Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Corona Virüs Güncel!!!

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

Ome_RS
15-05-2020, 13:59
Şubat ayı 2 haftasında bende yüksek ateş şikayeti ile fena bir hastalık oldu. İnsanın oturduğu organı agrır mı o derece oturamıyordum keza tüm eklemler de öyle. Bir üşüyoum bir yanıyorum ateş 39. Grip vs olunca genelde evde yatarak geçiren ben kalktım gittim hastaneye 2 defa serum yedim. Influenza daha yaygın oldugu için test yaptırdım negatif cıktı. Sanırım ben de bir tur gecirdim Covid.19
Bu belirtiler zamanı bir iş arkadasım ve annem de aynı sekilde hastalık gecirdi.
Biz şimdi yırtmış mı oluyoruz. Bize bir daha bulaşmayacak mı?

ghibli06
15-05-2020, 14:27
Ben mart başında %99.9999 Corona geçirdim. Takribi 6 gün sürdü. 36 yaşındayım 39 derece ateş bilmem. 41 derece ateş gördüm. 5 gün kadar hiç geçmedi ateş hep 39.5-40 civarındaydı. Öksürük hariç tüm semptonlar vardı. İçki sigara hiç kullanmadım. Tanıdık KBB doktoru ile konuştum. Nefes problemi olana kadar hastaneye gitme evde geçir dedi. Dinlenme ile evde izole olarak geçirdim atlattım bitti gitti. Ama bende merak etmiyor değilim acaba kesinlikle Corona'mı diye. Bir antikor testi yaptırmayı düşündüm bir ara.

buraya da yazmıştım, geçen hafta eşimi corona testine götürmüştüm hastaneye, orada dr la konuşurken bunu sordum, ben şubat ayında çok ani bir şekilde hasta oldum, bir anda ateş öksürük eklem ağrıları, göğsüm yırtılırcasına öksürdüm, 4 haftada falan kendime geldim, bu arada eşime de geçti onun da baya uzun sürdü atlatması... dr ların dediği, ocak-mart arasında çok ciddi H1N1 salgını varmış ama hepsi aynı familyadan olduğu için ayıramamışlar...

arda35
15-05-2020, 14:48
Buraya da yazdığım, işyerimdeki köpeğimizle ilgili izin almayı denedim. Her gün besleyip geri gelmek niyetindeydim.

Dün Buca Kaymaklığına gittim. Tarım ilçe müdürlüğüne yönlendirdiler. Oradaki veteriner maksimum 3 günlük izin verebiliyorum, o yüzden yarın gelirseniz yazalım dedi. Bugün gittim, başka bir veteriner varmış. Birinize verdik diye hepiniz suistimal ediyorsunuz gibi bi saçmalıkla cevap verdi. Kesinlikle izin yazısı yazmayacağını, ikametimin bulunduğu ilçeden alabileceğimi söyledi. Bu kez Karabağlar ilçe tarım müdürlüğüne gittim. Orada da sonuç hüsran oldu.

Hemen yakındaki ilçe emniyet müdürlüğüne danıştım. İyi karşıladılar, ama mahallemdeki karakoldan alabileceğimi söylediler. Evin yakınındaki karakola geçtim. Orada kapıdan bile sokmadan geri yolladılar.

Artık lanet ettim. Ne kadar sorumlu varsa hepsine ahım var. Bu kaçıncı yasak haftası ve gelinen noktada ya aç bırakın ya apartmanda bakın diyorlar.

imprezaWRC
15-05-2020, 14:57
Buraya da yazdığım, işyerimdeki köpeğimizle ilgili izin almayı denedim. Her gün besleyip geri gelmek niyetindeydim.

Dün Buca Kaymaklığına gittim. Tarım ilçe müdürlüğüne yönlendirdiler. Oradaki veteriner maksimum 3 günlük izin verebiliyorum, o yüzden yarın gelirseniz yazalım dedi. Bugün gittim, başka bir veteriner varmış. Birinize verdik diye hepiniz suistimal ediyorsunuz gibi bi saçmalıkla cevap verdi. Kesinlikle izin yazısı yazmayacağını, ikametimin bulunduğu ilçeden alabileceğimi söyledi. Bu kez Karabağlar ilçe tarım müdürlüğüne gittim. Orada da sonuç hüsran oldu.

Hemen yakındaki ilçe emniyet müdürlüğüne danıştım. İyi karşıladılar, ama mahallemdeki karakoldan alabileceğimi söylediler. Evin yakınındaki karakola geçtim. Orada kapıdan bile sokmadan geri yolladılar.

Artık lanet ettim. Ne kadar sorumlu varsa hepsine ahım var. Bu kaçıncı yasak haftası ve gelinen noktada ya aç bırakın ya apartmanda bakın diyorlar.

Dürüst davranıp izin almaya çalışıyorsun ya ondan oluyor bütün bunlar.

2jz
17-05-2020, 19:01
Kanada'da bir huzurevinde kalan herkes Covid-19'a yakalandı

Kanada'nın Quebec eyaletindeki bir yaşlı bakımevinde kalan 226 kişi ile 148 çalışanı Coronavirus'e yakalandı.

Quebec eyaletine bağlı Mount Royal kentindeki bir yaşlı bakımevinde gelen şikayetler üzerine inceleme başlatıldığı ve yapılan testler sonucunda huzurevinde kalan herkeste ve çalışanlarında virüs tespit edildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Quebec Halk Sağlığı Direktörü Dr. Horacio Arruda, bakımevi sakinlerine ve çalışanlarına virüsün tam olarak nasıl bulaştığının henüz bilinmediğini havalandırma sisteminin incelendiğini belirtti.

Arruda, CHSLD Vigi Mont-Royal bakımevindeki koruma tedbirlerinin, hastanelerdeki seviyede olmadığını söyledi.

Şu ana kadar bakımevinde kalan 70 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Yabancı kaynaklarda en güçlü ihtimal olarak havalandırma sistemi gösterilmiş. Avm gibi sadece havalandırma sistemiyle hava akışının sağlandığı yerlere gitmeyi düşünenler iyi düşünsünler

emresener
18-05-2020, 18:36
Bayramda 81 ilde sokağa çıkma yasağı
15 ilde seyahat kısıtlamasının 15 gün uzatılması
Avmlerden sonra camilerin öğle ve ikindi namazında cemaat ile kılınmasına reisimiz karar vermiştir.

Hee bide ucuza yerli kredileri alıp yurtdışına 2-3 katına satanların oyununu bozmuş ve dolar geri gelmişmiş

dorukky
18-05-2020, 19:45
Avmlerden sonra camilerin öğle ve ikindi namazında cemaat ile kılınmasına reisimiz karar vermiştir.

Hee bide ucuza yerli kredileri alıp yurtdışına 2-3 katına satanların oyununu bozmuş ve dolar geri gelmişmiş

2lirayamı dustu dolar haberımız olmadan. D

ghibli06
18-05-2020, 19:47

USD 5 lira 6 lira olacah diyenler nerde???

GokhanRS
18-05-2020, 20:11
USD 5 lira 6 lira olacah diyenler nerde???

4.88 olacaktır, o muhterem abimiz büyük öngörüye sahiptir. 4.88 dediyse 4.88i görür yarım dolar.

ghibli06
18-05-2020, 20:12
4.88 olacaktır, o muhterem abimiz büyük öngörüye sahiptir. 4.88 dediyse 4.88i görür yarım dolar.

çeyrek altın bile olmuş anasının nikahı, yarım dolar 4.88 çok iyi fiyat kaçırmamak lazım...

Kahn23
18-05-2020, 20:16
çeyrek altın bile olmuş anasının nikahı, yarım dolar 4.88 çok iyi fiyat kaçırmamak lazım...

Mart'ın ilk haftası 305TL'ye kadar düşmüştü. Şimdi 400TL kapısında dolanıyor.

qosmio
18-05-2020, 20:37
12 Hazirana Giresuna ucak bileti aldim sizce biter mi yasaklar?

_opeth
18-05-2020, 20:47
şaşkınım ilk kez doğru bir karar alındı bayramda 81 ilde sokağa çıkma yasağı var

zOnstyLe
18-05-2020, 22:05
12 Hazirana Giresuna ucak bileti aldim sizce biter mi yasaklar?

Ben haziranın ilk haftası gibi acılır diye tahmin ediyorum, bayramdan sonra bi rahatlama gelecek illaki normallesmeye donecek..

denizhandinc
18-05-2020, 22:11
Bayramdan sonra ufaktan salıcaklar milleti gibi gözüküyor

ÖmerF.Bayar
18-05-2020, 23:57
Bayramdaki yasagı sonuna kadar destekliyorum, el öpme, sarılma hiç değilse tokalaşma zaten en büyük risk,
Ama içimde bir buruk, ramazan bitimi, kızımın büyükleri ile olacak ilk bayramı ( henüz hiçbir sekilde farkına varmayacak olsa bile ) vs üzüyor.

_opeth
20-05-2020, 10:59
kısa çalışma ödeneği hala gelmedi. türkiye.gov.tr de de kayıt bulunamadı diyor. Ptt'den tanıdık var ordan da yarın sorgulatacağım. Allaha şükür her ay ummadığımız yerlerden ödeme para geldi de geçinebildik de Haziran ayında nasıl olacak hiç bilmiyorum

imprezaWRC
20-05-2020, 11:27
4 gün oradan 4 gün buradan yapana kadar 2 hafta kapatsalardi keşke.
Dün de sanki bize yasaktı , millet fildir fildir gezdi.
Site içerisinde çocuklar heryerde geziniyor. Karşı komşu ile papaz olmamak için de kendimi zor tutuyorum. 2 çocukları var maşallah ikiside hem sitenin her köşesini değerlendiriyorlar hem de peşlerine diğer çocukları da takıyorlar. Kapının önünü görmeniz lazım.
Eşimin bir tanıdığı geçen hafta cenazeye gitmiş, 2 gün sonra ateşi 39-40'a fırlamış. Test yaptırmamış ama evde kendini izole etmiş. Şimdi bu kişi o gün markete de gitmiş olabilir, başka yerlere de girip çıkmış olabilir. Gelse flasyon mu nedir onu yap takip et bu kişiyi ve girip çıktığı yerdeki kişileri.
Kayinpederden de bomba, geçen gün traş olmaya gitmiş. Saçıda yok ki , ensesinde var yok bir tutam saç çıkıyor evde jiletle bile alırdı ama derdi başka :)

altima
20-05-2020, 12:19
kısa çalışma ödeneği hala gelmedi. türkiye.gov.tr de de kayıt bulunamadı diyor. Ptt'den tanıdık var ordan da yarın sorgulatacağım. Allaha şükür her ay ummadığımız yerlerden ödeme para geldi de geçinebildik de Haziran ayında nasıl olacak hiç bilmiyorum

https://i.hizliresim.com/7yY9Tk.jpg (https://hizliresim.com/7yY9Tk)

bana geldi geçen hafta.. aramıştım IK departmanını ödemeden önce, "yoğunluk olduğundan ötürü geç gelebiliyor" demişlerdi.

bi sonraki ay nolcak görcez..

Rıdvan..:icon_tup:

Ferhat_V
20-05-2020, 12:30
Kısa çalışma ödeneği başvurusu mart ayında yapıldı ama daha onaylanmadı..doğal olarak de ödeme almadık..bu ödemeler 3 ay..1 ay sonra 3. ay a girmiş bulunuyoruz..

önceki ödemeler ile birlikte toplu mu yapacaklar ? yoksa eğer onaylanırsa 1 aylık para verip bitirecekler mi ?

dorukky
20-05-2020, 13:39
Bana ayın 5inde yattı ama 30gunluk degıldır 21 mi 23mü neydi

XoR
20-05-2020, 13:44
Kısa çalışma ödeneği başvurusu mart ayında yapıldı ama daha onaylanmadı..doğal olarak de ödeme almadık..bu ödemeler 3 ay..1 ay sonra 3. ay a girmiş bulunuyoruz..

önceki ödemeler ile birlikte toplu mu yapacaklar ? yoksa eğer onaylanırsa 1 aylık para verip bitirecekler mi ?

Bana ayın 5inde yattı ama 30gunluk degıldır 21 mi 23mü neydi

KÇÖ'nün ilk ayında (Nisan) devlet 23 günlük ödeme yapıyor. Kalan 7 günü iş yeriniz vermekle yükümlü. Mayıs & Haziran için devlet 30 gün ödeyecek diye biliyorum ama Temmuz ve devamı için bence karşılayacak bütçesi yok devletin.

dorukky
20-05-2020, 13:55
KÇÖ'nün ilk ayında (Nisan) devlet 23 günlük ödeme yapıyor. Kalan 7 günü iş yeriniz vermekle yükümlü. Mayıs & Haziran için devlet 30 gün ödeyecek diye biliyorum ama Temmuz ve devamı için bence karşılayacak bütçesi yok devletin.

Nisan 23 haziran 30 temmuz 29gün yazıyor bende total

dorukky
20-05-2020, 13:57

Pardon Nisan 23 mayıs 30 haziran 29. Evde yatmaktan aylar günleride karıstırıyoz.

XoR
20-05-2020, 13:57

KÇÖ sadece Nisan Mayıs Haziran için açıklanmıştı. Süre uzatıldı mı bilemiyorum temmuz için

_opeth
20-05-2020, 21:28
son güncelleme bizim patronların ayrıca bir de tekstil firmaları var oraya ödemeler yatmış bizim firmaya yatmamış. Muhtemelen Ayın 5'ine alırım diye düşünüyorum. Ptt'den tanıdığa sorgulatmayı ise yarın yapabileceğim dönüşümlü çalışıyorlarmış halen

ghibli06
20-05-2020, 21:46
bu iş maskeye döndü, kimisi aldı kimisi hiç alamadı, aldığımız tek sosyal yardım bu süreçte hanıma gelen 5 tane maske oldu... bugün rakamlar açıklandı 11.5 milyar yardım yapılmış bunun 5.5 milyarı devletin yatırdığı maaşlar, ödenekler... bu kalan 500 milyarlık kısım sonradan topluca mı yatırılacak hesaplara?ertelenen vergiler krediler de devlet tarafından bize bahşedilmiş duruyor, o zaman niye devlet sanki bunları ödenmiş gösteriyor? ak don kara don 1-2 aya belli olacak, evde kaldık çalışmadık tahta boyadık araba yıkadık da, bunu burnumuzdan fitil fitil getirecekler, 6 aydır çalışmıyorum, tekrar ödeme durumuna geçmek ne kadar sürer bir tane devlet görevlisi adam gibi açıklama yapsın... corona nın sadece sağlık boyutu yok, sosyal boyutu hepimize girmek üzere...

imprezaWRC
21-05-2020, 18:18
Hani şehirler arası seyahat yasaktı, 65 yaş üstü isterse memleketine isterse yazlığına mı gidebilecek ? Ne anladım ben bu işten ya. Yazlığına giden 65+'nın hiç evinde duracağını sanmıyorum. Benim kayınpeder gibi hergün fıldır fıldır gezerler.
Kayınpederin dedikodusunu yaptıkça adam bonus kazandı.

SkY
21-05-2020, 18:24
Hani şehirler arası seyahat yasaktı, 65 yaş üstü isterse memleketine isterse yazlığına mı gidebilecek ? Ne anladım ben bu işten ya. Yazlığına giden 65+'nın hiç evinde duracağını sanmıyorum. Benim kayınpeder gibi hergün fıldır fıldır gezerler.

valla iyi gömdünüz kayınpederi arada :D

kado
21-05-2020, 19:08

En az 30 gün kalma şartıyla gidebiliyorlar. Yarın dedemleri gönderiyoruz köye.

imprezaWRC
21-05-2020, 19:31
En az 30 gün kalma şartıyla gidebiliyorlar. Yarın dedemleri gönderiyoruz köye.

30 gün kalır kalmasına da filyasyon yapılacak ise de yapacak ekibin vay haline derim. 65 yaş üstüne yasak dediklerinden beri hergün aklına gelebilecek heryere gitti. AVM açıldı, avm'yi teftişe bile gitti :D :D Sana ne be adam hangi mağaza açıldı, hangisi kapalı. Bugünde aracının bakımını yaptırmış. Hazır kıta bekliyor. Kayınvalide 65'in biraz altında; dolayısıyla o olmadan ve izinsiz gidemez. Kayınvalide bir kez olsun hem de kayınpeder yüzünden dışarı adımını atamadı; ben onun yerinde olsam bir yere gitmiyorum otur oturduğun yerde diyerek bir güzel içe doğru s...dım.

kado
21-05-2020, 19:48
30 gün kalır kalmasına da filyasyon yapılacak ise de yapacak ekibin vay haline derim. 65 yaş üstüne yasak dediklerinden beri hergün aklına gelebilecek heryere gitti. AVM açıldı, avm'yi teftişe bile gitti :D :D Sana ne be adam hangi mağaza açıldı, hangisi kapalı. Bugünde aracının bakımını yaptırmış. Hazır kıta bekliyor. Kayınvalide 65'in biraz altında; dolayısıyla o olmadan ve izinsiz gidemez. Kayınvalide bir kez olsun hem de kayınpeder yüzünden dışarı adımını atamadı; ben onun yerinde olsam bir yere gitmiyorum otur oturduğun yerde diyerek bir güzel içe doğru s...dım.

Abi , çıktığında polisi arasana , belki yakalanır kitlerler 3000 tl :D

RafetAraç
22-05-2020, 00:52
kısa çalışmadan bana bu ay yatan para 470tl. maaşım asgari gozüküyor. neden bu kadar az bilen varmı ?
https://resimyukle.link/img/DIPaQ.jpg

razzmatazz
22-05-2020, 08:24
kısa çalışmadan bana bu ay yatan para 470tl. maaşım asgari gozüküyor. neden bu kadar az bilen varmı ?

çalışmadığın 9 günün %60 ı yatmış o yüzden az

imprezaWRC
22-05-2020, 10:43
Abi , çıktığında polisi arasana , belki yakalanır kitlerler 3000 tl :D

Çok sinirlendirdi, her seferinde de ihbar edeceğim diye şaka ile karışık eşime söyledim; önce güldü sonra bana sövdü :D :D ve tabiki de yapmadım ama halen içimdeki kötülük yap diye ısrar ediyor. Çünkü gerçekten başından beri hiçbir kurala uymadı. Yav he he diyerek bildiğini okudu ve okumaya da devam ediyor.
Ulan ne çekiştirdim ne kaynattım ama ya :D :D
Bakalım ben o yaşa geldiğimde ne poh yiyeceğim :D :D

onursumer
22-05-2020, 10:54

9 ve 12 günlük odenek çıkmış

mesela benim ve eşiminkiler 30 günlük

_opeth
22-05-2020, 12:39
KÇO yarım saat önce yattı evde bir bayram havası :) Mayıs ayı KÇO zamanında yani 5'inde yatar inşallah

imprezaWRC
22-05-2020, 16:06
KÇO yarım saat önce yattı evde bir bayram havası :) Mayıs ayı KÇO zamanında yani 5'inde yatar inşallah

Senin adına çok sevindim :)

_opeth
22-05-2020, 17:12
Teyzemin telefonuyla apar topar evine orada ambulans arkasında Maltepe devlet Hastanesi'ne gittik. Kalp krizi oldu sanırım sarı kodlu olarak girişi yapıldı kan alındı ikinci kan alınıp duruma bakilacak müşaade altına alınırsa heralde karakola gidip izin kağıdı alacağız bakalım. Ambulansa da covid diye soylemisler beyaz tulumlar icinde aldılar teyzemi ustune saglik bakanligina bagli courier geldi filan. Sonra covid degil dendi gittiler filan.

ÖmerF.Bayar
22-05-2020, 23:15
Teyzemin telefonuyla apar topar evine orada ambulans arkasında Maltepe devlet Hastanesi'ne gittik. Kalp krizi oldu sanırım sarı kodlu olarak girişi yapıldı kan alındı ikinci kan alınıp duruma bakilacak müşaade altına alınırsa heralde karakola gidip izin kağıdı alacağız bakalım. Ambulansa da covid diye soylemisler beyaz tulumlar icinde aldılar teyzemi ustune saglik bakanligina bagli courier geldi filan. Sonra covid degil dendi gittiler filan.

Geçmiş olsun, inşallah sağlığına tez vakitte kavuşur
Hastanede vs dikkat edin, ben geçen haftalarda mecbur hastaneye gittim acilde yanlış bi kapıdan çıkış yaparken covid sedyelerinin arasından geçtim tüylerim diken diken oldu.

Redfish16V
22-05-2020, 23:25
işveren 45/45 başvurmak yerine büyük ihtimal 15/45 başvurmuş ondan.Bu şu demek ; Normal çalışma saati 45 Saat iken ben ayda 15 saat çalışacağım.Eğer işvereniz ben kapattım 45/45 yani çalışmam yok deseydi ortalama 1000tl civari para alacaktınız.

_opeth
23-05-2020, 09:22
Geçmiş olsun, inşallah sağlığına tez vakitte kavuşur
Hastanede vs dikkat edin, ben geçen haftalarda mecbur hastaneye gittim acilde yanlış bi kapıdan çıkış yaparken covid sedyelerinin arasından geçtim tüylerim diken diken oldu.

Akşam 9 gibi koşuyolu kalbe sevk yaptirilabildi. Teyzemin disetlerim ağrıyor demesine kalp doktoru benlik degil nöroloji görsün diye bir dünya bekledik sonra zorla sevki yaptı. Gittik Koşuyoluna ambulans arkasında içeri almadılar telefon alıp kapı dışarı ettiler.

Gece 12ye kadar bekledik ses cikmayinca gidip acile bilgi almaya yine kapıdan doktorla telefonla konuşup beklemesinler dediler eve döndük.

Bu arada koşuyolunda hic covid vakası yokmuş haberiniz olsun.

Eve gelince hersey makineye biz duşa sonra uyku halen daha arayan yok.

Başında Koşuyoluna gonderseler bu kadar ugrasilmayacakti.

_opeth
23-05-2020, 09:36
Bu arada bulmeyenler icin hastane cevizlide ambulans arkasında gidiyoruz cevizli sapagini ambulans kaçırdı Adalet sarayından döndük. Neden öyle yaptılar anlamadım

_opeth
23-05-2020, 14:06
Bu kadar muhatap olmaya rağmen hasta olmazsam dışarı herkes çıkabilir :D

ghibli06
24-05-2020, 07:23
Akşam 9 gibi koşuyolu kalbe sevk yaptirilabildi. Teyzemin disetlerim ağrıyor demesine kalp doktoru benlik degil nöroloji görsün diye bir dünya bekledik sonra zorla sevki yaptı. Gittik Koşuyoluna ambulans arkasında içeri almadılar telefon alıp kapı dışarı ettiler.

Gece 12ye kadar bekledik ses cikmayinca gidip acile bilgi almaya yine kapıdan doktorla telefonla konuşup beklemesinler dediler eve döndük.

Bu arada koşuyolunda hic covid vakası yokmuş haberiniz olsun.

Eve gelince hersey makineye biz duşa sonra uyku halen daha arayan yok.

Başında Koşuyoluna gonderseler bu kadar ugrasilmayacakti.

çok geçmiş olsun Vedat hocam...

_opeth
24-05-2020, 10:43
çok geçmiş olsun Vedat hocam...

Sağolasın.

Son durum dün gün içerisinde biz sizi ararız diyen hastane aramadi teyzem başkasının cep telefonu ile annemi arayıp bilgi verdi eksikleri var dedi markete gidip ihtiyaçlarını alıp gittim.

Gittiğim gibi refakatçi yazdılar dedim benim kalacağım bile belirsiz ben sadece ihtiyacını getirdim filan.

Onları verdim annem 65 yaş üzeri onu refakatçi yazacağız nasıl yaparız dedim doktor gelsin kağıt yazarız dediler iyi dedim. Sanki ben muneccimim doktor bordo önlüklü gelmiş gordum ama doktor mu değil mi belli değil ne kokart ne bişey sonra tekrar hemşireye gittim o doktordu neden durdurmadin dedi.

Yapacaginiz işe diyerek gittim annemi cikardim evden götürdüm yok kimse de çevirmedi yolda sonra da efendim refakatçi 24 saatte bir değişir filan deyip mirin kırın edip değiştirdiler.

Yarın da kısmetse taburcu olacak bakalım.

Esenkentte e5te cift tarafli çevirme var yanyol ise serbest bu arada.

Devlet hastanesi ilallah ettirdi kesinlikle.

imprezaWRC
24-05-2020, 11:13
Sağolasın.

Son durum dün gün içerisinde biz sizi ararız diyen hastane aramadi teyzem başkasının cep telefonu ile annemi arayıp bilgi verdi eksikleri var dedi markete gidip ihtiyaçlarını alıp gittim.

Gittiğim gibi refakatçi yazdılar dedim benim kalacağım bile belirsiz ben sadece ihtiyacını getirdim filan.

Onları verdim annem 65 yaş üzeri onu refakatçi yazacağız nasıl yaparız dedim doktor gelsin kağıt yazarız dediler iyi dedim. Sanki ben muneccimim doktor bordo önlüklü gelmiş gordum ama doktor mu değil mi belli değil ne kokart ne bişey sonra tekrar hemşireye gittim o doktordu neden durdurmadin dedi.

Yapacaginiz işe diyerek gittim annemi cikardim evden götürdüm yok kimse de çevirmedi yolda sonra da efendim refakatçi 24 saatte bir değişir filan deyip mirin kırın edip değiştirdiler.

Yarın da kısmetse taburcu olacak bakalım.

Esenkentte e5te cift tarafli çevirme var yanyol ise serbest bu arada.

Devlet hastanesi ilallah ettirdi kesinlikle.

Çok geçmiş olsun :(

2jz
24-05-2020, 12:38
https://scontent-otp1-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/e35/100478922_691556911635619_3907225802843841656_n.jp g?_nc_ht=scontent-otp1-1.cdninstagram.com&_nc_cat=107&_nc_ohc=DYdyGRqxouoAX-tV28q&oh=11eef349629a39788c73842f3236517a&oe=5EF55169 (https://www.instagram.com/p/CAgE1XkA-7N/)

Dünya'da son 24 saatte 106.000'den fazla yeni COVID-19 vakası tespit edildi.

Bu, salgın başlangıcından beri en kötü gün (23.05.2020). Dün de (22.05.2020), bugün gibi rekor kırmıştı.

Ölü sayıları şimdilik azalıyor; ancak erken açılma dolayısıyla vakalar artarsa, ölümler de yine artışa geçecektir. kaynak Evrim Ağacı (https://www.instagram.com/p/CAgE1XkA-7N/)

Vaka sayılarındaki artış Kuzey ve Güney Amerika, Rusya, Hindistanda. Dış seferler başlasa bile bu ülkelerle birlikte bu ülkelerin temasta olduğu ülkelerlede mesafe koyulmalı.

Abd'nin umrunda bile değil ne olursa olsun bir daha hayat durmayacak açıklaması yapıldı. Brezilya kontrolden çıkmaya başladı ufak ufak. Hindistanda ne olduğunu kimse bilmiyor. Tanrılar kurban istiyor diyip, ölenleri Ganj'a atıyorlardır :)

GokhanRS
24-05-2020, 13:10
İyi bayramlar dostlar, coronasız sağlıklı günler dilerim.

ghibli06
27-05-2020, 06:38
eveet arkadaşlar, bir krizin daha sonuna geldik, bugünden itibaren normalleşiyoruz... ortada ne tedavi var ne de aşı, ölümler ve vakalar da bitmedi ama salın mileti tatile, otele, maça, parka...

imprezaWRC
27-05-2020, 08:49
eveet arkadaşlar, bir krizin daha sonuna geldik, bugünden itibaren normalleşiyoruz... ortada ne tedavi var ne de aşı, ölümler ve vakalar da bitmedi ama salın mileti tatile, otele, maça, parka...

Diyelim ki sıfırlandı. Tamam da nereden bilelim belirti göstermeden ayakta atlatanı ve nereden bilelim hasta olmayıp da taşıyıcı olanı ?
İngiltere, İspanya, Amerika sözde ve rakamda bizden daha kötü durumda ama adamlar sahillerde üst üste vaziyette ve hiçbir önlem de alınmamış. İngiltere hele ki bu mevsimde denize giren var. En güneyinde bile yazın ortasıdna denize girmek yürek ister adamların sahil sanki Konyaaltı plajı gibi olmuş.
65 yaş üstü izinle istediği yere gidecek ben kös kös evimde oturacağım. Bana yasak ama yurt dışından turist/gurbetçi... gelebilecek.

P.S: Komşumuz, kuaförde kafasına yatırım yaptırmış. 7 saat aynı yerde oturmuş. 7 saat nedir arkadaş ya, delimisin nesin.

MCN21
27-05-2020, 08:53
Komşu ya hep ya hiçe oynamış :D

ghibli06
27-05-2020, 08:55
Diyelim ki sıfırlandı. Tamam da nereden bilelim belirti göstermeden ayakta atlatanı ve nereden bilelim hasta olmayıp da taşıyıcı olanı ?
İngiltere, İspanya, Amerika sözde ve rakamda bizden daha kötü durumda ama adamlar sahillerde üst üste vaziyette ve hiçbir önlem de alınmamış. İngiltere hele ki bu mevsimde denize giren var. En güneyinde bile yazın ortasıdna denize girmek yürek ister adamların sahil sanki Konyaaltı plajı gibi olmuş.
65 yaş üstü izinle istediği yere gidecek ben kös kös evimde oturacağım. Bana yasak ama yurt dışından turist/gurbetçi... gelebilecek.

P.S: Komşumuz, kuaförde kafasına yatırım yaptırmış. 7 saat aynı yerde oturmuş. 7 saat nedir arkadaş ya, delimisin nesin.

şu an bence bütün ülkeler sırayla 'salarsak ne olur'u deniyor... biz 1000 tl + 5 maske ile krizi geçiştirmeye çalışıyoruz daha ötesine büyük devletimizin gücü yok çünkü, yürütemiyorsan bu önlemleri o zaman kriz önlemlerini kaldıralım, salalım milleti meydana bakalım tablo nasıl olacak onu görecekler...

asıl amaç şu; banka diyecek ki 'kriz bitti kredilerini öde!' devlet diyecek ki 'kardeşim ben senin 2 aylık vergini idare ettim getir öde yoksa seni kilitlerim!', alacaklılar diyecek ki 'e hadi herkes açtı, getir paramı!'... asıl işin ekonomik tarafı bundan sonrası, diyorum ya araba yıkadık, tahta boyadık ama gerçeklerle yüzleşmemize çok az kaldı...

imprezaWRC
27-05-2020, 09:36
Komşu ya hep ya hiçe oynamış :D

Dün eşim bana anlattığında kulaklarıma inanamadım; ya dedim sen yanlış duymuşsundur ne 7 saati olsa olsa 1 saattir dedim. (1 saat bile fazla) Gerçekten de 7 saat aynı yerde oturmuş. Ne saçmış arkadaş ya, zannedersin bir yerde sahne alacak, canlı yayına çıkacak :D :D
Bütün gün evdesin, kalçan olmuş değirmen taşı, sen önce löp löp pide yemekten vazgeç :D :D :D

2jz
27-05-2020, 19:11

7 saatte beyin nakli falan mı yaptılar yoksa Maksim Gazinosunda Zeki Müren'le birlikte sahneye falan çıkacak ondan mı uzun sürmüş?

Tüm dünya çıldırmış gibi dışarıda. İnsanımıza kızıyordum ama tüm dünyada insanlar plajda, sahilde, partide, avm'de... Bu iş kitle bağışıklığına döndü. Bu işin sonunda kayıp hiçte az olmayacak. %2,5 civarında ölüm oranı var. Tahmin edillen insanların %60'ına bulaşacağı. Hadi iyimser olduk 3 milyar insana bulaşsa 75 milyon insana Allah rahmet eylesin deriz. %50'sinde kalıcı sorunlar kalsa 1.5 milyar insan da kronik hastalıklarla boğuşarak yaşamayı öğrenir.

Yapacak bir şey yok artık bulaşırsada ölmeyiz veya kalıcı sorunlarla mücadele ederek yaşamak zorunda kalmayız umarım.

imprezaWRC
28-05-2020, 09:50
7 saatte beyin nakli falan mı yaptılar yoksa Maksim Gazinosunda Zeki Müren'le birlikte sahneye falan çıkacak ondan mı uzun sürmüş?

Tüm dünya çıldırmış gibi dışarıda. İnsanımıza kızıyordum ama tüm dünyada insanlar plajda, sahilde, partide, avm'de... Bu iş kitle bağışıklığına döndü. Bu işin sonunda kayıp hiçte az olmayacak. %2,5 civarında ölüm oranı var. Tahmin edillen insanların %60'ına bulaşacağı. Hadi iyimser olduk 3 milyar insana bulaşsa 75 milyon insana Allah rahmet eylesin deriz. %50'sinde kalıcı sorunlar kalsa 1.5 milyar insan da kronik hastalıklarla boğuşarak yaşamayı öğrenir.

Yapacak bir şey yok artık bulaşırsada ölmeyiz veya kalıcı sorunlarla mücadele ederek yaşamak zorunda kalmayız umarım.

Bende halen inanamıyorum ama 7 saat kalmış. Böyle bir zamanda git bir yerden boya sipariş et evde kendin uygula. Ne bileyim tırnak bakımını da evde yapıver.

MCN21
28-05-2020, 09:59

İnsan'ın bir tahammül süresi var bilimsel olarak araştırılmış 6 yada 8 hafta gibi bir süreydi :) Sonrasında korku'nun yerini boş vermişlik alıyormuş. Şuan dünya bu moda geçti. Avrupa bizden önce kapandığını da göz önünde bulundurmak lazım ki çok daha sert tedbirler alındı Türkiye'ye kıyasla. Mesafeye dikkat ederek normalleşmekten başka çare yok.

imprezaWRC
28-05-2020, 11:24
İnsan'ın bir tahammül süresi var bilimsel olarak araştırılmış 6 yada 8 hafta gibi bir süreydi :) Sonrasında korku'nun yerini boş vermişlik alıyormuş. Şuan dünya bu moda geçti. Avrupa bizden önce kapandığını da göz önünde bulundurmak lazım ki çok daha sert tedbirler alındı Türkiye'ye kıyasla. Mesafeye dikkat ederek normalleşmekten başka çare yok.

Eşim evde uğraşmasın diye fırından ekmek almaya gittim. Utanmasalar yan yana alışveriş yapacağız. Fırındakiler önlem olarak mesafe olsun diye önlerine masa koymuşlar :D :D
Artık büyük bir kesim corona olacaksak olalım moduna geçti. Tamam da ben olmak istemiyorum. Ne yapayım o zaman çok yaklaşana elektro şokla müdahale mi edeyim ne bileyim bayıltıcı iğne mi atayım :D :D

İşin özeti, ne mesafesi, hangi mesafe, yine eski moda geçtik.

2jz
28-05-2020, 13:20
MCN21 Tahammül süresi iyi güzel hoş ama yakalanıp ölmek veya kalıcı sorunlarla bir ömür yaşamak var işte :(

Eşim evde uğraşmasın diye fırından ekmek almaya gittim. Utanmasalar yan yana alışveriş yapacağız. Fırındakiler önlem olarak mesafe olsun diye önlerine masa koymuşlar :D :D
Artık büyük bir kesim corona olacaksak olalım moduna geçti. Tamam da ben olmak istemiyorum. Ne yapayım o zaman çok yaklaşana elektro şokla müdahale mi edeyim ne bileyim bayıltıcı iğne mi atayım :D :D

İşin özeti, ne mesafesi, hangi mesafe, yine eski moda geçtik.

Şöyle bir şey giyip mi dolaşsak :D

https://2.bp.blogspot.com/-R5G8Yq4NCyk/VUJglNRzU7I/AAAAAAAAATo/Km4Yf9364fY/s1600/hepinizden-igreniyorum_o_12853.jpg

GokhanRS
28-05-2020, 13:31
Moskovadan güncel canlı bilgilerimi vereyim size,

Bizzat kendi müdürüm dahil, 3-4 şantiyeden de toplamda yaklaşık 20 tanıdığım arkadaşım v.b kişiler Coronaya yakalandı ve atlattılar. Şuan 1-2 si hariç hepsi negatif çıktı. Çoğu hafif atlattı, 1-2 kişi ağır geçirdi ama iyileşti. Hastanede yatmak zorunda kalacak kadar ağır geçiren olmadı.

Yine yeni iş yapmaya başladığımız bir firmadan bize ödeme yapmasını beklediğimiz hafta görüştüğümüz Türk yönetici arkadaş vefat etti. 60 yaşındaki tanıdıklarımız bile hafif atlatırken. Bu ölen yönetici arkadaş 35 yaşındaydı. sanırım kronik nefes sorunu vardı. hastalanınca sanırım uyurken nefes alamayıp vefat etti.

Kendinize dikkat edin. Kroniği olan dost ve sevdiklerinize ekstra dikkat edin.

GokhanRS
28-05-2020, 13:35
Daha önce paylaştım mı hatırlamıyorum ama moskova haberleri sitesinde gördüğüm bir haber de, moskovada 50bin rastgele seçilen hiç bir hastalığı yada şikayeti olmayan tesadüfü insana antikor testi yapılmış.

Test yapılanların %15inde antikor testi pozitif çıkmış. Yani 50bin kişinin %15i çoktan farkında bile olmadan hastalığa yakalanmış ve iyileşmiş. Bu da enteresan bir bilgi.

_opeth
28-05-2020, 13:36
valla evdeyim iş olmadığından, bir maaş da yatabildi tabi sürekli evde olduğumdan çok para harcamadığımızdan yetiyor ama 11 senedir çalışmış biri olarak çalışmamak ve iş bulacağım mı ne olacak hali sinir bozucu. Biraz da ondan dolayı gerekli önlemler alınarak normalleşmek istiyorum her ne kadar risk barındırsada

RafetAraç
28-05-2020, 19:11
EVET AN İTİBARİYLE reis HASTALIĞI BİTİRİP HAYATI NORmALE DONDÜRDÜ. geçmiş olsun vatana millete.....

RafetAraç
28-05-2020, 19:18
sokağa çıkma yasağı varmı yokmu onuda açıklamadı

hondaa
28-05-2020, 19:36
halk tv de Erdogan:15 ılde sokaga cıkma yasagı surecek dıye aştyazı gordum bende

ruudvan
28-05-2020, 19:48
haftasonu var. haftaya bakarız.

qosmio
28-05-2020, 19:53
ya arkadaşlar şimdi benim 12 Hazirana uçak biletim var.(Eşim,ben,kızım)

Kızım 3 yaşında ve sokağa çıkma kısıtlaması devam ediyor.Şimdi ne yapıcam ben kızım için izin mi almam gerekiyor?

Bilen birisi varsa lütfen cevaplasın düşünmekten kafayı yemek üzereyim.

Mutlu Değerli
28-05-2020, 19:58
Burnumdan ağzımdan çubuk soktular...

Çinlilerin analarından girdim sülaleden çıktım. AMK (efsane gazeteydi) hepsinin

misery1903
28-05-2020, 20:06

Kızım 3 yaşında ve sokağa çıkma kısıtlaması devam ediyor.Şimdi ne yapıcam ben kızım için izin mi almam gerekiyor?

Bilim kurulundaki biri NTV'ye bağlandığında içişleri ailelerin bütünlüğü için gerekli önlemi alacaktır tarzında bir şeyler dedi. Resmi genelge yayınlanır bugün yarın, onda netleştirirler bence aile/çocuk işini.

Haftasonu yasak var mı yok mu onda da tartışmalar var şu an.

MCN21
28-05-2020, 21:29

Kresler acilacak diye bir soz duydum cumhurbaskani aciklama yaparken. Hem 18 yas altini kapatip hem kreslere nasil izin verecekler. Sanirim sadece ev okul arasi olacak. Her yer acilmisken ucus konusunda zorluk cikarmazlar diye dusunuyorum. Sonucta ailenizle yolculuk ediyorsunuz

qosmio
28-05-2020, 22:01
kısıtlama bulunan şehirlere seyahat eden ya da kısıtlama olmaksızın seyahat edecek 65 yaş üstü veya 20 yaş altı misafirlerimizin şu an için yeni bir karar çıkana kadar izin belgesi bulundurması gerekmektedir. Belirtmiş olduğumuz kısıtlamalar dışında misafirlerimiz HES kodu dışında belge bulundurma zorunlulukları bulunmamaktadır. Konu ile ilgili resmi otoriteler tarafından yeni kararlar alınması durumunda ilgili kurumlar üzerinden yapılan bilgilendirmeleri takip etmenizi ve 199 numaralı telefon ile iletişime geçmenizi öneririz. Seyahatiniz için ''otobüs ile seyahat belgesi'' alarak uçuşunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca ''araç ile seyahat belgesi '' ile uçuşunuza katılamayacağınızı belirtmek isteriz.

Pegasus facede bir soruya bu sekilde cvp vermis.

Nightfish
28-05-2020, 22:51
Genelge yayınlanmış bu soruyla ilgili ;

Son dakika… İcişleri’nden 18 yaş altı ve 65 yaş ustu kişilerle ilgili genelge! - Guncel haberler (https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-icislerinden-18-yas-alti-ve-65-yas-ustu-kisilerle-ilgili-genelge-5842496/)

qosmio
28-05-2020, 23:12
Cok sukur ins sorunsuz gideriz memlekete

imprezaWRC
29-05-2020, 10:26
Yahu bu virüs için 3 aydır demiyorlarmıydı plastikte, metalde, kumaşta...vs'de şu kadar gün yaşıyor. Ne oldu, virüs bir anda etkisini mi yitirdi ? Online dersten çocukların dediklerini duydukça şok oldum. Birisi, babam bizi otele götürecek, diğeri tekne gezintisine çıkaracak, diğeri de yazlığa gideceğiz bütün sülale de oraya gelecek dedi.

Bir arkadaşımız da ailecek uçakla bir yerlere gidecekmiş. Adam kalp hastası ama böyle bir zamanda uçakla yolculuk yapacak. Hayırlı olsun artık ne diyeyim.

P.S:
Bir başka olayda, bu veliler birkaç hafta önce whatsapp gruplarında yalan dolan sözler söyleyip okuldan fiyat kırması için ağlanıp durmuştu. Ben okulun yerinde olsam bir dahaki seneye daha büyük kırbaç alırım.

Gerçekten de biz bize yeteriz ama yalan söylemekte yeteriz. Başkasına gerek yok. Birbirimize yalan söylemekte üstümüze yok. Yalan söyleyerek Prof. mertebesine erişenler çoğunlukta.

rebelh
29-05-2020, 10:32
5 tane pozitif vaka varken ülkede hayatı durdurduk(kısmende olsa)
şimdi binlerce pozitif vaka var ve her şey eskiye dönüyor :)

her şey elinde sonuçta 5 vaka var dese kim karışı çıkacak
tarih bu ölümlerin sorumluluğunu "demokrasi" dediğimiz sistem vesilesiyle seçilen kişilere yazacaktır
onlarında çok umrunda "make america great again"

GokhanRS
29-05-2020, 10:38

tarih bu ölümlerin sorumluluğunu "demokrasi" dediğimiz sistem vesilesiyle seçilen kişilere yazacaktır

tarih neyin hesabını sorar ben sana söyleyeyim. 15 yıl önce askere gittiğimde 1 yıllığına iş yerimin vergi levhası annemin üzerine geçmişti. aradan 15 yıl geçtikten sonra emekli maaşıyla geçinen kadına ceza yollamışlar, çok bir mebla değil ama nelere düştüklerinin kanıtıdır. tarih anca standart düz vatandaşa hesap sorar. zaman aşımı bile ergenler gibi çağrı atıp telefonu kapatarak esnetebilen bir sisteme sahibiz.

imprezaWRC
29-05-2020, 10:39

1-2 vaka varken okullar kapandı. Şimdi okullar ve adliyeler kapalı ama oteller açık. Bu zıkkım demekki adliyede ve okulda bulaşıyor. Markette, otelde, trende, otomobilde, uçakta, restauranda, starbucks'da bulaşmıyor.
Virüsün adalet ve eğitim sistemine karşı hassasiyeti var; diğer alanlarda özellikle turizm sektöründe çok zayıf. Dolar ve euro gösterince pat diye yere düşüyor zavallı virüs.

imprezaWRC
29-05-2020, 10:41
tarih neyin hesabını sorar ben sana söyleyeyim. 15 yıl önce askere gittiğimde 1 yıllığına iş yerimin vergi levhası annemin üzerine geçmişti. aradan 15 yıl geçtikten sonra emekli maaşıyla geçinen kadına ceza yollamışlar, çok bir mebla değil ama nelere düştüklerinin kanıtıdır. tarih anca standart düz vatandaşa hesap sorar. zaman aşımı bile ergenler gibi çağrı atıp telefonu kapatarak esnetebilen bir sisteme sahibiz.

Tabi canım, hiç vergi ödemeyene vergi affı olan güzel ülkemde, ödeme tarihini 1 gün geçirdin diye hap kadar şirketin hesaplarına bloke koyabilen bir yerde yaşıyoruz. Fıkra bu kadardı hadi gülün.

GokhanRS
29-05-2020, 10:43
1-2 vaka varken okullar kapandı. Şimdi okullar ve adliyeler kapalı ama oteller açık. Bu zıkkım demekki adliyede ve okulda bulaşıyor. Markette, otelde, trende, otomobilde, uçakta, restauranda, starbucks'da bulaşmıyor.
Virüsün adalet ve eğitim sistemine karşı hassasiyeti var; diğer alanlarda özellikle turizm sektöründe çok zayıf. Dolar ve euro gösterince pat diye yere düşüyor zavallı virüs.

bence ilk çıktığında 1 aylığına tam bir sokağa çıkma yasağı uygulansaydı. 1 kişi bile çıkamaz şeklinde olabilseydi şimdi tertemiz olurdu Türkiye. Maalesef rusya da aynı haltı yedi, şimdi sokağa çıkma yasağını da uygulayamıyor çünkü psikolojik eve tıkılı kalma eşiği çoktan geçildi. Artık yasak desende insanlar tınlamaz. Herkes sana ne ölürsem, ben ölürüm moduna girdi. Türkiye, rusyaya göre çok daha iyi yönetti krizi ama bu tamamen diğer ülkelerin kötü yönetmesi sayesinde. Yani şöyle düşün, hepimiz kötüyüz ama ben daha az kötüyüm gibi. Kötü kötüdür işte diyemiyor kimse.

rebelh
29-05-2020, 10:58

tarih hesap sorar demedim hocam yazar dedim
yakın tarih yazmaz tabiki ama ileride illa yazacaktır o da şimdikilerin çok da umrunda olacaktır :)
adamların tarihin yazmasıyla falan zerre ilgileri yok çark dönsün yeter pardon filmindeki gibi maneviyatı bıraktılar maddiyat takılıyorlar

imprezaWRC
29-05-2020, 11:00
tarih hesap sorar demedim hocam yazar dedim
yakın tarih yazmaz tabiki ama ileride illa yazacaktır o da şimdikilerin çok da umrunda olacaktır :)
adamların tarihin yazmasıyla falan zerre ilgileri yok çark dönsün yeter pardon filmindeki gibi maneviyatı bıraktılar maddiyat takılıyorlar

Biz öldükten sonra birisi çıkar yazar. (takribi 100 yıl sonra işte)

rebelh
29-05-2020, 11:05
Biz öldükten sonra birisi çıkar yazar. (takribi 100 yıl sonra işte)

tabiki olacak olan ondan ötesi değil sistem böyle maalesef :)
şimdi evde kara kara düşünüyoruz çocuk kreşe nasıl gidecek hanım işe nasıl gidecek? risk grubunda annelerimiz falan
bu sene bebenin ilk kreş senesiydi hayatımızda bu kadar hasta olmadık karı-koca
3 buçuk yaşındaki çocuk ne anlar sosyal mesafeden

ghibli06
29-05-2020, 11:12
asıl sıkıntı şu: bu kararlardan sonra pandemi patlarsa, artık kimse haberlerde vs göremez bunu, 'biz hata yapmışız!' demezler çünkü, güneş çarpmasından ölenler çoğalır, ani kalp krizleri artar...

bu halkı 2 ay içeride tutup ihtiyaçlarını karşılamaktan aciz olduğumuz ortaya çıktı kim ne derse desin, millete 5 tane maskeyi zor dağıttık 2.5 ayda, 1 kere 1.000 tl para 1 kere de güya gün esaslı işsizliği zor yatırabildik, sağlık sektörü imajı biraz kurtardı ama son 1 ayda o da tamamen siyasileşti, bütün suç cehape ve onun zihniyetine atıldı... şimdi her şeyi aynı anda açıyoruz, resmen rest çektik, hem de sağlıkla, azraille... hala daha günde bin küsür vaka 50 civarı ölüm var...

Türkiye dahil hiç bir ülke aslında ne yapacağını bilmiyor, önümüzde yol haritası yok... karantinanın sebebi neydi? hasta sayısının artıp sağlık sektörünün, hastane kapasitelerinin aşılmasını engellemek... bu süre zarfında da önce aşı sonra da tedavi bulunacaktı, ne oldu? hani Türk doktorlar tedavi bulmuştu? hani ilacına sağlık bakanlığı onay vermişti? versinler bana ilacı komple çıkayım dışarı, evde oturunca g.t büyütüyoruz başka bir şey olmuyor, eh peki hani ilaç diyen var mı? tedavibulundu diye boy boy haber, ama nerde ilaç deyince kedi videosu...

madem öyle biranda küt diye neden kapattınız? kapatmasaydınız...

c@n
29-05-2020, 13:17
merak ettiğim bir konu var. şehirlerarası 1 haziran da açıldıktan sonra kendi özel aracımızda en fazla kaç kişi ile seyahat edebiliyoruz? bilgisi olan var mı acaba

korkmazz
29-05-2020, 22:26
Ben geçen ay yasak varken izin alarak Seat Leon ile 4 kişi seyahat ettim.çevirmelerde herhangi bir problem olmadı.

sweap07
29-05-2020, 23:20
merak ettiğim bir konu var. şehirlerarası 1 haziran da açıldıktan sonra kendi özel aracımızda en fazla kaç kişi ile seyahat edebiliyoruz? bilgisi olan var mı acaba

bende bu konuyu merak ediyorum heryerde farklı uygulama mevcut

imprezaWRC
30-05-2020, 10:59
Kendimi artık survivor'da sürekli oyun kaybeden gönüllüler gibi hissediyorum. Cem Yılmaz ve Serenay nasıl izin alıp İstanbul dışına çıkabiliyorlar. Bizim oksijeni bol ortama ihtiyacımız mı var dediler. Neyi gerekçe gösterdiler spor gazetesi ya :D :D

EOZDAG
30-05-2020, 11:48
Kendimi artık survivor'da sürekli oyun kaybeden gönüllüler gibi hissediyorum. Cem Yılmaz ve Serenay nasıl izin alıp İstanbul dışına çıkabiliyorlar. Bizim oksijeni bol ortama ihtiyacımız mı var dediler. Neyi gerekçe gösterdiler spor gazetesi ya :D :D

Her sokağa çıkma yasağında Samsun'dan Sinop'a giden arkadaşlarım vardı, hani bende izin aldım ama 2 kere 3 kere ve evrak vs. düzenledik bunlar her haftasonu gittiler. Sordum bende, ne iş her haftasonu nasıl gidiyorsunuz diye. Adamlar her haftasonumu Sinop Atatürk devlet hastanesinden e-randevu alıyorlarmış, izin vs. almadan randevu kağıdını gösterip geçiyorlarmış.

GokhanRS
30-05-2020, 12:40
Müzikli kolkola zikir bile yapıyorlar, aralarında bir coronalı yeter.

Camiye corona giremez diyen teyze gibi düşünüyorlar sanırım.

Şanlıurfa’da taziye evinde cekilen goruntuler pes dedirtti! - Guncel haberler (https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/sanliurfada-taziye-evinde-cekilen-goruntuler-pes-dedirtti-5844822/)

_opeth
31-05-2020, 12:23
Her sokağa çıkma yasağında Samsun'dan Sinop'a giden arkadaşlarım vardı, hani bende izin aldım ama 2 kere 3 kere ve evrak vs. düzenledik bunlar her haftasonu gittiler. Sordum bende, ne iş her haftasonu nasıl gidiyorsunuz diye. Adamlar her haftasonumu Sinop Atatürk devlet hastanesinden e-randevu alıyorlarmış, izin vs. almadan randevu kağıdını gösterip geçiyorlarmış.

bug'ı bulmuşlar :D

BuRaK_eFe
31-05-2020, 21:18
Yarın itibariyle normalleşeceğiz. Çok şükür kötü günleri atlattık. Sırada daha kötü günler var :D :D Hiç koronayla savaşmamış psikolojik olarak daha iyi bir durumda Türkiye vardı eskiden çok zorlandık ama iş iyiye gitti. Şimdi ise tekrar karantina dönemine psikolojik olarak hazır olmayan bir halk, yorgun düşmüş sağlık personeli, tükenmiş küçük esnaf ve tıbbi stoklarını tüketmiş bir ülke var. Allah yardımcımız olsun...

denizhandinc
31-05-2020, 23:49
Yarın itibariyle normalleşeceğiz. Çok şükür kötü günleri atlattık. Sırada daha kötü günler var :D :D Hiç koronayla savaşmamış psikolojik olarak daha iyi bir durumda Türkiye vardı eskiden çok zorlandık ama iş iyiye gitti. Şimdi ise tekrar karantina dönemine psikolojik olarak hazır olmayan bir halk, yorgun düşmüş sağlık personeli, tükenmiş küçük esnaf ve tıbbi stoklarını tüketmiş bir ülke var. Allah yardımcımız olsun...

Yordunuz be dayi artik. Gerci burdaki tayfaya kalsa italyadan beter olacaktik. Rahat olun biraz baba rahat hicbisey olmayacak germeyin kendinizide sevdiklerinizide. Onlemini al hayatina devam et

ghibli06
01-06-2020, 07:12
Yordunuz be dayi artik. Gerci burdaki tayfaya kalsa italyadan beter olacaktik. Rahat olun biraz baba rahat hicbisey olmayacak germeyin kendinizide sevdiklerinizide. Onlemini al hayatina devam et

şu an bile ortalama 1.000 vaka 40-50 ölüm çok normal öyle mi? oradan öyle mi görünüyor?

_opeth
01-06-2020, 07:18
Kuzenimde bugun dukkanini açıyor (coffee shop)

ghibli06
01-06-2020, 07:41
beyler biz Çin değiliz, nüfusun %30u yurt dışına çıkan, ya da Avrupa gibi %60 ımız ülkeler arası seyehat etmiyor, buna rağmen hacı kafileleri ve de yurtdışıdan gelen kişiler pandemiye yetti... virüs şimdilik yaşlı nüfusu daha çok etkiledi, o sebeple İtalya İspanya gibi emekli cennetlerini daha çok etkiledi ama uzmanlar iyi biliyor ki hiç bir virüs olduğu gibi kalmaz, değişim gösterdiğinde bu kez çocukları vurmayacağına emin miyiz? şimdi bize 'iyi davranan' virüs o zaman 'kötü' mü davranacak? gece 12 den sonra Ankara Çiftlikte köftecilerin kokoreççilerin önünde 100 araba varmış, böyle gerizekalı bir toplumda kafeleri plajları AVM leri açmanın da belli bir bedeli olabilir, şimdi ki gibi 'virüs bir şey yapmıyor yaa, bak ölmedik işte' mantığı çok yanlış...

razzmatazz
01-06-2020, 08:53
Kamu Bankaları Konut Kredisi Faizlerini 0,64'e Duşurdu! 1 Yıl Taksit Odeme Yok (https://www.insaatderyasi.com/kamu-bankalari-konut-kredisi-faizlerini-064e-dusurdu-1-yil-taksit-odeme-yok-15603h.htm)

bu haberin aslı astarı nedir abiler varmı böyle bir duyum alan ev kiralamak üzereyim doğruysa direk ev almayı düşünüyorum :)

ÖmerF.Bayar
01-06-2020, 08:56
Ben mesleğim gereği yasakta çıkabiliyorum, geçtiğimiz Cumartesi ve Pazar da mecbur çıktım,
Yollar araba kaynıyordu, tırlar 1 saat Mahmutbey - Çatalca güzergahi trafik kontrolu için trafikte kaldılar en az,
Akabinde bende aynı güzergahtan geçtim ama pek beklemedim çünkü korna vs baya ses yapıp yolu açtırmışlar, aradan birsürü insan kaynayıp geçmiştir eminim,
Yazlıkcılar inatla zaten çıkıyorlar yazlıklarına gitmek için, bizim bugüne kadar çıkmadıgımız her gün eminim böyleydi,

Akşam desen insanlar sanki arabalarının içinde bekliyorlar, 23:30 dan sonra yollar doluyor bizim çevrede, abi bu neyin sabırsızlıgı, neyiniz eksikti anlamıyorum,

Ek olarak zaten yasak var kimse çıkamaz diye millet saçma sapan araba kullanıyor, yolun ortasında duran mı dersin, koca e5-e6 babasının mali gibi giden mi dersin daha tehlikeli halde, ayna kullanımı sıfır.

imprezaWRC
01-06-2020, 10:49

Bak ben mesela neden veya nelerden korkuyorum yazayım. Küçük yaşta çocuğu olanlar daha iyi anlayacaktır. 2 sene önce çocuğumuz 2 hafta yatak döşek kıvamda olmuştu. Toplamda 3 özel hastane gezip anca 3.üsünde ve o da artık bir zahmet bir daha test yapın dememizle öğrendik ki çocuk evde muhtelif influenza'ları geçirmiş.
Sürüntü testini düzgün alamadılar. Sonunda bir zahmet kan alın bakın dedik anca öyle ortaya çıktı. Sonra ne oldu, ateş yüzünden kalçasında ödem birikti. Bunu da profesörü bile 40 tane test sonrası anlamıştı. Çocuk yürüyemez hale gelmişti. Hatta derdini de tam anlatamadığı için ne halt edeceğimizi bilememiştik.

Bu sene olanı yazayım. Evde oturmak yerine herhangi bir vasfı olmayan biri sırf okul aile birliğinde diye ateşi olan çocuğunu da okula getirmişti. Biz akşam okuldan almaya gittiğimizde bu tablo ile tesadüfen karşılaşmıştık ve yanımızda getirdiğimiz atıştırmalığa o çocuk bir güzel öksürmüştü. Normal şartlarda ortalığı birbirine katmamız gerekirdi ama anne-baba olarak basiretimiz bağlanmıştı bir halt diyememiştik.
Diken üstünde yaşamak istemiyorum. Hele ki vurdumduymazlar çoğunlukta ise bunu hiç yaşamak istemiyorum. Okul ne önlem aldı bilgimiz yok. Hasta çocuğu yine kabul edecekler mi açıklama bekliyoruz. Bana ne annesi babası işe gidecek diye hasta çocuk okula mı gönderilir. Bir zahmet ilgileniver. ilgilenmeyeceksen de çoluk çocuk yapma.

Yazlıkta sahile inersin çocuk mocuk dinlemeden fosur fosur sigara içerler hatta puro...vs içenler bile olur. Uyarırsın, keyif yapamayacakmıyım diye cevap alırsın.

Hadi normalleşiyiroruz dediler, millet çocuğu ile otellere rezervasyon yapmaya başladı. Semptom göstermeyenlerde aramızda olacak, önlem olarak ateş mi ölçecekler.

Doğru düzgün tedbir almadan, şurada şöyle olacak böyle olacak denilmeden normalleşiyoruz denildi. Markete ben kronometre tutarak giriyorum. En fazla 15dk kalıp çıkıyorum. Ne oldu, kasa da millet dip dibe sıraya girdi. Uyarınca da sana cins cins bakıyorlar.

Bende en az senin kadar rahat olmak istiyorum ama olmuyor. Geçen gün bauhaus'a bir bakayım tenha ise gözümü karartıp alacağımı alıp çıkarım dedim; kapıdan döndüm. Kapıda sigara içenler, kapı ağzında birikenler, içerisinin ana baba günü olması...vs Biri öksürse hava içeride sirküle oalcak bitti gitti.

Çeşit çeşit virüs var sanki dönem dönem yaşanmış ve bitmiş gibi anlatıyorlar. Biten eden birşey yok. Aşının da bence faydası yok. Hangi yıl hatırlamıyorum milleti gaza getirdiler, sidik zoruyla bende Grip aşısını bir kere oldum bir daha dedim tövbe hayatta olmam. O sene 1 hafta kafamı yataktan kaldıramadım.

Şahsım adına, karamsar tablo çizmek niyetinde değilim, benden uzak olduğu sürece kimin ne halt ettiği de umrumda değil. Haber falan da artık bakmıyorum. Sadece senin kadar geniş değilim ve korkuyorum. Çünkü ellerinden öper 7 yaşında çocuğumuz var ve malesef rüzgarı görse burnu akan cinsten bir çocuk. Özetle, diken üstündeyim, kaygılarım var.

ghibli06
01-06-2020, 11:07
yan komşum özel okul ve kreş sahibi... açın dediler açacaklar ama herşey tek vakaya bakar, o okulun ticari hayatı biter dedi... çok doğru, normal zamanda bile kışın çocuğu kreşe giden evde hastalık bir türlü bitmiyor, böyle bir ortamda sorumluluk kimde olacak okulda mı? yoksa sosyal mesafeyi korumayan çocuklarda mı? tek tek odalara mı hapsedecekler çocukları? 3 ölü varken bile bir korku vardı toplumda ama şu anda 1.000 vaka 50 ölüye 'bişey yok yavvv, bulaşıyor ama öldürmüyor!' gözüyle bakılıyor...

otelleri açtın, İngiltere diyor ki 'havalandırma sistemleri virüs yayılmasına sebep oluyor!'... Kanada'da bir huzur evinde izole odalarda bile corona çıktı, sebebi bu havalandırma tesisatları, nasıl engel olacaksın elinde termometre ateş mi ölçeceksin devamlı? farzet ki ölçtün 2 kişiyi de herkesin gözü önünde ambulansa koydun, o otelde kimse kalır mı?

bizim ülkemizde kalır dünkü kokoreççi önündeki kalabalığı görünce bizim boşuna kastığımızı anladım ben... bize ne AIDS işler ne de corona...

imprezaWRC
01-06-2020, 11:15
Tabi halen cevaplarını da net olarak bilemediğimiz hususlar da var. Muhtemelen influenza, beta, domuz gribi ve grip gibi bir olan bir daha olmayacak diye bir kaide yok ama bu ne zaman sorulsa hep kırım kırım cevap veriliyor.
14 gün kendini izole ettin, 15.gün sokağa attın girmedik, gezmedik temas etmedik yer bırakmadın oluyor mu öyle? Belki o bünyede 15.gün etkisi gidecek belkide 21.gün sonra tamamen bünyeden çıkacak. Biliyormuyuz tam olarak ne olduğunu, tabiki hayır.
Eşimin bir tanıdığı doktorunun dediğine göre belirtileri göstermiş ama kadına git evde kendini 14 gün izole et, evde geçir hastalığını demişler. Kadın şimdi bilardo topu gibi heryerde dolanıyor.

Birkaç yaz önce komşumuzun çocuğu yukarıdaki virüslerden birini geçirmiş. Sağolsun çocuk tam anlamıyla da iyileşmeden birgün bahçeye dibimize kadar getirmişti. Geniş geniş de aslında hasta ama hava alsın diye dışarı çıkardık demişti. Çok iyi ama gerizekalı bir insan olduğundan suratına karşı o an birşey dememiştim ama aklımdan o an çok şey geçmişti. Ha bizim ki o sene hastalanmamıştı ama biz 1 hafta çocuk hastalanmasın diye gözünün içine bakmıştık. Her dakika ateş ölçmüştük.

KÖROĞLU
01-06-2020, 11:16
pompaya gidip aıds liyim diyen kadına " atın ölümü arpadan olsun" diyen milletin evlatlarına korona komaz, fazla şeyapmayın bırakın normalleşsinler.

Ölmeyi bayılmak sanmak güzel kafa gerçekten. Ulan ben fırından simit almaya korkuyorum başımıza iş gelir diye, anama babama gitmedim 2 aydır.

Kapıdan böyle hücrede ziyaret eder gibi gidip geliyoruz. Tek sosyal alan market o da zaruri ihtiyaçtan.

Ofiste 50 kere dezenfektanla el temizliyor sürekli maske takıyoruz.

Boşa uğraşıyoruz sanırım ne bileyim, sen bu kadar uğraş gelsin "baba bu kadar kasmayın yav bişi olmaz" diyen birisi sana virüs bulaştırsın sonra git öl.

enteresan.

imprezaWRC
01-06-2020, 11:25
yan komşum özel okul ve kreş sahibi... açın dediler açacaklar ama herşey tek vakaya bakar, o okulun ticari hayatı biter dedi... çok doğru, normal zamanda bile kışın çocuğu kreşe giden evde hastalık bir türlü bitmiyor, böyle bir ortamda sorumluluk kimde olacak okulda mı? yoksa sosyal mesafeyi korumayan çocuklarda mı? tek tek odalara mı hapsedecekler çocukları? 3 ölü varken bile bir korku vardı toplumda ama şu anda 1.000 vaka 50 ölüye 'bişey yok yavvv, bulaşıyor ama öldürmüyor!' gözüyle bakılıyor...

otelleri açtın, İngiltere diyor ki 'havalandırma sistemleri virüs yayılmasına sebep oluyor!'... Kanada'da bir huzur evinde izole odalarda bile corona çıktı, sebebi bu havalandırma tesisatları, nasıl engel olacaksın elinde termometre ateş mi ölçeceksin devamlı? farzet ki ölçtün 2 kişiyi de herkesin gözü önünde ambulansa koydun, o otelde kimse kalır mı?

bizim ülkemizde kalır dünkü kokoreççi önündeki kalabalığı görünce bizim boşuna kastığımızı anladım ben... bize ne AIDS işler ne de corona...

Bizde doğuştan birşey olmaz kafası var. O nedenle de tatil yapanlar, anlık tedirgin olup kaldığı yerden hayatına devam eder. En kötüsü de, corona değil yahu diye otel yönetimi açıklama yapar herkes bir anda rahatlar ve havuzuna, denizine girmeye, güneşlenmesine devam eder.

Okulda corona öncesi çocuklar serildi. Sınıfların mevcudu yarıya düştü. Okul ne yaptı, hiçbirşey. Bu yeni dönemde de yine aynı kafa ile hayatlarına devam edeceklerini bildiğim için korkuyorum. Sürekli bir genelge bekliyorlar. Yapma deseler hepsini dip dibe mi oturtacaksın. Maske ile mi ders yapacaklar ? Hiçbir bilgi akışı yok.

Restauranda masalar arasını 1.5 metre yapıyorlar. Masaya gidene kadar kapsüllemi gidecekler? Müşteriler , iskemleyi çektiği anda mesafe falan da kalmaz. Masadan masaya ölçüm yapıyorlar :D :D Virüs 1,5 metre menzile sahip, 1,50001 bile gidemiyor. :D :D

ÖmerF.Bayar
01-06-2020, 12:17
Sabah ofise geldim super bir asansör kuyrugu, 4 kişiden fazla binmiyor asansöre güzel dedim ama asansör kuyrugunda herkez iç içe, uzaklaşırmısın diyorum adam suratıma ters ters bakıyor.
Markette ödeme sırasında sosyal mesafe bırakıyorum, millet direk önüme atlıyor sanki yokmuşum gibi, pardon sıradayım diyorum ne gerek var o kadar uzakta durmaya diyor.

İmtahanımız gerçekten zor.

denizhandinc
01-06-2020, 12:27
Yine herkes isine gelen tarafından alıp bizi gömüyor burda hesapta. Hicbir önlem almadan cıkın gezin diyen yok. Ama sizin gibi evham yapıp karalar baglayacakta hali yok kimsenin. 3 aydır İtalya olacaz diye bagırdınız noldu olmadı. Aksine İtalya bile senden önce normallesmeye basladı. Neyse sizin belli ki tuzunuz kuru. İsinden gücünden olan adama 100 lira yardım et deseler 10 lira vermezsiniz. E ne yapacak bu insanlar? Ben misal yıllardır havacılık sektöründeyim. Bu ucaklar 3 ay daha ucmasın kıdemli teknisyen demeden yolu verirler adama. Velev ki 1 sene bulunamadı bu isin cözümü ne yapacaksınız 1 sene? Bakarsın daha önceki "corona" baslıklı virusler gibi bu da kendini etkisiz hale getirip biter bilemezsin. Allah herkesin isini gücünü rast getirsin. Saygılar

MertSerhanÖ.
01-06-2020, 12:39
pompaya gidip aıds liyim diyen kadına " atın ölümü arpadan olsun" diyen milletin evlatlarına korona komaz, fazla şeyapmayın bırakın normalleşsinler.

Ölmeyi bayılmak sanmak güzel kafa gerçekten. Ulan ben fırından simit almaya korkuyorum başımıza iş gelir diye, anama babama gitmedim 2 aydır.

Kapıdan böyle hücrede ziyaret eder gibi gidip geliyoruz. Tek sosyal alan market o da zaruri ihtiyaçtan.

Boşa uğraşıyoruz sanırım ne bileyim, sen bu kadar uğraş gelsin "baba bu kadar kasmayın yav bişi olmaz" diyen birisi sana virüs bulaştırsın sonra git öl.

enteresan.

Yukarda ghibli abimizde yazmış,bende her allahın günü söylüyorum.
Çok gerizekalı bi toplumuz.Yani bu başka bi level,çok enteresan.

yilmazcatalbas
01-06-2020, 13:09

enteresan.

Özellikle buralarda çok fazla var bu düşüncede insan. 3 aydır tam olarak tarif ettiğin gibi yaşıyorum ama insanların bu umursamazlığını gördükçe moralim bozuluyor, bir gün gerçekten biteceğine olan inancım azalıyor.

imprezaWRC
01-06-2020, 13:16
Yine herkes isine gelen tarafından alıp bizi gömüyor burda hesapta. Hicbir önlem almadan cıkın gezin diyen yok. Ama sizin gibi evham yapıp karalar baglayacakta hali yok kimsenin. 3 aydır İtalya olacaz diye bagırdınız noldu olmadı. Aksine İtalya bile senden önce normallesmeye basladı. Neyse sizin belli ki tuzunuz kuru. İsinden gücünden olan adama 100 lira yardım et deseler 10 lira vermezsiniz. E ne yapacak bu insanlar? Ben misal yıllardır havacılık sektöründeyim. Bu ucaklar 3 ay daha ucmasın kıdemli teknisyen demeden yolu verirler adama. Velev ki 1 sene bulunamadı bu isin cözümü ne yapacaksınız 1 sene? Bakarsın daha önceki "corona" baslıklı virusler gibi bu da kendini etkisiz hale getirip biter bilemezsin. Allah herkesin isini gücünü rast getirsin. Saygılar

Yazılanları nasıl da inatla işine geldiği gibi ve tersinden anlıyorsun. Nasıl birde önce tersleyip sonra da yumuşatırcasına saygılar diyorsun, muhteşemsin ya. Ben önlem alıyorum almasına da etrafımdakiler almıyor onu ne yapacağız ? Soruyorum, okul ne halt edecek, cevap yok. Sınıf mevcudunu iyice azaltmak için sıraların arasını mı açacaksın? Spor dersinde ne halt edeceksin? Yemekhane de ne önlem aldın? Ben bunların cevabını alamadığım gibi basit bir hastalık olarak nitelendirilen durumda bile okul tepkisiz kalıyor.
Bak bu okul kısmı.
Ben önlem alayım ama karşı taraf almasın, ben ne anladım bu işten?
İşsiz kalma kaygını da anlıyorum ama şu 10 lira kısmını bana değil sms atana söylesen daha iyi olacak gibime geliyor. Zira böyle zamanlarda benim sms ile yardım talebinde bulunabilecek kadar harcayacak birikmişim yok. O smsleri de herhalde servis sağlayıcılar bedava göndertmiyor değil mi? Bana da mesela 1000 TL vermediler. Hepi topu telsiz 5 tane maske alabildik.

rebelh
01-06-2020, 13:17

bu nasıl bir özgüven yiğidim seni tanımak istiyorum :icon_rule

şu forumun en büyük sıkıntısı herkesi ciddiye almaları
senin bu fikirlerini ciddiye alıp sana cevap veren insanları üzme bak değerlerini bil onlar aslında seni önemsiyorlar farkında değilsin

ghibli06
01-06-2020, 13:18

çok basit bir şey söyleyeyim, ben 2 senede ortalama 90 kişinin çalıştığı bir şantiyede 300 küsür bin tl işsizlik fonuna, 600 küsür de SGK ya nakit para vermişim... bunu devlet işsizine dağıtamadıysa ben bir daha mı yatırayim? sen diyorsun ki devletin kimseyi evinde tutacak gücü yok, o sebeple çıkalım işimize gücümüze bakalım, o zaman 2.5 aydır evde ne işimiz vardı madem işin sonu buna dönecekti? 100 sefer yazdık, yaşlı nüfusu fazla ülkeler bunun acısını daha fazla çekti ama bu sendeki virüsün az olmasından onlarda çok olmasından kaynaklı değil... daha yere tükürmemeyi öğretemediğin milletten sosyal mesafesini kendisinin koymasını bekleyerek sosyalleşme bekliyorsun, ateş düştüğü yeri yakar, inşallah kimseye bir şey olmaz...

KÖROĞLU
01-06-2020, 13:39

Giriş cümlende yazmış olduğun eleştiriye düşmüş olman gerçekten ironik olmuş.

Evham yapacak bir durum yok biz zaten olması gerektiği gibi kendimizi koruyoruz, ayrıca istatistiki veriler ile de sabit olmakla beraber "evham yapan" kişiler daha uzun e sağlıklı yaşıyor. Çünkü önlem alıp dikkat ediyor, benim gibi evham yapanlar da "ulan ben ölsem neyse de virüs beni öldürmez ama bulaştırdığım kişiye zarar verirse ne yaparım" diye vicdani muhasebe yaparak daha da dikkatli davranmaya çalışıyor.

Benim eleştirim iş ile ilgili değildi, tuzu kuru kısmı göreceli özel sektörde ücretli çalışıyorum meslek gereği firmanın mali verilerini ben hazırlıyorum, ve çok ciddi bir zarar söz konusu bu ay için. Sektör olarak da ilerleyen dönemde normal üretim adetlerine kavuşması kolay görünmüyor, her an topun ağzındayız yani, öyle ıslak kuru bir durum yok.

İş olsun olmasın değil, ama çok afedersin b.k var gibi avm ye koşup h&m de rafları talan etmeye ya da seri köz getir şekli mekanda oturmaya da çok sıcak bakmıyorum.

bold yaptığım kısımla ilgili cevap vermek yardımın ruhuna aykırı olur, zira bir elin verdiğini diğer el görmemeli şiarı ile büyüdük biz o yüzden o mecralarda çok dolanma derim.

Şurada yazan okuyan bir allahın kulu da teknisylenler aç kalsın, muhasebeciler beter olsun, detailing işi yapanların pastası bitsin, lastikçinin bijon anahtarı kırılsın demiyor zaten.

Kimse art niyetli değil, ama dikkatli olmak iyidir bence sen de önlem alarak yap ne yapacaksan.

2jz
01-06-2020, 17:41
Kanada'da bir huzurevinde kalan herkes Covid-19'a yakalandı

Kanada'nın Quebec eyaletindeki bir yaşlı bakımevinde kalan 226 kişi ile 148 çalışanı Coronavirus'e yakalandı.

Quebec eyaletine bağlı Mount Royal kentindeki bir yaşlı bakımevinde gelen şikayetler üzerine inceleme başlatıldığı ve yapılan testler sonucunda huzurevinde kalan herkeste ve çalışanlarında virüs tespit edildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Quebec Halk Sağlığı Direktörü Dr. Horacio Arruda, bakımevi sakinlerine ve çalışanlarına virüsün tam olarak nasıl bulaştığının henüz bilinmediğini havalandırma sisteminin incelendiğini belirtti.

Arruda, CHSLD Vigi Mont-Royal bakımevindeki koruma tedbirlerinin, hastanelerdeki seviyede olmadığını söyledi.

Şu ana kadar bakımevinde kalan 70 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Yabancı kaynaklarda en güçlü ihtimal olarak havalandırma sistemi gösterilmiş.

Avm gibi sadece havalandırma sistemiyle hava akışının sağlandığı yerlere gitmeyi düşünenler iyi düşünsünler

Ayın 17'sinde paylaşmıştım. Normalleşirken dikkat edin. "Ne olacak baba yeaaaaa, Ne çok kastınız" diyenler yüzünden size bir şey olmasın. Aklınızdan çıkarmayın kitle olarak tedbirli olmalıyız. Kitle dikkatli olmadığından siz çok daha fazla dikkat etmek zorundasınız.

Olayı şuna benzetiyorum. Zamanında bergamadaki altın madeni açılsın diye kulis yapan arkadaş, 7 sene madende çalışıp sağlığını kaybedip işten çıkarılmıştı. Şov yapalım derken siyanür havuzuna dalmışlar zamanında :D Merak edenler için hikayenin devamı... (https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/bir-ibret-oykusu-5300229/)

KÖROĞLU
01-06-2020, 18:56
Az önce sakaryanın genel olarak takıldığı mekanların bolca olduğu caddeden geçtim ve herkes gayet normalleşmiş.

Bu kesim genel olarak üni öğrencisinden oluşuyor.
Bir de karı kız düşürmek isteyen hallederiz aş ceo ları takılır.

Şaşırdık mı şaşırmadık. Ben şahane bi cafeye gidip oturma ihtiyacı duymuyorum oradan gelen çay bardağı ne kadar temiz ya da şişeli içecek alsan o şişe ne kadar temiz.
Yemek yesen yemeği yapan muamma.

Bu saatten sonra ölenleri de muhtemelen covid diye raporlamaycakları için doğru veriye ulaşmak imkansız olacak gibi geliyor.

Dikkat etmekte fayda var.

Ha bir de bu gün o kadar normalleştik ki toplu taşıma da %50 yolcu kapasitesi sınırı kaldırılmış.(şehir içi)

Bkz: 500T bunu sevdi.

imprezaWRC
01-06-2020, 19:33
Az önce sakaryanın genel olarak takıldığı mekanların bolca olduğu caddeden geçtim ve herkes gayet normalleşmiş.

Bu kesim genel olarak üni öğrencisinden oluşuyor.
Bir de karı kız düşürmek isteyen hallederiz aş ceo ları takılır.

Şaşırdık mı şaşırmadık. Ben şahane bi cafeye gidip oturma ihtiyacı duymuyorum oradan gelen çay bardağı ne kadar temiz ya da şişeli içecek alsan o şişe ne kadar temiz.
Yemek yesen yemeği yapan muamma.

Bu saatten sonra ölenleri de muhtemelen covid diye raporlamaycakları için doğru veriye ulaşmak imkansız olacak gibi geliyor.

Dikkat etmekte fayda var.

Ha bir de bu gün o kadar normalleştik ki toplu taşıma da %50 yolcu kapasitesi sınırı kaldırılmış.(şehir içi)

Bkz: 500T bunu sevdi.

500T'yi kullananlara imkanı yok filyasyon yapamazlar. Anca biletli yolculuk yapılan taşıma sektöründe yapabilirler o da bence %100 olmaz :(

imprezaWRC
01-06-2020, 19:37
Ayın 17'sinde paylaşmıştım. Normalleşirken dikkat edin. "Ne olacak baba yeaaaaa, Ne çok kastınız" diyenler yüzünden size bir şey olmasın. Aklınızdan çıkarmayın kitle olarak tedbirli olmalıyız. Kitle dikkatli olmadığından siz çok daha fazla dikkat etmek zorundasınız.

Olayı şuna benzetiyorum. Zamanında bergamadaki altın madeni açılsın diye kulis yapan arkadaş, 7 sene madende çalışıp sağlığını kaybedip işten çıkarılmıştı. Şov yapalım derken siyanür havuzuna dalmışlar zamanında :D Merak edenler için hikayenin devamı... (https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/bir-ibret-oykusu-5300229/)

Otele gittin; senden önce semptom göstermeyen bir aile kaldı. Yahu odayı isetediğin kadar alkolle sil. Klimayı geçtim; o otelde fancoil veya benzeri bir sistem var ise komple o sistemi temizlemen lazım. Çünkü merkezi bir sistem var ise odayı temizlemek ile bu iş olmaz.

R.I.P
01-06-2020, 19:49
Hala marketten gelen herşeyi çamaşır suyu ile silerken ben dışarda bir mekana uzunca bir süre gitmem, anca aşı çıkar aşı olurum ondan sonra yoksa bireysel korunmaya devam

2jz
01-06-2020, 21:24
Tam ben :D

https://scontent-otp1-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/e35/82168291_2868023096643509_6502540851619740578_n.jp g?_nc_ht=scontent-otp1-1.cdninstagram.com&_nc_cat=105&_nc_ohc=2-xDuvafF6kAX8S7brR&oh=f668fdccb5b24d6a0303c63f5ef58a54&oe=5F0068B5

BuRaK_eFe
01-06-2020, 22:28

Valla oturup evde yorulmayın kardeşim sizde... 20 vakada ülkenin düzeni değişti. Şimdi günde 1000 vaka varken normale dönüyoruz diye b.kunu çıkardılar..

imprezaWRC
02-06-2020, 09:46
Valla oturup evde yorulmayın kardeşim sizde... 20 vakada ülkenin düzeni değişti. Şimdi günde 1000 vaka varken normale dönüyoruz diye b.kunu çıkardılar..

Dün eşim yürüyüş mesafesindeki markete ve fırına gitti. Maske takmayanların kendisine cins cins baktığını ve sitede tanımadığı birinin sigara tüttüre tüttüre yürüdüğünü görünce kenarda beklediğini söyledi o sigara içende eşimi fark edince ters ters bakmış.

Hayırlısı olsun artık. Maskeyi en başından beri hep çenesinde tutanlar da var; onlara artık hayatta taktıramazsın.

imprezaWRC
02-06-2020, 09:48
Tam ben :D

https://scontent-otp1-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/e35/82168291_2868023096643509_6502540851619740578_n.jp g?_nc_ht=scontent-otp1-1.cdninstagram.com&_nc_cat=105&_nc_ohc=2-xDuvafF6kAX8S7brR&oh=f668fdccb5b24d6a0303c63f5ef58a54&oe=5F0068B5

Aynı ben :D :D

R.S.C
02-06-2020, 09:51
2 hafta sonra görüşelim...

KÖROĞLU
02-06-2020, 10:34
2 hafta sonra görüşelim...

Resmi olarak bu işleri normalleştiği için, vaka sayısı ölüm sayısı artsa da bunu asla kamuoyu ile paylaşmazlar.

İnfial olur yoksa. 2 hafta sonra en fazla kendi aramızda ya bizim mahalleden berjecan vardı ölmüş, aa bizim komşu pelinsunun kayınvalidesi vefat etmiş gibi şeyler konuşuruz.

bireysel olarak korunmak lazım en temizi, zaruru ihtiyaç olmadıkça sağa sola gitmiyorum şahsen, uzunca bir süre de gitmeyeceğim.

R.S.C
02-06-2020, 10:45
ölüm sayısını manipule etseler bile ki mana görmüyorum sayıların artacağını herkes öngörüyor, vaka sayısı 800 den 3800 e fırlayınca geri dönmekte zor olacak önlemlerde. ok yaydan çıktı artık herkes g...ü kollasın.

16EC813
02-06-2020, 10:52
ölüm sayısını manipule etseler bile ki mana görmüyorum sayıların artacağını herkes öngörüyor, vaka sayısı 800 den 3800 e fırlayınca geri dönmekte zor olacak önlemlerde. ok yaydan çıktı artık herkes g...ü kollasın.

hangi dötü kollayacak bi döt kaldı mı ki ameke :D

imprezaWRC
02-06-2020, 11:02

Sen, ben bireysel olarak nereye kadar g.tü kollayabiliriz ki? Kendimi Taksim'de Yılbaşı kutlamasına yanlışlıkla giren ama kalın ped takmış turist gibi hissediyorum.

KÖROĞLU
02-06-2020, 11:33
Sen, ben bireysel olarak nereye kadar g.tü kollayabiliriz ki? Kendimi Taksim'de Yılbaşı kutlamasına yanlışlıkla giren ama kalın ped takmış turist gibi hissediyorum.

japonya da olsak bu sistemde iyiydi zira onların ki küçük diyorlar, ama biz anlık olarak zencilerin arasına düşen turist gibiyiz.

4 gün ofisteyiz artık 8/16 arası sürekli maskeyle takılıyorum kulaklarım çarli'den hallice olmaya başladı.

Firma çok güzel önlemler aldı ama üretimdeki adamların şuursuzluğu beni öldürecek, simit saatimiz var, simit geldiğinde walking death gibi simitlere çullanıp çoğunu elleyip bırakıyorlar.

sen sabbaha kadar maske taksan ne olur bu saatten sonra.

imprezaWRC
02-06-2020, 11:34
japonya da olsak bu sistemde iyiydi zira onların ki küçük diyorlar, ama biz anlık olarak zencilerin arasına düşen turist gibiyiz.

4 gün ofisteyiz artık 8/16 arası sürekli maskeyle takılıyorum kulaklarım çarli'den hallice olmaya başladı.

Firma çok güzel önlemler aldı ama üretimdeki adamların şuursuzluğu beni öldürecek, simit saatimiz var, simit geldiğinde walking death gibi simitlere çullanıp çoğunu elleyip bırakıyorlar.

sen sabbaha kadar maske taksan ne olur bu saatten sonra.

Ya aman dert ettiğin şeye bak, sen önlemini al yeter. Simit yeme mesela :D

KÖROĞLU
02-06-2020, 11:38

simit yemiyoruz da bu adamların oturduğu masalarda yemek yiyoruz :D o nasıl olacak.

Masaya olabildiğince az dokunuyoruz ama ne bileyim başımıza bir iş gelirse hakkınızı helal edin ölür kalırız.

imprezaWRC
02-06-2020, 11:54
simit yemiyoruz da bu adamların oturduğu masalarda yemek yiyoruz :D o nasıl olacak.

Masaya olabildiğince az dokunuyoruz ama ne bileyim başımıza bir iş gelirse hakkınızı helal edin ölür kalırız.

Onun cevabını da kasmayın, abarttınız, yetti artık diyen arkadaş verir diye düşünüyorum.

34btr1907
02-06-2020, 11:54
kimse bahsetmemiş ama bu resmen davetiye bu kadar erken hıc bir acıklaması yok bunun

https://www.lidergazetesi.com/sites/289/uploads/2020/06/01/large/616x321-son-dakika-icisleri-bakanligi-duyurdu-toplu-tasimada-yuzde-50-zorunlulugu-kaldirildi-1591030694913.jpg?

KÖROĞLU
02-06-2020, 11:58
kimse bahsetmemiş ama bu resmen davetiye bu kadar erken hıc bir acıklaması yok bunun

https://www.lidergazetesi.com/sites/289/uploads/2020/06/01/large/616x321-son-dakika-icisleri-bakanligi-duyurdu-toplu-tasimada-yuzde-50-zorunlulugu-kaldirildi-1591030694913.jpg?

#3862 numaralı postta yazdık ama güncel olsun. Dikkat etsin toplu taşıma kullananlar.

İst dan taşınmak özellikle şu süreçte verdiğim en güzel kararmış onu fark ettim.

34btr1907
02-06-2020, 12:03
atlamısım başkan,bu foto aslında muz cumhurıyetı konusu ıcın daha uygun

KÖROĞLU
02-06-2020, 12:49
atlamısım başkan,bu foto aslında muz cumhurıyetı konusu ıcın daha uygun

Dün arkadaşlar konuşuyorduk , akşam çıkınca sosyal gözlem yapacağım demişti.

Az önce denk geldik, naaptın dedim, abi hiç şaşırmadım dedi, starfucks / avm / full dedi ne maske var ne bir şey herkes iç içe diyor.

Ben de bir kaç post üstte yazmıştım benzer manzaralara şahit oldum diye umursamıyor kimse olayı.

Sonra sen ben gibi olması gerektiği şekilde davrananlar "baba çok kasmayın" cümlesindeki "kasan" lar olarak yaftalanıyoruz.

2jz
02-06-2020, 15:24
Kitle benim umrumda değil yada kaç can kaybı olduğu.

Yapılması gerekenlerden bahsediyorsun, dikkatli olmamız gerekiyor dünyada çok ağır bedeller ödendi diyorsun, resmi verileri paylaşıyorsun (who, cdc, ttb...) küfür yediğinle kalıyorsun, iyi ihtimalle dalga geçiyorlar :)

Dünyada nüfus sıralamasında 23. sırada olan İtalya en çok sağlık yatırımı yapan 2. ülkeydi. Ne oldu? Sağlık sistemi 1 haftada çöktü.

İtalya, İspanya, İngiltere'nin bu derece perişan olmalarının, istisnasız her salgından etkilenmeleri çok büyük turizm merkezi, transit geçiş noktası olmaları. Fuar, lansman gibi dünya çapında organizasyonların merkezi olmaları. En basitinden şu örneği vereyim m*lum otomobil forumundayız, neredeyse tüm otomobil üreticileri kışın yapılan dünya basın lansmanlarını portekiz, ispanya, güney italya, güney fransa'da yapıyor. Mobilite fuarı barselonada, fotoğraf fuarı almanyada... Londrada (Oxford caddesi sanırım adı, şu lüks cadde mağazalarının olduğu yer) sadece christmas haftası Türkiyenin turizm geliri kadar ciro yapıyor oradaki mağazalar. (şimdi baktım haberde 1 haftada 20 milyar dolarlık ciro yapıldığı yazıyor. Türkiye turizm geliri 34 milyar dolar). İnsan sirkülasyonunu anlamak adına bu örnekleri verdim.

Bizim genlerimiz kuvvetli değil, çok ağır atlatan bölgelerde insan akışı çok yoğun.

İtalyada yaşanan insanlık dramını görmüşsünüzdür. İnsanlar sevdiklerine son görevlerini yapamadı. Cenazeleri askerler aldı, büyük kazanlarda yakıldı. Kaçınız annenizi, babanızı, kardeşinizi, eşinizi, evladını, sevdiğiniz birine böyle veda etmek ister?

Benim annemde, babamda kronik rahatsızlıkları olan insanlar. En ufak bir dikkatsizlikte arkalarından fatiha okumak zorunda kalırım. O yüzden dikkat ediyorum.

Kimse "kasmayın yea" demesin. Dikkat etmeyebilirsiniz. Başınıza bir şey gelirse, akşam bakan açıklarken rakamların arasında sadece bir sayı olarak görürüm, haberim bile olmaz.

Dikkatli olanlara demiyorum bunu zaten anlamışlardır. Hepiniz sağlıcakla kalın :)

2jz
02-06-2020, 15:51
"Bunlar olacak dediniz hiç bir şey olmadı kardeşim abartıp durmayın" diyenler oluyor. Arkadaş hiç birimiz kahin değiliz. Dünyada olanlara bakıyoruz, bunlar olabilir dikkat etmeliyiz diyoruz.

Hiç bir şey olmayabilir veya şuanki gibi stabil seyredebilir. Ama büyük bir krizde çıkabilir.

Size bulaşabilir, hiç bir şey hissetmeden atlatabilirsiniz. Ama birine bulaştırıp o kişinin ölümüne nedende olabilirsiniz.

Anıl E.
02-06-2020, 15:57
Allah gecinden versin;ama ben Türkiye için müthiş bir 2.dalga bekliyorum.

misery1903
02-06-2020, 18:08
Yani 2,5% civarı ölüm oranı, ölülere test yapılmaması ve DSÖ kriterleri sebebi ile gerçeğinin bunun 2 katı oranda olduğu söyleniyor. Çevrenizdeki her 20 kişiden birinin ölmesinde hiç bir yoksa denecek bir şey de yok. Yine boşa konuşuyoruz. Paronayak olmadan önlemli olmak çok mu zor la.

İstanbul Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz Armağan Çağlayan'ın youtube programına konuk olmuş, yeni duruma dair bilgilerin tazelenmesi için izlenmesi tavsiye edilebilir.

https://youtu.be/ue7hdjAdsF0

kado
02-06-2020, 19:35

Simit bulamıyorsanız pasta yiyin.

MCN21
02-06-2020, 20:27
Aksam ustu bildigimiz tenha olan bir restorana gidelim dedik. Daha acilmamis. Baska bir yer tavsiye ettiler, gittigimizde mekan cakiliydi 40 civari masa var. Neredeyse bos masa yoktu. Herkes bu haftayi bekliyormus :) Rakamlara bakmayacagim ama onumuzde ki hafta cevremden hasta haberleri gelmezse virusun kullanma tarihi gecmis diye dusunecegim. Virus hala varsa su ortamda 2.dalga olmama ihtimali yok.

imprezaWRC
02-06-2020, 20:51

Sonu giyotinle bitiyordu değil mi? Aman Kado bey ağzımızın tadı bozulmasın :)

ghibli06
02-06-2020, 21:14

börek yolla börek :D

Low-Rider
02-06-2020, 21:35
Yeni taşındığım için bu ara mecbur sağa sola gidiyorum eksikler vs.

Bugüne ikea'ya gittim 12.00 açılış saatinde. Kapıda net 200 kişi sıra vardı, tek tek alıyorlardı . 10 dk civarı bekledim arabada izledim, doğru düzgün ilerlemiyordu bile.

İkea'dan vazgeçtim, hemen yanındaki koçtaş'a girdim acil eksikleri almak için. Yarım saat geçirdim geçirmedim, millet boş boş geziyor başka bir şey yaptığı yok.

Otopark'a arabaya döndüğümde, otopark'ta boş yer kalmamıştı resmen.

2jz
02-06-2020, 22:08
Yeni taşındığım için bu ara mecbur sağa sola gidiyorum eksikler vs.

Bugüne ikea'ya gittim 12.00 açılış saatinde. Kapıda net 200 kişi sıra vardı, tek tek alıyorlardı . 10 dk civarı bekledim arabada izledim, doğru düzgün ilerlemiyordu bile.

İkea'dan vazgeçtim, hemen yanındaki koçtaş'a girdim acil eksikleri almak için. Yarım saat geçirdim geçirmedim, millet boş boş geziyor başka bir şey yaptığı yok.

Otopark'a arabaya döndüğümde, otopark'ta boş yer kalmamıştı resmen.

İşi olmayanlar evde otursalar yada boş boş gezmeseler, biz çalışmak zorunda olanlar veya gerçekten işi olanlar olarak pek kalabalık yaratmayacağız sanki.

Atm'ye gitmek zorunda kalıyorum QR Kod falan bekliyorum işim 1 dakika sürmüyor çünkü mecburum iş yapıyorum, önümde 5 tane hiç işi olmayan hesabını kontrol etmek isteyen yaşlı var. 10 dakika ekrana bakıp gidiyorlar. :)

kado
03-06-2020, 01:52
Sonu giyotinle bitiyordu değil mi? Aman Kado bey ağzımızın tadı bozulmasın :)

Giyotin sıkıntı ya , giyotinin mucidi bile tadına bakmış idam edilirken :D

AşkınS.
03-06-2020, 07:39
İstanbula araç ile gelmiyorum normalde. Işe giderken metrobüs kullanıyorum. İlk gün araçla eve 3 saatte gittim e5ten. Ertesi gün mecburen metrobüse bindim,%50 hala devam ediyor galiba,zira boş gidiyoruz. Şoför hemen kapıyı kapatıyor. Trafik aşırı yoğun, istanbuldan kaçmam lazım :)

ghibli06
03-06-2020, 09:01
bakan ve bilim kurulu diyor ki:

havuza girin ama oyun oynamayın
otelde restoranı kullanın ama sohbet etmeyin
spa hamam vs kullanın ama tek kişi girin!!!
otobüs uçak kullanın ama termianallerde dip dibe giden insan ordusuna karşı 2 metrelik sosyal mesafe ışın kalkanını kullanın!
odalarınız 1 hafta dezenfekte edilmiş olsun (tabi bana tarihçesini veriyorlar ya odanın)
havlu ve çarşaflar 90 derecede yıkan.....................

yahu durun ya!!!! yani illa beni tatile göndermek istiyorsunuz, tatil kredisi de verdiniz ne güzel 1 sene ödemeyeceğim, seneye kim öle kim kala na da tamam... yahu ben tatile mi gidiyorum eziyet görmeye mi? insan gevşemeye stres atmaya gider tatile, ben her saniye bunları düşüneceksem neden gideyim? ya da neden beni illa tatile göndermeye çalışıyorsunuz???

GokhanRS
03-06-2020, 09:04
bakan ve bilim kurulu diyor ki:

havuza girin ama oyun oynamayın
otelde restoranı kullanın ama sohbet etmeyin
spa hamam vs kullanın ama tek kişi girin!!!
otobüs uçak kullanın ama termianallerde dip dibe giden insan ordusuna karşı 2 metrelik sosyal mesafe ışın kalkanını kullanın!
odalarınız 1 hafta dezenfekte edilmiş olsun (tabi bana tarihçesini veriyorlar ya odanın)
havlu ve çarşaflar 90 derecede yıkan.....................

yahu durun ya!!!! yani illa beni tatile göndermek istiyorsunuz, tatil kredisi de verdiniz ne güzel 1 sene ödemeyeceğim, seneye kim öle kim kala na da tamam... yahu ben tatile mi gidiyorum eziyet görmeye mi? insan gevşemeye stres atmaya gider tatile, ben her saniye bunları düşüneceksem neden gideyim? ya da neden beni illa tatile göndermeye çalışıyorsunuz???

O değilde villa kiralarına ne olmuş öyle yahu :D

ghibli06
03-06-2020, 09:05
O değilde villa kiralarına ne olmuş öyle yahu :D

2 liralık maskenin 100 tl olduğu yerde çok mu?

GokhanRS
03-06-2020, 09:09
2 liralık maskenin 100 tl olduğu yerde çok mu?

Maske konusuna girme yav. O her yer için aynı halt. Burada da en dandiği adet 3 tl. Biliyorum tekstil ülkesiyiz ama fırsatçı her yerde aynı maalesef. Herkes eline fırsat geçti mi daha çok kazanmak istiyor. Biliyorlar ki seneye sinek avlayacaklar ama bu yıl ne koparırlarsa kâr psikolojisi işte.

snan1910
03-06-2020, 21:06
Çalıştığım şirket sürecin başından beri evden çalışma sistemini devam ettiriyor. 1 Hazirandan itibaren de kademeli olarak ofise dönüşe başladık ama tamamen isteğe bağlı olarak %20 lik kısımla şirketten dönüşümlü çalışıyoruz. Şirkete toplu taşıma ile gelinmemesi için şirket araçlarını da çalışanlara verdiler. Tüm önlemler alındı fakat insan her türlü tedirgin oluyor. Kalabalık ortamda çalışanlar, toplu taşıma kullananların işi çok zor gerçekten :(

1 haftadır herşey eskiye dönmüş gibi sabah akşam ciddi bir trafik otobüsler dolu, her yer kalabalık. Bu günlerin acısını 10 gün sonra yaşamayız inşallah :(

Ormanci
03-06-2020, 22:45
Fahrettin Koca'ya bugün onu sordular, toplu taşıma araçları vesaire böyle böyle ne diyosunuz diye... Ha bir de vaka sayısı çok acayip değişmedi 1200'lerdeydi, ne değişti de normalleşmeye geçtik gibi bişey sordular.

Şöyle ilginç bi cevap verdi; önceki vakalarda ilk zamanlarda hasta olup yoğun bakıma yatan (entübe de olabilir emin değilim) oranı %23-24'lerdeydi, şimdi %2 civarında dedi.

Bu arada daha önce duymuştum ama watsap gruplarında falan diye itibar etmemiştim, Bilim Kurulu üyeleri de benzer açıklamaları yaptılar, "henüz bilimsel veri yok" denilmesine rağmen istatistiklerde virüsün "virülans" denilen öldürücülük oranının düşmesi yönünde bi mutasyon geçirdiği, bu anlamda tehlikesinin azalabilmiş olduğundan falan bahsettiler. Hatta bazı doktorlar kızdı, bilimsel değil, bunun paylaşılmaması lazım diye. Ancak bilimsel olup olmaması bir yana, istatistikler falan da bunu doğrular vaziyette görünüyor.

Geçenlerde bir yazar da yazmıştı, sağda solda çeşitli hastanelerdeki doktorlarla ilk zamanlar konuşamıyorduk, çok yoğunlardı, bana sonra dönüş yapıyorlardı derken, şimdi kendileri de şaşırmış, gelen hastaları neredeyse ayakta tedavi edip göndereceğiz moduna girmişler. O da bu "virülans" muhabbetine girmişti.

Deniliyor ki, dünyada pandemiyi acı şekilde geçiren AB ülkelerinde de bu yönde bir değişim görüldüğü ve buna istinaden "normalleşme, yeni normal" tanımlamalarına geçiş yaptıkları falan söyleniyor.

Ha tabi biliyoruz ki, kimse dayanamıyor, ülkeler dayanamıyor, böyle bi olumlu denebilecek gelişme olmasa bile hepsi açma trendine girmek isteyecekti, o da ayrı konu.

Bir de tabi böyle bi aşamada Almanya'da falan olmak daha iyi olurdu herhalde, çünkü bizde millet "yeni normal"i tamamen "eski normal" şeklinde yaşıyor. Özellikle buralarda yazanlar da zaten değinmiş, millet salak salak hareketler yapıyor, tedbiri elden bırakıp salıyorlar, atıyorum ne işin var anasını satayım Starbucks'ta, çok mu lazım hemen ertesi gün Starbucks'a gidiyosun. İşte karılar 7 saat kuaförde kalıyor.

Kuaför güya tedbir almış, apartmanın altında bi tane var, geçen önünden geçiyorum, karı maskeyi çeneye indirmiş, önündeki karının ağzına girmiş, ağzında ip, oturanın bıyıkları sakalları alıyor, ipi de ağzında gerdirmiş. Ulan dedim siz adam olmayacaksınız.

Yani bi yarım ümitleniyor, tamam diyorum herhalde gerçekten adamların dediği gibi önlemleri alırsak bi nebze de olsa şu tedbir bu tedbirle az buçuk daha normal yaşayabileceğiz... Sonra anlatılanları, yaşananları, şahit olduklarımı görüyorum, ulan diyorum inşallah tekrar patlamaz.

Bendevi Palandöken miydi, bugün bi açıklamaları vardı, of diyorum... Komedi filmi gibi.

Mr.K
03-06-2020, 23:38
Özellikle akaryakıt istasyonlarında sıkıntı büyük. Market kullanmamaya çalışıyorum ama ihtiyaç oluyo ister istemez. Adamlar pantalonun *** cebinden maskeyi takıp çıkarıyo içeri hirip çıkarken çok denk geldim..
En büyük korkum virüsün hızla yayılması..

kado
04-06-2020, 00:35
börek yolla börek :D

Önümüzdeki hafta açıyoruz yeni yerde , gop bağlarbaşı cd.sinin arka tarafında . Gelirsin oraya artık abi :D

Ormanci
04-06-2020, 09:14
Özellikle akaryakıt istasyonlarında sıkıntı büyük. Market kullanmamaya çalışıyorum ama ihtiyaç oluyo ister istemez. Adamlar pantalonun *** cebinden maskeyi takıp çıkarıyo içeri hirip çıkarken çok denk geldim..
En büyük korkum virüsün hızla yayılması..

Sırf akaryakıt istasyonu olsa iyi işte, bir çok yerde durum aynı.
Adamlar balık tutmaya köprü üzerine çıkmış yine yan yana...
Adana'da kaza olmuş, herkes yan yana gelmiş mal mal seyrediyorlar.
Arkadaş diyor ki eczaneye tek tek girin yazıyor kapıda, herkes bekliyor, içeri girdim ilaç alıyorum, adam sırtımdan gelmiş "masge var mooaaa" diye omzumun üzerinden böğürüyor diyor.

Diğer arkadaşlar da çok yazdı, böyle böyle mallık yapan, komple salan çok var. Şu işin adını "yeni normal" koymayacaklardı, millet "normal" deyince komple normale döndük sanıyor herhalde.

Kimisi de hiç sallamıyor, amaaaaaan koy dötüne şeklinde... Yav iyi de ben senin yüzünden hasta olmak istemiyorum ki, maskeni tak, mesafene dikkat et işte bu kadar basit ya... Yanımdan adam geçiyor, maskesi yok, elini de ağzına kapatmadan böhüeeeeeee diye öksürüyor. Ya bunu yapan okumuş etmiş dediğin, belirli bi statüdeki adam güya, cahil cühela da değil ki.

Bakalım ne olacak, şu 1-2 hafta içerisinde göreceğiz.

Tatil işleri ayrı komedi. 70 TL'ye lahmacundan sonra 1.000 TL'ye günlük şezlong parası da gördük.

Krediler çıktı diye konut fiyatlarının artması da ayrı komedi, ülkecek efsaneyiz ya... Nereden tutsan elinde kalıyor.

Bu arada Almanya'da Ahen mi ne diye bi şehir videosu gösteriyor, adamlar komple salmış, maske yok bilmemne yok, bütün millet sokakta...
Ya virüsün etkisi gerçekten azaldı, o yüzden tam açıklamıyorlar ama ufaktan salıyorlar, ne olacağını denemek istiyorlar, ya da böyle oluyor mu ne oluyor bakalım diye deniyorlar... Anlamadım bu işi gerçekten.

emrhn28
04-06-2020, 10:07
biz dükkanın girişine uyarıları koyduk, masa çektik, izole alan yarattık kendimize. herkese dezenfekte sıktırıyoruz tek tek alıyoruz içeri, eldiven taktırıyoruz. Ama 3 kişi bile olsa da kapı önünde üste üste çıkıyorlar ya ne kadar seviyormuşuz dip dibe yaşamayı. Maskeyi cepten çıkarma takma olayı tamamen saçmalık, geçen gün bir müşterim almış eline demir parayı şak şak oynuyor ulan ağzında maskede yok birde gıda işi yapıyor bu adam, abi dedim bırak parayı elini dezenfekte et hastalık var ortada bozuldu gitti. Ben kendimi ve ailemi koruyorum aptal aptal gezenlere bir şey olmayıp bize olmaz inşallah...

imprezaWRC
04-06-2020, 11:01
Norveç'te hastanede çalışan bir arkadaşımız var. Danimarka haricinde hiçbir ülkeye uçuşları açmamışlar. Şehir içinde dolaşım serbest ama millet korkusundan çıkmıyormuş. Virüs yayılma hızı artmış.
Bizde dip dibe yaşamaya başladık, hayırlı olsun. Normalleşmeyi çok yanlış anladılar. Bazı retaurantlarda masalar arasına plexi koyulmuş ama çoğunluğunda önlem yok. Bütün ergenler dışarıda ve çoğunluğunda maske yok. Maske takıp uzaktan uzaktan yürüyenlere cins cins bakanlar çoğunlukta. Ayrıca arkadaş ne starfucks'mış ya, mum kaplı karton bardakta kahve içmek niye bu kadar önem arz ediyor anlamıyorum.

Burak-Akın
04-06-2020, 11:11
Sırf akaryakıt istasyonu olsa iyi işte, bir çok yerde durum aynı.
Adamlar balık tutmaya köprü üzerine çıkmış yine yan yana...
Adana'da kaza olmuş, herkes yan yana gelmiş mal mal seyrediyorlar.
Arkadaş diyor ki eczaneye tek tek girin yazıyor kapıda, herkes bekliyor, içeri girdim ilaç alıyorum, adam sırtımdan gelmiş "masge var mooaaa" diye omzumun üzerinden böğürüyor diyor.

Diğer arkadaşlar da çok yazdı, böyle böyle mallık yapan, komple salan çok var. Şu işin adını "yeni normal" koymayacaklardı, millet "normal" deyince komple normale döndük sanıyor herhalde.

Kimisi de hiç sallamıyor, amaaaaaan koy dötüne şeklinde... Yav iyi de ben senin yüzünden hasta olmak istemiyorum ki, maskeni tak, mesafene dikkat et işte bu kadar basit ya... Yanımdan adam geçiyor, maskesi yok, elini de ağzına kapatmadan böhüeeeeeee diye öksürüyor. Ya bunu yapan okumuş etmiş dediğin, belirli bi statüdeki adam güya, cahil cühela da değil ki.

Bakalım ne olacak, şu 1-2 hafta içerisinde göreceğiz.

Tatil işleri ayrı komedi. 70 TL'ye lahmacundan sonra 1.000 TL'ye günlük şezlong parası da gördük.

Krediler çıktı diye konut fiyatlarının artması da ayrı komedi, ülkecek efsaneyiz ya... Nereden tutsan elinde kalıyor.

Bu arada Almanya'da Ahen mi ne diye bi şehir videosu gösteriyor, adamlar komple salmış, maske yok bilmemne yok, bütün millet sokakta...
Ya virüsün etkisi gerçekten azaldı, o yüzden tam açıklamıyorlar ama ufaktan salıyorlar, ne olacağını denemek istiyorlar, ya da böyle oluyor mu ne oluyor bakalım diye deniyorlar... Anlamadım bu işi gerçekten.

Vaka sayısı uçarsa en çok halk plajlarında zıplayacak zaten, millet başladı tatil tatil diye. E şimdi herkes ***** gidemiyor pahalı yerlerle, haliyle halk plajı g*t g*te olacak millet. o kadar evde oturmaya yasaklara yazık edecekler.

Victiz
04-06-2020, 11:14
Kimse maske takmıyor, takan da çenesinde geziyor. Özellikle 18-20 yaşların hiçbirinde maske yok. Belki herkes kendi tedbirini alsa yeni normalleşmede gayet güzel gideceğiz fakat bu bencil insanlar yüzünden eski günlere döneriz gibime geliyor Eylül Ekim gibi.

imprezaWRC
04-06-2020, 11:20
Kimse maske takmıyor, takan da çenesinde geziyor. Özellikle 18-20 yaşların hiçbirinde maske yok. Belki herkes kendi tedbirini alsa yeni normalleşmede gayet güzel gideceğiz fakat bu bencil insanlar yüzünden eski günlere döneriz gibime geliyor Eylül Ekim gibi.

Bizim site içinde artık sanırım bir ben maske takıyorum. Millet özgürlük ilan etti. Umarım moktan birşey olmaz ama şu anki tablo çok korkutuyor.

stlegal
04-06-2020, 12:05
Kimsede demiyor ya bu işte bir gariplik var başından beri :) Hala virüs flan filan korkuyoruz :)

ÖmerF.Bayar
04-06-2020, 12:33
Enterasandır ülkede ilk 1-2 vaka çıktıgında birsürü tedbir, katı kural, yasak vs ilan edildi, sayı günlük 100 ün üstüne çıktığında daha da arttı,
Şuan ülkede saglık bakanı verilerine göre min 30bin vaka var ve hayat normale dönüyor,

anlayabilen varmı ?

immortalboss
04-06-2020, 12:46
Şöyle bir durum da var. İnsanlar hiçbirşeyin farkında değil. Tavuk ve yumurta işi yapıyoruz. Sokağa çıkma yasağının başlarında o kadar yoğunluk oldu ki 3 kişi kuralına uymaya çalıştık. 3'er 3'er alıyoruz. Yerde sosyal mesafe yazılı sticker, maskesiz girmeyiniz vs. bir sürü uyarı var. 2 kişi giriyor. 3. girecek kişi biz karı kocayız diye girmeye çalışıyor. Zabıta kapıdan geçiyor. Bize fırça. Sonunda işi çözdüm. Ben de hiç sevmediğim agrasif modda çalıştım. İnsanlar o kadar boş beleş olmuş ki anlatamam. Neden 3 kişi olması gerektiği, hastalığın nasıl bulaştığı konusunda hiç fikirleri yok. Maskem yok ama gencim diye girmeye çalışanları, dışarıda olan yaşlıya sen hastasın insanları hasta etme diyeni gördüm. (Öküz yaşlıların hepsini hasta sanıyormuş.) :D

imprezaWRC
04-06-2020, 13:18
Enterasandır ülkede ilk 1-2 vaka çıktıgında birsürü tedbir, katı kural, yasak vs ilan edildi, sayı günlük 100 ün üstüne çıktığında daha da arttı,
Şuan ülkede saglık bakanı verilerine göre min 30bin vaka var ve hayat normale dönüyor,

anlayabilen varmı ?

Anlamadığımız ve bilemediğimiz bir durum var ama hayırlısı bakalım.

yilmazcatalbas
04-06-2020, 14:19
Bu normalleşmenin tamamen ekonomik kaygılarla oluşturulduğunu düşünüyorum. "İkinci dalga beklemiyoruz" açıklaması, ve bir gazetecinin sorması üzerine "veriler ortalama 5-14 gün öncesinin verileri bunlar" açıklaması da fazlaca düşündürdü beni... Sonumuz hayrolsun umarım gerçekten şeffaf verilerle devam ediyoruzdur.

halili
04-06-2020, 14:30
Dün Akşam ümraniye ye meydan avm ye e bebek mağazına gittim. Buyaka ve ikea da bir sürü 18 yaş altını geçtim 10 yaş altı çoçuklu aileler doluydu.Hadi meydan açık alan eyvallah ta avm ler çoçuklara yasak konusunda çok da uymuyor sanki.1 gün önce ürün teyidi için gittiğimde kapıda Tek sıra lazerle ölçüm cihazı vardı.Dün akşam 2 arama noktası var ama lazer ölçüm yapılmıyordu.Mağaza içinde çalışana sordum aslında yasak ama uyarıyoruz.Fazla birşey diyemiyoruz.Kural ve kanunları aileler kendilerine göre yorumlayıp belirliyor gibi.

Kahn23
04-06-2020, 17:05
Banvit’te 12 işciyle başlayan korona yayılıyor, ama uretim suruyor – Alınteri (https://gazete.alinteri1.org/banvitte-12-isciyle-baslayan-korona-yayiliyor-ama-uretim-suruyor)

cookies
04-06-2020, 17:53
Kapitalizm > corona .

ghibli06
04-06-2020, 21:23
bugün vaka sayısı yine 1.000 oldu... 990 dense de demek ki 1000 üzerinde bence... normalleşmeyi, eski hayata pazartesiden itibaren dönüş olarak algılamanın sonuçları bunlar, zaten medya artan değil de azalan sayıları manşet yapıyor...

huseyinturk
04-06-2020, 21:31
reis corona bitti dedi, bu ülkenin yarısının anası babas bileı koronadan ölse bitmediğine inandıramazsın şuan

Kahn23
04-06-2020, 23:37
Geçmiş olsun. H.sonu yine yasak var.

Ronin_
05-06-2020, 01:06
Anlamadığım neden bu kadar anlık karar alınıyor? Haftasonu 2 akrabam hastanede ve biri kalp biri mide ameliyatı olacak yaşları var. Programlar vs ona göre yapılmıştı. Şimdi otur düşün nasıl başa çıkacaz.. Ama biz de hakediyoruz mübarek maskeleri çenemiz korunsun diye takıp geziyor büyük çoğunluk. Allah yardımcımız olsun.

ghibli06
05-06-2020, 06:06
haydaaaaa, e hani olmayacaktı sokağa çıkma??? ne gördüler acaba? biz deyince sonra felaket tellalı ilan ediliyoruz da!

rahmitanir
05-06-2020, 07:22
2. luppo vakası hayırlı olsun.

BARR
05-06-2020, 08:42
2. luppo vakası hayırlı olsun.

Arabaya yapılacak işler var işte yaparsın :)

arda35
05-06-2020, 09:27
Luppo vakası falan olmaz. Arada koca bir gün var.

Dün sağlık bakanı yasak yok diyor. Sonra ne oluyor da bu karar alınıyor, merak ediyorum cidden.
Ticaretin içine ettiler resmen. Cumartesi kuruyemişçiler açık; atölyeler vs. kapalı. Neden; çünkü beyefendi öyle buyurmuş.

tequila818
05-06-2020, 09:36
İyi de dün akşam İzmir Bostanlı'da tüm cafeler, mekanlar doluydu. İnsanlar dışarıda yan yana masalarda oturuyorlardı. Şimdi Cumartesi Pazar evde oturacağız, Pazartesi mekanlar yine dolu olacak. Ne anlamı kaldı hafta sonu yasağın? Ben yasaklara sonuna kadar uydum, köpeğimi gezdirirken sitenin etrafından ayrılmadım ama bu hafta sonu için alınan karar gerçekten çok ciddiyetsiz. Hiç bir işe yaramadığını bile bile eve tıkılıp kalmak sinirlerimi bozuyor artık.

rebelh
05-06-2020, 09:37
günlük TR geneli ölüm sayılarına(tüm) ulaşabileceğimiz bir kaynak bilen var mı?

imprezaWRC
05-06-2020, 10:31
Arabaya yapılacak işler var işte yaparsın :)

Tam haftasonu yıkarım diyordum yine eve çakıldık. Olsun ama site içinde herkes fıldır fıldır gezinirler. Ulan kıllık olsun diye polise ihbar mı etsem.

rahmitanir
05-06-2020, 10:36
Luppo vakası falan olmaz. Arada koca bir gün var.

Dün sağlık bakanı yasak yok diyor. Sonra ne oluyor da bu karar alınıyor, merak ediyorum cidden.
Ticaretin içine ettiler resmen. Cumartesi kuruyemişçiler açık; atölyeler vs. kapalı. Neden; çünkü beyefendi öyle buyurmuş.

Luppo dan kastim zaten alisverisin son dk'ya kalmasi degil de, bakanliklarin koordine olamamasi ve birilerinin kafasina gore karar vermesi idi. Bu sefer tek fark, luppo vakasindan azicik ders cikarip cumartesi marketleri acik birakmalari.

kado
05-06-2020, 10:38
Tam haftasonu yıkarım diyordum yine eve çakıldık. Olsun ama site içinde herkes fıldır fıldır gezinirler. Ulan kıllık olsun diye polise ihbar mı etsem.

Önce kayınpederi ihbar et abi sen :D

imprezaWRC
05-06-2020, 10:51
Önce kayınpederi ihbar et abi sen :D

SpaceX ile anlaştım; e-devlet üzerinden de 65 yaş üstü uzay yolculuğu için izin belgesini de aldım; haftaya adını sanını bilmediği bir gezegene göndereceğim. :D :D :D

34btr1907
05-06-2020, 10:58
yasak kaldırıldı

halili
05-06-2020, 11:03
Son dakika haberleri düşüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika sokağa cıkma kısıtlaması acıklaması - SİYASET Haberleri (https://www.haber7.com/siyaset/haber/2982051-cumhurbaskani-erdogandan-son-dakika-sokaga-cikma-kisitlamasi-aciklamasi)

Ome_RS
05-06-2020, 11:06
Yasak iptal.
Ağam bizimle eğlenir :D :D

arda35
05-06-2020, 11:07
Ahaahahaha, devamke.

rebelh
05-06-2020, 11:08
:hehe::hehe::hehe::hehe: yönetemiyorsunuz işte yönetemiyorsunuz :bravo::bravo::bravo:

_opeth
05-06-2020, 11:08
çocuk oyuncağına çevirdiler vallahi

b.arica
05-06-2020, 11:13
Şaka gibi ülkeyiz vallahi.

_opeth
05-06-2020, 11:21
Salı günü Kayınvalideye gittiydik bu cumartesi de hanımın kuzenine gideceğiz. daha avm gezmesi yapmadık neyseki. bu arada tüm dükkanlarda klima yerine normal havalandırma çalıştırmak zorunlu deniyor bakalım havalar ısınınca ne kadar değişecek o söylenenler göreceğiz.

rebelh
05-06-2020, 11:25
https://i.pinimg.com/originals/e3/ec/17/e3ec17a03a3838ba7fb67b6bed68d112.jpg

bence sokağa çıkma yasağının alınması çok matıklıydı ama kaldırılması da çok mantıklı bir karar
maskeleri devletin dağıtması da çok yerinde bir karardı, maskelerin parayla satılması da gerçekten iyi bir karardı
avmlerin açılması da yerinde bir karar parkların kapatılması da gayet mantıklı doğru bir karar
bunların hepsi gerçekten zamanında ve akıllıca alınmış kararlar bunlardan herhangi birine karşı çıkan bence vatan hayinidir, ülkemizi karıştırmak, istiyordur dış güçlerin maşasıdır. Gerçek vatan evladı bu kaarların hepsine uyup milletini düşünür

imprezaWRC
05-06-2020, 11:28

bence sokağa çıkma yasağının alınması çok matıklıydı ama kaldırılması da çok mantıklı bir karar
maskeleri devletin dağıtması da çok yerinde bir karardı, maskelerin parayla satılması da gerçekten iyi bir karardı
avmlerin açılması da yerinde bir karar parkların kapatılması da gayet mantıklı doğru bir karar
bunların hepsi gerçekten zamanında ve akıllıca alınmış kararlar bunlardan herhangi birine karşı çıkan bence vatan hayinidir, ülkemizi karıştırmak, istiyordur dış güçlerin maşasıdır. Gerçek vatan evladı bu kaarların hepsine uyup milletini düşünür

Böyle böyle hepimizin anakart yanacak :D :D

halili
05-06-2020, 11:33
2 saat erken yattık ülkenin ayarıyla oynadınız dedi reis

Sabrımızın ayarıyla oynuyorlar Sabri abi

halili
05-06-2020, 11:34
[QUOTE=halili;8661867]2 saat erken yattık ülkenin ayarıyla oynadınız dedi reis

video çıkmamış :)

https://www.youtube.com/results?search_query=Sabr%C4%B1m%C4%B1z%C4%B1n+aya r%C4%B1yla+oynuyorlar+Sabri+abi

Hondafatih
05-06-2020, 12:09
ekonomi tamam eyvallah da olayı basitleştirin az hafta sonu awmler kapalı açık alanlar yönlenin mangal vs yakmak yasak de yani bu kadar zor değil bunca ay bekledin az da böyle dene

Ormanci
05-06-2020, 12:13
Şaka gibi ya... Virüsün beynini yakarak inme inmesini sağlamak için yapıyorlar galiba. Bu şekilde kurtulacağız allahın izniynennn...

BARR
05-06-2020, 12:24
Ben yine de evde olucam siz çıkın gezin 2 ay sonra görüşürüz :)

ferroo
05-06-2020, 12:41
arkaşlar cıkın hayr hayır iceri girin olmadı bıdaha cıkın yok yok gırın haftasonu cıkmayın hafta ıcı cıkın yada haftasonumu cıksak en ıyısı hep beraber cıkalım :))))))

imprezaWRC
05-06-2020, 12:47
Ben yine de evde olucam siz çıkın gezin 2 ay sonra görüşürüz :)

Çocuk olduğu için bize zaten yasak. Yoksa değil mi? Kafam yandı spor gazetesi.
Çocuğa acme'nin görünmezlik boyasından sürersek işlem tamam :D
https://i.pinimg.com/736x/f9/23/98/f923986e864fca6c9d4c5e6c9b9edf14.jpg

yilmazcatalbas
05-06-2020, 13:15

Ağlanacak halimize güldürdü :D

denizhandinc
05-06-2020, 13:56
Ne güzel memleket valla kısla gibi. Kogusa gir diyo giriyoruz, ictimaya cık diyo cıkıyoruz. Yakında cök kalk falan demezse iyi.

XoR
05-06-2020, 14:29
Gün içinde de aniden sokağa çıkma yasağı ilan edip milletin sağa sola kaçışmasını izleyerek bunu daha eğlenceli hale getirebilirler aslında :D :D

Twitterda gördüm çok iyi :)

Ormanci
05-06-2020, 14:39
Gün içinde de aniden sokağa çıkma yasağı ilan edip milletin sağa sola kaçışmasını izleyerek bunu daha eğlenceli hale getirebilirler aslında :D :D

Twitterda gördüm çok iyi :)

Tam 23:59'da tekrar yasak ilan edin, dışarıda kalanları avlayın diye geyik var aynen :D

Ormanci
05-06-2020, 14:41
Taksiciler, taşımacılar, otobüsçüler falan filan artık nasıl bi lobi nasıl bi baskı yaptıysa...

E şimdi bu arada bilet alanlar, iptal ettirenler falan ne yapıyor merak ediyorum. İptal ettirebildiyse ana avrat düz gidiyorlardır. İptal edemedilerse yine hadi bi nebze de, programını değiştirenler oldu, ameliyatı, tedavisi bilmemnesi olanlar var.

Yahu hiç mi düşünemiyorsunuz ya, bu kadar mı saldım çayıra iş yapılır. Kararı alırken hiç mi danışmıyorsunuz arkadaş... Yok tabi, herkes kafasına göre iş yaptığı için. Fizibilite yok, görüş almak yok, sormak istişare etmek yok. Ben yaptım oldu. Aha çok güzel oldu.

Mr.K
05-06-2020, 14:51
İşi biten çıksın beyler kasıyor.

Evrenoz
05-06-2020, 15:20
1 kişiye herşeyi bildiğini zannetme yetkisi verirseniz böyle olur işte.
Zamanında dedik yapmayın etmeyin diye, dinleyen olmadı.
Al, her konuda her şeyi biliyor paşam. Kafasına göre takılıyor.
Ekip, eğitim, liyakat.. Bunlar boş şeyler.
Tek gerçek, itaat.

Wromm
05-06-2020, 15:24
Bakıyorum da dün akşam yasağın gelmesini övenler, şimdi de yasağın kalkmasını övüyor.

İtaat dediğin böyle olur gerçekten. Allah kimseyi omurgasız yapmasın...

MCN21
05-06-2020, 15:29
Yine 1 gün önce söylenince ortalık karıştı. Tatile gidecek insanlar var, işi olan var. Oteller uçaklar en kolayından aklıma gelenler :D Bu yüzden geri almış olabilirler. Bakalım haftasonumu nasıl geçecek.

Ome_RS
05-06-2020, 15:34
Çocuk olduğu için bize zaten yasak. Yoksa değil mi? Kafam yandı spor gazetesi.
Çocuğa acme'nin görünmezlik boyasından sürersek işlem tamam :D
https://i.pinimg.com/736x/f9/23/98/f923986e864fca6c9d4c5e6c9b9edf14.jpg

Abi cocuk yanında anca seyahat edebilirsin. Cocugu dısarı cıkartman yasak. Aile es dost ziyaretine gidebilirsin.

Ben hafta sonu cocugu da arabaya alıp hanım yeni arabaya alışsın diye 3-5 tur araba ile gezip eve geri dönmeyi planlıyorum. :)

Wromm
05-06-2020, 16:12
Abi cocuk yanında anca seyahat edebilirsin. Cocugu dısarı cıkartman yasak. Aile es dost ziyaretine gidebilirsin.

Ben hafta sonu cocugu da arabaya alıp hanım yeni arabaya alışsın diye 3-5 tur araba ile gezip eve geri dönmeyi planlıyorum. :)

Abi kimsenin salladığı yok o detayları herkes çocuğu yanında çıkartıyor. Çarşamba günü İstanbul koskoca bir çocuk parkına döndü zaten. dün akşam sakinken çıkardım ben. Çarşamba günü o kalabalığa sokmak daha büyük risk

Esnaf ve seyahat sektörü ciddi tepki koydu.Hayır THY gibi bir firmanın CEO'sunun ne yasağın geleceğinden haberi olmuş ne de kalkacağından. Restaurant sektörü malzeme alımı yaptı haftasonu için. Neresinden bakarsan elinde kalıyor.

ES353
05-06-2020, 16:21
Bakıyorum da dün akşam yasağın gelmesini övenler, şimdi de yasağın kalkmasını övüyor.

İtaat dediğin böyle olur gerçekten. Allah kimseyi omurgasız yapmasın...

https://i.hizliresim.com/80RunX.jpg (https://hizliresim.com/80RunX)

Wromm
05-06-2020, 16:28
https://i.hizliresim.com/80RunX.jpg (https://hizliresim.com/80RunX)

Bu da olabilir...

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcR6OR2cfJYauiREcLyDAA_BCYbzwoW 0wI5JJV15mKM8s-ir_EXd&usqp=CAU

ES353
05-06-2020, 16:43
Bu da olabilir...

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcR6OR2cfJYauiREcLyDAA_BCYbzwoW 0wI5JJV15mKM8s-ir_EXd&usqp=CAU

https://youtu.be/LGRKsd-lrUc

_opeth
05-06-2020, 20:08
Tam 23:59'da tekrar yasak ilan edin, dışarıda kalanları avlayın diye geyik var aynen :D

https://www.youtube.com/watch?v=K0LLaybEuzA

GokhanRS
05-06-2020, 22:10
https://youtu.be/FID4dyJrAaU

ghibli06
07-06-2020, 15:50
bugün her yer ipini koparmış modunda, ne maske var ne de sosyal mesafe... ramazan ayından çıkınca yemek mekanlarına koşanlar gibiyiz bu iş olayı patlatacak... resmen sosyal deney yapılıyor şu anda, pandemi patlamazsa başardık diyeceğiz, artarsa ise 'eh sosyal mesafe ve maskeye uyulmadı ondan oldu!' denecek... bu arada dikkat, AVM lerde artmış vaka sayıları, çalışanlar 'kimse maske takmıyor' diyor... bence virüsle mücadele daha yeni başlıyor ülkede...

EOZDAG
07-06-2020, 16:02
Samsunda kapanan tüm üniteler geri açılıyor, aslında salgın başladı gibi bişey

_opeth
07-06-2020, 16:24
Cuma uzun zamandan sonra ilk kez AVM'ye açık alan olduğu için Hilltown'a gittik olabildiğince hızlı şekilde işimizi halledip çıktık. baya boştu. Dükkanların hiçbirinde klima çalışmıyor. Acaba dünün sıcaklığını düşününce ne kadar sıcak olmuştur merak ettim.

Sosyal medyada çıkan Moda ve Caddebostan kalabalıkları ise önceki seneleri aratmıyor. Bakalım neler olacak

ghibli06
07-06-2020, 16:31
Samsunda kapanan tüm üniteler geri açılıyor, aslında salgın başladı gibi bişey

ayın 10undan sonra bekleniyor yeni normal sonuçları... ben şahsen bakanı da çok sıkıntılı görüyorum, çırpınıyor ama 10 düşünüyorsa 1 söyleyebiliyor...

Kahn23
07-06-2020, 16:50
Bilim Kurulu diyor ki, normalde biz bu zamanlarda günlük vaka sayısının 500 kişi altında olmasını umuyorduk. Ama sonuçlar beklediğimiz gibi gitmiyor ve düşmesi de zaman alacak diyor.

ghibli06
07-06-2020, 16:54
Bilim Kurulu diyor ki, normalde biz bu zamanlarda günlük vaka sayısının 500 kişi altında olmasını umuyorduk. Ama sonuçlar beklediğimiz gibi gitmiyor ve düşmesi de zaman alacak diyor.

vaka sayıları yine 1000 leri buldu, bakalım ölüm oranı şu anda azaldı gibi görünüyor, belki de bulaşma artacak ölüm oranı düşecek... diyorum ya tamamen sosyal deney, kimse sonucu bilmiyor ancak deney sonucu insan hayatı...

yusufcan_k
07-06-2020, 18:52
Ankarada işlerin iyiye gitmediğini söyleyebilirim. Çok yakında ortalık karışacak yeniden malesef

imprezaWRC
07-06-2020, 19:06
Bizim sitede doktor evinde çocuğu için doğum günü düzenledi. (biz tanımıyoruz, wp grubunda olduğundan fotoğraflardan öğrendik) Fotoğraflarda kimsede maske yok, herkes dip dibe, çocuklar yine öyle dip dibe.
Bugün yürüyerek köşedeki markete gittim. Sitede sadece bende maske vardı. Maskesiz olanlar bana tuhaf tuhaf baktı.
Dün yapılan asker uğurlamanın acısı bugün yarın çıkar. Otomobilden sarkmayı, drift yapmayı, meşale yakmayı, havai fişek atmayı, trafiği kilitlemeyı, korna ile kafa düdüklemeyi ve bir otomobilde kucak kucağa oturmayı çok özlemişler.
Başa dönersek, yine eve kapanırsak, maske takmayıp dip dibe yaşayanların hepsine kucak dolusu küfür edeceğim.

emir91
07-06-2020, 19:30
Millet ne meraklıymış birbirinin dibinde gezmeye anlamadım gitti. Yapacaklarıda bişey olsa yakın aile bireyleri dışında zorunlu olmadıkça temas etme, kapalı alanda maskesiz gezme birde küçük bir dezenfektan al koy cebine.. millet şu en basit önlemleri almaktan aciz

ghibli06
07-06-2020, 19:58
Sunum çok yanlış yapıldı , 'normal hayata dönüş için bir miktar gevşeyip sonuclara bakacağız!' deme cesaretini göstereceklerini , davulla zurnayla 'oteller AVM ler kafeler okullar ligler vs hepsini açıp normale dönüyoruz ' dediler... Bunun karşılığı cahil milletimizde ' tehlikeli geçti, çıkın yayilin' demektir ...

_opeth
08-06-2020, 12:53
yarın ikinci görüşme var yeni işe başlayacağım sanırım

2jz
08-06-2020, 13:25
Bizim sitede doktor evinde çocuğu için doğum günü düzenledi. (biz tanımıyoruz, wp grubunda olduğundan fotoğraflardan öğrendik) Fotoğraflarda kimsede maske yok, herkes dip dibe, çocuklar yine öyle dip dibe.
Bugün yürüyerek köşedeki markete gittim. Sitede sadece bende maske vardı. Maskesiz olanlar bana tuhaf tuhaf baktı.
Dün yapılan asker uğurlamanın acısı bugün yarın çıkar. Otomobilden sarkmayı, drift yapmayı, meşale yakmayı, havai fişek atmayı, trafiği kilitlemeyı, korna ile kafa düdüklemeyi ve bir otomobilde kucak kucağa oturmayı çok özlemişler.
Başa dönersek, yine eve kapanırsak, maske takmayıp dip dibe yaşayanların hepsine kucak dolusu küfür edeceğim.

Valla yine eve kapanmak zorunda kalırsak söverim bende böyle işe. Zaten 15 şehirde yasak var, biz tıkılıp kalıyoruz eve. Geri kalan 66 vilayetimiz düğün, dernek, eğlence, plaj, sahil, mevlüt, cenaze.... dur durak bilmeden geziyor yine.

İşi olmayan otursa efendi efendi, işi olanlar işine gitse evine ekmek götürse, ortalık normalleşse çok mu zor bunu yapmak acaba?

Millet işinden gücünden oldu şu süreçte, adam tv'de piknik alanında "çok sıkıldık aylardır evdeyiz mangal yapmaya geldik" diye beyanat veriyor.

ghibli06
08-06-2020, 13:28
geçen hafta milletçe mokunu çıkarttık, bakalım bugün reis neler açıklayacak durum hakkında...

yyk
08-06-2020, 13:30
geçen hafta milletçe mokunu çıkarttık, bakalım bugün reis neler açıklayacak durum hakkında...

Abi Merhaba nasılsın bu konuyu açtığından beni yaklaşık 80.sayfaya kadar hep okudum bu ara artık arada sırada bakabiliyorum bu postu da iş yerinden attım,
Abi bizim millet çok değişik vur deyince öldüren cinsten :/

Tunacan
08-06-2020, 13:39

Akşama kulağımızı çekecek.
Belki tek ayak üzerinde durma cexası bile verebilir.

ghibli06
08-06-2020, 13:57
Akşama kulağımızı çekecek.
Belki tek ayak üzerinde durma cexası bile verebilir.

bize Burak Mehmet le 100 km bisiklet sürme cezası çıkmasın :D

Tunacan
08-06-2020, 15:45
bize Burak Mehmet le 100 km bisiklet sürme cezası çıkmasın :D

Aman abi dikkat et
Geçen benimkinin lastiklerini pıçıklamış

Ormanci
09-06-2020, 10:11

Bizim arkadaş da Ankara'dan aynen böyle bi foto gönderdi, tüm apartman bahçeye inmiş, çoluk çocuk, bi de marifet gibi fotoğraf yollamışlar... Corona partisi diye yollamış arkadaş :)

Hakan Girginer
09-06-2020, 12:41
Lig başlamadan önce:

- Yahu dört tane defans oyuncusuna bu kadar para verilir mi? Hadi forvet olsa anlarız. Bu adamlara bu kadar para verilmez!

İlk maç sonu:

- E dedik size defansa bu kadar para dökmeyin diye. Tamam, gol yemedik, ama kombine satışlarının hepsi defansın maaşına gitti.

Ligin ilk yarısı biter:

- Tamam, lideriz, ama bu defans çok pahalı yahu. Satın devre arasında, en azından kasaya para girsin.

Lig biter:

- Forvetimiz sayesinde şampiyon olduk vallahi. Defanstan bir tanesi bile gol atmadı. O kadar da para verdik.

Böyle işte.

Haa, bir de şu var.

Çok değil, yakın tarihe kadar "Yeni Normal" bir çeşit küfür kabul ediliyordu. Artık günlük dilin vazgeçilmezi oldu.

stlegal
09-06-2020, 14:33
ya beyler alıntı yapmıyorum her halta cahil milletimiz diyip durmayın tüm dünyayı gördük tuvalet kağıdı için birbirini siktiler ülkem milleti hiçde cahil değil herkes farkında dünyada bu virüsten etkilenip ölen %1 sikilen %99

imprezaWRC
09-06-2020, 17:57
Yeni Zelanda gibi olsak milletin dip dibe sokulma davranışlarını anlayabilirim ama şu an bizde böyle bir durum yok. Şimdi maske takana cins cins bakıyorlar. Neredeyse mahalle baskısı olacak gibi hissetmeye başladım.

ghibli06
09-06-2020, 19:31
vaka sayısı artmaya devam ediyor, yavaş yavaş 4 haneye getirecekler ben aslen 1.000 den fazla olduğunu düşünüyorum... bugün kalan ne kadar yasak varsa kalktı, sanırım bizim görmediğimiz bir şeyler görülüyor... artık günde 1.000 vaka 30-40 ölü bizim yeni normalimiz desinler de insanlar her şey bitmiş gibi davranmasa bari... Haziran ortasında vaka sayısının 200-300 e ineceğini düşünüyorlardı, bakalım nasıl toparlayacaklar durumu...

Grimlord
09-06-2020, 20:23
Dışarıya çıktım 1 saatliğine, benden başka maske takan yoktu ,daha doğrusu maskeleri var ama yüzlerinde değil. Çene altında .
Tiptip bakıyorlar bir de maske taktım diye. Saldım çayıra durumuna geçtik heralde, kalan sağlar bizimdir.

Bad-Fast
09-06-2020, 21:17
geçen hafta sonu çıkılmaması lazımdı , herkes dışarlarda

fuatozkan
10-06-2020, 10:22
Ağustosa bitiyo bilmem bişeye biti yo diye diye tv ye çıkanlar konuşmak için konuşunca millette gevşedi vaka sayısı hala günlük 1000 civarı azalma düşme yok

Allah akıl fikir versin dicem ama beyni olan insana 1 kere söylersin aklı fikri ile analiz eder maskesini takar mesafesini korur

Önce beyin versin akıl fikir oluşur sonrasında

ghibli06
10-06-2020, 10:56
Nisan 5 milyon haneye 1.000 tl verdik
Mayıs 5 milyon haneye 1.000 tl verdik
Haziran 5 milyon haneye 1.000 tl verdik

bütün karantina sürecinin özeti...

Tunacan
10-06-2020, 11:06

E ondan sonra devlet bize bakmiii

Daha ne yapsın..

Kahn23
10-06-2020, 11:09

O da haneden 1 kişiye verildi :)

ghibli06
10-06-2020, 11:09
E ondan sonra devlet bize bakmiii

Daha ne yapsın..

aynen ya, 1 kere 1.000 tl verilmiş 3 aydır her konuşmada yer alıyor daha ne olsun... sana geldi mi bu 600 milyardan payına düşen?

Tunacan
10-06-2020, 11:13
aynen ya, 1 kere 1.000 tl verilmiş 3 aydır her konuşmada yer alıyor daha ne olsun... sana geldi mi bu 600 milyardan payına düşen?

Yok abi biz o sektörde değiliz :)

ghibli06
10-06-2020, 11:15
Yok abi biz o sektörde değiliz :)

demek ki bana da o yüzden yatmadı...

imprezaWRC
12-06-2020, 10:34
Bugün Orhanlı/Tuzla tarafindayım bir ben maskeliyim. Artık kimsenin umrunda değil.

ghibli06
12-06-2020, 10:37
14 gün karantina olayı da kalktı... bakan bir yandan kıvranıyor hiç bir şey geçmedi, tehlike bitmedi, ölümcüllük azalmadı vs diye ama diğer yandan nargileciler hariç yasak hiç bir şey kalmadı ülkede...

imprezaWRC
12-06-2020, 10:42
14 gün karantina olayı da kalktı... bakan bir yandan kıvranıyor hiç bir şey geçmedi, tehlike bitmedi, ölümcüllük azalmadı vs diye ama diğer yandan nargileciler hariç yasak hiç bir şey kalmadı ülkede...

14 gün kuralı da mı kalktı? Ohooo , bana o yüzden deli gözüyle bakıyorlar.

ghibli06
12-06-2020, 10:45
14 gün kuralı da mı kalktı? Ohooo , bana o yüzden deli gözüyle bakıyorlar.

Gurbetçilere müjde: 14 gün kuralı kalktı
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı (YTB) Abdullah Eren, yurt dışında yaşayan ve tatillerini ana vatanlarında geçirmek isteyen vatandaşlar için uygulanan 14 gün evde gözetim kuralının kalktığını bildirdi.

umrecilere dikkat dendi, herkese kafir dediler... şimdi gurbetçiler gelecek diye karantinayı kaldırdılar, ben artık hiç bir şey demiyorum, yazık 3 ay içerde boşuna kaldık, işimizden ekmeğimizden olduk...

TorqueTuning
12-06-2020, 10:55
AMK ülkesinde her zaman olduğu gibi kurallara uyanlar cezalandırıldı, biz çoçukla evde 3 ay hapis yattık! Ne için, kocaman bir hiç!

Anıl E.
12-06-2020, 11:02
Ben yine söylüyorum,müthiş bir 2.dalga geliyor.

Amerika,italya gibi olmayız inşallah.