Orijinalini görmek için tıklayınız : Corona Virüs Güncel!!!
livaneli
22-06-2021, 18:32
Bunu böyle mi anladınız? :)
Anlayışım bu kadar. :)
Gerçi "kazasız" kısmı pek doğru değil 900 TL ceza yazdılar. :)
Önemli olan TRAMER işlenmemesi.
Aranel Ciryatan
23-06-2021, 09:07
Delta varyantı 77 olmuş TR'de. Tahminen Eylül-Ekim gibi bir peak olabilir gibi.
Turistlere kapılar sonuna kadar açık özellikle Rusya kapısı. bol bol yeni varyantlar gelir
Umarız yine geçen seneki gibi yaz sonu patlama olmaz vakalarda..
Hondafatih
23-06-2021, 10:08
Delta varyantı 77 olmuş TR'de. Tahminen Eylül-Ekim gibi bir peak olabilir gibi.
ben eylül değilde temmuz sonu ağustos gibi patlayacak 6 bin küsüre çıktı tekrar temmuz başına kadar x2 görebiliriz.
işim gereği sürekli dışarıdayım, belediyeler vergi daireleri vs.10 kişiden 2 si maske takıyor gerisi maske bile yok.Ne oldu bir anda aşı olunca unuttu mu herkes gerçekleri.Aşı olunca çelik zırh taktığını zanneden vatandaşlar var.
Türkiye işte. öyle..
Hayırlısı.
ghibli06
23-06-2021, 10:40
işim gereği sürekli dışarıdayım, belediyeler vergi daireleri vs.10 kişiden 2 si maske takıyor gerisi maske bile yok.Ne oldu bir anda aşı olunca unuttu mu herkes gerçekleri.Aşı olunca çelik zırh taktığını zanneden vatandaşlar var.
Türkiye işte. öyle..
Hayırlısı.
Aşı olunca unutmadılar maskeyi, maske beyin felci yapıyormuş bazı kişilerde, riske girmiyorlar ne olur ne olmaz diye...
Temmuz ortası şamatayı görün bakın vaka sayıları ne olacak.
Cehalet o kadar yüksek ki adam ben aşı oldum, maske takmama gerek yok, ben bulaştırmıyorum ben hasta olmuyorum diyor...
muratburunce
23-06-2021, 11:09
Turistlere kapılar sonuna kadar açık özellikle Rusya kapısı. bol bol yeni varyantlar gelir
Umarız yine geçen seneki gibi yaz sonu patlama olmaz vakalarda..
Antalya havaalnı gelen turistler
https://i.hizliresim.com/f69vcjc.jpg (https://www.hizliresim.com/f69vcjc)
MertSerhanÖ.
23-06-2021, 11:24
hay deltasını meltasını,ingilizini,afrikasını,virüsünü kromozomunu genetiğini hücresini çeperini skeyim ya.
sal artık bizi kendimi kesicem aq.
denizhandinc
23-06-2021, 11:27
Temmuz ortası şamatayı görün bakın vaka sayıları ne olacak.
Cehalet o kadar yüksek ki adam ben aşı oldum, maske takmama gerek yok, ben bulaştırmıyorum ben hasta olmuyorum diyor...
İtalyası avrupası amerikası niye kaldırıyor kardeşim o zaman maske zorunluluğunu. Herkes mi cahil.
denizhandinc
23-06-2021, 11:30
Tam kapanmada Bodruma insan seli var Bodrumda hastane yok her yer patlayacak diye medya saldı bütün zehri noldu bi *** olmadı. Oldu aq 80 doz aşı vursunlar ama maskeye ıvıra zıvıra devam. Virus grip gibi hep aramızda kalırsa nolacak ölene kadar maskemi takacaksınız. Yemin ediyorum şaşırmışsınız
İtalyası avrupası amerikası niye kaldırıyor kardeşim o zaman maske zorunluluğunu. Herkes mi cahil.
İş yerinde arkadaşımın annesi 2.doz aşıdan 10gün sonra Covid oldu evindeki kızına da bulaştırdı.
Yani neymiş şaşıran, sizin olaya maske takmaktan bıktık heryeri açın demeniz, bilimsel yaklaşmamanız.
İstek tak istek takma ister gez ister masaya çık oyna bana ne bana karışma bana bulaştırma ne halin varsa gör.
Aranel Ciryatan
23-06-2021, 11:59
Yalnız bu iş ilerde ciddi kavgalara gebe. Bi yanda maske, mesafe, hijyen reklamları yapılırken diğer tarafta mekanlarda yemek yiyenler, eğlence mekanlarında dip dibe eğlenenler.
Rakamlar yalan söylemez bunu unutmayın ama. Toplumun tamamı aşılanmadan serbestlik rakamların artmasını sağlar. Bide işte maske mesafe mevzunu gereksiz görenler olduğu sürece hem toplum içinde maske takmadın vs kavgaları artar hemde rakamlar.
İngiltere %63 oranında 1. doz aşısını oldu. %46 oranında da 2. doz oldular. Peki vakalar? Son 7 günde %35 artış...
İsrail 2. doz konusunda en iyi ülke %60 civarı 2. doz var ve vaka sayısı değişmiyor.
Rakamlara bakabilirsiniz sizlerde.
Haftalık vaka trendi : COVID-19 Weekly Trends by Country - Worldometer (https://www.worldometers.info/coronavirus/weekly-trends/#weekly_table)
Hangi ülke ne kadar aşı oldu : Coronavirus (COVID-19) Vaccinations - Statistics and Research - Our World in Data (https://ourworldindata.org/covid-vaccinations)
denizhandinc
23-06-2021, 12:27
İş yerinde arkadaşımın annesi 2.doz aşıdan 10gün sonra Covid oldu evindeki kızına da bulaştırdı.
Yani neymiş şaşıran, sizin olaya maske takmaktan bıktık heryeri açın demeniz, bilimsel yaklaşmamanız.
İstek tak istek takma ister gez ister masaya çık oyna bana ne bana karışma bana bulaştırma ne halin varsa gör.
covid-19 - #124930255 - ekşi sozluk (https://eksisozluk.com/entry/124930255)
Arkadaş burda çok güzel yazmış. Covidin, grip gibi hayatımızda hep var olacağını kabullensen iyi olur yoksa ölene kadar ağzında maskeyle gezeceksin dostum. Özellikle 2.maddedeki vaka sayısı olayı çok doğru. Asla sıfırlanmayacak. Viral hastalıkların doğası gereği yazın azalıp kışın artacak. Yani burda ekimde kasımda gene pik olur vs. demek boş konuşmaktan başka bişey değil. Bu arada maske karşıtıyım diye aşı karşıtı olduğum sanılmasın. Aşı olunmalı ve maske hayatımızdan çıkmalı. Ha bilmem kaç doz aşı olup hala maske takacaksam sokayım öyle aşıya çok afedersin.
Yazdım yazdım sildim. :)
Özgür, sağlıklı günler herkese.
ghibli06
23-06-2021, 14:07
Bence covidin çaresini ekşi Uludağ vs bulsun, adamlara bilimden daha fazla itibar gösteriliyor...
TolgaEsentepe
23-06-2021, 14:11
covid-19 - #124930255 - ekşi sozluk (https://eksisozluk.com/entry/124930255)
Arkadaş burda çok güzel yazmış. Covidin, grip gibi hayatımızda hep var olacağını kabullensen iyi olur yoksa ölene kadar ağzında maskeyle gezeceksin dostum. Özellikle 2.maddedeki vaka sayısı olayı çok doğru. Asla sıfırlanmayacak. Viral hastalıkların doğası gereği yazın azalıp kışın artacak. Yani burda ekimde kasımda gene pik olur vs. demek boş konuşmaktan başka bişey değil. Bu arada maske karşıtıyım diye aşı karşıtı olduğum sanılmasın. Aşı olunmalı ve maske hayatımızdan çıkmalı. Ha bilmem kaç doz aşı olup hala maske takacaksam sokayım öyle aşıya çok afedersin.
grip şu an öldürüyor mu ? verem şu an öldürüyor mu ?
evet biz salağız ölene kadar maske takacaz ağzımıza o kadar gerizekalıyız çünkü, ama sen über zekasın maşallah
Yav her şeyi geçtim, Çinliler hava kirliliği nedeniyle, Japonlar en ufak nezle vb. hasta olduklarında paso maske ile dolaşıyorlar.
Ölüyorlar mı :)
Yazdım yine yazıyorum, cerrah arkadaşım günde 7-8 saat süren ameliyatlara giriyor, molaları hariç maske paso yüzlerinde. Hiç "karbondioksit soluyorum" veya "maskeye tapıyorum" demiyor :)
Abi yazmayın boşuna gidin kahve için yutuptan bişey izleyin yazık yani çabanıza :)
Abi yazmayın boşuna gidin kahve için yutuptan bişey izleyin yazık yani çabanıza :)
Tam da onu yaptım, eğleniyorum ben ya sıkıntı yok :)
Tam da onu yaptım, eğleniyorum ben ya sıkıntı yok :)
Haddime değil tabi ki şu konunun düzeni hakkında yorum yapmakta..Eğlenmek için mi yazıyorsunuz gerçekten ?
Ben faydalı bir bilgi bulurum diye her yeni mesajlarda girip bakıyorum.Kim aşı olmuş kim olmamış yerine bence daha farklı bilgiler paylaşılabilir.Belki insanların yararına olur.
Daha önce ki mesajlarınızda biraz sert yazmışsınız.Bu aşı olmak,şu an vatandaşın keyfi/gönüllü olarak yaptığı bir işlem ise,devlet bu hakkı vatandaşa sunuyor ise,kimse buna birşey diyemez.
Akıl verirsiniz almak istemez sanane banane der o zihniyet başka..Ama kendince mantıklı açıklamaları olan bir insanla aynı kefeye koymayın bence.
bkz:sandıkta isteyen istediğine oy atıyor.
Yaşasın Demokrasi derken bunları da kapsıyor.
denizhandinc
23-06-2021, 18:24
grip şu an öldürüyor mu ? verem şu an öldürüyor mu ?
evet biz salağız ölene kadar maske takacaz ağzımıza o kadar gerizekalıyız çünkü, ama sen über zekasın maşallah
Sağlık bakanı etrafında kimse yokken maskeye gerek diyor. Dünyada açık alanda kimse takmıyor. Sen hala ne anlatıyosun über müber. Desene 80 doz aşıya rağmen maçam yemiyor maskeyi çıkartıp atmaya.
Haddime değil tabi ki şu konunun düzeni hakkında yorum yapmakta..Eğlenmek için mi yazıyorsunuz gerçekten ?
Ben faydalı bir bilgi bulurum diye her yeni mesajlarda girip bakıyorum.Kim aşı olmuş kim olmamış yerine bence daha farklı bilgiler paylaşılabilir.Belki insanların yararına olur.
Daha önce ki mesajlarınızda biraz sert yazmışsınız.Bu aşı olmak,şu an vatandaşın keyfi/gönüllü olarak yaptığı bir işlem ise,devlet bu hakkı vatandaşa sunuyor ise,kimse buna birşey diyemez.
Akıl verirsiniz almak istemez sanane banane der o zihniyet başka..Ama kendince mantıklı açıklamaları olan bir insanla aynı kefeye koymayın bence.
bkz:sandıkta isteyen istediğine oy atıyor.
Yaşasın Demokrasi derken bunları da kapsıyor.
Estağfurullah, sizinle veya başkaları ile değil. denizhandinc nikli arkadaş için dedim, yanlış anlaşılma olmuş :)
Şöyle, wolkanku'nun mesajları için de yazmıştım, aşı karşıtlığı başka bi boyut, aşıdan tedirgin olmak, şu testleri geçmedi, şunlar bilmemne olmadı demek farklı bi boyut.
Aşı karşıtlığını çok büyük aptallık olarak görüyorum, tedirginliği ise haklı buluyorum.
Bunların dışındaki maske muhabbetleri ise tamamen saçma, bu anlamda kendisinden aldığımız cevapları bildiğimiz, daha önce de anlatmaya çalıştığımız, hatta örneğin "dışarıda maske takılmaması", "kimsenin olmadığı yerlerde maske takılmaması" gibi şeyleri bizim de doğru buluyor olduğumuzu söylememize rağmen, kendisi işine geldiği gibi cımbızlayıp hala anlamak "istemeyince" bize de eğlenmek kalıyor. Zira aynı şeyleri halen sayıklıyorken (örn: sen denize girerken de maske takıyorsundur, sizin gibi masketaparlar böyle çünkü vb söylemler) bize de geriye eğlenmek kalıyor. Çünkü ciddiye alınca, bir forumdaş, arkadaş, eş, dost vs. gibi yaklaşıp anlatmaya çalışınca olmadığını gördük, geriye başka çare kalmadı :)
Yoksa haşa, şuradaki herhangi biri ile niye durduk yere eğleneyim :)
denizhandinc
23-06-2021, 19:14
Estağfurullah, sizinle veya başkaları ile değil. denizhandinc nikli arkadaş için dedim, yanlış anlaşılma olmuş :)
Şöyle, wolkanku'nun mesajları için de yazmıştım, aşı karşıtlığı başka bi boyut, aşıdan tedirgin olmak, şu testleri geçmedi, şunlar bilmemne olmadı demek farklı bi boyut.
Aşı karşıtlığını çok büyük aptallık olarak görüyorum, tedirginliği ise haklı buluyorum.
Bunların dışındaki maske muhabbetleri ise tamamen saçma, bu anlamda kendisinden aldığımız cevapları bildiğimiz, daha önce de anlatmaya çalıştığımız, hatta örneğin "dışarıda maske takılmaması", "kimsenin olmadığı yerlerde maske takılmaması" gibi şeyleri bizim de doğru buluyor olduğumuzu söylememize rağmen, kendisi işine geldiği gibi cımbızlayıp hala anlamak "istemeyince" bize de eğlenmek kalıyor. Zira aynı şeyleri halen sayıklıyorken (örn: sen denize girerken de maske takıyorsundur, sizin gibi masketaparlar böyle çünkü vb söylemler) bize de geriye eğlenmek kalıyor. Çünkü ciddiye alınca, bir forumdaş, arkadaş, eş, dost vs. gibi yaklaşıp anlatmaya çalışınca olmadığını gördük, geriye başka çare kalmadı :)
Yoksa haşa, şuradaki herhangi biri ile niye durduk yere eğleneyim :)
Yalan söyleme hocam. 1 ay önce burda hepiniz "açık alanda da olsa eşşek gibi takacaksın" dediniz ya da diyenleri savundunuz. Ağzından bi defa bile beni destekleyen birşey duymadım. Şimdi burda cımbızın kralını yapan sensin bana teker teker buldurma konuşmaları isteyen 15-20 sayfa önceye gidip okur.
Neyse aşağıdaki haber biraz önce yayınlandı. Herkesi son paragrafı okumaya davet ediyorum. Bana az önce über diyen arkadaş bakana da desin şimdi :D
Fahrettin Koca'dan acıklama! Maske zorunluluğu kalkacak mı? (https://bizimtv.com.tr/guncel/fahrettin-kocadan-aciklama-maske-zorunlulugu-kalkacak-mi-45158h)
ghibli06
23-06-2021, 19:22
Dağda denizde Everest in tepesinde maske takan var diyerek zekamizla dalga geçtiğini zannedenlerle, bana birşey olmaz diyerek iskelede emniyet kemeri takmayın düşen, sonra da işverene tazminat davası açan zihniyet aynı ..
2. Doz için randevumuzu2 Ağustos için yaptırdık hanimla ben. Maltepe'de yer bulamadık Acıbadem Hastanesi'ne yaptırdık
ghibli06
23-06-2021, 19:39
Koca, ''Yüzde 70 aşılamanın olduğu dönemin maskelerden kurtulacağımız dönem olacağını düşünüyorum'' ifadelerini kullandı.
buna itiraz mı edeceğiz? ülke aşılanmaya daha yeni başladı ben bu başlığı açalı 16 ay geçti...
Yalan söyleme hocam. 1 ay önce burda hepiniz "açık alanda da olsa eşşek gibi takacaksın" dediniz ya da diyenleri savundunuz. Ağzından bi defa bile beni destekleyen birşey duymadım. Şimdi burda cımbızın kralını yapan sensin bana teker teker buldurma konuşmaları isteyen 15-20 sayfa önceye gidip okur.
Neyse aşağıdaki haber biraz önce yayınlandı. Herkesi son paragrafı okumaya davet ediyorum. Bana az önce über diyen arkadaş bakana da desin şimdi :D
Fahrettin Koca'dan acıklama! Maske zorunluluğu kalkacak mı? (https://bizimtv.com.tr/guncel/fahrettin-kocadan-aciklama-maske-zorunlulugu-kalkacak-mi-45158h)
Yalan derken? Daha dün whatsapp grubunda bi arkadaş da anlattıklarımı anlamak istemedi ve kendi kıçından bir şeyler uydurup sonunda bana "sen kıvırıyorsun" deme terbiyesizliğinde bulundu saçma sapan bir konu hakkında.
Aha senin maske düşmanlığı hakkındaki sanıyorum ilk mesajım;
Ya evet açık alanda maske muhabbeti bilimsel olarak da kanıtlandı diyor bazı Türk proflar falan da... Ancak "bizde" o iş olmaz aga. Yarın maskeyi serbest bırak, adamlar kucak kucağa gezer. Zaten bu halde bile kimse dikkat etmiyor, başa bela olur. "Dışarıdayız" diye metrobüs durağında maske takma hadi :) Faşistlikten değil de, başlarına geleceği bildiklerinden, "Türk"ü bildiklerinden...
ve tekrar;
E tamam aga.. Ben demin bişey yazdım üstteki mesajlarda. Açık hava, metrobüs durağında bekle 100 kişiyle *** göte...
Yine açık hava diye böyle saçma sapan toplulukların olduğu yerlerde dur, Taksim İstiklalde dolaş mesela, herkes maskesiz gezsin orada.
Veya Eminönü meydanda...
Cesaretin var mı? Herkes maskesiz olacak...
Daha önce de yazdık, tek başına olduğun ortamda maske takmak saçma tabi, veya tek başına duran adamın yanına gidip niye maske takmıyorsun deyip ceza kesmeye çalışmak işgüzarlık, bunları zaten söyledik, biliyoruz.
Ama işi bu noktaya getirirsen, 5G de derim, chemtrail de derim, aynı kefeye koyarım
imprezawrc ve ghibli'nin mesajlarını ekstra alıntılamadım. Cımbızladığını onlar da söylemiş :) Hatta bir yerde benim bu mesajın üzerine ben de bunu savunuyorum demişsin, ama tam olarak öyle olmamış. Ki o arada da yine sana anlatılmaya çalışılmış.
Bununla birlikte yine rebelh'in coşması ile mesajlarının başka boyutlara geçmesi, ghibli ile yazışmaları da bu boyuta gelmiş.
Hala Bakanın açıklaması ile kendini aklamaya çalışıyorsun. Biz de buna bir şey demiyoruz ki, sen neden veya nasıl buna inandırdın ki kendini ben onu anlamadım :D
Ki bakan da benzer bir şey söylüyor, mesafe koyabiliyorsan maskeyi çıkar, ama dip dibe giriyorsanız tak. Dağın başında maskeyi eşşek gibi takacaksın diye kimse bir şey demedi. Eşşek gibi kısmını da gördüm, atıyorum parka gittik, millet çoluk çocuk ister istemez dip dibe geliyor, orada takacaksın denilmiş. Açık hava olup olmaması yetmiyor.
Tüm bunların haricinde ben geçen yaz 2 hafta tatil yaptım, deniz kenarında maske takmadık. Neymiş, masketapar değilmişim değil mi?
Sen masketapar falan filan dersen, nefes alamıyorum dersen, karbondioksit soluyoruz diye bilimsel olmayan argümanlarla gelirseniz, bu iş "efendim ben açık havada maske takmaya karşıyım"ı aşmış oluyor.
Daha da aynı polemiğe giremeyeceğim. Konuşmayı kestiğim vatandaş gibi, sen de zeytinyağı gibi devamlı yukarı çıkmaya çalışacaksın çünkü :)
Artık belirli yerler (hastane,avm,banka,market)dışında kimse maske takmıyor :) He birde polisin çok gözüne batacak kalabalık meydan-caddelerde ceza korkusuna takıyor insanlar. Oto sanayiye bi gidin yada size en yakın karakola bitek giriştekiler maskeli.Cafelerde restoranlarda oturana yasak zaten yok.herkes eş dost arkadaş tanıdık görünce löp diye indirmiyor mu maskeyi.Geçen sabah erken saatte fırında bile çalışanlar maskesizdi.Boşuna tartışıyorsunuz millet çoktan saldı.
TolgaEsentepe
24-06-2021, 08:58
Sağlık bakanı etrafında kimse yokken maskeye gerek diyor. Dünyada açık alanda kimse takmıyor. Sen hala ne anlatıyosun über müber. Desene 80 doz aşıya rağmen maçam yemiyor maskeyi çıkartıp atmaya.
beynin algılamıyor senin. Canın yansaydı bu virüsten, sevdiklerini kaybetseydin böyle yaya yaya konuşamazdın bence... Yine de yaşama tabi..
Dun aksam Biontech ilk doz aşı oldum. Omuzuma sanki yumruk yemişim gibi bir ağrı var. Birde 20:00 da oldum 21 gibi müthiş uykum geldi, 12 saat uyudum hala uykusuzum. Onun dışında bir problem gozukmuyor simdilik.
AliGizda
24-06-2021, 12:23
Dün akşam 19:00 gibi bende Biontech oldum, randevu alamamıştım randevusuz gittim Haydarpaşa Numune' de bir kişi bile beklemeden direk aşımı oldum ve çıktım.
Aşı olduktan sonra gidip antreman yaptım, şu an hamlık ağrısı var sadece vücudumda :)
Ferhat_V
24-06-2021, 12:58
14 günlük karantina sonrası tekrar test yaptırmalımıyız ? yoksa 1 hafta 10 gün bekleyip mi test yaptırmalıyız..
karantina sonrası işbaşı yapıcam da işyeri negatif sonucu ister mi acaba..pozitif olduğuma dair rapor mevcut
Bu İspanya Yunanistan vs salak mı yıaaahhhaaaaaa
https://www.ntv.com.tr/dunya/birlesik-krallikta-vaka-sayisi-bir-gunde-yuzde-40-artti,31m1emJR3k2k4r2xWFUQZQ
Ulan adamların bütün geliri turizm den... Tabi kaldıracaklar turist gelsin diye. Kaldırınca da comolokko oluyor. Neyse yazmıcaktım.
muratburunce
24-06-2021, 13:33
Dun aksam Biontech ilk doz aşı oldum. Omuzuma sanki yumruk yemişim gibi bir ağrı var. Birde 20:00 da oldum 21 gibi müthiş uykum geldi, 12 saat uyudum hala uykusuzum. Onun dışında bir problem gozukmuyor simdilik.
aynı belirtiler bende de oldu 2-3 gün sürdü halsizlik ve ağrı akşam eve gidince gözümü açamıyordum hemen uyuyordum 1-2 saat şuan geçti ama 4-5 gün geçti aşı olalı
aynı belirtiler bende de oldu 2-3 gün sürdü halsizlik ve ağrı akşam eve gidince gözümü açamıyordum hemen uyuyordum 1-2 saat şuan geçti ama 4-5 gün geçti aşı olalı
Ürkütmeyin yaa, biz de sabah 9'da olduk, çok şükür şimdilik yok bir şey
Ne zaman başladı bu belirtiler?
Korkma korkma dipçik gibiyim ben :D
Ertesi gün, aşı vurulan omzumda hamlık ağrısından biraz hafif ağrı vardı ve o akşam saat 10 civarı ayakta uyuklamaya başladım, normalde 12-1 gibi uyurum. Sonraki gün ağrı ve halsizlik azaldı 2 bacağımda da ağrı meydana geldi zorlayıcı bir ağrı değil, aşıdan mıdır? onu da bilmiyorum.
muratburunce
24-06-2021, 15:01
ilk gün bende de bişi yoktu hatta dedim bende ulan bu nası hiç bişi olmadı millet abartıyor ertesi gün yatrdı beni ama ilginçtirki eşime hiç bişi olmadı etkilenmedi bile sadece ufak bir kol ağrısı oldu onda
ilk gün bende de bişi yoktu hatta dedim bende ulan bu nası hiç bişi olmadı millet abartıyor ertesi gün yatrdı beni ama ilginçtirki eşime hiç bişi olmadı etkilenmedi bile sadece ufak bir kol ağrısı oldu onda
Geçmiş olsun
Korkma korkma dipçik gibiyim ben :D
Kendim için değil valla Baran, eşim 2 kişi ondan :)
Kendim için değil valla Baran, eşim 2 kişi ondan :)
Arkadaşımın eşi de hamile bir sorun olmadı.
::ZaFeR::
24-06-2021, 16:19
Geçen gün hanımı aşıya götürdüm,normalde randevum yoktu. Biontech için aile hekimliğinde 6 kişiyi tamamlayınca aşıya başlıyorlarmış.1 kişi eksik olunca fırsattan istifade ben de oldum.Kolda sadece ufak bir ağrı var.
muratburunce
24-06-2021, 16:23
Geçmiş olsun
eyvallah çok saol şuan iyiyim ama bişi kalmadı şükür
Bizim bi arkadaş da sabah Biontech oldu işe geldi, hiç sıkıntı yok dedi, akşam 21:00'de acayip halsizlik-yorgunluk çökmüş, gidip yatmış.
Uykusunda gece yarısına kadar hafif ateş yapmış, ter atmış durmadan, sayıklamış falan...
"Ama uzun süredir hiç böyle güzel uyumamıştım, sabah acayip dinlenmiş-dinç kalktım" dedi :)
Öğlen 2 gibi BionTech oldum, bir sorun yok şuanlık.
denizhandinc
29-06-2021, 10:10
https://twitter.com/av_ahmetyildiz/status/1409732371063136256?s=20
https://twitter.com/drcetiner/status/1409483272522977281?s=20
https://twitter.com/aliihavan/status/1409194314735947779?s=20
Birileri sağlam kafa buluyor ama bakalım nerede patlayacak
Bu büyük oyunu da bozucaz Allahın izniyle.
https://twitter.com/av_ahmetyildiz/status/1409732371063136256?s=20
https://twitter.com/drcetiner/status/1409483272522977281?s=20
https://twitter.com/aliihavan/status/1409194314735947779?s=20
Birileri sağlam kafa buluyor ama bakalım nerede patlayacak
İlk linkte başta resimci elemanın maskesi var sadece :)
https://twitter.com/hersey_enerji/status/1409531442850316293?s=19
Açık havada maske takmıyolar işteeeee, daha ne, onu demiyo muydukkkkk? :D
Görüntülerin nerede ne zaman çekildiği belli değil bu bir.
Maç için de bildiğim kadarıyla aşı ve test zorunluluğu vardı. Tabi ki %100 koruma sağlamaz ama önlem işte :)
https://twitter.com/hersey_enerji/status/1409531442850316293?s=19
Yani yaptıkları mallığı fark edip düzeltiyorlar, o da "tiyatro" oluyor :) Allahım kafalara gel ya.
denizhandinc
29-06-2021, 11:23
Bu büyük oyunu da bozucaz Allahın izniyle.
Sen cift maskenle devam edebilirsin dostum organin olacak zaten yakinda :icon_tup:
denizhandinc
29-06-2021, 11:29
Açık havada maske takmıyolar işteeeee, daha ne, onu demiyo muydukkkkk? :D
Görüntülerin nerede ne zaman çekildiği belli değil bu bir.
Maç için de bildiğim kadarıyla aşı ve test zorunluluğu vardı. Tabi ki %100 koruma sağlamaz ama önlem işte :)
60 bin kisiyle maskesiz tribun yapti adamlar hala bi itiraz bi acik arama telasi :D
MertSerhanÖ.
29-06-2021, 11:35
benimle yaşıt(29) arkadaşım öldü bu covidden.Teyzem vefat etti.Tanıdığım kaç tane usta vefat etti sanayide.
Babam prof. Kuzenlerim doktor. Bu amk virüsünü defalarca kez mikroskopta gördüler.
Halaa çıkıp yalan19,dümen19 diyorsunuz.
Bu soktumun virüsünün bende üretim olduğuna inananlardanım.Ama benim arkadaşım ve akrabalarım "yoh ya virüs falan,hepsi dümen" diyen şahısların ihmali yüzünden öldü belkide.
Çok şey yazıp çizmek istiyorum ama gerçekten benim derdim bana yeter.Kimseyle şu sikim virüs yüzünden hiç tartışacak halim yok,gerçekten yok.
Yoh, arkadaşa göre maske yalan, virüs var da :D Ona yok demek daha yemedi... Ama çok ince çizgide :D
60 bin kisiyle maskesiz tribun yapti adamlar hala bi itiraz bi acik arama telasi :D
Sen daha bana boşa yazma ya...
Engelli listesindesin zaten :)
benimle yaşıt(29) arkadaşım öldü bu covidden.Teyzem vefat etti.Tanıdığım kaç tane usta vefat etti sanayide.
Babam prof. Kuzenlerim doktor. Bu amk virüsünü defalarca kez mikroskopta gördüler.
Bu soktumun virüsünün bende üretim olduğuna inananlardanım.Ama benim arkadaşım ve akrabalarım "yoh ya virüs falan,hepsi dümen" diyen şahısların ihmali yüzünden öldü belkide.
Çok şey yazıp çizmek istiyorum ama gerçekten benim derdim bana yeter.Kimseyle şu sikim virüs yüzünden hiç tartışacak halim yok,gerçekten yok.
Ateş düştüğü yeri yakarmış; şu sözlerin üzerine söylenecek bir şey yok.
Başınız sağolsun
Çağımızın vebası; bilgi olmasa da fikir var
Yani yaptıkları mallığı fark edip düzeltiyorlar, o da "tiyatro" oluyor :) Allahım kafalara gel ya.
İstisnasız hepsi mi aynı anda aynı "hatayı" yapmış?
Bak sen karmanın işine...... :)
MertSerhanÖ.
29-06-2021, 13:51
Ateş düştüğü yeri yakarmış; şu sözlerin üzerine söylenecek bir şey yok.
Başınız sağolsun
Çağımızın vebası; bilgi olmasa da fikir var
Maalesef öyle..Teşekkür ediyorum,dostlar sağ olsun.
onursumer
29-06-2021, 20:39
ben ve eşim 1.5 hafta once olduk aşıyı
eşimde hiçbir belirti olmadı fakat bende 2. gün bi uyku yaptıkı off acaip güzel uyudum :)
Başınız sağolsun Mert.
MertSerhanÖ.
30-06-2021, 00:07
Başınız sağolsun Mert.
Çok teşekkür ediyorum Gökberk,dostlar sağ olsun.
punto_multijet
30-06-2021, 02:22
Çok teşekkür ediyorum Gökberk,dostlar sağ olsun.
başınız sağolsun...
MertSerhanÖ.
30-06-2021, 12:11
başınız sağolsun...
Çok teşekkür ederim.Dostlar sağ olsun.
https://youtu.be/PvHjMxPF3vM
Sonuna kadar izleyin
https://youtu.be/PvHjMxPF3vM
Sonuna kadar izleyin
Büyük oyunu bozdun :)
Aşı aralığı kısaldı , 4 haftaya indirildi. 50 yş üstü ve sağlıkçılar için 3. doz aşılar açıldı.
normalde 14 temmuz olan 2.doz aşı tarihimi, aşı tarihi kısaldığı için bugüne aldım. bakalım 2.doz aşıyı bugün vurulduktan sonra yan etkileri ne olacak ?
İlk doz biontech çok şiddetli olmamakla birlikte 2 gün boyunca sırt ve kas ağrısı yaptı. Bakalım 2. dozun yan etkisi nasıl olacak.
CüneytIşıkkent
01-07-2021, 08:02
Bugün işe giderken radyoda dinlediğim son 24 saatte Rusyada 700'e yakın ölüm olduğu..Bakalım kapıları açtık bizi nasıl etkileyecek bu durum
Aranel Ciryatan
01-07-2021, 09:07
2. doz aşı için aşı takvimini 2 hafta geriye geçmişler diye duydum. Ben sinovac olmuştum bende değişiklik yok aşı olabileceğim tarih konusunda. Biontech olanlarda değişiklik var mı?
2. doz aşı için aşı takvimini 2 hafta geriye geçmişler diye duydum. Ben sinovac olmuştum bende değişiklik yok aşı olabileceğim tarih konusunda. Biontech olanlarda değişiklik var mı?
Ben Biontech olmuştum ilk dozu 30 mayısta. 2.doz 14 temmuzdu şimdi en erken bugüne alabiliyorum. geriye çekilmiş Biontech aşısında.
CüneytIşıkkent
02-07-2021, 11:18
Daha önce pozitif olmamdan ötürü 6 aylık süre 3 aya düşmüş sanırım..Ekim için tarih veriyordu şuan temmuz ayı içerisinde olabiliyorum. benim gibi atlatıp aşı için bekleyenler kontrol edebilirler.
Daha önce pozitif olmamdan ötürü 6 aylık süre 3 aya düşmüş sanırım..Ekim için tarih veriyordu şuan temmuz ayı içerisinde olabiliyorum. benim gibi atlatıp aşı için bekleyenler kontrol edebilirler.
Sanırım tamamen erken alınmış tarihler. 15 Haziran'da aşı oldum. Ağustosun ilk haftası görünürken şuan 13 Temmuz en erken tarih olarak yansımış.
Sanırım tamamen erken alınmış tarihler. 15 Haziran'da aşı oldum. Ağustosun ilk haftası görünürken şuan 13 Temmuz en erken tarih olarak yansımış.
Bu arada şükür pozitif olmadım hiç.
CüneytIşıkkent
02-07-2021, 12:30
Ben daha önce atlatmış olduğum için 6.ay Ekim içerisinde doluyordu fakat dediğiniz gibi sanırım tamamen erkene alınmış olabilir şuan 15 Temmuz için randevu alabiliyorum.
hddsheriff
02-07-2021, 13:39
Bende yanı durumdayım , e nabızda en erken ne zaman aşı olacağın görünüyor. Benim pcr + tarihim 18 Mart , aşı için randevu alabileceğim en yakın tarih 15.09.2021 olarak görünüyor.
Aşı tarihini öne almışlar bugün randevu alıp aşımı oldum. Benim durumum da olanlar kontrol etsin
ben de erkene aldım bayramda İstanbul'dayım bayram gününe aldım.
Dün saat 4 te Biontech 2. Doz aşıyı oldum. Gece 1 e kadar birşey yoktu ama bu sabah kalktığımda, kolumda ağrı ve baya bi halsizlik vardı. Parol içtim yarım saatte toparladım. Şuan sadece kolumu oynattığımda hafif bi ağrı ve hafif halsizlik var. 2.doz olacaklara duyurulur :)
badmast3r
06-07-2021, 15:05
3. doz aşıyı biontech oldum bende bugün itibariyle, ilk grup aşılarında mecburen sinovac vurulduğum için 3. aşıyı biontech oldum. Hafiften bir halsizlik, kolu kaldıramama durumları oldu ancak şimdilik olumsuz bir durum olmadı
3. doz aşıyı biontech oldum bende bugün itibariyle, ilk grup aşılarında mecburen sinovac vurulduğum için 3. aşıyı biontech oldum. Hafiften bir halsizlik, kolu kaldıramama durumları oldu ancak şimdilik olumsuz bir durum olmadı
Aynı durumdayım, biraz yorgunluk ve uyku yaptı. Çok hafif bir kol ağrısı var. 3 gün önce oldum.
2.doz biraz daha etkiliyor diyorlar ilk dozu oldum ben hafif halsizlik yaptı o kadar
orkuteren
07-07-2021, 18:08
ilk 2 doz sinovac 3. doz biontec oldum . 8 saat bir süre geçti herhangi bir olumsuz durum yok şimdilik.
Bende biontech in ilk dozunun yan etkileri çok fazla olmuştu. Halsizlik, ateş, mide bulantısı gibi ve bunlar 2. Gün ortaya çıktı ve 3 gün sürdü. Önümüzdeki hafta 2. Doz var ama korkuyorum bayağı.
MURAT_HLX
08-07-2021, 11:38
3.doz randevusu enabız üzerinden mi alınıyor anneme alıcam herhalde tanımlanmadı alamıyorum.2.doz aşısı mayısta tamamlamıştık acaba üzerinden belirli zaman mı geçmesi gerekiyor.
ghibli06
08-07-2021, 17:40
3.doz randevusu enabız üzerinden mi alınıyor anneme alıcam herhalde tanımlanmadı alamıyorum.2.doz aşısı mayısta tamamlamıştık acaba üzerinden belirli zaman mı geçmesi gerekiyor.
annem ve babam 5 ay sonra oldular, öyle hemen 3. aşıyı yapmıyorlar...
Arkadaslar, bilgisi olan var midir acaba, yarin Brezilya uzerinden, TR'ye giris yapacagim.
Havaalanlarinda asi standlari kurulmus deniliyor, 14 gun mecburi karantinada kalacagim ancak karantina gecisi oncesinde, Istanbul Havaalaninda asi olma sansim var midir?
Yoksa, ucaktan iner inmez direk karantina yurduna transfer mi ediliyoruz? Karantilar yoksa evden mi yapiliyor?
Arkadaslar, bilgisi olan var midir acaba, yarin Brezilya uzerinden, TR'ye giris yapacagim.
Havaalanlarinda asi standlari kurulmus deniliyor, 14 gun mecburi karantinada kalacagim ancak karantina gecisi oncesinde, Istanbul Havaalaninda asi olma sansim var midir?
Yoksa, ucaktan iner inmez direk karantina yurduna transfer mi ediliyoruz? Karantilar yoksa evden mi yapiliyor?
Bro artık yurda transfer olayı kalmadı. Ama brezilyaya özgü bir durum varsa, bileti satan firma bunu belirtir zaten.
Annem boyabatta. Sisteme girdim.3.doz Baktım tercihe bağlı çıkmış.Aradım.Hastane tam evin yanında.10 dk sonra aradı aşı olmuş :) Sinovac randevu alman lazım biontech olmuş hemen beklemeden.Bende haftaya cumaya aldım randevu sabah yola gideceğim için.
Aranel Ciryatan
12-07-2021, 07:34
1.5 yıldır eşimle beraber evden çalışıyoruz. Mümkün olduğunca insan teması olmadan izole bir şekilde hayata devam etmeye çalışıyoruz. Markete boş saatlerde gidiyoruz, mekanlara gitmiyoruz. Dışarı çıksak bile doğa yürüyüşü yapabileceğimiz yerlere gidiyoruz. Kalabalık insanların olduğu yerlerden uzak duruyoruz. Nöbetçi Eczaneye girmek için dün 10 dakika içerinin boşalmasını bekledim mesela çünkü insanlar dikkat etmiyor çevresine.
Şimdi son dönemde yakın arkadaş çevremizden tepki alır olduk resmen. Çünkü onlar daha 1. doz aşı olmalarına rağmen fıldır fıldır gezmeye başladılar sanki salgın bitmiş gibi ve bizi davet ettiklerinde biz gelemeyiz dediğimiz için onlara göre biz akıl tutulması yaşıyoruz yada abartıyoruz.
Herkes de bir sıkıldık modu var. Bilmiyorum ben mi kendime hobi yaratabiliyorum anlamıyorum fakat evde kaliteli vakit geçirebilecek gayet fazla fazla alan var. Ben şahsen simracing ile ilgilendiğim için akşamları simracing tayfam ile iletişim halinde yarış vs yaparak zaman geçirebiliyoruz.
Şimdi diğer yandan sanki salgın bitmiş gibi çılgınlar gibi mekanlarda, kafelerde, otellerde gezen bir tayfa başlamış durumda. Benim cidden aklım almıyor. İngiltere ve Rusya'da Delta / Delta Plus mutasyonları nedeniyle vakalar hızla yayılırken bir kafede oturmak yada otelde tanımadığım bir insanın yanında güneşlenmek bana şuan çok uzak geliyor ki Haziran başı butik bir otele gittik Bungalow vs doğa içinde. Girişte ne HES kodu vs soran bile olmadı. Hadi doğa içinde idi orası ve kimsenin kimseye teması neredeyse yoktu. 6 tane Bungalow hepsi birbirinden uzakta vs.
Ama gidişat hoş değil ve Avrupa'yı bu süreçte genelde 1 ay geriden takip ettiğimiz düşünülürse bayram sonrası pek hoş olmayacak gibime geliyor sayılar.
Bu arada tansiyon hastasıyım o yüzden çok daha fazla dikkat etmeye çalışıyorum bu illete yakalanmadan süreci atlatmak için.
Şimdi soruyorum illete yakalanmamak için dikkat ederek biz mi akıl tutulması yaşıyoruz? :D
Sizin evinizde ''kaliteli'' vakit geçirecek imkanınız ve aile düzeniniz varmış. Bu yüzden izole bir yaşam sürmekte zorluk çekmiyorsunuz. Fakat insanlar bunaldı artık. Tek dozu olduktan sonra ''yeter'' moduna geçiyorlar. Bu işin psikolojik yönü en az hastalık kadar yıpratıcı. Bunu düşünen yok pek.
Delta varyantlarının sorumlusu da Türk halk değil. İngiltere ve Rusya'da yeni varyantlar ortaya çıktıysa o ülkelerden girişleri zorlaştırırsın, olur biter. Elin köylüsü ülkemde fink atacak diye ben niye evime tıkılayım. Ekstra bir önlem alınacaksa buna alsınlar.
ChuckBartowsKi
12-07-2021, 10:38
4.dalgayı bilmem ama 5.dalga da dışarı çıkanı vuruyoruz deseler ülke artık evinde kalmaz buna eminim millet bunaldı sıkıldı artık hayatlarını normale çevirmek istiyorlar anladığım kadarıyla bu varyantların sonu yok hep devam edecek yapacak bir şey yok gibi duruyor gerçekten aşı programları takip edilmeli ve yapılmalı ama kimse artık ilk gün ki hassasiyetinde olmaz maalesef.
Aranel Ciryatan
14-07-2021, 09:39
1 Temmuz sonrası 2 haftalık bir ön görüm vardı ve dün itibariyle de durum gerçekleşti. Dün itibariyle 6k üzerine çıkmaya başladı sayılar.
Sağlık Bakanı'da dün açıklama yapmış Delta yayılıyor diye. Bayram sonrası kısaca sıkıntılı günler başlar kişisel görüşüm olarak. Avrupa'yı 1 ay geriden takip ettiğimiz düşünülürse zaten bu durum olacaktır önceki peak noktalarına baktığımızda.
Son dakika... Sağlık Bakanı Koca acıkladı! Turkiye'de delta varyantı alarmı... Koronavirus aşısı zorunlu olacak mı?... (https://www.hurriyet.com.tr/gundem/son-dakika-saglik-bakani-koca-acikladi-turkiyede-delta-varyanti-alarmi-koronavirus-asisi-zorunlu-olacak-mi-41852320)
2.doz aşımı biraz önce oldum. Uzaylı evrimim tamamlandı wolkanku
Denek olarak görevimi tamamladım :D
bende 30dk önce 2.doz biontech oldum.ilkinde sadece ilk başta kalp çarpıntısı yapmış sonra ertesi günde kol ağrısı şeklinde etkisi olmuştu.bakalım 2.dozda ne etki verecek.
Aranel Ciryatan
14-07-2021, 10:46
Bende yarına Sinovac 2. doz randevumu aldım. 1. dozda kolda biraz sızlama dışında hiç bir yan etki olmamıştı.
2 Sinovac üzerine 3.doz biontech yaptırdım. Sinovac a göre yan etkisi kesinlikle fazla. Bakalım korumaya devam edecek mi aşılarım. Bu arada sağlık çalışanıyım çok şükür daha kovid olmadım bundan sonrada olmam inşallah
Dün akşam 7:30 civarı 2. doz biontech oldum. Kolum yeni yeni sızlamaya başladı. Bakalım ilk dozda neredeyse hiç sıkıntı yaşamamıştım. İnşallah bu da öyle olur.
mRNA asilarinin mucidi olarak kabul edilen Robert Malone'un, bu asi tipi ile ilgili yaptigi yorumlara bakmanizi oneririm. Hos, bircok videosu YouTube'dan sansur yemis ve kaldirilmis durumda. Herkes asi oldugu icin cok memnun olsa da arastirma yapmak bence her konuda oldugu gibi bu konuda da oldukca muhim.
S.Özeren
16-07-2021, 20:10
mRNA asilarinin mucidi olarak kabul edilen Robert Malone'un, bu asi tipi ile ilgili yaptigi yorumlara bakmanizi oneririm. Hos, bircok videosu YouTube'dan sansur yemis ve kaldirilmis durumda. Herkes asi oldugu icin cok memnun olsa da arastirma yapmak bence her konuda oldugu gibi bu konuda da oldukca muhim.
Yani ? Olmayalım mi ? Anlayamadım
Eğer olmayalım tarzindaysaniz bırakın bu komplo teorilerini..
İngiltere 48 bın vaka açıklamış büyük çoğunluğu aşı olmamış kişiler
Biontec tek doz etkinliği %52 olarak tespit edilmiş
İkinci doz da %90 in üstüne çıkıyor ki bu değer enfeksiyon kapma oranı.
Hastaneye yatış veya ölüm e karşı koruması çok daha yüksek.
Aranel Ciryatan
17-07-2021, 10:20
mRNA konusunda bende çok yazı okudum ve koruması daha az olsa da Sinovac oldum. 2. dozu 15'inde oldum ve en ufak bir yan etki vs yaşamadım. mRNA konusu cidden araştırılması ve iyi karar verilmesi gereken bir konu. Açıkcası devlet tarafından bana sunulmuş olan 2 seçenek varken ben kendi özgür iradem ile yaptığım araştırmalar neticesinde geleneksel aşının benim için daha uygun olduğuna karar verdim.
Fakat gözüme çarpan bir durum var maalesef sosyal medyada bir marka fanatikliği oluşmuş durumda. İnsanlar sorgusuz sualsiz marka savunuculuğu yapıyor. Aman dikkat diyorum. Kendiniz araştırın ve kendi iradeniz ile karar verin. Yarın öbür gün ne olacağı belli değil tüm aşılarda.
rain man
17-07-2021, 18:26
300 küsür sayfa ne konuştunuz merak ettim cidden.
3. faz çalışmaları bitmiş, koruyuculuğu kanıtlanmış bir önleme şekli için hala dahi rerörö yapılmasının manası nedir? Bu işle uğraşan adamlar bile sizler kadar kesin konuşamıyor. Gerçekten ilginç. Özellikle olumsuz yorumu olanlar elinde bilimsel kanıtları varsa paylaşsın bilelim.
Ayrıca her konuda araştırma yapılmalı ama bir yıl boyunca okusanız da öğrenemeyeceğiniz dünyaca şey varken insanları manipüle etmeyin. Bırakın bunları işi bu olan adamlar yapsın. Bilmeden yapacağınız tek bir yorum yüzünden belki canlar etkilenecek. Bence yapmayın.
"Hastalığa inanıyorum, yakınımda kayıplar yaşandı deyip o kadar dikkatsiz olmama rağmen bana bulaşmadı bence bu durum abartılıyor" diyen arkadaşlar olmuştur her zaman olacaktır. Dilerim inanmadıkları veya küçümsedikleri hastalığa yakalanmazlar çünkü daha 2 gün önce son nöbetimde 3 tane çivi gibi adam yatırdım 2'si yoğun bakım olmak üzere. 3'ünün de aşısı yoktu ve ne her iki akciğeri de sanki içerde pamuk saçmışlar gibiydi. Hastaların dışardan görüntüsünü 1 dakika izleseniz sanırım bu kadar fevri yorumlarda bulunmazsınız.
Çok açık bir durum var. Hangi aşı olursa olsun, aşı hastalıktan da ağır geçirmekten de koruyor. Bu doğru ve gerçek bir bilgi. Gerek okuduklarım gerek tecrübe ettiklerim bu yönde.
Dilerim nüfusun büyük çoğunluğuna en kısa sürede bu bağışıklamayı sağlayarak daha normal hayata geçiş yaparız. Tüm her şeyi Ekim ayına kadar aşılamaya katılım belirleyecek. Eğer toplumun dışarda gezen çoğunluğunu kısa sürede aşılayamazsanız bir yerden sonra belirli suşlara karşı ürettiğiniz aşının oluşturacağı antikor da yeni varyantlara karşı etkili olamayabileceğinden aşısını olan kurtulduk tribine de girmesin. 3 ay sonra ne olacağı belli değil hala.
orkuteren
17-07-2021, 18:49
selamlar rain man , acilde bulamıyoruz sizi başka bölümde misiniz ? Merkez kampüs Biyokimya laboratuvarı Lab. tekn Orkut
rain man
17-07-2021, 19:31
selamlar rain man , acilde bulamıyoruz sizi başka bölümde misiniz ? Merkez kampüs Biyokimya laboratuvarı Lab. tekn Orkut
Yok abi acilde devam :) Nöbetler denk gelmiyordur, arada bazı durumlar için sizin laboratuvarı arıyoruz hatta ama nöbete gelince insan başka bir yere kımıldayamıyor gelemedim ziyaretine :)
ardicli2000
19-07-2021, 13:14
300 küsür sayfa ne konuştunuz merak ettim cidden.
3. faz çalışmaları bitmiş, koruyuculuğu kanıtlanmış bir önleme şekli için hala dahi rerörö yapılmasının manası nedir? Bu işle uğraşan adamlar bile sizler kadar kesin konuşamıyor. Gerçekten ilginç. Özellikle olumsuz yorumu olanlar elinde bilimsel kanıtları varsa paylaşsın bilelim.
Ayrıca her konuda araştırma yapılmalı ama bir yıl boyunca okusanız da öğrenemeyeceğiniz dünyaca şey varken insanları manipüle etmeyin. Bırakın bunları işi bu olan adamlar yapsın. Bilmeden yapacağınız tek bir yorum yüzünden belki canlar etkilenecek. Bence yapmayın.
"Hastalığa inanıyorum, yakınımda kayıplar yaşandı deyip o kadar dikkatsiz olmama rağmen bana bulaşmadı bence bu durum abartılıyor" diyen arkadaşlar olmuştur her zaman olacaktır. Dilerim inanmadıkları veya küçümsedikleri hastalığa yakalanmazlar çünkü daha 2 gün önce son nöbetimde 3 tane çivi gibi adam yatırdım 2'si yoğun bakım olmak üzere. 3'ünün de aşısı yoktu ve ne her iki akciğeri de sanki içerde pamuk saçmışlar gibiydi. Hastaların dışardan görüntüsünü 1 dakika izleseniz sanırım bu kadar fevri yorumlarda bulunmazsınız.
Çok açık bir durum var. Hangi aşı olursa olsun, aşı hastalıktan da ağır geçirmekten de koruyor. Bu doğru ve gerçek bir bilgi. Gerek okuduklarım gerek tecrübe ettiklerim bu yönde.
Dilerim nüfusun büyük çoğunluğuna en kısa sürede bu bağışıklamayı sağlayarak daha normal hayata geçiş yaparız. Tüm her şeyi Ekim ayına kadar aşılamaya katılım belirleyecek. Eğer toplumun dışarda gezen çoğunluğunu kısa sürede aşılayamazsanız bir yerden sonra belirli suşlara karşı ürettiğiniz aşının oluşturacağı antikor da yeni varyantlara karşı etkili olamayabileceğinden aşısını olan kurtulduk tribine de girmesin. 3 ay sonra ne olacağı belli değil hala.
Mesleğim gereği tüm pandemi dönemini Yoğun Bakım veanestezistler arasında geçirdim. Her ay farklı farklı yaklaşımların, tonla değişen bilimsel verilerin ortaya konduğunu gördüm. Ama tüm doktorların dediği tek ortak nokta vardı o da aşı. Hangisini bulursanız olun diyordu.
Bu insanlar sabahtan akşama hastalığın içinde, bilimsel tüm araştırmaları takip ediyor gerekirse yapıyor. Ampirik bilgi sahibi oluyor. Ama gel gör ki bizim insanımız mRNA ne desen cevap veremeyecekken aşısına *** atıyor.
Şunu unutmayın: Bilim ilerleyen, gelişen bir süreçtir. Mutlak değildir. İlk zamanlarda temasla bulaştığı düşünülen hastalığın zamanla bu şekilde bulaşmadığı görüldü. Şimdi ne yapalım doktorları mı dövelim. Çok daha iyisini biliyorsanız siz yapaydınız. Gribe, HIV e daha tonla bilmem ne virüsüne çare bulunamamış, maske takmak ve mesafeyi korumak kadar korunması kolay olan bu virüse karşı laubali davranışlar sergileyenler yüzünden gelinen noktada sorumlunun sağlık çalışanları olması da ilginç.
Aşı karşıtları isterlerse olmasınlar ama bilsinler ki varyantlar onlar yüzünden var oluyor ve süreç uzuyor. Ya evinizde kapalı kalın ya da susun. Çok biliyorsanız da hodri meyda ilaç bulun da hastalığı yenin.
2. çinko biontech'i bugün oldum kolum sağlam ağrıyor. Baş ağrısı da var ama aşıdan mı yoksa hava kararsızlığından mı onu bilemedim.
Bu aşı karşıtlarının da hiçbirinin daha kendi fikrini beyan ettiğini görmedim. Varsa yoksa şu onu demiş bu bunu demiş aman o bişi demiş de yasaklanmış yok evinden almışlar. İki ay önce aşı aşı yok diye yırtınanlar şimdi oradan buradan duyduklarıyla aşı karşıtlığı yapıyorlar. Aşıdan başka çözüm var mı şu an ? Yok. varyantın yayılmasına sebep olan siz misiniz büyük oranda evet. Mrnaya güvenmiyorsan e git sinovac ol ? O da yok çünkü çip takacaklar. Allah akıl fikir versin ne diyim
MertSerhanÖ.
21-07-2021, 23:55
kuzenim bir eğitim araştırma hastanesinde,covid yoğun bakım bölümünde doktor olarak görev yapıyor.Bugün teyzemi görmek için gittiğimde ordaydı.Hastaneye yatışlar çok artmış.Peki aşı olanlarda var mı diye sorduğumda,yatanların hepsi aşısız kişiler dedi.Aşı sonrası corona olunmayacak diye bir şey yok,ama ölümü ve hastaneye yatışı yüksek ölçüde engelliyor.
Bu arada şu fikrimde hala çok netim,Dünya'nı neredeyse yarısı aşı olmuş durumda.Aşı olanlar ölüp,sakat kalacaksa geride kalan sağlıklılara yaşanacak kıtlıklarda,survivor tadında ki yaşam mücadelesinde başarılar diliyorum.Öyle bir dönem yaşayacağıma ölmeyi tercih ediyorum.
Butun dunya asidan olecek bizim akillilar kalacak hayatta :) Faz3 calismasi bitmemis diyen mi dersin, ben asiya guvenmiyorum herkes olsun ben olmadan kurtulucam diyen mi? Cok sasirdim cevremde ki isanlarin egitim seviyesi yuksek olmasina ragmen az buz asi karsiti cikmadi… Bu ekibe dahil olan doktor bile var:beuj:
Aşı karşıtı değilim ama insanların aşıya zorlanmasına da karşıyım. Kendim dahil kimsenin bu meretten zarar görmesini istemem elbet, ama aşı olup bana bişi olmaz yeaa diyerek taşıyıcı olup millete bulaştıranlar da var. Birebir şahit olduğum örneği yazayım bu kadar tesadüf olabilir mi diye sorgulayalım, eski işyerinde beraber çalıştığımız arkadaşın 4 tane arkadaşı aşı oldu ve ardından kalp krizi geçirdi hepsi aşı sonrası ve yaşları 30+ adamlar. Bir tanesi 15 gün yoğun bakımda kaldı.
Aşının koruyuculuğunu reddetmiyorum ama yan etkisi de net olmadığı için yaptırmıyorum. Ha zaten çok sosyal biri değilim kalabalık sevmem genel olarak,hiyjen kurallarına mesafeye de riayet ederim. Bu güne kadar korunmayı başardık bundan sonra da başarabiliriz umarım.
Aşı olmak istemeyenler neden ucube gibi yaftalanıyor bunu anlamıyorum sadece.
Ben anlamıyorum. Sürekli duyurular aşılarınız tam olsa dahi toplu alanlarda maske olayına dikkat edin şeklinde. Geçen sene f1 olayında ingilterede 300bin kişiden fazla insan yakın çekimlerden görüldüğü üzre maskesizdi, aynı şekilde dün psv maçında tribünler tamamiyle dolu ve kimsede maske yoktu. Bu virüs organizasyon seçiyor sanırım. 50 euro üstü ücret verilenlerde risk değil, altında risk şeklinde. :)
dün yazmıştım aşı oldum diye. gece uyurken ateşim çıktı ve düştü bugün ise baş ağrısı ve sanki grip olmuşum gibi bir halsizlik var.
Raindrops
23-07-2021, 00:08
dün yazmıştım aşı oldum diye. gece uyurken ateşim çıktı ve düştü bugün ise baş ağrısı ve sanki grip olmuşum gibi bir halsizlik var.
Geçmiş olsun aynı şeyleri çevremden de duydum gördüm. Ben de pazar günü aşı oldum fakat en ufak kol ağrısı bile olmadı biontech diye başka aşı mı oldum nedir
son durum bugün hiç bir sıkıntım yok. 2. doz zamanını tatillere göre düzenlemekte fayda var.
2 doz aşımı oldum. 2sinde de hafif kol ağrısı hariç herhangi bir sorun yaşamadım.
Bu arada bugünkü vaka sayısı 11094. Böyle giderse sezon sonu tekrar kapanmaya şaşırmayalım
bugün saat 20 sularında 2. doz biontech aşısını vuruldum, covidi ağır geçirdiğim için sanırım ilk dozda herhangi bir ağrı sızı yan etki hissetmedim , şuanda herhangi bir yan etki yok olursa ilerleyen günlerde güncellerim, artık ne olacak ne bitecek bilmiyorum ama şu lanet olası şeyden kurtulalım yeter , o lanet maskeleri sonsuza kadar görmek istemiyorum
Edirne'de yaşıyorum, buradaki avmlerin otoparklarını görseniz şaşırırsınız. Normalde zaten bulgar,yunan genel olarak hep gelirdi buraya onlara alışığız zaten son 2-3 senedir.. Fakat bu yıl çok daha fazla yurtdışından gelen insan var Hollandasından tutun İsveçine kadar her ülkeden insan var. Otoparka giriyorum moralim bozularak geri çıkıyorum. 22 plaka araç göremez oldum avm otoparklarında. Vakalar nasıl artmayacak ki..
hddsheriff
25-07-2021, 12:52
Cuma günü 2. Doz biontec oldum hiç bir yan etki görmedim, ilk dozda kolum ağrımıştı bu sefer o bile olmadı.
2.doz BionTech oldum 20 dakika önce. İlk dozda hiç bi sorun olmamıştı. Dün 2.doz biontech olan arkadaşım şuan ağır geçiriyor eklem ağrısı,mide bulantısı,baş ağrısı vs..
dün yaptırdığım test sonucu bugün pozitif çıktım, sabahtan beri ne arayan var ne soran.
evdekiler içinse benim mi bir yerleri aramam gerekiyor teste kendilerimi gidecek, bilen var mı?
bağlı bulunduğun belediyeyi ara.. onlar sana geliyorlar..
bende bu şekilde olmuştu.
Rıdvan
CüneytIşıkkent
27-07-2021, 12:38
dün yaptırdığım test sonucu bugün pozitif çıktım, sabahtan beri ne arayan var ne soran.
evdekiler içinse benim mi bir yerleri aramam gerekiyor teste kendilerimi gidecek, bilen var mı?
Evde iken arıyorlar ilaçları getirmek için o arada evde tek mi yaşıyorsunuz aileniz vs.. var mı bulaşabilecek herhangi biri diye soruyorlar.
Daha yeni arayıp geleceklerini söylediler, evdekiler içinse aynen dediğin gibi. Teşekkürler
Geçmiş olsun, aşı var mıydı? Nasıl belirtiler falan şu an iyi misiniz?
Ferhat_V
27-07-2021, 19:58
geçmiş olsun
benim öğlen olan test sonucuna gece 11 i geçtikten sonra ilaç getirdiler..evdekilere de test yapmadılar eğer belirti yoksa test yapmıyorlar.
Teşekkürler, aşı yoktu henüz
Ben haftasonu tatilden geldim klima çarptı, yol yorgunluğu falan derken baktım geçmiyor teste gittim durum bu.
Evdekiler için sizle çok temas oldu mu dendi, ben hemen kendimi farklı odaya aldığımı söyleyince tamam gerek yok o zaman onlara dediler. Belirti de yok benden başka kimsede.
Eklem ağrısı çok var, yüksek ateş olmasada vücut sıcak hissediyorum, bazen de baş ağrısı şimdilik
MertSerhanÖ.
27-07-2021, 20:50
lütfen gidin ve aşılarınızı olun.Kendinizi tehlikeye attığınız gibi,başka insanların da hayatını tehlikeye atıyorsunuz.En kötü gidin sinovac olun ama olun.Bu illet bu şekilde bitmeyecek,bitse bile en az 3 sene daha uğraşırız.
Çok geçmiş olsun,en kısa zamanda atlatmanız dileği ile.
Milletin umrunda değil anlamıyorum korkmuyorlarda. Ama önlem almayana müstehak
MertSerhanÖ.
27-07-2021, 21:33
oohh bu yaz sıcağında,iyi kötü %30 aşılanmaya rağmen vaka 20 bin oldu.Ekim-kasım gibi ne durumda olabileceğimizin farkında mıyız?
ben 60k diyorum var mı tahminler haydi
MURAT_HLX
28-07-2021, 00:41
Milletin umrunda değil anlamıyorum korkmuyorlarda. Ama önlem almayana müstehak
aşı olmayana getireceksin kısıtlamayı bak ne oluyor,ben aşımı olacağım gerekli tedbirlerimi alacağım ama aşı olmayanlar yüzünden yasak gelecek bunun cezasını ben çekeceğim yok böyle bir şey,umarım en yakın zamanda aşı olmayanlara kısıtlama gelir,başka türlü zor bu iş
Aranel Ciryatan
28-07-2021, 07:13
oohh bu yaz sıcağında,iyi kötü %30 aşılanmaya rağmen vaka 20 bin oldu.Ekim-kasım gibi ne durumda olabileceğimizin farkında mıyız?
ben 60k diyorum var mı tahminler haydi
Valla Ekim sonu gibi bende 45-60K arası rakamlar ön görüyorum. Bu arada hep aşı aşı aşı diyoruz fakat mevzu sadece aşı değil. Aşı olup hiç bir şey yokmuş gibi maskesiz vs takılanlar yüzünden sayılar durmayacak. Bir çok kişi aşı olunca mevzu bitti sanıyor maalesef. Ama öyle değil işe kişisel tedbirlere aynen devam etmek gerekiyor yoksa hiç birşey değişmez hayatımızda. Yine kapamalar yine yasaklar olacak.
CüneytIşıkkent
28-07-2021, 09:22
Aşı olunsa da olunmasa da aşırı derecede bir salmışlık var milletimiz maalesef geçen gün migrosta herkes ağzı açık maskesiz elini kolunu sallaya sallaya giriyor kasiyer kız ve güvelik isyan etmişti artık maskenizi takın diye uyarmaktan yorulduk sabahtan beri maske yasağı kalktı bizim mi haberimiz yok diye isyan ediyorlardı.
Konu aşı olan/olmayan mı ?
Herif 2 gün öncesine kadar eve aldığı yoğurt kutusunu yıkıyordu,yasaklar kalktı hepsi tatile gitti.Ne alakası var aşıyla? Aşı olup sokakta maskesiz gezen yüzlerce insan var.
Kusura bakmayında hem ayranım dökülmesin hem.. konusuna dönüyor.Sen git gez tüm tatil beldelerini.Sonra vokolor ortto.
Yok arkadas öyle birşey.Otursaydın evinde vicdanen rahat ederdin belki.
CüneytIşıkkent
28-07-2021, 09:36
Herif 2 gün öncesine kadar eve aldığı yoğurt kutusunu yıkıyordu,yasaklar kalktı hepsi tatile gitti.Ne alakası var aşıyla? Aşı olup sokakta maskesiz gezen yüzlerce insan var.
Kusura bakmayında hem ayranım dökülmesin hem.. konusuna dönüyor.Sen git gez tüm tatil beldelerini.Sonra vokolor ortto.
Henüz tam olarak dönmedi herkes tatilinden onuda göz önünde bulundurmak lazım bu sayılar çok artar bir kaç haftaya sonra her şey silbaştan
Aranel Ciryatan
28-07-2021, 10:13
Valla biz gayet evdeyiz tatile vs gitmedik. Arkadaşlarımız ile bile sadece açık alanda mesafeli olarak görüştük görüştüğümüz zamanlarda 1.5 yıldır.
Evet hala marketten aldığım her şeyi siliyorum, çünkü pandemi nedeniyle yaptığımız alışkanlıkta suyun aldığı rengi gördüğümden beri "bunları nasıl silmeden dolaba koyuyormuşuz" olduk ve sabunlu bir bez ile temizleyip öyle koyuyoruz. Artık virüs / pandemi bitse bile bu alışkanlığım değişmeyecek o net.
Bu arada bayramda fıldır fıldır gezenler bi zahmet hastalansınlar yaa ve bu işin ciddiyetini görsünler. Bu konuda kesinlikle bencilce düşünüyorum kimse kusuruma bakmasın. İnsanların tedbirsizlikleri nedeniyle maalesef olan yine tedbir alanlara olacak ve süreç uzayacak çünkü.
Sevgili aşı karşıtları; şayet Covid-19’a yakalanırsanız sakın ama sakın hastanelere gitmeyin.
O aşı karşıtı şarlatanların aktar muayehanelerine gidin.
Ama bu 6 ayda 1, senede 1 aşı yenilenme olayı da can sıkıcı. Uzun dönem olası yan etkiler belli olmadan bu kadar sık aşı olmakta bence soru işareti.
Ama bugün için mevcut aşılardan başka çözüm yok..........
CloudGrey
28-07-2021, 12:27
ben devlet olsam aşı olmayıp hasta olup hastaneye gelenden bütün tedavi masrafları alırım.
h
S.Özeren
28-07-2021, 13:40
#evdekal.... :)
#evdekal.... :)
Ben ya evde ya işteyim.Gezip tozanlar kalsın evde Samet üstadım..veyahut geziyorlarsa tutup vakalar arttı diye sitem etmesin.
Şanslı olan kurtuluyor,şanssız olan hayata veda ediyor.Hepimiz yakınlarımızı kaybettik.
S.Özeren
29-07-2021, 12:17
Ben ya evde ya işteyim.Gezip tozanlar kalsın evde Samet üstadım..veyahut geziyorlarsa tutup vakalar arttı diye sitem etmesin.
Şanslı olan kurtuluyor,şanssız olan hayata veda ediyor.Hepimiz yakınlarımızı kaybettik.
Malesef öyle
Büyüklerimiz sağlık yerine ekonomiyi , yani parayı tercih ettiler
Geçen sene ben tatile vs gitmedim
Dışardan izledim herkesi , sonra dedim ki enayi ben miyim
Bu sene tatilimi yaptım.
Toplumun en düşüğünden hükümetin en yetkilisi ismine kadar birlikte hareket edilmesi gereken olayda malesef bu birliktelik söz konusu değil.
Her koyun kendi bacağından asılır misalina döndü olay.
Ölenlere Allah'tan rahmet kalanlara sabır diliyorum
Allah kimseyi hastalıklarla sinamasin
Sao Paulo asi karsitlari icin mukemmel bir ornek.
Nisan ayinda, asilama daha hic ortalikta yokken, gunluk 3-4k civari olumler oluyordu.
Temmuz ayinda vaka sayisi %20 armasinda ragmen, gunluk olum ortalamasi 1200 ve olumlerin %90'i asisiz insanlar. 2 doz asilar tamamlaninca, Sao Paulo tamamen normalde donecektir diye dusunuluyor.
Hastahaneye yatmis insanlarin asilanma oralanlari da %10'lardan az. (Cogusu da tek doz almis). Asi covidden korumaz, covidi rahat gecirmenizi saglar. Asilamalar arttiktan sonra, vakalarin artmasi cok onemli degil. Pandeminin fatalitysi onemli yani, vaka/olum ve vaka/hastahane oranlari.
Yorumlar geçrkenten çok fantastik. Aşı olup ölümsüzlük büyüsü yaptığını sanan sağda solda rahat rahat dolaşanlar da azıcık sitem etsek keşke. Aşı karşıtı olmamam rağmen sosyal medya da günlük hayatta aşı faşizanlarını gördükçe aşıdan iyice uzaklaşıyorum. Uzun vadeli sonuçları bilinmediği için üretici firmanın ve aşılama yapan kurumun sorumluluk almayacağına dair beyanları altına İöz atarak aşı olanlar eminim bu kağıtları okumuyor.
Aşı sanılıyor ki mucize sağlıyor.
Aşı olmayıp aşı olana göre çok daha korunan ve çevresine duyarlı olanlar ise bu düşünce tarzına göre sokağa çıkmamalı hatta su bile verilmemeli. Çok üzücü gerçekten.
MertSerhanÖ.
30-07-2021, 01:28
mevzu kesinlikle aşı olmayanlar haksız,aşı olanların hepsi haklı olayı değil.
Yüz yıllardır salgın hastalıklar ile baş etmenin en temel yolu aşıdır.Eski dönemlerde bu kadar sürmüyor olabilir.O zamanlarda ki nüfus ve sosyal yaşam popülasyonu ile şimdiyi karşılaştırmak lazım.
Aşı olup direk maskeyi çıkartanlar var.Ve maalesef bunların bir çoğu cehalet ve bilgisizlikten.Tıpkı covid yok diyenlerin ki gibi.En basit örneği bir arkadaşım,aşıyı oldu ilk dozunu ertesi gün diyor ki e aşılıyız bişi olmaz.Çocuk baya baya aşıdan hemen sonra tamamen korunacağını düşünüyor,ciddiyim sıfır art niyetle.
Bizim toplumumuzun en büyük problemi "eğitim".
Diğer ikinci en büyük sorun da,herkesin herşeyi çok iyi bildiğini sanıyor olması:)
Toplumsal bağışıklık için aşı şart.Sadece aşı yeterli değil,aşı olanlarda tedbiri asla ama asla elden bırakmamalı.
Ben, 2 aşısınıda olmuş, son aşısının üstünden 1 ay geçmiş evinden çöp atmak ve markete gitmek dışında çıkmayan babamı kaybettim. Aşıya okadar da çok güvenmeyin bence.
Zaten olmayan paran döviz karşısında pul olmuş aman kapanmayalım ekonomimiz kalkınsın diye aslında ülkesindeki vakaları yükselişe geçmiş binlerce turistin getirdiği hastalık, aşı olmayanlara mal edilmesi gerçekten çok komik geliyor bana. Sınırlara yaklaşan sayısını dahi bilmediğimiz mültecileri söylemiyorum bile. Vaka sayısı artması, hastalığın yayılması maske ve mesafesiz dolaşan bilinçsiz halkımızın olduğu kadar bizi yönetenlerin de suçudur.
Kısmi aşı karşıtıyım bunun en büyük sebebi 1. cümlemde belirttiğim durumdan kaynaklı.
Aşı üreticilerinin sorumluluk kabul etmeyişi, ülkemizde vurulan aşı içeriklerinin ülkeler bazında farklılık gösterip göstermediği gibi teorileri saymıyorum bile. 19xx yıllardaki dünya yok artık savaşlar topla tüfekle olmuyor yada dünya kaynakları o tarihlerdeki gibi zengin değil. Büyük balıkların hayatta kalabilmesi için küçükleri yemeleri gerekebiliyor. Aşı öldürecek demiyorum hoş yaşattığınında pek garantisi yok ama tedavisi pahalı yeni hastalıklar getirmeyeceğini de maalesef söyleyemiyorum. Kapitalist düzende zaten köle gibi çalışırken daha fazla köle olmak istemediğim için 1-2 sene gözlemleme kararı aldım sadece.
Covid geçirdim nasıl bir hastalık olduğunu da biliyorum.
Kimseye aşı olma diye bir tavsiyede bulunmuyorum hatta aşı olmak isteyene neden diye bir soru bile sormuyorum söylediklerim benim düşüncelerimdir ve sadece beni ilgilendirir.
Alhah rahmet eylesin Deniz.
Benim de ailemde annem babam 3. doz aşıyı oldular kardeşim 2. doz oldu.
Daha önce de yazdım eski işyerimde arkadaşımın 4 arkadaşı da kalp krizi geçirdi hepsi bizim yaşlarda geçmişte herhangi bir hastalık öyküsü bulunmayan adamlar.
Bahsettiğin gibi üreten ve topluma bunu enjekte enden kurum sorumluluğu aşıyı olana bırakıyor.
2. si en tipik örnek o zaman kızamık aşısı da olma diyorlar. Ama bunu söylerken aşıların geliştirime süreçlerini hesaba katmıyorlar.
Koronavirus aşısı calışmaları hangi aşamada? - BBC News Turkce (https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-53469570) linkinden bir görsel.
https://ichef.bbci.co.uk/news/800/cpsprodpb/9F58/production/_113529704_oncekiasilar-nc.png
Teyide muhtaç olmakla birlikte aşağıdaki linkte şöyle bir bilgi gelmekte.
RNA aşısı - Vikipedi (https://tr.wikipedia.org/wiki/RNA_a%C5%9F%C4%B1s%C4%B1)
mRNA aşısının veya bu teknolojiye dayanan bir tıbbi ürünün insanlarda kullanımına ilk olarak Aralık 2020'de izin verildi; 2020 yılından önce mRNA tıbbi ürünlerin insanlarda kullanımı sadece teorik veya deneysel bir "aday" olarak görülüyordu
ing kaynak: The story of mRNA: From a loose idea to a tool that may help curb Covid (https://web.archive.org/web/20201110183905/https://www.statnews.com/2020/11/10/the-story-of-mrna-how-a-once-dismissed-idea-became-a-leading-technology-in-the-covid-vaccine-race/)
Diğer taraftan gerekli önlemleri almadan hijyen kurallarına uymadan hayatına devam eden ama aşı olmuş insanlar bu virüsün yayılması için daha telikeliler.
Aşı olmak bireysel bir tercih iken bunun toplumsal dayatı halini alması özellikle işyerlerinde bu tür baskılar yapılması faşistliğin dik alasıdır bana göre.
Aşı önce olanı korur daha mantığını anlamadık, enfekte olan birisi aşı sayesinde ! (Senin örneğindeki gibi) kesin olmamakla beraber süreci daha rahat atlatır.
Ama gel gelelim bunun da bir garantisi yok. Bu sebeple beslenmesine hijyenine ve hareket tarzına dikkat edip aşı olmayı reddetmek pek tabi bir tercihtir ve saygı duyulmalıdır.
Arada farklı seslere de kulak vermek lazım bu arkadaşı 10 dk ayırıp dinlemek lazım.
https://www.youtube.com/watch?v=E7H9WxnBI_k
Hadi tedirginliklerde şunda bunda haklı olunabilir de, aşı konusunda millet olarak şuna gülüyorum yalnız;
Eczaneden reçetesiz antibiyotik almaya çalışan, eşin dostun "hee ben gullandım çoh iyi geliyo" diyerek tavsiye ile ilaç kullanan insanlar, facebook'ta whatsapp'ta teyzelerden gelen mesajlarla aşı karşıtlığı yapıyor ya, en çok o komiğime gidiyor.
Veya sağda solda mal mal konuşan akraba eş dost arkadaş, bir anda bu konuda aydınlanma yaşıyor, bugüne kadar kullandığı hiç bir ilacın, aşının, şunun bunun sürecini bilmeyen adam, gelip "bilün mü biyondek daha üçüncü fazı bitirmemiş, ben olmam" diye ahkam kesiyor.
Aşı olmam, ama istediğim ortama girerim diyene ise cevabım net. Nah girersin :) Senin özgürlüğün ise benim özgürlüğüm ne olacak? Bencilce düşünceler...
muratburunce
30-07-2021, 12:40
2. doz biontech'imide oldum kol ağrısı harici bir sıkıntı yapmadı inşallah başka sıkıntıda yapmaz
2. doz biontech'imide oldum kol ağrısı harici bir sıkıntı yapmadı inşallah başka sıkıntıda yapmaz
Yav annemler oldu ikisi de yamuldu bi gün boyunca, annemde halsizlik yaptı, babamda artı ateş yaptı ufak çaplı. Ama 1 gün dolmadan gidiyor yan etkiler direkt.
Asıl ilginç olan ise, kayınpeder ve onun annesi (87 yaşında) oldu, kol ağrısı bile neredeyse çekmediler. Çok şaşırdım.
Hepsi de 3.doz bu arada.
Hadi tedirginliklerde şunda bunda haklı olunabilir de, aşı konusunda millet olarak şuna gülüyorum yalnız;
Eczaneden reçetesiz antibiyotik almaya çalışan, eşin dostun "hee ben gullandım çoh iyi geliyo" diyerek tavsiye ile ilaç kullanan insanlar, facebook'ta whatsapp'ta teyzelerden gelen mesajlarla aşı karşıtlığı yapıyor ya, en çok o komiğime gidiyor.
Veya sağda solda mal mal konuşan akraba eş dost arkadaş, bir anda bu konuda aydınlanma yaşıyor, bugüne kadar kullandığı hiç bir ilacın, aşının, şunun bunun sürecini bilmeyen adam, gelip "bilün mü biyondek daha üçüncü fazı bitirmemiş, ben olmam" diye ahkam kesiyor.
Aşı olmam, ama istediğim ortama girerim diyene ise cevabım net. Nah girersin :) Senin özgürlüğün ise benim özgürlüğüm ne olacak? Bencilce düşünceler...
Onu bırak, ilaç içinden çıkan küçük kağıtları okusa insanlar, korkudan o ilacı almazlar.
Özellikle "yan etkiler" kısmı.
Herkeste yan etki olacak diye birşey yok ama olursa ölebilirsin bile.
muratburunce
30-07-2021, 13:13
Yav annemler oldu ikisi de yamuldu bi gün boyunca, annemde halsizlik yaptı, babamda artı ateş yaptı ufak çaplı. Ama 1 gün dolmadan gidiyor yan etkiler direkt.
Asıl ilginç olan ise, kayınpeder ve onun annesi (87 yaşında) oldu, kol ağrısı bile neredeyse çekmediler. Çok şaşırdım.
Hepsi de 3.doz bu arada.
benmde eşim 1.doz'da hiç bişi olmadan atlattı ilk doz bana halszilik yapmıştı baya eşim beni görünce tereddüt etmişti hatta sinovakmı olsam diye sonra ne olacaksa olsun dedi biontech oldu hiç bişi olmadan atlattı
Alhah rahmet eylesin Deniz.
Benim de ailemde annem babam 3. doz aşıyı oldular kardeşim 2. doz oldu.
Daha önce de yazdım eski işyerimde arkadaşımın 4 arkadaşı da kalp krizi geçirdi hepsi bizim yaşlarda geçmişte herhangi bir hastalık öyküsü bulunmayan adamlar.
eski iş yeriniz türk firmaları ortalaması desek 50kişilik şirket desek 50'de 4ü kalp krizi geçirdi aşıdan yani %8i
eski iş yeriniz bir türk devi desek 5000 kişik desek firmada çok kurumsal aşı zorunluluğu var vs desek %80i vuruldu desek 4000 kişide 4ü kalp krizi geçirdi olur oda %0.1 (yani 1000'de 1)
özetle iddianızı analitik düşünecek olursak sizin hesaba göre 25milyon insan aşı vurulduğunu baz alsak 2 milyon kişi (küçük firma örneği) ile 100,000 kişi kalp krizi geçirmişe denk gelir.
yanlış anlamayın ama ben arkadaşınıza inanmakta pek zorlandım...
eski iş yeriniz türk firmaları ortalaması desek 50kişilik şirket desek 50'de 4ü kalp krizi geçirdi aşıdan yani %8i
eski iş yeriniz bir türk devi desek 5000 kişik desek firmada çok kurumsal aşı zorunluluğu var vs desek %80i vuruldu desek 4000 kişide 4ü kalp krizi geçirdi olur oda %0.1 (yani 1000'de 1)
özetle iddianızı analitik düşünecek olursak sizin hesaba göre 25milyon insan aşı vurulduğunu baz alsak 2 milyon kişi (küçük firma örneği) ile 100,000 kişi kalp krizi geçirmişe denk gelir.
Neden şirket çalışan sayısına odakladınız? "eski işyerimde arkadaşımın 4 arkadaşı " yazmış bu arkadaş. Yani eski işyerinden 4 kişi değil, eski işyerinden bir arkadaşının 4 tanıdığı demiş.
Ama sonuçta ölümler çok olsaydı gündeme gelirdi, orası ayrı. Bir ara İsrail gündeme getirdi kalp yağlanması var, ölümler var; İngiltere Hollanda Belçika aşıdan sonra birkaç kişi öldü dedi vs. Ama yüksek adette olsa bir şekilde gündeme gelirdi........
Neden şirket çalışan sayısına odakladınız? "eski işyerimde arkadaşımın 4 arkadaşı " yazmış bu arkadaş. Yani eski işyerinden 4 kişi değil, eski işyerinden bir arkadaşının 4 tanıdığı demiş.
Ama sonuçta ölümler çok olsaydı gündeme gelirdi, orası ayrı. Bir ara İsrail gündeme getirdi kalp yağlanması var, ölümler var; İngiltere Hollanda Belçika aşıdan sonra birkaç kişi öldü dedi vs. Ama yüksek adette olsa bir şekilde gündeme gelirdi........
çünkü inandırıcı değil...
keşke şirketi olsaydı en azından derdikki 5000kişilik dev şirket ve ihtimal oranı 1000'de 1 olurdu,
bahsi geçen arkadaşın çevresi,tanıdığı kaç kişi olacakki 4 kişi ölsün?
en basitinden ütopik konuşalım bu insanın 5000kişilik dost,aile,iş arkadaşı çevresi olsa çokta optimistik bir oranla o tanıdıklarının %80i aşı oldu desek ölen sayısı 4 demek %1000de 1 demek oda 25milyon aşıda 25bin kişi demek
özetle halen çok ama çok inanması zor/güç bir iddia üstelik arkadaşının iş yeri değil tanıdıkları olunca bu sadece katmerlendi :)
:) Kimseyi inandırmak gibi bir ihtiyacım yok, benim yaşadığım bir örnek, ne arkadaşımın ne de benim hayali bir kalp krizi geçiren sayısı ortaya atarak elde edeceğimiz bir kazanım da yok.
Evet istatistik bir bilim dalı ama genel olarak gösterilmek ya da görülmek istenen şekilde sonuçları manipüle eden bir bilim dalı.
Ülkedeki istatistiki verilere ben şahsen güvenmiyorum. Ya da dün ak olan bu gün kara olabiliyor sağlık açısından.
Ve ne hikmetse aşı sonrası kalp krizi ya da buna bağlı sebeplerden ölenleri içeren de bir istatistik görmedim.
Genel olarak aşı olan / enfekte olan / iyileşen / yoğun bakımda olan ve vefat eden sayıları paylaşılıyor ki bu rakamların da doğru olmadığı defalarca teyit edildi farklı kaynaklardan.
İstatistiki olarak bakarsak araçla seyahat etmek uçak kazasına göre daha ölümcül, ama araçla seyehat ederken kurtulma şansı da var. Uçakta bu ihtimal neredeyse sıfır.
Böyle münferit örnekler istatistiki veri (aşı sonrası takibi yapılmadığı için ya da ölümlerin aşıyla "haliyle" ilişkilendirilmediği için) oluşturacak şekilde takip edilmiyor olduğunda sizin de düşündüğünüz gibi genel olarak "yok sayma" eğilimine giriyoruz.
Benim aşı olun ya da olmayın demek haddime değil zira bu yönde bir eğitimim yok, ama yinelemek adına aşının uzun vadeli etkilerinin bilinmediği bir ortamda kendimi koruyarak sosyal mesafemi de koruyarak yani bir nevi karşımdaki insanları da düşünerek aşı olmak istemiyor olmam ben ve benim gibi düşünen insanlara "sokağa çıkmasınlar, oraya gitmesinler, bunu yapmasınlar" gibi bir söz hakkı tanımamalı kimseye.
Bu sağlıksız düşüncenin bir tık sonrası kısa pantolon giyen sokağa çıkmasın, dövme yaptıran kısa kollu giymesin vs (Mübalağa yapıyorum) gibi sonu gelmez bir yere gidebilir.
Empati ve saygı bekliyor olmak sanırım bizim gibi orta doğulu bir toplum için bir tık fazla beklenti içine girdiğimin göstergesi. Eleştirilerimi kişi gözetmeden yapıyorum, yazdıklarım sadece forum ile ilgili değil forum harici iş hayatımda / sosyal hayatımda da benzer manasız tavırlar sergileyen arkadaşlaradır.
TolgaEsentepe
30-07-2021, 15:03
2.doz biontech beni 1.5 gün yatırdı. halsizlik ağrı fazlacaydı
özetle halen çok ama çok inanması zor/güç bir iddia üstelik arkadaşının iş yeri değil tanıdıkları olunca bu sadece katmerlendi :)
İçinizi rahatlatır mı bilmiyorum ama eşim halen eski şirketimde çalışıyor, bahsettiğim arkadaşım ortak arkadaşımız bilgi kulaktan kulağa iletilen bir bilgi de değil.
Tabi ki kimseyi zorla inandırma gibi bir misyonum da yok, ama yalan söylemeye ihtiyacım da yok :) Haliyle böyle bir durum var ( en azından ben olduğunu biliyorum) insanların kulağında kalması faydalı olabilir.
ghibli06
31-07-2021, 09:31
karşı komşumuz olan doktor Ali amca maalesef delta varyantından hayatını kaybetti... dünya iyisi bir adamdı, mekanı cennet olsun...
virüse inanmayan kesim şimdi aşıyı da reddediyor, ya bir defolup gidin düşün insanlığın yakasından, maskeyi yüzüne değil dötüne takanlar çıkmış ahkam kesiyor...
Bi kaç kelam yazmak istiyorum bu covid ile ilgili;
Yaklaşık 6 ay önce covid geçirdim, nasıl aldığımı inan bilmiyorum nedenmi?
Esnafım günde minimum 100 kişiyle muhattap oluyorum. Ama o kadar cok dikkat ediyordumki anlatamam. Günde 3 adet maske değiştiriyordum, her para alışverişinde veya elimle bir yere temaz ettiğimde elimi dezenfektan ile temizliyordum. 2 Saat'de birde elimi sabunla güzelce yıkıyordum. İş yerindede kendime cam ile koruma altına almıştım ve şerit çekmiştim yaklaşmasınlar diye.
Ben anlamıyorum bu hastalıgı 5 kişilik arkadaş ortamındayız, haftada 2 gün görüşürüz yemek yer içeriz 4 kişi hiç bir şekilde ne maske takar nede dikkat eder sadece elle selam vermiyorlardı. Hiç bir covid geçirmedi. Bana devamlı cok dikkat ediyorsun bu hastalık ilk seni bulacak bak dediler dedikleri gibide oldu :) Bu arada annem ve babamda geçirdi bu hastalığı, babam şeker hastası çok sarstı devamlı uyuyordu şekeri yükseliyordu çok şükür atlattı. Annemde hiç bir şekilde bir belirti yoktu babamdan dolayı test yaptıklarında pozitif çıkmıştı.
Hastalığa yakalandığımda zaten insan kendine yediremiyor grip oldum veya üşüttüm tarzı düşünüyor 1 gün sonra koku gidince hemen test yaptırdım karantinaya aldılar. Bu arada eşime ve kızıma test yapmadılar ama onlarda da belirti yoktu. Eşimde kronik Romotoit artrit var.
Aşı konusuna gelecek olursak;
Babam ve annem 2 doz biontech oldu; annem gene aynı şekilde hiç bir sıkıntı olmadan sadece kolu biraz şişti. Babam ise aynı şekilde covid geçirmiş gibi aşırı halsizlik baş ağrısı ve kol ağrısı yaptı gene erkende uyumalar felan 3.gün hiç bi sorunu kalmadı cok şükür.
1 Ay önce 1.doz biontech oldum, sadece kol ağrısı yaptı başka bir şikayetim olmadı. Bugun akşam 2.doz'u olacağım. Bakalım nasıl geçecek. Bu arada eşimin hastalığından dolayı şu an aşı yaptırmak istemiyor, aşı bağışıklık sistemini hareketi geçirdiği için atakları olacağından korkuyor bende kendisine bıraktım. Durumlar bundan ibaret :)
Ahmetfikri
31-07-2021, 13:36
2. Doz biontech nasıl bişeymiş öyle yahu uzun zamandır hastalanmazdım korkuttu ateşi ağrısı ��
Aşı olmaya gittik randevu ile 6 haftanin devaminda; şu an aşı yok ; gelince arariz dediler ama aramadilar
Evet stoklar bitmiş. Ama bir dünya da sputnik aşısı geldi ama yapılmıyor nedense
184 u aradim, döneceğiz dediler ama Çarşamba Perşembe aşı oluruz herhalde.
Hala neden randevu veriyorlar anlamadım
AhmetKadir
01-08-2021, 19:16
Hepsi de 3.doz bu arada.
Klinik Geliştirme Fazı: | Pfizer Turkiye (https://www.pfizer.com.tr/klinik-geli%C5%9Ftirme-faz%C4%B1)
Burda faz3 calismasi altinda yazan cift kor deneyinde belli bir gruba plasebo etkisini gozlemlemek icin fizyolojik tuzlu su veriliyor. O yuzden bazi kimselere bisey olmuyor.
Klinik Geliştirme Fazı: | Pfizer Turkiye (https://www.pfizer.com.tr/klinik-geli%C5%9Ftirme-faz%C4%B1)
Burda faz3 calismasi altinda yazan cift kor deneyinde belli bir gruba plasebo etkisini gozlemlemek icin fizyolojik tuzlu su veriliyor. O yuzden bazi kimselere bisey olmuyor.
He tuzlu su oldular yani bizimkiler...
E ne güzellll...
Töbeee :D
Beyefendi mesleğiniz ne bilmiyorum ama, çift kör deneyi bu şekilde yapılmıyor, çift kör deneyime katilan kişi katıldığını bilir, ama ne vurulduğu açıklanmaz, çalışmada hedeflenen toplam hasta sayısına ulasiliinca kayıtlar açılır, placebo olup hasta olanlar vs aşı olup hasta olanlar hesaplanarak etkinlik yüzdesi açıklanır, ki bu açıklanalı çok oldu
Beyefendi mesleğiniz ne bilmiyorum ama, çift kör deneyi bu şekilde yapılmıyor, çift kör deneyime katilan kişi katıldığını bilir, ama ne vurulduğu açıklanmaz, çalışmada hedeflenen toplam hasta sayısına ulasiliinca kayıtlar açılır, placebo olup hasta olanlar vs aşı olup hasta olanlar hesaplanarak etkinlik yüzdesi açıklanır, ki bu açıklanalı çok oldu
Şu anda aşı çalışmalarında faz 4teyiz
AhmetKadir
01-08-2021, 22:50
Aşılamaya inanmak ile suan uygulanan asi preparatina güvenmek arasindaki farki ayirmak gerek. Asi guzel bir onleyici tedavi yontemi, hastaligin büyüklüğüne gore artisi eksisi hesaplanir, insanlar da kendi özgür iradeleri ile kendi vucutlari uzerindeki kararlarini verir. Asi vurunmak hastaliga yakalanmama garantisi vermedigi gibi (hastaliga yakalanirsaniz daha hafif atlatma sansiniz olir diyor doktorlar), asilanmayan insanlarin asilananlara gore daha fazla hastalik yayacagi gibi bir durum da yok. Saglikta canli faktörünün oldugu yerde hicbir zaman sabit istatistik olamaz çünkü her canli farklidir. Suan sayılar ve istatistiklerle fazla genelleme yapilmaya calisiliyor. Bu sekilde basariya ulasmak zor olur. Hastalagin agir gecmesinden korkan insanlar daha hafif atlatmak icin asi vurunabilir. Ama asi vurunmayan insanlara vebali veya 2.sinif gibi davranmak yanlis bence. Ben fazla garantici bir insanim, olacagim asinin koruyuculugunu tam bilmeden yaptirmaktan korkuyorum. Hastalik gibi asi da ölümcül olabilir. Bence hastalik kadar aşı da muamma suan icin. Guvenen kisi yaptirabilir. Ama yaptirmayani da asagilamaya calismamak lazım.
Saglik konusunda sayi ve istatistik vermek belli konularda kolaylık sağlayabilir ancak herkes bu konuda hem fikirdir ki istatistiklerle sonucu nereye isterseniz oraya cekebilirsiniz. Ayni sayilarin yorumlamasiyla hem salgin ilan edip, hem de salgini bitirebilirsiniz. Ortamda hastalik var, insanlar yakalaniyor ve ölüyor. Herkes tedbirli olmali, aman moralinizi düşük tutmayin, psikolojinizi ve frekansinizi dusurup hastaligi vücudunuza cagirmayin.
Bol saglikli gunler dilerim
AhmetKadir
01-08-2021, 23:02
Veteriner hekimim.
Pfizer in kendi sitesinde paylastigim linkte faz3 icin 3 4 yil sure vermis. Asi piyasaya suruleli boyle bir sure gecmedigi icin faz 3 calismasi tamamlanmis sayilir mi acaba?
Haberlerden takip etmeye calistigim kadariyla, verilen degerlerde bugune kadar yapilan calismalarda diye bir giris oluyor. Yani kesinlesen bir veri paylasimi gormemistim rica etsem paylasir misiniz?
Internette yuzlerce kaynak var, arastiran var kopyala yapistir yapan var, bircok bilgi arasindan saglikli veriye ulasmak cok guc.
Duzgun bilgiye ulasirsak bizde kafamızdaki soru isaretlerini azaltmis oluruz
Saygılar
Veteriner hekimim.
Pfizer in kendi sitesinde paylastigim linkte faz3 icin 3 4 yil sure vermis. Asi piyasaya suruleli boyle bir sure gecmedigi icin faz 3 calismasi tamamlanmis sayilir mi acaba?
Haberlerden takip etmeye calistigim kadariyla, verilen degerlerde bugune kadar yapilan calismalarda diye bir giris oluyor. Yani kesinlesen bir veri paylasimi gormemistim rica etsem paylasir misiniz?
Internette yuzlerce kaynak var, arastiran var kopyala yapistir yapan var, bircok bilgi arasindan saglikli veriye ulasmak cok guc.
Duzgun bilgiye ulasirsak bizde kafamızdaki soru isaretlerini azaltmis oluruz
Saygılar
Normal hastalıklarda 3-4 yılda milyonlarca kişi ölmediği için, zamana yayilabiliyor bu çalışmalar, ama burada olağanüstü bir durum bulunduğu için FDA EMEA gibi otoritelerin belirlediği guvenli data sınırına ulaşılması yeterli görülüyor. İlaçlarda farmakovijilans asla bitmez, bir veteriner hekim olarak siz de biliyorsunuz dur. O yüzden ilaç prospektuslerinde İlaç ruhsat sahibi şirketin farmakovijilans bildirimi aldığı numara yer alır, kullanıcı yan etkiyi oraya bildirir. Hiç bir ilaç için kimse "ben şu kadar sene bu kadar çalışma yaptım, bundan sonra asla yeni yan etki çıkmaz" diyemez, basit gördüğünüz bir ağrı kesicinin bile 10-20 yıl sonra baska bir yanetkisi tespit edilebilir
"Safety data milestone required by U.S. Food and Drug Administration (FDA) for Emergency Use Authorization (EUA) has been achieved"
Pfizer and BioNTech Conclude Phase 3 Study of COVID-19 Vaccine Candidate, Meeting All Primary Efficacy Endpoints | pfpfizeruscom (https://www.pfizer.com/news/press-release/press-release-detail/pfizer-and-biontech-conclude-phase-3-study-covid-19-vaccine#:~:text=(NYSE%3A%20PFE)%20and%20BioNTech,t he%20study's%20primary%20efficacy%20endpoints.&text=The%20observed%20efficacy%20in%20adults,of%20 age%20was%20over%2094%25).
ExtRemee
02-08-2021, 00:13
2 doz sinovac oldum herhangi bir yan etki göstermedi. Çok takılmamak lazım doğduğumuzdan beri bir sürü aşı oluyoruz hangisinin içeriği tam biliniyor.
Dün Amerikan hastanesinde 2.dozu oldum,
Randevu alanında 4 kişi vardık.. Randevuya vaktinde geldik, hatta ben şehir dışından geldim.. Paketler 6lı açıldığı için
2 kişiyi bulmak için sağı solu aradılar 45dk bekledik ve nihayetinde aşıyı olduk.. Bulunmasaydı yapamayacaklarmış aşıda öyle bir sıkıntı var..
AhmetKadir
Yani aşağılamayalım da, başlamış olan aşılamaya gidip de "sizinkilere su vurmuşlar" derseniz, üzerine ne denebilir?
Ha bu arada veriler aşağı yukarı belli, Sağlık Bakanlığı vermiyor ama birçok doktor bunu açıklamaya başladı. Yoğun bakıma gelenler, hastanelik olanlar %90 oranlarında AŞISIZ.
Aşı olup da maskesiz tedbirsiz davranan zaten mallığına yansın ayrı konu, ancak bazı çalışmalarda aşının bu etkisinin de gözlemlendiği belirtilmiş. Yani tamamen engellemese de %50'lere varan oranda bulaşmayı kestiği de bazı yayınlarda yer alıyormuş.
Haliyle hala "ben ne olduğunu bilmiyorum" deyip kenara çekilmek bana gülünç geliyor. Tedirginlikler anlaşılabilir belki ama bunları diyenler sağda solda Facebook'ta Watsapp'ta saçma sapan şeyleri okuyup inanan adamlar. Aşıyı kim yapıyor, bilim adamı... Kimi ciddiye alırım, saygı gösteririm?
ghibli06
02-08-2021, 10:19
bütün Akdeniz ve Ege'de yangınlar sebebiyle fecaat bir duru var... ama bunu yanında yanan ormana şömine ateşi muamelesi yapıp manzarasında yemek yiyenler içenler selfie çekenler var... şimdi benim 'birşey olmaz yaaa amma abarttınız bir kaç piknik ateşi bunlar' desem bir ciddiyeti olur mu? yanan ağaçları ormanı geri getirir mi? aşıya ve maskeye karşı olan, pandemiye inanmayanlarla yangın manzarasında saçını tarayanlar aynı kefede benim için...
ardicli2000
02-08-2021, 12:55
Kağıt üstündeki bilginin yanında pratikteki sonuçlar da önemli..
Bugün artık tüm dünyada görülüyor ki aşı olan adamın ölme hatta ve hatta hasta olma oranı çooooook düşüyor....
10 yıl sonra ne olur bilmiyoruz.
Ama kanser ilacı alanlara da ne olduğunu biliyoruz. Almasınlar mı?!?!
Kağıt üstündeki bilginin yanında pratikteki sonuçlar da önemli..
Bugün artık tüm dünyada görülüyor ki aşı olan adamın ölme hatta ve hatta hasta olma oranı çooooook düşüyor....
10 yıl sonra ne olur bilmiyoruz.
Ama kanser ilacı alanlara da ne olduğunu biliyoruz. Almasınlar mı?!?!
Aaaa olur mu ya, büyük oyunu gördüler, kobay olmayacaklarmış...
Faz3 çalışmaları daha bitmemiş...
Aşı diye tuzlu su vurulaaaamışşşş...
Piyontek olanlar kalpten gidiyomuş, Çinovac olanları uzaylılar mikiyomuş...
X aşısı kısır bırakıyomuş, diğeri genlerimizle oynuyormuş, yarın öbür gün üçüncü bacağımız çıkarsa ne olacakkkkk....????
Daha önce de yazmıştım;
Bi de bunları eczaneye gidip reçetesiz antibiyotik almaya çalışan adamlar söylüyor.
Eş dost akrabanın "al bah ben kullandım eyi geliyor" tavsiyesi ile ilaç kullanan adamlar söylüyor.
Bırakın olmasınlar ya...
Aslinda konu asi karsitligi, ilac karsitligi, hastalik karsitligi degil, konu diger bircok hastalik gibi laboratuvar yapimi bir virusun insan irki ustune salinmis olmasi ve cesitli yollarla (asi, maske, mesafe kurallari) biz farkinda olmadan dunya ustunde agir ama emin adimlarla gelen bir olaganustu hal durumunun (ozellikle AB ulkeleri) baslatilmis olmasi. Bu virusu digerlerinden ayiran baslica unsur bulasiciligi ve mortalite orani degil, beraberinde dunya duzenine getirdigi radikal degisimler esasinda.
Bu hastaligin oldugu bir gercek, yine bu hastaliktan hayatini kaybedenlerin sevenlerinin ne kadar yikilmis oldugunu da tahmin edebiliyorum ancak tum bu olanlar, yukarida yazdiklarimi golgelemiyor ne yazik ki.
Cok uluslu ilac firmalarinin, hukumetlerin veya yine cok uluslu STK'larin gercekten insan sagligini dusunen kurumlar oldugunu dusunmek, buyuk bir illuzyona kapildigimizin bir resmidir ki bunun boyle olmadigini herkesin bildigini dusunuyorum. En basitinden cannabis (kenevir) iki bileseninden biri olan CBD'nin kanserli hucreler veya parkinson, MS gibi hastaliklar ustunde ciddi olumlu etkileri oldugu arastiran herkes tarafindan bilinir. Ancak senelerden beri hep bu firmalarin baskisi ile golgelenmistir. Bu hastaliklara sunulan ilaclari cok yuksek ucretler odeyerek alabilirsiniz tabii ki. Ilac firmalari ne yazik ki dusundugunuzun aksine tedavi etmek yerine kendine musteri yaratir. Bunlar da kendi merakim olan arastirmalarin yanisira ilac firmalari ile icli disli profesyonel bir is iliskimiz olmasindan dolayi olusan sahsi fikirlerim.
Bu bilgileri bir kenara koyduktan sonra; bir birey, kendisine dayatilan her seyi sorgulamakta ozgurdur, sorgulamalidir.
Yine en basta soyledigim gibi konu asi karsitligi degil, sen asi olmadan asiyi yeterince arastirdin da mi karar verdin yoksa hebele hubele takip ettigin ana akim medya beyin yikamasi ile gidip vatandaslik gorevini mi yaptin. Sanirim mesajlarinizdan, yazim seklinizden de anlasilacagi uzere ikinci secenek.
Evet ben aldigim kan sulandiriciyi, alacagim agri kesiciyi, vitamini, supplementi ve vucuduma soktugum her besinin icerigine fazlasiyla dikkat ediyorum cunku gunun sonunda bedenimden baska bir seyim yok. Antibiyotigi de receteli de olsa vucuduma sokmuyorum.
Agzi yasindan kucuk olanlar bana saldirmadan evvel bunun ne bir asi karsiti mesaj, ne de pandemiyi yok sayan bir fikir oldugunu soylemek isterim. Sadece baska bir acidan bakmak da gerek diye dusunuyorum olaylara. Arastirmalarda asilarin faydasi oldugu zaten bir gercek, en azindan kimi konularda bunu kimse yok saymasin zaten ancak dezavantajlari gercekten herkesle paylasiliyor mu, ben bunu merak ediyorum.
ardicli2000
02-08-2021, 14:47
Aslinda konu asi karsitligi, ilac karsitligi, hastalik karsitligi degil, konu diger bircok hastalik gibi laboratuvar yapimi bir virusun insan irki ustune salinmis olmasi ve cesitli yollarla (asi, maske, mesafe kurallari) biz farkinda olmadan dunya ustunde agir ama emin adimlarla gelen bir olaganustu hal durumunun (ozellikle AB ulkeleri) baslatilmis olmasi. Bu virusu digerlerinden ayiran baslica unsur bulasiciligi ve mortalite orani degil, beraberinde dunya duzenine getirdigi radikal degisimler esasinda.
Bu hastaligin oldugu bir gercek, yine bu hastaliktan hayatini kaybedenlerin sevenlerinin ne kadar yikilmis oldugunu da tahmin edebiliyorum ancak tum bu olanlar, yukarida yazdiklarimi golgelemiyor ne yazik ki.
Cok uluslu ilac firmalarinin, hukumetlerin veya yine cok uluslu STK'larin gercekten insan sagligini dusunen kurumlar oldugunu dusunmek, buyuk bir illuzyona kapildigimizin bir resmidir ki bunun boyle olmadigini herkesin bildigini dusunuyorum. En basitinden cannabis (kenevir) iki bileseninden biri olan CBD'nin kanserli hucreler veya parkinson, MS gibi hastaliklar ustunde ciddi olumlu etkileri oldugu arastiran herkes tarafindan bilinir. Ancak senelerden beri hep bu firmalarin baskisi ile golgelenmistir. Bu hastaliklara sunulan ilaclari cok yuksek ucretler odeyerek alabilirsiniz tabii ki. Ilac firmalari ne yazik ki dusundugunuzun aksine tedavi etmek yerine kendine musteri yaratir. Bunlar da kendi merakim olan arastirmalarin yanisira ilac firmalari ile icli disli profesyonel bir is iliskimiz olmasindan dolayi olusan sahsi fikirlerim.
Bu bilgileri bir kenara koyduktan sonra; bir birey, kendisine dayatilan her seyi sorgulamakta ozgurdur, sorgulamalidir.
Yine en basta soyledigim gibi konu asi karsitligi degil, sen asi olmadan asiyi yeterince arastirdin da mi karar verdin yoksa hebele hubele takip ettigin ana akim medya beyin yikamasi ile gidip vatandaslik gorevini mi yaptin. Sanirim mesajlarinizdan, yazim seklinizden de anlasilacagi uzere ikinci secenek.
Evet ben aldigim kan sulandiriciyi, alacagim agri kesiciyi, vitamini, supplementi ve vucuduma soktugum her besinin icerigine fazlasiyla dikkat ediyorum cunku gunun sonunda bedenimden baska bir seyim yok. Antibiyotigi de receteli de olsa vucuduma sokmuyorum.
Agzi yasindan kucuk olanlar bana saldirmadan evvel bunun ne bir asi karsiti mesaj, ne de pandemiyi yok sayan bir fikir oldugunu soylemek isterim. Sadece baska bir acidan bakmak da gerek diye dusunuyorum olaylara. Arastirmalarda asilarin faydasi oldugu zaten bir gercek, en azindan kimi konularda bunu kimse yok saymasin zaten ancak dezavantajlari gercekten herkesle paylasiliyor mu, ben bunu merak ediyorum.
İyi de hiçbir şey sahadaki gerçeği değiştiremeyecek.
Bugün İngiltere Başbakanı'nın ölümden döndüğü, ABD Başkanının yakalanıp deneysel tedaviye maruz bırakıldığı, yakalananların yaklaşık %3'ünü öldüren ve çoook hızlı yayılan bir virüsten bahsediyoruz.
Dalalım işin felsefesine. Ne geçecek elimize. Tek bir gerçek var. Bu hastalık bulaşıyor ve ilacı yok. Tek bir çaresi de aşı olmak. Ne yapalım, tartışıp bir sonuca varana, lab da üreten doktorları asana, komplo teorilerini doğrulayana kadar bekleyip de ölelim mi?!?!? Hayatı yıllarca durma noktasında mı tutalım?!?!?! eğitimi yıllarca askıya mı alalım?!?!? Nedir yani tmm da çözümünüz nedir?????
Malesef hiç kimse, örneğin 2-3 yıl sonrası için, birşey diyemiyor. Belki de 2 yıl sonra diyecekler ki "Biontech aşısı olanlar ölene kadar şu ilacı da kullanmak zorunda yoksa ölürler". Bunu kimse garanti edemiyor.
Ama günümüz için mevcut aşılardan başka da çözüm görünmüyor. En azından açıklanan aşılı-aşısız hastaneye yatış oranları-yoğun bakım oranları-ölüm oranları bunu destekliyor. Geçen sene mevcut vaka sayısının yarısı kadar vakada bugünkü kadar ölüm vardı, şimdi yarı yarıya azalmış görünüyor.
Biraz sonra taşlanacaksın maskeyi de götüne falan tak gibi abuk subuk mesajlar görme ihtimalinde yüksek.
Bahsettiğin ilaç şirketi ile içli dışlı olma durumunu bizatihi o şirketlerden birinde çalışarak yaşadım gördüm. O dönem de bile başım ağrıyor diyene x marka ilaç, kıçım ağrıyor diyene x marka ilaç, gözüm ağrıyor diyene yine x marka ilaç yazanları da birebir gördüm.
O yakışılı mümessil abiler ve güzel ablalar ağzı laf yapan satış görevlileridir. Dr'a gider bu ay 1000 kutu x yaz .... promosyon al ( lap top / tatil / bir seminer için sponsor olunması vs)
bir de MF kavramı vardır bilen bilir, adama dersin bu ay 10000 kutu kola al ( ilaç gibi düşünün) gelcek ay sana 5000 kutu Mal fazlası (MF) göndereyim.
Ecza deposu da bunu illa satacak, e satması için birilrinin bu ilacı reçeteye yazması ya da elden (Reçetesiz) talep etmesi lazım.
Yani ilaç sektörü adı üzerinde sanayi / turizm gibi bir sektördür ve KAR / KAZANÇ odaklı bir üretim yapar, zira kamu yararı için kurulan bir ŞİRKET görmedim ben.
Haliyle yazdıklarını pekiştirme amaçlı olarak belki ben de görmek isteyen arkadaşlara bir bakış açısı sunmayı umuyorum.
Ama aşı olmuyorsak ölmeli ya da toplumsal haklarımızdan yararlanmamalıyız. Ha aşı olup görünmez zırhı takarsan maskeye falan gerek yok normal hayatını yaşamaya devam edbilirsin.
Aşı olmamak bir tercihtir ve kişinin bireysel özgürlüğünün bir parçasıdır ama daha bunu kabul edilmediği bir ortam da ne yazsak boş.
pfizer ın geçmişi
Son Haber | Kirli gecmişi ABD’li ilac devi Pfizer in pesini bırakmıyor (https://sonhaber.ch/kirli-gecmisi-abdli-ilac-devi-pfizer-in-pesini-birakmiyor/)
biraz da bayer'e bakalım.
Bayer, Eroini Morfine Alternatif Olarak Dunyaya Pazarladı | Pazarlamasyon (https://pazarlamasyon.com/bayer-eroini-morfine-alternatif-olarak-dunyaya-pazarladi/)
10 sene sonra ya kusura kalmayın size aşı verdik ama içinde şu vardı şöyle etkileri oldu "PARDON" diyebilirler.
Yahu peki siz bu kadar lafın üzerine, başınız kıçınız ağrıyınca X, Y, Z ilacı almıyor musunuz?
Yoksa "vay efendim bunlar zaten bilmemne, şöyle böyle, ben gidip iki yumurta yiyem bişeyim kalmaz" mı diyorsunuz?
Başka sorum yok hakim bey.
Aşı olmamak toplumsal hakkınızsa, şöyle yazayım;
Yarın öbür gün ileride aşılılar aşısızlar diye ayrım yapılsa ve AB'de bazı ülkelerde alınan kararlardaki gibi yasaklar gelse, aşı olmayanlara da "gelin kardeşim, tamam sizin haklarınız da var, haklısınız" deyip aşı olmayanları da bir arada başka bir ortamda tutarak sosyal hayata devam etseler...
Bunu kaçınız isteyecek, çok merak ediyorum.
Yoksa geçtiğimiz aylarda aldığı cevaplar işine gelmeyince basıp giden vatandaşlar gibi, "onlar kurallara uysun, ben takılayım, sonra aralarına karışayım özgürce" mi diyorsunuz?
Bir de şeyi anlamıyorum;
Efendim bu aşı muhabbeti ile yeni düzen, yeni bilmemne... Vay anasını, düzeni siz keşfettiniz.
Doblocu enişte de dolanıyor ya, yeni dünya düzeni yapacaklar diye, ama ne yapacaklar diyorsun, kimse söyleyemiyor.
Yani böyle çok gizli bir ajanda var, çok fena bi dünya "procesi"... Doblocu eniştelerle beraber çok zeki arkadaşlar bunu keşfediyor, farkına varıyor, bizler farkına varamıyoruz. Baya garip.
İlaç firmalarının yedikleri haltlar ve promosyonları ile aşılamanın da ilgisini pek çözemedim.
Sonuçta yukarıdaki mesajıma geliyorum, adam aspirini, parolü, majeziki şunu bunu ne için çıkarıyor peki? Yalnızca para kazanmak için değil mi? Yoksa baş ağrısı, ateş düşürmesi falan yalan yani.
Yahu peki siz bu kadar lafın üzerine, başınız kıçınız ağrıyınca X, Y, Z ilacı almıyor musunuz?
Yoksa "vay efendim bunlar zaten bilmemne, şöyle böyle, ben gidip iki yumurta yiyem bişeyim kalmaz" mı diyorsunuz?
Başka sorum yok hakim bey.
https://www.bayer.com.tr/sites/bayer_com_tr/files/2020-10/aspirin_500mg_kt.pdf
Aspirinin bile "bilinmeyen" yan etkileri var, kendi prospektüsünde yazıyor :).
Ormanci
Saygı değer abicim,
Benim çevremde "neden aşı olmadın" sorusuna çok mantıklı şekilde cevap verecek insanlar var.Onlar yok kobay olmayacağız gibi bir direnişte yapmıyorlar..Daha doğrusu serzenişte bulunmuyor.Kendi çapında işte..
Yani verdiğin örneklere bakıyorum da nereden alıntıladığınıda bilemiyorum.Hep aynı örnek üzerinden gidiyorsun gibime geliyor. :)
Yani insanlar inanmak istediğini araştırıyor.
Bugün google arama motoruna CR7 skills yazarsın süper şeyler görürsün,fails yazarsın s*çtığı anları görürsün.Toplumda öyle yapıyor. Aşının faydaları/zararları diye aratır herhangi bir bilgiye rahatlıkla ulaşır.
Ormanci
Saygı değer abicim,
Benim çevremde "neden aşı olmadın" sorusuna çok mantıklı şekilde cevap verecek insanlar var.Onlar yok kobay olmayacağız gibi bir direnişte yapmıyorlar..Daha doğrusu serzenişte bulunmuyor.Kendi çapında işte..
Yani verdiğin örneklere bakıyorum da nereden alıntıladığınıda bilemiyorum.Hep aynı örnek üzerinden gidiyorsun gibime geliyor. :)
Yani insanlar inanmak istediğini araştırıyor.
Bugün google arama motoruna CR7 skills yazarsın süper şeyler görürsün,fails yazarsın s*çtığı anları görürsün.Toplumda öyle yapıyor. Aşının faydaları/zararları diye aratır herhangi bir bilgiye rahatlıkla ulaşır.
Çoğunluk böyle çünkü yav :)
Neden aşı olmadın sorusuna çok mantıklı cevap verecekler nasıl cevaplar veriyor? Onların cevapları da aşağı yukarı aynı. Kaynak?
Kaynak da var belki ama çoğunluğu da çarpıtılmış istatistikler, tamamlanmamış bilmemneler, ispatı olmayan şunlar bunlar.
Kimisi az buçuk daha haklı çıkmak için diyor ki, arkadaş ben içeriğini bilmiyorum, tedirginim, ileride ne olacağını bilmiyorum.
Buradaki savunma da güya diğer ilaçların daha uzun süreli aşamalardan geçtiği için daha "güvenilir" olmaları. Ama yukarıda DOHC'un dediği gibi biiiiiiiiiiir çok ilaçta saçma sapan yan etkiler var, kimisi bilinmiyor bile, kimisinde alerjik reaksiyon gösteriyor, şu bu..
Burada itiraz ettiğim husus, bugüne kadar bunların hiçbirine aldırış etmeyen, kulak tıkayan, pek sallamayan, sorgulamamış olan insanlar bi anda neden "duyar" kasıyor, duyarlı hassas kesiliyor?
Bugüne kadar olduğun aşının, aldığın ilacın içeriğini biliyordun sanki? Herkes bi halk sağlığı uzmanı, herkes bi bilinçli.
Bir örnek var, içeriğini bilmiyoruz bilmemne diyen teyze, gidip antep fıstığı diye bezelye katılmış baklava yiyor diye :) O hesap.
Sonuç olarak gelip gelip dayanılan yer.... Boş... Dayanmıyor bir yere. Ama dediğin gibi, inanmak istediklerine inanıyor insanlar.
Neyse aşıyı biz olalım, biz ölelim, yeni dünya düzeninde kölelerrrrrrrr olarak yaşarıızzzzzzzzzzz...
Benim kızdığım konu şu: mezun olduktan sonra 1 kitap hatta 1 prospektus bile okumamış insanlar, Instagram'dan Twitter'dan, çalıştığı ortamdan birşeyler görüp/duyup, "aşı yalan" "virüs yalan" "ben coronaya inanmıyorum" diyor, Dünyanın en iyi 100 doktoru arasında gösterilen Türk doktor diyorlar, bakıyorsun parayı bastırınca o kurum bana da veriyor o unvanı.. Nobel ödüllü bilmem kim diyorlar, nobeli yok.. ABDli x bilim adamı şunu demiş diyorlar, evet öyle bir bilim adamı var, çok da saygın, ama söylediği iddia edilen şeyi Google'a ingilizce yazıyorum, çıkmıyor böyle bir açıklama.. Herhalde gelmiş arkadaşın enistesiyle okey oynarken söylemiş..
Saygı duyduklarım:
Asiya şu aşamada güvenemiyorum, hastalığın bulaşmaması için gerekli tüm önlemleri alıyorum, belli kısıtlamalara tabi olacaksam olayım, canımdan kıymetli mi diyenler
Benim kızdığım konu şu: mezun olduktan sonra 1 kitap hatta 1 prospektus bile okumamış insanlar, Instagram'dan Twitter'dan, çalıştığı ortamdan birşeyler görüp/duyup, "aşı yalan" "virüs yalan" "ben coronaya inanmıyorum" diyor, Dünyanın en iyi 100 doktoru arasında gösterilen Türk doktor diyorlar, bakıyorsun parayı bastırınca o kurum bana da veriyor o unvanı.. Nobel ödüllü bilmem kim diyorlar, nobeli yok.. ABDli x bilim adamı şunu demiş diyorlar, evet öyle bir bilim adamı var, çok da saygın, ama söylediği iddia edilen şeyi Google'a ingilizce yazıyorum, çıkmıyor böyle bir açıklama.. Herhalde gelmiş arkadaşın enistesiyle okey oynarken söylemiş..
Saygı duyduklarım:
Asiya şu aşamada güvenemiyorum, hastalığın bulaşmaması için gerekli tüm önlemleri alıyorum, belli kısıtlamalara tabi olacaksam olayım, canımdan kıymetli mi diyenler
Kesinlikle katılıyorum, söylemek istediklerim de bunlar zaten.
Ben hem aşı olmayacağım, hem maske takmayacağım, hem de aşılıların arasına katılacağım, özgürce dolanacağım... Yok öyle bir dünya... Aşı olanlar ne olacak peki? Ya hastalık taşıyorsanız? Bunu anlamak istememek de çok enteresan. Bir grup da bunu kabul etmiyor kesinlikle.
Ama onlara da kilit soru, tamam diğer aşısızlarla birlikte izole edilecek ve öyle yaşayacaksınız, haklarınız kısıtlanmayacak...
Yooook, illa ben aşılıların yanında olacağım, bu ayrımı yapamazsınız diyecekler. Öyle değil mi :) Maskede gördük biz bunu. Böyle enteresan bir zihniyet var.
Böyle oluyorsa ben de aşı karşıtıyım anasını satayım, hadin :D
ÇALIŞKAN
02-08-2021, 18:04
denizli'de aşı bitmiş hastaneden boş döndük
Pandemi başından beri maske mesafe kuralına çok dikkat ediyorum. Dezenfektan,kolonya ,ıslak mendil sürekli kullanıyorum. Pandemi başından beri bu şekilde yakalanmadım. 1 kez temaslı oldum aynı ev içerisinde gene bulaşmadı çünkü dikkat ediyorum. Aşı olmadım,şuan için olmayı da düşünmüyorum. Mümkün mertebe dikkat ediyorum,hava 35 derece ama ben hala maskeyi burnumun altına geçirmeden takıyorum düzgün şekilde,dezenfektan,kolonya ve mesafe konusuna da dikkat ediyorum. Aşı karşıtı değilim tamamen tercih meselesi şeklinde olmuyorum,aşı öldürür de demiyorum,aşı kurtatır da demiyorum. Aşı olup ağır geçiren tanıdığım da var,aşı olmayıp ağır geçiren de. Ya da grip şeklinde atlatan da. Şuan kimse bu virüsün kime ne yapabileceğini bilmiyor,tek çare aşı olduğunu da düşünmüyorum şu aşamada. Mesafe,hijyen ve maske 3lüsüne herkes çok dikkat etse sorunsuz devam edeceğini düşünüyorum.
denizli'de aşı bitmiş hastaneden boş döndük
İzmirde geçen hafta 12.30 randevusuna 12.00de gittiğimde aşı yok dediler
Aynı gün başka bir hastaneyi aradım, aşı var randevu verirse sistem gelin dediler, 14.30a aldım nolur nolmaz diye 13.15te gittim yine yok dediler.
En sonunda ertesi gün aile hekimine derdimi anlattım, okeye 4. Gibi, aşı için bekleyenleri benimle 6 ya tamamlayıp yaptılar.
Gokhan43
02-08-2021, 22:30
Yarın Biontech 2. Doz aşı randevum vardı, bugün sms ile randevuyu 6 Ağustosa aldık anlayışınız için teşekkürler tarzı bir mesaj geldi.
Enabız üzerinden kontrol ettiğimde de randevum 6 Ağustos olarak değişmiş.
CloudGrey
03-08-2021, 08:04
Pandemi başından beri maske mesafe kuralına çok dikkat ediyorum. Dezenfektan,kolonya ,ıslak mendil sürekli kullanıyorum. Pandemi başından beri bu şekilde yakalanmadım. 1 kez temaslı oldum aynı ev içerisinde gene bulaşmadı çünkü dikkat ediyorum. Aşı olmadım,şuan için olmayı da düşünmüyorum. Mümkün mertebe dikkat ediyorum,hava 35 derece ama ben hala maskeyi burnumun altına geçirmeden takıyorum düzgün şekilde,dezenfektan,kolonya ve mesafe konusuna da dikkat ediyorum. Aşı karşıtı değilim tamamen tercih meselesi şeklinde olmuyorum,aşı öldürür de demiyorum,aşı kurtatır da demiyorum. Aşı olup ağır geçiren tanıdığım da var,aşı olmayıp ağır geçiren de. Ya da grip şeklinde atlatan da. Şuan kimse bu virüsün kime ne yapabileceğini bilmiyor,tek çare aşı olduğunu da düşünmüyorum şu aşamada. Mesafe,hijyen ve maske 3lüsüne herkes çok dikkat etse sorunsuz devam edeceğini düşünüyorum.
bu tatikle ben 5 yıldır grip dahi olmuyorum.
ofiste masama gelip dibime girinlere kardeşim hayırdır alt dudakmı alıcaksın diyip uzaklaştırıp üzerlerine kolonyo döküyordum , sonrada öğrendiler ördek yavrusu gibi götümde gezmemeyi...
kişisel mesafe bir haktır..
aşı için yaptırımlar olacaktır.
tvlerde konuşuluyor , yok kapalı alana giremeyecek , yok fırıncı ekmek satmicak vs gibi.
amaç senin sağlıgını korumakmı sanıyorsun ?
yok öyle birşey.
amaç sen hastaneye gelme , başımıza tedavi masrafı açma..
özetle dikkat et kendine ama , aşı olmak zorunda bırakılıacaksın.
sanıyorum tüm dünyadada bu böyle olacak.
Doktor arkadaslar ve/veya bilgisi olan arkadaslar var ise, cok basit bir sorum var.
Yasadigim ulkede mecburen Coronavac(Sinovac) asisi oldum. Ilerleyen gunlerde EU Zone ve baska bolgelere gecis icin mecburen onaylanmis mRNA asisi da olmam gerekecek gibi duruyor.(Biontech, AstraZeneca, J&J)
2 doz Sinovac'dan sonra, 2 doz Biontech veya tek doz J&J olabilir miyim? Evet ise, kac ay beklemem gerekiyor? [Asiyi TR'de olmam sart degil, o yuzden asi hakkim var mi gibi sormuyorum, saglik acisindan bir riski var mi onu soruyorum]
Hic covid gecirmedim.
Çoğu sağlıkçı arkadaşa 2 doz sinovactan sonra (4 haftaydı galiba) Biontech uygulandı
Hatırlatma dozu (3. doz aşı) farklı olabilir. Hatta farklı olmasının bağışıklık tepkisi ve oluşturduğu nötralizan antikorları olumlu etkilediği hakkında klinik çalışmalar mevcut.
Ama, 2 doz sinovac sonrası en az 3 ay (hatta 6 aya kadar uzayabilir) 3. doz-hatırlatma aşısı yapılmalı.(4 hafta yanlış).
Tercihan mRNA olmasında fayda var.
2.doz bende nezle şeklinde gösterdi kendini çılgınca burnum akıyor.. :no:
Peki 4.yapılır mı :)
Ben 2 epivac 2 biontech oldum
Uzun vadede bir sıkıntı olur mu bilemiyorum kısa vadede sıkıntı olmadı :)
Nisan'da başladım maratona son biontech'i 18 Temmuz'da oldum
Ben 2 epivac 2 biontech oldum
Uzun vadede bir sıkıntı olur mu bilemiyorum kısa vadede sıkıntı olmadı :)
Nisan'da başladım maratona son biontech'i 18 Temmuz'da oldum
Cahilligimden, epivac klasik tipte asi degil mi? Sinovac gibi. 3-4 aya bir daha rahatsiz edeyim seni abi, hala etki yoksa, sinovac vurdururuz.
Cahilligimden, epivac klasik tipte asi degil mi? Sinovac gibi. 3-4 aya bir daha rahatsiz edeyim seni abi, hala etki yoksa, sinovac vurdururuz.
Epi sonrası vücudum antikor üretmedi. Üstüne bu sebeple Biontech oldum. Ağustos sonu tekrar antikor baktıracağım. Güncellerim postu
çift aşılıyım, covid de geçirdim geçtiğimiz kasımda, az önce test verdim bakalım umarım negatif çıkar ne yazık ki temaslıyım iş yerinde ki mesai arkadaşım pozitif çıktı , bitsin artık kahretsin , yaşama sevincimiz zaten yoktu covidde üzerine tuz biber oldu
Grimlord
05-08-2021, 12:52
2.doz bende nezle şeklinde gösterdi kendini çılgınca burnum akıyor.. :no:
Delta olabilir hocam aman dikkat, aynı semptomlarla bizim çaycı abla teste gitti, Delta çıktı. (2. aşıdan 3 gün sonra yakalandı hatta)
ardicli2000
05-08-2021, 16:37
BioNTech aşısının yan etkileriyle ilgili ABD'de yapılan çalışmanın sonuçları yayınlanmış:
https://www.sozcu.com.tr/2021/saglik/asida-sevindiren-gelisme-1-milyon-kisiden-sadece-10unda-goruldu-6576554/
"Mayıs 2021’e kadar en az bir doz corona virüsü aşısı almış 2 milyondan fazla kişinin tıbbi kayıtlarını analiz eden yeni çalışmada, 20 miyokardit veya kalp kası iltihabı vakası ve 37 perikardit yani kalbi çevreleyen zar vakası bulundu.
Araştırmacılar, komplikasyonların hepsinin kısa ömürlü olduğunu belirtirken, bu kalp sorunlarının Covid-19 geliştiren hastalarda çok daha yaygın olduğunu vurguladı. Yapılan araştırmalarda 1 milyon kişiden yalnızca 10 kişide kalp hastalığı sorununun uzun süreli olarak görüldüğü belirlendi.
Aynı zamanda aşı olduğu halde hastaneye kaldırılan hastaların birkaç gün içerisinde taburcu edildiği ve hiç can kaybı yaşanmadığı da ifade edildi."
BioNTech aşısının yan etkileriyle ilgili ABD'de yapılan çalışmanın sonuçları yayınlanmış:
https://www.sozcu.com.tr/2021/saglik/asida-sevindiren-gelisme-1-milyon-kisiden-sadece-10unda-goruldu-6576554/
"Mayıs 2021’e kadar en az bir doz corona virüsü aşısı almış 2 milyondan fazla kişinin tıbbi kayıtlarını analiz eden yeni çalışmada, 20 miyokardit veya kalp kası iltihabı vakası ve 37 perikardit yani kalbi çevreleyen zar vakası bulundu.
Araştırmacılar, komplikasyonların hepsinin kısa ömürlü olduğunu belirtirken, bu kalp sorunlarının Covid-19 geliştiren hastalarda çok daha yaygın olduğunu vurguladı. Yapılan araştırmalarda 1 milyon kişiden yalnızca 10 kişide kalp hastalığı sorununun uzun süreli olarak görüldüğü belirlendi.
Aynı zamanda aşı olduğu halde hastaneye kaldırılan hastaların birkaç gün içerisinde taburcu edildiği ve hiç can kaybı yaşanmadığı da ifade edildi."
Bunnnaaaaa ilaç fiiimalaaaanın uyduuumalaaaa bunlaaaaaaaa....
Eskiden gazeteciliğin bir ağırlığı vardı. İmla, yazım kuralları kontrolü vardı. Şimdi tik tok gençliği gibi mübarek.
"Covid-19 geliştiren hastalarda", kim bu geliştiren hastalar? Ne geliştiriyorlar?
Delta olabilir hocam aman dikkat, aynı semptomlarla bizim çaycı abla teste gitti, Delta çıktı. (2. aşıdan 3 gün sonra yakalandı hatta)
Bilmiyorum da artık bugün hafifledi akıntı durdu hiç test yaptırmadım henüz devam etseydi düşünüyordum..
Bu ara başka bi salgın var, klima mikrobu gibi, herkes onu oluyor.
Çocuklarda da adenovirüs/norovirüs benzeri bir şey çıkmış, 2-3 sene önce pandemi öncesinde de olmuştu yazın. Kusma-ishal olabiliyormuş çocuklarda.
Büyüklerdeki muhabbet bahar nezlesi veya grip semptomları gibi. Ateş yok. Veya 1-2 gün maksimum. Kalanı hafif ciğere indirme, iltihaplı balgam ve sinüs dolması falan.
Bende yalnızca yarım gün halsizlik ve ateş yaptı, gece acayip bir terleme ile attım, 1 haftadır burun akıntısı öksürük, gıcık, vs şeklinde geçti. Yeni yeni %100 hale geliyorum.
Korona mı oldun test yaptır falan dediler ama ters bi durum görmediğim için gitmedim. İlk gün terle atmasaydım gece gidecektim. Sonra hanım aynı şekilde oldu, ama onda halsizlikle birlikte eklem ağrıları olunca (hoş, grip olunca da oluyor), teste gittik, negatif...
Hanım zaten negatifi görünce ertesi gün psikolojik olarak bile kendine geldi :)
İzmir'de arkadaşın annesi babası, başka bi arkadaşın kendisi de aynı şekilde hasta olmuş. Doktor faranjit gibi bişey bu demiş. Ama belli ki bi salgın var, ancak bu da henüz ne haber oldu ne de dillendiriliyor.
Bir de bu işe uyuz oluyorum, korona bağımsız...
Çocuk hasta olduğunda çok gördük. Mesela anlamsız bi hastalık oluyor, çocuk garip tepkiler veriyor falan (inatçı ateş, saçma bi mide bulantısı vs gibi), ulan ne oluyor diyoruz korkuyoruz, hastaneye veya doktoruna koşuyoruz. "Haaaa evet bu bilmemne olmuş, son 2 aydır böyle, salgın var"... E ulan AMG, bunu duyuran eden bi mekanizma yok mudur, mal mısınız? İlla hastaneye gidince, doktorla konuşunca mı bilecez bunu?
Çocuklarda da adenovirüs/norovirüs benzeri bir şey çıkmış, 2-3 sene önce pandemi öncesinde de olmuştu yazın. Kusma-ishal olabiliyormuş çocuklarda.
Büyüklerdeki muhabbet bahar nezlesi veya grip semptomları gibi. Ateş yok. Veya 1-2 gün maksimum. Kalanı hafif ciğere indirme, iltihaplı balgam ve sinüs dolması falan.
Bende yalnızca yarım gün halsizlik ve ateş yaptı, gece acayip bir terleme ile attım, 1 haftadır burun akıntısı öksürük, gıcık, vs şeklinde geçti. Yeni yeni %100 hale geliyorum.
Korona mı oldun test yaptır falan dediler ama ters bi durum görmediğim için gitmedim. İlk gün terle atmasaydım gece gidecektim. Sonra hanım aynı şekilde oldu, ama onda halsizlikle birlikte eklem ağrıları olunca (hoş, grip olunca da oluyor), teste gittik, negatif...
İzmir'de arkadaşın annesi babası, başka bi arkadaşın kendisi de aynı şekilde hasta olmuş. Doktor faranjit gibi bişey bu demiş. Ama belli ki bi salgın var, ancak bu da henüz ne haber oldu ne de dillendiriliyor.
Çocuk hasta olduğunda çok gördük. Mesela anlamsız bi hastalık oluyor, çocuk garip tepkiler veriyor falan (inatçı ateş, saçma bi mide bulantısı vs gibi), ulan ne oluyor diyoruz korkuyoruz, hastaneye veya doktoruna koşuyoruz. "Haaaa evet bu bilmemne olmuş, son 2 aydır böyle, salgın var"... E ulan AMG, bunu duyuran eden bi mekanizma yok mudur, mal mısınız? İlla hastaneye gidince, doktorla konuşunca mı bilecez bunu?
Çocuk için aynı hastalığı benim çocuk oldu 2 hafta önce burun akıntısı halen devam ediyor malesef.
3 Gündürde bende aynı sıkıntı var sizin dediğiniz gibi.
Bayramdan bir kaç gün önce bire bir bahsettiğiniz belirtiler bizde de mevcuttu. Memlekete gideceğimiz için doktora göründük ve test yaptırmak istedik. Siz faranjitsiniz, teste gerek yok dedi gönderdi. Atlatmamız yaklaşık 10 gün sürdü. Bu 10 gün içinde eşimde sırt ağrısı (korona olduğunda da çok fazla sırt ağrısı vardı) olduğu için hemen test yaptırdık, sonuç negatif. Ben bunun koronanın bir türü olduğunu düşünüyorum. Çünkü ben grip, nezle vs gibi şeyleri çok hafif yaşarım. Kaldı ki koronayı da çok hafif atlattım diyebilirim. Bu olayda sırasıyla burun akıntısı, burun tıkanması, neredeyse ses kaybı, baş ağrısı gibi şeyler yaşadım.
Ülkede ne düzgün ki bunu duyurabilecek veya önlem alabilecek bir sistem olsun...
ardicli2000
06-08-2021, 09:24
Ben 3 gün terledim. Kıoz 2 gündür kösürüyor.
Hanım da 2 günde atlattı.
1 aydır var o....
arkadaşlar bahsetiğiniz hastalık LEJYONER hastalığı gibi görünüyor. (%80 eminim diyebilirim)
muhakak klimalarınızı adam akıllı temizletmenizi,filtrelerini temizlemenizi ve %110 kuruduğuna emin olduktan ,nemi gittikten sonra tekrar kullanmaya başlamanızı tavsiye ederim.
çift aşılıyım, covid de geçirdim geçtiğimiz kasımda, az önce test verdim bakalım umarım negatif çıkar ne yazık ki temaslıyım iş yerinde ki mesai arkadaşım pozitif çıktı , bitsin artık kahretsin , yaşama sevincimiz zaten yoktu covidde üzerine tuz biber oldu
negatif çıktı sonuç, hastalara acil şifa dilerim bitse de kurtulsak tek temennim bu
arkadaşlar bahsetiğiniz hastalık LEJYONER hastalığı gibi görünüyor. (%80 eminim diyebilirim)
muhakak klimalarınızı adam akıllı temizletmenizi,filtrelerini temizlemenizi ve %110 kuruduğuna emin olduktan ,nemi gittikten sonra tekrar kullanmaya başlamanızı tavsiye ederim.
Misyoneri biliyorum da lejyoneri hiç duymamıştım :D
Şaka bi yana,
Ben bu yaz araba seyehatlerim sonunda 3 kere 2şer gün yattım.
Bi ter, bi duş, bi ter bi duş, hadise bitti.
Ter atmak önemli..
Bol su da tüketin tabiki..
Doktor tavsiyesi değildir kesinlikle ama bana parol çok iyi geldi..
Bunnnaaaaa ilaç fiiimalaaaanın uyduuumalaaaa bunlaaaaaaaa....
Abi sen aklinin almayacagi seylere cevap vermeye calisma bence git birkac doz daha asi ol.
Abi sen aklinin almayacagi seylere cevap vermeye calisma bence git birkac doz daha asi ol.
Ahahahahah ��hadi gülüm hadi bekleme yapma... Anca hakaretle karşılık verirsin... Akıl o kadarına yetiyo.
Kimya mühendisiyim, 4 yıl ilaç argesinde çalıştım, ruhsat alınmasında çalıştığım ilaçlar var, şu anda ilaç sektöründe çalışmıyorum, aklım alabilecekse anlatır mısınız:) ama verdiğiniz bilgilerin kaynağını da isterim:))
Önce sorulara cevap versin bu aklımla alay eden arkadaş.
Hasta olunca bunların ilaçlarını kullanmıyo musun, bir, ikincisi, aşı olmayıp diğer aşı olmayanlarla aynı ortama ayrılmayı kabul ediyor musun etmiyor musun :)
Bunlar işine gelmediği için taşak geçince bozul tabi.. :)
Abi sen seviyesiz bir adamsin, o sebeple diyalog kurmak yerine sadece kendince bir sey gecersin, gectigini saniyorsun.
Sordugun tum sorulara cevabimi zaten verdim, de dedigim gibi algin yetmiyor kabul etmedigin seyleri anlamaya, o yuzden devam et, uzatma.
GUZ, sizinle bilgisayar basina gectigimde uygun vaktimde DM'den kendi savundugum seyleri paylasirim, ki zaten bunlari da daha once belirttim. Tabii bu orman kackini gibi seviyeyi dusurmeyecekseniz.
Evet, ağzı yaşından küçük olanlar bana cevap vermesin diye daha baştan diyaloğu nereye çekeceği belli olan ve böyle üste çıkacağını sanan vatandaş bana seviyesiz diyor, bu da ayrı komedi :)
Hadi kardeşim aynen... Daha fazla sana enerji harcayamayacağım. Bilim çözüm bulamıyor ben mi bulacağım :)
tuner faruk
07-08-2021, 22:23
2.5 ay önce çocuk oldu ve 2.5 aydır annemlerde yaşıyoruz dün akşam üstü annem baya halsizleşmiş bir gün öncede öksürüyordu ama kesildi klima çarptı dedi.
İş çıkışı acile götürdüm doktor serum verdi bulantı hapı verdi çıkarken dedim hazır gelmişken test yaptıralım tabi gece sonuç pozitif çıktı onu görünce ev ahalisi gece test yaptırdık şuanlık negatifiz.
Filyasyon bugün aradı,benim eşimin ve çocuğumun ikameti bulunduğumuz yer olmadığını özellikle söyledim temaslı olduğumuzu belirttim gelen ekibe söylersiniz dedi, gelenler kapıdan ilacı verip gittiler test kişi sorma falan hakgetire.
HES uygulamasında babam ve kardeşim temaslı olarak görünüyor fakat ben ve eşim temaslı olarak görünmüyoruz ne yapmam gerekiyor ?
2.5 ay önce çocuk oldu ve 2.5 aydır annemlerde yaşıyoruz dün akşam üstü annem baya halsizleşmiş bir gün öncede öksürüyordu ama kesildi klima çarptı dedi.
İş çıkışı acile götürdüm doktor serum verdi bulantı hapı verdi çıkarken dedim hazır gelmişken test yaptıralım tabi gece sonuç pozitif çıktı onu görünce ev ahalisi gece test yaptırdık şuanlık negatifiz.
Filyasyon bugün aradı,benim eşimin ve çocuğumun ikameti bulunduğumuz yer olmadığını özellikle söyledim temaslı olduğumuzu belirttim gelen ekibe söylersiniz dedi, gelenler kapıdan ilacı verip gittiler test kişi sorma falan hakgetire.
HES uygulamasında babam ve kardeşim temaslı olarak görünüyor fakat ben ve eşim temaslı olarak görünmüyoruz ne yapmam gerekiyor ?
bu soruyu sorma bilincindeysen hocam zaten kendi önlemini alırsın bence. Karantinada kalmakta fayda var.
Geçmişteki Aşıların Uzun Vadeli Yan Etkileri Nelerdi, Ne Kadar Sürede Ortaya Çıktı? - Gecmişteki Aşıların Uzun Vadeli Yan Etkileri Nelerdi, Ne Kadar Surede Ortaya Cıktı? - Evrim Ağacı (https://bundle.app/2hALIB2s)
Geçmişteki Aşıların Uzun Vadeli Yan Etkileri Nelerdi, Ne Kadar Sürede Ortaya Çıktı? - Gecmişteki Aşıların Uzun Vadeli Yan Etkileri Nelerdi, Ne Kadar Surede Ortaya Cıktı? - Evrim Ağacı (https://bundle.app/2hALIB2s)
Ne güzel anlatılmış... Teşekkürler hocam.
Aşı lan işte, ne olabilir yani... Neyse ben yazdım mı seviyesizleşiyormuşum, yazmayayım :)
Abi sen seviyesiz bir adamsin, o sebeple diyalog kurmak yerine sadece kendince bir sey gecersin, gectigini saniyorsun.
Sordugun tum sorulara cevabimi zaten verdim, de dedigim gibi algin yetmiyor kabul etmedigin seyleri anlamaya, o yuzden devam et, uzatma.
GUZ, sizinle bilgisayar basina gectigimde uygun vaktimde DM'den kendi savundugum seyleri paylasirim, ki zaten bunlari da daha once belirttim. Tabii bu orman kackini gibi seviyeyi dusurmeyecekseniz.
DM daha gelmedi
Asi karşıtı olup, belirtilerini anlattigi bakın nasıl iyileşeceğine dediği videoyu paylaşıp covidden ölen avukat..
https://mobile.twitter.com/RonFilipkowski/status/1423794706388029440
Covid vaccine refuser died after terrible mistake, says partner - BBC News (https://www.bbc.com/news/uk-england-dorset-58080116)
tuner faruk
08-08-2021, 23:10
bu soruyu sorma bilincindeysen hocam zaten kendi önlemini alırsın bence. Karantinada kalmakta fayda var.
Karantinada kalıcaz zaten başka çare yok benim sorunum şu, işe dönüşte temaslı gözükmediğim için sorun yaşayacağım malesef..
S.Özeren
08-08-2021, 23:49
Biontech ilk doz %65 koruma sağladığı İngiltere de 370 bin kişi üzerine çalışma yaparak ispatlanmış
Gokhan43
09-08-2021, 01:16
6 Ağustos Cuma saat 15:00 ikinci doz Biontech aşımı oldum. Gün içinde herhangi bir yan etki vs yok derken gece 1 gibi üşüme belirtileri ile ateşim çıkmaya başladı ve sabaha kadar uyutmadı. Sabaha karşı 39 dereceleri gördü ateşim ve haliyle gelen eklem ağrıları. Cumartesi günü akşama kadar 37.5-38 dolaylarında seyreden ateşim cumartesi gece normal seviyelere geldi.Bunun yanında şiddetli baş ağrısı da cabası tabi. İki gündür evden çıkamıyorum çok şükür şuan normale döndü vücut hafif baş ağrısı hariç. Onu da iki gündür yatmaya bağlıyorum artık.
DM daha gelmedi
Asi karşıtı olup, belirtilerini anlattigi bakın nasıl iyileşeceğine dediği videoyu paylaşıp covidden ölen avukat..
https://mobile.twitter.com/RonFilipkowski/status/1423794706388029440
Covid vaccine refuser died after terrible mistake, says partner - BBC News (https://www.bbc.com/news/uk-england-dorset-58080116)
Bir de artist artist anlatıyor çok biliyor gibi :)
"cüs taaşt yu imüüğn şiystmmmm"
Ne güzel ya, doğal seleksiyon yavaş ama güzel işliyor.
CüneytIşıkkent
10-08-2021, 09:05
Sonunda alabildim bugüne randevu bakalım atlatmış biri olarak nasıl bir etki yaratacak :rolleyes:
muratburunce
10-08-2021, 10:00
aşı olalı 2 haftaya yakın oldu eklemlerimde acaip bir ağrı kaldı ara ara parol alıyorum rahatlatıyor biraz
MertSerhanÖ.
10-08-2021, 10:12
kasımda covid geçirdim,iki tanede biontech oldum.İkinci aşının üzerinden 1 ay geçti.
Yaklaşık 3 gündür burun tıkanıklığı,hapşırık,çok ara ara öksürük mevcut.Ateşim çıkmadı,öyle ağrım var diyebileceğim ağrıda yok.Covidmiyim değil miyim bilemiyorum.Doktorumu aradım çok az bi ihtimal dedi.Evdeyim,dayandım vitaminlere bakalım inşallah geçer 1-2 güne:/
Bir de artist artist anlatıyor çok biliyor gibi :)
"cüs taaşt yu imüüğn şiystmmmm"
Ne güzel ya, doğal seleksiyon yavaş ama güzel işliyor.
Eskiden senin gibi agzi olanlari cok barindirmazdi bu forum ama simdi herkes isinde gucunde diye kimse ilgilenmiyor sanirim.
Cocukluguna inmek gerek bu kisisel bozuklugu cozmek icin de bize ne tabii ki.
Eskiden senin gibi agzi olanlari cok barindirmazdi bu forum ama simdi herkes isinde gucunde diye kimse ilgilenmiyor sanirim.
Cocukluguna inmek gerek bu kisisel bozuklugu cozmek icin de bize ne tabii ki.
Arkadaş senin ne kuyruk acın varmış ben sana mı yazdım, hıncını alamadın ne oldu bu kadar, hayırdır???
Forumda herkes senin istediğin, beklediğin gibi mi yazacak? Herkes kendi fikrini beyan ediyor, sen de ol veya olma banane... Ben kendi kendime bir şey yazıyorum beğenmiyorsan bas eksiyi geç.
Sonuç olarak, şu yazdığımdan sanane? Sa na ne? Elin İngiliz malını da mı savunacaksın?
Yoksa beni mi kışkırtmaya çalışıyorsun özellikle, amacın nedir? Çocukluk travması belli ki sende olmuş, aşıyı yanlış yerden vurmuşlar galiba. Seni şimdi daha iyi anlıyorum...
Affet beni ya, özür dilerim..
Neyse, lüzumsuz atışmalar için özür diliyorum :)
Pazar günü de ben oldum, yan etki ne yapacak diye merak ediyordum, pek bişey yapmadı, tuzlu su vurdular galiba ahahahahha :)
Sabah kalktığımda ense tarafından az bi baş ağrısı oldu,bir de akşam kolum tutulmuş gibiydi, sabah geçmişti.
Aşı olduğum bölgeye klima kumandası yapıştırdım, duruyor. Çip güzel yerleşmiş dediler.
Sonra arabada denedim, bt ile bağlandım, seri nosunu gördük çipin, seri no'm 6663131 arkadaşlar.
MertSerhanÖ.
11-08-2021, 10:36
İki yeğenimde hastanede yatıyor.Adeno Virüs oldular,bende nasibimi aldım:) Aşırı derecede salgın varmış.Herkes covidiz diye gidiyor,ama negatif çıkıyor.
aw ülkeye giren çıkan belli değilki.Tabi adeno virüsü de gelir,cart virüsü de,s*k virüsü de.Coronadan hiç bir farkı yok şuan yaşadığımın.Dikkat edin..
kasımda covid geçirdim,iki tanede biontech oldum.İkinci aşının üzerinden 1 ay geçti.
Yaklaşık 3 gündür burun tıkanıklığı,hapşırık,çok ara ara öksürük mevcut.Ateşim çıkmadı,öyle ağrım var diyebileceğim ağrıda yok.Covidmiyim değil miyim bilemiyorum.Doktorumu aradım çok az bi ihtimal dedi.Evdeyim,dayandım vitaminlere bakalım inşallah geçer 1-2 güne:/
Benzer geçmişim var benim de; Cumartesi sabah Covid'deki gibi burun tıkanıklığı ve hapşırıkla falan bi uyandım, koştur koştur hastaneye :D ama öncesinde 3 gündür sinüslerim tıkanıp boşalıyordu sıcak/soğuk hava değişiminden etkilenmiştim. test de negatif çıktı zaten. aşırı sıcaklarda özellikle klimalı ortamlara çok girip çıkanlar direkt hasta oluyor benim gibi. sonra etrafına bulaştırabiliyor falan. doktorlar böyle diyor yani etrafımda da sonra öğrendim çok insan varmış benim gibi hasta olan
AliGizda
11-08-2021, 10:55
Pazartesi akşamı 2. doz aşımı oldum, dün 38.4' dü ateşim. Ayaklarımda eklem ağrısı, vücudumda dayak yemişim gibi bir ağrı, kırgınlık oldu. Aşırı halsizdim. Bugün daha iyiyim ama yine bir kırgınlık var gibi.
Dün akşam 9 da ikinci doz biontech oldum. Hiçbir yan etki olmadı şuana kadar.
Benzer geçmişim var benim de; Cumartesi sabah Covid'deki gibi burun tıkanıklığı ve hapşırıkla falan bi uyandım, koştur koştur hastaneye :D ama öncesinde 3 gündür sinüslerim tıkanıp boşalıyordu sıcak/soğuk hava değişiminden etkilenmiştim. test de negatif çıktı zaten. aşırı sıcaklarda özellikle klimalı ortamlara çok girip çıkanlar direkt hasta oluyor benim gibi. sonra etrafına bulaştırabiliyor falan. doktorlar böyle diyor yani etrafımda da sonra öğrendim çok insan varmış benim gibi hasta olan
Herkese geçmiş olsun acil şifalar :)
Yukarıdaki örneklerin sebebi Klima Lejyoneri. Tesiste günde 5-10 kişi aynı hastalıktan serum yiyor :)
Sıcak havalarda oda ısısını düşürerek konforlu bir ortam yaratmak için kullanılan klimalar aynı zamanda hava yolu ile bulaşan mikroorganizmaların da kaynağı olabiliyor. Klima yoluyla bulaşan ve klima hastalığı olarak bilinen “lejyoner hastalığı”, zatürre gibi ciddi üst solunum yolu sorunlarına yol açabiliyor
Lejyoner bu belirtiler ile kendini gösteriyor:
Ateş
Halsizlik
Eklem ağrısı
Geçmeyen kuru öksürük
Balgam çıkarma ihtiyacı ve balgam çıkarmada zorluk
Baş ağrısı
Bilinç bulanıklığı
Nefes darlığı
Uykuya meyilli olmak
Klima Hastalığının 9 Belirtisine Dikkat! - Memorial (https://www.memorial.com.tr/saglik-rehberi/klima-hastaliginin-9-belirtisine-dikkat)
Herkese geçmiş olsun acil şifalar :)
Yukarıdaki örneklerin sebebi Klima Lejyoneri. Tesiste günde 5-10 kişi aynı hastalıktan serum yiyor :)
Sıcak havalarda oda ısısını düşürerek konforlu bir ortam yaratmak için kullanılan klimalar aynı zamanda hava yolu ile bulaşan mikroorganizmaların da kaynağı olabiliyor. Klima yoluyla bulaşan ve klima hastalığı olarak bilinen “lejyoner hastalığı”, zatürre gibi ciddi üst solunum yolu sorunlarına yol açabiliyor
Lejyoner bu belirtiler ile kendini gösteriyor:
Ateş
Halsizlik
Eklem ağrısı
Geçmeyen kuru öksürük
Balgam çıkarma ihtiyacı ve balgam çıkarmada zorluk
Baş ağrısı
Bilinç bulanıklığı
Nefes darlığı
Uykuya meyilli olmak
Klima Hastalığının 9 Belirtisine Dikkat! - Memorial (https://www.memorial.com.tr/saglik-rehberi/klima-hastaliginin-9-belirtisine-dikkat)
evdeki klimaları kullanmaya başlamadan önce bakımlarını da yaptırmıştım ama illa ki aç kapa yaparken nemli ortamda bakteri ürüyor heralde ondan kapıyoruz mikropları .d
yapacak bişey yok ya iyileştim sayılır sonra yine klimaya sarılıp yaşamaya devamke
Evet ya bu son klima hastalığı acayip, herkes böyle, ya da klima harici adeno mu dolaşıyor ne oluyorsa.. Herkes negatif. İnşallah delta falan bu değildir, ya da budur, böyle geçsin gitsin bari :)
Hanım da sabah biontech oldu, şimdiden halsizlik çöktü, genelde bi gün sonra falan oluyordu.
Bende aynı durumdayım, geçen hafta terli halde önden soğutulmuş araca binince çarptı diye düşündüm ama dediğiniz durumda olabilir. 5-6 gündür hiç durmadan burnum akıyor. En başta hapşırma durumu da vardı o 2-3 gün sonra geçti :) Dikkat ettim çevremde baya bir kişi varmış bu dönem bu sorunu yaşayan. Başka bir hastalık mı diye de düşünmeden edemiyor insan.
zamanlamaya, aniden çıkışına vede etkilediği insan sayısına bakınca insanın aklına acaba bu durumun orman yangınlarıyla alakası olabilirmi diye gelmiyor değil
sonuçta ciğerlerimizi olumsuz şekilde etkileyecek ciddi oranda birçok olumsuz partikül havaya karıştı.
binlerce km uzaklardan kum gibi birşeyin bulutlar ile taşınabildiğini düşünürsek tahminimce bu yangınlarda çıkan dumanların /partiküllerin yayılmasıda daha kolaydır diye düşünüyorum.
S.Özeren
12-08-2021, 00:16
Bendede üç gün baş ağrısı ve hala devam eden hafif bir burun akıntısı mevcut
Diş için antibiyotik kullanıyordum o ara onada iyi geldi hafif geçti
Yarın da ikinci doz biontech var
Birinci dozun çipi bozuk çıktı heralde tazeleyelim
Bazı yerlerde tam kapsamlı 5g çekmiyor
CüneytIşıkkent
12-08-2021, 11:09
Salı günü oldum ilk dozu daha önce atlatmış biri olarak fazla etkilemez diye düşünüyordum fakat ateş olmasa bile aşırı derecede halsizlik yaptı bir gün boyunca yattım resmen
2. doz sinovaci olacagim haftaya, sinovac 2.dose sonrasi hayati etkileyecek yan etki goren oldu mu?
Ona gore takvimi ayarlayip gidelim, onemli toplantilarim var, paket olmayalim.
S.Özeren
12-08-2021, 16:54
İkinci doz biontec olduk
5g geçiş tamamlandı
Daha olali yarım saat oldu mide bulantısı vs mevcut
Buda psikolojik
Aşı karşıtları sağolsun
Bundan sonra benim tutumum farklı olacak bu tarz arkadaşlara
Kimsenin psikoloji bozmaya hakkı yok
Umarım en kısa zamanda aşı olmayanlara kapalı alan vs yasağı gelir