Orijinalini görmek için tıklayınız : Corona Virüs Güncel!!!
istatistik dersi aldın mı bilmiyorum, bize sağlamından geçirdiler okuldayken... her birey 15 günü geçirdiği zaman bir daha kapmayacak diye bir şey olsa dediğin doğru ama her 15 günde bir bireyin test yaptırması gerekiyor ki kendini doğrulasın... NBA, F1, futbol basketol siyasler vs test yaptıraların çoğu corona çıkıyor farkında mıyız?
istatistik dersi almadım.temel matematik
Çok basit bir soru soracagim, gelismis ulkelerdeki bu panik ve önlemler neden? Matematik bilmedikleri için mi?
bende basit cevaplıcam.
önlem herzaman zaruri,
panik çoğu zaman gereksiz.
Abi 200binde 4bin ise eger, hadi düz hesap 5bin yapalım.
200 TL de 5 TL yapar.
:) rakamların giriş kısmı benzer olduğu için baktığın açıdanda görünüyor.
dünya nufusuna göre hayatını kaybeden insan sayısını az olmasından bahsetmek istemiştim.
iran nufusu ile nuıfusunumuz neredeyse aynı.iranda şuana kadar 13bin kişihastalığı kesinleşmiş.
ölen sayısı 600.
80 milyon kişiden o 600 kişi arasına girebiliyorsak eğer yarın kaza geçirip öledebiliriz.
risk herzaman var.
free-hifi
14-03-2020, 22:10
Kaplıcaya gitmeyi çözüm sananlar var ne diyorsunuz
Pazartesı gunu bır dzı yenı onlem paketı olabılır.
Kısmı olaganustu hal gıbı.....
ghibli06
14-03-2020, 22:15
iran nufusu ile nuıfusunumuz neredeyse aynı.iranda şuana kadar 13bin kişihastalığı kesinleşmiş.
ölen sayısı 600.
80 milyon kişiden o 600 kişi arasına girebiliyorsak eğer yarın kaza geçirip öledebiliriz.
risk herzaman var.
temel matematik yetmiyor işte, şu anda virüs bulaşan insanlar ile test yapılan insanları karıştırıyorsunuz, uzmanlar bir olasılık hesapladığı zaman min. X 10-100 çıkıyor...
Maxiboost
14-03-2020, 22:15
bende basit cevaplıcam.
önlem herzaman zaruri,
panik çoğu zaman gereksiz.
:) rakamların giriş kısmı benzer olduğu için baktığın açıdanda görünüyor.
dünya nufusuna göre hayatını kaybeden insan sayısını az olmasından bahsetmek istemiştim.
ölen sayısı 600.
risk herzaman var.
Basit olarak verdigin cevap İran ornegi ile yaptigin matematige gore tutarsiz. Sence butun gelismis avrupa ulkeleri panik mi yapiyor yani?
temel matematik yetmiyor işte, şu anda virüs bulaşan insanlar ile test yapılan insanları karıştırıyorsunuz, uzmanlar bir olasılık hesapladığı zaman min. X 10-100 çıkıyor...
Basit olarak verdigin cevap İran ornegi ile yaptigin matematige gore tutarsiz. Sence butun gelismis avrupa ulkeleri panik mi yapiyor yani?
bızım bu konuda anlaşabilmemiz mümkün değil.
biz gölcük depreminde 17bin kişi kaybettik.
70 milyon nufustaki 17bin kişi ile 7.5milyardaki 4bin
ghibli06
14-03-2020, 22:29
70 milyon nufustaki 17bin kişi ile 7.5milyardaki 4bin
bence hastalıkla salgını karıştırıyorsun, hasta olunarak tabii ki daha fazla kişi ölüyor, yahu insan ömrünün bir sonu var, sanki ölümsüzüz de , kanserden kazadan hayvan saldırısından ölüm olabiliyor onların yanında virüs solda sıfır... dünyada senede 50-60 milyon kişi ölüyor arkadaşlar hala küresel salgınla insan-ölüm döngüsünü birbirine karıştırıyorsunuz...
Maxiboost
14-03-2020, 22:55
Ya ben illa anlasalim demiyorum, fikir ayriliklari mutlaka olacak. Sadece bu ulkeler neden boyle yapiyor senin fikrini merak ettim verilere gore cok daha oldurucu olay ya da hastaliklar var cunku.
Vaka sayısı 6 oldu . Bu umre dönüşleri başımıza çok iş açacak gibi . Sadece dönenlere "evinizde 14 gün inzivaya çekilin " demek ne kadar yeterli bilmiyorum . Son vaka da umre'den dönen kişide .
https://i.hizliresim.com/ken11E.jpg (https://hizliresim.com/ken11E)
https://i.hizliresim.com/qepnp2.jpg (https://hizliresim.com/qepnp2)
tuner faruk
14-03-2020, 23:28
Valla bende hurafe yapiyorum buyuk ihtimalle ama
Benzer donemlerde
39.5 ates nefes darligi falan yasadim
Suan bronsitsin zatureye donmek üzere falan diyip mr a soktular.
Hatta eve oksijen cihazı falan verdi doktor
10 gunde topladim.
Simdi diyorum acaba ? :D
Dünden beri bende de ara ara ateş ve ara ara öksürük var acabamı diyorum ama şimdilik 38 i geçmedi ateş
Vaka sayısı 6 oldu . Bu umre dönüşleri başımıza çok iş açacak gibi . Sadece dönenlere "evinizde 14 gün inzivaya çekilin " demek ne kadar yeterli bilmiyorum . Son vaka da umre'den dönen kişide .
Yeni havalimanı ve bu gün öglen saatleri
Pasaport kontrol öncesi "sözde" virus taraması kuyrugu
Yapılan ise, ateş olcer ile atesiniz ölcülüyor ve bir kağıt imzalıyosunuz. Sonrası ufak bi kagıt veriyorlar üzerinde "muayene edildi" yazan...
Bu uygulama sadece TC vatandaşlarına yapıldı. Diger uyruklular ise standart prosedur, yani sadece pasaport kontrolu oldular.
Uygulama tamamen sacmalık. Kuyruk yarım saat sonra iyice şişti. Ramazan pidesi kuyrugu gibi iç içe olduk. Kuyruktan cıkmam tam 1saat 40 dk sürdü.
Hani diyorlar ya 14 gün evden cıkmayın. Şurada virusu olmayan virus kapar.
https://i.hizliresim.com/jOj9RU.jpg
Eğer söylendiği gibiyse sınıfta kalmışlardır ,şu ana kadar yapmış olduğum iyi niyetli yorumları da geri alıyorum. Tam şaşıracakken ,tekrar şaşırtmadılar sağolsunlar .
Yeni havalimanı ve bu gün öglen saatleri
Pasaport kontrol öncesi "sözde" virus taraması kuyrugu
Yapılan ise, ateş olcer ile atesiniz ölcülüyor ve bir kağıt imzalıyosunuz. Sonrası ufak bi kagıt veriyorlar üzerinde "muayene edildi" yazan...
Bu uygulama sadece TC vatandaşlarına yapıldı. Diger uyruklular ise standart prosedur, yani sadece pasaport kontrolu oldular.
Uygulama tamamen sacmalık. Kuyruk yarım saat sonra iyice şişti. Ramazan pidesi kuyrugu gibi iç içe olduk. Kuyruktan cıkmam tam 1saat 40 dk sürdü.
Hani diyorlar ya 14 gün evden cıkmayın. Şurada virusu olmayan virus kapar.
https://i.hizliresim.com/jOj9RU.jpg
Merkel, almanyanın yüzde 70 i kapacak dediğinde karıyla taşak geçtiler ama bu böyle. İstediğimiz önlemi alalım bu virüs dünyanın yüzde 70-80 nine bulaşacak.
Eğer söylendiği gibiyse sınıfta kalmışlardır ,şu ana kadar yapmış olduğum iyi niyetli yorumları da geri alıyorum. Tam şaşıracakken ,tekrar şaşırtmadılar sağolsunlar .
Fotograf bizzat benim cektigim fotograf.
Kuyrugun bastan sona videosu var normal yürüme hızıyla 1dk 20 sn.
Ve gercekten tek yapılan ateşinize bakmak.
Dünyanın 4 yanından gelen ucaklardan insanlar burada. Ben kuriyrugun ortasındayken ümre kafilesi de geldi.
Şuradan cıkana kadar yasadıklarım yüzünden şuanda Samsuna otobüsle gidiyorum, tekrar havalimanına gidesim gelmedi düşünün artık
Merkel, almanyanın yüzde 70 i kapacak dediğinde karıyla taşak geçtiler ama bu böyle. İstediğimiz önlemi alalım bu virüs dünyanın yüzde 70-80 nine bulaşacak.
Merkel bunu dedi cunku nüfusları yaşlı
Şuan almanyada 30 kişinin bile bir arada oldugu etkinlik gormek mümkün degil. Bizim tarama anlayışımız ise ortada.
Biz herseyi gostermelik yapıyoruz. Yaparken de daha beter ediyoruz.
Evden 14 gün cıkmam. karantina icin degil, bu tür sacma olayları yaşamamak icin...
Merkel bunu dedi cunku nüfusları yaşlı
Şuan almanyada 30 kişinin bile bir arada oldugu etkinlik gormek mümkün degil. Bizim tarama anlayışımız ise ortada.
Biz herseyi gostermelik yapıyoruz. Yaparken de daha beter ediyoruz.
Evden 14 gün cıkmam. karantina icin degil, bu tür sacma olayları yaşamamak icin...
Ben ülkemiz hakkında size aksi görüş belirtmek için alıntılamadım. Ama el mahkum bulaşacak. Kuluçka süresi vs derken bulaşacak.
S.Özeren
15-03-2020, 01:43
Dünden beri bende de ara ara ateş ve ara ara öksürük var acabamı diyorum ama şimdilik 38 i geçmedi ateş
Suan mevsim geçisi oldugu icin cogu kisi grip veya nezle yasicak
Ates cikmaz ise nezledir
Ates var ise virusdur
Yurt dışı temasi yok ise endisenmeye cok gerek yok . Ciddi nefes darlığı (kuruntu yapmadan) olur ise ozaman hastaneye gitmek gekebilir
70 milyon nufustaki 17bin kişi ile 7.5milyardaki 4bin bizim nüfusumuz ve depremde kaybettiğimiz kişi sayısı ile , dünya nüfusu ve şu ana kadar Corona dan ölen kişi sayısı nı neye bağlamak için yazdın acaba? Bağlantı nedir yani sana göre bu iki rakam arasında?
bizim nüfusumuz ve depremde kaybettiğimiz kişi sayısı ile , dünya nüfusu ve şu ana kadar Corona dan ölen kişi sayısı nı neye bağlamak için yazdın acaba? Bağlantı nedir yani sana göre bu iki rakam arasında?
17 bin kişi öldükten sonra bu corona kadar önemsenmedi eski binalardaki inşaat saglıgı.
coolvtec
15-03-2020, 08:50
Hangisini tercih edersıniz? İngiltere'nin yoksa TR'nin uygulamasını mı?
İngiltere hükümeti salgının artık kaçınılmaz görülen ilerleyişini yavaşlatmayı ve kontrol altında tutmayı, hastalığın yavaşlaması sayesinde sağlık sisteminin kapasitesini zorlamadan riskli grupları daha etkili bir şekilde korumayı hedefliyor.
Bu amaçla şu anda hastalığa yakalandığından kuşkulanılan kişilerin kendilerini 7 gün evde tecrit etmesi ve genel olarak halkın hijyen önlemlerini artırması yeterli sayılıyor. Önümüzdeki haftalarda hastalık şüphesi olsun olmasın bütün yaşlıların ve hastaların evden çıkmaması tavsiye edilebilecek
coolvtec
15-03-2020, 09:41
Hangisini tercih edersıniz? İngiltere'nin yoksa TR'nin uygulamasını mı?
İngiltere hükümeti salgının artık kaçınılmaz görülen ilerleyişini yavaşlatmayı ve kontrol altında tutmayı, hastalığın yavaşlaması sayesinde sağlık sisteminin kapasitesini zorlamadan riskli grupları daha etkili bir şekilde korumayı hedefliyor.
Bu amaçla şu anda hastalığa yakalandığından kuşkulanılan kişilerin kendilerini 7 gün evde tecrit etmesi ve genel olarak halkın hijyen önlemlerini artırması yeterli sayılıyor. Önümüzdeki haftalarda hastalık şüphesi olsun olmasın bütün yaşlıların ve hastaların evden çıkmaması tavsiye edilebilecek
Hastalık ihtimali olan herkese test yapmayı bırakın, hastaneye bile gelmeyin, evde 7 gün kendinizi karantinaya alın diyor.
Acil bir durum olmadıkça
Sağlık ocağına bile gitmeyin
Çok sıkıntılı şuan istanbul özellikle özellerde dahil
Havalar ısınınca geçecek muhabbeti tam bir şehir efsanesi
Gerçek şu yaşlılar ölüyor genel olarak
Bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirici gıda takviyesi ve hijyen kurallarına tam bağlı yaşarsanız
Birşey olmaz
Büyütülecek olay değildi ama italya ispanya nın rahatlığı işin içine etti
Tüm ülkeler en az 1 ay giriş çıkışa kapalı kalmalı
Ve insanlar bilinçlendirilmeli tv lerde sürekli
Başka türlü vaka sayısı ölüm sayısı artacak bizde
İtalya'da
İlk virüs vakası 15 şubatta görüldü
İlk ölüm vakası 6 gün sonra 21 şubatta görüldü.
15 gün sonra vaka sayısı 1577
Ölenlerin sayısı 41 oldu
Şu an vaka sayısı 21157
Ölenlerin sayısı 1441 oldu.
Hepsi 29 günde oldu.
Kaynak :
https://twitter.com/uyanhadi_/status/1238951357236871168?s=21
Şu an öyle ya da böyle tüm ülkeler seferber olmuş , doktoru hastanesi ile mücadele ederken dahi artış yaşanıyor. Gelişmiş Avrupa ülkelerinde de artıyor. Asıl büyük yıkım, sağlık sisteminin hasta sayısını kaldıramayacak duruma gelmesi olur. Gezegeni cehenneme çevirir.
Mehmetmert
15-03-2020, 10:38
Havalar isininca degilde vakit gectikce Gunes’in gelme acisi degisiyormus. Degisen acidan dolayi UV ışınlarının konsantresi arttigi icin virusler olecekmks. Sıcaklık demeyelimde konsantre uv isigi diyelim oldurecek olan. Yoksa su an bile sifak ulkelerde Corona aktif.
Vatandaş tarafından ciddiye alınmıyor , herkes abartıldığını düşünüyorum diyor.
Kimisi 5 vakit abdest alın hicbir şey olmaz diyor ,abdestimiz tamam neyden korkacaz diyen var .
Twitter da millet dalgaya alıyor , balkonda hep beraber söyleyecekleri şarkıları belirliyorlar. Insanoğlu zaten ölmüş corona bahanesi oluyor .
GokhanRS
15-03-2020, 11:31
Vatandaş tarafından ciddiye alınmıyor , herkes abartıldığını düşünüyorum diyor.
Kimisi 5 vakit abdest alın hicbir şey olmaz diyor ,abdestimiz tamam neyden korkacaz diyen var .
Twitter da millet dalgaya alıyor , balkonda hep beraber söyleyecekleri şarkıları belirliyorlar. Insanoğlu zaten ölmüş corona bahanesi oluyor .
Bence doğrusunu yapıyorlar. Allah yazmadiysa hiç birşey öldürmez diyenlerin virüsten korkup stok yapmalarını vs hiç anlamam. Kadere inanıp aynı zamanda korkmak zıt şeyler.
S.Özeren
15-03-2020, 13:19
İtalya'da����
İlk virüs vakası 15 şubatta görüldü
İlk ölüm vakası 6 gün sonra 21 şubatta görüldü.
15 gün sonra vaka sayısı 1577
Ölenlerin sayısı 41 oldu
Şu an vaka sayısı 21157
Ölenlerin sayısı 1441 oldu.
Hepsi 29 günde oldu.
Kaynak :
https://twitter.com/uyanhadi_/status/1238951357236871168?s=21
Şu an öyle ya da böyle tüm ülkeler seferber olmuş , doktoru hastanesi ile mücadele ederken dahi artış yaşanıyor. Gelişmiş Avrupa ülkelerinde de artıyor. Asıl büyük yıkım, sağlık sisteminin hasta sayısını kaldıramayacak duruma gelmesi olur. Gezegeni cehenneme çevirir.
Gecenlerde bir aciklamada ,ozamanki sayiya gore konuşuyorum
1015 vefat dan 985 kisi 60 yas ustuymus
%77 mi ne hipertansiyon hastasiymis.
Buyuklerimize dikkat etmemiz lazım
Cimmeria
15-03-2020, 17:02
Valla bu sari kafa Boris buyuk kumar oynuyor su anda, hatta buralarin komplo teorisyenleri bunun yasli nufusu temizlemek icin bilerek yapildigini soyluyor. Boylece en istenmeyen fazla yasli nufustan kurtulup ekonomiyi duze cikarmak oldugunu dusnuyorlar.
Bilim adamlari da ciddi uyarilar yapiyorlar, bagisiklik kazanilmiyor, hastaligi atlatip tekrar yakalananlar var, bu yontem cok hatali cok can kaybi olacak diye.
Su an burasi Italya gibi, cafeler, publar dolu, daha gecen haftasonu rugby maci vardi, birak stadyumu sokaklarda yuruyecek yer yoktu... Okullar hala acik.
Digital agirlikli is yerleri home office yapmaya basladilar ama tamamen kendi insiyatifleri, devlet zorlamasi degil, yine etkinlikler iptal ediliyor ama kendi kararlari ile.
En son buranin saglik departmani (NHS) Corona suphesi ve belirtisi varsa hastaneye gelmeyin, 7 gun evde kalin, 7 gunun sonunda hala devam ediyorsa bizi arayin gelip test yapalim diye aciklama yapti, millet cildirdi siz bizi oldurmeye mi calisiyorsunuz diye...
Marketlerde tuvalet kagidi, makarna, pirinc, sabun vs yok :)
Gunluk olu sayisi 10 civarinda, fakat burda da ayni Turkiyedeki gibi cok cok az test yapildigi icin tespit edilen vaka sayisi cok az, tahmin edilen vaka sayisi 10.000 civari...
Bakalim ne olacak merakla bekliyoruz biz de. Ya bu kumar tutacak ya da iki hafta sonra burasi da Italya gibi olacak...
Ayagimiz ugurlu geldim amk ulkeye resmen
Valla bu sari kafa Boris buyuk kumar oynuyor su anda, hatta buralarin komplo teorisyenleri bunun yasli nufusu temizlemek icin bilerek yapildigini soyluyor. Boylece en istenmeyen fazla yasli nufustan kurtulup ekonomiyi duze cikarmak oldugunu dusnuyorlar.
Bilim adamlari da ciddi uyarilar yapiyorlar, bagisiklik kazanilmiyor, hastaligi atlatip tekrar yakalananlar var, bu yontem cok hatali cok can kaybi olacak diye.
Su an burasi Italya gibi, cafeler, publar dolu, daha gecen haftasonu rugby maci vardi, birak stadyumu sokaklarda yuruyecek yer yoktu... Okullar hala acik.
Digital agirlikli is yerleri home office yapmaya basladilar ama tamamen kendi insiyatifleri, devlet zorlamasi degil, yine etkinlikler iptal ediliyor ama kendi kararlari ile.
En son buranin saglik departmani (NHS) Corona suphesi ve belirtisi varsa hastaneye gelmeyin, 7 gun evde kalin, 7 gunun sonunda hala devam ediyorsa bizi arayin gelip test yapalim diye aciklama yapti, millet cildirdi siz bizi oldurmeye mi calisiyorsunuz diye...
Marketlerde tuvalet kagidi, makarna, pirinc, sabun vs yok :)
Gunluk olu sayisi 10 civarinda, fakat burda da ayni Turkiyedeki gibi cok cok az test yapildigi icin tespit edilen vaka sayisi cok az, tahmin edilen vaka sayisi 10.000 civari...
Bakalim ne olacak merakla bekliyoruz biz de. Ya bu kumar tutacak ya da iki hafta sonra burasi da Italya gibi olacak...
Ayagimiz ugurlu geldim amk ulkeye resmen
Dünyada görüldüğü üzere bizimkilerin aldığı önlem diğerlerine göre çok çok daha iyi.eksikler vardır elbet ama bence daha iyiyiz
S.Özeren
15-03-2020, 17:37
Dünyada görüldüğü üzere bizimkilerin aldığı önlem diğerlerine göre çok çok daha iyi.eksikler vardır elbet ama bence daha iyiyiz
+ olarak halkın cogu oz verilir davranıyor
Toplu tasima kullanmıyor
Avmler bos
Trafik bile boş
Bana ne olcaaakk yaa diyenler de var tabi
Cimmeria
15-03-2020, 17:42
Bilemiyorum, ben kisisel olarak Turkiyedeki rakamlara inanmiyorum, cunku Turkiyede test yapmiyorlar, test yapilan kisi sayisi cok az olunca vaka sayisi da cok az cikiyor...
Keza su umreden gelen 10 kusur bin kisinin ulkeye karantinaya alinmadan dagilmasi ve okullarin kapatildiginda herkesin otogarlara kosup sehirlerine donmesi cok buyuk problem, 2-3 haftaya belli olur zaten Turkiyede de gidisatin nasil olacagi, umarim bu sekilde cok az case ile atlatir Turkiye.
Umre'den dönenleri karantinaya almasalardı hepsi misafir vs kabul ederdi eve. Bu da daha büyük soruna yol açacaktı. Bence devlet iyi el attı bu duruma.
İst ciddi derecede boş. Pazar bile saat 5'te bomboştu, pazarcı tezgah toparlamaya başlamıştı.
Ben de sayının gerçek olmadığını biliyorum ama hastalıklı olanların kaç tanesi acaba hastaneye gidecek orası da soru işareti.
Resmi kurumların da idari izinli olması lazım. Adliyede çalışıyorum günde 150 200 kişi ile birebir muhatap olmak durumundayım.
Babamda bel fıtıgı var. Gece agrısı coktu mecbur ozek bı hastaneye gıttık. Sadece hrmsıre vardı taksım ılkyardım gopa sevkettı. Tam gırecegımız sırada umreeden gelen 3hastadan 1i vefat ettı 2sıde odadan cıkmak ıstıyo guvenlık gelsın dıye telsızle konusan hekımı duyunca apar topar cıktık. Bence gercek verıler saklanıyo. Olenler ıcınde hasta yada kalp krızı vs dıyıp konuyu kapatıyolar
Yan komşumuz Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesinde Doktor hastanede sadece 5 tane pozitif vaka olduğunu söylüyor kuyumcu diye bahsettikleri adamda bu sabah ölmüş aynı zamanda emin değilim ama Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'de kapatılmış diye laflar duyuyorum
Cimmeria
15-03-2020, 18:23
Umre'den dönenleri karantinaya almasalardı hepsi misafir vs kabul ederdi eve. Bu da daha büyük soruna yol açacaktı. Bence devlet iyi el attı bu duruma.
İst ciddi derecede boş. Pazar bile saat 5'te bomboştu, pazarcı tezgah toparlamaya başlamıştı.
Ben de sayının gerçek olmadığını biliyorum ama hastalıklı olanların kaç tanesi acaba hastaneye gidecek orası da soru işareti.
10.000 kadarini karantinaya almadan birakmislar iceri bakan aciklamisti. Yine avrupadan donenler de haftalardir direk saliniyorlar iceri. Dogu sinirlarindan zaten kimin girdigi ciktigi belli degildi uzun suredir
Bu noktada onemli olan seffaflik, nerde kac hasta var gercekten aciklamalari lazim ki ciddiye almayan insanlar da ciddiye alsin.
6 vaka varin ciddiye alinmasi ile 600 vaka varin ciddiye alinmasi arasinda fark var, ama umarim rakamlar bakanlarin acikladigi gibidir.
Bu hafta kritik bence. Rakam fazlalaşacaktır.
badmast3r
15-03-2020, 18:51
Şu an ölümle sonuçlanan bir vaka yansımadı Türkiye`de. Şüpheli ölüm olarak gelenlere test yapılıyor örnekler alınarak, pozitif çıkarsa test otopsi yapılmayacak zaten. Adli tıpta çalışıyorum bu arada.
Günlerce, haftalarca yapılan açıklama
"bizde corona morona yok"
şeklinde iken 50 milyar dolar corona yardımı açıklamasının hemen sonrasında
"bizde de olabilir"
gece yarısı apar topar
"1 kişide çıktı"
ilk hafta sonunda
"6 kişide çıktı"
ghibli06
15-03-2020, 19:09
Günlerce, haftalarca yapılan açıklama
"bizde corona morona yok"
şeklinde iken 50 milyar dolar corona yardımı açıklamasının hemen sonrasında
"bizde de olabilir"
gece yarısı apar topar
"1 kişide çıktı"
ilk hafta sonunda
"6 kişide çıktı"
kimdir nedir hangi il hala açıklanmıyor sonra da süreci son derece şeffaf yönetiyoruz...
S.Özeren
15-03-2020, 20:14
kimdir nedir hangi il hala açıklanmıyor sonra da süreci son derece şeffaf yönetiyoruz...
Abi bende onu anlamiyorum
Açıklasana istanbul olduğunu sanki bilmiyoruz
Yan komşumuz Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesinde Doktor hastanede sadece 5 tane pozitif vaka olduğunu söylüyor kuyumcu diye bahsettikleri adamda bu sabah ölmüş aynı zamanda emin değilim ama Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'de kapatılmış diye laflar duyuyorum
Onu bende Çapa tıp olarak duydum.
GokhanRS
15-03-2020, 20:43
Ülkemizdeki vaka ve ölüm sayısının kökten yalan olduğunu düşünenler var aranızda, size cevabım şu ki :) ben öyle olduğunu düşünmüyorum, aksine eminim ki yalan :)
Ancak AKPden nefret eden ben bile sağlık bakanlığının çabalarını taktir eder durumdayım. Saklamakla doğrusunu yapıyorlar, biliyor ki öl de ölelim diyen kendi tayfalari bile panikle herşeyi b.o.k ederler. Stokculugu bırakın iş yağmaya döner. Ben halkı sakın tutma çabalarını destekliyorum. Umarım gerçekleri açıklamazlar çünkü o kadarını hak etmiyoruz.
ÜSTÜNERC
15-03-2020, 21:11
Bol bol ellerimizi sabunla yıkayalım.Panik yapmayalım. Benim fikrimde vaka sayılarını gizlediklerinden yana.Ama toplum ciddi manada cok bilinçsiz,hala tokalaşmak için elini uzatan var.
free-hifi
15-03-2020, 21:15
Kırmızı daire#SONDAKİKA
İçişleri Bakanlığı:
Yarın sabah 10:00 itibarıyla 81 ildeki bar, gece kulübü, diskotek ve pavyonlar geçici süreyle kapatılacak.
Camiler kıraathane ler?
GokhanRS
15-03-2020, 21:17
Kırmızı daire#SONDAKİKA
İçişleri Bakanlığı:
Yarın sabah 10:00 itibarıyla 81 ildeki bar, gece kulübü, diskotek ve pavyonlar geçici süreyle kapatılacak.
Camiler kıraathane ler?
Bence kapatmasınlar :) genç nüfusu korumak daha iyidir :) la bende çok acımasızım galiba
PiscocuK
15-03-2020, 21:22
Devlet emekli maasindanda yirtar oooh :)
Tobe tobee seytan neleri sokuyor aklimiza :)
Kırmızı daire#SONDAKİKA
İçişleri Bakanlığı:
Camiler kıraathane ler?
Cemaate camileri kapattılar dedirtmezler..
Devlet emekli maasindanda yirtar oooh :)
Tobe tobee seytan neleri sokuyor aklimiza :)
İtalyada da 80 yaş üstüne öncelikli yoğun bakım hizmeti verilmeyecekmiş öyle okudum.
Pazartesı gunu bır dzı yenı onlem paketı olabılır.
Kısmı olaganustu hal gıbı.....
Devamına hazır olun. Yarın bır kac onmlı karar daha alınıcak....
Eğlence mekanlarını da kapattılar. Paylaşıp duruyorlardı millet pek umursamıyor. Devletin gerçekten el atması lazım. Öneri ile olacak iş değil
Ne gibi abi
Bilemiyorum, ben kisisel olarak Turkiyedeki rakamlara inanmiyorum, cunku Turkiyede test yapmiyorlar, test yapilan kisi sayisi cok az olunca vaka sayisi da cok az cikiyor...
Keza su umreden gelen 10 kusur bin kisinin ulkeye karantinaya alinmadan dagilmasi ve okullarin kapatildiginda herkesin otogarlara kosup sehirlerine donmesi cok buyuk problem, 2-3 haftaya belli olur zaten Turkiyede de gidisatin nasil olacagi, umarim bu sekilde cok az case ile atlatir Turkiye.
Kesinlikle katılıyorum.
Sayılar ve ölüm degerleri 3 hafta icinde yavas yavas yayınlanacak ve 3.haftanın sonunda,
"Gereken önlemleri zamanında aldık, yoksa bla bla"
"Gerekli kısıtlamaları yapmasaydık bla bla"
şeklindeki açıklamalar görücez diye düsünüyorum.
Bundan sonrası sokağa çıkma yasağı.
İtalya'da bir günde 368 kişi hayatını kaybetmiş, Fransa'da bir günde +900 vaka ve 127 kişi hayatını kaybetmiş. (Okuduğum haberlere göre)
En iyi önlemleri almalı, her şeyin en ince detayına kadar önem vermeliyiz. Kurumsal firmaların çoğu evden çalışacak sanırım çalışmayanlar da var elbet.
Vatandaşın tepkisi de çok önemli. Kurumsal bir firmada çalışıyorum geçen hafta personelin biri Almanya'ya gitti geldi ve herkesin uyarısına rağmen çoğu kişiyi riske attı, çalışmaya devam etti.
Neymiş onda bir şey yokmuş, bir şey olmazmış. Elbet bu kafada olan çok sayıda insan vardır, saygı duyarım ama olayın ciddiyetinden dolayı çok hassas olmalıyız.
En küçük detayı bile atlamamalı, işi riske atmamalı ve garantici davranmalıyız.
Umarım en ksa sürede hem ülkemiz hem de dünya için böyle bir sorun ortada kalmaz...
İtalya'da bir günde 368 kişi hayatını kaybetmiş, Fransa'da bir günde +900 vaka ve 127 kişi hayatını kaybetmiş. (Okuduğum haberlere göre)
En iyi önlemleri almalı, her şeyin en ince detayına kadar önem vermeliyiz. Kurumsal firmaların çoğu evden çalışacak sanırım çalışmayanlar da var elbet.
Vatandaşın tepkisi de çok önemli. Kurumsal bir firmada çalışıyorum geçen hafta personelin biri Almanya'ya gitti geldi ve herkesin uyarısına rağmen çoğu kişiyi riske attı, çalışmaya devam etti.
Neymiş onda bir şey yokmuş, bir şey olmazmış. Elbet bu kafada olan çok sayıda insan vardır, saygı duyarım ama olayın ciddiyetinden dolayı çok hassas olmalıyız.
En küçük detayı bile atlamamalı, işi riske atmamalı ve garantici davranmalıyız.
Umarım en ksa sürede hem ülkemiz hem de dünya için böyle bir sorun ortada kalmaz...
Elini tokalasmak için uzatmayana bozuluyor millet . Eline eldiven takana, ya da ağzına maske geçirene gülüyorlar .
Sergen yalçın gibi "abartıldığını düşünüyorum " zihniyetinde milyonlar var.
Inşallah bakanlık gerçekten şeffaftır ve bu güvenimizi boşa çıkarmazlar . Yoksa büyük bir felaket bizi bekliyor
Kısmi Ohal yada cıkma yasagı dıyeyım.
Ancak market gıbı yerler acık olucak.
Sorun halkın cıddıye almaması. Buyuzden hukumet daha da cıddılesıcek...
free-hifi
15-03-2020, 22:42
Anlamadığım ölümden virüsten korkan neden altın dolar almaya koşuyor. En garanti sistem bu mu
ÖmerF.Bayar
15-03-2020, 22:58
Babamda bel fıtıgı var. Gece agrısı coktu mecbur ozek bı hastaneye gıttık. Sadece hrmsıre vardı taksım ılkyardım gopa sevkettı. Tam gırecegımız sırada umreeden gelen 3hastadan 1i vefat ettı 2sıde odadan cıkmak ıstıyo guvenlık gelsın dıye telsızle konusan hekımı duyunca apar topar cıktık. Bence gercek verıler saklanıyo. Olenler ıcınde hasta yada kalp krızı vs dıyıp konuyu kapatıyolar
Hangi hastanede oldu bu ?
Babana gecmis olsun, Allah sifa versin
Yeni 12 vaka açıklandı..
Forumda iyi olan şey artık "düz dünyacı" lar pek yazmıyor okuyan bir çok insan doğru bilgiye ulaşıyor
İtalya ile aramızda 2 hafta var gigi datomeyi dinleyin sosyal izolasyon şart
ÖmerF.Bayar
15-03-2020, 23:05
Toplam 10 diyorlar,
7 Avrupadan ve 3 Amerikadan, bunlari havalaninda mi yakaladilar acaba, yada karantinadilerdenmi acaba ?
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Açıkladığımız ilk vakanın gözlem altında tutulan çevresindeki iki kişiye tanı konmuştur. Avrupa ülkelerinden gelmiş yedi, Amerika’dan gelmiş üç vakamız var.
Durum üzücü ama… Tespit edilmiş her vaka, her izolasyon hepimiz için emniyettir" dedi.
Bilmece gibi tweet atıyorlar ya
Ve hala hangi il olduğunu inatla açıklamıyorlar.
Bu arada ülkenin reis'i nerede? Yine saldı halk'ın önüne bakanı, kendi ortalıkta yok.
ÖmerF.Bayar
15-03-2020, 23:14
Toplam 16 mı oldu yani ?
Trt haber 12 diye acil geçiyor
Toplam 16 mı oldu yani ?
18 değil mi ? 6 önceden vardı, 2+7+3 daha geldi 18 yapmıyor mu?
Vaka sayısı tam bilinmesi diye öyle yazmadıysa bende ne olayım
Sonuçta sağlık bakanlığı dediğin yer bi cemaatten alınıp başka bi cemaate verilen yer
Bence total vaka 18
Su illeri aciklasinlar forum bi rahat etsin artik
Sayı 16 oldu sanırım. 5+1+7+3
Su illeri aciklasinlar forum bi rahat etsin artik
Laf sokarak yazmaya gerek yok,insanlar yaşadıkları şehirde ne olup ne bittiğini bilmek istiyor . İnternetin yavaslatilarak ,her şeyin gözden kaçırılmak istendiğine alıştırıldığımız için bu düşünceni anlayabiliyorum .
ucakyolcusu instagramdan 11 diyor.
ÖmerF.Bayar
15-03-2020, 23:23
Birde hep gece açıklanıyor, artık millet korkmasın diyemi yoksa saklanıyormu bilmem,
İsviçre 1 günde 841 kişi artmış, rakamlar heryerde korkutuyor
Laf sokarak yazmaya gerek yok,insanlar yaşadıkları şehirde ne olup ne bittiğini bilmek istiyor . İnternetin yavaslatilarak ,her şeyin gözden kaçırılmak istendiğine alıştırıldığımız için bu düşünceni anlayabiliyorum .
Aciklasinlar benim ulkemin akilli insani ne yapti ilk gun marketi bosaltti , muhalefet olmayi birakin artik. Muhalefef olanlar italya ornegi mevcut oraya gidebilirsiniz. Bi ara bu forumda ulkeyi terk edecekler vardi onlar nerede ???
Dünyanın en başarılı sağlık bakanı
En sorunsuz yönetimi
En disiplinli tedbiri de alınsa bizim memleket insanındaki bu skerim coronasını tavrı olduğu için hiç bir şey beklemenize gerek yok
Olayı ne siyasilere bağlayın ne particiliğe ne sağlıkçılığa ( zaten bunlar da engel olamaz , olabilen ülke de yok ama ) biz tüm toplumlara göre kaos kargaşaya meyilli ama bir o kadar da duyar kassak da konulara cahil olduğumuz için hiç bir yok olmaz
Düzeltme ; * hiç bir yol olmaz.
Başarı değil, Bilal'e anlatır gibi anlatıyor adam dalga geçiyor resmen.
Korkularından kimin nerede olduğu söylenmiyor.
Millet şu an telaş içerisinde fakat gidip diskotek kapayacağına insanların toplu durdukları yerleri yasaklasınlar..
Bu şekilde kriz yönetilmez, bu tamamen kaosa götürür..
Herkesin CB nı çıkıp açıklama yaptı, bizimki nerede? Adamdan tek bir çıt çıkmadı..
Habertürk vaka sayısı 18 oldu yazıyor simdi
Ya şehri açıklamalarının hiçbir mantığı yok. Açıklasalar be olacak? Millet 1 günde kolonya ve maske stoğunu tüketti. Diyelim istanbul dediler şehri,herkes göç mü edecek,kimse gelmeyecek mi? İzdiham çıkar. Bizim milletimiz cidden uslanmaz,arlanmaz,cahil,sabırsız bi millet. Bencillikten ölüyoruz. Gittiğiniz heryerde olabilir mantığı ile hareket ederseniz hem kendinizi korursunuz hem de karşınızdakini. Şehrin önemi yok.
alper_pug
15-03-2020, 23:34
Sağlık Bakanı açıklamasına göre an itibariyle vaka sayısı 18 !
Akilli bi birey , vaka sayilarinin gercek olmadigini biliyordur herkese test yapilamiyor tum ulke nufusuna yapsan test binleri onbinleri bulur bu zaten yayilacak bunun bilincinde olur. Hangi ilde oldugu cok dert degil devletin aldigi onlemler yaninda bireyin almasi gereken onlemler var. Isin yoksa cikma disari ciktiysa elini yuzune gozune surme kolonya dezefkte kullan opusme sevisme bu kadar basit bi is. Dunyaya gore gayet iyi onlemler aliniyor gibi yok reis nerede , hangi il bunlari dusuncegimize korunalim arkadaslar korunalim
_driver_
15-03-2020, 23:38
Bizim memleket ufak nüfus 100.000 o da yazın şu an benim bildiğim burada 3 vaka var
sanctuary35
15-03-2020, 23:44
hangi ilde olduğunu açıklamaları banada mantıklı gelmiyor.
İdlib'de şehit verdiğimiz askerlerin sayısını nasıl tek tek açıkladılarsa bunda da öyle bir yol izleyecekler gibi gözüküyor.
Aciklasinlar benim ulkemin akilli insani ne yapti ilk gun marketi bosaltti , muhalefet olmayi birakin artik. Muhalefef olanlar italya ornegi mevcut oraya gidebilirsiniz. Bi ara bu forumda ulkeyi terk edecekler vardi onlar nerede ???
Alkol var sanırım, şu an yazdıklarının cevabının benim yazdıklarımla pek bir alakası yok .
Hangi şehirlerin olduğunun söylenmesini isteyenler toplanın, furkan sınır kapılarını açtı italya'ya sürgün ediyor bizi :)
Memleketin kafa yapısı hiç değişmeyecek , bakanlığın iyi çalıştığını söylüyoruz yaranamıyoruz, insanlar bu olayı pek önemsemiyor diyoruz yaranamıyoruz. Hatta bakanlığın bu olayı soğukkanlı yürüttüğünü, insanları fazla korkutmadan işi halledebilecegi düşüncesindeyim;ama yılların bitmek bilmeyen problemi "eleştiri" bile denemeyecek sözlerin, insanları hemen ayrıştırarak, ötekileştirerek karşı cevapla son bulması :)
Öneri ve istek de karşıt eleştiri oldu hatta bedeli italya'ya sürgün.
Alkol var sanirim ... beyin hucreleri calismayan insanin verecegi cevap ancak budur. Ben sana soyliyim vaka istanbulda
Vaka sayısı 4 hane diyorem
Bu mesajda burda dursun
Yine alıntılarım burdan 2 hafta içinde
İdlib'de şehit verdiğimiz askerlerin sayısını nasıl tek tek açıkladılarsa bunda da öyle bir yol izleyecekler gibi gözüküyor.
O konu nasıl kapandı gitti
Ya tabur yok oldu
Gerçek sayı enkaz altında kalan şehitler
Hala açıklama yok
Virüs üstünü örttü
Cimmeria
16-03-2020, 00:26
barlar pavyonlardan mi bulasiyormus hastalik :)
Adam gibi yapacaklarsa korkmadan desinler ki market, eczane disinda her yeri kapadik, cafe de kapali, restoran da kapali, ibadethaneler de kapali, bankalar da kapali.
Su anda avrupada adamlar cayir cayir kucuk esnafi kurtarma paketleri hazirliyor, bu donemde is yapamadiklari icin catir catir batacak cunku esnaf, bizde bunu yapmadan milleti kapatirlarsa ne olacak acaba. Cidden boktan durum.
Ayrica herkes avrupayi bokluyor ama bulundugum yerden ornek vereyim, inanilmaz bir gonullu kulturu var, hukumetin duzgun mucadele edemedigini goren STKlar organize oluyorlar, herkes kandi mahallesinde 60-70 yas uzeri insanlari tespit ediyor, onlara telefon acip evlerine ne ihtiyac varsa detaylarini alip online siparis ile evlerine yollatiyorlar. Bunlarin paralarini da stklar, dernekler, kiliseler karsiliyor. Eger bu kisiler hastaligi atlatirsa bunlari odeyecekler, olurlerse de yapacak bir sey yok.
Bir de burda bile kalkipta muhalefet olmayin, begenmeyen avrupaya gitsin falan yazan olmus, yav he he muhalefet olmayalim :) Ulkede ne kotu gitse muhalefet olmayalim ama isler iyi giderken hep bizim gibi muhaliflere gecirilsin laflar, terorist olalim hain olalim di mi :)
Bos yapmayin kardesim, yapici muhalefet her zaman hatalari gosterip ileriye gitmeyi saglar, bak umreden gelen 10.000 kisiyi sessiz sedasiz salmislar iceri bugun umreden donenlerden biri gripten olmus.
Iki gundur millet sosyal medyadan tepki vermeseydi diger 10 kusur bin kisiyi de alacaklardi ulkeye, tepkilerden sonra karantinaya aldilar tipleri.
Muhalefet iyidir kardesim korkmayin, isinizi iyi yaparsaniz zaten muhalefet edilecek bir sey bulamaz insanlar
kunteper
16-03-2020, 00:48
Bar-diskotek kapanmasi musluman bir ulkeye yakisir sekilde olmus. Barlari kapiyorsan tum restoran-kafe-kahvehaneleri de kapa. Ki oradaki yas ortalamasi daha yuksek.
Ahmetim103
16-03-2020, 01:10
https://youtu.be/zzMcLr_5LGE
Bırakır kaçarım :hihih:
Bizde de sayılar artacak elbet, hangi birinin nerede olduğunu açıklasınlar, online sistem kurmak gerekecek onu takip edebilmek için :) Zira sayfalara sığmaz rakamlar
Herkes her an tedbirli gezip sosyal izolasyon uygulayacak kendine, bu kadar basit.
Ben şanslıyım şirketim gelmeyin dedi Cuma günü home verdi, bu Pazartesi Salı da öyle. bu haftayı hatta ayı evde kapatırız diye bekliyoruz.
Allah hepimize kolaylık versin, ekonomik buhran is coming
Vaka sayısı 4 hane diyorem
Bu mesajda burda dursun
Yine alıntılarım burdan 2 hafta içinde
Zaten istatistikler de öyle diyor Yiğit, haklı çıkmazsan eğer alıntıla :D
28 Şubat'ta Hollanda'da vaka yoktu. 3 Mart'da uçuşum vardı diye 2'sinde pazartesi açtım baktım haftasonu 3 caka çıkmıştı
Benim orada olacağım 1 haftalık süreçte 100 mü 200 mü ne oldu
15 gün sonra şu an 1.135 vaka, 20 ölü, 2 iyileşme var.
sayının artıcağını söylemek için müneccim olmaya gerek yok. ben rakamlar dünya genelinde 1000in altında olduğu zamandan beri takipteyim.
fransa - almanya- finlandiya da rakamlar 5 iken.
bizdede olacak.
hawai, şeysellerde bile şuan mevcut.
tek dileğim çok kişinin canını yakmadan bitmesi.
turbo&quattro
16-03-2020, 03:29
Miami Beach ve Fort Lauderdale Beach kapatildi.
Reataurant ve barlar aksam 10a kadar acik kalacak ama %50 kapasite ile. Rest yada barin max alacagi kisi sayisinin %50 si ayni anda mekanda bulunabilecek.
Aksam 11 den sonra sokaga cikma yasagi var soylentiisi var ( florida ) ama daha kesin bilgi goremedim.
Marketler aksam 8 de kapaniyor.
Otel olarak zararimiz 4 gunde $10 milyon.
Floridanin en prestijli otellerinin basindayiz , su an sezon ama bombosuz.
Iki gundur buyuk bir curise ship duruyor kiyidan 100-200mt ileride. Kiyiya gelmesine izin verilmiyor.
Ucak fiyatlari cogu eyakete cift yon $60-70 e dustu ama kimse biryere kimildamiyor.
Bizim otelin kapatilmasi konusuluyor galiba bu hafta ici bir karar verilecek.
Durumlar oldukca ciddi burada.
The Economist kapağındaki "Ressesion" a doğru gidiyor dünya hadi bakalım.
Fed bukadar onlem alıyo para akıtıyosa bi ongoruleri var demektir
Hangi hastanede oldu bu ?
Babana gecmis olsun, Allah sifa versin
Taksım ılk yardım gazıosmanpasa yerleskesı. Olen hasta gazetecı bır bayanın babasıymıs. Kapı kapalı dıyolar gıttıgımız ozel hastanede venezuellalıdan tut ıranlısından yunanına kadar hasta vardı saka gıbı ulkeyız
Onurkk06
16-03-2020, 07:50
Taksım ılk yardım gazıosmanpasa yerleskesı. Olen hasta gazetecı bır bayanın babasıymıs. Kapı kapalı dıyolar gıttıgımız ozel hastanede venezuellalıdan tut ıranlısından yunanına kadar hasta vardı saka gıbı ulkeyız
Esra elönü denen vatan hainin babasıymış ölen tez zamanda kendisi için de aynısını diliyorum
Başarı değil, Bilal'e anlatır gibi anlatıyor adam dalga geçiyor resmen.
Korkularından kimin nerede olduğu söylenmiyor.
Millet şu an telaş içerisinde fakat gidip diskotek kapayacağına insanların toplu durdukları yerleri yasaklasınlar..
Bu şekilde kriz yönetilmez, bu tamamen kaosa götürür..
Herkesin CB nı çıkıp açıklama yaptı, bizimki nerede? Adamdan tek bir çıt çıkmadı..
Söylenmemesinin sebebini öğrenen herkesin sağa sola dağılıp dahada yaymasını engellemek olduğunu düşünüyorum.
Örneklerini avrupa ülkeleri yaşıyor.Yerini öğrenen anında tüm kaçış yollarıyla ülkelerini ve şehirlerini değiştirdiler ve çok çabuk yayıldı.
Ev dışından bildiriyorum. Cts ikeaya gutmemiz gerekti. Acm bomboş idi. Bugun de kaç zamandır erteledigimiz rutin kan değerlerine baktirmak üzere Kadıköy'e geldik. Hastane baya boştu. Gerekli işlemleri yapıp çıktık. Bazı arkadaşlara göre yaptıklarımız yanlış ama ihtiyaç halinde hepimizin yaptığı işler. Gerekli hijyeni de arttirdigimiz için problem yaşamayız diye düşünüyorum.
O doktorların gösterdiği el yıkama biçimini taa domuz gribi zamanından beri yapmaktayım bu arada.
Hafta sonu İzmir Bostanlıda oturacak yer yoktu cafelerde restorantlarda :)
Corona'ya izmirde bademcik diyorlarmış hemi gardaş
Bu arada benzin indirimiyle beraber herkesin disarilara çıkacağını düşünüyordum ama hemen hemen bilinçli bir şekilde ihtiyaç haricinde çıkmıyor gözüküyor. Bu da bir başarı
Millet kafayı yemiş gerçekten, bune saçmalıktır ya hiç mi haber vs izlemiyorsun Avrupanın durumunu görmüyorsun...
Sabah eşimle yürüyüş yaptım 9.50 gibi bomboşken sahil sonrasında evden çıkmadım. Araba ile bir dolaştık etrafı ve alışkanlıkları görelim diye tahmin ettiğimiz gibi kimsenin s..knde değil.
Aranel Ciryatan
16-03-2020, 09:04
Son dakika.. İstanbul’da iki oğrenci yurdu boşaltılıyor - Guncel haberler (https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-istanbulda-iki-ogrenci-yurdu-bosaltiliyor-5681614/)
Şöyle bir bilgi geldi ama bakalım gerçek mi göreceğiz yakında.
23 Mart Süper Market kısmı sıkıntılı duruyor
https://i.hizliresim.com/njnCEe.jpg
Şöyle bir bilgi geldi ama bakalım gerçek mi göreceğiz yakında.
23 Mart Süper Market kısmı sıkıntılı duruyor
https://i.hizliresim.com/njnCEe.jpg
Photoshop deniyor abi .
Abi zaten barkodlu ust yazilar e imzali oluyor. Bunda islak imza var.
Doğrudur olabilir çünkü kararlar baya ciddi.
Öyle şak diye süpermarket kapatmak vs zor
20 Mart için ibadethane falan da yazılmış mesela
ama 997TT'nin dediği gibi bu ve buna benzer önlemler gelebilir. Gelmesi de gerekmektedir abi
hapşıra tıksıra geziyor millet.
altugkocer
16-03-2020, 09:38
Neden böyle bir veledi zinalık yapıyorlar anlamıyorum. Halkı paniğe teşvik etmeye çalışıyorlar sanki hiç panik havası yokmuş gibi
Neden böyle bir veledi zinalık yapıyorlar anlamıyorum. Halkı paniğe teşvik etmeye çalışıyorlar sanki hiç panik havası yokmuş gibi
bazılarının p.çlik kanına işlemiş abi bilirsiniz..
individual
16-03-2020, 09:41
turkhane paylaşımı yaptıysa photoshop olabilir daha önceki bir kaç resimleride öyle çıkmıştı.
Arkadaşlar fake dediğiniz yazıdaki 1. madde gerçek... Diğer maddeler hakkında bilgim yok ancak 1. madde doğru sanıyorum...
Son dakika… Bakanlıktan yeni Corona tedbirleri: Gece kulupleri, bar ve diskotekler kapatılacak! - Guncel haberler (https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-gece-kulupleri-bar-ve-diskotekler-kapatilacak-5681011/)
mikelazi
16-03-2020, 09:45
ortalık bomboş dükkan açsak ne olurki.
bir sürü ödemem var :(
Şirinevlerin göbeğindeyim ortalık boş, oturduğum cadde sabahları trafikten yıkılır bugün ses seda çıkmadı. Ama çoğu kişinin umrunda değil gibi o yüzden 2 hafta her yeri kapasalar çok iyi olabilir. En azından yayılmaz, ve kontrol altında tutulabilir diye düşünüyorum.
Uzundur o kafadayım, kesinlikle milletin iradesine falan bırakmadan bazı önlemlerin çok KATI biçimde alınması gerekiyor. Bi hafta sokağa çıkma yasağı mı, yasak, restoran cafe cami mi kapanacak, çat çat çat...
Yayılmayı durdurmak mı istiyoruz, hepsini yapacaksın...
Hala yok ekonomik yok bilmemne söylemleri devam ediyor, 2-3 hafta önce "efendim sınırı kapatmaya gerek yok, ekonomi kötü etkilenir" vs diyen İtalya'yı gördük. Bugün daha da beter durumdalar. O yüzden 1 hafta 2 hafta katlanmak mı gerekiyor, katlanılacak.
alperkirman
16-03-2020, 10:04
kamu çalışanlarının izne çıkartmaları durumunda sıkıntının çok büyük olduğu anlaşılır
GokhanRS
16-03-2020, 10:04
yani büyük konuşmak istemiyorum ama karantinada çözüm değil gibi geliyor bana. acaba borisin dediği gibi normal hayata mı dönsek? yayılcağı kadar yayılsın. çünkü iyileşenler salındıktan sonra kendisi bağışıklık kazansa bile etrafa bulaştırmaya devam ettiği düşünülüyor. şuan rusyada herşey olağan akışında. muhtemelen gizliyorlar vaka sayılarını ama belki de doğrusu budur. biraz düşündüm ettim sanki boris ingiltere haklı gibi geldi bana.
Bu sahte haberleri de yayımlayanları acilen bi kanunla şununla bununla "terör"den almaları lazım ya. Yeter be her konuda mı sahte içerik üretilir. Onun bunun çocukları.
yani büyük konuşmak istemiyorum ama karantinada çözüm değil gibi geliyor bana. acaba borisin dediği gibi normal hayata mı dönsek? yayılcağı kadar yayılsın. çünkü iyileşenler salındıktan sonra kendisi bağışıklık kazansa bile etrafa bulaştırmaya devam ettiği düşünülüyor. şuan rusyada herşey olağan akışında. muhtemelen gizliyorlar vaka sayılarını ama belki de doğrusu budur. biraz düşündüm ettim sanki boris ingiltere haklı gibi geldi bana.
O konuda kararsızız valla. O da doğru ama yayılma hızını kontrol altına almak zaten derdimiz. Yoksa bulaşma zaten engellenemiyor da, en azından sağlık sistemini veya günlük hayatı çökertici bir şey olmasın işte...
İngiltere bu konuda büyük mallık yapıyor gibi geliyor bana.
Ama mesela bi yandan da deniliyor ki, çoğu kişi de "aa ben üşüttüm ya" diye farkında olmadan geçirip gidiyor bile diye... Neye inanacağımızı şaşırdık.
İst'da Beşyol, Fatih Sultan Mehmet ve Kanuni SUltan Süleyman yurtları boşaltılıyor.
O konuda kararsızız valla. O da doğru ama yayılma hızını kontrol altına almak zaten derdimiz. Yoksa bulaşma zaten engellenemiyor da, en azından sağlık sistemini veya günlük hayatı çökertici bir şey olmasın işte...
İngiltere bu konuda büyük mallık yapıyor gibi geliyor bana.
Ama mesela bi yandan da deniliyor ki, çoğu kişi de "aa ben üşüttüm ya" diye farkında olmadan geçirip gidiyor bile diye... Neye inanacağımızı şaşırdık.
üşütme gibi geçmiyor
nefes darlığı çekip boğularak can çekişerek ölüyorsun
griple 2 benzerliği var diyordu italyadaki bir türk çabuk yayılıyor ve tedavisi yok
italyada 40lı yaşlarda ölüm oranları arttı çünkü hastanede yer yok solunum cihazına bağlanılması gerek ama yeterli solunum cihazı yok
evde atlatmaya çalışanlar evde ölüyorlar..
üşütme gibi geçmiyor
nefes darlığı çekip boğularak can çekişerek ölüyorsun
griple 2 benzerliği var diyordu italyadaki bir türk çabuk yayılıyor ve tedavisi yok
italyada 40lı yaşlarda ölüm oranları arttı çünkü hastanede yer yok solunum cihazına bağlanılması gerek ama yeterli solunum cihazı yok
evde atlatmaya çalışanlar evde ölüyorlar..
Bunlar "ölenler" ama... Ya ölmeyenler? :) Hepsi hastanede tedavi görüyor mu?
Bunlar "ölenler" ama... Ya ölmeyenler? :) Hepsi hastanede tedavi görüyor mu?
görmüyor tabikide sağlık sistemleri pert iranda hastane otoparklarına yatak diziyorlar ve toplu mezar söylentileri var..
Çinin uygulamış olduğu başarılı bir politika var bir yanda da ingilterenin almış olduğu risk
Buradan detaylıca okuyabilirsiniz;https://twitter.com/ckazok/status/1239346284412141570
İngiltere haklı mı haksız mı çıkacak izleyip göreceğiz ama önümüzde haklı çıkan bir çin gerçeği var..
Durumun ciddiyeti ortaya çıkmaya başladı, Boşalan yurtlar, Karantinaya alınan umre kafilesi.
En az zararla atlatırız umarım, kişisel hijyene dikkat etmek lazım. Şirkette dezenfektan vs koydular kullanıyoruz.
Kişisel olarak ailecek hijyene daha dikkat eder olduk, dışarı çıkmıyoruz. Kalabalık yerlere ise hiç gitmiyoruz.
Bu anlamda en tehlikeli yer şuan marketler, oralardan da kalabalığın azaldığı saatlerde 20.30 sonrası vs alışveriş yapmaya çalışıyoruz.
Sakarya da market / ürün anlamında bir sıkıntı görmedim şu ana kadar. Ama bundan sonraki 1 hafta da bakalım neler olacak.
Aranel Ciryatan
16-03-2020, 10:32
Bu virüs süresince Hipertansiyon hastası olduğum ve evden çalışabilme imkanım olduğu halde evde çalışmama izin vermeyen şirketleri dava edebiliyor muyuz acaba? Bilen var mı?
GokhanRS
16-03-2020, 10:34
Bu virüs süresince Hipertansiyon hastası olduğum ve evden çalışabilme imkanım olduğu halde evde çalışmama izin vermeyen şirketleri dava edebiliyor muyuz acaba? Bilen var mı?
muhtemelen bizde bu durum için davayı ancak bu sebepten vefat eden kişinin arkasından yakınları açar. sağlıkla kalırsın umarım. kendi kendine elinden geleni yapmaya çalış özellikle hijyen konusunda.
yasal olarak devlet o kararı almadan öyle bir hakkın olmaz diye düşünüyorum
devletin geç kaldığı kısmı burası işte
gerçi devlet dairelerinde yaşı bunakların hepsi işe gelmiş dangalakların bir hayatı yok sosyal alanda varsa yoksa işe gelip makara yapmak
devlet bazı önlemleri zaman kaybetmeden almalı ama çok yavaşız
Aranel Ciryatan
16-03-2020, 10:35
muhtemelen bizde bu durum için davayı ancak bu sebepten vefat eden kişinin arkasından yakınları açar. sağlıkla kalırsın umarım. kendi kendine elinden geleni yapmaya çalış özellikle hijyen konusunda.
Hijyene fazlasıyla önem veren biriyim zaten. Devamlı normalde de masamda dezenfektan falan vardır milletin pis olduğunu bildiğim için. Biraz önce sağlık ekibine mail attım. Hipertansiyon hastaları risk grubunda değil diye cevap verdiler. Şaka gibi.
Çok uğraşırız gibi. Eşim özel okul'da öğretmen. Genelge yayınlandı özel okullar ve kreşler dahil edildi;ama beyfendilerin arkasında nasıl bir güç ya da özgüven var ise ''mecbur geleceksiniz,kameranın karşısına geçip ders anlatacaksınız velilere boş duruyoruz diyemeyiz '' demek için insanları zorla getirtiyorlar.
Cimer'e yazdım,twitter üzerinden yazdım. Bugün de valiliğe bizzat bilgi vereceğim. Gider çalışır eder;ama bu işin sonunu bırakmayacağıma yemin ettim mücadele edicem
Aranel Ciryatan
16-03-2020, 10:38
Ayrıca bence geç kalınmış bir nokta daha var. Esnafı bir sürü kredi borcu var. Bunları ötelenmesi lazım bence. İnsanlar nasıl ödeme vs yapacak bu ortamda.
Ayrıca bence geç kalınmış bir nokta daha var. Esnafı bir sürü kredi borcu var. Bunları ötelenmesi lazım bence. İnsanlar nasıl ödeme vs yapacak bu ortamda.
bu konuyla ilgili benim de merak ettiğim var araştırmadım bilmiyorum da bu konuda cahillik denebilir, olası bir karantina vs ortamında işe gidemezsek mevcut bankalara falan olan k.kartı kredi borçlarımızda erteleme olacak mı 2 taraflı düşünüyorum ben şuan çalışanım maaş alıcak mıyım? iş yeri sahibi olsam çalışamadığım para kazanamadığım ortamda çalışanıma maaşı nerden nasıl ödeyeceğim? olası karantina durumunda süreç nasıl işleyecek yani tam olarak bilenler aydınlatabilir mi?
SETUR topluğa devam ediyor bu arada...
Annemler 1 ay kadar önce haftaya 24 veya 26'sında düzenlenmesi planlanan Belçika, Hollanda vs içeren bi gemi turu almışlardı. Daha önceki mesajlarda yazmıştım sanıyorum, Avrupa'ya yayılmaya başladığında iptal ettiler, adamlar %50'den fazla kesinti yapıp iade etti.
Bizimkiler mücbir sebep falan diye bastırdıklarında, efendim hala "turu isteyen varmış" (???!!!!), gemi turu olduğu için önce onların iptal etmesi gerekiyormuş, DSÖ'nün salgın hastalık duyurusu yapması gerekiyormuş (bu bahaneden 2 gün sonra DSÖ küresel salgın açıklaması yaptı)...
İşin komiği, turun başlayacağı Hollanda'ya uçuş yasağı konuldu ve bu tur için planlanan uçuşu da kapsıyor :)
Ama adamlardan hala ses yok, annem yine mesaj yolladı, yoksa tüketici mahkemesine gideceğim diye, "karşı taraftan haber bekliyoruz, sizlere bilgi vereceğiz" dediler.
Bence türlü bahanelerle üzerine yatmaya çalışıyorlar da bakalım. Karşı taraf çoktaaaaan iptal etmiştir bence :)
bu konuyla ilgili benim de merak ettiğim var araştırmadım bilmiyorum da bu konuda cahillik denebilir, olası bir karantina vs ortamında işe gidemezsek mevcut bankalara falan olan k.kartı kredi borçlarımızda erteleme olacak mı 2 taraflı düşünüyorum ben şuan çalışanım maaş alıcak mıyım? iş yeri sahibi olsam çalışamadığım para kazanamadığım ortamda çalışanıma maaşı nerden nasıl ödeyeceğim? olası karantina durumunda süreç nasıl işleyecek yani tam olarak bilenler aydınlatabilir mi?
Zaten resmi bir karantina durumu olursa bu tip şeylere de "mecburen" bi düzenleme getirirler.
Maaş kısımları iki taraflı da sıkıntılı, arkadaşlarla grupta aynı şeyi konuşuyorduk, elinde birikimi olmayan, 1 haftayı bile iş yapmadan geçirmesi çok zor olanlar var. Nasıl olacak bakalım.
Hipertansiyon ile ilişkisi nedir virüsün ? Benim de konulmuş bir tanım var bu konuda. İlaç kullanmıyorum uzun süredir, stres yoksa tansiyon normal seyirlerde genel olarak.
fuatozkan
16-03-2020, 11:00
Devlet dairesinde çalışıyorum.
60 yaş üstü kalıtsal hastalık hamile ve okul öncesi dönem ve ilk okul okuyan çocuğu olanlar 12 gün idari izinli.
Ama biz gelmek zorundayız. Normal insan da risk unsuru değil mi ?
Kimi neyden korumaktır bu ?
Sağolsun giriş çıkış saatlerini esnetmeye düşüncesi içindeler işini bitiren çıksın hesabı bakalım sonumuz hayrola.
Konum icabı ve bakanlığın otopark sıkıntısı yüzünden araçla da gelemiyoruz
altugkocer
16-03-2020, 11:08
https://i.hizliresim.com/RBe7q9.jpg (https://hizliresim.com/RBe7q9)
Bağışıklık kazanma söz konusu değil şuan için, japonya da iyileşip 2. kez enfekte olan biri olduğu açıklanmıştı
Hukumet korona icin ekonomi paketi acıklayacak (http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/hukumet-korona-icin-ekonomi-paketi-aciklayacak-1727541)
Şöyle bir haber gördüm. Ne açıklarlar bilmem ama olası bir sokağa çıkma yasağına endeksli paket açıklamaları lazım görüşündeyim. Kredi ve kredi kartı borçları, vergiler v.s. bir süre ertelenmeli,
Hukumet korona icin ekonomi paketi acıklayacak (http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/hukumet-korona-icin-ekonomi-paketi-aciklayacak-1727541)
Şöyle bir haber gördüm. Ne açıklarlar bilmem ama olası bir sokağa çıkma yasağına endeksli paket açıklamaları lazım görüşündeyim. Kredi ve kredi kartı borçları, vergiler v.s. bir süre ertelenmeli,
kesinlikle aynı fikirdeyim. 1 ay bile maaş alamasa hiçbir borcunu ödeyemeyecek yakın çevremden arkadaşlar var.
Biri şu Sağlık Bakanı'na Türkçe öğretsin.O nasıl bozuk bir Türkçe'dir.
S.Özeren
16-03-2020, 11:48
Hijyene fazlasıyla önem veren biriyim zaten. Devamlı normalde de masamda dezenfektan falan vardır milletin pis olduğunu bildiğim için. Biraz önce sağlık ekibine mail attım. Hipertansiyon hastaları risk grubunda değil diye cevap verdiler. Şaka gibi.
Panik yaptirmak istemem ama şöyle bir aciklama okumustum italya da
Ozamanlarin ölüm sayisina gore
1015 ölüm
985 , 60 yas üstü
%77 si hipertansiyon hastasi idi
Muhtemelen kucuk bir arastirma ile bu habere ulasirsin
Biri şu Sağlık Bakanı'na Türkçe öğretsin.O nasıl bozuk bir Türkçe'dir.
Türkiye'de okuma-yazma Binali varken bozuk Türkçesi bozuk olan bakan normal ya :)
Düzeltme: Okuma yazma bilmeyen olacaktı.
Çelebinin bombası coronaya iyi geliyomuş kanka
kesinlikle aynı fikirdeyim. 1 ay bile maaş alamasa hiçbir borcunu ödeyemeyecek yakın çevremden arkadaşlar var.
maaş aldığım halde zor dönüyo hesap alamazsak ne olur bilemiyorum artık kendi sağlığımı geçtim evde anneanne var onu düşünerek hareket ediyorum sadece işler iyice ciddiye bindiğinden beri tek düşünebildiğim maaş alamazsam nasıl öderim nasıl yaşarım :/
maaş aldığım halde zor dönüyo hesap alamazsak ne olur bilemiyorum artık kendi sağlığımı geçtim evde anneanne var onu düşünerek hareket ediyorum sadece işler iyice ciddiye bindiğinden beri tek düşünebildiğim maaş alamazsam nasıl öderim nasıl yaşarım :/
hepimiz aynı durumdayız aslında.. Allah işlerimizin yokluğunu göstermesin.
Guardian: İngiltere'de halkın yüzde 80'ine koronavirüs bulaşması bekleniyor, salgın 2021 bahar aylarına kadar sürebilir ve 7.9 milyon kişi hastaneye yatırılabilir.
koray abinin postu silin savcılık inceleme başlatmış gereksiz baş ağrısına gerek yok
koray abinin postu silin savcılık inceleme başlatmış gereksiz baş ağrısına gerek yok
Yogi Evrenoz
Annem mesaj atıyor, akşamki haftalık buluşmamızı sosyalleşmeyi azalttığımız için iptal ediyoruz çocuklar diye...
Bugün temizliğe bizim kadıncağız gelmiş, her tarafı kırklıyoruz diyor. Yav dedim, bizi eve almıyorsun, görüşmüyoruz önlem olsun diye, hangi eve kime girip çıkmış belli olmayan kadını eve almışsın? Evet diyo dolmuşa eldivenle binmiş, kolonyası yanında yazık falan diyor. Ya arkadaş dedim, sen hala kolonya eldiven diyorsun, eve niye alıyorsun eve dedim, hangi ulaşım aracına biniyor belli değil, hangi eve giriyor belli değil, her yerde bulunuyor kadın? Hee doğru diyor... Bize de gelecekti galiba yarın, gelmesin istemiyorum dedim hanıma. Ama ne kadar sallayacaklar du bakalım...
Yahu cidden bu millet adam olmaz. İtalya'dan beter olmazsak iyidir.
Ağası mısın buranın veya bu ülkenin sen?
Kim ne yapacağını sana mı soracak?
Muhtar mısın ki kim ülkeyi terk etti, kim etmedi hesap tutacaksın?
Üzerine vazife olmayan işlere karışma, haddini bil
Bizim gibi prim üzerine çalışanlar base maaşını alsa da ödeyemiyor ki. Herkes ona göre borçlanmak istiyor da malesef bu ekonomik düzende o mümkün olmuyor. :)
Oguzhandeniz
16-03-2020, 14:05
acaba eve solunum cihazı mı alsak
acaba eve solunum cihazı mı alsak
Daha maske alamadık,ne cihazı
İstanbul çok güzel ya
Bomboş miss miss
Her gün böyle olsa keşke diyor insan :)
Bunca zamandır kimsenin cenazesini gören var mı ? Ya da iyileşme sonrası herhangi bir hastanın röportajını ?
Bunca zamandır kimsenin cenazesini gören var mı ? Ya da iyileşme sonrası herhangi bir hastanın röportajını ?
Benim düşüncem ölüm varsada zanture den dosya kapatılır.
Panik olmamasi açısından.
Ve aile yakınları ya susturulur yada zantureden kaybettik denerek kandirilir.
Gerçek verileri ilerde gorucez diye düşünüyorum
Sehit sayısı bile hala netlesmedi 59 da kaldı. Tabur yok oldu taburun komutan bile bulunamadı
O yuzdeb panik ortamı yaratmadan gittiği yere kadar gidecek
Vakalari sosyal medyadan patlak verdiği için millet artık yemedi o yüzden 1 diyip başladılar işte
2 hafta sonra bakalim kac diyecekler
Oguzhandeniz
16-03-2020, 14:27
Daha maske alamadık,ne cihazı
maske gibi karaborsa olmadan alıp koysak mı diye diyorum acaba abartıyor muyum
Benim düşüncem ölüm varsada zanture den dosya kapatılır.
Panik olmamasi açısından.
Ve aile yakınları ya susturulur yada zantureden kaybettik denerek kandirilir.
Gerçek verileri ilerde gorucez diye düşünüyorum
Sehit sayısı bile hala netlesmedi 59 da kaldı. Tabur yok oldu taburun komutan bile bulunamadı
O yuzdeb panik ortamı yaratmadan gittiği yere kadar gidecek
Vakalari sosyal medyadan patlak verdiği için millet artık yemedi o yüzden 1 diyip başladılar işte
2 hafta sonra bakalim kac diyecekler
Şu Teve2 miydi neydi, orada yurtdışı program yapan adamı almışlar Kartal Eğitim Araştırma'da, test yapmışlar, sonucu söylemiyolarmış. Haliyle Koronayız kesin muhabbeti var.
Doktor arkadaş da uzundur diyordu, vaka sayısı açıklanmıyor, ama eldeki "doubling" verilerine bakmak lazım, buna göre önlem almak lazım diyordu...
Erdem K.
16-03-2020, 14:44
haftasonu antalya'da değilmiydin sen, Netflix öyle diyodu :confused:
HEALTHLYNKED COVID-19 Tracker on the App Store (https://apps.apple.com/us/app/healthlynked-covid-19-tracker/id1500575377)
şöyle bir mobil uygulama var
teyit şansımız yok ama burada daha önceki 6 vakayı şehir bazında girmişlerdi dün gelen 12 vaka hala girilmedi ama total vaka 18 olarak güncellendi
doğru mu bilemiyorum
Cimmeria
16-03-2020, 14:57
Su eleman
Burak Akkul on Instagram: “#CokGezenti Onemli Duyuru🙏 40 kere soylersen olurmuş. Her yerde Korona engeli, insanın psikolojik olarak oksuresi geliyor. Avrupa’nın…” (https://www.instagram.com/p/B9ji8DNFLbj/?utm_source=ig_web_copy_link)
Burak Akkul on Instagram: “DM’ye yani ozel mesaj kutusuna cok ama cok rica ediyorum yazmayın🙏” (https://www.instagram.com/p/B9ytN7YFwCF/?utm_source=ig_web_copy_link)
ınsallah minimum kötü haberlerle anlatırız,canı yanmaz kimsenin.inandırıcı gelmiyor bu sözlerim pek ama.
ne kadar garip garip şeyler oluyor valla buna da şükür ne diyelim..
not:ben hala haber takip etmeme peşindeyim,beyni bulanıyor insanın ne yapacağını şaşırıyor.
free-hifi
16-03-2020, 15:01
Kırmızı daire#SONDAKİKA
Diyanet İşleri Başkanı:
Corona Virüs yayılma tehlikesi ortadan kalkıncaya kadar, cami ve mescitlerde cemaatle namaza ara verildi.
Kırmızı daire#SONDAKİKA
Diyanet İşleri Başkanı:
Corona Virüs yayılma tehlikesi ortadan kalkıncaya kadar, cami ve mescitlerde cemaatle namaza ara verildi.
Sonunda açıklayabildiler de, bi Cuma geçirdik ya, keşke ondan önce önlem alsalardı.
Yalnız adamlar hala "kapattık" dememek için kasıyor. "Münferit namazlar için camiler açık olacak" diyor :D
https://www.haberturk.com/stokcularin-mallari-elinde-kaldi-haberler-2615017-ekonomi
Dünyadaki oç'larının bu yolla aramızdan ayrılması dileğiyle :)
Namaz iptalleri geldi ??
Son dakika haberleri... Diyanet İşleri Başkanı'ndan Corona Virus acıklaması: Cami ve mescitlerde cemaatle namaza ara verilecek - En Son Haberler (https://www.hurriyet.com.tr/gundem/son-dakika-haberleri-diyanet-isleri-baskanindan-corona-virus-aciklamasi-cami-ve-mescitlerde-cemaatle-namaza-ara-verilecek-41470176)
Yalnız "camileri kapattılaaaaaaaaaaaaaaar" diyen adamların, virüs kaynaklı da olsa, cami kapatmak zorunda kalmaları.... Manidar değil midir, Allah'ın sopası yok diye boşa demiyorlar :)
Namaz iptalleri geldi ??
Son dakika haberleri... Diyanet İşleri Başkanı'ndan Corona Virus acıklaması: Cami ve mescitlerde cemaatle namaza ara verilecek - En Son Haberler (https://www.hurriyet.com.tr/gundem/son-dakika-haberleri-diyanet-isleri-baskanindan-corona-virus-aciklamasi-cami-ve-mescitlerde-cemaatle-namaza-ara-verilecek-41470176)
Nev'i itibariyle mevcut iktidarın iş ciddiye binmese böyle bir karar alması bana zor görünüyor. Bu konulardaki hassasiyetleri *****.
Şu haberden sonra endişe düzeyim bir tık arttı desem yalan olmaz.
Sağlam geliyor gibi bir his belirmeye başladı kafamda.
Oguzhandeniz
16-03-2020, 15:48
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=cytB5H_d8Mk)
buna ne demeli
Nev'i itibariyle mevcut iktidarın iş ciddiye binmese böyle bir karar alması bana zor görünüyor. Bu konulardaki hassasiyetleri *****.
Şu haberden sonra endişe düzeyim bir tık arttı desem yalan olmaz.
Sağlam geliyor gibi bir his belirmeye başladı kafamda.
Fake olan paylaştığım fotoğrafta 2. maddede ibadethane kapatılması yazıyordu.
Feyk feyk dedik daha Salı olmadan 1 madde gerçekleşmiş oldu. Feyk denilen fotoğraf alıştırma için salındı sanırım piyasaya :D
Burger King Ispanya 800 restoranı kapatıyor 14.000 kişi geçici süreyle askıda bekleyecek.
CORONAVIRUS SPAIN: Burger King suspends home delivery service and plans to temporarily lay off 14,000 workers - Euro Weekly News Spain Spain newsarticle (https://www.euroweeklynews.com/2020/03/16/coronavirus-spain-burger-king-suspends-home-delivery-service-and-plans-to-temporarily-lay-off-14000-workers/#.Xm-Fg6gzZaR)
turbo&quattro
16-03-2020, 16:21
Beach ler kapatildi ve bu aksam sokaga cikma yasagi basliyor burada.
Beach ler kapatildi ve bu aksam sokaga cikma yasagi basliyor burada.
2 saatte 1 Beach'e inip deniz suyu yapıyorum ağız burun :D
Yiğit G.
16-03-2020, 16:34
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=cytB5H_d8Mk)
buna ne demeli
koronavirus 2003 de çıktı. SARS-CoV 1 olarak geçer. Şu an ki hastalık SARS-CoV 2
GokhanRS
16-03-2020, 16:51
Yalnız "camileri kapattılaaaaaaaaaaaaaaar" diyen adamların, virüs kaynaklı da olsa, cami kapatmak zorunda kalmaları.... Manidar değil midir, Allah'ın sopası yok diye boşa demiyorlar :)
Camileri kapatmadık, sadece namazı kaldırdık, diğer etkinliklere devam. :)
Miami Beach ve Fort Lauderdale Beach kapatildi.
Reataurant ve barlar aksam 10a kadar acik kalacak ama %50 kapasite ile. Rest yada barin max alacagi kisi sayisinin %50 si ayni anda mekanda bulunabilecek.
Aksam 11 den sonra sokaga cikma yasagi var soylentiisi var ( florida ) ama daha kesin bilgi goremedim.
Marketler aksam 8 de kapaniyor.
Otel olarak zararimiz 4 gunde $10 milyon.
Floridanin en prestijli otellerinin basindayiz , su an sezon ama bombosuz.
Iki gundur buyuk bir curise ship duruyor kiyidan 100-200mt ileride. Kiyiya gelmesine izin verilmiyor.
Ucak fiyatlari cogu eyakete cift yon $60-70 e dustu ama kimse biryere kimildamiyor.
Bizim otelin kapatilmasi konusuluyor galiba bu hafta ici bir karar verilecek.
Durumlar oldukca ciddi burada.
$10 milyon dolar otel zararı derken? 6 Senedir turizm içindeyim, 4 günde bu kadar zarar eden otel duymadım :s
İtalya ve İspanya ana pazarımız, bizi de çok derinden vurdu..
S.Özeren
16-03-2020, 16:56
Mekke kapatilmis
Camilerin kapatilmasina gec bile kalındı
Dun Moskova dan Kazan a geldim.Alanda maske takan sayisi yok denecek kadar az.Hala Rusya ya gelmeyecek diye dusunuyorlar sanirim.. Herifin biri oksurmeye basladi sirada sonra millet kazagiyla agzini kapamaya basladi.Tribe gireceksen ne kafayla maskesiz alana geliyorsun.Anlamak cidden zor..
Son dakika... İAVM ve lokantalar haric tum mekanlar kapatılıyor! - Dunya Haberleri (https://www.haberturk.com/son-dakika-icisleri-bakanligi-ndan-yeni-tedbirler-tum-mekanlar-kapatiliyor-2615461)
Kahve cafe vb bu gece kapanıyor
Dünyada herhalde ilk defa zengin ve fakir eşit.
Her türlü ölümün ucundasın bu sefer :)
Son dakika... İAVM ve lokantalar haric tum mekanlar kapatılıyor! - Dunya Haberleri (https://www.haberturk.com/son-dakika-icisleri-bakanligi-ndan-yeni-tedbirler-tum-mekanlar-kapatiliyor-2615461)
Kahve cafe vb bu gece kapanıyor
Lokantalar da kapalı yazıyor . Herhalde paket servis olacak.
TorqueTuning
16-03-2020, 17:34
Haftasonu gelmeden sokağı çıkma yasağı gelir.
Raindrops
16-03-2020, 17:36
Çok uğraşırız gibi. Eşim özel okul'da öğretmen. Genelge yayınlandı özel okullar ve kreşler dahil edildi;ama beyfendilerin arkasında nasıl bir güç ya da özgüven var ise ''mecbur geleceksiniz,kameranın karşısına geçip ders anlatacaksınız velilere boş duruyoruz diyemeyiz '' demek için insanları zorla getirtiyorlar.
Cimer'e yazdım,twitter üzerinden yazdım. Bugün de valiliğe bizzat bilgi vereceğim. Gider çalışır eder;ama bu işin sonunu bırakmayacağıma yemin ettim mücadele edicem
Ben de Cimer'e aynı şekilde yazdım daha incelenmedi bile muhtemelen ama arkadaşımın çalıştığı okul birden tatili uygulama kararı aldı.
Kesinlikle peşini bırakmayın, bir örnek yollarsanız Cimer'e ben de şikayette bulunmak isterim.
zOnstyLe
16-03-2020, 17:54
XoR stok yapalımmı ? hafta sonuna gelirmi sokaga cıkma yasagı :D
starbuckın önünden geçtim bugün boştur heralde dedim ama çakılı doluydu her zaman ki gibi mc burger bomboştu ama
Tüm ülkelerde yüzde 10 15 lere düştü uçuş kapasiteleri firmaların. Bizimkiler ne zaman girecek o yola acaba.
Tüm sektörlerde olduğu gibi bizler de payımıza düşeni alacağız sanırım. Hem sağlık, hem maddi olarak... İlki olmayınca ikincinin bir önemi kalmıyor gerçi.
starbuckın önünden geçtim bugün boştur heralde dedim ama çakılı doluydu her zaman ki gibi mc burger bomboştu ama
Starbucks lar da kapatılacakmış diye duydum. Sadece paket servis devam eder muhtemelen
emresener
16-03-2020, 18:22
Bugun migrosta kampanya var diye gitti (60tl üzeri alışverişe 12li 250ml cola 9tl) her ay yaparlar her ayda alırız.
Stokla işimiz yol allaha şükür evde her zamanlar bir şeyler var bu atalar biraz daha fazla alıyoruz sadece.
Hakkaten gittiğim yer chp bölgesi ataköydü (bahçelievlerde oturuyorum) Allahım böyle bir kalabalık kaos yok. Herkes arabaları sepetleri doldurmuş hıncahınc. Alışveriş arabası tutanın elinde kalıyor. Bakliyat bölümü sıfır malzeme. Tamam stok yapalımda biraz sakin olabilir.
Bahçelievler bölgesinde bu durum o kadar kaos değil. Sakin sakin bim şok a101 den alışveriş yapıyor insanlar. Ama bazen hakkaten yandaşlara hak veriyorum. Mubaala da iyiyiz hep bir abartma söz konusu.
Restoran kafe gibi yerler paket servise devam edecekmiş.
Starbucks lar da kapatılacakmış diye duydum. Sadece paket servis devam eder muhtemelen
ABD ve başka bir ülkede masaları kaldırmışlar sadece kahveni alıp çıkıyormuşsun bir yerde okumuştum.
Camide ezan bitince, namazlarınızı evlerinizde kılın diye uyarı yaptılar. Durum baya ciddi gözüküyor, 18 vakadan fazla gibi.
emresener
16-03-2020, 18:33
Burak akkul yemi video koymuş.
Corona pozitif tedavisi görüyorum diye
Akşam yeni bir vaka sayısı güncellemesi yaparlar herhalde.
Sonuç olarak +1 demek ayrıca tabipler birliğinin açıklamasınıda dikkate almalılar
https://twitter.com/burakakkul/status/1239589194323955713?s=21
gsi_club
16-03-2020, 18:33
Çok Gezenti programının yapımcısı Burak Akkul, koronavirüs şüphesiyle tedavi gördüğünü açıkladı
Kartal lutfi kirdar eğitim arastirma hastanesinde tedavi görüyormuş.
Türk tabipler birliği başkanı açıkladı daha kimden duymak istiyoruz?
Turk Tabipler Birliği Başkanı Sinan Adıyaman: Buyuk bir kentimizde koronavirus vaka sayısı patladı (https://tele1.com.tr/turk-tabipler-birligi-buyuk-bir-kentimizde-koronavirus-vaka-sayisi-patladi-141846/)
Burak akkul yemi video koymuş.
Corona pozitif tedavisi görüyorum diye
Akşam yeni bir vaka sayısı güncellemesi yaparlar herhalde.
Sonuç olarak +1 demek ayrıca tabipler birliğinin açıklamasınıda dikkate almalılar
https://twitter.com/burakakkul/status/1239589194323955713?s=21
Videoyu sildirmişler sanırım
Videoyu sildirmişler sanırım
Bende duruyor izleyebiliyorum
ÖmerF.Bayar
16-03-2020, 19:20
Bakan geceyarisindan once sayiyi aciklayacagim diyor,
Yeni ne kadar var gorecegiz
emresener
16-03-2020, 19:27
“Ölümler yok ama olmayacağını anlamına gelmez” cümlesi
Geçen hafta yaptığı şu an saplanmış vaka yok ama olma ihtimali yüksek açıklamasının aynısı.
Bu sosyal medyada dönen umreden dönen birinin vefat haberi doğru olsa gerek onu açıklayacak gibi.
Hayırlısı.
coolvtec
16-03-2020, 20:19
15 Mart itibariyle İtalya’da hayatını #Covid_19 sebebiyle hayatını kaybeden kişi sayısı 1.809.
13 Mart tarihli araştırmaya göre hayatını kaybeden ilk 1016 kişinin
Yaş ortalaması: 79,4
En genci: 39
En yaşlısı: 100
Kadınların yaş ortalaması: 84
Erkeklerin yaş ortalaması: 79
30-39 yaş arası hayatını kaybeden
Erkek:1 kişi (psikolojik hastalığının yanı sıra şekeri ve obezitesi var)
Kadın:1 kişi (kanser hastası)
40-49 yaş arası hayatını kaybeden
Erkek:2 kişi
Kadın:2 kişi
50-59 yaş arası hayatını kaybeden
Erkek:19 kişi
Kadın:6 kişi
60-69 yaş arası hayatını kaybeden
Erkek:62 kişi
Kadın:18 kişi
70-79 yaş arası hayatını kaybeden
Erkek:286 kişi
Kadın:76 kişi
80-89 yaş arası hayatını kaybeden
Erkek:306 kişi
Kadın:139 kişi
90 yaş ve üzeri hayatını kaybeden
Erkek:50 kişi
Kadın:48 kişi
Hastalığa yakanıp hayatını kaybedenlerin oranı:
0-38 yaş arası %0, yani hastalığa yakalananlardan 0-38 yaş arası hayatını kaybeden yok.
39-40 yaş arası %0,1
40-49 yaş arası %0,1
50-59 yaş arası %0,6
60-69 yaş arası %2,7
70-79 yaş arası %9,6
80-89 yaş arası %16,6
90 yaş ve üzeri %19.0
Hayatını kaybedenlerin
% 26,1’nin 1(bir) ağır hastalığı vardı
% 25,7’sinin 2(iki) ağır hastalığı vardı
% 47,0’sinin 3(üç) veya daha fazla ağır hastalığı vardı.
Sadece 3 kişinin başka hiçbir hastalığı yoktu.(Araştırmalar devam ediyor.)
Hayatını kaybedenlerin:
% 37,2’si iskemik kalp hastası
% 26,5’inde atrium kasılması (kalp hastalığı)
% 8.2’si inme, iskemik beyin damar hastası
% 76,5’i yüksek tansiyon
% 37,3’ü şeker hastası
% 4.5’i demas(bunama)
% 9,7’si kronik akciğer hastası
% 19,4’ü son 5 yıldır devam eden kanser hastası
% 2,6’sı karaciğer hastası
% 17,5’inin böbrek yetmezliği var
Hayatını kaybedenlerin
% 83’ü nefes darlığı
% 80’i yüksek ateş
% 45’i öksürük
% 4’ü ishal
% 4’ü hemoptizi (kan tükürme)
şikayetleriyle hastalığa yakalandılar.
Hayatını kaybedenlerin %98,8’inde nefes almakta güçlük çektikleri saptandı.
Hayatını kaybeden en genç iki kişinin yaşları 39.
Birincisi erkek, psikolojik hastalığının yanısıra şekeri ve obezitesi vardı.
İkincisi ise kadın, tümörü vardı.
Kaynak: Istituto Superiore di Sanità resmi internet sitesi Italya'daki Turkler sayfasina
Ali Altunors tarafindan derlenmistir.
coolvtec
16-03-2020, 20:21
100 yaşında hayatını kaybeden amca/teyze de korona olmasa pek ölmeye niyeti yokmuş.
100 yaşında hayatını kaybeden amca/teyze de korona olmasa pek ölmeye niyeti yokmuş.
abi allah senden razı olsun. senin gibi egitim neferleri lazım bu ülkeye. bilgiyi doğru anlatan.
tedbir her zaman lazım. riske girmenin anlamı yok.ıstedıgın kadar maske tak .su içerken bile kaparsın kapacaksan
yok komsum doktor. yok hastanenın surasını kapattılar. en az 1000kısı var , ölüleri saklıyorlar diyen vatandaşların ülkeye karşı garezi olduğunu düşünüyorum.
zOnstyLe
16-03-2020, 20:34
gulduk eglendik fakat su durum beni tedirgin etti acikcasi.
Ece Kumkale on Instagram: “İtalya'da bir Turk doktor : "Buradaki durumu gorebilseydiniz, bırakın sokağa cıkmayı pencereden kafanızı bile uzatmazdınız." İtalya’da…” (https://www.instagram.com/p/B9y31FTjAC6/?igshid=1bst7z8nqcdr0)
bizim hastaneler hergün böyle. aynı görüntüyü şuan siyami ersek hastanesine gitsem acil servisten çekerim.
yaşlılar her yerde hasta.
ghibli06
16-03-2020, 20:50
bizim hastaneler hergün böyle. aynı görüntüyü şuan siyami ersek hastanesine gitsem acil servisten çekerim.
yaşlılar her yerde hasta.
aklıma şu milletle dalga geçip de sonucu pozitif çıkan NBA oyuncusu geldi, Allah korusun...
https://twitter.com/ntv/status/1239552190794149889
''Starbucks, ABD ve Kanada'daki tüm şubelerinde en azından 2 hafta boyunca sadece 'al-götür' modeli ile hizmet verecek.''
Şuan Tr'de geçerli değilmiş, çalışan arkadaşım devam ettiklerini söyledi ama muhtemelen bizde de başlar yakında.
https://twitter.com/ntv/status/1239552190794149889
''Starbucks, ABD ve Kanada'daki tüm şubelerinde en azından 2 hafta boyunca sadece 'al-götür' modeli ile hizmet verecek.''
Şuan Tr'de geçerli değilmiş, çalışan arkadaşım devam ettiklerini söyledi ama muhtemelen bizde de başlar yakında.
yarın sabah bisiklete çıkacağım 07:00 de bebek starbucks açılıyor, fotoğrafını atarım sabah :)
Nonstop yapıp geliyorum, oturmayacağım..
aklıma şu milletle dalga geçip de sonucu pozitif çıkan NBA oyuncusu geldi, Allah korusun...
benım dalga gectıgımı kim soyledi ki. o bilgiyi aldıgınız yeri banada soyleyın bende bıleyım.aralıktan beri coronayı takıp eden cevremı bılgılendıren ben mi dalga gecıyorum.
ben paniğin saçma olduğunu soyluyorum
markete gıttım bugun sankiyarın savaş cıkıcak gıbı alısverıs yapıyor ınsanlar.bana bu manasız gelıyor.yoksa vırusun varlıgından inkarım yok.
ghibli06
16-03-2020, 21:17
benım dalga gectıgımı kim soyledi ki. o bilgiyi aldıgınız yeri banada soyleyın bende bıleyım.aralıktan beri coronayı takıp eden cevremı bılgılendıren ben mi dalga gecıyorum.
ben paniğin saçma olduğunu soyluyorum
markete gıttım bugun sankiyarın savaş cıkıcak gıbı alısverıs yapıyor ınsanlar.bana bu manasız gelıyor.yoksa vırusun varlıgından inkarım yok.
konunun başından beri çeşitli olmayan matematiksel formullerle çok abartıldığını söylüyordun ama durum ne TR de ne de dünyada böyle değil... o rakamlar da sadece test yaptıranlar-yapılanlar bir kez daha söylüyorum... kimseye bir şey açıklanmazsa halk da böyle paniğe kapılır, çok mu?
ınsallah minimum kötü haberlerle anlatırız,canı yanmaz kimsenin.inandırıcı gelmiyor bu sözlerim pek ama.
ne kadar garip garip şeyler oluyor valla buna da şükür ne diyelim..
not:ben hala haber takip etmeme peşindeyim,beyni bulanıyor insanın ne yapacağını şaşırıyor.
Olmayan beyin nasıl sulanıcak?
Ekonomiye biyolojik bir darbe. Allah sonumuzu hayir etsin. Isvec'te eczane ve marketlerin raflari bombos. Buradakiler durumun ciddiyetini biraz gec kavradilar ve önlem almak icin gec kaldilar. Danimarka , Norvec kapilari kapadi. Bunlar hala beklemede.
konunun başından beri çeşitli olmayan matematiksel formullerle çok abartıldığını söylüyordun ama durum ne TR de ne de dünyada böyle değil... o rakamlar da sadece test yaptıranlar-yapılanlar bir kez daha söylüyorum... kimseye bir şey açıklanmazsa halk da böyle paniğe kapılır, çok mu?
ben verileri kendimce analiz ediyorum. öngörmeye çalışıyorum.kendi halinde evinden cıkmayan adamın makarna stoklaması bana sacma gelıyor.
aynı zamanda havalinanındaki yer hostesinin maske takmamasıda saçma geliyor.
coolvtec
16-03-2020, 21:40
Ev yapımı dezenfektan (Dünya Sağlık Örgütü'nün tarifi)
https://www.youtube.com/watch?v=I-e9AEaz0FQ
Maxiboost
16-03-2020, 21:46
15 Mart itibariyle İtalya’da hayatını #Covid_19 sebebiyle hayatını kaybeden kişi sayısı 1.809.
13 Mart tarihli araştırmaya göre hayatını kaybeden ilk 1016 kişinin
Yaş ortalaması: 79,4
En genci: 39
En yaşlısı: 100
Kadınların yaş ortalaması: 84
Erkeklerin yaş ortalaması: 79
30-39 yaş arası hayatını kaybeden
Erkek:1 kişi (psikolojik hastalığının yanı sıra şekeri ve obezitesi var)
Kadın:1 kişi (kanser hastası)
40-49 yaş arası hayatını kaybeden
Erkek:2 kişi
Kadın:2 kişi
50-59 yaş arası hayatını kaybeden
Erkek:19 kişi
Kadın:6 kişi
60-69 yaş arası hayatını kaybeden
Erkek:62 kişi
Kadın:18 kişi
70-79 yaş arası hayatını kaybeden
Erkek:286 kişi
Kadın:76 kişi
80-89 yaş arası hayatını kaybeden
Erkek:306 kişi
Kadın:139 kişi
90 yaş ve üzeri hayatını kaybeden
Erkek:50 kişi
Kadın:48 kişi
Hastalığa yakanıp hayatını kaybedenlerin oranı:
0-38 yaş arası %0, yani hastalığa yakalananlardan 0-38 yaş arası hayatını kaybeden yok.
39-40 yaş arası %0,1
40-49 yaş arası %0,1
50-59 yaş arası %0,6
60-69 yaş arası %2,7
70-79 yaş arası %9,6
80-89 yaş arası %16,6
90 yaş ve üzeri %19.0
Hayatını kaybedenlerin
% 26,1’nin 1(bir) ağır hastalığı vardı
% 25,7’sinin 2(iki) ağır hastalığı vardı
% 47,0’sinin 3(üç) veya daha fazla ağır hastalığı vardı.
Sadece 3 kişinin başka hiçbir hastalığı yoktu.(Araştırmalar devam ediyor.)
Hayatını kaybedenlerin:
% 37,2’si iskemik kalp hastası
% 26,5’inde atrium kasılması (kalp hastalığı)
% 8.2’si inme, iskemik beyin damar hastası
% 76,5’i yüksek tansiyon
% 37,3’ü şeker hastası
% 4.5’i demas(bunama)
% 9,7’si kronik akciğer hastası
% 19,4’ü son 5 yıldır devam eden kanser hastası
% 2,6’sı karaciğer hastası
% 17,5’inin böbrek yetmezliği var
Hayatını kaybedenlerin
% 83’ü nefes darlığı
% 80’i yüksek ateş
% 45’i öksürük
% 4’ü ishal
% 4’ü hemoptizi (kan tükürme)
şikayetleriyle hastalığa yakalandılar.
Hayatını kaybedenlerin %98,8’inde nefes almakta güçlük çektikleri saptandı.
Hayatını kaybeden en genç iki kişinin yaşları 39.
Birincisi erkek, psikolojik hastalığının yanısıra şekeri ve obezitesi vardı.
İkincisi ise kadın, tümörü vardı.
Kaynak: Istituto Superiore di Sanità resmi internet sitesi Italya'daki Turkler sayfasina
Ali Altunors tarafindan derlenmistir.
13 mart olu sayisi 1019
16 mart olu sayisi 2158
3 gunde yas araligi degisti mi acaba?
coolvtec
16-03-2020, 21:48
13 mart olu sayisi 1019
16 mart olu sayisi 2158
Oranlar aynıdır diye düşünüyorum.
Strich Acht
16-03-2020, 21:52
Ohal gelir mi acaba?
Ev yapımı dezenfektan (Dünya Sağlık Örgütü'nün tarifi)
https://www.youtube.com/watch?v=I-e9AEaz0FQ
Züriyetsiz Erdal edasıyla yapmaya başlıyorum :D
yrn hidrojen peroksit araştırayım bulursam dıger malzemeler bende var 8 litre dezenfektan yapayım.
coolvtec
16-03-2020, 22:10
Bir de şu tarif var;
https://www.youtube.com/watch?v=xTl8-u_wvyM
13 mart olu sayisi 1019
16 mart olu sayisi 2158
Virüs bulaşanların , bulaştırdıkları olabilir.
RafetAraç
16-03-2020, 22:29
gece yarısını bekliyor gene felaket haberini vermek fahrettin............
29 yeni vaka daha.
Umreden gelenler bunlar muhtemelen.
Rockford
16-03-2020, 22:55
Şu ana kadar herhangi bir can kaybı söz konusu olmadığını belirten Koca, ”Bu olmayacağı anlamına gelmez."
Genelde bu uyari sonrasi haber geliyor.
free-hifi
16-03-2020, 23:36
Can kaybını 1 kaç güne açıklayacaklar zaten Van Urfa herkesin dilinde ne kadar saklanacak
Muharrem C.80
16-03-2020, 23:48
İkinci bir emre kadar avm içerisinde olmayan starbuckslar kapatıldı.
free-hifi
17-03-2020, 00:01
İkinci bir emre kadar avm içerisinde olmayan starbuckslar kapatıldı.
Ne güzel işte Türk kahvesi içerler.
Muharrem C.80
17-03-2020, 00:09
Ne güzel işte Türk kahvesi içerler.
Az biraz Twitterda bakındım bizim millet manyak ciddi yas tutuyorlar. Açıyoruz desinler yarın yine tıkabasa doldururlar oraları
ChuckBartowsKi
17-03-2020, 01:01
Aklım gerçekten almıyor bu virüs olayını bildiğimiz film konusu gibi ilerliyor hiç bir virüs veya olay dünya ülkelerinde bu denli etkili oldu mu acaba?
Ayrıca ülkemizin ciddi şekilde bu virüse tepki göstermesi çok garip geliyor bana tabii çürük elmalar olacak ama bunun dışında bir çok insan hem fikir çok ilginç geldi bana genelde dünyanın tam tersini yapar kendimizi bitirirdik...
S.Özeren
17-03-2020, 01:35
Aklım gerçekten almıyor bu virüs olayını bildiğimiz film konusu gibi ilerliyor hiç bir virüs veya olay dünya ülkelerinde bu denli etkili oldu mu acaba?
Ayrıca ülkemizin ciddi şekilde bu virüse tepki göstermesi çok garip geliyor bana tabii çürük elmalar olacak ama bunun dışında bir çok insan hem fikir çok ilginç geldi bana genelde dünyanın tam tersini yapar kendimizi bitirirdik...
Kara veba 150 milyon kisinin ölümünden sorumlu
Cimmeria
17-03-2020, 01:44
Kara veba 150 milyon kisinin ölümünden sorumlu
genel olarak 100-125 milyon arasi diye dusunuluyor. Isin manyakca kismi aslinda bu 100-125-150 her neyse olu sayisinin neredeyse avrupa nufusunun yuzde 30-60 arasini oldurmesi.
Daha da manyakca olani bu vebanin da Cin kaynakli olmasi...
S.Özeren
17-03-2020, 02:21
genel olarak 100-125 milyon arasi diye dusunuluyor. Isin manyakca kismi aslinda bu 100-125-150 her neyse olu sayisinin neredeyse avrupa nufusunun yuzde 30-60 arasini oldurmesi.
Daha da manyakca olani bu vebanin da Cin kaynakli olmasi...
Ayni sehir diyende oldukca fazla
21.yy da olduğumuz için teknoloji o kadar ölümlü bir salgına izin vermiyor :)
Milyonluk ölüm olmayacağı kesin
70+ yaş üstü ölümü her ülke başkanı ister
Ben biraz şu konuda kuşkulanmaya başladım
Sanki bilerek göz yumuldu
Özellikle italyada ciddi yaşlı nüfus var
Emekli maaşları ve sağlık giderlerinden korunmak için işi yavaştan almış olabilirler
Devletlerin bir politikası olur böyle durumlarda ama gerçeği kimse bilemez
Ama bana mantıklı geldi bu durum
Emekli maaşları ve sağlık giderlerinden korunmak için işi yavaştan almış olabilirler
tepeden bakınca manzara tam olarak böyle görünür sanırım, o ölçekte 70+ kişiler insan olmaktan çok yük olarak görünür, yük ne kadar azalırsa alttakilerin sorumluluğu da o kadar azalır.
Hümanistlik falan hikaye oluyor bu tür durumlarda. Ben bunun biyolojik olarak planlı bir hadise olduğunu düşünüyorum başından beri.
Sadece önünü alamadılar, ya da beklenilenden çok daha fazla lokasyona taşındı bir şekilde ve olay patladı.
1-2 ay içinde muhtemelen amerikalı bir süper şirket aşı/ tedavi vs bulur ve tüm dünyaya satar.
Ülke özelinde değerlendirirsek sağlık sıkıntısından ziyade ekonomik olarak çok fena vuracak.
Geçen sayfalarda konuşuldu, dükkanını bir gün kapatsa ya da bir gün çalışmasa zora düşecek adam sayısı çok fazla toplumda.
Millet zaten ayağını dışarıdan kesti, kesiyor. Zorunlu olmadıkça sağa sola giden yok.
Sağlam bir darbe vuracak tüm ülkeye maalesef. Hükümet sanırım bu sefer olması gerektiği gibi önlemlerini aldı, o kısımda eleştirecek bir şey yok gibi duruyor.
Geçen aynısını bende arkadaşlara söyledim abi.
Neden sadece belirli yaş üstü özellikle direk ölümle sonuçlanıyor.. Hatırladığım kadarıyla domuz gribi vs. bu şekilde değildi.
Bu sanki bilerek yaygınlaştırılmış bir şey gibi resmen.. İnanmak istemiyorum ama bana da çok mantıklı geliyor..
Şu beyanname ve vergi olaylarına da el atsalar biz de gitmesek .
ghibli06
17-03-2020, 08:18
İdris Elba da virüse yakalanmış zaten F&F un son filminin gösterime girmesi 1 sene ertelenmişti, demek bu yüzdenmiş... tekrar söylüyorum bu kadar ünlü ve zengin kişilerde, sporcu olsun iş adamı olsun aktör vs olsun, virüsün çıkması salgının inanılmaz boyutta olduğunu gösteriyor, bütün o harita ve sayıları unutun bence...
ghibli06
17-03-2020, 08:23
bu arada 'ligler ertelensin!' diyen GS a alaycı ve sert cevap veren BJK de bugün yabancıların bazıları virüs sebebiyle idmana çıkmamış, yakında 'neden ertelenmedi!' diye bir açıklama yaparlarsa da çok gülerim... millet canıyla malıyla uğraşırken açık da spor izleyen var mı gerçekten merak ediyorum, sirk hayvanı mı bunlar?
bu arada 'ligler ertelensin!' diyen GS a alaycı ve sert cevap veren BJK de bugün yabancıların bazıları virüs sebebiyle idmana çıkmamış, yakında 'neden ertelenmedi!' diye bir açıklama yaparlarsa da çok gülerim... millet canıyla malıyla uğraşırken açık da spor izleyen var mı gerçekten merak ediyorum, sirk hayvanı mı bunlar?
Trabzon başkanı ağzında maske ile komik bir röportaj vermişti :) trabzon'un başına da adam akıllı bir başkan gelmedi bir türlü
Esim bir kahve zincirinde magaza muduru
bugun ise gittiginde alinan karar geregi dukkan acilmamis ve eve gondermisler. Bolge mudurleri yillik izinlerini kullandirarak bu sureyi izinli sayacaklarını soylemis.
Boyle bir zorunlu hal nedeni ile calisma olmadiginde zorunlu yillik izin kullandirilabilir mi? Bunu idari izin veya baska bir sekilde degerlendirmek gerekmez mi?
Tüm Dünya'da ekonomik açıdan problemler yaratan bir salgını özellikle birileri tarafından yapıldığını düşünmüyorum. Eğer öyle olsa panzehirini kendi ülkesinde şimdiye dağıtmışti.
Bu arada ilaç icin en yakin olan Çin-Kuba kaynaklı bir firma olduğu söyleniyor.
GokhanRS
17-03-2020, 08:47
Tüm Dünya'da ekonomik açıdan problemler yaratan bir salgını özellikle birileri tarafından yapıldığını düşünmüyorum. Eğer öyle olsa panzehirini kendi ülkesinde şimdiye dağıtmışti.
Bu arada ilaç icin en yakin olan Çin-Kuba kaynaklı bir firma olduğu söyleniyor.
çinde ölümler neredeyse durdu. bildiğin hemen herkes iyileşiyor özel hastalığı olmayanların. bence çin tedaviyi buldu ama ya emin olmadığı için henüz açıklamıyor, yada kendisi gibi tüm dünya aynı oranda ekonomik zorluk çeksin sonra açıklarız diyor. örneğin dün özbekistan çinden doktor ithal etmeye başladı.
GokhanRS
17-03-2020, 08:49
bugun ise gittiginde alinan karar geregi dukkan acilmamis ve eve gondermisler. Bolge mudurleri yillik izinlerini kullandirarak bu sureyi izinli sayacaklarını soylemis.
Boyle bir zorunlu hal nedeni ile calisma olmadiginde zorunlu yillik izin kullandirilabilir mi? Bunu idari izin veya baska bir sekilde degerlendirmek gerekmez mi?
işten çıkarılmadığına şükretsin derim. çoğu firma ücretsiz izine göndermeye başladı bile personellerini. git tatil yap ama para yok dediler.
razzmatazz
17-03-2020, 08:57
Şu beyanname ve vergi olaylarına da el atsalar biz de gitmesek .
sen de mi muhasebecisin abi :D
bizde kara kara düşünüyoruz en yoğun dönemimiz evden mi çalışsak napsak diye ama okadar evrağı eve taşımak çok zor.
gelir kurumlar ertelenmeli
CloudGrey
17-03-2020, 09:05
öyle saçma şeymi olur ? açsın o zaman millet işe gelsin...
yıllık izni kalmamış olanlar olabilir onlar ne oluyor , bir sonraki seneden olacak olan hakediştenmi yiyor ?
şikayet edin sgk'ya.
bizim şirket persolenli 2ye böldü, haftanın 2 günü bir takım 3 günü bir takım gelecek.
durum normale dönene kadar her hafta shift değişecek.
akıllıca bir çözüm bence..
sen de mi muhasebecisin abi :D
bizde kara kara düşünüyoruz en yoğun dönemimiz evden mi çalışsak napsak diye ama okadar evrağı eve taşımak çok zor.
gelir kurumlar ertelenmeli
Evden çalışma olmaz kardeşim ,kasayı monitörü artı evrakları eve nasıl taşıyacağız.
türmob bir zahmet bastırsın bir işe yarasın,erteletsin.
free-hifi
17-03-2020, 09:18
Arkadaşlar geride kalmış olabilir belki. 1000 ve 1200 M2 iş yerini dezenfekte ettirmek istiyorum. Var mı aramızda bu işi yapan. Ya da birlerine yaptıran tavsiye edecek?
2 gün önce arkadaşım kafesine yaptırdı.
numarası gelicek bugün paylaşırım.
dayılar baya geldiler fıs fıs kimyeviyle püskürtüp durdular.
m2'si 2 TL'ymiş sanırım.
Evden çalışmaya başladık bugün itibari ile.
Benim gördüğüm kadari ile her gün herkesin çalışma temposu düşüyor günden güne.