PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : iPhone & iPad & iOS Hakkında Herşey ( sorular & sorunlar )

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 [24] 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53

ygtkrmdnz
17-01-2013, 20:00
Beni neden kimse sevmiyo soruma cevap gelmedi

bence sarjın iyi gitmesi için yapılacak en önemli şey %20 den az durumlarda tam sarj etmek kesinlikle çok büyük fark ediyor yarım yarım sarj edildiğinde hemen bitiveriyor

Mikrop_Ali
17-01-2013, 20:05
iphonu sıfırlamak ıstıyorum tüm ayarları sılmek ıstıyorum ama 4 haneli bir şifre istiyor ben o şifreyi bılmıyorum nasıl halledebilirim bu sorunu.

Ayarlar/Genel/Sıfırla/Tüm ayarları sıfırla diyince istiyor sıfreyı

By_HaNNibaLL
17-01-2013, 20:08
bence sarjın iyi gitmesi için yapılacak en önemli şey %20 den az durumlarda tam sarj etmek kesinlikle çok büyük fark ediyor yarım yarım sarj edildiğinde hemen bitiveriyor

Bunlarda o tarz problemlerin olmadiğini biliyorum ben yani değişiyor bazen arabada şarj ediyorum cıkartiyorum yüzde 20 de evde şarj ediyorum tam dolmuyo sonra pcden bağliyorm falan böyle karişik şarj ediyorum bundan kaynakli bi problem olablir mi ?

01ayk01
17-01-2013, 21:09
Normal bi hdmi cıkısı direk baglanıyor tvlere 4s ler siz nasıl bir sistem yaptınız ?

Yok abi telefonun şarj cihazı gbi kablo var o interface'ye giriyor ordanda arabaya..

powERS
18-01-2013, 09:46
Konuyla ilgili olan arkadaşlar dan yardım alabilirmiyim. Hayatımda JB li iphone kullanmadım bilmyiorum da ney nasıl oluyor.

cihaz 4. versiyon son surum JB yapmak istiyorum. nasıl yapılır ne edilir. napmak lazım çeşit çeşit jb var sanırım en iyisi hangisi. bi el atın be hacılar :D

B.cihangir
18-01-2013, 10:00
Konuyla ilgili olan arkadaşlar dan yardım alabilirmiyim. Hayatımda JB li iphone kullanmadım bilmyiorum da ney nasıl oluyor.

cihaz 4. versiyon son surum JB yapmak istiyorum. nasıl yapılır ne edilir. napmak lazım çeşit çeşit jb var sanırım en iyisi hangisi. bi el atın be hacılar :D

ios 6.0.1'se galiba ona daha jailbreak çıkmadı ama iPhoneYardim.net (http://www.iphoneyardim.net) e bir bak istersen

typer46
18-01-2013, 10:00
eşimede iphone 5 aldım ve kulaklı sesi sanki internetden konuşuyomuş gibi oluyor aynı problem benim 5 de var cihazlar turkcellden alınma iphone 5 kullanıcılar sizde böyle problem varmı yoksa dünyada 2 adet banamı denk geldi :) bilgilisi olan arkdaşlar varmı her aradıgımda yapmıyo çok sinir bozucu bişeyy

trgy
18-01-2013, 10:22
Benim buaralar 4s de programlar kendi kendine kapanıyor,tam fotoğraf çekicem hop kapanıyor neden böyle yapar bilgisi olan varmı ?
Not:versiyon 6.0.1

SkY
18-01-2013, 10:25
Benim buaralar 4s de programlar kendi kendine kapanıyor,tam fotoğraf çekicem hop kapanıyor neden böyle yapar bilgisi olan varmı ?
Not:versiyon 6.0.1

2-3 gündür aynen bende de oluyor..4s benimkide aynı sürümü kullanıyoruz.kamera olsun face olsun instagram vs tüm programlarda oluyor

01ayk01
18-01-2013, 10:42
Herkese iyi akşamlar.. Arabama evlerdeki bilgisayarın ekranını Tv'ye taşıyan ara kablo tarzı bise yaptırdım.. Bunu acmam için telefonun jailbreak olması gerekiyor daha sonra tv aut programı ile telefonun ekranını arabaya taşıyacağım.. Gelelim soruna bnm telefonda 6.0.1 yüklü bunu 5.1.1 yapmak gerekiyormuş.. Kafayı yemek üzereyim 4 telefoncuya gittim yapamadılar dünya para verdim kabloya kullanmasam olmaz.. Bu arada telefon iphone 4S.. Şimdiden değerli vaktini ayırıp yardım eden herkese teşekkür ederim..

yokmu sorunumun cozumu acaba :( daha sonraki postlarda JB cikmadigi soylenmis surumu dusurup JB yapamazmiyiz..

clioGT
18-01-2013, 10:46
eşimede iphone 5 aldım ve kulaklı sesi sanki internetden konuşuyomuş gibi oluyor aynı problem benim 5 de var cihazlar turkcellden alınma iphone 5 kullanıcılar sizde böyle problem varmı yoksa dünyada 2 adet banamı denk geldi :) bilgilisi olan arkdaşlar varmı her aradıgımda yapmıyo çok sinir bozucu bişeyy

ben de iphone 5 sahibi kişiyle konuşurken sanki o kişi küçük tuvaletteymiş gibi geliyor ses kulağıma nedendir bilmem

TünayK
18-01-2013, 10:50

iphone5 den iphone5e kulaklıksız konusunca ki ses tipinden bahsediyorsan benim çok hosuma gıttı o ses...niye problem olsun ki? sankı yanındaymıs gıbı gelıyor ses...ama çok yaşayamıyorum bu zevki... şu zamanda kac tane iphone5 i olan varki memlekette??? her yer fakir kaynıyor...:)

Quantum
18-01-2013, 11:11
size iyilik yaramıyor valla billa ya :D adamlar yeni teknoloji kullanıyor beğenmiyorsunuz.. :D

alp1903
18-01-2013, 11:13
Ben hiç fark etmedim bu farklı ses gelişini, denk gelmedim demekki. :)

trgy
18-01-2013, 11:54
size iyilik yaramıyor valla billa ya :D adamlar yeni teknoloji kullanıyor beğenmiyorsunuz.. :D

Engin abi olduk yere kapanmalar için bir önerin varmı ?

Quantum
18-01-2013, 12:07
Engin abi olduk yere kapanmalar için bir önerin varmı ?

restore olacak... yedekleri yüklemeden new iphone şeklinde..

powERS
18-01-2013, 12:41
Ben hiç fark etmedim bu farklı ses gelişini, denk gelmedim demekki. :)

Tünay da bu keyfi yaşayamadığı için biz fakirlerden rahatsız... :)

araşın konuşun :D heuehueh

B.cihangir
18-01-2013, 14:25
yokmu sorunumun cozumu acaba :( daha sonraki postlarda JB cikmadigi soylenmis surumu dusurup JB yapamazmiyiz..

daha önceki sayfalarda da yazdım ama yine yazıyım öncelikle redsn0w yada tinyumbrella tarzı jb araçları indirip telefonun 5.1.1 sürümünün kaydını almalısınız eğer alırsanız gerisini daha sonra açıklarım kolay gelsin

01ayk01
18-01-2013, 14:46
daha önceki sayfalarda da yazdım ama yine yazıyım öncelikle redsn0w yada tinyumbrella tarzı jb araçları indirip telefonun 5.1.1 sürümünün kaydını almalısınız eğer alırsanız gerisini daha sonra açıklarım kolay gelsin

Valla denicem bu dediğinizi Bi teşekkür ederim

B.cihangir
18-01-2013, 14:58
Valla denicem bu dediğinizi Bi teşekkür ederim

eyvallah bu kısmını halledersen gerisi içinde yardımcı olmaya çalışırım

ygtkrmdnz
18-01-2013, 15:02
Bunlarda o tarz problemlerin olmadiğini biliyorum ben yani değişiyor bazen arabada şarj ediyorum cıkartiyorum yüzde 20 de evde şarj ediyorum tam dolmuyo sonra pcden bağliyorm falan böyle karişik şarj ediyorum bundan kaynakli bi problem olablir mi ?

yarım sarj edildiğinde çabuk biter sarj ben hep dikkat ediyorum

mesela evden çıktın %100 sarj eksilmeye başladıktan sonra atıyorum %80 oldu pc ye taktın sonra doldurdun boşalttın birde arabada taktın daha çabuk eksiliyor ilk tam şarja göre

yani benim izlenimlerim bu şekilde :) en iyisi tam sarj :icon_tup:

alp1903
18-01-2013, 15:10
Ben hep yatarken takıyorum şarja %30 35 şarjım oluyo yinede takılı duruyo sabaha kadar. Sabaha kadar takılı durması problem yaratırmı peki?

turbo&quattro
18-01-2013, 15:57
Ipad aldigimdan beri mac i kullanmiyorum gibi birsey. Her ne kadar mac e gore asri kullanissiz olsada boyutlari, sarji ve heryere goturebildigim icin ipad ile devam ediyorum . Birkac sey var yapmak istedigim. Mesela herhangibir laptopda yada pc de daja onceden girilmis herhangibir sayfada yapilmis yada yazilmis bir kelimeyi cift tiklayarak yada o kelimeyi yazmaya baslayinca tamamini gorebiliyorsunuz bole birsey ipad de mumkunmudur. Bunun icin app vs varmidir?

Göki,ZD
18-01-2013, 16:33
siyah 5 kullananlarda boya sorunu baş gösteren varmı ? bende gösterdi :D nokta nokta kenarlar hep

power tuşu pert e bagladı götürücektim zaten turkcell e değişim yaparlar dimi ? tamir söz konusu olmaz..

teşkür

TünayK
18-01-2013, 16:40
siyah 5 kullananlarda boya sorunu baş gösteren varmı ? bende gösterdi :D nokta nokta kenarlar hep

power tuşu pert e bagladı götürücektim zaten turkcell e değişim yaparlar dimi ? tamir söz konusu olmaz..

teşkür

bro bende sıkıntı yok ama çok dikkatli kullanıyorum ondan olabilir...sen kaç ayda pert ettin telefonu allah aşkına?:D

Göki,ZD
18-01-2013, 16:42
2. Faturayı odemedım daha kanka ama ibooo da power tusundan dolayı sorun yasadı degısım yapmıslar acaba bende o sebeplemı versem boya olayını hıc karıstırmıyım

TünayK
18-01-2013, 16:50
2. Faturayı odemedım daha kanka ama ibooo da power tusundan dolayı sorun yasadı degısım yapmıslar acaba bende o sebeplemı versem boya olayını hıc karıstırmıyım

bu kadar kısa sürede power tuşunu fıncıtman enteresan olmuş kanka götür yenisini versinler...

Quantum
18-01-2013, 16:59
Ipad aldigimdan beri mac i kullanmiyorum gibi birsey. Her ne kadar mac e gore asri kullanissiz olsada boyutlari, sarji ve heryere goturebildigim icin ipad ile devam ediyorum . Birkac sey var yapmak istedigim. Mesela herhangibir laptopda yada pc de daja onceden girilmis herhangibir sayfada yapilmis yada yazilmis bir kelimeyi cift tiklayarak yada o kelimeyi yazmaya baslayinca tamamini gorebiliyorsunuz bole birsey ipad de mumkunmudur. Bunun icin app vs varmidir?

yusuf..
bahsettiğin şey ios içinde olan ve ilk bir kaç harfini yazdıktan sonra sana kelime önermesi işi ise var o. ama ios un kendi araçlarını kullandığında var. yani notes kısmında var, imessage yazarken var, mail yazarken var. onu da ayarlardan açıp kapatabiliyorsun.

istediğin bu özelliği appstore dan indirdiğin bir uygulamada kullanıyorsan,
o uygulamanın hazırlanışı esnasında developer tarafından uygulamanın içine yapılandırılır. Eğer kullanamıyorsan bu özelliği, developer tarafından uygulama içine yapılandırılmamıştır (bilerek konulmamıştır, nasıl yapıldığını bilmemesi sebepli konulmamıştır, ya da unutulmuştur)

ayrıca hiç bir program yoktur ki diğer uygulamaların özelliklerini etkilesin.
yani ben öyle bir uygulama yapayım ki gitsin x uygulama üzerinde birşeyleri değiştirsin. Böyle bir şey yok.

Örneğin ben tüm banka uygulamarını aynı uygulama içinde toplasam ne güzel olurdu diye birşey düşünmüştüm, düşündüğümle kaldım :)

iOS a taki uygulamaları bir kasa gibi düşün. Uygulamayı yazan kişi kasayı kilitleyip gönderiyor Apple a. Apple ın elinde her kasayı açanbir anahtar var, kasayı açıyor içine bakıyor kontrol ediyor, onay verdiği zaman yayınlıyor AppStore da.. Diğer uygulamalara da .ok yemek düşüyor, onun şekli şemaline, nasıl çalıştığına, yerine yurduna içine dışına vs asla dokunamıyorlar.. :)

turbo&quattro
18-01-2013, 17:05
Engin abi oyle yazmisinki bana bile anlatabilmissin yani o derece :D

Cok sagolasin . Boyle kullanmaya devam o zaman .

Quantum
18-01-2013, 17:08
Engin abi oyle yazmisinki bana bile anlatabilmissin yani o derece :D

Cok sagolasin . Boyle kullanmaya devam o zaman .

Ne isteğini doğru mu anlamışım?.. :)

Anlatacağım tabi :) Soruna cevap istemişsin.
Olması gereken senin cevabı anlıyor olman değil mi zaten. :)

Olmaz da diyebilirdim kısaca :) Senin torpilin var :)

turbo&quattro
18-01-2013, 17:11
hahaha . Dogru anlamissin & anlamisim ;) Cok sagolasin abi :)

typer46
18-01-2013, 17:20
iphone5 den iphone5e kulaklıksız konusunca ki ses tipinden bahsediyorsan benim çok hosuma gıttı o ses...niye problem olsun ki? sankı yanındaymıs gıbı gelıyor ses...ama çok yaşayamıyorum bu zevki... şu zamanda kac tane iphone5 i olan varki memlekette??? her yer fakir kaynıyor...:)

Yalnız başkalarınıda aradığımda yapıyo mesela Sony kullanan biri hata dün şöyle bişey oldu baya uzun konuşutuk ses normale döndü evet iPhone kullanmayana iş bile vermiyorlar iPhone yoksa ayıplanıyosun:)

ygtkrmdnz
18-01-2013, 17:21
aynen siyah 5lerin yan tarafında başlıyo bi süre sonra açılmalar :D

01ayk01
18-01-2013, 23:43

abi bu dedigin islemi yapmaya calistim ama yapamadim. eger bunu istanbulda yapabilecek varsa yonlendirebilirmisin acaba ? tesekkurler simdiden

atarktan
19-01-2013, 17:15
Bugün ufak bir kaza sonucu iPhone 4 ümün ön köşeden camı çatladı 3-5 çizik halinde.Tamirciye

götürdüm camı ekrana pressli bunların ekranla birlikte değiştiririz dediler. +10 lira ya home

tuşunu da değiştiririz dediler.ekranla pressli deyince aklım karıştı doğru mudur?

Dokunmatiğinde çalışmama söz konusu değil.bide home tuşu değişmiyor diye biliyordum

değişiyor dedi. Yardımcı olursanız sevinirim.şimdiden teşekkürler.

turci
19-01-2013, 17:40

teşkür

bende de var köşelerde, aldığımdan beri kılıf kullanmadım.

oxygen
19-01-2013, 19:25
arkadaşımda da bende de 5 var. aynı anda home tuşuna 2 kere basıyoruz, onun ki daha geç açıyor alttan uygulamaları. sebebi ne olabilir ?

M_PROJECT
19-01-2013, 19:29

teşkür

bende de var soyuldu gitti ellam

trgy
19-01-2013, 21:18
telefondan satın aldığım şarkıları ipod a nasıl gönderebilirim?

EREN34
19-01-2013, 21:40
Bugün ufak bir kaza sonucu iPhone 4 ümün ön köşeden camı çatladı 3-5 çizik halinde.Tamirciye

götürdüm camı ekrana pressli bunların ekranla birlikte değiştiririz dediler. +10 lira ya home

tuşunu da değiştiririz dediler.ekranla pressli deyince aklım karıştı doğru mudur?

Dokunmatiğinde çalışmama söz konusu değil.bide home tuşu değişmiyor diye biliyordum

değişiyor dedi. Yardımcı olursanız sevinirim.şimdiden teşekkürler.

Doğru. Ekran cam dokunmatik tek parça. Birşey olduğunda direk ekran değişir ve ekran değişimi için baya sökülüyor makina.

atarktan
20-01-2013, 10:10
Doğru. Ekran cam dokunmatik tek parça. Birşey olduğunda direk ekran değişir ve ekran değişimi için baya sökülüyor makina.

Teşekkür ederim abi.

crused
20-01-2013, 12:34
kızım telefonla oynarken benim trelefonumdan hanımın telefonuna birsuru gulucuk kalp malp gondermis ama yuzlerce şimdi hem hanımın telefonun mesaj bolumu hemde benim telefonun mesaj bolumu tiklendi acılmıyor. giriyoruz beyaz ekran cıkıyor. 10 sn sonra kapanıyor. varmıdır yardım edebilecek ???

ondertopcu
20-01-2013, 12:49
ücretsiz whatsapp yapmanın yolu varmıdır?

Quantum
20-01-2013, 12:53
ücretsiz whatsapp yapmanın yolu varmıdır?

appstore hesabınıza kredi kartı mı bağlı değil

ondertopcu
20-01-2013, 13:09
appstore hesabınıza kredi kartı mı bağlı değil

storre da ücretsizdi geçen indirdik şimdi 1.79 diyor:beuj:

Ers
20-01-2013, 13:14

appstore> güncellemeler> satınalınanlar, whatsup .

daha önce indirdiyseniz ücretsiz yüklemesi lazım . aynı kullanıcı adı ile giriş yapmalısınız.

ondertopcu
20-01-2013, 13:34

daha önce indirdiyseniz ücretsiz yüklemesi lazım . aynı kullanıcı adı ile giriş yapmalısınız.

yok ben kendime değil başka bir arkadaşa indirdik şimdi kendime indiremiyorum, storedan kendi hesabımla ilk defa indirmek istiyorum

Ers
20-01-2013, 13:44
yok ben kendime değil başka bir arkadaşa indirdik şimdi kendime indiremiyorum, storedan kendi hesabımla ilk defa indirmek istiyorum

arkadaşa indirdiğinde ücretsizdi geçici olarak normalde paralıdır.

eğer illa ücretsiz yükliyim dersen. arkadaşının apple kimliği ve şifresi ile gir kendi telefonundan onun hesabından kendi telefonuna indir. bir kere satın alınmıs uygulama 5 ayrı cihazda kullanılabiliyor. ancak güncellemelerde falan hep arkasının apple kimliğini ve şifresini ister. karışık durumlar olabiliyor bazen böyle olunca :)

günün uygulaması gibi uygulamalarla takip edersin ücretsiz olunca tekrar kendi kullanıcı adın ile indirirsin. yada ver 1.79 hiç kasma indir gitsin.

gambler
20-01-2013, 13:47

indirdiğiniz kullanıcı adı ve şifreyle app store a gir uygulamalarım bölümünde bu telde olmayanlarda görürsün ordanindirebilirsin başka türlü ücretsiz inmez

twin
20-01-2013, 13:54
kredi kartı no vermeden hesap açılamıyor mu artık

ondertopcu
20-01-2013, 13:55
Yardımcı olduğunuz için teşekkürler arkadaşlar ücretli indiriyim ugraşmıyım en iyisi :D

Sh4rk
20-01-2013, 17:58
İphone5 lerde konusma sirasinda seste gelme gitme yasaniyormu sanki sebekenin cekme problemi gibi, benim tel arada bunu yasatiyor bir arkadasimda ayni problem var cihaz tr garantili
Ayni problemi yasiyanimiz varmi

musti2jz
20-01-2013, 18:18

bunu bilmiyordum öğrendiğim iyi oldu :) teşekkürler:)

musti2jz
20-01-2013, 18:24
bir ara hesap makinesi prgoramı vardı uygulamaları felan gizleyebildiğimiz. o program sadece jb de mi kullanılabiliyordu? bir de programın adı neydi ? bilen arkadaşlar konuya bir el atsın :D

efe_
20-01-2013, 18:31
Home tuşu değişimi (ip4) genpa'da ne civarlarda arkadaşlar bilginiz varmı?

onursumer
20-01-2013, 18:37
beyler ipad mini 4g

bu cihazda üzerindeki sim karttan sadece sms almak istiyorum ne derece sağlıklı

birsuru program vs var ama bana düzgün bilgi lazım

tek isteğim sms alsın goriym okadar gondermesemde olur

EREN34
20-01-2013, 18:58
bir ara hesap makinesi prgoramı vardı uygulamaları felan gizleyebildiğimiz. o program sadece jb de mi kullanılabiliyordu? bir de programın adı neydi ? bilen arkadaşlar konuya bir el atsın :D

Hesap makinasi pro var. uygulama degilde foto ve video saklanabiliyor.

Ky-calc

Kadyr
20-01-2013, 19:02
İphone5 lerde konusma sirasinda seste gelme gitme yasaniyormu sanki sebekenin cekme problemi gibi, benim tel arada bunu yasatiyor bir arkadasimda ayni problem var cihaz tr garantili

3g yi kapatıncada aynı şey yapıyorsa sorun vardır. eğer yapmıyorsa 3g nin dandikliğinden

musti2jz
20-01-2013, 20:00
Hesap makinasi pro var. uygulama degilde foto ve video saklanabiliyor.

Ky-calc

Abi o kesmez beni uygulamaları gizlemem lazım :D

musti2jz
21-01-2013, 01:51

Benim 4s te de aynı problem var. Simkarttab olabilir mi ben 32 kb'lik olandan kullanıyorum sanırım

efe-E
21-01-2013, 14:37
iOs 5.0 olan iPad'imi direk settings-upgrade'ten 6.1'e çıkardım. Şarj'da azalma veya yavaşlama sıkıntısı yapar mı?

onursumer
21-01-2013, 15:07
Benim 4s te de aynı problem var. Simkarttab olabilir mi ben 32 kb'lik olandan kullanıyorum sanırım

32 likl olanları kurulumda gormuyor iphone

bence en aşağı 64 olmalı kart belki bu yuzden yapıyor olabilir

beyler ipad mini 4g

bu cihazda üzerindeki sim karttan sadece sms almak istiyorum ne derece sağlıklı

birsuru program vs var ama bana düzgün bilgi lazım

tek isteğim sms alsın goriym okadar gondermesemde olur

tekrardan hatırlatıyım varmı bilgisi olan :)

Burak
21-01-2013, 15:54
kredi kartı no vermeden hesap açılamıyor mu artık

Ucretsiz bir uygulama almaya çalış, üyelik isteyecek, bu yolla kayıt olunca kredi kartı şart değil. None seçeneği çıkıyor.

turbo&quattro
21-01-2013, 16:36
wi-fi, 3g ile imessage ile foto gonderemiyorum. 1-2 dk kadar gondermeye calistiktan sonra normal text mesaj olarak gidiyor. Sorun ne olabilir ?

efe_
22-01-2013, 13:18
Arkadaşlar genpa-trabzon 'a telefonumu yollamak istiyorum prosedürü nedir bilen varmı?Sitesindeki kayıt formu açılmıyor :(

5500
22-01-2013, 13:23
Arkadaşlar genpa-trabzon 'a telefonumu yollamak istiyorum prosedürü nedir bilen varmı?Sitesindeki kayıt formu açılmıyor :(

herhangi bir genpa yetkili satıcısına bırakabilirsiniz. onlar gönderir.

efe_
22-01-2013, 13:34
turkcell bayileri gönderir mi ?

Frid
22-01-2013, 13:49
A101de 24 ocaktan itibaren iphone 5 1999 tl bonusa 5+3 taksit 2079 tl asyacard 12 taksit 2079 tl 2 yıl intell garantili

5500
22-01-2013, 13:54
turkcell bayileri gönderir mi ?

gittiğiniz bayiye sorun genpa konusunu. Yüksek ihtimal gönderirler.

twin
22-01-2013, 14:15
Ucretsiz bir uygulama almaya çalış, üyelik isteyecek, bu yolla kayıt olunca kredi kartı şart değil. None seçeneği çıkıyor.

İşime yaradı teşekkürler :)

efe_
22-01-2013, 22:42
gittiğiniz bayiye sorun genpa konusunu. Yüksek ihtimal gönderirler.

sağolun , mail attım genpa'ya. Yurtiçi kargo ile anlaşmaları varmış karşı ödemeli, telefonun yanında arızasını belirten notla yollayabiliyorsunuz.3 gün servis süresi var.

efe_
22-01-2013, 22:44
A101de 24 ocaktan itibaren iphone 5 1999 tl bonusa 5+3 taksit 2079 tl asyacard 12 taksit 2079 tl 2 yıl intell garantili

intell nasıl bir firmadırki ? Sahibinden'deki ilanlara bakıyorum , BTK kayıt belgesi ile yollama vaad ediyor satıcılar , nedir bu belge? Sahtesi felan varmıdır ? :) ( bknz http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-cep-telefonu-modeller-iphone-5-16gb-plus-takas-plus-belgeli-kayitli-plus-taksit-plus-kapida-odeme-112031262/detay )

ygtkrmdnz
24-01-2013, 10:54
Dun geceden beri 4s facebook uygulamasinda mesajlar bolumune girince uygulamadan atiyor arkadaslar nedir sorun basina gelen oldu mu uygulamayi silip yukledim yine ayni

Kadyr
24-01-2013, 11:05
İos 5 mi? Bendede ios 5 varken ara ara yapiyordu kafasina gore suan ios6 dayim henuz yapmadi

Eworen
24-01-2013, 11:36
Otopark ımda telefonlar çekmiyor buraya kadar ki kısmı normal ama otoparktan çıktıktan sonra 3-5 dakika hattım geri gelmiyor sadece no service o kadar ilginçtirki birini ararsam hat anında geri geliyor ama internete bakıcaksam yok veya telefon geliyorsa yine yok
Başka marka telefonlar saniyede geri geliyor defalarca denedim

Telefonum 4s bi önceki 4 te ise değil 3-5 dakika bazen saati bulabiliyordu geri gelmesi eğer müdahale etmez isem...

Bi tek bana mı denk geliyor yoksa sizde de var mı böyle bi sıkıntı

Burak
24-01-2013, 12:26
Otopark ımda telefonlar çekmiyor buraya kadar ki kısmı normal ama otoparktan çıktıktan sonra 3-5 dakika hattım geri gelmiyor sadece no service o kadar ilginçtirki birini ararsam hat anında geri geliyor ama internete bakıcaksam yok veya telefon geliyorsa yine yok

Telefonum 4s bi önceki 4 te ise değil 3-5 dakika bazen saati bulabiliyordu geri gelmesi eğer müdahale etmez isem...

Bana da oluyor bazen.

Kadyr
25-01-2013, 22:48
sahininden uygulaması patladı. sildim düzelir diye baktım storede yok kendi sitesinden kur deyincede hata veriyor:)

Quantum
26-01-2013, 12:01
Dun geceden beri 4s facebook uygulamasinda mesajlar bolumune girince uygulamadan atiyor arkadaslar nedir sorun basina gelen oldu mu uygulamayi silip yukledim yine ayni

bu facebook uygulamasındaki bir bug.
muhtemelen cep telefonundan bir kişinin mesajını sildiniz.
şu anda facebook un güncel iphone uygulaması mesajlar modülü web ile senkronizasyon özelliği sağlıklı bir şekilde çalışmıyor..
yani sizin webden sildiğiniz mesajlar iphone uygulamasının içindeki mesajlar bölümünden silinmiyor.
Siz iphone üzerinden bir mesajı sildiğinizde saçmalamaya başlıyor.
facebook uygulamasının içindeki mesajlar aslında telefonunuz içinde bir dosyaya kaydediyor. sildiğiniz mesajın ID si ile facebook sunucularındaki o mesajın ID si birbirini tutmuyor, sonuç, app crash.. :)

arkadaşınıza rica edin size bir mesaj atsın ve yeni mesaj geldiğinde onu cep telefonunuzdan açın önce.

sorununuz düzelecektir.

Aktaş61
26-01-2013, 19:52
kişisel erişim noktasını açmak istediğimde " bu hesapta kişisel erişim noktasını etkinleştirmek için avea ile irtibat kurun" diye uyarı veriyor.müşteri hizmetlerini aradım sim karttan olabilir diyor hatta kestirmiştim. varmı daha önce başından böyle bir olay geçen.cihaz ip5

KGüneyli
26-01-2013, 22:30
Bugunden itibaren Galaxy s3 umu satıp, yurt dısı sıyah i5le tekrar ios a döndum:)

efe_
26-01-2013, 22:36
Bugunden itibaren Galaxy s3 umu satıp, yurt dısı sıyah i5le tekrar ios a döndum:)

Güle güle kullanın , mahsuru yoksa kaça nerden aldınız acaba ?

KGüneyli
27-01-2013, 11:57
Güle güle kullanın , mahsuru yoksa kaça nerden aldınız acaba ?

Teşekkürler, Forum'dan onur abiyle takasa girdik :)

twin
27-01-2013, 12:27
App store sadece bende mi kasıyor acaba

Le10ur
27-01-2013, 13:02
sahıbınden uygulaması apple da hata verıyor degıl mı suan bende oyle bı durum soz konusu

Kadyr
27-01-2013, 20:52
Elimde sifir paketi acilmamis orjinal iphone 3-4 un kulakligi var satmak istesem alan olurmu parayada ihtiyacim var:)

GökhanO
27-01-2013, 21:14

Benim 4 tede ayni sorun var kapayip acarsam hemen geliyor cozum bulamadim yazilimsal oldugunu dusunuyorum.

Quantum
27-01-2013, 21:17
Arkadaşlar telefonlarınıza restore atın ancak yedeklerinizi geri yüklemeyin. Restore yaparken "new iPhone" seçeneğini seçtiğinizden emin olun..

twin
27-01-2013, 21:22
abi benim app store kasılmasıda restore ye mi bakıyor :)

Gko
27-01-2013, 21:43
restore işlemini anlatırmısınız yapamadım bi türlü

twin
27-01-2013, 21:52
telefonu kapatıp home tuşuna basarak pc ye bağlayacaksınız itunes restore dicek zaten böyle olması lazım :)

Gko
27-01-2013, 22:43
restore yaptım ama diğer bölümü hala 1.36gb duruyo bunu nasıl silebiliriz. cihaz jbsiz

salih_560
28-01-2013, 10:57
Arkadaşlar telefonlarınıza restore atın ancak yedeklerinizi geri yüklemeyin. Restore yaparken "new iPhone" seçeneğini seçtiğinizden emin olun..

abi merhaba pm atacaktım kapatılmış neyse konuya geleyim sabah telefonu elime aldığımda etkinleştirme gerekli yazdı sonra wifi cıktı wifi tantıyorum ama bir türlü görmüyor abi sorun nedir telefonu kullanımıyorum hic bir şekilde hatta görmüyor sorun nedir bi yardımcı olsan ??

DERAN_TUYNER
28-01-2013, 12:52
abi merhaba pm atacaktım kapatılmış neyse konuya geleyim sabah telefonu elime aldığımda etkinleştirme gerekli yazdı sonra wifi cıktı wifi tantıyorum ama bir türlü görmüyor abi sorun nedir telefonu kullanımıyorum hic bir şekilde hatta görmüyor sorun nedir bi yardımcı olsan ??

eger kullandigin surum beta ise suresi dolmustur ios6 beta 5 cikti jpsw dosyasini indirip shift guncelle yap acilir telefonun bu arada udid kaydim var benim udid kaydi olmazsa sikinti olabilir

efe_
28-01-2013, 12:56
6 gün oldu GENPA'ya yolladım telefonumu home tuşu için halen aramıyorlar telefonsuz kaldık :(

CTG
28-01-2013, 14:35
farklı bi soru: ben geçen ay 158 liralık turkcell full paket iphone 5 aldım, paketi iptal ettirsem kaç para ceza keserler?

efe_
28-01-2013, 15:25
Komple iptal etmek için sanırım 2 senelik ücreti peşin yatırmanız istenicektir.Anlaşma koşullarında olması lazım

ygtkrmdnz
28-01-2013, 19:07
6.1 gelmiş 4s e yükleyeniniz oldu mu arkadaşlar :)

Silence45
28-01-2013, 19:15
Aynen İphone 5 var bende de az önce görünce deniyeyim dedim bende de gelmiş gözüküyor.Şuan yükleniyor.

ygtkrmdnz
28-01-2013, 19:16
5 için uzun süredir vardı zaten 4 lere yeni geldi :)

Kadyr
28-01-2013, 19:26
5 icin nezaman geldi bilmemde bana yeni geldi.quantum abiden bilgi bekliyorum yuklemek icin:)

Silence45
28-01-2013, 19:39
6.1 olduğunu bende yeni öğrendim hemen yükledim.Her hangi bir sıkıntı görmedim şuan zaten hata düzeltmesi falan yazıyor büyük bi güncelleme değil sanırım.

EmreS13
28-01-2013, 19:47
6.1 yükledim servis yok diyo sürekli
Telefonu vodafone'dan kontratlı aldım neden yapar acaba?
Edit: kapatıp açınca düzeldi :D

twin
28-01-2013, 20:12
Bende bariz bir hız artışı mevcut :)

trgy
28-01-2013, 20:14
Bende bariz bir hız artışı mevcut :)

3 3gs 4 4s 5

hangisi?

Kadyr
28-01-2013, 20:18
3 lerde zaten ios 6 yok diye biliyorum

trgy
28-01-2013, 20:22
3 lerde zaten ios 6 yok diye biliyorum

3s e 6 yükleniyordu sanırım 6.1 de yüklenir.

Kadyr
28-01-2013, 20:23
Vay o telefona 6 yukleniyosa iyiymis agir kalmiyorsa neyse:)

sanctuary35
28-01-2013, 20:34
Benim 4 tede ayni sorun var kapayip acarsam hemen geliyor cozum bulamadim yazilimsal oldugunu dusunuyorum.

kapatıp açmaya luzum yok uçuş modunu on off yapın düzeliyor

twin
28-01-2013, 20:53
3 3gs 4 4s 5

hangisi?
iphone 4 10krkter

trgy
28-01-2013, 21:09
bende temiz bir kurulum yaptım,şuan yeni birşeyler pek yok gibi.

ygtkrmdnz
28-01-2013, 21:12
iOS 6.1 ile Beraber Gelen Yenilikler Neler? - iPhone | iPad | iPod | Mac | Apple (http://www.mmcn.org/ios-6-1-ile-beraber-gelen-yenilikler-neler)

bizlik pek bişey yok gibi ama adet yerini bulsun güncelleyelim :D

twin
28-01-2013, 21:16
bende temiz bir kurulum yaptım,şuan yeni birşeyler pek yok gibi.

hız yönünden bakarsak bi elişme yok mu :

trgy
28-01-2013, 21:23
hız yönünden bakarsak bi elişme yok mu :

şimdi yazıyordum,evet eskisinden bir tık hızlı diyebilirim.

Burak
28-01-2013, 21:24
JB bekleyenler yapmasın, pazar gunü untethered jb çıkacak. İlk etapta 6.1'e gelmeyebilir.

Kadyr
28-01-2013, 21:31
Ahah ne guzel yaptik bile.gecmis olsun

musti2jz
28-01-2013, 22:32

abi peki rehberi napacaz? yedek almazsak?

Silence45
28-01-2013, 23:09
yedek almayın demiyor ki geri yüklemeyin diyor.Sadece rehberi yükleme seçeneği olması gerek.

se®k@n
29-01-2013, 04:30
Bende de sanki çok az hızlandı telefon. (4s) Ama psikolojik te olabilir. :D

Kadyr
29-01-2013, 05:00
Arkadaslar hizlanmayi merak edenler (ben unuttum) appstorede ilk baata benchmark yazinca cikani yukleyin puanlama alin sonra yeni gunceli kurun puanlama alin.

elpadre
29-01-2013, 05:06
6,1 cıktı yukledım hızlandı gıbı bıraz ama harıta yıne aynı yanlıs gosterıyor

B.Koçer
29-01-2013, 08:23
Arkadaslar hizlanmayi merak edenler (ben unuttum) appstorede ilk baata benchmark yazinca cikani yukleyin puanlama alin sonra yeni gunceli kurun puanlama alin.

Benchmark yükledim simdi resmi atıyorum birazdan birde sonrasını denicez :)

B.Koçer
29-01-2013, 08:24
http://i.imgur.com/G1J3cq5l.jpg

4s Version : 6.0.1 jb yok
Umarım boyut ucmamistir :D telden yükledim

B.Koçer
29-01-2013, 08:26
Buda 3s Version : 4.3.3 jb yok

http://i.imgur.com/the9mvTl.jpg

Kadyr
29-01-2013, 09:25
Tamam bende olcum yeni surumlu halini aticam birazdan.bi reset falan cakayim

Kadyr
29-01-2013, 09:57
http://img463.yukle.tc/images/6867image.jpg
http://img461.yukle.tc/images/7161image.jpg
Buda 4s 6.1 li

B.Koçer
29-01-2013, 10:00
Reset dediğin iyi oldu Reset sonrası 4s 6.0.1

http://i.imgur.com/eP1VqePl.jpg

Kadyr
29-01-2013, 10:01
Bidaha yaptim reset atmadan 9071 cikti :D
9221 oldu her defasinda articak sanirim:)

GökhanO
29-01-2013, 10:10
kapatıp açmaya luzum yok uçuş modunu on off yapın düzeliyor

bende duzelmiyor o sekilde illa kapatıp acamam gerekiyor

efe_
29-01-2013, 10:20
Bende düzeliyor uçuş modunu on-off yapınca.

Jam da Joker
29-01-2013, 10:30
http://i1341.photobucket.com/albums/o743/jamdajoker/EE5B737D-81AA-49FC-A941-A51169308AE8-115-00000002A09414D3_zpsedd10724.jpg

http://i1341.photobucket.com/albums/o743/jamdajoker/57AB16C5-6B41-4A2B-A282-227EDC5D1707-115-000000013D1B5E45_zps5b7948b7.jpg

iPhone 5 ios 6.1

gfb01
29-01-2013, 11:10
Winat9 ve featurepoints kurun arkadaşlar para kazanın

mtahakorkmaz
29-01-2013, 11:10
abiler benim iphone 5 de bugün dikkatimi çekti 15 tane uygulama yükleyince hemen kapasite doıluyor itunes e bağladım kapasite 13,47 diyor normalmi 16lık cihaz?

KGüneyli
29-01-2013, 11:34
Güncelleme aldım bu sabahi5 için varmı güncelleme gelen

Quantum
29-01-2013, 12:01
iOS 6.1 güncellemesi ile gelen yenilikler & düzeltmeler

** Haritaların araçlar kısmına eklenen “Sorun Bildir” butonu ile zaten sorunlu olan haritalar uygulamasının gelişimine ve hataların giderilmesine yardımcı olabileceksiniz.

Haritalarda arama sonuçlarının doğru olmadığına inandığınız durumlarda, yahut uydu görüntüsü ile alakalı olarak sorun yaşadığınızda kullanabileceğiniz iki tane bildirim butonu ile listede yer almayan başka bir sorunu bildirmek isteyeceğiniz sebepli bir bildirim butonu yer alıyor.

** Apple store daki hızlandırmalar tüm cihazlarda mevcut olarak arttırılmış durumda., ayıca iPad de bu hızlandırma daha belirgin durumda düzeltilmiştir.

** Müzik uygulamasında sanatçı sekmesinde tutarlılık açısından daha iyi bir şekilde revize edildi.

** iPad 3 ve iPhone 4S ile daha akıcı bir deneyim yaşanması için geliştirmeler yapıldı.

** 3D haritalara yeni şehirler eklendi.

** Yine haritalar uygulamasında bir çok ülkeye ait uydu görüntüleri yeniden elden geçirildi.

** Albüm kapağı kilit ekranına ortalandı (müzik dinleme aktifken)

** İngiltere için 4G LTE “EE” ağı geliştirildi.

** Danimarka’da bir ağ 4G LTE’ye ve daha br çok ülke için 4g desteği eklendi.

** Wi-Fi üzerinden geliştirilmiş Siri işlevselliği.

** iPhone 4S ve iPhone 5 panaroma modu kapanma sorunu düzeltildi.

** Tüm bunların yanında genel olarak bilinen bir çok bug ın düzeltilmesi de mevcuttur.

--------

Yukarıdaki özellikler sizin için çok elzemse yüklemenizi öneririm. Aksi taktirde çok bir şey kaybetmezsiniz.

Hızlanma anlamında çok fark yok. (Gözlemlediğim, sadece AppStore biraz daha hızlı..)

WiFi sorunları yaşayanların sorunları giderilir mi o konuda fikrim yok zira WiFi sorunu yaşamadım hiç 6.0.1 ile. Dolayısıyla karşılaştırma fırsatım olmadı.

5 Beta sürümünden sonra Final sürümü yayınlandığından dolayı sorunsuz bir sürüm olduğunu düşünüyor, yaz aylarına kadar başka sürüm çıkacağını düşünmüyorum.

Gko
29-01-2013, 15:13
Winat9 kullaniyorm ama featurepoints appstoreda yok ? Jbde mi var o sadece ?

RsErdi
29-01-2013, 16:09
6.1 için jb de yakında cıkacakmıs hemen bu sahibinden.coma noldu ki ya :S

powERS
29-01-2013, 16:10
Winat9 ve featurepoints kurun arkadaşlar para kazanın

????????? nedir ?

B.Koçer
29-01-2013, 16:30
Winat9 falan nedir acaba ?

Kadyr
29-01-2013, 16:39
Paypalin varsa oraya giriyosun reklam izliyosun azda olsa para kazaniyosun:)

turbo&quattro
29-01-2013, 16:45
gunde 0.9 kurus icin cekilirmi o eziyet :)

Quantum
29-01-2013, 16:51
Hergün Saat 11:00da 2 adet, 14:00da 2 adet ve 17:00da 2 adet reklam geliyor..

İzleyip sonradan sorduğu 2 soruyu yanıtlıyorsunuz ve reklam başına 0,15tl kazanıyorsunuz..

Günde 0,9tl oluyor.. 5 cihaza kadar kullanılabiliyor aynı paypal hesabı.. fakat kişisel bilgiler farklı girilmeli.. farklı cihazlarda aynı bilgiler girilince problem çıkıyor

paypala para göndermeleri için paypalınızın "onaylı" olmasına gerek yok.. yani kredi kartı numaranızı paypala vermenize gerek yok. Eger bankamatik kartiniz varsa IBAN ini yazip paralari bankamatik kartina gonderebilirsiniz en az 15 TL olmaniz gerekiyor gonderebilmeniz icin...

bla bla

Konunun özü;
1 ayda 180 reklam izleyip 180 soruyu doğru cevaplıyorsunuz,
bunun karşılığında aylık size 27 tl ödeme yapıyorlar alkışlar içerisinde..

01ayk01
29-01-2013, 16:52
JB bekleyenler yapmasın, pazar gunü untethered jb çıkacak. İlk etapta 6.1'e gelmeyebilir.

6.0.1 icinmi cikacak jb ? kesinmi bu ? bide bunu nerden yukletebiliriz telefona istanbulda ?

Kahnweb
29-01-2013, 17:52
6.0.1 icinmi cikacak jb ? kesinmi bu ? bide bunu nerden yukletebiliriz telefona istanbulda ?

Kendiniz yükleyebilirsiniz. Çok teferruatlı değil kurulumu.

Ben 1 sene JB'li kullandım. Tavsiye etmiyorum, telefon ölüyor...

01ayk01
29-01-2013, 18:23

bir program var yuklemem gereken jailbreak cydia TVOutTuner adi bunu benm telefona yapitrabilecegimiz biyer varmi acaba ya telefon 4s 6.0.1 surum var icinde

B.Koçer
29-01-2013, 20:02

Ne gibi sıkıntılar çıkıyor jb de ?

Tunç
29-01-2013, 20:14
5 alıcamda bu cuma pasaport bulamıorum :( diğerleride 3 5 ayda kapanıyomus oda bana uymaz

ali-d
29-01-2013, 20:42

@planetbeing ;
6.0, 6.0.1, 6.0.2 and 6.1 will be supported.

planetbeing, 6.1'de dahil olmak üzere tüm sürümlerin JB'yi destekleyeceğini söyledi. Bi kaç tıklamayla yükleyebilirsiniz JB'yi. Pazar günü video vs. yüklerler zaten nasıl yapılacağı hakkında.

#SundayisFunday :)

fatiii
29-01-2013, 22:42
6.02 sürüm tekrar 6.01 e güncelliyo :/

Göki,ZD
29-01-2013, 22:50
İoad de store u uk oldu nasıl oldu bende bilmiyorum nasıl tr ye dönücek bu :D

ali-d
29-01-2013, 23:40
İoad de store u uk oldu nasıl oldu bende bilmiyorum nasıl tr ye dönücek bu :D

Ayarlar->iTunes Store/App Store->Apple Kimligi->Apple Kimligini Goster diyip oradan ulkeyi degistirebilirsiniz.

Göki,ZD
29-01-2013, 23:45
Ayarlar->iTunes Store/App Store->Apple Kimligi->Apple Kimligini Goster diyip oradan ulkeyi degistirebilirsiniz.

Teşekkür ederim hallettim :):icon_tup:

onursumer
30-01-2013, 00:36
beyler şimdi elimde 720p filmler var

ben ipad minime bu filmleri atmak istiyorum bunları ekran çozunurluğunu ipad miniye gore az yer kaplıcak şekilde nasıl çevirebilirm

veya şoyle yap çok basit vs gibi tavsiyelere ihtiyacım var :)

twin
30-01-2013, 08:04
Bir sorum olucak tamam benim telefonum yedekli yazılım güncelleyince problem olmuyor fakat annemin 4s i alındığından (yazın) pc ye hiç bağlanmadı şimdi yeni sürüm geldi yüklersem rehberinin gitmesinden korkuyorum nasıl emin olabilirim rehberin yedeklendiğini :)

powERS
30-01-2013, 08:21
Bir sorum olucak tamam benim telefonum yedekli yazılım güncelleyince problem olmuyor fakat annemin 4s i alındığından (yazın) pc ye hiç bağlanmadı şimdi yeni sürüm geldi yüklersem rehberinin gitmesinden korkuyorum nasıl emin olabilirim rehberin yedeklendiğini :)

iyide pc ye balayınca direkt başlamıyorki güncellemeye. ilkönce indircen falan filan zaten istemezsen güncellemezsin.

bağla pc ye al yedeğini sonra ne yapcaksan yap.

yada

wifi den icloud a yükle.

gerçi ben pek anlamadım nasıl oldu ne oldu o icloud a yüklendimi filan ama öylede yapılabiliyor.

twin
30-01-2013, 08:40
Teşekkürler. Wifi icloud a yapmayı bende düşündüm ama bi sorim dedim rehber gitmesin sonra :)

fatiii
30-01-2013, 08:54
bu 6.02 den 6.01 e geri dönüşün sebebi tek sürüme geri dönmekmi acaba

ali-d
30-01-2013, 09:29
Teşekkür ederim hallettim :):icon_tup:

Rica ederim abi.

Telefonu pc ye bağladığınızda tam yedeğini alıyor yinede emin oluyım diyorsanız;
Hattınız Turkcell ise Turkcell Yedek (https://itunes.apple.com/kz/app/turkcell-yedek/id358372329?mt=8) ya da My Contacts Backup (https://itunes.apple.com/en/app/my-contacts-backup/id446784593?mt=8) adlı uygulamayla rehberinizin yedeğini alabilirsiniz.

bu 6.02 den 6.01 e geri dönüşün sebebi tek sürüme geri dönmekmi acaba

Apple 6.0.2 ve 6.0.1 sürümleri için imzalamayı kapattı. 6.0.1 e geri dönemezsiniz. iTunes da ve telefonunuzdaki OTA üzerinden güncelleyebiliceğiniz sürüm 6.1 dir. Biraz daha dikkatli bakarsınız güncelleme ekranında 6.1 yazıyordur 6.0.1 ile karıştırmış olabilirsiniz.

Silence45
30-01-2013, 09:29
Onur abi, bence en güzeli İtools.Direk sürükle bırak mantığıyla at kendi çeviriyor zaten.Boyutlarını da düşürüyor sanırım biraz.Dün cmylmz'ı attım 1.70 gb'tan 850mb'a düşürdü mesela.

ben ipad minime bu filmleri atmak istiyorum bunları ekran çozunurluğunu ipad miniye gore az yer kaplıcak şekilde nasıl çevirebilirm

Quantum
30-01-2013, 09:39
Diğer konuda yazıldı ancak burada da çok soru sorulduğu için ve konuyla ilgili sorusu olanların bu konuya bakma ihtimalleri olduğu için buraya da yazmak istedim.

Sahibinden.com uygulaması:
http://itunes.apple.com/app/id418535251

Yukarıdaki linkten indirin uygulamayı. Sorunsuz çalışıyor.

twin
30-01-2013, 09:47
çok teşekkürler :)

fatiii
30-01-2013, 09:52
aynen 6.01 le karıştırdım bende diyorumki ne alaka

onursumer
30-01-2013, 10:22
Onur abi, bence en güzeli İtools.Direk sürükle bırak mantığıyla at kendi çeviriyor zaten.Boyutlarını da düşürüyor sanırım biraz.Dün cmylmz'ı attım 1.70 gb'tan 850mb'a düşürdü mesela.

itools ile attığın filmleri açmak için herhangi bir uygulama yüklüyormusun yoksa

direk kendi ipad için çeviriyormu deniyim hemen

Silence45
30-01-2013, 11:44
Ben iphone 5te kullanıyorum.Kendi çevirip attığı için otomatik açıyor ekstra bir uygulama gerekmiyor abi.

sandman
30-01-2013, 17:42
merhaba
whatsappta son gorulme tarihini kapatiyorum 2-3 gun sonra ayarlarda kapali yazmasina ragmen tarih gozukuyor sonra ayarlardan aciyorum ve 24 saat bekeleyip geri kapatiyorum ve tekrar aciliyor biktim artik yardimci olabilcek varmi :(

Doqan
30-01-2013, 20:55
Belki imkansız olabilir ama rehberim durduk yere kendiliğinden silindi uygulamalarımın yeri falan değişti fikriniz varmı ? Ayrıca 1 saat önce arkadaşıma soyledım sımdı oda aradı benımde silindi diyor..

B.Koçer
30-01-2013, 20:57
Belki imkansız olabilir ama rehberim durduk yere kendiliğinden silindi uygulamalarımın yeri falan değişti fikriniz varmı ? Ayrıca 1 saat önce arkadaşıma soyledım sımdı oda aradı benımde silindi diyor..

Icloud üzerinden baglıymıdnız birbirinize acaba öyle bişimi oldu korkuttunuz benide :D

Doqan
30-01-2013, 21:05
Hayır sadece multiplayer bi oyun oynamıstık onla alakası yoktur ya

Quantum
30-01-2013, 21:08
appstore hesabınızın kullanıcı adı ve şifresini birisi biliyor muhtemelen.. geçmiş olsun

Doqan
30-01-2013, 21:12
Kimse bilmiyor eminim başka bi sebepten olamazmı ?

Quantum
30-01-2013, 21:30
Kimse bilmiyor eminim başka bi sebepten olamazmı ?

rehberin durduk yere "kendi kendine" silinmesi imkansız.iclouddaki yedekleriniz de mi silinmiş.

zetcelsius
30-01-2013, 21:51

Eğer evde izliyecekseniz bilgisayarınızdaki filmleri itunes un içine atın daha sonra
da itunes da ev paylaşımını açın aynı şekilde ipad den de ev paylaşını açın bu şekilde
izliyebilirsiniz.

Bir diğer seçenek airplayit kurmak,ev ağı üzerinden veya bilgisayarınız açıksa internet üzerinden de ulaşabiliyorsunuz arşive, +1080p mkv gibi ipad in desteklemediği formatlarıda bilgisayara on the fly veya offline çevirtip izleyebilirsiniz.
Ancak altyazı problemi var ve çevirim yaparken 4 çekirdeği de %99 kullanıyor
program..

Doqan
30-01-2013, 23:04
rehberin durduk yere "kendi kendine" silinmesi imkansız.iclouddaki yedekleriniz de mi silinmiş.

Hata benim bu bir ders oldu diyelim icloud falan hiç yedekleme yapmadım.Diğer sorum yurtdışı 4s kullanıyorum ios 6 güncellemesi yapabılırmıyım artık ?

powERS
31-01-2013, 08:48
şu i cloud u tam olarak çözen birisi anlatabilirmi.

hangi yollar izlenmeli ne yapılmalı.

TünayK
31-01-2013, 09:03
şu i cloud u tam olarak çözen birisi anlatabilirmi.

hangi yollar izlenmeli ne yapılmalı.

hay ağzın bal yesin...Q başkan aydınlat bizi nedir bu ayyykıloud..? sabah 8 akşam 6 çalışan insanın ne işine yarar?

fatiii
31-01-2013, 09:15
internet üzerinde apple ın size ayırmış olduğu 5gb lık bir bellek..internet üzerinden fotografları rehberinizi falan yedekleyip yeni bir iphone yada silinme durumunda internet üzerinden yedeğinizi indirebilirsiniz..

ben sadece rehberi yedekliyorum fotolar falan işin içine girince internetten inmesi baya uzun oluyo hemde kişiler çok yer kaplamadığı için 3g üstündende indirebiliyorum.

başalp
31-01-2013, 09:43
yeni iphone 5 aldım, yurtdışından geldi. sim kart takıldıktan sonra ne kadar zaman içinde pasaport kaydı yaptırılmalı? süreyi bilmeyen yazmasın lütfen...

EREN34
31-01-2013, 09:46
yeni iphone 5 aldım, yurtdışından geldi. sim kart takıldıktan sonra ne kadar zaman içinde pasaport kaydı yaptırılmalı? süreyi bilmeyen yazmasın lütfen...

Kartı takıp cihazı kullandığın an 30 gün süre işlemeye başlar. 31. gün cihaz off

fatiii
31-01-2013, 09:48

kesin bir süre yok belki 1 hafta kullanırsın belki 2 hafta,daha çok operatörle alakalı

Kartı takıp cihazı kullandığın an 30 gün süre işlemeye başlar. 31. gün cihaz off

öyle kesin bir süre söz konusu değil.

powERS
31-01-2013, 09:59
internet üzerinde apple ın size ayırmış olduğu 5gb lık bir bellek..internet üzerinden fotografları rehberinizi falan yedekleyip yeni bir iphone yada silinme durumunda internet üzerinden yedeğinizi indirebilirsiniz..

ben sadece rehberi yedekliyorum fotolar falan işin içine girince internetten inmesi baya uzun oluyo hemde kişiler çok yer kaplamadığı için 3g üstündende indirebiliyorum.

resim mesim lazım değil kişileri birde takvimlerle notları atalım yeter.

ama izlenmesi gereken yol nedir?

ben geçen gün hatunun telefonu servise verdim. yedeklemeye uğraştım ama yapabildimmi yapamadımmı bilmiyorum. tatmin edici bi sonuç göremedim. yapıldı filan diye bi notta çıkmadı.

sağlıklı yol nedir sakin sakin yapalım.

onursumer
31-01-2013, 10:08
Ben iphone 5te kullanıyorum.Kendi çevirip attığı için otomatik açıyor ekstra bir uygulama gerekmiyor abi.

bende çalışmadı :D

Eğer evde izliyecekseniz bilgisayarınızdaki filmleri itunes un içine atın daha sonra
da itunes da ev paylaşımını açın aynı şekilde ipad den de ev paylaşını açın bu şekilde
izliyebilirsiniz.

Bir diğer seçenek airplayit kurmak,ev ağı üzerinden veya bilgisayarınız açıksa internet üzerinden de ulaşabiliyorsunuz arşive, +1080p mkv gibi ipad in desteklemediği formatlarıda bilgisayara on the fly veya offline çevirtip izleyebilirsiniz.
Ancak altyazı problemi var ve çevirim yaparken 4 çekirdeği de %99 kullanıyor
program..

yok ev için değil zaten media center olarak pc mi tv üzerinden gorup film falan izleyebiliyorm o kısım değil problem

dun itools ile videolara 1 tane filmi tuttum bıraktım abartmıyorum sanırım 3 saat falan rahat surdu

4.7gb lık film 3gb oldu herşey normal

ipadden videolarıma giriyorum film orda açılması için giriyorum süre yazıyor

okadar oynatamıyorum bilinmeyen gozukuyor neden acaba ?

eğer ben hem filmmleri başka formata çeviriceksem hemde tekrar atarken convert olcaksa 1 film 1 gün surer ya :D

şu mkv leri fln nası atarım bi yol gosterin :D ama boyutunuda küçültmek istiyorum yoksa playerler var indirdiğim ace falan sanırım onlarla oynar

fatiii
31-01-2013, 10:12
resim mesim lazım değil kişileri birde takvimlerle notları atalım yeter.

ama izlenmesi gereken yol nedir?

ben geçen gün hatunun telefonu servise verdim. yedeklemeye uğraştım ama yapabildimmi yapamadımmı bilmiyorum. tatmin edici bi sonuç göremedim. yapıldı filan diye bi notta çıkmadı.

sağlıklı yol nedir sakin sakin yapalım.

wi-fi ağına bağlan i cloud un içine gir orda sadece kişileri açık konuma getir sonra en altta saklama ve yedekleme diye bölüm var oraya gir i cloud yedekleme açıktır muhtemelen değilse onuda aç sonra onun altında şimdi yedekle yazar ona bas otomatik yedekler..

ondan sonra wi-fi ye bağlandığın süre zarfında kendisi otomatik yedekler zaten şimdi yedekle yazısının altında son yedekleme süresi yazar

düzeltme:takvimler,notlar yazmıştın onlarıda aynı yerden aktif hale getir

powERS
31-01-2013, 10:36
tamamdır dediklerini yaptım. kalan süre hesaplanıyor yazıyor şu anda

kişiler ve takvim açık.

notlar için yeni bi hesap yaratma gibi bişey çıkarttı uraşmadım.

edt.1

11:35 te yedekle dedim.

11:57 de 14 saat kaldı diyor.

kapasite 5.0gb kullanılabilir 2.2 gösteriyor. daha ilk kez yaptım ben icloud işlemini kendi hesabımda..

ve sadece kişiler ve takvim açık.

nedir bunun derdi şimdi ?

edt.2

iptal ettim tabiki. yedeği 2.7gb olarak gösteriyor
nedir diye baktım

alanı yönet sekmesinde neler yedeklendiği gözüküyor. ben sadece kişileri ve takvimi seçmeme rağmen alayı açık gözüküyor. kapatmaya çalışınca

kapat ve alandan sil çıkıyor. onayladıktan sonra tekrar acık gibi gozuksede bir sure sonra kapalı konumuna geliyor.

zaten resimleri kapatınca rahatlıyor şu anda 79mb yedek

diğer uygulamalarıda kapatınca sağlıklı olacak sanırım.

başalp
31-01-2013, 11:31
kesin bir süre yok belki 1 hafta kullanırsın belki 2 hafta,daha çok operatörle alakalı

öyle kesin bir süre söz konusu değil.

süreyi bilmeyen yazmasın diye ondan demiştim. telefoncularda aynı şeyden bahsediyor çünki, 1 hafta müsadesi var diyende var 1 ay g,der diyende var. peki kapanınca açılması kolay oluyor mu?

ygtkrmdnz
31-01-2013, 11:44
6.1 den sonra 4s leriniz ne durumda arkadaslar :D sarj ve hiz farki yasayan oldu mu ?

Quantum
31-01-2013, 11:50
1-2 saat sabrederseniz icloud un herşeyini ekran görüntüleri ile anlatayım.. :)

By_HaNNibaLL
31-01-2013, 11:54
6.1 den sonra 4s leriniz ne durumda arkadaslar :D sarj ve hiz farki yasayan oldu mu ?

Ben bi fark göremedim tıngır mıngır kendi halinde çalişmaya devam ediyor.
Şu %20 den sonra birden şarjin azalmasi kayboldu dün akşam kariştirdim telefonu güzel güzel azaldi şarji

fatiii
31-01-2013, 12:34
süreyi bilmeyen yazmasın diye ondan demiştim. telefoncularda aynı şeyden bahsediyor çünki, 1 hafta müsadesi var diyende var 1 ay g,der diyende var. peki kapanınca açılması kolay oluyor mu?

kapanırda kayıt yaptırırsanız tekrar açılması nerden baksanız gene 2-3 günü bulur.kapanmadan yapıtırn derim

bazen mesaj geliyor bazen gelmiyor küt diye hat gidiyor.mesaj geldikten sonra maksimum 1 hafta içinde kapanıyor 4. günü falanda kapanabiliyor.

Quantum
31-01-2013, 14:05
iCloud nedir, nasıl kullanılır, siz farkında olmadan yedekleme nasıl olur, kişiye özel ayarlar nasıl yapılır, bunları aşağıda anlatmaya çalıştım.. Sıkılmadan okuyacağınızı tahmin ediyorum. Sorularınız olursa lütfen sormaktan çekinmeyin.

---------------------------------

Öncelikle ayarlara girip "icloud" seçeneğini seçiyoruz..

http://img4.imageshack.us/img4/3870/74144518.png

daha sonra karşımıza böyle bir ekran geliyor.
Burada en alttaki hesabı sil seçeneğine tıklamayın.. Geri dönüş yok.. :)

Bu ekranda benim yedeklemek istediğim bölümler aşağıdaki seçenekler.
Asıl önemli olan kısım "kişiler"
diğer yerler kişinin isteğine bağlı.

İstediğiniz şeyleri seçtikten sonra,
En alttaki "Saklama alanı ve yedekleme" butonuna tıklıyorsunuz.

http://img210.imageshack.us/img210/4061/90012563.png

Daha sonra karşınıza gelen ekran ise aşağıdaki..
Burada "icloud yedekleme" seçeneği açık olmalı.

"Şimdi Yedekle" dediğinizde yedekleme başlar.
Ayrıca iPhone otomatik olarak da yedekler.
Hergün 1 kez, cihazı fişe ilk taktığınızda kendi kendine yedekleme yapar. Ancak bunun için wireless e bağlı olması gerekiyor.
Wireless bağlantısı yoksa otomatik yedekleme yapmaz.
Otomatik yedeklemede olmazsa olmaz iki koşul var. O an şarj oluyor olacak + Wireless e bağlı olacak.

Saklama planını değiştir seçeneğine tıkladığınızda size verilen 5gb yetersiz değilse daha fazla alan satın alabiliyorsunuz.

Asıl bizim biraz elden geçirmemiz gereken bölüm "Alanı yönet" seçeneği..
Buraya tıkladığınızda resimdeki sağda olan ekran açılacak.
"Saklama planını değiştir" butonu da yine alan satış ekranına gider. Tıklamayın.
Bende Engin iPhone5 yazan, sizde telefonunuzun ismi yazan kısma, yani ilk seçeneğe tıklayın.

http://img152.imageshack.us/img152/4551/96264130.png

Burada programların isimlerini göreceksiniz.
Burada daha önceden yükleyip sildiğiniz uygulamaları da görürsünüz. bazılarında data yoktur, bazılarında çok fazla data vardır.
programların hepsini kapatıyorum ben.
Restore ettiğimde hepsini tek tek yükleme şansım var zaten tertemiz telefona. Ücretli bile alsanız o uygulamayı yine ücretsiz yüklebiliyorsunuz. Dolayısıyla varsın gitsin içindeki ayarlarım vs farketmez. Çok gereksiz alan kaplıyor icloudda bana göre, ayrıca yedekleme sırsında gereksiz data kaybı + yedeklem süresi uzuyor.

Eğer yine de içinde yedeklemek istediğiniz uygulamalar varsa onları açın. foto gibi, whatsapp konuşmalarınız gibi.. çok önemli değil derseniz alayını kapatın burada.

KApanış ekranı ise yine aşağıdaki resimde.. switch i kapattığınızda size soracak.. tüm verileriniz silinecek vs diyor. Kapat ve sil deyin.
Bu, iclouddaki verilerinizden bahseder. Telefonunuzdaki herhangi bir şeyi silmiyor.. Relax :)

Bu işlemi de yaptıktan sonra artık telefonunuz yedekleme işlemine hazır.
Home butonu ile çıkabilirsiniz ekrandan.
Kendisi şarj oluyorken wireless e bağlandığı an otomatik yedeklemenizi yapar.
eğer manuel yedekleme yapmak istiyorsanız "Saklama ve yedekleme" başlıklı ekranın en altındaki "şimdi yedekle" isimli butona tıklayarak işlemi başlatabilirsiniz. manuel yedeklemelerde 3G üzerinden de yedekleme yapabilirsiniz.

http://img829.imageshack.us/img829/162/23313113.png

Bu işlemleri biz niye yaptık..
Telefonunuza restore attınız (onu da bir ara bu şekilde ekran görüntüleri ile anlatacağım tekrar)
rehberiniz ne olacak?
Herşey çok basit.
telefonu sıfırladığınızda ilk kurulum ekranlarını herkes hatırlıyordur herhalde..
sizden iTunes/AppStore Hesap bilgilerinizi soruyor.. Oraya kullanıcı adı ve şifrenizi girdiğiniz an telefon açılır açılmaz rehberinizdeki tüm kişiler yavaş yavaş yüklenmeye başlar. 300 kişilik bir rehber, 3G ile yaklaşık 2 dk da tam olarak yerine geliyor.

Aynı şey yeni bir telefon aldınız, onun için de geçerli.. Appstore hesabınızı giriyorsunuz, aynı şekilde direkt tüm kişiler gelir. (tabi yedeklediğiniz herşey.)

Sadeceiphone için geçerli değil. ipad aldınız, hesabınızı girdiniz, kişiler o cihaz içinde de olur.. MacBook aldınız, ona da gelir..

Eğer bu icloud yedeklemelerinizi yapmazsanız rehberinizin yedeğini 3ncü parti uygulamaları yükleyerek, tekrar yüklemeniz gerekir ki icloud varken bu tip işlemler bana çok iş yükü geliyor. iCloud büyük rahatlık oldu.. Herkesin kullanmasını tavsiye ediyorum.

Sevgiler - Saygılar.

Q.

TünayK
31-01-2013, 14:13
elin dert görmesin Q başkan! :)bir soru sarayım hemen..benim hanımın telefonu jail breakli o bu işlemleri yaparsa bir sıkıntı olur mu?

zetcelsius
31-01-2013, 14:17
bende çalışmadı :D

yok ev için değil zaten media center olarak pc mi tv üzerinden gorup film falan izleyebiliyorm o kısım değil problem

dun itools ile videolara 1 tane filmi tuttum bıraktım abartmıyorum sanırım 3 saat falan rahat surdu

4.7gb lık film 3gb oldu herşey normal

ipadden videolarıma giriyorum film orda açılması için giriyorum süre yazıyor

okadar oynatamıyorum bilinmeyen gozukuyor neden acaba ?

eğer ben hem filmmleri başka formata çeviriceksem hemde tekrar atarken convert olcaksa 1 film 1 gün surer ya :D

şu mkv leri fln nası atarım bi yol gosterin :D ama boyutunuda küçültmek istiyorum yoksa playerler var indirdiğim ace falan sanırım onlarla oynar

Cineplayer Xd alıcaksın o zaman sanırım şu an bi tek onda ac3 desteği falan var,
ace player de iyidir ama dediğim gibi hd filmlerdeki bazı ses formatlarını oynatmıyor.

Quantum
31-01-2013, 14:18
elin dert görmesin Q başkan! :)bir soru sarayım hemen..benim hanımın telefonu jail breakli o bu işlemleri yaparsa bir sıkıntı olur mu?

olmaz.. aynen devam.. :)

DERAN_TUYNER
31-01-2013, 14:58
+olarak www.icloud.com uda kullanmanizi tavsiye ederim

Quantum
31-01-2013, 15:05
+olarak www.icloud.com uda kullanmanizi tavsiye ederim

Haklısın Deran..
icloud.com da özellikle rehber bölümüne girdiğiniz an, telefonunuzdaki tüm rehberin orada olduğunu göreceksiniz.

Baya bir kişinin isimlerini düzenlemek, kişi kartlarına foto yüklemek vs istediğinizde, yaptığınız değişiklikler 1 saniye içinde telefona gelir. :) Çok keyiflidir icloud.com da yaptığınız değişiklikleri telefonda anında görmek :)

Rehber, Mail, Takvim, Notlar, Anımsatıcılar, iWork ve iPhone'umu bul seçenkleri mevcut.

Telinizi kaybetiğinizde çaldırdığınızda "iPhone'umu Bul" seçeneğinden harita üzerinde nerede olduğunu görebilirsiniz.
Telefona mesaj gönderebilirsiniz (telefonu x yere getir vs diye)
telefon içindeki bilgileri uzaktan silebilirsiniz.

TarikS
31-01-2013, 16:10
Eyvallah baskan :) Gereksiz uygulamalari sildim ben de simdi sayende

Rehber yedekleme icin ayrica Turkcell Yedekleme uygulamasini tavsiye ederim Turkcell'lilere, benim isimi cok kolaylastirdigi oldu gecmiste.

onursumer
31-01-2013, 17:01
acaip ayar oldum bi film yükleyemedim arkadaş şu ipade

ipad hangi formatı destekliyor mini olduğundna çozunurluğu 1024x768 yapıcam yer kaplamasın diyede format lazım bana :D

twin
31-01-2013, 17:16
Haklısın Deran..
icloud.com da özellikle rehber bölümüne girdiğiniz an, telefonunuzdaki tüm rehberin orada olduğunu göreceksiniz.

Baya bir kişinin isimlerini düzenlemek, kişi kartlarına foto yüklemek vs istediğinizde, yaptığınız değişiklikler 1 saniye içinde telefona gelir. :) Çok keyiflidir icloud.com da yaptığınız değişiklikleri telefonda anında görmek :)

Rehber, Mail, Takvim, Notlar, Anımsatıcılar, iWork ve iPhone'umu bul seçenkleri mevcut.

Telinizi kaybetiğinizde çaldırdığınızda "iPhone'umu Bul" seçeneğinden harita üzerinde nerede olduğunu görebilirsiniz.
Telefona mesaj gönderebilirsiniz (telefonu x yere getir vs diye)
telefon içindeki bilgileri uzaktan silebilirsiniz.

Engin abi bi sorum olucak.
şimdi kardeşimin hesabını kullanıyordum ben icloud vs hepsi aynı idi sonra annemin telefonada girmiş kardeşim şimdi karıştı biraz durumlar 3 iphone aynı adresi kullanıyor nasıl düzeltebiliriz 2. sorum ise ben icloud adresini değiştirmek istedim hesabı sil deyince bütün her şey siliniyor mu telefonda ki teşekkürler :)

musti2jz
31-01-2013, 18:17
restore yapmayı öğrendim sanıyordum ama tam öğrenememişim sanırım :S dün telefona komple restore yaptım yeni iphone olarak uygula diyerek yaptım yani yedekten dönmedim ve 6.1 sürümüne geçtim ardından telefon numaramı kaydettim ve bugün bir daha restore yapmam gerekti ama aynı şekilde restore ettiğimde numaram rehberde kayıtlı olarak duruyordu hala ayrıca iphone kullanmaya başlarken app store için şifre istediğinde msn adresimde görünüyordu sadece şifreyi girmem yetti yani. nasıl oldu bu iş anlamadım.

efe_
31-01-2013, 18:20
İp4 Home tuşunun zor basmasından dolayı Genpa Trabzon teknik servise vemiştim teli 10 günde yapmışlar (bakacağız) sağolsunlar , 2 gün önce tamiri vs bitmiş ne arayan var ne soran.Biz aradık 30 dkka telefonda bekledikten sonra havale yapmamız gerektiği söylendi. E be arkadaş , neden siz arayıp söylemiyorsunuz? Zaten nano sim zımbırtısından dolayı başka tellere de takamıyoruz simi.
63 tl sıkışmış

cheers
31-01-2013, 19:49
Apple store Türkiye versiyonunu kullanıyordum.Sahibinden uygulamasını sildim tekrar safariden sahibindene girip uygulamayı yüklemek istedim.Uygulama Türkiye store de yok dedi.Store değiştirmek istiyormusunuz dedi tamam deyip devam ettim.USA stora girdim.
Şimdi ben bu apple storeyi nasıl tekrar Türkiye store ye geçiricem.Güncelleme gelen uygulamaları da güncelleyemiyorum.
Telefon ıphone5 sürüm 6.0.2

twin
31-01-2013, 20:00
İp4 Home tuşunun zor basmasından dolayı Genpa Trabzon teknik servise vemiştim teli 10 günde yapmışlar (bakacağız) sağolsunlar , 2 gün önce tamiri vs bitmiş ne arayan var ne soran.Biz aradık 30 dkka telefonda bekledikten sonra havale yapmamız gerektiği söylendi. E be arkadaş , neden siz arayıp söylemiyorsunuz? Zaten nano sim zımbırtısından dolayı başka tellere de takamıyoruz simi.
63 tl sıkışmış

aynısı yazın başıma geldi.
Telefonum nehire düşmüştü ilk aldığım gün.
Ardından yapılcak falan dendi neyse 2 ay geçmiştir. Telefon yapılmış gelmiş verdiğimiz bayii de beklemiş baya arama zahmetinde bile bulunmuyolar

doush
31-01-2013, 20:09
Merhabalar yurtdisinda cok buyuk sorunum var.. Ben bu telefonu turkiyeden aldim aveadan ve vodafone ile kullaniyordum.. Sonra sorun cikti ve teleservice yenisini gonderdi.. Ondan beri vodafone ile kullaniyorum.. Sonra yurtdisina geldim ve yeni hat aldim ama calismadi.. Ne hat taktiysak calismadi.. Turkcell bile calismiyor.. Ne yapmam gerek? Lutfen yardimci olun kafayi yemek uzereyim :(

Kadyr
31-01-2013, 20:10
Vodafonu ara aciyolar hemen

efe_
31-01-2013, 20:12
aynısı yazın başıma geldi.
Telefonum nehire düşmüştü ilk aldığım gün.
Ardından yapılcak falan dendi neyse 2 ay geçmiştir. Telefon yapılmış gelmiş verdiğimiz bayii de beklemiş baya arama zahmetinde bile bulunmuyolar

Zaten internette o kadar fazla şikayet varki firmayı kapat git direkt :D

doush
31-01-2013, 21:11
Vodafonu ara aciyolar hemen

Hattim yurtdisna acik onu mi anlatmak istiyorsunuz?

Kadyr
31-01-2013, 21:22
Hayir baska simkartla kullanmak icin aricaksiniz

doush
31-01-2013, 21:25
Vodafone u aradim telefonu kaydettirin pasaportla dedi ama cok sacma bu sim free ve arkadasim kullanabiliyor turkiyeden getirdigi ayfonu

Kadyr
31-01-2013, 21:31
Ya sen diceksin iste ben turkcel takicam acin telefonu diceksin.ben oyle yaptim bastan savmislar

doush
31-01-2013, 21:48
Ama telefon aveadan alinma ve vodafone kullaniyorum.. Bir daha arayayim

Kadyr
31-01-2013, 21:54
Tamam iste yeni gelen telefon teleservice vodafone ile anlasmali oldugu icin ona uyumludur.banada aynisi oldu dedim turkcel kullanicam hemen yapmislardi.sana denk gelen bilmiyor sanirim.sen benim telefon vodafone cikisli ama turkcel kullanicam dersen anlar sanirim

tool
31-01-2013, 22:02
acaip ayar oldum bi film yükleyemedim arkadaş şu ipade

ipad hangi formatı destekliyor mini olduğundna çozunurluğu 1024x768 yapıcam yer kaplamasın diyede format lazım bana :D

Videora iPad mini Converter - Free iPad mini Video Converter (http://www.videora.com/en-us/Converter/iPad-mini/)

Desteklenen video biçimleri: 1080p'ye kadar H.264 video, 30 kare/sn, 160 Kbps’ye kadar AAC-LC sesli Yüksek Profil seviyesi 4.1, 48 kHz, stereo ses girişi .m4v, .mp4 ve .mov dosya biçimleri; 2,5 Mb/sn’ye kadar MPEG‑4 video, 640x480 piksel, 30 kare/sn, kanal başına 160 Kbps'ye kadar AAC-LC sesli Basit Profil, 48 Khz, .m4v, .mp4 ve .mov dosya biçimlerinde stereo ses; 35 Mb/sn'ye kadar Motion JPEG (M-JPEG), 1280x720 piksel, 30 kare/sn, ulaw biçiminde ses, .avi dosya biçiminde PCM stereo ses

Quantum
31-01-2013, 22:30
Engin abi bi sorum olucak.
şimdi kardeşimin hesabını kullanıyordum ben icloud vs hepsi aynı idi sonra annemin telefonada girmiş kardeşim şimdi karıştı biraz durumlar 3 iphone aynı adresi kullanıyor nasıl düzeltebiliriz 2. sorum ise ben icloud adresini değiştirmek istedim hesabı sil deyince bütün her şey siliniyor mu telefonda ki teşekkürler :)

Hesabı sil dersen hersey gider :)
İcloud.com dan rehberi düzenleyip yeni hesaplar almani öneririm :)

twin
31-01-2013, 22:40
Girdim rehberlere fakat bütün rehberler çıkıyor annemin benim kardeşimin o nolucak :)

doush
31-01-2013, 23:57
Tamam iste yeni gelen telefon teleservice vodafone ile anlasmali oldugu icin ona uyumludur.banada aynisi oldu dedim turkcel kullanicam hemen yapmislardi.sana denk gelen bilmiyor sanirim.sen benim telefon vodafone cikisli ama turkcel kullanicam dersen anlar sanirim

Telefonum avea cikisli, teleservice e avea dan goderdim ama vodafone kullandigimi biliyorlardi, simdi aradim ama bayam dedi ki bir kod mu istiyr unlock kodu dedi bende oyle bir durum yok ne takarsam takayim servis yok veya sim hatasi diyor.

Quantum
31-01-2013, 23:58
Ayırman imkansız.
Telefondan bir tane icloud ya da me hesabı al, ya da bir mail hesabını AppStore hesabın ile iliskilendir, icloud.com dan rehberini manuel olarak tıkır tıkır yaz :)

onursumer
01-02-2013, 01:51
Vodafone u aradim telefonu kaydettirin pasaportla dedi ama cok sacma bu sim free ve arkadasim kullanabiliyor turkiyeden getirdigi ayfonu

yurt dışında pasaport kaydı diye birşey yokki kimle konuştuysan problemini anlamamış bence :)

ama genede problem garip servis yok uyarısı vermesi için sim lock olması lazım iphone lerde kilit kodu falanda yok direk operatorden açılıyor

ordaki operatorlere danışsan belki farklı bir yolu vardır ?

Videora iPad mini Converter - Free iPad mini Video Converter (http://www.videora.com/en-us/Converter/iPad-mini/)

Desteklenen video biçimleri: 1080p'ye kadar H.264 video, 30 kare/sn, 160 Kbps’ye kadar AAC-LC sesli Yüksek Profil seviyesi 4.1, 48 kHz, stereo ses girişi .m4v, .mp4 ve .mov dosya biçimleri; 2,5 Mb/sn’ye kadar MPEG‑4 video, 640x480 piksel, 30 kare/sn, kanal başına 160 Kbps'ye kadar AAC-LC sesli Basit Profil, 48 Khz, .m4v, .mp4 ve .mov dosya biçimlerinde stereo ses; 35 Mb/sn'ye kadar Motion JPEG (M-JPEG), 1280x720 piksel, 30 kare/sn, ulaw biçiminde ses, .avi dosya biçiminde PCM stereo ses

bununla uğraşıyım birazda :)

Kadyr
01-02-2013, 09:07
bi tanıdığım iphone 4 için bluetooth kulaklık istiyor. araştırmamı istedi. tavsiye edebileceğiniz kulaklık varmıdır. nokianın ki gibi tek taraflı mikrofonlu olandan varmıdır?

M_PROJECT
01-02-2013, 09:10
Girdim rehberlere fakat bütün rehberler çıkıyor annemin benim kardeşimin o nolucak :)

en kolay yolu diger iki telefonu back up olarak icloud kapaticaksin , kablo ile pc ye itunesdan backup alicaksin . ben de ayni hesap ustunden 4 telefon kullaniyorum icloud ilk ciktiginda yasamistim sorunu , daha sonrasi eski duzen back up alip duzelttim

twin
01-02-2013, 09:18
en kolay yolu diger iki telefonu back up olarak icloud kapaticaksin , kablo ile pc ye itunesdan backup alicaksin . ben de ayni hesap ustunden 4 telefon kullaniyorum icloud ilk ciktiginda yasamistim sorunu , daha sonrasi eski duzen back up alip duzelttim

anlıyorum teşekkür ederim :)

CTG
01-02-2013, 09:29
ayarlarda iclouda girince neyi yedekleyip neyi yedeklemeyeceğini seçebiliyosunuz ordan kişileri kapatarak da çözebilirsiniz sanırım

doush
01-02-2013, 09:58
Sorunu buldum ve su an cok sinirliyim. Ben bu telefonu en basta simfree aldim! Ve bozulunc swap telefon verdiler. Teleofnun seri numarasi T ile bitiyor bu da demektir ki italyanin Tim hatti ve turkiyedr aadece vodafone a acik demek. Resmen simlock itelemisler. Teleservice te tanidii olan varsa gorusmek istiyorm yoksa da avea ve teleservice e zaten bugun cokecek enistem!

twin
01-02-2013, 10:34
ayarlarda iclouda girince neyi yedekleyip neyi yedeklemeyeceğini seçebiliyosunuz ordan kişileri kapatarak da çözebilirsiniz sanırım

kapalı aslında suan bir problm yok ama www.icloud.com da işimiz olsa karışıcak rehberler :D

powERS
01-02-2013, 13:33
Sorunu buldum ve su an cok sinirliyim. Ben bu telefonu en basta simfree aldim! Ve bozulunc swap telefon verdiler. Teleofnun seri numarasi T ile bitiyor bu da demektir ki italyanin Tim hatti ve turkiyedr aadece vodafone a acik demek. Resmen simlock itelemisler. Teleservice te tanidii olan varsa gorusmek istiyorm yoksa da avea ve teleservice e zaten bugun cokecek enistem!

teleservice diyince 2 kere düşünmek lazım.. hatta 3 4 ..

Quantum
01-02-2013, 13:40
Doğuş..
Teleservice de çalışan bir üye vardı burada..
http://www.techturkey.com/forum/members/19375-erhanarici18.html

Geçen yıl ip4 ümü Teleservice vermiştim.. Süreç inanılmaz uzamıştı.. (sadece bana değil herkese), o da yardımcı olmuştu sağolsun. Cihazı verdikten 40gün sonra alabilmiştim. O arkadaş bir şeyleri tetikledi sanırım. Belki de 2 ayı bulacaktı almam..

İrtibat kurun hala orada çalışıyorsa yardımcı olabilir belki.

Kadyr
01-02-2013, 15:21
Cihazlari teleservise amerikadan direk gonderiyolar sanirim.okadar swap telefonum oldu nasil tim gelmis ilk defa duydum

BuRaK_eFe
01-02-2013, 15:36
benim telefonda kapanınca açılmıyor illa servise gidiyor o yüzden şarjı bitmesin diye dua ediyorum :D bu aralar şarjda iken dokunmatikte algılamıyor dokununca kendi kendine arama vs şeylere giriyor orjinal şarj aletinden şaşmamak lazım sipariş verdim inşallah bütün sorunları çözecek

cheers
01-02-2013, 16:04
Apple store Türkiye versiyonunu kullanıyordum.Sahibinden uygulamasını sildim tekrar safariden sahibindene girip uygulamayı yüklemek istedim.Uygulama Türkiye store de yok dedi.Store değiştirmek istiyormusunuz dedi tamam deyip devam ettim.USA stora girdim.
Şimdi ben bu apple storeyi nasıl tekrar Türkiye store ye geçiricem.Güncelleme gelen uygulamaları da güncelleyemiyorum.
Telefon ıphone5 sürüm 6.0.2

Yardım edebilecek var mı?

Quantum
01-02-2013, 17:31

sadece TR mağazasında olan bir uygulama bulmak gerek appstore unu Türkiyeye çevirecek..

şu linke tıkar mısın? bakalım sadece TR de mi var bu. yoksa benim uygulamalardan birisini kısa süreliğine TR yapayım sorunun çözülsün diye

https://itunes.apple.com/tr/app/en-ucuz-yak-t/id508789693?mt=8

Almanci Tane-R
02-02-2013, 08:10
Ben wifiden İnternet'e giremiyorum ama turkcell 3g den girebiliyorum telefonum 4g. Ağ ayarlarını sifirladim ama yine olmadı. yardımcı olabilecek var mı şimdiden teşekkürler

hsyn
02-02-2013, 08:20

App store içinde öne çıkanlar bölümünün en altında apple kimliği:... diye bir bölüm var ona tıkla, apple kimliğimi göster de şifreni soracaktır, şifreni yazdıktan sonra hesap bölümünde ülke/Bölge yazan yere bas ülke veya bölgeyi değiştir

Umarım yardımcı olur...

mechanic
02-02-2013, 17:37
Ayfondan tv kumandası olmuyor değil mi, smart olanlar hariç

efe_
02-02-2013, 17:40
Doğuş..
Teleservice de çalışan bir üye vardı burada..
http://www.techturkey.com/forum/members/19375-erhanarici18.html

Geçen yıl ip4 ümü Teleservice vermiştim.. Süreç inanılmaz uzamıştı.. (sadece bana değil herkese), o da yardımcı olmuştu sağolsun. Cihazı verdikten 40gün sonra alabilmiştim. O arkadaş bir şeyleri tetikledi sanırım. Belki de 2 ayı bulacaktı almam..

İrtibat kurun hala orada çalışıyorsa yardımcı olabilir belki.

GENPA'da pek farklı sayılmaz.5 gün önce tamiri bitmiş telefonumun ne arayan var ne soran

mechanic
02-02-2013, 18:01
Neden us store daki ücretsiz ıygulamaları indiremiyorum?

efe_
02-02-2013, 19:59
Neden us store daki ücretsiz ıygulamaları indiremiyorum?

apple accountunuz amerika olarak mı açıldı

Ers
02-02-2013, 20:07
Ayfondan tv kumandası olmuyor değil mi, smart olanlar hariç

https://www.l5remote.com/

Beacon for iOS | Griffin Technology (http://store.griffintechnology.com/beacon)

kızıl ötesi sinyal için aparat ister 60 dolar falan gerek yok bence.

musti2jz
02-02-2013, 21:42
herkese hayırlı geceler yeni bir soruyla karşınızdayım :) yakın bir arkadaşım geçenler de 4s aldı bende oyun ve uygulama indirebilmesi için kendi app store hesabımı ve şifresini verdim. oda bu hesap üzerinden game center hesabına kendi adıyal giriş yapmış. kullanıcı adı onun adı ama benim app store hesabım üzerinden. bende kendi telefonumda oyunlara girsem onun adıyla hoşgeldin felan yazıyor ben bu game center hesabını nasıl silebilirm?

Sam
03-02-2013, 03:04
Iphone 5'i geveyle kullanmanın eksi yönleri nelerdir ? Bilen kullanan...

slowmotion
03-02-2013, 04:07
ios 6.1 yükledim şebeke gitti, restorede yapamıyorum 3104 3194 den bıktım

Kadyr
03-02-2013, 08:52
Cihaz nedir?

mechanic
03-02-2013, 13:43
apple accountunuz amerika olarak mı açıldı

turkey olması lazım?
indirmeye çalıştığım desibel ölçen free uygulamalardan, hiçbiri olmadı.

efe_
03-02-2013, 14:05
turkey olması lazım?
indirmeye çalıştığım desibel ölçen free uygulamalardan, hiçbiri olmadı.

Amerika store'undan download yapabilmeniz için , yeni hesap açın Ülke kısmını Amerika olarak seçin

PuT
03-02-2013, 14:16
Arkadaşlar mesela simfree olarak satılan piyasadaki iphoneler fiyatı gayet iyi.Şimdi bu ürünleri aldıktan sonra kapanma kapanmama olayını nasıl çözuyoruz 800tl ye iphone 4 birsürü almayı düşünüyorum ama aldıktan sonra telefon kapanırsa bu olayı nasıl anlarım alırken neyine bakmalıyım cihazın pasaporta işlemi ne kadar süre iptal edilmemesi lazım ürünün kapanmaması için.

mechanic
03-02-2013, 16:56
Amerika store'undan download yapabilmeniz için , yeni hesap açın Ülke kısmını Amerika olarak seçin

valla genius u çalıştırdım, ilk kez, ondan sonra denedim indi :confused:

mechanic
03-02-2013, 16:57
Arkadaşlar mesela simfree olarak satılan piyasadaki iphoneler fiyatı gayet iyi.Şimdi bu ürünleri aldıktan sonra kapanma kapanmama olayını nasıl çözuyoruz 800tl ye iphone 4 birsürü almayı düşünüyorum ama aldıktan sonra telefon kapanırsa bu olayı nasıl anlarım alırken neyine bakmalıyım cihazın pasaporta işlemi ne kadar süre iptal edilmemesi lazım ürünün kapanmaması için.

4 alma 4s al...

efe_
03-02-2013, 18:25
valla genius u çalıştırdım, ilk kez, ondan sonra denedim indi :confused:

iyiymiş , bende deneyeyim 1

cheers
03-02-2013, 20:49
sadece TR mağazasında olan bir uygulama bulmak gerek appstore unu Türkiyeye çevirecek..

şu linke tıkar mısın? bakalım sadece TR de mi var bu. yoksa benim uygulamalardan birisini kısa süreliğine TR yapayım sorunun çözülsün diye

https://itunes.apple.com/tr/app/en-ucuz-yak-t/id508789693?mt=8

Bunu denedim ama malesef olmadı.

App store içinde öne çıkanlar bölümünün en altında apple kimliği:... diye bir bölüm var ona tıkla, apple kimliğimi göster de şifreni soracaktır, şifreni yazdıktan sonra hesap bölümünde ülke/Bölge yazan yere bas ülke veya bölgeyi değiştir

Umarım yardımcı olur...

Teşekkür ederim şimdi tekrar Türkiye versiyonuna geçtim.

Ers
04-02-2013, 10:43
perşembe günü, telefonumu 6.1 e telefon üzerinden güncelledim. 6.0.1 den yükselttim.

ancak cuma günü iş yerimde 3g açık usb ile internete bağlı iken . internet te kopmalar oluyor ve mesajlarım gitmiyor.

hafata sonu boyunca bi sorun yaşamadım.iş başı yaptım yine aynı. ama daha az yapıyor sanki cumaya nazaran.

acaba güncelleme ile ilgili bir sorun mu, yok iş yerindeki konumumdan kaynaklanan bir sorun mu, daha önce aynı konumda sorunum yoktu, çok nadir 1 2 kere mesajım gitmemiştir.

edit: izmir taşrada değil merkezdeyim.

omaro
04-02-2013, 18:17
iphone 5 i de destekleyen ios 6 jailbreak çıktı :)

www.evasi0n.com

can_ank
04-02-2013, 21:15
Iphone5 de 6.1 e gectikten sonra yazmada sikintilar baskadi. Klavye fazla hassaslasti. Bir harfe basinca 2 tane yazmaya basladi. Benzer sorunla karsilasan var mi??

mechanic
04-02-2013, 21:17
Iphone5 de 6.1 e gectikten sonra yazmada sikintilar baskadi. Klavye fazla hassaslasti. Bir harfe basinca 2 tane yazmaya basladi. Benzer sorunla karsilasan var mi??

:) ben de geçim bari bakalım ne olacak..

KGüneyli
04-02-2013, 21:19
6.1 de bi sıkıntı yaşamadım ama, TR cihazı olan bir arkadasımda internette kopma yasıyormus. Yukarda bir arkdasın dediği gibi.