Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Corona Virüs Güncel!!!

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

rebelh
22-03-2020, 09:07
Kaynak var mi ?
3650 - 311
2950 -277
Sadece rakam teori.

rakamdan büyük kaynak mı var?
her geçen gün daha çok insana test yapılmalı ve pozitif çıkanlar derhal izole edilmeli diye bağırıyor doktorlar
o zaman günde 5 test yapalım 3 hasta çıksın siz daha da mutlu olun nasıl fikir?

Hocam kusura bakma ama, yazdığın her cümle kapkara. Durum zaten kötü, insanlar küçücük bir iyi haber gelsin diye bekliyor.
Ben inanıyorum ki şu beladan bi kurtulsak sokaklarda çok güzel kutlamalar olacak, sevgi patlaması yaşanacak sanki, öyle bir kenetlenme bekliyorum.
2 gün önce 300 küsür hasta varken, 2 katına yakın artıp 670 oldu dün. her gün katlaya katlaya gittiği için çoğu kişi gibi ben de bugün 600-700 arası vaka çıkmasından korkuyordum. Düne yakın sayıda test yapılmasına rağmen neyse ki beklenen kadar hasta çıkmadı.
Hükümeti desteklediğim falan da yok, hatta çoğu politikalarına karşı çıkan biriyim. Ama konunun başından beri her cümlenle insanların içini karartıyorsun. Evet gerçekçi olmak lazım, ama nispeten olumlu bir gelişmeye de biraz umutlanabilelim.

evet her cümle kapkara benim kimseye moral verme gibi bir amacım yok şu durumda kimsenin morallenmesini de istemiyorum sadece herkes gerçeğin farkında olsun gevşemesin istiyorum
konunun başında da kimse takmıyordu saçma sapan tezler geliyordu açıp o zman ki yazdığım kapkara şeyleri de okuyabilirsin
umur arıyorsunuz farkındayım ama şu an umut arama durumu değil şu an ciddi bir kamuoyu uluşturulup çok hızlı kararlar alınmalı sayıları manipüle edersek 2 hafta sonra morglarda yer kalmayacak
italya ile aramızda sadece 2 hafta var ve test sayısı italya seviyeseine geldikçe bizim daha kötü durumda olduğumuz ortaya çıkacak
yapılan test sayısı ile hasta çıkan insan sayısını orantılarsanız dünkü verilerde sevineceğiniz hiç bir şey yok
sadece hükümetin manipülasyonuna kanmış oluyorsunuz

Evrenoz
22-03-2020, 09:08
Sayı düne oranla %100 değil %50 oranda artmış görünüyor, umarım bu şekilde yarı yarıya düşerek yok olur.

Ölenlere Allahtan rahmet , hastalara ise acil sifalar diliyorum

Bugun 1300 1400 beklerken
1000 altinda kalması ne yalan soleyeyim suan en ihtiyacım olan morali birazda olsa verdi.

Rabbim en kisa surede kayip vermeden bu illet hastalıktan bizi kurtarsin insAllah

Ayrica moral veren konu
Son 2 veya 3 gundur %100 artistan
1300 1400 arasi olcak diye

Dünkü test ile bugunki rakamlari esitleyip hepsini pozitif saysak bile olmuyor
Insallah da olmamaya devam eder

Iyi dusunun iyi olsun bir kere de.
Cok zor degil.
Zihinler hastalanirsa coronayi mumla arariz.

Dün yapılan test ile bugün yapılan test sayısı aynı ise, artış nasıl 2 katına çıksın?
Yapılan teste göre %8-10 hasta çıkıyor.
Hasta sayısının 2 katına çıkması için, test sayısının da 2 katına çıkması lazım. Artış %50'ye düştü diye sevinmek doğru bir algı değil.

iyi haber duymayı hepimiz istiyoruz ama realite ortada iken kendimizi kandırmak da gerçekle yüzleştiğimizde daha büyük yıkıma sebep olur.

rebelh
22-03-2020, 09:16
bir önceki günkü test sayısının vaka sayısına oranı %8.53
dünkü test sayısının vaka sayısına oranı %9.38
bugün 1000 test yaparsak, %10 pozitif çıksa içiniz iyice rahatlayacak hasta sayısı 100 kişi artacak
buna mı sevinmek istiyorsunuz?
https://pbs.twimg.com/media/ETsV54xUEAY88xx?format=jpg&name=large

ghibli06
22-03-2020, 09:29
ben baştan beri diyorum, test yapılmadığı için istatistikler gerçek değil diye, şimdi az da olsa test yapılınca gerçekler çıkmaya başladı hemen sansüre bağladılar...

Tunacan
22-03-2020, 09:47
Konuyla ilgili yayın yasağı da çıkar yakında..

Vtec_2
22-03-2020, 09:52
Yahu bu insanlarda gram akil yok. Herseyi kader kismet alin yazisina birakmislar. Instagramda goruyorum fenerbahce de kafeler acik. Olayin farkindaymis gibi yapip , hala farkinda olmayan insan evlatlari var.

Frid
22-03-2020, 10:08
65 üstü ve kronikler yasaklandı bakalım ne olacak.

Dün havanın güzel olması ile iş yerimize ziyarete gelen müşteriler, dede torun üçlemesi ile geldi hep, normalde 1000 ler de gezen ziyaretçi sayımız kaç oldu kim bilir. Neden bu kadar vurdum duymaz yaşıyoruz bilemiyorum.

BurakSah
22-03-2020, 10:12
Italyadan aciklama yapilmis 24 saate 793 olum

Çok korkutucu bir rakam

GokhanRS
22-03-2020, 10:48
Çok korkutucu bir rakam

Italyanin artık hasta ve yaşlılardan kurtulma politikası uyguladığını düşünüyorum. Fakir Özbekistan bile 1. Ölümün ardından Çin'den yardım istedi ve doktorlar geldi. Hemen önünü aldılar ölümlerin, Çinliler şuan hangi tedavinin ölümlerin önüne geçtiğini çözmüş durumda ve talep edenlere tedaviyi paylaşma yardım etme sözü verdiler. İtalya hâlâ çinden yardım kabul etmiyor.

emrullahkrtpe
22-03-2020, 10:59
İzmirden bi video ile bi kaç fotoğraf gönderdi şimdi arkadaşım. Cenaze vs düzenlenmeden koruyucu kıyafeti olan 3 kişi indiriyordu cenazeyi. Dip köşe bir yere defin ediyorlar. Sanırım defin işlemleri her yerde böyledir.

ÖmerF.Bayar
22-03-2020, 11:34
Italyaya çinden 300 doktor ve hemşire gitmiş, inşallah toparlarlar

nyz_61
22-03-2020, 12:14
Italyanin artık hasta ve yaşlılardan kurtulma politikası uyguladığını düşünüyorum. Fakir Özbekistan bile 1. Ölümün ardından Çin'den yardım istedi ve doktorlar geldi. Hemen önünü aldılar ölümlerin, Çinliler şuan hangi tedavinin ölümlerin önüne geçtiğini çözmüş durumda ve talep edenlere tedaviyi paylaşma yardım etme sözü verdiler. İtalya hâlâ çinden yardım kabul etmiyor.

Gecen internette izledim cinden bir doktor heyeti gitmis italyaya adamlara akil veriyorlar aole yapin boyle yapin diye adamlar gene bildiklerini yapinca en son tum tvleri topladi bir basin aciklamasi yapti verdi veristirdi italya hukemetinede halkinada bole yaparsaniz batarsiniz yokolursunuz diye...

997TT
22-03-2020, 12:42
Saglık bakanının cv sını okudum,mılletın sempatısını kazanan adam baya cemaatcı ve yandasın uzayı valla...
Ne dıyım.

Low-Rider
22-03-2020, 13:21
Saglık bakanının cv sını okudum,mılletın sempatısını kazanan adam baya cemaatcı ve yandasın uzayı valla...
Ne dıyım.

Başka türlü bu konumda olma şansı yok ki zaten :)

rebelh
22-03-2020, 14:14
Ne dıyım.

Menzile diş göstermek için başka bir cemaatten atandı

_opeth
22-03-2020, 14:25
şimdi 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı oldu ya annem her perşembe teyzeme gidip temizliğini yapıp duşunu yaptırıyor. Bu durumda ona da gidemeyecek mi? teyzemi yıkamak için polisi ambulansı mı arayacağım?

TarikS
22-03-2020, 14:47
şimdi 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı oldu ya annem her perşembe teyzeme gidip temizliğini yapıp duşunu yaptırıyor. Bu durumda ona da gidemeyecek mi? teyzemi yıkamak için polisi ambulansı mı arayacağım?

Park ve bahçelerde boş gezmesi, otobüse binmesi yasak diyelim biz ona. Eğer özel araçla veya taksiyle gidiyorsa muhtemelen sorun olmaz.

Veya teyzeniz direk 112-155-156'dan destek alabilir.

Evlere temizliğe dahi gidiyorlarmış. Tüm temel ihtiyaçlar diyorlar, yıkanma da dahil olur buna bence

Örnek paylaşım: https://twitter.com/TC_icisleri/status/1241668382660984837?s=20

Genelge: https://www.icisleri.gov.tr/65-yas-ve-ustu-ile-kronik-rahatsizligi-olanlara-sokaga-cikma-yasagi-genelgesi

GokhanRS
22-03-2020, 15:06

SOKAĞA ÇIKMAK ZORUNDA KALANA SEYAHAT BELGESİ

Yasakların yürürlüğe girmesiyle, kendi ikameti dışında bir yerde olanlar başta olmak üzere seyahat etmesi ya da evden çıkması zorunlu olanlar; 155, 156, 112 acil arama hatları üzerinden taleplerini iletebilecek. Bu talepler valilik ve kaymakamlıklarda oluşturulan Vefa İletişim Merkezleri tarafından takip edilecek. Uygun görülenler için düzenlenecek; tarih, zaman, güzergah ve seyahat edenlerin açık kimlikleri belirtilerek düzenlenecek. Seyahat belgeleri talep sahiplerine kolluk birimleri tarafından teslim edilecek.

Bilgine...

chevelle
22-03-2020, 16:18
evet her cümle kapkara benim kimseye moral verme gibi bir amacım yok şu durumda kimsenin morallenmesini de istemiyorum sadece herkes gerçeğin farkında olsun gevşemesin istiyorum
konunun başında da kimse takmıyordu saçma sapan tezler geliyordu açıp o zman ki yazdığım kapkara şeyleri de okuyabilirsin
umur arıyorsunuz farkındayım ama şu an umut arama durumu değil şu an ciddi bir kamuoyu uluşturulup çok hızlı kararlar alınmalı sayıları manipüle edersek 2 hafta sonra morglarda yer kalmayacak
italya ile aramızda sadece 2 hafta var ve test sayısı italya seviyeseine geldikçe bizim daha kötü durumda olduğumuz ortaya çıkacak
yapılan test sayısı ile hasta çıkan insan sayısını orantılarsanız dünkü verilerde sevineceğiniz hiç bir şey yok
sadece hükümetin manipülasyonuna kanmış oluyorsunuz

Boş yere demagoji yapmaya gerek yok. Forumda sayfalardır herkes durumun ciddiyetinin farkında. Evlere kapandık, anamızı babamızı görmüyoruz. Gerekmedikçe çıkmıyoruz. Sanki bu hastalığın bir tek sen farkındasın, geri kalan herkes laylaylom takılıyormuş gibi yazıyorsun. Çocuğun var, endişelisin anlıyorum; biz de bebek bekliyoruz, eşim 5.5 aylık hamile. Maddi manevi inanılmaz korkuyorum ben de. Ama bırak da 670 hasta varken yeni hasta sayısı 200lerde çıkınca bi tebessüm edebilelim.
Ortalama %10 kadar pozitif çıktığını düşünerek, aynı oranda test yapılsaydı yine 300lerde bir rakam çıkacaktı diyorsun; ben de diyorum ki, her gün 2ye katlaya katlaya gitti. Ben aynı sayıda test ile iki katı kadar hasta çıkmasından korkuyordum diyorum. Anlatabildim mi şimdi? Hastalığın yayılma hızı sabit kalabilsin en azından.
Emin ol, bir tek sen değil, çok kişi olayın büyüklüğünün, yaşattığı ve yaşatabileceği etkilerinin farkında.

rebelh
22-03-2020, 16:24
Boş yere demagoji yapmaya gerek yok. Forumda sayfalardır herkes durumun ciddiyetinin farkında. Evlere kapandık, anamızı babamızı görmüyoruz. Gerekmedikçe çıkmıyoruz. Sanki bu hastalığın bir tek sen farkındasın, geri kalan herkes laylaylom takılıyormuş gibi yazıyorsun. Çocuğun var, endişelisin anlıyorum; biz de bebek bekliyoruz, eşim 5.5 aylık hamile. Maddi manevi inanılmaz korkuyorum ben de. Ama bırak da 670 hasta varken yeni hasta sayısı 200lerde çıkınca bi tebessüm edebilelim.
Ortalama %10 kadar pozitif çıktığını düşünerek, aynı oranda test yapılsaydı yine 300lerde bir rakam çıkacaktı diyorsun; ben de diyorum ki, her gün 2ye katlaya katlaya gitti. Ben aynı sayıda test ile iki katı kadar hasta çıkmasından korkuyordum diyorum. Anlatabildim mi şimdi? Hastalığın yayılma hızı sabit kalabilsin en azından.
Emin ol, bir tek sen değil, çok kişi olayın büyüklüğünün, yaşattığı ve yaşatabileceği etkilerinin farkında.

Peki.. (10 krktr)

ghibli06
22-03-2020, 16:28
Ligin durumuyla ilgili de açıklama yapan Çebi "17-19 Nisan tarihleri tercih edilmiş ama bu bir temennidir. Gelişen duruma göre mümkünse olur ama mümkün değilse Mayıs olur, ligler ertelenir, bunlar tartışılır. Liglerin durumu sonra tartışılacak durumdur." dedi.

yahu 3 gün önce ligler durdurulmalı diyen cimboma çakmayı marifet zannedenler beni cidden şaşırtmadı, inşallah virüs bahanesiyle spordan da temizlenirler Türk sporunun içine ne kadar eden varsa...

_opeth
22-03-2020, 16:36
Bilgine...

bilgi için teşekkürler arkadaşlar.

2jz
22-03-2020, 18:27
İşverenler çalışanlarını, çalışanlar işverenleri düşünmek zorunda. Tamam çalışanlar olarak hakkınız var ama tüm çalışanların aynı anda tüm haklarını almak istemesi demek şirketin sonu demek. Esas yatırımcılar kenara zulaları yapmıştır. Sadece gelir kapısı kapanır, birikimleri devam eder. Şirketi tasfiye ederler, o kahve zincirindeki tüm personele 1'er kilo çekirdek kahve kalır günün sonunda. Onuda bayatlayınca verirler.

Operasyonel maliyeti yüksek işletmeler ne yapar bilemiyorum Yüksek sayıda personel, yüksek giderler... küçük orta esnaf ipleri çeker.

Kocabaşlara devletler destek atar. Mesela havacılık sektörü çökmüş durumda.

.

Bu garip gurabaya ne zaman destek atacaklar acaba.

Braz önce tv'de bir adam gösterdi. "74 yaşındayım emekliyim ekmek parası mecbur dışardayım" diyor. Diğer insanlar gibi evde sıkıldık dışarda hava alıyoruz derdinde değil. Boynunu bükmüş ömrünün belki son zamanı çalışıyor mecburen. Hastalık değil adaletsizlik öldürecek bir çok insanı. .

https://scontent-lga3-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/e35/90090539_823219178198683_4351226088334721283_n.jpg ?_nc_ht=scontent-lga3-1.cdninstagram.com&_nc_cat=1&_nc_ohc=MhQMN7hxdcYAX8kbEyG&se=8&oh=fef7e0e17de4c5041c12dbd276550ea0&oe=5E9F7BD1&dl=1

997TT
22-03-2020, 19:15
Bugun sıle yolunda 20km gıdıp dondum.
Her agacın altında pıknıkcı,her tepede mangal vardı.
Cok kalabalıktı ortalık.
Italyayı gecıcegız işler cok daha kotulesıcek.
Cahıllık sınır tanımıyor.

997TT
22-03-2020, 19:20
Menzile diş göstermek için başka bir cemaatten atandı

*FAHRETTİN KOCA KİM?*
Bazı arkadaşların öve öve bitiremediği Sağlık Bakanı Fahrettin Koca aslında kim?
Göreve nasıl, ne sebeple getirildi?
10 sene önce neydi, şu anda ne?

*TARİKAT TEMSİLCİSİ*
Fahrettin Koca, 1965 Konya doğumlu.
İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu.
Cemaatçi bir isim.
Nakşibendi tarikatı Halidi kolundan.
Gümüşhanevi dergahının İskenderpaşa çizgisinde.
Mehmet Zahid Kotku imamlığı ile başlayan, Mahmut Esad Coşan ile devam eden, Muharrem Nureddin Coşan ile süren tasavvufi cemaatinin aktif üyesi.

*İMAN-TİCARET YAN YANA*
Doktor Fahrettin Koca, bir dönem Nakşibendi tarikatı bünyesinde hizmet veren İskenderpaşa cemaati lideri Mahmut Esat Coşan'ın ortakları arasında bulunduğu Haksağ Sağlık Hizmetleri A.Ş'de yönetim kurulu başkanlığı yaptı.
Haksağ Sağlık Hizmetleri A.Ş, 2008 yılının Ekim ayında, Hazine Müsteşarlığı tarafından hazırlanan yatırım teşvik programından 79.2 Milyon lira destek aldı.
2009 yılında faaliyetlerini sonlandırdı.
Şirket kapandı.

*PATRON HIZ KESMİYOR*
Fahrettin Koca durmadı. Elindeki Nisa ve Medipol hastanelerini Medipolitan Eğitim ve Sağlık Vakfı bünyesinde birleştirdi.
Recep Tayyip Erdoğan'ın ''Aile Doktoru'' olarak ününü geliştirdi. Anne Tenzile Erdoğan'ın tedavi aşamaları, küçük kız Esra Albayrak'ın doğumları Medipol'de gerçekleşti.
Siyasete olan yakınlığın karşılıksız kalması beklenemezdi.
Medipol'ün önüne geçilemez yükselişi kısa sürede geldi.

*VER ALLAHIM VER*
Tekel'in Unkapanı'ndaki 6 katlı 146 bin metrekarelik binası çok ucuz bedelle Medipol'e geçti.
Kadıköy'de SGK'ya ait taşınmazlar Medipol'e verildi.
Beykoz Kavacık'taki 220 bin metrekare arazinin planları Medipol'e devir konusunda uygunluk göstermeyince üzerinde defalarca değişikliğe gidildi.
2005 yılı İBB Nazım İmar Planları'nda ''Parklar, çocuk bahçeleri ve oyun alanları'' fonksiyonunda görülen arsa, Fahrettin Koca farkıyla hastane alanına çevrildi.

*BAĞCILAR'DA NELER OLDU?*
Sıra Bağcılar'a geldi. Önce devlet hastanesi yapılacak dendi. Kamulaştırma, istimlak dayatmalarıyla arsa üzerindeki hak sahipleri ucuz paralarla yerlerinden edildi. Ön pürüzler sırasıyla eritildi, proje kimlik değiştirdi. Devlet hastanesi fikrinden vazgeçildi. Bağcılar Belediye meclisinde 7 kere imar değişikliği kararı verildi. Rekreasyon için ayrılan yeşil alanlar bile hastanenin kullanımına tahsis edildi. İnşaat yüksekliği sınırlamasında sadece dört kat için izin vardı. Oysa, proje detaylıydı ve beşinci, altıncı katları da kapsamaktaydı. Önce katlar çıkılıyor, daha sonra ilçe belediye meclisinde kat sayısı artırma izinleri gündeme alınıp oylanıyordu. Chp'li meclis üyeleri konuyu yargıya taşıdı. İtirazlara ve davalara rağmen helikopter pistli, 470 yatak, 246 poliklinik oda kapasiteli dev proje 2.5 yıl gibi çok kısa bir sürede tamamlanarak hizmete girdi.

*SERVET KATLANIYOR*
Fahrettin Koca'ya devletten sayısız destek geldi. Bakanın sahibi olduğu Medipolitan Sağlık ve Eğitim Hizmetleri A.Ş'ye, 2019 yılında hazineden 220 milyon 600 bin liralık teşvik verildi. Vergi indirimi, gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnası tanımlandı.
2 yıllık süre için sigorta primi işveren hissesi desteği sağlandı.
Fahrettin Koca, 2018 yılının Temmuz ayında, Cumhurbaşkanlığı hükumet sisteminin ilk kabinesine Sağlık Bakanı olarak atandı.
Göreve geldikten sonra, yoğun şekilde tarikat mensuplarını bakanlık bünyesine kattı.

997TT
22-03-2020, 19:21
Ayrıca, ilk sene kurulan vakıf üniversitelerine bugüne kadar en fazla 600 kontenjan verildi. Medipol’e ilk sene 52!! Bölüm 2,800 kontenjan verildi!

.::EmrE::.
22-03-2020, 19:22
Bugun sıle yolunda 20km gıdıp dondum.
Her agacın altında pıknıkcı,her tepede mangal vardı.
Cok kalabalıktı ortalık.
Italyayı gecıcegız işler cok daha kotulesıcek.
Cahıllık sınır tanımıyor.

Malesef öyle. Ben de sahilyolunda araçla gezip döndüm. Herkes hiçbirşey olmamış gibi. Belediyeye ait bisikletler vs. hepsi dolu, parklar dolu, piknik yapanlar vs...

ErkanCanS
22-03-2020, 19:54
Amerika'da son 24 saatte 13.931 vaka 94 ölüm açıklanmış. Almanya'da Merkel karantinaya alınmış falan. Açıkçası Çin'den gelen bilgiler bana pek inandırıcı gelmiyor. Zaten, ülkelerin vaka-ölüm-iyileşme oranlarına bakılınca bazı ülkelerde çok acayip bir iyileşme tablosu var. Ne hikmetse iyileşme sayılarıyla dikkat çeken ülkelerin hepsi yönetim ve toplum olarak dikta rejimine çok yakın ülkeler.

huseyinturk
22-03-2020, 20:26
Ayrıca, ilk sene kurulan vakıf üniversitelerine bugüne kadar en fazla 600 kontenjan verildi. Medipol’e ilk sene 52!! Bölüm 2,800 kontenjan verildi!

Bu artık normal oldu ülkemizde, en azından ‘rol bile yapıyor olsa’ samimi adam, mütevazi. Bu süreçte insana enerji veriyor hareketleri. Bir çok kişinin sempatisini topladı, illa yanlışlar yapıldı ama süreci çokta kötü yönetmediler

ghibli06
22-03-2020, 20:46
Bu artık normal oldu ülkemizde, en azından ‘rol bile yapıyor olsa’ samimi adam, mütevazi. Bu süreçte insana enerji veriyor hareketleri. Bir çok kişinin sempatisini topladı, illa yanlışlar yapıldı ama süreci çokta kötü yönetmediler

kötü yönetim nasıl olabilirdi sence?

rebelh
22-03-2020, 21:07
Ali cengiz ya..
Kaç test yapıldığını da açıklanmamış bugün

YAS
22-03-2020, 21:09
1236 vaka / 30 ölüm

MK8800
22-03-2020, 21:11
harbiden dünyanın sezon finaline denk geldik ya ona yanıyorum

ChtArdARSL
22-03-2020, 21:22
Iyi dedigimiz yasamiyor

BurakSah
22-03-2020, 21:23

Abi bu konuda bende senin gibi düşünüyorum. Dünya o kadar kötü bir yer oldu ki, insanın aklına her şey geliyor. Haberlerde sürekli ilacı bulundu deniyor vs ama henüz bir pozitif bir sonuç alındığını görmedim

ErayCerit
harbiden dünyanın sezon finaline denk geldik ya ona yanıyorum

Şu an 43.Bölümdeyiz,daha 45.Bölüm yayınlanmadı

rebelh
1738 test yapılmış bugün onu da bakan yazmıyor toplam sayıdan biz hesaplıyoruz
Ne kadar az test o kadar az vaka

Beni yanlış anlayıp kızan arkadaşlar oluyor burada mevzu bizim farkında olmamız değil artık
Bu iş büyüyünce sağlık sistemi kilitlenecek istatistik bunu gösteriyor o zaman hepimiz bu işten daha çok etkileneceğiz
Belki kurtarılabilir hastalara yoğun bakım kalmayacak sorun burada yoksa biz korkmuşuz önlem almışız artık bir anlamı kalmadı yöneticilerin bazı şeyleri zor koşması lazım ama işte ekonomi mi insan hayatı mı mesele bu..

BurakSah
22-03-2020, 21:24
İzmirden bi video ile bi kaç fotoğraf gönderdi şimdi arkadaşım. Cenaze vs düzenlenmeden koruyucu kıyafeti olan 3 kişi indiriyordu cenazeyi. Dip köşe bir yere defin ediyorlar. Sanırım defin işlemleri her yerde böyledir.

Söz konusu videoyu bende gördüm. Garip bir yerdi sanki bir evin bahçesini andırıyordu. Garipti

ChtArdARSL
22-03-2020, 21:24
Italyada 650 olum var son 24 saate

zOnstyLe
22-03-2020, 21:28
https://twitter.com/atillatasnet/status/1241484359791763465?s=12

Boyle bit videoya denk geldim, uzulmemek elde degil.

coolvtec
22-03-2020, 21:28
Bunlar insansa biz neyiz??

https://www.youtube.com/watch?v=9AdzHlIn-kU

Emre-Dylan
22-03-2020, 21:32
Durum iyi yönetiliyor diyorlar ama bana hiç öyle gelmiyor. Bence şuan ki durumumuz kontrolü kaybetti ve her geçen gün kaybetmeye devam ediyor. Çok değil 1 hafta sonra sağlık sistemimiz çökecektir insanlarımız sınır tanımıyor. Bu gidişle YÜZBİNLERCE kişi yakalanacaktır %6-8'ine yakını kaybedeceğiz. Çünkü bağışıklığı güçlü değil türk insanının. Spor yok, düzgün beslenme yok(ekonomik sebepten), sigara desen zaten herkesin ciğerleri kömür gibi olmuş. Durumumuz içler acısı ve süreç tekrar ediyorum iyi yönetilmiyor.

Low-Rider
22-03-2020, 21:35
NTV enteresan şekilde sayıları değişik yazıyor.

20345 test yerine 20 bin 345

1236 vaka yerine Bin 236

yazıyor. Bu şekilde yazıp, nasılsa bizim millet okumuyor binleri atlayıp arkasından gelen ufak rakamlara mı odaklanır diye düşünüyorlar ?

rodya
22-03-2020, 21:37
test yapma hasta sayısı artmasın.
zatürre diyip göm ölü sayın artmasın.
az çok hemşire doktor tanıdıkları olan zaten ocak ayından beri hastanelerde "zatürre" teşhisiyle ölen sayılarını öğrenebilir.
gerçek sayıları söyleseler, kimse kafasını camdan bile çıkartamaz. Öyle bir durumda da diger ülkeler gibi maaşların%60-80'inin ödenmesi, kira ve vergilerin ödenmesi gibi konulara devlet el atmak zorunda kalır ki, neyse demim bişey

ChtArdARSL
22-03-2020, 21:43
az çok hemşire doktor tanıdıkları olan zaten ocak ayından beri hastanelerde "zatürre" teşhisiyle ölen sayılarını öğrenebilir.
gerçek sayıları söyleseler, kimse kafasını camdan bile çıkartamaz. Öyle bir durumda da diger ülkeler gibi maaşların%60-80'inin ödenmesi, kira ve vergilerin ödenmesi gibi konulara devlet el atmak zorunda kalır ki, neyse demim bişey

Sonra adana havaalani diyabet mercedesi tayyip 60 arabalik konvoyu bunlar nasil olcak,biz mikilmeye devam kandirin bakalim nereye kadar

Emre-Dylan
22-03-2020, 21:44

Olur mu canım devlet el atarsa kendileri ne yiyip içecek ayıp bir şey itibardan tasarruf olmaz olamaz. Dünya kadar şey yazardıkta kendi ülkemizde bile özgür değiliz bu şeref yoksunları yüzünden. Ha içimizde de var vardı o şeref yoksunları unutmadık onları da...

BurakSah
22-03-2020, 21:48
https://twitter.com/atillatasnet/status/1241484359791763465?s=12

Boyle bit videoya denk geldim, uzulmemek elde degil.

Sanırım video kaldırılmış. Tweete ulaşılamıyor

arda35
22-03-2020, 22:12
NTV enteresan şekilde sayıları değişik yazıyor.

20345 test yerine 20 bin 345

1236 vaka yerine Bin 236

yazıyor. Bu şekilde yazıp, nasılsa bizim millet okumuyor binleri atlayıp arkasından gelen ufak rakamlara mı odaklanır diye düşünüyorlar ?

Hayır, kolay okunabilmesi maksadıyla o şekilde yazıyorlar. Doğrusunu yapıyorlar yani.

Sayıların Yazılışı – Turk Dil Kurumu (http://tdk.gov.tr/icerik/yazim-kurallari/sayilarin-yazilisi/)

Dört veya daha çok basamaklı sayıların kolay okunabilmesi amacıyla içinde geçen bin, milyon, milyar ve trilyon sözleri harfle yazılabilir: 1 milyar 500 milyon kişi, 3 bin 255 kalem, 8 trilyon 412 milyar vb.

Low-Rider
22-03-2020, 22:18
Hayır, kolay okunabilmesi maksadıyla o şekilde yazıyorlar. Doğrusunu yapıyorlar yani.

Sayıların Yazılışı – Turk Dil Kurumu (http://tdk.gov.tr/icerik/yazim-kurallari/sayilarin-yazilisi/)

TV'de ilk defa denk geldim gerçekten, bundan sonra dikkat edicem. Ama ekonomi ile vs ilgili büyük büyük rakamları bu şekilde yazdıklarını görmedim daha önce hiç ondan zaten garip geldi.

VETTE
22-03-2020, 22:25
Bu günkü açıklama da +289 olarak geldi direk 1236 demediler.
Sonradan 1236 olarak geçti haber kanalları.

Anıl E.
22-03-2020, 22:34
Yarın pazartesi ve ofise gitmeye korkuyorum .

zOnstyLe
22-03-2020, 22:44
Sanırım video kaldırılmış. Tweete ulaşılamıyor

Simdi kontrol ettim aktif, Atilla Tas’in profilinde hastanedeki corona teshisi koyulmus kizin videosu.

Met
22-03-2020, 22:44
Söz konusu videoyu bende gördüm. Garip bir yerdi sanki bir evin bahçesini andırıyordu. Garipti

Doğançay mezarlığına benzettim ben

arda35
22-03-2020, 22:57
TV'de ilk defa denk geldim gerçekten, bundan sonra dikkat edicem. Ama ekonomi ile vs ilgili büyük büyük rakamları bu şekilde yazdıklarını görmedim daha önce hiç ondan zaten garip geldi.

Ntv yandaş kanal olduğu için şüphelenmeniz doğal, ama bu hususta bir yanlışlık yok, müsterih olun.

Yarından itibaren bankaların çalışma saatleri düşürülecekmiş. Belediyeler için de aynı şey konuşuluyor. İtalya 3 ay daha böyle devam etse yine geçerli akçeleri vardır. Toparlanırlar bi şekilde. Biz birkaç hafta için bile kapanmaktan korkuyoruz. Çünkü bu durgunluğu ne kamu ne de özel sektör taşıyabilecek vaziyette.

O yüzden sokağa çıkma yasağı gibi ağır tedbirleri erteleyebildikleri kadar erteleyecekler. Kasada para yok.

Redfish16V
22-03-2020, 23:18
kdvsi ıvır zıvır hepsini yarın bitirip bidaha ofis yüzü görmek istemiyorum.Her sektöre insancıl muamele,muhasebeciye gelince elektronik ortam.. o 21 maddeye girmeyen çoğu esnafta bizim gibi sürünecek maalesef.

Anıl E.
22-03-2020, 23:35
kdvsi ıvır zıvır hepsini yarın bitirip bidaha ofis yüzü görmek istemiyorum.Her sektöre insancıl muamele,muhasebeciye gelince elektronik ortam.. o 21 maddeye girmeyen çoğu esnafta bizim gibi sürünecek maalesef.

Ba bs dahil boş da olsa gönderip yarın kitliyorum ofisi . Başlarım işine de gücüne de .

emresener
22-03-2020, 23:39
Smmm arkadaşlar sizin başınızda Kısmi çalışma ödeneği muhabbeti yokmu.
Virüs sebebiyle bazı şartlar aramadan işleme koydular. Başvurular bugün (pazartesi) internet üzerinden başladı.
İşveren sgk prim ve brüt maaşın %60nı bu yolla devlete yükleyebilecekmiş.
Benim smmm bugün full bunu araştırıyoruz :) o internette kapadık diyen tüm firmalar bir bir bu yol ile devlet yardımını almaya kasıyor. Bizide kastırıyor :)

cagalazade
23-03-2020, 02:25
ne hale geldi iktidara, yönetime güvenimiz ya... adamlar rakam açıklıyor, inanamıyoruz! inanamıyorum arkadaş... sürec, anlat, insanları bilgilendir, x kadar test yaptık x kadar pozitif var x kadar da yaşlı vatandaş aramızdan ayrıldı demekle olmuyor... bu ülkenin insanının güvenini kazanmanız için elinize çok büyük bir fırsat geçti ama hala şeffaflık yok, güven ortamı yok!

geçenlerde birisi yazmıştı ama nerede hatırlamıyorum, Türk ırkı asker mantığıyla hareket eder, rica filan işe yaramaz, emir vereceksin demişti... evinden çıkma, yasak! demezsen sokaklarda çok insan görürsün önünü alamazsın demişti, haklıymış...

adam bizim imanımız, abdestimiz tamdır bize virüs gelmez diyor... sonra biz laf edince din düşmanı oluyoruz, kemalist oluyoruz... ulan bu mantık, bu inanç, bu cehalet eğer dinse müslümanlıksa, daha çok ateist yetişir bu topraklardan...

içimi döktüm gibi oldu kusura bakmasın kimse, özetle rakamlara inanmıyorum, yetkililere güvenmiyorum, gerizekalı olmayı müslümanlıkla karıştıranlara ayrıca uyuzum, umarım üreyemez ve tükenirsiniz..!

Ahmet.S
23-03-2020, 08:18
ne hale geldi iktidara, yönetime güvenimiz ya... adamlar rakam açıklıyor, inanamıyoruz! inanamıyorum arkadaş... sürec, anlat, insanları bilgilendir, x kadar test yaptık x kadar pozitif var x kadar da yaşlı vatandaş aramızdan ayrıldı demekle olmuyor... bu ülkenin insanının güvenini kazanmanız için elinize çok büyük bir fırsat geçti ama hala şeffaflık yok, güven ortamı yok!

geçenlerde birisi yazmıştı ama nerede hatırlamıyorum, Türk ırkı asker mantığıyla hareket eder, rica filan işe yaramaz, emir vereceksin demişti... evinden çıkma, yasak! demezsen sokaklarda çok insan görürsün önünü alamazsın demişti, haklıymış...

adam bizim imanımız, abdestimiz tamdır bize virüs gelmez diyor... sonra biz laf edince din düşmanı oluyoruz, kemalist oluyoruz... ulan bu mantık, bu inanç, bu cehalet eğer dinse müslümanlıksa, daha çok ateist yetişir bu topraklardan...

içimi döktüm gibi oldu kusura bakmasın kimse, özetle rakamlara inanmıyorum, yetkililere güvenmiyorum, gerizekalı olmayı müslümanlıkla karıştıranlara ayrıca uyuzum, umarım üreyemez ve tükenirsiniz..!

insan her zaman rengini belli eder. ateist in rengi belli ben buyum diyor.

halili
23-03-2020, 08:22
Yaşlılarla alakalı dün ve bugün 2 olay la karşılaştım.İett otobüsü yolcu indiriyordu.Yaşlı amca geldi şoför kapıyı kapattı amca vuruyor şoför yasak yasak yürü git evine diyor.amca kızmaya başladı şoför bastı gitti.

Bu sabah ta dün babamdan kartını aldım.Emekli maaşını çekmek için.Akşam iş çıkışında alışverişini yapıp eve bırakıcam. Banka önünde saat 8 de 10 kişi 1 de yaşlı amca dikiliyor.Ben bankamatiğe geçtim.Kadın geldi senin ne işin var burda yasak .Maaş alacam diyor.Kadın anlatıyor yanlış ara telefonu evine kadar getiriyorlar.biraz sabır gösterin. napıyım şimdi diyor. En son ben ayrıldım.ses tonu yükseliyordu.

Bizim muhtar sosyal medyada sürekli aktif.yapılan her işi durumu paylaşıyor.yardım topluyor. 65 Yaş üstü veya durumu olmayanlarla iletişime geçip ekmek su ve diğer ihtiyaçları için sokak sokak gönüllüler buldu.Bende 17 den sonra bir bölgeye dağıtım yapabilirim diye yazdım kendisine.

rebelh
23-03-2020, 08:26
herkes etrafındaki yaşlılarla iletişime geçse hiç bir sıkıntı kalmaz
kaldı ki bu görev de bize düşüyor her şeyi devletten bekleyemeyiz isterseniz forumca bu iş için organize olalım ne dersiniz?
çoğumuzun hali vakti yerinde gönüllülük esaslı bir kaç şehirde yaşlılar için örgütlenebiliriz

alperkirman
23-03-2020, 08:28
kdvlerimi yetiştirelim muhtasarlarımı bitirelim gekaplarımı yapalım babs lerimi onaylıyalım daha gelirler ve kurumlar var cariler vs.vs. büroda çalışıyorum
bide bu kısa çalışma ödeneği çıktı sabahtan beri herkez bunun için arıyo şuanda biz yararlanabiliyomuyuz diye
işler çığırından çıkmaya başladı

Anıl E.
23-03-2020, 08:35
kdvlerimi yetiştirelim muhtasarlarımı bitirelim gekaplarımı yapalım babs lerimi onaylıyalım daha gelirler ve kurumlar var cariler vs.vs. büroda çalışıyorum
bide bu kısa çalışma ödeneği çıktı sabahtan beri herkez bunun için arıyo şuanda biz yararlanabiliyomuyuz diye
işler çığırından çıkmaya başladı

Kimseye yardımcı olmayacağız ,tüm mesele bu. Elektronik ortamda herkes müracaatını yapsın kimse için taviz vermeyin kendinizden.

şu zamanda şöyle bir ortamda,kimse için kılımı kıpırdatamam.

ghibli06
23-03-2020, 08:54
herkes etrafındaki yaşlılarla iletişime geçse hiç bir sıkıntı kalmaz
kaldı ki bu görev de bize düşüyor her şeyi devletten bekleyemeyiz isterseniz forumca bu iş için organize olalım ne dersiniz?
çoğumuzun hali vakti yerinde gönüllülük esaslı bir kaç şehirde yaşlılar için örgütlenebiliriz

hocam kime yetişeceğiz? yine romantik düşünmeye başladın, işlerimiz durdu dünya ödemem var çeki var senedi var devlet kılını kıpırdatmıyor, bu ortamda kim kime nasıl yardım edecek? herşeyi devletten beklemiyorum şahsıma, devlet kendi payına düşeni yapsın yeter... ben evden 10 gündür 3 sefer kısa süreliğine çıktım, eczane market vs, evde kalmazsam virüsten ölürüm, evde kalırsam da 3 ay sonra intiharlık duruma gelirim, hadi bakalım çık işin içinden...

rebelh
23-03-2020, 08:56
hocam kime yetişeceğiz? yine romantik düşünmeye başladın, işlerimiz durdu dünya ödemem var çeki var senedi var devlet kılını kıpırdatmıyor, bu ortamda kim kime nasıl yardım edecek? herşeyi devletten beklemiyorum şahsıma, devlet kendi payına düşeni yapsın yeter... ben evden 10 gündür 3 sefer kısa süreliğine çıktım, eczane market vs, evde kalmazsam virüsten ölürüm, evde kalırsam da 3 ay sonra intiharlık duruma gelirim, hadi bakalım çık işin içinden...

benim müsait olduğum zamanlar var abi her şeyi direk üstüne alınma
forumdan birinin ankarada bir yaşlısının bi ihtiyacı olursa bana pm atsın ben giderim sıkıntı değil

jeffy
23-03-2020, 10:23
Hasta sayısı artarken test sayısının azalması gerçekten mantıkla açıklanamayacak kadar saçma..

Sosyal medyada salgının artış oranı düşüyor cular türedi şimdide bu rakamlardan polyannacılık çıkaran... Adama test yapmıyoruz sayı az çıkıyor ancak yapılan test sayısını pozitif çıkana oranladığın zaman artış var diyorum ; öyle istatistik olmaz ne iş yapıyorsun diyor..

Çevremizdeki ülkelerden hiç ders almıyoruz.. Bu rakamlara ulaşan her ülke test sayısını katlarken biz hergün düşürüyoruz..

Halbuki testi pozitif çıkan bireylerin son 14 gün içerisinde temas ettiğini hatırladığı herkesi zorunlu test yapman gerekiyor.. Bu oran hastaneye kendi başvuranlar hariç bile test sayısını katlamaya yetecekken biz iyiye gidiyoruz diyoruz..

Korkum şu ki bugün 1000 yarın 500 birsonraki gün 200 test yapıp salgın durdu diyecekler..

rebelh
23-03-2020, 10:24
Hasta sayısı artarken test sayısının azalması gerçekten mantıkla açıklanamayacak kadar saçma..

Sosyal medyada salgının artış oranı düşüyor cular türedi şimdide bu rakamlardan polyannacılık çıkaran... Adama test yapmıyoruz sayı az çıkıyor ancak yapılan test sayısını pozitif çıkana oranladığın zaman artış var diyorum ; öyle istatistik olmaz ne iş yapıyorsun diyor..

Çevremizdeki ülkelerden hiç ders almıyoruz.. Bu rakamlara ulaşan her ülke test sayısını katlarken biz hergün düşürüyoruz..

Halbuki testi pozitif çıkan bireylerin son 14 gün içerisinde temas ettiğini hatırladığı herkesi zorunlu test yapman gerekiyor.. Bu oran hastaneye kendi başvuranlar hariç bile test sayısını katlamaya yetecekken biz iyiye gidiyoruz diyoruz..

Korkum şu ki bugün 1000 yarın 500 birsonraki gün 200 test yapıp salgın durdu diyecekler..

o zman da hastaneler dolup taşacak insanların gevşekliğinden dolayı ve belkide biz hastalığı kaptığımızda bize yatak kalmayacak evde oturup hastalığı kendi kendimize yenmeye çalışacağız

i-vtec07
23-03-2020, 10:28
Ekonomi zaten kötüydü birde virüs geldi iyice b.k oldu her şey

Forumda Type r ların roll yapıp, akıttın rüzgar yaptın ben geçtim, tartışmalarının olduğu, atar gider yapıp özelden numara atıldığı o kadar kavgadan sonra telefonda 2 dk da tatlıya bağlandığı günleri özledim.

3-4 yıldır geçim sıkıntısı ekonomi vs dışında bişey konuşamaz olduk. Eskiden rolling videosu varmı diye girerdim foruma şimdi o kadar alıştık ki gelicek kaygısı duymaya, sadece ekonomi ile ilgili konulara bakıp çıkar oldum.

Söyleyin kaçınızda hızlı araba var artık ? Eminim yarı yarıya sayı düşmüştür, dolardı euroydu, bir şey almak mümkün değil.

100+ bin liraya 1.3 egea alır hale geldik, tek bir hobimiz vardı saolsunlar oda bitti.

Artık sadece nefes alıp düz bi şekilde yaşamaya çalışıyoruz.

Bizi bu hallere getirenlerin, refahı bu kadar düşürenlerin allah belasını versin.

Anıl E.
23-03-2020, 10:36
Polis bi de , karantinadan kaçanlarla uğraşıyor.

Şunlara bi güzel VUR EMRİ çıkartılsa fena olmaz mı ?

jeffy
23-03-2020, 10:38
Polis bi de , karantinadan kaçanlarla uğraşıyor.

Şunlara bi güzel VUR EMRİ çıkartılsa fena olmaz mı ?

biraz önce dükkanın önünde zabıtalar durdu benimde caddeye yakın bayrak var her geldiklerinde alcan almıcan tartışıyoruz ulan dedim bide bunlarla uğraş şimdi meğer 65 yaş üstü sokaktakileri evlerine götürüyorlarmış , Amca nın birini arabaya bindirmeye çalışıyorlar amca 'bunamadık evimizin yolunu biliyoruz giderim ben karışmayın' dedi.. Valla uğraşılmaz ya..

buraek4
23-03-2020, 10:39
ziraat bankasının ticari ve bireysel kredileri 3 ay ertelediği haberleri dönüyor sosyal medyada. Konu ile alakalı bilgisi olan var mı ?

Anıl E.
23-03-2020, 10:39
ziraat bankasının ticari ve bireysel kredileri 3 ay ertelediği haberleri dönüyor sosyal medyada. Konu ile alakalı bilgisi olan var mı ?

Evet doğrudur ertelendi.

GokhanRS
23-03-2020, 10:41
Ekonomik kriz bizim gibi ülkelerde virüsten daha tehlikeli gibi geliyor bana. Çaresizliğin insanımıza neler yaptırdığı defalarca kanıtlandı.

BARR
23-03-2020, 10:42
Ekonomik kriz bizim gibi ülkelerde virüsten daha tehlikeli gibi geliyor bana. Çaresizliğin insanımıza neler yaptırdığı defalarca kanıtlandı.

Bütün devlet bankaları sınırsıza yakın para basacak...

Rockford
23-03-2020, 10:45

vakıfbankta benzer bir haber vardı telefon bankacılıgında bilgi kirliligi oldugunu merkezden bu tip bir karar henuz alınmadıgını bildirdiler.
vakıfta kredisi olup ödeme güclüğü ceken varsa bilgisine.

buraek4
23-03-2020, 10:51
vakıfbank içinde 9 maddelik destek paketi yayınlandı deniyordu. Aslı astarı yok demekki.

GokhanRS
23-03-2020, 11:22
Bütün devlet bankaları sınırsıza yakın para basacak...

bunun halka ne gibi faydası olur? benim tanıdığım yönetim eline ne geçse yandaş patronlarına dağatan bir güruh. halka dağıttıklarına pek şahit olmadım. yada küçük esnafa.

i-vtec07
23-03-2020, 11:51
bunun halka ne gibi faydası olur? benim tanıdığım yönetim eline ne geçse yandaş patronlarına dağatan bir güruh. halka dağıttıklarına pek şahit olmadım. yada küçük esnafa.

Bildiğim kadarıyla karşılıksız para basmak yani hazinede karşılığı kadar gösterilicek altın yoksa, enflasyonu yükseltmekten, paranın değerini düşürmekten başka bir işe yaramaz abi, yanlış bilmiyorsam durum bu.

gokhankenar
23-03-2020, 11:57
KYK borçlarını ertelerlermi acaba :(

coolvtec
23-03-2020, 11:59
950’li yıllarda bir İngiliz şilebi Portekiz’den aldığı Madura şaraplarını İskoçya’ya götürür. Demir attığı limanda yükünü boşalttıktan sonra, şilepte çalışan denizcilerden biri unutulan şarap kolisi kaldı mı diye denetlemek üzere soğuk hava deposuna girer. Onun içerde olduğunu fark etmeyen başka bir denizci ise, kapıyı dışardan kapatır. Soğuk hava deposunda mahsur kalan denizci, var gücüyle bağırır, çelik duvarları yumruklar, ama kimseye duyuramaz sesini. Çakısıyla içerden açmaya çalışır kapıyı, mümkün değildir. Boş şilep, yeni yükünü almak üzere Portekiz’e doğru yola çıkar.

Mahsur denizci, depoda açlıktan ölmeyecek kadar yiyecek bulur. Ama deponun dondurucu soğuğuna fazla dayanamayacağının bilincindedir. Kapıyı açamayan çakısıyla, çelik duvarlara kendisini bekleyen ölüm sürecini yazmaya, daha doğrusu kazımaya başlar. Günbegün, adeta bilimsel bir titizlikle soğuğun vücuduna önce uyuşturucu sonra yavaş yavaş öldürücü etkilerini, el ve ayaklarının nasıl duyarsızlaştığını, donan burnunu ve buz gibi havanın dayanılmaz yakıcılığını anlatır.

Şilep Lizbon’a demir attığında, soğuk hava deposunun kapısını açan kaptan, zavallı denizcinin cesediyle karşılaşır. Duvarlara kazıdığı acılı sonunu okur ve.. kendisi de hayretten dona kalır.

Çünkü soğuk hava deposunun derecesi 19’dur. İskoçya’ya götürdükleri Madura şarapları 18 derecede taşınmayı gerektirmiş, şilep yükünü boşalttıktan sonra soğutma sistemi zaten kapatılmış olup, kendi haline bırakılan deponun sıcaklığı bir derece de yükselmiştir.

Yani biçare denizci donarak ölmemiş, donduğunu sandığı (ya da donacağına inandığı) için ölmüştür.
(Kaynak: Bernard Werber, ‘İzafi ve Mutlak Bilgi Ansiklopedisi’)

*
Paniğin bağışıklık sistemini % 50 zayıflatan bir etkisi vardır. Ve zihnimiz bize inanılmaz oyunlar oynayabilir. Korku çoğu zaman iyidir, sizi hayatta tutar. Lakin panik her zaman kötü sonuçlar verir. İnsanın boş kaldığı, amaçsız hissettiği anlar ise zihnine en kolay yenildiği anlardır.

Sürekli sıkıldığınızı düşünmek, haberleri takip ederek olası felaket senaryolarına kafa yormak, sosyal medyadaki komplo teorileri ve asılsız haberler ile paranoyada level atlamak yerine zihninizi oyalacak işler ile meşgul olmayı deneyin.

cagalazade
23-03-2020, 12:15
ben anlamadım bu yorumu? hangi ateistten bahsediyorsun?

Anıl E.
23-03-2020, 12:53
Sokağa çıkma yasağı 7'den 70'e kapsamazsa fatura çok ağır olacak bence. Sivas'da herkes dışarıda..

bi de moda olmuş,yolda yaşlı birini gördüklerinde ''ne işiniz var eve gidin diyor.'' elinde sigara keyifli keyifli ,kendi de boş gözenin boş kalfası.

onurc
23-03-2020, 12:58
950’li yıllarda bir İngiliz şilebi Portekiz’den aldığı Madura şaraplarını İskoçya’ya götürür. Demir attığı limanda yükünü boşalttıktan sonra, şilepte çalışan denizcilerden biri unutulan şarap kolisi kaldı mı diye denetlemek üzere soğuk hava deposuna girer. Onun içerde olduğunu fark etmeyen başka bir denizci ise, kapıyı dışardan kapatır. Soğuk hava deposunda mahsur kalan denizci, var gücüyle bağırır, çelik duvarları yumruklar, ama kimseye duyuramaz sesini. Çakısıyla içerden açmaya çalışır kapıyı, mümkün değildir. Boş şilep, yeni yükünü almak üzere Portekiz’e doğru yola çıkar.

Mahsur denizci, depoda açlıktan ölmeyecek kadar yiyecek bulur. Ama deponun dondurucu soğuğuna fazla dayanamayacağının bilincindedir. Kapıyı açamayan çakısıyla, çelik duvarlara kendisini bekleyen ölüm sürecini yazmaya, daha doğrusu kazımaya başlar. Günbegün, adeta bilimsel bir titizlikle soğuğun vücuduna önce uyuşturucu sonra yavaş yavaş öldürücü etkilerini, el ve ayaklarının nasıl duyarsızlaştığını, donan burnunu ve buz gibi havanın dayanılmaz yakıcılığını anlatır.

Şilep Lizbon’a demir attığında, soğuk hava deposunun kapısını açan kaptan, zavallı denizcinin cesediyle karşılaşır. Duvarlara kazıdığı acılı sonunu okur ve.. kendisi de hayretten dona kalır.

Çünkü soğuk hava deposunun derecesi 19’dur. İskoçya’ya götürdükleri Madura şarapları 18 derecede taşınmayı gerektirmiş, şilep yükünü boşalttıktan sonra soğutma sistemi zaten kapatılmış olup, kendi haline bırakılan deponun sıcaklığı bir derece de yükselmiştir.

Yani biçare denizci donarak ölmemiş, donduğunu sandığı (ya da donacağına inandığı) için ölmüştür.
(Kaynak: Bernard Werber, ‘İzafi ve Mutlak Bilgi Ansiklopedisi’)

*
Paniğin bağışıklık sistemini % 50 zayıflatan bir etkisi vardır. Ve zihnimiz bize inanılmaz oyunlar oynayabilir. Korku çoğu zaman iyidir, sizi hayatta tutar. Lakin panik her zaman kötü sonuçlar verir. İnsanın boş kaldığı, amaçsız hissettiği anlar ise zihnine en kolay yenildiği anlardır.

Sürekli sıkıldığınızı düşünmek, haberleri takip ederek olası felaket senaryolarına kafa yormak, sosyal medyadaki komplo teorileri ve asılsız haberler ile paranoyada level atlamak yerine zihninizi oyalacak işler ile meşgul olmayı deneyin.

bu post fazlasıyla yeterli bir yorum olmuş bence. paranoya olma etkisi tartışılamaz düzeyde şu anda.Durumun bilincinde olmak yeterli olacaktır diye düşünüyorum,bir yandan kaldığımız yerden de devam etmemiz gerek.Harika paylaşım abi.

BARR
23-03-2020, 13:01

Halktan ziyade büyüklere yararı olacak :) Artık halka ne kadarı yansıyacak görücez 12 trilyon doların.

Vtec_2
23-03-2020, 13:03
Muhasebecilerin viruse karsi bagisiklik sistemleri gucluymus. Hukumet bu konuda hicbirsey yapmiyor. Ofiste elemanlar haril haril kdv muhtasar ssk ustune gelir vergisi ve ba bs yetistirme pesinde. Devlet faturalarin steril ortamlarda hazirlanip paketlenip muhasebeciye verildigini saniyor galiba. Bildigin mikrop yuvasi. Nasil olacak bu isler anlamak zor.

GokhanRS
23-03-2020, 13:22
Bildiğim kadarıyla karşılıksız para basmak yani hazinede karşılığı kadar gösterilicek altın yoksa, enflasyonu yükseltmekten, paranın değerini düşürmekten başka bir işe yaramaz abi, yanlış bilmiyorsam durum bu.

senin bahsettiğin karşılıksız para basmak, bunu ilkokul çocukları bile en kötü ihtimal hazreti google aleyhisselamdan öğreniyor o konuda problem yok. benim bahsettiğimin karşılığı var, amerikanın 12trilyon dolar piyasayı besleme muhabbeti.

tabi bizde adaletli gelir dağılımı olmadığından halkın durumu kısa vade de düzelmeyebilir gibi geliyor bana ve bu durum koronadan tehlikeli gibi hissediyorum.

Yigit-Y
23-03-2020, 13:28
senin bahsettiğin karşılıksız para basmak, bunu ilkokul çocukları bile en kötü ihtimal hazreti google aleyhisselamdan öğreniyor o konuda problem yok. benim bahsettiğimin karşılığı var, amerikanın 12trilyon dolar piyasayı besleme muhabbeti.

tabi bizde adaletli gelir dağılımı olmadığından halkın durumu kısa vade de düzelmeyebilir gibi geliyor bana ve bu durum koronadan tehlikeli gibi hissediyorum.

Ziraattan 500 tl çektim

Kağıtlar bir gıcır bi gıcır anlatamam moruk:)

tuner faruk
23-03-2020, 13:28
Muhasebecilerin viruse karsi bagisiklik sistemleri gucluymus. Hukumet bu konuda hicbirsey yapmiyor. Ofiste elemanlar haril haril kdv muhtasar ssk ustune gelir vergisi ve ba bs yetistirme pesinde. Devlet faturalarin steril ortamlarda hazirlanip paketlenip muhasebeciye verildigini saniyor galiba. Bildigin mikrop yuvasi. Nasil olacak bu isler anlamak zor.
Mesleğin insanların gözünde değeri yokmuş gibi görülmesinden okadar sıkılmıştımki 1.5 senedir mesleğimi yapmıyorum bundan sonrada yapmayı düşünmüyorum Allah sabır versin

2jz
23-03-2020, 13:29
Balkondan bakıyorumda Eskişehirde 30 yaş üzeri herkes dışarıda. Tek tük genç var onlar dikkatli, maskeli falan alışverişe çıkmışlar. İnsanımızı anlamak çok zor gerçekten. Ciddiyetsiz ortadoğu ve akdeniz insanı bileşimiyiz tam.

https://www.youtube.com/watch?v=SWt6fG3ydLc

halili
23-03-2020, 13:42
Şimdi dışarı muhtasar yatırmaya gittim.***** hesaplar özelde.vergide sadece devlet bankasından tahsil ediliyor.Millet bankalarda dipdibe. kapılarda yüz kişi var.Polisler yollarda banka önlerinde devriyede. .Sanki bir büyük gelecek sandım .Sabah erkenden gidecem artık.Yakındır bankalarada karantina gelicek tir.

hak_on
23-03-2020, 14:11
KYK borçlarını ertelerlermi acaba :(

Bende bunu mrk ediorum :)

Anıl E.
23-03-2020, 14:13
Kyk şu an akıllarına gelecek en son şey :)

huseyinturk
23-03-2020, 14:29
kötü yönetim nasıl olabilirdi sence?

Abi kitleye rağmen cami kapattı bu adamlar, bazı doğru kararlar geç alındı ama doğru adımları görmezden gelmemek lazım. İyinin iyisi kötünün kötüsü var, sen mükkemmele göre kıyaslarsan kötü dersin birşey diyemem. Ama iran örneği gibi, italya gibi değiliz şuan. Vaka sayısıyla kıyaslama yapmamak lazım italyanın bu günlerinde test bu kadar kolay değildi. Bir japonya kadar çabuk ve doğru kararlar verilmedi belki ama kendilerinden beklenenin iyisindeler bana göre. Sağlık bakanı damat olabilirdi bu ülkede..

alperkirman
23-03-2020, 14:36
şimdi durum şu
perşembe günü faturaları gelen mükellefim cuma günü ağır zatüreden dolayı acile kaldırıldı bugünde öğrendikki yapılan testlerde pozitif çıkmış faturalar yatıyo elektronik ortamda çalışıyolar zaten diyen maliye bakanını validesine selamlar !!

Anıl E.
23-03-2020, 14:43
şimdi durum şu
perşembe günü faturaları gelen mükellefim cuma günü ağır zatüreden dolayı acile kaldırıldı bugünde öğrendikki yapılan testlerde pozitif çıkmış faturalar yatıyo elektronik ortamda çalışıyolar zaten diyen maliye bakanını validesine selamlar !!

Şimdi de derdimiz kısa çalışma ödeneği,telefonlar susmuyor

ben böyle mesleğe tüküreyim

ghibli06
23-03-2020, 14:48
Abi kitleye rağmen cami kapattı bu adamlar, bazı doğru kararlar geç alındı ama doğru adımları görmezden gelmemek lazım. İyinin iyisi kötünün kötüsü var, sen mükkemmele göre kıyaslarsan kötü dersin birşey diyemem. Ama iran örneği gibi, italya gibi değiliz şuan. Vaka sayısıyla kıyaslama yapmamak lazım italyanın bu günlerinde test bu kadar kolay değildi. Bir japonya kadar çabuk ve doğru kararlar verilmedi belki ama kendilerinden beklenenin iyisindeler bana göre. Sağlık bakanı damat olabilirdi bu ülkede..

peki şöyle düşün, camiilerin açık olma ihtimali var mıydı sence? yani şu an en sofu adama sorsan kapatın der, peki bunu zamanında alamamak sonrasında almayı iyi yönetim yapar mı? Aralık ayında çıkan virüs için 2 ay sonrasında umreye vatandaşlarını yollamak akıl işi mi? peki onları bu şekilde getirmek akıl işi mi? göstermelik karantina kararı alması iyi yönetim midir? EN az testi uygulayıp (diğer ülkelerin 1 günde yaptığı testi 15 günde yapamadık) sonra da 'olay kontrol altında' imajını vermek midir iyi yönetim? insanlara evden çıkmayın derken 'sokağa çıkma yasağını dillendirenler fetöcüdür, cehape ağzıdır' demek sonrasında 65 yaşa yasak getirip komple sıkıyönetimi düşünmek midir iyi yönetim? kimseye dışarı çıkmayın derken, işyerlerini kapatırken ekonomik 1 kuruş bile vaadedememek midir iyi yönetim... başka ülkeler bu kadar hızlı karra vermedi diyorsun da onlar olayı tam bilmeden kararlar almak zorundaydı, bizim başımıza ne geleceği belliyken, hoca sınav sorularını vermişken hala kıvırmak mıdır iyi yönetim???

huseyinturk
23-03-2020, 14:59
Anlatamadım galiba demek istediğimi, camiler açık kalsa dahamı iyiydi şuan diye sorarım bende senin soruna karşılık, hayır daha kötüydü dersen verilen karar iyi olur. Nerden baktığına bağlı, çok daha iyi olabilirdi, daha erken kararlar verilebilirdi. Bizde çok bildiğimiz zamanlarda kararlar vermedik, italyada yanlış kararlar verdi önünde çin örneği olmasına rağmen. Ekonomi ile ilgili kısmı konuşmaya gerek yok herşey ortada zaten, afrikaya destek paketi çıkarttılar, sıfır dairede krediyi yüzde 90 yaptılar... Yönetildiğimiz zihniyete göre iyi kararlar alıyorlar cümlesiyle, süreç kusursuz yönetiliyor cümleleri farklı şeyler. Kaldı ki şuan en son yapılması gereken şey her konuda yapılan karşı tarafa *** atma yarışıdır.

ghibli06
23-03-2020, 15:12
Anlatamadım galiba demek istediğimi, camiler açık kalsa dahamı iyiydi şuan diye sorarım bende senin soruna karşılık, hayır daha kötüydü dersen verilen karar iyi olur. Nerden baktığına bağlı, çok daha iyi olabilirdi, daha erken kararlar verilebilirdi. Bizde çok bildiğimiz zamanlarda kararlar vermedik, italyada yanlış kararlar verdi önünde çin örneği olmasına rağmen. Ekonomi ile ilgili kısmı konuşmaya gerek yok herşey ortada zaten, afrikaya destek paketi çıkarttılar, sıfır dairede krediyi yüzde 90 yaptılar... Yönetildiğimiz zihniyete göre iyi kararlar alıyorlar cümlesiyle, süreç kusursuz yönetiliyor cümleleri farklı şeyler. Kaldı ki şuan en son yapılması gereken şey her konuda yapılan karşı tarafa *** atma yarışıdır.

Kabe kapalıyken, oraya turistik gezmeye vatadaşını gönderiyorsan ülkeyi de iyi yönetmiyorsundur... bak şu an öyle bir durum var ki, barajlarda en ufak bir kaçağı zamanında tıkamazsan koca bir baraj yıkılır, sonrasında 'evet kaçağı geç tıkadık ama tıkadık, gerisi kader kısmet' diyen müdürü ne yaparlar? hiç tıkamasa daha mı iyiydi derler? salgın var ve de geç alınan her karar bizi öldürüyor...

Yigit-Y
23-03-2020, 15:13
Corona virüsü salgını gündemini korurken Koronavirüs Bilim Kurulu bugün saat 13.30’da toplandı. Bilim Kurulu’nun toplantısında corona virüsü salgını ile ilgili son gelişmeler paylaşılacak.

Sağlık Bakanlığı, Bakan Fahrettin Koca’nın Bilim Kurulu’nun bu toplantısından sonra saat 19.00’da basın açıklaması yapacağını duyurdu.

akşama sokağa çıkma çıkar mı şimdi :D

huseyinturk
23-03-2020, 15:24
Kabe kapalıyken, oraya turistik gezmeye vatadaşını gönderiyorsan ülkeyi de iyi yönetmiyorsundur... bak şu an öyle bir durum var ki, barajlarda en ufak bir kaçağı zamanında tıkamazsan koca bir baraj yıkılır, sonrasında 'evet kaçağı geç tıkadık ama tıkadık, gerisi kader kısmet' diyen müdürü ne yaparlar? hiç tıkamasa daha mı iyiydi derler? salgın var ve de geç alınan her karar bizi öldürüyor...

Bizde o müdür çevre ve şehircilik bakanı olarak hayatına devam ediyor, kendi adamlarıysa.. Benim bunlardan beklentim çok düşük diye belki, geçte olsa alınan kararlarla durum iyiye gidicekmiş gibi geliyor bana. İnşallah öylede olur herkesin temennisi bu yönde.

Afrikaya yardıma şaşırmıyorum mesela beklenen hareket, ama tüm hastanelerim pandemi hastanesi ilan edilmesi felan bunlardan hiç beklemediğim şeyler

alperkirman
23-03-2020, 15:32
çıkmaz
nezamanki vefat sayısı bini geçer ozaman çıkar çünkü anca ozaman ovvv bunun önlemi 2hafta kimse çıkmaması derler

Anıl E.
23-03-2020, 15:36
Corona virüsü salgını gündemini korurken Koronavirüs Bilim Kurulu bugün saat 13.30’da toplandı. Bilim Kurulu’nun toplantısında corona virüsü salgını ile ilgili son gelişmeler paylaşılacak.

Sağlık Bakanlığı, Bakan Fahrettin Koca’nın Bilim Kurulu’nun bu toplantısından sonra saat 19.00’da basın açıklaması yapacağını duyurdu.

akşama sokağa çıkma çıkar mı şimdi :D

Sanmıyorum;

Kısa çalışma ödeneği,bankaların saat 12:00-17:00 çalışması vb..

yeni vakalar ve alınması gereken önlemler ya da büyük şehirlerde bir süreliğine sokağa çıkma yasağı olabilir. Ülkenin genelinde beklemiyorum ben.

_opeth
23-03-2020, 15:46
Ohal çıkarsa devletin maaşları ödemesi gerekir para olmadığından ohal yapamaz gibisinden bir yazı okumuştum yoksa burda mı okumuştum? var mıdır aslı astarı?

emresener
23-03-2020, 15:54
Şirkette zorunlu yıllık izine çıkarttı şimdilik 5gün. Gittim rapor aldım. Bu haftayı atlattık. Bakalım gelecek hafta ne olacak merakla beklemedeyiz. Hem evde oturum diyorlar hem telefonlara maillere cevap verin diyorlar hemde yıllık izinden götürüyorlar. Anlaşılır gibi değil.

krscan
23-03-2020, 16:08
Şirkette zorunlu yıllık izine çıkarttı şimdilik 5gün. Gittim rapor aldım. Bu haftayı atlattık. Bakalım gelecek hafta ne olacak merakla beklemedeyiz. Hem evde oturum diyorlar hem telefonlara maillere cevap verin diyorlar hemde yıllık izinden götürüyorlar. Anlaşılır gibi değil.

Benim çalıştığım şirkette de durum aynı

Home Office yapın diyorlar ama yıllık izinden düşecekler.

Bulunduğum pozisyondan dolayı normal zamanda bile izin kullanamıyorum şimdilik ben işe devam ediyorum ama beyaz yakanın bir kısmı yıllık izinde.

arda35
23-03-2020, 16:25
Akbank ve İş bankası da ödeme öteleme imkanı sunmuş (haziran sonuna dek). Diğer bankalardan da aynı hamleler gelir umarım.

Esnafı virüsten önce borçları öldürecek çünkü.

Yigit-Y
23-03-2020, 16:34
Sanmıyorum;

Kısa çalışma ödeneği,bankaların saat 12:00-17:00 çalışması vb..

yeni vakalar ve alınması gereken önlemler ya da büyük şehirlerde bir süreliğine sokağa çıkma yasağı olabilir. Ülkenin genelinde beklemiyorum ben.

Benim duyumumda şöyle büyükşehirler kısmi sokağa çıkma ailenden 1 kişi 65 yaş altı olmak koşulu
market,eczaneler ve bankalar harici tüm dükkanlar 2. emre kadar kapanacak
market ve eczaneler 7/24 çalışacak nöbet sistemine göre

bakalım ne olacak

ardicli2000
23-03-2020, 16:35
Virüsün yayılma gücü ve dünyanın geldiği hale bakınca aklıma deli bir kaç soru geliyor.

Şimdi diyelim TR 2 haftada yendi. Vaka sayısı sıfırlandı. Eeeeee, ne olacak? Almanya İspanya İtalya virüsten kırılırken uçuşlar başlayacak mı?

Ya da diyelim ABD yendi. TR den uçak kabul edecek mi?

Hadi gidemiyoruz diyelim... Ticareti devem ettirsek yeter bir müddet diye düşündük. Kapanmış ülkeye ne ihracatı yapacak salgından kurtulan ülke onu merak ediyorum..

Bu günlere 1 kişiden geldik. Tüm uçuşlar açılsa ama yine hasta bir kişi kontrolsüz dolaşsa aynı noktalara gelmemek için bir neden yok.. Belki kontrollü olur ama yine aynı önlemler alınması gerekir.

Bu süreçte bir ilaç, 12-18 ay içerisinde bir aşı gelişmedikçe bugün alınan hiçbir önlemin GLOBAL çapta bir çözüm sunmadığı kanaatindeyim. 2 ay kapandınız tüm hasta ve yaşlılarınızı kurtardınız diyelim, sonrası yoksa neden yaptık sorusu akla geliyor?

GLOBAL sürü bağışıklığıyla ölen ölsün dense 2 ay sonra tüm dünya normale dönecek. Çok ilginç bir durum. İnanılma bir dilemma var..... Son yıllarda deli gibi paraya refahına makamına imkanlarına tapan İnsanlığın verdiği inanılmaz SINAV.... Bakalım ders alınacak mı?

Eworen
23-03-2020, 16:43
Aksam yasak geliyor galiba sagdan soldan dillenmeye basladi dogru yanlis bakicaz artik.

Yigit-Y
23-03-2020, 16:45
Virüsün yayılma gücü ve dünyanın geldiği hale bakınca aklıma deli bir kaç soru geliyor.

Şimdi diyelim TR 2 haftada yendi. Vaka sayısı sıfırlandı. Eeeeee, ne olacak? Almanya İspanya İtalya virüsten kırılırken uçuşlar başlayacak mı?

Hadi gidemiyoruz diyelim... Ticareti devem ettirsek yeter bir müddet diye düşündük. Kapanmış ülkeye ne ihracatı yapacak salgından kurtulan ülke onu merak ediyorum..

Bu günlere 1 kişiden geldik. Tüm uçuşlar açılsa ama yine hasta bir kişi kontrolsüz dolaşsa aynı noktalara gelmemek için bir neden yok.. Belki kontrollü olur ama yine aynı önlemler alınması gerekir.

Bu süreçte bir ilaç, 12-18 ay içerisinde bir aşı gelişmedikçe bugün alınan hiçbir önlemin GLOBAL çapta bir çözüm sunmadığı kanaatindeyim. 2 ay kapandınız tüm hasta ve yaşlılarınızı kurtardınız diyelim, sonrası yoksa neden yaptık sorusu akla geliyor?

GLOBAL sürü bağışıklığıyla ölen ölsün dense 2 ay sonra tüm dünya normale dönecek. Çok ilginç bir durum. İnanılma bir dilemma var..... Son yıllarda deli gibi paraya refahına makamına imkanlarına tapan İnsanlığın verdiği inanılmaz SINAV.... Bakalım ders alınacak mı?

Türkiye komple izole olursa
Kapıları açar 14 gün karantina şartı koyar ona göre yabancılar gelir veya gelmez.
Dünyanın bu illetten kurtulması 1 seneyi bulacak diyorlar.
Yazın vaka sayısı düşecekmiş güya
Ama toplamda 2 sene süreceği söyleniyor ekonomik etkisi

yigitblr
23-03-2020, 16:46
Gerçek mi bilmiyorum fakat İstanbula giriş çıkışlar yasaklanacakmış diye bir şey duydum

darkred
23-03-2020, 16:46
Biz neredeyse tam kadro çalışmaya devam ediyoruz. Yıllık izinde olan arkadaşlarımız mevcut.

Haricinde yalandan dönüşümlü çalışma uygulanıyor bayan personel için. Yarım gün dönüşümlü çalışıyorlar.

Biri sabahtan geliyor öğlene kadar çalışıp gidiyor, diğeri öğlen geliyor akşama kadar çalışıyor. Herkesi aynı gün sokağa çıkarttıktan sonra haa sabah 8 de getirtmişsin mesaiye haa öğlen 12'de :)

Erkek personelde dönüşüm yok. İzinliler hariç tam kadro görevdeyiz. Corona neferleriyiz :)

İş yerlerinde en gıcık olduğum şey göstermelik yapılan hareketler. Maksat sağlık değil, yarın biri denetimde sorarsa veya hastalık kaparsa biz dönüşümlü çalıştırdık diyebilmek adına yapılmış bir uygulama.

Bu arada maksadım işten kaçmak değil. Pozisyonum gereği mesai mevhumu olmadan çoğu zaman cumartesi pazar dahil olmak üzere 7 yıldır aynı görevdeyim. İşten kaçmam, söylenmem bile. İş varsa çalışırım.

Ama böyle olunca da buz gibi soğuyorum her şeyden.

denizhandinc
23-03-2020, 16:47

bu noktada en büyük umut virusun ebola gibi tersine mutasyon gecirip etkisini kaybetmesi

_opeth
23-03-2020, 16:51
hanımın mesaisi iyice saçma bir hal aldı. geçen hafta servis ayarlandı diye geldi. bugün gitmedi. Ayarlanılan arabayı kullanacak çalışan da artık evden çalışacakmış. Bu durumda servis işi yine bana kalmış gibi görünüyor.

kado
23-03-2020, 16:58
https://www.ntv.com.tr/turkiye/son-dakika-haberi-kapalicarsi-kapatildi,JwH0c3xGzU2-CejxVpChPw

Kapalıçarşı'da kapatılmış.

RSX
23-03-2020, 17:07
Ayyıldız tim instagram üzerinden yaptığı açıklama hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Emre-Dylan
23-03-2020, 17:11
Bir saate sokağa çıkma yasağı ilan edilecek.

_opeth
23-03-2020, 17:11
Ayyıldız tim instagram üzerinden yaptığı açıklama hakkında ne düşünüyorsunuz ?

zaten aşı bulundu. bi kaç sayfa önce de ruhi çenet'in videoda yazıyor fakat sıkıntı testlerin yapılıp üretime geçilmesi.

ardicli2000
23-03-2020, 17:14
zaten aşı bulundu. bi kaç sayfa önce de ruhi çenet'in videoda yazıyor fakat sıkıntı testlerin yapılıp üretime geçilmesi.

ABD den hoca bağlanip açikladi. Aşi dediğiniz şey bir günde bulunmuyor. 1. faz denemeleri başladi. Olumlu olmas halinde bile 12 aydan once bir aşi belemeyin. 12-18 ay araliğinda bir aşinin gelmesini belikliyorum diye de ekledi.

997TT
23-03-2020, 17:15

Anormal olan bırseyı nasıl normal oldu ulkemızde dıyebılırız kı? Yandas ve tarıkatcı olursan 3 mıslı alıyorsun her kontenjanı...
Bakanın samımı yaptıgı ıs nedır?Mesela dun kartal arastırma hastanesıne 270 korona lı hasta geldı,duydun mu? HAyır...
Enerjı verecek ne yaptı?Hastamı kaybettım demesı mı? Kotu yonetmeyecek ne yaptılar,sıralarsan cok sevınırım...
En basından...

rebelh
23-03-2020, 17:17

iç güdü mü yoksa bilgi mi?

Emre-Dylan
23-03-2020, 17:21
iç güdü mü yoksa bilgi mi?
Bilgi abi 7de açıklanacak gece 12de başlayacak.

rebelh
23-03-2020, 17:22

detay nedir hocam nerden öğrendin?

jeffy
23-03-2020, 17:36

kardeşim kaynağını sormak olmaz da güvenilirmi bilgi?

whatsapptaki ses kayıtları gibi değil değilmi

Emre-Dylan
23-03-2020, 17:53
detay nedir hocam nerden öğrendin?

Detayını bilmiyorum ama çevremde iki arkadaşım var kolluk kuvvetlerinde onlardan duydum yarımşar saat arayla

jeffy
23-03-2020, 18:05
Ben sokağa çıkma yasağının Sağlık Bakanı tarafından açıklanacağını düşünmüyorum açıkçası. Başlamak üzere toplantı bakalım ne çıkacak

Yigit-Y
23-03-2020, 18:13
Sağlık Bakanı Bilim Kurulu tavsiye kararı açıklanayacak sokağa çıkma yasağı olmalı
Saat: 23:00 de Soylu gece 24 itibari ile evlerden sadece 1 kişinin belirli saatlerde sokağa çıkabilir tarzında bir açıklama yapması bekleniyor

Bende böyle duydum :(

2jz
23-03-2020, 18:18
Bizim bakıma muhtaç hastamız var. Annemler kardeşler olarak dönüşümlü bakıyorlar. Bakanların hepsi kronik hasta veya 65 yaş üstü.

Yasak gelirse bizim gibiler ciddi sorun yaşayacak.

Keyfi gezenler yüzünden biz sorun yaşayacağız.

23-03-2020, 18:20
Ben de sanmıyorum sokağa cıkma yasağı olacağını... göreceğiz

jeffy
23-03-2020, 18:27
Sağlık Bakanı Bilim Kurulu tavsiye kararı açıklanayacak sokağa çıkma yasağı olmalı
Saat: 23:00 de Soylu gece 24 itibari ile evlerden sadece 1 kişinin belirli saatlerde sokağa çıkabilir tarzında bir açıklama yapması bekleniyor

Bende böyle duydum :(

bu kontrolü zor bi durum olacaktır..

Tunacan
23-03-2020, 18:31
Ben de kapsamı genişletilecek diye duydum..

jeffy
23-03-2020, 18:36
Dayanışmadan kastı 65 yaş üstüne balkondan su atılması falan herhalde..

Anıl E.
23-03-2020, 18:38
Ne dedi ki şimdi

rebelh
şimdi bana kaybolan yıllarımı verseler..

Kahn23
15 dk boş konuştu. Bilim kurulunda goy goy yapmışlar hrh.

Victiz
23-03-2020, 18:39
İngilizler gibi doğal bağışıklık mı kazansak ne yapsak. başka türlü çözülmeyecek gibi bu iş. sokağa çıkma yasağı gelse bile nereye kadar gelecek. hastalanıp atlatan bidaha yakalanabiliyor sonuçta. bu virüse alışmak gerekecek hayatımızın sonuna kadar

Anıl E.
23-03-2020, 18:41
Bugün sivas'ı görseydiniz,insanların muhtemelen haberi bile yok bu virüsten . Ya da var umurlarında değil bilmiyorum her ikisi de olabilir .

Ana baba günüydü dışarı .

rebelh
23-03-2020, 18:42
sanki bi karar almışlar ama son dakika vazgeçişler de ekrana çıkmak zorunda kalmış gibi..

Evrenoz
23-03-2020, 18:45
30 dakika bunu dinlemek yerine Pubg oynasam daha faydalı olurdu..

Tunacan
23-03-2020, 18:46
Herkes kendi sokağa çıkma yasağını ilan etsin diyor.

Var mı ilan eden :)

jeffy
23-03-2020, 18:46
Şaka gibi oldu gerçekten.. ek kararlar açıklanacak dendi... çok iyi dayanışma içerisindeyiz herşeyi yapıyoruz evde kalın dedi ve bitti...

Günkut
23-03-2020, 18:47
30 dakika bunu dinlemek yerine Pubg oynasam daha faydalı olurdu..

şidmi aynısını söyledim abi steam oynuyorsan buluşalım :D

Vtec_2
23-03-2020, 18:47
Herkes kendi ohal ini ilan edebilirmis.

Vtec_2
23-03-2020, 18:48
Yasayan 85 milyonun, 1 milyonu disinda bu virus cok afedersiniz kimsenin sikinde bile degil. Topraktan geldik toptaga gidecegiz mantigi.

jeffy
23-03-2020, 18:49
Herkes kendi sokağa çıkma yasağını ilan etsin diyor.

Var mı ilan eden :)

Şaka yapıyor olmalılar..

Yok şaka değilse gerçekten çok vahim.. İnsanların zorunluluklarını ertelemezsen , bu konuya DEVLET olarak el atmazsan İnsanlardan bunu nasıl beklersin? Nasıl istersin?

Low-Rider
23-03-2020, 18:50
C.başkanımız ve maliye bakanımıza teşekkür ediyorum

Kapanış.

Vakit kaybı

dorukky
23-03-2020, 18:52
Patronu arayıp saglık bakanımız dedıgı gıbı kendı o halımı ılan ettım dıyecegım

ghibli06
ben bir gerizekalı olarak hiç bir şey anlamadım, anlayanlar çevirisini yapabilir mi?

Evrenoz
şidmi aynısını söyledim abi steam oynuyorsan buluşalım :D

Ahşap gemi maketi yapıyorum,
bitsin bu sonra başlıcam oyunlara

denizhandinc
23-03-2020, 18:54

Whatsapp ses kaydı yoksa inanmam!

Yapılır yapılmaz ama amcamın oglu özel harekat onada caycı söylemis seklinde haberleri emin olmadan yazmayalım.

23-03-2020, 19:03
30 dk'm hibe oldu. Çİnden Özel bir ilaç geliyormuş. Whatsapp gurubundan akrabası yazdı sanırım.

ghibli06
23-03-2020, 19:05
30 dk'm hibe oldu. Çİnden Özel bir ilaç geliyormuş. Whatsapp gurubundan akrabası yazdı sanırım.

4 güne mi ne indiriyormuş, öyle diyorlarmış...
teyid? sayın cumhurbaşkanımız bu işin en önde mücadele edenidir...

kapanış...

free-hifi
23-03-2020, 19:08
Şimdi bunlara oy veren zihniyet bizim gibi kulların hakkına girmiyor mu. Oy veren varsa yazsın.

Anıl E.
23-03-2020, 19:20
Yayınlamış olduğum genelgeyle birlikte , 24.03.2020 tarihinden itibaren 1(bir) hafta ile kendime Ohal ilan ediyorum.

huseyinturk
23-03-2020, 19:23
Anormal olan bırseyı nasıl normal oldu ulkemızde dıyebılırız kı? Yandas ve tarıkatcı olursan 3 mıslı alıyorsun her kontenjanı...
Bakanın samımı yaptıgı ıs nedır?Mesela dun kartal arastırma hastanesıne 270 korona lı hasta geldı,duydun mu? HAyır...
Enerjı verecek ne yaptı?Hastamı kaybettım demesı mı? Kotu yonetmeyecek ne yaptılar,sıralarsan cok sevınırım...
En basından...

Hiç birşey yapılmıyor aynen, yan gelip yatıyorlar. Bizde sevmiyoruz desteklemiyoruz ama şu anda bu tutumun ne faydası var. Ne yapmamız lazım sokaklara çıkıp iktiradara darbebi yapalım, adamın gözler kan çanağı, diğer siyasetçiler gibi egoist değil en azından. 270 hasta testi kendileri yaptırıpmı gelmiş önceden? Korona şüphesiyle gelmiş olabilirler mi? Diyelim öyle gelmediler, teşhis koyuldu bizi fena kandırıyorlar, gerçeğin bilinmesi daha faydalı olacak , kesin olarak elinizde kanıt varsa paylaşın twitterda sosyal medyada, destekleyen çıkar yayılır illa ki

huseyinturk
23-03-2020, 19:29
Hayatım boyunca bu zihniyete oy vermedim, desteklemedim ama şuan bu muhabbetleri yapmak kadar boş iş yok. Ülkedeki en temel kitleye hitap eden kurucu partinin başındakilerin beceriksizlikleride var bu noktada, yıllardır girdiği her seçimi kaybeden adam da sebep iktidarın yolsuzluğuna yanlışına. Hala bunlar, onlar demenin faydası kime, siyaset değil mesele, ortada bir yönetim var öyle böyle işini kolaylaştırmak düşer. Bu gün vaka sayısının 10 kat olduğunu ispatlasak ne olucak, yanlış yaptıklarını herkese ilan edip ikna etsek ne olucak göğemi ericez? Aksinie millet daha çok paniğe düşücek

huseyinturk
23-03-2020, 19:32
Şu an biz evden çıkıp sağa sola dokunmaya çekinirken, çalışmak zorunda olan bir çok insan var, akşam evine gelip bu yazılanları okuyanlarda vardır forumu kullanan kasiyer, toplu taşıma şöförü, özel sektörde yine çıkmak zorunda olan vs. Çok hassasmıyız bu insanlara karşı? Diğer konuda evde canımız nasıl sıkılmazı tartışıyoruz. Onu bunu eleştirmek kolay.

ghibli06
23-03-2020, 19:33
Hayatım boyunca bu zihniyete oy vermedim, desteklemedim ama şuan bu muhabbetleri yapmak kadar boş iş yok. Ülkedeki en temel kitleye hitap eden kurucu partinin başındakilerin beceriksizlikleride var bu noktada, yıllardır girdiği her seçimi kaybeden adam da sebep iktidarın yolsuzluğuna yanlışına. Hala bunlar, onlar demenin faydası kime, siyaset değil mesele, ortada bir yönetim var öyle böyle işini kolaylaştırmak düşer. Bu gün vaka sayısının 10 kat olduğunu ispatlasak ne olucak, yanlış yaptıklarını herkese ilan edip ikna etsek ne olucak göğemi ericez? Aksinie millet daha çok paniğe düşücek

sen de haklısın, Soma'da 500 işçi öldü (resmi sayı 301), Enerji bakanı 3 gün orda yattı vah vah aynı gömleği giydi diye güzelleme yapılacak, müthiş bakan olacak...

oysa o maden ruhsatsız! çalışma iznini veren aynı bakanlık, madenin verildiği kişi yandaş..

biz burada zihniyet diyoruz, sen zavallı bakan diyorsun, ben de zavallı halkım diyorum...

Tunacan
23-03-2020, 19:44
Olm oynatıp durmayın adamı her seferinde.
Her duyduğumda okuduğumda markete gidip ufaklık için yumurta süt vs alıyorum..

Her işte olduğu gibi son yıllarda yaşadığımız hayretler silsilesi devam ediyor ülkemde..

Vts_Power
23-03-2020, 19:44
yahu yazınca siyaset oluor bu ümrecileri mart ayında gönderirken gözleri kan çanağı bakan nerdeydi?? gidip cenaze sayınca hastamı kaybettim diyince çok iyi adam. bu cinayet işlemiş adamın takım elbise giyip ceza indirimi alması ile aynı şey.. yeter yahu

Evrenoz
23-03-2020, 19:49

Senin nezninde herkes için yazıyorum, Şu "gerçek sayıyı öğrensek ne olacak" sorusunu sormaktan, "başın göğe mi erecek" anlayışından kurtulun artık.

Vaka sayısı şu an 200.000 olsaydı millet hükümeti daha sert tedbirler almaya zorlardı.
Bu tarz sert tedbirler hükümetin hem siyasal hem ekonomik anlamda işine gelir miydi?

Vaka sayısı şu an 2 milyon olsaydı, zeytinburnunda halay çeken barzolar aynı halayı çekmeye devam ederler miydi?

free-hifi
23-03-2020, 19:51
Yayınlamış olduğum genelgeyle birlikte , 24.03.2020 tarihinden itibaren 1(bir) hafta ile kendime Ohal ilan ediyorum.

Allah kabul etsin.

Cimmeria
23-03-2020, 19:52
vay be adamin iki gozu kirmizi diye sureci iyi yonetiyor algisi olusuyor...

Kac hastaya kac test yapildi bilgisi yok
olen kisilerin yas araligi bilgisi yok
hastalarin yas dagilimlari bilgisi yok
olen kisilerin kronik rahatsizliklari varmiydi bilgi yok
hangi il-ilcelerde hastalik vardi bilgisi yok
testleri pozitif cikan kisilerin ne kadarlik cevresine test yapildi yayilim ne kadar bilgi yok

vatandas olarak ohalini kendin ilan et gibi fantastik beyanatlar var, kendime ohal ilan ettim, ise gitmiyorum maasimi yatirin diyince ne olacak diye soran yok, ama soran olursa gozleri kipkirmizi bakanin...

23-03-2020, 20:03
İngilizcesi olanlara ; Açıklama dediğin böyle yapılır. Rakam verilir, net verilerle konuşulur. Bizimki yağlama yapraklama, kapanış. İyileşenler varmış hatta daha çokmuş, o zaman neden açıklamıyorsun?

23-03-2020 | 14:30 hr

34 patients deceased, 545 new patients, a total of 4749 positive tested persons
Since yesterday, 545 people have tested positive for the novel coronavirus (COVID-19). This brings the total number of confirmed cases in the Netherlands to 4749. Among them are 1230 people who are or have been admitted to hospital.

Since the last update, 34 patients have died from COVID-19. The number of COVID-19 fatalities in the Netherlands is now 213. The age of the deceased is between 55 and 97 years; the average age at the time of death is 82 years.

Most of the positive tested people live in the province of Noord- Brabant, namely 1558 people. Followed by Zuid- Holland (647) and Noord-Holland (600).

The actual number of infections with COVID-19 is higher than the number of reports in this update. This is because not everyone suspected of a COVID-19 infection is tested. It regards mainly patients who are so sick that they are admitted to hospital and healthcare providers

Tunacan
23-03-2020, 20:05
İngilizcesi olanlara ; Açıklama dediğin böyle yapılır. Rakam verilir, net verilerle konuşulur. Bizimki yağlama yapraklama, kapanış. İyileşenler varmış hatta daha çokmuş, o zaman neden açıklamıyorsun?

23-03-2020 | 14:30 hr

34 patients deceased, 545 new patients, a total of 4749 positive tested persons
Since yesterday, 545 people have tested positive for the novel coronavirus (COVID-19). This brings the total number of confirmed cases in the Netherlands to 4749. Among them are 1230 people who are or have been admitted to hospital.

Since the last update, 34 patients have died from COVID-19. The number of COVID-19 fatalities in the Netherlands is now 213. The age of the deceased is between 55 and 97 years; the average age at the time of death is 82 years.

Most of the positive tested people live in the province of Noord- Brabant, namely 1558 people. Followed by Zuid- Holland (647) and Noord-Holland (600).

The actual number of infections with COVID-19 is higher than the number of reports in this update. This is because not everyone suspected of a COVID-19 infection is tested. It regards mainly patients who are so sick that they are admitted to hospital and healthcare providers

Yahu değil ingilizcesini Türkçesini bile anlayabileceklerini sanmıyorum.
Onların gözünde bunlar sadece detay.

jeffy
23-03-2020, 20:09

bu genelge de Bakan boş konuştu bişey anlamadık diyenlere gelsin. :)

ghibli06
23-03-2020, 20:10
koca ülkede, basın toplantısında adam gibi soru sorabilecek bile muhabir kalmamış, bakın gazeteci demiyorum, muhabir yaa...

ghibli06
23-03-2020, 20:12
gerçi tedbirler devam ediyor, %10 peşinatla ev sahibi olma maddesinden sonra, her türlü imara yasak bölgenin de imara açılacağının maddesi geçti... sanırım hepimizi Roma mezarlarında üst üste koyup................. sonra da üzerimize AVM yapacaklar...

rebelh
23-03-2020, 20:18
Senin nezninde herkes için yazıyorum, Şu "gerçek sayıyı öğrensek ne olacak" sorusunu sormaktan, "başın göğe mi erecek" anlayışından kurtulun artık.

Vaka sayısı şu an 200.000 olsaydı millet hükümeti daha sert tedbirler almaya zorlardı.
Bu tarz sert tedbirler hükümetin hem siyasal hem ekonomik anlamda işine gelir miydi?

Vaka sayısı şu an 2 milyon olsaydı, zeytinburnunda halay çeken barzolar aynı halayı çekmeye devam ederler miydi?

buna bir ek de ben yapmak istiyorum
vaka sayısı daha çabuk ve net belirlenseydi yarın öbürgün yoğun bakımlarının yetmemesi gibi bir sorun ihtimalimizi daha aza indirirdik
evet ölüm olanı %4 civarı ama hastanelik olacak kadar ağır geçirenlere solunum cihazı şart
bizim bakan ise nisan sonuna 2000 cihaz için sözleşme yapmış
karantina halinse rüseç yavaş ilerleyebileceği için kurtulabilecek hastalar bu başıboşlukta "ekonomi sürsün" programında kurtulamayabilirler burada mevzu insan hayatı

Talih.b16
23-03-2020, 20:29
Bizim asıl sorunumuz, insana değer verilmemesi.
Asker şehit olur, ne gerekirse yapicaz,
Maden göçer aileye yardım edecek,
Şimdide sağlıkçılar.
Sanki bu insanlar daha önce yoktu.
Darbeyide Vatandaş engelledi, kriz oldu vatandaş para bozdu dolar bozdu.
Şimdide vatandaş kendi olağan üstü halini kendi ilan edecek.
Çalışmak zorunda olup mecbur işe gidenler ölünce bakalım bunun vebalini nasıl ödeyecekler.

ghibli06
23-03-2020, 20:45
Bizim asıl sorunumuz, insana değer verilmemesi.
Asker şehit olur, ne gerekirse yapicaz,
Maden göçer aileye yardım edecek,
Şimdide sağlıkçılar.
Sanki bu insanlar daha önce yoktu.
Darbeyide Vatandaş engelledi, kriz oldu vatandaş para bozdu dolar bozdu.
Şimdide vatandaş kendi olağan üstü halini kendi ilan edecek.
Çalışmak zorunda olup mecbur işe gidenler ölünce bakalım bunun vebalini nasıl ödeyecekler.

normalde TTB ye doktorlara verdiğimiz önem :

Erdoğan'dan TTB acıklaması: 'Turk' ifadesinin kaldırılması lazım - Sputnik Turkiye (https://tr.sputniknews.com/turkiye/201802061032127666-erdogan-ttb-turk/)

Dragger
23-03-2020, 20:50
Maalesef içi bomboş, saçmasapan açıklamalar...

Ortada bir başarı vs yok, doğrudüzgün yapılan test de yok. 10 günde adamların 1 günde yaptığı testi yapmışız dünyaya örnek olduk diyorlar.

Akıl tutulması gerçekten...

207_TR
23-03-2020, 20:55
Ben patrona diyeceğim ki , eyy patron be kendi ohal imi ilan ettim.

Oda diyecek ki Ohalde :)

Allah var patronumuz mümkün mertebe tüm önlemleri almaya çalışıyor ama işin şakası bir yana Doğuş evden çalışıyor biz bayiler plazalarda devam...

jeffy
23-03-2020, 21:06
Fatih Terim in Corona virüs testi pozitif çıkmış...

ChtArdARSL
23-03-2020, 21:11
Bu insanlari yatacak yerleri gercekten yok,takimlarin onlarin ailelerinin para pul hirs yuzunden insanlar ne durumlarda. Allah ishal etsin hepsini

ghibli06
23-03-2020, 21:18
A.Albayrak'tan sonra F.Terim de corona... ligler durdurulsun dedi diye topa tutanlar nerede acaba şimdi???

free-hifi
23-03-2020, 21:19
Bu insanlari yatacak yerleri gercekten yok,takimlarin onlarin ailelerinin para pul hirs yuzunden insanlar ne durumlarda. Allah ishal etsin hepsini

Oğlu gelini fetöden alınmış ihaleci herifin hala o görevde olup ülkenin kaderi ile oynaması şaka gibi

Oguzhandeniz
23-03-2020, 21:34
Ümit davala ve hasan şaş da corona pozitif ...

free-hifi
23-03-2020, 21:37

Bir futbolcu daha

Kahn23
23-03-2020, 21:43

Galatasaray'da Hasan Şaş ve Umit Davala'nın test sonucları belli oldu - Son Dakika Spor Haberleri (https://www.hurriyet.com.tr/sporarena/hasan-sas-ve-umit-davalanin-test-sonuclari-belli-oldu-41476122)

Haberde negatif diyor.

Yigit-Y
23-03-2020, 21:46
Yasak yapmayacaklar gibi duruyor açıklamalara bakılırsa

coolvtec
23-03-2020, 21:49
Bulunduğum yer için söylüyorum;
Hastanede açık olan tek yer acil, kadın doğum ve acile gelen ameliyatlık durumlar için kullanılmak üzere ameliyathaneler. Bunun dışında hiç bir yatış yapılmıyormuş, acil olmayan tüm ameliyatlar ertelenmiş. Polikliniklerde de hasta bakımı yapılmıyormuş.
Bence bu güzel haber. Hem sağlık çalışanlarımızın yükünü hafifletir hem de yatan corona hastalarına ilgi/hizmet daha fazla olur.

huseyinturk
23-03-2020, 21:53
Bulunduğum yer için söylüyorum;
Hastanede açık olan tek yer acil, kadın doğum ve acile gelen ameliyatlık durumlar için kullanılmak üzere ameliyathaneler. Bunun dışında hiç bir yatış yapılmıyormuş, acil olmayan tüm ameliyatlar ertelenmiş. Polikliniklerde de hasta bakımı yapılmıyormuş.
Bence bu güzel haber. Hem sağlık çalışanlarımızın yükünü hafifletir hem de yatan corona hastalarına ilgi/hizmet daha fazla olur.

Özel 2 farklı büyük hastanede çalışan yakınım var, geçen hafta izin verdiler zor günler bekliyor diye. İki hastanede de belli katları hazırlamışlar bekliyorlar, aciliyeti olmayan tüm durumlar iptal dediğin gibi

TarikS
23-03-2020, 21:57
Özel 2 farklı büyük hastanede çalışan yakınım var, geçen hafta izin verdiler zor günler bekliyor diye. İki hastanede de belli katları hazırlamışlar bekliyorlar, aciliyeti olmayan tüm durumlar iptal dediğin gibi

Tüm ülke aynı durumda :)

Sakarya EAH'de doktor ablam da eşi de, bir gün gidip bir gün gitmiyorlar. Teyakkuzda olacakları günler öncesi son dinlenme gibi görüyorlarmış. Ortalık çok kötü olacak dedi enişte ama hayırlısı bakalım.

oğuz
23-03-2020, 22:14
askeriye de durum nasıl acaba,yeni asker girişi içeri yeni risk girişi diye düşünüyorum,tabi çarşı izninde dışardan içeri virüsü getirme olayı olmadığını varsayarsak ki o da zor. çıkar bedelliyi 20-30 gün yapma şartı olmadan fiyatı da biraz düşür hem şu zamanda sıcak para gelsin hem riski azalt...

ErayCerit
23-03-2020, 22:22
askeriye de durum nasıl acaba,yeni asker girişi içeri yeni risk girişi diye düşünüyorum,tabi çarşı izninde dışardan içeri virüsü getirme olayı olmadığını varsayarsak ki o da zor. çıkar bedelliyi 20-30 gün yapma şartı olmadan fiyatı da biraz düşür hem şu zamanda sıcak para gelsin hem riski azalt...
Bedelliyle alımların celp tarihleri ertelendi şimdilik,ileri tarihlere alındı teslim zamanları. Muhtemelen çarşı vs. durumlarına da bir kısıtlama gelmiştir diye düşünüyorum. Bir tane askere bulaşması çok ani yayılmasına sebep olacaktır

ruudvan
23-03-2020, 22:34

14 gün karantinayla başlıcaklar.

_opeth
23-03-2020, 22:38
koca ülkede, basın toplantısında adam gibi soru sorabilecek bile muhabir kalmamış, bakın gazeteci demiyorum, muhabir yaa...

Hayatımda ilk kez Toyota Corolla Hb lansmanına gittim orada bile 2. el piyasası hakim olmuştu. Neden alıp daha pahalıya satıyorlar diye Toyota CEO'suna sordular. Sanki adam ***** sienin CEO'su da konuyla alakası var. O yüzden artık şaşırmıyorum.

Oznsrl
23-03-2020, 22:39
Askere birşey olmaz ne virüsler var orda zaten coronoda neymiş :)

Yigit-Y
23-03-2020, 22:40
SON 24 SAATTE 3.672 test sonuçlandı. 293 yeni tanı kondu. Çabalarımıza rağmen, hastalığa yenik düşen 7 insanımız daha oldu. GENÇLERE UYARIMIZ VAR: Salgının dışında değilsiniz. Hayatınızı yavaşlatın. Risk ortamına girmeyin. Riski evinize taşımayın. Evde kalın. Hayat eve sığar.

ChtArdARSL
23-03-2020, 22:46
Dun attigin tweeten ve bugunki sacma sapan aciklamalardan sonra hicbirine zerre inancim kalmadi

free-hifi
23-03-2020, 22:52
SON 24 SAATTE 3.672 test sonuçlandı. 293 yeni tanı kondu. Çabalarımıza rağmen, hastalığa yenik düşen 7 insanımız daha oldu. GENÇLERE UYARIMIZ VAR: Salgının dışında değilsiniz. Hayatınızı yavaşlatın. Risk ortamına girmeyin. Riski evinize taşımayın. Evde kalın. Hayat eve sığar.

Başkanına sormuş mu

Matchless
23-03-2020, 23:00
Şuan cezaevinde askerim. Bütün sevkler (şehir dışı-hastane-adliye vs) iptal durumda. Ayrıca rütbeli hariç askerlere çarşılar, izinler ve görüşler 2. Bir emire kadar yasak. Aynı zamanda cezaevine de görüşler yasak ilaçlama vs yapılıyor. Sonumuz hayır olsun.

Günkut
23-03-2020, 23:02
Konu dışı

Başka ülkelerde yaşayan arkadaşlar var forumda ,

Sizlerde umutsuzmusunuz, geleceğinizden endişe duyuyormusunuz , sabah kalkınca amk ülkesi diyormusunuz , çocuk yapmaktan tedirgin oluyormusunuz (ona iyi bir gelcek hazırlayamamktan,ne şekilde yetişeceğini bilememe korkusundan) ?

Bunları çok merak ediyorum , yani ben yaklaşık 5 yıldır nefret ettim ülkeden alayı sahte müslüman amk her *** göstermelik ,yapmacık.

Gerçekten Allah için yapan zaten söylemiyor , göstermiyor .

Yıldım amk ..

ruudvan
23-03-2020, 23:10
işin kötüsü bu gündem iyice içine çekiyor insanı. cumadan beri evdeyim.haftasonundan beri sabahları ince bir sızı var bogazlarımda.
sanırım psikolojik olarak kendimi hastalığa çekiyorum.
sonumuz hayrolsun. gidip 2 portakal çakıyım.

Ahmet Saraçoğlu
23-03-2020, 23:22
bi süreliğine celpler ertelenmeliydi , yada her gelen askeri askerlik süresinden düşecek biçimde 14 günlüğüne karantinaya alıp , testini vs yapıp öyle almaları lazımdı içeri.Aralıkta bedelli yaptım , bırakın eğitimi soğuk dışında (açık kapalı her alanda ciddi soğuk) zerre sıkıntımız olmadı , ona ramen gece koğuşlarda soğuktan cam açmayıp birbirimizin nefesiyle ısınıyorduk.Döndükten sonra net 15 20 gün kendime gelemedim hastalıktan.Sağlam dönen bir insan evladı yoktu.Orada hastalığın yayılmaması için hiçbi sebep yok.Allah yardımcıları olsun

BurakSah
23-03-2020, 23:47
Sağlık bakanımızın son açıklamasını okuyan oldu mu ?. Sadece bir başlık görebildim ilacın bulunduğuna dair. Yayının videosunu bulursam izleyeceğim merak ettim açıkçası

dasemert
23-03-2020, 23:59
vay be adamin iki gozu kirmizi diye sureci iyi yonetiyor algisi olusuyor...

Kac hastaya kac test yapildi bilgisi yok
olen kisilerin yas araligi bilgisi yok
hastalarin yas dagilimlari bilgisi yok
olen kisilerin kronik rahatsizliklari varmiydi bilgi yok
hangi il-ilcelerde hastalik vardi bilgisi yok
testleri pozitif cikan kisilerin ne kadarlik cevresine test yapildi yayilim ne kadar bilgi yok

vatandas olarak ohalini kendin ilan et gibi fantastik beyanatlar var, kendime ohal ilan ettim, ise gitmiyorum maasimi yatirin diyince ne olacak diye soran yok, ama soran olursa gozleri kipkirmizi bakanin...

Yatalak, evden disari adimini atmayan yasli bir teyzede sonuc pozitif cikti. Ona bakan cocukları, torunlari haricinde eve gelen giden yok. Test yapilmadi hicbirisine herkese yapilmiyor dediler gonderdiler maalesef..

turbo&quattro
24-03-2020, 01:24
Konu dışı

Başka ülkelerde yaşayan arkadaşlar var forumda ,

Sizlerde umutsuzmusunuz, geleceğinizden endişe duyuyormusunuz , sabah kalkınca amk ülkesi diyormusunuz , çocuk yapmaktan tedirgin oluyormusunuz (ona iyi bir gelcek hazırlayamamktan,ne şekilde yetişeceğini bilememe korkusundan) ?

Bunları çok merak ediyorum , yani ben yaklaşık 5 yıldır nefret ettim ülkeden alayı sahte müslüman amk her *** göstermelik ,yapmacık.

Gerçekten Allah için yapan zaten söylemiyor , göstermiyor .

Yıldım amk ..

Bekarim, borcum harcim yok, Allaha sukur kazancim yerinde. Su anki duruma gecici olarak bakiyorum, muhtemelen calistigim yer kapacanack bir sureligine ama sigortam vs devam edecek. Devletten cok olmasada $2400 gibi bir cek alacagim, issizlik maasina basvuracagiz o da haftalik $275 mi ne. Bekar , borcsuz birisi icin hayat idame ettirilir ama coluklu cocuklu biri icin zor ( bu arada her cocuk icin iki defa $500 lik odeme yapilacak ). Sabah kalktigimda halime binlerce kez sukrediyorum arkamda devlet var diye.

Emre-Dylan
24-03-2020, 01:45
Bekarim, borcum harcim yok, Allaha sukur kazancim yerinde. Su anki duruma gecici olarak bakiyorum, muhtemelen calistigim yer kapacanack bir sureligine ama sigortam vs devam edecek. Devletten cok olmasada $2400 gibi bir cek alacagim, issizlik maasina basvuracagiz o da haftalik $275 mi ne. Bekar , borcsuz birisi icin hayat idame ettirilir ama coluklu cocuklu biri icin zor ( bu arada her cocuk icin iki defa $500 lik odeme yapilacak ). Sabah kalktigimda halime binlerce kez sukrediyorum arkamda devlet var diye.

Trumpı beğenmeyiz ama adam gerçekten halkına sahip çıkıyor. Bizim ki tasarruf olmaz cart curt doyuramadık aq

GokhanRS
24-03-2020, 07:11
Fatih Terim de corona pozitif çıkmış. Kızıda "hepinizin allah belasını versin" şeklinde twit attı, kimleri kast ettiği gayet açık. Adam tff ye maçları oynattığı için isyan etmişti.

İmam cemaat ilişkisi işte. Ülkenin tek bir kurumu değilki sorumsuz davranan.

ghibli06
24-03-2020, 07:40
Fatih Terim de corona pozitif çıkmış. Kızıda "hepinizin allah belasını versin" şeklinde twit attı, kimleri kast ettiği gayet açık. Adam tff ye maçları oynattığı için isyan etmişti.

İmam cemaat ilişkisi işte. Ülkenin tek bir kurumu değilki sorumsuz davranan.

şu ortamda herkes ***** kişiye övgüler düzerken 'bu lig devam edemez!' dediği için topa tuttular adamı, şimdi de kulüpler ve TFF utanmadan geçmiş olsun mesajı yayınlıyor...

arda35
24-03-2020, 08:19
Yahu bizzat Galatasaray başkanı çıkıp ''Panik yapmayın. Maç seyircili oynanacak, biz önlemimizi aldık.'' demedi mi. Daha birkaç gün öncesinde birçok Avrupa ülkesinde Avrupa kupası maçları oynanmadı mı. 11 mart'ta Şampiyonlar ligi, 12 mart'ta Avrupa ligi maçları oynanmış pekala.

Hata varsa Tff ile birlikte (Gs dahil) tüm kulüplerin payı vardır bunda. Fikstür ve puan hesabı yapmak yerine kulüpler birliğini acilen toplayıp ''Bu ortamda maçlara çıkmak istemiyoruz'' demeleri gerekiyordu. Maçlar oynandıktan sonra yapabildiler ne yazık ki.

rebelh
24-03-2020, 08:27
Yahu bizzat Galatasaray başkanı çıkıp ''Panik yapmayın. Maç seyircili oynanacak, biz önlemimizi aldık.'' demedi mi. Daha birkaç gün öncesinde birçok Avrupa ülkesinde Avrupa kupası maçları oynanmadı mı. 11 mart'ta Şampiyonlar ligi, 12 mart'ta Avrupa ligi maçları oynanmış pekala.

Hata varsa Tff ile birlikte (Gs dahil) tüm kulüplerin payı vardır bunda. Fikstür ve puan hesabı yapmak yerine kulüpler birliğini acilen toplayıp ''Bu ortamda maçlara çıkmak istemiyoruz'' demeleri gerekiyordu. Maçlar oynandıktan sonra yapabildiler ne yazık ki.

2 gün önce stadı belediyeye temizletip 55bin kişiyi dolduracaktık
terimin kızı haklı allah önce bunların belasını versin ;https://twitter.com/Fatihsuzer_/status/1242181144680050689

halili
24-03-2020, 08:28
Ziraattan 500 tl çektim

Kağıtlar bir gıcır bi gıcır anlatamam moruk:)

:) Dün babamın maaşı çektim.promosyonda vermişler.3000 tl verdi.arabada 3 kere saydım eksik lan bu para ben yanlış sayıyorum diye :)

ghibli06
24-03-2020, 08:32

yahu devlet toplantı yapıp 'herşey yolunda, maç da seyircili oynanacak!' demedi mi? Belediye de geldi stadı temizledi GS açıklama yaptı 'hazırız!' diye, 3 gün sonra ise durum ağırlaşmaya başladı biranda 'maçlar seyircisiz oynansın!' dendi... o saatten sonra tavır netti 'madem maçlar seyircisiz oynanacak kadar ağır o zaman ligi erteleyin!'... bu durumun nesi abes? herkes takılmış GS 3 gün önce seyrcisiz oynanması taraftarıydı, yok duruş yok kıvırma, ben daha o gün yazdım, bugün dansöz diyenler yarın aman dileyecek duruma düşmesin diye, haklı çıktım... Terim hastalandı Nur Çebi diyor ki ' bu sezon yok sayılsın!'... e hani Asena?

MatraX_07
24-03-2020, 08:40
benim artık kımseye ne guvenım kaldı ne de ıyı seyler olacagına karsı düşüncelerim

Yakın arkadaslarımın çoğu Doktor hergün iletişim halindeyiz.Adamlar bangır bangır isyan ediyorlar Toplumda en çok bulaşan/bulaştıran biziz ama bize bi önlem,,test yok diyorlar..bizde ne yapacağımızı bilemiyoruz diyorlar..Bu kadar basit olmamalı bu kadar değersiz olmamalı
sonra çıkıp alkıslıyoruz en komiği de bu...

GokhanRS
24-03-2020, 09:02

dün kadar eski postlarda görebilirsin ben bile corona abartılıyor bırakın yayılsın, ölen ölsün kalan kalsın dedim. benim lafımla hareket edecek kaç tana kurum var? hiç yok. yani ben böyle boş konuşabilirim. gs başkanı yada tff boş konuşur, ancak burada sorumluluk bence işi bilenlerin, sağlık bakanlığı ve devletimizin. çünkü onlar bizim gibi vurdum duymaz umursamaz olamaz. yoksa bu iş halka veya bana bırakılsa bırakın herkes ölsün kafasını yaşarız. ben boris johnson kafasındayım mesela.

rebelh
24-03-2020, 09:04
dün kadar eski postlarda görebilirsin ben bile corona abartılıyor bırakın yayılsın, ölen ölsün kalan kalsın dedim. benim lafımla hareket edecek kaç tana kurum var? hiç yok. yani ben böyle boş konuşabilirim. gs başkanı yada tff boş konuşur, ancak burada sorumluluk bence işi bilenlerin, sağlık bakanlığı ve devletimizin. çünkü onlar bizim gibi vurdum duymaz umursamaz olamaz. yoksa bu iş halka veya bana bırakılsa bırakın herkes ölsün kafasını yaşarız. ben boris johnson kafasındayım mesela.

bende bu ülkedeki her şeyin kararının bizzat tek kişi tarafından verildiğine inanıyorum
maşalar suçsuzlar gibi geliyor ama bedelini ödemeliler istifa etmeliler..
gerçi istifa edip etmeme kararını da o tek kişi veriyorsa bundan önce de olduğu gibi kimse istifa falan etmeyecektir

ha_SaaaN
24-03-2020, 09:13
Cuma günü dayımın soğuk algınlığı vardı korona şüphesinden korktuk ve izmir'de medical hastanesine gitti cumartesi akşamı, Orada denilen aynen şu. İzmir de iki hastanede şu anda korona testi yapılıyor bizim burada yapacağımız bir şey yok tepecik hastahanesine git. Akşam basıyor oraya gidiyor test olmak için ve oradan da söyleneni aynen iletiyorum size. Şu anda elimizde test yapacak alet yok. Zaten sende de tam belirtileri yok. Ateş 39 derece kuru öksürük ve halsizlik durumu mevcut yaşı 50. Doktorlar sen eve git kendini karantinaya al çok çok acil olmadıkta biz hastaneye yatırmıyoruz onun için seni kabul edemeyiz denildi ve evine gönderildi. Pazartesi tekrar saat 14,30 a medical parktan randevu alındı ve o hastanede zature teşhisi konuldu ilaçlar yazıldı ve evinde şu an ama test yapılmadı gerek yok denilerek gönderildi. Ben artık bu yapılan testlerin ve açıklanan rakamların kesinlikle doğru olduğuna inanmıyorum. Tüm dünya kendisini bu kadar kapatmışken bizim ülkemizde yapılanların alınan tedbirlerin ne kadar yetersiz olduğunu ne yazık ki yaşayarak görmüş oluyorum. Gerçekten çok yazık.

Ome_RS
24-03-2020, 09:21
Şu dün gelen 15dk tanı kitleri hangi hastanelere dağıtıldı veya dağıtılacak? Bu test belirsizliğinin ortadan kalkması gerekli.

Aktaş61
24-03-2020, 09:28
Şu dün gelen 15dk tanı kitleri hangi hastanelere dağıtıldı veya dağıtılacak? Bu test belirsizliğinin ortadan kalkması gerekli.

ntv ya da cnn di sanırım bunların birinde duydum bakırköy sadi konuk eğitim araştırma hastanesine getirilmiş dediler

ayrıca linktedeki haberde de aynı şekilde söyleniyor;

https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-cinden-alinan-ilk-parti-hizli-tani-kitleri-turkiyeye-getirildi-5696030/

_opeth
24-03-2020, 09:29
https://i.hizliresim.com/mAjT49.png (https://hizliresim.com/mAjT49)

Doğruysa sıkıntı büyük

rebelh
24-03-2020, 09:39
Cuma günü dayımın soğuk algınlığı vardı korona şüphesinden korktuk ve izmir'de medical hastanesine gitti cumartesi akşamı, Orada denilen aynen şu. İzmir de iki hastanede şu anda korona testi yapılıyor bizim burada yapacağımız bir şey yok tepecik hastahanesine git. Akşam basıyor oraya gidiyor test olmak için ve oradan da söyleneni aynen iletiyorum size. Şu anda elimizde test yapacak alet yok. Zaten sende de tam belirtileri yok. Ateş 39 derece kuru öksürük ve halsizlik durumu mevcut yaşı 50. Doktorlar sen eve git kendini karantinaya al çok çok acil olmadıkta biz hastaneye yatırmıyoruz onun için seni kabul edemeyiz denildi ve evine gönderildi. Pazartesi tekrar saat 14,30 a medical parktan randevu alındı ve o hastanede zature teşhisi konuldu ilaçlar yazıldı ve evinde şu an ama test yapılmadı gerek yok denilerek gönderildi. Ben artık bu yapılan testlerin ve açıklanan rakamların kesinlikle doğru olduğuna inanmıyorum. Tüm dünya kendisini bu kadar kapatmışken bizim ülkemizde yapılanların alınan tedbirlerin ne kadar yetersiz olduğunu ne yazık ki yaşayarak görmüş oluyorum. Gerçekten çok yazık.

senin hasta yakının test yaptıramıyorken hiç bir belirtisi olmayan sergen yalçın nasıl test yaptırabiliyor?
https://twitter.com/ImdeBruyne/status/1242331350151159809
wallaha evde fatih yaşlı gibi dolaşmaya başladım "her şey sınıfsal"
(bir çok kişi koyu Beşiktaşlı olduğumu biliyordur bu durum fb basket takımında belirti göstermeyenler için de aynı ya da diğer belirti göstermeyip gücü olan ve testi kendisine kullananlar için de aynı bu bencillik)

dorukky
24-03-2020, 09:47
Testleri 3 gruba yapıyorular.

1-Zengin iş insanları
2-Zengin Sporcular
3-Ağır belirtileri olan vatandaş

onurc
24-03-2020, 09:49
firma adı vermeyeyim
bır abım var ısyerlerımız de cok yakın , ozel bır saglık merkezınde calısıyor
varlıklıda bır fırma..
Firma, korona testı getirtecekmiş ve testin fiyatını maliyetinin 50 katı olarak belirlemişler..Yanlış okumadınız evet 50(elli) katı. Maliyetini az cok tahmin edin zaten.

Ome_RS
24-03-2020, 10:50
ntv ya da cnn di sanırım bunların birinde duydum bakırköy sadi konuk eğitim araştırma hastanesine getirilmiş dediler

Son dakika… Cin’den alınan ilk parti hızlı tanı kitleri Turkiye’ye getirildi - Guncel haberler (https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-cinden-alinan-ilk-parti-hizli-tani-kitleri-turkiyeye-getirildi-5696030/)

o haberi ben de gordum. Ancak sadece o hastane de kullanılmayacak olmasi lazım. Butun Ulke ye dagıtmak lazım. Bu virus sadece İstanbul'da yok.

Day Walker
24-03-2020, 10:54
firma adı vermeyeyim
bır abım var ısyerlerımız de cok yakın , ozel bır saglık merkezınde calısıyor
varlıklıda bır fırma..
Firma, korona testı getirtecekmiş ve testin fiyatını maliyetinin 50 katı olarak belirlemişler..Yanlış okumadınız evet 50(elli) katı. Maliyetini az cok tahmin edin zaten.

peki sağlık bakanlığının bundan haberi varmı?

heleki maskeyi dışarı veremezsin vermeye kalkarsan el koyarım diyen iç işleirnin

abi çok yakın değilse firma ismini bi versene bişey deniycem bakalım devletimizin organları bu gibi durumlarda sağlıklı işliyormu test etmiş oluruz.

onurc
24-03-2020, 10:57
peki sağlık bakanlığının bundan haberi varmı?

heleki maskeyi dışarı veremezsin vermeye kalkarsan el koyarım diyen iç işleirnin

abi çok yakın değilse firma ismini bi versene bişey deniycem bakalım devletimizin organları bu gibi durumlarda sağlıklı işliyormu test etmiş oluruz.

valla yalan söylemiyim bu abim öz abim gibi diyeyim size, zaten gerekeni bizzat kendisi yapacak merak etmeyin (((:

emresener
24-03-2020, 11:20

Son dakika… Cin’den alınan ilk parti hızlı tanı kitleri Turkiye’ye getirildi - Guncel haberler (https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-cinden-alinan-ilk-parti-hizli-tani-kitleri-turkiyeye-getirildi-5696030/)

Sadi konuğun ilk günler sadece 1. Katı corona için ayrılmıştı şimdi yarısına yakını bu konuya ayrılmış.
Kardeşim sebebiyle bir kaç gündür hastanedeydik. Orda hekimlerden öğrendik. Özel hastaneye gelen hasta eğer durumu kritikse sadi konuğa sevk ediliyormuş.

BAT9
24-03-2020, 11:36
bi süreliğine celpler ertelenmeliydi , yada her gelen askeri askerlik süresinden düşecek biçimde 14 günlüğüne karantinaya alıp , testini vs yapıp öyle almaları lazımdı içeri.Aralıkta bedelli yaptım , bırakın eğitimi soğuk dışında (açık kapalı her alanda ciddi soğuk) zerre sıkıntımız olmadı , ona ramen gece koğuşlarda soğuktan cam açmayıp birbirimizin nefesiyle ısınıyorduk.Döndükten sonra net 15 20 gün kendime gelemedim hastalıktan.Sağlam dönen bir insan evladı yoktu.Orada hastalığın yayılmaması için hiçbi sebep yok.Allah yardımcıları olsun

Bu yıl Ekim ayında bedelli askerliğim vardı. Geçen hafta Çarşamba ertelendiğiyle ilgili mesaj geldi, şu an net bir tarih yok olayların akışına göre belirlenecek sanırım.

alperkirman
24-03-2020, 11:46
maliye bakanı taşşak geçiyo bizle yemin ederim
mücbir sebeple beyanname verme süreleri uzatıldı ticari zirai ve smk lar ile gelir vergisi mükelleflerinin kdv ve muhtasar beyannameleri 27temmuza uzatıldı
smmm olarak mücbir sebep sahibiyiz ama sonradan açıklanan yararlanabilecek sektörleri ( kurumlar olarak ) açıkladı ve ben çalışmak zorundayım
lan mücbir sebebim var ama çalışıcam bu nasıl iş lan :D

Anıl E.
24-03-2020, 12:11
maliye bakanı taşşak geçiyo bizle yemin ederim
mücbir sebeple beyanname verme süreleri uzatıldı ticari zirai ve smk lar ile gelir vergisi mükelleflerinin kdv ve muhtasar beyannameleri 27temmuza uzatıldı
smmm olarak mücbir sebep sahibiyiz ama sonradan açıklanan yararlanabilecek sektörleri ( kurumlar olarak ) açıkladı ve ben çalışmak zorundayım
lan mücbir sebebim var ama çalışıcam bu nasıl iş lan :D

Bu süreç Allah'a emanet ilerleyecek,herhangi bir cezai yaptırımı olacağını da zannetmiyorum :) kafanıza göre takılın bence

yusufcan_k
24-03-2020, 12:24
size bir komedi anlatayım da azıcık küfredin.. babam onkoloji hastası hacettepede tedavi görüyoruz 1 seneye yakın süredir.. şimdi yarın ve ertesi gün bizim hastaneye gitmemiz gerekiyor babam 68 yaşında ve ciddi ameliyat vs geçirdi yürümekte zorlanıyor.. şimdi gelmişler sokağa çıkartamazsınız orayı arayın burayı arayın diye bizi 2 gündür uğraştırıyorlar inanın telefonda 24 tane farklı numara var.. her denileni yaptık ama hala bir sonuç yok en son dediler ki vefa servisini arayacaksınız aradık karakola yönlendirdi karakolda tekrar vefaya yönlendirdi :D ve şimdi napacağımızı bilmiyoruz en son babamı alıp taksiye atlayıp gidicez ve çeviren olursada artık savaş mı çıkar kavga mı bilmiyorum ama ailede annem ve ben tam 2 gündür ulaşmaya çalışıyoruz en son jandarma bile bağlandı telefona aktarma yapıla yapıla.. işin komik tarafı da konuştuğumuz birisi hastanın kendisi gidip kaymakamlığa başvursun kendisi alabilir izin kağıdı dendi :D canım güzel ülkem

darkred
24-03-2020, 12:48
Benim bildiğim ikametinizin bağlı bulunduğu ilçe emniyet müdürlüğüne müracaat ediyorsunuz. Onlar gerekli belgeyi düzenliyor ve evinize getiriyormuş.

Tabi pratikte doğru çalışırmı sistem bilemiyorum ancak doğru adres ikametin olduğu ilçe emniyet müdürlüğü.

Çok geçmiş olsun. Acil şifalar dilerim.

jeffy
24-03-2020, 13:23
size bir komedi anlatayım da azıcık küfredin.. babam onkoloji hastası hacettepede tedavi görüyoruz 1 seneye yakın süredir.. şimdi yarın ve ertesi gün bizim hastaneye gitmemiz gerekiyor babam 68 yaşında ve ciddi ameliyat vs geçirdi yürümekte zorlanıyor.. şimdi gelmişler sokağa çıkartamazsınız orayı arayın burayı arayın diye bizi 2 gündür uğraştırıyorlar inanın telefonda 24 tane farklı numara var.. her denileni yaptık ama hala bir sonuç yok en son dediler ki vefa servisini arayacaksınız aradık karakola yönlendirdi karakolda tekrar vefaya yönlendirdi :D ve şimdi napacağımızı bilmiyoruz en son babamı alıp taksiye atlayıp gidicez ve çeviren olursada artık savaş mı çıkar kavga mı bilmiyorum ama ailede annem ve ben tam 2 gündür ulaşmaya çalışıyoruz en son jandarma bile bağlandı telefona aktarma yapıla yapıla.. işin komik tarafı da konuştuğumuz birisi hastanın kendisi gidip kaymakamlığa başvursun kendisi alabilir izin kağıdı dendi :D canım güzel ülkem

Kardeşim benim lugatta gün ışığı görmemiş küfür kalmadı artık.. Allah yardımcınız olsun.

TolgaEsentepe
24-03-2020, 13:38
sabır ve dua ile. Rahat olun.

yusufcan_k
24-03-2020, 13:49
Benim bildiğim ikametinizin bağlı bulunduğu ilçe emniyet müdürlüğüne müracaat ediyorsunuz. Onlar gerekli belgeyi düzenliyor ve evinize getiriyormuş.

Tabi pratikte doğru çalışırmı sistem bilemiyorum ancak doğru adres ikametin olduğu ilçe emniyet müdürlüğü.

Çok geçmiş olsun. Acil şifalar dilerim.

abi inan ben hayatımda devletin kurumlarını bu kadar aramamışımdır.. gerçekten ve herkesin topla oynar gibi bi oraya bi buraya aktarmaları o kadar sıktı ki artık kendi başımızın çaresine bakacağız.

Anıl E.
24-03-2020, 13:59
Yeni virüs çıktı Çin'de ''Hanta virüs''

Anıl E.
24-03-2020, 14:00
Çin’de “Hanta Virüs” isminde yeni bir bulaşıcı virüs çıktı!
Çin’in Yunnan eyaletinde bir kişinin otobüs seyahati sırasında hanta virüs yüzünden öldüğü öğrenildi. Otobüsteki 38 kişi karantinaya alındı. Virüs, fare ve sincap gibi kemirgenleri yemekten insana geçiyor.

opamp
24-03-2020, 14:01
Virüs yeni değilmiş. vaka yeniymiş.

dorukky
24-03-2020, 14:03
mıllı egıtım bakanı okul tatılı uzarmı dıye cb ye soruyo :D saka gıbı

Anıl E.
24-03-2020, 14:17
Sosyal medyalarda,sokak ortasında düşüp vefat eden yaşlı insanların videoları dolanıyor. Umarım gerçek değildir mi diyim ne diyim bilmiyorum

çin'in ilk zamanları sanki.

MCN21
24-03-2020, 14:28
Çin'den gelen videolarda bildiğim kadarıyla sahteydi. Kaynak: Çinliler.

SK10
24-03-2020, 14:36
gıda sektörü 9-9 çalışma saatine geçiyor bugünden itibaren

cabrioleter
24-03-2020, 14:38
Şuan cezaevinde askerim. Bütün sevkler (şehir dışı-hastane-adliye vs) iptal durumda. Ayrıca rütbeli hariç askerlere çarşılar, izinler ve görüşler 2. Bir emire kadar yasak. Aynı zamanda cezaevine de görüşler yasak ilaçlama vs yapılıyor. Sonumuz hayır olsun.

evet hemen her şey durduruldu cezaevinde ama ziyaretler geç yasaklandı, açık görüş haftası giren gireneydi.. sivil personele bile esnek çalışma gelmedi rapor alabilen kurtarıyor alamayan tedirgin tedirgin çalışmaya devam..
sen hangi cezaevindesin kardeşim?

CVK
24-03-2020, 14:44
8 gündür pozitif bir malla aynı evde yaşıyoruz toplam 5 kişiyiz. Pozitif mal ve arkadaşını saymazsak (aynı odada kalıyorlar) diğer üçümüze henüz bulaşmadı sanırım. Veya bulaştı ve henüz anlamadık.

GokhanRS
24-03-2020, 14:52
8 gündür pozitif bir malla aynı evde yaşıyoruz toplam 5 kişiyiz. Pozitif mal ve arkadaşını saymazsak (aynı odada kalıyorlar) diğer üçümüze henüz bulaşmadı sanırım. Veya bulaştı ve henüz anlamadık.

nasıl yani? öğrenci evi filan mı?

huseyinturk
24-03-2020, 14:59
Sosyal medyalarda,sokak ortasında düşüp vefat eden yaşlı insanların videoları dolanıyor. Umarım gerçek değildir mi diyim ne diyim bilmiyorum

çin'in ilk zamanları sanki.

Çinden gelen vidyolarda vefat değilde baygınlık geçiriyordu insanlar yüksek ateşten.

CVK
24-03-2020, 15:00
nasıl yani? öğrenci evi filan mı?

Aynen öğrenci evi. İranlı sığır bize sormadan elemanı eve getirdi. Bİz kıllandık ama bişey demedik. Meğer lavuk test yaptırmış gelmiş semptomlar varmış. 3 gün sonra test pozitif diye geldi bize haber veriyor. Evde durucaz cart curt bilmem ne diye. yetkililere haber vermemiz lazım bilmem ne falan. Abi siker misin döver misin bilmiyorum yani sinirimizi anlatamam. Karantina bitsin gönderiyoruz evden 6 gün kaldı.

Günkut
24-03-2020, 15:02

Bence konu kapanmıştır , gele gele bu ülkede dünyaya gelmişiz. Keşke ispanyada doğsaydım bari boğaların önünde koşardım.

Hoş burda da öküzler var önümüzde...

huseyinturk
24-03-2020, 15:04
Aynen öğrenci evi. İranlı sığır bize sormadan elemanı eve getirdi. Bİz kıllandık ama bişey demedik. Meğer lavuk test yaptırmış gelmiş semptomlar varmış. 3 gün sonra test pozitif diye geldi bize haber veriyor. Evde durucaz cart curt bilmem ne diye. yetkililere haber vermemiz lazım bilmem ne falan. Abi siker misin döver misin bilmiyorum yani sinirimizi anlatamam. Karantina bitsin gönderiyoruz evden 6 gün kaldı.

İmkan varmı isteyene yapıyorlarmı bilmiyorum ama test yaptırın sizde, pozitiflik bir durum varsa erken teşhis daha kolay atlatırsınız

GokhanRS
24-03-2020, 15:07
abi inan ben hayatımda devletin kurumlarını bu kadar aramamışımdır.. gerçekten ve herkesin topla oynar gibi bi oraya bi buraya aktarmaları o kadar sıktı ki artık kendi başımızın çaresine bakacağız.

dostum devletimize iftira atmayalım. çünkü ben A Haber izleyicisiyim. Bir alo yahu sadece 1 alo yeterli. Kesin aramamışsındır. Alman menşeili fetö destekçisi olman muhtemel. (maalesef şuan onlar böyle düşünüyorlar.)

https://iaahbr.tmgrup.com.tr/dfc218/729/434/0/0/729/434?u=https://iahbr.tmgrup.com.tr/2020/03/24/icisleri-bakanligi-acikladi-121-bin-vatandasin-ihtiyaci-karsilandi-1585046543807.jpg

CVK
24-03-2020, 15:08
İmkan varmı isteyene yapıyorlarmı bilmiyorum ama test yaptırın sizde, pozitiflik bir durum varsa erken teşhis daha kolay atlatırsınız

Yapmıyorlar, semptomları göstermek gerekiyor. Ateş vs hiçbirimizde yok şuan. Ama diğer ****** evladı da onunla aynı odada kaldığı için %100 kaptı. Bize bulaşmasın da isterlerse gebersin umrumda değil. Böyle bir sorumsuzluk ve şerefsizlik hayatımda görmedim ben.

rebelh
24-03-2020, 15:09

peki onun durumu nedir?

CVK
24-03-2020, 15:10
peki onun durumu nedir?

Ateş ve baş ve genel vücut ağrısı varmış. Onun dışında yatalak değil kalkıp dolanıyor. 33 yaşında.

CVK
24-03-2020, 15:13
Bu arada ben almanyadayım. Türkiye'de değilim.

huseyinturk
24-03-2020, 15:24
Yapmıyorlar, semptomları göstermek gerekiyor. Ateş vs hiçbirimizde yok şuan. Ama diğer ****** evladı da onunla aynı odada kaldığı için %100 kaptı. Bize bulaşmasın da isterlerse gebersin umrumda değil. Böyle bir sorumsuzluk ve şerefsizlik hayatımda görmedim ben.

Dikkat edin sizde nasıl bir bulaşıcılığı varsa lanet mikrobun biyerden ses gelince hemen etrafındakilerde de çıkıyor

Emre-Dylan
24-03-2020, 15:49

Dövüp gönderin hiç değilse sinir stres atarsın biraz şaka gibi ülkeyiz aq

rebelh
24-03-2020, 15:53
Dövüp gönderin hiç değilse sinir stres atarsın biraz şaka gibi ülkeyiz aq

adam almanyada :)