Orijinalini görmek için tıklayınız : Vucut Geliştirme / Fitness / Sağlıklı yaşam / Kilo verme / Kilo alma
excellency23
13-12-2013, 22:31
abi her hafta genelde arttırıyorum kg ımı.. İlk başladığım kiloları yazsam gülmekten ölürsünüz :D en basitinden bench press, sadece bar ile çalışıyordum :D 1.5 ay öncesi yani..
kağıtta yazıyordu aslında kaç yaptğım genelde 4x12 çoğu.. 1 dk yı geçirmemeye çalışıyorum, bazen bacak çalışırken lunge da süre uzuyor dinlenme için..
Beslenmeye çalışıyorum sorun zaman problemi, keşke yemeği ısıtabileceğim bir yer olsa okulda falan yanımda taşırım aslında..
Teşekkür ederim cevap için
tavuk kızart veya haşla koy ekmeğin içine spordan sonra yersin. soğuk da güzel olur :)
tavuk kızart veya haşla koy ekmeğin içine spordan sonra yersin. soğuk da güzel olur :)
ekmek yemiyorm kii :D
excellency23
14-12-2013, 00:06
kepek, çavdar vesaire bu tip ekmeklerden bahsediyorum. antreman sonrası 3-4 saat aç kalmaktansa yarım ekmek yemeyi tercih ederim şahsen.
kepek, çavdar vesaire bu tip ekmeklerden bahsediyorum. antreman sonrası 3-4 saat aç kalmaktansa yarım ekmek yemeyi tercih ederim şahsen.
anladımm teşekkürler :)
Ben eskiden 75 dakika kadar kalıyordum şimdi tek bölge 4-5 hareket 35 dakikada işimi bitirip çıkıyorum..
İyi beslenince hem antrenman süresi hem de dinlenme süreleri azalıyor..
35-40 dakika iyidir değil mi?
Valla idmanın nasıl olduguna baglı kendini tartman lazım aslında. Benim tek bölge idmanlarım 1 saat sürüyor 6 hareketi buluyor bölgesine göre ve esneme yapıyorum.
Biraz deneyerek vücudunun tepkisi gör. Her yigidin farklı yogurt yigişi vardır diyim en basiti kedini tanı ona göre idman vaktini ayarla. Fazla kalıp protein yıkımına geçmemen lazım.
i-vtec07
14-12-2013, 10:00
abilerim evde dambıll setim var bana kol programı önerebilirmisiniz ? salona 1-2 ay sonra tekrar devam edicem
Leg presste kilo basılır. Squatlardan haber verin :D
aynen katılıyorum. 300 kg leg press yapıyorum ama 100 kg squatta iptal oluyorum.
Ben de serbeste devam ediyorum 3 aydır.
http://www.gymsa.com.tr/visual/urunler/bench-cool-line/BCL580.jpg
Barı dips sehpasına koyuyorum devam.
Cok yararlı bi makine ama bicok spor salonunda yok ve insanlar paralel bar dips hareketinin ne kadar yararlı oldugundan habersiz.Bulup eve alıcam bitane :)
aynen katılıyorum. 300 kg leg press yapıyorum ama 100 kg squatta iptal oluyorum.
Dün bacak yaptım iptal şuan
Cok yararlı bi makine ama bicok spor salonunda yok ve insanlar paralel bar dips hareketinin ne kadar yararlı oldugundan habersiz.Bulup eve alıcam bitane :)
Barı buraya koyup squat yapıyorum onu demek istedim :)
Adam gibi tek bölge antremanı yapiyorsanız.
Her tekrar arası 30 sn.
Her hareket arası maximum 2 dk.
Maksimum antremanınız 45 dk sürmeli. Daha fazlasına atp dayanmaz ve acayip pump alırsınız.
Maksimum antreman süresi zaten 45 dk olarak geçer profesyonel traininglerde.
Ama adam gibi antreman. Tekrar arası aylak aylak muhabbet etmeden. Maksimum 30 sn bekleyip diğer tekrara geçmelisiniz.
Aksi halde ne adam gibi pump alır kas nede gelişir.
1. tekrar 60 kg bench yapip 20 sn aradan sonra o 60 kg de tekrar sayınız düşüyorsa atıyorum 12 den 10'a. İdmanın hakkını veriyorsunuz demektir.
Birde hareketleri adam gibi yapmaya calışın.
Bench yapiyorsanız bench demiri göğsünüze deysin. Fly yapiyorsanız kollarınız tam açılsın vs.
typermelih
15-12-2013, 22:02
https://www.facebook.com/ajax/sharer/?s=11&appid=2392950137&p%5B0%5D=10202246530071910&sharer_type=all_modes
https://www.facebook.com/ajax/sharer/?s=11&appid=2392950137&p%5B0%5D=10202246500591173&sharer_type=all_modes
Artık programı değiştirme zamanım geldiğini düşünüyorum.
Bölgesel çalışıyorum.
Önceki idmanım :
1. gün :Göğüs - Bacak
2. gün :Ön kol-arka kol
3. gün : Omuz-sırt
Şeklinde çalışıyorum.
Şimdi programı değiştiriken aynı gün ön-arka kol çalıştığımda yüksek kilolara giremediğimi farkettim. Çünkü kollarda derman kalmıyor.
Programımı oluştururken ayrı kas gruplarını aynı gün yapsam nasıl olur ?
Örneğin : Göğüs - ön kol gibi ? ?
Sormak istediğim ise, hangi kasla aynı gün hangi kas grubu çalıştırılmalı ? Bu konuda bilgi verirseniz çok sevinirim :)
Kendi programımı yazıyorum örnek olabilir günlere yerleştirme konusunda. Bacak günü gücün kalıyorsa ve bicepsi haftada 2 girmek istemiyorsan omuz-bacak olarakta yapabilirsin.
Göğüs-biceps
off
Sırt-triceps
off
Omuz-biceps
Bacak
Kendi programımı yazıyorum örnek olabilir günlere yerleştirme konusunda. Bacak günü gücün kalıyorsa ve bicepsi haftada 2 girmek istemiyorsan omuz-bacak olarakta yapabilirsin.
Göğüs-biceps
off
Sırt-triceps
off
Omuz-biceps
Bacak
Teşekkür ederim bu şekilde uygulayacağım yeni programımı.
Başka firkirler varsa onlarıda değerlendiririm
ahmetgurlek
18-12-2013, 09:08
Teşekkür ederim bu şekilde uygulayacağım yeni programımı.
Başka firkirler varsa onlarıda değerlendiririm
bana yazılan program şu şekilde:
pazartesi: off
salı: bacak (erken bittiği için ilave karın yapıyorum, biceps de yapılabilir)
çarşamba: off
perşembe: göğüs-triceps
cuma: off
cumartesi: sırt-biceps
pazar: omuz-karın
rdvngrcn
18-12-2013, 12:22
Al bendende o kadar.Tabiri caizse hayvan gibi yemek yiyorum bir türlü kilo alamıyorum :o ekmek,pilav,makarna tüket gibi cevapları duyar gibiyim ancak ben pilavı ekmekle yiyen bir insanım :D önerilerinizi bekliyorum..
pilav ve makarna gibi yemekleri ekmekle yiyorum bende.ekmeksiz doymuyorum.bi tabak çorbayla 1,5 ekmek yiyorum yaklaşık :D :D ama bi türlü kilo alamıyorum.
Arkadaşlar yorumlarınıza bakar bakmaz hemen yaşınıza baktım :) bende 20 yaşında 68 kiloyu geçmiyordum 63-65-68 kilo aralarında dolanıp duruyordum azda olsa yaşla ilgili bir durumdur şimdi 75 kiloyum boyum 1,70 bu arada fazla yüklenmeyin düzenli yiyin sadece ben vermeye uğraşıyorum şimdi :D
edit: sinirimden ilk mesajı unutup kür hakkında bilgi alabileceğim kimse var mı diye sormuştum. bu sebeple editliyorum mesajımı... ellerim kırılsın :D
....ağırlıklı olarak kilo almak, hacimlenmek için;(boy1.76 kg: 54 yaş: 29 bitiyor şubatta)
aktif olarak miniklerin tavsiyesi doğrultusunda yeme içmeye devam, sporada tekrar başladım. sağlık sorunu yok kilo alamamayla ilgili akla gelen tüm testler yapıldı tiroidler dahil.. herşey normal değerlerde. vücut ölçümlerinde yağ oranım düşük..%3,5 civarı çıktı (ölçüm istinyepark hillside)
bebek olunca uyku, spor ve yemek düzeni dibe vurdu, ama bu aralar tekrar toparlamaya başladım... 58 kiloya kadar çıkmıştım. 3 ayda düşündüğümden fazlasını kaybetmişim. moral sıfır... ne öneririsiniz_?
beslenmeye elimden geldiğince uymaya çalışıyorum 2 haftadır...
sabah: 3-4 tam yumurta, peynir ıvır zıvır - beyaz ekmek
ara öğün: 1 muz, haşlanmış orta boy patates
öğlen: makarna ya da pilav, 400 gr tavuk, beyaz ekmek
ara öğün: 1 muz, yarım lt süt, 3-4 ceviz içi
akşam: 200-250 gr kırmızı et ya da balık, baklagiller pilav ya da makarna
ilerleyen saatlerde hindistan cevizi ve süt
herhangi bir supp. kullanmıyorum şu an ama scitec nutrition ultrafiltered whey ve yanında creatin düşünüyorum. hali hazırda elimde amino 1800 ile gaspari glutamine mevcut..
bir de whey tüketimi ile ilgili su ile mi yoksa süt ile mi tavsiye edersiniz? eminiminde farklılık oluyor mu su-süt arasında ?
?v=43FMVVTx8-I
Arrow - All workout scenes (Season 1) - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=43FMVVTx8-I)
Bu abimiz gibi olmak icin simdi baslasak hayvan gibi abansak spora bu kivama gelirmiyiz yaza kadar moralim bozuldu lan komplekse girdim :D
insan degil hayvan
abilerim evde dambıll setim var bana kol programı önerebilirmisiniz ? salona 1-2 ay sonra tekrar devam edicem
aynen banada lazım kol programı önerebılecek varmı ?
SerdaR A.
19-12-2013, 10:16
hergün mü antreman mantıklı yoksa 1 gün antreman 1 gün dinlenme mi faydalı
hergün mü antreman mantıklı yoksa 1 gün antreman 1 gün dinlenme mi faydalı
Hergün antrenman yapmak gereksiz vücudun dinlenmesi gerekiyor , haftada 5 gun ideal
bir de whey tüketimi ile ilgili su ile mi yoksa süt ile mi tavsiye edersiniz? eminiminde farklılık oluyor mu su-süt arasında ?
whey ne kullanıyorsunuz? gainer tarzı birşey kullanmanız lazım sizin hedefte
?v=43FMVVTx8-I
Arrow - All workout scenes (Season 1) - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=43FMVVTx8-I)
Bu abimiz gibi olmak icin simdi baslasak hayvan gibi abansak spora bu kivama gelirmiyiz yaza kadar moralim bozuldu lan komplekse girdim :D
insan degil hayvan
güncel halini resim atsana
Peki en verilmi ayrı iki bölgeyi tek günde mi çalıştırmak daha yararlı tek bir bölgeyi mi ?
Peki en verilmi ayrı iki bölgeyi tek günde mi çalıştırmak daha yararlı tek bir bölgeyi mi ?
büyük kas grubuna küçük kas grubu çalışmak
fakat mesela sırt çalışırken bicepsler aşırı yorulur ogün biceps çalışmak over training
gögüsde triceps çalışır o günde triceps çalışılmaz
ben idmanları şu şekilde yapıyorum
gögüs biceps
sırt ön kol
omuz triceps
mide
bacak trapez
fakat mesela sırt çalışırken bicepsler aşırı yorulur ogün biceps çalışmak over training
gögüs biceps
sırt ön kol
omuz triceps
mide
bacak trapez
Kafamdaki soru işaretleri kayboldu resmen teşekkür ederim:)
Birde kaçar hareket var idmanlarınızda ? Yada kaçar tane eklemek gerek maksimum?
400 gr tavuğu 2 öğüde yersen daha iyi olur. hem öğün eklemiş olursun hem de çok yormazsın.
gögüs biceps
sırt ön kol
omuz triceps
mide
bacak trapez
abi yalnış yazdın galiba? Yada ön kol derken neyi kast ettin :o
abi yalnış yazdın galiba? Yada ön kol derken neyi kast ettin :o
Forearms kast etmiştir Alp
http://athlete.io/wp-content/uploads/2010/03/monster_forearms001008.jpg
Tamamdır, dogru anlamışım. Sagolasın Serkan abi ;)
gögüs biceps
sırt ön kol
omuz triceps
mide
bacak trapez
bölümler nası abi ? yani pazartesi göğüs biceps yaptın, tekrarı ne gün yapıyosun ?
bıCEPsle on kol aynı gun calıstırılabılır zaten.. spıder curl-alternate bıceps curl supersetını tavsıye ederım. ustunede rope curl cıla gibi mis olur:D
flexamin
19-12-2013, 14:20
http://img43.imageshack.us/img43/6341/rrsk.jpg
Bu program meselesi herkeste değişir diye düşünüyorum.bence deneyerek bulunmalı.hangsinde gelişim hissediliyorsa onla devam edilmeli.ben mesela göğüs-ön kol 1 gün omuz-sırt-arka kol 1 gün çalışıyorum.böylece haftada 2 gün aynı bölge çalışmış oluyor.bir çok prgramı denedim en ii gelişimi bunda buldum.bu tabi ağır bir idman.protein amino ve glutaminle bu idmanı destekliorum...
başkan deadlift video bekliyoruz .
abı sen sureklı aynı pzou verecegıne bı gecen yıl koydugun bu foto ıle bu sene kı fotoyu yanyana koysan gelısımı daha guzel goruruz dıye dusunuyorum.
sırf senın ıcın degıl herkes ıcın aynı sey gecerlı. sureklı guncel halınızı koymaktansa 3-5 ay oncekı ve suan kı halınızı yanyana koymanız daha guzel olur. bıze de motıvasyon olur.
AHMET
blackweb
19-12-2013, 15:34
Ensure diye bişi duyuyorum bu sıralar, kilo almaya fydası oluyormuş, var mı bilgisi olan ?
Flex abı ıdolumsun
daha yolun var kanka senin :)
daha yolun var kanka senin :)
Yapcak bisi yok flex abi kadar olana dek devam
Tamamdır, dogru anlamışım. Sagolasın Serkan abi ;)
Rica ederim kardeşim :)
http: / /img43.imageshack.us/img43/6341/rrsk.jpg
Maşallah Flex kanka 5 kg daha al ama sonra kaybetme onları.69 kgler falan olmuyor. Pompaya devam :)
Editör abimiz :) Ne yalan söyleyim ben de merak ediyorum
flexamin
19-12-2013, 15:47
koyacam başkan sıkıntı yok
abı sen sureklı aynı pzou verecegıne bı gecen yıl koydugun bu foto ıle bu sene kı fotoyu yanyana koysan gelısımı daha guzel goruruz dıye dusunuyorum.
sırf senın ıcın degıl herkes ıcın aynı sey gecerlı. sureklı guncel halınızı koymaktansa 3-5 ay oncekı ve suan kı halınızı yanyana koymanız daha guzel olur. bıze de motıvasyon olur.
AHMET
iş yerindeki pc de yok eski foto ama bir ara evdeki pc den koyarım ahmet. bugün taze taze çektiğim için koydum.
Yapcak bisi yok flex abi kadar olana dek devam
ne ima etmeye çalışıyorsun ?
ben kendimi iyi durumda olarak görmüyorum ki hiçbir zaman görmedim. kendimin idolü değilim ki başkasının idolü olayım.. varsa bir derdin açık açık söyle..
bayadır foto yuklemıyordum. solda ki fotoğraf yaz sonu eylul 28 ınde cekıldı. ekim 1 de tamamen ilaçlar kesildi. ozamandan beri beslenmeme dikkat ederek naturel takılıyorum. ben yazın BULK kısın defıne olabılen bır vucuda sahıbım. kısın bende kesınlıkle yeme ve ıdman ıstegı olmuyor. sagda kı fotograf 1 ay once cekıldı. suan daha ıyı durumdayım yalnız tras olmuyorum ***** havalar soguk :). ınsallah yaza dogru ılaca baslamadan gene oncesı sonrası fotograf koyarım.
AHMET
http://imageshack.com/a/img29/3480/nqf5.jpg
flexamin
19-12-2013, 15:53
Rica ederim kardeşim :)
Maşallah Flex kanka 5 kg daha al ama sonra kaybetme onları.69 kgler falan olmuyor. Pompaya devam :)
Editör abimiz :) Ne yalan söyleyim ben de merak ediyorum
76 ya çıktık geri. hedef 85 bakalım.
Maşallah moruk. Kışın mide kaslarını görebilmek :D
bayadır foto yuklemıyordum. solda ki fotoğraf yaz sonu eylul 28 ınde cekıldı. ekim 1 de tamamen ilaçlar kesildi. ozamandan beri beslenmeme dikkat ederek naturel takılıyorum. ben yazın BULK kısın defıne olabılen bır vucuda sahıbım. kısın bende kesınlıkle yeme ve ıdman ıstegı olmuyor. sagda kı fotograf 1 ay once cekıldı. suan daha ıyı durumdayım yalnız tras olmuyorum ***** havalar soguk :). ınsallah yaza dogru ılaca baslamadan gene oncesı sonrası fotograf koyarım.
AHMET
ahmet en sonunda olmuşsunuz kanka bravo :) bnmde şu karın işi sıkıntı bana bir beslenme yazabilirmisin hacim kaynı yaratmayacak ama etli metli :)
soldaki Ahmet sağdaki hilmi gibi çıkmış :D
flexamin
19-12-2013, 16:50
http://img855.imageshack.us/img855/9563/0lro.jpg
ilk foto daki üstteki resim before -after şeklinde
http://img713.imageshack.us/img713/4342/ifot.jpg
ikinci fotoda alt kısım before üst kısımdaki after.
26 kg dambıl kol programı onerebılcek varmı abıler ?
AHMET
Bu göğüs omuz olayı genetik sanırım, o kadar çalışmaya ve kütleye, bendede omuz çok zor gelişiyor mesela..
1 aydır omuzlarımda az da olsa gelısme oldu. kg basmayı bıraktım. hafıf kılo 4x12 4x14 seklınde agrıyı hıssede hıssede calısıyorum. bu sekılde daha ıyı oldu. kac sene sonra kesfettı vucudum. sende vucudunu dınleyerek ıse yarayıp yaramadıgını gorebılırsın. gelısmıyor dıye bırsey yok ınan gelısıyor ama kuru kutlelı bırınde omuz gozukurken bulk olanda gozukmuyor maalesef. belkıde kurudugum ıcın gormeye basladım onu da bılemıyorum :) kuru arkadaslar daha net aydınlatabılır bızı. goguste aynı sekılde kurumadan ınan hıcbırsey anlasılmaz. bı bakarsın aa gogus varmıs haberım yokmus dersın. ben mıdeye cok sardım bu sıra kaslarım baya genıs ve uzun yapılı. sısırmeye calısıyorum.
AHMET
Ahmet bey sizi tanimiyorum ama burdan gordugum kadari ile bir donem asiri kilo probleminiz vardi. Su an kacsiniz? En cok kaca ciktiniz? Bnce sizin asil basariniz saglikli bir sekilde bu kilolara inip bunu koruyor olmaniz. Takdir ediyorum.
Salim
bölümler nası abi ? yani pazartesi göğüs biceps yaptın, tekrarı ne gün yapıyosun ?
vucudumu dinliyorum :)
bende mesela sırt iki ayrı programdır
birinde üst taraf çalışırım birinde alt taraf haftada iki dırt idmanı yaparım
genelde off gün yapmam ama bazen kendimi iyi hissetmem o gün idman yapmam ve gitmem
kendimi iyi hissettigim agrı szı yorgunluk olmayan her gün idman yaparım
tekrarı dediğin şeye çok takılma sen her hafta gögüs yapmak mevburiyetinde degilsinki
bu iş zaman işi zamana yayıcaksın kimse 3 ayda gelişemez
en son 8 gün önce gögüs biceps yaptım mesela bugun gögüs biceps yapıcam
hilmi
Ahmet bey sizi tanimiyorum ama burdan gordugum kadari ile bir donem asiri kilo probleminiz vardi. Su an kacsiniz? En cok kaca ciktiniz? Bnce sizin asil basariniz saglikli bir sekilde bu kilolara inip bunu koruyor olmaniz. Takdir ediyorum.
Salim
2001 yılına kadar 90kg ıdım Galatasaray da sutopu oynuyordum. sporu bıraktım. unıversıteye gırdım ne olduysa sporu bıraktıktan sonra oldu. 2008 yılına kadar 170kg ye cıktım. 2008 de dıet yaptım ama saglıksız bır dıet uyguladım. 9 ay gıbı kısa bır surede 109 a dustum. eskı formumu yakalamak ıcın ıdmanlara basladım. 3.5 yıl cok agır ıdman yaptım 140kg a cıktım. mayıs ayında 140 kg basladıgım defınasyon donemıme dewam edıyorum suan 110kg yım. ama 2008 yılı sonunda kı 109kg halımle alakası yok. o donem kollarım 35cm ıdı suanda ıse 44cm. bu defınasyon aslında tam bır defınasyon degıl gunluk dogru mıktar karbonhıdrat dogru mıktar proteın dogru mıktarda supplement kullanımı. yanı her bıreyın hayatı boyunca beslenmesı gerektıgı gıbı beslenme (parantez ıcınde saglıklı beslenme).
5 senedır cıps yemıyorum. canım cıps ısterse ayda 1 kere mısır patlatıyorum. ayda sadece 1 kere cola zero ıcıyorum 250ml.
ayda sadece 1 kere tatlı ve ya meyva yıyorum.
ayda sadece 1 defa cheat day yapıyorum ve ıdmandan once ya da sonra kı ogun olmasına dıkkat edıyorum (hamburger pızza pıde gıbı) patates ı kızartma degıl fırında yıyorum.
en onemlısı ıse vaktınde yatıp en gec 11 vaktınde kalkıyorum kı ınanın duzenlı beslenmenın(duzenlı beslenmenın ısın %70 oldugu soylenır) yanında eger ıyı bır forma gırmek ıstıyorsanız duzenlı yatıp kalkmak bu ısın %30. ıdmanın gercekten bır onemı yok. sınav mekık barfıks ceken ınsanlarda fıt olur maratoncularda bısıklete bınenlerde. ıyı bır form fıt bır vucut kesınlıkle agırlık kaldırmak degıl.
oncelıkle amacınız ne ? amacınızı kendınız belırlıceksınız. ve ona gore kendınıze beslenme dınlenme ıdman ve yasam programı olusturcaksınız. dunya da benım gıbı bır suru ınsan var. bunu basarmak kısının kendı elınde olan bırsey. elınız baklavaya gıdebılır de baglı durabılır de. bu sızın elınızde olan bırsey.
herkese goruslerı ıcın tesekkurler.
AHMET
Juggernaut
19-12-2013, 19:12
Jgz61LwoRNQ
14 year old Maryana Naumova benches 255 raw and 310 with bench shirt! - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=Jgz61LwoRNQ)
Benim program 2 güne yayılmış halde.. 2 gün çalışıp 1 gün ara veriyorum..
Göğüs biceps omuz
Sırt/Kanat triceps bacak
Bu şekilde.. Tabi sizinki kadar ağır değildir belki ama 3 er hareket var bacak dışında hepsinde.. Değişikilik yapayım mı?
Benim program 2 güne yayılmış halde.. 2 gün çalışıp 1 gün ara veriyorum..
Göğüs biceps omuz
Sırt/Kanat triceps bacak
Bu şekilde.. Tabi sizinki kadar ağır değildir belki ama 3 er hareket var bacak dışında hepsinde.. Değişikilik yapayım mı?
Tabiki değiştirin
Bu şekilde idman olmaz vucudu bitirirsiniz haliniz kalmaz
G.S.İ_07
19-12-2013, 22:07
Kim neler yapıyor paylaşşsa güzel olacak.Mesela programalarını ne zaman değiştiriyor?piramit yapan var mı?istasyon kaç kere yapan var?alernatif hareket egzersizi uygulayanlar hangı bolegede hangı hareketı nasıl yapıyor?
ben modellık vs ıslerıyle ugratıgım ıcın sıkı calısmak zorudnayım her gun dıet antrelman.Ayda 1 programalrımı değiştirirler.Onun dışında da alternatif biceps /triceps makinada yaparım.Yaptığım en az set3 tür en fazla 7
buda gecen gunden:
http://i43.tinypic.com/2yz0ayu.jpg
excellency23
19-12-2013, 23:40
gögüs biceps
sırt ön kol
omuz triceps
mide
bacak trapez
niye göğüs - triceps aynı gün çalışılmaz ki? sizin programınıza göre de yorgun bicepslerle sırt antremanına giriyorsunuz.
göğüsten sonra hazır ısınmış olan tricepslerle 3 hareket yapar günü bitiririm. sırt biceps için de aynı şey geçerli. bendeki mantık bu.
frenc press-skullcrs cable kıckback
bench dıps 2 hand dumbell extansıon ters tutus push down programını 2 haftada bır degıstırrerk uygularım
bıcepstede gene bılınen hareketlerı 2 haftada bır degıstırcek sekılde haftada 2 kez uygulamak lazım,
sırttada alt tarafa 2 ust tarafa 2 sekılde uyguluyorum gene hareketler her hafta bile değişebiliyor cable row yaptıysam dıger hafta rope row yada makınede gibi..
Önemli olan hareketleri çeşitlendirmek...
göğüste inclıne flyden verım alamıyorum onu yazmadan gecemıycem ciddi pump hissedilmiyor
Tabiki değiştirin
Bu şekilde idman olmaz vucudu bitirirsiniz haliniz kalmaz
bunu bana salondaki hocam yazdı nasıl yapacağım peki ?
aha program
http://i.imgur.com/EtucTxPl.jpg
Skyhawk34
20-12-2013, 07:25
doğuş kusura bakma bilmediğimden soruyorum ne kadardır spor yapıyorsun büyük ihtimalle yeni başladın ve hoca gelişimini karma program olarak vermiş vücut kendini toplasın diye
hocayla konuştunmu hareketleri nasıl yapacagını
metinalan
20-12-2013, 11:28
http://img24.imageshack.us/img24/4272/ua41.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/24/ua41.jpg/)
http://img59.imageshack.us/img59/3558/z0qw.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/59/z0qw.jpg/)
89 kg
doğuş kusura bakma bilmediğimden soruyorum ne kadardır spor yapıyorsun büyük ihtimalle yeni başladın ve hoca gelişimini karma program olarak vermiş vücut kendini toplasın diye
hocayla konuştunmu hareketleri nasıl yapacagını
2 ay olmak üzere.. 1. aydan sonra yeni hareketlerr falan eklendi.. evet 1 yazanlar yanında ilk gün 2 yazanlar diğer gün yapılıyor..
niye göğüs - triceps aynı gün çalışılmaz ki? sizin programınıza göre de yorgun bicepslerle sırt antremanına giriyorsunuz.
göğüsten sonra hazır ısınmış olan tricepslerle 3 hareket yapar günü bitiririm. sırt biceps için de aynı şey geçerli. bendeki mantık bu.
ne kadar saçma yazmışsın muhalefet olmak için yazmana gerek yok
ben kendi vucudumu dinliyorum ertesi gün sırt yaptıgımı nerden çıkarttın
hangi bölge ile hangi bölgeyi çalıştıgımı yazdım ben gün gün şunu yapıyorum demedimki
sen gögüs günü triceps çalışırsan tricepsin ile kaldırcağın kg lerin yüzde 30 40 az olur
daha fazla agır çalışabilmek varken neden daha hafifi ile çalışayım ?
sendeki mantık tam bir fitnesscı mantığı idman çıkışıda zumbaya katıl sen :)
bunu bana salondaki hocam yazdı nasıl yapacağım peki ?
aha program
http://i.imgur.com/EtucTxPl.jpg
Bu program spora ilk başlayanlar için hafif kg fazla tekrar her bölge yağ yakımı ve alışma sürece programıdır
hocanız ne diyorsa onu uygulayın
daha yolun başındasınız
excellency23
20-12-2013, 16:02
ne kadar saçma yazmışsın muhalefet olmak için yazmana gerek yok
ben kendi vucudumu dinliyorum ertesi gün sırt yaptıgımı nerden çıkarttın
hangi bölge ile hangi bölgeyi çalıştıgımı yazdım ben gün gün şunu yapıyorum demedimki
sen gögüs günü triceps çalışırsan tricepsin ile kaldırcağın kg lerin yüzde 30 40 az olur
daha fazla agır çalışabilmek varken neden daha hafifi ile çalışayım ?
sendeki mantık tam bir fitnesscı mantığı idman çıkışıda zumbaya katıl sen :)
sıra sıra yazdığını düşünmüştüm onun için yazdım. sorun yok öyleyse. ki yapsan da sorun değil açıkcası isteyen istediği gibi çalışır.
göğüs triceps e gelirsek diyelim ki %30 az basıyorum(ki değil) sorun ne? amaç skor yapmak mı kasları yormak mı?
7 kere mr. olympia ronnie coleman da fitness yapıyormuş demekki.
amaç muhalefet olmak değil. isteyen göğüs-triceps, isteyen göğüs-biceps, isteyen biceps-triceps çalışır. ama back le biceps aynı gün çalışılmaz derseniz yanlış olur bu.
gittim google a "chest and triceps same day" yazdım çıkan ilk linki atıyorum;
Chest/Biceps or Chest/Triceps - Bodybuilding.com Forums (http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=805703)
800 kişi oy kullanmış %58 i göğüs-triceps, back-biceps demiş. kimse de çıkıp göğüsle triceps veya göğüs biceps aynı gün girilmez dememiş. ben böyle yapıyorum ben böyle yapıyorum demiş.
anlatmak istediğimi anlatmışımdır umarım. saygılar.
Yani kesin dogru yok ankettende gorukdugu uzere. Kasi bitirmek isteyen faha cok ayni gun. Guc kazanmak isteyen ayni gungogus biceps girer.ikisinde denemk lazim
Kesinlikle kişinin yapısına bağlı.
Ben daha önce Göğüs - Triceps olan idman yapıyordum. Ve bakıyorum ya ne kilo çıkıyor nede adam akıllı triceps basıyorum.
Dün burda sordum tekrar dedim adam akıllı program yazayım.
Göğüs - biceps ile başladım ve sanki daha iyi hissediyorum bugün belki programı değiştirdiğimden yada gerçekten böyle benim için uygun bu dedim.
Kesinlikle kişinin yapısına bağlı.
Ben daha önce Göğüs - Triceps olan idman yapıyordum. Ve bakıyorum ya ne kilo çıkıyor nede adam akıllı triceps basıyorum.
Dün burda sordum tekrar dedim adam akıllı program yazayım.
Göğüs - biceps ile başladım ve sanki daha iyi hissediyorum bugün belki programı değiştirdiğimden yada gerçekten böyle benim için uygun bu dedim.
gögüs yaparken tricepslerde vurduğu içindir
G.S.İ_07
20-12-2013, 17:34
frenc press-skullcrs cable kıckback
bench dıps 2 hand dumbell extansıon ters tutus push down programını 2 haftada bır degıstırrerk uygularım
bıcepstede gene bılınen hareketlerı 2 haftada bır degıstırcek sekılde haftada 2 kez uygulamak lazım,
sırttada alt tarafa 2 ust tarafa 2 sekılde uyguluyorum gene hareketler her hafta bile değişebiliyor cable row yaptıysam dıger hafta rope row yada makınede gibi..
Önemli olan hareketleri çeşitlendirmek...
göğüste inclıne flyden verım alamıyorum onu yazmadan gecemıycem ciddi pump hissedilmiyor
Güzel egzersiz .Önemli olan alternatif hareketlerle çalışmak zaten.
dumbel incline fly ı sehpada mı ?yoksa 45C sehpada mı yapıyorsunuz?
benim program bu ayki:
Day a1-Göğüs &a2 pazu &sadece calf
Day b1-Omuz & b2-karın
Day c1-kanat/sırt &c2-arka kol &sadece calf
Day d1-bacak & karın
Eğer göğüs-triceps uyguluyorsanız. Tricepsi hareketlerini 3er setten yapın. 4er set çok fazla gelip overtraning olabilirsiniz
Güzel egzersiz .Önemli olan alternatif hareketlerle çalışmak zaten.
dumbel incline fly ı sehpada mı ?yoksa 45C sehpada mı yapıyorsunuz?
benim program bu ayki:
Day a1-Göğüs &a2 pazu &sadece calf
Day b1-Omuz & b2-karın
Day c1-kanat/sırt &c2-arka kol &sadece calf
Day d1-bacak & karın
45 DERECE SEHpada yapıyorum ama dıkkat ettımde cok gerıye yatırdıgımdan dolayı hareket omuza dogru vuruyor one aldım verım artısı oldu..
yaklasık 30 derece acıda ters tutus ınclıne barbell press yapıyorum bu ara ust gogus ıcın cok cok faydalı..
http://img24.imageshack.us/img24/4272/ua41.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/24/ua41.jpg/)
http://img59.imageshack.us/img59/3558/z0qw.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/59/z0qw.jpg/)
89 kg
hey maşallah trapeze bak :)
metinalan
21-12-2013, 10:04
hey maşallah trapeze bak :)
teşekür ederim kardeşim
Metİn boy kaÇ senİn?
1.80 abi boy
watch?v=2EaOUhg-ryo
bu yaşta bu eziyet allah akıl fikir versin
edemirbas
21-12-2013, 17:09
Benim aklıma takılan birşey var;
Bu supplement olayında protein tozu almakmı mantıklı yoksa whey'mi? İkiside protein ama hangisi daha yararlı olur? Öncelikli amacım kaslanmak, kilom normal seviyede. Bizim salon protein'i 4 liradan satıyor. AVM'de GNC'nin mağazası var bugün fiyat bakacağım ordan whey için. Hangisi daha mantıklı olur? (Ekonomik ve yarar açısından?)
metin_1989
22-12-2013, 07:37
abılerım dun bana arkadasım proteın cıkolatası getırdı bırtane yedım tadı fln guzel neyse aksam ıcındekı karısıma okuyayım dedım bugun son kullanma tarıhının son gunuymus elımde de 10 a yakın var tanesıde normalde 12 tl tuketsem bır sorun olurmu acaba? urun su
https://cloudinary-a.akamaihd.net/sp/image/fetch/http://www.supplementler.com/Assets/Supplementler/Thumbs/bsn_syntha_6_decadence_95_gr_2393.gif
sporu bırakmıştım bırkac aydır artık duzenlı tekrar basladım calısmaya takvıye ve beslenmeyı duzgun bır sekılde yapmaya bslıyorum:):) amacım yok maksat guzellık olsn:):)
karın calısyorum ama nafıle cıkmıyor bıraz work out tarzı seylere baslıcam
http://u1312.hizliresim.com/1j/q/vs9st.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://u1312.hizliresim.com/1j/q/vs9zt.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
abılerım dun bana arkadasım proteın cıkolatası getırdı bırtane yedım tadı fln guzel neyse aksam ıcındekı karısıma okuyayım dedım bugun son kullanma tarıhının son gunuymus elımde de 10 a yakın var tanesıde normalde 12 tl tuketsem bır sorun olurmu acaba? urun su
https://cloudinary-a.akamaihd.net/sp/image/fetch/http://www.supplementler.com/Assets/Supplementler/Thumbs/bsn_syntha_6_decadence_95_gr_2393.gif
3 tane bir arada yiyip arkadaşını döv
excellency23
22-12-2013, 17:20
sporu bırakmıştım bırkac aydır artık duzenlı tekrar basladım calısmaya takvıye ve beslenmeyı duzgun bır sekılde yapmaya bslıyorum:):) amacım yok maksat guzellık olsn:):)
karın calısyorum ama nafıle cıkmıyor bıraz work out tarzı seylere baslıcam
ne demişler six pack salonda değil mutfakta yapılır :p
ön kol çok iyi gözüküyor bu arada.
edemirbas
22-12-2013, 17:40
Benim aklıma takılan birşey var;
Bu supplement olayında protein tozu almakmı mantıklı yoksa whey'mi? İkiside protein ama hangisi daha yararlı olur? Öncelikli amacım kaslanmak, kilom normal seviyede. Bizim salon protein'i 4 liradan satıyor. AVM'de GNC'nin mağazası var bugün fiyat bakacağım ordan whey için. Hangisi daha mantıklı olur? (Ekonomik ve yarar açısından?)
Benim soru kaynadı sanıyorum, dün gittim fiyat sordum. GNC WHEYBOLİC Chocolate'a (1 lbs) 75 lira fiyat çekti adam. Ürün burada (http://www.gnc.com.tr/gnc-properformance/pp-amp-wheybolic-60-chocolate-1-lbs/4686.html)
Salondan alsam 14*4tl den 72 liraya geliyor. 1 lbs'tende bana 17-18 gün çıkıyor. Aşağı yukarı aynı fiyat.
Birde bu ikisi aynı ürtünmü acaba? İnternette aratınca Whey'de çıkıyor arama sonuçlarında
Optimum gold whey al 2.3kg cok daha uyguna gelir vede gnc den almana gerek yok güvenilir supplement satış sitelerinden daha ucuza bulabilirsin
By CrAzY
23-12-2013, 17:06
Amatör bi salondan Macfite geçmelimiyim ?
Ankmall' da acılcak bu ocak aylık 50 + katılım ücreti (90)
yıllık 490 tl ne yapayım kararsızım aman aman bir fark olurmu ? ellerim nasır tutuyor bu salonda adam akıllı alet yok standart hep ne dersiniz.
Bende mimaroba büyükçekmece beylikdüzü taraflarında güzel bir yer arıyorum . Giden veya tavsiye edebilceğiniz mekan var mı , hijyenik olması en büyük öncelik. Kilo alma amaçlı başlıyorum.
edemirbas
23-12-2013, 17:58
yıllık 490 tl ne yapayım kararsızım aman aman bir fark olurmu ? ellerim nasır tutuyor bu salonda adam akıllı alet yok standart hep ne dersiniz.
Macfit nasıl biryer bir fikrim yok ama nasır için ağırlık eldivenlerinden düşünebilirsiniz. 5-6 lira birşey
By CrAzY
23-12-2013, 18:05
Macfit nasıl biryer bir fikrim yok ama nasır için ağırlık eldivenlerinden düşünebilirsiniz. 5-6 lira birşey
Eldivenim var ilk defa yapmıyorm ben bu sporu ;)
Ayberk0616
23-12-2013, 18:52
Eldivenim var ilk defa yapmıyorm ben bu sporu ;)
normal bi salona aylık 41 tlye ankarada gidemezsin çok salon değiştirdim 70 in altında gittiğimi hatırlamıyorum en son armada mac e yazıldım gayet güzel aletler vs salon temiz hava sıcaklığı sabit imkanın varsa geç fiyat bedava
merttepe
24-12-2013, 11:45
macfite geçtim, adam gibi salon gördüm nihayet. mükemmel. ne sıra bekliyorum, ne havasız ter kokusu çekiyorum. tertemiz harika bir yer.
arkadaslar bende omuz bası eksıklıgı var. omuz bası ıcın yaptıgınız ve sonuc aldıgınız egzersızler hangılerı paylasırsanız sevınırım. arka omuzum ve ust gogusum ıyı ama omuz basım eksık.
Moruk çift press yapıyorum. Gayet memnunum
Military press 4x piramit
En dik konumdan bi tık aşağı alıp 3x12 (ağır kg) dumbell press
Yana açış 4x10
Front latarel + shrug 3x12
Face pull 2x15
merttepe
24-12-2013, 14:08
arkadaslar bende omuz bası eksıklıgı var. omuz bası ıcın yaptıgınız ve sonuc aldıgınız egzersızler hangılerı paylasırsanız sevınırım. arka omuzum ve ust gogusum ıyı ama omuz basım eksık.
Selam,
O da bende en büyük sorundu ama çözdüm.
Yanlara açmayı her kol için tek tek yapıyorum, makarada ilk önce ipi önde tutup yanlara açma yapıyorum daha sonra dinlenmeden ipi arkamda tutup yanlara açma yapıyorum.
12 önden tutarak yanlara açma + 12 arakdan tutarak yanlara açma X 3 set gibi.
Moruk çift press yapıyorum. Gayet memnunum
Military press 4x piramit
En dik konumdan bi tık aşağı alıp 3x12 (ağır kg) dumbell press
Yana açış 4x10
Front latarel + shrug 3x12
Face pull 2x15
abı cıft press cok yaptım hala aynıyım bır gelısme olmadı.(1 sene kadar)
latarel ı dık tutarak yapıyorum ust gogsum dolsun dıye. bundan once (1 sene) normal yaptım hıc degısıklık olmadı.
shrug sırt gunu yapıyorum ne dıyosun bu konuda. ve dar tutarak yapıyorum. acık mı yapayım daha mı etkılı ?
Selam,
Yanlara açmayı her kol için tek tek yapıyorum, makarada ilk önce ipi önde tutup yanlara açma yapıyorum daha sonra dinlenmeden ipi arkamda tutup yanlara açma yapıyorum.
yana acma programını bu sekılde degıstırıcem. zaten cıft press ı bıraktım cıft yana acısa dondum. ama dumbbell ıle calısıyordum cable a doneyım. tesekkurler.
Bülent76
24-12-2013, 14:22
macfite geçtim, adam gibi salon gördüm nihayet. mükemmel. ne sıra bekliyorum, ne havasız ter kokusu çekiyorum. tertemiz harika bir yer.
Sanırım gündüz gidiyorsunuz. İşim gereği en erken 18.30 gibi gelebiliyorum, salona ilk girdiğimde içeri bakarken bile gözlerimi yoruyor aşırı kalabalık. Temizlik ve ferahlık konusuna katılıyorum. Ama spor yapmak yerine takılmak için gelen çok insan var, keşke biraz kısıtlasalar yeni üye alımını, bu gidişle gelecek yaza kadar aynı anda 1500 kişi beraber idman yapacak.
Selam,
bunu oturarak mı ayakta mı yapayım ?
Bülent76
24-12-2013, 14:25
Miniks, upright row yapıyor musunuz? Özellikle geniş tutuş tavsiye ederim.
merttepe
24-12-2013, 14:30
Sanırım gündüz gidiyorsunuz. İşim gereği en erken 18.30 gibi gelebiliyorum, salona ilk girdiğimde içeri bakarken bile gözlerimi yoruyor aşırı kalabalık. Temizlik ve ferahlık konusuna katılıyorum. Ama spor yapmak yerine takılmak için gelen çok insan var, keşke biraz kısıtlasalar yeni üye alımını, bu gidişle gelecek yaza kadar aynı anda 1500 kişi beraber idman yapacak.
Akşamda gidiyorum bazen evet o zaman dolu oluyor.
Hala hergün yeni üye alıyorlar. bi limit koymaları lazım.
abı cıft press cok yaptım hala aynıyım bır gelısme olmadı.(1 sene kadar)
latarel ı dık tutarak yapıyorum ust gogsum dolsun dıye. bundan once (1 sene) normal yaptım hıc degısıklık olmadı.
shrug sırt gunu yapıyorum ne dıyosun bu konuda. ve dar tutarak yapıyorum. acık mı yapayım daha mı etkılı ?
Kanka latareli normal tutuş yapıyorum. Hammer tutuş yaptım etki alamadım.
Biraz hızını yavaşlatabilirsin. Latarel sonları bazen hiit yapıyorum çok hafif kilo ile. (25sn indirme 25sn kaldırma) 3x8
Shrug'ı dumbell ile yapıyorum. Omuzlarımı olabildiğince yukarı kaldırabiliyorum böylelikle.
Bar ile omuz genişliğinde nizamisi. Ama trapez upright geniş tutuş olmalı.
merttepe
24-12-2013, 14:31
bunu oturarak mı ayakta mı yapayım ?
Ayakta yapıyorum ben, üst noktada biraz bekleme yapıyorum özellikle daha etkili oluyor.
Kanka latareli normal tutuş yapıyorum. Hammer tutuş yaptım etki alamadım.
Biraz hızını yavaşlatabilirsin. Latarel sonları bazen hiit yapıyorum çok hafif kilo ile. (25sn indirme 25sn kaldırma) 3x8
Shrug'ı dumbell ile yapıyorum. Omuzlarımı olabildiğince yukarı kaldırabiliyorum böylelikle.
Bar ile omuz genişliğinde nizamisi. Ama trapez upright geniş tutuş olmalı.
tamam abı bende sırt gunu barla yapıyorum kapalı. omuz gunu dumbbell yapayım. trapez cok calısmıyorum nedense.
Özgür Ozan
24-12-2013, 14:42
Abi lateral raise i kabloda ve en az on bes tekrar 4 set yap ,ilk hareketin de press olsun ve onda da drop set en agir sekilde gir ,misal 80 kg 7 tekrar 5 saniye dinlenme 40 kilo 8 tekrar gibi ,toplamda yine en az 21367048383515 tekrar 4 set olsun ben cok faydasini gordum bunun, ama uzun vadede ve sabır ıster yan omuz bunu dememe gerek yok sen biliyorsundur zaten
Ayakta yapıyorum ben, üst noktada biraz bekleme yapıyorum özellikle daha etkili oluyor.
ust noktada bekleme ve ındırırken agırlıga karsı koymayı muntazam uyguluyorum. ama ıste omuz basım eksık :(. deneyecegım tesekkurler
Abi lateral raise i kabloda ve en az on bes tekrar 4 set yap ,ilk hareketin de press olsun ve onda da drop set en agir sekilde gir ,misal 80 kg 7 tekrar 5 saniye dinlenme 40 kilo 8 tekrar gibi ,toplamda yine en az 15 tekrar 4 set olsun ben cok faydasini gordum bunun, ama uzun vadede tabi ki bunu dememe gerek yok sen biliyorsundur zaten
ben o kg lerın altında ezılırım :). dumbbel press ılk hareketım. max basabıldıgım 24kg
24kg ıle 7 tekrar arkası 8 tekrar 16kg bu sekıl 4 set yaparım sanırım. ben kısın dıyet yaptıgım ıcın kg basamam. barla zaten hıc calısmıyorum
AHMET
Upright row benimde omuzda favori hareketlerimden tutuş omuz genişliği olup göğüse kadar çekilmeli.Daha Yukarı çekince çeneye kadar direk trapeze biniyor yük ciddi 2 gün iptal oluyor insan :)
ben o kg lerın altında ezılırım :). dumbbel press ılk hareketım. max basabıldıgım 24kg
24kg ıle 7 tekrar arkası 8 tekrar 16kg bu sekıl 4 set yaparım sanırım. ben kısın dıyet yaptıgım ıcın kg basamam. barla zaten hıc calısmıyorum
AHMET
someone smaller than you gives you advice "shut up
Özgür Ozan
24-12-2013, 15:37
AHMET
Dedıgım gıbı abı kg den cok agır gırmıs ve cok yormus olmak onemlı omuzda ,ben agırlıgı bıraktıgımda kollarımı bıle tasıyamıyorum bı yere yaslanmam gerekıyor set aralarında , omuzlar gerılımı cok seven kaslar bu yuzden bol tekrar ve kası oldurmek cok onemlı dıye dusunuyorum ve faydasını cıddı anlamda gordum
ben o hareketın ozurlusuyum maalesef dogru duzgun yapamıyorum eklemlerım ızın vermıyor. bende duzgun yapamadıgımı yapmıyorum. ama genıs tutarak hıc denemedım. bugun denıcem.
cok fazla hareketle calısmayı da sevmıyorum. 3-4 cesıt max yetıyor dusuncesındeyım. degısmelı olarak uygularım genıs yapabılırsem. tesekkurler.
AHMET
Optimum gold whey al 2.3kg cok daha uyguna gelir vede gnc den almana gerek yok güvenilir supplement satış sitelerinden daha ucuza bulabilirsin
optimumu gnc harici hiçbir yerden almam.
mınısk bro declıne sehpasına yuz ustu uzan yana acıs yap kolalr ama one dogru nasıl gostersemkı:S
optimumu gnc harici hiçbir yerden almam.
Hepsi yasal yollardan denetim ve onaylı girmiyormu ülkeye eğer bildiğiniz bişey varsa paylaşırsanız sevinirim
metinalan
24-12-2013, 19:04
http://imagizer.imageshack.us/v2/150x100q90/c/822/5x2f.jpg (https://imageshack.com/i/mu5x2fj)
http://i39.tinypic.com/2a5n4uu.jpg resme mikroskopla bakmak istemeyenler icin :)
metinalan
24-12-2013, 19:11
Canını yerim ateş :)
Bülent76
24-12-2013, 19:14
ben o hareketın ozurlusuyum maalesef dogru duzgun yapamıyorum eklemlerım ızın vermıyor. bende duzgun yapamadıgımı yapmıyorum. ama genıs tutarak hıc denemedım. bugun denıcem.
cok fazla hareketle calısmayı da sevmıyorum. 3-4 cesıt max yetıyor dusuncesındeyım. degısmelı olarak uygularım genıs yapabılırsem. tesekkurler.
AHMET
Evet, mesela benim de bileklerimi zorluyor, dumble ile de denenebilir. Ben bir hafta kablo ile, bir hafta bar ile yapıyorum. Kabloda yapınca elleri parelel olarak tutabileceğim bir bar takabiliyorum, o zaman bilekler de zorlanmıyor. Zaten hareket mesafesi çok kısa, favori temel hareketimdir omuzda.
Bülent76
24-12-2013, 19:15
Upright row benimde omuzda favori hareketlerimden tutuş omuz genişliği olup göğüse kadar çekilmeli.Daha Yukarı çekince çeneye kadar direk trapeze biniyor yük ciddi 2 gün iptal oluyor insan :)
Evet güzel vuruyor omuzlara, tutuş genişliğini değiştirip tüm omzu çalıştırmak mümkün oluyor.
metın kanka arka kola agırlık verıyrmusun masallahın var:)
Metin maşallah iyi hacimlenmişsin
Upright row benim de favorim ama ahmet yapamıyor nedense
Hilmi
Metin maşallah iyi hacimlenmişsin
Sende grupta olsaydin sende hacimlenirdin bunlar hep bizim locamizin isleri
Sende grupta olsaydin sende hacimlenirdin bunlar hep bizim locamizin isleri
Üzdün :( :(
Dunku omuz ıdmanım
12-12-10-8- 22kg dumbbell press
15kg 12tekrar on 12 tekrar arka cable lat.raıse 4set yaptım. On ve arka arası dınlenme yapmadım.
Front lat. Dık tutus 4x12 12kg ıle
Upright row genıs 3x12 10kg taktım z barla. Genıs tutarak yapabılıorum bu arada :)
Arka omuz yana acıs yaptım 2 set
Trapez yptım2 set bıraktım
Hafıf agrı hıssedıyorum suan. Idmanda buyuk acı cektım ozellıkle yana acıs yaparken
AHMET
_muhaRRem
25-12-2013, 09:33
Dunku omuz ıdmanım
12-12-10-8- 22kg dumbbell press
15kg 12tekrar on 12 tekrar arka cable lat.raıse 4set yaptım. On ve arka arası dınlenme yapmadım.
Front lat. Dık tutus 4x12 12kg ıle
Upright row genıs 3x12 10kg taktım z barla. Genıs tutarak yapabılıorum bu arada :)
Arka omuz yana acıs yaptım 2 set
Trapez yptım2 set bıraktım
Hafıf agrı hıssedıyorum suan. Idmanda buyuk acı cektım ozellıkle yana acıs yaparken
AHMET
gel çimento taşıyalım desem gelmessin ama
optimum whey protein+gaspari amino8000 yeni başladım sayılır 4 ay geçti artık takviye almalıyım diye düşünüyorum salon hocası bunları önerdi mantıklımı sizce pek bilmiyorum yardımlarınızı bekliyorum
optimum whey protein+gaspari amino8000 yeni başladım sayılır 4 ay geçti artık takviye almalıyım diye düşünüyorum salon hocası bunları önerdi mantıklımı sizce pek bilmiyorum yardımlarınızı bekliyorum
Optimum whey eskiden çok iyiydi
Sonra bu fake olanlar falan filan çıktı mide bulandı bikere
Gaspari de çok süper değil aslında ama uygun olduğu için bende onu kullanıyorum diyetteyim diye
Eger diyet yapmıyorsan gelişim içinse
Protein tozu muscletech nitrotech al
Amino asitte ultimate 2002 yada universal 3001
Gaspari de çok süper değil aslında ama uygun olduğu için bende onu kullanıyorum diyetteyim diye
nerdesin kanka ??
ers10weys91
25-12-2013, 12:24
Başlangıç için güzel.
ben başladım diete geç kaldın yine :D:D
Hepsi yasal yollardan denetim ve onaylı girmiyormu ülkeye eğer bildiğiniz bişey varsa paylaşırsanız sevinirim
piyasada dubai malı diye geçen o kadar çok mal varki anlatamam.
misal muscltech fiyatları düştü. neden ? birebir distribütör ile görüşmemde söylenen piyasada onlardan habersiz mt girdiği ve ürünlerin orj olmadığı, dubai malı olduğu yönündeydi. fiyatların bu yüzden düştüğünü söyledi.
optimum içinde aynısı geçerli. ben şahsen son kullanıcı olsam, optimumu gnc harici asla almam.
merttepe
25-12-2013, 12:39
abi nerden ne alınır gücenilir? benim çok kafam karıştı.
abi nerden ne alınır gücenilir? benim çok kafam karıştı.
1-adamlığına ve ticaretine güvendiğin kişiler.
2- almak istediğin markanın distribütörleriinin perakende satış siteleri.
bu 2 si dışında ben bu işi yapmadan önce alışveriş yapmadım. bundan sonra da bırakırsam aynı şekilde devam ederim alışverişime
ben başladım diete geç kaldın yine :D:D
Ocak 8'de Diet'e start veriyorum, şuan diyetin alt yapısını bile yapıyorum :cool: şifa otlarını depoluyorum :D
ahmetuygur
25-12-2013, 13:24
Selam protein tozu boyunu uzatır mı
Selam protein tozu boyunu uzatır mı
hangisinin :soru:
Herkese selam,
Elime şöyle bir ürün geçti.Normalde sadece cardiyo yapiyorum günde 1-1.5 saat kadar. Sonrasında ise yarım saat 45 dk. ağırlık çalışıyorum.
Amacım fit olmak,ama ne yazıkki beceremiyorum :)
Antrenmanlar ;
1. Gün Göğüs Sırt
2. Gün Karın
3. Gün Omuz ve Bacak
4. Gün Karın
5. Gün Triceps Biceps.
Fotograftaki ürünü kullansam bir sıkıntı olur mu? Nasıl kullanmam gerekiyor üzerinde Almanca yazıyor ne yazık ki.
Birde diger yağ yakıcılar vs hakkında bilgim yok.Salonda Lcarnitine ve Cla kullanmam gerektigini soylediler sıkıntı olur mu? Yada ne tavsiye edersiniz.Göbek karın ve göğüs te yağlanma mevcut.
http://666kb.com/i/ckegz475dpubeanz6.jpg
ahmetuygur
25-12-2013, 14:26
Herkese selam,
Elime şöyle bir ürün geçti.Normalde sadece cardiyo yapiyorum günde 1-1.5 saat kadar. Sonrasında ise yarım saat 45 dk. ağırlık çalışıyorum.
Antrenmanlar ;
1. Gün Göğüs Sırt
2. Gün Karın
3. Gün Omuz ve Bacak
4. Gün Karın
5. Gün Triceps Biceps.
Fotograftaki ürünü kullansam bir sıkıntı olur mu? Nasıl kullanmam gerekiyor üzerinde Almanca yazıyor ne yazık ki.
Birde diger yağ yakıcılar vs hakkında bilgim yok.Salonda Lcarnitine ve Cla kullanmam gerektigini soylediler sıkıntı olur mu? Yada ne tavsiye edersiniz.Göbek karın ve göğüs te yağlanma mevcut.
http://666kb.com/i/ckegz475dpubeanz6.jpg
Markası şişesi yerine içerik açıklama bölümünün fotosunu koysaydın
1-2 aydır ara verdim, yılbaşı ertesi başlıyorum. Olmuyor böyle. Fotoğraflarıma bakıp üzülüyorum falan...
34tb9544
25-12-2013, 14:52
Beyler aranizda kullanan illaki vardir le carnetine yazilisi boyleydi sanirim tavsiye edeceginiz yer ve marka varmidir ?
Markası şişesi yerine içerik açıklama bölümünün fotosunu koysaydın
Fotografin boyutu buyuk linkini koydum.
http://www.layenberger.com/Muskelaufbau_Ernaehrung/YourWhey-Molkenprotein/etiketten_aktuell/70271_YW_450g_Vanille.jpg
excellency23
25-12-2013, 17:13
sıkıntı yok kullanabilirsin. antremandan sonra 1 ölçek yeterli olur. içindeki scoopla 3 tane 1 ölçek ediyormuş. epey ufak heralde :)
kardiyoyu da ağırlık antremanından sonra yapman daha yararlı olur.
1-2 aydır ara verdim, yılbaşı ertesi başlıyorum. Olmuyor böyle. Fotoğraflarıma bakıp üzülüyorum falan...
http://fit4review.files.wordpress.com/2013/12/new-years-resolution-gym-members.jpg
Akşamda gidiyorum bazen evet o zaman dolu oluyor.
Hala hergün yeni üye alıyorlar. bi limit koymaları lazım.
Herkese selam,
Antrenmanlar ;
1. Gün Göğüs Sırt
2. Gün Karın
3. Gün Omuz ve Bacak
4. Gün Karın
5. Gün Triceps Biceps.
Gunde kac kalorı alıyorsun ? Ve neler yıyerek alıyorsun ?
1-1.5 saat cardıo ustune 30-45 dk agırlık 2.30saat aralıksız ıdman.
20dk agırlık hardcore
25dk hafıf cardıo yu dene
2.30 saat ne ya ?
ben de senin fotolarına bakıp üzülüyorm lan:D:D
beyler hem tadi efsane olan hemde içerigi oldukça iyi olan en optimum protein tozu hangisi?
mümkünse cikolata lutfen=)
beyler hem tadi efsane olan hemde içerigi oldukça iyi olan en optimum protein tozu hangisi?
Benim kendi kullandığım bu, başkaları da koysun karşılaştırma olur.. 130 lira normalde bir siteden 70 liraya alıyorm.. 984 gram
https://cloudinary-a.akamaihd.net/sp/image/fetch/http://www.supplementler.com/Assets/Supplementler/Thumbs/syntrax_matrix_20_984_gram_2597.png
http://stn.net.au/387-475-thickbox/syntrax-matrix-20.jpg
Duble çikolata bulursu TR'de. Ama ben en çok chocolate mint optimum beğenmiştim. Yurt dışından getiriyorduk o zaman. Şu an gümrükte takılır
8 PACK ABS HITCH & IMFIT ABS
13ARuynxdDk
https://www.youtube.com/watch?v=13ARuynxdDk
bartubasot
26-12-2013, 02:11
Beyler aranizda kullanan illaki vardir le carnetine yazilisi boyleydi sanirim tavsiye edeceginiz yer ve marka varmidir ?
musclepharm carnetine fakat bununla birlikte cla 'da kullanırsanız daha etkili olur.en azından kendi bünyem için öyleydi.
kickbuttowski
26-12-2013, 03:15
Tadi guzel olsun diyorsan tartismasiz Combat. Bildigin cani cekiyor insanin doldurup doldurup icesim geliyor ama bende fazlasi ishal yaptigindan :D:D
Turkiyede pahalidir muhtemelen deger mi bilmem ben burda 80 liraya aldim 1.8 kilosunu..
http://i1071.photobucket.com/albums/u501/kickbukowski/combat_zps73052580.jpg (http://s1071.photobucket.com/user/kickbukowski/media/combat_zps73052580.jpg.html)
Gunde kac kalorı alıyorsun ? Ve neler yıyerek alıyorsun ?
1-1.5 saat cardıo ustune 30-45 dk agırlık 2.30saat aralıksız ıdman.
20dk agırlık hardcore
25dk hafıf cardıo yu dene
2.30 saat ne ya ?
Yemek konusunda sıkıntı var.
İş sebebiyle fazla alternatifimiz yok yiyecek konusunda.
Sabah : 100-120 gr yulaf ezmesi,light süt icine kuru kayisi,kuru dut ve ananas.
Ara öğün : kavrulmamis findik
Öğlen : Izgara Köfye yada Kepekli Makarna
Ara öğün: Muz yada yeşil elma
Akşam : Izgara tavuk ve salata.
Bunu uygulamaya calisiyorum.
Yiğit Ş.
26-12-2013, 08:24
13ARuynxdDk
zenci olunca 8pack oluyormuş. yeni öğrendim. aehuahuahu
http://u1312.hizliresim.com/1j/u/vwwkv.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
13ARuynxdDk
Yapay durmuyor mu? Sanki synthol basmış gibi.
By CrAzY
26-12-2013, 23:42
Bugün ankmall macfit i gezme imkanım oldu yazılcam kesin çok şahane bir salon yapmışlar :) İnsan ne yapacağını şaşırır o kadar çok alet var acaba programı onlarmı vercek benmi cıkarcam
Yapay durmuyor mu? Sanki synthol basmış gibi.
Synthol de olabilir evet. Dikkat etmedim, antrenman hoşuma gitti diye paylaştım asıl.
@Yiğit,
Sadece genetik :D
Yemek konusunda sıkıntı var.
İş sebebiyle fazla alternatifimiz yok yiyecek konusunda.
Sabah : 100-120 gr yulaf ezmesi,light süt icine kuru kayisi,kuru dut ve ananas.
Ara öğün : kavrulmamis findik
Öğlen : Izgara Köfye yada Kepekli Makarna
Ara öğün: Muz yada yeşil elma
Akşam : Izgara tavuk ve salata.
Bunu uygulamaya calisiyorum.
bu beslenme dıet beslenmesı. bu sekılde yıyerek nasıl hacımlenmeyı beklıyorsun. + bu beslenmeye 2.30 saat ıdman yaparak. hergun gerıye gıdersın.
kendıne ıdmanda harcadıgın enerjıyı gun ıcınde alman lazım. yoksa eksıye gıdersın. hacım yapmak farklı bırsey hacmı korumak farklı bırsey. ara ogun ne ? ara ogun dıye bırsey sozkonusu bıle degıl.
4 - 5 ogun yıyeceksın. ara dıye bısı yok. her ogunune 100gr cıg karbonhıdrat ekle. seker vucduna sokma. ıdmanlarını 1 saat tut (30dk agırlık - 30 dk cardıo(dusuk tempo 6.6km yuruyus gıbı))
etını tavugunu balıgını hındını yumurtanı ogunlerıne dagıt.
Synthol de olabilir evet. Dikkat etmedim, antrenman hoşuma gitti diye paylaştım asıl.
@Yiğit,
Sadece genetik :D
yapay olur mu genetık. adamın mıde uzun. + adam dıgerıne gore hacımlı zaten. kasların esneklıgı benı benden aldı. o son sahne nedır ya ?
yapay olur mu genetık. adamın mıde uzun. + adam dıgerıne gore hacımlı zaten. kasların esneklıgı benı benden aldı. o son sahne nedır ya ?
O nasıl bi biceps şaşırdım ben de
O nasıl bi biceps şaşırdım ben de
Gençken ben de öyleydim. Bana eskiden siks pek herşeyi pespek Bora derlerdi. Genetik yapım çok iyidir benim. Hiç çalışmadan sırf mantı yiyerek six pek yapmışlığım var hacı.
semsialtunbas
27-12-2013, 15:29
Tadi guzel olsun diyorsan tartismasiz Combat. Bildigin cani cekiyor insanin doldurup doldurup icesim geliyor ama bende fazlasi ishal yaptigindan :D:D
Turkiyede pahalidir muhtemelen deger mi bilmem ben burda 80 liraya aldim 1.8 kilosunu..
http://i1071.photobucket.com/albums/u501/kickbukowski/combat_zps73052580.jpg (http://s1071.photobucket.com/user/kickbukowski/media/combat_zps73052580.jpg.html)
Protein Tozu : MUSCLEPHARM Combat Powder 1814 Gr Banana (http://www.multiprotein.net/t%C3%BCm-%C3%BCr%C3%BCnler/protein-tozu/musclepharm-combat-powder-1814-gr-banana-detail.html)
çok da değil aslında, bunu alıcaktım bende ama çiko kalmamış malesef muzlu da içemiyorum o yüzden synta6 vanilya aldım, daha önce kullanmıştım o da güzel iş yapıyo
Gençken ben de öyleydim. Bana eskiden siks pek herşeyi pespek Bora derlerdi. Genetik yapım çok iyidir benim. Hiç çalışmadan sırf mantı yiyerek six pek yapmışlığım var hacı.
Kanka direk aklıma bu geldi :D
Bayram Hoca'yla Vücut Geliştirme - Gaziantep - Video - Alkışlarla Yaşıyorum (http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/44658/bayram-hoca-039yla-vucut-gelistirme-gaziantep)
bu beslenme dıet beslenmesı. bu sekılde yıyerek nasıl hacımlenmeyı beklıyorsun. + bu beslenmeye 2.30 saat ıdman yaparak. hergun gerıye gıdersın.
kendıne ıdmanda harcadıgın enerjıyı gun ıcınde alman lazım. yoksa eksıye gıdersın. hacım yapmak farklı bırsey hacmı korumak farklı bırsey. ara ogun ne ? ara ogun dıye bırsey sozkonusu bıle degıl.
4 - 5 ogun yıyeceksın. ara dıye bısı yok. her ogunune 100gr cıg karbonhıdrat ekle. seker vucduna sokma. ıdmanlarını 1 saat tut (30dk agırlık - 30 dk cardıo(dusuk tempo 6.6km yuruyus gıbı))
etını tavugunu balıgını hındını yumurtanı ogunlerıne dagıt.
Hocam benim hacim kazanma, vucut yapma gibi bir istegim yok. Ben mevcut su gogus ve gobek kismindaki yaglarimdan kurtulmak istiyorum. O yuzden diyet + cardio yapiyorum.
Bunun icin kullanmam gereken suplement vs var mi peki?
Abi o biceps yarışma kuruluguna ulaşında oluşabilicek birşey gibi bende ilk öyle düşündüm sonra arkadaşlarla konusunca o karara vardık deri altı boşaldıgı için
syntol olmasın abı sonucta aynı jole gıbı herıfın kolu
kahramanoğlu
27-12-2013, 19:49
beyler hızlı yağ yakmam lazım bormalde kickboksta 20 kg verdim ama ramazan ayında 8kg geri aldım ve veremiyorum metobolizmam baya yavaşladı beslenmemide düzen altına alamadım okulum 1de başlıyo 5te bitiyo eve girişim akşam 7 önerisi olan :D
Hocam benim hacim kazanma, vucut yapma gibi bir istegim yok. Ben mevcut su gogus ve gobek kismindaki yaglarimdan kurtulmak istiyorum. O yuzden diyet + cardio yapiyorum.
Bunun icin kullanmam gereken suplement vs var mi peki?
Amacim fit olmak yazmissin. Kilo problemim war yazmamissin. Bende muneccin degilim. Karbonhidrati hic almicaksin. 45dk 1 saatte idmanini bitirip cikican.
gökan ön kol (bilek)baya iyi bro
Bugün ankmall macfit i gezme imkanım oldu yazılcam kesin çok şahane bir salon yapmışlar :) İnsan ne yapacağını şaşırır o kadar çok alet var acaba programı onlarmı vercek benmi cıkarcam
hacı usenmıyon mu o kadar yolu gıt gel yapmaya :)
Yılbasından sonra spora başlayacagım, bu zamana kadar hiç çalısmadım. Kilo sorunum yok daha cok vücudu toplayıp birazda kas yapmak istiyorum. Başlangıç için önerileriniz fikirleriniz nelerdir, 174-60 boy kilo orantım. Ve bu protein hapları felan ne işe yarıyor? Kullanmaya başladıktan sonra bırakınca yan etkisi bulunur mu? teşekkürler simdiden :)
kickbuttowski
28-12-2013, 08:26
Sirt agrisi icin onerisi olan var mi? Son zamanlarda ozellikle gogus calisinca bile sirtim agriyor esnemeyi mi yanlis yapiyorum ki??
Protein Tozu : MUSCLEPHARM Combat Powder 1814 Gr Banana (http://www.multiprotein.net/t%C3%BCm-%C3%BCr%C3%BCnler/protein-tozu/musclepharm-combat-powder-1814-gr-banana-detail.html)
çok da değil aslında, bunu alıcaktım bende ama çiko kalmamış malesef muzlu da içemiyorum o yüzden synta6 vanilya aldım, daha önce kullanmıştım o da güzel iş yapıyo
Ben de tekrar alacaktim kalmamis yerine 7 kiloluk core mass aldim ayni paraya :)
By CrAzY
28-12-2013, 15:52
hacı usenmıyon mu o kadar yolu gıt gel yapmaya :)
Onur abi ya hedefime ulasamadim burdaki salonlar tatmin etmiyor macfiti gezme sansim oldu basarili buldum gel he de gidek :)
hangi marka CLA'yı tavsiye edersiniz. muscletech almayı düşünüyorum daha iyi bi ürün var mıdır veya tavsiye edebilceginiz baska bi marka
SerdaR A.
28-12-2013, 18:37
küçük kaçamaklarda bitter çikolatamı yoksa normal sütlü çikolatamı iyidir :)
Bad-Fast
28-12-2013, 22:06
küçük kaçamaklarda bitter çikolatamı yoksa normal sütlü çikolatamı iyidir :)
bitter diye geçmişti bu konuda galiba , ya da okuduğum bir yazıydı :)
Ferhat_V
29-12-2013, 10:01
bitter 1 dilim yiyebilirsin..antreman önceside enerji için yenilebilir benim kahveyle beraber yiyip gitmişliğim çok..
metin_1989
29-12-2013, 10:09
arkadaslar bıceps ve hummer curl u oturarak mı calısmak daha etkılı yoksa ayaktamı?
phantomLord
29-12-2013, 10:14
6 aylık bir spor geçmişim var işimden dolayı spor salonuna gidemiyorum, bu çalışma istasyonlarından eve almak istiyorum.Önerebileciğiniz model varmi?
hangi marka CLA'yı tavsiye edersiniz. muscletech almayı düşünüyorum daha iyi bi ürün var mıdır veya tavsiye edebilceginiz baska bi marka
şu konuya kaç senedir yazıyorum 1 tane cevap almış değilim. arattım ama cla ile ilgili bişey bulamadım
şu konuya kaç senedir yazıyorum 1 tane cevap almış değilim. arattım ama cla ile ilgili bişey bulamadım
Ben Ultimate'in CLA ve L-carnitine'ini kullanıyorum, memnunum.
Gnc ultımate alabılırsın. Cla da marka cok farketmez
Gnc ultımate alabılırsın. Cla da marka cok farketmez
Ben Ultimate'in CLA ve L-carnitine'ini kullanıyorum, memnunum.
teşekür ederim
edit: peki tonalin cla mı yoksa sadece cla mı ?
BCAA'yı nasıl kullanıyorsunuz arkadaşlar sadece antrenman öncesi ve sonrasımı?
Özgür Ozan
29-12-2013, 13:03
arkadaslar bıceps ve hummer curl u oturarak mı calısmak daha etkılı yoksa ayaktamı?
ikisi de sana bağlı, ikisinde de hareketten çok rahat bi şekilde çalabilirsin , oturarak veya ayakta kısmına değil de ağırlığı kaldırırken belden vurdurmamaya özen gösterirsen yeterli olur, ayakta veya oturarak farketmez, tabi bu söylediklerim incline bi sehpaya oturursan geçerli değil :)
arkadaşlar bir sorum var.
büyüme niyeti olmadan yapilan bir gögüs idmaninda , (yada diger bölgeler için de geçerli biceps triceps sirt bacak vs) 4 hareket 4 setten 16 seti geçmeyecek sekilde yapilsa yeterlimidirortalama bir fitness ve agirlik calişan için?
hareketlerin dogru sekilde ve vurmasi gerektigi yeri vurdugu göz önünde bulundurulursa?
Sirt agrisi icin onerisi olan var mi? Son zamanlarda ozellikle gogus calisinca bile sirtim agriyor esnemeyi mi yanlis yapiyorum ki??
Ben de tekrar alacaktim kalmamis yerine 7 kiloluk core mass aldim ayni paraya :)
Göğüs çalıştığın zaman sırtına vuruyorsa
Presslerde dar tutup çok aşşa indiriyorsun demektir
Biraz daha geniş tutup kollarını sırtına doğru daha az esneterek yap press leri
Birde pullover yapıyorsan eger onuda muhtemelen yanlış yapıyorsun
Dirseklerini kırarak kafanın hızasında aşşa indirip kaldırcaksın
Dirseklerini kırmadan kolların düz yapıyorsan sırt hareketidir gögüse vurmaz
arkadaşlar bir sorum var.
büyüme niyeti olmadan yapilan bir gögüs idmaninda , (yada diger bölgeler için de geçerli biceps triceps sirt bacak vs) 4 hareket 4 setten 16 seti geçmeyecek sekilde yapilsa yeterlimidirortalama bir fitness ve agirlik calişan için?
hareketlerin dogru sekilde ve vurmasi gerektigi yeri vurdugu göz önünde bulundurulursa?
Büyüme yoksa amaçta
Her idmanda 3 hareket 4 x 12 idealdir
Ayberk0616
29-12-2013, 19:50
biceps ve tricps e hacim için en iyi antreman hareket önerisi alabilir miyim?
kolları 36cm e geldi kaldı sanki
birde şöyle bi sorun var kollar dümdüz duruyor bicepste tepe falan yok bu genetikten midir?
biceps ve tricps e hacim için en iyi antreman hareket önerisi alabilir miyim?
kolları 36cm e geldi kaldı sanki
birde şöyle bi sorun var kollar dümdüz duruyor bicepste tepe falan yok bu genetikten midir?
genetik mi değil mi bilmiyorum ama ben spora basladıgımdan beri tepe var bicepsimde.
Alternate curl ve preacher curl yapıyorum yeterli oluyor benim için. 4x8 son set max yapıyorum sadece
Yılbasından sonra spora başlayacagım, bu zamana kadar hiç çalısmadım. Kilo sorunum yok daha cok vücudu toplayıp birazda kas yapmak istiyorum. Başlangıç için önerileriniz fikirleriniz nelerdir, 174-60 boy kilo orantım. Ve bu protein hapları felan ne işe yarıyor? Kullanmaya başladıktan sonra bırakınca yan etkisi bulunur mu? teşekkürler simdiden :)
arkalarda kaldı :)
arkalarda kaldı :)
spora başlarken kilo almaya yönelik beslenmenizi tavsiye ederim ama bu kiloyu protein karbonhidrat agırlıklı besinlerle almalısınız.
protein hap değil toz oluyor spora basladıktan bi 6-7 ay sonra alırsanız sizin için daha iyi olur kanısındayım
Ayberk0616
29-12-2013, 20:50
genetik mi değil mi bilmiyorum ama ben spora basladıgımdan beri tepe var bicepsimde.
Alternate curl ve preacher curl yapıyorum yeterli oluyor benim için. 4x8 son set max yapıyorum sadece
spora başlamadan öncede tepe yoktu şimdide yok :) nası bi olay çözemedim
kickbuttowski
29-12-2013, 21:03
Göğüs çalıştığın zaman sırtına vuruyorsa
Presslerde dar tutup çok aşşa indiriyorsun demektir
Biraz daha geniş tutup kollarını sırtına doğru daha az esneterek yap press leri
Birde pullover yapıyorsan eger onuda muhtemelen yanlış yapıyorsun
Dirseklerini kırarak kafanın hızasında aşşa indirip kaldırcaksın
Dirseklerini kırmadan kolların düz yapıyorsan sırt hareketidir gögüse vurmaz
Tesekkurler Hilmi abi dedigin harfi harfine dogru..
Arkadaslar sormuslar benim de bicepsler sikintili bir turlu buyumuyor ve
biceps calisirken on kollarim agriyor.. agridan agirlik basamiyorum..
Ne yapmak gerek?
Ayberk0616
29-12-2013, 21:09
aynen benimde ön kol ağrıyor biceps çalışırken bicepslerde tricpslrde gelişmiyo gibi kan değerlerinden testoya baktırdım 200-800 arasında oluyomuş değerler240-820 arasında oluyomuş benimki 620 küsür çıktı değerlerde normal beslenmede eksik yok gayet iyi yiyorum karbosu proteini kime sorsam gelişmemem için bi nedenin yok diyor çözemiyorum bu işi bu tip sorun yaşıyan var mı?
ön kollarınız ağrıyorsa demekki barı çok fazla sıkıyosunuz demektir
Ayberk0616
29-12-2013, 21:21
yok ya barı çok sıktığım yok normal tutma şekli neyse o :)
kendimde dahil olmak üzere çevremdeki bikaç kişide aynı şikayet olmuştu barı veya dumbellı çok sıkı tuttugumuzdan kaynaklanıyodu bu sorun tabi sadece o olcak degil ya :)
Aynı sorunu bende yaşıyorum diğer bölgeler bicepsten cok daha iyi gelisiyor bir turlu tam anlamiyla verim alamiyorum tavsiyeler için takipteyim
Ayberk0616
29-12-2013, 21:24
heh ya valla çok sevindim şu an:)
bitek ben değilmişim vücudunda en az gelişen bölgesi kolları olan
yani şöyle söyliyim omuz 129 falan geliyo bel 83 falan gögüs 110a yakın ama kollar 36 yani benim vücuda kollar min 40ve üstü olması gerekiyor kollarım daha kalın olsa vücut kendini çok daha iyi göstericek
heh ya valla çok sevindim şu an:)
bitek ben değilmişim vücudunda en az gelişen bölgesi kolları olan
yani şöyle söyliyim omuz 129 falan geliyo bel 83 falan gögüs 110a yakın ama kollar 36 yani benim vücuda kollar min 40ve üstü olması gerekiyor kollarım daha kalın olsa vücut kendini çok daha iyi göstericek
biceps antremanınızı ne zamandır değiştirmiyosunuz ?
Ayberk0616
29-12-2013, 21:27
biceps antremanınızı ne zamandır değiştirmiyosunuz ?
her ay bütün programımı değiştiriyorum
mesela serbest ağrılıkla biceps çalıştıysam öteki ay makinelerde biceps çalışıyorum farklı tutuş farklı duruş şekilleri
ha bu arada kollarım ilk başladığımda 26ıydı :)
şimdi 36 oldu spora başlayalı 9 ay bitti :)
Aynı durumdayız ozaman hatta bu konuyu gormeden yarınki gogus biceps antrenmanına kol yaparakmi başlasamda gogusu ikinci plana atsammı diye dusunuyordum :)
Ayberk0616
29-12-2013, 21:35
Aynı durumdayız ozaman hatta bu konuyu gormeden yarınki gogus biceps antrenmanına kol yaparakmi başlasamda gogusu ikinci plana atsammı diye dusunuyordum :)
mesela antremanda 3 hareket 3 er set 12-10-8 tekrar ağırlık artırarak giriyorum
kol antremanı bitince kollar şişmiş kasılmış oluyo ama 1.5 aydır gelişme yok:)
Cok takılmayın sonucta herkezin guclu ve zayıf bölgeleri var hani ben bunun dısında bir açıklama getiremiyorum coğu kişi aynı hareketleri yapiyor sonucta kol için sabredip duzenle devam edicez :)
SerdaR A.
29-12-2013, 21:49
Ya bu spor nasıl bişey insan biley yerken 3 kere düşünürmü :) bu soğuk günlerde sıcak tutsun hesabı tahin pekmeze abanıyorum kilo veya yağlanma yaparmı :)
Ayberk0616
29-12-2013, 22:25
Cok takılmayın sonucta herkezin guclu ve zayıf bölgeleri var hani ben bunun dısında bir açıklama getiremiyorum coğu kişi aynı hareketleri yapiyor sonucta kol için sabredip duzenle devam edicez :)
yani öyle tabi ben koldan geçtim bakmıyorum heralde bi ara büyür:)
Tesekkurler Hilmi abi dedigin harfi harfine dogru..
Arkadaslar sormuslar benim de bicepsler sikintili bir turlu buyumuyor ve
biceps calisirken on kollarim agriyor.. agridan agirlik basamiyorum..
Ne yapmak gerek?
Bicepsi gelişmeyen arkadaşlar
Açık ve net şekilde ağır çalışıp hareketi dopru yapamadığınız yüzünden farklı yerleriniz çalışıyor
Biceps çalışırken sırtınızı duvara yaslayın
Omuzlarınız asla ayrılmasın duvardan bakın bakalım aynı kg leri kaldırabiliyormusunuz
Ağırlık çalışırken kendinizi kandıramayın bu spor ağırlık çalışma sporu hareketi doğru yapmadığın sürece çok ağırını kaldırman gelişimine fayda etmez
Biceps için önerim yok ben her idman hep farklı şeyler yapıyorum asla bir programa sadık kalmıyorum kas her şekilde çalışır yeterki doğru kg ile nizami çalışın
4x8 yerine 3x12 yi tercih edin
Kg ler ağırlaştıkça 4 x 8 yaparsınız
bartubasot
30-12-2013, 12:58
Edit......
@bartubasot yürü be yürü Allah'ına kurban olduğum yürü kanki azimle sıçtın ve dağı taşı deldin :alright:
bartubasot
30-12-2013, 13:16
@bartubasot yürü be yürü Allah'ına kurban olduğum yürü kanki azimle sıçtın ve dağı taşı deldin :alright:
Ver gazi kanki ver,birakmaksak iyidir olum sana yetisemedik daha :D
Tebrik ederim kardesim devam
3 aydir yogun bir tempoyla spor yapiyorum.sporla beraber supplementlerde kullandim.basladigimda 81.800 civariydim suan icin 71.500.yil basindan snra insallah body kismina gecicem artik,sonuc boyle
http: // u1312.hizliresim.com/1j/y/w11dd.png (http : //bit.ly/c25MCx)
Maşallah kardeşim harika sonuç
bartubasot
30-12-2013, 13:44
Tebrik ederim kardesim devam
Maşallah kardeşim harika sonuç
Tesekkurederim :))
tebrik ederim kardeşim çok az bişi kalmış tam silmene
65 olup sonra büyümeye geçmeni tavsiye ederim
Ayberk0616
30-12-2013, 14:21
Bicepsi gelişmeyen arkadaşlar
Açık ve net şekilde ağır çalışıp hareketi dopru yapamadığınız yüzünden farklı yerleriniz çalışıyor
Biceps çalışırken sırtınızı duvara yaslayın
Omuzlarınız asla ayrılmasın duvardan bakın bakalım aynı kg leri kaldırabiliyormusunuz
Ağırlık çalışırken kendinizi kandıramayın bu spor ağırlık çalışma sporu hareketi doğru yapmadığın sürece çok ağırını kaldırman gelişimine fayda etmez
Biceps için önerim yok ben her idman hep farklı şeyler yapıyorum asla bir programa sadık kalmıyorum kas her şekilde çalışır yeterki doğru kg ile nizami çalışın
4x8 yerine 3x12 yi tercih edin
Kg ler ağırlaştıkça 4 x 8 yaparsınız
abi hareketi çalmıyorum ne sırtıma vuruyo ne omuza ne bele nizami yapıyorum antreman sonunda bicepsler şişkin oluyo ve ağrıyor ama bi türlü adam gibi hacim kazanmıyor 36 da kaldı sanki:)
bartubasot
30-12-2013, 14:28
tebrik ederim kardeşim çok az bişi kalmış tam silmene
65 olup sonra büyümeye geçmeni tavsiye ederim
Tesekkurederim ,aslinda dediginiz gibi biraz daha verip baslasam daha iyi ama ozamanda cok kuculmus olcam oyuzden artii baslamak istedim buyuk ihtimal programimda bir gun trx antremani olcak kalanida o sekil goturmeye caliscam artik
Tesekkurederim ,aslinda dediginiz gibi biraz daha verip baslasam daha iyi ama ozamanda cok kuculmus olcam oyuzden artii baslamak istedim buyuk ihtimal programimda bir gun trx antremani olcak kalanida o sekil goturmeye caliscam artik
Büyümek çok kolay sen onu kafana takma :)
ben şuan diyetteyim 132 kg başladım 122 yim şu anda ve 100 olucam sonra büyümek için çabalıcam
kardeşim ahmetin fotolarını gördün mü adamın 46 cm kolu 42 lere düştü
bence hacmi kafana takma
karbonhidrat yediğin an zaten patlama yaşıcaksın :)
kolay gelsin
abi hareketi çalmıyorum ne sırtıma vuruyo ne omuza ne bele nizami yapıyorum antreman sonunda bicepsler şişkin oluyo ve ağrıyor ama bi türlü adam gibi hacim kazanmıyor 36 da kaldı sanki:)
kaç senedir yapıyorsun ?
boy kilo kaç bir fotonu koyarsan daha iyi olur
bu iş zaman işi 1 sene 36 da kalırsın bir sene sonra bakmışssın 40 a çıkarsın
birde idmanı nasıl yapıyorsun
belkide çöok fazla zorlayıp over training oluyorsun ve gelişemiyorsun
Bartu masallah cok iyi olmussun
Ayberk0616
30-12-2013, 15:02
kaç senedir yapıyorsun ?
boy kilo kaç bir fotonu koyarsan daha iyi olur
bu iş zaman işi 1 sene 36 da kalırsın bir sene sonra bakmışssın 40 a çıkarsın
birde idmanı nasıl yapıyorsun
belkide çöok fazla zorlayıp over training oluyorsun ve gelişemiyorsun
Boyum 179
9 aydır yapıyorum
ilk başladığımda 66 kydum
kollarım 26
omuz 106 cm idi
şimdi kilo 79-80
kollar 36
omuz 129 cm
bel 83-84 arası
idmanım
Pazrtsi off
salı gögüs biceps
çarş omuz bacak
perş sırt triceps
cuma off
cumartesi gögüs biceps
pazar sırt triceps
http://imageshack.us/a/img703/9909/e7go.jpg
http://imageshack.us/a/img51/1556/m1c9.jpg
Boyum 179
9 aydır yapıyorum
ilk başladığımda 66 kydum
kollarım 26
omuz 106 cm idi
şimdi kilo 79-80
kollar 36
omuz 129 cm
bel 83-84 arası
idmanım
Pazrtsi off
salı gögüs biceps
çarş omuz bacak
perş sırt triceps
cuma off
cumartesi gögüs biceps
pazar sırt triceps
http://imageshack.us/a/img703/9909/e7go.jpg
http://imageshack.us/a/img51/1556/m1c9.jpg
kardeşim daha çok yolun başındasın iinan bana
yazdıklarına göre gelişimin çok güzel ama fotolarına bakınca beslenmede şeker tatlı tüketiminden kaynaklı kg almışssın gibi duruyorsun
beslenmenide ekleyebilirmisin
excellency23
30-12-2013, 15:24
@ayberk
9 ayda 10cm almışsın daha ne :)
bu saatten sonra aynı hızda gelişmeyi bekleme. zayıf kişiler ilk 1 sene iyi hacimleniyor ondan sonrası adım adım.
bu arada ön kol ağrısı hafife gelmez biceps çalışmalarınızda dikkat edin. barrel curl'ü z barda yapın ve kesinlikle fırlatmayın ağırlığı. yavaş yavaş tamamen bicepsi kullanarak. ani hareketler yaparsanız tendonlar zayıf olduğundan ödem oluşuyor(zayıf yapılı kişilerde özellikle).
evde calsma ile anca bu kadar oluyor spor salonunna gıtmedım henuz buyrun resımler
http://i39.tinypic.com/znorc8.jpg
http://i40.tinypic.com/16jpsno.jpg
çok başarılı maşallah
çok başarılı maşallah
teşekkür ederim abi
Ayberk0616
30-12-2013, 15:31
kardeşim daha çok yolun başındasın iinan bana
yazdıklarına göre gelişimin çok güzel ama fotolarına bakınca beslenmede şeker tatlı tüketiminden kaynaklı kg almışssın gibi duruyorsun
beslenmenide ekleyebilirmisin
beslenmede şeker tatlı yağ kesinlikle yok
sabah kalktığımda
5-6 yumurta sadece 1 nin sarısı
yanında 1 bardak light süt
1 dilim kepek ekmek
öğlen
okulda 4 çeşit tabldt yemek yanında ekmek yok sadece yemek
öğleden sonra
1 kutu konserve ton balığı yağı suyu iyice süzülmüş yanında 1 dilm ekmek
yada whey
akşam yemeği 250 gr tavuk gögüs eti
yanında pilav makarna yada bulgur pilavı bunların hepsi neredeyse 0 yağ ile pişiyor
sonra akşam antreman
antremandan sonra
1 ölçek whey
200 ml light süt
400ml su
1 muz
bunları blendrdan geçirip antreman bitince içiyorum
yediklerimde yağ yok varsada en düşük düzeyde
çayı kahveyi en aşşağıya 5 yıldır şekersiz içerim
bu kadar yemeğe dikkat ettiğim halde yani yağdan şekerden uzak duruyorum sadece hacim sağladım şekil falan belli değil 4-5 aydır görmeyenler irileşmişsin diyolar öyle kaslar parçalı durmuyor bu durumda baya canımı sıkıyor
sabah kalktığımda
1 dilim kepek ekmek
öğlen
öğleden sonra
yada whey
yanında pilav makarna yada bulgur pilavı bunların hepsi neredeyse 0 yağ ile pişiyor
sonra akşam antreman
antremandan sonra
1 ölçek whey
200 ml light süt
400ml su
1 muz
kardeşim yağda sıkıntı yok da şeker olmaması iyi
fakat neden yağlı duruyorsun onu anlamış değilim
66kg de iken bu şekilde beslenme ile 10 15 kg alman zaten mucize
ama hacmen baktıgımız zaman profiline bir yanlışlık olduğu kesin
şeker yemiyorum diyorsun muz yiyorsun
Whey zaten şeker var idman çıkışı yeterli olur onun içindeki şeker sana ekstra akşam vakti uyku öncesi o muzu yemezsen daha iyi olur
Ayberk0616
30-12-2013, 15:41
kardeşim yağda sıkıntı yok da şeker olmaması iyi
fakat neden yağlı duruyorsun onu anlamış değilim
66kg de iken bu şekilde beslenme ile 10 15 kg alman zaten mucize
ama hacmen baktıgımız zaman profiline bir yanlışlık olduğu kesin
şeker yemiyorum diyorsun muz yiyorsun
Whey zaten şeker var idman çıkışı yeterli olur onun içindeki şeker sana ekstra akşam vakti uyku öncesi o muzu yemezsen daha iyi olur
yani şöyle söyliyim 66 kg ikende yağım aynıydı şimdide aynı gibi
bu beslenmenin yanına toplam 10kg gainer içerek 80 kg ya ulaştım abi:) sadece bu yediklerimle çıkmadım yani:)
göbek yok ama vucudun geneline yağ dağılmış gibi
kardio falan yapmıyorum ama yılbaşından sonra antremana eklemeyi düşünüyorum
ekip geçen sefer sallamadınız. bu sefer cevap verin bak sildiririm konunuzu...
spora başlamak üzereyim. boy 1.88 kilo 112 şu anda. hedefim 1 yıl içerisinde min 90 kilo olmak.
öyle vahşi kaslarım olsun, tuttuğumu bükeyim, vurduğumu yıkayım, memleket erkek görsün gibi dertlerim yok. kıçımı kaldırabileyim yeter bana.
genel olarak nasıl bir beslenme ve spor yapmam lazım...?
ekip geçen sefer sallamadınız. bu sefer cevap verin bak sildiririm konunuzu...
spora başlamak üzereyim. boy 1.88 kilo 112 şu anda. hedefim 1 yıl içerisinde min 90 kilo olmak.
öyle vahşi kaslarım olsun, tuttuğumu bükeyim, vurduğumu yıkayım, memleket erkek görsün gibi dertlerim yok. kıçımı kaldırabileyim yeter bana.
genel olarak nasıl bir beslenme ve spor yapmam lazım...?
gecen sene ocak ayinda 91.8 kılo 174 boy ile spor salonuna yazildim. ilk olcumlerde body fat yuzde 31 idi.
aralik sonu itibari ile 75 76 arasi gidip geliyorum. su anda body fat 15 16 gibi.
11 aydır duzensiz spora gidiyorum. bazen baftada 2 gün gidebiliyorum bazen haftada 5 gün.
tamamen vardiyali calişma sistemim ile alakali.
yaptigim kaçamaklar hariç bu 11 ayda yag ve karb alimimi eski düzene göre yüzde 90 düşürmüşümdür.
ben meslek geregi mutfakta iyiyimdir ama mutfakta bitiyor bu işler birkez daha ögrendim. yagsiz pişiriyorum ,sos falan icat ediyorum vs vs.
bu 11 ayda haftada ortalama 3.6 kez spora gitmişim istatistige göre.
en az 25 dk kardiyo yapmadan salondan hiç ayrilmadim.
kısa kardiyolari hiit olarak yaptim. hiit yapmaya mecalim olmadiginda tempolu yuruyus seklinde en az 45 dk kardiyo.
spora salonuna giriyorum.
Isınmak için 5-10 dk basketbol oynuyorum sut falan atiyorum.
Sonrasinda hergün 1 bölge olmak kaydi ile 4-5 hareket 16 seti geçmeyecek sekilde agirlik idmani yaptim. Bundan sonra da kardiyomu yapip sıcak duş ile sonlandirdim.
kişisel fikrim seninde karbo ve yag alimini minimuma indirmen gerekecek.
agirlik idmanlarindan sonra hiit seklinde kardiyo yag yakiminda daha etkili diye biliyorum.(daha bilgili arkadaşlar yorum yaparlar)
ben mesela buzdolabindaki tüm gereksiz seyleri kaldirdim attim. satin almiyorum. aciyorum dolabi komple pembe=) onun diyeti bunun az yaglisi=) saka gibi=)
aslinda cheat meal olayina ayda bir kere fln kaçmak gerekiyor ama bnm iradem o kadar saglam degil cheat meal mevzusu 1 haftada 1 falan bende=)
bartubasot
30-12-2013, 16:22
Büyümek çok kolay sen onu kafana takma :)
ben şuan diyetteyim 132 kg başladım 122 yim şu anda ve 100 olucam sonra büyümek için çabalıcam
kardeşim ahmetin fotolarını gördün mü adamın 46 cm kolu 42 lere düştü
bence hacmi kafana takma
karbonhidrat yediğin an zaten patlama yaşıcaksın :)
kolay gelsin
Fotograflari gordum baya once verilmisti ama basarili bir vucut vardi ztn :)Baslamamda en buyuk etkende motivasyona ihtiyacim var bisekilde yapicam bakalim nasik olcak ilerde paylasirim sonuclari
Bartu masallah cok iyi olmussun
Tesekkurederim selcuk abi :)
bu beslenmenin yanına toplam 10kg gainer içerek 80 kg ya ulaştım abi:) sadece bu yediklerimle çıkmadım yani:)
gainer ne marka kullandın
şimdi gainer zaten şeker karbo colestrol kalori herşeyi içerir
senin en büyük eksikliğin kardiyo yapmamak
anladıgım kadarıyla hem kardiyo yapmıyorsun hemde idmanın uzun sürüyor
vucudun sistematik olarak kendini korumak için yağlanmış
şu anda bildigin yağlısın makinaya bakmaya gerek yok fotolardan belli oluyor
sen
bir miktar karbonhidrat kesmen gerekicek
gidişatın iyi değil yoksa önünü alamazsın simit oluşmaya başlar
idmanlarını 30 dakika agırlık 30 dak kardiyo olarak düzenle tekrardan
6.6 km yürüyüş yeterli koşu falan yapma
ağırlık öncesi ısınmak için kardiyo falan yapma esnetme yap agırlıgını bas sonra 30 dak yürürsün
sabah kalktığımda
1 dilim kepek ekmek
öğlen
öğleden sonra
yada whey
sonra akşam antreman
antremandan sonra
1 ölçek whey
200 ml light süt
400ml su
1 muz
bu kadar yemeğe dikkat ettiğim halde yani yağdan şekerden uzak duruyorum sadece hacim sağladım şekil falan belli değil 4-5 aydır görmeyenler irileşmişsin diyolar öyle kaslar parçalı durmuyor bu durumda baya canımı sıkıyor
Selam
sendede benim vucuda benzer durum var gibi biceps zor gelişme durumu tabi genetikte
yapılması gereken birkaç durum var
hareketi az ağırlıkla kesinlikle yavaş ve kolları salmadan en aşağıda biraz bekleyecek şekilde. bu şekilde 12 14 tekrar çıkarırsan olumlu sonuçları olur.
onun dışında arada super setler ve kolu bitirmen gerekli
vede tepe tarafının gelişimi için 21li yapar gibi en üst kısımda kolu hareket etttirmek..
yani ne kadar yukarıda kırık tutarsan üst kısım aşağı salarsan alt kısım izole olur..
tabi birde inclinede hareketleri yapmanı öneririm alt kısımı daha iyi izole eder
Ayberk0616
31-12-2013, 00:17
gainer ne marka kullandın
şimdi gainer zaten şeker karbo colestrol kalori herşeyi içerir
senin en büyük eksikliğin kardiyo yapmamak
anladıgım kadarıyla hem kardiyo yapmıyorsun hemde idmanın uzun sürüyor
vucudun sistematik olarak kendini korumak için yağlanmış
şu anda bildigin yağlısın makinaya bakmaya gerek yok fotolardan belli oluyor
sen
bir miktar karbonhidrat kesmen gerekicek
gidişatın iyi değil yoksa önünü alamazsın simit oluşmaya başlar
idmanlarını 30 dakika agırlık 30 dak kardiyo olarak düzenle tekrardan
6.6 km yürüyüş yeterli koşu falan yapma
ağırlık öncesi ısınmak için kardiyo falan yapma esnetme yap agırlıgını bas sonra 30 dak yürürsün
abi gainer olarak amix kullandım birde dymatize super mass kullandım
idmanlarımın başında 10 dk yüşüyüş yapıp antremanım toplam 1 saat-1saat 15 dk civarı sürüyor şu an gainer falan kullanmıyorum
Selam
sendede benim vucuda benzer durum var gibi biceps zor gelişme durumu tabi genetikte
yapılması gereken birkaç durum var
hareketi az ağırlıkla kesinlikle yavaş ve kolları salmadan en aşağıda biraz bekleyecek şekilde. bu şekilde 12 14 tekrar çıkarırsan olumlu sonuçları olur.
onun dışında arada super setler ve kolu bitirmen gerekli
vede tepe tarafının gelişimi için 21li yapar gibi en üst kısımda kolu hareket etttirmek..
yani ne kadar yukarıda kırık tutarsan üst kısım aşağı salarsan alt kısım izole olur..
tabi birde inclinede hareketleri yapmanı öneririm alt kısımı daha iyi izole eder
süper setler kolu btirmen gerekli derken anlamadım
örnek olarak bi çalışma söylermisiniz acaba?
Caner B.
31-12-2013, 00:41
Kilo artisiniz cok iyiymis gercekten.Benimde baslayali 8-9 ay oldu.Basladigimda 64 kiloydum boyum 1.85.Suan 69-70 arasi gidip geliyorum ancak daha ilerisini daha goremedim.Gainer almak yerine yulaf makarna vs karbo iceren seyleri yemeye calisiyorum ama pek fayda etmiyor.15 kg ye yakin almissiniz neredeyse gainer bu kadar etkili oluyor mu cidden :)
ssdriver
31-12-2013, 07:49
pre-post workout kombinasyonu için MP assault ve MP re-con aldım. ilk kullandığım gün assault aldıktan sonra sanki yanan kibrit yutmuş gibi midede bir yanma başladı.15-20 dk sonra geçti ama hiç hoşlanmadım bu durumdan. noxplode, assault ve jack 3d gibi pre-workout ürünlerde bu normal midir ?
Ayberk0616
31-12-2013, 08:27
Kilo artisiniz cok iyiymis gercekten.Benimde baslayali 8-9 ay oldu.Basladigimda 64 kiloydum boyum 1.85.Suan 69-70 arasi gidip geliyorum ancak daha ilerisini daha goremedim.Gainer almak yerine yulaf makarna vs karbo iceren seyleri yemeye calisiyorum ama pek fayda etmiyor.15 kg ye yakin almissiniz neredeyse gainer bu kadar etkili oluyor mu cidden :)
gaineri başta günde 1 ölçek içiyordum baktım2 hafta kullanmama rağmen hiç bi işe yaramıyor dozajı artırdım günde 5 ölçek falan içiyordum deli gibi yemek yiyordum sonrasında kilo aldım :)
çok iyi beslenip üstüne gainerle fazladan karbo alınca kilo alamama durumu olamaz diye düşünüyorum
kickbuttowski
31-12-2013, 09:37
Acilin beyler sirt geliyo! :D :D
Vucudumun dogru durust gelisen tek bolgesi ..
http://i1071.photobucket.com/albums/u501/kickbukowski/SL373864_zps53d3d750.jpg (http://s1071.photobucket.com/user/kickbukowski/media/SL373864_zps53d3d750.jpg.html)
Sırt gayet iyi ön tarafıda görelim burda kimse kimseyle dalga geçmiyor :)
kickbuttowski
31-12-2013, 09:47
Sırt gayet iyi ön tarafıda görelim burda kimse kimseyle dalga geçmiyor :)
Abi on taraf cidden sonuk ozellikle gogus gunu ta gecen haftanin basindaydi hic paylasmayayim istersen..
edit: neyse seni mi kirayim abicim :)
pek iyi cikmamis ama tek bu var elimde
http://i1071.photobucket.com/albums/u501/kickbukowski/SL373861_zpsbc75f922.jpg (http://s1071.photobucket.com/user/kickbukowski/media/SL373861_zpsbc75f922.jpg.html)
edit2: bi de bu var arkadan foto doldurdum sayfayi kusura bakmayin..
http://i1071.photobucket.com/albums/u501/kickbukowski/SL373848_zps9041e78d.jpg (http://s1071.photobucket.com/user/kickbukowski/media/SL373848_zps9041e78d.jpg.html)
beli olmayan adamlara gıpta ediyorum olsun varsin gögüs olmasin dostum!
ekto bi yapin var sanirim degerini bil=)
böyle bir kuruluk için herhalde 0 yag 0 karb diyeti tarzi bir beslenme uygulamak lazim ve yogun kardiyo calişmak şart bizim gibi endo ve mezolar için.
gayet iyi maşallah
kickbuttowski
31-12-2013, 10:16
beli olmayan adamlara gıpta ediyorum olsun varsin gögüs olmasin dostum!
ekto bi yapin var sanirim degerini bil=)
böyle bir kuruluk için herhalde 0 yag 0 karb diyeti tarzi bir beslenme uygulamak lazim ve yogun kardiyo calişmak şart bizim gibi endomorflar için.
gayet iyi maşallah
Tesekkurler abicim.. Yine de bazen moral bozuluyor ister istemez ama artik inada bindi kusacak kivama gelene kadar yiyorum proteine karboya yukleniyorum..
boşuna takıntı yapıyorsun
maşallahın var
gögüsü kafana takma
incline press yap 5 set ağır çalış çalışabildigin en ağır kg yi
flyda incline yap birde üstüne pullover yap 3 hareket ile bitir ama 5 set yap hepsini
bir iki hafta dene istersen tecrübeyle sabittir senin tipin vardı salonda şu an memnun halinden
kickbuttowski
31-12-2013, 11:43
@miniks eyvallah abi sagolasin.. dedigin gibi devam edeyim ben.
abi gainer olarak amix kullandım birde dymatize super mass kullandım
idmanlarımın başında 10 dk yüşüyüş yapıp antremanım toplam 1 saat-1saat 15 dk civarı sürüyor şu an gainer falan kullanmıyorum
süper setler kolu btirmen gerekli derken anlamadım
örnek olarak bi çalışma söylermisiniz acaba?
Antreman bıttıgınde kolunu hareket ettırecek dermanın kalmaması demek, bıceps tas gıbı olur ona benzer durum:D
super set mesela gerıde yazmıstım spıder curl alternate bıcep dumbell curl, cıddı fayda eder daha once denenmedıyse..
ınclıne dumbell curl- ez bar curlde olabılır..
boşuna takıntı yapıyorsun
maşallahın var
gögüsü kafana takma
incline press yap 5 set ağır çalış çalışabildigin en ağır kg yi
flyda incline yap birde üstüne pullover yap 3 hareket ile bitir ama 5 set yap hepsini
bir iki hafta dene istersen tecrübeyle sabittir senin tipin vardı salonda şu an memnun halinden
abi dumbell kol programı onerebılırmısın ?
flexamin
02-01-2014, 08:50
güzel bir pancake tarifi vereyim. kahvaltı, idman öncesi ve sonrası için birebir :D
malzemeler
200-300 gr yulaf
5 yumurta (2 beyaz 3 tam)
1 tam muz
yarım ölçek protein tozu
hazırlanış
1. bütün malzemeleri bir kapta iyice karıştırıyoruz.
2. tavayı ısıtıyoruz ve hafif bir zeytin yağı döküp peçete ile yağın fazlasını alıyoruz (çok çok az yağ kalıyor)
3. ısınmış tavaya karışımı bölerek koyuyoruz yuvarlak bir şekil veriyoruz. ( ben 3 parça yaptım)
4. spatula yardımıyla pişmiş tarafının tersini çeviriyoruz (40-45 sn de 1 ters düz ediyoruz.)
hepsini yaptıktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz
Ferhat_V
02-01-2014, 09:27
beyler hacimlenmek istiyorum protein tozu hariç ne kullanmalıyım..yakın zamanda alıcam ama hem marka hem ürün olarak ne kullanıcam pek bilgim yok..salondaki kataloglara bakıp hocayla konuşup sipariş edicem ama sizdende fikir bekliyorum..
1.80 boy 90 kg ölçülerim..vücut yağlı ama çokta kuru kalmak gibi bir amacım yok bu şekilde hacime yönelicem..tavsiye bekliyorum antreman öncesi sonrası ne kullanmalıyım..
13 14 aylık spor geçmişim var protein tozu hariç başka ürün hiç kullanmadım..
Tesekkurler abicim.. Yine de bazen moral bozuluyor ister istemez ama artik inada bindi kusacak kivama gelene kadar yiyorum proteine karboya yukleniyorum..
şöyle bir fiziğe sahip olacaksın ama 3 sene önceye döneceksin deseler direk ne zaman dönüyorum derim.. değerini bil. hacimlenmekte sorun yok. ekto candır.. maaşallah