Orijinalini görmek için tıklayınız : Corona Virüs Güncel!!!
https://www.youtube.com/watch?v=RDrfE9I8_hs
Cimmeria
15-01-2021, 14:23
Takip ettiğim haberlere göre İngiltere'de vaka sayıları çok yükseldiği gibi dün ve bugün vefat sayıları da baya arttı. dün 800 civarları bugün 1000 civarı açıklandı.
Mutasyonlu virüs sadece çok hızlı yayılmıyor sanki istatistikler pek iyi gözükmüyor. Nisandan beri en yüksek sayıya ulaşılmış.
mutasyonlu virüsün daha ölümcül olması gibi bir veri yok, problem 1 haftadan fazladır günlük vaka sayısı 50.000 uzeri, hatta 68.000 vaka olduğu oldu, her gun 1200-1500 hasta hastaneye yattigi icin yogun bakımlar doldu, su anda yer yok. o yüzden günlük 1200-1500 kisi arası olum oluyor ingilterede. 1 hafta daha boyle devam edecek gibi gözüküyor.
burdakilerin cok yavaşlar davranması büyük problem, gecen pazar günü brezilyada yeni bir varyanti bulundu cok tehlikeli olduğu haberi cikti, pazartesiden beri sinirleri kapatın diye yirtiniyor işçi partisi bugun kapadılar sinirlari.
sonuc? ukde brezilyada görülen yeni varyant goruldu... taraksiz Boris yine yavaşlar davrandigi icin yine b.ka sardi ingiltere maalesef
Cimmeria
15-01-2021, 14:26
Kaç fazlı, topraklı mı, topraksız mı bilmiyorum ama bizim ailedeki doktorlarda bugün ilk doz aşıyı oldular. Abi zaten, sana ve bana sıra gelene kadar yaz gelir.
Çinli abiler kendilerine de başka aşı yaptırıyorlarmış. Biz niye onların ve başkalarının tercih etmediği aşıyı olacağız onu anlamadım. Vardır herhalde ince bir hesap. Ayrıca, evet dediğin gibi birkaç ülke bu aşının koruma yüzdesini bizden farklı olarak belirtiyorlar. Bir söylentiye göre de bizim son zamanlarda kullandığımız aşıları da Çin üretiyormuş.
ya o degil de bizim burda asi yapmadan once test yapiyorlarmis, pozitifsen yapmıyorlar, o test suresi de genel asi suresini uzatıyor diyorlar doğalar olarak. Turkiyedeki asidin once test yapıyorlar mi? yapıyorlarsa nasil bu kadar çabuk asi yapılıyor, yapılmıyorsa cok sakat degil mi ya aslında pozitifsen bir de üstüne ek virus basacaklar sana
Aşı oncesi test yapılmıyor. Yani en azından babama test yapılmadı. Sağlık personeli yaş 72 her hangi bir yan yetki olmadı
Bende bugün aşımı oldum.Diş hekimiyim.Öncesinde herhangi bir test vs olmadı.yaptıralı neredeyse 6 saat oluyor şuanlık bir sıkıntı yok bakalım inş aşı herkese ulaşır ve tutar.
Bana hala çin aşısı daha akla yatkın geliyor, pfizer aşısı yeni yöntem hala net değil. Aramızda var mıdır aşıyla ilgili bilgi sahibi olan biri ?
MertSerhanÖ.
15-01-2021, 16:23
"Bir şeyin yüzde ellisi,hiç birşeyin yüzde yüzünden iyidir."
Aşıyı olmakta fayda var.Babam 65 yaşında hekim bugün oldu bakalım.2.fazdan sonra antikor baktıracak,umarız işe yarar.
MertSerhanÖ.
15-01-2021, 16:25
Bana hala çin aşısı daha akla yatkın geliyor, pfizer aşısı yeni yöntem hala net değil. Aramızda var mıdır aşıyla ilgili bilgi sahibi olan biri ?
Aşılar arasında tek geleneksel yöntemle yapılan aşı Çin aşısı.
Yani en kabul edilir,en tecrübe sahibi olunan ve kanıtlanmış olan yöntem.Benim kafama tek takılan konu Çin'in başka bir aşıyı yapıyor olması:)
Yani en kabul edilir,en tecrübe sahibi olunan ve kanıtlanmış olan yöntem.Benim kafama tek takılan konu Çin'in başka bir aşıyı yapıyor olması:)
Birden fazla firma Çin'de aşı çalışması yapıyordu zaten , 3. faza gelebilen Sinovac'tı. En azından öyle bir şey okumuştum.
Cimmeria
15-01-2021, 16:58
hayir, su anda ingilterede yapılan astra zenaca oxford asisi da geleneksel yöntemle yapılan asi.
kafaniza takılanın daha cok faz 3 calismasi bitmemiş olması, genel onay almamış olması, ve koruma oranının bilinmiyor olması, ve en onemli 65 yas üstünde denenmemiş olması olması lazım aslında.
ErkanCanS
15-01-2021, 17:28
Çin'de yaşayan arkadaşımdan aldığım bilgiyi aktarıyorum. Çin'de yılbaşına kadar aşılar tescil edilmediği için devlet tarafından ücretsiz şekilde uygulanmıyormuş. Ücreti mukabilinde bizdeki sinovac ve 2 adet farklı aşıyı olabiliyorlarmış. Yılbaşında bir çinli firmanın aşısı tescillenmiş. Onu ücretsiz olarak yapmaya başlamışlar. Bizim aşıyı aldığımız sinovac firmasının rüşvet skandalları ortaya çıkınca Çin'de önyargıyla yaklaşıyormuş insanlar. Benim arkadaş parasıyla sinovac olmuş. Herhangi bir yan etki görmemiş kendisinde ve çevresinde.
Ek bilgi : Aşının tescil edilme durumu, aşı üreticisinden ziyade aşının denendiği ülkelerin geri dönüşlerinin gecikmesiyle alakalıymış. Tescil edilen diğer Çin aşısını Arap ve körfez ülkeleri tescil ettiği için Çin'de ülke içinde ücretsiz uygulanmasına izin vermiş. Sinovac, eski usul aşı ürettiği için daha garanti diyorlarmış. Bana aktarılan bu kadar. Aktaran kişi Çin'de mikrobiyoloji uzmanı olarak çalışmakta vardır heralde bir bildiği diye yazayım dedim :)
Çin'de yaşayan arkadaşımdan aldığım bilgiyi aktarıyorum. Çin'de yılbaşına kadar aşılar tescil edilmediği için devlet tarafından ücretsiz şekilde uygulanmıyormuş. Ücreti mukabilinde bizdeki sinovac ve 2 adet farklı aşıyı olabiliyorlarmış. Yılbaşında bir çinli firmanın aşısı tescillenmiş. Onu ücretsiz olarak yapmaya başlamışlar. Bizim aşıyı aldığımız sinovac firmasının rüşvet skandalları ortaya çıkınca Çin'de önyargıyla yaklaşıyormuş insanlar. Benim arkadaş parasıyla sinovac olmuş. Herhangi bir yan etki görmemiş kendisinde ve çevresinde.
Ek bilgi : Aşının tescil edilme durumu, aşı üreticisinden ziyade aşının denendiği ülkelerin geri dönüşlerinin gecikmesiyle alakalıymış. Tescil edilen diğer Çin aşısını Arap ve körfez ülkeleri tescil ettiği için Çin'de ülke içinde ücretsiz uygulanmasına izin vermiş. Sinovac, eski usul aşı ürettiği için daha garanti diyorlarmış. Bana aktarılan bu kadar. Aktaran kişi Çin'de mikrobiyoloji uzmanı olarak çalışmakta vardır heralde bir bildiği diye yazayım dedim :)
Hırsız, taklitçi, sokakta arabayla çarptığına ölsün diye tekrar üzerinden geçen Çinliler mi rüşvet skandalından dolayı sıcak bakmıyormuş :) Sesli güldüm :D
Ben bu işte daha ziyade ilaç firmalarının birbirlerine olan acımasız rekabeti etkili diye düşünmeye başladım.
Çünkü bu haberleri yayınlayanlara bakın, özellikle yabancı kaynaklara... Bakalım bir de diğer ilaçlara ne diyor aynı haber kaynakları mesela, özellikle "kendi ülkelerinde" üretilen-üretilecekler için.
Benzer şekilde bizde yarın öbür gün bu işten nemalanan doktorlar da başlayacak eminim ki.
Doktorlara; eğer kendilerini tercih ederlerse yazın hangi ultra lüks otelde 10 gün tatil yapabileceği teklifini turizm şirketi gibi özel broşür bastırıp sunan adamlar bunlar.
Bu arada medya çok seviyor bu haberleri ama, aşılarda yanlış hatırlamıyorsam zaten yüzde 50-60 üzeri de "başarılı" sayılıyor. Bir de sanıyorum geçende Fatih Altaylı yazdı, bu aşıyı övmek için söylemiyorum, tabi ki yüksek oran çok daha iyidir ama bu aşıyı olan insanlardan hastalığa yakalananların hiçbiri ölmemiş mesela. "Ağır hasta"ya dönmemişler. Ha veriler yeterli midir, yok... Zaten uzmanlar diyor ki, bir aşı normalde gerçekten etkili midir değil midir, yan etkileri nelerdir, bunları gerçekten görebilmek için fazlar yetmez, deneylerde veya deneklerde göremediğin, veya "öngöremediğin" komplikasyonları şunları bunları "reelde" görmek her zaman iyidir. Eh, bunun için de gerçekten çok yüksek oranlar gerekiyor.
Aşıya sıcak bakmakla birlikte, bu anlamda biraz "kobay" pozisyonunda kalacağız. Ha ama aşı karşıtlarının saçmaladığı gibi de kesinlikle düşünmüyorum... Bakalım, hayırlısı.
M_PROJECT
16-01-2021, 21:32
Kiz kardesim ikinci doz Pfizer/Biiontech asisini gecen hafta oldu, 2. dozun aksaminda ates, titreme, yorgunluk olustu. Kendi gibi daha once covid olmamis tum doktorlada ayni yan etkiler bas gostermis. Bu yan etkiler 2.gun tamamen bitti.
Kayinpederim de iki gun once sinovac asisini oldu yas 76 her hangi bir yan etki yok.
https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/akpli-belediye-meclis-uyesi-avukat-asi-oldu-sosyal-medyadan-tepki-topladi-6213750/
rüyamda herkes maskesiz ben ise maske ile dışarda dolaşıyordum. içimden aşının rehavetine kapılmış herkes diyordum :D
muratburunce
18-01-2021, 08:44
rüyamda herkes maskesiz ben ise maske ile dışarda dolaşıyordum. içimden aşının rehavetine kapılmış herkes diyordum :D
rüyada bile rahat nası bilinç altımıza yerleştiyse maske :D
muratburunce
18-01-2021, 08:45
rüyada bile rahat nası bilinç altımıza yerleştiyse maske :D
düzeltme : rüyada bile rahat edemiyoruz nası bilinç altımıza yerleştiyse maske :D
üstte eksik yazmışım :)
ghibli06
22-01-2021, 11:50
24 şubatta açtığım topik, 1 yılını doldurmaya gün sayarken aşılamaya yeni başladı ülkemiz de... konu 'aşı günlükleri' şeklinde devam etmeli çünkü bütün dünya kuurtuluşu bu şekilde ararken bizdeki aşılama işinin çok hızlı ve sorunsuz olarak aktarılması aklıma deli soruları getiriyor...
aramızda kendisi, ailesi ya da çevresi aşılanan var mı? nedir durumlar?
hakan308
22-01-2021, 12:05
90 yaşında dedem ve anneannem dün aşılandı şu an için herhangi bir olumsuz durum yok...
MertSerhanÖ.
22-01-2021, 12:16
24 şubatta açtığım topik, 1 yılını doldurmaya gün sayarken aşılamaya yeni başladı ülkemiz de... konu 'aşı günlükleri' şeklinde devam etmeli çünkü bütün dünya kuurtuluşu bu şekilde ararken bizdeki aşılama işinin çok hızlı ve sorunsuz olarak aktarılması aklıma deli soruları getiriyor...
Babam,annem,eniştem aşılandı.Yaşları 65 anne ve babanın.
Herşey oldukça normal abi.
imprezaWRC
22-01-2021, 12:18
Birkaç mesaj yukarıda yazmıştım. Bizim ailede farklı branşlarda 4 doktor var. Hepsi ilk dozu oldu. Ama hepsinin de antikor üretimi ile ilgili aklında çok soru işaretleri var.
O değilde, okullar 3 hafta tatil oldu. Bugünden oteller dolmaya başlamıştır. Hayırlısı bakalım.
Dip Not: Verilere ve haberlere bakmıyorum. Takip etmiyorum artık.
DenizKaan
22-01-2021, 12:23
Eşim gönüllü olup aşıyı yaptıranlardan,
Herhangi bir yan etki olmadı ve 2. dozun üstünden 1 ay kadar geçti.
Geçen hafta antikoruna baktırdığımızda yüksekti. Aşı görevini yerine getirdi.
muratburunce
22-01-2021, 12:28
kısa sürede sorun yaşan yok şuan ama bu aşı biraz kafamda soru işareti bırakıyor uzun süre sonra herhangi bir yan etki olduğunda aşıdan diyebileceklermi acaba
Eşimin ailesinden 6 kişi oldu, ikisi 75 yaş üzeri emekli doktor, diğer ikisi 70 yaş üzeri faal doktor. Şu ana kadar bir negatif durum ile karşılaşılmadı.
imprezaWRC
22-01-2021, 12:37
Az önce doktor akrabalarım ile görüştüm. Hastanede kimsede yan etki gözlenmemiş. Kimsede yüksek ateş bile olmamış.
M_PROJECT
22-01-2021, 12:58
mrna olanlar da yan etki gorulmesi daha fazla.
MertSerhanÖ.
22-01-2021, 13:52
Eşim gönüllü olup aşıyı yaptıranlardan,
Herhangi bir yan etki olmadı ve 2. dozun üstünden 1 ay kadar geçti.
Geçen hafta antikoruna baktırdığımızda yüksekti. Aşı görevini yerine getirdi.
Hariikkaa bi haber.Gerçekten çok sevindim gözünüz aydın
Benim baldız, sürekli gittiğim dişçim ve ekibi gecen hafta 1. doz oldular. Herhangi bir yan etki yok.
SekoLive
22-01-2021, 14:42
ben aşı oldum çevremde 100+ aşı olan kişi var.
şuana kadar ağır bir yan etki yok.
Cimmeria
22-01-2021, 19:22
bizim taraksiz Boris basin toplantisi yaptı, hani su %70 hızlı yayılan varyant vardi ya, onun öldürme oranı %30 daha fazlaymış amk.
güney africada keşfedilen yeni varyant da asidan daha az etkileniyormuş. 2021 de cok tatlı olacak gibi.
Raindrops
22-01-2021, 19:27
Valide hanım hemşire, aşı oldu tam 1 hafta önce. İlk gün şiddetli baş ağrısı yaşadı. Aynı şekilde birkaç arkadaşı da baş ağrısı yaşamış. Ağır yan etki yaşayan 1 arkadaşları olmuş, solunum sıkıntısı yaşamış ama aşıdan mı yoksa aşıdan önce virüs kapmış mıydı detaylı bilgi sahibi değilim.
Raindrops
22-01-2021, 19:34
Valide hanım hemşire, aşı oldu tam 1 hafta önce. İlk gün şiddetli baş ağrısı yaşadı. Aynı şekilde birkaç arkadaşı da baş ağrısı yaşamış. Ağır yan etki yaşayan 1 arkadaşları olmuş, solunum sıkıntısı yaşamış ama aşıdan mı yoksa aşıdan önce virüs kapmış mıydı detaylı bilgi sahibi değilim.
Bu arada valide geçen aşı görevine gitti. Aşılar bir yerden diğer yerlere taşınırken buz aküsü vs. kullanılmamış oda sıcaklığında ordan oraya sürüklenmiş. Sadece aşı odalarında soğukta bekletilmiş yani geldiklerinde olması gereken sıcaklıkta değillermiş. Doktorun birinin dikkatini çekmiş ve bu yapılanların etkisinin %60-70 etkisinin olmayacağını belirtmiş.
imprezaWRC
22-01-2021, 19:42
bizim taraksiz Boris basin toplantisi yaptı, hani su %70 hızlı yayılan varyant vardi ya, onun öldürme oranı %30 daha fazlaymış amk.
güney africada keşfedilen yeni varyant da asidan daha az etkileniyormuş. 2021 de cok tatlı olacak gibi.
Ve bu zıkkımın kökü bizim topraklara gelmedi değil mi? Haberleri artık izlemiyorum, kaçırmış olabilirim, bizimkiler hiç bu son mutasyonlu virüsten bahsettiler mi?
imprezaWRC
22-01-2021, 19:50
Bu arada valide geçen aşı görevine gitti. Aşılar bir yerden diğer yerlere taşınırken buz aküsü vs. kullanılmamış oda sıcaklığında ordan oraya sürüklenmiş. Sadece aşı odalarında soğukta bekletilmiş yani geldiklerinde olması gereken sıcaklıkta değillermiş. Doktorun birinin dikkatini çekmiş ve bu yapılanların etkisinin %60-70 etkisinin olmayacağını belirtmiş.
Aman ne güzel. Tam aşıya güven sağladık derken... Offf vallahi daraldım.
Sabahta peder aradı, yakın arkadaşı 22 gündür yoğun bakımdaymış. 90 yaşındaki babası ve 69 yaşındaki kardeşi eve gelen yardımcıdan virüsü kapmışlar ve malesef vefat etmişler.
Raindrops
22-01-2021, 19:56
Sabahta peder aradı, yakın arkadaşı 22 gündür yoğun bakımdaymış. 90 yaşındaki babası ve 69 yaşındaki kardeşi eve gelen yardımcıdan virüsü kapmışlar ve malesef vefat etmişler.
Başınız sağolsun.
Tamamen organizasyon eksiliğinden kaynaklı bu sıcaklık meselesi. Oysa ne zaman geleceği falan biliniyordu. Aşıyı taşıyanlara bunların aküsü buzları nerde diye sorulunca aşıları koyduğumuz kabı zor bulduk abla cevabı gelince yapacak da diyecek de bi şey kalmıyor. Doktorun verdiği oran ne derece doğrudur bilemiyorum tabi ki ama sadece bize denk gelen parti bu şekildedir diye umuyorum
misery1903
22-01-2021, 20:09
Fransa'da da bildiğim kadarıyla Biontech'ten gelen aşıların bir kısmı sıcaklıktan dolayı ziyan oldu
sekizsilindir
23-01-2021, 00:17
Şu aşıya sihirli değnek muamelesi yapılıyor gibi sanki, hepimizin bildiği gibi, amaç aşı ile vücutta antikor geliştirmek. Peki geliştirince her şey bitiyor mu? Çok kısa, çok net okuyunderim (https://www.anadolusaglik.org/blog/corona-korona-antikor-testi-nedir)
Pandemi değil, Plandemi olduğuna inananlardanım
Cimmeria
23-01-2021, 01:08
Ve bu zıkkımın kökü bizim topraklara gelmedi değil mi? Haberleri artık izlemiyorum, kaçırmış olabilirim, bizimkiler hiç bu son mutasyonlu virüsten bahsettiler mi?
valla bu varyantlar ekim ayında ortaya cikmis, ekimden beri ingiltereden, güney afrikadan ve brezilyadan hiç gelen giden olmadıysa Trde yoktur. umarım da yoktur cunku hakikaten boktan burda durum, 10 gündür Gunde 1000 kisiden fazla olum oluyor, hastaneler ilk dalganın peak noktasında 20.000 kisi varken su anda 40.000i gecmis durumda. her gun de 2000 civarı hastaneye yatan var, ekim basında neredeyse sıfıra inen vakalar günlük 68.000e kadar cikti, 1 haftadır da günlük 40-50 bin arası gidiyor.
Yanılmıyorsam 2-3 hafta önce ülkeye giriş yapan 15 kişide mutasyonlu virüse rastlandığı bilgisi verilmişti. Temaslıların ve kendilerinin karantinaya alındığı söylendi ama sonrasında bu konuyla ilgili güncel bir haber olmadı veya ben kaçırmış olabilirim.
Yanılmıyorsam 2-3 hafta önce ülkeye giriş yapan 15 kişide mutasyonlu virüse rastlandığı bilgisi verilmişti. Temaslıların ve kendilerinin karantinaya alındığı söylendi ama sonrasında bu konuyla ilgili güncel bir haber olmadı veya ben kaçırmış olabilirim.
imprezaWRC
Doğru hatırlıyormuşum. Kaynak;
https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1345052710836596737
imprezaWRC
23-01-2021, 10:50
imprezaWRC
Doğru hatırlıyormuşum. Kaynak;
https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1345052710836596737
Ne oldu bu 15 kişiye hiçbirimiz bilmiyoruz. Yaşıyorlar mı? Gidip eşe dosta bulaştırdılar mı onu da bilmiyoruz.
imprezaWRC
23-01-2021, 11:10
valla bu varyantlar ekim ayında ortaya cikmis, ekimden beri ingiltereden, güney afrikadan ve brezilyadan hiç gelen giden olmadıysa Trde yoktur. umarım da yoktur cunku hakikaten boktan burda durum, 10 gündür Gunde 1000 kisiden fazla olum oluyor, hastaneler ilk dalganın peak noktasında 20.000 kisi varken su anda 40.000i gecmis durumda. her gun de 2000 civarı hastaneye yatan var, ekim basında neredeyse sıfıra inen vakalar günlük 68.000e kadar cikti, 1 haftadır da günlük 40-50 bin arası gidiyor.
Ekim ayında oluştuysa bize gelmemiş olması imkansız. Zira, Almanya'da da mutasyonlu olan görülmüş. Dün akşam Alman kanalında yanlış görmediysem okulları paskalyaya kadar kapatmışlar. Paskalya 4 Nisan'da başlıyor.
İngiltere'ye uçuşlar kapanana kadar kimbilir kaç kişi gitti geldi. Belki adam oradan Almanya, Fransa...vs'ye geçti oradan TR'ye geldi. Almanya'dan da halen Ülke'ye girip-çıkan çok kişi var.
Hatırlatırım, bizde vaka yok yok dediler ne yaptık rahatladık. Sonra 1 vaka var dediler sonra ipin ucu bir anda kaçtı. Rakamlar katlana katlana geldi.
Neyse zaten hayrla, bizde genel bir salıvermişlik, umursamamazlık başladı. Zaten haftasonu haricinde ben hiçbir yerde polis, zabıta, jandarma görmüyorum. Daha geçen gün lezzetini beğendiğimiz bir yerden lahmacun alayım dedim. Aslında adamlar alkolde veren bir kebapçı. Girdim kapıdan siparişi verdim tam dışarıda bekleyeceğim bir baktım ocakbaşında 3 kişi demleniyor. Kim bunlar patronlar mı dedim. Yok değil dediler. 2 doz aşı olanlardan mı dedim mala bağladılar. Patron geldi, onlar müşteri değil dedi. Eş-dost dedi :D :D İyi düzeldi yani. Gelmeden önce aşı mı oldular , aşı olmadılarsa test mi oldular dedim öyle boş boş baktı. Denetleyen yok mu sizi dedim, şu ara gelen giden yok dedi. Harika ya.
Dün de oğlanı FB parkına götürelim dedik. Biraz yürüdük sonra bindik otomobile doğru otopark ödemesini yapmaya gittik. Gişedeki adam maskesiz takılıyor, ona da aşı mı oldunuz dedim bir bozuldu. Çay içiyorum kimseye de anlatamıyorum diye cevap verdi. Çayı varilden içiyorsanız tabi, neyse afiyet olsun dedim çıktık :D :D
Yalan tabi, çay içiyorsan maske çenende dursun veya ödeme yapan geldiğinde ki uzaktan görmemen bile imkansız bir zahmet tak maskeni çok zor değil. Sonra ne halt edersen et bana ne amk.
sekizsilindir
23-01-2021, 14:08
https://youtu.be/uNSW2jgIo6g
sportinger
23-01-2021, 15:47
https://youtu.be/uNSW2jgIo6g
insanlık dışı bir yaklaşım. ben sıram gelince olacağım ama istemeyen de olmaya bilmeli...
Buradan şu çıkıyor, hes kodu hayatımızda olmaya devam edecek. Bunun yerine uluslararası geçerliği olan aşı kartı verilmesi ve istendiğinde gösterilmesi daha doğru.
Tabi devletler bu fırsatı tepmeyecek, insanların her anınını takip etme fırsatını ellerinden bırakmak istemeyeceklerdir. Bu yaklaşım virüsten daha tehlikeli.
Her konuda olduğu gibi “ne olacak yaaa” cılar ve “umursamazlar” yüzünden maalesef bunlarada alışmak zorunda kalacağız.
sekizsilindir
23-01-2021, 22:42
PCR yalanına Almanya'da dava açıldı.
Ülkenin en iyi avukatı Dr. Reiner Füllmich, tüm sorumluları sahte PCR testi için toplu dava davasından sorumlu tutmak istiyor
Davanın odak noktası, çok sayıda tıp uzmanına göre teşhis amaçları için tamamen uygun olmayan PCR testidir.
Top-Anwalt will mit Sammelklage wegen Fake-PCR-Test alle Verantwortlichen zur Rechenschaft ziehen (Video) | PRAVDA TV – Lebe die Rebellion (https://www.pravda-tv.com/2021/01/top-anwalt-will-mit-sammelklage-wegen-fake-pcr-test-alle-verantwortlichen-zur-rechenschaft-ziehen-video/)
sekizsilindir
23-01-2021, 22:46
Edit geri gelsin.
https://i.hizliresim.com/Qo7IYh.jpg (https://hizliresim.com/Qo7IYh)
muharrem7791
24-01-2021, 09:16
Edit geri gelsin.
Bu kitabın Türkçe çevirisi varmıdır acaba? Trde satışını bulamadim
imprezaWRC
24-01-2021, 10:55
Edit geri gelsin.
Affedersin ama adam beslenme uzmanı. Hiç uzmanlık alanı olmamasına rağmen 20'den fazla kitap yazmış. Demans, ALS, Parkinson ile ilgili kitapları var. Kitap yazmaktan başka yaralı parmağa işemişliği var mı. Uzmanlık alanı beslenme, diyet. Beslenme ve bolca hindistan cevizi yağı ile ilgili kitaplar yazmış. Uzmanlık alanı olmamasına rağmen Alzheimer'ı durdur diye de kitap yazmış. Ne oldu hindistan cevizi yağından umduğunu bulamadı biraz da başka dallardan kitaplar yazayım belki oradan ümit tacirliği ile birşeyler elde ederim demediyse bende birşey bilmiyorum. Bende o zaman ailedeki doktorlardan birkaç makale isteyeyim onları okuduktan sonra kitaplar yazayım. Okumazmısınız.
Neye inanmak istiyorsanız inanın ama rica edeceğim hindistan cevizi yağını neremize sürsek, palm yağı bir mucize, kitap okuyarak para kazanın diye kitap yazan diyetisyenin uzmanı olmadığı dalda yazdığı kitabı da okumayın.
Cimmeria
24-01-2021, 19:10
Ekim ayında oluştuysa bize gelmemiş olması imkansız. Zira, Almanya'da da mutasyonlu olan görülmüş. Dün akşam Alman kanalında yanlış görmediysem okulları paskalyaya kadar kapatmışlar. Paskalya 4 Nisan'da başlıyor.
İngiltere'ye uçuşlar kapanana kadar kimbilir kaç kişi gitti geldi. Belki adam oradan Almanya, Fransa...vs'ye geçti oradan TR'ye geldi. Almanya'dan da halen Ülke'ye girip-çıkan çok kişi var.
Hatırlatırım, bizde vaka yok yok dediler ne yaptık rahatladık. Sonra 1 vaka var dediler sonra ipin ucu bir anda kaçtı. Rakamlar katlana katlana geldi.
Neyse zaten hayrla, bizde genel bir salıvermişlik, umursamamazlık başladı. Zaten haftasonu haricinde ben hiçbir yerde polis, zabıta, jandarma görmüyorum. Daha geçen gün lezzetini beğendiğimiz bir yerden lahmacun alayım dedim. Aslında adamlar alkolde veren bir kebapçı. Girdim kapıdan siparişi verdim tam dışarıda bekleyeceğim bir baktım ocakbaşında 3 kişi demleniyor. Kim bunlar patronlar mı dedim. Yok değil dediler. 2 doz aşı olanlardan mı dedim mala bağladılar. Patron geldi, onlar müşteri değil dedi. Eş-dost dedi :D :D İyi düzeldi yani. Gelmeden önce aşı mı oldular , aşı olmadılarsa test mi oldular dedim öyle boş boş baktı. Denetleyen yok mu sizi dedim, şu ara gelen giden yok dedi. Harika ya.
Dün de oğlanı FB parkına götürelim dedik. Biraz yürüdük sonra bindik otomobile doğru otopark ödemesini yapmaya gittik. Gişedeki adam maskesiz takılıyor, ona da aşı mı oldunuz dedim bir bozuldu. Çay içiyorum kimseye de anlatamıyorum diye cevap verdi. Çayı varilden içiyorsanız tabi, neyse afiyet olsun dedim çıktık :D :D
Yalan tabi, çay içiyorsan maske çenende dursun veya ödeme yapan geldiğinde ki uzaktan görmemen bile imkansız bir zahmet tak maskeni çok zor değil. Sonra ne halt edersen et bana ne amk.
valla soyle söyleyeyim, turkiye yeni varyant cikinca teoride Ingiltere ucuslarini kapadı ama burdan millet catir catir aktarmalı olarak turkiyeye gidiyor, beyana dayalı oldugundan kapıda neredeyse kimse ingiltereden geldik demediği icin de karantina falan olmadan giriyor ülkeye.
Bugun burda bir iki araştırma yayınlandı, ozellikle brezilya ve güney afrikadaki varyantlara asi etkisiz kalıyor diye, onunla beraber 50 kusur afrika baya da brezilya varyant görülmüştür ingilterede...
cok dikkat etmek lazım, hiç şakası yok, ozellikle bu yeni varyantlarin daha ölümcül olmasının etkisi burda net goruluyor, 100.000 sinirini dayandı ingiltere...
ama mal burda da mal, dun kuzey londrada bir okulu bastılar, 400 kisilik gizli dugun yapıyormuş mallar :) bugun yine kuzeyde bir yerde 500 kisi underground parti yaparken yakalandı falan. Insanlari anlamak hakikaten mümkün degil, 100.000 kisi nüfusu olmayan onlarca sehir var, 100.000 kisi öldüren hastaligi sallamıyorlar...
simdi hükümet her covid olana 500 pound verecekmiş, insanla millet para icin birbirini yalayıp iyicene hastalık yaymaz :)
sekizsilindir
25-01-2021, 01:16
Bu kitabın Türkçe çevirisi varmıdır acaba? Trde satışını bulamadim
Affedersin ama adam beslenme uzmanı. Hiç uzmanlık alanı olmamasına rağmen 20'den fazla kitap yazmış. Demans, ALS, Parkinson ile ilgili kitapları var. Kitap yazmaktan başka yaralı parmağa işemişliği var mı. Uzmanlık alanı beslenme, diyet. Beslenme ve bolca hindistan cevizi yağı ile ilgili kitaplar yazmış. Uzmanlık alanı olmamasına rağmen Alzheimer'ı durdur diye de kitap yazmış. Ne oldu hindistan cevizi yağından umduğunu bulamadı biraz da başka dallardan kitaplar yazayım belki oradan ümit tacirliği ile birşeyler elde ederim demediyse bende birşey bilmiyorum. Bende o zaman ailedeki doktorlardan birkaç makale isteyeyim onları okuduktan sonra kitaplar yazayım. Okumazmısınız.
Neye inanmak istiyorsanız inanın ama rica edeceğim hindistan cevizi yağını neremize sürsek, palm yağı bir mucize, kitap okuyarak para kazanın diye kitap yazan diyetisyenin uzmanı olmadığı dalda yazdığı kitabı da okumayın.
Kitabı okumadım, içeriğinde; tedaviden ziyade, farklı konuların ağırlığında olduğunu düşünüyorum. Amazon.tr sayfasında okuyucuların bıraktıkları geri dönüşler, Türkçe'ye çevir seçeneğiyle okunabilir.
misery1903
25-01-2021, 08:24
Ne üzerine kitaplar yazmış diye baktım da
"Stop Autism Now!: A Parent's Guide to Preventing and Reversing Autism Spectrum Disorders Paperback – Illustrated, April 2, 2012"
"Otizmi durdurun, otizm spektrumundaki rahatsızlıkları engellemenin ve geri döndürmenin yolları" adlı kitabı olan birine güvenemeyeceğim maalesef.
38 yorumun çoğunluğu pozitif, birinde anti aşı propagandalarına kanarak paranızı ziyan etmeyin diyor. Diğer çok beğenilen "5 yıldızlı" yorumda "torunlarımın otistik olmalarını izledim" diyor. yani yoruma gerek yok bence...
https://www.amazon.com/Parents-Preventing-Reversing-Spectrum-Disorders/dp/0941599922
"Dünya düzdür" de diyor musun sekizsilindir?
GokhanRS
25-01-2021, 17:10
bence yabancılara gitmeye gerek yok. bizim yeterince "herbokolok"larımız var. Açın akşamları cnn v.s tartışma programlarını, süper prof doktor uzman "bokolok"larımız her konuda halkımızı bilgilendiriyorlar.
Zaten dünyada yeni moda bu galiba. Adam gazeteci, virusten korunma yolları tartışmasına çıkıyor, kadın hastalıkları programına çıkıyor, ekonomi tartışıyor, deprem uzmanı oluyor, aşçı oluyor, aile sağlığı uzmanı oluyor.
imprezaWRC
25-01-2021, 17:25
Kendime alıntı yapayım. Babamın, yoğun bakımdaki arkadaşı malesef 25.gün yani bugün vefat etmiş.
Kendime alıntı yapayım. Babamın, yoğun bakımdaki arkadaşı malesef 25.gün yani bugün vefat etmiş.
Başınız sağolsun, son 15 günde çok fazla vefat haberi duydum, içim bir kötü oldu yine. tedbirli olmak lazım. hala insanlar çalıştıkları yerde maske takmıyorlar.
Çifte standart önlemler ile hiçbir yere varılamayacağını hepimiz biliyoruz sanırım.. zengine kayak serbest, garibana dükkanını açmak yasak. Sokakta yürüyemiyorum ama otelde eller havaya yapabiliyorum. Tüküreyim böyle düzene de yaşadığımız coğrafyanın rezilliğine de ..
imprezaWRC
25-01-2021, 17:41
bence yabancılara gitmeye gerek yok. bizim yeterince "herbokolok"larımız var. Açın akşamları cnn v.s tartışma programlarını, süper prof doktor uzman "bokolok"larımız her konuda halkımızı bilgilendiriyorlar.
Zaten dünyada yeni moda bu galiba. Adam gazeteci, virusten korunma yolları tartışmasına çıkıyor, kadın hastalıkları programına çıkıyor, ekonomi tartışıyor, deprem uzmanı oluyor, aşçı oluyor, aile sağlığı uzmanı oluyor.
Geçen gün bunun parodisini yaptılar. Uzman nalbur, herbokolog, ciddiye (cildiye değil) uzmanı ve hekimoğlu konuk etmişler. Ne oldu, pandemi başında biz bu virüsten yazın kurtuluruz diyen fitoterapi uzmanı vardı nerede o ? Zırt pırt tus'a girip derece yapınca her haltı bildiğini sanıyor.
Çay içenlere virüs dokunmuyor diyen vardı. O süper zekalı arkadaşa enterovirüs D68'den nasıl kurtuluruz çay içsek olur mu diye sorsunlar bakalım ne cevap verecek. O da virüs ama ilacı ve aşısı yok.
imprezaWRC
25-01-2021, 17:59
Çifte standart önlemler ile hiçbir yere varılamayacağını hepimiz biliyoruz sanırım.. zengine kayak serbest, garibana dükkanını açmak yasak. Sokakta yürüyemiyorum ama otelde eller havaya yapabiliyorum. Tüküreyim böyle düzene de yaşadığımız coğrafyanın rezilliğine de ..
Geçen gün Güral Sapanca'dan canlı yayın yaptılar. Önlemlerimizi aldık diyor ama aldıkları tek önlem açık büfe etrafına bant germek. Herkes dip dibe oturuyor. Neyin önlemini, tedbirini aldın, hangi sosyal mesafe, hangi hijyen. Gayette kapalı bir ortamdalar. Zaten berbat ötesi akustikten de ortamın ne halde olduğu anlaşılıyor.
Cafeyi, restaurantı kapat, kapalı spor salonu ile otelleri aç. Birkaç mesaj yukarıda yazmıştım; kebapçıda ocakbaşında 3 kişi demleniyordu. Açık açık denetleyen yok dedi. Şikayet edecektim de hanım engelledi birde edeceğim de kime edeceğim, sonuç ne olacak, ne değişecek ki diye düşündüm ixtirettim.
Orada burada gezip tozup sonra okulları açınca çocukları gönderecekler. Birkaç ay öncesine kadar okullar yarı açık-kapalı olduğunda okula giden ve zırt pırt gezen birinin çocuğu corona oldu. Ki bu bildiğimiz vaka. Daha kendisi hasta olup çocuğunu okula gönderenler bile oldu. Cana kastınız var diyerek sağlam bir ceza kesmeleri lazım ama nerede. Bu arada o corona olan çocuk iyileşti ama o sıra bizim çocukta okula gitseydi %200 bizimki de o veletten kapardı. Biz ama nasıl yaşardık bilemiyorum.
imprezaWRC
25-01-2021, 18:04
Başınız sağolsun, son 15 günde çok fazla vefat haberi duydum, içim bir kötü oldu yine. tedbirli olmak lazım. hala insanlar çalıştıkları yerde maske takmıyorlar.
Sağolasın, tam iyiye gidiyor diye öğrendik, malesef entübe etmişler ama olmamış. Benim yengemin eniştesi (yaş 46-47) corona oldu, iyileşti ama kalp kaslarının etrafını mı sarmış ne olduysa artık adam dinlene dinlene yürüyor, merdivenleri güç bela çıkıyor.
Sınıf öğretmeninin kardeşi yurt dışında yaşıyormuş, Yakın zamanda corona olmuş, hastanede yatmış ve iyileşmiş ama iyileştikten birkaç gün sonra kalp krizi geçirip vefat etmiş. (yaşı 32 ve vefat edeli 2 hafta oluyor, yurtdışında nerede yaşıyordu bilemiyoruz ama corona olana kadar turp gibiymiş, kronik mronik hiçbir hastalığı da yokmuş)
Ben çok gevşedim ya
Yani sosyal mesafeme hijyenime falan dikkat ediyorum hala kendimi koruyorum ama bu kısıtlamalardan daraldım olacaksak da olalım artık yeter moduna girdim
sekizsilindir
25-01-2021, 21:30
"Dünya düzdür" de diyor musun sekizsilindir?
Ben "dünya bir gündür, o da bu gündür diyorum" yaşadığım an'da doğru ve güzel şeyler yapıyorsam, var olacak gelecekte, tanrıda güzel şeyler yaratacaktır.
Soru sorarak karakter analizi yapabilmek için, daha mürekkebe ihtiyacın var gibi duruyor. Yanılıyorsam, bu benim eksikliğim; haklıysam senin kusurundur.
sekizsilindir
25-01-2021, 22:00
Gerçekten bir salgın olsa, bu tarz olaylara müdahalede bulunmazlar mı diye bir soru oluşuyor? Coğrafya kaderdir kabul, lakin; "koyun" çok budamı kader?!?
Kanada dr.peter maloney vakfının 10 gün önceki gönderisi
https://i.hizliresim.com/HTZNWm.jpg (https://hizliresim.com/HTZNWm)
Ohoooo :D Daha çok mürekkep yalama edebiyatı yaparken, facebook watsap twitter safsataları ile iş yapıyorsan, sana düz dünyanda hayırlı işler dilerim.
Zaten virüs diye bir şey de yok yav, bu kadar adam boşa ölüyor, koronalı birini öksürtelim ağzına, plan mı programı mı görürüz :)
Neyse, selametle...
https://pbs.twimg.com/media/EsmNPOrXEAEiSuO?format=jpg&name=900x900
https://twitter.com/ttahaber/status/1353768459935612928?s=20
“Gelen paketi apartman veya site girişinden almak” diye bir kısıtlama gelse en başta bunu yazanlar karşı çıkar.
Bu da en salakça şeylerden biri, apartman içinde dolananlar ari ırk mıymış da bir de böyle bişey uydurmuşlar dötlerinden..
Döt demişken, dün bi haber vardı, anüsten daha doğru test sonucu elde ediliyor diye iş başka noktaya gidiyor, çipi mipi geçtiler, düdükleyecekler yakında bizi
Cimmeria
26-01-2021, 11:20
gercekten bir salgin olsa diyen arkadas, git bir hastanenin yogun bakim ünitesine, ordaki doktorlara bir sorsana gercekten salgın var mi arkadaslar yoksa büyük ülkeler bizi mi yiyor diye.
sonata twitterda biri rna teknolojisi ile ilgili bir sey yazdı ise haklidir, salgın yoktur, aslında ülkeler bunu uyduruyordur.
oh be büyük resmi gorduk sonunda, hadi cikalim sokaklara eyoo
imprezaWRC
26-01-2021, 13:18
Birkaç mesaj yukarıda yazdığım 32 yaşında vefat eden genç meğer 2 defa corona olmuş. İlkini hafif atlatmış ama ikincisini ağır geçirmiş ve iyileştikten sonra da kalp krizinden vefat etmiş :(
imprezaWRC
26-01-2021, 13:31
Bu da en salakça şeylerden biri, apartman içinde dolananlar ari ırk mıymış da bir de böyle bişey uydurmuşlar dötlerinden..
Döt demişken, dün bi haber vardı, anüsten daha doğru test sonucu elde ediliyor diye �� iş başka noktaya gidiyor, çipi mipi geçtiler, düdükleyecekler yakında bizi ��
Doktor Moloney öleli kaç yıl olmuş. Arkasında bir vakıf varsa da ne hikmetse web sayfası yok. Google'a yazıyorsun ortaya sadece bu twitter hesabı çıkıyor. Bir vakıf varsa da sadece twitter hesabı var ve ne menem vakıf ise artık twitterdan sağa sola sallıyor. Vakıf gibi vakıf, kendince doktorculuk da oynuyor. Bir tane yaralı parmak modeli yaptığı iş yok. Varsa yoksa ona buna sallıyor, kendi gibi düşünenlerin attığı yazıları yeniden gönderiyor.
Ulan madem vakıf var, adamın hayatta bitiremediği veya adamın hayattayken ilke edindiği şeyleri onun adına devam ettir, o da yok. Twitter hesabı ile vakıf yönetiyorsun. :D :D
sekizsilindir
26-01-2021, 16:54
Doktor Moloney öleli kaç yıl olmuş. Arkasında bir vakıf varsa da ne hikmetse web sayfası yok. Google'a yazıyorsun ortaya sadece bu twitter hesabı çıkıyor. Bir vakıf varsa da sadece twitter hesabı var ve ne menem vakıf ise artık twitterdan sağa sola sallıyor. Vakıf gibi vakıf, kendince doktorculuk da oynuyor. Bir tane yaralı parmak modeli yaptığı iş yok. Varsa yoksa ona buna sallıyor, kendi gibi düşünenlerin attığı yazıları yeniden gönderiyor.
Ulan madem vakıf var, adamın hayatta bitiremediği veya adamın hayattayken ilke edindiği şeyleri onun adına devam ettir, o da yok. Twitter hesabı ile vakıf yönetiyorsun. :D :D
Gerçekten merak ettiğini düşündüğüm için yazıyorum, o Twitter hesabının infosunda web adresi var, o adrese girincede böyle bir şey var
https://i.hizliresim.com/OHohgH.jpg (https://hizliresim.com/OHohgH)
Yani böyle bir vakıf gerçekten var, yani kaynak son derece günevilir, dağılabilirsin Hakan...
Ama nasıl, ne şekil olur ona sen karar ver.
:hehe:
https://i.hizliresim.com/LEcEtg.jpg (https://hizliresim.com/LEcEtg)
Haftasonu yalnızca 3-5 kişi evden çıkmıyor gibi bir algı oluştu artık bende.
Fotoğraflar hedef göstermek amacıyla paylasilmadi bu arada
Cumartesi sabahı çekildiğini tahmin ediyorum
https://i.hizliresim.com/Hl6Cy6.jpg (https://hizliresim.com/Hl6Cy6)
https://i.hizliresim.com/ozagDd.jpg (https://hizliresim.com/ozagDd)
sekizsilindir
31-01-2021, 16:52
Öyle zaten, sokaklar insan dolu, poliste var ama kimse kimseye bir şey demiyor, herkes bu konuda, inandığı hayatı yaşamaya devam ediyor. Bu da benim gözlemim.
Yav hanımın bile izni var, h.sonu çalışma izinleri var diye. Bunlar şirketleri vesaire aracılığı ile çatır çatır alıyorlardır.
Benim enişteler ilaç firması sahibi, ailede alakalı alakasız herkeste benzer şekilde izin var, paso sağa sola gidip geliyorlar diledikleri gibi.
Bunlar da öyle herhalde :)
Ha bu arada, geçende hanım C.tesi günü "gerçekten" olan bir işleri için arabayla Bostancı'dan çıktı Gebze'ye ve Yarımca'ya gitti geldi. 1 defa bile durdurulmadım, çevirme de yoktu dedi. Polis saldı herhalde iyice, pek çıkan yok, çıkan da izinli nasıl olsa diye sallamıyorlar galiba.
Ama bu kayak ortamında parti muhabbeti süper saçmaydı tabi...
Ha buradan da aklıma geldi, yine buna ek yapayım, FOX TV yavşaklığı diyelim, dün haberlerde dinledim sinirlendim yine... Telefondan mesaj okuyor, bilmemne sektörü zor durumdaymış, açlar kaç aydır vesaire, ama kayak merkezlerinde parti serbest, bunları niye serbest bırakmıyorsunuz diyor. Yahu sen neyi savunuyorsun, mal? Uludağ'da parti yapıyorlar diye eleştiriyor birkaç gün önce, şimdi de diyor ki, kayak merkezlerinde partiye izin veriyorsan buna da ver. Böyle bi salaklık, böyle bi yavşaklık var mı ya... Kaldı ki parti haberinin ertesi günü genelge çıktı, muhtemelen hazırlayan şabalaklar unuttu, kapsam dışı gibi oldu, tesisler de kötüye kullandı. Bu onların mallığı, ama klasik muhalefet kısır döngüsü, yanlışı göster, sonra aynı yanlışı başka yanlışla eleştirmeye ve senin yanlışını "ama o da yapıyor" diye mazur göstermeye çalış. Süper kafa gerçekten... Süper.. Biz daha bu kafayla adam olamayız.
GokhanRS
31-01-2021, 21:41
Moskovada tüm yasaklar kaldırıldı. Bir tek avm ler girişte maske soruyor. Girdikten sonra herkes cebine koyuyor.
Artık kimsenin umuru değil burada. Sanki hiç pandemi olmamış gibi herşey.
Valla akşam 21.00 dan sonra ve hafta sonu sanki yasak yok gibi. Camdan baktığımda bir ben uyuyorum yasağa gibi geliyor. Karşı kaldırım park. Hafta sonu millet parkta yürüyor, oturuyor, çocuğunu oynatıyor. Polis geliyor iki korna basıyor, çil yavrusu gibi dağıtıyorlar. Sonra polis gidiyor tekrar park tıklım tıklım. Ana caddede polis ışıklarda duruyor millet arabayla vızır vızır geçiyor. Geçen dedim, ya arabayla hafta sonu çıkmak yasak değil mi ? Ya işte taşıyamıcağın bişey almaya çıkarsın falan inisiyatife bağlı diyor. Ben arabayla çıksam daha otoparktan çıkarken çevirip ceza yazarlar.
Haftasonu yalnızca 3-5 kişi evden çıkmıyor gibi bir algı oluştu artık bende.
Fotoğraflar hedef göstermek amacıyla paylasilmadi bu arada
Cumartesi sabahı çekildiğini tahmin ediyorum
Neden hedef göstermek olsun ki. Otel rezervasyonları sayesinde gönüllerince gazlayıp çekim yapmışlardır.
cuma akşamı saat 9:30 da E5 trafiği Tuzla yönünde kilitti. normal zamanda böyle kitlenmez.
istanbulda yasak gece 12 den sonra başlıyor artık. zaten böyle bir şehir için 9 da başlaması gerçekçi değil, insanlar 2 saat trafikte kalıyor. 9 da evine nasıl girsin.
sokağa çıkma yasağı yerine iş yerlerinde maske takılmasını denetleseler daha iyi. bütün hafta herkez maskesiz çalışıyor.
gittiğim yerlerde uyarmasam kimse takmıyor
Evet 21:00'de zaten etraf iftara yetişmeye çalışan insanlar gibi oluyor. 21:30'a kadar ara sokaklarda bile millet savaştan kaçar gibi araba kullanıyor saçma sapan bir de :)
Bir ara Bilim Kurulu'na 21:00 değil de bari 23:00 ya da 00:00 falan olsun diyorlardı bu yasak muhabbetine trafik yüzünden, bir şey değişir mi göreceğiz.
Bu arada hanımın 85 yaşındaki babannesi Pazar günü aşı oldu. Ben yan etkisinden kadıncağız yıpranır mı falan diyordum ama hiç bir şey olmamış, maşallahı var, atom karınca diyoruz kendisine, Allah bozmasın böyle devam eder inşallah, şu süreçte çok korkuyorduk, zaten yaşla ilgili ufak tefek sıkıntılar oluyor, aşı işi iyi oldu onun adına.
benim babanne de 95 yaşında aşı oldu devam :)
benim babanne de 95 yaşında aşı oldu devam :)
Ey maşallah, Allah sıkıntısız şekilde uzun ömür versin :)
muratburunce
02-02-2021, 09:33
dün reyisizimiz içimize suyu sertpi saolasun türk lirasından bahsetti bay kemale salladı okulları açtı ortalıkla açlık sefalet yokmuş durum çok güzelmiş ondan bahsetti selametle dedi gitti...
aylardı kapalı olan cafeler - lokantalar işletmeler adamın ağzına bakıyor açsın artık diye korona tedibrlerinde gösterdikleri sabırdan dolayı yalandan bi teşekkür etti bitirdi.
Tedibirleri çalışan para kazanması gerekenler için esnetmiyor adamlar borçtan harçtan açlıktan ölecek duruma geldi ama kendi partisinin kongresinde çok kalabalıktı diye övünüyor fıkra gibi...
Kafeler falan zorlanıyordur doğrudur da restoranlarla ilgili şöyle bir tereddüdüm var. Evet garsonu, komisi şusu busu çalışamıyor falan filan... Geçenlerde bi haber vardı, onlar da paket servise yardım ediyor, paket servis elemanı gibi çalışmaya başladılar diye. Ne kadar doğrudur, veya kaçı bunu yapabiliyor ayrı konu.
Ancak şöyle bir "çarpıtma" mı diyelim, şöyle bi durum var, diyorlar ki bir restoranın paket servisi cironun anca %20-30'u... E iyi de, o rakam normal zamandaydı. Şimdi tüm siparişlerinizi paket servis olarak alıyorsunuz. Bu rakamın %20-30'larda kalması bu durumda imkansız. Ha denilebilir ki, restorana gelip yiyemeyen müşterilerin hepsi paket sipariş vermiyor, doğru. Burada biraz da şansa, kimisi idare edebiliyor.
Asıl sıkıntı, içkili vesaire olan balık-kebap vb gibi restoranlarda olsa gerek. Bunların paket servis yapma durumu da yok. O noktada da biraz da kendileri sebep oldular diye düşünüyorum. Denetimler de adam gibi olmayınca, 10 masa diye başlayan yer 20'ye çıktı, sonra normal zamandaki masa düzenine döndüler, 10 kişilik tek "parti" masaları doldu...
Bizde herhangi bir şey esnedi mi hemen arka kapılar çıkıyor ortaya, o yüzden biliyorlar, bizim millete bir şey esnetilmez, yoksa moku çıkar :) Kafa bu yönde hareket ediyor çok büyük ihtimalle :D
MertSerhanÖ.
02-02-2021, 10:11
İşim gereği gün içerisinde 10-15 restoran ziyaret ediyorum.En az 4-5 restoranda,oturup yemek yiyen insanlar görüyorum:) Hemde bunun en şaşırtıcı olanı,mecidiyeköy ilçe emniyet binasının hemen karşısındaki restoranda olması:)
imprezaWRC
02-02-2021, 21:14
Eşim babası için bulundukları yerdeki özel hastanede ilk doz aşı olması için randevu almıştı. Bugün, tansiyon sebebi ile randevu alınan özel hastaneye gitmişler. Kayın valide de doktora biz randevu almıştık ama hazır gelmişken bugün aşı olsak olmaz mı diye sorunca kusura bakmayın bizde artık olamazsınız, randevunuz iptal edildi, devlet hastanesinde aşı olacaksınız ve yeniden randevu alacaksınız demiş.
Bu arada, sigorta temsilcimizden öğrendik ki, altunizade acıbadem hastanesi pandemi hastanesiymiş, corona harici oraya gitmeyin dedi.
Cimmeria
03-02-2021, 00:46
biraz guncel bilgi vereyim ingiltereden, cok korkulan mutasyonlardan ilki cok hızlı bir sekilde yayılmaya devam ediyor ama Oxforddan gelen açıklamada asi o varyantta ise yarıyor aciklamasi geldi. Bu varyan ingiliz mutasyonu denen aslında güney amerikadan gelen ama ilk ingilterede keşfedilen mutasyon.
ikinci ve daha korkutucu olan güney afrikadan gelen mutasyon da burda yayılıyor, hatta 1,5 yıldır ilk defa bu kadar organize oldugunu gordum hükümetin, ülkede bu mutasyonun görüldüğü 7 noktada kapı kapı gezip insanları test ediyorlar hastaları açıklayabilmek icin, butun medyadan yayınlar yapılıyor o 7 bolgedekilerin sokağa cikmamasi icin. bunun sebebi de bu mutasyon icin asiya karşı dayanıklı diyor yetkililer... ayrıca daha inceldiği icin tek cerrahi maske de korumuyor çift takin diyorlar...
bu arada teorik olarak ingiltere turkiye arası direk uçuş yok ama ingiltereden ukrayna vb ülkelere gidip ordan turkiyeye gecen cok insan var, kapıda beyana dayalı oldugundan kapıda daha once ingilteredeyim demeyip karantinaya falan girmeden giriyorlar turkiyeye...
biraz guncel bilgi vereyim ingiltereden, cok korkulan mutasyonlardan ilki cok hızlı bir sekilde yayılmaya devam ediyor ama Oxforddan gelen açıklamada asi o varyantta ise yarıyor aciklamasi geldi. Bu varyan ingiliz mutasyonu denen aslında güney amerikadan gelen ama ilk ingilterede keşfedilen mutasyon.
ikinci ve daha korkutucu olan güney afrikadan gelen mutasyon da burda yayılıyor, hatta 1,5 yıldır ilk defa bu kadar organize oldugunu gordum hükümetin, ülkede bu mutasyonun görüldüğü 7 noktada kapı kapı gezip insanları test ediyorlar hastaları açıklayabilmek icin, butun medyadan yayınlar yapılıyor o 7 bolgedekilerin sokağa cikmamasi icin. bunun sebebi de bu mutasyon icin asiya karşı dayanıklı diyor yetkililer... ayrıca daha inceldiği icin tek cerrahi maske de korumuyor çift takin diyorlar...
bu arada teorik olarak ingiltere turkiye arası direk uçuş yok ama ingiltereden ukrayna vb ülkelere gidip ordan turkiyeye gecen cok insan var, kapıda beyana dayalı oldugundan kapıda daha once ingilteredeyim demeyip karantinaya falan girmeden giriyorlar turkiyeye...
Teyzem bu yasaklar başlamadan TR'den UK'e gitti (keşke gitmeseydim diyor şimdi), 2 gün önce aşı olmuş, baya baya dışarı çıkmıyor korkudan mis gibi Ayvalıkta oturacaktı şimdi Kingston da hapis kaldı :hehe:
Uludağ’da geçen hafta sosyal mesafe ve maske kuralı hiçe sayılarak yapılan eğlence görüntüleriyle gündeme gelen otelin 11 personelinde koronavirüs tespit edildi.
buyur burdan yak https://twitter.com/CoronaTurkey/status/1356686850941984775
imprezaWRC
03-02-2021, 10:56
buyur burdan yak https://twitter.com/CoronaTurkey/status/1356686850941984775
O gün kim geldiyse hepsini o otele davet edip ücretsiz corona after party yapsınlar.
Cimmeria
03-02-2021, 12:50
Teyzem bu yasaklar başlamadan TR'den UK'e gitti (keşke gitmeseydim diyor şimdi), 2 gün önce aşı olmuş, baya baya dışarı çıkmıyor korkudan mis gibi Ayvalıkta oturacaktı şimdi Kingston da hapis kaldı :hehe:
nehir kenarında yürüyüş yapsın ya :) takeawayler açık, alsın kahvesini sahilde takılsın açık havada bisi olmaz :)
ghibli06
09-02-2021, 12:49
Sağlık Bakanlığınca, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele sürecinde, virüsün mutasyona uğraması üzerine, "Temaslı Takibi, Salgın Yönetimi, Evde Hasta İzlemi ve Filyasyon Rehberi'nde" güncelleme yapıldı. Rehbere, varyant suşlar ile ilgili olarak, "Farklı suşlar ile enfekte olan kişilerin (özellikle varyant suşlar) aynı odaya kohortlaması, virüslerde rekombinasyona neden olarak yeni bir varyant suşa neden olabileceği için bu dönem, hastaların mümkün olabildiğince tek olarak odalarda yatırılması önerilir." maddesi dahil edildi.
farklı suşlarla aynı odada kohortlamayın beyler, aman ha...
Sağlık Bakanlığınca, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele sürecinde, virüsün mutasyona uğraması üzerine, "Temaslı Takibi, Salgın Yönetimi, Evde Hasta İzlemi ve Filyasyon Rehberi'nde" güncelleme yapıldı. Rehbere, varyant suşlar ile ilgili olarak, "Farklı suşlar ile enfekte olan kişilerin (özellikle varyant suşlar) aynı odaya kohortlaması, virüslerde rekombinasyona neden olarak yeni bir varyant suşa neden olabileceği için bu dönem, hastaların mümkün olabildiğince tek olarak odalarda yatırılması önerilir." maddesi dahil edildi.
amiin 10krktr
Eski konuları boşa hortlatmayın mı diyor ne diyor? :P :D
onn_dear
09-02-2021, 21:02
Başından beri sürüntü testleri makattan yapılsaydı insanlar çok daha dikkatli ve izole olurdu...
İşim gereği gün içerisinde 10-15 restoran ziyaret ediyorum.En az 4-5 restoranda,oturup yemek yiyen insanlar görüyorum:) Hemde bunun en şaşırtıcı olanı,mecidiyeköy ilçe emniyet binasının hemen karşısındaki restoranda olması:)
İnsanlar artık sıkıldı veya artık daha az çekiniyor hastalıktan. Bence restoranların kapalı olması da anlamsız. (İnsanların bir arada olduğu bir çok alan mevcutken sadece bunların kapatılması anlamsız.)
Spor salonları açık mesela..
İnsanlar artık sıkıldı veya artık daha az çekiniyor hastalıktan. Bence restoranların kapalı olması da anlamsız. (İnsanların bir arada olduğu bir çok alan mevcutken sadece bunların kapatılması anlamsız.)
Kardesim sen kuzu sis ve pastirmali humus yiyeceksin diye biz niye risk aliyoruz :/
imprezaWRC
10-02-2021, 15:40
Arkadaşımız ailesi ve yanlarında kalan yardımcı kadın Cuma gününden beri corona'lar. Haftada 1 evine giden yardımcı kadının taşıyıp getirdiğinden şüpheleniyorlar tabi birde apartmanda en üst katta oturuyorlar, mecburen eşi işe gidip gelirken asansörü kullanıyor oradan da olmuş olabilir mi diye de düşünüyorlar. Çünkü iş yerinde corona'lı yokmuş.
Velhasıl, 6,5 ve 7,5 yaşlarında iki çocuk var 7,5 yaşındaki çocukta tat, koku kaybı var ve deli gibi de öksürüyor. Neredeyse günün tamamını da uyuyarak geçiriyor :( . Hepsinin ciğerleri buzlu cam gibi olmuş. Annesi de evde ve ağır geçiriyor. İlk birkaç gün hepsi sürüngen hale gelmişler. Sırt ağrısı, öksürük, kas ağrısı, parmak ucuna kadar her yerlerinin ağrıması ve yukarıda yazdığım gibi anne ve tek çocukta tat, koku kayıpları halen devam ediyor.
dün istinyepark'ta işim vardı gittim gitmişken orada yemek yiyeyim dedim. oturacak yer yok evsizler gibi paketi alıp çöüun yanına çömelip yedim. Dün rüzgarda niceydi. saçma sapan oldum rüzgarda durunca. araba yok şöfor bizi götürüp bırakıp gidiyor.
İnşAllah biter artık bu virüs mahvetti hepimizi.
restoranları açacaklar gibi duruyor 45dk içerisinde yiyip çıkma koşulu ile Tam komedi :D
Sapasaglam dedemi asi yaptirdiktan 1 hafta sonra kaybettik.Asi yaptiracaklarin iki kere dusunmelerini tavsiye ederim.
imprezaWRC
20-02-2021, 12:22
restoranları açacaklar gibi duruyor 45dk içerisinde yiyip çıkma koşulu ile Tam komedi :D
Biride kapıda meercat gibi dikilip geleni gideni gözetler birde süre tutar tam olur.
Peynir aldığım yere girecektim benden önce herifin biri çıktı ağzında maske falan yok tam camı açıp aşı mı oldunuz da maskesiz geziniyorsunuz diye soracaktım, eşim tuttu. Girdim içeri, dedim benden önceki müşterinin ağzında maske yoktu, aşı mı olmuş da böyle rahat rahat geziniyor? He ya aşı olmuş diye cevap verdi. (peynirci meraklıdır, illa sorar, ki sormuşta)
Kafaya gel, sen aşı oldun iş bitti mi? Ben olmadım, eşim olmadı. Girdiğin yerde çalışanlar henüz aşı olmadı. Belki sen taşıyıcısın saça saça ilerliyorsun ne bu rahatlık.
Bu arada, birkaç mesaj önce bahsettiğim ailede ağır geçirenler iyileşti ama halen tat ve koku alamıyorlar.
ghibli06
20-02-2021, 12:55
peder bey aşı oldu 1 gün hafif yorgunluk hariç sıkıntısı olmadı ama annem dün oldu, dilim ağzım uyuşuyor diyor, hayırlısı bakalım...
imprezaWRC
20-02-2021, 13:13
Bu arada, sağlık ocağında çok sıra varmış o nedenle bizimkiler SGK anlaşması olan özel hastanede aşı oldular. Fakat, SGK anlaşması olmayan özel hastanelerde aşı bulunmuyor ya da yokuş yapıyorlar. Komşumuzun annes-babası Eskişehir'deki Acıbadem'de olmak istemişler aşı yok deyip randevu vermemişler, mecburen devlet hastanesinde aşı olmuşlar.
Geçen kar yağdığında poğaca almaya çıktım sabah mahmurluğu çıkarken maske takmadım hava buz olduğundan bere kaban ağzıma kadar çekili maske takmış kadar olmuştum. Eve girip asansörün aynasında kendimi görene kadar farketmedim maske takmadığımı. yolda kimseyle muhatap olmayıp börekçiyle de mesafem uzak olduğundan bir şey olmaz da insan biraz tırsmıyor değil tabi
imprezaWRC
21-02-2021, 09:43
Antikor testini ne zaman yaptırmak sağlıklı sonuç verir veya veriyor? Niye sordum, bu hastalığı geçiren aile, antikor testi de yaptırmış ve malesef sonuç negatif çıkmış. 4 kişilik ailede, 2 kişi ağır geçirmişti. Malesef hiçbiri antikor üretmemiş. Belki testi 1 ay sonra tekrarlamak gerekiyor bu konuda bilgim yok. Bilen varsa yeşillendirirse sevinirirm.
Antikor testini ne zaman yaptırmak sağlıklı sonuç verir veya veriyor? Niye sordum, bu hastalığı geçiren aile, antikor testi de yaptırmış ve malesef sonuç negatif çıkmış. 4 kişilik ailede, 2 kişi ağır geçirmişti. Malesef hiçbiri antikor üretmemiş. Belki testi 1 ay sonra tekrarlamak gerekiyor bu konuda bilgim yok. Bilen varsa yeşillendirirse sevinirirm.
Antikor bi şekilde olması gerekiyor yav, üretmemesi imkansız gibi bişey olsa gerek. Doktor arkadaşlar falan varsa daha güzel açıklar ancak yanlış hatırlamıyorsam kanda antikor olmasa bile (çünkü savaşma olayı bitince antikor da sıfırlanabilir diyordu) hücre hafızası mı ne oluyor diye bir açıklama okumuştum. Yoksa kanda her hastalığın 1.000 tane antikorunun dolaşıyor olması gerekmez mi?
imprezaWRC
21-02-2021, 10:57
Antikor bi şekilde olması gerekiyor yav, üretmemesi imkansız gibi bişey olsa gerek. Doktor arkadaşlar falan varsa daha güzel açıklar ancak yanlış hatırlamıyorsam kanda antikor olmasa bile (çünkü savaşma olayı bitince antikor da sıfırlanabilir diyordu) hücre hafızası mı ne oluyor diye bir açıklama okumuştum. Yoksa kanda her hastalığın 1.000 tane antikorunun dolaşıyor olması gerekmez mi?
Bizim oğlanın sınıf öğretmenin kardeşi iki kere corona geçirmiş. 2.sini ağır geçirmiş ve iyileştikten sonra kalp krizinden vefat etmiş. Demek ki, antikor oluşmama durumu olabiliyor. Ben sadece testi erken mi yaptılar yoksa iyileşir iyileşmez antikor testi yapılabiliyor mu onu öğrenmek istiyorum.
Çocukken aşısını olmayıp geçirmediğim hastalıklar var. Halen şu yaşımda ya o hastalıklardan birini kaparsam diye ödüm kopuyor. Üstelik o dönem bütün sınıftakiler sırayla ismi lazım değil hastalıkları geçirmişti.
Doktor arkadaşlar aydınlatır ama bence her zıkkımın veya her geçirdiğinin antikoru oluşmayabiliyor. Bizim çocuk, üst üste domuz gribi olmuştu ve ağır da geçirmişti. O dönem antikor mantikor testinden bir haberdik, tek bildiğimiz geçirdi mi bir daha olmaz düşüncesiydi ama oldu hemde aynı yol oldu.
MertSerhanÖ.
21-02-2021, 11:25
Sonuç negatife döndükten 14 gün sonra bakılıyor antikor.14. Günde çıkmış olan antikor 1. Ayda çok az bir miktar artış gösterebilir.Herkeste antikor olacak diye bir kaide kural yok malesef..:/ Ağır geçirenler ilaç kullandılar mı? Devletin verdiği ilaç(plaquenil) bir söylentiye göre antikor üretmesini engelliyormuş ne derece doğru bilmiyorum.1. Aylarında başka bir hastanede tekrar antikor yaptırmalarını öneririm.Çok geçmiş olsun..
imprezaWRC
21-02-2021, 12:45
Sonuç negatife döndükten 14 gün sonra bakılıyor antikor.14. Günde çıkmış olan antikor 1. Ayda çok az bir miktar artış gösterebilir.Herkeste antikor olacak diye bir kaide kural yok malesef..:/ Ağır geçirenler ilaç kullandılar mı? Devletin verdiği ilaç(plaquenil) bir söylentiye göre antikor üretmesini engelliyormuş ne derece doğru bilmiyorum.1. Aylarında başka bir hastanede tekrar antikor yaptırmalarını öneririm.Çok geçmiş olsun..
Sağolasın.
7 yaşında bir çocuk ile ben yaşlarda anne ağır geçirdi. Eve ilaçları gönderilmiş. Baya yan etkili ilaçları aldılar. Ne aldılar sormadım daha doğrusu hep eşim görüşüyor bir sorsun bakalım. Özellikle ağır geçirenlerin tat ve koku alma halen yok. Çocuk çikolatayı anne bana ne verdin diye sorup yiyormuş.
Sanırım 14.gün antikora baktılar. Bende zaman kavramı kalmadı artık. Kaç gün sonra antikora baktırdılar bir sorarım. Ama hafif geçirende de, ağır geçiren de antikor çıkmamış. 1 ay sonra bir daha baktırırlar mı bilemiyorum ama ileteceğim.
Çocuğa bir mok olmaz diyenlere gelsin. O verilen ilaçlar haricinde ciğerlerin iyice temizlenmesi için kortizonlu bir ilaç daha aldı.
MertSerhanÖ.
21-02-2021, 18:02
Sağolasın.
7 yaşında bir çocuk ile ben yaşlarda anne ağır geçirdi. Eve ilaçları gönderilmiş. Baya yan etkili ilaçları aldılar. Ne aldılar sormadım daha doğrusu hep eşim görüşüyor bir sorsun bakalım. Özellikle ağır geçirenlerin tat ve koku alma halen yok. Çocuk çikolatayı anne bana ne verdin diye sorup yiyormuş.
Sanırım 14.gün antikora baktılar. Bende zaman kavramı kalmadı artık. Kaç gün sonra antikora baktırdılar bir sorarım. Ama hafif geçirende de, ağır geçiren de antikor çıkmamış. 1 ay sonra bir daha baktırırlar mı bilemiyorum ama ileteceğim.
Çocuğa bir mok olmaz diyenlere gelsin. O verilen ilaçlar haricinde ciğerlerin iyice temizlenmesi için kortizonlu bir ilaç daha aldı.
Çok yüksek ihtimal ile dediğim ilaç..Ben atlatalı 4 ay bitti.Halen arada saçma bir şekilde tat almam gidiyor.2 ay hiç yoktu.Ciğerlerim halen çok kötü,nefes daralması yaşıyorum.Sabah akşam nefese çekilen ilaçtan kullanıyorum.Vücut ağrılarımı vs hiç söylemiyorum bile:)
İlaçların yan etkisi çok kötü.Ben favimol içtim,14 gün boyunca öleyimde kurtulayım dedim.Şuan antikorumun olmasına rağmen inanılmaz bir korkum var,psikolojik büyük bi yara bıraktı.Şuan bu haldeysem ikinciye yakalanırsam tekrar düşünemiyorum..:) Yüksek ihtimal ex oluruz zaten..
imprezaWRC
21-02-2021, 18:15
Çok yüksek ihtimal ile dediğim ilaç..Ben atlatalı 4 ay bitti.Halen arada saçma bir şekilde tat almam gidiyor.2 ay hiç yoktu.Ciğerlerim halen çok kötü,nefes daralması yaşıyorum.Sabah akşam nefese çekilen ilaçtan kullanıyorum.Vücut ağrılarımı vs hiç söylemiyorum bile:)
İlaçların yan etkisi çok kötü.Ben favimol içtim,14 gün boyunca öleyimde kurtulayım dedim.Şuan antikorumun olmasına rağmen inanılmaz bir korkum var,psikolojik büyük bi yara bıraktı.Şuan bu haldeysem ikinciye yakalanırsam tekrar düşünemiyorum..:) Yüksek ihtimal ex oluruz zaten..
Bir çekenler bir de ailesinde kayıp yaşayanlar biliyor. Çok geçmiş olsun. :(
Ben virüsü kapsam ihtimalle o ilaçlardan ex olurum.
MertSerhanÖ.
21-02-2021, 19:06
Bir çekenler bir de ailesinde kayıp yaşayanlar biliyor. Çok geçmiş olsun. :(
Ben virüsü kapsam ihtimalle o ilaçlardan ex olurum.
Aman abicim çok dikkat edin.
imprezaWRC
21-02-2021, 19:52
Aman abicim çok dikkat edin.
Sağolasın :) Elimizden geleni yapıyoruz. Bir an önce bitse de kurtulsak.
Bizim tesiste çalışan hemşire aşı oldu üzerinden 1 ay geçti antikor baktırdı hiç üretmemiş.
Şimdi 2. faz'ı olup tekrar 1 ay bekleyip bakacak antikor üretim durumuna.
Ama bana söylediği aşıların öyle herkeste aynı etkiyi ve antikor üretimini kesinlikle yapmadığı. Kişiden kişiye antikor üretiminin değiştiği.
Sağlık sektöründe olup da aşı olmayan pek çok tanıdığım var.Bugün annem ve babam aşı oldu.Aile hekimimiz de aynı şeyi söylemiş kimde ne etki gösterdiği belli değil demiş.
Favira sanırım kullanılan ilaç.Ecza deposunda çalışıyorum.Bizim burada da hastalığı geçirip ilaç kullanmayan var.
imprezaWRC
22-02-2021, 10:45
Bizim tesiste çalışan hemşire aşı oldu üzerinden 1 ay geçti antikor baktırdı hiç üretmemiş.
Şimdi 2. faz'ı olup tekrar 1 ay bekleyip bakacak antikor üretim durumuna.
Ama bana söylediği aşıların öyle herkeste aynı etkiyi ve antikor üretimini kesinlikle yapmadığı. Kişiden kişiye antikor üretiminin değiştiği.
Bizim ailedeki doktorlarda antikor için 6 ay gerekebilir demişti :(
Amma değişik bilgi var ha, hangisi doğru anasını satayım?
Bu arada aşı için, artık virüs kapılsa da kesinlikle öldürmüyor, koruyuculuğu bu yönde diye bir bilgi de var.
Geçenlerde hanımın 85 yaşında babannesi oldu, bi gün ateş yapmış sadece akşam, onun harici bir şey yok.
Babam ve kayınpeder de geçen gün oldu. Onlarda da hiç bir yan etki yapmamış.
Babamın direkt olarak antikor üretimi vardı bu arada hastalık sonrası. Adam koronasavar çıktı maşallah :D Annem sistemde geçirdi görünüyor test var diye yapmamışlar, babam da geçirmiş olmasına rağmen sistemde test yok diye yaptılar aşıyı. E madem anama da yapsaydınız? :)
Amma değişik bilgi var ha, hangisi doğru anasını satayım?
Bu arada aşı için, artık virüs kapılsa da kesinlikle öldürmüyor, koruyuculuğu bu yönde diye bir bilgi de var.
Geçenlerde hanımın 85 yaşında babannesi oldu, bi gün ateş yapmış sadece akşam, onun harici bir şey yok.
Babam ve kayınpeder de geçen gün oldu. Onlarda da hiç bir yan etki yapmamış.
Babamın direkt olarak antikor üretimi vardı bu arada hastalık sonrası. Adam koronasavar çıktı maşallah :D Annem sistemde geçirdi görünüyor test var diye yapmamışlar, babam da geçirmiş olmasına rağmen sistemde test yok diye yaptılar aşıyı. E madem anama da yapsaydınız? :)
Yanlis bilmiyorsam yasli kari kocalarda herhangi birine asi yipildiysa digerine cikmadiysa yapilan evde esimde var deyince onada randevu aliniyor diye biliyorum. Bir akrabamiz 66 yasinda eside 63 ona asi cikmadi ama vurulurken esim var evde 63 yasinda diye ona cikmadi nasil olcak adam oldu diye karisinada randevu verdiler 1 hafta sonra onada asi yaptilar.
bosporuss06
23-02-2021, 08:21
ben ağustos ayının sonunda corona oldum.(hafif geçirdim diyebilirim)Eylül ayının sonunda antikor testi yaptırdım,vücut antikor üretimişti.Lakin test sonuçlarına bakan doktor arkadaşımız vücutta hala corona virüsten bulunduğunu belirtmişti.Hasta olup evde geçirilen süre sonrası o dönem tekrar test yaptırmamıştım,yani negatife dönüp dönmediğimi bilmeden normal hayata dönmüştüm.
Yanlis bilmiyorsam yasli kari kocalarda herhangi birine asi yipildiysa digerine cikmadiysa yapilan evde esimde var deyince onada randevu aliniyor diye biliyorum. Bir akrabamiz 66 yasinda eside 63 ona asi cikmadi ama vurulurken esim var evde 63 yasinda diye ona cikmadi nasil olcak adam oldu diye karisinada randevu verdiler 1 hafta sonra onada asi yaptilar.
Öyle ama annemde sistemde pozitif sonuçlu test var diye yapmadılar, randevu da vermedi sistem. Babamda sistemde yüklü test yok ancak geçirdi, randevu sırasında ve aşı olurken de not olarak tekrar belirtti ama olsun deyip yapmışlar :) Hatta annemle gittiler, beraber belki yaparlar dediler ama olmadı :)
Hanımın babaanne olurken de yanında kayınpeder vardı, siz de burada ikamet ediyorsanız size de yapalım demişler. İkamet etmediği için yapılmadı ama o anda evet ikamet ediyorum deyip belgelese öyle ayaküstü yapabilecekler miydi bilemiyorum.
Virusun son gunleri (https://www.haberturk.com/yazarlar/oray-egin/2981194-virusun-son-gunleri)
Oray Eğin'in şu yazısı da enteresan.
ABD'de önlemlerin aşağı yukarı aynı olmasına rağmen vaka sayıları ve öldürme muhabbetlerinin düştüğüne değiniyor.
Tabi kimse "olumlu" kısmından bahsetmiyor, hep korkutma muhabbeti var. Ben buna acayip inanmaya başladım. Büyük oranda millet salmasın diye herhalde.
Öyle ama annemde sistemde pozitif sonuçlu test var diye yapmadılar, randevu da vermedi sistem. Babamda sistemde yüklü test yok ancak geçirdi, randevu sırasında ve aşı olurken de not olarak tekrar belirtti ama olsun deyip yapmışlar :) Hatta annemle gittiler, beraber belki yaparlar dediler ama olmadı :)
Hanımın babaanne olurken de yanında kayınpeder vardı, siz de burada ikamet ediyorsanız size de yapalım demişler. İkamet etmediği için yapılmadı ama o anda evet ikamet ediyorum deyip belgelese öyle ayaküstü yapabilecekler miydi bilemiyorum.
Test sonucuna göre falan ayarlıyorsalar onu bilemem.. ama benim verdiğim örnek aynı yerde ikamet ediyor. sizin kayınpederde babaneyle aynı evde yasasaydı ve belgeleseydi onada randevu verecektiler %99
ghibli06
23-02-2021, 12:21
Bizim ailedeki doktorlarda antikor için 6 ay gerekebilir demişti :(
abi hadi 6ay sonra antikor oluştu, peki kalıcılık ne kadar? 3 ay diyenler var... bu gidişle senede 8 kere aşı olmamız gerekir böyle bir yükün altından devletler kalkamaz, mad max gibi olur ortam...
Virusun son gunleri (https://www.haberturk.com/yazarlar/oray-egin/2981194-virusun-son-gunleri)
Oray Eğin'in şu yazısı da enteresan.
ABD'de önlemlerin aşağı yukarı aynı olmasına rağmen vaka sayıları ve öldürme muhabbetlerinin düştüğüne değiniyor.
Tabi kimse "olumlu" kısmından bahsetmiyor, hep korkutma muhabbeti var. Ben buna acayip inanmaya başladım. Büyük oranda millet salmasın diye herhalde.
Hocam yanlış anlamayın da; yazdıkları da adam da bana çok boş geldi :)
Nerede duracağına karar verememiş, neyi savunuyor belli değil. Kendince temkinli yaklaşmış ama ya böyleyse ya şöyleyse falan :)
Pandemi sürecinde en tehlikeli tipler bence bunun gibi ortalığı bulandıranlar
Nerede duracağına karar verememiş, neyi savunuyor belli değil. Kendince temkinli yaklaşmış ama ya böyleyse ya şöyleyse falan :)
Yo ben niye yanlış anlayayım yazıyı yazan ben değilim :) Dikkatimi çeken o cümlesi oldu. Yoksa onun söylediği sona doğru "evet maske mesafe çok önemli" :)
Yani ülkelerde geçen günlerde yapılan tam kapanmalar haricinde, birçok ülkede bize nazaran çok saçma sapan önlemler var.
Almanya nüfusu bizimle aynı, mekanlarda sadece "çok fazla bir araya gelmeyin" tarzı bir önlem var, anca kapalı mekana girince maske muhabbeti var.
Mutasyon hede hödö diyorlar, sadece bulaşıcılık hızı arttı falan diyorlar, öldürücülük belli değil. Yapma ya?! :) Nasıl değil... Bunun yanında bir sürü olumlu mutasyon da oluyor, onları hiç söylemiyorlar. Geçende birisi diyordu ki 1 yıl içinde 1.000 küsür mutasyon olmuş. Eee bunların haberleri nerede?
Cimmeria
23-02-2021, 17:10
Su bilgiyi veren hangi araştırmaya dayandirmis, nasil bir saha calismasi yapmış, nereye onaylatmış bu arastirmasini cok merak ettim.
Hala daha brezilya ve güney afrika varyantlarina asi etki etmiyor o yuzden geliştirme yapılıyor diye hem oxfordun hem pfizerin aciklamalari var, dikkatli olmakta fayda var.
imprezaWRC
23-02-2021, 17:21
Yanlış anlaşılmasın ama o adamın ismini bildiğimden beri inanılmaz itici geliyor. Herbokolog veya türevi biri izlenimi veriyor. TV'ye çıktığı zamanlarda da ağzını yaya yaya konuşuyordu. Ki tahammül edemediğim için de kanalı değiştiriyordum.
imprezaWRC
23-02-2021, 17:23
Su bilgiyi veren hangi araştırmaya dayandirmis, nasil bir saha calismasi yapmış, nereye onaylatmış bu arastirmasini cok merak ettim.
Hala daha brezilya ve güney afrika varyantlarina asi etki etmiyor o yuzden geliştirme yapılıyor diye hem oxfordun hem pfizerin aciklamalari var, dikkatli olmakta fayda var.
Bu bilgiyi bulan, Sancaktepe'de ikamet eden herbokolog bir esnafdır. :D :D
imprezaWRC
23-02-2021, 17:31
abi hadi 6ay sonra antikor oluştu, peki kalıcılık ne kadar? 3 ay diyenler var... bu gidişle senede 8 kere aşı olmamız gerekir böyle bir yükün altından devletler kalkamaz, mad max gibi olur ortam...
Grip aşısı için koruyuculuk 6-8 ay sürer(miş) Bilemiyorum, artık grip gibi olana kadar herhalde her sene aşı oluruz. Sonra sadece belirli yaş üstü, altı ve/veya risk grubunda olanlar aşı olur.
Yani, bir kere aşı olunca ölene kadar antikor üretebileceğini sanmıyorum. Bizim familyadaki doktorlara sorarım.
Valla zaten neye inanacağımızı şaşırdık, bi ümit işte :D
Ha bu arada, bu mutantları falan söyleyen ilk açıklayan İngiltere, aşılama ile birlikte Haziran gibi "tamamen normalleşme" planları yapıyor.
Bahsi geçen mutantların da hala "öldürücülüğü" yok piyasada. "Daha öldürücü olduğu düşünülüyor" gibi bir laf dolanıyor sadece. Bulaşıcılığı konusunda net yüzde veren adamlar, hala bunların öldürücülüğü konusunda bir bilgi veremiyor.
Yine yazıyorum, başka mutasyonlar olmadı mı, bir sürü olduğu söyleniyor, peki bunlardan hiçbiri mi olumlu olmadı? Onların hiç bahsi geçmiyor.
Sonuçta bunları bu şekilde açıklayanlar da ilaç firmaları... "Yetmeyecek, bi daha olacaksınız, bi daha olacaksınız, biz de vuracaz kırbacı vuracaz kırbacı" :D
virüs dediğimiz şey karşısında bir engel bulduğunda mutasyona uğrar ve engeli atlamaya çalışır. kapıya yanlış anahtarı takmaya çalışıp çeviremeyip doğru anahtarı seçmemiz gibi rna diziliminde hücreye göre değişiklik yapar. ondan dolayı 1000 mutasyon bile az olabilir bence.
Bu yazı sınırlı lise biyolojimle yazılmıştır. Lisede en sevdiğim dersim idi :)
Cimmeria
24-02-2021, 12:40
Ha bu arada, bu mutantları falan söyleyen ilk açıklayan İngiltere, aşılama ile birlikte Haziran gibi "tamamen normalleşme" planları yapıyor.
Bahsi geçen mutantların da hala "öldürücülüğü" yok piyasada. "Daha öldürücü olduğu düşünülüyor" gibi bir laf dolanıyor sadece. Bulaşıcılığı konusunda net yüzde veren adamlar, hala bunların öldürücülüğü konusunda bir bilgi veremiyor.
Yine yazıyorum, başka mutasyonlar olmadı mı, bir sürü olduğu söyleniyor, peki bunlardan hiçbiri mi olumlu olmadı? Onların hiç bahsi geçmiyor.
Sonuçta bunları bu şekilde açıklayanlar da ilaç firmaları... "Yetmeyecek, bi daha olacaksınız, bi daha olacaksınız, biz de vuracaz kırbacı vuracaz kırbacı" :D
yok aslında bahsi geciyor, ben ingilterede yaşıyorum, virus sürekli yeni varyasyonlar geçiriyor zaten, ama onemli olan negatif etkisi olanlar o yuzden daha cok zarar veren varyantlar konuşuluyor. yoksa bugun 4 varyasyon var ama daha az bulaşıyor demenin kime ne faydası var ki? onemli olan daha cok zarar veren varsa onu tespit edip paylaşmak.
ingiltere ozelinde sunu söyleyeyim, turkiyeden ilk gittiğimde benim de alışmakta zorlandigim bir sey, ya bu herifler neden bu kadar şeffaf her boku acikliyorlar diyordum, adamlarda kültür bu, daha tehlikeli bir varyant ciktiginda halka acikliyorlar ki halk da önlemini alsın, daha dikkatli olsun. genel olarak bir sey saklamamaya calisiyorlar. sakladıkları illa vardır ama Turkiye ile karsilastirinca insan diyor ya kardeşim bi susun her boku da aciklamayin diye. Yilbasinda sağlık bakanı cikip virüsle mücadelede kontrolu kaybettik dedi mesela :) Lan olm şeffaf ol da bu kadar da degil :)
olduruculugu konusunda rakam vermek bulasiciliktan cok daha zor cunku yeteri kadar rakama ihtiyac var. Burda Gunde 700-800 bin arası test yapılıyor 7-8 aydır, brezilya ve güney afrika varyantlari ciktiktan sonra adamlar açıklama yaparken hangi varyanttan o gun kaç kisi tespit ettikleri datasını da tutuyorlar, o sayede daha hızlı yayildigini tespit edebiliyorlar. ama olu sayısı hasta sayısına gore cok daha az olduğu icin o rakamları cikartmalari daha zor.
bir de burda hesap sorma durumu olduğu icin kafadan rakam atmiyorlar, mesela bahsettigin haziran ayında normalleşmeyi Başbakan kabinede canlı yayında acikladi, karsisinda muhalefet lideri vardi, adam her açıklamadan sonra cikti catir catir bunu boyle diyorsun ama neden sunda geç kaldınız sunu yanlış yaptınız diye sordu, hepsini cevaplamaya calisti vs.
o yuzden genelde emin olmadıkları seyleri aciklamiyorlar burda.
mesela gunde 700-800 bin test yapılıyor, 8000 civarına dustu vakalar, 18 milyon insan asilandi ve devam ediyor, normalleşme yine de cok uzak, 8 martta okulları acacaklar, acmadan once butun öğrencilere test yapacaklar, her iki haftada bir okulda her öğrenci test edilecek. neredeyse 1 senedir cok kisa bir zaman araligi hariç sadece eczane ve marketler acik burda, kafeler de sadece takeaway kahve veriyor. nisan ortası gibi normal mağazalar açılmaya baslanacak eğer bu sekilde devam edersek diyor.
adamlar cok temkinli bu sefer, bir dalgayı daha kaldıramayız kafasindalar.
imprezaWRC
24-02-2021, 17:33
yok aslında bahsi geciyor, ben ingilterede yaşıyorum, virus sürekli yeni varyasyonlar geçiriyor zaten, ama onemli olan negatif etkisi olanlar o yuzden daha cok zarar veren varyantlar konuşuluyor. yoksa bugun 4 varyasyon var ama daha az bulaşıyor demenin kime ne faydası var ki? onemli olan daha cok zarar veren varsa onu tespit edip paylaşmak.
ingiltere ozelinde sunu söyleyeyim, turkiyeden ilk gittiğimde benim de alışmakta zorlandigim bir sey, ya bu herifler neden bu kadar şeffaf her boku acikliyorlar diyordum, adamlarda kültür bu, daha tehlikeli bir varyant ciktiginda halka acikliyorlar ki halk da önlemini alsın, daha dikkatli olsun. genel olarak bir sey saklamamaya calisiyorlar. sakladıkları illa vardır ama Turkiye ile karsilastirinca insan diyor ya kardeşim bi susun her boku da aciklamayin diye. Yilbasinda sağlık bakanı cikip virüsle mücadelede kontrolu kaybettik dedi mesela :) Lan olm şeffaf ol da bu kadar da degil :)
olduruculugu konusunda rakam vermek bulasiciliktan cok daha zor cunku yeteri kadar rakama ihtiyac var. Burda Gunde 700-800 bin arası test yapılıyor 7-8 aydır, brezilya ve güney afrika varyantlari ciktiktan sonra adamlar açıklama yaparken hangi varyanttan o gun kaç kisi tespit ettikleri datasını da tutuyorlar, o sayede daha hızlı yayildigini tespit edebiliyorlar. ama olu sayısı hasta sayısına gore cok daha az olduğu icin o rakamları cikartmalari daha zor.
bir de burda hesap sorma durumu olduğu icin kafadan rakam atmiyorlar, mesela bahsettigin haziran ayında normalleşmeyi Başbakan kabinede canlı yayında acikladi, karsisinda muhalefet lideri vardi, adam her açıklamadan sonra cikti catir catir bunu boyle diyorsun ama neden sunda geç kaldınız sunu yanlış yaptınız diye sordu, hepsini cevaplamaya calisti vs.
o yuzden genelde emin olmadıkları seyleri aciklamiyorlar burda.
mesela gunde 700-800 bin test yapılıyor, 8000 civarına dustu vakalar, 18 milyon insan asilandi ve devam ediyor, normalleşme yine de cok uzak, 8 martta okulları acacaklar, acmadan once butun öğrencilere test yapacaklar, her iki haftada bir okulda her öğrenci test edilecek. neredeyse 1 senedir cok kisa bir zaman araligi hariç sadece eczane ve marketler acik burda, kafeler de sadece takeaway kahve veriyor. nisan ortası gibi normal mağazalar açılmaya baslanacak eğer bu sekilde devam edersek diyor.
adamlar cok temkinli bu sefer, bir dalgayı daha kaldıramayız kafasindalar.
Okulda test yapılması çok iyi, bizde de anca ateş ölçerler. Sanmıyorum ama bir ihtimalde ailelerden hes kodu isterlerse en azından kim karantinada kim değil, kim karantinadayken çocuğunu okula gönderiyor o ortaya çıkar.
Bir veli wp grupta şöyle yazdı; ben çocuğu haftada 2 gün kendim götüreceğim çünkü servis çok riskli. Çocuklar maskeleri çıkarıp yemek yemeyecek, yemekhaneye inmeyecek ya. Bunlar business class okuyor, ne yiyeceklerse portakal suyu eşliğinde sınıfa getirelecek; herkes birbirinden mesafeli şekilde yiyeceğini tüketecek herhalde.
orkuteren
24-02-2021, 20:48
Bu covid bitmez arkadaşlarım abilerim herkes alışsın artık. Bir sağlıkçı olarak hiç ama hiç ümidim yok düzlüğe çıkacağımıza. Siyaset yapmayı sevmem becerememde ama artık bittik tükendik yapmayın etmeyin insanların aklıyla dalga geçmeyin. Görsel illaki haberiniz vardı ama x partinin İstanbul il kongresi.
https://i.hizliresim.com/wOG1qX.jpg[/url
GokhanRS
24-02-2021, 21:09
Bu covid bitmez arkadaşlarım abilerim herkes alışsın artık. Bir sağlıkçı olarak hiç ama hiç ümidim yok düzlüğe çıkacağımıza. Siyaset yapmayı sevmem becerememde ama artık bittik tükendik yapmayın etmeyin insanların aklıyla dalga geçmeyin. Görsel illaki haberiniz vardı ama x partinin İstanbul il kongresi.
1er sandalye boş bırakmışlar, problem yok bence.
GokhanRS
24-02-2021, 21:10
İroniydi, sakın ciddi algılayıp taşlamasın kimse :)
MertSerhanÖ.
25-02-2021, 00:36
sakın bana,onların reis tarafından kutsandıkları için corona bulaşmadığını bilmediğini söyleme...........
yusufcan_k
25-02-2021, 09:46
sakın bana,onların reis tarafından kutsandıkları için corona bulaşmadığını bilmediğini söyleme...........
cahillik işte nerden bilecekler üstlerine zemzem + gül suyuyla serpiştirme dezenfekte olduklarını..
Cimmeria
25-02-2021, 14:30
Okulda test yapılması çok iyi, bizde de anca ateş ölçerler. Sanmıyorum ama bir ihtimalde ailelerden hes kodu isterlerse en azından kim karantinada kim değil, kim karantinadayken çocuğunu okula gönderiyor o ortaya çıkar.
Bir veli wp grupta şöyle yazdı; ben çocuğu haftada 2 gün kendim götüreceğim çünkü servis çok riskli. Çocuklar maskeleri çıkarıp yemek yemeyecek, yemekhaneye inmeyecek ya. Bunlar business class okuyor, ne yiyeceklerse portakal suyu eşliğinde sınıfa getirelecek; herkes birbirinden mesafeli şekilde yiyeceğini tüketecek herhalde.
bugun mail geldi okuldan, gun gun siniflari bolmusler test yapacaklarmış, bizimkine 8 martta yapacaklar, testi negatif çıkanlar 9 martta baslayacak, sonra da her hafta iki test. ciddi organizasyon valla.
imprezaWRC
25-02-2021, 17:15
bugun mail geldi okuldan, gun gun siniflari bolmusler test yapacaklarmış, bizimkine 8 martta yapacaklar, testi negatif çıkanlar 9 martta baslayacak, sonra da her hafta iki test. ciddi organizasyon valla.
Çok iyi yapıyorlar. Bugün kulak misafiri oldum, bizde de veledin biri, öğretmenim okulda ateş ölmek saçma değil mi? herkesin evinde ateş ölçer vardır zaten dedi. Evde artık ne konuşuluyorsa çocuk da aynen yansıtıyor. 8 yaşındaki çocuğa değil annesi-babasına kızıyorum.
Bizde de her hafta test yapsalar veliler isyan eder. Çocuğum benim deney tahtası mı ?Bize güvenmiyor musunuz? (kesinlikle hayır) Çocuklar zaten hastalanmıyor. (kendi çocuğu hastalanmadıysa artık. Veya hastalanıp atlattıysa da antikor üretti bir daha hayatta hastalanmaz diye de düşünüyordur) ...vs derler, derler de derler.
Bugün kız arkadaşımın aşı sırası geldi , aşıyı oldu. Ufak bir kol ağrısı var şuanda görülebilecek yan etki olarak.
Valla Maltepe'de corona yerine kolera olacağız o olacak. Çöpçüler grevde 3. Gün oldu sanırım.
ghibli06
26-02-2021, 08:19
2 ayda 8 milyon aşılama yapilabildiyse, tahmini olarak da 6 ay koruyuculuğu varsa, 80 milyon kişi, 160 milyon doz aşılama ne zaman biter?
Cimmeria
01-03-2021, 17:39
Çok iyi yapıyorlar. Bugün kulak misafiri oldum, bizde de veledin biri, öğretmenim okulda ateş ölmek saçma değil mi? herkesin evinde ateş ölçer vardır zaten dedi. Evde artık ne konuşuluyorsa çocuk da aynen yansıtıyor. 8 yaşındaki çocuğa değil annesi-babasına kızıyorum.
Bizde de her hafta test yapsalar veliler isyan eder. Çocuğum benim deney tahtası mı ?Bize güvenmiyor musunuz? (kesinlikle hayır) Çocuklar zaten hastalanmıyor. (kendi çocuğu hastalanmadıysa artık. Veya hastalanıp atlattıysa da antikor üretti bir daha hayatta hastalanmaz diye de düşünüyordur) ...vs derler, derler de derler.
okul isi cok sakat, gecen sefer okul ve üniversitelerden acayip yayildi, cocuklar hastalanmasa da tasiyorlar evlere...
bugun açıklama yaptılar, yukarda bahsettigim öğrencilerin haftada iki test yaptirilmasi haricinde primary ve secondary schoolda okuyan cocugu olanlar da haftada iki test olacakmış, istersen gidip alabiliyorsun ya da eve postaliyorlar haftada iki defa.
yani her öğrencinin hem kendisi hem de evinde olan kisiler her hafta iki defa test olacak bundan sonra.
aşılanan insan sayısı 20 milyonu gecti, ikinci dozları alanlar da sanirim 1 milyon civarına geldi, hedefleri nisan Ayi basına kadar 50 yas uzeri herkesin asilanmis olması, nisan ayında da 40-50 arasına girişeceklermiş. bakalım bize sıra ne zaman gelecek.
sportwagon
01-03-2021, 17:54
Kayınpeder 2 hafta önce iğne olmuştu, 3 gündür kendi dahil bütün ev halkı pozitif olarak karantinadalar... Onlarla irtibat kurduğumuz için bizde test yaptırdık negatif çıktı ama 10 gün karantinadayız.
imprezaWRC
01-03-2021, 18:23
Kayınpeder 2 hafta önce iğne olmuştu, 3 gündür kendi dahil bütün ev halkı pozitif olarak karantinadalar... Onlarla irtibat kurduğumuz için bizde test yaptırdık negatif çıktı ama 10 gün karantinadayız.
Geçmiş olsun :(
imprezaWRC
01-03-2021, 18:24
okul isi cok sakat, gecen sefer okul ve üniversitelerden acayip yayildi, cocuklar hastalanmasa da tasiyorlar evlere...
bugun açıklama yaptılar, yukarda bahsettigim öğrencilerin haftada iki test yaptirilmasi haricinde primary ve secondary schoolda okuyan cocugu olanlar da haftada iki test olacakmış, istersen gidip alabiliyorsun ya da eve postaliyorlar haftada iki defa.
yani her öğrencinin hem kendisi hem de evinde olan kisiler her hafta iki defa test olacak bundan sonra.
aşılanan insan sayısı 20 milyonu gecti, ikinci dozları alanlar da sanirim 1 milyon civarına geldi, hedefleri nisan Ayi basına kadar 50 yas uzeri herkesin asilanmis olması, nisan ayında da 40-50 arasına girişeceklermiş. bakalım bize sıra ne zaman gelecek.
Bakalım bize ne zaman sıra gelecek. Birde biz coronavac olduk diye vize neyin de vermezler çok lezzetli olur. Kuzey Kore gibi kapalı devre takılırız artık.
ghibli06
01-03-2021, 20:32
maske gibi aşı işi de patladı, başınızın çaresine bakın dönemine geçiyoruz...
imprezaWRC
01-03-2021, 21:44
Ya bu tedbirler, gevşetmeler...vs'leri anlatmak için neden yine bigbang'den anlatmaya başladı.
-Vaka sayısı yüksek ve çok yüksek olan illerde 65 yaş ve üzeri seyreltilerek dışarı çıkacak. Pazar günü sadece alışveriş yapabilecekler.
-Vaka sayısı yüksek ve çok yüksek olan illerde 20 yaş ve altı Pazar günü ödevleri yapacak, cumartesi online olarak bahçeye çıkacak. Hafta içi de doğum tarihleri çift sayı olanlar okula gidecek.
-Düşük, orta ve yüksek riskli bölgelerde tatlıcılar 07:00-19:00 arası şekeri %50 kullanacak.
-Düşük riskli ve orta riskli bölgelerde yüzme havuzlarında %50 miktarsa su olacak.
-Tüm illerde nikahlar ayakta ve kokteyl olarak yapılacak.
-Düşük riskli ve orta riskli bölgelerdeki halı sahalarda tek kale maç yapılacak.
misery1903
01-03-2021, 21:46
https://pbs.twimg.com/media/EvaZYfdXIAIgp8n?format=jpg&name=4096x4096
https://pbs.twimg.com/media/EvapaznWQAEdisK?format=jpg&name=large
https://pbs.twimg.com/media/EvarQ5cXAAEWbCE?format=png&name=900x900
imprezaWRC
01-03-2021, 21:51
Seçim haritası gibi, HDP Uşak'ı almış.
VTec_king
02-03-2021, 00:16
Akşamları corona party veriyormuş o yüzden yassah
Valla Maltepe'de corona yerine kolera olacağız o olacak. Çöpçüler grevde 3. Gün oldu sanırım.
Ya böyle bir rezillik olabilir mi. 2021 deyiz, insanlar uzaya araç gönderiyor, bizim semtimizde sokaktaki çöplerin toplanması bile olay.
İşçiler haklı haksız, bilemem, iki tarafın da açıklaması birbirine zıt ama, böyle salgın döneminde bu yapılan çok yanlış.
muratburunce
02-03-2021, 08:35
Seçim haritası gibi, HDP Uşak'ı almış.
izmiri akp almış şokk :D
İzmirde yaşıyorum, iş yerim Manisada. Fabrika mavi yaka 500 kişi Manisadan, Beyaz yaka %70'i İzmir %30 u Manisadan.
Ana Ofis İstanbulda sürekli İstanbul gelme gitme durumu var, şimdi bizim şirket nasıl karar verecek neye göre verecek İzmir-İst yüksek risk Manisa düşük risk. Şaka gibi.
misery1903
02-03-2021, 10:42
Haftasonu serbest olan günlerde de haftaiçi gibi olacakmış 05:00-21:00 arası serbest
1 Mart 2021 günü Sayın Cumhurbaşkanımız Başkanlığında gerçekleştirilen Kabine Toplantısında; Yeni Kontrollü Normalleşme Sürecine dair temel usul ve esaslar, Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri göz önünde bulundurularak belirlenmiştir.
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde alınan kararlar çerçevesinde;
1. Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından tespit edilen kriterlere göre iller 4 ayrı risk grubuna (düşük, orta, yüksek, çok yüksek) ayrılarak salgınla mücadeledeki tedbir seviyeleri risk gruplarına göre belirlenecektir.
2. Yeni bir karar alınıncaya kadar ise illerimizin risk grupları aşağıdaki şekilde belirlenmiştir:
Düşük Risk Grubunda Yer Alan İller
Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Iğdır, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Uşak, Van. (14 İl)
Orta Risk Grubunda Yer Alan İller
Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Aydın, Bartın, Bayburt, Bursa, Çankırı, Çorum, Denizli, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Kars, Kastamonu, Kırşehir, Malatya, Manisa, Nevşehir, Sivas, Tunceli, Yozgat. (28 İl)
Yüksek Risk Grubunda Yer Alan İller
Antalya, Ardahan, Artvin, Bilecik, Bolu, Çanakkale, Düzce, İstanbul, İzmir, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Kütahya, Mersin, Muğla, Niğde, Tekirdağ, Yalova, Zonguldak. (22 İl)
Çok Yüksek Risk Grubunda Yer Alan İller
Adıyaman, Aksaray, Amasya, Balıkesir, Burdur, Edirne, Giresun, Gümüşhane, Konya, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Tokat, Trabzon. (17 İl)
3. Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında il bazında alınması gereken tedbirler ile uyulacak kurallar, risk gruplarına göre belirlenmiştir. İlin hangi risk grubunda bulunduğuna göre Vali tarafından Hıfzıssıhha Kurul kararlarının alınması ve 02.03.2021 tarihinden itibaren uygulamaya geçirilmesi sağlanacaktır.
4. Risk gruplarına göre uygulaması değişkenlik gösterecek olan sokağa çıkma kısıtlamaları sırasında 30.11.2020 tarih ve 20076 sayılı Bakanlık Genelgemizle belirlenen “Sokağa Çıkma Kısıtlamasından Muaf Yerler ve Kişiler Listesinde” yer alan istisna/muafiyetler (sonraki Genelgelerle yapılan eklemeler dahil şekilde) ile sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde şehirlerarası seyahat edilmesine dair usul ve esasların uygulanmasına aynı şekilde devam edilecektir.
Sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında;
- Hafta içi günlerde 21.00-05.00 saatleri arasında tüm Türkiye’de sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır.
- Hafta sonlarında ise;
Düşük ve orta risk grubunda yer alan illerimizde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, hafta içinde olduğu gibi 21.00-05.00 saatleri arasında uygulanacaktır.
Yüksek ve çok yüksek risk grubunda yer alan illerimizde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, Cuma 21.00-Cumartesi 05.00 saatleri arasıyla Cumartesi 21.00’den başlayıp Pazar gününün tamamını kapsayıp Pazartesi günü saat 05.00’de bitecek şekilde uygulanacak olup bu illerimizde Cumartesi günleri 05.00-21.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayacaktır.
5. Düşük ve orta risk grubunda yer alan illerimizde;
65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 20 yaş altı genç ve çocukların sokağa çıkma kısıtlaması kaldırılacaktır.
Yüksek ve çok yüksek risk grubunda yer alan illerimizde;
65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altı vatandaşlarımız için getirilen sokağa çıkma süreleri 3 saatten 4 saate yükseltilecek,
65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız 10.00-14.00 saatleri arasında,
20 yaş altı çocuklarımız ve gençlerimiz ise 14.00-18.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecektir.
Yüksek ve çok yüksek risk grubunda yer alan illerimizde;
Milli Eğitim Bakanlığınca yüz yüze eğitim/sınav yapması uygun görülen eğitim kurumlarının öğrenci/öğretmen/çalışanlarının durumlarını eğitim kurumlarınca verilecek kurum adresi ile çalışma/ders programını ihtiva eden belge ile belgelendirmeleri şartıyla, güzergah ve ilgili saatlerle sınırlı olacak şekilde sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacaktır.
6. Düşük, orta ve yüksek risk gruplarında belirlenen kapasite oranlarına göre 07.00-19.00 saatleri arasında faaliyet gösterecek olan yeme-içme yerleri (lokanta, restoran, kafeterya, pastane, tatlıcı vb.) ile kıraathane ve çay bahçesi gibi işyerleri için Sağlık Bakanlığı Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde yer alan mesafe koşulları (masalar ve koltuklar arası) göz önünde bulundurularak açık ve kapalı alanlar için ayrı ayrı olacak şekilde % 50 kapasite sınırlaması oranı uygulanarak mekanda bulunabilecek masa-koltuk sayısı ve aynı anda bulunabilecek azami kişi sayısı tespit edilecektir. Bu risk gruplarındaki yeme-içme yerleri 19:00-21.00 saatleri arasında paket servisi veya gel-al şeklinde, 21.00-24.00 saatleri arasında ise sadece paket servis şeklinde hizmet verebileceklerdir.
Çok yüksek risk grubunda yer alan illerimizde bulunan yeme içme yerleri, 10.00-20.00 saatleri arasında paket servisi veya gel-al şeklinde, 20.00-24.00 saatleri arasında ise sadece paket servis şeklinde hizmet verebilecek olup ayrıca işyeri içerisinde hizmet sunamayacaklardır.
Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberindeki mesafe kuralları ile Ek-1’de yer alan tabloda belirtilen kapasite kullanım oranlarına göre her bir yeme-içme yeri için oturma düzeni planı hazırlanacak ve içeride aynı anda bulunacak müşteri sayısı müşterilerin içeriden ve dışarıdan rahatlıkla görebileceği şekilde ilan edilecektir.
HES kodu kontrol edilmeksizin müşteri kabul edemeyecek olan yeme-içme yerlerinde onaylanan oturma düzeninde belirtilen şeklin dışında mekanda kesinlikle fazladan masa-koltuk bulundurulmasına müsaade edilmeyecektir.
7. Düşük ve orta risk grubunda yer alan illerimizde; girişlerde HES kodu kullanılması ve seyirci/refakatçi/misafir alınmaması kaydıyla halı saha, yüzme havuzu vb. tesisler 09.00-19.00 saatleri arasında çalışabilecektir.
Halı saha, yüzme havuzu ve benzeri tesisler yüksek ve çok yüksek risk grubunda yer alan illerimizde yeni bir karar alınıncaya kadar kapalı kalmaya devam edecektir.
8. Düşük ve orta risk grubunda yer alan illerimizde; nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler, kişi başına minimum 8m² alan ayırmak, katılımcı sayısı 100’ü geçmemek ve 1 saatle sınırlı olmak üzere yapılabilecektir.
Yüksek ve çok risk grubunda yer alan illerimizde; nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler, kişi başına minimum 8m² alan ayırmak, katılımcı sayısı 50’yi geçmemek ve 1 saatle sınırlı olmak üzere yapılabilecektir.
9. Sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve bunların üst kuruluşları ile birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek genel kurul dahil kişilerin bir araya gelmesine neden olan her türlü etkinlikleri düşük, orta ve yüksek risk gruplarında; kişi başına 8 m² alan bırakma ve aynı anda bulunabilecek azami kişi sayısı 300’ü geçmemek üzere ilgili kurum/kuruluşların yetkililerince her türlü tedbir alınarak yapılabilecektir.
Çok yüksek risk grubunda yer alan illerimizde ise yeni bir karar alınıncaya kadar, sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve bunların üst kuruluşları ile birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek genel kurul dahil kişilerin bir araya gelmesine neden olan her türlü etkinlik ertelenecektir.
Ayrıca denetim faaliyetlerinin kesintisiz yürütülmesi amacıyla yukarıda belirtildiği şekilde kişilerin bir araya gelmesine neden olacak her türlü etkinliğin Valilik/Kaymakamlıklara (ilgili mevzuatında başkaca bir hüküm bulunmadığı takdirde en az üç gün öncesinden) bildirilmesi sağlanarak bu kurum/kuruluşlarca yapılacak etkinliklerde belirlenen kurallara ve kişi ve alan sınırlamalarına riayet edilip edilmediğinin denetim ekiplerince kontrol edilmesi sağlanacaktır.
10. Benzer şekilde nikah veya nikah merasimi şeklindeki düğünlerde de kişi ve alan sınırlamalarının kontrolünün sağlanması için nikah ve/veya düğün salonu işletmelerince yapacakları her türlü organizasyon öncesinde kişisel verilere yer verilmeksizin hangi günde hangi saat aralıklarında nikah veya nikah merasimi şeklindeki düğün organizasyonu yapacaklarının en az üç gün öncesinden Valilik/Kaymakamlıklara e-Devlet kapısından İçişleri Bakanlığı e-başvuru sistemi üzerinden ya da doğrudan dilekçe ile bildirilmesi sağlanacaktır.
11. 2021/5 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesiyle kamudaki çalışma saatleri tüm Türkiye’de normale döndürülmüş olup Valiliklerce gerek görülmesi halinde Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla kademelendirilmiş mesai başlama ve bitiş saatleri tespit edilebilecektir.
12. Salgınla mücadelede kalıcı başarının sağlanması için temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra hayatın her alanını kapsayacak şekilde belirlenen kurallara/tedbirlere toplumun tüm kesimlerince azami düzeyde uyulması büyük önem taşımaktadır.
Bu çerçevede yürütülecek denetim faaliyetlerinin etkinliği ve sürekliliği kadar aziz milletimizin bu güne kadar sergilediği sağduyulu ve fedakârca yaklaşımını sürdürmesi de sürecin bir an evvel neticelenmesini doğrudan etkileyecektir.
Aşılama programı kapsamında her geçen gün hızla artan aşılanan nüfus oranıyla beraber tüm illerimizde beklenen normalleşme kararlarının alınması daha da kolaylaşacaktır.
Bu bağlamda;
- Vali ve Kaymakamlarca yukarıda belirtilen esaslar doğrultusunda Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27. ve 72. maddeleri uyarınca İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulları kararlarının ivedilikle alınması ve uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi,
- Hıfzıssıhha Kurullarınca alınan kararlara uymayanlara 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesi ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılması hususlarında;
Bilgi ve gereğini önemle arz ve rica ederim.
Koronavirus ile Mucadelede Kontrollu Normalleşme Sureci (https://www.icisleri.gov.tr/koronavirus-ile-mucadelede-kontrollu-normallesme-sureci)
MertSerhanÖ.
02-03-2021, 10:53
ben bu senaryoyu hatırlıyorum sanki bi yerden.Dejavüü oluyorum doktor.Ulan bi kapatamadınız adam akıllı be.Adamlar 14 milyar insanı kapadı eve bitirdiler aşısız maşısız.
Hayırlısı,yaşayıp göreceğiz:)
emresener
02-03-2021, 11:52
maçlar hala seyircisiz :( bari gidip desarj olaydık ya
Vallahi uzun bir suredir bircok yerin kapali olup da, spor salonlarinin acik olmasi kadar manasiz bir olay daha gormedim. Hali saha hala yasak ama 500m2 alanda 150 kisinin spor yapmasi normal?
Salona sabah 07:00'da gidiyorum ki bos olsun, ona ragmen 20 30 kisi oluyor ki insanlar mutemadiyen nefes alip verme eyleminde. Hele bir de aksamustu gor.. Gercekten saka gibi.
Normalleşme Hakkında Bilgi Alın ! - normallesme.com (https://www.normallesme.com/)
Sağlık çalışanıyım, aşının ilk dozundan 1 gün önce antikor baktırdığımda 0.0 çıkmıştı, ki her ay baktırıyoruz zaten hep 0'dı kısaca. 2. doz aşıyı olduktan 15 gün sonra yani dün itibariyle yine antikor baktık ve 24.36 çıktı. Yani aşı kesinlikle antikor oluşturmuş. Diğer çalışan arkadaşlarımda da en düşüğü 8.0 ile en yükseği 36.0 arasında antikor oluştu.
imprezaWRC
03-03-2021, 13:47
Sağlık çalışanıyım, aşının ilk dozundan 1 gün önce antikor baktırdığımda 0.0 çıkmıştı, ki her ay baktırıyoruz zaten hep 0'dı kısaca. 2. doz aşıyı olduktan 15 gün sonra yani dün itibariyle yine antikor baktık ve 24.36 çıktı. Yani aşı kesinlikle antikor oluşturmuş. Diğer çalışan arkadaşlarımda da en düşüğü 8.0 ile en yükseği 36.0 arasında antikor oluştu.
Antikorun skalası nedir 8 ile 36 mı?
Antikorun skalası nedir 8 ile 36 mı?
Hayır, tıpta kabul görülen 7'nin üzerindeyse eğer bir süre rahatsın denilebiliyor. Yoğunluğa göre antikoru 7 çıkan örneğin 2 ay korunursa, antikoru 24 çıkan ben 4-5 ay korunabilirim. Mantık bu kısaca. Ama kişinin bünyesine de bağlı tabi antikoru ne kadar tutup tutmayacağı.
imprezaWRC
03-03-2021, 14:09
Hayır, tıpta kabul görülen 7'nin üzerindeyse eğer bir süre rahatsın denilebiliyor. Yoğunluğa göre antikoru 7 çıkan örneğin 2 ay korunursa, antikoru 24 çıkan ben 4-5 ay korunabilirim. Mantık bu kısaca. Ama kişinin bünyesine de bağlı tabi antikoru ne kadar tutup tutmayacağı.
Sizin o zaman 4-5 ay sonra tekrar aşı olmanız gerekiyor değil mi ? Pfizer-Biontech'de mantık aynı mı yoksa o aşıda antikor daha fazla oluşup daha mı fazla vücutta kalabiliyor?
Biraz daha ayrıntılı yazabilirseniz çok sevinirim :)
Sizin o zaman 4-5 ay sonra tekrar aşı olmanız gerekiyor değil mi ? Pfizer-Biontech'de mantık aynı mı yoksa o aşıda antikor daha fazla oluşup daha mı fazla vücutta kalabiliyor?
Biraz daha ayrıntılı yazabilirseniz çok sevinirim :)
Evet bir daha olmamız gerekiyor. Grip aşısı gibi düşünün, yılda bir değil de iki kez yapılsa daha iyi olur gibi görünüyor şuan için. mRNA aşıları için şuan netleşmiş bir sonuç yok. Ülkemizde de henüz 3. kişilere uygulanmadığı için açıkçası sonuçlarını bilemiyoruz. Ama yepyeni bir teknoloji olduğu için uzun bir zamanda anlaşılacaktır antikorların durumu. Mesela arkadaşlarımdan biri aşının ilk dozundan 1 hafta önce iyileşmişti covid sebebiyle. Zaten vücudunda antikor mevcuttu. Aşının 2. dozundan sonra antikoruna bakıldığında 76 gibi devasa bir rakam çıktı :) Mantık olarak minimum 1 yıl koruması gerek ama başta da dediğim gibi antikor olayında mantık her zaman işlemiyor. 2 ay sonra ölçtüğünde hiç antikoru kalmamış olabilir. Tamamen vücudunun tepkisine bağlı.
imprezaWRC
03-03-2021, 15:35
Evet bir daha olmamız gerekiyor. Grip aşısı gibi düşünün, yılda bir değil de iki kez yapılsa daha iyi olur gibi görünüyor şuan için. mRNA aşıları için şuan netleşmiş bir sonuç yok. Ülkemizde de henüz 3. kişilere uygulanmadığı için açıkçası sonuçlarını bilemiyoruz. Ama yepyeni bir teknoloji olduğu için uzun bir zamanda anlaşılacaktır antikorların durumu. Mesela arkadaşlarımdan biri aşının ilk dozundan 1 hafta önce iyileşmişti covid sebebiyle. Zaten vücudunda antikor mevcuttu. Aşının 2. dozundan sonra antikoruna bakıldığında 76 gibi devasa bir rakam çıktı :) Mantık olarak minimum 1 yıl koruması gerek ama başta da dediğim gibi antikor olayında mantık her zaman işlemiyor. 2 ay sonra ölçtüğünde hiç antikoru kalmamış olabilir. Tamamen vücudunun tepkisine bağlı.
Değerli bilgilerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim :)
Öğretmenlere aşı yapacaklardı ama henüz başlamadı. Öğretmenlerin ne zaman aşılanacağı ile ilgili bir bilginiz var mı? (not: ben öğretmen değilim, evde çocuk ile sıra arkadaşı oldum o ayrı)
ghibli06
03-03-2021, 19:59
bir yandan ayda 300-400 bin leri bulan vaka sayısı diğer yandan 2 doz aşı olabilenlerin sayısının 2.5 ayda %2 de kalması, bakan devamlı kritik süreç devam ediyor derken birada açılıp saçılmaların başlaması... aklım artık almıyor gerçekten...
imprezaWRC
03-03-2021, 22:06
bir yandan ayda 300-400 bin leri bulan vaka sayısı diğer yandan 2 doz aşı olabilenlerin sayısının 2.5 ayda %2 de kalması, bakan devamlı kritik süreç devam ediyor derken birada açılıp saçılmaların başlaması... aklım artık almıyor gerçekten...
Bu gidişle kendi kendimizi telkin ile antikor üreteceğiz.
TolgaEsentepe
04-03-2021, 08:03
akıl almayacak birşey yok abi ortada. biraz daha yasak devam etseydi, esnaf mekancılar sokağa inecekti. Reis böyle birşeye müsade eder mi ? e birde yavaştan tatil sezonu açılıyor :)
ghibli06
04-03-2021, 10:54
babam 2. annemse ilk aşıyı oldu, halam ve eniştem 1. aşıdan 6 gün sonra pozitif oldular, halam hastanede şu anda...
şimdi benim anlamadığım neredeyse 6 aydır aşı konuşuyoruz ama kimse adam gibi bir şey söyleyemiyor, söylenenler ise doğru çıkmıyor... bu aşı 3-6 yada bir tekrarlanacaksa yeterli aşı ve aşılama programı nasıl olacak? gerekli aşı tedarik edilebilecek mi? aşılamada daha 65 yaşın altına inememişken, bu insanların antikor süresi bitince ne olacak?Ocakta 30 milyon sonrasında 3 ay içinde 100 milyon denen sinovac aşısı 2.5 ayda neden 10 milyonda kaldı? Alman aşısı geldi mi geldiyse kimlere vuruldu? daha gelecek mi ne kadar gelecek? Rus aşısı TR de üretime geçecekmiş peki TR de bu aşı kullanılacak mı?
ya ben bıktım bıktım, her akşam inşallah maşallahla aşı yeneceğiz mesajlarına, biri adam gibi gerçekleri açıklasın, ölecek miyiz?
Hondafatih
04-03-2021, 16:47
babam 2. annemse ilk aşıyı oldu, halam ve eniştem 1. aşıdan 6 gün sonra pozitif oldular, halam hastanede şu anda...
şimdi benim anlamadığım neredeyse 6 aydır aşı konuşuyoruz ama kimse adam gibi bir şey söyleyemiyor, söylenenler ise doğru çıkmıyor... bu aşı 3-6 yada bir tekrarlanacaksa yeterli aşı ve aşılama programı nasıl olacak? gerekli aşı tedarik edilebilecek mi? aşılamada daha 65 yaşın altına inememişken, bu insanların antikor süresi bitince ne olacak?Ocakta 30 milyon sonrasında 3 ay içinde 100 milyon denen sinovac aşısı 2.5 ayda neden 10 milyonda kaldı? Alman aşısı geldi mi geldiyse kimlere vuruldu? daha gelecek mi ne kadar gelecek? Rus aşısı TR de üretime geçecekmiş peki TR de bu aşı kullanılacak mı?
ya ben bıktım bıktım, her akşam inşallah maşallahla aşı yeneceğiz mesajlarına, biri adam gibi gerçekleri açıklasın, ölecek miyiz?
Geçmiş olsun abi halanız aşı olduktan sonra kalabalık ortamda bulunduğu için mi? yoksa hiç kimse ile görüşmemesine rağmen aşının yaptığı bir etkiden kaynaklı durum mu?
ghibli06
04-03-2021, 17:06
Geçmiş olsun abi halanız aşı olduktan sonra kalabalık ortamda bulunduğu için mi? yoksa hiç kimse ile görüşmemesine rağmen aşının yaptığı bir etkiden kaynaklı durum mu?
ailem Anamur'da, nüfus yoğunluğu son derece az, ilçeye bile uzak kendi evlerinde yaşıyorlar ve emekliler... en fazla gitseler bakkal markettir...
imprezaWRC
04-03-2021, 22:14
ailem Anamur'da, nüfus yoğunluğu son derece az, ilçeye bile uzak kendi evlerinde yaşıyorlar ve emekliler... en fazla gitseler bakkal markettir...
Bülent abi çok geçmiş olsun, umarım en kısa sürede hastaneden taburcu olur.
ghibli06
04-03-2021, 22:41
Bülent abi çok geçmiş olsun, umarım en kısa sürede hastaneden taburcu olur.
sağolasın hocam inşallah hepimizin hastaları biran önce sağlıklarına kavuşur, 1 senedir konuyu canlı tutmaya çalışan 3-5 kişiyiz işte, yoksa afedersin de kimsenin s.kinde değil...
Belçika'da Pfizer tesisinin yakınlarında oturuyorum sürekli gece gündüz çalışıyorlar.
livaneli
05-03-2021, 02:59
Belçika'da Pfizer tesisinin yakınlarında oturuyorum sürekli gece gündüz çalışıyorlar.
Viagra üretiyor da olabilirler.
imprezaWRC
05-03-2021, 08:38
sağolasın hocam inşallah hepimizin hastaları biran önce sağlıklarına kavuşur, 1 senedir konuyu canlı tutmaya çalışan 3-5 kişiyiz işte, yoksa afedersin de kimsenin s.kinde değil...
Elbet senin ve benim de s.kimizde olmayacak olaylar, konular...vs olacak.
ghibli06
05-03-2021, 13:26
Elbet senin ve benim de s.kimizde olmayacak olaylar, konular...vs olacak.
yakında aşılamaya gücümüz yetmiyor, herkes aşısını kendisi alsın yapsın diyecekler...
ghibli06
06-03-2021, 13:45
maalesef halayı da kaybettik... özellikle güneydekiler çok dikkat etsin, o bölge çok ölümcül hale geldi...
MertSerhanÖ.
06-03-2021, 14:36
maalesef halayı da kaybettik... özellikle güneydekiler çok dikkat etsin, o bölge çok ölümcül hale geldi...
başınız sağ olsun abi:(
yilmazcatalbas
06-03-2021, 15:01
Başınız sağolsun abi :(
orkuteren
06-03-2021, 15:19
Çok riskli olan sakaryamız avmlerinin otoparklarında yer yok içerileri nasıldır party modundadırlar herhalde. Gittiğimden değil çocuklarla doğa yürüyüşüne gittik geçerken gördüklerim bu 10 gün sonra yine sil baştan
Arabayı yıkamaya Göztepe classa gittim (bu arada ismi uspet oldu) trafik haftaici trafiği gibiydi özellikle yağmurun etkisiyle
Başın sağolsun abi
Bugün köfteci yusufa gittim gel al şeklinde almak için içerisi full doluydu.(tüm masalar dolu yarı yarıya şeklinde değildi) Boş masa yoktu oturup yemeye başlanmış tüm mekanlarda. Avmlerdeki yerlerde öyle.
başınız sağolsun
Bugün köfteci yusufa gittim gel al şeklinde almak için içerisi full doluydu.(tüm masalar dolu yarı yarıya şeklinde değildi) Boş masa yoktu oturup yemeye başlanmış tüm mekanlarda. Avmlerdeki yerlerde öyle.
Valla ondan dolayı işler bir başladı pir başladı. Bilgisayarı açmaya çalıştık açılmadı, yok yazarkasa pos sorunu filan telefonlar vızır vızır idi son 3 gündür
S.Özeren
06-03-2021, 17:59
Ya afedersiniz de biz milletçe aptaliz
Evde oturan da aptal
Dışarı çıkıp bugün gününü gün edende aptal.
Bizden bir s.k olmaz..
imprezaWRC
06-03-2021, 18:46
Başın sağolsun, sabır dilerim :(
Başınız sağolsun Bülent Abi..
punto_multijet
06-03-2021, 19:45
Abi başın sağolsun
Çok riskli olan sakaryamız avmlerinin otoparklarında yer yok içerileri nasıldır party modundadırlar herhalde. Gittiğimden değil çocuklarla doğa yürüyüşüne gittik geçerken gördüklerim bu 10 gün sonra yine sil baştan
Gitmedim ama tam tahmin ettiğim gibi. Yasak kalınca Sapanca yürüyüş yoluna gittik orası nispeten boştu.
Bulvar da dükkan var tonla geçen vardı cadde ve yeni cami tarafı trafik çok fazlaydı. Eşim geçmi ada avm tarafına çok kalabalıktı diyor. Zaten kırmızıydık haftaya bordo oluruz artık.
Abi başın sağolsun.
misery1903
06-03-2021, 21:41
Başınız sağolsun.
Resmi harita:
https://pbs.twimg.com/media/EvzPzeVXYAIoh1x?format=jpg&name=large
Kaynak: https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1368196881495506946?s=20
Verilere göre renklendirilmiş harita, resmi olarak açıklanmadı:
https://pbs.twimg.com/media/Evz2rCeWYAM4Izo?format=jpg&name=medium
Kaynak: https://twitter.com/aleynaazatenn/status/1368239612758528000?s=20
İl bazında tablo:
https://pbs.twimg.com/media/EvzY0q5XEAMucO0?format=png&name=900x900
Kaynak: https://twitter.com/OzkanSoyturk/status/1368206904011468800
livaneli
06-03-2021, 21:47
Başınız sağ olsun Bülent Abi.
Yüksek riske İstanbul'un dönmemesi saçma olurdu
Basiniz sagolsun abi
Istanbulda restoranlar bi daha kapaninca ki kisa zaman sonra olacaktir hic ama hic aglamasinlar
Dun gordugum tum cafe restoronlar %100 doluydu
Hani yeterki acin biz kendimiz onlemlerimizi aliriz bilmem ne ?
Daha ilk gunden firsat bu firsat doldur gitsin e ne farkiniz kaldi lebalep kongrecilerden..
Kurallara riayet edenlere yazik..
Başınız sağolsun...
Bizim millet bi cins. Muhalifi, hükümet yanlısı ayrı cins.
Kapatıyorsun, niye kapattın, açıyorsun niye açtın.. Aha işte niye kapatıyorsunun cevabı. Restoranlar uymuyor. Halk uymuyor. Getir adam gibi denetimi, öyle aç. Adam gibi denetim zaten yok.
Geçenlerde Finlandiya başbakanı ohal ilan etti, o arada da dedi ki "bundan sonraki gelişmelerden sizler de sorumlusunuz" gibi bir laf etti. Bizde aynısını Sağlık Bakanı söyledi, vay efendim suçu millete attılar da bilmemne de... E al işte, aynı muhabbet? Tamam sıkıldı herkes, esnaf dayanamıyor bilmemne, hepsine okey de, olmuyor işte böyle de yürümüyor, açınca da olmuyor, mokunu çıkarıyoruz.
imprezaWRC
07-03-2021, 10:21
Basiniz sagolsun abi
Istanbulda restoranlar bi daha kapaninca ki kisa zaman sonra olacaktir hic ama hic aglamasinlar
Daha ilk gunden firsat bu firsat doldur gitsin e ne farkiniz kaldi lebalep kongrecilerden..
Başınız sağolsun...
Bizim millet bi cins. Muhalifi, hükümet yanlısı ayrı cins.
Kapatıyorsun, niye kapattın, açıyorsun niye açtın.. Aha işte niye kapatıyorsunun cevabı. Restoranlar uymuyor. Halk uymuyor. Getir adam gibi denetimi, öyle aç. Adam gibi denetim zaten yok.
Geçenlerde Finlandiya başbakanı ohal ilan etti, o arada da dedi ki "bundan sonraki gelişmelerden sizler de sorumlusunuz" gibi bir laf etti. Bizde aynısını Sağlık Bakanı söyledi, vay efendim suçu millete attılar da bilmemne de... E al işte, aynı muhabbet? Tamam sıkıldı herkes, esnaf dayanamıyor bilmemne, hepsine okey de, olmuyor işte böyle de yürümüyor, açınca da olmuyor, mokunu çıkarıyoruz.
Hanımın halası akciğer kanseri ile mücadele ediyor fakat doktorundan kötü haber geldi. Kadıncağızın haberi yok ama vadesi epey azalmış. Eşimde haliyle, camdan da olsa görmek istedi. Tabiki hayhay dedim. Bindik otomobile bir baktım her yer kırmızı hatta bazı yerler simsiyah olmuş.
Netice, halasının bulunduğu bölgeye otomobil ile gitmek mümkün olamadı. Bizde çıktık dışarı bari markete girelim, oğlana sevdiği tatlıyı alayım dedik. Bildiğim bütün tenha ve kestirme yolları kullanarak işimizi halletmeye çalıştık. Sonra da lanet olsun diyerek eve döndük.
Mecburiyetten dışarı çıktık ama gördük ki caddedeki midpoint, happy moons ve benzeri tüm yerler tıklım tıklımdı hatta caddebostandaki happy moons'un kapısında sıra olduğunu gördük. Sonra çıkıp ekranlara demiyorlar mı, yanımızda çalışanlar, onların aileleri, bizim aylık masraflarımız...vs'miz var. Bu herifler sadece keselerini düşünüyorlar, açık ve net. O kadar kalabalığın içine gidip dip dibe oturana da herşey müstahak. Ben, sen, biz bir yere gidip yemek yemeyi bilmiyoruz, hiç böyle birşey yapmayı özlemedik çünkü.
Önlemi halk alacak, işletmeler alacak biz öyle uzaktan bakacağız denildiğinde işin moku çıkıyor. Ortada polis yok, zabıta yok. Hoş, bu kadar herkesi üst üste oturtmaya cesaret edenin de bence arkasında başkaları da vardır. Oraya zabıta gelse görüntüde herhangi bir değişiklik olacağını sanmıyorum.
Bu arada, Cafelerin durumunu hiç söylemiyorum bile. Bütün genç nesil cafelerde. Bir o kadar da dışarıda var ve hepsi maskesiz. 18 yaş grubu bizim ülkede genelde ailesi ile yaşar. Şimdi bu çocuk evdekini düşünmüyor, ölmeyi de bayılmak sanıyor. Ne kendisine, ne çevresine ne de ailesine saygısı var. Kendine saygın yok onu anladık bari çevrene olsun. Birde seni görüyor bu niye maske takıyor der gibi de bakıyor. Bir gün bir tanesi yanından geçerken bana ters laf edecek bende kendimi tutamayıp 41 yılın sinirini çıkaracağım ondan korkuyorum.
Bu arada bazı esnaflarda da paket servise devam ediyoruz yazıları vardı.
Son olarak şunu da yazayım, bizim doktor akrabalardan 2 tanesinin marmariste yazlıkları var. Dün bana şöyle bir haberi ilettiler. Marmariste ingilteredeki varyant görülmüş. Şaşırmamak lazım zira Marmaris'te , Dalaman'da ingilizler çoğunlukta. 1952 doğumlu doktor arkadaşları şu an hastanede yoğun bakımdaymış. (2.doz aşısını da olmuş ama bu varyanta karşı bir işe yaramıyor sanırım)
Mecburiyetten dışarı çıktık ama gördük ki caddedeki midpoint, happy moons ve benzeri tüm yerler tıklım tıklımdı hatta caddebostandaki happy moons'un kapısında sıra olduğunu gördük. Sonra çıkıp ekranlara demiyorlar mı, yanımızda çalışanlar, onların aileleri, bizim aylık masraflarımız...vs'miz var. Bu herifler sadece keselerini düşünüyorlar, açık ve net. O kadar kalabalığın içine gidip dip dibe oturana da herşey müstahak. Ben, sen, biz bir yere gidip yemek yemeyi bilmiyoruz, hiç böyle birşey yapmayı özlemedik çünkü.
Önlemi halk alacak, işletmeler alacak biz öyle uzaktan bakacağız denildiğinde işin moku çıkıyor. Ortada polis yok, zabıta yok. Hoş, bu kadar herkesi üst üste oturtmaya cesaret edenin de bence arkasında başkaları da vardır. Oraya zabıta gelse görüntüde herhangi bir değişiklik olacağını sanmıyorum.
Kesinlikle öyle... İşletmelerin öyle önlemmiş falan bişey taktığı yok, devlet zaten yardım etmiyor, edemiyor, başımın çaresine bakarım modunda.
Halka da direkt hayvanat bahçesi önlemleri almak gerekiyor. Başka türlü olmaz. Bizde sorumluluğu millete bırakmak büyük hata. Daha kendi kendini güdemeyen insanlar, aha mağara adamlarını TV'lerde görüyoruz paso her gün. Kodumun primatları ile aynı topraklarda yaşıyoruz. Biri maske takmaz, laf söylersin, üste çıkar, öbürü trafikte bilmemne yapar, kızarsın, üste çıkar. Diğeri karısını öldüresiye döver, bi halt olmaz, sosyal medya ile gözaltına alınır. Neresinden tutsak elimizde kalıyor işte.
İstanbul yüksek riske döndü. Bakalım restoranlar kapanacak mı? Bu arada 1 ay müddet veriyorum doğu ve Uşak hariç hepsi yüksek risk olmazsa ben de Vedat değilim.
Low-Rider
07-03-2021, 19:00
Basiniz sagolsun abi
Aynen öyle.. Bu iş yine boka saracak ve o zaman kimsenin ağlamaya hakkı yok.
Kimsenin bir boka dikkat ettiği yok, her yer tıklım tıklım sonra niye kapattınız.
imprezaWRC
07-03-2021, 19:56
Aynen öyle.. Bu iş yine boka saracak ve o zaman kimsenin ağlamaya hakkı yok.
Kimsenin bir boka dikkat ettiği yok, her yer tıklım tıklım sonra niye kapattınız.
Radar kontrolü yok, artık siz dikkat edeceksiniz deseler millet gaz pedalını paspastan çıkarır. Aynı hesap, tedbir almak sizde dersen bu işin suyu çıkar. Kimse tedbir almaz.
Kimse kimseyi denetlemiyor bu çok açık ve net.
blumenberg
07-03-2021, 21:54
mekanı cennet olsun abi, allah rahmet eylesin :(
Başın sağolsun Bülent Abi Allah rahmet eylesin. Pandeminin başından beri bu işi ciddiye alıp her önlemi almaya çalıştık ev ahalisi ile birlikte. Biz de geçtiğimiz hafta yakın bir akrabamızı kaybettik. 76 yaşında daha önceki atlattığı kanser hastalığı ve ciğer lekesi sebebi ile atlatamadı coronayı yaş faktörüde var tabi. Diyeceğim şu ki bu işi ciddiye almayanlar başına geldiğinde daha acı bir şekilde anlıyor.
burdada yazmıştım.Ekim ayında babamı kaybettik covidden.Karantinada olduğumuzdan.hiç bir şey yapamadık.Sağolsun büyükler dayılarım Memlekete defnettiler.4 aydır yasaklar vs gidemedik.1 Martta yasaklar düşünce işlerimi ayarladım önümüzdeki hafta içi 3 4 gün kastamonuya gidecektik.
Bizim salak milletimizin 1 haftalık çabaları sayesinde Kastamonu da valilik hemen turuncu olan illerden gelen kişilere 10 gün gideceği adreste zorunlu karantina.Kırmızı illerden ise gelenleri yurtlarda zorunlu karantina uygulaması başlattılar. Bu hafta İstanbul kırmızı ya geçer ve yeniden yasaklar gelir istanbula. Bizde yeniden evde geçiririz haftasonlarını.
ghibli06
08-03-2021, 08:22
Dostlar sağolsun arkadaşlar, yakınlarını kaybedenlere de Allah sabrını versin, mekanları cennet olsun...
muratburunce
08-03-2021, 08:25
başınız saolsun allah sabır sıhhat versin kalanlara
Hondafatih
08-03-2021, 09:48
başınız sağolsun abi benimde amcamın oğlu şuan 3 günden beri yoğun bakımda cerrah paşada yatıyor daha 49 yaşında ve alkol sigara hiç yok durumu kritik rabbim inşallah şifasını verir inşallah
ghibli06
08-03-2021, 10:06
başınız sağolsun abi benimde amcamın oğlu şuan 3 günden beri yoğun bakımda cerrah paşada yatıyor daha 49 yaşında ve alkol sigara hiç yok durumu kritik rabbim inşallah şifasını verir inşallah
inşallah tez zamanda atlatır, Allah şifasını versin...
Ahmetfikri
08-03-2021, 13:48
başınız sağolsun
tablo çok vahim yasak kalkınca insanların covid bitti zannetmesi çok ilginç
bu haftasonu aslında dönüm noktası oldu kongreleri eleştiri hakkı bitti
yeme içme esnafı kuralları uygulamaktan kaçtı olası tekrar kapanmada söz hakkı bitti
bir iki haftalık süreler ile açmak kapamak ne kadar doğru? yeme içme sektöründe esnaf açıldı artık diyip malzeme almayacakmı, haftaya kapanırsa dolaplarında duran ürünler bozulup gider.
bu sektörü hiç bilmediğimden soruyorum.
ghibli06
08-03-2021, 21:00
1 haftasonuyla %20 arttı vaka sayıları ama ölümler halen 6X... rahmetli halamın ölüm raporuna bakamadım çünkü gidemedim, gittiğimde mutlaka bakacağım amcam gibi kalp yetmezliği ya da çoklu organ yetmezliği mi çıkacak diye...
'hastalık bulaşıyor ama ahanda öldürmüyor artık' a oynayacaklar...
Cimmeria
08-03-2021, 23:55
1 haftasonuyla %20 arttı vaka sayıları ama ölümler halen 6X... rahmetli halamın ölüm raporuna bakamadım çünkü gidemedim, gittiğimde mutlaka bakacağım amcam gibi kalp yetmezliği ya da çoklu organ yetmezliği mi çıkacak diye...
'hastalık bulaşıyor ama ahanda öldürmüyor artık' a oynayacaklar...
basiniz sağolsun.
bu arada ozellikle dikkatimi çeken test sayısı hep 100binlerde kalıyor, bir cok ülkede 500bin ustu rakamlar var nedense Turkiyede test sayısı bir turlu artmiyor... bence cok korkutucu aslında rakamlar, 100 bin testte bu kadar cikiyorsa 500 bin test yapsalar kac çıkacak acaba
Dostlar sağolsun arkadaşlar, yakınlarını kaybedenlere de Allah sabrını versin, mekanları cennet olsun...
Başınız sağolsun abi... mekanı cennet olsun...
Diğer yakınlarını kaybeden arkadaşlarında başı sağolsun mekanları cennet olsun inşallah...
Kuzenimin mekanı var oradan takip ediyorum. Yüksek risk olunca 1 hafta daha açık devam edip sonraki hafta devam ediyorsa kapatilacakmis. Yani tabloya tam uyulmuyor. Bence onu da uzatirlar.
imprezaWRC
09-03-2021, 08:58
Kuzenimin mekanı var oradan takip ediyorum. Yüksek risk olunca 1 hafta daha açık devam edip sonraki hafta devam ediyorsa kapatilacakmis. Yani tabloya tam uyulmuyor. Bence onu da uzatirlar.
2 hafta da 1 güncellenecekmişmişmiş...
O değilde bu idealist velilerin 2 temmuz'a kadar ne yapacaklarını merak ediyorum. O sıcakta okula gidilir mi diyecekler, paşalar gibi göndermeye devam mı edecekler, yoksa internet paketi alıp yazlık yerden mayo, havlu, terlik 3'lüsü ile mi bağlanacaklar. Ben cevap vereyim, idealistlikte bir yere kadar değil mi, cevap C şıkkı. Yazlığı olan oraya gidecek, yazlığı olmayan ev neyin kiralayacak, aşırı geniş ve mabadı büyük olanlar da otellerden otellere gezip duracaklar. Öğretmenim bugün rixos'un plajından bağlanıyorum, haftaya da başka oteldeyiz.
GokhanRS
09-03-2021, 10:22
2 hafta da 1 güncellenecekmişmişmiş...
O değilde bu idealist velilerin 2 temmuz'a kadar ne yapacaklarını merak ediyorum. O sıcakta okula gidilir mi diyecekler, paşalar gibi göndermeye devam mı edecekler, yoksa internet paketi alıp yazlık yerden mayo, havlu, terlik 3'lüsü ile mi bağlanacaklar. Ben cevap vereyim, idealistlikte bir yere kadar değil mi, cevap C şıkkı. Yazlığı olan oraya gidecek, yazlığı olmayan ev neyin kiralayacak, aşırı geniş ve mabadı büyük olanlar da otellerden otellere gezip duracaklar. Öğretmenim bugün rixos'un plajından bağlanıyorum, haftaya da başka oteldeyiz.
Bunaldı insanlar, bırak tatil yapsınlar. Kıskançççççç :)
imprezaWRC
09-03-2021, 11:38
Bunaldı insanlar, bırak tatil yapsınlar. Kıskançççççç :)
Çin'in havalimanında yaptığı gibi burada da otellerde girişte ve çıkışta anal test yapsınlar bak bakalım aynı yaz otellerden otellere gezebiliyorlar mı ? :D :D
Hatta bu testi yaygınlaştırsınlar bak gör ben oramı elletmem diye diye vakalar epey azalır. :D :D
Restaurant önünde sıraya girenlere içeride anal test var desinler bak nasıl dağılıp gidiyorlar.
Çin'in havalimanında yaptığı gibi burada da otellerde girişte ve çıkışta anal test yapsınlar bak bakalım aynı yaz otellerden otellere gezebiliyorlar mı ? :D :D
Hatta bu testi yaygınlaştırsınlar bak gör ben oramı elletmem diye diye vakalar epey azalır. :D :D
Restaurant önünde sıraya girenlere içeride anal test var desinler bak nasıl dağılıp gidiyorlar.
https://mobile.twitter.com/ukarakullukcu/status/1353596570047016962
yilmazcatalbas
09-03-2021, 12:16
Sahne gözümde canlandı bir sesli güldüm valla :hoo:
Kesinlikle caydırıcı ve mis gibi legal yöntem :)
muratburunce
09-03-2021, 12:35
arsız çok bizim millette içeri girmeyecem ama genede bi test yaptır diye zevke dökende çıkar kesin :D
GokhanRS
09-03-2021, 13:52
sen güzel ülkemin nonoş sayısını çok küçümsüyorsun. geçmişte 1 köyün komple gey çıktığını unutma! unutturma! :D
Bence vaka sayısı artar.
imprezaWRC
09-03-2021, 14:05
https://mobile.twitter.com/ukarakullukcu/status/1353596570047016962
Bak bu da güzel önerilerden sayılabilir, test esnasında foto çeker test dosyasına koyarlar. Sizde de ne mabad varmış be arkadaş da diyebilirler. En çok test yaptıranları da afişe edebilirler. :D :D
Ayın veya haftanın g..tü bilmem kim diye cama yapıştırırlar. :D :D
ghibli06
09-03-2021, 14:19
Sahne gözümde canlandı bir sesli güldüm valla :hoo:
Kesinlikle caydırıcı ve mis gibi legal yöntem :)
gö(z)ümde canlandı koskoca mazi gibi oldu bu :)
Ahahahah son mesajlar süpermiş :D
Bu arada evet, anal testi isteyen çok olabilir. Doktor arkadaş nöbette "kıçım ağrıyor" diye gelen dayılar var diyordu. Asansörde öpüşen dayılar gibi. Ee neymiş derdi diyorum, parmaklanmak diyor.
Peki sen ne yapıyorsun dedim, çift eldiven yapıp iki parmakla birden delercesine giriyorum, al sana ağrı al sana ağrı diye... Yahu hoşlarına gidiyordur dedim, doktor bey çok memnun kaldık ağrı geçti o gün, şimdi yine geldik diye gelirler dedim. Yok diyo anlıyor o hıyarlar daha gelmiyor dedi ahahahah ulan dedim muhabbete bak ya...
imprezaWRC
09-03-2021, 18:23
Ahahahah son mesajlar süpermiş :D
Bu arada evet, anal testi isteyen çok olabilir. Doktor arkadaş nöbette "kıçım ağrıyor" diye gelen dayılar var diyordu. Asansörde öpüşen dayılar gibi. Ee neymiş derdi diyorum, parmaklanmak diyor.
Peki sen ne yapıyorsun dedim, çift eldiven yapıp iki parmakla birden delercesine giriyorum, al sana ağrı al sana ağrı diye... Yahu hoşlarına gidiyordur dedim, doktor bey çok memnun kaldık ağrı geçti o gün, şimdi yine geldik diye gelirler dedim. Yok diyo anlıyor o hıyarlar daha gelmiyor dedi ahahahah ulan dedim muhabbete bak ya...
Ben anal testin yaygınlaşması taraftarıyım. Çok ciddiyim. Bu sayede gevşek gevşek gezenlerde belki altına bez, ağzına da maske takar. Oğlanın sınıfta her haltı hem de abartarak anlatan bir velet var. Babası, yurt dışına gidip geliyor. Babası toplamda 25 kere test olmuş. Ben mesela canı gönülden bir kere de yolunun Çin'e düşmesini ve çocuğun test hakkında sınıfta konuşmasını istiyorum :D :D
Öğretmenim, babam geçenlerde Çin'e gitti, girişte test yaptılar ama çubuğu burnuna değil g..tüne sokmuşlar. Olm ne anlatıyorsun, sus, sus. Öğretmenim, bakın valla babamın g.tüne sokmuşlar , ulaaan sus be çocuk sus :D :D :D
ben nedense böyle bir uygulamanın bizde pozitif etki yaratacağını düşünüyorum
imprezaWRC
09-03-2021, 19:21
ben nedense böyle bir uygulamanın bizde pozitif etki yaratacağını düşünüyorum
Testten mutlu olanları pembe tabloya aktarırlar :D :D
güya hes kodu olmadan mekana girmek yasak bugün börekçiye girip börek ve öay içip çıktım hes kodu filan sormadılar
imprezaWRC
10-03-2021, 08:40
güya hes kodu olmadan mekana girmek yasak bugün börekçiye girip börek ve öay içip çıktım hes kodu filan sormadılar
Hes kodu böreğe gömülü : D Embedded börek yemişsin :)
Çıkışta adama sen hes kodunu sorsaydin :)
livaneli
10-03-2021, 19:20
Marmaris Yücelen Hastanesi sadece oğlanın HES kodunu istedi, bize sormadı.
Marmaris Mcdonal's benden de hatundan da oğlandan da HES kodu istedi.
MertSerhanÖ.
10-03-2021, 19:56
Marmaris Yücelen Hastanesi sadece oğlanın HES kodunu istedi, bize sormadı.
Marmaris Mcdonal's benden de hatundan da oğlandan da HES kodu istedi.
abi sizden yine sadece hes kodu istememişler.Ben 1 ay önce Gaziosmanpaşa'da bir ÖZEL TIP MERKEZİNDE,ASİSTANLARIN VE HEMŞİRELERİN """MASKE""" TAKMADIKLARI için emniyete şikayette bulundum :D:D sinirlerim hala çok bozuk bu olaya.
ghibli06
10-03-2021, 21:26
DİB'nın testi pozitif durumu ağır... aşıların etkileri ciddi araştırılmalı...
MertSerhanÖ.
10-03-2021, 22:20
kimin abi :s
kimin abi :s
Diyanet işleri başkanı, ddurumu ağırlaşmış hastaneye yatırmışlar.
Durumunun iyi olduğu, tedbiren hastaneye kaldırıldığı söyleniyor ama... "Söyleniyor" yani..
ghibli06
11-03-2021, 17:42
Bakan bugün TR de ilk vakanın görülmesinin seneyi devriyesinde o kadar umutlu konuştu ki kendimi sokağa atıp önüme geleni öpesim geldi.. sonrasında ise Mehmet Ceyhan hoca konuşmaya başladı gerçek dünyaya geri döndüm... şu anda yayılma hızının 'korkunç' olduğunu haftaya bu açılmaların etkileriyle beraber günlük tablonun 20binlerin üzerlerine çıkacağını söyledi, hemen ayakkabıları çıkartıp içeri girdim... aşılama hızının çok yavaş olduğunu, toplumsal aşılamalarda aşılamayı beli bir sürede bitiremezsek virüs güç kazanarak daha çok yayılmaya başlar dedi kapıyı pencereyi sıkı sıkıya kapatıp koltuğa çöktüm...hep diyorum günde minimum 300bin aşılama olacağı söylenmişken 2.5 ayda sadece 9-10 milyon aşılamayla nasıl oluyor da aşılama programı dahilinde gitmiş oluyoruz?bu şekilde giderse ülkenin tamamı 3.5 senede aşılanabilir, peki 3-6 ayda bir de yenilenmesi lazım? yahu kafayı yiyeceğim dalga mı geçiyorsunuz? aşı aşı dediniz bekledik, satın o zaman halka verelim kaç paraysa alalım!!!
Bakan bugün TR de ilk vakanın görülmesinin seneyi devriyesinde o kadar umutlu konuştu ki kendimi sokağa atıp önüme geleni öpesim geldi.. sonrasında ise Mehmet Ceyhan hoca konuşmaya başladı gerçek dünyaya geri döndüm... şu anda yayılma hızının 'korkunç' olduğunu haftaya bu açılmaların etkileriyle beraber günlük tablonun 20binlerin üzerlerine çıkacağını söyledi, hemen ayakkabıları çıkartıp içeri girdim... aşılama hızının çok yavaş olduğunu, toplumsal aşılamalarda aşılamayı beli bir sürede bitiremezsek virüs güç kazanarak daha çok yayılmaya başlar dedi kapıyı pencereyi sıkı sıkıya kapatıp koltuğa çöktüm...hep diyorum günde minimum 300bin aşılama olacağı söylenmişken 2.5 ayda sadece 9-10 milyon aşılamayla nasıl oluyor da aşılama programı dahilinde gitmiş oluyoruz?bu şekilde giderse ülkenin tamamı 3.5 senede aşılanabilir, peki 3-6 ayda bir de yenilenmesi lazım? yahu kafayı yiyeceğim dalga mı geçiyorsunuz? aşı aşı dediniz bekledik, satın o zaman halka verelim kaç paraysa alalım!!!
Ya aynen, getirin diğer aşılardan da 1-3-5 milyon mu kaç gelecekse, parayla alalım 100 mü 200 mü neyse? Yok illa sıra bekleyeceğiz...
https://pbs.twimg.com/media/DguDQxiWAAAx0t0.jpg
imprezaWRC
11-03-2021, 19:09
Ya aynen, getirin diğer aşılardan da 1-3-5 milyon mu kaç gelecekse, parayla alalım 100 mü 200 mü neyse? Yok illa sıra bekleyeceğiz...
Kaderimiz ile baş başa kaldık. Maunvalide hariç 65+ herkes 2.dozunu oldu. Tek tesellim o ama tabi antikor ürettiler mi? Ürettilerse de vücutta ne kadar kalacak?
Bize bu hızla seneye falan anca sıra gelir.
Sokakta da çoğunluğun umrunda değil. Eminim artık vaka sayası kaç oldu diye tabloya bakan da kalmamıştır. Benim bile bakasım gelmiyor.
Virüsün tamam hocam ben bu kadar bulaşacaktım benim kotam doldu hadi bana eyvallah demesini mi bekliyorlar nedir ? Virüs cehennem olup da gitmiyor. Yapıştı gezegene. Bizim aşı sıramız geldiğinde de virüs Bağcılar'a taşınmış olur, üstüne bir de youtube kanalından bakın bakın bugün kime bulacağım diye de video yayınlar.
GokhanRS
11-03-2021, 21:11
Senin rusyan gelmiş. Şuan Rusyada avmler de bile aşı vurma yerleri var. Hiç sırada yok. Rusların zerre umrunda değil nedense bu pandemi. Nasıl hayat sorunsuz devam ediyor anlamıyorum. Hiç bir kısıtlama yok. Aklına gelecek hertürlü etkinlik okul vs açık.
onursumer
12-03-2021, 12:14
aşı olmuşmuyduki , sitelerde hafif atlatıyor demişlerdi
ghibli06
12-03-2021, 13:13
aşı olmuşmuyduki , sitelerde hafif atlatıyor demişlerdi
bence kesin olmuştur, cenaze cenaze dolaştırıyorlar adamı...
S.Özeren
12-03-2021, 13:40
Acayip bir şekilde nezle salginida var
Dikkat edin bu ara