Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Corona Virüs Güncel!!!

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

Day Walker
03-04-2020, 12:41
1000 liraya mouse kıpırdatmazdım 1 ay önce :))))

ahahaha eski günler eski günler :D

Bizde de şirket evden çalışıyoruz diye yemek kartlarını yüklemeyecekmiş. Nedeni evdeyiz yaa :D

ef186
03-04-2020, 12:47

Bizde de şirket evden çalışıyoruz diye yemek kartlarını yüklemeyecekmiş. Nedeni evdeyiz yaa :D

çoğunluk mail atarak sorarsa nedenini yazılı şekilde, o iş değişir bence...

Grimlord
03-04-2020, 12:47
Yarın muayene vardı ben de iptal ettim randevuyu ama daha tüvtürk resmi sitesinde bir açıklama yok, ne olursa olsun moduna girdim. O çoğu kendini bilmez kalabalığın içinde o riski almaya gerek yok.

Ben cumartesi günü muayene yaptırdım, aksine hiç kimse yoktu. Gayet güzel önlem almışlar, kalabalık ortamda bulunma şansınız yok. Herkes korkudan 10ar metre arayla duruyor.
Arabayı 15 dkda teslim aldım :D

Day Walker
03-04-2020, 13:12
çoğunluk mail atarak sorarsa nedenini yazılı şekilde, o iş değişir bence...

Aşırı kurumsal bir şirket olduğumuz için evden çalışma kitabının 11. maddesinde yazıyormuş.

Müdürüm uyarı şimdi :D

BARR
03-04-2020, 13:30
Yatın kalkın şükredin, 747ye fena olsun dolarlar :hehe:

https://www.ntv.com.tr/galeri/dunya/tayland-krali-almanyada-karantinadan-kacti,tq-FvOzCKUetoi3FRJ8vDQ/eRXEM9dY2ESczHqTjNgV2g

darkred
03-04-2020, 13:42
Bizim işyeride pazartesi itibariyle dönüşümlü çalışmaya geçiyor. Daha önce sadece bayanlara yarım gün uygulanıyordu. Şimdi tüm personele yaydılar.

55 kişinin 25'i ayaklanınca bu yönde karar alındı :)

Birimlerde işler aksamayacak şekilde 1-2 personel kalacak. 1 gün işe gelip bir gün gelmeyeceğiz.

ghibli06
03-04-2020, 14:16
Aras Dinçer'in annesi babası da hasta imiş.

maalesef Aras'ın babası vefat etmiş Vedat hocam... Allah rahmet eylesin...

painkller
03-04-2020, 14:33
bu muayne işlemi yine çok güzel açıklanmış ama ben salak olduğum için anlamadım. Aşağıda koyuyorum duyuruyu ve resmi gazeteyi. Anlayabilen biri Türkçe açıklamasını yazabilirse çok teşekkür ederim.

1-)Şimdi ben aracımı yatırıyorum sokağa çıkmıyorum, markete arabayla gitmiyor isem 3 ay sonra arabayı marşı basıp muayne istasyonunamı gideceğimi mi ?

2-) Aracı işe git gelde kullanıyorum, teması azalttım markete vs özel arabamla bu arabanın muaynesi doluyor. devlet bana muayne istasyonuna gidip hastalığı daha çok yayma, pandemi sürecinde 3 ay sana daha uzatma tanımladım. 3 ay sonrasında +45 gün sürecinde muayneni yaptır mı diyor?

tüvtürk ;

3 Nisan 2020 tarihli ve 31088 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Araç Muayene İstasyonlarının Açılması, İşletilmesi ve Araç Muayenesi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik uyarınca;

3 Nisan 2020 tarihinden itibaren (3 Nisan dahil) üç ay içerisinde muayene süresi gelen araçlarının muayenesini gerçekleştiremeyen motorlu taşıt sahipleri, araç muayene işlemlerini bu sürenin bitimi olan 3 Temmuz 2020 itibaren 45 gün içerisinde gerçekleştirebilirler.

Bu süre zarfında Türkiye genelindeki istasyonlarımız hizmet vermeye devam etmektedir. Halihazırda T.C Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen ve uygulanan önlemlere ek olarak Türkiye genelindeki tüm istasyonlarımızda gerekli hijyen tedbirleri alınmış bulunmaktadır.

Alınan önlemlerle ilgili detaylı bilgi için tıklayınız.

Resmi Gazete kararı aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.

https://www.tuvturk.com.tr/images/resmi_gazete_030420.jpg

TarikS
03-04-2020, 15:02
bu muayne işlemi yine çok güzel açıklanmış ama ben salak olduğum için anlamadım. Aşağıda koyuyorum duyuruyu ve resmi gazeteyi. Anlayabilen biri Türkçe açıklamasını yazabilirse çok teşekkür ederim.

1-)Şimdi ben aracımı yatırıyorum sokağa çıkmıyorum, markete arabayla gitmiyor isem 3 ay sonra arabayı marşı basıp muayne istasyonunamı gideceğimi mi ?

2-) Aracı işe git gelde kullanıyorum, teması azalttım markete vs özel arabamla bu arabanın muaynesi doluyor. devlet bana muayne istasyonuna gidip hastalığı daha çok yayma, pandemi sürecinde 3 ay sana daha uzatma tanımladım. 3 ay sonrasında +45 gün sürecinde muayneni yaptır mı diyor?

tüvtürk ;

3 Nisan 2020 tarihli ve 31088 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Araç Muayene İstasyonlarının Açılması, İşletilmesi ve Araç Muayenesi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik uyarınca;

3 Nisan 2020 tarihinden itibaren (3 Nisan dahil) üç ay içerisinde muayene süresi gelen araçlarının muayenesini gerçekleştiremeyen motorlu taşıt sahipleri, araç muayene işlemlerini bu sürenin bitimi olan 3 Temmuz 2020 itibaren 45 gün içerisinde gerçekleştirebilirler.

Bu süre zarfında Türkiye genelindeki istasyonlarımız hizmet vermeye devam etmektedir. Halihazırda T.C Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen ve uygulanan önlemlere ek olarak Türkiye genelindeki tüm istasyonlarımızda gerekli hijyen tedbirleri alınmış bulunmaktadır.

Alınan önlemlerle ilgili detaylı bilgi için tıklayınız.

Resmi Gazete kararı aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.

https://www.tuvturk.com.tr/image0.jpg

Muayene istasyonları açık, muayenesi biten istediği zaman gidebilir.

Ama 3 Nisan - 3 Temmuz arası muayenesi bitenlere ceza kesilmeyecek, onlara Ağustos 17'ye kadar falan süre tanınacak.

2 Nisan'da muayenesi bitene geçmiş olsun gördükleri yerde yapıştırırlar.

Ben böyle anladım. :)

painkller
03-04-2020, 15:10

Ama 3 Nisan - 3 Temmuz arası muayenesi bitenlere ceza kesilmeyecek, onlara Ağustos 17'ye kadar falan süre tanınacak.

olası bir kaza durumunda benim trafik sigortam veya kaskom kardeşim senin muayne geçmiş. senin bu durumda trafikte ne işin var diyip çamuramı yatacak ? yoksa devlet karar almış 3 ay muaynen varmış gibi devam et ben hasarını karşılıyorum mu diyecek ?

Sanki bana dediğiniz gibi ceza yazılmayacak, 3 ay süresince muaynem geçti diye ceza bedelide ödemeyeceğim ama arabamı kullandım kaza yaptım kardeşim yaptırsaydın istasyon açıktı denilecek gibi bir durum seziyorum.

Bu durum denizcilik alanında çok güzel net bir şekilde ifade edilmiş iken, denize elverişliliği biten gemiler ilgili makama müracaat ederek belgeleri uygun görülür ise 3 ay uzatılacak denirken. Daha çok kişiyi ilgilendiren bu muayne mevzusu neden böyle şifreli yayın gibi anlatılıyor.

denizhandinc
03-04-2020, 15:13
olası bir kaza durumunda benim trafik sigortam veya kaskom kardeşim senin muayne geçmiş. senin bu durumda trafikte ne işin var diyip çamuramı yatacak ? yoksa devlet karar almış 3 ay muaynen varmış gibi devam et ben hasarını karşılıyorum mu diyecek ?

Sanki bana dediğiniz gibi ceza yazılmayacak, 3 ay süresince muaynem geçti diye ceza bedelide ödemeyeceğim ama arabamı kullandım kaza yaptım kardeşim yaptırsaydın istasyon açıktı denilecek gibi bir durum seziyorum.

Bu durum denizcilik alanında çok güzel net bir şekilde ifade edilmiş iken, denize elverişliliği biten gemiler ilgili makama müracaat ederek belgeleri uygun görülür ise 3 ay uzatılacak denirken. Daha çok kişiyi ilgilendiren bu muayne mevzusu neden böyle şifreli yayın gibi anlatılıyor.

sadece bu degilki virus cıktıgından beri acıkladıkları her konu sifreli.

TarikS
03-04-2020, 15:21

Valla çok haklısınız, olur mu olur

Normalde Pandemi ilan edildi diye sağlık sigortaları Covid-19 tedavisini karşılamayacakken karşılayacaklarını açıkladılar biri başı çektikten sonra

Elinizde bu genelge varken ben yokuş yapacaklarını sanmam. İçinde herhangi bir "muayene gerçekleştirememe sebebi" belirtmemişler. Ancak "sebep aranmaksızın" gibi net bir ifade de yok

Ne oluuuur ne olmaz siz yaptırın bence :) Eğer araç 65 yaş üzeri veya geçmişte ciddi hastalık atlatmış birine kayıtlıysa bu da olası bir durumda size yokuş yapMAmaları için sebep olur.

painkller
03-04-2020, 15:38
sadece bu degilki virus cıktıgından beri acıkladıkları her konu sifreli.

Valla çok haklısınız, olur mu olur

Normalde Pandemi ilan edildi diye sağlık sigortaları Covid-19 tedavisini karşılamayacakken karşılayacaklarını açıkladılar biri başı çektikten sonra

Elinizde bu genelge varken ben yokuş yapacaklarını sanmam. İçinde herhangi bir "muayene gerçekleştirememe sebebi" belirtmemişler. Ancak "sebep aranmaksızın" gibi net bir ifade de yok

Ne oluuuur ne olmaz siz yaptırın bence :) Eğer araç 65 yaş üzeri veya geçmişte ciddi hastalık atlatmış birine kayıtlıysa bu da olası bir durumda size yokuş yapMAmaları için sebep olur.

ya bakın çok haklısınız her hususta. Maske takın furyası çıktı, hizmet götürecek kolluk kuvvetine bile maskenin amacı anlatılmadı. Maskesini sıyırıp sigarasını içip, sabahtan beri taktığı plastik eldiven ile maskesini geri takıp hizmet vermeye devam ediyor insanlar. Burda maske korudu mu ? yoksa milletin bu virüsü kapmasına mı sebep oldu ? New york'ta alınan önlemler yerine kanallarda keşke bu maskeyi, eldiveni ne şartta nasıl kullanılacağını halkın anlayacağı şekilde günün belli saatlerinde kamu spotu gibi anlatsalar.

Gelelim muayne işine, yaptırıp yaptırmama derdim değil ama bu resmi gazetede yayınlanan önlemler, bir kuruma veya kuruluşa işin erbabına anlatılmıyor da halka anlatılıyor muş gibi yapılsa, en azından bu süreçte çünkü sen şuanda bütün araç sahiplerine duyuru geçiyorsun, Köydeki mahmut ağada araç sahibi, bu yönetmeliğin hazırlanmasına eşlik eden her bir bireyde. Yanlış anlaşılmasın köydeki mahmut ağayı küçümser bir tavrımdan dolayı değil örneğim izole bir yerden çıkacak insanın izole bir yere bu bulaşı yaymasıyla ilgili, zaten bende salaklığımdan dolayı ifadeyi anlayamadım.

Ben bu işi resmi kurumlarla çalıştığım için memura ifade edebilirim. Ama köydeki mahmut ağa arabasını muayne yaptırmak için bu 3 aylık süreçte köyden şehire inecek. İndiğinde arabasında eksik çıkacak stobu farı freni derken 10 - 15 insanla muattap olucak ki bu süreçte muayne istasyonunda da temaslar var. sonra ne olucak köye gidecek. Ne olucak bu durumda kendini izole etmiş köy, mahmut ağa arabasını muayne ettiriyor diye hastalığı kapacak. Ben bunları düşünebilirken madem böyle bir kolaylık yapıyorsun. Yapmak isteyen yaptırsın, yapmak istemeyene de 3 ay erteleme sunuyorum de.

Yani şunu sorguluyorum her seferinde halk içerisinde temizlik mi yapıyoruz? nüfus azaltımı mı ? Yoksa tedbir mi alıyoruz ? Bu muayne hususunda değil sadece, yayınlanan %70 önlemlerin hepsinde böyle. Muayne durumu sadece birikmiş bir durumun patlaması oldu sanırım bende.

gokhankenar
03-04-2020, 16:07
Benim çalıştığım otel hala faaliyette. Personel sayısı en minimuma indirildi ve Şu an bizlere sırayla yıllık izin kullandırıyorlar. Yıllık izin hakkı olmayanlara ve izin süresi dolanları ücretsiz izine çıkarmak yerine borçlu yıllık izin kullandırıyorlar kimsenin parasını kesmemek için. Yanini önümüzdeki yılın izinini vermiş oluyorlar. Böyle bir hakları var mı ?

ghibli06
03-04-2020, 16:33
Benim çalıştığım otel hala faaliyette. Personel sayısı en minimuma indirildi ve Şu an bizlere sırayla yıllık izin kullandırıyorlar. Yıllık izin hakkı olmayanlara ve izin süresi dolanları ücretsiz izine çıkarmak yerine borçlu yıllık izin kullandırıyorlar kimsenin parasını kesmemek için. Yanini önümüzdeki yılın izinini vermiş oluyorlar. Böyle bir hakları var mı ?

Şu sartlarda para mı izin mi???

Günkut
03-04-2020, 16:42

Bizden bir *** olmaz , bu yorumdan sonra ben bunu anladım.

Kimsede Allah korkusu kalmamış, hak hukuk almış başını gitmiş.
Be amk evladı adamın garantisi varmı seneye çıkmaya da iznini kullandırıyorsun.
Söylenecek çok şey varda , neyse..

gokhankenar
03-04-2020, 16:50
Şu sartlarda para mı izin mi???

Bu şartlarda tabiiki izin fakat parasız pulsuz da evde oturup bekleyemeyiz. Benim ev sahibim demedi Gökhancığım birkaç ay kira verme acelesi yok diye :) ödemeler aynen devam.

ÖmerF.Bayar
03-04-2020, 17:14
Çek i tahsil edilmeyen varmı aramızda ? Bankadaki 2 çekim 02,04 tarihli idi henüz nakite dönmedi,

+soner
03-04-2020, 17:57
Bu manyaklar hapishaneleri neden boşaltıyorlar ? Koronadan daha tehlikeli adamları sokaklara salacaklar.

SekoLive
03-04-2020, 18:14

Ücretsiz izine çıkarılmadığına sevinmelisin
Derdin tatile gidemeyiz olmasın, su süreçte önce can sağlığı sonra en az mal kaybıyla atlatalim.
Sonra tatil zamani gelince yine kolaylik gosterir patronunuz.
Ben yapilani kesinlikle iyi niyetli sizin yararınıza görüyorum.

gokhankenar
03-04-2020, 18:21
Ücretsiz izine çıkarılmadığına sevinmelisin
Derdin tatile gidemeyiz olmasın, su süreçte önce can sağlığı sonra en az mal kaybıyla atlatalim.
Sonra tatil zamani gelince yine kolaylik gosterir patronunuz.
Ben yapilani kesinlikle iyi niyetli sizin yararınıza görüyorum.

Kesinlikle öyle. şu anda tatil falan düşündüğü yok kimsenin. yi niyetli insanlar maaş güvencesini verdiler. herkes aynı şekilde parasını alacak. sadece böyle bir çözüm bulmuşlar. Fikir almak istedim.

arabasızadam
03-04-2020, 18:33
Bizde şirket olarak dönüşümlü olarak beşergün yıllık izlerimizi kullanıyoruz ,izinler bitince nasıl olur bekleyip göreceğiz.

edemirbas
03-04-2020, 19:03

Bugün eniştemi polis çevirdi, aracın muayenesi 3 hafta önce bitmiş haberi yok. Polis ucuz kurtardın karar çıkmasa cezası vardı demiş kendisine.

jeffy
03-04-2020, 19:19
Cumhurbaşkanı açıklama yapıyormuş. Önlemler kısmına geçmesi kaç dakika sürer acaba ona göre açayım

edemirbas
03-04-2020, 19:24
30 büyükşehir + Zonguldağa araç giriş çıkışları yasak
65 yaş üstüne olan sokağa çıkma yasağı 20 yaş altına da uygulanıyor
Pazar yeri tarzı toplu bulunulan yerlerde maske takma zorunluluğu

Aradan seçebildiklerim bunlar. Bİrkaç şey daha söyledi, detay eklerim

Evrenoz
03-04-2020, 19:24
30 Büyükşehir + zonguldak giriş çıkış yasak
20 yaş altına sokağa çıkma yasağı
kalabalık yerlerde maske zorunlu
sosyal mesafe ( 3 adım ) korumayan adli vepara cezası

Onun dışında bilindik şeyler

Biz avrupadan iyiyiz, onlar şöyle biz böyle, bu virüs abd ve avrupaya gidenlerle geldi

Sonu gelmedi ama sonunda ibanı yapıştırır muhtemelen

Günkut
03-04-2020, 19:28
20 yaş altı evde
30 büyük il ve Zonguldak araç giriş çıkış yasak
Siyaset yaptı yine CHP suçlu
Sağlık çalışanlarına teşekkür

Öncesini kaçırdım , para pul borç ödemeler filan bahsetmedi herhalde ?

jeffy
03-04-2020, 19:31
Adam böyle bir zamanda bile kılıçdaroğluna döndürdü mevzuuyu... Pes vallahi billahi pes...

Önlemlere gelince ;

Muhtemelen sokağa çıkma yasağı öncesi son adım artık. Ancak 20 yaş altı yasağı çok büyük bir etki göstermeyecektir.. Çok geç kalıyoruz..

jr1905
03-04-2020, 19:33
Osmaniye’de yaşayıp Hatay’da(30 büyükşehirden biri) çalışıyorum. Şimdi ben işe gidemeyecek miyim ? Yine kafalar karıştı.

RafetAraç
03-04-2020, 19:36
Cumhurbaşkanı açıklama yapıyormuş. Önlemler kısmına geçmesi kaç dakika sürer acaba ona göre açayım

hayret reklam yapmadı bugün çabuk geçti şahsım... hastamı acaba

c@n
03-04-2020, 19:41
hayret reklam yapmadı bugün çabuk geçti şahsım... hastamı acaba

Bende farkettim surat bi şiş bi tuhaf dı sanki

RafetAraç
03-04-2020, 19:42
Bende farkettim surat bi şiş bi tuhaf dı sanki

seside değişikti. üzücü dimi....

dorukky
03-04-2020, 19:45
hurda tesvigide cıkar bide otv yi dusur arkasından alkole otv zammı yap bak bakalım vurus mırus kalıyomu. Tabı en etkılı yontem ev alana 1kutu maske hedıye etmek.

ruudvan
03-04-2020, 19:48
annem bugün 60 yaş üstüde sokağa cıkma yasagı geldi dedi .gündüz haberlerde duydu sanırım .reis bundan bahsetmedi?

dorukky
03-04-2020, 19:48
Acılıs cehape gılıcdaroglu pyd pkk.
Gelisme feto dua kolonya 3adım
Kapanıs halay cekerken sosyal mesafe. 200hp altı otobana cıkmak yasak. Turbo araclar sehır degıstıremez.
Dıpnot etanolu metanolu 5e1koyun.
Yasaklı sıtelere gırıs engelı kalktı/***** bukadr adam evde ne yapar

c@n
03-04-2020, 19:51

Hemde nasıl .....insanın kahredesi geliyor

.::EmrE::.
03-04-2020, 20:03
20 yaş altı sokağa çıkma yasağı... baya efektif.

edemirbas
03-04-2020, 20:03
Bu girişx çıkış muhabbetlerine kargo şirketleri dahil mi? İçişleri Bakanlığı genelgesinde belirtilen sektörler gibisinden birşey dedi ama, bakanlığın sitesinde bir açıklama bulamadım konuyla alakalı

TarikS
03-04-2020, 20:14
Kesinlikle öyle. şu anda tatil falan düşündüğü yok kimsenin. yi niyetli insanlar maaş güvencesini verdiler. herkes aynı şekilde parasını alacak. sadece böyle bir çözüm bulmuşlar. Fikir almak istedim.

Çok büyük kurumsal firmalarda bizimki en bonkörlerden olmak üzere birçok şirket örneğin 19 Mayıs Salı gününe gelince Pazartesiyi bağlar yıllık izinden düşer, kapatıyorum şirketi der. Aynı şekilde Kurban bayramı haftasına ek olarak 2 senedir 1 hafta daha kapatıyor yıllık izinden düşüyor. Bu sene kimse doğru düzgün 9 gün tatil yapamayacakken bizimki yine 9 Ramazanda 9 da Kurban'da kapatacaktı. Sene başından bu takvim belli oluyor biliyorsun ki 12 gün izin kullanacaksın, eksideysen eksiye doğru gitmeye devam, sınırı yok. :)

İşten ayrılacağın zaman mahsuplaşırsın o konuda.

Siz tuzağa mı düşürülüyoruz acaba diye düşünmüşsünüz ama illegal bir durum değil. Ücretinizin yatıyor olması mucize bu dönemde.

Bu girişx çıkış muhabbetlerine kargo şirketleri dahil mi? İçişleri Bakanlığı genelgesinde belirtilen sektörler gibisinden birşey dedi ama, bakanlığın sitesinde bir açıklama bulamadım konuyla alakalı

Zaruri durumlarda bir kısıtlama yok dedi, ticaret devam edecek diye anladım.

En sonunda şunu demeden bırakamıyor: "çalışanlar hariç" evde kalın :)

aah ahh 1 milyar topladık deyince üzüldüm resmen lan bir köprü bir havaalanı bize kaç milyarlara mal oluyor onları ödedik de 1 milyar mı lazım oldu hepsi o mu yani?

zOnstyLe
03-04-2020, 20:31
Dinlemedim ben, giriş cıkıs yasagında yine otobusler sanırım dogrumu ?

edemirbas
03-04-2020, 20:44
Dinlemedim ben, giriş cıkıs yasagında yine otobusler sanırım dogrumu ?

"Bu gece itibariyle ülkemizin 30 büyük şehri ile akciğer rahatsızlıklarının sık görüldüğü Zonguldak ilimizi belirli isitisnalar haricinde araç giriş çıkışına kapatıyoruz"

Söylediği bu. Şahsi araçlar da girip çıkamıyor. Belki otobüs seferlerinde olduğu gibi valilikten geçerli bir sebep varsa ortada (başka bir şehirde çalışmak, hastane için vs.) izin alınabilir ama bu konuda herhangi bir şey söylenmedi.

ErayCerit
03-04-2020, 21:00
Ah bir de bulmaca gibi konuşmasa beyimiz. Şu şu şartlar dahilinde,haricinde vs. yap açıklamanı bitsin gitsin.

yıldırımbyzt
03-04-2020, 21:02
Dün illerde açıklanan sayılara baktimda İstanbul için dün sayı 8852 idi bu gün 12231 kişi ama açıklanan sayı 2786 sadece İstanbul'da olan fark 3379

turbo&quattro
03-04-2020, 21:03

Hadi insallah... allahim sen konuyu biliyosun.

G.U.Z.
03-04-2020, 21:07
https://www.icisleri.gov.tr/sehir-giriscikis-tebirleri-ve-yas-sinirlamasi

ghibli06
03-04-2020, 21:31
2 Nisan

https://i.hizliresim.com/x6imbh.jpg (https://hizliresim.com/x6imbh)

3 Nisan

https://i.hizliresim.com/ex4E43.jpg (https://hizliresim.com/ex4E43)

devlet kendini böyle yalanlar mı? hani 1 günlük fark buydu???

https://i4.hurimg.com/i/hurriyet/75/770x0/5e8768e9c03c0e0d54a4067c

Evrenoz
03-04-2020, 22:16
2 Nisan

https://i.hizliresim.com/x6imbh.jpg (https://hizliresim.com/x6imbh)

3 Nisan

https://i.hizliresim.com/ex4E43.jpg (https://hizliresim.com/ex4E43)

devlet kendini böyle yalanlar mı? hani 1 günlük fark buydu???

https://i4.hurimg.com/i/hurriyet/75/770x0/5e8768e9c03c0e0d54a4067c

2 Nisan ile ilgili haberler genellikle 02.04.2020 13.30, 15.30 gibi saatlerde yayına alınmış.
Yani 2 nisan raporu çıkmadan önce, 1 nisan'ın verileri ile
Sanırım 2 nisan şehir şehir dağılım sonuçları açıklanmadı

Cimmeria
03-04-2020, 22:18
muglada olu yok diye aciklama yapilan gunde bodrumdan 3 olu var aciklamasi yapmislardi...

rakamlara cok takilmayin bence

ef186
03-04-2020, 22:44
Evinde oturabiliyorsan, imkanın varsa evinden çıkma.
İmkanın yoksa mecbur çalışmak zorundaysan Allah yardımcın olsun tüm korunma önlemlerini uygula, elini totona sok azında maskesiz nefes alma.
Hasta olacağın günü bekle çünkü öle yada böyle hasta olacaksın bunu kabullen ve pisikolojini buna hazırla.
Ve en önemlisi kendinden başka kimsenin sana faydası yok, bunu senin dışında kimse değiştiremez, ne doktor nede devlet. Bunları kabullen sevgili arkadaşım.

İzleme tvdeki isminin başında her prof yazanı, aralarındaki malların sayısı, trafikteki otomobillerden fazla, dün maske takma diyenler bu akşam evde nasıl kendi maskemizi yaparızı anlatır, yarın da evde maske yapılmaz maskenin malzemesi şu standarta sahiptir diyecek.
Sen bireysel olarak kendini koru, iyi beslenmeye uyumaya ve stresssiz kalmaya çalış.
Gerisinde neye inanıyosan inancınla başbaşasın.
Yanlızsın.

ghibli06
04-04-2020, 06:19
Dikkatle izliyorum ve şunu rahatlıkla söyleyebilirim:

*

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, bu virüs işini, ta en baştan çok ama çok ciddiye aldı. Virüsün tüm dünyayı evlere kapatacağı henüz belirginleşmemişken aksiyon planını adım adım devreye soktu.

*

Türkiye’de ilk korona vakasının ortaya çıkmasıyla birlikte Berat Albayrak, tam anlamıyla korona mesaisine başladı. Evindeki vatandaştan çalışanlara, iş dünyasından kamu kuruluşlarına, bankalardan çiftçilere, esnaftan turizmcilere... Her kesim için birbiri ardına tedbirler aldı ve açıkladı.

*

Piyasalara bakıyorum:

Sakin. Panik havası yok. Sükûnetli bir bekleyiş var.

Bunda ekonomi yönetiminin itimat telkin eden tutumunun etkisi büyük...

*

Hatırlayalım:

2000’lerin başlarında en küçük bir siyasi krizde uçan faizler, bugün kanat bile çırpmıyor. Bırakın faiz arttırmayı, Merkez Bankası daha geçen gün faiz indirdi.

*

Bu dönemde en büyük sorun çalışanların işlerini kaybetmesi...

Berat Albayrak, bu konuda çok önemli bir adım attı.

Ve ilk günden itibaren hep şu mesajı verdi:

*

“Firmalarımız çalışanlarını işten çıkarmasın ya da ücretsiz izne çıkarmasın. Kısa Çalışma Ödeneği’ne başvursun. Böylece vatandaşlarımızın maaş almaya devam etmesini sağlayalım.”

*

Berat Albayrak’ın süreç yönetimine baktığımda ise gördüklerim şunlar:

*

İletişim kanalını sürekli açık tutmaya özen gösteriyor. Twitter’ı çok iyi kullanıyor. Sıkıntılı durumlara anında müdahale ediyor. Mesajlarını sosyal medya üzerinden veriyor. Süreçten etkilenen kesimleri, yavaşlayan sektörleri, nakit akışında oluşabilecek sorunları günü gününe takip ediyor. Bu arada küresel ekonomilerde yaşananları da sıkı takip altında tutuyor.

*

Virüsün ekonomiyi olumsuz yönde etkileyeceğini hepimiz biliyoruz. Önemli olan süreçten en az olumsuz etkilenerek çıkmak. Albayrak yönetimi bu anlamda iyi başladı, iyi götürüyor ve umarım iyi neticelendirir.

Ahmet Hakan en son sağlık bakanına güzelleme yaptığında salgın TR de patlak vermişti, şimdi de maliye bakanına güzelleme yapmış, hayırlara vesile olsun!...

ruudvan
04-04-2020, 08:07
bi an ghibli06 sen yazdın sandım. nasıl şuurunu kaybetmiş bu adam dicektim ki alıntı olduğunu gördüm. bunu yazan zat sanırım başka bir evrende ikamet ediyor. bi silkelenmesi gerekli.

GokhanRS
04-04-2020, 08:49
Abi paylaşma şunun yazılarını, biliyorum dönekliğini göze sokmaya çalışıyorsun ama istemeden de olsa para kazanmasına vesile oluyorsun. Yok muş gibi davranın, hatta ben sırf bu herif yazı yazıyor diye ilgili gazetenin websitesini yıl oldu açmıyorum. Ceza böyle verilir bence...

Evrenoz
04-04-2020, 09:00
Ahmet sıkılmış aynı kucaktan biraz da damat kucağı deneyeyim demiş.

yilmazcatalbas
04-04-2020, 10:35
Acaba IMF'ten kredinin ön hazırlığı mı bu güzelleme?

ghibli06
04-04-2020, 10:48
Abi paylaşma şunun yazılarını, biliyorum dönekliğini göze sokmaya çalışıyorsun ama istemeden de olsa para kazanmasına vesile oluyorsun. Yok muş gibi davranın, hatta ben sırf bu herif yazı yazıyor diye ilgili gazetenin websitesini yıl oldu açmıyorum. Ceza böyle verilir bence...

vallahi yapamıyorum, çıldırıyorum, bir insan nasıl bu kadar.............. neyse, ziyaretçi 300+ kişiye malzeme çıkmasın şimdi...

golgeoyunu03
04-04-2020, 10:57
arkadaşlar yıkanabilir maske üreten, tedarikçi vs var mı aramızda? 100 adet satın alacağım

berkaym
04-04-2020, 11:49
Bizim yaşadığımız ülkenin başka bir evrendeki yansıması falan herhalde :D

kado
04-04-2020, 12:24
Ahmet sıkılmış aynı kucaktan biraz da damat kucağı deneyeyim demiş.

Damatın teknesi var belki o da binmek istemiştir.

uygarr
04-04-2020, 12:34
Yazık günah bu toplumda yaşayan insanlara inanın hiç utanma arlanma çekinme ne diyeceğim diye insan bir sıkılmazmı utanmazmı çekinmezmi Senelerdir verdi adı altında haraç gibi oranda vergi kesiyorsun 2 ay veya 4 ay ne farkeder bu türkiye cumhuriyeti vatandaşlarını bu durumda ihtiyaçlarını karşılamıyorsun Allah topunuzun belasını versin

uygarr
04-04-2020, 12:36
Delik deşik olmuş bir devlet bütçesi bıraktılar 18 sene sonrasında gerçi onlarda hak etti kurunun yanında tabikide yaşta yandı yazık

_opeth
04-04-2020, 17:22

Aynen hanımın işyerinde yatirmadilar evden çalışana. Sanki evden calisinca fotosentez yapıyorlar

_opeth
04-04-2020, 18:04
https://i.hizliresim.com/c1OS7f.png (https://hizliresim.com/c1OS7f)

uygarr
04-04-2020, 19:41
Kişi başı 835 lira aylık geliri olan 17.000.000 evet 17 milyon adet insan var bu ülke nasıl ayakta duruyor nasıl saray yaptırıyor çarşı pazar karışır bu gidişatla

Ome_RS
04-04-2020, 20:17
http://www.techturkey.com/forum/off_topic_satiliklar/239325-iso_belgeli_ce_sertifikali_3_katli_maske.html

Maske için yardımcı olunur.

Oznsrl
04-04-2020, 20:35
Bu coronanın etkisi sigara içen üzerinde daha fazlaymış doktor arkadaşa sordum bırak amk soru mu bu dedi sigara içen arkadaşlara abilere duyurulur.

Maske içinde bi video izledim deodorant sıkıyor elemanın biri maskere bazılarında karşıya geçiyor bazılarında geçmiyor ben aldığıma denedim geçmedi :) mopaştan almıştım burun telide var 20 li paket 80 tl

Emre-Dylan
04-04-2020, 20:42
Bu coronanın etkisi sigara içen üzerinde daha fazlaymış doktor arkadaşa sordum bırak amk soru mu bu dedi sigara içen arkadaşlara abilere duyurulur.

Maske içinde bi video izledim deodorant sıkıyor elemanın biri maskere bazılarında karşıya geçiyor bazılarında geçmiyor ben aldığıma denedim geçmedi :) mopaştan almıştım burun telide var 20 li paket 80 tl

Zaten virüs direk akciğerlere saldırdığı için normal, sağlıksız bir akciğerin durumu daha kritik bu olayda.

G.U.Z.
04-04-2020, 20:45
http://www.techturkey.com/forum/off_topic_satiliklar/239325-iso_belgeli_ce_sertifikali_3_katli_maske.html

Maske için yardımcı olunur.

CE belgesi diye koyduğumuz, sadece uygunluk beyanı, herhangi bir bağımsız testten geçme vs yok

dorukky
04-04-2020, 21:00
Bu kısa calısma odenegı tam nasıl hesaplanıyor. Bazı kaynak ve haberde son 12ay brut kazanc dıyor bazı kaynaklarda son ay alınan brut kazancın %60 ı dıyor

arda35
04-04-2020, 21:39
Şekilli siyah maskelerin ultra steril paketlenme safhası. Sırf ucuz ve iyi görünüyor diye böyle kekolara para kazandırmayın. Boyunluk ve buff vb. ürünle yüzünüzü kapatın, daha iyi.

https://twitter.com/Who98408150/status/1246513511578009600?s=19

KÖROĞLU
04-04-2020, 21:43
Maske alana virüs ücretsiz kapıya teslim temalı olmuş video :)

Ambalajda kesin yazıyordur "ürünlerimiz el değmeden paketlenmiştir" diye.

:) ne güzel ülkesin sen...

Met
04-04-2020, 23:32
Bu kısa calısma odenegı tam nasıl hesaplanıyor. Bazı kaynak ve haberde son 12ay brut kazanc dıyor bazı kaynaklarda son ay alınan brut kazancın %60 ı dıyor

son ayın brütünün %60 ı diye biliyorum.

Mutu
04-04-2020, 23:58
son ayın brütünün %60 ı diye biliyorum.

Yok brom. Son 12 ayın brüt ortalamasını alıyorsun. Onun %60 ı.

Max limiti var ama sanırım 4300 idi.

RafetAraç
05-04-2020, 09:38
Şekilli siyah maskelerin ultra steril paketlenme safhası. Sırf ucuz ve iyi görünüyor diye böyle kekolara para kazandırmayın. Boyunluk ve buff vb. ürünle yüzünüzü kapatın, daha iyi.

videoya bak sanki pakistan ak

dorukky
05-04-2020, 09:43
Maskelı sapka ve bere aldım daha temız. Bu maskelerın nası yapıldıgını soylemıstım. Suan maske uretımı surıye ve afganların elınde merdıven altı. Maskeyı takan zaten hasta olur.

dorukky
05-04-2020, 09:44

Bu cok sacma. Issızlık maasıyla aynı hesaba gelıyo gecen sene asgarıden yatmıstı bu sene 6kusurden yattı prım ortalamaya vurdunmu 2lıra anca alınıyo

GokhanRS
05-04-2020, 11:04
Bu cok sacma. Issızlık maasıyla aynı hesaba gelıyo gecen sene asgarıden yatmıstı bu sene 6kusurden yattı prım ortalamaya vurdunmu 2lıra anca alınıyo

Saçma sayılmaz çünkü örneğin geçen sene ben işsizlik fonuna 300 TL yatırırken sen 70 lira yatırmışsın. (rakamları sallıyorum)
E bu parada o fondan ödeniyor. O yüzden verdiğini geri alıyorsun mantığıyla işliyor. Bence saçma olan asgari almadığın halde asgari ücretten maaşının yatırılması. Hâlâ bu haltı yapabiliyor mu patronlar.

denizhandinc
05-04-2020, 11:26

videoyu izledikten sonra ellerimi yıkadım

Met
05-04-2020, 12:30
Saçma sayılmaz çünkü örneğin geçen sene ben işsizlik fonuna 300 TL yatırırken sen 70 lira yatırmışsın. (rakamları sallıyorum)
E bu parada o fondan ödeniyor. O yüzden verdiğini geri alıyorsun mantığıyla işliyor. Bence saçma olan asgari almadığın halde asgari ücretten maaşının yatırılması. Hâlâ bu haltı yapabiliyor mu patronlar.

Evet yapıyorlar, 2 arkadaşım eski çalıştıkları şirketi mahkemeye verdiler 1 senedir dava devam ediyor.

ProdriveSTI
05-04-2020, 12:37
İlaç bulunduğuna dair bir söylem var.Resmi sitesinde de açıklanmış.

https://www.abdiibrahim.com.tr/

Met
05-04-2020, 12:37

Parayı yatırsınlar da ne yatarsa yatsın modundayım artık. 4 disk 4 balata alacam param kalmadı :D

Cimmeria
05-04-2020, 13:39
İlaç bulunduğuna dair bir söylem var.Resmi sitesinde de açıklanmış.

https://www.abdiibrahim.com.tr/

Yeni bir ilac bulunmuyor, su an kullanilmakta olan Plaquenil ilacini uretecekler buyuk ihtimal

_opeth
05-04-2020, 14:00

maalesef yapıyorlar

_opeth
05-04-2020, 14:01
Parayı yatırsınlar da ne yatarsa yatsın modundayım artık. 4 disk 4 balata alacam param kalmadı :D

arabaya dair yaptıracağım herşeyi şu an beklemeye aldım. zaten yaptırmak için 1500TL civarına ihtiyacım var min. Yürüdüğü kadar

dorukky
05-04-2020, 15:13

Malesef son gırdıgım sırkette bu sekılde. Bahanelerıde suydu 10senelık elemana 2 3elma verıyoz sana ve senın pozısyonundakılere 10elma verırsek ısyan cıkar. Herkesın sıgorta prımı aynı yatardı ve ertesı gun bayramlık el opme merasımı seklınde zarf verılırdı. Ne olduysa yılbasında duzen degıstı. Bu arada malıye nın felanda umrumda degıl. Sebep adam bıton ıstıhdam saglıyo kapatsak yada ceza kessek nolcak. Bu ufak bısey kacak calısan kacak gocmenlermı dersın vs vs

Met
05-04-2020, 15:26
arabaya dair yaptıracağım herşeyi şu an beklemeye aldım. zaten yaptırmak için 1500TL civarına ihtiyacım var min. Yürüdüğü kadar

Doğrusu o aslında ama bezdum 2 haftadır evde :D

ghibli06
05-04-2020, 19:48
PTT AVM ucretsiz maske başvurusu nasıl yapılır? e-PTTAVM ucretsiz maske başvurusu (https://www.hurriyet.com.tr/gundem/e-pttavmden-vatandaslara-ucretsiz-maske-dagitimi-basladi-41487087)

1 ay sonra maske dağıtımına yeni başlayabildik, çok şükür...

emresener
05-04-2020, 20:05
Form doldurabilirsek alabiliriz. Ama önce formu doldurmak gerek :)
Site patates

FatihR.
05-04-2020, 20:06
az önce doldurdum bi kaç deneme sonunda sipariş oluşturulmuştur dedi.

_opeth
05-04-2020, 21:04
denedim olmadı. yarın sabahtan kısmetse

ChtArdARSL
05-04-2020, 21:30
Tuvden aciklama gelmis

TUVTURK Duyuruları-TUVTURK Arac Muayene İstasyonları (https://www.tuvturk.com.tr/duyurular.aspx?url=duyurular/tuvturk-onemli-duyuru-muayene-suresi.aspx)

emresener
05-04-2020, 22:23
denedim olmadı. yarın sabahtan kısmetse

Sipariş butonuna sürekli tıklarsanız belli bir yerde denk geliyor :)

turboman
05-04-2020, 22:43
Millet pazar girişinde 5 liraya maske satıyordu 10 lirayada şu siyah penye artıklarından yaptıkları paçavraları sattılar alan aldı zaten iş işten geçtikten sonra dağıtsan neye yarar...

umut01
05-04-2020, 22:53
e devlet üzerinden dağıtılacakmış.

+soner
05-04-2020, 23:11
Bu maskerin nasıl bir şey olduğunu bilen var mı ? Bimlerde satılıyordu bir ara onlardan sanırım ?

huseyinturk
05-04-2020, 23:17
Malesef son gırdıgım sırkette bu sekılde. Bahanelerıde suydu 10senelık elemana 2 3elma verıyoz sana ve senın pozısyonundakılere 10elma verırsek ısyan cıkar. Herkesın sıgorta prımı aynı yatardı ve ertesı gun bayramlık el opme merasımı seklınde zarf verılırdı. Ne olduysa yılbasında duzen degıstı. Bu arada malıye nın felanda umrumda degıl. Sebep adam bıton ıstıhdam saglıyo kapatsak yada ceza kessek nolcak. Bu ufak bısey kacak calısan kacak gocmenlermı dersın vs vs

Çalışan durumu kabul etmeyip şikayet ederse çok ciddi yaptırımları var ama genelde alan razı satan razı durumu oluğu için maliye kendi araştırıpta kimseyi denetlemiyor bu konuda

ghibli06
06-04-2020, 00:33
asgariden gösterme olayına tek taraflı bakmayın, yıllardır diyorum brütten anlaşılsın, vergiyi çalışan ödesin ABD gibi...2.000 tl lik asgari ücrette bile nerdeyse yarısından fazla sgk stopaj vs çıkıyor ve de son yıllarda kimsenin maaşı işverene bir şey kazandırmıyor...

Ahmetim103
06-04-2020, 01:04
https://youtu.be/2wJYE_KEkV8
Bence 50dk ayırmaya değer ;)

Hakan Girginer
06-04-2020, 01:36
Burası otomobil forumu, dışarıda salgın kol geziyor.

Corona günlerinde otomobil ile ilgili düzenli yaptığım tek şey, 4-5 günde bir uzaktan kumanda ile çalıştırıp, elimde çay ve sigara ile yan balkona çıkıp o akünün biraz da olsa şarj olmasını izlemek...

Şerefsizim onun da canı sıkılmış. Yemin ederim ara sıra göz kırpıp "kalk gidelim" dediğini görür gibiyim.

İşte o günler geldiğinde hava güzel olacak.
O tavan sökülecek, o tente inecek.

Ekmek almaya İzmit'e gitmezsem namussuzum.

Hakan Girginer
06-04-2020, 01:40
Tekirdağ da olabilir.

sanctuary35
06-04-2020, 17:56
Burası otomobil forumu, dışarıda salgın kol geziyor.

Corona günlerinde otomobil ile ilgili düzenli yaptığım tek şey, 4-5 günde bir uzaktan kumanda ile çalıştırıp, elimde çay ve sigara ile yan balkona çıkıp o akünün biraz da olsa şarj olmasını izlemek...

Şerefsizim onun da canı sıkılmış. Yemin ederim ara sıra göz kırpıp "kalk gidelim" dediğini görür gibiyim.

İşte o günler geldiğinde hava güzel olacak.
O tavan sökülecek, o tente inecek.

Ekmek almaya İzmit'e gitmezsem namussuzum.

abi kumandayla arabasını çalıştırmayanda kendine arabacıyım demesin ya :D

in bi temas et şuna bi kapısnı aç bari :D

Kahn23
06-04-2020, 17:59
Her türlü paralı maske satışı yasak. Reis öyle dedi.

emresener
06-04-2020, 18:12
Ta konunun en başında cehape Zihniyetini dşnleyip karantinayı atatürk havaalanında yapsaydın da en azından bu kadar çoğalmamış olabilirdi. Şimdi çıkmış hastane yapcam diyorsun. En başında hani yeterli yatağın yoğunbakımın vardı.
45 gün süre biçmiş.
Hala kredilerden ertelemelerden bahsediyor.
Valiliklere kaymakamlıkları arayıp derdiniz anlatın diyor her müracaat kanalı çökmüş haberi yok

Sinirlendim gideyim iki ahaber izliyim

RafetAraç
06-04-2020, 18:25
kurtuluş savaşından bahsetti halkın devlete yardım etmmesnden bahsetti.... bizi ağır skicek gibime geliyor

Ahmetim103
06-04-2020, 18:46
https://youtu.be/IXL84GSjyWw

Doktoru dinledikten sonra bizdeki paniği hayal ettim, daral geldi, bir önceki sayfada attığım videodan sonra aman doktorun söyledikleri inanılmaz mantıklı geldi sabredip iki videoyu da izleyen varsa yorumları merak ettim doğrusu.

Grimlord
06-04-2020, 19:37
Her kafadan ayrı bir ses çıkıyor, biri der 5g
Öbürü der Çinli yarasa yedi ondan,
öbürü der yok Hintliler sığır da$$aa yedi ondan ,
öbürü der millet zina yaptı, nikahsız evde yaşadı ondan
Bu ülkede hayatta kalmak ve akıl sağlığını korumak acaip zor ya

Emre-Dylan
06-04-2020, 19:57
Her kafadan ayrı bir ses çıkıyor, biri der 5g
Öbürü der Çinli yarasa yedi ondan,
öbürü der yok Hintliler sığır da$$aa yedi ondan ,
öbürü der millet zina yaptı, nikahsız evde yaşadı ondan
Bu ülkede hayatta kalmak ve akıl sağlığını korumak acaip zor ya

Akıl sağlığını korumak daha zor, absürt komedi tadında bir ülkemiz var :)

ghibli06
06-04-2020, 20:00
o değil de dün TRT de reel vaka sayısı 600 bin ile 900 bin arası dendi...

denizhandinc
06-04-2020, 20:24
o değil de dün TRT de reel vaka sayısı 600 bin ile 900 bin arası dendi...

900 bin mi? Dünyada zaten 1.3 milyon vaka var.

G.U.Z.
06-04-2020, 20:43
900 bin mi? Dünyada zaten 1.3 milyon vaka var.
Adamlar diyor ki, herkese test yapılsa böyle çıkar, Dünyada da herkese test yapılsa 1.3milyon olmayacagi kesin..

zgnn
06-04-2020, 23:56
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=H64f4iJ291k&t=152s)

Maskeye gercekten onem verelim, ama hangi maskelere video'da anlatilmis ufak bi deneyle. nano maske'den kesinlikle uzak durun bez parcasi, hic bir katmani, koruyucu ozelligi mevcut degil.

Dipnot: Cin gercekten bu virusun yayilmasini halkina zorunlu maske taktirarak engelledi. Hatta maskesiz sokaga cikan cinlileri polis genc yasli ayirt etmeksizin dovuyodu. Bizim tv'de ki prof'lara bakiyorsun kimi gereksiz diyo kimi kesin takin diyo. Bu adamlari izlemiyorum artik hergun ayni seylerden bahsedip duruyolar..

ChuckBartowsKi
07-04-2020, 01:32
Komplo teorileri sadece bizde değil dünya genelinde yaygın sanırım.
Boş bir hastalık olsa dünya bu kadar sallanır mıydı? Ya da 2-3 büyük devletin ekonomik savaşına Afrika ülkeleri dahil olur muydu?
Bence dünya sağlık örgütü dahil olmak üzere kimse sonuçlarını veya nedenlerini tam olarak bilemiyor bu bilinmezlikte panik havası yaratıyor bu panikten faydalanmak isteyenler elbet olur normal.
Ben bu hastalığın sonuna kadar Türkiye'nin %60'ının bir şekilde bu hastalığa yakalanacağını ( atlatır-atlatamaz o ayrı ) düşünüyorum.

Hakan Girginer
07-04-2020, 07:08
O değil de, insanların sadece ihtiyacı olduğu şeyleri satın almaya başlamasının koskoca ekonomileri batırması...

halili
07-04-2020, 08:32
E DEVLETTEN maske siparişi veriliyor.Denemek için 3 müze istedim.gelicekmi bakalım.Asıl sorun yarın sgk dan veya TC den bunun ücretini almazlar inşallah.***** eczaneye ilaca gidiyoruz.borç çıkıyor.

rebelh
07-04-2020, 09:14
Komplo teorileri sadece bizde değil dünya genelinde yaygın sanırım.
Boş bir hastalık olsa dünya bu kadar sallanır mıydı? Ya da 2-3 büyük devletin ekonomik savaşına Afrika ülkeleri dahil olur muydu?
Bence dünya sağlık örgütü dahil olmak üzere kimse sonuçlarını veya nedenlerini tam olarak bilemiyor bu bilinmezlikte panik havası yaratıyor bu panikten faydalanmak isteyenler elbet olur normal.
Ben bu hastalığın sonuna kadar Türkiye'nin %60'ının bir şekilde bu hastalığa yakalanacağını ( atlatır-atlatamaz o ayrı ) düşünüyorum.

Bğyğk ihtimal artık hayatımızdan çıkmayacak bir hastalık bu
artık yapabileceğimiz tek şey hastalığın çözümü bulunana kadar kendimizi korumak
Onu da herkes yapamıyor işte insanlar işe gitmek çalışmak zorundalar

Mamicilo
07-04-2020, 09:40
Ta konunun en başında cehape Zihniyetini dşnleyip karantinayı atatürk havaalanında yapsaydın da en azından bu kadar çoğalmamış olabilirdi. Şimdi çıkmış hastane yapcam diyorsun. En başında hani yeterli yatağın yoğunbakımın vardı.
45 gün süre biçmiş.
Hala kredilerden ertelemelerden bahsediyor.
Valiliklere kaymakamlıkları arayıp derdiniz anlatın diyor her müracaat kanalı çökmüş haberi yok

Sinirlendim gideyim iki ahaber izliyim

Her boku kaymakamlıklara yıktılar gelmiş millete hala yönlendirme peşinde.
Devletin işini gören biz parayı alan başkaları ...
Birde utanmadan bizim yaptığımız işlerin istatistiğini şu kadar kişiye yardım ettik diye anlatmasıda cabası ...
YATACAK YERLERİ YOK VESSELAM !

_opeth
07-04-2020, 09:41
E DEVLETTEN maske siparişi veriliyor.Denemek için 3 müze istedim.gelicekmi bakalım.Asıl sorun yarın sgk dan veya TC den bunun ücretini almazlar inşallah.***** eczaneye ilaca gidiyoruz.borç çıkıyor.

bilmeyenler için link e-Devlet (https://basvuru.turkiye.gov.tr/)

_opeth
07-04-2020, 09:43
Bu arada sonunda hanım evden çalışmaya başladı. Haftada 1 gün gidecek ofiste toparlanması gereken birşey varsa onu yapacak. Ofis telefonları ip telefon olduğundan bilgisayarına geliyor.

sekizsilindir
07-04-2020, 10:23
O değil de, insanların sadece ihtiyacı olduğu şeyleri satın almaya başlamasının koskoca ekonomileri batırması...

Bu olayın ikinci evresi insanların gıda maddelerini bulma/alma sıkıntıları şeklinde devam edecek herhalde..

imprezaWRC
07-04-2020, 10:33
Bu olayın ikinci evresi insanların gıda maddelerini bulma/alma sıkıntıları şeklinde devam edecek herhalde..

Herkes kuru ve yaş maya alımı yapınca marketlerde 1 haftadır maya bulunmuyor. En azından benim olduğum yerde hiçbir markette, bakkalda yok. n11'de var ama adamlar Konya'da :D :D Gelir mi gelmez mi bilemedim. O yüzden şimdilik idare ediyoruz.

Anıl E.
07-04-2020, 10:46
Akşamları eve gidince uzman ya da prof dinlemekten gına gelmişti,artık izlemeyi bıraktım. En sonunda forumun bu konuya da girmemek lazım herkes felaket tellallı .

zaten içimiz baygın yapmayın beyler :) . Biraz pozitif düşünün,doğa bile şu kısa 3-4 ay içinde ne kadar değişti. Yurt dışı yapılan istatistiklere göz gezdiriyor musunuz çevre kirliliği vs. biraz doğa nefes aldı bu sayede. Doğayı biraz daha güzel kullanabilirsek gıda sorunu da yaşamayız sakin olun :)

_opeth
07-04-2020, 10:47
Herkes kuru ve yaş maya alımı yapınca marketlerde 1 haftadır maya bulunmuyor. En azından benim olduğum yerde hiçbir markette, bakkalda yok. n11'de var ama adamlar Konya'da :D :D Gelir mi gelmez mi bilemedim. O yüzden şimdilik idare ediyoruz.

herkes ekmek yapar hale geldi. Valla paketli ekmek alıyoruz.

sekizsilindir
07-04-2020, 10:48

Daha yüzeydeyiz, derinleştiğinin hayali bile adamı kurdeşen yapar :)

BARR
07-04-2020, 10:48

Bu olay da bana çok saçma geliyor. hayatında doğru dürüst ekmek yemen arkadaşlarım evde ekmek yapıp story atıyor. Ulanz aten herşeyini Getirden sanalmarketten alıyorsun Uno ekmek var poşetli hijyenik siyezli tam buğdaylı ondan alsana....

Neyse zaten sosyal medyanın da davranışların da suyu çıktı. Sürü psikolojisi challange'dan tut bilmemlesine. Ulan sağlıkçılar hastanede çalışan doktoru /hizmetlisi/görevlisi ne durumda millet eğlence taşak geçme derdinde zanndersin bütün gün boş.

MCN21
07-04-2020, 10:57
Bu olay da bana çok saçma geliyor. hayatında doğru dürüst ekmek yemen arkadaşlarım evde ekmek yapıp story atıyor. Ulanz aten herşeyini Getirden sanalmarketten alıyorsun Uno ekmek var poşetli hijyenik siyezli tam buğdaylı ondan alsana....

Neyse zaten sosyal medyanın da davranışların da suyu çıktı. Sürü psikolojisi challange'dan tut bilmemlesine. Ulan sağlıkçılar hastanede çalışan doktoru /hizmetlisi/görevlisi ne durumda millet eğlence taşak geçme derdinde zanndersin bütün gün boş.

Aynen öyle arkadaşım için 2 markete sordum, personel bıkmış bir şekilde maya yok dedi. Günde kaç kişi soruyorsa. Evde ekmek yapma işi oyuna döndü...

_opeth
07-04-2020, 11:08

uno'nun sağlıklı olduğunu düşünmüyorum ben. Bayatlamıyor çünkü

imprezaWRC
07-04-2020, 11:09

Ben hanıma iş olmasın diye yaptırmıyordum. O da şimdi beni dışarı çıkarmamak için ekmek yapıyor. Sosyal meyda hesabımız olmadığı için açıkçası kim ne halt ediyor beni hiç ilgilendirmiyor. Senelerce evde bakıcıya yemek yaptıranlarda şimdi bir başlarına ne ediyor o da beni ilgilendirmiyor. İsteyen istediğine çekip göndersin. Muhtemelen eziyetinden sadece 1 kere yapmışlardır. Bir daha da ellerini sürmezler. Şu virütik olay bitsin o dediğin story mtory ne karın ağrısıysa işte onu yapanlar emin ol soluğu yine pahalı restaurantlarda alıp yine görgüsüzce ne yediğinin fotoğrafını çekip paylaşacaktır diye tahmin ediyorum. Yine tabi benim hiç zerre umrumda değil.
Sen merak ediyorsun millet ne halt ediyor diye girip bakıyorsun onlarda senin merakından faydalanıyor. Bakmayın, ilgilenmeyin. Çok elzem değildir herhalde. (şimdi gönül rahatlığı ile bol bol eksileyin)

imprezaWRC
07-04-2020, 11:10
uno'nun sağlıklı olduğunu düşünmüyorum ben. Bayatlamıyor çünkü

İçinde bilimum E ile başlayan zımbırtı var ondan kaya gibi duruyor. Ülker grubunun diye aklımda kalmıştı. Bizim eve ülker grubundan hiçbir ürün girmez.

imprezaWRC
07-04-2020, 11:13
Akşamları eve gidince uzman ya da prof dinlemekten gına gelmişti,artık izlemeyi bıraktım. En sonunda forumun bu konuya da girmemek lazım herkes felaket tellallı .

zaten içimiz baygın yapmayın beyler :) . Biraz pozitif düşünün,doğa bile şu kısa 3-4 ay içinde ne kadar değişti. Yurt dışı yapılan istatistiklere göz gezdiriyor musunuz çevre kirliliği vs. biraz doğa nefes aldı bu sayede. Doğayı biraz daha güzel kullanabilirsek gıda sorunu da yaşamayız sakin olun :)

Felaket haberleri konusunda favorim Mehmet Ceyhan. Artık ben de izlemiyorum ilgilenmiyorum. 29 Nisan'da asteroid mi gelecekmiş, çarpmayacaksa da çarptırsınlar, hatta seke seke ilerlesin...

imprezaWRC
07-04-2020, 11:15
herkes ekmek yapar hale geldi. Valla paketli ekmek alıyoruz.

Eşim arada bir de olsa yapıyordu ben ona eziyet olmasın diye fırından alıyordum. Açıkçası, evde yaptığı ne dişime yapışıyor ne de yedikten sonra 1 tane daha tüketme sinyalleri verdirmiyor.

BARR
07-04-2020, 11:26
Ben hanıma iş olmasın diye yaptırmıyordum. O da şimdi beni dışarı çıkarmamak için ekmek yapıyor. Sosyal meyda hesabımız olmadığı için açıkçası kim ne halt ediyor beni hiç ilgilendirmiyor. Senelerce evde bakıcıya yemek yaptıranlarda şimdi bir başlarına ne ediyor o da beni ilgilendirmiyor. İsteyen istediğine çekip göndersin. Muhtemelen eziyetinden sadece 1 kere yapmışlardır. Bir daha da ellerini sürmezler. Şu virütik olay bitsin o dediğin story mtory ne karın ağrısıysa işte onu yapanlar emin ol soluğu yine pahalı restaurantlarda alıp yine görgüsüzce ne yediğinin fotoğrafını çekip paylaşacaktır diye tahmin ediyorum. Yine tabi benim hiç zerre umrumda değil.
Sen merak ediyorsun millet ne halt ediyor diye girip bakıyorsun onlarda senin merakından faydalanıyor. Bakmayın, ilgilenmeyin. Çok elzem değildir herhalde. (şimdi gönül rahatlığı ile bol bol eksileyin)

Neden eksileyim ki :)

Ben bakmak zorundayım zira işim bu.

imprezaWRC
07-04-2020, 11:30
Neden eksileyim ki :)

Ben bakmak zorundayım zira işim bu.

Ha onu bilemem, ama iyi ki benim öyle bir işim yok :)

imprezaWRC
07-04-2020, 11:34
https://pbs.twimg.com/media/EU7PnOnU0AEeAIm?format=jpg&name=900x900

BARR
07-04-2020, 11:35
Ha onu bilemem, ama iyi ki benim öyle bir işim yok :)

Valla bence de pazarlama ve reklam stratejisi bulmak kadar iğrenç bişey yok :)

Yani annemler heralde 5-6 senedir ekmeğini evde yapar yoğurdunu evde yapar, kayınvalideler de aynı şekilde. Ama şimdi bu instacookerlar dadandığı için ihtiyacı olanlar bile bulamıyor mesele burada. Yani başka konuda da yazmıştım, millet sürü gibi hareket edip normalde tükenmeyecek şeyleri tüketiyor. Normal yaşantımı evimde sürdürebiliyorum 4. hafta evde bu dışarı çıkmadım market için bile. Ne stoğum var ne başka bişeyim. Online uygulamalar ile herşeyi bulabiliyorum.

imprezaWRC
07-04-2020, 11:49
Valla bence de pazarlama ve reklam stratejisi bulmak kadar iğrenç bişey yok :)

Yani annemler heralde 5-6 senedir ekmeğini evde yapar yoğurdunu evde yapar, kayınvalideler de aynı şekilde. Ama şimdi bu instacookerlar dadandığı için ihtiyacı olanlar bile bulamıyor mesele burada. Yani başka konuda da yazmıştım, millet sürü gibi hareket edip normalde tükenmeyecek şeyleri tüketiyor. Normal yaşantımı evimde sürdürebiliyorum 4. hafta evde bu dışarı çıkmadım market için bile. Ne stoğum var ne başka bişeyim. Online uygulamalar ile herşeyi bulabiliyorum.

Biz malesef sanal market, sanal bakkal...vs'den istediğimize ulaşamıyoruz. Çoğu şey için bölgenizde yok uyarısı çıkıyor. Ben de mecburen kısa süreliğine çıkıyorum. O mayaların her çeşidi, bu virütik olay olana kadar raflarda dururdu.
Kalçaları koltuk genişliğinde olan ve bunun sitede yürüyüş ile geçeceğini düşünen ama her haltı da evdeki bakıcıya yaptıran, sadece suratına ve saçına yatırım yapan kadınlar sağolsun raflarda maya bırakmadı. Maya almak isteyenler için de kişi başı sadece 1 paket verebiliriz demeleri lazım.

GokhanRS
07-04-2020, 15:23
Worldometer - Gercek zamanlı dunya istatistikleri (https://www.worldometers.info/tr/)

Arada bir bu siteyi açar istatistikleri canlı izlerim. Corona bir işe yaramamış gibi görünüyor. Dünya nüfusu hızla artmaya devam ediyor. Corona out oldu galiba. Doğa yine intikamını alamadı insanoğlundan.

Ozgu_Akcan
07-04-2020, 15:36
Biz malesef sanal market, sanal bakkal...vs'den istediğimize ulaşamıyoruz. Çoğu şey için bölgenizde yok uyarısı çıkıyor. Ben de mecburen kısa süreliğine çıkıyorum. O mayaların her çeşidi, bu virütik olay olana kadar raflarda dururdu.
Kalçaları koltuk genişliğinde olan ve bunun sitede yürüyüş ile geçeceğini düşünen ama her haltı da evdeki bakıcıya yaptıran, sadece suratına ve saçına yatırım yapan kadınlar sağolsun raflarda maya bırakmadı. Maya almak isteyenler için de kişi başı sadece 1 paket verebiliriz demeleri lazım.

istanbul ümraniyede grup gross diye bir market var orda en fazla 5 adet alabiliyorsunuz. bu arada bende sırf hoşuma gıttığı için arada sırada eşime jest olsun diye yapıyordum hem daha sağlıklı hem daha güzel kendi emeğin var. şu sıra pazar günleri 2 tane yapıyorum 3 4 gün bizi idare ediyor. sizin yorumlarınıza da sonuna kadar katılıyorum

ghibli06
07-04-2020, 15:43

ahaha hocam baya dolmuşsun sen ama %100 haklısın saptamalarında...

imprezaWRC
07-04-2020, 16:00
istanbul ümraniyede grup gross diye bir market var orda en fazla 5 adet alabiliyorsunuz. bu arada bende sırf hoşuma gıttığı için arada sırada eşime jest olsun diye yapıyordum hem daha sağlıklı hem daha güzel kendi emeğin var. şu sıra pazar günleri 2 tane yapıyorum 3 4 gün bizi idare ediyor. sizin yorumlarınıza da sonuna kadar katılıyorum

Dediğin yerde hep var mı? Yine bir alışveriş için dışarı çıkmam lazım olmadı oraya uğrarım.

rebelh
07-04-2020, 16:05
geçen bira kurdum mayalanma bitti şişelemeye geçtim baktım kovanın dibi maya dolu
bi durdum düşündüm acaba bununla ekmek yapılabilir mi nasıl yapılır diye sonra dedim boşver şimdi kim uğraşcak
o günden beri marketlerden maya arıyoruz bulamıyoruz bi bira siparişi daha vericem sırf maya için :)

imprezaWRC
07-04-2020, 16:06
ahaha hocam baya dolmuşsun sen ama %100 haklısın saptamalarında...

Ben doldum hatta taşırıyorum artık :)

jeffy
07-04-2020, 18:39
Bakan açıklama yapıyor yine sosyal izolasyon diyor..

Bu Arada yaşadığım ilçedeki tüm Bekçilere (275 civarı) bu gece istirahat verdiler.. Yarın için yaya göreve çıkacaksınız dinlenin dediler.. Nedeni ile ilgili birşey söylenmedi.

arabasızadam
07-04-2020, 18:46
geçen bira kurdum mayalanma bitti şişelemeye geçtim baktım kovanın dibi maya dolu
bi durdum düşündüm acaba bununla ekmek yapılabilir mi nasıl yapılır diye sonra dedim boşver şimdi kim uğraşcak
o günden beri marketlerden maya arıyoruz bulamıyoruz bi bira siparişi daha vericem sırf maya için :)

Bende evde bira yapıyorum kovanın dibinde kalan mayadan çok güzel ekmekler yapıyorlar ben hiç denemedim, hangi tarz bira yapıyorsunuz ?

Oznsrl
07-04-2020, 18:50
Bende evde bira yapıyorum kovanın dibinde kalan mayadan çok güzel ekmekler yapıyorlar ben hiç denemedim, hangi tarz bira yapıyorsunuz ?

Bira nasıl oluyor abi keyif veriyor mu içmesi ben geçen viski yaptım tadı ehh işte alışmak lazım bi süre ama kafası efsane :D geçen litrelik şişenin yarısını içtim gaza gelip pişman oldum 1 gün sürdü kendime gelmem :D

arabasızadam
07-04-2020, 18:57
Bira nasıl oluyor abi keyif veriyor mu içmesi ben geçen viski yaptım tadı ehh işte alışmak lazım bi süre ama kafası efsane :D geçen litrelik şişenin yarısını içtim gaza gelip pişman oldum 1 gün sürdü kendime gelmem :D

İki senedir yapıyorum int ten hazır kit alarak gayet güzel oluyor ama biraz meşakkatli 2 haftada mayalanıyor sonrada şişede birkaç haftada olgunlaşıyor.

Emre-Dylan
07-04-2020, 19:34

Viski bayağı sıkıntı o konuda ya rakıyı sek içerim o kadar ağır gelmez bana ama viski gitmiyor birde ev yapimiysa :)

cookies
07-04-2020, 19:50
Bakanın ilçelere göre dağılım gösteren haritasına bir türlü ulaşamadım..

Oznsrl
07-04-2020, 19:58
İki senedir yapıyorum int ten hazır kit alarak gayet güzel oluyor ama biraz meşakkatli 2 haftada mayalanıyor sonrada şişede birkaç haftada olgunlaşıyor.

aldığın kit in link i var mı abi bi kenarda aklımda olsun belki yaz a hazırlık yaparım

Viski bayağı sıkıntı o konuda ya rakıyı sek içerim o kadar ağır gelmez bana ama viski gitmiyor birde ev yapimiysa :)

sorma mafetti beni 2 kere kustum bayıldım ayıldım yemek yedim bi daha kustum cidden hayatımın en kötü alkol tecrübesiydi ama ders oldu bide aç karna içmiştim bidaha ağzıma sürmem vodka yapıcam bide birayı merak ettim onu deneyebilirim

zOnstyLe
07-04-2020, 20:09

Dun gece bende son kitimi kurdum, unutmustum varlıgını gorunce yapistim hemen :D Kalan mayadan cok guzel ekmek oluyor keske atmasaydın. Bu arada butik biradan alıyordum orası satıs yapmıyor suanda tazemayse.com diye bir site buldum bunlar hemen kurulum yapın alıp saklamayın diyorlar elimdeki kiti kurunca bunu deneyeceğim.

Mr.K
07-04-2020, 20:41
Bakanın ilçelere göre dağılım gösteren haritasına bir türlü ulaşamadım..

https://mobile.twitter.com/memurlarnet/status/1247584267443605504?s=21

Burda mevcut.

rebelh
07-04-2020, 22:25
Laher pilsener stout buğday ale ne denk gelirse yapıyoruz bizim karşı komşu da meraklı bu işlere yılda 4 5 kit kuruyoruz karşılıklı en son mexican cerveza kurdum ben

En güzel yaptığımız şeylerden biri de viski ama viski de kaliteli aroma kullanmak lazım istersen öneririm aroma jimbeam bourbon kıvamında tadı var hatta aynısı denilebilir içine 3 kaşıkta pekmez atıyoruz biz

Dun gece bende son kitimi kurdum, unutmustum varlıgını gorunce yapistim hemen :D Kalan mayadan cok guzel ekmek oluyor keske atmasaydın. Bu arada butik biradan alıyordum orası satıs yapmıyor suanda tazemayse.com diye bir site buldum bunlar hemen kurulum yapın alıp saklamayın diyorlar elimdeki kiti kurunca bunu deneyeceğim.

Butik biraya üyelik girişi yap öyle sor chatten 10 12 çeşit kit var ellerinde bugün yeni bitane sipariş verdim yaza 4 kit stoklamak istiyorum :D

Anıl E.
07-04-2020, 23:03
Çok alkol muhabbeti olmuş ya can cektirmeyin :)

ghibli06
07-04-2020, 23:10
eskiden alkolu ya içer ya arabaya koyardık, şimdi bi k.çımıza sürmediğimiz kalıyor...

+soner
07-04-2020, 23:53
Laher pilsener stout buğday ale ne denk gelirse yapıyoruz bizim karşı komşu da meraklı bu işlere yılda 4 5 kit kuruyoruz karşılıklı en son mexican cerveza kurdum ben

En güzel yaptığımız şeylerden biri de viski ama viski de kaliteli aroma kullanmak lazım istersen öneririm aroma jimbeam bourbon kıvamında tadı var hatta aynısı denilebilir içine 3 kaşıkta pekmez atıyoruz biz

Butik biraya üyelik girişi yap öyle sor chatten 10 12 çeşit kit var ellerinde bugün yeni bitane sipariş verdim yaza 4 kit stoklamak istiyorum :D

Butik birada başlangıç seti var 299 liraya. Tadı nasıldır ? :D

Birde başlangıç setini aldık diyelim daha sonra tekrar yapacağımız zaman 100-150 TL arası kutular var o sitede sadece onlardan mı alacağız acaba ??

cabrioleter
08-04-2020, 08:01
Butik birada başlangıç seti var 299 liraya. Tadı nasıldır ? :D

Birde başlangıç setini aldık diyelim daha sonra tekrar yapacağımız zaman 100-150 TL arası kutular var o sitede sadece onlardan mı alacağız acaba ??

evet o kutular ve şeker dışında bir ihtiyacınız olmuyor..
hatta bazı kitler de şeker koymaya bile gerek yok..
zamanla damak tadı oturdukça mayaları değiştirebiliyorsunuz genelde kitlerle gelen mayalar standart us-05 ale cinsi maya oluyor buğday birası kitlerine bunu koymak pek hoş olmuyor açıkçası.. hatta kovaları fermentasyon süresince 12-13 derece sabit soğuklukta tutabilecekseniz lager ve pilsner tipi kitlere lager mayası kullanmanız gerekli ki tam randıman alınsın..
asıl en güzeli tam tahıla geçmek lazım ama zaman ve emek istiyor biraz..

rebelh
08-04-2020, 08:30
evet o kutular ve şeker dışında bir ihtiyacınız olmuyor..
hatta bazı kitler de şeker koymaya bile gerek yok..
zamanla damak tadı oturdukça mayaları değiştirebiliyorsunuz genelde kitlerle gelen mayalar standart us-05 ale cinsi maya oluyor buğday birası kitlerine bunu koymak pek hoş olmuyor açıkçası.. hatta kovaları fermentasyon süresince 12-13 derece sabit soğuklukta tutabilecekseniz lager ve pilsner tipi kitlere lager mayası kullanmanız gerekli ki tam randıman alınsın..
asıl en güzeli tam tahıla geçmek lazım ama zaman ve emek istiyor biraz..

ben simple is the best takılıyorum üşengeçliğimden
maksat dolapta bira olsun öğlenleri biraz serinliyim ama artık market biraları su gibi geliyor tatsız ve hepsi aynı tatta gibi
butik birada 5 litrelik fıçı satılıyor eskiden efesin fıçısı olurdu alırdık kalabalık günlerde ondan aldım bakalım nasıl olacak yaza arkadaşlarla buluşabilirsek şu korona belası yüzünden koyucam ortaya :)

Anıl E.
08-04-2020, 08:38
İban yolluyorum,hesabıma 4'lü bira parası yatırın :D

63owen63
08-04-2020, 09:03
Bizim evde hiç dışarıdan yoğurt vs alınmaz,hanım hep mayalar,tüm baklagilimizi,tarhana,isot,bulgur,salça ya kendimiz yaparız ya da annelerden,etraftan ev yapımı eş-dosttan aldığımız şeylerde olurdu. Ancak bayılmama rağmen evekmeği ya da bazlama dediğimiz geleneksel o ince büyük kuru, sulanarak tüketilen ekmeği ,istanbul şartlarında yapmak mümkün değil malesef,hoş elimizden de gelmiyor o işler, ama herzaman olmasa da ayda bir ekmek yapar hanım,dondurur, ihtiyaç oldukça tüketiriz,fırından alamadığımız vakitsiz durumlar vs için.Onun dışında günlük ekmeği hep fırından alırız,hatta bir iki kez fare boku çıkması yüzünden fırın değiştik,şuan arabayla gidilcek mesafeden alıyorum neredeyse.. Herneyse, geçen gün bi hesap yaptım evde yaptığımız ekmek organik buğday unundan karıştırıp yapmamıza rağmen, tanesi 33kuruşa denk geldi,lezzetinden vs bahsetmiyorum bile,ciddi anlamda hergün adetli alınan birşeye 2 lira vermek yerine 30-33 kuruşa mal etmek ciddi fark oluşturur geçimi sıkıntısı yaşayan kalabalık ailelerde.

cabrioleter
08-04-2020, 09:04
ben simple is the best takılıyorum üşengeçliğimden
maksat dolapta bira olsun öğlenleri biraz serinliyim ama artık market biraları su gibi geliyor tatsız ve hepsi aynı tatta gibi
butik birada 5 litrelik fıçı satılıyor eskiden efesin fıçısı olurdu alırdık kalabalık günlerde ondan aldım bakalım nasıl olacak yaza arkadaşlarla buluşabilirsek şu korona belası yüzünden koyucam ortaya :)

musluklu olandan mı hocam?
diğeri düşük gazlı biralar için öneriliyor çatlama patlama yapabiliyor normal biralarla aman dikkat..
valla üşengeçlikten kurmadım bu sene ama evde de can sıkıntısı bugün bi iki kit sipariş edeyim bi de basınçlı yıkama aletinden alacağım beni en çok yoran şişe temizleme kısmı oluyor çift kova çalışınca :D

rebelh
08-04-2020, 09:08
musluklu olandan mı hocam?
diğeri düşük gazlı biralar için öneriliyor çatlama patlama yapabiliyor normal biralarla aman dikkat..
valla üşengeçlikten kurmadım bu sene ama evde de can sıkıntısı bugün bi iki kit sipariş edeyim bi de basınçlı yıkama aletinden alacağım beni en çok yoran şişe temizleme kısmı oluyor çift kova çalışınca :D

düşük gazlı olan için aldım ya musluk işi de uzun iş şekerin az katıyorsun bunun içine kurdum şimdi 1 haftası kaldı henüz patlama falan yok
artık tek seferde en fazla 1 tane veriyor butik bira 15 gün içinde yeni satış yapmıyor, yeni üyelik alanlara kurulum kiti almadan bira kiti satmıyor falan ithalat sıkıntısı çektikleri için bu şekle çevirmişler
şişe yıkama işinde de ben içtikten sonra mutlaka bi kaç defa çalkalayıp öyle koyuyorum içinde artık kalmayınca bakteri de olmuyor sonrasında tek parti çamaşır suyu ile ovalamaca yetiyor

zOnstyLe
08-04-2020, 09:23
düşük gazlı olan için aldım ya musluk işi de uzun iş şekerin az katıyorsun bunun içine kurdum şimdi 1 haftası kaldı henüz patlama falan yok
artık tek seferde en fazla 1 tane veriyor butik bira 15 gün içinde yeni satış yapmıyor, yeni üyelik alanlara kurulum kiti almadan bira kiti satmıyor falan ithalat sıkıntısı çektikleri için bu şekle çevirmişler
şişe yıkama işinde de ben içtikten sonra mutlaka bi kaç defa çalkalayıp öyle koyuyorum içinde artık kalmayınca bakteri de olmuyor sonrasında tek parti çamaşır suyu ile ovalamaca yetiyor

Problem yasadiklari musterinin bilgilerini ifsalamislar musteride sikayetci olmus, ondan dolayi problem yasiyorlar diye biliyorum ben. Son zamanlarda tuketim tarihi gecen yada cok yaklasan kitler vardi ellerinde dikkat etmeni tavsiye ederim. Bende siseyi calkalayip kaldiriyorum, dolumdan once makinaya atiyorum en son su ile calkaliyorum devamkee.

Ozgu_Akcan
08-04-2020, 09:30
Dediğin yerde hep var mı? Yine bir alışveriş için dışarı çıkmam lazım olmadı oraya uğrarım.

valla bilmiyorum ama istersen akşam filan bakarım sıkıntı yok evime yakın

Ozgu_Akcan
08-04-2020, 09:31

bu arada ben en son bimden aldım eksi ve normal maya bimlere de bi göz at hatta sordum varmı dıye yok dediler gezerken gördum tesadüf büyük boy olanlardan dr. otker

imprezaWRC
08-04-2020, 09:45
bu arada ben en son bimden aldım eksi ve normal maya bimlere de bi göz at hatta sordum varmı dıye yok dediler gezerken gördum tesadüf büyük boy olanlardan dr. otker

Bugün mecburen dışarı çıkacağım olmadı önüme çıkan bir Bim'e uğrarım. Sağolasın :)

rebelh
08-04-2020, 09:55
konuyu piç etmek gibi oldu biraz ama başladığımız yere ekmek mayasına geri dönelim :)

https://www.youtube.com/watch?v=K-cvtSabzCo

https://www.youtube.com/watch?v=d2UHgCL07SQ

kado
08-04-2020, 11:03
YouTube (https://www.youtube.com/channel/UCb-oTjyiHSsK0ayzeCby_Tw)

Bazen videolarına denk geliyorum.

ghibli06
08-04-2020, 18:16
New York Times yazdı: 19 gun boyunca bekletilen cesetten alınan ornek... - (7/43) (https://www.hurriyet.com.tr/galeri-abdde-gercek-olu-sayisi-aciklanandan-daha-fazla-41489488/7)

yandaş medyaya göre ABD de ölenler daha fazlaymış açıklanandan... çok şükür biz gayet şeffafız, günde 70-75 e bağladık ...

Ozgu_Akcan
08-04-2020, 19:27
New York Times yazdı: 19 gun boyunca bekletilen cesetten alınan ornek... - (7/43) (https://www.hurriyet.com.tr/galeri-abdde-gercek-olu-sayisi-aciklanandan-daha-fazla-41489488/7)

yandaş medyaya göre ABD de ölenler daha fazlaymış açıklanandan... çok şükür biz gayet şeffafız, günde 70-75 e bağladık ...

Bugün ki sayı 87 e yükselmiş yanlış duymadıysam
toplamda 812 kişi vefat etmiş

Günkut
08-04-2020, 19:34

100 lu rakamlari telafuz edeceklerini hic sanmiyorum bende abi :)

onursumer
08-04-2020, 19:37

rakam doğru olabilir fakat oda test yapılmadan vefat durumu olduğu için

bence son 1 aydaki zature olumlerine baksalar çoğu pozitiftir çünkü bizde yok dedikleri zamanda aynısı geçerliydi test yapmadıkları surece yok diyorlardı

arabasızadam
08-04-2020, 19:39
YouTube (https://www.youtube.com/channel/UCb-oTjyiHSsK0ayzeCby_Tw)

Bazen videolarına denk geliyorum.

Ekipman alıp bende bir ara tam tahıla geçmeyi düşünüyorum, kitlerin fiyatları çok yükseldi ve ithalat sıkıntısı var .

ghibli06
08-04-2020, 21:05

şu postu eksileyenler var :D Allah akıl fikir versin...

turbo&quattro
08-04-2020, 22:15
şu postu eksileyenler var :D Allah akıl fikir versin...

Abi SS atarmisin bakalim kimmis o yandas? Bende ne zaman yazsam benide eksiliyolar haha

ghibli06
08-04-2020, 22:16
İşten cıkarma yasaklandı mı? İşte işten cıkarmayla ilgili yasa teklifi (https://www.hurriyet.com.tr/gundem/son-dakika-haberi-isten-cikarma-3-ay-yasaklaniyor-41490043)

yemin ederim halk birbirine girecek, şu yasa 1 ay önce çıkartılacaktı işverene de yardım yapılacaktı, şimdi işverene hem katkı yok adam muhtemelen 3 ay sonra batacak ama işten adam çıkartamayacak, ha isterse ücretsiz izne çıkartabilecek, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu... corona sadece bir virüs ama bu salgının sosyal, ekonomik, siyasi bir sürü etkisi var diyoruz başından beri, çözüm? gidin evinizi ipotek edin kredi alın!!!

ghibli06
08-04-2020, 22:17
Abi SS atarmisin bakalim kimmis o yandas? Bende ne zaman yazsam benide eksiliyolar haha

belki yanlış tuşa basmıştır telefonda falan, o nedenle SS i sana PM den atıyorum :)

_opeth
08-04-2020, 23:26
belki yanlış tuşa basmıştır telefonda falan, o nedenle SS i sana PM den atıyorum :)

kimin atıp kimin atmadığına gönderi yanındaki rakama pointer'ı getirerek görebiliyoruz zaten :)

Hakan Girginer
08-04-2020, 23:43
kimin atıp kimin atmadığına gönderi yanındaki rakama pointer'ı getirerek görebiliyoruz zaten :)

Kendi mesajlarındakileri de görebiliyor musun?

Emre-Dylan
09-04-2020, 00:31

Yok abi onu şuraya girersen görüyorsun http://www.techturkey.com/forum/thumbs_center.php

Hakan Girginer
09-04-2020, 00:32
https://www.facebook.com/hakan.girginer/videos/10158106891199706/

turbo&quattro
09-04-2020, 00:36

Nereden yahu . Bu arada zevk olsun diye eksiledim seni haha

livaneli
09-04-2020, 00:45

Abi ben de eksiledim denemek için ,çok şeyinde (umrunda) olmadığını biliyorum.Bak bakalım görünüyor mu :)
Datça'ya gelecek olursan yaz bana, alacağın var bende. :)

Hakan Girginer
09-04-2020, 00:50
Gördüm.
Nasıl görmem, kıpkırmızı yazıyor orada.

Bu arada, Datça'ya gelirsem araba ile gelirim, ardından olaylar gelişir.

livaneli
09-04-2020, 01:00
Gördüm.
Nasıl görmem, kıpkırmızı yazıyor orada.

Bu arada, Datça'ya gelirsem araba ile gelirim, ardından olaylar gelişir.

Geleceğin varsa göreceğin de var: Rakı, balık...

_opeth
09-04-2020, 08:12
Nereden yahu . Bu arada zevk olsun diye eksiledim seni haha

https://i.hizliresim.com/3sgmCq.jpg (https://hizliresim.com/3sgmCq)

Baska mesajlarinkini bu sekilde gorebiliyorsun kendininkini de thumvs centerdan gorebiliyorsun.

Eksi icin eyvallah cok artım vardı iyi geldi :D

_opeth
09-04-2020, 08:16
Bu arada Datça şimdi ne guzeldir heryer papatya olmuştur

Ome_RS
09-04-2020, 08:27
Açıklanan sayılara inanan var mı?
Yılmaz Ozdil: ? – Sozcu Gazetesi (https://www.sozcu.com.tr/2020/yazarlar/yilmaz-ozdil/5735374-5735374/)

imprezaWRC
09-04-2020, 09:48
Geleceğin varsa göreceğin de var: Rakı, balık...

Peki bizde gelirsek balık, karides, kalamar ve su görebilirmiyiz :)

ghibli06
09-04-2020, 09:58

valla livaneli Uğur hocam herkese gereğini yapar :)

XoR
09-04-2020, 10:06

1 saate oradayım yakın mangalı :D

Bodrum Feribot (https://www.bodrumferibot.com/seferler-bodrum-datca)

Günkut
09-04-2020, 11:13
Açıklanan sayılara inanan var mı?
Yılmaz Ozdil: ? – Sozcu Gazetesi (https://www.sozcu.com.tr/2020/yazarlar/yilmaz-ozdil/5735374-5735374/)

Ek olarak Turk tabipler birligi olumler ortusmuyor diye bir yazi yazdi , bakalim silivride tatili kim kazandi :)

2jz
09-04-2020, 11:50
İnsanların karnını doyurmadığınız, gelecekleriyle ilgili umutları devam ettirmediğiniz sürece eve sokmanız pek mümkün olmayacak.

Emniyet yine adalet dağıtmış. Test satan AKP'li vekilin oğluna ceza yok açlıktan çöp toplayanlara ceza var.

Çöpten hurda toplayan kişiye 3 bin TL'lik koronavirüs cezası

Elazığ'da koronavirüs nedeniyle denetim yapan polisler, hurda ve geri dönüşüm malzemesi toplayan vatandaşa toplam 5 bin 606 TL ceza kesti.
HABERİN LİNKİ Copten hurda toplayan kişiye 3 bin TL'lik koronavirus cezası - Haberler (https://www.haberler.com/copten-hurda-toplayan-kisiye-3-bin-tl-lik-13102139-haberi/?utm_source=twitter&utm_medium=manset_auto)

ghibli06
09-04-2020, 11:51
Ek olarak Turk tabipler birligi olumler ortusmuyor diye bir yazi yazdi , bakalim silivride tatili kim kazandi :)

işin sonunda şu olacak, 300.000 vaka, 3.000 ölün, 120bin iyileşme... eeeee kalanlar ne oldu?

2jz
09-04-2020, 12:04
işin sonunda şu olacak, 300.000 vaka, 3.000 ölün, 120bin iyileşme... eeeee kalanlar ne oldu?

Dünya geneline bakarsak ölüm oranı %1'den fazla. Ayrıca gençlerde ölüm oranının Türkiyede 4 kat fazla olduğuyla ilgili bir istatistik vardı TTB'nin paylaştığı.

Olayın sonunda bende öyle bir açıklama bekliyorum. Şok olacağımız bir rakam koyacaklar gözümüzün önüne.

halili
09-04-2020, 12:25
Maske dağıtımı için eczanelere yazı gitmiş.
Ücretsiz Maske Temini - Dağıtımı Hakkında - İstanbul Eczacı Odası (https://www.istanbuleczaciodasi.org.tr/?page=haberler&news_ID=4793)

Günkut
09-04-2020, 12:47

Valla abi sunu soyleyebilirim aslinda bu konuyu cok derin acariz ama uzatmaya gerek yok ozet ve maddeler olarak yaziyorum tahmin ediyorum ki benim gibi dusunen cok arkadasim vardir burda.

1- Bu adamlar iktidara geldiler geleli agizlarinda din;Allah . Suan icin onemi kalmadi siradan oldu hersey. Eskiden ezan okundumu oturusunu toplardin. Kendine ceki duzen verirdin. Muzigi kisardin filan simdi bakiyorum hicbiri yok.
2- Sehit oldumu kimse gulmezde sakalasmazdi, oda siradan oldu
3-Mevcut iktidar ile ilgili birak konusmayi yorum yapamiyorsun
4-Gecim asiri zorlasti hayatta kalmak icin nerdeyse calmak hirsizlik yapmak gerekiyor
5-Agizlarindan cikacak Allah 1 kelimesi bile benim icin artik saibeli
Son olarak kendi kendimi sorgular hale geldim acaba diye.

Vurdumduymaz,umursamaz, ici bos bir toplum olduk.
Kimse kimsenin umrunda degil.
Suan virus olayinda ailem disinda kimse umrumda degil acikcasi, sokakta gorurum hali durumu yoktur kimseye soylemeden gidip elimden geleni yaparim.

+soner
09-04-2020, 14:25
Valla abi sunu soyleyebilirim aslinda bu konuyu cok derin acariz ama uzatmaya gerek yok ozet ve maddeler olarak yaziyorum tahmin ediyorum ki benim gibi dusunen cok arkadasim vardir burda.

1- Bu adamlar iktidara geldiler geleli agizlarinda din;Allah . Suan icin onemi kalmadi siradan oldu hersey. Eskiden ezan okundumu oturusunu toplardin. Kendine ceki duzen verirdin. Muzigi kisardin filan simdi bakiyorum hicbiri yok.
2- Sehit oldumu kimse gulmezde sakalasmazdi, oda siradan oldu
3-Mevcut iktidar ile ilgili birak konusmayi yorum yapamiyorsun
4-Gecim asiri zorlasti hayatta kalmak icin nerdeyse calmak hirsizlik yapmak gerekiyor
5-Agizlarindan cikacak Allah 1 kelimesi bile benim icin artik saibeli
Son olarak kendi kendimi sorgular hale geldim acaba diye.

Vurdumduymaz,umursamaz, ici bos bir toplum olduk.
Kimse kimsenin umrunda degil.
Suan virus olayinda ailem disinda kimse umrumda degil acikcasi, sokakta gorurum hali durumu yoktur kimseye soylemeden gidip elimden geleni yaparim.

Kesinlikle bende artık acımıyorum.

Bu ülkede herkes işine gelince gayet zeki olabiliyor. Artık herkes uyanık. Parayla alakalı konularda herkesin gözü açık.

2jz
09-04-2020, 15:38
Ücretsiz Maske Temini - Dağıtımı Hakkında - İstanbul Eczacı Odası (https://www.istanbuleczaciodasi.org.tr/?page=haberler&news_ID=4793)

Maske satışı ani bir kararla yasaklandı.

Sürekli maske takması gereken hastalar var. 20-60 yaş arasıysa 10 günde 5 maske gelecek (yeterli değil) ama yaşı fazla olup coronavirüs haricindede sürekli maskeyle yaşayan hastalar var. Bunlar nasıl temin edecekler?

Birde Tc kimlik numarası olmayan bir dünya yabancı var. Bu adamlar ortalıkta geziyor ve sayıları çok fazla. Bunlara maske devlette vermiyor, gidip alamıyorda.

Maske olmadan markete girmek, otobüse binmek...vs yasak.

Her verdikleri karar böyle. Hiç düşünmeden, kimseye sormadan "en iyi ben bilirim beğenmeyen çeksin gitsin, çok konuşuyorsa haindir" görüşü bu.

razzmatazz
09-04-2020, 16:36
'' SAGLIKBKNLG
İzolasyon bölgenizin dışına çıktığınız tespit edildi. Herkesin iyiliği için lütfen evinizde kalmaya devam edin. ''

Saat 14:26 ve 14:32 de üst üste sağlık bakanlığından böyle bir mesaj geldi sanırım insanlara blöf yaparak evde tutmaya çalışıyorlar yada yeni bir sistem deniyorlar :D

_opeth
09-04-2020, 16:37

ptt ile yapamayacaklrını sonunda anladılar

turbo&quattro
09-04-2020, 16:59

Utanin utanin bak millet neler yapiyor uzaklardan gelen dostlarina @DayWalker SULTANOGLU

SULTANOGLU
09-04-2020, 18:16
Utanin utanin bak millet neler yapiyor uzaklardan gelen dostlarina @DayWalker SULTANOGLU

Ben anca burda wurst yaparim mangalda :D gun gelicek yine o mangal yanicak :D

livaneli
09-04-2020, 18:40
Bu arada Datça şimdi ne guzeldir heryer papatya olmuştur

Tam dediğiniz gibi, burada papatya değil "dallampa" diyorlar. :)

Her zaman üstat. :)

livaneli
09-04-2020, 18:41

Buyur gel abi, baş üstünde yerin var.

livaneli
09-04-2020, 18:43

Abi yıllar geldi geçti, bir türlü görüşemedik seninle de.

Day Walker
09-04-2020, 20:29

Sen amerigadan sultanoğlu alamanyadan bende istanbundan çıkalım ortada buluşuruz :hehe:

Özledik olm birbirimizi :)

GokhanRS
09-04-2020, 20:46
Ben özlemedim ama maksat Rusya'dan da gelen olsun :)

turbo&quattro
09-04-2020, 23:45
Sen amerigadan sultanoğlu alamanyadan bende istanbundan çıkalım ortada buluşuruz :hehe:

Ya sorma valla. Iki ay Tr ye gelecektim temmuzda, avrupaya road trip yapacaktim, Koraya gidecektim Bodruma, Ist da kalacaktim bir sude vs.vs.vs. 2020 deki tum seyehat planLarimi iptal ettim artik 2021 e insallah.

Ahmetim103
10-04-2020, 01:11
https://youtu.be/xy6VLvnl-LE

Day Walker
10-04-2020, 08:29
Ya sorma valla. Iki ay Tr ye gelecektim temmuzda, avrupaya road trip yapacaktim, Koraya gidecektim Bodruma, Ist da kalacaktim bir sude vs.vs.vs. 2020 deki tum seyehat planLarimi iptal ettim artik 2021 e insallah.

gelme moruk kal orda boş ver. Alabilirsen aileni yanına al.

Buralar karışık bu aralar :)

ruudvan
10-04-2020, 09:01
Allahın izniyle yardıma ihiyacı olanın yanında olan yüce devletimiz bugün bir düşkünün daha yardımına koşmasıyla uyandım bugün.
kraliçenin saayının doğalgazını kesmişler ona yardım etmemiz gerçekten takdirlik hareket.
alandanda verendende allah razı olsun.

Ormanci
10-04-2020, 09:26
Fatih Altaylı - Demografi şansımız mı! - HABERTURK (https://www.haberturk.com/yazarlar/fatih-altayli-1001/2640707-demografi-sansimiz-mi)

Yılmaz Özdil yerine bunu okuyun daha iyi :)

Ölüm sayılarına o da değinmiş. Doktorlar tam birşey söyleyemiyor diyor. Yılmaz Özdil her zamanki gibi doğruluğu şüpheli, ispatsız bilgileri, "kanıtlanmış, doğru bilgi"ymiş gibi öyle bir dille süsleyip yazıyor ki, kafanızı karıştırıyor. Amaaaaa, genelde bakıyorsunuz hepsi ya yanlış ya da saptırılmış rakamlar, bilgiler.

Burada da kafada sadece soru işareti oluşturabiliyor.

Geçen sene ölüm sayısı buymuş, bu sene buymuş, Ocak'tan önce tutuyormuş. Ulan mal, her sene, her ay aynı sayıda adam ölecek diye bişey mi var, açarım o rakamlara geriye dönük bakarım, "yazmadığı" senelerde aynı ayda daha fazla ölüm sayısı bulurum, sonra da o bilgileri dürüp dürüp........

O şerefsiz oturup yeni bi Atatürk kitabı yazsın evde kaldığı günlerde... 5.000'e satar artık...

imprezaWRC
10-04-2020, 09:44

Dünya'nın orta noktası Ümraniye'dir. İsteyen buyursun ölçsün :D .(birşey değil ciddiye alan çıkıp basacak eksiyi :D :D ) Sen hiç uğraşma kalksınlar gelsinler Ümraniye'de buluşur/uz/sunuz. :D

Day Walker
10-04-2020, 09:50
Dünya'nın orta noktası Ümraniye'dir. İsteyen buyursun ölçsün :D .(birşey değil ciddiye alan çıkıp basacak eksiyi :D :D ) Sen hiç uğraşma kalksınlar gelsinler Ümraniye'de buluşur/uz/sunuz. :D

Dünyanın orta yeri Çorumdur :D

Bizim mangal nightlar ünlüdür :D ama hepimiz bir dağıldık bir daha toplanamadık :) bi şu salgını atlatalım mutlaka bir araya geliriz :D davet ederiz :)

Ormanci
10-04-2020, 09:52

Bağcılar, Esenyurt diyeydin bari :D

Yav önceki gün müydü neydi, haberlerde gösteriyor, buralarda evde kal çağrısına pek uyulmuyor, gençler hep dışarıda diye...

Hepsi aynı saç stili, at hırsızı tipler. Ulan dedim yani hale baaaaak, tiplere baaaak... Ooof of :D

Ormanci
10-04-2020, 09:53
Dünyanın orta yeri Çorumdur :D

Bizim mangal nightlar ünlüdür :D ama hepimiz bir dağıldık bir daha toplanamadık :) bi şu salgını atlatalım mutlaka bir araya geliriz :D davet ederiz :)

Bir de Yozgat olduğu da iddia edilir bir rivayete göre :D

imprezaWRC
10-04-2020, 10:33
Bağcılar, Esenyurt diyeydin bari :D

Yav önceki gün müydü neydi, haberlerde gösteriyor, buralarda evde kal çağrısına pek uyulmuyor, gençler hep dışarıda diye...

Hepsi aynı saç stili, at hırsızı tipler. Ulan dedim yani hale baaaaak, tiplere baaaak... Ooof of :D

Karıştırıyorsun, bak kaç kere anlattım; Bağcılar, Esenyurt ve Beylikdüzü başlı başına gezegenlerdir. Dünya ile bağlantıları yok :D :D

imprezaWRC
10-04-2020, 10:36
Bir de Yozgat olduğu da iddia edilir bir rivayete göre :D

Velev ki Yozgat, gitsen orada kimseyi bulamazsın niye hepsi İstanbul'da ondan. Bir dakika ya, Sivas için söylüyorduk onu, o zaman Yozgat neydi ya, ha tamam google'dan bakınca buldum, kaçak maske üretimi ile ünlü olan şehirmiş.

BARR
10-04-2020, 10:58
Biraz önce 2 hafta önce verdiğim IKEA siparişim geldi. ***** evde çalışıyoruz eşimle ve sırt ağrısından ölmeyelim diye çalışma koltuğu aldık vs. neyse.

Horoz lojistik ile geldi, gelen genç bir çocuk ne maske takıyor ne başka bişey vs imza attırdı eldiven yok şu bu o derken, Allaha emanet olduğumuzu çoğunlukla anladım. Örnek 4 haftadır evden çıkmıyorum ama sırf bu sebeple bile virüse maruz kalabilirim. (gerekli önlemleri vs aldım konuda rahatım)

Ormanci
10-04-2020, 11:18
Biraz önce 2 hafta önce verdiğim IKEA siparişim geldi. ***** evde çalışıyoruz eşimle ve sırt ağrısından ölmeyelim diye çalışma koltuğu aldık vs. neyse.

Horoz lojistik ile geldi, gelen genç bir çocuk ne maske takıyor ne başka bişey vs imza attırdı eldiven yok şu bu o derken, Allaha emanet olduğumuzu çoğunlukla anladım. Örnek 4 haftadır evden çıkmıyorum ama sırf bu sebeple bile virüse maruz kalabilirim. (gerekli önlemleri vs aldım konuda rahatım)

Aynen öyle valla... GETİR'in İstanbul'daki bir depo çalışanlarından biri de pozitif çıktı. Paketsiz olan ne varsa imha etmişler depodaki...

Dokunma vs ile pek bulaşmıyor gerçi, ben o konuyu biraz abartılı buluyorum. Ha adam 2dk önce eline hapşırıp sağa sola değdiyse olabilir de, ihtimali tartışılır, insan ona güvenemiyor tabi...

ghibli06
10-04-2020, 11:22
herkese bir corona kimlik kartı şart! kargocular, polis, asker, doktor, hemşire, bankacı yani halkla birebir hizmete devam edenler haftada bir test yaptırıp bu kartları yakalarına asmalılar, hem kendileri rahat etin hem de biz, bu kadar zor mu acaba bazı şeyleri düşünmek???

+soner
10-04-2020, 11:28

Eldiven veya maske olması bir şey ifade etmiyor ki. Onlarda da virüs yaşayabiliyor. Başkasının eldiven takması bizi değil kendisini koruması için.

Biz yıkayabildiğimiz herşeyi yıkıyoruz ne olur ne olmaz. Damacana suyu bile yıkıyoruz.

onursumer
10-04-2020, 12:36
ben aldığım taze dolaba koyulucak şeyleri yıkayıp temizliyorum mutfağa oyle alıyorum geri kalan herşeyi balkona alıyorum 1-2 gün bekletiyorum ondan sonra kullanmaya başlıyorum :)

2jz
10-04-2020, 13:06
KÖTÜSÜNÜZ!!!

http://www.cumhuriyet.com.tr/Archive/2020/4/9/223715978-ek-aciklama-2020-04-09-223553.jpg

Param oldukça elimden geldiğince Eskişehir aşevine yardım etmeye çalışırım. Babam ve kardeşimde düzenli destek olurlar. Bugünlerde daha çok ihtiyaç sahibi insan var. Onların boğazından geçecek iki lokmayada gözünü dikmiş bazıları. Gerçekten yazık.

kado
10-04-2020, 13:40
Trabzonlu çirkin kel elbet bir gün bunların hesabını verecek.

_opeth
10-04-2020, 13:42

Kutuyla geldiyse kartonda yaşaması 2 saat olduğundan 3 saat filan dışarda tutsanız yeter.

Bize Borusan Lojistik'ten gelmişti profesyonellerdi.

Ormanci
10-04-2020, 14:17
Şu yüzeyde yaşama muhabbetlerine çok takılmayın. Onlar neredeyse laboratuvar şartlarında, onu söylemiyorlar. Son birkaç gündür bazı doktorlar söylemeye başladı sadece. Başta 100 bin tanecik varsa, bu süre sonunda kalır mı, evet kalır ama 100 bin taneden 10 tane kalır dedi... İstatistik yalandır diye boşa söylemiyorlar :D Veriler çok güzel manipüle edilebiliyor... Söylemler çok güzel değiştirilebiliyor.

Doktor arkadaşım da kaç defa söyledi, zarflı virüs, yüzeyde yaşayamaz diye. Saatlerinizi boşa harcamaya gerek yok :) Yıkayıp silmek daha mantıklı işlemler ama bekletmeyi geçin bence...

Yere tükürdüğünüzü veya bi damla su damladığını düşünün. Kaç dk içerisinde buharlaşıp gidiyor? Rüzgarı var, güneşi var, hava akımı var, başka şartlar var, saatlerce kalması imkansız diyor bir çok kişi...

Ormanci
10-04-2020, 14:19
herkese bir corona kimlik kartı şart! kargocular, polis, asker, doktor, hemşire, bankacı yani halkla birebir hizmete devam edenler haftada bir test yaptırıp bu kartları yakalarına asmalılar, hem kendileri rahat etin hem de biz, bu kadar zor mu acaba bazı şeyleri düşünmek???

Geçende bir yerden yemek istedik, baktık poşet içerisinde elemanın ateşi ölçülmüş, onu yazmışlardı... Burger'ın grubu muydu neydi hatırlayamadım. Düşünce güzel ama dediğiniz gibi, böyle bişeyler yapmaları lazım.

TV'de haberlerde gösteriyor, Jandarma durdurmuş, anlatıyor işte şöyle böyle, belgeleriniz var mı var, ehliyet görebilir miyim, adam gösteriyor, Jandarma atlıyor eliyle... Adam uyarıyor, "değmesek yalnız?" diye... Doğru dedim, o kadar anlatıyor ediyorsun hesapta, ne diye elinle atlıyorsun be adam :D

Zabıta cart curt dolaşıyor, maskeyi boynuna indirmiş konuşuyor. E be malasker, maskeyi onun için mi taktın?

BARR
10-04-2020, 14:31
Kutuyla geldiyse kartonda yaşaması 2 saat olduğundan 3 saat filan dışarda tutsanız yeter.

Bize Borusan Lojistik'ten gelmişti profesyonellerdi.

Eve sokmadan dışarıda açıp içindekileri kapıdan verdim kartonları attım, eve geldim üstümü çıkarttım makinaya attım kendim de duşa girdim :)

imprezaWRC
10-04-2020, 14:58

Len olm evden iyi ki dışarı çıkmıyorsun. Dediğine göre evde seni idare edecek stokta yok. Boyuna dışarıdan sipariş veriyorsun, oldu mu şimdi. Şimdi sen hiç mi otomobil ne alemde diye garaja inmiyorsun, hiç mi evde cam çerçeve açmıyorsun.
Kaç ay oldu, halen doğru düzgün bir detaya kavuşamadık. Ekrana bir patates yetiştiricisi çıkarmadıkları kaldı. Havada asılı mı kalıyor, kalmıyor mu, saça yapışıyor mu yapışmıyor mu? Kıyafette ne kadar kalıyor? Sana siparişini getiren çocuk eldiven ve maske takıp eline hapşırsa, öksürse ne bileceksin?

imprezaWRC
10-04-2020, 15:02
Eve sokmadan dışarıda açıp içindekileri kapıdan verdim kartonları attım, eve geldim üstümü çıkarttım makinaya attım kendim de duşa girdim :)

Kendini de 60-90 derece arasında yıkaman gerekiyor :D :D Biraz derin kalkıyor, birkaç derece yanık oluyorsun biraz da boyun kısalıyor ama virüs mirüs kalmıyor. :D :D :D
Bulaşık makinesinde sebze yıkayan varmış, sıcaklığı 60 dereceye getirsin 3 saat sonra yarı pişmiş olarak bulaşık makinesinden alır :D Aslında, önce dışarıda 2 gün havalandıracaksın, sonra ütünün buharından geçireceksin, sonra 60-90 derecede yıkayacaksın, sonra alkol-sirke-hidrojen peroksit...vs karışımı ile sileceksin, sonra tekrar yıkama...vs
Hemşiresinin örekesi artık...

BARR
10-04-2020, 15:15
Len olm evden iyi ki dışarı çıkmıyorsun. Dediğine göre evde seni idare edecek stokta yok. Boyuna dışarıdan sipariş veriyorsun, oldu mu şimdi. Şimdi sen hiç mi otomobil ne alemde diye garaja inmiyorsun, hiç mi evde cam çerçeve açmıyorsun.
Kaç ay oldu, halen doğru düzgün bir detaya kavuşamadık. Ekrana bir patates yetiştiricisi çıkarmadıkları kaldı. Havada asılı mı kalıyor, kalmıyor mu, saça yapışıyor mu yapışmıyor mu? Kıyafette ne kadar kalıyor? Sana siparişini getiren çocuk eldiven ve maske takıp eline hapşırsa, öksürse ne bileceksin?

Kendini de 60-90 derece arasında yıkaman gerekiyor :D :D Biraz derin kalkıyor, birkaç derece yanık oluyorsun biraz da boyun kısalıyor ama virüs mirüs kalmıyor. :D :D :D
Bulaşık makinesinde sebze yıkayan varmış, sıcaklığı 60 dereceye getirsin 3 saat sonra yarı pişmiş olarak bulaşık makinesinden alır :D Aslında, önce dışarıda 2 gün havalandıracaksın, sonra ütünün buharından geçireceksin, sonra 60-90 derecede yıkayacaksın, sonra alkol-sirke-hidrojen peroksit...vs karışımı ile sileceksin, sonra tekrar yıkama...vs
Hemşiresinin örekesi artık...

Hacı Bey amca, bu iş ilk olduğundan beri evdeyiz işte 4. hafta. Getir ve Sanalmarket sağolsun, dışarı çıkmıyoruz. Geçen bi garaja indim işte sıkıldım sildim cila attım hem hareket oldu hem de kafa dağıttım. O kadar yani.

Cimmeria
10-04-2020, 15:21
Fatih Altaylı - Demografi şansımız mı! - HABERTURK (https://www.haberturk.com/yazarlar/fatih-altayli-1001/2640707-demografi-sansimiz-mi)

Yılmaz Özdil yerine bunu okuyun daha iyi :)

Ölüm sayılarına o da değinmiş. Doktorlar tam birşey söyleyemiyor diyor. Yılmaz Özdil her zamanki gibi doğruluğu şüpheli, ispatsız bilgileri, "kanıtlanmış, doğru bilgi"ymiş gibi öyle bir dille süsleyip yazıyor ki, kafanızı karıştırıyor. Amaaaaa, genelde bakıyorsunuz hepsi ya yanlış ya da saptırılmış rakamlar, bilgiler.

Burada da kafada sadece soru işareti oluşturabiliyor.

Geçen sene ölüm sayısı buymuş, bu sene buymuş, Ocak'tan önce tutuyormuş. Ulan mal, her sene, her ay aynı sayıda adam ölecek diye bişey mi var, açarım o rakamlara geriye dönük bakarım, "yazmadığı" senelerde aynı ayda daha fazla ölüm sayısı bulurum, sonra da o bilgileri dürüp dürüp........

O şerefsiz oturup yeni bi Atatürk kitabı yazsın evde kaldığı günlerde... 5.000'e satar artık...

Ben merak ettim, 40 yillik gazeteci gercekten bu kadar kolay erisilebilecek, e devlet uzerinden herkesin erisebilecegi bir veri uzerinden yalan soylemis olabilir mi diye, Usenmedim actim e devleti, mart 15 ile nisan 4 arasinda istanbulda olenleri listelettim. 2016-2020 arasi baktim.

Adam dogru soyluyor, bu yila kadar rakamlar birbirine cok yakin, 10 kisi falan oynuyor yillik, 2020de direk gunluk 100 kisi fazla olmeye baslamis.

Sonra dedim ki belki nufus yogunlugu arttigindan ya da baska sebeptendir, actim ocak ilk haftasini, ne yazik ki orda rakamlar cok yakin, 10-15 kisi oynuyor.

Yani adam dogru istatistik paylasmis. Yani Turkiyede Coronadan 96 kisi oldugu gun, sadece istanbulda son 3 yila gore 80 ile 100 kisi fazla olmus.

Coronadan mi bilmiyorum ama ne hikmetse mart ayindan beri istanbuldaki olum sayilari gecen yillara gore gunluk olarak 80-100 civari artmis.

E devlet istatistigi bu arada bunlar, 3rd party bir arastirma ya da istatistik degil.

Bir site de bunlari grafige dokmus asagidaki gibi. (Siteyi bilmiyorum, ilgim alakam yok)

https://jurnaltr.com/wp-content/uploads/2020/04/grafi-%C3%B6l%C3%BC-say%C4%B1lar%C4%B1.png

https://jurnaltr.com/wp-content/uploads/2020/04/6-Mart-5-Nisan-grafik.png

2jz
10-04-2020, 15:56
Fatih Altaylı demişsinizde, gezideki tavrını çok iyi hatılıyorum. Gezinin 3-4. günü penguen gibi yayın yapmıstı. Şu saatten sonra ne dese inanmam kendisine :)

rebelh
10-04-2020, 17:11
bu arada bir dip not: istanbul bu sene göç verdi yani nüfusu 2019a göre düştü
ve fatih gibi dangalakların bilmediği bir bölüm var; istatistik..

ruudvan
10-04-2020, 20:56
sonunda .
Son dakika haberleri... 31 ilde sokağa cıkma yasağı ilan edildi haberi- Son Dakika Haberleri (https://www.ulusal.com.tr/gundem/son-dakika-haberleri-31-ilde-sokaga-cikma-yasagi-ilan-edildi-h257528.html)

220T
10-04-2020, 20:58
Hep Amerikalılar mı Simpsonlar üzerinden yıllar sonrasını işaret edecek! :)

https://youtu.be/aWKNCWTa9aw

yusufcan_k
10-04-2020, 21:01
sonunda .
Son dakika haberleri... 31 ilde sokağa cıkma yasağı ilan edildi haberi- Son Dakika Haberleri (https://www.ulusal.com.tr/gundem/son-dakika-haberleri-31-ilde-sokaga-cikma-yasagi-ilan-edildi-h257528.html)

çok geç kalındı abi

samara
10-04-2020, 21:03
sadece 2 gün.bence 14 gün direk hiç kimse çıkmasın.%60 azalır

srkn
10-04-2020, 21:03
yasak 2 gün için geçerli

Hakan Girginer
10-04-2020, 21:06
Şimdi baktım, 6 paket sigaram var.
Pazartesi sabahına kadar rahat rahat dayanırım.

samara
10-04-2020, 21:08
market ve fırın gibi yerler açık olur bence

Skyhawk34
10-04-2020, 21:09
haftasonu na denk gelmesi manidar. sıcaklığın haftasonu artacak olmasıda yine bu kararın neden alındıgını anlatır nitelikte. halk akın akın dışarı atacak kendini. gücümüz 2 güne yetiyor.

ruudvan
10-04-2020, 21:25
haftasonu na denk gelmesi manidar. sıcaklığın haftasonu artacak olmasıda yine bu kararın neden alındıgını anlatır nitelikte. halk akın akın dışarı atacak kendini. gücümüz 2 güne yetiyor.

bugünde hava güzeldi. normalden fazla insan dışarda gibi geldi bana.
leyleği havada gören kendini sokağa atıyor.2gün değil 22 gün lazım.

srkn
10-04-2020, 21:32
yasağı duyan sokaklara döküldü. Ana baba günü şuan dışarısı

ES353
10-04-2020, 21:33
Arkadaş, bu saatte bu karar verilmez. En kötü 3 4 gün önceden söylersin, insanlar 3 4 gün rahat rahat izdiham yapmadan alışverişini yapar. Şimdi ne oldu? Hafta sonu uayılmasın, insanlar dışarı çıkmasın dedin. Millet şimdi kuyruk oluşturdu. Taşıyıcı olan insanlar varsa diğerlerine geçirdi. Umarım dediğim gibi olmamıştır.

BAT9
10-04-2020, 21:38
Arkadaş, bu saatte bu karar verilmez. En kötü 3 4 gün önceden söylersin, insanlar 3 4 gün rahat rahat izdiham yapmadan alışverişini yapar. Şimdi ne oldu? Hafta sonu uayılmasın, insanlar dışarı çıkmasın dedin. Millet şimdi kuyruk oluşturdu. Taşıyıcı olan insanlar varsa diğerlerine geçirdi. Umarım dediğim gibi olmamıştır.

Bende bunu düşünüyordum. Evde ekmek yok ekmek yapacak malzemede bitmişti camdan marketi ve fırını görebiliyorum deli gibi sıra var sosyal mesafe diye bir şey kalmamış. Risk alıp dışarı çıkasım gelmedi açıkçası umarım daha kötü etkileri olmaz..

jr1905
10-04-2020, 21:41
Çalışanları kapsayacak mi acaba ?
İstanbul’dan falan fotoğraflar paylaşılıyor twitterda o kadar zamandır alınan tedbirlerin yarım saatte anasını ağlattılar

ghibli06
10-04-2020, 21:48
beyler yasak doğru da bu iş yangından mal kaçırır gibi olur mu???

köylü malı topladı yarın sevkedecek, ne olacak?
hanımımı 12 den sonra korona testine götürecektim, ne olacak?
site görevlisi sabah evine nasıl gidecek? yarınki vardiya gelebilecek mi?
fırıncılar sabah 3 de ekmek yapmaya evinden çıkacak mı?
evinde su olmayanlar ne yapacak?
muz seraları günlük havalandırılmak zorunda, onlar ne olacak?
şu an yolda olan kamyon-tır-otobüs şoförleri, kargocular ne yapacak 12 den sonra?

bu kadar belirsizlikle bu iş yapılmaz...

samara
10-04-2020, 21:50
fırın,sağlık kuruluşu ve ptt açık olacak.

ES353
10-04-2020, 21:51
beyler yasak doğru da bu iş yangından mal kaçırır gibi olur mu???

köylü malı topladı yarın sevkedecek, ne olacak?
hanımımı 12 den sonra korona testine götürecektim, ne olacak?
site görevlisi sabah evine nasıl gidecek? yarınki vardiya gelebilecek mi?
fırıncılar sabah 3 de ekmek yapmaya evinden çıkacak mı?
evinde su olmayanlar ne yapacak?
muz seraları günlük havalandırılmak zorunda, onlar ne olacak?
şu an yolda olan kamyon-tır-otobüs şoförleri, kargocular ne yapacak 12 den sonra?

bu kadar belirsizlikle bu iş yapılmaz...

T.C simülasyonunda sıradan bir gün.

emresener
10-04-2020, 21:52
Marketlerde efsane sıra var. Sosyla mesafe falan kalmadı. Ara sokak market önünde 20kişi var şuan. Herkes birşeyler alma peşinde. Anlamadığım bu belli ki güzel hava tedbiri kıtlık yok ne bu telaş. Belki bu alışverişlerle evlerine bulaştıracak insanlar. Bilinçsizlik hadsaffada. Rezalette diyebilirim.