PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Corona Virüs Güncel!!!

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

livaneli
24-03-2020, 16:01
adam almanyada :)

Türkiye'ye davet edip burda dövün bir miktar (!)

jeffy
24-03-2020, 16:13
Türkiye'ye davet edip burda dövün bir miktar (!)

Bir miktar dövmek yerini bir miktar şikayet etmeye bıraktı..

CVK
24-03-2020, 16:16
Dikkat edin sizde nasıl bir bulaşıcılığı varsa lanet mikrobun biyerden ses gelince hemen etrafındakilerde de çıkıyor

3 gün boyunca habersiz her yeri beraber kullandık. Yine de dikkat ediyorduk ama sonuçta kullandık. Henüz belirti çıkmadı. Ya kaptık farkında değiliz ya da bulaşmadı.

ÖmerF.Bayar
24-03-2020, 16:16
Dövüp gönderin hiç değilse sinir stres atarsın biraz şaka gibi ülkeyiz aq

Dövmek için bile yanaşmam,
CVK geçmiş olsun, siz tedbir aldınızmı ?

CVK
24-03-2020, 16:20
Dövmek için bile yanaşmam,
CVK geçmiş olsun, siz tedbir aldınızmı ?

Alkol var bende onunla dezenfekte ediyorum dokanacağım her yeri sonradan yapıyorum işimi. Ama işte 3 gün habersizdik mevzudan. Yoksa birebir yakın temasımız yok adamla.

IPA alkolu de zorla buldum. Almanlar da fırsatçılığın dibini yaptılar. Bütün insanlar birbiri ile aynı. Zorla bir detailing sitesinden buldum aldım ucuza. Salakların aklına gelmemiş detailing sitelerine bakmak :D , hepsi ebayde kovalıyor dezenfektanı.

rebelh
24-03-2020, 16:38
Alkol var bende onunla dezenfekte ediyorum dokanacağım her yeri sonradan yapıyorum işimi. Ama işte 3 gün habersizdik mevzudan. Yoksa birebir yakın temasımız yok adamla.

IPA alkolu de zorla buldum. Almanlar da fırsatçılığın dibini yaptılar. Bütün insanlar birbiri ile aynı. Zorla bir detailing sitesinden buldum aldım ucuza. Salakların aklına gelmemiş detailing sitelerine bakmak :D , hepsi ebayde kovalıyor dezenfektanı.

Bütün ülkeler aynı şeyleri yaşadı, sonra sosyoloji diyince bana kızıyorlar :)
İngilterede hemşire kadın sinir krizi geçirmişti videosu dolanıyordu markette hiç bir şey bulamamış
Bize bu süreç güzel atlatıldı bence ürün bulamama sıkıntısı yaşanmadı sadece şu an markete gitmek istemiyorum bir süre evde ne varsa onu tüketeceğim

BuRaK_eFe
24-03-2020, 17:44
Abiler kardeşler araştırdım ama hiç emin olamadım şu yıkanabilir nano maskelerden alıp memnun kalan var mı ? Babam malesef işe gidip gelmeye devam ediyor onun için düşünüyorum kimi çok memnun kimi çok şikayetçi kulak kısmı koptu vs diyor alan varsa memnunsa bana link atabilir mi ?

Quantum
24-03-2020, 18:16
Vincenzo abiye saygı duydum..
"Polis gönderir, orayı ateşe veririm.."
hahahaha :D
Sıyırmışlar artık :D

https://www.youtube.com/watch?v=yukG_qBpFqE

+soner
24-03-2020, 18:50
Bu arada ben almanyadayım. Türkiye'de değilim.

Almanya da yardırım var mı ?

İrlanda da 200 eu haftalık ödeme yapacaklar. Bakan açıklama yaptı 350 euroya çıkarıcaz diye. :D

CVK
24-03-2020, 18:54
Almanya da yardırım var mı ?

İrlanda da 200 eu haftalık ödeme yapacaklar. Bakan açıklama yaptı 350 euroya çıkarıcaz diye. :D

Master öğrencisiyim, beş kuruş yok.

huseyinturk
24-03-2020, 19:16

Neyseki ev arkadaşın rus, ukranyalı felan taş gibi hatunda olabilirdi iyi ki iranlı hanzoyla kalıyosunuz

CVK
24-03-2020, 19:24
Neyseki ev arkadaşın rus, ukranyalı felan taş gibi hatunda olabilirdi iyi ki iranlı hanzoyla kalıyosunuz

Güldüm güzeldi :D

BERKİN
24-03-2020, 21:00
Abiler kardeşler araştırdım ama hiç emin olamadım şu yıkanabilir nano maskelerden alıp memnun kalan var mı ? Babam malesef işe gidip gelmeye devam ediyor onun için düşünüyorum kimi çok memnun kimi çok şikayetçi kulak kısmı koptu vs diyor alan varsa memnunsa bana link atabilir mi ?

Ben aldım nano kumaştan yapılma gayet memnunum

livaneli
24-03-2020, 21:06

Arkadaşın yaş 29, "...iyi ki..." değil "...niye ki..." diye sormak lazım. :D

hak_on
24-03-2020, 21:08
Vincenzo abiye saygı duydum..
"Polis gönderir, orayı ateşe veririm.."
hahahaha :D
Sıyırmışlar artık :D

https://www.youtube.com/watch?v=yukG_qBpFqE

Çıldırılmıcak gibi değil ki italya çini Geçicek bu gidişle sayılar korkunç bugun sadece 700 ün üzerinde ölü var.

yusufcan_k
24-03-2020, 21:09
dostum devletimize iftira atmayalım. çünkü ben A Haber izleyicisiyim. Bir alo yahu sadece 1 alo yeterli. Kesin aramamışsındır. Alman menşeili fetö destekçisi olman muhtemel. (maalesef şuan onlar böyle düşünüyorlar.)

valla yaktım gemileri yarın hiç derdim olmaz basar giderim bişey diyen olursada tedavi kağıtlarını gösteririm nolursa olsun hiçbişey babamın canından önemli değil

ChtArdARSL
24-03-2020, 21:10
3952 test 343 tani 7 olum allah rahmet eglesin

Runo
24-03-2020, 21:14
Çok kötü gidiyoruz sonumuz hayır olsun diyeceğim ama pek hayırlı gözükmüyor

ChtArdARSL
24-03-2020, 21:17
Amerikda vaka ve olum sayisi orani suan en dusuk

oguzedr
24-03-2020, 21:21
Amerikda vaka ve olum sayisi orani suan en dusuk

Almanya daha iyi

BuRaK_eFe
24-03-2020, 21:27
Ben aldım nano kumaştan yapılma gayet memnunum

link atma şansın var mı ?

orkuteren
24-03-2020, 21:29
Çıldırılmıcak gibi değil ki italya çini Geçicek bu gidişle sayılar korkunç bugun sadece 700 ün üzerinde ölü var.

Coco bir kardeşine sor bakalım sağlık çalışanı kardeşine hastanelerin durumu nasıl

huseyinturk
24-03-2020, 21:31
Arkadaşın yaş 29, "...iyi ki..." değil "...niye ki..." diye sormak lazım. :D

Şimdi arkadaş diğer üçüyle foto atıyomuş, normalde 3e 3müşlerde şimdi 2 iranlı gidince 1e 3 kalmış felan....

emresener
24-03-2020, 21:39
Hızlı tanı kiti gelmesine rağmen hala 3.952 test Az değilmi ?

S.Özeren
24-03-2020, 21:51

Herkese yapilmiyor sanirim suanda
Yurt disindan gelenler ve cevresi Ayrica belirti tasiyanlara yapılıyormuş haberlerde oyle biseyler dediler

Ölüm orani suan %2.3 sanirim dogru hesapladiysam.

huseyinturk
24-03-2020, 21:52

Bahçelievlerde sıra olmuş vatandaş haberlere çıktı, doktorlar gerekli görmediğine test yapmıyorumuş. Akciğer filmindende anlaşılıyor büyük ölçüde korona

huseyinturk
24-03-2020, 21:53
ilerlemişse anlıyorlardır tabi, çok semptom göstermeyenin testide pozitif çıkıyormu acaba

S.Özeren
24-03-2020, 21:53

Italya çini ölüm sayisinda ,oranin da geceli cok oldu zaten

Boyle giderse vaka sayısında da gececek gibi duruyor

Çin in uyguladigi ağır karantinayi uygulamasi şart italyanin.

Kahn23
24-03-2020, 21:56

Ben de bunu soracaktım. Komik rakam.

Anıl E.
24-03-2020, 21:59
Corona değil ama cezaevi 'nden af muhabbetinde uyuşturucu ve cinsel suçlarda dahil edildi sanırım :)

Ah ah hiç mı güzel bir şey olmaz

Kahn23
24-03-2020, 22:02
Corona değil ama cezaevi 'nden af muhabbetinde uyuşturucu ve cinsel suçlarda dahil edildi sanırım :)

Ah ah hiç mı güzel bir şey olmaz

Haberlerde yanlış duymadıysam hariç diyorlardı.

emresener
24-03-2020, 22:02
Italya çini ölüm sayisinda ,oranin da geceli cok oldu zaten

Boyle giderse vaka sayısında da gececek gibi duruyor

Çin in uyguladigi ağır karantinayi uygulamasi şart italyanin.

Amerika bu konuda kritik onunda vaka sayısı gün geçtikçe hızlı bir şekilde ilerliyor.

sirhot
24-03-2020, 22:05
Kamu sağlık sektöründe çalışıyorum. Yarın itibariyle İstanbulda çoğu ağız diş hastanesi ve merkezi personelleri sahaya iniyor. Hepimizi test için sahaya sürüyorlar. Muhtemelen günlük min 50 bin civarı test yapılacaktır. Bu arada 696 KHK sürekli işçi olarak ek ödeme vs yok. Hatta asgari ücrete çalışan arkadaşlar bile var. Bakan ek ödemeyi hekim ve memurlara vererek yine ayrımcılığa imza attılar. Yarın sahaya inecek personelin yüzde 80 i işçi olacak ama paraları memurlar ve doktorlar alacak. Ne güzel sistem değil mi? Bu ve bunun gibi konularda çok doluyuz ama hizmete devam. Lütfen olabildiğince evlerinizde kalın. Biz yine sizler için dışarıda olacağız..

hak_on
24-03-2020, 22:10
Coco bir kardeşine sor bakalım sağlık çalışanı kardeşine hastanelerin durumu nasıl

Ahh kardesim tahmin ediorum allah yar ve yardımcınız olsun :(

denizhandinc
24-03-2020, 22:10
italya bence saldı agır olanlarla hic ugrasmıyolar bile heralde. her Allahın günü 600-700 ölü banko. Hicbir ülkede böyle bir ölüm oranı yok

alihan_27
24-03-2020, 23:44
Abd den Çin e ilk ciddi yüklenmeler başladı sanırım corona nedeniyle. Virüse yakalananlara tazminat ödesin vs

rebelh
25-03-2020, 08:21
test konusunda şöyle de bir nokta var; bakan yapılan test sayısını veriyor uygulanan kişi sayısını değil
bir çok yerde 2-3 test yapılanları okuyoruz bunlar kişi bazında sayılmıyor büyük ihtimalle

ghibli06
25-03-2020, 09:36
Ara ara açıp okuyun, bu isimleri hiç unutmayın!!!

Ahmet Hakan
ahmethakan@hurriyet.com.tr
Gelin Fahrettin Koca’nın hakkını Fahrettin Koca’ya verelim
10 Mart 2020

Virüs olayının alacağı boyutu ilk önce o fark etti.

- Dünya uyurken o önlem almaya başladı.

*

- Virüs için bir “bilim kurulu” oluşturdu.

*

- Sağlık teşkilatını erkenden virüs konusunda eğitti.

Gelin Fahrettin Koca’nın hakkını Fahrettin Koca’ya verelim

*

- İtalya’da, Güney Kore’de falan kimse işi ciddiye almazken o aldı.

*

- Yalan haberlerle ve tezviratla bizzat uğraştı.

*

- İran’ı bile “Kum’u karantinaya alın” diye uyardı.

*

- Halkı hem bilgilendirdi, hem de sakinleştirdi.

*

- En küçük bir şüphenin anında üzerine gitti.

*

Virüs konusunda çok hassas olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tam desteğini alarak başardı bütün bunları...

*

Ve onun bu çok kıymetli emeği sayesinde...

Koronavirüs, Türkiye’ye gelmedi.

*

Bu saatten sonra virüs Türkiye’ye gelse bile paniğe kapılmayacağız.

Çünkü onun bu zamana kadar sergilediği üstün performans, içimizi bir nebze olsun rahatlatmakta.

*

Ve gün, yiğidin hakkını yiğide teslim etmek erdemini gösterme günü!

ghibli06
25-03-2020, 10:34
TTB twit atmış:

Herkesin bildiği sır değildir! Devlet Üniversite Hastanelerimiz, değil salgınla mücadele olağan sağlık hizmeti vermekte bile zorlanmaktadır!

troller çullanmış hemen vatan haini diye, yalakalıkla ölmek istemeyenler de var bu ülkede, çok mu zor anlamak!!!!

GokhanRS
25-03-2020, 10:46
abi şu ameti okuyup izlenme kastırtmayın adama yahu. insanlar okumasa belki şuan ki yerinden de kovulur.

ghibli06
25-03-2020, 10:48
abi şu ameti okuyup izlenme kastırtmayın adama yahu. insanlar okumasa belki şuan ki yerinden de kovulur.

kovulmaz hocam, bu kadar iyi yalayanı nereden bulacaklar? benim korkum asıl bu işler bitip bu adam 3456. kez dönerken yine muhterem bir kişilik gibi gösterilmesi!!

i-vtec07
25-03-2020, 10:48
Bu ahmet hakan 360 derece döndü sanırım doğrumudur ? Sanki önceden farklı görüsteydi benmi yanlış hatırlıyorum yoksa ??

ghibli06
25-03-2020, 10:53
Bu ahmet hakan 360 derece döndü sanırım doğrumudur ? Sanki önceden farklı görüsteydi benmi yanlış hatırlıyorum yoksa ??

önce radikal dinci > dinci > cemaat > cemaat karşıtı > liberal > AKP karşıtı > AKP li

şeklinde gidiyor...

GokhanRS
25-03-2020, 10:54

adamın karakteri sabit, döndü demek haksızlık olur. bu adam patroncu. patronun görüşü neyse onun görüşü odur. yani karakterinde dönen bişi yok. hep böyleydi. para çokomel adamı.

KÖROĞLU
25-03-2020, 10:54

Kendisi tam bir pusula, normal pusulalar ***** kuzeyi gösterir bunun pusulasının yönü kendi çıkarını.

O yüzden derece cinsinden ne kadar döndüğünü hesaplamak imkansız, bir bakmışsın sağa 70 derece bir bakmışsın sola 50 derece yön değiştirmiş.

Ome_RS
25-03-2020, 11:06

180 derece diyelim biz ona :)
Esasinda firildak olurlar. Ruzgar nereden eserse o tarafa donerler. Sabit bir duruslari yoktur.

jeffy
25-03-2020, 11:22
Biraz Önce İçişleri bakanı şöyle bir açıklama yaptı ;

Vatandaş kendi ohal ini ilan ederse daha üst bir tedbir almaya şimdilik gerek olmayabilir...

Ulan arkadaş insanlar nasıl Kendi Ohal ini ilan edecek diye soran yok.. Faturalar , ödemeler ne olacak diye soran yok...

Ya bir Devlet Vatandaşından bunu nasıl ister , nasıl bekler?

Devletmi vatandaşı için vardır vatandaşmı devleti için vardır?

Dün çokta ciddiye almadan takip ettiğim bir twitter hesabı 'yavaş yavaş bu işi doğal hale getirip 15 gün içerisinde normal hayata dönüş kararı verdi reis. Medya haberleri azaltacak , test ve vakaa sayıları azaltılacak' gibilerinden birşeyler yazdı galiba gerçekten bunu yapmaya çalışacaklar...

Shadow_Dancer
25-03-2020, 11:53
Abd den Çin e ilk ciddi yüklenmeler başladı sanırım corona nedeniyle. Virüse yakalananlara tazminat ödesin vs

Onların ben anasını avradını sikim.. Bu dünyaya ne faydaları olmuş ki şimdiye kadar, onlarca defa gittim çine, o hayvan pazarlarını canlı canlı gördüm, kokusu iki sokak ötesine kadar gider, büyük şehirlerde hava kirliliginden yolda yürüyemezsin cigerin yanar resmen, ne insanı bilirler ne doğayı bilirler, Allah kahir adıyla kahretsin amk çocuklarını..

emir91
25-03-2020, 12:11
Biraz Önce İçişleri bakanı şöyle bir açıklama yaptı ;

Vatandaş kendi ohal ini ilan ederse daha üst bir tedbir almaya şimdilik gerek olmayabilir...

Ulan arkadaş insanlar nasıl Kendi Ohal ini ilan edecek diye soran yok.. Faturalar , ödemeler ne olacak diye soran yok...

Ya bir Devlet Vatandaşından bunu nasıl ister , nasıl bekler?

Devletmi vatandaşı için vardır vatandaşmı devleti için vardır?

Dün çokta ciddiye almadan takip ettiğim bir twitter hesabı 'yavaş yavaş bu işi doğal hale getirip 15 gün içerisinde normal hayata dönüş kararı verdi reis. Medya haberleri azaltacak , test ve vakaa sayıları azaltılacak' gibilerinden birşeyler yazdı galiba gerçekten bunu yapmaya çalışacaklar...

Bütün dünya şuan reisi kıskanıyor herkes bütçeden milyarları halka akıtmak zorunda kaldı ama reis gene yakışanı yapıp selam ve dua ile yandaşa paket açıkladı halkın tek tepkisi twitter da ağlanmak az bile yapıyor bu halka

Cimmeria
25-03-2020, 12:36
bne IntelliNews - Harvard academic claims coronavirus situation “out of control” in Turkey (https://www.intellinews.com/harvard-academic-claims-coronavirus-situation-out-of-control-in-turkey-179228/)

997TT
25-03-2020, 12:44
Corona ıktıdarsızlık yapıyor denseydı,emınım kımse cıkmazdı.
Buarada Istanbul da sokaga cıkma hareketlılık harıtası yayınlandı. Cok ılgınc,secım anketı gıbı olmus.

kado
25-03-2020, 12:44
bne IntelliNews - Harvard academic claims coronavirus situation “out of control” in Turkey (https://www.intellinews.com/harvard-academic-claims-coronavirus-situation-out-of-control-in-turkey-179228/)

Dış mihraklar bizi çekemiyorlar.

CemBerk
25-03-2020, 12:51
24 daireli ve çoğunluğu yaşlı, asansörü otoparkı yani ortak kullanım alanı çok olan bir apartmanda yaşıyoruz. Malesef cumartesi günü hastalanan ve pazar günü vefat eden bir komşumuz bulunmakta. Kendisine corona teşhisi koyulmuş bunu akabinde eşi ve kızını karantinaya almışlar. Fakat damadı ve torunu hala evde.
-Bizim bu olaydan dün gece itibariyle haberimiz oldu komşuya gidildi neden bilgi vermiyorsunuz diye fakat banane ne yaparsanız yapın dedi utanmadan ki bu şahıs devletin polisi.
-Dün gece itibariyle tüm sağlık birimlerine ulaşmaya çalıştık gerekirse apartmanı karantinaya almaya veya en basitinden dezenfekte işlemi uygulanması için fakat hiç bir devlet kurumu şu ana kadar ilgili olmadı herkes birbirine yönlendiriyor.
-Bugün itibariyle yönetici de ilgili olmadığı için apartman sakinleri olarak kendimizce apartmanı temizliğe verdik. Belediyeye başvurduk.

Demem o ki kimsenin umrunda değil öyle güzel yaşıyoruz şansa cidden. Haberlerde virüs tesbiti sonrası yapılan dezenfeksiyon işlemleri falan yalan bize gelen giden yok. Apartmanda 100 kişi falan varsa bunun 70'i 65 yaş üzeri ayrıca babam dahil bir çok kanser hastası yada kronik rahatsızlığı bulunan insan mevcut. Bekleyişteyiz. Belki kendimizce bu süreç bitene kadar Ankara'ya başka bir eve geçebiliriz.

AşkınS.
25-03-2020, 12:54
Zonguldakta da 1 kişi öldü korkmadan. Burda da durum ciddi.

Günkut
25-03-2020, 12:59
Zonguldakta da 1 kişi öldü korkmadan. Burda da durum ciddi.
burdada var 1 ölü

CemBerk
25-03-2020, 13:06
24 daireli ve çoğunluğu yaşlı, asansörü otoparkı yani ortak kullanım alanı çok olan bir apartmanda yaşıyoruz. Malesef cumartesi günü hastalanan ve pazar günü vefat eden bir komşumuz bulunmakta. Kendisine corona teşhisi koyulmuş bunu akabinde eşi ve kızını karantinaya almışlar. Fakat damadı ve torunu hala evde.
-Bizim bu olaydan dün gece itibariyle haberimiz oldu komşuya gidildi neden bilgi vermiyorsunuz diye fakat banane ne yaparsanız yapın dedi utanmadan ki bu şahıs devletin polisi.
-Dün gece itibariyle tüm sağlık birimlerine ulaşmaya çalıştık gerekirse apartmanı karantinaya almaya veya en basitinden dezenfekte işlemi uygulanması için fakat hiç bir devlet kurumu şu ana kadar ilgili olmadı herkes birbirine yönlendiriyor.
-Bugün itibariyle yönetici de ilgili olmadığı için apartman sakinleri olarak kendimizce apartmanı temizliğe verdik. Belediyeye başvurduk.

Demem o ki kimsenin umrunda değil öyle güzel yaşıyoruz şansa cidden. Haberlerde virüs tesbiti sonrası yapılan dezenfeksiyon işlemleri falan yalan bize gelen giden yok. Apartmanda 100 kişi falan varsa bunun 70'i 65 yaş üzeri ayrıca babam dahil bir çok kanser hastası yada kronik rahatsızlığı bulunan insan mevcut. Bekleyişteyiz. Belki kendimizce bu süreç bitene kadar Ankara'ya başka bir eve geçebiliriz.

10 dk sonra gelen update vereyim. Apartmanı ve daireleri kendimiz şirketle anlaşıp dezenfekte ettiriyoruz. 150 lira apartman 30 lira da daire başı yani toplasan 50 lira falan eder. Bir tane 65 yaş üstü ölmeyi bekleyen işe yaramaz varlık ben para vermem diye diretiyormuş. Tek temennim onun da tez vakit ölmesi başka bir şey değil.

TarikS
25-03-2020, 13:09
10 dk sonra gelen update vereyim. Apartmanı ve daireleri kendimiz şirketle anlaşıp dezenfekte ettiriyoruz. 150 lira apartman 30 lira da daire başı yani toplasan 50 lira falan eder. Bir tane 65 yaş üstü ölmeyi bekleyen işe yaramaz varlık ben para vermem diye diretiyormuş. Tek temennim onun da tez vakit ölmesi başka bir şey değil.

show haber whatsapp ihbar hattına ekmek çıkar burdan. belki haberlere çıksa anında belediye ıvır zıvır gelip dezenfekteyi üstlenir, yaşlıları alır götürür

CemBerk
25-03-2020, 13:11
show haber whatsapp ihbar hattına ekmek çıkar burdan. belki haberlere çıksa anında belediye ıvır zıvır gelip dezenfekteyi üstlenir, yaşlıları alır götürür

Bir kat üstümdeki komşum o konularla ilgilenicem diye söyledi bakalım bekliyoruz gelişmeleri.

rebelh
25-03-2020, 13:17
isoanyada 738 kişi ölmüş bugün
italyayı yakaladılar günlük sayıda..

jeffy
25-03-2020, 13:35
isoanyada 738 kişi ölmüş bugün
italyayı yakaladılar günlük sayıda..

bizim önlemlerimiz sayesinde Avrupa bizi kıskanıyor...

kado
25-03-2020, 13:59
bizim önlemlerimiz sayesinde Avrupa bizi kıskanıyor...

Test yapma , olan testleri A.B.D.ye sat , test yapamadığın için hasta sayın düşük çıksın. "Omo bokon çok gozol yonotoyor soroco" desin herkes.

34btr1907
25-03-2020, 14:02
bahçelievler devlet hastanesıne gıdıp bır bakın her yer yatak her yer hasta,yetmıyor hastane kapasıtesi,çıkıp sayıları tam söyleseler ölüm korkusundan insanlar ne yapcagını şaşırır,yağmalar başlar o derece vahim durumlar,pembe götlüler tv de boş yapıyor açıkçası. Bunun tek çaresi var şu an sçy,allah korusun cok ciddi başka bı sebepten hastaneye işiniz düşerse o zaman sıçtınız yer yok bakamazlar kalırsınız sedyede.

Day Walker
25-03-2020, 14:21
40 yaşında ölen kişi banka güvenliğiymiş.

Kendisinin şeker hastalığı varmış.

Şuan şube çalışanlarıda karantinada.

Acaba kaç müşteri ile temas etti :(

ÖmerF.Bayar
25-03-2020, 14:25
Bende bugun hastaneye gittim, hastane girişinde termal kamera vs vardı ateş ölçmek için, normal hasta almıyorlardı randevusuz,
Mecbur gittik eşim dogum yapacak, aslında doğabilir ama doctor uzatıyor anne karnında daha saglıklı diye resmen, söylemesede anlaşılıyor,

turbo&quattro
25-03-2020, 14:31
2 trilyon dolarlik ekonomik paket imzalaniyor bugun. Kucuk isletmelerden buyuk isletmelere herkese yardim yapilacak. Trump nisan 12 gibi islere donmeyi, ulkeyi normale sokmayi planliyor.

Benim is ile ilgili hala bir gelisme yok. Hala calisiyor gorunuyorum ama izinliyim. Calisma arkadaslarimin %90 ini 3 aylik cikardilar.

Hala kisisel karantinadayim. Gunde sadece 1 saat fln kimsenin olmadigi yerlere gidiyorum gunluk yuruyusum icin.

Darlandim iyice, skcem virusunude cininide.

kado
25-03-2020, 14:37
Dün ölenlerden biri 33 yaşında bir kadınmış.

https://twitter.com/gercekgundem/status/1242775424335257600

jeffy
25-03-2020, 15:04
2 trilyon dolarlik ekonomik paket imzalaniyor bugun. Kucuk isletmelerden buyuk isletmelere herkese yardim yapilacak. Trump nisan 12 gibi islere donmeyi, ulkeyi normale sokmayi planliyor.

Benim is ile ilgili hala bir gelisme yok. Hala calisiyor gorunuyorum ama izinliyim. Calisma arkadaslarimin %90 ini 3 aylik cikardilar.

Hala kisisel karantinadayim. Gunde sadece 1 saat fln kimsenin olmadigi yerlere gidiyorum gunluk yuruyusum icin.

Darlandim iyice, skcem virusunude cininide.

bizimkilerde bu yardımların , dsteklerin hiçbirini yapmadan hayatı normale döndürmeyi planlıyor sanırım

yusufcan_k
25-03-2020, 15:23
dünkü karmaşadan sonra bugün hastaneye gittik kan testlerimiz yapıldı yarında tedaviyi alacağız ve çankayadan hacettepeye (kızılayı kullanarak) gittim bir allahın kulu bırak çevirmeyi arabanın içine bile bakmadı 3 tane polis vardı yolda.. hacettepenin içinde bir karışıklık vardı yunus polisler 1 tane büyük minibüs polis arabası falan karışıktı ortalık.. onkoloji ise personel vs dahil 24 kişi saydım toplamda

CemBerk
25-03-2020, 15:56

Dezenfeksiyon yapıldı hidrojenperoksit ile yapıldığı söylendi. Yapılan işlem tvde falan gözüken cihazla buhar işlemi gibi oldu. Temizlik yapılmaması söylendi 15 20 gün ev gibi ortamları idare edebiliyormuş.

CVK
25-03-2020, 16:12

Bırakın gebersin it gibi.

jeffy
25-03-2020, 16:20
Fenerbahçe bir futbolcu ve bir görevlide bulgulara rastlandığını açıkladı..

Akbank Esenler şube güvenlik görevlisi dün gece hayatını kaybetti (43 yaşında) Akbank çalışanı tanıdığınız varsa Genel Müdür maili ile tüm çalışanlara haber verildiğini teyit edebilir.

arda35
25-03-2020, 16:26
bizimkilerde bu yardımların , dsteklerin hiçbirini yapmadan hayatı normale döndürmeyi planlıyor sanırım

Bu ay ödenecek kdv ve g.vergisi ödemeleri önümüzdeki aya ötelenmiş. Nisan, Mayıs ve Haziran ödemeleri ise Ekim-Kasım-Aralık'a ötelenecekmiş. Sgk ödemeleri için bi haber yok şimdilik.

Bunlara ek olarak kamu bankalarından kgf destekli kredi vereceklermiş. İlk 6 ay ödemesiz, yıllık %7.5 maliyet yazıyor.

Umarım havada kalmaz bu haberler. Bi nefes alalım artık. Virüsten çok belirsizlik öldürecek bizi.

jeffy
25-03-2020, 16:31
Bu ay ödenecek kdv ve g.vergisi ödemeleri önümüzdeki aya ötelenmiş. Nisan, Mayıs ve Haziran ödemeleri ise Ekim-Kasım-Aralık'a ötelenecekmiş. Sgk ödemeleri için bi haber yok şimdilik.

Bunlara ek olarak kamu bankalarından kgf destekli kredi vereceklermiş. İlk 6 ay ödemesiz, yıllık %7.5 maliyet yazıyor.

Umarım havada kalmaz bu haberler. Bi nefes alalım artık. Virüsten çok belirsizlik öldürecek bizi.

esnaflara verilecek krediyse bahsettiğin şart olarak esnaf kefaletten kredi kullanmamış olmak gerekiyor.

blumenberg
25-03-2020, 16:33
esnaflara verilecek krediyse bahsettiğin şart olarak esnaf kefaletten kredi kullanmamış olmak gerekiyor.

+ banka skoru kötü olan esnaflar yararlanamıyormuş

MatraX_07
25-03-2020, 17:23
işin en acısı da DEVLETin bize önem vermemesi MADDİ MANEVİ olarak garantiye almayıp EV HAPSİNE sokması
bu insanlar ne yer ne içer borcu kim ödeyecek demeyip kendılerınce saksakcılarınca açıklama yapmaları sinir bozucu

ghibli06
25-03-2020, 17:27
İtalya'da bir belediye başkanı gerçek ölüm oranının resminin en az 4 katı olduğunu söyledi, zatürre zannedilerek ölenlerin aslında coronalı olduğunu düşündüğünü açıkladı...

yani neymiş? test yapmazsan, ölenlere otopsi yapmazsan durum daha hafif gösterilir... kimi kandırıyorsak!

imprezaWRC
25-03-2020, 17:30
işin en acısı da DEVLETin bize önem vermemesi MADDİ MANEVİ olarak garantiye almayıp EV HAPSİNE sokması
bu insanlar ne yer ne içer borcu kim ödeyecek demeyip kendılerınce saksakcılarınca açıklama yapmaları sinir bozucu

Elini adamı yardım için 2 trilyon (yoksa trilyormuydu, kaç sıfırı val ulan bu trilyon, trilyor, trilyar'ın, bizim 6 sıfırdan kurtulamamışlar bu rakamaı görse anakart yanar) dolar'dan bahsediyor, bize de herhalde happy market hediye çeki verirler :D :D

kado
25-03-2020, 17:50
25 mart 2020 rus askerlerinin italya'ya girmesi - ekşi sozluk (https://eksisozluk.com/25-mart-2020-rus-askerlerinin-italyaya-girmesi--6435080)

emresener
25-03-2020, 18:24
Okul tatilini uzattılar

imprezaWRC
25-03-2020, 18:29
Okul tatilini uzattılar

Sabahtan beri gizem kasıyorlar. Sanki haftaya gönderin deseler millet çocuğunu okula gönderecek. Uzatacakları gün gibi ortada ama işte dedim ya sabahtam beri gizem yaptılar.

jeffy
25-03-2020, 18:30
Önerilerimize uyulsaydı....

Dedi sayın bakan..

alihan_27
25-03-2020, 18:40
Onların ben anasını avradını sikim.. Bu dünyaya ne faydaları olmuş ki şimdiye kadar, onlarca defa gittim çine, o hayvan pazarlarını canlı canlı gördüm, kokusu iki sokak ötesine kadar gider, büyük şehirlerde hava kirliliginden yolda yürüyemezsin cigerin yanar resmen, ne insanı bilirler ne doğayı bilirler, Allah kahir adıyla kahretsin amk çocuklarını..

Katılıyorum.
Bazı ahmaklar sözde amerikan karşıtlığı yapacaz diye bunları yüceltiyorlardı.

Bu arada Tango-1 never dies hikayesinden bugün izlediğim videoda bahsedildi 😊👍

kado
25-03-2020, 18:40
Hepimizi hastalığa yakalanmama kozunu ortaya sürmemizi öneriyorum.

halili
25-03-2020, 18:48
Kesin bilgi dikkat edelim .paylaşana dedim mal gelmediniz ama mal gibi yasıyosunuz.
https://i.hizliresim.com/laatK5.jpg (https://hizliresim.com/laatK5)

ES353
25-03-2020, 18:51
Kesin bilgi dikkat edelim .paylaşana dedim mal gelmediniz ama mal gibi yasıyosunuz.
https://i.hizliresim.com/laatK5.jpg (https://hizliresim.com/laatK5)

5 helikopter ülkeye yetecekmiymiş :D

Low-Rider
25-03-2020, 19:10
Bir gazeteci sordu: "özel sektör çalışanları ne olacak?"
Sağlık Bakanı Koca: özel sektörün evden çalışma konusuna uyum sağlamasını bekliyoruz.

orkuteren
25-03-2020, 19:31
15 yıllık sağlık sektörü hayatımda pnomoni den zatürreden bu kadar yoğun bakımda yatan hasta görmedim

free-hifi
25-03-2020, 19:54
Asgari ücretliye 7 milyar yardım İn meali nedir

blumenberg
25-03-2020, 19:58
15 yıllık sağlık sektörü hayatımda pnomoni den zatürreden bu kadar yoğun bakımda yatan hasta görmedim

yoğun bakıma almak istemediklerine pnomoni derler hep

Quantum
25-03-2020, 20:34
25 mart 2020 rus askerlerinin italya'ya girmesi - ekşi sozluk (https://eksisozluk.com/25-mart-2020-rus-askerlerinin-italyaya-girmesi--6435080)

Bu konuyu herkes pas geçmiş ama son ayların en büyük bombasıdır bu..

Redfish16V
25-03-2020, 20:42
dip not geçeyim ; kdv sgk ve stopaj odemeleri ve beyanı sadece BELİRTİLEN(21.maddede belirtilen sektörler) sektör için geçerli olmaktadır.(Kurumlar için) Gelir vergisi mükellefiyeti olanlarında hepsine uzama var.

2jz
25-03-2020, 21:32

Bu sınavda Avrupa Birliği sınıfta kaldı. Fransa ve Almanya sağlık malzemelerinin ihracatını yasaklayarak İtalya'ya en büyük tekmeyi attı.

Küba her sağlık krizinde merkez bölgeye destekte bulunup bence dünyaya en güzel dersi veriyor. Hatırlamayanlar olacaktır yakın tarihli ebola'yada Kübalı doktorlar yetişmişti.

Çin şuan bir çok ülkeye malzeme desteği vererek, biraz kendini affettirmeye çalışıyor.

Amerika'da işler yolunda değil. Yakında yeni merkez olacaktır. Rakamlar çok kötü. Halk yavaş tanı kitleriyle sonucu 1 haftada öğrenirken, siyasetçiler ve ünlüler sonucu hemen öğrenecekleri testler yaptırabiliyor. Ayrıca ülke sağlık sigortası olmayan insanlarla dolu. Neredeyse dünyada sosyal güvenliğin en zayıf olduğu ülke. Paket açıklanıyor paketi bizimle kıyaslayanlar oluyor ama dünyanın en büyük ekonomisinden ve kapitalizmin en acımasızca yaşandığı ülkede bu parayı garip gurabaya yedirmezler. Büyük şirketlere destekten öteye gitmeyecek.

oguzedr
25-03-2020, 22:26
Kanka Edirne de ölü yok ama 4 vaka var devlet hastanesinde

emresener
25-03-2020, 22:47
Test sayısı artmış 5.035 test. Ama 561tanı +15 vefat :(

ÖmerF.Bayar
25-03-2020, 23:22
Suanda en kotu vaziyet Italya diyorduk ama Amerika da cok fena,
Bugun 9917 vaka gosteriyor, toplam sayilari italyaya cok yakin, birden yukselmeye basladi sayi
Insallah bizde de birden artis olmaz, ben aciklanan sayinin dogru olduguna inanmak
Istiyorum valla yalan yanlis bilmem,

Biraz oncede bir doktor arkadasimla gorustum, lutfen herkesle temasi kesin ve 2metre sinir koyun diyor, ellerinide surekli yikayip dezentekte ettigin surede herhangi bir bulasma sansi yokmus virusun,

uygarr
25-03-2020, 23:50
Hazinede para denilen ödeme araci yok ülkeye bak otur çay demle nebahatin isletmesinin kasasinda bile daha fazla nakit parasi vardir yaziklar olsun

Vtec_2
26-03-2020, 00:08
Iyice essegin amina su kacirdilar. Gece 12 de twitterdan bildiri yayinlamak nedir. Bana gore bu sayilarda yalan dolan. insanlar panik olmasin diye sayiyi ufak ufak acikliyorlar.

zekky
26-03-2020, 00:33
Iyice essegin amina su kacirdilar. Gece 12 de twitterdan bildiri yayinlamak nedir. Bana gore bu sayilarda yalan dolan. insanlar panik olmasin diye sayiyi ufak ufak acikliyorlar.

Polemik yaratmak icin yazmiyorum yanlis anlamayin.
Herkesin dilinde neden gece aciklaniyor lafi varda 1-1 aciklamak yerine gece en son tum veriler toplanip yayinlaniyordur benim mantigima gore.
Sayılar yalan yanlis halk panik olmasin diye deniyorda, sayilar zaten yanlis ama bunun halkin panigiyle alakasi yok yapilan test sayisinin sonuclarina gore bu sayidayiz. Tum ulkeye test yapilsa zaten o sayi ne hale gelir..

Vtec_2
26-03-2020, 00:50
Polemik yaratmak icin yazmiyorum yanlis anlamayin.
Herkesin dilinde neden gece aciklaniyor lafi varda 1-1 aciklamak yerine gece en son tum veriler toplanip yayinlaniyordur benim mantigima gore.
Sayılar yalan yanlis halk panik olmasin diye deniyorda, sayilar zaten yanlis ama bunun halkin panigiyle alakasi yok yapilan test sayisinin sonuclarina gore bu sayidayiz. Tum ulkeye test yapilsa zaten o sayi ne hale gelir..

Sonuna kadar haklisin fakat sosyal medya uzerinden boyle aciklamalar hic yakisi kalir degil.

Vtec_2
26-03-2020, 00:55
Instagtamda coronaviruswrld diye bir hesap var
Yav bu amk cinlilerinde vaka yada ölü sayisi nasil azalmis anlamadim. Adamlar asansor tuslarina , market raflarindaki urunlere tükürüp duruyor. Bir yandan şaka gibi fakat hala sokakta kasaplik yapan herifler var.

Yigit-Y
26-03-2020, 01:04
Sonuncu başladığımız bu yolda
İlk 20 ye dahil olduk vaka olarak ulaştık

Hedef ilk 5 sanırım böyle giderse

2 hafta sokağa çıkma yapamadılar ya helal olsun :)

yusufcan_k
26-03-2020, 01:34
Emrah Altındiş: Turkiye, İtalya yolunda… | Acık Radyo 94.9 (http://acikradyo.com.tr/editorden/emrah-altindis-turkiye-italya-yolunda?fbclid=IwAR2xdqydnzfigxFzFFdBLPc8uf0e-FKDSVP1bBFrFJkdrO5IqueeHc-PpWE)

sanırım okuduğum en mantıklı yazı

Günkut
26-03-2020, 01:45
Test sayısı artmış 5.035 test. Ama 561tanı +15 vefat :(

yüzde 10 yani , dünde dikkatimi çekmişti 10 olarak büyüme devam ediyor ki yapılan test sayısına bakılınca bence rakam korkunç.

Günce 10.000 test yapılsa 100 kişi :S

dorukky
26-03-2020, 06:38
Sayilar tabi yalan dolan sirf 100 tane sporcuda teknik direktorde sanatcida virus cikti. 85 milyonluk ulkede 2000kisi olmasi istatistiksel olarak imkansiz. Sadece sporcu ve zenginlere test yapiyolar heralde

MatraX_07
26-03-2020, 08:38
Bu Ulusa Seslenişte veya Kamera karsısına geçince bu Virüs ile anlatılanlardan faydalı olanı dinleyen veya ''bence çok mantıklı denilen'' bir sey duydunuz mu yoksa ben mi bir sey bilmiyorum :D :D

MatraX_07
26-03-2020, 08:40
Sayilar tabi yalan dolan sirf 100 tane sporcuda teknik direktorde sanatcida virus cikti. 85 milyonluk ulkede 2000kisi olmasi istatistiksel olarak imkansiz. Sadece sporcu ve zenginlere test yapiyolar heralde

''Sadece sporcu ve zenginlere test yapiyolar heralde'' aynen öyle hocam..Doktor arkadasım var,bu virüsün tam temelinde adam yana dola test yaptırmak istiyor yapılmıyor
önemsenmiyor.Medyatik değil adam ölürse ölsün mantığı bence

ghibli06
26-03-2020, 09:00
Türkiye'de olay kontrolden çıkmak üzere ya da çıktı... günlerdir, daha vaka sayısı güya 1 elin parmağı kadarken yaptığımız eleştirilere 'çohhh da abartmayın beaaaa, 3 kişi hasta oldu diye ülke mi dursun?' diyenlerin de kılları başlarına gelmiştir umarım... dün ulusa sesleniş konuşmasını dinledim de şunu anladım, aynen kendi sözleridir 'virüsten sonra yeni bir dünya düzeni olacak, Türkiye bu düzenin en önündeki ülke olacak!'... yahu moral veriyor desem değil, siyaset yapıyor desem, neyse bilemedim işte...

bizler sayılar yükselince mutlu olmuyoruz, belki herkesten fazla üzülüyoruz, sadece durumun ne kadar ağır olduğu ve olacağı konusunda uyarmaya çalışıyoruz...

virüss patladığında 'yahuuu dünyada senede şu kadar insan kanserden, sıtmadan, kalp krizinden ölüyor!!' diyenler vardı, arkadaşlar, kanseri 3 günde kapıp 13. günde ölmüyorsunuz, kalp krizi amcaoğlundan bulaşmıyor... şimdilik ihtiyaç tedariğinde bir sorun görünmüyor ama bu da hep böyle devam etmeyecek, o konuda da sıkıntı yaşayacağız ve de stok çare değil, dünkü ulusa seslenişten ben şunu anladım, öyle yok kişilere işsizlik maaşı verelim, gıda ve ihtiyaç yardımında bulunalım, iş yapamayan özelsektöre yardımda bulunalım falan bunlar hayal şeyler...

dorukky
26-03-2020, 09:12
''Sadece sporcu ve zenginlere test yapiyolar heralde'' aynen öyle hocam..Doktor arkadasım var,bu virüsün tam temelinde adam yana dola test yaptırmak istiyor yapılmıyor
önemsenmiyor.Medyatik değil adam ölürse ölsün mantığı bence

Çevremde biton hasta olan oldu bitane test yapılana denk gelmedim.Grip zatüre soğuk algınlıgı vs vs dıyerek ılac yazıp yolladılar.

Haberlere bakıyorum komple kulube test yapıldı yok sanatcı ve aılesı test yaptırdı unlu ıs adamı komple calısanlarına test yaptırdı.Guvenen guvensın benım guvenım yok bu duzene.Bıkere akıl var mantık var

Anıl E.
26-03-2020, 09:27
dorukky

Burası Türkiye, gariban ya da normal vatandaş rahatsızlanır haberlerde muhabbeti olmaz. Millet fatih terim'i hikayesine atar ..

İlgi ''MOTORUYUZ'' farklı argo kelimeleri de sıralayabilirsiniz..

Banane ünlüden,sporcudan.. Kim hastalanıyorsa 7'den 70'e geçmiş olsun,keşke kimse rahatsızlanmasa;ama sıkıldım şu ülkenin bazı insanlarının acitasyon yapmasından. Para gani gani,yarım saat içinde giderler test yaptırırlar. Sen normal vatandaş olarak türlü sıkıntılardan bile geçebilirsin şu süreçte,belki test bile yapmayabilirler;ama parası olan adam imparator gibileri gider testini yaptırır,açıklamasını da yapar,herkes story'sinde ''SEN BUNU DA ATLATIRSIN İMPARATOR'' diye paylaşır :)

o atlatır da geriye kalan milyonlar maddi manevi nasıl atlatacak belirsiz.

Sonumuz hayrolsun

fthdrn
26-03-2020, 09:37
Prens korona olduysa metrobüse binen biz 8 kere falan olmuşuzdur. Herkes rahat olsun atlattık biz koronayı
Twitterde gördüm :D

darkred
26-03-2020, 09:41
Haberlere düştü şimdi. Ülkemizde ilk vaka 10 mart tarihinde açıklanmıştı ama dün corona'dan ölen Dilek Tahtalı'nın 7 mart tarihinde attığı tweet'te tüm semptomları gösterdiği görülüyor.

Acıbadem İnternational'da muhasebe bölümünde çalışıyormuş. Hastalığı kapmış, kuluçka süresini geçirmiş, semptomları göstermeye başladığında tweet atmış. Tarih 7 mart.

Bize ülkemizde corona yok dendiğinde çok daha önceden varmış. Kimbilir kaç kişide var ve kimlere bulaştırdılar. Açıklanan rakamlara kesinlikle inanmıyorum kendi adıma.

https://pbs.twimg.com/media/ET9XvIlXsAEksO3.jpg

Ayrıca ölüm raporuna doğal ölüm bulaşıcı olmayan hastalık yazmışlar diye bir şey okudum. Doğrumu bilmiyorum.

rebelh
26-03-2020, 09:48
Haberlere düştü şimdi. Ülkemizde ilk vaka 10 mart tarihinde açıklanmıştı ama dün corona'dan ölen Dilek Tahtalı'nın 7 mart tarihinde attığı tweet'te tüm semptomları gösterdiği görülüyor.

Acıbadem İnternational'da muhasebe bölümünde çalışıyormuş. Hastalığı kapmış, kuluçka süresini geçirmiş, semptomları göstermeye başladığında tweet atmış. Tarih 7 mart.

Bize ülkemizde corona yok dendiğinde çok daha önceden varmış. Kimbilir kaç kişide var ve kimlere bulaştırdılar. Açıklanan rakamlara kesinlikle inanmıyorum kendi adıma.

https://pbs.twimg.com/media/ET9XvIlXsAEksO3.jpg

Ayrıca ölüm raporuna doğal ölüm bulaşıcı olmayan hastalık yazmışlar diye bir şey okudum. Doğrumu bilmiyorum.

raporda covid 19 yazıyor..

Mamicilo
26-03-2020, 10:05
Sonuncu başladığımız bu yolda
İlk 20 ye dahil olduk vaka olarak ulaştık

Hedef ilk 5 sanırım böyle giderse

2 hafta sokağa çıkma yapamadılar ya helal olsun :)

Para yok paraaaa :)
Adamlar kendi cebinden para çıkacak diye veya şöyle diyelim yiyecek paralarının kâr olarak düştüğü için malesef beklememiz zor :D

arda35
26-03-2020, 10:27
dip not geçeyim ; kdv sgk ve stopaj odemeleri ve beyanı sadece BELİRTİLEN(21.maddede belirtilen sektörler) sektör için geçerli olmaktadır.(Kurumlar için) Gelir vergisi mükellefiyeti olanlarında hepsine uzama var.

e-devlet'ten baktığımda kdv ödemem bugün gözüküyor. Yani ötelenmemiş.
Gelir vergisi ilk taksidi ise 30 Nisan görünüyor.

Yine şovlarını yaptılar. Kenara çekildiler. Sonumuz hayrolsun.

ghibli06
26-03-2020, 10:30
hiç bir şey ödemiyorum ve ödemeyeceğim, devletten alacaklarımı bile 2 senede tahsil edemezsem kimse bu krizde benden ödeme beklemesin...

huseyinturk
26-03-2020, 10:52
Ne kadar doğru bilmiyorum ama, Sadi konutta test yapıp gönderiyorlarmış insanları, 3 gün sonra sonuç mesaj olarak geliyormuş. Test bekleyen insanlar dip dibe zaten. Yine ağır saçmalamaya başladık, tipik devlet hastanesi yoğunluğu, kargaşasıyla salgınla mücadele edilmeye çalışıyorlar

Anıl E.
26-03-2020, 11:22
e-devlet'ten baktığımda kdv ödemem bugün gözüküyor. Yani ötelenmemiş.
Gelir vergisi ilk taksidi ise 30 Nisan görünüyor.

Yine şovlarını yaptılar. Kenara çekildiler. Sonumuz hayrolsun.

Yanlış bilgi olmaması açısından yazıyorum. SGK ve stopaj ödemeleri uzatılmadı şubat ayı için konuşuyorum.

KDV ödemeleri uzatıldı,farklı farklı sektördeki tüm mükellefleri sorguladım ziraatbank sisteminden vade tarihi nisan'da

arda35
26-03-2020, 11:51
Yanlış bilgi olmaması açısından yazıyorum. SGK ve stopaj ödemeleri uzatılmadı şubat ayı için konuşuyorum.

KDV ödemeleri uzatıldı,farklı farklı sektördeki tüm mükellefleri sorguladım ziraatbank sisteminden vade tarihi nisan'da

İnternet vergi dairesinden ödüyormuş gibi yaptım kdv'yi. 24 nisan vadeli göründü. Teşekkürler. O parayı zor durumdaki bir tedarikçiye göndereceğim.

Anıl E.
26-03-2020, 11:54
İnternet vergi dairesinden ödüyormuş gibi yaptım kdv'yi. 24 nisan vadeli göründü. Teşekkürler. O parayı zor durumdaki bir tedarikçiye göndereceğim.

E devlet'e her zaman geç düşer böyle şeyler,bazen hiç düşmez..

İnteraktif vergi dairesinden ya da ziraatbank gibi kamu bankalarından sorgulama yapınca en net cevabı alırsınız.

_opeth
26-03-2020, 11:59
Çalıştığım İsrail firmasının desteği için evden çalışıyordum. Amerika'da operasyonu corona yüzünden durdurma kararı aldıklarından 4 gün sonra işim bitiyor çıkardılar. Yabancı firma dedim, burdaki gibi köle olmam dedim, buranın ekonomisine göre sonuçta daha güçlü ekonomi dedim, dedim dedim sonuç bu...

kado
26-03-2020, 14:04
https://youtu.be/8j4gADlWR6E

mertypeR
26-03-2020, 14:11
Anasını sattımının ülkesi eşli batağa döndü koz da koz yok suriye kozu yok korona kozu

BARR
26-03-2020, 14:16
BOR'lu el dezenfektanını bütün dünyaya satıp borçları kapatıcaz hıammınaaaa.

rebelh
26-03-2020, 14:22
https://youtu.be/8j4gADlWR6E

bunu düşünen dünyadaki tek sağlık bakanı
ne kadar da şanslıyız di mi?
ekonomi bakanı da şey desin "fakirleşmeyin olum siz salak mısınız"

ghibli06
26-03-2020, 15:00
eveeet bugün de bir yandaş gazete değerlendirmesi yapayım, gördüğünüz gibi TR haricinde dünyanın her yeri bitmiş OK e dönüyor... bizde alınan olağan üstü tedbirlerle ne işsizlik var ne de hastalıktan dolayı sıkıntı çeken, çok hafif geçiyor, ölenler bile tatlı tatlı uyuyarak ölüyorlar, hiç dehşete düşmüyoruz...

https://i.hizliresim.com/8uiG0K.jpg (https://hizliresim.com/8uiG0K)

https://i.hizliresim.com/R9Vg5r.jpg (https://hizliresim.com/R9Vg5r)

https://i.hizliresim.com/19dP8Y.jpg (https://hizliresim.com/19dP8Y)

https://i.hizliresim.com/ZRRzsO.jpg (https://hizliresim.com/ZRRzsO)

Eworen
26-03-2020, 15:01
Ay sonu geliyor maasi sgk si çek i vb odemeler son gaz
Akabinde ay basi kirasi faturasi vb.
Oteki yandan onlemler yangina bahce hortumu kivaminda
Mart gecer gider bi turlu de Nisan ve sonrasi kolay gecmez
Bu virus ulkede cok seye gebe
Hani o yedigin hurmalar var ya,
Tirmalar tirmalar...

ghibli06
26-03-2020, 15:02

Anıl E.
26-03-2020, 15:28
Türkiye'nin en itibarsız,en değersiz mesleğinin de mali müşavirlik olduğuna kanaat getirdim.

Ben bu virüsten ölürüm beyler,26.03.2020 tarihe not olarak düşsün. Sebebi de ,her iş sektörü dursa mali müşavirlere bir şekilde ''angarya'' iş çıkacağı için. Öyle kalitesizleştirmişler ki mesleği işkur'un yapacağı işi git muhasebecin yapsın diyorlar .

rebelh
26-03-2020, 16:17
https://twitter.com/markmobility/status/1242976342427271169
new yorkta bir hemşire ölmüş
ve devlet hiç bir boka yetişemediği için hemşireler üzerlerine çöp torbası geçiriyorlar
sorsan dünyanın en zengin ülkesi ama iş sağlığa gelince neredeyse tüm ülkeler çuvalladı
paraya o kadar taptılar ki yaşamak için aslında neyin lazım olduğunu unuttular..

darkred
26-03-2020, 16:26
eveeet bugün de bir yandaş gazete değerlendirmesi yapayım, gördüğünüz gibi TR haricinde dünyanın her yeri bitmiş OK e dönüyor... bizde alınan olağan üstü tedbirlerle ne işsizlik var ne de hastalıktan dolayı sıkıntı çeken, çok hafif geçiyor, ölenler bile tatlı tatlı uyuyarak ölüyorlar, hiç dehşete düşmüyoruz...

....

Abi çok güzel bir lafımız var bu durumu özetleyen...

Mahalle yanarken ....................

arabasızadam
26-03-2020, 16:46
Böyle bi video ya denk geldim
https://twitter.com/DahiOglan/status/1243130723810398213?s=09

drago
26-03-2020, 16:58
Böyle bi video ya denk geldim
https://twitter.com/DahiOglan/status/1243130723810398213?s=09

unavailible diyor

drago
26-03-2020, 17:13
Toplu mezar için seçilen lokasyona halk itiraz etmiş sanırım

26 mart 2020 cekmekoy'deki koronavirus olayları - gundem - ekşi sozluk (https://eksisozluk.com/26-mart-2020-cekmekoydeki-koronavirus-olaylari--6437347?a=popular)

2jz
26-03-2020, 17:38
https://twitter.com/markmobility/status/1242976342427271169
new yorkta bir hemşire ölmüş
ve devlet hiç bir boka yetişemediği için hemşireler üzerlerine çöp torbası geçiriyorlar
sorsan dünyanın en zengin ülkesi ama iş sağlığa gelince neredeyse tüm ülkeler çuvalladı
paraya o kadar taptılar ki yaşamak için aslında neyin lazım olduğunu unuttular..

Sosyal güvenlikte dünyada dip nokta. Vahşi kapitalizm. Dünyada en çok sosyal güvenliği olmayan insanın yaşadığı ülke. Nüfüsa oranlandığında sona kalan üç ülkeden biri.

Corona tedavisi için ortalama 34000 amerikan doları diyorlar. Şuan 70000 hastaya gelmiş durumda. Daha şimdiden 2,5 milyar dolara yakın rakam demek bu. Çıkan fatura hiç bir amerikalı siyasetçinin umrunda bile olmaz.

Abd'nin sağlık sistemiyle bizimkini kıyaslamak çok büyük bir hata olur. Orada hasta olanların bir çoğu evlerinde ölecek. Biz ne kadar kötü desekte sorun yaşadığınızda tedaviye alınacaksınız. İtalya gibi kriz olur o zaman curcuna çıkar, o ayrı.

emresener
26-03-2020, 18:46
Amerika vaka sayısında İtalyayı geri bıraktı. Amerika ciddi krize gidiyor 2 güne kalmaz çini geçer gibi hergün 7-8bin vaka açıklıyorlar.

GokhanRS
26-03-2020, 20:01
Çalıştığım İsrail firmasının desteği için evden çalışıyordum. Amerika'da operasyonu corona yüzünden durdurma kararı aldıklarından 4 gün sonra işim bitiyor çıkardılar. Yabancı firma dedim, burdaki gibi köle olmam dedim, buranın ekonomisine göre sonuçta daha güçlü ekonomi dedim, dedim dedim sonuç bu...

Çok geçmiş olsun, umarım bu illetten çok çabuk kurtuluruz. Yoksa iş bulmakta zor. Herkese bahane için gün doğdu. Katrilyonluk adamda işçi çıkarıyor.

Mutu
26-03-2020, 20:26
Amerika vaka sayısında İtalyayı geri bıraktı. Amerika ciddi krize gidiyor 2 güne kalmaz çini geçer gibi hergün 7-8bin vaka açıklıyorlar.

Yayınlanan resmi rakamlar çok farklı yahu? Bu istatistik farklı kaynatan mı?

emresener
26-03-2020, 20:36
Yayınlanan resmi rakamlar çok farklı yahu? Bu istatistik farklı kaynatan mı?

İtalya açıklamadan önceydi yazdığım

Coronavirus Update (Live): 519,510 Cases and 23,581 Deaths from COVID-19 Virus Outbreak - Worldometer (https://www.worldometers.info/coronavirus/)

Burdan takip ediyorum.
Aayfanın alt kısmında yapılan açıklamalara direk link veriyor (source)

huseyinturk
26-03-2020, 20:48
Çok mu zor devletin bütün masrafları karşıyacaz garantisi verip özel devlet her hastaneye yoğunluğu bölmesi. Devşet hastanelerinde insanlar saatlerce sıra bekliyor iç içe. Pandemi hastanesi ilan ettiler lafta ama icraatta yine yük belli yerlerde. Geleni eleyip test yapmadan zatüresin diye geri göndericeklerine, herkesi yatırsınlar alsınlar gözlem için karantinaya

huseyinturk
26-03-2020, 20:49
Hiç duyduğunuz vaka varmı özelde tedavi altına alınan? Var bizmi bilmiyoruz acaba

ÖmerF.Bayar
26-03-2020, 21:06
Hiç duyduğunuz vaka varmı özelde tedavi altına alınan? Var bizmi bilmiyoruz acaba

Varmış, bizim gittiğimiz hastanede en azından,
Bizim gittiğimiz hastanede iki blok var birinde sadece bakıyorlarmıs koronalıya,
Terim de özel hastanede mesela

Yigit-Y
26-03-2020, 21:15
Bu virüs dünya tarafından onaylandı sanırım

Yaşlılardan kurtulalım

Nüfus detoksuna girelim

Bana öyle geliyor artık

huseyinturk
26-03-2020, 21:23
Varmış, bizim gittiğimiz hastanede en azından,
Bizim gittiğimiz hastanede iki blok var birinde sadece bakıyorlarmıs koronalıya,
Terim de özel hastanede mesela

Hazneder medicanada bir bloğun iki katını ayırdı korona için ama benim demek istediğim parası olmayan gariban gidince ilgileniceklermi? Terime tabi bakıcaklar

ÖmerF.Bayar
26-03-2020, 21:29
Hazneder medicanada bir bloğun iki katını ayırdı korona için ama benim demek istediğim parası olmayan gariban gidince ilgileniceklermi? Terime tabi bakıcaklar

Orasıda bana 300mt mesafede malesef cok hasta varmış bu cevrede,
Bakarlar ama herhalde sonradan devlet hastanesine sevk ederler,
Allah hepimizin yardımcısı olsun

ChtArdARSL
26-03-2020, 21:39
7000 test 1200 yeni tani 16 vefat

2jz
26-03-2020, 21:48
İtalya açıklamadan önceydi yazdığım

Coronavirus Update (Live): 519,510 Cases and 23,581 Deaths from COVID-19 Virus Outbreak - Worldometer (https://www.worldometers.info/coronavirus/)

Burdan takip ediyorum.
Aayfanın alt kısmında yapılan açıklamalara direk link veriyor (source)

Operations Dashboard for ArcGIS (https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6)

Bende buradan bakıyorum rakamlar tutuyor.

Almanya şuan en fazla test yapan 2. ülke. Vaka sayısı o yüzden bu kadar hızlı artıyor. Almanya ve Güney Kore dışındaki ülkeler biraz daha hasta hastaneye geldikçe oluşan rakamlar.

Bence bu iki ülke dışında mevcut tablodan çok daha ciddi rakamlar söz konusu. İnsanları evde tutup yayılımı azaltmak lazım. Bunun için bugün yapıldığı gibi "KANAL İSTANBUL" ihalesi yapmak yerine insanlara bir güvence sunulması gerek.

free-hifi
26-03-2020, 22:15
Tedbir diyor şaka gibi. Millet zorla işe gidiyor ne tedbiri.

dorukky
26-03-2020, 22:18
Patronlar evde calısanlar iste ne tedbirinden bahsediyo bu!? Astronot koyafetı gıyıp mı gıdelım ıse.

free-hifi
26-03-2020, 22:26
Patronlar evde calısanlar iste ne tedbirinden bahsediyo bu!? Astronot koyafetı gıyıp mı gıdelım ıse.

Evde değil bodrum Marmaris vs yazlıklarda

emrullahkrtpe
26-03-2020, 22:31
Çalışanlar konusunda hala üç maymunu oynuyorlar şaka gibi. İnatla kendi ohalimizi kendimiz ilan etmemiz gerektiğini dile getiriyorlar. Cnc tezgahlarını sırtlayıp eve götürücem şimdi. Sabah patrona haber veririm artık.

Cimmeria
26-03-2020, 22:45
Sokaga cikma yasagi icin para yok arkadaslar kasada bosuna beklemeyin...

Itibardan tasarruf olmaz dediginde alkislayip oy verenler gitsin calissin simdi... O paralar itibara gitti, bosuna beklemeyin destek mestek.

ruudvan
26-03-2020, 22:50
Sokaga cikma yasagi icin para yok arkadaslar kasada bosuna beklemeyin...

Itibardan tasarruf olmaz dediginde alkislayip oy verenler gitsin calissin simdi... O paralar itibara gitti, bosuna beklemeyin destek mestek.

ben çalışmayıp evde yatıcam diyen kesimden ziyade ben çalışırım diyen insanda çok.onuda geçtim. şuan övündüğümüz fazla vakamız yok yeaaa durumu 15 güne kadar baya ciddi seviyelere gelecek.
hastanelerde sayılar şişince insanları poşetlerce gömünce acaba çalışmasak mı diyecekler.

evdekal diye post paylaşıp ertesi gün sırıta sırıta etrafta dolaşan dansözde çok.

ChuckBartowsKi
27-03-2020, 00:38
Gerçekten çok ama çok merak ediyorum ölü sayısı dünya genelinde artmaya devam edecek tüm ülkeler komik dediğimiz ülkeler bile ciddi önlemler alırken bizim ülkemiz ne yapacak?
Çok övündükleri şehir hastaneleri işe yaradı bakın diyorlar ne gerek var 3 şehir hastanesi yerine gerçekten iyi hastaneleri donanımlı hale getirselerdi emin olun sıkıntı yaşamazdık...

livaneli
27-03-2020, 02:06
Dostlar,
Kendinizi, ailenizi ve çevrenizi koruyun.Bunun tek yolu çevrenizle her tür fiziksel bağlantıyı kesmek, deyim yerindeyse kişisel ve ailevi OHAL ilan etmek.
Normalde bunu devletin yapması beklenir: sokağa çıkma yasağı ilan edilir, birincil ihtiyaçlar devletçe eve servis yoluyla karşılanır, insanlar gerektiği süreyle sosyallikten sanal sosyalliğe yöneltilir. Bizde devlet=hükumet olduğu için ve hükumet tavuk bile güdemeyecek adamlarda olduğu için birincil ihtiyaçlarınızı bir iki ay yetecek kadar stoklayıp kapanın evinize. Çünkü bu salgın ve ölüm oranları matematikçi deyimiyle logaritmik veya lineer değil üstel ilerliyor yani ikiyken dört, dörtken onaltı, on altıyken 256...

ruudvan
27-03-2020, 02:20
hindistan style a mı geçsek.

https://www.youtube.com/watch?v=ZWMQZSOL9Es

turbo&quattro
27-03-2020, 02:36
Sokaga cikma yasagi geldi Florida. Bizim otel ptesi itibari ile kapaniyor. Detaylari yazacagim .

Gko
27-03-2020, 02:38
ingilterede iş yeri sahiplerine mesaj atıldı dün, eğer semptopları gösteriyorsanız sakın hastaneye gelmeyin kendiniz karantinaya alın, gerekirse danışma için *** nolu numaradan destek alabilirsiniz diye. Kendi başınızın çaresine bakın diyolar resmen.

Küçük bi kasabadayım ben şuan UK'de, insanlar kendi çapında tedbir almaya çalışıyolar, o yüzden küçük yerleşim birimlerinde pek rastlanmıyor şuan.

yıldırımbyzt
27-03-2020, 03:37
Bana öyle geliyor ki sokağa çıkma yasağı gelicek yakındır. Yks sınavı 1 ay ertelenmiş üniversiteler bu dönemi örgün eğitime kapatmış anca online sistem üzerinden bunlar bence altyapı çalışmaları tabi şöyle bir durum var ekonomik kayıp nasıl telafi edilecek bir çözüm bulunur bulunmaz ederler gibi.

turbo&quattro
27-03-2020, 04:04
Sokaga cikma yasagi geldi Florida. Bizim otel ptesi itibari ile kapaniyor. Detaylari yazacagim .

Shelter in place denilen sey uygulanmaya baslaniyor bu gece sokaga cikma yasaginin bir tik alti.

Sadece markete, ise, hastaneye, eczaneye gitmek ayrica spor yapmak icin ama social distance korunarak ve sadece tek kisi olarak disari cikilabilecek, onun harici disari cikmak kesinlikle yasak.

Otelimiz pazartesi itibari ile kapaniyor.

Bu aksam issizlige basvurdum. Anladigim kadariyla ki hayatimda ilk kez issizlige basvuruyorum haftalik $275 ( florida icin ) ayrica devletten haftalik alinacak $600 bunun yaninda nisan ayinda extra $1200 mayis ayinda extra $1200 verilecek. Yani calissam bile yaklask ayni parayi kazanacaktim belkide daha azini, sezona gore degisiyor kazancimiz.

Hala karantinadayim darlandim iyice.

Disari cikmayin demekle olmuyor. Arkanda guvenecegin bir devletin olmasi rahatlatiyor. Umarim sizlerde en az zararLa atlatirsiniz.

razzmatazz
27-03-2020, 08:42
Türkiye'nin en itibarsız,en değersiz mesleğinin de mali müşavirlik olduğuna kanaat getirdim.

Ben bu virüsten ölürüm beyler,26.03.2020 tarihe not olarak düşsün. Sebebi de ,her iş sektörü dursa mali müşavirlere bir şekilde ''angarya'' iş çıkacağı için. Öyle kalitesizleştirmişler ki mesleği işkur'un yapacağı işi git muhasebecin yapsın diyorlar .

son zamanlarda ciddi anlamda meslekten soğuduk hepimiz abi seçtiğim güne lanet olsun diyorum artık.

biz kısa çalışma başvurularının sorumluluklarını almadık kesinlikle ön muhasebecileriniz yapsın diyoruz işverenlere kapatmış olanlar çağırıyor ön muhasebe elemanını yaptırıyor.

drago
27-03-2020, 08:53
hindistan style a mı geçsek.

https://www.youtube.com/watch?v=ZWMQZSOL9Es

0:57 de değneği fırlattığı an koptum :D

ÖmerF.Bayar
27-03-2020, 08:55
Cin'de SARS, kuş gribi, domuz gribi, koronavirusle mucadele eden profesor: Turk halkı 3 hafta evden cıkmasın - Haber (https://www.haberler.com/cin-de-sars-kus-gribi-domuz-gribi-13058280-haberi/)

Talih.b16
27-03-2020, 09:24
Shelter in place denilen sey uygulanmaya baslaniyor bu gece sokaga cikma yasaginin bir tik alti.

Sadece markete, ise, hastaneye, eczaneye gitmek ayrica spor yapmak icin ama social distance korunarak ve sadece tek kisi olarak disari cikilabilecek, onun harici disari cikmak kesinlikle yasak.

Bu aksam issizlige basvurdum. Anladigim kadariyla ki hayatimda ilk kez issizlige basvuruyorum haftalik $275 ( florida icin ) ayrica devletten haftalik alinacak $600 bunun yaninda nisan ayinda extra $1200 mayis ayinda extra $1200 verilecek. Yani calissam bile yaklask ayni parayi kazanacaktim belkide daha azini, sezona gore degisiyor kazancimiz.

Disari cikmayin demekle olmuyor. Arkanda guvenecegin bir devletin olmasi rahatlatiyor. Umarim sizlerde en az zararLa atlatirsiniz.

bizdede aynı yaa.
haftalık 1500 tl işsizlik, devlette haftalık 4500 tl verecek extradan sizden farklı bu ay başlıyan 10.000 tl ödenecek herkesin hesabına.
cocuk başınada 1000 tl verilecek.

üstüne kanal istanbula başladık, eee itibardan tasarruf olmaz.
nasıl güvenmiyelim şimdi sen kendi haline yan, allah kolaylık versin sana.

ghibli06
27-03-2020, 09:34
memlekette para bitti okeye dönüyoruz, dikkat ederseniz dünyada kriz ekonomisi evinden çıkamayan iş yapamayan duran ekonomiyi canlı tutabilmek için nakit hibelerle dönerken bizde göstermelik ertelemelerle geçiştiriliyor, daha durun yahu, 2 hafta oldu, 2 ay değil ve de sayı çok çabuk 4 hanelere geldi, neyse ben en büyük kozumu kullanacağım virüs kapmayarak!!!

_opeth
27-03-2020, 09:57
Çok geçmiş olsun, umarım bu illetten çok çabuk kurtuluruz. Yoksa iş bulmakta zor. Herkese bahane için gün doğdu. Katrilyonluk adamda işçi çıkarıyor.

teşekkürler

Evrenoz
27-03-2020, 10:03
konut alımlarında %90 kredi ve tarihi önceden belirlenmiş, zinhar ertelenemeyecek kanal istanbul proje ihalesi yetmedi ise şaaak çakın ordan bi yazlık saray, yine yetmezse şaaaak çakın ordan bi geçiş garantili 4. köprü.

şaşırıp kalsın virüs.

bu mallarla ben uğraşamam der ve gider belki...

ÖmerF.Bayar
27-03-2020, 10:16
Amerika vaka sayısında Çin ve Italyayı geçti, çok sayıda artış var günlük, ölü sayısı henüz düşük inşallah böylede kalır.

kado
27-03-2020, 10:34
Update on H and J Visas for Medical Professionals (https://travel.state.gov/content/travel/en/News/visas-news/update-on-h-and-j-visas-for-medical-professionals.html)

Amerika diğer ülkelerde çalışan sağlık çalışanlarına çalışma vzesi vereceğini duyurdu.

rebelh
27-03-2020, 10:36
Update on H and J Visas for Medical Professionals (https://travel.state.gov/content/travel/en/News/visas-news/update-on-h-and-j-visas-for-medical-professionals.html)

Amerika diğer ülkelerde çalışan sağlık çalışanlarına çalışma vzesi vereceğini duyurdu.

ya bunlar tam .... çocuğu
bu kadar karaktersiz bir halk, bu kadar karaktersiz bir yönetimi bu kadar bencillik olamaz
tarihte insanlığın başına gelmiş en büyük felaket bu .... çocukları..

dorukky
27-03-2020, 10:49
bu kadar karaktersiz bir halk, bu kadar karaktersiz bir yönetimi bu kadar bencillik olamaz

Üzerlerine meteor düşesiceler.Abd komple yok olsa dünya ferahlar

rebelh
27-03-2020, 11:02
Üzerlerine meteor düşesiceler.Abd komple yok olsa dünya ferahlar

ya daha kimse farkında değil 10 sene sonra bu itler yüzünden küresel ısınmayla mücadele edicez
o coronadan da daha büyük sıkıntı olacak muhtemelen sırf bunların piyasa ekonomisi sürsün borsaları şişsin diye çocuklarımızın geleceğinden korkuyoruz arkadaş
coronanın bazı etkilerine o kadar seviniyorum ki inşallah insanlık baskın çıkacak da bu soytarıları dizginleyebileceğiz bu işin sonunda

Talih.b16
27-03-2020, 11:34
konut alımlarında %90 kredi ve tarihi önceden belirlenmiş, zinhar ertelenemeyecek kanal istanbul proje ihalesi yetmedi ise şaaak çakın ordan bi yazlık saray, yine yetmezse şaaaak çakın ordan bi geçiş garantili 4. köprü.

şaşırıp kalsın virüs.

bu mallarla ben uğraşamam der ve gider belki...

evren bey bu çok güzel olmazmı?

huseyinturk
27-03-2020, 12:03

Bizde her kapı çaldığında hevesle devletimiz bizi düşündü kolanya gönderdi diye açıyoruz ama hayal kırıklığına uğruyoruz. Daha fazlasını bekleyen yoktur heralde bu sistemden

rebelh
27-03-2020, 12:07
Ben hiç bir ödemenin yapılmaması konusunda ciddiyim
Eğer devlet kimsenin arkasında durmazsa zaten 1 ay sonra bunu mecbur yapacaksınız
Bari şimdiden yapın ki elinizde nakit olsun
(Şu durumda ciddi anlamda sıkıntı yaşayacak olanlar için söylüyorum, herkesin üstüne alınmasına gerek yok)

2jz
27-03-2020, 12:28

Ortalık bu haldeyken şu vizeye başvuran adamın hangi ülkeden olduğu farketmez insanlığını sorgularım.

ghibli06
27-03-2020, 12:35

Afganistan, Suriye ve Irak'ta savaşan askerlerin çoğu ABD vatandaşı değil, sonrasında vatandaşlık verilecek geçici göçmenler... millet ABD vatandaşı olmak için ölmeyi göze alıyor...

huseyinturk
27-03-2020, 13:10
Nasıl bir sistem kurmuşsa ibneler, mühendis arkadaş 8000 dolarla çalışmaya başladı teksasta, vay uf diyorduk, aynı fabrikada aynı kapasiteli bölümde aynı işi yapan abd vatandaşı meslektaşının 14 bin dolara çalıştığını öğrendi. Hakkını yeseler bile geldiği yerden kat kat iyi şartlar

jeffy
27-03-2020, 13:23
İngiltere başbakanı Corona testi pozitif çıkmışş.

Bizimkilerde VIP Cuma namazı kılıyor Beştepe camiinde.. Hemde canlı yayında...

ef186
27-03-2020, 13:36
İnsanlığınızı kaybetmiş gibi davranmayın. Sev sevme o ne biçim bi yazı... Siliyorum cevap falan yazma.

2jz
27-03-2020, 14:26
İngiltere başbakanı Corona testi pozitif çıkmışş.

Bizimkilerde VIP Cuma namazı kılıyor Beştepe camiinde.. Hemde canlı yayında...

Geçenlerde 4'lü zirve yapacaktı Erdoğan, Macron, Merkel, Johnson. Sonradan online yapma kararı almışlardı. Görüşseler demekki.......

Ome_RS
27-03-2020, 16:26
Bilim Kurulu Uyesi: Cin'den gelen kitler yanılma payı yuksek olduğu icin kullanıma sokulmadı - Turkiye Haberleri (https://www.posta.com.tr/bilim-kurulu-uyesi-cinden-gelen-kitler-yanilma-payi-yuksek-oldugu-icin-kullanima-sokulmadi-2246200)

zehir gibiler masallah. Madem oyle neden satıi aldıiız da parasini pesin odediniz?

_opeth
27-03-2020, 16:40
korona sebebiyle ücretsiz izne çıkarılıyormuşum gibi gösterilip 3 ay işsizlik maaşı alacağım. sonrasında da daha alabilecekmişim gibi durumlar var sanırım. İşler karışık oldu bende iyicene

axcel
27-03-2020, 17:42
Bilim Kurulu Uyesi: Cin'den gelen kitler yanılma payı yuksek olduğu icin kullanıma sokulmadı - Turkiye Haberleri (https://www.posta.com.tr/bilim-kurulu-uyesi-cinden-gelen-kitler-yanilma-payi-yuksek-oldugu-icin-kullanima-sokulmadi-2246200)

zehir gibiler masallah. Madem oyle neden satıi aldıiız da parasini pesin odediniz?

bu kitlerden ücret alınmadı diye biliyordum ama yanlışım mı var ?

turbo&quattro
27-03-2020, 17:47
Nasıl bir sistem kurmuşsa ibneler, mühendis arkadaş 8000 dolarla çalışmaya başladı teksasta, vay uf diyorduk, aynı fabrikada aynı kapasiteli bölümde aynı işi yapan abd vatandaşı meslektaşının 14 bin dolara çalıştığını öğrendi. Hakkını yeseler bile geldiği yerden kat kat iyi şartlar

Kardesim maaslar genelde calistigin sirkette ne kadar suredir calistigina gore veriliyor. Bende mesela su an calistigim sirketteki gecmiismden dolayi departmanimda en fazla maasi alanim ki tek Amerikali olmayan benim.

Neyse... Hepimiz darlandik ama biraz daha sabir. Ailemiz icin, sevdiklerimiz icin .

Quantum
27-03-2020, 17:48
Türkiyede sokağa çıkma yasağı ASLA gelmez, gelmeyecek.. Beklemeyin bişey.

jeffy
27-03-2020, 17:52
Türkiyede sokağa çıkma yasağı ASLA gelmez, gelmeyecek.. Beklemeyin bişey.

Bilim Kurulu üyeleri bile bu işi Allaha Kitaba bağlamaya başladığından beri benimde düşüncem böyle abi.

Quantum
27-03-2020, 17:57
Ülkenin yakın tarihini, geçmişte yaşadıklarını bilen, hatırlayan, şu anki şartlarla yorumlayabilen ilişkilendirebilen herkes bunu biilir zaten.
Ülkenin bekası 3-5 ölümden daha önemlidir denir geçilir, düşünülmez bile.. Hangi hayallerde yaşıyorsunuz.. Pratik her zaman teoriden daha farklı gelişir.
Daha açık yazılmaz artık neden sokağa çıkma yasağı olmayacağını

blumenberg
27-03-2020, 18:03
şu 1-2 gün kritik, alışverişlerinizi yapın

jeffy
27-03-2020, 18:26
Ülkenin yakın tarihini, geçmişte yaşadıklarını bilen, hatırlayan, şu anki şartlarla yorumlayabilen ilişkilendirebilen herkes bunu biilir zaten.
Ülkenin bekası 3-5 ölümden daha önemlidir denir geçilir, düşünülmez bile.. Hangi hayallerde yaşıyorsunuz.. Pratik her zaman teoriden daha farklı gelişir.
Daha açık yazılmaz artık neden sokağa çıkma yasağı olmayacağını

Darbe korkusu yaşadığını yazdı bi kaç yerde belki önündeki engellerden biri gerçektende budur..

Bu arada Süleyman Soylunun açıkladığı son dakika önlemleri

-Şehirlerarası otobüs seferleri kısıtlanıyor.

-Tüm seyahatler izne bağlı ve mücbir sebeplerle olacak.

Aynı zamanda

Sokağa çıkma yasağına gerek yok diiyemem ve Hayat %80 durdu dedi...

GokhanRS
27-03-2020, 18:31
Darbe korkusu yaşadığını yazdı bi kaç yerde belki önündeki engellerden biri gerçektende budur..

Bu arada Süleyman Soylunun açıkladığı son dakika önlemleri

-Şehirlerarası otobüs seferleri kısıtlanıyor.

-Tüm seyahatler izne bağlı ve mücbir sebeplerle olacak.

Aynı zamanda

Sokağa çıkma yasağına gerek yok diiyemem ve Hayat %80 durdu dedi...

Onu yapabilecek asker kalmadı, subaylar fetoden kurtuldu da ne oldu? Şimdi daha bi cemaatçileri dolustu. Artık yemin törenin de Atatürk için saygı duruşuna bile kalmayan ve buna rağmen subay olabilenler ele geçirdi. Gerçi bunların birbirini de yiyebilir tabi. Neyse Silivri soğuktur. Dert almayayım fazla konuşup.

emresener
27-03-2020, 18:42
İtalya bugün 969 kişi. İspanya 570. Henüz o belirtilen peak noktasına gelmedi.

Bu arada sağlık bakanı açıklama yapıyor.
Corona virüsü bulaşıcıymış töve töbe

jeffy
27-03-2020, 18:47
7500 test

2069 vaka..

Ortalamada italyayı yakaladık sanırım...

ghibli06
27-03-2020, 18:51
ovvvvv, 2.100 yeni vaka :(

inanılmaz yayılıyor inanılmaz!!! basın hala başka ülkelerin ne kadar acınacak halde olduklarını yazıp çizerken, hepsinden daha hızlı yayılıyor farkında olan var mı acaba???

rebelh
27-03-2020, 18:54
Bana pesimist diyen arkadaşlar vardı kızmıyorum onlara mutsuz olmak istemiyorlar haklılar da kısmen
Ama biri bana son 18 yılda mutlu olabilecek bir şey yazsın arkadaş
Bu adamların tek derdi ihale tek dertleri para sermaye başka bişi değil
700ü testte 2000 vaka oranı yakalayan dünyada başka ülke yok
Ama biz hala insanların hayatının söz konusu olduğu şu durumda reisin 2 dudağına bakıyoruz
Başkanlık sistemine evet diyenler var aramızda onlarda kendilerini sonuna kadar suçlu hissetsinler hiç kıvırmasınlar 80 milyon insan hayatını 1 kişinin eline verdiler ne aklçıl ne bilim ne devlet hiç bir şey kalmadı ortada varsa yoksa akp

+soner
27-03-2020, 19:02
İtalya'da 9134 ölüm var.

Türkiye'de 92.

free-hifi
27-03-2020, 19:05
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: "Önümüzdeki günlerde test sayısı günlük 15-20 bine çıkacak.

Eyvah eyvah

ghibli06
27-03-2020, 19:07
her soruya 'benim cevap vermem doğru olmaz...!' demeye başladı... krizi çok iyi 'idare' ediyor gerçekten de!!!

jeffy
27-03-2020, 19:12
İtalya'da 9134 ölüm var.

Türkiye'de 92.

yani? ne çıkarmalıyız bundan

oguzedr
27-03-2020, 19:14
İtalya'da 9134 ölüm var.

Türkiye'de 92.

İtalyanın ilk 17 gününün ölümde ve vaka sayısında 2 katından fazlayız

Mr.K
27-03-2020, 19:32
İtalya'da 9134 ölüm var.

Türkiye'de 92.

Teşekkürler bilgi için.

Papuayenihgine ile ilgilide bilgi bekliyoruz.

+soner
27-03-2020, 19:44
yani? ne çıkarmalıyız bundan

İtalyanın ilk 17 gününün ölümde ve vaka sayısında 2 katından fazlayız

Daha yakalamadık. Durum Italya kadar karanlık değil.

Teşekkürler bilgi için.

Papuayenihgine ile ilgilide bilgi bekliyoruz.

heheheheh :slomo::slomo:

rebelh
27-03-2020, 19:48
Şu saatten sonra yapılacak en önemli şey yakalanmamak(büyük kozumuz)
Çünkü yakalanırsak büyük ihtimalle yoğun bakım yatağı bulamayacağız
Bu da kurtulacak durumda olsak bile kurtulamama ihtimali demek
İlk günden beri veriler doğru açıklansın çok test yapılsın ki daha çabuk karantina uygulamasına geçilsin dedik olmadı artık iş işten geçti..

jeffy
27-03-2020, 19:48

Anlıyorum kardeşim..

Tabi şimdi sana İlk Corona tespit gününden itibaren ülkelerdeki günlük yapılan test sayısı , pozitif çıkan vakaa sayısı , Test sayısının pozitif çıkma sayısına oranı falan birşey ifade etmiyor.. Bizde yayılma geç başladığı için biz muhtemelen İtalya yı zaten yakalayamayacağımızdan durum hiçbir zaman bizim için İtalya kadar karanlık olmayacak değilmi..

ruudvan
27-03-2020, 19:52

antipatik karşılansada aslında haklısın.
italya örneğine dogru daha hızlı ilerliyor gibi görünüyoruz fakat istatistik olarak bu sayılardan sonra önlem alan çin gerçeğinide es geçiyoruz.
zararın neresinden dönersek kardır diyorum.

az önce markete gittim.
marketteki dangalak eldiven satıyor fakat kendi takma gereği hissetmemiş.

Evrenoz
27-03-2020, 19:53
Benim tahminim;

Vaka sayısında İtalya'yı geçeriz. Gün-gün kıyaslamada geçtik bile. Ölüm sayısında da yine İtalya'dan öndeyiz aynı tabloya göre.

Ancak italya ölüm sayısında bir anda patlama yapıyor. Bu patlamanın sebebi yaşlı nüfus ve yoğun bakım ünitilerinin kapasitesinin dolması.
Bence biz vaka sayısında italya'yı geçmeye devam edeceğiz ancak ölüm sayısında hem daha genç, daha dirayetli bir yapıya sahip olduğumuzdan geride kalacağız.

ChtArdARSL
27-03-2020, 19:57
Piyasanin ec....siktiler butun ceklerim donuyor kimse odemiyor,bukdr tedarikcile ureticeye taserona yazik degilmi? O bu su odemezse bu insanlar napacak. Her kuru gurultuye acabamo diye bakiyoruz
Cok sukur ben ceklerimi odeyecegim ya diger insanlar?? Evine ekmek goturecek yeni mal
Alacak sirketler insan calistiran sirketler. Allah tumunu ishal etsin baska elimizden gelen tek bir nokta yok. Ben gorecegim biz nasil ne kdr dayanicaz bende bilmiyorum. Bir piyasa bu kdr nasil kitlenir nasil para donmez 15 senedir ilk defa goruyorum. Yap bi ohal butun herkes uretici tuketici herkez rahat etsin,hic degilse herkez rahat nefes alsin bir sure kimse alip vermesin,devletligini yap somurme artik yeme bitirme

ChtArdARSL
27-03-2020, 20:00
Benim tahminim;

Vaka sayısında İtalya'yı geçeriz. Gün-gün kıyaslamada geçtik bile. Ölüm sayısında da yine İtalya'dan öndeyiz aynı tabloya göre.

Ancak italya ölüm sayısında bir anda patlama yapıyor. Bu patlamanın sebebi yaşlı nüfus ve yoğun bakım ünitilerinin kapasitesinin dolması.
Bence biz vaka sayısında italya'yı geçmeye devam edeceğiz ancak ölüm sayısında hem daha genç, daha dirayetli bir yapıya sahip olduğumuzdan geride kalacağız.

Gerekli mudahaleyi zamaninda yapsalardi gercekten iyidik. Ama bizim insanimiz cakalligi kendinden baska kimseyi dusunmemesi bu hale getirdi

MK8800
27-03-2020, 20:02
Benim tahminim;

Aynı görüşteyim

Profesyonel ya da mantıklı bir açıklaması var mı bilmiyorum ama bahar sonu dünya üzerinde etkisini yitirmeye başlar algısı var.Umarım doğrudur.

Şimdi merak ettiğim yazlık bölgelerde yine yabancı ağırlıklı sürekli ikamet edip aynı zamanda ülkesine gidip gelenler var. Nasıl bir tedbir alınabilir acaba bu durumlara karşı?

Tunacan
27-03-2020, 20:02
Şahsım 22:00 de açıklama yapacakmış..

ghibli06
27-03-2020, 20:04
Şahsım 22:00 de açıklama yapacakmış..

birşey söyleyecek herhalde, dünkü gibi havanda su dövecekse hiç çıkmasın...

kado
27-03-2020, 20:13
Piyasanin ec....siktiler butun ceklerim donuyor kimse odemiyor,bukdr tedarikcile ureticeye taserona yazik degilmi? O bu su odemezse bu insanlar napacak. Her kuru gurultuye acabamo diye bakiyoruz
Cok sukur ben ceklerimi odeyecegim ya diger insanlar?? Evine ekmek goturecek yeni mal
Alacak sirketler insan calistiran sirketler. Allah tumunu ishal etsin baska elimizden gelen tek bir nokta yok. Ben gorecegim biz nasil ne kdr dayanicaz bende bilmiyorum. Bir piyasa bu kdr nasil kitlenir nasil para donmez 15 senedir ilk defa goruyorum. Yap bi ohal butun herkes uretici tuketici herkez rahat etsin,hic degilse herkez rahat nefes alsin bir sure kimse alip vermesin,devletligini yap somurme artik yeme bitirme

Ben ayın 5'inde kilidi vurup dükkanı başka yere taşıyorum. Tek tesellim şuanda komple kapatmamak.

jeffy
27-03-2020, 20:13
antipatik karşılansada aslında haklısın.
italya örneğine dogru daha hızlı ilerliyor gibi görünüyoruz fakat istatistik olarak bu sayılardan sonra önlem alan çin gerçeğinide es geçiyoruz.
zararın neresinden dönersek kardır diyorum.

az önce markete gittim.
marketteki dangalak eldiven satıyor fakat kendi takma gereği hissetmemiş.

Çinde ne olup bittiğini hiçbirimiz tam olarak bilemeyiz.. Dünya Sağlık örgütü bile Çin in verilerine güvenmediğini açıkladı birkaç kere..

Bir örnek alacaksak Güney Kore yi alalım.. Güney Kore gibi önlemler alabiliyormuyuz? Teması sıfıra indirebiliyormuyuz? Günde 50 bin test yapabiliyormuyuz?

Yoksa bizim şu ana kadar aldığımız önlemler İtalyanın önlemlerini ve ilerleyişiimi andırıyor?

Umalım ki tren daha kaçmamış olsun.. Yoksa İtalya gibi rakamlar görmeye doğru gidiyoruz..

Ölü sayısı konusunda ben nedense güvenemiyorum. Sadece İstanbulda ortaya çıkan mezarlıkta 30-40 civarı dolu mezar vardı videolarda.. İnsanlar Zatüüre diye ölüm raporu ile gömülüyormu?

denizhandinc
27-03-2020, 20:28
16.günler sonunda İtalyanın tam 10 katı test yapmış durumdayız. Vaka sayısını İtalya ile karşılaştırıp durmak anlamsız. Bazı felaket tellalı arkadaslara duyurulur :)

denizhandinc
27-03-2020, 20:29
katılıyorum

denizhandinc
27-03-2020, 20:30
Benim tahminim;

katılıyorum

huseyinturk
27-03-2020, 20:37
Aynı görüşteyim

Profesyonel ya da mantıklı bir açıklaması var mı bilmiyorum ama bahar sonu dünya üzerinde etkisini yitirmeye başlar algısı var.Umarım doğrudur.

Şimdi merak ettiğim yazlık bölgelerde yine yabancı ağırlıklı sürekli ikamet edip aynı zamanda ülkesine gidip gelenler var. Nasıl bir tedbir alınabilir acaba bu durumlara karşı?

Sars ve mers yaz ayları başlarında etkisini yitirmiş bildiğim kadarıyla, onlarda yine aralıkta çıkmıştı.

ghibli06
27-03-2020, 20:37
16.günler sonunda İtalyanın tam 10 katı test yapmış durumdayız. Vaka sayısını İtalya ile karşılaştırıp durmak anlamsız. Bazı felaket tellalı arkadaslara duyurulur :)

kiminle kıyaslayalım, Suriye ya da Lİbya ile mi? ya çok merak ediyorum gerçekten, hiç birimiz doğuştan matematik bilmiyoruz değil mi? okulda öğrettiler bunu, kendi kendimize öğrenebileceğimiz bir şey değil çünkü, bilmediğimiz konularda önmüzde olumlu ya da olumsuz örnekler olacak ki kendimize bir yok çizelim, yoksa biz bu virüsü de mi çoook çok iyi biliyoruz kimseye ihtiycımız yok? bazıları bu ülkede her konuyu aynı anda bütün uzmanlardan daha iyi biliyor, bu fikre mi sahipsiniz? 1 günde neredeyse 15 günlük vaka sayısına ulaşıldı yani katlıyor, bu da mı bir anlam ifade etmiyor?

ghibli06
27-03-2020, 20:43
Virüsün neden il il açıklanmadığı soruna Bakan Koca, "Bir bölgenin salgını taşıdığı, bazılarının taşımadığı, bir bölgeden başka bölgeye geçişin daha fazla olmaması için (İtalya'da olduğu gibi) açıklamak istemiyoruz. Cumhurbaşkanımız bu konuyu değerlendirmektedir." cevabını verdi.

Bakan Koca, "Daha fazla vakanın görüldüğü iller varsa bunun için yapılması gereken önerileri de Cumhurbaşkanımıza sunmuş bulunuyoruz. Benim bilgi vermem doğru değil." ifadelerini kullandı.

yahu bir ilde salgın varsa ve yoğunsa, ölü taklidi yapıyoruz diyor bakan, o ili karantinaya alacaksın yani kimse dağılmayacak yurda çok mu zor bunu düşünüp uygulamak? Çin Wuhan'ı resmen hapishaneye çevirdi, başka türlü başa çıkabilir miydi? bakan erken kesti bu sefer, dün daha fazla yuvarlamıştı...

denizhandinc
27-03-2020, 20:44
kiminle kıyaslayalım, Suriye ya da Lİbya ile mi? ya çok merak ediyorum gerçekten, hiç birimiz doğuştan matematik bilmiyoruz değil mi? okulda öğrettiler bunu, kendi kendimize öğrenebileceğimiz bir şey değil çünkü, bilmediğimiz konularda önmüzde olumlu ya da olumsuz örnekler olacak ki kendimize bir yok çizelim, yoksa biz bu virüsü de mi çoook çok iyi biliyoruz kimseye ihtiycımız yok? bazıları bu ülkede her konuyu aynı anda bütün uzmanlardan daha iyi biliyor, bu fikre mi sahipsiniz? 1 günde neredeyse 15 günlük vaka sayısına ulaşıldı yani katlıyor, bu da mı bir anlam ifade etmiyor?

abi yorumlarına saygım sonsuzda sen niye her yazılanı elestiriyosun? Ben sadece olanı söylüyorum. Ben hersey güllük gulistanlık demiyorumki. Sürecin yönetim seklinide tasvip etmiyorum. Sadece baska ülkelerle kıyaslama yapılmasından asırı rahatsızım. Yukarda bi abimiz daha yazmıs italyada birden patlama yapmasının sebebi yaslı nufus ve hastane olanakları vs. diye. Her ülkenin dinamikleri farklı. Ben her aksam burda issiz gibi kıyaslama yapanlara yazdım. Onlar yapmıs 4000 test sen yapmıssın 40.000. Arada vaka farkı olacak tabi.

huseyinturk
27-03-2020, 20:48
İtalya hastalığı ne kadar ciddiye aldı, vaka sayısını neye göre belirledi, onların 15. gününde test sonuç süresi vs bizle aynı değildi, birde hükümetlerin sayılardaki şeffaflığıda var. Kıyaslama yapmak çok yerinde değil diyenlere katılıyorum.

Bizim taraftan bakıncada, korona semptomları gösteren bir çok hasta özel hastanelerde akciğer filmi çekilip, filmde bulguya rastlanıp devlete sevk edildi, devlet hastanesi tarafından zaturesin diye evine gönderildi. Bir iki gün öncesine kadarda test gerek görülürse yapılıyordu, şimdi durum değişti mi bilmiyorum. Belirsizlikler yüzünden insan illa kıyaslama yapma ihtiyacı duyuyor ama neyin ne olduğuda belli değil.

Yapılacak en güzel şey, artık taraf olmayı bırakıp hep beraber sırtlanmak durumu. Tarafların önceliği karşı tarafa *** atmak olmasının sürece duruma fayda sağlamayacağı kesin. Felaket tellalığınada gerek yok bu saatten sonra

ghibli06
27-03-2020, 20:50
abi yorumlarına saygım sonsuzda sen niye her yazılanı elestiriyosun? Ben sadece olanı söylüyorum. Ben hersey güllük gulistanlık demiyorumki. Sürecin yönetim seklinide tasvip etmiyorum. Sadece baska ülkelerle kıyaslama yapılmasından asırı rahatsızım. Yukarda bi abimiz daha yazmıs italyada birden patlama yapmasının sebebi yaslı nufus ve hastane olanakları vs. diye. Her ülkenin dinamikleri farklı. Ben her aksam burda issiz gibi kıyaslama yapanlara yazdım. Onlar yapmıs 4000 test sen yapmıssın 40.000. Arada vaka farkı olacak tabi.

bak ben bu konuyu açalı 1 ay oldu, kimse sallamıyordu o zaman, şimdi geldiğimiz noktayı 1 ay önce tahmin edebildik mi? 1 ay önce 'kimse sokağa çıkmayacak, işe gitmeyecek, cafeler kapanacak, AVM ler kapanacak, bankalar parttime olacak, 65 yaş üzeri burnunu çıkartamayacak dese biri linç edilirdi değil mi? burada mantıkl ıdüşünen 1 avuç insanlarız forum olarak, şimdi bu hıza bakarak diyorum ki, 3 ay sonra 'sıkı yönetim olacak, ölü sayısı 3.000 vaka sayısı 100.000 olacak, bütün ticaret duracak, şirket firma vs kalmayacak, gıda sıkıntısı su sıkıntısı olacak, marketler yağmalanacak!' vs vs desek abes olur değil mi? aynı şekilde 'bir şey olmaz, İtalya gibi olmayız!' demek de müneccimliktir...

oguzedr
27-03-2020, 21:07

Felaket tellalı olmak bazen iyidir. Çin’de de devlet ile herkes taşşak geçti 1.5 milyarlık ülke de ölen yok. İtalya dan 10 katından fazla test demişsin kaynak gösterirsen sevinirim. Bende 35 günlük test grafiğinde italya için 250 bin e yakın test yapıldığı yazıyor

Tunacan
27-03-2020, 21:08
Şahsım online..

huseyinturk
27-03-2020, 21:10
onu yaptık bunu yaptık.. birazdan şu kadar duble yol felan diye devam ederse şaşırmayın

Tunacan
27-03-2020, 21:13
Konut kredi faiz indirimi bekliyorum yine..

Kısmetse pazartesi tapu..

jr1905
27-03-2020, 21:15
Birşey çıkmaz

jeffy
27-03-2020, 21:16
Oh Kabine toplantısı tele konferansla olcakmış..

GokhanRS
27-03-2020, 21:16
Konut kredi faiz indirimi bekliyorum yine..

Kısmetse pazartesi tapu..

Sıfır peşinat desin gönüllü korumasız corona hastahanesinde çalışacağım.
Diyecekler delimisin?
Cevabı şaaaaakkk yapıştıracağım "benim ev kredim var".

huseyinturk
27-03-2020, 21:17
şehirler arası seyehatlar valilikk iznine bağlanmıştır dedi, bireyseldemi yasak yani?

ChtArdARSL
27-03-2020, 21:17
Gene olani soyluyor ben anlamiyorum aklim yetmiyor

Anıl E.
27-03-2020, 21:19
Ne bekliyordunuz ki ne çıkacaktı? Hiç şaşırmadım.

Çok sıkıldım bu süreçten .

zOnstyLe
27-03-2020, 21:21
Kalin saglicakla..

barakuda26
Hadi dedim istisna yapıp dinleyeyim bu sefer, yok yine olmadı.

jeffy
Kendi OHAL in yerini GÖNÜLLÜ KARANTİNA aldı..

By CrAzY
27-03-2020, 21:22
Birşey anlayan varmı ? Ben hiçbişey anlamadım yada şöyle anlatıyım günlerdir söylenilen şeyden farklı ne söyledi ?

Tunacan
Ben ya sabır diyip dua etmeye gidiyorum yan odaya..

huseyinturk
yol yaptık, 17 yılda şahlandık

evde kalın sokağa çıkmayn

4 mısralı tekerleme

kapanış

ilkokulda hatıra defterine boş boş yazı yazıp altına sepet sepet yumurta beni sakın unutma yazardık ya...

Evrenoz
şahsım;

"piknik yasak, otobüste de kıç kıça oturmayın"

dedi ve gitti.

drago
27-03-2020, 21:23
şehirler arası seyehatlar valilikk iznine bağlanmıştır dedi, bireyseldemi yasak yani?

Asil ben is icin izmir manisa, istanbul kocaeli falan yapanlar icin durum ne onu merak ettim

edemirbas
27-03-2020, 21:23
Şehirlerarası seyahatler valilik iznine bağlı gibisinden bir şey söyledi, otobüsler için sanıyordum bunu yanlış mı anladım?

ghibli06
27-03-2020, 21:24
sokağa çıkma yasağı yok ama özel sektör dahil herkes varmış gibi davransın diyor... benden bir şey beklemeyin, boşu boşuna da virüsten ölmeyin dedi açıkça, evinizde oturun para bitene kadar sonrası Allah kerim...

emrullahkrtpe
Reis yine şaşırtmadı

GÖKTÜRK
şuraya çok şey yazılır çizilir ama gönüllü karantinayı evimde yapmayı tercih ederim silivri yerine

Met
27-03-2020, 21:27
Şimdi valiler il bazında sokağa çıkma yasağını ilan edecek sanırım. Maddi yük belediye başkanlarının olacak ve hükümetin cebinden para çıkmayacak. Doğru mu anladım ?

Eworen
27-03-2020, 21:32
Almanya bizi kıskanıyo..

"Angela Merkel;
Hepimizi salgın nedeniyle daha kötü günler bekliyor.
Tek vatandaşımız işsiz kalmayacak aç kalmayacak tüm ülkenin maaş fatura borçlarını ödeme gücümüz var.
Siz sadece sağlığınızı düşünün dikkatli olun ve hiçbir şeyi dert etmeyin. Devletiniz sonuna kadar yanınızdadır.

Bizde ;
Evde kalin bol bol dua edin.

edemirbas
27-03-2020, 21:33
gündüz başka bişey gece başka bişey deniyor valla, 1 günde değişiyor. Bu tedbirlerin metin halinde yayınlanmış şeklini nerden bulabiliriz acaba, net bir şey öğrenebiliriz belki o şekilde

dorukky
27-03-2020, 21:35
Sabır dua kolonya.

Talih.b16
27-03-2020, 21:35
Benim anladığım genel olarak,
Otobüse minibüse binmeyin dedi.

dorukky
27-03-2020, 21:41
Benim anladığım genel olarak,
Otobüse minibüse binmeyin dedi.

Benım anladıgım sokaga cıkma yasagının fakır versıyonunu soyledı *evde kalın*

qosmio
27-03-2020, 21:42
babam şuan köyde,

kardeşimle sabah yola çıkacaklardı kendi aracı ile şimdi çıkamaz mı ?

Bunu mu demek istedi?