Orijinalini görmek için tıklayınız : Corona Virüs Güncel!!!
imprezaWRC
11-11-2020, 18:31
Aynen öyle görünüyor. Ancak ben Mehmet Ceyhan'a artık Canan Karatay gözüyle bakmaya başladım. En çok bana sorulsun en çok ben çıkayım modunda takılıyor artık ve bu halinden nefret ediyorum.
Geçenlerde watsap grubunda arkadaşlara gönderdim, "şu maske böyle böyle oluyor" demiş mesela 2 ay önce... Geçen ay TV'de konuşurken ağzında o laf ettiği maske var. Ulan????
Aşı için 3 seneden önce bilmemne olmaz, 5 senede dünyaya yapılır, çok uzun bi süre falan dedi. Aralık'ta aşı hazır diyorlar. Geçende bi programa çıktılar, ABD'deki Türk prof diyor ki ben bu kadar kısa sürede çıkacağını ummuyordum, bilim adına büyük başarı diyor. Bizimkinden ses yok. Hala diyor ki, o kadar üretilemez, 2021'de dünyaya yayılamaz, herkesi yapsanız bile "efendim maskeyi çıkar, mesafeyi salla yapamayız" diyor.
Yahu sırf tek firma açıklama yapıyor Mart'ta 1.5 milyar doz üretmiş olma imkanımız var diye.. Diğerleri de yolda, onlar da üretecek... Adam pesimist midir nedir anlamadım. Cidden gıcık olmaya başladım. Huysuz ihtiyar gibi her şeye olmaz diyor adam.
Bir de "öyle olur, böyle olur" dediği her şey ekstrem senaryolar. Denizde bilmemne olur mu diyorlar, evet olur diyor. Yahu olması için yanındaki adamın denize tükürüp, senin de anında o deniz suyunu yutman lazım. Korku salmayı seviyor adam herhalde, psikopat mıdır nedir :D
Hasta çocuklar henüz hiç bir yerde artmadı. Okullar açıldı, çocuklar aracılığıyla yayılma tespit edilmedi. Nereden biliyorum, bunu durmadan özel okulcular takip ediyor paso :D Yabancı kaynaklardan istatistiklere, verilere falan bakıyorlar. Bizden önce okul açan ülkeler var 2-3 aydır. Bunlarda da vaka görülmedi. Ha bana sorsan ben de gönderemem ama durum bu gibi görünüyor şimdilik.
Hasta olabilen çocuklar var, geçenlerde 14 yaşında bi çocukcağız vefat etmiş ama astımı varmış. Bebeğe bulaştı şu oldu bu oldu dediler ama genelde hep münferit, tık haberi modunda haberler. Henüz bilimsel bişey göremedik.
Bizim ailede 4 doktor var. Hepsinin branş farklı. Yalan söyleyecek halleri yok, yalan borçları yok. An itibariyle hastanelerin tıklım tıklım dolu olduğunu söylediler. Yazın ortasından beri de eş dost doktordan öğrendiğimiz kadarıyla çocuk vakaların da çok olduğunu belirtmişlerdi. Özel okulların başkanları, sözcüleri...vs'sinin ne dediği açıkçası beni zerre ilgilendirmiyor. Sermayelerine birşey olmasın diye ne diyecekler di. Bizde vaka çıktı mı diyeceklerdi. Bende korku salınması veya salmayı sevmem bitse de kurtulsak modundayım amma velakin adam korku salmıyor. Uzun süredir bilim kurulundakilerin de sesi sedası çıkmıyor. Ama en son 1 ay önceydi sanırım. Öyle birşey söylediler ki ne diyor bunlar diye hanımla ekrana baktık. Evde duran çocuklarda okula gidenlere oranla hastalanma fazlaymış. Ben çocuğu kapalı ve kalabalık hiçbir yere sokmuyorum. Evde çocuğu tutup avm'ye veya benzeri kalabalık ve kapalı yere gidenler yüzünden genelleme yapılıyor. Ya birde nereden o dataya ulaştın be adam. Hasta çocuğun velisi gelip sana evdeydi, okuldaydı, parktaydı diye bilgi mi verecek. Bugüne kadar ne zaman doktora gittiysek en fazla 3 dk odasında kalabilmiştik. Hiçbir haltı dinledikleri yok. Kalkıp birde böyle data mı tutacaklar, güldürmesinler ya.
Şimdi gör bak, 1 hafta ara tatil olacak. Veliler çocuklarla beraber kol kola avm'lere gider. Mok var o avm'lerde.
Okula gidip gelenlerden bir tanesi bugün yumurtladı. Geçen haftalarda anne ve babası (anne ve baba ayrı evdeler) corona olmuş. Bu arada o çocuk hiç okula gitmedi. Whatsapp grubunda da hiç anlatan yok. Dürüst veliler canlarım benim ya.
Diğer mesajlarda yamıştım, 1 aydır bir öğretmen halen evden derslere katılıyor. Hatta geçen gün 2 çocuk okulda sınıfta gerisi evdeydi, öğretmende evden öksüre öksüre ders yaptı. Gencecik kadın halen toparlanamadı. Özel okulların verdiği dataların doğruyu yansıttığını sanmıyorum. Çünkü, daha önceki mesajlarda yazdığım bilgilerden öğretmenin ve servis şoförünün hastalığını velilere ilettiler. Oysa, servis şoförü 5 gün içinde hayatını kaybetmiş. Ne servis firmasından ne de okuldan bilgi veren yok. 31 Ağustos öncesinde okulda birkaç öğretmenin corona olduğunu da belirtmediler. Biz hep içeriden vicdanlı birinden öğrendik.
Bugün mesela her hafta 2 gün okula gidip gelen bir çocuğun hasta olduğunu öğrendik. Ne oldu başına ne geldi bilmiyoruz. Annesi lütfeder de yazarsa öğreneceğiz. Umarım corona olmamıştır. Olduysa da umarım sıkıntısız şekilde atlatır.
Aşı için ben malesef ümitli değilim. Ha hazır bitti deseler sen gider olur musun ben şahsen olmam. Dürüst şekilde ne olup bittiğini de paylaşacaklarını da sanmıyorum. İlla yan etkiler olacak. Ülkelerin yasakladığı ilaçları bizdeki veriyorlar diye de okuyoruz, öğreniyoruz. Aşı olurken bir dakika bunu kim üretti, ne zaman üretildi diye kaç kişi sorgular.
imprezaWRC
11-11-2020, 18:46
Pfizer Turkiye bilim, ilac ve nakdi kaynaklarıyla COVID-19 ile mucadeleye tam destek veriyor | Pfizer Turkiye (https://www.pfizer.com.tr/pfizer-t%C3%BCrkiye-bilim-ila%C3%A7-ve-nakdi-kaynaklar%C4%B1yla-covid-19-ile-m%C3%BCcadeleye-tam-destek-veriyor) Ormanci
Pfizer, bu hedef doğrultusunda aşı alanında önde gelen klinik araştırma ve geliştirme, ruhsatlandırma, üretim ve dağıtım altyapısıyla küresel çaptaki tüm olanaklarını kullanacak. İnsan üzerindeki testlere onay alınması ve başlamasının ardından, geliştirme programının teknik başarısına ve düzenleyici kurumların onayına bağlı olarak, Pfizer’in 2020 sonunda milyonlarca doz aşı sağlama ve ardından üretim kapasitesini artırarak 2021’de yüz milyonlarca doz aşı üretme potansiyeli bulunuyor. Pfizer aşının gelişmesi için virolog, biyolog, kimyager, aşı uzmanları gibi tüm insan kaynakları ile birlikte çalışıyor.
İşin özü ve benim bu kısımdan anladığım; başardık diye duyurdukları aşının insan üzerinde testleri yapılmamış. Daha o testler yapılacak. Kısmet artık.
ChtArdARSL
11-11-2020, 20:59
O testlerde tr de yapilacak. Ilk turkiyede denenecek aralik 15 gibi bakanliga teslim edilecek diyor duzgun kaynaklar
Pfizer Turkiye bilim, ilac ve nakdi kaynaklarıyla COVID-19 ile mucadeleye tam destek veriyor | Pfizer Turkiye (https://www.pfizer.com.tr/pfizer-t%C3%BCrkiye-bilim-ila%C3%A7-ve-nakdi-kaynaklar%C4%B1yla-covid-19-ile-m%C3%BCcadeleye-tam-destek-veriyor) Ormanci
İşin özü ve benim bu kısımdan anladığım; başardık diye duyurdukları aşının insan üzerinde testleri yapılmamış. Daha o testler yapılacak. Kısmet artık.
Ula olur mu, adamlar üçüncü fazı bitirdi veya bitirmek üzere, en önde giden 2 firma bunlar Pfizer ve Türk ortaklığı bulunan BionTech... Diğerleri de bitirmek üzere, geliyor diyorlar. Hatta daha da başarılı bir tane varmış galiba. Yerli bir firma diyorlardı yanlış hatırlamıyorsam. Bir sürü insanda test yaptılar yav...
Aralık gibi bunlar uluslararası onayları almaya çalışacak, ABD ve AB'de de onay alacaklar, Mart falan gibi de biz almaya başlarız diyorlardı.
Valla çocuk muhabbeti ile ilgili veriler ortada. Ben de dediğim gibi güvenemiyorum, okula gönder desen gönderemem ama durum bu. Net bişey yok, bilimsel veri yok. O onu dedi bu bunu dedi ile olmuyor tabi...
emresener
11-11-2020, 22:10
https://youtu.be/4B0zvzNIEqg
Yaşlı ve Hamileler üzerinde denenmemiş diyor Normal bir yaş aralığında sıkıntı yok anladım ben bu açıklamalarda
imprezaWRC
13-11-2020, 20:49
Haftada 2 gün okula giden bir çocuk salı gününden beri online derslerde de yoktu. Az önce annesi wp'den yazdı. Salı günü ateşlenmiş 2-3 gün boyunca ateş geçmeyince soluğu hastanede almışlar sonucu bugün öğrenmişler, çocuk corona pozitif. (Diğer belirtiler var mı yok mu yazmadığı için bilmiyorum.)
Bu arada, çocuk 7,5 yaşında.
ghibli06
14-11-2020, 21:30
3.000 lerin üzerine oturdu olay (ne kadar doğru biliyoruz elbette!)... sen bütün yaz tatil kredisi ver, uçakları ucuzlat, bütün cafe bar pavyon aç, şimdi de vay efendim bu millet kurallara uymuyor diye önce 65 yaşa sınırlama getir sonra çalışma saatleri vs...
bize en yakın iran ve 11000 vaka çıkıyor bizde ise 2000'lerde yersen
ghibli06
14-11-2020, 22:08
bize en yakın iran ve 11000 vaka çıkıyor bizde ise 2000'lerde yersen
bugün 3.100 küsür
Hazır bu kadar değişim dönüşüm ekonomide şeffaflık cart curt diyorlar, şu vaka açıklama işini de düzeltseler ya bu vesile ile...
Zaten bu vaka sayısı muhabbeti ters tepmeye başladı, miller artık hiç sallamıyor, o yüzden 3.000 yerine artık 30 bin mi 20 bin midir nedir onu söyleyin ki millet ciddiye alsın deniliyor.
Pazar günü arkadaşımın babası covid19'a bağlı vefat etti. Kronik hiç bir rahatsızlığı yoktu ama kalp krizini tetiklemiş. Rahatsızlanıp, hastaneye kaldırıldıktan sonra 4. gün kalp krizinden vefat etmiş. Ev ahalisi olarak hepsi karantinada olduğundan kimsesiz gibi defnedilmiş rahmetli.
İlk aylarda uzak tanıdıklardan, dıdısının dıdısından, doktor arkadaşlarımızın anlattıklarından falan bahsediyorduk. Şuan ailecek yakın çevremizde olmayan nadir insanlardanız. Konuda bile her sayfada birileri pozitif çıkıyor.
Onuda geçtim bir kaç haftadır yakın çevremizden covid19 kaynaklı ölümler duymaya başladık.
Biz sağlamız, bize bir şey olmaz falan demeyin. Ölüm haberini duyduğum bir kişi hariç, yaşıtlarına göre oldukça sağlıklı insanlar. Enfenksiyon uzmanı arkadaşım yaşınıza, sağlığınıza güvenmeyin hastalık zayıf noktanızı denk getirirse kurtuluşunuz yok diyor. Bazı sanslıları teğet geçiyor olabilir ama siz o kadar şanslı olmayabilirsiniz.
Dikkat etmekten başka çaremiz yok. Kimsenin umrunda olmadığımızı anlamış olduk şu dönemde.
İstanbul'daki gercek covid-19 vaka sayısını Fox TV acıkladı! videosu (https://www.sosyalmanset.com/mobi/istanbuldaki-gercek-covid-19-vaka-sayisini-fox-tv-acikladi-6977v.htm)
Benim de 10 güne kadar çevremde çok vaka yoktu ama şuan durum ciddi bir hal aldı. Her gün vaka duyuyoruz, henüz vefat eden duymadım umarım duymayız da.
Şubat ayında belirtilerin tamamını içeren bir rahatsızlık geçirdim 35 senedir ilk defa tam 5 gün çıkamadım yataktan acaba bu zıkkım mı buldu bizi diye merak etmiyor değilim.
Ciddi dikkat etmek lazım yaşa başa bakmıyor götürüyor.
Veriler yine benzer aralıkta geliyor ama ben gerçek rakamların daha fazla olduğunu düşünüyorum.
Bugun sisli etfal morgundan 4 5 tane cenaze araci cikti tabutlarin ustunde yesil ortu yok ve yakinlari vs de arkada yoktu bi cenaze araci soforu bi imam vardi. muhtemelen koronadan öldu o kisiler.
Internette dunden beri bi yazi dolasiyor korona yalani diye aslinda virus degil verdikleri ilaclar ölduruyormus dun tesadufen okudum bulursam paylasicam
Bir de bu korona yokçular çoğaldı son zamanda, her yerdeler
Sağlık gibi önemli bir konuda bari bırakın yalan bile olsa işin uzmanları konuşsun, komplo teorileri zamanı değil
İstanbul'daki gercek covid-19 vaka sayısını Fox TV acıkladı! videosu (https://www.sosyalmanset.com/mobi/istanbuldaki-gercek-covid-19-vaka-sayisini-fox-tv-acikladi-6977v.htm)
Adamlar sahada varını yoğunu ortaya koyuyorlar, bir yandan çaresizliklerini ve ülkenin gerçeklerini anlatmaya çalışırken işsiz kalırım, mahkemelerde sürünürüm korkusuyla arkalarını dönmüş yüzleri görünmesin diye uğraşıyorlar.
Mesela şu videoya bakıyorum. Adam bebek arabasındaki bebeğinin, ülkesinin geleceği için korkmadan istediğini söyleyebiliyor.
İngiltere Başbakanı sokak ortasında vatandaşından fırca yiyor. Boris Johnson vatandaşla tartışıyor. - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=_HVZNa0qGsk)
Bir de bu korona yokçular çoğaldı son zamanda, her yerdeler
Sağlık gibi önemli bir konuda bari bırakın yalan bile olsa işin uzmanları konuşsun, komplo teorileri zamanı değil
O yazının kaynağını tahmin etmeye çalışalım... Buldum!!! Yazanın dötü :D
Korona kontrolden çıkınca komplo teoriciler, şarlatanlar, üfürükçüler... zıvanadan çıkmaya başladı.
İşim nedeniyle mecburen insanlarla temas kuruyorum, geçen gün bir yere gittim ve oturup kahve içtiğim kişi+kocası ben gittikten sonra test yaptırıp pozitif çıkıyor. Bu bilgiyi bana vermedikleri gibi iş yerini aradığımda sadece şu bilgi verildi "Sizin şirketinizle yeni X kişi ilgilenecek". Neyseki bana birşey bulaşmadı (15 gun geçti). Bugün kendilerine sordum ve olayı şöyle anlattılar " Biz 2 kişi pozitif çıktık, iş yerinden kimseye bulaşmamış, kızlarıda negatif. Durumumuz ağırlaşınca evimizdeki yardımcımız zorla bana birşey olmaz diyerek gelip bizle ilgilendi. Evin bütün işlerini maskesiz eldivensiz yaptı ve kendiside - çıktı" Bu bulaş işi nasıl oluyor anlamadım.
İş yerimizden bir arkadaşımızın kayınvalidesi + çıktı, hastaneye kaldırıldı.. Hastaneden aradılar ve hastanıza bakacak kimsemiz yok, 1 refakat ve bakım yapacak kişiye ihtiyacımız var deniyor. - Olan eşi gidiyor bakıma, tabi o da + çıkıyor bu işten ve karantinaya alınıyor. Annesi vefat ediyor ve ölüm nedeni "Birden fazla organ yetmezliği", corona falan değil yani. Ve defin işleminide bildiğiniz corona sız bir vaka gibi yaptırıyorlar, kime ne bulaştı, ne oldu henüz bilinmiyor.
Bu yaşadıklarım, gördüklerim tamamen fıkra gibi gelmeye başladı artık. Ben çok dikkat ediyorum ama mecburen temaslarım oluyor, çember daraldı ve sonumuz iyi değil gibi.
Dün gittiğim bir özel hastanede bir doktoru bir kaç kez maskesiz gezerken gördüm. Belli gibi komple teoricilerden kendisi.
Artık aklım almıyor corona'yı. Dikkat ediyorum, bana ve sevdiklerime bir şey olmasın diye çabalıyorum.
TolgaEsentepe
17-11-2020, 08:45
1.derece yakınıma gelmedi şükür ama çevremde görüştüğüm aile büyüklerinden kayıplar oldu. hastanede yalnız bırakmak, öldüğünde yıkarken bi tas su dökememek, vedalaşamamak, sevdiklerinle acını paylaşamamak çok kötü birşeymiş çok net gördüm..
ÖmerF.Bayar
17-11-2020, 08:49
Sabah radyoda günlük vaka sayısının 87bin oldugunu vs duydum, var mı kaynagımız ?
emresener
17-11-2020, 09:15
Sabah radyoda günlük vaka sayısının 87bin oldugunu vs duydum, var mı kaynagımız ?
Türk tabipler birliği açıklamış dün
Babam ayakta geçirmiş, annemle testleri negatif çıkmıştı. 7 gün sonra annem belirti göstermeye başlayıp testi pozitif oldu. Ben bu işten bi halt anlamadım. Babam tam geçirmiş haldeyken annem kapmış demek ki, nasıl oluyor anlamak imkansız.
Babam belirtisiz geçirirken, annem grip semptomları ile geçiriyor. Dün doktora gittiler, akciğerde yayılım covid uyumlu ama çok az, panik yapmayın demiş doktor. Bugün de sonuç pozitif geldi. Dün başım biraz yandı-ağrıdı ama parol alıp yattım, çok rahat uyudum, bi de ter attım falan dedi. Bakalım böyle geçer giderse ne ala..
orkuteren
17-11-2020, 12:28
Sağlık bakanlığı pozitif vaka temaslı olupta evde karantinada olan tüm personellerini göreve çağırıyor.
ghibli06
17-11-2020, 12:43
1200 okulda vaka çıkmış ülkede, TTB günlük vakanın 90 bine dayandığını ve de Amerika'nın ardından şu an 2. olduğumuzu duyuruyor, İngiltere Türkiye'yi kara listeye aldı verilerdeki tutrsızlıklar yüzünden... inanılmaz bir artış var arkadaşlar şu an resmen tsunaminin altındayız, hani fetişiz ya, ülkeyi 2 hafta kapatmak harici var mı fikri olan?
yilmazcatalbas
17-11-2020, 13:21
Sağlık bakanlığı pozitif vaka temaslı olupta evde karantinada olan tüm personellerini göreve çağırıyor.
Ciddi misin abi sen? Pozitif olan sağlık çalışanları ne olacak bu durumda? Garip bir memleket olduk iyice.
ontheair
17-11-2020, 17:12
Kafamı kurcalayan bir şey covid ile ilgili daha önce tartışıldı mı bilmiyorum.
Şimdi bu meret Süleyman Soylu'ya bulaştı, Ekrem İmamoğlu'na bulaştı, Binali Yıldırım'a bulaştı. Eğer doğruysa Trumph'a bile bulaştı. Ben şahsen kendi adıma bu insanlar kadar iyi korunabildiğimi düşünmüyorum. Toplu taşıma da kullanıyorum, sokağa da çıkıyorum. Aynı evde yaşadığım kardeşim bankacı ve her gün şubeye gidiyor. Şubesi de sanayi sitesinde.
Şimdi Soylu'nun yanına girebilenler belli, her yere özel aracıyla gidiyor. Mesafeye zaten her zaman güvenlik nedeniyle dikkat ediliyordu, buna maske ve temizlik de eklendi bu kişilerde.
bunlara bile bulaştıysa kenar mahallelerde toplu ölümler yaşanması lazım. Salgının başında gördüğümüz yurtdışında yollarda ölen insanları bizim de görmemiz lazımdı. Bana bir kardeşime iki kere test yapıldı. Hepsi negatif.
Komplo teorilerine inanmıyorum. Ama bu virüsün belli özelliklere saldırdığı doğru olabilir mi? Bu konuda yapılmış gerçek bir çalışma gören var mı?
Pazar günü arkadaşımın babası covid19'a bağlı vefat etti. Kronik hiç bir rahatsızlığı yoktu ama kalp krizini tetiklemiş. Rahatsızlanıp, hastaneye kaldırıldıktan sonra 4. gün kalp krizinden vefat etmiş. Ev ahalisi olarak hepsi karantinada olduğundan kimsesiz gibi defnedilmiş rahmetli.
İlk aylarda uzak tanıdıklardan, dıdısının dıdısından, doktor arkadaşlarımızın anlattıklarından falan bahsediyorduk. Şuan ailecek yakın çevremizde olmayan nadir insanlardanız. Konuda bile her sayfada birileri pozitif çıkıyor.
Onuda geçtim bir kaç haftadır yakın çevremizden covid19 kaynaklı ölümler duymaya başladık.
Biz sağlamız, bize bir şey olmaz falan demeyin. Ölüm haberini duyduğum bir kişi hariç, yaşıtlarına göre oldukça sağlıklı insanlar. Enfenksiyon uzmanı arkadaşım yaşınıza, sağlığınıza güvenmeyin hastalık zayıf noktanızı denk getirirse kurtuluşunuz yok diyor. Bazı sanslıları teğet geçiyor olabilir ama siz o kadar şanslı olmayabilirsiniz.
Dikkat etmekten başka çaremiz yok. Kimsenin umrunda olmadığımızı anlamış olduk şu dönemde.
Allah rahmet eylesin...
Arkadaşın babası bu verdikleri ilaçtan kullanmış mı? O mu tetiklemiş acaba krizi? O ilaç çok fena çok ağır diyorlar ya
ghibli06
17-11-2020, 18:02
Kafamı kurcalayan bir şey covid ile ilgili daha önce tartışıldı mı bilmiyorum.
Şimdi bu meret Süleyman Soylu'ya bulaştı, Ekrem İmamoğlu'na bulaştı, Binali Yıldırım'a bulaştı. Eğer doğruysa Trumph'a bile bulaştı. Ben şahsen kendi adıma bu insanlar kadar iyi korunabildiğimi düşünmüyorum. Toplu taşıma da kullanıyorum, sokağa da çıkıyorum. Aynı evde yaşadığım kardeşim bankacı ve her gün şubeye gidiyor. Şubesi de sanayi sitesinde.
Şimdi Soylu'nun yanına girebilenler belli, her yere özel aracıyla gidiyor. Mesafeye zaten her zaman güvenlik nedeniyle dikkat ediliyordu, buna maske ve temizlik de eklendi bu kişilerde.
bunlara bile bulaştıysa kenar mahallelerde toplu ölümler yaşanması lazım. Salgının başında gördüğümüz yurtdışında yollarda ölen insanları bizim de görmemiz lazımdı. Bana bir kardeşime iki kere test yapıldı. Hepsi negatif.
Komplo teorilerine inanmıyorum. Ama bu virüsün belli özelliklere saldırdığı doğru olabilir mi? Bu konuda yapılmış gerçek bir çalışma gören var mı?
öncelikle şunu söyleyeyim, testler tamamen tutarsız... Elon Musk aynı anda 4 test veriyor her biri farklı çıkıyor, Ryan Babel 3 kere negatif çıkıyor ama belirtiler sebebiyle doktor riske girmiyor bir test daha yapılıyor sonuç pozitif... bakın insanlar şunu anlamıyor ya da anlamak işlerine gelmiyor, bu virüs 3 günde insanı öldüren sonra da zombiye çeviren bir virüs değil, çoğunun farkına bile varmadığı belki de şu an 20 milyon kişinin taşıyıcı olduğu ama bulaştığı bazı bünyelerde ölüme sebep olan bir illet... şimdi herkes kendisiyle kıyaslıyor, bu virüs eğer 'lineer' davranıyor olsaydı şimdiye aşısı da tedavisi de bulunurdu yani ismi Mehmet olanlara bulaşıyor, Ali olanlara bulaşmıyor diye ayrım yapılabilirdi... sadece İstanbul'da günde 150 den fazla ölüm olduğunu belediye başkanı söylüyor, tık yok... Mansur başkan Ankara'da yoğun bakımlar doldu günlük 3500-400 vaka var dedi, tık yok... TTB nin günlük 90bin pozitif vaka açıklaması çok korkutucu gerçekten... milletvekili, bakan, topçu, şoför, işçi vs şu an inanılmaz bir hızla yayılıyor...
Allah rahmet eylesin...
Arkadaşın babası bu verdikleri ilaçtan kullanmış mı? O mu tetiklemiş acaba krizi? O ilaç çok fena çok ağır diyorlar ya
Arkadaşıma hiç sormadım ama 4 gün yoğun bakımdaymış zaten, ilaç illaki verilmiştir. Enfeksiyon uzmanı doktor arkadaşımız Kalp krizi ve pıhtılaşmadan ölenler olduğunu söyledi. İş yaptığımız biri pozitif çıktı mesela. 65 yaşında, benim hatırladığım 2-3 kez kalp krizi geçirdi adam. Hiç bir şey olmadan atlattı. İlaç-kalp krizi etkisi desem böyle bir örnekte var...
Başka bir arkadaşımın dedesi vefat etmişt. Böbrek ve karaciğerini bitirmişti onunda. Tansiyon dışında bir sorunu yokmuş öncesinde. 15 gün uyutuldu sanırım kan değerleri aşırı düşüyormuş uyandırıldığında. En sonunda vefat etmişti.
Belli yerlerde çok tahribatta bulunabiliyor sanırım. Bazı insanların haberi bile olmuyor, bazıları grip gibi atlatıyor, hiç tahmin edemediğin birini öldürebiliyor.
onn_dear
17-11-2020, 19:08
Yeni önlemler az önce açıklandı...
Hafta sonu 10-20 arası çıkma yasağı var.
Yanlış anlamadıysam hafta içi de yaşa göre yasak var.
Eğitim online vs.
https://i.hizliresim.com/1OTXm0.jpg (https://hizliresim.com/1OTXm0)
Önlemler şu şekilde
ghibli06
17-11-2020, 19:39
corona hafta içi etkili olmadığı için haftasonu çıkmamak çok etkili olacaktır...
ChuckBartowsKi
17-11-2020, 19:39
2 Hafta tam kapsamlı kapamanın etkisi ortalama 1 ay olarak hesaplanabilir bu ekonomik desteği sağlayabilir miyiz sanmıyorum.
.::EmrE::.
17-11-2020, 19:42
Komik şeyler yine. Laf olsun diye alınmış traş önlemler...
Hafta sonu akşam yasak var anlaşılan
muharrem7791
17-11-2020, 20:09
Hafta sonu akşam yasak var anlaşılan
Hafta sonu yasağı var sabah 10 akşam 8 benim anlamadığım bu saatler dışındami yasak var yoksa bu saatleri kapsamaktamidir
ghibli06
17-11-2020, 20:10
Hafta sonu yasağı var sabah 10 akşam 8 benim anlamadığım bu saatler dışındami yasak var yoksa bu saatleri kapsamaktamidir
uçakla seyahat etmek yasak ama uçak biletlerine indirim yaparak coronaya önlem aldık..
Bişey yapsalar da desek ki vay be helal olsun ama nedense söylenenler yapılanlar anlatılanlar ekseri komik ve gitgide daha da komikleşiyor
ghibli06
17-11-2020, 20:31
Bişey yapsalar da desek ki vay be helal olsun ama nedense söylenenler yapılanlar anlatılanlar ekseri komik ve gitgide daha da komikleşiyor
niye ki? biz halkımıza maskeyi bedava veriyoruz dediler, yaptılar... hatta Amerika Fransa İtalya'ya çam sakızı çoban armağanı 1 palet hediye ettiler devlet töreniyle...
konut kredilerini düşürerek coronaya en büyük darbeyi vurdular belki de... uçak biletlerine yapılan indirimi bakın saymıyorum bile... ayrıca herkes tatile gitsin diye krediler verilmedi mi? koskoca işletmeler 20-30-100 bin tl kredi verilmedi mi? yahu bu kadar şeyle toplum olarak coronayı yenemediysek kusura bakmayın ama ben eşşekliğin büyüğünü kendimizde ararım...
muharrem7791
17-11-2020, 21:08
uçakla seyahat etmek yasak ama uçak biletlerine indirim yaparak coronaya önlem aldık..
Abi ne biçim bir kısıtlama tedbiridir anlamış değilim? Birilerine sordum sabah 10ne kadar müsade akşam 8ze kadar yasak var dedi. Bir başkası bu saatler içerisinde çıkış serbest onun dışında yasak diyor anlamadım bende
ÇALIŞKAN
17-11-2020, 21:11
Denizli'de veriler alarm veriyor!
PAÜ Hastanesi’nde şuanda yapılan 2 bin 500 testten yaklaşık bin ila bin 200 pozitif vaka tespit ediliyor.
Denizli'de veriler alarm veriyor! | Denizli Haber | Denizli Gazetesi (https://www.denizligazetesi.com/korona-virus/denizlide-veriler-alarm-veriyor-h99514.html)
orkuteren
17-11-2020, 21:33
Ciddi misin abi sen? Pozitif olan sağlık çalışanları ne olacak bu durumda? Garip bir memleket olduk iyice.
Aynen öyle kardeşim. Belirti yoksa çift maske takıp doğru göreve çünkü sağlık personeli de çok fire vermeye başladı pozitif vakalar yüzünden. rain man bilir belki geçen gün acil serviste 15 sağlık personelin pozitif olduğu söyleniyordu. Eski doğum evi dolu , yenikent hastanesi dolu , merkez kampüs hastane normal hastalar ayrı bloğa covid hastaları ayrı bloğa ayrıldı. Yoğun bakım full zaten. Elimizde tek alternatif yeni doğum evi var -1 kattan başladılar yeni yatışları almaya. Bence şuanki pozitif vaka sayısı ülke genelinde yapılan test sayının % 30 u.
ghibli06
17-11-2020, 21:48
ya peki bir Allah'ın kulu şunu sorabiliyor mu? pistin ortasına 60 günde yaptığımız hastanede hiç Türk var mı? orada şu an kimler tedavi oluyor? hastaneler yetersiz gelebilir 2. dalgada burası tam bir pandemi hastanesi olacak diye milyon usd lik pistin ortasına yapılan hastaneyi neden kimse sorgulamıyor???
rain man
17-11-2020, 21:49
Aynen öyle kardeşim. Belirti yoksa çift maske takıp doğru göreve çünkü sağlık personeli de çok fire vermeye başladı pozitif vakalar yüzünden. rain man bilir belki geçen gün acil serviste 15 sağlık personelin pozitif olduğu söyleniyordu. Eski doğum evi dolu , yenikent hastanesi dolu , merkez kampüs hastane normal hastalar ayrı bloğa covid hastaları ayrı bloğa ayrıldı. Yoğun bakım full zaten. Elimizde tek alternatif yeni doğum evi var -1 kattan başladılar yeni yatışları almaya. Bence şuanki pozitif vaka sayısı ülke genelinde yapılan test sayının % 30 u.
Evet yanıyoruz ciddi anlamda. Sokağa çıkma yasağı zaten en azından sağlık sisteminin düzgün çalışabilmesi için gelmeli ama tam bir şekilde gelmeliydi.
Her gün 3'er 5'er arkadaşlarımızın pozitif olduğunu öğrenip sıra ne zaman bize gelecek korkusundayız. Aramızda ciddi geçirenler de var hafif de.
Günlük rakamlara gelirsek sadece sakarya için 1500'e yakın 24 saatlik pozitif var. Salgın hiç olmadığı bir evrede. Tr için 100k gibi bir rakam gerçeğe daha yakındır :)
Bence bu dönem özellikle kendinize dikkat edin. Çünkü olur da hasta olursanız sağlık hizmeti almakta epey zorlanacaksınız zira hastanelerdeki doluluk oranı %70 falan değil, %130
Ya bunu anlamayacak ne var?
-Kıraathaneler uzaktan eğitime devam edecek.
-Sinemalara saat 10.00-20.00 arası sadece 65 yaş üzeri girebilecek, bu saatler dışında 20 yaş altına yasak.
-Avmler ayakta yolcu alamayacak.
-Toplu taşıma araçları sadece paket servisi yapacak.
:D:D
R21TURBO 41
17-11-2020, 21:59
Ya bunu anlamayacak ne var?
-Kıraathaneler uzaktan eğitime devam edecek.
-Sinemalara saat 10.00-20.00 arası sadece 65 yaş üzeri girebilecek, bu saatler dışında 20 yaş altına yasak.
-Avmler ayakta yolcu alamayacak.
-Toplu taşıma araçları sadece paket servisi yapacak.
:D:D
266 sayfadir olan biteni daha net anlatan bir post gormedim.
BUDUR.
ÇALIŞKAN
17-11-2020, 22:43
şuna karar verilmeli saglık mı ? ekonomi mi ? önemli
ghibli06
17-11-2020, 23:12
şuna karar verilmeli saglık mı ? ekonomi mi ? önemli
sorun şu, mart-nisan-mayıs ülkeyi yarım kapattın aman işletmeler batmasın diye haziranda güya kontrollü açtın... ya bu halk aidsli olduğunu bile bile yapan, kondom kullanmayan halk... adamlar resmen inkar etti covidi, bize birşey olmaz kafasına döndü... bu sitede yazan gevşekler bile ciddiyetten uzak bir kafa yapısına geldi... şu duruma bakar mısınız şimdi, GS de 7 vaka, basketbolda bilmem kaç, bakanlar, belediye başkanları, sanatçılar, yahu sadece tanıdık simaları toplasak neredeyse resmi rakam kadarlar... bak şimdi kafeleri martta kapattın, 3 ay bu adamlar süründü çalışanlar KÇÖ ile geçindi, haziranda açtırdın, 3 aay kapalı kalan işletme için bir dünya masraf yaptı açtı, korkudan önceleri kimse gitmedi, adam 2 ay da öyle zarar etti, sonra millet baktı ki, ne virüsü yeaahhhh, maske zorunlu yerde maske indirip yemek de yedi içki de içti (zaten başka nasıl olacaktı ki?), şimdi mekanları tekrar kapattın, yahu peki bu adam artık nasıl açacak burayı? şimdi haziran-temmuz-ağustos kapalı olsak, kimse tatile gitmeseydi de vaka sayıları hem de yalan dolan olanı değil, gerçek olanı 200-300 olsa bu işyerleri rahat rahat açılsa daha iyi değil miydi?biz bir müddet kapanalım derken, ömür boyu mağarada yaşayalım demiyoruz, yahu benim de bir hayatım var, arkadaşlarım var, ailem var, hanımı alıp bir yere çıkamıyorum, haftasonu bir kahve içmeye bile gidemiyoruz, çok sıkıldık, 8 aydır proje yapmıyorum, ben çok mu istiyorum kapanmayı? ama kontrollü sosyalleşme diye bir şey yok arkadaşlar bunu unutun, ya 2 ay sıkın dişinizi sonra kontrol altına alınacak her şey bunu anlamamak için gerizekalı olmak lazım, 2 ay maaş alma, 2 ay kredi kartını ödeme, kira verme bak bunlar çözülür ama sen 2 ay hayatına devam ettiğinde ya sen ölür ya da senden kapan birileri ölürse, hanımına geçti o vefat etti mesela, bunu çözebilir misin? herkes kendi yasağını koysunla bu iş olmaz!
kendi gördüğüm bir kaç tip aynen şu cümleyi kurdular ben negatif kan grubundaydım negatife hastalık bişey yapmıyormuş maske filan sallamıyorum o yüzden. bu kafada birisinin ne kadar kişiye taşıyacağını kim bilebilir ki. herkes kendi önlemlerini alsın derken bir taraftan da gerçek sayıları vermedikçe bu işin içinden çıkamayız. gurur meselesi yapılacak bişey değil ver tam sayıları ve insanlar durumun vehametini anlasın biraz. markete indirimli krem geliyor diye bimin önünde kuyruk gördüm dün tüm kadınlar dip dibe birbirinin önüne geçmeye çalışıyordu. sadece mavi yakaların yaşadığı semtlerde değil üstelik bu sıralar her yerde var bu tiplerden.
sokakta dolaşan cafelerde gezen hiç bir şeyi takmayan biri gibi düşünerek yazıyorum,
koskoca türkiye 90 milyon insan günlük 3000 tane hasta var devede kıl gibi bir sayı bana bişey olmaz. maskemi de takıyorum ayrıca ne olacak ki. yada bende yok komşuda da yoktur bişey olmaz iki çay kahve içeceğiz alt tarafı. veya bilmem kimin oğlu olmuş ama çok hafif atlatmış bişey olmamış bana da olmaz. gibi gibi
Ben çift maske takıyorum. Toplu taşıma kullanmamak için işten eve her akşam 4 km yürüyorum. Kalabalık ortamlara girmiyor, iş nedeniyle girmek zorunda kalırsam da diğer insanlara mesafeli durmaya gayret gösteriyorum.
İş yerimde yakın çalıştığım 4-5 kişi farklı zamanlarda pozitif oldu. Ancak şükür ki henüz bu hastalığa yakalanmadım.
Geçtiğimiz haftalarda sadece Eskişehir'de günlük vaka sayısı 1700'ü buldu.
İnsanlar unuttu koronayı, ciddiyetten uzaklaştı, hijyen, maske ve mesafe'den uzaklaştı. Bulaşırsa diye korkmadılar cafe, restoranlara gidip yediler içtiler.
Açıklanan rakamlar çok iyimser...
açıklanan kararları bile iki farklı şekilde algıladım. 10-20 arası ilk başta çıkılacak anladım tv'de duyunca sonra okuyunca 10-20 arası çıkılmayacak anladım. Sonra berberler o saatlerde açık olacağına göre çıkılacak olarak tüme vardım. okullar açılacak diye Ziya Selçuk bir anda R yaptı. Valla ne deseler tersine çevirmekte üstlerine yok
açıklanan kararları bile iki farklı şekilde algıladım. 10-20 arası ilk başta çıkılacak anladım tv'de duyunca sonra okuyunca 10-20 arası çıkılmayacak anladım. Sonra berberler o saatlerde açık olacağına göre çıkılacak olarak tüme vardım. okullar açılacak diye Ziya Selçuk bir anda R yaptı. Valla ne deseler tersine çevirmekte üstlerine yok
Asıl bu R'leri böyle yavşak yazarlar, mv'ler, parti temsilcileri, hocalar, prof'lar şunlar bunlar yapmıyor mu uyuz oluyorum.
Geçende HT'de bi tartışmada İsmail Saymaz söyledi. Yahu dedi her şeyden bir başarı öyküsü çıkarıyorsunuz, Damat Ekonomi Bakanı oluyor, efsane yönetim, efsane bilmemne, şahlandık ettik, Reyiz adamı değiştiriyor, işte efsane bakan Lütfi Elvan, mükemmel kararlar verdi, müthiş oldu, işte AKP'nin başarısı... Ya arkadaş bi karar verin diyor :D
Bir arkadaş bi twit dizisi gönderdi, Mustafa Külünk mü ne, tam da yasakların açıklanacağı gün, yaklaşık 6 saat önce, işte efendim yasak lobisi, yok efendim bilmemne, TTB ile İBB birleşiyormuş, CHPKK, diğer partiler de yanındaymış, şuymuş buymuş, sallamış da durmuş. Akşamına "reyizi" yasak açıklaması yaptı. Hadi şimdi siler misin o twitleri, yoksa dürüm mü yaparsın... Hayır 50 defa da başlarına geliyor, hala akıllanmıyorlar, utanmıyorlar. En çok buna gülüyorum.
Ben en çok LGS muhabbetinde abondone olmuştum.cuma günü dönemin milli eğitim bakanı LGS de köklü değişiklikler olacak artık daha yeteneğe ve genel kültüre dayalı olacak dedi.pazartesi reis LGS yi kaldırdım demişti:):)
Ben en çok LGS muhabbetinde abondone olmuştum.cuma günü dönemin milli eğitim bakanı LGS de köklü değişiklikler olacak artık daha yeteneğe ve genel kültüre dayalı olacak dedi.pazartesi reis LGS yi kaldırdım demişti:):)
kimse reisten daha köklü bir değişiklik yapamaz :D
Denizli'de veriler alarm veriyor!
PAÜ Hastanesi’nde şuanda yapılan 2 bin 500 testten yaklaşık bin ila bin 200 pozitif vaka tespit ediliyor.
Denizli'de veriler alarm veriyor! | Denizli Haber | Denizli Gazetesi (https://www.denizligazetesi.com/korona-virus/denizlide-veriler-alarm-veriyor-h99514.html)
Denizli yıkılıyor gerçekten, çok fena durumda. Ben şehrin dışı sayılabilecek ve nüfus yoğunluğu olarak da düşük bir tarafında oturuyorum (Teleferik tarafında), yakın zamana kadar hep güvenli bölge olarak gözüküyorduk yayılım haritasında lakin artık buralar da yüksek riskli bölge olarak gözüküyor.
Asıl bu R'leri böyle yavşak yazarlar, mv'ler, parti temsilcileri, hocalar, prof'lar şunlar bunlar yapmıyor mu uyuz oluyorum.
Geçende HT'de bi tartışmada İsmail Saymaz söyledi. Yahu dedi her şeyden bir başarı öyküsü çıkarıyorsunuz, Damat Ekonomi Bakanı oluyor, efsane yönetim, efsane bilmemne, şahlandık ettik, Reyiz adamı değiştiriyor, işte efsane bakan Lütfi Elvan, mükemmel kararlar verdi, müthiş oldu, işte AKP'nin başarısı... Ya arkadaş bi karar verin diyor :D
Bir arkadaş bi twit dizisi gönderdi, Mustafa Külünk mü ne, tam da yasakların açıklanacağı gün, yaklaşık 6 saat önce, işte efendim yasak lobisi, yok efendim bilmemne, TTB ile İBB birleşiyormuş, CHPKK, diğer partiler de yanındaymış, şuymuş buymuş, sallamış da durmuş. Akşamına "reyizi" yasak açıklaması yaptı. Hadi şimdi siler misin o twitleri, yoksa dürüm mü yaparsın... Hayır 50 defa da başlarına geliyor, hala akıllanmıyorlar, utanmıyorlar. En çok buna gülüyorum.
https://twitter.com/muradcobanoglu/status/1328745238509334529?s=20 şunu diyorsun :)
https://twitter.com/muradcobanoglu/status/1328745238509334529?s=20 şunu diyorsun :)
Aynen aynen, Murad Çobanoğlu da aynı şeyi demiş:
- oyuna gelmeyelim kapanmayı isteyenler şucu bucu
Erdoğan: kapanma şart!
- Reiz yine bizi düşündü, yaşa var ol alkışlar, akan salyalar, kapanış...
Komedi, utanmaz, yüzsüz herifler ya.
Geçende de "güreşçi" vatandaş damadı yedirmeyiz, damada destek vs twitlerini sildi... Geriye "çok güzel karar, tebrik ediyoruz" cart curt kaldı.
muratburunce
18-11-2020, 12:51
Aynen aynen, Murad Çobanoğlu da aynı şeyi demiş:
- oyuna gelmeyelim kapanmayı isteyenler şucu bucu
Erdoğan: kapanma şart!
- Reiz yine bizi düşündü, yaşa var ol alkışlar, akan salyalar, kapanış...
Komedi, utanmaz, yüzsüz herifler ya.
Geçende de "güreşçi" vatandaş damadı yedirmeyiz, damada destek vs twitlerini sildi... Geriye "çok güzel karar, tebrik ediyoruz" cart curt kaldı.
her seferinde yalakalık yapmayı bile ellerine yüzlerine bulaştırıyorlar, onu bile beceremiyorlar...
her seferinde yalakalık yapmayı bile ellerine yüzlerine bulaştırıyorlar, onu bile beceremiyorlar...
Liyakat liyakat liyakat diye boşa demiyoruz :D Yalakalık bile belirli bir ustalık seviyesi gerektiriyor. Adamlar seviyesiz olunca, durum da bu maalesef...
muratburunce
18-11-2020, 12:56
Liyakat liyakat liyakat diye boşa demiyoruz :D Yalakalık bile belirli bir ustalık seviyesi gerektiriyor. Adamlar seviyesiz olunca, durum da bu maalesef...
doğru diyosun o bile biraz zeka ve ustalık istiyor :D onlarda bu denli bir zeka pırıltısı olsa ülke kalkınırdı biraz
doğru diyosun o bile biraz zeka ve ustalık istiyor :D onlarda bu denli bir zeka pırıltısı olsa ülke kalkınırdı biraz
Ben siyasileri geçtim, bugün muhalefettekiler bile şu vatan için adam gibi bir şey düşünüyorsa namerdim... Hepsinin derdi aynı, o yüzden onları sallamıyorum.
Bu söylediklerim bu yavşak kraldan çok kralcı ordusu için. Bu kadar yüzsüz, bu kadar utanmaz olunmaz yani. Bu da ayrı beceri istiyor herhalde.
muratburunce
18-11-2020, 13:19
Ben siyasileri geçtim, bugün muhalefettekiler bile şu vatan için adam gibi bir şey düşünüyorsa namerdim... Hepsinin derdi aynı, o yüzden onları sallamıyorum.
Bu söylediklerim bu yavşak kraldan çok kralcı ordusu için. Bu kadar yüzsüz, bu kadar utanmaz olunmaz yani. Bu da ayrı beceri istiyor herhalde.
sonuna kadar katılıyorum ne baştakiler ne diğerleri hiç birinde doğru düzgün iş yok maalesef
Kız kardeşim 24 yaşında kabin memuru, şuan Acıbadem Atakent'te yatıyor bu hastalıktan. Annem ve bende şuanlık bir şey yok. Haftaya muhtemelen bulaştıysa bizde de belirtiler başlar. Herkese geçmiş olsun, çok dikkat edin.
muratburunce
18-11-2020, 15:43
Kız kardeşim 24 yaşında kabin memuru, şuan Acıbadem Atakent'te yatıyor bu hastalıktan. Annem ve bende şuanlık bir şey yok. Haftaya muhtemelen bulaştıysa bizde de belirtiler başlar. Herkese geçmiş olsun, çok dikkat edin.
çok geçmiş olsun hocam acil şifalar diliyorum
ghibli06
18-11-2020, 18:30
şu anda en fazla vaka çıkan nisan ayını sollamış bulunuyoruz dörtbin küsürle... o zamanlar daha ciddi bir istatistik tutuluyordu elbette salgının başıydı, şimdiki durumun vehametini idrak edemeyenler var hala...
https://twitter.com/YolTV/status/1329050582418665472
_driver_
18-11-2020, 19:57
Bugün babamın tedavisi için Samsun’a geldim. Eniştem de medical parkta acil doktoru. 15 dakikalık sohbet süresinde en az 10 kişi pozitif geldi. Allah herkese yardımcı olsun
onn_dear
18-11-2020, 20:08
Bunlar aklımızla dalga geçiyor resmen...
Türkiye genelinde yatak doluluk oranı yüzde 54.7, erişkin yoğun bakım doluluk oranı yüzde 70.8 ve ventilatör doluluk oranı yüzde 37.6 olarak duyuruldu.
muharrem7791
18-11-2020, 21:39
Bunlar aklımızla dalga geçiyor resmen...
Türkiye genelinde yatak doluluk oranı yüzde 54.7, erişkin yoğun bakım doluluk oranı yüzde 70.8 ve ventilatör doluluk oranı yüzde 37.6 olarak duyuruldu.
Tam 2 3 katı abicim. Ben Ankara'ya isim için geldim Ankara'da maske takılması hariç hiç bir alınan önlem tedbir yok
https://twitter.com/YolTV/status/1329050582418665472
sarayı kapatsalar 10 milyondan ayda 300milyon TL para çıkar.
orkuteren
18-11-2020, 23:13
Evet yanıyoruz ciddi anlamda. Sokağa çıkma yasağı zaten en azından sağlık sisteminin düzgün çalışabilmesi için gelmeli ama tam bir şekilde gelmeliydi.
Her gün 3'er 5'er arkadaşlarımızın pozitif olduğunu öğrenip sıra ne zaman bize gelecek korkusundayız. Aramızda ciddi geçirenler de var hafif de.
Günlük rakamlara gelirsek sadece sakarya için 1500'e yakın 24 saatlik pozitif var. Salgın hiç olmadığı bir evrede. Tr için 100k gibi bir rakam gerçeğe daha yakındır :)
Bence bu dönem özellikle kendinize dikkat edin. Çünkü olur da hasta olursanız sağlık hizmeti almakta epey zorlanacaksınız zira hastanelerdeki doluluk oranı %70 falan değil, %130
2020 mart ayında ilk vakalar çıktığında ve nisan ayında pik yaptığında çember bu kadar daralmamıştı. Bırakın laboratuvarda mahallede bile tek tük pozitif vaka vardı. Şimdi resmen her taraf pozitif vaka ile dolu.
KaradumanBerke
19-11-2020, 09:25
Herkese merhaba. Bugün karantina sonrası ilk iş günüm. Bu hastalık fazlasıyla garip bir hastalık. Kısa zaman öncesine kadar sürekli yakınlarımın yakınları yakınlarımın çevresi filan derken iş yerimin çevresinde de sürekli iletişimde olduğum insanlarda korona olmaya başlamıştı. Resmen sürekli daralan bir kapanın içinde gibi hissediyordum kendimi. En son kız arkadaşımın ( sürekli çift maske dolaşır ve mesafeye aşırı dikkat ederdi. Kolonyalar vs. söylemiyorum bile) iş yerinde çıkınca toplu olarak teste gittiler ve herhangi bir belirti olmadığı halde testi pozitif çıktı. En önemli noktada burada zaten. Bende sonuç olarak her gün beraberiz diye teste gittim ama negatif. Ne olur ne olmaz diye izin alarak bende karantinaya girdim kız arkadaşımla beraber çünkü ikimizde büyüklerimizle yaşıyoruz. Hastalık boyuncada sürekli yanyana ve aynı evin içinde olmamıza rağmen toplamda 3 test oldum 3 ü de negatif. Tabi ki gerekli kurallara uyarak geçirdik karantinayı ama ne de olsa 4 duvar içindesiniz. Kız arkadaşım ise hastalığı sadece karantinanın 3. ve 4. günlerinde baş ağrısı yaşayarak atlattı. Demem o ki insanların en büyük yanılgısı belirti beklemeleri. Belki bana bulaşmadı ama belirtiler çıkana kadar beklese ailesine ve daha da büyük sıkıntı olacak aile büyüklerine bulaştıracaktı. Çok şükür sorunsuz atlatıldı geçti. Ama belirti beklemeden en ufak şüphede test olmak gerekli lakin bizde olduğu gibi kesin bulaşacak diye de bir şey yok anladığım kadarıyla. Gel gelelim daha da büyük sıkıntıya testler. Özel hastanede 200-250 lira hatta çevremden daha yüksek fiyatlarda duydum. Çok şükür durumumuz vardı biz gittik yaptırdık akşamına sonuçlanıyor neredeyse testler. Ne gerek var diyeceksiniz devlet hastaneleri var. Var da kapıda ki kuyrukları görünce insan korkuyor ister istemez. Ve bunun yanında kız arkadaşımın pozitif çıktığı akşam saatlerinde yakın arkadaşımız hemen devlet hastanesine gidip test olmak istedi ama aldığı cevap şu an testimiz bitti yarın gün içinde gelir muhtemelen. Çok uzun yazdım ama ne sistem düzgün ne de hastalığın gerçek anlamda bulaşma şekli biliniyor.
muratburunce
19-11-2020, 10:01
Herkese merhaba. Bugün karantina sonrası ilk iş günüm. Bu hastalık fazlasıyla garip bir hastalık. Kısa zaman öncesine kadar sürekli yakınlarımın yakınları yakınlarımın çevresi filan derken iş yerimin çevresinde de sürekli iletişimde olduğum insanlarda korona olmaya başlamıştı. Resmen sürekli daralan bir kapanın içinde gibi hissediyordum kendimi. En son kız arkadaşımın ( sürekli çift maske dolaşır ve mesafeye aşırı dikkat ederdi. Kolonyalar vs. söylemiyorum bile) iş yerinde çıkınca toplu olarak teste gittiler ve herhangi bir belirti olmadığı halde testi pozitif çıktı. En önemli noktada burada zaten. Bende sonuç olarak her gün beraberiz diye teste gittim ama negatif. Ne olur ne olmaz diye izin alarak bende karantinaya girdim kız arkadaşımla beraber çünkü ikimizde büyüklerimizle yaşıyoruz. Hastalık boyuncada sürekli yanyana ve aynı evin içinde olmamıza rağmen toplamda 3 test oldum 3 ü de negatif. Tabi ki gerekli kurallara uyarak geçirdik karantinayı ama ne de olsa 4 duvar içindesiniz. Kız arkadaşım ise hastalığı sadece karantinanın 3. ve 4. günlerinde baş ağrısı yaşayarak atlattı. Demem o ki insanların en büyük yanılgısı belirti beklemeleri. Belki bana bulaşmadı ama belirtiler çıkana kadar beklese ailesine ve daha da büyük sıkıntı olacak aile büyüklerine bulaştıracaktı. Çok şükür sorunsuz atlatıldı geçti. Ama belirti beklemeden en ufak şüphede test olmak gerekli lakin bizde olduğu gibi kesin bulaşacak diye de bir şey yok anladığım kadarıyla. Gel gelelim daha da büyük sıkıntıya testler. Özel hastanede 200-250 lira hatta çevremden daha yüksek fiyatlarda duydum. Çok şükür durumumuz vardı biz gittik yaptırdık akşamına sonuçlanıyor neredeyse testler. Ne gerek var diyeceksiniz devlet hastaneleri var. Var da kapıda ki kuyrukları görünce insan korkuyor ister istemez. Ve bunun yanında kız arkadaşımın pozitif çıktığı akşam saatlerinde yakın arkadaşımız hemen devlet hastanesine gidip test olmak istedi ama aldığı cevap şu an testimiz bitti yarın gün içinde gelir muhtemelen. Çok uzun yazdım ama ne sistem düzgün ne de hastalığın gerçek anlamda bulaşma şekli biliniyor.
aynı benzer durum çok yakın arkadaşımda oldu geçenlerde annesi pozitif çıktı kendisi annesini hastaneye götürünce öğrendi bu durumu öncesi temas yakınlık olmuştur illaki ama arkadaşım pozitif çıktı genede karantinaya aldılar annesi ile temas olduğu için. Bu arada arkadaşım evli eşi ve 2 çocuğu var kendi evinde karantinaya girdi ilk 5 gün bittikten sonra test yapılıyor arkaşım bu sefer pozitif çıkıyor sonucu öğrenince eşine test yapılıyor ertesi gün negatif çıkıyor çok enteresan bir bulaşma şekli var bahsettiğiniz gibi çok yakın temaslı kişiler biri negatif biri pozitif çıkabiliyor. Bu arada arkadaşım çok sağlıklı bir şekilde atlatıyor hiç bir belirti yok dıştan sapasağlam ama pozitif
ghibli06
19-11-2020, 10:08
devlet iyice dökülmeye başladı... sağlık bakanı diyor ki yeterli kaynağımız yok, peki kaynak yok da yurt dışına maske hibe etmek,özel uçakla yurt dışından tek tek hasta toplamak,halkımızın kullanmadığı hastaneler yaptırmak falan ne iş? şova gelince kimseye yer bırakmayanlar tabloları gizleyemeyince 'ama biz 3. dünya ülkesiyiz zaten ne bekliyordunuz?' dedi insanların gözüne baka baka!
muratburunce
19-11-2020, 10:41
devlet iyice dökülmeye başladı... sağlık bakanı diyor ki yeterli kaynağımız yok, peki kaynak yok da yurt dışına maske hibe etmek,özel uçakla yurt dışından tek tek hasta toplamak,halkımızın kullanmadığı hastaneler yaptırmak falan ne iş? şova gelince kimseye yer bırakmayanlar tabloları gizleyemeyince 'ama biz 3. dünya ülkesiyiz zaten ne bekliyordunuz?' dedi insanların gözüne baka baka!
iş artisliğe geldiğinde en havalısını yapıyorlar ama iş icrate geldiğinde hava kaçırıyorlar
KaradumanBerke
19-11-2020, 10:54
aynı benzer durum çok yakın arkadaşımda oldu geçenlerde annesi pozitif çıktı kendisi annesini hastaneye götürünce öğrendi bu durumu öncesi temas yakınlık olmuştur illaki ama arkadaşım pozitif çıktı genede karantinaya aldılar annesi ile temas olduğu için. Bu arada arkadaşım evli eşi ve 2 çocuğu var kendi evinde karantinaya girdi ilk 5 gün bittikten sonra test yapılıyor arkaşım bu sefer pozitif çıkıyor sonucu öğrenince eşine test yapılıyor ertesi gün negatif çıkıyor çok enteresan bir bulaşma şekli var bahsettiğiniz gibi çok yakın temaslı kişiler biri negatif biri pozitif çıkabiliyor. Bu arada arkadaşım çok sağlıklı bir şekilde atlatıyor hiç bir belirti yok dıştan sapasağlam ama pozitif
Çok garip gerçekten hiçbir mantıklı bir açıklaması yok bakalım nereye kadar gidecek böyle
gercek vaka sayısı sizin icin onemli mi - gundem - ekşi sozluk (https://eksisozluk.com/gercek-vaka-sayisi-sizin-icin-onemli-mi--6738064?a=popular)
Damadı dolar sizi ilgilendirmez der , doktoru ne yapacaksınız hasta sayısını der.
muratburunce
19-11-2020, 12:41
gercek vaka sayısı sizin icin onemli mi - gundem - ekşi sozluk (https://eksisozluk.com/gercek-vaka-sayisi-sizin-icin-onemli-mi--6738064?a=popular)
Damadı dolar sizi ilgilendirmez der , doktoru ne yapacaksınız hasta sayısını der.
yakında seçimide kendileri yapar bunlar ne gerek var sizin oy neyinize derler nası olsa istediğimizi çıkarıyoruz sandıktan diye
ghibli06
19-11-2020, 17:51
yandaş basın hala Amerika'da şu kadar ölüm var, Avrupa kırılıyor haberleri yapıyor... ya bana ne Amerika'dan Fransa'dan, bana ülkemden haber verin, istifayı bile veremeyen basın şimdi tarafsız olarak dünyaya el attı, helal olsun...
imprezaWRC
19-11-2020, 18:01
Az önce öğrendim, arkadaşımızın muhasebecisi 2 gün önce vefat etmiş. Adam 44 yaşındaymış ve kronik bir rahatsızlığı geçtim, sigara bile kullanmıyormuş. Arkadaşımızın abisinin çalıştığı iş yerinde de geçen gün 48 yaşında birisi vefat etmiş. Onunda aynı eşkilde kronik rahatsızlık...vs hiçbirşeyi yokmuş.
44 yaş nedir ya :(
ghibli06
19-11-2020, 18:07
Az önce öğrendim, arkadaşımızın muhasebecisi 2 gün önce vefat etmiş. Adam 44 yaşındaymış ve kronik bir rahatsızlığı geçtim, sigara bile kullanmıyormuş. Arkadaşımızın abisinin çalıştığı iş yerinde de geçen gün 48 yaşında birisi vefat etmiş. Onunda aynı eşkilde kronik rahatsızlık...vs hiçbirşeyi yokmuş.
44 yaş nedir ya :(
hocam çoğunluk kronik bir şeyimiz yok zannediyoruz ama kaçımız senede bir check-up yaptırabiliyoruz? ben 30 yaşında ölen biliyorum hem de bizim camiadan...sağlığın ve ekonominin bozuk olduğunu yeni farketmişiz gibi 2 gündür acayip acayip yorumlar yapılıyor, nasıl bir milletsek bazen öyle inanıyoruz ki, boğaz köprüsünden atlayınca virüs bulaşmıyor deseler atlayacak milyonlar var ama sonrasında ne oluyor , kandırılmışız öyle bir şey yokmuş diyorlar olan atlayanlara oluyor... bu Koca'nın da suyu ısındı zaten buraya yazıyorum, rakamlar gerçeği yansıtmıyormuş bizi kandırdılar diyerek bütün pandemiyi adama yıkmazlarsa ben hiç bir şey bilmiyorum...
livaneli
19-11-2020, 18:29
PCR testinin güvenilirliği konusunda kuşkuluyum. Tabii uzman olmadığım için fikrimin önemi yok. Bu konuda forumdaki sağlıkçı arkadaşların düşüncelerini/bilgilerini öğrenebilir miyim?
onn_dear
19-11-2020, 18:43
PCR testinin güvenilirliği konusunda kuşkuluyum. Tabii uzman olmadığım için fikrimin önemi yok. Bu konuda forumdaki sağlıkçı arkadaşların düşüncelerini/bilgilerini öğrenebilir miyim?
Tat ve koku alma tamamen olmayan arkadaşımın pcr testi negatif geldi...
Ben de uzman değilim ama çevremde gördüğüm kadarıyla söyleyeyim, pcr negatif olanın antikor testi pozitif çıkabiliyor
Antikor testinin tekrarında negatif çıkan da oluyor
O yüzden testlere %100 güvenmektense referans olarak kabul etmek bence daha yararlı
Biz hastanede pcr'a ek olarak tomografi + klinik bulgular + kan tahlili (özellikle dimer) ile tanı koymaya çalışıyoruz. pcr tek başına tanı koydurmamalı.
Biz hastanede pcr'a ek olarak tomografi + klinik bulgular + kan tahlili (özellikle dimer) ile tanı koymaya çalışıyoruz. pcr tek başına tanı koydurmamalı.
Selamlar hocam, her hastadan tomografi istiyor musunuz?
Selamlar hocam, her hastadan tomografi istiyor musunuz?
Selamlar, evet hepsinden istiyoruz çünkü pcr'ların çoğu negatif çıkıyor fakat ciğerlerde tutulum varsa tomografide görünüyor. tabi bu tutulumu da covid mi yoksa farklı bir enfeksiyon mu diye ayırt etmek de önemli.
Ahmetfikri
19-11-2020, 20:31
Özel yapılan testlerin e-nabıza yüklenme zorunluluğu varmı şirket herkese test yaptırdı negatif diyorlar belge yok
Selamlar, evet hepsinden istiyoruz çünkü pcr'ların çoğu negatif çıkıyor fakat ciğerlerde tutulum varsa tomografide görünüyor. tabi bu tutulumu da covid mi yoksa farklı bir enfeksiyon mu diye ayırt etmek de önemli.
Poliklinikleriniz açık mı? Başvuruların hepsine bu şekilde yetişebiliyor musunuz?
imprezaWRC
19-11-2020, 21:23
hocam çoğunluk kronik bir şeyimiz yok zannediyoruz ama kaçımız senede bir check-up yaptırabiliyoruz? ben 30 yaşında ölen biliyorum hem de bizim camiadan...sağlığın ve ekonominin bozuk olduğunu yeni farketmişiz gibi 2 gündür acayip acayip yorumlar yapılıyor, nasıl bir milletsek bazen öyle inanıyoruz ki, boğaz köprüsünden atlayınca virüs bulaşmıyor deseler atlayacak milyonlar var ama sonrasında ne oluyor , kandırılmışız öyle bir şey yokmuş diyorlar olan atlayanlara oluyor... bu Koca'nın da suyu ısındı zaten buraya yazıyorum, rakamlar gerçeği yansıtmıyormuş bizi kandırdılar diyerek bütün pandemiyi adama yıkmazlarsa ben hiç bir şey bilmiyorum...
Açıkçası 2-3 sene öncesine kadar anne-babamın inat etmesinden dolayı 2 sene boyunca senede 1 defa check-up yaptırmıştım. Ancak, sene de 1 olmasına rağmen her sene röntgen çekilmesine sinir olmuştum. Alınan kan numunelerine rağmen belirli şeylere bakıp diğer değerleri görmek istediğinde de dünyanın parasını istemelerine de para tuzağı gözüyle bakmıştım. Ve sonuç olarak yerim ben öyle check-up'ı dedim artık yaptırmıyorum. Yahu zaten yedi ceddime baktım kanser, astım...vs olan yok. Ben sigara hiç içmedim. Eşim de içmiyor. Alkolü de boya temizliğinde ve el temizliğinde kullanıyorum.
Kendimi biliyorum, çok çabuk yorulmaya başladığımda bilirim ki demir eksilmiş. Gider kan tahlili yaptırıp ona göre takviye yaparım.
Özel yapılan testlerin e-nabıza yüklenme zorunluluğu varmı şirket herkese test yaptırdı negatif diyorlar belge yok
hanımın testi enabıza yüklendi. işçi sağlığı güvenliği firmasında şirketçe yapılmış.
e nabıza bizden başka kimse girebiliyor mu?
kurumlara biz mi ibraz edicez yoksa onlar zaten sistemden alabiliyor mu bilgileri girip?
Bende özelde test yaptırdım. E nabız'a yüklendi. Biraz geç yüklendi 2 günü buldu.
misery1903
20-11-2020, 09:45
Özel hastanedeki tüm işlemler yükleniyor bildiğim kadarıyla da şirketler tıp labaratuvarlarıyla test için anlaştıklarında bazen yüklenmeyebiliyormuş
e nabıza bizden başka kimse girebiliyor mu?
kurumlara biz mi ibraz edicez yoksa onlar zaten sistemden alabiliyor mu bilgileri girip?
Test + ise aile hekimi ile iletşiime geçip durumu anlatıp raporunuzu yazdırıyorsunuz. Raporunuzu sizin kimliğinizle giden birine veriyorlar (aslen vermemeli ama yardımcı olmak adına veriliyor. ***** hasta kişi eden çıkamıyor)
ghibli06
20-11-2020, 20:18
5103 yatan hasta, 143 vefat... neyse ki tam vaktinde çok ciddi tedbirler alındı, hamdolsun...
Dün kız arkadaşım ve ailesi teste gitmişti. Bugün sonuçlar geldi kadınlar pozitif, erkekler negatif. Babasında hiç bir belirti ve semptom yok. En fazla hasta olan erkek kardeşi. Ondan şüphelenip teste gittiler ama o negatif çıktı.
ÇALIŞKAN
20-11-2020, 23:30
denizli'de günlük 22 ila 25 kişi arası günlük vefat eden sayısı 3-4 yıldır takip ederim kız kardeşimi kaybettik'den beri belediyenin sitesini Bugün Defnedilen Cenazeler ) bugün işyeri komşumuz şeker hastalıgı vardı koranadan öldü bugün sitede toplam 54 kişi'den biriydi. 1 kişi 74 dogumlu 1 kişi 85 dogumlu 52 kişi 1940 ila 1950 arası. kaç tanesi virüs'den öldügünü belirtmiyorlar.benim düşüncem günlük vürus'dan 25 ila 30 arası
Bugun Defnedilen Cenazeler (https://www.denizli.bel.tr/Default.aspx?k=BugunDefnedilenler)
muratburunce
21-11-2020, 08:28
5103 yatan hasta, 143 vefat... neyse ki tam vaktinde çok ciddi tedbirler alındı, hamdolsun...
hafta sonları akşam 20'ye kadar dokunmayacakmış bize öyle anlaşmış vürüsle devler büyükerimiz :)
ChtArdARSL
21-11-2020, 11:54
yakın arkadaslarımdan olan bir aile yakalandı üstelikte esi hamile,medicalparkın testleri karıştırması sonucu suan ağır gecırıyor tedbiren hastaneye yatırdılar. hamile olduğu ıcınde ilaçları alamıyor.. çok çok zor yatak bulabildik tıcaretımız gereği araya soktuklarımız ıle yoksa eve gönderiyorlar ne devlet ne özelim hastanelerde yer yok ıstanbul icin konuşuyorum.
muratburunce
21-11-2020, 13:19
Konuyla çok alakası yok ama 20 yaş altı için dışarı çıkma saatleri 13:00 / 16:00 arası onun harici çıkamıyorlar sokağa tamam ama eskiden geçerli olan " 20 yaş altı gençler ve çocuklarımız 30.05.2020 tarih ve 8558 sayılı Genelgemizde belirlenen çerçeve içerisinde yanlarında veli/vasisinin bulunması şartı ile herhangi bir belge aranmaksızın şehir içi ve şehirlerarası yolculuk yapabileceklerdir." genelge hala geçerlimidir bilgisi olan varmı tam olarak?
Yani kendi özel aracımla çocuklarımı bi yerden başka bi yere götürebilecekmiyim.
hakan308
21-11-2020, 15:01
Konuyla çok alakası yok ama 20 yaş altı için dışarı çıkma saatleri 13:00 / 16:00 arası onun harici çıkamıyorlar sokağa tamam ama eskiden geçerli olan " 20 yaş altı gençler ve çocuklarımız 30.05.2020 tarih ve 8558 sayılı Genelgemizde belirlenen çerçeve içerisinde yanlarında veli/vasisinin bulunması şartı ile herhangi bir belge aranmaksızın şehir içi ve şehirlerarası yolculuk yapabileceklerdir." genelge hala geçerlimidir bilgisi olan varmı tam olarak?
Yani kendi özel aracımla çocuklarımı bi yerden başka bi yere götürebilecekmiyim.
Evet kesin olarak geçerlidir. Genel sokağa çıkma yasağı saatleri dışında çocuklarınızla saat kısıtlaması olmaksızın şehir içi ve şehir dışı seyehat yapabilirsiniz
muratburunce
21-11-2020, 16:32
Evet kesin olarak geçerlidir. Genel sokağa çıkma yasağı saatleri dışında çocuklarınızla saat kısıtlaması olmaksızın şehir içi ve şehir dışı seyehat yapabilirsiniz
eyvallah çok teşekkür ederim
yilmazcatalbas
21-11-2020, 16:54
Dün kız arkadaşım ve ailesi teste gitmişti. Bugün sonuçlar geldi kadınlar pozitif, erkekler negatif. Babasında hiç bir belirti ve semptom yok. En fazla hasta olan erkek kardeşi. Ondan şüphelenip teste gittiler ama o negatif çıktı.
İşte bunu anlayamıyorum :beuj: Aynı evin içinde aynı ortak kullanım alanları aynı, temas, hava vs vs... bu virüsün açıklanan bulaşma şekillerini göz önüne aldığımızda böyle durumlarda 2 ihtimal geliyor benim aklıma;
1- Testlerin güvenilirliği çok düşük,
2- Gerçekten bu virüse dair hala bilinmeyen çok fazla şey var.
https://twitter.com/koronapatt/status/1330441288139857922?s=20
https://twitter.com/koronapatt/status/1330441288139857922?s=20
Ömür Akkor’un Bursa Nilüferdeki Zennup 1844’ü. Alkolsüz olduğu için özellikle muhafazakar kesimin en sevdiği fine dining restoranı.
Video çekilen yerin tamamına yakını restorant ve videodanda belli olacağı üzere tüm mekanlar kapalı. Ama birileri yine adaleti kendine dağıtıyor...
Ömür Akkor’un Bursa Nilüferdeki Zennup 1844’ü. Alkolsüz olduğu için özellikle muhafazakar kesimin en sevdiği fine dining restoranı.
Video çekilen yerin tamamına yakını restorant ve videodanda belli olacağı üzere tüm mekanlar kapalı. Ama birileri yine adaleti kendine dağıtıyor...
valla yorumsuz kaldım. Hayat bize vaykiki vay vay
ghibli06
22-11-2020, 19:33
tsunami etkisi olacak demiştim arık günde 500-500 artıyor yarın 750 haftasonuna doğru 1000erli artışlar göreceğiz...
https://mobile.twitter.com/politicturk/status/1330566055475941380
Artık hakkaten yeter
Baba ve anne bugun test yaptirdi pozitif ayri evlerde yasiyoruz 1 haftadir gorusmuyorduk zaten. Babam grip gibi geciriyor kronik seker hastasi vucut kirginligi var, annemin oyle bi belirtisi yok oda kronik
Kalp hastasi gecirenler ve gecirmis olanlar tavsiyeleriniz nelerdir?
enes_srb
22-11-2020, 21:01
tamamen kapatmalar gelir mi acaba ? nasıl bi illetmiş bu hastalık bütün herkesi perişan etti ...
eşim pozitif çıkalı bugun 9. gun verilen ilaçı ferimin mi ne öyle bişey kullanmadık. aynı evde yaşıyoruz ona ayrı bir oda ayarladım bende maskeyle korunuyorum bende sıkıntı yok. bugun bi tomografi çektirdik ciğerlerde lekeler var dedi doktor o yuzden verilen ilacı kullanın dedi ara ara sırt ve göğüs ağrıları oluyor hafif geçiriyor diyelim. ama 9 gün oldu hala tam düzelmedi ne lanet bir hastalıkmış. tat ve koku alma hiçbirşekilde yok hala
hergun o da bende c ve d vitamini alıyoruz bolca bu arada
ghibli06
22-11-2020, 22:17
son 1 haftadır doluluk ve yoğun bakım yüzdeleri virgülüne kadar aynı, bakalım ona ne diyecekler? '3-4 gün yatanı yazmıyoruz gerek yok, en az 1 hafta yatmalı ki istatistiğe girsin' mantıklı bir açıklama olur mu sizce?
ghibli06
22-11-2020, 22:19
eşim pozitif çıkalı bugun 9. gun verilen ilaçı ferimin mi ne öyle bişey kullanmadık. aynı evde yaşıyoruz ona ayrı bir oda ayarladım bende maskeyle korunuyorum bende sıkıntı yok. bugun bi tomografi çektirdik ciğerlerde lekeler var dedi doktor o yuzden verilen ilacı kullanın dedi ara ara sırt ve göğüs ağrıları oluyor hafif geçiriyor diyelim. ama 9 gün oldu hala tam düzelmedi ne lanet bir hastalıkmış. tat ve koku alma hiçbirşekilde yok hala
hocam çok geçmiş olsun, artık kime yazacağımı şaşırdım arada atladıklarım oluyorsa kusura bakmasın, kendisi, ailesi, arkadaşı covid olan herkese cümleten geçmiş olsun...
sekizsilindir
22-11-2020, 23:50
Cin'de buyuk panik! Binlerce insan karantinaya alındı | Video - Dunya Haberleri (https://www.cnnturk.com/dunya/cinde-buyuk-panik-binlerce-insan-karantinaya-alindi)
İzin almadığım için ismini yazmayayım forumdan bir arkadaşın ortağı aradı bugün.
Arkadaşımız bu hafta içi baş ağrısı ve ishal yüzünden 3 kez farklı hastanelerde test yaptırmış hepsi negatif çıkmış. Doktorlar başka bir enfeksiyondan şüphelenmiş ilk etapta. Tomografi çekilmiş akciğerlerinin çok kötü olduğunu farketmişler, kan testi yapmışlar ve covid19 tanısı koymuşlar.
Özel ve devlette yer olmadığından eve göndermişler. 35 yaşında, sigara içmeyen, sağlıklı biri olduğunu düşünürsek böyle bir etkiyi görünce gerçekten çok şaşırdım.
Ayrıca kız arkadaşım ve aileside pozitif şuan. 4 gündür öksürük, 5 gündür hiç bir şekilde geçmeyen baş ağrısı var. Kafamı duvarlara vurasım, gözlerimi çıkarasım geliyor diyor. Görünütülü arıyorum gözler zombi gibi olmuş artık.
Çok dikkat ediyorlardı ama ufacık bir dikkatsizlikte yakalandılar maalesef.
MertSerhanÖ.
23-11-2020, 00:43
Çok geçmiş olsun.Benim kız arkadaşımın bugün 32. Günü.Hala tat ve koku gelmedi malesef:/
BuRaK_eFe
23-11-2020, 04:42
Malesef 3 gündür evde karantinadayız babamın testi pozitif çıktı ama şükür Allaha halsizlik dışında bir sorunumuz yok. Ama ilaçlar mide duvarına zarar veriyormuş kesinlikle yakalananlar reflor tarzı ilaç alsınlar ekstra olarak c ve d vitamini alın tabi bunları sadece tablet almayın bizim evde sağlam bir meyve sıkacağı olmadığı için günlük olarak hergün portakal mandalina greyfurt muz elma vs hepsinden koyup shake parçalayıcıda Smoothie tartzı birşeyler yapıyorum çünkü gerçekten katı olarak verince o kadar meyveyi yiyemiyor. Tavsiyelerim bunlar pozitif vakalarda birde odayı sık sık havalandırın
muratburunce
23-11-2020, 08:25
Cin'de buyuk panik! Binlerce insan karantinaya alındı | Video - Dunya Haberleri (https://www.cnnturk.com/dunya/cinde-buyuk-panik-binlerce-insan-karantinaya-alindi)
2021 fragman yayınlanmış
https://mobile.twitter.com/politicturk/status/1330566055475941380
Artık hakkaten yeter
sanırım yapılacak en iyi şey Çin'i komple kapatmak.kendi içlerinde debelensin dursunlar.Bu ne ya herşeyin çıkışı ordan
Tat ve doku kaybı icin cinko öneriyorlar.cinko pikolinat formu daha iyi emiliyor mumkunse ondan kullanmak lazim.
gerçek ölüm sayıları artık defin sayıları üzerinden hesaplanıyor muhalefetten güzel bir adım geldi bu yalanlara karşı
Tr ortalaması kasım ayında 1200 civarı
İstanbul normalde 180-200 ama bu kasım 450ye gidiyoruz dedi
yani Tr geneli 1200den 2500e falan çıkar
covid ölüm sayıları 1500-1600 bandında olabilir günlük
bir çok ilde durum böyle bir çok il e devletten defin sayılarını açmış durumda geçen seneye göre 3 katına çıkan iç anadolu illeri var
Birde tabiki kısıtlamalar/yasaklar kaynaklı düşmesi gereken ölüm sayıları var
Misal ölümlü trafik kazaları https://pbs.twimg.com/media/EmkbF-hWEAIfiVi?format=png&name=900x900
Bu sene %8 oranında düşmüş, ama total ölüm sayılarımız %100den fazla artıyor
Bakanımız sağolsun sayelerinde beyin jimnastiği, araştırma, hesaplama falan yapıyoruz doğru rakamları bulmak için bu da zihnimizi dinç tutuyor
Al sana alzaymırla mücadele..
Spor salonlarının halen neden açık olduğuna dair mantıklı bir açıklaması olan varmı ?
ghibli06
23-11-2020, 15:51
lokantaya gidin yemek yiyin ama maske takılı olacak, kafelere gidin ama maskeye dikkat edin, uçağa binin tatile gidin ama dikkat edin, yurtdışına gidin ama virüs kapmayın, karantinaya evinizde girin ama sakın dışarı çıkmayın... herşeyi vatandaşa yükle sonra da neden patladı de! resmi sayılar bile 6küsürbin olmuşken aldığımız tedbir akşam 8 sabah 10 arası haftasonları dışarı çıkmayın...
Spor salonlarının halen neden açık olduğuna dair mantıklı bir açıklaması olan varmı ?
Bu konuda ben de kaç gündür içişlerinden açıklama bekliyorum. Neden açık duruyorlar anlamış değilim.
Bu konuda ben de kaç gündür içişlerinden açıklama bekliyorum. Neden açık duruyorlar anlamış değilim.
Macfit baskısı olabilirmi acaba ? %40'ı sabancıların macfit'in...Başka da mantıklı hiç bir şey bulamıyorum...
Milletin yemek yiyip çıktığı restaurantlar dan 10 kat daha tehlikeli salonlar...Normalin kaç misli nefes alıp veren insanlar kıçkıça spor yapıyor içerde ama halen açıklar şaka gibi ülkeyiz...
onn_dear
23-11-2020, 16:37
Haftasonuna muhtemelen tam kapanma gelir gibi...
imprezaWRC
23-11-2020, 19:20
tsunami etkisi olacak demiştim arık günde 500-500 artıyor yarın 750 haftasonuna doğru 1000erli artışlar göreceğiz...
Dünden bugüne 696 artmış :(
Bu ne ya, nereye gidiyor bu tablo :(
153 vefat var.
ghibli06
23-11-2020, 19:34
Dünden bugüne 696 artmış :(
Bu ne ya, nereye gidiyor bu tablo :(
153 vefat var.
makyaj da bir yere kadar...
Böyle bir zamanda spor salonuna gidenleride anlamıyorum normalde bile pis yerler şu zamanda gitmek içi cesaret. sabah 8 de evden çıkıp işe gidiyorum akşam 7 gibi evde oluyorum maskesiz durduğum süre max 30 dk dır alıştım artık çıkarınca bi boşluk oluyor hemen geri takmak istiyorum :D Gerçi bugun artık dayanamayıp diş doktoruna gittim bir sürü alet girdi ağzıma ama hayırlısı artık :D
CloudGrey
23-11-2020, 20:00
gerçek ölüm sayıları artık defin sayıları üzerinden hesaplanıyor muhalefetten güzel bir adım geldi bu yalanlara karşı
Tr ortalaması kasım ayında 1200 civarı
İstanbul normalde 180-200 ama bu kasım 450ye gidiyoruz dedi
yani Tr geneli 1200den 2500e falan çıkar
covid ölüm sayıları 1500-1600 bandında olabilir günlük
bir çok ilde durum böyle bir çok il e devletten defin sayılarını açmış durumda geçen seneye göre 3 katına çıkan iç anadolu illeri var
abi senin proje vardı , gecen senelerdeki günlük ölüm oran bugune oranlayıp ortalama bir covid ölüm sayısı yakalayacaktın , ondan bi sonuç çıktımı
aybarsdnr
23-11-2020, 20:00
Baba ve anne bugun test yaptirdi pozitif ayri evlerde yasiyoruz 1 haftadir gorusmuyorduk zaten. Babam grip gibi geciriyor kronik seker hastasi vucut kirginligi var, annemin oyle bi belirtisi yok oda kronik
Kalp hastasi gecirenler ve gecirmis olanlar tavsiyeleriniz nelerdir?
Geçmiş olsun dostum.
Benim de babam 20 gün önce yakalandı. İki kalp krizi, 3 stent var. Ayrıca 1.5 yıl önce akciğer pnömonisi geçirmişti. Onun virüsü aldıktan hemen 2 gün sonra belirti verdi. O gün tomografi çekildi ve temizdi. 6. gün düşmeyen ateş vs ile hastaneye yatırdık (özel hastanede suit oda tutmak şartıyla aldılar, şuan istanbulda vaziyet çok kötü). 10 gün yattı, şuan evde, toparlıyor. 6. gün çekilen tomografide akciğerlerde az düzeyde pnömoni belirtisi vardı.
Kronik kalp hastası ise anneniz mutlaka kan sulandırıcı kullanıyordur ama hiç beklemeden eve bir "oksimetre" alın. Oksijen seviyesini gün içinde saat başı ölçsünler. 93 altında uzun süre kalıyorsa mutlaka bir hastaneye başvurun (çok fazla oturduğunda veya yattığında düşük çıkabilir. mesela salondan mutfağa gitti, tuvalete gitti hareket etti ondan sonra ölçülürse daha doğru sonuç verir). Kullanılan ilaçlar kanın pıhtılaşmasına sebebiyet verdiği için hastanede ekstra olarak kan sulandırıcı iğne yapılabilir.
Umarım ilerlemeden stabil bir şekilde atlatırlar. Bu yazdıklarımdan da moralinizi bozup endişelenmeyin, benim baba çok ekstrem bir örnek.
murat182
23-11-2020, 20:02
Bu iş kontrolden çıktı artık eskisinden de sert tedbirler gerek.
MertSerhanÖ.
23-11-2020, 20:57
Coronam biteli 1 ay oldu.Hala nefes almakta güçlük çekiyor,nefes sesim hoş değil yarın tekrar doktora gidicem,tomografi çektiricem.
Spor salonları konusunda da gülmekle beraber,mahalle yanarken or*spu saçını tararmış örneğini vermek istiyorum.
Ben bu kadar dikkat ettiğim halde bu halde olup,bu tarz insanların hala coronaya yakalanmaması olayınada,adaletini s*keyim mkdumun dünyası demek istiyorum.
Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur xD
ÇALIŞKAN
24-11-2020, 00:24
masaj salonları falan açık böyle yasak mı olur lokantalar'da hala masada çorba içen var mutfakta ekmek arası yiyen var; var oglu var
abi senin proje vardı , gecen senelerdeki günlük ölüm oran bugune oranlayıp ortalama bir covid ölüm sayısı yakalayacaktın , ondan bi sonuç çıktımı
yukarıda bahsettim aslında
geçmiş yıllar ist:180-200 bu yıl 450
geçmiş yıllar TR:1200 o zaman ülke geneli 2600-2800 arası bir rakam en ez o da 1500 civarı covid ölümü yapar
misal maraş 20 ortalama iken bu ay 58-60 3 katına çıkmış
kaldı ki ölümlü trafik kazaları falan %8 düşmüş
ghibli06
24-11-2020, 10:50
Maske hariç bütün tedbirleri kaldırıp, sayıları gizleyerek öyle bir imaj oluşturdular ki, yandaş medyayı da yanlarına alarak "dünya öldü bitti, en iyi ülke biziz, 150 ülkeye yardım ediyoruz, halkımızın bütün ihtiyaçlarını bedelsiz karşılıyoruz, milletimize çarpan etkisiyle 600 milyar dağıttık"... Durum böyle değil dedikçe biz paronayak olduk, fetiş olduk... Hafta sonuna kadar 9-10 bin olacak makyajlı turkuaz tablo, günlük 100 bin vaka 1500 vefatimiz var, bunlar açıklanmasa kimse birşeyi sağlamayacak...
hakan308
24-11-2020, 11:00
Maske hariç bütün tedbirleri kaldırıp, sayıları gizleyerek öyle bir imaj oluşturdular ki, yandaş medyayı da yanlarına alarak "dünya öldü bitti, en iyi ülke biziz, 150 ülkeye yardım ediyoruz, halkımızın bütün ihtiyaçlarını bedelsiz karşılıyoruz, milletimize çarpan etkisiyle 600 milyar dağıttık"... Durum böyle değil dedikçe biz paronayak olduk, fetiş olduk... Hafta sonuna kadar 9-10 bin olacak makyajlı turkuaz tablo, günlük 100 bin vaka 1500 vefatimiz var, bunlar açıklanmasa kimse birşeyi sağlamayacak...
abi zaten bu gidişle aşıya gerek kalmayacak yaza kalmadan kitlesel bağışıklığa ulaşır biz bu işi bitiririz
ghibli06
24-11-2020, 11:05
abi zaten bu gidişle aşıya gerek kalmayacak yaza kalmadan kitlesel bağışıklığa ulaşır biz bu işi bitiririz
Aynısını düşündüm, günde 100.000 vaka, ayda 2-3 milyon desen seneye zaten yarimiz hasta, kalanı belirtisiz geçirmiş olacak, kalan sağlar bizimdir... Aşıyı aslında biz bulduk diye de PR yaparız...
John Hopkins üniversitesi bilgilerine göre ölüm oranı %2.4 seviyelerinde.
ArcGIS Dashboards (https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6)
En baba aşının etkisi %95 imiş. Yani aşı olsan da 100 kişi içinde 5 kişi ölecek.
Şu an 2.4 kişi ölüyor 100 kişide.
Neden aşı bulmaya çalışıyorlar :).
ghibli06
24-11-2020, 11:24
John Hopkins üniversitesi bilgilerine göre ölüm oranı %2.4 seviyelerinde.
ArcGIS Dashboards (https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6)
En baba aşının etkisi %95 imiş. Yani aşı olsan da 100 kişi içinde 5 kişi ölecek.
Şu an 2.4 kişi ölüyor 100 kişide.
Neden aşı bulmaya çalışıyorlar :).
hesap öyle değil, toplumun %2.4 ü ölmüyor, hastaların %2.4 ü ölüyor... yani aşıdan korunamayan o 5 kişinin %2.4 ü ölecek...
Ben halen arkasında durup kaybettiği gelir karşılanmadıkça esnafın kapısına kilit vurulmasını doğru bulmuyorum. O kadar bekçin zabıtan polisin ne idüğü belirsiz adamın var, evde oturan memurun var. Yolla hepsini denetime, hepsi kendi oturduğu mahalleye baksa, fotoğraflı videolu kayıtlarla yaptırımları olsa en doğrusu.
Bizde anca kural var uygulaması yok ki. Haliç'te zincirleme kaza olmuş trafik tıkandı mk cumartesi akşamı mı neydi :D
ghibli06
24-11-2020, 11:40
Ben halen arkasında durup kaybettiği gelir karşılanmadıkça esnafın kapısına kilit vurulmasını doğru bulmuyorum. O kadar bekçin zabıtan polisin ne idüğü belirsiz adamın var, evde oturan memurun var. Yolla hepsini denetime, hepsi kendi oturduğu mahalleye baksa, fotoğraflı videolu kayıtlarla yaptırımları olsa en doğrusu.
Bizde anca kural var uygulaması yok ki. Haliç'te zincirleme kaza olmuş trafik tıkandı mk cumartesi akşamı mı neydi :D
devlet devletliğini yapacak, konunun başlarında yazdık, dağıttıkları para zaten işverenden kestikleri işsizlik maaşları... ama biz de nasıl bir milletsek, kredileri ucuzlattı diye gittik dünya paralar verip borca girerek ev ya da araba aldık, oldu mu esnafa bir katkısı??? şu an öncelikle bu kış hayatta kalmaya çalışacağız, bir müddet sonra kimsenin iş güç düşünecek hali kalmayacak zaten...
Aynısını düşündüm, günde 100.000 vaka, ayda 2-3 milyon desen seneye zaten yarimiz hasta, kalanı belirtisiz geçirmiş olacak, kalan sağlar bizimdir... Aşıyı aslında biz bulduk diye de PR yaparız...
En büyük yanılgıda burda...Bağışıklık kazandım diye bir şey yok...
Hastalığı atlatan tekrar yakalanabiliyor... En samimi arkadaşım 2 kere yakalandı bu virüse...
İki çözüm var ya mutasyona uğrayacak yada aşı...
ghibli06
24-11-2020, 14:31
Hastalığı atlatan tekrar yakalanabiliyor... En samimi arkadaşım 2 kere yakalandı bu virüse...
o da kesin bir şey değil, tekrar yakalananların oranı çok çok düşük, belki de ilk ya da ikinci testi sıkıntılıydı bilemiyoruz...
İkisinde de belirtiler oldu mu peki?
İkisinde de belirtiler oldu mu peki?
Evet ilki hafif,ikincisi biraz daha ağır şekilde geçti...
Böyle bir ülke olamaz ya cidden yok yani gerçekten muz cumhuriyeti...
Annem kronik bağırsak rahatsızlığından dolayı emara gitmişti geçtiğimiz haftalarda hastaneye. Son günlerde biraz halsizliği vardı, kan testi yaptırdık bi değer fazla çıkmış ama doktor sallamamış. Sonrasında sürüntü testi de yaptırdık, ablamın doktor bir arkadaşı da tomografisine baktı.
Sürüntü testi negatif çıktı, tomografiye bakıldığında ciğerlere kadar inmiş kesin covid dedi doktor tanıdığımız.
Devlet test negatif olduğu için karantinaya almadı, ilaç göndermedi. Aynı ilacı yine doktor bi tanıdık özel hastaneden yazdırıp temin etti kullanmaya başladık. Aynı zamanda kan sulandırıcı da başlatıldı. Resmen kendi tedavimizi kendimiz uyguluyoruz bunların Allah belasını versin.
ghibli06
24-11-2020, 16:05
Böyle bir ülke olamaz ya cidden yok yani gerçekten muz cumhuriyeti...
Annem kronik bağırsak rahatsızlığından dolayı emara gitmişti geçtiğimiz haftalarda hastaneye. Son günlerde biraz halsizliği vardı, kan testi yaptırdık bi değer fazla çıkmış ama doktor sallamamış. Sonrasında sürüntü testi de yaptırdık, ablamın doktor bir arkadaşı da tomografisine baktı.
Sürüntü testi negatif çıktı, tomografiye bakıldığında ciğerlere kadar inmiş kesin covid dedi doktor tanıdığımız.
Devlet test negatif olduğu için karantinaya almadı, ilaç göndermedi. Aynı ilacı yine doktor bi tanıdık özel hastaneden yazdırıp temin etti kullanmaya başladık. Aynı zamanda kan sulandırıcı da başlatıldı. Resmen kendi tedavimizi kendimiz uyguluyoruz bunların Allah belasını versin.
abicim çok geçmiş olsun, kendi tedbirinizi alın fazından, kendi tedavinizi yapın fazına geçtik şu anda...
Sağolun vallahi öyle oldu.
Testlere zaten güvenmiyordum, iyice netleştim artık.
Coronam biteli 1 ay oldu.Hala nefes almakta güçlük çekiyor,nefes sesim hoş değil yarın tekrar doktora gidicem,tomografi çektiricem.
Spor salonları konusunda da gülmekle beraber,mahalle yanarken or*spu saçını tararmış örneğini vermek istiyorum.
Ben bu kadar dikkat ettiğim halde bu halde olup,bu tarz insanların hala coronaya yakalanmaması olayınada,adaletini s*keyim mkdumun dünyası demek istiyorum.
Durum nedir kardeşim tomografi çekildi mi ?
MertSerhanÖ.
24-11-2020, 19:22
Durum nedir kardeşim tomografi çekildi mi ?
evet bugün gittim.Ciğer seslerim berbat,tomo çekildi,ciğerler tertemiz.Doktorun sölediği,akciğerlerin bağışıklık kazanması uzun sürüyor,özellikle senin yüzeysel bölümlerin o bağışıklığı kazanamamış oldu.1 hafta daha antibiyotik kullanıcam.Ayrıca yanında öksürük şurubu verdi.21 gün hastalığım sürdü,34 günde corona biteli oluyor,55 gündür bu bokla uğraşıyorum daha da sürecek gibi..
ghibli06
24-11-2020, 20:02
Amcam Corona olmuş, Mersin şehir hastanesinde yoğun bakimdaymis, oğlu doktor, durum pek iyi değil demiş babama... Moralim çok bozuk...
Geçmiş olsun, umarım iyileşir tez zamanda.
hesap öyle değil, toplumun %2.4 ü ölmüyor, hastaların %2.4 ü ölüyor... yani aşıdan korunamayan o 5 kişinin %2.4 ü ölecek...
Biliyorum, latife yaptığım için mesajımı gülen suratla bitirmiştim.
blumenberg
24-11-2020, 21:13
Amcam Corona olmuş, Mersin şehir hastanesinde yoğun bakimdaymis, oğlu doktor, durum pek iyi değil demiş babama... Moralim çok bozuk...
abicim çok geçmiş olsun, inş düzelir en yakın zamanda. acil şifalar dilerim
CloudGrey
24-11-2020, 21:51
evet bugün gittim.Ciğer seslerim berbat,tomo çekildi,ciğerler tertemiz.Doktorun sölediği,akciğerlerin bağışıklık kazanması uzun sürüyor,özellikle senin yüzeysel bölümlerin o bağışıklığı kazanamamış oldu.1 hafta daha antibiyotik kullanıcam.Ayrıca yanında öksürük şurubu verdi.21 gün hastalığım sürdü,34 günde corona biteli oluyor,55 gündür bu bokla uğraşıyorum daha da sürecek gibi..
birde beşiktaşa gelim buluşak falan diyon pis covidli :)
yürü , gelme semte :)
şaka bir yana şu dayının linki bırakayım , babamın doktoru.
dayı efso , gidin görünün derim.
yanlız her görünmede ortalama 1 teklik oluyorsunuz.
ama bu dayı babamı iyi etti.
https://www.balathastanesi.com.tr/tibbi-birim/tr/gogus-hastaliklari-ve-allerjik-hastaliklar
ardicli2000
24-11-2020, 22:27
Almanya'dan bir yoğun Bakım uzmanı ile görştüm geçtiğimiz hafta.
Testlerin %30-40 ının pozitif geldiğini, pozitiflerin de %10-15 inin hasta olduğunu söyledi.
Bugün için TR de sayılara bakarsak;
7300 hasta 162000 test.
Yüzdeleri uygularsak;
60-70bin arası pozitif.
170 bin test olması gerekiyor.
Numbers dont lie.
MertSerhanÖ.
24-11-2020, 22:32
birde beşiktaşa gelim buluşak falan diyon pis covidli :)
yürü , gelme semte :)
şaka bir yana şu dayının linki bırakayım , babamın doktoru.
dayı efso , gidin görünün derim.
yanlız her görünmede ortalama 1 teklik oluyorsunuz.
ama bu dayı babamı iyi etti.
https://www.balathastanesi.com.tr/tibbi-birim/tr/gogus-hastaliklari-ve-allerjik-hastaliklar
auhauauhau :D ama negatifiim,dümenden bi öksürük :P bakayım 1 hafta sonunda baktım hala bi numara yok,şu dayıya bide ben teklik olayım :D
CloudGrey
24-11-2020, 22:37
auhauauhau :D ama negatifiim,dümenden bi öksürük :P bakayım 1 hafta sonunda baktım hala bi numara yok,şu dayıya bide ben teklik olayım :D
kesin git abicim.
Babam 64 yaşında ağustosta oldu 20 gün hastanede yattı.
80 kilo adam bi çıktı 60 kilo.
eve hava tüpü kuruldu öyle nefes alıyordu.
sonra bu dayı adamı rokete çevirdi , verdiği kiloyu geri aldı nefesi düzelti vs vs..
Abi çok geçmiş olsun.Acil şifalar diliyorum.
imprezaWRC
25-11-2020, 07:58
Geçmiş olsun, umarım iyileşir.
yusufcan_k
25-11-2020, 09:40
babamın çok yakın arkadaşını kaybettik dün akşam 7 de.. geçen hafta nefes alamama sorunuyla hastaneye gidiyorlar eşiyle ve hastane yerimiz yok oksijen tüpü verelim evinize gidin diyince eşi kıyameti kopartıyor acilde ve zorla yatırıyorlar. yoğun bakıma alınıyor 1 haftadır orda yatarken şaka gibi tekrar aynı teklif sunuluyor hastanız iyi burda durmasına gerek yok gelin alın gibi saçma bir durum ve kabul edilmiyor tekrar bu teklif. iyi dedikleri insanın bugün cenazesi var şaka gibi.. iki oğlu ve onlarında eşleri pozitif malesef ama evde durumları daha iyi.
2 hafta tamamen sokağa çıkma yasağı muhabbeti duyuyorum aralıkta ?
2 hafta tamamen sokağa çıkma yasağı muhabbeti duyuyorum aralıkta ?
O devamlı dillendiriliyor da "temenni" vaziyetinde... Pek yapacaklarını sanmıyorum.
Aslında Sağlık Bakanının da bi "tam kapanma" istediği, en azından Mart-Nisan'daki gibi falan hsonu tamamen kapanma gibi bir şey istediği ancak şimdilik uygulanmadığı gibi bir şeyler de okumuştum.
Reyiz dedi gerçi, yetmezse başka önlemler alırız diye. Yetmediği ortada. İstanbul Ankara falan idare etse de her yerden duyulmaya başlandı, özellikle kapasitesi düşük olan illerde hastaneler doldu muhabbeti çok geliyor.
Sistem patladı bence son birkaç haftadır ama belli etmemeye çalışıyorlar, şimdilik ucundan idare ediyor sadece.
ghibli06 abi çok geçmiş olsun acil şifalar
yusufcan_k başınız sağolsun kardeşim :(
Artık forumdaki konuda da kime ne yazacağımı şaşırdım, eskiden konuda hiç geçmezdi bu söylemler. Lakin çember o kadar daraldı ki artık her an yakınımızdaki birileri maalesef virüsten etkilenir hale geldi.
Ben eşim kızım virüsten izole olarak yaşıyoruz çalıştığım yerde. Çalışmaya ve konaklamaya gelen herkes izolasuyon süresinde bekleyip akabinde PCR & Anticore testi olduktan sonra bizimle yaşamaya & çalışmaya başlayabiliyor.
Ama annem, babam, abim tüm akrabalar İstanbulda :(
yusufcan_k
25-11-2020, 12:05
ghibli06 abi çok geçmiş olsun acil şifalar
yusufcan_k başınız sağolsun kardeşim :(
Artık forumdaki konuda da kime ne yazacağımı şaşırdım, eskiden konuda hiç geçmezdi bu söylemler. Lakin çember o kadar daraldı ki artık her an yakınımızdaki birileri maalesef virüsten etkilenir hale geldi.
Ben eşim kızım virüsten izole olarak yaşıyoruz çalıştığım yerde. Çalışmaya ve konaklamaya gelen herkes izolasuyon süresinde bekleyip akabinde PCR & Anticore testi olduktan sonra bizimle yaşamaya & çalışmaya başlayabiliyor.
Ama annem, babam, abim tüm akrabalar İstanbulda :(
teşekkürler koray abi.. bu arada 2 saat önce de yan komşumuzun şehir dışında vefat ettiğini öğrendik 66 yaşında o da muğladaydı izole olmak için yazlıklarındalardı ama onuda kaybettik. ölenlerin hepsine Allah rahmet eylesin. Gerçekten çok çok zor bir durum
Artık çember falan kalmadı, son 1 haftadır bütün çevremden duyuyorum ve 1 anda tat koku yada ateş gidiyor hani halsizim acaba mı bile diyemediler. Çevreden herkeste olabilir. Gerçekten mesafeyi korumak şart.
teşekkürler koray abi.. bu arada 2 saat önce de yan komşumuzun şehir dışında vefat ettiğini öğrendik 66 yaşında o da muğladaydı izole olmak için yazlıklarındalardı ama onuda kaybettik. ölenlerin hepsine Allah rahmet eylesin. Gerçekten çok çok zor bir durum
Bodrum da diğer yerlerden farksız. Temmuz'dan beri hiç gitmemiştim eve, geçen hafta gittik kızın aşı ve kontrolleri için. Kafayı yedim inanılmaz kalabalıktı ortalık, maske vs hak getire takılıyordu herkes. Hemen işlerimizi halledip izolasyona geri döndük 3 gün bekledik testlerimizi olduk çok şükür 32. testimde negatif.
muharrem7791
25-11-2020, 15:09
Bu arada herkese geçmiş olsun diliyorum. Yalnız şu dsomudur nedir? 2 farklı açıklama yapılması konusunda ne düşünüyorsunuz? Birinde 3.dalganin geleceğini diğerinde asi kapsamında tünelin ucunun gozuktugunu akla kara diyorlar ne olacak sonumuz bakalım?
Bu arada herkese geçmiş olsun diliyorum. Yalnız şu dsomudur nedir? 2 farklı açıklama yapılması konusunda ne düşünüyorsunuz? Birinde 3.dalganin geleceğini diğerinde asi kapsamında tünelin ucunun gozuktugunu akla kara diyorlar ne olacak sonumuz bakalım?
Çin'in köpeği olmuş bir örgütü dikkate almıyorum.
Ben birinin "salınmasın" şeklinde korkutma açıklaması, diğerini de "reel" olan diye görüyorum. Bizim medya da çok körüklüyor aslında. Yandaş medya çok başarılıyız hede hödö derken, muhalif medya da sadece kötü durumda olan ülkeleri gösteriyor, dikkat ediyorum mesela FOX sadece Almanya, İspanya, İtalya'ya odaklanmış onları veriyor Avrupa deyince. E madem öyle diğerlerini de ver birader? Ya da hangi ülke ne yapıyor onları da verin? Yok, hiçbirinde yok.
Bir de ne yapacaklarına karar veremediler. Kapanma diyorlar, AB ülkelerini örnek gösteriyorlar, adamlar açıyor, bakın okulları açtılar bişey olmadı diyorlar. E karar verin birader?
Yalnız aşı konusu da tereddütlü, nasıl olacak bu işler bakalım. Zombi filmi gibi olacaz yeminle..
muharrem7791
25-11-2020, 16:17
Ben birinin "salınmasın" şeklinde korkutma açıklaması, diğerini de "reel" olan diye görüyorum. Bizim medya da çok körüklüyor aslında. Yandaş medya çok başarılıyız hede hödö derken, muhalif medya da sadece kötü durumda olan ülkeleri gösteriyor, dikkat ediyorum mesela FOX sadece Almanya, İspanya, İtalya'ya odaklanmış onları veriyor Avrupa deyince. E madem öyle diğerlerini de ver birader? Ya da hangi ülke ne yapıyor onları da verin? Yok, hiçbirinde yok.
Bir de ne yapacaklarına karar veremediler. Kapanma diyorlar, AB ülkelerini örnek gösteriyorlar, adamlar açıyor, bakın okulları açtılar bişey olmadı diyorlar. E karar verin birader?
Yalnız aşı konusu da tereddütlü, nasıl olacak bu işler bakalım. Zombi filmi gibi olacaz yeminle..
Abi çok şey dönüyor zaten. Ben o sebebten covit haberlerini izlemiyorum ama şu bilim kurulu dedikleri takımın ne iş yaptigindan şüpheliyim sabah izledim Fox Tv'de bir sürü zirvalayip duruyorlar.
imprezaWRC
25-11-2020, 17:46
Ona bakarsan Danimarka tam tersini yapıyor. Geçen gün gösterdi, sokakta, markette maske takan çok az kişi var. Vakalar almış başını gitmiş, kimse sallamıyor. Belki de belli bir nüfustan kurtulmaya bakıyorlar.
Okulları açtık birşey olmuyor demeleri için gerçekten dürüst şekilde ortaya veri koymaları gerekiyor. İnfluenza'nın A'sı, B'si bulaşıyor, domuz gribi bulaşıyor, covid mi çocuklara bulaşmıyor? Çocuk anaokuluna başladı biz o yılı hastanelerde geçirdik. Ertesi yıl biraz daha az hastane yüzü gördük ama nasıl oldu dersen, ben anaokuluna bıraktığımda bakıyordum sınıfta aksıran tıksıran hoşaf gibi olan var hop gerisin geriye eve götürüyordum veya anneme bırakıyordum.
Kaç sefer test yaptırdık hatırlamıyorum. Covid için antikor yapan vücut aynı familyadaki diğer virüslere karşı herhalde ilgisiz davranıyor ki bizim çocuk üst üste hastalanmıştı. Ben bir ara ikameti hastaneye aldıracaktım o hale gelmiştim. Hasta çocuğunu da bırakıp kaçan velilere genk gelseydim ağız dolusu küfür edecektim ama denk gelemedik.
Haftada 2 gün okula giden çocuk covid oldu. Bu çocuk 2 haftada atlattı. O gün bizim çocukta okulda olsaydı, garanti ederim bizimkide covid olurdu. Biz ama 2 hafta değil 1 ayda anca atlatırdık. Nereden biliyum çünkü en ufak birşeyde hemen ciğerlerine iniyor. Zaten evde cihaz var. O hastane senin, bu doktor benim sürünür dururduk.
emresener
25-11-2020, 19:24
Bugğn 28.351 vaka
yigitblr
25-11-2020, 19:53
Bence 28 binden de fazla. Çevremizden sürekli yeni pozitif haberleri gelirken günlük 28 bin vaka olduğuna inanmak gerçekten zor.
muharrem7791
25-11-2020, 20:54
Bugğn 28.351 vaka
3 4 katıdır kesin. Ölüm oranları yüksek. Kapanma fayda verebilirmi bilmiyorum?
ghibli06
25-11-2020, 21:21
ya şu 'bir şey olmaz abartıyorsunuz'cular burada mı?
İspanyol gribi ile benzer dalgalarda ilerliyor. Bence 3. Dalga olacak
Ve bu ortamda işe başladım 1.5 ay kadar ofiste egitim var. 6 kişi beraber eğitime başladık. İki ucu botlu değnek yavaştan beni korku salmaya başladı
Ona bakarsan Danimarka tam tersini yapıyor. Geçen gün gösterdi, sokakta, markette maske takan çok az kişi var. Vakalar almış başını gitmiş, kimse sallamıyor. Belki de belli bir nüfustan kurtulmaya bakıyorlar.
Okulları açtık birşey olmuyor demeleri için gerçekten dürüst şekilde ortaya veri koymaları gerekiyor. İnfluenza'nın A'sı, B'si bulaşıyor, domuz gribi bulaşıyor, covid mi çocuklara bulaşmıyor? Çocuk anaokuluna başladı biz o yılı hastanelerde geçirdik. Ertesi yıl biraz daha az hastane yüzü gördük ama nasıl oldu dersen, ben anaokuluna bıraktığımda bakıyordum sınıfta aksıran tıksıran hoşaf gibi olan var hop gerisin geriye eve götürüyordum veya anneme bırakıyordum.
Kaç sefer test yaptırdık hatırlamıyorum. Covid için antikor yapan vücut aynı familyadaki diğer virüslere karşı herhalde ilgisiz davranıyor ki bizim çocuk üst üste hastalanmıştı. Ben bir ara ikameti hastaneye aldıracaktım o hale gelmiştim. Hasta çocuğunu da bırakıp kaçan velilere genk gelseydim ağız dolusu küfür edecektim ama denk gelemedik.
Haftada 2 gün okula giden çocuk covid oldu. Bu çocuk 2 haftada atlattı. O gün bizim çocukta okulda olsaydı, garanti ederim bizimkide covid olurdu. Biz ama 2 hafta değil 1 ayda anca atlatırdık. Nereden biliyum çünkü en ufak birşeyde hemen ciğerlerine iniyor. Zaten evde cihaz var. O hastane senin, bu doktor benim sürünür dururduk.
Şimdi her hastalık bulaşıyor covid mi bulaşmıyor dersen olmadı... O zaman her hastalığı ilaçla geçirdik, bunu da geçirelim zırt diye iki burun spreyi ile.
Covid'in ACE reseptörüne saldırma ve çocuklarda belli yaşa kadar bunların oluşmadığına ve bu yüzden hastalığa yakalanmadıklarını açıklayan şeyler yayımladılar. Çok oldu...
Okullarla ilgili FOX gibi bir kanal durmadan yayın yapıyor, muhalif olmasına rağmen, kapanalım edelim diyorlar bi yandan, bi yandan da Tepeli diyor ki paso, benim yazdığım gibi çeşitli ülkelerdeki verileri, okullarla ilgili durumları anlatıp duruyor. Rakamlar şunlar bunlar veriyorlar. Çocuklarda özellikle 10 yaşa kadar, hastalık kapma oranı çok az olduğu biliniyor. Geçende yazdığımda hadi uzatmayayım dedim, adamlar aynen TV'de açıklanan verileri almışlar, takip ediyorlar, Fransızlar şunlar bunlar açıklamış bilimsel makale şeklinde. Finlandiya'da, birkaç kuzey avrupa ülkesinde de okulları açıp takip etmişler ve öyle sınıfa bulaşma, ortalığa yayma vs gibi etkiler görmemişler.
Ha diyeceksin ki ortada çelişki var. Kesinlikle... Çünkü bu adamlar bi yandan "la nabıonuz tam kapanalım" derken, diğer yandan da "okulları açalım okulda bişey olmuyor" diyorlar. Ne iş??? Hangisine neye inanalım??
Deçende üçüncü fazını ülkede denedikleri aşıya "daha bunlar insan deneyi yapmıyor" dedin, az geriden geliyon :P :D
Aslında bugün bir yerde okudum, en güzel seçenek o gibi, kurumlardan birinin temsilcisi demiş, yabancı bi eleman...
14 gün tüm dünya komple kapanalım demiş aynı anda... Yolculuk, sınırlar, bilmemne her şey kapanacak. En güzeli bu gibi sanki. Hatta bu süreçte hasta olanların da iyileşmesi ve dışarı çıktıklarında yaymamalarını garantilemek adına 24-28 gün mü ne demişler...
Ha bu sefer de yabancı ülkelerde tuvalet kağıdına (ne anlıyolarsa?), bizde de marketlerde Luppo'ya saldırı şeklinde korona partisi topluluklarını görürüz.
_driver_
26-11-2020, 03:19
ya şu 'bir şey olmaz abartıyorsunuz'cular burada mı?
Onlar yazın sosyal medyada tatil hikayeleri paylaştı şimdi evde kal mesajları atıyor abi :D
Şimdi her hastalık bulaşıyor covid mi bulaşmıyor dersen olmadı... O zaman her hastalığı ilaçla geçirdik, bunu da geçirelim zırt diye iki burun spreyi ile.
Covid'in ACE reseptörüne saldırma ve çocuklarda belli yaşa kadar bunların oluşmadığına ve bu yüzden hastalığa yakalanmadıklarını açıklayan şeyler yayımladılar. Çok oldu...
Okullarla ilgili FOX gibi bir kanal durmadan yayın yapıyor, muhalif olmasına rağmen, kapanalım edelim diyorlar bi yandan, bi yandan da Tepeli diyor ki paso, benim yazdığım gibi çeşitli ülkelerdeki verileri, okullarla ilgili durumları anlatıp duruyor. Rakamlar şunlar bunlar veriyorlar. Çocuklarda özellikle 10 yaşa kadar, hastalık kapma oranı çok az olduğu biliniyor. Geçende yazdığımda hadi uzatmayayım dedim, adamlar aynen TV'de açıklanan verileri almışlar, takip ediyorlar, Fransızlar şunlar bunlar açıklamış bilimsel makale şeklinde. Finlandiya'da, birkaç kuzey avrupa ülkesinde de okulları açıp takip etmişler ve öyle sınıfa bulaşma, ortalığa yayma vs gibi etkiler görmemişler.
Ha diyeceksin ki ortada çelişki var. Kesinlikle... Çünkü bu adamlar bi yandan "la nabıonuz tam kapanalım" derken, diğer yandan da "okulları açalım okulda bişey olmuyor" diyorlar. Ne iş??? Hangisine neye inanalım??
Deçende üçüncü fazını ülkede denedikleri aşıya "daha bunlar insan deneyi yapmıyor" dedin, az geriden geliyon :P :D
Bold kısım külliyen yalan. 2.5 yaşındaki oğlum, 3 yaşındaki yeğenim pozitif oldu.
Bold kısım külliyen yalan. 2.5 yaşındaki oğlum, 3 yaşındaki yeğenim pozitif oldu.
Aha bu da enteresan... Çok nadir diyorlardı güya ama 2 ufaklık birden.. İlginç ya...
Bakıcımızın abisi de pozitifti, daha 50sinde adam ilac tedavisi sırasında kalp krizi geçirdi. Geri döndürdüler yoğun bakımdaydı vefat etmiş.
Yusufcan başınız sağolsun.
Aslında bugün bir yerde okudum, en güzel seçenek o gibi, kurumlardan birinin temsilcisi demiş, yabancı bi eleman...
14 gün tüm dünya komple kapanalım demiş aynı anda... Yolculuk, sınırlar, bilmemne her şey kapanacak. En güzeli bu gibi sanki. Hatta bu süreçte hasta olanların da iyileşmesi ve dışarı çıktıklarında yaymamalarını garantilemek adına 24-28 gün mü ne demişler...
Ha bu sefer de yabancı ülkelerde tuvalet kağıdına (ne anlıyolarsa?), bizde de marketlerde Luppo'ya saldırı şeklinde korona partisi topluluklarını görürüz.
bana biri bu dünyanın tuvalet kağıdına saldırma sebebini anlatabilirmi hala çözemedim ? mama olur alarım gıda olur anlarım ama tuvalet kağııdı nedir ya en kötü evde 15 günük kağıd vardır?
Yurtdışında taharet musluğu olmadığı için tuvalet kağıdı zaruri oluyor çok garip değil gerçi bu musluk olsada olmasada zaruri birşey de denilebilir hijyen için.
Ve bu ortamda işe başladım 1.5 ay kadar ofiste egitim var. 6 kişi beraber eğitime başladık. İki ucu botlu değnek yavaştan beni korku salmaya başladı
dakika 1 gol 1 eğitime gelenlerden biri ateşlenmiş
Okulumdaki öğretmrn arkadaşın eşi vefat etmiş 55 yaşında diğer bir öğretmenimiz de yoğun bakım da şuan
Eniştemin 2 kuzeni peşpeşe vefat etmiş bu hastalıktan.
Bulunduğum şehirde son zamanlarda çok fazla yaşlı ölümü var :(
Benimde en yakın arkadaşımın testi pozitif çıktı bugün.
Pazar günü ve Salı günü görüşmüştük en son. Beraber çalıştık Salı günü hatta aynı ofiste.
Eşinin testi negatif kendisininki pozitif çıkmış. Bende kendimi evde karantinaya aldım bugun, yarında gidip test yaptıracağım.
Gerginlik yoruyor insanı, umarım kapmamışımdır bende hiç bir semptom yok şuan ama bir anda oluyor zaten ne oluyorsa.
Normalde de maskemizi çıkarmayız ancak ofise yemek söylemiştik beraber yemek yedik farklı masalarda o sırada maskelerde çıktı tabi.
benim arkadaşın 3 dayısı ve 1 amcası 2 ay içinde covidden vefat etti şuan arkadaşta karantina da çok farklı bir durum nerde ne zaman bulaştığı belli olmadığından şu zamanda tedbiri en yüksek seviye de yapmamız gerekiyor evde kronik hastalığı ve yaşlı kişiler varsa....
imprezaWRC
26-11-2020, 19:25
Finlandiya'da yayınlanan 24 Kasım tarihli yazıda çocukların da corona'yı bulaştırabildiği ancak yetişkinler kadar olmadığı yazılmış. Ayrıca, kendileri bir araştırma yapmamış, Çinli'lerin söyledikleri bilgileri esas almışlar.
Yayınlanan bilgilere göre yaşlılar ağır geçiriyor, çocuklar hafif atlatıyor ancak kronik bir sıkıntı var ise çocuklarda ve yetişkinlerde durum ağır olabilir diye belirtilmiş.
Asemptomatik aile üyeleri, o sırada aile üyesinin koronavirüse yakalandığına dair güçlü bir şüphe yoksa, test sonucunu beklerken okula gidebilir diye de belirtmişler.
dakika 1 gol 1 eğitime gelenlerden biri ateşlenmiş
adam pozitif çıktı eğitime evden devam edeceğiz :S
herkes maskeli 7 kişi yaklaşık 7 saat eğitim yaptık aramızda mesafeli olarak bakalım hijyen hareketlerimizden yana problem olacak mı? Bir de şirkette toplu taşıma kullanımı yasak ulaşım bölümü eve transfer ve evden transfer işlemlerini yapıyor. Tabi aynı şekilde transferleri yapan şöförler ve bizle beraber gidenler de karantinaya giriyor.
bir pozitiflinin şirket üzerindeki etkisi çok acayip ama bu kadar hassas olunması da takdirimi topladı.
Sıkıntı şu, bu hastalığı atlatanlar ileride nasıl rahatsızlıklarla karşı karşuıya gelecekler. Ne gibi hasarlar bırakacak.
Semptom göstermeyenler ileride nasıl bir süreçle karşılacaklar vs vs
Sıkıntı şu, bu hastalığı atlatanlar ileride nasıl rahatsızlıklarla karşı karşuıya gelecekler. Ne gibi hasarlar bırakacak.
Semptom göstermeyenler ileride nasıl bir süreçle karşılacaklar vs vs
Aynen ya çok lanet...
Babam neredeyse hiç semptom göstermedi, çok şaşırdık, gizli şekeri falan filan olan 72 yaşında adam... Öyle ki, zatürre aşısı için asm'ye çağırıldı, aşıdan sonra halsizlik var diye doktora gidince ortaya çıktı, test negatif, vücutta antikor var.
Annem de sanıyorum ondan veya test vs için gittikleri hastanede mi kaptı nolduysa... Bugün 10-11.günü falan. Çok hafif geçirdi, en çok baş ve kas ağrısı semptomları oldu, grip gibi başladı, ateş hiç olmadı. Bol bol halsizlik. Şu anda hiç bişey yok, sadece halsizlik var... Çok hafif öksürük, neredeyse yok gibi ama. Bundan sonra artık iyileşirsin herhalde dedik. Ciğerlere falan bakılması için Pazartesi tekrar doktora gidecekler..
Şu belirsizlik işi çok gıcık ya...
İş yerinden bir arkadaş geçirdi.Eşi 1,5 yaşındaki oğlu ile birlikte.Arkadasta hâlâ göğüs ağrısı var.oysa hafif atlatmıştı.
adam pozitif çıktı eğitime evden devam edeceğiz :S
herkes maskeli 7 kişi yaklaşık 7 saat eğitim yaptık aramızda mesafeli olarak bakalım hijyen hareketlerimizden yana problem olacak mı? Bir de şirkette toplu taşıma kullanımı yasak ulaşım bölümü eve transfer ve evden transfer işlemlerini yapıyor. Tabi aynı şekilde transferleri yapan şöförler ve bizle beraber gidenler de karantinaya giriyor.
bir pozitiflinin şirket üzerindeki etkisi çok acayip ama bu kadar hassas olunması da takdirimi topladı.
Sen de mutlaka test yaptır.
Bende de baş ağrısı var üşüttüm sanırım o gün rüzgar yedim biraz duştan çıkınca kırgınlıkta var
MertSerhanÖ.
27-11-2020, 10:41
Bende de baş ağrısı var üşüttüm sanırım o gün rüzgar yedim biraz duştan çıkınca kırgınlıkta var
üşütmüşümdür ya ben diyip ertelemeyin lütfen,belirti varsa gidin test yaptırın bir an önce.Şuan üşütme,grip vs neredeyse yok gibi birşey.Belirti çıkan çoğu kişi corona
CloudGrey
27-11-2020, 11:27
şu akıl fukaraları , ülkeyi 15 gün kapatsa vakaların %70 yok olur.
koskaca insanların tarihli nasıl böyle aptal bir topluğa denk geldim inanılır gibi değil , bi insan hepmi kaybeden taraf olur arkadaş.
Low-Rider
27-11-2020, 12:17
Eniştemin kayınpederi ve kuzeni vefat etti 1 hafta önce, çevremizde duyduğumuz başka vefatlar ve pek çok vaka var.
Bu sınırlı yasaklarla çözülecek gibi değil malesef, insanların umursamazlığı bir yandan esnafın hali bir yandan..
Sen de mutlaka test yaptır.
bi kaç gün geçince şirkette test varmış yaptıracağız galiba.
bende de şu an baş ağrısı var ama hava farklılıklarındandır diye düşünüyorum
temastan sonra min 5-6 gün gerekiyor test yaptırmak için. Öncesinde yaptıranların pozitif olmasına rağmen negatif çıkma olasılığı yüksekmiş.
Her tarafimiz coronali, kimi arasam karantinada.. Yan fabrika komple karantinada, kapatildi. 2 komsum corona, eve saglik bakanligindan gelip gidiyorlar.. Bu is 28.000 vakanin falan cok uzerinde, 20 milyonluk sehirde tanidigimiz neredeyse herkesin corona olmasi bir tesaduf olamaz... Bize bu zamana kadar sans eseri bulasmadi herhalde; temasli oldugum en az 6-7 kisi corona cikti ve bende birsey yok. Kapatmazlarsa bu is cok ciddi noktalara tasinir.
Yılmaz vural 2.kez yakalandı...Durumu baya ağırmış bu sefer...
Ben atlattım bana bir şey olmaz dememek lazım...
ghibli06
27-11-2020, 14:55
büyük şehirlerde yeşil alanlar harç her yer kıpkırmızı, çok fena vuruyor çok! aşı ihtiyacının belirlenebilmesi için mecburen rakamlar yavaş yavaş reel duruma getiriliyor deniyor... aslında hazirandan beri bu durumdayız, inanılır gibi değil...
Kim saldı lan bu coronayı rabbim herkesin yardımcısı olsun...
ghibli06
27-11-2020, 21:14
Fahrettin Koca: Bilim Kurulu'nun bir tavsiye kurulu olduğunu unutmayalım. Karar mercii değil
Erdoğan: Biliyorsunuz bu işin birinci dereceden sorumlusu Bilim Kurulu
işler tam da tahmin ettiğim gibi ilerliyor...
Bizim hastanede de her gün 2-3 personel pozitif çıkıyor. Çift maske takın, bol bol meyve sebze tüketmeye, bağışıklığı yüksek tutmaya çalışın. Gençlere bir şey olmuyor olayı tamamen bitmiş durumda. Şuan gençleri daha çok vuruyor, vakaların neredeyse tümünde d dimer yüksekliği var.
ghibli06
27-11-2020, 21:43
tablolarda hasta sayıları 500-500 düşmeye başladı... hala eşşeği boyayınca zebra olur zannediyoruz...
Bakan “Sürecin en başta altığımız 8.75 Dolarlık kitler dışında ülkeye giren test kitlerinin fiyatı 9.8 TL’dir” diyor.
Özel hastanelerde fiyatlar 500-600 liralara çıkınca 250 lira tavan fiyat belirledik diyor, 250 lira dediği asgari ücretin %10’u. Bu, insanları devlet hastanelerindeki kilometrelerce uzunluktaki test kuyruklarına mahkum etmek demek.
Maske için üretilme maliyeti 25 kuruş belirleyip, kdv dahil 1 liranın üzerine satılmayacak dediler, iş testlere gelince kit fiyatıyla test ücreti arasında 25 kat fiyat farkı var.
Biraz daldan dala olacak ama uzun zamandır yazmıyordum, şuan bildiğim herşeyi aktarmak istiyorum. Uzun olup vaktinizi alacak helal edin.
Çocuklara bulaşmıyor konusu tamamen yalan, nişanlımın 8 yaşındaki kuzeni kendisinin 2 yaşındaki kardeşine bulaştırıyor, oradan da anneye bulaşıyor ama baba negatif. Sonuç olarak 2 ve 8 yaşındaki iki çocuk ve anne pozitif.
Nişanlımın da şuan sonucu +.
Fakat biz bunu öğrenmeden önce 4-5 gün boyunca el ele kol kola beraberdik, yeri geldi sarıldım, yeri geldi öptüm kokladım. Burun akıntısı başlayınca uzak durdum, evden dışarı çıkmıyordu, kimseyle temas halinde değildi, soğuğa rüzgara ıslak saça çok dikkat etmediğinden konuyu soğuk algınlığına verdik. Corona da burun akıntısı olmaz deniyor diye ve dışarı da çıkmadığından corona değildir diye ümitlensekte sonucu pozitif çıktı.
Burada garip olan bir konu var;
Nişanlımın annesi şuanda yurtdışından geldi ve evde beraberlerdi aynı gün test verdiler ve onun testi negatif çıktı.
Bende psikolojik bazı belirtiler oldu gibi hissedince kendimi eve kilitledim 3 gün sonra teste gittim (birlikte geçirdiğimiz 4-5 günüde sayarsak 7.- 8.gün gitmiş oluyorum) benim de sonucum negatif çıktı.
Kayınvalide tanı koyulduktan 5 gün sonra tekrar ikinci testini verdi tekrar negatif. (eşimin belirtilerinden sonra ki 7.8.gün)
Anlamadığım şey kayınvalideyle aynı evde burun burunalar, eşim pozitif çıkana kadar aynı odada aynı yatakta uyuyorlardı, ben öptüm kokladım elele kolkolaydım, nasıl olurda biz negatif çıkarız. İkidir test veriliyor ikidir de negatif çıkıyor ve bunu mantığım almıyor. Ve bu olayın örneği çevremde çok var, adam + eşi negatif.
Merak edenler için;
Eşimde belirtilerin sıralaması şu şekilde;
- İlk 2 gün ara ara vuran şiddetli baş ağrısı (göz bölgesi üstü ve arkasına doğru)
- 3. gün itibariyle burun akıntısı.
- 4.günden sonra koku ve tat kaybı başladı, burun akıntısı da devam etti.
- Burun akıntısı 3 gün sonra geçti fakat tat ve koku 7 gün oldu şuan sadece tatlı, acı, ekşi yavaş yavaş gelmeye başladı, ama soğan yese elma zanneder, tat ve koku tam gelmedi yani.
- Sırt ağrıları başladı (ki ben bunu koltukta sürekli yatar pozisyonda dinlenmeye veriyorum)
- Dün çok kısa nefes alırken de boğazıma cam batıyor gibi dedi ve geçti.
- Bunlar dışında hiçbir belirti yok, ateş olmadı, sıcak basma olmadı, ishal durumu yok, kuru öksürük yok, şuan tanının koyulduğu 7.günde, belirtilerinin başladığı 11-12.gününde.
İlaçlar ile ilgili de birçok yorumlar var insanların kafası karışıyor; normalde 10 gün kullanılması gereken ilaçlarmışta elimizde olmadığından 5 gün veriliyormuş falan filan artık doğrumu yanlış mı biranda 8 ilaç içmek ne kadar doğru insanların kalpleri bunu kaldırabilir mi herşey karmakarışık oldu, neye inanıp neye güveneceğimizi şaşırdık.
Ayrıca geçenlerde bizzat Haydarpaşa numune hastanesinde kendi kulaklarımla tanık olduğum iki diyaloguda paylaşmak istiyorum;
- Birkere atlatınca bir daha 3 ay bulaşmıyor mantığı çok yanlış, içeride yoğun bakımda 2 ay önce hastaneden coronayı yenerek çıkmış ama şuan yoğun bakımlık geri dönen 3 hasta vardı. Atlatsanız bile akciğer tomografisini ve antikor testini ihmal etmeyin, ölü hücrelerin 90 gün vücutta kaldığı ileri sürülüyordu, tomografi ile ciğerinizde leke kalıp kalmadığını öğrenebilirsiniz.
- Ambulans şöförü isyan ediyordu, pozitifim ama hala çalışcaksın diyorlar izin vermiyorlar, ben zaten sağlık sorunu yaşayan insanları kurtarmaya gidiyorum, insanların evlerine giriyorum çoluğu çocuğu bacaklarıma sarılıyor anamı babamı kurtar diye, benim olduğum yetmiyor gibi o insanlara da mı bulaşsın yada o an sağlık sorunu yaşayan insanı daha da mı hayati riske sokmalıyım diye bağrınıyordu hastane koridorunda.
İşin aslını astarını bilmiyorum sadece kendi duyduklarımı paylaştım.
Ama bazı kurum ve kişilerde (şirket ve yönetici) duyarsızlık ve çıkar uğruna olan şeyler çok farklı boyutta.
Pandemi hastanesi yanında işyerimiz, şantiyede hergün min 3-4 pozitif çıkıyor ve hala kapatılmıyoruz, hala sahada aktif işi olmayan arkadaşlarımızı eve home office'e gönderemiyoruz.
Niye ? Neden ? insan sağlığından daha önemli demek ki, biz anlayamıyoruz göremiyoruz heralde ne diyeyim ki.. (Sonucum negatif çıkmasına rağmen, şuanda yurt dışı firma ile çalıştığımdan saat farkından dolayı zaten günde 1 saat denk geliyoruz, işim bilgisayar üstünden saha da aktif rolüm şuan için yok, yüksek tansiyonum ve tek böbrek durumum var, evde peder bey koah, kendimi garantiye almak için teste güvenmeyip 2 hafta home office istedim, negatifsin gel yoksa yönetimle sıkıntı yaşarsın maaşın kesilir vs vs bir sürü saçmalık..)
SS kuralına göre (Seve Seve - S.. S..) işe geliyorum, umarım testim doğrudur ve kimsenin hakkına girmiyorumdur. Şuanlık çok şükür hiçbir belirtim yok. Tedbirlerim tam. Kurallara dikkat ediyorum. Kendimden kadar bir başkasına sebep olmaktan da çok korkuyorum.
Tek duyduğum hastanelik olmamak, oraya düşmemek, zorunda kalındı ve kaldırıldıysakta bi iğne mi aşı mı ne vuruluyormuş, o aşıyı yakın çevremizde 4 kişilik bir aileden iki kişi vurdurdu, ikiside aynı gün vefat etti yaşları 62 ve 66'ydı cinsiyet erkek, 95 ve 55 yaşında iki kişi vurdurmamıştı ve kurtuldu cinsiyetleri kadın.
Yukarıda dediğim gibi kime neye nasıl inanacağız, ne uygulayacağız boşluktayız.
Pek mümkün görünmese de, 1 kere sahip olduğumuz insan sağlığının herşeyden önemli olduğuna inandığım için, dünyanın belirli bir süre stop etmesi kararı benim içinde çok mantıklı.
Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun, bizden uzak tutsun, yakalananlara acil şifa, vefat edenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.
Selamlar.
imprezaWRC
28-11-2020, 18:52
tablolarda hasta sayıları 500-500 düşmeye başladı... hala eşşeği boyayınca zebra olur zannediyoruz...
İstediklerini yasınlar. Az önce haberlerde gösterdi. Kadının biri Bursa'daki kent mezarlığının dibinde oturuyormuş. Camdan video çekmiş paylaşmış. Görüntü çok fena, sürekli cenaze aracı geliyor diyor. Şu 6 sırayı bu hafta kazdılar dedi ben bittim orada.
Bugünkü veriler de almış başını gitmiş. :(
Ya böyle insanların insiyatifine bırakarak bu virüsten anca virüs vazgeçerse kurtuluruz.
ghibli06
28-11-2020, 20:41
hamdolsun, Hindistan'ın arkasında 2.yiz bugün...
TTB gerçek rakamları açıkladığı için bölücülük ve terörle ilişkilendiren Bahçeli şimdiki rakamlara ne diyor acaba? Düşük rakam açıklayanlara da iki çift laf edecek mi çok merak ediyorum.
Yıtkunmada aşırı problem var benim sabah gttı. Test yaptırdım şimdi negatıf cıktı sanırım kronık faranjitim azdı... ama aşırı panık atak oldum
Dünden beridir yıtkunamıyordum sabah test yaptırdım şuan açıklandı negatif sanırım kronik faranjitim çıktı
arkadaşlar verilen ilacı mutlaka kullanın. ne kadar erken kullanırsanız o kadar iyi. sözde okumuş insanlarız ama başa gelince insan bazen mala bağlıyor. eşim pozitif çıktığında bizde önemsemedik verilen ilacı kullanmadık 1 hafta sonra tomografi çektirdik pönomoni başlangıcı var dedi doktor ve ilacı kullanın dedi. geç te olsa ilacı kullandı şuan iyi durumu. ve mutlaka eğer pozitif çıkarsanız bir dahiliye doktoruna görünüp tomogrofi çektirin ezbere eve gidip hemen hapsetmeyin kendinizi. yani korunaklı bir şekilde yakın bir hastanede muayene olun doktor tavsiyelerine uyun en kötü bi akciğer filmi çektirin.
eşimin bugün belirti başlayalı 15. günü genel olarak iyi ara ara hafif öksürük oluyor (boğazda gıcık gibi) koku almaya başladı ama tat alma tam anlamıyla gelmedi.
bende birşey yok çok şükür sanırım bulaşsaydı 2 hafta aynı evdeyiz bulaşırdı çoktan.
geçmiş olsun herkese dikkat edin bol bol c ve d vitamin takviyeleri alın.
ghibli06
30-11-2020, 10:41
amcamızı son yolculuğa yalnız uğurluyoruz bugün maalesef... babama bile izin vermedik, çok üzgünüm...
pozitiflinin yanında eğitim yapmamın üzerinden 5 gün geçti halen problem yok. Maske mesafe hijyen üclüsünü aynı odada 7 saat durmamıza rağmen geçirtmediğini kanıtlamış olabilirim. 1 haftayı bitirelim bakacağız.
Zaten bu kadar bulaşmaya, sonunda bulaşacak yer bulamayacak...
Hükümet; "bi sn bişey deniyoruz"... diyor :)
CloudGrey
30-11-2020, 13:30
hazırlıklı olun aralıkta 3 hafta eve kapanma ihtimalı %90
Bakalım bugün Bakanlar kurulu sonrası biraz daha sıkı tedbirler gelecekmi? gidişat hiç iyi değil..
yilmazcatalbas
30-11-2020, 17:45
Beklenti yada tahmin mi bu, yoksa bildiğiniz başka bir şey mi var?
imprezaWRC
30-11-2020, 18:10
amcamızı son yolculuğa yalnız uğurluyoruz bugün maalesef... babama bile izin vermedik, çok üzgünüm...
Bülent abi, başınız sağolsun, geride kalanlar sabır dilerim :(
CloudGrey
30-11-2020, 18:24
Beklenti yada tahmin mi bu, yoksa bildiğiniz başka bir şey mi var?
tüyo aldım ytd ;)
Hafta içi her gün gece saat 21.00 ile sabah 05.00 arasında genel sokağa çıkma sınırlaması uygulanacaktır. Hafta sonları cuma akşamı 21.00'den Pazartesi sabahı saat 05.00'e kadar kesintisiz devam edecektir.
Son dakika: Hafta ici 21'den 5'e kadar kısıtlama | Gundem Haberleri (https://www.haberturk.com/son-dakika-hafta-ici-21-den-5-e-kadar-kisitlama-2887310)
CloudGrey
30-11-2020, 19:26
alıştıra alıştıra veriyolar , aralık 14ünden itibaren full kapama bekliyorum at fava , bekle
CloudGrey
30-11-2020, 19:31
bu yasak ne işe yarıcak çok merak ediyorum gene sabah millet tıklım tıkış işe gidicek akşamda geri dönücek.
Dünden beridir yıtkunamıyordum sabah test yaptırdım şuan açıklandı negatif sanırım kronik faranjitim çıktı
Ara ara Elma sirkesi ile gargara yap, çok işe yarar
Başın sağ olsun abi
livaneli
30-11-2020, 19:42
Başınız sağ olsun Bülent.
MertSerhanÖ.
30-11-2020, 19:50
başınız sağ olsun abi..
başınız sağolsun. en zoru da cenazeye katılıp son görevi yapamamak :(
ghibli06
30-11-2020, 20:39
Çok teşekkür ederim arkadaşlar, bu bence komple kapanma simülasyonu, 30binli vakalarla işimiz çok zor...
arabasızadam
30-11-2020, 20:44
Başınız sağolsun.
ghibli06 Bülent Abi başın sağolsun , Allah geride kalanlara sabır versin.
yusufcan_k
30-11-2020, 22:01
ghibli06 abi başın sağolsun.
CloudGrey
30-11-2020, 22:30
alıştıra alıştıra veriyolar , aralık 14ünden itibaren full kapama bekliyorum at fava , bekle
bu postların neyini beğenmedin Oguzhandeniz
ghibli06
başınız sağolsun abi. Ne desek boş geliyor böyle zamanlarda. Mekanı cennet olsun.
ghibli06
30-11-2020, 23:20
bu postların neyini beğenmedin Oguzhandeniz
Ülke senin gibi fetisler yüzünden kapanırsa maaş alamam diye gerçekleri yazan herkesi eksiliyor bu vatandaş...