Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.4 Tsi Polo Gti,İbiza Cupra Bocanegra Sorunlarınız Önerileriniz Paylaşımlarınız

Sayfa : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

Fazıl T.
09-01-2012, 03:11
Polo GTİ,İbiza CUPRA VE BOCANEGRA kullanıcıları sorunlarınızı önerilerinizi burda paylaşalım ve çözümler üretelim:D

CeM öZeR
09-01-2012, 08:29
Allaha çok şükür soğuk havada çalıştırınca rölantide hafif titreme dışında hiç bir şikayetim yok. :) Peki arkadaşlar bir soru sorsam ? Ben aracıma soft bir şekilde sadece chip,filtre yapacağım. Ben sadece ve sadece stage 1 yazılım yapıcam. Bana Revo technik mi önerirsiniz Evotech mi önerirsiniz. Sadece bu ikisini düşünüyorum. Buranın rakımı deniz yüksekliğinden tam 1054 metre. :) Soruma cevap alabilirsem mutlu olurum.

Harunde
09-01-2012, 10:34
konu hayırlı uğurlu olsun diyelim o zaman :)
allah 1.4 tsi larımıza zeval vermesin...
çok şükür daha 800 km yaptım araba ile yakıt gidiş herşeyinden memnunum...

benden de hemen bir soru yazılımsız kat iptali, orta susturucu ve downpipe yapsam sıkıntı oluyor mu güç kaybı olur mu acaba ve yanıltıcı sensör felan kullanılıyor mu ?

Jem89
09-01-2012, 10:39

benden de hemen bir soru yazılımsız kat iptali, orta susturucu ve downpipe yapsam sıkıntı oluyor mu güç kaybı olur mu acaba ve yanıltıcı sensör felan kullanılıyor mu ?

:eek::eek::eek::eek::eek: O beyaz senin miydi.. Hayırlı olsun Harun :) Çok yakışıklı duruyordu geçen gördüm cihan'ın orda.. Maşallah.. :)

kemal86
09-01-2012, 11:50
Beklenen konu acilmis :)kn kutu ici filtre hr 1,5 cm spacer forge dump valve var arabamda 16k de yag eklemekten baska bi sikinti yok uzun yol yakisi muthis yazilim olaylari benim de kafami cok kurcaliyor emsal gorerek yapmak en iyisi

997TT
09-01-2012, 12:20
Aldatici takmayin yani yazilimsiz kat iptali yapmayin...
Yag eksiltmesini iyi gozlemleyin...
Kavrama 2. Vitesde silkeliyorsa vakit kaybetmeyin...
Yazilimi cok basincla yurutmeyin ve isi bilene yaptirin(bu araclardan yapilipda sorunsuz yuruyen)

zafa38
09-01-2012, 13:32
Konu için Teşekkürler çok güzel olmuş burdan devam son hız :)

Coolerim takıldı fakat yagıs oldugundan ismailcimle deneyemedik henüz sonucu paylasıcam ama arabadaki bariz rahatlama ve özelikle 160 tan sonraki hızlanması beni mestetti herkese şiddetle öneririm :D

Harunde
09-01-2012, 13:50
:eek::eek::eek::eek::eek: O beyaz senin miydi.. Hayırlı olsun Harun :) Çok yakışıklı duruyordu geçen gördüm cihan'ın orda.. Maşallah.. :)

evet cem aldık bakalım yine 3 harfli... allah razı olsun

Aldatici takmayin yani yazilimsiz kat iptali yapmayin...
Yag eksiltmesini iyi gozlemleyin...
Yazilimi cok basincla yurutmeyin ve isi bilene yaptirin(bu araclardan yapilipda sorunsuz yuruyen)

murat abi yazılmsız taksak 3-4 ay kullansak sonra yazıl yapsak ne gibi sıkıntılar olur?

corsa opc de yanıltıcı ile 12.000 km oldu hiç bir sorun yaşamadık ama :S

Fazıl T.
09-01-2012, 14:01
Allaha çok şükür soğuk havada çalıştırınca rölantide hafif titreme dışında hiç bir şikayetim yok. :) Peki arkadaşlar bir soru sorsam ? Ben aracıma soft bir şekilde sadece chip,filtre yapacağım. Ben sadece ve sadece stage 1 yazılım yapıcam. Bana Revo technik mi önerirsiniz Evotech mi önerirsiniz. Sadece bu ikisini düşünüyorum. Buranın rakımı deniz yüksekliğinden tam 1054 metre. :) Soruma cevap alabilirsem mutlu olurum.

bence stage 2 yap yapmışken egsozada gir yazılım knusunda ise ben ecufastte yaptrdm memnunumda cok evoda revoda iyi firmalar ynede karar senin ,rakım konusunda pek bi bilgim yok ama bol oksijenli yer daha fazla performans olur bence yanma dahada artar

emre yeşil
09-01-2012, 14:01
(bu araclardan yapilipda sorunsuz yuruyen)

bu ikisini biraz açarmısın

Fazıl T.
09-01-2012, 14:03

bu düşündüğün sistemi yazılımla desteklemen lazım bence ki daha yuksek performans al,sensorlere yanıltıcı koymak eksiye goturur seni sonuçta o sensorler anlık veriler yolluyor arabaya eger yanıltıcı koyarsan oraya hep aynı veriyi yollar araba yanlıs algılar arıza yakar

emre yeşil
09-01-2012, 14:08
36 günde 4800km yol yaptım ibiza cupra ile aracım fabrikadan çıktığı gibi extra hiçbir şey yok aldığımda yağ eksikti bakıma yolladım 5 bin önceden tedbir olsun diye 4800 km de 1 litreye yakın azaltığını görebiliyorum titreme var soğuk sıcak farketmiyor şanzumanı çok sıkıştırdığımda sokak arası ise yankı yaptığı için çıkırt diye sesi duyabiliyorum sadece 2den 1e alırken manuel atarsam onun haricinde yakıt sakin kullanımda 7,4 hırçın kullanımda 9,5 max şehir içinde uzun yol hiç yapmadım. 36 güne göre en çok aracını yoranlardan biri bu kadar km yapan nadir insan vardır herhalde benim gözlemlerim bunlar diğer kullanıcılarıda merak ettiğim için ben yazdım sizde yazarsanız merakımı gidermiş olurum

Fazıl T.
09-01-2012, 14:11
şanzıman sesi 3.vitesten sonra kesilio yavaş gderken kasislerde gelıo benmde alıştım artık daha önceki arabamdada aynı sorun vardı

Harunde
09-01-2012, 14:15
bu düşündüğün sistemi yazılımla desteklemen lazım bence ki daha yuksek performans al,sensorlere yanıltıcı koymak eksiye goturur seni sonuçta o sensorler anlık veriler yolluyor arabaya eger yanıltıcı koyarsan oraya hep aynı veriyi yollar araba yanlıs algılar arıza yakar

daha önce 2-3 araçta aynı uygulamayı yaptık sorun çıkmadı halla arkadaşlar kullanıyor...
belki bunda olmayabilir yapan vardır belki...

yazılım hemen düşünmüyorum biraz eksozlu binelim yaza belki yaparım...

sorun çıkmıyorsa eksoz işine girişmeyi düşünüyorum...

Fazıl T.
09-01-2012, 14:18
daha önce 2-3 araçta aynı uygulamayı yaptık sorun çıkmadı halla arkadaşlar kullanıyor...
belki bunda olmayabilir yapan vardır belki...

yazılım hemen düşünmüyorum biraz eksozlu binelim yaza belki yaparım...

sorun çıkmıyorsa eksoz işine girişmeyi düşünüyorum...

yanıltıcı koymada yeterkı, yazılımsız gezsende bsey olmaz bende baya bi sure ole gezdım bi sorun olmadı

fatihcelik
09-01-2012, 14:30
ben revo stage 2 kullanıyorum şu anlık memnunum revo,evotech,dr.ecu hepsi iyi firmalar zor karar senin :) bide bujileri değiştirmekte fayda var yoksa sorun çıkartabiliyor revo stage 1 de.

Fazıl T.
09-01-2012, 14:38
ben revo stage 2 kullanıyorum şu anlık memnunum revo,evotech,dr.ecu hepsi iyi firmalar zor karar senin :) bide bujileri değiştirmekte fayda var yoksa sorun çıkartabiliyor revo stage 1 de.
buji ne kullanıosn model olarak ngk nın

fatihcelik
09-01-2012, 14:46
valla ngk da modelini bilmiyorum ne desem yalan şimdi akşam 7.30 da taktırdım aceleyle bakmadım hiç modeline :D yarın işyerine gidince bakıp yazarım :)

Harunde
09-01-2012, 14:51
yanıltıcı koymada yeterkı, yazılımsız gezsende bsey olmaz bende baya bi sure ole gezdım bi sorun olmadı

yanıltıcı ya gerek yoksa süper on numara olur...

kemal86
09-01-2012, 16:28
@fatihcelik olcum yaptinizmi stage 2 yazilim va ile

zafa38
09-01-2012, 17:32

Tabikide BKR7EIX revonun önerdiği... Hakkaten muhteşem bir buji...

react1ve
09-01-2012, 17:57
Egzoz taktıktan sonra yazılımsız kullanabılrsın ama ıllakı stock kaldıgı ıcın eksı saglayacaktır..yazılım konusunda soyle soleyebılrım tabı kı de revo da evotechte bu ıste cıddı fırmalar ama custom bence candır.ozgunu sıddetle tavsıye ederım..revo ve evo sonucta kalıp seklınde hep aynı yazılımları kopyalıyrlar..ama ozgun custom olarak ıstedıgı sekılde yol uzerınde ayarlama yapılabılıyor..bzde s3 stage 2+ yazılım yaptıracagız bu hafta ıcınde cok arada kaldık ama revodan yana terchımızı kullanmaktan yana ozgunde karar kıldık bakalım hayırlısı..bu arada bı arkads cooler ıcın cok olumlu seyler soylemıs gercekten ole ozellıkle ustlerde ve yuksek hızlarda farkını cok net bı sekılde yazılım atılmadan bıle farkedebılyorsunz..

bu arada dıpnot olarak sunu soyleyeyım: 1.4tsi motorlarda sadce downpıpe ve custom bı yazılım ıle cok cıddı bı yurur saglayabılrsınz ıddaa edıyrm.

997TT
09-01-2012, 18:05
Buji kullanımı malesef yazılımla alakalı...
1.4 TSI cok fazla motora yazılım yaptık ama sımdıye kadar Buji ıhtıyacı olan olmadı.
Bunu degerlendırmek gerek. Ayrıca Bujılerın fıyatlarını sorgulayın. NGK ıyı bujı...
Suan hızlı Polo GTI yada Cupraların hangı markalar tarafından modlandıgı acık,gercı onmelı olan Hızlı degıl saglıklı olması ama ısı bılınce Saglıklı ve hızlı olabılıyor. Ozgur ve Ozkan bunların orneklerı...
Aldatıcı KESINLIKLE takmayın arkadaslar. Sensor sureklı aynı degerı(mv) okuyup yolluyor.Hem yakıt hemde saglıgı ıyı olmuyor.
Zaten Kat ıptalının amacı Performans almak degıl mı? Ozaman yazılımla yapın yada HIC yapmayın ;)
Yanı 12.000km sorunsuz yurumuyorsunuz,bu tıp sorunlar genelde uzun vadelı olur.
Kavrama cok sıkıntılı malesef,dıkkatlı olmak gerek ve garantıyı hep dusunmek lazım...
SIkıntısız yuruyen derken,haftada en az 1-3 arası TSI motorlarda sorun yasayan kullanıcı gelıyor,bunlar genelde bellı 2 markadan. Sorunlar hep aynı malesef.
Cozuyoruz genelde ama bazen ıcımızden gelmıyor cunku hep aynı sorun cıkıyor...
Guzel araclar yeterkı bılerek kullanılsın...
Ve 2012 de bayagı guncelleme olucak...
Edit:Evotech'i revo ıle kıyaslamayın Copy Paste hususunda. Her aracın sasesıne gore yazılım ayrı gelır,LOG alınıp Custon Tune,Gerekırse Live Tune yapılır,her seyden onemlısı "TUV" belgelıdır.
Bu ıs hususunda rakıp olarak ve bu ıse emek veren Ozgun'u gosterebılırım sadece...

react1ve
09-01-2012, 18:19
#997tt

evotech te lıve tune mu yapıyor? ben revo gıbı copy paste tarzında dıye bılıyordum onları da..

bilalMW
09-01-2012, 18:27

Titreme ve sert çalışma motor soğukken kendini rotara alıyor araba coolant temp ve air temp e göre rotara alıyorki çabuk ısınsın. Pololarda airtemp sıkıntısı var..

Eyup Duygun
09-01-2012, 18:52
Copy-Paste olayı sadece bizim ülkede gercekleşir heralde Revo yada Evotech her ikiside araca ozel yazılım yapıyorlar..Bu tip firmaların kopya ile işi olmaz..Her aracda immo,şase vsvs... hepsi farklı.

Sadece markaları bunlar.Totale bakarsak onuda insan yapıyor.Live tune denilen log alıp araca , yakıta , üzerindekilere göre ayarlama yapıyorlar sanırım. Copy-Paste ısı 106'da kaldı..

Bu arada 122lık tsi tune ederken cesıtlı sorunlarla karsılasan oldumu 150hp civarı güclerde ?

Fazıl T.
09-01-2012, 18:58
Tabikide BKR7EIX revonun önerdiği... Hakkaten muhteşem bir buji...

ben kullandım berbat bi buji hemen çıkardım orjinal bujisi daha iyi ondan her viteste missfire yaptrırımı bi buji orjınalı taktım cok daha iyi

fatihcelik
09-01-2012, 19:07
@fatihcelik olcum yaptinizmi stage 2 yazilim va ile

zaman yoktu yapamadık ama stage 2 ibiza cuprada 230hp almışlar yanlış hatırlamıyorsam , hatta bilmiyorum ama o arkadaş forumda bile olabilir =)

997TT
09-01-2012, 19:56
Olcumlerı PBox olarak yayınlarsanız,daha net ve dogru degerlendırme olur gorusundeyım....

TYPERHAKAN
09-01-2012, 20:04

ben REVO öneririm yaptıkları ortada..... birkaçtane arkadaşımda polo gti sine yaptırmıştı gayet memnunlar bu siteye üyeler konuyu görünce yazarlar.ama yok ben canlı görmek istiyorum dersen evotech li stage1 polo getirirsin bende arkadaşımdan rica ederim REVO stage1 polo ile deneriz sonuca göre karar verirsin daha güzel ve net bir çözüm olur. ayrıca bu evotech mi ,revo mu mevzusu biter herkes merakını giderir.bende 2.0 tfsi lerde merak ediyorum mesela evotech mi ,revo mu .varmı evotech li 2.0 tfsi stage 1,stage2,stage3 buyrun deneyelim görelim video muzu çekelim burada paylaşalım insanlara bir faydamız olsun.revo stage2 reşit var,stage3 ben varım.SEVGİLİ ÖZGÜN nün bir lafı var NE BÜYÜKTÜR EMEĞE SAYGI DUYAN İNSAN...lütfen insanların emeklerine çamur atarak kendi yaptıklarınızı büyütmeyin,reklamınızı yapacaksanız başkasına çamur atarak değil icraatınızla yapın.

997TT
09-01-2012, 20:19
ÇAMUR?
Yazdıklarımı onyargılı okuma,ornek vermıyorsam,saygımdan!
Daha Cuma gunu X sırket tarafından yapılmıs sorunlu Polo GTI ı duzelttık....
Tarzım degıldır bu tıp seylerı AFİŞE etmek!
Reklam senınle olsun,reklam olsa,sırket adı yada markalarını yazarım.Ozgunden ızın yada sponsorluk alıp ısı Hakkıyla yaparım,Pazarcı edasıyla degıl.
Hıc bır sekılde ısım ve marka vermeden yazıyorum....
Ben senın sorunu hemen cevaplayım;
Revo nun Yaptıgı araclar EVOTECH' aracını gecıcektır,hatta 2 boy atıcaktır....
Evotech'in amacı hıc bır sekılde,"Benzınden-Bujıden-Bobınden-egzantrık sensorunden-Havadan-Sudan" ısık yakmadan,sorunsuz yurumesı amaclanır...
TUV un de Geregı budur.
Umarım anlastık....
Edıt: Cok fazla 1.4 ve 2.0 motor var Evo'lu,sahıplerı cesıtlı ıllerde,ısteyen dener,sonucta Otomobıller bızım degıl...

erh
09-01-2012, 20:23
Edit:Evotech'i revo ıle kıyaslamayın Copy Paste hususunda. Her aracın sasesıne gore yazılım ayrı gelır,LOG alınıp Custon Tune,Gerekırse Live Tune yapılır,her seyden onemlısı "TUV" belgelıdır.
Bu ıs hususunda rakıp olarak ve bu ıse emek veren Ozgun'u gosterebılırım sadece...

Live tune nasıl yapıyorsunuz evotech le ?? veya Live tune diyerek neyi kast ediyorsunuz? Yeni bir terim mi kattınız yoksa literatüre :)

Mert G
09-01-2012, 20:56
zaman yoktu yapamadık ama stage 2 ibiza cuprada 230hp almışlar yanlış hatırlamıyorsam , hatta bilmiyorum ama o arkadaş forumda bile olabilir =)

kardeşim bnm araç o:) ciddi ciddi 230hp alıyoruz biz merak etme, dyno kağıdımız da var, 1 senedir sorun da yok:) bu arada hala millet bujiyi tartışıyor, orjinal bujinin 4 adedi 120tl mi ne, revo yüzünden buji bitiyorsa ve 1 senede 120tl masraf edemeyecek olan binmesin bu arabaya, hala revoya bujiden saldırmaya sinirleniyorum..

997TT
09-01-2012, 21:00
Live tune nasıl yapıyorsunuz evotech le ?? veya Live tune diyerek neyi kast ediyorsunuz? Yeni bir terim mi kattınız yoksa literatüre :)
Literatürde zaten olan birsey,neden boyle bır sey katıyım kı,haddıme mı?:soru:
Aracı Turkıye sartlarında hazırlamak ve uzerındekı parcalar ıle TAM anlamıyla Tune etmek ıcın,Arac ıle teste cıkıp,LOG almak,soruna orada mudahele etmek ıcın nasıl bır TERİM kullanmalıyım? Tunerlar "Live Tuning" dıyor,aklıma baska terim gelmıyor...

Arasts61
09-01-2012, 21:42
Aracı Turkıye sartlarında hazırlamak ve uzerındekı parcalar ıle TAM anlamıyla Tune etmek ıcın,Arac ıle teste cıkıp,LOG almak,soruna orada mudahele etmek ıcın nasıl bır TERİM kullanmalıyım? Tunerlar "Live Tuning" dıyor,aklıma baska terim gelmıyor...

170 lik tsi lar için lamba yanması, missfire, şişme vs gibi sinir bozucu durumları yaşamadan alabildiğiniz güç nedir?

fatihcelik
09-01-2012, 21:44
kardeşim bnm araç o:) ciddi ciddi 230hp alıyoruz biz merak etme, dyno kağıdımız da var, 1 senedir sorun da yok:) bu arada hala millet bujiyi tartışıyor, orjinal bujinin 4 adedi 120tl mi ne, revo yüzünden buji bitiyorsa ve 1 senede 120tl masraf edemeyecek olan binmesin bu arabaya, hala revoya bujiden saldırmaya sinirleniyorum..

memnun oldum kardeşim burda olmana hatta senin olduğunu tahmin etmiştim pek stage 2 cupra yok çünkü :) hazır yakalamışken soru sorıyım sana intercooler ve dumpvalve ın faydasını görüyomusun ona göre çıkınca yaptırabilirim belki intercooler ı :D

997TT
09-01-2012, 21:48
Buradan bılgı vermek olmaz...
Lutfen fırmanın telefonuna ulasırsanız,sevınırım.
Teknık olarak yazıyorum,işi tıcarete dokmeksek,benımde yazılarımın anlamı olur ;)

Arasts61
09-01-2012, 22:18
Buradan bılgı vermek olmaz...
Lutfen fırmanın telefonuna ulasırsanız,sevınırım.
Teknık olarak yazıyorum,işi tıcarete dokmeksek,benımde yazılarımın anlamı olur ;)

Öngördüğünüz gucu ogrenmek teknik bir konu gibi geliyo aslinda ama neyse..

997TT
09-01-2012, 22:45
Farkındayım ama Cevabımın arkası baska bır soruyu getırıcek malesef :(
Oyuzden Fırmanın Uluslararası bır sıtesı var,orada alınıcak guclerın Mınuum degerı yazıyor.
O degerlerden %10 ve daha yukarı guc alınabılır.
Oradakı Degerler,TUV lu ıse,70.000KM Garantılı versıyondur.
Umarım yeterlı gelır acıklamam.

Semii
09-01-2012, 23:08
Arkadaslar affiniza siginarak bi soru sorucam. Teldym suan bu yuzden cok net okuyadim konuyu.simdi stock aracima BMC carbon yada simota filtre ile doumpvalve ve devaminda komple egsoz dusunuyorum. Bunlari bu hafta yaptrcktim fakat bikac arkadas eksiye dusmekten bahsetmis nolur bilir biri bana bunu acsin :) yaza dogruda yazilim dusunuyorum. Yazilimsiz bu olay olmaz mi yani ?

Help me :)

zafa38
10-01-2012, 00:01

Nasil bir bujiymis abi yaa cozemedim gitti kimse memnun degil missfire felan... Ama senle telefonda bu buji mevzusunu konustugunuzda hakkaten senin sesinden anlasiliyordu bu buji sorunundan kurtuldugun... Stage 1 stage 2 de yani en onemlisi senin agzina kadar dolu arabada missfire sorununu alan buji nasil oluyoda missfire yaptirio anlamadim dogrusu:)

Coolerimida taktim abi muthis bisimis bu cooler bilsem onceden gomerdim direk sen demistin ilk taktiginda bana... Elimde bi dump valve var abi bunu takmak ve takmamak arasinda kaldim rahatsiz etcem seni yakin zamanda....

zafa38
10-01-2012, 00:06
Arkadaslar affiniza siginarak bi soru sorucam. Teldym suan bu yuzden cok net okuyadim konuyu.simdi stock aracima BMC carbon yada simota filtre ile doumpvalve ve devaminda komple egsoz dusunuyorum. Bunlari bu hafta yaptrcktim fakat bikac arkadas eksiye dusmekten bahsetmis nolur bilir biri bana bunu acsin :) yaza dogruda yazilim dusunuyorum. Yazilimsiz bu olay olmaz mi yani ?

Help me :)

Filtreden azbucuk guc alirsiniz ama yazilimsiz yapilacak turboback bir egsoz sizi dusurur egerki orjinal capini buyuterek yaptirirsaniz...
Komple egsoz icin yazilim farz dumpvalve de yazilimsiz bence gereksiz olur...

Fazıl T.
10-01-2012, 00:09
Filtreden azbucuk guc alirsiniz ama yazilimsiz yapilacak turboback bir egsoz sizi dusurur egerki orjinal capini buyuterek yaptirirsaniz...
Komple egsoz icin yazilim farz dumpvalve de yazilimsiz bence gereksiz olur...

benm orji bujiler varken missfire yapmıodu ben sadece içim rahat etsin die bujiler eskimiştir die değiştirdm seninkilerden aldım 100 200 olcemedık bi her basışta patlattı eskilerini taktım tekrar duzeldi oyzden orjinal buji bence daha iyi bu arabalara tabi arabanın birazdan nkdr acık olduguna bağlı az acanda var cok acanda var belkı senınkı kısık olablr oyzden sorun cıkarmıodur tam bi fikrim yok temennımız herkesn guzel yurumesi kısık açık orta:D

zafa38
10-01-2012, 00:16
benm orji bujiler varken missfire yapmıodu ben sadece içim rahat etsin die bujiler eskimiştir die değiştirdm seninkilerden aldım 100 200 olcemedık bi her basışta patlattı eskilerini taktım tekrar duzeldi oyzden orjinal buji bence daha iyi bu arabalara tabi arabanın birazdan nkdr acık olduguna bağlı az acanda var cok acanda var belkı senınkı kısık olablr oyzden sorun cıkarmıodur tam bi fikrim yok temennımız herkesn guzel yurumesi kısık açık orta:D

Kanka bnm arabanin ayarlar kisik bende sorun yokta Mert.abinin araba girtlak sorun olsa o yasardi... Bu bujiler missfire icin geldi zaten ama sole bisi var stock gti in bujisi cupraninkinden iyi cemle bu konuyu bayagi arastirdik gti da platinium var ngk nin cuprada standart ngk var... Belki gti lara bu buji guncellemesi yoktu bide bn tam snn specler ne onu bilmiyorum revomu varki sende¿

Fazıl T.
10-01-2012, 00:18
Kanka bnm arabanin ayarlar kisik bende sorun yokta Mert.abinin araba girtlak sorun olsa o yasardi... Bu bujiler missfire icin geldi zaten ama sole bisi var stock gti in bujisi cupraninkinden iyi cemle bu konuyu bayagi arastirdik gti da platinium var ngk nin cuprada standart ngk var... Belki gti lara bu buji guncellemesi yoktu bide bn tam snn specler ne onu bilmiyorum revomu varki sende¿

bujilerin farklı oldunu blmıodum bende ecufast yazılım var bende stage 2

cem36
10-01-2012, 00:20
Aracına downpipe yapmadan sona kadar düz boru yada sona kucuk susturucu koyup stage1 soft yazılım atıp kullanan arkadaşlar varmı ? varsa değerlerini yazarsa sevinirim merak ettiğim bir konu. Herkes aracını alır almaz hemen dp koyuyor fakat ben bu motora sahip araçları gerilettiğini düşünüyorum.

Boost Up
10-01-2012, 00:29
Aracına downpipe yapmadan sona kadar düz boru yada sona kucuk susturucu koyup stage1 soft yazılım atıp kullanan arkadaşlar varmı ? varsa değerlerini yazarsa sevinirim merak ettiğim bir konu. Herkes aracını alır almaz hemen dp koyuyor fakat ben bu motora sahip araçları gerilettiğini düşünüyorum.

oporjinal 122 lik tsi a karşı sadece filtre+dp li 122 lik tsi denedik. ilkten filtre varken yarım boy önde gidiyordu, dp den sonra 1.5 boy oldu direk:D

erh
10-01-2012, 00:31

Hayır önceki yazınızda LOG alınıp yapılan sonrasında farklı bir uygulamaymış gibi Live tuning demişsiniz.. Söylediklerinize göre bahsettiğiniz uygulama "Live TUning" değildir.. Evotech olarak yaptıgınız uygulama da Live tuning değildir. Live tuning, burda bircok tuner ın yıllardır yaptıgı arac yolda giderken yapılan ayardır.. Evotech vs olarak Türkiye' de oem beyinlere bunu yapabilecek bir firma yok.! Su an kullanılan sistem olarak arac logları alınır, arac durdurulur stop edilir ve hazırlanan yeni dosya yüklenir ve arac calıstırılır.. Bu sistemi 3 yıl önce de yapıyorduk yeni bir uygulama değil ve bahsettiginiz uygulama hiç değil. Live tuning yapılabilmesi için ETAS kullanılmalıdır ki bunu da TR de kullanabilecek veya alabilecek bir kişi bilmiyorum..

cem36
10-01-2012, 00:44
oporjinal 122 lik tsi a karşı sadece filtre+dp li 122 lik tsi denedik. ilkten filtre varken yarım boy önde gidiyordu, dp den sonra 1.5 boy oldu direk:D
kanka bende denedim dp ile hep gerileme vardı. özellikle gti/cupralarda merak ediyorum durumu. şahse gti/cupra alsam dp yapmazdım filtre kiti sona susturucu soft bi yazılım gayet SAGLIKLI ve yeterli olur kanımca aralarında da çok bi fark olucagını dusunmuyorum fazıla diretiyorum orjınale donmesi için ikna edemedim daha :D

Fazıl T.
10-01-2012, 00:49
kanka bende denedim dp ile hep gerileme vardı. özellikle gti/cupralarda merak ediyorum durumu. şahse gti/cupra alsam dp yapmazdım filtre kiti sona susturucu soft bi yazılım gayet SAGLIKLI ve yeterli olur kanımca aralarında da çok bi fark olucagını dusunmuyorum fazıla diretiyorum orjınale donmesi için ikna edemedim daha :D

:D:D:Ddırenişçi

react1ve
10-01-2012, 01:55
abı allah askına downpıpe dedgınız olay ıle duz boru arasndakı fark ne? yazılım guncellenmsı lazım tabı kı eksıye dusmemek ıcın egzozdan sonra falan vs..ama sdece fıltre ıle az da olsa bı artı saglanabılır..

Semii
10-01-2012, 07:14

Buna nediceksiniz ? Bylede bi durum var ? :)

CeM öZeR
10-01-2012, 07:57
Arkadaşlar şimdi şu buji konusunda olaya açıklık getirelim. İbiza cupranın orjinal bujileri sıradan basit bir buji. Polo gti'ın orjinal bujileri ise platinium buji. Revonun önerdiği buji ise iridium buji. Polo gti'da iridium bujiyi takmaya gerek olmadığını düşünüyorum.

Mert G
10-01-2012, 08:42
Nasil bir bujiymis abi yaa cozemedim gitti kimse memnun degil missfire felan... Ama senle telefonda bu buji mevzusunu konustugunuzda hakkaten senin sesinden anlasiliyordu bu buji sorunundan kurtuldugun... Stage 1 stage 2 de yani en onemlisi senin agzina kadar dolu arabada missfire sorununu alan buji nasil oluyoda missfire yaptirio anlamadim dogrusu:)

Coolerimida taktim abi muthis bisimis bu cooler bilsem onceden gomerdim direk sen demistin ilk taktiginda bana... Elimde bi dump valve var abi bunu takmak ve takmamak arasinda kaldim rahatsiz etcem seni yakin zamanda....

safa maşallah kardeşim koptun gidiyosun, ne ara aldın coolerı, hayırlı olsun..
missfire olayı şöyle ben araba 10.000km civarı stage2 yapmadan 1 gün önce 15.000km bakımına sokmuştum, titiz olduğum için her bakımda buji filtreleri falan değiştiriyorum.. revoyla konuştuğumda bana en güzeli şimdilik orjinal buji demişti, bende orjinal taktırdım.. hiçbir sorun yaşamadan 10.000km bindim.. daha sonra 20.000kmde tekrar bakıma girdim yine orjinal buji taktırdım.. 2-3.000km sonra birkaç kez arıza ışşığı yanınca gittim yazılımı komple yeniledi ve yeni yazılımla bu sefer iridyum kullanmamı önerdi.. şu an missfire ya da ateşleme sorunu gibi hiçbir sorun yok, çok memnunum.. basıncı eskiye göre biraz daha artırmış ona rağmen bujiyle alakalı en ufak bir sorunum yok..
keşke burada olsan aslında her parçayı takmandan önce arabaları dener parçalar sonrası farkını görürdük.. dump valfi sessiz çalışan aldın di mi, bence tak onu da eninde sonunda doldurunca arabanı takıcaksın turbo sürekli yüksek basınçta kaldığı için kullanımı daha keyifli hale geliyor..

Mert G
10-01-2012, 08:48
memnun oldum kardeşim burda olmana hatta senin olduğunu tahmin etmiştim pek stage 2 cupra yok çünkü :) hazır yakalamışken soru sorıyım sana intercooler ve dumpvalve ın faydasını görüyomusun ona göre çıkınca yaptırabilirim belki intercooler ı :D

ya intercooler fiyat olarak biraz pahalı belki ama cidden çok rahatlatıyor arabanı, her nekadar stage2de zorunlu olmasada zaten kendileri takmanı öneriyor.. tek başına dumpvalvein katkısını aslında deneme şansımız olsa güzel olurdu, tam ne kattığını görmek için.. ben stock bırakıp aracı 1 hafta sonra komple yapılı stage2 aldım.. bu arada sende bmc filtre var di mi, motor içi resmin var mı, nasıl yerleştirdiğinizi merak ettim, belki benim custom filtreden ona geçebilirim.

zafa38
10-01-2012, 09:11
safa maşallah kardeşim koptun gidiyosun, ne ara aldın coolerı, hayırlı olsun..
missfire olayı şöyle ben araba 10.000km civarı stage2 yapmadan 1 gün önce 15.000km bakımına sokmuştum, titiz olduğum için her bakımda buji filtreleri falan değiştiriyorum.. revoyla konuştuğumda bana en güzeli şimdilik orjinal buji demişti, bende orjinal taktırdım.. hiçbir sorun yaşamadan 10.000km bindim.. daha sonra 20.000kmde tekrar bakıma girdim yine orjinal buji taktırdım.. 2-3.000km sonra birkaç kez arıza ışşığı yanınca gittim yazılımı komple yeniledi ve yeni yazılımla bu sefer iridyum kullanmamı önerdi.. şu an missfire ya da ateşleme sorunu gibi hiçbir sorun yok, çok memnunum.. basıncı eskiye göre biraz daha artırmış ona rağmen bujiyle alakalı en ufak bir sorunum yok..
keşke burada olsan aslında her parçayı takmandan önce arabaları dener parçalar sonrası farkını görürdük.. dump valfi sessiz çalışan aldın di mi, bence tak onu da eninde sonunda doldurunca arabanı takıcaksın turbo sürekli yüksek basınçta kaldığı için kullanımı daha keyifli hale geliyor..

Abi Teşekkür ediyorum seni takip etmeye çalışıyoruz :)
Dump valve 2. el ama sesli maalesef... o yuzden kararsız kaldım birde faydası oldugu gibi Turbo surekli yuksek rpm de döndüğünden turbonun ömrü açısından zararlımı faydalımı onu çözemedim bilen arkadaşlar yorum yaparlar...
Birde abi ben İTG getirtcem de bizim arabalarda AKÜ kaputun altında oldugundan filtrenin hortum akünün arkasından dolanıyor ondada kararsız kaldım acaba İTG mi BMC Carbonmu arasında gidip gelmekteyim...

CeM öZeR
10-01-2012, 09:16
Birde abi ben İTG getirtcem de bizim arabalarda AKÜ kaputun altında oldugundan filtrenin hortum akünün arkasından dolanıyor ondada kararsız kaldım acaba İTG mi BMC Carbonmu arasında gidip gelmekteyim...

BMC karbon yeğen ;) Bu akşam benim malzemeyi takarım inşallah elime geçerse. :)

zafa38
10-01-2012, 09:19
BMC karbon yeğen ;) Bu akşam benim malzemeyi takarım inşallah elime geçerse. :)

Aküm bagajda olsa kesinlikle İTG ama kaputun altında oldugundan arkadan dolanıyor hortumu pek beğenmedim...
Forgenin Kiti de çok güzel ama bakalım su sendeki Carbon a akşam birlikte takalım ağa:)

HaKo
10-01-2012, 09:26
Bu misfire olayını nasıl anlarız ? Bende de revo var 2.0 TFSI içinde gerekli mi acaba bu bujiler ? nerden bakılıyor revonun sitesinde varmı bilgi ?

zafa38
10-01-2012, 09:41
Bu misfire olayını nasıl anlarız ? Bende de revo var 2.0 TFSI içinde gerekli mi acaba bu bujiler ? nerden bakılıyor revonun sitesinde varmı bilgi ?

Ulan hakan :D Aklına düşürdüm bujiyi telde sonunda kurtlanmışsın :)

Sende olucagını sanmıyorum stage1 de ama buji değişsen sağlık açısından iyi olur iridyum hemde çok daha uzun ömürlü olur gerçi snn arabanın orjinaller NGK mı bosch mu bilmiyorum hangi versiyonu?

HaKo
10-01-2012, 09:43
Ulan hakan :D Aklına düşürdüm bujiyi telde sonunda kurtlanmışsın :)

Sende olucagını sanmıyorum stage1 de ama buji değişsen sağlık açısından iyi olur iridyum hemde çok daha uzun ömürlü olur gerçi snn arabanın orjinaller NGK mı bosch mu bilmiyorum hangi versiyonu?

ne biliym olm ben versiyonunu :) Bujilerim 20bin km önce değişti belirtileri nedir bu missfire ın arıza lambası yakıyo mu :D anlat biraz

zafa38
10-01-2012, 09:53
ne biliym olm ben versiyonunu :) Bujilerim 20bin km önce değişti belirtileri nedir bu missfire ın arıza lambası yakıyo mu :D anlat biraz

Dip gazda araba kesinti yapar motor ışıgı yakar geçici süre gaz yemez devir bandının sonlarına dogru bu tarz belirtiler varmı :D

Mert G
10-01-2012, 10:21
hakan 2.0tfsi'larda olmuyor pek, bolbol ersanın tt ile gazlıyoruz stage2 revo var onda da, missfire sorunu yok, orjinal kullanabilirsin ama bence 20.000km yüklü ve eğer gazlanan bir araçsa değişmesi gereken bir süre..

HaKo
10-01-2012, 10:53
hakan 2.0tfsi'larda olmuyor pek, bolbol ersanın tt ile gazlıyoruz stage2 revo var onda da, missfire sorunu yok, orjinal kullanabilirsin ama bence 20.000km yüklü ve eğer gazlanan bir araçsa değişmesi gereken bir süre..

Ysadece yazılımla valve var yüklü sayılmaz pek. gazlama derseniz oda ayda yılda bir temde bir 2 sıkarım sorun olduğunu sanmıyorum ama değişmenin zararıda yok heralde. normalde kaç binde bir değişimi ?

Mert G
10-01-2012, 11:00
her 30.000km bakımda değişiyor servisler..
ya tüm tt sahipleri mi sakin kullanıyor, bakma bizim ersan da giç gazlamıyor, ne zamanki arabasına bişeyler yaptırmak için bana bırakıyor ben gazlıyorum bolbol..

HaKo
10-01-2012, 11:27
her 30.000km bakımda değişiyor servisler..
ya tüm tt sahipleri mi sakin kullanıyor, bakma bizim ersan da giç gazlamıyor, ne zamanki arabasına bişeyler yaptırmak için bana bırakıyor ben gazlıyorum bolbol..

ben boşluk gördüm mü dayanamıyorum genelde yazları yazlığa giderken 200-250km arası gidiyorum :D ama bunun dışında hep sakin kullanırım, salça olan çok olunca insan bunalıyo heralde bi zaman sonra :) çünkü tt ye çok salça oluyo insanlar yolda tipinden dolayı heralde :)

fatihcelik
10-01-2012, 16:11
ya intercooler fiyat olarak biraz pahalı belki ama cidden çok rahatlatıyor arabanı, her nekadar stage2de zorunlu olmasada zaten kendileri takmanı öneriyor.. tek başına dumpvalvein katkısını aslında deneme şansımız olsa güzel olurdu, tam ne kattığını görmek için.. ben stock bırakıp aracı 1 hafta sonra komple yapılı stage2 aldım.. bu arada sende bmc filtre var di mi, motor içi resmin var mı, nasıl yerleştirdiğinizi merak ettim, belki benim custom filtreden ona geçebilirim.
mailini pm atarsan yollayabilirim mert buraya yükleyemedim bi türlü :beuj::D

fatihcelik
10-01-2012, 16:21
Arkadaşlar şimdi şu buji konusunda olaya açıklık getirelim. İbiza cupranın orjinal bujileri sıradan basit bir buji. Polo gti'ın orjinal bujileri ise platinium buji. Revonun önerdiği buji ise iridium buji. Polo gti'da iridium bujiyi takmaya gerek olmadığını düşünüyorum.

cem sıkıntı yaşamış biri olarak yazıyorum bu postu haberin olsun :D arabamda sadece revo stage 1 varken gaza yüklenince katalizör ışığı yanıyodu daha sonra epc ve katalizör ışığı beraber yandı durdum araba boğulmuştu resmen vitesler tak tuk diye geçiyodu istop ettim çalıştırdım geçti sonra bidaha gazladım katalizör ışığı tamamen yandı 3 gün boyunca sönmedi sonra yine gazladım komiktir geçti :D baycu abi bujiden dedi bujileri değiştirip stage 2 yaptık sorun kalmadı inş da olmaz bidaha :) demekki bujide fayda var :icon_tup:

zafa38
12-01-2012, 09:24
BP 97 Ultimate aldım bir depo benim arabamda sabahları sarsıntı yapmaya başladı nazar değdi...
Sanırım Benzinle alakalı birşey bu...

CeM öZeR
12-01-2012, 09:32
BP 97 Ultimate aldım bir depo benim arabamda sabahları sarsıntı yapmaya başladı nazar değdi...
Sanırım Benzinle alakalı birşey bu...

Benzinliklerde alınan benzin kalitesi haftası haftasını tutmuyor. En sonunda ortak benzinlik açacaz senle bu gidişle ama hayırlısı bakalım :D

onur_S
13-01-2012, 12:43
Buna nediceksiniz ? Bylede bi durum var ? :)

başta pik basıncla bi fırlıyo sonra uzunda nefesi kesiliyor.122 tsi dan bahsediyorum 160 tsi tecrübe etmedim.sen bi dene istiyorsan özgün tavsiye ediyor.bize de yol göstermiş olursun,benim dilim yandığı için takasım gelmiyor bir daha.

kemal86
16-01-2012, 17:12
Esp kapaliyken karda araba savrulunca araba kndini topluyor tam anlamiyla devreden cikmiyor mu ?

zafa38
16-01-2012, 18:35
Esp kapaliyken karda araba savrulunca araba kndini topluyor tam anlamiyla devreden cikmiyor mu ?

Daha bugun denedim... ESP off ta sadece sarmasını serbest bırakıyor... Araba savruldugunda veya elfreni çektiğinizde anında ESP devreye girip arabayı topluyor...

kemal86
16-01-2012, 18:41
@zafa38 bi heves 15 sac jant 4 karlastigi aldim sabah aynen bende denedigim zaman cidden hayal kirikligi yasadim araba tam savrulmaya basliyor direkt kadranda kayan araba resmi cikiyor yokmudur bi yolu

Rabbit33
16-01-2012, 22:03
Arkadaşlar sabah soğukken sarsıntı bende de oluyo rolanti düsene kadar acayip titriyo bazende konvertör işigi yanıyor motor ısınınca geçiyor . Lambda yada oksijen sensöründen olabilir mi? agrızalıdır bel ki ,yoksa genel herkeste titreme varmı sabahları rolantide ? 97 kullanırdım genelde ,95 denedim 1 depo gene yapıyor.

Rabbit33
16-01-2012, 22:10
bu arada Revonun sayfasında stage1 A1 185 lik araca takılmış resmi var NGK BKR7EIX iridyum buji.
http://i1189.photobucket.com/albums/z424/malkocoglu33/audi-a1-release-LR11-100749.jpg
http://i1189.photobucket.com/albums/z424/malkocoglu33/ngk-iridium-ix-spark-plugs-k-series-k20a-k20z-348-1l.jpg
http://i1189.photobucket.com/albums/z424/malkocoglu33/414IFcwJDAL_SS400_.jpg

CeM öZeR
17-01-2012, 08:38
Şu sadece chip ve bujiyle 30-40, işin içine intercooler ve komple egsoz girince 40-50 hp alınır olayı saçmalık ötesi geliyor diğer araçlara bakınca.

TFSİ
17-01-2012, 12:15
Şu sadece chip ve bujiyle 30-40, işin içine intercooler ve komple egsoz girince 40-50 hp alınır olayı saçmalık ötesi geliyor diğer araçlara bakınca.

Barbarosun yaptigi boca var asiri zorlamayan bi yazilim egsoz ve buji ile dynoda 210hp ckti ve sifir bi polo gti ile denendi hatri sayilir sekilde boca gecti ve bocada su ana kadar bir sorunda yasanmadi

cem36
18-01-2012, 20:07

100-200 denerken araç bir kaç kere kesti bu videoda da zaten misfire olmadan motor ışığı yanıyordu araç yürümüyodu sonucunda tamamen kesildi zaten

1IJmAD5RSws&feature

onur_S
18-01-2012, 22:31

ben de downpipe taktım arac geriye düştü.4.vitesin sonunda anlıyorsun oraya kadar pek belli etmiyor.
catback yaptırdım bugün .soft yazılım vardı zaten.farkı denemedim ama iyi bi sekilde denerim yakında.uzun yola gideceğim.cat back 60 mm düz boru,sonda 60 mm remus susturucu var sadece orta filan yok.
edit:konunun içine etmeyelim boca,gti demişler onları bilemem.

cem36
18-01-2012, 23:26
ben de downpipe taktım arac geriye düştü.4.vitesin sonunda anlıyorsun oraya kadar pek belli etmiyor.
catback yaptırdım bugün .soft yazılım vardı zaten.farkı denemedim ama iyi bi sekilde denerim yakında.uzun yola gideceğim.cat back 60 mm düz boru,sonda 60 mm remus susturucu var sadece orta filan yok.
edit:konunun içine etmeyelim boca,gti demişler onları bilemem.

Aynen benım kafamdaki hesapta budur bence çok mantıklı :icon_tup:

Benim leon standart sadece kutuiçi var arkadasımda dp li a3 var 1.4t aem filtreli soft yazılımlı bastıgımız anda 2 boy geçiyorum. defalarca denedik.

onur_S
18-01-2012, 23:35
dp li araba başta fırlıyor sonra üflediler söndüm hesabı :D

Alper
02-02-2012, 10:54
Buji kullanımı malesef yazılımla alakalı...
1.4 TSI cok fazla motora yazılım yaptık ama sımdıye kadar Buji ıhtıyacı olan olmadı.
Bunu degerlendırmek gerek. Ayrıca Bujılerın fıyatlarını sorgulayın. NGK ıyı bujı...
Suan hızlı Polo GTI yada Cupraların hangı markalar tarafından modlandıgı acık,gercı onmelı olan Hızlı degıl saglıklı olması ama ısı bılınce Saglıklı ve hızlı olabılıyor. Ozgur ve Ozkan bunların orneklerı...
Aldatıcı KESINLIKLE takmayın arkadaslar. Sensor sureklı aynı degerı(mv) okuyup yolluyor.Hem yakıt hemde saglıgı ıyı olmuyor.
Zaten Kat ıptalının amacı Performans almak degıl mı? Ozaman yazılımla yapın yada HIC yapmayın ;)
Yanı 12.000km sorunsuz yurumuyorsunuz,bu tıp sorunlar genelde uzun vadelı olur.
Kavrama cok sıkıntılı malesef,dıkkatlı olmak gerek ve garantıyı hep dusunmek lazım...
SIkıntısız yuruyen derken,haftada en az 1-3 arası TSI motorlarda sorun yasayan kullanıcı gelıyor,bunlar genelde bellı 2 markadan. Sorunlar hep aynı malesef.
Cozuyoruz genelde ama bazen ıcımızden gelmıyor cunku hep aynı sorun cıkıyor...
Guzel araclar yeterkı bılerek kullanılsın...
Ve 2012 de bayagı guncelleme olucak...

Murat Bey bizde TUV için başvuruda bulunuyoruz ama sizin TUV belgenizi burada bir yayınlarsanız hem bize hem de kullanıcılara faydası olur . . .

997TT
02-02-2012, 13:17
Mesajını gorur gormez kopyasını ıstedım,buraya yada sıze gonderecegım gelınce.
Aslında Evotech Motorsport | Home (http://www.evotech.de) yazıyor ancak ben belgenın kopisini ıstedım.

Alper
02-02-2012, 14:49
Sitede bulamadım o nedenle sizden istedim zaten.
İlginiz için teşekkürler bekliyoruz.

997TT
03-02-2012, 10:34
TUV bilgileri ve resimleri geldi,suan bayi ziyaretlerindeyim,ilk firsatta yukliyecegim...
Buarada yuzlerce belge var,6 klasor :(

Alper
03-02-2012, 13:56
En kısa zamanda bekliyoruz

zafa38
03-02-2012, 18:39
TUV belgesi egsozlarda bazı parçalardada var tam olarak sağladıgı fayda nedir bize nerelerde kabul görüyor artıları neler kullanıcıya varmı açıklayabilen biri?

997TT
03-02-2012, 19:06
Tuv approved oldugu zaman,belirli testlerden gecmis,saglamligi ve kullanima uygunlugu belgelenmis oluyor.
Tuv u olan parca yada isletmeler,bir cok proseduru yerine getirmek zorunda.
Ayrica Tuv almak belirli standartlara tabi oldugu icin,kullaniciyi korumak icin yaratilmis bir kurum.
Ayrica Iso belgesi bu isin doruk noktasi ancak ulkemizde bu belgeyi almak kolay hatta iyice basitlesti...
Ama Avrupada bu is gercekten siki tutuluyor!
Bu linkte bazi belgeler var,İso belgesi digerleri mevcut,zamanla yukliyecegim....
http://www.techturkey.com/forum/genel/110560-evotech-yazilimlari-tuv-ve-iso9002-belgeleri.html

RedLine
16-02-2012, 17:59
Boru çapını büyütürseniz çok performans düşer orj. ebatlar makuldur ...
Zaten D.P yapıp rahatlıyor birde çap büyürse ... Downpipe ı n çapı bile önemlidir ....
Downpipe yalnız işe yaramaz kesinlikle yazılım olması gerek ;)

ümitech
06-03-2012, 01:02
arkadaslar gti ve ibiza cuprada nedir ne değildir bilmiyorum ama leon cupra tarzı 2.0 tfsi ve 2.0 tsi motorlarda kesinlikle orjinal fabrikasyon buji kullanılmalı..nedenine gelince iridyum bujiler bu araclarda patırmaya sebep oluyor..bu 2. cupram ve ikisindede aldıgımda iridyum buji vardı ikisindede patırdama sorunu yasadım ve aynı sekilde ikisinede orjinal buji taktıgımda sorun ortadan kalktı...bu arada yazılımım revo.

Oz`
06-03-2012, 07:42
yaaaaaaaaa allah askına yanlış bilgi vermeyin insanlara iridyumun neden takıldığını bilmeden yazmayın suraaya ya ben taktım olmdı söktüm deyin neden patırdama yapıyor bileniniz vamrı ? orjinal buji normal bujiye yani taktığınız iridyumlara göre UZUN EEE uzun olunca sıkıntılar bas gösteriyor EN BASITIINDEN bu araçlar bobinler üzerinden knocklarını kontrol ediyorlar buji sıcınca bakıyorki hassssie avans vuruyorum baslıyor kendin kısmalara olmadığı yerde kesmelere la aynı bujiyi biz 600-800 beygir arabalarda kullanıyoruz buji kötü ozaman neden kullanıyoruz dimi :)

Tsi engine sıkıntılı uzun yaptığın zaman Tsi ların enjektorlerı yüzündende bu patırdamalar oluyor ondan dolayı bujinin uzun olmayanını takın bitsin olay :)

997TT
06-03-2012, 11:51
Ozgun,yine tarzini konusturmussun,helal...
Aslinda buji kodu versen,onu taksa kullanicilar?

onur_S
06-03-2012, 15:38
bende missfire sorunu vardı yazılımsal değil fakat bujilerim gidikti.takmısken ngk bkr7eix taktım.2 tane modeli var gap aralıkları farklı.
2667 olan modelini aldım orjinal bujinin gap aralıgı 0.9 bu bujinin 0.8.bi sıkıntı yok.timingi geri cekebiliyor dedi anlayan arkadasım.ve maf block ta 114 gr cekerken gidik bujilerle su an 111 çekiyoruz ama sıcakta daha dayanıklıdır ve yazılımı kurcaladıgın zaman tımıng daha ıyı olabılır tarzı şeyler söyledi.

Harunde
07-03-2012, 23:57
polocular gazlarken en fazla yağ sıcaklığı kaç gördünüz ?
hava 1-2 dere iken 98 gördüm bu gün 15 dereceydi 103 e çıktı normalmidir ?

997TT
08-03-2012, 00:02
Bugun bıraz zorladım 112 dereceye cıktı kı yagda bugun degısmıstı...

Harunde
08-03-2012, 00:06
bende yeni değiştirdim acaba yeni yağ da mı sorun var diye düşündüm...

112 baya ısınmış demekki normal bu sıcaklıklara çıkması...

Rabbit33
08-03-2012, 00:33
ben bi ara 250 km ye çıktım sonra yag sıcaklıgına baktıgımda anlık 120 c idi :) sonra 70 le 10 dk gittim 91 lere döndü geri döndü :)

Rabbit33
08-03-2012, 00:34
bu konuyu ben açacaktım tesadüf olmuş benimki normal kullanımda sehir içi 92-94 lerde geziyor normalmi acaba ?

997TT
08-03-2012, 00:40
Yarin yagi 5/50 ile degistiricem, bakalim sonuc ne olucak?
Aslinda yag uzmanimiz var sitede,bize yol gosterse?
Buarada 250km iyimis yahu ;)

Rabbit33
08-03-2012, 00:45
Videosu var ekleyeceğim, az önce Adana'dan geldim murat abi :)

Rabbit33
08-03-2012, 00:54
Yarin yagi 5/50 ile degistiricem, bakalim sonuc ne olucak?
Aslinda yag uzmanimiz var sitede,bize yol gosterse?
Buarada 250km iyimis yahu ;)

http://www.youtube.com/watch?v=fG_4XX9WLYY&feature=youtu.be

lewolved
08-03-2012, 08:09
Yaws bu yag sicakligina Cupralarda bakabiliryorumuyuz varmidir (Klimada bisiler vardi 3 tusla girebiliyorum bi yerlere ama ordada 52 tane ayri sicaklik gosteriyor Hangisi yag hangisi egt, hangisi motor suyu sicakligi, hic bi bilgi bulamadim nette...

Harunde
08-03-2012, 08:24
Polo GTI 250km V-MAX Evotech stg1+Bmc CDA - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=fG_4XX9WLYY&feature=youtu.be)

maşallah çok iyi ben 103-104 den korktum 120 ye kadar çıkıyor demekki...

araba daha 7 ye atmamış... hacim olsa şanzumanın gideri daha çok demekki...

CeM öZeR
08-03-2012, 10:08
Ben biryerde yağ sıcaklığının 130-135 dereceye kadar sorun olmayacağını okumuştum. Ama o sıcaklıklardan sonra parçalar aşırı aşınmayla karşılaşır ve yağlama yetersiz kalır diye tahmin ediyorum.

JOCCO
08-03-2012, 11:36
polocular gazlarken en fazla yağ sıcaklığı kaç gördünüz ?
hava 1-2 dere iken 98 gördüm bu gün 15 dereceydi 103 e çıktı normalmidir ?

Ben bu şekilde yaklaşık 7-8 dk gittiğimde 108i görmüştüm Harun. Bu arada araba senin araban.. :)

http://img18.imageshack.us/img18/4646/38517410150347619419163.jpg

Harunde
08-03-2012, 11:55
onur abi benim arabanın çiğerlerini iyi açmışsın :) ama revolu cupra geçti bizi :(
hep soğuk havada gazlayınca yağ çok ısınmadı demekki her şey normal gibi şimdilik

997TT
08-03-2012, 12:39
Yag sicakligi arttikca,motorun gucu dusuyor...

Oz`
08-03-2012, 12:53
Correctionlardan degistire bilirsiniz bunu program yaparken :)

Ben program yaptigim arabalarda high speed fan i dusuk dereceye aliyorum daha bir insancil oluyor oil temp kendi arabamda buna dahil ben daha 110 u gormedim hiccc maxxx 102 103

997TT
08-03-2012, 13:05
Yok yahu,Ozgun,10 dak ver,sana fotograflayim sicakligi ;)
Yazilimda bunu istedik,118 e cikan araci 112 max a dusurduk ki,iyi bir iyilesme...
102 bana leblebi cekirdek ;)
Hele baska bir yazilimli aracta,118 max olan ayni kullanimda 127 derece oldu!

Juggernaut
08-03-2012, 13:07
Hangi marka yağ kullanıyorsunuz? farklı yağlar denediniz mi sıcaklıklarda değişme oluyor mu

zafa38
08-03-2012, 13:18
Yaws bu yag sicakligina Cupralarda bakabiliryorumuyuz varmidir (Klimada bisiler vardi 3 tusla girebiliyorum bi yerlere ama ordada 52 tane ayri sicaklik gosteriyor Hangisi yag hangisi egt, hangisi motor suyu sicakligi, hic bi bilgi bulamadim nette...
Cupralarda yag sıcaklıgı yok maalesef...
Tam olarak nasıl oluyor bu secret code varmı bilinen bir link bende duymuştum seatcupra.net te secret code fakat denememiştim?

Oz`
08-03-2012, 13:45
Vag com la degil beyinin programindan degisiyor. Abi neden yukseldugu hakkiinda dusuncen varmi Benimki neden ucmuyirda seninki ucuyor heheheheheh

kıvancr
08-03-2012, 13:48
Polo GTI 250km V-MAX Evotech stg1+Bmc CDA - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=fG_4XX9WLYY&feature=youtu.be)

Maşallah,çok başarılı
6500 dd den sonra guc ve tork epey dustugu ıcın bence 7000 dd leri zorlamak yerine 6700 dd den sonra manuel olarak 7 ye aldığımızda 250km ustunde bir hızlara cıkacagını dusunuyorum.

Harunde
08-03-2012, 14:10
bence 110 üzeri fazla gibi geliyor..

bunlarda yağ soğutucusu var mı acaba?

zafa38
08-03-2012, 15:13
1.4 TSİ pistte banada fosalır gibi geliyor 1 çıkar 2 çıkar sonrasında sorun verir gibi eger yazılımlı dolu ise stock ise pek bişi olmaz sanırım...

Harunde
08-03-2012, 15:35
yeni polo mu aldınız abi?

polo cam tavanlı hali ile 1315 kg.. onur abi kantara çıkmış...

997TT
08-03-2012, 22:21
Yazılarım ucmus yaw?
Cam tavanlı ve ekstra aırbaglı alınırsa malesef en agır versıyon oluyor,sankı 2 kısı yuruyormus gıbı...
Stok testlerım devam edıyor.
Fıltrede ve turboda yenı seyler denıyoruz,bakalım ne sonuc alıcagız...
Su yag ısısını cozmem gerek...

Fazıl T.
08-03-2012, 23:41
ben 260 sabit gittim baya bi süre 103 dereceyi geçmedi yağ

Rabbit33
08-03-2012, 23:57
Maşallah,çok başarılı
6500 dd den sonra guc ve tork epey dustugu ıcın bence 7000 dd leri zorlamak yerine 6700 dd den sonra manuel olarak 7 ye aldığımızda 250km ustunde bir hızlara cıkacagını dusunuyorum.

Haklısınız sonradan aklıma geldi manuel de 7 ye atsaydım 5-10km daha gidebilirdi ama ben 6dan sonra 7 ye atınca düşeceği endişesiyle 7 yi kullanmadın .birdaha özellikle deniycem 250den sonra 7 :):icon_tup:

Rabbit33
09-03-2012, 00:01
ben son hız denemem de 120 C yi gördüm 108 görenler nasıl oluyor bu iş ? :beuj: ne ile alakalı hava şartları vs.. olabilir mi ? istanbul mersin den +8 derece daha soğuk şuan

997TT
09-03-2012, 00:05
Yag ısınmadan yapılan ılk top speed de 100 dereceler normal,ancak sureklı devırlı kullanırsanız 110 dereceler hemen gelıyor...
cok fazla vag grubunda denedım.
Evotech li yada degıl,yada Dr ecu lu yada revolu,heosı cok cabuk ısınıyor...
120c derece de cok ama,yagını degıstır,muhtemelen 5/30 kullanıyorsun...

Rabbit33
09-03-2012, 00:43
evet 5/30 long life daha 3500km kullandım değişmek gerekir mi motor yeni değişti ilk dolum yağı içindeki ,mobil 5/30 esp formula ya da 0 /40 düşünüyorum ? bu arada 250 ile giderken normal değil mi 120 c , anlık sonucta ?

Rabbit33
09-03-2012, 00:50
10/60 kullansam uymaz heralde vw onayıda yok arkasında. m3 ve s2000 gibi yuksek devir çeviren araçlar kullanıyor. ısıya dayanıklı başka yağ da aklıma gelmiyor 5/40 castrol var oda dandik geliyo bana fiyatıda baya uygun. ya da en iyisi fabrikanın önerdiği 5002 5005 yada 5007 uzun ömürlü yağ oda 5/30 edge de var ?

CorsaMer
10-03-2012, 18:50
arkadaşlar bende geçenlere 2012 polo gti aldım,araç şuan stock ilk etapta yay koymak istiyorum rodaj bitende kadar,kullanan veya bilgisi olanlar bilgi paylaşabilirmi?

997TT
10-03-2012, 19:11
Yay cok ziplatir,turkiye sartlarinda yol sartlarinda tutusu bozar...
Ayrica her araca yay takilirken olcmek gerek,cok alcalirsa aksin acisindan dolayi guc duser...

CorsaMer
10-03-2012, 19:49
öneri nedir peki coilover falanmı?

Harunde
10-03-2012, 20:16
bencede en iyi coilover zaten araba çok sert yay ile çekilmez olacaktır...
ben yay almıcam biraz dişimi sıkıp direk coilover alıcam...

alp1903
10-03-2012, 20:27
Sıcak iklimler için ki Mersinde ikametkah ediyosunuz, 5/40 kullanırsan iyi olur sıcaktaki performansı iyidir.

997TT
10-03-2012, 21:03
Kesin Coil,yol tutus ve fren cok cok degisiyor...

Rabbit33
11-03-2012, 09:43
Sıcak iklimler için ki Mersinde ikametkah ediyosunuz, 5/40 kullanırsan iyi olur sıcaktaki performansı iyidir.

Peki 5/40 ın fiyat olarak çok çok ucuz olmasının sebebi nedir ? tabiki de kötü demiyorum castrol den bahsediyoruz ,ama diğer yağlara oranla neredeyse yarı yarıya fiyat var.pahalı olan yağların katkıları daha mı zangin ? ve üredtim aşamasında elde edilmesi daha mı zahmetli ?

CorsaMer
11-03-2012, 15:49
teşekkürler bilgi için o halde yay yerine yazılıma direk gecebilirim sonrada coil tabi :)

Fazıl T.
11-03-2012, 22:37
coilsiz asla ve asla olmaz araba alma coil al balata disk vs alma coil al

lewolved
12-03-2012, 16:59
Cupralarda yag sıcaklıgı yok maalesef...
Tam olarak nasıl oluyor bu secret code varmı bilinen bir link bende duymuştum seatcupra.net te secret code fakat denememiştim?

4-xZTHAgTbg

Yukarida Gosteriyor nasil yapilidigini ancak 52 tane degisik sensor okumasi var nerden bilicez hangisi yag hangisi water hangisi egt fln....???

Harunde
12-03-2012, 17:01
TA-Technixt coil hakkında fikri olan var mı? polo için nasıldır acaba

zafa38
12-03-2012, 17:21
4-xZTHAgTbg

Yukarida Gosteriyor nasil yapilidigini ancak 52 tane degisik sensor okumasi var nerden bilicez hangisi yag hangisi water hangisi egt fln....???

Teşekkürler fakat anlaşılması çok güç bunların içinde yag sıcaklıgı vs oldugundan eminmisiniz birde diğer parametreler nedir acaba bunu Seatcupra.net te paylaşsak yanıtlarlar kesin...

Fazıl T.
12-03-2012, 18:10
TA-Technixt coil hakkında fikri olan var mı? polo için nasıldır acaba
eibach tavsiye ederim en dusukteyken bile konforluydu yol tutusu ve gayet basarılıydı

lewolved
12-03-2012, 22:44
Teşekkürler fakat anlaşılması çok güç bunların içinde yag sıcaklıgı vs oldugundan eminmisiniz birde diğer parametreler nedir acaba bunu Seatcupra.net te paylaşsak yanıtlarlar kesin...

Bu leon cupra icin belki bazilari bizdede aynidir, dememek lazim:) Ben Ibiza cupra icin bulamadim ama cok iyi olurdu yag sicakligi ve water tempi okumak klimadan...

1 System malfunction - displayed as a Diagnostic Trouble Code (DTC), see chart below
2 Digital value of Interior Temperature Sensor, in Headliner (G 86)
3 Digital value of Interior Temperature Sensor, in Instrument Panel (G 56)
4 Digital value of Fresh Air Intake Duct Temperature Sensor (G 89)
5 Digital value of Outside Air (Ambient) Temperature Sensor (G 17), front
6 Digital value of Outside Air (Ambient) Temperature Sensor
7 Digital value of Ambient Temperature Sensor At Fresh Air Blower (G 109)
8 Digital value of Temperature Regulator Flap Motor Potentiometer (G 92)
9 Delta value of Temperature Regulator Flap
10 Non-corrected specified value of Temperature Regulator Flap
11 Digital value of Central Flap Motor Potentiometer (G 112)
12 Specified value of Central Flap
13 Digital value of Footwell/Defroster Flap Motor Potentiometer (G 114)
14 Specified value of Footwell/Defroster Flap
15 Digital value of Air Flow Flap Motor Potentiometer (G 113)
16 Specified value of Air Flow Flap
17 Vehicle Speed (km/h)
18 Actual Air Blower voltage (Volts)
19 Specified Fresh Air Blower voltage (Volts)
20 A/C Compressor (A/C Clutch) voltage (Volts)
21 Number of low voltage occurrences, non-transient
22 Cycle condition of A/C Refrigerant High Pressure Switch (F 118)
23 Cyclings of the A/C Refrigerant High Pressure Switch (F 118)
24 Cyclings of the switches, absolute non-fluctuating
25 Analog/Digital value, Kick-Down Switch
26 Analog/Digital value, Engine Coolant Temperature (ECT) Warning Light
27 Engine Speed (RPM)
28 N/A
29 A/C Compressor speed in rpm (Equals Engine Speed x 1.28)
30 Software version
31 N/A
32 Potentiometer malfunction counter, Temperature Regulator Flap
33 Potentiometer malfunction counter, Central Flap
34 Potentiometer malfunction counter, Footwell/Defroster Flap
35 Potentiometer malfunction counter, Air Flow Map
36 Feedback value, cold end-stop, Temperature Regulator Flap Motor Potentiometer (G 92)
37 Feedback value, hot end-stop, Temperature Regulator Flap Motor Potentiometer (G 92), max. stop
38 Feedback value, cold end-stop, Central Flap Motor Potentiometer (G 112)
39 Feedback value, hot end-stop, Central Flap Motor Potentiometer (G 112)
40 Feedback value, cold end-stop, Footwell/Defroster Flap Motor Potentiometer (G114)
41 Feedback value, hot end-stop, Footwell/Defroster Flap Motor Potentiometer (G114)
42 Feedback value, cold end-stop, Air Flow Map Motor Potentiometer (G 113)
43 Feedback value, hot end-stop, Air Flow Map Motor Potentiometer (G 113)
44 Vehicle operation cycle counter
45 Calculated interior temperature (internal software, in digits)
46 Outside (ambient) temperature, filtered, for regulation (internal software)
47 Outside (ambient) temperature, unfiltered, (internal software, in deg C)
48 Outside (ambient) temperature, unfiltered, (in digits)
49 Malfunction counter for speedometer (vehicle speed) signal
50 Standing time (in minutes)
51 Engine Coolant Temperature (ECT) in deg C
52 Graphics channel 1 - A/C compressor switch-off conditions are identified by illuminated segments of the “88.8” display. See chart below.
53 Graphics channel 2 - Climate system electrical outputs are identified by illuminated segments of the “88.8” display. See chart below.
54 Control characteristics
55 Outside (ambient) temperature, in deg C or deg F depending on setting on A/C control head
56 Temperature in deg C, from Interior Temperature Sensor, in Headliner (G 86)
57 Temperature in deg C, from Interior Temperature Sensor, in Instrument Panel (G 56)
58 Temperature in deg C, from Fresh Air Intake Duct Temperature Sensor (G 89)
59 Temperature in deg C, from Outside Air (Ambient) Temperature Sensor (G 17), front
60 Temperature in deg C, from Ambient Temperature Sensor At Fresh Air Blower (G 109)
61 Software version (latest)
86 Display Check (All Segments of Climate Control display)

fatihcelik
15-03-2012, 19:50
bi sorun da benden gelsin 2 defa başıma geldi ışıklarda beklerken yeşil yanınca gaza bastığımda araba boğuluyo hiç hareket etmiyor boşa alıp vitese çekiyorum hiç bişi yokmuş gibi gidiyor nedendir acaba :beuj:

lewolved
15-03-2012, 22:20
bi sorun da benden gelsin 2 defa başıma geldi ışıklarda beklerken yeşil yanınca gaza bastığımda araba boğuluyo hiç hareket etmiyor boşa alıp vitese çekiyorum hiç bişi yokmuş gibi gidiyor nedendir acaba :beuj:

Asagidaki sorun olabilir belki manyetik kasnakta problem olabiliyor bazen acmayinca supercharger kapali yurumeye calisiyor dogal olarak yurumuyor...

Pulley for supercharger magnetic clutch N421 ( Vag sorunun adi)
Coolent pump ve Magnetic clutch ayni parca biri devirdaim pompasi digeride superchargeri aktive eden manyetik kasnak.

Alen
19-03-2012, 15:35
Beyler 2011 polo gti var.Aracta manifolttan sona komple 70 lik boru sonunda 76 lik varex egzoz yaniltici var 2.sensorde.Aracta yazilim var forge dump valve ngk bkr8eix iridyum buji var.Araba 4000 devirde afr 10.6 lara iniyor patirdama var 6.000 devirde kesilir gibi oluyor ve ariza lambasi yanip sonuyor.Yazilim biraz yuksekti biz kistik ama hala ayni arizalar dev ediyor ve arabanin yakiti bariz dereede fazla aracta genelde atesleme kesici tanindi arizasiyla atesleme silindiri arizasi eriyor.Silindir 1 2 3 veya 4 farketmiyo araba ya yuklenince ariza lambasi yakip sonuyo.Sorun sizce ne olabilir ? Stage 2 230 hp lerde sorunsuz yuruyen ark lar var ama ben 205 210 hp de yuruyemiyorum.

audilover
19-03-2012, 16:05
Bujiler yanlis once bkr7 ler veya orijinal bujilerini takmak lazim daha sonra afr ye tekrar bakmak gerek Yazilim yaptirdginiz firma ile gorustugunuzde duzeltme ile ilgili olarak yardimci olmuyormu?

Alen
19-03-2012, 16:27
Orjinal bujilerlede ayni problemi yasadik bkr7 de denendi problem ayni.Yazilimi kistik ama hala ayni.Ben problemin bobinlerden kaynaklandigini dusunuyorum

CeM öZeR
19-03-2012, 18:45
Orjinal bujilerlede ayni problemi yasadik bkr7 de denendi problem ayni.Yazilimi kistik ama hala ayni.Ben problemin bobinlerden kaynaklandigini dusunuyorum

Yazılım custom mu? Kim yaptı acaba?

audilover
19-03-2012, 19:08
Bakin bobinler patlak olsa aracinizda 14-15-16 numarali bloklarda 30-40 li misfire lar gorursunuz size kim 8 aldirdi bilmiyorum ama bir kere kesinlikle 8 serisi bujilerden uzak durmalisiniz.
Diger husus yazilimdan kistik derken neyi kistiniz?Musluk degilki bu kisasizniz timing dusurmus olabilirsiniz boostu dusurebilirsiniz afr req load req dusurebilirsiniz ama siz ne yaptiniz ?
Ciddi bir yardima ihtiyaciniz oldugu kesin Ben olsam aracima orijinal yazilimi yukletir orijinal bujimi takar denerdim ...

997TT
19-03-2012, 19:11
Bobin-yaniltici ve yazilim kontrol...
Log alin mutlaka. Orjinal yazilim ile test edin...
Ayrica Rasit bu isi cozmus biridir,yardimci olucaktir,cikan sonuclari kendisiyle paylasin...
Yazarken Rasit cevap vermis bile ;)

Oz`
19-03-2012, 20:15
boboin neden patırdar ?

Alen
19-03-2012, 21:16
Yazilimi yapan arkadas bosch 50+ taktirmisti ama takmadan once orj buji ilede ayni skntiyo yasamistim.Bkr8 leri yarin cikaricam.Ama rasit arkadasla benim acilen konusmam gerekiyor sanirim bastan sona olaylari anlatip fikrini alsam iyi olucak cunku grcekten ciddi prob var arabada.yakiti 650 krs basmadan pis koku surekli yuklendigimde ariza lambasi yaniyor.rasit bana pm atabilirmisin sana zahmet bi telde gorussek.

997TT
19-03-2012, 21:35
Ozgun,unuttun haber vermeyi?
Buarada niye patirdar,doktor teshisi soylesin herkese ;)

TYPERHAKAN
19-03-2012, 21:40
Yazilimi yapan arkadas bosch 50+ taktirmisti ama takmadan once orj buji ilede ayni skntiyo yasamistim.Bkr8 leri yarin cikaricam.Ama rasit arkadasla benim acilen konusmam gerekiyor sanirim bastan sona olaylari anlatip fikrini alsam iyi olucak cunku grcekten ciddi prob var arabada.yakiti 650 krs basmadan pis koku surekli yuklendigimde ariza lambasi yaniyor.rasit bana pm atabilirmisin sana zahmet bi telde gorussek.

yazılım cın sorununu çözmüyormu

audilover
19-03-2012, 21:45

Kusura bakmayin size yardimci olmak isterdim ancak bu konu beni asar forumun sponsoru ozgun beyle irtibata gecmeniz sizin icin daha faydali olucakdir

Maslak Ataturk Oto Sanayi Sitesi 2.kısım 20.Sokak No:645

Tel :+9 0(212) 328 00 42
Fax : + +9 0(212) 328 00 42

EcuFast Ecu Remapping (http://www.ecufast.com/bizeulasin.php)

Oz`
19-03-2012, 23:19
audi lover gerçekten bilgileirn varsa paylasırsan çok memnun olurum açıkcası insanlar bilgilensin

bobinin patıtrdama nedeni bujiyi söndürmesi yani yeteri kadar ateşelemek charge etmeden yeniden ateşlemeye zorlanmasıdır amma velakin buna etkenler olur AFR etkeni basınc ile gelen güç etkeni içeriye soktuğunuz hava miktarı fazlalaştığı için okadar benzin ve havayı patalatamayarak bizim hissettiğimiz kesikliği yapmasıdır .

3-4 nedeni olabilir aklıma gelenleri yazayım

1- bujinin ateşleme ömrünün azalmış olması standart araavaba çalışır ama Mod olanda sıkıntılar yaratır

2- Aynı şekilde bobinin Cok ısınması zorlanmasından mütevelli gelen standartttan bile kötü olma (yıpranma) olanaği

3- araç Volatjında sıkıntı olması

4- Aşırı ısınma (bobinlerde)

Alen
19-03-2012, 23:34
audi lover gerçekten bilgileirn varsa paylasırsan çok memnun olurum açıkcası insanlar bilgilensin

bobinin patıtrdama nedeni bujiyi söndürmesi yani yeteri kadar ateşelemek charge etmeden yeniden ateşlemeye zorlanmasıdır amma velakin buna etkenler olur AFR etkeni basınc ile gelen güç etkeni içeriye soktuğunuz hava miktarı fazlalaştığı için okadar benzin ve havayı patalatamayarak bizim hissettiğimiz kesikliği yapmasıdır .

1- bujinin ateşleme ömrünün azalmış olması standart araavaba çalışır ama Mod olanda sıkıntılar yaratır

2- Aynı şekilde bobinin Cok ısınması zorlanmasından mütevelli gelen standartttan bile kötü olma (yıpranma) olanaği

Teşekkür ederim.Galiba bu problemlerden biri arabamda mevcut.Gerçekten çok sıkıldım artık arabadan 1.5 aydır problem li yakıt çok araç gitmiyor.Kusura bakmayın Forumun sponsorunun Özgün arkadaş olduğunu bilmiyordum ben sadece bir an önce sorunum çözülsün diye uğraşıyorum.Yani artık yeter diyip arabayı stock çevirmeyi bile düşünüyorum.Baya para harcadık ummadık hallerde.3 4 tane buji seti değiştirdik 300 km kullan at sunu tak forge dump valve falanı filanı.Yani arkadaslar yukluyorlar arabalarını standart platinyum buji ile sorunsuz yuruyebiliyorlarken ben 4000 dvr üzeri ceviremıyorum :S

Alen
19-03-2012, 23:35
Yazılım custom mu? Kim yaptı acaba?

İsim vermemem daha doğru olur heralde kardeşim.

Alen
19-03-2012, 23:37
yazılım cın sorununu çözmüyormu

çözmek için uğraşıyor saolsun ama bu aşamalar hem maddi hem manevi beni yıpratıyor :S Hele benzini çiğ atması arabanın.190 tl ye fulleyip sakin kullanımda 350 km gitmesi adamın canını sıkıyor :S

audilover
20-03-2012, 00:20

Oldukca aciklayici bir aciklama olmus ne soylenirki
Aklima birde yazilimcinin bobin dwell leri ile yaptigi yapacagi amator degisiklik geliyor isinmasina ve patlamasina neden ama dedigim gibi ben olsaydim once full stock yazilima doner orijinal bujimide takar o yazilimcidan kosarak uzaklasirdim...

Alen
20-03-2012, 00:33
Oldukca aciklayici bir aciklama olmus ne soylenirki
Aklima birde yazilimcinin bobin dwell leri ile yaptigi yapacagi amator degisiklik geliyor isinmasina ve patlamasina neden ama dedigim gibi ben olsaydim once full stock yazilima doner orijinal bujimide takar o yazilimcidan kosarak uzaklasirdim...

Haklisin galiba oyle olucak gibi gorunuyo cunku ne yazikki standarttan kotu bir haldeyim su anda :S

Oz`
20-03-2012, 01:00
Teşekkür ederim.Galiba bu problemlerden biri arabamda mevcut.Gerçekten çok sıkıldım artık arabadan 1.5 aydır problem li yakıt çok araç gitmiyor.Kusura bakmayın Forumun sponsorunun Özgün arkadaş olduğunu bilmiyordum ben sadece bir an önce sorunum çözülsün diye uğraşıyorum.Yani artık yeter diyip arabayı stock çevirmeyi bile düşünüyorum.Baya para harcadık ummadık hallerde.3 4 tane buji seti değiştirdik 300 km kullan at sunu tak forge dump valve falanı filanı.Yani arkadaslar yukluyorlar arabalarını standart platinyum buji ile sorunsuz yuruyebiliyorlarken ben 4000 dvr üzeri ceviremıyorum :S

bunun sponsorla alakası yok kesinlikle çok güzel bir cvp verdin forumun sponsoru ECufast Özgün Sahiibi :) ondan dolayı böyle güzel bilgilendirmeli konular kim sponsor olursa olsun doğru bişiy varsa orda kimse ses edemez

Ayrıyetten Tech bölümünde spnsorların kesinlikle etkisi yok :)

efe_
20-03-2012, 01:24
tsi'lerin problemleri bitmeyecek anlaşılan :(

CeM öZeR
20-03-2012, 07:59
çözmek için uğraşıyor saolsun ama bu aşamalar hem maddi hem manevi beni yıpratıyor :S Hele benzini çiğ atması arabanın.190 tl ye fulleyip sakin kullanımda 350 km gitmesi adamın canını sıkıyor :S

Sen neden her seferinde para veriyorsun ki o zaman dostum? Senin suçun günahın ne? Hallediyorsa sorunu kökünden halletsin sana da liste çıkartsın bak arkadaş şu şu değişti şöyle masraf çıktı ortaya.Sorun ortadan kalktıysa ve problem yoksa ver parasını çık. Yok halen olmuyorsa verme para mara neden uğraşacaksın ki. Ayrıca ben senin yerinde olsam böyle böyle şu kişi yaptı-yapamadı söylerdim. Eğer arabadan değil de o kişiden kaynaklı bir hata varsa söylerdim. Ben yandım eller yanmasın hesabı.

onur_S
20-03-2012, 08:50

muhalefetsin haa :D kurcalamadan bozukmuymus bana fanatiklik yaptırtma :D

fangio
20-03-2012, 09:18

oğuzhan kabul et boş laf etmişsin. :heyoo:

Oz`
20-03-2012, 14:25
muhalefetsin haa :D kurcalamadan bozukmuymus bana fanatiklik yaptırtma :D

neden kurcalıosun :D

onur_S
20-03-2012, 14:35
ben kurcalamıyorum da bıraz kurcalatcam

Alen
20-03-2012, 17:00
Snayideyim.Bosch +50 bujilerininin araligini 0.65 yaptik arabaya taktik.test edicez yine ariza verirse ki buyuk ihtimal vericek bende aracimi orjinale ceviricem.

zafa38
20-03-2012, 17:36
Tunerini degistirmen tercihimdir... Gecmis olsun

Alen
21-03-2012, 02:04
Tunerini degistirmen tercihimdir... Gecmis olsun

Galiba oyle olucak.Bu isler oyle buji milimini kisaltmayla olmaz.Tesekkur ederim

Mert G
21-03-2012, 09:12
ben hiç sakin kullanmıyorum arabayı ona rağmen o ortalamaya zor çıkıyorum basmadan 65kr ne yaa.. bu arada 205-210hp aralığını sanırım tahmini söyledin di mi? hata her işte çıkabilir ama düzeltilemiyorsa bence de yazılımını stok hale getirip değiştir yazılım yapan yeri, yoksa uzun vade de daha büüyük sıkıntılarla karşılaşırsın..

Alen
21-03-2012, 14:13
ben hiç sakin kullanmıyorum arabayı ona rağmen o ortalamaya zor çıkıyorum basmadan 65kr ne yaa.. bu arada 205-210hp aralığını sanırım tahmini söyledin di mi? hata her işte çıkabilir ama düzeltilemiyorsa bence de yazılımını stok hale getirip değiştir yazılım yapan yeri, yoksa uzun vade de daha büüyük sıkıntılarla karşılaşırsın..

Doğru diyorsun valla.Aracım stokken basmadan çok güzel km ler yapabiliyordum ama şu an mümkün deil benzin ibresi gözümün önünde eriyor :) Galiba yazılımı stok hale çevirip öyle binicem.205 210 tahmini nie dersen araçta zaten komple egzoz var egzozdan tahmini 10 hp alsam 190 ee 15 20 hp de yazılım bana vermiştir heralde.Stock polo gti ile deniyorum tabi arabam patırdıyo 6.000 devirde arıza lambası yaktıgı halde 130 kadar beraber gıdıyoruz 130 140 dan sonra 230 lara kadar en fazla 4 5 boy ayırıyorum.Bu kadar fark içinde bu yakıt ve şişme göze alınmaz yani.
Ankarada bi araba olsa deniyecegimde araba yok işte denicek :)

onur_S
21-03-2012, 14:28
Doğru diyorsun valla.Aracım stokken basmadan çok güzel km ler yapabiliyordum ama şu an mümkün deil benzin ibresi gözümün önünde eriyor :) Galiba yazılımı stok hale çevirip öyle binicem.205 210 tahmini nie dersen araçta zaten komple egzoz var egzozdan tahmini 10 hp alsam 190 ee 15 20 hp de yazılım bana vermiştir heralde.Stock polo gti ile deniyorum tabi arabam patırdıyo 6.000 devirde arıza lambası yaktıgı halde 130 kadar beraber gıdıyoruz 130 140 dan sonra 230 lara kadar en fazla 4 5 boy ayırıyorum.Bu kadar fark içinde bu yakıt ve şişme göze alınmaz yani.
Ankarada bi araba olsa deniyecegimde araba yok işte denicek :)

temiz 40-50 bg bırak 30 hp bile alsan bundan fazla ayırması gerekmiyormu ,bende 122 lik var onda bile 180 e kadar 4 boy ayırıyor,heralde araç tam perf gidemiyor sıkıntıdan dolayı

Alen
21-03-2012, 23:10
temiz 40-50 bg bırak 30 hp bile alsan bundan fazla ayırması gerekmiyormu ,bende 122 lik var onda bile 180 e kadar 4 boy ayırıyor,heralde araç tam perf gidemiyor sıkıntıdan dolayı

Abi araba gidemiyo bi gitse zaten yarip gidecekte.abi 5 bin deviri geciremiyorum patirdamadan.Yarim aracin orj yazilimini yukletiyorum karar verdim.bu haliyle orj daha kotu valla :S

MuratGürakan
21-03-2012, 23:26
Abi araba gidemiyo bi gitse zaten yarip gidecekte.abi 5 bin deviri geciremiyorum patirdamadan.Yarim aracin orj yazilimini yukletiyorum karar verdim.bu haliyle orj daha kotu valla :S

Sen yazılımını orjianaline çevirt konuştuğumuz gibi. sonrasında temiz ve bilerek en baştan başlarız çokda güzel olur :icon_tup:

Alen
21-03-2012, 23:42
Sen yazılımını orjianaline çevirt konuştuğumuz gibi. sonrasında temiz ve bilerek en baştan başlarız çokda güzel olur :icon_tup:

Aynen hacim araci duzelteyim en bastan temkinli sekilde tekrar baslariz:) sonra gerisi ***** :)

efe_
22-03-2012, 00:07
oğuzhan kabul et boş laf etmişsin. :heyoo:

gerginlik yokk bilgi akışına devamm :) haha

Sert@ç
22-03-2012, 02:28
Problem varmı yokmu diye deniyelim isterseniz stock polo gti ile aradaki farkı biliyorum sizinkiyle çok fark yoksa tune yaptığınız yeri bırakırısınız

MuratGürakan
22-03-2012, 08:48
Dün denedik stok GTi ile. resmen yanyana gittiler yüksek hızlara çıktıkça çok az az geçti. Zaten araç patırdamadan yol almıyor. ikinci basıştan itibaren tamamen kesiliyor araç. Tamamen stok ' a çevirmek şart...

Oz`
22-03-2012, 13:15
peki siz kimsiniz bu kararı veriyorsunuz :D

Gokhan43
22-03-2012, 14:01

Biz duymaktan sıkıldık bu boş lafı siz söylemekten sıkılmadınız.. ;)

MuratGürakan
22-03-2012, 16:14
peki siz kimsiniz bu kararı veriyorsunuz :D

Banamı diyosunuz ???

Banaysa eğer arkadaş en az 4 5set buji almış sürekli bujiden diye diye bi ton para dökmüş bide deneme sırasında giden benzinler fazla yakmasını falan ekleyince zarar çok büyük. Bunun yanındada Tuner ' ı çözemiyor elinden bişi gelmiyor. Tek seçeneği var stok a çevirip düzgün bir tuner yada şöyle diyim bu işleri çözebilmiş biriyle yola çıkması şart.

Oz`
23-03-2012, 00:39
Banamı diyosunuz ???

Banaysa eğer arkadaş en az 4 5set buji almış sürekli bujiden diye diye bi ton para dökmüş bide deneme sırasında giden benzinler fazla yakmasını falan ekleyince zarar çok büyük. Bunun yanındada Tuner ' ı çözemiyor elinden bişi gelmiyor. Tek seçeneği var stok a çevirip düzgün bir tuner yada şöyle diyim bu işleri çözebilmiş biriyle yola çıkması şart.
yokyok yani yargısız infaz yapıyorsun sandımda :) pardin :)

Eworen
24-03-2012, 08:40
GTI için fren iyileştirmesi düşünen veya yaptıran mevcut mu ?

GTI ile 1.2 versiyonu aynı fren e mi sahip acaba diye düşünmeden edemiyor insan..

Çok zayıf..

Mert G
24-03-2012, 08:47
ben cupraya komple ebc fren+çelik fren hortumu+motul yağ yaptırdım, eskiye göre çok daha iyi ama dersen mükemmel mi duruyor artık, hayır:)

Gokhan43
24-03-2012, 08:48
EBC'de ses problemi, fren şişmesi problemi yaşıyormusunuz ?

CeM öZeR
24-03-2012, 08:54
Gti veya cuprada fren soğukken biraz zayıf tutuyor. Eğer bulunduğunuz şehirin yolları fazla bozuk değil ise hamuru biraz yumuşak bir lastik tercih ederse çok daha iyi olur. Benim açımdan bir sıkıntı yok fazlasıyla iyi olduğunu düşünüyorum.

997TT
24-03-2012, 10:52
Gti in lastigi 240 yada 280 olmali,yol tutus icin cadde versiyonu 200 ve alti gerek...
Frenler Rocco danda kucuk ancak Brembo ve Zimmermann ile cok iyi sonuclar cikiyor...
Coil de olursa,miss olur...

MuratGürakan
24-03-2012, 14:04
Ben roccoda ebc delikli ve kanalli disk ile green stuff balata kullaniyorum. 1000 km hic zorlama..dim . Sonrasinda ilk yuklenmemde ses ve titreme yapti. Toplamda 2000 e yakin yol yaptim durumu cok kotu. Tornaya sokcam duzelirmi bilinmez. Aldigim yerde rodaj hatasi diyor klasik.. hic bisey yapmiyor. Su durumumla kesinlikle tavsiye etmem

Eworen
24-03-2012, 14:16
Std araçlara göre frenleri kötü gelmeyebilir ama
MCS, 207 RC vb gibi rakiplerine bakılırsa fren olarak başarılı olmadığı çok rahat anlaşılabilir.
Zaten fren disk boyutları daha ilk bakışta can sıkıcı olduğunu belli ediyor,
spor tip fren diskleri ve balata ile olacağını samnıyorum
Brembo,AP racing vb tarzı komple sistem ihtiyacı var özellikle modifikasyon sonrası dahada belirgin hale gelmiştir, gözlemlemişsinizdir..

JOCCO
26-03-2012, 11:50
Pistte GTI'ın frenleri beni deli etmişti..

kelalper
26-03-2012, 13:57
ebc den bende memnun degilim sisme ve titreme sorunu sadece bende var saniodum sizlerde de varmis. bitince orjinal brembolara donucem.

Oz`
26-03-2012, 17:50
sziin yerinizde olsam rs4 koyarım :D

kurtbil
26-03-2012, 18:08
İbiza cupralara ve bocanegralara opsiyonel olarak Ap tarafından yapılmış Seat sport 312mm lik disklere sahip fren sistemi takılabiliyor.Aynı sistemin mk1 leon fr,m1k audi tt,mk1 s3 'te de olduğunu düşünürsek,çıkma kaliperler ve ebc disk balata ile oem olarak fren modifiyesi yapılabilir

Mert G
27-03-2012, 10:55
EBC'de ses problemi, fren şişmesi problemi yaşıyormusunuz ?

EBCde ses var, şişme olarak ben hiç sıkıntı yaşamadım (disklerim orjinal bu arada).. ama arka balatalar 8bin kmde bitti:confused:

GökhanÖzkan
27-03-2012, 11:14
tsi cı arkadaşlar golf 5 te en iyi coilver hangisidir en çok basan en fazla konforu sağlayan vs vs vs olarak test edeniniz oldumu?
teşekkür ederim..

997TT
27-03-2012, 11:26
En fazla Kw basar,Bilstein en konforlusu...

GökhanÖzkan
27-03-2012, 12:11
fiyatları ne durumda:D
eksoz sistemi olarak 60 63 70 hangısınden kımler memnun arkadaslar?
arac gt modeli

Gokhan43
27-03-2012, 15:16
EBCde ses var, şişme olarak ben hiç sıkıntı yaşamadım (disklerim orjinal bu arada).. ama arka balatalar 8bin kmde bitti:confused:

Bilmiyorum arabadan arabaya değişiklik gösterir mi (ses konusunda herkes farklı araçlarda şikayetçi gerçi) ama biz komple disk-balata kullandık toyota'da ve ses olsun şişme olsun hep yaşadık.

Durango
27-03-2012, 15:25
fiyatları ne durumda:D
eksoz sistemi olarak 60 63 70 hangısınden kımler memnun arkadaslar?
arac gt modeli

Catback 76 mm yaptım. Kat üzerinde yeterli sıkıştırmayı yapıyor. Alt devirlerde kayıp yok. Memnunum :)

ecz_murat
27-03-2012, 15:26
İbiza cupralara ve bocanegralara opsiyonel olarak Ap tarafından yapılmış Seat sport 312mm lik disklere sahip fren sistemi takılabiliyor.Aynı sistemin mk1 leon fr,m1k audi tt,mk1 s3 'te de olduğunu düşünürsek,çıkma kaliperler ve ebc disk balata ile oem olarak fren modifiyesi yapılabilir

nasıl yani standart güncel s3 deki fren sistemi ibiza cupraya uyuyormu?

Mert G
27-03-2012, 17:01
Bilmiyorum arabadan arabaya değişiklik gösterir mi (ses konusunda herkes farklı araçlarda şikayetçi gerçi) ama biz komple disk-balata kullandık toyota'da ve ses olsun şişme olsun hep yaşadık.

kullanıcıların yorumlarını çok okudum disk balata takan herkes şişmeden şikayetçi, walla bende ufak ufak vazgeçer gibiyim ebc'den.. bana daha diskler 10bin kmde diye değişme demişlerdi yoksa bende değişcektim diskleri.. bnm asıl takıldığım da arkaların bu kadar çabuk bitmesi, hayır önler bilakis iyi durumda yoksa diycem ben bişeyi yanlış yapıorum..

Mert G
27-03-2012, 17:02
Catback 76 mm yaptım. Kat üzerinde yeterli sıkıştırmayı yapıyor. Alt devirlerde kayıp yok. Memnunum :)

downpipe ne zaman geliyor:)

Durango
27-03-2012, 17:27
downpipe ne zaman geliyor:)

Revo, Scirocco manuel vites için stage 2 sini çıksın o zaman komple 63.5mm'e dönücem Mert :) yanıltıcı ile dp kullanmak istemiyorum ;)

CeM öZeR
27-03-2012, 19:04
Arkadaşlar ufak bir bilgi veriyim dedim. Tsi dsg aracı olup direksiyondan F1 şanzumanı kullanan arkadaşların bu yazdıklarımı dikkate almasını rica ediyorum. Eğer şanzumandan yana sorun yaşamak istemiyorsanız kalkış yapacağını zaman frenle gaza aynı anda basmayın. Dik yokuş ve rampalarda kalkış yapacağınız zaman Tiptronic veya S modunda kalkış yapın. Kavrama sorunu yaşamak istemiyorsanız direksiyondan F1'i devri sona vurdurarak motor freni yapmayın. Eee bunu S'de kullanırken araba kendi yapıyor diyeceksiniz ama o devri sona vurmuyor ve kendi ayarlıyor. Bu dediğime dikkat ederseniz en ufak bir sorun sıkıntı yaşamazsınız. Bu tsi dsg dediğim araçların içinde özellikle polo gti,ibiza cupra,ibiza bocanegra,fabia vrs,scirocco 160 tsi dsg,golf 160 tsi dsg,A1 185 tsi dsg,TT 2.0 tfsi quattro S-tronic bunların hepsi dahildir. Yeni şanzuman yazılımı geldi 2 hafta oldu. Polo gti ve ibiza cupracıların hepsi yeni şanzuman yazılımını en yakın yetkili servisten randevu alıp giderek yükletsin. :)

Fazıl T.
27-03-2012, 19:47
Arkadaşlar ufak bir bilgi veriyim dedim. Tsi dsg aracı olup direksiyondan F1 şanzumanı kullanan arkadaşların bu yazdıklarımı dikkate almasını rica ediyorum. Eğer şanzumandan yana sorun yaşamak istemiyorsanız kalkış yapacağını zaman frenle gaza aynı anda basmayın. Dik yokuş ve rampalarda kalkış yapacağınız zaman Tiptronic veya S modunda kalkış yapın. Kavrama sorunu yaşamak istemiyorsanız direksiyondan F1'i devri sona vurdurarak motor freni yapmayın. Eee bunu S'de kullanırken araba kendi yapıyor diyeceksiniz ama o devri sona vurmuyor ve kendi ayarlıyor. Bu dediğime dikkat ederseniz en ufak bir sorun sıkıntı yaşamazsınız. Bu tsi dsg dediğim araçların içinde özellikle polo gti,ibiza cupra,ibiza bocanegra,fabia vrs,scirocco 160 tsi dsg,golf 160 tsi dsg,A1 185 tsi dsg,TT 2.0 tfsi quattro S-tronic bunların hepsi dahildir. Yeni şanzuman yazılımı geldi 2 hafta oldu. Polo gti ve ibiza cupracıların hepsi yeni şanzuman yazılımını en yakın yetkili servisten randevu alıp giderek yükletsin. :)

maaadurum ben maadur:D

Rabbit33
27-03-2012, 19:48

Benim şanzuman da 1 den 2 ye geçerken arada titreme yapıyor acaba kavramayı mı değiştirsem diodum garantiden değişiyolar .yeni yazılım belki çözebilir bir sorayım servise? araçta yazılım mevcut evotech , sanzuman yazılımı atılırsa stock a döner mi acaba ?

Gokhan43
27-03-2012, 19:58
kullanıcıların yorumlarını çok okudum disk balata takan herkes şişmeden şikayetçi, walla bende ufak ufak vazgeçer gibiyim ebc'den.. bana daha diskler 10bin kmde diye değişme demişlerdi yoksa bende değişcektim diskleri.. bnm asıl takıldığım da arkaların bu kadar çabuk bitmesi, hayır önler bilakis iyi durumda yoksa diycem ben bişeyi yanlış yapıorum..

Yok yok EBC :icon13:

CeM öZeR
28-03-2012, 09:35
Benim şanzuman da 1 den 2 ye geçerken arada titreme yapıyor acaba kavramayı mı değiştirsem diodum garantiden değişiyolar .yeni yazılım belki çözebilir bir sorayım servise? araçta yazılım mevcut evotech , sanzuman yazılımı atılırsa stock a döner mi acaba ?

Şanzumanın yeni yazılımı yüklenirse kesin geçer. Ama dsg şanzuman yazılımı yüklenirken arabaya yapılan chip silinir mi ben bilmem. Polo gti'lar için motor yazılım güncellemesini yükletirsen silineceği kesin.Ama onu yükletme. Ama polo gti için dsg güncellemesini yükleteceksiniz. O yüklenirse silinir mi onu Yılda'ya bir sor istersen. Orası bizim ilgi alanımız değil abi. :)

Harunde
29-03-2012, 16:51
Şanzumanın yeni yazılımı yüklenirse kesin geçer. Ama dsg şanzuman yazılımı yüklenirken arabaya yapılan chip silinir mi ben bilmem. Polo gti'lar için motor yazılım güncellemesini yükletirsen silineceği kesin.Ama onu yükletme. Ama polo gti için dsg güncellemesini yükleteceksiniz. O yüklenirse silinir mi onu Yılda'ya bir sor istersen. Orası bizim ilgi alanımız değil abi. :)

cem motor güncellemesi var mı ?

CeM öZeR
30-03-2012, 08:57
cem motor güncellemesi var mı ?

Ben 1 ay kadar önce yaptırdım kardeşim. Araba sana geçince yaptırdın mı sen ? Yada Onurhan abi yaptırmış olabilir mi? Çünkü geçen sene Mayıstan beri yanlış hatırlamıyorsam 2 tane güncelleme geldi. Yaptırmadıysan yaptırmanda fayda var. Sarsıntılı çalışma azalıyor.

Harunde
30-03-2012, 09:05
onur abide yaptırmadı sanırım... bakıma gittiğimde söylemediler güncelleme var diye bende yaptırmadım... yaptırayım hem motor hemde dsg için...

bu arada ebyadan anlayan var mı? likteki parçayı nasıl temin ederiz...
Front Bumper Lip Spoiler / Splitter VW Polo 5 / V (6R) | eBay (http://www.ebay.co.uk/itm/Front-Bumper-Lip-Spoiler-Splitter-VW-Polo-5-V-6R-/110737721906#ht_3900wt_1230)

Oz`
30-03-2012, 09:06
Revo, Scirocco manuel vites için stage 2 sini çıksın o zaman komple 63.5mm'e dönücem Mert :) yanıltıcı ile dp kullanmak istemiyorum ;)

abi ne stage i pardon :D

Oz`
30-03-2012, 09:09
titreme ve kesme sanmıyorumki geçsin

JOCCO
30-03-2012, 09:25
onur abide yaptırmadı sanırım... bakıma gittiğimde söylemediler güncelleme var diye bende yaptırmadım... yaptırayım hem motor hemde dsg için...

bu arada ebyadan anlayan var mı? likteki parçayı nasıl temin ederiz...
Front Bumper Lip Spoiler / Splitter VW Polo 5 / V (6R) | eBay (http://www.ebay.co.uk/itm/Front-Bumper-Lip-Spoiler-Splitter-VW-Polo-5-V-6R-/110737721906#ht_3900wt_1230)

Yok ben de güncelletmedim. Daha doğrusu aldıktan sonra hiç servise girmedim..

CeM öZeR
30-03-2012, 11:46
Harun randevu alıp tekrardan git servise. Ve garanti yetkilisine söyle dsg aktivasyonu ve motor aktivasyonu güncellenecek. Yazılım geldiğini takip edin lütfen de. Motordaki sarsıntılı çalışma azalıyor,gaz tepkisi hızlanıyor. Hele ki dsg yazılımı kesin yüklenmeli, sarsıntılı geçiş, roketleme anında duraksama,yavaşlarken ani hızlanmadaki vites geçişleri sorunsuz hale dönüyor. Eğer halen sorun varsa zaten kullanıma bağlı olarak daha önce kavrama zarar görmüştür. Harun o ekten bulursan banada haber ver kardeşim. Ben görmüştüm de araştırmak hiç aklıma gelmedi. Güzel duruyor. :icon_tup:

Harunde
30-03-2012, 15:25
Harun randevu alıp tekrardan git servise. Ve garanti yetkilisine söyle dsg aktivasyonu ve motor aktivasyonu güncellenecek. Yazılım geldiğini takip edin lütfen de. Motordaki sarsıntılı çalışma azalıyor,gaz tepkisi hızlanıyor. Hele ki dsg yazılımı kesin yüklenmeli, sarsıntılı geçiş, roketleme anında duraksama,yavaşlarken ani hızlanmadaki vites geçişleri sorunsuz hale dönüyor. Eğer halen sorun varsa zaten kullanıma bağlı olarak daha önce kavrama zarar görmüştür. Harun o ekten bulursan banada haber ver kardeşim. Ben görmüştüm de araştırmak hiç aklıma gelmedi. Güzel duruyor. :icon_tup:

baya iyileştirme var o zaman garantiden yüklesinler yeni yazılımı

valla türkiyede yok... ebaydan almak lazım :(
ebaydan alış veriş hakkında bişi bilmiyorum öğrenmek lazım

CeM öZeR
30-03-2012, 20:59
baya iyileştirme var o zaman garantiden yüklesinler yeni yazılımı

valla türkiyede yok... ebaydan almak lazım :(
ebaydan alış veriş hakkında bişi bilmiyorum öğrenmek lazım

Harun abi yaşına dikkat etmemiştim kusura bakma. :) Bulabilirsek haberleşelim. Ben o lipi ilk bu videodaki araçta gördüm. Hasta oldum. :)
Polo 6R GTI 1.4 TSI DSG7 - Only Sound - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=X9dN4HdQLSU)

Arka difüzör rieger ama ön hangi marka çözemedim.

kurtbil
30-03-2012, 21:50
nasıl yani standart güncel s3 deki fren sistemi ibiza cupraya uyuyormu?

Güncel değil mk1 s3 diye belirtmiştim.8L kasa yani.

Rabbit33
31-03-2012, 01:33
Yarin servise sorucam sanzuman guncellemesi var biliyorum ama motor guncellemesi yok hep soruyorum bunu yaptiranlar hangi serviste yaptirdi yazarsaniz sevinirim o servisle irtibat kurulur en azindan .su rolantide ki motor titremesinden sıkıldım artik :(

CeM öZeR
31-03-2012, 10:03
Yarin servise sorucam sanzuman guncellemesi var biliyorum ama motor guncellemesi yok hep soruyorum bunu yaptiranlar hangi serviste yaptirdi yazarsaniz sevinirim o servisle irtibat kurulur en azindan .su rolantide ki motor titremesinden sıkıldım artik :(

Abi farketmez herhangi bir yetkili servise git garanti yetkilisiyle görüş. Motor güncellemesini attırma gerek yok. Yakıt filtreni değiştir.Titreme azalır. Ve aldığın benzine özen göster. Tavsiyem Opet veya bp'nin yakıtını kullanman. Shell'de biraz seçici olmak gerekiyor.

997TT
31-03-2012, 10:39
Buaralar Shell in yakiti cok kotu Marmarada...

Harunde
31-03-2012, 11:37
Yok ben de güncelletmedim. Daha doğrusu aldıktan sonra hiç servise girmedim..

bende öyle biliyordum... :) kocaman maşallah diyelim... bende 13.000 de bakıma girdim... 430 tl herşey değişti... arıza problem görünmüyordu... içten gelen plastik sesleri için ayrıca gitmem lazım :(

Harun abi yaşına dikkat etmemiştim kusura bakma. :) Bulabilirsek haberleşelim. Ben o lipi ilk bu videodaki araçta gördüm. Hasta oldum. :)
Polo 6R GTI 1.4 TSI DSG7 - Only Sound - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=X9dN4HdQLSU)

Arka difüzör rieger ama ön hangi marka çözemedim.
yok problem değil kardeşim
ön lip linkte verdiğim lip ile aynı bir bulsak on numara olacak...

bakıma girdiğimde yakıt filitresi değişti... sabah ilk çalıştırmada olan titreme baya azaldı
rölentite zaten araç titremiyordu...

CeM öZeR
31-03-2012, 11:56
Arkadaşlar şanzuman yazılımları iptal sakın yükletmeyin. Problem giderilirken kavramaya daha fazla zarar verdiği tesbit edilmiş. Şu an bu konu üzerinde yeni yazılım çalışması varmış. Belki parça güncellemesi de yapılabilirmiş. Beklemede kalın. Çok önemlidir.

zafa38
31-03-2012, 12:24
Bu DSG başımıza iş açıcak hadi hayırlısı...

Alen
31-03-2012, 13:10
Bu DSG başımıza iş açıcak hadi hayırlısı...

Aynen.Ben guncellettim daha da artti gibi kavrama problemi.galiba kavramada yok su an dogusun elinde

Gokhan43
31-03-2012, 13:18
Dün güncelleme için randevu alıp servise giden bir araca (Passat 1.4 TSI 7-DSG) tam güncelleme yapılacakken Almanya'dan servislere mail geliyor ve güncellemeyi yapmıyorlar.Ve önümüzdeki 3-4 gün boyunca bu yazılımın araçlara yüklenmemesiyle ilgili talimat gelmiş.

Tekrar Almanya'dan yükleme talimati maili bekleniyormuş servislerde.

Bruglione
31-03-2012, 15:28
GTI Cupra boca sahiplerinden filtre takıp güzel ses alabilen varmı?
Ben performans değilde ses için taktırdım ancak gram ses alamadım.

Gokhan43
31-03-2012, 16:55
Turbo aractan nasi bi ses almayi planliyosunuz :)

Bruglione
31-03-2012, 17:18
Turbodan sonrasına takıldıgı ıcın alınmadıgını biliyorum ancak 1.4 tsi 122 125 liklerde azda olsa ses alındıgını söliyen kişiler var bende gram farklılık olmadı ondan belki alan vardır diye şansımı deniyim dediklerinin doğru olma ihtimalini düşünüyorum :)

Durango
31-03-2012, 17:21
Atmosferik motordaki gibi ses beklemeyin :) En fazla hafif bir çuff sesi alırsınız :)

Bruglione
31-03-2012, 17:24
Atmosferik motordaki gibi ses beklemeyin :) En fazla hafif bir çuff sesi alırsınız :)

Aynen öyle oluyor şuanda başka bişi yok sanırım orj filtreye geri donus yapıcam..

997TT
31-03-2012, 20:08
Hava besleme cok farkli,oyuzden 122 lerin sesi daha yuksek...

CLIORS
31-03-2012, 20:50
vw 1.4 tsi ların AR-GE sini müşterileri yardımıyla yapıyor sanırım.

CorsaMer
01-04-2012, 22:09
arkadaşlar gti r6 aracıma hem filtre hem coilover olarak ne marka önerirsiniz? coil olarak ta technix coilover diye bir markadan bassediyorlar uygun fiyatı var diyerlerine göre??

Harunde
01-04-2012, 22:46
arkadaşlar gti r6 aracıma hem filtre hem coilover olarak ne marka önerirsiniz? coil olarak ta technix coilover diye bir markadan bassediyorlar uygun fiyatı var diyerlerine göre??

filitre kesinlikle bmc karbon kit...
ta technix ankarada bir arkadaş dizel polosunda kullanıyor çok memnunmuş...
bende yaz gibi düşünüyorum...

CorsaMer
03-04-2012, 10:48
teşekkürler harun bilgiler için tamda düşündüğüm markaları yazmıssın icime sindi şimdi,sonraki aşama ecu,varmı tavsiyen?

onur_S
03-04-2012, 10:58
vw 1.4 tsi ların AR-GE sini müşterileri yardımıyla yapıyor sanırım.

alakası nedir konuyla?adam bujisini değiştirmiş yazılımı değişmiş,onu bunu yapmıs patırdama varmıs başka bişey varmış,tsi sıkıntılımı oluyor?yada taraf tutarak ona buna *** atarak elinize ne geçiyor neden böyle bişey söyleme gereği duydunuz ?
Dsg ler sıkıntılı tamamda ee başka ?

Harunde
03-04-2012, 12:43
teşekkürler harun bilgiler için tamda düşündüğüm markaları yazmıssın icime sindi şimdi,sonraki aşama ecu,varmı tavsiyen?

rica ederim bende downpipe taktım sırada bmc filitre var en son yazılım yapacağım...
yazılım konusuna gelince ya evotech yada ecufast diyebilirim...

CLIORS
03-04-2012, 13:26
1.4 tsi ların sorunlarını forumun ilgili kısımlarında bulabilirsin. Bknz. yağ yakma.

Bu arada bütün TSI lar sorunlu demedim zaten, yaşadıkları sorunları paylaşanlar da yine TSI kullanıcıları.

alakası nedir konuyla?adam bujisini değiştirmiş yazılımı değişmiş,onu bunu yapmıs patırdama varmıs başka bişey varmış,tsi sıkıntılımı oluyor?yada taraf tutarak ona buna *** atarak elinize ne geçiyor neden böyle bişey söyleme gereği duydunuz ?
Dsg ler sıkıntılı tamamda ee başka ?

Harunde
03-04-2012, 22:40
hafta sonu eksoz videosu çekmiştim
çok ses anlaşılmıyor ama idare eder...

polo gti sound in car - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=Arnd9yS8dWU)

polo gti sound - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=l5xAn9GEtng)

YGZ96
03-04-2012, 23:45
Bu da benden gelsin fikir verme açısından:

Skoda Fabia and Fabia vRS :) - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=y5jHvHL2MV4)

Edit : 2.20 de hafif bir basma söz konusu

bilalMW
04-04-2012, 00:41
stok golf gtı-ibiza cupra-fabia vrs sahipleri gelse bir test yapsalar aralarında ki farkları görsek güzel olurdu. bakalım 1.4tsi 3 farklı kasa altında nasıl performans sergiliyor öğrenmiş olurduk. aradım google amcada malesef bulamadım. :(

YGZ96
04-04-2012, 00:56
stok golf gtı-ibiza cupra-fabia vrs sahipleri gelse bir test yapsalar aralarında ki farkları görsek güzel olurdu. bakalım 1.4tsi 3 farklı kasa altında nasıl performans sergiliyor öğrenmiş olurduk. aradım google amcada malesef bulamadım. :(

Bende bu farkı görmek için uğraşıyorum. Güzel bir organizasyon yapsak fena olmaz.

lewolved
04-04-2012, 08:29
FASTEST LAPS.COM
Skoda Fabia RS vs VW Polo GTI 1.4 TSI

Engine 1400cc 148 bhp/tonne
Specs

Max speed 226 kph 229 kph
0 - 100 kph 6.9 s 6.6 s
0 - 100 mph 17.3 s 16.3 s
0 - 200 kp 35.6 s 29.9 s
0 - 50 kph 2.7 s 2.6 s
0 - 180 kph 24.8 s 22.8 s
0 - 130 kph 11.1 s 10.6 s
0 - 80 kph 5.0 s 4.7 s
1/4 mile 15.1 s 14.9 s
1/8 mile (est) 10.3 s @ 80 mph 10.1 s @ 81 mph
1000 m (est) 28.0 s @ 187 kph 27.4 s @ 193 kph
1/2 mile (est) 24.1 s @ 112 mph 23.7 s @ 114 mph
P/w ratio 142 bhp/tonne 148 bhp/tonne

Seat Ibiza Cupra 1.4 TSi 180 vs VW Polo GTI 1.4 TSI

Engine 1400 148 bhp/tonne
Specs

Max speed 225 kph 229 kph
0 - 100 kph 6.6 s 6.6 s
0 - 100 mph 17.3 s 16.3 s
0 - 200 kph 28.2 s 29.9 s
0 - 50 kph 2.5 s 2.6 s
0 - 40 kph 2.1 s 2.1 s
0 - 130 kph 10.8 s 10.6 s
0 - 80 kph 4.8 s 4.7 s
1/4 mile 14.9 s 14.9 s
1/8 mile (est) 10.1 s @ 80 mph 10.1 s @ 81 mph
1000 m (est) 27.6 s @ 198 kph 27.4 s @ 193 kph
1/2 mile (est) 23.9 s @ 115 mph 23.7 s @ 114 mph
Power/weight ratio 144 bhp/tonne 148 bhp/tonne

Skoda Fabia RS vs Seat Ibiza Cupra 1.4 TSi 180

Engine 1400 144 bhp/tonne
Specs

Max speed 226 kph 225 kph
0 - 100 kph 6.9 s 6.6 s
0 - 100 mph 17.3 s 17.3 s
0 - 200 kph 35.6 s 28.2 s
0 - 50 kph 2.7 s 2.5 s
0 - 130 kph 11.1 s 10.8 s
0 - 80 kph 5.0 s 4.8 s
1/4 mile 15.1 s 14.9 s
1/8 mile (est) 10.3 s @ 80 mph 10.1 s @ 80 mph
1000 m (est) 28.0 s @ 187 kph 27.6 s @ 198 kph
1 mile (est) 39.3 s @ 129 mph 39.1 s @ 130 mph
1/2 mile (est) 24.1 s @ 112 mph 23.9 s @ 115 mph
Power/weight ratio 142 bhp/tonne 144 bhp/tonne

fangio
04-04-2012, 09:20
fabia rs'in 0-200 hızlanması 35,6 sn mi? fastestlaps e de bazen inanasım gelmiyor hakikaten...

Gokhan43
04-04-2012, 09:23
Aralarındaki 7 saniye çok yahu aynı motorlu araçlar sonuçta bunlar o kısma ben de pek inanasın gelmedi Kürşad abi gibi..

CeM öZeR
04-04-2012, 12:44
1.4 tsi ların sorunlarını forumun ilgili kısımlarında bulabilirsin. Bknz. yağ yakma.

Bu arada bütün TSI lar sorunlu demedim zaten, yaşadıkları sorunları paylaşanlar da yine TSI kullanıcıları.

Ne yağ yakmaymış Allahım yarabbim. Arabalarımızın 2. el piyasası düşecek :D Vw neden böyle en fazla eleştirilen marka anlamıyorum. İyi ki bu zaman kadar 4-5 araba yağ eksiltti. Ben ve çevremdeki en az 10 tane tanıdığım polo gti'ı olan arkadaşımın aracı neden eksiltmiyor acaba. Her gün servisimize en az 10 tane tsi motorlu araç bakıma geliyor. Bir çok müşterimizle tanışıyorum. Nasıl memnun musunuz? İyi mi güzel mi? Ne yakıyor? Performansı nasıl? Tereddütleriniz var mı ? gibi sorular soruyorum. Siz kullanmadan nasıl biliyorsunuz eksilttiğini? Valla kim ne derse desin biz tsi motor kullanıcıları kulak asmıyoruz buna. Bir çok arkadaşımın da benim gibi düşündüğünü iyi biliyorum. Tsi motor bir buluş. Vergisi düşük,gücü fazla,tüketimi düşük. Yiğidi öldürmeyin...

997TT
04-04-2012, 16:15
Polo gti sahibi olarak,size 6 adet motoru degisen-yapilan gosterebilirim ki,cok yogun bir problem...
Gayet memnunum,gidisi ve verdiklerinden.
Bir polo gti i geri verdigim halde yine aldim!
Kavrama ve motor problemleri asikar ama zamanla azalarak biticektir...

Alen
04-04-2012, 18:42
Valla abi iyi hos polo gti bendede var ama arti canimi skmaya basliyor.Yavas yavas arabada sorun var bir turlu cozemedim.Yazilimliyken surekli patirdma ariza lambasi arabayi stock cevirdik simdi araba hala ayni bobin olabilir dedik bobinleti bujileri degistirdik neyse egzozda yaniltici var sokelim bakalim dedik hala ayni anlamiyorum problem nerede cozemedim gitti.Arabanin yakiti fazla 6.000 devire dogru afr 10.6 10.4 lerde seyrediyo ariza lambasi yakiyo.Problemi biz cozemedim ama bakalim ozgun arkadasimizi bekliyrum gelsinde insallah halledicek ank gelince.

Rabbit33
04-04-2012, 20:17
Valla abi iyi hos polo gti bendede var ama arti canimi skmaya basliyor.Yavas yavas arabada sorun var bir turlu cozemedim.Yazilimliyken surekli patirdma ariza lambasi arabayi stock cevirdik simdi araba hala ayni bobin olabilir dedik bobinleti bujileri degistirdik neyse egzozda yaniltici var sokelim bakalim dedik hala ayni anlamiyorum problem nerede cozemedim gitti.Arabanin yakiti fazla 6.000 devire dogru afr 10.6 10.4 lerde seyrediyo ariza lambasi yakiyo.Problemi biz cozemedim ama bakalim ozgun arkadasimizi bekliyrum gelsinde insallah halledicek ank gelince.

İşi bilene yaptır arkadaşım şansa bırakma, bu sınıfta kendini kanıtlamış sorunsuz yürüye ağrıza,vermeyen araçları yapan firmalara bak evotech,ecufast gibi vs....
Tekrar geçmiş olsun.

Rabbit33
04-04-2012, 20:26
Polo gti sahibi olarak,size 6 adet motoru degisen-yapilan gosterebilirim ki,cok yogun bir problem...

Murat abi şu sabahları sogukken titremeye bir çağre buldular mı ? servisi aşındırdım artık bulamıyolar.Senin bir önerin var mı ? neden olabilir .En sonunda aracın bütün sensörleri yeniliycem :) Ama yazılımsal bir update ile de çözülür gibime geliyor :beuj: ama vw den tık yok bu konuda 6-7 aydır var bu titreme soğukken motor zıplıyor resmen :nokta:

CLIORS
04-04-2012, 20:30

Anlatmak istediğim de aynen budur, objektiflikte budur. Bu kadar senedirde forumda körü körüne marka sevdalısı olmadığımı pek çok kişi bilir.