Orijinalini görmek için tıklayınız : iPhone & iPad & iOS Hakkında Herşey ( sorular & sorunlar )
Geveyli Iphone simfree yapılır. Ankara içi.
İletisim: p.m
Day Walker
24-04-2012, 15:34
Geveyli Iphone simfree yapılır. Ankara içi.
İletisim: p.m
8 Nisan'da AT&T kontratsız iPhone'ları unlock yapmaya başladı. (http://www.iphoneyardim.net/iphone_genel/52717-8_nisanda_at_amp_t_kontratsiz_iphonelari_unlock_ya pmaya_basladi.html)
Amerikadan alınan cihazları zaten AT&T kendisi unlock yapıyor onun dışında kalan ülkeler için olabilir.
blumenberg
25-04-2012, 13:58
herhangi yabanci bi pasaporta isletirsen bi numara soruyorlar sadece o numarada kullanabiliyorsun telefonu eger turk pasaportuna kaydedersen herhangi bir numarayla kullanabilirsin sikintisiz...
simdiden gule gule kullan.
Pasaporta kayıt ettiren arkadaşlar;
dediğiniz gibi ancak eksik bilgi vermişsiniz, yabancı pasaporta kaydettirirken ikametgah belgesi götürürseniz bütün şebekelerde kullanabilirsiniz cihazı..
iphone da bu hangi programın menüsü?
http://img703.imageshack.us/img703/4550/apk6uqcqaassssss1pfa.jpg
3g her versiyonda sarji cok yiyor bana kalirsa sebebi operator oncelik sonrada band genisliginin fazla olmasi bandi gectik operator sundan dolayi;baz istasyonu yetersiz 2g 3g atlamasi taramasi cok yapiyor telefon bu yuzden konusmalarda kesiliyor arayan ulasamiyor,cihazda sebeke taradigi icin sarji harciyor.en basiti telefonunuz ful ceken bi yerde birakin sabaha kadar dursun nekadar sarj gidicek bir bakin,sonrada bir iki dis ceken yerde deneyin.
iphone da bu hangi programın menüsü?
http://img703.imageshack.us/img703/4550/apk6uqcqaassssss1pfa.jpg
Tolki programin adi. Bizim turkler yapmis apple store da free.
Emre Akçay
26-04-2012, 18:24
Sizden bir konuda yardım isteyecektim. Vodafone faturalı hat kullanıyorum. 250 mb internet paketi aldım. Telefonum 4S bu arada. İnternete giremiyorum. Hücresel ağ felan birşeyler diyor. Telefonun üstünde 3g ibaresi de yok. Edge var. Nasıl halledebiliriz? Ayrıca Edge'den bağlanmak mantıklı mı? Şarj süresi bakımından vs.
Sizden bir konuda yardım isteyecektim. Vodafone faturalı hat kullanıyorum. 250 mb internet paketi aldım. Telefonum 4S bu arada. İnternete giremiyorum. Hücresel ağ felan birşeyler diyor. Telefonun üstünde 3g ibaresi de yok. Edge var. Nasıl halledebiliriz? Ayrıca Edge'den bağlanmak mantıklı mı? Şarj süresi bakımından vs.
ayarlar > ağ > 3G ve hücresel veriyi açman gerek. 250 mb yetmeyebilir, kota aşımına dikkat et.
2 adet farklı program yazmaya başladım, aytuns için, hayırlı olsun :D
birisi bizim ilgi alanımıza çok ilgili :) appstore da da rastlamadım :)
bittikten sonra burada mesaj sayısı belli bir rakam üzeri olup da programı lisanslı bir şekilde kurmak isteyenlere ücretsiz promo kod vermeyi planlıyorum. :)
hadi bakalım vira bismillah :)
Shadow_Dancer
26-04-2012, 21:47
Hadi hayırlısı abi :) parayı kırarsın inşallah.
2 adet farklı program yazmaya başladım, aytuns için, hayırlı olsun :D
birisi bizim ilgi alanımıza çok ilgili :) appstore da da rastlamadım :)
bittikten sonra burada mesaj sayısı belli bir rakam üzeri olup da programı lisanslı bir şekilde kurmak isteyenlere ücretsiz promo kod vermeyi planlıyorum. :)
hadi bakalım vira bismillah :)
Haydi hayırlısı Allah utandırmasın. Bize beklemekten başka birşey düşerse yaz konuya. Aramızda gönüllü çok olur. En azından ben varım;)
Bende gönüllü olurum :)
Sen mürekkep balığısın sazan değil. Atlama hemen :D
bu arada itunes ta nasıl bir program görmek isterdiniz?
şu olsaydı kesin yüklerdim telefonuma ama yok, dediğiniz app ile ilgili fikirleriniz dikkate alınır :) tabiiki karşılığı olacak :)
herşey var itunes ta diye bir şey yok.. örneğin yaptığım 2 app nin 2 si de itunes ta yok o yuzden hayal gücü max olsun :)
By_HaNNibaLL
26-04-2012, 22:43
şu olsaydı kesin yüklerdim telefonuma ama yok, dediğiniz app ile ilgili fikirleriniz dikkate alınır :) tabiiki karşılığı olacak :)
herşey var itunes ta diye bir şey yok.. örneğin yaptığım 2 app nin 2 si de itunes ta yok o yuzden hayal gücü max olsun :)
Caps vb. bişey olursa ona göre karar vermesi daha kolay olmaz mi abi görünce aaa şu eklense daha güzel olur diye aklimiza gelir
anlatamadım.. :)
örneğin atıyorum, sigara bırakma programı. (gerçi var o)
işte sen şu gün bıraktım diyeceksin, o hergün sayacak şu gün şu oldu vucudunda, bu gün bu oldu, şu kadar kara geçtin paran cebinde kaldı, şu kadar ömrün uzadı, bla bla bla
ya da işte tatile gitmek için otel seçme programı.. online çalışmayacak, offline çalışacak program. yani 3g ya da wifi bağlı değilse bile program çalışabilecek.
ilk level offline.. online app lar çok daha sonra.. :) önce acemilik atayım.. :)
böyle aklınıza gelen enteresan ya da işlevsel birşeyler.. ama oyun olmasın.. onun çok farklı bir yapısı söz konusu :)
elimdeki iki program zaten yürüyor devam ediyor.. en son görüşleriniz için caps ler ekleyeceğim.
bu istediğim başka bir app için fikir talebi :)
Ahmet Saraçoğlu
26-04-2012, 23:20
Olur mu , yada var mı bilmiyorum ama;;
*iPad için wifi hotspot
*Youtube dan video yada mp3 indirme programı
*Guzel bir oto teyp skini seklinde , hoş bı mp3 çalar (iPad için)
*Birden fazla font ve yazı boyutunu içeren bı not alma programı (genelde bir metin icinde tek font ve yazı boyutu içeriyor not alma programları ,,, başlık , alt çizme vss mümkün olmuyor)
Şimdilik bunlar geliyor aklıma ,,, boş kafayla illaki farklı seyler bulunabilir.
anlatamadım.. :)
örneğin atıyorum, sigara bırakma programı. (gerçi var o)
işte sen şu gün bıraktım diyeceksin, o hergün sayacak şu gün şu oldu vucudunda, bu gün bu oldu, şu kadar kara geçtin paran cebinde kaldı, şu kadar ömrün uzadı, bla bla bla
ya da işte tatile gitmek için otel seçme programı.. online çalışmayacak, offline çalışacak program. yani 3g ya da wifi bağlı değilse bile program çalışabilecek.
ilk level offline.. online app lar çok daha sonra.. :) önce acemilik atayım.. :)
böyle aklınıza gelen enteresan ya da işlevsel birşeyler.. ama oyun olmasın.. onun çok farklı bir yapısı söz konusu :)
elimdeki iki program zaten yürüyor devam ediyor.. en son görüşleriniz için caps ler ekleyeceğim.
bu istediğim başka bir app için fikir talebi :)
aslind bi app aramistim yok :) genelde de bi cok kisi bulammis. hani beyaz show da bi kulaklik mikrofon oyunu gibi bisey varya kulakligi takiyor sesi 2-3 saniye gec gidiyor konusamiyor bunun gibi bisey olsa aslinda fena olmaz ::)
Ahmet öncelikle teşekkürler.. :)
bazı şeyleri apple izin verdiği ölçüde yapabiliyorsunuz.
sms attırmıyor örneğin.. o platform tabu.. dokunamıyorsun :) "call" platformuna da keza.. bri noktaya kadar dokunduruyor.. çok emin olmasam da font da bu fazla dokundurmadığı konulardan birisi.. dolayısıyla tıkanıyoruz ki not alma programı da yüzlerce var..:)
senin en beğendiğin aslında geliştirilirse çok iyi olur dediğin bir app varsa onu toparlayabiliriz belki.. ama bu kadar not alma programı varken öyle bir app nin çok şansı olacağını düşünmüyorum. ama değerlendiririz yine birlikte.. olmayacak bişey değil..
download, wifi, media player vs gibi programlar da yüzlerce :) çok sıcak gelmedi bunlar bana..
daha enteresan fikirler çıkar senden eminim çünkü çok ilgilisin ve meraklısın :)
aslind bi app aramistim yok :) genelde de bi cok kisi bulammis. hani beyaz show da bi kulaklik mikrofon oyunu gibi bisey varya kulakligi takiyor sesi 2-3 saniye gec gidiyor konusamiyor bunun gibi bisey olsa aslinda fena olmaz ::)
programın amacını anlamadım.. eğlence amaçlı?
böyle bir programı 0.99 dan satın alır mıydın? :)
yapılabilir belki bilmiyorum. araştırmak incelemek lazım.
bir ara skirtup diye bir app vardı.
ekranda bir tane etek giymiş bir kız, telefonun altındaki mikrofona üflediğinizde kızın üzerindeki etek havalanıyordu. :)
çok basit bir mantığı vardı.
basit anlatımla, iki tane video dosyası vardı, mikrofonda gürültü olduğunda bir kod tetikleniyor, ikinci video devreye giriyordu, böylelikle kızın eteği alttan üflediğimiz için havalanıyor gibi bir görüntü oluyordu.
bu cydia dan yüklendi bildiğim kadarıyla.
böyle salak bir program peynir ekmek gibi indirilir.
orjinallikse orjinal.. eğlenceli.. bilmeyen birisine gösterdiğinde ohaaa repliği alabileceğin basit ve orjinal bir app :) başka bir örneği de yok..
bu eğlence başlığı altında olabilecek bir şey örneğin..
itunes ta çok fazla kategori var.. :)
ALPER-VNS
26-04-2012, 23:51
Olur mu , yada var mı bilmiyorum ama;;
*iPad için wifi hotspot
*Youtube dan video yada mp3 indirme programı
*Guzel bir oto teyp skini seklinde , hoş bı mp3 çalar (iPad için)
*Birden fazla font ve yazı boyutunu içeren bı not alma programı (genelde bir metin icinde tek font ve yazı boyutu içeriyor not alma programları ,,, başlık , alt çizme vss mümkün olmuyor)
Şimdilik bunlar geliyor aklıma ,,, boş kafayla illaki farklı seyler bulunabilir.
pioneer 8600 görünümlü mp3 çalar ne güzel olurdu:rolleyes:
pioneer 8600 görünümlü mp3 çalar ne güzel olurdu:rolleyes:
onun yerine pioneer teyplere bluetooth ile bağlanan app var. :)
aynı theme yüklenerek yapılabilir belki bu bluetooh özelliği de eklenerek.. siz iphone dan sesi yükselttiğinizde otomobildeki teybin de sesi yükselecek.. ilginç olabilir.. evet.. :)
valla degil 0.99 $ 10 $ verirdim. arkadaslar arasinda baya rabet gorecek bi uygulama olurdu . mesela burda 5 -6 kisi bi araya geldikmi muhabet kisa zmanda iphone baglaniyo herkes yeni uygulamalarini felan palasiyo keyifli oluyor mesela bole bi uygulama olsa eminim ki kapis kapis olur :) cunki hem emsali yok hemde eglenceli.
valla degil 0.99 $ 10 $ verirdim. arkadaslar arasinda baya rabet gorecek bi uygulama olurdu . mesela burda 5 -6 kisi bi araya geldikmi muhabet kisa zmanda iphone baglaniyo herkes yeni uygulamalarini felan palasiyo keyifli oluyor mesela bole bi uygulama olsa eminim ki kapis kapis olur :) cunki hem emsali yok hemde eglenceli.
tamam peki inceleyelim o zaman :)
bu arada fikir veren arkadaşların fikirleri ile ilgili inceleme sonuçlarını da paylaşacağım.
oluyor, olmuyor, yapılacak, vs diye. ücretli çıkarsa (ki free çıksa bile bir süre sonra ücretli olma ihtimali yüksek), o fikri sahibinden çalmış olmayacağım. daha sonra ayrıntılarını veririm düşüncelerimin..
zaten buraya yazılanlar kaldığı sürece kimin fikri olduğu ortada olacak.
elimdeki 2 app biraz olgunlaşsın, fikirlerinizi değerlendirip hayata geçirmeye başladığımda bilginiz oluyor olacak.
Ahmet Saraçoğlu
27-04-2012, 00:27
Ahmet öncelikle teşekkürler.. :)
bazı şeyleri apple izin verdiği ölçüde yapabiliyorsunuz.
sms attırmıyor örneğin.. o platform tabu.. dokunamıyorsun :) "call" platformuna da keza.. bri noktaya kadar dokunduruyor.. çok emin olmasam da font da bu fazla dokundurmadığı konulardan birisi.. dolayısıyla tıkanıyoruz ki not alma programı da yüzlerce var..:)
senin en beğendiğin aslında geliştirilirse çok iyi olur dediğin bir app varsa onu toparlayabiliriz belki.. ama bu kadar not alma programı varken öyle bir app nin çok şansı olacağını düşünmüyorum. ama değerlendiririz yine birlikte.. olmayacak bişey değil..
download, wifi, media player vs gibi programlar da yüzlerce :) çok sıcak gelmedi bunlar bana..
daha enteresan fikirler çıkar senden eminim çünkü çok ilgilisin ve meraklısın :)
Aynen font a müdahale mümkün degilse ayrıca bi not programı gereksiz ,,,çok başarılı programlar mevcut
İlgi ,merak daha çok ihtiyacı karşılamak amaçlı abi ,, işim gereği ofisimiz pc neredeyse ,, mobil olabilmenin en büyük yardımcısda iPad suan benim için..hem görsellerimizi sunabilmek , Hem uzak masaüstü ile çizimlerimizi , dosya aktarımlarımızı yapabilmek büyük kolaylık..(bu arada gecen hafta bahsettigim gibi ankaradayim ve tavsiyen üzerine kurduğum logmein sayesinde islerimi yürütüyorum abi, saolasin tekrardan)
Android zamanı tubemate adında bi program vardı...acar acmaz Youtube çıkıyor , seçtiğimiz videoyu tikladiimizda mp3 olarak yada video olarak indirme seçenekleri sunuyordu.o kolaylıkta iOS için bı program varmı bilmiyorum ama ben çok arıyorum o kolaylığı.
Hayal gücünü zorlayıp fantazik acıdan baktığımızda da ; iPadimi bul özelliği gibi iTunes kullanıcı adı ve şifresi ile bağlanıp karsı tarafın kamerasına bağlanabilmeye yarayan bı program oluşturulabilir belki..bilgisiz bı gözle , yüzeysel olarak baktığımda iPadimi bul da karsının gps ine bağlanıyor ,, o oluyorsa kamera da olabilir belki.
Day Walker
27-04-2012, 07:36
Engin abi millet forumda nasıl ilginç evlilik teklifi yapılır diye konular açıyordu.
Sende Sende ilginç evlilik tekliflerinin olduğu bi app yapabilirsin.hatta şöyle cicili bicili yaparsan hatunlarında dikkatini çeker :D
hee bide apple store da hep ciftler için app ler var (3D kamasutra 3D positions vb.) sende yalnız arkadaşlarımız için elizabetle mutlu mesut vakit geçirebilecekleri bi app yapabilirsin :hehe:
Day Walker
27-04-2012, 07:41
şuda olabilir cihazın hangi ülkeden alındığını ve üretim tarihini gösteren bi app olabilir.kullanıcı seri numarası vb. bilgiyi girdikten sonra cihazın üretildiği ülke tarih bilgisinin yanında şu kadar gün saat gibi bilgi veren bi sayaç da eklenebilir.Ama bunlar parayla satılırmı bilemem.
Day Walker
27-04-2012, 07:43
Buldum buldum jb deki activatörün görevini yapan bi app yap 10 dolar olsa alırım.
DERAN_TUYNER
27-04-2012, 08:24
Engin kardeşim ben uzun zamandır bir terazi appi arıyorum şöyleki işim gereği somun nipel salmastra tarzı şeyleri tartmam gerekiyor sanırım ıphonun ekranında da bu laptopların touchpadlerindeki gibi parmagın basma şiddetini algılayan bir sistem yok o yuzden benim buldugum appler genelde cihazın alt ortasına yuksek bir şey koydurup gyro yu kullanıyor ve ister istemez hata payı tolerans dısında kalıyor eğer bu tarz bir uygulama yaparsan cok satar ve satmasına da yardımcı olurum :)
Low-Rider
27-04-2012, 08:27
Buldum buldum jb deki activatörün görevini yapan bi app yap 10 dolar olsa alırım.
hacı abi o tür programlar iphone'da jb'siz yapılabilecek olsa yüz kere yapılırdı zaten.
Day Walker
27-04-2012, 08:30
hacı abi o tür programlar iphone'da jb'siz yapılabilecek olsa yüz kere yapılırdı zaten.
belki bi umut :D
Low-Rider
27-04-2012, 08:32
belki bi umut :D
ios işte umutları köreltiyor:D
Day Walker
27-04-2012, 08:41
ios işte umutları köreltiyor:D
olsun hacı ios candır :D
olsun hacı ios candır :D
yine başladık :D:D
Low-Rider
27-04-2012, 08:52
yine başladık :D:D
konu sönük gidiyor renk getiriyorum arada:D
Aynen font a müdahale mümkün degilse ayrıca bi not programı gereksiz ,,,çok başarılı programlar mevcut
İlgi ,merak daha çok ihtiyacı karşılamak amaçlı abi ,, işim gereği ofisimiz pc neredeyse ,, mobil olabilmenin en büyük yardımcısda iPad suan benim için..hem görsellerimizi sunabilmek , Hem uzak masaüstü ile çizimlerimizi , dosya aktarımlarımızı yapabilmek büyük kolaylık..(bu arada gecen hafta bahsettigim gibi ankaradayim ve tavsiyen üzerine kurduğum logmein sayesinde islerimi yürütüyorum abi, saolasin tekrardan)
Android zamanı tubemate adında bi program vardı...acar acmaz Youtube çıkıyor , seçtiğimiz videoyu tikladiimizda mp3 olarak yada video olarak indirme seçenekleri sunuyordu.o kolaylıkta iOS için bı program varmı bilmiyorum ama ben çok arıyorum o kolaylığı.
Hayal gücünü zorlayıp fantazik acıdan baktığımızda da ; iPadimi bul özelliği gibi iTunes kullanıcı adı ve şifresi ile bağlanıp karsı tarafın kamerasına bağlanabilmeye yarayan bı program oluşturulabilir belki..bilgisiz bı gözle , yüzeysel olarak baktığımda iPadimi bul da karsının gps ine bağlanıyor ,, o oluyorsa kamera da olabilir belki.
bu söylediğin şeylerin hepsinde WiFi ya da 3G şeklinde data alışverişi olması gerek Ahmet. :)
İlk etapta offline çalışacak bir program yapıyorum/yapacağım. İşin içine data girdiği zaman işin boyutu çok çetrefilleşiyor.. Bunlar ikinci level da olacak :)
Engin abi millet forumda nasıl ilginç evlilik teklifi yapılır diye konular açıyordu.
Sende Sende ilginç evlilik tekliflerinin olduğu bi app yapabilirsin.hatta şöyle cicili bicili yaparsan hatunlarında dikkatini çeker :D
hee bide apple store da hep ciftler için app ler var (3D kamasutra 3D positions vb.) sende yalnız arkadaşlarımız için elizabetle mutlu mesut vakit geçirebilecekleri bi app yapabilirsin :hehe:
Hadi bi kahvaltı yap annem sen :D :D
şuda olabilir cihazın hangi ülkeden alındığını ve üretim tarihini gösteren bi app olabilir.kullanıcı seri numarası vb. bilgiyi girdikten sonra cihazın üretildiği ülke tarih bilgisinin yanında şu kadar gün saat gibi bilgi veren bi sayaç da eklenebilir.Ama bunlar parayla satılırmı bilemem.
imei no, seri no gibi bilgilere kadar kolun uzanamıyor ios ta :)
yok öyle bir dünya :D
Engin kardeşim ben uzun zamandır bir terazi appi arıyorum şöyleki işim gereği somun nipel salmastra tarzı şeyleri tartmam gerekiyor sanırım ıphonun ekranında da bu laptopların touchpadlerindeki gibi parmagın basma şiddetini algılayan bir sistem yok o yuzden benim buldugum appler genelde cihazın alt ortasına yuksek bir şey koydurup gyro yu kullanıyor ve ister istemez hata payı tolerans dısında kalıyor eğer bu tarz bir uygulama yaparsan cok satar ve satmasına da yardımcı olurum :)
Hocam ekranın basma şiddetini hissedeceğini düşünmüyorum. Hani bazı oyunlardan vs hatırladığım kadarıyla, ekrana yapılan basınç çok önemli değil iphone için.. Önemli olan dokunup dokunmadığın.. Yanlış bilmiyorsam böyle bir kabiliyeti yok çocuğun :) Öte yandan gyro ile yapılan ölçüm bir yere kadar.. kabul edilebilir sapma oranlarının dışında kalacağını düşünüyorum zira gyro yu etkileyen çok fazla manyetik etmen var çevremizde.. Ama araştıralım yine de :)
Tesekkur ederim herkese
Aklınıza bir şey gelirse paylaşırsanız sevinirim. :)
Q.
olabilir olaya tamamen ticari açıdan bakıyorum.. Ben yaparım sorun yok :)
20 tane mayolu top model fotosu olan app 2.99 dan satıldığını biliyorum. :D
imprezaWRC
27-04-2012, 09:08
Başkalarında olup sizde olmayan ama olsun istediğinizde paraları bayılmanız lazım olan ve kıskanılan applicationlar içinde bir başlık açsak mı :D
iphonelarda kıskanılan application'lar. :D
Vay arkadaş hergün bir uygulama çıkıyor, yükle yükle nereye kadar :D
Engin abim, sendeki application listesini ö.m'den gönderirmisin :)
550 tane uygulama gönder gönder nereye kadar :D
Ahmet Saraçoğlu
27-04-2012, 09:30
Sınırları biraz daha iyi anladım şimdi abi ,,, jant deneme app i varmı ? Olsa tutarmi?:D
Day Walker
27-04-2012, 09:37
olabilir olaya tamamen ticari açıdan bakıyorum.. Ben yaparım sorun yok :)
20 tane mayolu top model fotosu olan app 2.99 dan satıldığını biliyorum. :D
Alem abaza demek eeee dünyanın en eski mesleği para her daim var tabii :D
tutar bu iş abi yap bence ama biraz değişklik olsun.
imprezaWRC
27-04-2012, 10:04
550 tane uygulama gönder gönder nereye kadar :D
Yok artık daha neler :D:D:D
3Gs'de ekranı tokatla tokatla bitmez uygulamalar :D:D:D
O kadar uygulama bende olsa İbb'ye bakacaktık kendimizi Bejeweled'da bulduk durumu olur :D:D:D
xxx filmi izle gibi bir program yapsanız varya acaip satar diye düşünüyorum:D
bazı programlar var yorumları okuyorum, bu ne biçim program hiç bir işe yaramadı paramı geri istiyorum tarzında. Bunun gibi olaylar için apple'ın bir yaptırımı varmı?
Day Walker
27-04-2012, 10:22
bazı programlar var yorumları okuyorum, bu ne biçim program hiç bir işe yaramadı paramı geri istiyorum tarzında. Bunun gibi olaylar için apple'ın bir yaptırımı varmı?
hangi servera bağlanacak ki o filmler için zaten amaç para kazanmak ama adamlar bunun için sağlam bedel isterler ayrıca zaten devlet yasaklamış bu uygunlama apple tr de olmaz yani yaş.
Apple fake uygulamalar için kendi belirlediği kriterlar var onlara uymazsa para iadesi gibi yaptırımlar söz konusu.
Low-Rider
27-04-2012, 10:46
mtahakorkmaz'dan aldım ben bluetooth'lu olanı.
Öyle çok deli gibi beklentilerim yok ama normal bir kullanıcınında işini görür herhalde android üzerinde?
Day Walker
27-04-2012, 10:53
mtahakorkmaz'dan aldım ben bluetooth'lu olanı.
Öyle çok deli gibi beklentilerim yok ama normal bir kullanıcınında işini görür herhalde android üzerinde?
andorid yan tarafda birader yanlış geldin sen :D
Low-Rider
27-04-2012, 12:03
konular karışmış reiz:D
Day Walker
27-04-2012, 12:10
konular karışmış reiz:D
Buralar benden sorulur :D
pornografik uygulamalar yasak :)
Buralar benden sorulur :D
aynen :)
ilgi alanim degil,indirmedim ama appstore'da gördügüm kadar ile sex pozisyonlari-kamasutra vs gibi appler mevcut.
onlar çok farklı.. kamasutra dünyada felsefesi yapılan bir konu. pornografi olarak değerlendirilmiyor.. kamasutra ile hardcore xxx movie leri karıştırılmaması gerek
araçların hata kodlarının açıklamalı şekilde bulunduğu bir app olsa çok mu tefarruatlı olur?
araçların hata kodlarının açıklamalı şekilde bulunduğu bir app olsa çok mu tefarruatlı olur?
hata kodu derken?
markaların her modelin kendine has hata kodları var mı?
veritabanını nasıl sağlayacağız?
otomobil markalarının isimlerini programın içinde geçirdiğimizde telif ücreti ortaya çıkar mı?
hata kodu fazla olan markanın sorunu da çok olarak algılanır mı?
bla bla bla :)
çok sıcak gelmedi bana :)
andorid yan tarafda birader yanlış geldin sen :D
auhauhuaha :D :icon_tup:
Day Walker
27-04-2012, 14:48
onlar çok farklı.. kamasutra dünyada felsefesi yapılan bir konu. pornografi olarak değerlendirilmiyor.. kamasutra ile hardcore xxx movie leri karıştırılmaması gerek
abi sen neden bu hardcore olayına bu kadar takıldın anlamadım :D
abi sen neden bu hardcore olayına bu kadar takıldın anlamadım :D
hayat takılmış hardcore a, dünya üreme üzerine kurulu :D ben takılmışım çok mu :D :D
Macbook, ipad ve iphone kullanıyorum ama evernote tarzında cidden iyi çalışan hiç bir TODO app'ı yok. Bu sadece iphone'da değil aynı zamanda Macbook, ipad ve ipod'da da satılır. Hatta sync olayı başarılı olursa windows için bile satılabilir. İyi olduğunu söylediler mal gibi Things'i satın aldım ama cihazlar yan yana gelmeden eşleştirme olmuyor ve bazen id'ler karışıp TODO'lar siliniyor.
Day Walker
27-04-2012, 14:54
hayat takılmış hardcore a, dünya üreme üzerine kurulu :D ben takılmışım çok mu :D :D
http://b1204.hizliresim.com/w/v/4yxd4.jpg :hehe:
http://b1204.hizliresim.com/w/v/4yxd4.jpg :hehe:
terbiyesiz ahlaksız edepsiz :D
Day Walker
27-04-2012, 15:01
terbiyesiz ahlaksız edepsiz :D
:D
http://b1204.hizliresim.com/w/v/4yxq2.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
arkadaşlar İngiltere'den iphone 4s im geldi O2 hatlı sim kilitli. O2 pay&go hattımda var( Türkiyedeki kontörlü hatlarla aynı oluyor galiba) internet sitesinden unlock talebi yapınca açıyorlar fakat 3 gün oldu hala cevap yok. Bunun başka olur yolu var mı ?. Başka bir şekilde sim kilidini kaldırabilirmiyiz O2 kaldırmaz ise.
JumboAli
01-05-2012, 18:00
bu vıdeo ve muzık downloader'ların hangılerı guzel?
araçların hata kodlarını yazdıgınız zaman hatanın ne oldugunu bulabildiginiz bir app zaten var ben kullanıyorum şu anda.
app ile ilgili fikir düşünüyorum da bende. hani bu jb'li zamanlarda kullandıgımız unlimtones diye bir uygulama vardı. şu anda da ücretli veya ücretsiz bazı app'ler mevcut aslında ama indirdigimiz şarkı itunes'a düşüyor falan filan yine bi ton ugraşmaca. 1-2-5-10 dolar fark etmez o tarz bir uygulamanın cok fazla ragbet görecegini düşünüyorum. yani veritabanı oluşturmak biraz meşakkatli olabilir binlerce şarkı için ama bazı popüler şarkıları melodi olarak hazır koysanız ve programın başk bir detayı olarak telefonda mevcut şarkıları direk zil sesi olarak ayarlayabilen bir program yapsanız tutabilir diye düşünüyorum.
araçların hata kodlarını yazdıgınız zaman hatanın ne oldugunu bulabildiginiz bir app zaten var ben kullanıyorum şu anda.
itunes tan link verir misin inceleyeyim biraz.
app ile ilgili fikir düşünüyorum da bende. hani bu jb'li zamanlarda kullandıgımız unlimtones diye bir uygulama vardı. şu anda da ücretli veya ücretsiz bazı app'ler mevcut aslında ama indirdigimiz şarkı itunes'a düşüyor falan filan yine bi ton ugraşmaca. 1-2-5-10 dolar fark etmez o tarz bir uygulamanın cok fazla ragbet görecegini düşünüyorum. yani veritabanı oluşturmak biraz meşakkatli olabilir binlerce şarkı için ama bazı popüler şarkıları melodi olarak hazır koysanız ve programın başk bir detayı olarak telefonda mevcut şarkıları direk zil sesi olarak ayarlayabilen bir program yapsanız tutabilir diye düşünüyorum.
mp3 zil sesleri isminde (yanılmıyorsam) türkçe bir program vardı. 1.99 ya da 2.99 dan satılıyordu.. Hatta turkeye top10 da 2nci sırada idi bir ara whatsapp tan sonra..
yapılabilir aslında ama çok fazla ringtones türevi app var. hatta bir tanesini ben tanıtmıştım baya başarılı idi.
ancak bu zil seslerini direkt yapılandıramıyorsun. mutlaka itunes üzerinden senkronizasyon istiyor. Apple ın cısss dediği bölgelerden bu da :)
Basit ve pratik aslında bu tip programlar. Planlarımın arasında var ama biraz alt sıralarda yer alıyor.. :)
jb'li programlar gibi kolay kullanımlı olamamasını anlıyorum ama ücretini vererek aldıgımız program direk olarak zil seslerine atsa müzikleri ne de güzel olur ama dimi :)
App Store - OBD-II Code Converter (http://itunes.apple.com/us/app/obd-ii-code-converter/id348874612?mt=8)
OBD2 Code for iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPod touch (3rd generation), iPod touch (4th generation) and iPad on the iTunes App Store (http://itunes.apple.com/vg/app/obd2-code/id492632063?mt=8)
bir ücretli bir ücretsiz program mevcut. ücretsiz olanı kullanıyorum. baya iş görüyor.
iphonecu arkadaşlar yeni 5 ne zaman çıkacak :)? çeşitli söylentiler var haziran gibi eylül gibi.
en iyisini kullananlar bilir diye buraya soruyorum.
Şimdi telefon alacak olan birisi için 5'i beklemek çok saçma bence.Altı üstü cep telefonu sonuçta...
4S baya bir gider gibi geliyor...Öyleki , rakipleri 4 için dünya kadar telefon yaptı S2 vs... apple 4S çıkardı tekrar geri attı hepsini...Elinde oynuyor hepsiyle:)
5 sanırım eylül-ekim en az ihtimalle , ama internette ne okuyorsanız hepsi söylentiler..Apple ser verip sır vermeyen bir firma bu tarz konularda...Net birşey söylemek nerdeyse imkansız....
Low-Rider
01-05-2012, 22:22
4s'in s2'den üstün yönü nedir nasıl elinde oynuyormuş? Bazı yorumlar cidden garip , kullandın mı tecrübe ettin mi bilmiyorum hiç ama kulaktan dolma konuşuyorsun gibi geliyor bana
Kendin söylüyorsun rakip diye,sen bir mal üretirsin ben senden sonra daha iyisini üretirim bunda garip olan ne?
Cpu , net hızı , kamera vs... Cep telefoncu değilimki alıpda enine boyuna test edebileyim , ayrı ayrı zamanlarda kullandım :) internette tonla video var...
S2 iyi bir telefon... Sadece kendi yorumumu yazdım :)
Low-Rider
01-05-2012, 22:27
Samsung I9100 Galaxy S II vs. Apple iPhone 4S - GSMArena.com (http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=3621&idPhone2=4212)
Şuradan özelliklere tekrar bak istersen , cpu hızı bilgin yanlış:)
Net hızı konusunda ikisinden biri hızlı diyemem çok fark görmedim ama attı elinde oynuyor çok iddialı:D
Antutubenchmark ile sonyexpria arc,arc s,galaxy nexus ,s2 karsilastirma yaptik.siralama su sekilde cikti.
Arc
Nexsus
Arc s
S2
Esas sıkıntı aslında operatörlerde katılıyormusun lowrider abim bilmiyorum lakin , 3G açarken korkuyorum telefonda şarjı yarı yolda bırakırmı bugün beni diye...O kadar etkiliyor şarjı...
Avrupa'dada aynımı durum , tamam şarjı bir miktar etkiler ama TR'deki kadar etkiliyormudur acaba?
ulasoztas1
01-05-2012, 23:01
Bir sorum olucak; son günlerde herzaman olmamakla birlikte 4s te oyun oynarken bir anda oyun kapanıyor menüye dönüyor telefon. Eskiden böyle bri problem yoktu birkaç gündür oluyor nedendir çözümü var mıdır?
Day Walker
02-05-2012, 07:42
Bir sorum olucak; son günlerde herzaman olmamakla birlikte 4s te oyun oynarken bir anda oyun kapanıyor menüye dönüyor telefon. Eskiden böyle bri problem yoktu birkaç gündür oluyor nedendir çözümü var mıdır?
Hangi sürümü kullanıyorsun ve ayrıca oyunların güncellemeleri sürekli yapıyormusun?
Day Walker
02-05-2012, 07:43
Walla dün bayaa gezdim aslında en güzel kombinasyon bb ve ipad gibi geldi bana
Low-Rider
02-05-2012, 07:53
Esas sıkıntı aslında operatörlerde katılıyormusun lowrider abim bilmiyorum lakin , 3G açarken korkuyorum telefonda şarjı yarı yolda bırakırmı bugün beni diye...O kadar etkiliyor şarjı...
Avrupa'dada aynımı durum , tamam şarjı bir miktar etkiler ama TR'deki kadar etkiliyormudur acaba?
evet 3g'nin sömürgen bir yapısı var:)
anıl turan
02-05-2012, 09:33
iphone 4'üm bozuldugu icin bir hata yaptim aynisindan almak yerine 5i piyasaya çıkana kadar bb 9900 aldim, pişman oldum ben yaptım siz yapmayin abilerim kardeşlerim :(
Ben 5'i beklerken mevcut 4'ü hanıma kaptırdım :) gittim kendime 3gs 16gb aldım kamerası dışında herşeyinden fazlasıyla memnunum :)
ulasoztas1
02-05-2012, 12:05
Hangi sürümü kullanıyorsun ve ayrıca oyunların güncellemeleri sürekli yapıyormusun?
5.1 yüklü cihazda. güncellemeleri yapıyorum hafta bir girer güncellemeleri kontrol ederim. Şimdi siz diyince farkettim güncellediğim oyunlarda oluyor bu menüye dönme olayı :beuj:
yeni güncellenen oyunlar bir süre bu tarz sıkıntılar yaratabilir. zaten 1-2 gün içinde yeniden güncelleme de gelir o oyunlara.
@quantum rica ederim.
app olarak yeni fikir :)
herhangi bir diyet programına ne dersiniz ? adam boyunu kilosunu yazacak. günde kaç saat hareket ettigini yazacak. ( spor iş vs. ) Bu kriterlere göre günde şu kadar kalori alman gerekiyor falan diye bir bilgi içerecek program. her gün her ögünde ne yiyip içecegini yazmak sıkıntılı olabilir cok karmaşık olur belki ama boy kilo ve enerji tüketimine göre günde 300 gram proteinli besin 3 dilim ekmek veya şu kadar karbonhidratlı besin tüketeceksin şeklinde bir acıklama içerebilir belki program. biraz teferruatlı ama cokta başarılı bir program olur bence :)
app olarak yeni fikir :)
herhangi bir diyet programına ne dersiniz ? adam boyunu kilosunu yazacak. günde kaç saat hareket ettigini yazacak. ( spor iş vs. ) Bu kriterlere göre günde şu kadar kalori alman gerekiyor falan diye bir bilgi içerecek program. her gün her ögünde ne yiyip içecegini yazmak sıkıntılı olabilir cok karmaşık olur belki ama boy kilo ve enerji tüketimine göre günde 300 gram proteinli besin 3 dilim ekmek veya şu kadar karbonhidratlı besin tüketeceksin şeklinde bir acıklama içerebilir belki program. biraz teferruatlı ama cokta başarılı bir program olur bence :)
ohhhşşş :D
süper bir program olur ama bu program içinde nasıl bir kodlama var biliyor musun :D
Stok takip programı yazaydım iyiydi dersin :D
Yapılır mı yapılır ama çok zaman harcar bu.. :)
Kalori almak konusu bir yere kadar ok. o konuda mutabık kaldık diyelim :D
Kalori verme konusunda nasıl davranacak prog? "müdür senin vucut bıngıl bıngıl olmuş acil kilo verecen annem sen" diyip sibel can diyeti falan mı önerecek :D
sen günde 2000 kalori alması konusunda ikna et ondan sonra ister sibel can olsun ister ebru şallı :D
sen günde 2000 kalori alması konusunda ikna et ondan sonra ister sibel can olsun ister ebru şallı :D
hahaha :D
ya süper program da çok ağır kod yapısı olur bunda. Ona göre de parası olur 9.99 dan aşağı olmaz fiyatı :p :D
Alternatifler arasına ekliyorum ama. :)
Çok teşekkür ettim :)
Ahmet Saraçoğlu
02-05-2012, 17:20
Kalorimetre var o tarz ,,, boy kilo yas yazıyorsunuz , gunluk kalorinizi yazıyor ,,,sonra yediklerinizi yazıyorsunuz , o kalorisini hesapliyor ve topluyor...
bu arada sormadım sanırım ,,,, bu iPad 3g de telefon özelliği varmı? ,,jb falan farketmez , varsa yaparım.
Ahmet Saraçoğlu
02-05-2012, 17:34
Kalorimetre var o tarz ,,, boy kilo yas yazıyorsunuz , gunluk kalorinizi yazıyor ,,,sonra yediklerinizi yazıyorsunuz , o kalorisini hesapliyor ve topluyor...
bu arada sormadım sanırım ,,,, bu iPad 3g de telefon özelliği varmı? ,,jb falan farketmez , varsa yaparım.
Araştırdım , iPad 1 için varmış , 2 için yokmuş... İpad1 de 20 dolar karşılığı bı programla telefon seklinde takılıyor kullanıcılar ve memnunlar.mesaj vss de geliyor...
Size sorum , iPad 2 3g den iPad 1 3g ye gecersem boyut farki haricinde nelerden mahrum kalırım?
ahmet viber yükle tak kulaklıgı konuş :) diger türlü telefon özelligi yok ama sanmıyorum
Ahmet Saraçoğlu
02-05-2012, 17:50
ahmet viber yükle tak kulaklıgı konuş :) diger türlü telefon özelligi yok ama sanmıyorum
Su aklimi aldı ama iPad 1 içinmiş maalesef
PhoneIt iPad [iPad 2 için Değildir] (http://www.fenomac.com/showthread.php?p=273534)
Day Walker
03-05-2012, 07:43
Veee karşınızda hackstore :D
apple storedaki paralı uygulamalara alternatif bir uygulama :)
http://bit.ly/HackStoreTeam
Day Walker
03-05-2012, 07:47
ne birileri zayıflamak için app mi yapacaktı :D
uygulama free indirin hemen :D
App Store - SixPack App PRO - Fitness Library (http://itunes.apple.com/us/app/sixpack-app-pro-fitness-library/id309998158?mt=8&ign-)
mpt=uo%3D4
Ahmet Saraçoğlu
03-05-2012, 08:36
Hackstore u nasıl acicaz?
Ahmet Saraçoğlu
03-05-2012, 08:38
Bide aldığımız screenshot lari , yada galerideki resimleri internet e link olarak upload edebileceğimiz bı program varmı?
Low-Rider
03-05-2012, 08:39
photobucket'ın programı var onu kullanabilirsin
Bide aldığımız screenshot lari , yada galerideki resimleri internet e link olarak upload edebileceğimiz bı program varmı?
al bakalım başkan.. nasıl oldu da bilmiyorsun bunu :)
Photobucket Mobile | Apps | iPhone (http://photobucket.com/mobile/apps/iphone/#iphone)
Veee karşınızda hackstore :D
apple storedaki paralı uygulamalara alternatif bir uygulama :)
http://bit.ly/HackStoreTeam
jb siz uygulamalarla gel bana :D
Legal ol azıcık legal :D
Day Walker
03-05-2012, 08:50
jb siz uygulamalarla gel bana :D
Legal ol azıcık legal :D
1 aydır jb kullanmıyorum bu aralar çok legalim :D
Day Walker
03-05-2012, 08:52
Engin abi elimizin fotoğrafını çekip aletin boyunu ölçen app olmaz mı hesap kitap işi çok mu sürer bunun bak kızlar buna bayılır:D:hehe:
Ahmet Saraçoğlu
03-05-2012, 08:52
Ben mail atıp uzak masaüstünden upload ediodum :D:D:D
stok takip programı dedinizde aklımda olan birşey var. nokia nın dandık bı telefonunda cok basıtce var aslında.
para hesabı yapan bi app olsa. cebını takıp edemeyenler ıcın.
yanı gunluk olarak sunu aldım bu gun bunu aldım bu kadar harcadım cepte bu kadar var sukadar kalması ıcın ne kadar ayırmam lazım ne kadar harcamam lazım tarzı bısey.
mısal 5k gelir yazıp ay sonuna 2k kalması ıcın 3k yı gunlere bolcek gunde bu kadar harcayabılırsın burdanda sabıt gıderlerı falan fılanı ayırıp senın bu kadar paran var cebınde dıyebılcek..
anlatabıldım ınsallah. :)
Engin abi elimizin fotoğrafını çekip aletin boyunu ölçen app olmaz mı hesap kitap işi çok mu sürer bunun bak kızlar buna bayılır:D:hehe:
oha başkan :D kızlar neden bayılıyokı elın resmıne ? :D
ayarlamayı nasıl yapcan ? cetvelle yuseklık olcup sabıt noktadanmı tutcan makınayı cekerken ? :D değişkenleri var :D
10 cm yukardan cekersen el 20cm olur
30 cm yukardan cek 9cm :D
Araştırdım , iPad 1 için varmış , 2 için yokmuş... İpad1 de 20 dolar karşılığı bı programla telefon seklinde takılıyor kullanıcılar ve memnunlar.mesaj vss de geliyor...
Size sorum , iPad 2 3g den iPad 1 3g ye gecersem boyut farki haricinde nelerden mahrum kalırım?
ipad 1 ile 2 arasında aklımda kalan farklar ise şöyle;
ipad 2 1. versiyona göre 0 kadar daha ince bir cihaz
ipad1 de ne ön nede arka kamera var..
ipad 2 de hem ön hem arka kamera var (arka kamera nekadar hd densede pekte tatmin edici değil)
ipad 2 ipad 1 e göre işlemci performansında 0 e yakın fark var girafik performansıda aynı şekilde.
ipad2 de gyroscope var ipad1 de yok.
Ayrıca daha da ayrıntılı olarak;
http://i671.photobucket.com/albums/vv76/badoer/iPad-vs-Ipad-2-Table1.jpg
Day Walker
03-05-2012, 09:01
stok takip programı dedinizde aklımda olan birşey var. nokia nın dandık bı telefonunda cok basıtce var aslında.
para hesabı yapan bi app olsa. cebını takıp edemeyenler ıcın.
yanı gunluk olarak sunu aldım bu gun bunu aldım bu kadar harcadım cepte bu kadar var sukadar kalması ıcın ne kadar ayırmam lazım ne kadar harcamam lazım tarzı bısey.
mısal 5k gelir yazıp ay sonuna 2k kalması ıcın 3k yı gunlere bolcek gunde bu kadar harcayabılırsın burdanda sabıt gıderlerı falan fılanı ayırıp senın bu kadar paran var cebınde dıyebılcek..
anlatabıldım ınsallah. :)
apple store çok var böyle programlar :)
Day Walker
03-05-2012, 09:02
oha başkan :D kızlar neden bayılıyokı elın resmıne ? :D
ayarlamayı nasıl yapcan ? cetvelle yuseklık olcup sabıt noktadanmı tutcan makınayı cekerken ? :D değişkenleri var :D
10 cm yukardan cekersen el 20cm olur
30 cm yukardan cek 9cm :D
ben horoz hacı bilmem ayar işini :D
ya stok takip cari takip bütçe takip konusu burada da çıktı karşıma anasını satiim :D
yok valla istemiyorum öyle program yapmayı. 15 senedir içim dışım ERP MRP CRM PRM oldu :D iphone da da istemiyorum valla :D
deyvolkırcım.. çok terbiyesissin sen söylemiş miydim :D
Ahmet Saraçoğlu
03-05-2012, 09:08
ipad 1 ile 2 arasında aklımda kalan farklar ise şöyle;
ipad 2 1. versiyona göre 0 kadar daha ince bir cihaz
ipad1 de ne ön nede arka kamera var..
ipad 2 de hem ön hem arka kamera var (arka kamera nekadar hd densede pekte tatmin edici değil)
ipad 2 ipad 1 e göre işlemci performansında 0 e yakın fark var girafik performansıda aynı şekilde.
ipad2 de gyroscope var ipad1 de yok.
Ayrıca daha da ayrıntılı olarak;
http://i671.photobucket.com/albums/vv76/badoer/iPad-vs-Ipad-2-Table1.jpg
İncelik sorun değil ama kamera önemli....mekan ölçülerini almak için önce ipadde resmini çekip sonra upad die bı programda resim üstüne ölçütümüz yerleri çizip yazıyorum.kamera olmazsa olmaz yani.telefon özelliği için iPad 2 yi beklemem gerekecek , tabi Apple iphoneislam ekibine suikast düzenlemediyse :D
Day Walker
03-05-2012, 09:14
ya stok takip cari takip bütçe takip konusu burada da çıktı karşıma anasını satiim :D
yok valla istemiyorum öyle program yapmayı. 15 senedir içim dışım ERP MRP CRM PRM oldu :D iphone da da istemiyorum valla :D
deyvolkırcım.. çok terbiyesissin sen söylemiş miydim :D
abi çok doluyum dün giremedim yaa bide 4 günlük tatil off off fenalardayım :D
heee bide yarın sabah kıbrısa gidiyorum birazda onun gazı var :D
abi çok doluyum dün giremedim yaa bide 4 günlük tatil off off fenalardayım :D
heee bide yarın sabah kıbrısa gidiyorum birazda onun gazı var :D
uyuzsunn vs dememi bekliyorsun çatlamamızı bekliyorsun ama yok..
"İyi tatiller, sağ salim git, güzelce dinlen gel :D"
(Bu da sağ gösterip sol vurmak :D :D)
Day Walker
03-05-2012, 09:26
uyuzsunn vs dememi bekliyorsun çatlamamızı bekliyorsun ama yok..
"İyi tatiller, sağ salim git, güzelce dinlen gel :D"
(Bu da sağ gösterip sol vurmak :D :D)
ahuauauahauauha :D
whatsapp ve bilimum iletişim applerin açık olsun :D
ahuauauahauauha :D
whatsapp ve bilimum iletişim applerin açık olsun :D
24 saat açık sayın kendileri :D
Day Walker
03-05-2012, 09:38
24 saat açık sayın kendileri :D
güzellll :D
Ahmet Saraçoğlu
03-05-2012, 09:41
Bugün viber i denedim , ses süper ötesi , whatsapp gibi bı mesajlaşma paneli de var... ama sadece viber kullanıcıları arası irtibat olayı tatsız....
ahmet çok geriden geliyorsun :D
Tango da dene :D
Day Walker
03-05-2012, 09:52
Ahmetin konuyu baştan sona 2 kere hatim etmesi gerekiyor :D
Day Walker
03-05-2012, 10:57
İPAD'e özel googl earth uygulaması Ahmet bu senin için :)
App Store - Google Earth (http://itunes.apple.com/us/app/google-earth/id293622097?mt=8)
Bugün viber i denedim , ses süper ötesi , whatsapp gibi bı mesajlaşma paneli de var... ama sadece viber kullanıcıları arası irtibat olayı tatsız....
viber ın sesi ciddi iyi sanki adam yanında konusuyomus gibi ama bazen takılma ve gecıkme yapıyo gibi.
whatsapp ta da kendi arasında degilmi ?
Tango nası bısekı ? :D bende pek kurcalamıyom. farklı ne var * :D
tangoda görüntülü görüşülüyor internet üzerinden :D
sabah uyanamayanlara gelsin, sleep cycle :)
Ahmet Saraçoğlu
03-05-2012, 13:39
Ben biraz geriden gidiyorum abiler :D , androidle boşa harcadığım zamana sayın :D:D
Ahmet Saraçoğlu
03-05-2012, 22:14
Jb li iPad 2 si olan , su linki kesik sikmartla (data kartı değil , normal kart) deneyebilirmi acaba?donanımdan aldım ama benimkimin li değil
http://peel520.hk/cydia
(iPad , telefon özelliği için)
tango sakat bea
banjo mu ne var bide o daha sakat
Low-Rider
04-05-2012, 08:09
Ahmet viber dediğin olay her2 telefonda da var , sen hangi dünyada yaşıyordun:)
:) 3g 8gb telefonum varkende vardı sene bilmem ne
Ahmet Saraçoğlu
04-05-2012, 23:05
Amma esmişiniz hacılar , bilmiyordum valla ne yalan soyliim , bilmemek ayıp deil öğrenmemek ayıp hem :D
gambit49
04-05-2012, 23:22
biraz konu disi ama yanlislikla guncellemeyi yukle dedim 5.1 i indirdi yuklemeye baslamasini nasil engelleyebilirm :D yoksa kacinilmaz son mu olacak benim icin 5.1
Restore yapamıyorum arkadaşlar. 1601 - 1602 hatasının kesin çözümünü bilen var mı?
Edit : Saat 6 dan beri aralıksız uğraşıyorum. Açılmıyordu cihaz. Denediğim 4. farklı bilgisayarda çözüme ulaştım. :D
Varsa aynı hatadan müzdarip, farklı bilgisayarlar denesin.
host ayarı yapmışmıydın acaba
ALPER-VNS
05-05-2012, 22:21
sabahı bırak öğlen de uyanamıyorum ben indirdim bu saati de ama espirisini anlamadım.. mıııııyyyyykkkkkkk diye bi ses geliyo yüksek de değil
host ayarı yapmışmıydın acaba
Yerli yabancı, forum, blog, hertürlü sitede yazılanları yaptım. :D
blumenberg
06-05-2012, 12:20
Arkadaşlara buna benzer bir program lazım bana.. bu program jailbreak'lı olanlarda bile 2 dolar galiba? cydia diyor çünkü
Fusion - Post To Multiple Social Networks At Once - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=RaFHvJqw1n0)
Ahmet Saraçoğlu
07-05-2012, 00:37
Arkadaslar , data hattina nasıl nerden tl yükleyip paket alıyoruz bilgisi olan varmı?turkcell i aradım , onlarda bilmiyor , şubeden olur falan dedi arkadas , pek çakmıyor.kredi kartından falan bı kolayı yokum bu isin? Yarın sabahtan yola çıkacam Turkcell bayii aramakla uğraşmayalım.
JumboAli
07-05-2012, 02:35
flıck soccer.
Arkadaşlara buna benzer bir program lazım bana.. bu program jailbreak'lı olanlarda bile 2 dolar galiba? cydia diyor çünkü
Fusion - Post To Multiple Social Networks At Once - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=RaFHvJqw1n0)
Programi incelemedim ama tweetdeck isini gorebilir tek appte tum sosyal networklerini kullanabiliyorsun
Arkadaşlar cydia yükledikten sonra bir aksilip cıkıp el kapandı sorunun gitmesi için pcdden yeni sürümünü yüklemem lazım sim listesi full gidecek tahminimce bunu nasıl kopyalayabilirm bir formülü varmıdır.
Jailbreak yapmadan once itunes ile sync yaptiysan contactlarin yedegini almistir
Sabah 4 te yatip 7 ye alarm kurunca sleep saykil da yalan :)
Ama cok cok guzel app adam gibi 6-7 saat uyku uyuyorsaniz sabahlari zimba gib kaldiriyor
Arkadaslar , data hattina nasıl nerden tl yükleyip paket alıyoruz bilgisi olan varmı?turkcell i aradım , onlarda bilmiyor , şubeden olur falan dedi arkadas , pek çakmıyor.kredi kartından falan bı kolayı yokum bu isin? Yarın sabahtan yola çıkacam Turkcell bayii aramakla uğraşmayalım.
Data Hattı = internet paketi
Ahanda aşağıdaki linkte hepsi var.
Faturalı hat / faturasız hat.
TURKCELL - MOBİL İNTERNET (http://www.turkcell.com.tr/bireysel/Sayfalar/internet/cepteninternet/genel.aspx)
4GB den aşağı da alma tavsiye etmiyorum :)
O turkcell deki şapşiğe de kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum :)
Day Walker
07-05-2012, 11:36
engin app argeleri ne durumda :)
engin app argeleri ne durumda :)
Bu haftasonu dokunamadım.
Dün körfezdeydim, cts günü de işim vardı biraz.
Yavaş ama sağlam ilerliyor. Kısa süre sonra vites yükseltirim zira yaz sezonu sakin oluyor bizim işler. Ayrıca kod kısımları biraz daha olgunlaşsın platform değiştireceğim.
Alışılageldik iphone arayüzü olmuyor menü seçimleri vs farklı olacak biraz :)
Wait me baby :D
Ahmet Saraçoğlu
07-05-2012, 11:57
Data Hattı = internet paketi
Ahanda aşağıdaki linkte hepsi var.
Faturalı hat / faturasız hat.
TURKCELL - MOBİL İNTERNET (http://www.turkcell.com.tr/bireysel/Sayfalar/internet/cepteninternet/genel.aspx)
4GB den aşağı da alma tavsiye etmiyorum :)
O turkcell deki şapşiğe de kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum :)
4 luk kullanıyorum bende , ama bu ayı doldurdum , tekrar yükleyecektim.gece uç kere aradım türkcell i ama hepsi de illa şubeden yapabiliriz dedi... Allah'tan otobüste wieleri var da girebiliyorum suan.
blumenberg
07-05-2012, 12:06
Programi incelemedim ama tweetdeck isini gorebilir tek appte tum sosyal networklerini kullanabiliyorsun
bu dediğinizi daha önceden kullanmıştım, sanırım sildiğime göre hoşuma gitmemiş. bunun pc versiyonu da vardı..
benim istediğim iphone'a sanki entegre gibi olan bir app lazım, bu programı temin edemiyoruz sanırım..
4 luk kullanıyorum bende , ama bu ayı doldurdum , tekrar yükleyecektim.gece uç kere aradım türkcell i ama hepsi de illa şubeden yapabiliriz dedi... Allah'tan otobüste wieleri var da girebiliyorum suan.
sms ile de başlatabiliyorsun aboneliğini.. niye arayıp uğraşıyorsun ki..
bir de kendisi otomatik yenilenmesi gerek iptal mi etmiştin.
Ahmet Saraçoğlu
07-05-2012, 12:12
Normalde Turkcell in kontörlülerinde çok kolay , aylık 4 gb mı ne yazıyorum tl yukler yüklemez ,halloluyor...ama bu data hattı olduğu için ve iPad de sms atma vss olmadıgı için nası yapılır bilemedim..
Benim data hatti fatura degil kontörlü... ve gecen ay aldığım için ilk defa olacak tl yükleme vss.kart kesik oldugundan diğer telefonlara da takmadım mesajı denemek için.
Day Walker
07-05-2012, 12:48
Bu haftasonu dokunamadım.
Dün körfezdeydim, cts günü de işim vardı biraz.
Yavaş ama sağlam ilerliyor. Kısa süre sonra vites yükseltirim zira yaz sezonu sakin oluyor bizim işler. Ayrıca kod kısımları biraz daha olgunlaşsın platform değiştireceğim.
Alışılageldik iphone arayüzü olmuyor menü seçimleri vs farklı olacak biraz :)
Wait me baby :D
ok abi ama çok bekletme bide 5 geliyo ona göre çıkış zamanı ayarla bence aynı anda olabilir.
ok abi ama çok bekletme bide 5 geliyo ona göre çıkış zamanı ayarla bence aynı anda olabilir.
5 ile aynı anda çıkabiliriz.
Önce alfa testler, sonra beta testler, daha sonra apple onayı vs süreç bu şekilde olacak.
cihazdan ziyade ios bağlıyor beni açıkçası :)
ios6 gelirse onun için bir güncelleme yaparız artık. :)
abim ya 5.1 jb nezaman geliyor:D
Günün Programı
Schedaroo
http://img214.imageshack.us/img214/5916/becksihydzkfageoa2fdqgt.png
Schedaroo for iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPod touch (3rd generation), iPod touch (4th generation) and iPad on the iTunes App Store (http://itunes.apple.com/tr/app/schedaroo/id514603464?l=tr&mt=8)
Price: FREE (Kısa Süreliğine)
Daha önceden e-mail, tweet, ya da facebook iletisi hazırlayıp istediğiniz gün ve saatte göndermek için program içinden ayarlıyorsunuz.
Set ettiğiniz gün ve saat geldiğinde, taslak olarak kaydettiğiniz mail/tweet/fb iletisi tetikleniyor ve siz o an ekranda olmasanız bile gönderiliyor.
tweet ve fb için olmasa bile email olarak kullanılabilitesi yüksek bir program.
Arayüzü gayet kullanışlı, anlaşılır ve pratik..
Tavsiye ederim.
abim ya 5.1 jb nezaman geliyor:D
onun için bu amcayı takip edeceksin.. herşey bu amcanın başının altından çıkıyor :D
https://twitter.com/#!/pod2g
Abi seni hazır açık yakalamışken sorayım telefonu güncelleyemedim hala aldıgım gibi telefon üzerinden hata veriyor pc ye telefonu her taktığımda programlara giremiyorum app storeden yeni program indirmem gerekiyor napmam lazım ? :D
Abi seni hazır açık yakalamışken sorayım telefonu güncelleyemedim hala aldıgım gibi telefon üzerinden hata veriyor pc ye telefonu her taktığımda programlara giremiyorum app storeden yeni program indirmem gerekiyor napmam lazım ? :D
ne hatası alıyorsun? xxx hata kodu gibi bişey sorar.
windows klasöründeki host dosyasını dğeiştirdin mi yasak sitelere girmek için?
ne hatası alıyorsun? xxx hata kodu gibi bişey sorar.
windows klasöründeki host dosyasını dğeiştirdin mi yasak sitelere girmek için?
deşifremi olduk hahaha :D
hata vermedi ama her seferinde aynı senaryo
hatayı telefondan güncellemek isteyince alıyorum .
deşifremi olduk hahaha :D
hata vermedi ama her seferinde aynı senaryo
hatayı telefondan güncellemek isteyince alıyorum .
:) deşifre oldun evet :)
telefondan da olsa ne hatası..
jb varsa bazen telefon üzerinden güncelleme yapmana izin vermeyebiliyor. Daha dün karşılaştım örneğin. Güncelleniyor diyor, güncelleme dosyasını indiriyor, sonra bir hata vs gibi birşey diyor kalıyor.
itunes üzerinden yapman gerek güncellemeyi.
orj host dosyası ile ama :)
DERAN_TUYNER
07-05-2012, 20:42
5.1.1 geldi hayirli olsun :)
oy hemen indirelim :)
http://img151.imageshack.us/img151/2519/ios511.png
ygtkrmdnz
07-05-2012, 21:28
5.1.1 yukleyen var mi hiz olarak degisim olur mu acaba
Herhangi bir değişiklik hissetmedim :)
:) deşifre oldun evet :)
telefondan da olsa ne hatası..
jb varsa bazen telefon üzerinden güncelleme yapmana izin vermeyebiliyor. Daha dün karşılaştım örneğin. Güncelleniyor diyor, güncelleme dosyasını indiriyor, sonra bir hata vs gibi birşey diyor kalıyor.
itunes üzerinden yapman gerek güncellemeyi.
orj host dosyası ile ama :)
Telefonumu sıfır aldım jb yaptırmadım su ana kadar aynı hatayı alıyordum sana sordum düzeldi abi :D
ygtkrmdnz
07-05-2012, 21:54
Aynen yeni yukledim simdi hersey ayni :)
Telefonumu sıfır aldım jb yaptırmadım su ana kadar aynı hatayı alıyordum sana sordum düzeldi abi :D
sanayide ustanın yanına gidersin motordan ses gelmez ya.. o hesap olmuş :)
iyi hadi geçmiş olsun :)
Day Walker
08-05-2012, 07:28
Yeni güncellemeyi akşama yükliyim bakiim nasılmış :)
Day Walker
08-05-2012, 07:32
İtunese benzer bir program cartunes free indirmenizi tavsiye ederim çok kullanışlı.
mtahakorkmaz
08-05-2012, 08:34
ya bi sorum olacak benim yardımcı olurmusunuz?
telefonu komple sıfırlamak istiyorum jailbreak falan silinsin istiyorum servise vericem telefonu bunu en kısa yolda nasıl yaparım cydia yı sildim fakat instaluos duruyor hala bende ayarlarda tüm içerik ve ayarları sıfırla var yedek alıp tüm içerik ve ayarları sıfırla dersem yapabilirmiyim rehberim uçmadan?
Low-Rider
08-05-2012, 08:41
ya bi sorum olacak benim yardımcı olurmusunuz?
telefonu komple sıfırlamak istiyorum jailbreak falan silinsin istiyorum servise vericem telefonu bunu en kısa yolda nasıl yaparım cydia yı sildim fakat instaluos duruyor hala bende ayarlarda tüm içerik ve ayarları sıfırla var yedek alıp tüm içerik ve ayarları sıfırla dersem yapabilirmiyim rehberim uçmadan?
Itunes'a bağlayıp restore et:) ama öncesinde yedekle
mtahakorkmaz
08-05-2012, 08:44
Itunes'a bağlayıp restore et:) ama öncesinde yedekle
bu şekilde jailbreak falan siliniyormu abi?
Low-Rider
08-05-2012, 08:59
Aynen silinir telefon sıfırlanıyor
Day Walker
08-05-2012, 08:59
bu şekilde jailbreak falan siliniyormu abi?
Tertemiz oluyo merak etme
Day Walker
08-05-2012, 09:00
Aynen silinir telefon sıfırlanıyor
birader çık konumuzdan lütfen bak rica ediyorum bi dahakine uyarmam :D
mtahakorkmaz
08-05-2012, 09:05
ya abi bi dur stres yaptım son soru şimdi rehberi nası geri yüklücez :)
5.1.1 yükleyenler film rulosu klasörlerine bakabilirler mi?
Benim 1 ay önce sildiğim 5-6 foto tekrar geri gelmiş bilginize :)
türkiye için ATM (bankamatik) bulucu gibi bir program yok sanırım, diger ülkeler için vardı ama TR için bulamadım, varmıdır bilen?
Day Walker
08-05-2012, 09:15
ya abi bi dur stres yaptım son soru şimdi rehberi nası geri yüklücez :)
o kendi yüklüyo
restoreye tıklayınca önce back up yapıyo sonra restore yapıyo sonra yedeklenenleri geri yüklüyo.
Day Walker
08-05-2012, 09:16
akşama yüklerim ben sonra kontrol ederim.
Low-Rider
08-05-2012, 09:16
birader çık konumuzdan lütfen bak rica ediyorum bi dahakine uyarmam :D
la sıktırtma topuğuna:D
Hem sitede yoksun hemde insanlara yardım edince uyuzluk yapma:D
Benimde 100 tane kadar foto hortlamış :D
Galaxy s3 Türkiyeye geldiği anda konudan kendimi banlıyorum :)
Low-Rider
08-05-2012, 09:20
Akıllı adamı seviyorum kardeşim:D
Day Walker
08-05-2012, 09:21
la sıktırtma topuğuna:D
Hem sitede yoksun hemde insanlara yardım edince uyuzluk yapma:D
biz memur adamız olm saatimiz belli :D
hacı yeni ipad çok iyi aslında bende ipad alıp iphone yerinede bb ye geçebilirim.
Day Walker
08-05-2012, 09:23
5.1.1 ile gelen yenilikler;
1. Lockscreen kısayolu kullanılarak çektiğiniz fotoğraflarınızı için HDR seçeneği işlevinde iyileştirme.
2. 2G ve 3G ağları arasında geçiş yapmada The New iPad için ortaya çıkan bugları kaldırma.
3. Bazı durumlarda AirPlay video playback'ini etkileyen bugları onarma.
4. Safari yer işaretleri (bookmarks) ve okuma listesi işlevlerinde iyileştirme.
5. Başarı ile satın alınan bir uygulamanın ardından çıkan 'Unable to purchase' (Satın alınamıyor) ibaresini onarma.
Not: Jailbreak bekleyenler 5.1.1 e geçmesinler.
Galaxy Taksiyi sabahtan beri inceliyorum çok başarılı bence.
Kablosuz şarj mevzusunu çözemedim ama hala :)
Low-Rider
08-05-2012, 09:33
zortcum android konusuna gel sen , kıskanç insanlar var burada bıdı bıdı etmesinler:D:D
türkiye için ATM (bankamatik) bulucu gibi bir program yok sanırım, diger ülkeler için vardı ama TR için bulamadım, varmıdır bilen?
bide bi sorum olucak, yazılım updateleri yapılırken dosya büyüklüğü nedir, bende hep 700-800mb aralıgında oluyor, herkesde böle midir?
arada kimseyi atlamam tüm mesajları itinayla okurum.. :D
Kaynamasın arada :D
Buyrun size ATM Bulucu APP :)
App Store - En Yakın ATM (Closest ATM) (http://itunes.apple.com/tr/app/en-yak-n-atm-closest-atm/id335954466?l=tr&mt=8)
bide bi sorum olucak, yazılım updateleri yapılırken dosya büyüklüğü nedir, bende hep 700-800mb aralıgında oluyor, herkesde böle midir?
standart zaten bu.. herkeste böyle..
itunes tan indirince 700-800mb aralığında,
telefondan güncelleme yaparsan 100-150mb aralığında (iki sürüm arasındaki farklı olan dosyaları indiriyor sadece)
neden?
arada kimseyi atlamam tüm mesajları itinayla okurum.. :D
Kaynamasın arada :D
Buyrun size ATM Bulucu APP :)
App Store - En Yakın ATM (Closest ATM) (http://itunes.apple.com/tr/app/en-yak-n-atm-closest-atm/id335954466?l=tr&mt=8)
teşekkürler :)
iphone5 ve ios6 ile birlikte ekim ayında görecem ben hepinizi..
tıpış tıpış "im back" replikleri havada uçuşacak :D
en son update 46 mb sanırım
Low-Rider
08-05-2012, 09:47
Valla kendi adıma konuşiyim , iphone'da ki kısıtlamalar olduğu sürece bir daha geri dönmem:)
En basiti telefonu usb ile bağlayıp içine itunes/itools olmadan fotoğraf atamamak bile büyük bir kısıtlama benim için.
Day Walker
08-05-2012, 10:12
zortcum android konusuna gel sen , kıskanç insanlar var burada bıdı bıdı etmesinler:D:D
ederim ben :D
abi bırak bunları yaa gelirlerse ekime gelmezlerse bizeeeee neee :D
ederim ben :D
abi bırak bunları yaa gelirlerse ekime gelmezlerse bizeeeee neee :D
diyorsun ama,
hacı yeni ipad çok iyi aslında bende ipad alıp iphone yerinede bb ye geçebilirim.
repliğini es geçmedim sen de dahilsin.. :D
Emeklerime yazık emeklerime..
Bu kadar uğraş didin besle büyüt, sonra gelsin elin işletim sistemi ekran boyutu ile iki özelliği ile alsın götürsün sizi.. :D Ahh ah.. :D
Day Walker
08-05-2012, 10:18
diyorsun ama,
repliğini es geçmedim sen de dahilsin.. :D
Emeklerime yazık emeklerime..
Bu kadar uğraş didin besle büyüt, sonra gelsin elin işletim sistemi ekran boyutu ile iki özelliği ile alsın götürsün sizi.. :D Ahh ah.. :D
olay o değilki ben ipad2S aliyim diyorum iosdan kopma yok bb yide şirketin mailleri için zaten yakında şirket bb vericek hem bb hem iphone olucağına ipad alıyım diyorum fenamı real racing2 yi kocaman ekranda oynamak paha biçilmez :D
Day Walker
08-05-2012, 10:22
Arkadaşlar 5.1.1 güncellemesini manuel yapmak isteyenler için linkler aşağıdadır.
iPhone 3GS
http://appldnld.apple.com/iOS5.1.1/041-4347.20120427.o2yov/iPhone2,1_5.1.1_9B206_Restore.ipsw
iPhone 4
http://appldnld.apple.com/iOS5.1.1/041-4293.20120427.3DRyb/iPhone3,1_5.1.1_9B206_Restore.ipsw
iPhone 4S
http://appldnld.apple.com/iOS5.1.1/041-4346.20120427.1RuDG/iPhone4,1_5.1.1_9B206_Restore.ipsw
iPad
http://appldnld.apple.com/iOS5.1.1/041-4292.02120427.Tkk0d/iPad1,1_5.1.1_9B206_Restore.ipsw
iPad ll
http://appldnld.apple.com/iOS5.1.1/041-4294.20120427.Pp5qM/iPad2,1_5.1.1_9B206_Restore.ipsw
iPod Touch 3.Gn
http://appldnld.apple.com/iOS5.1.1/041-4300.20120427.WvgGq/iPod3,1_5.1.1_9B206_Restore.ipsw
iPod Touch 4.Gn
http://appldnld.apple.com/iOS5.1.1/041-4298.20120427.Tzr8w/iPod4,1_5.1.1_9B206_Restore.ipsw
iPad lll
http://appldnld.apple.com/iOS5.1.1/041-4327.20120427.xW6U6/iPad3,1_5.1.1_9B206_Restore.ipsw
onursumer
08-05-2012, 10:35
yeni ipad den uzak durun bence ya 4 gündür deniyorum durduğu yerde bile acaip ısınıyor yazın falan çekilmez olur elini terletiyor insanın ki daha oyun oynamadım hiç :D
Ahmet Saraçoğlu
08-05-2012, 10:46
onur kağıt üzeri üstünlük reel de de bariz belli ediyormu kendini?Ekran çözünürlüğü gözle görünür fark yaratıyomu?(dikkatli gözün seçeceği fark değil , olmazsa olmaz dedirtiyormu yani)yada işlemci mesela?
volume81
08-05-2012, 10:49
bildiğim kadarı ile dock'a koyuyosun cihazı ( tabi dock elektriğe bağlı ) o sirada elektrik atlamasından kendini şarj ediyor :)
yani şarj aleti odanın öteki yanında dursun telefon burda şarj olsun diye bişey yok :D ha yanına koymuşsun ya içine takmışsın :D
edit: http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-cep-telefonu-aksesuar-energizer-kablosuz-sarj-cihazi-iphone-3ggs-kilif-54961471/detay
şöyle birşeyde var iphone için kapak takmak gerekiyor elektriği çekip alttaki girişden salıyor enerjiyi :D
Day Walker
08-05-2012, 10:50
Onur ısınma sorunu için güncelleme gelebilir.Sorun değil ancak ahmetin dediği gibi görsel olarak dedikleri kadar iyi mi?
bildiğim kadarı ile dock'a koyuyosun cihazı ( tabi dock elektriğe bağlı ) o sirada elektrik atlamasından kendini şarj ediyor :)
yani şarj aleti odanın öteki yanında dursun telefon burda şarj olsun diye bişey yok :D ha yanına koymuşsun ya içine takmışsın :D
edit: ENERGİZER KABLOSUZ ŞARJ CİHAZI+ İPHONE 3GGS KILIF sahibinden.com'da - 54961471 (http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-cep-telefonu-aksesuar-energizer-kablosuz-sarj-cihazi-iphone-3ggs-kilif-54961471/detay)
şöyle birşeyde var iphone için kapak takmak gerekiyor elektriği çekip alttaki girişden salıyor enerjiyi :D
telefona o kılıfı taktıktan sonra ne anladım ki ben tepsiden şarj etmekten..
bununla ilgili bi app yazsam 100lük yeşil benjaminlere küba dan getirttiğim tütünleri sarıp jakuzide keyif yapardım :D
Day Walker
08-05-2012, 11:08
telefona o kılıfı taktıktan sonra ne anladım ki ben tepsiden şarj etmekten..
bununla ilgili bi app yazsam 100lük yeşil benjaminlere küba dan getirttiğim tütünleri sarıp jakuzide keyif yapardım :D
abi olmaz buda tutmaz bizde satmaz.
para istiyosan yaa hatunların alacağı bi app yazacaksın yada abazaların yoksa türkler almaz ama ben jb yapar öyle alırım :D
alayınız illegalsiniz.. ihbar edeceğim hepinizi!
emeğe saygı!
:D :D
Day Walker
08-05-2012, 11:16
alayınız illegalsiniz.. ihbar edeceğim hepinizi!
emeğe saygı!
:D :D
Sana gelsin :D
İOS 5.1.1 tethered JAİLBREAK (iphone 4s -ipad2 ve 3 hariç)
https://sites.google.com/a/iphone-dev.com/files/home/redsn0w_win_0.9.10b8b.zip?attredirects=0&d=1
1>> öncelikle redsnow 0.9.10b8b sürümünü cihazımıza uygun ios 5.1 sürümünü bilgisayarımıza indirelim neden ios 5.1 çünkü redsnow yeni sürümü tanımayacaktır 5.1 sürümünü göstererek 5.1.1 i jailbreak yapacağız.
2>>telefonumuzu bilgisayara bağlayıp dfu moduna alıyoruz ve redsnowu çalıştırıyoruz
3>> redsnow menüsünden extras>>select ipsw ye tıklayıp cihazımıza uygun 5.1 ipsw dosyasını gösteriyoruz ve geri redsnow ana sayfaya dönüyoruz
4>> jailbreak sekmesine tıklıyoruz önümüze gelen menüden cydia sekmesini seçip ilerliyoruz ve telefonumuz jailbreak oluyor cydia telefon menümüze yükleniyor telefon kapanıp elmada kalıyor tethered jailbreak olduğu için
5>>tekrar telefonumuzu dfu moda alıp extras'a giriyoruz just boot sekmesine tıklayıp ilerleyip telefonumuzu tetheredten çıkartıyoruz
Bu kullanacağımız jailbreak tethered olduğun için telefonu her kapadığımızda 5 nolu işlemde yaptıklarımızı tekrarlamamız gerekecek yoksa telefonumuz elmada takılı kalır.
Ahmet Saraçoğlu
08-05-2012, 11:17
@Quantum
abi yüzdeden ziyade ; o anki kullanım şekliyle pilin nekadar süre gideceği şeklinde bi app varmı?yoksa yapılır mı?yapılırsa iş yaparmı? :D:D
Ahmet, batarya performansıyla ilgili olarak 200 tane app çıkarırım sana :D
https://www.google.com.tr/#q=site:http://http://itunes.apple.com+battery&hl=tr&prmd=imvnsar&ei=LOioT7iJHMPe4QT68NCOCQ&start=0&sa=N&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_cp.r_qf.,cf.osb&fp=b46ca6fc5ad1444&biw=1260&bih=683
1 USD den app satmak yerine bedava hizmet sunarak reklamdan gelir elde etsek ;)
Beles app ile Turk insanina ulasmak daha kolay
Day Walker
08-05-2012, 12:48
1 USD den app satmak yerine bedava hizmet sunarak reklamdan gelir elde etsek ;)
Beles app ile Turk insanina ulasmak daha kolay
önce yaptığın app nin apple storedan belli bir indirme ve beğeni sayısına ulaşması lazım.ondan sonra reklam alabilirsin.
ayrıca kendimden örnek verecek olursak app nin içindeyken reklam falan olunca uyuz oluyorum zaten ekran döt kadar bide 10/2 si reklama gidince sinir oluyorum.zaten reklamlarda free applerde oluyo bende free belli şeylaer onlardada reklam yok.
Day Walker
08-05-2012, 16:15
Hürrem sultan ücretsiz olmuş beyler :)
Hürrem Sultan for iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPod touch (3rd generation), iPod touch (4th generation) and iPad on the iTunes App Store (http://itunes.apple.com/tr/app/hurrem-sultan/id523469508?l=tr&mt=8)
Burak E.
08-05-2012, 21:45
su iphone nin ısınmasına hala bi cözüm gelmedi 3gs cok ısınıyor elim terliyor resmen :D ne olucak bu sıcak telefon :D
DERAN_TUYNER
08-05-2012, 21:47
App Store'da bu uygulamaya bakın:
CarTunes Music Player
Kesinlikle Pisman olmaSiniz arkadaslar
Beyler benim iphonda bi sorun var çözemedim yardımcı olun bakem :D Google giriyorum birsey yazıyorum görsellere giriyorum resimler açılıyor resimlere tıklıyorum Buyuk olarak açılmıyor ve diğer sayfadaki resimlere geçiş yapamıyorum sorun nedir bana yardımcı olursanız sevinirim :)
App Store'da bu uygulamaya bakın:
CarTunes Music Player
Kesinlikle Pisman olmaSiniz arkadaslar
ben de indirdim başarılı ve pratik :)
üçkaat yapmışlar ama. programı kapatıyorsun şarkı susmuyor :D gidip bir de player ı kapatman gerek :D
M_PROJECT
08-05-2012, 21:50
su iphone nin ısınmasına hala bi cözüm gelmedi 3gs cok ısınıyor elim terliyor resmen :D ne olucak bu sıcak telefon :D
normalden fazla bir isinma ve buna es deger batarya omrunde azalma varsa , yazilimda bug vardir restore yapmak lazim , home buttonu calismayan 4'u apple store a goturdum degisim icin , degistirdim , eve gelip backup yukledim ve inanilmaz , isinma vardi , tekrar gittim , yukledigim eski yazilimi atarken bug olusmus , yeniden , restore yaptim ve duzeldi , bir cok isinma ve batarya durumlari yazilimsal oluyor .
Burak E.
08-05-2012, 21:55
normalden fazla bir isinma ve buna es deger batarya omrunde azalma varsa , yazilimda bug vardir restore yapmak lazim , home buttonu calismayan 4'u apple store a goturdum degisim icin , degistirdim , eve gelip backup yukledim ve inanilmaz , isinma vardi , tekrar gittim , yukledigim eski yazilimi atarken bug olusmus , yeniden , restore yaptim ve duzeldi , bir cok isinma ve batarya durumlari yazilimsal oluyor .
normalde dururken ısınma yok uygulama acıyım 15 dakka oynıyım terletiyor resmen şimdi yeni sürümü indiriyorum şarjda bi sıkıntı yok sabahtan beri full kullandım hala %40 da duruyor
Low-Rider
08-05-2012, 22:09
Hürrem sultan ücretsiz olmuş beyler :)
Hürrem Sultan for iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPod touch (3rd generation), iPod touch (4th generation) and iPad on the iTunes App Store (http://itunes.apple.com/tr/app/hurrem-sultan/id523469508?l=tr&mt=8)
ne kadar gerekli bir uygulamaymış yahu bu:hehe:
DERAN_TUYNER
08-05-2012, 22:14
ben de indirdim başarılı ve pratik :)
üçkaat yapmışlar ama. programı kapatıyorsun şarkı susmuyor :D gidip bir de player ı kapatman gerek :D
Onu ben arkaplanda çalsın diye yaptılar zannettim gerçi bu player araçta kullanımı kolay olsun diye olmadı programı kapatmadan pause yapar oyle kapatırız :)
Day Walker
09-05-2012, 07:28
ne kadar gerekli bir uygulamaymış yahu bu:hehe:
Hacı adamlar yapmış ilk çıktığında paralıymış ki free oldu diye lansman yapmışlar :D
turbo&quattro
09-05-2012, 07:47
iphone4 u laptop icin modem olarak kullaniyorum arada. Kabloyu laptoptan cikardiktan sonra iphone ile nete giremiyorum, maillerime bakamiyorum. Kapatip acmadan duzelmiyor. Nasil duzeltebilirim ?
Day Walker
09-05-2012, 07:59
beyler özellikle kulaklıklarda güzel indirimler var.
http://www.markafoni.com/product/speck-native-union-0/all/?utm_source=Markafoni&utm_medium=email&utm_campaign=09+May%C4%B1s+2012+Speck+&+Native+Union+
iphone4 u laptop icin modem olarak kullaniyorum arada. Kabloyu laptoptan cikardiktan sonra iphone ile nete giremiyorum, maillerime bakamiyorum. Kapatip acmadan duzelmiyor. Nasil duzeltebilirim ?
Kablo ile girme, wireless özelliği yok mu laptop un? İphone dan hotspot özelliğini aç, laptoptan da yayını bul o şekilde gir? her ikisinde de internet her an olur. Ben 3-4 ay öyle nete girdim.
Onu ben arkaplanda çalsın diye yaptılar zannettim gerçi bu player araçta kullanımı kolay olsun diye olmadı programı kapatmadan pause yapar oyle kapatırız :)
millet atlamış baya herhalde, free idi dün program, şimdi 4.99 usd :D
beyler özellikle kulaklıklarda güzel indirimler var.
http://www.markafoni.com/product/speck-native-union-0/all/?utm_source=Markafoni&utm_medium=email&utm_campaign=09+May%C4%B1s+2012+Speck+&+Native+Union+
Oğuz obey yardımcı ol bakem bana.
Beyler benim iphonda bi sorun var çözemedim yardımcı olun bakem Google giriyorum birsey yazıyorum görsellere giriyorum resimler açılıyor resimlere tıklıyorum Buyuk olarak açılmıyor ve diğer sayfadaki resimlere geçiş yapamıyorum sorun nedir bana yardımcı olursanız sevinirim
ios versiyon kaç
servis ve prensip olarak 4.3.3 ten önceki versiyonlara bakmıyoruz iQuantum olarak :D
Jailbreak işinden hiç anlamıyorum. Yapılacak olan işlemleri kalem kalem anlatan bir site var mıdır? Bu arada IP4 te 5.1.1 kullanıyorum.
Day Walker
09-05-2012, 10:06
Meli telefonu güncelle olm :D safari ayarlarından resimleri tam boyutlu gösteri işaretle :D
4.3.3 bendeki :(
opera kurup onda dener misin? bir de JB var galiba muhtemelen.
Operada aynı şeyleri yapmıyor da safari de yapıyorsa (JB de varsa) bu yaşadığın sorunu ters tetikleyen bir tweak olabilir telefonda. görselleri büyüt büyütme vs gibi bir ayar yok bildiğim kadarıyla safari nin ayarlarında.
safari hızlansın diye görselleri yükle yükleme/küçük yükle vs gibi bir tweak vardı galiba.. o yüklü değil dimi.
Day Walker
09-05-2012, 10:07
Jailbreak işinden hiç anlamıyorum. Yapılacak olan işlemleri kalem kalem anlatan bir site var mıdır? Bu arada IP4 te 5.1.1 kullanıyorum.
bi kaç sayfa önce postlarımdan birinde 5.1.1 tethered jailbreak anlatımını gösteren bi link vermiştim. biraz geriye doğru gidersen bulursun.
Buldum yaw teşekkürler...
Yedek alıp, başlıyorum JB ye...
Day Walker
09-05-2012, 10:12
Buldum yaw teşekkürler...
Yedek alıp, başlıyorum JB ye...
yalnız untethered değil! cihaz her kapandığında bilgisayar yardımıyla açacaksın.
Üf ozaman vazgeçtim. Uyarın için teşekkürler..
Zaten Telefonu dfu moduna alamıyordum...
Day Walker
09-05-2012, 10:56
Üf ozaman vazgeçtim. Uyarın için teşekkürler..
Zaten Telefonu dfu moduna alamıyordum...
Boşver yapma artık bizde yapmıyoruz.
Burda devamlı free olan uygulamaları yayınlıyoruz.Onları takip et.
Arkadaşlar bu gün biraz daha farklı bir program var..
Yüklemenizi önemle rica ediyorum.. Sadece 7 Temmuz a kadar kullanacağız bu programı..
Burada Engellendim!
App Store - Burada Engellendim (http://itunes.apple.com/tr/app/burada-engellendim/id503234692?l=tr&mt=8)
Price: Tabii ki FREE
Türkiye Omurilik Felçileri Derneği işbirliği ile 8bitiz tarafından yapılan çok güzel bir çalışma.
“Burada Engellendim” adlı iPhone uygulaması.
Uygulama yaşadığınız yerde gördüğünüz engeli fotoğraflayıp ve ne kadar fazla engel işaret edilirse, bu engellerin oradan kaldırılmasına yardımcı olacak. Çektiğiniz fotoğrafı burada engellendim websitesine gönderiyorsunuz. Kullanımı çok basit.
Fotoğrafı çek, seçenekler arasından “kaldırım işgali, otopark işgali, geçit, durak, rampa vb. engel türlerinden birini seç.
Açıklama ekle, adresi ve/veya tarifini yaz.
Engelliler için gönder!
5378 sayılı Özürlüler ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun 07 Temmuz 2005 tarihli ve 25868 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Kanunun geçici 2. maddesi hükmü uyarınca; kamu kurum ve kuruluşlarına ait mevcut resmi yapılar, mevcut tüm yol, kaldırım, yaya geçidi, açık ve yeşil alanlar, spor alanları ve benzeri sosyal ve kültürel alt yapı alanları ile gerçek ve tüzel kişiler tarafından yapılmış ve umuma açık hizmet veren her türlü yapılar bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren yedi yıl içinde özürlülerin ulaşabilirliğine uygun duruma getirilmesi öngörülmüştür. Öngörülen süre 07 Temmuz 2012 tarihinde sona erecektir.
Bir gün sende engellenebilirsin!..
Lütfen inceleyin: Burada Engellendim (http://buradaengellendim.com/)
http://www.mobilbuzz.com/wp-content/uploads/2012/02/buradaengellendim1.jpg
5.1.1 de extra ne gelmıs beyler bılenler varmı yapanlar varmı ? memnun olan olmayan?
Day Walker
09-05-2012, 11:26
5.1.1 ile gelen yenilikler;
1. Lockscreen kısayolu kullanılarak çektiğiniz fotoğraflarınızı için HDR seçeneği işlevinde iyileştirme.
2. 2G ve 3G ağları arasında geçiş yapmada The New iPad için ortaya çıkan bugları kaldırma.
3. Bazı durumlarda AirPlay video playback'ini etkileyen bugları onarma.
4. Safari yer işaretleri (bookmarks) ve okuma listesi işlevlerinde iyileştirme.
5. Başarı ile satın alınan bir uygulamanın ardından çıkan 'Unable to purchase' (Satın alınamıyor) ibaresini onarma.
5.1.1 de extra ne gelmıs beyler bılenler varmı yapanlar varmı ? memnun olan olmayan?
dün vermiştim :)
Ahmet Saraçoğlu
09-05-2012, 11:38
kötü bişey yaptım gibi bi his oluştu şuan içimde... 5.1.1 yaptıysak ve 5.1.0. a jb gelse 5.1.0 a geçemiyormuyuz şimdi?
Day Walker
09-05-2012, 13:03
kötü bişey yaptım gibi bi his oluştu şuan içimde... 5.1.1 yaptıysak ve 5.1.0. a jb gelse 5.1.0 a geçemiyormuyuz şimdi?
Downgrade yapabilirsin Ahmet.
gambit49
09-05-2012, 13:49
Downgrade yapabilirsin Ahmet.
o nasil yapiliyor :D ayni hatayi bende yaptim
ygtkrmdnz
09-05-2012, 13:52
5.1.1 yine psikolojik olarak şarjı çok etkiledi :D
Bu son güncelleme ile telefonun sürümünü 5.1.1 yaptığımdan beri benim şarj 5 gün gitmeye başladı..
ciddi aşama kaydetmişler çok iyi olmuş bu sürüm..
ygtkrmdnz
09-05-2012, 14:04
5 gün derken abi :D
5 gün derken abi :D
5 mi gün şaka mı :D
5 gün tabi şerbetli benim ayfon :D
Bu son güncelleme ile telefonun sürümünü 5.1.1 yaptığımdan beri benim şarj 5 gün gitmeye başladı..
ciddi aşama kaydetmişler çok iyi olmuş bu sürüm..
ipod olarak mı kullanıyorsun abi :D
edit: fakat sabah 7.30 da şarjdan çıkardım telefonu, şuan %82 de..
-1 saate yakın nette takıldım,
- 4-5 telefon görüşmesi yaptım
- Wifi ve 3G sürekli aktif.
By_HaNNibaLL
09-05-2012, 14:27
Abi sen birak app yapmayi şarj nasil 5 gün gitcek anlat ben 50 dolar verem :P
ipod olarak mı kullanıyorsun abi :D
edit: fakat sabah 7.30 da şarjdan çıkardım telefonu, şuan %82 de..
-1 saate yakın nette takıldım,
- 4-5 telefon görüşmesi yaptım
- Wifi ve 3G sürekli aktif.
data, 3g, wifi, bildirimler, location lar vs hepsini kapattım.
ışığı %30 civarlarına getirdim.
mp3 dinlemiyorum.
günde 3-4 kez mesaj atıp 3-4dk da konuşmam oldu.
sen de ipod ben diyeyim nokia :D
bak dene yaptıklarımı, seninki de benimki gibi rahat 5 gün gidecek. :D
Abi sen birak app yapmayi şarj nasil 5 gün gitcek anlat ben 50 dolar verem :P
anlattım yukarıda bak :D
2 bin liraya telefon alıyoruz, çektiğimiz çileye bak :D çekmem abi ben o çileyi şarj bitmesin diye.. :D
Day Walker
09-05-2012, 14:33
:hehe:
http://f1205.hizliresim.com/x/9/5kqtb.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
2 bin liraya telefon alıyoruz, çektiğimiz çileye bak :D çekmem abi ben o çileyi şarj bitmesin diye.. :D
şarj etmeyi unuttum 5 gündür yahu.. :D
hay sen çok yaşa 5.1.1 :D :D
şarj etmeyi unuttum 5 gündür yahu.. :D
hay sen çok yaşa 5.1.1 :D :D
5.1.1 çıkalı 5 gün oldumu :D
Ben bi karıncalarla konuşup geleyim :D