kardeşim boş havadan konuşmuyorum.İki motorada sahip oldum.

Hadi benim sahip olmamı geç en yakın arkadaşlarımda 6-7 tane thp vardı.

Birincisi çok gürültülü bi motor bi çalışıyo şakır şukur.

ikincisi belli bi km den sonrakilerde sekman eteklerini kırıyor kompresyon yerlerde deli gibi yak eskiltiyo duman atıyo.

Yok elektrovanası bozuldu araba silkeler,yok sente atlar aptal çalışır.Yok düşük benzinle gezersin yüksek basınç pompası arızalanır araba patırdar.Yaa saymakla bitmez.Şimdi thp yi savunanlar burda bana karşı çıkıcaklardır.Sabaha kadar çıksınlar ben 2-3 yıldır yaşadıklarımın doğrultusunda anlatıyorum bazı şeyleri.Thp bana göre kesinlikle ve kesinlikle pişmanlıktır.

cannn22
28-11-2016, 06:16
valla kardeşim boş havadan konuşmuyorum.İki motorada sahip oldum.

Hadi benim sahip olmamı geç en yakın arkadaşlarımda 6-7 tane thp vardı.

Birincisi çok gürültülü bi motor bi çalışıyo şakır şukur.

ikincisi belli bi km den sonrakilerde sekman eteklerini kırıyor kompresyon yerlerde deli gibi yak eskiltiyo duman atıyo.

Yok elektrovanası bozuldu araba silkeler,yok sente atlar aptal çalışır.Yok düşük benzinle gezersin yüksek basınç pompası arızalanır araba patırdar.Yaa saymakla bitmez.Şimdi thp yi savunanlar burda bana karşı çıkıcaklardır.Sabaha kadar çıksınlar ben 2-3 yıldır yaşadıklarımın doğrultusunda anlatıyorum bazı şeyleri.Thp bana göre kesinlikle ve kesinlikle pişmanlıktır.

Bahtsız bedevi şansı mı desem bilmiyorum ama şuan çevremde tanıdığım ve konuştuğum 2 tane RCZ var. Birisi 156'lık otomatik, diğeri 200'lük manuel hiç birisi sensör vb bir mekanik ya da sensör arızası çıkarıp servise gitmişliği yoktur. 200'lük olan 140.000'de.

Siz baya bir çekmişsiniz anlaşılan ah ettirmiş artık.

cannn22
01-12-2016, 12:41
Kış geldi pek gazlayan da olmaz bu havalarda ama yine de kimseler yok. Forum da in cin top oynuyor :)

TaGo
01-12-2016, 15:22
1. tsi için hybrid turbo ve sesli tip dv arıyorum duyurulur

srknzfr
13-12-2016, 13:38
Arkadaşlar meraba. CTH motor GTI'da Shell Nitro yakıt kullanıp sorun yaşayan oldu mu aranızda ? Aracın kesiklik yapması vs gibi

individual
13-12-2016, 13:39
Arkadaşlar meraba. CTH motor GTI'da Shell Nitro yakıt kullanıp sorun yaşayan oldu mu aranızda ? Aracın kesiklik yapması vs gibi

Araçda yazılım herhangi bir parça varmı ekstra ?

srknzfr
13-12-2016, 13:53
Araçda yazılım herhangi bir parça varmı ekstra ?

Şu an tamamen stock araç. 95 koyduğumda sıkıntı yoktu ancak 97 koyunca kesiklik yapmaya başladı. Büyük ihtimal sebep bu diye düşünüyorum

srknzfr
13-12-2016, 13:54
97 derken nitro demek istedim :) tam 97ye denk gelmiyormuş sanırım

Suleyman
13-12-2016, 14:01
Şu an tamamen stock araç. 95 koyduğumda sıkıntı yoktu ancak 97 koyunca kesiklik yapmaya başladı. Büyük ihtimal sebep bu diye düşünüyorum

Valla ben taş çatlasın 2-3 kez nitro denedim sorun yaşamamıştım, genelde 95 alırım.

srknzfr
13-12-2016, 14:06
Valla ben taş çatlasın 2-3 kez nitro denedim sorun yaşamamıştım, genelde 95 alırım.

Aracınız stock mu peki?

individual
13-12-2016, 14:09

97 Nitro almanıza gerek yok.

95 Kullanabilirsiniz.Hiç deponun dibine kadar kullandınız mı ?

onursumer
13-12-2016, 14:12
97 derken nitro demek istedim :) tam 97ye denk gelmiyormuş sanırım

nitroyu çıktığından beri bluegt de kullanıyorum ben , hep aynı shell den fulleyerek alıyorum , herhangi bir problem gozlemlemedim

srknzfr
13-12-2016, 14:14
97 Nitro almanıza gerek yok.

95 Kullanabilirsiniz.Hiç deponun dibine kadar kullandınız mı ?

İkinci el aldım aracı önceki sahibi nasıl kullandı bilemiyorum ancak ben ışık yandığı anda yakıt alıyorum diplere hiç indirmedim depoyu. yakıt pompaları yeni değişti aracın bu arada

srknzfr
13-12-2016, 14:15
nitroyu çıktığından beri bluegt de kullanıyorum ben , hep aynı shell den fulleyerek alıyorum , herhangi bir problem gozlemlemedim

O zaman yakıt ile bir alakası yok sanırım ��

Suleyman
13-12-2016, 14:16
Aracınız stock mu peki?

Evet hocam başından beridir stock.

individual
13-12-2016, 14:17
İkinci el aldım aracı önceki sahibi nasıl kullandı bilemiyorum ancak ben ışık yandığı anda yakıt alıyorum diplere hiç indirmedim depoyu. yakıt pompaları yeni değişti aracın bu arada

bir kaç nedenden olabilir.

1-Araç hep 95 alındıysa farklı yakıt geldiği için sapıtma yapmış olabilir
2-Depodaki bir pislik yada yakıt aldığınız yerdeki yakıt'ın kalitesizliği
3-Yeni takılan yakıt pompasında bir sorun var sanırım arızalı olabilir.

srknzfr
13-12-2016, 14:19
bir kaç nedenden olabilir.

1-Araç hep 95 alındıysa farklı yakıt geldiği için sapıtma yapmış olabilir
2-Depodaki bir pislik yada yakıt aldığınız yerdeki yakıt'ın kalitesizliği
3-Yeni takılan yakıt pompasında bir sorun var sanırım arızalı olabilir.

Valla resmen çözülemeyen problem oldu başıma.. umarım yakıt ile alakalıdır bu depo bitsin 95 ile devam edip denicem.. teşekkür ederim cevaplar için

individual
13-12-2016, 14:24
Valla resmen çözülemeyen problem oldu başıma.. umarım yakıt ile alakalıdır bu depo bitsin 95 ile devam edip denicem.. teşekkür ederim cevaplar için

Şunu biliyorum örnek olarak

A 95-97-95-97-97-97-95-97
B 97-97-97-97-97-97-97-97
C 95-95-95-95-95-95-95-95

A B C olarak bir yakıt alma düzeni hazırladım aslında.

Örnek olarak a b c yapmanız lazım.

C yapıp yani toplamda 50 full depo 95 alıp sonrasında farklı bir yerden yada aynı yerden 97 alırsanız bir sapıtma değişim olur.

Eworen
13-12-2016, 14:52
shell nitro yakit ile alakasi yoktur
Shell nitro ciktigi gunden beri kullanirim daha 1 depo std 95 almamisimdir
bisey olsaydi 100 lerce depo benzin kullandim coktan cikardi..

berko
20-12-2016, 21:02
Arkadaşlar düşünen olursa 2013, kırmızı, çok temiz, kazasız, 45.000 km de Rsa Stage1+ cupramı satacağım.

GökhanÖzkan
21-12-2016, 07:53
FaBeRgE reçete yıllar önce vardı unuttun mu kanka :)

siR
04-01-2017, 10:50
Arkadaşlar merhaba, 5f fr aracıma dp varex komple egzoz düşünüyorum, İstanbul (Anadolu yakası öncelikli) işçiliği iyi olan tavsiye edebileceğiniz usta var mı?

cannn22
07-01-2017, 16:39
Arkadaşlar düşünen olursa 2013, kırmızı, çok temiz, kazasız, 45.000 km de Rsa Stage1+ cupramı satacağım.

Aracın her hangi bir kaza, hasar kaydı, değişen, işlem vb bir durumu var mıdır? İsterseniz Özelden de yazabilirsiniz.

Arkadaşlar merhaba, 5f fr aracıma dp varex komple egzoz düşünüyorum, İstanbul (Anadolu yakası öncelikli) işçiliği iyi olan tavsiye edebileceğiniz usta var mı?

Karşıda bildiğim kadarıyla Fidex Performans olması lazım. Kötü bir laf söz duymadım bu kişi hakkında. Araştırabilirsiniz.

berko
07-01-2017, 17:47
Aracın her hangi bir kaza, hasar kaydı, değişen, işlem vb bir durumu var mıdır? İsterseniz Özelden de yazabilirsiniz.

Aracın forumda ilanı var, tüm detaylar orada yazmakta. Ön ve akra tampon köşesine park halinde sürtme lokal boyası harici hiçbirşeyi yok.

Berkayy
07-01-2017, 20:14

kaan egzoz süreyya usta

cannn22
07-01-2017, 23:11
Aracın forumda ilanı var, tüm detaylar orada yazmakta. Ön ve akra tampon köşesine park halinde sürtme lokal boyası harici hiçbirşeyi yok.

Teşekkür ederim ilginiz için.

ta_one
22-01-2017, 19:48
öncelikler herkeze hayırlı aksamlar... aracım leon 1.4 tsi 122 hp lıklerden
aracımda suan orjınal turbosunun hbrıdlenmıs sekli var bırda mgremaps yazılım var
ve suan aracımda basınc alamıyorum 0.9 1 barlarda yuruyor ve dyno da 153 hp guc alıyorum...

ben aracıma kk3 turbo taksam 3 lıtre ıntercool yapsam ve bujı bobın - yapsam ne gıbı artısı olur veya onerılerınızı alabılırmıyım ... 200 210 hp ler yeter bana

GökhanÖzkan
31-01-2017, 23:26
Arkadaşlar 140 lik tsi golf icin
Dp
R8 bobin
Yazilim dusunuyorum
Filtre, forge dv ve cat back mevcut
Fiyat ve oneri nelerdir arkadaslar yaptiranlar tecrube edenler?
R8 bobinde 3 tane marka war hangisini tercih etmeliyiz?
Dp icin kimi onerirsiniz kaclik yapmak makbul?
Cewaplarsaniz yarin onerilerinizi dikkate alip islem yapacagim

TaGo
01-02-2017, 10:47
2011 model 49.000km de
İbiza Cupra Stage 3
DR.ECU hybrid turbo
Mustafa Birsesli (Dr. Ecu İzmir bayisi) yapımı özel intercooler (faorgedan daha fazla soğutma yapacak şekilde tasarlandı)
BMC air fİLTER
FORGE DV
FORGE WASTEGATE
R8 BOBİN
70mm dp ve 63mm varexli eksoz. Okan Baycu yapımı
Sadece sğ yanında boya var ve kaputta yarım boya var.
Cam tavanlı tertemiz tüm elektrikli ayna klima faal olan eşimin aracını satıyorum
Araçta hasar kaydı vardır
49.000 TL diyorum
Masrafları düşseniz bedavaya gelir.
Lastikler, mekatronik ve akslar yeni değişti. Araç tam geçen sene bugünden bu yana 3000km yapmış. Hiç kullanılmıyor. Eşim sürekli şirkette kapalı tutuyor aracı beraber gidip geldiğimiz için. Bari kullanacak birine gitsin

ermant
28-02-2017, 11:37
Bende leon fr 1.4 tsi aracıma down pipe + krom düz boru cat back ve warex yaptık egzoz sistemi kız gibi oldu üstüne stage 1 yazılım attrıdım megachips te. yazılımı sonra yaptıracaktım ama aracımın gaz verileri değiştiğinden dolayı gücü geridüşürmek istemedim.
şimdi sırada r8 bobin iridyum buji ve kn yada aem filtre koyucam ondan sonra biraz avans ve basınç açtıkmı miss. şuanda 1 barda geziyorum.
Bu polo gti ve seat ibiza cupra turboları k03 turboları birebir uyumlu olduğunu duydum. yani turbo manifoltuna gerek olmadan hemde. Şeytan dürtüyor ama pusudayız bakalım. bunlar haricinde tavsiyeniz olursa açığım :)
naughty_tsi Egzoz sistemini bursada semih ustaya yaptırdım. türkiyenin her bi yanından arabalarını getiriyorlar bu adama sadece performans üzerine is yapıyor tavsiye ederim.

TaGo
28-02-2017, 12:50
2011 model 49.000km de
İbiza Cupra Stage 3
DR.ECU hybrid turbo
Mustafa Birsesli (Dr. Ecu İzmir bayisi) yapımı özel intercooler (faorgedan daha fazla soğutma yapacak şekilde tasarlandı)
BMC air fİLTER
FORGE DV
FORGE WASTEGATE
R8 BOBİN
70mm dp ve 63mm varexli eksoz. Okan Baycu yapımı
Sadece sğ yanında boya var ve kaputta yarım boya var.
Cam tavanlı tertemiz tüm elektrikli ayna klima faal olan eşimin aracını satıyorum
Araçta hasar kaydı vardır
49.000 TL diyorum
Masrafları düşseniz bedavaya gelir.
Lastikler, mekatronik ve akslar yeni değişti. Araç tam geçen sene bugünden bu yana 3000km yapmış. Hiç kullanılmıyor. Eşim sürekli şirkette kapalı tutuyor aracı beraber gidip geldiğimiz için. Bari kullanacak birine gitsin

Arkadaşlar kullanmadığımız için satıyorum. Bu km de 1 senede 2000 km yol yapan modlu araba bulamassınız. Ben farklı segment araç alacağım için zaten modluyacak birine satmak istiyorum. Kendiniz hesaplayın araçta 10 küsür bin tl lik mod parça var. Parçanın montajı yazlımı vs si. Araç bedava. Herşeyden önce cam tavanlı. Bu arada mekatroniği bile serviste yeni değişti

Eworen
30-03-2017, 09:29
Ne olmuş konu gözden düşmüş kış uykusundan uyandıralım
Arkadaşlar GTI için fren olarak ne kullanıyorsunuz geçen gün arka balataları orjinalle değiştirdim sadece parça fiyatı 170 TL cikti önleride çok kısa süre sonra değiştiricem onlarda serviste 245 TL cikmiş el atmışken diskide değiştiricem muhtemelen
Yahu dedim orjinallerine bu kadar para vereceğime ..... alırım dedim ?
Noktalı kısım sizde ne alalım ne iyidir hangi diski hangi balatayı alalım hangisi frenlemeyi iyileştirir en önemlisi ses yapmaz?

Suleyman
31-03-2017, 16:33
Ne olmuş konu gözden düşmüş kış uykusundan uyandıralım
Arkadaşlar GTI için fren olarak ne kullanıyorsunuz geçen gün arka balataları orjinalle değiştirdim sadece parça fiyatı 170 TL cikti önleride çok kısa süre sonra değiştiricem onlarda serviste 245 TL cikmiş el atmışken diskide değiştiricem muhtemelen
Yahu dedim orjinallerine bu kadar para vereceğime ..... alırım dedim ?
Noktalı kısım sizde ne alalım ne iyidir hangi diski hangi balatayı alalım hangisi frenlemeyi iyileştirir en önemlisi ses yapmaz?

Orjinalle devam, bende önlerde brembo var ama orjinal brembo oluşundan şüpheliyim, bu bitince yine servisten orjinalleri alacağım gibi duruyor.

onursumer
31-03-2017, 18:06
elinde fazla olup kullanılmayan ve mezar fiyata vermeyi düşündüğünüz 16 polo ya uyucak jant arıyorum :D

ynstrkmn
03-04-2017, 14:16
Arkadaşlar 60000 binde ki sciroccomun baskı balatasını değiştiricem fakat araştırırken powerhop ta stage1 scahs marka balata gördüm sizce nasıldır sertliği önemli değil

Birde aracı biraz kullanıp rolantiye bıraktığım zaman itecek sesi gibi bir ses geliyor fakat debriyaja basınca yada hafif gaz verince kesiliyor ses sorun neden kaynaklı olabilir sizce

Can's
03-04-2017, 14:20
Arkadaşlar 60000 binde ki sciroccomun baskı balatasını değiştiricem fakat araştırırken powerhop ta stage1 scahs marka balata gördüm sizce nasıldır sertliği önemli değil

Birde aracı biraz kullanıp rolantiye bıraktığım zaman itecek sesi gibi bir ses geliyor fakat debriyaja basınca yada hafif gaz verince kesiliyor ses sorun neden kaynaklı olabilir sizce

debriyaja bastıgın zaman ses kesiliyorsa sebebi debriyaj bilyası dır. Zaten değiştireceğim diyorsun sorun yok değiştirince düzelir.

onursumer
11-04-2017, 19:48
fren balatası olarak ne kullanıyorsunuz ? aracım 20bin km yi geçti 2 kere istanbul park gordu standart diyede hiç sert fren yapmadım pistte ama bu sezon bu balatalarla girmek istemiyorum çunku semi slick aldım haliyle frende daha fazla zorlanıcağından pistte beni yarı yolda bırakır diye düşünüyorum

standart mı devam etmeli yoksa kullandığınız memnun kaldığınız bir balata varmıdır ? bluegt ile gti aynı diye biliyorum

srknzfr
12-04-2017, 14:05
selamlar. 2014 GTI aracımdaki H&R marka coilover'ı önümüzdeki hafta içerisinde sökeceğim. elimde fotoğrafları olmadığı için ilan açamıyorum ancak düşünen olursa ö.m atabilir detayları konuşabiliriz.

ta_one
03-05-2017, 23:29
ABİLER kardesler.. 2011 model mk2 seat leonum var 1.4 tsi motor.buna ben hbrid turbo yaptırmıstım..gayette guzel gidiyordu ama forge nın dv ve wesgate ı olmadıgı için fazla verim basinc alamiyoruz demişlerdi..suan yeni bir hbrid turbo aldim üzerinde forge wesgate ve dv var ama hiç bir fark goremedim bu parcaların artısı olması lazım deılmı eski arabamla ayni şuanda yazilimsal mi yoksa mekanikselmi anlayamadim :(

i-vtec07
04-05-2017, 12:12
ABİLER kardesler.. 2011 model mk2 seat leonum var 1.4 tsi motor.buna ben hbrid turbo yaptırmıstım..gayette guzel gidiyordu ama forge nın dv ve wesgate ı olmadıgı için fazla verim basinc alamiyoruz demişlerdi..suan yeni bir hbrid turbo aldim üzerinde forge wesgate ve dv var ama hiç bir fark goremedim bu parcaların artısı olması lazım deılmı eski arabamla ayni şuanda yazilimsal mi yoksa mekanikselmi anlayamadim :(

Parçalar alındıktan sonra yazılım güncellenip basınç acıldımı abi ? :)

srknzfr
08-05-2017, 12:45
arkadaşlar geçen yakıt alırken işgüzar pompacı bana sormadan Shell Nitro yakıt koymuş depoya. Bu yakıt benim araçta sorun çıkartıyor lakin yine çıkarttı ve epc ışığım yandı dün yolda giderken ve araba 3000 devir üzerine çıkamadı.

Sorum şu: Shell'e gitsem depodaki yakıtı boşaltabilirler mi ? böyle bir teçhizat araç gereç vs var mıdır benzincilerde?

sorgulama konusuna yazmışım farkında olmadan burası daha doğru sanırım soru için :)

berk34
08-05-2017, 17:22
Ben 16 bin kmdir sadece shell nitro kullanıyorum , yakıttan dolayı hiç sorun yaşamadım. Aracım 2013 kasım , tamamen stock. Genelde yüksek devir , performanslı kullanırım . Yakıttan olduğuna emin misiniz ?

srknzfr
08-05-2017, 17:33
Ben 16 bin kmdir sadece shell nitro kullanıyorum , yakıttan dolayı hiç sorun yaşamadım. Aracım 2013 kasım , tamamen stock. Genelde yüksek devir , performanslı kullanırım . Yakıttan olduğuna emin misiniz ?

yakıttan olduğunu keşfettiğimizden beri normal 95 oktan alıyorum en ufak bir sorun yaşamadım yaklaşık 3 aydır. geçen gün pompacının nitro koyması ile tekrar sorun baş gösterdi. ya tesadüf ya da sorun yakıttan ama çözemiyorum :icon_wack

onursumer
08-05-2017, 17:34
yakıttan olduğunu keşfettiğimizden beri normal 95 oktan alıyorum en ufak bir sorun yaşamadım yaklaşık 3 aydır. geçen gün pompacının nitro koyması ile tekrar sorun baş gösterdi. ya tesadüf ya da sorun yakıttan ama çözemiyorum :icon_wack

yazılım vs varmıdır ? bende nitro dışında yakıt almıyorum her seferinde fulluyorum hiç sıkıntı yaşamadım nerden baksanız 20 depo olmuştur hep aynı benzinciden alıyorum

srknzfr
08-05-2017, 17:37
yazılım vs varmıdır ? bende nitro dışında yakıt almıyorum her seferinde fulluyorum hiç sıkıntı yaşamadım nerden baksanız 20 depo olmuştur hep aynı benzinciden alıyorum

yazılım yok araç stok şu an. ben de florya shell'den başka yere gitmiyorum. geçen gün başka bir shell'den almak zorunda kaldım mecburen o da gitmiş nitro koymuş. sonra ben o şekilde biraz kullandıktan sonra yine mecburen başka bir shell'den üzerine normal 95 ekledim.. ancak dün daha önce yaşamış olduğum ve aldığım yakıtı değiştirerek çözmüş olduğum problem tekrar başladı. son 70-80 km kaldı şu yakıt bitsin 95 koyup düzelticem inş :D

onursumer
08-05-2017, 20:12
yazılım yok araç stok şu an. ben de florya shell'den başka yere gitmiyorum. geçen gün başka bir shell'den almak zorunda kaldım mecburen o da gitmiş nitro koymuş. sonra ben o şekilde biraz kullandıktan sonra yine mecburen başka bir shell'den üzerine normal 95 ekledim.. ancak dün daha önce yaşamış olduğum ve aldığım yakıtı değiştirerek çözmüş olduğum problem tekrar başladı. son 70-80 km kaldı şu yakıt bitsin 95 koyup düzelticem inş :D

bence başka bir sorun var yakıt bunu tetikliyor hiç normal gelmedi bu hatayı alman nitro bu şekilde fark oluşturucak bir yakıt değil bence :)

EmreS13
08-05-2017, 20:40
Konuya bodozlama giricem, bilmediğim bi motor çok soru sorucam kusuruma bakmayın :)
3 hafta önce ibiza cupra aldım 2014 model 1.4 tsi cth motor. Aldığımda aracın üstünden orjinal bmc cda carbon filtre, sıfır motor yapılı, yazılım yok deniyo ama bence ufaktan bişiyler var gibi ve garip bi egzos sistemi var.
Egzos sistemi kat ya içi boşaltılmış yada ellenmemiş duruyo, devamında düz boru var. Sesi vs çok güzel ama benim kafamda soru işaretleri var.
Bu aracıma filtreyi aynen kullanıcam, yazılım yapılıcak, egzos sistemi varex yapıcam ve ne ölçüde neler yapmam lazım?
Extra olarak dv vs. Ne koymamı tavsiye edersiniz, sürekli roll yapmıycam, ufaktan eğlenmek için bi araç aldım.
Her türlü tavsiyelere açığım, îmla hatası olduysa affola..

srknzfr
08-05-2017, 20:45
bence başka bir sorun var yakıt bunu tetikliyor hiç normal gelmedi bu hatayı alman nitro bu şekilde fark oluşturucak bir yakıt değil bence :)

Servis defalarca inceledi yakıt pompaları değişti yakıt hattı dahil tüm parçalar detaylı incelendi ancak sorun düzelmedi. Yanma odalarında yakıtı yakma konusunda bi sıkıntı olduğunu söylediler ben de yakıtı değiştireyim dedim düzeldi :) bakalım şu depo bitsin de yeni depoda neler olucak..

golgeoyunu03
08-05-2017, 21:14

Ateşleme ile ilgili bir sorun olabilir gibi geldi

srknzfr
08-05-2017, 21:23
Ateşleme ile ilgili bir sorun olabilir gibi geldi

Ben de o şekilde düşünüyodum ancak servis buji değiştirdi ama düzelen bişey olmadı..

golgeoyunu03
08-05-2017, 21:33
Ben de o şekilde düşünüyodum ancak servis buji değiştirdi ama düzelen bişey olmadı..

araç kaç bin km de? bobin de değişti mi?

srknzfr
09-05-2017, 07:18
araç kaç bin km de? bobin de değişti mi?

araç 39bin km'de şu an.. bobin ile ilgili bir işlem yapılmadı. eğer sıkıntı devam ederse bobin ile alakalı olabilir mi diyorsunuz ? :soru:

kurtbil
09-05-2017, 10:45
Shell nitro ben de kullandım bir süre, fark da göremedim diyerek 95' e döndüm. Ama herhangi bir zararını da görmedim kullandığım zaman diliminde. Arabam stock.

Agent
09-05-2017, 11:38
Shell nitro bende de kesme yaptırmıstı sorun yaşatmıştır. Serviste garantiden bobin, buji ve benzin pompasını değiştirdim. artık sadece petrolofisinden alıyorum kafam rahat sıkıntısız.

Ouz_Vti
09-05-2017, 17:07
Arkadaşlar 2013 4 kapı Polo gti için amortisör önerileriniz nedir. Elinde olan satmayı düşünen varsa , filtre amortisör ihtiyacım var.

KrMVaG
09-05-2017, 19:12
Arkadaşlar;

1.4 Tsi 122 Hp ve 125'lik için,
Hepiniz biliyorsunuz ki forge marka dumpvalve'ler oldukça yüksek fiyatlara satılmaktalar, dolayısıyla fiyatlara bağlı olarak alım oranları azalmış olabilir. Forge dv yerine önerebileceğiniz diğer markalar nelerdir? Ayrıca sesli ve sessiz versiyonları var. Sessiz piyasada oldukça az. Sessiz alınması yönünde çeşitli yorumlar var, sebebi nedir? Yani sesli basınç kaçırıyorsa eğer forge neden üretmeye devam etsin ? Ayrıca TMG ve GFB nasıl markalardır ? Gfb alsam ihtiyacımızı görür mü ? Forge o kadar para verme git şunu al işini görür diyebildiğiniz bir marka var mı ?

Teşekkürler
Saygılarımla.

onur_S
10-05-2017, 11:36
Arkadaşlar;

1.4 Tsi 122 Hp ve 125'lik için,
Hepiniz biliyorsunuz ki forge marka dumpvalve'ler oldukça yüksek fiyatlara satılmaktalar, dolayısıyla fiyatlara bağlı olarak alım oranları azalmış olabilir. Forge dv yerine önerebileceğiniz diğer markalar nelerdir? Ayrıca sesli ve sessiz versiyonları var. Sessiz piyasada oldukça az. Sessiz alınması yönünde çeşitli yorumlar var, sebebi nedir? Yani sesli basınç kaçırıyorsa eğer forge neden üretmeye devam etsin ? Ayrıca TMG ve GFB nasıl markalardır ? Gfb alsam ihtiyacımızı görür mü ? Forge o kadar para verme git şunu al işini görür diyebildiğiniz bir marka var mı ?

Teşekkürler
Saygılarımla.

Dvalve e para verme bosuna , bi fayda saglamicak 122 likte dv hic gerek yok

KrMVaG
10-05-2017, 13:36
Dvalve e para verme bosuna , bi fayda saglamicak 122 likte dv hic gerek yok

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Ancak aracımda Komple Krom Downpipe, varex egzoz sistemi. K&N filtre ve Büyük Custom Krom Kazan, Defi Turbo Boost saati, Kırmızı Bobinler ve nkg7 Bujiler mevcut şuan. Wastegate dv ve wideband kaldı. Gfb ciddi anlamda iş yapıyorsa alıp geçeceğim artık. Wastegate forge alacağım. Alınacak güce göre mevcut dv'nin yetersiz kalacağı şeklinde yorumlar var. Dv' işini bir çözebilsem bitecek. Dv de takılıp kaldık. Forge fiyatları yüksek.

Gokhan43
10-05-2017, 13:57
Siz watercoolerla soğutma yapmaya çalışan TD025 turboya sahip Cax motora nasıl bir boost hedefliyorsunuz ki wg dv arayışına girdiniz ?

KrMVaG
10-05-2017, 14:15
Siz watercoolerla soğutma yapmaya çalışan TD025 turboya sahip Cax motora nasıl bir boost hedefliyorsunuz ki wg dv arayışına girdiniz ?

Ben hep çekimserlikten bu tür arayışlar içindeyim. İleride bazı problemlerden kafam ağrımasın, basınçı sabit tutsun ve rezil etmesin derdinde olduğum için. Alınması gereken ne varsa almaya çalışıyorum. Öyle çok yüksek güç alınacağını da tahmin etmiyorum. Yapılacak olan yazılımın motora zararını en aza nasıl indirebilirim biraz da bundan dolayı. Üzerindekiler yeterli ise yazılım yapanlar neden tavsiye ediyorlar ? Yazılım yaptırılıpta aracı geriye düşen daha sonra da dv'niz kaçırıyor gibi yorumları da duydum. Açıkçası Gökhan Bey ve arkadaşlar biraz korumacı tavırla yaklaştığımdan. Bir yandan ayağımızın altında hafiften olsa güç bulunması için

BARR
10-05-2017, 14:26

Benim CAXA'mı yürütsene genç :D

onur_S
10-05-2017, 15:09
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Ancak aracımda Komple Krom Downpipe, varex egzoz sistemi. K&N filtre ve Büyük Custom Krom Kazan, Defi Turbo Boost saati, Kırmızı Bobinler ve nkg7 Bujiler mevcut şuan. Wastegate dv ve wideband kaldı. Gfb ciddi anlamda iş yapıyorsa alıp geçeceğim artık. Wastegate forge alacağım. Alınacak güce göre mevcut dv'nin yetersiz kalacağı şeklinde yorumlar var. Dv' işini bir çözebilsem bitecek. Dv de takılıp kaldık. Forge fiyatları yüksek.

Şöyle anlatayım, o markaların hepsi iş yapar bozuğu denk gelmediği sürece ancak sizin şuan 1.1 peak görüp 0.5 bara düştüğünüzü (yanılıyorsam düzeltin defi de ne görüyorsunuz ?) farz ederek o tip bi dv ihtiyacınız doğmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Orjinal dv 1.5 bara kadar sıkıntısız tutar, aracınızda güzel para harcamışsınız ancak 122 lik için daha verimli masraflar yapabilirsiniz yani o araçta downpipe takmak aracı geri düşürüyor, komple turboback ile ıkınıyor orjinal egzoza göre, en mantıklı ve verimli yani fiyat/performans yapacağınız masraf 160 lığın k03 turbolarını manifolduyla birlikte plug play olarak takmak olur, hybrid olarakta alabilirsiniz motor içiniz kaldırıyor hiç boşa para vermeyin dv filan, k03 alıp takın direk, downpipe ı da ona uyarlarsınız, uçak gibi aracınız olur, hybridi manifoldlu bulursanız çok tatmin edici binersiniz. Intercooler masrafınız doğar ekstra olarak. Wideband ve boost saati yerine vagcomdan log alabilirsiniz paranız cebinizde kalır.

KrMVaG
10-05-2017, 15:27
Şöyle anlatayım, o markaların hepsi iş yapar bozuğu denk gelmediği sürece ancak sizin şuan 1.1 peak görüp 0.5 bara düştüğünüzü (yanılıyorsam düzeltin defi de ne görüyorsunuz ?) farz ederek o tip bi dv ihtiyacınız doğmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Orjinal dv 1.5 bara kadar sıkıntısız tutar, aracınızda güzel para harcamışsınız ancak 122 lik için daha verimli masraflar yapabilirsiniz yani o araçta downpipe takmak aracı geri düşürüyor, komple turboback ile ıkınıyor orjinal egzoza göre, en mantıklı ve verimli yani fiyat/performans yapacağınız masraf 160 lığın k03 turbolarını manifolduyla birlikte plug play olarak takmak olur, hybrid olarakta alabilirsiniz motor içiniz kaldırıyor hiç boşa para vermeyin dv filan, k03 alıp takın direk, downpipe ı da ona uyarlarsınız, uçak gibi aracınız olur, hybridi manifoldlu bulursanız çok tatmin edici binersiniz. Intercooler masrafınız doğar ekstra olarak. Wideband ve boost saati yerine vagcomdan log alabilirsiniz paranız cebinizde kalır.

Onur Bey saatte en fazla gördüğüm 0,8 ve 0,9 bar bunun üstünü göremedim. Zaten çokta denemek için uğraşmadım. verdiğiniz bilgiler harika ben sizin söylediğiniz gibi hiç düşünmemiştim. Komple egzoz sistemi yapıldıktan sonra üst devirler canlandı ancak alt devirlerde herhangi bir değişiklik hissetmedim. Stock sistem varken nasılsa aynı alt devirler. Yağ olarak motul kullanıyorum. O zaman onlara para vereceğimize turboyu bu şekilde yapmak mantıklı mı ? Ancak adapte edebilir miyiz? Sorunsuz olur mu ? Watercooler sistemi varken intercooler sistemi olabilir mi ? Eklenebilir mi ?

onur_S
10-05-2017, 19:21
Onur Bey saatte en fazla gördüğüm 0,8 ve 0,9 bar bunun üstünü göremedim. Zaten çokta denemek için uğraşmadım. verdiğiniz bilgiler harika ben sizin söylediğiniz gibi hiç düşünmemiştim. Komple egzoz sistemi yapıldıktan sonra üst devirler canlandı ancak alt devirlerde herhangi bir değişiklik hissetmedim. Stock sistem varken nasılsa aynı alt devirler. Yağ olarak motul kullanıyorum. O zaman onlara para vereceğimize turboyu bu şekilde yapmak mantıklı mı ? Ancak adapte edebilir miyiz? Sorunsuz olur mu ? Watercooler sistemi varken intercooler sistemi olabilir mi ? Eklenebilir mi ?
Tabiki eklenebilir, yapılmış örneği çokça var, size psikolojik geliyordur o egzoz sisteminden sonra aracınız uzunda tıkanmıştır. Hazır egzoz yaptırmışsınız, r8 bobin vs almışsınız, devamında k03 le giderseniz güzel olur. Watercoolerı bi denersiniz çok yüklenmedikçe bence idare edebilir, basınç açarsanız wgate filan sonrası, cooler takarsınız.

Ouz_Vti
13-05-2017, 11:16
Beyler Merhaba, Zır stock CTH Polo Gti için şu setup hazırlığındayım (Motor %90 , Kusursuz DSG)

-Filtre kit
-Komple Egzost sistem
-Dv
-Wg
-Hybrit Turbo
-İntercooler
-Stage 2 Motor ve Şanzman yakıtsız yazılım

1 bar safe mode kullanımda motor kırma ihtimalim nedir?
Methanol eklemesi ile yakıtlı yazılım durumunda bu durum ne gibi sonuçlara gider ?

İlk defa Turbo beslemeli uğraşacağımdan görüşlerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

Gearbox
22-05-2017, 00:49
Merhabalar

Polo Gti aracim icin egzoz almak/yaptirmak istiyorum. Bilgili ve deneyimli arkadaslar mesaj ile ulasabilir mi?

ARZ1
22-05-2017, 16:04
Merhabalar

Polo Gti aracim icin egzoz almak/yaptirmak istiyorum. Bilgili ve deneyimli arkadaslar mesaj ile ulasabilir mi?

Şaşmazda Kocexi nevzat usta var , instagram ve facebooktan yaptıgı işlere bakabilirsin.

berko
22-05-2017, 21:18
Merhabalar

Tüm egzos işlerim için Nevzat ustaya (koç egzos) giderim, İbiza cupraya downpipe ve sona kadar düz boru yaptırdım gayet memnundum. Oldukça ilgilidir ve işini çok iyi yapar.

Ouz_Vti
22-05-2017, 21:43
Milltek al :)

Gearbox
22-05-2017, 21:45
Şaşmazda Kocexi nevzat usta var , instagram ve facebooktan yaptıgı işlere bakabilirsin.

Tüm egzos işlerim için Nevzat ustaya (koç egzos) giderim, İbiza cupraya downpipe ve sona kadar düz boru yaptırdım gayet memnundum. Oldukça ilgilidir ve işini çok iyi yapar.

Aslında Nevzat Ustayı bende tanıyorum. Birçok aracıma işlem yapmıştır ondan yana sıkıntımız yok. Ancak benim merak ettiğim konu egzoz çapı , aracı düşürme vs olayları ile ilgili sorulardı :)

Milltek al :)

Vallahi aklımda Milltek var. Bütce olaylarını ayarlarsam hiç heyecan aramayacağım :)

Ouz_Vti
22-05-2017, 22:15
Kaliteli bi egzos ustasında komple yaptırsan sana 2.000TL - 3.000TL arası fiyat verecekler. Downpipe , orta , son ( iskender bs vs) Ee zaten komple miltek supersprint vs 2. El temiz bu paralara temin edebilirsin. Tavsiyemdir.

RedCan
26-05-2017, 09:00
Arkadaşlar merhaba. Arkadaşımın 2011 Polo gti Aracında 1.3 peak 1.1 1.0 cont basınç alıyoruz. Stock Polo gti basınç değeri nedir.? Araçta yazılım var mı yok mu bilmiyoruz. Dün dv ve wasgate taktık, araç kesmeye başladı. Sanırım yazılım şart oldu. Nasıl bir yol izlemeliyiz ?

Chn53
26-05-2017, 09:05
Stok tsi okadar basmaz , arabada yazilim vardir.

Wg ayarını 2-3 diş gevşetirseniz kesme probleminiz ortadan kalkar

Oğuzhan Ç.
27-05-2017, 14:19
İlan dışı Polo-İbiza arıyorum Bütçem max 65Bin.

ARZ1
28-05-2017, 10:34
Aslında Nevzat Ustayı bende tanıyorum. Birçok aracıma işlem yapmıştır ondan yana sıkıntımız yok. Ancak benim merak ettiğim konu egzoz çapı , aracı düşürme vs olayları ile ilgili sorulardı :)

Komple 70 mm egzos orjınal warex kulllandım , alt devirler düşüş oluyor.

70 mm downpipe gerisinide 63mm yapabilirsin susturucuyla beraber

TaGo
28-05-2017, 17:48
İzmir Okan Baycu tarafından yapılmış ve sadece 1000km kullanılmış. 70Mm dp ve komple 70mm egsoz sistemim var. Tek sustırucu mevcut. Ulaşırsan verebilirim 1400tl den hiç eksiği yok. Sök tak

SCfr
28-05-2017, 21:24
Cupra için milltek arıyorum varmıdır saten bir de coil

oguzedr
05-06-2017, 00:43
elimde kendi aracımdan çıkma max 3000 km kullanılmış 1.4 tsi cav ve cth motorlu araçlara uygun yeni tip forge wg var diyaframı vs sağlamdır. isteyen varsa özelden yazabilir...

Bluefish
10-06-2017, 03:00
İlan dışı Polo-İbiza arıyorum Bütçem max 65Bin.

İlan dışı değil ama aracın ilk sahibiyim, şuanki sahibi de Suzuki bayimiz. Değerlendirebilirsiniz.
HATASIZ 2013 25.000 KM CUPRA
İlan No: 410624964
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-hatasiz-2013-25.000-km-cupra-410624964/detay)

Onno
27-07-2017, 08:56
Arkadaşlar selam, 2015 CTH İbiza Cupra'm var. stock . Sadece orta susturucu orj. varex taksam güç kaybı yaşar mıyım? Dp ve yazılım istemiyorum.

Eworen
27-07-2017, 09:12
Sadece orta iptali yapın yetmezse veya yetmediği zaman eklenti yaparsınız
Çünkü orta iptali ses olarak bi hayli değiştiriyor

Onno
27-07-2017, 09:43
Sadece orta iptali yapın yetmezse veya yetmediği zaman eklenti yaparsınız
Çünkü orta iptali ses olarak bi hayli değiştiriyor

Merhaba, eşim cocuk vs oldugu için sesi kapat aç ihtiyacı duyacağım o yüzden varex düşündüm. İleride 2. bir araç gelirse eved DP + varex + düz boru krom olabilir. Ama şu etapta o işe girmek istemiyorum.

Yiğit G.
30-07-2017, 22:02
Arkadaşlar selam, 2015 CTH İbiza Cupra'm var. stock . Sadece orta susturucu orj. varex taksam güç kaybı yaşar mıyım? Dp ve yazılım istemiyorum.

dp ve yazılım yapmadıktan sonra varex niye takıyorsunuz ki ? Güzel ses yapmayacak ve perf da vermeyecek.Paraya yazık. Stok stok mis gibi binin.. Yapacaksanız dp, orta iptal , düz boru sonra varex ve yazılım.. Varex'i kapatınca stok egzosdan daha sessiz oluyor.

Suleyman
31-07-2017, 18:08
dp ve yazılım yapmadıktan sonra varex niye takıyorsunuz ki ? Güzel ses yapmayacak ve perf da vermeyecek.Paraya yazık. Stok stok mis gibi binin.. Yapacaksanız dp, orta iptal , düz boru sonra varex ve yazılım.. Varex'i kapatınca stok egzosdan daha sessiz oluyor.

Bende de varex var ve arkadaşın dediği şekilde yapıyorsanız yapın yoksa bulaşmayın.

EmreS13
31-07-2017, 22:54
elimde kendi aracımdan çıkma max 3000 km kullanılmış 1.4 tsi cav ve cth motorlu araçlara uygun yeni tip forge wg var diyaframı vs sağlamdır. isteyen varsa özelden yazabilir...
ÜRün duruyosa fiyat alabilir miyim? :)

oguzedr
31-07-2017, 23:15
ÜRün duruyosa fiyat alabilir miyim? :)

Ürünü satalı 2 aya yakın olmuştur sanırım :)

GökhanÖzkan
10-08-2017, 11:09
merhaba,
2008 mk5 golf 140 hp kullanıyorum.
cth motor polo/cupra nın turbo ve benzin pompası ile farkımız nedir nereden bu bilgiye ulaşabilirim?

Onno
12-08-2017, 14:03
Teşekkürler dediklerinizi dikkate alacağım 👍🏼

berk34
29-08-2017, 21:17
Frenlerden ses gelmeye basladi , balata olarak oem mi tercih ediyim ? Aracim stock , arti olarak pilot sport4 bizim ebatlarda gelmis sanirim . Aracinda denyeen oldu mu ? S001 kullaniyorum , tutus olarak pek memnun degilim

yigityedidag
03-09-2017, 20:27
Temiz polo gti cupra ve fabia vrs aranıyor . Elinde olan satmak isteyen var pm den iletişime geçebilir.

m34kb
11-09-2017, 15:34
1.4 tsi orjinal egzoz,hava filtresi, yaylar elimde mevcuttur.İlgilenen varsa iletişime geçebilir
Beşyüzyedi 7683931

Lownslow
28-10-2017, 20:01
2018 Tsi lar için görüşleriniz nedir :) anahtar teslim highline DSG 95 PS - 96.000 TL

CemNesli
30-10-2017, 13:20
Merhaba,
Michelin PS4 kullanıyorum alalı 1 ay oldu orjinal dunloplardan sonra oldukça konforlu oldu.. Şiddetle tavsiye ederim..

CemNesli
30-10-2017, 13:21
Frenlerden ses gelmeye basladi , balata olarak oem mi tercih ediyim ? Aracim stock , arti olarak pilot sport4 bizim ebatlarda gelmis sanirim . Aracinda denyeen oldu mu ? S001 kullaniyorum , tutus olarak pek memnun degilim

Merhaba,
Michelin PS4 kullanıyorum alalı 1 ay oldu orjinal dunloplardan sonra oldukça konforlu oldu.. Şiddetle tavsiye ederim..

STFR
04-11-2017, 00:49
2013 sonrası 1.4 140hp leon fr turbolarını nasıl bilirsiniz? 150lik fr ımdaki turboyu söküp 140lık takarsam ne kadar güce dayanabilir bu turbo? 140lık yükleyen var mı aramızda

Y.Emre
08-11-2017, 06:37
......... .

TaGo
10-11-2017, 10:10
1.4 tsi Cupra için siz olsanız EBC oem ölçü disk balata önerirmisiniz? Yoksa 300 üzeri çapa sahip başka bir fren sistemimi?

onursumer
10-11-2017, 10:36
1.4 tsi Cupra için siz olsanız EBC oem ölçü disk balata önerirmisiniz? Yoksa 300 üzeri çapa sahip başka bir fren sistemimi?

pist kullanımı olucakmı ? olucaksa değiştirilebilir bazılarında seat sport fren geliyordu yanlış hatırlamıyorsam onada upgrade yapılabilir

individual
10-11-2017, 11:44
Seat sport olarak adlandırılan frenle AP racing firmasının üretimi yanlız baya bir değişiklik yapılması gerekiyor.

srknzfr
10-11-2017, 12:13
bizim araçlardaki "Cold start" olayı kafasına göre mi çalışıyor yoksa belirli koşulların oluşması mı gerekiyor çalışması için?

örnek olarak ben aracımı akşamdan kapalı garaja koyup sabah ilk marşa bastığımda araç "cold start" çalışıyor. ama araç aynı hava şartlarında vs 2 gün garajda yatıyor veya dışarıda açık havada, marşa bi basıyorum tık yok normal devirde çalışıyor

Var mı aynı durumla karşılaşan?

TaGo
10-11-2017, 12:41
pist kullanımı olucakmı ? olucaksa değiştirilebilir bazılarında seat sport fren geliyordu yanlış hatırlamıyorsam onada upgrade yapılabilir

Pist kullanımı için istiyorum. Ancak EBC firması delikli ve yollu diski oem ölçüde veriyor. Bazı arkadaşlar daha geniş ölçüde diske geçiş yapıyorlar bremboda öyle sanırım ama fiyatlar arası 2 katından fazla fark var

kurtbil
10-11-2017, 13:53
bizim araçlardaki "Cold start" olayı kafasına göre mi çalışıyor yoksa belirli koşulların oluşması mı gerekiyor çalışması için?

örnek olarak ben aracımı akşamdan kapalı garaja koyup sabah ilk marşa bastığımda araç "cold start" çalışıyor. ama araç aynı hava şartlarında vs 2 gün garajda yatıyor veya dışarıda açık havada, marşa bi basıyorum tık yok normal devirde çalışıyor

Garajdaki ısı değişimini gözlemlemek lazım. Benimki her zaman kapalı garajda duruyor ama arabanın derecesini gözlemlediğimde garajda farklı sıcaklıklar olduğunu gördüm. Garaj zindan gibi yerin altında olmadığından her kapı açılıp kapandığında bir ısı değişimi söz konusu, hatta havalandırma deliklerinden de zaten bir ısı kaybı yaşıyor içerisi. Bahsettiğim durumdaki ısı değişimi en fazla 3-4 derece oluyor. Bu duruma etkisi çok mu olur bilemiyorum ama eldeki donelere bakınca en mantıklı çıkarım bu olabilir diyorum.

onursumer
10-11-2017, 14:30
Pist kullanımı için istiyorum. Ancak EBC firması delikli ve yollu diski oem ölçüde veriyor. Bazı arkadaşlar daha geniş ölçüde diske geçiş yapıyorlar bremboda öyle sanırım ama fiyatlar arası 2 katından fazla fark var

abi çok para harcanması istenmiyorsa en azından başlangıçta balata disk ile kullanıp performanstan memnun kalmazsanız upgrade olayına gitmek mantıklı gibi

srknzfr
10-11-2017, 15:58
Garajdaki ısı değişimini gözlemlemek lazım. Benimki her zaman kapalı garajda duruyor ama arabanın derecesini gözlemlediğimde garajda farklı sıcaklıklar olduğunu gördüm. Garaj zindan gibi yerin altında olmadığından her kapı açılıp kapandığında bir ısı değişimi söz konusu, hatta havalandırma deliklerinden de zaten bir ısı kaybı yaşıyor içerisi. Bahsettiğim durumdaki ısı değişimi en fazla 3-4 derece oluyor. Bu duruma etkisi çok mu olur bilemiyorum ama eldeki donelere bakınca en mantıklı çıkarım bu olabilir diyorum.

teşekkür ederim,
peki sizin araçta da aynı şekilde mi oluyor ? yani bir gün cold start ertesi gün normal mi çalışmakta?

kurtbil
10-11-2017, 16:16
teşekkür ederim,
peki sizin araçta da aynı şekilde mi oluyor ? yani bir gün cold start ertesi gün normal mi çalışmakta?

Ben çok sık kullanmadığım için şimdi net bir şey söyleyemicem. 1 hafta önce çalıştırdığımda bu şekilde çalıştı, bir dahaki kullanımda dikkat ederim yine. Mantıken havalar daha da soğuduğu için muhtemel yine cold start çalışacak. Bu durumda da konuyu ısı değişimine bağlamak daha kolay olacaktır.

CNR
10-11-2017, 21:08

160 cth roccoda aynı durumdan muzdaribim bende, aynı kat aynı sıcaklık aynı kapalı otopark:D kafasına göre coldstart yapıyor genelde aynı gün içinde 2.kez yapmıyor cold start’ı

Yazın ortasında cold start yaptığına bile şahit oldum, bazende deli gibi soğukta yapmıyor kafasına göre gibi resmen çok saçma :D

Masterpiece
11-11-2017, 11:34
Yazılımsız CTH DSG scirocconun S modda limitörü kaç km de?

CNR
13-11-2017, 01:17
Yazılımsız CTH DSG scirocconun S modda limitörü kaç km de?

Limitörden kasıt devir sanırım 6.4-6.5-6.6 gibi atıyor, manuel, sport, d farketmeksizin

Masterpiece
13-11-2017, 09:28
Limitörden kasıt devir sanırım 6.4-6.5-6.6 gibi atıyor, manuel, sport, d farketmeksizin

Hız olarak sormuştum stock araç 238 yapabiliyor mu ?

Merthan
16-11-2017, 20:26
1.4 tsi gti/cupra icin sessiz dumpvalve arıyorum arkadaşlar

MertSerhanÖ.
16-11-2017, 20:29
1.4 tsi gti/cupra icin sessiz dumpvalve arıyorum arkadaşlar

kadam tsi a dönüş yapmış gibisin:)

CNR
17-11-2017, 09:02
Hız olarak sormuştum stock araç 238 yapabiliyor mu ?

236 yaptığım videom var araba 6.vites 6k devir gibi fsm-maslak arası hafif yokuş aşağı
Ama çevremde stock 240-245 gördüğünü söyleyenler var

İsterseniz snapi gönderebilirim özelden telefon no yazarsanız

SCfr
17-11-2017, 09:35
Cupra için coil ve milltek arıyorum catback olursa daha iyi olur

Volkann
17-11-2017, 09:59
çeşme otobanında 235 yaptım.aracım 14' cupra orta susturucusuna kadar ustunde full stock.eşim var diye uzatmak istemedim daha gider gibiydi.

Eworen
17-11-2017, 10:27
Cupra/GTI daha gider ama eğim gerekli eğim desteğiyle stock olarak 250 km/h üstü görülebiliyor ben en son 255 gibi görmüştüm stock olarak sanki daha üstü çok çok zor gibi ama hava ve yol yardım ederse belki biraz daha

i-vtec07
17-11-2017, 10:58
Stock polo gtı ım ile hiç top speed kasmadım ama 235-240 yapar bence bi kere 211 mi ne yapıp bırakmıştım. Yol olursa daha baya gideri vardı, hafif hafif hızlanıyodu . Ki 150 lik leon lar bile 210+ yapıyo twınchargerler ın üst devirler daha iyi. Kısaca ben yapar diyorum .

CNR
17-11-2017, 13:00
Scirocco 1.4 Tsi Cth Stock +230 km/h Downhill - YouTube (https://youtu.be/WKXDjcFWuIo)

Muhtemelen daha giderdi, sağdan çıkmam gerektiği için gaz kestim 234’te kesilmiş snap, birde cam tavan açık kalmış :D

Filtre egzoz var ama fark edeceğini düşünmüyorum filtre egzoz yokkende 230 üstü görüyordum rahatlıkla

Suleyman
17-11-2017, 13:41
Bundan önceki gti aracım 3k cam tavansızdı edirne otobanında, full stock ve 4 kişi ile 245 görüp bırakmıştım eminim giderdi bir 5km daha min. Bunla hiç denemedim. :D

TaGo
17-11-2017, 14:56
Bu konuda çok rahat yorum yapacak birisiyim. :D

Arkadaşlar 180 hp lik hali ile cupra sadece ve sadece 235-240 km hızı görebiliyor düz yolda. İmkanı yok geçemez. Eğer devam eder yolda size yokuş aşağı imkanı sağlarsa ozamanda 250 yi görebiliyorsunuz.

Stage 2 yaptım tahmini 250 hp lerde kullandım o zamanda düzde 250-255 arasını yapmaya başladı ama ölüm zoru çıkarıyor bu hızı. Yokuş aşağı denemedim devam edip çünkü salakça zorlanıyor araç yüklüyken.

Gelelim vw cc ye. Hanım cupra ile başlangıçta bana boylum boylum taıyordu, eğer 2 tarafta ayağını gazdan çekmezse cc, cuprayı 235 larda yakalıyor ve geçiyor şaka değil. cc bazen düzde 240 larıda görüyordu bazende 225 i geçmiyordu ondaki rüzgar katsayısını anlamış değilim. Ancak tek bildiğim stok roccoyuda stok cuprayıda mutlaka top speed de geçtiği. Zaten ona hiç mod yapmadığım halde 255 yokuş aşağı videom mevcut

CNR
17-11-2017, 15:09
Bu konuda çok rahat yorum yapacak birisiyim. :D

Arkadaşlar 180 hp lik hali ile cupra sadece ve sadece 235-240 km hızı görebiliyor düz yolda. İmkanı yok geçemez. Eğer devam eder yolda size yokuş aşağı imkanı sağlarsa ozamanda 250 yi görebiliyorsunuz.

Stage 2 yaptım tahmini 250 hp lerde kullandım o zamanda düzde 250-255 arasını yapmaya başladı ama ölüm zoru çıkarıyor bu hızı. Yokuş aşağı denemedim devam edip çünkü salakça zorlanıyor araç yüklüyken.

Gelelim vw cc ye. Hanım cupra ile başlangıçta bana boylum boylum taıyordu, eğer 2 tarafta ayağını gazdan çekmezse cc, cuprayı 235 larda yakalıyor ve geçiyor şaka değil. cc bazen düzde 240 larıda görüyordu bazende 225 i geçmiyordu ondaki rüzgar katsayısını anlamış değilim. Ancak tek bildiğim stok roccoyuda stok cuprayıda mutlaka top speed de geçtiği. Zaten ona hiç mod yapmadığım halde 255 yokuş aşağı videom mevcut

Passat CC: 0.30
Polo Gti: 0.32
Scirocco: 0.34

En aerodinamiği cc gözüküyor, scirocco nun bu kadar yüksek olması garip geldi bakınca ama

individual
17-11-2017, 15:11
Passat CC: 0.30
Polo Gti: 0.32
Scirocco: 0.34

En aerodinamiği cc gözüküyor, scirocco nun bu kadar yüksek olması garip geldi bakınca ama

hatchback (scirocco) arka tarafda yüksek sürat'da tutuyor sanırım.

CC'nin düşük olması bana çok garip gelmedi.

Scirocco belki bir kanat falan yapılırsa dtm gibi yarışlarda vardı etkisi büyük olur.

Merthan
18-11-2017, 00:56
kadam tsi a dönüş yapmış gibisin:)

haha yok kadam yagiza alicaz anlastik gibi suanda :)

MertSerhanÖ.
18-11-2017, 01:07
cupra topspeedi en düşük olan twincharge tsi dır.
manuel rocco topsppedte iyidir.poloda baya gider.

Victiz
20-11-2017, 09:48
selamlar,

160'lık cavd motorlu manual scirocco kullanıyorum. ekstra olarak;
aracı alalı 2 ay kadar oldu. downpipe, düz boru ve sonda da varex var. bunun dışında bir de kn cai mevcut. şuanlık yazılım yapma düşüncem yok. bobinleri orjinalleriyle, bujileri de ngk iridyumlarla aldığım hafta değiştirmiştim. ancak nette araştırdığım kadarıyla beru r8 bobinleri ve bkr7ix bujileri önerenler var. yazılımsız bir araçta bunların faydası olur mu? yoksa gereksiz harcama mı olur? bir de önerebileceğiniz tsi üzerine iyi özel servis var mı istanbul avrupa yakasında? daha önce ds3 thp aracım vardı, thp'den iyi anlayan servisim vardı fakat tsi'da tecrübesizim.

şimdiden teşekkürler

i-vtec07
20-11-2017, 09:59
selamlar,

aracı alalı 2 ay kadar oldu. downpipe, düz boru ve sonda da varex var. bunun dışında bir de kn cai mevcut. şuanlık yazılım yapma düşüncem yok. bobinleri orjinalleriyle, bujileri de ngk iridyumlarla aldığım hafta değiştirmiştim. ancak nette araştırdığım kadarıyla beru r8 bobinleri ve bkr7ix bujileri önerenler var. yazılımsız bir araçta bunların faydası olur mu? yoksa gereksiz harcama mı olur? bir de önerebileceğiniz tsi üzerine iyi özel servis var mı istanbul avrupa yakasında? daha önce ds3 thp aracım vardı, thp'den iyi anlayan servisim vardı fakat tsi'da tecrübesizim.

şimdiden teşekkürler

Gereksiz harcama olur bence hadi yeni değiştirmemiş olsanız almisken r8 alın derdim ama stock araçta missfire heleki 160 lıkta var mı ? Sanmıyorum . Hiç duymadım .

srknzfr
21-11-2017, 08:36
uygun fiyatlı polo wrc ön tampon nerden bulurum var mı bilen? :D

adogan
21-11-2017, 17:47
Arkadaş polo gti sahibiyim bu araç sahibi olan arkadaşların ekli oldugu bir grup varmı acaba.

Suleyman
24-11-2017, 10:59
Arkadaş polo gti sahibiyim bu araç sahibi olan arkadaşların ekli oldugu bir grup varmı acaba.

Numaranı, ismini ve şehir bilgisini yollarsan ekleyeyim seni.

SCfr
24-11-2017, 15:43

Benide ekleyebilirmisiniz acaba bende de cupra var ama

srknzfr
24-11-2017, 15:52

bu grup nedir acaba? whatsapp grubu mu? detay alabilir miyim :)

emoro
24-11-2017, 16:10
Whatsapp grubu aynen.

Suleyman
24-11-2017, 17:45
Benide ekleyebilirmisiniz acaba bende de cupra var ama

bu grup nedir acaba? whatsapp grubu mu? detay alabilir miyim :)

Geneli vag ve 1.4 tsi gti, cupra araç sahiplerinden oluşmakta ama her çeşit araç var diyebilirim. Whatsapp grubu bu arada. Dediğim şekilde pm atarsanız ekleyeyim.

adogan
28-11-2017, 08:04
Hocam mesah yolladıö size gruba eklerseniz sevinirim

ulas
07-12-2017, 09:38
Merhaba Polo gti triger seti ne zaman değişiyor? Teşekkürler

Eworen
07-12-2017, 11:00
Merhaba Polo gti triger seti ne zaman değişiyor? Teşekkürler

Hiç bir zaman..
GTI zincirlidir..

ulas
07-12-2017, 11:04
Cevabınız için Teşekkür ederim zincirli olduğunu biliyorum ama servisle konuşmamda uzama yapabileceğini ve kopabileceğini söylediler. Bir kaç farklı servisle konuştum herkes farklı kilometre veriyor o yüzden kafam karıştı.

Eworen
07-12-2017, 11:28
Evet doğru demişler ama değişim aralığı diye bi kavramı yok bozulunca veya bozulmaya işaret verince değişir
Benimki garantiden ( iyi niyet ) değişmişti km yi hatırlamıyorum ama 70-80 bin km de falandır
Ne zaman bozulabileceği belli olmaz 80 olur 180 olur 280 olur..

onursumer
07-12-2017, 11:44
Cevabınız için Teşekkür ederim zincirli olduğunu biliyorum ama servisle konuşmamda uzama yapabileceğini ve kopabileceğini söylediler. Bir kaç farklı servisle konuştum herkes farklı kilometre veriyor o yüzden kafam karıştı.

uzama yaptığında ses yapmaya başlar genelde ozaman değişimine gidiyorlar bi sıkıntı yoksa değişmesi gerek denmelik bi durumu yok aracınız kaç km de

ulas
07-12-2017, 11:59
uzama yaptığında ses yapmaya başlar genelde ozaman değişimine gidiyorlar bi sıkıntı yoksa değişmesi gerek denmelik bi durumu yok aracınız kaç km de

2011 106bin km de.

onursumer
07-12-2017, 13:56
2011 106bin km de.

uzama belirtisi vs gozukmuyorsa değiştirmene gerek yok

srknzfr
07-12-2017, 15:38
aracımda kırmızı kemer uygulaması yapmak istiyorum ancak nerede ve kime yaptırabilirim bilgisi olan var mı? meşakatli bir iş midir?

Merthan
07-12-2017, 17:55
selamlar,

şimdiden teşekkürler
Yazilimsiz aracta faydasi olmaz orjinal bobinler gorevini stockta gayet iyi yapiyor,ustelik yeni degistirmissiniz

Merthan
10-12-2017, 16:39
Arkadaşlar araç soğukken ilk çalıştırmada yürürken bazı zamanlarda gaz yemiyor,sanki filtrenin üstünü örtmüşsün gibi.
Daha önce bu problemi yaşayan var mı?
Yazılımla alakalı olabilir mi? Ya da bobin-buji ikilisi mi?

Merthan
12-12-2017, 20:04
Beyler yok mu daha bu durumla karşılaşan?

Victiz
21-01-2018, 18:36
160 lık cav motor sciroccoya tmg yazılım yaptırmayı düşünüyorum stage 1 soft şekilde. önerirmisiniz?

ekstralar, dp, egzoz, cai

bir de birkaç malzemeye ihtiyacım var. satanlar varsa almak isterim

R8 bobin takımı (NGK veya BERU olabilir)
BKR7 buji takımı
2 adet ön coilover
5x112 arkalar için spacer (15 - 20mm olabilir)

İletişim PM veya 054232289 yirmibeş

Suleyman
21-01-2018, 22:13
160 lık cav motor sciroccoya tmg yazılım yaptırmayı düşünüyorum stage 1 soft şekilde. önerirmisiniz?

ekstralar, dp, egzoz, cai

bir de birkaç malzemeye ihtiyacım var. satanlar varsa almak isterim

R8 bobin takımı (NGK veya BERU olabilir)
BKR7 buji takımı
2 adet ön coilover
5x112 arkalar için spacer (15 - 20mm olabilir)

İletişim PM veya 054232289 yirmibeş

Öneririm dostum.
Bu arada elimde jdmworks den alınan orjinal 63 varex ve 76 dp var ilgilenene uygun fiyata verebilirim.

Oğuzhan Ç.
12-02-2018, 05:36
Polo Gti için en iyi düşüren yay hangisi acaba?H&R söylendigi kadar sert mi

Diyadin
13-03-2018, 14:54
Merhaba arkadaşlar 2011 Polo Gti sahibi oldum.

Araç şuan stock sonda sadece varex var sökeceğim orjinali takacağım.

Yağ bakımı yapılacak motul düşünüyorum tavsiyelere açığım.

Lastik alacağım 215 40 17 Michelin PS4 düşünüyorum. Maalesef pahalı ama almazsam aklımda kalacak :)

Benzin hangisini tercih etmeliyim?

Herkese keyifli sürüşler dilerim :)

asmisinsan
14-03-2018, 09:04
hayırlı olsun kardeşim
bende 2011 polo gti sahibiyim 40 bin km de
gecen hafta motul 300v yag kullandım 130 tl ye aldım 2 lt 3 kutu aldım 1 tanesini yedek bıraktım
lastik olarak üzerinde 205 45 17 pilot sport4 var geçen gece akfırat dönüşü otobanda taşa çarptım yarıldı levent lastik diye bi yerden 575 tl ye aldım tanesini dahada ucuz satan bulamadım:D
benzini BP dişinda alma onun dısında nerden alsam performans düşüyor ilk çalıştırmada hafif titriyor
benim egzost da standart içerdeki sanal hoparlörüde sök sessiz sakin oluyor ortayı söktürüp spor susturucu koyduracagım ben sadece

Diyadin
16-03-2018, 07:22
hayırlı olsun kardeşim
bende 2011 polo gti sahibiyim 40 bin km de
gecen hafta motul 300v yag kullandım 130 tl ye aldım 2 lt 3 kutu aldım 1 tanesini yedek bıraktım
lastik olarak üzerinde 205 45 17 pilot sport4 var geçen gece akfırat dönüşü otobanda taşa çarptım yarıldı levent lastik diye bi yerden 575 tl ye aldım tanesini dahada ucuz satan bulamadım:D
benzini BP dişinda alma onun dısında nerden alsam performans düşüyor ilk çalıştırmada hafif titriyor
benim egzost da standart içerdeki sanal hoparlörüde sök sessiz sakin oluyor ortayı söktürüp spor susturucu koyduracagım ben sadece

Bakımlarının devamlı yapıldığı sevise gittim yağ bakımları tüm filtreler yeni değişmiş eksiltmede yoktu biraz binelim dedim:)

Lifte kaldırdım kat üzerinde sonrası düz boru ve çakma varex var sona oem susturucuyu takacağım ses istemiyorum. Biraz geçişlerde çatırdama olsun yeterli :)

Arkadaşımda full stock ibiza cupra var onuda kullanıyorum alt devirlerde isteksizlik hissedersem bende orta susturucu takacağım.

Dediğiniz suni motor sesi veren malzemeyi söktüm bir fark hissedemedim :)

Yarın lastik alacağım sonrasında yumuşak bir coile geçmek istiyorum şuan hr spor yay var ve baya sert geliyor günlük kullanımda

KW V1 tavsiye eder misiniz? Yumuşak mıdır?

asmisinsan
16-03-2018, 11:03
Bakımlarının devamlı yapıldığı sevise gittim yağ bakımları tüm filtreler yeni değişmiş eksiltmede yoktu biraz binelim dedim:)

Lifte kaldırdım kat üzerinde sonrası düz boru ve çakma varex var sona oem susturucuyu takacağım ses istemiyorum. Biraz geçişlerde çatırdama olsun yeterli :)

Arkadaşımda full stock ibiza cupra var onuda kullanıyorum alt devirlerde isteksizlik hissedersem bende orta susturucu takacağım.

Dediğiniz suni motor sesi veren malzemeyi söktüm bir fark hissedemedim :)

Yarın lastik alacağım sonrasında yumuşak bir coile geçmek istiyorum şuan hr spor yay var ve baya sert geliyor günlük kullanımda

KW V1 tavsiye eder misiniz? Yumuşak mıdır?

sag amörtisör kulesinin orda bi beyin var onu sök ses falan kalmaz sende egzost oldugu için sesi hissetmemissindir
yay olarak hr sertmiş kullanmadım ama st yay yumusak diyorlar kw ile biraz daha konforlu oluyormuş

Diyadin
19-03-2018, 10:29
sag amörtisör kulesinin orda bi beyin var onu sök ses falan kalmaz sende egzost oldugu için sesi hissetmemissindir
yay olarak hr sertmiş kullanmadım ama st yay yumusak diyorlar kw ile biraz daha konforlu oluyormuş

Haftasonu bridgestone s001 taktım. Michelin almadım yumuşak güzel lastik ama balon sorunu var maalesef.

Bridgestone sert ama ısınınca hem yumuşuyor hemde yol tutuş ciddi anlamda değişiyor.

Sondaki varexi söktüm oem son taktım orta iptal zaten. Ses fena olmadı bu şekilde. Elinde oem çıkışın krom kaplaması olan var mı? Benimkini varexe kaynatmışlar.

100 tl shell benzin ile 190 km yaptım. yarı sakin yarı gazlama çoğunluk şehir içi. Bu sefer BP deneyeceğim.

Yerli üretim spacer kullanan var mı? Arkaları 10 mm dışarı çıkarmak istiyorum.

Teşekkürler :D

oguzedr
19-03-2018, 14:28
Arkadaşlar aracım Polo Gti ti komple stock a çevirdiğim için eibach yay komple egzoz cooler filtre bobin vs parçalarını Satıcam. İsteyen arkadaşlar varsa 0532 311 42 77 sen bana gün içinde ulaşabilir

Berkayy
20-03-2018, 15:32
ibiza cupra için egzoz satmayı dusunen varsa iletişime geçebiliriz.

bugra_0101
23-03-2018, 09:00
arkadaşlar araç hakkında bilgisi olan var mı ?

sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-2010-ozel-siparis-orjinal-sari-cupra-71.000-km-de-537653729/detay)

individual
23-03-2018, 09:30
arkadaşlar araç hakkında bilgisi olan var mı ?

sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-2010-ozel-siparis-orjinal-sari-cupra-71.000-km-de-537653729/detay)

siteye üyeydi sefa diye bir arkadaşında sarı cuprası vardı.bu o cupra olabilirmi ?.onda'da sarı vardı.38 plakaydı ondayken jantlarda bu cupra jantı değildi sanırım.

YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=ScmO19FA2K0)

Kaan
23-04-2018, 13:03
cupra yada polo gti ın da benzin pompası değiştirmiş olan varmı?

Aem in LPH 320 Ethanol destekli modeline geçmeyi düşünüyorum. Bu ürünü kullanmış olan varsa yorum alabilirmiyim. Uyumluluğa dair net bir bilgi bulamadım ama universal diye biliyorum.

https://www.freedengineering.com/wp-content/uploads/2016/01/aem-320lph-e85-fuel-pump5.jpg

HPMania
24-04-2018, 12:18
2011 model polo gti aracımın frenlerini iyileştirmek istiyorum. kur sağolsun big brake kitler çok pahalı olduğundan biraz daha ucuz ama etkili bir çözüm bulmaya çalışıyorum. Bildiğim kadarı ile polo gti'ların ön diskleri 2013 model yılından sonra 288mm'den 312'e yükseldi. 2013+ polo gti için servisten komple kit alıp taktırsam uyar mı? Faydası olur mu(yani tek değişim disk boyutu mu yoksa başka iyileştirmeler de olmuş mudur?) yoksa mevcut diskleri 312mm olacak şekilde değiştirip bir de yeni balatalar ile mi devam etmeliyim? Her türlü öneriye açığım, şuan aracım 210-220 hp arasıdır ve fren performansından hiç memnum değilim mutlaka bir iyileştirme yapmam gerekiyor.

Kaan
24-04-2018, 18:47
2011 model polo gti aracımın frenlerini iyileştirmek istiyorum. kur sağolsun big brake kitler çok pahalı olduğundan biraz daha ucuz ama etkili bir çözüm bulmaya çalışıyorum. Bildiğim kadarı ile polo gti'ların ön diskleri 2013 model yılından sonra 288mm'den 312'e yükseldi. 2013+ polo gti için servisten komple kit alıp taktırsam uyar mı? Faydası olur mu(yani tek değişim disk boyutu mu yoksa başka iyileştirmeler de olmuş mudur?) yoksa mevcut diskleri 312mm olacak şekilde değiştirip bir de yeni balatalar ile mi devam etmeliyim? Her türlü öneriye açığım, şuan aracım 210-220 hp arasıdır ve fren performansından hiç memnum değilim mutlaka bir iyileştirme yapmam gerekiyor.

Gerek yok dünya kadar para ödersin 312 ye geçiş için kaliperlerinde değişmesi gerekicek.

ATE POWER DISK Çizgili + ATE SERAMIK BALATA alıyosun orjinalinden 1000 kat daha iyi duruyor maliyetide oldukça uygun.288mm de kalıyosun hem.

asmisinsan
25-04-2018, 08:27
312 mm geçiş için sadece disk ve kaliper taşıyıcı değiştirince oluyor ama ondanda memnun olanlar yok gibi en güzeli arkadaşın yazdıgı gibi ate power disk ve balata fren hidroliginide motul dıt 5.1 le degiştir tamam ama arka balataları ate disk balata ile degiştir

Berkayy
29-05-2018, 17:51
ibiza cupra için 70 lik öncelikli veya 63 lük komple egzoz arıyorum satan varsa pm atabilir

MertSerhanÖ.
21-06-2018, 17:00
42 mm gtx palli hybrid gti'm var.
motor içi forged.
kaç litre intercooler gerekli,tecrübe edenler oldumu daha önce?

cannn22
21-06-2018, 20:15
Selamınaleyküm.

Şuan güncel yakıt fiyatlarıyla stage 1/2 1.4tsi kullanıcısı arkadaşlar ist içinde sakin kullanımda ve uzun yolda sakin kullanımda kaç lt tüketiyor acaba?

srknzfr
11-07-2018, 09:42
Selamınaleyküm.

Şuan güncel yakıt fiyatlarıyla stage 1/2 1.4tsi kullanıcısı arkadaşlar ist içinde sakin kullanımda ve uzun yolda sakin kullanımda kaç lt tüketiyor acaba?

ben stock araçla 8-8.5 arası yakıyorum şehir içi

srknzfr
11-07-2018, 09:43
selamlar,

lastikleri değiştirme zamanı geldi. Tavsiye edebileceğiniz F/P Oranı iyi olan lastikler var mıdır? :heyoo:

kumho ku39 nasıldır mesela?

Volkann
11-07-2018, 10:35
selamlar,

lastikleri değiştirme zamanı geldi. Tavsiye edebileceğiniz F/P Oranı iyi olan lastikler var mıdır? :heyoo:

falken ziex ze914 kullanıyorum çok memnunum.

srknzfr
11-07-2018, 10:38
falken ziex ze914 kullanıyorum çok memnunum.

evet ben de az önce araştırırken denk geldim, yorumlar iyi görünüyor. alternatifler arasına yazdım onu da, teşekkür ederim.

Gökhan Bilgin
11-07-2018, 10:44
Dunlop fm800 aldık arkadaşıma beklentimizin üstünde bile çıktı bir araştırın derim fiyatları eğer artmadıysa makul seviyelerdeydi

Suleyman
11-07-2018, 20:21
selamlar,

ziex914 al, pişman olmazsın.

srknzfr
12-07-2018, 09:00
hem fiyatı hem de internetteki yorumların da etkisiyle ziex914'de karar kıldım :)

teşekkür ederim fikir veren herkese

ahmet3425
26-07-2018, 14:39
polo gti DP yapıldıktan sonra yazılım yapılması şart mıdır sorun cıkar mı ?

R21TURBO 41
26-07-2018, 14:51
Ahmet hayırlı olsun. Güle güle kullan.
Nadir de olsa arıza ışığı yakmayanlar var , büyük ihtimal katalizör arızası verip ışık yakacaktır. İstersen sadece sensörü devre dışı bırakıp ışığın sönmesini sağlayacak ufak bi müdahele yaptırabilirsin. İlla yazılım yaptırmana gerek yok. Ben o şekilde 3 ay kullandım. K&N kutu içi filtre , komple egsoz , stage1 yazılım ile tadından yenmez :)

Tholl-ga
26-07-2018, 14:52
polo gti DP yapıldıktan sonra yazılım yapılması şart mıdır sorun cıkar mı ?

arıza lambası yakar biraz daha zengin çalışır.
DV gerektirmeden çıtır bir yazılım yapılabilir

ahmet3425
26-07-2018, 15:15
Ahmet hayırlı olsun. Güle güle kullan.
Nadir de olsa arıza ışığı yakmayanlar var , büyük ihtimal katalizör arızası verip ışık yakacaktır. İstersen sadece sensörü devre dışı bırakıp ışığın sönmesini sağlayacak ufak bi müdahele yaptırabilirsin. İlla yazılım yaptırmana gerek yok. Ben o şekilde 3 ay kullandım. K&N kutu içi filtre , komple egsoz , stage1 yazılım ile tadından yenmez :)

teşekkür ederim İlker abi

dp yaparsam yazılım da yaptıracagım zaten de yazılıma kadar atıyorum 1 ay sonra falan olursa bu 1 ay boyunca arac bana sorun cıkartmasın arıza lambası onemli degil.

ayne bahsettigin setup var aklımda

dp
komple olmasada orta susturucu iptal
kn yada vw racing kutu ici filtre
xxx bir yazılım ''bi dolu alternatif var herkes birsey soyluyor oda ayrı bas agrısı'' :D

ahmet3425
26-07-2018, 15:23
selamlar,

ben polo yu yeni aldım uzerinde ku39 le sportlar var henuz ıslakda deneme sansım olmadı ama kuruda gayet iyi tutunuyor ve cok sessiz...

C!N
27-07-2018, 14:14
Falken Ziex ze914 ile ilgili kullanıcı yorumumu buraya yazayım daha sonraki süreçte bilgi kaynağı olsun;

1 yıldır ibiza cupra aracımda kullanmaktayım, maksimum 15bin km yol yapmışımdır. İlk sene gerek tol tutuşundan gerekse sertliğinden çok memnundum, şu anda yol tutuşunda azalma var, esp daha kolay devreye giriyor. Islak zeminde dikkatli olmakta fayda var. Sertlik olarak konforda bir değişme yok. Daha önceki lastiklerim bridgestone re050a idi, ondan daha konforlu.

Klkan07
30-07-2018, 07:01
Abilerim kardeşlerim Polo gti alma arafesindeyim kronik sorunu var mıdır? Yakıt tüketimi nasıldır? Yardımcı olursanız sevinirim.

srknzfr
30-07-2018, 09:37
Abilerim kardeşlerim Polo gti alma arafesindeyim kronik sorunu var mıdır? Yakıt tüketimi nasıldır? Yardımcı olursanız sevinirim.

bütçen el veriyorsa cth motor kodlu araçlardan almanı öneririm.

kronik sorun demek yanlış olur ancak özenli kullanılmamış dsg şanzıman baş ağrıtabilir.
devirdaim pompaları arıza yapabiliyor 1-2 kişiden daha duydum ve benim aracımda da arıza yaptı değiştirdim.

Yakıt ben karma kullanımda şehir içi 8-8.5 litre arası yakıyorum

asmisinsan
30-07-2018, 10:38
dsg sanzımandan istanbulda oturan birisinın karkmasına bence gerek yok çünkü artık herkes ustası olmuş durumda özellikle gümüşok servis var 2 saatte teslim ediyor mekatronik arızalarını cav motorlu gti kullanıyorum gecmişi temizse hiç bi sekilde üzmez yag eksiltme olayı cav da cth da eksiltiyor (cth daha az) devirdaim olayı genelde 60 bin civarı bozuluyormuş onun dışında alına bilecek bi araba

MertSerhanÖ.
30-07-2018, 11:41
cav yada cth farketmez.80 binin üstünde ki tüm araçlar el bombası şuan.Zamanında thp yi boklar tsi ı savunurdukta utandırdı bizi:)
sekman kanalı kırıyor hepsi çatır çatır.Dikkat etmekte fayda var

asmisinsan
30-07-2018, 12:11
cav yada cth farketmez.80 binin üstünde ki tüm araçlar el bombası şuan.Zamanında thp yi boklar tsi ı savunurdukta utandırdı bizi:)
sekman kanalı kırıyor hepsi çatır çatır.Dikkat etmekte fayda var

cogundada sekman kanalı kırılması işine geliyor o seyede ya markalı yada nural piston koyuyor:D:D

MertSerhanÖ.
30-07-2018, 14:11
cogundada sekman kanalı kırılması işine geliyor o seyede ya markalı yada nural piston koyuyor:D:D

nural king ya :D :D

Klkan07
31-07-2018, 02:37
Genelde 2013 düşük km li araçlara bakıyorum birde forumdan duymak istedim ne nedir ne değildir diye

individual
31-07-2018, 17:45
Yağ yakma olayı kesinlikle aracın kullanım şekline göre çıkıyor.

2013 Yılında yeni ibiza cupra (CTH) motor kodlu olandan arkadaşım aldı.(2011 cuprası'da vardı hepsini sıfır aldı)

2013 Cuprada yağ yakma olayı yaşamadı.2 yıl kendisinde kaldı.Aracı sonra sattı.Alan arkadaş 1 hafta sonra abi araba yağ ışığı yaktı diyip aradı.

Özetle benim arkadaşım hiçmi sıkıştırmadı tabiki sıkştırdı ama motor soğukken gazlamadı turbo soğuması için bekledi (özetle güzel kullandı)

bu 1.0-1.2-1.4 TSI motorların hepsinde aslında yağ yakma olayı var.(250ml yada 500ml senesinde yada 15.000km sonunda normal diyor VAG)

750ML üstü 1 Litre olarak yakıyorsa 3 ayda bir yada 5.000km'de bir o motorda sorun var demektir.

Arac alırkende full servis bakımlı alın ve o servise gitmeye devam edin.Doğuş servis bakımlı araçları garanti bitse bile çok üzmüyor yardımcı oluyor her zaman.

Eworen
31-07-2018, 18:40
Yağ yakma olayı kesinlikle aracın kullanım şekline göre çıkıyor.

Arac alırkende full servis bakımlı alın ve o servise gitmeye devam edin.Doğuş servis bakımlı araçları garanti bitse bile çok üzmüyor yardımcı oluyor her zaman.

Kullanim sekliyle az cok yakmasi farkedebilir ama kesinlikle yag problemi kullanim sekliyle alakali degil tekrarliyayim kesinlikle..
Aracim 135k km civarinda ne zaman ne kadar yag eksiltecegini kestirmek zor ote yandan 5k km once ciddi yag tuketmeye basladi servise verdim 1000 km testi yapildi sonrasinda motordan bi kac parca degisti ( yag hortumlarimiydi neydi biseyler biseyler )
2012 model aracima artik iyi niyet destegi kesildi yani 2011ve 12 modeller artik yasdan dolayi iyi niyet garantisinden muaflar kisa zaman sonrada 2013 modellerde gider

İbrahim33
31-07-2018, 18:53
yakıt tüketiminiz ne seviyelerde , geçen haftatadan beri 800 km yaptım şehir içi klima açık 9 yaktı bende. cth motor.

207_TR
05-08-2018, 14:54
Arkadaşlar merhaba
Bugün bir ilanda konya işi güçlendirilmiş piston diye birşey okudum. Konya da piston mu üretiliyor bu gti lar için yada tsi lara göre?