Orijinalini görmek için tıklayınız : Vucut Geliştirme / Fitness / Sağlıklı yaşam / Kilo verme / Kilo alma
Evet arkadaşlar önceki konuyu işim bitince geri getireceğim kaynak olarak yanlız 1000+ sayfa olduğu için temizlemesi biraz uzun sürecek.
Yeni konumuz budur.
Konu kuralları:
1. Roidler hakkında konuşmak yasak,
2. Roidlere özendirici konuşmak yasak,
3. Eczane harici satılan herhangi bir ürünü konuşmak yasak,
4. Suplement konuşmak, öneri istemek tamamen serbest,
5. TC sınırları içerisinde yasak olan herşey burada da yasak kısaca.
Yukarıdaki kurallara uymayacak kişiler konuya hiç bulaşmasın, bulaşırlarsa mesajlar silinir + üstüne ilk mesajında 7 gün, 2. mesajında 14 gün 3. mesajında 30 gün banlanacaklardır.
Lütfen özen gösterin bizde kimseyi banlamayalım :)
Herkese sağlıklı yaşam dileriz:)
Techturkey Muscletech Federasyonu
--------------------------------------------------------------------------------------
Supplement detayları:
1. Whey Protein
Whey protein beynir altı suyundan elde edilen bir protein biçimidir. Peynir altı suyunun %20 si Whey proteini geri kalan %80 ide Casein proteinidir. Whey protein vucut tarafından çok hızlı emilerek anında kana iletilir ve kasları beslemeye başlar. Böylelikle acil protein ihtacınızı karşılamak için yararlı bir besin takviyesidir.
2. Casein Protein
Whey gibi peynir altı suyundan elde edilir ve bu suyun %80'i caseindir. Vucut tarafından çok yavaş ve geç emilir. Gece uyumadan önce alındığında tamamen amilmesi 6 saati bulduğu için gece boyunca vucudu hem aç bırakmaz hemde kasları uzun bir süre besler.
3. L-Carnetine
yapi olarak amino asitlere benzeyen, ancak hiçbir proteinin yapisina girmedigi için gerçek bir amino asit olarak kabul edilmeyen bir amino asittir. Amacı deri altındaki yağların yakılıp enerji yaratılmasına yardımcı olmaktır. Bol su ve c vitamini ile almak emilimini hızlandırır.
4. BCAA
İnsan tarafından üretilmeyen o yüzden dışarıdan alınması gereken kas gelişimi için gerekli en önemli aminoasittir. Ağız yolundan alınması ile birlikte hemen parçalanır ve emilir kana karışır. Böylelikle çok hızlı bir şekilde kaslara ulaşıp yapıma başlar.
5. Aminoasitler
Kas yapimi için gerekli bir çok aminoasit vardır. Supplement olarak bunlar mevcuttur. Spordan önce ve sonra alınarak kas yapimini hızlandırırlar. Spordan önce alınmasının sebebi; spor esnasında kanın içerisinde yeteri kadar aminoasit barındırmakdır. Örneğin biceps çalışırken vucudun kan yoğunluğu bicepslere doğru akın eder. Giden kan içerisinde ne kadar çok aminoasit varsa o kadar kas yıkımı sonrası iyileşmesi ve kas yapımı iyi olacaktır.
Kanın içerisinde bulunan hücreleri inşaat amelesi ve ellerinde el arabası olarak düşününüz. Siz spordan 2 saat önce normal besin almadan veyahut gerekli supplementleri almadan spora başlarsanız bu el arabalarının içi boş olacaktır ve yıkılan kasların düzelmesi ve yeniden yapılması konusunda hiç bir faydası olmayacaktır.
O el arabaları ne kadar kas yapici madde ile dolu olursa; o kadar çok verim alacaksınız. Spor esnasında bu el arabalarının içi boşalacaktır. O yüzden spor bitiminden 1 saat içerisinde hemen supplement alınır ve yemek yenmesi gerekmektedir ki o el arabaları aynı hızla dolup onarıma ve yeni kas inşaasına devam etsin.
İşte düzgün beslenmenin mantığı budur. El arabaları boşalmaya yakın yeniden doldurulmalıdır. Eğer doldurulmazsa kas yapılmaz tam tersi kaslar yıkılmaya başlar.
Harçsız inşaat yapılamayacağına göre düzgün besinsiz vucut sporuda yapılamaz.
ÖNEMLİ UYARI
TECHTURKEY üzerinde paylaşılan vucut geliştirme antremanları, diyet değerleri ve beslenme şekilleri doktor kontrolü dahilinde olmayan, kullanıcıların kendileri tarafından keşfedilmiş yöntemlerdir. Yapmayı düşündüğünüz yada denemek istedikleriniz için bu hususu aklınızdan çıkarmamanız gerekmektedir.
Çünkü burada yer alan kullanıcılar doktor değildir ve kendi bünyelerine iyi gelen yöntemleri yazmaktadırlar. Herhangi bir şekilde sağlığınıza zarar verirseniz; TECHTURKEY hiç bir şekilde sorumluluk kabul etmeyecektir.
Doktor kontrolü dışında lütfen bişey yapmayınız.
t25 veya insanity programı yapmış olan varmı?
kilo almam gerek / yemek yemeden saatlerce dayanabiliyorum.iştah acıcı doğal ne önerirsiniz.
yada öbür türlü kilo alma adına ne tavsiye edersiniz ?
kilo almam gerek / yemek yemeden saatlerce dayanabiliyorum.iştah acıcı doğal ne önerirsiniz.
elma ınsanı acıktırır tavsıyemdır.
1.81 boy için 77.5-78 kilo ideal midir teşekkürler
Al bendende o kadar.Tabiri caizse hayvan gibi yemek yiyorum bir türlü kilo alamıyorum :o ekmek,pilav,makarna tüket gibi cevapları duyar gibiyim ancak ben pilavı ekmekle yiyen bir insanım :D önerilerinizi bekliyorum..
Al bendende o kadar.Tabiri caizse hayvan gibi yemek yiyorum bir türlü kilo alamıyorum :o ekmek,pilav,makarna tüket gibi cevapları duyar gibiyim ancak ben pilavı ekmekle yiyen bir insanım :D önerilerinizi bekliyorum..
pilav ve makarna gibi yemekleri ekmekle yiyorum bende.ekmeksiz doymuyorum.bi tabak çorbayla 1,5 ekmek yiyorum yaklaşık :D :D ama bi türlü kilo alamıyorum.
eczaneden prakten al :) alerji ilacı normalde ama fena iştah açar :D
Suleyman
29-10-2013, 22:38
Vücut yapına bağlı, yağ oranın kaç?
ideal diye birşey yoktur. kendini aynada mutlu hissediyorsan doğrusu odur. rakamsal birşey söylemek doğru olmaz.
diğer konu kesin geri gelicek di mi :D hepsini okuyamadım içimde kaldı valla bak :D
Burak K.
29-10-2013, 23:01
Ya ben 90-95 kg arası gidiyorum sürekli. Yaşım 20,boyum 1.80-85 arası olması lazım. Biraz kilo vermek istiyorum 10 kg kadar fakat okul nedeniyle spora gidecek vakite sahip değilim,yemeği azalttım mesela bugün tek öğün yedim geç uyandım biraz saat 2 gibi kahvaltı yaptım,sadece o. Fakat ne kadar az yersem yiyeyim kilo veremiyorum. Nedir bunun çaresi? Gün içerisinde de çok fazla efor sarfediyorum sürekli bi koşuşturmaca içerisindeyim fakat durum değişmiyor.
kardeşim 2 ay öncesine kadar bende senin gibiydim, ancak bu iş çok yemekle bir oturuşta dünyaları yiyorum demekle malesef olmuyor. Sana herkesin önerebileceği en güzel şey bir düzendir. Önce düzenini kuracaksın. Yeme alışkanlıklarını değiştireceksin. Bir oturuşta dünyaları yemek yerine pilavı ekmekle yemek yerine öğünlerini böleceksin. spor yapıyorsan protein ağırlıklı gıdalara yükleneceksin. Kısacası 6 öğün yemek yemeye alıştır kendini düzenini kur yiyeceklerini araştır kardeşim. 2 ay öncesince 57-58 kilo olan çok zayıfsın muhabbetlerinden bıkmış ancak şuan 66-67 kilo olan bir arkadaşın söylüyor profesyonel değilim tamamen okuyoarak araştırarak yapıyorum herşeyi. Ve yolumuz daha çok uzun.
Ya ben 90-95 kg arası gidiyorum sürekli. Yaşım 20,boyum 1.80-85 arası olması lazım. Biraz kilo vermek istiyorum 10 kg kadar fakat okul nedeniyle spora gidecek vakite sahip değilim,yemeği azalttım mesela bugün tek öğün yedim geç uyandım biraz saat 2 gibi kahvaltı yaptım,sadece o. Fakat ne kadar az yersem yiyeyim kilo veremiyorum. Nedir bunun çaresi? Gün içerisinde de çok fazla efor sarfediyorum sürekli bi koşuşturmaca içerisindeyim fakat durum değişmiyor.
az ve sık yiyip, bol su içerek bolca hareket etmek lazım gün içinde.. tek öğün işi çok sağlıklı değil (öğrenciler olarak genellikle bu yolu izlesekte..)
Mert Ali
30-10-2013, 01:19
p90x yapan varmı?
ulasoztas1
30-10-2013, 06:26
sırf bu konu yüzünden spora başlicam öyle gaza geliyorum girdiğimde :)
daha önceki konuyada yazmıstım yardımcı olan olmamıstı :D
benım sorunumda kılo alamama sorunu yemeğe oturdgumda 1 ekmegı rahatca yıyıyorum afedersınız hayvan gıbı yıyorum kılo alamıyorum tavsıyelerinizi beklıyorum
mp assault ilk gunu,
bakalim ne yapacak bende :D
benım sorunumda kılo alamama sorunu yemeğe oturdgumda 1 ekmegı rahatca yıyıyorum afedersınız hayvan gıbı yıyorum kılo alamıyorum tavsıyelerinizi beklıyorum
Bir sonraki yemeğe ne zaman oturuyorsun mesela kaç saat sonra?
cin ali gibi sifir beden lise arkadasim bu sorunu duzenli uyku ve yatmadan once gainer ve sut yardimiyla atlatti;
kan testi yaptirdiniz mi?
Karatay için rezerve, bende nasıl kilo verdiğimi yazayım.
cin ali gibi sifir beden lise arkadasim bu sorunu duzenli uyku ve yatmadan once gainer ve sut yardimiyla atlatti;
kan testi yaptirdiniz mi?
yok abıcım kan testı yaptırmadım
cin ali gibi olan arkdasınız kac kıloydu degısımden sonra kac kılo oldu?
ben suan 1.74 60 kıloyum 70 75 kılo hedefım
birde kan testı ne işe yarıyacak acıklyaybılırmısın abi
i-vtec07
30-10-2013, 08:34
yok abıcım kan testı yaptırmadım
cin ali gibi olan arkdasınız kac kıloydu degısımden sonra kac kılo oldu?
ben suan 1.74 60 kıloyum 70 75 kılo hedefım
birde kan testı ne işe yarıyacak acıklyaybılırmısın abi
dostum çok ta zayıf diğilsin boyuna göre kilon normal gibi :) benim bi arkadaşım var oda kilo alma problemi çekiyodu 1 ayda 2.5 kilo cıvarında aldı sen bana mesaj atıp spor salonu sormuştun o arkadaşla ikimizde o salona gidiyoduk yararını gördük ikimizde başla bence :)
dostum çok ta zayıf diğilsin boyuna göre kilon normal gibi :) benim bi arkadaşım var oda kilo alma problemi çekiyodu 1 ayda 2.5 kilo cıvarında aldı sen bana mesaj atıp spor salonu sormuştun o arkadaşla ikimizde o salona gidiyoduk yararını gördük ikimizde başla bence :)
vallahı hocam staj yapıyorum maaşımı alır almaz gidp yazılıcam saolasın :)
selam, benim boyum 1.89, kilom 83.8
4 gundur fitness a gidiyorum sitenin spor salonuna.
uzmantv de izledigim calısma taktiklerini uygulamaya calısıyorum.
ilk önce 5 dk bisiklet, 5 dk kosuyorum. sonra ısınınca
20x3 kol, 20x3 omuz, 20x3 gogus, ve 10x3 mekik cekiyorum.
bunu hergun yapsam bişeye yarar mı acaba?
bekar evi geregi hergun karbonhidratlı kasarlı salamlı tost falan yıyorum.
baska ne yemem gerekir? besin destegi, o urunlerden kullanmam kesin gerekir mi?
cok acemiyim, tavsiyeleriniz nelerdirr..ılk calısma agrılarım su aralar geciyor gibi, azaldı.
Vitamin olarak benim kardeşiminde çok zayıf olduğu için kullandığı Pharmaton vitaminini alabilirsin. Kesinlikle 2. ayın sonunda faydasını görebilirsin.
p90x yapan varmı?
P90x in ağır programına dayanabilecek varmı diye sormak lazım gerçekten çok vakit ayırmak gerek
P90x in ağır programına dayanabilecek varmı diye sormak lazım gerçekten çok vakit ayırmak gerek
Benzder t25 ve insanity diye programlar çıkmış. Uygulayan varmı?
dbahadir
30-10-2013, 10:44
mideni büyütmn gerek. doysan bile mideni ağrıtana kadar yiyeceksin 1-2 hafta. Sonra zaten miden genişlediğinden dolayı daha fazla yemeye başlayacaksın
dbahadir
30-10-2013, 11:04
bu arada t25 programı iyiymiş. Hem insanity kadar zorlamaz. Başlayabilirim sanırım bu programa :)
bu sayfaya kesinlikle kilo alma, kilo verme, supplement mantığı gibi konular ilk posta yerleştirilmeli. soran insanlar cevap alamamaktan yakınmaya başlayacaklar çünkü bizler sorulan soruları yanıtlamaktan yorulduk artık. bilgili kişiler yazmamaya başladı dikkat ederseniz.
olgar abi tekrar söylüyorum, ilk posta gerekli bilgileri yazalım.
Taha Fedai
30-10-2013, 11:14
Arkadaşlar bende spora başladım 173 boy 80 kiloyum vucut hatlarım fit olmakla beraber(önceden yapıyordum) sadece göbek var göbek yağını vermek hakkında yardım bekliyorum sizden şöyle baklava dilim olmak için neler yapmak gerekir ? Birde t25 p90x bunlar nelerdir mağzur görün bilmiyorum ben ..
i-vtec07
30-10-2013, 14:42
Arkadaşlar bende spora başladım 173 boy 80 kiloyum vucut hatlarım fit olmakla beraber(önceden yapıyordum) sadece göbek var göbek yağını vermek hakkında yardım bekliyorum sizden şöyle baklava dilim olmak için neler yapmak gerekir ? Birde t25 p90x bunlar nelerdir mağzur görün bilmiyorum ben ..
vucut bir bütündür diğer bölgelerim iyi sadece göbeğim gitsin gibi bi şey söz konusu diğil malesef kilo verirseniz bütün vucut tan gider :) tavsiyem kardiyo antremanları ve diyet yapmanız:) kardiyodan önce ise zift gibi şekersiz nescafe içmeniz iyi olur kafein yağ yakımına yardımcı oluyormuş :)
cgnozdmr
30-10-2013, 15:01
Konuya tekrar merhaba,Onata tamamen katılıyorum.
Birde şu hayvan gibi yiyorum kilo alamıyorum cümlesine çok özeniyorum lan! :D
Supradyn All Day al zararlı bişey değil vitamin işine yarar insanı acıktırıyo iştah açıyo resmen :D
bendee :D
Kilo alma problemi olan biri olarak denediklerim ve sonuçları;
Pharmaton; uyku problemi yaşadım
Supradyn, Solgar, Balık yağı, Çeşitli B Vitaminleri; etki yaratmadı
Sipraktin şurup; ölü gibi uyuttu sadece
Kullandığım anti depresanlar (paxil, xanax, rivotril vb.) ve kortizon iğnesi yan etkisi olarak aşırı kilo alabileceğim söylendi, sonuç değişmedi.
Günde 5-6 öğün yiyorum ama az-sık yiyorum.
Spor için vaktim olmuyor, iş yerim İzmit Gölcük'de ev İstanbul Avrupa yakasında her gün gidip geldiğimden vaktim olmuyor.
Kan şekeri, böbrekler ve tiroid için check up yapıldı her şey normal çıktı.
Bunların dışında tavsiyeleriniz varsa ve işe yararsa ömür boyu duacınız olurum :)
Ebatlarım; 1.77 - 58 :)
benm peder baba meslegı olrak arıcılık yapıyor polen bal vs ne kadar sey varsa denedım yıne bı etkı goremedım :D
sabah omlet yağsız, 2-3 adet kaşar atın. yanında patates haşlayın.
öğle arası kuru yemiş yiyin 1 avuç falan. abartmadan.
öğlen protein + yağsız pirinç veya bulgur pilavı. yanında yeşillik
öğle akşam arası kuru yemiş gene 1 avuç
akşam öğünüde max 7 de yenecek şekilde protein + gene yağsız pirinç veya bulgur pilavı.
yatarken yağsız süt ve protein tozu / yumurta
bu tarz bir beslenme ile kilo alınmama durumu olamaz.
protein ve karboyu kilonuza ve gün içerisinde yaptığınız iş/spor aktivetenize göre belirleyin.
p.s : ciddi kilo alma sorunu olanlar bu beslenmenin yanında gainer alabilirler.
free-hifi
30-10-2013, 15:43
yaklaşık 6 aydır salona gitmiyorum ramazanda oruç tutan kilo verirken bende kilo aldım 6-8 kg fazlam oldu göbeği bırak bel ağrım başladı :(
Hayırlı olsun konu. Her zaman ki gibi elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacam.
Herkese iyi sporlar. :)
Kullandığım anti depresanlar (paxil, xanax, rivotril vb.) ve kortizon iğnesi yan etkisi olarak aşırı kilo alabileceğim söylendi, sonuç değişmedi.
Günde 5-6 öğün yiyorum ama az-sık yiyorum.
Spor için vaktim olmuyor, iş yerim İzmit Gölcük'de ev İstanbul Avrupa yakasında her gün gidip geldiğimden vaktim olmuyor.
Kan şekeri, böbrekler ve tiroid için check up yapıldı her şey normal çıktı.
Bunların dışında tavsiyeleriniz varsa ve işe yararsa ömür boyu duacınız olurum :)
Ebatlarım; 1.77 - 58 :)
abicim eski konuya yazmıştım ama burayada ekliyim. Dediğim gibi 2 ay önce 57 kiloydum bende boyum 1.78. spor ile beraber kilo alıyorm şuan 66-67 arasıyım ve hiçbir supplement kullanmadım.Ancak amacın sadece kilo almaksa ve yediklerine pek dikkat etmessen yağlanıcaksın abicim. Bu senin elinde.
Kahvaltıda ;
5 yumurta beyazı yiyorum.yanına 1 dilim kepekli yada tam buğday ekmeği ile peynir kaşar jambon yiyorum.Ekmeğin üzerinede pekmez sürüyorum.
yarım saat sonra 1adet muz yiyorum. muzdan 1 saat sonrada 125gr cici bebe ve süt karışımı yapıyorum.
Öğle;
pilav,makarna,tavuk eti,dana eti(etler yağsız kısımları olmasına dikkat edilecek). Bu tür karbonhidrat ağırlıklı besinler tüketeceksin.
arada 1 adet muz daha ye.
akşam;
Öğle yemeği için geçerli olanlar ve ek olarak bezelye,fasulye,barbunya,patates ağırlıklı beslenebilirsin. Tabi ekmeği az yemeği çok tutarak.
yatmadan 1 saat önce ben ballı süt içiyorum.bu öğün sana kalmış.hafif olmasına dikkat et.
Ayrıca bir gainer almanı öneririm. Daha hızlı kilo alırsın.
kardiyodan önce ise zift gibi şekersiz nescafe içmeniz iyi olur kafein yağ yakımına yardımcı oluyormuş :)
Bunu herkeze anlatıyorum daha önceki konudada çok kez yazmıştım
Kahve doğası gereği suda eriyebilen bir bitki değildir
dogal olarak kahvenin suda eriyebilme özelliği yoktur
Nescafe gibi yapay şeyleden kaçın derim
ayrıca filitre kahve içerseniz onun keyfini bir alırsanız bir daha nescafeye el sürmezsiniz
Türk kahvesi filitre kahve espresso idman öncesi bunları için cafein miktarı diğerlerinden çok daha fazla vucudunuzda ciddi olarak hareketlenmeyi hissediceksiniz
Kilo alamayanlara daha evvelki konudada belirtmiştim
her öğün normal beslenmenize 100 - 150 gr hindistan cevizi ekstra olarak ekleyin
gerisine karışmayın :)
hindistan cevizini marketlerden bütün olarak alıp siz kırın suyunu içmeyin çok şekerli
1.78 boy 76 kg varken fena göbeğim çıktığını farkettim. Kafama göre az yedim ramazan girdi. Yediklerime dikkat ettim vs derken 65kg oldum. Göbek felan kalmadı. Tabi hacimde. Şimdi çok zayıfladım kg almaya karar verdim. Tamamen şeker yağ vs uzak durmaya çalışırak biraz yemeyi arttırdım. 70kg geldim ama hemen göbek çıkmaya başladı. Yahu yokmu bunun bi yolu? Evde dambıl mekik şınav hemen hemen her gün 1 saat takılıyorum.
Konuya tekrar merhaba,Onata tamamen katılıyorum.
bende zayıflamak istiyorum cümlesine özeniyorum artık :D
yiyorsun kilo yok ne güzel la diyor millet ama artık can sıkmaya başladı.daha napalım mutfakta mı yatalım ya..
Ahmet Saraçoğlu
30-10-2013, 18:25
1.74 123 ten 105 e düştüm şu ara.Gerek hareket , gerek biraz diet vss derken...şu an biraz daha düzenli bi hayat ama düzensiz beslenme koşulları sebebiyle duraksadım.Sabah 8 de kalkıyorum , 10 gibi ofise gidiyorum , akşam 7 de evdeyim.Ne tür bi beslenme şekli önerirsiniz?Evim 9.katta , 9 kat çıkmanın faydası olurmu?
i-vtec07
30-10-2013, 18:27
Bunu herkeze anlatıyorum daha önceki konudada çok kez yazmıştım
Kahve doğası gereği suda eriyebilen bir bitki değildir
dogal olarak kahvenin suda eriyebilme özelliği yoktur
Nescafe gibi yapay şeyleden kaçın derim
ayrıca filitre kahve içerseniz onun keyfini bir alırsanız bir daha nescafeye el sürmezsiniz
Türk kahvesi filitre kahve espresso idman öncesi bunları için cafein miktarı diğerlerinden çok daha fazla vucudunuzda ciddi olarak hareketlenmeyi hissediceksiniz
tşk ederim abi bilgilendirmen için :) türk kahvesi içmeye çalışıcam bundan sonra :)
editt : bu arada bi sorum daha olucak gece yatmadan önce ne yememi tavsiye edersiniz ? diğer konudada sormuştum ama bi abi cevap vermişti tekrar sormak istiyorum :) büyüme hormonunu tetiklemek için ? :)
Olgar, bazı bilinen ilaçların ne işe yaradığını yazsana ilk mesaja..
Misal şuan carnitine ve cla araştırıyorum ben, yazsaydı mesajda okur öğrenirdim :)
:D trajikomik
yav garip bir şey var.millet su içer kilo alır bizde tık yok.
1.78 boy 76 kg varken fena göbeğim çıktığını farkettim. Kafama göre az yedim ramazan girdi. Yediklerime dikkat ettim vs derken 65kg oldum. Göbek felan kalmadı. Tabi hacimde. Şimdi çok zayıfladım kg almaya karar verdim. Tamamen şeker yağ vs uzak durmaya çalışırak biraz yemeyi arttırdım. 70kg geldim ama hemen göbek çıkmaya başladı. Yahu yokmu bunun bi yolu? Evde dambıl mekik şınav hemen hemen her gün 1 saat takılıyorum.
Karın mekik yada dumbellar ile 1 saat takılma ile küçülmez
cardio ile küçülür
her idman oncesi 15 - 20 dak ısınma
her idman sonrasıda 30 dakika hit cardio ekleyin
yemeye aynen devam agırlık idmanlarına aynen devam edin
Karın mekik yada dumbellar ile 1 saat takılma ile küçülmez
cardio ile küçülür
her idman oncesi 15 - 20 dak ısınma
her idman sonrasıda 30 dakika hit cardio ekleyin
yemeye aynen devam agırlık idmanlarına aynen devam edin
Abi çalışmak yüzünden spor salonu fırsatı bulamıyorum pek. Cardio o yüzden eksik kalıyor demekki. Bir spor salonu bulsam rahatlıcam. Aslında çokta kilolu değilim ama 2 3 kg alır almaz anında göbeğe etki ediyor. Teşekkürler abi cevabın için.
Ben daha farklı bir şey sorayım:
Kardiyovasküler olsun (mesela 2 saat rowing machine), sadece ağırlık antrenmanı olsun, hepsinden önce kahve içerim. Yaklaşık 6 yıldır böyle gelmiş böyle gidiyor.
Bu yüksek miktarda idman öncesi yüklenen kafeinin, kalp ritmine veya kalbin başka bir fonksiyonuna uzun vadede bir zararı olur mu?
İlk mesaja herkese açıklayıcı olması için şu bölümü geçtim ve her gün güncellerim;
Supplement detayları:
1. Whey Protein
Whey protein beynir altı suyundan elde edilen bir protein biçimidir. Peynir altı suyunun %20 si Whey proteini geri kalan %80 ide Casein proteinidir. Whey protein vucut tarafından çok hızlı emilerek anında kana iletilir ve kasları beslemeye başlar. Böylelikle acil protein ihtacınızı karşılamak için yararlı bir besin takviyesidir.
2. Casein Protein
Whey gibi peynir altı suyundan elde edilir ve bu suyun %80'i caseindir. Vucut tarafından çok yavaş ve geç emilir. Gece uyumadan önce alındığında tamamen amilmesi 6 saati bulduğu için gece boyunca vucudu hem aç bırakmaz hemde kasları uzun bir süre besler.
3. L-Carnetine
yapi olarak amino asitlere benzeyen, ancak hiçbir proteinin yapisina girmedigi için gerçek bir amino asit olarak kabul edilmeyen bir amino asittir. Amacı deri altındaki yağların yakılıp enerji yaratılmasına yardımcı olmaktır. Bol su ve c vitamini ile almak emilimini hızlandırır.
4. BCAA
İnsan tarafından üretilmeyen o yüzden dışarıdan alınması gereken kas gelişimi için gerekli en önemli aminoasittir. Ağız yolundan alınması ile birlikte hemen parçalanır ve emilir kana karışır. Böylelikle çok hızlı bir şekilde kaslara ulaşıp yapıma başlar.
5. Aminoasitler
Kas yapimi için gerekli bir çok aminoasit vardır. Supplement olarak bunlar mevcuttur. Spordan önce ve sonra alınarak kas yapimini hızlandırırlar. Spordan önce alınmasının sebebi; spor esnasında kanın içerisinde yeteri kadar aminoasit barındırmakdır. Örneğin biceps çalışırken vucudun kan yoğunluğu bicepslere doğru akın eder. Giden kan içerisinde ne kadar çok aminoasit varsa o kadar kas yıkımı sonrası iyileşmesi ve kas yapımı iyi olacaktır.
Kanın içerisinde bulunan hücreleri inşaat amelesi ve ellerinde el arabası olarak düşününüz. Siz spordan 2 saat önce normal besin almadan veyahut gerekli supplementleri almadan spora başlarsanız bu el arabalarının içi boş olacaktır ve yıkılan kasların düzelmesi ve yeniden yapılması konusunda hiç bir faydası olmayacaktır.
O el arabaları ne kadar kas yapici madde ile dolu olursa; o kadar çok verim alacaksınız. Spor esnasında bu el arabalarının içi boşalacaktır. O yüzden spor bitiminden 1 saat içerisinde hemen supplement alınır ve yemek yenmesi gerekmektedir ki o el arabaları aynı hızla dolup onarıma ve yeni kas inşaasına devam etsin.
İşte düzgün beslenmenin mantığı budur. El arabaları boşalmaya yakın yeniden doldurulmalıdır. Eğer doldurulmazsa kas yapılmaz tam tersi kaslar yıkılmaya başlar.
Harçsız inşaat yapılamayacağına göre düzgün besinsiz vucut sporuda yapılamaz.
Masterpiece
30-10-2013, 21:35
18 yaşıma yeni girdim boyum normale göre kısa biraz daha , bunun için kullanabileceğim ürünler varmıdır acaba pek bi bilgim yok bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim..
18 yaşıma yeni girdim boyum normale göre kısa biraz daha , bunun için kullanabileceğim ürünler varmıdır acaba pek bi bilgim yok bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim..
malesef böyle bir ürün yok.
Masterpiece
30-10-2013, 21:43
malesef böyle bir ürün yok.
Tabi ki direk alıyım boyum uzasın tarzı olan bir ürün olduğunu beklemiyorum bende fakat anlatmak istediğim ek besin tarzı bişiler varmıdır gelişime az da olsa yararı olan
tşk ederim abi bilgilendirmen için :) türk kahvesi içmeye çalışıcam bundan sonra :)
editt : bu arada bi sorum daha olucak gece yatmadan önce ne yememi tavsiye edersiniz ? diğer konudada sormuştum ama bi abi cevap vermişti tekrar sormak istiyorum :) büyüme hormonunu tetiklemek için ? :)
glisemik endeksi düşük meyve sebzeler tüketilir genel olarak hgh (büyüme hormonu) arttırmak için ve bunu her öğüne ufakta olsa koymak lazım. düzgün kaliteli uyku başlıca unsurudur hgh için. yatmadan önce de yenen yemek yağlanmana sebep olacaktır. boşa yemek yeme.
aslanneron
30-10-2013, 21:46
Simdi ben spor yapiyorum gobek ve bel cevresi erisin diye oralara ayri calismada yapiyorum ekmegi cikardm hayatimdan yurtta kaldgm icin aksam yemklernde sadece skinti yasiyorum ama en gec 4de yemek yemis oluyorum sonra elma yersem saat8 gibi yemezsem onuda yemiyorum salondaki elemana sordum ne alayim diye Lipo6 yi onerdi ama cevremde herkes l-cernatine diyor daha iyi kafam cok karisik ben bu kilolari vericem oyle yada boyle ama yardimci urun gerektigine inaniyorum bana bi aciklik getirseniz?
Tabi ki direk alıyım boyum uzasın tarzı olan bir ürün olduğunu beklemiyorum bende fakat anlatmak istediğim ek besin tarzı bişiler varmıdır gelişime az da olsa yararı olan
malesef besin olarak yok o tarz ürünler. bu tarz ürünler ilaç olarak büyüme evresindeki küçük çocuklar için var. DOKTOR KONTROLÜNDE kullanılan human growth hormondur bu ürünler. reçeteli eczane ürünleridir. DOKTOR KONTROLÜ olmadan kullanılmaz. kaldıki siz bu evreyi yaş itibari ile çoktan geçmişsiniz. o yüzden bu saatten sonra sizde bir etkisi olmayacaktır.
Simdi ben spor yapiyorum gobek ve bel cevresi erisin diye oralara ayri calismada yapiyorum ekmegi cikardm hayatimdan yurtta kaldgm icin aksam yemklernde sadece skinti yasiyorum ama en gec 4de yemek yemis oluyorum sonra elma yersem saat8 gibi yemezsem onuda yemiyorum salondaki elemana sordum ne alayim diye Lipo6 yi onerdi ama cevremde herkes l-cernatine diyor daha iyi kafam cok karisik ben bu kilolari vericem oyle yada boyle ama yardimci urun gerektigine inaniyorum bana bi aciklik getirseniz?
salonda, orda, burda söylenen hiçbir ürün düzgün beslenmezseniz etki etmez. ne alırsanız alın mucize olmaz, olamaz. her hangi bir yağ yakıcı kullanmadan önce düzgün bir beslenme planı ile kilo vermeye çalışın. beslenme planınız düzgün olursa ancak bahsedilen lipo6 lar vs yani termojenik yağ yakıcılar etki eder.
anam anam. omuz bacak triceps çalıştım. penguen gibi yürüyorum :(
spordan önce kilo alamayanlar kervanındaydım. 2 - 2.5 aydır gidiyorum. temel program yeni bitti. 2 haftadır level 1 çalışıyorum. bu süreçte 68 kg dan 75 kg ya çıktım. beslenmede çok aman aman bi değişiklik yok gibi. tost yediğimde karışık yerdim önceden şimdi çift yumurta + kaşar 2 tane yiyorum :D eti arttırdım. bi de sabah kalkar kalkmaz 1 kase eti cici bebe üzerine süt yerdim. cicibebe bitince farklı tad olsun diye nesquik aldım. ama ne karbonhidrat oranı ne de tadı cicibebenin yanına yaklaşamaz. nesquik bitsin cicibebeye devam :D
1.74 123 ten 105 e düştüm şu ara.Gerek hareket , gerek biraz diet vss derken...şu an biraz daha düzenli bi hayat ama düzensiz beslenme koşulları sebebiyle duraksadım.Sabah 8 de kalkıyorum , 10 gibi ofise gidiyorum , akşam 7 de evdeyim.Ne tür bi beslenme şekli önerirsiniz?Evim 9.katta , 9 kat çıkmanın faydası olurmu?
yağsız öğünler, şeker tamamen kesilerek ve çok çok az karbo ile kilo verememe durumu olmaz.
not: sağlık sorununuz yok ise.
Onur Fatih
30-10-2013, 21:56
Zayiflamak isteyen yuzmeye gitsin. Daha once 1 yil hoca esliginde body calistim beslenmeye dikkat edemedigimden istedigim verimi alamadim simdi yuzmeye gidiyorum haftada 4 gun yoruluyorum cok ama zayiflamaya birebir
Son 2 yildir 180 boy 75 kiloyum boyum daha uzamaz mi yav yasimiz gecti galiba. Ya da 20 sinden snra uzayan oldu mu hic :)
Ben daha farklı bir şey sorayım:
Kardiyovasküler olsun (mesela 2 saat rowing machine), sadece ağırlık antrenmanı olsun, hepsinden önce kahve içerim. Yaklaşık 6 yıldır böyle gelmiş böyle gidiyor.
Bu yüksek miktarda idman öncesi yüklenen kafeinin, kalp ritmine veya kalbin başka bir fonksiyonuna uzun vadede bir zararı olur mu?
şöyle bir mantık kurabiliriz. kardiyovasküler seviyeniz kahve sayesinde elbetteki artacak. buda içmediğiniz dönemlerde veya devam eden süreçte bir alışkanlık oluşturacaktır. bu noktada kalbın en azından idman günleri daha fazla artması için kullanılan cafein belli bir dönemden sonra tahminen kalp kapaçıklarını kalınlaştırabilir. buna nereden vardın diyebilirler. mantıken kalbin var olan ritminden daha fazlasını arttırmak için dışardan alınan bir x maddesi, kalbin var olandan daha yüksek devirde çalışmasını sağlar. buda zamanla kalp duvarlarını arttırabilir. en azından bizler yasaklı birkaç maddede bunun olduğunu biliyoruz. cafeinde etki olarak bu yasaklı maddelerden daha az etkili de olsa aynı mantıkta çalıştığı için, kalp duvarlarında kalınlaşma yapabilir.
sadece bir çıkarım yaptım yanlış olabilir.
Zayiflamak isteyen yuzmeye gitsin. Daha once 1 yil hoca esliginde body calistim beslenmeye dikkat edemedigimden istedigim verimi alamadim simdi yuzmeye gidiyorum haftada 4 gun yoruluyorum cok ama zayiflamaya birebir
Son 2 yildir 180 boy 75 kiloyum boyum daha uzamaz mi yav yasimiz gecti galiba. Ya da 20 sinden snra uzayan oldu mu hic :)
hatırladığım kadarıyla erkeklerde gelişim 24 yaşına kadardı. 180 çok da kısa bi boy değil ama. fazlası zarar. 192 olduğum için biliyorum. uyuyacak yatak bulmakta bile zorlanıyorsun. hele askerde. bileklerimden ötesi ranzanın dışında uyurdum. sabaha feci bel ağrısı filan :D tavsiye etmem. 180 iyidir candır.
şöyle bir mantık kurabiliriz. kardiyovasküler seviyeniz kahve sayesinde elbetteki artacak. buda içmediğiniz dönemlerde veya devam eden süreçte bir alışkanlık oluşturacaktır. bu noktada kalbın en azından idman günleri daha fazla artması için kullanılan cafein belli bir dönemden sonra tahminen kalp kapaçıklarını kalınlaştırabilir. buna nereden vardın diyebilirler. mantıken kalbin var olan ritminden daha fazlasını arttırmak için dışardan alınan bir x maddesi, kalbin var olandan daha yüksek devirde çalışmasını sağlar. buda zamanla kalp duvarlarını arttırabilir. en azından bizler yasaklı birkaç maddede bunun olduğunu biliyoruz. cafeinde etki olarak bu yasaklı maddelerden daha az etkili de olsa aynı mantıkta çalıştığı için, kalp duvarlarında kalınlaşma yapabilir.
sadece bir çıkarım yaptım yanlış olabilir.
mantıklı aslında. vücutta çok çalışan yer gelişir. sürekli hızlı atan kalp nedeniyle kalp kasları gelişir. bu da kalp duvarında kalınlaşmaya neden olabilir.
Onur Fatih
30-10-2013, 22:22
185 falan istiyordum ama imkansiz artik o kadar uzayamam buna da sukur diyelim :)
6 ayda 20 KG vermiş birisi olarak bende faydalı olabilecek seyler yazmak isterim. hemde sporsuz.. boy: 1.88
butun sulalem normal kilolu insanlardan ibaret. bende cok zayıf bi genclik gecirdim. 17 yasimda asiri zayif oldugum icin, internetten bi kilo aldırıcı toz bile alıp kullandım. daha sonra 4 sene yogun asosyal hayat ve pc basında geçirip, sabah burger, aksam dominos yiyerek yaklasık 30-35 kg aldım.. kendimi en yüksek gördügüm kilo, 104 idi. kilo vermek, diyet yapmak istiyordum ama her açlık bastırdıgında kafam dominosa gittiginden durduramıyordum kendimi. sonra fast food u kesme kararı aldım. her açıktıgımda, evden bisiler atıstırıp, bol su icip, fast food istegini dindirdim. sanayi de sureklı tatlı mesrubatlar uzatıldıgında hayır demesını bıldım ve çay a şekeri kesinlikle kestim.. sanayide yemek yeneceginde, EKMEK ARASI FULL et doner yiyecegime, LAVAŞ içinde sadece bevaz tavuk eti ve marul koydurdum.. Ve en onemlisi AÇ yattım yani midem dolu halde uyumadım. bu da demek oluyo ki 20:00 dan sonra hicbisi yemedim...ilk 1 ay fast food u kestikten sonra artık hersey daha kolaydı. zar zor bi kere mc donald yedim, normalde 2 menu yerdım. 1 menuyu bıtıremedım bile, ve karın agrısı yaptı. ıyıce usandırdı. uzun sure yemeyınce karın arısı yapıyo o tarz fast foodlar. ben 1 buyuk boy dominos + 1 buyuk boy dominosun yarısını yerdim, boyle bi açtım..
öyle öyle şu an 104'den, 83.8 kg ye düşmüş durumdayım. fakat benim hızlı kilo vermem de, genlerimde hiç şişmanlık geni olmaması, dogustan zayıf kiloda biri olmamda katkılı diye dusunuyorum.. Şimdiler de midem öyle kücüldü ki, gunde 1-1,5 öğün ince yemek anca yiyorum..
şu an gobegım tamamen gitti gibi ama alt tarafa dogru uzanan ince bi sivrilik var, sanırım o da asırı alkolden kaynalanıyor..
bu arada elektronik tartı ile sureklı tartıldıgım ıcın not duseyim,: GERCEK Kilonuz: sabahları uyanıp, tuvalete cıktıktan sonra, tamamen cıplak halde tartıldıgınız kilodur.. Cunku ustunuzdeki en ufak pıjama ile 1200 GR kadar agırlık yapabiliyor. mesela, ben şu an dışarı çıkar vaziyette giyinip, evde saglam bi yemek yiyeyim, rahat, 4-4,5 KG farkeder, bu demek degil kiben 87-88 kg yim, yani....
beyler 2 ay fitnessa gittim ama irade yok gözle görülür sonuc görmeyınce birde üzerine iş yorgunluğu eklenınce bıraktım. boy 1.84 kilo 97 fakat göbek fena :)) yüzmeye gitsemmi diyorum kilo verme olayı cardıo ya göre nasıl olur
beyler 2 ay fitnessa gittim ama irade yok gözle görülür sonuc görmeyınce birde üzerine iş yorgunluğu eklenınce bıraktım. boy 1.84 kilo 97 fakat göbek fena :)) yüzmeye gitsemmi diyorum kilo verme olayı cardıo ya göre nasıl olur
beslenme duzeltilmeden yoruldugunuzla kalir,
duzgun diet plani cikarilmali
6 ayda 20 KG vermiş birisi olarak bende faydalı olabilecek seyler yazmak isterim. hemde sporsuz.. boy: 1.88
butun sulalem normal kilolu insanlardan ibaret. bende cok zayıf bi genclik gecirdim. 17 yasimda asiri zayif oldugum icin, internetten bi kilo aldırıcı toz bile alıp kullandım. daha sonra 4 sene yogun asosyal hayat ve pc basında geçirip, sabah burger, aksam dominos yiyerek yaklasık 30-35 kg aldım.. kendimi en yüksek gördügüm kilo, 104 idi. kilo vermek, diyet yapmak istiyordum ama her açlık bastırdıgında kafam dominosa gittiginden durduramıyordum kendimi. sonra fast food u kesme kararı aldım. her açıktıgımda, evden bisiler atıstırıp, bol su icip, fast food istegini dindirdim. sanayi de sureklı tatlı mesrubatlar uzatıldıgında hayır demesını bıldım ve çay a şekeri kesinlikle kestim.. sanayide yemek yeneceginde, EKMEK ARASI FULL et doner yiyecegime, LAVAŞ içinde sadece bevaz tavuk eti ve marul koydurdum.. Ve en onemlisi AÇ yattım yani midem dolu halde uyumadım. bu da demek oluyo ki 20:00 dan sonra hicbisi yemedim...ilk 1 ay fast food u kestikten sonra artık hersey daha kolaydı. zar zor bi kere mc donald yedim, normalde 2 menu yerdım. 1 menuyu bıtıremedım bile, ve karın agrısı yaptı. ıyıce usandırdı. uzun sure yemeyınce karın arısı yapıyo o tarz fast foodlar. ben 1 buyuk boy dominos + 1 buyuk boy dominosun yarısını yerdim, boyle bi açtım..
öyle öyle şu an 104'den, 83.8 kg ye düşmüş durumdayım. fakat benim hızlı kilo vermem de, genlerimde hiç şişmanlık geni olmaması, dogustan zayıf kiloda biri olmamda katkılı diye dusunuyorum.. Şimdiler de midem öyle kücüldü ki, gunde 1-1,5 öğün ince yemek anca yiyorum..
şu an gobegım tamamen gitti gibi ama alt tarafa dogru uzanan ince bi sivrilik var, sanırım o da asırı alkolden kaynalanıyor..
bu arada elektronik tartı ile sureklı tartıldıgım ıcın not duseyim,: GERCEK Kilonuz: sabahları uyanıp, tuvalete cıktıktan sonra, tamamen cıplak halde tartıldıgınız kilodur.. Cunku ustunuzdeki en ufak pıjama ile 1200 GR kadar agırlık yapabiliyor. mesela, ben şu an dışarı çıkar vaziyette giyinip, evde saglam bi yemek yiyeyim, rahat, 4-4,5 KG farkeder, bu demek degil kiben 87-88 kg yim, yani....
Sporu da eklersen o sivrilik gider.
Yüzme iyi bir tercih ama durmadan kulaç atmak gerekiyor. Bazen bu sıkıcı olabilir.
beslenme duzeltilmeden yoruldugunuzla kalir,
duzgun diet plani cikarilmali
diet sıkıntı değil ama yeri geliyor dışarda oluyorum ofiste olsam bi şekilde uyarım fakat sıkıntı dışarda olduğum zamanlar
EserBodrum
31-10-2013, 00:08
Daha önce 1,5 sene body yaptım ardından body i bırakıp 6 ay kick box yaptım.Daha sonra sporu bıraktım ve 4-5 ay civarında düzensiz beslenme ve alkolden yaklaşık 9-10 kilo aldım.Şuan 175 boy 84 kiloyum, hazirana kadar 10 kilo verebileceğim program öneriniz varmıdır?
Ahmet Saraçoğlu
31-10-2013, 06:42
yağsız öğünler, şeker tamamen kesilerek ve çok çok az karbo ile kilo verememe durumu olmaz.
not: sağlık sorununuz yok ise.
Sorun akşam 7 ye kadar evde veya dışarıda tek olduğum için yediğime dikkat etmemem.
Misal sabah hiçbişey yemeden yada doaptan ufak bişey atarak aç çıkıyorum , öğlendede uzun süre açlık sonucu biraz abartılı ve sağlıksız beslenme , akşam eşim geldiği için daha sağlıklı zararsız bir öğün.
Sabah için evde i öğlende dışarıda yiyebilecğeim sağlıklı öğün tavsiyesine ihtiyacım var.Sabah sağlıklı bi kahvaltı hazırlayabilirim ama öğlen dışarıda ne yemeliyim?
diet sıkıntı değil ama yeri geliyor dışarda oluyorum ofiste olsam bi şekilde uyarım fakat sıkıntı dışarda olduğum zamanlar
disarda oldugunuzda izgara et veya balik, zeytinyagli sebze yemekleri, kurufasulye, nohut bulma imkaniniz olmuyor mu?
Sorun akşam 7 ye kadar evde veya dışarıda tek olduğum için yediğime dikkat etmemem.
Misal sabah hiçbişey yemeden yada doaptan ufak bişey atarak aç çıkıyorum , öğlendede uzun süre açlık sonucu biraz abartılı ve sağlıksız beslenme , akşam eşim geldiği için daha sağlıklı zararsız bir öğün.
Sabah için evde i öğlende dışarıda yiyebilecğeim sağlıklı öğün tavsiyesine ihtiyacım var.Sabah sağlıklı bi kahvaltı hazırlayabilirim ama öğlen dışarıda ne yemeliyim?
benim kahvalti planim budur gayette tok tutuyor;
Bir avuç içi kadar ve avucun kalınlığı kadar normal yağlı, az tuzlu beyaz peynir. Az yağlı, light ya da krem peynir olmayacak. Koyun, inek veya keçi sütünden klasik beyaz peynir, eski kaşar, Erzincan deri tulumu, İzmir tulumu, Balıkesir sepet peynir vb. yöresel peynirler olabilir ancak yanında herhangi bir ekmek, poğaça, simit vb. yenmeyecek.
Az tuzlu 10 – 12 adet zeytin. Üzerine zeytinyağı, limon, kekik, pul biber ilave edilebilir.
2 Adet haşlanmış veya sahanda yumurta (hakiki tereyağı veya sızma zeytinyağı kullanılabilir) Haşlanarak rafadan veya kayısı kıvamında ya da tavada düşük ısıda saf tereyağında fazla katı olmadan pişirilebilir. Omlet, menemen, çılbır, mıhlama, pastırmalı yumurta yapılabilir. Yumurta çok haşlanırsa gri/yeşil bir renk alır ve bunun sonucunda trans yağlar oluştuğundan yumurta fayda değil zarar getirir.
Domates, biber, salatalık, turp, maydanoz, nane, roka. (Doğal ve mevsiminde olmak şartı ile arzu edildiği kadar yenebilir.)
Bir ince belli çay bardağı ceviz, fındık, fıstık, badem veya yerfıstığı içi. (Kuruyemişler kavrulmamış ve tuzlanmamış olacak.)
Çay, limonlu çay veya süt içilebilir. (Şekersiz ve tatlandırıcısız olacak)
i-vtec07
31-10-2013, 08:00
dostum belki 1-2 cm daha uzarsın ama çok ümit bağlama:icon_tup: bende uzamak istiyorum ama yavaşladı artık benimde uzamam.. şuan 1.82 yim yaşım 18.5 :) hedef 1.84-85 :D
bu arada 1.80 iyidir yaw ki zaten erkeklerin türkiye ortalaması 1.72 falan
ANIL ERCAN
31-10-2013, 08:06
Bundan 3 Yıl evvet 6 ay spora gittim hatunun yüzünden vucudum ufaktan sekillendi tabiki, baklavalar ve kol kasları cıktı tabiki mutlu ve huzurluydum taaaaki üniversiteye gidene kadar..
Zonguldak'a gittim üniversite okumaya bıraktık tabi sporu 1 ayda o kaslar o baklavalar yag oldu *** gobek cıktı 72 kiloydum 82 e çıktım istanbula ailemin yanına geldigimde herkez şaşırıyordu. Azim ettim 3 hafta boyunca ekmek yemedim her sabah ve aksam 50ser mekik cektim ve 3 haftada 73 kiloya düştüm ve simdide o kilolarda seyrediyorum 3 yıldır. *** gobek gitti cok sükür :D
pantolon bedenim 32, tişört bedenim M ayakkabı numaram 42
boy : 1.80 Kilo 74 şuan :) Body'e spora baslıyorsanız kesinlikle bırakmayın *** göbek salıyorsnuz valla.
benim kahvalti planim budur gayette tok tutuyor;
Bir avuç içi kadar ve avucun kalınlığı kadar normal yağlı, az tuzlu beyaz peynir. Az yağlı, light ya da krem peynir olmayacak. Koyun, inek veya keçi sütünden klasik beyaz peynir, eski kaşar, Erzincan deri tulumu, İzmir tulumu, Balıkesir sepet peynir vb. yöresel peynirler olabilir ancak yanında herhangi bir ekmek, poğaça, simit vb. yenmeyecek.
Az tuzlu 10 – 12 adet zeytin. Üzerine zeytinyağı, limon, kekik, pul biber ilave edilebilir.
2 Adet haşlanmış veya sahanda yumurta (hakiki tereyağı veya sızma zeytinyağı kullanılabilir) Haşlanarak rafadan veya kayısı kıvamında ya da tavada düşük ısıda saf tereyağında fazla katı olmadan pişirilebilir. Omlet, menemen, çılbır, mıhlama, pastırmalı yumurta yapılabilir. Yumurta çok haşlanırsa gri/yeşil bir renk alır ve bunun sonucunda trans yağlar oluştuğundan yumurta fayda değil zarar getirir.
Domates, biber, salatalık, turp, maydanoz, nane, roka. (Doğal ve mevsiminde olmak şartı ile arzu edildiği kadar yenebilir.)
Bir ince belli çay bardağı ceviz, fındık, fıstık, badem veya yerfıstığı içi. (Kuruyemişler kavrulmamış ve tuzlanmamış olacak.)
Çay, limonlu çay veya süt içilebilir. (Şekersiz ve tatlandırıcısız olacak)
Yumurta ve tavuk tamamen pişmediği zamanda solmonella riski vardır
Bende çok severim beyazı ve sarısı az pişmiş yemeyi ama bu kuş gribi muhabbetlerinden sonra mümkün olduğunca tam pişirerek yiyorum
Menün harika bu beslenmeyle vucudunun direncini de sağlam tutarsın ceviz badem fıstık bunlar abartılmadığı sürece çok faydalıla ve tabi tuzsuz olan işlenmemiş olanları seçmek lazım
disarda oldugunuzda izgara et veya balik, zeytinyagli sebze yemekleri, kurufasulye, nohut bulma imkaniniz olmuyor mu?
illaki oluyor fakat bi diyetisyene gittiğimde kadının yazdığı menüde neredeyse et yoktu. sadece haftada bi gün kibrit kutusu büyüklüğünde 2 adet yağsız köfte vardı.
protein türevi ve yanında eğer hacimleneceksen yanına karbo ve sebze.
kuruyacaksan, kilo vereceksen de protein yanında çok çok az karbo ve gene sebze.
ürünlerin hepsi yağsız yapılacak.
Bundan 3 Yıl evvet 6 ay spora gittim hatunun yüzünden vucudum ufaktan sekillendi tabiki, baklavalar ve kol kasları cıktı tabiki mutlu ve huzurluydum taaaaki üniversiteye gidene kadar..
Zonguldak'a gittim üniversite okumaya bıraktık tabi sporu 1 ayda o kaslar o baklavalar yag oldu *** gobek cıktı 72 kiloydum 82 e çıktım istanbula ailemin yanına geldigimde herkez şaşırıyordu. Azim ettim 3 hafta boyunca ekmek yemedim her sabah ve aksam 50ser mekik cektim ve 3 haftada 73 kiloya düştüm ve simdide o kilolarda seyrediyorum 3 yıldır. *** gobek gitti cok sükür :D
pantolon bedenim 32, tişört bedenim M ayakkabı numaram 42
boy : 1.80 Kilo 74 şuan :) Body'e spora baslıyorsanız kesinlikle bırakmayın *** göbek salıyorsnuz valla.
ne alaka ? öyle birşey yok. sporu bırakıyor olmak değil senin g.tünü göbeğini çıkartan. bıraktıktan sonra beslenmeyi bozuyor olmak bahsettiğiniz faktörleri oluşturan.
merttepe
31-10-2013, 12:42
Sakatlığım geçti tekrar başlıyorum antrenmanlara.
Çok iyi bir protein tozuna ihtiyacım var, önerilerinize deneyimlerinize ve tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Ne kullanabilirim. Çok fazla ürün türemiş durumda piyasada. Kafam çok karıştı.
Sakatlığım geçti tekrar başlıyorum antrenmanlara.
Çok iyi bir protein tozuna ihtiyacım var, önerilerinize deneyimlerinize ve tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Ne kullanabilirim. Çok fazla ürün türemiş durumda piyasada. Kafam çok karıştı.
ne tarz bir çalışmada kullancan ? temiz mi olsun ? yağ şeker açısından ?
Boyun 1.88, kilom 83.5 , Vucudumu kas yapmaya cok elverisli hissediyorum, hergun spor salonuna gidiyorum Fakat ŞU protein tozu ya da amino asit mi diyolar o konuda da destek almak istiyorum. En iyi marka en populeri hangisidir?
Hakan Burak
31-10-2013, 13:13
Bende kilo veremeyenlerdendim. ***** iş güç yoktu bütün gün evde oturmaktan 115 KG'a kadar çıkmıştım.
Sonra işe başladım. Ramazanda araya girmişti kendimi kontrol edicem dedim, az yemek yedim, İftarda bir tabak çorba,
15 dakika bekledikten sonra salata yarım tabak ana yemek, yoğurt karışımı beslenmem sürdü, sahurda ise sadece bir tabak çorba yetiyordu.
İftarda ekmekten kaçıyordum, genel olarakta Karbonhidrattan uzaklaştım (Makarna, Pilav v.b.)
Bu kilo vermeme Midemdeki rahatsızlığımda neden oldu ki, yağlı yiyeceklerden hep uzak durdum. Rahatsız ediyordu.
İftar - Sahur aralığında Bulabildiğim kadar Su - Maden suyu çeşitleri içtim. 12 saat çalışıyordum mesai boyunca 4.5 - 5 Litre su içtim,
Çalışırken hiç yemek yemedim, evimden işime ve işten evime hızlı tempoda yürüyerek gittim ki o hızlı tempoda evden iş mesafesi 20 dakika sürüyordu.
2 aydır böyle devam ediyorum ve sonuç olarak 100 KG'ya kadar düştüm. Gerçekten insan standart fiziğine dönünce bir öz güven geliyor ki sormayın.
O kadar fark etti ki, kemerimin kademesini 1 kez daralttım, artık öyle kullanıyorum.
Şu an Fizik ölçülerim 1.90 m Boy, 100 KG Kilo. Biraz daha vermem lazım ancak bu kademeden sonra yaptıklarım pek yarar sağlamıyor.
İşten vakit bulabilsem Spora gitmeyi çok istiyorum ancak vaktim kısıtlı.
cgnozdmr
31-10-2013, 13:18
Bende kilo veremeyenlerdendim. ***** iş güç yoktu bütün gün evde oturmaktan 115 KG'a kadar çıkmıştım.
Sonra işe başladım. Ramazanda araya girmişti kendimi kontrol edicem dedim, az yemek yedim, İftarda bir tabak çorba,
15 dakika bekledikten sonra salata yarım tabak ana yemek, yoğurt karışımı beslenmem sürdü, sahurda ise sadece bir tabak çorba yetiyordu.
İftarda ekmekten kaçıyordum, genel olarakta Karbonhidrattan uzaklaştım (Makarna, Pilav v.b.)
Bu kilo vermeme Midemdeki rahatsızlığımda neden oldu ki, yağlı yiyeceklerden hep uzak durdum. Rahatsız ediyordu.
İftar - Sahur aralığında Bulabildiğim kadar Su - Maden suyu çeşitleri içtim. 12 saat çalışıyordum mesai boyunca 4.5 - 5 Litre su içtim,
Çalışırken hiç yemek yemedim, evimden işime ve işten evime hızlı tempoda yürüyerek gittim ki o hızlı tempoda evden iş mesafesi 20 dakika sürüyordu.
2 aydır böyle devam ediyorum ve sonuç olarak 100 KG'ya kadar düştüm. Gerçekten insan standart fiziğine dönünce bir öz güven geliyor ki sormayın.
O kadar fark etti ki, kemerimin kademesini 1 kez daralttım, artık öyle kullanıyorum.
Şu an Fizik ölçülerim 1.90 m Boy, 100 KG Kilo. Biraz daha vermem lazım ancak bu kademeden sonra yaptıklarım pek yarar sağlamıyor.
İşten vakit bulabilsem Spora gitmeyi çok istiyorum ancak vaktim kısıtlı.
işte tam olarak bu kademede bırakmamanız gerekir.Bundan sonra yaptıklarım yarar saglamaz diye bir şey yok her yaptığınız doğru beslenme doğru egzersiz bedeninizi ve ruh sağlığınızı olumlu yönde etkiler.Bence bırakmayın ;)
Hakan Burak
31-10-2013, 13:21
işte tam olarak bu kademede bırakmamanız gerekir.Bundan sonra yaptıklarım yarar saglamaz diye bir şey yok her yaptığınız doğru beslenme doğru egzersiz bedeninizi ve ruh sağlığınızı olumlu yönde etkiler.Bence bırakmayın ;)
Zaten bırakmam, buna böyle alıştım artık ancak, ben daha fazla bu şekilde kilo veremiyorum, üstüne birşeyler eklemem lazım amacı ile söyledim.
Yoksa halimden çok memnunum şu an. Dünya varmış dedim kendi kendime. Biraz daha kilo versem ne olur sen düşün. :)
Ama spora başlamak gerçekten şart. Sıkılaşmak gerekli. Yoksa benim halimde olan bir kişinin kilo alma olasılığı çok yüksek.
cgnozdmr
31-10-2013, 13:29
Zaten bırakmam, buna böyle alıştım artık ancak, ben daha fazla bu şekilde kilo veremiyorum, üstüne birşeyler eklemem lazım amacı ile söyledim.
Yoksa halimden çok memnunum şu an. Dünya varmış dedim kendi kendime. Biraz daha kilo versem ne olur sen düşün. :)
Ama spora başlamak gerçekten şart. Sıkılaşmak gerekli. Yoksa benim halimde olan bir kişinin kilo alma olasılığı çok yüksek.
İşleriniz ne kadar yoğun inanın bilmiyorum ama gittiğim spor salonunda işi gereği 12 saat ayakta çalışıp iş çıkışı gelip spor yapanlar var.Çevrenizde var mı bilmiyorum fakat bazı spor salonlarının 10 girişlik-20 girişlik üyelikleri var(ne zaman giriş yapacağınız size kalmış) o şekilde yazılıp bir bakın derim iş ile beraber yürüyor mu nasıl hissediyorsunuz?
Hakan Burak
31-10-2013, 13:59
İşleriniz ne kadar yoğun inanın bilmiyorum ama gittiğim spor salonunda işi gereği 12 saat ayakta çalışıp iş çıkışı gelip spor yapanlar var.Çevrenizde var mı bilmiyorum fakat bazı spor salonlarının 10 girişlik-20 girişlik üyelikleri var(ne zaman giriş yapacağınız size kalmış) o şekilde yazılıp bir bakın derim iş ile beraber yürüyor mu nasıl hissediyorsunuz?
Çevremde öyle spor salonları yok. Bana en yakın spor salonu da iş yeri mesafemde.
Mesafe sorun değil aslında denemek isterim ama eve geldiğimde kendimi yatağa zor atıyorum işim gerçekten yorucu.
Bir terfi olayı var, eğer o olursa imkanım doğacak. Ondan sonra yapmayı planlıyorum.
dbahadir
31-10-2013, 14:38
Kilo alamayanlar spor yaparak kilo almayı denedi mi acaba? :)
kılo almaktan kolay ne var :D gece 11-12 de fast food yiyin, uyuyun bak noluyo :D
Cimmeria
31-10-2013, 14:43
kılo almaktan kolay ne var :D gece 11-12 de fast food yiyin, uyuyun bak noluyo :D
döt göbek oluyor ne olacak :)
Kilo alırken de sağlıklı kilo almak lazım, sırf yağ alırsan bir faydası olmaz o kilonun.
Bence günde 3 öğün saçmalıgı çok fazla. ben her gün sabah 8 kahvaltı, oglen 1 yemek, aksam 8 bi daha yemek yesem, 120 kg olurum.. ben cok cok az yememe ragmen kilomu zor sabit tutuyorum.. spor yapmama ragmen..
döt göbek oluyor ne olacak :)
Kilo alırken de sağlıklı kilo almak lazım, sırf yağ alırsan bir faydası olmaz o kilonun.
aynen katılıyorum. insanlar kilo almayı yağlanmak sanıyor ve o şekilde kilo alıyorlar.
lean muscle denen olayı bilmiyorlar. temiz beslen, yağsız büyü. mantık bu.
tequila818
31-10-2013, 15:35
Beyler selam, spordan sonra muscletech nitrotech alıyorum bir ölçek. Bir ürün daha kullanmak istiyorum. Biraz araştırdım ve seçenekleri ikiye indirdim. BCAA mı glutamine mi kullanmamı tavsiye edersiniz ek olarak?
İnce yapılıyım, çok güzel gelişim göstersem de 1 hafta bile spora gitmesem herkesten daha çok küçülüyor kaslarım.
Beyler selam, spordan sonra muscletech nitrotech alıyorum bir ölçek. Bir ürün daha kullanmak istiyorum. Biraz araştırdım ve seçenekleri ikiye indirdim. BCAA mı glutamine mi kullanmamı tavsiye edersiniz ek olarak?
İnce yapılıyım, çok güzel gelişim göstersem de 1 hafta bile spora gitmesem herkesten daha çok küçülüyor kaslarım.
Aslında ikisinide alsanız iyi olur. Bcaa yı spor esnasında glutamine de spor sonrası proteine karıştırabılır ve yatarken alabilirsiniz..:icon_tup:
kickboxer
31-10-2013, 18:01
Yeterince forum okumuyormusuz gibi birde supplement için review okumaktan canım çıktı
Supplement satan bir mağazada adam bana dymatize iso 100 ü öve öve bitiremedi
Benimde eski konudan aklımda kalan nitrotech in içeriğinin çok güzel olduğu.
Dynmatize iso 100 kullanan varmı aramızda
yada Nitro tech
Suleyman
31-10-2013, 18:03
Yurtdışından sipariş verdiğim nitrotech i kullanmıştım ama ne olumlu ne de olumsuz bir şey yazmasam daha iyi olur gibi ama optimum(orjinal) daha iyi diyebilirim.
Yeterince forum okumuyormusuz gibi birde supplement için review okumaktan canım çıktı
Supplement satan bir mağazada adam bana dymatize iso 100 ü öve öve bitiremedi
Benimde eski konudan aklımda kalan nitrotech in içeriğinin çok güzel olduğu.
Dynmatize iso 100 kullanan varmı aramızda
yada Nitro tech
bunlar disinda yerli forumlarda encok konusulan amix beef ve musclemeds carnivor
Amix beef guzel bi toz et proteini ama herkes icemez tadi sirke gibi alip pisman olmayin zaten bu sporu yapiyosaniz tada takilmayin icerik cok guzel
kickboxer
31-10-2013, 19:20
:D artık kafam dahada karışık:D keşke bir tane protein tozu üreten firma olsa ne bu ya:D
paulharris
31-10-2013, 19:21
bende 90 kilo oldum... 75 kiloya inmem lazım...
koşu vs yapamıyorum cigerler kaldırmıyor 100 metre kosunca tıkanıyorum....
yaş 28...ne tavsiye edersiniz...
mehmetRS
31-10-2013, 19:22
ben ilk mesajda belirtilen el arabası ve ameleler öğrneğinin kafama taktığı bir soruyu sormak istiyorum.. 135 kiloyum, 187 boyum var, yapılan hastane testinde vücudumda %38 oranında yağ bulunduğu söylendi, ama eksik ama fazla yada ne kadar dogru bilemiyorum. Eskiden spor yapardım, tabi burada bahsedildiği gibi kapsamlı bir düşünce tarzıyla değil, salona gider terler, bir iki saatimi harcar geri dönerdim, bir kaç kilo kaybettikten sonra bir şekilde heves v.s. durumlarından dolayı gitmemeye başlardı ve böyle devam eden döngüden ibaretti herşey.
Merak ettiğim konuya gelince, besin desteği olarak düşünecek olursak, ben spor yaparken hedefim kas tonusumu geliştirmek.. bu durumda ne tür bir antrenman bilincinde olmalıyım? Kaslarımı gelişmeye itme amaclı besin desteği ve yine programlı beslenmeyle devammı yoksa yağ yakımımı hızlandıracak antrenman ve yine benzeri bir diet ile yapılan türden bir yola mı yönelmeliyim?
Gün içerisinde abur cuburla pek işi olmayan birisiyim, tek kötü olay coca cola, ve tamamen hareketsizlik.. Açıkcası her kafadan ayrı bir ses çıkıyor, sağlık çalışanıyım, iki üç farklı doçent ve uzman doktorlada görüştükten sonra hepten sarsıldım.. cünkü hiçbirinin dediği ötekini tutmuyor. Kimisi protein ağırlıklı beslenmem gerektiğini, kimisi protein ve karbonhidrat almam gerektiğini ama ikisini karıştırmamam gerektiğini, kimiside bol protein az karbonhidrat, ve doğal olmak kaydıyla, (tereyağ tarzı ) yağ alımınada özen göstermem gerektiğini söylüyor.
Kan değerlerim şaşırtıcı şekilde normal, kolestrolüm yok, şeker durumum yok, insulin direnç değerlerim gayet normal (hemoglobin a1c), Troid hormonları v.s. normal seviyelerde..
Yapılacak en iyi şeylerden birisini yapayım ve bu işide bir çok şey gibi Techturkeye sorayım dedim..
Şimdiden tecrübesini benimle paylaşacak arkadaşlara teşekkür ederim.
ilk sayfalarda biriside yazmış saatlerce yemek yemesemde yemek yiyesim gelmiyo zorla yiyorum 3 3.5 senedir aynı kilodayım 69 kiloyum 1.83 1.84 boyum var. doktora gittik herhangi bi sağlık sorunum yok , sizce iştah acıcı gibi bişey kullanmalı mıyım
OzanCELENK
31-10-2013, 19:28
Arkadaslar ses dalgasi ile bolgesel zayiflama olayi hakkinda ne diyorsunuz? Deneyen varsa + lari - leri nelerdir?
ben ilk mesajda belirtilen el arabası ve ameleler öğrneğinin kafama taktığı bir soruyu sormak istiyorum.. 135 kiloyum, 187 boyum var, yapılan hastane testinde vücudumda %38 oranında yağ bulunduğu söylendi, ama eksik ama fazla yada ne kadar dogru bilemiyorum. Eskiden spor yapardım, tabi burada bahsedildiği gibi kapsamlı bir düşünce tarzıyla değil, salona gider terler, bir iki saatimi harcar geri dönerdim, bir kaç kilo kaybettikten sonra bir şekilde heves v.s. durumlarından dolayı gitmemeye başlardı ve böyle devam eden döngüden ibaretti herşey.
Merak ettiğim konuya gelince, besin desteği olarak düşünecek olursak, ben spor yaparken hedefim kas tonusumu geliştirmek.. bu durumda ne tür bir antrenman bilincinde olmalıyım? Kaslarımı gelişmeye itme amaclı besin desteği ve yine programlı beslenmeyle devammı yoksa yağ yakımımı hızlandıracak antrenman ve yine benzeri bir diet ile yapılan türden bir yola mı yönelmeliyim?
Gün içerisinde abur cuburla pek işi olmayan birisiyim, tek kötü olay coca cola, ve tamamen hareketsizlik.. Açıkcası her kafadan ayrı bir ses çıkıyor, sağlık çalışanıyım, iki üç farklı doçent ve uzman doktorlada görüştükten sonra hepten sarsıldım.. cünkü hiçbirinin dediği ötekini tutmuyor. Kimisi protein ağırlıklı beslenmem gerektiğini, kimisi protein ve karbonhidrat almam gerektiğini ama ikisini karıştırmamam gerektiğini, kimiside bol protein az karbonhidrat, ve doğal olmak kaydıyla, (tereyağ tarzı ) yağ alımınada özen göstermem gerektiğini söylüyor.
Kan değerlerim şaşırtıcı şekilde normal, kolestrolüm yok, şeker durumum yok, insulin direnç değerlerim gayet normal (hemoglobin a1c), Troid hormonları v.s. normal seviyelerde..
Yapılacak en iyi şeylerden birisini yapayım ve bu işide bir çok şey gibi Techturkeye sorayım dedim..
Şimdiden tecrübesini benimle paylaşacak arkadaşlara teşekkür ederim.
135 kg biri kesinlikle diyet yapmalı ve cardio ile kilo vermeli. bir seviyeden sonra ağırlık idmanına geçmelidir.
:D artık kafam dahada karışık:D keşke bir tane protein tozu üreten firma olsa ne bu ya:D
kafanın karşıcağı birşey yok :)
ne tarz bir çalışma şeklin var ? hacim mi ? kuruma/kilo verme mi ?
six pack için sabah kalkar kalkmaz aç karına çalışmak daha mı doğru?
kickboxer
31-10-2013, 20:16
kafanın karşıcağı birşey yok :)
ne tarz bir çalışma şeklin var ? hacim mi ? kuruma/kilo verme mi ?
Supplement konusuna kullana kullana hakim olucam inşallah
Kuruma/kilo verme tarzında bir antremanım var
Supplement konusuna kullana kullana hakim olucam inşallah
Kuruma/kilo verme tarzında bir antremanım var
o zaman temiz bir protein tozu kullanmalısın. yağ-şeker barındırmayan bir ürün.
Arkadaslar ses dalgasi ile bolgesel zayiflama olayi hakkinda ne diyorsunuz? Deneyen varsa + lari - leri nelerdir?
sanırım tago nickli abi denemişti. miniksler de araştırmıştı. eski konuyu okurken bahsi vardı baya.
bu arada bi aralar tatlandırıcı olmayan bi türk yapımı protein tozu vardı. 30gr da 29 gram protein olduğundan ve 900gr fiyatının 30 lira civarlarında olduğundan bahsediliyordu. akıbeti ne oldu onun? konuyu bitiremediğimden sorayım dedim:soru:
sanırım tago nickli abi denemişti. miniksler de araştırmıştı. eski konuyu okurken bahsi vardı baya.
bu arada bi aralar tatlandırıcı olmayan bi türk yapımı protein tozu vardı. 30gr da 29 gram protein olduğundan ve 900gr fiyatının 30 lira civarlarında olduğundan bahsediliyordu. akıbeti ne oldu onun? konuyu bitiremediğimden sorayım dedim:soru:
genrise :) üretim devam. içerik düşürülmüş çünkü marka devredilmiş başka şahsa. fiyatlarda artmış.
ProdriveSTI
31-10-2013, 21:06
1.80 boy 54 kiloyum.
4-5 ay önce 1 ay boyunca 9 kilo karbonhidrat tozu kullandım spor yapmadan.
Toplamda 5 kilo aldırdı ama şuan aldığım kiloları tekrar verdim.Tartıda 60 kiloyu bir türlü göremedim.75 kilo olsam yeter,kendimi mutlu hissedicem.
Bana uygun program var mıdır,önerileriniz nelerdir,ayrıca spor şart'mı ?
1.80 boy 54 kiloyum.
4-5 ay önce 1 ay boyunca 9 kilo karbonhidrat tozu kullandım spor yapmadan.
Toplamda 5 kilo aldırdı ama şuan aldığım kiloları tekrar verdim.Tartıda 60 kiloyu bir türlü göremedim.75 kilo olsam yeter benim kendimi mutlu hissedicem.
Bana uygun program var mıdır,önerileriniz nelerdir,ayrıca spor şart'mı ?
39. post aydınlatıcı olur.
ProdriveSTI
31-10-2013, 21:11
Teşekkürler,ben o programı birde gainer ile desteklesem güzel olur çabuk kilo almak açısından...
Teşekkürler,ben o programı birde gainer ile desteklesem güzel olur çabuk kilo almak açısından...
yalnız yağlanırsın bak sporsuz yaparsan. sporla desteklemen lazım.
genrise :) üretim devam. içerik düşürülmüş çünkü marka devredilmiş başka şahsa. fiyatlarda artmış.
bi de tatlandırıcı aroma filan eklenmiş.
neyse ben resource protein ve glutamin'den devam edeyim en iyisi :)
kickbuttowski
01-11-2013, 11:24
Bugün antrenmandan önce assault sonra da proteın shake ve amino içtim göğsümde kızarıklıklar oldu.. Sanırım biri bayatlamış 1.5 aydır duruyordu..
Hangisi bayatlamış olabilir?
Son kullanma tarihleri geçmemişse bünye ile alakalı olabilir.
kickbuttowski
01-11-2013, 12:16
Son kullanma tarihleri geçmemişse bünye ile alakalı olabilir.
hep kullandıgım ürünler ama.. neyse proteini değiştireyim ben 1 aydır nemli yerde duruyordu
hep kullandıgım ürünler ama.. neyse proteini değiştireyim ben 1 aydır nemli yerde duruyordu
Nemli yerse sıkıntı kesinlikle.
kickbuttowski
01-11-2013, 12:43
Nemli yerse sıkıntı kesinlikle.
assaultla aminolarda bozulmuş mudur ki?
durduk yere masraf çıktı şimdi iyimi...
Genelde bozulduklarında küf gibi kokar. İç bakalım yine aynı şey olursa kesersin.
Bir de 3 ürünü de arka arkaya içtiysen de ara sıra böyle kızarıklıklar yapar.
StyleALP
01-11-2013, 12:50
3 öğün, sıkı yiyip kilo alamayanlardanım. 1.78- 65 kiloyum ancak 10 kilo almam daha gerektiğini düşünüyorum. Kilo almak için önereceğiniz bir diyet var mı? Yemek ayırmam, düzenli uyurum.
3 öğün, sıkı yiyip kilo alamayanlardanım. 1.78- 65 kiloyum ancak 10 kilo almam daha gerektiğini düşünüyorum. Kilo almak için önereceğiniz bir diyet var mı? Yemek ayırmam, düzenli uyurum.
post 39......
sabah omlet yağsız, 2-3 adet kaşar atın. yanında patates haşlayın.
öğle arası kuru yemiş yiyin 1 avuç falan. abartmadan.
öğlen protein + yağsız pirinç veya bulgur pilavı. yanında yeşillik
öğle akşam arası kuru yemiş gene 1 avuç
akşam öğünüde max 7 de yenecek şekilde protein + gene yağsız pirinç veya bulgur pilavı.
yatarken yağsız süt ve protein tozu / yumurta
bu tarz bir beslenme ile kilo alınmama durumu olamaz.
protein ve karboyu kilonuza ve gün içerisinde yaptığınız iş/spor aktivetenize göre belirleyin.
p.s : ciddi kilo alma sorunu olanlar bu beslenmenin yanında gainer alabilirler.
aynen +1
bunları yapıp ta kilo almamak gibi bir durum söz konusu olamaz. hormonel bir sorun vs yoksa.
abi yalnız gece yatarken süt içmeyin falan denmişti diğer konuda ?
laktozun ve casein in gh ı baskılayacağından dolayı.
5-6 aydır gibi bir süredir spor yapmıyordum. 2 hafta oldu tekrar başlıyorum. Hayatımda aklımın ucundan geçmeyecek kiloya ulaştım pilav patates haşlaması makarna vs ile 68 kg yim şuan. Yağlanma oldu takibi. O eski six pekimsi şeylerden eser yok şimdi. :)
EK olarak post 44 :)
paulharris
01-11-2013, 13:46
arkadaslar bana ne onerirsiniz.
yaş 28... 1.73 boy var..90 kg var...
75 kg benim icin ideal oluyor...4-5 senedir bu derece sismanım...
koşu ve cok yorucu antremanlar yapamıyorum..hele 100 metre kossam tıkanıp kalıyorum..akcigerler saglam degil.. o yuzden baska nasıl bir sekilde kilo verebilirim....
Cimmeria
01-11-2013, 13:48
yaş 25... 1.73 boy var..90 kg var...
koşu ve cok yorucu antremanlar yapamıyorum..hele 100 metre kossam tıkanıp kalıyorum..akcigerler saglam degil.. o yuzden baska nasıl bir sekilde kilo verebilirim....
Diyet yap, bol bol yürüyüş yap, abur cubur, yağ, tuz, şeker hayatından çıkar.
bol bol su iç, zamanla kilo verirsin
Yiğit Ş.
01-11-2013, 13:50
yaş 25... 1.73 boy var..90 kg var...
yaşın 25 ise lütfen profil yaşını düzelt.
paulharris
01-11-2013, 13:53
yaşın 25 ise lütfen profil yaşını düzelt.
yok yaş 28.... orayı yanlıs yazmısım onu düzelttim :D
yaş 28... 1.73 boy var..90 kg var...
Akciğer konusunda sağlık sıkıntınız yoksa, koşmayarak tıkanma olayını halledemezsiniz ki. KArdiyo kilo olayında çok önemli. Düzgün nefes alma egzersizlerini eğer sağlık sorununuz varsa doktorunuz da önerecektir.
8 ay önce kardio yaparken ilk başlarda 20 dakikada bitecek gibi oluyordum, düzenli nefes alma ve sürekli aynı antremanı yapmanın etkisiyle en son 1 saat ve bunun 30 dakikası 9 ve üstü hızlarda koşmaya başlamıştım. 1 ayda yemekten ve alkolden kısmayarak 3 kilo vermiştim. :icon_tup:
aynen +1
bunları yapıp ta kilo almamak gibi bir durum söz konusu olamaz. hormonel bir sorun vs yoksa.
abi yalnız gece yatarken süt içmeyin falan denmişti diğer konuda ?
laktozun ve casein in gh ı baskılayacağından dolayı.
5-6 aydır gibi bir süredir spor yapmıyordum. 2 hafta oldu tekrar başlıyorum. Hayatımda aklımın ucundan geçmeyecek kiloya ulaştım pilav patates haşlaması makarna vs ile 68 kg yim şuan. Yağlanma oldu takibi. O eski six pekimsi şeylerden eser yok şimdi. :)
bunu dedilerde bir kaynak var mı önemli olan o. bilimsel bir kaynağa dayanıyor mu ? yoksa google da bir ton şey var kardeşim. ona kalırsa olympialar gece öğünleri koyuyorlar beslenme planlarına. he denecekki o olympia. bilmem kaç unite kullanıyor zaten. doğal gh salgısı olan kişileri baskılar bu. o zaman kaynak göstersinleri, okuyalım bilgilenelim.
lcarnıtıne ve cla ıle bırlıkte hydroxcut hardcore elıte kullansam yardımcı olurmu? yorumlar cok ıse yaradıgını soyluyor, getırı ve goturusu nedır=?
Diyetine ve sporuna sadık kalırsan işe yarar.
Diyetine ve sporuna sadık kalırsan işe yarar.
klavyeye paramı alıyolar kanka :D az detaylı yaz :D spora aktıf gıdıyorum yemek kımınıda duzenlı sekılde dıyetteyım :) bıraz cekınıyorum bu tarz seylerı kullanacakken o yuzden sıkıntısı olacak seylerı merak edıyorum varmı yokmu
Kanka çok yazıştık. Hatta senle de konuştuk. Sorun çıkarsa kendini kötü hissedersen kes kullanma bir daha. (Nefes zorluğu veya göğüs ağrısı çekersen) Geneli nabzını artırarak yağ yaktırır. Deneme yanılma yapmalısın.
Asıl önemli olan diyet. Çok iyi ayarlamak lazım. 10 gün de 1 cheat meal yapmak lazım. karbonhidratı bazen 0 layıp. Bazen çoğaltmak lazım. Herşey kendinde bitiyor.
Edit: Kilo vermek için aç kalmak gerekiyor :)
kanka yememe cıdden dıkkat edıyorum sekerı tuzu unu tamamen kestım. ızgara haslama et salata lapa badem cevız seklınde gıdıyorum... spora aksılık olmadıkca hergun gıdıyorum oyle dıyım sana. o bahsettıgın kadar prof beslenmeyı yapamam sanırım ama duzgun sekılde yıyorum dedıklerımı. bu sekılde ıse yarar herhalde.
Yediklerinin kalorisini tut ona göre bi program yapabilirsin
pekı bunu lacarnıtıne cla ıle bırlıkte kullanmanın bı sakıncası olurmu?
Kullananlarda şikayet duymadım ama her bünyeye göre de değişir. İçinde bi maddeye alerjin vardır. Burdan bişey diyemem o zaman kanka :)
Kanka göbek bölgem kalınlaştı bir türlü eritemiyorum
Kanka göbek bölgem kalınlaştı bir türlü eritemiyorum
Koşacaksın kanka :D
Koşacaksın kanka :D
Merdiven makinası bulmak lazım kardiodan nefret ediyorum 45 dk kastır 1,5 kutu kola kadar kalori yat olurmu :/
Merdiven makinası candır. Gerisi heyecan :D
Konunun yeniden başlaması güzel oldu nasıl okuyacağım diyordum ama tabi orada çok fazla bilgi vardı umarım temizlenip geri döner de güzel güzel okuruz.. Yarın antrenmanımı protein tozumu ve amino asiti buraya yazıp ufak tefek trickler soracağım.. Şimdiden mesajım olsun da soru çok sorarım hazırlıklı olun :D
kickbuttowski
02-11-2013, 15:02
4 liraya yarım kilo kıyma aldım üstelik %83 et.. Artık ekmek bile almıyorum :D
BerkayKamaci
02-11-2013, 15:26
08.10.2013 tarihinde diet ve spora aynı anda başladım. Başlarken 194cm boy, 120.9kg olarak başladım. Yağ oranım %29.2 gibi bir rakam çıkmıştı. Gerçi araya bayram girdi biraz dieti bozduk ama şu an devam ediyorum. Dün tartıldığımda 116.1kg çıktım. Hocam 90dk cardio yazdı programıma bununla birlikte ağırlık çalışmaları ve crunch..
Bu zamana kadar crunch hiç yapmadım desem yalan olmaz. Haftanın beş günü aksatmadan gidiyorum. Salonum gayet iyi sauna, merdiven aleti, havuz bir çok imkanım var.
Diet olarak fast food, şeker, tuz, ekmek bunları kesinlikle kestim. Ev yemekleri yemeye dikkat ediyorum. Alkol almıyorum ve tam buğday ve kepek ekmeği tüketiyorum. Hocanın verdiği programı yazıyorum aşağıya..
45 Dk . Koşu Bandı %3 Eğim 6.Seviye
30 Dk . Bisiklet 4.Seviye
15 Dk. Uzay Yürüyüşü 4.Seviye (Çok zorluyor.)
3 Set 12'şer - Chest Press
3 Set 12'şer - Fly Machine
3 Set 12'şer - Seated Row
3 Set 12'şer - Shoulder Press
3 Set 12'şer - Arm Curl
3 Set 12'şer - Tricep Extension
3 Set 12'şer - Leg Extension
3 Set 12'şer - Seated Leg Curl
Ve crunchlar.. (Program yanımda olmadığından ve pek yapmadığımdan yazamadım.)
Benim bu çalışmalarla beraber kullanmam gereken supplement vs. var mı?
(Bana önerilenler : musclepharm l carnitine, twinlab CLA)
Bu çalışmalara ekleyebilecekleriniz, önerileriniz var mı?
kickbuttowski
02-11-2013, 15:52
Toplamda 1.5 saat kardio ve üstüne fullbody workout mu?
Bana pek akla yatkın gelmedi açıkçası.. Ayrıca crunch ne alaka? Göbeği olan adama crunch mı verilir ben 65 kiloyum ben bile yapmıyorum crunch.. Yaparsam göbek daha da çıkacak çünkü belim hala yağlı..
Dediğim gibi bana pek akla yatkın gelmedi daha iyi bilenler var aramızda onlar da söyler sanıyorum..
edit: Bir de öyle dümdüz diyet yaparsan pek etkili olmaz Carb Cycling yapman gerek internette biraz araştır istersen ya da ingilizcen varsa direk link atarım sana..
BerkayKamaci
02-11-2013, 15:56
Toplamda 1.5 saat kardio ve üstüne fullbody workout mu?
Bana pek akla yatkın gelmedi açıkçası.. Ayrıca crunch ne alaka? Göbeği olan adama crunch mı verilir ben 65 kiloyum ben bile yapmıyorum crunch.. Yaparsam göbek daha da çıkacak çünkü belim hala yağlı..
Dediğim gibi bana pek akla yatkın gelmedi daha iyi bilenler var aramızda onlar da söyler sanıyorum..
edit: Bir de öyle dümdüz diyet yaparsan pek etkili olmaz Carb Cycling yapman gerek internette biraz araştır istersen ya da ingilizcen varsa direk link atarım sana..
Crunch derken bakmadım bile dediğim gibi bir kaç hareket vermiş :) diyeti biraz araştırıyım dediğiniz gibi..
Yarın salona geçince programın resmini eklicem.
08.10.2013 tarihinde diet ve spora aynı anda başladım. Başlarken 194cm boy, 120.9kg olarak başladım. Yağ oranım %29.2 gibi bir rakam çıkmıştı. Gerçi araya bayram girdi biraz dieti bozduk ama şu an devam ediyorum. Dün tartıldığımda 116.1kg çıktım. Hocam 90dk cardio yazdı programıma bununla birlikte ağırlık çalışmaları ve crunch..
Bu zamana kadar crunch hiç yapmadım desem yalan olmaz. Haftanın beş günü aksatmadan gidiyorum. Salonum gayet iyi sauna, merdiven aleti, havuz bir çok imkanım var.
Diet olarak fast food, şeker, tuz, ekmek bunları kesinlikle kestim. Ev yemekleri yemeye dikkat ediyorum. Alkol almıyorum ve tam buğday ve kepek ekmeği tüketiyorum. Hocanın verdiği programı yazıyorum aşağıya..
3 Set 12'şer - Arm Curl
Bende benzer durumdayım 1.83 boy 142 kilo ile spor ve diete başladım 10 gün önce. Şuan 135kg yim. 70dk cardio yapıyorum ve birkaç hareket.
l carnitine ve cla kullanıyorum faydası oluyor, kullanmadığım zaman hissedebiliyorum
BerkayKamaci
02-11-2013, 16:13
Bende benzer durumdayım 1.83 boy 142 kilo ile spor ve diete başladım 10 gün önce. Şuan 135kg yim. 70dk cardio yapıyorum ve birkaç hareket.
l carnitine ve cla kullanıyorum faydası oluyor, kullanmadığım zaman hissedebiliyorum
Senin durum benden de kötü inşallah yaza kadar tığ gibi olucaz :)
Bende bu konudan çıkıcak önerilere göre supplement desteklerini alayım :)
3 Set 12'şer - Arm Curl
Bence spora yeni başlayan biri herhangi bir supplement kullanmamalı diye düşünüyorum. Çünkü supplement bir mucize yaratmıyor. Ayrıca bünye spora alışık olmadığı için supplementsiz bir şekilde, beslenme sistemi oturursa ve verimli antrenman yapılırsa, çok çok ciddi verim alınır. Kaldı ki yaş 22, boy 194, kilo 116. Yani metabolizma yukarıda bahsettiğim 2 şeye uyulursa canavar gibi yağ yakar.
Ben 6 ay hatta 1 yıl boyunca supplementsiz devam et, sistemi oturt, bu döngü senin yaşam biçimin, rutinin olsun derim.
Ne zaman ki her şeyi hakkını vererek yaptığında (beslenme eksiksiz, antrenman verimli olursa ve vücunda bir değişim olmuyorsa o zaman supplement al derim.
Aynen benim durum baya kötü :)
Uzay yürüyüşü beni bitiren nokta 5 dk dan sonra yatak sarmaya başlıyorum max 10dk dayanabiliyorum :D
supplement almak için alınmaz. gün içerisinde kas kaybetmeyecek kadar, aktivitelerini yerine getirecek kadar protein alıyorsan ( örnek olarak ) supplement alma. sonuçta yeteri derecede besleniyorsundur. ama beslenemiyorsan, gündelik aktivitelerinde vs eksiklik görüyorsan almalısın.
ayrıca yazmak isterim ki supplementler özellikle protein tozları sindirimi kolay olması sebebiyle tercih edilir. 30 dk içinde sindirilir. siz en iyi ihtimalle yanınızda tavuk taşısanız ve idman sonrası çıkarıp yeseniz, en iyi ihtimalle 2-3 saat içinde sindirilir. o arada kaslar ihtiyacı olan besini alamamış olucak. işte bu yüzden supplement.
yağ yakıcı, fat burn, termojein yağ yakıcıları içinde şunları söyleyim. beslenmeniz, uyguladığınız beslenme programı, diyet siz nasıl adlandırıyorsanız, tamamen kilo vermeye odaklıysa, siz tamamen uyuyorsanız bu sisteme ve daha fazlasına ihtiyaç duyuyorsanız alın. çünkü bu unsurlardan 1 i olmasın hiçbir işe yaramaz kullanacağınız supp.
o yüzden öncelikle beslenme, düzenli idman, düzenli uyku. bunlar varsa diğer unsurlar.
selamlar, boyum 1.88 , kilom 83.8 . ideal kilomun internette 82 oldugu yazıyor. aşağıdaki resimde her ne kadar gobeksiz dursamda, ustsuz koltuga oturdugum zaman kabak gibi çıkıyor, bu cok rahatsız edici. hangi kiloda iken acaba oturdugum zaman gobek cıkmayacak? benle aynı boyda olan ve benden 5 KG zayıf olan arkadaşım, Benimle hemen hemen aynı duruyor. Benim 5 kg fazlalıgım neremde acaba? kemiklerim kalın ve haddinden ağır olabilir mi? aynı zamanda omuzlarımında vucuduma gore cok iri oldugunu dusunuyorum.. bunlar mı agırlık yapıyor?
1 haftadır hergun spora gidiyorum ve alışkanlık haline geldi bile. ilk calısma agrılarım geçti. her geçen gun guclendıgımı ve daha fazla yuk kaldırabildigimi hissediyorum. ayrıca ek ürün kullanmamam gerektigine karar verdim, cunku sporu bıraktıgım zaman gereksiz kilo olsun istemiyorum..
hergün
5 dk kardiyo,
5 dk yogun tempoda koşu
her geçen gun dozu artan, kol, göğüs, karın ve omuz calısmalarım mevcut.
acaba 2 ayda şekle girebilir miyim?
ayriyetten, 20 kg yi çok seri bi şekilde verebilmeme ragmen, 83.8 kg sinden OTEYE gidemiyorum. az yememe ve spora baslamama ragmen ne yaptıysam daha fazla kilo asagı inmiyo. Acaba spora baslamak, kas kilo yapar mı? acaba " bu raddeden sonra cok zor kilo verilen " aşamaya mı geldim?
http://i.imgur.com/agoKOK0.jpg
selamlar, boyum 1.88 , kilom 83.8 . ideal kilomun internette 82 oldugu yazıyor. aşağıdaki resimde her ne kadar gobeksiz dursamda, ustsuz koltuga oturdugum zaman kabak gibi çıkıyor, bu cok rahatsız edici. hangi kiloda iken acaba oturdugum zaman gobek cıkmayacak? benle aynı boyda olan ve benden 5 KG zayıf olan arkadaşım, Benimle hemen hemen aynı duruyor. Benim 5 kg fazlalıgım neremde acaba? kemiklerim kalın ve haddinden ağır olabilir mi? aynı zamanda omuzlarımında vucuduma gore cok iri oldugunu dusunuyorum.. bunlar mı agırlık yapıyor?
1 haftadır hergun spora gidiyorum ve alışkanlık haline geldi bile. ilk calısma agrılarım geçti. her geçen gun guclendıgımı ve daha fazla yuk kaldırabildigimi hissediyorum. ayrıca ek ürün kullanmamam gerektigine karar verdim, cunku sporu bıraktıgım zaman gereksiz kilo olsun istemiyorum..
hergün
5 dk kardiyo,
5 dk yogun tempoda koşu
ayriyetten, 20 kg yi çok seri bi şekilde verebilmeme ragmen, 83.8 kg sinden OTEYE gidemiyorum. az yememe ve spora baslamama ragmen ne yaptıysam daha fazla kilo asagı inmiyo. Acaba spora baslamak, kas kilo yapar mı? acaba " bu raddeden sonra cok zor kilo verilen " aşamaya mı geldim?
http://i.imgur.com/agoKOK0.jpg
herşeyin peak yaptığı ve inişe geçti bir nokta vardır. vücudunda öyle. kilo verirken belli seviyelerde hızlı olur bu. belli bir seviyeye geldikten sonra bu hız yavaşlar. sonra da durur. bu noktada hızın devam etmesi adına yaptığın diyetin sertleşmesi gerekir. sertleşen diyet sayesinde kilo vermen devam eder. olay bundan ibaret.
vücudun ektomorf sanırım öyle duruyor. zor kaslanan ve zor hacimlenen bir yapın olduğunu tahmin ediyorum. eğer bu şekilde değilse zaten çok sanslısın. ( zor hacimlenmiyorsa şanlısın )
toplamda 10 dk cardio hiçbirşeye yaramaz. bak üst postlarda 70 dkdan 1.30 saatten bahsediliyor. 10 dk sadece ısınmana yarar.
göbeğinin çıkması miğde büyüklüğü ile alakalı da olabilir. benimde mesela hayvan gibidir miğdem. ne yersem yiyim, ne kadar fazla olursa olsun miğdem o kadar büyükki rahatsız olma evrem yoktur. dolayısı ile miğde büyüklüğü olduğunu düşünüyorum. çünkü miğde bölgende yağ yok gibi. ayrıca ideal kilo falan bence çok saçma. kime neye göre. sağlık açısındansa bir bağlayıcılığı olur ama bu sefer de ağırsiklet vücutçuları giriyor devreye. boy kilo oranına göre obezler :D ama yağ oranları yüzde 5-6. o yüzden sen aynadaki beğenine göre ideali belirle.
omuz başlarının normalden büyük olması sevindirici. herkeste omuz genetiği güzel olmaz. birçok insan omuz genişliği az olduğu için yakınır. şanslıysan tadını çıkar. takıntı yapma. hatta daha fazla çalış ;)
usta naptın ya :D ektomorf falan .d araştırdım da çöktüm biraz :)
" 2.Yol: Sol başparmağınızı ve işaret parmağınızı sağ bileğinizde rahat bir şekilde birleştirebiliyorsanız ektomorf vücut tipine sahipsinizdir(kaynak:lokman hekim ) "
evet birleşiyor benim, %100 ektomorf muyumdur şimdi? öyle oldugumu kesin dogrulaman icin biraz daha bilgi vereyim.
zor kilo aldıgm falan yok. gencligimde cok zayıftım sonra asırı fast fooddan 104 kg oldum simdi 84 üm.
omuzlarım cok guclu, omuz hareketlerini arkadasıma gore cok daha fazla yapabılıyorum.
fakat kol kaslarımın cok gucsuz oldugunu hıssediyorum. arkadasımda kol kası konusunda benden daha ıyı sayılar cıkartabiliyor.
bu bilgiler dahilinde kesin ektomorf muyumdur? zor mu kaslancam simdi :D
usta naptın ya :D ektomorf falan .d araştırdım da çöktüm biraz :)
" 2.Yol: Sol başparmağınızı ve işaret parmağınızı sağ bileğinizde rahat bir şekilde birleştirebiliyorsanız ektomorf vücut tipine sahipsinizdir(kaynak:lokman hekim ) "
evet birleşiyor benim, %100 ektomorf muyumdur şimdi? öyle oldugumu kesin dogrulaman icin biraz daha bilgi vereyim.
zor kilo aldıgm falan yok. gencligimde cok zayıftım sonra asırı fast fooddan 104 kg oldum simdi 84 üm.
omuzlarım cok guclu, omuz hareketlerini arkadasıma gore cok daha fazla yapabılıyorum.
fakat kol kaslarımın cok gucsuz oldugunu hıssediyorum. arkadasımda kol kası konusunda benden daha ıyı sayılar cıkartabiliyor.
bu bilgiler dahilinde kesin ektomorf muyumdur? zor mu kaslancam simdi :D
idman verimin güzel olabilir ama bu senin ektomorf olduğun gerçeğini değiştirmez. ektomorf demek bittim aman allahım demek değildir. hatta hep istemişimdir ekto olmayı ben. yağ oranı azlığı süper birşey. kolay yağlanmayan bir yapısı vardır ektonun. ne yaparsa yapsın kilo alamaz vs vs..
sende bu durum yokmuş, kolay kilo alıyormuşsun ama vücut tipin ekto. dolayısı ile aklıma gelen tekşey kas yoğunluğu olmayışı. vücudunda az kasın oluşu da bu görüntüne sebep. bence yapman gereken kilo vermek yerine temiz yağsız, tuz çok az, şekersiz, karbo sadece komplex karbonhidratlar ile ( yağsız ) bir beslenme yapman. yalnız karbo alımını iyi ayarlaki yağlanma.
sabah 10 gibi sağlam bi kahvaltı yaptım
öğlen 2 3 gibi bol yumurtalı kaşarlı tost
2 saat sonra göğüs sırt biceps antrenmanı.
antrenmandan çıkar çıkmaz bir ader Resource Protein
çıktıktan sonra kocaman bi nohut pilav üstüne tavuk.
bugün iyi gibiyim. geçenki antremana giderken 2 tane 2şer yumurtalı tost yedim. baya şişirdi :D bugün 1 olsun kararında olsun dedim :D
ahmetuygur
02-11-2013, 23:14
hergün
5 dk kardiyo,
5 dk yogun tempoda koşu
http://i.imgur.com/agoKOK0.jpg 10 dak cardioyla 2 ayda şekle girersen hocam haber ver :/ kas kilo yapmaz ama yağ yakıp kas yaparsan tartıda kilo farkı çıkmaması normal gidip bi eczanede hastanede detaylı ölçüm yaptır
Tartıda ne çıktığın değil aynada nasıl göründüğüne bak
kickbuttowski
02-11-2013, 23:21
sabah 10 gibi sağlam bi kahvaltı yaptım
öğlen 2 3 gibi bol yumurtalı kaşarlı tost
2 saat sonra göğüs sırt biceps antrenmanı.
antrenmandan çıkar çıkmaz bir ader Resource Protein
çıktıktan sonra kocaman bi nohut pilav üstüne tavuk.
bugün iyi gibiyim. geçenki antremana giderken 2 tane 2şer yumurtalı tost yedim. baya şişirdi :D bugün 1 olsun kararında olsun dedim :D
Sadece kaşarlı tost ve yumurtayla göğüs antrenmanını bitirebiliyorsanız helal olsun valla..
Ben tek öğünlük (1 tabak pilav yada patates) karbo alınca baya zorlanıyorum antrenmanı hakkıyla çıkarabilmek için ancak 2 öğünlük karbo kurtarıyor beni..
Antrenmana sabah gidememem de bu yüzden.. Testosteron seviyesi yüksek oluyor ama karbo yükleyemediğim için tükeniyorum..
valla arkadaslar hiçbi b*k bılmıyorum ben ya. antrenman a gıtmeden 2 saat once yuklu karbonhıdrat mı yemek gerekiyor? enerji olsun diye?
ben 2 tane kare şeklinde tost ekmegi icine, kaşar, salam, sucuk, biber, mayonez koyarak yiyorum. ıyı mıdır?
Sadece kaşarlı tost ve yumurtayla göğüs antrenmanını bitirebiliyorsanız helal olsun valla..
Ben tek öğünlük (1 tabak pilav yada patates) karbo alınca baya zorlanıyorum antrenmanı hakkıyla çıkarabilmek için ancak 2 öğünlük karbo kurtarıyor beni..
Antrenmana sabah gidememem de bu yüzden.. Testosteron seviyesi yüksek oluyor ama karbo yükleyemediğim için tükeniyorum..
az geldi zaten karbo. ciddi ciddi zorlandım bugün.
ben de niye güç kuvvet kalmamış bende diyorum. meğerse karbonhidrat eksik :D
bi dahakine daha dikkatli yicem
teşekkürler
kickbuttowski
02-11-2013, 23:38
valla arkadaslar hiçbi b*k bılmıyorum ben ya. antrenman a gıtmeden 2 saat once yuklu karbonhıdrat mı yemek gerekiyor? enerji olsun diye?
ben 2 tane kare şeklinde tost ekmegi icine, kaşar, salam, sucuk, biber, mayonez koyarak yiyorum. ıyı mıdır?
Kaşarı unut abi, sosisi, salamı, mayonezi unut. Fabrikadan üretim bandından çıkmış ne varsa unut. (katkısız, el yapımı olanlar hariç)
Antrenmana gitmeden önce kaliteli karbonhidrat yüklemen, antrenmandan sonra az bi karbonhidrat ve bol bol protein tüketmen gerek..
Ben antrenman öncesi kesinlikle ya patates ya da pirinç yiyorum.. Hatta mideyi olabildiğince karbonhidrat dolduruyorum protein sentezi nasıl olsa 24 saat yapıyorsun önemli olan antrenmanın hakkını verebilmek.
Ama benim böyle çalışmamın sebebi performans arttırıcılara biraz fazla yüklenmem.. Antrenmanın üstünden 5 saat geçti benim hala gözlerim kararıyor. Sizin böyle yapmanız gerekmiyor ama beslenmenin mantığı bu.
Bacak ve Göğüs gününde diğer günlere göre daha fazla enerji açığı ortaya çıkar bu günlerde ekstra yükleme yapmaya, diğer günler de azaltmaya çalışırsanız uzun vadede vucüt yağ oranınızın azaldığını göreceksiniz.. Yani baklavaları göreceksiniz :)
az geldi zaten karbo. ciddi ciddi zorlandım bugün.
ben de niye güç kuvvet kalmamış bende diyorum. meğerse karbonhidrat eksik :D
bi dahakine daha dikkAt edicem
teşekkürler
Karbonun azligi ve aynı idmanda 3 farklı bölge calişmanızdan dolayı idman zor çıkmıştır.hakki ile yapılan göğüs biceps idmanında, kollarin titreyerek çıkarsın salondan :)
Aslinda burda sizin vesilenz ile söylemekte fayda var. İdman var idman var. Kimisi bos boş kaldırır bırakır. Kimiside iptal olur. O yuzden hep bahsettigimiz unsurlar arasında olan idman seviyesde, kişiyi en kisa sürede başarıya götürecek noktalardan biridir.
Sen okuyorsun, arastiriyorsun. Post 39 ve 44 olması lazım hilminin paylaştığı post, onları oku hacimlenmeme şansın yok. Zaten çok yağsız bunyen belli. Ektosun. Hacimlenmeden ekto goruntun geçmez. Ayrıca o yediklerini unut. Dediğim postlardaki beslenmeyi uygula, farkı gör.
kickbuttowski
03-11-2013, 01:46
En kaliteli kuruyemişler hangileri abi?
Ceviz diyeceksiniz biliyorum ama nefret ediyorum yav :/ Şöyle öğrenci bütçesine gelecek en iyi kuru yemiş hangisidir?
herkese gunaydın spora aynı hız devam etmektedım kendıme arkdasım sagolsun whey proteın tozu ve cellmass glutamıne hedıye ettı ben bunları ne sekılde kullanacagım yardımcı olursanız sevınırım haftada 3 gun spora gıdıyorum.
@berkaykamaci kanka bence en basta kosu bandinda 10-15 dk ısın sonra makinelere gir ve cardioyu en son yap. Eger yapabilirsen v crunch , cross crunch yapmanda bi sakınca yok. Salonda toplu cycling(spinning) dersleri varsa gir mutlaka , yavas tempo 30dk tek basina bisiklet çevirmekten pel fayda gelmez. Mide çalışmak (crunch) senin icin ön planda olmasın ama suan haftada 2 gün calissan yeterli.
Gimifayf
03-11-2013, 13:04
p90x yapan varmı?
Ben yapiyorum kardesim 7. gunum bugun.
Agir ama faydali diye dusunuyorum, misal daha once 2 sinavdan fazlasini cekemeyen ben, simdi 6 sinav cekebiliyorum 1 haftada bu etkiyi gormek bile yeterli geldi bana...
Bad-Fast
03-11-2013, 15:45
p90x i hakkıyla yapabilirseniz ne ala :) , çok güzel program..
Gimifayf
03-11-2013, 19:01
p90x i hakkıyla yapabilirseniz ne ala :) , çok güzel program..
Ilk bir hafta yapmaya calistim eksik eksik oldu ama yapacak bisey yok onlari bu 7 gune saymadim, bu pazartesiden itibaren basladim tekrar tama yakin yapiyorum hakkini veriyorum yani... :)
p90x nedır acıklarmsınz?
P90x evde fitness programi genel anlamda vucutta sikilasma ve kaslari %100 verimle kullanabilme etkisi kaslardan tam verim alabilme durumu var.
Amerikan temelli bi programdir ve ilk piyasaya cikma amaci fast foodla tamamen sagliksizlasan Amerikan neslini 90 gunde ve gunde 60-75 dakika sure ayirmakla daha fit vucuda ulastirmaktir.
Ben internetten temin ettim 85 tlye.
Baska sorunuz varsa yardimci olmaya calisirim ben faydali buluyorum sahsen fayadasini da gordum onceden 2 sinavdan fazla cekemezdim hayatimda arka arkaya 3 sinav cekemedim hic su an baslayali 1 hafta oldu ve 6 sinav cekebiliyorum.
malesef sigara kullanıyorum uzun süredir.
p90x programına 2 kere başladım 2sinde de ilk gün sonunda bıraktım, sigara içiyorsanız kalp krizi geçirtir adama o program.
1 hafta gerektiği gibi yapayım dedim, düzene de oturttum, artık göğsü zorlama olayı da kalmamıştı, 1000 türlü olay oldu devam edemedim. bu aralar ya tekrar başlayacağım ya da kaldığım yerden devam edeceğim programa.
program baya ağır, 30 şınav çok rahat çekebiliyorum, hatta videodakilerden önde gidiyorum başlarda, ama 30. dakikaya doğru baktım kolumu kaldıramaz hale geliyorum, set halinde çalışayım dedim ve 15lik setlerden yapıyorum programları.
Gimifayf
03-11-2013, 20:39
malesef sigara kullanıyorum uzun süredir.
p90x programına 2 kere başladım 2sinde de ilk gün sonunda bıraktım, sigara içiyorsanız kalp krizi geçirtir adama o program.
1 hafta gerektiği gibi yapayım dedim, düzene de oturttum, artık göğsü zorlama olayı da kalmamıştı, 1000 türlü olay oldu devam edemedim. bu aralar ya tekrar başlayacağım ya da kaldığım yerden devam edeceğim programa.
program baya ağır, 30 şınav çok rahat çekebiliyorum, hatta videodakilerden önde gidiyorum başlarda, ama 30. dakikaya doğru baktım kolumu kaldıramaz hale geliyorum, set halinde çalışayım dedim ve 15lik setlerden yapıyorum programları.
Bende o 30luk setleri yapamiyorum ki abi adam kendi diyo zaten quality over quantity yani dogru formda az hareket etmek yamuk yumuk cok hareket etmekten iyidir diye ben de daha 30lari goremiyorum ama devam ediyoruz 20lerdeyim 1 ay sonunda 30lara ulasabilicem diye dusunuyorum...
Benim de haftaya vizeler giriyo olumune ders calismam gerekicek ama birakmamayi dusunuyorum...
Karbonun azligi ve aynı idmanda 3 farklı bölge calişmanızdan dolayı idman zor çıkmıştır.hakki ile yapılan göğüs biceps idmanında, kollarin titreyerek çıkarsın salondan :)
Aslinda burda sizin vesilenz ile söylemekte fayda var. İdman var idman var. Kimisi bos boş kaldırır bırakır. Kimiside iptal olur. O yuzden hep bahsettigimiz unsurlar arasında olan idman seviyesde, kişiyi en kisa sürede başarıya götürecek noktalardan biridir.
bizim hoca ile temel programdan sonra konuştum aslında. hocam 3 bölge zorlar 2 ile devam edelim diye. hocam şunu dedi.
temelden sonra 3 lü gruplar şeklinde 2 program devam et 2 ay sonrasında 2 bölge ile 3 program şekline döneriz dedi. level 1 temel program level 2 3lü kas grupları level 3 ise 2li kas grupları şeklinde. ben de peki dedim.
evet idman bayağı zorlu geçiyor. ama cumartesi günü gibi zorlandığım başka bi gün hatrlamıyorum. bench in son setinde son tekrarda bar hariç 40kg olmasına rağmen ciddi ciddi zorladı :D
kollarım aynen dediğin gibi titriyordu neredeyse. verimli geçtiğine inanıyorum
flexamin
04-11-2013, 09:18
2-2 buçuk aylık aradan sonra bugün yeniden başlıyorum.
bu kış doğal yoldan (roidsiz) hardcore bulk yapacağım
beslenme programımı buna göre düzenledim
sabah kahvaltı : 4 yumurta +200 gr piliç jambon+1 dilim tam tahıllı buğday ekmeği.
saat 10:00 kendi yaptığım protein bar 30gr protein - 60 gr karbo
saat 11:30 1 porsiyon amix beef protein + 4 adet amino growth v12 çiğnenebilir tablet
saat 12:00 -13:00 idman
13:00 1 porsiyon amix beef protein + 4 adet amino growth v12 çiğnenebilir tablet
saat 14:00 100 gr tavuk 1 büyük kase makarna
saat 16:00 kendi yaptığım protein bar 30gr protein - 60 gr karbo
saat 19:00 150gr tavuk ile salata.
sporu bırakmadan önce 2 ay definasyon yapmıştım. sonra bazı özel sebepler ve koşuşturmalarımdan dolayı sporu bıraktım ee tabi haliyle küçüldük.
idman programım da
1. göğüs biceps
bar ile bench press 8-10-12
incline db pres 8-10- 12
butterfly 8-10-12
ayakar yerde bench üzerinde şınav (alt göğüs için) 3x10
barbell curl 8-10-12
ayakta db curl 8-10-12
hammer curl 8-10-12
2. gün cardiyo - karın
3. sırt -triceps
good morning 3x12
lat pull down geniş tutuş gögüse 8-10-12
barbell row 8-10-12
db row 3x8
push down 8-10-12
ters tutuş push down 8-10-12
skullcrusher 8-10-12
4. gün off
5. gün bacak - omuz
leg press/calf press 3x12
leg extansion 3x12
leg curl 3x10
omuz press 8-10-12
lateral raises 8-10-12
rear lateral raises 8-10-12
bu kış kullanacağım supplementler
amix beef
php aminogrowth v12
1.mr powder (bunu temin etmedim) ( amix in içinde de creatin vs olduğu için kararsızım)
Yiğit Ş.
04-11-2013, 09:20
p90x ağır gelebilir. p90 ı araştırın.
Konuya bodoslama daldım :D
1.76 boy 52 kg yum.
Bana kilo alıp almamam konusunda ankarada önerebileceğiniz bi doktor varmı arkadaşlar?
Konuya bodoslama daldım :D
1.76 boy 52 kg yum.
Bana kilo alıp almamam konusunda ankarada önerebileceğiniz bi doktor varmı arkadaşlar?
niye doktor, bir rahatsızlığınız mı var ?
2-2 buçuk aylık aradan sonra bugün yeniden başlıyorum.
bu kış doğal yoldan (roidsiz) hardcore bulk yapacağım
beslenme programımı buna göre düzenledim
sabah kahvaltı : 4 yumurta +200 gr piliç jambon+1 dilim tam tahıllı buğday ekmeği.
saat 10:00 kendi yaptığım protein bar 30gr protein - 60 gr karbo
saat 11:30 1 porsiyon amix beef protein + 4 adet amino growth v12 çiğnenebilir tablet
saat 12:00 -13:00 idman
13:00 1 porsiyon amix beef protein + 4 adet amino growth v12 çiğnenebilir tablet
saat 14:00 100 gr tavuk 1 büyük kase makarna
saat 16:00 kendi yaptığım protein bar 30gr protein - 60 gr karbo
saat 19:00 150gr tavuk ile salata.
sporu bırakmadan önce 2 ay definasyon yapmıştım. sonra bazı özel sebepler ve koşuşturmalarımdan dolayı sporu bıraktım ee tabi haliyle küçüldük.
idman programım da
1. göğüs biceps
bar ile bench press 8-10-12
incline db pres 8-10- 12
butterfly 8-10-12
ayakar yerde bench üzerinde şınav (alt göğüs için) 3x10
barbell curl 8-10-12
ayakta db curl 8-10-12
hammer curl 8-10-12
2. gün cardiyo - karın
3. sırt -triceps
good morning 3x12
lat pull down geniş tutuş gögüse 8-10-12
barbell row 8-10-12
db row 3x8
push down 8-10-12
ters tutuş push down 8-10-12
skullcrusher 8-10-12
4. gün off
5. gün bacak - omuz
leg press/calf press 3x12
leg extansion 3x12
leg curl 3x10
omuz press 8-10-12
lateral raises 8-10-12
rear lateral raises 8-10-12
bu kış kullanacağım supplementler
amix beef
php aminogrowth v12
1.mr powder (bunu temin etmedim) ( amix in içinde de creatin vs olduğu için kararsızım)
serdar abi bence bulk için yetersiz karbo alımı olur.
mesela sabah 250 gr yulaf ye ekmek yerine.
öğle öğününde 100 gr tavuk değil 300 gr ye. 1 tabak makarna yerine pirinç pilavı ye. tabiki lapa :)
ara öğüne muz koy falan
flexamin
04-11-2013, 10:52
serdar abi bence bulk için yetersiz karbo alımı olur.
mesela sabah 250 gr yulaf ye ekmek yerine.
öğle öğününde 100 gr tavuk değil 300 gr ye. 1 tabak makarna yerine pirinç pilavı ye. tabiki lapa :)
ara öğüne muz koy falan
ok onat eklemeler yaparım.
sürekli pilav yiyordum bıktım o yüzden makarna ve bulgur dönüşümü yapmayı planlıyordum.
çok çabuk yağlanabilen bir yapım var. ona istinaden karboya çok aşırı derecede yüklenmek istemedim. bakalım. dediklerini de ekleyeyim. :)
ok onat eklemeler yaparım.
sürekli pilav yiyordum bıktım o yüzden makarna ve bulgur dönüşümü yapmayı planlıyordum.
çok çabuk yağlanabilen bir yapım var. ona istinaden karboya çok aşırı derecede yüklenmek istemedim. bakalım. dediklerini de ekleyeyim. :)
abi kaç kilosun ? idmanlar hardcore geçiyor mu ?
niye doktor, bir rahatsızlığınız mı var ?
Deyimi yerindeyse öküz gibi yiyorum ama hiç kilo alamıyorum.
Küçükken çok kiloluymuşum atwşli hastalık sonucu aşırı kilo kaybından dolayı bu hale geldim.
Doktorluk olduğumu süşünüyorum ama eğer tavsiye edebilceğiniz bişi varsa eğer tabikide dinlemek isterim
Deyimi yerindeyse öküz gibi yiyorum ama hiç kilo alamıyorum.
Küçükken çok kiloluymuşum atwşli hastalık sonucu aşırı kilo kaybından dolayı bu hale geldim.
Doktorluk olduğumu süşünüyorum ama eğer tavsiye edebilceğiniz bişi varsa eğer tabikide dinlemek isterim
bu sayfada post 39 ve 44. postları bir okuyun lütfen. güzel bilgiler olduğunu düşünüyorum. kilo alamamanın doktorluk bir yanı çok uç durumlarda ortaya çıkacaktır. dediğim postları harfiyen uygulayın ve halen aynı kilodasınız o zaman bir doktora başvurun.
bu sayfada post 39 ve 44. postları bir okuyun lütfen. güzel bilgiler olduğunu düşünüyorum. kilo alamamanın doktorluk bir yanı çok uç durumlarda ortaya çıkacaktır. dediğim postları harfiyen uygulayın ve halen aynı kilodasınız o zaman bir doktora başvurun.
Kilo alma ile ilgili de çok soru geliyor, sürekli bahsi geçen postları da ilk mesaja eklemek faydalı olabilir.
Kilo alma ile ilgili de çok soru geliyor, sürekli bahsi geçen postları da ilk mesaja eklemek faydalı olabilir.
kilo alma ve verme, bazı supplementlerin kullanımı, kombinleri falan eklenmeli. yeni bilgiler öğrenildikçe eklenmeli. yapılması gereken çok şey var.
arkadaşlar aşağıdaki linki kesinlikle okuyunuz. ciddi faydalı bilgiler mevcut bence. kilo alımı ve aynı zamanda kilo vermek konusunda da güzel bilgiler var o konuda. özellikle coyote nickli eleman güzel yazmış.
Günlük Kaç Gram Karbonhidrat Alıyorsunuz??? | BodyForumTR Vücut Geliştirme Forumu (http://www.bodyforumtr.com/threads/g%C3%BCnl%C3%BCk-ka%C3%A7-gram-karbonhidrat-al%C4%B1yorsunuz.26243/)
flexamin
04-11-2013, 12:40
abi kaç kilosun ? idmanlar hardcore geçiyor mu ?
82 kilodan 2 ay definasyonla 73 e düşmüştüm. 2- 2 buçuk ay sporuda bırakınca 69 a düşmüşüm bu sabah ölçüldüm.
bugün idmanda güç düşüşüm olmamış gibi gördüm definasyondan önce çalıştığım kilolarla bugün çalışabildim.
82 kilodan 2 ay definasyonla 73 e düşmüştüm. 2- 2 buçuk ay sporuda bırakınca 69 a düşmüşüm bu sabah ölçüldüm.
bugün idmanda güç düşüşüm olmamış gibi gördüm definasyondan önce çalıştığım kilolarla bugün çalışabildim.
Günlük Kaç Gram Karbonhidrat Alıyorsunuz??? | BodyForumTR Vücut Geliştirme Forumu (http://www.bodyforumtr.com/threads/g%C3%BCnl%C3%BCk-ka%C3%A7-gram-karbonhidrat-al%C4%B1yorsunuz.26243/)
şu linki bi oku bak. seversin sen okumayı.
flexamin
04-11-2013, 13:05
şu linki bi oku bak. seversin sen okumayı.
okudum biliyorum zaten combo.
bakalım senin dediklerinide ekledim beslenmeye. martın sonuna kadar devam sonra yağlanma durumuna göre değiştirebilirim.
82kg den 73kg ye çok ciddi bi düşüş olmuş abi maşallah. Öncesi sonrası varmı hiç?
flexamin
04-11-2013, 13:47
82kg den 73kg ye çok ciddi bi düşüş olmuş abi maşallah. Öncesi sonrası varmı hiç?
evdeki pcde vardır mutlaka şuan işyerindeyim. evdekinde varsa upload ederim.
ama bugün idmandan önce çektim bir foto. eller titreyince biraz sıkıntılı çıkmış idare edersiniz artıkın :)
http://img801.imageshack.us/img801/7260/yp99.jpg
Tavsiye için teşekkür ederim en kısa zamanda okuycam :)
flexamin
05-11-2013, 14:28
dün akşam itibariyle benexol e başladım. kutusu bittikten sonra 1 hafta vitamin alımını durdurup daha sonra supradyn e başlayacağım
dün akşam itibariyle benexol e başladım. kutusu bittikten sonra 1 hafta vitamin alımını durdurup daha sonra supradyn e başlayacağım
Benexol ve supradyn ile amaçlanan ne ?
Bende kilo alamıyorum , ayrıca konuyu okurken ektomorf olduğumu oğrendim ( 1.83-1.85 kilom 55) . 39 ve 44 u de okudum . Ancak benim 39u uygulamam imkansız çünkü hem sabah 6.15 de evden çıkıyorum hemde tüm gün derslere girip çıkıyorum , öğrenciyim . Yeri geliyor ilk öğünümü aksamustu 4-5 gibi yiyorum . Gecen hafta supradyn içmeye başladım şimdi de spora kesinlikle yazılmayı düşüyorum . Öğrenciler için biraz daha uygulaması kolay program yok mudur ? O kadar yemeği gün içinde yemek için vaktim bile yok benim :) :)
Cimmeria
05-11-2013, 17:44
Evet 90 kiloyla başlayıp 80 kiloya düşmüştüm yaz başında, hazirandan beri neredeyse hiç gidemedim spora, üstünüze afiyet hayvan gibi de içip yedim *** göbek salındı gene :)
Bugün tekrar başlıyorum, hedef haftada 3 gün gidebilmek, amaç göbeği eritmek, bakalım 3 ay sonra ne olacak. Yaş 33 oldu hala göbekle uğraşıyoruz a.k
http://i40.tinypic.com/24fef68.jpg
flexamin
05-11-2013, 18:42
hafıza, protein ve karb. sentezlenmesine destek için benexol
daha sonra supradyn de vücut direnci, metabolizma, hormon salınımlarını dengelemek için
selamlar,
mekik çekerken, yük sanki "sırtımın tam ortasındaki yukardan aşagı dogru inen kemige" yük biniyor ve orda agrı olusuyor, karın kaslarımdaki yanmadan cok orda agrı hissediyorum. mekigi de tam aletinde, gayet dogru bi sekilde yapıyorum.
Bir de, belli bi calısma sürecinden sonra, calısmalar sırasında, kaslarda yanma hissetmemek normal midir? ya da az hissetmek?
Bende kilo alamıyorum , ayrıca konuyu okurken ektomorf olduğumu oğrendim ( 1.83-1.85 kilom 55) . 39 ve 44 u de okudum . Ancak benim 39u uygulamam imkansız çünkü hem sabah 6.15 de evden çıkıyorum hemde tüm gün derslere girip çıkıyorum , öğrenciyim . Yeri geliyor ilk öğünümü aksamustu 4-5 gibi yiyorum . Gecen hafta supradyn içmeye başladım şimdi de spora kesinlikle yazılmayı düşüyorum . Öğrenciler için biraz daha uygulaması kolay program yok mudur ? O kadar yemeği gün içinde yemek için vaktim bile yok benim :) :)
malesef yaşam şeklinize bunları yemeyi uyduramazsanız kilo alamazsınız.
selamlar,
mekik çekerken, yük sanki "sırtımın tam ortasındaki yukardan aşagı dogru inen kemige" yük biniyor ve orda agrı olusuyor, karın kaslarımdaki yanmadan cok orda agrı hissediyorum. mekigi de tam aletinde, gayet dogru bi sekilde yapıyorum.
Bir de, belli bi calısma sürecinden sonra, calısmalar sırasında, kaslarda yanma hissetmemek normal midir? ya da az hissetmek?
ne kadar çok yanarsa o kadar iyidir ve fazla gelişir.
bu linkte düzgün mekik nasıl çekilir linki. elleriyle asla çekmiyor kendini. enseden tutup çekersen kendini boynun ve omur iliğin ağrır.
Eryamanda fitness-Dizler Kırık Mekik Çekme.mp4 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=ymTRXqORA20)
Benexol B vitamin kompleksi
Supradyn ise multivitamin ve mineral kompleksi
Ben de Supradyn allday ile benexol kullanıyorum.
Evet 90 kiloyla başlayıp 80 kiloya düşmüştüm yaz başında, hazirandan beri neredeyse hiç gidemedim spora, üstünüze afiyet hayvan gibi de içip yedim *** göbek salındı gene :)
Bugün tekrar başlıyorum, hedef haftada 3 gün gidebilmek, amaç göbeği eritmek, bakalım 3 ay sonra ne olacak. Yaş 33 oldu hala göbekle uğraşıyoruz a.k
http://i40.tinypic.com/24fef68.jpg
boy kaç abi ? bide fotoğrafta 90 kg halinmi?
paulharris
05-11-2013, 20:06
arkadaslar bende 90 kilo oldum...vucudum asırı yaglandı...1.73 boyum var.... yuruyus yapmaya basladım ama en iyisi spor salonuna yazılmak sanırım..
75 kiloya inmek istiyorum...bu spor salonlarından omrum boyunca tırsmısımdır ölümler falan tvlerde cıktıgı icin :) spor salonu ararken neye dikkat etmek lazım...haftanın kac gunu gidilir genelde..gidilmediginde evdemi devam edilir calısmaya...
bana neler yapmam gerektigini hangi calısmaları yapmamın gerekli oldugunu soyleyecek bir coach da gerekli sanırım bu durumda...
20.09.2013
http://j1311.hizliresim.com/1h/5/u83cm.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
04.11.2013
http://n1311.hizliresim.com/1h/5/u83dn.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
bartubasot
05-11-2013, 20:21
@LVIII bence kanki öndende foto alalım özellikle mutfak fotonu bekliyorum sendrn kilolu olan :D
@LVIII bence kanki öndende foto alalım özellikle mutfak fotonu bekliyorum sendrn kilolu olan :D
kanki o fazla özele giriyor koyamammm :D:D
Cimmeria
05-11-2013, 20:46
boy kaç abi ? bide fotoğrafta 90 kg halinmi?
boy 76 bugünkü halim bu 85 olmuşum gene
Bir şeyi de ekleyeyim, iyi bir vücut (genetik faktörünü es geçerek konuşuyorum), sabırla ve basitçe beslenerek elde edilir. Yani demek istediğim 6 ay boyunca istediğin kadar supplement kullan, beslen, çalış. Bir yerden sonra bu rutini aksatırsan bu işi zorlaştırırsın.
Yani, dehşet yağlı ve kassız olabilir bir vücut. Ama antrenmanı, doğru zamanda doğru beslenmeyi ve iyi uykuyu gerçekleştirirsen, ne kadar kötü genetiğin olursa olsun bir süre sonra vücudu elde edersin. Bu belli bir şey. Elde edemeyen olmaz.
Önemli olan sabırlı olmak, düzene oturtarak, verimli gitmek. 6 ay deli gibi gidip çalışıp sonrasında bırakan olmayın. Uzun süre boyunca verimli gidin. Üzerine koya koya gidin.
Ayrıca onata da teşekkürler. Benim gördüğüm, yeni başlık açıldığından beri, eski başlıktakine kıyasla daha fazla yazıyor/yardımcı olmaya çalışıyor.
arkadaslar bende 90 kilo oldum...vucudum asırı yaglandı...1.73 boyum var.... yuruyus yapmaya basladım ama en iyisi spor salonuna yazılmak sanırım..
75 kiloya inmek istiyorum...bu spor salonlarından omrum boyunca tırsmısımdır ölümler falan tvlerde cıktıgı icin :) spor salonu ararken neye dikkat etmek lazım...haftanın kac gunu gidilir genelde..gidilmediginde evdemi devam edilir calısmaya...
bana neler yapmam gerektigini hangi calısmaları yapmamın gerekli oldugunu soyleyecek bir coach da gerekli sanırım bu durumda...
Ölümlerin spor salonu ile ne alakası var ben onu çözemedim..
Bir şeyi de ekleyeyim, iyi bir vücut (genetik faktörünü es geçerek konuşuyorum), sabırla ve basitçe beslenerek elde edilir. Yani demek istediğim 6 ay boyunca istediğin kadar supplement kullan, beslen, çalış. Bir yerden sonra bu rutini aksatırsan bu işi zorlaştırırsın.
Yani, dehşet yağlı ve kassız olabilir bir vücut. Ama antrenmanı, doğru zamanda doğru beslenmeyi ve iyi uykuyu gerçekleştirirsen, ne kadar kötü genetiğin olursa olsun bir süre sonra vücudu elde edersin. Bu belli bir şey. Elde edemeyen olmaz.
Önemli olan sabırlı olmak, düzene oturtarak, verimli gitmek. 6 ay deli gibi gidip çalışıp sonrasında bırakan olmayın. Uzun süre boyunca verimli gidin. Üzerine koya koya gidin.
Ayrıca onata da teşekkürler. Benim gördüğüm, yeni başlık açıldığından beri, eski başlıktakine kıyasla daha fazla yazıyor/yardımcı olmaya çalışıyor.
Elimden geldiğince, teşekkürler:)
onat olmasa işimiz yaş :D
onat olmasa işimiz yaş :D
Estafurullah napıyorum ki. Ne adamlar var daha bilgili. Bende kapıyorum birşeyler, buraya yazıyorum.
flexamin
06-11-2013, 10:29
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1395328_682303885115661_1631910232_n.jpg
evimdeki posterin aynısı
gögüs yayı olarak gecen aleti kullanan varmı aramızda ?
typermelih
06-11-2013, 12:25
göğüs yağı olarak bilinen bir alet olmazki
kası çalıştıran makina vardır
ben anladım ne demek istediğini , evde var arasıra kullanıyorum spora gitmediğim günlerde
ben anladım ne demek istediğini , evde var arasıra kullanıyorum spora gitmediğim günlerde
aynen onu dıyorum abı 1-2 aydır kullanıyorum kanat kaslarını gayet ıyı calıstırıyorum fakat bazı forumlarda okudum dengesız gelısme gıbı bır konu varmıs boyle bır seyın olması mumkunmudur acaba
göğüs yağı olarak bilinen bir alet olmazki
kası çalıştıran makina vardır
http://images.gittigidiyor.com/6248/Selex-5-li-Gogus-Yayi-Kondisyon-ve-Antrenman__62485600_1.jpg?_=1381217590
abi alet bu cogu yerde gogus yayı olarak gecıyor ısmı bunu kast etmek ıstemıstım
Öneri istiyorum,
Boy 1.73
Kg: 74
Vücudumun üst kısmı evde boks antrenmanı (uzun süredir) yaptığımdan ötürü iyi durumda. Yanında sürekli şınav çekip, ağırlık ile (5 kg) ön kol, arka kol ve arada göğüs açma hareketleri yapıyorum. Tabi bunlar düzensiz aralıklarla yapıldığından faydası da minimum oluyor.
Bekar yaşadığım için öyle aman aman bir yemek düzeni yok.
Sabah Kepek ekmeği ile kaşar + salam yiyorum 1 adet.
Akşamlarıda genelde yağı süzülmüş ton balığı +kepek ekmeği + meyve ve ice tea.
Beslenme düzeni ve salon çalışması için kardiyo antrenmanı tavsiyeleri verirse bilgili arkadaşlar sevinirim.
flexamin
06-11-2013, 15:28
Öneri istiyorum,
Boy 1.73
Kg: 74
Vücudumun üst kısmı evde boks antrenmanı (uzun süredir) yaptığımdan ötürü iyi durumda. Yanında sürekli şınav çekip, ağırlık ile (5 kg) ön kol, arka kol ve arada göğüs açma hareketleri yapıyorum. Tabi bunlar düzensiz aralıklarla yapıldığından faydası da minimum oluyor.
Bekar yaşadığım için öyle aman aman bir yemek düzeni yok.
Sabah Kepek ekmeği ile kaşar + salam yiyorum 1 adet.
Akşamlarıda genelde yağı süzülmüş ton balığı +kepek ekmeği + meyve ve ice tea.
Beslenme düzeni ve salon çalışması için kardiyo antrenmanı tavsiyeleri verirse bilgili arkadaşlar sevinirim.
konuyu araştırırsan (eski konu /yeni konu) bununla ilgili bir sürü yazı var..
konuyu araştırırsan (eski konu /yeni konu) bununla ilgili bir sürü yazı var..
:) ben kolaya kaçtım biraz, olabildiğince takip ediyorum ama bi daha gözden geçireyim...
Son 2 hafta
Kg 81,7 , 80,5 arasında gidip geliyorum.. Hedef im 90 kg idi ama çok irileşiceğim için vazgeçtim, çok rahat 90 kg yi görürdüm insan gibi yemiyorum.. 3 kişinin yiyebilceğini zorlanmadan indiriyorum.. Sadece kol ölçümü yaptım 39 cm den 41 cm e yükselmiş..
Şubat, mart define o zamana kadar beslenmem şimdiki kadar sıkı olmaz ama kg yi 85 e sabitletip define olursam abartmamış olurum.. Fazlasını istemiyorum şu anki halimden de memnunum..
Güncel halim
http://i989.photobucket.com/albums/af19/gokizd/ED6FE444-2676-444A-A992-6812FA4E22E8-446-0000001FE8CFFD0E_zps5f93417f.jpg
Tebrik edeerim, emeklerinin karşılıgını alman ne güzel :D Türk Sins adaylık başvuru formunu doldur artık ahahhaha
hocam vucut cok ıyı masallah
Tebrik edeerim, emeklerinin karşılıgını alman ne güzel :D Türk Sins adaylık başvuru formunu doldur artık ahahhaha
Basma yarama, basmaaa :(
:D
flexamin
07-11-2013, 09:58
maşallah la göki :) darbeli maktap gibisin :) hauhauha aynen devam.
beyler bugun hydroxcut elıte aldım. kullanım seklı hakkında yardımcı olurmusunuz?
m. ali öz
07-11-2013, 10:42
194 boy
72 kilodayım.
Dün spora başladım.
Haziran a kadar hedefim 80-85 kilo arası.
Supplement öneriniz var mı
flexamin
07-11-2013, 10:56
194 boy
72 kilodayım.
Dün spora başladım.
Haziran a kadar hedefim 80-85 kilo arası.
Supplement öneriniz var mı
takviyeleri düşünmeden önce ilk olarak beslenme programı önemi.
beslenmen iyi veya yeterli değilse takviye almanda pek bir işe yaramaz.
beslenme programını hedefine göre düzenle. düzenledikten sonra paylaş eksik gedik varsa yardımcı olalım.
Yaklasık 1-1,5 aydır spor yapmaktayım.Spor salaonunda ki hoca başlangıç programını yaptırıyor sanrım 2 hafta sonra degıstırcez dıyor ancak hocalarda sadece sısme var yanı baska bırsey yok yanı benım ıstedegım hoca seklınde degıl sormak ıstedıklerım sunlar.
1.Ben sabah 7 aksam 5 calısan bı ınsanım bana beslenme konusunda lıste cıkarmada yardımcı olabılıecek var mı?
2.Ek olarak spordan sonra proteın tozu kullanıyorum.Yakında amınoasıt alcam spordan once kullanmak ıcın
3.Boy:181 Kılo:80 sadece kolu bılıyorum suan sıcakken 36.5
benım ıstedegım gogus kası ve sırt kası olusturmak baklavaların cıkmayacagını kendımde bılıyorum:D
Bana guzel bı anteramn programnda yardımcı olabılıecek var mı ? Onat abı gelıyor basta aklıma ama onu da cok rahatsız ettım bu aralar:)
flexamin
07-11-2013, 11:14
antreman programından önce beslenme programı çıkarmak lazım.
kış dönemi temiz bir bulk geçirmek en idealidir.
bulk olcam hacim yapıcam diye önüne ne gelirse yemeyeceksin. kola ve şekeri hayatından çıkaracaksın.
özel msj atıyorum sana ordan irtibata geçelim yardımcı olmaya çalışayım.
Basma yarama, basmaaa :(
:D
memiklerin ne güzel olmuş nan :D benimkiler sarktı amk :D
alperkmen
07-11-2013, 11:18
beyler bugun hydroxcut elıte aldım. kullanım seklı hakkında yardımcı olurmusunuz?
1. ve 2. Gün : 1 Kapsül kahvaltıdan ve öğle yemeğinden 30 dakika önce,
3. ve 4. Gün : 2 Kapsül kahvaltıdan ve öğle yemeğinden 30 dakika önce,
5. Gün ve Sonrasındaki Günlerde : 2 Kapsül kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeklerinden 30 dakika önce bol su ile kullanabilirsiniz.Toplam 6 kapsül
Uyarım elite biraz çarpıntı yapıyor korkma haberin olsun :) Günde 8-10 bardak su tüketmeyi unutma.
Kutuda yazan kullanım şekli dışında ben daha önce 1 kutu kullandım şimdi ocakta ikinci kutumu kullanıcam. Benim kullanım şeklim,
İlk 3 gün kahvaltı öncesi 15 20dk önce 1 tablet
sonraki 3gün kahvaltı ve öglen yemegi öncesi 1 tablet
sonraki 4gün kahvaltı-öglen ve spor öncesi ögünümden 20dk önce 1tablet
sonra 1gün off geçip tekrar devam ediyodum bu programa. Tabi her yigidin farklı yogurt yemesi olur o yüzden benim kullanım tarzım belki başkasına uymaya bilir.
Ama dikkat etmekte yarar var 3 tablete cıkıldıgında yüksek cafein oluyo el titremesi falan olabilir.
antreman programından önce beslenme programı çıkarmak lazım.
kış dönemi temiz bir bulk geçirmek en idealidir.
bulk olcam hacim yapıcam diye önüne ne gelirse yemeyeceksin. kola ve şekeri hayatından çıkaracaksın.
özel msj atıyorum sana ordan irtibata geçelim yardımcı olmaya çalışayım.
yardımlarını beklıyorum abı:)
Ben şu sıralar çok sıkıldım, diyet falan yalan oluyor gün içinde sadece kahvaltıyı güzel yapabiliyorum. Kış aylarında normaldir herhalde..
En son şu hallerdeyim
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1397700_586619231398921_416832577_o.jpg
Göki helal olsun kardeşim. Harika bi vücut çıkarttın ortaya :)
Gimifayf
07-11-2013, 11:50
Goki abi ates etti. :D
Son 2 hafta
Kg 81,7 , 80,5 arasında gidip geliyorum.. Hedef im 90 kg idi ama çok irileşiceğim için vazgeçtim, çok rahat 90 kg yi görürdüm insan gibi yemiyorum.. 3 kişinin yiyebilceğini zorlanmadan indiriyorum.. Sadece kol ölçümü yaptım 39 cm den 41 cm e yükselmiş..
Şubat, mart define o zamana kadar beslenmem şimdiki kadar sıkı olmaz ama kg yi 85 e sabitletip define olursam abartmamış olurum.. Fazlasını istemiyorum şu anki halimden de memnunum..
Güncel halim
http://i989.photobucket.com/albums/af19/gokizd/ED6FE444-2676-444A-A992-6812FA4E22E8-446-0000001FE8CFFD0E_zps5f93417f.jpg
çok kötü ı ıh tırt
goki abi mide programını yazarmısın ?
goki abi mide programını yazarmısın ?
çalışmıyorki :D
çalışmıyorki :D
alt mide calısıyodur abi ya :D
benim bildiğim çalışmıyor. anca nutella muz ıslak hamburger yiyor. ayı gibi yiyor. genetik harikası bi adam. o yüzden öyle. onun yediğini ben yesem 120 kg olurdum :D
HardCore
07-11-2013, 12:23
bicepste neredeyse hiç gelişme yakalayamıyorum, sporcu tabiriyle plato dönemindeyim sanırım. veya haftada iki defa yapmamla beraber programım kaslara monoton gelmeye başladı, 21 tekniği ile ilgili bilgisi olan var mı?
bicepste neredeyse hiç gelişme yakalayamıyorum, sporcu tabiriyle plato dönemindeyim sanırım. veya haftada iki defa yapmamla beraber programım kaslara monoton gelmeye başladı, 21 tekniği ile ilgili bilgisi olan var mı?
1 ay şok etkisi yaratcak birşey yap madem öyle. ölçülerin ne ki plato seviyesinde kolların ?
Beslenme düzenin önemli gelişmek için çalışmak daha sonra.