PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Corona Virüs Güncel!!!

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

S.Özeren
19-03-2020, 23:11
Oncelikle Allah korusun
Ivmeye bakinca
Yarin vaka 400 ölüm 4
Tabi bu aciklancak olan
Psikolojik manyak oldum aq

Yarin 700 lu haneler icten degil

ghibli06
19-03-2020, 23:13
1 haftada sayı 359 (resmi sayı)... en hızlı yayılan ülke olmaya adayız, işin ciddiyetini anlamayan var mı???

rebelh
19-03-2020, 23:13
Abdye 500 bin kit satan adamlar bugün 1900 tane test yapmışlar
Test olmak isteyen saatlerce sırada bekliyor
Test yapılanların neredeyse %10u pozitif
Ve bizde henüz hiç iyileşen yok

S.Özeren
19-03-2020, 23:15
Abdye 500 bin kit satan adamlar bugün 1900 tane test yapmışlar
Test olmak isteyen saatlerce sırada bekliyor
Test yapılanların neredeyse %10u pozitif
Ve bizde henüz hiç iyileşen yok

Hastalik suresi 11 gun diyorlar
Hatta 4 gune dusuren bir ilac adi dolanıyor

O yuzden iyilesme olmamasi cok anormal degil

Bide soyle bir gercek var bazi kisiler gerçekten gecirdi ve atlatti farkina bile varmadan

rebelh
19-03-2020, 23:16

Bide soyle bir gercek var bazi kisiler gerçekten gecirdi ve atlatti farkina bile varmadan

Ama vaka sayısı 300lerde olupta tek iyileşme açıklamayan biziz sanırım
Yanılıyor muyum?

rebelh
19-03-2020, 23:21
Şimdi baktım 200 vaka üstü her yerde mutlaka iyileşme var
Bizde yok
Misal bahreyn 270li rakamda hasta 80li rakamda iyileşme 11 tane de ölüm var
Bizim rakamlar çok çelişkili yarın sabah detaylı bakmak lazım

Günkut
19-03-2020, 23:31
Şimdi baktım 200 vaka üstü her yerde mutlaka iyileşme var
Bizde yok
Misal bahreyn 270li rakamda hasta 80li rakamda iyileşme 11 tane de ölüm var
Bizim rakamlar çok çelişkili yarın sabah detaylı bakmak lazım

Kanka baksan ne olur , zaten rakamları biliyorsun ha burası ha milli piyango.
Bugün özellikle dışarı çıktım maskemi taktım ,eldivenlerim elimde insanlar öcü gibi bakıyor.
Teyzeler dedeler hep sokakta. Yere tüküren bizde ağzını kapamadan öksüren,aksıran bizde.
Bugün gördüklerimden sonra bu işi en ağır biz atlatırız. Onuda yapabilirsek hele bir kesim bildiğin ölümsüzlük şifresi yazmış.

rebelh
19-03-2020, 23:31
İtalyada 10. Günde vaka sayısı 323tü bizde 9. Günde 359
10.gün beklentisi 570 civarı
Eğer yarın 570li rakamlar gelirse italyadan 2 kat daha kötüyüz demektir
30. Günde beklenen rakam ise 35binlerde
(istatistiğe göre hesaplanmış rakamlar)

ghibli06
19-03-2020, 23:47
İtalyada 10. Günde vaka sayısı 323tü bizde 9. Günde 359
10.gün beklentisi 570 civarı
Eğer yarın 570li rakamlar gelirse italyadan 2 kat daha kötüyüz demektir
30. Günde beklenen rakam ise 35binlerde
(istatistiğe göre hesaplanmış rakamlar)

bence bu kadar hızlı yayılmıyor, binlerce vakayı açıklamaya '1 (bir) vakamız var o da yurtdışından gelmiş yani TR de salgın yok' diye başladıkları için günde katlaya katlaya açıklıyorlar... bu gün itibariyle sokağa tükürenler yüzünden köpeğimizi gezdirmeyi bırakıyoruz, bahçede takılacak bir müddet, hala daha ne bilincimiz var ne de gerçek tablo gösteriliyor...

Emre-Dylan
19-03-2020, 23:50
Yasak gelmeden sınırlar konulmadan kontrol altına alınamaz bu iş. Kaldı ki bence şeffaf açıklama yapılmıyor zaten bizim ülke de ne zaman şeffaf bir açıklama yapıldı ki?

berkaym
20-03-2020, 01:03
Haftayı 1 sıfır, bu ayı 2 sıfır daha koyarak bitiririz gibi geliyo bakalım

997TT
20-03-2020, 02:59
Bütün vakalar açıklanmasını gibi tüm vakalarada teşhis konamiyor.
Hasta olup yatan hatta iyileşen Corona dan mi bilmiyoruz.
Mesela dün Ordu'da 1 kişi öldü,umreden gelen,duyduk mu?
Haftaya çok hakereketli gecicek....

turbo&quattro
20-03-2020, 03:29
%90 ihtimal ile 3 ay issizim,bana gelen bir tebligat yok ama tum calisma arkadaslarima gitmis.

$1200 + 1xxx olmak uzere devletten iki odeme alacagiz ayrica uc ay issizlik maasindan yararlanacagiz.

Maddi olarak etkilenecegiz tabiki ama oyle oldum bittim durumu olmayacak.

3 ay sonunda hicbirsey olmamis gibi ( isyerindeki tum yasal haklarimiz, sigortamiz ) tekrardan baslayacagiz. Tabiki bu uc ay icinde sigortamiz marriott yada devlet tarafindan odeniyor olacak.

Kendmi karantinaya aldim evden sadece sahilde bir saat yuruyus yapmak icin cikiyorum ki sahil bombos.

Annemler nihayetinde Canakkaleye gittiLer.

Allah herkesin yardimcisi olsun.

Gko
20-03-2020, 03:41
dükkanda kullandığımız 2018 üretimi bi anti bakteriyel dezenfektanda "human coronavirus" şeklinde ibare var antibakteriyal olarak.

Sözde 2019 aralıktan beri gündemde ama.

kado
20-03-2020, 06:28
dükkanda kullandığımız 2018 üretimi bi anti bakteriyel dezenfektanda "human coronavirus" şeklinde ibare var antibakteriyal olarak.

Sözde 2019 aralıktan beri gündemde ama.

Corona hastalığın genel adı . Covid-19 şuanda ki hastalığın adı.

KÖROĞLU
20-03-2020, 07:08

3 hafta önce 4 gün boyunca 38+ ateş ile dolaştım. 2 gün rapor aldım.

Öksürürken canım hiç bu kadar yanmamıştı. Halsizlik tavan yapmıştı lavaboya hanımın desteğiyle gidebiliyordum ancak.

Bunların hepsini üst üste koyunca sanırım ben geçirdim diyorum. Ama alilemde kimse ben kadar hasta olmadı.

Ben de son 10 senedir hiç bu kadar uzun süre devam eden ateş yaşamamıştım. Enteresan bir durum.

Mamicilo
20-03-2020, 07:10
Bazı kesim hastalık sayısı artsın diye resmen bekliyor arkadaş ne kastınız kendinizi bu kadar...
Kafayı onlara yormaktansa kendi önlemlerinizi alın yeter...
Adamlar size 100000 dese ne olacak 10 dese ne olacak yani?

akko
20-03-2020, 07:17
Eşim havalimanı dış hatlar gidişte. şuanki yoğunluğun videosunu atabilsem de görseniz :)
Keza iç hatlar da öyle.
Bizim milletimize alttan sopayı göstermedikçe olayın farkına varmaz..

ghibli06
20-03-2020, 07:18
Bazı kesim hastalık sayısı artsın diye resmen bekliyor arkadaş ne kastınız kendinizi bu kadar...

ne oldu da bu kadar dokundu sana? ben senin etrafına 10.000 enfekte adam yollayım da sonra diyeyim 'kendi tedbirini kendin al!'... şu anda kendi tedbirini elini yıkamak zanneden adamlar yüzünden yayılıyor zaten...

Mamicilo
20-03-2020, 07:21
ne oldu da bu kadar dokundu sana? ben senin etrafına 10.000 enfekte adam yollayım da sonra diyeyim 'kendi tedbirini kendin al!'... şu anda kendi tedbirini elini yıkamak zanneden adamlar yüzünden yayılıyor zaten...

Dokunmayla ne alakası var adamlar biliyor herhalde şehir ismi açıklasam başka şehirdeki insanların el ense dolaşacağını az mantıklı olalım..
Bu virüs bizim bile sandığımızdan daha hızlı yayılıyor. Bir arkadaş demiş bazı kişiler corona bile olduğunu anlamadan grip gibi atlatmış olabilir. Şuanki durumda sokağa çıkma yasağı olmadan yayılma hızını kesemeyiz abi.
O yüzden rakam kollamak yerine çevremizi koruyalım yeter.

akko
20-03-2020, 07:21

biz toplum olarak, insanlarda olayın farkına varsın diye bekliyoruz.
bir önceki mesajımda yazdığım gibi, şuan belirli bir yaş kesimi hele hiç bir şeyin farkında değil.
80 milyondan 300 kişi normal gözüyle bakıp, bana birşey olmaz modunda.
Bunlar farkına varmadıkça, tedbiri elden bırakmayan bizler gibi; ailem gibi hasta olma riski sürekli artacak..
Yoksa yükselmesinin bize ne faydası olabilir? İnsanların ölmesini/hastalanmasını burada bir kişinin bile isteyeceğini asla düşünmüyorum.

MK8800
20-03-2020, 07:23

Abi yanlış anlama da Bakan dese ki 35 milyon vaka var

Bizimkiler ‘ iyi amğgk 2 kişiden birinde varmış bende yok hihihi’ der devam eder yani burada sen,ben kadar takan insan sayısı Corona’nın öldürme yüzdesiyle eşit

ghibli06
20-03-2020, 07:28
Abi yanlış anlama da Bakan dese ki 35 milyon vaka var

Bizimkiler ‘ iyi amğgk 2 kişiden birinde varmış bende yok hihihi’ der devam eder yani burada sen,ben kadar takan insan sayısı Corona’nın öldürme yüzdesiyle eşit

olay sayı vs değil, sorumluluk... bak eminim 3 kişinin ölüm videolarını yayınlasalar olay çok farklı yerlere gider şimdi hiç bi şey yokmuş gibi gezenler burunlarını bile çıkartmaz... 1 hafta önce bakan 'salgın yk sadece yurt dışından gelen 1 hasta var!' demişti, 1 haftada hassasiyet değişmesin o hassasiyet TR de sıfır hasta varken de yapılabilirdi, şu an bari durum ne kadar ağır onu adam gibi açıklasınlar da iş felakete doğru gitmesin daha fazla...

akko
20-03-2020, 07:30
olay sayı vs değil, sorumluluk... bak eminim 3 kişinin ölüm videolarını yayınlasalar olay çok farklı yerlere gider şimdi hiç bi şey yokmuş gibi gezenler burunlarını bile çıkartmaz... 1 hafta önce bakan 'salgın yk sadece yurt dışından gelen 1 hasta var!' demişti, 1 haftada hassasiyet değişmesin o hassasiyet TR de sıfır hasta varken de yapılabilirdi, şu an bari durum ne kadar ağır onu adam gibi açıklasınlar da iş felakete doğru gitmesin daha fazla...

Ben de aynı kafadayım abi. Ama bazı yorumcular, açıklanmamasının en büyük sebebi ekonomi olduğunu dile getiriyor.

Mamicilo
20-03-2020, 07:32
biz toplum olarak, insanlarda olayın farkına varsın diye bekliyoruz.
bir önceki mesajımda yazdığım gibi, şuan belirli bir yaş kesimi hele hiç bir şeyin farkında değil.
80 milyondan 300 kişi normal gözüyle bakıp, bana birşey olmaz modunda.
Bunlar farkına varmadıkça, tedbiri elden bırakmayan bizler gibi; ailem gibi hasta olma riski sürekli artacak..
Yoksa yükselmesinin bize ne faydası olabilir? İnsanların ölmesini/hastalanmasını burada bir kişinin bile isteyeceğini asla düşünmüyorum.

Bende bundan bahsediyorum. İnsanlar düşmüş aha 100 aha 300 İtalyayı geçtik şu bu sanki yarışa girmişler.
Vakaların %80i umreden gelenlerde. Evet gerekli önlemler alınmadı çoğu kafileyi karantinasız kendi yerlerine gitti. Kimi yurtdışından geldi girmedi..
Bizim adamları sağlık için karantinaya alırsın adam karantinadan kaçmaya çalışır... Böyle bir zihniyet yapısıyla 300 deil 1 milyon olsa ne farkedecek ?
Bize oturduğumuz yerden sallaması kolay oluyor. Birde o sağlık çalışanlarıyla empati yapmaya çalışalım...
Doktorları kimse beğenmez ama bak bir yumurta şeye dayandınmı :D nasılda değerli olurlar değilmi...
Virüsün çıkış diye söylenen wuhanda vaka sayısı dün itibariyle yurtdışı hariç durdu 0
Bu adamlar bilirsiniz böle törenlerde filan ip gibi lay lay lomsuz böyle nasıl diyim disiplinlidirler. Adamlara birşey dendi çıkmayın bitti sokakta insan kalmadı.
Bizde virüs gelmeden şarkı yazanmı ararsın, yarış atı gibi vaka kapıştıranmı ararsın, karantinadan kaçanmı ararsın, o değil karantinadan adam (torpilli) alanmı ararsın var olu var yani ...

Evrenoz
20-03-2020, 07:33

Gerçek olmadığını düşündüğün bir şeyi sana söylediklerinde, gözünün içine baka baka seni aptal yerine koyduklarında kendini rahatsız hissetmez misin?
Gerizekalı mıyım ben, böyle olmadığını anlayacak kadar beynim çalışıyor. nasıl bana beyinsiz muamelesi yaparlar? demez misin?
1600 test yapıp 160 hasta var dediklerinde, "evet Türkiye'de 160 hasta varmış" mı dersin yoksa "1600 test nedir, test bekleyen milyonlar var. gerçek sayı 160'tan çok çok fazladır" diyecek kadar yorar mısın beynini?

Demezsen sıkıntı yok. Hayata aynı şekilde devam et.

Hastalık artsın diye bekliyor dediklerin, hastalık artsın diye beklemiyor. Önce bunu idrak et.
Hastalık artsın diye bekliyor dediklerin, aptal yerine konmamayı bekliyor. Gerçeği, şeffaflığı, doğruyu istiyor. Algıyı, yalanı değil.

İnsanoğlu, veya en azından biz, aynı anda bir kaç işi yapabilecek yetenekteyiz. Kafayı bunlara yorarken aynı anda kendi önlemimizi, tedbirimizi alabilecek kadar yetenekliyiz.

ghibli06
20-03-2020, 07:35
Gerçek olmadığını düşündüğün bir şeyi sana söylediklerinde, gözünün içine baka baka seni aptal yerine koyduklarında kendini rahatsız hissetmez misin?
Gerizekalı mıyım ben, böyle olmadığını anlayacak kadar beynim çalışıyor. nasıl bana beyinsiz muamelesi yaparlar? demez misin?

Hastalık artsın diye bekliyor dediklerin, hastalık artsın diye beklemiyor. Önce bunu idrak et.
Hastalık artsın diye bekliyor dediklerin, aptal yerine konmamayı bekliyor. Gerçeği, şeffaflığı, doğruyu istiyor. Algıyı, yalanı değil.

İnsanoğlu, veya en azından biz, aynı anda bir kaç işi yapabilecek yetenekteyiz. Kafayı bunlara yorarken aynı anda kendi önlemimizi, tedbirimizi alabilecek kadar yetenekliyiz.

gerçekleri duysan ne olacak yeaaaaaa!!!! zihniyeti bu... yıllardır öyle alıştılar ki...

Mamicilo
20-03-2020, 07:42
1600 test yapıp 160 hasta var dediklerinde, "evet Türkiye'de 160 hasta varmış" mı dersin yoksa "1600 test nedir, test bekleyen milyonlar var. gerçek sayı 160'tan çok çok fazladır" diyecek kadar yorar mısın beynini?

Gerçeği, şeffaflığı, doğruyu ne zaman duydunuzki şimdi bekliyorsunuz. Yaşınız benden büyük daha tecrübelisinizdir ?
Bizlere gerçek hadi diyelim 10000 deseler ne değişecek ? 10500 olduğunda geçen 10000di nasıl 500 artar diyeceksiniz. Bol keseden yok önlem alınmıyor şu bu diyeceksiniz. Ne fark edecekki ?
Kimsenin karnını gerçek diye tabir ettiğiniz şeyler doyurmuyor yaşamadıktan sonra...

Evrenoz
20-03-2020, 07:47
Gerçeği, şeffaflığı, doğruyu ne zaman duydunuzki şimdi bekliyorsunuz. Yaşınız benden büyük daha tecrübelisinizdir ?
Bizlere gerçek hadi diyelim 10000 deseler ne değişecek ? 10500 olduğunda geçen 10000di nasıl 500 artar diyeceksiniz. Bol keseden yok önlem alınmıyor şu bu diyeceksiniz. Ne fark edecekki ?
Kimsenin karnını gerçek diye tabir ettiğiniz şeyler doyurmuyor yaşamadıktan sonra...

Hiçbir şey değişmese dahi, gerçeği talep etmek insanın kendine olan saygısındandır.

Duymuşsundur muhtemelen;

Hz. İbrahim'i içine atmak için nemrut o güne kadar görülmemiş büyüklükte bir ateş yaktırmış. Olacakları izleyen insanlar bir karıncanın ağzında su damlası ile ateşe doğru gittiğini görünce karıncaya "ne yapmaya çalışıyorsun" diye sormuşlar. karınca "ateşi söndürmeye gidiyorum" demiş. insanlar "ağzındaki bir damla su ile bu koca ateşi nasıl söndüreceksin" diye gülmüşler. Karınca cevap vermiş "evet, belki söndürmez ama maksat safımız belli olsun".

Sen karnını doyuranlara inanmaya devam edebilirsin. Herkesin kendi seçimi. Bizim için Gerçeği bilmek hiçbir şeyi değiştirmeyecek belki ama en azından APTAL OLMADIĞIMIZI bilsinler.

Mamicilo
20-03-2020, 08:02
Hiçbir şey değişmese dahi, gerçeği talep etmek insanın kendine olan saygısındandır.

Duymuşsundur muhtemelen;

Sen karnını doyuranlara inanmaya devam edebilirsin. Herkesin kendi seçimi. Bizim için Gerçeği bilmek hiçbir şeyi değiştirmeyecek belki ama en azından APTAL OLMADIĞIMIZI bilsinler.

Bende gerçeği, şeffaflığı herkes gibi duymak isteriz ancak yaşadığımız siyasi tayfa benim dönemimde gördüklerim ve bundan öncekileride duyduklarımın arasında bi fark yok..
Yalan, dolan, torpil, para yeme hepsinde var..
Bu yazdıklarımda taraflı olduğumu değil bizim ülkemizdemidir bilmem her bişey çıktığında en kötüsünü duymak isteriz. Sanki içimizde bir faşist ruh var.

ghibli06
20-03-2020, 08:04
Bende gerçeği, şeffaflığı herkes gibi duymak isteriz ancak yaşadığımız siyasi tayfa benim dönemimde gördüklerim ve bundan öncekileride duyduklarımın arasında bi fark yok..
Bu yazdıklarımda taraflı olduğumu değil bizim ülkemizdemidir bilmem her bişey çıktığında en kötüsünü duymak isteriz. Sanki içimizde bir faşist ruh var.

eğitim altyapını bilemiyorum ama öyle bir karıştırıyorsun ki sapla samanı, işin içine faşizmi soktun şimdi de... içimizde faşist ruh olsa 5 milyon mülteciyle yaşamaya devam etmezdik...

punto_multijet
20-03-2020, 08:06
BaRaN_35 hangi firmadaydın?İsim vermiyeyimde Manisada bir firmada çalışan 4 kişide corono çıkmış diye duyum geldi ama ***** dedikodu gazeteside çalışıyor. sen duydun mu böyle birşey?

BARR
20-03-2020, 08:08
BaRaN_35 hangi firmadaydın?İsim vermiyeyimde Manisada bir firmada çalışan 4 kişide corono çıkmış diye duyum geldi ama ***** dedikodu gazeteside çalışıyor. sen duydun mu böyle birşey?

Biz evden çalışıyoruz 1 haftadır, PM atıyorum.

GokhanRS
20-03-2020, 08:09

Yalancı diye yalan söyleyemeyene denir. Bunlar yalanda bile beceriksiz, keşke insanın suratına baka baka ben şimdi sana yalan söyleyeceğim sende mal mal dinleyeceksin beni der gibi yalan söylüyorlar.

Yani keşke yalan söylemeyi gerçekten becerebilseydiler. Ama herkese kendi fanatiklerinin zekasındalarmış muamelesi yapmaları gerçekten onur kırıcı ve saygısızca. Yoksa yalan bazen mutlu eder, bazen paniği önler. Ancak bunlar öyle beceriksiz ki, kemirelim diye şu ortamda beton dayatırlar adama böyle. Niye? Çünkü hepimize mal gerizekalı uyuşuk beyin muamelesi yapmaktan utanmayan bir zihniyet ile karşı karşıyayız.

Yalan söylemeyi beceremiyorsan en iyi seçenek dürüst olmaktır.

Mamicilo
20-03-2020, 08:13
eğitim altyapını bilemiyorum ama öyle bir karıştırıyorsun ki sapla samanı, işin içine faşizmi soktun şimdi de... içimizde faşist ruh olsa 5 milyon mülteciyle yaşamaya devam etmezdik...

Sadece gülüyorum :D

ghibli06
20-03-2020, 08:16
Sadece gülüyorum :D

siteye yazmaya başladığıdan beri de forumca biz sana gülüyoruz ama en önemlisi seni 'adam' yerine koyuyoruz ki cevap veriyoruz, bunu daha fazla zorlama, yoksa ancak arkadaşlarınla stand up yaparken gülersin...

rebelh
20-03-2020, 08:16
https://pbs.twimg.com/media/ETh-32jXsAA9Cd9?format=png&name=small

bakın logaritmik olarak hesap yapılınca en kötüsü biz olacağız gibi
açıklanan sayı 350 değil de 3500 olsaydı daha çabuk karantina uygulamasına geçerdik ve yayılım hızı yavaşlatılırdı

1 hafta sonra burada hastanelerin düştüğü durumu konuşacağız
Korktuğum kısım şu ki hükümet sayıları manipüle edip bizi karantina yerine "sürü bağışıklığı" ile kontrol etme kararı almış olabilir
sürü bağışıklığı için dsö "insan hayatı üzerine oynananan çok riskli bir kumar" açıklaması yaptı ve ingiltere vazgeçti
ölecek olanlar bizim etrafımızdaki insanlar yaşlılarımız, hastalarımız vs çok değil 2 hafta sonra forumdan birisi çıkıp yazacak "xxx tanıdığım/akrabam vs öldü defnedemedik cenaze töreni yasak" diye

Kesinlikle karantina için kamuoyu oluşturulmalı, daha çok test yapılmalı, daha net bilgi verilmeli, şehirler ve hastaların durumu açıklanmalı, olmayan şehirlere sıçraması engellenmeli..

MatraX_07
20-03-2020, 08:17
bizde bilinçsiz,cahil,kendini bile düşünmeyen insanlar olduğu sürece bizim işimiz Çok zor
Hala olayın bilincinde,tehlikenin farkında olmayan o kadar birey var ki sabaha kadar brifing versen boş..
Ben rakamlara inanmıyorum daha çok vaka olduğu kanatindeyim.Çünkü Doktor arkadaslarla da konusuyoruz,paylasıyoruz Durum gerçekten vahim...
Bireysel olarak herkes görevini yapsın.kendinizi ailenizi düşünün bence

akko
20-03-2020, 08:18
Bende bundan bahsediyorum. İnsanlar düşmüş aha 100 aha 300 İtalyayı geçtik şu bu sanki yarışa girmişler.
Vakaların %80i umreden gelenlerde. Evet gerekli önlemler alınmadı çoğu kafileyi karantinasız kendi yerlerine gitti. Kimi yurtdışından geldi girmedi..
Bizim adamları sağlık için karantinaya alırsın adam karantinadan kaçmaya çalışır... Böyle bir zihniyet yapısıyla 300 deil 1 milyon olsa ne farkedecek ?
Bize oturduğumuz yerden sallaması kolay oluyor. Birde o sağlık çalışanlarıyla empati yapmaya çalışalım...
Doktorları kimse beğenmez ama bak bir yumurta şeye dayandınmı :D nasılda değerli olurlar değilmi...
Virüsün çıkış diye söylenen wuhanda vaka sayısı dün itibariyle yurtdışı hariç durdu 0
Bu adamlar bilirsiniz böle törenlerde filan ip gibi lay lay lomsuz böyle nasıl diyim disiplinlidirler. Adamlara birşey dendi çıkmayın bitti sokakta insan kalmadı.
Bizde virüs gelmeden şarkı yazanmı ararsın, yarış atı gibi vaka kapıştıranmı ararsın, karantinadan kaçanmı ararsın, o değil karantinadan adam (torpilli) alanmı ararsın var olu var yani ...

ilk postuna karşılık yazdıklarımla bu yazdıkların arasında bir köprü kuramadım.. Evrenoz abi gerekenleri zaten yazmış.
Benim de ekstra olarak söylemek istediğim;

işte gerçekleri biliyorsak olsak, belki çok farklı olacaktı bazı şeyler. belki o adam tükürüp kaçmakla uğraşmicak, anasına babasına kardeşine bulaşmasın diye sakince karantinada tutacaktı kendisini.. En önemli şey şeffaflıktır. Halk olarak gerçekleri bilmek hepimizin hakkıdır, neden başımızdalar?

akko
20-03-2020, 08:23
Mamicilo yada dostum sana en güzel örnek şunu vereyim.
15 Temmuz gecesini hatırlarsın. Cumhurbaşkanı dışarı çıkın dediğin de; gözünü kırpmadan insanlar dışarı çıktı, havalimanlarına akın etti..
şuan evde durun dedi ama neden kimse dinlemiyor?
Çünkü 15 Temmuz gecesinde farkındaydılar, ama şuan?

Quantum
20-03-2020, 08:37
Yanlış olan şeylerin insanlar tarafından "normal ve sıradan" olarak görülmesi çok tehlikeli olmuştur her zaman.
"Bu güne kadar neyi doğru duyduk ki. Bu konuyla ilgili doğru rakam söyleseler nolur, söylemeseler nolur" söylemi, insanların artık yanlışı kanıksadığına işaret.

Benim en sinirlendiğim konuların başında gelir mesela zekamla dalga geçilmesi. Gözümün içine baka baka yalan söylenmesi. Eşşek yerine konulduğumu hissederim. Gözüm dönüyor bu durumlarda.
Bazı kişiler için ise önemsiz bir konu bu. İnsanın kendisine saygısıyla alakalı bir durum.

Yalan duymaktan rahatsız olmayan kişilerin yalan söylemeye de meyilli olduğunu düşünürüm her zaman. Toplumda bu zihniyette insanlarla çok az karşılaşırız umarım.

Evrenoz
20-03-2020, 08:42
Bizim milletimizin hastalığı bu..
Her boku çok biliyoruz..

Ulan biraz beynini kullanan kişi; sokaktaki adamın veya kahvede okey oynayan adamın etrafta 1 milyon corona vakası 20.000 ölüm olduğunda davranacağı şekil ile 20 corona vakası 1 ölüm ile davranacağı şekli kıyaslar.
Ama yok...

Gerçeği bilmeye ne gerek var yaaaee di mi..

Mamicilo
20-03-2020, 08:50
siteye yazmaya başladığıdan beri de forumca biz sana gülüyoruz ama en önemlisi seni 'adam' yerine koyuyoruz ki cevap veriyoruz, bunu daha fazla zorlama, yoksa ancak arkadaşlarınla stand up yaparken gülersin...

Yazmaya başladığımdan beri demek istediklerinizi duymadığınız için sürekli zaten tepkilisiniz ...
Forumda arkanızda sığınan birkaç kişiyle doğruyu konuşan çoğu kişiyi bastırmaya çalışıyorsunuz zaten...
Her yorumda aynı isimlerin olması şaşırtıcı değil !

Ormanci
20-03-2020, 08:56
bence bu kadar hızlı yayılmıyor, binlerce vakayı açıklamaya '1 (bir) vakamız var o da yurtdışından gelmiş yani TR de salgın yok' diye başladıkları için günde katlaya katlaya açıklıyorlar... bu gün itibariyle sokağa tükürenler yüzünden köpeğimizi gezdirmeyi bırakıyoruz, bahçede takılacak bir müddet, hala daha ne bilincimiz var ne de gerçek tablo gösteriliyor...

Ben de bu şekilde düşünüyorum, henüz büyük ihtimalle "gerçek artış tablosu"nu yakalayamadık. Test yaptıkça hasta olanlar ortaya çıkıyor sadece şimdilik, o yüzden bunu "hasta sayımız artıyor, katlayarak artıyor" diye yorumlamak yanlış olabilir.

Ha hoş, diğer ülkelerde de durum farklı mıdır, test sayısı fazla olduğu için belki bi nebze daha "gerçek" rakama ulaşma şansı vardır. Karantina, sokağa çıkma yasağı ile falan da artış hızı yavaşlatılıp, test ile yine "gerçek" rakama daha çok yaklaşma imkanı var.

Ormanci
20-03-2020, 08:57
Bunlar hep Chemtrail, HAARP işi... Elazığ depremi falan tesadüf mü sanıyorsunuz... :P :)

rebelh
20-03-2020, 08:58
https://pbs.twimg.com/media/ETiKv0NWAAEEuFp?format=jpg&name=medium

bu tabloyu teyit edemedim ama durumun bu şekilde olduğunu bir kaç yer yazıyor
ve bizde ilk vakanın üstünden 11 gün geçmedi bugün 9. gün ilk vaka 11 martta açıklandı
iranın sıfırla başlıyor olması da tablo için bir çelişki ama biz 10. günler kıyasında şu an en öndeki ülke olacağız

Ormanci
20-03-2020, 09:05
https://pbs.twimg.com/media/ETiKv0NWAAEEuFp?format=jpg&name=medium

bu tabloyu teyit edemedim ama durumun bu şekilde olduğunu bir kaç yer yazıyor
ve bizde ilk vakanın üstünden 11 gün geçmedi bugün 9. gün ilk vaka 11 martta açıklandı
iranın sıfırla başlıyor olması da tablo için bir çelişki ama biz 10. günler kıyasında şu an en öndeki ülke olacağız

Abi Fransa, İtalya ve İspanya idi sanıyorum, onların grafiklerin başında bir süre bekliyor olmaları da bence çok gerçekçi değil. Acaba sokağa çıkma yasağı vs olan bi zaman dilimi mi diyeceğim, sanmam, o tedbirler sonra geldi.

jeffy
20-03-2020, 09:14
1 haftada sayı 359 (resmi sayı)... en hızlı yayılan ülke olmaya adayız, işin ciddiyetini anlamayan var mı???

Var abi.. Başımızdakiler..

Hala çıkıp en iyi durumdaki ülkelerden olduğumuzu söylüyorlar.. Hala dağılma hızına bakmak yerine toplam sayı üstünden Ordan iyiyiz burdan iyiyiz diye böbürleniyorlar..

ghibli06
20-03-2020, 09:21
Yazmaya başladığımdan beri demek istediklerinizi duymadığınız için sürekli zaten tepkilisiniz ...
Forumda arkanızda sığınan birkaç kişiyle doğruyu konuşan çoğu kişiyi bastırmaya çalışıyorsunuz zaten...

forumda kimsenin kimseye ihtiyacı yok arkama sığınan neden olsun? senin 'doğru!' olarak bildiğin şey herşeyin hurafe ve dedikodu olduğu hiç bir temeli altyapısı olmayan 'kahvehane!' kültürü, sen o kültüre bizi yaklaştıramadığın için biz hep yanlışız, ama şunu bil, burayı benim gibi düşünenler kurdu o sebeple aynı fikirdekileri birbirinin arkasına sığınıyor sanıyorsun...

Anıl E.
20-03-2020, 09:24

Hala çıkıp en iyi durumdaki ülkelerden olduğumuzu söylüyorlar.. Hala dağılma hızına bakmak yerine toplam sayı üstünden Ordan iyiyiz burdan iyiyiz diye böbürleniyorlar..

Elektrik ve Doğalgaz ödemelerini internet ve mobil üzerinden yapabilirmişiz :) Daha ne istiyorsun ?

Önceden böyle bir özellik yoktu,hepimiz kuyruk bekliyorduk bankalarda. Oh be şimdi evden doğalgaz faturamı ödeyebilirim.

Vts_Power
20-03-2020, 09:26

zaten insanı sinirlendiren kısım bu, halen tribüne oynamaları. insanlar ölecek bunlar halen yarış peşindeler şöyle iyiyiz böyle iyiyiz. sayıları gizli tut ölümleri gizle sonradan patlak versin (Aytaç Yalman) çıkmışlar burda sayıları gizlese nolur gizlemese nolur demek kendi ahmaklıklarına uymamızı beklemekten başka birşey değil.
insanlar çok bilinçsiz, sokak röportajı yapıorlar adam diorki allahdan geleni allah bilir ben hiçbirşey yapmam... hayatıma devam ederim. sen koltuk sevdasına oy sevdasına halen yalan konuşur pembe tablolar çizersen insanlar ölür ölür. çok kötüye gidiyoruz. allah yardımcımız olsun.
bak şu doktor kadın vakalar 1000 leri geçti dedi die özür dilettiler ağzına tükürdüler. çünkü işlerine gelmiyor gerçeklerin ortaya çıkması. zamanında önlem alınmamış olması yurtdışından insanların elini kolunu sallaya sallaya ülkeye girmiş olması bizi bitiridi.

Ormanci
20-03-2020, 09:26
Elektrik ve Doğalgaz ödemelerini internet ve mobil üzerinden yapabilirmişiz :) Daha ne istiyorsun ?

Önceden böyle bir özellik yoktu,hepimiz kuyruk bekliyorduk bankalarda. Oh be şimdi evden doğalgaz faturamı ödeyebilirim.

Ahahahah :D Ya ciddi ciddi dalga geçiyor adamlar ya, buna kıçımızla güldük... Sanki hizmeti yeni vermeye başladılar, utanmadan bunu duyuruyorlar ya... ......... çocukları diyorum kısaca.

rebelh
20-03-2020, 09:28
zaten insanı sinirlendiren kısım bu, halen tribüne oynamaları. insanlar ölecek bunlar halen yarış peşindeler şöyle iyiyiz böyle iyiyiz. sayıları gizli tut ölümleri gizle sonradan patlak versin (Aytaç Yalman) çıkmışlar burda sayıları gizlese nolur gizlemese nolur demek kendi ahmaklıklarına uymamızı beklemekten başka birşey değil.
insanlar çok bilinçsiz, sokak röportajı yapıorlar adam diorki allahdan geleni allah bilir ben hiçbirşey yapmam... hayatıma devam ederim. sen koltuk sevdasına oy sevdasına halen yalan konuşur pembe tablolar çizersen insanlar ölür ölür. çok kötüye gidiyoruz. allah yardımcımız olsun.
bak şu doktor kadın vakalar 1000 leri geçti dedi die özür dilettiler ağzına tükürdüler. çünkü işlerine gelmiyor gerçeklerin ortaya çıkması. zamanında önlem alınmamış olması yurtdışından insanların elini kolunu sallaya sallaya ülkeye girmiş olması bizi bitiridi.

yaw benim anlamadığım bütün dünyada bu salgın varken sen neden 500bin kiti sattın abdye?
biz türküz biz müslümanız bize gelmez diyenlere mi inandın? günde 2000 test yapıyorsun anca 2000, test yapamadıkların sokaklarda fink atıyor..

jeffy
20-03-2020, 09:35
yaw benim anlamadığım bütün dünyada bu salgın varken sen neden 500bin kiti sattın abdye?
biz türküz biz müslümanız bize gelmez diyenlere mi inandın? günde 2000 test yapıyorsun anca 2000, test yapamadıkların sokaklarda fink atıyor..

İşin ucunda Birşey satıp para kazanmak oldumu dayanamıyorlar.

Kurtlar Vadisinde konsey Sehem kuruyordu ya bunlar 500.000 kiti de öyle sehem kurup satmak için almıştır zaten..

XoR
20-03-2020, 09:37

Sivas Suşehrinde doğal gaz kuyruğuna girmiş Tibetliler :D

https://i.hizliresim.com/UyuH7J.jpg

Vts_Power
20-03-2020, 09:40

eşim bir devlet bankasında çalışıyor, çocuklulara zorunlu yıllık izin verip postaladılar idari izin veremediler yahu.. çıkmış diorlarki evden çalış. millet aç kardeşim nasıl evden çalışacak. işveren diyorki işe gelinecek bitti.

ghibli06
20-03-2020, 09:43

eskiden evimizde buzdolabı mı vardı??? bunu dedi, evet dedi...

Ormanci
20-03-2020, 09:46
eşim bir devlet bankasında çalışıyor, çocuklulara zorunlu yıllık izin verip postaladılar idari izin veremediler yahu.. çıkmış diorlarki evden çalış. millet aç kardeşim nasıl evden çalışacak. işveren diyorki işe gelinecek bitti.

Manyak bunlar valla ya...

İleride şu günleri atlatınca eğer yaşıyor olursak İş Mahkemelerini güzel davalar bekliyor olabilir.

Şahsen beni işveren "zorunlu yıllık iznini kullanıp gelmeyeceksin" derse, direkt dava ederim.

İş Güvenliği ile ilgili kanunda "çalışma ortamının güvenliği" diye bir başlık var. Oradan bile yürünebilir gibi geliyor, avukat arkadaşlara bi soralım :) Çünkü "çalışma ortamının güvenliği" hakkında bir şüphe varsa, çalışan olarak bu "giderilene kadar" işe gelmeyi reddetme hakkımız var. Örneğin açıkta elektrik geldiğini bildiğimiz bir kablo vesaire gibi... Eee bu ortam ne? Bunlardan daha da riskli.

Ama işte bunları argüman olarak öne sürüp "karar" alabilecek delikanlı çıkamıyor. Hadi yukarıdakiler veremiyor bunu, ulan sen kurum temsilcisi olarak izin ver? Devlet dairesinde olmaz tamam da, bizimkiler de böyle, illa kamuyu beklediler.

Baktılar olmayacak, "haftaya evden çalışmaya geçiyoruz" diyorlar şimdi, e günaydııııııııııııııın...

ghibli06
20-03-2020, 09:50
yandaş haberlere bakıyorum:

bilmemnerenin sağlık bakanı corona virüsü..........
Canada Air 5500 çalışanı işten..........
İtalya bitti umut İstanbul............
İspanya panikkte...
Almanya en kötüsüne.........

iç haberler: C.başkanı konuşunca bakan ağladı......

yahu bari sağa sola başka ülkelere mok atmayın, dışarıdakileri ölümleri abarta abarta boy boy veriyorsunuz ama olay TR olunca 'hasta mahremiyeti!' diyerek herşeyi saklıyorsunuz... yandaş basın demek SSCB zamanı Pravda demek, biraz dikkat edin bari yahu!!!

Ahmetfikri
20-03-2020, 10:11
Biz evden çalışıyoruz 1 haftadır, PM atıyorum.

Sendikaların wp gruplarında böle bişey varmış teyit için pm lütfen apartmanın yarısı osb çalışanı

Anıl E.
20-03-2020, 10:16
TBMM'de "Afrika Kalkınma Bankası'na 4 milyar dolarlık ek pay" görüşmeleri başladı; CHP'li Çakırözer itiraz etti

TBMM'''de "Afrika Kalkınma Bankası'''na 4 milyar dolarlık ek pay" goruşmeleri başladı; CHP'''li Cakırozer itiraz etti (https://t24.com.tr/haber/tbmm-de-afrika-kalkinma-bankasi-na-4-milyar-dolarlik-ek-pay-gorusmeleri-basladi-chp-li-cakirozer-itiraz-etti,867548)

Şaka değil gerçek .

BARR
20-03-2020, 10:18
Sendikaların wp gruplarında böle bişey varmış teyit için pm lütfen apartmanın yarısı osb çalışanı

Neyin teyidi anlamadım ki :) Benim bir bilgim yok bu durumdan. punto_multijet söleyince burada haberim oldu. Asparagas bilgidir %99.

yilmazcatalbas
20-03-2020, 10:22
TBMM'de "Afrika Kalkınma Bankası'na 4 milyar dolarlık ek pay" görüşmeleri başladı; CHP'li Çakırözer itiraz etti

TBMM'''de "Afrika Kalkınma Bankası'''na 4 milyar dolarlık ek pay" goruşmeleri başladı; CHP'''li Cakırozer itiraz etti (https://t24.com.tr/haber/tbmm-de-afrika-kalkinma-bankasi-na-4-milyar-dolarlik-ek-pay-gorusmeleri-basladi-chp-li-cakirozer-itiraz-etti,867548)

Şaka değil gerçek .

Ya yemin ediyorum içimden geçenleri yazsam 1 haftaya Silivri...

yyk
20-03-2020, 10:24

farklı isim görebil diye bende yazayım büyüklerimiz konuşurken bildikleri vardır diye sustuk ondan farklı isimler görmeyişin

yilmazcatalbas
20-03-2020, 10:30

Burası düşündüğün gibi bir yer değil bence, hele de senin şu an bahsettiğin gibi bir yer hiç değil. Biraz sakinleş sonra kendine bu adamlar bana ne anlatmaya çalışıyor veya ne üzerine bu kadar kritik yapılıyor, sonuçlarında kimin zararı olur kimin faydası olur bir oturup düşün sonrasında ne anlatmaya çalışıyorlar anlayacaksın zaten.

Ahmetfikri
20-03-2020, 10:41
Neyin teyidi anlamadım ki :) Benim bir bilgim yok bu durumdan. punto_multijet söleyince burada haberim oldu. Asparagas bilgidir %99.

Yaw ne bileyim pm falan yazınca aha dedim sıçtık işçi servisleri allaha emanet gidiyor ��

rebelh
20-03-2020, 10:41
Biri beni yeşillendirsin;
Şimdi bir çok sağlıkçı(yabancı kuruluş) artık bu salgından kurtulma imkanı olmadığını ve dünya nüfusunun %80ine bulaşacağını söylüyorlar
Karantinanın amacının da virüsün bulaşma hızını azaltıp(almanya 2 yıl diyor) zamana yayıp sağlık sisteminin kitlenmesini engellemek diyorlar
Ve bu virüsün artık hiç kaybolmayacağını ve buna da zamanla bir çok diğer virüs gibi(grip hariç o çok hızlı evrim geçiriyor) bağışıklık kazanacağımızı söylüyorlar

Peki benim akrabalarımdan hem akciğer hem kalp hastası olan %80 ihtimalle yakalanacaksa bu ne anlama gelir?

BARR
20-03-2020, 10:44
Yaw ne bileyim pm falan yazınca aha dedim sıçtık işçi servisleri allaha emanet gidiyor ��

Bizim firmamızda mavi yakalarında dahil bütün alanları, servisleri aklınıza gelebilecek her yer 15 gün etkili (üzerinde tutunamıyacak) şekilde ilaçlanmıştı 10 gün önce mesela. O konuda sıkıntı yok bence.

ghibli06
20-03-2020, 10:47
Şimdi bir çok sağlıkçı(yabancı kuruluş) artık bu salgından kurtulma imkanı olmadığını ve dünya nüfusunun %80ine bulaşacağını söylüyorlar
Karantinanın amacının da virüsün bulaşma hızını azaltıp(almanya 2 yıl diyor) zamana yayıp sağlık sisteminin kitlenmesini engellemek diyorlar
Ve bu virüsün artık hiç kaybolmayacağını ve buna da zamanla bir çok diğer virüs gibi(grip hariç o çok hızlı evrim geçiriyor) bağışıklık kazanacağımızı söylüyorlar

Peki benim akrabalarımdan hem akciğer hem kalp hastası olan %80 ihtimalle yakalanacaksa bu ne anlama gelir?

yok öyle bir şey, o terörist başının ve fedöcülerin söylemleri olayı da cehape zihniyeti körüklüyor... sağlık bakanını her gece 24 ten 24 e takip etsen arada bir de limon kolonyası döksen yeterli...

KÖROĞLU
20-03-2020, 10:48

Okuduğum bir yazıya dayanarak, virüs kendi hayatını sürdürmek için konağın ölmesini değil ölmemesini istermiş. (Çok mantıklı gelmedi ama yazı genel olarak mantıklı olduğu için bu kısmı alıntıladım)

Bu yüzden hem insanlar bağışıklık kazanacak hem de bu virüsler değişeceği için öldürücülüğü azalacak.

Burada devreye giren tamamen bağışıklık sisteminin ve hastalık sonrası bakım'ın ne durumda olduğu benim yorumladığım.

Aynı yaşta aynı hastalık tanısı konan 2 insandan muhtemelen kendine daha iyi bakan / sigara içmeyen ayakta kalacak, diğeri ya vefat edecek ya da daha ağır şekilde hastalığı atlatacak.

O zamana kadar da tamamlayıcı sağlık önlemleri artar diye düşünüyorum, mutlaka bir şeyler geliştirilir.

Şuandaki amaç senin de yazdığın gibi vaka sayısının patlamasını engellemek dolayısıyla sağlık sistemine binen yükü azaltmak.

Şuna benziyor biraz, bir köprü düşünelim üstünden günde 100 bin insan geçiyor, ama siz o 100 bin insanı aynı anda o köprüye koyarsanız muhtemelen köprü çöker.

Yapılmaya çalışılan köprü çökmeden yola devam etmek.

Sosyal medya da farkındalık oluşturmak için yapılanlar tv lerde dönen bilgilendirici videoalara rağmen hala sokağa çıkanlar / hijyenine dikkat etmeyenler yüzünden vaka sayısı artıyor bence.

Bunlar engellense daha iyi atlatırız. Acil durumlar harici sokağa çıkma yasağı olsa sanırım daha iyi mücadele edilir.

Okumuşsundur bir belediye bankları sökmüş, bu yaşlılar çok fena laf dinlemiyorlar.

halili
20-03-2020, 10:49
Az önce ptt ye para almaya gittim.Kalabalıksa girmeyecektim.İçerideki oturakları 1 metre geri ye ters koymuşlar oturmasınlar diye.Kimse yoktu allahtan işimi hallettim.
Bir söylentiye göre Bim de ücretsiz izine çıkarıp bazı mağazaları kapatacakmış.Bu hafta iyi kötü geçti ama önümüzdeki hafta işler sıkıntıya girecek gibi.
Personelimden emekli 60 yaş üstü 2 kişi yi kendi istedikleri için izne çıkardım.yıllık izinleri eylülde doluyor.izin vermezsemde istifa ederek İşten çıkmak istediler.ücretsiz izine çıkarsak yasal prosedür ne olacak bakacaz önümüzdeki hafta.İhbarı kullanacaklar artık.Sonrada bizi işten çıkardılar muhabbeti olucak.

Ormanci
20-03-2020, 10:50

Allah korusun ama yaşa göre sırasıyla %3, 14 ve 60 ihtimal öngörülen şekilde vefat edebileceği anlamına gelir...

Bunun yanında benim bir anlamadığım konu da, "efendim 2 yıl boyunca sürecek, 2021 bahar ayında bitmesi bekleniyor" falan derken, Çin nasıl Aralık'tan bu yana "günde 0 vaka"ya geldi?? Ki nüfuslarının %80'ine bulaşmadı.. Tamam karantina ile yayılma hızı azaltıldı falan filan, e Avrupa'da da azaltıldı? Niye 3 ay sonra bitmiyor?

rebelh
20-03-2020, 10:51
benim akraba için durum sıkıntı anladığım kadarıyla zaten bağışıklıkları düşük grip bile olmamaları gerekiyor..

yyk
20-03-2020, 10:51
koronaonlem.saglik.gov.tr uygulama oluşturmuş bakanlık bırakayım şöyle işe yarayabilir,

darkred
20-03-2020, 11:05

Üstadım virüs kendini zamanla eviriyormuş. Yani ne kadar geç yakalanırsan hem insan bağışıklığı daha gelişiyormuş hemde virüs kendini evirdiği için ölüm tehlikesi azalıyormuş.

Bende bu şekilde okumuştum bir yerde.

Ormanci
20-03-2020, 11:05
benim akraba için durum sıkıntı anladığım kadarıyla zaten bağışıklıkları düşük grip bile olmamaları gerekiyor..

Doktor arkadaşın başından beri iddiası ve söylemi bu. Biraz İngiltere modeline gidiyor ama her yaşlıyı da öldürecek diye bişey yok diyor mesela. İhtimal fazlalaşıyor evet... Ancak diyor ki halen, grip zatürre ile zaten neredeyse aynı ölüm oranları ve yüzdeleri var Corona'da da...

Burada yine yayılma hızı ve sağlık sistemi göçmesine geliyoruz.

Arkadaşlarla muhabbet oluyor, o zaman niye bu kadar insan ölüyor, hiç bi grip salgını böyle olmadı diye... Yayılım hızı, diğerleri hiç böyle yayılmadı. Aynı öldürücülüğe bile sahip olsa, sayıyı artırıyor ister istemez. Dikkat çeken bu.

denizhandinc
20-03-2020, 11:13
Doktor arkadaşın başından beri iddiası ve söylemi bu. Biraz İngiltere modeline gidiyor ama her yaşlıyı da öldürecek diye bişey yok diyor mesela. İhtimal fazlalaşıyor evet... Ancak diyor ki halen, grip zatürre ile zaten neredeyse aynı ölüm oranları ve yüzdeleri var Corona'da da...

Arkadaşlarla muhabbet oluyor, o zaman niye bu kadar insan ölüyor, hiç bi grip salgını böyle olmadı diye... Yayılım hızı, diğerleri hiç böyle yayılmadı. Aynı öldürücülüğe bile sahip olsa, sayıyı artırıyor ister istemez. Dikkat çeken bu.

Öldürücülük olarak gripten cok farklı olmamasına ragmen devletlerin sert önlemler almasının sebebi sanırım bu oluyor. Saglık sistemlerinin kilitlenmesini engellemek buna istinaden ekonominin patlamasını yavaslatmak vs.

rebelh
20-03-2020, 11:13
Üstadım virüs kendini zamanla eviriyormuş. Yani ne kadar geç yakalanırsan hem insan bağışıklığı daha gelişiyormuş hemde virüs kendini evirdiği için ölüm tehlikesi azalıyormuş.

Bende bu şekilde okumuştum bir yerde.

https://twitter.com/AhmetBeyefendi/status/1240916304829140992
şu flood olabilir bu da bize aylarca karantina demek sevdiklerimize karşı çünkü çok büyük ihtimalle biz taşıyıcı olucaz
bizim gibi sosyal bir kuşak için de karantina(sosyal mesafe) ciddi sorun olacaktır

bunu düzelteyim gripte ölüm oranı %0,01 coronada ise tespit edilene kıyasla %4e yaklaşıyor
sorun kesinlikle ölüm oranı değil ztn sağlık sisteminin kitlenmesi ve kurtarılabilecek hastaların evinde ölüme terkedilmesi(italya)

denizhandinc
20-03-2020, 11:15

Öldürücülük olarak gripten cok farklı olmamasına ragmen devletlerin sert önlemler almasının sebebi sanırım bu oluyor. Saglık sistemlerinin kilitlenmesini engellemek buna istinaden ekonominin patlamasını yavaslatmak vs.

Ormanci
20-03-2020, 11:19
https://twitter.com/AhmetBeyefendi/status/1240916304829140992
şu flood olabilir bu da bize aylarca karantina demek sevdiklerimize karşı çünkü çok büyük ihtimalle biz taşıyıcı olucaz
bizim gibi sosyal bir kuşak için de karantina(sosyal mesafe) ciddi sorun olacaktır

bunu düzelteyim gripte ölüm oranı %0,01 coronada ise tespit edilene kıyasla %4e yaklaşıyor
sorun kesinlikle ölüm oranı değil ztn sağlık sisteminin kitlenmesi ve kurtarılabilecek hastaların evinde ölüme terkedilmesi(italya)

Hocam yanlış ifade ettim, öldürücülük desem daha doğru olabilir.

Wromm
20-03-2020, 11:19
Şu anda yapılan olay yayılmasını yavaşlatıp sağlık sisteminin çökmesini engellemek fikrini amca güzel açıklamış videoda.

Yoksa etki edeceği insan sayısı aşağı yukarı aynı olacak gibi duruyor tüm önlemlere rağmen... Aksi takdirde cenazelere bile yetişilemiyor İtalya örneğinde olduğu gibi.

https://twitter.com/slm_hktn/status/1240392218625675264?s=19

rebelh
20-03-2020, 11:26
ilk başta griple kıyaslama sebebi ölüm sayılarıydı "gripten şu kadar insan ölmüş bundan bu kadar" falan dedi sözelci arkadaşlarımız :)
vaka sayısına kıyaslamayı unuttular
vaka sayısı dünya genelinde arttıkça bu yanlış söylemden kurtulduk
sonra birde "biz türküz bize bir şey olmaz" geldi bir süre oytun hıyarı yüzünden
şimdi ondan da kurtulduk
tuzlu suyu burna çekme aptallığına hiç girmeyeceğim
birde bu işin dua ile çözüleceği yanılgısı var ki yaşlı kuşak cahilliğinden vazgeçmicek kesinlikle ama genç kuşak mutlaka bir anlamı olacaktır bu yanılgının

bilim bize maalesef ki doğruları yaşayarak öğretiyor keşke okuyarak öğrensek..

Ormanci
20-03-2020, 11:29
ilk başta griple kıyaslama sebebi ölüm sayılarıydı "gripten şu kadar insan ölmüş bundan bu kadar" falan dedi sözelci arkadaşlarımız :)
vaka sayısına kıyaslamayı unuttular
vaka sayısı dünya genelinde arttıkça bu yanlış söylemden kurtulduk
sonra birde "biz türküz bize bir şey olmaz" geldi bir süre oytun hıyarı yüzünden
şimdi ondan da kurtulduk
tuzlu suyu burna çekme aptallığına hiç girmeyeceğim
birde bu işin dua ile çözüleceği yanılgısı var ki yaşlı kuşak cahilliğinden vazgeçmicek kesinlikle ama genç kuşak mutlaka bir anlamı olacaktır bu yanılgının

bilim bize maalesef ki doğruları yaşayarak öğretiyor keşke okuyarak öğrensek..

Aynen, mallıkların peşinden gitmeye çok meraklıyız maalesef...

rx-7
20-03-2020, 11:56
https://mobile.twitter.com/OzgurrGundem/status/1240906673465802753

halili
20-03-2020, 12:10
Yukardaki tweete bakarken şu videoyu gördüm.Sonuna kadar haklı.
https://twitter.com/KuzeyinKralii/status/1240718004213735426

Muharrem C.80
20-03-2020, 12:35
3 hafta önce 4 gün boyunca 38+ ateş ile dolaştım. 2 gün rapor aldım.

Öksürürken canım hiç bu kadar yanmamıştı. Halsizlik tavan yapmıştı lavaboya hanımın desteğiyle gidebiliyordum ancak.

Bunların hepsini üst üste koyunca sanırım ben geçirdim diyorum. Ama alilemde kimse ben kadar hasta olmadı.

Ben de son 10 senedir hiç bu kadar uzun süre devam eden ateş yaşamamıştım. Enteresan bir durum.

Geçen yıl bende tam buzamanlar böyle bir hastalık geçirdim. Hayatımda gördüğüm birşey değildi, o dönem sebebini sigaraya bağlamıştım. o denli kötüydümki hanıma gel yardım et diyemiyordum sesim yoktu nefes yoktu tuvalete gidemiyordum okadar kötü. Sebebini sigaraya bağlayıp 18 yıl sonra sigarayı bırakmıştım. Çünkü birdaha yaşarsam bunu muhtemelen ölürüm diye düşündüm bu seviyedeydi. Şimdilerde okuyorum ki yalnız değilmişim epey bir aynı şeyi yasayan var.

Mamicilo
20-03-2020, 12:46
farklı isim görebil diye bende yazayım büyüklerimiz konuşurken bildikleri vardır diye sustuk ondan farklı isimler görmeyişin

Saygı olarak doğrudur ancak bilgilerine güvenerek hareket edersek vay halimize ...

Emre-Dylan
20-03-2020, 12:53

Zoruna giden nedir bu kadar? 10k hastayı salalım üstüne bakalım, kendini nuhun gemisine bile atsan koruyabilecek misin??

yyk
20-03-2020, 13:05
Saygı olarak doğrudur ancak bilgilerine güvenerek hareket edersek vay halimize ...

ben hem saygımdan hemde güvenimden susup dinliyorum bence sende öyle yapmalısın 2010'dan beri öyleyim ben söz gümüş ise süküt altındır ;)

GokhanRS
20-03-2020, 13:10
Manyak bunlar valla ya...

İleride şu günleri atlatınca eğer yaşıyor olursak İş Mahkemelerini güzel davalar bekliyor olabilir.

Şahsen beni işveren "zorunlu yıllık iznini kullanıp gelmeyeceksin" derse, direkt dava ederim.

İş Güvenliği ile ilgili kanunda "çalışma ortamının güvenliği" diye bir başlık var. Oradan bile yürünebilir gibi geliyor, avukat arkadaşlara bi soralım :) Çünkü "çalışma ortamının güvenliği" hakkında bir şüphe varsa, çalışan olarak bu "giderilene kadar" işe gelmeyi reddetme hakkımız var. Örneğin açıkta elektrik geldiğini bildiğimiz bir kablo vesaire gibi... Eee bu ortam ne? Bunlardan daha da riskli.

Ama işte bunları argüman olarak öne sürüp "karar" alabilecek delikanlı çıkamıyor. Hadi yukarıdakiler veremiyor bunu, ulan sen kurum temsilcisi olarak izin ver? Devlet dairesinde olmaz tamam da, bizimkiler de böyle, illa kamuyu beklediler.

Baktılar olmayacak, "haftaya evden çalışmaya geçiyoruz" diyorlar şimdi, e günaydııııııııııııııın...

bana iş çok diyorsun

kado
20-03-2020, 13:19
Görüyorum ki hala coronayla mücadele için ev almayan fedoncular aramızda mevcutmuş.

Ormanci
20-03-2020, 13:24
bana iş çok diyorsun

Sorma, ondan davaları bekletiyoruz :D :D :D

ef186
20-03-2020, 13:34
Konuyu takip ediyoruz, tuvalette gibi davranmayın, cıvıtmadan devam edin evde çok sıkılırsınız sonra söylemedi demeyin...

ghibli06
20-03-2020, 13:39

bana hangi konuya bilginle yazdığını söyler misin? şurada ciddi konuları tartışıyoruz üç kuruş etmeyen bilginle sanal profesörlük taslama burada, avatarına porno koyan adama neden yazıyorsak işte mallık bizde...

cabrioleter
20-03-2020, 13:41
- Virüs bilerek yayıldı Çin'in ekonomi olarak ilk 10 banka içinde 4 bankasının yer alması, en büyük ekonominin ivmelenmesi vs. üst akılın işine gelmedi belli bir yere kadar müsaade ediyordu Çin o seviyeyi geçince yıllardır üzerlerinde çalışılan deney virüsle çini vurdu yaklaşık 1 aydır çin ekonomisi dip, batmış durumda ne ithalat ne ihracat herşey düşmüş para birimi değer kaybetmiştir.
- E ABD'de virüs aşısı çıkması çokda anormal bir durum değil, para sahibine döner mantığı ver aşıyı ver parayı ...
- Ölen insanlar ÜST AKIL için önemli değil. adamlar zaten dünyanın her türlü zevkini tatmış nefis olarak bir insan herşeyi tadarsa geriye ne kalır ? Olanlar hiçte traji komik değil.
- Nüfus 500 milyon indirme projeleri yalan değil bunlar deneme yanılma...
- Daha kutupların erimesiyle ne tür virüsler çıkacağıda beli değil orası ayrı bir muamma ancak sonumuz hiç hayırlı değil vesselam ... :no:

Geçen yıl bende tam buzamanlar böyle bir hastalık geçirdim. Hayatımda gördüğüm birşey değildi, o dönem sebebini sigaraya bağlamıştım. o denli kötüydümki hanıma gel yardım et diyemiyordum sesim yoktu nefes yoktu tuvalete gidemiyordum okadar kötü. Sebebini sigaraya bağlayıp 18 yıl sonra sigarayı bırakmıştım. Çünkü birdaha yaşarsam bunu muhtemelen ölürüm diye düşündüm bu seviyedeydi. Şimdilerde okuyorum ki yalnız değilmişim epey bir aynı şeyi yasayan var.

muhtemelen domuz gribi hocam.. normal grip geliyor çok sıkıntılı bi süreç geçiyor ve ilaç takviyesiz iyileşmek çok zor.. o yüzden, grip, nezle falan diye geçiştirmeyip doktora gitmekte fayda var..

cabrioleter
20-03-2020, 13:42
muhtemelen domuz gribi hocam.. normal grip geliyor çok sıkıntılı bi süreç geçiyor ve ilaç takviyesiz iyileşmek çok zor.. o yüzden, grip, nezle falan diye geçiştirmeyip doktora gitmekte fayda var..

ilk alıntı yanlış oldu.. o komplo teorisyeni çılgına laf anlatamazsınız. camiye gideceğiz orayı melekler yıkıyor diyip büyük resmi gören tayfadan..

Ormanci
20-03-2020, 14:04
bana hangi konuya bilginle yazdığını söyler misin? şurada ciddi konuları tartışıyoruz üç kuruş etmeyen bilginle sanal profesörlük taslama burada, avatarına porno koyan adama neden yazıyorsak işte mallık bizde...

Chemtrail HAARP deyince kestim ben :D

Cimmeria
20-03-2020, 14:07
Burda ozellikle marketlerde problem yasanmamasi icin guzel bir fikir gelistirdiler, umarim Trde de uygulanir.

Sabahlari 8de aciliyor cogu market ( 6 ya da 7de acanlar da var) ilk bir saat sadece yaslilari aliyorlar iceri, 1 saat boyunca yaslilar alisveris yaptiktan sonra normal kisileri aliyorlar.
Boylece hem yaslilar nispeten daha az genc ile temas halinde oluyor, hem de gelip 10 tuvale kagidi alan gencler ile rekabet etmeye calismiyorlar.

Yukarida cok konusulmus ama ben de bir iki yorum yazayim, seffaflik neden onemli biliyor musun guzel kardesim, bak anlatayim.

Bu hastaligin bir yayilma ve oldurme egrisi var, ulkeler son derece seffaf bir sekilde gun gun aciklama yaptiklarinda uzmanlar grafikler cikariyor, diyor ki 2 hafta daha olu sayisi artacak sonra azalmaya gececek, ve ya daha ilk haftadayiz rakamlar daha artacak hazirlikli olun. Boylece sen kendini hem psikolojik olarak gelecek rakamlara hazirliyorsun, panik olmuyorsun, hem de fiziksel olarak alman gereken onlemleri aliyorsun. (Yemektir, ilactir, hijyenik malzemedir stok vs)

Ayrica birak sehir sehir rakam aciklamayi burda belediye bazli olarak aciklaniyor rakamlar, herkes kendi belediyesinde ne kadar hasta oldugunu biliyor ve ona gore kendi onlemini aliyor.

Ama Turkiye buyuk ihtimalle bastan duzgun test yapmadigi icin, ya da rakamlari seffafca aciklamadigi icin kalkip ikinci ucuncu gunde %100e yakin hastalik artis rakamlari vermeye basladi, normalde boyle bir artis hic bir yerde olmadi neredeyse, bu yuzden de panik yapiyor insanlar. Ayrica sen seffaf bir sekilde aciklamadigindan sosyal medyada, whatsappta kaynimdan geldi, kuzenim yazmis, bizim halakizi genelkurmay baskani aslinda 6234527462 vaka varmis diye bir suru sacmalik dolaniyor ve insanlar bunlara inaniyor.

Bak burda mesela kimsenin begenmedigi Boris ( ki net mal herif :) ) her gun saglik bakani ve ekonomi bakani ile basin toplantisi yapiyor, surecleri anlatiyor, ciddi ciddi cok zor sorulara cevap veriyor. En azindan gunluk olarak dinleyip ne oldugunu ogrenip ona gore onlem alabiliyorsun.

O yuzden Turkiyede kac vaka oldugunu soyleseler en azindan insanlar anne babasini daha kolay ikna eder, kendi onlemini alir, belki bizi melekler yikiyor, allahin verdigi cani allah alir gibi inanislari ile kendi haricinde toplum sagligini da ciddi tehlikeye atan tiplerde biraz lan bu olay ciddiymis bakis acisi uyanir.

Ormanci
20-03-2020, 14:09
İş yerimiz 2 hafta tatil verecek güya, bi türlü programlayıp sunamadılar.

- Efendim Yönetim Kurulu toplantısı olmasa hiç sıkıntı değilmiş, komple tatil olalımmış, ama YK varmış lanet olsun. Sanırsın NASA'da mekik üretiyoruz. O kadar acil...

- Efendim, acil bir iş vs olması durumuna karşın, her gün dönüşümlü olarak 2 personelin gelmesi senaryosu var. Yine sanırsın NASA'dayız, acil projeler yetişmesi gerekiyor, çok müthiş işler...

- Efendim, elektronik belge yönetimi sistemimize dışarıdan erişimi açmak istemiyorlarmış, virüs, hack vs olaylarına karşın, o yüzden evden çalışmayı da yapamıyorlarmış. Ulan ...... ....... ..............'ları :D yine sanki Nasa'yız AMG, dışarıdan çok ölüyo hackerlar, biz de manyak gibi korunuyoruz, çok feci veriler belgeler var elimizde. Kıytırık 2 üst yazı, 2 dış yazı, bi yönetim kurulu kararı görünecek, dertleri bu imiş...

Böyle salaklık görmedim ben ya. Sabahtan beri hala karar verecekler. Müdürler birbirine soruyor, biri nöbet sistemi uyguluyor, diğeri komple gelmeyin diyor. İşe bak. Ne basiretsiz adamlarmışsınız siz...

Efendim üst yöneticimiz de demiş ki komple gelmemeyi düşünen müdürlere, "birşey olursa sorumlu siz olursunuz" denilmiş güya. Ulan ...... ....... ........, bu adamlar, bizler çalışmaya gelir de virüs kaparsa, bir şey olursa? hanginiz sorumlusunuz bilmemneyin evlatları????????

KÖROĞLU
20-03-2020, 14:09
ilk alıntı yanlış oldu.. o komplo teorisyeni çılgına laf anlatamazsınız. camiye gideceğiz orayı melekler yıkıyor diyip büyük resmi gören tayfadan..

Ben de virüsle ilgili bilinçli bir çabanın ürünü olduğunu düşünüyorum, çok çılgın hissettim :)

Muharrem'in yaşadığı ile çok benzer durum yaşadım. Gerçekten o haftayı zor çıkardım. Acil servisler hep yoğun olduğu için ilk gün acile gittiğimde serum, ikinci gün gittiğimde ateş düşürücü,

3. gün gittiğimde biraz destek ile istirahat alabilidim. + yeni ilaçlar verildi. Şükür topladık, kimse yaşasın istemem.

Bu virüste durum görünen daha ağır semptomlarla ilerliyor. Dikkat etmek lazım yoksa durum kötü.

rebelh
20-03-2020, 14:12
https://www.youtube.com/watch?v=e1dsoFRg4oA&feature=youtu.be

Şunu bir izleyin
Herkese de her şeyi anlatmayın
Ben çok deniyorum olmuyor :)

tuner faruk
20-03-2020, 14:22
1 haftadır hastalıktan evde yatıyorum hatta ilk günler fazla önemsedim geçen hafta cuma günü başladı nurofen tylhot alıp geçiştirdim fakat cts pazar sürekli ateşim çıktı ve indi hatta 184'ü aradım bilgilerimi alıp 5 saat sonra geri dönüş yaptılar ve dedikleri aile hekiminize görünün!
Hastaneye gitmek istemedim corona olmasam bile tedbirsiz birisi yüzünden bulaşabilmesinden korktum. Pazartesi sabah aile hekimine gittim inceledi bronşit dedi sevindim antibiyotik verdi 1 haftadır yeni kendime geliyorum az da olsa öksürük devam ediyor bu bile yeterince yordu corona semptomlarının nasıl yoracağını hayal edemiyorum.

220T
20-03-2020, 14:39
Denizli'de bir vatandaş,uyarılar dikkate alınmadığı için bankları söken belediyeyi protesto etmiş.

https://www.haberdenizli.com/images/upload/WhatsApp_Image_2020-03-20_at_13.03.15.jpeg

baskan96
20-03-2020, 14:43
1 haftadır hastalıktan evde yatıyorum hatta ilk günler fazla önemsedim geçen hafta cuma günü başladı nurofen tylhot alıp geçiştirdim fakat cts pazar sürekli ateşim çıktı ve indi hatta 184'ü aradım bilgilerimi alıp 5 saat sonra geri dönüş yaptılar ve dedikleri aile hekiminize görünün!
Hastaneye gitmek istemedim corona olmasam bile tedbirsiz birisi yüzünden bulaşabilmesinden korktum. Pazartesi sabah aile hekimine gittim inceledi bronşit dedi sevindim antibiyotik verdi 1 haftadır yeni kendime geliyorum az da olsa öksürük devam ediyor bu bile yeterince yordu corona semptomlarının nasıl yoracağını hayal edemiyorum.

Bizim eniştenin oğlu Polonya'da. Bir arkadaşı bu coronayı geçirmiş ve atlatmış. 2 gün boyunca yatakta doğrulmaya dahi mecali yokmuş kendi söylediği 'öleceğini' zannetmiş. Antibiyotik, vitamin takviyesi vs. ile kendine gelip atlatabilmiş.

GokhanRS
20-03-2020, 14:45
Denizli'de bir vatandaş,uyarılar dikkate alınmadığı için bankları söken belediyeyi protesto etmiş.

boşuna demiyorum bırakın doğal seleksiyon olsun diye. borisin değeri de ileride aysun kayacı gibi olacak görürsünüz...

Muharrem C.80
20-03-2020, 14:46

Prensip olarak antibiyotik kullanmam normalde ama mecbur kaldım 1g augmentini dayadılar geralgine ve bilimum kompleks vitamin ile kalktım ayağa. Nasıl titriyorum ama varya böyle su içemiyorum titremekten tüm vücudumu kasıyorum az biraz sabit durmak için. 5 saatte bir geralgine etkisi geçince başlıyorum titremeye..

cabrioleter
20-03-2020, 14:47
Ben de virüsle ilgili bilinçli bir çabanın ürünü olduğunu düşünüyorum, çok çılgın hissettim :)

Muharrem'in yaşadığı ile çok benzer durum yaşadım. Gerçekten o haftayı zor çıkardım. Acil servisler hep yoğun olduğu için ilk gün acile gittiğimde serum, ikinci gün gittiğimde ateş düşürücü,

3. gün gittiğimde biraz destek ile istirahat alabilidim. + yeni ilaçlar verildi. Şükür topladık, kimse yaşasın istemem.

Bu virüste durum görünen daha ağır semptomlarla ilerliyor. Dikkat etmek lazım yoksa durum kötü.

yapma hocam durmadan farklı kuruluşlardan raporlar geliyor doğal mutasyon sonucunda virüsün ortaya çıktığına dair, dünya resesyona girdi kimse böyle bi durumu göze alamaz..

KÖROĞLU
20-03-2020, 14:58
yapma hocam durmadan farklı kuruluşlardan raporlar geliyor doğal mutasyon sonucunda virüsün ortaya çıktığına dair, dünya resesyona girdi kimse böyle bi durumu göze alamaz..

Olayla ilgili bir iddiam yok sadece "düşünüyorum".

Ama o raporları verenlerin bağımsızlığı ve güvenilirliği ne durumda ? Tamamen uyduruyor da olabilirim ama yabana atılacak bir komplo teorisi de değil gibi duruyor.

Bu adamlar bahsedilen yarasayı dün yemeye başlamadılar ki, doğal yollardan olacaktı neden bu güne kadar olmadı madem.

Ormanci
20-03-2020, 15:13

Ama o raporları verenlerin bağımsızlığı ve güvenilirliği ne durumda ? Tamamen uyduruyor da olabilirim ama yabana atılacak bir komplo teorisi de değil gibi duruyor.

Bu adamlar bahsedilen yarasayı dün yemeye başlamadılar ki, doğal yollardan olacaktı neden bu güne kadar olmadı madem.

Bahsettiğim doktor arkadaşın bununla ilgili teorisi var.
Eğer "bilerek" yapılmadıysa, ilaç denemesi falan türevi bi işte ortaya çıktı kesin diyor.

Biraz literatür taraması yaptım, virüsü kim incelese aynı sonuca ulaşmış diyor, ace2 inhibe ediyor, ibuprofen muhabbeti burada, akciğerin darma duman olması o yüzden diyor ve yaşlı temizlik virüsü diyor resmen. Çünkü ACE denen şey tansiyon artıran bi hormonmuş, ACE inhibitörleri tansiyon düşürücü, ama aynı zamanda yüksek dozda öksürük yapıyormuş. Burada uyanıyoruz diyor çünkü semptom kuru öksürük... Nedeni de silier disaktivite demiş. Yani balgam-tükürük vs aktivitesinin azlığı... Silier aktivite düşüklüğünde virüsün mekanik yol olan balgamla ciğerlerden atılımını engelliyor diyor. Ve bilin bakalım silier aktivite kimlerde düşük?

Evet, yaşlılar...

denizhandinc
20-03-2020, 15:25

Şunu bir izleyin

%80 + %20 + %6 yı görünce videoyu ciddiye alamadım :D

denizhandinc
20-03-2020, 15:26

e bunlar corona semptomları zaten :D gecmis olsun

rebelh
20-03-2020, 15:30

nüfusun %80i yakalanacak
%20si tıbbi yardıma ihtiyaç duyacak
%6sı yoğun bakımı kullanacak
diye anladım ben
koca almanyayı bilgilendirirken matematik hesabı hatası yapacaklarını sanmıyorum
grafiğin son halinde toplamı %80e denk getiriyor ztn

rebelh
20-03-2020, 15:33
istanbulda bir doktor tanıdığımız 48 yaşında bir yüksek tansiyon hastasını bugün kaybettiğini söyledi coronadan
10 hastası varmış kendisinin ilgilendiği, testler negatif çıkıyormuş ama belirtilerden dolayı corona tedavisi uyguluyorlarmış yoğun bakımda
çok samimi değilim gece 12de bakan açıklayacak mı 48 yaşında bir hasta merak ediyorum

GokhanRS
20-03-2020, 15:40

Tıbbi ihtiyaça ihtiyacı olacak olan %20 nin %6sı yoğun bakımlık. Hesap hatası göremedim.

Ormanci
20-03-2020, 15:49
Evet + değil / olacak :P :)

80'in 20'si, 20'nin 6'sı.

_opeth
20-03-2020, 16:08
istanbulda bir doktor tanıdığımız 48 yaşında bir yüksek tansiyon hastasını bugün kaybettiğini söyledi coronadan
10 hastası varmış kendisinin ilgilendiği, testler negatif çıkıyormuş ama belirtilerden dolayı corona tedavisi uyguluyorlarmış yoğun bakımda
çok samimi değilim gece 12de bakan açıklayacak mı 48 yaşında bir hasta merak ediyorum

3 gün sonra açıklarlar

XoR
20-03-2020, 16:16
En dikkat edilmesi gereken her eve giren bu vatandaşlara dikkat etmekte fayda var.

Sirke & Izopropil alkol mix ile gelenleri fıs fıslayıp eve alıyorum :)

https://i.hizliresim.com/KbZXyO.jpg

Quantum
20-03-2020, 16:19
sırkeyle plastiklerini sadece parlatmış olursun o kadar :D

XoR
20-03-2020, 16:21
sırkeyle plastiklerini sadece parlatmış olursun o kadar :D

Alkolde var içinde yahu :) el dezenfektanına Sirke aroması kattık :)

cabrioleter
20-03-2020, 16:23

sars, mers, h1n1 vb.
bugüne kadar bir çok kez oldu.
bu da ne ilk ne son olacak hocam..

_opeth
20-03-2020, 16:29

çamaşır sulu bezle temizliyorum ben

Quantum
20-03-2020, 16:53

Yok alkole bişey demiyorum. Kokteyl in içindeki sirke olan kısmı sadece plastiği parlatır demiştim :)
Çoğalsın diye sütün içine su katıp satan köylüler aklıma geldi sirkeyle alkolü karıştırdığını okuyunca :D :D
Direkt alkolü sık bari derecesini düşürme sirke koyarak :D

BARR
20-03-2020, 16:54
Bodrumda olsam ben de rakıyla yıkardım hıammına. XoR

ghibli06
20-03-2020, 16:55
Bodrumda olsam ben de rakıyla yıkardım hıammına. XoR

en son viskiyle banyo yapmıyor muydu bu arkadaş yatında? hatta halka araba anahtarları fırlatıyormuş, denize düşenler bile varmış :D

BARR
20-03-2020, 17:07
en son viskiyle banyo yapmıyor muydu bu arkadaş yatında? hatta halka araba anahtarları fırlatıyormuş, denize düşenler bile varmış :D

Bunlar şehir efsaneleri, sahilde elinde tombul efesle takılıyor :hehe:

baskan96
20-03-2020, 17:09
Netflix ve Youtube AB ülkelerine internet kullanımını düşürme amacıyla video kalitelerini düşüreceklermiş. Vay a*k herkes paragöz değil dünyada demek ki..

Enes-x
20-03-2020, 17:11
Türkiye de ilk vaka sözde 11 martta tam 9 gün önce görüldü.Dünyada ilk vaka 90 gün önce görüldü ve hala test kitine ulaşmak imkansıza yakın.Kıtlık yaşayan Afrika ülkesi miyiz yoksa savaşta olan Suriye mi? Ne maske var ne test kiti.

Hasta olup evde kurbanlık koyun gibi kaygıyla bekleyen bir sürü insan var ,bende onlardan biriyim boğazlarım ağrıyor gidemiyorum hastaneye.

Zaten anadolu yakasında tek hastane var, oraya gidip test için doktora görünmek demek hastalığı oradaki birinden kapmak anlamına da gelebilir. evde kalıp belirtilerin ağırlaşmasını beklemek ise hem geç kalmak hem de evdekilerin virüs ile temasını artırmak demek.Gündeme bakıyorum gündem dışardaki dedeler.

sword
20-03-2020, 17:32
Son dakika: Dukkanda hapşırık herkesi korkuttu! Deprem olmuş gibi kactılar... - Haberler - Son Dakika Haberleri (https://www.haberturk.com/dukkanda-hapsirik-herkesi-korkuttu-2619380)

immortalboss
20-03-2020, 17:37

Şunu bir izleyin

Video çok güzel ve mantıklı anlatılmış. İnsanlara da anlatmak istediğim şey bu. Babam kalp ve tansiyon hastası. 65 yaş lafı geçtiği için bana bişey olmaz kafasındaydı. Şimdi anca kafası dank etti. İşyerimizi açmak zorundayız. (Şarküteri işletiyoruz tavuk ve yumurta üzerine.Şu anda tahminen insanlar evlerine stok yapıyor. Olası bir evden çıkma yasağına hazrılık diye tahmin ediyorum.) Gelen müşteriler gerçekten korunmasını bilmiyor. Ve gerçekten cahil insanlar olduğuna kanaat getirdim. (Yanlış anlaşılmasın kimseyi kötülemiyorum.) Biz ölmecemişiz diyor. 45 yaşında bu arkadaşın annesi tahminen 70 yaşında. Ve bu hastalığı evdeki annesine çok kısa bir süre içinde bulaştırıp, dolaylı yoldan anne katili olacağını bilmiyor.

tuner faruk
20-03-2020, 17:47
Bizim eniştenin oğlu Polonya'da. Bir arkadaşı bu coronayı geçirmiş ve atlatmış. 2 gün boyunca yatakta doğrulmaya dahi mecali yokmuş kendi söylediği 'öleceğini' zannetmiş. Antibiyotik, vitamin takviyesi vs. ile kendine gelip atlatabilmiş.
Valla daha fenasını bünye nasıl kaldırır bilmiyorum

e bunlar corona semptomları zaten :D gecmis olsun

İlginç şekilde öksürük azdı ama balgam vardı sonraları öksürük çoğaldı fakat aile hekiminin anlattığı öksürük nefes aldırmayacak kadar fazla ve balgamsız

yusufcan_k
20-03-2020, 18:00
kız arkadaşım özel bir hastanede çalışıyor yoğun bakım hemşiresi ve bakanlık makinalarını vs sorgulamışlar işte hangi aletten ne kadar var elinizde vs diye marka model vs bilgilerini adedini yazdırmışlar.. Ankarada dışkapı hastanesinin de bir kısmını karantina bölümüne çeviriyorlarmış ayrıca kapatılan çocuk hastanesinide kullanacaklarmış bu dönemde.. olay bence ciddi ciddi farklı yerlere gidiyor pek çok sıkıntı saklanarak..

dorukky
20-03-2020, 18:09
Fızık tedavıye gıdıyodum doktorlar once 40yas ustune gelmeyın dedı. Dunde benı aradı hasta almıcaz kapatıyoruz gelme dedı. Bakalım neler olacak

emresener
20-03-2020, 19:26
İtalyada gün geçtikçe daha kötü rakamlar geliyor. Son 24 saat 627 kişi.

Anıl E.
20-03-2020, 19:28
Esnaf çok kötü durumda,Allah hepimizin yardımcısı olsun
Başka kimse yardım etmeyecek anlaşıldı .

RafetAraç
20-03-2020, 19:43
bu akşam bi gelişme bi açıklama olacak galiba

Redfish16V
20-03-2020, 20:08
ciddi biçimde patladı ,sesimizi duyan yok zaten.. muhasebeciler zaten ölsün diyorlar.. Ben mart sonuna doğru iyice bu işin kilit olacağını düşünüyorum.

kado
20-03-2020, 20:12

ben bu ay sonu dükkanı taşıyorum.Daha fazla taklaya gelmeden yapmam lazım.

jeffy
20-03-2020, 20:23

cirom %80 düştü.. yılın 6 ayı yüksek ciro çalışıyorum onunda 3 ü mart nisan mayıs tı.. Ne olacak nasıl olacak bilmiyorum..

jr1905
20-03-2020, 20:38
bu akşam bi gelişme bi açıklama olacak galiba

Tahmin mi yoksa biyerden bi duyum gibi bişey mi var ?

Osmaniye'de de bugün 1 kişinin öldüğünü söylediler ama test sonuçları hala gelmemiş corona olma ihtimali yüksekmiş. Ne derece doğru ne derece asparagas bilmiyorum tabi.

TarikS
20-03-2020, 21:00
Yav ne çok konuşulmuş bugün, bir deliye laf anlatmaya 2-3 sayfa heba olmuş, yormayın kendinizi :)

Bu arada ben de bıktım bankaların ıvır zıvırların "işlemlerinizi online kanallardan yapabilirsiniz" mesaj ve bildirimlerinden, ancak;

Geçtiğimiz aylarda 2 gün bizim telekom bayilerinden birinde takıldım ne var ne yok diye, yaşlı nüfusün çoğu halen gelip bayiden fatura ödüyor ve nakit parayla

O yüzden yaşlı nüfusun dikkatini çekmek için o bildirimler farz olarak düşünebiliriz, sana bana külfet olsa da

Shadow_Dancer
20-03-2020, 21:03
Devlet özel hastanelerin kontrolunu aldı diyorlar.

emresener
20-03-2020, 21:13
Devlet özel hastanelerin kontrolunu aldı diyorlar.

Haberturkte gördüm bende. Özel ve vakıf hastaneleri pandemi hastanesi olarak kabul edilmiş

kado
20-03-2020, 21:35
Son dakika… Sağlık Bakanlığı’ndan yeni corona virusu genelgesi - Guncel haberler (https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-saglik-bakanligindan-yeni-corona-virus-genelgesi-5692167/)

jr1905
20-03-2020, 21:38
Osmaniye'de de bugün 1 kişinin öldüğünü söylediler ama test sonuçları hala gelmemiş corona olma ihtimali yüksekmiş. Ne derece doğru ne derece asparagas bilmiyorum tabi.

Haber doğruymuş, yurtdışına gitmemiş sadece yakın zamanda istanbul'a gitmiş, herhangi bir yurtdışı teması olmadığı söyleniyor. Test sonuçları öldükten sonra gelmiş.

Dragger
20-03-2020, 22:15
Özel hastanelerin bağlanmasını daha bugün konuşmuştuk arkadaşlarla, bence çok mantıklı oldu.

İnsanlar hasta hasta gidip devlet hastanesi kapısında saatlerce bekleyip geri çevriliyorlardı. Böylece en azından net teşhiş konulana kadar tedavileri yapılır.

canatakann
20-03-2020, 22:16
Bakan Koca ;

Son 24 saatte 3656 ŞÜPHELİYE TEST yapıldı. 311’i POZİTİF ÇIKTI. Hasta sayımız 670’e ulaştı. Yaşlı ve direnci zayıf 5 HASTAMIZI KAYBETTİK. Bugüne dek toplam 9 can kaybımız var. Tamamı yaşlılarımızdan. Yaşlılarımızı koruyalım. MÜCADELEMİZDE BİR AN BİLE ESNEKLİK GÖSTERMEYELİM.

jeffy
20-03-2020, 22:17
670 vakaa 9 vefat...

Katlamaya devam ediyor.. Hemde çok ağır bir şekilde

jeffy
20-03-2020, 22:21
Bizde hala hızlı test yok bildiğim kadarıyla (yanlışsam düzeltin lütfen)

Yani bugün sonuçlanan vakaalar 2 gün önce (sonuçların 2 gün içinde açıklandığı bir çok yerde yazıyor) test yaptıranlar.. Yani 2 gün öncesinin rakamları..

Dragger
20-03-2020, 22:22
Rekora gidiyoruz, Allah yardımcımız olsun.

https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1241095676529958912?s=20

Dragger
20-03-2020, 22:22
Bizde hala hızlı test yok bildiğim kadarıyla (yanlışsam düzeltin lütfen)

Yani bugün sonuçlanan vakaalar 2 gün önce (sonuçların 2 gün içinde açıklandığı bir çok yerde yazıyor) test yaptıranlar.. Yani 2 gün öncesinin rakamları..

Aynen asıl sonuçlar felaket olacak.

Saklanan, gizlenenlerin yanında 100binlerce test yapılmamış insan var.

Vtec_2
20-03-2020, 22:29
Iyilesme ile ilgili hic bir haber yok.

Vtec_2
20-03-2020, 22:33
Bu eleman youtube da vaka ve kayiplari anlik gösteriyor.
YouTube (https://youtu.be/al0cmnuYz0Y)

dorukky
20-03-2020, 22:34
X2 olarak gıdıyo. Italyayı gecerız bu sekılde. Halk bılıncsız yaslılarımız umursamaz. Park bahceler yaslı dolu evde oturamıyolar. Nufus karısık 5m dan fazla gocmen var. Halkın yuzde 80i yetersiz besleniyo. Allah yardımcımız olsun ama gorunen koy kılavuz ıstemez demısler.

huseyinturk
20-03-2020, 22:43
X2 olarak gıdıyo. Italyayı gecerız bu sekılde. Halk bılıncsız yaslılarımız umursamaz. Park bahceler yaslı dolu evde oturamıyolar. Nufus karısık 5m dan fazla gocmen var. Halkın yuzde 80i yetersiz besleniyo. Allah yardımcımız olsun ama gorunen koy kılavuz ıstemez demısler.

italyaya göre daha ciddiye aldığımız için daha farkında gidiyoruz gibi geliyor bana. İtalya sayı 500 derken aslında kat kat fazlaydı onlarda. Durum böyleyse ilerleyen günlerde grafik düşer, sayı azalır italyaya göre.

Bu gün metrobüslee beylikdüzünden uzunçayıra gittim ciddi anlamda boştu, sokaklar zaten boşaldı daha bilinçli davranıyoruz inşallah sonu çok üzücü olmaz

jeffy
20-03-2020, 22:52
italyaya göre daha ciddiye aldığımız için daha farkında gidiyoruz gibi geliyor bana. İtalya sayı 500 derken aslında kat kat fazlaydı onlarda. Durum böyleyse ilerleyen günlerde grafik düşer, sayı azalır italyaya göre.

Bu gün metrobüslee beylikdüzünden uzunçayıra gittim ciddi anlamda boştu, sokaklar zaten boşaldı daha bilinçli davranıyoruz inşallah sonu çok üzücü olmaz

bizde 670 deniyorda mesela ben 670 e inanmıyorum. Bizdede önceki gün çıkan doktor hanımın videosu gibi kat kat fazlası olduğunu düşünüyorum..

Bu arada sokağa çıkmayın diye rica edilicek zaman değil kaldı ki yaşlılar cidden dinlemiyor bunu...

jeffy
20-03-2020, 22:57
Şimdi tiwitter da konyada asker uğurlamasına giden yüzlerce insan gördüm... Biz özellikle büyükşehirlerde sanırım biraz daha farkındayız ve önlemler işe yarıyor gibi görüyoruz ancak ortalıkta dolaşan videolara bakınca İtalya dan daha iyi uyguluyoruz demek gerçekten hiç doğru gelmiyor.

ef186
20-03-2020, 23:14
Bu eleman youtube da vaka ve kayiplari anlik gösteriyor.
YouTube (https://youtu.be/al0cmnuYz0Y)

Konunun başından beri canlı yayında en verimli rakam ve tablolama bu linkte. Live

YouTube (https://m.youtube.com/watch?v=qgylp3Td1Bw#menu)

turbo&quattro
20-03-2020, 23:37
Bugun isyerimden buyuk boss aradi. Otelin kapanmadigini ama kapasitenin cok dusuk oldugunu calisanlarin %90 ina 3 ay izin vermek zorunda kaldiklarini soyledi. Bizim departmanda sadece 4 kisi calismaya devam edecek onlardan biride benim. Karari verirken sirkette en uzun sure calisanlardan secim yapmislar ( 10yil oldu benim ). Yarin basliyorum bakalim nasil olacak.

turbo&quattro
20-03-2020, 23:49
Biz maddi olarak TR kadar etkilenmeyecegiz en azindan ben. Eminim herkes elinden geldigince yapiyordur ama bu konu ile biraz daha hareketlendirelim istedim. ***** virusten dolayi isten cikarilan, colugu cocugu olup kirasini odeyemeyen varsa eger ( sadece bu durumda olanlarin yazacagindan suphem yok) bana buradan yada pm ile yazsin onumuzdeki ilk ay kirasini ben odeyeyim? Ilk mesaj yada pm gonderen sadeece.

Met
21-03-2020, 00:26
Biz maddi olarak TR kadar etkilenmeyecegiz en azindan ben. Eminim herkes elinden geldigince yapiyordur ama bu konu ile biraz daha hareketlendirelim istedim. ***** virusten dolayi isten cikarilan, colugu cocugu olup kirasini odeyemeyen varsa eger ( sadece bu durumda olanlarin yazacagindan suphem yok) bana buradan yada pm ile yazsin onumuzdeki ilk ay kirasini ben odeyeyim? Ilk mesaj yada pm gonderen sadeece.

Helal olsun abicim, tebrik ederim seni. Örnek olacak bi davranış.

RafetAraç
21-03-2020, 00:28

harikasın abi mükemmel bi hareket.

turbo&quattro
21-03-2020, 00:36

Biraz eksik kalmis. Gonul isterki herkese yardim edebilelim ama maalesef mumkun degil. Ilk mesaj gonderen icin bu teklifiim. Ve tabiki ismini gizli tutacagim.

OnurG
21-03-2020, 00:42

muazzam hareket abi tebrik ederim.

Emre-Dylan
21-03-2020, 00:52

Yusuf abi adamsın! Mümkün mertebe ülke içinde umarım yardımlaşma olur, bende kendi üzerime düşeni yaptım şükür...

Mutu
21-03-2020, 01:38

Ne güzel insansın sen yahu. Allah daha çok versin paylaşmasını bilene. :icon_rule

S.Özeren
21-03-2020, 02:43
Yarin 700 lu haneler icten degil

Agzimi sikim
Boyle giderse yarin
1350 .

Tunacan
21-03-2020, 08:14

Helal sana adamsın Yusuf..

Evrenoz
21-03-2020, 08:28

ne güzel adamsın lan sen

rebelh
21-03-2020, 09:19
Agzimi sikim
Boyle giderse yarin
1350 .

Dünkü log grafik 570 bekliyordu toplam sayıyı ama 670 geldi
Bu da bizi italyadan çok daha kötü yapıyor
https://twitter.com/AhmetBeyefendi/status/1241100300439543808?s=19

XoR
21-03-2020, 10:06
Her ülke kendince değerlendirilmeli.

Sürekli olarak İtalya ile kıyaslama yapılması doğru bir yöntem değil bence.

Hangi ülke günde kaç test kişiye test yapıyor ve bu kişilerin semptom düzeyleri yaşları vs bir sürü kriter var ayrıştırıcı.

Vaka artış hızımız evet üzücü, en kısa zamanda yavaşlaması dileğiyle.

Wromm
21-03-2020, 11:07
Hayatında kosmamis insanlar Belgrad ormanına sahillere akın etmiş hazır evden çalışma ile ise gitmezken. Yaşlıları ise belediyeler artık kürekle kovalıyor parklardan, meydanlardan. İstanbul'da toplu taşıma grafikleri yayınlandı. Yetişkin ve öğrenci kullanımı ciddi azalırken yaşlılar boş metrobüsü bulduk azıcık tadını çıkaralım havasında. Asker uğurlamaları, umre ziyaretleri filan daha fena görüntüler mevcut. Kötü senaryo çizmek istemem ama ev partisi düzenleyen İtalyanları aratacak bir tabloya doğru ilerliyoruz. Sıkıyönetim şart..

barakuda26
21-03-2020, 11:32
Ülkemizde dahil başlangıç gününden tutunda şu zamana kadar olan her veri her ülke için açıklanan da kesinlikle farklı. Biz avrupa bazlı kıyaslama yapıyoruz da adamların gerçek sayı verdiği ne *****. Her ülke kendi çıkarı doğrultusunda kendi stratejisiyle açıklama yapıyor. Bilinçli olmaktan tedbir almaktan başka çare yok.

ghibli06
21-03-2020, 11:39
Ülkemizde dahil başlangıç gününden tutunda şu zamana kadar olan her veri her ülke için açıklanan da kesinlikle farklı. Biz avrupa bazlı kıyaslama yapıyoruz da adamların gerçek sayı verdiği ne *****. Her ülke kendi çıkarı doğrultusunda kendi stratejisiyle açıklama yapıyor. Bilinçli olmaktan tedbir almaktan başka çare yok.

hocam kusura bakma da seçilmiş bir siyasetçinin, halkına yanıltıcı bilgi vermesi onun sonu demektir batı toplumlarında, illa ki biraz sabunlama vardır verilerde ama başka yerlerle kıyaslamamak lazım... virüs her ülkede farklı bir davranış sergilemedi şimdiye kadar, hemen hemen benzer gitti, yani şu olmadı bazı ülkelerde ölüm oranı %1 bazılarında %15... hastalığa yakalanma vs ölüm oranı %4-7 arası belki o fark da bilgi akışından kaynaklı, bu sebeple fikir yürütebilmemiz çok normal...

barakuda26
21-03-2020, 11:50
hocam kusura bakma da seçilmiş bir siyasetçinin, halkına yanıltıcı bilgi vermesi onun sonu demektir batı toplumlarında, illa ki biraz sabunlama vardır verilerde ama başka yerlerle kıyaslamamak lazım... virüs her ülkede farklı bir davranış sergilemedi şimdiye kadar, hemen hemen benzer gitti, yani şu olmadı bazı ülkelerde ölüm oranı %1 bazılarında %15... hastalığa yakalanma vs ölüm oranı %4-7 arası belki o fark da bilgi akışından kaynaklı, bu sebeple fikir yürütebilmemiz çok normal...

Kusura bakılıcak bir durum yok abi. Herkes bu kaos dönemini halkı sakin tutacak şekilde yönetmeye çalışıyo. Kimi göz göre göre salak yerine koyuyor kimide profesyonelce yapıyor bunu. Ülkemizde zaten açıklanan verilerin çok üstünde vaka olduğunu biliyor herkes bu kaçınılmaz. Ama dediğim gibi avrupada 5 vakaya 1 vaka deniyosa bizde 10 vakaya 1 vaka deniyordur tek fark bu bence.

oğuz
21-03-2020, 12:04
belli bir yaş üzeri sokağa çıkma yasağı olmalı diye düşünüyorum bu umursamamazlıkta alınacak en güzel karar olur herhalde

yilmazcatalbas
21-03-2020, 12:11
Haberlerde çok bahsedilmedi ama Sakarya da dahil bir çok şehirde asker uğurlamaları nedeniyle terminallerde gayet samimi ve sıcak etkinlikler yapılmış :ofk:

Quantum
21-03-2020, 12:18

Harikasın Yusuf. Tebrik ederim seni.

Vtec_2
21-03-2020, 12:27
Gecenlerde her kanala cikan Oytun Erbas , virusun havalarin isinmasi ile birlikte etkisini kaybedecegini soyluyordu. Bu varsayim ile ilgili kimse bir aciklama yapmadi. Gerceklik payi varmidir sizce.

bason
21-03-2020, 12:34
Gecenlerde her kanala cikan Oytun Erbas , virusun havalarin isinmasi ile birlikte etkisini kaybedecegini soyluyordu. Bu varsayim ile ilgili kimse bir aciklama yapmadi. Gerceklik payi varmidir sizce.

Dünya'da sıcak ülkelerde de görülüyor ama etkisi azalıyordur belki bilemiyorum... İnşallah doğrudur yoksa perişan olacak insanoğlu...

XoR
21-03-2020, 12:39

Hale hazırda sıcaklığı 30+ derecelerde olan ülkelerde virüs etkisini sürdürüyor.

Havalar ısınır virüs gider tezi bence baştan beri çok yanlıştı.

Quantum
21-03-2020, 12:39

Söylenen şey doğru değil. Doğru olsa ekvator çizgisi ve aşağısında (güney yarım küre yaz mevsimi sonunu yaşıyor şu anda) virüs görünmemesi gerek.
Avustralya, amerikanın güneyi, singapur, malezya, hongkong, suudi arabistan, her yerde var.

umreden gelenler kuzey kutbuna gitmediler sıcak yerden geldiler, onlarda deli gibi virüs çıktı diyemedi mi kimse tv de o şaklabana

huseyinturk
21-03-2020, 12:41

güneş ışınları doğrudan temasta virüsü öldürüyor diye laflar dolaşıyor, sıcaktan ziyade belkide güneşin faydası olur etkisi arttıkça.

samara
21-03-2020, 12:49

Fikrimce yok.Sıcak ülkelerde de görünüyor.Herkezin bilinçli bir şekilde dikkat etmesi gerekiyor.Haberlere göre çin yayılımı durdurdu.

Anıl E.
21-03-2020, 12:52
Oytun'u ciddiye alıp fikirlerini mi sorguluyorsunuz beyler :) yapmayın .

denizhandinc
21-03-2020, 12:53
Sıcaklık degilde UV ısınlarının dik gelmesi daha etkili sanırım virusun ölmesinde. Güney yarım küre, kuzeye göre nispeten daha sakin su an. Söylenilenler bir miktar dogru olabilir.

Yigit-Y
21-03-2020, 13:01
Sıcaklık degilde UV ısınlarının dik gelmesi daha etkili sanırım virusun ölmesinde. Güney yarım küre, kuzeye göre nispeten daha sakin su an. Söylenilenler bir miktar dogru olabilir.

UV florasan kullanımıda var biraz o konuda

Quantum
21-03-2020, 13:01

Dünya nüfusunun %90 ı Kuzey yarım küresinde yaşıyor. Bundan olabilir mi? :)

Vtec_2
21-03-2020, 13:03
Yaklaşık 100'den fazla bilimsel makalesi yayımlanan Fizyoloji Uzmanı Doç Dr. Oytun Erbaş katıldığı TUS sınavında 7 defa derece yaptı.
Adamin hakkinda bunlar yazili olunca birde tv ye cikinca ister istemez bir bildigi vardir diyor insan.

bason
21-03-2020, 13:11
Yaklaşık 100'den fazla bilimsel makalesi yayımlanan Fizyoloji Uzmanı Doç Dr. Oytun Erbaş katıldığı TUS sınavında 7 defa derece yaptı.
Adamin hakkinda bunlar yazili olunca birde tv ye cikinca ister istemez bir bildigi vardir diyor insan.

Adamın yetkinliğini sorgulamak değil amacım ama, uzmanlığı virolog olsaydı daha etkili olurdu... :D Yoksa herkes soruyor tanıdığı doktoruna vs. sosyal medyada dolaşan şeyleri duyuyoruz onlardan da... Yaşayarak göreceğiz... Bence etkisi azalsa bile tahribata devam edebilir... İspanyol gribi içinde denmiş yazın ölür diye, 2 yaz geçirmiş virüs...

Enes-x
21-03-2020, 13:11
İyi takip eden ,kafası çalışan adam ,Oytunu direk eledi şahsen benim için söyledikleri yok hükmündedir.

Türk ırkına bulaşmaz türklerin geneteği farklı dedi tutmadı.

şöyle bi 27 dereceleri görelim dedi oda tutmadı.

Tuzlu suyla gargara dedi, güvenilir bilim insanları onuda yalanladı.

Uv lambası dedi, uzmanlar onun içinde cildinize ve gözünüze zarar vermekten başka bi işe yaramaz dedi.

Ayrıca bu salgını hafife alacak-basitleştircek çok şey söyledi onlarda yalan.

cabriolet
21-03-2020, 13:29
zaten sıcaklık hastalığı öldürse uv falan solaryumlar dolar taşardı :D

kado
21-03-2020, 13:33
turbo&quattro Yusuf abi , twitterda bir kaç yerde Amerika ordusunun hareketliliği gözüküyor. Nedir aslı astarı?

Anıl E.
21-03-2020, 13:35
İyi takip eden ,kafası çalışan adam ,Oytunu direk eledi şahsen benim için söyledikleri yok hükmündedir.

Türk ırkına bulaşmaz türklerin geneteği farklı dedi tutmadı.

şöyle bi 27 dereceleri görelim dedi oda tutmadı.

Tuzlu suyla gargara dedi, güvenilir bilim insanları onuda yalanladı.

Uv lambası dedi, uzmanlar onun içinde cildinize ve gözünüze zarar vermekten başka bi işe yaramaz dedi.

Ayrıca bu salgını hafife alacak-basitleştircek çok şey söyledi onlarda yalan.

Türk ırkına bulaşmaz lafından sonra,bizim millette öyle bir rahatlık oldu ki . Pide fırınına gidiyorum insanlar ,yaaav bize zaten bulaşamaz modunda falan :)

yigitblr
21-03-2020, 14:03
Gen havuzu olarak dünyanın en çeşitli yerlerinden biri olan Anadoluda yaşıyorken, kimsenin %100 Türk olduğunu söyleyemezken bu tür söylemlerde bulunmak sadece şöhret sevdasıyla açıklanabilir. Halkı yanlışa yönlendirmekten benim gözümde suçludurlar.

Enes-x
21-03-2020, 14:44
Türk ırkına bulaşmaz lafından sonra,bizim millette öyle bir rahatlık oldu ki . Pide fırınına gidiyorum insanlar ,yaaav bize zaten bulaşamaz modunda falan :)

Haklısın bak bu el yıkama mevzusuda aynı şey, insanların çoğunun kafasında cilt hastalığı uyuz hastalığı gibi deriyle temasla geçen bi virüsmüş gibi yer etmeye başladı korona.Elimi yıkadım kolonyamı döktümle olmaz.Asıl ve en etkili bulaşım noktası solunum bu virüsün ,hava yani bildiğimiz soluduğumuz hava.

blow07
21-03-2020, 14:48
Dunde Antalya'da coronaviruslu bir kisiyi 3-4 hastane dolastirdiktan sonra Antalya Egitim Arastirmada sonucunun pozitif oldugunu gormusler. Dun bazi hastaneler bu konuda toplanti yapmislar.

onursumer
21-03-2020, 15:30
Haklısın bak bu el yıkama mevzusuda aynı şey, insanların çoğunun kafasında cilt hastalığı uyuz hastalığı gibi deriyle temasla geçen bi virüsmüş gibi yer etmeye başladı korona.Elimi yıkadım kolonyamı döktümle olmaz.Asıl ve en etkili bulaşım noktası solunum bu virüsün ,hava yani bildiğimiz soluduğumuz hava.

herkes dinlediğini kendince yorumluyor en buyuk hatamız bu

S.Özeren
21-03-2020, 15:33
Ulkemizdeki vakalar ithal mi ? Onu aciklamalari lazim.
Yoksa ulke içi mi ? Ben sanmıyorum.
Çünkü avrupa ve umreden donenlerden sonra vaka sayisi patladi ve artmaya da devam edicek gibi duruyor.

seref1
21-03-2020, 15:43
https://twitter.com/haskologlu/status/1241356496459509760?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5 Etweetembed%7Ctwterm%5E1241356496459509760&ref_url=https%3A%2F%2Fforum.havaforum.com%2Fthread %2F8068-corona-vir%25C3%25BCs%25C3%25BC-covid-19-bildirim-konusu%2F%3FpageNo%3D398

Kahn23
21-03-2020, 15:45
Bizim insanımız sanırım akıllanmayacak.

Sosyal medya'da ahkam kesip sokağa çıkmayın diyenlerin hikayelerine bakıyorum hepsi dışarda mangal yapıyor.

İst tafik yoğunluğu :s

https://i.hizliresim.com/KFPZzS.png (https://hizliresim.com/KFPZzS)

onursumer
21-03-2020, 16:12
https://twitter.com/haskologlu/status/1241356496459509760?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5 Etweetembed%7Ctwterm%5E1241356496459509760&ref_url=https%3A%2F%2Fforum.havaforum.com%2Fthread %2F8068-corona-vir%25C3%25BCs%25C3%25BC-covid-19-bildirim-konusu%2F%3FpageNo%3D398

işte şimdi vaka sayıları ucucak bence , sonuçta taşıyıcı olduğundan suphelenenlerde rahatlıkla hızlı şekilde sonuca ulaşabilir

dorukky
21-03-2020, 16:12
Sahil ve ormanlar full markete ugrarken parkın onunden gectım belkı 20 30 70yas ustu oturmus takılıyolardı bısı de dıyemıyon sıkılıyolar

S.Özeren
21-03-2020, 16:35
Dünkü log grafik 570 bekliyordu toplam sayıyı ama 670 geldi
Bu da bizi italyadan çok daha kötü yapıyor
https://twitter.com/AhmetBeyefendi/status/1241100300439543808?s=19

Italya ile kiyaslanmak açıkçası bana mantiksiz geliyor.
Kötü bir örnek

Ancak onde oldugumuz konular var
Italyanin yas ortalamasi 47.xx
Turkiyenik 30.xx
Gibi

Vaka başındayız ve bence bizim insanımız belgrad ormani vs ragmen italyadaki başlangıca gore daha bilinçli

Ayrica bizdeki vakalarin %90 i ithal oldugunu düşünüyorum (avrupa veya suudi )

turbo&quattro
21-03-2020, 16:46
Smd otele geldim . Beach i kapattik . Miamide oteller yarin kapaniyor muhtemelen bizde pazartesi kapatiyoruz .

emir91
21-03-2020, 16:57
Kimse alınmasında türk halkına bir şey iyilikle yaptırılamaz gevşeklik, laubalilik ruhumuzda var. böyle büyük bir tehlike kapıdayken 15 gün sokağa çıkma yasağı gelseydi en azından ilk etapta yurt dışından gelenlerden bulaş riski bir nebze kontrol altına alınırdı.
Gerçekten olayın ciddiyetinin kimse farkında değil corona şüpheli hastalar elinde reçete doktorlarda eczanelerde başı boş geziniyor sağlık sektöründen tanıdıkları olanlar durumun farkındadır zaten. Ayrıca şahısların ekonomik kayba uğrayacak olması birilerinin umrunda bile değil yani sokağa çıkma yasağı o yüzden gelmiyor değil farklı bir 'siyasi' korku var bunun yapılmamasının altında

///M RIDER
21-03-2020, 17:38
Bu akşam veya yarın sokağa çıkma yasağını çok büyük ihtimal görecegiz

KÖROĞLU
21-03-2020, 18:03
Bizden cidden bir şey olmaz.

Apartmanda bir komşu gün yapmış hanım söyledi. Çoluk çocuk herkes bir arada.

Benzin istasyonlarında birkaç araç gördük millet doluşmuş arabaya pikniğe gidiyor.

Adapazarı'nda 32 şüpheli vaka var mış toyota hastanesinde.

Gerekli olmadıkça çıkma diyorsun adam sanki inadına çıkıyor.

Hadi bu çıkan sorunlular ölse sıkıntı değil de yanlarında suçu günahı olmayan insanları da götürüyorlar ������

rebelh
21-03-2020, 18:07
yanılmak istiyorum ama hükümetin sokağa çıkma yasağını şu an için uygulayacağını düşünmüyorum
ben tezlerimi sıralayayım; hükümet bence şu an hala işin ciddiyetinin farkında değil
hükümet dediysem de bu bakanlar kurulu falan değil bizzat pelikan ve reis
bence bir süre daha bu işi böyle serbest bırakacaklar ve ekonomi sürdükçe diğer ülkelere göre avantaj elde edeceğimizi sanıyorlar
özellikle çinden üretimin bize kayacağına inanan en hafif tabiriyle "saf" bir kitle var ve bu kitle sayıca az değil
bence çinde bu iş tamamen bittikten sonra biz sıkıntılarıyla yıllarca uğraşacağız
belki alınan kararları sağlık bakanlığı kendisi aldı sanıyorsunuz ama alınan tüm kararlar kamuoyu baskısıyla alındı, kamuoyu baskısı olmasa ne son kalan 10000 umreci karantinaya alınırdı ne camiler toplu namaza kapatılırdı, tüm bunları kamuoyunun talepleri sağladı
ben kısmi karantinanın bir süre daha süreceğini düşünüyorum en azından 12 günlük idari iznin bitmesini bekleyeceklerdir
bir çok şeye geç kalıyoruz ve bazı şeylere ciddi anlamda çok geç kaldık
bu hükümet yıllarca komplo teoricilerini ve "dış güçler" muhabbetini benimsedi ne zman başı sıkışsa bunlara sığındı kendi kitlesini manipüle etti şimdi kendi kitlesi bile durumun ciddiyetine inanmıyor bunun dış güçlerinin işi olduğunan kendisine bir şey olmayacağına inanıyor
ne diyelim gün cahillikle hesaplaşma günü
cahillikten beslenen de hesap ödeyecek elbet..

Enes-x
21-03-2020, 18:19
65 yaş üstüne yasak geldi

https://twitter.com/TC_icisleri

Eworen
21-03-2020, 18:27
Sadece 65 yas ustune degil kronik hastaligi olanda
Yas kolay da kronik hastaligi olanlar nasil belirlenecek neyle nasil belirlenir ?

ÖmerF.Bayar
21-03-2020, 18:28
65 yas ustu ve kronik hastalıgı olan için sokağa çıkma yasagı gelmiş, 24.00 da başlayacakmış.

dorukky
21-03-2020, 18:30
2gun once ıcıslerı bakanı sokaga cıkma yasagı ılan edılcek dıyenler pkk lı fetocu dedı dıye ilan edemıyolar. Ddddd

Enes-x
21-03-2020, 18:32
Sadece 65 yas ustune degil kronik hastaligi olanda
Yas kolay da kronik hastaligi olanlar nasil belirlenecek neyle nasil belirlenir ?

''Ya bizden çıksında'' stratejisi.Basında sosyal medya da gündem oldu ya , önlem aldık mı aldık işte tamam o kadar.Gaz almalık.

ruudvan
21-03-2020, 18:35
cezası var mı?
yoksa cıkarlar cunku

dorukky
21-03-2020, 18:52
65yasımdakı adama ne cezası verebılır emeklısını keser anca :)))

63owen63
21-03-2020, 18:53
Onu da muvaffakatname olmadan kesemiyor :D

samet59
21-03-2020, 18:55
kimse kızmasın ama yaşlılara gıcık olmaya başladım. ne laf anlamaz bir yaş grubuymuş ya

blumenberg
21-03-2020, 18:59
kimse kızmasın ama yaşlılara gıcık olmaya başladım. ne laf anlamaz bir yaş grubuymuş ya

yaşlandıkça çocuklaşıyorsun aslında. yakında 65 den gün almayanlar , ben yaşa takılmadım deyip yine gezerler :)

samet59
21-03-2020, 19:08
yaşlandıkça çocuklaşıyorsun aslında. yakında 65 den gün almayanlar , ben yaşa takılmadım deyip yine gezerler :)

hadi onu geçtim genel geçer hijyen kurallarından da bihaberler adam bank kalkmış yere yatıyor ya. dicen dayı sene senin genç olduğun 80 ler değil nikaragualının (oralı olanları tenzih ederim örnek sadece) tükürüğü en fazla 10 gün sonra ensende, adamın bağışıklık kazandığı hastalık senin feleğini şaşırtır. online dersi yaşlı dayılara vermek lazım aslında

kado
21-03-2020, 19:17
O değilde yasak reyiside kapsıyor :D:D

dorukky
21-03-2020, 19:23
O değilde yasak reyiside kapsıyor :D:D

2haftadır ortada gorunmuyo. Agız dadıynan televızyon ızlıyoruz korona sayedınde

ChtArdARSL
21-03-2020, 19:46
Italyadan aciklama yapilmis 24 saate 793 olum

Enes-x
21-03-2020, 19:50

Artı daha sayamadıkları olduğunuda söylediler, evlerde hiç hastaneye ulaşamadan hayatını kaybedenler de var.

Letonyada 20-40 yaş arası vaka sayısı çoğunlukta , abd de yaş ortalaması git gide düşüyor.Ne kadar obezite,fast food a bağlasalarda kimse hiçbirşey bilmiyor şuan için.

S.Özeren
21-03-2020, 19:54

Nerdeyse 2 dakika biri ölmüş cok kotu rakam.

rebelh
21-03-2020, 20:16
İtalyada işler çok korkunç inşallah o duruma düşmeyiz

barakuda26
21-03-2020, 20:20
Böyle haber duydukça psikolojik olarak nefesi daralıyor insanın, inşallah yoğun olarak hastalık yüzünden daraldığı günleri çok yaşamayız.

ChtArdARSL
21-03-2020, 20:48
Artı daha sayamadıkları olduğunuda söylediler, evlerde hiç hastaneye ulaşamadan hayatını kaybedenler de var.

Letonyada 20-40 yaş arası vaka sayısı çoğunlukta , abd de yaş ortalaması git gide düşüyor.Ne kadar obezite,fast food a bağlasalarda kimse hiçbirşey bilmiyor şuan için.

Bizimkiler gibi,insan etkileniyor. Birde yayinlamalri gece yapiyorlar uykuda tutmuyor

huseyinturk
21-03-2020, 20:53

Sorma eşimin annesi babası karantinada konyada az önce kaynanam üst kata hayırlı kandillere diye çıkmış yola gidiyordu eşim kızınca geri döndü :)

blow07
21-03-2020, 20:57
Ulkede pkk li fetocu ilan etmedikler bir kisi kaldi mi ? :D

sanctuary35
21-03-2020, 20:59
sokağa çıkma yasağı gelmeden bu millet akıllanmaz.

coolvtec
21-03-2020, 21:12
Bizimkiler gibi,insan etkileniyor. Birde yayinlamalri gece yapiyorlar uykuda tutmuyor

Ya gece en geç 24.00 gibi yap ya da sabah 9.00 gibi basın toplantısı ile vb.

ChtArdARSL
21-03-2020, 22:00
Ya gece en geç 24.00 gibi yap ya da sabah 9.00 gibi basın toplantısı ile vb.

Sanko bizi duydular,950 kisi olmus suan. 21 vefat var,allah gunahlarinj affetsin

barakuda26
21-03-2020, 22:04
Sayı düne oranla %100 değil %50 oranda artmış görünüyor, umarım bu şekilde yarı yarıya düşerek yok olur.

ChtArdARSL
21-03-2020, 22:04
Gerci dun ile bugun test sayilari arasinda 700 kisi varki mevcut

Kahn23
21-03-2020, 22:06
Ex olanlar karantinaya alındıktan kaç gün sonra ex oluyor? Bununla ilgili kimse açıklama yapmadı.

kunteper
21-03-2020, 22:08
Hollandadayim, bugun 800 yeni vaka cikti. Hava gunesliydi bugun kumsallardaki insanlar ve parklarda mangal yapanlarin sayica fazlaligi uzerine haberler var.

Bir yandan da ev tasiyorum, bazi esyalari satiyorum. Sattigim dolabi sokerken esya tasimaya gelenle konustuk biraz. Adam muzisyen, DJlik yapiyormus etkinliklerde piyanist santor tarzi. Tum etkinlikleri iptal oldugu icin patronun kamyonetini almis, normalde esya tasidiklari kamyonetle esya tasimaciligi-hamallik yapiyor. Maasli degil de kontratli-yevmiye usulu calistigi icin de ev kredisini 3 ay ertelenmis simdilik. Gittigim berberde de patron karin 2/3unu calisanlara verecegini soyleyip, yuzde 25 indirim kuponlari satmaya basladilar. Insanlar ekonomik cozumler aramaya basladi.

Dragger
21-03-2020, 22:09
Tablo çok fena, Allah sonumuzu hayır etsin.

fuatozkan
21-03-2020, 23:07
Abi tıkın eve artık yeter ya

S.Özeren
21-03-2020, 23:31
Ölenlere Allahtan rahmet , hastalara ise acil sifalar diliyorum

Bugun 1300 1400 beklerken
1000 altinda kalması ne yalan soleyeyim suan en ihtiyacım olan morali birazda olsa verdi.

Rabbim en kisa surede kayip vermeden bu illet hastalıktan bizi kurtarsin insAllah

KÖROĞLU
21-03-2020, 23:39

1000 altinda kalması ne yalan soleyeyim suan en ihtiyacım olan morali birazda olsa verdi.

Rabbim en kisa surede kayip vermeden bu illet hastalıktan bizi kurtarsin insAllah

Test yapılıp açıklanan sayılar ***** bunlar.

Test yapılmayıp bu hasta olanlardan kapan ve etrafta dolaşanlar ?

Felaket senaryosu yazmış olmayayım ama rakam bence bundan çok daha fazla.

Çünkü millet özellikle yaşlılar laf dinlemiyorlar, sağda soldalar sürekli.

Arabaları doluşup pikniğe gidenler, kendi oturduğum apartmanda teyzeler gün yaptı mesela, çoluk çocuk bi evde 15+ kişi.

Akıl fikir diliyorum, hayır kendinize acımıyorsunuz tamam da etrafınızdakilere acıyın bari.

S.Özeren
21-03-2020, 23:45
Test yapılıp açıklanan sayılar ***** bunlar.

Test yapılmayıp bu hasta olanlardan kapan ve etrafta dolaşanlar ?

Felaket senaryosu yazmış olmayayım ama rakam bence bundan çok daha fazla.

Çünkü millet özellikle yaşlılar laf dinlemiyorlar, sağda soldalar sürekli.

Arabaları doluşup pikniğe gidenler, kendi oturduğum apartmanda teyzeler gün yaptı mesela, çoluk çocuk bi evde 15+ kişi.

Akıl fikir diliyorum, hayır kendinize acımıyorsunuz tamam da etrafınızdakilere acıyın bari.

Bu sadece ulkemiz icin degil,tum dunya icin geçerli
Cunku hastaligi hafif bir nezle veya grip gibi atlatildigi da oluyor
Hatta bu sekilde hastalanmanin agir vakalara gore orani kat ve kat daha fazla.

O sebepten dunya da hic bir ülkenin kendi hasta sayisini tam anlamiyla bilmesi nerdeyse imkansiz

Rakamlari gizlediklerini daha onceden dusunuyordum ancak suan seffaf olduklari kanısındayım

Ozellikle bugun esimin dayısını corona suphesi ile hastanede yaşadıklarını duyduktan sonra olaya cok ciddi yaklaşımlarına ikna oldum.

3 test negatif ile sonuçlanmış .

rebelh
21-03-2020, 23:53

Zaten bunun için dünden daha az sayıda test yaptılar..

rebelh
21-03-2020, 23:55
Birde yaşlı düşmanlığının anlamı yok
Yaşlılar virüslü insanlar değil yaşlılar virüsün en çok öldürdüğü insanlar bu ayrımın farkına varın
Yaşlılar değil kimse sokağa çıkmamalı ama hükümet kesinlikle örtülü bir sürü bağışıklığı uygulama kararı almış görünüyor
Bedelini çok hızlı ödeyeceğiz 2 haftamızı alacak

baskan96
22-03-2020, 00:00
Yaşlılar virüslü insanlar değil yaşlılar virüsün en çok öldürdüğü insanlar bu ayrımın farkına varın
Yaşlılar değil kimse sokağa çıkmamalı ama hükümet kesinlikle örtülü bir sürü bağışıklığı uygulama kararı almış görünüyor

Abi madem sürü bağışıklığı yapılacak zaruri olanları kapatmasalardı keşke. Üniversiteler 3 hafta tatil dendi fakat gidişat öyle gösteriyor ki bu sene toptan gidecek gibi.

Baştan birtakım önlemleri alıp okulları açık bıraksaydın ( İngiltere gibi ) ya da tamamen sokağa çıkma yasağını içeren geniş kapsamlı bir önlem paketi uygulasaydın..

Gidişat hayırlı değil..

S.Özeren
22-03-2020, 00:05

Kaynak var mi ?
3650 - 311
2950 -277
Sadece rakam teori.

baskan96
22-03-2020, 00:05

Bir alta yazdığım sığ bir düşünce kalıyor okula gidenlerin akrabaları, yakınları vs. ne olacak bakımından.

Bir işin ya tam yapılması ya da hiç yapılmaması gerekli. Yarım kalan kısımlar olunca puzzle tamamlanmıyor ona atıf yapmak istemiştim..

S.Özeren
22-03-2020, 00:06
Kaynak var mi ?
3650 - 311
2950 -277
Sadece rakam teori.

Ayrica moral veren konu
Son 2 veya 3 gundur %100 artistan
1300 1400 arasi olcak diye

Dünkü test ile bugunki rakamlari esitleyip hepsini pozitif saysak bile olmuyor
Insallah da olmamaya devam eder

Iyi dusunun iyi olsun bir kere de.
Cok zor degil.
Zihinler hastalanirsa coronayi mumla arariz.

chevelle
22-03-2020, 00:41

Hocam kusura bakma ama, yazdığın her cümle kapkara. Durum zaten kötü, insanlar küçücük bir iyi haber gelsin diye bekliyor.
Ben inanıyorum ki şu beladan bi kurtulsak sokaklarda çok güzel kutlamalar olacak, sevgi patlaması yaşanacak sanki, öyle bir kenetlenme bekliyorum.
2 gün önce 300 küsür hasta varken, 2 katına yakın artıp 670 oldu dün. her gün katlaya katlaya gittiği için çoğu kişi gibi ben de bugün 600-700 arası vaka çıkmasından korkuyordum. Düne yakın sayıda test yapılmasına rağmen neyse ki beklenen kadar hasta çıkmadı.
Hükümeti desteklediğim falan da yok, hatta çoğu politikalarına karşı çıkan biriyim. Ama konunun başından beri her cümlenle insanların içini karartıyorsun. Evet gerçekçi olmak lazım, ama nispeten olumlu bir gelişmeye de biraz umutlanabilelim.

KÖROĞLU
22-03-2020, 07:59
Bu sadece ulkemiz icin degil,tum dunya icin geçerli
Cunku hastaligi hafif bir nezle veya grip gibi atlatildigi da oluyor
Hatta bu sekilde hastalanmanin agir vakalara gore orani kat ve kat daha fazla.

O sebepten dunya da hic bir ülkenin kendi hasta sayisini tam anlamiyla bilmesi nerdeyse imkansiz

Rakamlari gizlediklerini daha onceden dusunuyordum ancak suan seffaf olduklari kanısındayım

Ozellikle bugun esimin dayısını corona suphesi ile hastanede yaşadıklarını duyduktan sonra olaya cok ciddi yaklaşımlarına ikna oldum.

3 test negatif ile sonuçlanmış .

Benim buradaki düşüncem özellikle gizlenen bir durum olduğu değil.

Eldeki imkanlar ile test edilen gruba göre rakam paylaşılıyor haliyle.

Virüsün oldukça agresif yayıldığını hepimiz biliyoruz.

Enfekte olan sayısı twdt yapılan grubun dışında kalanlarda çok fazla gibi geliyor bana.

Bunların içinde dediğin gibi hafif atlatan da vardır, hasta olduğunu anlamadan geçiren de bunu bilme ihtimalimiz yok haliyle.

Burada yapıalcak en güzel çözüm kişiler arası ilişkiyi sınırlandırmak.

1 haftadır iş harici sokağa çıkmadım. Ofiste belli kişiler ile muhatapım zaten onlarla da belli mesafe koyarak iletişim kuruyoruz.

Aışveriş için tenha yerleri ve geç saatleri tercih ediyoruz az insanla karşılaşalım diye.

Hala risk var mı elbette var. İletişimde olduğum biri bulaştırabilir, marketten bulaşabilir. Biz önlemimizi alalım yapılacakları tam yapalım gerisine bir müdahalemiz yok. Olacaksa olacak.

Aileler ile bile görüşmedik bu sürede. İnsanlar az sabır etse daha güzel olacak her şey.

Hep kötümser olmak insanı psikolojik olarak yorar,biraz iyi tarafından bakmak gerek olaylar.

Sağlılı günler hepimize :)

XoR
22-03-2020, 08:50
Ölenler için yıkama ve cenaze düzenlenmediği doğru mu ?

Ayrı bir mezarlık tahsis edilmiş oraya uzmanlar tarafından defin işlemi yapılıyormuş.

Çok üzücü ama bir o kadar da mantıklı bir uygulama. Ex olan vücuttan virüs yayılma durumu konusunda pek araştırma ve bilgi bulamadım.