PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Corona Virüs Güncel!!!

Sayfa : 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

razzmatazz
17-03-2020, 09:40
Evden çalışma olmaz kardeşim ,kasayı monitörü artı evrakları eve nasıl taşıyacağız.

türmob bir zahmet bastırsın bir işe yarasın,erteletsin.

bizim server a uzak masa bağlantısı ile bağlanıyoruz evden ama evrakları taşıması problem.

bugüne kadar bir işe yaradığını görmedik bu türmob un inşallah şaşırtırlar bu sefer

oxygen
17-03-2020, 09:41
Arkadaşlar geride kalmış olabilir belki. 1000 ve 1200 M2 iş yerini dezenfekte ettirmek istiyorum. Var mı aramızda bu işi yapan. Ya da birlerine yaptıran tavsiye edecek?

Genel olarak rutin bir temizlikse yaptirilabilir fakat covid icinse 1 gun off vermek yeterli olacaktir.
Virusun 12 saat acik alanda yasadigini dusunursek, aslinda bu sehirleri falan komple dezenfekte etmek cok mantikli gorunmuyor.

Tahminimce su an ilaclama firmalari da fiyatlandirma konusunda yon degistirmistir, fiyatlarin da cok yuksek cikacagini dunusuyorum.

onurc
17-03-2020, 09:43
Dünyanın beklediği haber Amerika'dan geldi. Binlerce kişinin ölümüne neden olan corona virüsle ilgili ilk insanlı aşı testleri başladı. Kovid-19'a karşı aşı denemesinin ilkinin bugün yapıldığını bildiren Trump, "Bu tarihte en hızlı geliştirilen aşılardan biri." dedi.

diye yazıyor.İnsan üzerinde denenmeye başlanmış.

Anıl E.
17-03-2020, 09:47
Dünyanın beklediği haber Amerika'dan geldi. Binlerce kişinin ölümüne neden olan corona virüsle ilgili ilk insanlı aşı testleri başladı. Kovid-19'a karşı aşı denemesinin ilkinin bugün yapıldığını bildiren Trump, "Bu tarihte en hızlı geliştirilen aşılardan biri." dedi.

Trump'ın el attığı aşıdan vurdurmam

Mamicilo
17-03-2020, 09:56
Trabzon başkanı ağzında maske ile komik bir röportaj vermişti :) trabzon'un başına da adam akıllı bir başkan gelmedi bir türlü

O anlayana bir mesajdı ;)

Mamicilo
17-03-2020, 09:59

Ne tesadüf :D Ulan ABD seni seniiiii :)

Ome_RS
17-03-2020, 10:04
öyle saçma şeymi olur ? açsın o zaman millet işe gelsin...
yıllık izni kalmamış olanlar olabilir onlar ne oluyor , bir sonraki seneden olacak olan hakediştenmi yiyor ?

şikayet edin sgk'ya.

bizim şirket persolenli 2ye böldü, haftanın 2 günü bir takım 3 günü bir takım gelecek.
durum normale dönene kadar her hafta shift değişecek.

akıllıca bir çözüm bence..

İzni olmayanlar da gelecek sene izninden kullanacakmis. Bu durumda yaz tatili icin de izin vermeyi dusunmuyorlar. Bende esime biraz bekle ve boyle olacagi resmi olarak bildirilirse SGK ya sor sikayet et ve haklarını alarak isten ayrılmaya bak dedim.
Bizim şirkette dönüşümlü çalışıyor. Zaten mobil çalışma imkanımız olduğu için evden çalışma herhangi bir aksaklığa neden olmuyor. Ofiste az sayıda insan var ki ofis işleri de aksamasın.

işten çıkarılmadığına şükretsin derim. çoğu firma ücretsiz izine göndermeye başladı bile personellerini. git tatil yap ama para yok dediler.

Esasında cocuktan dolayi zaten işten çıkmaya niyetli. Haklarını verirlerse işten çıkarılmasını istiyoruz. 6 yildir ayni yerde calistigi icin tazminat vs yakmaya degecek tutarda degil.

Runo
17-03-2020, 10:07
İnsan canlısı çok cana yakın trump ağam ona yeni harman eklemiştir muhakkak

ghibli06
17-03-2020, 10:08
şu anda nasıl bir prosedür uygulanacak özel sektör için belirsiz, kafeleri geceden itibaren kapattılar güzel olması gereken buydu ama bunun yükünü işverene yüklerse devlet işveren buna nasıl dayanacak ne kadar süreyle dayanacak? işverenin buna çözüm olarak en azından izinleri karşılığı maaş ödemeye çalışmasında nasıl bir gariplik var? yani şunu mu umuyoruz 3 ay boyunca işveren herkesin maaşlarını versin, gerekirse kendisi batsın ya da maaş veremediğinde mahkemelik olsun ama buna devlet hiç el atmasın?

mikelazi
17-03-2020, 10:11
hayat bugun komple durdu.

p.tesi ortalık bomboş diyordum.bugün insan yok k.köyde.

ama ödemeler durmuyor.

Ome_RS
17-03-2020, 10:12
yıllık izni kalmamış olanlar olabilir onlar ne oluyor , bir sonraki seneden olacak olan hakediştenmi yiyor ?

şikayet edin sgk'ya.

bizim şirket persolenli 2ye böldü, haftanın 2 günü bir takım 3 günü bir takım gelecek.

işten çıkarılmadığına şükretsin derim. çoğu firma ücretsiz izine göndermeye başladı bile personellerini. git tatil yap ama para yok dediler.

şu anda nasıl bir prosedür uygulanacak özel sektör için belirsiz, kafeleri geceden itibaren kapattılar güzel olması gereken buydu ama bunun yükünü işverene yüklerse devlet işveren buna nasıl dayanacak ne kadar süreyle dayanacak? işverenin buna çözüm olarak en azından izinleri karşılığı maaş ödemeye çalışmasında nasıl bir gariplik var? yani şunu mu umuyoruz 3 ay boyunca işveren herkesin maaşlarını versin, gerekirse kendisi batsın ya da maaş veremediğinde mahkemelik olsun ama buna devlet hiç el atmasın?

ben issizlik fonunda biriken o yuksek meblagli paranın bu sikintili donemde isveren ve isciye harcanmasi gorusundeyim. Aynı sekilde ihtiyat akcesinin de.
Suan bir nevi issizlik sayildigi icin devlet isverene bu ucretleri odemeli ve bu ucret isciye dagitilmali. He devlet biz o paralari yedik diyorsa o zaman cozum bulsun. Yine tum magduriyet vatandasa yikilmasin.

jeffy
17-03-2020, 10:15
ben issizlik fonunda biriken o yuksek meblagli paranın bu sikintili donemde isveren ve isciye harcanmasi gorusundeyim. Aynı sekilde ihtiyat akcesinin de.
Suan bir nevi issizlik sayildigi icin devlet isverene bu ucretleri odemeli ve bu ucret isciye dagitilmali. He devlet biz o paralari yedik diyorsa o zaman cozum bulsun. Yine tum magduriyet vatandasa yikilmasin.

İhtiyat Akçemiz kaldımı acaba? Varsa ne kadar var?

GokhanRS
17-03-2020, 10:15
ben issizlik fonunda biriken.....

Bu kısma kadar okuduktan sonra beni bir gülme tuttu ki sorma :) yandaşı kurtarma fonu olmamış mıydı onun adı yıllar önce. hâlâ işsizlik fonu diye mi hitap ediliyor muş.

ghibli06
17-03-2020, 10:17
hayat bugun komple durdu.

p.tesi ortalık bomboş diyordum.bugün insan yok k.köyde.

ama ödemeler durmuyor.

ben tedbirler yetersiz derken herkes sanıyordu ki sağlık bakanı günde 2 saat uyuyunca her şey kontrol altına alınacak... bu işin sadece sağlık boyutu yok, tedbir almak kolay da bunun sonuçlarını göğüslemek için devlet ne yapacak? şu an futbol klüpleri çalışanların maaşlarını verebilmek için futbolculardan yardım topluyor, NBA de de bu böyle diğer spor dallarında da... şu an ne kadar şirket ya da vatandaş varsa bütün borçlar krediler ertelenmeli, yoksa özelllikle de işletmeler hem kapalı kalsın hem maaş ödesin hem vergi sgk ödensin yoksa e-haciz gelsin tarzı bir siyaset bu sistemi 15 günde tıkar...

akko
17-03-2020, 10:19

şikayet edin sgk'ya.

biz de dün itibariyle aynısına geçtik abi.
ofiste evrak vs. işi olmayan evden çalışacak

Ome_RS
17-03-2020, 10:23
Bu kısma kadar okuduktan sonra beni bir gülme tuttu ki sorma :) yandaşı kurtarma fonu olmamış mıydı onun adı yıllar önce. hâlâ işsizlik fonu diye mi hitap ediliyor muş.

zaten bende kasitli yazdim onu. O paralari yandasa saga sola savururlarken bugunu dusunmedilerse ben niye dusuneyim de sonra global sorun bizde haklarimizdan feragat edelim sineye cekelim diyeyim. Ben hakkimi isterim. Bunu verecek ve koruyacak olan da devlettir.

rebelh
17-03-2020, 10:25

işsizlik fonunda nakit yok hepsini geçen sene tahvile çevirdiler, sonra o tahvilleri kamu bankalarına swapladılar, kamu bankaları da onları dövize çevirip londra piyasasında sattı ki dolar yükselmesin damat başarısız denilmesin
şimdi hem dolar yükselecek hem enflasyon hemde para basacaksın çünkü hükümet günü kurtardı..

ghibli06
17-03-2020, 10:27
zaten bende kasitli yazdim onu. O paralari yandasa saga sola savururlarken bugunu dusunmedilerse ben niye dusuneyim de sonra global sorun bizde haklarimizdan feragat edelim sineye cekelim diyeyim. Ben hakkimi isterim. Bunu verecek ve koruyacak olan da devlettir.

asıl sorgulamamız gerekenleri yıllardır sorgulamıyoruz şimdi de çalışan-işverene yükleniyor herşey, bu iş koordineli olur arkadaşlar, dün 24 te içişleri bakanı bütün mekanları kapatıyorsa yanında da maliye ve çalışma bakanları da olur, anlatır durumu şu şekilde idare edeceğiz diye... herkes delikanlılık peşinde ama işini bilerek yapan kimse yok... şimdi bu şikayetler artınca corona paketi diye bir paket koyarlar, maaşların bir kısmı işsizlik fonundan ödenir benzini 10 lira yaparlar ÖTV %250 olur 3 ay sonra ortam düzelirse de bu geçici vergiler kalıcı hale gelir hayata devam edebilen devam eder...

CloudGrey
17-03-2020, 10:27

canım sen nerde yaşıyorsun ? işsizlik fonu yedek akçe işciye verilsin falan diyorsun hahaha :D

ben sana o paralara nerelere lazım göstereyim ; https://twitter.com/AkpCocuklari?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eser p%7Ctwgr%5Eauthor

Ome_RS
17-03-2020, 10:29
işsizlik fonunda nakit yok hepsini geçen sene tahvile çevirdiler, sonra o tahvilleri kamu bankalarına swapladılar, kamu bankaları da onları dövize çevirip londra piyasasında sattı ki dolar yükselmesin damat başarısız denilmesin
şimdi hem dolar yükselecek hem enflasyon hemde para basacaksın çünkü hükümet günü kurtardı..

Hukumet gunu kurtadi ama bakalim g.tu nasil kurtaracak. Bugun bize lazim olan tum para ve ozvarlik car cur edildi harcandi. Yine bunun acisi vatandastan cikacak.
Cok sukur biz bir sure kendimizi ailemizi idare edebilecek durumdayiz ama 2-3 ay maas alamasa yuvasi dagilacak buyuk sikintilar cekecek insanlar var. Allah hepimizin yardimcisi olsun.

16EC813
17-03-2020, 10:45
asıl sorgulamamız gerekenleri yıllardır sorgulamıyoruz şimdi de çalışan-işverene yükleniyor herşey, bu iş koordineli olur arkadaşlar, dün 24 te içişleri bakanı bütün mekanları kapatıyorsa yanında da maliye ve çalışma bakanları da olur, anlatır durumu şu şekilde idare edeceğiz diye... herkes delikanlılık peşinde ama işini bilerek yapan kimse yok... şimdi bu şikayetler artınca corona paketi diye bir paket koyarlar, maaşların bir kısmı işsizlik fonundan ödenir benzini 10 lira yaparlar ÖTV %250 olur 3 ay sonra ortam düzelirse de bu geçici vergiler kalıcı hale gelir hayata devam edebilen devam eder...

corona paketi çok korkutucu

ES353
17-03-2020, 10:48
Mansur başkan kiraların ilk etapta 2 ay ertelendiğini söyledi, ödeme güçlüğü yaşayan vatandaşlar için. Adam çalmıyor ama çalışıyor.

https://mobile.twitter.com/mansuryavas06/status/1239823407635730433?s=19

ghibli06
17-03-2020, 10:50
Mansur başkan kiraların ilk etapta 2 ay ertelendiğini söyledi, ödeme güçlüğü yaşayan vatandaşlar için. Adam çalmıyor ama çalışıyor.

https://mobile.twitter.com/mansuryavas06/status/1239823407635730433?s=19

Mansur başkan adamdır, kimse susuz kalmayacak hijyen önemli dedi su ödemelerini 2 ay idare edeceğini de açıkladı şimdi de kiralar... ama hani çok iyi çalışıyor bütün önlemleri alıyor dediklerimiz ekonomik sonuçlarla alakalı konuşmuyor bile...

KÖROĞLU
17-03-2020, 11:03
Ben özel bankalardan vadesiz hesap limitlerini sıfırlamak gibi bir aksiyon bekliyorum şuan.

Ben gibi kenarda dursun diye limit bulunduran adamların hepsi para canlı dursun diye çekerse sistem kitlenir gibi geliyor.

ghibli06
17-03-2020, 11:08
şimdi baktım mesela starbucksın tüm dünyada 21.000 şubesi varmış, yaklaşık 200.000 çalışanı var demek bu sadece şubelerde, şimdi buralar komple kapanırsa ortalama 1.000 usd verse adamın ayda 200milyon usd ye ihtiyacı var, ki 1.000 usd den çk daha fazla maaş veriyor, sosyal sorumlulukları hariç, bunu ne kadar sürdürebilir peki? bence çözüm cimer bimer e girip işvereni şikayet etmek değil, bütün işverenlerin çalışmadan para kazanan en büyük ortağı devlettir, bu sistemin yürümeyeceği ortada şu an davalar 1 ay ertelendi mesela, iş verenlere işçi çıkarmaktan başka çare bırakmıyor devlet bu politikayla, kazanılmış hakların ödenmesi için de daha çok bekler insanlar, 1 ay ötelenen davalar 3 ay sonra içinden çıkılmaz hale gelir yargı sistemi olarak... sakin olun, maaşınızı ödenebildiği kadar alın, izinden düşüyorlarsa düşsünler, bu ortamda tatil mi düşünüyorsunuz? belki ne öyle bir otel kalacak ne de sizi oraya götürecek havayolu...

kado
17-03-2020, 11:19
Bu dincilerde bir konuyu sekse bağlamazsa ölürler mk.

koronavirus'un sebebi zinadır - gundem - ekşi sozluk (https://eksisozluk.com/koronavirusun-sebebi-zinadir--6416812?a=popular)

Runo
17-03-2020, 11:24
Çeklerin günü geldiğinde ödeme yapılmasa bile bu süreçte yazılmayacağına dair söylentiler var. Bunun doğruluk payı nedir bilgisi olan var mı? Çünkü ödemesi gerekenin durumu yerinde ama böyle bir durumu kötüye kullanabilir gibime geliyor. Ben de birisinden duydum herhangi bir yerde okumadım ama yine de sorayım dedim belki bilgisi olan vardır

ghibli06
17-03-2020, 11:28
Çeklerin günü geldiğinde ödeme yapılmasa bile bu süreçte yazılmayacağına dair söylentiler var. Bunun doğruluk payı nedir bilgisi olan var mı? Çünkü ödemesi gerekenin durumu yerinde ama böyle bir durumu kötüye kullanabilir gibime geliyor. Ben de birisinden duydum herhangi bir yerde okumadım ama yine de sorayım dedim belki bilgisi olan vardır

henüz öyle bir durum yok, daha doğrusu devletin elini taşın altına soktuğu hiç bir ekonomik tedbir yok... haaa bankalardaki mevduatlara el koyarak 'arkadaşlar sonra yerine koyarız şu durumu bir atlatalım!' derlerse de şaşırmam...

zOnstyLe
17-03-2020, 11:50

koronavirus'un sebebi zinadır - gundem - ekşi sozluk (https://eksisozluk.com/koronavirusun-sebebi-zinadir--6416812?a=popular)
Insanin zikri ne ise fikride odur..

Day Walker
17-03-2020, 11:55

ufacık kız çocuklarına göz dikmelerinden olmuştur bence

adi şerefsizler

rebelh
17-03-2020, 11:58
#SONDAKİKA Yıllık gelir vergisi beyannamelerinin verilme ve ödeme süreleri 30 Nisan gün sonuna kadar uzatıldı.

akko
17-03-2020, 12:03
#SONDAKİKA Yıllık gelir vergisi beyannamelerinin verilme ve ödeme süreleri 30 Nisan gün sonuna kadar uzatıldı.
Anıl E.
bilgine reis

Oznsrl
17-03-2020, 12:11
https://twitter.com/atavrattroll/status/1239839302428876802?s=08

birazda gülelim :) Kazaya değil tabi ki ama abinin tepkiler iyi :)

2jz
17-03-2020, 12:17
şimdi baktım mesela starbucksın tüm dünyada 21.000 şubesi varmış, yaklaşık 200.000 çalışanı var demek bu sadece şubelerde, şimdi buralar komple kapanırsa ortalama 1.000 usd verse adamın ayda 200milyon usd ye ihtiyacı var, ki 1.000 usd den çk daha fazla maaş veriyor, sosyal sorumlulukları hariç, bunu ne kadar sürdürebilir peki? bence çözüm cimer bimer e girip işvereni şikayet etmek değil, bütün işverenlerin çalışmadan para kazanan en büyük ortağı devlettir, bu sistemin yürümeyeceği ortada şu an davalar 1 ay ertelendi mesela, iş verenlere işçi çıkarmaktan başka çare bırakmıyor devlet bu politikayla, kazanılmış hakların ödenmesi için de daha çok bekler insanlar, 1 ay ötelenen davalar 3 ay sonra içinden çıkılmaz hale gelir yargı sistemi olarak... sakin olun, maaşınızı ödenebildiği kadar alın, izinden düşüyorlarsa düşsünler, bu ortamda tatil mi düşünüyorsunuz? belki ne öyle bir otel kalacak ne de sizi oraya götürecek havayolu...

İşverenler çalışanlarını, çalışanlar işverenleri düşünmek zorunda. Tamam çalışanlar olarak hakkınız var ama tüm çalışanların aynı anda tüm haklarını almak istemesi demek şirketin sonu demek. Esas yatırımcılar kenara zulaları yapmıştır. Sadece gelir kapısı kapanır, birikimleri devam eder. Şirketi tasfiye ederler, o kahve zincirindeki tüm personele 1'er kilo çekirdek kahve kalır günün sonunda. Onuda bayatlayınca verirler.

Operasyonel maliyeti yüksek işletmeler ne yapar bilemiyorum Yüksek sayıda personel, yüksek giderler... küçük orta esnaf ipleri çeker.

Kocabaşlara devletler destek atar. Mesela havacılık sektörü çökmüş durumda.

-------

Ölüm oranı düşük ama çok hızlı yayılıyor. Kaosun oluşmasıda bundan aslında.

Trump gibiler hala aşıyı bulup vurgun yapma peşinde. Çinin tedaviyi bulmuş olma ihtimali var ama onlarda sessiz. Sağlık alanında bile ortak çalışma yapamıyor devletler.

Çocuk felci aşısını bulan J. Salk patenti için ücret talep etmemişti. Milyarlarca dolar kazanabilirdi tek başına.

Nereden nereye. Dünya iyice acayip bir yer haline geldi

.

rebelh
17-03-2020, 12:21
İşverenler çalışanlarını, çalışanlar işverenleri düşünmek zorunda. Tamam çalışanlar olarak hakkınız var ama tüm çalışanların aynı anda tüm haklarını almak istemesi demek şirketin sonu demek. Esas yatırımcılar kenara zulaları yapmıştır. Sadece gelir kapısı kapanır, birikimleri devam eder. Şirketi tasfiye ederler, o kahve zincirindeki tüm personele 1'er kilo çekirdek kahve kalır günün sonunda. Onuda bayatlayınca verirler.

Operasyonel maliyeti yüksek işletmeler ne yapar bilemiyorum Yüksek sayıda personel, yüksek giderler... küçük orta esnaf ipleri çeker.

Kocabaşlara devletler destek atar. Mesela havacılık sektörü çökmüş durumda.

-------

Ölüm oranı düşük ama çok hızlı yayılıyor. Kaosun oluşmasıda bundan aslında.

Trump gibiler hala aşıyı bulup vurgun yapma peşinde. Çinin tedaviyi bulmuş olma ihtimali var ama onlarda sessiz. Sağlık alanında bile ortak çalışma yapamıyor devletler.

Çocuk felci aşısını bulan J. Salk patenti için ücret talep etmemişti. Milyarlarca dolar kazanabilirdi tek başına.

Nereden nereye. Dünya iyice acayip bir yer haline geldi

.

kübada bazı kanser türlerini aşı ile çözebiliyorlar
kübanın bunu tüm dünyaya sürmek isterken şart koşuyor "yalnızca 1 usdye satabilirsiniz" diye
tabi haliyle kar edemeyecek olan ilaç firmalarının işine gelmiyor çünkü bol keseden ilaç satmaları gerekki lüks satolarında oturup son model arabalarına binerek ordan oraya konferanslara katılıp şov yapsınlar..

EREN34
17-03-2020, 12:27
kübanın bunu tüm dünyaya sürmek isterken şart koşuyor "yalnızca 1 usdye satabilirsiniz" diye
tabi haliyle kar edemeyecek olan ilaç firmalarının işine gelmiyor çünkü bol keseden ilaç satmaları gerekki lüks satolarında oturup son model arabalarına binerek ordan oraya konferanslara katılıp şov yapsınlar..

USA ambargo uyguluyor. Kendi ülkende olmayan ve ambargo uygulayan ülke dahil tüm dünyada olan bir hastalığın aşısının satışına müdehale etmeye kalkıyor. Ben olsam ben de vermezdim.

Bugün hangi aşı 1$ yapmayın Allah aşkına?

Aşı maliyetini bilen var mı? 50 cent mi?

O zaman USA Corona aşısını çözmeyi başarırsa görelim bakalım ne kadara alacağımızı.

free-hifi
17-03-2020, 12:27
Yarın çıkacak delikten konuşacak bütün maliyeti sana bana binditecek

altugkocer
17-03-2020, 12:29
Teyit.org dan gelen maili paylaşayım, çoğumuz biliyor ama misafir olarak da okuyan bisürü insan var belki faydası dokunur,

Türkiye’de tespit edilen Covid-19 vakası sayısı artarken, yanlış bilginin körüklediği hezeyanlar ayağımıza dolanıyor.

Öyle ki evinde televizyonu olmayanların şanslı olduğunu düşündüğümüz günlerdeyiz. Covid-19 ekranların gözde konusu, ancak konuşanların çok azı bu enfeksiyon konusunda uzman ya da bilgili.

Bu bir viral enfeksiyon; gerekli önlemler sakin ve planlı bir şekilde alınır ve biz de tavsiyelere uyarsak her şey kontrol altında olacak. Tam olarak bu nedenle bilgi kirliliğinden uzak kalmak gerek.

Bu bültende, sorunu görmezden gelip inkara savrulmakla aşırı reaksiyon göstermek arasındaki doğruyu bulabilmeye bir nebze destek olabilmek için verilere odaklanacağız.

https://i.hizliresim.com/Kh90sE.jpg (https://hizliresim.com/Kh90sE)

Teyitli Güncel Gelişmeler

✔️ Türkiye Almanya, Fransa, İspanya, Norveç, Danimarka, Belçika, Avusturya, İsveç, Hollanda, İngiltere, İsviçre, Suudi Arabistan, Mısır, İrlanda ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne uçuşları da durdurdu. Umreden 15 Mart itibariyle dönenler de Ankara ve Konya’da karantina altına alındı.

✔️ Halaya bir süre elveda. 16 Mart 2020 saat 10:00 itibariyle bar, pavyon, diskotek gibi eğlence mekanlarının, aynı gün gece yarısı itibariyle de, tiyatro, sinema, konser, düğün salonu, müzikli lokanta, kafe, birahane, kahvehane, kıraathane, spor merkezi ve dernek lokallerinin faaliyetleri bir süreliğine durduruldu.

✔️ Diyanet İşleri Başkanlığı Cuma namazı başta olmak üzere, cemaat halindeki ibadetlere bir süreliğine ara verdi.

✔️ Türkiye’de 7 binden fazla kişiye test yapıldığı biliniyor. Bilim Kurulu üyesi ve KLİMİK Başkanı Alpay Azap’ın verdiği bilgiye göre, testlerde kullanılan primerlerin ithalatı da, test kriterlerinin değişmesi üzerine durduruldu. Üretim artırılacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca test yapılan laboratuvar sayısını 16'ya çıkaracaklarını, hızlı sonuç veren kiti de bütün illere dağıtacaklarını söyledi. Diğer yandan Türk Tabipleri Birliği’nin tespit edilen vaka sayısıyla ilgili şeffaflık kaygıları sürüyor.

✔️ Konda'nın yayınladığı araştırma sonuçlarına göre, toplumun yüzde 97’si Covid-19'dan haberdar, yüzde 86,5’i virüsün nasıl yayıldığını ve yüzde 85’i de alınması gereken tedbirleri biliyor, ancak bunları hayata geçirenlerin oranı ancak yüzde 55.

✔️ İtalya ve İspanya’nın tamamı halen karantina altında. Fransa'da iki hafta sokağa çıkma yasağı, Çekya, Lübnan ve Peru’da da olağanüstü hal ilan edildi. Britanya ve Hollanda ise dünyanın aksine tartışmalı bir yol izlemeye karar verdi ve toplumun “sürü bağışıklığı” kazanmasının hedefleneceğini açıkladı.

✔️ Britanya Başbakanı, Ford, Honda ve Rolls Royce gibi sanayi devlerinden, solunum cihazı başta olmak üzere tıbbi ekipman üretmeye yönelmelerini istedi.

✔️ UNICEF, dünya üzerinde üç milyar insanın, ellerini yıkayacak temiz suya erişiminin olmadığını açıkladı. Oysa salgına karşı en iyi önlem, el hijyeni. Ellerimizi sık sık yıkayalım ancak suyu israf etmeyelim.

✔️ Milli Eğitim Bakanlığı, ehliyet sınavlarını Mart sonuna kadar erteledi.

✔️ Birleşmiş Milletler Vakfı ile İsviçre Hayırseverlik Vakfı, ihtiyaç duyan ülkelerin yeni koronavirüsü önleme, tespit etme ve yönetmelerinde Dünya Sağlık Örgütü ve partnerlerini desteklemek amacıyla bir dayanışma fonu oluşturdu. Bağışta bulunmak isteyenler buraya.

Asparagas Güncesi

❌ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında salgına karşı sokağa çıkma yasağı ilan edileceğini söylemedi. [Emre Saklıca teyitledi]

❌ 1981 tarihli Asterix çizgi romanında yeni koronavirüsten bahsedilmedi. 2017 tarihli bir çizgiromanda bu isimde karakter vardı ama onun da konumuzla ilgisi yoktu. [Seçil Türkkan teyitledi]

❌ Yurt sathında kimse yeni koronavirüsten korunmak için yoğurda arap sabunu katıp yemedi. Haber parodiydi. [Ali Osman Arabacı teyitledi]

❌ Kuzey Kore Covid-19’a yakalandılar diye iki kişiyi idam etmedi. Ülkede bildirilmiş bir vaka yok ve şaşıracaksınız ama Kuzey Kore DSÖ üyesi. [Ali Osman Arabacı teyitledi]

❌ İtalyan hava kuvvetleri, salgınla savaşan halka moral olsun diye uçak gösterisi yapmadı. Video eski tarihli. [Alican Acanerler teyitledi]

❌ Sağlık Bakanlığı “gizli” ibaresiyle kapsamlı yasaklar içeren bir önlem belgesi yayınlamadı. Metindeki imza ünlü bir boksöre ait. [Emre Saklıca teyitledi]

❌ Sağlık Bakanlığı altın günlerini de yasaklamadı. Ama siz yine de bir süreliğine erteleseniz fena olmaz. [Alican Acanerler teyitledi]

❌ Yeni koronavirüs, akciğerlere inmeden önce dört gün boğazda beklemiyor. Bir mucize olup bekleseydi bile sirke, sıcak su ya da tuzun enfeksiyonun ilerleyişini engellediğine bir kanıt yok. [Öyküm Hüma Keskin teyitledi]

👍 Salgının başından beri düzelttiğimiz yanlış bilgilerin tamamı için Teyit’i ziyaret etmeniz yeterli. [Tüm liste burada]

Dezenfactan

✔️ Ah şu önlemler. Daha fazla test mi, karantina mı, vaka izleme mi yoksa sosyal mesafelenme mi? Dünya Sağlık Örgütü “e” şıkkını seçiyor. Örgüt, ülkelerin ihtiyaçlarına göre bu önlemlerin hepsini bütünleşik olarak alması gerektiğinden yana.

➕ Vaka izleme: Koronavirüs salgını sırasında ülkelerin alabileceği önlemlerden (containment measures) ilki, temas izleme. (Contact tracing) Hastalığa yakalanmış kişilerle bir şekilde temas etmiş ya da aynı ortamda bulunmuş herkese tek tek ulaşılıyor. Ciddi bir gözetim ve teknoloji altyapısı ile polisiye maharet istiyor. Oldukça etkili.

➕ Kitlesel testler: Önlemlerden ikincisi, geniş kapsamlı test uygulanması. Bu sayede daha fazla vakayı erken bir aşamada tespit ederek, yayılımı durdurmak hedefleniyor. Güney Kore temas izleme ile birlikte bu yolu kullandı. İlgili ülkenin test kapasitesi ve teknolojik altyapısı önemli. DSÖ ısrarla tavsiye ediyor.

➕ Sosyal mesafelenme: İnsanların bir araya geldiği yerlerden uzak durmak, toplu taşımadan kaçınmak ve araya en az iki metre mesafe koymak. Kişilerin iradesine ve tavsiyelere uymalarına bağlı. Her ülkede işe yaramayabiliyor.

➕ Karantina: Bulaşıcı bir hastalığa maruz kalmış olma ihtimali olan herkesi yalıtmak, hareketlerini kısıtlamak. Çin salgın başladığı andan itibaren Wuhan başta olmak üzere birçok kentte bu yola başvurdu. Maliyeti yüksek ancak etkili olduğu düşünülüyor. Sokağa çıkma yasakları ve olağanüstü hal ilanı gerektirebiliyor.
✔️ Uzaktan çalışma kararı alan ya da çalışanlarını ücretli izne çıkaran şirketlerin sayısı hızla artıyor. Sosyal yaşamdan izole olmak ve uzaktan çalışmak kolay değil. Eğer evde olmanıza rağmen işiniz başınızdan aşkın değil ve avutmanız gereken bir çocuğunuz da yoksa, işte birkaç öneri:

Coursera salgın dolayısıyla tatil edilen partner üniversitelerin öğrencileri için 3500 kursu ücretsiz erişime açtı.
Matematik öğrenmek için hiç de geç değil. Khan Academy ilk, ortaokul ya da lise seviyesindeki dersleri tamamen ücretsiz veriyor. Türkçe dersler de var.
Dolaplarınızı düzenleyin, kışlıkları yıkayıp kaldırın. Uzun zamandır bekleyen ufak tefek tamir işlerini aradan çıkarın.
✔️ Doğruluk Payı Türkiye’de kişi başına düşen doktor ve hemşire sayılarını OECD ortalamalarıyla kıyasladığı bir içerik yayınladı. Bu arada, salgının başından beri dünyanın dört bir yanında canını dişine takarak çalışan tüm sağlık çalışanlarının geçmiş tıp bayramları kutlu olsun. ❤️

✔️ Aslında fiziki paraların virüs taşıdığına dair bir kanıt yok. Ancak içiniz rahat etmiyorsa, ödemeyi online alışveriş sırasında yapmak ve siparişleri aldıktan sonra elleri yıkamak çözüm olabilir. Giysilerinizi sık sık değiştirmek de tavsiye ediliyor.

✔️ “Ehl-i dildir diyemem sinesi saf olmayana” demiş Nef’i. Salgından, virüsten ve hastalardan bahsederken dilimize hakim olmayı, kimseyi yaftalamamayı, incitmemeyi öğrenmemiz gerek. Kimse yediği bir yemek, gittiği bir gezi ya da ibadetinden ötürü bu salgının suçlusu ya da kurbanı değil. Bir suçlu ya da kurban yok. Kelimelerimizi özenle seçelim.

Covid-19 Sosyal Medya Orucu

Sosyal medya orucu, tahmin ettiğinizden çok daha fazla işinize yarayacak. Fit bir zaman tüneli, pirüpak bir mobil telefon vaat ediyoruz. Geçen defadan arta kalan temizlik önerilerimiz:

➕ Yalnızca uzun zamandır belli ilkeler çerçevesinde yayın yapan, kaynak göstererek ve doğrulanmış bilgi paylaşan, kurumsallaşmış medya organlarını izleyin.

➕ Yalnızca takip etmekte değil, paylaşmakta da müşkülpesent olun. Zor beğenin, standartları yükseltin. Paylaş butonuna basmadan iyice düşünün.

➕ Sosyal medyaya ayırdığınız vakti yarı yarıya azaltın. Kendinizi egzersiz ya da film izlemek gibi yapıcı aktivitelerle eğleyin.

Aklınızda Olsun

Britanya’nın salgınla mücadele politikası olarak benimsediği “sürü bağışıklığı”, aslında aşılama ile ilgili bir kavram. Toplumun belirli bir çoğunluğunun aşılanması yoluyla, aşılanamayacak durumda olanların korunmasına ‘sürü bağışıklığı’ deniyor.

Elbette bir toplumun büyük kısmı hastalığı geçirirse de bir bağışıklık elde edilmiş olur; ancak bu sırada kırılgan gruplarda büyük kayıplar yaşanabilir. Dahası Covid-19 özelinde bu bağışıklığın ömrünün ne kadar olacağı henüz bilinmiyor; virüsün grip virüsü kadar sık mutasyon geçirip geçirmeyeceği de belli değil.
Şimdilik bu kadar.

Aranel Ciryatan
17-03-2020, 12:31
an itibariyle eşimle beraber bizde evden çalışmaya başladık.

Ormanci
17-03-2020, 12:35
an itibariyle eşimle beraber bizde evden çalışmaya başladık.

Biz Hisarcıklıoğlu'nu bekliyoruz :D

rebelh
17-03-2020, 12:35
USA ambargo uyguluyor. Kendi ülkende olmayan ve ambargo uygulayan ülke dahil tüm dünyada olan bir hastalığın aşısının satışına müdehale etmeye kalkıyor. Ben olsam ben de vermezdim.

Bugün hangi aşı 1$ yapmayın Allah aşkına?

Aşı maliyetini bilen var mı? 50 cent mi?

O zaman USA Corona aşısını çözmeyi başarırsa görelim bakalım ne kadara alacağımızı.

kübada aşının neden maliyeti olsun?
kaldı ki küba üretmeyecek formülünü verecek

darkred
17-03-2020, 12:39
Biz Hisarcıklıoğlu'nu bekliyoruz :D

+1 Bizde Rifat reis'ten haber bekliyoruz :)

Emre-Dylan
17-03-2020, 12:42
Bizim firma kapattı bütün şubelerini, evdeyiz bekliyoruz bakalım. Talimatlara uyup temel ihtiyaçlar dışında dışarı çıkmama kararı aldık ailece.

razzmatazz
17-03-2020, 12:47

kaynak varmı hocam ?

Anıl E.
17-03-2020, 12:48
Anadolu jet'ten annemle babam için 30 mart gününe sivas-istanbul uçak bileti almıştık 1 ay oluyordur.

İptal edeyim dedim 11 tl iade ediyor. Normal mi ? Yoksa biraz bekleyelim mi ?

rebelh
17-03-2020, 12:51
kaynak varmı hocam ?

https://twitter.com/HMBakanligi/status/1239851889082105856

onurc
17-03-2020, 13:14

kübalı bir arkadaşım var, bazen anlatıyor insanın gidesi geliyor, ileri ki zamanda gitme planım var zaten.Anlattıklarıyla bizim burayı kıyaslıyorum,alakası yok.Mesala silah taşımak yasakmış. en basit örnek. 20 küsür yıl hapis. vs vs vs

FatihDemirel
17-03-2020, 13:17
Anadolu jet'ten annemle babam için 30 mart gününe sivas-istanbul uçak bileti almıştık 1 ay oluyordur.

İptal edeyim dedim 11 tl iade ediyor. Normal mi ? Yoksa biraz bekleyelim mi ?

Aynı durum babamın uçak biletinde var. 2000 Tl lik bilette 200 tl iade etmeye çalışıyorlar, son dakikaya kadar bekleyip öyle iptal edecek babam öyle diyordu.

GokhanRS
17-03-2020, 13:23
Aynı durum babamın uçak biletinde var. 2000 Tl lik bilette 200 tl iade etmeye çalışıyorlar, son dakikaya kadar bekleyip öyle iptal edecek babam öyle diyordu.

ben 2600liralık biletimin hepsini tam iade aldım thy den, çünkü moskova antalya direk uçuşu istanbul aktarmalıya çevirdiler. bende arayıp hiç bir güç beni istanbul havalimanına sokamaz, sağlam adama virüs kaptırırlar orada, paramı geri verin diye bağırındım biraz. sonra yolcu haklarında meğerse uçuşunda değişiklik olanlar tam iade alabilir yazıyormuş zaten ve verdiler tüm parayı.

KÖROĞLU
17-03-2020, 13:30
Sabah amcaoğlu yazdı bu sanayi de esnaf, öğlen haber olmuş, eleman Almanya dan gelemediği için isviçre üzerinden gelmiş. Bunlar da arayıp ihbar etmişler.

Coronavirus kacağını esnaf arkadaşları ihbar etti - Medyabar (https://medyabar.com/haber/3720378/coronavirus-kacagini-esnaf-arkadaslari-ihbar-etti)

free-hifi
17-03-2020, 14:18
Volkswagen, Corona Virüs nedeniyle Avrupa’daki birçok fabrikasını kapatmaya hazırlandığını ve 2020'nin çok zor bir yıl olacağını açıkladılar.

Grup markaları tarafından işletilen fabrikalarda da üretimin yakın gelecekte askıya alınacağını belirttiler.

EREN34
17-03-2020, 14:20
kübada aşının neden maliyeti olsun?
kaldı ki küba üretmeyecek formülünü verecek

Mühendislik ve test maliyetleri.

Kaldı ki Küba neden versin? Kendi bulmuş, kaymağını neden başkasına yedirsin? Tedavi olmak isteyene ülke kapıları zaten açık.

Kahn23
17-03-2020, 14:20
Volkswagen, Corona Virüs nedeniyle Avrupa’daki birçok fabrikasını kapatmaya hazırlandığını ve 2020'nin çok zor bir yıl olacağını açıkladılar.

Grup markaları tarafından işletilen fabrikalarda da üretimin yakın gelecekte askıya alınacağını belirttiler.

Golf'ü 4 ay değil de 1 yıl bekler artık alanlar.

Otomotiv fabrikalarının üretimi durdurması 2.el'in işine yarayacak.

EREN34
17-03-2020, 14:22
Sabah amcaoğlu yazdı bu sanayi de esnaf, öğlen haber olmuş, eleman Almanya dan gelemediği için isviçre üzerinden gelmiş. Bunlar da arayıp ihbar etmişler.

Coronavirus kacağını esnaf arkadaşları ihbar etti - Medyabar (https://medyabar.com/haber/3720378/coronavirus-kacagini-esnaf-arkadaslari-ihbar-etti)

İyi yapmışlar.

Ben evimden çalışıyorsam, şafak sayar gibi 14 gün sayıyorsam mallığımdan değil.

rebelh
17-03-2020, 14:27
Mühendislik ve test maliyetleri.

Kaldı ki Küba neden versin? Kendi bulmuş, kaymağını neden başkasına yedirsin? Tedavi olmak isteyene ülke kapıları zaten açık.

komünizmde maliyet olmaz :)
Kuba'nın kanser aşıları karaborsada | Sağlık Haberleri (https://www.haberturk.com/kuba-nin-kanser-asilari-karaborsada-2063701)
konuyu dağıtmak istemiyorum hocam aklına takılan bir şey olursa özelden konuşuruz..

Yigit-Y
17-03-2020, 15:07
Ohal e hazırlanın beyler

İçimden bir his bir kaç güne sokağa çıkma yasağı gelecek diyor

Kekuti*
17-03-2020, 15:09
Dönüşümlü çalışmak en mantıklısı bence, zaten bu millet eve kendini kitleyip, 1 hafta kalsa 8. gün adam öldürmeye çıkar :D AROG'da top görmemiş Carlos gibi oluruz :D huashuasuhs

Şaka bir yana; Uluslararası taşımacılık yapan bir firmam var. 42 yıldır hizmet veriyoruz. Bilin bakalım hangi ülke ? :) İtalya

Durum çok çok kötü beyler, sokakta balkonda şarkı söyleyen var ama 5.000 -6.000 ölü bekleniyor.. yaşlıları kurtarmaya falan uğraşmıyorlar..
Acentam'da olan Paolo diye bir arkadaşımız var 46 yaşında, hastanede karantina da, yanımda ölü adamlar yatıyor falan diyor adam.. berbat durumlar.. :(

dikkat etmek lazım.

Kahn23
17-03-2020, 15:09
Euro2020 için de olması gerekeni yaptılar. 2021'e ertelediler.

rebelh
17-03-2020, 15:16
evde yapacak uğraş bulmak lazım
onunda psikolojik boyutları var
bence evde zaman geçirmekle ilgili bir konu açıp önerilerimizi sıralayalım
pes, cs-go iyi olur ama çocuklu aileler için imkansız..

DR059
17-03-2020, 15:22

PSA Avrupdada fişi çekti dün.
Bakalım ülkemizdeki fabrikalar nasıl ve ne zaman aksiyon alacak.
Şimdilik duvarlara el dezenfektanı asmaktan öteye gidemediler.

Hayır üretilen araçların potansiyel alıcıları evlerinde karantina altındayken; tam kapasite üretim yapmanın mantığını çok anlayamıyorum...

emresener
17-03-2020, 15:24
Ford türkiyede üretimi durdurdu gibi bir haber okudum twitterda

tuner faruk
17-03-2020, 15:28
Bence biran önce sokağa çıkma yasağı gelmeli bizim 60 yaş ve üzeri yaşlılarımız genelde herşeyi iyi bildiklerini sandıkları için sokaklardalar kimisi çay içmenin derdinde kimisi emekli promosyonunu almanın derdinde durumun ciddiyetinin farkında bile değiller.

_opeth
17-03-2020, 15:47
öğlen markete giderken banka önlerinde öğle arasını bekleyen bir sürü yaşlı gördüm. Muhtemelen bu promosyon dalgasına.

Markete girdiğimde ise Suların azaldığını, Nuhun Ankara Makarna'nın bittiğini, az miktarda da bingo'nun oksijenli çamaşır suyunu gördüm (File)

Garanti bankası atmden 5000TL çekilebileceğini (kimde var?) uygulamadan söyledi. poslardaki temassız ödeme limiti de 250TL oldu diye bir duyum aldım.

Emre-Dylan
17-03-2020, 15:54
Millet aldırış etmeden geziyor bana kalırsa bir an önce sokağa çıkma yasağı getirilmeli. Çalışan olarak söylüyorum iş verenleri zor günler bekliyor, çoğu firma yapılan yada yapılacak yasaktan dolayı o sürecin ücretini ödemez kaldı ki haklılar da. Faturalar v.b şeyler 2 ay devletten kesilsin nasılsa bu zamana kadar bizi miktiler ama bunu yapacak adam(iktidar) göremiyorum. Mansur başkan neyse ki bir şeyler yapıyor Allah razı olsun...

XoR
17-03-2020, 15:57
Sınırsız süreli evden çalışma izni çıktı bana da şükür

Ofis bilgisayarında ne var ne yok atıyorum usb'ye

BARR
17-03-2020, 15:58
Sınırsız süreli evden çalışma izni çıktı bana da şükür

Ofis bilgisayarında ne var ne yok atıyorum usb'ye

Her şeyi atma dikkat et atarken :hehe:

PoWDeR!
17-03-2020, 16:01
Bizim gidisat italya’dan daha kotu olacak.
Millet metrobuste hala deli gibi ic ice gidiyor
Adamlar tutamaclardan tutuyor elini agzina goturuyor. Onlem sifir

Bu mesajim’da burada dursun.

imprezaWRC
17-03-2020, 16:03
Bence biran önce sokağa çıkma yasağı gelmeli bizim 60 yaş ve üzeri yaşlılarımız genelde herşeyi iyi bildiklerini sandıkları için sokaklardalar kimisi çay içmenin derdinde kimisi emekli promosyonunu almanın derdinde durumun ciddiyetinin farkında bile değiller.

Bakınız benim laf dinlemeyen kayınpederim. Evde 5dk sabit duramıyor, neymiş sıkılıyormuş.

Yigit-Y
17-03-2020, 16:03

Birazdan eksilerler mesajını bir kaç trolcük :)

XoR
17-03-2020, 16:05
Her şeyi atma dikkat et atarken :hehe:

3-5 tane excel, tapu vs işte yahu lazım olursa diye :D

Ohal ve sokağa çıkma yasağı gelirse zaten usb'yi denize atar telefonu kapatırım :D

free-hifi
17-03-2020, 16:06
Bugun yarın açıklanacak tedbir aldık aldırdık

free-hifi
17-03-2020, 16:09
Turkcell personelinin çoğu eve gönderilmiş ama evden bağlanınca hepsi Server sıkıntı yaratmış.

Ormanci
17-03-2020, 16:10
öğlen markete giderken banka önlerinde öğle arasını bekleyen bir sürü yaşlı gördüm. Muhtemelen bu promosyon dalgasına.

Markete girdiğimde ise Suların azaldığını, Nuhun Ankara Makarna'nın bittiğini, az miktarda da bingo'nun oksijenli çamaşır suyunu gördüm (File)

Garanti bankası atmden 5000TL çekilebileceğini (kimde var?) uygulamadan söyledi. poslardaki temassız ödeme limiti de 250TL oldu diye bir duyum aldım.

Bankalar tek tek müşteri almaya başladı içeriye, büyük ihtimal ondan.. İşin boktan tarafı, millet dışarıda kuyruk... Eee ne anlamı kaldı yine önlemlerin?

BARR
17-03-2020, 16:10
Ohal ve sokağa çıkma yasağı gelirse zaten usb'yi denize atar telefonu kapatırım :D

Saygılar abi.

tuner faruk
17-03-2020, 16:11
Bakınız benim laf dinlemeyen kayınpederim. Evde 5dk sabit duramıyor, neymiş sıkılıyormuş.

Bugün bankada işim vardı şubeye 5 müsteriden fazlasını almiyorlar millet dışarda sırada bekliyor camlara da uyarı olarak yazmışlar aranıza 3-4 adım mesafe bırakarak sıra oluşturunuz diye arkamdaki teyze önündekine yaklaşsana diye beni dürttü dedim teyze dip dibe olduktan sonra ha içeride dip dibe beklemişiz ha burda ne farkı var salgın için önlem olarak bu sırada bekliyoruz dedim bişey olmaz hepimiz turp gibiyiz dedi dedim teyze salgın durumunda bana bişey olmaz da yaşından dolayı sana neler olabileceğini bi düşün istersen dedim.

Oznc35
17-03-2020, 16:16
bankalarda da sanırım personel dönüşümlü çalışmaya başlamış bi komşumuz bugün evde ama net bişey diyemem

Tunacan
17-03-2020, 16:17
Eşim banka çalışanı.
Sokağa çıkma yasağında bile çalışacaklarmış.

Yiğit G.
17-03-2020, 16:18

1 hafta önce spora gitmeyi bıraktım. Spor salonları en tehlikeli yerlerden biri düşünceme göre. Demin mcfit'in önünden geçtim bir dolu insan girip çıkıyordu. Durup yahu sizde hiç mi akıl yok diyesim geldi. Tamam gençlere birşey olmuyor da 60-70 yaşında ***** babanı mı öldüreceksin, hiç mi vicdanın yok. İtalya da gençler yüzünden bu kadar yayıldı. Bende katılıyorum hastalığın kuluçka süresi 2 hafta bakalım 10-15 güne neler olacak.

Oznc35
17-03-2020, 16:23
1 hafta önce spora gitmeyi bıraktım. Spor salonları en tehlikeli yerlerden biri düşünceme göre. Demin mcfit'in önünden geçtim bir dolu insan girip çıkıyordu. Durup yahu sizde hiç mi akıl yok diyesim geldi. Tamam gençlere birşey olmuyor da 60-70 yaşında ***** babanı mı öldüreceksin, hiç mi vicdanın yok. İtalya da gençler yüzünden bu kadar yayıldı. Bende katılıyorum hastalığın kuluçka süresi 2 hafta bakalım 10-15 güne neler olacak.

tek korkum bu virüs olayıla ilgili bu, ailemle yaşıyorum 82 yaşında anneannem bizle yaşıyor tek korkum endişem onlar kendim için umrumda olmasa bile onlar için dikkat ediyorum hep

S.Özeren
17-03-2020, 16:23
11 marttan 14 gun sayanlar hata yapıyor
Her yeni vaka kronometreyi sifirlar.
Minumum 2 ay hazirlikli olunmasi lazim.

coolvtec
17-03-2020, 16:32
Hastalığın yayılma hızı neden önemli;
(Türkçe altyazılı)

YouTube (https://www.youtube.com/watch?time_continue=51&v=KZas4cQE6N4&feature=emb_logo)

coolvtec
17-03-2020, 16:38

Şu anki genç nüfus aşırı derece dediğim dedik, teknoloji vb bir kaç konu dışında fazlasıyla bilgisiz ama aynı zamanda yeni şeyler öğrenmeye son derece isteksiz ve öğrenmemekte dirençli, anne babasını bile dinlemeyen asi karakterli. Bir de boş bir öz güvene sahipler ve ile aşırı derece benciller. Anı yaşıyorlar, 2 gün sonra ne olacak hiiiç umursamıyorlar. (Cuma günü okulda ellerindeki tüm kolonyaları kendi ellerine, birbirlerine sıkıp durdular. Çocuum bitince napacaksın, gerisi var mı diye sordum, cevap: yoooooo. İşini çok seven bir öğretmen olmama rağmen bu sene emekli etseler direk olacak seviyeye geldim. Çok kararlı olmama ve ödül ceza vb her yolu denememe rağmen gelişme kaydedemiyorum.

CemBerk
17-03-2020, 16:52
Bizim şirket bu haftasonuna kadar dönüşümlü çalışma düzeni getirdi evde olanlar ise home office devam edicek. Gelecek hafta duruma ve siparişlere göre full home office düzenine geçebiliriz diye söylendi.

Yağ pompası üretiyoruz. Müşterilerimiz fabrikaları kapattı diye biz de bu düzene geçtik. Müşterilerimiz PSA, GM, VW, Renault kesin kapatanlar şuanlık. Porsche ve Audi toplantı halinde yarın belli olacak. Hyundai ve Kia devam ediyor gibi duruyor.

turbo&quattro
17-03-2020, 17:07
Miamide restaurant ve barlar kapatildi, sira fort lauderdale de.

jeffy
17-03-2020, 17:08

Dünkü kararname ile spor merkezleri kapatılmadımı? Yoksa kararnamede bahsedilen başka birşey benmi spor salonlarına yordum?

Yigit-Y
17-03-2020, 17:09
Bugün bankada işim vardı şubeye 5 müsteriden fazlasını almiyorlar millet dışarda sırada bekliyor camlara da uyarı olarak yazmışlar aranıza 3-4 adım mesafe bırakarak sıra oluşturunuz diye arkamdaki teyze önündekine yaklaşsana diye beni dürttü dedim teyze dip dibe olduktan sonra ha içeride dip dibe beklemişiz ha burda ne farkı var salgın için önlem olarak bu sırada bekliyoruz dedim bişey olmaz hepimiz turp gibiyiz dedi dedim teyze salgın durumunda bana bişey olmaz da yaşından dolayı sana neler olabileceğini bi düşün istersen dedim.

Şuan teyze için idam referandumu yapılsa yüzde 100 idam kararı verilsin çıkar eminim

BARR
17-03-2020, 17:12
Bi biz salağız evden çıkmıyoruz :)

kado
17-03-2020, 17:19
umreden gelen 28 vatandaşın karantinadan kacması - gundem - ekşi sozluk (https://eksisozluk.com/umreden-gelen-28-vatandasin-karantinadan-kacmasi--6417543?a=popular)

Sövsen bela , silsen zina.

turbo&quattro
17-03-2020, 17:32
televizyonlar bas bas bagiriyor disari cikmayin diye, bende bin kere soyledim disari cikmayin evde durun diye anneme babama sanki inadina yapar gibi metrobusle biyere gitmisler bugun kapida araba dururken. Yemin ederim delirtcek bunlar beni az kaldi, elim ayagim yitriyor sinirden.

gokhankenar
17-03-2020, 17:33
umreden gelen 28 vatandaşın karantinadan kacması - gundem - ekşi sozluk (https://eksisozluk.com/umreden-gelen-28-vatandasin-karantinadan-kacmasi--6417543?a=popular)

Sövsen bela , silsen zina.

Aralarından birkaç tanesi kaçmalarına engel olmaya çalışan polislerin yüzlerine tükürmüşler madem bizde virüs var sizde de olsun diye. Ne kadar doğru bilmiyorum tabi.

dasemert
17-03-2020, 17:41
Kuzey Kıbrıs da 3-4 gündür süpermarketler,eczaneler ve bazı benzin istasyonları hariç bütün işletmeler kapalı. Sokaklar hayalet şehir gibi, en kalabalık yerde bile tek tük markete çıkmış insanlar var yalnızca. Bu sabah havalimanına gitmem gerekti hayatımda hiç görmediğim kadar kalabalıktı..

Anıl E.
17-03-2020, 17:48
Koronavirüs için alınacak tedbirler hakkındaki araştırma önergeleri AKP ve MHP oylarıyla reddedildi

Adamlar otomatik cevap gibi her şeyi reddediyor .

Emre-Dylan
17-03-2020, 17:48
Dünkü kararname ile spor merkezleri kapatılmadımı? Yoksa kararnamede bahsedilen başka birşey benmi spor salonlarına yordum?

Kapatıldı hepsi ama geç bile kalındı bana göre

coolvtec
17-03-2020, 17:52
Aralarından birkaç tanesi kaçmalarına engel olmaya çalışan polislerin yüzlerine tükürmüşler madem bizde virüs var sizde de olsun diye. Ne kadar doğru bilmiyorum tabi.

Çok düşüneli, hayırlı, vatansever adammış.

zOnstyLe
17-03-2020, 18:03

Bunu yapanları geldikleri yere geri gondereceksin bunları işte, orada gebersinler.

FT106
17-03-2020, 18:50
özel bir kargo şirketinde kuryeyim. subay lojmanlarına kargo girişi yasaklandı. bazı insanlar kapılarına yazı asıyor. "kargomu iade edin. zile ve kapıya dokunmayın" diye.ama kargo sayısında herhangi bir azalma yok.İnternet alışverişi çığ gibi maşallah. şirketten çalışmama gibi bir karar gelmedi.

Anıl E.
17-03-2020, 19:05
özel bir kargo şirketinde kuryeyim. subay lojmanlarına kargo girişi yasaklandı. bazı insanlar kapılarına yazı asıyor. "kargomu iade edin. zile ve kapıya dokunmayın" diye.ama kargo sayısında herhangi bir azalma yok.İnternet alışverişi çığ gibi maşallah. şirketten çalışmama gibi bir karar gelmedi.

Dünyada da kargo konusunda tatil yok sanırım. Allah kolaylık versin ,işiniz zor;ancak kargo ile virüs teması olmuyor diye açıklamalar var .İnsanlarla sürekli iç içe bir yerde çalışmamak bakımından şanslısınız.

ÖmerF.Bayar
17-03-2020, 19:29

Bende nakliyeciyim, tır söförlerine her TR ye gelişte 14 gün karantina muhabbeti konuşuluyor,
Şimdilik sorun yok ama yapacaklar gibi, bir iki tane Türk söför karantinaya alınmış avrupada

hondafit
17-03-2020, 20:02
ceo sadece elinizi yıkayın 1 metreden fazla müşterinize yaklaşmayın diye mail geldi.
sokağa çıkma yasağı gelinceye kadar çalışacağız herhalde.mağaza müdürüyüm her gün uyruğu belli olmayan 50 kişiyle muhattap oluyorum.bizim canımız yok ona yanıyorum...

zOnstyLe
17-03-2020, 20:07
ceo sadece elinizi yıkayın 1 metreden fazla müşterinize yaklaşmayın diye mail geldi.
sokağa çıkma yasağı gelinceye kadar çalışacağız herhalde.mağaza müdürüyüm her gün uyruğu belli olmayan 50 kişiyle muhattap oluyorum.bizim canımız yok ona yanıyorum...

Yıllarca magazada calıstım, bu ulkede en son kapanacak yerlerin basında magazalar gelir. Hep boyle oldu hepte boyle olacak. Allah kolaylık versin.

coolvtec
17-03-2020, 20:09
http://corona.abdulkerimdulger.com/

Enes-x
17-03-2020, 20:18
Corona Detector (http://corona.abdulkerimdulger.com/)

Hale bak ya afrikadayız sanki test kitimiz yok bunlara kaldık.

Tunacan
17-03-2020, 20:19
Eşim banka çalışanı.

Şimdi tebliğ geldi.
Şube çalışan sayısı %50 altına inmemek şartıyla 2 hafta idari izinli sayılacaklarmış..

emrhn28
17-03-2020, 20:28
Kabin memuruyuz eşimle. Kimse ile görüşmüyoruz, kendimize çok dikkat ediyoruz. Çok fazla ülkeye uçuşlar durdu, karantinada arkadaşlar mevcut. Elimizden düşmüyor dezenfektanlar. Bugün alışverişe çıktık sokaklar boş ama yaşlılar hep sokakta, allah akıl fikir versin...

Sezgin
17-03-2020, 20:40
Bende nakliyeciyim, tır söförlerine her TR ye gelişte 14 gün karantina muhabbeti konuşuluyor,
Şimdilik sorun yok ama yapacaklar gibi, bir iki tane Türk söför karantinaya alınmış avrupada

Bugun istanbulda da gumruklu bi antrepoda yurt disindan gelen soforu aldılar, hastalik şüphesiyle diye bi muhabbet dolaniyordu camia icinde. Bir tehlikede bu yurt disindan gelen yabanci uyruklu soforler. Sinir kapıları kapali ama adamlar RoRo ile geliyor

ÖmerF.Bayar
17-03-2020, 20:49
Bugun istanbulda da gumruklu bi antrepoda yurt disindan gelen soforu aldılar, hastalik şüphesiyle diye bi muhabbet dolaniyordu camia icinde. Bir tehlikede bu yurt disindan gelen yabanci uyruklu soforler. Sinir kapıları kapali ama adamlar RoRo ile geliyor

Hangi antrepo ve hangi firmanın biliyorsan özel msj atarmısın ?
Bende roro ve tren geliyorum ama parsiyel mecbur kara cıkıyor

uniquel
17-03-2020, 20:54
Yeni havalimanı ve bu gün öglen saatleri
Pasaport kontrol öncesi "sözde" virus taraması kuyrugu

Yapılan ise, ateş olcer ile atesiniz ölcülüyor ve bir kağıt imzalıyosunuz. Sonrası ufak bi kagıt veriyorlar üzerinde "muayene edildi" yazan...

Bu uygulama sadece TC vatandaşlarına yapıldı. Diger uyruklular ise standart prosedur, yani sadece pasaport kontrolu oldular.

Uygulama tamamen sacmalık. Kuyruk yarım saat sonra iyice şişti. Ramazan pidesi kuyrugu gibi iç içe olduk. Kuyruktan cıkmam tam 1saat 40 dk sürdü.

Kendime alıntı yapıyorum,

TC vatandaşı olmayıp, benimle birlikte TR ye gelen yabancılara herhangi bir karantina uygulandı mı? Var mı bilgisi olan? Sürecin o kısmını takip edemedim..

Oznsrl
17-03-2020, 20:55
Şimdi tebliğ geldi.
Şube çalışan sayısı %50 altına inmemek şartıyla 2 hafta idari izinli sayılacaklarmış..

ablamda bankada çalışıyor 3 gün izinli şuan değişmeli olarak izne çıkıcaklarmış

ghibli06
17-03-2020, 21:00
Kendime alıntı yapıyorum,

TC vatandaşı olmayıp, benimle birlikte TR ye gelen yabancılara herhangi bir karantina uygulandı mı? Var mı bilgisi olan? Sürecin o kısmını takip edemedim..

bizim haricimizde senin ülkeye Almanya'dan girdiğini bilen bir tek ailen olabilir, gerisinin hiç umrunda olmamıştır, onlar kaçak hacı avındalar bu ara :)

uniquel
17-03-2020, 21:07
bizim haricimizde senin ülkeye Almanya'dan girdiğini bilen bir tek ailen olabilir, gerisinin hiç umrunda olmamıştır, onlar kaçak hacı avındalar bu ara :)

Beni havaalanında pasaport kontrol oncesi "sözde tarama" yaptılar.
Ama yabancılar pasaporttan hicbirsey yokmus gibi gecti.

Hadi ben karantinadayım evde.
Onlar ne yapıyor simdi? Otelde duracaklar mı 14 gün??

CloudGrey
17-03-2020, 21:19
olası bir sokağa çıkma yasağı kararında "kaos" oluşur.
insanlar markette makarna için birbirini vurur.

o topa girmezler hiç.
böyle böyle vardiyalı şekilde dolaşımı azaltıp atlatmaya çalışmak en iyi çözüm gibi duruyor.

u7kara
17-03-2020, 21:38
Eşim banka çalışanı.

Özel sektörler çalıştırır şahsen sokağa çıkma yasağının gelmesini istiyorum ama bazı patronlar aç olduğu için yine çalıştırır :/

Kahn23
17-03-2020, 21:46
Bu arada haberler hep uçak ile yolculuk yapanların karantinaya alındığını söylüyor.

Kara ve deniz yoluyla ülkeye girip karantinaya alınan var mı?

kado
17-03-2020, 21:54
https://twitter.com/sogultuna/status/1239996941708267520?s=19

lan amk bari burda torpil yapmayın.

yigitblr
17-03-2020, 21:59
Şimdi akşam çıksın bakan konuşsun bakalım. Tedbir alalım desin, sosyal mesafe desin. Sövmemek için zor tutuyorum kendimi.

TarikS
17-03-2020, 22:01

kaçırılan kızın instagram fotoğraflarının altına yağmaya başlamış millet ama kız cidden karantinada falan heralde hala bir aksiyon almamış profil açık duruyor :D :D :D

uniquel
17-03-2020, 22:05
Bu arada haberler hep uçak ile yolculuk yapanların karantinaya alındığını söylüyor.

Kara ve deniz yoluyla ülkeye girip karantinaya alınan var mı?

İşte kastetmeye calıstıgım buydu.

Mesela Avrupa Birligi sınırlarını daha yeni kapattı.

Yani bizim bakanımız cıktı acıklama yaptı Avrupadaki şu ülkelere uçuşlar durduruldu dedi ama Avrupa bunu daha yeni yaptı.

Amerika bi gece ansızın giris cıkısları kapattık dediginde, Avrupa cok net tepkisini koymustu.

Bize neden koymadılar? Cunku bizim bakanımız bunu dediginde sadece bizi, yani TC vatandaslarını baglayıcılıgı vardı.

_opeth
17-03-2020, 22:14
Corona Detector (http://corona.abdulkerimdulger.com/)

https://i.hizliresim.com/BB2f9J.png (https://hizliresim.com/BB2f9J)

Ben Zyrtec'e mesaime başlayayım yakında

jeffy
17-03-2020, 22:25

KKTC Sivil Havacılık Kurumu Başkanının kızı çıktı.

Tepkiler bir anda çığ gibi büyüyünce İçişleri bakanı hemen açıklama yaptı kendiside karantina altındadır falan diyede akıllarda soru ;

Otobüs zaten yolcuları karantinaya götürüyordu neden alındı?

KKTC Sivil Havacılık Kurumu Başkanı nasıl oluyorda kim vasıtası ile Polis lere emir verip kızını otobüsten aldırabiliyor?

Diyelim ki Bakan ın açıkladığı gibi bir durum var araçta konsolosluğa ait Otobüsteki yolculara 2 kelime açıklama yapmak yerine neden tersleyerek yolcuyu kaçırdılar?

akko
17-03-2020, 22:39
Teketek programında doktor açık havada dolaşın dedi insanlarla mesafenizi koruyarak açık havada yürüyüşünüzü yapın dedi. Sokağa çıkma yasağı vs. Bizim ülkede gelmeyecek gibi tabi anormal artışlar açıklanmaz ise.
Bizim şirkette 1 gün bir grup 1 gün bir grup çalışacak diye karar aldı. Mecburen toplu taşımaya biniyorum, eşim yeni havalimanında mağaza da çalışıyor dış hatlarda. Arabayı kendisine veriyorum yol uzak olduğu için. Her minibüs + metroya bindiğimde tedirginim abi, en azından şu ilçeler vs açıklansa da büyük korku azda olsa gitse içimizden ..

Redfish16V
17-03-2020, 22:45
Teketek programında doktor açık havada dolaşın dedi insanlarla mesafenizi koruyarak açık havada yürüyüşünüzü yapın dedi. Sokağa çıkma yasağı vs. Bizim ülkede gelmeyecek gibi tabi anormal artışlar açıklanmaz ise.
Bizim şirkette 1 gün bir grup 1 gün bir grup çalışacak diye karar aldı. Mecburen toplu taşımaya biniyorum, eşim yeni havalimanında mağaza da çalışıyor dış hatlarda. Arabayı kendisine veriyorum yol uzak olduğu için. Her minibüs + metroya bindiğimde tedirginim abi, en azından şu ilçeler vs açıklansa da büyük korku azda olsa gitse içimizden ..
ilçeler açıklansa panik daha da artar diye düşünüyorum.Bu sefer hasta olan olmayan herkes yer değiştirecek.Normal temizliğe önem verip yaşanıldığı müddetçe sıkıntı olacağını sanmıyorum.Tabi burası türkiye millet o kadar rahat ki öksürmede vb zerre kadar düşünce yok :) Bence bi sokak yasağı(maddi teşvikler doğrultusunda) iyi gelir.

emresener
17-03-2020, 22:46
Sağlık bakanı birazdan açıklama yapacakmış

RafetAraç
17-03-2020, 22:51
olası bir sokağa çıkma yasağı kararında "kaos" oluşur.
insanlar markette makarna için birbirini vurur.

o topa girmezler hiç.
böyle böyle vardiyalı şekilde dolaşımı azaltıp atlatmaya çalışmak en iyi çözüm gibi duruyor.

kaos oluşmaz sokağa çıkma yasağı ilan edilecek

gsi_club
17-03-2020, 22:52
Belçika da durumlar daha da kötüleşiyor kismen vardi yarin sa 12 den sonra sokaga cikma yasagi geldi tamamen.
Öyle bir durumki bir tandigimiz abi vefat etti pazar günü polis cenaze evinde bile yanyana duramazsiniz dedi ve hepimizi evimize gönderdi.size şöyle diyim cenaze namazini bile kilmamiza izin alamadik ve en büyük üzücü konu ise cenazenin yaninda kimse gidemiyor ailesinden esi cocuklari bu yasaktan dolayi.çok zor ve çok acı bir durum Allah kimseye göstermesin böyle bir caresizlik

emresener
17-03-2020, 23:02
Malesef ilk kayıp 89 yaşında Erkek. Çinden dönen çalışanından bulaşmış.
98 kişi pozitif şuan :(

jeffy
17-03-2020, 23:02
ilk ölüm açıklandı...

jeffy
17-03-2020, 23:03
Katlama başladı.. 98 oldu rakam.. 2 gündür katlaya katlaya gidiyor.

ÖmerF.Bayar
17-03-2020, 23:04
Bugun 51 yeni vaka varmi,
89 yasinda birisi vefat etmis Allah rahmet eylesin, Çinli birinden bulasmis,
Toplam 98 kisi olmusuz

Anıl E.
17-03-2020, 23:05
Inşallah avrupa bölgeleri gibi olmayız ne diyim,çok tehlikeli artarak ilerliyor sayı . Dikkatli ve temkinli olalım

nyz_61
17-03-2020, 23:07
Ay sonu binli rakamlari buluruz... Boyle rahat takilmaya devam ettikce.

jeffy
Inşallah avrupa bölgeleri gibi olmayız ne diyim,çok tehlikeli artarak ilerliyor sayı . Dikkatli ve temkinli olalım

Rakam konusunda artış oranı çok yüksek gidiyor.. İlk Vefat la birlikte muhtemelen yarın yeni tedbirler açıklanır diye düşünüyorum..

Redfish16V
bu 98 kişinin yaş oranları nedir acaba ? Eğer çoğu +60 ise önümüzdeki günlerde gerilim artar diye düşünüyorum.

_opeth
17-03-2020, 23:08
https://i.hizliresim.com/gTN62c.jpg (https://hizliresim.com/gTN62c)

Yazılım yapan firma benim olsa kahrederdim.

Bu arada Çinliden bulaşmış kafası nedir ya? Belki görüştüğü Çinli hasta değildi. Neyse başımız sağolsun. Belki artık ciddiye alırlar fıldır fıldır gezenler.

free-hifi
17-03-2020, 23:12
98 inanılan rakam mı şaka gibi en az 600 vaka dan bahsediliyor

RafetAraç
17-03-2020, 23:13
sokağa çıkma yasağı 1-2 gün içinde gelmezse kayıplar italyadan farksz olacak allah korusun...

jeffy
17-03-2020, 23:22
98 inanılan rakam mı şaka gibi en az 600 vaka dan bahsediliyor

Birinci ağızdan duyduğum o kadar olay varki ben inanmıyorum. hatta burda bile urladan bir abimiz vardı yazan tüm belirtileri taşıdığı halde test yapılmayan.. Gerçekte rakamın çok yüksek olduğunu düşünüyorum ancak açıklanmaması iyimi kötümü orasını bilemiyorum..

ES353
17-03-2020, 23:34
Yazar kasadan gün sonu alır gibi gece yarısı açıklama yapıyorlar. 2 katı katlanmış vaka sayısı 1 günde. Umarım italyadan kötü olmayız.

canatakann
17-03-2020, 23:39
Umreden,amerikada ve Avrupa temaslı vakalar diye açıklanmıştı düne kadar hiç Çin temaslı vaka duyulmamıştı sanki ?

5500
17-03-2020, 23:46
kapalı çarşı esnafı olduğuna dair söylenti falan var ama doğrumudur acaba. hatta bu virüs konusunda kapalı çarşının adı sıkça zikrediliyor.

free-hifi
17-03-2020, 23:52
kapalı çarşı esnafı olduğuna dair söylenti falan var ama doğrumudur acaba. hatta bu virüs konusunda kapalı çarşının adı sıkça zikrediliyor.

Turist lerin yoğun olduğu yer bence normal

emresener
17-03-2020, 23:53

İlk vaka Kapalı çarşı esnafı olarak yeşilköy florya tarafında çok konuşuluyor. İlk acıbademde hasta var ordan çapa haseki gezen hasta olarak hatırlayabilirsiniz. Ama net değil tabi. Bizim yeşilköylüler grubunda yazılmıştı. Çarşı esnafı yoğunlukta bir grup.

atituti
18-03-2020, 00:24
2017 tarihli bir videoda denk geldim , bu corona virüsü dünyada zaten var olan bir virüsmüş sanırım, çoğalmasında etkili olan yöntemlerden biri deve sidiği diyor caner taslaman videoda 10. saniyede , ilgincime gitti.madem o tarihlerdede vardı neden bu aralar bukadar gündem oldu

YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=tJypa1IcQZk&t=11s)

tuner faruk
18-03-2020, 00:29
İlk vaka Kapalı çarşı esnafı olarak yeşilköy florya tarafında çok konuşuluyor. İlk acıbademde hasta var ordan çapa haseki gezen hasta olarak hatırlayabilirsiniz. Ama net değil tabi. Bizim yeşilköylüler grubunda yazılmıştı. Çarşı esnafı yoğunlukta bir grup.
Florya Ekşinardan olduğunu çokca duydum bende

mert_can 41
18-03-2020, 00:42
2017 tarihli bir videoda denk geldim , bu corona virüsü dünyada zaten var olan bir virüsmüş sanırım, çoğalmasında etkili olan yöntemlerden biri deve sidiği diyor caner taslaman videoda 10. saniyede , ilgincime gitti.madem o tarihlerdede vardı neden bu aralar bukadar gündem oldu

YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=tJypa1IcQZk&t=11s)

Eski bir virüs sadece hayvanlarda bulunan ve insanlara bulaşmadığı için bilinmeyen bir virüs. Ama ne yazıkki çinde konturolsüzce yenilen besinlerden dolayı insanlara bulaşınca önüne geçemediler.

oguzedr
18-03-2020, 00:45
NBA de Kevin Durant ın testide pozitif çıkmış

Engin G.
18-03-2020, 01:14
Acıbadem international da geldiğini felan bende duydum ancak hastane bu haberi yalanladı ama hala tüm yeşilyurt yeşilköy
Halkı arasında bu dedikodu devam ediyo

turbo&quattro
18-03-2020, 04:44
Bizim otelin 3 ay kapatilmasi soz konusu su an icin. Eger olurda kapanirsak 3 ay boyunca buyuk bir meblag olmasada maddi yrdim alabilecegiz yada issizlige basvurabilecegiz. Bu 3 ay icinde sigortamiz devam edecek ve 3 sonunda is garantimiz var. Ayrica Hukumet vatandaslara bin dolarlik extra yardimda bulunacak galiba.

Olasi bir senaryoda, 3 ay issiz, plajLar kapali, restauran barlar kapali hayat durmus bir sekilde yasamak var.

Maddi hicbir sorunum yok , 3 ay calismamak butcemi etkilemez ama isin birde darlanma boyutu var. naparim ne ederimde kendimi mesgul tutArim. 3 aylik TR ye gelsem? Takip ettigim kadariyla su an icin buradan daha guvenli. Ama geldigimde iki hafta karantinayami aliniyorum? Birde amerikaya donus var... Baya arada kaldim ne yapsam ne etsem.

turbo&quattro
18-03-2020, 04:49
$10 milyon dolar otel zararı derken? 6 Senedir turizm içindeyim, 4 günde bu kadar zarar eden otel duymadım :s
İtalya ve İspanya ana pazarımız, bizi de çok derinden vurdu..

Yilin yaklasik 10 ayi sold outuz biz ve su an tam sezonun ortasindayiz. Gecelik min fiyatimiz $600 lerde, Dugunler, toplantilar, partiler vs... Bugun tekrar bir toplantimiz oldu. Buyuk iptaller almisik yine, rakam $25m da.

GokhanRS
18-03-2020, 07:24
https://i.hizliresim.com/gTN62c.jpg (https://hizliresim.com/gTN62c)

Yazılım yapan firma benim olsa kahrederdim.

Bu arada Çinliden bulaşmış kafası nedir ya? Belki görüştüğü Çinli hasta değildi. Neyse başımız sağolsun. Belki artık ciddiye alırlar fıldır fıldır gezenler.

Cinliden bulaştı demedi, Çin temasli personelinden, muhtemelen personeli Çin ziyaretinde bulundu.

CloudGrey
18-03-2020, 07:59
kaos oluşmaz sokağa çıkma yasağı ilan edilecek

adam ne yiyecek kardeşim ?
bugun herif çıktı dediki ; aha şuandan itibaren süresiz sokağa çıkma yasağı var.

benim evdeki stoğum gün hadi 1 haftada bitti , sonra ne yapıcam ?

gidicem bir marketin camını çervesini indirip içeriyi yağmalicam..
bu bitek benim başımamı gelcek -hayir.

al sana kaos

BARR
18-03-2020, 08:03
Sokağa çıkma yasağı olan her ülkede marketler ve eczaneler açık arkadaşlar, sakin olun :)

Sezgin
18-03-2020, 08:13

doğru sanırım ki dün il sağlık müdürlüğünden kapalı çarşıda görevlendirilen ekiptekilerde aynı şeyi söyledi. kendinize en çok siz dikkat edin ilk vaka da buradan çıktı dediler.

Anıl E.
18-03-2020, 08:19
Sokağa çıkma yasağı olan her ülkede marketler ve eczaneler açık arkadaşlar, sakin olun :)

Millet hazır kıta bekliyor,bir problem olsun da mevzu çıkartalım diye :)

16EC813
18-03-2020, 08:24
adam ne yiyecek kardeşim ?
bugun herif çıktı dediki ; aha şuandan itibaren süresiz sokağa çıkma yasağı var.

benim evdeki stoğum gün hadi 1 haftada bitti , sonra ne yapıcam ?

gidicem bir marketin camını çervesini indirip içeriyi yağmalicam..
bu bitek benim başımamı gelcek -hayir.

al sana kaos

hadi yaşın tutmuyo dizide mi izlemedin sen hiç :D

PiscocuK
18-03-2020, 08:27
Hepimiz herşeyi dibine kadar biliyoruz.Sırf bu yüzden bile bize bişey olmaz rahat olun

CloudGrey
18-03-2020, 08:27
hadi yaşın tutmuyo dizide mi izlemedin sen hiç :D

o zaman kime soka çıkma yasağı :)
herkes açılın lan ben marketçiyim diye yolda gezer o zaman

Aranel Ciryatan
18-03-2020, 08:28
millet kaos için hazır kıra bekliyor. Sokağa çıkma yasağı olduğundan bizim millet gerekli gereksiz mağaza yağmalar net!

free-hifi
18-03-2020, 08:29
Arkadaşlar dezenfekte için dönüş yapmadınız

Anıl E.
18-03-2020, 08:30
millet kaos için hazır kıra bekliyor. Sokağa çıkma yasağı olduğundan bizim millet gerekli gereksiz mağaza yağmalar net!

Devlet müdahale edecek,marketler kural koyacak. Şu kadar litreden fazla su alana satış yapılmayacak mesela,herkesin ihtiyacı görülecek.

Burada da yine kültürlü ve eğitimli bireylerin olması gerekiyor,bizim ülkede bu sayı ne kadar olur bilinmez.

MK8800
18-03-2020, 08:31
Market yağmalarsanız dua edin sizi corona öldürsün market sahibinden önce :d

said_
18-03-2020, 08:37
Bizim otelin 3 ay kapatilmasi soz konusu su an icin. Eger olurda kapanirsak 3 ay boyunca buyuk bir meblag olmasada maddi yrdim alabilecegiz yada issizlige basvurabilecegiz. Bu 3 ay icinde sigortamiz devam edecek ve 3 sonunda is garantimiz var. Ayrica Hukumet vatandaslara bin dolarlik extra yardimda bulunacak galiba.

Olasi bir senaryoda, 3 ay issiz, plajLar kapali, restauran barlar kapali hayat durmus bir sekilde yasamak var.

Maddi hicbir sorunum yok , 3 ay calismamak butcemi etkilemez ama isin birde darlanma boyutu var. naparim ne ederimde kendimi mesgul tutArim. 3 aylik TR ye gelsem? Takip ettigim kadariyla su an icin buradan daha guvenli. Ama geldigimde iki hafta karantinayami aliniyorum? Birde amerikaya donus var... Baya arada kaldim ne yapsam ne etsem.

Şuan en mantıklısı olduğunuz yerde kalmak, ingiltereden gelenleri karantinaya almışlar. muhtemeldir ki bunu her ülkeye uygulayacaklar

ayrıca uçuslarda aksamalar havalimanlarında ekstra önlemlerden dolayı oldukça uzun kuyruklar oluyor diyorlar. daha da riskli bir seyahat olacaktır. dönmeside ayrı dert. burasıda nereye doğru gidecek belli değil.

ghibli06
18-03-2020, 08:51
marketlerde kesinlikle stok satışlara izin verilmemesi lazım, temel gıda ve temizlik ve çocuk bezi tarzı ürünler atıyorum 2 paketten fazla alınamamalı tek seferde... olayı sadece virüs olarak görmeyin, bu bir 'corona krizi!'... yani tamamen sallıyorum adam bu tedbirler sebebiyle açlıktan da ölse, ilaç bulamadan da ölse, maaş alamadm diye intihar da etse sebebi bu 'corona krizi!'... baştan beri söylüyorum bunun ekonomik, sosyal, ahlaki sorumlulukları ve sonuçları da olmalı, sadece ateşi çıkanı karantinaya al, mekanları kapat, sokağa çıkma yasağı ilan etle çözülecek bir şey değil, memlekette C vitamini, esterC kalmamış, kendi hastamıza lazımdı bulamadık peki yarın insülin iğnesi bulunmazsa şeker hastaları ne yapacak? sağlık bakanının çabalarını ben de takdir ediyorum önlemleri de erken almaya çalışıyor ama sadece tıbbi çözümler alarak bu krizi aşamayız...

FatihDemirel
18-03-2020, 08:59
Gıda firmasıyız, ağırlık Almanya'ya ihracat yapıyoruz, şimdi bir tane müşterimle görüştüm sadece market ve eczaneler açıkmış yolda olan ve yola çıkacak olan konteynerlarımız var bakalım nasıl ilerleyecek süreç.

mikelazi
18-03-2020, 09:29
SONDAKİKA:TÜRKİYE , AŞIYI BULAN KÜBA İLE ANLAŞTI
SONDAKİKA:TURKİYE , AŞIYI BULAN KUBA İLE ANLAŞTI << TARSUS GUNDEM GAZETESİ (http://tarsusgundemgazetesi.com/sondakikaturkiye-asiyi-bulan-kuba-ile-anlasti.html?fbclid=IwAR2tcsvUM0YFHUJQ-jtwPBZ2FUa4k8psdpoQ0ro-4kWm85GBt4bhbrPU1xo)

rebelh
18-03-2020, 09:31
marketlerle ilgili sıkıntının tedarikten çok hastalığın bulaşması olacağını düşünüyorum
mutlaka ürünlerin yerine yenisi gelecektir ama sokağa çıkmak, markete girmek riskli şeyler

bakan ilk vakayı açıkladıktan sonra 5-6 gün içerisinde ilk ölüm haberi geldi
bence çok erken geldi diğer ülkelere göre ve hastalık artış hızı da yüksek bu konuda italya gibiyiz
üstüne birde bizim umreden dönen riskli bir kitlemiz var

ghibli06
18-03-2020, 09:40
marketlerle ilgili sıkıntının tedarikten çok hastalığın bulaşması olacağını düşünüyorum
mutlaka ürünlerin yerine yenisi gelecektir ama sokağa çıkmak, markete girmek riskli şeyler

bakan ilk vakayı açıkladıktan sonra 5-6 gün içerisinde ilk ölüm haberi geldi
bence çok erken geldi diğer ülkelere göre ve hastalık artış hızı da yüksek bu konuda italya gibiyiz
üstüne birde bizim umreden dönen riskli bir kitlemiz var

İtalya'dan daha hızlı bence ve de çok çabuk katlanmaya başladı...

onursumer
18-03-2020, 09:48
bence hızlı veya çabuk katlanmaya başlamadı zaten var olan veriler yeni ortaya çıktı

herşey geç açıklandı zaten haftalardır okadar gelen insan orasında yok denmesine inanmıyorduk şuan test yapılmaya başlanmasıyla ortaya çıktı hepsi

rebelh
18-03-2020, 09:49
hala sadece 6 şehirde mi test yapılıyor?

mert_can 41
18-03-2020, 09:50

Karantina için kalıncak yurtları anlık olarak belirliyorlar abi kimi odalar 3 kişilik ve konyada vb yemek açık husul dağtılıyordu yani kimse korunaklı değildi bu yüzden en güvenli yer sizin orda kalmanız olur şahsen daha az insanla temas edersiniz orda bursa sadece karantinaya gitmek için en az 400 kişi ile temas ediyorlar.

darkred
18-03-2020, 09:53
Daha sert önlemler alınmalı diye düşünüyorum. Dün iş çıkışı eve geçerken park bahçelerde yaşlı insanlarımızın toplu halde oturmaya devam ettiğini gördüm.

Yaşlı kesimin umurunda değil gibi. Her zaman geçtiğim yollar. Eskiden nasılsa yine aynı kalabalık vardı. Ancak şehir merkezinde ciddi bir yoğunluk azalması da var.

Neredeyse tüm kamu kurumları tam kadro çalışıyor. İşler aksatılmayacak şekilde dönüşümlü çalışma şekline geçilmesi faydalı olur.

TFF ligleri enteresan şekilde ertelemedi. Bazı kurumların daha az tedbir alması çok ciddi bir durum yokmuş hissine kapılmamıza neden oluyor sanki.

1 haftada vaka sayısı ciddi hızla katlandı ve ölüm çok erken geldi. Umarım kontrol altında tutulabilir.

Oznc35
18-03-2020, 09:55
Her dileyen test yaptırabiliyo mu? bu konuda net bilgiyi nerden alabilirim, son 2 gündür burnum akıyo hafiften boğazım şiş gibi %99 soğuk algınlığı da işe gidip geliyorum evde yaşlı var gerekli tüm önlemleri aldım ama kimseyi riske atmak istemiyorum sizce ne yapmalıyım? Kendimle ilgili hiç bi endişem yokta olası taşıyıcı olup başkalarına bulaştırma riskine girmek istemiyorum varsa öyle bişey, soğuk algınlığı olma ihtimali çok yüksek ailemden de kimseyi endişelendirmek istemiyorum ama tedbirsiz de olmak istemiyorum?

denizhandinc
18-03-2020, 09:57
Her dileyen test yaptırabiliyo mu? bu konuda net bilgiyi nerden alabilirim, son 2 gündür burnum akıyo hafiften boğazım şiş gibi %99 soğuk algınlığı da işe gidip geliyorum evde yaşlı var gerekli tüm önlemleri aldım ama kimseyi riske atmak istemiyorum sizce ne yapmalıyım? Kendimle ilgili hiç bi endişem yokta olası taşıyıcı olup başkalarına bulaştırma riskine girmek istemiyorum varsa öyle bişey, soğuk algınlığı olma ihtimali çok yüksek ailemden de kimseyi endişelendirmek istemiyorum ama tedbirsiz de olmak istemiyorum?

Ateşini takip et. Normal gripten en belirgin fark ateş

kado
18-03-2020, 09:59

Solunum yolunda problem olduğunu hissetmiyorsan yaptırmana gerek yok ama gene de doktora görünmende fayda var.

rebelh
18-03-2020, 10:00

teması kes en mantıklı şey bu olur

rebelh
18-03-2020, 10:01
hepimizin yaşlılarla teması kesmesi şart
illa virüsün belirtilerini taşıyacağız diye bir şey yok
virüsü taşıyıp farketmeden atlatabiliriz de ama başkalarına bulaştırma ihtimalimiz yüksek

Oznc35
18-03-2020, 10:05
teması zaten kestim anneannem evden çıkmıyor zaten normalde de ama biz dışardayız sürekli ailede herkes çalışıyo baba havaalanında takside yedekçi, anne toplu taşıma kullanıyodu onuda sabah-akşam arabayla getirip götürüyoruz ben de şirket aracıyla gidiyorum yol üstünden 2-3 eleman alıyorum hepimizin taşıma riski var evde de anneannemden olabildiğince uzak duruyorum ayrı zamanlarda yemek yiyiorum aynı odada bulunmamaya çalışıyorum falan, ateşim falan yok nefes almada da sigara içmenin yaptığı kapı gıcırtısı sesi hariç herhangi bi problemim yok doktora gitmeden en izole şekilde durmak en mantıklısı sanırım şuan

coyote
18-03-2020, 10:10
Yaşı tutanlar, 1979'da İstanbul'da yaşanan İndependenta tanker kazasını hatırlarlar. Çok bilinmez ama, tankerin patladığı gece, insanlar Kadıköy'de camı çerçevesi inen dükkanları yağmalamışlardı. Japonya'da deprem olur, oranın şuç örgütü Yakuza bile, yardım için organize olur, enkaz kaldırma çalışmalarına katılır, bizde, yıllarca aynı mahallede oturduğun adam, enkaz altındaki cesedinin elini kolunu kesip yüzüğünü bileziğini çalar. İstanbul'daki son sel felaketinde, farklı illerden otobüslerle yağmaya gelen insanları sizler de duymuşsunuzdur.

Uzun lafın kısası, "sağduyulu millet" filan benzeri söylemler hikayeden ibaret. Olası bir kaos durumunda, yukarıda sıraladığım örneklerden farklı bir durum kimse beklemesin. 99 depreminde Gölcük'te, ancak haklarında vur emri çıkarılarak yağmacılara engel olunabilmişti. Benzer bir senaryoda, muhtemelen yine aynısı olur.

ghibli06
18-03-2020, 10:20
Yaşı tutanlar, 1979'da İstanbul'da yaşanan İndependenta tanker kazasını hatırlarlar. Çok bilinmez ama, tankerin patladığı gece, insanlar Kadıköy'de camı çerçevesi inen dükkanları yağmalamışlardı. Japonya'da deprem olur, oranın şuç örgütü Yakuza bile, yardım için organize olur, enkaz kaldırma çalışmalarına katılır, bizde, yıllarca aynı mahallede oturduğun adam, enkaz altındaki cesedinin elini kolunu kesip yüzüğünü bileziğini çalar. İstanbul'daki son sel felaketinde, farklı illerden otobüslerle yağmaya gelen insanları sizler de duymuşsunuzdur.

Uzun lafın kısası, "sağduyulu millet" filan benzeri söylemler hikayeden ibaret. Olası bir kaos durumunda, yukarıda sıraladığım örneklerden farklı bir durum kimse beklemesin. 99 depreminde Gölcük'te, ancak haklarında vur emri çıkarılarak yağmacılara engel olunabilmişti. Benzer bir senaryoda, muhtemelen yine aynısı olur.

çok çok doğru tespitler, sıkıyönetime de bahane oluşturacak bu olaylar...

Kahn23
18-03-2020, 10:21
ucakyolcusutr'den alıntıdır.

https://i.hizliresim.com/gsU0d1.jpg (https://hizliresim.com/gsU0d1) https://i.hizliresim.com/MVoYrS.jpg (https://hizliresim.com/MVoYrS)

https://i.hizliresim.com/EsfqH5.jpg (https://hizliresim.com/EsfqH5) https://i.hizliresim.com/hOAaZS.jpg (https://hizliresim.com/hOAaZS)

https://i.hizliresim.com/XXuy1J.jpg (https://hizliresim.com/XXuy1J)

coyote
18-03-2020, 10:38
çok çok doğru tespitler, sıkıyönetime de bahane oluşturacak bu olaylar...

En kötüsü de şu; toplumsal yozlaşama, cumhuriyet tarihinde görülmemiş boyutlara ulaşmış durumda. Bir aile babası olarak, 99 depremi benzeri olası bir kaos ortamında, içimizdeki pislikler, Suriyeliler, Afganlar derken, ortamın post apokaliptik film senaryolarını aratmayacağından endişe ediyorum.

BurakSah
18-03-2020, 10:41
Maalesef corona virüsü salgını nedeni ile ilk kez bir hastamızı kaybettik. Sağlık bakanı açıklamada bulundu. Allah rahmet eylesin, tedbirli olmalıyız

Enes-x
18-03-2020, 11:04
Bende avm gerçeğinden bahsetmek istiyorum.

3-4 çalışan gördüğünüz bir mağazanın kadrosu aşağı yukarı 15-20 çalışandan oluşabilyor.Sabah giriş yapanı öğlen giriş yapanı izinli olanı raporlu olanı depocusu temizlikçisi vs.Bu çalışanların; yurtdışından gelmiş veya yurtdışı teması olmuş kişilerle temas etmemiş olması imkansıza yakın olasılıkta.%90 ı toplu taşıma kullanıyor muhtemel enfekte olmuş kişilerle yaklaşık 30 ila 60 dakika kapalı alanda seyahat ediyor(sabah ve akşam).Baş ağrısı ateş öksürükle doktora yönlendirilen çalışanlarada şahit oldum raporlarını bizzat gördüm.Raporlar birkaç günlük ve soğuk algınlığı,unfuenza teşhisler basmakalıp hep aynı.İki gün sonra ilaçlarla ,günde yüzlerce kişinin ziyaret ettiği mağazada çalışmaya devam çünkü rapor demek ücretsiz izin demek paraya ihtiyaçları var.Üst yönetimde hastasın gelme diyemeyiz tek seçenek doktora yönlendirmek politikasında.Ücretsiz izinler veriyorlar ama bi kaç gün sonrasında yine o cehennemin içindesin.

Devlet bakanlık bu konuda hiçbirşey yapmıyor ,insanların çoğu ciddi bişey olsa avmleri kapatırlardı kapatmadıklarına göre güvenli diye düşünüyor.İşimi kaybederim korkusuyla ,kiramı nasıl ödeyeceğim korkusuyla kimse sesini çıkarmıyor çalışmaya devam ediyorlar.

Gündemde hep 10-15 bin kişilik umre yurtdışı kafileleri var.Asıl sorun avmler; günde yüzbinlerce kişi ziyaret ediyor,salgını astronomik boyutlara ulaştırmaya özel çaba harcarmış gibi ve çoğumuz ben zaten gitmiyorum ki diyip önemsemiyor.Eninde sonunda kapanacak grafik onu gösteriyor hala birgün açık tutsam kardır mantığındalar.

Bence şuanda bile çok geç kalındı acilen avmler kapatılmalı.

mikelazi
18-03-2020, 11:21

independetayı hatırlıyorum.deprem oluyor zannetmiştik.evlerin camları kırılmıştı,dumanı günlerce geçmemişti.

şuanki dükkanımda kadıköyde.en korktuğum,en olası şeylerden bahsetmişsiniz.

bu millet aç kalırsa birbirini yer

ghibli06
18-03-2020, 11:23
bu gün büyük toplantı var, ekonomik kararlar alınabilir diyorlar, çok geç kalınıyor farkında değiliz, he suyun akışına göre davranılıyor, suyu istediğimiz yere biz yönlendirelim diyebilen yok...

kelalper
18-03-2020, 11:29
Biz ihracatçıyız 3 ay içerisinde yüklemesi olan bütün siparişler iptal oldu. Patır patır mail geliyor şu iptal bu iptal diye. Şu an bantta yürüyen ve Cuma yüklemesi olanları dahil iptal etti Avrupa.

Oznsrl
18-03-2020, 11:32
iş bankası kalabalık alanlarda bulunan avm gibi 50 tane şubesini kapatıcakmış

ÖmerF.Bayar
18-03-2020, 11:47
Biz ihracatçıyız 3 ay içerisinde yüklemesi olan bütün siparişler iptal oldu. Patır patır mail geliyor şu iptal bu iptal diye. Şu an bantta yürüyen ve Cuma yüklemesi olanları dahil iptal etti Avrupa.

Suan hemen hemen her Avrupa ulkesi ayni suanda,
Benim yuklu araclarim var alicilari kapali diye indiremedigim,
Allah yardimcimiz olsun, sizin hangi ulke iptal etti ?

sekizsilindir
18-03-2020, 12:03
https://youtu.be/96flTkzL218

GokhanRS
18-03-2020, 12:06
amerika her vatandaşına karşılıksız 1000 usd vermek için çalışmalara başladı. bizimkiler simit parası bile vermez heralde.

DOHC
18-03-2020, 12:11
amerika her vatandaşına karşılıksız 1000 usd vermek için çalışmalara başladı. bizimkiler simit parası bile vermez heralde.

USA'da 1000 dolar memleketimde eşittir 1000 TL denir, 1000 TL verilir :)

individual
18-03-2020, 12:12
Garanti bankası mesaj attı perpa şubemiz kapalı olucak diye.

Redfish16V
18-03-2020, 12:14
bir çok ülke bunu yapacakmış fakat bazı yorumcular bunun tekrar 2008 krizi gibi etkilerini olacağını söylüyor.bizimkiler ödemeleri ertelesin o bile büyük bir gelişme olur ülke için :)

S.Özeren
18-03-2020, 12:14

Haberlere oyle bir kitlenmisim ki faturami odemeyi unutmusum
Vadafone da hatti kapatmis
Bide acma kapama bedeli sokucaklar tabi :)

livaneli
18-03-2020, 12:16

Corona vergisi koymazlarsa iyi.

Sezgin
18-03-2020, 12:20
Corona vergisi koymazlarsa iyi.

Doğrudan olmasa da Çevre Temizlik Vergisi artırılabilir esasında :D

Wromm
18-03-2020, 12:26
Garanti bankası mesaj attı perpa şubemiz kapalı olucak diye.

Perpa'da çalışıyorum AVM'den daha büyük. Allahtan şirket arka kapıya yakın. Tek temasım şirket içi.

Reisin açıklamasına göre karar vereceğiz şirket olarak.

Biz temkinli geliyoruz evden çalışalım diye uğraşıyoruz ama 65 yaşındaki annem pazara gitmiş bu sabah. Pes dedim yani. Risk grubuna girdiği için kendisi ile bile teması azalttım. Yayılırsa bunun gibi eski alışkanlıklardan vazgeçmeden davranan ihtiyarlar yüzünden olacak.

kelalper
18-03-2020, 12:29
Danimarka ya göndericektik. Toplam 240K adet ürün iptal.

individual
18-03-2020, 12:33
Perpa'da çalışıyorum AVM'den daha büyük. Allahtan şirket arka kapıya yakın. Tek temasım şirket içi.

Reisin açıklamasına göre karar vereceğiz şirket olarak.

Biz temkinli geliyoruz evden çalışalım diye uğraşıyoruz ama 65 yaşındaki annem pazara gitmiş bu sabah. Pes dedim yani. Risk grubuna girdiği için kendisi ile bile teması azalttım. Yayılırsa bunun gibi eski alışkanlıklardan vazgeçmeden davranan ihtiyarlar yüzünden olacak.

Bizim işyeride perpa.Bende işim gereği çok ofiste olmuyorum müşterilerdeyim yada uzakbağlantı ile yapıyorum.

Evet dediğin gibi perpa çok büyük gelen giden'de çok ama hafta başından beri uğradım perpaya yalan yok otopark'da yer yoktu baya kalabalıkdı dükkanlarda açıktı.Gerçi bugün gitmedim nasıldır bilemedim.

GokhanRS
18-03-2020, 12:37
USA'da 1000 dolar memleketimde eşittir 1000 TL denir, 1000 TL verilir :)

ahahah, öyle bir rakam verseler süper olurdu da, bence hiç vermezler. adam başı 1000tl çok uçuk rakam bizim için. sonra sarayın masraflarının altından kalkamazlar. şurda eyt liler bile ülke ekonomisini batırır diyerek işin içinden çıkamadılar :D

altugkocer
18-03-2020, 12:40
ahahah, öyle bir rakam verseler süper olurdu da, bence hiç vermezler. adam başı 1000tl çok uçuk rakam bizim için. sonra sarayın masraflarının altından kalkamazlar. şurda eyt liler bile ülke ekonomisini batırır diyerek işin içinden çıkamadılar :D

İyi partinin sunduğu esnafın kredi ve borçları ertelensin önergesi akp ve mhp oylarıyla reddedildi, bırakın 1000 lirayı borçları bile ertelemiyorlar. Paralar iyi bir uğurda kullanılacak diye akılları gidiyor adamların resmen.

akko
18-03-2020, 12:42
ilçeler açıklansa panik daha da artar diye düşünüyorum.Bu sefer hasta olan olmayan herkes yer değiştirecek.Normal temizliğe önem verip yaşanıldığı müddetçe sıkıntı olacağını sanmıyorum.Tabi burası türkiye millet o kadar rahat ki öksürmede vb zerre kadar düşünce yok :) Bence bi sokak yasağı(maddi teşvikler doğrultusunda) iyi gelir.

Haklısın evet katılıyorum ama söylediğin gibi. Adam/kadın metroda bir hapşıruyor ne ağzını kaptır ne bişey. Ben istediğim kadar temiz olayım, onun olmadığı ne ***** işte :(

Wromm
18-03-2020, 12:47
Bizim işyeride perpa.Bende işim gereği çok ofiste olmuyorum müşterilerdeyim yada uzakbağlantı ile yapıyorum.

Evet dediğin gibi perpa çok büyük gelen giden'de çok ama hafta başından beri uğradım perpaya yalan yok otopark'da yer yoktu baya kalabalıkdı dükkanlarda açıktı.Gerçi bugün gitmedim nasıldır bilemedim.

Dükkanlar açık ama toplu taşıma kullanan personel bile araçla gelmeye başladığı için. Perpa dışı ziyaretçi azalmış durumda. Biz 2. kattayız zaten 8. kat gibi hareketli değil. Bende ofis dışında olmadığım günlerde toplu taşımayı tercih ediyordum trafik durumundan dolayı. Hafta başından bu yana toplu taşıma kullanmamamız için şirket havuz araçlarını servis olarak kullandırıyor. Evden çalışma imkanım var benim ama muhasebe ve depo kısmı evden doğal olarak çalışamadığı için toplu bir karar almak istiyorlar.

Bankalar da kapandı ise bugün yarın bizde haftanın belli günleri sadece sevkiyatlar için ofise gideceğiz gibi duruyor. 2-3 ay ve sonrası çok zor geçecek.

ghibli06
18-03-2020, 12:51
İyi partinin sunduğu esnafın kredi ve borçları ertelensin önergesi akp ve mhp oylarıyla reddedildi, bırakın 1000 lirayı borçları bile ertelemiyorlar. Paralar iyi bir uğurda kullanılacak diye akılları gidiyor adamların resmen.

bu kriz bitince vergi sağacakları firma kalmayınca ne yapacaklar, en fazla donumu da alırlar işlerine yararsa! hakedişler zaten ödenmiyordu eh iş bitimi de yapamayacağız bu şartlarda, ödemelerimizi nasıl yapmamızı bekliyor ki devlet? Aralık ayında bitti şantiyeler ortalama 150 kişi çalıştırdım İstanbulda 3 şantiyede, ayda 350-500bin tl para ödedim, çok şükür şimdi bu kadar adam bana 1 ay binse 500bin tl olacaktım nasıl vereceğiz? hadi işçiden yırttık algıdan vergiden nasıl yırtacağız şimdi? dünya kadar malzemeci para bekliyor onlara da bir şey söyleyemiyoruz, ama sorsan 'kriz çohh eyii idare ediliyoorrr!'...

altugkocer
18-03-2020, 12:57
bu kriz bitince vergi sağacakları firma kalmayınca ne yapacaklar, en fazla donumu da alırlar işlerine yararsa! hakedişler zaten ödenmiyordu eh iş bitimi de yapamayacağız bu şartlarda, ödemelerimizi nasıl yapmamızı bekliyor ki devlet? Aralık ayında bitti şantiyeler ortalama 150 kişi çalıştırdım İstanbulda 3 şantiyede, ayda 350-500bin tl para ödedim, çok şükür şimdi bu kadar adam bana 1 ay binse 500bin tl olacaktım nasıl vereceğiz? hadi işçiden yırttık algıdan vergiden nasıl yırtacağız şimdi? dünya kadar malzemeci para bekliyor onlara da bir şey söyleyemiyoruz, ama sorsan 'kriz çohh eyii idare ediliyoorrr!'...

Abi valla sizin işiniz daha zor. Ben maaşlı çalışanım, aşağı yukarı kazancım belli. Tabi son aylarda maaşlar düzenli ödenemiyor ama bi şekilde planlanan gibi geliyor ay sonu üç aşağı beş yukarı. Devletin biraz elini cebine atması gerekiyor çalışanlar ve işverenler için. Bakalım bugünkü toplantıdan bir şey çıkacak mı?

rebelh
18-03-2020, 12:58
Borçları, faturaları, kiraları ve kredileri durduracaklar
Bunu sizin firmanız için değil ekonomik sistem sürsün diye yapacaklar
Yapmazlarsa diye telaşlanmayın öyle bir hata yaparlarsa bu işin sonunda kimse kimseye kuruş para vermez, zaten icra daireler full kapasiteydi bu işi onlarda kaldıramaz sistem kitlenir sosyalizme geçeriz herkesin evi dükkanı kendisinin olur :D
şaka bi yana sizin için değil kendileri için bunu yapmak zorundalar, öncü kapitalist ülkelerin hepsi bu uygulamaya başlıyor abd nisan sonu kişi başına 1000 dolar helikopter parası verecek bizde vermek zorundayız ama ekonomide "kafası basan" adam kaldımı bundan emin değilim
ha siz ödeme alamıyorsanız sizde ödeme yapmayın bırakın sistem kitlensin şu durumda bunu çözebilecek olan siz değilsiniz ztn

rebelh
18-03-2020, 12:59
maaşlı çalışanlar da kızmasın biz ne yapıcaz diye onlarda hiç bir şeyi ödemeyecekler
ne kira ne fatura ne kredikartı ne kredi vs

ya da devlet insanları rahatlatacak kararlar alacak..

Anıl E.
18-03-2020, 13:00

Fox tv izleyenlerin dışında hiç kimse bilmeyecek bunu :) Hiçbir haber kanalı gündeme bile getirmez.

''Demokraside şaha kalkmış bir Türkiye'yiz,Mr.Kemal.''

dorukky
18-03-2020, 13:01
Vergi dairesinde çalışan memurları evlere gönderecekler diye haber vardı.Bu adamlarmı kira yardımı yapacak? Yada borçları erteliyecek.

Donunuzu alır boyar size geri satarlar.

DOHC
18-03-2020, 13:07
maaşlı çalışanlar da kızmasın biz ne yapıcaz diye onlarda hiç bir şeyi ödemeyecekler
ne kira ne fatura ne kredikartı ne kredi vs

ya da devlet insanları rahatlatacak kararlar alacak..

Ücret garanti fonu diye birşey var galiba. Eksik maaşı devlet tamamlıyor bir süreliğine. Bir araştırmak lazım.

"İşverenin konkordato ilan etmesi, iflası veya ödeme güçlüğüne girmesi durumunda işçilerin üç aya kadar olan ücretleri Ücret Garanti Fonu’ndan ödeniyor. Fondan ücret alabilmek için bazı koşulların oluşması gerekir. Gerekli belgeleri sunan işçiler, işverenden alamadıkları ücretlerinin 3 aya kadar olan tutarını fondan alabilirler. "

Oznc35
18-03-2020, 13:17
Ücret garanti fonu diye birşey var galiba. Eksik maaşı devlet tamamlıyor bir süreliğine. Bir araştırmak lazım.

"İşverenin konkordato ilan etmesi, iflası veya ödeme güçlüğüne girmesi durumunda işçilerin üç aya kadar olan ücretleri Ücret Garanti Fonu’ndan ödeniyor. Fondan ücret alabilmek için bazı koşulların oluşması gerekir. Gerekli belgeleri sunan işçiler, işverenden alamadıkları ücretlerinin 3 aya kadar olan tutarını fondan alabilirler. "

şimdi bu konuda da şöyle bir mağduriyet olucak maaşı asgari ücretin üstünde olan ama bankaya yatan maaşı asgari görünen personel ne yapıcak en başından kabul etmeyebilir çalışan denebilir ama iş bulmak zorken bazı şeyleri yutmak zorunda kalan çalışanlar mecbur kabul ediyo bu tarz şeyleri

ghibli06
18-03-2020, 13:19
Borçları, faturaları, kiraları ve kredileri durduracaklar
Bunu sizin firmanız için değil ekonomik sistem sürsün diye yapacaklar
Yapmazlarsa diye telaşlanmayın öyle bir hata yaparlarsa bu işin sonunda kimse kimseye kuruş para vermez, zaten icra daireler full kapasiteydi bu işi onlarda kaldıramaz sistem kitlenir sosyalizme geçeriz herkesin evi dükkanı kendisinin olur :D
şaka bi yana sizin için değil kendileri için bunu yapmak zorundalar, öncü kapitalist ülkelerin hepsi bu uygulamaya başlıyor abd nisan sonu kişi başına 1000 dolar helikopter parası verecek bizde vermek zorundayız ama ekonomide "kafası basan" adam kaldımı bundan emin değilim
ha siz ödeme alamıyorsanız sizde ödeme yapmayın bırakın sistem kitlensin şu durumda bunu çözebilecek olan siz değilsiniz ztn

hocam zaten bu iş zincirleme etki, sistem zaten kilitti şimdi artık kilidi çözecek bir durum da yok... toplanıp toplanıp birbirlerini ülkede hiç bir sorun olmadığına, cehape ve fetö yüzünden arada bir çatlak ses çıktığına inandırıp dağılıyorlar...

jeffy
18-03-2020, 13:24
Fransadan iyi durumdayız diyor...

Sanırım olaya sadece hasta sayısı olarak bakıyor...

Wromm
18-03-2020, 13:33

4447 EK-2 maddesi. Kısıtlı süreli çalışma için Tavan ücret zannedersem 4400 liraya kadar devlet veriyor işsizlik fonundan karşılanıyor.

Brütü düşük gösterilenler, ve daha yüksek geliri olanlar için şirketin tamamlaması lazım.

DOHC
18-03-2020, 13:34
şimdi bu konuda da şöyle bir mağduriyet olucak maaşı asgari ücretin üstünde olan ama bankaya yatan maaşı asgari görünen personel ne yapıcak en başından kabul etmeyebilir çalışan denebilir ama iş bulmak zorken bazı şeyleri yutmak zorunda kalan çalışanlar mecbur kabul ediyo bu tarz şeyleri

Vermediği vergiye saysın bu tür çalışanlarda.
Zaten kanun dışı bir uygulama.
Sonuçta devlete ne kadar verirsen, o oranda fazla alıyorsun bu tür hakları.
Yoksa sen bu grupta mısın?

Oznc35
18-03-2020, 13:39
Vermediği vergiye saysın bu tür çalışanlarda.
Zaten kanun dışı bir uygulama.
Sonuçta devlete ne kadar verirsen, o oranda fazla alıyorsun bu tür hakları.
Yoksa sen bu grupta mısın?

ben değilim olmadım da hiç ama çevrede-çevremde çok var bildiğimiz bişey

halili
18-03-2020, 13:40
Dün akşam Bugün babamın çapa tıp ta randevusu var 65 yaşında.Çapayı Aradık telefon duvar.182 yi aradım.Haberlerde 60 yaş üzerini içeri almıyorlar diye haber gördüm dedim randevular da bir sorun varmı dedim.Sadece diş randevusu alamıyorsunuz.Diğer yaşla alakalı bir bilgi verilmedi bizlere dedi.184 ü arayın istersen dedi.Aradım.10 dk boyunca dalga geçer gibi bir ses tonuyla konuşan kimse banttan korona önlemleri dinledim.Sonra açan olmadı.Kapattım bende .Babamda gitmemiş zaten.Boşver kalsın ilaç vs almıyacaksan dedim.
Eşimde geçen perşembe doğum yaptı.Dün de bebeğim hastaneden taburcu oldu.Doktor eğer toplu taşımayla gelecekseniz gelmeyin.Sayı artarsa gelmeyin.Çocukta anormal bir şey yoksada gelmemeye çalışın dedi.Aşıları vs nasıl olacak hiç bilemiyorum.Aile sağlığı zaten hiç getirmeyin ben sizi arayacam dedi.

DOHC
18-03-2020, 13:44
Dün akşam Bugün babamın çapa tıp ta randevusu var 65 yaşında.Çapayı Aradık telefon duvar.182 yi aradım.Haberlerde 60 yaş üzerini içeri almıyorlar diye haber gördüm dedim randevular da bir sorun varmı dedim.Sadece diş randevusu alamıyorsunuz.Diğer yaşla alakalı bir bilgi verilmedi bizlere dedi.184 ü arayın istersen dedi.Aradım.10 dk boyunca dalga geçer gibi bir ses tonuyla konuşan kimse banttan korona önlemleri dinledim.Sonra açan olmadı.Kapattım bende .Babamda gitmemiş zaten.Boşver kalsın ilaç vs almıyacaksan dedim.
Eşimde geçen perşembe doğum yaptı.Dün de bebeğim hastaneden taburcu oldu.Doktor eğer toplu taşımayla gelecekseniz gelmeyin.Sayı artarsa gelmeyin.Çocukta anormal bir şey yoksada gelmemeye çalışın dedi.Aşıları vs nasıl olacak hiç bilemiyorum.Aile sağlığı zaten hiç getirmeyin ben sizi arayacam dedi.

Öncelikle hayırlı olsun, analı-babalı büyüsün.
Yanlış hatırlamıyorsam yakın gelecekte bir aşı yok zaten. İlk aşı ne zaman, baktın mı?
Rutin kontroller için de imkan varsa doktor muayehanesi falan değerlendirilebilir.

halili
18-03-2020, 13:49
Öncelikle hayırlı olsun, analı-babalı büyüsün.
Yanlış hatırlamıyorsam yakın gelecekte bir aşı yok zaten. İlk aşı ne zaman, baktın mı?
Rutin kontroller için de imkan varsa doktor muayehanesi falan değerlendirilebilir.

Teşekkür ederim. Asm deki takip eden ebe işte hazırlıyacaktı .Ne zaman düzelir ortam bilemiyoruz .

KÖROĞLU
18-03-2020, 13:51
Vergi dairesinde çalışan memurları evlere gönderecekler diye haber vardı.Bu adamlarmı kira yardımı yapacak? Yada borçları erteliyecek.

Donunuzu alır boyar size geri satarlar.

60+ olanlar evlerde şuan. Valide hanım vergi dairesinde çalışıyor.

rebelh
18-03-2020, 13:58
https://twitter.com/nurhancetinkaya/status/1240206936034902016
ilk ölüm
https://pbs.twimg.com/media/ETY3zZCWkAI0Ftt?format=jpg&name=medium

halili
18-03-2020, 14:05
3 4 post önce babam çapaya gitmesi lazım gitmedi yazdım.Şimdi gördüğüm haber de şok oldum.
Capa Tıp Fakultesi'nde oğretim uyesi bir profesorde 'corona virus' pozitif cıktı - Haberler (https://www.hurriyet.com.tr/gundem/capa-tip-fakultesi-ogretim-uyesi-profesorde-corona-virus-pozitif-cikti-41471699)

orkuteren
18-03-2020, 14:05
Bir sağlık çalışanı olarak söylüyorum kriz ortamı olmamasına rağmen hepimiz her gün işe getirtiliyorsak kriz anında çoğumuz yerimizde olamayacağız belkide bunu düşünen hiç olmuyor.

Cimmeria
18-03-2020, 14:10
Bu isin ekonomik boyutuna ciddi egilmeleri lazim, dun burda basin toplantisi duzenlediler, hazine bakani basbakandan uzun konustu. Alinan onlemleri anlatti.
Esnafa yapilacak yardimlar haricinde ev kredisi (mortgage) odemelerini 3 ay erteliyoruz dedi, direk nakit yardimlar yapilacak dedi, belli vergi odemelerini iptal etti vs

Bu tecrit ve mekan kapatmalarin etkilerini mutlaka hafifletecek onlemler alinmali yoksa cok zor is

TarikS
18-03-2020, 14:16
Çengelde tatlı dükkanı olan arkadaşımın dükkana uğrarım hemen her gün, haftasonu ve Pazartesi iş yoktu doğru düzgün. Dün de gelip dükkanı kapatacaksın sadece paket servisi yapabilirsin denmiş. Bu adamın 15 lira kirası var, 2 tane ev bakıyor, ne halt edecek şimdi kara kara düşünüyor? Esnafa ve iş verenlere çok ciddi destek gerekli

Haberlere oyle bir kitlenmisim ki faturami odemeyi unutmusum
Vadafone da hatti kapatmis
Bide acma kapama bedeli sokucaklar tabi :)

İlk defa oluyorsa yılda bir falan iade yapılıyor o ücrette, o yönde talepte bulun bro

Anıl E.
18-03-2020, 14:17
Bir sağlık çalışanı olarak söylüyorum kriz ortamı olmamasına rağmen hepimiz her gün işe getirtiliyorsak kriz anında çoğumuz yerimizde olamayacağız belkide bunu düşünen hiç olmuyor.

Nasıl yani orkut abi ? :) sağlık çalışanları da mı terketsin çalıştıkları yerleri ?

kim müdahale edecek millete o zaman :D

emir91
18-03-2020, 14:21
Bu iş kontrolden çıkana kadar böyle sürüncemede bırakıp her şey çökünce bizlik bir şey yok salgın geldi o yüzden ekonomi çöktü deyip işin içinden çıkacaklar belli oldu.

rebelh
18-03-2020, 14:21
adam saraya kimseyi almadığı gibi 3 metre yanına da kimseyi yaklaştırmamış :D
ne kira, ne kredi, ne fatura bırakın tutundukları tüm dallar ellerinde kalsın

ghibli06
18-03-2020, 14:35
Biliyorsunuz dün bir video konferansla bir taraftan yapacağımız bu çalışmaları özellikle de hem Fransa Başkanı Macron, diğer tarafta Merkel, diğer tarafta Johnson; onlarla dörtlü bir video konferans yaptık. Ve bu video konferansla da sadece virüs olayı değil, değerlendirme yaptığımızda en iyi konumda olan biz gözüküyor. Bizim ardımızdan Almanya gözüküyor. Ama İngiltere ve Fransa’nın durumu bizimle mukayese edilmeyecek derecede olumsuz.

imprezaWRC
18-03-2020, 14:43
Biliyorsunuz dün bir video konferansla bir taraftan yapacağımız bu çalışmaları özellikle de hem Fransa Başkanı Macron, diğer tarafta Merkel, diğer tarafta Johnson; onlarla dörtlü bir video konferans yaptık. Ve bu video konferansla da sadece virüs olayı değil, değerlendirme yaptığımızda en iyi konumda olan biz gözüküyor. Bizim ardımızdan Almanya gözüküyor. Ama İngiltere ve Fransa’nın durumu bizimle mukayese edilmeyecek derecede olumsuz.

Virüsten kurtulduğumuzda da tasarruf anlamında bundan sonraki görüşmeleri de video konferans aracılığı ile yapmalarını ümid ediyorum.

ghibli06
18-03-2020, 14:49
ya hala sidik yarıştırıyoruz, görüşme var ama olay hakkında ne konuşuldu ne kararlar aldınız?

imprezaWRC
18-03-2020, 14:59
Biz niye Japonya, Güney Amerika, Kuzey Ülkeleri, Güney Kore, Avustralya'dan medya aracılığı ile haber alamıyoruz? Niye hep temcit pilavı gibi aynı ülkeleri önümüze servis ediyorlar? Ve neden biz kendimizi sürekli İngiltere, İtalya, Almanya ile kıyaslıyoruz ?
Japonya'da bu vakalardan çok seneler öncesinde bile belli bir kesim maske takıyordu, taksi ve otobüslerin içleri bal dök yala kıvamında hatta şoförler sürekli eldiven takıyordu. Şimdi ne halt ediyorlar ne gibi tedbirler aldılar, nasıl mücadele ediyorlar ben merak ediyorum ama ne zaman tv'ye baksak hep aynı ülkeleri gösteriyorlar.
Tamam anladık İtalya hapı yuttu. Çin'de ne olup bitiyor, yayılma durdu mu? İyileşen var mı? İyileşip bir daha enfekte olan var mı?

Ya birde arkadaş tv'de de hep Canan Karatay, Yavuz Dizdar, Oytun Erbaş, Ümit Aktaş görmekten sıkıldım. Konu bu insanların konusu da değil. Tuzlu su, çiğ süt, kelle paça ve enginar ile bu kodumun virüsünden kurtulamayacağımız bir gerçek. Tuzlu su ile hastalıklara, virüslere...vs'ye karşı gelebileceğimizi de ilk kim yaydı ise bol bol kulakları çınlasın.

rebelh
18-03-2020, 15:14
Biz niye Japonya, Güney Amerika, Kuzey Ülkeleri, Güney Kore, Avustralya'dan medya aracılığı ile haber alamıyoruz? Niye hep temcit pilavı gibi aynı ülkeleri önümüze servis ediyorlar? Ve neden biz kendimizi sürekli İngiltere, İtalya, Almanya ile kıyaslıyoruz ?
Japonya'da bu vakalardan çok seneler öncesinde bile belli bir kesim maske takıyordu, taksi ve otobüslerin içleri bal dök yala kıvamında hatta şoförler sürekli eldiven takıyordu. Şimdi ne halt ediyorlar ne gibi tedbirler aldılar, nasıl mücadele ediyorlar ben merak ediyorum ama ne zaman tv'ye baksak hep aynı ülkeleri gösteriyorlar.
Tamam anladık İtalya hapı yuttu. Çin'de ne olup bitiyor, yayılma durdu mu? İyileşen var mı? İyileşip bir daha enfekte olan var mı?

Ya birde arkadaş tv'de de hep Canan Karatay, Yavuz Dizdar, Oytun Erbaş, Ümit Aktaş görmekten sıkıldım. Konu bu insanların konusu da değil. Tuzlu su, çiğ süt, kelle paça ve enginar ile bu kodumun virüsünden kurtulamayacağımız bir gerçek. Tuzlu su ile hastalıklara, virüslere...vs'ye karşı gelebileceğimizi de ilk kim yaydı ise bol bol kulakları çınlasın.

her konuda nedim şener itini dinletiyorlar bize :D
o habertürkün yatacak yeri yok ülkenin aptallaşmasında ciddi pay sahibiler

220T
18-03-2020, 15:20
Şöyle bir haber var:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=39&v=fB1jtp5eeSE&feature=emb_logo

rebelh
18-03-2020, 15:21
https://twitter.com/verge/status/1240048157192597514
"vahşi" kapitalizim boktur
Solunum cihazı üreten şirket 11 bin dolara sattığı valfler tükenince aynı valfleri 3D yazıcıyla maliyeti 1 dolara üreten gönüllüleri, dava açmakla tehdit etmiş
biz ölelim ama sen para kazan itoğlu it

Anıl E.
18-03-2020, 15:28
İtalya,çin'i ölü sayısı olarak geçecek gibi.

ErayCerit
18-03-2020, 15:39
Adanada İş bankası barkal şubesinin güvenlik görevlisi umreden gelen ailesinden virüs kaparak tüm şubeye yaymış ve şube kapatılıp tüm çalışanlar karantinaya alınmış ����*♂ï¸
Bu umre muhabbeti ciddi sıkıntılar doğuracak gibi görünüyor

darkred
18-03-2020, 15:39
Şöyle bir haber var:

...

Çok şey yazılır ama neyse ...

İmam'a helal olsun doğru olanı yapmış. Böyle din adamlarının var olduğunu bilmek bile güzel.

onurc
18-03-2020, 15:42
Adanada İş bankası barkal şubesinin güvenlik görevlisi umreden gelen ailesinden virüs kaparak tüm şubeye yaymış ve şube kapatılıp tüm çalışanlar karantinaya alınmış ����*♂️

bkz:gerizekalı.

bu haber geldiğinde işbankası şubesindeydim,hepsi ne yapacağını şaşırdılar korkudan panikten.

altugkocer
18-03-2020, 15:43
Adanada İş bankası barkal şubesinin güvenlik görevlisi umreden gelen ailesinden virüs kaparak tüm şubeye yaymış ve şube kapatılıp tüm çalışanlar karantinaya alınmış ����*♂️

Umreden gelenler karantinada değil mi?

Anıl E.
18-03-2020, 15:44

Bireysel olarak sivasta'da gelenler var,yani çok önceden dönenler var tespit edilmeyen ya da yeni tespit edilmeye çalışılan.

bi de umreden geleni ziyaret etme modası var.

_opeth
18-03-2020, 15:46

arada japonic instagram hikayelerinde paylaşıyor öyle görüyoruz işte. Günde bir paket maske, eldiven tuvalet kağıdı alma hakları var. genellikle de marketteki sıra gelince ürünler de bitmiş oluyor filan diyordu.

altugkocer
Bireysel olarak sivasta'da gelenler var,yani çok önceden dönenler var tespit edilmeyen ya da yeni tespit edilmeye çalışılan.

bi de umreden geleni ziyaret etme modası var.

İlk parti gelenler o zaman onlar

ErayCerit

Bilindiği üzere hepsi değil,belirli periyodlarla gelindi ve ilk gelenler karantina muhabbetine dahil olana kadar aileleriyle temas halindeydi. Zaten virüsün kuluçka süresini vs.’de düşünürsek 1-2 günlük bir muhabbet değildir gelişleri.

imprezaWRC
18-03-2020, 15:47
https://twitter.com/verge/status/1240048157192597514
"vahşi" kapitalizim boktur
Solunum cihazı üreten şirket 11 bin dolara sattığı valfler tükenince aynı valfleri 3D yazıcıyla maliyeti 1 dolara üreten gönüllüleri, dava açmakla tehdit etmiş
biz ölelim ama sen para kazan itoğlu it

Firmada kesin 1 dolara mal ediyordur. Vaktiyle çalıştığım firmada (medikal değil) banttan çıkanların maliyeti ile servisten satın alman gerektiğindeki fiyatları gördüğümde çok şaşırmıştım. 1 dolarlık parçayı serviste sonuna birkaç sıfır ekleyerek satıyorlardı.
Dava açsın, açsın da yürekli bir hakime denk gelip adaletin topuzunu bir yerine montajlasınlar.

S.Özeren
18-03-2020, 15:48
Çengelde tatlı dükkanı olan arkadaşımın dükkana uğrarım hemen her gün, haftasonu ve Pazartesi iş yoktu doğru düzgün. Dün de gelip dükkanı kapatacaksın sadece paket servisi yapabilirsin denmiş. Bu adamın 15 lira kirası var, 2 tane ev bakıyor, ne halt edecek şimdi kara kara düşünüyor? Esnafa ve iş verenlere çok ciddi destek gerekli

İlk defa oluyorsa yılda bir falan iade yapılıyor o ücrette, o yönde talepte bulun bro

Başımın gozumun sadakası olsun kanki

ErayCerit
18-03-2020, 15:49
bkz:gerizekalı.

bu haber geldiğinde işbankası şubesindeydim,hepsi ne yapacağını şaşırdılar korkudan panikten.
Bkz:Üstünzeka
Ne mutlu bir kaç kişiyi daha bilinçlendirip dikkatleri hijyene,mesafeye vs. çekebildiysek. Eminim vaka görülen yerlere gitmeyi ne siz ne de yakın çevrenize önermezdiniz.

_opeth
18-03-2020, 15:52
bizim sülaleden de umreden gelenler var. Kafilesiz geldiler. Gerçi niye gittiler anlamıyorum biri düşük ücretle işe başladı uzun süre iş bulamayıp (Akbank'tan çıkarttılar 2 sene önce filan) diğeri işten çıkarıldı filan bi de çocukları var.

Bildiğim bi cırcır olmuşlar sadece başka birşeyleri yokmuş.

seref1
https://hizliresim.com/rcpBdA

S.Özeren

Çin de olay mukemmele dogru gidiyor abi
81 bin vakadan 3.200 ölüm
60 kusur bin iyilesme mevcut.
Ayrıca dün sadece 1 ve bugun iki yeni vaka tespit edilmiş.
Adamlar atlatmak üzere.

Yeni merkez 2 haftadır avrupa kabul gordugu icin ve itayla ciddi anlamda sictigindan oturu. Bizim panik medyamiz insanları daha cok bunalima sokmayi iyi biliyor.

seref1
18-03-2020, 15:53
https://hizliresim.com/rcpBdA

https://i.hizliresim.com/rcpBdA.jpg (https://hizliresim.com/rcpBdA)