Orijinalini görmek için tıklayınız : Corona Virüs Güncel!!!
En dikkat edilmesi gereken her eve giren bu vatandaşlara dikkat etmekte fayda var.
Sirke & Izopropil alkol mix ile gelenleri fıs fıslayıp eve alıyorum :)
https://i.hizliresim.com/KbZXyO.jpg
Upgrade ettim durumu :D
https://i.hizliresim.com/31dBN7.jpg (https://hizliresim.com/31dBN7)
i-vtec07
31-03-2020, 14:30
Upgrade ettim durumu :D
https://i.hizliresim.com/31dBN7.jpg (https://hizliresim.com/31dBN7)
Fırça kılcal çizik oluşturur sizden beklemezdim böyle bi yıkama şekli :D
GokhanRS
31-03-2020, 14:33
adam galerici, suyunu kullanıp kasayı geri iteleyecek :D
Mutfakta kılcal çizik giderici ile son kat geçip öyle içiyoruz :D
imprezaWRC
31-03-2020, 14:50
Mutfakta kılcal çizik giderici ile son kat geçip öyle içiyoruz :D
Çift kova, grit guard ve yün yıkama eldiveni ile yıkamalıydın. Şimdi işin yoksa şişeye polisaj yap :D :D
Şimdiye kadar 76.981 kişiye test yapılmış 21 günde yapılan test sayısı :/
Ülke nüfusunu düşününce kaygılarım kesiciye giriyor gerçekten.
Görece az test yapılması öncelikli sorun değil bence. Bugün için net hasta ve taşıyıcı sayısını bilinse ne değişecek. Dün gördük işte devletin kudretini. Vatandaşını birkaç hafta veya bir ay bile idare edecek para yok kasada. Böyle yalandan kontrollü yaşamaya devam.
Görece az test yapılması öncelikli sorun değil bence. Bugün için net hasta ve taşıyıcı sayısını bilinse ne değişecek. Dün gördük işte devletin kudretini. Vatandaşını birkaç hafta veya bir ay bile idare edecek para yok kasada. Böyle yalandan kontrollü yaşamaya devam.
net hasta ve taşıyıcı sayısının bilinmesinden ziyade bunların bulunup kontrol alınması sürecinin ne kadar olacağı beni kaygılandıran.
Ülke zaten oldukça eğlenceli Iban'lar havalarda uçuşuyor :) Aklım almıyor 40 milyar dolar harcadık bir 40 daha harcarız dedikten 2-3 hafta sonra nasıl halktan para talep edebilecek yüze sahipler. Naptınız amk kasayı tek maçamı bastınız :D
Beyler Iban atıyorum, yardım etmek istiyorum millete siz bana atın ben de kampanyaya atıcam.
Saygılar A.Ş.
İBB’nin bağış kampanyası icin actığı banka hesapları bloke edildi - Guncel haberler (https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/ibbnin-bagis-kampanyasi-icin-actigi-banka-hesaplari-bloke-edildi-5716081/)
Koronadan bile kötüsünüz.
İBB’nin bağış kampanyası icin actığı banka hesapları bloke edildi - Guncel haberler (https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/ibbnin-bagis-kampanyasi-icin-actigi-banka-hesaplari-bloke-edildi-5716081/)
Koronadan bile kötüsünüz.
Onu bilmem de 150 lira dedikleri paketin Migros'tan siparişte 83 lira, farklı yerlerde 60-70 lira falan tuttuğuna dair ekran görüntüleriyle sorgular uçuşuyordu twitterda. Oturup hesaplamadım :)
Önceki sayfalarda paylaşıldı mı bilmiyorum ama şuraya bırakayım.
https://www.youtube.com/watch?v=2jjcxHzTyi0&feature=youtu.be
Hayatı komplo teorileriyle açıklayamazsınız. Bilimsel teorilerle, komplo teorileri birbiriyle alakasız şeyler. Bilime hakaret etmiş oluyorsunuz. Hanım abladanda gördüğüm kadarıyla aşı karşıtlarının yeni eğlencesi 5G olmuş :)
Video yapıldığında belliki sadece Çinde olduğu dönem. Şuan tüm dünyaya yayılmış durumda.
Şuanki 5G baz istasyonları 60GHz kullanılmıyor.
Virüsten kırılan İran'da 3G yeni yaygınlaştı. İtalya'da 4G var şuan için 5G'nin hazırlığı bile yok. Güney Kore 5G'ye hızlı başlayan ülke. Yeni vaka sayısı yok.
4G'ye 4,5G diyen ülkemizde 4,5'tan 5 mi olduda bizde durum kritikleşmeye başladı :)
alperkirman
31-03-2020, 15:47
net hasta ve taşıyıcı sayısının bilinmesinden ziyade bunların bulunup kontrol alınması sürecinin ne kadar olacağı beni kaygılandıran.
Ülke zaten oldukça eğlenceli Iban'lar havalarda uçuşuyor :) Aklım almıyor 40 milyar dolar harcadık bir 40 daha harcarız dedikten 2-3 hafta sonra nasıl halktan para talep edebilecek yüze sahipler. Naptınız amk kasayı tek maçamı bastınız :D
liglerde ertelenince z.çanzi tabi :D
Onu bilmem de 150 lira dedikleri paketin Migros'tan siparişte 83 lira, farklı yerlerde 60-70 lira falan tuttuğuna dair ekran görüntüleriyle sorgular uçuşuyordu twitterda. Oturup hesaplamadım :)
Sıvı deterjanlar ve kolonyalarda var normalde eklenmemiş listeye .
Her şeyi geçtim blokeye değil de ona mı takıldın?
Abi, tahlil için özel levent hastanesine geldim. Son 1 saatte 9-10 hasta geldi 4 tane covid tanısı konup devlet hastanesine sevk yapıldı.
Durum enteresan
free-hifi
31-03-2020, 16:01
İbb abb nin bağış hesapları donduruldu
#organizekotuluk
zOnstyLe
31-03-2020, 16:06
Ruyalarıma girmeye basladı artık, ruyamda korona olmusum zor nefes alıyordum falan. İyice pskolojimiz bozuldu ya..
orkuteren
31-03-2020, 17:49
Sahadaki sağlıkçı arkadaşlarımızda pozitif vakalar gelmeye başladı ve yatışlar yapılmaya başlandı. Bu iş sağlıkçı krizine doğru gitmeye başlıyor gibi ki en büyük sorunda bu olacak.
ghibli06
31-03-2020, 17:50
daha önce de yazmıştım, stok falan yapmadık diye, bugün hem hanımın ailesine hem de bize alışveriş yapalım diye grossmarkete gittik, vallahi şans eseri yaşıyoruz, ortalık kalabalık, insanlar iç içe yanak yanağa, fiyatlar %30 civarı artmış her üründe, makarna bitmiş, OSTİM'de bile eldiven ve maske kalmamış, kimsenin et falan aldığı yok, dayanmışız makarna bulgur!!! bizi corona değil de bu psikoz öldürecek...
kelalper
31-03-2020, 18:08
işin güzel tarafı bunlara oy verenlerde artık sırtını dönmeye başladı bunlara. O yüzden durum b.ka gittikçe bunlar kaçıp gidebilir. CORONA bunlarında sonu olabilir. Kurunun yanında yaş da yanıyor ama sorun yok bıraksınlar biz küllerimizden doğarız.
daha önce de yazmıştım, stok falan yapmadık diye, bugün hem hanımın ailesine hem de bize alışveriş yapalım diye grossmarkete gittik, vallahi şans eseri yaşıyoruz, ortalık kalabalık, insanlar iç içe yanak yanağa, fiyatlar %30 civarı artmış her üründe, makarna bitmiş, OSTİM'de bile eldiven ve maske kalmamış, kimsenin et falan aldığı yok, dayanmışız makarna bulgur!!! bizi corona değil de bu psikoz öldürecek...
Güzel ülkemde herşey yetişiyor. Ama yetiştirmiyorlar sonra halkımız yiyemiyor. Sonra sağlıksız nesiller türüyor.
8 milyonluk İrlanda'da markete gittiğimde fiyatına bakmadan istediğim şeyi alıp çıkıyorum. 80 milyonluk ülkede durumun böyle olması çok üzücü.
Halkımız mikilmeye doymadı doymayacakta. İmanla başlayıp ibanla biten konuşmalara maruz kalacağız.
huseyinturk
31-03-2020, 18:38
işin güzel tarafı bunlara oy verenlerde artık sırtını dönmeye başladı bunlara. O yüzden durum b.ka gittikçe bunlar kaçıp gidebilir. CORONA bunlarında sonu olabilir. Kurunun yanında yaş da yanıyor ama sorun yok bıraksınlar biz küllerimizden doğarız.
Bunlara oy veren sırtını dönermi abi dönmez. Düşünen sorgulayan az fikir sahibi olupta oy veren sayısı çok az zaten o kitlede..
Test Sayısı :15400
Vakaa sayısı : 2704
Vefat sayısı 46
free-hifi
31-03-2020, 19:01
Bunlara oy veren sırtını dönermi abi dönmez. Düşünen sorgulayan az fikir sahibi olupta oy veren sayısı çok az zaten o kitlede..
Hala körü körüne savunup insanlarla kavga ediyorlar
Emre-Dylan
31-03-2020, 19:15
Abi millet aç et alacak parası yok ama hala ülke iktidar çok iyi diyor müstahak bunlara boşver.
Kuzenler bayan ve erkek kuaförü işletiyor Ankara'da yıllarca savundular iktidarı, şimdi dükkanları kapatılınca etmediği küfürler kalmadı. Gram üzülmüyorum gerçeği mikile mikile idrak etsin bu millet hakediyor. İBB'ye bunu yaptılarsa sonra ki hedef umarım Mansur başkanımız olmaz bu kansızların sağı solu belli olmuyor...
şükür kısa sürede çok çalışıp ilk 10 a girdik.
Abi millet aç et alacak parası yok ama hala ülke iktidar çok iyi diyor müstahak bunlara boşver.
Kuzenler bayan ve erkek kuaförü işletiyor Ankara'da yıllarca savundular iktidarı, şimdi dükkanları kapatılınca etmediği küfürler kalmadı. Gram üzülmüyorum gerçeği mikile mikile idrak etsin bu millet hakediyor. İBB'ye bunu yaptılarsa sonra ki hedef umarım Mansur başkanımız olmaz bu kansızların sağı solu belli olmuyor...
Zaten son vurgunlarını yapıp gidiyorlar bu millet ingilteredeki mahkemelerle çok uğraşacak allah kuzenlerine de yardım etsin insan hiç bir şey yapmasın sadece güncel haberleri bile okusa zaten farkına varır herşeyin ama çoktan geçti farkına 2005 yılında varacaktı bu topraklarda yaşayıp oy kullanan insanlar
Hala körü körüne savunup insanlarla kavga ediyorlar
en ufak umudum yok, kafayı atatürk heykellerine takmışlar. günlük harcanan paralardan, vergilerden, ortalıktan kaybolan vakıflardan bahsediyorsun; adamlar heykelleri söylüyor. şaka gibi millet.
free-hifi
31-03-2020, 19:49
en ufak umudum yok, kafayı atatürk heykellerine takmışlar. günlük harcanan paralardan, vergilerden, ortalıktan kaybolan vakıflardan bahsediyorsun; adamlar heykelleri söylüyor. şaka gibi millet.
İETT OTOBUSU ve İmamoğlu 150 TL erzak bahane oldu.
kütahyada corona virürü yüzünden psikolojisi bozulan 29 yaşındaki bayan geçen hafta ilaç içerek intihara kalkışmış ve son anda müdahele ile kurtarılmıştı. hastane psikolojik sorunları olduğunu bile bile hiç bir işlem yapmamış taburcu etmişti. dün maalesef 5. kattan atlayarak intihar etti.
Emre-Dylan
31-03-2020, 20:44
****** çocuğunun teki donanımhaberde sarayı sordum giderlerini bana kalkmış Anıtkabir su mu yakıyor diyor küfür ettim diye ban yedim ****** çocuğuna. Donanımhaberin de moderatörlerin de anasını sikeyim iktidar yalakası aç köpekler. İktidarı öven konu açınca silinmez, muhalefet olunca silerler banlarlar. Hepsi haysiyet yoksunu dinsiz imansız şerefsizler.
denizhandinc
31-03-2020, 21:28
şükür kısa sürede çok çalışıp ilk 10 a girdik.
Yanliz sunu gozden kacirmayin saglikli veri gelmeyen 3. Dunya ulkelerini saymazsaniz 5 binin uzerinde test yapan 16-17 ulke var zaten
GokhanRS
31-03-2020, 21:59
O değilde bağış işini çözmüş adamlar. Boşuna sms iban v.s uğraşmıyorlar.
https://eksisozluk.com/devlete-10-lira-bagislamak-vs-2-bira-almak--6446854
Emre-Dylan
31-03-2020, 23:15
Ya ben bunların anasını sikeyim ****** çocukları gerçekten.
https://i.hizliresim.com/foBM3S.jpg
Emre-Dylan
31-03-2020, 23:17
Abiler arkadaşlar kusura bakmayın küfürler için özür dilerim ama tutamadım kendimi.
free-hifi
31-03-2020, 23:21
İçişleri Bakanı Soylu:
Devlet, vali izin vermeden banka numaraları açıklayıp 'Ben yardım topluyorum' derseniz başka devlet, yeni hükümet oluşturmak istiyorsunuz.
— AA
Olaya bakar mısın
ErayCerit
31-03-2020, 23:21
https://i.hizliresim.com/Jz8i4v.jpg (https://hizliresim.com/Jz8i4v)
Emre-Dylan
31-03-2020, 23:28
İçişleri Bakanı Soylu:
Devlet, vali izin vermeden banka numaraları açıklayıp 'Ben yardım topluyorum' derseniz başka devlet, yeni hükümet oluşturmak istiyorsunuz.
— AA
Olaya bakar mısın
Ceplerine girmeyen sıcak paraya karşı gelirler tabi ihaleler vergiler yetmiyor ak kafalara...
O değilde bağış işini çözmüş adamlar. Boşuna sms iban v.s uğraşmıyorlar.
devlete 10 lira bağışlamak vs 2 bira almak - ekşi sozluk (https://eksisozluk.com/devlete-10-lira-bagislamak-vs-2-bira-almak--6446854)
Rakı 60 TL + Vergiler 100 TL = 160 TL
****** çocuğunun teki donanımhaberde sarayı sordum giderlerini bana kalkmış Anıtkabir su mu yakıyor diyor küfür ettim diye ban yedim ****** çocuğuna. Donanımhaberin de moderatörlerin de anasını sikeyim iktidar yalakası aç köpekler. İktidarı öven konu açınca silinmez, muhalefet olunca silerler banlarlar. Hepsi haysiyet yoksunu dinsiz imansız şerefsizler.
Anıtkabir'i leş ağızlarına almaları ve o pis çürümüş ağızlarından salyalar akıta akıta hakaret etmeleri kanıma dokunuyor. Gerçekten inanılmaz derece kutuplaşmış haldeyim ve nefret doluyum.
ghibli06
01-04-2020, 06:27
https://i.hizliresim.com/wM3CuI.jpg (https://hizliresim.com/wM3CuI)
çok şükür yaa... bunu manşete koyanlar, bu şahsiyetin yazısının içindeki şu cümleyi kaçırmış:
Vaka tablosunu yansıtan grafiğe baktığımızda, okun yükseliş hızının birkaç gündür yavaşladığını görüyorduk. Uzmanlar bunu “umut verici” buluyorlar, ancak yeterli olmadığını söylüyorlardı. Grafikteki okun tam olarak kırılması için vaka sayısının biraz daha aşağı çekilmesi şarttı. Ancak dün gelen rakamlar, tam bir hayal kırıklığı oldu.
Allah bu zihniyete de akıl fikir versin...
[QUOTE=XoR;8642873]Upgrade ettim durumu :D
https://i.hizliresim.com/31dBN7.jpg
Video olarak yükleyemedim ama damacanayı getirişi görünce en doğrusunu yaptınız :)
[url]https://dosya.co/tjjuyepc3k2x/WhatsApp_Video_2020-03-24_at_11.06.06.mp4.html (https://hizliresim.com/31dBN7)
Bu sabah devlet için ne yaptınız beyler? IBAN'a fişeklediniz mi 3-5 geçilmeyen köprünün parasını ödeyeceğiz daha milletin a...k... adama.
O degılde mansur olası bı secımde erdoganı katlar gıbı gorunuyo. Ekremı severdım ama mansur baskan bı ayrıymıs.
ChuckBartowsKi
01-04-2020, 08:54
O degılde mansur olası bı secımde erdoganı katlar gıbı gorunuyo. Ekremı severdım ama mansur baskan bı ayrıymıs.
Mansur Yavaş ciddi bir devlet adamı gerçekten çok taktir edilesi şeyler yapıyor fakat cumhurbaşkanı adayı olmayacağını söylüyor genel olarak hatta görev süresini uzatmayacağını bile söyledi maalesef 2014 seçimlerinde hakkı çalınmasaydı 2 dönem sonra aday olabilirdi derdim fakat Ekrem İmamoğlu daha genç ve aktif görevi daha büyük bir şehir arkasına aldığı inanılmaz bir güç vardı bana göre saçma hareketlerle kendi oyunu %4 düşürdü fakat hala uzun bir süresi var eğer arkasına tekrar o halk inancını alabilirse ciddi bir cumhurbaşkanı adayı fakat keşke Mansur Yavaş aday olsa ciddi oy alacağını düşünüyorum
alperkirman
01-04-2020, 09:05
şimdi doğruya doğru yanlışada yanlış demek lazım
toplumsal bağış yardım hesaplarının açılması için valilikten izin alınaması gerektiği gerçeği var 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu bildirim şeklinde ki zaten hangi vali buna izin vermez hepsi verir peki belediyeler bunu bilmiyolarmı biliyolar niye valiliğe başvurulmadan böyle bir iş yapıldı ? mechul
diyelimki izin alma süresi çok kısıtlı hızlı davranılmak istendi olabilir
iç işleri bakanlığı bu izni geçmişe dönük daha sonra alamazmıydı alırdı ama gitti hesapları bloke etti hakkı varmı var ama bu zamanda yapılması gereken bir hareketmi hayır
yani hala taraflar hizmet değil oy peşinde göz boyamadalar benim hiçbir tarafa inancım kalmadı
Milletin 3 kurus disinden tirnagindan ayirdigi parayi yardim amacli isteyene kadar , önce Katar dan gelen hediye ucak satilsin. 400 milyon $
Milletin 3 kurus disinden tirnagindan ayirdigi parayi yardim amacli isteyene kadar , önce Katar dan gelen hediye ucak satilsin. 400 milyon $
o uçakta hediye değil parasıyla alındı :)
kendisi diyordu bir mitinginde ya videosuna baktım bulamadım 400-500 milyon dolar diyordu
MatraX_07
01-04-2020, 09:30
İçimden bi ses artık UMUTLARIMIZ yeşersin,Aklımızla Dalga geçmeyecek İnsanlar çıkar mı diye düşünüp duruyor
ghibli06
01-04-2020, 09:35
toplumsal bağış yardım hesaplarının açılması için valilikten izin alınaması gerektiği gerçeği var 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu bildirim şeklinde ki zaten hangi vali buna izin vermez hepsi verir peki belediyeler bunu bilmiyolarmı biliyolar niye valiliğe başvurulmadan böyle bir iş yapıldı ? mechul
iç işleri bakanlığı bu izni geçmişe dönük daha sonra alamazmıydı alırdı ama gitti hesapları bloke etti hakkı varmı var ama bu zamanda yapılması gereken bir hareketmi hayır
yani hala taraflar hizmet değil oy peşinde göz boyamadalar benim hiçbir tarafa inancım kalmadı
eksik bilgi;
5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 15. maddesinde, belediyelerin yetki ve görevleri sıralanıyor. 15. maddenin i) bendinde belirtildiği üzere belediyeler bağış kabul edebilirler. Belediye meclisi yetkilerinin düzenlendiği 18. maddenin g) bendinde ise şartlı bağışların kabul edilebileceği yazıyor. Ayrıca 38. maddede de belediye başkanlarının şartsız bağışları kabul edebileceği belirtiliyor. Son olarak Kanun’un 59. maddesinde belediye gelirleri arasında bağışlara da yer verilmiş.
müteahhitler Zeytiburnu sahile 10 değil 20 katlı binayı dikerken bağışı validen izin alarak mı yapıyorlardı?
eksik bilgi;
5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 15. maddesinde, belediyelerin yetki ve görevleri sıralanıyor. 15. maddenin i) bendinde belirtildiği üzere belediyeler bağış kabul edebilirler. Belediye meclisi yetkilerinin düzenlendiği 18. maddenin g) bendinde ise şartlı bağışların kabul edilebileceği yazıyor. Ayrıca 38. maddede de belediye başkanlarının şartsız bağışları kabul edebileceği belirtiliyor. Son olarak Kanun’un 59. maddesinde belediye gelirleri arasında bağışlara da yer verilmiş.
müteahhitler Zeytiburnu sahile 10 değil 20 katlı binayı dikerken bağışı validen izin alarak mı yapıyorlardı?
ekleme yapayım TSUNAMİ mağdurları icin bir akbil de sizden… (https://iett.istanbul/tr/main/news/tsunami-magdurlari-icin-bir-akbil-de-sizden82/139) Kadir Topbaş yapınca paralel devlet olmuyor da İmamoğlu yapınca mı oluyor.
İleri demokraside sıradan bir gün
alperkirman
01-04-2020, 09:46
eksik bilgi;
işte oraya dikilen bina için yapılan bağışla kitlesel bir organizasyonda toplanabilecek bağış aynı kefeye konuyomu belediyelerin kabul edebileceği bağışların neler olduğunu bilmek lazım vs.vs.vs. diye uzayıp gider
daha öncede söylediğim gibi tarafların iyi niyetli olduklarını düşünmüyorum üstad
walla hocam kusura bakma şu durumda birinin 2 tarafa da inancı kalmadıysa o kişi akp taraftarıdır ayak yapıyordur
millet bunca çaresiz duruma düşmüşken, insanlar işsizlikle, açlıkla, borç içinde sıkıntı durumuna düşmüşken devlet tarafından elle tutulur hiç bir destek görmediler
hala çarklar dönsün diye milyonlarca insan işe gönderiliyor ve bu insanlar hasta oldukları zaman yapılan hesaplamalarda yatacak hastane yatağı bulamayacaklar bu da biliniyor
hatta hepimiz bilim kurulunun sokağa çıkma yasağı önerdiğini tahmin edebiliyoruz ama neden uygulanmadığını kimin izin vermediğini bu insan hayatını ilgilendiren bir konuda kimin ısrarla karşı çıktığını da biliyoruz
bu sizin oy verdiğiniz sistem sizin sandığa koşup evet dediğiniz ve hayır diyenleri terörist olmakla suçladığınız sistem hiç kusura bakma
belediyeler yasal çerçevelerde kendi ilindeki insanlara yardım ediyorlar ve insanlarda güvenerek destek oluyor, oy peşinde moy peşinde lafları pelikancıların ağzı tam olarak
2 hafta önce pelikancılar belediyelerin aldıkları önlemlerle dalga geçiyorlardı boğazdaki yalılarından
o yüzden iki taraf kesinlikle aynı değil dağlar kadar fark var arada ama sen aynı görüyorsan demekki sen akp taraftarısın burada akpyi eleştirecek bir şey yazmaya çekindiğin için işin içine chpli belediyeleride sıkıştırma ihtiyacı hissediyorsun
ghibli06
01-04-2020, 09:55
işte oraya dikilen bina için yapılan bağışla kitlesel bir organizasyonda toplanabilecek bağış aynı kefeye konuyomu belediyelerin kabul edebileceği bağışların neler olduğunu bilmek lazım vs.vs.vs. diye uzayıp gider
daha öncede söylediğim gibi tarafların iyi niyetli olduklarını düşünmüyorum üstad
hocam her iki belediye de kampanyalarının altına hangi kanunla bunu topladıklarını açıkça belirtmişler yani 38. maddeye göre bağış topladıklarını beyan etmişler, aynı kanun çerçevesinde bunu gelire kaydettiklerinde 59.maddeye göre gelir kaydedilmiştir diye not düşerler... burada bir siyaset var mı? bence var ama siyasetçi siyaset yapar, buna kim ne diyebilir? elbette en iyi hizmeti yapmaya çalışır sonucunda da oy beklerler, peki bunu engellemek mi kara siyasete girer, o paraları toplayıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak mı? büyük şehirlerdeki salgının yayılma hızını belediyelere yıkmaya çalışıyor aktroller, bu kesimi kimin kontrol ettiği bellidir, dün Süleyman Soylu'yu TV de izleyen zaten notunu vermiştir... ben onu dinlerken şunu anladım 'biz hepimiz malız, PKK lıyız, fetocuyuz, hükümeti yıkmaya çalışıyoruz, sağolsun bir tek kendisi bunlarla mücadele ediyor!'...
o uçakta hediye değil parasıyla alındı :)
kendisi diyordu bir mitinginde ya videosuna baktım bulamadım 400-500 milyon dolar diyordu
E ne guzel. Satinca bir mahcubiyet olmaz. :)
Para benım dıılmı aq ıstedıgım beledıyeye bagıslarım. Once denız fenerı ve fetoye toplanan bagısları gerı alsınlar
Ne ayranım dokulmesın ne otum ıkılmesın. Akp soylede ama chpde boyle.chplı beledıyeler turp gıbı tas gıbı. Bıraksınlar mansurla ekreme 2ayda toplasın ulkeyı. Ulke yonetme gostersınler. Ekonomı ogretsınler zengınden alıp fakıre vermeyı gostersınler. Yandas mutahıtlerden alıp halka vermeyı gostersınler. Halkı yagmalayıp yalılarda vıllalarda sıyaset yapanları bıtırsınler.
ghibli06
01-04-2020, 10:09
bağış listesine bakıyorum da, taşeronun parasını ödemeyen, krizde işçi çıkartıp herkesi mağdur eden, corona sebebiyle ücretsiz izne gönderen ne kadar firma varma 3er5er milyon bağışta bulunmuş...
bağış listesine bakıyorum da, taşeronun parasını ödemeyen, krizde işçi çıkartıp herkesi mağdur eden, corona sebebiyle ücretsiz izne gönderen ne kadar firma varma 3er5er milyon bağışta bulunmuş...
Bugun 5verıp yarın 10alacaklar ondan verıyolar. Zaten o parayı ıscısıne verse krız mrız kalmaz. Showmen bunlar ulkeye yapısmıs vampırler. Kımden aldıgını kıme yardım olarak verıyosun.
ghibli06
01-04-2020, 10:14
Bugun 5verıp yarın 10alacaklar ondan verıyolar. Zaten o parayı ıscısıne verse krız mrız kalmaz. Showmen bunlar ulkeye yapısmıs vampırler. Kımden aldıgını kıme yardım olarak verıyosun.
aynen öyle, normalde dağıtmaları gereken paraları, vergiden düşerek bağış yapıyorlar...
Mansur Yavaş Cumhurbaşkanı
Ekrem İmamoğlu Başbakan
Hayal gibi ama o günlerde gelecek...
MatraX_07
01-04-2020, 10:20
benim korkum asıl bundan sonra.Virüs Bitince Şu Köşeye Bu Köşeye azıcıkta Manzaraya karşı TOMALIN diyecekler
Vergiler,Zamcıklar vs ile zikecekler gibi geliyor.Gerçi bi tarafımızda kalmadı ama
MatraX_07
01-04-2020, 10:22
Ekrem İmamoğlu Başbakan
yazarken okurken gibi keyif verici
barakuda26
01-04-2020, 10:26
Sigorta konusuna ayzdım burayada ana konusu olduğu için kopyalıyorum;
Normalde özel sağlık ve tamamlayıcı sağlık sigortaları pandemileri kapsamına almazken Covid-19 için bir ayrıcalık yapıldı ve birkaç sigorta şirketi kapsamına aldı tedaviyi.
Mevcutta bu sigortası olanların bilgisine.
Ayrıca yeni yaptırmak isteyenler içinde bu kapsam yine bazı şirketlerde geçerli. Örn; Bugün yaptırdınız kuluçka süresi geçti 15. gün hastaneye başvurdunuz ve tanı kondu yararlanabiliyorsunuz.
Bu arada mevcut maas haczi olan var ise nafaka haric hacizler durdurulmus. Muhasebe bu ay kesıntı yapmadan maas yatırdı. Aynı durumda olan varsa muhasebesine durumu iletsin.
Chp’nin başında Kemal ve ekibi olduğu sürece TV’lerde gazetelerde şov yapıp, menfaate geldiğinde gayet AK Parti’ye yatan karşılık alamayınca da Atatürkçü değerlerimiz diye bağırıp hdpli çakallardan medet uman bir yönetim anlayışına mahkum benim gözümde
Bunu yazarken bu işin tv’si falanı filanı ayrı tutarak direk kulis ağzıyla aslında karşı çıktıkları hangi işlerde kimler ne rantlar beklemiş de cukkalamış çoğuna hakim olduğum için yazıyorum
Bu arada ben Mansur Yavaş’ı da beğeniyorum yazılan belediyecilik değil de daha yerel yönetim üstü bir görevde olsa kesinlikle Chp’de karşılığı olacağını düşünüyorum.
Ama Ekrem falan boş hatta bomboş Beylikdüzü’nde yediği haltları bırakın AK Parti muhabbetini de kendisine saygısı olan kimse yemezdi :D
ekrem bi halt yemiş olsa onu o seçime sokmaz hapse atarlardı
Ama Ekrem falan boş hatta bomboş Beylikdüzü’nde yediği haltları bırakın AK Parti muhabbetini de kendisine saygısı olan kimse yemezdi :D
Yediği halt neyse varsa, seçim zamanı ortaya çıkmama ihtimalini aklım almıyor
Bakın bir daha yazayım yemiş olabileceği ihtimalini değil ortaya çıkartmamalarının ihtimalini aklım almıyor
Seçimi iptal eden adamlar yediği haltı ortaya çıkarmayacak ha
Gülerim..
Ekremde kılıctarogluda harıka ınsanlar. Kılıctaroglu gıbı naif kibar efendi bi insanmı kaldı sıyasette. Adamı dovduler sovduler yınede kalıtesını bozmadı kımseye ananıda al gıt yada bıkac kelle demedı. Bızım ulke astık kestık ınsanları sevıyo kurtlar vadısınden beri. Normal vatandasına soven adamlar daha makul
Yediği halt neyse varsa, seçim zamanı ortaya çıkmama ihtimalini aklım almıyor
Bakın bir daha yazayım yemiş olabileceği ihtimalini değil ortaya çıkartmamalarının ihtimalini aklım almıyor
Seçimi iptal eden adamlar yediği haltı ortaya çıkarmayacak ha
Gülerim..
en ufak bir şey bulabilseler bugün tüm medya gücüyle itibarsızlaştırıp görevden alırlar kılıçdarın da gıkı çıkmazdı
reisin en güçlü rakibi beylikdüzünde "haltlar" yiyecek de koca hükümet bunu görmezden gelip usulsüzce seçimi tekrarlatıp 2 kere yenilip belediyedeki tüm para transferinin son bulmasına göz yumacak ve kendisine rakip yaratacak öyle mi?
GokhanRS
01-04-2020, 12:10
Ekrem başkan çok çok iyi bir adam ancak CHP nin ona dayattığı durumlar sıkıntılı ve sırf seven kitlesi ile arası açılmaması için şimdilik CHP tarafındaki haksızlıklara susuyor. Ancak ilerde yükselirse kesinlikle çok can yakar.
https://i.hizliresim.com/uX5HJu.jpg (https://hizliresim.com/uX5HJu)
gün geçmiyorki küfretmeyelim. Hanımı bırakmak için durup ilerlediğim parketmediğim yer için park cezası geldi. itiraz edecek mahkeme yok corona nedeniyle kapalı, cezayı ödemek için banka ve internet vergi dairesine bakıyorum orada gözükmüyor, emniyete bakınca orada gözüküyor ama ödeyemiyorum.
gerek yok yardıma nasıl olsa yardımı vermek için ceza yollarlar.
barakuda26
01-04-2020, 12:37
https://i.hizliresim.com/uX5HJu.jpg (https://hizliresim.com/uX5HJu)
gün geçmiyorki küfretmeyelim. Hanımı bırakmak için durup ilerlediğim parketmediğim yer için park cezası geldi. itiraz edecek mahkeme yok corona nedeniyle kapalı, cezayı ödemek için banka ve internet vergi dairesine bakıyorum orada gözükmüyor, emniyete bakınca orada gözüküyor ama ödeyemiyorum.
gerek yok yardıma nasıl olsa yardımı vermek için ceza yollarlar.
MTV ödediğin yerden girip beyanlı şekilde ödeme yapabiliyorsun abi, elindeki kağıtla vakıfbanka gitsen onlarda alır %25 indirimli olarak.
MTV ödediğin yerden girip beyanlı şekilde ödeme yapabiliyorsun abi, elindeki kağıtla vakıfbanka gitsen onlarda alır %25 indirimli olarak.
beyanlı ödedim şimdi. Kredi kartı limiti de dolmuş bi de ona ödeme yap. hepimize şu cezaları kaale almayacağımız iş versin Allah. Şaka gibiler var ya.
Ekrem kac yıldır baskanlık yaptı bılemem ama MUTLAKA yedıgı ıcıtıgı olmustır. Ha az ha cok...
Ancakkk,bunu dıle getırırken dıger beledıyelerde ne olmus,kım ne kadar para ve mal mulk goturmus u gormezden gelmek,dıle getırmemek AHLAKSIZLIKTIR.
Ben hayatımda 1 kez chp ye oy verdım,oda bu ıbb secımlerınde. ama bırı cıkıp,bak ekrem de calmıs abı derse,agzına kurekle vururum.
Benım derdım hırsızlık degıl ulkenın TEMEL TAŞLARINI kaydıran ahlaksız yonetım....
Dinimizi ancak bu kadar sakız edebilirlerdi herhalde. Gerçekten ahlaksız ve hayasızlar
Diyanet'den 'Yardımı belediyeye yapmayın' fetvası. 'Zekatlarin ulusal düzeyde kampanyaya bağışı caizdir.'
https://tele1.com.tr/diyanet-yardim-zekat-aciklamasi-147129/
MatraX_07
01-04-2020, 13:50
Bırakın Yemişini İçmişini Yiyende Yemeyen de kendine Yer..Bunu Hesabını ALLAH'a verecek sana bana değil....
Asıl Sorulması gereken HAKKIMIZI YIYENLER KUL HAKKINI ÇİĞNEYENLERDİR.Onlar da zaten yemeye de hala devam ediyor..İBANIMIZI gevrettiler
Dinimizi ancak bu kadar sakız edebilirlerdi herhalde. Gerçekten ahlaksız ve hayasızlar
Diyanet'den 'Yardımı belediyeye yapmayın' fetvası. 'Zekatlarin ulusal düzeyde kampanyaya bağışı caizdir.'
Diyanet'den 'Yardımı belediyeye yapmayın' fetvası! 'Zekatlarin ulusal duzeyde kampanyaya bağışı caizdir' - Tele1 (https://tele1.com.tr/diyanet-yardim-zekat-aciklamasi-147129/)
Tüm islam toprakları problemli,ajanlar hainler cirit atıyor.. Sebebi bu gibi oluşumlar,bu gibi olaylardan kolay nemalanıyorlar.
ekmeklerine güzel yağ sürülüyor.. Bizim de hiçbirinden farkımız yok
Diyanet'den 'Yardımı belediyeye yapmayın' fetvası! 'Zekatlarin ulusal duzeyde kampanyaya bağışı caizdir' - Tele1 (https://tele1.com.tr/diyanet-yardim-zekat-aciklamasi-147129/)
Keşke paraya taptıkları kadar , Allah'a tapsalar.
https://twitter.com/tyahuditoplumu/status/1244923494640635904
Sayın Cumhurbaşkanımızın ve kabinemizin öncülüğünde, bu süreçte ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için başlatılan kampanyaya da Hahambaşımız Rav İsak Haleva’da 5 aylık maaşlarıyla katılmışlardır.
Diyanet işleri başkanı 1 maaş bağışlamış :D
Keşke paraya taptıkları kadar , Allah'a tapsalar.
Senden alıntı yapamadan Hahambaşı mesajımı post ettim :)
Putin kıyafetini giyip hastaneye girip virüsle enfekte olan hastaları ziyaret etti Asrın lideri büyük devlet adamı strateji dehası sadece oturup izledi..
Bağışlanan toplam parayı şeffaf bir şekilde bir yerden takip edebiliyor muyuz.
Holdingler, is adamları sanayi kurulusları vs cok ciddi bagıslar yapıyor. daha simdiden 500-600milyon civarında toplanmıştır diye düşünüyorum. Önemli olan kaç para toplandı ve toplanan bu paralar nereye nasıl aktarılacak/aktarılıyor?
umarim hesaplara bakıp böyle yapmıyorlardır.
video_2020-02-29_14-43-24 - Streamable (https://streamable.com/5ocur)
Ekrem başkan çok çok iyi bir adam ancak CHP nin ona dayattığı durumlar sıkıntılı ve sırf seven kitlesi ile arası açılmaması için şimdilik CHP tarafındaki haksızlıklara susuyor. Ancak ilerde yükselirse kesinlikle çok can yakar.
Eko ancak çakmak yakar. Bi Mansur'a bakıyorsun diğer tarafta Eko'ya arada uçurum var.
Bütün ülke'nin gözü üzerindeyken hükümet belediye bütçesini kısıyorken şov yapmayıp karşılatığı zorlukları anlatacaktı. Mansur gibi ilk başlarda yumuşak başlı olup projelerini yapıp ondan sonra baş kaldıracaktı.
Mansur başkan yaş itibarı ile biraz daha genç olsa bugün Eko'yu konuşmuyor olurduk.
Eko ancak çakmak yakar. Bi Mansur'a bakıyorsun diğer tarafta Eko'ya arada uçurum var.
Bütün ülke'nin gözü üzerindeyken hükümet belediye bütçesini kısıyorken şov yapmayıp karşılatığı zorlukları anlatacaktı. Mansur gibi ilk başlarda yumuşak başlı olup projelerini yapıp ondan sonra baş kaldıracaktı.
Mansur başkan yaş itibarı ile biraz daha genç olsa bugün Eko'yu konuşmuyor olurduk.
mansurun dez avantajı kürtlerden ve karadenizlilerden ekrem kadar oy alamayacak oluşu
ekrem bu 2 kesimden mansura göre çok ciddi oy alır o yüzden ekremin adaylığı daha avantajlı olur
ama mansurun tek lafı bana yetti "bizde devlet memuruyuz" bunun bilincinde olan yönetici sayısı 10u geçmez varsa da büyük konumlarda değillerdir mansur gibi..
ghibli06
01-04-2020, 14:40
https://pbs.twimg.com/media/EUhE_TAWsAIp1r0?format=jpg&name=large
o hastane sadece binayla mı bitiyor?
free-hifi
01-04-2020, 14:42
Benim bildiğim belediye tamir yapar. Yada üstüne ekler.
CCN Holding (http://www.ccnholding.com/) yolu bence bunlar yaptı :)
ekremle mansur seçim yatırımı olarak görüyordu dimi?
https://twitter.com/i/status/1245261848481538048
https://twitter.com/AydinSezer06/status/1245261848481538048
https://secureservercdn.net/198.71.233.135/7wy.d4a.myftpupload.com/wp-content/uploads/2020/04/whatsapp-image-2020-04-01-at-10.35.27.jpeg
Okul mudurlerine de dadanmislar..
free-hifi
01-04-2020, 15:20
ekremle mansur seçim yatırımı olarak görüyordu dimi?
https://twitter.com/i/status/1245261848481538048
https://twitter.com/AydinSezer06/status/1245261848481538048
İstenilen bağış 10 TL
Paket içerik 25 TL.
İstenilen bağış 10 TL
Paket içerik 25 TL.
borçlandık desene :)
GokhanRS
01-04-2020, 15:34
Ekrem Mansur kadar güçlü değil. Tecrübeli de değil. Gerçek hayatta tanışırsan bir gün gerçekten iyi biri olduğuna kendinde inanırsın. Bduzu b Başkanı iken tanışmıştık. Ben o zamanlar dedim kendisine keşke c Başkanı olsan diye.
https://secureservercdn.net/198.71.233.135/7wy.d4a.myftpupload.com/wp-content/uploads/2020/04/whatsapp-image-2020-04-01-at-10.35.27.jpeg
Okul mudurlerine de dadanmislar..
Bunu her bağış kampanyasında yapıyorlar. Özellikle 15 temmuz için yaptıkları bağış kampanyasında. Milli eğitim ve müdürler gün aşırı sms yolluyordu öğretmenlere, makbuzlarınızı yollayın diye. Yakınında öğretmen olanlar iyi hatırlayacaktır.
Sonra o paralar ne oldu? Corona bağışı ne olur? :)
https://pbs.twimg.com/media/EUgdv7cXsAUuzL9?format=jpg&name=large
Cumhurbaşkanımız ispanya ve italyaya yardımda bulunmuş
Türkiye Cumhuriyeti Başkanlığı yazdığına göre..
Fırsat konusuna mı yazsam bilemedim ama buradan daha çok kişiye ulaşır belki
Sahibinden vitrinde gördüm, burun kısmında tel yok gibiydi sordum var dediler, bir kutu sipariş geçtim ben. Kargo 15 lira tutsa tanesi 2,5 liraya geliyor. Eczanelerin yarısı
https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-kisisel-bakim-kozmetik-hijyenik-urunler-yuz-maskesi-3-katli-50li-paket-ce-belgeli-805803329/detay
Fırsat konusuna mı yazsam bilemedim ama buradan daha çok kişiye ulaşır belki
Sahibinden vitrinde gördüm, burun kısmında tel yok gibiydi sordum var dediler, bir kutu sipariş geçtim ben. Kargo 15 lira tutsa tanesi 2,5 liraya geliyor. Eczanelerin yarısı
https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-kisisel-bakim-kozmetik-hijyenik-urunler-yuz-maskesi-3-katli-50li-paket-ce-belgeli-805803329/detay
Hasta olmayan kişinin maske takmasına gerek yok. Oldukça fazla mecrada konuşuldu, aksine hasta olmayanı hasta etme riski var oluşturduğu nem sebebiyle.
Ben dışarı çıkarken sadece eldiven takıyorum. Eldiven olunca elimi ağzıma yüzüme götürmüyorum, hatırlatıyor eldiven :)
Edirne merkez de bugün itibariyle karantinaya geçildi. Dışarda gezenlere para cezası kesilecek. Sanırım bugün vaka sayısı 5 bin yada üstü çıkar. Bugün biraz sıkıntılı olucak gibi
Low-Rider
01-04-2020, 16:44
Hasta olmayan kişinin maske takmasına gerek yok. Oldukça fazla mecrada konuşuldu, aksine hasta olmayanı hasta etme riski var oluşturduğu nem sebebiyle.
Ben dışarı çıkarken sadece eldiven takıyorum. Eldiven olunca elimi ağzıma yüzüme götürmüyorum, hatırlatıyor eldiven :)
Bu işin doğrusu ne hakkaten ya? Birisi maske takılmalı diyor, başka birisi hasta olmayanın takmasına gerek yok diyor.
Ben mecburen dışarı çıktığımda takıyorum çünkü girdiğim kapalı ortamda hasta var mı yok mu bilemiyoruz. Markete giriyorsun 10 kişi var içeride, maskesiz dolaşmak risk geliyor.
RafetAraç
01-04-2020, 16:51
Ekrem İmamoğlu Başbakan
hayal değil , o günler GELECEK !!!!
Edirne merkez de bugün itibariyle karantinaya geçildi. Dışarda gezenlere para cezası kesilecek. Sanırım bugün vaka sayısı 5 bin yada üstü çıkar. Bugün biraz sıkıntılı olucak gibi
Normalde doğrusu hasta olmayan insanların takmaması gerektiği.Hasta olanların takmadığını ve kimin hasta olup olmadığını bilemediğimizden takmak yararlı.
Medikal firmasında çalıştığım için bu maske dezenfektan vs işleri bizde de başladığından artık maske profu olduk.:(
Bu işin doğrusu ne hakkaten ya? Birisi maske takılmalı diyor, başka birisi hasta olmayanın takmasına gerek yok diyor.
Ben mecburen dışarı çıktığımda takıyorum çünkü girdiğim kapalı ortamda hasta var mı yok mu bilemiyoruz. Markete giriyorsun 10 kişi var içeride, maskesiz dolaşmak risk geliyor.
yanlış alıntı oldu bi üstte
turbo&quattro
01-04-2020, 17:21
Trump dun gece aciklama yapti onumuzdeki uc haftada 100 -240 bin arasi olu bekliyoruz diye. Insanin inanasi gelmiyor,
arkadaşlar arabayı muayeneye sokmak için cezaları ve 2 senedir ödemediğim mtvyi taksitlendirmiştim , bunu internetten ödeyebiliyor muyum ?
orkuteren
01-04-2020, 17:23
Maske, hasta kişilerle direk temasta olan sağlık çalışanları ve izalasyon da olan hasta kişilerin ortak alanda takması gerekiyor.
Yiğit G.
01-04-2020, 17:25
Valla onu kim dedi ise bir daha dinlemeyin. Çin de efekte olan biri otobüse biniyor çevresinde ki 9 kişiye bulaştırıyor.Havadan bulaştırıyor.4-5 metre çevresine saçılabiliyor virüs.O otobüse binen maske takanlar etkilenmiyor, takmayanlar ne yazık ki virüsü kapıyor
https://i.hizliresim.com/0o2wY7.jpg
How one man spread coronavirus to NINE other people on his bus | Daily Mail Online (https://www.dailymail.co.uk/news/article-8094933/How-one-man-spread-coronavirus-NINE-people-bus.html)
Low-Rider
01-04-2020, 17:25
Normalde doğrusu hasta olmayan insanların takmaması gerektiği.Hasta olanların takmadığını ve kimin hasta olup olmadığını bilemediğimizden takmak yararlı.
Medikal firmasında çalıştığım için bu maske dezenfektan vs işleri bizde de başladığından artık maske profu olduk.:(
O zaman doğru maske çeşidi ve kullanımını da sorayım :)
Edirne'de baya arttı vakalar apartmanların karantinaya alındığını duyuyoruz, hastaneye de Çorlu vs gibi yerlerden vakalar getiriyolarmış. Valilikten dışarı çıkma yasağı vs gibi söylemler var polisler geziyor uyarıyor maddi yaptırımı var diye.
O zaman doğru maske çeşidi ve kullanımını da sorayım :)
Şu an da o kadar çok merdiven altı üretimler varki inanamassınız.
3m aktif karbonlu maske tam da işinize yarayacak ürün.Tabi bulunması ne yazıkki zor ve pahalı.Ayrıca 8 saat kullanabiliyorsunuz maksimum.Sonra çöp.
O yüzden ffp2 maske ya da yıkanabilir bez maske bütçeyi zorlamayacağı gibi yeterli işlevide görüyor.
sekizsilindir
01-04-2020, 17:51
https://youtu.be/xy6VLvnl-LE
Alman Doktora göre "yanlış tedavi" uygulanıyor
Shadow_Dancer
01-04-2020, 17:52
Şu an da o kadar çok merdiven altı üretimler varki inanamassınız.
3m aktif karbonlu maske tam da işinize yarayacak ürün.Tabi bulunması ne yazıkki zor ve pahalı.Ayrıca 8 saat kullanabiliyorsunuz maksimum.Sonra çöp.
O yüzden ffp2 maske ya da yıkanabilir bez maske bütçeyi zorlamayacağı gibi yeterli işlevide görüyor.
Yıkanabilir bez maske işe yarar mı ?
Yıkanabilir bez maske işe yarar mı ?
Hiç bir maskenin kesin garantisi yok.Her kullanım sonrasında sıcak suda bekletilip yıkandıktan sonra tabiki işe yarar.Ama saatlerce nemlenene kadar takılıp yıkanmadığı takdirde riski de bi o kadar büyük olur.
O takılan ınce maskelerın nerelerde uretıldıgını gorsenız takmayı bırak dokunmazsınız bıle.
free-hifi
01-04-2020, 18:45
TürkTabipleriBirliği
@ttborgtr
·
8d
Hocamız, meslektaşımız Prof.Dr.Cemil Taşçıoğlu'nu kaybettik
Covid-19 salgınında sağlık hizmeti sunan hekimler ne yazık ki ilk kayıplarını verdiler.
Sağlık çalışanlarını koruyacak tedbirlerde aksama olmamasını bir kez daha hatırlatır, değerli hocamızın ailesine başsağlığı dileriz
İnsanlarla mesafe kurmaktan başka korunma yöntemleri mi yok bana göre. Temas kurmamak gerekiyor yayılma hı ı kır ılana kadar
Valla onu kim dedi ise bir daha dinlemeyin. Çin de efekte olan biri otobüse biniyor çevresinde ki 9 kişiye bulaştırıyor.Havadan bulaştırıyor.4-5 metre çevresine saçılabiliyor virüs.O otobüse binen maske takanlar etkilenmiyor, takmayanlar ne yazık ki virüsü kapıyor
https://i.hizliresim.com/0o2wY7.jpg
How one man spread coronavirus to NINE other people on his bus | Daily Mail Online (https://www.dailymail.co.uk/news/article-8094933/How-one-man-spread-coronavirus-NINE-people-bus.html)
Yazdıkların mantıklı ama gözden bulaşma durumuda var malesef.
zOnstyLe
01-04-2020, 18:55
İnsanlarla mesafe kurmaktan başka korunma yöntemleri mi yok bana göre. Temas kurmamak gerekiyor yayılma hı ı kır ılana kadar
Abi o manzarada mesafen gayet iyi :D
Low-Rider
01-04-2020, 18:58
Mesafe koyuyoruz tabi de maske gerekli bence ya çünkü inanılmaz kolay bulaşıyor, önlem önlemdir. Çünkü virüs taşıdığını bilmeden, hiç semptom göstermeden dolaşan bir sürü kişi olabilir.
Abi o manzarada mesafen gayet iyi :D
Allaha şükür imkanımız var neredeyse sıfır temasla yaşıyoruz. Keşke herkes böyle izole kalabilse ama malesef herkesin hayat dinamikleri farklı büyükşehir yaşamı vs zor şartlar bir yere kadar uzak kalabiliyor insan. Ben burada migrosa gidiyorum içeride 3 4 kişi oluyor denk bile gelmiyorum reyon arasında.
zOnstyLe
01-04-2020, 19:05
Allaha şükür imkanımız var neredeyse sıfır temasla yaşıyoruz. Keşke herkes böyle izole kalabilse ama malesef herkesin hayat dinamikleri farklı büyükşehir yaşamı vs zor şartlar bir yere kadar uzak kalabiliyor insan. Ben burada migrosa gidiyorum içeride 3 4 kişi oluyor denk bile gelmiyorum reyon arasında.
Akbukteydim gecen hafta orasıda aynı cok sakin ama İzmir sıkıntı. Bugun Karsıyakaya gitmem gerekti hala kalabalık hala kalabalık. Evden calıstıgım için zaten dısarıda cok işim olmuyor ama market vs cıktıgımda cok stresli herkes dısarda..
Ben uzun zamandır izlediğimiz salgın, hastalık, virüs, bilim kurgu üzerine kurulmuş filmlerden yola çıkarak şöyle düşünüyorum, yıllardır insanlara bu tarz filmler ile sempati kurdurmak ve alıştırmak üzerine yapıldığını ve daha önceleri izlediğimiz bilim kurgu filmleri örneğin bir insanın beynine bağlanma, insanız araçlar robotik teknolojiler üzerine çekilmiş filmleri izlediğimizde yok artık daha neler olurmuymuş saçmalık dediğimiz tüm şeyler gerçekleşmeye başladı, bugün Elon Musk nöral bağlantı ile felçli veya beyin hasarı olanlara iyileşmeyi veya oturduğu yerden düşünce ile bazı aygıtlara bağlanmayı vaad ediyordu ve bir kaç denek fare üzerinde denenerek başarılı sonuçlar elde edildi.
Kingsman filminden örnek vermek istiyorum veya buna benzer konusu insan nüfusunun azaltılması üzerine senaryolar yazılmış bir kaç film daha var, filmde bu kadar insanın dünyaya fazla geldiği kaynaklarımızın azaldığı ve geriye kalacak olanların sadece zenginler yada güçlüler olduğu senaryolar var hep farkındaysanız? Fazla film izliyorsun hacı diyecek olanlar kesin çıkar kabul ediyorum izliyorum evet ama neden hep izlediğimiz filmler bir zaman sonra gerçeğe yansımaya başlıyor? Ya ben paranoya yapıyorum yada delirmeye başladım :)
O zaman size bir örnek vermek istiyorum günümüz CoVid-19'u ile ilgili...
Konuda bulunan tüm sayfaları okuyamadım belki paylaşılmıştır bilmiyorum ama bir video ile karşılaştım bir kaç gün önce Fransız birisi CoVid-19 virüsünün yanılmıyorsam 2003-2011-2017 yıllarında Fransa-Çin ortaklığı ile tavşanlar üzerinde denenmiş ve iyileştirilmiş olduğunu bir insan üzerinde de denenip daha sonra kızamık aşısı ile sentezlenen bir aşı geliştirerek iyileştirildiğini kanıtlayan belgeler var ve hepsi resmi site üzerinde ulaşılabilir durumda (eğer siteler erişime kapanmadıysa) yaklaşık 300 sayfalık bir döküman belki ilginizi çekebilir.
Bence dünyanın sonu kıyamet geliyor yada insanlığın bir kısmı dünyadan temizlenmeye başlıyor...
Mesafe koyuyoruz tabi de maske gerekli bence ya çünkü inanılmaz kolay bulaşıyor, önlem önlemdir. Çünkü virüs taşıdığını bilmeden, hiç semptom göstermeden dolaşan bir sürü kişi olabilir.
Herkese virüslü gibi bakıyorum kaçıyorum insanlardan resmen. Ne hale geldik ak :(
Maskeye devam bu durumda ama çok sık değiştirmek lazım maskeyi.
Akbukteydim gecen hafta orasıda aynı cok sakin ama İzmir sıkıntı. Bugun Karsıyakaya gitmem gerekti hala kalabalık hala kalabalık. Evden calıstıgım için zaten dısarıda cok işim olmuyor ama market vs cıktıgımda cok stresli herkes dısarda..
İzmir vaka sayısında 2. Sırada aman dikkat edin
denizhandinc
01-04-2020, 19:30
Herkese virüslü gibi bakıyorum kaçıyorum insanlardan resmen. Ne hale geldik ak :(
Maskeye devam bu durumda ama çok sık değiştirmek lazım maskeyi.
Abi bodrumda nerdesin
free-hifi
01-04-2020, 19:32
Ekrem İmamoğlu EkReM_imamoglu
·
8d
Sağlık Bakanımız Sayın Koca, bizim de daha önce belirttiğimiz gibi salgının Türkiye merkezinin İstanbul olduğunu açıkladı. Toplam hasta sayısının %60’ının İstanbul’da olduğunu paylaştı. En azından İstanbul’a özel bir sokağa çıkma kısıtlaması kararı gecikmeden alınmalıdır.
yusufcan_k
01-04-2020, 20:08
SON DAKİKA!!
Az önce yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile, tüm dünyayı ve ülkemizi saran ve gittikçe daha da yayılan Coronavirüs COVİT-19 salgını sona erip hayat normale dönünceye kadar;
• Tüm yurtta yaptırılan müşteri garantili havaalanı,otoyol, tünel,şehir hastaneleri v.b Türkiye Cumhuriyeti tarafından işletilecek ve garanti kapsamında müteahhitlere para ödenmeyecek.
• Beştepe Sarayı’nın masraflarının kısılması amacıyla bir süreliğine kapatılıp daha önceki c.b gibi Çankaya Köşkü’nde hizmete devam edilecek.
• Marmaris ve Ahlat’ta yapımı devam eden sarayların inşaatı durdurulacak.
• Her türlü vakıf ve derneklere aktarılan yardımlar kesilip bu paralar vatandaşların ihtiyaçları için kullanılacak.
• Cumhurbaşkanlığı emrinde bulunan 13 adet uçağın 12’si satılacak.
• Katar emiri tarafından hediye edilen lüks uçağımız acil durumlar için “uçan hastane”ye dönüştürülecek.
• Bu tasarruf tedbirlerinden elde edilecek kaynakla tüm vatandaşlarımızın ihtiyaçları karşılanacak ve para yardımı bile yapılabilecek.
• Çalışmayan tüm vatandaşlarımızın elektrik, su, doğalgaz faturaları devlet tarafından ödenecek.
• Günün birlik ve beraberlik günü olduğu göz önünde bulundurularak muhalefet edenlere açılan davalar geri çekilecek ve bu yüzden hapiste bulunan başta gazeteciler olmak üzere serbest bırakılacak.
• Sosyal devlet olmanın gereği vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak ve bu salgının en az kayıpla atlatılabilmesi için gereken önlemler alınacaktır.
Zaten İnanmadınız değil mi?
Olsun yine de Bugün 1 Nisan ��
Yiğit G.
01-04-2020, 20:35
Ben uzun zamandır izlediğimiz salgın, hastalık, virüs, bilim kurgu üzerine kurulmuş filmlerden yola çıkarak şöyle düşünüyorum, yıllardır insanlara bu tarz filmler ile sempati kurdurmak ve alıştırmak üzerine yapıldığını ve daha önceleri izlediğimiz bilim kurgu filmleri örneğin bir insanın beynine bağlanma, insanız araçlar robotik teknolojiler üzerine çekilmiş filmleri izlediğimizde yok artık daha neler olurmuymuş saçmalık dediğimiz tüm şeyler gerçekleşmeye başladı, bugün Elon Musk nöral bağlantı ile felçli veya beyin hasarı olanlara iyileşmeyi veya oturduğu yerden düşünce ile bazı aygıtlara bağlanmayı vaad ediyordu ve bir kaç denek fare üzerinde denenerek başarılı sonuçlar elde edildi.
Kingsman filminden örnek vermek istiyorum veya buna benzer konusu insan nüfusunun azaltılması üzerine senaryolar yazılmış bir kaç film daha var, filmde bu kadar insanın dünyaya fazla geldiği kaynaklarımızın azaldığı ve geriye kalacak olanların sadece zenginler yada güçlüler olduğu senaryolar var hep farkındaysanız? Fazla film izliyorsun hacı diyecek olanlar kesin çıkar kabul ediyorum izliyorum evet ama neden hep izlediğimiz filmler bir zaman sonra gerçeğe yansımaya başlıyor? Ya ben paranoya yapıyorum yada delirmeye başladım :)
Konuda bulunan tüm sayfaları okuyamadım belki paylaşılmıştır bilmiyorum ama bir video ile karşılaştım bir kaç gün önce Fransız birisi CoVid-19 virüsünün yanılmıyorsam 2003-2011-2017 yıllarında Fransa-Çin ortaklığı ile tavşanlar üzerinde denenmiş ve iyileştirilmiş olduğunu bir insan üzerinde de denenip daha sonra kızamık aşısı ile sentezlenen bir aşı geliştirerek iyileştirildiğini kanıtlayan belgeler var ve hepsi resmi site üzerinde ulaşılabilir durumda (eğer siteler erişime kapanmadıysa) yaklaşık 300 sayfalık bir döküman belki ilginizi çekebilir.
Bence dünyanın sonu kıyamet geliyor yada insanlığın bir kısmı dünyadan temizlenmeye başlıyor...
Dostum filmlerden çok önce bu hastalıklar vardı... Milattan önce mesela korkunç virüs salgınları oldu. Antik Yunan da , Roma imparatorluğunda , Bizans imparatorluğunda, Çin imparatorluğunda yüzbinler öldü. m.ö 3000 , 5000 böyle uzak geçmişte hemde , daha yakında ise büyük veba mesela 1300 lü yıllarda 200.000 (iki yüz milyon) a yakın kişiyi öldürdü. 75 ile 200 arası diyor kaynaklar. Dünya nüfusunun o dönemde 350.000.000 olduğunu varsayarsak %70 gibi bir rakam ölmüş...
Bence kitaplara en az filmlere ayrılan kadar süre ayrılmalı
Şu konu başından beri bir çok arkadaşın bir çok şeyi tarihi açıdan iyi yorumlayamadığını gösteriyor
Hadi kitap okuyamıyorsunuz diyelim hazır açılmışken Wikipedia mükemmel bi hizmet hiç sıkmadan bunaltmadan 6 harcatır insana ama 6 ay sonra gerçekten bakış açısı değişir insanın
Birde ben yorum kitaplarına karşıyım hep bir görüşü empoze etmek için yalan yanlış bilgiler veriyorlar ama Wikipedia öyle değil yorum yok yorumlamak size kalmış
Cimmeria
01-04-2020, 21:32
Cunku o seyrettigin filmlerin cogu cok uzun yillar once yazilmis bilim kurgu-distopya romanlarina dayaniyor. Bu kitaplari da cok zeki, yaratici, gecmiste cok okumus tarihi incelemis ve gelecegi hayal edebilen kisiler yaziyor. Bir cok tahminlerde bulunuyorlar ve tutuyor.
Ornek veriyorum yillardir zaten dunya kaynaklarinin artan nufusu doyurmaya yetmeyecegi konusuluyor, yeni bir sey degil yani bu.
Bunlardan korkmak yerine bence bir ulkenin saglik bakaninin, aralik ayindan beri dunyada varolan bir global virusun bu kadar hizli yayilacagini bilmiyorduk demesinden kork :)
Abi bodrumda nerdesin
Yalıkavak kardeşim pm atıyorum detayları konunun seyri kaçmasın :)
Emre-Dylan
01-04-2020, 23:38
Ya o 13 uçak satılacak demişler ya hani bir olay geçti başımdan geçmişte 1 yıldan biraz fazla oluyordur. Uçaklara temin edilen erzak listesini bizzat elime geçti tedarik sağlayan şirketin elemanı müşterimdi. Kilosu 13bin TL olan çikolatadan tutun kadın iç çamaşarına kadar yazıyordu. Ben böyle kansız gamsız bir ırk haysiyet yoksunu görmedim ve eminim ki kimsede görmemiştir, nefretim her geçen gün şiddetle artıyor. Dilerim Allahtan sonları kaddafi gibi olur ve cezalarını bizzat biz veririz!
Milli dayanışma kampanyasında 552 milyon 529 bin 912 lira toplandı.
ghibli06
02-04-2020, 00:42
İ.Melih Gökçek'in AOÇ razisine yaptığı ve de şu anda kullanılmayan 'lunapark'ı arazisi hariç (kıymet biçilemez!!!) 2 milyar TL ye maloldu!!!
İşte ben bu durumu kaldıramıyorum. Ülkeye para getirmeyecek herşeyi yaptılar. Kendi yandaşlarını zengin ettiler. Halkımız hala görmüyor bazı şeyleri. Ama ne demişler deveye diken , insanı ....
Forum şikayetçi kaynıyor , aman yazdıklarınıza dikkat edin .
Denk geleceğimiz en dansöz döneme denk geldik , "bir miktar " yazdıklarınıza sabır ile sahip çıkın , sonra milletin ",hassas dönemine" denk gelmeyin başımız ağrımasın :)
Denk geleceğimiz en dansöz döneme denk geldik , "bir miktar " yazdıklarınıza sabır ile sahip çıkın , sonra milletin ",hassas dönemine" denk gelmeyin başımız ağrımasın :)
Sosyal medya çok tutulan esprilerin sahibi hesapları milleti kin ve düşmanlığa teşvikten gözaltına alıp dava açtılar insnaları korkutmak için. Bakmakla yükümlü ailesi olan arkadaşlar dikkatli olsun özellikle bu dönemde. Yardım toplayan belediye başkanlarını arkalarındaki halkı sindirebilseler devlet içinde devlet kurmaktan içeri atacaklar neredeyse. Yargılama, iddianame filan geçtim birilerinin "işgillenmesi" yetiyor artık hüküm vermeye.
Grimlord
02-04-2020, 08:44
https://mobile.twitter.com/ercumentovali/status/1245423951704186880
Güzel haber, hastalıği atlatmış kişilerden alınan kan ile çare bulunacak sanırım. Umarım herşey bir an önce normale döner
ghibli06
02-04-2020, 08:57
https://mobile.twitter.com/ercumentovali/status/1245423951704186880
Güzel haber, hastalıği atlatmış kişilerden alınan kan ile çare bulunacak sanırım. Umarım herşey bir an önce normale döner
Bence bu tedavi bu kadar basitse dünyada yer yerinden oynar...
ghibli06
02-04-2020, 10:14
Türkmenistan'da ise koronavirüs kelimesinin kullanılması yasaklandı.
Türkmenistan'da yasaklı insan hakları savunucusu sivil toplum örgütünün yayımladığı 'Türkmenistan Haberleri' (Chronicles of Turkmenistan) adlı sitede yayımlanan habere göre Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan ve virüslerin yol açtığı hastalıklardan korunma ile ilgili broşürlerde koronavirüs kelimesi kullanılmadı.
Koronavirüs salgını hakkında konuşan vatandaşların da polis tarafından gözaltına alındığı ifade edildi.
Özgür Avrupa Radyosu'nun (Radio Free Europe) Türkmen dilinde yayın yapan radyosu Azatlyk Radiosy ise sivil giyimli "ajanların" halk arasında dolaşıp koronavirüs ile ilgili konuşanları veya maske takanları gözaltına aldığını duyurdu.
devlet dediğin...
Şikayetlerden bir şey çıkmıyor genelde.
Ama şikayet eden soysuzlar ortaya çıkıyor. Cümle alem de görüyor kim nedir, kim şerefsizdir.
Türkmenistan'da ise koronavirüs kelimesinin kullanılması yasaklandı.
Türkmenistan'da yasaklı insan hakları savunucusu sivil toplum örgütünün yayımladığı 'Türkmenistan Haberleri' (Chronicles of Turkmenistan) adlı sitede yayımlanan habere göre Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan ve virüslerin yol açtığı hastalıklardan korunma ile ilgili broşürlerde koronavirüs kelimesi kullanılmadı.
Koronavirüs salgını hakkında konuşan vatandaşların da polis tarafından gözaltına alındığı ifade edildi.
Özgür Avrupa Radyosu'nun (Radio Free Europe) Türkmen dilinde yayın yapan radyosu Azatlyk Radiosy ise sivil giyimli "ajanların" halk arasında dolaşıp koronavirüs ile ilgili konuşanları veya maske takanları gözaltına aldığını duyurdu.
devlet dediğin...
Dangalak bunlar ya :D
Kendilerini SSCB'de sanıyorlar galiba, KGB geçmişli falan bu adamlar büyük ihtimal, kafa öyle çalışıyor hala... Çernobil duyuldu hacıııııııııııııııııı, birileri söylesin :D
Bu arada iş yerinde bir temizlik görevlisi ve personelden virüse yakalandığı bilgileri geldi. İşyerinde mi kapmışlar, dışarı da mı belli değil, dönüşümlü olarak gelmeye devam ediyoruz. Ama milyonları bağışlıyoruz :D Kurum muhteşem... Allahtan maaşlardan zorunlu kesinti falan yapmadılar, ondan korkuyordum :D
bloomberge göre dün kamu bankaları doları dizginlemek için 1.5-2 milyar usd arası satış yaptı
1,5 milyar usd 10 milyar tl ediyor..
Bu "bağış" neye, kime yetecek çok merak ediyorum. Geçende Altaylı mı birisi dedi, en fazla 100 milyon TL toplayabilirsiniz, neye yarayacak dedi...
Pardon rakamı yanlış yazdım, 1 milyar dedi galiba, 100 milyar yetmiyor-yetmeyecek, bu neye yarayacak gibi bişey demişti.
ghibli06
02-04-2020, 11:02
cimerci arkadaşlar, uzaktan izlemeyin, buyurun gelin katılın...bakın burası çok önemli:
70 milyon adam başı 10 tl verse = 700 milyon TL (bebeler nineler falan dahil)
70 milyon adam başı 100 tl verse = 7 milyar TL (All included)
70 milyon adam başı 1.000 tl verse = 70 milyar TL ( herşey dahil)
70 milyon adam başı 10.000 tl verse = 700 milyar TL (Ultra HD)
bize 3 ayda gereken rakam ortalama 700 milyar tl, devlet bunu bizden mi bekliyor??? öyle 10 tl 100 tl 1.000 tl ile olmayacağını görüyor musunuz?
çoluk çocuk bebek suriyeli vs 10ar bin tl vermezse kurtulamayız... ya bi dakka, 10ar bin tl bağış yapabilecek durumdaysak devletten neden para isteyelim???
Emre-Dylan
02-04-2020, 11:37
Şikayet etmeyenin aq en fazla gider ifade veririz evde otur otur canım sıkılıyordu zaten :D
Sarayı 3 ay kapatsak,cbaskanını cankaya koskune yerlestırsek,tasrufumuz ne kadar olur?
Soyle kopya vereyım,2020 odenegı 3Mılyar Torkiş lira Ha,bu sadece masraf,yanı eleman maası falan.
Katar da ucak "HEDIYE" etmıstı,oda 500.MİLYOn Dolares, TL karsılıgı acayıp bırsey,sadece onu satsak kı bır suru ucagı var padısahımızın.
Al sana kurtulus formulu.
Ha buarada sarayın 1 gunluk harcamasını fınanse etmek ıcın 877.000 bın Vatandasın Corona yazıp mesaj gondermesı gerek....
Neyse,ıtıbardan tasaruf olmaz,dış ulkeler bu sarayı gorunce,ne kadar guclu devletmıs dıyorlar.
Lan ben demıyorum Tayyıp soyluyor. SIz hala boş işlerle ugrasın.
Sarayı 3 ay kapatsak,cbaskanını cankaya koskune yerlestırsek,tasrufumuz ne kadar olur?
Soyle kopya vereyım,2020 odenegı 3Mılyar Torkiş lira Ha,bu sadece masraf,yanı eleman maası falan.
Katar da ucak "HEDIYE" etmıstı,oda 500.MİLYOn Dolares, TL karsılıgı acayıp bırsey,sadece onu satsak kı bır suru ucagı var padısahımızın.
Al sana kurtulus formulu.
Ha buarada sarayın 1 gunluk harcamasını fınanse etmek ıcın 877.000 bın Vatandasın Corona yazıp mesaj gondermesı gerek....
Neyse,ıtıbardan tasaruf olmaz,dış ulkeler bu sarayı gorunce,ne kadar guclu devletmıs dıyorlar.
Lan ben demıyorum Tayyıp soyluyor. SIz hala boş işlerle ugrasın.
Geçende Meral Akşener neredeyse birebir aynı şeyleri söyledi.
Bir de "sizlere şu kadar destek olacağız" demek yerine alay eder gibi kolonya dağıtmak, üzerine bir de vatandaşa IBAN verip bağış yapmasını istemek "devleti aciz gösterir" dedi... Bu çok önemli bir cümle idi benim için. Yani muhalifliği yandaşlığı şunu bunu geçtim, çok doğru bir saptama idi. Bunu düşünemeyecek kapasitede nasıl oluyorlar bilemedim. Ama bakıyorsun, videolar dolaşmaya başlamış bile, efendim kampanyadan terörist muhalifler rahatsız olmuş, kudurmuşlar... Allah belanızı versin, virüs sizi becersin inşallah...
Az önce benzin tv instagramda Aras dinçerin babasının ağır olduğundan bahsetti.Sağlık sektöründe çalışan biri ilaç geliştirmiş ancak daha önce pozitif olup hastalığı atlatıp 3 test dede negatif olan bir kişiden kan alımı yapmak istediklerini yardımcı olabilecek varmı diye sordu.
ghibli06
02-04-2020, 12:43
https://i4.hurimg.com/i/hurriyet/75/770x0/5e85aee318c77304742242a0
https://i4.hurimg.com/i/hurriyet/75/770x0/5e85aee318c77304742242a0
Hayret bi yaralı parmağa işeme durumu söz konusu oldu sanki, hızlı davrandılar nasıl olduysa bu öğretmenlerin ücret ödemesi konusunda...
https://twitter.com/ercumentovali/status/1245423951704186880
https://i.hizliresim.com/dZzaxI.png
http://gunaydinmilas.com/bolge/23563-bodrum-a-20-gunde-125-bin-arac-giris-yapti
zOnstyLe
02-04-2020, 17:41
Bodrum'a 20 Gunde 125 Bin Arac Giriş Yaptı (http://gunaydinmilas.com/bolge/23563-bodrum-a-20-gunde-125-bin-arac-giris-yapti)
XoR daha dun konustuk ya burası sakin diye.
Yattan denize anahtar düşüren adam tabiki bilmez halkın halini :D
Yiğit G.
02-04-2020, 18:10
arkadaşlar teyzem covid hastası acıbademde tedavi gördü , doktoru bugün mail attı , bir ses dosyası dinlemesini söyledi burada paylaşıyorum bende başta inanmamıştım ama makaleleri araştırınca kullanıldığını gördüm
https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/535221
Ses dalgası, enerji yüklü bir madde olup, uygulama koşullarına göre organizmanın
büyüme ve gelişimini arttırıdığı gibi azaltma potansiyeline de sahiptir. Ses dalgası
organizmalarda fizyolojik, biyokimyasal ve moleküler yapıda değişikliklere neden
olur. Yüksek güç ve frekanslarda uygulandığında, hücre membranlarında incelmeye,
savunma enzimlerinin seviyelerinde artışa, solunum ve stres metabolitlerinin
seviyesinde yükselişe ve genomik yapıda değişikliğe yol açabilecek potansiyele
sahiptir.
Buda gelen mailden bir kısım ve ekli dosya
İlgili ses dosyası, Covid-19’un frekans araligina denk gelen Cymetic rezonans içerir. Virüsün bütünlüğünü bozucu etki göstererek etkisiz hale getirmek için kullanılmaktadır. Kulaklıklarınız veya hoparlörünüz aracılığı ile ses dosyasını baştan sona kadar dinleyiniz. Sesi yüksek konuma getiriniz. Coronavirus, cymatic rezonans aralığı yüksek frekansa sahip olduğundan ses çok az gelebilir ve tam duyulamayabilir, bu durum tamamıyla normaldir.
WhatsApp_Audio_2020-04-02_at_18.52.55.mpeg dosyasını indir - download (https://s4.dosya.tc/server10/lxu88q/WhatsApp_Audio_2020-04-02_at_18.52.55.mpeg.html)
GokhanRS
02-04-2020, 18:20
Sanırım teyzeni test olarak kullanıyor. Zira ses dalgası ile virüs yok etme milyon kere denendi henüz net işe yarıyor diyebilen kanıt yok.
Yiğit G.
02-04-2020, 18:25
Sanırım teyzeni test olarak kullanıyor. Zira ses dalgası ile virüs yok etme milyon kere denendi henüz net işe yarıyor diyebilen kanıt yok.
olabilir , olmayabilir de :) ben paylaşayım isteyen dinlesin isteyen dinlemesin.
AKP Isparta Milletvekili Recep Ozel once yazdı sonra sildi! (https://www.yenicaggazetesi.com.tr/mobi/akp-isparta-milletvekili-recep-ozel-once-yazdi-sonra-sildi-273698h.htm)
Dün akp'li milletvekili Twitter'da yazdı sonra sildi. Isparta'daki 268 vakanın 248'i umreden dönenler.
Bu insanları umreye götürenler hesap verecek mi? Hayır vermeyecek. Adam hala iktidar lehine fetva veriyor.
ABD ve AB deney asamasindaki ilaclari Turkiye’ye gonderip deneyleri burda yapip sureci hizlandirmaya calisiyor. Eger hastalanip hastane’ye duserseniz imza attiginiz kagitlara siz ya da yakinlariniz dikkat etsin! Buyuk paralar donuyor��
Diye birşey okudum..
AKP Isparta Milletvekili Recep Ozel once yazdı sonra sildi! (https://www.yenicaggazetesi.com.tr/mobi/akp-isparta-milletvekili-recep-ozel-once-yazdi-sonra-sildi-273698h.htm)
Dün akp'li milletvekili Twitter'da yazdı sonra sildi. Isparta'daki 268 vakanın 248'i umreden dönenler.
Bu insanları umreye götürenler hesap verecek mi? Hayır vermeyecek. Adam hala iktidar lehine fetva veriyor.
Yanlışın var.
Umre'ye gitmeleri sorun değil orada virüs kapıp kapmayacağını bilemeyebilirsini ama gelen ilk kafileyi karantinaya almayanların elinde 356 vatandaşımızın kanı var. Heryerde söylüyorum eğer sosyal medya baskısı olmasaydı gelen 2. kafileyi de sorgusuz sualsiz ülkeye sokacaklardı.
ghibli06
02-04-2020, 19:11
Yanlışın var.
Umre'ye gitmeleri sorun değil orada virüs kapıp kapmayacağını bilemeyebilirsini ama gelen ilk kafileyi karantinaya almayanların elinde 356 vatandaşımızın kanı var. Heryerde söylüyorum eğer sosyal medya baskısı olmasaydı gelen 2. kafileyi de sorgusuz sualsiz ülkeye sokacaklardı.
hocam Kabe kapalı, onu ne yapacağız :)
Gelen kafileler için konuşuyorum. Şimdi isteselerde gidemeyecekler zaten.
Ben artık duyarsızlaştım walla
Bakan çıkıyor bi kaç sayı söylüyor sonra hayatımıza devam ediyoruz
Oldum ben istedikleri kıvama geldim artık
ghibli06
02-04-2020, 19:48
Gelen kafileler için konuşuyorum. Şimdi isteselerde gidemeyecekler zaten.
hocam bunlar martta gittiler Kabe resmi olarak 6 mart, gayrı resmi şubat sonunda kapandı, çok mu zordu göndermemek? bu arada yazdıklarım sana değil tamamen diyanete tepkidir yanlış anlama...
ghibli06
02-04-2020, 19:49
Ben artık duyarsızlaştım walla
Bakan çıkıyor bi kaç sayı söylüyor sonra hayatımıza devam ediyoruz
Oldum ben istedikleri kıvama geldim artık
hocam senin seviyeye ben 3 sene önce geldim gördüklerimden sonra...
emresener
02-04-2020, 19:49
Dünya genelinde 1 milyon vaka olmak üzere 50.000üstünde can kaybı var.
Türkiyede iyileşmelerin çoğaldığı gerçeğinide es geçmemek lazım. ( tabi gerçekten hastamıydılar) hiç bir veriye kişiye güvenemeyen bir toplum oldu.
Ahaberde çözüme çarptı. İyileşme 333kişi olarak haber girmişler. Vefatı altta küçük yazmışlar.
Ticaret Bakanlığı fırsattan istifade edip fahiş fiyat arttıran firmaların cezalarını açıkladı.
Listeye burdan ulaşabilirsiniz.
https://ticaret.gov.tr/data/5e85e7fe13b87651d4e6d772/pff%20tablo%20Reklam%20Kurulu%20Denetimleri%20(2). pdf
Ticaret Bakanlığı fırsattan istifade edip fahiş fiyat arttıran firmaların cezalarını açıkladı.
Listeye burdan ulaşabilirsiniz.
https://ticaret.gov.tr/data/5e85e7fe13b87651d4e6d772/pff%20tablo%20Reklam%20Kurulu%20Denetimleri%20(2). pdf
Pahalı maske satan şahıs firmasına 104 bin; koskoca Metro Grossmarket'e ise 10 bin lira ceza kesmişler. Değerlendirme neye göre yapıldı acaba.
Emre-Dylan
02-04-2020, 20:30
Her şeye alıştırdılar ve devam ediyorlar. Çalınan oyları, ekonomiyi, verdiğimiz acı kayıpları(şehitlerimiz deprem), şimdide büyük bir hastalığı. Kimse kusura bakmasında adamlar resmen ülkeyi çobanın sürüyü yönettiği gibi yönetiyor, hangi tarafa isterlerse o tarafa sürüyorlar. Zaten sürü psikolojisi bizim ülkede çok seviliyor. Toplumun yarısı kendini geliştirememiş ön görüleri olamayan aptallardan oluşmakta bundan dolayı at koşturuyorlar rahat rahat...
huseyinturk
02-04-2020, 20:36
1984 diye bir kitap var okuyan vardır illa, ordaki konuyu yaşıyoruz gibi hissediyorum bazen. Bunların yaptığı konuşmaların kayıtlarının kimi yok artık internette, kimine zor ulaşılıyor.. Kanunları yasaları kafalarına göre düzenliyolar.
O degilde...
Amerikanin battigini Turkiye'de ki arkadaslardan ogreniyorum her sabah :D
Marketler yagmalanmis... Ohal ilan edilmis... Aclik sefalet gelmis... Doktor bulunamiyormus... vs vs
Bunlar olmaz degil ama henuz olmadi :) Ahaber ve turevleri 50 kere soylersek olur diye haber yapiyorlar herhalde :)
Isin dogrusu ise... Burada da ekonomi durdu... Bir kac yer kotu durumda... Diger eyaletlerde ise tedirginlik hakim...
Bu denli global bir sorun hemen toparlanamayacak orasi kesin... Bekleyip gorecegiz...
O degilde...
Amerikanin battigini Turkiye'de ki arkadaslardan ogreniyorum her sabah :D
Marketler yagmalanmis... Ohal ilan edilmis... Aclik sefalet gelmis... Doktor bulunamiyormus... vs vs
Bunlar olmaz degil ama henuz olmadi :) Ahaber ve turevleri 50 kere soylersek olur diye haber yapiyorlar herhalde :)
Isin dogrusu ise... Burada da ekonomi durdu... Bir kac yer kotu durumda... Diger eyaletlerde ise tedirginlik hakim...
Bu denli global bir sorun hemen toparlanamayacak orasi kesin... Bekleyip gorecegiz...
Herhanngi bir yardım var mı ?
Emre-Dylan
02-04-2020, 20:54
Yusuf abi yazmıştı bir kaç sayfa önce var diye herkes bizim iktidar kadar aç gözlü değil ki :D
ghibli06
02-04-2020, 20:55
Pek çok bankanın, müşterilerinin ödemelerini erteleme yoluna gittiğini, hatta ilave kaynak sağladığını, kamu bankalarının hane halkı geliri 5 bin liranın altında olan her müşterisine destek olmak için kolları sıvadığını anlatan Erdoğan, bankaların, bu vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için 6 ayı ödemesiz, 36 ay vadeyle yüzde 0,49 maliyetle 10 bin liraya kadar destek kredisi verdiğini aktardı.
bunu kullanan var mı? şahsım için istemiyorum, gerçekten ihtiyacı olup da kullanan var mı ya da haberi olan?
GokhanRS
02-04-2020, 20:56
Reis emri verdi, Amerikaya da topladığımız yardımlar ile destek sağlayacağız.
kunteper
02-04-2020, 20:58
Hollandada rakamlar gizleniyor ya da test etme kapasitelerine ulastilar. 10 gundur 800-1000 arasi vaka aciklaniyor. Yari ohal hali 28 nisana kadar devam. 21 nisanda 28inden sonra ne yapacaklarini aciklayacaklar. En azindan bir sistem var diyor insan... Isyerleri olabildigince uzaktan. Bar-restoran-berber kapali. Sadece paket servis izin var. Onun harici park bahce full dolu insanlar gezinio
Pek çok bankanın, müşterilerinin ödemelerini erteleme yoluna gittiğini, hatta ilave kaynak sağladığını, kamu bankalarının hane halkı geliri 5 bin liranın altında olan her müşterisine destek olmak için kolları sıvadığını anlatan Erdoğan, bankaların, bu vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için 6 ayı ödemesiz, 36 ay vadeyle yüzde 0,49 maliyetle 10 bin liraya kadar destek kredisi verdiğini aktardı.
bunu kullanan var mı? şahsım için istemiyorum, gerçekten ihtiyacı olup da kullanan var mı ya da haberi olan?
Teb'i aradım, kredim için erteleme amaçlı.
İşten çıkarıldınız mı dediler, hayır dedim.
Ertelem işten çıkarılanlar için, sizler için değil dediler.
Teşekkür edip kapattım.
Salı gunu vakıfa basvurdum 10000 kredi icin olumlu olumsuz donus olmadı henuz. Ama kkb puanına bakıyolar buda cok kısı kullanamaz demek
emresener
02-04-2020, 21:13
Başvurduk ama tepkş yok bankadan :)
Var... hem kisiler hemde sirketler icin...
Bize 3400 dolar gelecek (2 yetiskin 2400 cocuk basi 100)
Sirket icin 2tip destek var...
Hepsine basvuracagim...
bugun ufak bir video cektim hatta bununla ilgili...
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=nuFH18TMdog)
ghibli06
02-04-2020, 21:20
Teb'i aradım, kredim için erteleme amaçlı.
İşten çıkarıldınız mı dediler, hayır dedim.
Ertelem işten çıkarılanlar için, sizler için değil dediler.
Teşekkür edip kapattım.
Salı gunu vakıfa basvurdum 10000 kredi icin olumlu olumsuz donus olmadı henuz. Ama kkb puanına bakıyolar buda cok kısı kullanamaz demek
Başvurduk ama tepkş yok bankadan :)
bankacı arkadaşlarım diyor ki '3 ay sonra batacak ya da 6 ay sonra işsiz olduğu için krediyi ödeyemeyecek firmalara nasıl kredi verelim?'
bu iş hibeyle olur, vatandaşa borç para ayarlayarak değil...
bankacı arkadaşlarım diyor ki '3 ay sonra batacak ya da 6 ay sonra işsiz olduğu için krediyi ödeyemeyecek firmalara nasıl kredi verelim?'
bu iş hibeyle olur, vatandaşa borç para ayarlayarak değil...
Yani. Benımde cevremde sezgiledigim o. Insanlar sankı odemeyecek gıbı kredı alıyorlar. Ne olur ne olmaz kenarda para olsun gıbısınden
Yanlışın var.
Aralık sonundan beri hastalık biliniyor. Son giden kafile havaalanından otele, otelden havaalanına şeklinde oldu. Kabeyi görmediler bile. Kabe şubat sonunda araplar dışındakilere kapandı, martta tamamen kapandı.
Umreye gitmeleri sorundu. Hiç düşünülmedi bile. Allah bizi korur diyip gitti gidenler. 4 tanıdığım şuan Ankara Gölbaşında karantinada. Gitmeden önce herkes yalvardı iptal edin hastalık var diye. Karantinanın ilk günlerinde ortak yemekhane ve mescit kullanıyorlardı. Sonradan açığa çıkınca hemen ayırdılar. Bir önceki kafile karantinaya bile alınmadı. Vatandaş düşünemiyor olabilir. Görece olarak NASA'nın yarısı kadar bütçeye sahip Diyanet'in bunu düşünememiş olması "bilemeyebilirsinle" açıklanacak gibi değil bence.
Bir arkadaşımın amcasını cumartesi hastaneye kaldırmışlar, sonuç gelmiş pozitif çıkmış. Umreden gelen arkadaşını ziyarete gitmiş sadece. Onlarda ailecek coronaymış, şimdi hepsini almışlar.
İlk gelen kafileleri karantinaya almadılar diyorduk böyle böyle yayılıyor işte. Televizyonlar bas bas bağırıyor yurtdışından geldiyseniz oturun evinizde, misafir kabul etmeyin diye. Eskişehirde bir dünya gurbetçi var şuan. Avrupada sokağa çıkma yasağı gelebilir söylentisi olunca hepsi kaçıp gelmişti. Güzelce gezdiler dolaştılar bir süre. İlk vakalar umreci ve Avrupadan gelen bir kaç kişiydi.
Desaj üst üste olacak ama mesela bu dediğim vakada ilk gelen kafileden.
ghibli06
02-04-2020, 22:34
Aralık sonundan beri hastalık biliniyor. Son giden kafile havaalanından otele, otelden havaalanına şeklinde oldu. Kabeyi görmediler bile. Kabe şubat sonunda araplar dışındakilere kapandı, martta tamamen kapandı.
Umreye gitmeleri sorundu. Hiç düşünülmedi bile. Allah bizi korur diyip gitti gidenler. 4 tanıdığım şuan Ankara Gölbaşında karantinada. Gitmeden önce herkes yalvardı iptal edin hastalık var diye. Karantinanın ilk günlerinde ortak yemekhane ve mescit kullanıyorlardı. Sonradan açığa çıkınca hemen ayırdılar. Bir önceki kafile karantinaya bile alınmadı. Vatandaş düşünemiyor olabilir. Görece olarak NASA'nın yarısı kadar bütçeye sahip Diyanet'in bunu düşünememiş olması "bilemeyebilirsinle" açıklanacak gibi değil bence.
bahsettiğim bu işte, hani süreç çok iyi idare ediliyor deniyor ya, lastik patladıktan sonra yol gösteren çok olur, çözümü de bellidir lastiği değiştirirsin, o lastiği tedarik etmek değil o yola hiç girmemektir 'iyi idare!'... hadi koçum hadi aslanım yeneceğiz, biz biriz beraberiz, bizden güçlü değil bu virüs vs demek ancak Fatih Terim'in gazlamalarında işe yarar, virüsü yenmez!...
bahsettiğim bu işte, hani süreç çok iyi idare ediliyor deniyor ya, lastik patladıktan sonra yol gösteren çok olur, çözümü de bellidir lastiği değiştirirsin, o lastiği tedarik etmek değil o yola hiç girmemektir 'iyi idare!'... hadi koçum hadi aslanım yeneceğiz, biz biriz beraberiz, bizden güçlü değil bu virüs vs demek ancak Fatih Terim'in gazlamalarında işe yarar, virüsü yenmez!...
"Bizim genlerimiz dayanıklı" açıklamasınıda unutmamak lazım. "Benim amcaoğulları kurşuna kafa atıyor" gibi :)
Grimlord
02-04-2020, 22:46
Babamın tedavisi için kara kara düşünüyoruz, muhtemelen onkoloji bölümlerini Corona dolayısıyla kapatmışlardır. Şu süreçte en çok etkilenen ve etkilenecek olanlar şüphesiz kanser ve diyalize bağlı hastalar. Nisan ayının ortasında tekrar bir kontrolü var. Çoğunuzun bildiği üzere kanser hastalığında tedavi süreci çok uzayabiliyor, babam 3 ayda 2 operasyon geçirdi.
Kontrole gittik diyelim, hastanede bulaşma riski yüksek. Gitmesek, ertelesek belki de tümör başka yerlere de sıçrayacak. Tedaviye başladık diyelim, yine bulaşma riski çok fazla.
Gerçekten çok zor günler geçiriyoruz, Allah herkese şifa versin. Kanser hastaları maalesef unutulmuş vaziyette.
Babamın tedavisi için kara kara düşünüyoruz, muhtemelen onkoloji bölümlerini Corona dolayısıyla kapatmışlardır. Şu süreçte en çok etkilenen ve etkilenecek olanlar şüphesiz kanser ve diyalize bağlı hastalar. Nisan ayının ortasında tekrar bir kontrolü var. Çoğunuzun bildiği üzere kanser hastalığında tedavi süreci çok uzayabiliyor, babam 3 ayda 2 operasyon geçirdi.
Kontrole gittik diyelim, hastanede bulaşma riski yüksek. Gitmesek, ertelesek belki de tümör başka yerlere de sıçrayacak. Tedaviye başladık diyelim, yine bulaşma riski çok fazla.
Gerçekten çok zor günler geçiriyoruz, Allah herkese şifa versin. Kanser hastaları maalesef unutulmuş vaziyette.
Bazı hastaneleri ayırıp hiç coronalı sokmamaya çalışacaklardı
O kadar basit şeyleri düşünmediler ki..
ghibli06
02-04-2020, 22:57
Bazı hastaneleri ayırıp hiç coronalı sokmamaya çalışacaklardı
O kadar basit şeyleri düşünmediler ki..
hastane mi kaldı? herşeyi kapatıp bütün hastaları şehir hastanelerine yönlendiriyorlar 2 senedir, çok merak ediyorum bunu nasıl mahsuplaşıyorlar...
Dünya geneli yayılımın %40'ının hastanelerden olduğu söyleniyor. Cidden çok zor bir karar. İnşallah bir an önce sağlığına kavuşur.
i-vtec07
02-04-2020, 23:05
Allah yardımcınız olsun keşke elimizden bişey gelse, allah tez zaman şifa versin
ErkanCanS
02-04-2020, 23:29
Annem 21 günde bir kemoterapi görüyor tecrübemiz var biraz. Sürekli iletişim halinde olduğumuz 4 hastaneyi ( 3 özel - 1 devlet ) baz alarak söylüyorum onkoloji bölümleri kapalı değil kaldı ki kapatılması mümkün değil. Zaten onkoloji servisleri hastaneden ayrı veya çok izole alanlarda oluyor hasta ve 1 refakatçi olarak girebiliyorsunuz.
Ayrıca doktor zaten söylemiştir de kanser için 2 gün bile çok ciddi süre. Tedaviyi ertelemek falan aklınızdan geçmesin. Kafanızda ki bu dertleri tasaları babaya hiç hissettirmeyin. İnanın moral motivasyon en az tedavi kadar önemli. Tüm hastalara Allah acil şifalar versin.
RafetAraç
02-04-2020, 23:30
Şu zamanda en korktuğum şey beklenen istanbul depreminin gerçekleşmesi allah korusun yapacak hiç bişeyimiz hiçbir çaremiz kalmaz.
Shadow_Dancer
02-04-2020, 23:43
Şu zamanda en korktuğum şey beklenen istanbul depreminin gerçekleşmesi allah korusun yapacak hiç bişeyimiz hiçbir çaremiz kalmaz.
Yalniz degilmisim demek ki, surekli bu konuyu dusunuyorum.. Bende cok ciddi bir travma yaratti o konu.. Dunya resmen ölümünüzü nasil arzu edersiniz diyor bu aralar. Baba olmak cok zormus
Kredi erteleme için geçen Garanti'ye gittik. Aylık 1500₺ olan ödeme için Haziran'da başlamak üzere 2x 1800₺ ödeme istediler.
Ne anladım ben bu ertelemeden.
emresener
03-04-2020, 00:21
Kredi erteleme için geçen Garanti'ye gittik. Aylık 1500₺ olan ödeme için Haziran'da başlamak üzere 2x 1800₺ ödeme istediler.
Ne anladım ben bu ertelemeden.
Albarakada 2 ay erteledik bizde. Vade sonuna eklediler tabi 2000tl katkıpayı farkıyla :)
Ama iki ay nefes almamıza yarıyor o ayrı.
Kuveytturkte ise 1 ay erteliyor haziranda çift taksit istiyor katkıpayında değişiklil olmaksızın.
Yalniz degilmisim demek ki, surekli bu konuyu dusunuyorum.. Bende cok ciddi bir travma yaratti o konu.. Dunya resmen ölümünüzü nasil arzu edersiniz diyor bu aralar. Baba olmak cok zormus
Bende yalnız değilmşim demek ki.. Mütemadiyen aklıma geliyor..
i-vtec07
03-04-2020, 00:30
Ziraat bankasında durum ne bilen varmı ?
Ödememiz vardı aradık müsteri temsilcimizi.
Adam abi ortalık çok karışık beklemede kalın, iyi günler dedi kapattı. Ertesi gün aradık ulaşamadık.
Ziraat'te hiçbir şey telefonla halledilmiyor. Benim de kartla ilgili sorunum var, gitmiyorum da.
Emre-Dylan
03-04-2020, 00:42
Ödemem vardı benimde 1850tl ödedim bu ay kurtulduk. Yahu şu kritik durumda bile faizsiz erteleme yapmayacak kadar şerefsizler. Zaten dünyanın faizini alıyorsunuz bizden alma demiyoruz alın ama geç ve faizsiz alın devlet desen zaten kendi çıkarlarını korumaya devam ediyor. Yemin ederim tiksindim ülkeden de vatandaşından da kurumlarından da, şimdi gelirler beğenmiyorsan git diyenler :)
Ablam internetten maske aldı maske geldi en baştan zaten farklı bi marka geldi açtım içinden 1 tane aldım öyle böyle dandik değil kutusundaki markanın resimlerine baktım onunda onla alakası yok zaten şu yeni çıkan market poşetleri varya onu kesmişler katlamışlar kenarına lastik dikmişler maske diye yollamışlar. şerefsizler böyle bidurumda bile 3 kağıt peşindeler
turbo&quattro
03-04-2020, 00:59
Yusuf abi yazmıştı bir kaç sayfa önce var diye herkes bizim iktidar kadar aç gözlü değil ki :D
Ben yazdikca eksileyen aktroller var ama yinede yazayim. Kisi basi $1200 arti cocugun varsa cocuk basi $500 odeme yapilacak. Issizlik maasi her eyalet icin farkli, mevcut olan maasa +$600 eklenecek. Florida icin haftalik maas $275 + 600 olacak buna 1200 / 4 eklenince haftalik maas $1175 olacak ki bu bircok kisinin calissa dahi kazanamayacgi rakam. Benim barima gelen club member musterilerim var hepsi milyon/milyar dolarlik kesim. Kendi aralarinda bizim icin bir kampanya baslatmislar oradanda kisi basi guzel bir meblag gelecek gibi ki ben kisisel olarak o paraya dokunmayacagim benden daha fazla ihtiyaci olanlara verecegim. Ayrica bugun bizim boss mail atti restaurant bilmemne organizasyonu varmis her calisana bir defalik $500 veriyorlar ona basvurun diye. Maddi olarak magdur olmamiz icim gerek devlet gerekse maddi durumu iyi olan kesim yardim ediyor, gonul ister ki aynisini TR de gorelim ama hepimiz biliyoruzki imkansiz.
Yiğit G.
03-04-2020, 01:23
Ben yazdikca eksileyen aktroller var ama yinede yazayim. Kisi basi $1200 arti cocugun varsa cocuk basi $500 odeme yapilacak. Issizlik maasi her eyalet icin farkli, mevcut olan maasa +$600 eklenecek. Florida icin haftalik maas $275 + 600 olacak buna 1200 / 4 eklenince haftalik maas $1175 olacak ki bu bircok kisinin calissa dahi kazanamayacgi rakam. Benim barima gelen club member musterilerim var hepsi milyon/milyar dolarlik kesim. Kendi aralarinda bizim icin bir kampanya baslatmislar oradanda kisi basi guzel bir meblag gelecek gibi ki ben kisisel olarak o paraya dokunmayacagim benden daha fazla ihtiyaci olanlara verecegim. Ayrica bugun bizim boss mail atti restaurant bilmemne organizasyonu varmis her calisana bir defalik $500 veriyorlar ona basvurun diye. Maddi olarak magdur olmamiz icim gerek devlet gerekse maddi durumu iyi olan kesim yardim ediyor, gonul ister ki aynisini TR de gorelim ama hepimiz biliyoruzki imkansiz.
Bende şimdi annemle konuştum NY için oda aynısını söyledi. Yalnız O 1200 dolar 1 kerelikmiş. Kardeşim ve eşi işsizlik alacakmış ama o dediğin rakamları.
turbo&quattro
03-04-2020, 01:48
Bende şimdi annemle konuştum NY için oda aynısını söyledi. Yalnız O 1200 dolar 1 kerelikmiş. Kardeşim ve eşi işsizlik alacakmış ama o dediğin rakamları.
Hocam yanlis hatirlamiyorsam kiz kardesinde NY daydi. Umarim sorun yoktur, guvendelerdir. Bugun NY valisini canli izledim her sabah 11 gbi aciklama yapiyor canli yayinda. Kardesi pozirif cikmis, bildigin yalvariyordu fabrikalara lutfen maske, solunum cihazi, eldiven vs uretin diye , burokrasiye takilmadan en yuksek rakamari odeyecegim diye. Durumlar gosterilenden daha ciddi sanirim NY de.
$1200 i iki kere verecekler en azindan ben oyle okudum, duydum. Ama ekonomi duzelmezse dahada vermeye devam ederler gibi.
turbo&quattro
03-04-2020, 01:50
Edit... kardesim kismina dikkat etmemisim. Dogru hatirliyormusum demek ;)
Yiğit G.
03-04-2020, 02:00
Edit... kardesim kismina dikkat etmemisim. Dogru hatirliyormusum demek ;)
Aynen kardeşim ve annem orada bebişde var. Valla iyiler eve kapanmışlar. Damat iş yapamıyor uber yapıyordu o.. Ama bu para iyi gelecek özellikle işsizlik maaşı en azından 1-2 ayı kurtarırlar kira mira.
turbo&quattro
03-04-2020, 02:07
Aynen kardeşim ve annem orada bebişde var. Valla iyiler eve kapanmışlar. Damat iş yapamıyor uber yapıyordu o.. Ama bu para iyi gelecek özellikle işsizlik maaşı en azından 1-2 ayı kurtarırlar kira mira.
$1200 tamamda issizlik maasindan uberciler yararlanamiyor diye biliyorum. Bugun Bostondan bir Turk arkadas aradi uber/lyft yapiyor o da aynisini soyledi.
turbo&quattro
03-04-2020, 02:09
YiGiT G. Pm kutun dolu.
turbo&quattro
03-04-2020, 02:10
YiGiT G. Pm kutun dolu.
turbo&quattro
03-04-2020, 02:11
Turkce karakter yazamiyorum ayrica Edit geri gelsin Evrenoz.
Yiğit G.
03-04-2020, 02:56
YiGiT G. Pm kutun dolu.
ok dir kutu da anında doluyor yaw
Su isler normale donsun ilk is greencard kovalıcaz ailecek.
GokhanRS
03-04-2020, 08:16
Amerika battı, Türkiye den yardım istemiş, biz Rusya'da domatesi tane ile alıyoruz Açız aciktayiz :)
Diyorum ben gelmek isteyen eş dosta :)
Amerika battı, Türkiye den yardım istemiş, biz Rusya'da domatesi tane ile alıyoruz Açız aciktayiz :)
Diyorum ben gelmek isteyen eş dosta :)
Kıskanıyomusunuz bizi? Size iban atmadılar mı?
ghibli06
03-04-2020, 08:43
her gün ayrı bir haberle sinir sistemim daha da bozuluyor, EPDK karar almış 3 ay boyunca elektrik ve doğalgaz sayaçları okunmayacakmış, yanda medya da bunu hemen manşetten görmüş, şimdi bundan ne anlarsınız? 3 ay fatura yok değil mi?
Son dakika... Elektrik ve doğal gaz sayacları 3 ay okunmayacak - Sondakika Ekonomi Haberleri (https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/son-dakika-elektrik-ve-dogal-gaz-sayaclari-3-ay-okunmayacak-41485314)
ama işin aslı 3 ay boyunca geçen 3 ayın faturasını yollayacak arkadaşlar!!! yahu aralık-ocak-şubat en fazla elektrik ve gaz ödediğim aylar, ben nisan mayıs haziranda neden onu ödeyeyim ya!!!! neymiş sonra mahsuplaşacakmışız, ben artık söyleyecek bir şey bulamıyorumm, her b.ku eksileyen arkadaşlar gidin de bunu beğenin hadi!!!
hükümetimiz 3 ay fatura okumaya adam göndermeyip 3 ay boyunca ortalama fatura gönderecek evlere
yani kışın aylık ortalama 600 lira doğalgaz yaktıysan önümüzdeki 3 ay boyunca her ay 600 liralık fatura gönderecek evine yakmasanda
ben yanlış anladım herhalde bi haberin detayını okuyan anladığını yazabilir mi?
millet fatura almıyorken biz 3 ay boyunca kışın ödediğimiz tutuarları yakmadığımız halde ödemeye devam mı edicez?
ya ben gerizekalı değilim ama inşallah gerizekalılığıma gelmiştir de yanlış anlıyorumdur bence
yoksa yazın günü neden kışın günü ödediğim kadar doğalgaz-elektrik faturası ödiyim devletim bana yardımcı olacakken hemde
benim gerizekalılığıma geldi bence öyle bir şey yapmaz insan insana, neden yapsın?
punto_multijet
03-04-2020, 08:51
ya ben gerizekalı değilim ama inşallah gerizekalılığıma gelmiştir de yanlış anlıyorumdur bence
yoksa yazın günü neden kışın günü ödediğim kadar doğalgaz-elektrik faturası ödiyim devletim bana yardımcı olacakken hemde
benim gerizekalılığıma geldi bence öyle bir şey yapmaz insan insana, neden yapsın?
az önce radyaoda duydugum kadarıyla gecen senenin aynı ayları baz alınacakmıs. buarada sayac okuma bedelleri ne olacak acaba?
Böyle böyle tüm ülkeye yayılacak malesef :(
Yattan denize anahtar düşüren adam tabiki bilmez halkın halini :D
Tekneye yürürken düşürdüm :) Beşiktaş Üsküdar motoruna binerken düşürmek gibi yani :)
ghibli06
03-04-2020, 08:56
az önce radyaoda duydugum kadarıyla gecen senenin aynı ayları baz alınacakmıs. buarada sayac okuma bedelleri ne olacak acaba?
Hürriyet haberin detaylarını değiştirdi, son 2 yılın aynı aylarının ortalaması alınacakmış...
aynı aylarsa tamam ilk yazdıklarında son 3 ayın diye yazdılar ok
ghibli06
03-04-2020, 09:02
aynı aylarsa tamam ilk yazdıklarında son 3 ayın diye yazdılar ok
aynen hocam ilk bilgi son 3 aydı, sonra ne olduysa değişti ama yine de göreceğiz bakalım görmeden hangi faturayı yollayacaklarını, itiraz da edemeyiz şu durumda ilerde mahsuplaşılacakmış...
GokhanRS
03-04-2020, 09:05
Kıskanıyomusunuz bizi? Size iban atmadılar mı?
Bize swift kodunu bile verdilerde, Allah versin, ateistin parası size musibet getirir dedim.
GokhanRS
03-04-2020, 09:08
Ben geçen sene tatile geldim tr ye, bunlar her ay, o ayı baz almasın sonra. :)
Hadi hanelere geçmiş yılların ortalamasını yolladın, onu bi şekilde anladık. Mevcut durumda işyerini açmayan adama niye fatura çıkarıyorsun. Kapalı dükkana kira ödedikleri yetmiyor, haybeye fatura mı ödeyecekler bir de.
Enf acıklanmıs 5liralık kolonya 25 lira olunca tuike gore fark %1 gulelım hep beraber
Kış aylarının doğalgaz ortalamalarını almazlar inşallah.
Kulak arkasıyla ense koku kalmıstı. Onada goz dıktıler
Emre-Dylan
03-04-2020, 09:23
Ben başvurdum doruk abi başımıza corona çıktı, ondan öncede iki kere turist vizesi geçmişim var :D Green card çıkmazsa meksika vizesi alıp oradan geçeceğim :D :D
Day Walker
03-04-2020, 09:35
Konunun ilk günlerinde yazmıştım. Bu hastalık salgın olduğu için özel sağlık veya tamamlayıcı sağlık sigortası teminatında değil demiştim.
Şuan 12 sigorta şirketi genel şartlara göre ödenmemesi gerekirken. Teminata dahil ettiler.
Özel sağlık veya TSS si olanlar unutmasın.
Ayrıca yeni poliçe yaptıracaklar içinde bekleme süresinden sonra teminatta olacak.
Herkesin bilgisine.
az önce bana 8119'dan mesaj geldi korona yaz 10TL destekte bulun diye
Day Walker
03-04-2020, 09:44
bana da geldi :)
razzmatazz
03-04-2020, 09:48
araç muayeneleri 3 ay ertelenmiş doğrumudur? ben tüv de böyle bir bilgi göremedim nisanın 20 sinde aracımın muayenesi bitiyor
ErayCerit
03-04-2020, 09:53
araç muayeneleri 3 ay ertelenmiş doğrumudur? ben tüv de böyle bir bilgi göremedim nisanın 20 sinde aracımın muayenesi bitiyor
ben de biraz önce 30 nisana randevu aldım,her hangi bir bilgilendirme çıkmadı.
Şimdi ben geçen sene nisan, mayıs, haziran aylarında bu evde oturmuyordum. Başka bir evdeydim. Bana fatura nasıl gelecek? O oturduğum evdekine göre mi gelecek?
Turkce karakter yazamiyorum ayrica Edit geri gelsin Evrenoz.
Bende var edit
siz pis fakirler editleyemiyorsunuz
yollayın 1000 tl kişi başı hesabıma ben editleyeyim sizin için :)
razzmatazz
03-04-2020, 10:19
ben de biraz önce 30 nisana randevu aldım,her hangi bir bilgilendirme çıkmadı.
şu haberde okudum
Arac sahipleri dikkat! Muayene suresi 3 ay uzatıldı - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber (https://finans.mynet.com/haber/detay/ekonomi/arac-sahipleri-dikkat-muayene-suresi-3-ay-uzatildi/392296/)
foruma gelen 358 misafirimizin ateşi ölçüldü mü :D
http://hizliresim.turkiyepanel.net/upload/83d4ae56-WhatsApp_Image_2020-04-03_at_11.33.18.jpeg (http://hizliresim.turkiyepanel.net/upload/83d4ae56-WhatsApp_Image_2020-04-03_at_11.33.18.jpeg)
misafir işi sıkıntı bence ya
ama tabi forum da ticari bir oluşum haliyle
az önce bana 8119'dan mesaj geldi korona yaz 10TL destekte bulun diye
https://i.hizliresim.com/31MKDW.jpg (https://hizliresim.com/31MKDW)
GokhanRS
03-04-2020, 10:45
https://i.hizliresim.com/31MKDW.jpg (https://hizliresim.com/31MKDW)
Her kesim karşı tarafı salak göstermek için böyle trol işler yapıyor. Twitterinda cılkını çıkardılar.
Kredi öteleme konusunda örnek vereyim;
QNB'den vardı kredim, telefonla arayınca çok yoğunuz cep şube'de Anında Destek'ten yazışın falan diyor ama ikisinde de gün sonunda "geri aranma talebi" oluşturtuyor zorla
2 gün üst üste talep oluşturdum geçti böyle baktım tık yok kimse aramıyor. En sonunda aradım tuşlu yönlendirmeden QNB First Randevu Hizmetleri'ne ulaştım hemen açıldı telefon :D
Oradaki hanımefendiye durumu izah ettim böyle böyle, hemen yardımcı olalım beyefendi dedi, toplamda 2-3 dakikada iş çözüldü.
Tam 90 gün ileri attım ödemeleri. 18 bin civarı bir kredinin 2.635'lik ödemesi 2.728'e çıktı.
Uygulama şu şekilde; kredinizin faiz oranı neyse aynı o oranda faiz uygulanıyor. Benim 0.99'du bu kredideki oranım. 650 TL gibi bir fark eklenmiş oldu.
Kredi öteleme konusunda örnek vereyim;
QNB'den vardı kredim, telefonla arayınca çok yoğunuz cep şube'de Anında Destek'ten yazışın falan diyor ama ikisinde de gün sonunda "geri aranma talebi" oluşturtuyor zorla
2 gün üst üste talep oluşturdum geçti böyle baktım tık yok kimse aramıyor. En sonunda aradım tuşlu yönlendirmeden QNB First Randevu Hizmetleri'ne ulaştım hemen açıldı telefon :D
Oradaki hanımefendiye durumu izah ettim böyle böyle, hemen yardımcı olalım beyefendi dedi, toplamda 2-3 dakikada iş çözüldü.
Tam 90 gün ileri attım ödemeleri. 18 bin civarı bir kredinin 2.635'lik ödemesi 2.728'e çıktı.
Uygulama şu şekilde; kredinizin faiz oranı neyse aynı o oranda faiz uygulanıyor. Benim 0.99'du bu kredideki oranım. 650 TL gibi bir fark eklenmiş oldu.
yeni kredi satmış oldular yani..
Bu arada hükümetin düzenlediği kampanyaya yapılan bağışın tamamı vergiden düşülebiliyormuş
Şimdi sermayemiz hayırseverlik yarışına girer
Day Walker
03-04-2020, 11:27
Bende var edit
siz pis fakirler editleyemiyorsunuz
yollayın 1000 tl kişi başı hesabıma ben editleyeyim sizin için :)
Modları da etkilemiş bu kriz :D
Vardiyalı sisteme geçin sizde yarı maaş yol yemek yok :)
Modları da etkilemiş bu kriz :D
Vardiyalı sisteme geçin sizde yarı maaş yol yemek yok :)
1000 liraya mouse kıpırdatmazdım 1 ay önce :))))
yilmazcatalbas
03-04-2020, 12:33
yeni kredi satmış oldular yani..
Tabi tabi pembe gözlük takmaya çalışıyorlar millete ama durum tam olarak dediğin gibi...
Grimlord
03-04-2020, 12:34
İstanbul'da inşaat işcilerine 'taahhutname' imzalatıldı: "Calışırken koronavirus kaparsam tum sorumluluk bana aittir" - BBC News Turkce (https://www.bbc.com/turkce/haberler-turkiye-52142243)
İstanbul'da inşaat işçilerine 'taahhütname' imzalatıldı: "Çalışırken koronavirüs kaparsam tüm sorumluluk bana aittir"
yilmazcatalbas
03-04-2020, 12:36
şu haberde okudum
Arac sahipleri dikkat! Muayene suresi 3 ay uzatıldı - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber (https://finans.mynet.com/haber/detay/ekonomi/arac-sahipleri-dikkat-muayene-suresi-3-ay-uzatildi/392296/)
Yarın muayene vardı ben de iptal ettim randevuyu ama daha tüvtürk resmi sitesinde bir açıklama yok, ne olursa olsun moduna girdim. O çoğu kendini bilmez kalabalığın içinde o riski almaya gerek yok.