Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Vucut Geliştirme / Fitness / Sağlıklı yaşam / Kilo verme / Kilo alma

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25

musti2jz
15-01-2014, 22:56
Alakası yok 20 yıldır düşük bey giyiyorum

hilmi abi sana birşey soracam. abi daha önceden vucüt geliştirme tecrübem var az da olsa. ama şimdi ben daha çok fit ve kondisyonlu olmak istiyorum abi. bulk dönemini yaşamak istemiyorum çalıştığım yağlanmadan kurumak benim olayım. zaten kilo konusunda hiçbir sıkıntım yok. nasıl bir çalışma yapmalıyım sence abi?

Slmcnsl
15-01-2014, 23:12
hilmi abi sana birşey soracam. abi daha önceden vucüt geliştirme tecrübem var az da olsa. ama şimdi ben daha çok fit ve kondisyonlu olmak istiyorum abi. bulk dönemini yaşamak istemiyorum çalıştığım yağlanmadan kurumak benim olayım. zaten kilo konusunda hiçbir sıkıntım yok. nasıl bir çalışma yapmalıyım sence abi?

Dusunduklerimi yazmissin benimde. Benderlimden geldigince kurumaya calisiyorum. Salona gittigimde en az 1 saat kardiyo yapmadan cikmiyorum mesela. Kardiyoyu kisa tutucaksam da h.i.i.t yapiyorum 25 dk kadar. Asil mevzu beslenme . Dananin kuyrugu orda kopuyor. Sifira yakin karbonhidrat ve yag alimi yapmak gerekiyor bnm okudugum kadari ile. Bnm kisisel fikrim agir idman cikarmayanlar kurumak isteyenler misal dukan diyeti tarzinda beslenebilirler. Faydasini goreceklerine. Inaniyorum.

civelek
15-01-2014, 23:27
biri şu 5x5 günde tek adele programı anlatabilirmi ?

alp1903
15-01-2014, 23:50
Supradyn kullanıyorum. + Cvitamin+Bvitamini+çinko

Markalar gereksiz pahalı

Sagol serkan abi, bende gnc kullanmayı düşünüyorumda araştırdım epoey güzel gibi. Gerçi kuşkonmaz enginar brokoli sabit alıyorum bol bol (biraz pahalı oluyo) ama ek takviye kullanmalıyım gibi hissettim :)

musti2jz
16-01-2014, 00:05
Dusunduklerimi yazmissin benimde. Benderlimden geldigince kurumaya calisiyorum. Salona gittigimde en az 1 saat kardiyo yapmadan cikmiyorum mesela. Kardiyoyu kisa tutucaksam da h.i.i.t yapiyorum 25 dk kadar. Asil mevzu beslenme . Dananin kuyrugu orda kopuyor. Sifira yakin karbonhidrat ve yag alimi yapmak gerekiyor bnm okudugum kadari ile. Bnm kisisel fikrim agir idman cikarmayanlar kurumak isteyenler misal dukan diyeti tarzinda beslenebilirler. Faydasini goreceklerine. Inaniyorum.

abi ben prof olarak olmasa da amatör olarak futbol oynuyordum ozaman vucüdumda yağ hiç yoktu abs ler belirgindi ama aradan 3-4 sene geçti artık yeniden toparlanmam lazım. yeniden futbol oynamak için değil tabi :) spor salonunda nasıl diri kalabilirim cevabını merak ediyorum.

flexamin
16-01-2014, 09:02
biri şu 5x5 günde tek adele programı anlatabilirmi ?

şuan uyguladığım program. ana amacı kuvvet artışıdır.

5 set 5 tekrar yapılır.

her set kilo artırılır.

örnek 80kg-90kg-100kg-110kg-120kg.

idmanlara başlamadan önce mutlaka çok iyi ısınmak gerekir. aksi takdirde sakatlanma riski yüksek. ağır bir sistem olduğu için.

idmanların hakkını verebilmek için beslenme çok çok iyi olmalı gerekirse beslenmenin yanında pre-workout ürünleri alınabilir.

bana göre 5x5 , max ot , 10x10 gibi idmanlar çok uzun zaman diliminde yapılmamalı. 1 ay lık program olarak yapmak ve yılda 2 kereden fazla yapmamak gerekir.

sweap07
16-01-2014, 09:35
antalya 12. cadde dekı 242 spor salonununa gıden varmıdır fıyatları hakkında bılgı verebılırmı

ssdriver
16-01-2014, 12:12
Pharmaton çok iyi, her yönden :D
ama multivitamine dikkat, a vitaminin fazlalığı karaciğerde alt ve ast yi yükseltiyor. Ben cuma ameliyat olacağım teste bi girdim iki katına çıkmış değerler.
Zaten multivitaminlerin ne kadar emilebildiği hala muamma.

ameliyatı karaciğer değerlerinin yüksek çıkmasından mı oluyorsun ?

2 sene önce benim de yüksek çıkmıştı. fakat 6 ay sonra normal değerlere düştü.

antreman sonrası laktik asit birikiminden de yüksek çıkabiliyor sanırım.

civelek
16-01-2014, 12:16
şuan uyguladığım program. ana amacı kuvvet artışıdır.

5 set 5 tekrar yapıbenr.

her set kilo artırılır.

örnek 80kg-90kg-100kg-110kg-120kg.

idmanlara başlamadan önce mutlaka çok iyi ısınmak gerekir. aksi takdirde sakatlanma riski yüksek. ağır bir sistem olduğu için.

idmanların hakkını verebilmek için beslenme çok çok iyi olmalı gerekirse beslenmenin yanında pre-workout ürünleri alınabilir.

bana göre 5x5 , max ot , 10x10 gibi idmanlar çok uzun zaman diliminde yapılmamalı. 1 ay lık program olarak yapmak ve yılda 2 kereden fazla yapmamak gerekir.

Tek adele olarak yapiliyormus o sisteme gecicem buyuk ihtimal idmanin agir olabilir dogrusur ama ben idmanimi azaltmis olucam :D

eanday
16-01-2014, 12:30
Gecen seneden beri sağ omzumda sakatlık vardı tam gecti derken sol omzum gitti bu seferde. Omuz hareketlerinde hafifi girip geçmesini beklerken sorunun başka bir yerde olduğunu 4 senelik spor geçmişimde daha yeni anlayabildim. Suçluyu acıklıyorum Barbell Bench Press ! Omuza en sıkıntılı şekilde yük bindiren hareket en cok sevdiğim hareketmiş. Barla sadece Incline bench press yapıyorum Bench pressi ise dumbella yapıyorum ve ağrılarım 2seneden sonra kendi kendine geçmeye başladı.

Bülent76
16-01-2014, 13:10
Gecen seneden beri sağ omzumda sakatlık vardı tam gecti derken sol omzum gitti bu seferde. Omuz hareketlerinde hafifi girip geçmesini beklerken sorunun başka bir yerde olduğunu 4 senelik spor geçmişimde daha yeni anlayabildim. Suçluyu acıklıyorum Barbell Bench Press ! Omuza en sıkıntılı şekilde yük bindiren hareket en cok sevdiğim hareketmiş. Barla sadece Incline bench press yapıyorum Bench pressi ise dumbella yapıyorum ve ağrılarım 2seneden sonra kendi kendine geçmeye başladı.

Katılıyorum, ben artık bench press yapmıyorum bu yüzden, dumble ve makine ile press yapıyorum. Benim de sol omzum sakat, en çok acıyı bench press yaparken hissediyorum. Omuz presste neredeyse hiçbir terslik hissetmiyorum. İdman öncesi ısınmaları çok ciddiye aldığımdan beri ağrı git gide azalmaya başladı.

flexamin
16-01-2014, 13:12
Tek adele olarak yapiliyormus o sisteme gecicem buyuk ihtimal idmanin agir olabilir dogrusur ama ben idmanimi azaltmis olucam :D

ağır bir idman olduğu için günde tek bölge çalışılır. zaten bu sistemi olması gibi uyguladığında 2. bölgeyi çalıştırmaya mecalin kalmaz.

Bülent76
16-01-2014, 13:19
Civelek sen 180 kg ile bench press yapan arkadaş mısın:)

Özgür Ozan
16-01-2014, 15:06
Katılıyorum, ben artık bench press yapmıyorum bu yüzden, dumble ve makine ile press yapıyorum. Benim de sol omzum sakat, en çok acıyı bench press yaparken hissediyorum. Omuz presste neredeyse hiçbir terslik hissetmiyorum. İdman öncesi ısınmaları çok ciddiye aldığımdan beri ağrı git gide azalmaya başladı.

Aynen , 2 hafta önce bench press e tekrar başlayayım dedim ne dirsek kaldı ne bilek ne de omuz her tarafı mahvetti , makine veya dambıl en iyisi

dj_batukaan
16-01-2014, 16:08
selamlar benimde bir iki sorum olacak...

konuyu oldukca okumaya calistim ama biraz teknik biraz karisik devam ediyor o yuzden pek aciklik kazandiramadim kendime...

sorularim ise...
yaklasik 7 ay once sigarayi biraktim ve tum hayatim boyunca gecemedigim 53 kilodan son iki ayda 67 kiloya ciktim cok mutluyum ;))
tabiki hizli kilo gelisimi ile birlikte gobekte aniden sivrildi... bende aliskanlik yapmadan duzene girsin diye spora basladim.

olcumlerim de 1.71 boy 67 kg. yag orani 11 gibi cikti bunlara istinaden abartili olmadan sekilli bir vucudum olsun istiyorum yapmam gerekenler nerlerdir.

salon konusunda sanki kazik yedim biraz yonlendiren yada pek yardimci olan yok bu yuzden yapmam gerekenler neler hangi hareketleri calismaliyim bilmiyorum ve herhangi bir yan urun kullanmiyorum kullanmalimiyim eger oyleyse ne olmali bunlar hakkinda yardim lutfen

birde yemek konusunu nasil yapmaliyim spora gitmedenmi yemeli yoksa gelincemi
yine yemek konusunda 39 uncu post benim icinde uygunmu...
simdiden tesekkurler.

civelek
16-01-2014, 16:16
Civelek sen 180 kg ile bench press yapan arkadaş mısın:)

Yok abi ben daha okadar cikamadim :D

Safran
16-01-2014, 16:57
Sırtın genel olarak tamamını diyebiliriz kısaca, barfixin makine versiyonu gibi:)
Sırta çekişte latlar kanat, daha az devreye girer orta sırt daha çok calışır daha az kg basılır, en azından benim gözlemim böyle..

teşekkür ettim hocam

Skyhawk34
16-01-2014, 17:35
Aslında bir çok sorunun cevabını bu 20 dk lık videoda veriyor gerçekten keyifle izlenilecek öğretici bilgiler içeren bir video olmuş

supplement kullanımı, idmanlar ve beslenmeyle alakalı..

ksIYoDn-b8o

https://www.youtube.com/watch?v=ksIYoDn-b8o

Bülent76
16-01-2014, 18:55
Yok abi ben daha okadar cikamadim :D

Bir kaç ay önce bir video atmıştın, 180 kilo ile 10 - 12 tekrar yapan birisi vardı, izlemedim yarısında kapattım, canım sıkıldı :D Sen zannettim onu :)

Le10ur
16-01-2014, 19:00
dostlar proteın tozum azalıyor ve spor oncesı ek bı takvıye supplement almak ıstıyorum onerebılecegınız urunler nelerdır ?

By CrAzY
16-01-2014, 19:43
dostlar proteın tozum azalıyor ve spor oncesı ek bı takvıye supplement almak ıstıyorum onerebılecegınız urunler nelerdır ?

Combat (Muzlu şahane)
Nitrotech (fiyat açısından alınabilir)
Optimum gold
Gaspari Myfusion.

Le10ur
16-01-2014, 20:26
Musclepharm Assault 736 Gr | Supplementler.com (http://www.supplementler.com/urun/musclepharm-assault-736-gr-541)

bu urun nasıl ?

By CrAzY
16-01-2014, 20:31
Musclepharm Assault 736 Gr | Supplementler.com (http://www.supplementler.com/urun/musclepharm-assault-736-gr-541)

bu urun nasıl ?

Kombine etmeden kullanma faydasını göremezsin.

Assault - Recon bunların ikisi mükemmel bir kombinedir.Recon'un recovery özelliği muhteşemdir.

Greanade 50 Calibre de düşünebilirsin :)

yearone
16-01-2014, 20:48

bu urun nasıl ?

Kullanıyorum güzel ürün.

civelek
16-01-2014, 21:26
beyler parça parça yazıyosunuz kafam karışık ben bu suplement işinden pek anlamıyorum fiyatı iyi kendiside iyi olan ürünler için bi yardımcı olurmusunuz salona gelenler fiyatları iyi ama tiko para şöyle karta alışveriş yapabileceğimiz bir site falan ?

lazım olanlar protein amino performans arttırıcı (noxtan çok söz ediyolar?) hard tabir ettiğimiz seviyede antraman ve hedef için ufaktan takviyede başlıyacagım ona göre tavsiyelerinizi alabilirmiyim

flexamin
16-01-2014, 22:21
önceden kullanmış olduğum tavsiye edeceğim 2 adet prework out ürün var mp assault ve 1mr
recovery için mp recon

Ferhat_V
16-01-2014, 22:25
akşam antremanda gidiyodum :)

300 kiloyla son sette bacak çalışırken kafamı ve sırtımı biraz öne doğru çektim..peşinden sırtımdan enseme ordanda başıma kan sıçradı çok fena oldum gittim soğuk suyla yıkadım bi 10 dk oturup salonda yürüdüm öyle kendime geldim..

ağırlığı basamadığınzda bırakın..300 ü rahat rahat 12 tekrarla basarken kendimi öne doğru bir çekmem beni bitiriyordu..

Le10ur
16-01-2014, 22:35
önceden kullanmış olduğum tavsiye edeceğim 2 adet prework out ürün var mp assault ve 1mr
recovery için mp recon

assult a zam yapmıslar:)

By CrAzY
16-01-2014, 22:50
beyler parça parça yazıyosunuz kafam karışık ben bu suplement işinden pek anlamıyorum fiyatı iyi kendiside iyi olan ürünler için bi yardımcı olurmusunuz salona gelenler fiyatları iyi ama tiko para şöyle karta alışveriş yapabileceğimiz bir site falan ?

lazım olanlar protein amino performans arttırıcı (noxtan çok söz ediyolar?) hard tabir ettiğimiz seviyede antraman ve hedef için ufaktan takviyede başlıyacagım ona göre tavsiyelerinizi alabilirmiyim

Yerinde olsam Combatın proteinini , Aminomax8000 aminomu , Supradayn Multivitaminimi , Lazımsa enerjin kalmıyosa 50 Calibremi alırım mis gibi sporumu yaparım..

Tekrar hatırlatıyım arkadaşlar Supplementler tek başına işe yaramazlar bunların yanında beslenme düzeyiniz hat safalarda olması gerek .

civelek
16-01-2014, 22:54
Yerinde olsam Combatın proteinini , Aminomax8000 aminomu , Supradayn Multivitaminimi , Lazımsa enerjin kalmıyosa 50 Calibremi alırım mis gibi sporumu yaparım..

Tekrar hatırlatıyım arkadaşlar Supplementler tek başına işe yaramazlar bunların yanında beslenme düzeyiniz hat safalarda olması gerek .

günde 1- 1.5 kilo et veya tavuk 300 gr pirinç. ek olarak yulaf ceviz badem + 10 yumurta peyazı lor peynir yetermi güzel kardesim :D

qatrio
16-01-2014, 23:19
suan için sadece yürüyüş ve kısa koşular yapıyorum. yağ yakıcı kullanmamım bir yararı olurmu doğru düzgün hiç terlemiyor vucudum genetik olarak bu şekilde le carnitine alsam faydası olurmu ? forumda baktım biraz bulamadım benzer birşey?

Slmcnsl
16-01-2014, 23:49
suan için sadece yürüyüş ve kısa koşular yapıyorum. yağ yakıcı kullanmamım bir yararı olurmu doğru düzgün hiç terlemiyor vucudum genetik olarak bu şekilde le carnitine alsam faydası olurmu ? forumda baktım biraz bulamadım benzer birşey?

Termojenik bir yag yakici, lekarnitin ve cla kullanabilirsiniz.

By CrAzY
17-01-2014, 00:04
günde 1- 1.5 kilo et veya tavuk 300 gr pirinç. ek olarak yulaf ceviz badem + 10 yumurta peyazı lor peynir yetermi güzel kardesim :D

Ne yaptin abiyyy :D

free-hifi
17-01-2014, 08:01
ARkadaşlar bu üründen kullanan var mı fiyat ı çok uygun geldi ?

L-Carnitine Yağ Yakıcı Kapsül! (http://www.sehirfirsati.com/deals/tum-turkiye/tt-loti-power-l-carnitine/32212777?p=16&nlp=&CID=TR_CRM_1_0_0_17&a=1668&utm_source=newsletter&utm_medium=email&sid=511e375b-a7b7-4d12-9f2f-5fb90229791f&division=tum-turkiye&uh=0e9e069f-8eed-49a9-89dd-74c161771e6a&date=20141701&sender=rm&s=body&c=deal_img&d=deal-page&utm_campaign=tt-loti-power-l-carnitine-32212777)

ahmetgurlek
17-01-2014, 08:16
sporda 4 ay bitti. son 2.5 aydır izole olmayan bir protein tozu + l-karnitine (daha sonra 1 kutu hydroxycut elite) kullandım. beslenmeme de dikkat etmeme rağmen yağ oranımda bi azalma olmadı. kas kütlesi olarak da ahım şahım bir gelişme yok. şimdi diyetimi daha da sertleştirmek ve biraz daha hardcore supplementler kullanmak istiyorum.

haftada 4 gün idman yapıyorum, 3 idmanda uzun kardiyo var (bacak günü yok). dolayısıyla idmanlarda enerjim de düşüyor. o nedenle bi pre-work out, bi de post work-out ürün kullanayım diyorum. pre-work out olarak mp assault rasperry, post-work out olarak musclemeds carnivor izole protein tozu nasıl bi ikili olur? kullananlar bu iki ürünün içimi (tatları) konusunda da yorum yapabilirse memnun olurum..

emir91
17-01-2014, 08:54
Benim şuanki kombinem bsn true mass- weider mega forte- celltech- animal pak yakın zamanda nox bitirmemiş olsam bide grenade 50 eklerdim yanına

alp1903
17-01-2014, 09:34
sporda 4 ay bitti. son 2.5 aydır izole olmayan bir protein tozu + l-karnitine (daha sonra 1 kutu hydroxycut elite) kullandım. beslenmeme de dikkat etmeme rağmen yağ oranımda bi azalma olmadı. kas kütlesi olarak da ahım şahım bir gelişme yok. şimdi diyetimi daha da sertleştirmek ve biraz daha hardcore supplementler kullanmak istiyorum.

haftada 4 gün idman yapıyorum, 3 idmanda uzun kardiyo var (bacak günü yok). dolayısıyla idmanlarda enerjim de düşüyor. o nedenle bi pre-work out, bi de post work-out ürün kullanayım diyorum. pre-work out olarak mp assault rasperry, post-work out olarak musclemeds carnivor izole protein tozu nasıl bi ikili olur? kullananlar bu iki ürünün içimi (tatları) konusunda da yorum yapabilirse memnun olurum..

Bence kullandıgın ürünlerde bi sıkıntı yok abicim, alıcagın ürünlerdede bi sıkıntı yok. Gel gelelim bence o makinalara pek güvenmemek gerek, sen aynada farkı görmüyor isen yediklerinde sıkıntı var aldıgın harcadıgından hala fazla demekki, biraz daha sıkı bir diyete geçmeni öneririm sana.

PUMA
17-01-2014, 09:58
ARkadaşlar bu üründen kullanan var mı fiyat ı çok uygun geldi ?

L-Carnitine Yağ Yakıcı Kapsül! (http://www.sehirfirsati.com/deals/tum-turkiye/tt-loti-power-l-carnitine/32212777?p=16&nlp=&CID=TR_CRM_1_0_0_17&a=1668&utm_source=newsletter&utm_medium=email&sid=511e375b-a7b7-4d12-9f2f-5fb90229791f&division=tum-turkiye&uh=0e9e069f-8eed-49a9-89dd-74c161771e6a&date=20141701&sender=rm&s=body&c=deal_img&d=deal-page&utm_campaign=tt-loti-power-l-carnitine-32212777)

banada fiyatı cok uygun geldi yokmu acaba kullanan bu üründen

onat
17-01-2014, 11:25

burada diyet çok önemli supplementten ziyade. 4 ayda aynı odaklanma ile spor yapıp çok iyi beslenme uygulamanıza rağmen kilo verememe şansınız yok.

senle milyon kere supplement konuştuk valla ilginç bir kardeşsin sen onur :icon_wack

Le10ur
17-01-2014, 12:33
senle milyon kere supplement konuştuk valla ilginç bir kardeşsin sen onur :icon_wack[/QUOTE]

aynen abı:) de spora devam edemıyrm suan malesef tekrar doncem sahalara

Cimmeria
17-01-2014, 12:40
supplement kombinasyonlarına bu kadar yorulan kafa beslenme - dinlenme - düzenli idman düzenine yorulsa herkes çok daha iyi sonuçlar alacak.

supplementlere bu kadar kafa yormayın bu kadar bel bağlamayın, sonuçta sadece besin desteği bunlar... roid almıyorsunuz onu onla kombinle bunu bunla kombinle 8 çeşit supplement al onun yerine günde 10 saat uykunu uyu adam gibi beslen idmanını düzgün yap sürekli aynı idmanı yapma sabret zaten bir şeyler olacak...

flexamin
17-01-2014, 12:42
bugün itibariyle 77.2 kg olmuş kaldı 8 kg :)

free-hifi
17-01-2014, 13:43
banada fiyatı cok uygun geldi yokmu acaba kullanan bu üründen

Kimse kullanmamış sanırım :D

eanday
17-01-2014, 14:28
Saf karbonhidrat vitargo kullanmayı düşünüyorum daha hızlı kilo alabilmek için varmıdır kullanan?

flexamin
17-01-2014, 14:50
Saf karbonhidrat vitargo kullanmayı düşünüyorum daha hızlı kilo alabilmek için varmıdır kullanan?

vitargo candır. ;) şiddetle taviye ederim. limonlusu kötü ama portakallısı güzel.

Bülent76
17-01-2014, 15:08
supplement kombinasyonlarına bu kadar yorulan kafa beslenme - dinlenme - düzenli idman düzenine yorulsa herkes çok daha iyi sonuçlar alacak.
supplementlere bu kadar kafa yormayın bu kadar bel bağlamayın, sonuçta sadece besin desteği bunlar... roid almıyorsunuz onu onla kombinle bunu bunla kombinle 8 çeşit supplement al onun yerine günde 10 saat uykunu uyu adam gibi beslen idmanını düzgün yap sürekli aynı idmanı yapma sabret zaten bir şeyler olacak...

:icon_tup:Kesinlikle katılıyorum, beslenme düzgün ise zaten idman öncesi alınacak bir pre-workout ürün ile idman sonrası alınacak bir ölçek whey protein tozu zaten fazlasıyla yeterli olacaktır bizler gibi amatörlere.

Ufuk
17-01-2014, 15:21
Tavsiye edebileceğiniz başarılı,sağlığı bozmayacak bir karnitin var mı ?

ahmetgurlek
18-01-2014, 10:45
genelde benzer şeyler yazılmış ama atlanılan bazı noktalar var

1- yaşım 35, 25 yaşındaki metabolizmayla aynı değil
2- annem ve babam obezite derecesinde kilolu insanlar. genetik mirasım kabus gibi. günde sadece 3 öğün yemek yiyerek 10 günde 7-8 kilo alabiliyorum. benzer şekilde 5 günde 5 kilo da verebiliyorum ama aç kalarak. abim endokrin profesörü yani profesyonel destek de aldım bu konuda. kan ve hormon değerlerim normal, ama genetikle birlikte binlerce parametre varmış kiloyla ilgili o nedenle naturel yollardan yapabileceğim fazla bir şey yok. (hardcore tıbbi müdahaleler hariç)
3- 2 yılda 35 kilo vermiş birisiyim, yani asıl derdim kilo vermek değil. istesem 2 ayda 10 kilo daha verebilirim. ama ne kolumu kaldıracak halim kalır ne de kasım. normal beslenmeye döndüğümde de asla koruyamıyorum zaten, bumerang gibiyim aynen geri alıyorum. bakın normal beslenme diyorum. akşam tavuk yanında salata yiyim kilo alıyorum hem de 2 haftada 5-10 kilo alıyorum. böyle bi bünyem var.
4- beslenme düzeni olarak sabah 8.00- akşam 19.00 yoğun çalışan biri için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. sıfıra yakın karbonhidrat, sıfır tatlı, sıfır hamur işi, sıfır ekmek. kuru kayısı ve eti form ile günde 2 tane de ara öğün yapmaya çalışıyorum. sabah 2 haşlanmış yumurta, 1 dilim kızarmış kepekli ekmek ve 1 parça peynir yiyorum. öğlen yemekhanede yemek zorundayım, makarna veya pilav almadığım için ana yemek ve salata veya zeytinyağlı almak zorundayım. günlük aldığım kalori 1500 ü asla geçmiyor, makinada 2300 kalori yakıyor gözüküyorum, ona rağmen bazı günler kilomu korumak bi yana, kilo alıyorum. o nedenle akşam yemeği yemediğim dahi oluyor.
5- program olarak hocalar ne yazdıysa onu uyguluyorum. haftada 4 gün ayrı kas grubu, 3 gün 1 saat kardiyo da var, bacak günü yok. program doğrudur yanlıştır bir şey diyemem, verileni harfiyen uyguluyorum.
5- uyku düzeni olarak buradakilerin % 99 undan daha iyiyimdir. 9 yıllık evliyim, gece gezmelerim 1 elin parmağını geçmez. 2 küçük çocuğumuz var. her gece tavuk gibi 9.30 da yatarız, sabah 6.30-7.00 gibi kalkarız. yani öyle düzenli uyu, düzenli beslen her şey güllük gülistanlık olacak benim için geçerli değil maalesef. herkes bu konuda şanslı doğmuyor maalesef. ben genetiğimle savaş halindeyim, o yüzden ekmek kırıntısı kadar ilave bir katkı benim için altın değerinde

onat
18-01-2014, 10:56
uykuda sorun yok.
beslenmede sorun yok.
idmanda sorun yok.

peki sorun nerede istediğiniz seviyede olmanız için ?

bunu supplementlere bağlıyorsanız, bir supplement satıcısı olarak asla bağlamamnızı öneririm. bırakın supplementleri kimyasal olan,kullanımı yasak dopingler dahi mucize değiller. o yüzden ben nasıl yardımcı olabilirim çözemedim.

M3CSL
18-01-2014, 14:16
Bazıları dedıgınız gibi genetik olarak şanssız maalesef, yada göbek bölgesi yağlanmaya meyilli, bende olduğu gibi. Bazal metabolizmanın yavaş olduğu durumlarda görülüyor daha çok.

Bu tarz durumlarda vucut dengesi; bazal metabolızma+harcanan enerji=alınan kalori dengesine göre, spor faaliyetlerinin arttırılması gerekiyor.
antremanda temel hareketlerin (enerji harcatıcı)arttırılması deadlift,squat,barfix,izole hareketlenderden kaçınılması, kardiyo hareketlerinin çeşitlendirilmesi benim önerim olacaktır.

Beslenmenin iyi söylediğinize göre akşam yemeklerinin çok hafif yapılması ve 0 carb ilk yapılması gerekenler..

Mert Alpay
18-01-2014, 14:36
Herkese iyi günler, ben şuan 115 kilo civarıyım yani aşşağı yukarı bi 80 kiloya düşüp yağlarımda sarkmaması için vücut geliştirme yapmak istiyorum 4 ay spor salonuna gittim çok iyi bir sonuç aldım 138 den 115e düştüm fakat sporu bıraktım biraz az ilgilendikleri için bana öneribileceğiniz bir spor programı var mı ?

ahmetgurlek
18-01-2014, 16:50
uykuda sorun yok.
beslenmede sorun yok.
idmanda sorun yok.

peki sorun nerede istediğiniz seviyede olmanız için ?

bunu supplementlere bağlıyorsanız, bir supplement satıcısı olarak asla bağlamamnızı öneririm. bırakın supplementleri kimyasal olan,kullanımı yasak dopingler dahi mucize değiller. o yüzden ben nasıl yardımcı olabilirim çözemedim.

Sorun bende kardeşim, bünyemde, genetiğimde. Çaresizlikten her şeyden her kelimeden medet umuyorum. Misal hardline protein tozunu kullanıyordum, izole değilmiş. Bi abimiz uyardı bu sende yapılanma yapar diye, bırakıyorum şimdi. Bir başkası senin vücut su tutuyor, saunaya gir dedi. Haftada 1-2 saunaya giriyorum şimdi. Protein tozunu içip saunaya giriyorum, doğru mu yapıyorum bilmem. Karbonhidrat almadığım için idmanda hiç halim olmuyor hele kardiyo da olan günlerde. İdmanları zor çıkarıyorum, 2 haftada bir kilo düşürüyorum nerdeyse, hareketler düGün çıksın diye. Karbonhidrat yesem bu sefer direk kilo alıyorum. Kas falan da değil, yağ. Hani kütle alırım anlarım o da yok. Ölçümde yağ oranı artıyor. Sen şimdi idman öncesi b.k yemen lazım, güç patlaması olur desen denicem valla. Örneğin assault bi boka yaramaz dersin, ya da assault manyak güç verir ama limonlusu didine benzer dersin, ya da onu değil şunun bcaa sını al dersin, hepsi benim için altın değerinde bilgiler. Her şeyi deneyebilirim. Herkes hydroxycut dedi, gittim aldım. Ne nabzım yükseldi, ne midem bulandı, ne uykusuzluk ne de terleme yağ yakımı oldu. Hiç bir faydasını görmedim. Ama her türlü bilgiye ve yönlendirmeye açığım

onat
18-01-2014, 17:01
...
pre workout için assault çok iyi diyorlar kullanmadım. yearone serkan abi istedi ona gönderdim o çok beğendi. şimdi yeni serisi geldi. o nasıldır bilmiyorum. hydroxycut hardcore elite miydi ? çok iyi bir ürün o nasıl verim alamadınız eğer elite ise şaşırdım valla. elite yaramadıysa size, lipo 6 black olabilir kilo vermek için. birde hydroxycutı nasıl kullandınız ? yani öğünlerden önce alımını falan düzgün yaptınız mı ?

beslenme konusunda salatayı falan abartıyor musunuz ? sonuçta onunda içeriğinde karbonhidrat var. abartıyorsanız o yüzden olabilir. karbo almadığınız için hacim kazanamıyorsunuz hatta kaybıda engelleyemiyorsunuz. bununla ilgili site ismi şimdi aklımda değil ama bir kullanıcı yorum yazmıştı. çokda mantıklı geldi bana. burada da paylaştım linkini. karbo hiçe yakın alıyormuş yorumu yapan adam ama belli oranda yağ tüketiyormuş. bu hem enerjisinin düşmesini engelliyormuş hemde hacimden kaybını azaltıyormuş. yağdan kastı doymamış yağ. aynı stratejiyi benim müsabakaya çıkan bir arkadaşım yaptı. adam resmen mayonez yiyordu. biz manyaksın falan diyorduk. adam yarşma çıkardı bu şekilde. bu tarz bir beslenme planıda uygulanabilir.

miniks
18-01-2014, 17:07

2- annem ve babam obezite derecesinde kilolu insanlar. genetik mirasım kabus gibi. günde sadece 3 öğün yemek yiyerek 10 günde 7-8 kilo alabiliyorum. benzer şekilde 5 günde 5 kilo da verebiliyorum ama aç kalarak. abim endokrin profesörü yani profesyonel destek de aldım bu konuda. kan ve hormon değerlerim normal, ama genetikle birlikte binlerce parametre varmış kiloyla ilgili o nedenle naturel yollardan yapabileceğim fazla bir şey yok. (hardcore tıbbi müdahaleler hariç)
3- 2 yılda 35 kilo vermiş birisiyim, yani asıl derdim kilo vermek değil. istesem 2 ayda 10 kilo daha verebilirim. ama ne kolumu kaldıracak halim kalır ne de kasım. normal beslenmeye döndüğümde de asla koruyamıyorum zaten, bumerang gibiyim aynen geri alıyorum. bakın normal beslenme diyorum. akşam tavuk yanında salata yiyim kilo alıyorum hem de 2 haftada 5-10 kilo alıyorum. böyle bi bünyem var.
4- beslenme düzeni olarak sabah 8.00- akşam 19.00 yoğun çalışan biri için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. sıfıra yakın karbonhidrat, sıfır tatlı, sıfır hamur işi, sıfır ekmek. kuru kayısı ve eti form ile günde 2 tane de ara öğün yapmaya çalışıyorum. sabah 2 haşlanmış yumurta, 1 dilim kızarmış kepekli ekmek ve 1 parça peynir yiyorum. öğlen yemekhanede yemek zorundayım, makarna veya pilav almadığım için ana yemek ve salata veya zeytinyağlı almak zorundayım. günlük aldığım kalori 1500 ü asla geçmiyor, makinada 2300 kalori yakıyor gözüküyorum, ona rağmen bazı günler kilomu korumak bi yana, kilo alıyorum. o nedenle akşam yemeği yemediğim dahi oluyor.
5- program olarak hocalar ne yazdıysa onu uyguluyorum. haftada 4 gün ayrı kas grubu, 3 gün 1 saat kardiyo da var, bacak günü yok. program doğrudur yanlıştır bir şey diyemem, verileni harfiyen uyguluyorum.
5- uyku düzeni olarak buradakilerin % 99 undan daha iyiyimdir. 9 yıllık evliyim, gece gezmelerim 1 elin parmağını geçmez. 2 küçük çocuğumuz var. her gece tavuk gibi 9.30 da yatarız, sabah 6.30-7.00 gibi kalkarız. yani öyle düzenli uyu, düzenli beslen her şey güllük gülistanlık olacak benim için geçerli değil maalesef. herkes bu konuda şanslı doğmuyor maalesef. ben genetiğimle savaş halindeyim, o yüzden ekmek kırıntısı kadar ilave bir katkı benim için altın değerinde

sende hıcbır problem yok psıkolojını bozmussun abı sen. benım vucut tıpımle senın kı bırebır aynı. ne yersem kg yapıyor.

onemlı olan kg yı ne olara kaldıgın.

yag
su
kas

sen ıdmanını duzgun yaparsan aksam yedıgın kılo yapar dıosn ya yapar ama KAS yapar. bırak terazıye cıkmayı. sen terazıyı takıntı yapmıssın.

sana bı fotograf koyarım 110-116kg dersın kı ımkansız. 110 kg belım 124 ken 116kg belım 97 olcum var.

kılo aldım ewet ama yag yaktım kas kutlesı koydum. sen terazıyı ewden at ılk olarak. koca bır ayna koy ewe. haftada 1 kere aynaya bak. temız beslenmeye dewam et. bulgur ye et ye. oglen sebze yıyorsun ya sırkette evde aksamdan ya da sabah et tavugunu balıgını pısır hangısını tercıh edıosan. sebze yemegının yanına koy. sebze yemegı ıle kımse doymaz. senın agırlık yapıyorsan gunde 3000-5000kalorı alman lazım.

1500kalorı alıp ıdman yaparsan senın kılo alman cok dogal. vucut senden akıllı. sen vucudu ac bırakacaksın cok yorucaksın. vucut aptal mı ? yedıgı herseyı depolar. sonra buraya gelmıs ''ben ne yersem kılo alıyorum'' dıosun. abı senın beslenmen yanlıs ıdmanın yanlıs tek dogru uyku :)

spor yapmayan bır yetıskın gunde 2000 kalorı almak zorunda. bu ınsanın yakıtı. 2000 kalorı kılo yapmaz (temız 2000 kalorı).

sen ıdman yapıyorsan kac kalorı harcıyorsan bunu vucuduna vermen lazım kı vucut gelıstırme dedıgımız olay olussun. defıne olucagın zaman da 2000 kalorıye dusuruceksın.

her supplementte 2000 calorıe dıet yazar hıc dıkkat etmedınız mı ? ulan bu nıe bunu yazmıs dıe kendı kendınıze sormadınız mı ? 2000 kalorı ıle dıet mı olur dıe dusunmedınız mı ? bodybuıldıng yapan hersahıs defınasyonda sadece vucudun ana kalorı ıhtıyacı ıle defıne olur. bunun altında bır kalorı alması soz konusu degıl. soz konusu olsa vucutta kas namına bırsey kalmaz.

sen herseyı dogru yaptıgını sanıyorsun ama yanlıs yapıyorsun.

bu arada bodybuıldıng yapmanın en ıyı yas aralıgı 30-40 yastır. ''benım yasım 35 25 lık delıkanlı metabolızması bende yok'' dıyerek sadece kendını kandırırsın.

ben 20 - 25 yaslarında gercek bır derece alan bodybuıldıng sporcusu tanımıyorum. hepsı 30-40 aralıgında.

agırlık kaldıran adamın testesteron sevıyesı yuksek olur kalbı normal ınsanlardan daha ıyı calısır. 20 lık delıkanlıyı bıle bozar.

AHMET

miniks
18-01-2014, 17:27

Ahmet bey bazı yerlerde yanlışınız var

bu tip bir bünyeniz ve genetiğiniz var ve siz hala hata üstüne hata yapıyorsunuz

Aç yatmak ne demek aç kalmak vucutta neye neden olur

Vucudunuz sizden çok daha akıllı

siz açlığı hissettiğiniz an vucudunuz korumaya geçiyor hele hele bunu çok sık yapıyorsanız vucud en ufak yediğiniz tavugu depo yapıyor ve sizde ertesi gün terazide kilo almış olarak uyanıyorsunuz

büyük hata içindesiniz

sizin vucut tipinizde onlarca insan var ve çözümünüz çok basit

çok sık yemek yemek temiz beslenmek

bu ne demek

yeşillik agırlıklı

asla yediginiz 10 tane hıyar size kilo aldırmaz yada kıvırcık yada göbek salata aldırmaz imkansızdır mesela ıspanak nekadar yerseniz yiyin alamazsınız cünkü yag yoktur şeker yoktur

sizin seçmeniz gereken yagsız ve şekersiz bitkiler yiyecekler

misal patates kereviz havuç turp tarzı kök bitkiler tüketmiceksiniz

asla açlık hissi yaşamıcaksınız midenize bu çileyi çektirmiceksiniz aç kalarak zayıflamak diye birşey yok siz aç kaldıkça vucut içtiginiz suyu bile tutar

bu yanlışları kafanızdan silip atın ciddi olarak söylüyorum dik kafalık yapmaz ve dinlerseniz hayatınız değişir

sabah öğle ve akşam yemeklerinizde 1 domates

sivri biber hıyar roka kıvırcık sınırsız tüketin

her sabah 1 tam haşlanmış yumurta ve 50 gr tam yağlı koyun peyniri yiyin

her sabah kahvaltınızda halk ekmegin tam bugday dilimli kepek ekmegi var ondan 4 adet yiyin yalaşık 70 - 80 gram geliyor 4 dilim

şekersiz 1 bardak yeşil çay iyi gider

tam 3 saat sonra acıkın yada acıkmayın hiç önemli değil o açlığı mideye hissettirmeden 1 fincan şekersiz yeşil çay yanına 3 adet Arı marka mor paket cavdar grissini yiyin

öğlene gelince o salataların yanına pişmiş 150 gr tavuk et balık hangisini tercih ederseniz onu ve 4 çorba kaşıgı pişmiş bulgur pilavı yiyin

3 saat sonra 2 mandalina yada 1 portakal yada 1 elma veyahut bir kutu activia yogurt kuru erikli tercihinize kalmış

akşam yemeğinizde 1 kase çorba (iki kepçe en fazla) YADA 2 dilim halk ekmekten

çorba varsa ekmek yok !
ekmek varsa çorba yok !

1 tabak yagı suyu süzülmüş zeytin yağlı sebze yemeği ne yapın ne edin ya enginar yataze fasulye ada pırasayi tercih edin

3 saat sonra uyucaksanız eger aç yatmak yok 1 tam haşlanmış yumurta yiyin öyle yatın

uyumucaksanız 1 portakal yada 1 elma yiyin

her ögünden önce kesinlikle yarım litre serin su tüketiceksiniz

SAlataları proteinlerden önce yiceksiniz

çok çok iyi çiğniceksiniz unutmyaın sindirim ağızda başlar

gün içinde kahve çay tüketmek yok şeker yok yag yok

şunu yiyim ne olcakki demek yok

ara ögünlerden öncede su tüketimi şart bu şekilde günde 3 litre su tüketmiş olucaz

1 ayda 6 kilo size garanti ediyorum

bu listenin yanında istediğim tek spor günde yarım saat eşinizle çıkın yürüyüş yapın

dediklerim harici birşey tüketirseniz kuruyemiş yada tuzlu gıda falan filan istediğmiz sonucu alamayız

sizin vucud genetiginizi bahane ederek yaşamanıza gerek yok

ClioRs182
18-01-2014, 17:50
yeni protein tozu aldım eczaneci bunu önerdi pek anlamam protein tozundan acaba bunu kullanan varmıdır yada bilen iyimidir

http://i.hizliresim.com/eXvP5D.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://i.hizliresim.com/wvEj1p.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

stlegal
18-01-2014, 18:34
gasparinin ürünleri fena değil ama protein tozunda muscletech gerçekten iyi

miniks
18-01-2014, 18:41
Offfff fena gaz yapar

eczaneci ne anlarki de önerdiğini satın alıoyorsunuz :)

bende de var aynısından çok nadir ögün atladıgım zaman içmek için aldım ucuz diye ama fena osurtuyor birde kokuyor amk :D

stlegal
18-01-2014, 18:45
Sorun bende kardeşim, bünyemde, genetiğimde. Çaresizlikten her şeyden her kelimeden medet umuyorum. Misal hardline protein tozunu kullanıyordum, izole değilmiş. Bi abimiz uyardı bu sende yapılanma yapar diye, bırakıyorum şimdi. Bir başkası senin vücut su tutuyor, saunaya gir dedi. Haftada 1-2 saunaya giriyorum şimdi. Protein tozunu içip saunaya giriyorum, doğru mu yapıyorum bilmem. Karbonhidrat almadığım için idmanda hiç halim olmuyor hele kardiyo da olan günlerde. İdmanları zor çıkarıyorum, 2 haftada bir kilo düşürüyorum nerdeyse, hareketler düGün çıksın diye. Karbonhidrat yesem bu sefer direk kilo alıyorum. Kas falan da değil, yağ. Hani kütle alırım anlarım o da yok. Ölçümde yağ oranı artıyor. Sen şimdi idman öncesi b.k yemen lazım, güç patlaması olur desen denicem valla. Örneğin assault bi boka yaramaz dersin, ya da assault manyak güç verir ama limonlusu didine benzer dersin, ya da onu değil şunun bcaa sını al dersin, hepsi benim için altın değerinde bilgiler. Her şeyi deneyebilirim. Herkes hydroxycut dedi, gittim aldım. Ne nabzım yükseldi, ne midem bulandı, ne uykusuzluk ne de terleme yağ yakımı oldu. Hiç bir faydasını görmedim. Ama her türlü bilgiye ve yönlendirmeye açığım
abi hydroxcuttan nasıl verım alamadın hayret diycem ama senin problemin piskolojik birazda çok kafana takmışşsın biraz rahatla takma kafana

stlegal
18-01-2014, 18:49
Offfff fena gaz yapar

eczaneci ne anlarki de önerdiğini satın alıoyorsunuz :)

bende de var aynısından çok nadir ögün atladıgım zaman içmek için aldım ucuz diye ama fena osurtuyor birde kokuyor amk :D

bana hiç öyle şeyler yapmıyor :D

tool
18-01-2014, 21:26
Bazıları dedıgınız gibi genetik olarak şanssız maalesef, yada göbek bölgesi yağlanmaya meyilli, bende olduğu gibi. Bazal metabolizmanın yavaş olduğu durumlarda görülüyor daha çok.

Bu tarz durumlarda vucut dengesi; bazal metabolızma+harcanan enerji=alınan kalori dengesine göre, spor faaliyetlerinin arttırılması gerekiyor.
antremanda temel hareketlerin (enerji harcatıcı)arttırılması
deadlift,squat,barfix,izole hareketlenderden kaçınılması,
kardiyo hareketlerinin çeşitlendirilmesi benim önerim olacaktır.

Beslenmenin iyi söylediğinize göre akşam yemeklerinin çok hafif yapılması ve 0 carb ilk yapılması gerekenler..

izole hareketlerde sorun nedir tam olarak?

yearone
18-01-2014, 22:57
Miniksler harika açıklama yapmış. İmzamı atarım

M3CSL
18-01-2014, 22:58
Tool Yok sorun değilde, enerjı,kcal harcamak için compound hareketlere yönelinmesi gerekir.
Bu arada antreman öncesi ve çoğu zaman carb almıyorum proteinlerdende gerekli enerji sağlanıyor zaten ikisininde enerji seviyeleri nerdeyse aynı 4 kusur cal..

miniks artı 1, metabolizma hızlandırmak çok önemli..

Emir_b16a
18-01-2014, 22:59
bana çok iyi bi yağ yakıcı önerebilirmisiniz arkadaşlar

atreman öncesi az karbon hidrat ve nescafeden daha işlevsel olan ?

Shinigami
19-01-2014, 00:19
Ben hemen hemen neredeyse hiç spor yapmamış biri olarak spora merak saldım bi gidesim var bu sıralar :D Bendeki tek sıkıntı ise çok ama çok zayıfım :) Mağlum 1.91 boyum olunca hiç de yakışıklı durmuyorum karşıdan :) Askere bile almadılar bu yüzden beni o derece zayıfım yani :)

Bana Bu Konuda Yardımcı olabillecek birisi varsa çok minnettar olurum. Şöyle bi 75-80 kilo dahi olsam yeterli benim için... :(

Caner B.
19-01-2014, 00:56
Ben hemen hemen neredeyse hiç spor yapmamış biri olarak spora merak saldım bi gidesim var bu sıralar :D Bendeki tek sıkıntı ise çok ama çok zayıfım :) Mağlum 1.91 boyum olunca hiç de yakışıklı durmuyorum karşıdan :) Askere bile almadılar bu yüzden beni o derece zayıfım yani :)

Bana Bu Konuda Yardımcı olabillecek birisi varsa çok minnettar olurum. Şöyle bi 75-80 kilo dahi olsam yeterli benim için... :(

Benim yaklaşık 9 ay oldu başlayalı.Başladığımda 63 kiloydum şuanda 72 ye çıktım.Boyum 1.85.Hergün hiç öğün eksiltmeden ayı gibi yersem alıyorum kilo eğer ki 1 öğün falan aksatırsam veya fazla yemezsem ya aynı kiloda kalıyorum ya da veriyorum.Böyle bir bünyeye sahibim :) Ama spor yapman kilo almana etki edecektir.

tool
19-01-2014, 07:13
bana çok iyi bi yağ yakıcı önerebilirmisiniz arkadaşlar

atreman öncesi az karbon hidrat ve nescafeden daha işlevsel olan ?

hydroxycut elite veya grenade thermo kisiden kisiye gore degisiyor

MuscleTech - The New MuscleTech Performance Series - Products - Hydroxycut Hardcore Elite (http://international.muscletech.com/products/hydroxycut_hardcore_elite/)

Grenade Fat Burner Supplement Review - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=vpzTxyTHswM)

metin_1989
19-01-2014, 07:35
arakdaslar bana en iyi biceps ve tırseps ve omuz calısma hareketlerını verırmısınız ***** bırcok calısma seklı var ama duzenlı ve dogru bır sekılde olanını bulamadım herkafadan ayrı bır ses cıkıyor en dogru ve etkılı yontem hangısıdır acaba?

stlegal
19-01-2014, 07:38
gittiğiniz salonda hoca yokmu ? vucudunuza bakıp en uygun programı yazar..

metin_1989
19-01-2014, 07:56
salonda calısmıyorum o yuzden soruyorum

Slmcnsl
19-01-2014, 10:41
Beyler hydroxycut onermeyin bulunmuyor bi turlu:)

gökan
19-01-2014, 10:49
dymatıze is0 100 lcam nsıldır proteın tozu gh max unıversal kas buyutucu bırde

onat
19-01-2014, 10:56

çok pahalı bir toz iso.. gh maxı flex serdar abi biliyor o kullandı. görünce yazar kuzen.

Slmcnsl
19-01-2014, 11:02
Beyler kurumak veya kilo vermek amacli diyetlerde sütün durumu nedir?? Istedgm verimi alamamin sebebi sik sik sut tuketiyo olmam olabilir mi? Asiri ayran da tuketiyorum ama ayran sutte n daha masum sanirim.

onat
19-01-2014, 11:08
Beyler kurumak veya kilo vermek amacli diyetlerde sütün durumu nedir?? Istedgm verimi alamamin sebebi sik sik sut tuketiyo olmam olabilir mi? Asiri ayran da tuketiyorum ama ayran sutte n daha masum sanirim.

light ise bir nebze sınırlı olarak tüketebilirsin ki bence tüketme. ama normal süt ve süt ürünleri direk diyetini bozar

senna
19-01-2014, 12:07
arakdaslar bana en iyi biceps ve tırseps ve omuz calısma hareketlerını verırmısınız ***** bırcok calısma seklı var ama duzenlı ve dogru bır sekılde olanını bulamadım herkafadan ayrı bır ses cıkıyor en dogru ve etkılı yontem hangısıdır acaba?

#1 Exercises Guide! Over 300+ Free Exercise Videos And Guides! (http://www.bodybuilding.com/exercises/)

alp1903
19-01-2014, 13:01

İkisinide şuan kullanıyorum. Bundan önce optimum whey kullanıyodum isoya geçtim sanki psikolojikmen daha iyi oldugu kanatine vardım iso kullanmamnın. GH max 4. kutum 1 sene içinde genellikle idman günlerinde geçe yatmadan glutamin ve 3 tablet gm max içiyorum. off günlerimde 3ana ögün öncesi 2tablet kullanıyorum.

Slmcnsl
19-01-2014, 14:12
light ise bir nebze sınırlı olarak tüketebilirsin ki bence tüketme. ama normal süt ve süt ürünleri direk diyetini bozar

Ayran ve yogurdu ayri tutuyomuyuz? Yoksa ayni kefe mi?

flexamin
19-01-2014, 23:04

gh max baya iyi idi özellikle damarlanmada..

gh max kullandığım dönem yataktan kalkarken sanki üzerime öküz oturmuş gibiydi. :D
kasları sertleştiriyordu kas katı. güzel bir ürün. tavsiye ederim. ama şu var bende gösterdiği etkiyi sende gösterirmi bilmiyorum (öküz oturma olayı :D )

Shinigami
20-01-2014, 04:06
Benim yaklaşık 9 ay oldu başlayalı.Başladığımda 63 kiloydum şuanda 72 ye çıktım.Boyum 1.85.Hergün hiç öğün eksiltmeden ayı gibi yersem alıyorum kilo eğer ki 1 öğün falan aksatırsam veya fazla yemezsem ya aynı kiloda kalıyorum ya da veriyorum.Böyle bir bünyeye sahibim :) Ama spor yapman kilo almana etki edecektir.

Aynı Cinsdeniz desene :hahaha: Başlayalım O Zaman :) Tavsiye İçin Teşekkürler...

ahmetgurlek
20-01-2014, 15:02
altın değerinde öneriler geldi. her bir kelime benim için çok önemli öncelikle yazan herkese teşekkür ederim, zira hakkaten psikolojimi bozma noktasına geldim. şimdi bazı kafama takılanları sorayım. bir kere günlük 1500 kalori alsam da en az 5 öğüne bölüyorum bunu.

hafta içi her sabah 7.30 da, 2 haşlanmış yumurta, 1 dilim kızarmış kepekli ekmek ve 50-60 gr keçi peyniri yiyorum. burada sıkıntı var mı?

saat 10.00'da 5 tane kuru kayısı yiyorum. sıkıntı olduğunu zannetmiyorum.

saat 12.30 da öğlen yemeği var. örneğin bugün işkembe çorba, sebze güveci, mantı, çiğköfte, yeşillik ve kazandibi vardı. ben sadece sebze güveci ile çiğköfte aldım. tatlı, ekmek ve diğer şeyleri almadım. diğer günlerde de benzer seçimler yapmaya çalışıyorum. tatlı ve ekmeği kesin almıyorum, makarna pilav ve benzeri karbonhidratı da almıyorum. zeytin yağlı ve salata tarafından da ağzıma uyanı alıyorum. burada sıkıntı var mı?

saat 15.00 gibi 1 tane eti form yiyorum.

salı perşembe idman günüm. o nedenle saat 17.00-17.30 gibi meyveli müsli tarzında bir şeyler yiyorum, korkumdan onu da sütsüz yiyorum. idmana gidiyorum, idmandan sonra protein tozu içiyorum ve genelde başka bir şey yemeden yatıyorum. idman yoksa eve 19.00-19.30 arası gidip bazen cornflakes, bazen müsli bazen de kuru yemişle falan geçiştirip yatıyorum. heralde sorun bu kısımda diil mi? akşam napayım? yumurta falan mı yiyip yatayım?

bir de ben de eşim de sabah çok erken çıkıyoruz, eşim kahvaltı bile etmeden 7.20'de çıkıyor. o nedenle evde falan bi şeyler hazırlayıp işyerine götüreyim, işte haşlanmış balık yanına, kepekli makarna ekliyim falan böyle bi dünyamız yok bizim. onu da geçtim, günde 4-5 saat süren toplantılarım oluyor, durun ben bi enginarlı ara öğün yapıyım deme şansım da yok. yukarıda yazdığım beslenme en rutin günde yapabildiğim beslenme. bazen toplantılar uzadığında tuvalete çıkma bahanesiyle eti form yediğim falan oluyor ara öğün olarak o denli yani.

mesela onat hydrocycut ı sormuş. elite kullandım ve oldukça düzgün kullanmaya çalıştım. sadece 1-2 kez öğlen yemeğine çıkamamaktan yemek öncesi alamadım. onda da taa akşam 6-7 gibi aldım. sonra 9.30'da uykudan kazınıyordum, gözlerimi açamıyordum. sözüm ona uykusuzluk yapıyormuş.

bir de şu sauna olayına ne diyorsunuz? 1-2 idmandır, idman sonrası giriyorum müthiş geldi bana. ama bu sefer de idman sonrası içtiğim protein tozu çöp oluyordur diye düşündüm. o yüzden şöyle yapıyorum. ağırlık sonrası protein tozunu içiyorum. 30 dakika cross training yapıyorum, sonra saunaya giriyorum. heralde kana karışıyordur o sürede, di mi?

son olarak idman öncesi assault un yeni çıkan ürününü alıcam galiba, rasberry miydi neydi. tadı nasıldır, içimi kolay mı zor mu? deneyenler fikrini paylaşırsa sevinirim.

ArMy
20-01-2014, 16:08
Sabahki haşlanmış yumurtaların umarım sarısını yemiyorsunuzdur..Ayrıca hydroxycut'ı antrenmandan yarım saat önce 2 tane alırsanız bence daha çok faydasını görürsünüz..

oğuz
20-01-2014, 16:30
bağırsak hastalığım var,doktor boyuna göre zayıfsın(58),seni 70e tamamlıcaz dedi.zaten kilo alamama şikayetim vardı dedim süper de nasıl..

Nestle modulen IBD verdi,rapor çıkartıp ücretsiz alıyorum. mama şeklinde suyla karıştırıp içiyorum.
ne tür bi faydası olur vücut çalışanlar hiç kullandımı acaba :D

onat
20-01-2014, 16:38
altın değerinde öneriler geldi. her bir kelime benim için çok önemli öncelikle yazan herkese teşekkür ederim, zira hakkaten psikolojimi bozma noktasına geldim. şimdi bazı kafama takılanları sorayım. bir kere günlük 1500 kalori alsam da en az 5 öğüne bölüyorum bunu.

hafta içi her sabah 7.30 da, 2 haşlanmış yumurta, 1 dilim kızarmış kepekli ekmek ve 50-60 gr keçi peyniri yiyorum. burada sıkıntı var mı?

saat 10.00'da 5 tane kuru kayısı yiyorum. sıkıntı olduğunu zannetmiyorum.

saat 12.30 da öğlen yemeği var. örneğin bugün işkembe çorba, sebze güveci, mantı, çiğköfte, yeşillik ve kazandibi vardı. ben sadece sebze güveci ile çiğköfte aldım. tatlı, ekmek ve diğer şeyleri almadım. diğer günlerde de benzer seçimler yapmaya çalışıyorum. tatlı ve ekmeği kesin almıyorum, makarna pilav ve benzeri karbonhidratı da almıyorum. zeytin yağlı ve salata tarafından da ağzıma uyanı alıyorum. burada sıkıntı var mı?

saat 15.00 gibi 1 tane eti form yiyorum.

salı perşembe idman günüm. o nedenle saat 17.00-17.30 gibi meyveli müsli tarzında bir şeyler yiyorum, korkumdan onu da sütsüz yiyorum. idmana gidiyorum, idmandan sonra protein tozu içiyorum ve genelde başka bir şey yemeden yatıyorum. idman yoksa eve 19.00-19.30 arası gidip bazen cornflakes, bazen müsli bazen de kuru yemişle falan geçiştirip yatıyorum. heralde sorun bu kısımda diil mi? akşam napayım? yumurta falan mı yiyip yatayım?

bir de ben de eşim de sabah çok erken çıkıyoruz, eşim kahvaltı bile etmeden 7.20'de çıkıyor. o nedenle evde falan bi şeyler hazırlayıp işyerine götüreyim, işte haşlanmış balık yanına, kepekli makarna ekliyim falan böyle bi dünyamız yok bizim. onu da geçtim, günde 4-5 saat süren toplantılarım oluyor, durun ben bi enginarlı ara öğün yapıyım deme şansım da yok. yukarıda yazdığım beslenme en rutin günde yapabildiğim beslenme. bazen toplantılar uzadığında tuvalete çıkma bahanesiyle eti form yediğim falan oluyor ara öğün olarak o denli yani.

mesela onat hydrocycut ı sormuş. elite kullandım ve oldukça düzgün kullanmaya çalıştım. sadece 1-2 kez öğlen yemeğine çıkamamaktan yemek öncesi alamadım. onda da taa akşam 6-7 gibi aldım. sonra 9.30'da uykudan kazınıyordum, gözlerimi açamıyordum. sözüm ona uykusuzluk yapıyormuş.

bir de şu sauna olayına ne diyorsunuz? 1-2 idmandır, idman sonrası giriyorum müthiş geldi bana. ama bu sefer de idman sonrası içtiğim protein tozu çöp oluyordur diye düşündüm. o yüzden şöyle yapıyorum. ağırlık sonrası protein tozunu içiyorum. 30 dakika cross training yapıyorum, sonra saunaya giriyorum. heralde kana karışıyordur o sürede, di mi?

son olarak idman öncesi assault un yeni çıkan ürününü alıcam galiba, rasberry miydi neydi. tadı nasıldır, içimi kolay mı zor mu? deneyenler fikrini paylaşırsa sevinirim.

bir defa akşam veya sabah müsliydi, cornflakes di falan kesinlikle yemeyin. şekerli onlar ve karbonhidrat. ne kadar az karbo,şeker o kadar fazla kilo verme.

kuru kayısı da bence almayın. onun yerine kavrulmamış kuru yemiş. tatlı çok canınız isterse 2-3 adet kuru kayısı.

işte iş yoğunluğu olan kişiler bu yzden hiçbir zaman istedikleri seviyelere gelemiyorlar. ben hiçbir zaman 4-5 saat toplantıya giren ve mesleği spor olmayan bir kişinin muazzam form tuttuğunu, diyetine uyduğunu ve çok çok iyi bir vücuda sahip olduğunu görmedim. malesef ki bizim ülkemizde bu işler bu şekilde zor oluyor. bunu sadece sizin için değil kendi ailemde ve birçok tanıdğımda görüyorum. umarım sizde beslenmenizi en iyi şekilde oturtur ve en iyi yere gelirsiniz.

bu arada 2 yumurtayı tam yeseniz hiç sorun olmaz. ayırmanıza gerek yok.

Bülent76
20-01-2014, 16:43
Sabahki haşlanmış yumurtaların umarım sarısını yemiyorsunuzdur..Ayrıca hydroxycut'ı antrenmandan yarım saat önce 2 tane alırsanız bence daha çok faydasını görürsünüz..

Yumurta sarısında doymuş yağ bulunur ve testosteronu arttırır, neden almasın ki? Milattan öncesi "badici abilerimizin" hurafelerindendir bu sarıyı yememe konusu. 20n yumurta sarısından da bahsetmiyorum tabiki.

onat
20-01-2014, 16:43
Yumurta sarısında doymuş yağ bulunur ve testosteronu arttırır, neden almasın ki? Milattan öncesi "badici abilerimizin" hurafelerindendir bu sarıyı yememe konusu. 20n yumurta sarısından da bahsetmiyorum tabiki.

adamsın abi :)

miniks
20-01-2014, 16:52

sarısını yiyince ne oluyor ?

Ben her sabah 7 tane yiyorum sarısıda dahil

kolestrol varsa yemeyin tabi

onat
20-01-2014, 16:55

sen bu işlerden anlıyor musun ? kaç cm kolun ? protein tozu kanser yapıyor mu ? baban puding yapmayı nereden öğrendi ? ateşin velisi nerede ?

ArMy
20-01-2014, 17:01

Abi burdaki konularda da geçiyordu.Kolesterol kolesterol deniyor.O neden söyledim..

Caesar
20-01-2014, 17:06
Yumurta sarısının içinde yağ var o yüzden yenmiyor yağ almamak babında başkada bir olayı yok sadece kolestrol. Dileyen yer dileyen yemez.

Ama illa yemeyeceksin diye bir olay yok.

i-vtec07
20-01-2014, 18:00
yok sanırım :(

Le10ur
20-01-2014, 18:12
sen bu işlerden anlıyor musun ? kaç cm kolun ? protein tozu kanser yapıyor mu ? baban puding yapmayı nereden öğrendi ? ateşin velisi nerede ?

Ahahah puding olayinda koptum alemsin abi:)

Bülent76
20-01-2014, 19:38

Onatım sen de adamın hasısın :)

onat
20-01-2014, 19:38
Onatım sen de adamın hasısın :)

sağol abicim teveccühün

By CrAzY
20-01-2014, 20:04
Ufaktan toplamaya başladım ...

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/v/t34/1543681_10203077205079207_1451294450_n.jpg?oh=7a90 6c773b83e001a2975ee5d60bdaec&oe=52DF4054&__gda__=1390383874_bf2c9e38840ae18944e6bfcc9f4e5f5 b

ssdriver
21-01-2014, 14:38
nette bulduğum tüm MP combat'ların son kullanma tarihi yaklaşmış. yeni parti mal mı getirecekler bilginiz var mı? muscletech sonrası farklı bir protein tozu arıyorum. MP dışında memnun kaldığınız neler var ?

flexamin
21-01-2014, 14:41
nette bulduğum tüm MP combat'ların son kullanma tarihi yaklaşmış. yeni parti mal mı getirecekler bilginiz var mı? muscletech sonrası farklı bir protein tozu arıyorum. MP dışında memnun kaldığınız neler var ?

ne aradığına bağlı. yani hidrolizemi , izole mi yoksa blend mi

gerçi protein tozundan memnun kalmak nedir? sonuçta kreatin, gainer vs değil. günlük protein ihtiyacımızı karşılamamızda yardımcı olsun yeter.

yearone
21-01-2014, 14:42
Crazy iyi olmuşsun potansiyel var maşallah

flexamin
21-01-2014, 14:53
http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/198/lh8w.jpg

77.5 kg :D 85 e kadar durmak yok pompaya devam

ssdriver
21-01-2014, 14:55
ne aradığına bağlı. yani hidrolizemi , izole mi yoksa blend mi

gerçi protein tozundan memnun kalmak nedir? sonuçta kreatin, gainer vs değil. günlük protein ihtiyacımızı karşılamamızda yardımcı olsun yeter.

ben bu kadar detaylı düşünmüyorum. daha önce optimum hydrowhey kullandım gayet memnundum. piyasada bulunmuyor şu anda.

muscletech'e gelince 1 sene içinde aldığımız 3 kutu birbirinden farklı çıktı. yan yana koy karıştır. karışma hızı tadı vs. farklı. hepsi de farmetek ithalatı ama neden oluyor bu fark bilmiyorum. bu yüzden bir daha almak istemedim.

izoleye, et proteinine o kadar para vermek bence gereksiz. zaten pre-post amino alıyorum.

MP combattan herkes iyi bahsediyor ama piyasada ya stokta yok görünüyor ya da SKT'si yaklaşmış ürünler var.

memnun olmaya gelince kastettiğim şey; suya hızlı karışan, midede gaz ve hazımsızlık yapmayan bir üründü.

By CrAzY
21-01-2014, 14:56
Crazy iyi olmuşsun potansiyel var maşallah

Teşekkürler abi olacak olacak bu yaz coşturcam :p

flexamin
21-01-2014, 14:57
hmm anladım. combat power iyi snytha 6 da alabilir myfusion da alabilirsin blend alacaksan

ates
21-01-2014, 15:06

ateşin velisi burda

efef
21-01-2014, 21:50
benim idmanim bitisi saat 22;00 lari buluyor 1 saat sonra proteinli ve karbonhidratli yiyecekler aliyorum ama kisa bi sure sonra yatiyorum sizce o saat sonrasi karbonhidrat almamam mi lazim.ne yapcam cok arada kaldim :-\

Suleyman
21-01-2014, 22:12
benim idmanim bitisi saat 22;00 lari buluyor 1 saat sonra proteinli ve karbonhidratli yiyecekler aliyorum ama kisa bi sure sonra yatiyorum sizce o saat sonrasi karbonhidrat almamam mi lazim.ne yapcam cok arada kaldim :-\

Bana kalırsa alma ama yok illa almam gerekiyor dersen belli oranlarda ye.

kickbuttowski
21-01-2014, 22:15

Antrenmanin hemen sonrasinda cabuk sentezlenecek protein ve az miktarda karbo almak gerek 1 saat cok gec..

alp1903
21-01-2014, 22:29
İdman sonrası nişasta alma gibi sıkıntın yoksa çabuk kana karışıcak karbo al geç yiyosan eger patates gibi.

efef
22-01-2014, 08:14
idmandan hemen sonra 1 olcek whey bir saat sonrada tavuk et yanindada beyaz pirinc komple kesmemeliyim o zaman az da olsa yemeliyim galiba:-\

onat
22-01-2014, 09:42

bu sporu doğal yapıyorsan almaman lazım.

Slmcnsl
22-01-2014, 10:16
Arkadaslar diyet donemlerinde karbo ve yag aliminin kisitlandigi donemlerde ara ara bas donmesi goz kararmasi gibi yan etkiler yasanmasi normalmidir? Bikac kez tekrarladi son zamanlarda devam ederse bi kan degerlerime baktirmayi dusunuyorum.

alp1903
22-01-2014, 10:54
Şekerin düşmesi ile normal tabiki.

alp1903
23-01-2014, 14:49
Monster Pump kullanan oldumu hiç tadı nasıl biliyo musunuz?

miniks
23-01-2014, 15:16

karbonhıdrat yerıne bır adet orta boy patates ye daha ıyı olur. yemek yemeden de yatılmaz. yemekten 1 saat sonra uyursan sıkıntı olmaz.

miniks
23-01-2014, 15:17
Arkadaslar diyet donemlerinde karbo ve yag aliminin kisitlandigi donemlerde ara ara bas donmesi goz kararmasi gibi yan etkiler yasanmasi normalmidir? Bikac kez tekrarladi son zamanlarda devam ederse bi kan degerlerime baktirmayi dusunuyorum.

abı uzun sure oturursan eger ayaga kalkarken yavas hamle yap. hızlı kalkmalarda bas donmesı goz kararması olması cok normal. ozellık yere bırsey dusurup comelerek aldıktan sonra anı kalkmalarda cok basıma gelıyor .

s2k
23-01-2014, 15:36
abı uzun sure oturursan eger ayaga kalkarken yavas hamle yap. hızlı kalkmalarda bas donmesı goz kararması olması cok normal. ozellık yere bırsey dusurup comelerek aldıktan sonra anı kalkmalarda cok basıma gelıyor .

Çok basit ve güzel anlatılmış, okumanızı tavsiye ederim.

http://www.milliyet.com.tr/-ortostatik-hipotansiyon-a-dikkat/prof-dr-e-murat-tuzcu/yasam/yazardetay/19.07.2010/1265297/default.htm

yearone
23-01-2014, 21:52
Dünkü antrenmanın acısı şimdi çıkıyor. Göğüs-biceps pert

ÖNDE-R
23-01-2014, 22:02
arkadaşlar size bi soru :) 1.70 boy ve 58 kiloyum yaklaşık 5 aydan beri vücut geliştirme yapıyorum ama fazla hacim kazanamıyorum 5 ay içinde protein ve gainer kullanmadım bu süre zarfında 4 kg aldım ve cok az hacim kazandım fakat bastığım ağırlıkların üstüne cıkamıyorum bu yüzden gainer almak istiyorum kafamdaki olan muscletech masstech gainer almak sizlerinde fikrini öğrenmek istiyorum kullanan varmı yada farklı bir marka önerilerinizi bekliyorum :)

cXe
23-01-2014, 22:13
merhaba abilerim kardeşlerim, bana evde karın kası yapmama yardımcı olabilecek biri var mı? birazdan fotoğraflarımı yükleyeceğim 184 boy 74 kiloyum öyle çok aşırı kas yapmakta falan gözüm yok hatta şuan ki vücüdum kendi fikrimce gayet sağlıklı ve düzgün görünüyor, sadece karın kaslarımın biraz da olsa belirgin olmasını istiyorum.

dediğim gibi spor salonuna gitmek istemiyorum, evde yapabileceğim egzersizler olmalı ve haftalık ortalama 150 km üzerinde bisiklet biniyorum.

http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/812/pycc.jpg
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/31/7td9.jpg

alp1903
23-01-2014, 22:55
Ben kullandım..üzümlü tadı fena değil ama etkisi harika şuan antalyada yok olsa alıcam tek pump

Teşekkür ederim, üzümlü ise gidip alıyım. Etkisi muhakak güzeldir aminofxten sonra degerleri yüksek olan bu argininli olarak. Yoksa C4 baktım. Buldum ben 1 adet yeni ürün gelmiş 120tl kutusunu. İnternet falan bak bulursun bence sanki görmüştüm ben 1 2 sitede :o

arsenikli
23-01-2014, 23:01
Bende bi sıkıntı var bi hafta düzenli gittim diyelim, ikinci hafta gidemiyorum gitmek gelmiyo içimden yada ne bilim ogün çok yorgun oluyorum, iş yerinde yorulmuş oluyorum gidemiyorum. Saatler sıkıntı tabi 8 de işten çık 9 da salonda ol idman yap eve gel duş al yemek ye derken 12 oluyo sabah kalk 7 de zor oluyo çok nasıl yapıcaz bu işi

http://i43.tinypic.com/52nvh1.jpg

ClioRs182
24-01-2014, 06:05
arkadaşlar farkettimki 2 haftadır kendımı takip ediyorum hep aynı yerde kalıyorum spordan sonra kaslarım eski haline dönüyo acaba biyerden sonra kaslar büyümüyomu anlamadım 4 aydır yapıyorum kollar göğüsler fln oldu biraz daha fazlası olmuyo protein tozu kullanıyodum zararlı olduğunu öğrendım onuda bıraktım :/ benım istediğim spordan sonra kasların eski haline dönüşmemesi bunu için ne yapmam lazım :D

Gko
24-01-2014, 06:37
arkadaşlar farkettimki 2 haftadır kendımı takip ediyorum hep aynı yerde kalıyorum spordan sonra kaslarım eski haline dönüyo acaba biyerden sonra kaslar büyümüyomu anlamadım 4 aydır yapıyorum kollar göğüsler fln oldu biraz daha fazlası olmuyo protein tozu kullanıyodum zararlı olduğunu öğrendım onuda bıraktım :/ benım istediğim spordan sonra kasların eski haline dönüşmemesi bunu için ne yapmam lazım :D
Beslenmene dikkat edip guzel uyku uyuman gerekiyo. Protein tozunun zararli oldugunu nerden ogrendiniz. ?

alp1903
24-01-2014, 11:07

Kanser yapıyo ileride ve saçların dökülür protein tozu zararlı.

tool
24-01-2014, 12:48

http://www.fitnessforhumans.com/wp-content/uploads/2011/03/biceps-muscle-biceps-masturbation-demotivational-poster-1270871226.jpg

alp1903
24-01-2014, 13:00
Hah işte deginilmesi gereken nokta bu aslında! Nasıl çalıştıgının önemi yok :)

oğuz
24-01-2014, 13:06
Çok basit ve güzel anlatılmış, okumanızı tavsiye ederim.

http://www.milliyet.com.tr/-ortostatik-hipotansiyon-a-dikkat/prof-dr-e-murat-tuzcu/yasam/yazardetay/19.07.2010/1265297/default.htm

çok teşekkürler.bende de sık oluyordu bu durum öğrenmiş oldum

mert_can 41
24-01-2014, 14:09

Gerçektende zararlımı 1,5 yıldır kullanıyorum ve beynimde zararsız ikitane kis mevcut geçen hafta öğrendim bunu peki bunun gibi kanser yapan başka takviyeler varmı veya kanser yapmıyan protein tozlarıda mevcutmu şimdiden teşekkürler

kickbuttowski
24-01-2014, 14:24
Kreatinle pre-workout bitti bundan sonra bol kafeinle devam edeceğim.
Kreatinin hissedilir etkisi olmadı bende. Yanlış mı kullandım acaba?

flexamin
24-01-2014, 14:33
Kreatinle pre-workout bitti bundan sonra bol kafeinle devam edeceğim.
Kreatinin hissedilir etkisi olmadı bende. Yanlış mı kullandım acaba?

kullanım şeklin nasıldı? ne kadar süre kullandın ?

Ogedov
24-01-2014, 14:48
karbonhıdrat yerıne bır adet orta boy patates ye daha ıyı olur. yemek yemeden de yatılmaz. yemekten 1 saat sonra uyursan sıkıntı olmaz.

Nişasta yağlandırmaz mı vucudu? Patates konusunda herkes başka birşey söylüyor o yüzden soruyorum. İtiraz etmek için değil :D

kickbuttowski
24-01-2014, 15:08
kullanım şeklin nasıldı? ne kadar süre kullandın ?

2 ay antrenman dan yarım saat önce ve sonra 1 ölçek off günlerde kahvaltıyla 1 olcek.

flexamin
24-01-2014, 15:12
kreatinde 3 -4 hafta da bir 1 hafta ara vermen lazım. (böbrekler ve etki açısından)

keza bu kafein de de aynı. vücut alışıyor ve etki etmemeye başlıyor.

eğer zaten karb alımı yoksa veya yeterli değilse enerji bakımından kreatin vs pek bir işe yaramıyor.

emir91
24-01-2014, 15:31
Gerçektende zararlımı 1,5 yıldır kullanıyorum ve beynimde zararsız ikitane kis mevcut geçen hafta öğrendim bunu peki bunun gibi kanser yapan başka takviyeler varmı veya kanser yapmıyan protein tozlarıda mevcutmu şimdiden teşekkürler

Ciddi olduğunu varsayarak cevaplıyorum korkmanı gerektiren bir durum yok sadece insanlar hala protein tozu veya bazı takviyeleri steroid lerle karıştırıp zararlı olduğu konusunda bilinçsizce konuştuğu için şaka yapılıyor rahatlıkla kullanabilirsiniz :D

kickbuttowski
24-01-2014, 15:42
kreatinde 3 -4 hafta da bir 1 hafta ara vermen lazım. (böbrekler ve etki açısından)

keza bu kafein de de aynı. vücut alışıyor ve etki etmemeye başlıyor.

eğer zaten karb alımı yoksa veya yeterli değilse enerji bakımından kreatin vs pek bir işe yaramıyor.

Evet özellikle kafeinde durum vahim.. yarım ölçek le başladığım assault .5 ölçekte bile etki etmiyor artık. . Yine en iyisi filtre kahve hem daha ucuz hem doğal :)

mert_can 41
24-01-2014, 15:51
Ciddi olduğunu varsayarak cevaplıyorum korkmanı gerektiren bir durum yok sadece insanlar hala protein tozu veya bazı takviyeleri steroid lerle karıştırıp zararlı olduğu konusunda bilinçsizce konuştuğu için şaka yapılıyor rahatlıkla kullanabilirsiniz :D

Bende zararsız olduğunu bilerek kullanıyodum ve sağlığımla ilgili problem ve postu görünce acabamı dedim teşekkür ederim bilgilendirme için :)

yearone
24-01-2014, 17:46
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/8004_527869770644156_820054078_n.jpg
Omuz sakat reis ağlatıyor :D

M3CSL
24-01-2014, 18:13
Haha adaş, doğru demiş:)
no pain no gain:P ilk 3-5 ay ne yapsanız gelişir zaten, devamında acı çekmek kası ağlatmak önemli:) overtrain o kadar kolay oluşan birşey değil merak etmeyin:)

Kreatin için set aralarında daha çabuk topladığına şahidim, ama su tutma olayında çok hissedemedim %5filan etki etmiştir belki..

M3CSL
24-01-2014, 18:17
Nişasta yağlandırmaz mı vucudu? Patates konusunda herkes başka birşey söylüyor o yüzden soruyorum. İtiraz etmek için değil :D

Patates polisakkarit grubuna girer, uzun sürede sindirildiği için kan şekerini hemen yükseltmez,ondan dolayı hemen yağlanma görülmez ama çok yenirse illaki kg alımı olur. uzun süreli enerji verme açısından faydalı ama çok ağır işlerde çalışmayanlar dışında bence gerek yok.

yearone
24-01-2014, 20:31
Yurt dışında sporcuların kullandığı sweet patates, Tr'de pek bulunmuyor. Olsa da çok pahalı zaten şuan patates aşırı pahalı 4 tl/kg

BoraRS
24-01-2014, 20:53

Korkmak değil ama temkinli olmakta fayda var. Protein tozlarının günümüzde hemen hemen birçoğunda vücutta sus tutturan kimyasal maddeler var. Bu aslında bir nevi insanları kandırma yöntemi. Antrenman sonrası içilen protein tozu kasta suyu tuttuğu için çok kısa sürede büyüdüm diyen çok amatör adam var.

O yüzden müsabıklar müsabakadan 1 ay öncesinde tozu keserler ki kas su tutmasın. İkinci etkisi de böbrekleri aşırı yorması. Geçenlerde komple kan üre azotu ürik asit kolesterol vs vs testlerine girdim. Ve malesef ürik asit ve azotu oranlarım normalden yüksekte sınıra yakın çıktı. Sebebi de her antrenman sonrası aldığım protein tozu. O yüzden tozu azalttım. Artık her 3 antrenmanda 1 ölçek içiyorum. Onu da antrenman esnasında tüketiyorum içindeki BCAA lerden dolayı.

Yani tozun yan etkileri hiç yok değil. Var biz dikkat etmiyor önemsemiyoruz.

BoraRS
24-01-2014, 21:03
Ayrıca antrenman sonrası tavuk yeme devri de sanırım kapanıyor. Sağlam birkaç kaynaktan duyduğum kadarı ile birçok tavuk firmasının ürettiği tavuklarda yüksek oranda östrojen ve çok düşük oranlarda protein varmış. Hatta özel bir hastahanenin profesörlerinden biri hastahanelerinde çocuk hastalıkları bölümündeki doktorlar artık bebek ve çocuklara tavuk eti yedirilmemesi konusunda velileri uyarıyorlarmış.

BoraRS
24-01-2014, 21:14
Bi resimde ben atayım. Özel bi diyet ve kür uyguluyorum. 2. Ayım bitti. Sıfır kardiyo ve antrenmanları işim gereği ara sıra aksatmayla şimdilik bukadar gelişebildik. Boks antrenmanlarına ara vermiştim tekrar başladım. Boy 1.82 kilo 88kg. Gücüm baya arttı. Antrenmanlar çok iyi çıkıyor.

Resim biraz müstehcen. İdare edin :)

http://i1307.photobucket.com/albums/s588/btaser2/1aefd27f73ee678f00a4cdb46610e93b_zps0ccba780.jpg

flexamin
24-01-2014, 21:16
bora kür derken bildiğimiz kür mü? yoksa supplement kombinesi mi

BoraRS
24-01-2014, 21:20
bora kür derken bildiğimiz kür mü? yoksa supplement kombinesi mi

Çok çok light bi kür kardeşim. Ben supplement pek kullanmıyorum. Sadece bcaa ve çok hafif dozda protein tozu.

yearone
24-01-2014, 21:21
Bora kanka maşallah. Kolların ve omuzların harika hacimli duruyor.

flexamin
24-01-2014, 21:21
hayırlısı kardeşim ama yinede değerlerine dikkat et..

BoraRS
24-01-2014, 21:23
Bora kanka maşallah. Kolların ve omuzların harika hacimli duruyor.

Eywallah yavrum. Senin hacmin yanında biz ufak kalırız:) Bi ara gel beraber idman yapalım.

arsenikli
24-01-2014, 21:31
Maşallah yaşınız 35 ama vücudunuz çok güzel sanki biraz göğüs birazcık kanat eksik gibi onlarda birazdaha gelişince dahada güzel olucaktır

yearone
24-01-2014, 22:05
Eywallah yavrum. Senin hacmin yanında biz ufak kalırız:) Bi ara gel beraber idman yapalım.

Estafurullah kanka. Çarşamba geldim sen Yurtdışında olucam deyince aramadım. Bigün gelirim. Sağlam basarız :)

onat
24-01-2014, 23:42
Alp kardeşim espri yapmış kanser diye ama ülkenin durumu o kadar vahim ki ciddiye alınmış.1.5 senedir bu sporu yapan bir şahsın daha protein tozu ne ise yarar, neden üretilir, hangi şartlarda kullanılır fikri yok. Bu memlekette niye sporcu yetişmiyor ışte ortada.

kickbuttowski
25-01-2014, 00:00
Eldivenler momo ayakkabilar inci yahiyom yav :D Bir haftadir duzenli gitmiyorum gobek hemen kendini belli etti..

http://i1071.photobucket.com/albums/u501/kickbukowski/W8iQ3mKgEeE_zpsef9e2778.jpg (http://s1071.photobucket.com/user/kickbukowski/media/W8iQ3mKgEeE_zpsef9e2778.jpg.html)

Hilmi abiye tesekkurlerimi gonderiyorum burdan.. Sayesinde memelerim cikmaya basladi :D

kickbuttowski
25-01-2014, 00:06
Bu over-training olayi bir tek bende olmuyor heralde.. bugun 3 hareket 5xmax yaptim biraz biceps pompalayayim dedim 3 set de biceps yaptim pertim cikti..
Burdakilerin programlarina bakiyorum gogus-omuz, sirt-karin vs. ayni gunde.. Nasil yapiyorsunuz o kadar antrenmani ben mi cok ezigim anlamadim ki..

emir91
25-01-2014, 08:59
Haklısınız sonuçta besin desteği olsada dikkatli kullanmak gerek fakat benim anlamadığım içinde kreatin olmayan protein tozu nasıl kasta su tutuyor olanlar bile çok az miktara denk gelmekte öyle sadece protein alıp büyüdüm diyene rastlamadım ben.

M3CSL
25-01-2014, 11:13
Bu over-training olayi bir tek bende olmuyor heralde.. bugun 3 hareket 5xmax yaptim biraz biceps pompalayayim dedim 3 set de biceps yaptim pertim cikti..
Burdakilerin programlarina bakiyorum gogus-omuz, sirt-karin vs. ayni gunde.. Nasil yapiyorsunuz o kadar antrenmani ben mi cok ezigim anlamadim ki..

Gayet iyisin bu arada, yani genel hatlar düzgün..

Ben sırt trıcepsın ustune omuzda gırıyorum cogu zaman, ön-yan-arka seklınde,
çok sorun olmuyor tabi kan ter içinde kalıyorum ama motivasyon işi birazda, hadi bas, hadı bas diye diye oluyor:D
idman süreside 1 saattır ortalama bazen 10 dk sarkar. aralarda az dinlenirim kastan kasa gecıs arasıda 1 2 dkdır max.

Bizim arkadaş var 1.5 saatten fazla yapıyor, aralarda 2 dk filan dinleniyor yaptıkça yapıyor, doğru değil tabi kendi kararı..

ers10weys91
25-01-2014, 12:03
yarışmalardan haberi olan varmı
olacakmı olmayacakmı tarih hakkında ?

mert_can 41
25-01-2014, 12:06
Alp kardeşim espri yapmış kanser diye ama ülkenin durumu o kadar vahim ki ciddiye alınmış.1.5 senedir bu sporu yapan bir şahsın daha protein tozu ne ise yarar, neden üretilir, hangi şartlarda kullanılır fikri yok. Bu memlekette niye sporcu yetişmiyor ışte ortada.

abi iyi güzel söylüyosun bende biliyodum zararsız olduğunu ama ailemde veya çevremde hiç bir kalıtsal hastalık yokken ve sigara kullanmıyoken beynimde 2 tane kis çıktı bir haftadır düşünürken o yazıyı görünce acabamı dedim ben bundan sonra maksimum 2 yılda bir konturole giricem büyüme riski olabilir diye bu risk varken hayatımı riske atamam en ufak şeyi sorgularım

M3CSL
25-01-2014, 12:21
Triceps ve biceps üzerine beğendiğim bir yazı, muscle fitness dergisinden alıntı

At nalı şeklinde triceps'ler:
Bu ay triceps'lerin üç başını, özellikle de bana göre triceps kaslarında en çok ihmal edilen bölge olan triceps'in uzun başını (long head) izole eden egzersizleri ele alacağız. Triceps'in uzun başı, en çok ihmal edilen yer olmasına rağmen kollara hacim kazandırmada en büyük potansiyele sahip olan bölgedir. Çoğu kişi iri kollara sahip olma hevesiyle biceps'lerini çalıştırmaya bayılır ama çok az kişi triceps kaslarına öncelik vermeden iri kollara sahip olmanın neredeyse imkansız olduğunu bilir. Kısaca ifade etmek gerekirse, triceps'ler kolun beşte üçünü teşkil ettiğinden iri triceps'ler iri kollar demektir!

Triceps kası üç baştan oluşur: Orta (medial head), yan (lateral head) ve uzun baş (long head). Bu üç bölgenin farklı egzersizlerle izole edilmesi gereklidir. Triceps'in üç başını da izole eden çok etkili egzersizler vardır ama hacmi arttırma amacıyla her başı izole etmek, iyi görünen dengeli triceps'ler elde etme hedefinin ilk adımı olmalıdır.
Hatırlarsanız yazının başında triceps'in uzun başının triceps'teki en çok ihmal edilen bölge olduğunu söylemiştim. O nedenle, önce bu alana yönelip özellikle bu alanı izole eden egzersizlerden bahsedeceğim.

Triceps'lerin uzun başını en iyi şekilde izole etmek için, hareketin tekrarının negatif bölümünde (iterken değil indirirken) bu kasın iyice esnemesi gereklidir.

Hedef: Triceps'in uzun (long) başı
Egzersizler: Single arm (tek kolla) dumbbell overhead extension, Cable overhead triceps extension.
Ez-bar seated overhead triceps extension, incline bench (yukarı eğimli sehpada) dumbbell overhead triceps extension.
Tutuş seçenekleri: Halat eklentisi, düz bar eklentisi, V-bar eklentisi.

Benim şahsi fikrime göre triceps'in orta başı bu kasın ikinci ihmal edilen bölümüdür. Orta başı izole etmek için yapılması gereken şey aslında tutuş şeklini değiştirmekten ibarettir.

Başta bu biraz rahatsızlık verse de zamanla triceps egzersizlerinin ters tutuşlu şekillerine de alışırsınız. Hafif ağırlıklar seçip kuvvetinizi kademeli olarak arttırmanızı öneririm.

Hedef: Triceps'in orta (medial) başı
Egzersizler: Flat bench (düz sehpada) Ez-bar reverse grip triceps extension, single arm (tek kolla) cable reverse grip triceps pressdown, straight bar (düz bar eklentisiyle) cable reverse grip triceps pressdown, Flat bench (düz sehpada) dumbbell reverse grip triceps extension, single arm (tek kolla) dumbbell overhead reverse grip triceps extension.

Son olarak triceps kaslarının yan (lateral) başından bahsedelim. Çoğu amatör sporcu, close grip (dar tutuş) bench press egzersizini yapmayı sever. Bu bileşik temel hareket triceps'in üç başını da çok iyi izole eder ama özellikle triceps'in yan başına şekil vermek için idealdir.

Hedef: Triceps'in yan (lateral) başı
Egzersizler: Rope triceps cable pressdown, V-bar triceps cable pressdown, close grip bench press, close grip dumbbell bench press, triceps dips, flat bench (düz sehpada) triceps dips.

Artık gelişmiş ve dengeli triceps'lere sahip olmak için tüm araçlara sahipsiniz. Herkesin triceps kaslarında farklı zayıf bölgeleri vardır ve en zayıf triceps başınızı tespit ettikten sonra dengeli bir görünüme sahip olabilmek için o alana öncelik vermenizi tavsiye ederim.

Dağ zirvesi gibi bIceps'ler ya da diğer adıyla "Arnold's peak":

Arnold Schwarzenegger yıllar boyunca, vücudunun diğer muhteşem bölgeleriyle birlikte, çok iyi gelişmiş ve o bölgeye kendi adının verilmesine neden olan (Arnold's peak) dağ zirvesi gibi görünen biceps tepeleriyle bilinirdi.

Biceps kası kol kaslarının beşte ikisini teşkil eder. İyi gelişmiş triceps'lerin dengeli olması için biceps tepesini de geliştirmeniz şarttır. Biceps kası iki baştan oluşur: Uzun (long head) ve kısa baş (short head). Biceps kası, kol bükülerek sıkıldığında biceps'in uzun başı yükselerek kısa başın üzerine yerleşir ve "peak" yani tepe dediğimiz şeyi oluşturur. Biceps kasının triceps kasından bir bölüm daha eksik olması egzersiz seçimini kısıtlar. Benim kişisel deneyimime göre, biceps kaslarında sürekli gelişim sağlanabilmesi için bolca farklı egzersizle şok edilmesi gereklidir.

Örneğin düz barla curl egzersizi yaparken tutuş şeklini değiştirerek biceps'in hem uzun hem de kısa başını izole edebilirsiniz. Biceps tepesini yani uzun başı geliştirmek için dar tutuş şekillerini tercih etmeniz gereklidir. Diğer taraftan hammer curl egzersizi de biceps'in bu bölümünü izole ederek iri kollara sahip olunmasına ve hatta kası farklı bir açıdan şok ederek "dağ zirvesi gibi bir biceps tepesi" elde edilmesine bile yardımcı olurlar.

Öncelikle biceps tepesi elde edebilmenize yardımcı olacak egzersizlere bir bakalım.

BIceps'lere yükseklik kazandıran bazı egzersizler:

Hedef: Biceps tepesi (biceps'in uzun başı)
Egzersizler: Cable high curl, dumbbell spider curl, barbell spider curl, incline dumbbell curl, close grip barbell curl, close grip cable curl.

Sırada biceps'in kısa başı var. Bu, biceps'in iç bölgesindeki kastır. Kolun bu bölümü "tepenin" (uzun başın) altında bulunur ama dengeli biceps'lere sahip olmak için asla ihmal edilmemelidirler. Biceps kasının kısa başını izole eden egzersizlerden bazıları ise şunlardır:

Hedef: Biceps'in kısa başı
Egzersizler: Wide grip (geniş tutuş) barbell curl, Wide grip (geniş tutuş) preacher curl, Wide grip (geniş tutuş) cable curl, Wide grip (geniş tutuş) incline dumbbell curl.

Ana fikir:
"İri trIceps kasları iri kollar demektir!"

Gelişiminize hız katın: Kollarınızın gelişimini hızlandırmak için 8 hafta boyunca biceps ve triceps'leri aynı antrenmanda çalıştırın.

Bu ay triceps ve biceps kaslarının tüm kısımlarını ele aldık. Unutmayın, gerçekçi bir plan yapıp kollarınızdaki zayıf bölgelere saldırmaya başladığınız zaman çok geçmeden büyük gelişme kaydettiğinizi göreceksiniz. Sabırlı olun ve maksimum kazanım için vücudunuza ihtiyacı olan besinleri sağlamayı da ihmal etmeyin. Bir dahaki sefere harika bir kol antrenmanı yapın ve sakatlık yaşamamak için dikkatli çalışmaya da özen gösterin! Herkese iyi bir ay diliyorum…

onat
25-01-2014, 12:22
abi iyi güzel söylüyosun bende biliyodum zararsız olduğunu ama ailemde veya çevremde hiç bir kalıtsal hastalık yokken ve sigara kullanmıyoken beynimde 2 tane kis çıktı bir haftadır düşünürken o yazıyı görünce acabamı dedim ben bundan sonra maksimum 2 yılda bir konturole giricem büyüme riski olabilir diye bu risk varken hayatımı riske atamam en ufak şeyi sorgularım

mert kardeşim tabiki dilin yanmış bir kere yoğurdu üfleyerek yiceksin. bunda sorun yok. ben senin üzerinden türkiyenin içinde bulunduğu durumu sorguladım. sadece sana yazmadım yani. sende bundan sonra oku sürekli. benim söylediğim bu. okumuyor arkadaş kimse.

ya halaa kilo alma verme sorusu soruyorlar. ya arkadaşım resmen saygısızlık. miniks, serkan abi, serdar abi, ateş, ben, doc bahadır abi, arada bülent abi, biçok kez uğurbora kardeşim, göki reis ve daha adını sayamadığım birçok kişi bu konuları birçok kez cevapladık. 4 aydır spor yapıyorum ama gelişim durdu diyor. protein tozu mu alsam diyor. adamlar ekmeğin karneyle satıldığı türkiye de yarışma vücudu çıkarıyordu. toz moz da yoktu. sen 4 ay da hacimim durdu diyorsn. akıl mantık işi mi ?

okuyun kardeşim okuyun. okumak sevdiğin bir işi yaparken inanın çok zevkli bir hal alıyor.

JenGoO
25-01-2014, 17:25
Beyler uzun aradan sonra kolları sıvadım tekrar start verdik spora. Nanox L Carnitine 4000 ile başladım ilk etapta bu ürün hakkında bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim. 14 kg fazlam var spor hocası bildiklerimi unutturdu bu ürün diye başımın etini yedi kullanan var mı herkeze iyi ter atmalar diliyorum :)

kickbuttowski
25-01-2014, 17:31
Gayet iyisin bu arada, yani genel hatlar düzgün..

Ben sırt trıcepsın ustune omuzda gırıyorum cogu zaman, ön-yan-arka seklınde,
çok sorun olmuyor tabi kan ter içinde kalıyorum ama motivasyon işi birazda, hadi bas, hadı bas diye diye oluyor:D
idman süreside 1 saattır ortalama bazen 10 dk sarkar. aralarda az dinlenirim kastan kasa gecıs arasıda 1 2 dkdır max.

Bizim arkadaş var 1.5 saatten fazla yapıyor, aralarda 2 dk filan dinleniyor yaptıkça yapıyor, doğru değil tabi kendi kararı..

Eyvallah abi teşekkür ederim. .

Valla bende durum farklı. . 40 dakkada yaptım yaptım uzayinca saçmalamaya başlıyorum. .

Bugün sırt günü çok Afedersiniz hayvan gibi karbo yükledim gobekten tirsmaya başlıyorum artık antrenman sonu kardiyoya halim kalmayacak gene..

alp1903
25-01-2014, 22:10
Arkadaşlar yaptıgım tamamen bir espiriydi ciddiye almayın:o

Birde Bora abi haklısın bende duyuyorum tavuk için çok öyle dedikodu geziyor belki dogru belki yalnış güvenmiyen kişiler üniversitelerin marketleri oluyor ciftliklerinde yetiştirdikleri dogal onlardan almayı denesinler tavsiyem. Birde hindi etini deniyebilirsiniz hormonu kabul etmiyen bir hayvanmış (tavuktaki hormon dedikodusu kadar) buda dogru olabilir. :D

yarışmalardan haberi olan varmı
olacakmı olmayacakmı tarih hakkında ?

1. kaynaktan bilgi 10-25nisan arası bir haftasonu olucak mr.ers10weys91 bey :D

Safran
25-01-2014, 23:14
kickbuttowski göğüs programında ne gibi değişikliler yaptın

kickbuttowski
25-01-2014, 23:58
kickbuttowski göğüs programında ne gibi değişikliler yaptın

Sadece üst göğüs çalışıyorum.

Incline bench 5xmax tekrar optimum ağırlık
Incline yana açış 5xmax tekrar optimum ağırlık
Pullover 5xmax tekrar optimum ağırlık

Hakkını vererek yapınca pert oluyorum ama değiyor. 2 haftada etkisini gösterdi.

BurakYozgat.
28-01-2014, 08:34
Günaydın :)

2 Buçuk aydır düzenli çalışma elimden geldiğince sağlıklı beslenme ve uykuyla aldığım sonuç aşağıdadır :)
İlk fotoğraf başlamadan öncesine ait 96 küsür kg idim şuan 90 küsürlerde geziyorum :)

Miniks Ahmet ve arkadaşı Eren abiye burdan teşekkür ediyorum daha yolun çok başındayım durmak yok :)

http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/40/l6e2.jpg

tool
28-01-2014, 11:34
Günaydın :)

2 Buçuk aydır düzenli çalışma elimden geldiğince sağlıklı beslenme ve uykuyla aldığım sonuç aşağıdadır :)
İlk fotoğraf başlamadan öncesine ait 96 küsür kg idim şuan 90 küsürlerde geziyorum :)

Miniks Ahmet ve arkadaşı Eren abiye burdan teşekkür ediyorum daha yolun çok başındayım durmak yok :)

beslenme ve idman programiniz nasil peki?

Safran
28-01-2014, 14:34
Sadece üst göğüs çalışıyorum.

Incline bench 5xmax tekrar optimum ağırlık
Incline yana açış 5xmax tekrar optimum ağırlık
Pullover 5xmax tekrar optimum ağırlık

Hakkını vererek yapınca pert oluyorum ama değiyor. 2 haftada etkisini gösterdi.
peki tam olarak nasıl fark etti sadece üst gögüs yapmak?

flexamin
28-01-2014, 14:43
üst göğüse hacim verdiğin zaman göğüslerin tamamı hacimli durur.

miniks
28-01-2014, 14:49
bende gogus gunu sadece ust gogus calısanlardanım. mıde gunu de alt gogus calısıyorum. orta gogusu es gecıyorum. ayda 1 kere falan basıyorum. ust gogus gelısım gosterırse heryerı buyur gogusun

Ahmet

BurakYozgat.
28-01-2014, 22:40
beslenme ve idman programiniz nasil peki?

Belli bi diyet programim yok ama seker,kizartma,kola,yag(zeytinyagi serbest),ekmek ve cikolatayi hayatimdan cikarttim. Mumkun oldukca sık yemek yemeye calisiyorum vucuda aclik hissi vermeden.
Isim dolayisiyla beslenmeye pek dikkat edemiyorum edebilsem eminim sonuc daha iyi olacakti.
Idman programimda ;
1.Gun : 15 dk bisiklet , gogus , sırt , biceps , bel-mide , 25 dk tempolu yuruyus
2.Gun : 15 dk bisiklet , bacak , omuz , arka kol , 25 dk tempolu yuruyus
3.Gun : 25 dk bisiklet , 25 dk tempolu yuruyus , 10 dk merdiven , bel-mide
4.Gun : 1. Gunun aynisi sadece bel mide yok
5.Gun : 2. Gunun aynisi.
C.tesi - Pazar off.

Runo
28-01-2014, 23:33
Zero Shot 3000mg L-Carnitine ürünü nasıldır acaba (Kalite ve güvenilirlik) ? Bilgisi olanlar aktarabilir mi ? (Başka ürün önermeksizin)

civelek
28-01-2014, 23:45
Triceps ve biceps üzerine beğendiğim bir yazı, muscle fitness dergisinden alıntı

At nalı şeklinde triceps'ler:
Bu ay triceps'lerin üç başını, özellikle de bana göre triceps kaslarında en çok ihmal edilen bölge olan triceps'in uzun başını (long head) izole eden egzersizleri ele alacağız. Triceps'in uzun başı, en çok ihmal edilen yer olmasına rağmen kollara hacim kazandırmada en büyük potansiyele sahip olan bölgedir. Çoğu kişi iri kollara sahip olma hevesiyle biceps'lerini çalıştırmaya bayılır ama çok az kişi triceps kaslarına öncelik vermeden iri kollara sahip olmanın neredeyse imkansız olduğunu bilir. Kısaca ifade etmek gerekirse, triceps'ler kolun beşte üçünü teşkil ettiğinden iri triceps'ler iri kollar demektir!

Triceps kası üç baştan oluşur: Orta (medial head), yan (lateral head) ve uzun baş (long head). Bu üç bölgenin farklı egzersizlerle izole edilmesi gereklidir. Triceps'in üç başını da izole eden çok etkili egzersizler vardır ama hacmi arttırma amacıyla her başı izole etmek, iyi görünen dengeli triceps'ler elde etme hedefinin ilk adımı olmalıdır.
Hatırlarsanız yazının başında triceps'in uzun başının triceps'teki en çok ihmal edilen bölge olduğunu söylemiştim. O nedenle, önce bu alana yönelip özellikle bu alanı izole eden egzersizlerden bahsedeceğim.

Triceps'lerin uzun başını en iyi şekilde izole etmek için, hareketin tekrarının negatif bölümünde (iterken değil indirirken) bu kasın iyice esnemesi gereklidir.

Hedef: Triceps'in uzun (long) başı
Egzersizler: Single arm (tek kolla) dumbbell overhead extension, Cable overhead triceps extension.
Ez-bar seated overhead triceps extension, incline bench (yukarı eğimli sehpada) dumbbell overhead triceps extension.
Tutuş seçenekleri: Halat eklentisi, düz bar eklentisi, V-bar eklentisi.

Benim şahsi fikrime göre triceps'in orta başı bu kasın ikinci ihmal edilen bölümüdür. Orta başı izole etmek için yapılması gereken şey aslında tutuş şeklini değiştirmekten ibarettir.

Başta bu biraz rahatsızlık verse de zamanla triceps egzersizlerinin ters tutuşlu şekillerine de alışırsınız. Hafif ağırlıklar seçip kuvvetinizi kademeli olarak arttırmanızı öneririm.

Hedef: Triceps'in orta (medial) başı
Egzersizler: Flat bench (düz sehpada) Ez-bar reverse grip triceps extension, single arm (tek kolla) cable reverse grip triceps pressdown, straight bar (düz bar eklentisiyle) cable reverse grip triceps pressdown, Flat bench (düz sehpada) dumbbell reverse grip triceps extension, single arm (tek kolla) dumbbell overhead reverse grip triceps extension.

Son olarak triceps kaslarının yan (lateral) başından bahsedelim. Çoğu amatör sporcu, close grip (dar tutuş) bench press egzersizini yapmayı sever. Bu bileşik temel hareket triceps'in üç başını da çok iyi izole eder ama özellikle triceps'in yan başına şekil vermek için idealdir.

Hedef: Triceps'in yan (lateral) başı
Egzersizler: Rope triceps cable pressdown, V-bar triceps cable pressdown, close grip bench press, close grip dumbbell bench press, triceps dips, flat bench (düz sehpada) triceps dips.

Artık gelişmiş ve dengeli triceps'lere sahip olmak için tüm araçlara sahipsiniz. Herkesin triceps kaslarında farklı zayıf bölgeleri vardır ve en zayıf triceps başınızı tespit ettikten sonra dengeli bir görünüme sahip olabilmek için o alana öncelik vermenizi tavsiye ederim.

Dağ zirvesi gibi bIceps'ler ya da diğer adıyla "Arnold's peak":

Arnold Schwarzenegger yıllar boyunca, vücudunun diğer muhteşem bölgeleriyle birlikte, çok iyi gelişmiş ve o bölgeye kendi adının verilmesine neden olan (Arnold's peak) dağ zirvesi gibi görünen biceps tepeleriyle bilinirdi.

Biceps kası kol kaslarının beşte ikisini teşkil eder. İyi gelişmiş triceps'lerin dengeli olması için biceps tepesini de geliştirmeniz şarttır. Biceps kası iki baştan oluşur: Uzun (long head) ve kısa baş (short head). Biceps kası, kol bükülerek sıkıldığında biceps'in uzun başı yükselerek kısa başın üzerine yerleşir ve "peak" yani tepe dediğimiz şeyi oluşturur. Biceps kasının triceps kasından bir bölüm daha eksik olması egzersiz seçimini kısıtlar. Benim kişisel deneyimime göre, biceps kaslarında sürekli gelişim sağlanabilmesi için bolca farklı egzersizle şok edilmesi gereklidir.

Örneğin düz barla curl egzersizi yaparken tutuş şeklini değiştirerek biceps'in hem uzun hem de kısa başını izole edebilirsiniz. Biceps tepesini yani uzun başı geliştirmek için dar tutuş şekillerini tercih etmeniz gereklidir. Diğer taraftan hammer curl egzersizi de biceps'in bu bölümünü izole ederek iri kollara sahip olunmasına ve hatta kası farklı bir açıdan şok ederek "dağ zirvesi gibi bir biceps tepesi" elde edilmesine bile yardımcı olurlar.

Öncelikle biceps tepesi elde edebilmenize yardımcı olacak egzersizlere bir bakalım.

BIceps'lere yükseklik kazandıran bazı egzersizler:

Hedef: Biceps tepesi (biceps'in uzun başı)
Egzersizler: Cable high curl, dumbbell spider curl, barbell spider curl, incline dumbbell curl, close grip barbell curl, close grip cable curl.

Sırada biceps'in kısa başı var. Bu, biceps'in iç bölgesindeki kastır. Kolun bu bölümü "tepenin" (uzun başın) altında bulunur ama dengeli biceps'lere sahip olmak için asla ihmal edilmemelidirler. Biceps kasının kısa başını izole eden egzersizlerden bazıları ise şunlardır:

Hedef: Biceps'in kısa başı
Egzersizler: Wide grip (geniş tutuş) barbell curl, Wide grip (geniş tutuş) preacher curl, Wide grip (geniş tutuş) cable curl, Wide grip (geniş tutuş) incline dumbbell curl.

Ana fikir:
"İri trIceps kasları iri kollar demektir!"

Gelişiminize hız katın: Kollarınızın gelişimini hızlandırmak için 8 hafta boyunca biceps ve triceps'leri aynı antrenmanda çalıştırın.

Bu ay triceps ve biceps kaslarının tüm kısımlarını ele aldık. Unutmayın, gerçekçi bir plan yapıp kollarınızdaki zayıf bölgelere saldırmaya başladığınız zaman çok geçmeden büyük gelişme kaydettiğinizi göreceksiniz. Sabırlı olun ve maksimum kazanım için vücudunuza ihtiyacı olan besinleri sağlamayı da ihmal etmeyin. Bir dahaki sefere harika bir kol antrenmanı yapın ve sakatlık yaşamamak için dikkatli çalışmaya da özen gösterin! Herkese iyi bir ay diliyorum…

Paylasim icin cok tesekkurler ters kol ozurlusuyum ama sunlari bi turkce yazsaniz ben lazim anlamiyorum körl dan mörl dan :D bide bu makaleyi yazan kimdir hikmeti nedir onu paylasirmisiniZ

ugurbora
29-01-2014, 00:19
Yeniden merhaba arkadaşlar ,

Bugün çekindiğim birkaç fotoyu paylaşayım konuda yeniden aktif oluruz. Sürekli yeni katılan arkadaşlarımız var aramıza bu çok güzel bir durum umarım herkes aynı azimle devam eder yoluna. Tanıyamayanlar için güncel boy kilomu söyliyim 1.90 83.5 kiloyum şu anda.

Diyetten önceki son fotolarım var bunlar. Bu kışı istediğim gibi geçiremedim sol kolumdaki sakatlıktan dolayı maalesef. Nasip olursa 1 martta diyete başlıyorum. Hafif bulk dönemim bitiyor.

Fotoğraflar ;
http://i.hizliresim.com/eXkZyj.jpg

Bu foto poz vermeye çalışırken çekilmiş koymamdaki amaç orta sırt ve kanatlardaki kuruluğu görmek
http://i.hizliresim.com/xGRjvV.jpg

http://i.hizliresim.com/wj3d5j.jpg
http://i.hizliresim.com/e7gjka.jpg

Cardio öncesi :)
http://i.hizliresim.com/KPkjqb.jpg

Not : Onat biraderime selamlar :)

Ertug_T.
29-01-2014, 00:38
Eylul ayindan beri is yogunlugum ve surekli sehir degistirmem yuzunden bu sene idmanlarim cok duzensiz oldu malesef.Bazi donemler haftada4-5 idman yaparken bazi donemler haftada 1-2 ye dustu malesef..Haliyle beslenme duzenide bozuldu biraz ama durum cokda fena degil..Hacim surecimin ortalama son 1 ayina girdik diyebilirim..ondan sonra yaza kadar siki bir definasyon donemine girmek istiyorum bu konudada tecrubeli arkadaslarin fikirlerini alabilirim..bolgesel olarak yag mevcut vucutta cardio pek sevmem ip atlama haric..Ama bu surecte gerek yemek duzeni gerek idmanlarda cok daha siki olmam lazim..İdman ve beslenme konusunda fikirleriniz ne olur bu donem icin..Metabolizmasi orta hizda bir insanim sigaram ve az alkolum var beslenmeme dikkat ederim..onden cekilmis foto çok yeni değil maalesef.

Boy:184
Kilo:79

http://imageshack.com/a/img23/7429/60yz.jpg

http://imageshack.com/a/img191/5795/a9o6.jpg

http://imageshack.com/a/img585/6785/22gi.jpg

http://imageshack.com/a/img827/4939/c94k.jpg

BurakYozgat.
29-01-2014, 08:06
Zero Shot 3000mg L-Carnitine ürünü nasıldır acaba (Kalite ve güvenilirlik) ? Bilgisi olanlar aktarabilir mi ? (Başka ürün önermeksizin)

Benim çalıştığım salonda var kullanan çok oluyor bende 3-4 kere portakallısından içtim.
Gece enerji patlaması yaşarsın uyutmaz vs şeyler söylenmişti fakat hiç öyle bi etkisini görmedim güç artışı varmıdır yokmudur onuda bilmiyorm psikolojik sanırım gözle görülür tek etkisi gerçekten fazla terletiyo :D

flexamin
29-01-2014, 08:42
Eylul ayindan beri is yogunlugum ve surekli sehir degistirmem yuzunden bu sene idmanlarim cok duzensiz oldu malesef.Bazi donemler haftada4-5 idman yaparken bazi donemler haftada 1-2 ye dustu malesef..Haliyle beslenme duzenide bozuldu biraz ama durum cokda fena degil..Hacim surecimin ortalama son 1 ayina girdik diyebilirim..ondan sonra yaza kadar siki bir definasyon donemine girmek istiyorum bu konudada tecrubeli arkadaslarin fikirlerini alabilirim..bolgesel olarak yag mevcut vucutta cardio pek sevmem ip atlama haric..Ama bu surecte gerek yemek duzeni gerek idmanlarda cok daha siki olmam lazim..İdman ve beslenme konusunda fikirleriniz ne olur bu donem icin..Metabolizmasi orta hizda bir insanim sigaram ve az alkolum var beslenmeme dikkat ederim..onden cekilmis foto çok yeni değil maalesef.

Boy:184
Kilo:79

kardeşim bence definasyonluk birşey yok şuan. biraz büyü. definasyonda zaten küçüleceksin.

Ertug_T.
29-01-2014, 09:35
kardeşim bence definasyonluk birşey yok şuan. biraz büyü. definasyonda zaten küçüleceksin.

Abi bu yaza kesin paramparca girmem lazim :) gozumde belirledigim maksimum hedefim yagsiz 76-77kg zaten :) bu arada onden resim 1 seneden eski onu buldum anca 73 kg im orda..simdi 78-80 arasi gidip geliyorum..

flexamin
29-01-2014, 09:48
hmm anladım.

definasyon döneminde super set / drop set /tri set uygulayabilirsin. katojenik diet yap diicemde onuda yapmak zor :) ama mümkün olduğunca karbo yu kısıp protein miktarını ve aldığın yağ miktarını artır.

kendimden örnek vereyim defi döneminde drop set uyguladım. (haftada 3 gün ağırlık 2 günde cardio) defi döneminde bol bcaa tüket.

Runo
29-01-2014, 12:01
Benim çalıştığım salonda var kullanan çok oluyor bende 3-4 kere portakallısından içtim.
Gece enerji patlaması yaşarsın uyutmaz vs şeyler söylenmişti fakat hiç öyle bi etkisini görmedim güç artışı varmıdır yokmudur onuda bilmiyorm psikolojik sanırım gözle görülür tek etkisi gerçekten fazla terletiyo :D

Öncelikle bilgilendirme için teşekkürler. Benim çalıştığım spor salonunda da sadece bu ürün satılıyor ve bende ilk kez duydum. Acaba bu ürünü satmak için mi bu kadar önerdiler bana (en iyisi bu en verimlisi bu diye). Öyle olduğunu düşündüğüm için bi sorayım dedim, yoksa bende multipower likit 1800mg almayı düşünüyordum. Tabi hâla kararsızım :)

Edit: + olarak CLA eşliğinde kullanıcam ama öncelikle şu L-Carnitine sorununu çözmeliyim :)

Ertug_T.
29-01-2014, 12:31
hmm anladım.

definasyon döneminde super set / drop set /tri set uygulayabilirsin. katojenik diet yap diicemde onuda yapmak zor :) ama mümkün olduğunca karbo yu kısıp protein miktarını ve aldığın yağ miktarını artır.

kendimden örnek vereyim defi döneminde drop set uyguladım. (haftada 3 gün ağırlık 2 günde cardio) defi döneminde bol bcaa tüket.

Eyvallah mudur peki yazabilecegin bildigin bi ogun semasi varmi?

flexamin
29-01-2014, 12:56
pm atıyorum ertuğ

yearone
29-01-2014, 12:58
Moruk buraya yazarsan herkes faydalanır.

aegean76
29-01-2014, 13:33
multivitamin tavsiyesi alabilir miyim ??

alp1903
29-01-2014, 13:36
GNC mega men, enginar, brokoli ve asparagus :)

flexamin
29-01-2014, 13:40
Moruk buraya yazarsan herkes faydalanır.

karbo yu tamamen kesip yada günde 300gr alıyorsan 50 gr a düşürüp protein ve yağ miktarını yükseltmek zaten. bir nevi katojenik diet. zor bir diet ama uygulandığında muhteşem sonuçlar veriyor. tabi bu dieti uygularken bol bcaa ve multivitamin kullanmak lazım. ***** bu tarz dietlerde vücut direnci düşüyor.

burada öğün öğün yazmanın pek bir anlamı yok. çünkü kilo boy , yaşam tarzı vs vs kişiden kişeye değişeceği için.

multivitamin tavsiyesi alabilir miyim ??

supradyn all a day

optimen

mp armor v

tavsiye edebileceklerim bunlar.

alp1903
29-01-2014, 14:01
Bol su tüketmekte yarar var ve suyun miktarını hep belli oranda tutmak gerekir.

Ertug_T.
29-01-2014, 16:35
Peki bu surecte diyet vs ile birlikte istedigimiz kuruluga ulasabilecekmiyiz yoksa ekstra urunler kullanilmasi gerekirmi?

flexamin
29-01-2014, 17:33
ben clen kullandım ama ister kullanırsın ister kullanmazsın.. önemli olan diet zaten. 1 ay cardio dan önce kafein al daha iyi olur. ister nescafe ister kafein hapı..

onat
29-01-2014, 21:28
Toplumsal mesaj içerir :)

Clen, efe, winstrol tablet, t3-t4 gibi tablet olan bu ürünleri tükettim bicok sefer ama şunu net söyleyebilirim ki kalıcı el titremesi, sebepsiz göz kamasmasi ve baş ağrısı gibi kalıcı hasarlar bıraktı.tabiki bunların olacağını biliyordum göz kararinca durduramıyorsun. Bu yüzden sizlerde kilo vericem diye yukarda ki tabletleri kullanmak gibi bi hataya duserseniz bunları yaşama ihtimaliniz var. Size tavsiyem sakin ha sakin kullanmayın.

Ugur kardeşim her zamanki gibi ateş ediyorsun. Helal olsun. İnşallah podyumda devam edicek bu basarin.

flexamin
29-01-2014, 22:19
ben clen ve ventolin kullandım ama sendeki gibi yan etki görmedim.ama bu başkalarının da görmeyeceği anlamına gelmez. kişinin kendi kararına bağlı. senin dediğin gibi insanın gözünü hırs bürüyünce herşeyi yapabilir.

ha birdaha ki defi döneminde clen yerine kafein kullancam en azından doğal..

stayfun
29-01-2014, 22:41
P90x veya insanity workout gibi egzersiz programlarını önerir misiniz ? İnternette 2-3 ay gibi kısa sürede gerçekleştiği söylenen büyük değişimler var.Pek inanmasamda denemeye değer gibi duruyor.

flexamin
29-01-2014, 22:50
P90x veya insanity workout gibi egzersiz programlarını önerir misiniz ? İnternette 2-3 ay gibi kısa sürede gerçekleştiği söylenen büyük değişimler var.Pek inanmasamda denemeye değer gibi duruyor.

tamamlayan cok az.. zor bir program.. ama sonuçları güzel tabi diet lazım herşeyden önce

By CrAzY
01-02-2014, 21:28
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/t1/1780637_10203164504981650_1342236364_n.jpg

fthdrn
02-02-2014, 01:03

ben p90x'ın ilk 30 gününü yaptım gerçekten işe yarıyor, ama hiç bırakmaya gelmiyor. aşırı derecede yoruluyordum. eğer disiplinlyseniz başarırsınız. ben işten güçten dolayı kendimi veremedim

Runo
02-02-2014, 11:36
Bütün l-carnitine ürünlerinde kafein var mı acaba ?

alp1903
02-02-2014, 22:01
Egeli arkadaşlar asparagus bulabilirmisiniz ucuza?

yearone
02-02-2014, 22:16

İşte bu çok zor. Tarım ülkesiyiz ama böyle ürünler aşırı pahalı.

alp1903
02-02-2014, 22:23
Valla kıbrısta yetişmeye başladı galiba orda fiyatlar ucuzladı hala ankarada Peru malları dolaşıyo sinir oluyorum geçen ay kilosunu 70ten alıyoduk şimdi oldu 50 55 arası, belim büküldü :D hahhahaha

yearone
02-02-2014, 22:25
Çok paraymış :) Marttaki diyete eklemek isterdim. Deli su atıcı diyolar

alp1903
02-02-2014, 22:28
Çok paraymış :) Marttaki diyete eklemek isterdim. Deli su atıcı diyolar

Mütiş ki ne mütiş, benim günlük 2 ögünümde var mesela :) Ama içtigim saf su fazla bende.

yearone
02-02-2014, 22:31
Denk gelirse alıcam :)

ÖNDE-R
02-02-2014, 23:09
Muscletec mass tech 3178gr nasıl kullanan warmı arkadaşlar?şuan amix anabolic masster kullanıyorum bitmek üzere..mass tech alsam nasıl olur?
daha bugün aldım 167 TL +shaker yarın başlıyorum tadı ve hazmı için 4-5 içinde yazarım

tool
03-02-2014, 11:32

kuskonmaz ile ayni degilmi bu?

flexamin
03-02-2014, 12:45
bildiğim kadarıyla aynı.. ama tadı berbat :D:D

alp1903
03-02-2014, 13:26
kuskonmaz ile ayni degilmi bu?

Aynen abi kuşkonmaz, ben ne diye asparagus dediysem :D

Abi ben hiç tad almıyorum ya sen nasıl begenmedin :o

flexamin
03-02-2014, 13:58
Aynen abi kuşkonmaz, ben ne diye asparagus dediysem :D

Abi ben hiç tad almıyorum ya sen nasıl begenmedin :o

valla bende bilmiyorum ki.. bol limon ve zeytinyağlı yememe rağmen öğgghhh oldum :) sıcak su ile sade yulaf yemek bile daha güzel tad olarak.

tool
03-02-2014, 14:19

bak boyle denemelisin :D

Sofra ve Muhabbet: CEVİZLİ VE KIRMIZI BİBERLİ KU (http://www.sofravemuhabbet.com/2012/06/cevizli-ve-kirmizi-biberli-kuskonmaz.html)

alp1903
03-02-2014, 14:23
Konservesini yememek gerekiyo ama :)

Ae86
03-02-2014, 14:31

Dayanabileceksen yap işe yarıyor.

flexamin
03-02-2014, 14:38
bak boyle denemelisin :D

Sofra ve Muhabbet: CEVİZLİ VE KIRMIZI BİBERLİ KU (http://www.sofravemuhabbet.com/2012/06/cevizli-ve-kirmizi-biberli-kuskonmaz.html)

yapılışı çok uzun yav uğraşamam onla ben :)

yearone
03-02-2014, 20:36
Hepsi aynı hemen hemen kullanabilirsin.

alp1903
04-02-2014, 10:37
Aslında internette çok güzel siteler var bu supplementler ile ilgili karşılaştırma yorumlar ve içerikleri hakkıda ordan birazda siz araştırma yapabilirsiniz.

LVIII
04-02-2014, 10:44
http://i.hizliresim.com/Kgqygb.jpg (http://hizliresim.com/Kgqygb)

kolda son durum

Ufuk
04-02-2014, 16:23
Abiler minibüs caddesindeki besinmarket güvenilir midir ? Alışveriş yapan var mı ? Multipower l-car. alacağımda :) Herşeyin çakması çıktı *****,spordaki hocada söyledi dikkat et çakmasını alma dedi.

Skyhawk34
04-02-2014, 17:45
besinmarketten sixstar amino asit aldım memnunum

ha sahtemidir değilmidir bilemem çünkü en güvenilir mekanlarda bile çıktı bunlar

güvendiğin yerden al hep alışveriş yaptıgın yerden al 10 lira fazla ver

ates
04-02-2014, 18:43
Besin marketle ilgili sahtemi o mu bumu muhabbeti yapmayin bari ya adamin weider bayiligi Turkiyede kim var onun gibi dukkandan weider satan tabikide guvenilir melih abi var orda gidin onu bulun her turlu yardimci olur tavsiyede bulunur size

Skyhawk34
04-02-2014, 19:04
Besin marketle ilgili sahtemi o mu bumu muhabbeti yapmayin bari ya adamin weider bayiligi Turkiyede kim var onun gibi dukkandan weider satan tabikide guvenilir melih abi var orda gidin onu bulun her turlu yardimci olur tavsiyede bulunur size

deminde yazdığım gibi firmalarda sahte ürünler çıkmaya başladı son dönemler

dikkatli olmak lazım ben güvendim aldım adamlar sahtesini oyle bir yapıyorki buradan profesyonel sporcular bile ayırt edemiyor o nedenle dikkatli olmak lazım

Ufuk
04-02-2014, 22:24
biliyorum büyük yer ama yinede günümüzde herşeyin çakması mevcut.Sağlığa etki edecek birşey sonuçta.
TEşekkürler,göztepede hastanenin oradakinden gittim aldım akşam üstü.

mmtrıza
04-02-2014, 22:29
Konunun yeni aktif uyesiyim bende :)

2 gun oldu bende başladım fitness'a amacım kol ve göğüs kası yapmak kiloma pek aldirmiyorum (1.90boy-95kg)sizin fotoğraflarınızı görünce sporu biraksammmi yoksa dahada fazla azimle devammi etsem bilemedim maşallah hepinize benim vücut dümdüz :) ezbere yazmak olmaz tabi ama ortalama ne kadar zamanda istediğim duzeye gelebilirim?

flexamin
04-02-2014, 22:55
beslenme- antreman- genetik buna bağlı. ne desek boş bundan dolayı. istediğin düzeye geldikten sonra bırakacaksın galiba. öyleyse boşuna başlama. bu spor nankördür

ates
05-02-2014, 02:01
besin marketten alısverıs yaparken gonlunuz ferah olsun cok ıyı ve duzgun ınsanlardı melih abide hacer ablada bence kolpa urun arıyosanız sanal pazarda adı sanı bellı olmayan satıcının sattıgı urunlere dıkkat edın besınden kolpa urun cıkmaz adamlar direk bayi cunku bende supplement alısverıslerımın cogunu ordan yaparım

Ertug_T.
05-02-2014, 20:56
Diyet ve cardio gunceli 1 hafta oldu gidisattan memnunum :) sagol serdar baskan :) yaza kadar olabilecek en kuru hale gelmeye calisacagim..antrenman oncesi L carnitine tavsiye edermisiniz?

http://imageshack.com/a/img32/3889/jty6.jpg

http://imageshack.com/a/img827/9913/ss9t.jpg

Slmcnsl
05-02-2014, 21:16
Diyet ve cardio gunceli 1 hafta oldu gidisattan memnunum :) sagol serdar baskan :) yaza kadar olabilecek en kuru hale gelmeye calisacagim..antrenman oncesi L carnitine tavsiye edermisiniz?

http://imageshack.com/a/img32/3889/jty6.jpg

http://imageshack.com/a/img827/9913/ss9t.jpg

Ederiz ertug:) yanina guzel birde termojenik yag yakici kombo olur:) naptin yag karbo kestin mi tamamen?

Ertug_T.
05-02-2014, 21:56
Karboyu kestim sayilir sadece 1 ogun avuc ici kadar pilav yiyorum..onun disinda yag haliyle azda olsa aliyoruz etten,tavuktan az biraz..ama gramaja orantili dusuk yag tuketimi oluyor haliyle..cardio gunum haricindede antrenman onceleri 10 dk kosu yapiyorum onun oncesi icin sordum carnitine i :) vucuduma yan etki veya zarar verecek bir madde kullanmak istemiyorum.

Slmcnsl
05-02-2014, 22:08
Karboyu kestim sayilir sadece 1 ogun avuc ici kadar pilav yiyorum..onun disinda yag haliyle azda olsa aliyoruz etten,tavuktan az biraz..ama gramaja orantili dusuk yag tuketimi oluyor haliyle..cardio gunum haricindede antrenman onceleri 10 dk kosu yapiyorum onun oncesi icin sordum carnitine i :) vucuduma yan etki veya zarar verecek bir madde kullanmak istemiyorum.

Kullanmani tvsiye ederim. Zaten lekarnitin en masum besin destegi diyebilirim. Ben kilo verme surecinde oldukca fazla gordum faydasini.

Ertug_T.
05-02-2014, 22:30
Kullanmani tvsiye ederim. Zaten lekarnitin en masum besin destegi diyebilirim. Ben kilo verme surecinde oldukca fazla gordum faydasini.

Sagol salim deniycez bakalim 2 hafta sonra basliycam..

flexamin
05-02-2014, 22:36
konuştuğumuz gibi karboyu tamamen kesince yağ alcaksın. verdiğim listeyi uygula çok çok işine yarıcak o liste. defi döneminde mutlaka proteini artır + mutlaka bol bcaa kullancan.

Ertug_T.
05-02-2014, 23:35
konuştuğumuz gibi karboyu tamamen kesince yağ alcaksın. verdiğim listeyi uygula çok çok işine yarıcak o liste. defi döneminde mutlaka proteini artır + mutlaka bol bcaa kullancan.

Guzel gidiyo simdilik zaten normal beslenme duzenime benzer bi diyet :) 5 yildir ekmek,hamurisi vs yemiyordum zaten :) ama kebaplar ruyama giriyo valla :D

devilboy
06-02-2014, 06:44
ducan diyeti ile 1 haftada zayıflayan tanıdığım var sadece proteinle beslenerek mantıklı bi diyetmidir ?? zararlı yönleri varmı bilgisi olan

mtahakorkmaz
06-02-2014, 07:13
ducan diyeti ile 1 haftada zayıflayan tanıdığım var sadece proteinle beslenerek mantıklı bi diyetmidir ?? zararlı yönleri varmı bilgisi olan

onu devam ettirmek önemli ama nereye kadar sıkıntılı bi diyet bence evet faydası var ben 10 kiloya yakın attım üstümden dukan sayesinde ama bıraktıkdan sonra geri almam 2 gün sürmedi ya dukanda sıkıntı var yada bende :)

Slmcnsl
06-02-2014, 07:13

Dukan diyeti atak evresinde sadece protein ile beslendiginiz bir diyet. O ilk evre gectikten sonra parca parca evrelerde diger besin enstrumanlari devreye giriyor. Ikinci evrede sebzeler giriyor meyveler yok. Ucuncu evrede meyveler karbo fln giriyor devreye vs vs. 1 ay kadar uyguladim bi eksisini gormedim. Ama idman yapicam diyosan agirlik kaldircam diyosan dukan ile cok zor cbku ozellikle ilk iki evrede halsizik cok oluyor.

Slmcnsl
06-02-2014, 07:16
Ayni zamanda dukan kendisi de diyor o 1 hafta( atak evresi) nde verilen kilo yagdan degildir diye. Genelde insanlarin buyuk kismi ilk haftada bir sonuc alamadiklari icin diyeti birakiyorlar. Atak evresi grnelde 2 3 kilo verip aa bak ne guzel kilo verdim devam edeyim o zaman dediginiz evre.

Slmcnsl
06-02-2014, 07:18
onu devam ettirmek önemli ama nereye kadar sıkıntılı bi diyet bence evet faydası var ben 10 kiloya yakın attım üstümden dukan sayesinde ama bıraktıkdan sonra geri almam 2 gün sürmedi ya dukanda sıkıntı var yada bende :)

Kilo almaniza sebep olan beslenme rutinize dukan yapip , birakip geri donerseniz tekrar fazlasi ile kilo almaniz cok normal.

baretta
06-02-2014, 12:12
Dün gece salonda baktım kimse ilk defa bir video çekeyim bari dedim :)

Aslında omuz çalışıyordum ama sırtı merak ettiğim için böyle bir video çektiK :)

Diyete biraz daha dikkat etmeliyim sanırım, boğazımı tutuamıyorum :)

https://www.facebook.com/photo.php?v=634987453228765

devilboy
06-02-2014, 13:11
Dukan diyeti atak evresinde sadece protein ile beslendiginiz bir diyet. O ilk evre gectikten sonra parca parca evrelerde diger besin enstrumanlari devreye giriyor. Ikinci evrede sebzeler giriyor meyveler yok. Ucuncu evrede meyveler karbo fln giriyor devreye vs vs. 1 ay kadar uyguladim bi eksisini gormedim. Ama idman yapicam diyosan agirlik kaldircam diyosan dukan ile cok zor cbku ozellikle ilk iki evrede halsizik cok oluyor.

işim gereği 12 saat pc başında oturuyorum ve marketteyim ne demek istediğimi anlamışsındır :D :D ekmeği kestim yemeği kestim ama hiçbir sonuç elde edemedim ama yiyerek kilo verdirebilen bi diyet programıymış heralde buda tam benlik oluyor :D

Slmcnsl
06-02-2014, 13:17
işim gereği 12 saat pc başında oturuyorum ve marketteyim ne demek istediğimi anlamışsındır :D :D ekmeği kestim yemeği kestim ama hiçbir sonuç elde edemedim ama yiyerek kilo verdirebilen bi diyet programıymış heralde buda tam benlik oluyor :D

Bir dene. Sonuc alacagini dusunuyorum. Ama kitabi mutlaka al. Internette vs biraz kulaktan dolma bilgiler de olabiliyor. Hatta adres verirsen sana kitabi kargolarim istersen.

alp1903
07-02-2014, 12:42
Bol su içmeniz lazım diyet dönemlerinde. :)

baretta
07-02-2014, 13:13
Bol su içmeniz lazım diyet dönemlerinde. :)

Doğru diyorsun ilk zamanlarda iyi su içiyordum ama son zamanlar bayagı azalttım

alp1903
07-02-2014, 13:16
Suyu hep belli oranda tutmanız lazım yalnız, bugün 2.5lt yarın 3lt ondan sonraki gün 1lt olmaz. Kendinize bi sınır çekin ve altına düşmemeye çalışmak lazım.

canimrecepcim
07-02-2014, 19:09
Tecrübeli ağabeylerimden tavsiyeye ihtiyacım var.
Öncelikle giriş olarak bir kaç bilgi vereyim.

1.87 Boylarında ve 70-72 kg arasındayım daha önce kısa bir süre spor yaptım.
Kilo alamadığımdan bırakmıştım.

Şimdi tekrar başladım amacım sadece vucudumu tekrar şekle sokmak.Şişmek falan bana ters sadece kaslarımın yerleri belli olsun sağlık sıhhat vs.

Elimde şöyle bir ürün var bu sıralar ;

http://i60.tinypic.com/zmleuc.jpg
http://i58.tinypic.com/2yyoz6d.jpg

Bu ürünü nasıl değerlendirebilirim ve nasıl bir idman izlemem gerekir.
Evimde dumble falan var.Her gün 2 kere şu programı yapıyorum .

8 Min Abs "The Classic" - Level 1 - No Music - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=B1F3Jq5E904)

Ayrıca buna ek olarak sırasıyla bir gün göğüs , bir gün kol çalışıyorum .Yorgun hissetmediğim veya acı cekmediğim günlerde ikisini birlikte yaptığımda oluyor.

Şimdi sorum tam olarak şu ;

-Bu ürüne takviye olarak bir şey yapmam gerekir mi ? Veya ne kullanırsam daha iyi sonuç alabilirim ?
-Bu ürünü nasıl kullanmalıyım ölçek , öğün ve günde kaç sefer hatta idman öncesi veya sonrası olarak ?
-Spor salonuna gitmem şart mı ? Çünkü öyle şişmek vs gibi bir amacım yok sadece şekle girmek için evde de çalışabilir miyim ? (Bu soru yanlış anlaşılmaya yol açabilir ciddi anlamda soruyorum )

Yardım ve tavsiyelere için şimdiden teşekkür eder , herkese iyi çalışmalar dilerim.

onat
08-02-2014, 00:49
Bu urunu sakin kullanma. Nitrofull markasindan uzak durun. Yapilan icerik olcumlerinde misir nisastasi ve plastik ozu bulundu. Karaciger killer.

flexamin
09-02-2014, 20:24
onata katılıyorum. nitrofull beş para etmez sağlığa zararlı bir ürün..

coastguard
09-02-2014, 23:15
beyler bir diyetisyene gittim,

kadın bir diyet programı yaptı , her şey güzel vs ama kan tahlili falan yaptırmadı sadece cihaza çıkardı kalp atışı vücüd ağırlık merkezi filan ölçtü?

Ben o an birşey demedim ama kafama takıldı , Kan tahlili kolestrol kan şekeri vs bunlara bakmıyor mu ?

Yoksa kuruntu mu yapıyorum?

hondaa
09-02-2014, 23:17
gaspari elite nasıl kullanan varmıdır ..

dirk
09-02-2014, 23:41
15 gündür bende spor yapıyorum özel bi diyet yapmıyorum ama daha fazla dikkat ediyorum yediklerime bayaa bi sayfa yazılıp çizilmiş azcık geç kaldık ama etrafımdaki bu işten anlayanlar hata yapmamı engelliyorlar kolay gelsin keyifli forumlar

alp1903
10-02-2014, 11:59
Türkiye Şampiyonası 10-13 Nisan hayırlı olsun :)

ugurbora
10-02-2014, 16:49
Türkiye Şampiyonası 10-13 Nisan hayırlı olsun :)

Alp bu bilgi kesinmi ?

alp1903
10-02-2014, 23:33
Kesin Ugur, kıbrısta 31Mart. Yer bu hafta belli olunca yazarım.

Ozgu_Akcan
11-02-2014, 11:39
gaspari elite nasıl kullanan varmıdır ..

:soru::soru::soru::soru:

tool
11-02-2014, 12:09
"Yeni yasaya göre Besin Takviyesi kategorisindeki ürünlerde taksitle alışveriş yapılamamaktadır."

vitamin falanda dahil mi acaba?

flexamin
11-02-2014, 13:24
ben daha dün aldım taksitle 2-3 ürün.