PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Corona Virüs Güncel!!!

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 [18] 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

imprezaWRC
05-07-2020, 13:10
O minibus yolu için geçerli hacım. Bazı hatlarda o sekilde bolluk olmuyor. Gerçi o da ayri bir saçmalık da neyse

Minibüs caddesi ve E5 haricindekileri bilemiyorum malesef :(
Minibüs caddesinde birbirlerinin üzerine kırıp müşteri kapmaca yapıyorlar.

ghibli06
05-07-2020, 18:02
Minibüs caddesi ve E5 haricindekileri bilemiyorum malesef :(
Minibüs caddesinde birbirlerinin üzerine kırıp müşteri kapmaca yapıyorlar.

FIA ceza vermiyor mu üzerin kırınca?

Mutu
05-07-2020, 18:17

5sn. Veriyor onu da kırmızıda geçip tolere ediyorlar abi. :D

imprezaWRC
05-07-2020, 18:24

5sn. Veriyor onu da kırmızıda geçip tolere ediyorlar abi. :D

Ulan hiç güleceğim yoktu :D , ikinizde çok yaşayın :)

SGTI
05-07-2020, 19:43
maske gerçekten sıkıntı çıkartıyor ama yapacak birşey yok 3 aydan beri bi öksürük varki geçmiyor. en son mecbur hastaneye gittim alerji testi yaptılar alerjim çıktı. doktor birçok kişinin maskeden dolayı bu durumu yaşadığını söyledi.

Valla Allah razi olsun hic aklima gelmedi maskenin yapacagi. 3 aydir kuru okusuruk ses tellerimde catallasma var bende kotu seylere yoruyodum.

huseyinturk
05-07-2020, 20:38
Bende de 3 aydir gecmeyen geniz/sinus akintisi var. Bu zamana kadar hicbir seye alerjim de yoktu, bu sene cikti.

Kuru öksürükte yapar o bazen. Bende 3-4 senedir var belli dönemlerde koronanın başlarında da vardı öksürük çok sıkıntısını çektim. Markette herkes kaçıyor felan, geniz etinden dolayı olabiliyor, çözümü burun ameliyatı

drago
05-07-2020, 21:02
Kuru öksürükte yapar o bazen. Bende 3-4 senedir var belli dönemlerde koronanın başlarında da vardı öksürük çok sıkıntısını çektim. Markette herkes kaçıyor felan, geniz etinden dolayı olabiliyor, çözümü burun ameliyatı

Burun ameliyatı olmuştum kırık için, sol delik ameliyata rağmen tam açılmadı

Salıya randevu aldım geçeceği yok meretin, bakalım ne diyecekler

Mutu
05-07-2020, 22:16
Maske sürekli nefesten nemlenince, içindeki kısımdan parçacıklar, iplik gibi ince ince parçalar kaçıyor burna. Hem kaşındırıyor, hem yapşırtıyor. :) Sürekli peçete ile temizlemek zorunda kalıyorum açıp...

Aktaş61
07-07-2020, 07:56
Valla Allah razi olsun hic aklima gelmedi maskenin yapacagi. 3 aydir kuru okusuruk ses tellerimde catallasma var bende kotu seylere yoruyodum.

sen yinede bi doktora görün bence ne olur ne olmaz. bana iki tane ilaç verdi biraz azalma var ama tamamen kesilmedi henüz, daha ilaçlar devam ediyor bakalım 1 ay doldurunca kontrole gideceğim

huseyinturk
08-07-2020, 19:58
Burun ameliyatı olmuştum kırık için, sol delik ameliyata rağmen tam açılmadı

Salıya randevu aldım geçeceği yok meretin, bakalım ne diyecekler

Bende askerde çok sorun yaşayınca oldum, sağolsun sinop devletteki doktor bir tarafı çok iyi açınca ötekine ellemeye gerek duymamış. Bir daha olucam mecbur

_opeth
28-07-2020, 11:16
evde yatmaya devam 2-3 iş için başvurularıma dönüş oldu muhtemelen istediğim maaştan dolayı yatıyor. dayanabildiğim kadar dayanacağım. düzgün bir yerde çalışmaya başlarım inşallah. Bu arada KÇÖ erken yatacakmış bilmiyordum bugün yattı, sağa sola baktığım kadarıyla da uzatılacak diye duydum.

CloudGrey
28-07-2020, 11:31
bir güncel çekeyim ; birinci ağızdan bilgi olsun.

babamın ofiste çalışan kızın kocası 4/5 haziranda bir düğüne katılıyor , ve kapıyor.
tabi haberleri yok.
kız işe gidip geliyor vs derken temmuz 13te test yaptırıyor , pozitif..
tabi arada babamla beraber aynı ofisteler...

babam (yaş 63) bende birşey yok öyle rakıcıyım böyle alkoliğim ben,bana bişey olmaz derken çaaat temmuz 20de testi pozitif.(14.gün)
ilk başta hiç birşeyi yok. bir günde ağrı ateş öksürük basıyor. (sigara 30 yıldır içmiyor)

gidiyor doktora buna ilaçları verip geri yolluyorlar eve..
dün 8. gün kontrol için gitti hastaneye tomografi kan alma vs...
kan değerlerine bakıp yatıp yatmaması gerektiğine bugün karar vericekler.

çalışan kız bu arada ayakta geçirdi hastalığı...
babamsa maske takmaz hiç sallamaz bana birşey olmaz diyen bi adam..

kısaca dedelere dikkat edelim onlar daha ağır geçiriyor hastalığı..

hijyene dikkat maskeye devam ;)

CloudGrey
28-07-2020, 11:32
babamın ofiste çalışan kızın kocası 4/5 temmuzda bir düğüne katılıyor , ve kapıyor.

Ormanci
28-07-2020, 13:12
Belirti yoksa test yapılmıyor diyorlar, kız nasıl test yaptırmış yav...

Geçmiş olsun bu arada, inşallah ağırlaşmadan falan geçirir zırt diye.

CloudGrey
28-07-2020, 13:35
Belirti yoksa test yapılmıyor diyorlar, kız nasıl test yaptırmış yav...

Geçmiş olsun bu arada, inşallah ağırlaşmadan falan geçirir zırt diye.

çok sağol abi.

kocasına test yapılıp pozitif çıkınca direk kızıda arayıp gel demiş ilçe sağlık müdürlüğü..

babamda çıktı ,aynı dakika beni bile aradılar.

dedim biz ayrı evlerde yaşıyoruz ben bu zatı 1 aydır görmüyorum.
tamam dediler sen gelme...

Ormanci
28-07-2020, 14:36
çok sağol abi.

kocasına test yapılıp pozitif çıkınca direk kızıda arayıp gel demiş ilçe sağlık müdürlüğü..

Ha eyvallah doğru, bazı illerde meslea aynı evde yaşasalar bile belirti olmadıkça gelmeyin falan deniliyormuş. Ondan uyanamadım...

imprezaWRC
28-07-2020, 14:44
çok sağol abi.

Çok geçmiş olsun. Umarım ayakta atlatır. Hastanede KBB doktoru olan akrabama senin yazını gönderince vakaların İstanbul'da pik yaptığını söyledi :(
Sen gel birde Altınoluk'u gör. Sahildeki iskelerde metrekareye 50 çocuk düşüyor. Sonra Balıkesir'de vaka yok, heee yav hee kesin yoktur.
Akşam yürüyüşe çıkalım dedik ilk sokaktan geri döndük. Maskeli, maskesiz bütün herkes sahilde dip dibe yürüyor.
Çocuğun okulundaki velilerin üye olmadan bakilabilen Instagram hesaplarına bakıyorsun herkes eller havaya modunda kapalı ortamlarda ağız ağıza eğlenceler duzenliyor. Sonra okul açılacak bunların çocukları da gelecek bir tanesi taşıyıcı olsa iş bitti, bütün okul Corona.

Servis firması telefonlarini da açmıyor. Mecburlar illa servis ile gidecek diye düşünüyorlar , ne olacak belli değil ben adamlardan parayı alamıyorum birde üstüne yeni yılın finansorlugunu yapacam ne güzel ülke ya.

CloudGrey
28-07-2020, 15:12
Çok geçmiş olsun. Umarım ayakta atlatır. Hastanede KBB doktoru olan akrabama senin yazını gönderince vakaların İstanbul'da pik yaptığını söyledi :(
Sen gel birde Altınoluk'u gör. Sahildeki iskelerde metrekareye 50 çocuk düşüyor. Sonra Balıkesir'de vaka yok, heee yav hee kesin yoktur.
Akşam yürüyüşe çıkalım dedik ilk sokaktan geri döndük. Maskeli, maskesiz bütün herkes sahilde dip dibe yürüyor.
Çocuğun okulundaki velilerin üye olmadan bakilabilen Instagram hesaplarına bakıyorsun herkes eller havaya modunda kapalı ortamlarda ağız ağıza eğlenceler duzenliyor. Sonra okul açılacak bunların çocukları da gelecek bir tanesi taşıyıcı olsa iş bitti, bütün okul Corona.

Servis firması telefonlarini da açmıyor. Mecburlar illa servis ile gidecek diye düşünüyorlar , ne olacak belli değil ben adamlardan parayı alamıyorum birde üstüne yeni yılın finansorlugunu yapacam ne güzel ülke ya.

abi teşekkürler.
doktor 1 saat önce ciğerde tahribat var yatacaksın demiş...
yatıyor şimdi bakalım başımıza neler gelecek..

evet ne yazıkki insanlar pek sallamıyor , has bu olayı illaki hepimiz yaşayacağız ama ne kadar gec olursa o kadar iyi...
en azından geçen süre zarfında ilaç vs birşey bulurlar belki...

baydım ya ben , zaten 3. dünya ülkesinde doğduk hasbelkader ucundan yaşamaya çalışıyoz , birde salgın falan bu nedir ya...

zOnstyLe
28-07-2020, 20:20
abi teşekkürler.
doktor 1 saat önce ciğerde tahribat var yatacaksın demiş...
yatıyor şimdi bakalım başımıza neler gelecek..

evet ne yazıkki insanlar pek sallamıyor , has bu olayı illaki hepimiz yaşayacağız ama ne kadar gec olursa o kadar iyi...
en azından geçen süre zarfında ilaç vs birşey bulurlar belki...

baydım ya ben , zaten 3. dünya ülkesinde doğduk hasbelkader ucundan yaşamaya çalışıyoz , birde salgın falan bu nedir ya...

Kanka gecmiş olsun babaya selam umarım sakatlık cıkmadan atlatır.

GokhanRS
28-07-2020, 21:05
Geçmiş olsun kardeşim, tez zamanda sağlığına kavuşmasını dilerim.

SULTANOGLU
28-07-2020, 21:07
Abi cok gecmis olsun :(

ES353
28-07-2020, 21:07
Ha eyvallah doğru, bazı illerde meslea aynı evde yaşasalar bile belirti olmadıkça gelmeyin falan deniliyormuş. Ondan uyanamadım...

Türkiyede corona virüsünün ilk çıktığı zamanlarda benim kayınpederde kaptı. Hastaneye yatmadan bir gün önce onlardaydık. Hatta tokalaştık, aynı masada yemek yedik. Kayınpeder 1 hafta hastanede yattı. Ağır geçirmedi. Eşim, ben, annesi ve abisine dediğiniz gibi belirti olmadıkça gelmeyin test için dediler. Hatta, hastanedeki yetkililer ile ilçe sağlıktan arayanların dedikleri birbirini tutmadı. Hastanedekiler gelmeyin dediler, ilçe sağlıktakiler öyle şeymi olur gidin test yaptırın dediler :)

CloudGrey
28-07-2020, 23:53
Abi cok gecmis olsun :(

Geçmiş olsun kardeşim, tez zamanda sağlığına kavuşmasını dilerim.

Kanka gecmiş olsun babaya selam umarım sakatlık cıkmadan atlatır.

çok teşekkür ederim abiler.

bu arada hastane tedavisi bi ayrı birşeymiş 2 gündür köh köh öksüren adamın sesini 1 serumla kestiler.
ortalama 5 günde yatılıyormuş.sonra hadi kocum sen uza diyorlarmış...

özel hastaneler bakmıyor.
babamıda sıraselvilerdeki taksim ilk yardıma yatırdık , hastaneyi yenilemişler, baya iyi...
aklınızda bulunsun

onurc
29-07-2020, 12:49
Yok ya ne hastalığı,herkes tatile hadi..
Keyfimden önemli mi spor gazetesi....

ghibli06
29-07-2020, 12:53
çok teşekkür ederim abiler.

bu arada hastane tedavisi bi ayrı birşeymiş 2 gündür köh köh öksüren adamın sesini 1 serumla kestiler.
ortalama 5 günde yatılıyormuş.sonra hadi kocum sen uza diyorlarmış...

özel hastaneler bakmıyor.
babamıda sıraselvilerdeki taksim ilk yardıma yatırdık , hastaneyi yenilemişler, baya iyi...
aklınızda bulunsun

Allah şifasını versin çok üzüldüm gerçekten, bir an önce iyileşir inşallah...

Mutu
29-07-2020, 13:14
bir güncel çekeyim ; birinci ağızdan bilgi olsun.

babamın ofiste çalışan kızın kocası 4/5 haziranda bir düğüne katılıyor , ve kapıyor.
tabi haberleri yok.
kız işe gidip geliyor vs derken temmuz 13te test yaptırıyor , pozitif..
tabi arada babamla beraber aynı ofisteler...

babam (yaş 63) bende birşey yok öyle rakıcıyım böyle alkoliğim ben,bana bişey olmaz derken çaaat temmuz 20de testi pozitif.(14.gün)
ilk başta hiç birşeyi yok. bir günde ağrı ateş öksürük basıyor. (sigara 30 yıldır içmiyor)

gidiyor doktora buna ilaçları verip geri yolluyorlar eve..
dün 8. gün kontrol için gitti hastaneye tomografi kan alma vs...
kan değerlerine bakıp yatıp yatmaması gerektiğine bugün karar vericekler.

çalışan kız bu arada ayakta geçirdi hastalığı...
babamsa maske takmaz hiç sallamaz bana birşey olmaz diyen bi adam..

kısaca dedelere dikkat edelim onlar daha ağır geçiriyor hastalığı..

hijyene dikkat maskeye devam ;)

Geçmiş olsun, umarım hızla atlatır.

Eray Yümsel
29-07-2020, 17:55
Arkadaşlar hastalığa hem engel olmak için hemde bulasırsa temizlenmesi için su buharından nefes almanız gerekli hemde limon sarımsak kürü içmeniz gerekli günlük aklınızda bulunsun eniştemde vardı hallettik

drago
29-07-2020, 18:24
Geçmiş olsun, atlatana da henüz atlatmamış olana da

_opeth
29-07-2020, 19:41
geçmiş olsun

_opeth
02-08-2020, 12:35
Kçö bir ay daha uzadı diyorlar. Ben artık çalışmak istiyorum. 10 senelik iş hayatımda ilk kez bu kadar uzun işsiz kalıyorum.

ghibli06
02-08-2020, 12:48
sonuçta işsizlik maaşından düşüyorlar, ceplerinden vermiyorlar... sonbahardan sonra göreceğiz ekonomik etkilerini şu anda yaz ve tatil ayrıca bayram modunda herkes... işsiz evde otururken alınan 10.000 tl lik tatil kredisinin vadesi gelince göreceğim ben...

Mutu
02-08-2020, 13:02
sonuçta işsizlik maaşından düşüyorlar, ceplerinden vermiyorlar... sonbahardan sonra göreceğiz ekonomik etkilerini şu anda yaz ve tatil ayrıca bayram modunda herkes... işsiz evde otururken alınan 10.000 tl lik tatil kredisinin vadesi gelince göreceğim ben...

Etrafımda çok krediyle ürün edinen var.(sıfır peşinatlı neredeyse maaşının %80i ödemeli araba alanlar vs.) Ya ben çok ince düşünüyorum, ya insanlar göz ardı edebiliyor işlerin olası ters gidebileceğini...

tiMachine
02-08-2020, 13:26
Etrafımda çok krediyle ürün edinen var.(sıfır peşinatlı neredeyse maaşının %80i ödemeli araba alanlar vs.) Ya ben çok ince düşünüyorum, ya insanlar göz ardı edebiliyor işlerin olası ters gidebileceğini...

doğrusunu sen yapıyorsun, ayağını yorganına göre uzatıyorsun nasıl geçineceğim stresi yaşamıyorsun

Gko
02-08-2020, 18:34

2008deki kriz biraz da bu yüzden olmuştu zaten. Amerikada bankalar selam diyene kredi dağıttığı için. Bizim ülkede de son zamanlarda ciddi patladı bu durum. Umarım aynısı olmaz ama aksi gözükmüyor..

_opeth
02-08-2020, 19:00

valla 1 sene uzatma yetkisi var bu durum da son 2 ayı sonradan cebimizden vereceğiz gibi bir durum var sanki

ghibli06
02-08-2020, 19:18
Ruslar gelmeye başlamış, Bodrum'da 1milyon yazlıkçı var, Antalya'da apart-yazlık kalmamış... Ayasofya'da 350.000 kişi ile cuma namazı kıldık, bu ortamda yeni vaka sayısı hep 1000 in 10-15 kişi altında veriliyor... bunun acısını sonbaharda yaşayacağız ne yazık ki, bugün F.Altaylı basit bir hesapla günlük vaka sayısının 6.000 den az olmadığını yazmış sanırım Tokat valisiydi günde 100 den fazla vakamız var derken sağlık bakanlığı 4 günlük toplamı 25 olarak açıklıyor... yine felaket tellalı demeyin bana, herkes kendini korusun...

Kahn23
02-08-2020, 19:51
Ruslar gelmeye başlamış, Bodrum'da 1milyon yazlıkçı var, Antalya'da apart-yazlık kalmamış... Ayasofya'da 350.000 kişi ile cuma namazı kıldık, bu ortamda yeni vaka sayısı hep 1000 in 10-15 kişi altında veriliyor... bunun acısını sonbaharda yaşayacağız ne yazık ki, bugün F.Altaylı basit bir hesapla günlük vaka sayısının 6.000 den az olmadığını yazmış sanırım Tokat valisiydi günde 100 den fazla vakamız var derken sağlık bakanlığı 4 günlük toplamı 25 olarak açıklıyor... yine felaket tellalı demeyin bana, herkes kendini korusun...

Şu rakamlarla zaten açıklanan günlük rakamların gerçek olmadığı aşikar. 350k kişinin Ayasofya'yı gidip de virüs'ü kapmama ihtimali 0
O yüzden baştan beri savunduğum "rakamlar yalan" :)

ghibli06
02-08-2020, 20:12
Şu rakamlarla zaten açıklanan günlük rakamların gerçek olmadığı aşikar. 350k kişinin Ayasofya'yı gidip de virüs'ü kapmama ihtimali 0
O yüzden baştan beri savunduğum "rakamlar yalan" :)

medyada 1 tane haber okuyan oldu mu bununla alakalı? ama manşetlerde hep İstiklal caddesinde kimse maske takmıyormuş... kapat abicim o zaman...

pilotlara yarım maaş tam uçuş saati ve de ek ödenekleri kaldıralım teklifi gelmiş, herkes ayakta... bu krizin daha başındayız diyorum da millet 2 ay evde kalınca herşey bitti zannediyor... 8. aydayız ve de 8 aydır iş yapmıyorum, inşaat ve yan sektörler bitikleri oynuyor, turizm sezonu bitsin oteller o zaman açılmamak üzere kapanacak öteleye öteleye ekonomi idare etmeye çalışıyoruz... hala 5.5 milyon aileye 1.000 lira vermişiz, devletimizin de bize yaptığı yardım çarpan etkisiyle 800 milyar olmuş...

wolrath
02-08-2020, 21:06
Ne koronası?
Camıler tıklım tıklım.
Tatılcılerden bahsetmıorum bıle guya bu sene es gecılecektı masallah tum ınsta yıkılıo. Haberlerde plajlarda ıgne atsan yere dusmuo.
Bu keko yaklasımla zaten cok daha kotu olur sonuc kı oldu da yansıtılmıyor kesınlıkle ekonomık kaygıdan saldılar bence.

Kendı acımdan olayın özü.
Donanmada 3e ayrıldı bırlıkler.
Mavı gunluk gırıs cıkıs var
Grı kontrollu bolge
Beyaz kesınlıkle gırıs cıkıs yok
5 gun ızne cıkabıldım ocaktan berı bu yıl. Gemıye tekrar girebılmek ıcın test olarak ızolasyona alındım. Negatıf xıktı 1hafta oldu sımdı yıne test yapacaklar negatıf cıkarsam bu sıcakta 6saat o beyaz tulum maske eldıvenı takıp askerı ucakla gemıme donecegım.
Sıvıllerdekı bu bos vermıslıkten dolayı ceremesını bız cekıyoruz. Donanma okeye donuyor. Gemıden atlayıp ınrıhar edenler mı dersınız, ıstıfa edenn yuzlerce kısı mı dersınız. Bakın emelkı demıyorum adamlar bıldıgın asker rutbelı bırakıyor bu meslegı. Askerı doktor bır elın parmagı kadar kaldı bırlıklerde. Insanların bu vurdumduymazlıgından dolayı hastalık ve bızım cılemız bıtecek gıbı degıl. Ama reyız hala herkese gıder yapıyor. Gecen bı krız cıktı yunanla bılırsınız tum gemılerı kaldırdı. Allahım cıldırcam gercekten ulke sacmalıklar dolu. Bu arada mıllet kacıp gıtmesın dıye tum gemıler baglı bulundugu lımandan kaldırılıp farklı lımanlara baglandı yada demırledı. Saka gıbı. Sonumuz hayrolsun. Ve rıcam hıc olmazsa sız okuyup etmıs arkadaslar onlem alın.

imprezaWRC
02-08-2020, 21:31

Canım abicim sen şey etme, bak sahillerde insanlar dip dibe, ağız ağıza, bayram nedeniyle adalara gitmek isteyenlerde dip dibe ve ağız ağıza vaziyetteydiler.(tv'de gösterdi)
Herhalde günlük 100.000 kişi de adalara gidip gelmiştir.

Geçen gün pederin çok arayıp ve çok beğendiği Koral Zeytin'e uğradık (gemlik). Adam sağolsun bir otomobilde maskesiz takılan 4 yetişkin ile birlikte geldi. Dükkanı açtı, içeri maskesiz girdi, eşim kapıda bekledi bende otomobilde bekledim. Adam sağolsun inatla maske takmayınca eşim de lütfen takarmısınız diye rica etmiş. Ne dese beğenirsiniz, yav yiğenim ne olacak ya çocuklar covid oldu iyileştiler, keh keh. Sen belki taşıyıcısın nerden bileceğiz.

İçimden bol bol küfür ettim. Jumbo zeytini de birşeye benzemiyor. Peder de sağolsun yüzlerce zeytinciden gidip gözünü çıkarıp en kurumsal olmayanını, ailesi hastalık geçirenini, kural tanımayanı ve zeytini hiçbirşeye benzemeyeni seçmiş. Kendisine de söyledim, çok mu aradın bu adamı diye. Garantisi yok tabi diğerlerinin geçirip geçirmediğini bilemem ama altınoluk'ta zeytin satan adam ağzında maskesi ile geldi, dükkanı biz girmeden önce havalandırdı, klimayı çalıştırmadı, hepimizin eline bir güzel kolonya da döktü.
Bir esnafa bak diğerine bak. Biri sorumsuz diğeri hem kurala uyuyor hem de karşısındakine saygı gösteriyor.

ghibli06
02-08-2020, 21:36
Canım abicim sen şey etme, bak sahillerde insanlar dip dibe, ağız ağıza, bayram nedeniyle adalara gitmek isteyenlerde dip dibe ve ağız ağıza vaziyetteydiler.(tv'de gösterdi)
Herhalde günlük 100.000 kişi de adalara gidip gelmiştir.

Geçen gün pederin çok arayıp ve çok beğendiği Koral Zeytin'e uğradık (gemlik). Adam sağolsun bir otomobilde maskesiz takılan 4 yetişkin ile birlikte geldi. Dükkanı açtı, içeri maskesiz girdi, eşim kapıda bekledi bende otomobilde bekledim. Adam sağolsun inatla maske takmayınca eşim de lütfen takarmısınız diye rica etmiş. Ne dese beğenirsiniz, yav yiğenim ne olacak ya çocuklar covid oldu iyileştiler, keh keh. Sen belki taşıyıcısın nerden bileceğiz.

İçimden bol bol küfür ettim. Jumbo zeytini de birşeye benzemiyor. Peder de sağolsun yüzlerce zeytinciden gidip gözünü çıkarıp en kurumsal olmayanını, ailesi hastalık geçirenini, kural tanımayanı ve zeytini hiçbirşeye benzemeyeni seçmiş. Kendisine de söyledim, çok mu aradın bu adamı diye. Garantisi yok tabi diğerlerinin geçirip geçirmediğini bilemem ama altınoluk'ta zeytin satan adam ağzında maskesi ile geldi, dükkanı biz girmeden önce havalandırdı, klimayı çalıştırmadı, hepimizin eline bir güzel kolonya da döktü.
Bir esnafa bak diğerine bak. Biri sorumsuz diğeri hem kurala uyuyor hem de karşısındakine saygı gösteriyor.

ya sen de çok şaapma artık, bak yoksa hepimiz işsiz güçsüz kalacağız, millet gül gibi geçinip gidiyor, ticaret durduysa corona alıp satıyoruz birbirimize, işlem hacmi çok yüksek...

imprezaWRC
02-08-2020, 21:51
ya sen de çok şaapma artık, bak yoksa hepimiz işsiz güçsüz kalacağız, millet gül gibi geçinip gidiyor, ticaret durduysa corona alıp satıyoruz birbirimize, işlem hacmi çok yüksek...

Değil mi, değil mi ya, çok da şey etmeyeyim ben.
Geçen sene, ofisteki çalışanımız iş yerine çocuğunu getirdi. Çocuk görünürde turp gibi ama yemek yemiyor, keyfi yok. Ateşi de bir çıkmış, ilaç verince pat diye düşmüş. Bu çocuk viral enfeksiyon kapmış olabilir bak bizim çocukta çok oldu dedim ama dinletemedim, yok mok diye geçiştirdi. Ve bende bir güzel kaptım, taşıyıcı olarakta eve getirip bizim zayıf bünyeli çocuğa bulaştırdım.
Ben ofiste çocuğa temas ettim mi hayır, çalışana temas ettim mi hayır. Ağzımızda maskeler yoktu, aramızda mesafe vardı ve her defasında her tarafımı kolonyaya bulamıştım. Sonuç, geçmiş olsun. Demem o ki, en basit viral enfeksiyon bile maskesiz olunduğunda, sosyal mesafeye rağmen, kapalı ortamda bir güzel bulaşabiliyor.
Bu zıkkım sanki hiç bulaşmıyor gibi davranılıyor düşündükçe nefesim daralıyor.

johnie
02-08-2020, 21:59
Bayram boyunca sahil hattı, Bebek - Tarabya arası full insan kaynıyor.
Bilinçli olarak maske takanda var takmayanda var fakat büyük bir kesim takmıyor ve kimsenin umurunda değil.
Sayılarda artmaya başladı zaten, Ağustos ortasında durum vahimleşebilir.

onn_dear
02-08-2020, 22:25
Saglik bakani durum vahim diyor. Sayılar her gün hemen hemen aynı. Her ilde bir dünya hastane var, her ilde 1 kişi vefat etse günde 82 vefat olur. Ama covid değil zatürre vs vs yazarlarsa ölüm nedenine sayılar böyle düşük görünür.

orkuteren
03-08-2020, 10:54
Sağlıkçılar tükeniyor. Moraller sıfır ne maddi ne manevi destek var. Çok zor geçecek çook.

Yarbay
04-08-2020, 09:10
teknik anlamda aslında dünya 1 ay kadar kısa süre eve kapansa akabinde o 1 ay zarfında çalışan sağlıkçı,fırıncı,marketçi vs 1 ay eve kapansa bütün bu iş bitecek, evet ütopik gibi duruyor bu hayal ama ciddi ciddi çekeceğimiz acı,hasar vs yanında aslında çokkkkkkk daha kolay bir çözüm

CloudGrey
04-08-2020, 09:30
1 güncel cekeyim birici ağızdan seyri anlatayım ,

babama yanındaki elemanında geçti 27 temmuzda yattı hastaneye bugün 8. gün.

babamın specleri ;

63 yaşında hiçbir hastalığı yok , hiç ilaç almıyor.
her akşam en az 3 double içer.
sigarayı 1991de bırakmış.
ofisi tophanede (beşiktaş tophane 4 km) hergün yürür.
175 - 80 kilo.
yani kısaca sağlıklı.

ellerindeki bütün tedavileri uyguladılar son 5 gündür çinden gelen Favipiravir veriliyor ,anca kendine gelebildi.
ateşi çıkmıyor fakat , telefonda konuşamıyor nefes nefese kalıyor...
8. günün sonunda doktorlar durumun iyiye gidiyor bu hafta sonu seni çıkartabiliriz dediler.
yani bir aksilik olmaz ise 12. - 13. günde salınacak.

hastalık damarları büzüştürüyor damar bulunmuyor , serum vs diye damar yolu açmak için adamı delik deşik etmişler.
hastaneden çıkıştata 15 gün evde dinlecek ve karantinada kalacak.

yani 1 ayı heba oldu , akcigerde kendini ne zaman toparlarda normal nefes almaya başlar belirsiz..

sizler dikkatli olun , özellikle sigara içenler..

Anıl E.
04-08-2020, 09:37
Bayramın hasılatı yüksek olacak maalesef, zaten şu an verilen rakamlar komik .

Bugraaa
04-08-2020, 15:41
10 gün içinde sayıdaki artışı dikkate alın, bayramın eksi yönlerini göreceğiz !!

onurc
04-08-2020, 15:53
denizden ziyade çadırcılar arttı şimdi , 1 milyoncudan çadır alan kamp kurmaya gidiyor
.Adam video atmış çadırın fermuarını içeriden açıp suyu çekiyor MOOORNINGGGG
,ne suyu , b*klu dere .Arkayada bi müzik koy morukcum .
Patlasın inst hikayeler,hikayeniz bastın.ınstagramda hıkaye gezıyorum 10 kısıden 7 si denizde kampta çadırda. Noldu 3 ay önce totonuz yusuf yusuftu.Bi özgüven sarmış herkesi.

Türk insanların keyfi bitmez,keyfine düşkün.Bu kafaylada bişey atlatamayız.Beter olsunlar dıyecegımde insandan insana geçiyor diyemiyorum. :@

imprezaWRC
04-08-2020, 16:59
Sevgili komşumuzdan inciler;
Önce Bodrum'da ev/villa ne haltsa onu kiraladılar sonra beğenmeyip otele geçtiler. 10 gündür Bodrum'dalar az önce eşimle konuşmuşlar oradan da Çeşme'ye tatile gidiyorlarmış. İstanbul'a dönünce de kendilerini yalıtacaklarmış. Siz böyle 1 ay iletken oldunuz onu ne edeceğiz. Başka da tatil yapmayacaklarmış, ebenin örekesi artık ya, yok oradan da Kemer'e geçseydin.

ghibli06
04-08-2020, 20:31
bayram sonrası vaka sayısındaki artışlar listeye yansır diye düşünüyordum, bugün 1.000 küsür oldu yine... Ankara'da bazı STK lar ciddi endişe belirtmeye başladı, sadece burada günde 1.000 den fazla vaka var deniyor, ilçe hastanelere yönlendirmeler başlamış... Ağustos zor geçecek...

CloudGrey
05-08-2020, 09:10
babamın hemsiresi ;

taksim ilk yardım tıka basa corono hastası ile dolu dedi.

2. dalga geldi saklıyorlar ,

- maske takın
- insanlarla *** göte durmayın
- ellerinizi aklınıza geldikçe yıkayın

emrhn28
05-08-2020, 09:40
Valla sahillerde ailecek geliyorlar ve kimsede maske yok, şezlonglar olsun masalar olsun dip dibe... Sırf o yüzden sabah 8 gibi gittim öğlen döndüm deniz kıyısından. Esnafız dükkana kimseyi sokmuyorum havalandırıyorum, her yeri dezenfekte ediyorum. İnsanların yorumu çok sıkıyormuşuz bu kadarına gerek yokmuş şeklinde oluyor! Ama daha önce hastalanan ve iyileşen müşteriler harikasınız yaşamayan bilmez diyor! Surata bir maske takmak cebe bir adet dezenfektan koymak bu kadar zor olmamalı... Ha birde işi gücü olmayan herkes sokakta, ya kardeşim tamam kurtlusun sokağa çıkmadan duramıyorsun ama en azından insanların işe gidiş işten dönüş saatlerinde çıkma, risk yaratma...

imprezaWRC
05-08-2020, 10:08
Hastalanmamak için mirketler gibi sürekli etrafı gözetliyorsun ama salıvermiş kitle yüzünden, aman ya abartmayın diyenler yüzünden, maske takanlarla dalga geçenler yüzünden, ağız ağıza sabahtan akşama kadar oturanlar yüzünden, sosyal mesafeyi sallamayanlar yüzünden ben ve benim gibiler normalleşemiyoruz.(bu da ne demekse artık)
Sorumsuzların selektif olmadığı bu adaletsiz gezegende kime neyi havale etsem de bu sorumsuzlardan bir an önce kurtulabilsek diye düşünüyorum ama her seferinde bir gülme alıyor beni.

Yasaklarda evde sırf şov olsun diye marketlerdeki maya stoklarını tüketip ekmek yapıp birbirlerine sosyal medyadan gönderenler, gezmedik sahil, otel...vs bırakmadı. Bu kodumun virüsü bir tek ekmek fırınından bulaşıyordu değil mi? Ağız ağıza heryerde dolaşıp, gitmedik otel ve plaj bırakmayanlar geçip karşıma evde kalalım derse ağız dolusu küfür ederim hem de öyle böyle küfür etmem, olay çıkarırım, dövmekten beter ederim.

Day Walker
05-08-2020, 11:31
Hastalanmamak için mirketler gibi sürekli etrafı gözetliyorsun ama salıvermiş kitle yüzünden, aman ya abartmayın diyenler yüzünden, maske takanlarla dalga geçenler yüzünden, ağız ağıza sabahtan akşama kadar oturanlar yüzünden, sosyal mesafeyi sallamayanlar yüzünden ben ve benim gibiler normalleşemiyoruz.(bu da ne demekse artık)
Sorumsuzların selektif olmadığı bu adaletsiz gezegende kime neyi havale etsem de bu sorumsuzlardan bir an önce kurtulabilsek diye düşünüyorum ama her seferinde bir gülme alıyor beni.

Yasaklarda evde sırf şov olsun diye marketlerdeki maya stoklarını tüketip ekmek yapıp birbirlerine sosyal medyadan gönderenler, gezmedik sahil, otel...vs bırakmadı. Bu kodumun virüsü bir tek ekmek fırınından bulaşıyordu değil mi? Ağız ağıza heryerde dolaşıp, gitmedik otel ve plaj bırakmayanlar geçip karşıma evde kalalım derse ağız dolusu küfür ederim hem de öyle böyle küfür etmem, olay çıkarırım, dövmekten beter ederim.

Müdür bende çok görüyorum instagram yıkılıyo bide ilk günler evde kalın çağrısı yapan dj ve vj arkadaşlar haziran ile birlikte nolcak bu yazlık işçililerin hali deyip sosyal medyada milleti galeyana getirip ortalığı velvereye verdiler. Şimdi hepsi birer mekanda eller havaya yapıyo.

Asıl bunlara sosyal medya yaptırımı yapacaksın.

Ome_RS
05-08-2020, 11:36
Luppo cu dayıyı linc eden herkes şimdi tatil yapıyor yazmıs birisi.
Haklı isyan.

imprezaWRC
05-08-2020, 11:54
Müdür bende çok görüyorum instagram yıkılıyo bide ilk günler evde kalın çağrısı yapan dj ve vj arkadaşlar haziran ile birlikte nolcak bu yazlık işçililerin hali deyip sosyal medyada milleti galeyana getirip ortalığı velvereye verdiler. Şimdi hepsi birer mekanda eller havaya yapıyo.

Asıl bunlara sosyal medya yaptırımı yapacaksın.

Ben hep diyorum, bunlara asıl güzelliği sosyal medya kazançlarına vergi getirerek yapacaksın. Ne kazanıyorlarsa yarısını vergilendireceksin, ondan sonra neyin reklamını yapıyorsa, neyin güzellemesini yapıyorsa gitsin yapsın.

kelalper
05-08-2020, 12:08
abi 2.dalga geldi vura vura ilerliyor. Doktor arkadaşların hepsi olm durum fena diyor ki bunlar üfürükçü doktor değil profersör olmuş adamlar. Adamlar Turizm ekonomisi çökmesin diye ölü sayısını 19 -20 olarak açıklıyor. Vaka sayısı 1000 ölü sayısı nedense 19u geçemiyor. Görende ilacı ya da antivirüsü sadece bizde bulundu sanacak. TUrizm yavaşlayınca açıklamaya başlayacaklar o zaman görücem ben 2.dalga mı zenci dalgası mı.

Day Walker
05-08-2020, 12:37
Ben hep diyorum, bunlara asıl güzelliği sosyal medya kazançlarına vergi getirerek yapacaksın. Ne kazanıyorlarsa yarısını vergilendireceksin, ondan sonra neyin reklamını yapıyorsa, neyin güzellemesini yapıyorsa gitsin yapsın.

aynen öyle sosyal medya sayesinde paranın amk hepsi.

tiktokta geçen malın biri kıza 40.000 tl lik hediye döndermiş karı bayram ediyordu :D

bizde 50 tane acentenin derdini dinleyip 99 tl ye ferdi kaza sattırmaya çalışıyoruz :hehe:

Anıl E.
05-08-2020, 16:39
Sokakta sadece ben maske takıyormuşum gibi hissediyorum.

2jz
05-08-2020, 21:43
2 farklı ildeki doktor arkadaşımız uyardı, "çok fazla hasta gelmeye başladı, dikkatli olun" diye. Özellikle Eskişehirdeki rakam çok düşüktü geçtiğimiz haftalarda. 100 bile değildi toplam vaka sayısı. Günlük 2-3 yeni vakaya düştüklerini söylemişti.

Bu bilgiyi veren Eskişehirdeki arkadaşım enfenksiyon uzmanı, direkt olarak covid19'a bakıyor. Salgın hastanesinin kantinine mal veren toptancının eniştesi falan değil :D

DOHC
05-08-2020, 22:27
bayram sonrası vaka sayısındaki artışlar listeye yansır diye düşünüyordum, bugün 1.000 küsür oldu yine... Ankara'da bazı STK lar ciddi endişe belirtmeye başladı, sadece burada günde 1.000 den fazla vaka var deniyor, ilçe hastanelere yönlendirmeler başlamış... Ağustos zor geçecek...

Bakanın açıkladığı hasta sayısı, o güne ait testlerde yakalananlar olabilir. Yani 45000 test, 1000 vaka gibi.............
Bu arada bu testlerde 2-3 günde bir teste giren CB çalışanları, hapishane görevlileri, doktorlar falan da dahilse normal halka test yapılmıyor gibi birşey oluyor.

Vtec_2
05-08-2020, 23:10
Genel olarak Isvec , bagisiklik sistemine guvenerek , kalan saglar bizimdir mantigi ile devam etmekte. Adim attigimiz heryerde alkol ve islak mendil ucretsiz olarak var fakat yinede toplu alanlardan kacinmaktayiz.

Omak
06-08-2020, 00:57
Sevgili komşumuzdan inciler;
Önce Bodrum'da ev/villa ne haltsa onu kiraladılar sonra beğenmeyip otele geçtiler. 10 gündür Bodrum'dalar az önce eşimle konuşmuşlar oradan da Çeşme'ye tatile gidiyorlarmış. İstanbul'a dönünce de kendilerini yalıtacaklarmış. Siz böyle 1 ay iletken oldunuz onu ne edeceğiz. Başka da tatil yapmayacaklarmış, ebenin örekesi artık ya, yok oradan da Kemer'e geçseydin.
Kemer kesmez onlari buraya gelsinler KemerAltı var burda o daha fazla tatmin eder komşu kardesleri :D

yıldırımbyzt
06-08-2020, 01:28
Bakanın açıkladığı hasta sayısı, o güne ait testlerde yakalananlar olabilir. Yani 45000 test, 1000 vaka gibi.............
Bu arada bu testlerde 2-3 günde bir teste giren CB çalışanları, hapishane görevlileri, doktorlar falan da dahilse normal halka test yapılmıyor gibi birşey oluyor.

Halka test yapılıyor hatta çok basit yaptırmak isterseniz pandemi hastanesi diye belirtilen bir hastaneye gidip ateşim var, belim ağrıyor, koku ve tad almakta zorlanıyorum gibi seçeneklerden birini söyler söylemez covid polikliniğine gidiyorsunuz sonrası test falan. Önemli olan nokta şu adamın tüm herşeyi pozitif çıkmış sizin daha test yapılacak aynı yerde dip dipe bekleniyor.

rebelh
06-08-2020, 08:11
karşı komşumun eşi hemşire ankara hacettepe acilde
salı günü akşam 8den 10.30a kadar 260 poz vaka gelmiş
sadece ankara hacettepeye
günlük vaka sayısının 10 binin altında olmadığını düşünüyorlar tr geneli

CloudGrey
06-08-2020, 08:23
Halka test yapılıyor hatta çok basit yaptırmak isterseniz pandemi hastanesi diye belirtilen bir hastaneye gidip ateşim var, belim ağrıyor, koku ve tad almakta zorlanıyorum gibi seçeneklerden birini söyler söylemez covid polikliniğine gidiyorsunuz sonrası test falan. Önemli olan nokta şu adamın tüm herşeyi pozitif çıkmış sizin daha test yapılacak aynı yerde dip dipe bekleniyor.

özel hastaneler test yapıyor.
ücret olarak sadece doktorun vizite ücretini ödüyorsunuz sizi covid testine yönlendiriyorlar.
benim gastroenteroloji için gittiğim koç üni hastanesi bom boş oluyor misal... (3 kere orda test yaptırdım)

CloudGrey
06-08-2020, 08:35
birinci ağızdan hastalık seyrine devam ;

dün babamla telefonda konuştum , önceki günlerde konuşulmuyordu nefesi kesiliyor ne dediği anlaşılmıyordu.
dün akşam sanki adam fabrika ayarlarına geri dönmüş gibiyidi aaa hiçbirşeyi yok.daha 1 gün önce ağlıyordu..
hastanedeki 10. günü.

hastalık çok garip yada babamda bir garip seyretti.
hiçbirşeyi yokken pat düşürdü,(1günde) ağrıyor sızlıyor ölüyorum derken pat ertesi gün ayaklandı.

yanlız bu ayaklanma biraz aldatıcı , çünkü kandaki oksiken seviyesi 80-85lerde normali 90-100 olması gerekiyor.
bunu arttırma adına 4-5 gün daha hastanede durması gerekiyor.
doktorlar şuan seni çıkarız ama 2-3 gün sonra geri dönersin demişler.

sanıyorum 2 haftayı tamamlatacaklar hastanede...

ben çıkıca ne olacak onu merak ediyorum ?
bağışıklıklımı olacak artık ?
birdaha bu kadar kolaymı yakalacak ?

rebelh
06-08-2020, 09:58
karşı komşumun eşi hemşire ankara hacettepe acilde
salı günü akşam 8den 10.30a kadar 260 poz vaka gelmiş
sadece ankara hacettepeye
günlük vaka sayısının 10 binin altında olmadığını düşünüyorlar tr geneli

https://twitter.com/cesuraylin/status/1291269548017094656
iddiamızı da destekleyelim

alperkirman
06-08-2020, 10:02
bu covid denen illet çok farklı bişey
tanıdıklarımdan biri vefat etti bu hastalık yüzünden
kızı 50gün boyunca ev tedavisi gördü 50 gün konuşamadı damadı sadece ateşlendi torununa hiç bişey olmadı sıfır belirti , eşi koha hastası olmasına rağmen sadece grip gibi atlattı
böyle 38 kişi ev karantinaya alınmıştı sadece 1 kişi ağır geçirdi (kızı) hastalığı diğerleri sadece ev karantinasına alındı ve kendiliğinden iyileştiler
doktorun demesi tekrardan yakalanmicağınızın garantisi yok öyle bi bağışıklık falan yok tekrardan yakalanırsanız eskisi gibi atlatırsınız ayakta falan öyle bi durumda yok
tek çare hastalığa yakalanmamak için önlem almanız dezenfektan maske ve kalabalıklardan uzak durun

imprezaWRC
06-08-2020, 10:14
Kayınvalidenin komşusunun oğlu (oha amma uzun oldu ya) özel bir hastanede çocuk doktoru hatta bölümün başkanı. Bize söylediği, şüphelendiğimiz vakalara test yapmak istediğimizde sistem ahiret soruları soruyor. Kimle temas ettin, koronalı biriyle temas ettin mi...vs böyle böyle sistem kendiliğinden red veriyormuş.
Dün akşam CNNTürk'de Mehmet Ceyhan'da bunu doğrulayacak şekilde test prosedürünü düzeltmemiz lazım dedi. Semptom varsa sorularla boğuşmak yerine test yapabilmemiz lazım dedi.
Okulun servis hizmetini Gürsel veriyor. Bu sene daha yazın ortasında servis için şu tarihe kadar ödeme yapın yoksa haşırt geçiririz tarzı mesajlar gönderdiler. Mesajı gönderdikleri tarihte daha servis ücretini iade etmemişlerdi. Halende etmediler, ağırdan satıyorlar ama geçen gün bizde bu sene ne olacak bilemiyoruz o nedenle servisi kullanmayacağız dedik bozuldular. Birader ben seni mi finanse edeceğim. Çocuk mecburen okulda gidecekse bile ben götürüp getireceğim artık.
Hoş bu şartlarda da gönlüm okula göndermemekten yana ya. Okuldan da daha bu zaman oldu ses seda yok.
Sınıfların yarısının döküldüğü zamanda bile anaokulu da ve gittiği ilkokulda da hiçbir önlem alınmadı ve şöyle temizlik yaptık böyle ettik diye de geri dönmediler. Okul ailebirliğindeki kadının çocuğu ateşli ateşli okulda geziyordu bizzat şahit oldum. Birde böyle evde bakabileceği halde işsiz işsiz gezinenler var. Çocukla ilgilenmek istemeyenler var. Kadın bütün gün o avm senin bu avm benim gezinmek istiyor. Okul gıkını çıkarmıyor. Şimdi gitseler, okul girişte ateş ölçse çocuğu geri mi döndürecek, ebevyne gel al mı diyecek hadi ya oradan.

Ne yapıyoruz, bireysel önlemimizi alıyoruz. Oh huzur oldum ya. Herifçioğlu ensemde maskesiz dolaşıyor onu ne edeceğim, böyle bol keseden akıl verenler buradaysa bu dalaylamalar içinde var mı bir çözmünüz?

CloudGrey
06-08-2020, 11:42
Kayınvalidenin komşusunun oğlu (oha amma uzun oldu ya) özel bir hastanede çocuk doktoru hatta bölümün başkanı. Bize söylediği, şüphelendiğimiz vakalara test yapmak istediğimizde sistem ahiret soruları soruyor. Kimle temas ettin, koronalı biriyle temas ettin mi...vs böyle böyle sistem kendiliğinden red veriyormuş.
Dün akşam CNNTürk'de Mehmet Ceyhan'da bunu doğrulayacak şekilde test prosedürünü düzeltmemiz lazım dedi. Semptom varsa sorularla boğuşmak yerine test yapabilmemiz lazım dedi.
Okulun servis hizmetini Gürsel veriyor. Bu sene daha yazın ortasında servis için şu tarihe kadar ödeme yapın yoksa haşırt geçiririz tarzı mesajlar gönderdiler. Mesajı gönderdikleri tarihte daha servis ücretini iade etmemişlerdi. Halende etmediler, ağırdan satıyorlar ama geçen gün bizde bu sene ne olacak bilemiyoruz o nedenle servisi kullanmayacağız dedik bozuldular. Birader ben seni mi finanse edeceğim. Çocuk mecburen okulda gidecekse bile ben götürüp getireceğim artık.
Hoş bu şartlarda da gönlüm okula göndermemekten yana ya. Okuldan da daha bu zaman oldu ses seda yok.
Sınıfların yarısının döküldüğü zamanda bile anaokulu da ve gittiği ilkokulda da hiçbir önlem alınmadı ve şöyle temizlik yaptık böyle ettik diye de geri dönmediler. Okul ailebirliğindeki kadının çocuğu ateşli ateşli okulda geziyordu bizzat şahit oldum. Birde böyle evde bakabileceği halde işsiz işsiz gezinenler var. Çocukla ilgilenmek istemeyenler var. Kadın bütün gün o avm senin bu avm benim gezinmek istiyor. Okul gıkını çıkarmıyor. Şimdi gitseler, okul girişte ateş ölçse çocuğu geri mi döndürecek, ebevyne gel al mı diyecek hadi ya oradan.

Ne yapıyoruz, bireysel önlemimizi alıyoruz. Oh huzur oldum ya. Herifçioğlu ensemde maskesiz dolaşıyor onu ne edeceğim, böyle bol keseden akıl verenler buradaysa bu dalaylamalar içinde var mı bir çözmünüz?

testte bana hiç soru sorulmadı yav ? gastroenteroloji doktoruma muayeneden çıkarken birde covid testi yazarmısın diyorum gidiyorum lab'a sürüntü alıyorlar çıkıyorum.

ben bu sene cocugu okula yollamazdım , zaten ülke bu düzen kime neyi öğretebilecekki ?
varsın bi sene geri kalsın , ülke zaten 150yıl geride..

Kahn23
06-08-2020, 12:36
ülke zaten 150yıl geride..

Bu çok iyi :D

rebelh
06-08-2020, 12:53
testte bana hiç soru sorulmadı yav ? gastroenteroloji doktoruma muayeneden çıkarken birde covid testi yazarmısın diyorum gidiyorum lab'a sürüntü alıyorlar çıkıyorum.

ben bu sene cocugu okula yollamazdım , zaten ülke bu düzen kime neyi öğretebilecekki ?

çocuğu okula yollamamanın hukuki açıdan çocuğu elinden almaya kadar varacak cezaları var
o işler çok karışık ama 3 hafta kalmasına rağmen hiç bir şey belli değil..
ne kadar da güzel yönetilemiyoruz hep bizim suçumuz hep :)

KÖROĞLU
06-08-2020, 12:56
eşimin işyerinde 1 kişi pozitif çıkmıştı, firma herkes için ön test yaptırdı, kan alınarak bir test yaptılar.

Bu test neticesinde pozitif çıkanlar için corona testi yapmak için hastaneye yönlendirdiler.

Toplam 4 kişi pozitif çıktı, 1 tanesi yemekhanedeki yemeık dağıtan kadın, diğeri güvenlikte ateş ölçen kız.

güvenlikteki kız arkadaşımız da aynı zamanda, kızda hiçbir belirti yok. ne öksürük ne ateş ne başka bir şey.

Bu kız test pozitif çıkmadan 10 gün önce soğuk algınlığı denilerek hastaneden gönderilmiş, rahatsızlanınca.

demem o ki rakamlara ve test souçlarına dair inancım çok az. 10 ağustos ta işe başlıyorum full karantina dönemin geçeceğim kendi adıma.

Biz de az biraz saldık tatil vs derken. Yine de kaçınıyoruz kalabalık mekanlardan insanların olduğu yerlerden.

İşin çivisi komple çıktı, herkesin kendini azami düzeyde koruması lazım, yoksa .... yoluna gitmek an meselesi.

CloudGrey
06-08-2020, 13:20
çocuğu okula yollamamanın hukuki açıdan çocuğu elinden almaya kadar varacak cezaları var
o işler çok karışık ama 3 hafta kalmasına rağmen hiç bir şey belli değil..
ne kadar da güzel yönetilemiyoruz hep bizim suçumuz hep :)

bebişim sen nerde yaşıyorsun :D
erkin koray 20 yıl cocunu okula yollamadı :D

https://i.hizliresim.com/ps2TyS.jpg (https://hizliresim.com/ps2TyS)

rebelh
06-08-2020, 13:24

https://i.hizliresim.com/ps2TyS.jpg (https:)

var işte bir şeyler ama şu dönemde olmaması gerek bence

imprezaWRC
06-08-2020, 13:59

Doktorun ve Mehmet Ceyhan'ın yalancısıyım.
Bugün ss kuralı ekspertiz için bir şantiyeye gittim. İki kişi ile toplam da 10 dk şantiyeyi dolandım. Bir tek bende maske vardı. Uzaktan gördüğüm diğer çalışanlarda da maske yoktu. Adamlardan 3-4 adım uzaklaşıyorum ısrarla yanıma geliyor. Yahu anlat işte o uzaklıktan ben nasılsa duyuyorum.
Çay ikram edelim dediler, ne varsa bu çayda, neyseki sevmiyorum da dokunuyor bahanesi ile sıyrıldım gittim. Şu an kendimi bombok hissediyorum. Kolonyayı ağzıma boşaltacaktım o kıvama geldim. An itibariyle de baştan aşağı buram buram kolonya ve dezenfektan kokuyorum.

imprezaWRC
06-08-2020, 14:05

https://i.hizliresim.com/ps2TyS.jpg (https://hizliresim.com/ps2TyS)

Elimde olsa bende göndermeyeceğim. Dünyanın parasını veriyorsun karşılığında da en ufak sorunda dışarıda bir psikologtan destek mi alsanız demeler başlıyor. Çocuğu itip kakan tiplerde var. Birisi daha sene başında kafasını çantasının içine sokmuş. Çocuk nefessiz kalsaydı, ya da yaralansaydı kim verecekti hesabını. Bu sene mecbur göndereceksek, en başta o çocuğun velisini baştan aşağı bir güzel kalaylayacağım sonra da şikayet etmesine rağmen kılını kıpırdatmayan öğretmenleri.

Özellikle ilkokul için bir mok öğrettikleri de yok. Fırsat olsa zaten önce İstanbul'u terk edeceğim sonra da daha yaşanılası bir yer olabilir. Halen az da olsa hayallerim ve umudum var.
Bana az insan yeter.
The Village'daki gibi kendimizi yalıtsak mı ne etsek? rebelh

rebelh
06-08-2020, 14:17
Elimde olsa bende göndermeyeceğim. Dünyanın parasını veriyorsun karşılığında da en ufak sorunda dışarıda bir psikologtan destek mi alsanız demeler başlıyor. Çocuğu itip kakan tiplerde var. Birisi daha sene başında kafasını çantasının içine sokmuş. Çocuk nefessiz kalsaydı, ya da yaralansaydı kim verecekti hesabını. Bu sene mecbur göndereceksek, en başta o çocuğun velisini baştan aşağı bir güzel kalaylayacağım sonra da şikayet etmesine rağmen kılını kıpırdatmayan öğretmenleri.

Özellikle ilkokul için bir mok öğrettikleri de yok. Fırsat olsa zaten önce İstanbul'u terk edeceğim sonra da daha yaşanılası bir yer olabilir. Halen az da olsa hayallerim ve umudum var.
Bana az insan yeter.
The Village'daki gibi kendimizi yalıtsak mı ne etsek? rebelh

abi komünal hayata geçelim ben ciddiyim aile başı 2 milyon bulmamız lazım ben çevirir herkesi güzelce yaşatırım :D

imprezaWRC
06-08-2020, 14:29
abi komünal hayata geçelim ben ciddiyim aile başı 2 milyon bulmamız lazım ben çevirir herkesi güzelce yaşatırım :D

Yer Ege'de olabilir. Site 10 aileyi geçmesin. Sen, ben geriye kaldı 8 aile.

rebelh
06-08-2020, 14:33

biz totalde 4 aileyiz :)
+1 de sen geriye kaldı 5 aile :D
zaten 2 milyonun 1 milyonu ev ve arsaya gidecek kalan 1 milyonları ben çalıştırıcam
egede ucuz imarlı serin bir tepe olabilir deniz ya da orman görmesi iş görür
hayatımızın geri kalanını yatarak geçiricez haber kanalları twitter falan yasak aile başı 1 inek 4 koyuın alsak doğal da besleniriz atıl alana da ekeriz
bütün yatıcaz işimiz ne :D

XoR
06-08-2020, 14:37

Bizde şuan tam olarak böyle bir hayat var :D yani ben çalışıyorum onlar için ama lockdown'dan faydalanıyoruz sayelerinde. Aşı bulunana kadar çıkmayı düşünmüyor hiç bir ev sahibi buradan :)

Eşim ve kızımda geldi yerleşik hayata geçtik. Dışarıdan kimse giremiyor, yeni bir personel gelecekse test oluyor direkt burayageliyor hastaneden. Akabinde karantina bölgesinde tek kişilk odalarda tutuyoruz. Test sonuçları gelince salıyoruz çalışmaya başlıyor. İzne giden olursa da aynı süreç işliyor.

imprezaWRC
06-08-2020, 14:40
biz totalde 4 aileyiz :)
+1 de sen geriye kaldı 5 aile :D
zaten 2 milyonun 1 milyonu ev ve arsaya gidecek kalan 1 milyonları ben çalıştırıcam
egede ucuz imarlı serin bir tepe olabilir deniz ya da orman görmesi iş görür
hayatımızın geri kalanını yatarak geçiricez haber kanalları twitter falan yasak aile başı 1 inek 4 koyuın alsak doğal da besleniriz atıl alana da ekeriz
bütün yatıcaz işimiz ne :D

Bende birtek youtube var. Otomobil videoları izlemek, müzik dinlemek ve eski pembe panter filmleri izlemek serbest olsun bana yeter :)

BARR
06-08-2020, 19:57
Bende birtek youtube var. Otomobil videoları izlemek, müzik dinlemek ve eski pembe panter filmleri izlemek serbest olsun bana yeter :)

Ben araziyi aldım superbox var gel :hehe:

yıldırımbyzt
06-08-2020, 21:31

Babam dahil çevrede 4-5 kişi yaptırdı sorularla alakalı bir durum yok diye biliyorum lakin ilk başlarda ambulans geldiğinde bazı sorular soruluyordu hastanın bununla alakalı bir şikayeti olmasa dahii

imprezaWRC
07-08-2020, 10:38
Babam dahil çevrede 4-5 kişi yaptırdı sorularla alakalı bir durum yok diye biliyorum lakin ilk başlarda ambulans geldiğinde bazı sorular soruluyordu hastanın bununla alakalı bir şikayeti olmasa dahii

Birebir doktor anlattı. Özel hastanede sistem böyle bin tane soru soruyor ve sonuç sistem test yapmayı engelliyor dedi. Bunu derken aramızda 4 m mesafe vardı. WP'den yayılma, kulaktan dolma bilgi değil.
Belki devlet artık özel hastaneler izin vermiyor bilemiyorum. Koskoca çocuk doktoru da durduk yere yalan söyleyecek değil diye düşünüyorum.

AlwaysFast
07-08-2020, 15:12
Şu anda google'ın kendisinden baktığım verilere göre Almanya yeni açıklanan vaka 1045, ölü sayısı 7. İspanya yeni vaka 4088 ölü sayısı 1. İnanmayan girip bakabilir.

imprezaWRC
07-08-2020, 15:22
Şu anda google'ın kendisinden baktığım verilere göre Almanya yeni açıklanan vaka 1045, ölü sayısı 7. İspanya yeni vaka 4088 ölü sayısı 1. İnanmayan girip bakabilir.

İtalya'da da 401 vaka, ölü sayısı da 6. Ama italya'da mafya da sıka sıka ilerliyor olabilir.

Kahn23
07-08-2020, 15:25

Google'a ne bakıyosun. Onlar devletin açıkladığı resmi rakamlar üzerinden ilerliyor. Herkesin rakamları doğru değil.

2jz
07-08-2020, 17:01
Dardanel'de olumune mesai: 'Semptomları ağır değil' diye calıştırılıyorlar (https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/dardanelde-olumune-mesai-semptomlari-agir-degil-diye-calistiriliyorlar-1756781)

Şöyle bir haber var. Gerçeklik payı var mıdır acaba?

GokhanRS
07-08-2020, 18:09
Dardanel'de olumune mesai: 'Semptomları ağır değil' diye calıştırılıyorlar (https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/dardanelde-olumune-mesai-semptomlari-agir-degil-diye-calistiriliyorlar-1756781)

Şöyle bir haber var. Gerçeklik payı var mıdır acaba?

Umarım doğru değildir, annem 3 sokak ilerisinde oturuyor.

lethaldoze
07-08-2020, 21:23
Peki arkadaşlar İstanbul için aile büyüklerinden birisi virüse yakalanırsa en iyi hastane hangisidir, bileniniz varmıdır. Kendimden değil ama anne babadan korkuyorum. Allah korusun böyle bişey olursa nereye başvururum o panikle bilmiyorum.

Oznsrl
07-08-2020, 23:10
Testimizi yaptırdık hakkımızda hayırlısı :) cidden burna soktukları şey çok pis sanki beyne gidiyor gibi bi sallıyor adamı gözler falan kararıyor anlık. boğaza kadar iniyor zaten benim burnum kanadı mesela

5500
08-08-2020, 00:20
2 gün önce anneme yaptırdık testi (pcr) özel bir hastanede. zaten hastane sürüntüyü yapıp il sağlık merkezine gönderiyor. şükür negatif çıktı.
sadece ateşi ve tomografide ciğerde enfeksiyon vardı. o şüphe üzerine yapıldı test. herhangi bir zorluk çıkarmadılar test yapma konusunda.

imprezaWRC
08-08-2020, 09:04
2 gün önce anneme yaptırdık testi (pcr) özel bir hastanede. zaten hastane sürüntüyü yapıp il sağlık merkezine gönderiyor. şükür negatif çıktı.
sadece ateşi ve tomografide ciğerde enfeksiyon vardı. o şüphe üzerine yapıldı test. herhangi bir zorluk çıkarmadılar test yapma konusunda.

Geçmiş olsun. Nefes alıp vermede sıkıntısı mi vardı?

5500
08-08-2020, 09:50
Geçmiş olsun. Nefes alıp vermede sıkıntısı mi vardı?

Teşekkürler. Nefes almada sikintisi yoktu.
22 temmuzda ilk tani kum dökme. Ama o tarihten bayrama kadar gecen surecte surekli ates ve titreme, halsizlik. Bende bayramda öğrenince iskillendim 5 ağustosta test yaptirmaya yonlendirdim. Doktor cigerde enfeksiyondan suphelenip suruntu testi yaptirmis. kum falan dokmuyorsun demis. Yada tam o gun kumlar dökülmüştü :)

55+ yas kesinlikle umursamaz. Baska sehirde olduğum icin tam mudahil olamiyorum olaylara. merak Edip 10 gundur niye atesim var, covid testi yaptirayim diye düşünmüyor. Evlatlar olarak biz sabir tasi oluyoruz.

Isin kötüsü kum dokuyor diye ziyarete gittim, icim icimi yedi acana pozitif ise baskasina bulastirdikmi diye. Bu isin vicdani kismi cok agir.

Oznsrl
08-08-2020, 09:54
Hocam geçmiş olsun bende de enfeksiyon var antibiyotik verip yolladılar test sonucu bekliyoruz enfeksiyon işi biraz tedirgin etti tam kendimi iyi hissetmeye başladım kas ağrısı başladı hafif sonuç çıksada rahatlasak :D

oselami
08-08-2020, 10:19
Ben de 5 Haziran'da halsizlik ve boğaz ağrısı ile hastaneye başvurdum. Akciğerde enfeksiyon çıkınca hemen yatırdılar. Semptomlar o kadar kuvvetli değildi. Ben kendimi grip sanıyordum garantiye almak için gitmiştim. Yattıktan bir gün sonra test yapıldı ve pozitif çıktım. 10 gün hastanede yattım. Hastaneden sonra 14 gün de evde karantinada kaldım. Şimdi durumlar değişti herhalde durumu ağır olmayanı evde karantinaya alıyorlar.

5500
08-08-2020, 10:46
Hocam geçmiş olsun bende de enfeksiyon var antibiyotik verip yolladılar test sonucu bekliyoruz enfeksiyon işi biraz tedirgin etti tam kendimi iyi hissetmeye başladım kas ağrısı başladı hafif sonuç çıksada rahatlasak :D
Gecmis olsun. Bizim Denizlide olduğu icin sanirim cok yogun degildi, birkac saat sonra cikti test sonucu. Bekleme kismi gercekten sikinti. Hoş test sonuclarinada cok guvenmiyorum ama evdeki baska kimsede sikinti olmamasi icimi rahatlatan konu. Bulassa simdiye kadar birseyler ortaya çıkardı. Her atesi, halsizligi koronaya baglamamak gerekiyormus onu anladik. Insanlar paranoyak oldu.

Ben de 5 Haziran'da halsizlik ve boğaz ağrısı ile hastaneye başvurdum. Akciğerde enfeksiyon çıkınca hemen yatırdılar. Semptomlar o kadar kuvvetli değildi. Ben kendimi grip sanıyordum garantiye almak için gitmiştim. Yattıktan bir gün sonra test yapıldı ve pozitif çıktım. 10 gün hastanede yattım. Hastaneden sonra 14 gün de evde karantinada kaldım. Şimdi durumlar değişti herhalde durumu ağır olmayanı evde karantinaya alıyorlar.

Gecmis olsun sizede.

Ek olarak bu surecte 184 u aradim 30 dk falan bekledim ulasamadim. Bir kere ulastim ondada sesim gitmedi falan lanet olsun dedim kapattim. Sanirim arayan kisi sayisi cok. Devlet hastanesini aradim, bayramdan dolayi test yapmiyoruz dedi saka gibi. Doktorlar izindeymis. Imkaniniz varsa direk iyi bir ozel hastane en iyisi. Devlet hastanelerinde saglam adam enfekte olur. Her ozel hastanede test yapmiyor bu arada. Ben bulana kadar ildeki butun ozel hastaneleri aradim. Insan bi sitede yazar su su hastanelerde test yapılıyor diye. Kimse birsey bilmiyor. Allaha emanet yasiyoruz.

Kahn23
08-08-2020, 11:17
Test ücreti nedir ?

samara
08-08-2020, 11:20
Test ücreti nedir ?

110 TL üceti var.1 gün sonra sistem üzerinden pozitif yada negatif olduğunu görebiliyorsun

Gko
08-08-2020, 12:34
havalimanındaki testler için önceden bankaya para yatırmanız gerekiyor. Ben yurt dışından temmuz başında geldim bunu bilmiyodum ve orda ücret kabul etmiyolar. O yüzden yaptıramadım test.

_opeth
09-08-2020, 08:36
Testlerin doğruluk oranı %40 diyorlar bir de

2jz
09-08-2020, 14:21
https://scontent-hel2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/e35/117480181_202396871454391_1492093385164821973_n.jp g?_nc_ht=scontent-hel2-1.cdninstagram.com&_nc_cat=1&_nc_ohc=yU4mf5yQ48YAX98sEln&se=7&oh=a7a75f2b7faf1bf23f68637516888648&oe=5F5A6826&ig_cache_key=MjM3MTc2MDc4NjMwMDAyNjcwMg%3D%3D.2

Grimlord
09-08-2020, 14:36
bir ayda 8 kez covid testi yaptıran milletvekili - gundem - ekşi sozluk (https://eksisozluk.com/bir-ayda-8-kez-covid-testi-yaptiran-milletvekili--6628078?a=popular)

Bazı sağlıkçılar, hastalıktan kıvranan adamlar bile test bulamıyor,vekilim 8 kere yaptırmış :)

Oznsrl
09-08-2020, 14:53
Benim sonuçta negatif çıktı şükür. Karantinaya devam antibiyotiğe devam :)

Aktaş61
11-08-2020, 11:09
İran'da koronavirüs itirafı: "Açıklanan rakamlar gerçek sayıların yirmide biri"

İran'da koronavirus itirafı: "Acıklanan rakamlar gercek sayıların yirmide biri" - Dunya Haberleri (https://www.cnnturk.com/dunya/iranda-koronavirus-itirafi-aciklanan-rakamlar-gercek-sayilarin-yirmide-biri)

bizdeki gerçek sayıların oranı altmı olur üstmü olur sizce, iş artık bu noktalara kadar geldiyse vay halimize :confused:

Deniz.
11-08-2020, 14:45
rusya ilk aşıyı tesçillemiş.

Son Dakika: DSO'den Rusya'nın tescil ettiği ilk koronavirus aşısıyla ilgili acıklama: On yeterlilik icin goruşuyoruz - Haber (https://www.haberler.com/son-dakika-dunya-saglik-orgutu-nden-rusya-nin-13497379-haberi/)

rebelh
11-08-2020, 15:35
faz 3 tamamlanmamış ve sadece 38 kişi üzerinde denenmiş son aşamada
çok umut bağlamamak gerektiğini düşünüyorum

imprezaWRC
12-08-2020, 10:30
faz 3 tamamlanmamış ve sadece 38 kişi üzerinde denenmiş son aşamada
çok umut bağlamamak gerektiğini düşünüyorum

Influenza A'nın B'nin, Beta'nın aşısı varda bizim mi haberimiz yok.
Laboratuvar testleri, Faz1, faz2, faz3 belki faz4 sonra tescil için testler... En basit ilaçta bile 10.000 kişi de görülen etkiler diye yazıyorlar. 38 kişi de çalışma yap sonra aşı buldum bitti diye milletin ağzına bir parmak bal çal.
Bu kadar kısa sürede faz3'e kadar nasıl geldiler ki?
Olur bu sene yaparlar belki.
Şunları da bilgi amaçlı buraya bırakayım,
Kuduz - 4 yıl, 1881-1885
Kızamıkçık - 7 yıl, 1962-1969
Boğmaca - 8 yıl, 1906-1914
Kızamık - 9 yıl, 1954-1963
Grip - 14 yıl, 1931-1945
Japonensefaliti - 20 yıl, 1934-1954
Çocuk felci - 20 yıl, 1935-1955
Tüberküloz - 21 yıl, 1900-1921
Kabakulak - 22 yıl, 1945-1967
İnsan papilloma virüsü - 23 yıl, 1983-2006
Hepatit A - 24 yıl, 1967-1991
Rotavirüs - 26 yıl, 1980-2006
Çiçek hastalığı - 26 yıl, 1770-1796
Sarıhumma - 27 yıl, 1912-1939
Kolera - 30 yıl, 1854-1884
Su çiçeği hastalığı - 34 yıl, 1954-1988
Hepatit B - 38 yıl, 1943-1981
Keneyle geçen ensefalit - 39 yıl, 1937-1976
Difteri - 40 yıl, 1883-1923
Tetanos - 40 yıl, 1884-1924
Hemofilus influenza - 44 yıl, 1933-1977
Tifo - 58 yıl, 1838-1896
Pnömokok - 66 yıl, 1911-1977
Menenjit - 68 yıl, 1906-1974

İşin özü benim pek ümidim yok.

picasso
13-08-2020, 11:19
yakın zamanda kıbrısa giden oldumu. nasıl durum ne yapmak gerekiyo giriş çıkışlarda.

ChuckBartowsKi
13-08-2020, 12:57
Laboratuvar testleri, Faz1, faz2, faz3 belki faz4 sonra tescil için testler... En basit ilaçta bile 10.000 kişi de görülen etkiler diye yazıyorlar. 38 kişi de çalışma yap sonra aşı buldum bitti diye milletin ağzına bir parmak bal çal.
Kuduz - 4 yıl, 1881-1885
Grip - 14 yıl, 1931-1945
Tifo - 58 yıl, 1838-1896

Doğrusu pek ümidim yok hele rus yapımı bir ürüne hiç güvenim yok.

Fakat sanırım fransız bir bilim adamına benzer bir grafik gösterdiler yıllar aşı çalışmaları bulunma süresi vbg. kendisi de o yıllar ve bu yıllarda ki çalışma farklılıklarını gösteren bir grafik göstermişti tek problemin önceden aşı denemelerini üzücü de olsa insan üstünde daha kolay denediklerini ve daha hızlı reaksiyon alabildiklerini söyledi kısaca afrika gibi fakir ülkelerde deneme yapmamız lazım ama mümkün değil artık o yüzden ne zaman biter bilemeyiz demeye getirmişti.

kıvancr
17-08-2020, 19:38
Arkadaşlar test kıtını alabılecegım ve kendımızın yapabılecegı bunun satışısını yapan bırı varmı? Ozelden yazarsa sevınırım.
Annem 20 gunduz ıshal belırtısı vardı. Doktor bağırsak ıltıhabı teşhısı koymustu. 7 gun once hastaneye goturdum. Cesıtlı ılaclar verıldı ve corona testı yapıldı. Şukur negatıf cıktı.
Fakat ıshal belırtısı durmayıp bugun atesı 37.2 cıkınca aşırı panık olmuş,benı dahıl yanına ıstemıyor ve yarın ambulansla hastaneye gıtmek ıstıyor.
Bu sabah emınım uyumaz ve kalp rahatsızlıgıda var daha fazla panık olmaması adına yarından önce yaptırmak ıstıyorum. Yardımlarınız ıcın teşekkurler.

ozoozo
17-08-2020, 21:33
Arkadaşlar test kıtını alabılecegım ve kendımızın yapabılecegı bunun satışısını yapan bırı varmı? Ozelden yazarsa sevınırım.
Annem 20 gunduz ıshal belırtısı vardı. Doktor bağırsak ıltıhabı teşhısı koymustu. 7 gun once hastaneye goturdum. Cesıtlı ılaclar verıldı ve corona testı yapıldı. Şukur negatıf cıktı.
Fakat ıshal belırtısı durmayıp bugun atesı 37.2 cıkınca aşırı panık olmuş,benı dahıl yanına ıstemıyor ve yarın ambulansla hastaneye gıtmek ıstıyor.
Bu sabah emınım uyumaz ve kalp rahatsızlıgıda var daha fazla panık olmaması adına yarından önce yaptırmak ıstıyorum. Yardımlarınız ıcın teşekkurler.

Mesaj kutunuz dolu olduğu için mesaj atamıyorum.

kıvancr
17-08-2020, 22:05
Mesaj kutunuz dolu olduğu için mesaj atamıyorum.

Şuan mesaj kutum sildim, gönderebılırsınız. Teşekkurler

EREN34
17-08-2020, 22:46
yakın zamanda kıbrısa giden oldumu. nasıl durum ne yapmak gerekiyo giriş çıkışlarda.

Bir arkadaşım gitti.

Seyahatten en erken 5 en geç 3 gün önce pcr testi yaptırıyorsınuz.
İndiğinizde tekrar test yapılıyor
Test sonucu gelene kadar otelde odadan çıkamıyorsunuz
Sonuçlar ortalama 5 saatte geliyormuş.
Bazı misafirlerin gelmemiş. Telefonda kavga dövüş gelmiş

Kahn23
17-08-2020, 22:49
Bir arkadaşım gitti.

Seyahatten en erken 5 en geç 3 gün önce pcr testi yaptırıyorsınuz.
İndiğinizde tekrar test yapılıyor
Test sonucu gelene kadar otelde odadan çıkamıyorsunuz
Sonuçlar ortalama 5 saatte geliyormuş.
Bazı misafirlerin gelmemiş. Telefonda kavga dövüş gelmiş

Geçen hafta arkadaşım da ordaydı. 3 saatte alanda yapılan testin sonucu gelmiş. Hızlı test sonucu güzel olmuş

Ormanci
18-08-2020, 07:56

37.2 ateş değil ki yav?

EREN34
18-08-2020, 07:57
Geçen hafta arkadaşım da ordaydı. 3 saatte alanda yapılan testin sonucu gelmiş. Hızlı test sonucu güzel olmuş

Bence de güzel olmuş. Öbür türlü olsa kimse 1 gece boşa para vermek istemeyeceğinden gitmezdi.

rebelh
18-08-2020, 08:21
eşimin iş yerinde(meb) covid şüphesiyle test yaptıran çocuğu çalıştırmaya devam ettiler
akşamına çocuğun test pozitif çıktı
ülkede yönetici sınıfında 1 tane vasıflı adam yok
nerede vasıfsız, karakteri arka planda, oturduğu koltuğa muhtaç, kendi kendine karar bile alamayan memur varsa sırf "dediğimizi yapsın yeter" diye üst kadrolara aldılar
bakalım çocuk o yöneticilerin yanlış kararları yüzünden kaç kişiye bulaştırdı
birde çalışma ortamları *** göte eski bir bina

Ormanci
18-08-2020, 09:45
eşimin iş yerinde(meb) covid şüphesiyle test yaptıran çocuğu çalıştırmaya devam ettiler
nerede vasıfsız, karakteri arka planda, oturduğu koltuğa muhtaç, kendi kendine karar bile alamayan memur varsa sırf "dediğimizi yapsın yeter" diye üst kadrolara aldılar

Ya bizde onu ta başlangıçta yaptılar.

Yurtdışından gelende risk var dediler ettiler o kadar, bizde bilgi işlemden elemanlar eğitimden gelmişlerdi, adamlar hakkında bizimkiler karar verene kadar akşamüzerine kadar binada heeeeeüüeüüüeeeee diye sırıta sırıta gezindiler. Mesai bitimine 1-2 saat kalmış, "siz eve gidin, karantinada kalın" demişler sonunda.

Biz de yarı kamuyuz ama dediğin gibi vasıflı adam yok, inisiyatif alacak adam yok. Bi tane delikanlı çıkıp diyemiyor "lan ben karar verdim adamlar hasta olabilir, ben gönderdim" diye, o üstünü bekliyor, o daha üstünü bekliyor... İlla bekleyip soracaklar.

Askerlik gibi... Adamlar devamlı başkasına atıyor ki sonrasında bir şey olursa "o dedi, ben demedim" diyebilmek için.

Bazen üste doğru o kadar saçma salak şeyler çıkıyor ki, bi ara YK Başkanı bize not iletmişti, daha doğrusu GSY'ye idi not... "Beni böyle boş işlerle uğraştırdığınız için teşekkür ederim, bunu bana niye imzaya gönderiyorsunuz!!??" diye :D Tabi adam akıllandı mı, akıllanmadı. Kafa aynı... Hep aynı. Sistem değişti mi, değişmedi.. Olay aynı, kişiler farklı.

CloudGrey
18-08-2020, 14:34
güncel çekeyim bir daha.

pederi 14 gün hastanede yatırdıktan sonra taburcu ettiler ama babamın kendi isteği ile.
bugun hastanede çıkalı 8 gün oldu,
hala kandaki oksijen seviyeler istenilen yerlere gelemedi.

akşamları oksijen takıyor burnuna evde.
bunuda nette bulduk belki lazım olur ;

Tıbbi / Medikal Cihaz Kiralama / Satış Sağlığınız İçin Tüm Ürünler Burada (https://www.saglikshop.com/)

adamlar eve oksijen veren dalgayı kurdu aylık 250 tl kira ücreti ile...

kısaca bu lanet süründürüyor , aman dikkat diyeyim.

GokhanRS
18-08-2020, 14:59
Biliyorsunuz Ant B. Başkanı Muhittin BÖCEK, korona olmuştu, az önce projeci arkadaşımı aradım, neden işi geciktirdin diye sordum. Abi dedi tüm aile covid olmuşuz, şuan evde yatıyoruz dedi, sesi kötü geliyordu.

Haberlerde gördüğün sayılar yalan, sadece eğitim araştırmada bile çok fazla insan çıktı bir günde, diğer hastaneleri sayma bile günlük tonla kişiye bulaşıyor dedi.

Sonumuz hayrola.

Ormanci
18-08-2020, 15:36
Herkese geçmiş olsun ya, geçen arkadaş da söyledi, etraftan, eş dost, çalışma ortamından falan da haberler almaya başladık, iyice yakınımıza geldi, tırsıyorum dedi.

ABD'de doktor arkadaşım var, çocuğu okuldan kapmış getirmiş, ailecek corona oldular. Ancak 4-5 gün içerisinde geçirdiler çok şükür. Çocuk sadece burun akıntısı ve ufak öksürük, hanımı da grip gibi atlattı. Arkadaş ise biraz daha orta şiddette geçirmiş. Halsizlik, kas ağrısı, öksürük, soğuk terleme, biraz ateş vs gibi şeyleri en çok o yaşamış, diğerlerinde hiç bir şey yok neredeyse.

Bu arada bizi ayırırlar diye de hastaneye gitmedi, iş moka sararsa, kendi kendimi idare ettiremezsem hastaneye gideceğim, hiç gitmek istemiyorum, burada sistem zaten berbat diyordu... Neyse ki gitmek zorunda kalmadı.

Başından beri bahsettiği reçeteyi uyguladığını söyledi:

- Sambucol veya benzeri C+D vitaminleri içeren bir suda eriyen vitamin.. Çinko da içerirse iyi olur demişti.
- Balgam sökücü (ciğerleri temizleyebilmek için)
- Bol su (yine ciğer ve boğazları temizlemek için)
- Buna son olarak ben bir de Coraspin ekledim kendi kendime dedi. Halsizliği falan alsın kendine getirsin diye.

İyi dedim yine çabuk iyileştiniz çok şükür.

_opeth
18-08-2020, 19:40
b12, magnezyum ve d vitamini eksikliği olması halinde problem oluyormuş bunlar alınırsa iyi olur gibisinden bir bilgi aldım ben bu arada

kaynaklı maynaklı paylaşacaktım da kaynağı kaybettim. Bulursam eklerim :)

Tunacan
18-08-2020, 20:04
Sambucolun yanına selenium hapı da tavsiye edildi.

İşler çığırından çıktı. Boka sardı.
Koruyun kendinizi..

_opeth
18-08-2020, 20:15
https://twitter.com/dr_ugurr/status/1295668541413302276

konu ve kaynakları. yalnız ön hazılık olarak çıkmış yine doktorsuz işlere kalkışmayın derim ben. bir nevi YTD :)

Oznsrl
18-08-2020, 20:19
Bir arkadaşımın doktor arkadaşı şundan tavsiye etti aldık bağışıklık güçlendirmeye yarıyormuş

Imuneks Plus 30 Kapsul Fiyatı, Taksit Secenekleri ile Satın Al (https://www.hepsiburada.com/imuneks-plus-30-kapsul-p-HBV00000U441K?magaza=DERMOJET)

_opeth
18-08-2020, 20:24
Bir arkadaşımın doktor arkadaşı şundan tavsiye etti aldık bağışıklık güçlendirmeye yarıyormuş

Imuneks Plus 30 Kapsul Fiyatı, Taksit Secenekleri ile Satın Al (https://www.hepsiburada.com/imuneks-plus-30-kapsul-p-HBV00000U441K?magaza=DERMOJET)

muhtemelen eylül gibi başlarım ben buna Ligone Beta Glucan 60 Tablet Fiyatı - Taksit Secenekleri (https://www.hepsiburada.com/ligone-beta-glucan-60-tablet-p-HBV000005539R) 30luk imuneks 60lık bundan tükettim şubat mart nisanda

S.Özeren
18-08-2020, 22:16
Kuduz - 4 yıl, 1881-1885
Grip - 14 yıl, 1931-1945
Tifo - 58 yıl, 1838-1896

Bunlarin hic biri pandemi değil
O yuzden tarihin en hizli bulunan aşısı olcak.

KÖROĞLU
19-08-2020, 07:41
muhtemelen eylül gibi başlarım ben buna Ligone Beta Glucan 60 Tablet Fiyatı - Taksit Secenekleri (https://www.hepsiburada.com/ligone-beta-glucan-60-tablet-p-HBV000005539R) 30luk imuneks 60lık bundan tükettim şubat mart nisanda

Böyle şeyleri neden vücudunuza sokuyorsunuz ? Beslenme düzeni değiştirerek daha sağlıklı biçimde bağışıklık güçlendirilebilir.

Bu tarz ürünlerin / ilaçların böbreklere zarar verdiğini bilmeyen yoktur sanırım.

Belki bunda yan etki görülmedi vs diyecektir ama ben itimat etmiyorum. İlaç bile kulanmamaya çalışıyorum çoğu zaman.

İlacın faydasını es geçmemekle birlikte tüketimini azaltmak en güzeli.

EOZDAG
19-08-2020, 07:42
https://twitter.com/dr_ugurr/status/1295668541413302276

konu ve kaynakları. yalnız ön hazılık olarak çıkmış yine doktorsuz işlere kalkışmayın derim ben. bir nevi YTD :)

https://twitter.com/drkardiyo/status/1295741188977258501?s=20

amca tırt :D

EOZDAG
19-08-2020, 07:43
https://twitter.com/drkardiyo/status/1295741188977258501?s=20

amca tırt :D

ayrıca yorumlara atmışlar ilk iki kaynak preprint'miş, güvenilmezmiş (not: preprint'i bilmiyorum, akademisyen abiler söylerler)

Ome_RS
19-08-2020, 07:52
Böyle şeyleri neden vücudunuza sokuyorsunuz ? Beslenme düzeni değiştirerek daha sağlıklı biçimde bağışıklık güçlendirilebilir.

Bu tarz ürünlerin / ilaçların böbreklere zarar verdiğini bilmeyen yoktur sanırım.

Belki bunda yan etki görülmedi vs diyecektir ama ben itimat etmiyorum. İlaç bile kulanmamaya çalışıyorum çoğu zaman.

İlacın faydasını es geçmemekle birlikte tüketimini azaltmak en güzeli.

Aynı düşüncedeyim. İlaç kullanmayı sevmem, çok nadir kullanırım.
Bu kapsüller yerine içindekileri barındıranları doğal yoldan tüketmeye çalışın. Mevsim meyve ve sebzeleri, kuruyemişler, portakal, kuşburnu, karamürver artık neyse. Bir şeyin doğalı varken yapayından medet ummak ilerde başka sorunlara yol açabilir.
Kahvaltıda yağlı börek, poğaça yemek yerine haşlanmış yumurta, zeytin peynir domates yiyin. Zaten gerek kalmaz bu kapsüllere.
Ben son 2 yıldır kahvaltı ve öğlen yemeğimi evden getiriyorum.

_opeth
19-08-2020, 17:30
Valla hacılar bu ilacı ictigimden beri grip filan olmadigimdan alıyorum. Hasta olunca da herhangi bir soguk algınlığı ilacı, ateş düşürücü alamadigimdan önden tedbir almak zorundayım. Alamama sebebim ise alerjik

CVK
19-08-2020, 18:59
b12, magnezyum ve d vitamini eksikliği olması halinde problem oluyormuş bunlar alınırsa iyi olur gibisinden bir bilgi aldım ben bu arada

kaynaklı maynaklı paylaşacaktım da kaynağı kaybettim. Bulursam eklerim :)

D vitamini çoğu insanda eksik ama kimse farkında değil tahlil yaptıran yok.

Bunu ben de okudum. Ne olur ne olmaz bu aralar haftada 20-30 damla devit3 alınabilir önlem olarak.

_opeth
19-08-2020, 21:27
D vitamini çoğu insanda eksik ama kimse farkında değil tahlil yaptıran yok.

Bunu ben de okudum. Ne olur ne olmaz bu aralar haftada 20-30 damla devit3 alınabilir önlem olarak.

ben Nisan ayında kontrol ettirdim. Bir tek d vitamini eksiği çıktı. Coledan bitirdim Devit'i de yarım içtim muhtemelen kışın devam ederim

CVK
19-08-2020, 22:21
ben Nisan ayında kontrol ettirdim. Bir tek d vitamini eksiği çıktı. Coledan bitirdim Devit'i de yarım içtim muhtemelen kışın devam ederim

Ben yaklaşık iki senedir coledan kullanıyorum, bende sürekli eksik d vitamini.

imprezaWRC
20-08-2020, 14:30
Bunlarin hic biri pandemi değil
O yuzden tarihin en hizli bulunan aşısı olcak.

Eminmisin ?
Pandemi - Vikipedi (https://tr.wikipedia.org/wiki/Pandemi)

Oznsrl
28-08-2020, 16:39
Abiler arkadaşlar selamlar.Büyük yengemiz hastalığa yakalanmış ktü farabi tıp fakültesinde yoğun bakımda covid bulaşıp iyileşmiş 0 negatif kanı olan birisinin kanına ihtiyacımız var rize trabzon çevresi

iletişim Bekir saral : 0542 448 seksen bir almış

Omak
31-08-2020, 00:04
Abiler arkadaşlar selamlar.Büyük yengemiz hastalığa yakalanmış ktü farabi tıp fakültesinde yoğun bakımda covid bulaşıp iyileşmiş 0 negatif kanı olan birisinin kanına ihtiyacımız var rize trabzon çevresi

iletişim Bekir saral : 0542 448 seksen bir almış

Cok gecmis olsun, post ustte kalsin diye mesaji yaziyorum.

S.Özeren
01-09-2020, 11:16
Eminmisin ?
Pandemi - Vikipedi (https://tr.wikipedia.org/wiki/Pandemi)

Son kararim.
Hic biri dünyaya yayılmadı.

halili
01-09-2020, 12:03
Dün akşam annemi 3 4 gündür mide bulantısı ishal gibi nedenlerle üsküdar devlete götürdüm.Kapıdan sadece annemi aldılar.İçerde pozitif hastalar var diye.tomografi çekip 1 saat kadar beklettiler.Şükürler olsun birşey çıkmadı.Esas şikayeti için kan alıp corona testi yaptılar.kan testinde Üşütme den dolayı enfeksiyon çıktı ilaç verdiler. Corona sonuçu daha çıkmadı.

Esas mevzu kapıda covid bölümünde örnek alan doktorla sigara içerken konuştuk.150 hasta var bugün dedi.Kapıda dururken kadının biri içerden ben pozitif im açılırmısın diyerek çıktı.arabaya bindi gitti.

Yine beklerken 2 genç bekliyordu.doktor geldi ilaç verdi.sabah dedi aile hekimini ara 14 gün raporunu yazsın dedi. ilacıda ilk gün 8 tane 2.gün 5 3.gün 3 tane iç dedi 5 gün sonra seni arıyacaz dedi.yanındaki kişiyede sende temaslısın 14 gün karantinaya gir dedi.ses (tc ile sistem adı galiba ) de kayıt ettim seni dedi.

Yani her test pozitif çıkanı direk eve gönderiyorlar.Ağır bir şikayeti yoksa kendi insiyatifine bırakıyorlar.Misal o hastalardan biri ticariye bindi gitti.:ofk:

halili
01-09-2020, 12:26
Tepkiler artınca ..
Son dakika... Şok tespit! Pozitif sonuclar sisteme girilmedi - Haberler Milliyet - Sayfa 3 (https://www.milliyet.com.tr/galeri/son-dakika-sok-tespit-pozitif-sonuclar-sisteme-girilmedi-6294716/3)

imprezaWRC
01-09-2020, 13:33
Dün akşam annemi 3 4 gündür mide bulantısı ishal gibi nedenlerle üsküdar devlete götürdüm.Kapıdan sadece annemi aldılar.İçerde pozitif hastalar var diye.tomografi çekip 1 saat kadar beklettiler.Şükürler olsun birşey çıkmadı.Esas şikayeti için kan alıp corona testi yaptılar.kan testinde Üşütme den dolayı enfeksiyon çıktı ilaç verdiler. Corona sonuçu daha çıkmadı.

Esas mevzu kapıda covid bölümünde örnek alan doktorla sigara içerken konuştuk.150 hasta var bugün dedi.Kapıda dururken kadının biri içerden ben pozitif im açılırmısın diyerek çıktı.arabaya bindi gitti.

Yine beklerken 2 genç bekliyordu.doktor geldi ilaç verdi.sabah dedi aile hekimini ara 14 gün raporunu yazsın dedi. ilacıda ilk gün 8 tane 2.gün 5 3.gün 3 tane iç dedi 5 gün sonra seni arıyacaz dedi.yanındaki kişiyede sende temaslısın 14 gün karantinaya gir dedi.ses (tc ile sistem adı galiba ) de kayıt ettim seni dedi.

Yani her test pozitif çıkanı direk eve gönderiyorlar.Ağır bir şikayeti yoksa kendi insiyatifine bırakıyorlar.Misal o hastalardan biri ticariye bindi gitti.:ofk:

Geçmiş olsun, benimde valide dün rahatsızlanmış ama terledim de rüzgarda kaldım gözüyle baktığından ve korkudan hastaneye gitmiyor. Evde dinleniyor.

Senin gördüğün tabloya gelirsek de, şimdi o taksi şoforü başkalarına ve evdekilere, evdekiler dışarıya, dışarıdakiler içeriye, .... en son bahçıvan hepimize...

Bahçıvan dedimde, bizim sitede bahçe işlerine bakan adamı 1-2 haftadır görmüyordum ki gördüğümde de eleman gayet rahat şekilde maskesiz ortalarda ve başka personeller ile de görüşüyordu. Sonuç, eleman corona olmuş o yüzden ortalarda yok. Ama hastanede mi, evde mi o konu net değil. Önlem var mı, tabiki yok.

imprezaWRC
01-09-2020, 14:57
Son kararim.
Hic biri dünyaya yayılmadı.

Jokerlerin duruyor onları değerlendirseydin :D
"1918-1919 yıllarında meydana gelen "İspanyol gribi" salgını dünya çapında dramatik ölümle sonuçlandı." Neyse, hayırlısı diyeyim ne diyeyim. Ben pek umutlu değilim. :(

_opeth
01-09-2020, 15:18

taksiye binmek büyük risk işte. arabayla gidemeyeceğim bir yer olduğu zaman martıya binip gidiyorum. en son basın test aracı almak için Kartal'a gittim

ghibli06
01-09-2020, 19:12
Almanya Türkiye'de negatif çıktığı için seyahat izni alanların Almanya'daki testlerinin çoğu pozitif çıkmış, DW açıkladı bunu, TR deki sonuçların son derece güvensiz olduğunu yazıyor Almanlar...

gerçi büyük resme bakın, dış minnaklar, Doğu Akdeniz vs vs...

2jz
02-09-2020, 01:46
Muftulukteki usulsuzluklere karşı cıktığı icin hedef yapılan imam hayatını kaybetti (https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/muftulukteki-usulsuzluklere-karsi-ciktigi-icin-hedef-yapilan-imam-hayatini-kaybetti-1762685)

Gerçekse çok yazık. Cinayet. Planlayarak ve tasarlayarak adam öldürme.

_opeth
02-09-2020, 08:57
Muftulukteki usulsuzluklere karşı cıktığı icin hedef yapılan imam hayatını kaybetti (https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/muftulukteki-usulsuzluklere-karsi-ciktigi-icin-hedef-yapilan-imam-hayatini-kaybetti-1762685)

Gerçekse çok yazık. Cinayet. Planlayarak ve tasarlayarak adam öldürme.

Twitterda söylenene göre herhangi bir koruyucu vermeden coronadan ölmüş kişileri temizlemekten. Fetoden sonra daha kötü bir teskilatlanma ve kenetlenme ve farklı konuşanı dışlama durumu hakim...

imprezaWRC
02-09-2020, 10:54
Bugün yetkili servise gittim. Yedek parçadan sorumlu kişi Rize'de köyüne gitmiş gelmiş corona'yı kapmış. Haliyle, bütün ekip test yaptırmış. Adamda evde dinlenerek atlatmış.
Negatif olduğunu da doğrulamak için 1-2 kere daha test yapmışlar yine negatif sonuç verince işine dönmüş.

Tatil adı altında kayınvalide dırdırı çektim, 1 defa ataşehirde cemil&cemal usta iskendere gittim ki gittiğimiz saatte de personel harici kimse yoktu, Birde dışarıda oturduk. Berbere hiç gitmedim. Hanım evde koyun kırpar gibi traş ediyor. Taksiye hiç binmedim. Otele gitmedim. Avm'ye girmiyorum. İstanbul dışı anca uçakla gidilebilecek işe de gitmedim. Hatta nazikçe reddettim sonra da sağolsun iş kesildi.
Antalya havalimanı terminal görüntüsünü de gördükten sonra bu hikaye bitti diyene kadar uçağa muçağa da binmem. Binersem, coronadan olmasa psikolojik olarak biterim. Zaten pek de ruh halim iyi değil.
Neyse, şimdilik benden bu kadar.

ghibli06
02-09-2020, 11:15
Almanlar testler hatalı diyor, sağlık bakanlığı 'aaa bazı yetkili kurumlar veri girmeyi ''unutmuş'' ' diyor... beyler iyice saçmalamaya başladık, otelciler batıyor döviz bitti diyerek turizm bölgelerini açtık, okullar batacak diye okulları açtık sınavları yaptık, Allah hepsinin cezasını versin futbol oynanacak diye şimdi tribünlere adam alınacak, yahu daha aşı yok tedavi yok biz bu illeti nasıl atlatacağız diyen yok... şunu net anladım ki günde 3-4bin vaka 50-100 ölü kabulümüz yani ekstra hiç bir önlem alınmayacak, ama çember daralıyor, bizim sitede bir ev karantinadaymımş yeni haberimiz oldu, kime sorsam aileden ya da arkadaşlarından birisi mutlaka covid, şu an sürü bağışıklığı denemesinin babası yapılıyor ülkemizde, ölmezsek en başarılı ülke olduk diyerek hava atarız artık dünyaya...

imprezaWRC
02-09-2020, 11:53
Almanlar testler hatalı diyor, sağlık bakanlığı 'aaa bazı yetkili kurumlar veri girmeyi ''unutmuş'' ' diyor... beyler iyice saçmalamaya başladık, otelciler batıyor döviz bitti diyerek turizm bölgelerini açtık, okullar batacak diye okulları açtık sınavları yaptık, Allah hepsinin cezasını versin futbol oynanacak diye şimdi tribünlere adam alınacak, yahu daha aşı yok tedavi yok biz bu illeti nasıl atlatacağız diyen yok... şunu net anladım ki günde 3-4bin vaka 50-100 ölü kabulümüz yani ekstra hiç bir önlem alınmayacak, ama çember daralıyor, bizim sitede bir ev karantinadaymımş yeni haberimiz oldu, kime sorsam aileden ya da arkadaşlarından birisi mutlaka covid, şu an sürü bağışıklığı denemesinin babası yapılıyor ülkemizde, ölmezsek en başarılı ülke olduk diyerek hava atarız artık dünyaya...

Bizim sitede de birinin annesi coronadan vefat etmiş. Bir ev karantinada ama hangi ev öğrenemedik. Ancak, evin küçük çocuğu ortalarda geziniyor diye bilgi aldık. O gün bugündür çocuklar pek ortalıkta gezinmiyor. Bir akıllı kişisel veri falan diye karantinada olan evi, aileyi öğrenmek doğru olmaz dedi. Ne bileyim adam geziniyor mu, karantinada mı. Belki adamla aynı zamanda köşedeki markete girdik, dip dibe sırada durduk. Aman sakın öğrenmeyelim. Kişisel veriymiş, sanki herifin TC'sini, banka şifresini istedik. Yönetim zaten adamı sinir eder boyutta.
Eşimin dayısı astım hastası ama o da milletle ağız ağıza dolanıyor. Hastalanmazsa şaşıracağım. Birde geçenlerde bize meyve sebze bırakayım diye ısrar etmiş, eşim kızınca vazgeçmiş.
65 yaş üstüne yeni yasaklar gelmiş. Benim maunları 1 sene görmesem yanıma kardır :D :D

punto_multijet
02-09-2020, 12:59
Almanya Türkiye'de negatif çıktığı için seyahat izni alanların Almanya'daki testlerinin çoğu pozitif çıkmış, DW açıkladı bunu, TR deki sonuçların son derece güvensiz olduğunu yazıyor Almanlar...

gerçi büyük resme bakın, dış minnaklar, Doğu Akdeniz vs vs...

bir arkadasım Zürih üzerinden Almanya ya evine geçti test yapılmadan. Bu şekilde sistem açığı kullananlarda var. direk gidersem test mest uğraştıracaklar diyordu

Tunacan
02-09-2020, 16:55
Biraz boğaz ağrısı, baş ağrısı ve halsizliğim var.
Sizce covid olma ihtimalim nedir?
Test yaptırmalımıyım?

ÖmerF.Bayar
02-09-2020, 17:10
Biraz boğaz ağrısı, baş ağrısı ve halsizliğim var.
Sizce covid olma ihtimalim nedir?
Test yaptırmalımıyım?

Son zamanlarda belirtileri okudunuzmu ? Psikilojik olabilir banada oluyor

Tunacan
02-09-2020, 17:49
Son zamanlarda belirtileri okudunuzmu ? Psikilojik olabilir banada oluyor

Psikolojik olmadığına eminim..

ghibli06
02-09-2020, 18:43
Psikolojik olmadığına eminim..

tabii ki test yaptır, aman diyeyim...

Tunacan
02-09-2020, 19:50
tabii ki test yaptır, aman diyeyim...

Doğruluğu %60mış abi testlerin. Nasıl güveneyim?

_opeth
02-09-2020, 19:58
tat ve koku almada problem varsa mümkün, yoksa gidip hasta olmak da var

Runo
02-09-2020, 20:25
Arkadaşım, arkadaşı pozitif çıktığı için test yaptırdı, sonucunda kendiside pozitif çıktı. Sorun şu ki en ufak bir tıksırma ateş halsizlik dahi olmadı 14 gün boyunca. Daha ilginci burun buruna yaşadığı eşi negatif sonuçlanmıştı ilerleyen günlerde test yaptırmasına rağmen. Test sonuçlarına random atıyorlar herhalde :)

ghibli06
03-09-2020, 07:07
Ankara'da her yer kırmızı, mezarlıklar hariç... oraya mı gidin diyorlar???

makif84
03-09-2020, 07:53

Öğle olmasına rağmen kimsenin umrunda değil gerçekten.Neye güvenip böyle rahat davranıyorlar anlamıyorum. Medikal sektördeyim işlerimi tel ile halletmeye çalışıyorum.
Mümkün oldukça ziyarete gitmiyorum.

imprezaWRC
03-09-2020, 09:41
Okulları böyle bir ortamda neden açmaya çabalıyorlar? Catering firması taş mı yesin, kırtasiye firması taş mı yesin, okul kıyafeti yapanlar taş mı yesin, servis hizmeti verenler taş mı yesin? Atın çocukları ateşe bakalım ne oluyor görelim. Anası babası doğuştan astım olan var, bir arkadaşımız kalp hastası, bir arkadaşımızın çocuğu da astım hastası, çocuk her mevsim hastalanabiliyor ve haliyle çevresini de hasta edebiliyor. Çocuğun ekim başında doğum günü var, ne zaman gittiysek çok şükür boş geçmedik bizim çocukda hastalandı.
Okulda sınıfta sosyal mesafe yapsalar koridorda, yemekhanede ne olacak. Küçüklerin bütün gün maske takabileceklerini de sanmıyorum. O maskeler tek tip olsa, yemek yerken maskeleri çıkardıklarında birbirlerine karışabilir, yere düşebilir, yerden alıp ağzına takabilir.
Tüm personele günlük test mi yapacaklar? Herhalde böyle bir durumda günlük test sayısı 1 milyon olur. Hoş testin de %100 doğruluk payı da yok. 3 kere negatif 4.'de poztif çıkabilirsin.
Sırf başından savmak için okula gitsin diyen veliler var. Çocuk ile bakıcı ilgileniyor, anne bütün gün mabadını gezdirmekle meşgul. Hastalansa bile okula gönderenler var. (evde bakabilecek durumu olan da aynısını yapıyor, git çocuğum en az 3 çocuğa bulaştırmadan gelme, bayılırsan okuldan arasınlar gelip alırım seni veya bakıcı alır aman bana ne)
Neye güveniyorlar veya neyi garanti edebiliyorlar ? Mart ayında sınıfın hatta okulun yarısı kırıldı. Okul hiçbir önlem almadı. Hatta, garipsemediler, telefon dahi açıp sormadılar. Bizim çocuk havale geçiriyordu. Titremeler, bir düşen bir çıkan ateş, halsizlik, üstüne yürüyememesi... (yüksek seyreden veya bir yüksek bir alçak giden ateşte kalçada veya ayaklarda su toplaması olabiliyor ve çocuk bu ödem geçene kadar yürüyemiyor. Bizim 2 kere başımıza geldi. İlk seferinde çocuk derdini anlatamıyordu, hastane de sabahladık o test bu test soyup sogana çevirdikten sonra çözümü bulmuşlardı. Buradan memorial'a da.... neyse)
Çocuk hastalanınca ayakta atlatır falan mı sanıyorlar. Her çocuk aynıdır mı diyorlar? Bu inadın sonu iyi olmayacak diye düşünüyor ve endişeleniyorum. Her geçen günde gerim gerim geriliyorum.

KÖROĞLU
03-09-2020, 10:22
sistem ölen öldü kalan sağlar bizimdir'e doğru gidiyor.

Ekonomi > Corona oldu.

ghibli06
03-09-2020, 10:38
Okulları böyle bir ortamda neden açmaya çabalıyorlar? Catering firması taş mı yesin, kırtasiye firması taş mı yesin, okul kıyafeti yapanlar taş mı yesin, servis hizmeti verenler taş mı yesin? Atın çocukları ateşe bakalım ne oluyor görelim. Anası babası doğuştan astım olan var, bir arkadaşımız kalp hastası, bir arkadaşımızın çocuğu da astım hastası, çocuk her mevsim hastalanabiliyor ve haliyle çevresini de hasta edebiliyor. Çocuğun ekim başında doğum günü var, ne zaman gittiysek çok şükür boş geçmedik bizim çocukda hastalandı.
Okulda sınıfta sosyal mesafe yapsalar koridorda, yemekhanede ne olacak. Küçüklerin bütün gün maske takabileceklerini de sanmıyorum. O maskeler tek tip olsa, yemek yerken maskeleri çıkardıklarında birbirlerine karışabilir, yere düşebilir, yerden alıp ağzına takabilir.
Tüm personele günlük test mi yapacaklar? Herhalde böyle bir durumda günlük test sayısı 1 milyon olur. Hoş testin de %100 doğruluk payı da yok. 3 kere negatif 4.'de poztif çıkabilirsin.
Sırf başından savmak için okula gitsin diyen veliler var. Çocuk ile bakıcı ilgileniyor, anne bütün gün mabadını gezdirmekle meşgul. Hastalansa bile okula gönderenler var. (evde bakabilecek durumu olan da aynısını yapıyor, git çocuğum en az 3 çocuğa bulaştırmadan gelme, bayılırsan okuldan arasınlar gelip alırım seni veya bakıcı alır aman bana ne)
Neye güveniyorlar veya neyi garanti edebiliyorlar ? Mart ayında sınıfın hatta okulun yarısı kırıldı. Okul hiçbir önlem almadı. Hatta, garipsemediler, telefon dahi açıp sormadılar. Bizim çocuk havale geçiriyordu. Titremeler, bir düşen bir çıkan ateş, halsizlik, üstüne yürüyememesi... (yüksek seyreden veya bir yüksek bir alçak giden ateşte kalçada veya ayaklarda su toplaması olabiliyor ve çocuk bu ödem geçene kadar yürüyemiyor. Bizim 2 kere başımıza geldi. İlk seferinde çocuk derdini anlatamıyordu, hastane de sabahladık o test bu test soyup sogana çevirdikten sonra çözümü bulmuşlardı. Buradan memorial'a da.... neyse)
Çocuk hastalanınca ayakta atlatır falan mı sanıyorlar. Her çocuk aynıdır mı diyorlar? Bu inadın sonu iyi olmayacak diye düşünüyor ve endişeleniyorum. Her geçen günde gerim gerim geriliyorum.

günde 5.000 vaka ve 100 ölü olsa bile artık bunlar normal karşılanır oldu, ayda 3.000 ölü senede ortalama 35.000 kişi ölse hadi 5 sene sürse en fazla 200.000 ölü ile hallederiz, sonuçta 70 milyon nüfus var... bence böyle düşünüyorlar, şurada 3 ay sonra 1 sene olacak, ne aşı var ne de tedavi...

Burak Mehmet
03-09-2020, 12:45
Cuma günü pozitif çıkan hastanın 6. günde hala sistem girişi yapılmadı,karantinası olmadı,devlet memuru olan eşine temastan dolayı rapor verilmedi test yapılmadı... Burası Ankara...

pirasa
03-09-2020, 13:05
https://paylasio-images.herokuapp.com/400x240/https://68.media.tumblr.com/b1e2975400fce327f5c12d08ac7ddf8a/tumblr_ojkmu6DH1a1ujmvy2o1_500.jpg

mevcut pandemi yönetimi :D

rebelh
03-09-2020, 13:27

ankarada vaka artışının sebeplerinden birisi de gerizekalı kamu yöneticileridir
bir büyüklerinden icazet almadan kendi kendilerine karar verip sorumluluk alabilecek yeterlilikleri olmadığı için aptallıkları hastalığın yayılım hızını arttırmaktadır..

ardicli2000
03-09-2020, 13:34

Haritada bugün Mayıs ayındaki kırmızılığın 5-10 katı varken sayıların yarı yarıya olması da cidden ilginç....

ghibli06
03-09-2020, 14:02
Haritada bugün Mayıs ayındaki kırmızılığın 5-10 katı varken sayıların yarı yarıya olması da cidden ilginç....

şu an vaka sayısı gerçekten 1.500 olsaydı, o rakamlara en fazla 100 diye yansır 'ahanda coronayı ilk yenen ülke olduk' derlerdi...

ardicli2000
03-09-2020, 14:57
Ya bizde onu ta başlangıçta yaptılar.

Yurtdışından gelende risk var dediler ettiler o kadar, bizde bilgi işlemden elemanlar eğitimden gelmişlerdi, adamlar hakkında bizimkiler karar verene kadar akşamüzerine kadar binada heeeeeüüeüüüeeeee diye sırıta sırıta gezindiler. Mesai bitimine 1-2 saat kalmış, "siz eve gidin, karantinada kalın" demişler sonunda.

Biz de yarı kamuyuz ama dediğin gibi vasıflı adam yok, inisiyatif alacak adam yok. Bi tane delikanlı çıkıp diyemiyor "lan ben karar verdim adamlar hasta olabilir, ben gönderdim" diye, o üstünü bekliyor, o daha üstünü bekliyor... İlla bekleyip soracaklar.

Askerlik gibi... Adamlar devamlı başkasına atıyor ki sonrasında bir şey olursa "o dedi, ben demedim" diyebilmek için.

Bazen üste doğru o kadar saçma salak şeyler çıkıyor ki, bi ara YK Başkanı bize not iletmişti, daha doğrusu GSY'ye idi not... "Beni böyle boş işlerle uğraştırdığınız için teşekkür ederim, bunu bana niye imzaya gönderiyorsunuz!!??" diye :D Tabi adam akıllandı mı, akıllanmadı. Kafa aynı... Hep aynı. Sistem değişti mi, değişmedi.. Olay aynı, kişiler farklı.

Burada şöyle bir durum da var.

Amirlerin temel görevi iş görmek olmasına rağmen, kendilerince vazife bildikleri en büyük görev ÜSLÜKLERİNİ TASLAMAK olduğundan, verilen karar doğru olsa bile "BAĞAAA SORMADAN NASU GÖNDERURSUNUZ" olacağından herkes "banane aq, nolursa olsun" modunda takılıyor.

ardicli2000
03-09-2020, 15:04
Herkese geçmiş olsun ya, geçen arkadaş da söyledi, etraftan, eş dost, çalışma ortamından falan da haberler almaya başladık, iyice yakınımıza geldi, tırsıyorum dedi.

ABD'de doktor arkadaşım var, çocuğu okuldan kapmış getirmiş, ailecek corona oldular. Ancak 4-5 gün içerisinde geçirdiler çok şükür. Çocuk sadece burun akıntısı ve ufak öksürük, hanımı da grip gibi atlattı. Arkadaş ise biraz daha orta şiddette geçirmiş. Halsizlik, kas ağrısı, öksürük, soğuk terleme, biraz ateş vs gibi şeyleri en çok o yaşamış, diğerlerinde hiç bir şey yok neredeyse.

Bu arada bizi ayırırlar diye de hastaneye gitmedi, iş moka sararsa, kendi kendimi idare ettiremezsem hastaneye gideceğim, hiç gitmek istemiyorum, burada sistem zaten berbat diyordu... Neyse ki gitmek zorunda kalmadı.

Başından beri bahsettiği reçeteyi uyguladığını söyledi:

- Sambucol veya benzeri C+D vitaminleri içeren bir suda eriyen vitamin.. Çinko da içerirse iyi olur demişti.
- Balgam sökücü (ciğerleri temizleyebilmek için)
- Bol su (yine ciğer ve boğazları temizlemek için)
- Buna son olarak ben bir de Coraspin ekledim kendi kendime dedi. Halsizliği falan alsın kendine getirsin diye.

İyi dedim yine çabuk iyileştiniz çok şükür.

Coraspin i ibuprofen le değiştirin.
Imuneks yerine de Propolis yiyin.

mcemrek
03-09-2020, 15:20
Binali Yıldırım ve eşi koronavirüs e yakalanmış. Korunarak yaşayanlar bile yakalandığına göre normal vatandaşların durumu hepten vahim. istanbul da toplutaşıma ile işine gitmeye çalışan vatandaşa Allah yardım etsin.

rebelh
03-09-2020, 15:26
bisiklet kullanın derim mümkünse ya da özel vasıta ama istanbulda trafik derdi çok bisiklet en sağlıklısı gibi

imprezaWRC
03-09-2020, 15:56
bisiklet kullanın derim mümkünse ya da özel vasıta ama istanbulda trafik derdi çok bisiklet en sağlıklısı gibi

Yayalara ve motorsiklet kullanıcılarına saygısı olmayanların daha çoğunlukta olduğu İstanbul'da bisiklete binersek muhtemelen ilk hafta herhangi birgün yola salça oluruz :(

rebelh
03-09-2020, 16:01
Yayalara ve motorsiklet kullanıcılarına saygısı olmayanların daha çoğunlukta olduğu İstanbul'da bisiklete binersek muhtemelen ilk hafta herhangi birgün yola salça oluruz :(

istanbula geldiğimde zeytinburnuna arkadaşa giderdim genelde kalmak için
eskiden birileriyle buluşacaksak taksimde buluşurduk akşam arabayla gitmesi sağlam bi çile olurdu en az yarım saat yol üstüne birde park yeri bulma süresi
bi gün dönerken bi baktım evle taksim arası 7 km :)
istanbulda bir çok yer mesafe bakımından birbirine çok yakın ama süre bakımından çok uzak o yüzden motorsikletli kuryeler iyi iş yapıyor

BARR
03-09-2020, 16:01
Sene sonuna kadar evden "homeoffice" DEWAMKEE dedi bizim şirket Allah razı olsun.

fanatik
03-09-2020, 16:20
Coraspin i ibuprofen le değiştirin.
Imuneks yerine de Propolis yiyin.

iBUPROFEN in covid-19 etkilerini arttırma potansiyeli var.
Kesinlikle kullanılmamalı!...

Burak Mehmet
04-09-2020, 08:46

Geçen ay 800 km bisiklet sürmüşüm İstanbulda ( normalde ankarada ikamet ediyorum eğitim için bir ay istanbuldaydım) ve çok rahat söyleyebilirim ki anadoluda sahil avrupada bahçeköy civarlarında hiç sıkıntı yaşamadım.. aksine sürücüler Ankaraya göre çok daha medeniydi. Benim sürdüğüm bölgelerden de kaynaklanıyor olabilir. Özellikle Bahçeköy civarında tabelalarda "Şeridi bisikletliler ile paylaş" yazıları umut verici...

muratburunce
04-09-2020, 08:56
Geçen ay 800 km bisiklet sürmüşüm İstanbulda ( normalde ankarada ikamet ediyorum eğitim için bir ay istanbuldaydım) ve çok rahat söyleyebilirim ki anadoluda sahil avrupada bahçeköy civarlarında hiç sıkıntı yaşamadım.. aksine sürücüler Ankaraya göre çok daha medeniydi. Benim sürdüğüm bölgelerden de kaynaklanıyor olabilir. Özellikle Bahçeköy civarında tabelalarda "Şeridi bisikletliler ile paylaş" yazıları umut verici...

katılıyorum ankara daha kötü bence bisiklet için bende günlük işe bisikletle gelip gidiyorum benim geldiğimi göre göre adam arabanın burnunu çıkarıyor önüme sonra mal mal suratıma bakıyor özellikle taksiciler bu konuda çok umursamaz ankarada

akko
04-09-2020, 09:42
Sene sonuna kadar evden "homeoffice" DEWAMKEE dedi bizim şirket Allah razı olsun.

valla çok iyi abi. bizimki de "ölümüneoffice" devam diyor,
ama ceo vs. gelmiyor tabi :D

Ormanci
04-09-2020, 13:00
valla çok iyi abi. bizimki de "ölümüneoffice" devam diyor,
ama ceo vs. gelmiyor tabi :D

Bizimkiler de öyle, 1-2 tane de olsa vaka çıktı, ona rağmen devam ediyorlar.

Tabi yukarıda rebel'in dediği gibi, kamu olmamamıza rağmen "basiretli" yöneticiler olmadığı için "arkadaş bu adam hasta, ben gönderdim, ben tatil ettim, ben idari izin veriyorum" diyemedikleri ve özellikle de evden çalışma, tatil verme vesaire konularında "göze batmamak, şirin görünmek" adına ilk davranan olmak istemiyorlar. Diğer benzer kurumlar da aynı şekilde bekliyor. Bakalım ne olacak.

"Normalleşme" sürecinde de hemen "bakın hemen nasıl normalleştik" diye bizi anında çağırmışlardı.

Yönetim geçen gün karar vermiş, kronik rahatsızlıkları olanlara idari izin falan gibi bişey vermişlerdi, "bitti, çağırılsın" demişler. Yahu adamlardan ne istiyorsunuz, yönetimin bunlarla alakası yok, muhatap değiller bişey değiller, o insanların dünyayı kurtardığı da yok ofiste... Öyle manyak bi iş yoğunluğumuz yok, bırakın gelmesin insanlar. Yarın öbür gün iş yerinde, işe gidip gelirken yolda, orada burada hastalık kapıp ölüp gitseler ne yapacaksınız? Vebali ne olacak?

Ama ne yaparsınız... Şekilci ülkenin şekilci aksiyonları... Başka bişey değil.

GÖKTÜRK
04-09-2020, 21:14
forumumuzda pozitif olup negatife dönen var mı? aile bireylerimden farklı belirtiler gösterenler var, direkt yaşamış kimse yok çevremizde soru sorabileceğim , şuan hastaneye de gitmek istemiyorum ***** ankara virüsün en yüksek olduğu şehir olarak açıklandı , negatif gitsek pozitif oluruz diye düşünüyorum

Ormanci
06-09-2020, 22:43
Bugün bisikletten düşünce Kadıköy Acıbadem'e kontrole gittik, hanımda dedi ki, geçende çocuğu götürmüştü, hastane bomboş gel gidelim bi kontrol etsinler dedi. Tam beklediğimiz yerde bi adam geldi, yabancı idi herhalde, Coronalıymış adam, anlatıyorlar tam anlamıyor ama Türkçe konuşuyor :D Bi garipti, adamı dışarı çıkardılar, bizi saklıyolar bi odaya falan, ortam bi gerildi... Adama test yapmışlar pozitif çıkmış, "şahsi aracınızla bi hastaneye gidin" mi ne demişler, testi nerede yaptırdıysa... Ya da herhalde pandemi hastanesine git demek istediler. Adamlar mal mal dolanıyo, yakınları da diyor ki başka Acıbadem'e gidelim, bankodakiler anlatamadı bi türlü, tüm Acıbadem grubu şu an almıyor, pandemi hastanesine gitmeniz lazım diyor, adamlar hala garip bi moddalar, ne yapıyorlardı anlamadık. İşimiz bitti bastık gittik, hanıma diyorum, önce bisikletten uçtum, hastane boş dedin coronalı adam denk geldi bi de diyorum :)

Day Walker
07-09-2020, 07:44
Acıbadem dahil özel hastanelerde şöyle bir durum var.

Gecelik yatak ücretleri çok düşük olduğu için insanları almak istemiyorlar.

Tamamen ticari olarak düşünülüyor o yüzden.

Ormanci
07-09-2020, 08:56
Acıbadem dahil özel hastanelerde şöyle bir durum var.

Gecelik yatak ücretleri çok düşük olduğu için insanları almak istemiyorlar.

Tamamen ticari olarak düşünülüyor o yüzden.

Gerçi dün genelge çıktı sanıyorum, yine açılmaya başlayacaklar. SGK ödemeye başlıyormuş falan filan... Düzenleme gelir açarlar yakında.

Day Walker
07-09-2020, 12:35
Gerçi dün genelge çıktı sanıyorum, yine açılmaya başlayacaklar. SGK ödemeye başlıyormuş falan filan... Düzenleme gelir açarlar yakında.

Onların talep ettikleri rakamlar ile Bakanlığın verdiği rakam arasında çok fazla makas var. Özel poliçe ile gidenlerde de bu sorun olduğu için bayaa sıkıntılı bu süreç.

ardicli2000
07-09-2020, 12:39
Acıbadem'in SGK anlaşması yok diye biliyorum. Sadece özel poliçeye bakıyor. O da çok tuzlu fatura geliyor.

blumenberg
07-09-2020, 14:00
Acıbadem'in SGK anlaşması yok diye biliyorum. Sadece özel poliçeye bakıyor. O da çok tuzlu fatura geliyor.

arkadaşım TK'da müdür, acıbadem sigortası mevcut, geçen istanbul'da bir rahatsızlığı oldu acıbademe gittik, emar çektirmeye 2500tl para istediler, sigorta bir işe yaramıyor, bir de indirimli fiyat demesinler mi

imprezaWRC
07-09-2020, 14:34
Nasıl ya, özel sağlık sigortamız var ama birimize birşey olsa ss kuralı pandemi hastanesi mi bakacak ? İnatla okulları açacaklar, bizim çocuk hastalansa ben tomarla para ödediğim sağlık sigortamdan faydalanamayıp coronanın kol gezdiği hastaneye mi gideceğim. Bizim hanımın kafasına silah dayasınız o hastaneye çocuğu götürmez.

imprezaWRC
07-09-2020, 14:43
arkadaşım TK'da müdür, acıbadem sigortası mevcut, geçen istanbul'da bir rahatsızlığı oldu acıbademe gittik, emar çektirmeye 2500tl para istediler, sigorta bir işe yaramıyor, bir de indirimli fiyat demesinler mi

Acıbadem pahalı ama birde Memorial'ı görün o daha beter kucağa alıyor. Sigortasında ayakta tedaviyi karşılamıyor ise veya çok cüzi bir indirim var ise hiç gözünün yaşına bakmazlar çok güzel ayakta öperler.
Birde ayakta tedavi için limit belirlediler ise o limitin ne kadar olduğuna bağlı olarak tek kalemde bile limiti bitirme durumu olabilir. Biz doktordan memnunuz diye acıbadem sigorta ile acıbadem hastanesine gidiyoruz. Geçen sene sağolsunlar çaktırmadan doktor muayene ücretlerini de arttırmışlar. Tam hatırlamıyorum ama sanırım sadece 8 kere muayene olsa limiti anca bitirebiliyorken, aşısıydı oydu buydu derken 4.muayenede bize limit bitti demişlerdi. Bitince de poliçe şartları gereği ücretin yarısını ödeyip çıkmıştık. Ha öyle bile kol gibi ücret çıkarmışlardı ama yapacak birşey yok benim hanımın acıbadem saplantısı var.
Sadece çocukta ayakta tedavi oda limitli aldık. Bizim ikimizin ayakta tedavi için teminatımız yok ama birşey olursa çıkan ücretin yarısını ödüyoruz. Ben hanım hastalanınca yakındaki tıp merkezine götürmüştüm. O kadar ilgilendiler, test yaptılar, hastane temiz ve az hasta olmasına rağmen bizimki yine birde acıbademe mi gitsek demişti. Bana herhalde bir garezi var :D :D

imprezaWRC
07-09-2020, 14:44

Acıbadem'in yok malesef.

imprezaWRC
07-09-2020, 14:57
Bizimkiler de öyle, 1-2 tane de olsa vaka çıktı, ona rağmen devam ediyorlar.

Tabi yukarıda rebel'in dediği gibi, kamu olmamamıza rağmen "basiretli" yöneticiler olmadığı için "arkadaş bu adam hasta, ben gönderdim, ben tatil ettim, ben idari izin veriyorum" diyemedikleri ve özellikle de evden çalışma, tatil verme vesaire konularında "göze batmamak, şirin görünmek" adına ilk davranan olmak istemiyorlar. Diğer benzer kurumlar da aynı şekilde bekliyor. Bakalım ne olacak.

"Normalleşme" sürecinde de hemen "bakın hemen nasıl normalleştik" diye bizi anında çağırmışlardı.

Yönetim geçen gün karar vermiş, kronik rahatsızlıkları olanlara idari izin falan gibi bişey vermişlerdi, "bitti, çağırılsın" demişler. Yahu adamlardan ne istiyorsunuz, yönetimin bunlarla alakası yok, muhatap değiller bişey değiller, o insanların dünyayı kurtardığı da yok ofiste... Öyle manyak bi iş yoğunluğumuz yok, bırakın gelmesin insanlar. Yarın öbür gün iş yerinde, işe gidip gelirken yolda, orada burada hastalık kapıp ölüp gitseler ne yapacaksınız? Vebali ne olacak?

Ama ne yaparsınız... Şekilci ülkenin şekilci aksiyonları... Başka bişey değil.

Renault'da çalışan bir tanıdık var. (Ümraniye'de çalışıyor) Çalışırken maske çıkarmak ve yakındaki bir yere gidip yemek yemek yasak. Evdende birşey getirmen yasak. Mecburen yemekhaneye gidiyorsun. Adamlar, corona için süre belirlemişler. Diyelim senin yanına biri oturdu, maskeyi çıkardı ve öyle konuşmaya başladı. Sende maskeni çıkarmadın ama karşındaki de uyarına rağmen takmadı. Gidip bu durumdan rahatsız olduğunu belirtince efendim kaç dk yanınızda oturdu o şekilde konuştu diye soruyorlarmış. 15dk olmadıysa sıkıntı yokmuş. Lan bu virüs bulaşırsa yakın mesafeden ilk damlacık ile de bulaşır. Virüs trafiksiz ortamda bile anca 15dk'da karşı tarafa varabiliyor, breh breh breh.

Bizim oğlanın okulda da 1.sınıfları çağırmışlar. Hani 21 eylülde eğitime yüzyüze başalancaktı. Sen madem kimseyi takmıyorsun o zaman da bahane üretmeyeceksin bir güzel alternatif sunacaksın. Ben paraları bal gibi ödüyorsam sen de bakanı bile takmıyorsan o zaman bende çocuğu okula göndermiyorum sende bana online eğitim veriyorsun bitti gitti. İşine gelince tak, işine gelmeyince takma. KDV indirimi olunca iyice ağırdan al. Bir ara aradaki farkıda iade ederler artık.

Ne güzel ülke ya. Çeşit çeşit bakan var, cumhurbaşkanı var, kimse kimseyi takmıyor. Herkes istediği doğrultuda ilerliyor. Müthiş ya.

P.S: Bir arada acilden gelenden para almayacaklardı. Çocuk neredeyse havale geçirecek, neyse iyileşiyor ediyor tam çıkacaksın birşey ödemeyeceğiz değil mi diye soruyorsun yok efendim sizin renginiz baya yeşil o yüzden para da peşin, alalım şöyle sizi, girerken kırmızı değilmiydik, yok efendim yine yeşildiniz. Hasss...

rebelh
08-09-2020, 11:54
SARS(2003):Aşısı yok
MERS(2012):Aşısı yok
ZİKA(2015) :Aşısı yok
AIDS(1961) :Aşısı yok
Domuz Gribi(2009):Aşısı yok
Kuş Gribi(2007): Aşı var, tartışmalı
EBOLA(2014):Aşı var, tartışmalı
COVİD-19(2020):Bir umut bekliyoruz

bir tweetten alıntı
keşke aşı yerine tedaviye ağırlık verseler sanki daha mantıklı olurdu

misery1903
08-09-2020, 13:00
Tek başına bu karşılaştırmalar manasız bence. SARS zaten yayamadan adamı öldürüyormuş, hastaların 70%'inde hastanede tedavi gerektiriyormuş. Korona gibi 3 günde 5 düğün gezemiyor SARS'ı kapan teyze.
Şuraya göre:
https://www.thelancet.com/journals/laninf/article/PIIS1473-3099(20)30484-9/fulltext

Tamamını okumadım da bu karşılaştırmaları pek verimsiz buluyorum ben.

Neyin verimli olduğunu araştırmayı da bıraktım maalesef hala koronanın "ameriganın oyunu" olduğuna inananlar sağolsun. Oyunuysa da yayarak oyuna gelmiş olmuyor musun diye sormuyorum bile.

Vtec_2
08-09-2020, 20:52
Kardesim şuan Ankara Mamak'ta bedelli askerlik yapiyor. 31 agustosta birligine teslim oldu. Bugun kogusta yan yatakta yatan elemanda korona pozitif cikti. Birlige katilmadan önce korona testi yaptirmisti , negatif cikti. Bizi bir bolume aldilar , su bile vermiyorlar , beklemedeyiz diyor. Test vs yok. Atesi vs si gibi belirtisi olani kontrola alip , hastaneye sevk ediyorlar , 30 kisi *** göte tavuk surusu gibi dolaniyoruz dedi. Sonumuz hayir olsun.

ardicli2000
09-09-2020, 16:20

bir tweetten alıntı

Bir hastalığın tarihine bakarak aşı geliştirilip geliştirilmediği kriterini irdelemek hiç bir bilimselliği olmayan bir göstergedir.
Öncelikle geliştirilecek aşının maliyetine bakarsınız. 3-5 milyar dolarlık bir maliyeti olacak.
bunu 10 dolardan satsanız 6 milyar dolar kazanabilmek için 600 milyon adet satmak gerekir.
Bu sayıya ulaşmak çok zor. Adedini 20 dolar ve çift dozdan yapsanız 300 milyon adedi ABD ye sattığında ancak başa başa geliyorsunuz.
Kısacası bir aşı üretmek çok maliyetli. Ayrıca milyon belki de milyarlarca insana satabilmelisiniz. Bunu satacak sayı ve alacak ekonomik güç yoksa üretmek için uğraşmazsınız.

2.si virüsleri öldürmek bakterileri öldürmek kadar kolay değil. HIV için onca yıldır milyarlarca dolar harcanarak çeşitli çalışmalar yapılmasına karşın ne bir aşı ne de bir tedavi geliştirilebilmiş değil. Aşı çalışması olmayacak da çünkü salgın şeklinde ilerlemiyor. Ekonomik getirisi yok.

COVID, SARS grubundan bir virüs. Vücut içerisinde öldürmesi çok zor. Tek bir ajanla başa çıkmak mümkün değil. O nedenle aşı geliştirilmeli. Salgına bakıldığında gidişat aşının maliyetini çıkaracağını gösteriyor. Bu nedenle üzerinde çalışmak mantıklı. Ve çok sayıda firma/ülke çalışıyor. Kaynak ve milyarlarca dolar ayırabilirsiniz. Yine bile 2 hafta sonra mutasyona uğrayarak bulaşıcılığını kaybedebilir. Nitekim SARS da da böyle olmuş ve çalışmalar atıl kalmıştı. Harcanan paralar da boşa gitmişti. Bu COVID için de olabilir ve milyarlarca doların çöp olmasını göze alması çok zor. Buradaki avantajımız bir önceki SARS aşı çalışmaları üzerinden devam edilebilmesi. Bu aşı üretilme olasılığını arttırıyor.

Ayrıca SARS, 5 günde öldürdüğünden ve daha 2. günde konağını hastanelik ettiğinden çok sayıda kişiye bulaşamıyordu. Kısacası virüs kendi kendini öldürüyordu. Bu da salgın yaşanmasının önüne geçiyordu. Bu tarz bir hastalıkta aşı çalışmak makul değil.

HIV de öyle. Durup dururken havadan sudan bana HIV bulaşmıyor. Kanla, cinsel yolla bulaşıyor ki bu da kontrolünü çok daha kolay hale getiriyor. Halka mal olmuyor yani. Satış rakamı da bu nedenle düşük kalacak. Aşı geliştirilse 1000 dolardan satılacak. Afrika da bu aşıyı kim alacak?

Bu ve bunun gibi toooonla kriteri göz önüne aldığınızda bir aşıyı geliştirmek için belli başlı çok sayıda kriterin bir araya gelmesi gerekiyor. Yoksa iş yaş.

S.Özeren
09-09-2020, 22:28
Jokerlerin duruyor onları değerlendirseydin :D
"1918-1919 yıllarında meydana gelen "İspanyol gribi" salgını dünya çapında dramatik ölümle sonuçlandı." Neyse, hayırlısı diyeyim ne diyeyim. Ben pek umutlu değilim. :(

Abi ispanyol gribi 3 dalga seklinde geldi.
200 den fazla ülkeye mi yayılmış
Ben baya bakmistim bunlara covid den öncede
Hatta ispanyaya kufur ediyordum megersem alakasi yokmis adamlarin falan :D

S.Özeren
09-09-2020, 22:33

bir tweetten alıntı

Kendi görüşüm ,daha dogrusu bu görüşü savunuyorum
Sars
Mers
Covid 19
Birbirinden türediler zaten ayni gendeler
Ancak sars ile mers bu kadar bulaşıcı değildi, ama 30 kat daha ölümcülduler

Demin alinti aldigim konuda bu arada aşı olayi
Bahsedilem tweetdeki hic bir hastalik pandemi olup 200 ulkeye yayılmadı
Pandemi den kastim bu kadar yayilma heralde veba falandir tarihte.

Iki tane yol var aşı veya mutasyon.
Mutasyon şans işi , daha ölümcül hale de gelebilir ki hucrelere daha rahat tutunma formuna kavusmus arkadaş. O yuzden tum dünyada vakalar artmaya başladı.

Ikinci secenek ise aşı .

Tedavi bulunarak hastanelerin yükü indirilmez. Tedavi var diyip herkes cikar dışarı rahat takilir, saglik sistemi çöker.

O yuzden bağışıklık şart bunun da en akilli yolu aşı.

ardicli2000
10-09-2020, 08:39
Abi ispanyol gribi 3 dalga seklinde geldi.
200 den fazla ülkeye mi yayılmış
Ben baya bakmistim bunlara covid den öncede
Hatta ispanyaya kufur ediyordum megersem alakasi yokmis adamlarin falan :D

Sebebi ilk kez İspanyol basınının salgından söz etmesi. Bu sayede tüm dünyanın haberi oluyor. Yoksa salgını ABD askerleri başlatıp yayıyor. Yine aynı şekilde maske ve temzilikle çok rahat korunulabilecekken,o dönemde savaş olması ve kimsenin hijyen kurallarından haberi olmaması nedeniyle çok sayıda insana bulaşıyor ve ölümüne neden oluyor.

Oguzhandeniz
13-09-2020, 06:52
Arkadaşlar annem babam pozitif ben negatifim. Aynı evde yaşıyoruz. Nelere dikkat etmeliyiz? Babamda tansiyon var annemin öyle kronik bir hastalığı yok çok şükür. İlaç dışı neler almalıyız?

imprezaWRC
13-09-2020, 11:03
Arkadaşlar annem babam pozitif ben negatifim. Aynı evde yaşıyoruz. Nelere dikkat etmeliyiz? Babamda tansiyon var annemin öyle kronik bir hastalığı yok çok şükür. İlaç dışı neler almalıyız?

Geçmiş olsun :( .
Doktora danışmadan ilaç harici birşey almayın. Tavsiye ile hareket etmeyin. Tansiyon ilacı ile bazı takviyeler ve ilaçlar uyumsuz diye biliyorum.

_opeth
13-09-2020, 17:49

valla annen baban verilmiş olan ilaçları alsın sen ise bağışıklık güçlendirici birşeyler alabilirsin. vitabiotics immunance olabilir.

janet
13-09-2020, 23:56

kişisel herseyinizi ayırın.
sizde ya bir süre evinizi ayırın veya ailenizle beraber izole olmanızı öneriyorum.
ilerleyen günlerde semptomsuz vakalardan biri olma ihtimaliniz yüksek.
geçmiş olsun.

Yigit-Y
14-09-2020, 00:10

Kesin bulaşmaması için bir çare yok

Herkes maskeli mümkün ise görüşmeyin 14 gün

Ev her gün havalanmalı

Herşey ayrı olmalı yeme içme yıkanma çamaşır bulaşık yıkanması filan

Ama genelde bulaşmış oluyor

Siz belkide daha önce geçirdiniz antikor testi yaptılar mı size

Geçmeme şansı çok düşük aynı evde olup bulaşmama işi

Sağlam izole ve hijyeni sağlam tutmanız gerek

razzmatazz
14-09-2020, 21:36
Abiler bu antikor testini yorumlayabilirmisiniz testi yaptırdığım özel hastanede enfektesin dediler pandemi hastanesine yönlendirdiler pandemi hastanesindeki doktor ise atlatmışsın hiç bir sıkıntı yok dedi coronamıyım değilmiyim atlatmışsam başkasına bulaştırma riskim varmı net bilgi veren yok
https://hizliresim.com/YUyiNg

razzmatazz
14-09-2020, 21:38
https://i.imgyukle.com/2020/09/14/xtj06b.jpg

drago
14-09-2020, 21:52

Hekim değilim ama bu aralar şirket için tarama teklifleri alıyorum

Bildiğim kadarıyla ıgm hastalığı atlatmış olanlarda oluşan antikor testi, ıgg ise mevcut durumda geçiriyor mu sorusuna cevap veren antikor testi.

Görünen o ki atlatmışsınız ama dilerseniz başka bir hekime de sorun

drago
14-09-2020, 21:58
Hekim değilim ama bu aralar şirket için tarama teklifleri alıyorum

Bildiğim kadarıyla ıgm hastalığı atlatmış olanlarda oluşan antikor testi, ıgg ise mevcut durumda geçiriyor mu sorusuna cevap veren antikor testi.

Görünen o ki atlatmışsınız ama dilerseniz başka bir hekime de sorun

Özür diliyorum tam tersi imiş, editleyemiyorum silinirse iyi olur

lethaldoze
14-09-2020, 22:12
Bende bu 14 gün olayını yanlışmı anlıyorum. 14 gün kuluçka dönemi değilmiydi. Pozitif biriyle temas oldu ve şüphe duydunuz, 14 günde semptom yoksa ya da test negatifse bulaşmamış oluyor değilmi.
Ancak pozitifseniz 14 günde geçiyormu ki bu hastalık. Ya da taşıyıcı iseniz bağışıklığınız sağlamsa ve hissetmiyorsanız yine 14 gün sonra bulaştırıcılığınızdamı geçiyor.
Bu işi öyle karıştırdılar her kafadan ayrı ses çıktığından kafalar karışık.

razzmatazz
14-09-2020, 22:14
Özür diliyorum tam tersi imiş, editleyemiyorum silinirse iyi olur

Nasıl tam tersi hocam internetten baktığım kadarı ile bende sizin anlattığınız gibi anladım igm önceden geçirme durumu igg şuanki durum değilmi

drago
14-09-2020, 22:23
Nasıl tam tersi hocam internetten baktığım kadarı ile bende sizin anlattığınız gibi anladım igm önceden geçirme durumu igg şuanki durum değilmi

Notlarıma baktım şimdi, Igg hastalığı belirtisiz olarak geçirmiş olanları saptamada etkilidir diyor, igm ise yakın zamanda virüs ile karşılaşıldığının.

İggnin oluşması vakit alır yazıyor.

Bir hekime daha danışsanız iyi olabilir ama bendeki notlar bu şekilde

drago
14-09-2020, 22:24
Yarın test olacağız testi yapan kişiye de tekrar sorarım

razzmatazz
14-09-2020, 23:14
Yarın test olacağız testi yapan kişiye de tekrar sorarım

Sizde bir sorun bakalım ne yorum yapacaklar benim danıştığım hekimlerden biri testi yaptırdığım özel hastanenin başhekimi şuanda enfektesin diyor diğeride devlet hastanesinin pandemi doktoru oda hiç bi sorun yok bağışıklık kazanmışsın diyor

mrtysn
14-09-2020, 23:58
Notlarıma baktım şimdi, Igg hastalığı belirtisiz olarak geçirmiş olanları saptamada etkilidir diyor, igm ise yakın zamanda virüs ile karşılaşıldığının.

İggnin oluşması vakit alır yazıyor.

Bir hekime daha danışsanız iyi olabilir ama bendeki notlar bu şekilde

Zamanında antikor testi yaptırdıgımda IgM simdiki surec, IgC gecmis diye hatırlıyorum.

Alttaki haber de destekleyici nitelikte.
Prof. Dr. Tukek: Covid-19 antikor testlerinin hepsi guvenilir değil - Sağlık son dakika haberler (https://www.sozcu.com.tr/2020/saglik/prof-dr-tukek-covid-antikor-testlerinin-hepsi-guvenilir-degil-5853300/)

Tabi antikor testinin sürüntü testine göre dogruluk oranını gostermedigi de bi gercek

Oznsrl
15-09-2020, 04:54
Bende bu 14 gün olayını yanlışmı anlıyorum. 14 gün kuluçka dönemi değilmiydi. Pozitif biriyle temas oldu ve şüphe duydunuz, 14 günde semptom yoksa ya da test negatifse bulaşmamış oluyor değilmi.
Ancak pozitifseniz 14 günde geçiyormu ki bu hastalık. Ya da taşıyıcı iseniz bağışıklığınız sağlamsa ve hissetmiyorsanız yine 14 gün sonra bulaştırıcılığınızdamı geçiyor.

İlk pozitif çıktıktan 10 gün sonra belirti kalmamışsa devam diyorlar test bile yapmıyorlar

drago
15-09-2020, 07:37
Sizde bir sorun bakalım ne yorum yapacaklar benim danıştığım hekimlerden biri testi yaptırdığım özel hastanenin başhekimi şuanda enfektesin diyor diğeride devlet hastanesinin pandemi doktoru oda hiç bi sorun yok bağışıklık kazanmışsın diyor

Sordum şimdi igm antikor testi mevcut durum için, igg atlattı mi görmek için, igg de antikor sayısı görmek için imiş

misery1903
15-09-2020, 08:33

ortalaması 5 gün

ABD’de bulunan John Hopkins Blomberg Kamu Sağlığı Okulu’ndan enfeksiyon uzmanları koranavirüs kuluçka süresinin ortalama 5,1 gün olduğunu ortaya koydu. Bununla birlikte, dünya genelinde uygulanan 14 günlük karantina süresinin gerekliliği de çalışmayla beraber kanıtlandı. Araştırmada, virüsle enfekte olan kişilerin yüzde 2,5’ten azının semptomları 2,2 gün, yüzde 97,5’inin, yani hastaların büyük bir çoğunluğunun ise semptomları 11,5 gün içerisinde gösterdiği belirtildi.

Can alan virusun kulucka suresine ilişkin yeni bulgu (https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/can-alan-virusun-kulucka-suresine-iliskin-yeni-bulgu-1726228)

Evde geçirebilecek kadar iyi geçiriyorsanız ve 14 gün sonunda hiç bir belirti kalmazsa geçirmiş oluyorsunuz diye biliyorum ben.

Bu arada bu haber marttan kalmaymış, tekrar üzerine yeni bir şeyler eklendi mi araştırmadım açıkçası.

ghibli06
17-09-2020, 10:58
dün bakan açıklama yaptı.. da ne dedi onu pek anlayamadım? virüsü güzelce tanımışız tanımlamışız, şu kadar personel çalışıyormuş, şu kadar potansiyel varmış vs vs vs... yahu bana ne corona virüsünde isterse boynuz çıksın kuyruk çıksın, Ankara Tabip Odası günlük 5.000 vaka var dedi, nedir ona cevap? İsmail Saymaz iddia etmiyor tabip odası iddia ediyor, hastaneler çalışan doktorların odası diyor bunu, şu anda 800 sağlık personelli pozitif diyor, en ufak açıklama yok...

yan komşumuz özel okul sahibi, adamın bahçeden avaz avaz yaşadığı tartışmalar neticesinde konulara vakıf oldum, okula 20-30 bin tl veren veliler, madem uzaktan eğitim olacak paramızı geri verin diyorlar, paralar geri iade olursa bu sefer öğretmen ve personel maaşları nasıl ödenecek, masraflar nasıl karşılanacak... sayın bakanım bu toplara neden girmiyorsunuz, millet şu an bu paranın yokluğunda, işsizliğinde birbirini gırtlaklayacak duruma geldi...

bütün lokantalar cafeler vs full Ankara'da, bu ortamda virüs kontrolü nasıl olacak? zaten olamıyor da, maske takmayana ceza keserek mi durduracağız virüsü? ne gibi önlemler alınacak sayın bakanım? maske mesafe temizlikle günde 3-5bin vaka 100+ ölüm normal mi diyeceğiz bundan sonra?

bizim sitede 1 ev karantinada, arkadaşlarımın apartmanlarında sitelerinde onlarca benim bildiğim karantina var, karşı komşumun eşi erken emeklilik kararı aldı, kurumda devamlı corona çıkmasına rağmen hiç bir tedbir alınmıyormuş, ve en acısı çok yakın bir arkadaşımın babası geçen hafta Malatya'da vefat etti, kendisi ünlü bir tiyatrocu olduğu için haberlere konu oldu, corona testi + çıktı rahmetlinin...

mart-nisan-mayıs ayında hemen herkes tedbirliydi, şimdi sanki masal alemindeyiz... turizmi açtık, okulları açtık yetmedi tatil kredisi verdik, yetmedi coronadan kırılan Rusları ateş ölçüp Antalya-Alanya'ya aldık, şimdi de diyoruz ki 'yahu bu halk da hiç dikkat etmiyor canım, şu anki hastalığın ve ölümlerin sebebi vatandaşın mallığı!'...

Ormanci
17-09-2020, 12:34
Bu arada geçenlerde Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Başhekimi idi yanlış hatırlamıyorsam, internette haberlerde çıktı, uzuuuuuuuuunca bir metin girilmiş, sonra TV'de falan da gösterdi ama haberin bir detayı var, kimse ona değinmedi. İnternet gazetelerinde de o kısım sadece bir cümle olarak verilmiş ama yine hiç değinilmemişti.

Diyor ki, tam cümeyi yazayım;

"Bu, daha çok hastada pozitiflik saptıyoruz demek olsa da, semptomlarının hafif olması nedeniyle servise daha az hasta yatırıp, hastaları çoğunlukla ayakta görüp evlerine gönderiyoruz gibi bir gerçek de var".

Ki yazı boyunca en çok vakayı biz açıklıyoruz, en çok bize geliniyor falan gibi şeylere değinilmiş ancak işin bu yanına hiç girilmemiş.

M_PROJECT
17-09-2020, 16:38
Cin'den gelen asi Hacettepe'de deneklere uygulanmaya basliyor bir kac gun icinde, uygulatacaklar icinde tanidigim proflar da var.

makif84
17-09-2020, 17:08
Cin'den gelen asi Hacettepe'de deneklere uygulanmaya basliyor bir kac gun icinde, uygulatacaklar icinde tanidigim proflar da var.

Dün denendi Hacettepe Çalışanlarına

Gko
17-09-2020, 20:42

bakalım gelişmeleri nasıl olucak, umarım açıkça şeffaf şekilde paylaşırlar.

Oznsrl
17-09-2020, 21:40
Diyor ki, tam cümeyi yazayım;

"Bu, daha çok hastada pozitiflik saptıyoruz demek olsa da, semptomlarının hafif olması nedeniyle servise daha az hasta yatırıp, hastaları çoğunlukla ayakta görüp evlerine gönderiyoruz gibi bir gerçek de var".

Abi bizim ailede 8 kişi kaptı.En büyük yengemizi malesef kaybettik yaşlıydı ve birçok rahatsızlığı vardı aslında coronayıda yendi ama bu sürece kalbi dayanamadı.En büyük kuzenim şeker hastası biraz zorladı ama ağır atlatmadı.Bi yengem daha önce zatüre olduğu için baya ağır atlattı ama evdeydi.Onun dışındaki kuzenler normal grip gibi atlattı hatta bitanesi ilk gün halsizlik yaptı başım ağırdı test yaptırdım dedi pozitif olduğunu öğrendiğinde konuştuk ilaç verip yolladılar hiç bişeyim yok şuan dedi sadece arasıra baş ağrısı yapmış oda 1-2 dk anca sürmüş. Virüsün nerden geliceği kime ne yapıcağı muamma hala.Hiç birinde sigara alkol yok ama

Schwarz II
17-09-2020, 21:47
Keşke karantina gelse yeniden evimizde otursak..

Ormanci
17-09-2020, 23:04
Kadıköy'de bazı dükkanlara haftaya sokağa çıkma yasağı olacağına dair yazı gitmiş gibi bir dedikodu duydum ama pek ihtimal vermedim.

muharrem7791
18-09-2020, 12:38
Kadıköy'de bazı dükkanlara haftaya sokağa çıkma yasağı olacağına dair yazı gitmiş gibi bir dedikodu duydum ama pek ihtimal vermedim.

Sokağa çıkma yasağı diye bir şey söz konusu değil. Sağlık bakanı açıkladı sokağa çıkma yasağı gündemimizde değil dedi bilim kurulundan böyle bir öneri gelmediğini izah etti

dkaya87
18-09-2020, 13:14
Sokağa çıkma yasağı diye bir şey söz konusu değil. Sağlık bakanı açıkladı sokağa çıkma yasağı gündemimizde değil dedi bilim kurulundan böyle bir öneri gelmediğini izah etti

böyle bi açıklama olduğuna göre kesin sokağa çıkma yasağı gelir :)

muharrem7791
18-09-2020, 15:08
böyle bi açıklama olduğuna göre kesin sokağa çıkma yasağı gelir :)

Sanmıyorum. Ama yeni tedbirlerin yolda olduğuna dair işaret verildi. Sokağa çıkma yasağı çözüm değil

Ormanci
18-09-2020, 15:45
E başka alınabilecek ne tedbir var ki bu konuda? Tatil, düğün vesaire en çok vaka sayısını artıran işler diye şikayet ediyorlar paso.

Hepsine polis dikip engel olamayacağına göre, sokağa çıkma yasağı yapacak. Ya da başlardaki gibi önce şehir karantinaları geri gelecek, şehir değiştirme mevzusu engellenecek, sonrasında yine önünü alamazlarsa sokağa çıkma yasağı.

Hoş, ya AKP milletvekili 1.500 kişilik düğün yapıyor, kimi neyi nasıl engelleyecek tedbiri alacaklar ki :)
İl Sağlık bilmemne müdürü hastane bahçesinde düğün yapıyor, servis yapacak elemanlara göstermelik test yaptırıp akşam görev veriyorlar, adamların testi ertesi gün pozitif çıkıyor.
Bunu yapan bir de sağlık çalışanı yani.

Bu kafa devam ettiği sürece öyle göstermelik tedbirlerle olmaz. Bu millete böyle tedbir lazım, taaak taaak kapatacak her şeyi, anca öyle.

34btr1907
18-09-2020, 17:36
neymiş halk tedbirini almadı kısıtlamalar gelecekmiş ! babam toplamadı cami açılışlarına binlerce insanı,miting yapıp kafalara çayları da babam fırlatmadı,sen bunları yapıp da kalkıp akıl veremezsın hünkarım,milleti salak yerine koymak,aklıyla toşak geçmek sökmüyor artık,nasıl bir astarsa bitmek bilmedi bunlardaki,anlayamadılar,hala herkesi kendi gürühlarından görüp gerizekalı sanmaktan bıkmadılar.

muharrem7791
18-09-2020, 18:43
E başka alınabilecek ne tedbir var ki bu konuda? Tatil, düğün vesaire en çok vaka sayısını artıran işler diye şikayet ediyorlar paso.

Hepsine polis dikip engel olamayacağına göre, sokağa çıkma yasağı yapacak. Ya da başlardaki gibi önce şehir karantinaları geri gelecek, şehir değiştirme mevzusu engellenecek, sonrasında yine önünü alamazlarsa sokağa çıkma yasağı.

Hoş, ya AKP milletvekili 1.500 kişilik düğün yapıyor, kimi neyi nasıl engelleyecek tedbiri alacaklar ki :)
İl Sağlık bilmemne müdürü hastane bahçesinde düğün yapıyor, servis yapacak elemanlara göstermelik test yaptırıp akşam görev veriyorlar, adamların testi ertesi gün pozitif çıkıyor.
Bunu yapan bir de sağlık çalışanı yani.

Bu kafa devam ettiği sürece öyle göstermelik tedbirlerle olmaz. Bu millete böyle tedbir lazım, taaak taaak kapatacak her şeyi, anca öyle.

Hocam zaten kendileri karantiyaya kurallara uyduları yok kendiniz söylediniz. Sokağa çıkma yasağı olsa gene dinlemezler çıkarlar bunu gorduk. Artık ne olur bilmiyorum mesela maske şartı getirildi zorunlu bugün kargo vermeye gittim kargo gorevlilerinde maske yok maskesiz almıyoruz demelerine rağmen gulermisin ağlar mısın bazı insanlarda maske yoktu olsa çene altı. Yada çanta taşır gibi kola takmışlar gidişat ne olur bilmiyorum

OnurG
18-09-2020, 19:47
Vaka sayısı olmuş 1771, bu milletimiz zaten akıllanmaz kesinlikle yine önlemler alınmalı. Ülke ekonomisi buna dayanıcak gücü zaten yok ama durumda ortada.. Milletimiz hala fıldır fıldır geziyor. En basitinden Edirne'de şuan yerli insanından daha çok bulgar yunan var. Adım başı hem yabancı plaka. Deli gibi alışveriş yapıyorlar ve sürekli buradalar kapı açıldığından beri..

muharrem7791
18-09-2020, 21:07
Vaka sayısı olmuş 1771, bu milletimiz zaten akıllanmaz kesinlikle yine önlemler alınmalı. Ülke ekonomisi buna dayanıcak gücü zaten yok ama durumda ortada.. Milletimiz hala fıldır fıldır geziyor. En basitinden Edirne'de şuan yerli insanından daha çok bulgar yunan var. Adım başı hem yabancı plaka. Deli gibi alışveriş yapıyorlar ve sürekli buradalar kapı açıldığından beri..

İşin ilginç yanı yabancı uyruklu insanlar gelebiliyor. Bize vize verilmiyor ne iş anlayamadım?

denizhandinc
18-09-2020, 23:08
İşin ilginç yanı yabancı uyruklu insanlar gelebiliyor. Bize vize verilmiyor ne iş anlayamadım?

Senin ona ihtiyacın var, onun sana yok

imprezaWRC
19-09-2020, 22:24

Sırf Edirne olsa iyi Çayırova'daki John Hopkins Hastanesi'nin otoparkı Romanya ve Bulgaristan plakalı son model Range Rover, Volvo ...vs ile dolu. Adamlar tedavi olmaya da buraya geliyor.

drago
20-09-2020, 11:31
Yabancılar demişken, dikkatimi çekti; yabancılarda hiç maske takma huyu yok

5 gündür akbükteyim daha 1 tane maske takan İngiliz görmedim, sosyal mesafe falan da hak getire

samara
20-09-2020, 11:51
Havalar soğumaya başladı.Turizm sektörü kapanır, sokağa çıkma yasağı başlar.Zaten kısıtlamaların azalması ve verilerin düşük olması turistlerin gelebilmesi için değilmiydi.

Gko
20-09-2020, 12:21

5 gündür akbükteyim daha 1 tane maske takan İngiliz görmedim, sosyal mesafe falan da hak getire

Geçen ay datça'ya gitmiştim. Sadece yabancılar değil, oraya giden çoğu insanın düşündüğü şey "yazlık bölgelerde maske takmak zorunlu değil" ki bu kendini kandırmaktan başka bişey değil maalesef.

_opeth
20-09-2020, 15:28
Geçen ay datça'ya gitmiştim. Sadece yabancılar değil, oraya giden çoğu insanın düşündüğü şey "yazlık bölgelerde maske takmak zorunlu değil" ki bu kendini kandırmaktan başka bişey değil maalesef.
imprezaWRC nin dediği gibi büyükşehirden uzaklastikça kullanım azalıyor

kunteper
20-09-2020, 15:51
Genel olarak da avrupada turkiyede uygulanan onlemlerin 10da 1i anca uygulaniyor. Ulkelerinde takmadiklari icin turkiyede de takmiyorlar

MK8800
20-09-2020, 18:48

Kardeşim eğitiim sebebiyle 1 yıldır Milano’da 15/20 gün önce döndü yine

TR’de ki test harici orada sadece uçaktan inerken belirtilere dair form doldurtup gönderdiler eve

Neredeyse hergün konuşuyoruz herhangi bir maske zorunluluğu ya da mekanlar,kamu alanlarında mesafe ile alakalı herhangi bir kısıtlamaya denk gelmemiş

imprezaWRC
20-09-2020, 20:44

Büyükşehirde sitede oturanlarda da bir rahatlık var. Virüs sanırım girişte güvenlikten geri döndürülüyor. Çok ilginç kafalar var. Mesela benim kayın/maunvalide ve peder yazlıkta biz burada ne yapacağız diyor hatta dayanabildiğimiz kadar dayanacağız dedi o an ne desem bilemedim. Ben 65+ yaşında olsam ve iyi bir yerde yazlığım olsa, yazlığın yakınında hastanaler, postaneler, bankalar...vs'ler olsa bu zıkkım bitene kadar takılırım, ne işim var İstanbul'da.
İstanbul'da olduğunda dayanamıyorum diyordu, şimdi yazlıkta mis gibi hava var, bol oksijen var, bu seferde burada nasıl dayanacağız diyor. Ne olsa mutlu olmuyor ve karşısındakini de huzursuz ediyor. 40 yaşındayım, el birliği ile sinir hastası ettiler sağolsunlar. Birde demiyorlar mı, sen bizim yaşımıza gelince bakalım sen ne yapacaksın? Zıkkımın kökünü yapacağım. Maket yaparım, bulmaca çözerim, puzzle yaparım, ahşap oyarım, yanlış park edenelrin sileceklerini kaldırırım, yaparımda yaparım, böyle en azından çocuğumu, damadı, gelini, torunu...vs'yi huzursuz etmem, karşımdakini sinir etmem.

imprezaWRC
20-09-2020, 20:50
Dün, otomobil ile cadde de gezindik. Happy Moons'lar, Mid Point'ler hepsi tıklım tıklım. Ara sokakta dandik kafeler bile tıklım tıklım. Hani masalar arası mesafe olacaktı, ne mesafesi ya, millet utanmasa üst üste oturacak. Maskelerde zaten minik çanta gibi kollara takılmış.
En bombası da bir tane 5m2 yeri olan bir pideci gördük, utanamsalar fırında oturacaklarmış :D :D
Hani denetleniyorlardı? Kim kimi denetliyor? Bu denetlenmiş halleri mi?

P.S: Ne varsa o ıslak hamburgerde artık, kızılkayalar mıdır nedir onun önü maaş kuyruğundan halliceydi :D :D Hamburgere çeyrek altın falan mı saklıyorlar :D :D

Gko
20-09-2020, 21:45
Büyükşehirde sitede oturanlarda da bir rahatlık var. Virüs sanırım girişte güvenlikten geri döndürülüyor. Çok ilginç kafalar var. Mesela benim kayın/maunvalide ve peder yazlıkta biz burada ne yapacağız diyor hatta dayanabildiğimiz kadar dayanacağız dedi o an ne desem bilemedim. Ben 65+ yaşında olsam ve iyi bir yerde yazlığım olsa, yazlığın yakınında hastanaler, postaneler, bankalar...vs'ler olsa bu zıkkım bitene kadar takılırım, ne işim var İstanbul'da.
İstanbul'da olduğunda dayanamıyorum diyordu, şimdi yazlıkta mis gibi hava var, bol oksijen var, bu seferde burada nasıl dayanacağız diyor. Ne olsa mutlu olmuyor ve karşısındakini de huzursuz ediyor. 40 yaşındayım, el birliği ile sinir hastası ettiler sağolsunlar. Birde demiyorlar mı, sen bizim yaşımıza gelince bakalım sen ne yapacaksın? Zıkkımın kökünü yapacağım. Maket yaparım, bulmaca çözerim, puzzle yaparım, ahşap oyarım, yanlış park edenelrin sileceklerini kaldırırım, yaparımda yaparım, böyle en azından çocuğumu, damadı, gelini, torunu...vs'yi huzursuz etmem, karşımdakini sinir etmem.

10 yıl önce yazlığımızı sattı bizimkiler de siz gelmiyosunuz napçaz biz orda diye, şimdi bütün gün evde boş boş takılıyolar :D

Keşke olsa dediğiniz gibi öyle bi imkan da küçücük bahçede oyalanmakla bile insan yenilenmiş hisseder kendini.

_opeth
20-09-2020, 22:11
valla sürecin böyle olabileceğini bilsem ben de yazlığa kaçardım görüşmelerin hepsini online yapıyorum. Ama işte sürekli ha oldu ha olacak diye diye yazı bitirdik. Annem yazlıkta ablam eniştem yazlıkta; teyzeme kısmen ben bakıyorum sağolsun bayramları da hep hastanede geçirdik, her gittiğimde bugünde kapmadıysam daha hiç kapmam dediysemde hep bir korku ve risk oldu. Geleceğin delileri olduk çıktık valla

Omak
20-09-2020, 22:20
Ahahhaha mudurum sen bu konularda çok dertlisin yav :D nasil darliyorlarsa artik seni