PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Corona Virüs Güncel!!!

Sayfa : 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

PiscocuK
11-03-2020, 23:28
İnsanlarmi cok panik benmi saldim cayira,cok ciddi bunu dusunuyorum gunlerdir.
Yazismalarina %80 bos gereksiz ve bilgi kirliligi bana kalirsa. Tabi siz yine tedbiri elden birakmayin kendi dogrularinizi yapmaya devam edin ama bukadarda sıkmayin en kötü ölürüz mk

ghibli06
11-03-2020, 23:29
Sanki eve stok yapmışım da milleti aç bırakmışım gibi absürt bi algı oluştu ve hadsiz bi kaç itham geldi uykuya dalmam gerekirken gittim bunları buldum alıntıladım
Bu ihtimallerden konuşmuşuz bunun insan davranış olduğunu da konuşmuşuz e sen şimdi önlem almak için geç kaldıysan ne yapacağız?
Aldığım ürünlerin faturasını da atabilirim buraya şu an evde sıvıyağım yok hatta bitmiş ama mevzu bu değil kendi hatanız sinirlisiniz anladığım kadarıyla yoksa saçma sapan cümleler kurmazdınız
Bu forumun %70i alışverişini yaptı savunmak bana düştü amk
Ben bunların böyle olacağını tahmin edip buraya uyarımı yaparken ne anlamda suçlu oluyorum anlamadım adam yazmış almanyada böle oldu diye bizde demişiz burada da olacak bir süreliğine alın temel ihtiyaçlarınızı diye 1 hafta önce konuşmuşuz
Bu şey gibi ya ben borsanın düşeceğini tahmin ediyorum elimdeki malı satıyorum burayada önerim yapıyorum sonra borsa düşünce "e sen satmasan düşmezdi" demek gibi bişi
Yanlışınız var beyler insan davranışları her yerde aynı işliyor ilk çinde marketler yağmalandı sonra iranda sonra İtalya sonra Almanya ispanya New york da
Olacağını bildiğim bir şey için neden önlemimi almayacağım?

hocam sınırları kapatalım diyoruz, 'mülteci bebeler ölür, insani yönüm elvermez!' dedin eyvallah, 'ülkenin paraları umarsızca mültecilere harcandı, şimdi elde avuçta bir şey kalmadı!' dedik, 'ama benim de çocuğum var kıyamıyorum !' dedin ona da eyvallah, peki ya şimdi salgın olursa mülteci bebeleri kurtarmak için kendinden vaz geçecek misin? ya da 'yarın benim de başıma gelebilir!' dediğin o mülteciliğe düşersen seni kimse alır mı?

rebelh
11-03-2020, 23:31
Seyahatten döndüm bugün, yorgunluktan geberiyorum baktım evde bebeye bez kalmamış.

Stokçu ibneler yüzünden 3 market dolaştım, zar zor buldum. Kıçını sildiğimiz pamuğu bile bitirmiş yavşaklar...

Kasada kucağımda bebe ile 50 kişi sıra bekleyip, ona rağmen 2 paket alıp çıktım. Belli süre idare eder, benden sonrakiler de faydalansın diyip toplamadım hepsini.

Hükümetin suçudur tedarikçinin suçudur marketin suçudur diye birşey yok kardeşim, empati kuracaksın düşüneceksin ihtiyaç sahiplerini...

Ben orda kucağımda bebekle 3 market dolaşıp 50 kişi sıra beklediysem buna sebep senin bencilliğin; sadece kendini, kendi evladını düşünmen...

Allah bu ülkeyi savaşa sokmasın, bugün gördüğüm tablonun bin beterini görürüz artık.

Stokçu makarnacı vatandaşa güzel bi beddua ederdim ama neyse Allah bildiği gibi yapsın onları. O makarnaları yemek nasip olmasın demek istemiyorum.

Dedim ya uykum kaçtı bu yazdığın ifadeleri bana karşı yazdıysan diye cevaplıyorum değilse anlamı yok ztn
Bir süreliğine 2 paket bez almışsın başkasına da kalsın diye bende bir süreliğine idare etsin diye fazladan 1 paket tuvalet kağıdı aldım birde 4 5 paket makarna(bebe 3 yaşında çok seviyor diye o da) yani aynı şeyleri yapmışız tek fark ben bunu 1 hafta falan önce yaptım sen bugün(belki yurt dışındaydın diye alamadın önceden)
Aramızdaki fark ne?

MK8800
11-03-2020, 23:34
Aq memleketinde 10 TL

Tekrar yazıyorum “10TL” için 3 kardeşi öldüren var

Yol vermedi diye pompalıyla tartışmaya bile girmeden diğer araçtakini öldüren var

Asansör geç kaldı diye bekleten komşusunu öldüren var

Ya aq yerinde eşek sken var siz hala corona gelir izdiham olur ya da ne bileyim ölüm oranı bilmem kaçmış diyorsunuz

Bu internet TR’de gerçekten hepimize yasaklanmalı :d

rebelh
11-03-2020, 23:35
hocam sınırları kapatalım diyoruz, 'mülteci bebeler ölür, insani yönüm elvermez!' dedin eyvallah, 'ülkenin paraları umarsızca mültecilere harcandı, şimdi elde avuçta bir şey kalmadı!' dedik, 'ama benim de çocuğum var kıyamıyorum !' dedin ona da eyvallah, peki ya şimdi salgın olursa mülteci bebeleri kurtarmak için kendinden vaz geçecek misin? ya da 'yarın benim de başıma gelebilir!' dediğin o mülteciliğe düşersen seni kimse alır mı?

Te allahım ya zabaha kadar burdayız bugün :D
Ne alaka abi mülteciyle sınırla? Ne alaka abi sadgın olunca mülteci bebeleri kurtarmak için kendimden geçmemle? Ne alaka abi mülteciliğe düşmemle?
Cidden ne alaka yani konuştuğumuz şeyleri mültecilere nereden bağlıyorsun birde biz neden bunu konuşuyoruz?

ghibli06
11-03-2020, 23:37
Te allahım ya zabaha kadar burdayız bugün :D
Ne alaka abi mülteciyle sınırla? Ne alaka abi sadgın olunca mülteci bebeleri kurtarmak için kendimden geçmemle? Ne alaka abi mülteciliğe düşmemle?
Cidden ne alaka yani konuştuğumuz şeyleri mültecilere nereden bağlıyorsun birde biz neden bunu konuşuyoruz?

neden alakası yok? illa savaş yüzünden mi mülteci olunuyor, virüs için de olur durum ağırllaşırsa, benim sorduğum düşüncelerin değişir mi?

rebelh
11-03-2020, 23:42
neden alakası yok? illa savaş yüzünden mi mülteci olunuyor, virüs için de olur durum ağırllaşırsa, benim sorduğum düşüncelerin değişir mi?

Nereye göçeceksin abi? :)
Ben salgın var diye Avrupa turumu iptal ettim ülkeler birbirlerine uçuşları kaldırıyorlar evde karantina da kalmaktan bahsediyoruz ne diye mülteci olacağım?
Yahu ışidlilerin kafanı kesme ihtimaliyle bir salgın dan ölme ihtimalini birbirine karıştırıyorsun
Abi bak senle mülteci konusunda aynı noktalarda olmadığımızı biliyorum ve bunun forumda konuşularak orta yol bulunabilecek bir konu olmadığını da biliyorum bi gün Ankara buluşmasında oturur 1 saat konuşuruz her şeyi ben anlatırım sen anlatırsın ama turupta mültecilere baplayacağın bir konu değil bu

Oznsrl
11-03-2020, 23:45
Darbe zamanıda fazladan 2 paket sigara almıştım şimdi de dedim 1 paket fazladan bulunsun açlıktan ölmeyizde sigarasızlık sinir yapar. Mahallenin marketi var sabah dükkanın önüne yığmış kolonyaları corona out kolonya in diye bağırıyordu sabah sabah iyi kahkaha attım :D Şaka maka grip oldum inş corona falan değildir :D

rebelh
11-03-2020, 23:50
Gidip gidip yazdıklarımı okuyorum arkadaş birde "bir süreliğine" yazmışım hani "alabildiğinizi alın" diye akıl vermiş olsam yine anlarımda tıpkı draggerin yaptığı gibi bir süreliğine ihtiyaç olanı alın demişim ki insanlara da kalsın ki bunu arkadaşlarıma da dedim birinin eşi yeni doğum yaptı yarın onunda capsini alabilirim wtsptan ama rebelh e laf etmek kolay Koray abi kanki olunca ona stokçu fırsatçı uyanık vs diyemeyiz ayıp olur(mevzu Koray abilik değil adamın bebeği var mantıklı olanı yapmış bence)

Anıl E.
11-03-2020, 23:56
rebelh ciddi takıntıların olduğunu düşünüyorum . Neden ?
Yaptığın ya da söylemek istediğin şey dragger yavuz abinin ya da koray abinin yaptıklarıyla aynı olabilir. Peşine, stokculuk normal,daha sonra tedarik muhabbetlerine girince tepki aldın:) ve şimdi vitesi yavaş yavaş küçülttün. Bugün Abd başta olmak üzere çoğu avrupa ülkesinden market haberleri geldi,hepsi de bizim ülkemizde ki görüntülerin aynısıydı .

Sen aslında söylemek istediğin lafı en başta söylüyorsun,sonra insanlarla tartışma içine girince marjinal ve sosyoloji kelimelerini kullanarak farklı kanala giriyorsun :) ipler orada kopuyor .

Şu önemli konu ,bireysel münakaşaya girdi gereksiz yere . Twitter kullanan var kullanamayan var
Ya da forum üyeleri olarak tek haberleşme yerimiz burası, daha sağlıklı kullanalim .

Yigit-Y
11-03-2020, 23:57
Bu durumlarda araba deposu dolu
Silah ve mermisi yeterince olmalı
Yemek konusunda en az 1 ay yetecek bozulmayacak seyler evde olması iyi bir şeydir

Bu virüs aşı konusu olmazsa bayaga can yakacak

Yalnız şuan italya ne gezilirdi

Bomboş her yeri

rebelh
12-03-2020, 00:04
rebelh ciddi takıntıların olduğunu düşünüyorum . Neden ?
Yaptığın ya da söylemek istediğin şey dragger yavuz abinin ya da koray abinin yaptıklarıyla aynı olabilir. Peşine, stokculuk normal,daha sonra tedarik muhabbetlerine girince tepki aldın:) ve şimdi vitesi yavaş yavaş küçülttün. Bugün Abd başta olmak üzere çoğu avrupa ülkesinden market haberleri geldi,hepsi de bizim ülkemizde ki görüntülerin aynısıydı .

Sen aslında söylemek istediğin lafı en başta söylüyorsun,sonra insanlarla tartışma içine girince marjinal ve sosyoloji kelimelerini kullanarak farklı kanala giriyorsun :) ipler orada kopuyor .

Şu önemli konu ,bireysel münakaşaya girdi gereksiz yere . Twitter kullanan var kullanamayan var
Ya da forum üyeleri olarak tek haberleşme yerimiz burası, daha sağlıklı kullanalim .

Hocam ben hiçbir postumda stokçuluk normal demedim marketlere yapma gelmesi nor al bu her yerde böyle oldu dedim ki bunu burda olmadan önce dedim
Burada stokçuluk ile önlem alma kavramları birbirine karıştırılıyor ben en başından beri diyorum ki önlem alın bir süre kendinizi kurtarın ki bebeği yaşlısı çocuğu olanların bugünden önce bunu yapmış olması gerekirdi bunu savunuyorum
Stokçuluk kavramını konuştuk okumuşsundur 2si farklı şeyler

uniquel
12-03-2020, 00:14
2 haftadir Almanya'dayim. Bulundugum kasaba, migros gibi buyuk olan REWE nin eyalet deposunun oldugu yer olmasina ragmen, diger zincir marketler dahil olmak uzere;
2 hafta once ben geldigimde, marketlerde su, makarna, bulgur pirinc vs temel gida maddeleri yok.
Sokakta insan yok.
Toplu tasimalara binen yok, otobusler bos.
Aksam is cikis saati standart olan trafik bile yok.
Insanlar yillik izin aliyorlar evden cikmamak icin.
Kamu kurumlarindaki bazi birimlerde personel yok sayilir.
Fast food yiyecek yerlerinde insanlar yerine, ozel kuryeler sira bekliyor.
Gittigim kamu kurumlarinda, coronavirus formu doldurtuyorlar. Iste neden geldin kuruma, coronavirus onaylanan ulkelere/bolgelere gittin mi vs vs.
Kurumlardaki insanlar size yaklasmayi gectim, sizi odasinda bekletmiyor. Siz konusurken yuzunuze bakmiyor hatta kafasini bilgisayara cevirip dinleyenler bile var.

Simdi bu adamlar etik davranmamis mi oluyor?
Markette su makarna bulamayan zaten siparis veriyor internetten, ertesi sabah 9-10 arasi kapisinda oluyor.
Form doldurdum da noldu kotu bisey mi istatistik ve kayit tutmak?
Kamu personeli yuzume bakmadi diye saygisizlik mi yapti? Aksine ben saygi duydum adamin onlemine, benim gibi gunde 100 kisi ile konusuyordur en az.
Yillik izin alan hata mi etti? Adam isini aksatmiyor yine devam ediyor, sistemleri bu sekilde de isletebiliyorlar.
Adamlar korkak diyebilir miyiz? Hayir cunku bize gore daha fazla risk altindalar, EU ulkesi olmalarinin yaninda bir de yasli nufus cogunlugu var.

Onlem almak ne zamandan beri kotu bisey oldu abi yapmayin.
Bizim toplumumuzda her zaman oldugu gibi firsatcilik yapmayi seven yine is basinda olacak, orasi da bizim ayibimiz.

Dragger
12-03-2020, 00:22
Dedim ya uykum kaçtı bu yazdığın ifadeleri bana karşı yazdıysan diye cevaplıyorum değilse anlamı yok ztn
Bir süreliğine 2 paket bez almışsın başkasına da kalsın diye bende bir süreliğine idare etsin diye fazladan 1 paket tuvalet kağıdı aldım birde 4 5 paket makarna(bebe 3 yaşında çok seviyor diye o da) yani aynı şeyleri yapmışız tek fark ben bunu 1 hafta falan önce yaptım sen bugün(belki yurt dışındaydın diye alamadın önceden)
Aramızdaki fark ne?

Aramızdaki fark şu; ben empati yapıyorum benden sonra gelecek insanları da düşünüyorum. Sen ''ben milleti uyardım, alsalardı vs kalmazsa marketin tedarikcinin yok devletin suçu'' diyorsun. Sen bencillik yaptıysan, arkandan gelecek insanları düşünmeden rafı boşalttıysan, sadece kendi bebeğin var gibi hareket ettiysen tabiki de yazdıklarımı alınabilirsin sorun yok. Umarım öyle yapmamışsındır.

Diyorum ya Allah korusun da savaş çıkmasın, düşmana gerek yok bu bencillikle millet açlıktan öldürür komşusunu eşini dostunu...

rebelh
12-03-2020, 00:28
2 haftadir Almanya'dayim. Bulundugum kasaba, migros gibi buyuk olan REWE nin eyalet deposunun oldugu yer olmasina ragmen, diger zincir marketler dahil olmak uzere;
2 hafta once ben geldigimde, marketlerde su, makarna, bulgur pirinc vs temel gida maddeleri yok.
Sokakta insan yok.
Toplu tasimalara binen yok, otobusler bos.
Aksam is cikis saati standart olan trafik bile yok.
Insanlar yillik izin aliyorlar evden cikmamak icin.
Kamu kurumlarindaki bazi birimlerde personel yok sayilir.
Fast food yiyecek yerlerinde insanlar yerine, ozel kuryeler sira bekliyor.
Gittigim kamu kurumlarinda, coronavirus formu doldurtuyorlar. Iste neden geldin kuruma, coronavirus onaylanan ulkelere/bolgelere gittin mi vs vs.
Kurumlardaki insanlar size yaklasmayi gectim, sizi odasinda bekletmiyor. Siz konusurken yuzunuze bakmiyor hatta kafasini bilgisayara cevirip dinleyenler bile var.

Simdi bu adamlar etik davranmamis mi oluyor?
Markette su makarna bulamayan zaten siparis veriyor internetten, ertesi sabah 9-10 arasi kapisinda oluyor.
Form doldurdum da noldu kotu bisey mi istatistik ve kayit tutmak?
Kamu personeli yuzume bakmadi diye saygisizlik mi yapti? Aksine ben saygi duydum adamin onlemine, benim gibi gunde 100 kisi ile konusuyordur en az.
Yillik izin alan hata mi etti? Adam isini aksatmiyor yine devam ediyor, sistemleri bu sekilde de isletebiliyorlar.
Adamlar korkak diyebilir miyiz? Hayir cunku bize gore daha fazla risk altindalar, EU ulkesi olmalarinin yaninda bir de yasli nufus cogunlugu var.

Onlem almak ne zamandan beri kotu bisey oldu abi yapmayin.
Bizim toplumumuzda her zaman oldugu gibi firsatcilik yapmayi seven yine is basinda olacak, orasi da bizim ayibimiz.

Aramızdaki fark şu; ben empati yapıyorum benden sonra gelecek insanları da düşünüyorum. Sen ''ben milleti uyardım, alsalardı vs kalmazsa marketin tedarikcinin yok devletin suçu'' diyorsun. Sen bencillik yaptıysan, arkandan gelecek insanları düşünmeden rafı boşalttıysan, sadece kendi bebeğin var gibi hareket ettiysen tabiki de yazdıklarımı alınabilirsin sorun yok. Umarım öyle yapmamışsındır.

Diyorum ya Allah korusun da savaş çıkmasın, düşmana gerek yok bu bencillikle millet açlıktan öldürür komşusunu eşini dostunu...

Öyle yapmadığımı söyledim faturası da şirkete kayıtlı foto da atabilirim isterseniz bence aramızdaki tek fark zaman farkı 2mizde aynı şeyleri düşünerek hareket etmişiz üstüme alınacağım bir şey yok
Tedarikçinin ve devletin suçu kısmını iyi açıklamam gerekir sanırım orayı yanlış anlaşılmışsınız gerçi öncesinde "bizde virüs yok bık bık" yapacaklarına ben bunu tahmin ediyorsam onlarda tahmin etmeli ve planlama yapmalıydı dedim ama bunu sabah daha detaylı açıklarım o da anlaşılır

rebelh
12-03-2020, 00:29
Üstteki alıntıya yanlışlıkla basmışım onla ilgisi yok

GokhanRS
12-03-2020, 00:31
https://youtu.be/blwj6FIkNnU

Dragger
12-03-2020, 00:36
Herhangi birşey atmana gerek yok, senin gönlün ferahsa yeterli.

Ülkeyi yönetenler kısmına gelirsek zaten onlarda öyle bir beceri söz konusu değil. Tüm kadrolar zır cahil, beş para etmez insanlarla dolu. 2 kelimeyi bir araya getirmekten acizler, ne planlaması ne öngörüsü...Şehit saklayan adamlar, corona virüsünden ölenleri mi saklamayacak, eminim çok daha fazla ölü var. Yakında kokusu çıkar. Böyle bir yönetime sahip olduğumuz için daha fazla birbirimizi düşünmeliyiz, benim anlatmak istediğim bu.

Allah sonumuzu hayır etsin, iyi geceler herkese.

Carmageddon
12-03-2020, 02:50
Arkadaşlar bu akşam İstanbul'da cumhuriyet savıcısı olarak görev yapan bir yakınımla görüştüm. Corona'dan birçok ölümün olduğunu ve açıklanmadığını söyledi.

Birinci ağızdan böyle bir şey duymak korkuttu açıkcası.

turbo&quattro
12-03-2020, 03:19
Son dakika geciyorlar simdi Avrupadan Amerikaya ( ingiltere haric ) ucuslar iptal.

turbo&quattro
12-03-2020, 04:00
Cuma gecesi basliyor ve su an icin bir aylik ama dahada uzatilabilirmis duruma gore.

Carmageddon
12-03-2020, 04:50
Cuma gecesi basliyor ve su an icin bir aylik ama dahada uzatilabilirmis duruma gore.

Türkiye dahil mi buna acaba? Eğer değilse Avrupa'dan Türkiye'ye gelip oradan Amerika'ya geçebilir mi insanlar? Böyle bir şey olursa Türkiye'ye kendini riske atmış olur. Bizimde Avrupa'dan gelecek uçuşları bir süre yasaklamamız lazım.

turbo&quattro
12-03-2020, 04:54
Türkiye dahil mi buna acaba? Eğer değilse Avrupa'dan Türkiye'ye gelip oradan Amerika'ya geçebilir mi insanlar? Böyle bir şey olursa Türkiye'ye kendini riske atmış olur. Bizimde Avrupa'dan gelecek uçuşları bir süre yasaklamamız lazım.

The ban also does not apply to all of Europe but to nations in the Schengen zone. That includes Austria, Belgium, Czech Republic, Denmark, Estonia, Finland, France, Germany, Greece, Hungary, Iceland, Italy, Latvia, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Malta, The Netherlands, Norway, Poland, Portugal, Slovakia, Slovenia, Spain, Sweden, and Switzerland.

What this means: Americans and US permanent residents who are in Europe will still be allowed to fly to Europe and be allowed back into the United States during this 30-day period.

Anıl E.
12-03-2020, 06:46
Arkadaşlar bu akşam İstanbul'da cumhuriyet savıcısı olarak görev yapan bir yakınımla görüştüm. Corona'dan birçok ölümün olduğunu ve açıklanmadığını söyledi.

Birinci ağızdan böyle bir şey duymak korkuttu açıkcası.

Zannetmiyorum. Eğer bahsettigin gibi ölümler başlasaydı en önce twitter çalkalanır , en kötü ihtimal internet yavaşlatılır.

Whatsapp dan ses kayıtları dahil , saçma bilgi yayanlara güzel bir nezaret yeterli olur aslında :)

KÖROĞLU
12-03-2020, 07:11
Dün akşam bir avm nin marketine gittim, insanlar gayet normal ve sıradan alışverişlerini yapıyorlardı.

Raflarda da ürünler gayet yerinde ve bol şekilde duruyordu, böyle yağmalanmış gibi bir görüntü yoktu esasında.

Hastalığın ciddiyetine dair bir şüphe yok, keza dünya sağlık örgütü pandemi ilan etti. Hani gidip 100 paket makarna almak abes olur belki ama

eski alışverişe alışkanlığına göre sepete 1-2 fazla atmak stokçuluk ya da bencillik olarak algılanmamalı sanki.

PANDEMİ NEDİR?
Dünyada eş zamanlı olarak çok yaygın bir şekilde çok fazla sayıda insanı tehdit eden bulaşıcı hastalıklara verilen isim. Pandemiler veya pandemik hastalıklar, bir kıta, hatta tüm dünya yüzeyi gibi çok geniş bir alanda yayılan ve etkisini gösteren salgın hastalıklara (epidemi) verilen genel addır.

Tholl-ga
12-03-2020, 07:30
floryada iki özel okul öğrenime ara verdi.

darkred
12-03-2020, 07:55
Market rafı boşaltmak için erken değil mi. Şuan ülkemizdeki resmi vaka sayısı 1.

Ben şuan için ihtiyaç görmediğim için markete dahi gitmedim.

Ama büyük bir toptan marketin yakınında oturuyorum. Her akşam önünden geçerim.

Normal günlerde akşam saatlerinde 40 araba varsa dün akşam 200 araba rahat vardı markette.

Anıl E.
12-03-2020, 08:35
https://twitter.com/yalandunya_146/status/1237837609667301376?s=20

Herhalde bu sene ya da ilerleyen 5-10 sene dünyanın sonu gibi.

kimse boşu boşuna çocuk,bebek derdine de düşmemiş olur. Tamamen iptal durumdayız :) .

fussy
12-03-2020, 08:36
Market rafı boşaltmak için erken değil mi. Şuan ülkemizdeki resmi vaka sayısı 1.

Ben şuan için ihtiyaç görmediğim için markete dahi gitmedim.

Ama büyük bir toptan marketin yakınında oturuyorum. Her akşam önünden geçerim.

Normal günlerde akşam saatlerinde 40 araba varsa dün akşam 200 araba rahat vardı markette.

Aynı olay beylikdüzünde de vardı market önleri araç doluydu

coolvtec
12-03-2020, 08:41
Okuduğum en mantıklı yorum...

Dünya çapında coronavirus COVIT-19 bulaşan kişi sayısı 114 809 kişi.
Bunlar dünyanın 115 farklı ülke ve bölgesinde yaşıyor.
Virüs nedeniyle ölen kişi sayısı 4031, iyileşen sayısı 64081.
Ağır ve kritik vaka sayısı 5711. (worldoneter)

En çok vaka Çin 80 754, İtalya 9172, Güney Kore 7513, İran da 7161 görüldü.

Ölümler de buna paralel - Çin 3 136, İtalya 463, İran 237, Güney Kore 54 kişi.

Çinde değilseniz ve yakın bir tarihte Çini ziyaret etmediyseniz, endişenizin % 94 atmanız lazım.

Gerçekten COVIT-19 size bulaştıysa, yine de paniğe gerek yok çünkü:
%81 hafif formda, %14 orta, sadece %5 kritik formda seyrediyor.

Atipik zatürede ölüm oranı %10, COVIT-19 da %3.4; elli yaş altı ise 0,2.
Yani elli yaş altıysanız, Çinde yaşamıyorsanız sizin aldığınız piyango biletine büyük ikramiye çıkması olasılığı COVIT-19 a yakalanma olasılığından daha yüksek. Bunda şansınız 1:45 000 000 dir.

10 Şubat pik günlerden birisiydi - Çinde COVIT-19 dan 108 kişi öldü.

Aynı gün:
26 283 kişi kanserden
24 641 kişi kalp hastalıklarından
4300 kişi diabetten öldü.

Her gün:
Sivrisinekler 2740
İnsanlar 1300
Yılanlar 137 kişinin ölümüne sebebiyet veriyor.

Gereksiz panik yapmayın, ucuz medya provokasyonlarına kanmayın.
Dünyanın sonu gelmiş gibi medikal malzeme, ilaç, gıda maddesi stoklamayın.
Kişisel hijyeninize dikkat edin, iyi gıdalar ve vitamin-minerallerle bağışıklık sisteminizi güçlü tutun ve hayatınızı yaşayın...

Ormanci
12-03-2020, 08:46
Ben dün markette küçkük boy Sütaş Light Yoğurt bulamadım :D

Annemler 1-2 ay kadar önce arkadaşlarıyla Belçika, Hollanda vs şeklinde 3-4 ülkeyi kapsayacak bir tur almışlardı.

Firmayı da yazacağım: SETUR

Bir süre önce Avrupa'da yayılmaya başlayınca bizlerin de uyarıları ile turu iptal ettiler. Bu ........ çocuğu setur, ücreti baya baya bi keserek iade etmiş, %60-70'lerde diyor bizimkiler.

Adamları açmış sormuşlar, efendim "turu hala isteyen var"mış (!!!!!!!), "Dünya Sağlık Örgütü'nün bilmemne olduğuna yönelik açıklama yapması gerekirmiş, tur yabancı bi tur olduğu için bunlar paralarını ödemişler, iptal edilemiyormuş.

Hassssieee lan demediniz mi telefonda dedim :) Corona turu mu yapmak istiyorlarmış?

Tam da bunları konuşurken DSÖ dün "Küresel Salgın" açıklaması yaptı. Al dedim sana Setur dangalaklarının bahsettiği açıklama. Tüketici Mahkemesi'ne gidiyorlar, dün arkadaşı dilekçeyi vermiş, annem de fatura vb alacak soracak arkadaşına, o da aynı şekilde başvuracak sonrasında...

SETUR'un üzeri çizilmiştir, inşallah batar şu ortamda... :)

rebelh
12-03-2020, 08:48
Okuduğum en mantıklı yorum...

Dünya çapında coronavirus COVIT-19 bulaşan kişi sayısı 114 809 kişi.
Bunlar dünyanın 115 farklı ülke ve bölgesinde yaşıyor.
Virüs nedeniyle ölen kişi sayısı 4031, iyileşen sayısı 64081.
Ağır ve kritik vaka sayısı 5711. (worldoneter)

En çok vaka Çin 80 754, İtalya 9172, Güney Kore 7513, İran da 7161 görüldü.

Ölümler de buna paralel - Çin 3 136, İtalya 463, İran 237, Güney Kore 54 kişi.

Çinde değilseniz ve yakın bir tarihte Çini ziyaret etmediyseniz, endişenizin % 94 atmanız lazım.

Gerçekten COVIT-19 size bulaştıysa, yine de paniğe gerek yok çünkü:
%81 hafif formda, %14 orta, sadece %5 kritik formda seyrediyor.

Atipik zatürede ölüm oranı %10, COVIT-19 da %3.4; elli yaş altı ise 0,2.
Yani elli yaş altıysanız, Çinde yaşamıyorsanız sizin aldığınız piyango biletine büyük ikramiye çıkması olasılığı COVIT-19 a yakalanma olasılığından daha yüksek. Bunda şansınız 1:45 000 000 dir.

10 Şubat pik günlerden birisiydi - Çinde COVIT-19 dan 108 kişi öldü.

Aynı gün:
26 283 kişi kanserden
24 641 kişi kalp hastalıklarından
4300 kişi diabetten öldü.

Her gün:
Sivrisinekler 2740
İnsanlar 1300
Yılanlar 137 kişinin ölümüne sebebiyet veriyor.

Gereksiz panik yapmayın, ucuz medya provokasyonlarına kanmayın.
Dünyanın sonu gelmiş gibi medikal malzeme, ilaç, gıda maddesi stoklamayın.
Kişisel hijyeninize dikkat edin, iyi gıdalar ve vitamin-minerallerle bağışıklık sisteminizi güçlü tutun ve hayatınızı yaşayın...

peki sizin bu uyarılarından dolayı insanlar önlemlerini almazsa ve italyadaki gibi bir karantina durumunda ihtiyaç ürününe yetişemezse vicdan azabı çekecek misiniz?
ben bir marjinal olarak her ne yapacaksanız en kötüsünü planlayarak yapın diye öneriyorum bütün italya da benim gibi marjinal çünkü marketler ve eczaneler haricinde her yer kapatıldı sokağa çıkma yasağı var
bu olma ihtimaline dair hiç bir şey yapmayalım mı?

tam tersini savunuyorum; özellikle bebeği,hastası ve yaşlısı olanlar önlem almak zorundalar, olabilecekleri hesap ederek ileriyi planlamak zorundalar..
ne yapacaklar sorusunun cevabını italyaya bakarak bulabilirler

997TT
12-03-2020, 08:59
İnsanlar cidden komik...
Sara mera yada kuş gribini hatırlayın....
Basit önlemleri alin,zaten %95 oranında korunucaksaniz...

rebelh
12-03-2020, 09:03
https://www.youtube.com/watch?v=chNrYzcDW1Y&feature=youtu.be

Önlem alın, yaşayanlara bakın, hükümetlere güvenmeyin
Ben burada 8 paket tuvalet kağıdı alın demiyorum, bu duruma düşersek diye sıkıntı çekmeyeceğiniz kadar plan yapın, panik olmayın ama rahat hiç olmayın, sizin rahatlığını bir başkasının kalp rahatsızı annesini-babasını öldürebilir(belki de sizin) ve kesinlikle bizde geç kalıyoruz, italya da artık hastanelerde savaş durumu gibi hasta seçiyorlar ve yaşama ihtimali daha yüksek olan insanları tedavi etmeyi tercih ediyorlar

coolvtec
12-03-2020, 09:06
peki sizin bu uyarılarından dolayı insanlar önlemlerini almazsa ve italyadaki gibi bir karantina durumunda ihtiyaç ürününe yetişemezse vicdan azabı çekecek misiniz?
ben bir marjinal olarak her ne yapacaksanız en kötüsünü planlayarak yapın diye öneriyorum bütün italya da benim gibi marjinal çünkü marketler ve eczaneler haricinde her yer kapatıldı sokağa çıkma yasağı var
bu olma ihtimaline dair hiç bir şey yapmayalım mı?

tam tersini savunuyorum; özellikle bebeği,hastası ve yaşlısı olanlar önlem almak zorundalar, olabilecekleri hesap ederek ileriyi planlamak zorundalar..
ne yapacaklar sorusunun cevabını italyaya bakarak bulabilirler

https://www.youtube.com/watch?v=chNrYzcDW1Y&feature=youtu.be

mikelazi
12-03-2020, 09:12
dükkandaki tek korunma yöntemim eldiven.

zaten ortalıkta boş,pek insanda yok

rebelh
12-03-2020, 09:16
]

hocam bahsettiği karantina durumunun farkında mısınız?
yapılacak en iyi şey yaşananları gözlemleyip önlem almak

johnie
12-03-2020, 09:17
Amerika Avrupa uçuşlarını 1 ay durdurdu.
Nba da lig askıya alındı. Utah Jazz Takımında oynayan Rudy Gobertteki testler pozitif çıkmış ve 2 gün önce basın toplantısında virüsle dalga geçip bütün medyanın mikrofonlarına dokunmuş.
Takım arkadaşı olan Mudiay'da virüsü kapmış.

Ormanci
12-03-2020, 09:26
Amerika Avrupa uçuşlarını 1 ay durdurdu.
Nba da lig askıya alındı. Utah Jazz Takımında oynayan Rudy Gobertteki testler pozitif çıkmış ve 2 gün önce basın toplantısında virüsle dalga geçip bütün medyanın mikrofonlarına dokunmuş.
Takım arkadaşı olan Mudiay'da virüsü kapmış.

Bu mal Amerikalılara da müstehak... Kaşınıyo gerizekalılar ya, o ne öle çocuk gibi...

rebelh
12-03-2020, 09:30
Bu mal Amerikalılara da müstehak... Kaşınıyo gerizekalılar ya, o ne öle çocuk gibi...

https://www.youtube.com/watch?v=lYC6oQIAzbI

taş.ak geçmiş aklınca..

ahmet3425
12-03-2020, 10:24
virus henuz 40 yaş altı ''kronik akciger ve solunum yolu rahatsızlıgı olanlar hariç'' kimseyi öldürmemiş. ancak uzmanlar viruslerin cok akıllı ve surekli mutasyona uğradığını anlatıyor. O yuzden ben gencim bana birsey olmaz dememek lazım.

tez zamanda kurtulalım su illetten inşallah.

BARR
12-03-2020, 10:31
Hadi gençler stok yapmaya;

https://www.youtube.com/watch?v=2hd67htvYtI

ghibli06
12-03-2020, 10:35
benim takıldığım nokta virüs vs değil, zihniyet... virüs değil bu zihniyet öldürecek bizi, yandaş gazeteler hala 'yok İtalya kepenk kapattı, yok Almanya panikte yok falanca öldü de cenazesini kaldıran yok!' modunda, yahu kardeşim, bu virüs eninde sonunda girecek zaten bütün dünyaya sana 15 geç girdiyse bu senin başarın değil, belki yanlış bilgilendirmen belki yanlış bilgilendirilmen, o kadar!!! vay Türkiye uçuş yasağında olmamasına rağmen Amerikan gazetesi İstanbul'u koymuş bugün onunla uğraşıyoruz, artık dünya bile güvenli değil bırak Türkiye'yi, acilen bir bilinç nakli gerekli siyasilere yoksa yarın İtalyadaki gibi günde 100 ölü verirsek 'dış mihrakların yaydığı virüs sebebiyle vatandaşlarımız ölüyor, akıllı olun, büyük resmi görün!' masallarına da hazırlıklı olun...

Ormanci
12-03-2020, 10:44
benim takıldığım nokta virüs vs değil, zihniyet... virüs değil bu zihniyet öldürecek bizi, yandaş gazeteler hala 'yok İtalya kepenk kapattı, yok Almanya panikte yok falanca öldü de cenazesini kaldıran yok!' modunda, yahu kardeşim, bu virüs eninde sonunda girecek zaten bütün dünyaya sana 15 geç girdiyse bu senin başarın değil, belki yanlış bilgilendirmen belki yanlış bilgilendirilmen, o kadar!!! vay Türkiye uçuş yasağında olmamasına rağmen Amerikan gazetesi İstanbul'u koymuş bugün onunla uğraşıyoruz, artık dünya bile güvenli değil bırak Türkiye'yi, acilen bir bilinç nakli gerekli siyasilere yoksa yarın İtalyadaki gibi günde 100 ölü verirsek 'dış mihrakların yaydığı virüs sebebiyle vatandaşlarımız ölüyor, akıllı olun, büyük resmi görün!' masallarına da hazırlıklı olun...

E Akit malı dün Twitter'da "CHP'li Eren Erdem virüsü getirdi" diyor. Adam mesaj atmış "la olum manyak mısınız benim yurtdışı çıkış yasağım var" diye :D

Bugün yine Akit'ten bi mal, DEVA partisi deva olacak mı derken uğursuzlukla geldi falan diyor :D

Beyinlerine tükürdüklerim...

ghibli06
12-03-2020, 10:47
E Akit malı dün Twitter'da "CHP'li Eren Erdem virüsü getirdi" diyor. Adam mesaj atmış "la olum manyak mısınız benim yurtdışı çıkış yasağım var" diye :D

Bugün yine Akit'ten bi mal, DEVA partisi deva olacak mı derken uğursuzlukla geldi falan diyor :D

Ahmet Hakan abimiz bugün 'DEVA, DEVA olmaz, olamaz!' yazısı yazdı, adamda biraz haysiyet olur, 2 gün önce bakana güzelleme yapıyorsun sonra da virüsle alakalı yuvarlak yuvarlak top çeviriyorsun...

onurc
12-03-2020, 10:50

ahuauhahuauha efsaneymiş bu abi :D

Ormanci
12-03-2020, 10:55
Ahmet Hakan abimiz bugün 'DEVA, DEVA olmaz, olamaz!' yazısı yazdı, adamda biraz haysiyet olur, 2 gün önce bakana güzelleme yapıyorsun sonra da virüsle alakalı yuvarlak yuvarlak top çeviriyorsun...

Herif tam top çıktı ya...

Maxiboost
12-03-2020, 10:59
Dün markete beyaz peynir almaya oradan da eczaneye pişik için krem almaya uğradım. Büyük marketlerin reyonları büyük ölçüde boşalmış, eczacı hanım ise tanzim satışı yapmış gibi yorgundu. Rebelh ile aynı yönde ve fikirde olduğum için yaklaşık 20 gün önce olası bir karantina ya da vakaların artma durumun göz önünde bulundurarak 1 aylık gıda vs + saklaması ve maliyeti düşük olduğu için 2 ay idare edecek kadar kuru gıda (makarna, bulgur, pirinç vs) aldım (market yerine online sipariş kullandım)

Rebelh ve benim gibi düşünenler bu kadar alışveriş yaparken kimsenin ruhu duymadı çünkü panik yapmadan alım yaptık. Aradaki sürede firmalar çok rahat üretim ya da tedariklerini yapmıştır zaten. Dün markete gidip aradığını bulamayanlar muhtemelen 2-3 gün içinde aradıklarını bulacak. Yapılan açıklamalarda gıda vs stoklarının yeterli olduğu söylenmişti sanıyorum sadece dağıtımla ilgili sıkıntılar var şimdilik.

Olası bir karantina da ben tekrar kontaminasyon riskinin çok daha yüksek olduğu bir zamanda alışveriş yapmak zorunda kalmayacağım. Olası kararla beraber yine bu tarz alım olacak (o zamanda manyak mı bunlar karantinaysa aç mı kalacağız mq diye sövülecek) ancak sonrasında tedarik ne kadar hangi malzemede normale döner kestiremiyorum çünkü üretim mutlaka azalacaktır.

Şuandaki sıkıntıyı yaratanlar hesap kitap yapmadan, ön görüsü olmayan panikle hareket eden hatta panik alışverişinde bile hesap kitap yapmadan alım yapan kesim. Mevcut durumda aklı başında insan gider peyder pey 2 haftada kimsenin ruhu duymadan çok rahat stoğunu yapabilir şuanda. Bence 1-2 aylık ihtiyacını çok önceden alanlara değil de 6 aylık ihtiyacını bir günde yığmaya çalışan kişilere saldırmak lazım.

onurc
12-03-2020, 11:07
bana göre bu tür stoklar sürekli yapılmalı,ne zaman ne olacağı bilinmiyor
illa bir felaket olmasına gerek yok bence.

pirasa
12-03-2020, 11:54
o değilde dün markette stok yapan birini gördüm adam gitmiş peynirden 10 kutu almış. ulan zaten en fazla temmuza kadar saklayabilirsin manyak.

skyhigh
12-03-2020, 12:03
o değilde dün markette stok yapan birini gördüm adam gitmiş peynirden 10 kutu almış. ulan zaten en fazla temmuza kadar saklayabilirsin manyak.

dün şok marketten geçerken bende durdum bikaç parça bişey alayım dedim önümdeki 2 teyze ile adam 2 araba tuvalet kağıdı 1 araba salam sosis sucuk 1 araba makarna almışlar tam 20 dk falan bekledim arkalarında bu arada yaşları 75 üzeri teyzeye dönüp sizde sağlam *** varmış dememek için kendimi zor tuttum

mcanx
12-03-2020, 12:46
kurumsal herkesin tanıdığı kurumsal bir firmada çalışıyorum, bugün gelen mail baya ciddi

• Kapsamı ne olursa olsun tüm yurt dışı ve yurt içi iş seyahatler durdurulmuştur. Yurt içi ve yurt dışı seyahati gerektiren toplantılar mümkün ise video konferans veya telekonferans şeklinde yapılacaktır. Buna rağmen yapılması gereken seyahatlerinizin olması durumunda yurt içinde bir üst amirin, yurt dışında ise en üst amirin onayı alınacaktır.
• Kişisel nedenlerle yurt dışı seyahatine çıkacak çalışanların seyahatleri öncesi Genel Müdür Onayı almaları ve seyahat dönüşlerinde seyahate gittiği ülkeler virüsün vakalarının yoğun olduğu ülkelerse ofise 14 gün gelmeyip, gelinmeyen 14 takvim günü için rapor almaları zorunludur. Rapor alınamaması durumunda bu günler yıllık izinden mahsup edilecektir.
• Yurt içinden şirkete gelecek olan misafirler için toplantıya gelmeden önce standart bilgilendirme mesajı iletilecek olup, bu bilgilendirmenin gelecek misafirler tarafından onaylanmaması durumunda misafirlerin şirkete girişi kabul edilmeyecektir.
• Yurt dışından şirkete gelen misafirler ile yapılacak toplantılar Başkan/Genel Müdür onayındadır. Aksi takdirde şirkete girişi kabul edilmeyecektir.
• Şirket içi toplantıların sayısı azaltılarak mümkünse hiç yapılmaması sağlanacaktır.
• Yemekhanenin toplu ortak alan olması sebebiyle, yemek saatleri bölünerek daha az sayıda çalışanın aynı anda bulunması sağlanacak.
• Dışarıdan gelen misafirlerin yemekhane kullanımları iptal edilmiştir.

pirasa
12-03-2020, 12:50
kurumsal herkesin tanıdığı kurumsal bir firmada çalışıyorum, bugün gelen mail baya ciddi

• Kapsamı ne olursa olsun tüm yurt dışı ve yurt içi iş seyahatler durdurulmuştur. Yurt içi ve yurt dışı seyahati gerektiren toplantılar mümkün ise video konferans veya telekonferans şeklinde yapılacaktır. Buna rağmen yapılması gereken seyahatlerinizin olması durumunda yurt içinde bir üst amirin, yurt dışında ise en üst amirin onayı alınacaktır.
• Kişisel nedenlerle yurt dışı seyahatine çıkacak çalışanların seyahatleri öncesi Genel Müdür Onayı almaları ve seyahat dönüşlerinde seyahate gittiği ülkeler virüsün vakalarının yoğun olduğu ülkelerse ofise 14 gün gelmeyip, gelinmeyen 14 takvim günü için rapor almaları zorunludur. Rapor alınamaması durumunda bu günler yıllık izinden mahsup edilecektir.
• Yurt içinden şirkete gelecek olan misafirler için toplantıya gelmeden önce standart bilgilendirme mesajı iletilecek olup, bu bilgilendirmenin gelecek misafirler tarafından onaylanmaması durumunda misafirlerin şirkete girişi kabul edilmeyecektir.
• Yurt dışından şirkete gelen misafirler ile yapılacak toplantılar Başkan/Genel Müdür onayındadır. Aksi takdirde şirkete girişi kabul edilmeyecektir.
• Şirket içi toplantıların sayısı azaltılarak mümkünse hiç yapılmaması sağlanacaktır.
• Yemekhanenin toplu ortak alan olması sebebiyle, yemek saatleri bölünerek daha az sayıda çalışanın aynı anda bulunması sağlanacak.

bu yazıyı sanki bizim şirket yazmış gibi mailden yayma fikri aklımdan çık :D yemekhanede oturacak yer yok resmen misafirden

Killah
12-03-2020, 13:30
Biz de agirlikli olarak birkac ilac ve otomobil markasinin tum etkinlik ve organizasyonlarini yapiyoruz. Gel gor ki konfirme ettikleri, hatta parasini odedikleri tum organizasyonlari iptal ettiler. Mart ayi icin boyle bir durgunluk hic hos degil, umarim en az hasarla kapatiriz bu donemleri.

free-hifi
12-03-2020, 13:41
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve tüm bakanların katıldığı Corona Virüs toplantısı başladı.

Toplantıda önemli kararların alınması bekleniyor.

Virüs kınanacak kesin

onurc
12-03-2020, 13:42
şöyle bişey de gelebilir

"Kandırıldık.." :o

ES353
12-03-2020, 14:19
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve tüm bakanların katıldığı Corona Virüs toplantısı başladı.

Toplantıda önemli kararların alınması bekleniyor.

Virüs kınanacak kesin

Eyyyy corona sen kimsin ya ?,

Corona önce virüs olsun!

johnie
12-03-2020, 14:19

Abi şu an insanların aklına "Corona, COVID-19" çok etkili ve kurtuluşu olmayan bir hastalık olarak görmeye başladıklarından dolayı durum böyle.
Halbuki geçirdiğimiz gripte öldürücü, fakat insanlar bunun farkında değil. Aman ya grip olduk, 2 antibiyotik, hap içerim geçer gider diyor..
Türkiye'de 1 adet vaka görüldüğü söyleniyor fakat alınan önlem yok. Dezenfekte ediliyor da ne kadar etkisi var?
Misal, hafta sonu derbi var hala daha seyircili oynatmayı planlıyorlar. En büyük olay kalabalık yerlerde olmak fakat bunu insanlar da idrak edemiyor herhalde..
Eurolig, La Liga gibi ligler iptal olurken bizimkinin hala devam etmesi ve seyircili devam etmesi çok garip.
Önlem önlem önlem..

free-hifi
12-03-2020, 14:48
Corona ile mücadele edemeden 400 milyar adet (kim saydıysa) çekirge sınırımıza yaklaştı.

Anıl E.
12-03-2020, 14:49
Corona ile mücadele edemeden 400 milyar adet (kim saydıysa) çekirge sınırımıza yaklaştı.

Şu an Türkiye tehlike altında değil,ihtimal çok düşük açıklaması geldi.

free-hifi
12-03-2020, 14:50
Şu an Türkiye tehlike altında değil,ihtimal çok düşük açıklaması geldi.

GPS lerini bozup çine yönlendirsinler

BARR
12-03-2020, 14:53
Çekirgeleri çinlilere satabiliriz veya Tayland'a vs. seviyorlar yemeyi kızartıp. Bu işe giren ihya olur hadi TEÇ TÖRKİ.

Nightfish
12-03-2020, 15:05
Çin zaten bu çekirge olayına uzun süredir hazırlanıyordu. Hatta bu salgından kaynaklı 100.000 adet ördek hazırlandığı, her bir ördeğin günde yaklaşık 200 çekirge yediği falan yazılmıştı.

Enes-x
12-03-2020, 15:23
Bir tek bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama sanki en önemli nokta atlanıyor gibi.Tarama ve test.

Aramızda hiç test yaptıran yada tanıdığı eşi dostu komşusu test yaptırmış olan var mı? Ben duymadım açıkcası.Sorsak tüm önemler alınmış, 1 kişi haricinde görünen vaka yok.Sağ sol ilaçlanıyor vs. Ama twitterda ekşide semptomları yaşadığını belirten bir sürü kişinin mesajı var,doğruluğu tartışılır.Kaldı ki semptoma bile gerek yok mesela Juventuslu futbolcu corona pozitif ama hiçbir semptomu yok.Çinde coronaya yakalanıp iyileşen bir kadın röportajında baş dönmesi şikayetiyle hastaneye başvurduğunu söylüyor,ateş halsizlik vs daha ortada yok yani.Ayrıca daha belirtiler başlamadan bulaşıcılığı aktif bir virüs olduğunuda öğrendik e o zaman nerede test tarama merkezleri?

Doktora başvurup test yapılmadan grip, soğuk algınlığı teşhisi koyulmuş binlerce vatandaş olduğunu düşünüyorum.

drago
12-03-2020, 15:25

Aynı önlemleri 2 haftadır uyguluyoruz.

1000 adet ffp2 maske aldım, 5000 adet de cerrahi kulan-at

Anıl E.
12-03-2020, 15:28
UEFA, EURO 2020'nin iptali için 17 Mart'ta online toplantı yapacak.

XoR
12-03-2020, 16:16
Gidip gidip yazdıklarımı okuyorum arkadaş birde "bir süreliğine" yazmışım hani "alabildiğinizi alın" diye akıl vermiş olsam yine anlarımda tıpkı draggerin yaptığı gibi bir süreliğine ihtiyaç olanı alın demişim ki insanlara da kalsın ki bunu arkadaşlarıma da dedim birinin eşi yeni doğum yaptı yarın onunda capsini alabilirim wtsptan ama rebelh e laf etmek kolay Koray abi kanki olunca ona stokçu fırsatçı uyanık vs diyemeyiz ayıp olur(mevzu Koray abilik değil adamın bebeği var mantıklı olanı yapmış bence)

Valla benimde aldığım 1 ve 2 numara bezden 2 şer paket. Günde 6 tane gidiyor zira :D 2 kutuda hipp süt aldım

Bunun dışında evde 2 dolap bir derin dondurucu var onlar Allaha şükür dolu zaten

bilalMW
12-03-2020, 16:24

ekol lojistikmi?

ardicli2000
12-03-2020, 16:43
Biz de agirlikli olarak birkac ilac ve otomobil markasinin tum etkinlik ve organizasyonlarini yapiyoruz. Gel gor ki konfirme ettikleri, hatta parasini odedikleri tum organizasyonlari iptal ettiler. Mart ayi icin boyle bir durgunluk hic hos degil, umarim en az hasarla kapatiriz bu donemleri.

Biz de bilimsel kongre sempozyum toplantı yapıyoruz. Biz yapsak da firma çalışanlarına yasak var gelemiyorlar. Doktorlar istemiyor. TBB erteleyin dedi. Kısacası 10 a yakın kongre toplantı ertelendi. Yüksek sezon da boş boş oturuyoruz. Ofiste vakit geçmiyor. Yazın zaten boş oturuyorduk. Çok uzun süre iş yapamayacağız gibi. Hiç iyi olmadı. Hazırlık yaptığımız işlerdeki emek de boşa gitti :(

emresener
12-03-2020, 17:33
Tüm şirketlerde durumlar aynı demekki.
Nisan başındaki İdex fuarı ertelendi. Biz zaten şirket olarak düzenlediğimiz düzenleyeceğimiz tüm organizasyonları ileri bir tarihe attık. Seyahatler iptal edildi.
Diş hastanelerinde hasta bakımına sınırlandırma getirmişler Üniversitelerde diş bölümleri çalışmıyor gibi birşey.
Zaten hasta olan adam bile hastaneye gitmeye çekiniyor şuanki durumda.
Ama bjk-gs derbisi veya diğer maçlar seyircili devam anlaşılır gibi değil.
F1 de mclaren ilk yarıştan çekildi bir çalışanı pozitif çıktı diye ama yarışı hala iptal etmediler.
Hamiltonun sözü var para kraldır diye. Hakkaten öyle bazı ülkelerd..

Önümüzdeki haftalar daha zor olacak gibi duruyor hayırlısı

onursumer
12-03-2020, 17:50
Bir tek bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama sanki en önemli nokta atlanıyor gibi.Tarama ve test.

Aramızda hiç test yaptıran yada tanıdığı eşi dostu komşusu test yaptırmış olan var mı? Ben duymadım açıkcası.Sorsak tüm önemler alınmış, 1 kişi haricinde görünen vaka yok.Sağ sol ilaçlanıyor vs. Ama twitterda ekşide semptomları yaşadığını belirten bir sürü kişinin mesajı var,doğruluğu tartışılır.Kaldı ki semptoma bile gerek yok mesela Juventuslu futbolcu corona pozitif ama hiçbir semptomu yok.Çinde coronaya yakalanıp iyileşen bir kadın röportajında baş dönmesi şikayetiyle hastaneye başvurduğunu söylüyor,ateş halsizlik vs daha ortada yok yani.Ayrıca daha belirtiler başlamadan bulaşıcılığı aktif bir virüs olduğunuda öğrendik e o zaman nerede test tarama merkezleri?

Doktora başvurup test yapılmadan grip, soğuk algınlığı teşhisi koyulmuş binlerce vatandaş olduğunu düşünüyorum.

kesinlikle aynı fikirdeyim geçen ay rahatsızlandım ateşim yok diye çok ilgilenmediler ama belki ben o an ayakta geçirdim hastalığı

bukadar bulaşabilir birşeyse her gelene test yapmaları lazım ki ayıklama doğru yapılabilsin yayılmadan tedavi kolay edilir kimse zarar gormez

ghibli06
12-03-2020, 18:06

destek için yazıyorum...

dünyada herhangi bir hastalığın basketbol, futbol, beyzbol, aktör, aktrist, politikacı vs vs lere geçme olasılığı yüzde kaçtır? bence çok çok düşük... fakat 1 haftadır bakıyyoruz ki ünlü isimlere de bulaşmış, aslında olay şu, parası olanlar devamlı virüs testi yaptırıyorlar ve de çoğunda çıkmaya başladı, bu da virüsün aslında sanılandan çok daha hızla ve sayıda yayıldığını gösteriyor... yani R.Madridde, McLaren'de, L.City'de, Juventus'ta, NBA de var, bizde yok öyle mi???

nyz_61
12-03-2020, 18:16
Okullar pazartesinden itibaren tatil... Universiteler 3 hafta tatil.. Futbol musabakalari nisan sonuna kadar seyircisiz hadi bakalim gecte olsa gereken tedbirler alindi.

free-hifi
12-03-2020, 18:56
Spor müsabakaları seyircisiz ise çamlıca camisi başta olmak üzere bütün camileri ibadete kapatın. Yarın cuma dan başlamak üzere devletin samimi olduğunu görelim

Yigit-Y
12-03-2020, 19:22
Spor müsabakaları seyircisiz ise çamlıca camisi başta olmak üzere bütün camileri ibadete kapatın. Yarın cuma dan başlamak üzere devletin samimi olduğunu görelim

Pis kafirrrrrrr

Not: Derler

Not2: Temizlik iyidir boşver :)
Not3: Uyandırma milleti akıllı ol arkedeş

ErkanCanS
12-03-2020, 19:26
Tatil açıklamasından sonra havayolu firmaları ( dünyaya açılan kapımız thy dahil ) , bilet acenteleri ( turizm bakanının ets si dahil ) hepsinin internet siteleri ve çağrı merkezleri çöktü. Biletin parasını verdik bilgiler yok. Mail, sms de gelmedi. Üniversiteleri tatil etsen ayrı dert, etmesen ayrı dert. Milyon kişi ülkede yer değiştirecek bu hafta.

_opeth
12-03-2020, 19:28
Çocuk yine iyi anlatmış

https://youtu.be/aWSNId-dOe4

Forumun gözünde rebelh 00:53'teki fotoğraf bence :D

emresener
12-03-2020, 19:34
İtalyada 1000kişinin üstüne çıkmış ölüm sayısı

Yigit-Y
12-03-2020, 19:36
Tatil açıklamasından sonra havayolu firmaları ( dünyaya açılan kapımız thy dahil ) , bilet acenteleri ( turizm bakanının ets si dahil ) hepsinin internet siteleri ve çağrı merkezleri çöktü. Biletin parasını verdik bilgiler yok. Mail, sms de gelmedi. Üniversiteleri tatil etsen ayrı dert, etmesen ayrı dert. Milyon kişi ülkede yer değiştirecek bu hafta.

Nüfus fazla kadere karışmamak gerek

ruudvan
12-03-2020, 23:23
https://publish.twitter.com/?query=https%3A%2F%2Ftwitter.com%2Fturgayyildiz965 %2Fstatus%2F1237995146547007488&widget=Tweet

gsi_club
13-03-2020, 00:44
Belçika’da ölümlere neden olmaya başlayan “coronavirüs” salgını ile ilgili olarak olağanüstü tedbir alındı..
Belçika Federal Hükümet Başbakanı *Sophie Wilmes yapılan ulusal toplantıdan sonra alınan kararları açıkladı..
Özellikle sağlık çalışanlarına teşekkür eden Başbakan Sophie Wilmes, coronavirüs nedeni ile hayatlarını kaybedenlere taziyede bulunarak, ailelerine başsağlığında bulundu..
Coranavirüsü salgını nedeni ile tüm yetki Federal hükümette toplandı ve bu konuda açıklamayı Geçici Hükümet Başbakanı Sophie Wilmes, koalisyon ortakları ile birlikte yaptı..
Alınan etkin kararlara göre, Belçika’da tüm eğlenceler,toplantılar,maçlar,sportif karşılaşmalar içte ve dışta iptal edildi. Alınan tedbirler bağlamında Okullar Nisan ayı ortasına kadar(Yaklaşık 5 Hafta) kapalı olacak.. Sadece Sağlık çalışanlarının çocukları için okullarda* sınıflar oluşturulacak..Kreşler açık kalacak..
Yine tedbirler bağlamında gıda satışı yapan marketler ile sağlık hizmeti veren eczaneler açık kalacak.. Toplum taşıma,toplu buluşmalar yasaklanıyor.* Alınan* kararları bölge hükümetleri ve belediyeler takip edecek,halka bu konuda önderlik edilecek ve destek verilecek.. Özellikle tekstil(giyim eşyası) satan mağazalar hafta içi açık kalacak,ancak bu mağazalar hafta sonu kapanacak..
Belçika’da bu güne kadar alınan tedbirlere rağmen üç coronavirüs ölümü gerçekleştiği resmen paylaşılırken, yapılan incelemelerde* durumu pozitif çıkan 400’ün üzerinde hasta bulunuyor..

ve sonrasinda Belçika diyanet vakfinin açıklaması;

Koronavirüs (Kovid-19) Salgınına Karşı Alınacak Tedbirler Hakkında Açıklama

Belçika Federal Hükümeti’nin 12/03/2020 tarihli Milli Güvenlik Kurulu toplantısında alınan kararlar gereği küresel bir salgına dönüşen Koronavirüs (Kovid-19) sebebiyle bugün itibarıyla (12/03/2020) tedbir amacıyla camilerimizde vakit namazlar, cuma namazları, cami, dernek ve kültür merkezlerimizde düzenlenen bütün kurslar, toplantı ve faaliyetler yeni bir talimata kadar iptal edilmiştir. Bu sebeple cami ve lokaller de 03/04/2020 tarihine kadar kapalı olacaktır.*

Bütün vatandaşlarımızı namazlarını evde kılmaya, Belçika makamlarının aldığı kararlara hassasiyetle uymaya ve bu salgına karşı korunma tedbirlerini azami derecede almaya davet ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.*
*

Belçika Diyanet Vakfı

Alıntı...

Belçika da işler hiçde iyi durumda değil.neredeyse son 2 haftadır un şeker su bulmakta güçlük çekiyorduk bu saatten sonra git gide daha da kötü günler bizi bekliyor..

cagalazade
13-03-2020, 00:54
İzmir Urla da yaşıyorum, Çarşamba sabahı devlet hastanesine gittim ateş, öksürük, baş ağrısı ve geniz akıntısı şikayetlerimle. Acilden giriş yaptık, ateş varsa biz değil enfeksiyon birimi bakacak servise çıkın dediler, yürüyemeyecek kadar kötü olduğum için tekerlekli sandalyedeydim tüm hastane sürecinde... çıktık doktor hanım muayene etti, son 14 gün içinde yurtdışı temas var mı dedi, Hollanda dan müşterim gelmişti 2 hafta önce oturduk kahve içtik onun dışında bir temas vs yok dedim. Kan örneği ve akciğer filmi istiyorum dedi.
6 yalında oğlum ve 79 yaşında hayatını yatakta geçirmek zorunda olan babam var hocam, corona ihtimali için bir test vs yapacak mısınız? dedim... Biz yapamıyoruz, numuneyi il sağlığa gönderiyoruz onlar yapıyorlar ama sonucun gelmesi 2 günü buluyor zaten sende coronalık bir durum yok dedi.
indik kan verdik röntgen çektirdik, sonuçları çıktı gösterdik, antibiyotik ve domuz gribinde kullanılan bir ilaç daha verdi, ağır gripsin ilaçları kullan geçmezse pazartesi gel dedi gönderdi...

sonuçlarda kanımda c-reaktif protein değeri yüksek, yani kanda viral bir ekfeksiyon var... ama hangisi? test oldu mu, hayır... corona mıyım ya da infulenza mı, bilmiyorum...!!

ben sadece 1 adet örneğim, daha hangi belirtiler olması lazım test yapmaları için acaba? salgının boyutu düşündüğümüzden de çok olabilir arkadaşlar, bireysel önlemler konusunda lütfen dikkatli olun

blow07
13-03-2020, 01:57
destek için yazıyorum...

dünyada herhangi bir hastalığın basketbol, futbol, beyzbol, aktör, aktrist, politikacı vs vs lere geçme olasılığı yüzde kaçtır? bence çok çok düşük... fakat 1 haftadır bakıyyoruz ki ünlü isimlere de bulaşmış, aslında olay şu, parası olanlar devamlı virüs testi yaptırıyorlar ve de çoğunda çıkmaya başladı, bu da virüsün aslında sanılandan çok daha hızla ve sayıda yayıldığını gösteriyor... yani R.Madridde, McLaren'de, L.City'de, Juventus'ta, NBA de var, bizde yok öyle mi???

Alinti :

Zenginlerin koronavirüsle mücadelesi
"Dünyanın en zenginlerinin yeni koronavirüsten kaçmak için özel jet kiralayarak riskli bölgelerden uzaklaştıkları veya doğal afetler için özel inşa edilmiş yeraltı sığınaklarına kaçtıkları belirtildi.

Guardian'da yer alan habere göre, tatil evleri veya sığınaklara giden zenginler, özel doktor ve hemşireleri de yanlarında götürüyor. Varlıklı kişilerin ayrıca özel KOVİD-19 testi talebiyle özel klinik doktorlarının "etrafını sardığı" kaydedildi.

Londra'da bulunan özel Harley Street kliniği yöneticisi doktor Mark Ali, "Çok varlıklı insanların özel koronavirüs testi talebinde büyük artış var. Özel test için para teklif ediyorlar. Ne yazık ki, bu şekilde test sunamıyoruz, çünkü Ulusal Sağlık Servisi (NHS), bu testleri merkezi olarak yapıyor" diye konuştu.

Bu kişilerin aşı talebinde de bulunduğunu söyleyen Ali, "Bilim insanları, KOVİD-19'a karşı aşının en az bir yıl sonra geliştirilebileceğini söylüyorlar. Bu salgın, insanların tepkilerini alt üst etti" diye konuştu.

Özel jet hizmeti sunan PrivateFly şirketinin CEO'su Adam Twindell da, salgının ardından özel jet kiralama sayısında patlama olduğunu ve varlıklı insanların yüksek riskli ülkeleri terk etmek üzere jet kiraladığını kaydetti.

Şirket, bir üyenin evini "askeri sığınak" tarzına dönüştürdüğünü ve nerede bulunduğuna ve kimlerle temas ettiğine dair bilgi vermediği sürece hiçbir misafiri kabul etmediğini kaydetti.

ABD'de yeraltı sığınakları inşa eden Kaliforniya merkezli Vivos Group'un CEO'su Robert Vicino da, salgının patlak vermesinin ardından satışlarda büyük patlama yaşadıklarını açıkladı."

MetalliHead
13-03-2020, 03:01
Features, Evaluation and Treatment Coronavirus (COVID-19) - StatPearls - NCBI Bookshelf (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK554776/) 4 gün önce yayınlanan corona rehberi. Nasıl bulaştığı, neler yaptığı, neler gözlemlendiği ve tedavi için öneriler var. İngilizcesi iyi seviyede olanlara öneririm.

mert_can 41
13-03-2020, 07:11
Vallah şuan herkes stok vb yapıyor tatil kararlarına vb seviniyor ancak birde buz dağının görünmeyen bir kısmı var. Karantina uygulanırsa zaten çok iyi olmayan piyasa tamamen ölür. Diğer ülkelerdeki geçim standartları yüksek olduğu için insanlar evlerinde oturabiliyor. Ama bizim bu hayat pahalılığında emekli maaşı veya karantina uygulanırsa verilicek ücretle geçinmemiz imkansız. Hastalık öldürmezse içine girebiliceğimiz ekonomik krizi düşünmek dahi istemiyorum..

jeffy
13-03-2020, 07:34
İzmir Urla da yaşıyorum, Çarşamba sabahı devlet hastanesine gittim ateş, öksürük, baş ağrısı ve geniz akıntısı şikayetlerimle. Acilden giriş yaptık, ateş varsa biz değil enfeksiyon birimi bakacak servise çıkın dediler, yürüyemeyecek kadar kötü olduğum için tekerlekli sandalyedeydim tüm hastane sürecinde... çıktık doktor hanım muayene etti, son 14 gün içinde yurtdışı temas var mı dedi, Hollanda dan müşterim gelmişti 2 hafta önce oturduk kahve içtik onun dışında bir temas vs yok dedim. Kan örneği ve akciğer filmi istiyorum dedi.
6 yalında oğlum ve 79 yaşında hayatını yatakta geçirmek zorunda olan babam var hocam, corona ihtimali için bir test vs yapacak mısınız? dedim... Biz yapamıyoruz, numuneyi il sağlığa gönderiyoruz onlar yapıyorlar ama sonucun gelmesi 2 günü buluyor zaten sende coronalık bir durum yok dedi.
indik kan verdik röntgen çektirdik, sonuçları çıktı gösterdik, antibiyotik ve domuz gribinde kullanılan bir ilaç daha verdi, ağır gripsin ilaçları kullan geçmezse pazartesi gel dedi gönderdi...

sonuçlarda kanımda c-reaktif protein değeri yüksek, yani kanda viral bir ekfeksiyon var... ama hangisi? test oldu mu, hayır... corona mıyım ya da infulenza mı, bilmiyorum...!!

ben sadece 1 adet örneğim, daha hangi belirtiler olması lazım test yapmaları için acaba? salgının boyutu düşündüğümüzden de çok olabilir arkadaşlar, bireysel önlemler konusunda lütfen dikkatli olun

Geçmiş olsun abi.

Biz daha Virüsün en belirgin belirtilerini gösteren hastalara test yapıp teşhis koymuyoruz ama tüm önlemleri aldık ve ülkede sadece 1 'BİR' vakaa var dimi...

öğlen tüm önlemleri aldık maçlar seyircili oynanacak diyip akşam Seyircisiz maç kararı çıkınca İnsan sağlığını herşeyden önemli tutan bu kararı destekliyorum diyen insanlar tarafından yönetiliyoruz Allah sonumuz hayır etsin..

ES353
13-03-2020, 07:41
Okulları tatil edip, maçları seyircisiz oynatan akıl, cuma namazının kılınmamasının söz konusu olmayacağını söylüyor. sanırım virüsü namazla atlatmaya çalışıcaklar.

T.C similasyonunda sıradan bir gün.

*Koronavirüs nedeniyle 13 Mart Cuma günü, Cuma namazının kılınmayacağına dair, Sayın Diyanet İşleri Başkanımızın sosyal medya hesabından yapılmış gibi gösterilen ve gerçekle ilgisi olmayan bir ekran görüntüsünün, çok sayıda sosyal medya gruplarında paylaşıldığı öğrenilmiştir. Söz konusu paylaşım gerçek dışıdır.

*Cuma namazının kılınmaması gibi bir durum söz konusu değildir. İtibar edilmemesi istirham olunur.

free-hifi
13-03-2020, 07:45
Dr. Fahrettin Koca
@drfahrettinkoca
·
11d
DÜN AKŞAM sonuçlanan test, üzücü bir öngörüyü doğruladı. Bir hastamız daha var. İlk hastamızın, tanı konur konmaz takibe alınan çevresindendir. Virüsün olası yayılımını bu sınırlar içinde tutabilmek için gerekli tedbirlere başvurduk. Sorunun üstesinden birlikte geleceğiz

free-hifi
13-03-2020, 07:47
Okulları tatil edip, maçları seyircisiz oynatan akıl, cuma namazının kılınmamasının söz konusu olmayacağını söylüyor. sanırım virüsü namazla atlatmaya çalışıcaklar.

T.C similasyonunda sıradan bir gün.

*Koronavirüs nedeniyle 13 Mart Cuma günü, Cuma namazının kılınmayacağına dair, Sayın Diyanet İşleri Başkanımızın sosyal medya hesabından yapılmış gibi gösterilen ve gerçekle ilgisi olmayan bir ekran görüntüsünün, çok sayıda sosyal medya gruplarında paylaşıldığı öğrenilmiştir. Söz konusu paylaşım gerçek dışıdır.

*Cuma namazının kılınmaması gibi bir durum söz konusu değildir. İtibar edilmemesi istirham olunur.

Ülkenin gündemi nasıl değişir şehitler nasıl unutulur güzel kılıf buldular. Nerden bakarsan bak avm ibadet hane açık olması tamamıyla samimiyetsiz lik

Aranel Ciryatan
13-03-2020, 07:48
Kurumsal bir şirkette çalışıyorum bir sürü lokasyonu ve çalışanı olan. Dün itibariyle şehir içi şehir dışı tüm seyehatler, eğitimler, ziyaretçiler vs iptal edildi. Tahminen yakında da evden çalışma kararı çıkar.

denizhandinc
13-03-2020, 07:58
Çocuk yine iyi anlatmış

cok güzel anlatmıs eleman

Enes-x
13-03-2020, 08:05

Tam olarak bundan bahsediyorum işte ,sizin gibi binlerce insan var.Kimse sesini çıkarmıyor.

Çok geçmiş olsun , acil şifalar.

rebelh
13-03-2020, 08:15
Çocuk yine iyi anlatmış

ya öyle olmadığını herkes biliyor merak etme konuya çok yazmak istemedim de boş muhabbetlerden dolayı evde salçam-sıvıyağım yoktu gittim bende dün aldım
yazan ben olduğum için karşı çıktılar başka yazanlara karşı çıkamadılar
sonraki postlarda ztn başka mevzuları da girdiler konuyla alakasız
o yüzden zaman kaybetmenin anlamı yok herkes bildiğini yapsın :)

Yigit-Y
13-03-2020, 08:16
2. Vakamızda gelmiş

ardicli2000
13-03-2020, 08:21

Singapur kapadı. 5 vakit namaz kılan birisi olarak doğru karar verdiler. Bizde de benzer karar alınması lazım. Bugün camiye gideceğiz Cuma'ya. "Buyrun cenaze namazına" der gibi....

ardicli2000
13-03-2020, 08:27
Ayrıca okulların tatiliyle tüm otel rezervasyonlarının ve AVM lerin kapatılması gerekiyor. Yoksa hiçbir manası olmayacağı gibi daha da zararı olacak.

drago
13-03-2020, 08:29
Bir şeyi merak ediyorum,

Yakalanıp da sonradan kurtulanlar, tekrar yakalanabiliyor mu hastalığa? Yoksa kızamık falan gibi tek seferlik bir şey mi bu?

Aranel Ciryatan
13-03-2020, 08:35
Bir şeyi merak ediyorum,

Yakalanıp da sonradan kurtulanlar, tekrar yakalanabiliyor mu hastalığa? Yoksa kızamık falan gibi tek seferlik bir şey mi bu?

tekrar yakalanabiliyorlar

denizhandinc
13-03-2020, 08:37
Bir şeyi merak ediyorum,

yukarıdaki videoda var bunun cevabı. İnsan vucudu bu viruse karsı bagısıklık kazanamıyormus. Yani tekrar yakalanma ihtimalin var. Yanlız hala cevaplanmamıs bir soru var. Ne kadar cok test yapılırsa bir ülkedeki vaka sayısı o kadar artıs gösteriyor. Peki test yaptırmayanlar, nasılsa evde iyi beslenir atlatırım diyenler ne olacak? Muhtemelen bir cok insan bu durumda zaten. Belki hasta belki cok hafif atlatıyor ve corona oldugunun farkında bile degil.

_opeth
13-03-2020, 08:40
Bir şeyi merak ediyorum,

Mutasyon geçirip tekrar yakalanma olasılığı var. Grip gibi.

onurc
13-03-2020, 08:40
şu karmaşada hala gerçekten camii ye gidip namaz kılmayı düşünen var mıdır ?
ibadetinizi yapın eyvallah bizi ilgilendirmezde , alıp birinden sokağa taşırsan ne olacak ?
şey mi diyecekler,yaradan huzurunda bişey olmaz diyerekten gidenlerde olacaktır eminim

Ormanci
13-03-2020, 08:47
Ben "önlem"lere de inanmıyorum. Sağlık Bakanlığına ve Bakana teşekkür ediyorlar falan. Muhalefet de etmiş, dün grupta konuşuyoruz, arkadaş da diyor bizde önlemler çok iyi alındı, İtalya gibi olmayız.

Abi dedim, otogar görüntüsünü gördün mü, tatil haberi çıktı, üşüştü millet.

İtalya'da farklı ne oldu???? Adam diyor ki 00:00'dan sonra Lombardiya bölgesi yasaklanacak, millet akşam 8'den itibaren İtalya'nın diğer bölgelerine gitti, oraya yayıldı diyor :)

Şehri açıklamıyoruz efendim rehavet olmasın... Lan mal mısınız, madem bu kadar bulaşıcı, tehlikeli, o zaman en büyük en güzel önlem ne, bulunduğu görüldüğü şehri kasabayı neyse karantinaya alacaksın, ciddi karantinaya, giriş-çıkış olmayacak.

Maçlar seyircisiz oynanacak diyorlar, şimdi haber geliyor, GS-BJK derbisi seyircili oynanacak diyorlar. E arkadaş bu ne perhiz bu ne lahana turşusu...

Eminönü'de turistler vızır vızır geziyor. Önlem?

Müthiş önlem aldık çok güzel engelledik... Yapma ya...

İtalya'daki Kıbrıslı çocuk çok güzel anlatıyor, sahne aynı olacak diye korkuyorum. Adam diyor ki 2 vaka vardı, 2 hafta sonunda 9 oldu, 2 hafta sonra 1.000...

denizhandinc
13-03-2020, 08:47
şu karmaşada hala gerçekten camii ye gidip namaz kılmayı düşünen var mıdır ?
ibadetinizi yapın eyvallah bizi ilgilendirmezde , alıp birinden sokağa taşırsan ne olacak ?
şey mi diyecekler,yaradan huzurunda bişey olmaz diyerekten gidenlerde olacaktır eminim

onu diyen tipler şu an bilimden aşı bulunmasını bekliyor :D

denizhandinc
13-03-2020, 08:48
Ben "önlem"lere de inanmıyorum. Sağlık Bakanlığına ve Bakana teşekkür ediyorlar falan. Muhalefet de etmiş, dün grupta konuşuyoruz, arkadaş da diyor bizde önlemler çok iyi alındı, İtalya gibi olmayız.

Abi dedim, otogar görüntüsünü gördün mü, tatil haberi çıktı, üşüştü millet.

İtalya'da farklı ne oldu???? Adam diyor ki 00:00'dan sonra Lombardiya bölgesi yasaklanacak, millet akşam 8'den itibaren İtalya'nın diğer bölgelerine gitti, oraya yayıldı diyor :)

Şehri açıklamıyoruz efendim rehavet olmasın... Lan mal mısınız, madem bu kadar bulaşıcı, tehlikeli, o zaman en büyük en güzel önlem ne, bulunduğu görüldüğü şehri kasabayı neyse karantinaya alacaksın, ciddi karantinaya, giriş-çıkış olmayacak.

Maçlar seyircisiz oynanacak diyorlar, şimdi haber geliyor, GS-BJK derbisi seyircili oynanacak diyorlar. E arkadaş bu ne perhiz bu ne lahana turşusu...

Eminönü'de turistler vızır vızır geziyor. Önlem?

Müthiş önlem aldık çok güzel engelledik... Yapma ya...

İtalya'daki Kıbrıslı çocuk çok güzel anlatıyor, sahne aynı olacak diye korkuyorum. Adam diyor ki 2 vaka vardı, 2 hafta sonunda 9 oldu, 2 hafta sonra 1.000...

abi ne haberi yav maç seyircili mi oynanacak?

Ormanci
13-03-2020, 08:50
abi ne haberi yav maç seyircili mi oynanacak?

Ya ben de hiç öyle bişey görmedim ama "derbi hariç" diyorlar, kim demiş nerede demiş, ne zaman demiş kaynak bulamadım. Ama 2-3 kişi birden "evet evet yaa" falan diye teyid etti. Bakınıyorum şimdi var mı öyle bişey diye, yoksa o da mı sallama haber, göreceğiz.

Şu sallama haber yapan onun bunun çocuklarının da en kısa sürede içeri tıkılması dileğim.

Ormanci
13-03-2020, 08:52
İBB'den Galatasaray-Beşiktaş derbisi acıklaması - Sputnik Turkiye (https://tr.sputniknews.com/spor/202003121041581196-ibbden-galatasaray-besiktas-derbisi-aciklamasi/)

Evet gerçekten gerçek galiba...

BJK'den açıklama gelmiş "madem öyle gelin tüm ailenizle" demişler...

Allah belanızı versin, ne diyeyim.

denizhandinc
13-03-2020, 08:55
İBB'den Galatasaray-Beşiktaş derbisi acıklaması - Sputnik Turkiye (https://tr.sputniknews.com/spor/202003121041581196-ibbden-galatasaray-besiktas-derbisi-aciklamasi/)

Evet gerçekten gerçek galiba...

BJK'den açıklama gelmiş "madem öyle gelin tüm ailenizle" demişler...

Allah belanızı versin, ne diyeyim.

abi haber saati dün cumhurbaskanlıgı sözcüsünün acıklamasından önce. yani güncel degil sanırım. önce karar bu yöndeydi ama dün aksama dogru seyircisiz oynanmasına karar verildi.

ardicli2000
13-03-2020, 08:58

Abi selamlar. Aşağıdaki kısım seni ilgilendiriyor. 1 hafta sonra ani kötüleşme yaşanabiliyormuş. Nolur kendine dikkat et. Çok geçmiş olsun.

"Data obtainable from reports and directives provided by health policy agencies, allow dividing the clinical manifestations of the disease according to the severity of the clinical pictures. The COVID-19 may present with mild, moderate, or severe illness. Among the severe clinical manifestations, there are severe pneumonia, ARDS, sepsis, and septic shock. The clinical course of the disease seems to predict a favorable trend in the majority of patients. In a percentage still to be defined of cases, after about a week there is a sudden worsening of clinical conditions with rapidly worsening respiratory failure and MOD/MOF. As a reference, the criteria of the severity of respiratory insufficiency and the diagnostic criteria of sepsis and septic shock can be used.[13]

Uncomplicated (mild) Illness

These patients usually present with symptoms of an upper respiratory tract viral infection, including mild fever, cough (dry), sore throat, nasal congestion, malaise, headache, muscle pain, or malaise. Signs and symptoms of a more serious disease, such as dyspnea, are not present. Compared to previous HCoV infections, non-respiratory symptoms such as diarrhea are challenging to find."

Anıl E.
13-03-2020, 08:58
Maç seyircisiz oynanacak.

tatil haberinden sonra otogarların hali içler acısıydı. Muhtemel vakalar çıkacaktır.

Ormanci
13-03-2020, 08:59
Yanlış alarm galiba... Haber dün öğlenmiş, akşam haberlerde maçlar seyircisiz kararı çıktı.

Millet yanılttı yine fısıltı gazetesi şeklinde :)

Ormanci
13-03-2020, 08:59
abi haber saati dün cumhurbaskanlıgı sözcüsünün acıklamasından önce. yani güncel degil sanırım. önce karar bu yöndeydi ama dün aksama dogru seyircisiz oynanmasına karar verildi.

Aynen aynen yanlış alarm olmuş boşa sövdük :D

Ormanci
13-03-2020, 09:02
Maç seyircisiz oynanacak.

tatil haberinden sonra otogarların hali içler acısıydı. Muhtemel vakalar çıkacaktır.

Ya işte önceki mesajımda da söylemek istediğim bu. Sen güya maç seyircisiz diyosun, millet otogara doluşuyo.

Bugün Cuma'ya gidecek bütün millet.

Ee ne oldu önlemler? Bi boka yaramadı... Hayırlı olsun.

Anıl E.
13-03-2020, 09:12
Ya işte önceki mesajımda da söylemek istediğim bu. Sen güya maç seyircisiz diyosun, millet otogara doluşuyo.

O konuda zihinsel olarak çok gerideyiz maalesef,öyle bir kararın çıkması büyük sürpriz olurdu

nyz_61
13-03-2020, 09:15
Corona virusu UV ile yok edilebilir - Son Dakika Haberleri (https://www.milliyet.com.tr/gundem/corona-virusu-uv-ile-yok-edilebilir-6164388?utm_source=t.co&utm_medium=post&utm_campaign=corona-virusu-uv-ile-yok-edilebilir-6164388&utm_term=post&fbclid=IwAR2gVQyWRofIKHEr6hXhsNsVDLl4DPUhn9VwDwZ6u hlUzt136nVTh2Up930)

Evet yorumları alalım bilgili arkadaşlardan.. Sizce gereçkten işe yararmı bu yöntem...

fuatozkan
13-03-2020, 09:20
2. vaka çıkmış hasta yakınından.

Şimdi bu adam hiç toplu taşımaya bindi mi ?

Mahalle marketi Bakkalı Büfesi alışveriş yaptı mı?

Eş dost akraba arkadaş komşu görüştü mü?

Evli çocuklu mu ?

Eşi çalışıyor mu? İşe Gitti mi ?

Çocuğu okuyor mu? Okula gitti mi ?

Kafamda deli sorular

Ormanci
13-03-2020, 09:23
2. vaka çıkmış hasta yakınından.

Şimdi bu adam hiç toplu taşımaya bindi mi ?

Mahalle marketi Bakkalı Büfesi alışveriş yaptı mı?

Eş dost akraba arkadaş komşu görüştü mü?

Evli çocuklu mu ?

Eşi çalışıyor mu? İşe Gitti mi ?

Çocuğu okuyor mu? Okula gitti mi ?

Kafamda deli sorular

Yani işte, bunların tespit edilip, çok ciddi, çok katı önlemler alınması gerekiyor, yayılmayı gerçekten önlemek istiyorsak...

Ama öyle bi ümidimiz pek yok.

Mamicilo
13-03-2020, 09:29
Artık millet grip olsa bile hastaneye gitmeye korkuyor bendede hastalı çıkar diye...
Ama fark ettiğim bişey var 1-2 sene sonra ilk defa geçen hafta grip oldum, grip bile çağ atlamış ateşi,akıntısı geçti ama öksürüğü kaldı yavaş yavaş azalıyor ama virüslerde çağ atlamış :D

Vuh
13-03-2020, 09:33
Kolonya üretim kapasitesinin artırılması için benzine etanol karıştırma zorunluluğunu 3 ay süreyle kaldırmışlar.

Alpii
13-03-2020, 09:35

Devlette bi yere kadar. Bazı şeyleri halkın kendisi de düşünmesi lazım. Tatil diyip hooop oraya buraya gitmek için can atıyor millet. Keşke gerçekten bunların bilincinde olsa millet...

skyhigh
13-03-2020, 09:37
Ayrıca okulların tatiliyle tüm otel rezervasyonlarının ve AVM lerin kapatılması gerekiyor. Yoksa hiçbir manası olmayacağı gibi daha da zararı olacak.

bakın bunu buraya yazıyorum çünkü haklı çıkacağım okullar tatil diye çalışmayan ev hanımları çocukları toplayıp avm yada sinemalara gitmezlerse ben bişey bilmiyorum bu arada öğretmen olduğum için whatsap gruplarından bu konulara hakimim atmasyon yok

Anıl E.
13-03-2020, 09:39
Devlette bi yere kadar. Bazı şeyleri halkın kendisi de düşünmesi lazım. Tatil diyip hooop oraya buraya gitmek için can atıyor millet. Keşke gerçekten bunların bilincinde olsa millet...

Çünkü bizim halkımız böyle bir durumda bile tatili,bir avantaj olarak görüp arkadaşın da bahsettiği gibi avm gibi yerlere akın edecek.

Öğrencilerin de çoğu tatili makara olarak görüyor. Başka bir ülkede böyle bir salgını gırgıra alan kişiler sınırlıdır,bizim ülkemizde milyonlar var.

Anıl E.
13-03-2020, 09:42
Konya'da göl kenarında balık tutan şahıs, yanındaki Afganistan uyruklu kişiye "Siz buraya corona virüsü mü getiriyorsunuz?" diyerek bıçakladı.

_opeth
13-03-2020, 09:43
Corona virusu UV ile yok edilebilir - Son Dakika Haberleri (https://www.milliyet.com.tr/gundem/corona-virusu-uv-ile-yok-edilebilir-6164388?utm_source=t.co&utm_medium=post&utm_campaign=corona-virusu-uv-ile-yok-edilebilir-6164388&utm_term=post&fbclid=IwAR2gVQyWRofIKHEr6hXhsNsVDLl4DPUhn9VwDwZ6u hlUzt136nVTh2Up930)

Evet yorumları alalım bilgili arkadaşlardan.. Sizce gereçkten işe yararmı bu yöntem...

https://www.youtube.com/watch?v=Lw5mb_8klfM

Şu videoyla karşılık vereyim bir işe yaramaz herşey hijyen diyorlar

CloudGrey
13-03-2020, 09:44
genel cerrah (Benide amelyat etti) kankimle dün konuştuk , ortak kanı ;

olayın çokta konu üzerine titremeyin, kafayı yersiniz.
overrated bir olay bu , özünde gribin 1 level üstü...

1.) standart temizlik prosedürlerini uygulayın
2.) iyi beslenin (bol c vitamini)
3.) mevsime göre giyinin (!) bu önemli , unutmayınki hala marttayız ve teoride kış ayı.
hemen güneş gördünüz diye tshirt'e geçmeyin.

fuatozkan
13-03-2020, 10:10
Yani işte, bunların tespit edilip, çok ciddi, çok katı önlemler alınması gerekiyor, yayılmayı gerçekten önlemek istiyorsak...

Ama öyle bi ümidimiz pek yok.

Ok yaydan fırladı bence artık.

Geç kalındı eğer takribi kuluçka dönemi kadar dışarıda gezindiyse bu vatandaş ki

O zamana kalmadan bu işin uçağı var kimlerle geldi diğer gelenler nerelere dağıldı

Oznc35
13-03-2020, 10:13
Çin sanıyorum yavaş yavaş normale dönüyo gibi çinde üretilen birkaç kalem ürün alımı yapıyoruz belli aralıklarla en son görüştüğüm de evden çıkmıyoruz işler durdu demişti bugün saat 10da mail atmış işe geri döndük varsa siparişiniz alabilirim diye, umarım bi tedavi ya da engelleyici vs bişeyler çıkmıştır ortaya

Year One
13-03-2020, 10:13
çocukları alıp avm ye gitmek nedir yav :) normal zamanlarda da çok saçma gelir bana

mcanx
13-03-2020, 10:14
yeni gelen mail;

Corona Virüs riski nedeni ile çalışanlarımızın toplu alanlarda bulunmamaları için Mart ayı sonuna kadar Cuma Namazına katılmamaları rica olunur.

Bu konuyla ilgili verilen izinler Mart ayı sonuna kadar kaldırılmıştır. Cuma namazını kılmak isteyen çalışanlarımız arzu ederlerse şirketimizde bulunan mescidleri kullanabilirler.

onurc
13-03-2020, 10:20
kimse de yoksa bile
şu an erkes bu hastalığı psıkolojık olarak yasıyor zaten.

onurc
13-03-2020, 10:21
kimse de yoksa bile
şu an herkes bu hastalığı psıkolojık olarak yasıyor zaten.

edit geri gelsin;

Ormanci
13-03-2020, 10:26
Çin sanıyorum yavaş yavaş normale dönüyo gibi çinde üretilen birkaç kalem ürün alımı yapıyoruz belli aralıklarla en son görüştüğüm de evden çıkmıyoruz işler durdu demişti bugün saat 10da mail atmış işe geri döndük varsa siparişiniz alabilirim diye, umarım bi tedavi ya da engelleyici vs bişeyler çıkmıştır ortaya

Çin zafer ilan etmişti dün, bugün de maske atma töreni falan yapmışlar :) Vaka sayısında ciddi düşüş gözlemlemişler, ölümler ve yeni vakalar düşüşe geçmiş falan filan diye bişeyler vardı... Gerçekten böyle ise ne ala, Bakan'ın dediği gibi şöyle bi 2 ay direnebilsek güzel olacak da...

ardicli2000
13-03-2020, 10:27
https://www.youtube.com/watch?v=Lw5mb_8klfM

Şu videoyla karşılık vereyim bir işe yaramaz herşey hijyen diyorlar

"SARS-CoV-2 belongs to the betaCoVs category. It has round or elliptic and often pleomorphic form, and a diameter of approximately 60–140 nm. Like other CoVs, it is sensitive to ultraviolet rays and heat. Furthermore, these viruses can be effectively inactivated by lipid solvents including ether (75%), ethanol, chlorine-containing disinfectant, peroxyacetic acid and chloroform except for chlorhexidine."

UV ye hassasiyeti var.

nyz_61
13-03-2020, 10:29
Operations Dashboard for ArcGIS (https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6)

2. hasta açıklandı ama hala türkiyede 1 hasta gösteriyor bu meret harita..

mert_can 41
13-03-2020, 10:32
Benim anlamadığım çin nasıl atlattı bu belayı bir tedavi yolunu bulmadan bu kadar hastalığı bitirmeleri çok zor geliyor karantina vb tamamda wuhan bu belanın çıktığı nokta kaç km ötesindeki italya bile yıkılırken vuhanı çin nasıl açabildi nasıl hastaları tedavi edildi bunları açıklamaları lazım.

ahmet3425
13-03-2020, 10:37
ben çarşıda calısıyorum. çarsıdan viruse yakalandıgı iddaa edilen kuyumcu esnafın ki bakanın 43 yasında diye bilgi verdiği aynı kisi mi net bilmiyoruz. bizim esnaf domuz gribi çıkmış. covid diye soyleniyordu ama dogrusu o değilmiş. bu bilgide yine yakın cevre esnaf arkadaslardan.

kafamda deli sorular o zaman kim bu covid e yakalanan şahıs ? yada gerçekten böyle birsey var mı :D IMF dir Dunya bankasıdır insanın aklına her turlu pislik geliyor şu ortamda.

onurc
13-03-2020, 10:38
https://i.hizliresim.com/iMLARk.jpg

mert_can 41
13-03-2020, 10:42
ben çarşıda calısıyorum. çarsıdan viruse yakalandıgı iddaa edilen kuyumcu esnafın ki bakanın 43 yasında diye bilgi verdiği aynı kisi mi net bilmiyoruz. bizim esnaf domuz gribi çıkmış. covid diye soyleniyordu ama dogrusu o değilmiş. bu bilgide yine yakın cevre esnaf arkadaslardan.

kafamda deli sorular o zaman kim bu covid e yakalanan şahıs ? yada gerçekten böyle birsey var mı :D IMF dir Dunya bankasıdır insanın aklına her turlu pislik geliyor şu ortamda.

İstanbulda bir baba oğul dedi tanıdığım onun uzak çevresindemiş sanırım böyle bir duyumum var. Aynı zamanda grip salgınıda var geçen hafta ben ve çevremdeki herkes gripti ölmeden atlattık geçen haftayı :) Ama tabi bende şu imf olayını bir düşünmüyor değilim acaba vardıda imf den sonramı açıklandı diye :))

mert_can 41
13-03-2020, 10:43
İstanbulda bir baba oğul dedi tanıdığım onun uzak çevresindemiş sanırım böyle bir duyumum var. Aynı zamanda grip salgınıda var geçen hafta ben ve çevremdeki herkes gripti ölmeden atlattık geçen haftayı :) Ama tabi bende şu imf olayını bir düşünmüyor değilim acaba vardıda imf den sonramı açıklandı diye :))

Hatta bilgiye göre oğulmu babamı ne italyadan gelmiş o bulaştırmış diğerinede istanbuldalarmış öyle duydum

GokhanRS
13-03-2020, 10:44
moskovadan antalyaya - antalyadan geri moskovaya olan uçuşumu iptal etmeli miyim sizce? gerçi thy ye ulaşamıyorum saatlerce uğraştım en kısa sürede diyip duruyor telefon.

rebelh
13-03-2020, 10:46
Benim anlamadığım çin nasıl atlattı bu belayı bir tedavi yolunu bulmadan bu kadar hastalığı bitirmeleri çok zor geliyor karantina vb tamamda wuhan bu belanın çıktığı nokta kaç km ötesindeki italya bile yıkılırken vuhanı çin nasıl açabildi nasıl hastaları tedavi edildi bunları açıklamaları lazım.

çin bütün şehri anında karantinaya aldığında abdli, avrupalı twitter trolleri dalga geçiyorlardı
çin komünist partisinin nasıl baskıcı olduğu propagandasını yapıyorlardı
10 günde bu hastalık için hastahane inşa ettiler ve çok sıkı bir karantina uyguladılar uymayanları anında cezalandırdılar önce yayılmasını engellediler sonra iyileşen iyileşti ölen öldü, oransal olarak farklı bir sonuç yok, bir tedavi bulamadılar ama yayılmasına engel oldular

mert_can 41
13-03-2020, 10:55
çin bütün şehri anında karantinaya aldığında abdli, avrupalı twitter trolleri dalga geçiyorlardı
çin komünist partisinin nasıl baskıcı olduğu propagandasını yapıyorlardı
10 günde bu hastalık için hastahane inşa ettiler ve çok sıkı bir karantina uyguladılar uymayanları anında cezalandırdılar önce yayılmasını engellediler sonra iyileşen iyileşti ölen öldü, oransal olarak farklı bir sonuç yok, bir tedavi bulamadılar ama yayılmasına engel oldular

Tamam çin güzel karantina uyguladı hastahaneyi vb de biliyorum ancak bu hastalık çinde oluştu hastalığın anamerkezi çin japonyada vb çıkıp çine gitmedi direk orda doğdu bu haldeyken italyada bile çok güçlüyken herne kadar karantinada uygulasa hastalarıda iyileştirse o bölgeyi bu kadar açması o kadar kolay olamaz. Sonuçta kaynağı nedir bilinmiyor ama wuhanda bu kadar güçlendi o hastalığın bir çözümünü bulmuş olmaları lazımki bu kadar rahatlar bu kadar rahat wuhanıda açabiliyorlar. Ya ekonomileri kötüleştiği için piyasa biz bitmedik tarzı bir video çektiler yada gerçekten tedavinin bir yolunu bulmuş olmaları lazım

srkns
13-03-2020, 10:55
Hatta bilgiye göre oğulmu babamı ne italyadan gelmiş o bulaştırmış diğerinede istanbuldalarmış öyle duydum

aynı muhabbet bizim şirkette de iki gündür konuşuluyor,
babası kapalıçarşıda esnaf filan dediler dükkan kapalıymış hatta
özel hastanelerin bakması yasak olduğundan devlete gönderilmiş

Anıl E.
13-03-2020, 10:58

o da ayrı saçmalık bana göre,özel hastane neden bakmıyor ?

mert_can 41
13-03-2020, 10:58

Aynen devlet hastanesin de dendi banada bilgiyi kesin net olmadan insanları hastahaneden korkutmamak amaçlı yazmamıştım

aslan
13-03-2020, 11:00
Çalıştığınız şirket home office çalışmanıza müsade ediyor mu önümüzdeki günlerde?

srkns
o da ayrı saçmalık bana göre,özel hastane neden bakmıyor ?

devlet yasaklamış diye duydum

rebelh
Tamam çin güzel karantina uyguladı hastahaneyi vb de biliyorum ancak bu hastalık çinde oluştu hastalığın anamerkezi çin japonyada vb çıkıp çine gitmedi direk orda doğdu bu haldeyken italyada bile çok güçlüyken herne kadar karantinada uygulasa hastalarıda iyileştirse o bölgeyi bu kadar açması o kadar kolay olamaz. Sonuçta kaynağı nedir bilinmiyor ama wuhanda bu kadar güçlendi o hastalığın bir çözümünü bulmuş olmaları lazımki bu kadar rahatlar bu kadar rahat wuhanıda açabiliyorlar. Ya ekonomileri kötüleştiği için piyasa biz bitmedik tarzı bir video çektiler yada gerçekten tedavinin bir yolunu bulmuş olmaları lazım

varsayıma gerek yok bence..

mert_can 41
13-03-2020, 11:02
Özel işletme coronalı bir hasta hastahanene gelirse insanlar korkar gelmek vb istemeyebilir vb diyedir sonuçta onlarda bir şahsın işyeri adamların hastadan önceki önceliği ***** para kazanmak benim doktor akrabam doktoru olduğu özel hastanede yoğun bakımda yatarken hastahane durumu ağır olduğu için sevk ettirdi prestijleri açısındanmış doktoruna bile böyle yapan yerler sana bana neler yapmaz :)

mert_can 41
13-03-2020, 11:05
Karantinadandır diyip içimi rahatlatıp araştırmadan oturmayada gerek yok.. Siz karantina uygulayabilirsiniz kendinize bu durumun araştırlması gerektiğide bir gerçek.

ardicli2000
13-03-2020, 11:07

Karantina dışındaki kişilerden yeni vaka gelmeyince virüsün "contain" edildiğini kabul edip açıyorlar.
Semptomsuz görülme ihtimali %1-2. Onun da bulaştırması derken iyice ihtimal düşüyor.
İlaçla yenmene gerek yok. Yayılmasını engellemen ve geri kalan kesimde olmadığını bilmen yeterli.

onurc
13-03-2020, 11:07
devlet yasaklamış diye duydum

acaba özel hastaneye gider de ,devletin bilgilesi dışında paylaşım yaparlar diye olabilir mi acaba ? yoksa özel hastane neden almasın..

düşüncesi geliyor aklıma...

GokhanRS
13-03-2020, 11:10
acaba özel hastaneye gider de ,devletin bilgilesi dışında paylaşım yaparlar diye olabilir mi acaba ? yoksa özel hastane neden almasın..

özellerde karantina için yeterli donanım yok diye biliyorum. bir çok ülkede karantina donanımları devlet hastahaneleri depolarında.

ahmet3425
13-03-2020, 11:30

Ya da tam tersi, İMF ve Dunya bankası su işin icine girmeseydi iyidi :)

rebelh
13-03-2020, 11:39
13 milyon insanı 1 günde zorla evlerine tıktılar
bizde pazartesi okullar tatil dendi dün otogarda izdiham başladı
haftaya burada sadece rakam konuşuruz..

kado
13-03-2020, 12:01
13 milyon insanı 1 günde zorla evlerine tıktılar
bizde pazartesi okullar tatil dendi dün otogarda izdiham başladı
haftaya burada sadece rakam konuşuruz..

12 mart 2020 otogar goruntusu - gundem - ekşi sozluk (https://eksisozluk.com/12-mart-2020-otogar-goruntusu--6408072?a=popular)

2jz
13-03-2020, 12:17
Kişisel temizliğinize ekstra özen gösterin

Bağışıklık sisteminizi güçlü tutun

Tütün kullanımını azaltın

Toplu yerlerden uzak durun

Kişisel alanınızı genişletin

Yakınınızdaki kronik akciğer hastalarının, 65 yaş üzerindekilerin, bağışıklık sistemi bozukluğu olanların dışarı çıkmamalarını sağlayın

Bu zaten yeterde artar.

________

İtalyada yapılan yanlış buradada yapıldı. Üniversiteleri ve okulları tatil edince insanlar dört bir yere dağıldı. İtalyada karantinaya alınacak bölgenin haberi sızınca orada yaşayanlar bir gecede valizleri toplayıp italyanın ve avrupanın her yanına yayıldılar.

Biraz dikkatli olarak sorunu çözebiliriz.

Çinde şuan vaka sayısı inanılmaz düşmüş durumda. Dün 19 vaka var. Çok hızlı önlem aldılar, milyarlarca nufus olan bir ülke kriz yönetimini başarılı şekilde yaptı.

Bizim genç nufüsümuz üstesinden gelmek için büyük avantaj ama ülkemizde gençlerde tütüm kullanımı, yaşlılarda kronik akciğer problemleri çok yaygın.

_____

Aşı bir an önce geliştirilmezse çok büyük aıkıntı. En yoğun dönemde işler bıçak gibi kesildi. İlk vakanın olduğu günden beri 1 ürün satamadım mesela. Bu benim ufak dünyamda olan. Ama bu krizden havayolu şirketlerinin %70'inin çıkamayacağı söyleniyor. Bir çok büyük sektörde kriz kapıda

rebelh
13-03-2020, 12:25
Bir iddia; wuhandan önce abdde gripten ölen bazı kişilere yapılan testlerin pozitif çıktığı söyleniyor ve virüsü abd askerinin getirmiş olabileceği dillendirilmiş.
iddiayı dile getiren; ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri ABD'nin Sağlık ve İnsan Hizmetleri Dairesi'nin, kamu sağlığı ve kamu güvenliğinin sağlanması konusunda çalışan bir biriminin diretörü(CDC)
https://twitter.com/globaltimesnews/status/1237974799999062016

ÖmerF.Bayar
13-03-2020, 12:28
Bizim sektör evden çalışmaya başladı,
Birkaç arkadsım sende öyle yap diyor ama dezanfektan vs herşey var ofiste şimdilik ben kimseyi göndermiyorum,

Varmı böyle tedbir alan ?

individual
13-03-2020, 12:42
Bizim sektör evden çalışmaya başladı,
Birkaç arkadsım sende öyle yap diyor ama dezanfektan vs herşey var ofiste şimdilik ben kimseyi göndermiyorum,

Varmı böyle tedbir alan ?

Eşimin iş yeri alman ortaklı bir firma.1 Saat önce haber gelmiş.Evden çalışabilecekler haftaya evden çalışacak.Ofiste olması gerekenler dönüşümlü şimdilik çalışacaklar.

Başka özel bir bankada genelmerkezindeki bilgi işleme bakanlara evden çalışın demişti hafta başında.

ardicli2000
13-03-2020, 12:47
Bir iddia; wuhandan önce abdde gripten ölen bazı kişilere yapılan testlerin pozitif çıktığı söyleniyor ve virüsü abd askerinin getirmiş olabileceği dillendirilmiş.
iddiayı dile getiren; ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri ABD'nin Sağlık ve İnsan Hizmetleri Dairesi'nin, kamu sağlığı ve kamu güvenliğinin sağlanması konusunda çalışan bir biriminin diretörü(CDC)
https://twitter.com/globaltimesnews/status/1237974799999062016

Aynı kurum 86 yaşındaki ABD li yi de Türkiye'den virüsü kapıp geldi diye açıklama yaptı. Kadın transit İran yolcusuydu. Bu kadar ŞEREFSİZLİK olmaz. Hiç itibar etmiyorum.

_opeth
13-03-2020, 13:26
"SARS-CoV-2 belongs to the betaCoVs category. It has round or elliptic and often pleomorphic form, and a diameter of approximately 60–140 nm. Like other CoVs, it is sensitive to ultraviolet rays and heat. Furthermore, these viruses can be effectively inactivated by lipid solvents including ether (75%), ethanol, chlorine-containing disinfectant, peroxyacetic acid and chloroform except for chlorhexidine."

UV ye hassasiyeti var.

Herkes farklı bişey diyor

onursumer
13-03-2020, 13:42
ısıya duyarlılığı vardır illaki ama zaman gerekiyor belliki ki sıcak iklimlerdede goruldu bişekilde

_opeth
13-03-2020, 13:50
Ben evden çalışıyorum. Hanım hem telefonlara bakıp hem de Asistanlık yaptigindan salmiyorlar. Ama şirkette çalışanları yarıya indirip evden calistiracaklar. Telefon çalsa aktaracak adam olmayınca ne olacaksa. Bi de tek toplu tasimayla giden bizimki. Toplu tasimadan kaçının diye ustten mail atmasını biliyorlar. Çok ilgincler kısacası

huseyinturk
13-03-2020, 14:28
Test sadece ankarada varmış, hastadan kan alınıp ankraya gönderiliyor. Özelde yaptırmak isteyenden 2500 TL isteniyor. Çok kişi param yok deyip evine geri dönüyodur

skyhigh
13-03-2020, 14:33
Test sadece ankarada varmış, hastadan kan alınıp ankraya gönderiliyor. Özelde yaptırmak isteyenden 2500 TL isteniyor. Çok kişi param yok deyip evine geri dönüyodur

bir test nasıl 2500 tl olur bu kesin bilgimi eğer öleyse ülkemiz için büyük sıkıntı

onursumer
13-03-2020, 14:34

ozeller bakmıyordu bildiğim kadarıyla

Wromm
13-03-2020, 14:34

Zannetmiyorum böyle rakam istendiğini. Büyük ihtimal bunu kazanç kapısı gören dolandırıcıların pimpirikli abi, ablaları tokatlama metodudur.

|KaAn|
13-03-2020, 14:35
X bir IT şirketinde çalışıyorum, biz ve bizim bir çok firma bakan açıklama yapmadan evden çalışma kararı aldı. Bugün de bir çok firma; bankacılık merkezleri dahil yarı-yarıya çalışma kararı aldılar.

IT ve bankacılık sektörünün öncelikli bilgilendirilmesi pek umutla baktırmıyo duruma.
10 paket makarna un alın demiyorum ama tedbirli olmakta fayda çokça var.

r3dkit
13-03-2020, 14:50
Çalıştığınız şirket home office çalışmanıza müsade ediyor mu önümüzdeki günlerde?

reklam ajansında çalışıyorum. 13 kişi civarıyız. önümüzdeki haftadan itibaren evden çalışacağız. 1 hafta deneyelim aksilik olmadığı sürece evden devam ederiz virüs bitene kadar dendi.

GokhanRS
13-03-2020, 15:24
ya bunlara lanet okusak kendimizi yıprattığımıza yazık. dünden beri thy ofislerine ulaşamıyorum. türkçe rusça ingilizce antalya moskova istanbul genel merkez. nereyi ararsam arayım telefonu açan yok. saatlerce call center da bekledim yine cevap yok. sanki telefonları kaldırmayın diye emir almış gibiler.

anca deve kessinler ceo kutlaması yaparken. en ufak krizde ve en ufak yoğunlukta ne hale geldiler. dünyanın süper gücü devletinin dünyanın en iyi havayolunda durumlar böyle!

ghibli06
13-03-2020, 16:57
KORONAVİRÜSÜN ZENGİN-FAKİRİ

HER ülkede sınırlı sayıda koronavirüs vakaları içinde bu kadar çok ünlü isim ve politikacı olması normal değil!

Bence zengin ve güçlüler ilk belirtide test ediliyor, fakirler ise virüse yakalanmış olsa bile teste ulaşamıyor. O sebeple açıklanan rakamları 10 değil, 100’le çarpın. -Selçuk R. ŞİRİN

dün söylemek istediğimi yazmışlar...

Enes-x
13-03-2020, 17:13
Çok ilginç sıradışı açıklamalar tamda bizim deştiğimiz konu üzerine.Virüs türkiyeye çoktan girdi hatta salgın oldu bitiyor diyor aşağı yukarı.Bakanlık kasten test tarama yapmıyor diye de ekliyor.

https://www.youtube.com/watch?v=ZluFoPcP3AI

kado
13-03-2020, 17:15
Corona virus testinin yapılabileceği 25 hastanenin listesi yayınlandı! (https://www.google.com/amp/s/www.yenicaggazetesi.com.tr/service/amp/corona-virus-testinin-yapilabilecegi-25-hastanenin-listesi-yayinlandi-271726h.htm)

Test yapılabilecek hastaneler.

free-hifi
13-03-2020, 17:36
İbrahim Haskoloğlu
@haskologlu
·
5d
Kırmızı daire#SONDAKİKA

Sağlık Bakanı Koca:

Türkiye’de Corona virüs sayısı 5 oldu. Yeni vakalar aynı hastaların çevresinden.

Temas ettiği kişiler gözetim altında.

uniquel
13-03-2020, 17:49
Ben mi yanlis duydum yoksa dogru mu? Almanya seferler iptal mi?
Yarin stuttgarttan ucusum var lutfen iptal olmasin yaa

BAT9
13-03-2020, 17:55
Ben mi yanlis duydum yoksa dogru mu? Almanya seferler iptal mi?
Yarin stuttgarttan ucusum var lutfen iptal olmasin yaa

Evet hocam yarın sabah 8den 17 Nisana kadar uçuşlar iptal edilmiş.
Hava trafiği kapatılan Ülkeler:Almanya, Fransa, İspanya, Norveç, Danimarka, Belçika, Avusturya, İsveç, Hollanda

Anıl E.
13-03-2020, 18:04
Kendisi ya da eşi özel okulda çalışan var mı? İsim vermek istemedigim yerel bir kolej,eşim ve öğretmenlerine bu haftadan itibaren okula gelip online ders anlattıracaklarmış.

Böyle bir kansızlık olur mu ? Şikayet etmeyi düşünüyoruz.

rebelh
13-03-2020, 18:09
Haftaya 100 küsür
2 hafta sonra 3000 küsür vaka olur ve ölümler başlar
İstatistik böyle diyor..

Grimlord
13-03-2020, 18:41
Kendisi ya da eşi özel okulda çalışan var mı? İsim vermek istemedigim yerel bir kolej,eşim ve öğretmenlerine bu haftadan itibaren okula gelip online ders anlattıracaklarmış.

Böyle bir kansızlık olur mu ? Şikayet etmeyi düşünüyoruz.

Kendim özel okuldayım, 2 hafta tatil verdiler bize. Yasal olarak tatil vermek zorundalar zaten, öyle sacmalık mı olur?

denizhandinc
13-03-2020, 19:04
seferler karsılık mı iptal edildi yoksa sadece tr den avrupaya mı?

uniquel
13-03-2020, 19:07
seferler karsılık mı iptal edildi yoksa sadece tr den avrupaya mı?

Aciklama yapildigindan beri bunu anlamaya calisiyorum.
Bi aciklama yaptilar ama hic bi detay yok.

Benim TR saatiyle yarin stuttgarttan 16:30 da kalkacak ucaga biletim var, suan kontrol ediyorum herhangi iptal soz konusu degil.

Kisaca hic bise anlayamadim su son 1 saatte.

denizhandinc
13-03-2020, 19:10
Aciklama yapildigindan beri bunu anlamaya calisiyorum.
Bi aciklama yaptilar ama hic bi detay yok.

Benim TR saatiyle yarin stuttgarttan 16:30 da kalkacak ucaga biletim var, suan kontrol ediyorum herhangi iptal soz konusu degil.

Kisaca hic bise anlayamadim su son 1 saatte.

kesinlikle ya bi acıklama yapıyolar ucu bucagı acık. Ben bide TK personeliyim icerde bile kimse anlamamıs acıklamayı :D Sanıyorum simdilik TR-Avrupa yönü iptal sadece.

uniquel
13-03-2020, 19:12
kesinlikle ya bi acıklama yapıyolar ucu bucagı acık. Ben bide TK personeliyim icerde bile kimse anlamamıs acıklamayı :D Sanıyorum simdilik TR-Avrupa yönü iptal sadece.

Valla bu konuda bi bilgi alirsan ve beni de bilgilendirirsen sevinirim

Pazar gunu kizimin 1. yas gunu
Eger pazar gunu Samsun'da olmazsam hanim beni bosar yani durum o derece vahim :D

Kahn23
13-03-2020, 19:18
Resmi açıklama TR-Avrupa yönüne uçuşların kapalı olduğu. Avrupa'dan gelişlerde uçuş izni bulunduğun ülkenin insiyatifine kalmış.

Anıl E.
13-03-2020, 19:37
Kendim özel okuldayım, 2 hafta tatil verdiler bize. Yasal olarak tatil vermek zorundalar zaten, öyle sacmalık mı olur?

Valla anlamadım , ilgili yerlere şikayet ediyoruz .

DOHC
13-03-2020, 19:52
Pentagon tarafından fonlanan Kanada merkezli şirket Medicago, Covid-19 aşısını geliştirdiklerini ve FDA onayını almaları halinde ayda 10 milyon aşıyı üretmeye başlayabileceklerini duyurdu.

Dogru mu acaba

R.I.P
13-03-2020, 19:59
Pentagon tarafından fonlanan Kanada merkezli şirket Medicago, Covid-19 aşısını geliştirdiklerini ve FDA onayını almaları halinde ayda 10 milyon aşıyı üretmeye başlayabileceklerini duyurdu.

Dogru mu acaba

nette birkaç haber çıkmış websitesini inceledim netteki haberlerle şirket websitesindeki bilgiler uyuşuyor. trollse emek verilmiş bir troll

Grimlord
13-03-2020, 20:17
Valla anlamadım , ilgili yerlere şikayet ediyoruz .

Kaldı kı online ders zaten EBA websitesinden yani MEB tarafından verilecek. Bence de şikayet edin.

Raindrops
13-03-2020, 21:01

Kız arkadaşım özel okulda çalışıyor. Yarın okulda toplantı yapacaklarmış ve muhtemelen bu hafta içi de okulda kurul toplantılarını yapacaklarını söyledi ama tam net değil yarın belli olacakmış.

DOHC
13-03-2020, 21:34
USA OHAL ilan etti

ozoozo
13-03-2020, 21:35
Valla bu konuda bi bilgi alirsan ve beni de bilgilendirirsen sevinirim

Pazar gunu kizimin 1. yas gunu
Eger pazar gunu Samsun'da olmazsam hanim beni bosar yani durum o derece vahim :D

Moralinizi bozmak istemem ama tam olarak biz de anlamamakla birlikte yakın bir arkadaşım Berlin'de yaşıyor pegasus TR-Avrupa Avrupa-TR yani çift yönlü iptal etmiş ama THY den haber bekliyor zaten pegasus'un sitesinden berlin - istanbul diye aratıyor, uçuş bulunamadı diyor.

Ancak biz de detaylı ve net bilgiye sahip değiliz o da öylece bekliyor.

ozoozo
13-03-2020, 21:39
Moralinizi bozmak istemem ama tam olarak biz de anlamamakla birlikte yakın bir arkadaşım Berlin'de yaşıyor pegasus TR-Avrupa Avrupa-TR yani çift yönlü iptal etmiş ama THY den haber bekliyor zaten pegasus'un sitesinden berlin - istanbul diye aratıyor, uçuş bulunamadı diyor.

Ancak biz de detaylı ve net bilgiye sahip değiliz o da öylece bekliyor.
uniquel şimdi tekrar konuştuk dediği gibi dönemiyor. Senin için de çok dönmek istiyorsa Zurih veya cenevre aktarmali dönebilir dedi. İsviçre de herhangi bir yasak yokmuş. Yukarı da yazdığımda pegasus için değil THY içinmiş.

uniquel
13-03-2020, 21:44
THY ceo su twitter da sacma bi aciklama yapti.
Sacma diyorum cunku o aciklamasini yaptiktan sonra sabah 6:45 e bir bilet daha aldim Stuttgart - Istanbul olarak.

Simdi 2 biletim var biri 6:45 digeri 14:30
Ucuslara bakiyorum 2 si de aktif gorunuyor.

denizhandinc
13-03-2020, 22:21
Hem TK hem Pegasus türkçe ve ingilizce acıklamalarda agır sıçtılar. Türkce olan duyurularda Avrupaya ucusların yasaklandıgını ama ingilizce duyurularda cift yönlü ucus yasagı oldugunu yazdılar. Dileyen twitter duyurularına bakabilir. Sonuc olarak kardesim su an Amsterdamda ucagı yarındı ve iptal oldu. Neyseki son dakika bu aksamki Pegasus ucagında yer bulduk. Kurtarma operasyonu yapıyoruz resmen gece gece

uniquel
13-03-2020, 22:23
Son guncellemeyle THY de 9 ulkeden TR ye gelen ucuslari iptal etti. Ama sabah 8 itibariyle.

Simdi bu aciklamaya gore Almanya saatiyle 6:45 olan ucagima binebilecek miyim :D

denizhandinc
13-03-2020, 22:53
Son guncellemeyle THY de 9 ulkeden TR ye gelen ucuslari iptal etti. Ama sabah 8 itibariyle.

Simdi bu aciklamaya gore Almanya saatiyle 6:45 olan ucagima binebilecek miyim :D

aynen 8 e kadar olan ucuslar yapılacak. Misal Pegasus un saat 07:00 da Amsterdam-Istanbul ucusu aktif. 8 den önce gelenlerde korona yokmus :D

uniquel
13-03-2020, 23:00
aynen 8 e kadar olan ucuslar yapılacak. Misal Pegasus un saat 07:00 da Amsterdam-Istanbul ucusu aktif. 8 den önce gelenlerde korona yokmus :D

820 euroya bilet aldim ama gozum gormedi valla :D

14:30 ucaginin iptal email i yeni geldi.
6:45 icin henuz sorun yok gibi.

denizhandinc
13-03-2020, 23:04
820 euroya bilet aldim ama gozum gormedi valla :D

14:30 ucaginin iptal email i yeni geldi.
6:45 icin henuz sorun yok gibi.

valla biz de apar topar bugün 23:40 Pegasus AMS-IST aldık 450 Euroya. İsin ilginci yarın 8 den sonra sadece Türk firmaları ucamıyor. KLM, Lufthansa falan hepsi aktif ama fiyatlar cok fahis hele KLM.

rebelh
13-03-2020, 23:23
Herkese Allah kolaylık versin
Bakmanız gereken yaşlılarınız varsa onları da bi an önce yanınıza alın ne olur ne olmaz..

Dragger
14-03-2020, 01:20
Çok fena be.

Foto çekilmeye yer bulamadığımız Roma'da trevi çeşmesi, Milano Duomodaki pasaj.

Wanda! on Instagram: “Dunya bir sureliğine inzivaya cekildi.

#Earth #Italy #Milano #SaudiArabia #China #Venice #corona” (https://www.instagram.com/p/B9q6u7kAPJ3/?igshid=f7voq9zqit2u)

Günkut
14-03-2020, 01:37
12 gibi konuyas girdim 5,088 kayıp vardı saat 02,36 sayı 5359 olmuş. umuyorum ki bu virüs mutasyona uğrayıp kendini güncellemez .

İtalya gibi olursak herkezin borcu harcı var neler olur düşünmek bile istemiyorum.

Anıl E.
14-03-2020, 08:13
12 gibi konuyas girdim 5,088 kayıp vardı saat 02,36 sayı 5359 olmuş. umuyorum ki bu virüs mutasyona uğrayıp kendini güncellemez .

İtalya gibi olursak herkezin borcu harcı var neler olur düşünmek bile istemiyorum.

İtalya halkının ve yönetim tarzının karakterist yapısını bilmiyorum;ama bizden bir yol olmaz.

Para için birbirini satar insanlar bu ülkede,o kadar iyi örnekler oldu ki 2020'ye kadar. Havaalanı terör saldırısı oldu,50 liralık yere taksici 250-500 tl ye götürdü insanları. Depremler oldu ve oluyor,Kızılay'ın dağıttığı çadırlardan fazladan alıp parayla satan insanlar oldu ,ve yine olsun yine olacak.

Virüs çıktı,tüm hijyenik ürünler pahalandı. Bu memleket böyle bir memleket. Allah biz de o kadar yayılmasından korusun,ne kimse kimseye yardım eder ne de el uzatır.

Yukarıda ki mesajımda var,eşim özel okulda çalışıyor . RESMİ TATİL ,bakanlık yayınlamış RESMİ TATİL..Adamlar bakanlık kararını yok sayarak öğretmenlere geleceksiniz online ders anlatacaksınız diye zor kullanıyor.

Biri kolonyayı 100 liraya satıyor,biri de özel eğitimci hiçbir farkı yok. Huyu böyle bu memleketin,para insandan önce gelir her zaman.

ghibli06
14-03-2020, 08:31
Bu krizin ekonomik sonuçları çok ağır olacak... Her ne kadar tedbir aldık vs dense de, hep başka ülkeleri elestirdik hem de adamların acılarını boy boy haber yaparak... Gelinen noktada hastanın hangi ilde olduğunu bile aciklayamiyoruz...

drago
14-03-2020, 09:07
E Iraktan da uçak gelmis, Ankaraya inmis?

Bağdat-İstanbul ucağı Esenboğa’ya acil iniş yaptı - Guncel haberler (https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/bagdat-istanbul-ucagi-acil-inis-yapti-5679045/)

furkane
14-03-2020, 09:29
Beyler su durumda bile muhalefetsiniz cidden okudukca sasiriyorum. Dusunsenize adam kalkti x ilin , y ilcesinde vakaya rastlandi dediklerini dusunun komple orasi bosalir bu sefer o ilce ile sinirli kalicakken virus baska yerlerede yayilir. Sizin 1 yatiriminiz var ise devlet buyuklerimizin 1000yatirimi var o yuzden bu virus icin sizin bizim dusunecegimizden daha cok onlem alirlar, gayette iyi aliyorlar gibi . Zaten ekonomik acidan bi sekilde etkilenecez italyaya urun satan parasini alabilecek mi ? Bu adam parasini alamadigindan tatile gidemeyecek , 100 kisi calistiran yer 80kisiye dusecek vs. vs. Galata port kapsasimda kruz gemileri gelecekti net rakam bilmiyorum ama ilki nisan ayinda ve toplamda 60 - 70 li bi rakamdi. Bu gemiler gelmediginde yada ici bos geldiginde kapalicarsi kan aglar. Simdi giris cikislar kapatildi ulkelerden. Istanbul gobeginde 5yildizli otelde onumuzdeki 2 ay dugun dernek toplanti yok iptal edildi + turistte yok. O yuzden bu virus bizde ölum olmasa bile etkileyecek , kendi ekonomimizi gecmis yillara gore biraz rayina soktugumuzu dusunursek bunjn geriye gitmemesi icin basimizdakiler fazlasini dusunup onlem alirlar

onursumer
14-03-2020, 09:29
ırak habersiz kaldırmış sanırım turkleri goturmek için karantinaya almadan sokmaları hata olurdu ankaraya indirerek doğrusunu yapmışlar en azından

ghibli06
14-03-2020, 09:42
Beyler su durumda bile muhalefetsiniz cidden okudukca sasiriyorum. Dusunsenize adam kalkti x ilin , y ilcesinde vakaya rastlandi dediklerini dusunun komple orasi bosalir bu sefer o ilce ile sinirli kalicakken virus baska yerlerede yayilir. Sizin 1 yatiriminiz var ise devlet buyuklerimizin 1000yatirimi var o yuzden bu virus icin sizin bizim dusunecegimizden daha cok onlem alirlar, gayette iyi aliyorlar gibi . Zaten ekonomik acidan bi sekilde etkilenecez italyaya urun satan parasini alabilecek mi ? Bu adam parasini alamadigindan tatile gidemeyecek , 100 kisi calistiran yer 80kisiye dusecek vs. vs. Galata port kapsasimda kruz gemileri gelecekti net rakam bilmiyorum ama ilki nisan ayinda ve toplamda 60 - 70 li bi rakamdi. Bu gemiler gelmediginde yada ici bos geldiginde kapalicarsi kan aglar. Simdi giris cikislar kapatildi ulkelerden. Istanbul gobeginde 5yildizli otelde onumuzdeki 2 ay dugun dernek toplanti yok iptal edildi + turistte yok. O yuzden bu virus bizde ölum olmasa bile etkileyecek , kendi ekonomimizi gecmis yillara gore biraz rayina soktugumuzu dusunursek bunjn geriye gitmemesi icin basimizdakiler fazlasini dusunup onlem alirlar

peki o X ilinde toplantın var, şantiyen var işin var vs, gitmek normal mi yani bilmeden? evet nerede olduğunu açıklayacaksın ve de gerekirse orayı karantinaya alacaksın Wuhan gibi, biz virüs yayılmasını engellemek yerine dedikodu yayılmasını engelleyecek politika üretiyoruz şu anda...

razzmatazz
14-03-2020, 10:22

Dogru mu acaba

evet bilgi doğru kuzenim yıllardır kanada da yaşıyor ve bu firmamı değilmi bilmiyorum ama kimya üzerine bir firmada çalışıyor geçen akşam babamla whatsapp üzerinden telefon görüşmesi yapmışlar aşının araştırıldığı bir firmada çalıştığını ve aşının bir süre önce bulunduğunu söylemiş ama henüz piyasaya sürülmediğinden bahsetmiş.

DOHC
14-03-2020, 11:02
evet bilgi doğru kuzenim yıllardır kanada da yaşıyor ve bu firmamı değilmi bilmiyorum ama kimya üzerine bir firmada çalışıyor geçen akşam babamla whatsapp üzerinden telefon görüşmesi yapmışlar aşının araştırıldığı bir firmada çalıştığını ve aşının bir süre önce bulunduğunu söylemiş ama henüz piyasaya sürülmediğinden bahsetmiş.

Ne zaman insanlar üzerinde test edilmiş ve onaylanmış acaba?

denizhandinc
14-03-2020, 11:12

Gercekse sevindirici bir haber

kado
14-03-2020, 11:55
Son dakika corona nedeniyle AVM calışma saatleri değişti - Haberler (https://www.milliyet.com.tr/gundem/son-dakika-avmlerde-corona-virus-tedbiri-degisti-6165544)

Avmlerde çalışma saatleri değişecekmiş.

onursumer
14-03-2020, 11:58
Son dakika corona nedeniyle AVM calışma saatleri değişti - Haberler (https://www.milliyet.com.tr/gundem/son-dakika-avmlerde-corona-virus-tedbiri-degisti-6165544)

Avmlerde çalışma saatleri değişecekmiş.

daha fazla onlem lazım şurda 2-3 hafta sıkı yonetimin doğurucağı zarar onlem alınmaz ise salgınının doğurucağından daha azdır eminim

razzmatazz
14-03-2020, 12:21

Dogru mu acaba

Ne zaman insanlar üzerinde test edilmiş ve onaylanmış acaba?

çok fazla detay vermemiş hocam sadece bulunduğunu ve piyasaya sürülmediğini söylemiş

PiscocuK
14-03-2020, 12:50
Ulan napicaz yaaa :( yazilanlari okudukca kanim cekiliyor.
Bir kac ay sonra ölmezsem konuyu takip edecegim bakalim ne olacak.

Anıl E.
14-03-2020, 13:04
Kıyamet alametlerinde,salgın hastalıklar ,doğal afetler vb. gibi olayların olacağını biliyoruz. Yine yaradan bilir tabii ama geliyor sanki.

Gelmesi de gerekiyor,ipi koptu dünyanın böyle dünya mı olur la .

AşkınS.
14-03-2020, 13:07
Gürsel amca kendine dikkat et

CVK
14-03-2020, 13:14

Biraz da virüsten ölen insanlardan falan bahsedelim yahu

overblack
14-03-2020, 13:17
Uyanık olduğum saatlerde aklıma geldikçe bu yöneticilere küfür eden birisi olarak, "şu an" için sağlık bakanlığının uygulamalarında bir problem yok.Süreci iyi idare ediyorlar.Doğru işler yapılınca buna muhalefet olmaya hakkımız yok.Düşünün italya gibi günde 250 kişi ölse,memleketin hali ne olurdu?

MURAT_HLX
14-03-2020, 13:19
Gürsel amca kendine dikkat et

adam bursa gecelerinde online :D

ChtArdARSL
14-03-2020, 13:32
Apple tum magazalarini kapatti

razzmatazz
14-03-2020, 14:58
Medicago, Corona Virusunun Aşısını Bulmuş Olabilir (https://www.webtekno.com/kanada-sirket-corona-virusu-asisi-h87817.html)

seref1
14-03-2020, 15:51
Bulgarda 2.ölüm gerçekleşmiş

Eworen
14-03-2020, 15:52
Devletin aldigi onlemler yeterli degil hemde hic
Kapat gitsin evde otur kapali alana gitme sokaga cikma e birader elini bi tasin altina koy yahu rabbena hep bana hep bana hani bize ?
Sgk odemelerini vergi odemelerini erteleseniz yok saysaniz bi zahmet ?
Calismadan kazanmaya alisinca esnafa da havadan para gelir saniyorlar muhtemelen..

Yigit-Y
14-03-2020, 15:55
Sosyal Devlet

Tüm sınırları kapatır.
Sadece ülke çıkışlara izin verir
En az 1 ay boyunca ohal ilan eder
Tüm giderleri devlet karşılar

Ama devletde o para yok olsada vermeye niyeti yok

Kaderde varsa koronadan ölmek ölücez.

Bu işin fıtratında var diyip kapanış yapılacak :)

Yigit-Y
14-03-2020, 15:57
Bitkisel yontem kullanan Pentagon destekli firma Covid-19 aşısının hazır olduğunu duyurdu | Euronews (https://tr.euronews.com/2020/03/13/pentagon-destekli-firma-medicago-bitkisel-yontemle-covid-19-asisi-hazirladi-koronavirus)

bu haber doğrudur umarım

rebelh
14-03-2020, 16:05
ABD aşı haberlerinde bi detay var gerekli izin alınırsa kasıma yetiştirmeye çalışacaklar
Bu arada ispanya da tam karantina ilan etti
İsrail içinde söylendi ama henüz teyit yok

Enes-x
14-03-2020, 16:17
Mültecisi turistiyle 90 milyona yakın nüfusa sahip ülkemizde sadece 4000 kişiye corona testi yapıldı.

Test yapılmaması ne anlama geliyor,virüs bulaşmış insanları tespit edip karantinaya alamıyoruz ve onlar salgını büyütmeye devam ediyor.İlginç bir şekilde kimse bu konuyu gündeme getirmiyor.

Corona virusu testi nerede, nasıl yapılır? - Son Dakika Haberleri (https://www.milliyet.com.tr/gundem/corona-virusu-testi-nerede-nasil-yapilir-6165432)

Pug
14-03-2020, 16:24

14 mart 15:40 dusseldorf ucusumuz icin bir gun onceden ızmir e geldik yakinlarimiz ile vakit gecirirken ***** haber sonucunda cuma aksami adnan mendereste aldik solugu. durum gercekten vahimdi. sunexpress yetkilisi beyefendi israrla ‘ yarin ucuslar yapilacaktir endiselenmeyin ‘ demesine ragmen , yanindaki yetkili bayanin polis memuru ile konusmasi aynen su sekildeydi ‘ insanlara mecburen olumlu konusuyoruz cunki baska turlu dagilmayacaklar. bizde net bilgiye sahip degiliz ‘ .. corendon hava yollarindan biletimiz. cuma aksami 23:40 koln e ucak var. saat 23:20 o saatte bayan bagiriyor ‘ bilet almak isteyen var mi ‘ ? . ne kadar diye soruyorum ‘ biletiniz var mi ‘ diye soruyor. var derseniz , degisim taleplerini musteri hizmetlerinden yapiniz diye gecistiriyor. eger almak isterseniz bilet 400 euro , biletin normal fiyati 8 kg el bagaji ile birlikte 60-70 euro arasi biz 77 euro ya aldik 30 kg yuk ile. ınsanlarin firsattan nasil yararlanmaya calistiklarini gorun diye yaziyorum. ve size bilet vermiyor. kontuar i arayip ‘ ahmet mehmet ‘ i gonderiyorum diyor. parayi aliyor ama size verdigi hicbirsey yok. buna gozumle sahit oldum. ve ayni ucaga 6 saat evvel bilet almis yolcuya ucus bilgileriniz gorunmuyor diyerek ucaga almiyor. onun yerini baskasina 400 euro ya satiyor. 5 dk gecince ayni rakam 300 euro ya dustu.

simdi de yasaklanan ulke vatandasi iseniz ucabileceksiniz , diger kosullarda ulkeden ayrilamazsiniz diye aciklama yapmis corendon sitesinde. ayin 20 sine kadar ucuslar duzenlenecek ve buna istinaden bilgilendirme yapilacaktir diyor.

esim alman vatandasi benim ise sadece oturum hakkim var. ne olacak bugun ogleden sonra anlayacagiz.

Edit :

Oturuma basvurdum ve oturum kartini beklemeden Turkiye ye geldim.
Ben burdayken adresime kartin ciktigina ve gidip teslim alabilecegime dair mektup gelsede beni almadilar. Hanimi yolladim , ben kaldim. Gumruk polisleride net bisey bilmiyor. Birtanesi 20 sinden sonra kimse gelip gidemeyecek , digeri ise oyle birsey yok diyor.

ChtArdARSL
14-03-2020, 17:15
Turkiyede olumler var,fakat test yaptiralacak yer yok,ozel hastaneler isimi
Lekelenmesi diyede yapmiyor. Durum sandigimiz kadar pempe degil. Herkese inflanda diyip yolluyorlar oyuzden hic net rakamlara ulasamiycaz,kurumsal olan firmanlar geregini yapiyorlar ama turkiyede malesef insan degeri sifir.

Anıl E.
14-03-2020, 17:30
Turkiyede olumler var,fakat test yaptiralacak yer yok,ozel hastaneler isimi
Lekelenmesi diyede yapmiyor. Durum sandigimiz kadar pempe degil. Herkese inflanda diyip yolluyorlar oyuzden hic net rakamlara ulasamiycaz,kurumsal olan firmanlar geregini yapiyorlar ama turkiyede malesef insan degeri sifir.

İnsan değeri olmadığına hem fikiriz;ama ölümler olsa bu bir şekilde duyulur saklansa bile.

kado
14-03-2020, 17:56
Ben şahsen çoktan , çok fazla kişiye enfekte olduğunu ve bunun sonucu ölümlerin olduğunu düşünüyorum. Arkadaşım Sadi Konuk'ta stajyer , 3 hafta izin vermişler ona.Durum düşündüğümüzden ciddi ne kadar arada makara yapsakta.

semavi
14-03-2020, 18:05
Kus gribinde ki gibi, Ugur Dundar ciksin, hersey kontrol altinda desin isi tatliya baglayalim!!!

Burada ki durumdan da bahsedeyim biraz...

Su, tuvalet kagidi, temizleyici vs bulmak zor. Storlar baya bir bosalmis...

Lakin bu kapitalist, gavur ulkede fiyat artmadi biliyor musunuz? Urun bitiyor, gelince yine ayni fiyat... Illaki urun temini zorlastikca fiyatlarda oynama olur kriz ilerlerse...

1 haftalik bahar tatili uzatildi okullarda... Rodeo Nba konferanslar iptal...

Hayat olagan akisinda olsa da tek farklilik marketlerde ki bos reyonlar ve market onlerinde ki siralar...

Bekliyoruz bakalim...

CloudGrey
14-03-2020, 19:16
Ben şahsen çoktan , çok fazla kişiye enfekte olduğunu ve bunun sonucu ölümlerin olduğunu düşünüyorum. Arkadaşım Sadi Konuk'ta stajyer , 3 hafta izin vermişler ona.Durum düşündüğümüzden ciddi ne kadar arada makara yapsakta.

150.000 vakada ölüm oranı 36xx yani %3.xx
bu ülkede sokakta yürürken ölme oranı daha fazladır eminim...
bana hala pekte ciddi gelmiyor.

o değilde kıbrısı kapatmışlar 1 nisana kadar tc dahil kimseyi almıyolar içeri.
bar pavyon ne varsada kapatmışlar.
balayı düşünenler için kötü haber.

bende mayısta tatile gidicektim bakalım ne olacak

Kadyr
14-03-2020, 19:34
market boşalması fiyat artması sadece bizde değil almanya da da vardı. 2 hafta önce oradaydım gelmeme yakın patlak verdi. yağma başladı.

Yigit-Y
14-03-2020, 19:41
150.000 vakada ölüm oranı 36xx yani %3.xx
bu ülkede sokakta yürürken ölme oranı daha fazladır eminim...
bana hala pekte ciddi gelmiyor.

o değilde kıbrısı kapatmışlar 1 nisana kadar tc dahil kimseyi almıyolar içeri.
bar pavyon ne varsada kapatmışlar.
balayı düşünenler için kötü haber.

bende mayısta tatile gidicektim bakalım ne olacak

Benimde Batum vardı nisanda karayolu üstünden patladı sanırım :)

barakuda26
14-03-2020, 20:05
Bugün 3 büyük süpermarket gezdim. (Metro,Özdilek,Migros). İnsanlar normal alışverişi dışında bir tık fazlasını alıyordu genelide normal standart alışveriş yapıyordu 3 markette de. Boşalan reyonlar sadece kolonya ve fiyat olarak diğer emsallerine nazaran uygun olan 3 4 çeşit ürünün rafı boştu sadece.

coolvtec
14-03-2020, 20:30
Bu virüsün abartıldığını düşünenlerdenim. Ama üstüme düşen kurallara uygun el yıkama, eli yüze götürmeme, el şıkışmama, mümkün olduğunca kalabalık ortamlarda bulunmamak vb tüm kuralları yerine getiriyorum.

Güncel parti taraftarı değilim ama memleketimizdeki sağlık sistemine, başta Ateş Kara hoca olmak üzere virüs bilim kuruluna, ve ilginçtir ki sağlık bakanlığına güveniyorum. (Ablam Amerika'da John Hopkins Üniversitesinde prof. doktor ve orası ile karşılaştırma imkanım var.)

Şu an sosyal medyada dolaşan haberlerin %95 'inin asparas olduğunu düşünüyorum ve hiç takip etmiyor, koranavirüs bilim kurulu ve bakanlık dışındaki hiçbir haber, yorum vb inanmamayı tercih ediyorum.

ben bir öğretmenim ve düne kadar girdiğim tüm sınıflarda bilimsel kesin kabul olmuş tüm bilgileri öğrencilerime bir bir anlattım. tüm soruları cevapladım. ayrıca ailelerini bilgilendirmelerini istedim. Cuma günü nöbetçiydim ve tenefüs ve öğle aralarında tüm sınıfların çamlarını ve perdelerini açtırarak sınıfı havalandırıp güneşlendirdim. Öğle arasında öğrencileri bahçeye çıkarmaları konuusnda teşvik ettim.

Bence üstümüze düşen tek şey bilimsel korunma kurallarına max seviyede uymak, panik yapmamak. Öğle her duyduğuna inanmamak. Kurallar dahilinde normal hayata devam etmeye çalışmak.

Şu videoyu başından sonuna kadar mutlaka izlemenizi öneririm izlemediyseniz.

https://www.youtube.com/watch?v=6SbQhSLC8Ro&t=5971s

ruudvan
14-03-2020, 20:47
virus olur , kum fırtınası olur. çekirge istilası olur ne olursa olsun dış sebepten değilde ortamı geren , gereksiz panik yaptıranlar , sürekli saga sola sallayan , yanına ekstra rus hatun isteyenler bir sakin olsa keşke.

yok önlem azda. yok ölümler varda. yok şu hastanede böyle de.
hay o önleminde , o haberi yapanında.

arkadaşım matematik biliyor musun?
bilmiyorsan önce toplama çıkartmadan başla.

dünya nufusu 7.5 milyar.
çin nufusu 1.5 milyar.
toplam hastalanan sayısı bugune kadar 200 bin.
ölen 4bin.

sen markete gidip 200 tl uzattığında para üstü olarak 5 kuruşu alıyor musun?

kasımdan beri 200bin kişiye bulaşan hastalık haziran sıcaklarıyla zaten kaybolacak deniyor.
o hastalık sana bulaşması için şanslı kişinin sen olman lazım.

matematik bilenler artılasın.

ghibli06
14-03-2020, 20:58
virus olur , kum fırtınası olur. çekirge istilası olur ne olursa olsun dış sebepten değilde ortamı geren , gereksiz panik yaptıranlar , sürekli saga sola sallayan , yanına ekstra rus hatun isteyenler bir sakin olsa keşke.

dünya nufusu 7.5 milyar.
çin nufusu 1.5 milyar.
ölen 4bin.

kasımdan beri 200bin kişiye bulaşan hastalık haziran sıcaklarıyla zaten kaybolacak deniyor.

dünyada 7.5 milyar kişi var ama kaçına test yapıldı? yapılan test sayısı TR de 2bin küsür mesela, peki ben şöyle diyeyim, dünyada yapılan test sayısının henüz milyon bile olmadığı söyleniyor, diyelim ki 800 bin olsun bunun 200.000 pozitif çıkmış, az mı?

ErkanCanS
14-03-2020, 21:13
Virüsün havalar ısınınca etkisini kaybedeceğine dair bir bulgu yok. Avustralya'da vakalar ve ölüler var.

ruudvan
14-03-2020, 21:15
dünyada 7.5 milyar kişi var ama kaçına test yapıldı? yapılan test sayısı TR de 2bin küsür mesela, peki ben şöyle diyeyim, dünyada yapılan test sayısının henüz milyon bile olmadığı söyleniyor, diyelim ki 800 bin olsun bunun 200.000 pozitif çıkmış, az mı?

yok gayet fazla bir rakam senın yazdıklarına göre.

virus kasımda cıkmış.
ben bunu varsayım olarak alıyorum.
asıl tarıhı aralık olarak benımsersek eger.
kulucka suresı 14gun olan ama semptomlarını 5ıncı gunden ıtıbaren gostermeye baslayan hastalık ıcın butun dunya nufusuna test yapmaya gerek yok.

ben hasta ısem , sende benle hergun bırlıkteysen ortalama benım hasta oldugumu anladıktan maksımum 15 gun sonra sendede bu hastalık olup olmadıgını anlıyoruz.
bunun ıcın teste gerek var mı.
testı bızım memleketımız ıcın yapabılırz. en az sayıda ınsan bızde var.
buldugumuz ılk suphelının etrafındakılerı alıp kontrol etmek bence en dogru karar.
wuhandan gecen ay ınsanlar geldı bu memlekete hepsı temız.
ırandan 15 gun once ınsanlar geldı hepsı temız.

ıstıyosunuz kı saglık bakanı kapı kapı gezıp herkese test yapsın.

ghibli06
14-03-2020, 21:23
yok gayet fazla bir rakam senın yazdıklarına göre.

virus kasımda cıkmış.
ben bunu varsayım olarak alıyorum.
asıl tarıhı aralık olarak benımsersek eger.
kulucka suresı 14gun olan ama semptomlarını 5ıncı gunden ıtıbaren gostermeye baslayan hastalık ıcın butun dunya nufusuna test yapmaya gerek yok.

ben hasta ısem , sende benle hergun bırlıkteysen ortalama benım hasta oldugumu anladıktan maksımum 15 gun sonra sendede bu hastalık olup olmadıgını anlıyoruz.
bunun ıcın teste gerek var mı.
testı bızım memleketımız ıcın yapabılırz. en az sayıda ınsan bızde var.
buldugumuz ılk suphelının etrafındakılerı alıp kontrol etmek bence en dogru karar.
wuhandan gecen ay ınsanlar geldı bu memlekete hepsı temız.
ırandan 15 gun once ınsanlar geldı hepsı temız.

ıstıyosunuz kı saglık bakanı kapı kapı gezıp herkese test yapsın.

istatistik dersi aldın mı bilmiyorum, bize sağlamından geçirdiler okuldayken... her birey 15 günü geçirdiği zaman bir daha kapmayacak diye bir şey olsa dediğin doğru ama her 15 günde bir bireyin test yaptırması gerekiyor ki kendini doğrulasın... NBA, F1, futbol basketol siyasler vs test yaptıraların çoğu corona çıkıyor farkında mıyız?

Maxiboost
14-03-2020, 21:25

dünya nufusu 7.5 milyar.
çin nufusu 1.5 milyar.
ölen 4bin.

Çok basit bir soru soracagim, gelismis ulkelerdeki bu panik ve önlemler neden? Matematik bilmedikleri için mi?

S.Özeren
14-03-2020, 21:31
Virüsün havalar ısınınca etkisini kaybedeceğine dair bir bulgu yok. Avustralya'da vakalar ve ölüler var.

Havalar ısındığı zaman kapalı alana gitmek azaliyor
Temas da ayni sekilde
Ondan ötürü haziran deniyor
Yoksa 70 dereceden altinda ölmez

uniquel
14-03-2020, 21:34
14 mart 15:40 dusseldorf ucusumuz icin bir gun onceden ızmir e geldik yakinlarimiz ile vakit gecirirken ***** haber sonucunda cuma aksami adnan mendereste aldik solugu. durum gercekten vahimdi. sunexpress yetkilisi beyefendi israrla ‘ yarin ucuslar yapilacaktir endiselenmeyin ‘ demesine ragmen , yanindaki yetkili bayanin polis memuru ile konusmasi aynen su sekildeydi ‘ insanlara mecburen olumlu konusuyoruz cunki baska turlu dagilmayacaklar. bizde net bilgiye sahip degiliz ‘ .. corendon hava yollarindan biletimiz. cuma aksami 23:40 koln e ucak var. saat 23:20 o saatte bayan bagiriyor ‘ bilet almak isteyen var mi ‘ ? . ne kadar diye soruyorum ‘ biletiniz var mi ‘ diye soruyor. var derseniz , degisim taleplerini musteri hizmetlerinden yapiniz diye gecistiriyor. eger almak isterseniz bilet 400 euro , biletin normal fiyati 8 kg el bagaji ile birlikte 60-70 euro arasi biz 77 euro ya aldik 30 kg yuk ile. ınsanlarin firsattan nasil yararlanmaya calistiklarini gorun diye yaziyorum. ve size bilet vermiyor. kontuar i arayip ‘ ahmet mehmet ‘ i gonderiyorum diyor. parayi aliyor ama size verdigi hicbirsey yok. buna gozumle sahit oldum. ve ayni ucaga 6 saat evvel bilet almis yolcuya ucus bilgileriniz gorunmuyor diyerek ucaga almiyor. onun yerini baskasina 400 euro ya satiyor. 5 dk gecince ayni rakam 300 euro ya dustu.

simdi de yasaklanan ulke vatandasi iseniz ucabileceksiniz , diger kosullarda ulkeden ayrilamazsiniz diye aciklama yapmis corendon sitesinde. ayin 20 sine kadar ucuslar duzenlenecek ve buna istinaden bilgilendirme yapilacaktir diyor.

esim alman vatandasi benim ise sadece oturum hakkim var. ne olacak bugun ogleden sonra anlayacagiz.

Edit :

Oturuma basvurdum ve oturum kartini beklemeden Turkiye ye geldim.
Ben burdayken adresime kartin ciktigina ve gidip teslim alabilecegime dair mektup gelsede beni almadilar. Hanimi yolladim , ben kaldim. Gumruk polisleride net bisey bilmiyor. Birtanesi 20 sinden sonra kimse gelip gidemeyecek , digeri ise oyle birsey yok diyor.

Ben dun gece 3 te stuttgart havalimanındaydım 6:45 ucagı icin.
4:30 da bilet satıs veznesi acıldı thy nin.
İleri tarihli bileti olup da iptal edilen yolcuları, 6:45 ucagına yedek yazdılar sırayla.
Benim gibi ucaga bilet alan 30-40 kisi falandı. 200 kisilik ucagın geri kalanı, dun gece biletlerini iptal edemediği icin ben bussiness tan bilet almak durumunda kaldım. Yedege yazılan tüm yolcular da iptal edilen biletlerine istinaden fark istenmeksizin bu uçuşta yer buldu.
Yani thy madur etmemis gibi gorunse de, thy insanlara iptal olmayan ucuşlar icin de açığa alma hakkı tanıdıgı icin, ben ve benim gibi bazıları, yaklasık 20 kişi fahiş fiyatlara bussiness bilet alarak madur oldu.
THY, iptal olmayan uçuşlara acığa alma hakkını, uçuş saatinden öncesi icin gecerli kılsaydı, ucakta eco biletler boş goruncekti ve bizim bu mağduriyetimiz olmayacaktı.

Neyse zor da olsa tr ye dondum artık buna da şükür diyelim bu saçmalıklara ragmen.

blumenberg
14-03-2020, 21:38
ben 1 ay kadar önce baya hastalandım, normal gribin de ötesinde idi, 10 günde zor topladım, influenza'dır diye düşündüm, hatta bir yakınıma daha bulaştırdım o da 4-5 gün işe gidemedi ilaçlarla zor atlattı, o dönem çok yaygındı herkes hastanelere gidiyor, iğnesini yaptırıyordu.

uniquel
14-03-2020, 21:41

dünya nufusu 7.5 milyar.
çin nufusu 1.5 milyar.
ölen 4bin.

Abi 200binde 4bin ise eger, hadi düz hesap 5bin yapalım.

200 TL de 5 TL yapar.

Kahn23
14-03-2020, 21:44
Coronavirus Update (Live): 155,834 Cases and 5,814 Deaths from COVID-19 Virus Outbreak - Worldometer (https://www.worldometers.info/coronavirus/)

S.Özeren
14-03-2020, 21:48
ben 1 ay kadar önce baya hastalandım, normal gribin de ötesinde idi, 10 günde zor topladım, influenza'dır diye düşündüm, hatta bir yakınıma daha bulaştırdım o da 4-5 gün işe gidemedi ilaçlarla zor atlattı, o dönem çok yaygındı herkes hastanelere gidiyor, iğnesini yaptırıyordu.

Valla bende hurafe yapiyorum buyuk ihtimalle ama
Benzer donemlerde
39.5 ates nefes darligi falan yasadim
Suan bronsitsin zatureye donmek üzere falan diyip mr a soktular.

Hatta eve oksijen cihazı falan verdi doktor
10 gunde topladim.

Simdi diyorum acaba ? :D

PiscocuK
14-03-2020, 22:01
Fenerbahce ölduremedi bizi. Koronada neymis hiaammina