Orijinalini görmek için tıklayınız : Corona Virüs Güncel!!!
https://twitter.com/ismailsaymaz/status/1319366341632118785?s=20
İBB Başkanı İmamoğlu pandemi toplantısına cağrılmadı! CHP’den sert tepki - Son dakika haberleri (https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/ibb-baskani-imamoglu-pandemi-toplantisina-cagrilmadi-chpden-sert-tepki-6093804/?fbclid=IwAR1S5NsgqdwAyIKzl5-ufDkzcQnWEfWrQxJm4NKM1Wy1oiNo5pdIlhE_qlw)
CloudGrey
22-10-2020, 23:57
2102 oldu :(
2 gün önce bir 2053 vizyonu geziyordu twitirda :D
o sırada twitter ;
https://i.hizliresim.com/5tQ0v5.jpg (https://hizliresim.com/5tQ0v5)
https://i.hizliresim.com/IeTxEA.jpg (https://hizliresim.com/IeTxEA)
hahhahha :hehe::hehe::hehe:
bulaş olayını bende kavrayamadım
tanıdığım bir çift kuzenleriyle kampa gidiyor
kuzenlerini de yola çıkmadan bi gün önce firması genel teste sokuyor
2 gün takılıyorlar ediyorlar aynı sigarayı içiyorlar hemde bir kaç kere:)
pazar günü dönüş yolunda bi telefon bebe pozitif
bizim arkadaşlar 4 defa falan farklı farklı test yaptırdılar 2 hafta içerisinde ama hiç birinde poz çıkmadılar
tabi yine karantinada kaldılar temaslılar diye
ardicli2000
23-10-2020, 08:42
Hastalığı kapan biri anında bulaştırmaya başlamıyor. Öncelikle kuluçka süresinin bitmesi ve virüsün çoğalması gerek.
Her bulaşanda da virüs yoğunluğu çok olmuyor. O kişi başkalarına bulaştırsa bile hastalık derecesinde olmayabiliyor ya da bulaşmıyor virüs ölüp gidiyor.
Öyle salya sümük hapşuruk vs haricinde normal şekilde bulaşması için kapalı ortamda 2 ila 4 saat kalmanız gerekiyor.
Genelde bulaş çok söylenmiyor ama yüzeyden oluyor. Korede meşhur bir vaka var test yaptırmayı kabul etmeyip tonla kişiye bulaştırıyor.
Tek sebebi de açık büfe restorana gitmesi. Dokunduğuna dokunan hasta oluyor.
Buradan almamız gereken ders, elleri sık sık dezenfekte etmek, öksüren aksıran hatta az bile hasta olan kim varsa vebalı muamalesi yapmak, bu kişiyle teması muhabbeti kesmek, düğün dernek vs gibi yüzlerce insanın bir arada olduğu yere GİTMEMEK, kahve pastane hastane klüp mlüp cart curt a gitmemek. Ve unutmayın en çok bulaş tanıdıklardan oluyor. Çünkü, "ama o hasta değildir", "aman ondan bulaşmaz" ya da "gaynım gelmiş bakmiyiyim mi...." edasıyla her gelenle sarmaş dolaş olmak yüzünden oluyor.
bulaş olayını bende kavrayamadım
tanıdığım bir çift kuzenleriyle kampa gidiyor
kuzenlerini de yola çıkmadan bi gün önce firması genel teste sokuyor
2 gün takılıyorlar ediyorlar aynı sigarayı içiyorlar hemde bir kaç kere:)
pazar günü dönüş yolunda bi telefon bebe pozitif
bizim arkadaşlar 4 defa falan farklı farklı test yaptırdılar 2 hafta içerisinde ama hiç birinde poz çıkmadılar
tabi yine karantinada kaldılar temaslılar diye
Bu virüsün her insane nasıl bu kadar farklı muamelede bulunduğu benim de kafamı kurcalıyor.
Haberlere çıkıyor biri, 80 yaşında ama atlatıyor.
Mesela bir kadın arkadaşım, sporla falan da pek alakası yok, en ufak belirti yok, pozitif çıkıyor ama sıfır belirti ile atlatıyor.
Ukraynalı bir erkek fitness fenomeni ölmüş geçenlerde, hatta covid falan yalan diyen bir tipmiş, yalan olmuş.
Belli bir genetik kodu falan mı etkiliyor napıyor, şu meretin ne olduğu bir çözülseydi artık, yaş cinsiyet falan hikaye, resmen random atıyor p.vnk.
Bu virüsün her insane nasıl bu kadar farklı muamelede bulunduğu benim de kafamı kurcalıyor.
Haberlere çıkıyor biri, 80 yaşında ama atlatıyor.
Mesela bir kadın arkadaşım, sporla falan da pek alakası yok, en ufak belirti yok, pozitif çıkıyor ama sıfır belirti ile atlatıyor.
Ukraynalı bir erkek fitness fenomeni ölmüş geçenlerde, hatta covid falan yalan diyen bir tipmiş, yalan olmuş.
Belli bir genetik kodu falan mı etkiliyor napıyor, şu meretin ne olduğu bir çözülseydi artık, yaş cinsiyet falan hikaye, resmen random atıyor p.vnk.
o ukraynalı virüsten değilde zeka kapasitesinin eksikliğinden öldü bence virüs bahane oldu..
ardicli2000
23-10-2020, 08:58
o da çözüm olmaz bence mutlaka sağlık sistemi patlayacak bunu engelleme şansları yok
son 1 yılda istifa eden sağlık çalışanı sayısı rekor düzeyde olmalı
bu ülke her şeyde olduğu gibi bu konuda da kötü yönetiliyor
Abi bence burada radikal bir karar alacaksın.
Madem maskeyle temizlikle engelleniyor bu meret...
Diyeceksin ki korona için sağlık hizmeti verilmeyecektir.
Sadece ilaç reçete edilecek yatış verilmeyecektir.
Vefatlarda özel hizmet talep edenlere yapılacaktır.
Bakmayacaksın abi. Ölmek isteyen ölsün.
Cahilse yapacak bir şey yok.
Doktorun sağlık çalışanının suçu ne.....
ardicli2000
23-10-2020, 09:01
o ukraynalı virüsten değilde zeka kapasitesinin eksikliğinden öldü bence virüs bahane oldu..
O partiden kapmış. Hocalara sorduğumda virüs yükü ve bağışıklık sisteminin güçlü olması çok etkili demişlerdir.
Şimdi abinin günahını almayalım ama steroid dir carttur curttur ne kadar var bilemeyiz. O protein tozları vs ler ne kadar sağlıklı bilmiyoruz. Vücudun her yerinin kas olması sağlık bir şey değil bir kere.
Kaldı ki partiden gelmiş. Acaba kaç gün kaç gece sürdü. Kaç redbuller maddeler alındı, alkolün dibine ne kadar girildi...... Vücut ne kadar yorgun düştü, hepsinde öte tema ettiği kişiden 100 birim mi virüs kaptı 100 000 birim mi?!?!?! Genetiğe gelene kadar mekanik çooook husus var....
Şuan çevremde çok yakın olduğum 2 kişi pozitif.
Birisi yoğun sırt ağrısı ve yüksek ateş ile geçirdi diğeri hiçbir belirti göstermedi ateşi dahi çıkmadı.
Test sonucu yanlış olmasın o kadar iyiyim diyor ama sonucu pozitif. Sanırım bu tip belirti göstermeyen kişilere taşıyıcı diyorlar.
Yoğun sırt ağrısı ile hastalığı geçiren yakınımla 4 gün boyunca sürekli temasım oldu ancak maske ve mesafe dahilinde.
O pozitif çıkınca 5 gün bekledim ve teste gittim. Sonucum negatif. Son temasımın üzerinden 14 gün geçti. Gayet iyiyim.
Bu bulaşma konusu benimde kafamı kurcalıyor anlayamadım :)
Abi bence burada radikal bir karar alacaksın.
Madem maskeyle temizlikle engelleniyor bu meret...
Diyeceksin ki korona için sağlık hizmeti verilmeyecektir.
Sadece ilaç reçete edilecek yatış verilmeyecektir.
Vefatlarda özel hizmet talep edenlere yapılacaktır.
Bakmayacaksın abi. Ölmek isteyen ölsün.
Cahilse yapacak bir şey yok.
Doktorun sağlık çalışanının suçu ne.....
bunun ayrımını yapamazsın ki işe gitmek zorunda olan toplu taşıma kullanması gereken milyonlarca insan var
ardicli2000
23-10-2020, 09:12
bunun ayrımını yapamazsın ki işe gitmek zorunda olan toplu taşıma kullanması gereken milyonlarca insan var
Maske mesafe ve hijyen cidden bulaş ihtimalini düşürüyor.
Yazdığımdaki maksat zaten bir nevi toplumsal bağışıklık. 1-2 ay içerisinde sayı milyonu geçer, sonra da bulaşacak kimse kalmaz ve biter.
Simülasyonlarda 3-4 ay arasında sona erdiği gösteriliyor toplumsal bağışıklıkta.
Her gün metrobüse binenler zaten hep aynı topluluk oluyor ve bir yerden sonra virüs o metrobüste hapsoluyor. Ve en nihayetinde bitiyor.
Maske mesafe ve hijyen cidden bulaş ihtimalini düşürüyor.
Yazdığımdaki maksat zaten bir nevi toplumsal bağışıklık. 1-2 ay içerisinde sayı milyonu geçer, sonra da bulaşacak kimse kalmaz ve biter.
Simülasyonlarda 3-4 ay arasında sona erdiği gösteriliyor toplumsal bağışıklıkta.
Her gün metrobüse binenler zaten hep aynı topluluk oluyor ve bir yerden sonra virüs o metrobüste hapsoluyor. Ve en nihayetinde bitiyor.
toplumsal bağışıklık da henüz kesin değil o da şimdilik bir varsayım
2. kez yakalanan bir çok insan var ve 2. kez yakalanıp ölen insan var
her türlü 2 ucu boklu değnek toplum bağışıklığı fikri büyük bir kumar ve sonu ölüm
ben birden fazla çeşit olduğuna inanmaya başladım artık.
kimdinde çok hafif semptomlar gösterirken diğerlerinde yatak döşek yoğun bakım yatırıyor.
Bulaşma tipi olarakta farklılık gösteriyor kimi ağızdan ağıza transferle bulaşmazken kimide osuruk kokusundan bile bulaşıyor.
Bütün bunların başka bir açıklaması olamaz. Aynı dna yapısına sahip virüsün birden fazla çeşiti var.
Geçenlerde arabamın önceki sahibiyle görüştüm.
Adamın 37 yaşındaki karısı hiçbir kronik rahatsızlıgı olmadıgı halde ağustos ayında yogun bakımda coronadan ölmüş.
Kendisi ise yogun bakımda kalmış ve son anda nasıl olduysa kurtulmuş..Kendisi de 42 yaşında ve 17 yaşında da oğlu var..
Genetik faktorler çok etkili demekki
imprezaWRC
23-10-2020, 11:44
Az önce gördüğüm haberi ve haberin içeriğinde ilgili kısmı paylaşayım.
Link:İstanbul’da filyasyon ekipleri anlattı: Aşure yapan teyze 18 kişiyi yaktı - Sağlık son dakika haberler (https://www.sozcu.com.tr/2020/saglik/istanbulda-filyasyon-ekipleri-tespit-etti-aile-kahvaltilari-temaslisini-saklayanlar-6094321/)
İçerikten alıntı:
"Mesela bizim temaslı filyasyonunda yaşadığınız ilginç bir olay var. Bir teyzemiz aşure yapmış, teyze pozitif vaka olarak sistemimize düştü. Öyküsünü sorguladık, teyzeciğim neler yaptın, son 7 gün kimlerle görüştün vs. ‘Kızım aşure yaptım, apartmana dağıttım’ dedi. Teyze dağıtırken masken var mıydı, mesafene dikkat ettin mi, kapıdan iki dakika verip mi ayrıldın diye sorduğumuzda ise ‘Ya olur mu kızım, hepsine girip çay da içtim’ diye yanıtladı. Tüm apartmanı taramak zorunda kaldık ve üç beş gün sonra semptom verenlerden de test yaptığımızda bir sürü pozitif vakamız oldu. Teyzemiz iyi niyetliydi ama yaklaşık 18 kişiyi izolasyona almak zorunda kaldık.”
Teyzem çok iyi niyetli ama tehlikenin farkında değil. Teyze, her girdiği evde bir çay içmek için oturmuş, çay kaç dakikada olur? Aşureyi yapıp 7 gün boyunca dağıtmadığına göre, ve taze taze yapıp aynı gün dağıttığını düşünürsek, teyze her dairede saatlerce kalmış olamaz. Demekki maskesiz isen bu zıkkının kökü kapalı ortamda çok şahane bulaşıyor.
Bu ara bu zıkkımın kökü çok hızlı bulaşmaya başladı. Kimde de ne reaksiyon olacağı belli değil.
ben birden fazla çeşit olduğuna inanmaya başladım artık.
kimdinde çok hafif semptomlar gösterirken diğerlerinde yatak döşek yoğun bakım yatırıyor.
Bulaşma tipi olarakta farklılık gösteriyor kimi ağızdan ağıza transferle bulaşmazken kimide osuruk kokusundan bile bulaşıyor.
Bütün bunların başka bir açıklaması olamaz. Aynı dna yapısına sahip virüsün birden fazla çeşiti var.
Biz bir arada duran 7 kişi aynı ev içinde pozitif olduk ve hepimizde farklı belirtiler vardı.
Virüs fazla çeşitli olabilir ihtimal ama aynı eve 4 farklı virüsün girme ihtimali çok düşük. Çünkü evdeki 5 kişi hiç dışarı çıkmıyor 3 kişi de önlemleri alarak dışarı çıkıyorduk.
Birinde koku tat kaybı hafif baş ağrısı oldu
Bende ateş, halsizlik, şiddetli eklem ve baş ağrısı oldu
eşimde boğaz ve bel ağrısı ile halsizlik oldu
Kayınvalide yatak döşek yattı
Kayın peder 1 gün halsizlik çekti ve göğsüme bıçak saplandı gibi ağrıyor dedi sondan sonra dipçik gibiydi
çocuk 1 gün ateş yaptı kustu gözleri kızardı ondan sonra dipçik gibiydi
Bacanak ayakta duramıyordu, ateş, gözlerin sulanması, eklem ağrısı, öksürük bir çok şey vardı
baldız sadece hafif baş ve bel ağrısı başka bir şey yok.
kan grubu, bağışıklık sistemi vs etken rol oynuyormuş semptom görünmesinde.
Yok aga yok, bu gerizekalı millete ne önlem alırsan al... Okumuşu ayrı mal, cahili ayrı mal. Okumuşu cahilinden daha da beter mal hatta.
Çalıştığım yerde bir birimde millet pozitif çıkmaya başlamış. Temaslı diye düşündüklerini teste yollamışlar, sonuç 2 gün sonra çıkacak, adamlara yine "gelme" diyememişler, aksine "gel" demişler.
Hakikaten beyin yok bunlarda ya. Kendileri tez zamanda yakalanıp zkertilsin virüs yüzünden inşallah.
Allahın cezaları ya.
Zorla kaşınıyoruz.
Bağlı bulunduğumuz üst kuruluşumuz uzun süredir uzaktan çalışıyormuş, bağlı birkaç kuruluş daha aynı şekilde. Ben de sanıyorum ki bizimkiler aykırı görünmemek için ilk açıklayan olmamak için yapmıyordu. Meğer bizimkilerdeymiş mallık.
Ben anlamıyorum bu işi ya.
imprezaWRC
23-10-2020, 13:16
Yok aga yok, bu gerizekalı millete ne önlem alırsan al... Okumuşu ayrı mal, cahili ayrı mal. Okumuşu cahilinden daha da beter mal hatta.
Çalıştığım yerde bir birimde millet pozitif çıkmaya başlamış. Temaslı diye düşündüklerini teste yollamışlar, sonuç 2 gün sonra çıkacak, adamlara yine "gelme" diyememişler, aksine "gel" demişler.
Hakikaten beyin yok bunlarda ya. Kendileri tez zamanda yakalanıp zkertilsin virüs yüzünden inşallah.
Allahın cezaları ya.
Zorla kaşınıyoruz.
Bağlı bulunduğumuz üst kuruluşumuz uzun süredir uzaktan çalışıyormuş, bağlı birkaç kuruluş daha aynı şekilde. Ben de sanıyorum ki bizimkiler aykırı görünmemek için ilk açıklayan olmamak için yapmıyordu. Meğer bizimkilerdeymiş mallık.
Ben anlamıyorum bu işi ya.
Olm sizinkiler savaş çıksa, zombiler istila etse, göktaşı düşse, depremde binanın yarısı yıkılsa yine ofise gelin diyecek mallıktalar.
Olm sizinkiler savaş çıksa, zombiler istila etse, göktaşı düşse, depremde binanın yarısı yıkılsa yine ofise gelin diyecek mallıktalar.
Kesinlikle..
Bir de evden çalışıp çalışmama ile ilgili güya şöyle bir muhabbet olmuş, dışarıya hizmet veren 1-2 birim var, bankodan işlem yapıyorlar falan filan. Efendim bizler evden çalışırken bunlar gelip gitmek zorunda kalıyorlarmış, onlara haksızlık oluyormuş, onlar bu duruma itiraz etmişler, bu yüzden evden çalışmaya geçememişiz falan filan...
Ulan manyak mısınız, banane sen o birimde aktif olarak çalışıyorsan. Mekanın geri kalanının hiçbiri dışarı ile ilgili iş yapmıyor ki, çoğunluk araştırma birimi...
Öyle bi dünya yok ki. Efendim onlar evden çalışamıyormuş da biz bilmemne imişiz... Ki onlara da "nöbetleşe", "dönüşümlü" vesaire tarzı şekiller yaptılar. İmkansız veya büyütülecek mevzu değil, illa ki bir çözümü bulunur.
Ha o elemanlar çalışıyor diye biz de döt altına gidecekmişiz. Yaklaşıma zihniyete bak ya...
İdareciler de gerçekten böyle düşünüyor ve hareket etmiyorsa vay hallerine...
https://pbs.twimg.com/media/ElA52pzWkAA5Xa3?format=jpg&name=medium
Kesinlikle..
Bir de evden çalışıp çalışmama ile ilgili güya şöyle bir muhabbet olmuş, dışarıya hizmet veren 1-2 birim var, bankodan işlem yapıyorlar falan filan. Efendim bizler evden çalışırken bunlar gelip gitmek zorunda kalıyorlarmış, onlara haksızlık oluyormuş, onlar bu duruma itiraz etmişler, bu yüzden evden çalışmaya geçememişiz falan filan...
Ulan manyak mısınız, banane sen o birimde aktif olarak çalışıyorsan. Mekanın geri kalanının hiçbiri dışarı ile ilgili iş yapmıyor ki, çoğunluk araştırma birimi...
Öyle bi dünya yok ki. Efendim onlar evden çalışamıyormuş da biz bilmemne imişiz... Ki onlara da "nöbetleşe", "dönüşümlü" vesaire tarzı şekiller yaptılar. İmkansız veya büyütülecek mevzu değil, illa ki bir çözümü bulunur.
Ha o elemanlar çalışıyor diye biz de döt altına gidecekmişiz. Yaklaşıma zihniyete bak ya...
yöneticinin işine öyle gelmiş güzel bahane uydurmuş oradan yürümüş.
Sokağa çıkma yasakalrında o kafadakilere ekmek de vermeyecen. Sen evde izolesin ben fırıncıysam sucum ne ben de çalışmıyorum diye.
Bir çok şirket bu evden çalışma ile ciddi kar bile elde etti. Yemek,servis, elektrik vs giderler azaldı. Eğer ki evden çalışman işi aksatmıyorsa ne diye getirirsin adamı ofise. Daha beter motivasyon düşüp işi etkiliyor.
yöneticinin işine öyle gelmiş güzel bahane uydurmuş oradan yürümüş.
Sokağa çıkma yasakalrında o kafadakilere ekmek de vermeyecen. Sen evde izolesin ben fırıncıysam sucum ne ben de çalışmıyorum diye.
Bir çok şirket bu evden çalışma ile ciddi kar bile elde etti. Yemek,servis, elektrik vs giderler azaldı. Eğer ki evden çalışman işi aksatmıyorsa ne diye getirirsin adamı ofise. Daha beter motivasyon düşüp işi etkiliyor.
Yok bu yönetici değil, mal personel dedikoduları :)
Ya yeminle sıkıldım bu ülkeden ya, lanet olsun. Zaten ekonomiye şuna buna dair ümidim yoktu, en azından bi işimiz var, maaşımız belli ne zaman yatacağı belli, çok şükür işimden yöneticimden şundan bundan da memnunum en azından diyordum. İşte de huzur kalmadı AMG...
imprezaWRC
23-10-2020, 15:35
Birkaç mesaj önce Corona pozitif ve akabinde de temaslisi Corona pozitif olan servis şoförleri haberi yazmıştım. Bugün öğrendik ki ilk pozitif olan vefat etmiş. Daha 1 hafta bile olmadı. Temaslı olan şoförden şimdilik haber yok.
Birkaç mesaj önce Corona pozitif ve akabinde de temaslisi Corona pozitif olan servis şoförleri haberi yazmıştım. Bugün öğrendik ki ilk pozitif olan vefat etmiş. Daha 1 hafta bile olmadı. Temaslı olan şoförden şimdilik haber yok.
Oha.. Fenaymış..
kaç yaşındaydı acaba :(
imprezaWRC
23-10-2020, 16:24
Bilmiyorum ama personeller arasında 50+ yoktu diye hatırlıyorum.
imprezaWRC
23-10-2020, 16:26
Kesinlikle..
Şirket gibi şirket. İşine gelmeyince müdür, müdüre soruyor. İşine gelince de çalışanlara soruyor, çalışanlar itiraz edince de haklı buluyor; yersen kirşen. Bence bunu yeri geldiğinde koz olarak kullanmalısın.
Anne pozitif çıktı malesef durumu iyi şuan belirti başladığından beri 3 gün oldu ablamla ben bugün test olduk bende bişey yok ara ara şiddetli bir baş ağrısı geliyor ama çözemedim başka bi belirti yok ablam kötü kemiklerim ağrıyor üşüyorum falan diyor o kadar da dikkat ediyorduk ama geldimi geliyor işte inşallah kısa sürede sorunsuz şekilde atlatırız
Anne pozitif çıktı malesef durumu iyi şuan belirti başladığından beri 3 gün oldu ablamla ben bugün test olduk bende bişey yok ara ara şiddetli bir baş ağrısı geliyor ama çözemedim başka bi belirti yok ablam kötü kemiklerim ağrıyor üşüyorum falan diyor o kadar da dikkat ediyorduk ama geldimi geliyor işte inşallah kısa sürede sorunsuz şekilde atlatırız
Kardeşim geçmiş olsun.
Beslenme ve moral çok önemli.
Her türlü hazır içecekten ve ambalajlı abur cubur vs’den uzak durun. Karbonhidrat (kabaca ekmek) tüketimini azaltın. Alkol sigara zaten m.alum :)
Siz erken test yaptıdığınızdan - çıktınız. Siz de dr ile konuşup covid tedavisine başlayın derim.
Hanımla beraber Kayınvalidelere gittik. Ben de semptomlar başladı, hatunda bir şey yoktu. Aynı anda test yaptırdık ve sadece ben pozitif çıktım. Evi ayırdıl. 2 gün sonra hatun semptomları başladı.
Gerçek bulaş üzerinden 4-5 gün geçmeden yapılan test aldatıcı.
Bizim senaryodan ben kayınpederden, hatun benden kaptı.
Kardeşim geçmiş olsun.
Beslenme ve moral çok önemli.
Her türlü hazır içecekten ve ambalajlı abur cubur vs’den uzak durun. Karbonhidrat (kabaca ekmek) tüketimini azaltın. Alkol sigara zaten m.alum :)
Siz erken test yaptıdığınızdan - çıktınız. Siz de dr ile konuşup covid tedavisine başlayın derim.
Hanımla beraber Kayınvalidelere gittik. Ben de semptomlar başladı, hatunda bir şey yoktu. Aynı anda test yaptırdık ve sadece ben pozitif çıktım. Evi ayırdıl. 2 gün sonra hatun semptomları başladı.
Gerçek bulaş üzerinden 4-5 gün geçmeden yapılan test aldatıcı.
Bizim senaryodan ben kayınpederden, hatun benden kaptı.
sizede geçmiş olsun abi. Ben işe başladım diye evdekilerden hep uzak duruyordum odamdan çıkmadım yemeği falanda hep odada yedim ama ablamla annem hep beraberdi ablam pozitif çıkıcak muhtemelen kötü zaten şuan
- de çıksa evden çıkmak yasak zaten dediğin gibi 14 gün beklemek lazımmış abi bakalım bekleyip görcez
sanırım annemde iş yerinde kaptı çünkü bügün 5 kişide daha çıkmış iş yerinde ki en son cuma günü işe gitmişti ilk halsizlikte çarşamba başladı 5 sürmüş belirti göstermesi minimum
Çok geçmiş olsun.
Ben ilk test sonucu gördüğümde bende bişi ifade etmemişti. Bu sabah son ilaçlarımı kullandım ve hala daha bişi ifade etmiyor. Bugün zature teşhisi kondu. Yeni ilaçlar yeni süreç.
Korkmuyorum.
Hayatım hep mücadeleydi. Şükür ki uğruna mücadele ettiğim hiç bir şeyi kaybetmedim. Buna pabuç bırakacak değilim :)
Moral
İnanmak
Önemli. Ah-vah moduna sakın girmesinler. Sormak istediğin bir şey olursa da istediğin kanaldan yazabilirsin bana. Dr. Değilim ama kendi yaşadıklarımı aktarabilirim
Geçmiş olsun :(
Şirket gibi şirket. İşine gelmeyince müdür, müdüre soruyor. İşine gelince de çalışanlara soruyor, çalışanlar itiraz edince de haklı buluyor; yersen kirşen. Bence bunu yeri geldiğinde koz olarak kullanmalısın.
Tam olarak böyle değil gerçi.. Bu abidik gubidik kararları alan veya alamayanlar örneğin bi İK müdürü ve onların da üstü.
Bu evden çalışmaya itiraz konusu herhangi bir müdürün bir yetkilinin açıklaması değil, personel arasında dönen dedikodu, o birime düşman kesilecek şimdi herkes :D
Yoksa ben kendi müdürümden ve benim kararımla olmasa da 2 sene önce değiştirdiğim birimimden halen memnunum çok şükür, son 3 senedir en azından bi gerizekalı, mal, deli veya onun bunun çocuğu ile çalışmadım. 14 senelik çalışma hayatımda son ikisinden öncekileri tam da bu tanımlamalara uyuyordu.
"Liyakat, liyakat, liyakat"e geliyoruz sonunda.
Hoş, bu durumu iktidara da yüklemiyorum, çünkü güya "bizden" olanlar da bunu çok yaptı. Bu da "Türk tipi" çalışma usullerimiz anlayışlarımızdan.
Hastalığı geçiren, olan herkese geçmişler olsun, umarım en kısa sürede sorunsuz sıkıntısız atlatırsınız.
Yukarıda arkadaş yazmış, "ah-vah" moduna girmemek işin aslında en büyük püf noktası. Bu şekilde "imkansız" denen kanseri şunu bunu atlatan insanlar var.
Çok geçmiş olsun.
Ben ilk test sonucu gördüğümde bende bişi ifade etmemişti. Bu sabah son ilaçlarımı kullandım ve hala daha bişi ifade etmiyor. Bugün zature teşhisi kondu. Yeni ilaçlar yeni süreç.
Korkmuyorum.
Hayatım hep mücadeleydi. Şükür ki uğruna mücadele ettiğim hiç bir şeyi kaybetmedim. Buna pabuç bırakacak değilim :)
Moral
İnanmak
Önemli. Ah-vah moduna sakın girmesinler. Sormak istediğin bir şey olursa da istediğin kanaldan yazabilirsin bana. Dr. Değilim ama kendi yaşadıklarımı aktarabilirim
He senindemi daha yeni abi bende oldu bitti sandım bian çok geçmiş olsun abi kısa zamanda atlatırsınız sizde inşallah
valla en etkilenen ben oldum moral olarak babayıda yeni kaybettim ya abi senesi dolmadı daha o yüzden çöktüm annem iyi keyfi yerinde ablam biraz mızmızlanıyor 3 5 gün geçsede görsek ne oluyor ne bitiyor. Teşekkür ederim Eren abi tekrardan
Geçmiş olsun :(
Sağol başkan teşekkür ederim
imprezaWRC
23-10-2020, 19:12
sizede geçmiş olsun abi. Ben işe başladım diye evdekilerden hep uzak duruyordum odamdan çıkmadım yemeği falanda hep odada yedim ama ablamla annem hep beraberdi ablam pozitif çıkıcak muhtemelen kötü zaten şuan
- de çıksa evden çıkmak yasak zaten dediğin gibi 14 gün beklemek lazımmış abi bakalım bekleyip görcez
sanırım annemde iş yerinde kaptı çünkü bügün 5 kişide daha çıkmış iş yerinde ki en son cuma günü işe gitmişti ilk halsizlikte çarşamba başladı 5 sürmüş belirti göstermesi minimum
Çok geçmiş olsun :(
imprezaWRC
23-10-2020, 19:23
Sağlık Bakanı İstanbul çok kötü durumda dedi ve Balıkesir'i anlatmaya başladı.
Teşekkür ederim abi.
onn_dear
23-10-2020, 20:44
Grip aşısı getirmek için girişimde bulunduk dedi. Adamlar sana satarsa getirirsin ancak. 1 tane delikanlı gazeteci çıkıpta Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsü nün neden kapatıldığını, Türkiye ve hatta birçok Dünya ülkesine yetecek serum, aşı üretimi yapan böylesine nadide bir kuruluşu kapatarak ne elde ettiklerini sormadı...
geçmiş olsun hem söylemediklerim varsa ona hem de Oznsrl sana. bu arada baş ağrısı hava değişimlerinden de olabilir ara ara banada sert baş ağrısı geliyor bazen
Grip aşısı getirmek için girişimde bulunduk dedi. Adamlar sana satarsa getirirsin ancak. 1 tane delikanlı gazeteci çıkıpta Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsü nün neden kapatıldığını, Türkiye ve hatta birçok Dünya ülkesine yetecek serum, aşı üretimi yapan böylesine nadide bir kuruluşu kapatarak ne elde ettiklerini sormadı...
Cumhuriyet dönemi yokluklar içinde kurulan bir eseri yok etmiş olmanın verdiği huzur içindeler.
Ekrem İmamoğlu'nun Covid 19 testi pozitif çıkmış.
Son dakika… Ekrem İmamoğlu’nun corona virusu testi pozitif cıktı - Son dakika haberleri (https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-ekrem-imamoglu-corona-oldu-6095912/)
S.Özeren
24-10-2020, 13:21
Son dakika… Ekrem İmamoğlu’nun corona virusu testi pozitif cıktı - Son dakika haberleri (https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-ekrem-imamoglu-corona-oldu-6095912/)
Olay bu kadar karmasik
Carsamba gunu test sonucu negatif cikiyor
Ertesi gun canli konuk
Bugun test pozitif
ChtArdARSL
24-10-2020, 21:20
Olay bu kadar karmasik
Carsamba gunu test sonucu negatif cikiyor
Ertesi gun canli konuk
Bugun test pozitif
Hemen zaten corona oldugun anlasilmiyor,semtonlar ciktiginda gidiyorsun yoksa kimse anlamiyorki bazilarinda hic hissedilmiyor.
Sen ve karsindaki Maske takiyorsan %80 korunuyorsun
Sen takiyor karsindaki takmiyorsa %60
Sen takmiyor karsindaki takiyorsa %40
Diyorlar ne kdr dgr bilemedim
Carmageddon
24-10-2020, 21:41
Geçen hafta cumartesi bizim metro şantiyesine geldi. Makinenin çıkışını izledik beraber. Maske vardı herkeste ama 5-6dk yan yana durmuşuzdur. Çarşamba testte negatif çıkmış gerçi ama ufaktan korktum.
geçmiş olsun hem söylemediklerim varsa ona hem de Oznsrl sana. bu arada baş ağrısı hava değişimlerinden de olabilir ara ara banada sert baş ağrısı geliyor bazen
sağol abi teşekkürler. ablamda pozitif çıktı benim negatif. şükür ki iyiler hafif geçiyor normale döndüler diyebilirim
Ayın 2 si veya 3 gibi evsahibi mizin Abisi vefat etmiş.Geçen hafta öğrendik.Taziyeye gelen birisi pozitif çıkmış haber vermişler.Dün teyzede test yaptırmış.1saat kadar önce Pozitif çıkmış.
Esas sorun.Çarşamba günü eşim annemle 6 aylık bebeğimizle üstkata başsağlığına gitmişlerdi. biz çiftli teyze teklide oturdu karşılıklı diyor.Uzak durduk sarılmadık ama Poyrazı gelip sevdi teyze dedi.Teyzede eşimde herhangi bir semptom yok ama inşallah daha ileri bir durum yaşamayız.
2 hafta önce yazmıştım.babam seker hastası.2 3 gündür nerdeyse baygın oksurukten yerinden kalkamıyor.annemle babamı dun sabah hastaneye götürdüm.direk yoğun bakıma yatırdılar.annemi de daha sonra yatırdılar.annem iyi ancak babamı sevk ettiler.gerçek gataya gitmiş.istanbulda hic boş yer yok demişti doktor.bende cumartesi başağrısı halsizlik nedeniyle gece 6 da hastaneye gittim.kan testi ve covid testi yaptırdım.bu sabah abimde bende pozitif çıktık.babama ulasamiyoz.napıcaz bilemedik.
2 hafta önce yazmıştım.babam seker hastası.2 3 gündür nerdeyse baygın oksurukten yerinden kalkamıyor.annemle babamı dun sabah hastaneye götürdüm.direk yoğun bakıma yatırdılar.annemi de daha sonra yatırdılar.annem iyi ancak babamı sevk ettiler.gerçek gataya gitmiş.istanbulda hic boş yer yok demişti doktor.bende cumartesi başağrısı halsizlik nedeniyle gece 6 da hastaneye gittim.kan testi ve covid testi yaptırdım.bu sabah abimde bende pozitif çıktık.babama ulasamiyoz.napıcaz bilemedik.
çok geçmiş olsun :(
ghibli06
26-10-2020, 09:03
hocam çok geçmiş olsun, en kısa zamanda hem ailen hem de sen iyileşirsin inşallah...
imprezaWRC
26-10-2020, 10:39
Umarım ailen ve sen kısa sürede bu illetten kurtulursunuz.
Benim telefon numarasinin eski sahibide pozitif cikmis, gece 01:25 te mesaj geldi.. sabahtan beri saglik bakanligi vs bir suru birim beni ariyor. Galiba cember baya daraldi artik..
Corona artısı dolar gıbı yukselıyor
cok dıkkat etmek gerek
havalar sogumaya basladı vaka sayısı yıne cok arttı :(
muratburunce
26-10-2020, 11:02
çok geçmil olsun en kısa sürede hepiniz atlatır sağlığınıza kavuşursunuz inşallah
Kış geliyor ve hastalık daha da kötü olacak gibi, eşim sağlıkçı ve kış ile birlikte influenza hastalarıda artacak onlarda da ateş gibi semptomplar var, covid mi influenza mı ayrım yapana kadar sağlıkçıların canı çıkacak diyor. Her zamankinden daha sıkı tedbirler almak gerek bence
Çember daralıyor, bizim baldız da pozitif çıktı. Çevremde maske, dezenfektan, ortamlardan uzak vs durma konusunda en dikkatli kişiydi.
Eşimi ve annesini de karantinaya aldılar, zaten thy personeli olduğu için riskli gruptaydı uçuşları direk alındı.
Ben de akşam tekrardan test yaptıracağım. Eşimin de sonucunu bekliyoruz.
Geçmiş olsun ya... Peki bu süper dikkat edenler nasıl niye hasta oluyor ya? Sakınan göze çöp batar hesabı mı, yoksa bi yerde farkında olmadan kaçıyor mu iş? Atlanan bişey mi var ki?
Arkadaşın eşi hamile, 1 ayı falan kaldı, çalıştığı bankada 2 kişide görülmüş, haliyle hepsini teste almışlar o şubede... Arkadaşı da almışlar eş durumundan. Bakalım inşallah bir şey çıkmaz.
Psikopata bağladık ateş ölçüyoruz paso diyor.
Evet bu arada influenza da gıcık ve semptomlar benzer. Nasıl ayırt edecekler, influenza olan korkacak korona oldum diye falan filan bir sürü hikaye.. Ooof of, ölmeden şu virüsün bittiğini bi göreydik ya...
Bir de şimdi bi kitle çıktı, "efendim bu hafta sokağa çıkma yasağı ilan edecekler, tam 29 Ekim'i, 10 Kasım'ı buldular" diye. Ya arkadaş, ne yapacaktın, 29 Ekim'de Bağdat Caddesi'nde Cumhuriyet Yürüyüşü mü yapacaktın? 10 Kasım'da ne yapıyordun, Anıtkabir'e ziyarete mi gideceksin? Törene mi katılacaksın?
Hasta millet ya, herkes ruh hastası...
Geçmiş olsun ya... Peki bu süper dikkat edenler nasıl niye hasta oluyor ya? Sakınan göze çöp batar hesabı mı, yoksa bi yerde farkında olmadan kaçıyor mu iş? Atlanan bişey mi var ki?
Arkadaşın eşi hamile, 1 ayı falan kaldı, çalıştığı bankada 2 kişide görülmüş, haliyle hepsini teste almışlar o şubede... Arkadaşı da almışlar eş durumundan. Bakalım inşallah bir şey çıkmaz.
Psikopata bağladık ateş ölçüyoruz paso diyor.
Evet bu arada influenza da gıcık ve semptomlar benzer. Nasıl ayırt edecekler, influenza olan korkacak korona oldum diye falan filan bir sürü hikaye.. Ooof of, ölmeden şu virüsün bittiğini bi göreydik ya...
Bir de şimdi bi kitle çıktı, "efendim bu hafta sokağa çıkma yasağı ilan edecekler, tam 29 Ekim'i, 10 Kasım'ı buldular" diye. Ya arkadaş, ne yapacaktın, 29 Ekim'de Bağdat Caddesi'nde Cumhuriyet Yürüyüşü mü yapacaktın? 10 Kasım'da ne yapıyordun, Anıtkabir'e ziyarete mi gideceksin? Törene mi katılacaksın?
Hasta millet ya, herkes ruh hastası...
valla tatil diye yedigöllere gidelim diyorduk
valla tatil diye yedigöllere gidelim diyorduk
Yok tatile bişey demedim ya :) Adam kutlamalardan bahsediyor ona kızıyorum :)
ghibli06
26-10-2020, 14:28
ben şunu anladım, izim bakanın bütün tahmini yazın bu hastalık kurur, kendiliğinden düşer, o zamana kadar kalan sağlar bizimdir... hatta 30 Ağustosta tek günlük karantina sırf yazın sıcağında kaynaşmayalım diyeydi günle bir alakası yoktu!!!! yahu şimdiki veriler hani o kısılmış haliyle ne olduğu belirsiz haliyle, martta nisanda pozitif çıkan veriye geldi neredeyse, çözüm? çarşamba bilim kurulu toplantısı...
Kaçırdığını sanmam, dezenfektanı içebilecek yapıda hassas biri. Hatta corona vs hiç bu olaylar olmadan bile kalabalık bi ortama girdiğinde dezenfektan falan kullanan biri.
Bağışıklık mı daha zayıf oluyor ne oluyor bilmiyorum, bu şekilde birçok insan var.
Garip şekilde eşimi karantinaya alıp beni almadılar ve işte çalışıyorum şu an. Sistemde saçmasapan açıklar var. En azından eşim negatif çıkana kadar bana da karantina uygulanmalıydı. Hiçbir şey yapmadıkları için mecbur işe geldik. Belki de eşim pozitif şu an ve ben de risk grubundayım. Ama filyasyon ekibi gelene kadar ona test için bile dışarı çıkma dediler ben dışarıdayım. O pozitif çıkarsa ben de 14 gün karantinaya gireceğim.
livaneli
26-10-2020, 14:54
Okulda bir öğrencide çıkınca bize de test yapıldı. Dün gece pozitif olduğumu öğrendim.Herhangi bir belirti yok bende.
Eve geldiler, eşim ve oğlumdan da örnek aldılar, bekliyoruz sonucu.
Kaçırdığını sanmam, dezenfektanı içebilecek yapıda hassas biri. Hatta corona vs hiç bu olaylar olmadan bile kalabalık bi ortama girdiğinde dezenfektan falan kullanan biri.
Bağışıklık mı daha zayıf oluyor ne oluyor bilmiyorum, bu şekilde birçok insan var.
Garip şekilde eşimi karantinaya alıp beni almadılar ve işte çalışıyorum şu an. Sistemde saçmasapan açıklar var. En azından eşim negatif çıkana kadar bana da karantina uygulanmalıydı. Hiçbir şey yapmadıkları için mecbur işe geldik. Belki de eşim pozitif şu an ve ben de risk grubundayım. Ama filyasyon ekibi gelene kadar ona test için bile dışarı çıkma dediler ben dışarıdayım. O pozitif çıkarsa ben de 14 gün karantinaya gireceğim.
Orada mantık dışı bir algoritma var abi :)
Bir örnek de ben vereyim.
Daha TR’de vaka açıklanmamışken kendini karı-koca eve kapatan
Sadece getir ve sanal market kullanan
Yemek ve çayda kullanacağı suyu dahi damacadan kullanan zihniyet.
Sonuç: Kız Tifo oldu. :S
Yahu nereden bulaş oldu anlayan olmadı.
Okulda bir öğrencide çıkınca bize de test yapıldı. Dün gece pozitif olduğumu öğrendim.Herhangi bir belirti yok bende.
Çok geçmiş olsun. Allah şifa versin
Çok geçmiş olsun. Allah şifa versin
siz nasıl oldunuz iyi atlatıyorsunuzdur inşallah
çok geçmiş olsun ,sıkıntısız olmasına olağanüstü sevindim!
Geçmiş olsun.
Aynen çözülemeyen bi denklem var.
Geçmiş olsun komşu. Umarım en kısa sürede anlatırsınız. Birseye ihtiyacın olursa saat farketmeksizin haber ver. Numaramı gönderiyorum özelden.
MertSerhanÖ.
26-10-2020, 16:01
Bugün ilk belirtilerim çıkalı 12. , pozitif çıkalı 6.günüm.
sürekli maske takan,cebimde küçük kolonyalar ile gezen biriydim.Hatta arkadaşlarım dalga geçiyodu,çıkar şu maskeyi aq burda bari takma diye.
ama gelin görün ki,bir şekilde bulaştı.Gram fikrim yok nereden bulaştığına.gittiğim ettiğim yerlerde kimsede yok.Ben eve söylediğim siparişten olduğunu düşünüyorum.Tek aklıma gelen o.İki gün üst üste canım hamburger çekti ve sipariş ettim.
Ben daha önce oldum onu heralde yaa falan diyenler var genel olarak.İleri seviye yaşayan biri olarak söylüyorum,Corona olsaydınız banko anlardınız,bu öyle basit bişey değil:)
O günlük vakalar falanda külliyen yalan,2-3 gün hastanelere gittim(özele bide he) o kadar çok vaka var ki,yok öyle 2000 falan:)
Aslan gibi adamlarsınız,maske takmayıp,amaan boşver ya diyenler,kedi gibi miyavlarsınız yapmayın.
Herkese geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum,dikkat edin kendinize abiler,kardeşler.
Çağırmak gibi olmasın ama, haziran ayında 23 gün sehir dışında 3 yada 4 yıldızlı otellerde kaldım(Ankara, Adana, Antalya, İzmir, Bursa ve bazı küçük iller) birsey olmadi.
Ağustos sonu Eylül ortalarına doğru yine 12 gün sehir dışında otellerde kaldım(neredeyse aynı sehirlerde) yine birsey olmadi.
Şimdide 10 gündür dışarıdayım ve 1 hafta daha dışarıda olucam yine birsey yok. Sadece maske takıp ara sıra dezenfektan sıkıyorum. Bir yerden gelecek ama nasil gelecek korkmuyor değilim.
imprezaWRC
26-10-2020, 16:25
Çok geçmiş olsun :( Umarım eşinde ve oğlunda sonuç negatif çıkar da sıkıntısız atlatırsınız.
Yahu ne saçma iş, senin de karantina da olman gerekiyor. Çok geçmiş olsun, umarım sıkıntısız şekilde atlatırsınız.
Bugün ilk belirtilerim çıkalı 12. , pozitif çıkalı 6.günüm.
sürekli maske takan,cebimde küçük kolonyalar ile gezen biriydim.Hatta arkadaşlarım dalga geçiyodu,çıkar şu maskeyi aq burda bari takma diye.
ama gelin görün ki,bir şekilde bulaştı.Gram fikrim yok nereden bulaştığına.gittiğim ettiğim yerlerde kimsede yok.Ben eve söylediğim siparişten olduğunu düşünüyorum.Tek aklıma gelen o.İki gün üst üste canım hamburger çekti ve sipariş ettim.
Ben daha önce oldum onu heralde yaa falan diyenler var genel olarak.İleri seviye yaşayan biri olarak söylüyorum,Corona olsaydınız banko anlardınız,bu öyle basit bişey değil:)
O günlük vakalar falanda külliyen yalan,2-3 gün hastanelere gittim(özele bide he) o kadar çok vaka var ki,yok öyle 2000 falan:)
Aslan gibi adamlarsınız,maske takmayıp,amaan boşver ya diyenler,kedi gibi miyavlarsınız yapmayın.
Herkese geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum,dikkat edin kendinize abiler,kardeşler.
Çok geçmiş olsun, umarım kısa sürede atlatırsın.
Ben artık çift maske ile dışarı çıkıyorum. ActiveX, deepfresh, maratem, selpak antibakteriyel ve kolonya ile geziniyorum. Marketten aldığım şeyler silinebiliyorsa onları da siliyorum. Senden bin beter kıvamdayım.
Dışarıdan sipariş verdiğimizde de eşim gıdayı paketten çıkarıp bir tur daha fırında ısıtıyor. Az önce börek geldi, kendisi fırında bilmem kaç derecede bir tur daha ısınıyor. Bizde belki kendimizi böyle kandırıyoruz bilemiyorum ama bu şekilde eşimin kafa çok rahatlıyor. Poşetler ve börek kabı direkt çöpe gidiyor.
Yakında suyu da önce bileşenlerine ayırıp ardından tekrar birleştireceğim korkuyorum kendimden.
siz nasıl oldunuz iyi atlatıyorsunuzdur inşallah
Covid namına hiç bir derdim kalmadı çok şükür. Zature başıma bela oldu. Zaturede tedavi sürecinde 4. Gündeyim. Öksürükten de kurtuldum mu kuş gibi olurum.
Teşekkür ettim abi
ghibli06
26-10-2020, 16:30
haydaaaa, hocam çok geçmiş olsun, Allah seni de aileni de korusun, başka diyecek bir şey yok :(
livaneli
26-10-2020, 16:36
Çoklu alıntı işini beceremiyorum dostlar, iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
Herkese geçmiş olsun diliyorum umarım herkes en kısa zamanda sorunsuz şekilde atlatır.
GokhanRS
26-10-2020, 16:43
geçmiş olsun hepinize. rusyada vaka sayıları çok yüksek ama etrafımda kimse de yok. türkiyede rakamlar çok düşük ama bir sürü tanıdık eş dost akraba yakalandı. yani tesadüf mü bilemiyorum.
Dun üsküdar devletin bahçesinde beklerken yoğunluktan covid testini dışarda yapıyolardı.getir de çalışan kuryeler 4 5 kişilik gruplar halinde 25 30 kişi test yaptırdı.dışarıdan sipariş vermekte mantıklı çözüm değil.
geçmiş olsun. Bizimkiler de geçen hafta geldiler Datça'dan daha doğru düzgün görüşmedik. Kumyer mahallesi tarafı mıydı sizin?
livaneli
26-10-2020, 19:31
geçmiş olsun. Bizimkiler de geçen hafta geldiler Datça'dan daha doğru düzgün görüşmedik. Kumyer mahallesi tarafı mıydı sizin?
Yok, okulum Kızlan köyünde; ev merkezde sayılır.
S.Özeren
26-10-2020, 20:23
geçmiş olsun hepinize. rusyada vaka sayıları çok yüksek ama etrafımda kimse de yok. türkiyede rakamlar çok düşük ama bir sürü tanıdık eş dost akraba yakalandı. yani tesadüf mü bilemiyorum.
Bendede tam tersi Allah korusun ama bu kadar cok denmesine ragmen suan aktif olan coronali tanıdığım yok
alper_pug
26-10-2020, 21:06
Çağırmak gibi olmasın ama, haziran ayında 23 gün sehir dışında 3 yada 4 yıldızlı otellerde kaldım(Ankara, Adana, Antalya, İzmir, Bursa ve bazı küçük iller) birsey olmadi.
Ağustos sonu Eylül ortalarına doğru yine 12 gün sehir dışında otellerde kaldım(neredeyse aynı sehirlerde) yine birsey olmadi.
Şimdide 10 gündür dışarıdayım ve 1 hafta daha dışarıda olucam yine birsey yok. Sadece maske takıp ara sıra dezenfektan sıkıyorum. Bir yerden gelecek ama nasil gelecek korkmuyor değilim.
İş gereği virüs çıktığından beri 7-8 iş seyahati ve 30 dan fazla şehir gezdim. Oteller restorantlar vs derken tamamen şansa virüs kapmadığımı düşünüyorum :)
imprezaWRC
26-10-2020, 21:07
Oğlanın okulda muhasebe bölümünü kapatmışlar niye çünkü herkes birden corona olmuş. Oysa okul tüm önlemleri aldığını söylüyordu, du, du, du (yankı yaptı)
Ha bu arada bildiğimiz, öğrendiğimiz kadarıyla da 1 öğretmen şu an corona pozitif. Bir öğretmenin de annesi corona pozitif ama aynı evde yaşadıkları için muhtemelen öğretmende pozitif oldu çünkü geçen günkü ve bugünkü dersin yerine başka öğretmen geldi.
imprezaWRC
26-10-2020, 21:10
İş gereği virüs çıktığından beri 7-8 iş seyahati ve 30 dan fazla şehir gezdim. Oteller restorantlar vs derken tamamen şansa virüs kapmadığımı düşünüyorum :)
Veya sağlam bir bünyen var; veya fazlasıyla antikor ürettin. Veya, ayakta geçirdin haberin bile yok. Test yaptırmasa haberi olmayanlarda var.
ghibli06
26-10-2020, 23:50
çok endişeliyim, sapır sapır hasta oluyoruz, 7 aydır evdeyim nerdeyse, proje yapmayı bırakın teklif dahi vermiyorum... günlük sayılar artık birşey ifade etmiyor benim için, sonuçta ne kadar yayıldığını görüyorsunuz, hala akşamları 'inşallah mücadeleyle yeneceğiz, bizden güçlü değil vs!' laflarından başka bir 'tedbir' yok... 29 ekim sokağa çıkma yasağı gelir şimdi, sakın haaa aman bunun 29 ekime denk gelmesinin 'tesadüf'ten başka bir anlam ifade etmediğini iyi bilin... 30 ağustos sokağa çıkma yasağı 3 eylül Giresun mitingi gibi...
Corona basladigindan beri cevremde ki vaka sayisi ilk defa bu kadar artti. Ayda 4-5 kisi duyardim. Haftalik 7-8 kisi oldu. Sayilarda artmadigina gore hep benim cevreme denk geliyor sanirim.
Herşeyin gizlendiği artık alenen ortada.
Biz zaten hiçbir zaman inanmamıştık da inananlar da dönmeye başladı.
Günde 2000 hasta olması imkansız, 100 katı falan olduğunu düşünüyorum ben.
Bu arada bizimkini evden çıkartmıyorlar ama hala filyasyon ekibi de gelmedi.
muratburunce
27-10-2020, 08:21
günlük hasta saysı ve vefat eden sayısı bu kdr düzenli olması zaten saçma sanki günlük kota var gibi "evet arkadaşlar bugün 20 kişi ölüyoruz hadi bakim" der gibi
MertSerhanÖ.
27-10-2020, 16:47
abi benim teşhiş konulalı 8 gün oldu,daha banada gelmediler hahahahahah.gittiğim doktor tanıdık olmasa,bana direk kendisi vermese ilacı ben hala ilaç bekliyorum işte:)bugün aramışlar 184 ten,işte filyasyon ekibi geldimi? sizi aradılarmı falan.Dedim kimse aramadı beni ablacım,ölüme terk edildim burda.Sorsan TÖRKİYE GORONADA ÇOK EYİ..Hassktrn..
Bizim de hanımı biri aramış okul müdürü mü ne, evde misiniz kurallara uyuyo musunuz falan filan?
Giydirmiş bizimki de, ama filyasyon falan hala giden gelen yok.
Bu akşam telefonu evde bırakıp hastaneye teste götürcez onu, evde bebek var ben hergün işe gidiyorum bari kendimiz öğrenelim negatif mi pozitif mi...
Bu oclarından hayır yok.
MertSerhanÖ.
27-10-2020, 16:52
bu arada,kız arkadaşıma sağlık bakanlığı ilaç getirdi,getirdiği ilaç plaquenil.Bu ilaç meşhur sıtma tedavisinde kullanılan ilaç.Şuanda dünya sağlık örgütü tarafondan etken madde listesinden çıkartılan,Dünya nın bi çok ülkesinde,yan etkileri yüzünden yasaklanan ilaç.Hala nasıl bu ilacı gönderirler aklım almıyor.
bu arada,kız arkadaşıma sağlık bakanlığı ilaç getirdi,getirdiği ilaç plaquenil.Bu ilaç meşhur sıtma tedavisinde kullanılan ilaç.Şuanda dünya sağlık örgütü tarafondan etken madde listesinden çıkartılan,Dünya nın bi çok ülkesinde,yan etkileri yüzünden yasaklanan ilaç.Hala nasıl bu ilacı gönderirler aklım almıyor.
100bin kutu alındığından normal
https://www.dmo.gov.tr/Ihale/Detay/11158
250bin kutu imiş
MertSerhanÖ.
27-10-2020, 17:03
https://www.dmo.gov.tr/Ihale/Detay/11158
250bin kutu imiş
şaka gibi ya,hangi akıl mantık yapar bunu?Olmayan akıl ve mantık.sorry..
orkuteren
27-10-2020, 18:00
Sağlık bakanlığı çalışanlarının emeklilik talepleri, iller arası ve il içi tayin talepleri ve yıllık izinleri ikinci bir emre kadar durdurulmuştur.
Daha hala saglik birimlerinde doluluk olmadigi soyleniyor. Is yerinden bir kisinin kayinvalidesi viruse yakalandi, kaldırıldı ve hastaneden aradılar gelin hastaniza bakin, bakicimiz yok. Ve test sonucu negatif cikan karısı hastanede pozitif olan hastanin yanibasinda ona bakmaya calisiyor. Yogun bakima kaldirilmasi halinde bu kadin direk evine yollanacak evde 2 cocuk ve kocasi. Boyle aptal birsey olabilir mi demeyin evet oluyor. Simdi ben bizde calisani ise kabul edersem bu hastalik %100 bize bulasacak.. Fıkra gibi is yapiyorlar.
imprezaWRC
27-10-2020, 18:42
Hanımın dahil edildiği site wp grubunda kadının biri benim büyük kızım corona pozitif diye dün yazdı. Hepimiz karantinadayız diye yazmış. Yazdığı gün eşi ve en küçük çocukları ile dışarıdaydılar. Hatta çocuk 16:00 civarında maskesiz şekilde yanında başka bir çocuk ile dışarıda bisikletle geziniyordu. Keza, tam yaşını bilmesemde ortanca çocukları da dışarıda maskesiz şekilde geziniyordu. Ha diyeceksiniz çocuk bisiklete biniyorsa maske takması sakıncalı olabilir. Olur nasıl olur çocuk yüzme, koşu, bisiklet dallarının olduğu yarışa katılmıştır olmadı bisiklet yarışındadır o zaman maske sıkıntı olabilir. Ama çocuk aheste aheste yürüyüş hızında bisiklete biniyor ise ve yanında başka bir çocuk var ise maske takması lazım.
Neticede evde pozitif birisi var. Güya karantinadalar ama fıldır fıldır dışarıda geziniyorlar. Kimse de aga ne yapıyorsun demiyor. Gelip kontrol eden de yok. Her neyse, az önce öğrendiğimize göre hasta olan kızı meğer geçen hafta salı gününden beri pozitifmiş ve evdeymiş. Aga siz o sırada uzaktan gördüğümüz kadarıyla maskesiz şekilde gezindiniz. Onu ne yapacağız?
Tabi çoluğu çocuğu olan ve bunlarla görüşenler kadını sorguya tutmuşlar. Yazık kıyamam o da az önce veryansın modunda yazmış. Geçmiş olsun diyeceğinize sorguladınız diye. Demekki sağlam ayakkabı değilsin ki millet sorgulamış. İyi de yapmışlar, benim çocuğum onun çocuğu ile görüşüyor olsaydı elimden gelen heryere şikayet ederdim.
Utanmaz birde biz negatif çıktık sadece kızım evde diye de yazmış. Evde kızın ile kim ilgileniyor. Ulan ne ***** belki taşıyıcısın ve 3 gün sonra sende pozitif olacaksın. Nedir bu özgüven ve nedir bu rahatlık. Nedir bu yalan söyleme ihtiyacı. Karantinadayız ama kızım hariç hepimiz negatif çıktık. Ne ***** test yaptırdığın.
İyiki görüşmüyoruz. İyiki merhabamız bile yok. Eksik olsun benden uzak nereye kime yakın olursa olsun. Lazım değil.
Ha bu arada, pandeminin başından beri maskesiz dolaştıkları içinde bu zamana kadar daha yeni kapmaları da büyük mucize. Gerçi daha öncede içlerinden birisi kesin hastalanmıştır çünkü yazın sitede olmalarına rağmen ortalarda gözükmemişlerdi. Yalan söyleyen nasıl olsa alışkanlık haline getireceği için artık doğruyu söylemeyi unutur.
Köle gibi çalışmaya devam :) sağolsun bakanımız hem para vermiyor hem izin vermiyor hem de istifa etmemize izin vermiyor. Kısacası ölün geberin umurumda değil diyor. :) neyse korona partilerine devam. Nasıl eğleniyoruz dimi gençler :)
Bizimkilere famivol diye bi ilaç getirdiler internette bişey çıkmıyor ne olduğu belli değil sanki :D Bide test için ilk kartal a gittik ablamla bi sıra vardı hem hasta kabulde hem örnek aldıkları yerde dedim yürü bu sıraya girersek sağlam bile olsak hasta oluruz 2 dk durduk çıktık hemen
imprezaWRC
27-10-2020, 19:42
Bugünkü hasta sayısı 2.209, ağır hasta sayısı 1827, iyileşen 1511. Ağır hasta sayısı hasta sayısına git gide yaklaşıyor. :(
pozitif çıkıp evde tedavi görenler vaka sayısına yazılmıyormuş, sadece hastanelik olanlar yazılıyormuş diye birşey söyledi bi doktor arkadaşım. olabilir mi böyle birşey?
doğrudur bende intörn arkadaşımdan aynısını duydum.
pozitif çıkıp evde tedavi görenler vaka sayısına yazılmıyormuş, sadece hastanelik olanlar yazılıyormuş diye birşey söyledi bi doktor arkadaşım. olabilir mi böyle birşey?
Doğru malesef. İst Çekmece filyason ekibinden bir arkadaş geçen haftada bir gün için 900 küsür vaka düştü sisteme demişti. Aynı gün akşamı TR geneli toplam sayı 1800 küsürdü.
Asıl rakamı var siz hayal edin:(
Bakan bizzat canlı yayında söyledi bunu 2-3 hafta önce..
ghibli06
30-10-2020, 08:15
evet sayın bakanımız açıkladı ya, yani açıklayamadı...
5 gün geçti bize hala bir ekip gelmiş değil. Sonunda kendimiz test yaptıralım dedik.
Salı gecesi medicalpark floryada test yaptırmaya gittik. Direk sistem dolandırıcılığa dönmüş. Doktor muayenesi, tomografi, kan testi olmadan sürüntü de yapmıyorlar. 1000 TL ortalama para alıyorlar. Çoğu hastane benzer de bundan direk uzak durun zaten sahiplerini az çok biliyorsunuzdur. Test sonucu da 3 gün oldu hala yok. Benim devletteki testim 24 saat olmadan çıkmıştı şaka gibi. Bu akşam tekrar test yaptıracağım.
Trajikomik bir durum daha var, şirkette bi çocuğun kardeşi pozitif çıkıyor aynı evde yaşıyorlar ama herhangi bir karantina vs yok. Ne hekim aramış, ne sistemde karantinalı görünüyor. Test yaptırdı negatif ama normalde karantinada olması lazım adam şu an işyerinde çalışıyor. Aynı durumda benim eşim karantinada 14 gün.
Bakan bizzat canlı yayında söyledi bunu 2-3 hafta önce..
evet sayın bakanımız açıkladı ya, yani açıklayamadı...
ben bunu belirtisi olmayıp sadece pozitif çıkanları saymıyorlar diye düşünmüştüm. durum çok daha vahimmiş yani:nokta:
Direk sistem dolandırıcılığa dönmüş.
Cıkıştaki koronavirus testinde buyuk skandal! (https://www.haberturk.com/yazarlar/sevilay-yilman-2383/2852836-cikistaki-koronavirus-testinde-buyuk-skandal)
Konuyla ilgili olarak Muz Cumhuriyetinden bir örnek... Allahtan ülkemiz bir kabile devleti değil.
livaneli
30-10-2020, 09:26
25 Ekim'de alınan sürüntüye göre pozitifim, şu ana kadar belirti yok. Bir gün sonra eşimden, oğlumdan,okuldaki tüm öğrenci ve öğretmenlerden, dışarıda görüştüğüm kişilerden de örnekler alındı, tamamı negatif çıktı, hepsi karantinada. Buraya kadar sorun yok.
Evde üç kişi bir aradayız, azami derecede maske, hijyen ve yalıtım halindeyiz.On dört gün sonunda karantina bitecek ve (oğlumla eşimde belirti yoksa) biz dağılacağız, bitişte bir test yapmıyorlar. Eşim ve oğluma benden hemen bulaşırsa karantina süresinin bitiminde bulaştırıcılığımız bitecek, sorun yok. Karantinanın son günlerinde bulaşırsa ve belirti görmezsek onlar hasta bir şekilde topluma karışacaklar. Riskli bir durum.Aile doktorumuz da bunu açıklayamadı.
Karantina bitiminde üçümüze de tekrar test yapılması için ne yapmalı, yalan mı söyleyelim belirti var sırtım, başım ağrıyor diye?
test yaptırmak için yalan söylemeye çalışmamız traji komik ve sinir bozucu.
ben diş hekimiyim özel olarak çalışıyorum.benimle aynı durumumda arkadaşlarımda var.ufak belirtimiz var ise (boğaz ağrısı ufak öksürükler gibi) biz bile yalan söylemek zorunda kalıyoruz.halbuki sorgusuz sualsız yapılması gerekiyor.!
şaka gibi bir hal almaya başladı durum sistemin içinde çalışanlar bile sorunlara cevap verememekte.
annem babam pozitif evlerindeler.kimse aramıyor sormuyor.allahtan ikiside doktor bi miktar bakmaya çalışıyorlar kendilerine ama kan ve sürüntü örneği için hastaneye 112 götürmesi gerekiyormuş 16 dk beklemiş telefonda yönlendiren yok! arabalarıyla halsiz halsiz gittiler en son.
bence sağlık sistemimiz covid konusunda çöktü veya çökmek üzere.çözümü ev karantinaları ancak niye hala ısrarla normalleşmeye devam edilmekte ısrarcılar anlaşılır gibi değil!
imprezaWRC
30-10-2020, 10:41
Bugün öğrenebildik; 45 yaşındaymış :( Hiçbir kronik rahatsızlığı da yokmuş.
Cıkıştaki koronavirus testinde buyuk skandal! (https://www.haberturk.com/yazarlar/sevilay-yilman-2383/2852836-cikistaki-koronavirus-testinde-buyuk-skandal)
Konuyla ilgili olarak Muz Cumhuriyetinden bir örnek... Allahtan ülkemiz bir kabile devleti değil.
Yeni sektör hayırlı olsun.
burak_2885
30-10-2020, 12:24
Salı sabahı eşim test yaptırdı akşamına pozitif çıktı. Son 2-3 günümüzü çok titizlikle geçirmiştik zaten. Hissetmişiz resmen. O pozitif çıkınca ben de evde 14 gün karantinaya alındım. Ertesi gün yani çarşamba günü ekip geldi eşime ilacını verdi. Benim için sordum test yaptırmak istiyoruz nasıl apacağız diye. Belirtiniz yoksa dışarı çıkmayın zaten 14 gün evde kalacaksınız sizde dedi. Pozitif çıkma olasılığım %99. Artık gerçekten pozitif sayıları çok çıkmasın diye mi yapıyorlar yoksa gerçekten gerek mi duymuyorlar bilmiyorum ama test yaptırmadım ve karantina sürecinin geçmesini bekliyorum
golgeoyunu03
30-10-2020, 13:35
Hastalığı geçiren ve geçirmekte olan arkadaşlar hepinize geçmiş olsun. Umarım en kısa sürede herkes atlatır.
25 Ekim'de alınan sürüntüye göre pozitifim, şu ana kadar belirti yok. Bir gün sonra eşimden, oğlumdan,okuldaki tüm öğrenci ve öğretmenlerden, dışarıda görüştüğüm kişilerden de örnekler alındı, tamamı negatif çıktı, hepsi karantinada. Buraya kadar sorun yok.
Evde üç kişi bir aradayız, azami derecede maske, hijyen ve yalıtım halindeyiz.On dört gün sonunda karantina bitecek ve (oğlumla eşimde belirti yoksa) biz dağılacağız, bitişte bir test yapmıyorlar. Eşim ve oğluma benden hemen bulaşırsa karantina süresinin bitiminde bulaştırıcılığımız bitecek, sorun yok. Karantinanın son günlerinde bulaşırsa ve belirti görmezsek onlar hasta bir şekilde topluma karışacaklar. Riskli bir durum.Aile doktorumuz da bunu açıklayamadı.
Karantina bitiminde üçümüze de tekrar test yapılması için ne yapmalı, yalan mı söyleyelim belirti var sırtım, başım ağrıyor diye?
Özel hastane dahiliye muayene. O esna rica ve test.
Dr. İsteği ile olursa sürüntüyü devlet test ediyor ve siz hasteneye sadece muayene ücreti ödüyorsunuz. Sonuç da direk e-nabıza düşüyor
livaneli
30-10-2020, 14:30
Salı sabahı eşim test yaptırdı akşamına pozitif çıktı. Son 2-3 günümüzü çok titizlikle geçirmiştik zaten. Hissetmişiz resmen. O pozitif çıkınca ben de evde 14 gün karantinaya alındım. Ertesi gün yani çarşamba günü ekip geldi eşime ilacını verdi. Benim için sordum test yaptırmak istiyoruz nasıl apacağız diye. Belirtiniz yoksa dışarı çıkmayın zaten 14 gün evde kalacaksınız sizde dedi. Pozitif çıkma olasılığım %99. Artık gerçekten pozitif sayıları çok çıkmasın diye mi yapıyorlar yoksa gerçekten gerek mi duymuyorlar bilmiyorum ama test yaptırmadım ve karantina sürecinin geçmesini bekliyorum
Aynı durumda bizimkilere test yaptılar.
livaneli
30-10-2020, 14:31
Özel hastane dahiliye muayene. O esna rica ve test.
Dr. İsteği ile olursa sürüntüyü devlet test ediyor ve siz hasteneye sadece muayene ücreti ödüyorsunuz. Sonuç da direk e-nabıza düşüyor
En yakın özel hastane 70 km uzakta.
İstanbul Anadolu yakası için test yaptırmak isteyenler Kartal Lütfi Kırdar'a gidebilir.
Yeni bakımlı tertemiz ve sakin bir hastane. Zorluk çıkartmadan hemen pcr testi yapıyorlar. Azcık yakan söyleyin. (eklem ve baş ağrım var bogazım agrıyor tat ve koku duyularım kayboldu vs gibi).
Pazar günü aneemle babam yatmıştı.ben ve abim de pozitif çıkmıştık.Annemi çarşamba günü eve gönderdiler.Ancak Bugün öğlen babamı kaybettik.Annnem ayrı evde karantinada.Abim ve ben ayrı semtte karantinadayız. Babamıza bir toprak atmak bile nasip olmadı. :(
Pazar günü aneemle babam yatmıştı.ben ve abim de pozitif çıkmıştık.Annemi çarşamba günü eve gönderdiler.Ancak Bugün öğlen babamı kaybettik.Annnem ayrı evde karantinada.Abim ve ben ayrı semtte karantinadayız. Babamıza bir toprak atmak bile nasip olmadı. :(
Başınız sağolsun.
Sözlerin hiç bir şey anlam etmediği zamanlardan :(
halili başın sağolsun. Allah geride kalanlara sabır versin.
Başınız sağolsun :(
Kardeşim öğretmen. Bugün Derslerin ne zaman yapılacağı ile ilgili velilere haber veriyordu. Bir velisi aradı çocuk bu hafta online eğitimede katılmamış. Şu tarihe kadar karantinadayız gelemeyecek okula dedi. Eşi maalesef komadaymış. 32 yaşında, normalde hiç bir rahatsızlığı yokmuş
Bir arkadaşımın annesi kanser. Geçen haftalarda pozitif çıktı ama evde hiç belirti olmadan atlattı. Ama gelgelelim bunların temasta bulundukları bir kişi vefat etmiş.
Bakıyorum aynı evde yaşayıp bulaşmayan insanlar var etrafımda. Bakıyorum çok dikkat edip hasta olan insanlar var. Kanser olup belirti bile göstermeden atlatan var, sağlıklı gencecik olup perişan olan veya ölen.
Akıl almıyor olanları görünce. Çember o kadar daraldı ki sürekli temaslının temaslısı durumundayım şuan.
arabasızadam
30-10-2020, 19:13
Başınız sağolsun.
livaneli
30-10-2020, 19:37
Başınız sağ olsun.
başın sağolsun
Abi başınız sağolsun
ghibli06
30-10-2020, 20:35
ne kadar üzüldüğümü anlatamam, başınız sağolsun, mekanı cennet olsun, Allah hepinize sabır versin :(
Allah rahmet eylesin, başınız sağolsun.
By CrAzY
30-10-2020, 20:42
Başın sağolsun
Allah rahmet eylesin
Basın sagolsun canım kardesım. :(
Başınız sağolsun.
Başınız sağolsun, Allah rahmet eylesin..
ProdriveSTI
30-10-2020, 20:47
Başınız sağolsun,mekanı cennet olsun.:(
///M RIDER
30-10-2020, 20:50
Başınız sağolsun mekanı cennet olsun
Başınız sağolsun, Allah geride kalanlara sabır versin.
Çok üzücü, Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olur inşallah. Valide hanıma da acil şifalar sizinle birlikte. halili
Low-Rider
30-10-2020, 21:38
Çok üzüldüm, başınız sağolsun. Mekanı cennet olsun.
MertSerhanÖ.
30-10-2020, 21:41
çok zor bi durum.Başınız sağ olsun,mekanı cennet olsun..
ardicli2000
30-10-2020, 22:05
Başınız sağ olsun. Allah rahmet eylesin. Sizlere de sabır versin. Çok zor :(
Allah rahmet eylesin. Başınız sağ olsun :(
Başınız sağolsun. Allah önce şifa ve sağlık sonra sabır versin sizlere. =(
GokhanRS
30-10-2020, 23:00
Başınız sağ olsun, çok zor durum.
Başınız sağ olsun. Allah rahmet eylesin. Sizlerde en kısa zamanda sağlığınaza kavuşursunuz inşallah. Maalesef şartlar ve durumlar çok zor.
tuner faruk
30-10-2020, 23:30
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun başınız sağolsun.
çok üzüldüm
başınız sağolsun.
allah sabır versin
basiniz sagolsun... mekani cennet olsun...
gokhankenar
31-10-2020, 01:55
https://resminiz.com/r/07gW
Bu fotoyu bugün çektim. Bilenler bilir burası Bursa meşhur Hamitler mezarlığı(kent mezarlığı). Bu fotoda toplam 24 adet cenaze arabası var. ve sürekli sirkülasyon oldu ben mezarlıkta 2 saat bulundum o süre içinde 100 adet cenaze aracı girip çıkmıştır. Mezarlığın bu bölümünde cenaze araçları içinde sadece covid hastaları bulunuyor. Cenazeler direkt burada yıkanıyor. Covid den bu kadar çok vefat eden olacağını hiç tahmin etmiyordum tek gün içinde. Arkadaşımın abisi covid den vefat etti. Bugün ölüm raporuna baktım covid in c si geçmiyor raporda. Defnedilene kadar covidli gibi uygulama yapıldı ama vefatında covid olayını gizlemişler. Yemin ederim yatacak yeri yok bunların.
gokhankenar
31-10-2020, 01:59
Bir önceki gönderimde sanırım foto çıkmadı. Ayriyeten paylaşıyorum
https://i.hizliresim.com/SrgBrH.jpg (https://hizliresim.com/SrgBrH)
Herkesten alıntıla yapıp sayfayı uzatmayım.Tüm arkadaşlardan Allah razı olsun.Ne yapalım kaderde böylesi varmış.En azından kastamonu ya köye gönderebilmek için izin aldılar.jandarma istanbuldan tek kişi dahi gelse almam köye diye uyarmış..Orada defnedilecek.
Basiniz sagolsun
Sizlere sabir ve acil sifalar diliyorum.
Bu illet hastaliga hepimiz yakalandik veya yakalanacagiz orasi kesin artik umarim kayipsiz hasarsiz kusursuz atlatiriz..
Rockford
31-10-2020, 06:56
Basiniz sagolsun. Allah geride kalanlara sabır ve sifa versin
yilmazcatalbas
31-10-2020, 07:38
Basiniz sagolsun
Sizlere sabir ve acil sifalar diliyorum.
Bu illet hastaliga hepimiz yakalandik veya yakalanacagiz orasi kesin artik umarim kayipsiz hasarsiz kusursuz atlatiriz..
Bunu kabullenmek zorunda kalmak bile canımı sıkıyor ama sanırım haklısınız.
tlgylmz106
31-10-2020, 07:41
Başınız sağolsun, Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun, sizlere de sabırlar dilerim.
muratburunce
31-10-2020, 08:11
başınız saolsun mekanı cennet olsun allah sabır versin yaşamayan bilemez yaşayan için çok zor bir durum
imprezaWRC
31-10-2020, 10:32
https://resminiz.com/r/07gW
Bu fotoyu bugün çektim. Bilenler bilir burası Bursa meşhur Hamitler mezarlığı(kent mezarlığı). Bu fotoda toplam 24 adet cenaze arabası var. ve sürekli sirkülasyon oldu ben mezarlıkta 2 saat bulundum o süre içinde 100 adet cenaze aracı girip çıkmıştır. Mezarlığın bu bölümünde cenaze araçları içinde sadece covid hastaları bulunuyor. Cenazeler direkt burada yıkanıyor. Covid den bu kadar çok vefat eden olacağını hiç tahmin etmiyordum tek gün içinde. Arkadaşımın abisi covid den vefat etti. Bugün ölüm raporuna baktım covid in c si geçmiyor raporda. Defnedilene kadar covidli gibi uygulama yapıldı ama vefatında covid olayını gizlemişler. Yemin ederim yatacak yeri yok bunların.
Donanımhaber ve ekşisozluk'te de senin bahsettiğin durumu anlatan bir başlık var(dı). Vefat ettiği gün bir test yapıp corona negatif yazmışlar ama defin işlemleri covid prosedürüne göre yapılmış. Konunun linkini bulursam yazarım.
imprezaWRC
31-10-2020, 10:33
Başınız sağolsun :(
Başını sağolsun :(
golgeoyunu03
31-10-2020, 20:01
Başınız sağolsun.
CelalMrz
31-10-2020, 20:12
Allah sizlere sabır sağlık versin abim başınız sağolsun
Eşim hiçbir belirtisi olmamasına rağmen maalesef kardeşi gibi pozitif çıktı. Neyseki kayınpeder negatif, şeker hastası olduğu için en çok ondan korkuyorduk.
Benim testim de negatif, eşimden dolayı Ankara'dan aranıp 14 gün raporla karantinaya girdim. Mecburen 22 aylık oğlum eşim ben aynı evdeyiz umarım ben de pozitife dönmem. Odada izolasyon falan da çocuktan dolayı pek mümkün olmuyor.
Herkes çok dikkat etsin, durum bu sefer gerçekten çok ciddi.
Çok geçmiş olsun abi. Kayınpederin aradan sıyrılması iyi olmuş.
Sakin olun, atlatırsınız. Biz şükürler olsun ki geride bıraktık. Moral ve özellikle iyi beslenme çok önemli. Biz alakalı & alakasız ne bulsak “şifa niyetine” diyerek yedik&içtik
ghibli06
01-11-2020, 07:28
Eşim hiçbir belirtisi olmamasına rağmen maalesef kardeşi gibi pozitif çıktı. Neyseki kayınpeder negatif, şeker hastası olduğu için en çok ondan korkuyorduk.
Benim testim de negatif, eşimden dolayı Ankara'dan aranıp 14 gün raporla karantinaya girdim. Mecburen 22 aylık oğlum eşim ben aynı evdeyiz umarım ben de pozitife dönmem. Odada izolasyon falan da çocuktan dolayı pek mümkün olmuyor.
hocam çok geçmiş olsun, odaları ayır, yemekleri ayrı ye ve de maskesiz gezmeyin, başka yapabilecek birsey yok maalesef...
Bundan 3 hafta önce falan kuzenimin arkadaşının annesi pozitif çıktı. Bundan 3 gün önce de ben bir arkadaşımla birlikte kuzenimle görüştüm. Kuzenim de bizimle görüşmeden 2 3 saat önce annesi pozitif çıkan arkadaşıyla görüşmüş. Ne olur ne olmaz diye öğrenince kendimi 8 gün karantinaya aldım, 9. gün test yaptırdım, 10. gün sonucum negatif çıktı. Ancak bazı sıkıntılar var. Testi Altunizade Başkent hastanesinde yaptırdım, şüphem var test yaptırmak istiyorum demeniz yeterli bağkura 200 tl. Test yapılan odaya insanlar arka arkaya giriyor ve örnek almak için hastanın boğazına çubuk sokulduğunda istisnasız herkesin öksürdüğünü duydum çünkü kapı açık. Herkese aynı koltuk aynı oda da test yapılıyor. Şimdi ben negatif şekilde gitsem bile test yaptırmak için maskemi açtığım an orada virüsü kapma ihtimalim çok yüksek çünkü istisnasız ben dahil herkes çubuk boğazına sokulunca öksürüyor.
Bir diğer şey ise insanların tutumu mesela kuzenim inanılmaz dikkatli iken artık takmayan biri haline geldi. Ben kendimi karantinaya alıp test yaptırırken o test yaptırmayı bile reddetti. Spora başlatmıştım onu daha sonra da başka bir kız arkadaşımı aynı salon ve aynı hocaya başlattım. Kuzenim hocasına ben pozitif olabilirim dediğinde hocası sorun yok ders yaparız gel dedi. Sonradan başlattığım kız arkadaşım özel bir KBB kliniğinde çalışıyor 3 günde bir pcr testi yaptırıyorlar. Birkaç gün önce pozitif olma ihtimali vardı hocasına haber verdi ve hoca ona da önemli değil gelebilirsin derse diye aynı cevabı verdi, sonra kızın testi negatif çıktı. Eskiden antrenörlük yapan biri olarak zaten antrenör çocukların az para kazandığını biliyorum. 8-10 tane antrenör arkadaşım pandemi sürecinde ceplerine 0-2000 tl arası para soktular ortalama ve bu durum genel olarak böyle devam ediyor. Anladığım kadarıyla artık adamlar aç kalacağıma hasta olayım sporcuyum atlatırım tarzında düşünüyorlar. Ben 1.5 yıldır spor yapamıyordum başları sakatlıktan sonrası pandemiden dolayı, geçen hafta ilk kez başlayayım dedim bir adaptasyon idmanı yaptım ama bu son vaka sayılarından sonra tekrar vazgeçtim ki ben bu 1.5 yılda 24 kilo aldım. Arkadaş çevrenizin ve yolda gördüğünüz insanların %98 inden daha iyi bir fiziğe sahipken bu hale gelmek insanın psikolojisini bozuyor gerçekten ama buna rağmen gitmeyeceğim. Açık hava da yürüyüş yapmaya başlayacağım. Spor yapmayı kesinlikle öneririm herkese ama bu çevremden duyduklarımdan sonra spor salonunda spor yapmayı önermem açıkçası hele hele vaka sayıları bu hale gelmişken. İstanbul'u geçin Rize de sadece bu hafta bizim köyde 4 5 kişi öldü. Rize eğitim araştırma hastanesi ağzına kadar korona vakalarıyla dolu. Hastaneyi geçtim sadece bizim köyde 10 hanesin 6 7 tanesi pozitif durum gerçekten çok ciddi.
Bu süreçte herkese açık havada korunmalı bir şekilde yürüyüş yapmasını tavsiye ediyorum, soğuklara da dikkat etmek lazım.
Diyet olarak Google a BMR calculator yazın. Bilgilerinizi herhangi bir siteninkine girin, çıkan kalori değeri kadar yerseniz kilo almazsınız, üstünde yerseniz kilo alır, altında yerseniz kilo verirsiniz.
Şeker hiç yememeye bakın. Kalorinizi olabildiğince minimum kısmını karbonhidrattan alıp, gerisini protein ve yağdan alırsanız kilo vermeniz kolay olur. Olabildiğince yeşillik her öğünün yanına, vitamin, mineral ve de en önemlisi su içmeyi eksik etmeyin. Diyet listemi de fikir olsun diye yazacaktım ama diyetisyen olmadığım ve herkesin kendine özel hastalıkları olduğu için yazmıyorum. Diyetisyene gidemeyenler yukarıda yazanları kendine göre düzenleyip uygulayabilir.
Hastalığı geçiren herkese geçmiş olsun, kayıp yaşayanlara da Allah sabır versin.
bosporuss06
02-11-2020, 07:36
Herkesten alıntıla yapıp sayfayı uzatmayım.Tüm arkadaşlardan Allah razı olsun.Ne yapalım kaderde böylesi varmış.En azından kastamonu ya köye gönderebilmek için izin aldılar.jandarma istanbuldan tek kişi dahi gelse almam köye diye uyarmış..Orada defnedilecek.
başınız sağolsun...
ghibli06
02-11-2020, 13:37
covidden ölen Burhan Kuzu'nun naaşı törenle defnedilmiş... bu ayrımcılık neden?
Yakınlarını kaybedenlere sabır diliyorum. Almanya’da Hamm şehrinde yaşıyorum, çalıştığım fabrika da bir arkadaşda korona çıktı, bütün grup 5 gündür karantina da bekliyoruz. Eve test yapmak için geleceklerine dair 3 gün önce bir yazı gelmesine rağmen hala gelen giden olmayınca bu gün kendi imkanlarımızla yetkililer ile iletişime geçtik, çok fazla yoğunluk olduğu için ancak yarın bir ihtimal gelebileceklerini söylediler. Evdem dışarı çıkmamız durumunda 25000 Euro cezası oluğunu söylediler... Yaşadığımız eyalet çok fena durumda.
Başınız saolsun. Geride kalanlara Allah sabır versin...
geçmiş olsun abi. Acil şifalar
Teşekkürler arkadaşlar, Allah tüm sevdiklerimizi korusun.
Bence çok iyi olmuş abi, ne güzel düşünmüşler.
MertSerhanÖ.
02-11-2020, 17:19
Bugün antikor baktırdım.Vücudum baya bi antikor üretmiş.Doktorumun demesine göre bir daha bulaşmaz diyor.Fakat internette başka şeyler söyleniyor.Kafam karıştı iyice.Tüm dünyada kimsenin net bir bilgisi yok hala şu hastalıkla ilgili.Ben yine önlemimi alıcam,ama bide gerçekten bilsem bulaşmıcağını biraz içim rahat edecek ya.Şu çileyi çektikten sonra bence hakkımdır artık bulaşmama ödülü:)
gokhankenar
02-11-2020, 18:21
Bugün antikor baktırdım.Vücudum baya bi antikor üretmiş.Doktorumun demesine göre bir daha bulaşmaz diyor.Fakat internette başka şeyler söyleniyor.Kafam karıştı iyice.Tüm dünyada kimsenin net bir bilgisi yok hala şu hastalıkla ilgili.Ben yine önlemimi alıcam,ama bide gerçekten bilsem bulaşmıcağını biraz içim rahat edecek ya.Şu çileyi çektikten sonra bence hakkımdır artık bulaşmama ödülü:)
geçenlerde haberlerde görmüştüm. bitane vatrandaş 2. kez kapmış covid-19 u . Aman dikkat
MertSerhanÖ.
02-11-2020, 18:30
geçenlerde haberlerde görmüştüm. bitane vatrandaş 2. kez kapmış covid-19 u . Aman dikkat
Şöyle,bazı hastalar malesef hiç antikor üretemiyor.Onun seviyesi falanda var.Ama tabi tedbiri elden bırakmamak gerek
Darısı sevenlerinin başına diyelim.........
Birisi anlatıyor...
Efendim Vali ile görüştük, vakalar çok patlamış durumda, İstanbul şöyle berbat böyle bilmemne... Tamam biliyoruz...
Efendim Vali diyor ki, acilen kademeli mesaiye geçilmeli, hatta mümkünse uzaktan çalışma yapılmalı... Aha geliyor mu deniliyor bu noktada... Ama ses yok...
Sonra diyor ki yine "birisi", kendinize çok dikkat edin, toplu taşımaya binmeyin.
Toplu taşımaya binmeyin denilen adamların biri, mekana yatından bağlanıyor, bir diğeri içinde bulunduğu sektörün liderlerinden biri, bi başkası bi belgede 500.000 TL aylık gelir belirtmiş...
Ancak bu "birisi"nin "yetkili" olduğu mekanın personeli her gün gelmeye devam ediyor, Valiliğin pik saat diye açıkladığı saatlerde toplu taşıma ile seyahat ediyor. Aynı binaya doluşuyor.
Allah allah, ironi falan yapıyor herhalde diye düşünülüyor...
Bir de hani her şey mükemmel işliyor her türlü önlemi alıyorlarmış ya, havalandırma çalıştırılmıyormuş önlem olarak bu mekanda. Haliyle aynı altyapıyı kullanan ısıtma sistemi de çalıştırılmıyormuş. Yani hani bu çabamıza rağmen korona kapmazlarsa, bari üşütüp zatüre olup gebersinler diye bir strateji izliyorlarmış sanıyoruz ki.
Mış miş diyorum, hani ben değilim ha yanlış anlaşılmasın... "Bi arkadaş" derler ya... O hesap...
Bu "bi arkadaş" diyor ki, buna sebep olan, vebali olan, bu konuda karar alamayan veya "hayır gelsinler" yönünde karar alan herkes korona olsun. Artık ölürler mi kalırlar mı ona karışmam diyor...
Bu arkadaşın ahını aldıklarında er geç tutuyor, bi yerden çıkıyor. Du bakalım, merakla bekliyoruz, ne olacak diye.
Bu da böyle bir anımdır :)
Darısı sevenlerinin başına diyelim.........
ben covidten ölen siyasetçilere tören yapılması taraftarıyım..
ben covidten ölen siyasetçilere tören yapılması taraftarıyım..
Eski twitlerini de arka plan yapsınlar bence.
Şöyle,bazı hastalar malesef hiç antikor üretemiyor.Onun seviyesi falanda var.Ama tabi tedbiri elden bırakmamak gerek
adana'da sizin yaşlarınızda olan bir doktor'un oğlu 2inci kez oldu geçenlerde,aynen dediğiniz gibi ilkinde tad alamama haricinde belirtisiz atlatmış ve bağışıklığı antikor üretmemiş antikor testinde zerre bulgu olmamış.
2incisinde nispetden daha ağır geçirmiş ve antikor üretmiş testede yanıt vermiş.
buradan şu bilgileri çıkarıyorum:
1) ilkinde atlattım diye ikinciye olmaz demek çok yanlış bir bakış açısı
2) ilkinde oldum ve hafifti demekki ben buna karşı dirençliyim demekte yanlış bir bakış açısı
3) ilkinde oldum ikinciye olsam her türlü daha hafif olur demek yanlış tamda aksine yukarıdaki örnekte çoçuk belirgin şekilde daha sert geçirmiş
sizin tespitinize katılıyorum şahsi fikrim antikor üretmiş ise vücüdünüz belli süre o antikor seviyesi korunduk sıra siz bağışıklık kazanmış/korunmuş olursunuz,
bunu sık sık (3 haftada bir mesela) antikor testini tekrarlayarak konntrol edebilirsiniz,ne zamanki düştü bilinki hastalık sizi tekrar vurabilir.
fakat sorun bu işin şurasında,evet siz ruhsal anlamda zihnen rahatlayın ama tedbirinizi elden bırakmayın,nedenmi? çünkü antikor sizin sadece tekrar savunmasız geçirmeyeceğiniz anlamına gelir tekrar hasta olmayacağınıza anlamına değil.
gayetde rahat şekilde maskesiz tedbirsiz olursanız tekrar yakalanabilir farkına varmayabilir ve taşıyıcı olup sevdiklerinize bulaştırabilirsiniz şahsi fikrim.
MertSerhanÖ.
03-11-2020, 19:17
adana'da sizin yaşlarınızda olan bir doktor'un oğlu 2inci kez oldu geçenlerde,aynen dediğiniz gibi ilkinde tad alamama haricinde belirtisiz atlatmış ve bağışıklığı antikor üretmemiş antikor testinde zerre bulgu olmamış.
2incisinde nispetden daha ağır geçirmiş ve antikor üretmiş testede yanıt vermiş.
buradan şu bilgileri çıkarıyorum:
1) ilkinde atlattım diye ikinciye olmaz demek çok yanlış bir bakış açısı
2) ilkinde oldum ve hafifti demekki ben buna karşı dirençliyim demekte yanlış bir bakış açısı
3) ilkinde oldum ikinciye olsam her türlü daha hafif olur demek yanlış tamda aksine yukarıdaki örnekte çoçuk belirgin şekilde daha sert geçirmiş
sizin tespitinize katılıyorum şahsi fikrim antikor üretmiş ise vücüdünüz belli süre o antikor seviyesi korunduk sıra siz bağışıklık kazanmış/korunmuş olursunuz,
bunu sık sık (3 haftada bir mesela) antikor testini tekrarlayarak konntrol edebilirsiniz,ne zamanki düştü bilinki hastalık sizi tekrar vurabilir.
fakat sorun bu işin şurasında,evet siz ruhsal anlamda zihnen rahatlayın ama tedbirinizi elden bırakmayın,nedenmi? çünkü antikor sizin sadece tekrar savunmasız geçirmeyeceğiniz anlamına gelir tekrar hasta olmayacağınıza anlamına değil.
gayetde rahat şekilde maskesiz tedbirsiz olursanız tekrar yakalanabilir farkına varmayabilir ve taşıyıcı olup sevdiklerinize bulaştırabilirsiniz şahsi fikrim.
Kesinlikle öyle.İnsanlar inanılmaz bilinçsiz hayret ediyorum.Ben nasıl corona oldum bu kadar korunmaya zaten inanılır gibi değil.Bende artık huy oldu,bulaşmıcağını bilsemde maskemi ve temizliğime dikkat ederim.Ama coronanın inanılmaz bırakmış olduğu psikolojik bir harabiyet var.Bugün ilk defa dışarı çıktım,sanki tekrar olucakmışım gibi bir his var.
misery1903
03-11-2020, 19:38
Erdoğan, "Paket servis hariç olmak üzere lokanta, restoran, kuaför, düğün salonu, yüzme havuzu, halı saha, tiyatro, sinema, konser salonu ve benzeri iş yerlerinde hizmetler saat 22.00'de sona erecektir." dedi.
Yüz yüze eğitime geçiş konusunda ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgının seyrine göre, önümüzdeki haftalarda diğer sınıfların durumlarının değerlendirileceğini açıkladı.
Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika acıklama! | Gundem Haberleri (https://www.haberturk.com/son-dakika-cumhurbaskani-erdogan-dan-son-dakika-aciklama-2857990)
En sonunda Valilik zoruyla uzaktan çalışmaya geçtik.
Dönüşümlü olarak nöbetçi şekilde 2-3 kişi halinde gelip gideceğiz.
Yalnız uyarı geliyor, evde olun, uzağa gitmeyin, ihtiyaç anında hemen bilgisayar başına geçip işlem yapabilecek durumda olun... Bu tamam, güzel. Ama uyarı dillendirilmesi şu şekilde, "x kişisine ulaşamazsak, böyle böyle olursa, bu uygulamanın suistimal edildiğini tespit edersek herkes ofisten çalışmaya geri döner".
Arkadaş, bunu yapanı tespit edersen ona işlem yapsana? Çocuk muyuz, çocuk mu korkutuyorsun?
Adamlar denetleyip baş edemediğini komple yasaklayarak çözmeye çalışıyor. Hastayım böyle işlere ya. Tam Türk usulü.
Yalnız uyarı geliyor, evde olun, uzağa gitmeyin, ihtiyaç anında hemen bilgisayar başına geçip işlem yapabilecek durumda olun... Bu tamam, güzel. Ama uyarı dillendirilmesi şu şekilde, "x kişisine ulaşamazsak, böyle böyle olursa, bu uygulamanın suistimal edildiğini tespit edersek herkes ofisten çalışmaya geri döner".
Arkadaş, bunu yapanı tespit edersen ona işlem yapsana? Çocuk muyuz, çocuk mu korkutuyorsun?
Adamlar denetleyip baş edemediğini komple yasaklayarak çözmeye çalışıyor. Hastayım böyle işlere ya. Tam Türk usulü.
Su istimal eden mesai saatinde işten habersiz ayrılmak vs ilgili kanunlarca işleme tabi tutulmalı. Bozuk elmalar yüzünden maalesef cogunluk mağdur oluyor.
Uzaktan çalışmayı bir çok kişi evden yatacağız diye algılıyor ancak uzaktan çalışma yine mesai saatleri içinde işini yapmanı gerektirir.
Ben evden çalışırken yine PC mi 8:00 da açar işime koyulurdum. Arada çocuktan dolayı kopmalar oluyor ancak aksam 17:30 a kadar işlerimi yapardım. Şirketteki kadar asla verimli olmuyor ancak o çalışma karşılığı ücret alıyoruz. Aksi durumda ücretsiz izne çıkartılır yatardık
Skype ve teams vs bişiler üzerinden grup kurulup arada bir denetleme yapılabilir aslında suistimal düşüncesi var ise.
yilmazcatalbas
06-11-2020, 13:13
Abi sözüm meclisten dışarı, seni tenzih ederek konuşuyorum; kadrolaşma yapılırken öyle insanlar öyle torpiller döndü ki kim kimin nesiydi yada buna bir şey yaparsak başımıza bir iş gelir mi kafası tamamen bu. Sonuçta işler değişirse kimsenin yeğenine özel bir durum olmayacak herkese aynı muamele diyip geçecekler.
Su istimal eden mesai saatinde işten habersiz ayrılmak vs ilgili kanunlarca işleme tabi tutulmalı. Bozuk elmalar yüzünden maalesef cogunluk mağdur oluyor.
Uzaktan çalışmayı bir çok kişi evden yatacağız diye algılıyor ancak uzaktan çalışma yine mesai saatleri içinde işini yapmanı gerektirir.
Ben evden çalışırken yine PC mi 8:00 da açar işime koyulurdum. Arada çocuktan dolayı kopmalar oluyor ancak aksam 17:30 a kadar işlerimi yapardım. Şirketteki kadar asla verimli olmuyor ancak o çalışma karşılığı ücret alıyoruz. Aksi durumda ücretsiz izne çıkartılır yatardık
Skype ve teams vs bişiler üzerinden grup kurulup arada bir denetleme yapılabilir aslında suistimal düşüncesi var ise.
Aynen öyle, zaten bunu anlayamayan malları ofisten çalıştırmaya devam etmeleri lazım. İşin mantığı bu. Ama bunu abartarak kimisi demiş ki "ekmek almaya bile çıkmayacaksınız, size ulaşacağız". Lan öyle acil bi iş hiç bir zaman yapmıyoruz, olmuyor da :)
Abi sözüm meclisten dışarı, seni tenzih ederek konuşuyorum; kadrolaşma yapılırken öyle insanlar öyle torpiller döndü ki kim kimin nesiydi yada buna bir şey yaparsak başımıza bir iş gelir mi kafası tamamen bu. Sonuçta işler değişirse kimsenin yeğenine özel bir durum olmayacak herkese aynı muamele diyip geçecekler.
Aynen öyle, sıkıntı tamamen bu zaten. Kimse konfor alanını bozup birebir uğraşmak istemiyor. Böyle dangalaklıklarla uğraşıyoruz.
işte aradığım veriyi buldum; ortalama vefat sayıları
https://pbs.twimg.com/media/EmItEZ5XgAYvB4F?format=png&name=medium
kasım ayı ortalaması aylık bazda günlük 200de gezerken şimdi 290
yani istanbulda her gün 90 kişi coronadan ölüyor diyebiliriz..
Tr ortalamasının geçmiş yıllarda günlük 1000 olduğunu biliyorum
Oran orantı kurarsak eğer Trde günlük vefat 450-500 civarı olsa gerek..
grafiği şöyle de koyayım kolaylık olsun
işte aradığım veriyi buldum; ortalama vefat sayıları
kasım ayı ortalaması aylık bazda günlük 200de gezerken şimdi 290
yani istanbulda her gün 90 kişi coronadan ölüyor diyebiliriz..
Tr ortalamasının geçmiş yıllarda günlük 1000 olduğunu biliyorum
Oran orantı kurarsak eğer Trde günlük vefat 450-500 civarı olsa gerek..
Pandeminin ilk başladığı süreçten beri ölüm rakamları geçen yıla göre fazlaydı. Hatta yasakların olduğu dönemde trafik kazalarına bağlı ölümlerinde azaldığını düşünürsek en baştan beri rakamlarda terslik var.
livaneli
06-11-2020, 19:35
25.10.2020 günü yapılan testim pozitif çıkmıştı. 10 gün karantinada kaldım.Bu süre içinde hiçbir belirti göstermedim. Çevremde kim varsa negatif çıktı.
İlk bir hafta geçince testin yanlış sonuç verdiğini düşünüp tekrarlanması için aile hekimiyle, ilçe halk sağlığı merkeziyle ve beni Muğla'dan, Ankara'dan arayan sorumlularla konuştum.Kimi zaman not aldıklarını, ilgileneceklerini kimi zaman da belirtilerin sonradan çıkacağını,bazılarında bir aydan fazla sürdüğünü, prosedürde ikinci testin olmadığını söylediler.
Karantina -ya da izolasyon- sürem dolunca kontrol için arayan her resmi makama tekrar test istediğimi,hastaysam okula ve öğrencilere bulaştırmak istemediğimi söyledim, e-nabız üzerinden de yazılı ilettim.Tek ve kesin yanıt " Prosedürde ikinci test yok, yapamayız." oldu. Okula giderken çift maske takabileceğim bile söylendi. Aile doktorum da Marmaris'te özel hastanede test yaptırabileceğimi söyledi. Bu süreçte bir sorun olduğunu düşünüyorum.
ghibli06
06-11-2020, 22:52
25.10.2020 günü yapılan testim pozitif çıkmıştı. 10 gün karantinada kaldım.Bu süre içinde hiçbir belirti göstermedim. Çevremde kim varsa negatif çıktı.
İlk bir hafta geçince testin yanlış sonuç verdiğini düşünüp tekrarlanması için aile hekimiyle, ilçe halk sağlığı merkeziyle ve beni Muğla'dan, Ankara'dan arayan sorumlularla konuştum.Kimi zaman not aldıklarını, ilgileneceklerini kimi zaman da belirtilerin sonradan çıkacağını,bazılarında bir aydan fazla sürdüğünü, prosedürde ikinci testin olmadığını söylediler.
Karantina -ya da izolasyon- sürem dolunca kontrol için arayan her resmi makama tekrar test istediğimi,hastaysam okula ve öğrencilere bulaştırmak istemediğimi söyledim, e-nabız üzerinden de yazılı ilettim.Tek ve kesin yanıt " Prosedürde ikinci test yok, yapamayız." oldu. Okula giderken çift maske takabileceğim bile söylendi. Aile doktorum da Marmaris'te özel hastanede test yaptırabileceğimi söyledi. Bu süreçte bir sorun olduğunu düşünüyorum.
sistemde sıkıntı yok Uğur hocam, Allah korusun kötü bir şey olursa hastaneye yatmadığın için istatistiklere girmeyeceksin amaç o... işte sırf onun için neleri riske atıyorlar okuyanlar anlayabiliyor mu?
gokhankenar
07-11-2020, 09:50
Valla bu ara çok duymaya başladım insanlar yalan söyleyerek test yaptırıyor. tat koku alamadığını veya eklem ağrıları olduğunu söyleyip test yaptırabiliyor insanlar. Şahsen başıma gelse bende yalan söylerim test için
ghibli06
07-11-2020, 09:55
https://i4.hurimg.com/i/hurriyet/75/750x0/5fa5c4d167b0a90328aab596
sağlık bakanı paylaşmış, demek istiyor ki 'hayırdır beyler bu ne kalabalık???!!!'
işyerleri kapalı mı? hayır... sokağa çıkma yasağı var mı? hayır... 22 ye kadar sosyal mekanlar kapalı mı?? hayır... okullar kapalı mı? kısmen kapalı... camiler kapalı mı? hayır... eh peki bu insanlara dışarı çıkmayın diyecekseniz açık açık alın tedbirinizi, İstiklal caddesinden foto paylaşmaktaki amaç nedir? tamam tamam bütün suçlu biziz, aman siyasete bir laf gelmesin...
muratburunce
07-11-2020, 10:02
sağlık bakanı paylaşmış, demek istiyor ki 'hayırdır beyler bu ne kalabalık???!!!'
işyerleri kapalı mı? hayır... sokağa çıkma yasağı var mı? hayır... 22 ye kadar sosyal mekanlar kapalı mı?? hayır... okullar kapalı mı? kısmen kapalı... camiler kapalı mı? hayır... eh peki bu insanlara dışarı çıkmayın diyecekseniz açık açık alın tedbirinizi, İstiklal caddesinden foto paylaşmaktaki amaç nedir? tamam tamam bütün suçlu biziz, aman siyasete bir laf gelmesin...
yani diyorki biz uyardık iş bizden çıktı artık top sizde... herkesi kendileri gibi kolay para kazanıyor zannediyorlar millet 1gün işe gitmese ay sonunu getiremeyecek durumda
gerçekten Restaurant ibadet yerleri ve sokağa çıkma kısıtlamaları yapmamaları çok anlamsız.
18 yıldır zaten suçlu hep halk veya muhalafet oldu bundan sonrada çok farklı olmayacak abi
Son dakika: İstanbul calışma saatleri icin yeni karar! Haberler son dakika | Gundem Haberleri (https://www.haberturk.com/son-dakika-gelismesi-istanbul-da-calisma-saatleriyle-ilgili-yeni-karar-haberler-2861786)
Oto sanayilerede 07:00 16:00 arası çalışma şartı getirildi
Valla bu ara çok duymaya başladım insanlar yalan söyleyerek test yaptırıyor. tat koku alamadığını veya eklem ağrıları olduğunu söyleyip test yaptırabiliyor insanlar. Şahsen başıma gelse bende yalan söylerim test için
Valla geçen çekim yapacağım arkadaşın da yanina pozitif müşteri gelmiş test yapmıyorlar ben de yalan söyle tat alamıyorum de yaparlar dedim
Son dakika: İstanbul calışma saatleri icin yeni karar! Haberler son dakika | Gundem Haberleri (https://www.haberturk.com/son-dakika-gelismesi-istanbul-da-calisma-saatleriyle-ilgili-yeni-karar-haberler-2861786)
Sanayii dışında ise dükkanı sıkıntı yok mu
Siyasiler ilginç açıklamalar yapmaya devam ediyorlar. Kusura bakmayın ya. Haklısınız evde oturup, acımızdan ölelim. Ölsek “keşke biraz dikkat edip çalışsaylarmış” derler bu seferde. Çünkü tüm suç halkın. Sanki herkes geçiş garantili köprü işletiyor...
İzmir depreminde yıkılan evlerde oturanlar için Devlet Bahçeli "Keşke riskli binalarda oturmak tercih edilmeseydi" açıklaması yaptı mesela.
Durumun en yetkilisi Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum "Tüm Türkiye’ye sesleniyorum, riskli binalarda oturmayalım." diyerek isyan etti.
AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu da "sağlam bina hayat kurtarır" diyerek binaların sağlam olduğundan emin olmamızı önerdi. Sağolsun hiç aklımıza gelmemişti bu.
Mustafa Gültak da kimsenin aklına gelmeyen müthiş bir tavsiye verdi bizlere. Dedi ki; “Her şeyi devletten beklemeyin, biraz para verip sıfır ev alın."
Yarın corona dan ölenler içinde, keşke dikkat etseydi diyecekler :)
ben olsam 5-6 falan yaparım başlangıcı, namazını kılıp dua etsin halk corona hazretlerinin azalması için
Ben diyeyim gunluk 40 bin (https://m.haberturk.com/yazarlar/fatih-altayli-1001/2862110-ben-diyeyim-gunluk-40-bin)
Fransa 60k, Almanya 24k, bizde tahmini 40k. Bizde açıklanmıyor çünkü.
livaneli
07-11-2020, 19:31
Söyleyemedim ben.
Bizim çalışma ortamında da vakalar başlamıştı, daha neyi bekliyorlar diyorduk, bir süredir yazmıştım burada, sonunda valilik zoruyla da olsa uzaktan nöbetleşe olarak çalışma programına başlayacağız Pazartesi'den itibaren.
Bu süreçte beddua gibi bişey de etmiştim, basiretsiz yöneticiler, idareciler şunlar bunlar buna sebep olan, test olmaya giden adamı tekrar masasının başına getirten adamlar korona olur inşallah demiştim, artık ölürler mi kalırlar mı bilemiyorum ona karışmam demiştim.
Bugün arkadaşlar yollamış, en tepemiz de virüse yakalanmış, hastanede tedavi görüyormuş. Beddua ederken onun için etmemiştim ben yav. Adamın yaşı maşı var, inşallah vefat falan durumu olmaz. Söylediğime pişman oldum anasını satayım.
Ferhat_V
07-11-2020, 21:45
alt komşumuz ailece pozitif..kızı fıldır fıldır dışarda geziyor ve aynı asansörü kullanıyoruz..
maske falan çare olmadan bu lanet hastalığı hepimiz kapacağız..atlatan atlatacak atlatamayanda *****..
denizhandinc
08-11-2020, 00:49
Sende de ne karantina fetişi varmış be usta yorulmadın 8 aydır
:))))))))))))
ghibli06
08-11-2020, 11:07
bend fetiş değil de az da olsa beyin var, herkese tavsiye ederim..
yilmazcatalbas
08-11-2020, 12:26
Toplumumuzun düşünce yapısını özetlediğiniz için teşekkür ederiz :)
Daha bir kaç sayfa önce forumdan bir arkadaşımız babasını Covid-19’dan kaybettiğini, son vazifesini bile yerine getiremeyip üzerine bir toprak bile atamadığını söyledi.
Cuma günü arkadaşım annesini kaybetti yine aynısı oldu. Sabah erkenden gömdüler kadını. 100 metre uzakta bekleyebileceğimi söylediler çocuğu görüntülü aradım piksel piksel annesinin cenazesini izledi. Aynı şehirde olmalarına rağmen evde oturup telefondan izlemek zorunda kaldı. Hala karantinada olduğu için gidip mezarına bir fatiha okuyabilmiş değil.
Yurt dışında yaşanan dramları görmüş, tv’den izlemiştik. İtalyada cenazelerin askeri araçlarla alınıp topluca kazanlarda yakıldığını, insanların sevdiklerine son görevlerini yapamamasını. Bu tablolar yakın çevremizde sıkça yaşanmaya çalıştı farkında mısın? Değilsin :)
ghibli06 ‘nin dediğinde be gibi bir soeun var anlamadım. İşi olmayan çıkmasın, çalışmak zorunda kalanlara veya durumdan dolayı çalışamaz hale gelenlere destek verilsin demenin neyi saçma geliyor sana?
yilmazcatalbas
08-11-2020, 14:09
Daha bir kaç sayfa önce forumdan bir arkadaşımız babasını Covid-19’dan kaybettiğini, son vazifesini bile yerine getiremeyip üzerine bir toprak bile atamadığını söyledi.
Cuma günü arkadaşım annesini kaybetti yine aynısı oldu. Sabah erkenden gömdüler kadını. 100 metre uzakta bekleyebileceğimi söylediler çocuğu görüntülü aradım piksel piksel annesinin cenazesini izledi. Aynı şehirde olmalarına rağmen evde oturup telefondan izlemek zorunda kaldı. Hala karantinada olduğu için gidip mezarına bir fatiha okuyabilmiş değil.
Yurt dışında yaşanan dramları görmüş, tv’den izlemiştik. İtalyada cenazelerin askeri araçlarla alınıp topluca kazanlarda yakıldığını, insanların sevdiklerine son görevlerini yapamamasını. Bu tablolar yakın çevremizde sıkça yaşanmaya çalıştı farkında mısın? Değilsin :)
ghibli06 ‘nin dediğinde be gibi bir soeun var anlamadım. İşi olmayan çıkmasın, çalışmak zorunda kalanlara veya durumdan dolayı çalışamaz hale gelenlere destek verilsin demenin neyi saçma geliyor sana?
Burada paragraf paragraf yazsan bu düşünce yapısı değişmez. Zaten bu hastalığın bu raddeye gelmesinin en büyük sebebi de bu. Sen en acı örnekleri de versen her şey olacağına varır ne karantinası kafasında herkes, ki zaten olması gerekeni anlatan ghibli06 'ya verilen cevap çok açık. Sokakta 10 kişiye sorulsa 8'i de buna benzer cevaplar verir çünkü toplumsal olarak her ***tan olaya tepki göstermeden hızlıca alıştığımız gibi buna da alıştık.
Önceden kızdığım, temas ve maske konusunda uyardığım herkese, her şeye artık gülüp geçiyorum çünkü kimse değişmiyor, dışarı mümkün olduğunca çıkmıyorum, anne babamla görüşmüyorum, çevremdeki insanlarla çok daha az görüşüyorum, asosyal olma yolunda emin adımlarla devam ediyoruz galiba böyle böyle, yavaş yavaş delireceğiz.
imprezaWRC
08-11-2020, 14:29
Burada paragraf paragraf yazsan bu düşünce yapısı değişmez. Zaten bu hastalığın bu raddeye gelmesinin en büyük sebebi de bu. Sen en acı örnekleri de versen her şey olacağına varır ne karantinası kafasında herkes, ki zaten olması gerekeni anlatan ghibli06 'ya verilen cevap çok açık. Sokakta 10 kişiye sorulsa 8'i de buna benzer cevaplar verir çünkü toplumsal olarak her ***tan olaya tepki göstermeden hızlıca alıştığımız gibi buna da alıştık.
Önceden kızdığım, temas ve maske konusunda uyardığım herkese, her şeye artık gülüp geçiyorum çünkü kimse değişmiyor, dışarı mümkün olduğunca çıkmıyorum, anne babamla görüşmüyorum, çevremdeki insanlarla çok daha az görüşüyorum, asosyal olma yolunda emin adımlarla devam ediyoruz galiba böyle böyle, yavaş yavaş delireceğiz.
Anne-baba covid ama anaokuluna giden çocukta sonuç negatif çıkmış. Anne-baba çocuğu servis ile okula göndermiş. Okulda girişte ateş ölçümü, hes kodu sorgulaması mı birşey yapılmış ve ailenin karantinada olduğu ortaya çıkmış. Çocuğu da okula sokmadan gerisin geriye servis ile göndermişler. Yahu belki bu çocuk taşıyıcı. Bu neyin kafası, neyin rahatlığı, neyin vurdumduymazlığı anlamıyorum.
Finlandiya'da eğitimli köpekleri havalimanında kullanmaya başlamışlar. Haberin linki aşağıda.
Finlandiya'da havaalanında eğitimli kopekler Covid-19 taraması yapıyor | Euronews (https://tr.euronews.com/2020/09/24/finlandiya-da-havaalan-nda-egitimli-kopekler-covid-19-taramas-yap-yor)
İşin özeti,
Uzmanlar, köpeğin verdiği sonuçların PCR testlerinden daha güvenilir olduğunu iddia ederken, Helsinki Üniversitesi Veterinerlik Fakültesinden Doç. Dr. Anna Hielm-Björkman, PCR testinin negatif olduğu bazı durumlarda, köpeklerin pozitif tanı koyduğu kişilerin birkaç gün sonra hastalık belirtisi gösterdiğini ifade etti.
denizhandinc
08-11-2020, 15:05
Aynen kardeşim ekonomisi mükemmel devletin paşalar gibi bakar sana. La siz ne güzel çalışmıyosunuz diyip bi de ikramiye verir. İş verenlerde zaten yasaklar boyunca müşteriye doyacağından bir ikramiye de iş verenden alırsın.
muharrem7791
08-11-2020, 17:03
Anne-baba covid ama anaokuluna giden çocukta sonuç negatif çıkmış. Anne-baba çocuğu servis ile okula göndermiş. Okulda girişte ateş ölçümü, hes kodu sorgulaması mı birşey yapılmış ve ailenin karantinada olduğu ortaya çıkmış. Çocuğu da okula sokmadan gerisin geriye servis ile göndermişler. Yahu belki bu çocuk taşıyıcı. Bu neyin kafası, neyin rahatlığı, neyin vurdumduymazlığı anlamıyorum.
Finlandiya'da eğitimli köpekleri havalimanında kullanmaya başlamışlar. Haberin linki aşağıda.
Finlandiya'da havaalanında eğitimli kopekler Covid-19 taraması yapıyor | Euronews (https://tr.euronews.com/2020/09/24/finlandiya-da-havaalan-nda-egitimli-kopekler-covid-19-taramas-yap-yor)
İşin özeti,
Kaldı Finlandiya Corona sürecini en az vaka oldukça yüksek tedbirlerle yurutebilen bir ülke.
ghibli06
08-11-2020, 17:40
Aynen kardeşim ekonomisi mükemmel devletin paşalar gibi bakar sana. La siz ne güzel çalışmıyosunuz diyip bi de ikramiye verir. İş verenlerde zaten yasaklar boyunca müşteriye doyacağından bir ikramiye de iş verenden alırsın.
senin bu işin başından beri tek derdin maaşının kesilmemesi, yani mahalle yansın ama benim odama bir şey olmasın, mahalle yanınca senin odan sağlam da kalsa bir daha o hayatı yaşayamazsın, az beyin kullanın dememin sebebi bu...
ben işverenim, Aralık 2019 da 95 kişi çalışıyordu projelerde, teslim ettik, kışı atlatıp ilk baharda yeni projelere başlayacaktık, pandemi olunca işler durdu, 2019 da 150 kişiye kadar adam çalıştıran ben, şu an sadece kendime bakıyorum, peki neyi mi bekliyoruz? ortam düzelecek ki biz de projelere başlayabilelim, başladım projeye 150 personelle, şantiyeyi bir kapattılar salgından adamlar kaldı üzerimde , ne yapacağım? işten çıkartma, sgk asını öde, asgari ücretini öde ayda 600-700 bin tl, 3 ayda 2milyon... 2 ay kapandık salgın baya kontrol altındaydı, belki 2 ay daha kapansaydık şu anda günde 500 100 vaka 7-8 vefat olacaktı en azından kafamız sakin işimize gücümüze bakacaktık... bak buradan açık açık diyorum ki, böyle devam ederse sen de işsiz kalacaksın buralarda 'işsizlik maaşı nasıl alınıyordu?' konularına yazacaksın, annem babam hastalandı diyeceksin... salgını aldığı maaşla kıyaslayan zihniyet sebebiyle maalesef daha çook kişi ölecek bu Türkiye'de... haa ben kişisel olarak kapandım, kimseden de bir beklentim yok, devlet gelsin bana baksın da demiyorum ama bu sene benim iş veremediğim 100 usta 'abi acımızdan ölmek üzereyiz, evde gazımız yok, çocuğa ayakkabı alamadım!' diyerek beni arıyor, ortam düzelecek ki o 100 adama tekrar iş verebileyim...
İsteseler çok kolay yaparlar
Devletin para sıkıntısı olmaz sanada bakar banada bakar işletmeleri de kapatır zararlarını da karşılar
Bütçeyede büyük bir yükü olmaz, en azından haziranda yaptıkları ucuz kredi şaklabanlığı kadar etkisi olmaz
Haziranda o aptallıklarını yapacaklarına insanlara karşılıksız destek verselerdi ne kur buraya gelirdi ne enflasyon
Para dediğiniz şey bir kağıt devlet istediği kadar kontrollü yaratır yeter ki aklını kullansınlar..
Sen de sıkıldıysan çıkabilirsin.
Aynilarini ben yasadim.... İşe donüste teste gerek olmadigini belirttiler... Diger bi konuda bnm karantinamin bittigi gun eşim pozitif cikti... Beni tekrardan karantinaya almadilar bile
İsteseler çok kolay yaparlar
Devletin para sıkıntısı olmaz sanada bakar banada bakar işletmeleri de kapatır zararlarını da karşılar
Bütçeyede büyük bir yükü olmaz, en azından haziranda yaptıkları ucuz kredi şaklabanlığı kadar etkisi olmaz
Haziranda o aptallıklarını yapacaklarına insanlara karşılıksız destek verselerdi ne kur buraya gelirdi ne enflasyon
Para dediğiniz şey bir kağıt devlet istediği kadar kontrollü yaratır yeter ki aklını kullansınlar..
Haziranda o hamleleri yapanlar yol aldı..
Covid 19 küresel vaka sayısı 21 günde 40 milyondan 50 milyona yükselmiş. Ohannes
FreeCaptiv3
08-11-2020, 21:50
Bunlar daha oldukça iyi günlerimiz. Bu arada kayıp yaşayan abilerime/arkadaşlarıma baş sağlığı diliyorum.
İngiltere bir ara yapmaya çalıştığı şeyi şimdi biz yapıyoruz. Sürü bağışıklığı. Sağlık sistemi çöktü rakamlar doğru açıklanmıyor. Marttan beridir çalışmıyorum, doğru düzgün iş ilanı bile çıkmıyor. Çıkan da sacma sapan maaş vermeye kalkıyor ki basvurularimdan biri olduğunda ve çalışmaya başladığımda sağlığımı nasıl koruyacagimi bilmiyorum.
Gece rüyamda bir tanıdığı yanağından öpüyorum sonra "aa neden yaptım" oluyorum. Artık rüyalarıma bile giriyor bazı şeyler
ghibli06
09-11-2020, 09:56
Covid 19 küresel vaka sayısı 21 günde 40 milyondan 50 milyona yükselmiş. Ohannes
Tsunamide ilk 8-10 dalga ile ondan sonra gelenler arasındaki fark katlanarak gider, şu an bizde de öyle değil mi? bu arada nasıl oldun?
Tsunamide ilk 8-10 dalga ile ondan sonra gelenler arasındaki fark katlanarak gider, şu an bizde de öyle değil mi? bu arada nasıl oldun?
Tam olarak dediğin gibi abi. Geçen bir animasyona denk geldim. Almanya'nın covid ile tanışması ve 2. dalga yayılımını gösteriyordu. Facia.
Ben iyiyim. Tabir-i caizse turp gibiyim :) Allah herkese acil şifalar versin.
ChuckBartowsKi
09-11-2020, 14:27
Düşüş eğrisi yine mayıs ayı gibi olur sanırım. Zaten aralık-ocak zirve yapacak denmişti ne alaka anlamıyorum virüs ay mı seçiyor
Corona virusu salgınında son dakika gelişmesi… Pfizer: Covid-19 aşısı yuzde 90 etkili - Son dakika dunya haberleri (https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/corona-virusu-salgininda-son-dakika-gelismesi-pfizer-covid-19-asisi-yuzde-90-etkili-6118146/)
Düşüş eğrisi yine mayıs ayı gibi olur sanırım. Zaten aralık-ocak zirve yapacak denmişti ne alaka anlamıyorum virüs ay mı seçiyor
Sanırım yarım küremizde hastalıkların en hızlı yayıldığı dönemlerden bu sonuçları çıkarıyorlar. Bahar ayları, sonbahar ekim kasım, kış aralık ocak.
Veeeee babam da olmuş.
Geçen hafta Pazartesi veya Salı günü zatürre aşısı olması için aile sağlığı merkezi veya aile hekimi arıyor gelin diye. Babam da o zamana kadar gayet iyi, en ufak bir sıkıntı yok. Aşıyı olduktan sonra 2-3 gün halsizlik, kırıklık falan yapar ama önemli değil, geçer diyorlar. Babam 2-3 gün sıkıntı çekiyor, sonrasında gayet iyiyim dedi. Cuma veya Cumartesi günüydü sanıyorum, yahu ben yine halsiz gibiyim tam geçmedi bu salak şey ya bi doktora gideyim dedi. İyi dedik.
Önceki gün akşam uzun süredir de onlara gitmedik görmedik diye bi uğrayalım dedik. Önlem olsun diye de uzak duruyoruz tabi ama... Yarım saat 45 dk oturup çıktık. O sırada da gayet iyiydi, halsizlik var biraz sadece diyordu. Dün doktora gitmişler, antikor testi pozitif... Ama babam bunu test pozitif sanmış, panik olup hastaneye gitmişler. Doktor antikor testini görünce "siz zaten geçirmişsiniz, yani 10 gündür falan yaklaşık koronasınız, ama çok iyisiniz" demiş. Tomografi falan çekmişler, ciğerlerde çok az bi tutulum var ama sıkıntı değil o da geçer demişler, birkaç ilaç, antibiyotik ve sanıyorum şu sıtma ilacından vermişler. Anneme de testler yapmışlar, onunkiler de bugün çıkacak. Annem korkuyor ama onda da en ufak bir belirti yok. Yani babam da aşıyı olmasa belki sıfır semptomla geçirip gidecek.
Yani 2-3 güne toparlar demişler ama tabi hastalığın seyri garanti değil, en ufak rahatsızlanmada, nefes darlığı vs'de hastaneye demiş doktor.
Bu arada babam bi yere çıkmaz etmez, biz bile eve gelince yaklaşmayın, maske takın bilmemne falan diyen adam. Nereden nasıl kapmış anlamak mümkün değil, biz mi taşıdık ne yaptık ne ettik belli değil.
Bizi sorduk doktora, önceki gün uğradık biz ne yapalım diye, Cuma falan test yaptırın dediler. Gerçi anneminki de negatif çıkarsa belki teste gitmeyiz ama kendimizi bi süre eve kapatacağız. Bu arada da tedbiren vitamin vs bişeyler alıyoruz doktor başka bir arkadaşın tavsiyesi doğrultusunda.
Bir arkadaşın da baba ve kardeşi olmuş, onlarda da sıfır semptom, adam diyor ki hoplayıp zıplayacak moddalar yani o derece iyiler diyor.
ghibli06
10-11-2020, 16:03
Veeeee babam da olmuş.
Geçen hafta Pazartesi veya Salı günü zatürre aşısı olması için aile sağlığı merkezi veya aile hekimi arıyor gelin diye. Babam da o zamana kadar gayet iyi, en ufak bir sıkıntı yok. Aşıyı olduktan sonra 2-3 gün halsizlik, kırıklık falan yapar ama önemli değil, geçer diyorlar. Babam 2-3 gün sıkıntı çekiyor, sonrasında gayet iyiyim dedi. Cuma veya Cumartesi günüydü sanıyorum, yahu ben yine halsiz gibiyim tam geçmedi bu salak şey ya bi doktora gideyim dedi. İyi dedik.
Önceki gün akşam uzun süredir de onlara gitmedik görmedik diye bi uğrayalım dedik. Önlem olsun diye de uzak duruyoruz tabi ama... Yarım saat 45 dk oturup çıktık. O sırada da gayet iyiydi, halsizlik var biraz sadece diyordu. Dün doktora gitmişler, antikor testi pozitif... Ama babam bunu test pozitif sanmış, panik olup hastaneye gitmişler. Doktor antikor testini görünce "siz zaten geçirmişsiniz, yani 10 gündür falan yaklaşık koronasınız, ama çok iyisiniz" demiş. Tomografi falan çekmişler, ciğerlerde çok az bi tutulum var ama sıkıntı değil o da geçer demişler, birkaç ilaç, antibiyotik ve sanıyorum şu sıtma ilacından vermişler. Anneme de testler yapmışlar, onunkiler de bugün çıkacak. Annem korkuyor ama onda da en ufak bir belirti yok. Yani babam da aşıyı olmasa belki sıfır semptomla geçirip gidecek.
Yani 2-3 güne toparlar demişler ama tabi hastalığın seyri garanti değil, en ufak rahatsızlanmada, nefes darlığı vs'de hastaneye demiş doktor.
Bu arada babam bi yere çıkmaz etmez, biz bile eve gelince yaklaşmayın, maske takın bilmemne falan diyen adam. Nereden nasıl kapmış anlamak mümkün değil, biz mi taşıdık ne yaptık ne ettik belli değil.
Bizi sorduk doktora, önceki gün uğradık biz ne yapalım diye, Cuma falan test yaptırın dediler. Gerçi anneminki de negatif çıkarsa belki teste gitmeyiz ama kendimizi bi süre eve kapatacağız. Bu arada da tedbiren vitamin vs bişeyler alıyoruz doktor başka bir arkadaşın tavsiyesi doğrultusunda.
Bir arkadaşın da baba ve kardeşi olmuş, onlarda da sıfır semptom, adam diyor ki hoplayıp zıplayacak moddalar yani o derece iyiler diyor.
size de çok geçmiş olsun, maalesef o kadar çok taşıyıcı var ki, olay çığrından çıkmış durumda, inşallah hafif atlatır...
imprezaWRC
10-11-2020, 17:21
Veeeee babam da olmuş.
Onur, çok geçmiş olsun. Anlattığın tabloya gere neyseki ayakta atlatıyor. Bizimkilerde 5 gün önce zatüre aşısı olmuşlar.(benim yeni haberim oldu) Senin bu yazıyı okuyunca tedirgin oldum. Üstüne birde bugün de bize uğradılar. Önce elleri yıkattım, sonra da herkes birbirinden uzağa maskesiyle oturdu. Oğlana da tembihledim, dede ile babaanneye sakın sokulma uzaktan şaklabanlıklarını yap dedim. 30dk kaldılar az önce gittiler. Halen gergin durumdayım.
Ha bu arada oğlanın okulundaki öğretmenlerden biri yaklaşık 3 haftadır derslere girmiyordu, hep yerine başka öğretmenler girdi. Dün ilk defa evden derse katıldı, boyuna köhür köhür öksürüyordu. Ailesi covid olmuştu ve ailesiyle yaşıyormuş. Hanıma dedim, bizim öğretmen agranti covid oldu ve halende toparlanamadı. Senden benden de yaşı küçük. Taş çatlasa 30 yaşındadır.
Okulun doktoru da covid olmuş. Bunu da az önce öğrendik. Okul sağolsun mükemmel bilgi akışı sağlıyor o nedenle biz bunları başkalarından öğreniyoruz. Saklayın babacım saklayın kime ne faydası varsa.
Veeeee babam da olmuş.
Geçmiş olsun
Eyvallah çok teşekkürler...
Bugün babam baya iyi, kırıklık falan da gitti diyor, gündüz 1-2 hapşırdı benimle konuşurken, ulan bu yeni başladı diye güldü :) Morali falan iyi, dün çökmüştü, hastanede doktor bunları baya bi rahatlatmış.
Annemin de bugün test sonucu negatif çıktı. Annemin de hiçbir semptomu yok, o kadar iç içeyiz nasıl geçmedi diyor. Herhalde babam baya az aldı virüsü miktar olarak, ona yorabildik. Annemin korkusu, kardeşim yeni doğum yaptı, ona yardıma gidip geliyordu paso, asıl oradan çok korktuk.
Şimdilik bekliyoruz bakalım bi yere çıkmadan etmeden... Hanım biraz daha tedbiri bırakmıştı, hemen stres oldu. Noldu dedim hani ben abartıyorum modunda takılıyodun, şimdi ilk sen stres oldun dedim :) Ses yok...
Bugün babam baya iyi, kırıklık falan da gitti diyor, gündüz 1-2 hapşırdı benimle konuşurken, ulan bu yeni başladı diye güldü :) Morali falan iyi, dün çökmüştü, hastanede doktor bunları baya bi rahatlatmış.
Annemin de bugün test sonucu negatif çıktı. Annemin de hiçbir semptomu yok, o kadar iç içeyiz nasıl geçmedi diyor. Herhalde babam baya az aldı virüsü miktar olarak, ona yorabildik. Annemin korkusu, kardeşim yeni doğum yaptı, ona yardıma gidip geliyordu paso, asıl oradan çok korktuk.
Şimdilik bekliyoruz bakalım bi yere çıkmadan etmeden... Hanım biraz daha tedbiri bırakmıştı, hemen stres oldu. Noldu dedim hani ben abartıyorum modunda takılıyodun, şimdi ilk sen stres oldun dedim :) Ses yok...
Gelmiş geçmiş olsun
emresener
10-11-2020, 22:33
İstanbul Ve Ankara’da 65 Yaş ve üstüne kısıtlamalar geldi. Ufak bir hamle yapıyorlar sanırım. Bunu Haftasonu kapatmalar takip edebilir mi?
İstanbul Ve Ankara’da 65 Yaş ve üstüne kısıtlamalar geldi. Ufak bir hamle yapıyorlar sanırım. Bunu Haftasonu kapatmalar takip edebilir mi?
Sanmam.
Bir sanal dünya yarattılar. O yaratılan hayata göre kısıtlamalar ters düşer.
ÖmerF.Bayar
10-11-2020, 23:24
Tum hastalara gecmis olsun, olenlere Allah rahmet eylesin,
Covid ciktigindan beri kizimin dogumu haric hastaneye gitmemistim ama Ptesi gitmek zorunda kaldim halsizlik ve ates yuzunden, sukur testim negatif cikti, karacigerde bazi sikintilar varmis o yapmis ates vs,
Kendi basiniza iyilesebilecek gibiyseniz sakin gitmeyin hastaneye, her gelen covid testi icin geliyor neredeyse,
Siranizi beklerken bile kapabilirsiniz,
CloudGrey
10-11-2020, 23:44
abi geçmiş olsun.
bi garip diyorum ya bu ara herkes covid ama kimsenin birşeyi yok.
ben bu işten kıllanmaya başladım ...
cevremde covid haberini aldığım sayısı 136134 kişi ama bir tek hastanede yatan tanıdığım var. oda babam , 20 gün yatmıştı..
nolud bu virüs zayıfladımı nedir ???
abi geçmiş olsun.
bi garip diyorum ya bu ara herkes covid ama kimsenin birşeyi yok.
ben bu işten kıllanmaya başladım ...
cevremde covid haberini aldığım sayısı 136134 kişi ama bir tek hastanede yatan tanıdığım var. oda babam , 20 gün yatmıştı..
nolud bu virüs zayıfladımı nedir ???
Yani ben de aynı şeyi düşündüm, bunu söyleyen çok oldu.
Yalnız iş yerinde bir eleman çok önce kapmış iyileşmişti, bu sefer çok ağırmış... 2 tip mi dolaşıyor nedir anlamadım gitti.
Bugün babası ve kardeşi olan arkadaşla konuştuk, annesi de olmuş, üçünde de en ufak semptom yok diyor adam. Onlar da anlamamışlar.
Geçmiş olsun dilekleri için sağolun bu arada...
Kimi nasıl etkilediği belli değil bu illet'in.
Eski iş yerimden karı koca korana oldular. Erkek olan sigara vs içmiyor olmasına rağmen 10 gün kadar hastane de kaldı.
Kadın olan 1 paket sigara içer günde laylaylom atlattı işe başladı. Çok enteresan bir durum.
Ateşim var koku alamıyorum diyene 14 gün karantina yazıyorlar, zeki!!! bir kaç arkadaşın bunu kullanarak izin aldıklarını öğrendim, hasta değilken hastayım diye evine gidip sonra o parayı çoluk çocuğuna nasıl yediriyorlar ben anlamıyorum.
Bir arkadaşımın eniştesi pozitif, ablası negatif çıktı. Aynı evde yaşıyorlar, aynı bardaktan su içiyorlar.
Umarım en kısa zamanda hastalar sağlığına kavuşur.
Yalnız iş yerinde bir eleman çok önce kapmış iyileşmişti, bu sefer çok ağırmış... 2 tip mi dolaşıyor nedir anlamadım gitti.
Bugün babası ve kardeşi olan arkadaşla konuştuk, annesi de olmuş, üçünde de en ufak semptom yok diyor adam. Onlar da anlamamışlar.
Çok ilginç ya bu son 1 ayda sizin örneğiniz ile beraber etrafımda 5 oldu birinin 2inciye yakalandığını duyduğum ama dahası ilkinde çok daha ağır atlatığını duyduğum.
Ya cidden birkaç türü var yada ilkinde insanlar tedbirli ve az dozda yakalanıyor sonra atlattım rahatlığıyla tedbirsizce ikinciye çok daha sağlam virüsü kapıyor
Bilemedim, tek çıkarımım 2inciye dahada tedbirli olmamız lazım sanki
Perşemde bügünden beri bende pozitif çıktım ve karantinadayım.
bilinen(tat-koku ve vücüt agrısı ) semptomları yoktu bende sadece hafif bogaz agrısı ve baş dönmesi ile gittim. ilk kan testinde negatif çıktı ısrarlarımla PCR testi yaptılar onda pozitif çıktı. Şükür çok ağır geçmiyor hatta çevremdekilere göre hafif atlatıyorum. şuan 6. gündeyim verdikleri ilaç bitti bogaz agrısı v.s de kesildi fakat şuan koku duyum yok onun dışında bir sıkıntım kalmadı.
Çevremde de son 2 haftada vakalar bayagı arttı dikkatli olmak gerekli.
Bu arada öğrendiğim bilgiye göre tekrar kontrol testi yapmıyormuş devlet hastaneleri sadece özelde belki yaptırabiliyor muşuz, ve ölü virüsler testte pozitif çıkartabiliyormuş bu konuda bilgisi olan var mı ?
Tekrar test yaptırmak istiyorum karantina sürem bitince ama başa dönmek insanın canını sıkıyor
Babam da negatif çıktı bu arada... Bugün sonucu geldi. Geçirmiş gitmiş heralde. İşe bak...
Biz ne yapalım bilemedim. Teste gidelim diyorduk, ikisi de negatif. Şimdi teste temaslı veya hasta falan olmadan gidersek özeller zaten direkt tomografi yapalım kan alalım diye geçirme peşine düşüyor.
Bizimkiler sormuştu doktora, onlar da Perşembe Cuma gibi teste gitsinler diyordu. Onu da sorun dedik, kendi heyecanlarına onu sormamışlar.
Geçen çarşamba dip dibe çalıştığım arkadaşım pozitif çıktı.
Pazar günü hasta hissetmeye başlamış.
Benim dün haberim oldu. bugün 8. gün, bir şeyim yok. Test yaptırmadım. Bulaşmadı herhalde.
imprezaWRC
11-11-2020, 16:34
Perşemde bügünden beri bende pozitif çıktım ve karantinadayım.
bilinen(tat-koku ve vücüt agrısı ) semptomları yoktu bende sadece hafif bogaz agrısı ve baş dönmesi ile gittim. ilk kan testinde negatif çıktı ısrarlarımla PCR testi yaptılar onda pozitif çıktı. Şükür çok ağır geçmiyor hatta çevremdekilere göre hafif atlatıyorum. şuan 6. gündeyim verdikleri ilaç bitti bogaz agrısı v.s de kesildi fakat şuan koku duyum yok onun dışında bir sıkıntım kalmadı.
Çevremde de son 2 haftada vakalar bayagı arttı dikkatli olmak gerekli.
Bu arada öğrendiğim bilgiye göre tekrar kontrol testi yapmıyormuş devlet hastaneleri sadece özelde belki yaptırabiliyor muşuz, ve ölü virüsler testte pozitif çıkartabiliyormuş bu konuda bilgisi olan var mı ?
Tekrar test yaptırmak istiyorum karantina sürem bitince ama başa dönmek insanın canını sıkıyor
Geçmiş olsun, neyseki hastanelik olmadan atlatıyorsun.
Geçen çarşamba dip dibe çalıştığım arkadaşım pozitif çıktı.
Pazar günü hasta hissetmeye başlamış.
Benim dün haberim oldu. bugün 8. gün, bir şeyim yok. Test yaptırmadım. Bulaşmadı herhalde.
Kanka ayakta atlatıyor olabilirsin. Umarım bulaşmamıştır.
imprezaWRC
11-11-2020, 16:41
Kime ne mok olacağı belli değil. Ağır hasta sayısı günlük vaka/hasta sayısını solladı gitti. Bulaşıcılığın arttığı aşikar. Ve öyle 15dk yüz yüze konuşmadıysan olmaz gibi bir durumun da olmadığını belirttiler.
Geçen gün Mehmet Ceyhan tv'deydi, hasta çocuklar arttı ve kaybettiğimiz çocuklarda var dedi. Özetle, dinlemediler beni demeye getirdi.
P.S: Sitede maskesiz yürüyenlerden birine de dalacağım az kaldı. Eşim 3 defa polisi aradı, yav he he dediler gelen giden olmadı. Sitede muhtemelen bizim bilmediğimiz 1-2 tane ünsüz var ondan gelmiyorlar.
Kime ne mok olacağı belli değil. Ağır hasta sayısı günlük vaka/hasta sayısını solladı gitti. Bulaşıcılığın arttığı aşikar. Ve öyle 15dk yüz yüze konuşmadıysan olmaz gibi bir durumun da olmadığını belirttiler.
Geçen gün Mehmet Ceyhan tv'deydi, hasta çocuklar arttı ve kaybettiğimiz çocuklarda var dedi. Özetle, dinlemediler beni demeye getirdi.
P.S: Sitede maskesiz yürüyenlerden birine de dalacağım az kaldı. Eşim 3 defa polisi aradı, yav he he dediler gelen giden olmadı. Sitede muhtemelen bizim bilmediğimiz 1-2 tane ünsüz var ondan gelmiyorlar.
Aynen öyle görünüyor. Ancak ben Mehmet Ceyhan'a artık Canan Karatay gözüyle bakmaya başladım. En çok bana sorulsun en çok ben çıkayım modunda takılıyor artık ve bu halinden nefret ediyorum.
Geçenlerde watsap grubunda arkadaşlara gönderdim, "şu maske böyle böyle oluyor" demiş mesela 2 ay önce... Geçen ay TV'de konuşurken ağzında o laf ettiği maske var. Ulan????
Aşı için 3 seneden önce bilmemne olmaz, 5 senede dünyaya yapılır, çok uzun bi süre falan dedi. Aralık'ta aşı hazır diyorlar. Geçende bi programa çıktılar, ABD'deki Türk prof diyor ki ben bu kadar kısa sürede çıkacağını ummuyordum, bilim adına büyük başarı diyor. Bizimkinden ses yok. Hala diyor ki, o kadar üretilemez, 2021'de dünyaya yayılamaz, herkesi yapsanız bile "efendim maskeyi çıkar, mesafeyi salla yapamayız" diyor.
Yahu sırf tek firma açıklama yapıyor Mart'ta 1.5 milyar doz üretmiş olma imkanımız var diye.. Diğerleri de yolda, onlar da üretecek... Adam pesimist midir nedir anlamadım. Cidden gıcık olmaya başladım. Huysuz ihtiyar gibi her şeye olmaz diyor adam.
Bir de "öyle olur, böyle olur" dediği her şey ekstrem senaryolar. Denizde bilmemne olur mu diyorlar, evet olur diyor. Yahu olması için yanındaki adamın denize tükürüp, senin de anında o deniz suyunu yutman lazım. Korku salmayı seviyor adam herhalde, psikopat mıdır nedir :D
Hasta çocuklar henüz hiç bir yerde artmadı. Okullar açıldı, çocuklar aracılığıyla yayılma tespit edilmedi. Nereden biliyorum, bunu durmadan özel okulcular takip ediyor paso :D Yabancı kaynaklardan istatistiklere, verilere falan bakıyorlar. Bizden önce okul açan ülkeler var 2-3 aydır. Bunlarda da vaka görülmedi. Ha bana sorsan ben de gönderemem ama durum bu gibi görünüyor şimdilik.
Hasta olabilen çocuklar var, geçenlerde 14 yaşında bi çocukcağız vefat etmiş ama astımı varmış. Bebeğe bulaştı şu oldu bu oldu dediler ama genelde hep münferit, tık haberi modunda haberler. Henüz bilimsel bişey göremedik.