Orijinalini görmek için tıklayınız : Corona Virüs Güncel!!!
kelalper
07-03-2020, 15:48
Bu illet yüzünden bize çalışan bütün atölyeler maske üretiyor diye bize mal üretmeyi bıraktı. Kendi üretimimizi de mi çevirsek diye düşünüyoruz ama ihracat yaptığımız firmaların mallerını üretmeyi kesip müşterileri kaçırırsak ve bu olayda eninde sonunda sona erecek o zaman biteriz.
Isvec te korona virus sayisi 100 e ulasti. Tek fark hastaliktan suphe edenler , hastaneyi arayip , kendi evlerinde karantina altinda kaliyorlar. Vakalarin hepsi italya ' dan tatile gelenler. Eczanelerde ilaclar bitmis durumda. Yarim litrelik el temizleme alkolu , cifter cifter gidiyor. Ha buradada krizi firsata ceviren o.c. lari var. 10 kronluk maske 400 krona satista.
Çin'e döncem dönemiyorum, dönsem napcam fabrikalar kapalı evde boş boş oturucam. Buraya mal getiriyorum, yarın öbür gün çinli'de de stok bitecek. Allah sonumuzu hayır etsin.
Virus biter ama etkisi piyasalarda belli bir süre devam eder. Ithaat ağırlıklı çalışanlar stoklarını ona göre ayarlasın. Gerçi piyasa da çok durgun.
blumenberg
08-03-2020, 13:11
türkiyede de virus var bence, ya gizleniyor ya da ortaya çıkmadı henüz
İran'dan gelen uçağın yolcularına noldu acaba haberlerde filan duyan var mı?
onursumer
08-03-2020, 20:15
sanırım personelleri ile birlikte karantinaya alınmıştı ama hiçbişey soylenmedi
Isvec te korona virus sayisi 100 e ulasti. Tek fark hastaliktan suphe edenler , hastaneyi arayip , kendi evlerinde karantina altinda kaliyorlar. Vakalarin hepsi italya ' dan tatile gelenler. Eczanelerde ilaclar bitmis durumda. Yarim litrelik el temizleme alkolu , cifter cifter gidiyor. Ha buradada krizi firsata ceviren o.c. lari var. 10 kronluk maske 400 krona satista.
Bu yaziyi yazali birkac gun oldu fakat suan sayi 200 e yukselmis.
Dün arkadaşım dalga geçiyordu bu söylenen anlatılan çeşitli yazılar için, "grip gibi yeaaaaa" diye...
Sonra başka bi arkadaş yazdı, İran'da grip salgınından bir günde 100 küsür kişi ölmüş geçtiğimiz aylarda :)
Sorun, grip gibi tedavi edilememesinde ve çok hızlı yayılmasında. Bakalım nereye kadar gidecek. Bir de asıl korkulan, şimdiden 2 tür haline gelmiş olması, mutasyona uğruyor şerefsiz, baharda bitecek, yazın yaşayamayacak falan filan diyorlar, korku buna da dayanıklı hale falan gelmesi.
Dün arkadaşım dalga geçiyordu bu söylenen anlatılan çeşitli yazılar için, "grip gibi yeaaaaa" diye...
Sonra başka bi arkadaş yazdı, İran'da grip salgınından bir günde 100 küsür kişi ölmüş geçtiğimiz aylarda :)
Sorun, grip gibi tedavi edilememesinde ve çok hızlı yayılmasında. Bakalım nereye kadar gidecek. Bir de asıl korkulan, şimdiden 2 tür haline gelmiş olması, mutasyona uğruyor şerefsiz, baharda bitecek, yazın yaşayamayacak falan filan diyorlar, korku buna da dayanıklı hale falan gelmesi.
Yayılmasını küresel dünyada ticaret-seyehat vb sebeplerden engelleyemeyiz malesef daha ölümcül bir virüs vs olsa İspanyol gribi yanında sıfır kalır.... Avustralyadan, İzlandaya 1 güne bakıyor yayılması.
Yayılmasını küresel dünyada ticaret-seyehat vb sebeplerden engelleyemeyiz malesef daha ölümcül bir virüs vs olsa İspanyol gribi yanında sıfır kalır.... Avustralyadan, İzlandaya 1 güne bakıyor yayılması.
Aynen öyle..
Bir de İtalyanlar 1-2 hafta önce "efendim sınır kapatmak söz konusu olmaz, ekonomiyi şunu bunu etkiler" diyordu, zart diye 11 kenti karantinaya aldılar, sınırları da kapattılar galiba, veya geçişler sınırlı, ya da bu şehirler-kentler için sınır var galiba.
Biz dahil neredeyse çoğu ülke de bu modda, seferler şunlar bunlar devam ediyor, ama önlem aldık yok bilmemne yaptık... Baştan kapatsana arkadaş şunu?!
Bu arada dün bizimkiler bir toplantı yapmışlar.
Yurtdışı tur şirketleri ve lojistik-ulaştırma vb işi yapan şirketler battı batacak. Ekonomik ortamın zorluğu yanında bir de bu eklendi, baya bi firma ayıklanacak herhalde.
Bunun haricinde yukarıda GökhanRS yazmış, tekstil şirketleri, özellikle fason üretim yapanlar uçmuş durumda. Bunun yanında maske üretimi, medikalciler falan da uçuyor, adamlara sipariş vermeye kalksan 1-2 ay sonraya müsaitlik veriyorlar falan deniliyor.
Bu arada dün bizimkiler bir toplantı yapmışlar.
Yurtdışı tur şirketleri ve lojistik-ulaştırma vb işi yapan şirketler battı batacak. Ekonomik ortamın zorluğu yanında bir de bu eklendi, baya bi firma ayıklanacak herhalde.
Bunun haricinde yukarıda GökhanRS yazmış, tekstil şirketleri, özellikle fason üretim yapanlar uçmuş durumda. Bunun yanında maske üretimi, medikalciler falan da uçuyor, adamlara sipariş vermeye kalksan 1-2 ay sonraya müsaitlik veriyorlar falan deniliyor.
Gümrük müşavirliği yapıyoruz, senede bir iki iş yapan fasoncular ayda 4-5 ihracata çıkarttılar. Özellikle Rusya pazarı her sektörde çok hareketli.
Emre-Dylan
09-03-2020, 21:03
Yayın yasağı gelmiştir kesin, gavatlar anca yasak koyar oraya buraya.
Emre-Dylan
09-03-2020, 21:06
Bu arada sağlıkta sarf malzeme üretimi yapan müşterim kafayı yemiş durumda iş yetişmiyor diye ağlıyor adam o derece yoğunlarmış. Turizmle ilgilenen müşterim ağlıyor uçağa binen yok gelen giden yok diye. Yaza kadar durumlar düzelmezse turizm sektörü de ayvayı yer.
Yayın yasağı gelmiştir kesin, gavatlar anca yasak koyar oraya buraya.
yayın yasagı gelmedı . 14gunluk karantına bugun sona eriyor. haberlerde gosterdiler.
Alternatif tedarikçi arayışında tekstil sektörü, kapasitemiz zaten yetmez fakat bir süre ihracatta bakiyeli gitmek üreticiyi rahatlatacaktır. Ayrıca tek tedarikçi ile çalışmanın risklerini gören büyükler en azından bir süre alternatiflerle ticari ilişkileri devam ettirmek hatrına alımlarının bir kısmını görece yüksek maliyetli Türk üreticilerden devam ettireceklerdir diye düşünüyorum.
OÇ her yerde OÇ
ghibli06
10-03-2020, 08:59
Virüs olayının alacağı boyutu ilk önce o fark etti.
- Dünya uyurken o önlem almaya başladı.
*
- Virüs için bir “bilim kurulu” oluşturdu.
*
- Sağlık teşkilatını erkenden virüs konusunda eğitti.
Gelin Fahrettin Koca’nın hakkını Fahrettin Koca’ya verelim
*
- İtalya’da, Güney Kore’de falan kimse işi ciddiye almazken o aldı.
*
- Yalan haberlerle ve tezviratla bizzat uğraştı.
*
- İran’ı bile “Kum’u karantinaya alın” diye uyardı.
*
- Halkı hem bilgilendirdi, hem de sakinleştirdi.
*
- En küçük bir şüphenin anında üzerine gitti.
*
Virüs konusunda çok hassas olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tam desteğini alarak başardı bütün bunları...
*
Ve onun bu çok kıymetli emeği sayesinde...
Koronavirüs, Türkiye’ye gelmedi.
*
Bu saatten sonra virüs Türkiye’ye gelse bile paniğe kapılmayacağız.
Çünkü onun bu zamana kadar sergilediği üstün performans, içimizi bir nebze olsun rahatlatmakta.
AHMET HAKAN!!!!
ardicli2000
10-03-2020, 09:09
OÇ her yerde OÇ
Bu arada maskeyi hasta olanın takması gerek.
Hasta olmayan adama gözünden de bulaşabilir.
Doktorların o deli robot gibi elbiseleri giymesinin sebebi o.
Hasta adam maskeyi takmadıkça istediğini yap :)
GokhanRS
10-03-2020, 09:14
ammet akkan sen nasıl bir satan hainisin. ben anlamıyorum bunu, böyle bir adamı çoktan piyasadan silip üstünde tepinmeliydi iktidar. onun yerine yalakası yapmayı seçiyorlar. nerden tutsan elde kalıyorlar. kendilerine de düşmanlık yapmış olan böyle satan hainlerini nasıl yanlarına kabul edebiliyorlar anlaşılır iş değil. bu adam her iki kesiminde düşmanı.
Oytun Erbaş çok keyifli sadece Corona değil tüm konular bomba :)
Aşağıdaki kısım baya önemli
"Yaklaşık 100'den fazla bilimsel makalesi yayımlanan Fizyoloji Uzmanı Doç Dr. Oytun Erbaş katıldığı TUS sınavında 7 defa derece yaptı."
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=blwj6FIkNnU)
amk script bozulmuş video eklenmiyor debelenip duruyorum :D
Virüs olayının alacağı boyutu ilk önce o fark etti.
- Dünya uyurken o önlem almaya başladı.
*
- Virüs için bir “bilim kurulu” oluşturdu.
*
- Sağlık teşkilatını erkenden virüs konusunda eğitti.
Gelin Fahrettin Koca’nın hakkını Fahrettin Koca’ya verelim
*
- İtalya’da, Güney Kore’de falan kimse işi ciddiye almazken o aldı.
*
- Yalan haberlerle ve tezviratla bizzat uğraştı.
*
- İran’ı bile “Kum’u karantinaya alın” diye uyardı.
*
- Halkı hem bilgilendirdi, hem de sakinleştirdi.
*
- En küçük bir şüphenin anında üzerine gitti.
*
Virüs konusunda çok hassas olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tam desteğini alarak başardı bütün bunları...
*
Ve onun bu çok kıymetli emeği sayesinde...
Koronavirüs, Türkiye’ye gelmedi.
*
Bu saatten sonra virüs Türkiye’ye gelse bile paniğe kapılmayacağız.
Çünkü onun bu zamana kadar sergilediği üstün performans, içimizi bir nebze olsun rahatlatmakta.
AHMET HAKAN!!!!
Bu adamı bi nebze severdim, güzel yazıyor diye, bu da uçtu bi anda... Bıraktım okumuyorum bile, şebeğe döndü hıyarağası...
ghibli06
10-03-2020, 10:01
Bu adamı bi nebze severdim, güzel yazıyor diye, bu da uçtu bi anda... Bıraktım okumuyorum bile, şebeğe döndü hıyarağası...
hayır bu nasıl bir yazıdır? daha ne olduğu ya da olmadığı da belli değil, şimdiden güzellemeye geçmesinin sebebi ne acaba? duyum mu aldı acep?
ardicli2000
10-03-2020, 10:06
amk script bozulmuş video eklenmiyor debelenip duruyorum :D
GokhanRS
10-03-2020, 10:07
bugüne kadar hiç sevmedim. bildim bileli patroncudur. aydın doğan zamanında da öyleydi halâ da öyle. para kimde ametin kalemi onun elinde. özgür iradesi ile yazabildiği tek bir yazısı olduğunu düşünmüyorum.
ardicli2000
10-03-2020, 10:12
Koronavirus nedeniyle tum kongreler iptal! (https://www.medimagazin.com.tr/guncel/genel/tr-koronavirus-nedeniyle-tum-kongreler-iptal-11-681-86968.html)
OHSAD Kurultayının Ertelenmesi Hakkında Duyuru – | Ozel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (https://ohsad.org/ohsad-kurultayinin-ertelenmesi-hakkinda-duyuru/)
cuma namazları nasıl olacak merak ediyorum..
ghibli06
10-03-2020, 10:20
işte burada diyanetin gerçek görevi ortaya çıkıyor, yani toplumu gerçeklere yönlendirmek... salgın sebebiyle cuma namazını engelleyebilecekler mi? sorumluluk alabilecekler mi? CHP iktidarında olsa 20 sene sonra bile 'aha işte cuma namazlarını yasaklayan zihniyet!!!' derler, salgın olur da fetva veremezlerse de o kadar insanın vebalini sırtlanabilirler mi bilemiyorum, gerçekten inanan kişiler mi değiller mi bellli olur...
İtalya dükkanı kapattı. Mallar 1-2 hafta önce "öyle sınır kapatma vs. gibi şeylere gerek yok" diyorlardı.
Şefimin bir akrabası Milano yakınlarında mı ne yaşıyormuş, kırmızı bölge falan ilan etmişler işte bazı yerleri, buralara gitmeyin, kalabalık ortamda bulunmayın, evden mümkün olduğunca çıkmayın diye uyarı yapmışlar.
Tamam diyor, oralarda bulunmuyor millet ama evinde de kimse durmamış, bu sefer kayağa gitmiş bütün millet, herkes orada toplanmış :D
Feci laylaylomlarmış, Türklerden beterler diyormuş vatandaş...
GokhanRS
10-03-2020, 10:21
merakla ilgili kötü deyimler var boşver :D eskiden gerçekleri yazsak ateist diye söverlerdi şimdi direk fötöcü ilan ederler.
işte burada diyanetin gerçek görevi ortaya çıkıyor, yani toplumu gerçeklere yönlendirmek... salgın sebebiyle cuma namazını engelleyebilecekler mi? sorumluluk alabilecekler mi? CHP iktidarında olsa 20 sene sonra bile 'aha işte cuma namazlarını yasaklayan zihniyet!!!' derler, salgın olur da fetva veremezlerse de o kadar insanın vebalini sırtlanabilirler mi bilemiyorum, gerçekten inanan kişiler mi değiller mi bellli olur...
Olur mu, onları virüsü varsa bizim imanımız var :D
ben din ile ilgili çok ahkam kesen insanların aslında dine inanmadıklarını ama buradan nemalanabileceklerini farkettikleri için dini konularda ahkam kestiklerini düşünüyorum. yoksa müslüman ülkelerin bu halde olmaması gerekirdi :)
vebal falan almaz kimse ne diyanet ne de ilgili bakanlıklar ölene zatürre yazar geçeriz maksat ekonomi tıkanmasın ztn kriz var işsizlik sürekli artıyor..
denizhandinc
10-03-2020, 10:42
diyanet kendini kapatsın hersey düzelir
CloudGrey
10-03-2020, 11:43
kuzey kıbrısada gelmiş salamis otel karantinada diyorlar doğrumu acaba
kuzey kıbrısada gelmiş salamis otel karantinada diyorlar doğrumu acaba
60 yaş üstü alman bir abladan çıkmış.kafileyi komple karantinaya almışlar diyo okudum nette biraz önce
Tam TünayK lık konular :( Özlüyoruz REİS (Belki birgün dönersin ... :( )
Haziran 20 de KKTC ye gidicektim. İptal etmeye gerek var mı acaba ?
CloudGrey
10-03-2020, 13:51
Haziran 20 de KKTC ye gidicektim. İptal etmeye gerek var mı acaba ?
bende mayıs 20de gidicektim tatile :(
72saat öncesine kadar cayma hakkım var sonuna kadar beklicem :D
bende mayıs 20de gidicektim tatile :(
72saat öncesine kadar cayma hakkım var sonuna kadar beklicem :D
bende öyle düşünüyorum. bu sene zehir olacak gibi
Girnede deniz kızı ve savoy otel karantina altına alınmış,buralar karıştı baya ne olacak bilmiyoruz.
ardicli2000
10-03-2020, 14:08
Sağlık Bakanı: Şu an salgının Türkiye'de olma ihtimali çok yüksek.
Sağlık Bakanı: Şu an salgının Türkiye'de olma ihtimali çok yüksek.
hadi hayırlı olsun, yakında açıklarlar.
meali: biz resmi olarak açıklayamıyoruz siz varmış gibi yaşayın
Bir de "bunu alıştırmak için söylemiyorum" diyor :)
ghibli06
10-03-2020, 14:51
hayır bu nasıl bir yazıdır? daha ne olduğu ya da olmadığı da belli değil, şimdiden güzellemeye geçmesinin sebebi ne acaba? duyum mu aldı acep?
bari belli etmeyin böyle yandaş güzellemeleri falan, bugün bir şeyler açıklanacağını tahmin etmiştim...
CloudGrey
10-03-2020, 15:33
bakın bu haritada virüs hiçbir muz cumhuriyetine uğramamış :D
Operations Dashboard for ArcGIS (https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6)
alla alla acaba neden , muzmu sevmiyor acaba :D
"biz virüs yok demedik , gizlenmiş dedik"
dedi şair
bakın bu haritada virüs hiçbir muz cumhuriyetine uğramamış :D
Operations Dashboard for ArcGIS (https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6)
alla alla acaba neden , muzmu sevmiyor acaba :D
4 sene biyoloji okumuş arkadaşım bana virüsün türklere neden bulamşadığını anlatan uyduruktan bir alman profesörün yazısını atmış wtsptan
Allahtan işgüvenliği yapabiliyorlar yoksa aç kalırdı çocuk
turan birliği kurulmuş türki memleketlerde görülmemiş
Haydi virüs kapmaya :D
https://i.hizliresim.com/AgCT7c.jpg (https://hizliresim.com/AgCT7c)
http://hizliresim.turkiyepanel.net/upload/c45ff310-WhatsApp_Image_2020-03-06_at_09.58.58.jpeg (http://hizliresim.turkiyepanel.net/upload/c45ff310-WhatsApp_Image_2020-03-06_at_09.58.58.jpeg)
free-hifi
10-03-2020, 15:59
Dünya Bankası Korona virüsle mücadele eden ülkelere 12 MİLYAR DOLAR bütçe ayırınca...Düşünen yüz
IMF Korona virüsle mücadele edenlere 50 MİLYAR DOLAR kredi açılayınca...Düşünen yüz
Sağlık bakanı Fahrettin Koca; "Bu salgının şu anda Türkiye'de olma ihtimali çok yüksek" açıklaması yaptı bir anda!Ağzı olmayan surat
fuatozkan
10-03-2020, 16:09
Bizim bakanlık Dezenfektan koydu her kata girişlere tedbirler güzel ama umarım geç kalınmamıştır.
Bizde resmi olarak açıklanırsa tüm ülkeler kapatır kapıyı
Avrupa da birçok ülkede var ama çoğu ülkenin kapıları açık bizde öyle olmaz anında uçacak kaçacak ülke kalmaz tamamı kapatır
O sebeple TR de olduğu kesin ama açıklansa bize ne yararı olur diye düşünüyorum çünkü virüse yapacak bi çare de mevcut değil
Hondafatih
10-03-2020, 16:17
Dünya Bankası Korona virüsle mücadele eden ülkelere 12 MİLYAR DOLAR bütçe ayırınca...Düşünen yüz
IMF Korona virüsle mücadele edenlere 50 MİLYAR DOLAR kredi açılayınca...Düşünen yüz
Sağlık bakanı Fahrettin Koca; "Bu salgının şu anda Türkiye'de olma ihtimali çok yüksek" açıklaması yaptı bir anda!Ağzı olmayan surat
Parayı verirsen korana virüsü yayarım para yoksa bu ülkede virüs yoh :)
onursumer
10-03-2020, 16:26
italyadaki salgın cidden acaip yani bukadar sorumsuzlarmı gerçekten bilemedim
çinde artık rakam artmıyor sürekli recovery artışı gozukuyor sistemde
kıbrısa giden 30 kişilik bi alman kafile ve otel komple karantinaya alınmış 3 kişide sanırım corona pozitif çıkmış şuan için
Bu hafta açıklayacaklar bence..
free-hifi
10-03-2020, 16:46
Sağlık Bakanı Koca, Corona virüsü nedeniyle okulların tatil edilip edilmemesini, Milli Eğitim Bakanlığıyla görüşecek
italyadaki salgın cidden acaip yani bukadar sorumsuzlarmı gerçekten bilemedim
çinde artık rakam artmıyor sürekli recovery artışı gozukuyor sistemde
kıbrısa giden 30 kişilik bi alman kafile ve otel komple karantinaya alınmış 3 kişide sanırım corona pozitif çıkmış şuan için
italyanların vurdumduymazlığı bize yakın
ghibli06
10-03-2020, 18:49
okulların tatili görüşülecekmiş, hani her şey şeffaftı? neler olduğunu tam olarak açıklamıyorlar bence ciddi bir şeyler var...
Market, düzenli ilaç vs. en azından bir süre yetecek ihtiyacınızı alın bu hafta, bir şey olacağından değilde bizim insanlar kaosa meraklı olduğundan resmi açıklama gelirse kısa süreliğine sıkıntı çekebilirsiniz eczanede maske,dezenfektan,vitamin vs. şuan bile geldiği an bitiyor..
Ben ilk kez ,Sağlık Bakanlığının özverili ve ciddi çalıştığını düşünüyorum. Umarım en az zararla atlatırız bugünleri
ancak olası bir problemde sadece devlet hastanelerinin çalışacağı söylendi,o biraz saçma geldi . Şimdiye kadar normal rahatsızlıklar için bile devlet hastaneleri yetersizken ,Allah korusun böyle bir problemde ne gibi sorunlar yaşanır onu da düşünmüşlerdir inşallah.
15 dk sonra sağlık bakani açıklama yapacakmış
Yiğit G.
10-03-2020, 23:20
okulları ve iş yerlerini kapamayı düşünüyorlar, iktidardan birinden duydum yani arkadaşımdan... Evden çalışma şeklinde yapılacak, okullarda mart sonuna kadar tatil olabilir.
free-hifi
10-03-2020, 23:24
İbrahim Haskoloğlu
@haskologlu
·
1d
Kırmızı daire#SONDAKİKA
Sağlık Bakanlığı:
"Corona Virüsü Covid-19 salgını sebebiyle Genel Müdürlüğümüz, merkez ve taşra teşkilatında çalışan tüm personelin ikinci bir emre kadar yıllık izinleri iptal edilmiştir"
free-hifi
10-03-2020, 23:25
okulları ve iş yerlerini kapamayı düşünüyorlar, iktidardan birinden duydum yani arkadaşımdan... Evden çalışma şeklinde yapılacak, okullarda mart sonuna kadar tatil olabilir.
Ekspertiz işi yapıyorum eve mi gelsinler?
Yiğit G.
10-03-2020, 23:38
Ekspertiz işi yapıyorum eve mi gelsinler?
sana değil zaten , memurlara....
free-hifi
10-03-2020, 23:44
sana değil zaten , memurlara....
İş yerleri kelimesinin ucu açıkta
baskan96
10-03-2020, 23:55
Corona hayırlı olsun..
Corona hayırlı olsun..
Hangi il acaba , açıklama yapıldı mı ?
emresener
11-03-2020, 00:07
Yarın sabah eve biraz stok yapmak lazım. 1 ile sınırlı değildir kişinin kaç kişi ile görüştüğü öpüştüpü tokalaştığı belli değil.
Geçen hafta cmylmz gösterisine gittim adam teşhisi koymuş bizim kadar öpüşen bir millet yok. 1 tanesi ardından milyon getirir diye söyledi hakkaten öyle.
Allah sonumuzu hayıretsin bakalım.
emresener
11-03-2020, 00:08
Şeffaflık dedi ama il’i açıklamadı
baskan96
11-03-2020, 00:10
Mahremiyet sebebiyle yapılmadı ancak tamamen kulaktan dolma bilgilerle İstanbul-Acıbadem olabilir deniyor fakat bir kaynağı yok
Otto_Skorzeny
11-03-2020, 00:10
Dünya Sağlık Örgütü'ne açıklamak zorunda bütün detayları, yaşı, hangi ilde olduğu vs.vs yarın sabaha öğreniriz
Şeffaflık dedi ama il’i açıklamadı
Mahremiyet sebebiyle yapılmadı ancak tamamen kulaktan dolma bilgilerle İstanbul-Acıbadem olabilir deniyor fakat bir kaynağı yok
Dünya Sağlık Örgütü'ne açıklamak zorunda bütün detayları, yaşı, hangi ilde olduğu vs.vs yarın sabaha öğreniriz
Allah yardımcımız olsun 1 ay içerisinde Türkiye'nin yarısı kapar bence .
İyi korunmak , önlem almak gerekli.
BarışSever
11-03-2020, 00:13
https://i.hizliresim.com/4H9P4k.jpg
Otto_Skorzeny
11-03-2020, 00:16
Yeniçağ'da çalışan gazeteci arkadaşımın grubuna vakanın Çapa'da olduğunu yazdılar şimdi
individual
11-03-2020, 00:35
bakanin videosu var.bir kiside tespit edilmis.erkek hastaymis.
GokhanRS
11-03-2020, 00:46
Maalesef artık ülkemizde. Bakalım yayılmasına engel olabilecekler mi? Umarım şu aşı bir an önce çıkar.
S.Özeren
11-03-2020, 01:52
Hahahaha tamda akşamına :)
Corona falan bosverin arkadaslar
Grip olup ölme olasigili daha fazla
Veya araba kazasinda
Bunlar hep psikolojik olaylar. He sonunda zaten hepimiz olucez çok takilmayin
Birde şehir hastaneleri için verilen taahütde tutar diye aklından geçiren yoktur umarım...
turbo&quattro
11-03-2020, 02:32
Iki gun boyunca Fort Lauderdale aciklarinda gozle gorulur uzaklikta Cruise ship vardi porta girisine izin vermediler gemide caliisan iki kisi pozitif diye. Bugun yoktu gemi ne oldu bilmiyorum gerimi gonderdiler yoksa izinmi verdiler girisine.
Bizim sirket ( marriott ) bugun bir aciklama yapti detaylar uzun ama zor gunler geciiryoruz. Borsada iki ayda yaklasik %40 kaybettik. Calisanlarina her sene mart ayinda verilen extra parayi belirsiz bir tarihe ertelediler.
ghibli06
11-03-2020, 06:46
dünden beri geveleyip duruyorlar, yok şeffafız diyerek gecenin yarısında basın toplantısı yapıyorlar, virüs yok diye bağırırlarken başarı onlardaydı şimdi virüs girdi sorumlusu tedbir almayanlar... hasta mahremiyeti ayrı bir şey bana ismi soyismi banka hesabı lazım değil ama seyehatlerim var hangi il hangi bölge bilmek istiyorum bu kadar basit!!!
Geldi gönlümün efendisi sonunda. Sıcak para sağolsun yoksa teğet geçicekti.
Nasıl yani nerede olduğunu açıklamadılar mı?
Panik yapmadan önlem almak gerekiyor
Korona virüsü, 400-500 mikrohücre çapına sahip, boyutları büyük bir virüstür, herhangi bir maske bile virüsün girişini engeller, bu nedenle eczacıları 2 katlı 3 katlı maske istiyoruz diye zorlamaya gerek yoktur.
Virüs havaya değil yere yerleşir, bu nedenle hava yoluyla bulaşma ihtimali düşüktür
Korona virüsü, metal bir yüzeye bulaştığında 12 saat yaşayacak, bu yüzden ellerinizi sabun ve su ile yıkamak bile yeterli olacaktır
Kumaşlara bulaştığında Corona virüsü 9 saat kalır, bu yüzden kıyafetleri yıkamak veya iki saat güneşe maruz bırakmak onu öldürmek için yeterlidir.
Virüs 10 dakika boyunca ellerde yaşar, bu nedenle cep boyutlarındaki alkol ve dezenfektanları cepte taşımak ve sık sık önlem amaçlı kullanmak faydalı olacaktır
Virüs 26-27 ° C sıcaklığa maruz kaldığında öldüğü için, sıcak bölgelerde yaşayamamaktadır. Ayrıca sıcak su ve sıcak içecekler içmek ve güneşe maruz kalmak yeterince iyidir.
Dondurmadan uzak durmak, soğuk yiyecekler ve içecekler tercih etmemek önemlidir.
Ilık su ve tuzla gargara yapmak virüsü bademciklerde iken öldürür ve akciğerlere geçmesini önler.
Bu talimatlara uymak virüsü önlemek için önemlidir.
UNICEF
Doktor bir arkadaşım hastanın çapa da yattığını kapalı çarşıda esnaf olduğu duyumunu aldıklarını söylüyor teyitli bilgi değil.
ÖmerF.Bayar
11-03-2020, 07:55
Tedbir alın beyler 10 güne buralar karışır
10 günü bulmadı, bende aynı düşünüyordum seninle,
Normalde hastalık vs çok sallamam ama Allah nasip ederse haftalar içinde kızım doğacak, stresim iyice arttı.
Dün doktora gitmiştik kontrole, tüm kongrelerin vs iptal oldugunu söylemişti virus kaynaklı ki bakanlıkta akabinde açıklama yaptı,
Ben henüz bakmadım ama bir arkadaşım eczanelerde ve marketlerde dezanfektan kalmamış diye haber Verdi,
Mamicilo
11-03-2020, 07:58
Aynen öyle daha dün ülkemizde tedbirler şöyle böyle diyen bakan akşam 1 saate, 1 güne gelir dedi gece 12de ise memur zammı açıklar gibi aaa koronavirüs :D
Zaten geldiğinden şüphem yoktu önlem denen (termal kameraymış) bir .... yaramadığı için normaldide bari paradan sonra yapmayın dimi yani :D
onursumer
11-03-2020, 08:19
evet turkiye 1 olarak güncellendi bu ay sonuna kadar gerçekten onlem alınabilirse ucuz yırtarız diye umut ediyorum
evet turkiye 1 olarak güncellendi bu ay sonuna kadar gerçekten onlem alınabilirse ucuz yırtarız diye umut ediyorum
İnşallah da, bakalım söylendiği gibi Nisan-Mayıs gibi de virüs gidecek mi, etkisi gidecek mi...
Şeffafmış... Lan ne hangi şehir olduğunu söyledi ne bişey. Adamın görüştüğü aile bireylerini çevresini falan da almışlar mı karantinaya. Bilgi yok. Mahremiyetmiş.
Yiyeyim sizin şeffaflığınızı... Bir de bu saatte açıklama yapıyorum diyor, böyük adam.
Aile bireyleri de gözetim altında dün açıklama yaptı
Kızlık bozuldu devamı gelir.
yilmazcatalbas
11-03-2020, 08:40
Şehir İstanbul denildi ama harita öyle demiyor :beuj:
Şehir İstanbul denildi ama harita öyle demiyor :beuj:
Harita her ülkenin ortasını gösteriyor :D
Aaa yok Kayseri tarafında kaldı :D
altugkocer
11-03-2020, 08:54
Sanırım Kayseri
https://i.hizliresim.com/s0o11Y.jpg (https://hizliresim.com/s0o11Y)
https://i.hizliresim.com/VzK9aE.jpg (https://hizliresim.com/VzK9aE)
Pastırma korumuyormuş demek ki.
M_PROJECT
11-03-2020, 08:57
Eskisehir odun pazarinda yasayan 54 yasinda biri oldugu soyleniyor. Ankara'ya ucak ile gelip otobus ile Eskisehire gecmis, kaynak gotum tabiki. Bu tip soylentiler hep var ve olacak inanmak yerine her zaman tedbir almak en iyisi.
Bupostu okuduktan sonra en az 30 saniye boyunca ellerinizi yikamak icin lutfen en yakin lavaboya gidiniz.
Bizi yine biz koruyacak ve kollayacagiz. Siz kendi onleminizi alip surekli uygulayin ki cevrenizdekiler de buna uysun.
bence önümüzdeki bir kaç haftayı ülkede binlerce vaka varmış gibi yaşamakta fayda var
milyon kişi başına sadece 5 test yaptığınızı ve virüsün ilk çıktığı günden bu yana ülkeye 500bin civarı giriş olduğunu düşünürseniz etrafınızdaki yaşlıları ve kalp hastalarını riske atmamak için kendiniz koruyun
hepimiz ülkenin nasıl yönetildiğini biliyoruz ahmet hakanın güzellemeleri falan *** yesin aptal değiliz
Korona virüsü, 400-500 mikrohücre çapına sahip, boyutları büyük bir virüstür, herhangi bir maske bile virüsün girişini engeller, bu nedenle eczacıları 2 katlı 3 katlı maske istiyoruz diye zorlamaya gerek yoktur.
Virüs havaya değil yere yerleşir, bu nedenle hava yoluyla bulaşma ihtimali düşüktür
Korona virüsü, metal bir yüzeye bulaştığında 12 saat yaşayacak, bu yüzden ellerinizi sabun ve su ile yıkamak bile yeterli olacaktır
Kumaşlara bulaştığında Corona virüsü 9 saat kalır, bu yüzden kıyafetleri yıkamak veya iki saat güneşe maruz bırakmak onu öldürmek için yeterlidir.
Virüs 10 dakika boyunca ellerde yaşar, bu nedenle cep boyutlarındaki alkol ve dezenfektanları cepte taşımak ve sık sık önlem amaçlı kullanmak faydalı olacaktır
Virüs 26-27 ° C sıcaklığa maruz kaldığında öldüğü için, sıcak bölgelerde yaşayamamaktadır. Ayrıca sıcak su ve sıcak içecekler içmek ve güneşe maruz kalmak yeterince iyidir.
Dondurmadan uzak durmak, soğuk yiyecekler ve içecekler tercih etmemek önemlidir.
Ilık su ve tuzla gargara yapmak virüsü bademciklerde iken öldürür ve akciğerlere geçmesini önler.
Bu talimatlara uymak virüsü önlemek için önemlidir.
UNICEF
Unicef' böyle bir mesaj yayınlamadığını açıkladı.
ardicli2000
11-03-2020, 09:29
Q&A on coronaviruses (COVID-19) (https://www.who.int/news-room/q-a-detail/q-a-coronaviruses)
Bazı basit önlemler alarak enfekte olma veya COVID-19'u yayma şansınızı azaltabilirsiniz:
Ellerinizi düzenli olarak ve alkol bazlı bir dezenfektzan ile ovarak temizleyin veya sabun ve su ile yıkayın.
Neden? Ellerinizi sabun ve su ile yıkamak veya alkol bazlı el ovmak kullanarak ellerinizde olabilecek virüsleri öldürür.
Kendinizle öksüren veya hapşıran herkes arasında en az 1 metre (3 feet) mesafe bırakın.
Neden? Birisi öksürdüğünde veya hapşırdığında, burun veya ağzından virüs içerebilecek küçük sıvı damlacıkları püskürtür. Çok yakınsanız, öksüren kişinin hastalığı varsa, COVID-19 virüsü de dahil olmak üzere bu damlacıklardan hastalığı kapabilirsiniz.
Göz, burun ve ağza dokunmaktan kaçının.
Neden? Eller birçok yüzeye dokunur ve virüsleri alabilir. Enfekte eller virüsü gözlerinize, burnunuza veya ağzınıza aktarabilir. Oradan, virüs vücudunuza girebilir ve sizi hasta edebilir.
Sizin ve çevrenizdeki insanların iyi bir solunum hijyeni uyguladığından emin olun. Bu, öksürdüğünüzde veya hapşırdığınızda ağzınızı ve burnunuzu dirsenğinizin içiyle kapamak ya da bir mendil kullanmakla mümkündür. Ardından kullanılmış mendili hemen atın.
Neden? Virüs ağızdan çıkan su damlacıklarıyla yayılır. İyi bir solunum hijyeni uygulayarak çevrenizdeki kişileri soğuk algınlığı, grip ve COVID-19 gibi virüslerden korursunuz.
Kendinizi iyi hissetmiyorsanız evde kalın. Ateş, öksürük ve nefes almada zorluk çekiyorsanız, tıbbi yardım alın ve Sağlık kuruluşlarına derhal haber verin. Yerel sağlık kurumunuzun talimatlarını izleyin.
Neden? Ulusal ve yerel yetkililer bölgenizdeki durum hakkında en güncel bilgilere sahip olacaktır. Önceden aramak, sağlık uzmanınızın sizi hızlı bir şekilde doğru sağlık kuruluşuna yönlendirmesini sağlayacaktır. Böyle yaptığınızda kendinizi en iyi şekilde koruduğunuz gibi virüslerin ve diğer enfeksiyonların yayılmasını önlemeye yardımcı olacaktır.
En son COVID-19 virüsünün görüldüğü yerlerden haberdar olun (COVID-19'un yaygın olarak yayıldığı şehirler veya yerel bölgeler). Mümkünse, özellikle yaşlı biriyseniz veya diyabet, kalp veya akciğer hastalığınız varsa hastalığın görüldüğü yerlere seyahat etmekten kaçının.
Neden? Bu alanlardan birinde COVID-19'a yakalanma şansınız daha yüksektir.
COVID-19'un yayıldığı alanlarda (son 14 gün) ziyaret etmiş veya yakın zamanda ziyaret etmiş kişiler için koruma önlemleri
Yukarıda belirtilen yönergeleri izleyin (Herkes için koruma önlemleri)
Baş ağrısı, düşük dereceli ateş (37.3 C veya üstü) ve hafif burun akıntısı gibi hafif semptomlarla bile sahipseniz, iyileşene kadar ve kendinizi iyi hissetmeye başlayana kadar evde kalarak kendinizi izole edin. Yiyecek almak vb sebeplerle dışarı çıkmanız gerekiyorsa diğer insanlara hastalık bulatırşmamak için bir maske takın.
Neden? Başkalarıyla temastan kaçınmak ve hastalık olasılığı varsa en yakın tıp merkezine gitmek, hastalığa karşın etkin mücadeleye imkan tanır ve sizi ve diğer insanları olası COVID-19 ve diğer virüslerden korumaya yardımcı olur.
Ateş, öksürük ve nefes almada zorluk çekiyorsanız, derhal tıbbi yardım alın. Bu semptomlar bir solunum yolu enfeksiyonu veya diğer ciddi durumlardan kaynaklanabilir. Sağlık merkezini gitmeden önce arayın ve yetkililere seyahatinizden sonra temas kurduğunuz kişiler hakkında bilgi verin.
Neden? Olası hastalık durumunda Sağlık merkezini önceden aramak, sağlık uzmanınızın sizi hızlı bir şekilde doğru sağlık kuruluşuna yönlendirmesini sağlayacaktır. Bu ayrıca COVID-19 ve diğer virüslerin olası yayılmasını önlemeye yardımcı olacaktır.
Stok yapmaya başladı insanlar.Marketlerde boş rafların görüntüleri geliyor.
imprezaWRC
11-03-2020, 10:00
İnşallah da, bakalım söylendiği gibi Nisan-Mayıs gibi de virüs gidecek mi, etkisi gidecek mi...
Şeffafmış... Lan ne hangi şehir olduğunu söyledi ne bişey. Adamın görüştüğü aile bireylerini çevresini falan da almışlar mı karantinaya. Bilgi yok. Mahremiyetmiş.
Yiyeyim sizin şeffaflığınızı... Bir de bu saatte açıklama yapıyorum diyor, böyük adam.
Hava ısındığında düşecekse veya xx derece sıcaklıkta yaşamayacaksa o zaman bu virüs nasıl oldu da Arap Ülkelerinde, Güney Amerika'da, Afrika'da da ortaya çıktı? Bunun hava sıcaklığı ile kaybolacağına hiç inanmıyorum.
ghibli06
11-03-2020, 10:00
bunun bir şok etkisi olacak, şöyle ki şimdi öksüren tıksıran ne kadar adam varsa karantinaya alınması lazım çünkü 14 günden önce temiz mi değil mi belli olmuyor, Çin boşuna devasa prefabrik hastaneler yapmadı öyle bir hastanenin bir kaç katını ayırmakla olacak bir şey değil... şeffaflık deniyor da beni hastanın TC kimliği ilgilendirmiyor, bu hasta nerede bilmek hakkım, yandaş medyaya bakıyorum hala İtalya hapı yutmuş, spor müsabakaları ertelenmiş, yok İran gerçekleri saklıyormuş, Almanya halkının %70 ine bulaşması bekleniyormuş vs vs haberler var... yahu gerizekalı mısınız? virüs aynı virüs yani bizde yayılırsa da durum daha iyi olmayacak, tam tersine daha kötü olma ihtimali yüksek, burada doğru bilgilendirme çok önemli, mesela bu hasta atıyorum gemi yolcusuysa bütün gemi bunu bilmeli, Kapalıçarşı esnafıysa orası bilmeli hatta karantina o bölgeden başlamalı ama dün Ahmet Hakan'ın güzellemeiyle şüphelendiğimiz olay hiç de onun anlattığı güzellemeyle ilerlemiyor...
55bin adamı götegöte dizecekler stada
ahmet hakan bi güzelleme yazısı daha yazsın haftaya
ghibli06
11-03-2020, 10:08
Mansur başkana helal olsun, bütün metro vagonlarına anti virüs özellikli kuru buharla kaplama yaptırıyor...
Böyle bir süreçte milletin hala maç izlemeyi düşünmesi bana çok komik ve anlamsız geliyor.
Mansur başkana helal olsun, bütün metro vagonlarına anti virüs özellikli kuru buharla kaplama yaptırıyor...
İstanbul' da da Ekrem Başkan metrobüslere dezenfektan koydurmuştu 21 saat sonra, hepsini kırdılar..
ghibli06
11-03-2020, 10:12
Böyle bir süreçte milletin hala maç izlemeyi düşünmesi bana çok komik ve anlamsız geliyor.
ayarımız yok ki, şimdi kimse iplemez sonra Taksim'de 3-5 kişi yerde kıvranarak ölür kimse ekmek almaya bile çıkmaz, bilinç seviyesi bu kadar işte!!!
ghibli06
11-03-2020, 10:13
aha grup toplantısı başladı:
'HİÇ BİR VİRÜS BİZİM TEDBİRLERİMİZDEN DAHA ETKİLİ DEĞİLDİR!!' dedi... ohh be çok rahatladı hadi dağılalım...
altugkocer
11-03-2020, 10:16
Aynen abi dolmuşlarda da temizlik denetimi yapmışlar. Ortak kullanım alanları, toplantı salonları vs. yerlerde de dezenfekte ve sterilizasyon çalışmaları başlamış. İşe gidip gelirken toplu taşıma kullanıyordum ama sanırım bir süre arabamla işe gidip gelcem.
aha grup toplantısı başladı:
'HİÇ BİR VİRÜS BİZİM TEDBİRLERİMİZDEN DAHA ETKİLİ DEĞİLDİR!!' dedi... ohh be çok rahatladı hadi dağılalım...
2 hafta sonra kimse sokağa çıkamayacak :D
imprezaWRC
11-03-2020, 10:23
Ufak ufak enfeksiyon kapanların sayısını arttıracaklar haftaya da okulları tatil ederler diye açıklamalar bekliyorum.
Ufak ufak enfeksiyon kapanların sayısını arttıracaklar haftaya da okulları tatil ederler diye açıklamalar bekliyorum.
okullar tatil ama maçı seyircisiz oynatamayız 2 takımda şampiyonluğa oynuyor :D
ilerde tarih kitapları bizden çok bahsedecek, avrupa sokağa çıkmıyorken türkler 55bin kişiyle derbi maç oynadılar..
Ne kadar felaket tellalısınız ya :) . İngiltere sağlık bakanı yardımcısı yakalanıyor bu virüse,yani bunun reis'i bakanı,milletvekili yok . Herkes yakalanabilir.
Biraz pozitif düşünüp,önlemi kendimiz alalım. Tamam eyvallah dedikleri hiçbir şeye güvenimiz yok ,Allah korusun böyle bir şey başımıza gelse yine koşup hastaneye gidicez. Biraz temkinli olalım,ortalığı yangın yerine çevirmeyin :)
ghibli06
11-03-2020, 10:30
Ne kadar felaket tellalısınız ya :) . İngiltere sağlık bakanı yardımcısı yakalanıyor bu virüse,yani bunun reis'i bakanı,milletvekili yok . Herkes yakalanabilir.
Biraz pozitif düşünüp,önlemi kendimiz alalım. Tamam eyvallah dedikleri hiçbir şeye güvenimiz yok ,Allah korusun böyle bir şey başımıza gelse yine koşup hastaneye gidicez. Biraz temkinli olalım,ortalığı yangın yerine çevirmeyin :)
bu virüsü başımızdakiler getirdi demiyoruz ki, tedbirler yeterli mi değil mi onu bile bilmiyoruz, bulanık denizde balık tutmayalım, su bulanıksa balık avından vazgeçelim politikasına bu halk karar veremez, 20 yıldır güdülenler yine bir çoban bekliyor olacak...
Maxiboost
11-03-2020, 10:35
Nedense kimse sallamayacakmış gibi geliyor. Herşeye o kadar süzgeçsiz inanıyoruz ki artık. Az önce biri 1 tane vakaymış o da insandan insana bulaşmayan türüymüş sıkıntı yok dedi :D Neyse doğal seleksiyon böyle birşey herhalde.
Aramızda hazırlık yapan var mı? ekipman vs :D
bu virüsü başımızdakiler getirdi demiyoruz ki, tedbirler yeterli mi değil mi onu bile bilmiyoruz, bulanık denizde balık tutmayalım, su bulanıksa balık avından vazgeçelim politikasına bu halk karar veremez, 20 yıldır güdülenler yine bir çoban bekliyor olacak...
Abi sokakta yürüyen insanın kafasına,hatalı yapılmış tabela düşüyor ölüyor. Burası Türkiye,hangi konuda sapasağlam ilerliyoruz ki ? Allah'a emanet yaşıyoruz.
önlemi kendimiz alacağız yapacak bir şey yok,sakin kalmakta fayda var .
Maçı seyircili oynatmak ne kadar "zekice" fikir ya. Harbi andavallar...
Ben virüs ilk çıktığında ,5 paket maske stoklamıştım. Kutusu 12 liradan almıştım. İçinde 100'er adet vardı sanırım evde duruyor.
ama maske'yi hasta kişilerin takması gerektiği söyleniyor. Bugün akşam market stoğu da yapacağım.
Nedense kimse sallamayacakmış gibi geliyor. Herşeye o kadar süzgeçsiz inanıyoruz ki artık. Az önce biri 1 tane vakaymış o da insandan insana bulaşmayan türüymüş sıkıntı yok dedi :D Neyse doğal seleksiyon böyle birşey herhalde.
Aramızda hazırlık yapan var mı? ekipman vs :D
Ahahah :D İtalya'da da aynen böyle yayılmış. Bizden laylaylomlarmış adamlar... Bakalım bizde durum ne olacak, dediğin gibi, doğal seleksiyon böyle bişey.
Ekipman vs pek işe yaramıyor da, ufaktan stokçuluk fena fikir olmayabilir.
bu iş seleksiyondan farklı biraz
yaşlıları ve özellikle belli rahatsızlıkları olanları çabuk etkiliyor
yani 2 tane gerizekalıya bulaşınca onlara bişi olmuyor da onların yaydığı risk grubundaki insanlar ölüyor(tabi evrimleşmediği sürece böyle bu iş)
benim kayın valide kalp ve akciğerden sıkıntılı şimdi ben metroya binip onunla görüşsem vesile olma ihtimalim var
daha çok bunlara dikkat etmeliyiz bence biz kapsak da atlatırız büyük ihtimalle
ghibli06
11-03-2020, 10:41
bakın burası çok ilginç, bu virüs Suriye'de var mı? yok... Libya'da var mı? yok... Irak'ın güneyinde, Yemen'de var mı? yok... yani ne hikmetse savaş ve çatışma olan hiç bir bölgede virüs yok... yersen
peki bu mülteci kardeşlerimiz nereden geliyor, bu bölgelerden, yani aslında çok şükür mü demeliyiz virüssüz bölgeden geliyorlar diye yoksa sınırlarımızla alakalı durumu çok daha ciddi bir hale getirmek mi lazım???
Son sayfaya bakmadan post atmayayım dedim,yazacaklarımı yazmışsın.. :)
Artık insanları doldurup durmayalım.Ne yapabiliriz bununları düşünüp yazılarımızı yazalım.Hepimiz için her öneri birer artıdır.
yani 2 tane gerizekalıya bulaşınca onlara bişi olmuyor da onların yaydığı risk grubundaki insanlar ölüyor(tabi evrimleşmediği sürece böyle bu iş)
benim kayın valide kalp ve akciğerden sıkıntılı şimdi ben metroya binip onunla görüşsem vesile olma ihtimalim var
Yaşlılar evlerinden çıkmamalı mümkünse, özel bir sebep yoksa da diğer kişilerle görüşmemeli fiziki olarak.
Kayınpeder, kayınvalide Seferihisara çiftliğe gittiler, annem babam da Ayvalıktaki eve gittiler çıkmayacaklar dışarı.
denizhandinc
11-03-2020, 10:42
Türkiyeyi de hemen italya, almanya gibi düsünüp burada da günde 100 vaka görecegimizi düsünmek mantıklı degil. Bi ton ülke var ilk vaka görüldükten sonra sayısı sadece 3 de 5 de kalan. Ki cogu avrupada ülkesinden bilincliyiz bu konuda en azından daha temiziz. Önlem tabiki alınmalı ama walking dead dünyasındayız gibi yazıp cizmenin bi esprisi yok.
ghibli06
11-03-2020, 10:45
isim kullanmayalım hocam üye olmadan da okunuyor burası :D
isim kullanmayalım hocam üye olmadan da okunuyor burası :D
:D
ya benim arkadaşlar/akrabalar forumda olmadıkları için şanslıyım açıkçası
ardicli2000
11-03-2020, 11:09
Arkadaşlar aşağıda yazdıklarım Dünya Sağlık Örgütünün önlem önerileri. Dikkat ederseniz maske yalnızca riskli bölgelere giden ya da hasta olanların takması gerekiyor. Yanlış bilgilerle hareket etmenin manası yok. Hasta biri sizin yüzünüze hapşırdığında gözünüzden kulağınızdan virüs bulaşabilir. Çok basit önlemlerle ciddi korunmak mümkün. Bunlara dikkat edip toplu alanlardan kaçınmak yeterli olacaktır.
Q&A on coronaviruses (COVID-19)
Bazı basit önlemler alarak enfekte olma veya COVID-19'u yayma şansınızı azaltabilirsiniz:
Ellerinizi düzenli olarak ve alkol bazlı bir dezenfektzan ile ovarak temizleyin veya sabun ve su ile yıkayın.
Neden? Ellerinizi sabun ve su ile yıkamak veya alkol bazlı el ovmak kullanarak ellerinizde olabilecek virüsleri öldürür.
Kendinizle öksüren veya hapşıran herkes arasında en az 1 metre (3 feet) mesafe bırakın.
Neden? Birisi öksürdüğünde veya hapşırdığında, burun veya ağzından virüs içerebilecek küçük sıvı damlacıkları püskürtür. Çok yakınsanız, öksüren kişinin hastalığı varsa, COVID-19 virüsü de dahil olmak üzere bu damlacıklardan hastalığı kapabilirsiniz.
Göz, burun ve ağza dokunmaktan kaçının.
Neden? Eller birçok yüzeye dokunur ve virüsleri alabilir. Enfekte eller virüsü gözlerinize, burnunuza veya ağzınıza aktarabilir. Oradan, virüs vücudunuza girebilir ve sizi hasta edebilir.
Sizin ve çevrenizdeki insanların iyi bir solunum hijyeni uyguladığından emin olun. Bu, öksürdüğünüzde veya hapşırdığınızda ağzınızı ve burnunuzu dirsenğinizin içiyle kapamak ya da bir mendil kullanmakla mümkündür. Ardından kullanılmış mendili hemen atın.
Neden? Virüs ağızdan çıkan su damlacıklarıyla yayılır. İyi bir solunum hijyeni uygulayarak çevrenizdeki kişileri soğuk algınlığı, grip ve COVID-19 gibi virüslerden korursunuz.
Kendinizi iyi hissetmiyorsanız evde kalın. Ateş, öksürük ve nefes almada zorluk çekiyorsanız, tıbbi yardım alın ve Sağlık kuruluşlarına derhal haber verin. Yerel sağlık kurumunuzun talimatlarını izleyin.
Neden? Ulusal ve yerel yetkililer bölgenizdeki durum hakkında en güncel bilgilere sahip olacaktır. Önceden aramak, sağlık uzmanınızın sizi hızlı bir şekilde doğru sağlık kuruluşuna yönlendirmesini sağlayacaktır. Böyle yaptığınızda kendinizi en iyi şekilde koruduğunuz gibi virüslerin ve diğer enfeksiyonların yayılmasını önlemeye yardımcı olacaktır.
En son COVID-19 virüsünün görüldüğü yerlerden haberdar olun (COVID-19'un yaygın olarak yayıldığı şehirler veya yerel bölgeler). Mümkünse, özellikle yaşlı biriyseniz veya diyabet, kalp veya akciğer hastalığınız varsa hastalığın görüldüğü yerlere seyahat etmekten kaçının.
Neden? Bu alanlardan birinde COVID-19'a yakalanma şansınız daha yüksektir.
COVID-19'un yayıldığı alanlarda (son 14 gün) ziyaret etmiş veya yakın zamanda ziyaret etmiş kişiler için koruma önlemleri
Yukarıda belirtilen yönergeleri izleyin (Herkes için koruma önlemleri)
Baş ağrısı, düşük dereceli ateş (37.3 C veya üstü) ve hafif burun akıntısı gibi hafif semptomlarla bile sahipseniz, iyileşene kadar ve kendinizi iyi hissetmeye başlayana kadar evde kalarak kendinizi izole edin. Yiyecek almak vb sebeplerle dışarı çıkmanız gerekiyorsa diğer insanlara hastalık bulatırşmamak için bir maske takın.
Neden? Başkalarıyla temastan kaçınmak ve hastalık olasılığı varsa en yakın tıp merkezine gitmek, hastalığa karşın etkin mücadeleye imkan tanır ve sizi ve diğer insanları olası COVID-19 ve diğer virüslerden korumaya yardımcı olur.
Ateş, öksürük ve nefes almada zorluk çekiyorsanız, derhal tıbbi yardım alın. Bu semptomlar bir solunum yolu enfeksiyonu veya diğer ciddi durumlardan kaynaklanabilir. Sağlık merkezini gitmeden önce arayın ve yetkililere seyahatinizden sonra temas kurduğunuz kişiler hakkında bilgi verin.
Neden? Olası hastalık durumunda Sağlık merkezini önceden aramak, sağlık uzmanınızın sizi hızlı bir şekilde doğru sağlık kuruluşuna yönlendirmesini sağlayacaktır. Bu ayrıca COVID-19 ve diğer virüslerin olası yayılmasını önlemeye yardımcı olacaktır.
Seleksiyon işin şakası da, aynen dediğin gibi, "taşıyıcı" olmak sıkıntı.
50-60 yaşa kadar zaten risk baya az.
Babam 72 yaşında, akşam bize kızıyor, çocuğu okula niye yolluyorsunuz diye. Yahu dedim risk sınıfı SIFIR, tamam çok da serbest davranmıyoruz, Bakanlık tatil falan ederse zaten biz de göndermeyeceğiz, ayrı konu da...
Asıl kendisi tehlikede, bize laf ediyor. Üniversitede hoca, gitme diyorum, birikmiş izni var, kullan, takıl evde... Bişey olmaz okulda sıkıntı yok diyor. İyi dedim sana daha bişey söylemeye gerek yok.
Biraz önce şefim söyledi, telefonla gelen bilgi imiş güya, doğru mu bilemedim;
Florya Bilfen mi ne kapatılmış, çocuklardan birinin babasını Corona şüphesi ile karantinaya almışlar, onlar da önlem olarak komple okulu kapatmışlar.
imprezaWRC
11-03-2020, 11:14
Çocuğu hasta olduğunda ilgilenmeyip aman ne olacak diyerek okula gönderen, boğazına balgam geldi mi hark tu diyerek yere tüküren, köpeğini gezdirirken sağa sola işemesine, pislemesine izin veren, yerden de pisliği almayan...vs zihniyetlerin olduğu coğrafya da ben ne kadar bireysel önlem alsam az. Önce bu zihniyetleri tecrit etmeleri lazım.
imprezaWRC
11-03-2020, 11:17
Biraz önce şefim söyledi, telefonla gelen bilgi imiş güya, doğru mu bilemedim;
Florya Bilfen mi ne kapatılmış, çocuklardan birinin babasını Corona şüphesi ile karantinaya almışlar, onlar da önlem olarak komple okulu kapatmışlar.
Tamam, komple okulları tatil ettik demeleri de eli kulağındadır. Dedim ya zaten ne zaman söylerler diye bekliyorum. 2 gündür corona var diye zemin hazırlıyorlardı bugün söylediler.
bakanlıktan bir arkadaşlar görüştüm ara tatillerin 1 hafta öne alınma ihtimali varmış bugün belki o açıklanabilir..
Bana simdi bir ses kaydi geldi. Bunu da sizlerle paylasmak isterim ama nereye yuklim ? Hepinizin dinlemesi gerekiyor
Bana simdi bir ses kaydi geldi. Bunu da sizlerle paylasmak isterim ama nereye yuklim ? Hepinizin dinlemesi gerekiyor
teyitsizse hiç yüklemeyin bence
kim kaydetmiş? neye dayanıyor? ispatı ne? kaydedenin o olduğundan nasıl emin olacağız? kim yaymış?
bunlar önemli şeyler
Maslak acibadem hemsiresi
Tabi ki net bir kaynagi yok
imprezaWRC
11-03-2020, 11:57
teyitsizse hiç yüklemeyin bence
kim kaydetmiş? neye dayanıyor? ispatı ne? kaydedenin o olduğundan nasıl emin olacağız? kim yaymış?
bunlar önemli şeyler
Daha çok çıkar o ses kyaıtlarından. Evden, ofisten bende FSM hastanesindeyim diye ses kaydı yaparım.
https://twitter.com/teyitorg/status/1237681005437300736
https://twitter.com/AcibademSaglik/status/1237641736580669440
Acıbadem Resmi Twitter hesabından konuyla ilgili bir görsel paylaşmış hastanemizde böyle bir vaka yoktur diye.
Olsaydı böyle bu açıklamayı yapamazlardı. Ayyuka çıkması riskini göze alamazlar bence. Güven problemi yaşar ve ticari kayıpları çok fazla olurdu.
Hondafatih
11-03-2020, 12:43
şuan levent migros ana baba günü mübarek alınan ürünler temizlik malzemesi un vs vs. giren çıkamıyor desem yeridir eczaneye gidip el cilt dezanfektanı alayım dedim ofis için geçen hafta almıştım 1.5 litre kadar ikisine 80 tl ödemiştim eve de alayım dedim kalmadı gelecek dedi iyi dedim parasını ödeyim de gelince alırım dedim kadın bana dedi ki 80 tl ücreti var ohhha höstt oldum... dedim geçen hafta aldım şu fiyata valla dedi fiyatı çıkardılar yukarı dedim kalsın allah bizi fırsatçılardan korusun ne diyim.
CloudGrey
11-03-2020, 12:45
http://flashresim.com/upload/MTVlNjhjMTI3M2EzMzI.jpg (http://flashresim.com/upload/MTVlNjhjMTI3M2EzMzI.jpg)
mikelazi
11-03-2020, 12:52
altunizade acıbadem 2 vaka var
test sonuçları bekleniyor
Mouse klavye ne varsa yarım saatte bir iç dış yapıyorum :D
https://i.hizliresim.com/svE2yi.jpg
CloudGrey
11-03-2020, 12:58
aa ekranda ben varım :D
idareli kullanmak lazım :D
şuan levent migros ana baba günü mübarek alınan ürünler temizlik malzemesi un vs vs. giren çıkamıyor desem yeridir eczaneye gidip el cilt dezanfektanı alayım dedim ofis için geçen hafta almıştım 1.5 litre kadar ikisine 80 tl ödemiştim eve de alayım dedim kalmadı gelecek dedi iyi dedim parasını ödeyim de gelince alırım dedim kadın bana dedi ki 80 tl ücreti var ohhha höstt oldum... dedim geçen hafta aldım şu fiyata valla dedi fiyatı çıkardılar yukarı dedim kalsın allah bizi fırsatçılardan korusun ne diyim.
Bugün sivasta bir yere ceza yazıldı,bu konuda ciddi bir şekilde çalışma var. Normal bir vatandaş gibi gidip denetim yapılıyor.
idareli kullanmak lazım :D
17 Şubat kız doğduğunda eve almıştım ben hastane tipi dezenfektan duvara asmalı tip olandan :D
İlk almaya gittiğimde yok dedi eczacı 2 gün sonra siparişle zor bela gelmişti. Tüm dezenfektanları ihraç ediyorlar demişti ki bu olaylar yoktu bizde henüz.
Stok sağlam evde dezenfektan konusunda :D
ardicli2000
11-03-2020, 13:06
altunizade acıbadem 2 vaka var
test sonuçları bekleniyor
Test sonucu ne kadar sürede çıkıyor?
Okullar tatil olursa sıçtık bütün Istanbul buraya akar yazın 3 milyon olan nüfus biranda aynı hale gelebilir.
Eşim markete gitti dolapları doldurduk, ekmek pişirme makinemiz var şükür.
Temmuzda hatırlıyorum tüm yazlıklar doldu vakit burada fırında ekmek dahi kalmıyordu :D
Yeni doğan bezine artı olarak 2 ve 3 numarada aldırdım bell, olmaz sürecin ne kadar devam edeceği. Ek mama vs de aynı şekilde kızın büyümesine orantılı olarak stok yaptım.
kievde karantinaya girdi
dünya kepenk indiriyor
netflix hisseleri yükselir :D
Okullar tatil olursa sıçtık bütün Istanbul buraya akar yazın 3 milyon olan nüfus biranda aynı hale gelebilir.
Eşim markete gitti dolapları doldurduk, ekmek pişirme makinemiz var şükür.
Temmuzda hatırlıyorum tüm yazlıklar doldu vakit burada fırında ekmek dahi kalmıyordu :D
Yeni doğan bezine artı olarak 2 ve 3 numarada aldırdım bell, olmaz sürecin ne kadar devam edeceği. Ek mama vs de aynı şekilde kızın büyümesine orantılı olarak stok yaptım.
bunları dün yapmış olmak çok iyi bugün yapmak isteyenler çok zorlanacaklar..
Şuan fırsatçılık yaparak fiyat artırmak kısa vadede belki kazanç sağlar ama bence yanlış yöntem.
Üretici olsam şu konjonktürde mutlaka fiyat kırar veya sabit tutar, üretim kapasitemi artırır ve ürettiğim malları yurt dışına satma çabası içine girerdim.
Çin üretim sektörünün yarattığı üretim kaybını karşılamak adına ikame üretici olmak için çabalar uzun vadede çok daha fazla kazanç sağlamaya çalışırdım.
Şakası yok herkes ihtiyacını belirleyip önlemini almalı bence.
Aşağıdaki görsel ülkemizde yaşandı zira :) Bunu paylaşırken aklıma geldi 2 tane yedek tüp alayım :D
https://cf.kizlarsoruyor.com/q11181635/5d2b9027-ce3e-466f-8980-e4a57450bf59-m.jpg
buyrun günün anlam ve önemine yakışır şiirimizde gelsin :D
http://hizliresim.turkiyepanel.net/upload/d0d10ef6-WhatsApp_Image_2020-03-11_at_12.24.23.jpeg (http://hizliresim.turkiyepanel.net/upload/d0d10ef6-WhatsApp_Image_2020-03-11_at_12.24.23.jpeg)
bunları dün yapmış olmak çok iyi bugün yapmak isteyenler çok zorlanacaklar..
Şuan nüfus 200.000 kişi civarı haftasonu biranda milyon olabilir. Yazlığında ısıtması olamayanlar dahi gelebilir çünkü hava 25 derece civarı helva modunda
Şuan nüfus 200.000 kişi civarı haftasonu biranda milyon olabilir. Yazlığında ısıtması olamayanlar dahi gelebilir çünkü hava 25 derece civarı helva modunda
Geliyoruz! Bodruma cehennemi yaşatacağız!
İşyerimin alt tarafı ecza deposu.Abim depoda telefoncu.Az önce yanıma geldi.sabahtan beri tel susmadı diyor.Şimdi mesajlarına bakıyorum.Telefonlara falan bakmıyorum artık. sabahtan beri whatsapp tan grupta olan kafa eczanelere mesaj atmış steril eldiven hijyenik ürün vs isteyenlere ağır küfür ederim diye cevap yazmış.Yılbaşından beri ilaç gelmiyor zaten İyice baskı artmıştı.
Geliyoruz! Bodruma cehennemi yaşatacağız!
Bekliyoruz :D
https://gif-finder.com/wp-content/uploads/2020/03/Corona-Lisa.jpg
Shadow_Dancer
11-03-2020, 13:38
Wuhanda oldugu gibi sehir tamamen kapatilmadigi muddetce bu yasananlar suru psikolojisi. 15 temmuzda da aynisi olmustu, 2 gun sonra hayat normale döndü. Sagdan sagdan oyle fotograflar geliyor ki resmen komedi.
benim yaptığımı yapabilirsiniz cok güzel,heryerde boş haberleri izleyip mb harcayacağınıza
haber dinlemeyin,kendinizce önlem alın bitti gitti..
yoksa samimi söylüyorum kayışı sıyırmaya gider bu.
ülkedeki haberleri haber diye izleyip okuyan var mı gercekten ? inanan var mı daha doğrusu
noldu bir anda yine gündem değişti , şehitler , savaş haberleri unutuldu.ey yavrum ey.
bu ülke yöneticilerinden de pek bişey beklememek gerekli.
Virüsün açıklandığı gün ile Deva partisinin kuruluş toplantısının aynı gün olması. I see big picture. :)
sekizsilindir
11-03-2020, 14:24
Gripten farkı solunum zorluğu bu görsellere göre
https://i.hizliresim.com/AnS5z2.jpg (https://hizliresim.com/AnS5z2)
https://i.hizliresim.com/0vcQt8.jpg (https://hizliresim.com/0vcQt8)
https://i.hizliresim.com/r65xVo.jpg (https://hizliresim.com/r65xVo)
demin 5 market gezdim hayret ettim , marketlerde hiç birşey kalmamış doğru dürüst. kolonya yok boşuna aramayın :D pahalı olanlar kalmış hep. millet biraz çığrından çıkmış gibiydi , eskiden belgeselin birinde izlemiştim uzaylılar saldıracak ülke karışacak diye amerikada adamlar silah bomba depoluyordu fln aynı onun gibiyiz şuan marketlerde sokakta stok yapma peşinde herkes :)
imprezaWRC
11-03-2020, 15:06
demin 5 market gezdim hayret ettim , marketlerde hiç birşey kalmamış doğru dürüst. kolonya yok boşuna aramayın :D pahalı olanlar kalmış hep. millet biraz çığrından çıkmış gibiydi , eskiden belgeselin birinde izlemiştim uzaylılar saldıracak ülke karışacak diye amerikada adamlar silah bomba depoluyordu fln aynı onun gibiyiz şuan marketlerde sokakta stok yapma peşinde herkes :)
Sen sabah dudullu metro'yu görseydin ağzın açık kaldırdı. Sabah 09:30'da otoparkta yer yoktu. Makarna, bakliyat ve un rafları daha o saatte azalmaya başlamıştı. Ben mokunu çıkarmadan birkaç ay idare edecek ve kolay yapılabilecek gıdalardan aldım. Eşime kalsa yanıma sıcak/soğuk muhafaza eden çantadan verecekti. Dondurulmuş balık, sebze aldıracaktı da ben vazgeçirdim. Şimdi acaba alsamıydım diye düşünmeye başladım. Şu saat itibariyle de raflarda birşey kaldığını sanmıyorum.
Ben sırf bu çıldırmış halk yüzünden, yarın birşey almam gerekirse alamam diye aldım. ***** evde çocuk var, sağolsun yemek de seçtiği için onun sevdiği gıdalardan aldım.
(anlatmakla olmaz, tuvalet kağıdı ve rulo kağıt alanları görmen lazımdı)
individual
11-03-2020, 15:12
okulların tatil kararı ile ilgili 16:30'da açıklama yapılacakmış
Şu durumu bizim bakanlardan beklerdim :D
Emre Balım (@sanatsokakta) on TikTok: (https://www.tiktok.com/@sanatsokakta/video/6802718676849151238)
Şu durumu bizim bakanlardan beklerdim :D
Emre Balım (@sanatsokakta) on TikTok: (https://www.tiktok.com/@sanatsokakta/video/6802718676849151238)
hahhahahaha
denizhandinc
11-03-2020, 15:35
müdür siz nerelerde yasıyosunuz anlamadım ben marketlerde hersey var. Sadece metro grossmarket gibi toptancılarda yogunluk mevcut o da zaten her zaman olan bir yogunlugun üzerine bide panik eklenmis o kadar.
turbo&quattro
11-03-2020, 15:36
Depremler, savas, ekonomik cokuntu o bu derken bi virusumuz eksikti tam oldu.
Dun rutin market alisverisimi yaptim. Ozellikle dikkat edeyim dedim durum sosyal medyadaki gibimi diye kagit havlu ve tuvalet kagidi reyonu bostu.
Sadece bu virus salgini genelinde degilde el dezenfekte sivisi ( ne deniyorsa artik ) arabamda, evimde, is yerimde, cantamda mutlaka var sizinde olsun.
müdür siz nerelerde yasıyosunuz anlamadım ben marketlerde hersey var. Sadece metro grossmarket gibi toptancılarda yogunluk mevcut o da zaten her zaman olan bir yogunlugun üzerine bide panik eklenmis o kadar.
Mahalle bakkalı candır
GokhanRS
11-03-2020, 15:41
Depremler, savas, ekonomik cokuntu o bu derken bi virusumuz eksikti tam oldu.
Dun rutin market alisverisimi yaptim. Ozellikle dikkat edeyim dedim durum sosyal medyadaki gibimi diye kagit havlu ve tuvalet kagidi reyonu bostu.
Sadece bu virus salgini genelinde degilde el dezenfekte sivisi ( ne deniyorsa artik ) arabamda, evimde, is yerimde, cantamda mutlaka var sizinde olsun.
bugün asistanı dezenfekte sıvısı alsın diye yolladık. 15 eczane 10 küsürde kozmetikçi gezmiş. hiç birinde kalmamış. ruslarda saldırmış. kaos yaratmayı başardı tüm dünya el birliği ile.
Sabah sivas'da migros ve diğer marketler günlük normal seviyesinde ilerliyordu. Öğleden sonra farklı bir markete gittim orada da stabildi.
iş çıkışı tekrar bi migros yapacağım;ama sanmıyorum bizim buralarda istanbul kadar paniğin oluşacağını.
Stokçuluğunuzu seveyim sizlerin ya, akılınızı kullanmak yerine sürü psikolojisi ve panik yaratmaya bayılıyor insanlar.
denizhandinc
11-03-2020, 15:44
Mahalle bakkalı candır
valla bizim insanımız biri bin yapmaya bayılıyor anasını satim. dünde eczanelerde dezenfektan yok bittik öldük diyolardı bilerek 3 tane eczane gezdim 10 liradan 15 liradan hepsinde var dezenfektan
GokhanRS
11-03-2020, 15:44
bugün asistanı dezenfekte sıvısı alsın diye yolladık. 15 eczane 10 küsürde kozmetikçi gezmiş. hiç birinde kalmamış. ruslarda saldırmış. kaos yaratmayı başardı tüm dünya el birliği ile.
bu arada moskovadan bahsediyorum. yani korona için istemedik. ofise her zaman aldığımız şeyler.
valla bizim insanımız biri bin yapmaya bayılıyor anasını satim. dünde eczanelerde dezenfektan yok bittik öldük diyolardı bilerek 3 tane eczane gezdim 10 liradan 15 liradan hepsinde var dezenfektan
ya sen neden dünyayı sadece senin etrafındaki kadar sanıyorsun ben onu anlayabilmiş değilim
hayır konuma bakıyorum çorum olsa anlayacağım da istanbul bodrum yazıyor onu çözemedim
https://lh3.googleusercontent.com/proxy/ZZfwBKgifQASK1SF4_RtLMAcBuwvbRW8OHwlXJlYXNHK4QdD0s nj5Q45GhIm_ivuKE_VNn4icke7buO7wcX2rvCB0MFZltfbhg
illa bıçak kemiğe dayanacak, ondan sonra herkes alışveriş yapar böyle gümler marketler işte.
kaç gündür neredeydiniz ..şimdi mi aklınıza geldi ki alışveriş yapmak :o gocunmayın ama gercekler böyle malesef.
CloudGrey
11-03-2020, 15:53
s*ke sürülecek aklı olmayanlarlar ama kendini akıllı sananlar ;
https://www.trendyol.com/barilla/makarna-uc-peynirli-tortellini-250-gr-p-6136585?boutiqueId=402255&merchantId=118039
migros fiyatı ;
Barilla Tortellini Formaggi Makarna 250 G - Migros (https://www.migros.com.tr/barilla-tortellini-formaggi-makarna-250-g-p-4cc1b5)
bu toplum çürüyerek yok olmalı ya...
imprezaWRC
11-03-2020, 15:54
Mahalle bakkalı candır
Mahalle bakkalı mı? O ne ya, nasıl birşey di o, kalmadı ki öyle birşey.
https://www.trendyol.com/barilla/makarna-uc-peynirli-tortellini-250-gr-p-6136585?boutiqueId=402255&merchantId=118039
migros fiyatı ;
Barilla Tortellini Formaggi Makarna 250 G - Migros (https://www.migros.com.tr/barilla-tortellini-formaggi-makarna-250-g-p-4cc1b5)
çok pahalı yine de ya ,
migros makarna yeriz :D
CloudGrey
11-03-2020, 16:01
stokçuluk neden yapılıyor ?
tüm insanlık yok olacak stokcumu yaşayacak ? nereye kadar yaşıyacak ?
senaryo bu kadar kötü duruma gelirse zaten elinde yemeği olan değil silahı olan hayatta kalır ;)
migros fiyatı ;
56 lıradan 46 ya dusmus.
Gecende magazadan 250 ye aldıgım ayakkabıyı 600 den 300 e dusmus gosterıp satıyolardı :D
sky clio
11-03-2020, 16:28
Haftanın beş günü toplu taşıma ile ulaşım sağlayan, 40 kişilik ofislerde çalışan insanın marketten stok yapmasının amacı nedir anlamıyorum.
Ben de mi eksiklik var ?
free-hifi
11-03-2020, 16:29
Özellikle hijyen ürünlerinde fahiş fiyat artışlarıyla karşılaşan tüm vatandaşlarımız; HFA-bildirim uygulamasından şikayetlerini anlık olarak iletebilir.
free-hifi
11-03-2020, 16:31
Şok un ürünleri uygun mis grubu ve makarna geçerli seviye
Haftanın beş günü toplu taşıma ile ulaşım sağlayan, 40 kişilik ofislerde çalışan insanın marketten stok yapmasının amacı nedir anlamıyorum.
Ben de mi eksiklik var ?
Ben de bunu anlamıyorum arkadaşım Aselsanda çalışıyor bütün tanıdıkları şirlketteki stok yapmış. Ulan demiş buraya geliyorsunuz servise biniyorsunuz vs neden stok yaptınız? E ne olur ne olmaz. Bizim fabrikada 150 beyaz 300+ mavi yaka çalışıyor. Ben stok yapsam ne yazar yapmasam ne yazar?
ghibli06
11-03-2020, 16:39
KORONAVİRÜS SALGINI TEHDİDİ
ALDIĞIMIZ ÖNLEMLER SAYESİNDE GELMEDİ
Koranavirüs gündemine de değinen Erdoğan, alınan önlemler sonucu virüsün Türkiye’ye girmediğini söyledi:
Salgın belirginleştiği andan itibaren erken bir dönemde hiç tereddüt etmeden bütün tedbirlerimizi kararlı bir şekilde uygulamaya koyduk. Şu an 114 ülkede görülen bu salgının Türkiye’de görülmemiş olması, aldığımız önlemlerin ne kadar yerinde olduğunu ortaya koyuyor. Başta Sağlık Bakanlığımız olmak üzere bütün kurumlarımızla belirlediğimiz önlemleri uygulamaya hassasiyetle ve sıkı bir şekilde devam edeceğiz. Tabii bu noktada alınacak kişisel tedbirler de çok büyük önem arz ediyor.
Ahmet Hakan 11.03.2020
sky clio
11-03-2020, 16:40
Ben de bunu anlamıyorum arkadaşım Aselsanda çalışıyor bütün tanıdıkları şirlketteki stok yapmış. Ulan demiş buraya geliyorsunuz servise biniyorsunuz vs neden stok yaptınız? E ne olur ne olmaz. Bizim fabrikada 150 beyaz 300+ mavi yaka çalışıyor. Ben stok yapsam ne yazar yapmasam ne yazar?
Halk panik seviyor. Bence tek açıklaması bu.
KORONAVİRÜS SALGINI TEHDİDİ
ALDIĞIMIZ ÖNLEMLER SAYESİNDE GELMEDİ
Koranavirüs gündemine de değinen Erdoğan, alınan önlemler sonucu virüsün Türkiye’ye girmediğini söyledi:
Salgın belirginleştiği andan itibaren erken bir dönemde hiç tereddüt etmeden bütün tedbirlerimizi kararlı bir şekilde uygulamaya koyduk. Şu an 114 ülkede görülen bu salgının Türkiye’de görülmemiş olması, aldığımız önlemlerin ne kadar yerinde olduğunu ortaya koyuyor. Başta Sağlık Bakanlığımız olmak üzere bütün kurumlarımızla belirlediğimiz önlemleri uygulamaya hassasiyetle ve sıkı bir şekilde devam edeceğiz. Tabii bu noktada alınacak kişisel tedbirler de çok büyük önem arz ediyor.
Ahmet Hakan 11.03.2020
abi şaka gibi, olumlu cıktı demediler mi ? bu ne demek ha 1 ha 1 milyon ne farkeder. şov derdinde hala.. Allah sen sabır ver ya-rabbim,
virüs bence sallayın kendi eceliyle ölsünler demiştir. en kral komedyenden daha komikler çok ciddiyim
ghibli06
11-03-2020, 16:43
Halk panik seviyor. Bence tek açıklaması bu.
halk panik sevmiyor, herkesin sosyal medya gezip evlilik yemek programları izlediği, kimsenin okumadığı bir toplumda yaşıyoruz, bu virüs en kötü ne yapabilir? A-B-C planları nedir adam gibi açıklanmazsa halkımız da 'Çin'de insanların kapılarını asma kilitle kilitliyorlarmış!' 'K.Kore'de hastalananı vuruyorlarmış!' 'Wuhan'da cesetleri sokaktan topluyorlarmış!' aspargaslarına inanırlar...
halk panik sevmiyor, herkesin sosyal medya gezip evlilik yemek programları izlediği, kimsenin okumadığı bir toplumda yaşıyoruz, bu virüs en kötü ne yapabilir? A-B-C planları nedir adam gibi açıklanmazsa halkımız da 'Çin'de insanların kapılarını asma kilitle kilitliyorlarmış!' 'K.Kore'de hastalananı vuruyorlarmış!' 'Wuhan'da cesetleri sokaktan topluyorlarmış!' aspargaslarına inanırlar...
O yüzden ben de bu fakirlerin stoklarını bitirdiği ucuz makarnalar yerine Rummo ve ton balığı alıyorum oh olsun onlara :hehe:
Şaka gibi gerçekten, okumuşu ayrı cahili ayrı inanılmaz.
O yüzden ben de bu fakirlerin stoklarını bitirdiği ucuz makarnalar yerine Rummo ve ton balığı alıyorum oh olsun onlara :hehe:
erzak diye makarna depolayan vizyonsuz - gundem - ekşi sozluk (https://eksisozluk.com/erzak-diye-makarna-depolayan-vizyonsuz--6405629?a=popular)
Is that you :D :D :D
ghibli06
11-03-2020, 16:54
hep karbonhidrat olmaz, the100 deki gibi bir müddet sonra protein ihtiyacı da karşılanmalı :D
https://i.hizliresim.com/ptQoF0.jpg
Sağlık bakanına aynı soruyu 38483 kere soran medyayı da ne bilim..
Turizm bakanının çıkması da iyi olmuş, bu sene şehir vergisi geliyordu turizm de onun ertelenmesini talep etmiştik, umarız olur..
Ülke hazırlıklı diyor da ben kimsenin hazır olduğuna pek inanmıyorum.
İnsanlar dün ki açıklamadan sonra korkup maske takmaya başlayıp, marketleri yağmalamaya başlamışlar. Korkunun eceli faydası yok ama anlatamazsın işte.
Hayır makarna almalarını geçtim, tıvalet kağıdını da bitirmişler, ev için temizlik ürünlerini de.
Eee sen işe gitmiyor musun? Ya da kocan işe işe gitmiyor mu çocuğun okula gitmiyor mu? Eve neden stok yapıyorsun?
sky clio
11-03-2020, 17:03
Kesinlikle bu konuda da haklısınız.
Ülkede kriz yönetimi zaten yok. Buna rağmen kaos ve kriz yaratmak için çabalayan bilinçli, bilinçsiz bir sürü insan var.
erzak diye makarna depolayan vizyonsuz - gundem - ekşi sozluk (https://eksisozluk.com/erzak-diye-makarna-depolayan-vizyonsuz--6405629?a=popular)
Is that you :D :D :D
Ben mazot aldım 1 depo bir depo da yedek aldım yakıt stokçuluğu yapıyorum araba daha karantina hem de istediğim yere gidiyorum :hehe:
Hayır makarna almalarını geçtim, tıvalet kağıdını da bitirmişler, ev için temizlik ürünlerini de.
Eee sen işe gitmiyor musun? Ya da kocan işe işe gitmiyor mu çocuğun okula gitmiyor mu? Eve neden stok yapıyorsun?
yahu varsa o virüs gittiği markette de var zaten
stok anlayışınızı seveyim ey güzel ülke :D
ama yukarıdaki açıklama bomba
alınan önlemler sonucu virüsün Türkiye’ye girmediğini söyledi
ha ?
hadi Çin de ilk çıktığı güne gidelim , haberde gördün okudun,al bozulmayacak ürünleri,koy çekmecene,rahat rahat mis.
Ben de mi eksiklik var ?
Bitecek bitecek
Elinde ürün kalmadığında bulamayacaksın mevzu bu
Sadece Türkiye değil tüm dünyada böyle oldu
Şuanda italyada sokağa çıkma yasağı var markete gitmeyen adam ne yapacak şimdi?
stokçuluk neden yapılıyor ?
tüm insanlık yok olacak stokcumu yaşayacak ? nereye kadar yaşıyacak ?
senaryo bu kadar kötü duruma gelirse zaten elinde yemeği olan değil silahı olan hayatta kalır ;)
Aç gözlülük ve bir şey korkusu..
Etiler ve çevresindeki hatta Şişli'de bile marketleri yağmalamışlar.
Herkes yettiği kadar alsa, paylaşım olsa bunların hiç biri yaşanmaz.
Milletimiz hep kendine hep kendine. Sorsan hepsi vatan için her şeyi yaparlar.
Yemek alamayınca devlet aç mı bırakacak karantinadakileri?
Az önce markete girdim,ciddi anlamda kolonya bitmiş. Kasaya çekmişler tüm ıslak mendilleri ordan satıyorlar. Memleket kendi pimini kendi çekiyor
Yemek alamayınca devlet aç mı bırakacak karantinadakileri?
Buna güvenerek şahsi önleminizi almayacak mısınız imkan varken?
Bu sizin tercihiniz olur büyük ihtimal evde bakmanız gereken bir çocuğunuz falan yok o yüzden oturup devletten yardım beklemek sizin için sıkıntı değil
Ben eşeğini hep sağlam kazığa bağlayanlardanım
Evime alırken konuya da yazdım hatta
Bu sizin tercihiniz olur büyük ihtimal evde bakmanız gereken bir çocuğunuz falan yok o yüzden oturup devletten yardım beklemek sizin için sıkıntı değil
Elindeki stok bitti sokağa da çıkma yasağı var napıcaksın o zaman senin senaryonda? Ya da çocuğun farklı bir hastalık oldu ama ilaç tedarik edemiyorsun?
Yok böle bir mantık... Makarna tüketimi mi patladı da stok bitsin? Stok var ve olduğu sürece de öle ya da böle ulaşabileceksin. Ha sen dışarı çıkıp risk almak istemezsindir, yaşlı emekli bir çiftsindir vs anlarım.
tabiki bende bir miktar alacağım ufak bebekte var ama alacağımız şeyler sonuçta sınır hadi diyelim 1 ay yetti sonrasında devletin insanları ölüme terk edeceğini düşünmüyorum diye demek istedim.
Stokladiginiz urunler bitti. Sanmiyorumki devlet tek tek kapi kapi gezip yardimda bulunsun. Gider bir aractan dagitim yapar. Izdiham gene ayni olacak. Kimse ihtiyaci olan kadarini almayacak.
ghibli06
11-03-2020, 19:00
16:30 daki basın toplantısından bir şey anlayanınız var mı? hayır ben cahil cüheyla bir adamım aynı zamanda da gerizekalıyım bu kadar bilgi yoğunluklu bir anlayamadım, biriniz bana Bülent'e anlatır gibi anlatabilir mi?
hasta hangi ilde?
okullar tatil olacak mı?
devlet daireleri ücretli izne çıkacak mı?
stok yapmamıza gerek var mı?
şüphe duyarsak illerde hangi hastanelere gideceğiz?
seyehat kısıtlaması düşünülüyor mu?
vs vs
Beyler burdan soyleniyordunuz bizde kesin var soylenmiyor bizde kesin var sakliyorlar diye !!! Ulan 1 vaka sonucu halkin panigine bak ! Adam bugun galeride kaporasini istiyor geri ,salgin olucak diye ! Kanserden senenin ilk 2 ayinda 1.5 milyon kisi olmus - mevsimsel gripten 400bin kisi korondan 2.500kisi . Bu halka soylenir mi ulkemizde korona var diye.
https://i.hizliresim.com/xiZQdD.jpg
Demiştim demek için geldim
:)
valla bugün ptt'den kargomu almaya gittim. ptt'de çalışan kızda maske vardı, bir kadın da maskeli olarak geldi. kargomu aldım çıktım. sonra sıvı sabun bitmişti yolumda bim var diye bime girdim. eyüp sabri tuncer'in sıvı sabunu kalmamış, bir de 13 lira yazıyor rossmana gittim aynı boyuttaki sıvı sabuna 8 Lira verip çıktım.
Valla fırsatçılığa bim bile girmiş.
e naptım eve dönünce ellerimi yıkadım oturdum. Taa domuz gribi zamanında yaptığım gibi kendime dikkat etmeye devam.
Az önce ilk migrosa sonra şoka girdim rafta makarna reyonları bomboş.kasada bir araba makarna almış bekliyordu teyse nin biri.elindekini bıraktım çıktım.
Elindeki stok bitti sokağa da çıkma yasağı var napıcaksın o zaman senin senaryonda? Ya da çocuğun farklı bir hastalık oldu ama ilaç tedarik edemiyorsun?
Yok böle bir mantık... Makarna tüketimi mi patladı da stok bitsin? Stok var ve olduğu sürece de öle ya da böle ulaşabileceksin. Ha sen dışarı çıkıp risk almak istemezsindir, yaşlı emekli bir çiftsindir vs anlarım.
Hiç almamaya göre zaman kazanmış olmuyor muyum?
Şu hastalıktan şu kadar bundan bu kadar kişi ölmüş hesabı yapan arkadaşlar dsö nün dünya nüfusunun %70i yakalanabilir uyarısından bi haber büyük ihtimalle
Yoksa dünya nüfusunun %70inin %3ünü hesaplarlarsa 150 milyon rakamına ulaşırlar
Yine bi girip İspanyol gribini okuyun isterseniz
Tabiki böyle olacak diye kesin bir durum söz konusu değil ama %1 ihtimal gerçekleştiğinde %100 ünüz olur..
ghibli06
11-03-2020, 20:44
salgın değil PANDEMİ açıklaması yaptı DSÖ... elbette dünyada çok daha fazla ölüm oluyor ama %5 gibi bir ölüm oranı var şu anda, dünyada 1 miyar kişiye bulaşsa 50 milyon kişi ölür farkında mıyız? önemli olan PANDEMİ ile kaç kişiye bulaşacağı...
Yalnız ulkede stokculuk bıle fakır. Makarna ve un reyonu bos et alan kavurma alan pırzola stoklayan yok :)
free-hifi
11-03-2020, 21:02
Bu millet makarna ya karşı oyunu sattı stokculuk yapmış normaldir. Çç
Hiç almamaya göre zaman kazanmış olmuyor muyum?
Bencillik yaptığın için sen kazanıyorsun toplum kaybediyor, başkasının çocuğu istediğinde sen çocuğuna 20 tane aldığın için stok yaptığın ürüne ulaşamayacak.
Adam öyle bir tuvalet kağıdı stokluyor ki ,sanki günde 20 kere osurup 10 kere sıçıyor.
coolvtec
11-03-2020, 21:55
bu virüsün etkisi, yarattığı paniğin etkisinden daha az olacak, görünüş bu.
Bencillik yaptığın için sen kazanıyorsun toplum kaybediyor, başkasının çocuğu istediğinde sen çocuğuna 20 tane aldığın için stok yaptığın ürüne ulaşamayacak.
Burada suçlu ben değilim tedarik zinciri
Ben gayet insani bir şekilde panik halinde kendimi bir süreliğine garantiye almaya çalışıyorum
Stokçuluk demen için tüketim miktarından fazla ürün almak gerekir Stokçuluk için piyasadan ihtiyaç duyulan ürünü çekmek ve ihtiyaç duyulduğunda yüksek fiyattan piyasaya sunmak gerekir
Buradaki konu olası bir karantina durumunda ne yapacağını planlamandır bunu herkes yapmalıdır ve tedarikçilerde ona göre mal sunmalıdır böylece tedarikçi 1 ayda satacağı ürünü 1 günde satabilir ve sende 1 ay boyunca evinde oturup durumun stabilleşmesini bekleyebilirsin
Peki eğer ürün kalmadıysa: bu sistemin kriz anlarına dair bir planı olmadığı anlamına gelir, ben wuhanda ilk mevzu çıktığında insanların tepkilerini gözledim yabancı basından ve buna göre virüs avrupayı adım atınca 1 aylık ihtiyacımı aldım
Üretici ve devlet benim bu gördüğümü görüp olası bir karantina öncesi ne yapması gerektiğini belirlemeli
Sanmayın ki sadece türkiyede insanlar marketlere gitti virüsün görüldüğü her yerde yaşandı bu ama sistemi güçlü olan ülkeler hemen ürünün yerine yenisini koyabildi ve karaborsaya izin vermedi eğer karaborsa mevcutsa ve insanlar ürün bulamayacaksa bu 2 haftadır "bizde yok henüz görülmedi vs vs" açıklamaları yapan hükümetin suçudur
Her salgında insanlar dünyanın her yerinde bu tepkileri verirler
Şimdi telefondan giriyorum sabah örnek istersen istisnasız her ülke için bi örnek bulabilirim twitterda
Şu an bizde durum kısmen stabil vaka sayısı 1000li rakamlara çıkınca ve ölümler başlayınca daha kötü olacaktır
İtalyada bugün 196 kişi öldü ve toplam ölüm sayısı 1000e yaklaştı
ABD az ewel avrupadan gelecek bütün uçuşları yasakladı diye bir haber gördüm
ABD deki toplam yoğun bakım yatak sayısı 31bin ve abd ciddi ciddi panik halinde şu an
ABD borsaları bugün yine %5 düştü ve ayı piyasasına girdi
Salgın basit bir salgın değil ve sıcak ülkelerde de yayılmaya devam ediyor misal katar..
By CrAzY
11-03-2020, 22:10
Dünya çapında coronavirus COVIT-19 bulaşan kişi sayısı 114 809 kişi.
Bunlar dünyanın 115 farklı ülke ve bölgesinde yaşıyor.
Virüs nedeniyle ölen kişi sayısı 4031, iyileşen sayısı 64081.
Ağır ve kritik vaka sayısı 5711. (worldoneter)
En çok vaka Çin 80 754, İtalya 9172, Güney Kore 7513, İran da 7161 görüldü.
Ölümler de buna paralel - Çin 3 136, İtalya 463, İran 237, Güney Kore 54 kişi.
Çinde değilseniz ve yakın bir tarihte Çini ziyaret etmediyseniz, endişenizin % 94 atmanız lazım.
Gerçekten COVIT-19 size bulaştıysa, yine de paniğe gerek yok çünkü:
%81 hafif formda, %14 orta, sadece %5 kritik formda seyrediyor.
Atipik zatürede ölüm oranı %10, COVIT-19 da %3.4; elli yaş altı ise 0,2.
Yani elli yaş altıysanız, Çinde yaşamıyorsanız sizin aldığınız piyango biletine büyük ikramiye çıkması olasılığı COVIT-19 a yakalanma olasılığından daha yüksek. Bunda şansınız 1:45 000 000 dir.
10 Şubat pik günlerden birisiydi - Çinde COVIT-19 dan 108 kişi öldü.
Aynı gün:
26 283 kişi kanserden
24 641 kişi kalp hastalıklarından
4300 kişi diabetten öldü.
Her gün:
Sivrisinekler 2740
İnsanlar 1300
Yılanlar 137 kişinin ölümüne sebebiyet veriyor.
Gereksiz panik yapmayın, ucuz medya provokasyonlarına kanmayın.
Dünyanın sonu gelmiş gibi medikal malzeme, ilaç, gıda maddesi stoklamayın.
Kişisel hijyeninize dikkat edin, iyi gıdalar ve vitamin-minerallerle bağışıklık sisteminizi güçlü tutun ve hayatınızı yaşayın...
Dr. Veselin Yakov
İstanbulda 20 milyon insan 1 aylık ihtiyacını 1 günde almak istese sence mantıklı olur mu? Herkesin aynı hakkı var tedarik zincirinin hatası filan değil sizin aç gözlü uyanıklılığınız. Zaten her konuda ekstra muhalifsin, doları ekonomisi siyaseti ülkesi arabası bu konuda da olman şaşırtmadı :)
GokhanRS
11-03-2020, 22:14
Valla stokculuk yapan kimse bana akp karsitiyim, Atatürkçüyüm filan demesin. 3-5 alirsinda o bir araba makarna alan teyze net şerefsizdir eğer fabrika veya okul yurdu için almıyorsa ki onlar Migros tan almaz :)
Çin'de yavaşlıyor,avrupada anormal derecede ilerliyor. İtalya çin'e yaklaşacak gibi.
Nasıl bir iş bu ya ,napıcaz la
GokhanRS
11-03-2020, 22:23
Çin'de yavaşlıyor,avrupada anormal derecede ilerliyor. İtalya çin'e yaklaşacak gibi.
Nasıl bir iş bu ya ,napıcaz la
Ben sayının yaşlı nüfusu çok olan ülkelerde daha çok olacak ve olması normal diye düşünmeye başladım. Zira italyanin açıkladığı ölenlerin yaşlarına bakarsanız bu insanlar hâlâ yaşıyormuymuş diyebilirsiniz.
ÖmerF.Bayar
11-03-2020, 22:24
Bende iki markete ugradim bugun, en cok makarna reyonlari bostu,
Birinde temizlik malzemesi yoktu digerinde vardi, degisik dusunce herhalde temizlemeden tuketecek makarnacilar :)
İstanbulda 20 milyon insan 1 aylık ihtiyacını 1 günde almak istese sence mantıklı olur mu? Herkesin aynı hakkı var tedarik zincirinin hatası filan değil sizin aç gözlü uyanıklılığınız. Zaten her konuda ekstra muhalifsin, doları ekonomisi siyaseti ülkesi arabası bu konuda da olman şaşırtmadı :)
Hah yine aynı noktaya geldik
Ben bu forumda bir şeyi 3 sayfadan fazla tartışamıyorum konu hep marjinalliğe geliyor
Yaşanmışlıklardan, tecrübelerden, olası risklerden, istatistiklerden falan boşa bahsediyorum okunmuyor bile onlar baran çıkıyor onlara bişi demeden sen ztn hep marjinalsin diye konuyu kapatıp tespitlerini söylüyor
Evet baran ben istediğim kadar ürünü serbest piyasada bir tehlike sırasında alarak marjinallik yapmış oldum
Elimde fazladan 20 koli tuvalet kağıdı var onları yarın 3 kat fiyatla letgoya koyucam
Olmadı tane tane 5 liradan satarım sonuçta aç gözlü ve uyanığım baran bunun böyle olduğuna karar verdiyse yapabilirim
Ztn her konuda da ekstra marjinalim:)
Ekonomiyi ayrı tutalım o konuda hakkımı yeme..
Valla stokculuk yapan kimse bana akp karsitiyim, Atatürkçüyüm filan demesin. 3-5 alirsinda o bir araba makarna alan teyze net şerefsizdir eğer fabrika veya okul yurdu için almıyorsa ki onlar Migros tan almaz :)
Öyle deme, makarnanın virüsü tedavi etme özelliği varmış ama :)
Dünya çapında coronavirus COVIT-19 bulaşan kişi sayısı 114 809 kişi.
Bunlar dünyanın 115 farklı ülke ve bölgesinde yaşıyor.
Virüs nedeniyle ölen kişi sayısı 4031, iyileşen sayısı 64081.
Ağır ve kritik vaka sayısı 5711. (worldoneter)
En çok vaka Çin 80 754, İtalya 9172, Güney Kore 7513, İran da 7161 görüldü.
Ölümler de buna paralel - Çin 3 136, İtalya 463, İran 237, Güney Kore 54 kişi.
Çinde değilseniz ve yakın bir tarihte Çini ziyaret etmediyseniz, endişenizin % 94 atmanız lazım.
Gerçekten COVIT-19 size bulaştıysa, yine de paniğe gerek yok çünkü:
%81 hafif formda, %14 orta, sadece %5 kritik formda seyrediyor.
Atipik zatürede ölüm oranı %10, COVIT-19 da %3.4; elli yaş altı ise 0,2.
Yani elli yaş altıysanız, Çinde yaşamıyorsanız sizin aldığınız piyango biletine büyük ikramiye çıkması olasılığı COVIT-19 a yakalanma olasılığından daha yüksek. Bunda şansınız 1:45 000 000 dir.
10 Şubat pik günlerden birisiydi - Çinde COVIT-19 dan 108 kişi öldü.
Aynı gün:
26 283 kişi kanserden
24 641 kişi kalp hastalıklarından
4300 kişi diabetten öldü.
Her gün:
Sivrisinekler 2740
İnsanlar 1300
Yılanlar 137 kişinin ölümüne sebebiyet veriyor.
Gereksiz panik yapmayın, ucuz medya provokasyonlarına kanmayın.
Dünyanın sonu gelmiş gibi medikal malzeme, ilaç, gıda maddesi stoklamayın.
Kişisel hijyeninize dikkat edin, iyi gıdalar ve vitamin-minerallerle bağışıklık sisteminizi güçlü tutun ve hayatınızı yaşayın...
Dr. Veselin Yakov
Dr. Veselin Yakov yazınca google böyle bir adamı bulamıyor?
Aldığın ürün yakmandan, satmandan veya poponu silmen beni ilgilendirmiyor. Kaç koli aldığında umrumda değil. Serbest piyasa diyip işin içinden sıyrılıp kendini de aklayamazsın. Sen sölediğime cevap ver servest piyasa değil mi, istanbulun yarısı 1 senelik ihtiyacını 1 günde almak istiyor akaryakıt dahil. Hadi açıkla bana serbest piyasayla tedarikle vs. Etik mi değil mi...
rain man
11-03-2020, 22:32
Beyler burdan soyleniyordunuz bizde kesin var soylenmiyor bizde kesin var sakliyorlar diye !!! Ulan 1 vaka sonucu halkin panigine bak ! Adam bugun galeride kaporasini istiyor geri ,salgin olucak diye ! Kanserden senenin ilk 2 ayinda 1.5 milyon kisi olmus - mevsimsel gripten 400bin kisi korondan 2.500kisi . Bu halka soylenir mi ulkemizde korona var diye.
Halkın, hatta tüm dünyanın abarttığına eminiz. Ama atladığınız şey şu, kanser 10 yılda öldürürken bu öldüreceğini 2 haftada götürüyor :) Tedbirden zarar gelmez ama stokçuluk, krizi fırsata çevirmek birilerinin ekmeğine yağ sürmekten başka bi şey değil.
Nightfish
11-03-2020, 22:32
Yurtdışında hemen stokları ayarladılar, tedarik bilmem ne bıdı bıdı edenler için ;
https://scontent.fsaw1-4.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/p720x720/89638639_10160273636296840_766925092838965248_o.jp g?_nc_cat=1&_nc_sid=8024bb&_nc_ohc=PilVuOV_YH8AX-XMqGH&_nc_ht=scontent.fsaw1-4.fna&_nc_tp=6&oh=9571055ea66299cb87e777bf30af5886&oe=5EA5A1C4
Bunu yazan insan üretim yapan bir firmada çalışmıyor, senelik planlama nedir, üretim hattı nedir, üretim ve sevk kapasitesi nedir en ufak fikri yok diye düşünüyorum. Dünyada hangi firmanın önümüzdeki ay salgın olur, kenarda bulunsun diye stok tuttuğu görülmüş onu da merak ediyorum.
GokhanRS
11-03-2020, 22:33
Hah yine aynı noktaya geldik
Ben bu forumda bir şeyi 3 sayfadan fazla tartışamıyorum konu hep marjinalliğe geliyor
Yaşanmışlıklardan, tecrübelerden, olası risklerden, istatistiklerden falan boşa bahsediyorum okunmuyor bile onlar baran çıkıyor onlara bişi demeden sen ztn hep marjinalsin diye konuyu kapatıp tespitlerini söylüyor
Evet baran ben istediğim kadar ürünü serbest piyasada bir tehlike sırasında alarak marjinallik yapmış oldum
Elimde fazladan 20 koli tuvalet kağıdı var onları yarın 3 kat fiyatla letgoya koyucam
Olmadı tane tane 5 liradan satarım sonuçta aç gözlü ve uyanığım baran bunun böyle olduğuna karar verdiyse yapabilirim
Ztn her konuda da ekstra marjinalim:)
Ekonomiyi ayrı tutalım o konuda hakkımı yeme..
Herkes biyolog, antropolog, astrolog, arkeolog, dermatolog kisacasi herbokolog olamaz. O meslek yüzyılın liderine ait :)
Yani demem o ki belki de bu seferlik sen yanılıyorsun, biliyorsun ki 100 kişinin 99u 2+2=5 desede sonuç hep dört.
Seyahatten döndüm bugün, yorgunluktan geberiyorum baktım evde bebeye bez kalmamış.
Stokçu ibneler yüzünden 3 market dolaştım, zar zor buldum. Kıçını sildiğimiz pamuğu bile bitirmiş yavşaklar...
Kasada kucağımda bebe ile 50 kişi sıra bekleyip, ona rağmen 2 paket alıp çıktım. Belli süre idare eder, benden sonrakiler de faydalansın diyip toplamadım hepsini.
Hükümetin suçudur tedarikçinin suçudur marketin suçudur diye birşey yok kardeşim, empati kuracaksın düşüneceksin ihtiyaç sahiplerini...
Ben orda kucağımda bebekle 3 market dolaşıp 50 kişi sıra beklediysem buna sebep senin bencilliğin; sadece kendini, kendi evladını düşünmen...
Allah bu ülkeyi savaşa sokmasın, bugün gördüğüm tablonun bin beterini görürüz artık.
Stokçu makarnacı vatandaşa güzel bi beddua ederdim ama neyse Allah bildiği gibi yapsın onları. O makarnaları yemek nasip olmasın demek istemiyorum.
ghibli06
11-03-2020, 22:38
Dr. Veselin Yakov yazınca google böyle bir adamı bulamıyor?
Kiril alfabesiyle denedin mi :)
Aldığın ürün yakmandan, satmandan veya poponu silmen beni ilgilendirmiyor. Kaç koli aldığında umrumda değil. Serbest piyasa diyip işin içinden sıyrılıp kendini de aklayamazsın. Sen sölediğime cevap ver servest piyasa değil mi, istanbulun yarısı 1 senelik ihtiyacını 1 günde almak istiyor akaryakıt dahil. Hadi açıkla bana serbest piyasayla tedarikle vs. Etik mi değil mi...
Evet etik
1 günde değil 1 haftada ya da 2 haftada 3 saatte de alabilir ve ürünün yenisi yerine gelebilir karantina ihtimali göz önünde bulundurularak insanlar evlerine gıda stoğu yapabilir daha önce her yerde bu tip olaylarda yapılmıştır ve bu doğal olandır
Etik olmayan piyasadan ihtiyacın olmayan malı çekip fahiş fiyatta satmaktır
Konunun önceki sayfalarında bunu yapan bir tanıdığım olduğunu yazdım ve kendisi benim gözümde karaktersizdir onun yaptığı etik değildir önceki postlarımı tartışma uzarsa alıntılayabilirim ben eğer ihtiyacım olmayacak bebek bezini alıp ileride yüksek fiyattan satmak amaçla alsaydım bu etik değildi ben ve benim gibi bir çok insan bunu yaptı ben büyük ihtimal bir çoğundan çok daha önce yaptım çünkü işim ileride ne olabileceğini tahmin etmek bugün bir markete girme ihtiyacı duymadım
Sen şahısların ihtiyaç ürünlerini almasını etik bulmuyorsun ve stokçulukla eş değer görüyorsun senin gözünde benim eve önlem amaçlı belli miktar gıda almamla, 15 liraya satmak için 500 bin paket makarnayı 1.50 liradan piyasadan çekmek aynı şey :)
Bu konuda ilk postlarımda bunların olacağını ve en azından 1 aylık belli malzemelerin alınması gerektiğini çok önceden yazdım, fırsatçılıkla ilgisi yok bu sosyolojinin konusudur ve senin şaşırdığını olay doğal gelişen bir olaydır bunların farkında değilsin bence ve bir kaç şeyi birbirine karıştırıyorsun
Eğer bu iş uzarsa bu forumda birbirimize ürün paylaşmak için konular açacağız o zaman aldığı ve ihtiyacı olmayan ürünü yüksek fiyattan satmaya çalışan olursa ona karşı haklı olursun
Neyse gece gece uyku açmayalım yarın gerekirse konuşuruz bunları ki umarım konuşacaklarımız sdce bunlar olur çünkü ben hala durumun sizin sandığınızdan daha kötü olduğu kanısındayım
https://twitter.com/ZhouLabUCR/status/1237644026355920896?s=19
Bunu buraya bırakayım 65 milyonluk karantinadaki Avrupa ülkesinden yazmış adam, her şeyi yaşamaya gerek yok başkalarının yaşadıklarından da ders çıkarmak lazım
ghibli06
11-03-2020, 22:55
stok falan yapmam, evde ne eksilirse gider alırım bulurum zaten bulamayacak duruma gelirsek evde tek başıma yiyemem, yedirmezler... herkes birilierini ,kendini ,ailesini düşünüyor elbette ama bunu bireysel atlatma şansımız yok unutmayın...
haha bi tanıdığım eldiven almıştı koli koli
fırsatçı piç en azından sağlık gibi bir konuda yapma bunu 3 fiyatına satacakmış
annesi evlere tmizliğe giderken kendisi x5e biniyor para çok ama karakter tınne..
Almanya da durumlar sıkıntılı 160 civarı vaka olduğu söyleniyor hatta bir kaç arkadaşım iş yerlerinden evlerine gönderildi, fabrikalar üretim durdurdu/yavaşlattı.
4 gündür marketler resmen yağmalanıyor. Su, un, yağ, temizlik malzemesi vs bulmak için 10 market gezdik.
Sokakta maskeli insanlar vs yok fakat iş yerleri tedbir almaya başladı.
mevzu patlamadan bu işi yapın
marketten bir sürelik alacağınızı alın mevzu patlayınca burdada aynı durumlar yaşanacak büyük ihtimalle
tuvalet kağıdı sılak mendil bebek bezi ped diş macunu şampuan sabun gibi hijyen ürünleri önemli
onun dışında kuru gıda biraz et vs..
Sanki eve stok yapmışım da milleti aç bırakmışım gibi absürt bi algı oluştu ve hadsiz bi kaç itham geldi uykuya dalmam gerekirken gittim bunları buldum alıntıladım
Bu ihtimallerden konuşmuşuz bunun insan davranış olduğunu da konuşmuşuz e sen şimdi önlem almak için geç kaldıysan ne yapacağız?
Aldığım ürünlerin faturasını da atabilirim buraya şu an evde sıvıyağım yok hatta bitmiş ama mevzu bu değil kendi hatanız sinirlisiniz anladığım kadarıyla yoksa saçma sapan cümleler kurmazdınız
Bu forumun %70i alışverişini yaptı savunmak bana düştü amk
Ben bunların böyle olacağını tahmin edip buraya uyarımı yaparken ne anlamda suçlu oluyorum anlamadım adam yazmış almanyada böle oldu diye bizde demişiz burada da olacak bir süreliğine alın temel ihtiyaçlarınızı diye 1 hafta önce konuşmuşuz
Bu şey gibi ya ben borsanın düşeceğini tahmin ediyorum elimdeki malı satıyorum burayada önerim yapıyorum sonra borsa düşünce "e sen satmasan düşmezdi" demek gibi bişi
Yanlışınız var beyler insan davranışları her yerde aynı işliyor ilk çinde marketler yağmalandı sonra iranda sonra İtalya sonra Almanya ispanya New york da
Olacağını bildiğim bir şey için neden önlemimi almayacağım?
SON DAKİKA: İtalya Başbakanı, corona virüsü nedeniyle ülke genelinde bugünden itibaren kamu hizmetleri haricindeki tüm ticari faaliyetlerin durdurulacağını açıkladı.
https://twitter.com/QuickTake/status/1237755323009642496?s=19
Uykum kaçtı amk
Bu twitlere bakın yarın bizde durumlar İtalya givi olursa neyle karşılarız yaşayanlara bakın ona göre önlem alın, başınıza gelince geç kalmış olursunuz 2 hafta sonra burada da karantina ilan edilebilir uzak şehirde yaşınız varsa yanınıza alın ileriyi elinizden geldiğince planlayıp yaşamaya çalışın zor durumda kalmayın
(öldük bittik mahfolduk anlamında yazmıyorum bunları, olursa çaresiz kalmayın şimdiden planlayıp diye yazıyorum)
En son baktığımda 4.489'du 2 saat önce. Şimdi 4.550
durmadan artıyor