PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Corona Virüs Güncel!!!

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 [30]

onn_dear
21-02-2022, 11:45
Bugün oğlumun maçı için kapalı spor salonuna geldik. Ne girişte kimse vardı ne de HES kodu sordular. Tribünde sadece bende maske vardı :) virüs buluşmasında ne yapsın herkes bırakmış, salmış artık demek ki dedim.

Yarbay
21-02-2022, 12:01
sanırım aşı olayını otomotiv forumunda otomotiv dili ile anlatmak gerekiyor :)

Aşı karşıtı= Cilasız otomobil : kuş pislermi pislemezmi şans, pislerse vernik kalkarmı kalkmazmı yine şans (kaldığı süre,asid oranı vs vs vs)

2 Aşılı ama zaman geçmiş= 6 ay önce Cilası yapılmış araç : eee tabiki zamanla herşey gibi koruması zamanla azalıyor

3-4 Aşılı'dan ziyade taze aşılı= taze cila: yüksek ihtimal ile pislikten koruyacak

yani olay 3 yada 33 kez aşı olmuşsun olmamışsın değil olay aşıyı ne kadar süre önce olduğun, aynı carnauba cilası gibi düşünün zamanla etkisi azalıyor abi bu kadar basit.

Grimlord
21-02-2022, 12:20
sanırım aşı olayını otomotiv forumunda otomotiv dili ile anlatmak gerekiyor :)

Aşı karşıtı= Cilasız otomobil : kuş pislermi pislemezmi şans, pislerse vernik kalkarmı kalkmazmı yine şans (kaldığı süre,asid oranı vs vs vs)

2 Aşılı ama zaman geçmiş= 6 ay önce Cilası yapılmış araç : eee tabiki zamanla herşey gibi koruması zamanla azalıyor

3-4 Aşılı'dan ziyade taze aşılı= taze cila: yüksek ihtimal ile pislikten koruyacak

yani olay 3 yada 33 kez aşı olmuşsun olmamışsın değil olay aşıyı ne kadar süre önce olduğun, aynı carnauba cilası gibi düşünün zamanla etkisi azalıyor abi bu kadar basit.

Aşı karşıtı tanımına 5 bijonlu arabayla 2 bijon ilerleyip " birşey olmaz, ben yıllardır böyle kullanırım" da diyebilir miyiz :D

Ormanci
21-02-2022, 14:50
Aşı karşıtı tanımına 5 bijonlu arabayla 2 bijon ilerleyip " birşey olmaz, ben yıllardır böyle kullanırım" da diyebilir miyiz :D

Direkt bijonsuz falan, üzerinde gitmek de olabilir :) O kadar dayanaksız çünkü :D

sekizsilindir
19-04-2022, 14:30
https://youtu.be/1JGNGW2jmYo

misery1903
30-04-2022, 23:22
Geçen gün şöyle bir şey oldu, -4000'lerde aktif vaka sayısı çıktı.
https://pbs.twimg.com/media/FRiaCG-X0AI2_GC?format=jpg&name=large

Düzeltmeyi yaptılar, Fahrettin reis şöyle dedi:

Covid-19 verilerinin tutulduğu sistemler arasında, 14 Nisandan beri yaşanan senkronizasyon hatası, AKTİF VAKA SAYISININ matematiksel olarak mümkün olmayacak şekilde eksiye düşmesi sonucu fark edilmiştir. Problem çözülmüştür. Toplam aktif vaka sayısı 17.259 dur.
İyileşen sayıları, yeni vakaların üzerinde. Aktif vaka sayısı düşüyor. Hastalarımıza tekrar geçmiş olsun diyoruz. Durumu daha "ağır" ve Covid-19’la savaşta bizi başarısız gösterecek bilgi kırıntılarına bile maalesef hastalık derecesinde takıntılı olanlara da şifa diliyoruz.

Bir tek ben mi vakalar eksiye düşmeseydi yanlış yunluş devam edecekti diye anlıyorum bundan

Kaynak:
https://twitter.com/turcovid19/status/1520134320953901058?s=20&t=xUy00ggQffrz1S8l93o7xw
https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1520450928507301893?s=20&t=U7vg-RCZ76mBeTIiXT9UXA

sekizsilindir
14-10-2022, 15:03
https://i.hizliresim.com/t538v29.jpg (https://www.hizliresim.com/t538v29)

d3n1s
14-10-2022, 15:06

buyur buradan yak. Asi oldugumdan beridir kolumdaki akilli saat neredeyse her gun, gunde bir kac kere "yuksek kalp atisi" uyarisi veriyordu, sebebi belli oldu amonyum.

wolkanku
14-10-2022, 15:19

"aşılanmadığın için toplum sağlığını riske atıyorsun"cular gelmeden sil başkan bunu :) çok öfkeleniyorlar sonra :)

Yarbay
14-10-2022, 15:54
arkadaşlar birde şu tarafından bakın

1) İngiltere'de 15-39 yaş grubu arası nüfüsü +18 milyon kişi (Galer hariç sadece İngiltere)
2) Galler + İngiltere'de total 15-39 yaş arası ölen insan sayısı (Bakınız Kadınlar dahil) 2021'de 146 kişi

Galleri ülkesinin nüfüsünü hiç hesaba katmasak bile,Kadınları hiç hesaba katmadan ölenlerin tamamı erkek desek bile ortada 12000'de 1 kişiden bahsediyoruz arkadaşlar :)

Galleri,kadınlarıda hesaba kat o rakam 20,000binde 1 kişi, 20,000'de 1 kişi olmuş 2 kişi yani ne bilim bana pek woww dedirtten bir bilgi,paylaşım olmadı bu ama herkesin düşüncesine saygı

Heart attack deaths in 2019, 2020, 2021 and 2022 - Office for National Statistics (https://www.ons.gov.uk/aboutus/transparencyandgovernance/freedomofinformationfoi/heartattackdeathsin201920202021and2022)
Population of England 2020, by age group | Statista (https://www.statista.com/statistics/281208/population-of-the-england-by-age-group/)

said_
14-10-2022, 16:18

Joseph A Ladapo`nun hangi kaynağa dayanarak bunu söylediğine baktınız mı?

kimin yazdığı belli olmayan bir araştırmayı gösteriyor kaynak olarak.

gösterdiği kaynağın kendi içinde ölümlerin temel sebebin kalp sorunu olup olmadığı bilinmediği sadece ölüm sertfikasında yazana baktıkları ve medikal kayıtları incelemediklerini söylüyor.

Bu tarz asılsız bilgiler ile insanların aklını bence bulandırmayın.

Yarbay
14-10-2022, 16:19
Joseph A Ladapo`nun hangi kaynağa dayanarak bunu söylediğine baktınız mı?

kimin yazdığı belli olmayan bir araştırmayı gösteriyor kaynak olarak.

gösterdiği kaynağın kendi içinde ölümlerin temel sebebin kalp sorunu olup olmadığı bilinmediği sadece ölüm sertfikasında yazana baktıkları ve medikal kayıtları incelemediklerini söylüyor.

Bu tarz asılsız bilgiler ile insanların aklını bence bulandırmayın.

abi CNN olsa anlarımda Çağla Şikel programında çıkmış bir ekran görütüsünün TT'de paylaşımını çokda ciddiye almamak lazım :)

said_
14-10-2022, 16:24
abi CNN olsa anlarımda Çağla Şikel programında çıkmış bir ekran görütüsünün TT'de paylaşımını çokda ciddiye almamak lazım :)

Evet ciddiye almıyoruz ama, gerçekten bu tarz bilgileri duydukça kafasında soru işareti oluşan ve endişeye düşen insanlar var.

O yüzden yazma ihtiyacı duydum. aşı olmamak ayrı bir şey, ama gerçeği yansıtmayan şeyleri yaymak ayrı.

Oznsrl
14-10-2022, 16:27
Ne güzel unutmuştuk konu güncellenmese iyiydi :)

turboman
14-10-2022, 22:36
"aşılanmadığın için toplum sağlığını riske atıyorsun"cular gelmeden sil başkan bunu :) çok öfkeleniyorlar sonra :)
Ben aşı olmadım beni ilgilendirmiyor bu haber ;) aşı olup virüsten kurtulduk önlemimizi aldık dediler topa tuttular aşısızları şimdide aşı olduk acaba korkusu sardırıyor aşı olanları...

onursumer
15-10-2022, 12:06
aşıya gerek yok ki zaten covid gene anlamda kalp sorunlarına sebeb olarak ölüme sebeb olmuyormu ? yani aşıya bağlamak bukadar bulaştığı ınsan olduktan sonra çok mantıksız

Ormanci
17-10-2022, 08:53
aşıya gerek yok ki zaten covid gene anlamda kalp sorunlarına sebeb olarak ölüme sebeb olmuyormu ? yani aşıya bağlamak bukadar bulaştığı ınsan olduktan sonra çok mantıksız

Aa olur mu, düz dünyacılar, chemtrailciler, 5g'ciler ona inanır buna inanmaz.
Çünkü onlar hoşlanıyor, nerede bilimsel olmayan saçma sapan şey var, ona inanmak istiyorlar.
Sabah boş ev kadını teyzeleri programında çıkmış şeyi baz alıyoruz, kim izliyor bunları diyordum, izleniyormuş demek :hehe:

Gülmeye devam.. Ne diyelim :)

CüneytIşıkkent
17-10-2022, 08:56
Konu uzun zamandır görünmüyordu..Hareket iyidir :D

MeRtCaN
17-10-2022, 09:35
Gundem degıstırmekten baska bır sey degıl

mazot olmus neredeyse 30 tl

Ormanci
17-10-2022, 09:50
Gundem degıstırmekten baska bır sey degıl

mazot olmus neredeyse 30 tl

Sırada Zeynep Bastık var... Sağını solunu açıp sahnede dans ediyor ne o ölee...
Ha bi de Simge Sağın...
Acil içeri atılmaları gerekiyor.

Ormanci
17-10-2022, 09:59
Bu arada sanıyorum DSÖ kışın geçmesini bekliyor, ardından coronanın bittiğini veya daha zararsız bir hale evrildiğini açıklayacak. İnfluenza gibi olacak galiba.
Çünkü şu an için pek konuşmuyorlar, yalnızca aşınızı olun, dikkat edin vesaire diyorlar.

Bizde de işi abartmayı çok sevenler (yani karşıtların tam zıttı) önlemleri niye kaldırıyorsunuz, yok şöyle yok böyle diye hala söyleniyorlar, ancak Almanya, Fransa vb. ülkelerde de önlemler tamamen kaldırılmış halde, yalnızca bizdeki gibi toplu taşımada maske işi var. O da mantıklı bir hareket zaten. Maskeye inanmayanlar, maske düşmanları ona da kızıyor gerçi :D

Yaz aylarında "Almanya'da corona vakaları günlük şu kadar, kışa doğru önlemler genişletilecek" deniliyordu ancak genişletilmiyor. Diğer AB ülkeleri de benzer şekilde.

Bizde de Sağlık Bakanı geçende açıklama yaptı, pek verilmedi duyurulmadı, corona klasik bir grip virüsü haline geldi, aşınızı olun, kendinize dikkat edin gibisinden açıklama yaptı.

Bence bitti, dediğim gibi kışın vaka artışları olması ihtimaline karşı DSÖ pek "bıraktık" moduna girmek istemiyor fırça yememek için :)
Doktor arkadaşla da konuşuyorum, yoğun bakımlar boş diyor. Kronik hastalara yaşlılara falan dikkat tabi hala.

8.000rpm
17-10-2022, 10:44
acı gerçekler ;
-bu kış gaz sıkıntısı olacak , inkar etsek de.. yani paran olsa da alamayabilirsin.. sonuçta para bazen herşeyi çözemeyebilir..
-döviz kuru hareketliliği bazlı enflasyonumuz durdurulamıyor , zira herşeyde dışa bağımlı ve hemen hemen hiçbişey üretmeyen bir ülkeyiz.. asıl sebep bu , bunu da herkes biliyor..
-beklenen büyük İstanbul depremi gerçeği var , ülkeyi ve ülkedeki herşeyi / herkesi kökten etkileyecek , ama bu saatten sonra önlem de alınamaz müdahale de edilemez , binalar sağlamlaştırılamaz , sağlık ve güvenlik sistemleri pert , yollar desen allahlık , kimse kimseye müdahaleye yardıma vs gidemedeyecek durumda..
-bazı ince hesaplar uğruna körüklenen bir yunan krizi var , şaka değil bu olan biten.. sonunda savaş çıkar çıkmaz ikilemi değil , bu konuda bu kadar vıcık ortam doğru değil..
-rusya ile ukrayna konusunun ortasındayız , belki can kaybetmedik ama ekonomiyi kaybettik ,bir de savaşmadan toprak (tapu) kaybediyoruz hızla.. bir de adamlar nükleer falan konuşuyor , bu konular da şaka değil..
-ülkemizi mülteciler bası , kimdir nedir nerelerdedir belli değil , kamyon kasasından inip mahalle aralarına koşarak dağılıyorlar , ne oluyor allah aşkına?
-su tükenmek üzere , toprak da küstürüldü , küsmüş toprağın canlanması uzun sürer herkes biliyor bunu..
-elektrik üretimi ciddi tehlikede , üretilse bile parası uzaya çıktı , daha da çıkacak..
-benzin mazot fiyatları böyle sıraladığım maddelerin olduğu ortamda yerinde durmayacak tabii , zaten dışa bağımlısın , sus otur yerine..
-yılbaşında asgari ücretin net 8.500-10.000 arası bir yere çıkacağı belli , çözüm değil , ekmek de 10 lira olacak paralel olarak..
-kiralar , ev fiyatları , araba fiyatları uçuşta , buna bağlı vergiler ve sigortalar da uçuşta.. sahip olmak artık nasıl olacak kafam basmıyor.. dahası , kim sahip olacak?
-bankalar vadeliye verdikleri faizin on katı yükseğe kredi oranı veriyor , zaten kredi istesen de vermiyor.. e nası olacak? matematik buna cevapsız kalıyor..
-seçime yaklaşıyoruz , sihirli değnek teknolojisi henüz geliştirilmedi.. veya burnunu oynatıp işleri bitiren sevimli cadı henüz bize uğramadı..

e arkadaş
allah aşkına
yine iyi yaşıyoruz bi şekilde
delirdik resmen çıldırdık da bence farkında değiliz

o değil de ,
lan 1 milyona golf mü olur? nasıl halk arabası bu??
:):):):):):)

d3n1s
17-10-2022, 10:57
acı gerçekler ;
-bu kış gaz sıkıntısı olacak , inkar etsek de.. yani paran olsa da alamayabilirsin.. sonuçta para bazen herşeyi çözemeyebilir..
-döviz kuru hareketliliği bazlı enflasyonumuz durdurulamıyor , zira herşeyde dışa bağımlı ve hemen hemen hiçbişey üretmeyen bir ülkeyiz.. asıl sebep bu , bunu da herkes biliyor..
-beklenen büyük İstanbul depremi gerçeği var , ülkeyi ve ülkedeki herşeyi / herkesi kökten etkileyecek , ama bu saatten sonra önlem de alınamaz müdahale de edilemez , binalar sağlamlaştırılamaz , sağlık ve güvenlik sistemleri pert , yollar desen allahlık , kimse kimseye müdahaleye yardıma vs gidemedeyecek durumda..
-bazı ince hesaplar uğruna körüklenen bir yunan krizi var , şaka değil bu olan biten.. sonunda savaş çıkar çıkmaz ikilemi değil , bu konuda bu kadar vıcık ortam doğru değil..
-rusya ile ukrayna konusunun ortasındayız , belki can kaybetmedik ama ekonomiyi kaybettik ,bir de savaşmadan toprak (tapu) kaybediyoruz hızla.. bir de adamlar nükleer falan konuşuyor , bu konular da şaka değil..
-ülkemizi mülteciler bası , kimdir nedir nerelerdedir belli değil , kamyon kasasından inip mahalle aralarına koşarak dağılıyorlar , ne oluyor allah aşkına?
-su tükenmek üzere , toprak da küstürüldü , küsmüş toprağın canlanması uzun sürer herkes biliyor bunu..
-elektrik üretimi ciddi tehlikede , üretilse bile parası uzaya çıktı , daha da çıkacak..
-benzin mazot fiyatları böyle sıraladığım maddelerin olduğu ortamda yerinde durmayacak tabii , zaten dışa bağımlısın , sus otur yerine..
-yılbaşında asgari ücretin net 8.500-10.000 arası bir yere çıkacağı belli , çözüm değil , ekmek de 10 lira olacak paralel olarak..
-kiralar , ev fiyatları , araba fiyatları uçuşta , buna bağlı vergiler ve sigortalar da uçuşta.. sahip olmak artık nasıl olacak kafam basmıyor.. dahası , kim sahip olacak?
-bankalar vadeliye verdikleri faizin on katı yükseğe kredi oranı veriyor , zaten kredi istesen de vermiyor.. e nası olacak? matematik buna cevapsız kalıyor..
-seçime yaklaşıyoruz , sihirli değnek teknolojisi henüz geliştirilmedi.. veya burnunu oynatıp işleri bitiren sevimli cadı henüz bize uğramadı..

e arkadaş
allah aşkına

o değil de ,

su yazinin altina imzami atarim. Buyuk Istanbul depremi ile ilgili olarak da umarim gormeden bu dunyadan gocup giderim diyorum. Zira, bir ulke nasil bir anda komple biter, batar, dibe vurur gorecegiz. Olmeden kiyameti yasamak gibi olacak, hic hos degil.

d3n1s
18-10-2022, 13:02
bitmeyecek sanirim bu gadasini aldigim pandemisi Corona virusun yuzde 80 olumcul olan hibrit bir mutasyonu uretildi! | Max Fm 95.8 Maximum Music (https://www.maxfm.com.tr/haber/corona-virusun-yuzde-80-olumcul-olan-hibrit-bir-mutasyonu-uretildi)

MertSerhanÖ.
18-10-2022, 22:30
8.000rpm abi harika yazı,eline sağlık.Daha net anlatılamazdı..

blumenberg
19-10-2022, 11:35
ben de elektrikli araç sahiplerini anlamıyorum, hem az yaksın diye milyonlar veriyorsun, hem de enerji krizinde elektrik fiyatlarının uygun olacağını düşünmek abes, ayrıca sürücüye vermediği hissiyat da cabası..

Cimmeria
19-10-2022, 11:59
acı gerçekler ;

e arkadaş
allah aşkına

o değil de ,

@cimer al bunu al al al ;)

atituti
20-10-2022, 01:15
var böyle birşey , korona olmayan ama aşı olan baya bir tanıdığımda kalp sorunları baş gösterdi aşıdan sonra , ölende var bir sürü sağdan soldan duyuyorum.illaki veri belge vs. diye tutturanlar yada dalga geçenler olacaktır he he deyip geç ,kontrol ettir kalbi vb. 3. dozu olup akşamına pıhtı atıp sağ tarafı felç olan tanıdığım bile var.

not : dünya düz değildir , coronayı bill gates üretmedi.

pirasa
20-10-2022, 08:13
aşıyı falan bilmem fakat böyle bir haber gündemine sahip bir ülkede kalp sorunu olmayan adam mevcut durumdan memnun olandır. twitteri açıyorum okudukça kalp çarpıntısı yapıyor bende. ne zaman iyi hissetsem bakıyorum hiç haber okumamışım, hiç gündem hakkında biriyle sohbet etmemiş olduğumu fark ediyorum. aşı falan hikaye stres varsa hayatınızda her an tık diye gidebilirsiniz bu kadar basit, şu ülkede son 5 senedir stres her sene giderek artıyor.

8.000rpm
20-10-2022, 08:49
@cimer al bunu al al al ;)

AHAHAUAHUAHUAHAUA
püskürerek güldüm senin allah canını almasın :):):):):)

sekizsilindir
17-12-2022, 00:11
zaman değişkenler ve değişim zamanı galiba..

https://i.hizliresim.com/lg8biyq.jpg (https://www.hizliresim.com/lg8biyq)

gökan
17-12-2022, 00:13
Kalp krizleri çoğaldı bu sabah okulumda ki öğretmen arkadaşımın evde yatagın da vefatını haber aldık ..kalp krizi gencecik insan

turboman
17-12-2022, 07:11
Ben aşı olmadım ama aşının illaki yan etkisi olacak direk kalp krizi yapacağına inanmıyorum.kişide Altta yatan bir rahatsızlık varsa onu tetikleyebilir diye düşünüyorum.

denizhandinc
17-12-2022, 11:36
zaman değişkenler ve değişim zamanı galiba..

https://i.hizliresim.com/lg8biyq.jpg (https://www.hizliresim.com/lg8biyq)

Zamanında yazdık saatlerce maskeyle gezmenin, ne idüğü belirsiz aşıları olmanın insan biyolojisine aykırı olduğunu ama doğuştan kardiyologlar bizi linçledi burda

GÖKTÜRK
17-12-2022, 17:36
ben şuan covid pozitifim 3. kez oldum, ilk olduğumda zatürreye çevirmişti 2. olduğum çok basit geçti bu ise 4 gündür beni epey zorladı eklem ağrıları bel ağrısı, ilk 2 gün ateş vb. 3 doz biontech oldum ve çok pişmanım keşke hiç aşı vurulmasaydık, twitterde biontech/kalp rahatsızlıklarıyla ilgili yüzlerce twit görebilirsiniz özellikle 3 doz ve üzerinde olanlarda inanılmaz yan etkiler var

CloudGrey
18-12-2022, 01:16
ben şuan covid pozitifim 3. kez oldum, ilk olduğumda zatürreye çevirmişti 2. olduğum çok basit geçti bu ise 4 gündür beni epey zorladı eklem ağrıları bel ağrısı, ilk 2 gün ateş vb. 3 doz biontech oldum ve çok pişmanım keşke hiç aşı vurulmasaydık, twitterde biontech/kalp rahatsızlıklarıyla ilgili yüzlerce twit görebilirsiniz özellikle 3 doz ve üzerinde olanlarda inanılmaz yan etkiler var

twitterde ülke ekonomisi çok iyi diyede milyonlarca twitt ve video görebilirsiniz...

2 sinovac 3 biontech oldum toplamda.
ayrıca crohn hastalığım yüzünden remicade diye bağışıklık sistemimi baskılayan ilaçta alıyorumda her 2 ayda bir damardan.
bütün kan değelerim normal insana göre nerdeyse yarı yarıya...

bu zamana kadar 1 kere covid oldum onunda etkisi 1 gün sürdü..
aşılarda da hiçbir yan etki görmedim...

GÖKTÜRK
18-12-2022, 18:03
twitterde ülke ekonomisi çok iyi diyede milyonlarca twitt ve video görebilirsiniz...

2 sinovac 3 biontech oldum toplamda.
ayrıca crohn hastalığım yüzünden remicade diye bağışıklık sistemimi baskılayan ilaçta alıyorumda her 2 ayda bir damardan.
bütün kan değelerim normal insana göre nerdeyse yarı yarıya...

bu zamana kadar 1 kere covid oldum onunda etkisi 1 gün sürdü..
aşılarda da hiçbir yan etki görmedim...

öncelikle geçmiş olsun hastalığınız için şifalar dilerim allah kolaylık versin, görüşünüze saygı duyuyorum ancak ben geriye dönsem kesinlikle 1 tane bile vurulmazdım, ilk satırınıza gelecek olursak onlar o bahsi geçen şeyleri karşılığını almadan yazmıyorlar en nihayetinde kime ve neye hizmet ettikleri belli, peki bu aşıdan sorun yaşadığını söyleyen insanların ne gibi bir çıkarı olabilir zaten ülkenin %90ı aşılandı, bu saatten sonra neyi değiştirebilirler

CloudGrey
18-12-2022, 18:40
öncelikle geçmiş olsun hastalığınız için şifalar dilerim allah kolaylık versin, görüşünüze saygı duyuyorum ancak ben geriye dönsem kesinlikle 1 tane bile vurulmazdım, ilk satırınıza gelecek olursak onlar o bahsi geçen şeyleri karşılığını almadan yazmıyorlar en nihayetinde kime ve neye hizmet ettikleri belli, peki bu aşıdan sorun yaşadığını söyleyen insanların ne gibi bir çıkarı olabilir zaten ülkenin %90ı aşılandı, bu saatten sonra neyi değiştirebilirler

çok teşekkür ederim.

ben sorunları biraz piskolojik görüyorum.
yani zaten yaptırası yok olanlar yaşanılan ilk olumsuzlukta sanki bütün suçu aşıya atıyor gibi...

benim en yakın arkadaşım nerydese hergün beraberiz o bir tane bile aşı olmadı.
ben 5 tane oldum.
ikimizdede şimdilik sıfır sıkıntı :)

parametreler çok değişken...
aşıyı ne iyi yaptırdım diyebilirim, nede keşke yaptırmasaydım...
herhande zamanla ortaya çıkıcak...

livaneli
18-12-2022, 19:29
Annem, kaynanam, kayınbabam ve eşim dörder doz aşı oldular. Hepsinde daha önce olmayan halsizlik, vücut ağrısı, güçten düşme, çarpıntı gibi sıkıntılar çıktı ve devam ediyor. Kaynanam süreçte iki kez pozitif çıktı, diğerleri negatifti. Ben ilk zamanlarda pozitif çıktım, hiçbir sorun yaşamadım, aşı da olmadım. Tabii çevremden -güçleri kadar- linç ve maske takmadığım için de para cezası yedim. Bunlardan hareketle hiçbir sonuca varamıyorum çünkü bilimsel çıkarımlar yapacak düzeyde değilim.

GÖKTÜRK
18-12-2022, 19:32
çok teşekkür ederim.

ben sorunları biraz piskolojik görüyorum.
yani zaten yaptırası yok olanlar yaşanılan ilk olumsuzlukta sanki bütün suçu aşıya atıyor gibi...

benim en yakın arkadaşım nerydese hergün beraberiz o bir tane bile aşı olmadı.
ben 5 tane oldum.
ikimizdede şimdilik sıfır sıkıntı :)

parametreler çok değişken...
aşıyı ne iyi yaptırdım diyebilirim, nede keşke yaptırmasaydım...
herhande zamanla ortaya çıkıcak...

sadece psikolojik demek yeterli değil bence durumu açıklamak adına, gözle görülür yaraları çıkan onlarca insan var, bununla beraber kardiyolojik rahatsızlıklar sadece ülkemizde değil dünya çapında da mevcut bir sürü milli atlet kalp krizi geçirdi ve kriz geçirenlerin hepsinin mrna aşıları olması ayrı bir soru işareti doğuruyor, zaman her şeyi gösterecek tabi görebilirsek, hakkımızda hayırlısı olsun

ardicli2000
18-12-2022, 22:16
Yalnız şu var. Hastalığa yakalanmak daha fazla kalp krizi ya da hastalığı riski getiriyor.
Kalp sorunlarını yalnızca aşıya bağlamak yeterli değil.
Öte yandan twitter da sağda solda yazan insanlar acaba sigara alkol tüketimlerini, diyetlerini vs de paylaşıyorlar mı?

Covid öncesi gelişmiş ülkelerdeki kalp krizi sayılarıyla covid sonrası sayılarına bakan var mı?

Aşı oldu kalp krizinden öldü demek çok sığ bir ifade. Aynen su içti boğuldu öldü demek gibi bir şey.

GÖKTÜRK
18-12-2022, 22:40
Yalnız şu var. Hastalığa yakalanmak daha fazla kalp krizi ya da hastalığı riski getiriyor.
Kalp sorunlarını yalnızca aşıya bağlamak yeterli değil.
Öte yandan twitter da sağda solda yazan insanlar acaba sigara alkol tüketimlerini, diyetlerini vs de paylaşıyorlar mı?

Covid öncesi gelişmiş ülkelerdeki kalp krizi sayılarıyla covid sonrası sayılarına bakan var mı?

Aşı oldu kalp krizinden öldü demek çok sığ bir ifade. Aynen su içti boğuldu öldü demek gibi bir şey.

Genç (sağlıklı kabul edilen) insanların kalp krizi duyduğunu eskiden hiç duymazken şimdi çevremizde duyar olduk, 30-40 yaş aralığında kalp krizi geçirerek kaç kişi öldü ki çevremizde bu zamana dek
Beslenme/diyet alışkanlıklarının kötü olması aşının yan etkisinin olmadığı ya da onların kötü beslenme alışkanlıklarından ötürü doğrudan etkilendikleri anlamına da gelmez bence,
Bu arada umarım bu aşının hiçbir yan etkisi yokturda bizler kuruntu yapıyoruzdur inanın tek dileğim bu olur, karantinamın 6. günündeyim ve iyileşme belirtilerim çok az tekrar ediyorum 3.kez covid pozitifim 3 doz biontech oldum
,sigara kullanmıyorum , yıllarca ağırlık/dövüş sporlarıyla ilgilendim yaptığım işte sürekli aktif fiziki anlamda, durum bu

BARR
19-12-2022, 07:57
wolkanku

Konuya bekleniyorsun yaz hadi bişeyler :hehe:

Ormanci
19-12-2022, 08:26
Hahah, düz dünyacılar, chemtrailciler hala konuşuyorlar :)
Hani bizi uzaktan kontrol edeceklerdi? Hani bi düğmeye basıp çat diye öldüreceklerdi? Hani izliyorlardı ya bizi? Onlar ne oldu şaka maka?
"Hani covidden sokakta ayakta dururken ölenler vardı onlar ne oldu" diyecekler var burada, kurgu videoları, kurgu kaynakları, bilimsek olmayan kaynakları paylaşmayalım lütfen baştan söyleyeyim, onlar cevap olamıyor :D

Aşı olmadım bir şey de olmadı demek tamamen "arabanın frenini çıkardım, bi yere de vurmadım, hadi bakalım, fren zaten çok gereksiz bişey" demek gibi.
Veya emniyet kemeri dahmıyom bah, böğüne gadar da bişey olmadı demek gibi. Fark yok.
70'lerde ABD'li malları çekmişler böyle, "ömnüyöh gömörü coh öbtölcö böşöy" diyor herif, çaktın mı direksiyon mili böğrüne giren arabasıyla ;)

İstatistik okumaları da çok komik.
Kalp krizi ve aşılar ile ilgili bir araştırmanın haberi şöyle verildi bir süre önce; tıpkı konuda daha önce tartışırken aşı lehine verilen istatistik tablosunun aşı aleyhine lanse edilmeye çalışılması gibi :D
Rakamları atıyorum 100 kişide 2 kişinin kalp krizi riski varken 4'e yükselmiş. Veriliş şu:
"AŞIDAN DOLAYI KALP KRİZİ RİSKİ %100 YÜKSELDİ".

Vay anasını :) Bir arkadaş da bize bir gruptan paylaştı bakın ne diyor diye. Detayları okuyor verilere bakıyorsun, gülünç.

Neredeyse korona bitti, etkisini yitirdi. Saçma muhabbet hala devam ediyor.
Yakınını şunu bunu kaybedene söylesinler bakalım bu kişiler, özellikle aşı vesaire çıkmadan önce, virüs daha güçlü iken... Bakalım bu düz dünyacıları ne yapıyorlar, zevkle izlemek isterim.

"Deney sıvısı" :hahaha:

Grip aşısı oldunuz mu?
6.5G'ye geçiriyor diyorlar :D

Ya da şimdi birileri devlete ve sağa sola "dolusavar" çakmaya başlamış, ondan alıp kurun bi tane, mikropları da savar :D:D

Ormanci
19-12-2022, 08:28
Prof. Dr. Miktad Kadıoğlu'ndan "Dolusavar" tepkisi! "Dunya bize guluyor!" (https://www.haberturk.com/prof-dr-miktad-kadioglu-ndan-dolusavar-tepkisi-dunya-bize-guluyor--3548465)

İşte mikropları da savıyor, alın kurun bahçeye, misss...

:D

MertSerhanÖ.
19-12-2022, 08:32
Coronayı aşıyı boşverin,şuan ki salgın innanılmaz berbat gerçekten :) Ailem,eşimin ailesi,en yakın arkadaşlarım hepsi 39 dereceyle evde yatıyorlar.

Ormanci
19-12-2022, 08:37
Coronayı aşıyı boşverin,şuan ki salgın innanılmaz berbat gerçekten :) Ailem,eşimin ailesi,en yakın arkadaşlarım hepsi 39 dereceyle evde yatıyorlar.

Sorma, dün çocuğun bademcikte kocaman beyaz iltihap vardı, ateş mateş takılıyor, antibiyotiklik oldu, doktor diyor ki Augmentin yazıyorum ama bulamayacaksınız, muadili ne varsa onu alın :)

Arkadaşların çocukları paso hasta, birilerini çağıracağız, h.sonu beraber program yapacağız, ya çocuklar hasta, onlar iyileşiyor, anne babalar hasta.

Zaten korona bu sayede bitti bitecek diyorlar, diğer hastalıklar şu anda koronayı bastırmış, grip ve RSV daha önde gidiyor diyorlar şimdi.
Bunu da şöyle açıklıyorlar, vücut pandemide diğer mikropları göremediği için bağışıklık sistemi bazı mikropları virüsleri unutmuş, o yüzden saçma bi şekilde insanları vuruyor deniliyor.

enes_srb
19-12-2022, 08:46
asiyi bulan aramizda bence :D insanlar yasadiklarini , duyduklarini anlatiyor. hala yok 5 g yok 10 g diye kafa buluyor kendince

wolkanku
19-12-2022, 08:51
wolkanku

Konuya bekleniyorsun yaz hadi bişeyler :hehe:

tebessüm etmek için okuyorum yavrum merak etme :) kalbi mi sıkışmış basuru mu azmış inan umrumda değil , herkes bildiği şekilde devam :)

BARR
19-12-2022, 09:20
tebessüm etmek için okuyorum yavrum merak etme :) kalbi mi sıkışmış basuru mu azmış inan umrumda değil , herkes bildiği şekilde devam :)

Yanarım yanarım ateşlerde yanarımmmmm

ardicli2000
19-12-2022, 09:28
Kız 3 haftadır öksürüyor. Şimdi daha da kötüleşti okula gönderemedik. Çocuklarda da inanılmaz bir salgın var.

XoR
19-12-2022, 09:42
Çocuklarda şuanda maalesef virüs kokteyli var.

RSV
Beta
Influenza

RSV belasından zor bela kurtulduk 3 hafta sürdü 4 gün hastanede yatırdık kızımı maalesef.

Öksürüğü hale devam ediyor 1,5 ay oldu bitmedi.

Daha da kötüsü eşimin babasına geçti kızımdan RSV o da 3 gün hastanede yattı.

RSV 0-48 ay çocuklarda ve 70 yaş üstü yetişkinlerde çok tehlikeli. Genç nüfusa etksi yok.

Ormanci
19-12-2022, 10:19
Geçmiş olsun herkese, çoluk çocuk, kayınvalide falan filan bizde de hasta. Geçen hafta hanım hasta oldu, 2-3 günde kendine geldi allahtan. Çocuk da bugün kurtarırsa iyidir.

Sakın aşı falan yaptırmayın, ilaç falan içmeyin ha, vitamin mitamin amanın... Bunlar hep ilaç lobisinin oyunları. Oyun böyüh yeğennnn... Alet olmayınnn... İki portakal yersiniz, misss...
Aşıyı da ben buldum, satmaya çalışıyorum ki arabayı yenileyeyim, atın bi destekkk :P

:D (Tebessüm)

HaKo
19-12-2022, 14:52

sence çene yormaya gerek var mı ? :) Hayatın şifresini çözmüş bir insanla.. sen kimsin ki ? :)

Bu arada dünya düz bence :)

Oznsrl
23-12-2022, 19:36
Vucudumun ağrımayan yeri yok.Ateşi ölçtüm 38,1 çok grip olurum ama grip hiç ateş yapmaz bende muhtemelen corona olduk işyerindeki ustada kötüydü gelmedi bugun peşinden ben patladım

GÖKTÜRK
23-12-2022, 20:03
Vucudumun ağrımayan yeri yok.Ateşi ölçtüm 38,1 çok grip olurum ama grip hiç ateş yapmaz bende muhtemelen corona olduk işyerindeki ustada kötüydü gelmedi bugun peşinden ben patladım

çok geçmiş olsun, test verdiniz mi

turboman
23-12-2022, 21:27
Bende 2 gün önce işten geldim bi halsizlik boğazda gıcıklanma oldu dedim şifayı kaptık. Evde baktım a-ferin forte 650mg soğuk algınlığı hapı vardı attım yatarken 1 tane gece bir terleme sabah bildiğin zımba gibi oldum. Başlamadan bitti çok şükür. Herkese acil şifa versin yaradan...:)

sekizsilindir
12-06-2023, 01:32
https://i.hizliresim.com/43eydzm.jpg (https://www.hizliresim.com/43eydzm)

Ormanci
12-06-2023, 08:44
Goşun la goşun düz dünyacılara, chemtrailcilere gün doğdu :D
Malın birinin açtığı davadan medet umanlar ülkesi, tabi Sözcü gibi gerizekalıların da buradan clickbait geliri umması da cabası.

post-covid sendromları da hiç duyulmamış galiba, kişi haberi olmadan bile covid geçirmiş olsa, aşı olmasa da dava konusu olan belirtileri gösterme olasılığı var. Ve halen clickbait haberlerde verilen "aşı bunu yapıyormuş" dedikleri haberlerin devamında doğrudan etkisinin olduğu kanıtlanamadı diyor, bu da işin ayrı komedi kısmı. O zaman haberi niye yaptın amg? :)

Doğrudan etkisi olduğu, aşı kaynaklı olduğu kanıtlansın, o zaman düşünürüz. O zamana kadar gerisi fasa fiso. Düz dünyacılar sevinmesin boşa :)

Ormanci
12-06-2023, 10:46
Az önce arkadaş gönderdi, avukat da Bill Gates'in amacının almanya nüfusunu 27 milyona düşürmek istediğini savunan biriymiş... Neremle gülsem bilemedim :D

denizhandinc
12-06-2023, 12:31
Goşun la goşun düz dünyacılara, chemtrailcilere gün doğdu :D
Malın birinin açtığı davadan medet umanlar ülkesi, tabi Sözcü gibi gerizekalıların da buradan clickbait geliri umması da cabası.

post-covid sendromları da hiç duyulmamış galiba, kişi haberi olmadan bile covid geçirmiş olsa, aşı olmasa da dava konusu olan belirtileri gösterme olasılığı var. Ve halen clickbait haberlerde verilen "aşı bunu yapıyormuş" dedikleri haberlerin devamında doğrudan etkisinin olduğu kanıtlanamadı diyor, bu da işin ayrı komedi kısmı. O zaman haberi niye yaptın amg? :)

Doğrudan etkisi olduğu, aşı kaynaklı olduğu kanıtlansın, o zaman düşünürüz. O zamana kadar gerisi fasa fiso. Düz dünyacılar sevinmesin boşa :)

Hocam biraz panik olmuşsun sanki sen :D haksız da sayılmazsın her aşım var diye koştunuz zamanında. Bir de keşke şu üslubun için bir aşı olsa da onuda yaptırsan

livaneli
12-06-2023, 14:46
Hocam biraz panik olmuşsun sanki sen :D haksız da sayılmazsın her aşım var diye koştunuz zamanında. Bir de keşke şu üslubun için bir aşı olsa da onuda yaptırsan

Bakış aşısı 😜😝😝 | Funny caricatures, Caricature, Funny gif (https://tr.pinterest.com/pin/423408802441720094/)

:)

Ormanci
12-06-2023, 15:17
:D

10 karakter

Ormanci
13-06-2023, 09:07

Ne alaka, "aha işte!" diye atlayan sizlersiniz :)

Üslupta bir şey göremiyorum, sana bir dokunan yeri mi anlamadım? Üslup üslup yazıp duruyorsun.
Bir tane daha var, onun da bi yarası var, ben silmişim hatırlamıyorum bile böyle önemsizleri... Sen adam olsan falan deyip duruyor.
Adamlığı üslubu Chemtrailcilerden öğrenecek değiliz :)

Senin aşılar eksik kalmış asıl, onları tamamlasan ;)

Ormanci
13-06-2023, 10:43
Ha bir hatırlatma ve açıklama daha yapmak isterim, sonrasında daha bu konuya uğramayı Allah nasip etmesin :)

Bilimsel makalelerle, test sonuçları, istatistiklerle, bilimsel deneyler şunlar bunlarla konuya açıklık getirmeye çalışan bilim adamları, doktorlar, şunlar bunlar ve burada paylaşım yapan arkadaşlara üslubum çok ayrı olur, cahil cühela sosyal medya yorumlarıyla, izlenen 2 dandik Youtube videosuyla büyük oyunu çözdüğünü sanan, chemtrail gibi saçmalıklara inanan, okuduğu istatistiği bile yanlış yorumlayıp bunu paylaşıp komik duruma düşen, Oytun Erbaş gibi el yıkayıp portakal yiyerek koronavirüsü atlatacağını iddia edenlere üslubum farklı olur.

Ha yoksa, kamu sayılabilecek büyük, eski ve köklü bir kurumda 16 senedir çalışıyorum, çoğu kişiye göre üslubun alasını, yazım dilini, dilbilgisini bilirim, merak etmeyiniz. Zaten bir şeyler yanlış olsaydı bugüne kadar beni kurumda tutmazlardı. Demek ki bir şeyleri doğru yapıyorum.

Kimse bu anlamda kusura bakmasın.
Ha kiminize bu ayrımı yapmayıp veya ayrımı yanlış yapıp haksızlık edip kırıp üzdüysem özür dilerim.

Selametle...

onursumer
13-06-2023, 10:53
https://i.hizliresim.com/43eydzm.jpg (https://www.hizliresim.com/43eydzm)

hiçbirşey çıkmaz

covid geçirdikten sonra başımıza gelebilicek şeylerle aşı olduktan sonra gelebilicek şeyler aynı

sekizsilindir
13-06-2023, 19:55
onursumer bu en iyi senaryo olur, paylaşımdaki amacım konuyla ilgili güncel bilgilerin bu başlıkta da var olması, gözden kaçanların da bir başkası tarafından girdisini sağlamak, sağlıcakla.. :icon_tup:

AşkınS.
14-06-2023, 11:22
Belli bir yaştan sonra sudokuya yönelmek lazım

R.I.P
14-06-2023, 15:05
Belli bir yaştan sonra sudokuya yönelmek lazım

hangi yaşlar mesela?

AşkınS.
14-06-2023, 16:16
hangi yaşlar mesela?

41 ve üstü diyorlar :) sizlik birşey yok :)