Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Corona Virüs Güncel!!!

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

zOnstyLe
15-04-2020, 15:27
Bu sabah esimle bana maske kodu geldi gideyim alayim dedim 6. Eczanede buldum rastgele bir sokak arasindaki eczaneydi ondada bitmek uzereymis. Kodun gelmesi bi dert maskeyi bulmak ayri dert.

2jz
15-04-2020, 15:32
https://i.imgyukle.com/2020/04/15/QiQqZ6.jpg

Eyüp
15-04-2020, 15:33
Maskenin bedava olması en başından saçmaydı..Benim ikametgahım İstanbul'da , şu an Sakarya'dayım

Tanıdık eczacı olmasa yada daha önceden almamış olsaydık ne olacakı.Yaparsın 50 kuruş yada 1 lira neyse verirsin tüm marketlere , fırınlara isteyen istediği kadar alır

individual
15-04-2020, 15:37
Maske mesajı bana geldi.Ptt sisteminden yapamamıştım.E devlet girişi açıldığı günün akşamı gecesi başvuru yaptım.

Bugün sabah mesaj geldi.Daha gidip eczaneden almadım.Bakalım ellerinde varmı.

painkller
15-04-2020, 15:39
abi bu maskeleri eczane ptt gibi saçma kararlarla yapmayacak, yapamadık edemedik diye süre kazanmayacak.

- satışı yasaklamak yanlıştı, maske kullanımın zorunlu olduğu sektörler var. her bir maske tipi için tavsiye edilen satış miktarı belirlenecekti. Halka maske dağımtımı yerine maske ücreti yardımı yapılabilirdi. En azından kendi sektör alanım için, gemide revir denilen bir yer ve burada bulunması gereken tıbbi maske var. Zaten günümüz armatörleri her şeyden kaçıyor, maskeyi bulamıyoruz deyip geçiştirecek.

- maskeyi pazarlarda, eczanede, market girişinde dağıtımı hijyenik değil, tıbbi bir bilgim yok ama bunu 4 yaşındaki çocuk bile biliyor. Karpuz satar gibi salgın döneminde maske dağıtılmaz.

- bekçiler çevik kuvvetle birlikte sohbet muhabbet kol kola gezeceklerine ver her mahallenin bekçilerine günlük olarak dağıtsınlar. 10 günlük 5 maskemi verebiliyorsun şuanda, 10 günde 1 bu döngüyü sağla, görevi kötüye kullananı at gitsin. Bu süreç için mahalle bireylerine gerekirse görevlendirme sağla muhtarlık kanalıyla.

ErkanCanS
15-04-2020, 17:07
Yaşa göre sıralama yapmıyorlar galiba. Babama ve bana mesaj geldi bugün. Annemle kardeşime gelmedi. Beraber başvuru yapmıştık. Gittiğim ilk eczanede maskeleri aldım. Ellerinde bolca maske vardı. Sisteme girerken gelen kodu ve tc kimlik nosu istedi. Bir kağıda ad soyad, telefon numarası, imza attırdılar. İmza ve telefon olayı eczacının inisiyatifi sanırım dandik bi kağıda yazdık çünkü.

Anıl E.
15-04-2020, 17:09
Anlaşılan ıstanbulda başladı parca parca, Sivas'a gelene kadar ölmem inşallah

individual
15-04-2020, 18:16
Sokakdaki bir eczaneye girdim.Sosyal mesafe kuralı ile içeri alıyorlardı.

Cep telefonuna gelen kodu ve Tc kimlik no söyledim.5 Adet maskemi verdiler.

OnurG
15-04-2020, 18:25
E devlete gectiginde basvurdum hala mesaj gelmedi bana. Simdi babamın hesabından basvuru yaptım bakalım ona gelicek mi.

turbo&quattro
15-04-2020, 18:28
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yerli ve milli el dezenfektanı Borel'in tanıtımını yaptı....

Komedi valla. Soyle es kaza ilk,asiyi biz bulsak heralde 9387292937383 yil konusurlar.

zOnstyLe
15-04-2020, 18:54
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yerli ve milli el dezenfektanı Borel'in tanıtımını yaptı....

Komedi valla. Soyle es kaza ilk,asiyi biz bulsak heralde 9387292937383 yil konusurlar.

Abi sen delimisin oyle birsey olursa var ufffff cumbuse bak sen :D:D

blumenberg
15-04-2020, 19:20
başvuruyu ailedeki her kişi için ayrı ayrı yapın, kodlar geldi. Diğer türlü sadece 5 adet yani, 1 kişi için geliyor.

livaneli
15-04-2020, 19:38
https://i.imgyukle.com/2020/04/15/QiQqZ6.jpg

İfşa ediyorum bu eczane burda, Datça'da, Anıl Eczanesi. :)
Düzgün çocuktur, maske satıldığı zamanlarda 4,5 liraya veriyor diye , "pahalı satıyorsun, şikayet edeceğiz." demişler. Bu da geliş faturasını cama yapıştırmıştı böyle. :)

RafetAraç
15-04-2020, 20:02
vay be sonunda maskeler dağıtılmaya başlanıyor ve ücretsiz allah devletimize zeval vermesn iyiki bu iktidarn zamanına denk geldi bu felaket yoksa atlatılması çok zor olurdu yüce rabbim bakanlarımızn ve reisimizin yanında olsun her daim...

yazmış amcxk ağazlının biri twitterdan zihniyete bak

zyxtellow
15-04-2020, 20:52
Maskeler haricinde birşey sormak istiyorum arkadaşlar, il dışından araç almaya gitme durumum var, normalde bekleyecektim fakat durumlar yakın zamanda yapmamı gerektiriyor, galerici veya alsatçı değilim, arkadaşımı yanıma alıp özel aracımızla gidip alıp döneceğiz, fakat gideceğimiz yer küçük şehir olmasıma rağmen büyükşehir çevre yolunu kullanmamız gerekiyor, buna müsade edilirmi, sıkıntı çıkarırlarmı, şehre girmeyeceğiz, sadece çevre yolunu kullanacağız sizlere sormak istedim.

zOnstyLe
15-04-2020, 21:07
Valilikten izin almaız gerekiyor diye biliyorum.

emresener
15-04-2020, 21:17
23 NİSAN perşembeyi cuma ile birleştirip 4 gün sokağa çıkma yasağı
sonrası haftada 1 mayıs cuma ile haftasonunu birleşitirip 3 gün sokağa çıkma yasağı ile ilgili bir görsel dolaşıyor.
mantıklıda aslında.

samara
15-04-2020, 21:47
sonrası haftada 1 mayıs cuma ile haftasonunu birleşitirip 3 gün sokağa çıkma yasağı ile ilgili bir görsel dolaşıyor.
mantıklıda aslında.

aynen mantıklı Emre.İnş dediğin gibi olur.

samara
15-04-2020, 21:51
15 Nisan tarihli veri.Dünya genelinde 9. sıradayız.

https://i.hizliresim.com/jv57Xr.png (https://hizliresim.com/jv57Xr)

enes_srb
15-04-2020, 22:08
Maskeler haricinde birşey sormak istiyorum arkadaşlar, il dışından araç almaya gitme durumum var, normalde bekleyecektim fakat durumlar yakın zamanda yapmamı gerektiriyor, galerici veya alsatçı değilim, arkadaşımı yanıma alıp özel aracımızla gidip alıp döneceğiz, fakat gideceğimiz yer küçük şehir olmasıma rağmen büyükşehir çevre yolunu kullanmamız gerekiyor, buna müsade edilirmi, sıkıntı çıkarırlarmı, şehre girmeyeceğiz, sadece çevre yolunu kullanacağız sizlere sormak istedim.

bendede aynı durum var eğer cevap bulabilirseniz paylaşırsanız sevinirim .

_opeth
15-04-2020, 22:28
İfşa ediyorum bu eczane burda, Datça'da, Anıl Eczanesi. :)
Düzgün çocuktur, maske satıldığı zamanlarda 4,5 liraya veriyor diye , "pahalı satıyorsun, şikayet edeceğiz." demişler. Bu da geliş faturasını cama yapıştırmıştı böyle. :)

Emekli amcalarla teyzelerle uğraşmak zordur. İşbankası sırasındaki miydi?

rathje
15-04-2020, 22:40
YouTube (https://youtu.be/7fwiCnp6-Wc)

Bence mantıklı

Günkut
15-04-2020, 23:05
15 Nisan tarihli veri.Dünya genelinde 9. sıradayız.

https://i.hizliresim.com/jv57Xr.png (https://hizliresim.com/jv57Xr)

ülkelerin nüfusuna bölsek acaba ölüm oranlarını nüfusa göre bulabilirmiyiz ?

samara
15-04-2020, 23:08
ülkelerin nüfusuna bölsek acaba ölüm oranlarını nüfusa göre bulabilirmiyiz ?

excellde formül yazıp bulabiliriz nufusa göre verileri

gökan
15-04-2020, 23:11

Yeni geldim çevre yolu çıkışı hep polis izin yoksa geçirmiyor ben izin aldım

livaneli
16-04-2020, 00:42
Emekli amcalarla teyzelerle uğraşmak zordur. İşbankası sırasındaki miydi?

Yok, yeni hastaneden inişte karşıda.

furkane
16-04-2020, 00:44
YouTube (https://youtu.be/ZBOFrdl1HAA)

Harbiden hakli mi yoksa buda mi bi anda ampul kafa oldu..

Oyle degisik bi noktadayiz ki artik iyi olana da *** atiyoruz hemen muhalefet hemen...
--Yok neden hangi ilde corona oldugu aciklanmiyor ? Saglik bakani dio gec acikladik avrupadan aldigimiz bi ders vardi o hatayi yapmayalim diye, baska bi ulkeninde bizden hafta sonu karantinasi aciklanma surecinde alacagi ders gibi.
--Bi orana tutturmus gidiyolar. Bu forumdan o oran isine inananda var bide burdaki cogu adam matematik biliyor, isi gucu olan insanlar, cidden hayret ettiyorum. Gecen gun ozel ve devlet hastenesinde isimiz oldu bitanesi pandemi hastanesimi neymis ulan hastane bombos bosver orani , oranda bi ibnelik olsa zaten sagdan soldan duyariz yada okadar dusundugunz kadar kaosluk bi durum var ise yakinlarinizdan biri corona olma olasiligi yuksekti...
--Beyler daha once kimse boyle birsey tecrube etmedi ne yonetim ne halk o yuzden muhalefet olmayi birakalim korunalim , saglikli kalalim vakalar artmasin

Muharrem C.80
16-04-2020, 01:33
Merak ediyorum aldığınız arabalara kimlerin binip binmediğini virüslü olup olmadığını nereden bileceksiniz? Okadarmı acil

R.I.P
16-04-2020, 01:40
bendede aynı durum var eğer cevap bulabilirseniz paylaşırsanız sevinirim .

2hafta önce ctesi bursaya gittim doktor kontrolü olmasına rağmen 2 çevirmede de zorluk çıkardılar. aslında zorluk demek doğru değil görevlerini hakkıyla yapıyorlardı ki taktir ettim, ama cuma gece karar alındığı için yapabilecek birşeyim yoktu.
edevletten izin için başvurun çıkmazsa hiç niyetine dahi girmeyin geri dönersiniz bir çevirmeden.

ErkanCanS
16-04-2020, 02:00
mantıklıda aslında.

Bugün bir kısım sosyal medya hesaplarından İçişleri Bakanlığınca önümüzdeki hafta 23-24-25-26 Nisan ve 01-02-03 Mayıs tarihleri için sokağa çıkma yasağı uygulanacağına ilişkin iddialarda bulunulmuştur.

Söz konusu bu iddialar kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır.

Vatandaşlarımızın bu konularla ilgili olarak resmî makamlarca yapılacak açıklamalara itibar etmeleri gerekmekte olup, bu asılsız iddialarda bulunanlar hakkında gerekli tahkikatlar başlatılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

KAYNAK : 15.04.2020 Tarihli Basın Acıklaması (https://www.egm.gov.tr/15042020-tarihli-basin-aciklamasi)

Görselin gerçeklik ihtimalini arttırdı bu açıklama :)

Hakan Girginer
16-04-2020, 03:09
Merak ediyorum aldığınız arabalara kimlerin binip binmediğini virüslü olup olmadığını nereden bileceksiniz? Okadarmı acil

Virüs sadece insanların solunum yollarında yaşayabiliyor.
Araç döşemesinde, damacana kulpunda, alışveriş poşetinde çok az bir süre yaşayabiliyor. Saatler ile sınırlı bir süre.

O yüzden akşamdan başkasının park ettiği bir aracı ertesi sabah gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

CVK
16-04-2020, 03:20
Virüs sadece insanların solunum yollarında yaşayabiliyor.
Araç döşemesinde, damacana kulpunda, alışveriş poşetinde çok az bir süre yaşayabiliyor. Saatler ile sınırlı bir süre.

O yüzden akşamdan başkasının park ettiği bir aracı ertesi sabah gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

Abi 8 saat gibi bir süre sanırım, doğru mudur?

Hakan Girginer
16-04-2020, 04:11
Abi 8 saat gibi bir süre sanırım, doğru mudur?

Biz ne olur ne olmaz diye her şeye minimum 12 saat karantina uyguluyoruz.

İnternetten market alışverişi yaptık diyelim. Bozulacak gıdalar buz dolabında, diğerleri de normalde girmediğimiz bir küçük odada bekliyor.
Söz konusu bu yerleştirme işlemini yapıp elimizi yıkıyoruz, yeterli süre geçtiğinde de kullanıma sokuyoruz.

Millet beyaz peyniri kolonya ile yıkıyor diye haberler geliyor.
Manyak mıyız yahu?

MBuğra
16-04-2020, 05:20
Kız kardeşim Bursa Yüksek İhtisas Hastanesi'ne Asistan Doktor olarak atandı. Kendisinin ehliyeti var ama yok diyelim. Onu gidip hem yeni yerine yerleştirmem, hem de araçla eşyalarının taşınması için benim de şehirdışına çıkmam gerekli. Otobüsle kesinlikle gönderemem. Umarım seyahat izin belgesi hususunda insiyatif vs. durumları mevcuttur. Bilgisi olan, aramızda Kaymakamlıkta çalışan var mı?

ghibli06
16-04-2020, 07:16
YouTube (https://youtu.be/ZBOFrdl1HAA)

Harbiden hakli mi yoksa buda mi bi anda ampul kafa oldu..

Oyle degisik bi noktadayiz ki artik iyi olana da *** atiyoruz hemen muhalefet hemen...
--Yok neden hangi ilde corona oldugu aciklanmiyor ? Saglik bakani dio gec acikladik avrupadan aldigimiz bi ders vardi o hatayi yapmayalim diye, baska bi ulkeninde bizden hafta sonu karantinasi aciklanma surecinde alacagi ders gibi.
--Bi orana tutturmus gidiyolar. Bu forumdan o oran isine inananda var bide burdaki cogu adam matematik biliyor, isi gucu olan insanlar, cidden hayret ettiyorum. Gecen gun ozel ve devlet hastenesinde isimiz oldu bitanesi pandemi hastanesimi neymis ulan hastane bombos bosver orani , oranda bi ibnelik olsa zaten sagdan soldan duyariz yada okadar dusundugunz kadar kaosluk bi durum var ise yakinlarinizdan biri corona olma olasiligi yuksekti...
--Beyler daha once kimse boyle birsey tecrube etmedi ne yonetim ne halk o yuzden muhalefet olmayi birakalim korunalim , saglikli kalalim vakalar artmasin

sen bu yazdıklarını kendi aklınla mı yazdın peki? yani yapılan her şey doğru?

1 ay önce: maske takmaya gerek yok, ülkede salgın yok hasta olanlar yurtdışından gelenler, ölüm yok çok şükür, sadece 65 yaş üzeri riskli, işinize devam edin, günlük hayatı etkileyecek durum söz konusu değil, sokağa çıkma yasağı gündemimizde değil...

şak şak şaaaakkkkkk...

1 ay sonra: maske takın, maskeyi ptt dağıtacak yok o beceremedi eczane dağıtsın o da yok sms bekleyin (12 gündür bekliyoruz), 31 il risk altında h.sonları sokağa çıkma yasağı, kasada para yok yardım kampanyası, işten çıkanlar, işyeri kapananlar, kira fatura ödeyemeyenler, 65+ ve 20- daimi sokağa çıkma yasağı, günde 100+ vefat 4.000+ yeni vaka, kahrolsun muhalefet yaşasın yeni Atatürk Havalimanı pisti hastanesi!!!

şak şak şaaaaaaaaaaaaaaak...

biraz aklınızla konuşun, bir insan 1 ay önce önündeki renk beyaz dendiği için grinin beyaz olduğuna, 1 ay sonra ise siyaha gri dendiği için onu gri olduğuna inanmaz, kendi gözü vardır rengi ne olduğunu görür, haa sen görmüyorsan o zaman görene 'kör' deme, komik olur...

halili
16-04-2020, 08:22
e Devlete girince izin belgesi oluşturun.Sadece - HASTALİK KALACAK YERİ OLMAYAN-- VEFAT YAKINLIK DERECESİ--- ASKER TERHİS başka secenek yok.Yani izin belgesi almak için özel bir neden olması lazım.Ben araba alcam diye vermez herhalde.

stlegal
16-04-2020, 09:31
virüsün bana öğrettikleri
1-tüm dünya götünü temizlemiyormuş
2-aslında ne kadar güçsüzüz tüm teknolijeye rağmen

Blackbird
16-04-2020, 09:45
E devlet uzerinden maske için basvuru yapmistim kendim ve eşim adına dün eşime sms geldi bana gelmedi hala.

Eczaneden tc ve şifreyi soyleyerek 5 adet maskeyi aldim bu sabah.

ghibli06
16-04-2020, 09:51
evet ilk vakadan 35 gün geçtikten sonra hanıma maske şifresi gelmiş bulunuyor, benimkisi hala yok, araçlarda maske zorunluluğu var, elimde maske olmasa yolsa çevirseler bana kim ne diyebilir? herkesin benim gibi geçerli mazereti varsa bu sefer zorunluluğun geçerliliği nedir?

ayrıca tebrik ediyorum, şantiyelerde çalışma düzeni ile alakalı madde konuşuluyormuş, yakında çıkacakmış meclisten, neden acele ettiniz ki? önümüz ramazan, zaten bayrama da hiç bir şey kalmayacak...

kasırqa
16-04-2020, 09:55
Hocam şuan şehirdışından araba alma arefesindeyiz. Biz gezenadamla görüştük expertiz yapıyorlar okey derseniz vekalet ile arabayı alıp çekici ile olduğunuz ile gönderiyorlar. İstanbul Balıkesir için herşey dahil( noter, expertiz, çekici,vekalet) 1500 TL gibi bir masraf olacak.

skyhigh
16-04-2020, 10:16
evet ilk vakadan 35 gün geçtikten sonra hanıma maske şifresi gelmiş bulunuyor, benimkisi hala yok, araçlarda maske zorunluluğu var, elimde maske olmasa yolsa çevirseler bana kim ne diyebilir? herkesin benim gibi geçerli mazereti varsa bu sefer zorunluluğun geçerliliği nedir?

ayrıca tebrik ediyorum, şantiyelerde çalışma düzeni ile alakalı madde konuşuluyormuş, yakında çıkacakmış meclisten, neden acele ettiniz ki? önümüz ramazan, zaten bayrama da hiç bir şey kalmayacak...

inşaat şirketinde çalışıyorum konuyu biraz açabilir misiniz ?

ghibli06
16-04-2020, 10:22
inşaat şirketinde çalışıyorum konuyu biraz açabilir misiniz ?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında şantiyelerde alınması gereken tedbirlere ilişkin kılavuz yayımladı.
İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğünce yayımlanan 19 maddelik kılavuz, şantiye çalışanlarının ve İSG profesyonellerinin dikkatine sunuldu.
"Şantiyelerde 19 Adımda Yeni Tip Koronavirüse Karşı Korunun" başlıklı tüm önlemlerin yer aldığı klavuzda, işverenin işyerinde aldığı tedbirleri çalışanlara bildirmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

Birden fazla işverenin bulunduğu şantiyelerde alınacak tedbirlerde, işbirliği ve koordinasyona, işverenler arasında düzenli bilgi alışverişinin sağlanmasına özen gösterilmesi gerektiği bildirildi.

Kılavuzda, işverenlerin dikkate alması gereken önlemler şu şekilde sıralandı:

“Mevcut acil durum planları ve risk değerlendirmeleri güncellenecek, çalışanlarda koronavirüs tespit edilmesi durumunda geliştirilecek eylem planında da yapılması gerekenlere yer verilecek.

Görevlendirilen çalışanlar ve sorumlulukları belirlenecek. Koordineli çalışma sürdürülmesi sağlanacak.

Çalışanların riskini en aza indirmek için gerekli tedbirler planlanacak.

Tedbirlerin belirlenmesi ve uygulanması aşamasında, iş sağlığı ve güvenliği profesyonelleri ile çalışanların görüşleri dikkate alınacak.

Büyük çalışma ekipleri küçük birimlere ayrılacak, sosyal mesafe kuralı uygulanacak.

Faaliyetlerin en az sayıda çalışanla sürdürülebilmesine ilişkin çalışma planı oluşturulacak. Çalışanların birbiriyle iletişimin asgari düzeyde olması sağlanacak.
Çalışanların hayatının tehlikeye atılmaması doğru planlama ve uygun tedbirlerle engellenecek.

Çalışanların ateşi sabah işe giriş, öğle arasında işe başlamadan önce ölçülecek. Ateşi yüksek olanlar işyeri hekimine yönlendirilecek.

Alınacak tedbirler hakkında çalışanlar düzenli olarak bilgilendirilecek.

Hijyen kurallarının takibi sağlanacak. Zorunlu olmadıkça şantiyeye ziyaretçi girişi yasaklanacak.

Toplantılar video konferans gibi yöntemlerle uzaktan gerçekleştirilecek.

Çalışanların standartlara ve işe uygun kişisel koruyucu donanımlar kullanması sağlanacak.

Koronavirüs belirtisi olan çalışanlar maske takarak en yakın sağlık kuruluşuna ulaştırılacak.

Kılavuzda, şantiye alanlarındaki yemekhaneler ve dinlenme alanları ile ilgili dikkate alınması gereken önlemler ise şu şekilde sıralandı:

“Ortak kullanım alanlarında sosyal mesafe ihlallerini önleyici tedbirler alınmalı.

Çalışanların, dezanfektana, suya sabuna erişimi sağlanmalı.

Düzenli havalandırma yapılmalı.

Gıda ihtiyaçlarında hijyen kurallarına dikkat edilmeli.

Malzemelerin depolandığı alanlarda tedbirler alınmalı.

Ülke genelindeki tedbirler ihlal edilmemeli.”

jeffy
16-04-2020, 10:35

Dezenfektan tanıtımımı? Yahu sokak arasında yapıyorlar artık dezenfektanı her tarafı yerli olsa ne olur?

yilmazcatalbas
16-04-2020, 10:37
Dezenfektan tanıtımımı? Yahu sokak arasında yapıyorlar artık dezenfektanı her tarafı yerli olsa ne olur?

Öyle demeyin, bu dezenfektanın içinde bor var (hani şu jet yakıtı olacakken temizlik maddesi olan bor) görmezden gelmeyin bunları ama...

Evrenoz
16-04-2020, 10:46
Elalem borla aya çıkar,
biz borcamdan borele anca geçtik.
çokomelli vizyon müthiş!

said_
16-04-2020, 10:52
Elalem borla aya çıkar,
biz borcamdan borele anca geçtik.
çokomelli vizyon müthiş!

İşleyemedikten sonra isterse bütün toprak bor olsun.

Merak ediyorum Bor minerali üzerine çalışan herhangi bir kurum, üniversite veya desteklenen herhangi bir kurum varmı.

enesy
16-04-2020, 11:12

Merak ediyorum Bor minerali üzerine çalışan herhangi bir kurum, üniversite veya desteklenen herhangi bir kurum varmı.

BORu yayma vakfı BORUSOK (Bor Uygulamaları Sanayi Organizasyon Kurumu ) gibi bir dernek kursak iş yapar aslında

2jz
16-04-2020, 11:32

Na₂[B₄O₅(OH)₄]·8H₂O yani Borax zaten yıllardır temizlikte kullanılıyor. Bunlar ne dezenfektanı bulduğunu iddia ediyor anlamadım. Özellikle kozmetik, ilaç sektöründe ve askeri alanda bu amaçla kullanılıyor zaten.

samara
16-04-2020, 11:54
Naâ‚‚[Bâ‚„Oâ‚…(OH)â‚„]·8Hâ‚‚O yani Borax zaten yıllardır temizlikte kullanılıyor. Bunlar ne dezenfektanı bulduğunu iddia ediyor anlamadım. Özellikle kozmetik, ilaç sektöründe ve askeri alanda bu amaçla kullanılıyor zaten.

Kendileri çalıp kendileri oynuyor denir buna :) Sanırsın yeni bir evren keşfetmişler.Kaçıncı yüzyılda olduğumuzun farkında değiller

furkane
16-04-2020, 12:42

Ustad kendine guldurtuyorsun cidden ispanyada 1 ay sonra halk maskeyi PARA ile satin alabildi. Sen cebindeki parayla maske satin alabildin dimi bugune kadar !! Avrupa onu dahi alamadi algilamada problem yok degilmi ? Avrupada saglik calisanlari kiyafet destegi olmuyacaksa calismama karari alacaklarini belirttiler devlete!!! Gel biraz matematik yapalim persembe gunune 40milyon kisiye mesaj gelecegi soylendi x5 200milyon maske bi gecede uretilmiyor hadi uretilse bunun sevkiyati bi gecede olmuyor. Para ile maske alamiyorsun buyur gel ustad 10 adet maskeni ucretsiz veriyim senin icin uygunsa

2jz
16-04-2020, 12:53
Ustad kendine guldurtuyorsun cidden ispanyada 1 ay sonra halk maskeyi PARA ile satin alabildi. Sen cebindeki parayla maske satin alabildin dimi bugune kadar !! Avrupa onu dahi alamadi algilamada problem yok degilmi ? Avrupada saglik calisanlari kiyafet destegi olmuyacaksa calismama karari alacaklarini belirttiler devlete!!! Gel biraz matematik yapalim persembe gunune 40milyon kisiye mesaj gelecegi soylendi x5 200milyon maske bi gecede uretilmiyor hadi uretilse bunun sevkiyati bi gecede olmuyor. Para ile maske alamiyorsun buyur gel ustad 10 adet maskeni ucretsiz veriyim senin icin uygunsa

Meclistekiler yarım saatte bir maske değiştiriyor, sana 10 gün için verilen 5 maskeyi lütuf görüyorsun. :)

Maske sadece coronadan korunmak için kullanılmıyor.

Sürekli maske takması gereken hastalar var. 20-60 yaş arasıysa 10 günde 5 maske gelecek (yeterli değil) ama yaşı fazla olup coronavirüs haricindede sürekli maskeyle yaşayan hastalar var. Bunlar nasıl temin edecekler?

Birde Tc kimlik numarası olmayan bir dünya yabancı var. Bu adamlar ortalıkta geziyor ve sayıları çok fazla. Bunlara maske devlette vermiyor, gidip alamıyorda.

Maske olmadan markete girmek, otobüse binmek...vs yasak.

Suriyelilere 40 milyar dolar harcayanlar halka gelince kendi ohal'inizi ilan edin demekle geçiştiriyor.

Birde neden iyi örneklere ulaşmaya çalışmak yerine, durumu kötü olanlara bakıp şükretme modundasınız?

onursumer
16-04-2020, 13:17

bence maske olayını bide gorevdeki polis ve belediye çalışanlarına sormalısın bakalım nasıl alıyorlarmı

sokağa çıkma yasağı gunu daha yanımda bi polis çopcuden maske varmı bize vermiyorlar diye maske istiyordu oda veremediki günlük alıyormuş içerden 1 tane

halili
16-04-2020, 13:45
Bazı yerlerde 23 -24-25-26 nisan ve 1-2-3 mayıs tatilini sokağa çıkma yasağı olarak birlrştirecekleri yazıyordu.EGM dün açıklama yapmış yeni gördüm bende.
15.04.2020 Tarihli Basın Acıklaması (https://www.egm.gov.tr/15042020-tarihli-basin-aciklamasi)

sekizsilindir
16-04-2020, 13:55
Gelecek maskeye kaldıysak işimiz zor. Çok çok iyi koruyuculuğu olduğunada inanmıyorum. İnsanların çoğunluğu market vb yerlere girebilmek için taşıyor, kendi gözlemim.
Ben maske olmadığı zaman motosiklet kullanırken taktığım boyunluk, bileklik, bandana, balaklava gibi çok maksatlı bu parçayla, işim olan heryerde hiç itiraz görmeden girdim çıktım, hele iki kat yapıp takınca en az dağıtılan maskeler kadar koruduğunu düşünüyorum.
Lütfedicekler maske gönderecekler, bekleyen beklesin, ben beyfendilerin paşa gönlünü bekleyemiycem.

TarikS
16-04-2020, 13:57
bana şifre geldi annem ve babamı da aile bireyi olarak eklemiştim ama onlara gelmedi. bir yerde ayrı ayrı başvurmak gerek gibi bir şey okumuştum. şimdi tekrar onlar adına ayrı başvurular yaptım.

benzer tecrübeyi yaşayanlar var diye görüyorum. Bunu her hafta yenileyeceğiz sanırım.

SULTANOGLU
16-04-2020, 14:27

Abi selam sadece daha aydinlatici olmak icin yaziyorum. Ispanya neredryse 2 aydan beri karantinada ve sokaga cikmak yasak. Yani kopegini dolastirmiyorsan veya alosverise gitmiyorsan hic bir taktirde disari cikamiyorsun. Anlatmak istedigim adamlarin maskeye ihtiyaci yok. Almak isteyenede parayla satar adam. Adamin amaci seni sokaga cikartmamak. Saglik calisanlari olarak adam tabikide bu talebini bildiricek sonucta kole degiller onlarinda hayati cani bir tane ve devlet her turlu destegi eksiz bir sekilde vermek zorunda!

Gelgelelim ulkemizin durumuna, araliksiz olarak bir sokaga cikma yasagi yok ve burada maske alinabilecek en basit guvenlik onlemi oldugundan bir zorunluluk. Bununda herkese eksiksiz sekilde saglanmasi lazim. Ister 1 milyon ister 200 milyon bunlar bir gecede alinan sokaga cikma yasagi veya maskeler bedava dagitilacak demek gibi oldu bitti olmuyor bastan bunun plnanini yapicaksinki herkese ihtiyacini saglayacaksin.

Benim yorunlamam bu kadar.

Emre-Dylan
16-04-2020, 15:36

Dualarla işleyeceklermiş, o yüzden bütçenin en büyük payı diyanette biraz dikkat lütfen.

Emre-Dylan
16-04-2020, 15:39

Şaun forumca biz sana gülüyoruz be başkan n'aptın?

yilmazcatalbas
16-04-2020, 15:51
BORu yayma vakfı BORUSOK (Bor Uygulamaları Sanayi Organizasyon Kurumu ) gibi bir dernek kursak iş yapar aslında

Ağlanacak halimize güldürdün vallahi :D

O değilde iyi bir sloganla BORUSOK tutar bence :D

Oznsrl
16-04-2020, 15:53
devletin verdiği maskeler çok kötü kendi maskeme üflüyorum önü şişiyor bunlarda hiç tepki yok çakmağa üfledim direk söndü kendi önceden aldığımla sönmüyor harbiden :D

ghibli06
16-04-2020, 15:56

senin haricinde gülen olduğunu sanmıyorum... gel asıl senle matematik yapalım, güya virüs resmi olarak gireli yaklaşık 40 gün oldu, 40 günün sonunda halka maske dağıtılmaya başlandı ve de satış yasaklananı da yaklaşık 25 gün oldu! bana bunun mantığını bir anlatır mısın Bülent'e anlatır gibi, çok gülme ama aklı ermeyen bir adamız sonuçta...

Cimmeria
16-04-2020, 16:06

ingiltereden bildiriyorum paramizla maske alabiliyoruz.

Sureci en kotu yoneten ulkelerden biri ingiltere, ama en azindan maskesiz otobuse binmek, markete gitmek yasak dedikten sonra parayla maske satisini yasaklayip, herkese maskesini devlet olarak biz vericez diyip 2 haftadir milleti maskesiz tutmuyorlar.

Burda devletin karaborsa olmasini engelleyip maske dagitma karari cok guzel bir fikir, fakat maskeleri dagitmadan, bu kadar kisiye nasil dagitabilecegini hesaplamadan bu karari almasi hatalidir. Maskesiz markete gidemeyen, maske satin alamayip devletten bekleyen adam isyan etmesin mi?

O kadar maske dagitmak tabii ki kolay degil, zaten o yuzden planlama diye bir kavram var. Once planlarsin, herkese ihtiyaci kadar maske yollayabiliyor musun bakarsin, yollarsin sonra karar alirsin. Karar alip sonra aa o kadar adam da yok maske de yok dersen de bi zahmet insanlar elestirsin.

Bunu yazinca da komik duruma dusen aslinda sen oluyorsun keske farkinda olsan.

Evrenoz
16-04-2020, 18:02

2 kişi için haftalık 15 adet yollar mısın bana maske. Mesaj gelene kadar da her hafta 15er tane istiyorum.

CVK
16-04-2020, 18:46

İnternetten market alışverişi yaptık diyelim. Bozulacak gıdalar buz dolabında, diğerleri de normalde girmediğimiz bir küçük odada bekliyor.
Söz konusu bu yerleştirme işlemini yapıp elimizi yıkıyoruz, yeterli süre geçtiğinde de kullanıma sokuyoruz.

Manyak mıyız yahu?

Ben paketli ürünlere direk basıyorum alkolü.

dorukky
16-04-2020, 18:52
Maske dayanmıyo askerı karmaskesı vardı agız tarafı fıltrelı gıbı bısıler var onu takıyom artık markete felan cıkınca aksamda yıkıyıp kurutuyom. Maskeden daha guvenlı hıssedıyorum

imprezaWRC
16-04-2020, 18:53

Manyak mıyız yahu?

Peyniri kolonya ile yıkayanı bilmem ama un paketini musluk altında yıkadığını ve sonra da kuruttuğunu söyleyen komşumuz var. (yapmıştır da var öyle bir potansiyeli :D )

_opeth
16-04-2020, 18:58
çamaşır sulu bezle temizleyip koyuyoruz biz valla

ghibli06
16-04-2020, 19:02
biz direk balkona koyuyoruz 1 gece, hanım şişeli kutulu olanları dezenfekte ediyor, Allah büyük yaptığımız hiç bir şeyin %100 garantisi yok...

ghibli06
16-04-2020, 19:47
https://i4.hurimg.com/i/hurriyet/75/770x0/5e988862c9de3d007c50b615

tablo giderek yükseliyor ama duruma alışma oranımız iyi, 1 ay önce günde 5.000 hasta 125 vefat dense korkudan odadan bile çıkamazdık ama şu an aynen şehit cenazeleri gibi oldu, virüse bağışıklık kazanamadık ama 1 haftada 80 lerden 125 e çıkan vefat sayılarına bağışıklık kazandık, neyse mayısta bitecekmiş bayrama yetiştirecekler...

TarikS
16-04-2020, 20:12
Bu akşam ümraniye çarşıdan geçtim tıka basaydı, yolda dönüşte baktım TEM'de avrupadan gelip Çekmeköy'e gitmeye çalışanlar otobanı tıkamış. noooluyoruz aw geçen haftadan bugüne ne değişti ortalık canlanmış dolmuş taşmış insanlar

Devlette enfeksiyon doktoru bir arkadaş 10 Nisan faciasının sonuçları 5-6 güne tabloya yansır diyordu, bugünkü rakamlarda da çok ani bir sıçrama yok. acaba mikrop kapanlar bunu kendine yediremediğinden hastaneye gitmiyor olabilir mi diye düşünmeye başladım. :soru:

pozitif olduğunu öğrenenin hastaneden kaçtığı ortamda çok mümkün geliyor kulağa

DKB34
16-04-2020, 21:33
Peyniri kolonya ile yıkayanı bilmem ama un paketini musluk altında yıkadığını ve sonra da kuruttuğunu söyleyen komşumuz var. (yapmıştır da var öyle bir potansiyeli :D )

mutfakta ustalar, stajyerlere un yıkatırlardı buda o hesap :D

cagalazade
17-04-2020, 01:39
Bu akşam ümraniye çarşıdan geçtim tıka basaydı, yolda dönüşte baktım TEM'de avrupadan gelip Çekmeköy'e gitmeye çalışanlar otobanı tıkamış. noooluyoruz aw geçen haftadan bugüne ne değişti ortalık canlanmış dolmuş taşmış insanlar

Devlette enfeksiyon doktoru bir arkadaş 10 Nisan faciasının sonuçları 5-6 güne tabloya yansır diyordu, bugünkü rakamlarda da çok ani bir sıçrama yok. acaba mikrop kapanlar bunu kendine yediremediğinden hastaneye gitmiyor olabilir mi diye düşünmeye başladım. :soru:

pozitif olduğunu öğrenenin hastaneden kaçtığı ortamda çok mümkün geliyor kulağa

belirti gösterdiğinde ve risk grubunda değilse "aman şimdi gitmeyelim hastane karantina filan zor şeyler, geçer zaten benim yaşımdakileri öldürmüyormuş" diyen insan sayısı hiç ama hiç az değildir bence...

sadece yaşadığım ilçede, yakın çevrede karantinaya alınmış siteler ve köyler var ama rakamlara baktığımızda neredeyse sıfır...

ne demişti Joker?

her şey plana göre gittiğinde kimse paniklemiyor, plan korkunç olsa bile..!

oguzedr
17-04-2020, 01:44
https://i.hizliresim.com/rXbx3q.png (https://hizliresim.com/rXbx3q)

ghibli06
17-04-2020, 02:29
https://i.hizliresim.com/rXbx3q.png (https://hizliresim.com/rXbx3q)

https://pbs.twimg.com/media/EVwqn9IXkAMihDk?format=jpg&name=large

bu ilaç zaten 1 ay öncesinden gündeme gelmişti, yeni bir ilaç bulduk gibi haber yapılmış, bu ortamda bir de şov yapan doktorlarımız ve bilim adamlarımız var...

ghibli06
17-04-2020, 02:30

oguzedr
17-04-2020, 02:56

bu ilaç zaten 1 ay öncesinden gündeme gelmişti, yeni bir ilaç bulduk gibi haber yapılmış, bu ortamda bir de şov yapan doktorlarımız ve bilim adamlarımız var...

Bu doktorun dışında 1 doktor daha bu içerikli ilacı söylüyor lakin üstünden 1 ay geçmiş neden yol alınamamış ilginç. Peki Ercüment ovalı bu konuda başarı gösterirse o zaman demekki olay içerik söylemek ile olmadığının esas kanıtı olucak

Eğer başarı sağlanmazsa iş yaş olucak

16EC813
17-04-2020, 07:51
http://www.msn.com/tr-tr/haber/diger/d%c3%bcnya-sa%c4%9fl%c4%b1k-%c3%b6rg%c3%bct%c3%bcnden-%c3%b6nlemlerin-gev%c5%9fetilmesi-i%c3%a7in-alt%c4%b1-%c5%9fart/ss-BB12K30x?li=BBpmdUa&ocid=wispr#image=8

G_TT_I
17-04-2020, 10:59

Sanirim piyasalara olumlu etki yapti, istanbulda sabah kopru trafigi kirmiziydi, sahil yollari suan sari :) hayat kendi kendine normale dondu, insanlar tand davi cikti zaten yeter havada isindi bisey olmaz yola devam moduna girdi.

ghibli06
17-04-2020, 11:02
Sanirim piyasalara olumlu etki yapti, istanbulda sabah kopru trafigi kirmiziydi, sahil yollari suan sari :) hayat kendi kendine normale dondu, insanlar tand davi cikti zaten yeter havada isindi bisey olmaz yola devam moduna girdi.

aynen öyle, mücadele edemiyorsan inkar et politikasına giriş yaptık geçen cuma günkü fiyaskodan sonra... yani ölüm sayısı günde 100 ün üzerinde (resmi olarak) ama doktorlar dahil herkes gayet memnun durumdan, insanlar da nasılsa görünmeyen bir düşmana karşı savaş verdiğimizin farkında olmadıkları için saldım çayıra modundalar... korkarım durum daha da kötüleşecek bu sayede!

fatihcakin
17-04-2020, 11:21
15 nisan günü ücretsiz maske için gelen mesaj sonrası, abartmıyorum 10 tane eczane dolaştım 2 gündür,
hiçbirinde maske yok arkadaşlar

TEŞEKKÜRLER TÜRKİYE

samara
17-04-2020, 11:28
15 nisan günü ücretsiz maske için gelen mesaj sonrası, abartmıyorum 10 tane eczane dolaştım 2 gündür,

TEŞEKKÜRLER TÜRKİYE

Sana mesaj gelmiş en azından :) Ne bana ne de eşime gelen bir mesaj var

onurc
17-04-2020, 11:33
asla haber okumuyorum, herşey yalan dolan olduğu için.
maske olayı nedir tam olarak, 1 aile için ya da 1 daire için mi kod gidiyor,kaç tane veriliyor ?

Hakan Girginer
17-04-2020, 11:43
Biz maske için başvurmadık bile.

Bu maskeler toptan, yüzlük kutularda gönderiliyor, ardından elle ayrılıp son kullanıcıya veriliyor.
Ben Galata Köprüsü üzerine işporta tezgahı açıp bu şekilde maske satsam, halkın sağlığını tehlikeye atmak suçundan tutuklanırdım.

Eşim uyanık davranıp Şubat ortalarında N95 maske satın almıştı. Bir tanesini şu ana kadar toplamda 10 dakika kadar kullandım, o kadar.
(Hatun bu Corana virüs'ü ilk çıkışından beri yakın takibe almıştı.)

stlegal
17-04-2020, 11:48
asla haber okumuyorum, herşey yalan dolan olduğu için.
maske olayı nedir tam olarak, 1 aile için ya da 1 daire için mi kod gidiyor,kaç tane veriliyor ?

dostum herkesin telefona kod geliyor 10 günde 5 adet istihkak :) eczaneden alıyorsun.

Wromm
17-04-2020, 11:51
2-3 gündür özellikle araç trafiğinde artış var. Mayıs ayı ile birlikte bununla yaşamayı öğrenmeliyiz demeçleri bekliyorum. Trafiksiz İstanbul güzeldi.

halili
17-04-2020, 11:54
Mesajla alakalı bir şey farkettim. Misal benim eşim kendi adına kayıtlı tel.Ona mesaj geldi.Benimki 96 Yılından beri babamın adına kayıtlı.65 Yaş üstü olduğu için sistem göndermiyor.Aynı şekilde Burda iş arkadaşımın annesine mesaj gelmemiş. annesinin telefonu babası adına kayıtlı. babasına gelmiş.

Wromm
17-04-2020, 12:08
Mesajla alakalı bir şey farkettim. Misal benim eşim kendi adına kayıtlı tel.Ona mesaj geldi.Benimki 96 Yılından beri babamın adına kayıtlı.65 Yaş üstü olduğu için sistem göndermiyor.Aynı şekilde Burda iş arkadaşımın annesine mesaj gelmemiş. annesinin telefonu babası adına kayıtlı. babasına gelmiş.

Herkeste durum öyle üzerine kayıtlı numaraya geliyor Annemle benim hatlar çapraz. 65 yaşından büyük olduğu için ona gelmiyor. Hanımın durumu daha karışık ailesinde hangi hat kimin üzerine bilen yok :) Annesine sms gelmiş almaya gitmiş hanımın tcsini istemişler :)

Eczaneye gidip tc ile almak varken sms işi iyice moka saracak gibi duruyor..

imprezaWRC
17-04-2020, 12:17
Ümraniye'den görüntüler.

https://twitter.com/i/status/1250825410843226118

G_TT_I
17-04-2020, 12:46

TEŞEKKÜRLER TÜRKİYE

Hafta basi sifre geldi, genelde yogunluk olmayan eczaneye gittim, elle sayip posete koyup verdi. 1 tane kendime ayirdim onada bakmamistim, zar gondermisler diye gonderi vardi, actim baktim kalin kum tanesini gecirmez :)

Poset icinde kolya ile gelen harbi iyi telli filan bez, :) guzel kalite.

stlegal
17-04-2020, 12:47
eczaneye gittim hala gelmemiş yaşlıyım diye 1 tane ücretsiz verdiler :))

2jz
17-04-2020, 12:49
Biz maske için başvurmadık bile.

Bu maskeler toptan, yüzlük kutularda gönderiliyor, ardından elle ayrılıp son kullanıcıya veriliyor.
Ben Galata Köprüsü üzerine işporta tezgahı açıp bu şekilde maske satsam, halkın sağlığını tehlikeye atmak suçundan tutuklanırdım.

Eşim uyanık davranıp Şubat ortalarında N95 maske satın almıştı. Bir tanesini şu ana kadar toplamda 10 dakika kadar kullandım, o kadar.
(Hatun bu Corana virüs'ü ilk çıkışından beri yakın takibe almıştı.)

Maske beklemenize gerek yok. Eczaneden alacağınız ne kadar sağlıklı taktirinize kalmış. 10 günde 5 maske gelecek. Maskenin gelmesi için 2-3 hafta bekleyeceksiniz. Eczane eczane maske arayacaksınız...................

Hakan abinin dediği gibi böyle tezgah açsan zabıtası, polisi yaka paça alır :)

Ara ara paylaşıyorum. Maske için bu yöntemi inceleyebilirsiniz. Tavsiyeyi veren herhangi bir sabah programı değil :)

Use Cloth Face Coverings to Help Slow Spread | CDC (https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/prevent-getting-sick/diy-cloth-face-coverings.html)

Maske yapmak için şunu inceleyebilirsiniz.

(CDC: ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri ABD'nin Sağlık ve İnsan Hizmetleri Dairesi'nin, kamu sağlığı ve kamu güvenliğinin sağlanması konusunda çalışan bir birimidir. wikipedia)

MertSerhanÖ.
17-04-2020, 13:17
İnsanların dışarda olmasına hiç şaşırmıyorum.
Ben 28 yaşında,bu toplumun neler yapabileceğini biliyorken,60 yaşlarındaki siyasetçiler olablecekleri hiç tahmin edemiyor öylemi??... Komik:)
Sen ilk günden beri 'kendi ohalinizi ilan edin,kendi ohaliniz,kendi karantinanız'dersen ve sokağa çıkma yasağını yapmazsan,bu Türk halkı s*kerim virüsünü der çıkar sokağa.Gram şaşırmıyorum ne halkın yaptıklarına,nede başımızdakilerin yaptıklarına.

Corona,halk,devlt yiyin birbirinizi mk

R.I.P
17-04-2020, 13:56
maskeler ile ilgili sektörlerle bağlantımız olduğu için bazı çalışmalar ve araştırmalar yürütüyoruz daha bugün sabah yapılan bir sunumdan görüntüyü paylaşıyorum

https://i.hizliresim.com/lw0VRN.png (https://hizliresim.com/lw0VRN)

emresener
17-04-2020, 14:55
Çün bugün o serbestliğin cezasını çekiyor sanırım

Son 24 saatte ölenlerin sayısı 1290 kişi
Coronavirus Update (Live): 2,200,322 Cases and 147,784 Deaths from COVID-19 Virus Pandemic - Worldometer (https://www.worldometers.info/coronavirus/)

Evrenoz
17-04-2020, 15:11
Çün bugün o serbestliğin cezasını çekiyor sanırım

Son 24 saatte ölenlerin sayısı 1290 kişi
Coronavirus Update (Live): 2,200,322 Cases and 147,784 Deaths from COVID-19 Virus Pandemic - Worldometer (https://www.worldometers.info/coronavirus/)

son 24 saatte ölenler değil bildiğim kadarıyla.
Herkes isyan etti, nasıl bu kadar az kişi öldü sizde. Ölüm sayılarını mı gizliyorsunuz diye..
Bunlar da sayıyı güncelledi, alın 1290 kişi daha ölmüş. yeter mi yaptı

2jz
17-04-2020, 15:33
Çin, Rusya, İran gibi ülkelerden gelecek rakamlara inanmak biraz saflık olur. Çin bu işi bariz şekilde gizliyor. Bence Abd'de rakamları doğru yansıtmıyor. Abd'li gazetecileri takip ediyorum şok edici şeyler paylaşıyorlar. Sosyal güvenliğin olmadığı bir ülkeden bahsediyoruz. Abd ne olursa olsun diyip devam edecek. Patronlar para kaybetmeye dayanamıyor.

mikelazi
17-04-2020, 15:58
anneme msj geldi.ama 2 gündür maske yok eczanelerde.

çok şükür 1 kutu eldiven ve maske almıştımda önceden tedarikliyim

turboman
17-04-2020, 16:01
Bize az önce belediye dağıttı maske mahalleye dağıtıyorlardı.

said_
17-04-2020, 16:37
Istanbul Ticaret Odasindan bugun e-mail geldi. Şirketinizin maske ihtiyaçları için formu doldurun diye.

Şirket bilgileri ve kişi sayısını girdim yolladım başvuruyu. bir saat önce bölgedeki karakoldan aradılar maskenizi getireceğiz diye. bakalım bekliyorum.

ticaret odasına kayıtlı işletmeler bunuda kullanabilir belki.

emresener
17-04-2020, 17:00
Bahçelievler ve Yeşilköyde Eczanelerden maske alınabiliyor. Ben bugün Baba ve annenimkini aldım.

_opeth
17-04-2020, 22:00
Valla hanıma geldi bana daha ses seda yok. Bu arada hatla pek alakası olacağını sanmıyorum. Hanimin hattı genç Turkcell olsun diye yeğenimin uzerine ama gelen kod hanımın idi.

Çok lazım olursa annemin teyzemin maskelerini alacağım artık yapacak bişey yok. Bur de 100lu pudrali muayene eldiveni aldım 40₺ ya toptan satan kozmetikcilerde bulabilirsiniz. Ambalajcilarda da oluyormuş

livaneli
17-04-2020, 22:40
Birkaç ay önce hanım dikiş makinesi almıştı, kursa filan gitti, tabii o zamanlar virüs dalgası yok.
Şimdi bulduğu kumaştan maske dikiyor, yeni furyaymış, hayatta takmam, güllü dallı.

samara
17-04-2020, 22:41
Bugün eczaneden ilaç almak için gittim.Maske dağıtımı nasıl oluyor diye sordum.Günlük 500 maske geliyor saat 11 de saat 12 ye kadar hepsi bitiyor dedi eczacı.Gerci msj henüz gelmedi bana

hddsheriff
17-04-2020, 22:44
Eşim ve kendi adıma maske başvurusu yaptım , ikimizin de hattı şirket adına ikimize de mesaj geldi. E devlette ki kayıtlı numaranızdan ulaşıldığını düşünüyorum. E devletten iletişim bilgilerinizi düzenlerseniz mesaj gelir bence

livaneli
17-04-2020, 22:59
Eczaneden maske alabildiğimizin ertesi günü (10 tane almıştım 45 liraya) ben başvuramadım, eşim başvurmuş; kaç gün oldu bilmem tık yok.
Hatun kendi dikiyor maskeleri.

Blackbird
17-04-2020, 23:57
https://covid19bilgi.saglik.gov.tr/depo/rehberler/COVID-19_Rehberi.pdf?type=file

34btr1907
18-04-2020, 03:02
Istanbul Ticaret Odasindan bugun e-mail geldi. Şirketinizin maske ihtiyaçları için formu doldurun diye.

Şirket bilgileri ve kişi sayısını girdim yolladım başvuruyu. bir saat önce bölgedeki karakoldan aradılar maskenizi getireceğiz diye. bakalım bekliyorum.

ticaret odasına kayıtlı işletmeler bunuda kullanabilir belki.

merhaba,acaba gelen maili bana bilgileri gizleyip yollayabilirmisiniz özelden ?

Vtec_2
18-04-2020, 10:45
Koronavirus icin ilac bulundu mu yoksa şov mu - Fulya Soybaş | Koşe Yazıları (https://m.hurriyet.com.tr/yazarlar/fulya-soybas/koronavirus-icin-ilac-bulundu-mu-yoksa-sov-mu-41497474)

KÖROĞLU
18-04-2020, 11:05
Bilm adamı dediğin sorumluluk sahibi olur. Ben de haberi okuduğumda sanki bu arkadaş bir ilaç geliştirdi kimsenin yapmadığını yaptı gibi algıladım çünkü konuya dair teknik bilgim sıfır. Ama yukarıdaki haberi okuyunca olayın çok farklı olduğunu anladım.

Talihsiz bir açıklama olmuş, ciddi bir durumda böyle bir açıklama o ünvanda birisine yakışmamış.

stlegal
18-04-2020, 11:10
Bilm adamı dediğin sorumluluk sahibi olur. Ben de haberi okuduğumda sanki bu arkadaş bir ilaç geliştirdi kimsenin yapmadığını yaptı gibi algıladım çünkü konuya dair teknik bilgim sıfır. Ama yukarıdaki haberi okuyunca olayın çok farklı olduğunu anladım.

Talihsiz bir açıklama olmuş, ciddi bir durumda böyle bir açıklama o ünvanda birisine yakışmamış.

böyle durumlarda hep böyle garip gurup profesörler doktorlar uzmanlar çıkıyor hiç bir faydasını göremedik

ghibli06
18-04-2020, 11:26
beyler plazma tedavisi de hikaye, Çin'de denenmiş bizimle beraber sadece 5 kişi iyileşmiş, onun da plazma sayesinde mi olduğu meçhul, başka da deneyen yok... inşallah bulunur tedavi inşallah Türk bulur ama şu ana kadarkiler şovdan öteye gitmedi...

Victiz
18-04-2020, 12:06
Bu şovmen profesör yıllar önce bazı kanser hastalarında bir aşı deneyip 26'sının ölümüne sebep olan profesör değil mi? Hapis yatmıştı hatta.

Oznsrl
18-04-2020, 12:13
https://www.youtube.com/watch?v=9RChoxPTbFQ

ghibli06
18-04-2020, 12:18
Bu şovmen profesör yıllar önce bazı kanser hastalarında bir aşı deneyip 26'sının ölümüne sebep olan profesör değil mi? Hapis yatmıştı hatta.

yok o zakkumcuydu...

ghibli06
18-04-2020, 12:34
beyler plazma tedavisi de hikaye, Çin'de denenmiş bizimle beraber sadece 5 kişi iyileşmiş, onun da plazma sayesinde mi olduğu meçhul, başka da deneyen yok... inşallah bulunur tedavi inşallah Türk bulur ama şu ana kadarkiler şovdan öteye gitmedi...

bunu eksileyen arkadaşlar, ben hepinizden fazla Türk'üm ama artık yalanlara hikayelere karnım tok, yakında Bitlis Üniversitesi büyük müjde olarak coronayla röportaj yaptığını açıklayacak hep beraber TT yaparsınız... şu konuda bari biraz ciddiyet yoksa maske bile dağıtamayan ülke corona tedavisini buldu diye karikatür yaptıklarında yurtdışında bozulmayacaksınız!...

2jz
18-04-2020, 15:08

Aslında Türk bilim insanları özellikle tıp, biyoloji, genetik... konularında dünya çapında çok ciddi başarılara imza atan, bilim dünyasında ses getiren ve bizi gururlandıran çalışmalar yapıyorlar. Bu insanların gazetelerimizin herhangi bir sayfasıdaki 3x3'lük bir alana bile layık görülmüyor, haber bültenlerimizde yer almıyor, ana akım medyanın web sitesinde 3 satırlık haberi yapılmıyor. Anca Evrim Ağacı gibi sitelerde haberlerine denk gelip, takip ediyoruz.

Tabi her alanda olduğu gibi işi şova döken, popüleritesini artırmak isteyen, asistanlara ve öğrencilere makale yazdırıp kendisi sosyal medya fenomenliğine soyunan, üniversitenin sadece sosyal imkanlarını sömüren ama zerre bilimle uğraşmayan veya öğrenci yetiştirmeyen ünvan sahipleri de var. Bunlar işin her türlü kaymağını yiyip, ağızlarından çıkan her şey bir anda gündeme bomba gibi düşüyor. Çünkü adam medyaya oynadığından ses getirecek şeyi buluyor kendine.

Her alanda var işte böyleleri. En basitinden buradaki proje, restorasyon konuları ile sosyal medyadaki popüler arkadaşları düşünün.

______

Bu salgın konusunda sağlık personelimizden hiç şüphem yok ama her işi en iyi bilen politikacılarımız yüzünden çok büyük endişe halindeyim.

Yoksa kimsenin doktorlarımız ve değerli bilim insanlarımızdan şüphesi zaten yoktur. Yarın bir bilim insanımız bu virüsün aşısını veya ilacını bulsa dünyada bilim camiasından kimse şaşırmaz.

GokhanRS
18-04-2020, 18:25
Yanılıyor olabilirsin dostum, başarılı olup bu ülkede kalanlar bir elin parmağını geçmez. İşin iç yüzünü dürüstlükle anlatacak doktorun olsa hayretler içinde kalacağın şeyler anlatabilir. Örneğin hiç işe yaramadığını bildiği tedaviyi sırf birileri dayatıyor diye uygulayan o kadar çok şahıs var ki. Ben onlara doktor demek istemiyorum ama gerçek doktorlardan sayı olarak daha fazlalar maalesef ve ülkemize özel bir durum da değil bu.

Siz siz olun sakın ama sakın önemli hastalıklarda sadece 1-2 doktora görünüp inanmak hatasına düşmeyin.

Ben inansaydım şimdi güzel kızım yaşamıyor olması gerekirdi.

GokhanRS
18-04-2020, 18:30
bunu eksileyen arkadaşlar, ben hepinizden fazla Türk'üm ama artık yalanlara hikayelere karnım tok, yakında Bitlis Üniversitesi büyük müjde olarak coronayla röportaj yaptığını açıklayacak hep beraber TT yaparsınız... şu konuda bari biraz ciddiyet yoksa maske bile dağıtamayan ülke corona tedavisini buldu diye karikatür yaptıklarında yurtdışında bozulmayacaksınız!...

Abi cep telefonu ekranında bazen yanlışlıkla eksi yapılabiliyor :) daha önce bir kaç kişide like yapim derken dislike yapmışlığım var :) yoksa bu mesajını niye eksilesinler ki.

ghibli06
18-04-2020, 18:30
Yanılıyor olabilirsin dostum, başarılı olup bu ülkede kalanlar bir elin parmağını geçmez. İşin iç yüzünü dürüstlükle anlatacak doktorun olsa hayretler içinde kalacağın şeyler anlatabilir. Örneğin hiç işe yaramadığını bildiği tedaviyi sırf birileri dayatıyor diye uygulayan o kadar çok şahıs var ki. Ben onlara doktor demek istemiyorum ama gerçek doktorlardan sayı olarak daha fazlalar maalesef ve ülkemize özel bir durum da değil bu.

Siz siz olun sakın ama sakın önemli hastalıklarda sadece 1-2 doktora görünüp inanmak hatasına düşmeyin.

Son cümle ürpertti beni, çok geçmiş olsun...

2jz
18-04-2020, 18:55

O bahsettiklerimin bir çoğu yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız.

Maalesef burada çalışma yapanların bir yerden sonra hevesi kırılıyor. Ne yapsan bürokratik olarak önüne duvarlar çıkıyor. Bir kitap alıyorsun gümrükte kalıyor, lab'da çalışan arkadaşlarım var adamlar bilimi geçmiş gümrük müşaviri olmuşlar.

Ama dünyada çok fazla Türk bilim insanı var.

turbo&quattro
18-04-2020, 18:56
Bizde Florida sahillerini acmaya basladilar haftaya Fort Lauderdale / Miami hatti acilir heralde.

Floridayi acmayi dusunuyorlar bir iki hafta icinde ama hic akillica degil. Burasi Tr nin Antalyasi, Bodrumu hic kis yok surekli gunes ve deniz. Ulkede karantinadan daralan herkes Floridaya gelecek.

Bu sabah benim boss mail atti. Oteli mayi 1 acmayi planliyorduk ama haziran 1 e ertelemisler.

$1200 luk ilk yardim geldi, issizlikten para gelmesini bekliyoruz su an.

Bisiklete merak sardim. Uzun tripler yapacagim . Yeni bisillet siparisimi verdim. Araabya baglamak icin aparat fln bakiyorum.

Cok darlandim. Baslicam virusune, karantinasina, cin e..

Floridadan aktaracaklarim bu kadar :)

ghibli06
18-04-2020, 19:01
Bizde de tatil yorelerini acacaklarmis, bakan müjdeyi verdi... 100-150 ölüyoruz günde ama iyiyiz, Twitter da TT yaratıp 3 tane de doktor konusturunca kendimizi virüsten daha iyi koruyabiliyoruz...

Skyhawk34
18-04-2020, 19:10
bundan 8 gün önce test sayılarımız 30 binlerdeydi, vaka sayısı ise 3 binlerdeydi ve sokağa çıkma yasağı son 2 saat kala cuma gecesi verildi. şu an test sayımız 40 binlerde vaka sayımız ise hala 3 binlerde.

tabloya baktığımda ben 2 sonuca ulaşıyorum. ya 8 gün önce cuma günü yaşanan sokağa çıkma yasağının yurt genelinde coşkuyla karşılanması sayesinde halkımız virüse karşı bağışıklık kazandı. ya da tablodaki rakamlar sadece rakamdan ibaret..

ghibli06
18-04-2020, 19:16
bundan 8 gün önce test sayılarımız 30 binlerdeydi, vaka sayısı ise 3 binlerdeydi ve sokağa çıkma yasağı son 2 saat kala cuma gecesi verildi. şu an test sayımız 40 binlerde vaka sayımız ise hala 3 binlerde.

tabloya baktığımda ben 2 sonuca ulaşıyorum. ya 8 gün önce cuma günü yaşanan sokağa çıkma yasağının yurt genelinde coşkuyla karşılanması sayesinde halkımız virüse karşı bağışıklık kazandı. ya da tablodaki rakamlar sadece rakamdan ibaret..

Aynı hastaya birden çok test yapılıyor yani atıyorum 40.000 test ama belki 30.000 kişiye, test-pozitif orani %14 tü şimdi 11-12 ler oldu, bakanın söylediği tek iyileşme bu istatistikte ama onda da test aynı kişiye yapıldığında istatistiğe nasıl yansıyor sorusunun cevabı muamma, en basitinden F.Terim 5-6 kere teste girdi, A.Albayrak da öyle...

MK8800
18-04-2020, 19:17

Sıkılınca eşek z*ken adam virüse neler yapar sen düşün :d

samara
18-04-2020, 19:17
18 Nisan 2020
Uzun süredir dünya genelinde 9. sırada sürdürdüğümüz süreçte bugün 8. sıraya yükseldik.7. sırada bulunan çin ile aramızda çok az bir rakam var.Büyük ihtimal 1 yada 2 gün içerisinde çini geçmiş olacağız.

https://i.hizliresim.com/m5X66r.png (https://hizliresim.com/m5X66r)

sanctuary35
18-04-2020, 19:59

öncelikla başınız saolsun..

cümlelerinize sonuna kadar katılıyorum işimden ötürü doktorlarla aynı ortamda çalışıyorum ve mesleğini hakkıyla yapanları dışarda tutarak söyleyeceğim şu; para doktorlara herşeyi yaptırır. gereksiz takılan platinler, gereksiz alınan safralar bademcikler, yapılan ameliyatlar, sadece kesip dikiş atılan ameliyatlar vs. vs. biz o kadar okuduk para bizim hakkımız mantığında yaşıyorlar.

ProdriveSTI
18-04-2020, 20:57

Vefat etmemiş ki , sanırım yanlış okudun.

Ahmetim103
18-04-2020, 21:00
https://youtu.be/xy6VLvnl-LE

Doktor gibi doktor

GokhanRS
18-04-2020, 21:17

cümlelerinize sonuna kadar katılıyorum işimden ötürü doktorlarla aynı ortamda çalışıyorum ve mesleğini hakkıyla yapanları dışarda tutarak söyleyeceğim şu; para doktorlara herşeyi yaptırır. gereksiz takılan platinler, gereksiz alınan safralar bademcikler, yapılan ameliyatlar, sadece kesip dikiş atılan ameliyatlar vs. vs. biz o kadar okuduk para bizim hakkımız mantığında yaşıyorlar.

Sanırım hatalı okudun. İlk karşımıza çıkan doktorlara güvenmediğim için şuan kızımla playdoh ile dondurma yapıyoruz. Bu arada kızım hasta olmadı hiç. Eşimde sorun var olduğunu iddia ettiler aldırmayı düşünmemize sebep oldular. Sonra iyi bir doktor bulduk ve saçmalamayın bu işler benim için çocuk oyuncağı diyip diğerlerine diploma veren böyle sistemin diye sövdü bile. Çünkü dediğine göre kendini hiç geliştirmeden sadece bakanlık prosedürlerine uyup sadece maaşına bakan meslektaşları doluymuş sistem yüzünden maalesef. Tıpa girdikten sonra aslında bu mesleğe uygun olmadığını anlayan arkadaşları sırf maddi korkulardan okulu/mesleği bırakmayıp bir şekilde sektöre tutunuyorlar.

sanctuary35
18-04-2020, 23:11
Sanırım hatalı okudun. İlk karşımıza çıkan doktorlara güvenmediğim için şuan kızımla playdoh ile dondurma yapıyoruz. Bu arada kızım hasta olmadı hiç. Eşimde sorun var olduğunu iddia ettiler aldırmayı düşünmemize sebep oldular. Sonra iyi bir doktor bulduk ve saçmalamayın bu işler benim için çocuk oyuncağı diyip diğerlerine diploma veren böyle sistemin diye sövdü bile. Çünkü dediğine göre kendini hiç geliştirmeden sadece bakanlık prosedürlerine uyup sadece maaşına bakan meslektaşları doluymuş sistem yüzünden maalesef. Tıpa girdikten sonra aslında bu mesleğe uygun olmadığını anlayan arkadaşları sırf maddi korkulardan okulu/mesleği bırakmayıp bir şekilde sektöre tutunuyorlar.

özür dilerim yanlış okumuşum

Hakan Girginer
19-04-2020, 00:17
Geçtiğimiz ay boyunca korona virüs hakkında öğrendiklerimiz:

1. Aslında hiçbir sebeple evden çıkmamalısın ama mecbursan çıkabilirsin.

2. Maskeler işe yaramaz ama yine de takman gerekebilir, çünkü seni koruyabilir. Gerçi korumaz ama diğer taraftan mecburi.

3. Açık olanlar hariç bütün dükkanlar kapalı.

4. Hastanelere asla gitmemelisin ama gitmen gerekiyorsa gitmelisin. Aynısı doktorlar için de geçerli, sadece acil durumlarda gitmelisin, ama çok hastaysan gitmemelisin.

5. Bu virüs ölümcül ama aynı zamanda çok korkmaya da gerek yok, sadece bazen küresel bir felakete neden olabilir.

6. Eldivenler sizi korumaz ama yine de işe yarabilir.

7. Herkes evinde kalmalı ama dışarı çıkmak önemli.

8. Marketlerde ürün kıtlığı yok, ama geç kalırsanız bazı ürünleri bulamazsınız, erken giderseniz belki bulabilirsiniz. O da bazen.

9. Virüsten etkilenen çocuklar hariç bu virüs çocukları etkilemiyor.

10. Hayvanlar virüsten etkilenmiyor, ama daha hiçbir insan test edilmeye başlamadan önce Şubat’ta Belçika’da bir kedi test edilmiş ve pozitif çıkmış diyorlar. Artı orada burada birkaç kaplan varmış…

11. Hastalığın birçok semptomu var ama hiç semptom göstermeden de hasta olabilirsin veya semptom gösterirken hasta olmayabilirsin veya semptomsuz taşıyıcı olabilirsin.

12. Hastalanmamak için iyi beslenmeli ve spor yapmalısın, ancak sadece evindekilerle beslen ve sakın dışarı çıkma veya çık ama hemen gir.

13. Temiz hava almak lazım ama temiz hava almak için mesire yerleri ve deniz kenarlarına gidemezsin, kalabalık semt pazarlarına gidebilirsin. Hava almak için parkta yürüme, ama oturma da. Gerçi yaşlı veya hamileysen oturabilirsin ama dışarı çıkamazsın.

14. Yaşlıların yanına gidemezsin ama yaşlılarla ilgilenmek, yiyecek ve ilaç götürmek, yalnız hissettirmemek lazım, ama sakın yanlarına gitme.

15. Hastaysan sakın dışarı çıkma ama eczaneye gidip ilaç al.

16. Eve hazır yemek söyleyebilirsin, ki bu yemekler maske ve eldiven kullanmayan, hatta taşıyıcı kişiler tarafından hazırlanmış olabilir. Diğer taraftan marketten aldıklarını evde pişirmeden önce balkonda 3 saat bekletmelisin ki virüs varsa ölsün.

17. “Panik yaratmak istemem ama” diye başladığın sürece her türlü rahatsız edici, panik uyandırıcı haber veya yazıyı paylaşabilirsin. Aynısı “doğruluğunu teyit etmedim ama” diye başlayan yalan yanlış haberler için de geçerli.

18. Yabancılarla aynı otobüste, metroda, markette bulunabilirsin ama akraban ve arkadaşlarınla görüşmemelisin.

19. Dışarıda uygun sosyal mesafeye dikkat edersen güvendesin ama bu yabancılar için geçerli. Kendi aile ve arkadaşlarınla sosyal mesafeden bile görüşme.

20. Virüs farklı yüzeylerde farklı sürelerde canlı kalıyor. 2-4 saat veya 6 saat veya 6 gün de olabilir. Ama ortamın nemli olması lazım. Bazen de nemli olması gerekmez.

21. Virüs havada belli bir süre asılı kalabilir. Ama bu kapalı ortamda olabilir. Açık ortamda da olabilir. Veya virüs ağır olduğu için hemen yere inebilir. O yüzden bir kişi 10 kişiyi de enfekte edebilir ama boyu kısaysa enfekte etmeyebilir de…

22. Ölü sayısını takip ediyoruz ama kaç kişinin enfekte olduğunu bilmiyoruz çünkü sadece ağır hasta olanları test ediyoruz, çünkü ölürse bu virüsten mi öldüğünü bilmek istiyoruz.

23. Henüz ilaç bulunamadı, gerçi bir tane bulundu ama testleri tamamlanmadı, yine de zararlı görünmüyor ama aşırı alınırsa zarar verebilir (bütün ilaçlar gibi).

24. Virüsün etkisi yok olana kadar evimizde kalmalıyız ama virüs ancak toplumun büyük bir kısmı bağışıklık kazandığında etkisini kaybedecek. Bağışıklık kazanmak için insanların virüsle temas etmesi lazım ama virüsten korunmak için evde kalmalıyız.

Günkut
19-04-2020, 03:48
3. Açık olanlar hariç bütün dükkanlar kapalı.
7. Herkes evinde kalmalı ama dışarı çıkmak önemli.
9. Virüsten etkilenen çocuklar hariç bu virüs çocukları etkilemiyor.
13. Temiz hava almak lazım ama temiz hava almak için mesire yerleri ve deniz kenarlarına gidemezsin, kalabalık semt pazarlarına gidebilirsin. Hava almak için parkta yürüme, ama oturma da. Gerçi yaşlı veya hamileysen oturabilirsin ama dışarı çıkamazsın.
16. Eve hazır yemek söyleyebilirsin, ki bu yemekler maske ve eldiven kullanmayan, hatta taşıyıcı kişiler tarafından hazırlanmış olabilir. Diğer taraftan marketten aldıklarını evde pişirmeden önce balkonda 3 saat bekletmelisin ki virüs varsa ölsün.

Benim favlarım :)

stlegal
19-04-2020, 10:23
Bu dünyanın başındaki en büyük iki bela vardır biri dinler diğeri bankalar..

ABD bankaları yardım paralarına el koyuyor - Ekonomi haberleri (https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/abd-bankalari-yardim-paralarina-el-koyuyor-5758227/)

16EC813
20-04-2020, 07:51
3,sayfaya düştüğüne göre konu bu iş bitmiştir korana rafa :D

16EC813
20-04-2020, 07:53
editt : bu sabah kuruma gelirken biz mecburen çalışıyoz tabii,trafik tıpkı eski günler gibiydi full geldim trafikte çnce 8 dakikada geldiğim yeri bu sabah 20 dakikada geldim

ghibli06
20-04-2020, 10:02
günde 4.000 vaka ve 100+ vefatla koronayı atlattık Allah'ın izniyle...

ardicli2000
20-04-2020, 10:50
editt : bu sabah kuruma gelirken biz mecburen çalışıyoz tabii,trafik tıpkı eski günler gibiydi full geldim trafikte çnce 8 dakikada geldiğim yeri bu sabah 20 dakikada geldim

Acemler tikali miydi yine??? Ne zaman boş gerçi de...
Stadin oraya yapmakta olduklari yol nereye bağlanacak bilgin var mi? Rahatlatacaklar diyorlar ama hiç inanasim gelimiyor :/

16EC813
20-04-2020, 11:10
Stadin oraya yapmakta olduklari yol nereye bağlanacak bilgin var mi? Rahatlatacaklar diyorlar ama hiç inanasim gelimiyor :/

bilmiyorum ben carfur kavşagından misi yoluna dönüyom mihraplı plazada bizim banka,ama geçen haftadan çok farklı bi trafik vardı o kesin 8 dakikada görükleden bankaya geliyodum geçen hafta bu sabah 20 dakikada geldim

rebelh
20-04-2020, 11:27
euronews Turkce Twitter'da: "NO COMMENT | ABD'nin Denver kentinde sağlık calışanı kıyafeti giyen iki kişi, Covid-19 onlemlerini protesto eden grubun yolunu kesti

ABD'de koronavirus kaynaklı olum sayısı 40 bini gecti ancak Trump yanlıları karantina uygulamalarına karşı cıkıyor

▶️ https://t.co/XsMAfUk55g… (https://twitter.com/euronews_tr/status/1252163937669386240) https://t.co/gSeYrIXdCI"
şu muhabbet her yerde var iktidar yanlıları ve geleceği düşünen insanların kavgası hep sürecek anlaşılan
tabi bizdeki muhalefetin geleceği düşündüğü anlamını çıkarmaya gerek yok bizim dengelerimiz biraz daha farklı :)

_opeth
20-04-2020, 13:16
https://www.youtube.com/watch?v=clRvWNBQBTs

Vtec
20-04-2020, 14:29

Öğleden sonra Nilüfer bölgesinden merkeze geçmek zorunda kaldım. Acemler sonrasında da trafik devam ediyor. Sırameşeler,Merinos,Ankara yolu hep trafik corona öncesi gibi...

jeffy
20-04-2020, 18:29
23 Nisan itibari ile 4 gün sokağa çıkma yasağı geldi..

RafetAraç
20-04-2020, 18:46
Chp ye çamur atmak için toplamış kabileyi tayibbn denen zat... ulusa seslenirken bile boyle bi zamanda adam siyaset yapıyor fitne fesat yapıyor ya boyle bi insan yok aq yokkk...............

ghibli06
20-04-2020, 18:49
23 Nisan itibari ile 4 gün sokağa çıkma yasağı geldi..

22si gecesi 24 ten sonra, zaten ertesi günü 23 nisan, 24 25 gece 24 ten sonra kısıtlama 26 gecesi 24 e kadar kısıtlamalar olacak...

dedi... artık ne anlarsanız...

Grimlord
20-04-2020, 19:13
Sokağa çıkma yasağı en başta 15 gün tek parça halinde verilseydi bu durumlara düşülmezdi diye düşünüyorum. İnsanlar şimdi daha çok saldıracak marketlere, hastalık daha da yayılacak.
Her seferinde doğal olarak kendilerini dışarıya atıyorlar, yarın marketleri falan izleyin. Millet sabahtan itibaren birbirini yiyecek, maske deseniz zaten yok. Bilinç deseniz varla yok arası. Şu yapılan sürü bağışıklığı desek değil, aşırı kontrollü desek değil, ne olduğunu ya da ne yapılmaya çalışıldığını anlayamadım.

denizhandinc
20-04-2020, 19:30
Millet sabahtan itibaren birbirini yiyecek

Hicbisey olmaz rahat ol

_opeth
20-04-2020, 21:15
söylentisi dolaşıyordu oldu. Bence de millet hazırlıklıdır şu an. Bugün sabah eksiklerimi aldım. Hazırım.

Bu arada hanıma verilen maskeler bizim aldıklarımızın burun kısmında tel olmayanlarından. Bir de maske satın alacak yer bulduk internette siparişi geçtik valla.

3 Katlı Cerrahi Ağız Maskesi 50'li | Sabomar (https://www.sabomar.com/koruyucu-3-katli-cerrahi-agiz-maskesi-50li) lazımsa

ArMy
20-04-2020, 22:23
söylentisi dolaşıyordu oldu. Bence de millet hazırlıklıdır şu an. Bugün sabah eksiklerimi aldım. Hazırım.

Bu arada hanıma verilen maskeler bizim aldıklarımızın burun kısmında tel olmayanlarından. Bir de maske satın alacak yer bulduk internette siparişi geçtik valla.

3 Katlı Cerrahi Ağız Maskesi 50'li | Sabomar (https://www.sabomar.com/koruyucu-3-katli-cerrahi-agiz-maskesi-50li) lazımsa

Fena zamlanmış 100lüsü 50tldi bunun.

oguzedr
21-04-2020, 00:19
https://i.hizliresim.com/OXWEmU.png (https://hizliresim.com/OXWEmU)

Ziyaaaaaaaaa

rx-7
21-04-2020, 01:18
Ölüm sayılarının doğru olmadığını düşünüyorum dünyanın hiçbir yerinde 4 5 gün bir hafta üst üste 121 123 122 121 filan gibi giden bir rakam yok.Gerçekçi rakam olsaydı 110-145-122-108-152 falan gibi bişey olması gerekir haftalık ortalaması belki gene 121 olacak ama bir dalgalanma olmalı.80-90 bin vakadan her gün +-2 sapmayla aynı sayıda kişinin ölmesi gibi bir istatistik olamaz.Bunlar alenen dalga geçiyorlar halkla.Çin, İran totaliter rejimler,vakaları ve ölü sayılarını saklıyor diyorduk biz onlardan da beter çıktık molla İran'ın rakamları bile daha gerçekçi oradaki siyasetçiler bile daha dürüstmüş bizimkilerden düşünün ne seviyedeyiz.

ChuckBartowsKi
21-04-2020, 01:24
Ölüm sayılarının doğru olmadığını düşünüyorum dünyanın hiçbir yerinde 4 5 gün bir hafta üst üste 121 123 122 121 filan gibi giden bir rakam yok.Gerçekçi rakam olsaydı 110-145-122-108-152 falan gibi bişey olması gerekir haftalık ortalaması belki gene 121 olacak ama bir dalgalanma olmalı.80-90 bin vakadan her gün +-2 sapmayla aynı sayıda kişinin ölmesi gibi bir istatistik olamaz.Bunlar alenen dalga geçiyorlar halkla.Çin, İran totaliter rejimler,vakaları ve ölü sayılarını saklıyor diyorduk biz onlardan da beter çıktık molla İran'ın rakamları bile daha gerçekçi oradaki siyasetçiler bile daha dürüstmüş bizimkilerden düşünün ne seviyedeyiz.

Hiç bir ülkenin gerçek rakam açıkladığını sanmıyorum Türkiye'de de sanırım bir oran vardı 0.021135 mi ne öyle bir oranla açıklanıyordu diye okumuştum. Gerçek sayıları hiç bir devletin açıklayacağını sanmıyorum ben her gün min.+50 ekliyorum.

ErayCerit
21-04-2020, 02:11
Istanbul Death Toll Hints Turkey Is Hiding a Wider Coronavirus Calamity - The New York Times (https://www.nytimes.com/2020/04/20/world/middleeast/coronavirus-turkey-deaths.html?action=click&module=Top%20Stories&pgtype=Homepage)

Amariga yine bizi kıskanmış

XoR
21-04-2020, 07:30
Sabah 7'de pazara gittim fiyatlar çıldırmış durumda.

Onu geçtim 07:15'de pazardaydım ve kalabalıktı :) şuan ne hale geldi kimbilir ki *** kadar yerde yaşıyorum. Büyük şehirde yaşayanlara Allah sabır versin. Geç kalmadan alacağınızı alın. Bugün ve yarın kara cuma'dan daha beter olacak gibi görünüyor.

rebelh
21-04-2020, 08:41

Onu geçtim 07:15'de pazardaydım ve kalabalıktı :) şuan ne hale geldi kimbilir ki *** kadar yerde yaşıyorum. Büyük şehirde yaşayanlara Allah sabır versin. Geç kalmadan alacağınızı alın. Bugün ve yarın kara cuma'dan daha beter olacak gibi görünüyor.

walla bence allah size sabır versin abi
millet bodruma üşüştü sezon açılmadan popülasyon şişti istanbul sizden daha rahattır gibime geliyor

XoR
21-04-2020, 08:45
walla bence allah size sabır versin abi
millet bodruma üşüştü sezon açılmadan popülasyon şişti istanbul sizden daha rahattır gibime geliyor

170k olan nüfus 300k oldu akabinde yol yasakları geldi zaten. Şuan için kimse gelemediği için o çılgın kalabalıklar yok tam tadında devam ediyor hayat :)

Giriş çıkışlar açılırsa sıçtık tabi o ayrı :D

BARR
21-04-2020, 08:49
170k olan nüfus 300k oldu akabinde yol yasakları geldi zaten. Şuan için kimse gelemediği için o çılgın kalabalıklar yok tam tadında devam ediyor hayat :)

Seni şikayet edicem 65+ sokakta pazarda vızır vızır geziyorsun.

XoR
21-04-2020, 08:52
Seni şikayet edicem 65+ sokakta pazarda vızır vızır geziyorsun.

Ev sahibim 77 yaşında baktım sabah benimle beraber çıktı pazara :D zabıtalar 08:30 iş başı yapıyor onlar gelmeden alıp geliyorum dedi :D

Yahu diyorum çıkma ben alır getiririm kiradan düşeriz :hehe:

oguzedr
21-04-2020, 09:04
https://i.hizliresim.com/vWOGTM.jpg (https://hizliresim.com/vWOGTM)

15 gündür şu maske için kaç defa istek yaptık bilmiyorum. Devlet gönderene kadar belediyemiz saolsun gönderdi ����

_opeth
21-04-2020, 09:49
Ev sahibim 77 yaşında baktım sabah benimle beraber çıktı pazara :D zabıtalar 08:30 iş başı yapıyor onlar gelmeden alıp geliyorum dedi :D

ahaha mantıklı :D

_opeth
21-04-2020, 09:53
bu arada petrol fiyatları talep azaldığından dip yaptı hatta teksas'ta depolar dolduğundan kuyuları kapatmayı bile planlıyorlar.

Aynı zamanda Almanya Çin'e virus konusunda fatura çıkardığı filan yazıyor haberlerde.

3. Dünya Savaşı'na doğru yol alıyoruz sanki...

imprezaWRC
21-04-2020, 10:37

Marketten 3 parça şey alıyorsun minimum 100 TL tutuyor. Sonra soruyorsun kendine, yahu ben ne aldım da bu kadar tuttu. Süt, yoğurt, peynir, tereyağ alıyorsun, her birinden 1 tane alsan ve en küçüğünü alsan minimum 50 TL oluyor. Tek tek mi alacağım, almışken sütten 2,3 adet alayım diyorum, mutlu mesut kasaya gidiyorum, adam bana ev taksidi gibi birşey söylüyor boş boş bakışmaya başlıyoruz.

Bugün de sms ile doğalgaz faturası geldi. Bana geçen ay 440 TL gelmişti. Bu ay neredeyse hiç kullanmadık bile, 641 TL fatura oluşturmuşlar. Ya yazıklar olsun, kargo şirketinde çalışan adamın canı patlıcan, bu doğalgaz, su ve elektrikte çalışanların canı can değil mi. Adamlar hergün apartmanlara girip çıkıyor, bunlar ayda 1 gözüküyorlar onda da kıyas fatura diye birşey icat ettiler.Hakikaten diyecek hiçbirşey bulamıyorum, fazla fazla aldıkları haram zıkkım olsun.

XoR
21-04-2020, 10:43
Marketten 3 parça şey alıyorsun minimum 100 TL tutuyor. Sonra soruyorsun kendine, yahu ben ne aldım da bu kadar tuttu. Süt, yoğurt, peynir, tereyağ alıyorsun, her birinden 1 tane alsan ve en küçüğünü alsan minimum 50 TL oluyor. Tek tek mi alacağım, almışken sütten 2,3 adet alayım diyorum, mutlu mesut kasaya gidiyorum, adam bana ev taksidi gibi birşey söylüyor boş boş bakışmaya başlıyoruz.

Bugün de sms ile doğalgaz faturası geldi. Bana geçen ay 440 TL gelmişti. Bu ay neredeyse hiç kullanmadık bile, 641 TL fatura oluşturmuşlar. Ya yazıklar olsun, kargo şirketinde çalışan adamın canı patlıcan, bu doğalgaz, su ve elektrikte çalışanların canı can değil mi. Adamlar hergün apartmanlara girip çıkıyor, bunlar ayda 1 gözüküyorlar onda da kıyas fatura diye birşey icat ettiler.Hakikaten diyecek hiçbirşey bulamıyorum, fazla fazla aldıkları haram zıkkım olsun.

Elektrik faturası 3000'den 1700'e düştü evde bir bayram havası :hehe:

Evde uzun zamandır oturan yoktu. Biz Ekim 2019'da taşındığımız için geçmiş dönem ortalaması oluşturamıyorlar. Her ay kafasına göre yazıp kaçıyorlar :)

Mayıs ola hayrola :D

https://i.hizliresim.com/tS4xpU.jpg (https://hizliresim.com/tS4xpU)

imprezaWRC
21-04-2020, 11:02

Ahahaha, pis fırsatçı :D :D

onursumer
21-04-2020, 11:11

abi fiyatlar şaka gibi bugun annemin ve benim eve eksikler vs genel bi alışveriş yaptım inan tam 1 araba fazlası yok yani 700tl tuttu yani ev başına 350

kasap a uğradım donduruculuk vs birazda et alim dedim 350tl de o hayırlı işler

paranın gerçekten hiç değeri kalmadı

ghibli06
21-04-2020, 11:16
abi fiyatlar şaka gibi bugun annemin ve benim eve eksikler vs genel bi alışveriş yaptım inan tam 1 araba fazlası yok yani 700tl tuttu yani ev başına 350

aynen aynen, bir araba doldur 1.000 tl den aşağı değil hem de gross markette... maske kurnazlarıyla uğraşacaklarına, çaktırmadan halka geçirilen gıdalara da yazsınnnlar ceza, zaten virüs korkusuyla fiyata bile bakmadan alıp koyuyoruz sonra kasada şok oluyoruz...

Shadow_Dancer
21-04-2020, 11:31
1 kalıp beyaz peynir 38 lira...

stlegal
21-04-2020, 11:39
[QUOTE=XoR;8648932]Elektrik faturası 3000'den 1700'e düştü evde bir bayram havası :hehe:

Evde uzun zamandır oturan yoktu. Biz Ekim 2019'da taşındığımız için geçmiş dönem ortalaması oluşturamıyorlar. Her ay kafasına göre yazıp kaçıyorlar :)

kanka telefon ne kullanıyosun..

mahalle yanarken ****** saçını tararmış...

imprezaWRC
21-04-2020, 11:40

Etin fiyatı zaten altınla yarışır hale gelmiş. Kıyma alıp kasaya gidince soyulduğumu düşünüp adamın bana uzattığı pos cihazını bir an silah gibi gördüm :D :D Zannedersin kobe eti aldık (hiç almışlığım yok :D )
Acaba bu marketler, kasaplar da mı kıyaslama yapıyor. Geçen hafta siz 200 TL'lik alışveriş yaptınız; bu sefer eliniz kolunuz daha fazla gözüküyor size bir 400 TL yazalım mı diyorlar. Ferman gibi bir fatura çıkıyor; rulo yapsam evdeki tuvalet kağıdı yanında küçük kalır. Bazı ürünlerin ambalajında altın mı kullanıyorlar acaba?

imprezaWRC
21-04-2020, 11:41
1 kalıp beyaz peynir 38 lira...

O yine iyi, sen birde kendini nimetten sayan marketçiklere bir git fiyatları gör. En az x2.

imprezaWRC
21-04-2020, 11:43
Elektrik faturası 3000'den 1700'e düştü evde bir bayram havası :hehe:

https://i.hizliresim.com/tS4xpU.jpg (https://hizliresim.com/tS4xpU)

Olm siz elektriği toptan alın daha ucuza gelir. Belli ki perakende size yaramıyor. Bu ne amk. (Arabada Maske Kullan)

Shadow_Dancer
21-04-2020, 11:44
O yine iyi, sen birde kendini nimetten sayan marketçiklere bir git fiyatları gör. En az x2.

Migrostan ötesine gitmiyoruz valla, eskiden bimden felanda aldıgım şeyler vardı ama kaliteyi aşırı düşürdüler. O yüzden migrostan alıyorum artık herşeyi.

Dün evin temel ihtiyaçları için girdim 700ü verdim çıktım. Allah bugünümüzü aratmasın.

XoR
21-04-2020, 11:47
Olm siz elektriği toptan alın daha ucuza gelir. Belli ki perakende size yaramıyor. Bu ne amk. (Arabada Maske Kullan)

Günlük ortalamaya göre yazıyorlar ama bizim taksi hep gece tarifesinde :D

XoR
21-04-2020, 11:50
kanka telefon ne kullanıyosun..

mahalle yanarken ****** saçını tararmış...

Huawei P30 Lite abi çok memnunum :)

stlegal
21-04-2020, 11:52

bendede vardı hayatımda kullandığım en iyi androidi

imprezaWRC
21-04-2020, 11:55
Migrostan ötesine gitmiyoruz valla, eskiden bimden felanda aldıgım şeyler vardı ama kaliteyi aşırı düşürdüler. O yüzden migrostan alıyorum artık herşeyi.

Dün evin temel ihtiyaçları için girdim 700ü verdim çıktım. Allah bugünümüzü aratmasın.

Bende mecburen migros'tan alıyorum. Bir sefer hanım daha iyidir dedi diye macro'ya gittim, bir daha tövbe gitmem. Hem aradığım herşeyi bulamadım hem de girdik pardon o bana girdi artık diye 1 seferlik alışverişi yaptım. Sinir küpü olarak eve geldim.

Geçen hafta annemlere birşeyler almak için migrosa gitmiştim. Kasa kuyruğunda mesafeli dururken 60+ bir teyze sepeti ile beni ittirmeye çalışınca benim sigorta orada atıverdi.
Teyzeye ne yapıyorsun, sosyal mesafe dedikçe teyze sağolsun bana ilçenin istatistiklerini vermeye başladı. Efendim neymiş 30 kişide corona varmışmış. Sayı az geldi zaar, atmış kendini dışarı, sosyal mesafe de umrunda değil.

stlegal
21-04-2020, 11:58
Bende mecburen migros'tan alıyorum. Bir sefer hanım daha iyidir dedi diye macro'ya gittim, bir daha tövbe gitmem. Hem aradığım herşeyi bulamadım hem de girdik pardon o bana girdi artık diye 1 seferlik alışverişi yaptım. Sinir küpü olarak eve geldim.

Geçen hafta annemlere birşeyler almak için migrosa gitmiştim. Kasa kuyruğunda mesafeli dururken 60+ bir teyze sepeti ile beni ittirmeye çalışınca benim sigorta orada atıverdi.
Teyzeye ne yapıyorsun, sosyal mesafe dedikçe teyze sağolsun bana ilçenin istatistiklerini vermeye başladı. Efendim neymiş 30 kişide corona varmışmış. Sayı az geldi zaar, atmış kendini dışarı, sosyal mesafe de umrunda değil.

sizin orda file market varmı bir tık iyyiidir

XoR
21-04-2020, 11:59

Geçen hafta yaşadığım Macro & Migros macerasını yazayım :)

Hanım diet yapıyor istediği spesifik ürünler (anason, çubuk tarçın, rezene tohumu vs) ve avokado vardı. Spesifik ürünler için Macro'ya gittim gittiğimde baktım avokado da var alayım dedim ki 1 tane lazımdı zaten sadece :) 12 liraydı tanesi aldım çıktım. Tam arabaya binecem telefon geldi Migrosdan da sipariş geçti :D Macro Migros arası 500 metre falan :) Migrosa girdim birde ne göreyim aynı avokado 4 lira :D

Migros'dan 3 tane aldım geri Macro'ya gittim 12 liraya aldığımı iade ettim :)

stlegal
21-04-2020, 12:02

Hanım diet yapıyor istediği spesifik ürünler (anason, çubuk tarçın, rezene tohumu vs) ve avokado vardı. Spesifik ürünler için Macro'ya gittim gittiğimde baktım avokado da var alayım dedim ki 1 tane lazımdı zaten sadece :) 12 liraydı tanesi aldım çıktım. Tam arabaya binecem telefon geldi Migrosdan da sipariş geçti :D Macro Migros arası 500 metre falan :) Migrosa girdim birde ne göreyim aynı avokado 4 lira :D

abi şimdi şöyle söyliyim işim gereği sürekli alışveriş yapıyorum

bir ürün mesala migrosta 14 lira ordan onu aldım
ama başka bir ürün 24 lira
diğer markette 24 lira olan 20 lira ama 14 lira ürün ordada 20 lira..
Bu hesaba göre 400litre havuz kaç saatte boşalır..:)
Abi çok garip bir zamanda yaşıyoruz..

XoR
21-04-2020, 12:05

Körün tuttuğunu kesiciye soktuğu bir zaman diyelim :D

imprezaWRC
21-04-2020, 12:56
sizin orda file market varmı bir tık iyyiidir

Var ama bugüne kadar hep kemik suyu almak için girdim, diğer ürünlere hiç dikkat etmedim. Bir bakayım oraya da, sağolasın :)

imprezaWRC
21-04-2020, 12:59

Bu karşılaştırmayı ve hangisi daha uygunsa gidip oradan alalım muhabbetini normal zamanda zaten yapıyoruz ama sırf şu virüs moku yüzünden acele acele alışveriş yapıyorsun kasada da tebrik etmedikleri kalıyor.
Migros şöyle birşey yapsa mesela en azından bir nebze acısını unuturuz :D
400-700 TL arası tutar için mavi halı
700-1000 TL arası kırmızı halı
1000 TL üzerine altın varaklı kapı ve kırmızı halı koysunlar, kendimizi de bir mok zanneder çıkarız :D :D

imprezaWRC
21-04-2020, 13:05

Macro acımasızca seviyor. Kimisi de böyle sevilmeyi seviyor :D Ben o yanlışı 1 kere yaptım bir daha kafama silah dayasalar girmem oradan içeri. Bu arada, ben alışverişe başlayıp kasaya gidene kadar, el ele tutuşmuş zeytin tadımı yapan bir çift vardı. Dalaylama sanki ortada virüs mirüs yok :D :D Akşam zeytinle beraber fantazi mi yapacaklardı da o kadar uzun süre oradan ayrılamadılar bilemem tabi :D :D Her zaman ne alıyorsan git onu söyle al çık bitsin bu tadım işi :D :D
Zeytin ile bir test sürüşü yapmadıkları kalmıştı :D :D (efendim bu alcantara kaplı zeytinimiz, bu gerçek deri kaplı zeytinimiz, bu ısıtmalı zeytin :D :D )

Shadow_Dancer
21-04-2020, 13:10
Neyse konuyu dagıtmayalım, antropoza yaklaştıgımız iyice ortaya çıkmasın..neydik ne olduk aq..

Ome_RS
21-04-2020, 14:08

Bu müşteri çekmek için bazı ürünleri cazip göstermek için neredeyse her marketin yaptığı bir olay.
Ben aylık büyük alışveriş yapacağım ama 3 büyük marketi (aynı cadde üzerinde) dolaşıyorum. En son girdiğim marketten uygun olanları ala ala başa dönüyorum. yaklaşık 500-600 liralık alışverişte net 100-120tl fark ediyor. 30dk lık alışveriş 1 saate geliyor. Ben 1 saatte 120 lira kazanmadığım için bu yolu tercih ediyorum :)
yag, bebek bezi, mama, tuvalet kağıdı ve kozmetik - hijyen ürünleri fiyatta çok farkettiriyor.

stlegal
21-04-2020, 14:20
Bu müşteri çekmek için bazı ürünleri cazip göstermek için neredeyse her marketin yaptığı bir olay.
Ben aylık büyük alışveriş yapacağım ama 3 büyük marketi (aynı cadde üzerinde) dolaşıyorum. En son girdiğim marketten uygun olanları ala ala başa dönüyorum. yaklaşık 500-600 liralık alışverişte net 100-120tl fark ediyor. 30dk lık alışveriş 1 saate geliyor. Ben 1 saatte 120 lira kazanmadığım için bu yolu tercih ediyorum :)
yag, bebek bezi, mama, tuvalet kağıdı ve kozmetik - hijyen ürünleri fiyatta çok farkettiriyor.

bir ara bende böyle fena takmıştımama alışveriş cidden çooook uzun oluyor hergün dikkat etmek lazım bugün 1 tl yarın zam olabiliyor

Ome_RS
21-04-2020, 14:28
bir ara bende böyle fena takmıştımama alışveriş cidden çooook uzun oluyor hergün dikkat etmek lazım bugün 1 tl yarın zam olabiliyor

Abi her gün dikkat işin 2. boyutu. Ona gerek yok.
Aynı gün 3 market bile ciddi fark ettiriyor. İşi daha da hızlandırmak için evde alacak listesi yaz karşısını da 3 e böl.
1. markete gir ürüne bak yanına yaz 2. markette de aynısı yap sonra 3. markette listeye ve fiyatlara bakarak alısveriş yap. Daha uygun olanları dönüşte o marketlerden al eve git. dönüş yolunda 2. ve 3. markette ne alacağın belli olduğu için içeride kalma süresi max 5 dk oluyor.

ben listeyi ay başından dolaba yapıstırıyorum. Eksik oldukca ben hanım alınacakları yazıyoruz. hafta sonu da o listeyi alıp markete gidiyorum.

örnek:
https://i.hizliresim.com/yLa5Rm.jpg (https://hizliresim.com/yLa5Rm)

2jz
21-04-2020, 14:30
Elde avuçta var bir şekilde alıyoruz. Olmayanlara gerçekten zor şu dönem. Ne diyeceğimi de bilmiyorum. Aslında aklıma bir şey geliyor, diyeceğim ama dünyada hergün kaç çocuğun açlıktan öldüğü aklıma geliyor, onuda diyemiyorum.

Ya pazara gittim elma 6-10 lira arası satılıyor. Yüz ölçümü bizden 12 kat fazla olan Abd'den sonra dünyanın en büyük 2. elma üreticisiyiz. Türkiyede her sokağa 1 elma ağacı dikin 5 yıl sonra hepsi elma verir, ülkenin her yerinde yetişebiliyor. Toprakları bu kadar verimli olup, aç kalan başka ülke yoktur yani.

stlegal
21-04-2020, 14:36
Abi her gün dikkat işin 2. boyutu. Ona gerek yok.
Aynı gün 3 market bile ciddi fark ettiriyor. İşi daha da hızlandırmak için evde alacak listesi yaz karşısını da 3 e böl.
1. markete gir ürüne bak yanına yaz 2. markette de aynısı yap sonra 3. markette listeye ve fiyatlara bakarak alısveriş yap. Daha uygun olanları dönüşte o marketlerden al eve git. dönüş yolunda 2. ve 3. markette ne alacağın belli olduğu için içeride kalma süresi max 5 dk oluyor.

ben listeyi ay başından dolaba yapıstırıyorum. Eksik oldukca ben hanım alınacakları yazıyoruz. hafta sonu da o listeyi alıp markete gidiyorum.

örnek:
https://i.hizliresim.com/yLa5Rm.jpg (https://hizliresim.com/yLa5Rm)

teşekkür ederim en azından bu konularda tek benim olmadığımı öğrenmek çok güzel oldu çünkü ben hergün alışveriş yapıyorum çok fark ediyor..

mesala elektrikli diş fıtçam bozuldu netten 130 tlye bulabildim aldım dün migrosta 100tl.Hani baktığın zaman 30 tl nedir diyosunda bu zamanda çok ediyor

16EC813
21-04-2020, 14:53

benim ki de huawei p20 lite harbi çakma aypon yedi :D

emrullahkrtpe
21-04-2020, 15:21
Sokağa çıkma yasağını 4 güne bağladılar iyi yaptılar da bizim patron perşembe ve cumanın yerine 2 hafta boyunca 2 saat fazladan çalışma istediğini söyledi şimdi. Lafa gelince hak hukuk allah kitap demeyi çok iyi biliyor ama bu yaptığı ne hakka ne de hukuka sığar. Keyfi tatil yaptığımızı falan düşünüyor olsa gerek. Bilinçaltımda duvardan duvara vuruyorum kendisini elimden başka bir şey gelmiyor ahshagahag

_opeth
21-04-2020, 15:35
market işini file'de yapıyorum orda da sebze meyve biraz pahalı oluyor. Teyzemin alışverişini evinin önündeki mopaş ve bimden yapıyorum; keza anneminkini de bimden yapıyorum. Bim'i kısaca zengin ediyorum (file=bim). Bimde eğer meyve sebze bulursanız genelde uygun fiyatlı oluyor.

Filede dondurulmuş pekin ördeği bile satılıyor :D

arda35
21-04-2020, 16:19
Sokağa çıkma yasağını 4 güne bağladılar iyi yaptılar da bizim patron perşembe ve cumanın yerine 2 hafta boyunca 2 saat fazladan çalışma istediğini söyledi şimdi. Lafa gelince hak hukuk allah kitap demeyi çok iyi biliyor ama bu yaptığı ne hakka ne de hukuka sığar. Keyfi tatil yaptığımızı falan düşünüyor olsa gerek. Bilinçaltımda duvardan duvara vuruyorum kendisini elimden başka bir şey gelmiyor ahshagahag

Bir işveren olarak o kadar ufak hesaplar peşinde koşmuyorum. Lakin işverenler de sebil değil. Her hafta böyle 3-4 gün çalışmayla ne kadar idare edelim. Çalıştırmayacaklarsa yarım ağız yapmasınlar, aciliyeti olmayan tüm sektörleri bir süreliğine durdursunlar. Herkes ona göre başının çaresine baksın.

Hem istihdam devam etsin, hem az buçuk vergi-prim gelsin ya da tahakkuk etsin, hem de evde kal Türkiyem. Öyle bi dünya yok valla.

ghibli06
21-04-2020, 17:18
Bir işveren olarak o kadar ufak hesaplar peşinde koşmuyorum. Lakin işverenler de sebil değil. Her hafta böyle 3-4 gün çalışmayla ne kadar idare edelim. Çalıştırmayacaklarsa yarım ağız yapmasınlar, aciliyeti olmayan tüm sektörleri bir süreliğine durdursunlar. Herkes ona göre başının çaresine baksın.

Hem istihdam devam etsin, hem az buçuk vergi-prim gelsin ya da tahakkuk etsin, hem de evde kal Türkiyem. Öyle bi dünya yok valla.

aynen, adam çıkartma, iş yapma, tahsilat hakediş vs yapma ama elemanlarının tüm haklarını ver... nasıl olacak bu iş? elemana 1.100 tl batan şirkete 'git alabiliyorsan kredi al!!!' bu devirde kimse patronuna kızmasın...

Strich Acht
21-04-2020, 17:18
iş için şehirlerarası seyahat için ne gerekli, istanbul'a gitmem gerekecek sanırım yasaktan önce veya hemen sonra?

2jz
21-04-2020, 17:41
DÜnyada yaşanan salgınların grafiksel hali.

https://www.youtube.com/watch?v=okER9evZlZU

Dünya nüfusunun grafiksel hali.

https://pbs.twimg.com/media/BYbXymQCMAAgdXZ.png

Bazı salgınlar neredeyse dünya nüfusunun tamamına yakınını alıp götürmüş. Tüm devletlerde dünyanın bir ucundan bir ucuna her türlü saldırıyı yapabilecek askeri sistemler mevcutken, böyle bir salgında bile hala elimiz kolumuz bağlı kalıyor.

akay
21-04-2020, 17:59

selamlar, bodrumda toplam 17 yoğun bakım yatağı var, sağlıklı günler.

XoR
21-04-2020, 18:35
selamlar, bodrumda toplam 17 yoğun bakım yatağı var, sağlıklı günler.

Allah yatırmasın sağlıklı günler dilerim

Ormanci
23-04-2020, 08:33
Bakana dün bu İstanbul ölüm sayıları ile ilgili soru sordular, il dışına cenaze göndermiyoruz şu tarihten beri, ondan dedi... Toplam ölüm sayısına bakmak lazım dedi. Kendi içinde mantıklı bir açıklama gibi duruyor ama ölüm sayılarına genel itibariyle inanmıyoruz tabi.

Daha önce Yılmaz Özdil'in dikkat çektiği rakamlar muhabbetiyle ilgili olarak birkaç kişi de yazdı, hatta rebel de dedi ki Fatih gibi dangalakların bilmediği bi bilim var, istatistik diye... İstatistik, gerektiğinde çok güzel manipülasyon ve yalan bilgi aracılığı için kullanılır. İstatistik bilenler bunu da çok net bilir. Bir istatistik verisi verirken bazı detayları, veya buna bağlantılı diğer istatistikleri vermezseniz, elinizde ilk baktığınız tabloda aynı rakamlar olmasına rağmen çok farklı veriler elde edersiniz. Bu yüzden istatistiğe "yalan bilimi" de derler :)

Herneyse, amacım bunun üzerinden bir tartışma yaratmak değil de fikrimi söylemekti... Özdil'den de nefret ediyorum ayrı konu :D

Bunun haricinde, gündem olarak anlamadığım bir durum ise Avrupa'da bazı ülkelerin "normale dönüş" açıklamaları.

Örneğin Avusturya, Almanya diyor ki, efendim ay sonundan itibaren şunlar şunlar açılacak, toplu taşımada maske kullanımı zorunlu...

Eee? O zaman ya bugüne kadar yaşadıklarımız hikayeydi, ya da siz bu durumu hafife alıyorsunuz.

Daha önceleri de fikirlerini yazdığım, danıştığım doktor arkadaş diyor ki, ekonomik olarak ülkeler zaten bu kadar duramıyor, bir şekilde sistemi çalıştırmak zorunda kalıyorlar... Tamam diyorum peki 2.dalga olmayacak mı bu durumda... Bu kadar şeyden sonra artık olmaz diyor. Çünkü bulaşma hızı baya bir yavaşlıyor diyor millet dışarı çıkmayınca, sokağa çıkma yasağı vs. ile...

Şuna benzetti, mesela Ocak-Şubat'ta çocuklarda influenza salgını vardı. Bir süre sonra doktora başka bir gidişte doktor bize "okula yollayabilirsiniz, influenza bitti" dedi. Ona benzetti, doktor sonuçta %100 bittiğini bilmiyor ancak ellerine gelen vaka sayılarına bakıldığında salgının artık "salgın" olmaktan çıktığını, vakaların da hiç bir zaman eskisi gibi artamadığını, eldekilerin iyileştirildiğini söylüyor.

Bu ülkelerdeki durumu da bununla açıkladı. Bizdeki bayram sonrası planlama da bu olabilir, ha ama ben halen biraz erken olduğunu düşünüyorum. Çünkü atıyorum bi Almanya gibi başarılı değiliz bence.

ABD'ye bakmayın zaten hikaye... Geçende Altaylı'nın yine bir yazısı vardı, biz buradaki CNN'i şikayet ederken adamlar orada trollük yapıyorlar, Türkiye'de vaka sayıları ölüm sayıları gizleniyor diye.. Adamların dünyanın bir numarası olmak istemediği tek konu bu virüs oldu heralde :D Trump çok bozuluyor ABD birinci sırada deyince :D Ulan bizde sayı gizlense de günde 30 bin kişi ölmüyor...

Ölüm sayılarına ben de inanmıyorum, çoğumuz da inanmıyoruz zaten de, şöyle bi iyi yön var, yoğun bakım sayıları da düşük, sağlık sistemi patlamamış vaziyette. Yine Bakan diyor ki, başlarda evde kalın gelmeyin vs derken, şimdi en ufak semptomda gelin diyebiliyoruz diyor. Bunlar yine az buçuk da olsa olumlu tablolar.

Bir de bir şansımız, şu ufak tefek tedavi yöntemlerinin zamanlama itibariyle bizde deneniyor, kullanılıyor olması. Bu da biraz etki etti diye düşünüyorum.

Ancak bayram sonrası "tamam devam ediyoruz" demek bizde 2.dalga yaratmaz inşallah.

Hoş, başından beri şu evde kal muhabbeti ile bile şu AKP'li amcanın söylediği şeyi söylemek istiyorum, hiç bişey olmasa bile en azından bişeyler olmuş olabilir, ha geçen hafta iyi zıçtık ama bakalım, inşallah ölümleri, vakaları fırlatmamıştır...

Ha bu arada bir şey daha mesela, inanmak istemediğimiz sürece bir sürü şey bulabiliriz. Mesela test sayısı ve yapılan şehir muhabbeti var. Onları da açıklayın diyorlar. Bazıları diyor ki "testleri İstanbul'da yapmıyorlar". Söylemek istediğim bu, Yılmaz Özdil'in yazdığı ve yaptığı da bu. Bilemeyiz, bilmiyoruz, şüphemiz var, doğrudur, ama direkt olarak iki rakama bakıp "aha bundan, görüyorsunuz" diyemezsin. %50 şansı var, ya tutarsa hesabı.

Ormanci
23-04-2020, 08:41
DÜnyada yaşanan salgınların grafiksel hali.

https://www.youtube.com/watch?v=okER9evZlZU

Dünya nüfusunun grafiksel hali.

https://pbs.twimg.com/media/BYbXymQCMAAgdXZ.png

Bazı salgınlar neredeyse dünya nüfusunun tamamına yakınını alıp götürmüş. Tüm devletlerde dünyanın bir ucundan bir ucuna her türlü saldırıyı yapabilecek askeri sistemler mevcutken, böyle bir salgında bile hala elimiz kolumuz bağlı kalıyor.

Geçende bi doktor veya ekonomist bununla ilgili benzer verileri açıklayıp güzel bi yorum yapmıştı.

Bundan sonra dünyada bir sürü şey değişecek, teknolojini kullanımı, insanların birbirleri olan ilişkileri, alışveriş düzenleri bile değişebilir dedi. Ülkeler silahlanma bilmemne yerine bu işlere yoğunlaşmak zorunda kalacak falan dedi. Bizim gibi ülkeler falan pek yapmaz ayrı konu da... Örneğin TLC'de gördüm, Hong Kong'da bir birim var, adamlar salgınları, mikropları, virüsleri falan araştırıyor paso, her gün çıkıp atıyorum kuşları takip ediyorlar, dışkılarından virüs testi yapıyorlar falan filan.. Bu şekilde çalışırsan ilacı da bulursun, salgını kesmenin yöntemini de... Acilen böyle bişey lazım da, bizde o akıl nerdeeeeeeeeeee....

Cehapeli belediyeler bi *** yap(a)masın diye uğraşsın bizimkiler anca...

Ormanci
23-04-2020, 08:48
İTO'dan üretime devam eden firmalar için maske talep formu sorulmuştu, linkini atayım;

https://www.ito.org.tr/tr/duyurular/detay/uretime-devam-eden-firmalar-icin-maske-talep-formu

Bu arada, çeşitli sektör temsilcileri ile birkaç defa Zoom üzerinden toplantılar yaptık, adamların çoğunluğu AKP'li olmasına rağmen, haliyle hepsi şu anda sövüyor, yardım gelmiyor diyor, krediye ulaşamıyoruz diyor. Bankalara "tavsiye" vermeyle olmuyor diyorlar.

Kısa Çalışma Ödeneği işi bile belli değildi, onu bi nebze çözmüşler, şimdilik tüm başvuruları kabul edip, daha sonra inceleme yapıp, şartları uymayanlardan tahsil edeceklermiş...

Toplantılarda çok şiddetli dile getirmeseler de, üyesi oldukları watsap gruplarında bazı "yetkililer" orada olmayınca daha rahat konuştular :) Bu salgının ağır siyasi sonuçları olacak diyorlar hep. Adamlar nasıl gidecek, gitmezler vs deniliyordu, salgın iplerini çeker mi ne dersiniz :)

KÖROĞLU
23-04-2020, 08:57
vefat durumları haricinde bu olay aslında iyi de oldu, her şeyi çabuk tüketen bir toplumduk salgın öncesi, şimdi özgürlüğün, istediğin gibi hareket edebilmenin aslında ne kadar kıymetli olduğunu anlıyoruz. En azından akıllı olanlar bunu anlıyor, arkadaşlık şu bu kavramların da aslında ne kadar boş olduğunu, insanın önce ailesi ve kendisi için var olduğunun bir kanıtı oldu bu durum adeta. Bu olaydan çıkarılacak tonla ders var, örneğin tasarruf edip biraz birikim yapmak lazımmış, hesaplarında bol sıfırları olanlar bunu anlamaz ama kazandığı ile hayatını idame ettirenler gayet net anlayacak.

Salgın sonrası şahsi beklentime gelirsek millet çılgın gibi sağa sola dadanacak, avm ler dolacak, oteller dolacak.
Bunlar ekonomi için iyi gelişmeler olsa da sağlık açısından tehditkar geliyor bana.

Bu yüzden bu iş bitti deseler de kendi sosyal izolasyonumu uzunca bir süre devam ettirmeyi düşünüyorum.

GokhanRS
23-04-2020, 09:56
Çin söylediği zaman dalga geçmişlerdi. Enteresan şekilde sigara kullananlardan yakalanma oranı düşük demişti.

Fransız uzmanlardan carpıcı sigara araştırması! Corona hastalarına nikotin bandı uygulayacaklar - Dunya haberleri (https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/fransiz-uzmanlardan-carpici-sigara-arastirmasi-corona-hastalarina-nikotin-bandi-uygulayacaklar-5768051)

Ormanci
23-04-2020, 11:35
Çin söylediği zaman dalga geçmişlerdi. Enteresan şekilde sigara kullananlardan yakalanma oranı düşük demişti.

Fransız uzmanlardan carpıcı sigara araştırması! Corona hastalarına nikotin bandı uygulayacaklar - Dunya haberleri (https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/fransiz-uzmanlardan-carpici-sigara-arastirmasi-corona-hastalarina-nikotin-bandi-uygulayacaklar-5768051)

Allah allaaaaahh... Yav tam bi Sözcü haberi dicem... Bugüne kadar da elli kere yanlış denilenler doğru, doğru denilenler yanlış çıktı. Bilemedim şimdi...
Çatır çatır sigara kötü geliyor, riskinizi artırıyor diyorlar... Neye uyacağımızı şaşırdık ya, lanet olsun, devamlı bi güncelleme geliyor.

GokhanRS
23-04-2020, 11:43
Allah allaaaaahh... Yav tam bi Sözcü haberi dicem... Bugüne kadar da elli kere yanlış denilenler doğru, doğru denilenler yanlış çıktı. Bilemedim şimdi...
Çatır çatır sigara kötü geliyor, riskinizi artırıyor diyorlar... Neye uyacağımızı şaşırdık ya, lanet olsun, devamlı bi güncelleme geliyor.

Sigara öldürür ama corona virüs hücrelerini de insanı öldürdüğü gibi öldürüyor denmişti çinden bir doktor tarafından sonra o doktor hakkında soruşturma açıldı diye haber çıkmıştı.

Şimdi bu sözcü haberi de sözcüye ait değil.

French researchers to test nicotine patches on coronavirus patients | World news | The Guardian (https://www.theguardian.com/world/2020/apr/22/french-study-suggests-smokers-at-lower-risk-of-getting-coronavirus)

Ormanci
23-04-2020, 11:45
Sigara öldürür ama corona virüs hücrelerini de insanı öldürdüğü gibi öldürüyor denmişti çinden bir doktor tarafından sonra o doktor hakkında soruşturma açıldı diye haber çıkmıştı.

Şimdi bu sözcü haberi de sözcüye ait değil.

French researchers to test nicotine patches on coronavirus patients | World news | The Guardian (https://www.theguardian.com/world/2020/apr/22/french-study-suggests-smokers-at-lower-risk-of-getting-coronavirus)

İlginç valla... Gerçi o zaman Türklere hiç bişey olmaması lazım ya, baca gibi sigara içen çok :)

GokhanRS
23-04-2020, 11:49
Elektronik sigaramın nikotin oranını arttırsam mı diye düşünüyorum Ahahah. Yatırım tavsiyesi değildir! Diye not ekliyim :)

GokhanRS
23-04-2020, 12:00
Bu iki saçma haberi paylaştım diye kimse ciddiye almasın. Sigara öldürür bu çok net.

Bu haberleri tütün endüstrisi birilerini fonlayıp yaptırıyor olabilir.

Ancak tesadüf olabilir ama bu virüsü kapan genç kesimin sadece %4-5 civarı sigara kullananlar. İncelerler illaki bu konuyuda. Bekleyip göreceğiz.

fasterhan
23-04-2020, 12:04
neyse konu değiştireyim.
Kardeşime alacam ve ***** parası benden çıkacağı için F/P ürünü olması lazım (yani kısaca ucuz olması gerekli :D )
şimdi ne diyosunuz Huawei P30 Lite mı - xiaomi redmi note 8 pro mu hangisini alalım ? Bide en ucuz olarak nerden alalım :D :D

stlegal
23-04-2020, 12:18
neyse konu değiştireyim.
Kardeşime alacam ve ***** parası benden çıkacağı için F/P ürünü olması lazım (yani kısaca ucuz olması gerekli :D )
şimdi ne diyosunuz Huawei P30 Lite mı - xiaomi redmi note 8 pro mu hangisini alalım ? Bide en ucuz olarak nerden alalım :D :D

kesinlikle p30 lite almalısın

Ormanci
23-04-2020, 12:57
Bu iki saçma haberi paylaştım diye kimse ciddiye almasın. Sigara öldürür bu çok net.

Bu haberleri tütün endüstrisi birilerini fonlayıp yaptırıyor olabilir.

Ancak tesadüf olabilir ama bu virüsü kapan genç kesimin sadece %4-5 civarı sigara kullananlar. İncelerler illaki bu konuyuda. Bekleyip göreceğiz.

Büyük ihtimal, abi bunu gerçekten keşfetseler de yayınlatmazlar yav :D

dorukky
23-04-2020, 14:17
Lokanta restoranlar muafmı acık bugun hepsi

TarikS
23-04-2020, 14:19
Ancak bayram sonrası "tamam devam ediyoruz" demek bizde 2.dalga yaratmaz inşallah.

Hoş, başından beri şu evde kal muhabbeti ile bile şu AKP'li amcanın söylediği şeyi söylemek istiyorum, hiç bişey olmasa bile en azından bişeyler olmuş olabilir, ha geçen hafta iyi zıçtık ama bakalım, inşallah ölümleri, vakaları fırlatmamıştır...

Tam 2 hafta oluyor yarın akşam 10 Nisan felaket gecesi sonrası. Enfeksiyoncu doktor arkadaşlar 5-6 günde tabelaya yansır sonuçlar diyordu, çok şükür hiç zıplama görmedik

Sokağa çıkan kimse hasta veya taşıyıcı falan değildi heralde. Yoksa Trump gelse felaketin sonuçlarını gizleyemezdi, hastanelerde yer kalmaması lazımdı

250bin kişi çıktı alışveriş yaptı desek 1'e 16 yayılma hızı var demişti bakan, 4 milyon enfektemiz olması lazımdı bugüne. Test yapılıp teşhis konulmasa dahi dediğim gibi hastanelerde kuyruk olması gerekti

Kafada deli sorular :D

Günkut
23-04-2020, 14:48
Tam 2 hafta oluyor yarın akşam 10 Nisan felaket gecesi sonrası. Enfeksiyoncu doktor arkadaşlar 5-6 günde tabelaya yansır sonuçlar diyordu, çok şükür hiç zıplama görmedik

Sokağa çıkan kimse hasta veya taşıyıcı falan değildi heralde. Yoksa Trump gelse felaketin sonuçlarını gizleyemezdi, hastanelerde yer kalmaması lazımdı

250bin kişi çıktı alışveriş yaptı desek 1'e 16 yayılma hızı var demişti bakan, 4 milyon enfektemiz olması lazımdı bugüne. Test yapılıp teşhis konulmasa dahi dediğim gibi hastanelerde kuyruk olması gerekti

Kafada deli sorular :D

Got korkusundan hastaneye gitmeyipte evde antibiyotik,katarin vs içen insanımız çok fazla.

Bence bununda etkisi vardır, ek olarak zatüre , soğuk algınlığı al bu ilaçları iç kendini kontrol et hayde eve bence olay böyle.

Ölüm yakınken alıyorlar hastaneye. Direk yoğun bakım.

denizhandinc
23-04-2020, 16:34
her dısarıya cıkana her nefes alana virus bulasacak diye birsey yok

Ormanci
23-04-2020, 20:22
her dısarıya cıkana her nefes alana virus bulasacak diye birsey yok

Tabi öyle de, o Cuma şans çok zorlandı...

Yoksa havadan bulaşması söz konusu olurdu, komple yanardık da, dediğim gibi, o gün şansını birçok kişi baya bi zorladı.

Eğer ciddi ciddi buna bağlı vaka sayısında zıplama olmadıysa iyidir.

Ormanci
23-04-2020, 20:23
Got korkusundan hastaneye gitmeyipte evde antibiyotik,katarin vs içen insanımız çok fazla.

Bence bununda etkisi vardır, ek olarak zatüre , soğuk algınlığı al bu ilaçları iç kendini kontrol et hayde eve bence olay böyle.

Ölüm yakınken alıyorlar hastaneye. Direk yoğun bakım.

Bakan artık bu noktayı geçtik, semptom görür görmez gelin diyordu dün güya da, uygulamaya bakmak lazım tabi.

edemirbas
23-04-2020, 21:22
Bakanlığın uygulaması çıktığında 3-4 vaka gözüküyordu bizim mahallede (o tarihlerde vaka haritasını paylaşmışlardı) o sıra düşük riskli bölgeydi, bugün çok riskliye döndüğünü farkettik, hayırlısı

M_PROJECT
23-04-2020, 21:41
Corona'nin amk, yeter lan !

_opeth
23-04-2020, 22:26
ABD'de iş yerlerini açın protestosunda ne kadar salaklar filan diyordum da işin aslı tam olarak o değilmiş sanırım. Bu sarı kafa 1200$ yardımı yapıyormuş ama mortgage kredileri durdurulmamış ondan dolayı da "bu para neremize yeter" durumu varmış. Orada yaşayan arkadaşlar daha doğrusunu söyleyecektir.

Gko
24-04-2020, 00:36
ingilterede işletme sahiplerine 10.000 pound yardım yapılıyo şuan, başvuru ile.

ES353
24-04-2020, 00:47
Herkesi hastanede tedavi etmiyorlar. Corona pozitif çıkan ama hafif semptomları olanları evde bir odaya kendinizi tıkayın ve ilaçlarınızı için diyip, eve gönderiyorlar. Hatta evde bunları yapıp, biraz daha durumu kötüleşip, hastaneye gittiğinde, serum takıp geri gönderiyorlar. Bu anlattığımı yaşayan tanıdığım var.

Patisever
24-04-2020, 09:27
İtalyada arkadasim bir hafta önce dedi boston ve vuhanda ortak üretildiğine dair yakalananlar oldu emin değillr dün yine yazmiş kesinleşti yani arkadasin demesine göre amarika çin yaymıs bilerek fbi videosunuda atti bana

M_PROJECT
24-04-2020, 16:43
ABD'de iş yerlerini açın protestosunda ne kadar salaklar filan diyordum da işin aslı tam olarak o değilmiş sanırım. Bu sarı kafa 1200$ yardımı yapıyormuş ama mortgage kredileri durdurulmamış ondan dolayı da "bu para neremize yeter" durumu varmış. Orada yaşayan arkadaşlar daha doğrusunu söyleyecektir.

Dogru, 2018-2019 senesi icinde vergisini odeyen herkesin hesabina 1200$ yatti ama neye yetecek, mortgage erteleme yok, diger borclara dair erteleme yok. Kar gostermis siirketin varsa 1200$ bile yok (ny icin konusuyorum).

2018-2019 senesinde vergi odemediysen de maliye uzerinden basvuru aliyorlar. Gerci 2.bir yardim daha gelecek deniyor ama...

sekizsilindir
26-04-2020, 11:42
https://youtu.be/3AMh5E2aT0Y

EREN34
26-04-2020, 12:25
Wuhan'da bugün itibari ile vaka kalmadığı açıklandı.

_opeth
26-04-2020, 15:34
İsveç'ten bir vatandaşı getirmek için once konsolosluk 26bin dolar istiyor, sonra ücretsiz olarak uçak kalkıp vatandaşı alıyor. Maske hâlâ yok ama saga sola gönderilmeye devam ediyor biz de gidip parasını verip almak zorunda kalıyoruz ve ülkede maske sıkıntısı olmadığını bbc'den öğreniyoruz. Sürekli pr üzerine calisan ülke olup çıktık ulkemde kendimi azınlık gibi hissediyorum.

_opeth
26-04-2020, 15:56
https://youtu.be/VQ2aUMvT5Pk

Arkadaşı begenmiyorsunuz ama olurda hasta olursanız yasayacaklariniz bu ve benzeri şeyler olacak. Tamamlayıcı sağlık sigortası olanlar varsa da kapsamaya girip girmediğini incelesinler yoksa para lazım

8.000rpm
26-04-2020, 23:22
Mayıs ayı sonunda istesek de istemesek de , sağlık koşulları gerçekten (ama gerçekten) iyileşse de iyileşmese de normalleşme kararları alınacak
aşama aşama sektörler aktive edilecek
Haziran ayı geçiş ayı olacak
hedef Temmuz ayı içinde neredeyse tamamen normalleşme olacak
tabi bu virus kontrol altına alındı , herşey yolunda , artık tehlike geçti anlamına gelmiyor
daha da sıkıntılı günlere geçeceğiz , yani hareket-aksiyon-çalışma vs.vs. başlatılacak
bu durumda insanlar istese de istemese de dışarı çıkacak , diğer insanlarla bugünlerde olduğundan çok daha fazla muhatap olmak zorunda kalacak (kalacağız)
herkesi kendi tedbirlerini daha da sıkı şekilde alması gerektiği söylenecek
ama hareket başlatıldığı için bazı şeylere mecbur kalacağız arkadaşlar
ama bu mecburen yapılacak

"öngörü"ler değil , "haberler" şimdilik bu şekilde

emrhn28
26-04-2020, 23:27
Şuan caddemde trafik var, herkes dışarı çıkmış. Sokakta grup grup yürüyüşe çıkanlar mevcut, virüs falan hikaye bizim insanımıza.

ghibli06
26-04-2020, 23:30
Mayıs ayı sonunda istesek de istemesek de , sağlık koşulları gerçekten (ama gerçekten) iyileşse de iyileşmese de normalleşme kararları alınacak
aşama aşama sektörler aktive edilecek
Haziran ayı geçiş ayı olacak
hedef Temmuz ayı içinde neredeyse tamamen normalleşme olacak
tabi bu virus kontrol altına alındı , herşey yolunda , artık tehlike geçti anlamına gelmiyor
daha da sıkıntılı günlere geçeceğiz , yani hareket-aksiyon-çalışma vs.vs. başlatılacak
bu durumda insanlar istese de istemese de dışarı çıkacak , diğer insanlarla bugünlerde olduğundan çok daha fazla muhatap olmak zorunda kalacak (kalacağız)
herkesi kendi tedbirlerini daha da sıkı şekilde alması gerektiği söylenecek
ama hareket başlatıldığı için bazı şeylere mecbur kalacağız arkadaşlar
ama bu mecburen yapılacak

"öngörü"ler değil , "haberler" şimdilik bu şekilde

aynen katılıyorum, geçen hafta yazmıştım, bayramla beraber herşey koontrol altında denecek, şu an ortalama 100 ölü 3-4bin vakada kalmamızın tek sebebi kısıtlı olsa da tecrit, izolasyonu kaldırırsak durumun nasıl olacağı belirsiz ayrıca merkez bankasında döviz iyice azaldı, turizm olmazsa durum ekonomik çöküşe doğru gider, fabrikalar vs bir an önce açılmak istenecek, Oyak Renault sanırım haftaya açılacakmış... şu anda ateşle oynuyoruz, ya 30-40 bin ölü verelim kalanı kurtaralım diyorlar ya da son kumarı oynuyorlar...

skaratas2
26-04-2020, 23:38
aynen katılıyorum, geçen hafta yazmıştım, bayramla beraber herşey koontrol altında denecek, şu an ortalama 100 ölü 3-4bin vakada kalmamızın tek sebebi kısıtlı olsa da tecrit, izolasyonu kaldırırsak durumun nasıl olacağı belirsiz ayrıca merkez bankasında döviz iyice azaldı, turizm olmazsa durum ekonomik çöküşe doğru gider, fabrikalar vs bir an önce açılmak istenecek, Oyak Renault sanırım haftaya açılacakmış... şu anda ateşle oynuyoruz, ya 30-40 bin ölü verelim kalanı kurtaralım diyorlar ya da son kumarı oynuyorlar...

Aynen katılıyorum...ekonomik buharının önüne geçmek için açılışa doğru gidilecek, ancak işi olmayanları, çocuk ve yaşlıları bir müddet daha nasıl tutarız çözmeye çalışacaklar...oteller yaz fiyatlarını güncelleyip duruyor, artik açılmak zorundalar ve bakanlığa ciddi baskıda var...Yayılma açısından sıkıntılı süreç...

EOZDAG
26-04-2020, 23:40

Bayrama seyahat yasağıda kalkar bence.

ghibli06
26-04-2020, 23:52
dış uçuşlar açılırsa salgının peak ini değil babasını görürüz, Çin ve Almanya 2. dalgaya hazırlanıyor, aşı ve tedavi bulunmazsa bu illet kedi kendine kuruyup düşmez mevsimsel olarak... hani aşıyı bekleyecektik, izolasyonun amacı buydu?

_opeth
27-04-2020, 11:58
dış uçuşlar açılırsa salgının peak ini değil babasını görürüz, Çin ve Almanya 2. dalgaya hazırlanıyor, aşı ve tedavi bulunmazsa bu illet kedi kendine kuruyup düşmez mevsimsel olarak... hani aşıyı bekleyecektik, izolasyonun amacı buydu?

rakamlar zaten inandırıcı gelmiyor ki geçen covid pozitif olan birinin ölümüne pnömoni yani zaturee yazmışlar. yazılanı gördük bir de yazılmayan vardır.

imprezaWRC
27-04-2020, 13:03
Bayrama seyahat yasağıda kalkar bence.

Bence bu yasağın devam etmesi lazım. Heleki yaşlı olup yazlığı olanlara da izin vermemeleri lazım. Bugün bizim burada yakın bir sokakta pazar kuruluyor; caddede ağzında siyah string kılıklı maske benzeri zımbırtı ile dolaşan bir dolu insan var; hatta ağırlıklı yaşlılar geziniyor.

arda35
27-04-2020, 13:48
İşyerinde köpek besliyorum. Önceki kapatmalar 2 gün olduğu için bi şekilde idare ettik. Bu defa beslemeye gitmek için izin alalım dedim. 155 cevap vermiyor. 112'deki vefa destek hattını aradım, kadın 2 seçenek sundu; ya eve götürün ya da aç bırakın dedi. (rottweiler'ı alışkın olmadığı dairede bakmak çok zor). Dışarı çıkarsanız ceza yersiniz diye de ekledi. Benzer durumda olup karakoldan izin alanlar varmış. Fakat memurların inisiyatifindeymiş bu izinler. Güvercin besleyene 4 günlük yem verin deyip geçmişler, büyük akvaryumu olana izin vermişler.

Ben de köpeği alıp yazlığa gittim. Pazar gecesi ise basıp geri döndüm. 12'de dışarı fırlayan kitleye mensubum yani. Korona değilse bile bu ülkedeki plansızlık öldürecek beni. Usandım vallahi.

DR059
27-04-2020, 14:52
https://youtu.be/VQ2aUMvT5Pk

Arkadaşı begenmiyorsunuz ama olurda hasta olursanız yasayacaklariniz bu ve benzeri şeyler olacak. Tamamlayıcı sağlık sigortası olanlar varsa da kapsamaya girip girmediğini incelesinler yoksa para lazım

Kendisini hiç sevmem.
Tez zamanda sağlığına kavuşur umarım, geçmiş olsun.

Fakat yine vıcık vıcık itici bir video.
Yalakalık, Allah, Kitap vs vs.

Ve evet arkadaşı beğenmiyorum, yalakalığını yaptığı sistemle imtihan olmuş olması da ironik ya da ilahi adalet. Ne derseniz...
Ben annemi bile görmeye gitmezken, arkadaşın TOFAŞ'ı için 2 kez, BMW'si içinse 1 kez keyfi olarak insan içine çıkmasına ne demeli?

Videonun sonunda da yine yılış yılış cümleler. Keşke 1 ay sokağa çıkma yasağı olsa da bu virüsü defetsek diyor.
İyi de tüm uyarılara rağmen tamamen keyfi sebeplerle sanayi sanayi gezip bu viürüs kapan/bulaştıran kendisi.

Günkut
27-04-2020, 17:18

Bedavaya evde kaldık abi değişen birşey yok, boşuna insanlar kavga etti birbirini bıçakladı.
Amk ülkesi salak biter mi ?

RafetAraç
27-04-2020, 17:47
çıktı gene reklam yapıyor tayyibn

arda35
27-04-2020, 18:43
Kılıçdaroğlu'nun siyasetteki başarı ya da başarısızlığının ülke yönetimine etkisi sıfır. O halde biz niye bu saçma videoyu izledik. Söyledikleri yalansa ya da yaptıklarında suç unsuru varsa tak diye emir verirsin, ilgili merciler şak diye yerine getirir. Bize niye şikayet ediyorsunuz.

Geçinemeyecek halde olup hala bu nefret siyasetini destekleyen varsa Allah ıslah etsin, ne diyelim artık.

ghibli06
27-04-2020, 19:13
günlük sayıları yakalamak adına test sayısı 20.000 e düşürülmüş, ancak 40.000 test yapılırken çıkan ortalamalar yarıya düşen test sayısıyla yakalanmış... 95 vefat... bence bir sıkıntı var sonuçlarda... F.Portakal'la aynı anda şunu düşündük, 'test yapılmazsa o zaman sıfıra düşecek herşey!'...

RafetAraç
27-04-2020, 19:25
günlük sayıları yakalamak adına test sayısı 20.000 e düşürülmüş, ancak 40.000 test yapılırken çıkan ortalamalar yarıya düşen test sayısıyla yakalanmış... 95 vefat... bence bir sıkıntı var sonuçlarda... F.Portakal'la aynı anda şunu düşündük, 'test yapılmazsa o zaman sıfıra düşecek herşey!'...

abi test sayısındaki düşüşlerin nedeni , hergün açıklanan sonuçların 2 gün oncesinin sonuçları olmasından kaynaklanıyor. yani günlük rapor tablosu bu güne ait değil 2 gün oncesine ait. biz 2 gün oncesini goruyoruz bugünkü raporla. 2 gün oncede sokağa çıkma yasağı vardı o yüzden az test yapılmıştr. vefat sayısıda entübe ve yoğun bakımda yatan hastayla orantılı diye düşünüyorum.

Emre-Dylan
27-04-2020, 19:33
Adamların amacı zaten durumu normalleştirmek. Bunun için test sayısını da düşürür, dualarla koronayı topraklarımızdan savurdukta der. Yöneten de embesil destekleyen de aynı mal kumaş.

Ormanci
27-04-2020, 19:39
abi test sayısındaki düşüşlerin nedeni , hergün açıklanan sonuçların 2 gün oncesinin sonuçları olmasından kaynaklanıyor. yani günlük rapor tablosu bu güne ait değil 2 gün oncesine ait. biz 2 gün oncesini goruyoruz bugünkü raporla. 2 gün oncede sokağa çıkma yasağı vardı o yüzden az test yapılmıştr. vefat sayısıda entübe ve yoğun bakımda yatan hastayla orantılı diye düşünüyorum.

Bir de test sayıları "hadi bugün şu kadar test yapalım"la artıp azalmıyor yanlış bilmiyorsam, semptomlara göre gelenlere yapılıyor, buradan tespit edilenler diye biliyorum yanlış biliyorsam düzeltin. Bu son zamanlarda geldiğimiz durum itibariyle de eğer "gerçekten" bi düşüş gözleniyorsa, şikayet, semptom ve bağlantılı olarak test sayıları da azalacaktır diye düşünüyorum.

Bunun haricinde zaten günlerdir bişeyler yapmaya çalışıyoruz, yok evde kal, yok bilmemne yap, hatalar, sıçışlar, aptalca işler olmasına rağmen şu iş kafadan %50 etki etmiştir ne olursa olsun... Yani şu bulaşıcılık riski büyük oranda azaldı. Doktorlar bunun açıklamasını daha rahat yapıyorlar, yani 2.dalga diyoruz ama mesela doktor bir tanıdık bunu influenza salgınına benzetti. Yıl başında bizim çocuk influenza A oldu, Şubat'ta B oldu... Şubat sonunda doktor bize dedi ki "salgın bitti, okula falan gönderebilirsiniz"... Sonuçta bu salgının %100 bittiğini biliyor mu, yok. Tanıdık da bu örnek üzerinden giderek, evet diyor bunda bulaşıcılık riski çok daha yüksek ama şu aşamada artık bulaşacak yer bulamadığı için ilk dalga kadar yüksek bulaşmayacak, kontrolü kolay olacak dedi.

Yani aslında devletlerin önlemleri gevşetmeye başlaması sizlerin de yukarıda yazdığı gibi, sağlık açısından değil, sistemi bi şekilde işler hale getirmek... Önlemler sağlık sistemini göçertmemek içindi.

Bir de ghibli06 yukarıda yazmıştı, eğer dediğini yanlış anlamadıysam, izolasyon aşıyı beklemek için değil, bulaşıcılık durumunu ve sağlık sistemini kontrol altında tutabilmek amaçlı. Aşı için kafadan 1-1.5 sene diyorlar. İzolasyon imkansız :) Anca böyle hafifletilmiş tedbirlerle işte ufak ufak... Yani böyle olacak gibi görünüyor, biz de uyacağız gibi.

ghibli06
27-04-2020, 19:47
Bir de test sayıları "hadi bugün şu kadar test yapalım"la artıp azalmıyor yanlış bilmiyorsam, semptomlara göre gelenlere yapılıyor, buradan tespit edilenler diye biliyorum yanlış biliyorsam düzeltin. Bu son zamanlarda geldiğimiz durum itibariyle de eğer "gerçekten" bi düşüş gözleniyorsa, şikayet, semptom ve bağlantılı olarak test sayıları da azalacaktır diye düşünüyorum.

Bunun haricinde zaten günlerdir bişeyler yapmaya çalışıyoruz, yok evde kal, yok bilmemne yap, hatalar, sıçışlar, aptalca işler olmasına rağmen şu iş kafadan %50 etki etmiştir ne olursa olsun... Yani şu bulaşıcılık riski büyük oranda azaldı. Doktorlar bunun açıklamasını daha rahat yapıyorlar, yani 2.dalga diyoruz ama mesela doktor bir tanıdık bunu influenza salgınına benzetti. Yıl başında bizim çocuk influenza A oldu, Şubat'ta B oldu... Şubat sonunda doktor bize dedi ki "salgın bitti, okula falan gönderebilirsiniz"... Sonuçta bu salgının %100 bittiğini biliyor mu, yok. Tanıdık da bu örnek üzerinden giderek, evet diyor bunda bulaşıcılık riski çok daha yüksek ama şu aşamada artık bulaşacak yer bulamadığı için ilk dalga kadar yüksek bulaşmayacak, kontrolü kolay olacak dedi.

Yani aslında devletlerin önlemleri gevşetmeye başlaması sizlerin de yukarıda yazdığı gibi, sağlık açısından değil, sistemi bi şekilde işler hale getirmek... Önlemler sağlık sistemini göçertmemek içindi.

Bir de ghibli06 yukarıda yazmıştı, eğer dediğini yanlış anlamadıysam, izolasyon aşıyı beklemek için değil, bulaşıcılık durumunu ve sağlık sistemini kontrol altında tutabilmek amaçlı. Aşı için kafadan 1-1.5 sene diyorlar. İzolasyon imkansız :) Anca böyle hafifletilmiş tedbirlerle işte ufak ufak... Yani böyle olacak gibi görünüyor, biz de uyacağız gibi.

evet benim yazdığım olay şuydu, izole olacağız ki sağlık sistemi çökmesin, süreci uzatalım aşı ve tedaviye kadar... bu işin başında söylenen buydu...

sirhot
27-04-2020, 21:34

Veriler geriden geliyor. Sokağa çıkma yasağı ve hafta sonları 5 ekiple evlere sürüntü almaya gidiyorsak hafta içi en az 25 ekip çalışıyoruz 1 ilçe sağlıkta. Sadece kurumlarda test yada sürüntü alınmıyor. Hatta kurumlardan daha çok sahada gezen ekipler olarak biz alıyoruz. Tulumların ve koruyucu ekipmanların içinde gün boyu gezmek hiçte kolay değil. İnsanlar bilinçsiz. Test için çağırıp markete gidenler vs çok. Neyse bir şekilde atlatacağız inşallah

ghibli06
27-04-2020, 21:36
Veriler geriden geliyor. Sokağa çıkma yasağı ve hafta sonları 5 ekiple evlere sürüntü almaya gidiyorsak hafta içi en az 25 ekip çalışıyoruz 1 ilçe sağlıkta. Sadece kurumlarda test yada sürüntü alınmıyor. Hatta kurumlardan daha çok sahada gezen ekipler olarak biz alıyoruz. Tulumların ve koruyucu ekipmanların içinde gün boyu gezmek hiçte kolay değil. İnsanlar bilinçsiz. Test için çağırıp markete gidenler vs çok. Neyse bir şekilde atlatacağız inşallah

20.000 test içi sonuçlar iyi değil, 40.000 iken azalma var diyorduk 20.000 iken sayılar hemen hemen aynı...

RafetAraç
27-04-2020, 22:41
20.000 test içi sonuçlar iyi değil, 40.000 iken azalma var diyorduk 20.000 iken sayılar hemen hemen aynı...

aynen abi hiç bi fark yok vakalarda. azalma yok yani test 40bin iken vaka 5000 di. test 20bin e düştü vaka 2500. algı yonetimi bence.

sirhot
27-04-2020, 22:47

O konuda hemfikiriz bir nebze azalma var ama Yarın yarıya azalma kesinlikle söz konusu değil. Özellikle İstanbul için