Orijinalini görmek için tıklayınız : Corona Virüs Güncel!!!
ghibli06
12-06-2020, 11:19
Ben yine söylüyorum,müthiş bir 2.dalga geliyor.
Amerika,italya gibi olmayız inşallah.
o 2. dalga geldi aslında, İspanya ve İtalya durdurdu salgını biz şu anda öngördüğümüzün çok üzerindeyiz... 20bin test 980 hasta 45bin test 979 hasta, veriler o kadar tutarsız hale gelmeye başladı ki... ama ben bakanın yüz ifadesinden konuşmalarından artık anlıyorum nerede yuvarlak konuşuyor nerede gerçekleri söylüyor, bilim kurulu diyr zaten şu an vaka sayısının 200-300 olmasını umuyorduk diye... nargileciler hariç bütün yasaklar kalktı, yakında düğünler de başlıyor sinemalar da açılıyor, sokaktaki insan 'artık geçti gitti çok şükür' modunda ve bunu yaratan da maalesef bizi yönetenler, bir yandan durun yapmayı derken diğer yandan bütün yasakları kaldırıyorlar... hırsızlığı 'ahlaklı olun, çalmayın, bak cısssssssss!' diyerek engelleyemezsin, bir cezası yaptırımı var... virüsü de her şeyi serbest bırakıp 'maske tak, sosyal mesafeye dikkat et,elini yıka' mottosuna mahkum ederek önleyemezsin... şu ana kadar pandemide başarılıyız dememizin sebebi, insanların evlerinde olmasıydı, mümkün oldukça yayılacak bir şans tanımadık, bunu bile bile neden kaldırdık o zaman bütün yasakları?
1- kasada para yok, '5 milyon aileye 1.000 tl para verdik!' sözünü 3 aydır söylüyorlar, yanlış anlaşılmasın 3 sefer verilmedi, 1 kere verildi ama 3 aydır her basın açıklamasında söyleniyor, ne işsizlik maaşı ne de KÇÖ ni 1-2 aydan fazla veremiyoruz iki iki daha dört... pandemi geçti kardeşim hadi işine gücüne dediler...
2- kasada döviz kalmadı... şaaaaak şu kadar şaaaaak bir o kadar daha sata sata hazinedeki dövizi erittiler kuru kontrol edebilmek için, şu anda turizm ve gurbetçiler haricinde döviz getirebilecek bir şey yok... sen Arnavutluğa köprü, Gürcistana yol, Sırbistana baraj yapacaksın ki ülkene döviz girsin, pandemide bile geçilmeyen köprü, kullanılmayan yol, uçulmayan havalimanlarına dövizleri basmaya devam edersen, dımdızlak kalırsın...
3- tepki oyları kaygısı... insanları içeride tutmayı becerecek sosyal adımlar atılamadığı için kendi tabanlarından bile tepkiler almaya başladılar, şu an çok güzel tribünlere oynayıp her şey normalmiş gibi yapmaya çalışıyorlar...
4- işsizlik son 1 ayda düşmüş???!!!??? artık en gerizekalı adamlar bile en azından youtube izleyip neyin ne olduğuna uyanmaya başladı çünkü yapacak bir şeyi yok adamın, bu kadar aydınlanma bünyeye fazla gelmiş olabilir...
Hayır herşey serbest köz yasak.Mangala gitmek dumanı içimize çekmek istiyorum ben :)
o 2. dalga geldi aslında, İspanya ve İtalya durdurdu salgını biz şu anda öngördüğümüzün çok üzerindeyiz... 20bin test 980 hasta 45bin test 979 hasta, veriler o kadar tutarsız hale gelmeye başladı ki... ama ben bakanın yüz ifadesinden konuşmalarından artık anlıyorum nerede yuvarlak konuşuyor nerede gerçekleri söylüyor, bilim kurulu diyr zaten şu an vaka sayısının 200-300 olmasını umuyorduk diye... nargileciler hariç bütün yasaklar kalktı, yakında düğünler de başlıyor sinemalar da açılıyor, sokaktaki insan 'artık geçti gitti çok şükür' modunda ve bunu yaratan da maalesef bizi yönetenler, bir yandan durun yapmayı derken diğer yandan bütün yasakları kaldırıyorlar... hırsızlığı 'ahlaklı olun, çalmayın, bak cısssssssss!' diyerek engelleyemezsin, bir cezası yaptırımı var... virüsü de her şeyi serbest bırakıp 'maske tak, sosyal mesafeye dikkat et,elini yıka' mottosuna mahkum ederek önleyemezsin... şu ana kadar pandemide başarılıyız dememizin sebebi, insanların evlerinde olmasıydı, mümkün oldukça yayılacak bir şans tanımadık, bunu bile bile neden kaldırdık o zaman bütün yasakları?
1- kasada para yok, '5 milyon aileye 1.000 tl para verdik!' sözünü 3 aydır söylüyorlar, yanlış anlaşılmasın 3 sefer verilmedi, 1 kere verildi ama 3 aydır her basın açıklamasında söyleniyor, ne işsizlik maaşı ne de KÇÖ ni 1-2 aydan fazla veremiyoruz iki iki daha dört... pandemi geçti kardeşim hadi işine gücüne dediler...
2- kasada döviz kalmadı... şaaaaak şu kadar şaaaaak bir o kadar daha sata sata hazinedeki dövizi erittiler kuru kontrol edebilmek için, şu anda turizm ve gurbetçiler haricinde döviz getirebilecek bir şey yok... sen Arnavutluğa köprü, Gürcistana yol, Sırbistana baraj yapacaksın ki ülkene döviz girsin, pandemide bile geçilmeyen köprü, kullanılmayan yol, uçulmayan havalimanlarına dövizleri basmaya devam edersen, dımdızlak kalırsın...
3- tepki oyları kaygısı... insanları içeride tutmayı becerecek sosyal adımlar atılamadığı için kendi tabanlarından bile tepkiler almaya başladılar, şu an çok güzel tribünlere oynayıp her şey normalmiş gibi yapmaya çalışıyorlar...
4- işsizlik son 1 ayda düşmüş???!!!??? artık en gerizekalı adamlar bile en azından youtube izleyip neyin ne olduğuna uyanmaya başladı çünkü yapacak bir şeyi yok adamın, bu kadar aydınlanma bünyeye fazla gelmiş olabilir...
K.ç.ö zaten hakediş farklı bir durum söz konusu değil yanlış anlaşılmasın.. Sen ben garın öbürgün işsiz kalsam işssizlik maaşım 12 ay çıktı diyelim, max 3 ay alınıyordu k.ç.ö 12-3 = 9 ay işsizlik alıcaz gibi gibi...
ghibli06
12-06-2020, 17:48
K.ç.ö zaten hakediş farklı bir durum söz konusu değil yanlış anlaşılmasın.. Sen ben garın öbürgün işsiz kalsam işssizlik maaşım 12 ay çıktı diyelim, max 3 ay alınıyordu k.ç.ö 12-3 = 9 ay işsizlik alıcaz gibi gibi...
işverene git faizle tefeciden pardon bankadan kredi al diyorlar sadece... başka bir çözümleri yok...
S.Özeren
12-06-2020, 18:17
Ocak , subat aylarinda zature, bronsit tarzi hastaliglk gecinlrenler like tusuna abansin :) sayiyi gorelim
Bu yasadigimiz zaten 2. Dalga
ghibli06
12-06-2020, 20:55
evet 1.200 oldu yeni vaka... iyimser olmayın diye uyardı bakan, tatile gidin, maske takmayın,12 ye kadar kafede oturun, 65 yaş üstü istediği gibi çıksın, 14 gün karantinaya da gerek yok ama iyimser olmayın!!!
Ocak , subat aylarinda zature, bronsit tarzi hastaliglk gecinlrenler like tusuna abansin :) sayiyi gorelim
Bu yasadigimiz zaten 2. Dalga
Bana da öyle geliyor.
Ben değil ama bizim çocuk geçirdi diyoruz. Hoş, bize nasıl niye geçmedi bilmiyoruz ama doktorun söylediği, Bronşit ile sekonder olarak altta İnfluenza çıkmıştı. Babam kesin corona oldu bu çocuk diyor. 4 gün evde ateşi düşmedi, öksürük vardı, hastaneye götürdüğümüzde de bi 3-4 gün orada kaldı, ateş son güne kadar vardı, doktor zaten ateş düşmeden salmayacağını söylemişti, stabil hale gelince çıktık.
Ancak kesin corona oldu diyoruz da, hadi ben yaklaşmadım, hanım dip dibeydi, kayınvalide de aynı şekilde, hiçbirimize bulaşmadı, ya tesadüf, ya biz de geçirdik farkında değiliz, ya da çok az miktarda aldık, attık hemen... Antikor testini merak ediyorum, bi fırsatta yaptırmak istiyorum, geçirmiş çıkarsak çok enteresan olacak.
Benzer şekilde bi arkadaş Şubat'ta Çin'den geldi, fuara gidip geldiler, eleman eve geldiğinin ertesi günü annesi abisi ablası herkes aynı anda hasta... 1 hafta yatıp iyileşiyorlar. Tahmin edin hastalık ne, bronşit, ateş, öksürük vesaire...
O da aynı şeyi söylüyor, ben hiç bişey hissetmedim ama taşıdım galiba diye...
evet 1.200 oldu yeni vaka... iyimser olmayın diye uyardı bakan, tatile gidin, maske takmayın,12 ye kadar kafede oturun, 65 yaş üstü istediği gibi çıksın, 14 gün karantinaya da gerek yok ama iyimser olmayın!!!
Adam bu sürecin sonunda yorgunluktan veya ortasında bi yerlerde bu söylediklerine uyulmaması, hükümetin de bazı uyarıları pek sallamaması yüzünden kafayı yiyip istifa edecek gibi geliyor bana...
Geçen otobüse bindim, çok tenhaydı ama neredeyse tüm yolcular yaşlı. Nereye gidiyosunuz arkadaş, illa o otobüse binecek misiniz, çık yürü temiz hava al ya????
Bir de şimdi Bakan yine "ulan keşke söylemeseydim" diyecek, İstanbul çok iyi dedi, İstanbul'da herkes iyice salacak şimdi. Cadde'de orada burada cahil cühelayı beğenmeyen mallar maskesiz mesafesiz, cafelerde restoranlarda *** göte... Daha da beter olur artık... Ankara fena değil biraz arttı ama düştü dedi Bakan, Angara da salacak... İzmir keza öyle...
"Hee problem Anadoludaymış" kafası başlayacak şimdi... Anadolu'ya memleketine koşanlar da aynı gazla geri gelip hastalığı da büyükşehirlere tekrar getirecek galiba :D Böyle böyle kısır döngüye girip 2050'ye kadar tüm ülkeyi hasta edecez allaaaan izniynen.... :D
ghibli06
13-06-2020, 20:15
sayı 1.500... amma abarttınız yaaaa, hani İtalya'yı geçiyorduk diyenler burada mı? bu hafta izleyin bakalım sonuçları...
Bugün elektriksel bir ihtiyaç için bauhaus'a gittim de saksısından çiçeğine ihtiyaç ivediliği olmayan bir sürü şeyi alma derdindeydi insanlar, bir an önce ihtiyacımı alıp çıkmak istedim ama uzun da kuyrular vardı.
Sonumuz hayrola.
kaç aydır ilkkez dışarı keyfi çıktım sosyal mesafenin ... koyduk biraz herkes tanıdığımdı ama ortamda bitane coronalı varsa kesin kapmışımdır normalde bozmazdımda alkolün etkisiyle gevşedik biraz :D evdekilerden uzak duruyorum ne olur ne olmaz bidahada çıkmam zaten
Kardeşim hamile, sitede doğum günü kutlaması gibi bişey yapmışlar birkaç arkadaş çift ile... Maskesiz falan fotoğraflar.. İyi cesaret dedim.
Arkadaşım Cadde'ye başka arkadaşları ile içmeye gidiyor.
Hanım, arkadaşıyla bi araya geldi bi yerlere gittiler, buluştuğu kız gündüz kuaförde orada burada..
Başka arkadaş kafayı yiyecek, annesi eşi durmadan bişeyler yapıyorlar, başka akrabaları yurtdışından gelen akraba ile buluşuyor, hoşgeldin yemeği yapıyorlar. Bunlara "gelin gelin burada hiç bişey yok" diyorlar :D
Hanım gelmiş diyor ki erkekler bu konuda daha pimpirikli... Ya dedim senin buluştuğun insan rahat, daha virüs işi yeni başlamıştı bunlar geziyodu mal mal dedim. Ben çocuğu parka götürmeye dışarı çıkarmaya çekiniyorum. Millet kesinlikle sallamıyor, herkes saldı, sonumuz hayrolsun valla.
Pazartesi işe gideceğim, artık tam kapasite başlıyoruz, o toplu taşıma ne olacak, nasıl gidip geleceğim... İş yerinde yemekhanede durum ne olacak, iş yeri içinde ne olacak, dışarıdan gelen maskesiz dallamalara karşı ne yapılacak, hepsi muamma. Hepsini yaşayarak öğreneceğiz, inşallah bi halt olmaz. Acayip bi endişe var içimde. Önceki mesajlarda da yazmıştım, bi yandan hadi iyi fena değil bilmemne diyorduk, vakalar artıyor, iyileşen düşüyor, millet gizli gizli nişan, kına yapıyor, bi günde 400 kişi artırıyor, asker konvoyu bilmemne... Hanıma da dedim bak bunlara mallar cahiller diyoruz, sonra benzerini siz yapıyorsunuz dedim.
Bakalım sonu nasıl olacak bu işin.
Pekin'de de savaş hali acil durumu ilan etmişler, vakalar tekrar artmış. Valla 2050'ye kadar gideceğiz böyle galiba :D
Emre-Dylan
13-06-2020, 23:20
Ankara çok karışık vakalar bayağı artmış durumda, dikkat edin arkadaşlar abiler. Verilen rakamların 5 6 katı rahat vaka var, üstünü örtüyor şerefsizler.
https://i.ibb.co/MCP2Dky/b8186acd-94c2-47f2-87fe-08b978049f06.jpg
Cuma çektim bunu. Kadınlar gün yapmaya başladı. 16 ayakkabı var, 3-4 kişide içerde olsa ufacık salonda 20 kişi. Bir kişi hasta olsa akşamına 20 vaka. Bu teyzeler evde kocalarınada buşatırsa 40 yapar. İŞTE MHP'nin 40. YILI :)
ghibli06
14-06-2020, 07:12
bakan demiş ki, 'virüs kurallara uymayanları uyarıyor'... ben her şeyi serbest bıraktım kardeşim, uymazsan sen ölürsün benden sorumluluk gitti demeye başladı yetkililer, gerçekten bravo...
coolvtec
14-06-2020, 10:29
Virüsün ülkemize girdiği ilk aylarda risk bundan daha azdı. İnsanlar korkuyor ve korunuyordu. Şimdi ise "amaaaaan, koy dötüne" modundalar.
Cuma çektim bunu. Kadınlar gün yapmaya başladı. 16 ayakkabı var, 3-4 kişide içerde olsa ufacık salonda 20 kişi. Bir kişi hasta olsa akşamına 20 vaka. Bu teyzeler evde kocalarınada buşatırsa 40 yapar. İŞTE MHP'nin 40. YILI :)
Böyle böyle evlerde kına, nişan falan yapan varmış yav...
2013'teki nişanımızda evden dışarı taşmıştık, içeride hava alınamıyordu, şimdi virüs muhabbetiyle falan...Offfff diyorum offff... Hayır millet tırsmıyor da ya... Ulan işin ucunda ölüm var ölüm...
bakan demiş ki, 'virüs kurallara uymayanları uyarıyor'... ben her şeyi serbest bıraktım kardeşim, uymazsan sen ölürsün benden sorumluluk gitti demeye başladı yetkililer, gerçekten bravo...
Aynen... Yani tamam toplumun da tedbirini alması gerekiyor da, böyle de kaçılmaz sorumluluktan.
Hoş, hiç bir ülke dayanamıyor ki anasını satayım, öyle bi ekonomi yok maalesef. Hepsi s.s. açmak zorunda kalıyor. Ama biz sanki biraz fazla hızlı geçtik. Millet de zaten meraklı sapıtmaya.
Geçen twitter'da bi caps vardı.
Bakanım biz saldık artık sende rakam vermeyi bırak diye. Durum cidden öyle artık.
Bir de bu sayılar 1 gün önceden gelmediğini varsayarsak bu hafta 1500-2000 arasına oynarız. Gümrük kapıları açık, tatiller-izinler başladı. Yaz sezonu bitene kadar bizim bu işi bitirebileceğimizi zannetmiyorum.
Ben kendimi ve ailemi koruyorum, korumaya çalışıyorum. Sokakta ki kimsenin umrunda değil bunuda görüyorum... maskesiz, dezenfektansız dışarı çıkmıyorum. Anneannem ve dedem sokapa çıkıyor ama alışverş yapmaları hala yasak. Bu iş sürü haline dönüşecek, öldürücülük azaldı gibi yorumluyorum ben. Kendinizi ve ailenizi sakının yeter. Sokakta ki adama laf geçmiyor malesef... dükkanın bir kısmını böldük kendimizi izole ettik, maskesiz giriş yok, dezenfektan ve eldiven kullandırıyoruz. Adam paraların yanına koyduğu maskeyi cebinden çıkarıyor takıyor yüzüne haha...
Ben kendimi ve ailemi koruyorum, korumaya çalışıyorum. Sokakta ki kimsenin umrunda değil bunuda görüyorum... maskesiz, dezenfektansız dışarı çıkmıyorum. Anneannem ve dedem sokapa çıkıyor ama alışverş yapmaları hala yasak. Bu iş sürü haline dönüşecek, öldürücülük azaldı gibi yorumluyorum ben. Kendinizi ve ailenizi sakının yeter. Sokakta ki adama laf geçmiyor malesef... dükkanın bir kısmını böldük kendimizi izole ettik, maskesiz giriş yok, dezenfektan ve eldiven kullandırıyoruz. Adam paraların yanına koyduğu maskeyi cebinden çıkarıyor takıyor yüzüne haha...
O kıçından maske çıkarıp yüzüne takanlar virüsden olmasa bile mikrop veya bakteriden hasta olacaklar :)
imprezaWRC
14-06-2020, 11:49
Bakan ekrana çıkıp dese ki, kardeşim kapıdan dışarı çıktığınız anda moleküllerinize ayrılacaksınız artık kimse sallamaz.
TorqueTuning
14-06-2020, 12:37
3 ay ara verdik yoksa turizm bakanımızın şirketi ETS mazallah zor durumda kalacak, corona morona hak getire koyun gitsin, Ekim Kasım gelince bakarız duruma göre... Hal ve vaziyet tam da budur!
sokağa çıkma yasakları 1-2 ay daha devam etse işsizliği aklınız hayaliniz alamazdı bence,ki hala olacak.Sürekli şikayet ediyorsunuz ama istediğiniz ne onu yazsanız.Ben şahsen onerinizi merak ediyorum.Ekonominin çarklarını döndürecek kimsenin işssiz kalmasını maaşını tam almasını sağlayacak öneriniz nedir ? sürekli şikayet edenlere soruyorum bu soruyu.
ghibli06
14-06-2020, 13:02
sokağa çıkma yasakları 1-2 ay daha devam etse işsizliği aklınız hayaliniz alamazdı bence,ki hala olacak.Sürekli şikayet ediyorsunuz ama istediğiniz ne onu yazsanız.Ben şahsen onerinizi merak ediyorum.Ekonominin çarklarını döndürecek kimsenin işssiz kalmasını maaşını tam almasını sağlayacak öneriniz nedir ? sürekli şikayet edenlere soruyorum bu soruyu.
3 ay neden evde kaldık o zaman sen bunun cevabını verirsen ben devamını getireceğim...
imprezaWRC
14-06-2020, 13:03
Ben de mesela şeyi merak ediyorum, böyle bir zamanda hazine garantili olan işlere ödemeler devam etti mi?
Valla ben evde kalmadim calistim,evde kaldiysaniz cevaplayin
Ama esim hemsire ucretsiz izine cikarildi normalde kazandiginin 7/1 ni aldi 2 ay.kardesim ayni sekilde 3 ay ucretsiz izine cikarildi(1000 tl aliyor) evet yani evde oturarark normalde donmeden nolacak.Onerileri bekliyorum hala
İşi olmayanlar evde otursalar yada boş boş gezmeseler, biz çalışmak zorunda olanlar veya gerçekten işi olanlar olarak pek kalabalık yaratmayacağız sanki. Hem çarklar dönecek, hem bulaşma neredeyse sıfıra yaklaşacak.
Atm'ye gitmek zorunda kalıyorum QR Kod falan bekliyorum işim 1 dakika sürmüyor çünkü mecburum iş yapıyorum, önümde 5 tane hiç işi olmayan hesabını kontrol etmek isteyen yaşlı var. 10 dakika ekrana bakıp gidiyorlar.
İnsanlar düğün, dernek, eğlence, plaj, sahil, mevlüt, cenaze.... dur durak bilmeden geziyorlar. Ya işin yoksa dolanma işte dışarda.
İşi olanlar işini kaybetmiş, bazı akıllı vatandaşlarımız atmış kedini dışarı "yaeeaaa evde çok sıkıldık". Senin gibi umursamazlar yüzünden devlet yasak ilan ediyor çarklar duruyor kardeşim zaten.
Ayrica kiracim 20 bin tl olan kirasini 2 ay boyunca 3 bin tl olarak odedi.34 bin tl eksik.Hani nereye kadar ?
Sistem boyle anlayacaginiz evde oturmakla bu is olmaz.He su konuda haklsiniz cimlere gidip caddede tanimadigi insanlarla dipdibe oturmak ben yapmam.Ama cafeyede giderim restoranada avm yede
ghibli06
14-06-2020, 13:20
Ama esim hemsire ucretsiz izine cikarildi normalde kazandiginin 7/1 ni aldi 2 ay.kardesim ayni sekilde 3 ay ucretsiz izine cikarildi(1000 tl aliyor) evet yani evde oturarark normalde donmeden nolacak.Onerileri bekliyorum hala
olmayan bir hastalığı var gibi göstererek biz mi işten çıkarttık hayırdır? ölenler de aslen ölmesi gereken yaşlılardı yani? aileden var mı vefat? olsa böyle konuşamazdın...
'bu kadar abartmayın yeaaaa!' zihniyeti sebebiyle virüste gerileme falan yok, hala hastalık kendini ya da ailesini vurmadığı için olaya sadece ekonomik yönden bakanlar var.. konunun 3 postunu okuyarak yazdıkları için, ekonomik tartışmalarımızı görmemişler...
Cevap bu degil,bu benim gorusum curutmek
Ben soruyorum nasil yapsinlar,nasil hem evde oturup hemde gecimi saglayalim onu sordum,cevap yok
imprezaWRC
14-06-2020, 13:25
Anlamadım, konu zaten sağlık, neden eşinizi ücretsiz izine çıkardılar ki, var mı bir açıklamaları? Eşiniz hastane de değil de özel bir sektörde mi çalışıyor? Benim ailemde doktorlar var; 1 tanesi haricinde hiçbirinin alanı KBB, göğüs, dahiliye...vs değil ve onlarda her zaman hastaneye gittiler.
Keza, arkadaşımın eşi sağlık ocağında doktor olarak çalışıyor o da hep çalıştı. Arakdaşım evden çalıştı.
Ben evden de çalışabildiğim için evden çalışmaya devam ettim ve halen de öyle yapıyorum.
Ben soruyorum nasil yapsinlar,nasil hem evde oturup hemde gecimi saglayalim onu sordum,cevap yok
İşi olmayanlar evde otursalar yada boş boş gezmeseler, biz çalışmak zorunda olanlar veya gerçekten işi olanlar olarak pek kalabalık yaratmayacağız sanki. Hem çarklar dönecek, hem bulaşma neredeyse sıfıra yaklaşacak.
Atm'ye gitmek zorunda kalıyorum QR Kod falan bekliyorum işim 1 dakika sürmüyor çünkü mecburum iş yapıyorum, önümde 5 tane hiç işi olmayan hesabını kontrol etmek isteyen yaşlı var. 10 dakika ekrana bakıp gidiyorlar.
İnsanlar düğün, dernek, eğlence, plaj, sahil, mevlüt, cenaze.... dur durak bilmeden geziyorlar. Ya işin yoksa dolanma işte dışarda.
İşi olanlar işini kaybetmiş, bazı akıllı vatandaşlarımız atmış kedini dışarı "yaeeaaa evde çok sıkıldık". Senin gibi umursamazlar yüzünden devlet yasak ilan ediyor çarklar duruyor kardeşim zaten.
Ben az önce cevap verdim. İşi olanlar işlerine gidecek, onun dışındakiler evlerinde oturacak ihtiyaç olmadıkça çıkmayacak. Bundan dolayı mağdur olan sektörlere biraz destek atılacak sorun çözülecek.
Güne giden teyzeler mi çevirecek ekonomiyi yoksa atm'de emekli maaşına bakmak için sıraya giren yaşlılar mı yoksa evde gizli saklı kına nişan yapanlar mı gizlice bahçeside düğün yapanlar mı?
Böyle ihlaller olduğu ve hastalık arttığı sürece yasaklar tekrar gündeme gelecek, çarklar daha fazla duracak.
Anlamadım, konu zaten sağlık, neden eşinizi ücretsiz izine çıkardılar ki, var mı bir açıklamaları? Eşiniz hastane de değil de özel bir sektörde mi çalışıyor? Benim ailemde doktorlar var; 1 tanesi haricinde hiçbirinin alanı KBB, göğüs, dahiliye...vs değil ve onlarda her zaman hastaneye gittiler.
Keza, arkadaşımın eşi sağlık ocağında doktor olarak çalışıyor o da hep çalıştı. Arakdaşım evden çalıştı.
Ben evden de çalışabildiğim için evden çalışmaya devam ettim ve halen de öyle yapıyorum.
Ameliyathane hemsiresi,floranceda.Ameliyat olmadigi icin gelme dediler.Yani durum bu konusacak cok birseyde yok surecle alakali :)
ghibli06
14-06-2020, 13:29
şöyle yapsınlar:
işsizlik ve sgk kesintileri ile ayda 15-20 milyar para toplayan devlet, hastalık zayıflayana kadar bunu bir zahmet işsiz olanlara dağıtsın ama sadaka verir gibi 1.000tl olarak değil, tam olarak... bedeli zaten tarafımızdan kesilmiş
kasada usd kalmamışken, hala geçilmeyen köprü, otoyol kullanılmayan havalimanlarına ayda 5.5 milyar tl vermesinler... yıl sonuna kadar ertelensin ödemeler...
mecburi kapanan yerlerin sahiplerinin kiralarını ödemesi için bankadan faizle para çekmesinin çözüm olmadığını görerek, saçma sapan ihalelerle yandaşlara verilen paraları keserek gerçek ihtiyaç sahipleri yararlanmasını sağlasınlar
ama maalesef bazı akıllar, devletin halkına nasıl bakamadığını sorgulamak yerine 'hayırdır neden dışarı çıkmıyorsunuz? sizin yüzünüzden işsizlik diz boyu oldu' mantığı güdüyor...
Ben az önce cevap verdim. İşi olanlar işlerine gidecek, onun dışındakiler evlerinde oturacak ihtiyaç olmadıkça çıkmayacak. Bundan dolayı mağdur olan sektörlere biraz destek atılacak sorun çözülecek.
Güne giden teyzeler mi çevirecek ekonomiyi yoksa atm'de emekli maaşına bakmak için sıraya giren yaşlılar mı yoksa evde gizli saklı kına nişan yapanlar mı gizlice bahçeside düğün yapanlar mı?
Böyle ihlaller olduğu ve hastalık arttığı sürece yasaklar tekrar gündeme gelecek, çarklar daha fazla duracak.
Gune giden teyzeleri yada evde nisan yapan acelecileri kim takdir eder kim dogru der yani konumuz o degil,konuyu okuyorum herkes cafelerdeymis herkes avm deymis bende diyorumki oyle olmali zaten oralarda calisanlari dusunun.Biraz destek diyorsunuz 1167 tl veriyorlar iste (cekirdek parasi) bu elemen evli coluk cocuk sahibiyse nasil olacak ?
şöyle yapsınlar:
işsizlik ve sgk kesintileri ile ayda 15-20 milyar para toplayan devlet, hastalık zayıflayana kadar bunu bir zahmet işsiz olanlara dağıtsın ama sadaka verir gibi 1.000tl olarak değil, tam olarak... bedeli zaten tarafımızdan kesilmiş
kasada usd kalmamışken, hala geçilmeyen köprü, otoyol kullanılmayan havalimanlarına ayda 5.5 milyar tl vermesinler... yıl sonuna kadar ertelensin ödemeler...
mecburi kapanan yerlerin sahiplerinin kiralarını ödemesi için bankadan faizle para çekmesinin çözüm olmadığını görerek, saçma sapan ihalelerle yandaşlara verilen paraları keserek gerçek ihtiyaç sahipleri yararlanmasını sağlasınlar
ama maalesef bazı akıllar, devletin halkına nasıl bakamadığını sorgulamak yerine 'hayırdır neden dışarı çıkmıyorsunuz? sizin yüzünüzden işsizlik diz boyu oldu' mantığı güdüyor...
Devlet odese konusunda hemfikiriz konusmaya gerek yok keske olsa,bakin yine diyorum gerceklere donelim su sartlarda nasil olacak onu soruyorum.
ghibli06
14-06-2020, 13:33
Gune giden teyzeleri yada evde nisan yapan acelecileri kim takdir eder kim dogru der yani konumuz o degil,konuyu okuyorum herkes cafelerdeymis herkes avm deymis bende diyorumki oyle olmali zaten oralarda calisanlari dusunun.Biraz destek diyorsunuz 1167 tl veriyorlar iste (cekirdek parasi) bu elemen evli coluk cocuk sahibiyse nasil olacak ?
devlet işverenden aldığını halkına dağıtmıyorsa onlara soracaksın burada ahkam kesmek yerine...
Geçiş garantili köprülere, çılgın projelere, suriyelilere, yandaşlara, trollere... milyarlar akıtanlar, halka gelince 1167 lira veriyorsa ve sen dikkat edin dediğimiz için bize kızıyorsan diyecek pek bir şey bulamıyorum :)
Yaw siz cok farkli kafalardasiniz hayal aleminde yasiyorsunuz :) bu sozumu yanlis anlamayinda buraya yazarak devlet yandasa ihale verceyecekse,parayi suriyelilere yada cilgin projelere harcayacagina bize verecekse cok iyimis.
Bende elestirmeye baslayim tez zamanda,ne kadar surede burayi okuyup fikir degistirirler ne diyorsunuz ?
ghibli06
14-06-2020, 13:41
Yaw siz cok farkli kafalardasiniz hayal aleminde yasiyorsunuz :) bu sozumu yanlis anlamayinda buraya yazarak devlet yandasa ihale verceyecekse,parayi suriyelilere yada cilgin projelere harcayacagina bize verecekse cok iyimis.
Bende elestirmeye baslayim tez zamanda,ne kadar surede burayi okuyup fikir degistirirler ne diyorsunuz ?
sen oy vermeyerek başlayabilirsin ama o da zor işte...
sen oy vermeyerek başlayabilirsin ama o da zor işte...
Yahu vermedim,iste bu kafada oldugun icin yaziyorum buraya hala hayal alemindesin.
Babalar gibi chp ye veriyorum yasim tuttugundan beri,bos gelme bence.
ghibli06
14-06-2020, 13:48
Yahu vermedim,iste bu kafada oldugun icin yaziyorum buraya hala hayal alemindesin.
Babalar gibi chp ye veriyorum yasim tuttugundan beri,bos gelme bence.
boşu gelen sensin, şantiyemde corona çıkmış adamlar herşeyi kapatmışlar ne yapalım mesela sayın bilirkişi sizin kafanıza göre adamları oraya yığalım devam mı edelim çalışmaya? şantiye kapatılınca da benden kesileni devlet bu adamlara dağıtmıyorsa sorgulamayalım mı? kafeye gidip 24 e kadar oturunca mı çözülecek bu işler? herkes kendi cebinin derdine düşmüş, elbet çıkar bu insanlar dışarı, taa ki aileden biri ölene kadar...
imprezaWRC
14-06-2020, 13:55
Muhtemelen lafın bana değildir ama ben kendi bakış açımdan cevap vermek istedim.
Fabrikası olan veya fabrikada çalışan mecburen gidiyor. Makineler uzaktan çalışmıyor malesef. Fabrikası olan arkadaşım hergün olmasa da düzenli olarak işe gitmek zorunda kaldı. Bildiğim kadarıyla da kimseye de ücretli izin vermediler.
Şahsen benim eleştirdiğim de niye iş yerlerini açtılar değil, niye insanlar maske takmıyor, sosyal mesafeye uymuyor. Geçen gün ismi lazım değil bir cam fabrikasına gittim. İşçilerin hiçbirinde maske yoktu. Nakliye için gelenlerinde maskesi yoktu. Bir beni karşılayan maske takmıştı, yönetim katında da kimsenin ağzında maske yoktu.
Hepsi de bana cins cins bakmıştı. Neyseki işim çok kısaydı da kaçar gibi çıktım gittim. Biten eden birşey yok ama aşırı bir gevşeme var.
Yine ismi lazım değil bir şantiyeye gittim; orada da benim gibi düşünen birinde maske vardı ama adam artık o kadar yanlız kalmış ki, bir tek onda ve bende makse vardı. Neyseki işim açık havadaydı da orada da fazla kalmadan çıktım gittim.
Belki bu virüsün öldürücülüğünün geçmesi 1 sene daha alacak nedir bu kadar gevşeme ben bunu anlamıyorum. Önleminizi bireysel alın moduna geçtiler. Gördüğüm kadarıyla da denetleyen de yok. Caddedeki midpointte uzaktan gördüğüm kadarıyla hiç masa eksilmemiş. Araları da aynı eskisi gibi dip dibe. Ve yine sigara içene kıyak var, onlar açık hava da dilediğince takılabiliyor.
İşsizlik kısmına da gelirsek; bunun nedeni tek başına virüs değil. Sende biliyorsundur, şirketin var ise daha kazanmadan vergi ödemen gerekiyor. Eskiden birşeyleri masraf yazabiliyorken artık bunların bir sınırı oldu ve malesef o sınırı da geçersen geçtiğin kısmının vergisini ödeyeceksin. Artık daha az çalışan ile idare etmek gerekiyor. O çalışanlarında maaşı değişmiyorken görev tanımları artıyor.
Otobüs durağı gibi heryere açılan dershane kılıklı üniversitecikler ve onlardan mezun olan çocuklar var. Benim halamın çocuğu ismi lazım değil bir üniden bölüm birincisi olarak mezun oldu ama sor bakalım bölümde kaç kişiydiler 2 :D :D 2. olana ne ünvan verdiler merak ediyorum :D :D
Açıkçası ben oradan mezun olanı işe almam. Çocuğun burada ne suçu var, yok.
Tarımın önemini yitirmesi durumu var. Çinden sarımsak, kanadadan mercimek ithal ediyoruz.... Daha neler ithal ediliyordur da bunlar benim markette gördüklerim.
Ülkeyi inşaat ve otomobilin üzerine bindirdiler. Böyle bir dönemde ev alın diye reklamlar dolanıyor. Delimiyim ben , eldekini korumaya çalışıyorum, kredi çekip ev alacakmışım, olduuu. Kıdem tazminatı için son neye akrar verdiler bakmadım ama herhalde belli bir kısmını alabilmek için ev alacağım demen gerekecekmiş.
Demem şu ki, kartopu gibi yuvarlana yuvarlana büyüyen yanlışlar muhtemelen bu dönemde daha çok sırıttı ama düzelen birşey de yok.
denizhandinc
14-06-2020, 13:59
Bosver abi ben de 2-3 kere senin bu sordugunu sordum. Önlemini al biraz rahat ol dedim diye sanki avmlerde gezin diyomusum gibi adamlar topluca beni linc etti :D Cevap bile vermedim yazılanlara. Paso sikayet ediyolar o kadar. Kapitalist düzende aylarca evde kalamıyosun yok öyle bi dünya.
ghibli06
14-06-2020, 14:03
sokaktaki zihniyeti burda görmek hiç şaşırtmıyor, okul kapalıyken okula, şantiye kapalıyken şantiyeye, ihaleler ertelenince ofise gitmedik evet, topluca halay çekmeliydik 24 e kadar kafede haklısınız... devletin yapamadıklarını burada bize sorunca çok komik oluyor farkında olmayabilirsiniz, günde 1500 vaka 50-100 ölü normalse, umarım aileden biri vefat ederse de üzülmeden hayatınıza rahatça devam edersiniz...
imprezaWRC
14-06-2020, 14:04
Ameliyathane hemsiresi,floranceda.Ameliyat olmadigi icin gelme dediler.Yani durum bu konusacak cok birseyde yok surecle alakali :)
Koskoca hastanenin kafasından neler geçmiş merak ediyorum. Çocuk hasta yok diye çocuk doktorlarına da aynı şekilde davranmışlar mı? Hastane, adına yakışmayan bir davranış yapmış.
sokaktaki zihniyeti burda görmek hiç şaşırtmıyor, okul kapalıyken okula, şantiye kapalıyken şantiyeye, ihaleler ertelenince ofise gitmedik evet, topluca halay çekmeliydik 24 e kadar kafede haklısınız... devletin yapamadıklarını burada bize sorunca çok komik oluyor farkında olmayabilirsiniz, günde 1500 vaka 50-100 ölü normalse, umarım aileden biri vefat ederse de üzülmeden hayatınıza rahatça devam edersiniz...
Baksana biraz daha senin sacma muhabbetlerine tepki koysak,ailenden ins birisi olurde gorursun kivamina geleceksin :)
Onda sonra burda duyar kasarsin yok sole yok bole,duyanda milleti dusunuyorsun sanir
Koskoca hastanenin kafasından neler geçmiş merak ediyorum. Çocuk hasta yok diye çocuk doktorlarına da aynı şekilde davranmışlar mı? Hastane, adına yakışmayan bir davranış yapmış.
Cevaplayamadim yukarida kusura bakmayin,lafim size degildi ama malesef bu gunleri yasiyoruz ve sartlarmza gore konusmaliyiz.
Malesef ozel sektor boyle bosa parayi kimse kimseye vermiyor
ghibli06
14-06-2020, 14:12
Baksana biraz daha senin sacma muhabbetlerine tepki koysak,ailenden ins birisi olurde gorursun kivamina geleceksin :)
Onda sonra burda duyar kasarsin yok sole yok bole,duyanda milleti dusunuyorsun sanir
kiracımdan para alamadım diye yazan, eşim izne çıkartıldı diyen ben miyim hayırdır??? ben mi çıkardım insanları işlerinden ya da gelip burada ağladım mı cebime para mı istedim? ama senin zihniyet 'çıkın dışarı bir şey olmaz bak kiracım para ödeyemiyorum' zihniyeti, biz bunu okuyunca senin milleti düşündüğüne inanıyoruz haklısın...
millete canınızı garantileyene kadar dikkat edin bak dediğimiz gibi salınca rakamlar çıkmaya başladı demek suç oldu, siz çıkın arkadaş, çıkın ki kiracılarınız ödemelerinizi tam yapsın...
imprezaWRC
14-06-2020, 14:15
Cevaplayamadim yukarida kusura bakmayin,lafim size degildi ama malesef bu gunleri yasiyoruz ve sartlarmza gore konusmaliyiz.
Malesef ozel sektor boyle bosa parayi kimse kimseye vermiyor
Çıkış noktası hemşirelik ve sosyal reform olan hastanenin yaptığı davranış hiç hoş olmamış. Kaç sene önce sırf göz muayenesi için saçma sapan birşey ödemiştim. Sağlık sigortam ayakta tedaviyi karşılamıyordu. Sanki göz nakli yaptılar da dünyanın parasını almışlardı. Misli misli alırken, sigortayı öperken iyi, pandemi oldu diye ameliyat hemşiresi masraf olarak gör.
kiracımdan para alamadım diye yazan, eşim izne çıkartıldı diyen ben miyim hayırdır??? ben mi çıkardım insanları işlerinden ya da gelip burada ağladım mı cebime para mı istedim? ama senin zihniyet 'çıkın dışarı bir şey olmaz bak kiracım para ödeyemiyorum' zihniyeti, biz bunu okuyunca senin milleti düşündüğüne inanıyoruz haklısın...
millete canınızı garantileyene kadar dikkat edin bak dediğimiz gibi salınca rakamlar çıkmaya başladı demek suç oldu, siz çıkın arkadaş, çıkın ki kiracılarınız ödemelerinizi tam yapsın...
Etrafindakilere allah sabir versin
Çıkış noktası hemşirelik ve sosyal reform olan hastanenin yaptığı davranış hiç hoş olmamış. Kaç sene önce sırf göz muayenesi için saçma sapan birşey ödemiştim. Sağlık sigortam ayakta tedaviyi karşılamıyordu. Sanki göz nakli yaptılar da dünyanın parasını almışlardı. Misli misli alırken, sigortayı öperken iyi, pandemi oldu diye ameliyat hemşiresi masraf olarak gör.
Tabiki yanlis ama bu bir ornek daha neler neler anlatilir hani saatlerce oturup yazmak lzm
ghibli06
14-06-2020, 14:18
Etrafindakilere allah sabir versin
sana da Allah akıl fikir versin, okuduğunu bile anlayamayacak kadar kendinden geçirmesin...
sana da Allah akıl fikir versin, okuduğunu bile anlayamayacak kadar kendinden geçirmesin...
Tamam,reis e bir mesaj atta ceki duzen versin kendine boyle memleket yonetilmez,ayip :)
ghibli06
14-06-2020, 14:29
Tamam,reis e bir mesaj atta ceki duzen versin kendine boyle memleket yonetilmez,ayip :)
bu konunun kaç postunu okudun da insanlar hakkında hükümde bulunuyorsun gerçekten merak ettim... bunca sayfa boyunca işletmeler kapatılsın, üretim dursun, ulaşım komple kesilsin vs yazan mı var? üretim yapan yapsın, şantiyesi açık olabilen çalışsın, şirketinde işi olan gitsin, ekonomi tamamen dursun mu istiyoruz dedik? tam tersi önce bir okuyup anlayın 'ekonominin devam edebilmesi için pandeminin etkisini kaybetmesi gerekir' diyoruz, 4.000 vaka varken herşeyi kapatanlar şu an 1.500 vaka varken her şeyi açtı budur yanlış olan... sokağa çıkan parklarda çekirdek çitleyenlerle mi düzelecek ekonomi ya da 24 e kadar kafede oturup smootie içince mi kalkınacağız? hayır, ama bu sebeple virüs tekrar coşarsa yine kapanacak her yer, BİZ KAPANMASIN İSTİYORUZ... soruyorum şimdi okullar açıldı, 8 yaşında kızın var, gönül rahatlığıyla okula gönderecek misin? 'bi şey olmaz yaa evde oturup ne yapacak!' diyebilecek misin? işte o okula rahatça gidilebilmesi için sabırlı davranıp virüsün kontrol altına alınmasını bekleyeceğiz, bu süre zarfında da devlet gerekeni yapacak... devlet 1.000 tl yi zor verdi diye hadi çıkıyoruz arkadaşlar bu kadar oturmak yeter diyemezsiniz, haa dediniz mi? o zaman bana felaket tellalı demek yerine akşamları bakan Koca'dan alınan verileri kendi aklınızla değerlendirirsiniz...
Apartman merdivenine ayakkabı koymayı da hiç sevmem
Apartman merdivenine ayakkabı koymayı da hiç sevmem
Yangın, deprem gibi acil durumlarda üst kattan gelenler takılıp yuvarlansın diye yapıyorlar heralde :)
Postu yazan bizim ev sahibi olabilir mi. Kendisi solcu koyu chplidir ama pandemı doneminde calısmadıgımız halde kirayı catır catır aldı. Bende kapanmasına artık karsıyım gelırı bırıkmısı olmayan bı İnsan evde kalamaz. İşi olan gitsin yapacak bişey yok çark bi şekilde dönmeli
Bugün 14 Haziran 1 Haziran'da normalleşme başlamıştı ve etkisi de görüldü. Hazinede para yok en önemli gelir kalemlerinden olan Turizmin bir an önce ayaklanması şart. Bundan dolayı da bu riziko yapıldı. İyi mi yapıldı hayır. Peki hazinenin güçlü olması için ne yapılmalıydı? Tasarruf tasarruf tasarruf. Ama yapılmadı altın varaklı radyatörler alındı, saraylar yapıldı hatta hâlâ yapılıyor. Yid yerlere geçiş garantileri verilmeye devam edildi, boş havaalanına para verilmeye devam edildi...
Sonuç olarak ekonominin bu hâle gelmesi ve erken başlayan normallesme bunu getirdi ve ilerleyen zamanda daha kötü bir ekonomi bizi bekleyebilir. Belki de beklemez. Hatta belkide imf coronaya yakalanan ülkelere yardım yapacağız demeseydi bu evde kalmalar hiç olmayacaktı. Türkmenistan gibi olacaktık.
imprezaWRC
14-06-2020, 15:32
Daire içinde sanırım 1 nikah dairesi, 1 yüzme havuzu, 1 spor salonu , 1 sokak, 1 okul ve 1 daire var :D
Biri plaj terliği ile gelmiş, 3 kişi ev terliği ile gelmiş, 2 kişi spor ayakkabı ile gelmiş...vs
Taktınız mı yüzükleri tamam o zaman ben havuza giriyorum :D
Ne değişik bir ortam var o evde ya :D
onursumer
14-06-2020, 15:50
kendi sektorum için konuşayım , kimse mağdur olmadı herkes asgari ucretten yüksek kısa çalışma odeneği aldı evinde oturdu
ben kiracimdan kira istemedim ama kendim ve eşim fazlasıyla odenek aldığımız için kiramı vs herşeyimi odedim
ama 2.5 ayımız boşa gitti o ayrı mesele
kişisel goruşum burda mağdur olan varsa bu tamamen yonetimden kaynaklanıyor sürece iyi başlayıp sonrasında ekonomik olarak hiç doğru kararlar alamadıklar bence
Buraya yazıp da aç yatağa yatan yoktur iyi kötü ihtiyaçlarını karşılamıştır diye düşünüyorum. Valla aynı ishaninda 3000TL kira yanında 1500TL kirayla çalışan avukat kiracim var. Eve gelen gelir belli, beni işten çıkartma durumları olmasaydı kirayı almayacaktik ama o paraya da ihtiyacımız oldu ayni zamanda emlak vergisi zamanı da devlet kolaylık sağlamadı bankalar sagolsun taksitlendirdi ki o bile 1543TL idi. Devlet bana kolaylık sağlamıyor cadde üzerinde eşimi arabadan indirirken mobil eds ile cezamı kesiyor ve emlak vergime kolaylık sağlamadı ben de kiracima kolaylık sağlayamadim.
ghibli06
14-06-2020, 19:39
bakan hedeften uzaklaşıyoruz dedi, bugünkü vaka sayısı 1562... iyileşme sayısını geçmiş bulunuyoruz...
TorqueTuning
14-06-2020, 19:49
Ama çok test yapıyoruz vaka sayıları şee ondan yükseld,(patladı) yersen tabi! Koca adam olsa çoktan istifa ederdi!
ghibli06
14-06-2020, 20:01
Ama çok test yapıyoruz vaka sayıları şee ondan yükseld,(patladı) yersen tabi! Koca adam olsa çoktan istifa ederdi!
ben adama çok kızmıyorum, zaten mimikleri her şeyi anlatıyor... istifa ederse yerine diyanet işlerinden biri atanabilir ya da güreşçi, salın gitsinle olmaz bu işler...
onursumer
14-06-2020, 22:11
bakan hedeften uzaklaşıyoruz dedi, bugünkü vaka sayısı 1562... iyileşme sayısını geçmiş bulunuyoruz...
normalleşme ile birlikte 10 gun itibari ile bizim sektorde pozitif vakalar çevremizde çıkmaya başladı daha yeni başlıyor bence :)
Kendi adıma konuşayım eleştiriyorum ama adaletsizliği eleştiriyorum burada. Bende isterdim 20-30 bin kira gelirim olsun, öyle evimde takılayım. Sabitte işim olsun, süreç bittikten sonra devam edeyim, sgk ödensin. Ofisime kira ödüyorum, devlet alacaklarından hiç vazgeçmiyor, muhasebe arıyor, alacaklılar arıyor. Krediye başvurdum çıkan 5 kağıdı ofis kirasına yolladım.
Şu hiç işi olmayıp dışardan eve girmeyenler yüzünden yasaklar geliyor ve sokağa çıkma yasaklarından dolayı benim işim aksıyor. 15 şehirde sokağa çıkma yasağı uygulanırken, kalan 66 vilayet sosyalleşmenin dibine vuruyor. Kalan 15 şehirde yasağın olmadığı gün bunalanlarda sosyalliğin dibine vuruyor.
Ufak tefek tedbirleri almaktan aciziz. Biraz dişimizi sıkıp tedbir alsak, işimiz yoksa dışarıda kalabalık yapmasak her şey çok daha güzel olacak :(
Bad-Fast
14-06-2020, 22:55
avmler yeter bu yayılmaya , bizim insanımız dışarda boş boş takılmayı seviyor maalesef
avmler yeter bu yayılmaya , bizim insanımız dışarda boş boş takılmayı seviyor maalesef
Çünkü alım gücü yok, dışarda bir meşrubat içse yahu en basiti susasan 0,25-55 kuruş olan su 1 tl satılıyo, cola, nektarin vs girmiyorum. Millette napıyo 1 tl su alıyo geçiyo bi banka oturuyo veya avm dolaşıyovboşbboş... yıllardır iyi bir gözlemci olduğumu düşünoyorum hayatımda çocukluk yıllarım hariç alışveriş harici avm gitmedim fakat maşesefki mis gibi klimalı ortam diyip gezen tozan çok insan var. Aynı durum sahiller ve yürüyüş parkurları, bisiklet yolu olan yerler içinde geçerli..
ghibli06
14-06-2020, 23:12
Kendi adıma konuşayım eleştiriyorum ama adaletsizliği eleştiriyorum burada. Bende isterdim 20-30 bin kira gelirim olsun, öyle evimde takılayım. Sabitte işim olsun, süreç bittikten sonra devam edeyim, sgk ödensin. Ofisime kira ödüyorum, devlet alacaklarından hiç vazgeçmiyor, muhasebe arıyor, alacaklılar arıyor. Krediye başvurdum çıkan 5 kağıdı ofis kirasına yolladım.
Şu hiç işi olmayıp dışardan eve girmeyenler yüzünden yasaklar geliyor ve sokağa çıkma yasaklarından dolayı benim işim aksıyor. 15 şehirde sokağa çıkma yasağı uygulanırken, kalan 66 vilayet sosyalleşmenin dibine vuruyor. Kalan 15 şehirde yasağın olmadığı gün bunalanlarda sosyalliğin dibine vuruyor.
Ufak tefek tedbirleri almaktan aciziz. Biraz dişimizi sıkıp tedbir alsak, işimiz yoksa dışarıda kalabalık yapmasak her şey çok daha güzel olacak :(
anlamak istemeyenlere işte bunu söylemeye çalışıyoruz... sahilde çekirdek çitleyenle, eline pet şişe suyu alıp AVM gezenle kafede 8 liralık kahve içenle ekonomi tekrar harekete geçmeyecek ama onların yüzünden her şey yine duracak işte buraya da yazıyorum, yine sokağa çıkma yasakları gelecek.. bugün bisikleti almak için eşimle çıktık, hiç bir yere uğrmadık maske ve tedbirlerimiz tam, 3 tane AVM önünden geçtik hepsi çakılıydı, çok meraka ediyorum gerçekten günlük ciro ne kadar olmuş avm lerde? yani pandemiyi yaymaya değiyor mu bu iş? şu döne ihale alsak acaba yapacak adam bulur muyuz? bulsak 2 gün sonra virüslü çıkan olursa şantiye kapanır mı? kapanırsa ihale bize komple girer mi onun hesabını yapıyoruz... İtalya tedbirlerde 10 gün gecikti hali ortada, şu anda durumun vehametini bilmelerine rağmen ne turizm bakanı sahibi olduğu şirketin sattığı tatillerden vazgeçer ne de ekonomi bakanı gurbetçilerden beklediği eurolardan... sert yazınca bazılarının zoruna gidiyor ama derdimiz bir an önce iiş yapacak duruma gelmek, sonsuza kadar evde hapsolmak değil...
Prof. Taymaz'dan koronavirus araştırması: Tam kapanma olsaydı ekonomik maliyet aynı kalacak, iki bin kişi de olmeyecekti - Sputnik Turkiye (https://tr.sputniknews.com/turkiye/202006151042250568-prof-taymazdan-koronavirus-arastirmasi-tam-kapanma-olsaydi-ekonomik-maliyet-ayni-kalacak-iki-bin/)
Ben de bu kafadayım...
Madem sağ sol zaten böyle duracaktı, 3 aydır debelenmek yerine, 1 ay çok sağlam yasak getirip öyle salsaydık...
Hoş, şimdi sadece iç dinamik bazlı düşünüyoruz, veya teoride doğru da...
Sınırları da açınca yine başa dönme durumu var. Hiçbiri garanti değil ki...
imprezaWRC
15-06-2020, 10:49
anlamak istemeyenlere işte bunu söylemeye çalışıyoruz... sahilde çekirdek çitleyenle, eline pet şişe suyu alıp AVM gezenle kafede 8 liralık kahve içenle ekonomi tekrar harekete geçmeyecek ama onların yüzünden her şey yine duracak işte buraya da yazıyorum, yine sokağa çıkma yasakları gelecek.. bugün bisikleti almak için eşimle çıktık, hiç bir yere uğrmadık maske ve tedbirlerimiz tam, 3 tane AVM önünden geçtik hepsi çakılıydı, çok meraka ediyorum gerçekten günlük ciro ne kadar olmuş avm lerde? yani pandemiyi yaymaya değiyor mu bu iş? şu döne ihale alsak acaba yapacak adam bulur muyuz? bulsak 2 gün sonra virüslü çıkan olursa şantiye kapanır mı? kapanırsa ihale bize komple girer mi onun hesabını yapıyoruz... İtalya tedbirlerde 10 gün gecikti hali ortada, şu anda durumun vehametini bilmelerine rağmen ne turizm bakanı sahibi olduğu şirketin sattığı tatillerden vazgeçer ne de ekonomi bakanı gurbetçilerden beklediği eurolardan... sert yazınca bazılarının zoruna gidiyor ama derdimiz bir an önce iiş yapacak duruma gelmek, sonsuza kadar evde hapsolmak değil...
Mahalle arasına sıkışmış bir AVM'nin aylık elektrik faturasının 300.000 TL olduğunu öğrendim. Daha hesaba katılmayan harcamalar var; çalışan cihazların yıllık bakım sözleşmeleri, temizlik işleri, sigorta poliçeleri...vs
Öyle kahve içmek ile, avm'deki tatlıcıda lokma yemek ile, %50 indirimden güneş gözlüğü almak ile ne AVM'yi ne oradaki mağazaları ne de oradaki çalışanları kurtarabiliriz. Kaldı ki, avm yönetimi mağazaların/işletmelerin karlarına da belli oranlarda ortak oluyor. Yani sen gittin ah ah vah vah diye alışveriş yaptın avm Robin Hood gibi çekti aldı o parayı, geçmiş olsun. Hani böyle bir kurtarma operasyonu olacak ise o zaman da mağaza bazında kaç kişi çalışıyor, kiraları nedir, aylık ne toplamak lazım onu da belirlemek lazım. Diğer türlü sadece ben gittim AVM'den alışveriş yaptım; kahve içtim, lahmacun yedim, tatlı kürdanladım ile anca kendini rahatlatırsın.
(Zaten o içi kaplamalı karton bardakta kahve içince de ne oluyor onu da anlamış değilim. )
Hasta sayısında artış var bahanesiyle aptalca bir hafta sonu yasağı gelmez umarım. Virüs bulaşacaksa hafta içi de bulaşır. Kuaföründen avm ve kafesine dek tüm riskli işletmeler açıkken olası bir hafta sonu kısıtlamasının tek gayesi market cirolarını artırmaktır.
Prof. Taymaz'dan koronavirus araştırması: Tam kapanma olsaydı ekonomik maliyet aynı kalacak, iki bin kişi de olmeyecekti - Sputnik Turkiye (https://tr.sputniknews.com/turkiye/202006151042250568-prof-taymazdan-koronavirus-arastirmasi-tam-kapanma-olsaydi-ekonomik-maliyet-ayni-kalacak-iki-bin/)
Ben de bu kafadayım...
Madem sağ sol zaten böyle duracaktı, 3 aydır debelenmek yerine, 1 ay çok sağlam yasak getirip öyle salsaydık...
Hoş, şimdi sadece iç dinamik bazlı düşünüyoruz, veya teoride doğru da...
Sınırları da açınca yine başa dönme durumu var. Hiçbiri garanti değil ki...
1 ay tam kapanmanın da çözüm olacağı kesin değil wuhan 2 ay tam kapandı ama virüs şimdi de pekinde ortaya çıktı
1 tane vaka dünyayı bir kaç halde bu noktaya getirdi o yüzden 0 vakaya düşemedikten sonra bi anlamı yok
yeni zelanda 0 vakaya düşmeyi başardı bakalım orada nasıl olacak durumlar
1 ay tam kapanmanın da çözüm olacağı kesin değil wuhan 2 ay tam kapandı ama virüs şimdi de pekinde ortaya çıktı
1 tane vaka dünyayı bir kaç halde bu noktaya getirdi o yüzden 0 vakaya düşemedikten sonra bi anlamı yok
yeni zelanda 0 vakaya düşmeyi başardı bakalım orada nasıl olacak durumlar
Aynen işte yazarken de bi yandan da böyle düşünüyorsun sonra...
Eh o zaman da bu durumda niye normalleştik niye şöyle oldu niye bilmemne dememizin de anlamı kalmıyor bi yandan da... Çünkü sıfırladın ettin tamam süper, normale döndün, yurtdışı uçuşu başlattın bilmemne, çat, Hindistan'dan gelen malın biri başka bi ülke üzerinden bize geldi. Ne olacak... Yine çaktın...
Yeni Zelanda 0 vakaya nasıl düşüyor ondan da hiç bir zaman emin olamayız ki, kendileri de emin olamaz yani :D Semptom göstermeyip dolaşanı tespit edemiyorsun. 4-5 gün sonra aha vaka diye bi daha çıkarsa?
Çok gıcık mevzular ya...
Aynen işte yazarken de bi yandan da böyle düşünüyorsun sonra...
Eh o zaman da bu durumda niye normalleştik niye şöyle oldu niye bilmemne dememizin de anlamı kalmıyor bi yandan da... Çünkü sıfırladın ettin tamam süper, normale döndün, yurtdışı uçuşu başlattın bilmemne, çat, Hindistan'dan gelen malın biri başka bi ülke üzerinden bize geldi. Ne olacak... Yine çaktın...
Yeni Zelanda 0 vakaya nasıl düşüyor ondan da hiç bir zaman emin olamayız ki, kendileri de emin olamaz yani :D Semptom göstermeyip dolaşanı tespit edemiyorsun. 4-5 gün sonra aha vaka diye bi daha çıkarsa?
Çok gıcık mevzular ya...
işte bakalım derken onu kastettim bende :) yani yarın yeni vakalar tespit edilirse bu şey 0 lanmıyor anlamına gelecektir
bunu yaşayarak aşacağız ya ben kabullendim ekonomiyi kapatsak nereye kadar kapatacağız?
ki bizim zenginimize bişi olmaz garibanın ihtiyacına sattığı evleri 3 kuruşa alır mülklerine mülk katarlar olan yine garibana olur
sosyal devlet desen bizim ki ztn kredili sosyal devlet :)
senden vergi alırım, ihaleyi de geçiş garantili yapar yine ilerideki vergiye yıkarım, sonra başın sıkıştığında da sana kredi veririm faizle geri alırım :D:D al saba sosyal devlet..
MetalliHead
15-06-2020, 19:42
Covid-19'dan çok daha bulaşıcı bir mutantı bulunmuş. Adı D614g.
MetalliHead
15-06-2020, 19:44
Yine Çin'de çıkmış.
Edit Yok.
Hakan Girginer
15-06-2020, 19:49
Yıl ortası makyajlı model.
ÖmerF.Bayar
15-06-2020, 19:52
Bugunku vaka 1592
Iyilesen 947
Olum 18
Isin rengi iyice degisiyo, b.oka donecek gibi
ghibli06
15-06-2020, 19:57
Bugunku vaka 1592
Iyilesen 947
Olum 18
Isin rengi iyice degisiyo, b.oka donecek gibi
yok yahu niye b.ka sarsın, çıkın dolaşın abartmayın...
ÖmerF.Bayar
15-06-2020, 20:07
yok yahu niye b.ka sarsın, çıkın dolaşın abartmayın...
Ozellikle nereye gidelim peki ?
Avm, kalabalik restaurant yada starbucks vs uygun olurmu ?
Bugun Omur plazanin ( Ist-Bahcelievler ) onunden gecerken gordum kalabaligi sorayim dedim.
ghibli06
15-06-2020, 20:18
Ozellikle nereye gidelim peki ?
Avm, kalabalik restaurant yada starbucks vs uygun olurmu ?
Bugun Omur plazanin ( Ist-Bahcelievler ) onunden gecerken gordum kalabaligi sorayim dedim.
şimdi isim vererek cirolarını arttırmayım ama her çeşit AVM olur, kafe olur... lokanta olarak özellikle kalabalık olanlar tercih edilmeli...
Cafelerde çay sigara yapanlar daki rahatlık bana mı fazla geliyor ben sigara paketini önce dezenfektan sonra kolonya ile siliyorum valla :D en riskli şey o millet hiç birşey yok gibi takılıyor maskemi takıp 1 saatlik bi yürüyüz yaptım o arada baya gözlem yaptım en az 2 ay daha keyfi evden çıkmam :D
ÖmerF.Bayar
15-06-2020, 20:24
şimdi isim vererek cirolarını arttırmayım ama her çeşit AVM olur, kafe olur... lokanta olarak özellikle kalabalık olanlar tercih edilmeli...
Maskem cenemin altinda yada tek kulagima asili halde dikkate alacagim abi
sanctuary35
15-06-2020, 20:27
insanlar saçma sapan önlemlerle binlerce kişi bir arada fabrikalarda orda burda çalışırken avm neden sorun oluyor anlamıyorum. otobüste dolmuşta serviste bütün yasaklar kalktı, 18 yaş serbest 65 yaş serbest tüm fabrikalar tam kapasite çalışıyor. tek sorun avmye gitmek olmuş. ben yadırgamıyorum insanları izmirde bugün bir alsancağa gitsen direk 10tl otoparkla başlıyorsun oda bulabilirsen. forum bornovada mağazalarda sosyal mesafe kuralı gayet katı uygulanıyor, oturma alanları sınırlandırılmış, heryerde, her mağaza girişinde dezenfektan sıkmadan maske takmadan giriş yasak bence çoğu otobüsten dolmuştan daha güvenilir kimseye karışmadan bulaşmadan 2 tur yürüyüş yapıp bir kahve içmekten zarar geleceğini düşünmüyorum
Maskem cenemin altinda yada tek kulagima asili halde dikkate alacagim abi
Tarzımız farkımız. Sağdaki model fena değil sanki :D
https://i.ibb.co/YyyCWfw/resim.png
Bugün itibariyle işe tam zamanlı gidiş gelişe başladık.
Sabah arkadaşla erken çıkıp metro-motor yaptık. Metro ve motor çok iyiydi. Maskesiz %1 falandı herhalde, binen herkesin uyduğunu görmek güzel oldu.
Sonra motora gittik, maskesiz alınmıyordu kimse. O da iyiydi. Ama mesela insanların kimisi iner inmez maskeyi çeneye indirdi öyle yürümeye devam etti.
Bizim millete telkin işe yaramıyor kesinlikle, ağır yaptırım ve denetim lazım, ki İstanbul Valiliği bu yönde bi karar almış galiba bugün, sağda solda denetimler başlayacak, sıklaştırılacak, ağırlaştırılacak diye...
Devlet saldı mı tam salıyor, denetimi niye salıyorsun arkadaş, "açılım" muhabbetinde de bu hatayı yaptılar. Sen önlemini al, denetimini yap, öyle bekle...
Dönüşte Marmaray yapalım dedik, kalabalık sayılırdı ama onda da daha önce yer kapmak için üst üste çıkan millet, bu sefer güzel mesafe bırakıp, sağa sola değmeden ayakta durmaya çalışıyordu. Yine maske oranı çok iyiydi. Görünce sevindik, metro ve Marmaray'dan baya korkuyordum çünkü.
Oturanlar da birer boşluk bırakmış oturuyordu, bir teyze ara duraktan binip ortada oturan arkadaşımla diğer tarafta oturanın arasına girmek istedi. Arkadaşım uyardı, gelin siz böyle oturun, araya oturmayın mesafe bırakmamız gerekiyor deyip yerinden kalktı. Kadın üzüldü bu sefer, sizi yerinizden ettim, fark etmedim kusura bakmayın boş sandım diye :) Yok dedik sıkıntı yok, yandaki kız da "yanımda oturabilirsiniz benim için sıkıntı yok" dedi. Biz de "bizim için de sıkıntı yok, olsun böyle daha iyi" dedik... Hiç kimsede sıkıntı yok, çok sıkıntısız bi ortam oldu :D
Çalıştığım yerde de etrafımızda hiç vaka olmamış, yakınlarına da bulaşan eden yok, o da çok sevindirici oldu, inşallah bundan sonra da olmaz, bakalım nasıl gideceğiz.
ghibli06
15-06-2020, 21:38
insanlar saçma sapan önlemlerle binlerce kişi bir arada fabrikalarda orda burda çalışırken avm neden sorun oluyor anlamıyorum. otobüste dolmuşta serviste bütün yasaklar kalktı, 18 yaş serbest 65 yaş serbest tüm fabrikalar tam kapasite çalışıyor. tek sorun avmye gitmek olmuş. ben yadırgamıyorum insanları izmirde bugün bir alsancağa gitsen direk 10tl otoparkla başlıyorsun oda bulabilirsen. forum bornovada mağazalarda sosyal mesafe kuralı gayet katı uygulanıyor, oturma alanları sınırlandırılmış, heryerde, her mağaza girişinde dezenfektan sıkmadan maske takmadan giriş yasak bence çoğu otobüsten dolmuştan daha güvenilir kimseye karışmadan bulaşmadan 2 tur yürüyüş yapıp bir kahve içmekten zarar geleceğini düşünmüyorum
olmuyor işte, bu ülkede en boş iş AVM de gezmektir, milli sporumuz... fabrikada bile önlem almak daha kolay ama AVM de zannediyoruz ki İsviçrede eğitim görmüş, kurallara uyan, maske takan, temizliğine önem veren kişiler var, bizler de onlara karşı çıkıyoruz...
bak buraya yazıyorum, düğün, dernek, sünnet, AVM, plaj park bahçede kurallara uymayanlar yüzünden sokağa çıkma ve karantina tekrar başlayacak, günlük vaka sayısındaki artış Haziran sonunda 3binleri geçeceğimizi gösteriyor, onu engellemenin yolu herşeyi serbest bırakmak değil...
Bad-Fast
15-06-2020, 22:35
avm deki elektronik marketlerden bir iki gerçek ciroları söyleyelim , ilk açıldığı gün marmarapark avm haberlere çıkmıştı görmüştürsünüz , sadece troy (apple mağazası ) 1 günde 300 bin tl ciro yapmış , gene o bölgede popüler olmayan bir elektronik market günlük 70-80 bin ciro bastı , arkadaş çevresinden dolayı direk çalışanlardan duyduğum cirolar , bizim millet apple a hasret kalmış.
Bugün mesaideyken aradılar antikor testi için eve gelmişler, yarın yaptıracağız bakalım. Şansa mı seçildik yoksa genel tarama mı bilmiyorum. İşim gereği yurt içi ve yurt dışı çok seyahat ediyordum bu sebepten seçildiysem gerçekten helal olsun derim
painkller
15-06-2020, 23:20
Bu 9 ile giriş çıkış yasağı aslı nedir?
Cuma günü yalova istanbul yapmam gerekiyor araba ile kocaeli üzerinden geçeceğim, kimi haber siteleri kocaeli için eylem yapmak amacıyla giriş çıkış yasak diyor. Aslını bilen var mı?
Bu 9 ile giriş çıkış yasağı aslı nedir?
Cuma günü yalova istanbul yapmam gerekiyor araba ile kocaeli üzerinden geçeceğim, kimi haber siteleri kocaeli için eylem yapmak amacıyla giriş çıkış yasak diyor. Aslını bilen var mı?
Aynen öyle, yalnızca eylem muhabbeti için.
Hanım Gebze'ye gidip geliyor, yolda hiç bir şey yok dedi.
tekrar kapanma ve sokağa çıkma yasağı olacağını sanmıyorum
hafta sonu yasakları da turizmi öldürür o da büyük bir kumar
bence böle böle yaşayacağız bu işi vaka sayısı artacak edecek taa ki hastaneler zor duruma düşene kadar
belki o sırada 2 hafta falan bi sokağa çıkma yasağı gelir ya da evimizde ölürüz bilemiyorum
ölüm oranını da hesaplarken tüm yakalananlara oranlıyoruz bence o yanlış
iyileşen/ölen bazında bir hesap yapmamız lazım o daha doğru sonuç verir
tabi buna da manipülatif sayıları eklemek gerek kabaca %15 civarı gibi geliyor bana
Şu son habere çok güldüm, çakmanın çakması bi haber ve her yerde büyük bi heyecanla veriliyor, insanlar birbirine söylemeye başladı bile.
Efendim virüsün yeni bi türü bulunmuş, çok daha bulaşıcı çok daha bilmemne imiş, Gsatrhgaraf4320 demişler ismine...
Ve asıl bomba kısma geliyoruz:
"VİRÜSÜN SOMON BALIK PAZARINDA YAŞLI BİR KADINA BULAŞTIĞI TAHMİN EDİLİYOR"
Bir arkadaşım bunu bir grubumuza yolladı ve kalın işaretlediğim kısmı görünce ilk yaptığım iş kıçımla AHUAHAUAUHUAUHA diye gülmek oldu.
İşin aslı da zaten böyle değilmiş, ekşide ilgili başlıkta detaylı anlatanlar var, tabi bizim medya "ilgi çekici" diye her boka havada atladığı için haber oldu...
Yakında şunu da yazacaklar;
"Türkiye'de virüsün yeni bir mutasyonu ortaya çıktı. amk20 adı verilen bu virüs ölümcül bi mutasyon geçirmiş olup, cuma pazarında ilk olarak karpuz kestiren bir teyzeye karpuzdan bulaştığı sanılıyor. Bu sayede virüs ilk defa meyveden insana geçen bir virüs olarak tarihe geçti."
Balık pazarında somondan geçmesinden ne fark görüyorsunuz :)
Kitle bağışıklığı da olmuyormuş demek ki,
d614g çıktı şimdi bir de. Honda motoru gibi isim vermişler bulaşan vtec açıyor sanırım.
Kendimizi kollamaktan aklımız çıkıyor ama millet laylaylom takılıyor.
Biz istediğimiz kadar korunsak da 400 kişi aynı yemekhanede yiyor içiyor çalışıyoruz.
Sabahları fabrikanın arka kapısından girersem eğer 100 metre kadar 4-5 metre genişlikte bir yoldan geçmem gerekiyor,
Vardiya değişiminde bu alan covid party alanı gibi, maskeler çenede, istisnasız hepsi sigara içiyor, açık havada nefes alamadan yürümek zorunda kalıyoruz resmen.
Bu adamlara covid anlatsan önlem alsan ne yazar.
Şansa yaşıyoruz gibi geliyor son 1 haftadır.
pazar gece kastamonuya gittim dün öğlen geri geldim.Yolda hiç bir yerde çevirme yoktu. Tursanda yakıt almaya durdum tırcılar İstanbula gene girişi kapamışlar dedi.Benzinci arkadaş abi bu hdp liler yürüyüş varya ondan dedi. Ben hiç bir yerde durdurulmadım.
Köyde cenazeye katıldım.Şehirden 3 araba biz geldik sadece.O köydeki beğenmediğimiz köylü diye insanlar hepsinde maske hiçbiri el uzatmadı hep mesafeliydiler.Yol boyu maskemi hiç cıkarmadım.Sadece Boluyu çıkınca temiz hava için çenemin altına şıkıştırdım.
Yol boyu maske takan 10 araba görmedim desem yeridir.Hele bileklik modası başladı.tertemiz maske bilekte geziyor millet.
pazar gece kastamonuya gittim dün öğlen geri geldim.Yolda hiç bir yerde çevirme yoktu. Tursanda yakıt almaya durdum tırcılar İstanbula gene girişi kapamışlar dedi.Benzinci arkadaş abi bu hdp liler yürüyüş varya ondan dedi. Ben hiç bir yerde durdurulmadım.
Köyde cenazeye katıldım.Şehirden 3 araba biz geldik sadece.O köydeki beğenmediğimiz köylü diye insanlar hepsinde maske hiçbiri el uzatmadı hep mesafeliydiler.Yol boyu maskemi hiç cıkarmadım.Sadece Boluyu çıkınca temiz hava için çenemin altına şıkıştırdım.
Yol boyu maske takan 10 araba görmedim desem yeridir.Hele bileklik modası başladı.tertemiz maske bilekte geziyor millet.
hocam arabada bende maske takmıyorum ya seyahat halindeyken
yanlış mıyım bilmiyorum ama sanki takmasak da olur gibi geliyor
Nem ve sıcaktan bakteri kültürü büyütmek, benim de işime gelmediği için, kendi aracımda takmıyorum.
Zaten ben ve eşimden başka kullanan da binen de yok.
Ben kendi aracımla gidiyorsam bir yere maske takmıyorum, benden başka da kimse binmiyor zaten.
Araba da maske işi bence gereksiz. Bence kişisel korunma için makseden daha çok sağa sola temas sonrası temizlik önemli.
Bir de elini ağzına burnuna çok götüren insanlar var bu tür alışkanlıkar da sakat, ben de özellikle dikkat ediyorum bu hususta.
Arabada kolonya var bindiğim gibi ilk kolonya ile elleri temizliyorum öyle devam ediyorum.
Şükür servis ve toplu taşıma kullanmıyoruz, kullananlarda dikkat etsin hatta eldiven kullansın bence.
Uzaylı gibi bakacaklar ama en azından ölmezsiniz.
imprezaWRC
16-06-2020, 11:14
Kitle bağışıklığı da olmuyormuş demek ki,
d614g çıktı şimdi bir de. Honda motoru gibi isim vermişler bulaşan vtec açıyor sanırım.
Kendimizi kollamaktan aklımız çıkıyor ama millet laylaylom takılıyor.
Biz istediğimiz kadar korunsak da 400 kişi aynı yemekhanede yiyor içiyor çalışıyoruz.
Sabahları fabrikanın arka kapısından girersem eğer 100 metre kadar 4-5 metre genişlikte bir yoldan geçmem gerekiyor,
Vardiya değişiminde bu alan covid party alanı gibi, maskeler çenede, istisnasız hepsi sigara içiyor, açık havada nefes alamadan yürümek zorunda kalıyoruz resmen.
Bu adamlara covid anlatsan önlem alsan ne yazar.
Şansa yaşıyoruz gibi geliyor son 1 haftadır.
Anam sende proje geliştir :) Elin yatkın. Teneke çay kutusundan smoke catch tankı yap. (neticede yağ için yapılanı var sende duman yakalarsın ne olacak :D )
imprezaWRC
16-06-2020, 11:21
Şu son habere çok güldüm, çakmanın çakması bi haber ve her yerde büyük bi heyecanla veriliyor, insanlar birbirine söylemeye başladı bile.
Efendim virüsün yeni bi türü bulunmuş, çok daha bulaşıcı çok daha bilmemne imiş, Gsatrhgaraf4320 demişler ismine...
Ve asıl bomba kısma geliyoruz:
"VİRÜSÜN SOMON BALIK PAZARINDA YAŞLI BİR KADINA BULAŞTIĞI TAHMİN EDİLİYOR"
Bir arkadaşım bunu bir grubumuza yolladı ve kalın işaretlediğim kısmı görünce ilk yaptığım iş kıçımla AHUAHAUAUHUAUHA diye gülmek oldu.
İşin aslı da zaten böyle değilmiş, ekşide ilgili başlıkta detaylı anlatanlar var, tabi bizim medya "ilgi çekici" diye her boka havada atladığı için haber oldu...
Yakında şunu da yazacaklar;
"Türkiye'de virüsün yeni bir mutasyonu ortaya çıktı. amk20 adı verilen bu virüs ölümcül bi mutasyon geçirmiş olup, cuma pazarında ilk olarak karpuz kestiren bir teyzeye karpuzdan bulaştığı sanılıyor. Bu sayede virüs ilk defa meyveden insana geçen bir virüs olarak tarihe geçti."
Balık pazarında somondan geçmesinden ne fark görüyorsunuz :)
Bunu bu akşam WP'den yaz, sabaha herkese yayılmış olur :D İlk olarak Erenköy pazarında görüldü, sonra birden bire Akçay pazarında ortaya çıktı diye de yaz. Yazlıkçılar panik olsun amk :D :D
misery1903
16-06-2020, 11:37
Millet balık karpuz yemez. Adı Corona diye Corona biralarının ne kadar zarar ettiği belirli değilken kavun lobisi karpuz piyasasını baltaladı diye haberler çıkar :D
Anam sende proje geliştir :) Elin yatkın. Teneke çay kutusundan smoke catch tankı yap. (neticede yağ için yapılanı var sende duman yakalarsın ne olacak :D )
Hahahah admin bey siz benim gül gibi oil catch can'imi eleştiriyor musunuz yoksa, biz de biliyoruz para verip almayı.
Ama teessüf ederek sizi kınıyorum yaşınız henüz genç siz daha iyisini yaparsınız zamanla, işletme prensiplerimiz gereği bu tür yorumları kaale almıyoruz,
kim kaldı o eski keç ken cilerden zira :D
Kendimden valla korkmuyorum da annem yeni ameliyat oldu ona falan bulaştırırım diye aklım çıkıyor inan, bu işin şakası yok ama millet hala ölmeyi bayılmak sanıyor ona çıldırıyorum.
Hasta falan da olsa en azıdan vicdanım rahat olacak elimden geleni yaptım diye, coğrafya kader miydi ?
imprezaWRC
16-06-2020, 11:50
Hahahah admin bey siz benim gül gibi oil catch can'imi eleştiriyor musunuz yoksa, biz de biliyoruz para verip almayı.
Ama teessüf ederek sizi kınıyorum yaşınız henüz genç siz daha iyisini yaparsınız zamanla, işletme prensiplerimiz gereği bu tür yorumları kaale almıyoruz,
kim kaldı o eski keç ken cilerden zira :D
Kendimden valla korkmuyorum da annem yeni ameliyat oldu ona falan bulaştırırım diye aklım çıkıyor inan, bu işin şakası yok ama millet hala ölmeyi bayılmak sanıyor ona çıldırıyorum.
Hasta falan da olsa en azıdan vicdanım rahat olacak elimden geleni yaptım diye, coğrafya kader miydi ?
2 gündür göğsümde bir ağırlık var, bir ara nefes alamaz gibi oldum. Nefes alamamak nasıl birşey kısa süreliğine bir yaşasalar emin ol o maskeyi ağızlarına dikerler.
Bugün itibariyle işe tam zamanlı gidiş gelişe başladık.
Sabah arkadaşla erken çıkıp metro-motor yaptık. Metro ve motor çok iyiydi. Maskesiz %1 falandı herhalde, binen herkesin uyduğunu görmek güzel oldu.
Sonra motora gittik, maskesiz alınmıyordu kimse. O da iyiydi. Ama mesela insanların kimisi iner inmez maskeyi çeneye indirdi öyle yürümeye devam etti.
Bizim millete telkin işe yaramıyor kesinlikle, ağır yaptırım ve denetim lazım, ki İstanbul Valiliği bu yönde bi karar almış galiba bugün, sağda solda denetimler başlayacak, sıklaştırılacak, ağırlaştırılacak diye...
Devlet saldı mı tam salıyor, denetimi niye salıyorsun arkadaş, "açılım" muhabbetinde de bu hatayı yaptılar. Sen önlemini al, denetimini yap, öyle bekle...
Dönüşte Marmaray yapalım dedik, kalabalık sayılırdı ama onda da daha önce yer kapmak için üst üste çıkan millet, bu sefer güzel mesafe bırakıp, sağa sola değmeden ayakta durmaya çalışıyordu. Yine maske oranı çok iyiydi. Görünce sevindik, metro ve Marmaray'dan baya korkuyordum çünkü.
Oturanlar da birer boşluk bırakmış oturuyordu, bir teyze ara duraktan binip ortada oturan arkadaşımla diğer tarafta oturanın arasına girmek istedi. Arkadaşım uyardı, gelin siz böyle oturun, araya oturmayın mesafe bırakmamız gerekiyor deyip yerinden kalktı. Kadın üzüldü bu sefer, sizi yerinizden ettim, fark etmedim kusura bakmayın boş sandım diye :) Yok dedik sıkıntı yok, yandaki kız da "yanımda oturabilirsiniz benim için sıkıntı yok" dedi. Biz de "bizim için de sıkıntı yok, olsun böyle daha iyi" dedik... Hiç kimsede sıkıntı yok, çok sıkıntısız bi ortam oldu :D
Çalıştığım yerde de etrafımızda hiç vaka olmamış, yakınlarına da bulaşan eden yok, o da çok sevindirici oldu, inşallah bundan sonra da olmaz, bakalım nasıl gideceğiz.
marmaray'ın ve metronun kliması çalışıyor muydu?
marmaray'ın ve metronun kliması çalışıyor muydu?
Çalışıyor ama bunlar zaten dışarıdan alıyorlar diye biliyorum.
Hoş iç sirkülasyonla bile olsa herkes maske taktığı sürece bulaşma riski bence zor. Yoksa havadan yayılan bi virüs olurdu, şimdiye hasta olmayan kalmazdı.
Bir de duraklar arası 3-5dk, kapılar açılıyor hava almış oluyor, bir de böyle bişey var, başlarda binince sanki o hava ile komple devam edilecek gibi düşünüyordum, sonra dank etti.
painkller
16-06-2020, 16:17
Aynen öyle, yalnızca eylem muhabbeti için.
Hanım Gebze'ye gidip geliyor, yolda hiç bir şey yok dedi.
Teşekkür ediyorum. Net açıklama yapamadıkları için yolda takılmayalım bir de.
ÖmerF.Bayar
16-06-2020, 20:10
Felaket tellali gibi paylasiyorum ama;
Test 46.800
Vaka 1467
Vafat 17
Iyilesen 1015,
Test sayisi bu seviyelere cikti normallesme sonrasi,
Herhalde insanlar iskillenip test yaptiriyor
ghibli06
16-06-2020, 20:15
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, verilere ilişkin, " Düne kıyasla vaka sayımız 30, yoğun bakım hasta sayımız 5, entübe hasta sayımız 1 artış gösterdi. Artışlar belli bölgelerde yoğunlaşıyor. Rehavet mi, mücadele mi? Maske + mesafe kuralına hep birlikte uyarsak, yayılımı kontrol altına alabiliriz. Güç bizde." değerlendirmesinde bulundu.
Ankara da panora avm kapatılmış bugün.
3 çalışanda virüs tespit edilmiş.
Yeniden başlıyoruz bence..
ghibli06
16-06-2020, 20:25
Ankara da panora avm kapatılmış bugün.
3 çalışanda virüs tespit edilmiş.
Yeniden başlıyoruz bence..
Bakan Koca yaptığı açıklamada, "Yeni vaka sayısı dünkünden 125 az. Hastaneye yatışı yapılan yeni hasta sayısı 210. Yoğun bakım hasta sayımızda 10 artış var. Pozitif tanı sayısının 1.000’in üstünde seyrettiği son tablolarda bazı bölgeler ve grup davranışları etkin. Tedbirlerle güçlüyüz"
abartmayın güç bizde, voltranı oluşturur yeneriz...
Bakan Koca yaptığı açıklamada, "Yeni vaka sayısı dünkünden 125 az. Hastaneye yatışı yapılan yeni hasta sayısı 210. Yoğun bakım hasta sayımızda 10 artış var. Pozitif tanı sayısının 1.000’in üstünde seyrettiği son tablolarda bazı bölgeler ve grup davranışları etkin. Tedbirlerle güçlüyüz"
abartmayın güç bizde, voltranı oluşturur yeneriz...
Yine 1000tele gönderirlerse bu sefer kesin biter..
GokhanRS
16-06-2020, 21:28
Bizim müdür korona oldu Rusyada. Sonra iyileşti. Iyileştikten sonra uçakla Türkiye'ye gitti.
Ülkeye girişte form doldurmuşlar, Oraya da yazmış corona olup iyileştiğini. Evine gitti 3 gün sonra anbulans gelip, pardon siz corona olmuşsunuz gözden kaçmış sizi hastanede gözetim altına alıcaz diyip aldılar :) tabi aradaki 3 günlük sürede İstanbul Antalya aktarması evde aile ile zaman geçirme vb etkinlikler ile en kötü 100 temas gerçekleşti.
Neyseki testler temiz çıktı, ya çıkmasaydı? Adam havalimanında kendini ihbar ettiği halde 3 gün sonra jeton düşüyor. Söylemese neler oluyor demek ki :)
Eğlenceli yönlerimiz çok...
Bugün mesaideyken aradılar antikor testi için eve gelmişler, yarın yaptıracağız bakalım. Şansa mı seçildik yoksa genel tarama mı bilmiyorum. İşim gereği yurt içi ve yurt dışı çok seyahat ediyordum bu sebepten seçildiysem gerçekten helal olsun derim
Bugün kan ve boğaz/burun numunelerini verdim. Aynı haneden tek kişiye yapıyorlarmış ben daha riskli olduğum için bana yapıldı eşime yapılmadı, o burun boğaz numune alma işi aman diyeyim oturduğum yerde ağlattı resmen işkence. Cuma’ya kadar alırız sonuçları
lethaldoze
16-06-2020, 23:06
Tek solukta izledim, Adam cesurca konuşmuş.. İyide giydirmiş.
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=eqwPgnzQ9Rs)
https://www.youtube.com/watch?v=eqwPgnzQ9Rs
Çalışıyor ama bunlar zaten dışarıdan alıyorlar diye biliyorum.
Hoş iç sirkülasyonla bile olsa herkes maske taktığı sürece bulaşma riski bence zor. Yoksa havadan yayılan bi virüs olurdu, şimdiye hasta olmayan kalmazdı.
Bir de duraklar arası 3-5dk, kapılar açılıyor hava almış oluyor, bir de böyle bişey var, başlarda binince sanki o hava ile komple devam edilecek gibi düşünüyordum, sonra dank etti.
Yine de risk var
Bizim müdür korona oldu Rusyada. Sonra iyileşti. Iyileştikten sonra uçakla Türkiye'ye gitti.
Ülkeye girişte form doldurmuşlar, Oraya da yazmış corona olup iyileştiğini. Evine gitti 3 gün sonra anbulans gelip, pardon siz corona olmuşsunuz gözden kaçmış sizi hastanede gözetim altına alıcaz diyip aldılar :) tabi aradaki 3 günlük sürede İstanbul Antalya aktarması evde aile ile zaman geçirme vb etkinlikler ile en kötü 100 temas gerçekleşti.
Neyseki testler temiz çıktı, ya çıkmasaydı? Adam havalimanında kendini ihbar ettiği halde 3 gün sonra jeton düşüyor. Söylemese neler oluyor demek ki :)
Şaşırmadım cidden
imprezaWRC
17-06-2020, 10:01
Bugün kan ve boğaz/burun numunelerini verdim. Aynı haneden tek kişiye yapıyorlarmış ben daha riskli olduğum için bana yapıldı eşime yapılmadı, o burun boğaz numune alma işi aman diyeyim oturduğum yerde ağlattı resmen işkence. Cuma’ya kadar alırız sonuçları
Aynı haneden bence herkese yapmaları lazım. Sen belki hastalığı ayakta geçirdin, çocuk evde antikor üretti...vs
Bu seçimi nasıl yaptılar sordun mu? Eşim bu testi yaptırmak istiyor çünkü tv'de belirti olarak ne anlatıldıysa hepsini yaşadı. Bende bu durumda kendi kendime antikor mu ürettim ne halt oldu açıkçası bende merak etmeye başladım.
Şimdi yine çocuklara bulaşma riskinden bahsediliyor ve beyinde de hasar bırakma riski olduğunu belirtiyorlar. Bizim sitede çocuklar dip dibe geziniyor. Ben nereden bileyim anası veya babasının veya kardeşinin asemptomatik (doğru mu yazdım :D ) olmadığını ve yayıcı olmadığını.
Bizim siteye canlı yayın ekipleri ile gelmeleri lazım. Garanti ederim yeni yeni vakalar bulurlar. Tabi bizdeki gerizekalı ve vurdumduymaz sayısına da epey şaşırırlar.
ghibli06
17-06-2020, 10:16
Aynı haneden bence herkese yapmaları lazım. Sen belki hastalığı ayakta geçirdin, çocuk evde antikor üretti...vs
Bu seçimi nasıl yaptılar sordun mu? Eşim bu testi yaptırmak istiyor çünkü tv'de belirti olarak ne anlatıldıysa hepsini yaşadı. Bende bu durumda kendi kendime antikor mu ürettim ne halt oldu açıkçası bende merak etmeye başladım.
Şimdi yine çocuklara bulaşma riskinden bahsediliyor ve beyinde de hasar bırakma riski olduğunu belirtiyorlar. Bizim sitede çocuklar dip dibe geziniyor. Ben nereden bileyim anası veya babasının veya kardeşinin asemptomatik (doğru mu yazdım :D ) olmadığını ve yayıcı olmadığını.
Bizim siteye canlı yayın ekipleri ile gelmeleri lazım. Garanti ederim yeni yeni vakalar bulurlar. Tabi bizdeki gerizekalı ve vurdumduymaz sayısına da epey şaşırırlar.
kayınpeder sağ mı hala?
kayınpeder sağ mı hala?
Hahahahah :D :D :D
imprezaWRC
17-06-2020, 10:20
kayınpeder sağ mı hala?
Hahaha, ya o kesin antikorun da antikorunu üretti. Seyahat izni çıkar çıkmaz yazlığa gittiler. Ağzında da maske olduğunu hiç sanmıyorum ama kayınvalide takıyor diyor. İstanbul'da hergün dışarı çıkan adam yazlıkta günlerini uyumakla geçiriyor. Asıl orada gezin, hava al. *** vardı Kadıköy'de, rıhtımda, balıkçılar çarşısında... Diyorum, kablolar yanlış bağlanmış diye anlatamıyorum :D :D
beyne kadar sokuyorlarmış sanırım
bizim karşı komşu hemşire arada bi onlara test yapılıyor da onun da çok canı yanmış
ghibli06
17-06-2020, 10:22
Hahaha, ya o kesin antikorun da antikorunu üretti. Seyahat izni çıkar çıkmaz yazlığa gittiler. Ağzında da maske olduğunu hiç sanmıyorum ama kayınvalide takıyor diyor. İstanbul'da hergün dışarı çıkan adam yazlıkta günlerini uyumakla geçiriyor. Asıl orada gezin, hava al. *** vardı Kadıköy'de, rıhtımda, balıkçılar çarşısında... Diyorum, kablolar yanlış bağlanmış diye anlatamıyorum :D :D
Allah uzun ömür versin, büyükleri başımızdan eksik etmesin :)
Kayınpadré antikorunu uygun fiyata satabilirsin güzel ticaret a.ş.
imprezaWRC
17-06-2020, 10:37
Allah uzun ömür versin, büyükleri başımızdan eksik etmesin :)
Eksik olmasın tabi, yoksa ben böyle gırgırı nasıl yaparım :D :D
Gittiği yerde Jandarma var; acaba Jandarma ya da sağlık bakanlığını arayıp, ailem şehir dışından geldiler; sağlık ekipleri sürüntü testi yapabilirler mi diye talepte bulunsam mı :D :D
(Kötü adam gülüş efekti :D :D )
imprezaWRC
17-06-2020, 10:39
Kayınpadré antikorunu uygun fiyata satabilirsin güzel ticaret a.ş.
mon beau-père vend son anticorps :D
mon beau-père vend son anticorps :D
İlerleme var, Seferihsarda çiftlikte veya Ayvalıkta deniz kenarında özel fransızca derleri verebilirim.
Ayvalık öğlen menüsü balık (çipura veya barbun) 300 Euro Saatlik
Seferihisar (şiş köfte el yapımı hijyenik) 250Euro Saatlik
Saygılarımla,
imprezaWRC
17-06-2020, 10:50
İlerleme var, Seferihsarda çiftlikte veya Ayvalıkta deniz kenarında özel fransızca derleri verebilirim.
Ayvalık öğlen menüsü balık (çipura veya barbun) 300 Euro Saatlik
Seferihisar (şiş köfte el yapımı hijyenik) 250Euro Saatlik
Saygılarımla,
Ohaaa fiyatlara gel :D :D
Hayatımda ilk defa bu sene Fransızca gördüm daha ne olsun :)
Ohaaa fiyatlara gel :D :D
Hayatımda ilk defa bu sene Fransızca gördüm daha ne olsun :)
Biz de yolumuzu bulalım arabaya yapılacaklar var :hehe:
beyne kadar sokuyorlarmış sanırım
bizim karşı komşu hemşire arada bi onlara test yapılıyor da onun da çok canı yanmış
düşman poposuna diyeyim o kadar kötü bir tecrübeydi :)
hamilelik durumu olduğu için de böyle demiş olabilirler çünkü eşim testi istemiyorum dediği için haneden bir kişi de yeterli olur gibi bir cevap aldık, annem ve babam farklı bir ilde yaşamalarına rağmen onların da bizle aynı evde olup olmadıklarını sordular
Tek solukta izledim, Adam cesurca konuşmuş.. İyide giydirmiş.
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=eqwPgnzQ9Rs)
https://www.youtube.com/watch?v=eqwPgnzQ9Rs
çatır çatır konuşmuş walla hala izliyorum hiç eywallah etmemiş
Ülkede hala böyle profesörlerin olması güzel
şakşakçılardan bu adamları göremiyoruz
misery1903
17-06-2020, 14:02
Fahrettin reisin komikli şakalı hareketlerine alışmıştık da bu sanırsam daha etkili olur kamu spotu olarak:
https://twitter.com/saglikbakanligi/status/1273199530381643776?s=20
Tvitler embed ediliyor muydu hatırlamıyorum maalesef, ediliyorsa düzelteyim.
ghibli06
17-06-2020, 22:58
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda İstanbul'da açık alanlarda maske takma zorunluluğu getirildiğini açıkladı. Öte yandan Ankara ve Bursa Valiliği'nden yapılan açıklamalarda da açık alanlarda maske takma zorunluğu getirildiği duyuruldu.
ne oldu hayırdır, milletin keyfi yerindeydi?
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda İstanbul'da açık alanlarda maske takma zorunluluğu getirildiğini açıkladı. Öte yandan Ankara ve Bursa Valiliği'nden yapılan açıklamalarda da açık alanlarda maske takma zorunluğu getirildiği duyuruldu.
İstanbul’da Acık Alanlarda Maske Takma Zorunluluğu Getirildi (http://www.istanbul.gov.tr/istanbulda-acik-alanlarda-maske-takma-zorunlulugu-getirildi)
ÖmerF.Bayar
17-06-2020, 23:08
Abi alakasiz,
Bugun bir musterim ile yemege ciktim oglen,
Az once kalktik, epey uzun surdu,
Samimiyim maske agzimizda oturduk, terden bir hal olduk ama cikartmadik,
Diger masalar maskesizdi, tuhaf gozle karsilandik oturdugumuz yerde,
Termal ates olcer ile girdik mekana birde,
Bu isin sonunda ben hayir gormuyorum ama Allah sonumuzu hayir etsin demekten baska bir caremiz yok malesef
Abi alakasiz,
Bugun bir musterim ile yemege ciktim oglen,
Az once kalktik, epey uzun surdu,
Samimiyim maske agzimizda oturduk, terden bir hal olduk ama cikartmadik,
Diger masalar maskesizdi, tuhaf gozle karsilandik oturdugumuz yerde,
Termal ates olcer ile girdik mekana birde,
Bu isin sonunda ben hayir gormuyorum ama Allah sonumuzu hayir etsin demekten baska bir caremiz yok malesef
Ya millet kafayı yemiş.
Maske zorunluluğu geldi diye Twitter'da orada burada söven sayanlar. Adam diyor ki maske takacağıma sigaraya başlayayım..
Hala "virüs yok" diyenler. Bunların ağzına coronalı birini getirip içine içine öksürteceksin...
Maske takınca CO2 soluduğunu sananlar... Kimse beyefendiyi Co2 solumaya zorlayamazmış. Manyak mısııııın, mal mısııııın, gerizekalı mısıııın, ne diyim ki...
Maske zaten işe yaramıyor diyenler...
Lan bunca senedir o dandik kağıt maskeler hastanelerde kullanılıyor. Kronik rahatsızlığı olanlar takıyor.. Demek ki işe yarıyor.
Maske işe yaramıyor diyenler de devamlı aynı hataya düşüyor, virüsün boyutunu yazıyor, maskeden geçiyor diyor.
Yahu virüs HAVA yoluyla BULAŞMIYOR ki. Ağzından fırlayan damlacıklarla, yani tükürüklerle uçuyor bulaşıyor, eh tükürük de maskeden geçemiyor, maksat onu engellemek zaten. Bunu anlayamıyor kesinlikle bir grup.
Hasta insanlar cidden...
ABD'de falan görüp "bunlar ciddi ciddi gerizekalı" diyordum, aynı "ırk" bizde de varmış. Cahil cühela da değil bir de bunlar.
Yaşlılar, özellikle teyze grupları da böyle. Watsapta takılanlar en kötüsü, manyak manyak mesajlara inanıp inanıp kendilerince ayrı bi kulvarda saçmalıyorlar.
imprezaWRC
18-06-2020, 09:44
Bu açıklama öncesi de hayret ve tesadüf bizim komşu ve çocukları maske ile dışarı çıkmıştı. Sitedeki gevşekleri de ihbar ettim mi iş tamamdır.
20'si C.tesi, haftaya 27-28'inde de sınav süresince sokağa çıkma yasağı geldi. Sınav da 09:30 ve 11:30 olmak üzere iki oturum halindeymiş.
20'si için 08:30'da Tuzla'dan araç muayene randevusu almıştım, 09:30'a kadar geri gelemem heralde... Ya da yardıracağım :D
Bir defa iptal etmiştim tarih değişikliği yapmak için, şimdi sistem tekrar iptal etmeme izin vermeyecek galiba. Sabah gitmesine giderim de, muayene bitene kadar oradan çıkmış olamazsam ne yapacağım orada mı bekleyeceğim? Trafiğe çıksam 09:30'u geçtik mi polis durdurur eder, hiç mi hiç uğraşmak muhatap olmak istemiyorum.
Bakalım nasıl yapacağız.
maske konusunda piyasadan temin edilebilecek her maske koruyucu olmayabilir, bu konuda yayınlanan maskeler için performans gerekliliklerini aşağıdaki gibi paylaşıyorum.
Maske adı altında yapılmış satılan öyle ürünler görüyorum ki gerçekten takmasanız daha iyi bile olabilir
https://i.imgyukle.com/2020/06/18/CIvApq.png
20'si C.tesi, haftaya 27-28'inde de sınav süresince sokağa çıkma yasağı geldi. Sınav da 09:30 ve 11:30 olmak üzere iki oturum halindeymiş.
20'si için 08:30'da Tuzla'dan araç muayene randevusu almıştım, 09:30'a kadar geri gelemem heralde... Ya da yardıracağım :D
Bir defa iptal etmiştim tarih değişikliği yapmak için, şimdi sistem tekrar iptal etmeme izin vermeyecek galiba. Sabah gitmesine giderim de, muayene bitene kadar oradan çıkmış olamazsam ne yapacağım orada mı bekleyeceğim? Trafiğe çıksam 09:30'u geçtik mi polis durdurur eder, hiç mi hiç uğraşmak muhatap olmak istemiyorum.
Bakalım nasıl yapacağız.
muayenem vardı deyip sms'i gösterirsin bişey olmaz.
muayenem vardı deyip sms'i gösterirsin bişey olmaz.
Gerek kalmadı, ileri attım hocam :)
ghibli06
18-06-2020, 14:20
3 haftadır her şeyi serbest bıraktık, bakın yeni normal vs demiyorum, eskisi gibi yaptık herşeyi... çok merak ediyorum ETS turun sahibi bakan beyimiz açıklar mı otellerdeki doluluk nedir? gelen turist var mı? peki ya yayın milli eğitim bakanı? bir an önce sınavları bitirelim ki yeni dönem kayıtları başlasın diye mi düşünüyor yoksa 2milyon öğrenci için tehlike olmadığına gerçekten inanıyor mu? netice itibariyle değdi mi her şeyi serbest bırakmamı onu merak ediyorum...
salınanlar yüzünden artan vaka artışlarıyla, sınav ayağına ilk yasaklar gelmeye başladı... yani neymiş? 'çıkın gezin lokantaya gidin kafede oturun bir şey olmaz!' dedikçe bu millete, kimse kendini garantide görmesin...
imprezaWRC
18-06-2020, 14:25
3 haftadır her şeyi serbest bıraktık, bakın yeni normal vs demiyorum, eskisi gibi yaptık herşeyi... çok merak ediyorum ETS turun sahibi bakan beyimiz açıklar mı otellerdeki doluluk nedir? gelen turist var mı? peki ya yayın milli eğitim bakanı? bir an önce sınavları bitirelim ki yeni dönem kayıtları başlasın diye mi düşünüyor yoksa 2milyon öğrenci için tehlike olmadığına gerçekten inanıyor mu? netice itibariyle değdi mi her şeyi serbest bırakmamı onu merak ediyorum...
salınanlar yüzünden artan vaka artışlarıyla, sınav ayağına ilk yasaklar gelmeye başladı... yani neymiş? 'çıkın gezin lokantaya gidin kafede oturun bir şey olmaz!' dedikçe bu millete, kimse kendini garantide görmesin...
Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda bir memurda corona virüsü tespit edildi. Mahkeme hakimleri ve personel karantinaya alınırken duruşma salonunun kapısına, “Mahkememiz karantina altına alınmıştır. Duruşmalar yapılmayacaktır" yazısı asıldı.
İstanbul Adalet Sarayı’nda bir mahkeme karantinaya alındı - Guncel haberler (https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/istanbul-adalet-sarayinda-bir-mahkeme-karantinaya-alindi-5881643/)
Day Walker
18-06-2020, 14:30
Hafta sonu sınav olduğu için sokağa çıkma yasağı gelecekmiş.
Öğrenciler rahat rahat sınav yerlerine gitsin diye
Hafta sonu sınav olduğu için sokağa çıkma yasağı gelecekmiş.
Öğrenciler rahat rahat sınav yerlerine gitsin diye
Komple bütün haftasonu mu?
Day Walker
18-06-2020, 14:34
Komple bütün haftasonu mu?
sınavlar 2 gün ise öyledir.
Öle saçma şey mi olur ben babalar günü için gitmeyi düşünüyordum şimdi cumadan mı gidicez mecburen, günübirlik gitmek yerine...
Day Walker
18-06-2020, 14:44
Öle saçma şey mi olur ben babalar günü için gitmeyi düşünüyordum şimdi cumadan mı gidicez mecburen, günübirlik gitmek yerine...
walla benimde yazlık planlarım vardı erteleyeceğim ama bu akşam falan kesin bilgi gelir.
Ayrıca haftaya da üni sınavları var o daha da mühim haftaya da aynı şekilde olabilir.
"Sınav Saatleri Boyunca" yasak...
ghibli06
18-06-2020, 14:48
"Sınav Saatleri Boyunca" yasak...
dün yasaktan neden bahsetmedi acaba o kadar soruldu... bence cumhurbaşkanı açıklayana kadar her şey hurafe, bakanların söylediklerine bile inanmıyorum artık... sokağa çıkma yasağı iptal bile olabilir...
Biz de yolumuzu bulalım arabaya yapılacaklar var :hehe:
Adam resmen ülkeye döviz sokuyor. Turiste çakıp CTK türkiye ye izolasyona aktarıyor fon u.
Tebrik ederim :)
Adam resmen ülkeye döviz sokuyor. Turiste çakıp CTK türkiye ye izolasyona aktarıyor fon u.
Tebrik ederim :)
imprezaWRC abi BARR fiyatları sana çekmiş, özel ders fiyatıymış ben yanlış okumuşum. Ben turistlere çakıyor sandım arada seni de harcadık kusura bakma :(
imprezaWRC abi BARR fiyatları sana çekmiş, özel ders fiyatıymış ben yanlış okumuşum. Ben turistlere çakıyor sandım arada seni de harcadık kusura bakma :(
O da bu ülkede artık turist sayılır :hehe:
dün yasaktan neden bahsetmedi acaba o kadar soruldu... bence cumhurbaşkanı açıklayana kadar her şey hurafe, bakanların söylediklerine bile inanmıyorum artık... sokağa çıkma yasağı iptal bile olabilir...
Tabi canım, badişahımız ne derse o :)
Ben adama acıyorum ya resmen. Kimbilir neler söylemek, yapmak, yaptırmak istiyor da, olmuyor. Kafayı yiyecek yakında :D
Bilim Kurulu Üyeleri falan da daha açık dillendirmeye başladı zaten programlarda.
Geçende birisi söylüyor, "biz önlemleri, yapılması gerekenleri söylüyoruz, eğer önerdiğimiz tedbir YUKARIDAN kabul görmezse, onun yerine, YUKARIDAN gelen talimat doğrultusunda, bu talimata uygun önlem, çözüm vb. sunuyoruz" diyor.
Yani hani YUKARIDAN "ekmeeeee alacaaaanız, metroda sağa sola banıp banıp yiyeceeeeeniz" denilse, "efendim ekmeğin ve banılacak kısmın önce dezenfekte edilmesini önerelim" diyebilecekler... Tam onu anlatıyor. Yapabileceğimiz bu diyor.
Klasik Türkiye hiyerarşisi. Yanlışa yanlış denilemiyor, yanlış değiştirilemiyor, "emir, talimat" geyikleri devam ediyor.
Octavia RS
18-06-2020, 15:40
Cumartesi sabahı yola çıkacaktım ben sınav 9.30 da başlıyormuş ama yasak saatleri hakkında bir bilgi verilmedi daha ona göre çıkalım
Cumartesi sabahı yola çıkacaktım ben sınav 9.30 da başlıyormuş ama yasak saatleri hakkında bir bilgi verilmedi daha ona göre çıkalım
Sağlık Bakanı bu şekilde duyurmuş Twitter'da bildiğim kadarıyla.
Ancak ghibli'nin dediği gibi, belli olmaz, resmi açıklamaya ve Reyiz'e bakmak lazım...
"Milletimizin bilmemne olmasına gönlümüz razı olmadı" deyip bütün planları alt üst edebilir yine :)
gokhankenar
18-06-2020, 16:07
cumartesi 12.00 de randevu vardı 24üne erteledim bende
Day Walker
18-06-2020, 16:08
Açıklama gelmiş
Son dakika: İcişleri Bakanlığı duyurdu! Sokağa cıkma yasağının uygulanacağı saatler belli oldu - Guncel Haberler Milliyet (https://www.milliyet.com.tr/gundem/son-dakika-sokaga-cikma-yasaginin-uygulanacagi-saatler-belli-oldu-6238634)
Ne alaka anlamadım,şimdi o saatlerde ben dışarıda olsam sınava giren çocuğa virüs mü bulaştıracağım ? :)
painkller
18-06-2020, 17:13
Ne alaka anlamadım,şimdi o saatlerde ben dışarıda olsam sınava giren çocuğa virüs mü bulaştıracağım ? :)
ülke yöneticilerinin canı sıkılıyor, ne yapsak diyorlar. sonuç:
evde tadilat var ve bundan dolayı 1 gün atacak işler gözüken o gibi. Yaşanabilir hali olsa neyse mutfağı söktüler yeni mutfağı takacaklar. Evde yemek yapamıyoruz
emresener
19-06-2020, 19:46
evde tadilat var ve bundan dolayı 1 gün atacak işler gözüken o gibi. Yaşanabilir hali olsa neyse mutfağı söktüler yeni mutfağı takacaklar. Evde yemek yapamıyoruz
Bizde de aynı durum var ustalar 8 de geleceğiz dediler. Durmak yok.. işleri kısa ise gelmek mantıksız diye düşünmüşlerdir
imprezaWRC
20-06-2020, 10:25
Ne kadar test yaparlarsa o kadar vaka çıkıyor. Az test yapıyorlar az vaka çıkıyor.
Covid-19 tedavisi goren gencler, ambulanslarla sınava goturuldu (https://www.birgun.net/haber/covid-19-tedavisi-goren-gencler-ambulanslarla-sinava-goturuldu-305344)
Emre-Dylan
20-06-2020, 12:40
Tek istediğim gerçek rakamların verilmesi. İnsanlar günlük 1300-1500 vaka, 10-20 vefat görünce gevşeyip herkesin can güvenliğini hiçe sayıyor. Hala neden esas rakamları söyleyip insanları korunmaya kurallara uymaya teşvik etmekten kaçınıyorlar. Kime neyi kanıtlamaya çalışıyor bu asalaklar anlamıyorum. Sanki dünyada bu konuda tek ayakta kalan ülke bizmişiz edasındalar hala.
Tek istediğim gerçek rakamların verilmesi. İnsanlar günlük 1300-1500 vaka, 10-20 vefat görünce gevşeyip herkesin can güvenliğini hiçe sayıyor. Hala neden esas rakamları söyleyip insanları korunmaya kurallara uymaya teşvik etmekten kaçınıyorlar. Kime neyi kanıtlamaya çalışıyor bu asalaklar anlamıyorum. Sanki dünyada bu konuda tek ayakta kalan ülke bizmişiz edasındalar hala.
O kadar "sağlık sistemimiz" reklamını nasıl yapabilecekler?
Martta kadar(teşhiş konulmayınca) direndik reklamını dahi yaptılar, bu fırsatı kaçırırlar mı?
1000 den 1100e çıkınca saldık çok vaka geliyor demelerinden zaten bu rakamların pek birşeyi yansıtmadığını görmüş olmuştur insanlar gerçi.
livaneli
20-06-2020, 12:58
Covid-19 tedavisi goren gencler, ambulanslarla sınava goturuldu (https://www.birgun.net/haber/covid-19-tedavisi-goren-gencler-ambulanslarla-sinava-goturuldu-305344)
Şaka gibi...
imprezaWRC
20-06-2020, 13:13
Dalga mı geçiyorlar ya, yok artık.
yıldırımbyzt
20-06-2020, 13:41
Saçmalık abi tüm pozitif hastalar aynı okulda girecekmiş veya hastanede girecekmiş ama adam test yaptırmamış diğer herkesle girebilecek ve o kalabalık ortam içerisinde bulaşmama imkanı yok
Yurt dışı dönüşlerinde havaalanlardında test yapılıyor mu ?
Eğer yapılmıyorsa ben gidip kendim bi hastanede yaptırabilir miyim ? Sonuçları hemen çıkıyor mu ? Bilgisi olan var mı acaba
Eğer yapılmıyorsa ben gidip kendim bi hastanede yaptırabilir miyim ? Sonuçları hemen çıkıyor mu ? Bilgisi olan var mı acaba
Test yapılmıyor, ateş ölçülüyor. Bir de yurtdışından dönüşte form dağıtılıyor, o pasaport polisi tarafından toplanıyor.
Şaka gibi...
Ben akışa zaytung haberi düştü sandım ilk başta.
Dalga mı geçiyorlar ya, yok artık.
Genç demişler ama ufacık çocuklardan bahsediyoruz. Uzun zamandır evden çıkamıyorlar, evdekiler tedbirliyse dikkat ediyorlarsa ve çocuğa fazla yansıtmışlarsa çocukta ölüm korkusu var, çok farklı bir psikoloji ile sınava girdiler gerçekten. Hele hasta çocuğu alıp sınava götürmek, hapishaneden cezaevi arabasıyla hastaneye götürülen mahkum gibi...
Saçmalık abi tüm pozitif hastalar aynı okulda girecekmiş veya hastanede girecekmiş ama adam test yaptırmamış diğer herkesle girebilecek ve o kalabalık ortam içerisinde bulaşmama imkanı yok
Evet. Koca sınıfta birinden bulaşsa o çocukta gidip evdekilere bulaştıracak. Çocuklar kolay atlatıyor diye biliyoruz ama 10-20 sene sonra çıkıp "Ya Covid 19 olanların hepsinde şu sorun olmuş, yaşları ufak olduğu için farketmemişiz" diyebilirler.
Birde şu var. Astım hastasısın. Sınıfta 20 kişi eline dezenfektan döktü. Hadi geçmiş olsun, nefes almakla mı cebellşeceksin yoksa sınavla mı?
Tamam şimdi "çok kasmayın baba yeaaa", "benim kiramı eksik ödüyorlar"cılar gelmeden ben kaçar :heyoo:
Emre-Dylan
20-06-2020, 20:25
O kadar "sağlık sistemimiz" reklamını nasıl yapabilecekler?
Martta kadar(teşhiş konulmayınca) direndik reklamını dahi yaptılar, bu fırsatı kaçırırlar mı?
1000 den 1100e çıkınca saldık çok vaka geliyor demelerinden zaten bu rakamların pek birşeyi yansıtmadığını görmüş olmuştur insanlar gerçi.
Abi işte ma-lum kesim hala bunlara inanıyor hatta tapıyor. Gidişat çohh iyi ekonomi çohh iyi koronaya koyduk v.b gibi paylaşımları görünce çıldırıyorum. Bu koyun tayfasının suratına tokat gibi vurmak lazım, tedbiri elden bırakıp hükümeti övüyorlar anca. Olan yine bize oluyor.
GokhanRS
20-06-2020, 20:41
Cevap olur sanıyorum. Daha 10 günlük olay. Sadece form doldurmuşlar. Corona olup daha yeni iyileştiğini hem form hemde polise söylemiş.
İstanbul Adalet Sarayı’nda bir mahkeme karantinaya alındı - Guncel haberler (https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/istanbul-adalet-sarayinda-bir-mahkeme-karantinaya-alindi-5881643/)
Adliye o kadar yoğun ki. Bu hafta bizden bir arkadaş da test yaptırdı ,3 günde yarım yamalak negatifsin dediler . Test sonuçları konusunda bir anormallik var,günlük sonuç diyorlardı
yıldırımbyzt
21-06-2020, 00:11
Abi işte ma-lum kesim hala bunlara inanıyor hatta tapıyor. Gidişat çohh iyi ekonomi çohh iyi koronaya koyduk v.b gibi paylaşımları görünce çıldırıyorum. Bu koyun tayfasının suratına tokat gibi vurmak lazım, tedbiri elden bırakıp hükümeti övüyorlar anca. Olan yine bize oluyor.
Abi bu bir tarafı savunmak olarak anlaşılmasın çevremde iki kesim diye tabir edebileceğimiz insan tipleri var içlerinde olanlar var ama dikkatimi çekenler 'aydın görüşlü' iddia edenler yok efendim bu kişi maske takmak zorunda değilmiş taksa dahi bulundurmak zorunda değilmiş gittiği her yer maske temin etmeliymiş. Bir iki kişi değil bunlar hemde baya bir güruh olarak bunu düşünüyorlar hee yok mu bizim yaradanımız var o ne derse o olur diyip elden koyanlar elbette var bu sosyal medyada zaten ortası yok ya bir taraf yada diğer taraf ortası yok herkes karşıtının suçlu olduğunu düşünüyor
Cevap olur sanıyorum. Daha 10 günlük olay. Sadece form doldurmuşlar. Corona olup daha yeni iyileştiğini hem form hemde polise söylemiş.
Teşekkür ederim. Şaka gibiyiz valla gerçekten, bende bu süreçte 10 gün falan kendimi kapatayım nolur nolmaz bari.
imprezaWRC
21-06-2020, 11:11
Dün fırına kadar gidip geldim. Dönüşte önümde ağabey kardeş siteden içeri girer girmez maskeleri çıkardılar. Siteye girdik virüs artık güvenlikten geçemez diye düşünüyorlar herhalde. Virüs ben geldim diye güvenlikten arttırıyor. Evde yoklar mi, tamam sonra gelirim o zaman.
kunteper
21-06-2020, 15:53
Takdir edilesi davranis bence. Adiyamana tebrikler boyle bir destek saglamis
ghibli06
22-06-2020, 07:32
HACETTEPE Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, kafe restoranlarda servis edilen içecek ve yiyeceklerden koronavirüs bulaşan kişiler olduğunu söyledi. Prof. Dr. Ceyhan, "Restoran ve kafelerde servisi hazırlayanları görmüyorsunuz. Koronavirüs taşıyan birileri varsa onlar, bardağı kirletebilir ve o şekilde gelebilir size. Çay, kahve içecekseniz, çok emin değilseniz, yanınızda bir kolonyalı mendil ya da dezenfektanla ıslatılmış kağıt mendil ile ağzınıza gelecek yeri silmek gerek" dedi.
illa gidip bir şeyler yenilip içilecek...
Bu sabah saat 7:30'da maskemi takarak Bostanlı-Mavişehir sahile çıktım koşmak için, millet o saatte %50si maskesiz koşu yürüyüş vs yapıyor ama baya kalabalıktı, daha erken çıkmam gerektiğini anladım...
Türkiye’nin korona stratejisi “koy götüne rahvan gitsin “ olarak değiştirildi
ghibli06
22-06-2020, 09:45
Bu sabah saat 7:30'da maskemi takarak Bostanlı-Mavişehir sahile çıktım koşmak için, millet o saatte %50si maskesiz koşu yürüyüş vs yapıyor ama baya kalabalıktı, daha erken çıkmam gerektiğini anladım...
maskeyle kardiyo yapmak ölümcül olabiliyor diye bir çok makale okudum (k.çından sallayan yerliler değil), aman dikkat sıcaklık da artıyor...
Shadow_Dancer
22-06-2020, 10:09
maskeyle kardiyo yapmak ölümcül olabiliyor diye bir çok makale okudum (k.çından sallayan yerliler değil), aman dikkat sıcaklık da artıyor...
abi o n95 için sanırım..
imprezaWRC
22-06-2020, 11:34
MAskeye o kadar alışmışım ki, dün babalar günü diye bizimkilere gittik. Orada su içerken az kaldı maskeyi çıkarmayı unutuyordum :D :D
imprezaWRC
22-06-2020, 11:39
Türkiye’nin korona stratejisi “koy götüne rahvan gitsin “ olarak değiştirildi
Pandemi başlangıcında her zaman alışveriş yaptığım fırın, içeriye separatörler koydu; yerde şu mesafede durun diye işaretler ekledi. Dün, gittim ve içeride bir tane müşterinin çıkmasını bekledim. Ben girdim sanki Şaban filmlerindeki minibüs sahnesi yaşanmışcasına, biri hadi içeri girin diye mi seslendi ne olduysa artık içeride arkamda 1 aileden 5 kafa dip dibeydi. Neyseki ben tam alacağımı alıp çıkarken bu oldu. Yoksa uyaracaktım. Kaçarcasına çıktım gittim.
Hepimizde maske var o nedenle dip dibe sıraya girebiliriz, sorun yok. Offf off...
fuatozkan
22-06-2020, 12:38
MAskeye o kadar alışmışım ki, dün babalar günü diye bizimkilere gittik. Orada su içerken az kaldı maskeyi çıkarmayı unutuyordum :D :D
arabada şeker atayım dedim ağzıma hop maskeden kuvvet alıp sekti yere :D
Maskeyle spor yaparken dikkatli olmak lazım..
Cin'de maskeyle koşan adamın akciğeri patladı - Dunya Haberleri (https://www.haberturk.com/cin-de-maskeyle-kosan-adamin-akcigeri-patladi-2681032)
Maskeyle spor yaparken dikkatli olmak lazım..
Cin'de maskeyle koşan adamın akciğeri patladı - Dunya Haberleri (https://www.haberturk.com/cin-de-maskeyle-kosan-adamin-akcigeri-patladi-2681032)
Bununla ilgili olarak arkadaşla kıl bi tartışma yaşamıştık o günlerde.
Habere asparagas dedim, baya bi konuştuk ettik, tabi ben bez-kağıt maske bazında bakıyorum olaya. Adam N95'ten falan bahsediyormuş.
Yani o noktada "eeeaaah nefes alamıyom lannn" diye çıkarır atarsın bu kadar basit demiştim.
Sonradan bunu açıkladılar, ama tabi aynen yazdığın şekilde her boka inanan uygulayan ama "maske tak" deyince uygulamayan muhteşem halkımız, fırsat bildi resmen, "aha bah, masge beele yapıyomuş" diye. Açıklama şu: Akciğer bilmemnesi olanlarda bu tehlike olabilir...
İhtimal ne, yüzde 1 :D
denizhandinc
23-06-2020, 19:25
Her Allahın günü 1200 küsür vaka gelmesinin acıklaması nedir? Yani bi gün 700 gelir bi gün 1500 gelir anlarımda hergün düzenli olarak 1200 kisi mi yakalanıyor bu hastalıga?
ghibli06
23-06-2020, 19:56
İtalya'da Mayısın başından beri vaka sayısı 1200 ün altına indi, neredeyse mayıs sonundan beri vaka sayısı 200 ün altına indi... son 1 aydır da ölümler 50-40-30 civarı seyrediyor...
İtalya oluyorduk hani diyenler burada mı?
GokhanRS
23-06-2020, 20:20
Her Allahın günü 1200 küsür vaka gelmesinin acıklaması nedir? Yani bi gün 700 gelir bi gün 1500 gelir anlarımda hergün düzenli olarak 1200 kisi mi yakalanıyor bu hastalıga?
Geçmişten gelen fazlalıkları yayıyorda olabilirler, fena komplo teorileri üretebilirim :)
denizhandinc
23-06-2020, 20:46
Geçmişten gelen fazlalıkları yayıyorda olabilirler, fena komplo teorileri üretebilirim :)
Valla hergün düzenli olarak aynı sayıda kisinin hastalanması istatistik bilimine aykırı.
ghibli06
23-06-2020, 21:01
Türkiye'nin günlük vaka grafiği, ara ara anlamsız düzleşmeleri görebilirsiniz, peak noktasına 20 günde ulaştık (yersen) oynamalar o kadar belli ki, şu anda 1200-1300 lerde yataya ulaştı ama dikine bir iniş hiç olmuyor nedense...
https://i.hizliresim.com/jtPRqI.jpg (https://hizliresim.com/jtPRqI)
Bu da İtalya, peak noktasına daha uzun sürede ulaştılar(35 gün gibi) ve de seyir aşağıya hizla düşüyor
https://i.hizliresim.com/OPa2mu.jpg (https://hizliresim.com/OPa2mu)
işsizlliğin azaldığı, cebimize toplam 600 milyar para giriği ve e ilk çeyrekte rekor büyüdüğümüz bu pandemi döneminde bana artık hiç bir şey şaşırtıcı gelmiyor...
imprezaWRC
23-06-2020, 21:12
30 Mayıs ile 13 Haziran arasındaki vaka sayıları mantıklı, ama son 5 günün vaka sayıları çok işkillendirdi? Denizhan, sen zaten rahat olun diyenlerden değilmiydin? Takma o zaman rakamlara niye rakamlar rahatsız etti seni ? (dur emojisiz bırakmayayım da kızıyorum veya vaşak geçiyorum falan sanma :) )
Ben mesela sana uydum takmıyorum artık. Maskemi takıyorum, sosyal mesafeye uyuyorum. Rolleri mi değiştirdik ne oldu ? :)
denizhandinc
23-06-2020, 21:58
30 Mayıs ile 13 Haziran arasındaki vaka sayıları mantıklı, ama son 5 günün vaka sayıları çok işkillendirdi? Denizhan, sen zaten rahat olun diyenlerden değilmiydin? Takma o zaman rakamlara niye rakamlar rahatsız etti seni ? (dur emojisiz bırakmayayım da kızıyorum veya vaşak geçiyorum falan sanma :) )
Ben mesela sana uydum takmıyorum artık. Maskemi takıyorum, sosyal mesafeye uyuyorum. Rolleri mi değiştirdik ne oldu ? :)
abi ben onu yok bilmem kacıncı dalga gelecek yok kesin ölecez, hep yasak olsun aylarca evden cıkmayalım diyen kuruntulu vatandaslar icin söyledim. Sanırsın adamlar yılların virologu. Önlemini al rahat ol dedim. Hala da arkasındayım. Ama siz sanki ipime takmıyomusum gibi beni gömdünüz bende neyse diyip uzatmadım :) Bak maskeni takıp yasamaya, para kazanmaya devam ediyosun. Öldün bittin mi hayır. Sen benim kapalı alanlarda maske takmadan gezdigimi falan mı düsünüyosun. Bizde hijyene dikkat edip mesafeli takılıyoruz ama eve kapanalım cıkarsak ölürüz kafasında olmadım hic. Akıl var mantık var.
ghibli06
23-06-2020, 22:50
abi ben onu yok bilmem kacıncı dalga gelecek yok kesin ölecez, hep yasak olsun aylarca evden cıkmayalım diyen kuruntulu vatandaslar icin söyledim. Sanırsın adamlar yılların virologu. Önlemini al rahat ol dedim. Hala da arkasındayım. Ama siz sanki ipime takmıyomusum gibi beni gömdünüz bende neyse diyip uzatmadım :) Bak maskeni takıp yasamaya, para kazanmaya devam ediyosun. Öldün bittin mi hayır. Sen benim kapalı alanlarda maske takmadan gezdigimi falan mı düsünüyosun. Bizde hijyene dikkat edip mesafeli takılıyoruz ama eve kapanalım cıkarsak ölürüz kafasında olmadım hic. Akıl var mantık var.
burada senin yazdıklarını yazan kimse olmadı, kafanıza göre cümleleri eğip bükmeye gerek yok, burada hep şunu savunduk, virüs yayılmasını maske takıp gezmekle önleyebilen ülke olmadı, İngiltere ve bir kaç ülke denedi sonrası onlar da karantina yapmak orunda kaldı... bak eğip bükmeden yazıyorum:
KONTROLSÜZ BİR ŞEKİLDE SOSYALLEŞMEYE DEVAM EDERSEK NE YAPACAK BİR İŞİMİZ OLACAK NE DE SAĞLIKLI VE NORMAL BİR HAYATIMIZ...
ben çalışmak zorunda olan, üretimi fabrikası devam edenler sağlıklı bir şekilde bu durumu kesintisiz devam etsinler istiyorum, yani anlayacağım senin çalışabilmen için parklarda bahçelerde taze aşıklar gibi gezenlerin, AVM lerde elinde pet şişe akşama kadar boş boş gezenlerin, yeni sezon kayıtları alamadıkları için sıkıntıya giren özel okulların önünü açmak için milyonlarca çocuğu ve veliyi kontrolsüzce sınavlarda dip dibe olmaya zorlananların çok büyük zararı var... hani diyordun ya 'aranızda yoooh İtalya olacağız yooh öleceğiz diyenleriniz vardı ne oldu?' ... şimdi diyorum işte, ne mi oldu? bin küsür günlük vaka 20-30 ölüm sizin normalinizse benim değil... daha Mayısın başında 'haziran başında biter bu iş, virüs bize iyi davranıyor!' diye yazıldı yandaşlarca, ben virolog değilim ama iyi bir matematik kafam var, neyi gördüler diye sorgulamayayım mı? sorguladım ve kendimce dedim ki 'kimsenin öngöremediğini biz de öngöremeyiz şu anda!'... ölüp biten mahvolan ülkelerin şu anki sayıları 3-5 ölü +- 100 vaka iken bize iyi davranan virüs neden o sayılara inemedi? haziran ortasında 200-300 vakaya geleceğiz diyenler nerde?
en büyük tehlike bence insanları 'virüs etkisini kaybetti' masalına inandırmak, cemaat imam ilişkisiyle bizim halkımız görmediği bir düşmanı yok saymayı tercih edecek cahillikte çünkü... zannediyoruz ki biz okumuş etmişiz, tedbir alırsak bize bir şey olmaz ama beraber çalıştığın adam h.sonu çoluk çocuk pikniğe gitmiş 10 kişi güzelce sosyalleşmiş, kendini koruyabilecek misin? bunu dediğimizde hep beraber evden dışarı burnumuzu çıkartmayalım mı anlaşılıyor? bakan 10 gündür vaka artışlarını vatandaşlara bağlayarak 'biz her şeyi yaptık, artık top bizden çıktı!' diyor... şu anda günlük vakalarda ilk 5teyiz, ama otelleri açtık hatta turist bekliyoruz, okulları kapatıp sonrasında 2-3 milyon öğrenciiyi kapalı alanda 3 saat tutuyoruz, eğer bu çelişkileri görmüyorsanız gidin bir kafanız baktırın virüs belki de oradan giriyordur...
Maxiboost
24-06-2020, 08:01
Bence senin yanilgin butun Turkiye nufusuymusuz gibi dusunmen, ya da herkesi kendin gibi sanman :D maksimum olcude korumayla cik acik alanlarda yuru, kisa market alisverislerini yap (maks koruma ile) isine git evine gel. Sunu tum turkiye uygulasa adam gibi zaten hersey cozulurdu ama bir suru hanzo var ulkede. Bursa’da bir suru goruyorum, maske yok markete dalmis, agzini kapatmadan hapsuruyor birde icerde. Hastanelerde mesafe vs ztn yok, ptt onunde maske cikarip sigara ikram edip dip dibe kritik yapiyorlardi gecen. Bu adamlarin fazlaligi yuzunden senin aldigin onlem sadece kendini korumakla kaliyor cozum olmuyor. İsi gucu olmayan adam oturacak evinde. Senin yazdigin asgari korumaya bile uymakta aciz insanlar. Bende disari cikilmasin mantigindayim ama adim atarsan olursun diye yazmadi kimse.
Cok basit soru, ilk kafile geldiginde 20gun market vs harici sokaga cikma yasagi yapilsaydi, hastalik belirtisi gosterenler ambulansla alinip, apartman kontrol altina alinsaydi suanda ne durumda olurduk?
Cok basit soru, ilk kafile geldiginde 20gun market vs harici sokaga cikma yasagi yapilsaydi, hastalik belirtisi gosterenler ambulansla alinip, apartman kontrol altina alinsaydi suanda ne durumda olurduk?
O olmuyor diyorlar... Ben de bu olsa 3-4 ay uğraşmazdık, vaka sayısı da çaat diye inerdi diyordum.
Ancak sonrasında yine normalleşmeye dönünce, sağdan soldan gelenler, turistler şunlar bunlar tekrar yayacak falan diye açıklanıyor hep.
Tabi bir de hiç semptom göstermeyenler var. Bunları yakalamak imkansız gibi bişey. Sıkıntı hep bunlardan kaynaklı. Önceki sayfalarda da konuştuk, örneğin rebel yazmıştı, Yeni Zelanda sıfır vakaya inmiş, ama ne kadar tutabileceksin bunu. Saldın milleti, birileri süper bulaştırıcı, semptom göstermiyor falan diyelim... Nasıl bulacaksın. Hep bi ortada kalıyor, öyle illet bişey ki.
Yalnız bir de kafama takılan, hep aşı aşı aşı aşı deniliyor da, arkadaş zittiredin aşıyı, ilaç bulun ilaç. Kimse niye buna eğilmiyor da hep aşı deniliyor bu da çok garip geliyor bana. Aşıya nazaran ilacın süreçleri daha kolay ve kısa olsa gerek... Örneğin Influenza için Enfluvir diye bir ilaç var, ilk 2 günde virüsü yakalarsan semptomları çok büyük oranda geçiriyor, çok hafif atlatıp geçiyorsun. Böyle bişey daha çok gerekli bence.
Şu rastgele testleri yapıp, o anda pozitif olan ama hiç bir şikayeti olmayan adamlardan kan man bişeyler alıp, ilaç için bunların üzerine eğilmeleri gerekli bence. Yani herhalde sektör de mal değildir, veya bilim adamları da mal değildir, bu konuda da bişeyler yapıyorlardır diye düşünüyorum ama gariptir, hiç bu yönde haber görmüyoruz. Hoş, medya da çok meraklı mal mal haberleri haber diye vermeye, amaçları "tık" olduğu için...
Bir doktor arkadaşın uzmanlık tezini bastım geçen gün. Covid 19 hakkında tezi hazırlamış. Beni ağzımda maske elimde eldiven falan görünce takdir etti. Eylül - ekin gibi bakanlığın pik beklediğini, gençlerinde hastalanıp vefat etmeye başladığını, insanların hiç dikkat etmediğini söyledi. Ocak ve şubat aylarında ağır grip geçiren kişilerin ise hastalığa yakalanma oranının yüzde 90 azaldığını görmüşler. Ben ve eşim şubat ayında ağır bir grip geçirmiştik içim rahatladı biraz... Maske - mesafe - dezenfektan korumaya yeter, dikkat edin dedin tekrardan....
Maxiboost
24-06-2020, 09:56
O olmuyor diyorlar... Ben de bu olsa 3-4 ay uğraşmazdık, vaka sayısı da çaat diye inerdi diyordum.
Ancak sonrasında yine normalleşmeye dönünce, sağdan soldan gelenler, turistler şunlar bunlar tekrar yayacak falan diye açıklanıyor hep.
Tabi bir de hiç semptom göstermeyenler var. Bunları yakalamak imkansız gibi bişey. Sıkıntı hep bunlardan kaynaklı. Önceki sayfalarda da konuştuk, örneğin rebel yazmıştı, Yeni Zelanda sıfır vakaya inmiş, ama ne kadar tutabileceksin bunu. Saldın milleti, birileri süper bulaştırıcı, semptom göstermiyor falan diyelim... Nasıl bulacaksın. Hep bi ortada kalıyor, öyle illet bişey ki.
Yalnız bir de kafama takılan, hep aşı aşı aşı aşı deniliyor da, arkadaş zittiredin aşıyı, ilaç bulun ilaç. Kimse niye buna eğilmiyor da hep aşı deniliyor bu da çok garip geliyor bana. Aşıya nazaran ilacın süreçleri daha kolay ve kısa olsa gerek... Örneğin Influenza için Enfluvir diye bir ilaç var, ilk 2 günde virüsü yakalarsan semptomları çok büyük oranda geçiriyor, çok hafif atlatıp geçiyorsun. Böyle bişey daha çok gerekli bence.
Şu rastgele testleri yapıp, o anda pozitif olan ama hiç bir şikayeti olmayan adamlardan kan man bişeyler alıp, ilaç için bunların üzerine eğilmeleri gerekli bence. Yani herhalde sektör de mal değildir, veya bilim adamları da mal değildir, bu konuda da bişeyler yapıyorlardır diye düşünüyorum ama gariptir, hiç bu yönde haber görmüyoruz. Hoş, medya da çok meraklı mal mal haberleri haber diye vermeye, amaçları "tık" olduğu için...
Karantina sonrasini da akil edemezler diyosun :D bir sure kapali tutacaksin sinirlari, bazi standartlar koyacaksin gelenler icin, en azindan daha kontrol altinda olurdu. Hizli tani kitleride cikmaya basladi artik turla gelenleri kontrol edip alirsin ulkeye vs vs zaten herkes belirli kurallara uysa super yayici bile olsa korundugun icin yayilmayacak. Oyle olsa eski salginlar devam ederdi.
Karantina sonrasini da akil edemezler diyosun :D bir sure kapali tutacaksin sinirlari, bazi standartlar koyacaksin gelenler icin, en azindan daha kontrol altinda olurdu. Hizli tani kitleride cikmaya basladi artik turla gelenleri kontrol edip alirsin ulkeye vs vs zaten herkes belirli kurallara uysa super yayici bile olsa korundugun icin yayilmayacak. Oyle olsa eski salginlar devam ederdi.
:D Ya tabi, yapmak istedikten sonra illa ki bişeyler bulunurdu da... Olmadı. Adamlar panik oldu resmen baksana, bi an önce açalım geberiyoz moduna girdiler.
imprezaWRC
24-06-2020, 14:30
Yazında katılamadığım hususlar var. Kaçırmış veya okumadan geçmiş olabilirim ama ben hiç böyle felaket tellalığı yapan hatırlamıyorum. _opeth inşallah 2.dalga olmaz diye yazdığında eksi butonuna basmıştın ve neden yaptığın hususunda da moral bozmayın demiştin, yanılıyorsam düzelt lütfen.
Bugün iş gereği çok kısa süreliğine de olsa bir fabrikaya gittim ve oranın yönetim kanıtına çıktım. Açıkçası millet kafasına göre maske takıyor. Yani şöyle, kimisi takıyor kimisi takmıyor. Toplantı odasından birisi çıktı bir baktım ağızda maske yok. Çalışırken oturma alanları arasında mesafe var ama çalışırken çoğunluk maske takmıyordu.
Güvenlik görevlisinin ağzında durması gereken maske çenesinde duruyordu. Maskesiz gelenler veya maske isteyenler içinde kutusu açık şekilde önünde maskeler duruyordu.
İyiki maskem vardı yoksa adamın ağzından burnundan ve elinden bulaşanlardan bir kokteyl halinde maskem olacaktı. O şekilde de virüs, bakteri, mikropdan değil psikolojik olarak nefes darlığı çeker orada giderdim artık.
Zaten yönetim katında da toplasan 5 dk bile kalmamışımdır ama bana 5 saat orada oturmuşum etkisi yarattı. Otomobile bindikten sonra uzun süre öksürdüm, sanki az önce taş yuttum boğazıma takıldı, bir de boğaz ağrısı peydahlandı.
Bu çalışanların çoğu benim gibi mühendis, bu kesin maske takar niye çünkü okumuş etmiş diyorsun ama o takmıyor. Aynı şekilde site ahalisinin çoğu da takmıyor.
Bugün az önce bizim kata geldiğimde baktım bizim katta 3 çocuk var. Nerede maskeleriniz diye sordum ( tabi o sırada mesafe için nereye kaçacaklarını şaşırdılar) birisi biz sitedeyiz diye cevap verdi. Canım benim bende sitedeyim, apartmana giren çıkan belli değil, bu virüs güvenlikten izin alarak mı siteye giriyor dedim kısa devre oldu :D :D
Sen takıyorsun ama başkası takmıyor ve o takmayan asemptomatik (ya yarı otomatik ne haltsa işte :D :D) ise masken bile varsa gözüne gelse yine kaptın. Kapalı ortamlar virüs için ideal ortam.
Özetle ben korkuyorum ve senin kadar da rahat olamıyorum :( (normal zamanda da avm'ye girmiyordum şimdi biri kafama silah dayasa yine girmem. Para verse yine girmem.)
İstanbul dışında olan ve uçak ile gidilebilecek uzun mesafe yerlere gitmiyorum, gidemiyorum. Şu hikaye bitti desinler yine uzun süre havaalanı, uçak, metro, metrobüs, otobüs...vs görmek istemem,kullanmam, kullanamam.
Tatile gidelim mi gitmeyelim mi çok kararsızım ya. Bungalow evlere gitmeyi düşünüyoruz :/
ghibli06
24-06-2020, 14:40
Tatile gidelim mi gitmeyelim mi çok kararsızım ya. Bungalow evlere gitmeyi düşünüyoruz :/
çok gerekli mi? yani illa bu sene tatile gitmeniz şart mı? yanıt illa EVET değil ise neden riske gireceksin ki? yediğin yemekten yattığın yatağa kadar huylanacaksan ne anlamı var?
çok gerekli mi? yani illa bu sene tatile gitmeniz şart mı? yanıt illa EVET değil ise neden riske gireceksin ki? yediğin yemekten yattığın yatağa kadar huylanacaksan ne anlamı var?
abi 1 haftalık kafa dinlemek çok iyi geliyor. Hanım da kpss'ye hazırlanıyor,kafası dağılmış olur diyoruz;ama bahsettiğin gibi korkudan adım atamıyoruz.
fuatozkan
24-06-2020, 14:49
abi 1 haftalık kafa dinlemek çok iyi geliyor. Hanım da kpss'ye hazırlanıyor,kafası dağılmış olur diyoruz;ama bahsettiğin gibi korkudan adım atamıyoruz.
1 hafta izin alıp evinizde dinlemeniz kafanızı inanın daha az yorucu olacağını düşünüyorum.
Dışardan yesenız bilmediğiniz yerler, kendiniz yapsanız aldığınızı iyice yıka temizle dolap temiz mi dezenfekte edildi mi kim nasıl kullandı bunlar psikolojik olarak istemesenizde bilinç altınızda hep düşünce soru olarak sizi yorucak.
imprezaWRC
24-06-2020, 14:55
Olurda biz gidebilirsek, kayınvalideyi yazlığından kardeşinin bu yaz kullanamayacağı evine kovalamayı düşünüyoruz. Ben öyle ağız ağıza oturamam, tuvalet, banyo, mutfak bunlar ortak, ve bütün gün elimde dezenfektan ile de dolanamam. Kayınpeder de sağolsun çoğu şeyi sallamayan bir model. Ekmek alır gelir, elini yıkamadan kopartır torununa ikram etmeye kalkışır hah işte tam o esnada kıyamet kopar.
Kafanda hiç soru işareti yok ise aşırı rahat biriysen kim tutar seni. Ha böyle benden hallice isen bu sene de gitmeyiver.
ghibli06
24-06-2020, 15:05
sağlık kurulu çaydan şüpheleniyorsanız kolonyalı mendille silin diyor... iş aslında bu kadar sıkıntılı...
imprezaWRC
24-06-2020, 15:18
sağlık kurulu çaydan şüpheleniyorsanız kolonyalı mendille silin diyor... iş aslında bu kadar sıkıntılı...
Eskiden beridir, dışarıda bir yerde yemek yemeden önce çatal-bıçak-kaşık hepsini limonla temizlerim :D :D (hepten OKB hastası yaptılar.)
ŞAntiyelerde de çamura basmadan yürümeyi öğrenmiştim :D :D
Yani çayı ben ipa ile bile silerim :D :D
biz ev kiraladık özel havuzlu
sahile falan gitmeyi düşünmüyoruz herkesin ayrı banyo wcsi var çözümü böyle bulduk
biz ev kiraladık özel havuzlu
sahile falan gitmeyi düşünmüyoruz herkesin ayrı banyo wcsi var çözümü böyle bulduk
Valla tatile gidince de ,kahvaltı ve yemek derdiyle uğraşmak yoruyor adamı.
en iyisi gitmemek.
valla ev tadilatından dolayı sürekli olarak ustalarla içiçeyiz bu aralar, sosyal mesafe ise hak getire evin 240 m2 filan olması lazım onun için. Atıyorum Mutfağa granit tezgah geldi 3 kişi getirdiler temizlediler silikonladılar filan onlar iş yaparken illa bir yeri eksik oluyor uyarıp söylemen gerekebiliyor. Evde eksikler için de bahaus koçtaş gezme durumları da oldu.
Ustaya sürekli maskeyi tak da diyemezsin geçen mecburiyetten kendi boyadığım duvarı zımparalayıp boyayı sökmek zorunda kaldım. burnuma fazla girmesin diye maske taktım sırılsıklam oldum. sürekli aynı eforda çalışan usta ise heralde mortingen olur.
https://i.hizliresim.com/udHdQN.jpg (https://hizliresim.com/udHdQN)
https://i.hizliresim.com/9VZ47E.jpg (https://hizliresim.com/9VZ47E)
Maxiboost
24-06-2020, 20:12
:D Ya tabi, yapmak istedikten sonra illa ki bişeyler bulunurdu da... Olmadı. Adamlar panik oldu resmen baksana, bi an önce açalım geberiyoz moduna girdiler.
Geberioz ztn :D en azindan ekonomik olarak. Ancak zorunluluktan yapilan seyler yapilanlarin dogru oldugu anlamina gelmemeli.
ghibli06
24-06-2020, 20:46
1500 olduk yine, ölüm sayılarına kesinlikle inanmıyorum 25 den çok daha fazla olduğu bariz...mart-nisana geri döndük, öldü bitti dediklerimiz 200 ün altına indi 1 aydır...
kunteper
24-06-2020, 21:59
Hollandada gecen haftasonu korona kurallarinin kaldirilmasi icin eylem yapildi. Korona bitti artik 1.5 kuralini da kaldirin bu insan psikolojisine etki ediyor diye. Toplanma alani bi parkti, Basta tamamen izin verilmisti ancak sonrasinda sadece 13.00a kadar izin verilip parkin bosaltilmasini istedi. Insanlar parktan cikmayinca 400 kisiyi goz altina aldilar.
sanctuary35
24-06-2020, 23:33
ben ve hanım 2000-3000 kişilik fabrikalarda çalışıyoruz. mecburen servis öğle yemeği saha turu yapmak zorundayız. pazara markete gerektiğinde hastaneyede gidiyoruz. bütün bunları yaparken temizliğine güvendiğim büyük kaliteli otellerden açıkcası çekinmiyorum (kapalı bira,kola,su servisi olan, açık büfe yerine alakart hizmeti olan tesisler) ha hiç evden çıkmayan tamamen izolasyonu sağlayabilseydik ozaman tatile gitmemeyide düşünürdüm.
maske konusunda da tek kullanımlıkların kalitesi ciddi anlamda çok düştü biz fabrikada hep kullanırdık bunu ama bu kadar boğaz yakma tahriş etme olmazdı piyasadaki ürünler çok kalitesiz
AlwaysFast
25-06-2020, 16:30
1500 olduk yine, ölüm sayılarına kesinlikle inanmıyorum 25 den çok daha fazla olduğu bariz...mart-nisana geri döndük, öldü bitti dediklerimiz 200 ün altına indi 1 aydır...
Dayım Almanya'da polis. Bütün belirtileriyle corona oldu. Doktor da coronasın demiş. Ama ısrarla test yapmamışlar. Sonra da sayı düşük geliyor tabi. İspanya'nın tatil sezonunun aççılmasıyla 0 ölüme düşmesi efsane zaten.
Virüsten elbette korunalım ama kasten korku pompalandığını da düşünmeye başladım. Virüsün psikolojik etkisi gerçek çapını aştı bence.
ghibli06
25-06-2020, 16:47
Dayım Almanya'da polis. Bütün belirtileriyle corona oldu. Doktor da coronasın demiş. Ama ısrarla test yapmamışlar. Sonra da sayı düşük geliyor tabi. İspanya'nın tatil sezonunun aççılmasıyla 0 ölüme düşmesi efsane zaten.
Virüsten elbette korunalım ama kasten korku pompalandığını da düşünmeye başladım. Virüsün psikolojik etkisi gerçek çapını aştı bence.
yanlışlık şurada, emin ol dayın da corona vakası olarak yazılmıştır, istatistiklerde hem test hem de belirtileri itibariyle corona olanları toplamı yazılıyor 5 ülke haricinde... ülkemizin de o 5 ülkeden biri olduğunu söylememe gerek yok...
AlwaysFast
25-06-2020, 19:19
yanlışlık şurada, emin ol dayın da corona vakası olarak yazılmıştır, istatistiklerde hem test hem de belirtileri itibariyle corona olanları toplamı yazılıyor 5 ülke haricinde... ülkemizin de o 5 ülkeden biri olduğunu söylememe gerek yok...
O da ayrı bir sıkıntı. Covid pozitif çıkmadan influenza ile nasıl ayırt ediyorlar? Tomografi ile konulan tanılar hep birer tahmin.. Bizim işyerinde birine tomografi neticesi ile coronasın dediler. 4 kere pcr yapıldı hep negatif çıkıyor ama adamı pozitif çıkarmak için uğraşıyorlaren son artık iyileşti biz de rahatladık.
ghibli06
25-06-2020, 19:27
O da ayrı bir sıkıntı. Covid pozitif çıkmadan influenza ile nasıl ayırt ediyorlar? Tomografi ile konulan tanılar hep birer tahmin.. Bizim işyerinde birine tomografi neticesi ile coronasın dediler. 4 kere pcr yapıldı hep negatif çıkıyor ama adamı pozitif çıkarmak için uğraşıyorlar��en son artık iyileşti biz de rahatladık.
semptomlardan emin olunan durumlarda artık tanı kitini harcamıyor adamlar, corona olduğunu kabullenip ona göre tedaviye başlıyor ama vaka 'corona' olarak işleniyor... bizde tam tersi, öncelikle kendinin corona olduğunu ispatlaman lazım ki, kitlerin de güvenilirliğinin %35-60 olduğu söyleniyor... testin pozitifse doğruluk payı %100 e yakın ama negatiflerde güvenilirlik %35 e kadar iniyor... kalp krizi geçiren hastanın kriz geçirdiğini bile bile 'acaba nesi var, önce test yapalım!' demiyorlar batıda, durumu kabullenip istatistiğe ekliyorlar... TRT de aylar önce bu durum itiraf edilmişti ve de asıl durumun milyonlarca vaka olduğu söylenmişti ama hemen üstü kapatıldı...
ghibli06
25-06-2020, 19:54
https://pbs.twimg.com/media/EbYClbgXYAEjh_8?format=jpg&name=medium
https://i2.milimaj.com/i/milliyet/75/770x0/5eb04f35adcdeb1558ca00bc
2 ay önceye döndük şu anda...
maske konusunda da tek kullanımlıkların kalitesi ciddi anlamda çok düştü biz fabrikada hep kullanırdık bunu ama bu kadar boğaz yakma tahriş etme olmazdı piyasadaki ürünler çok kalitesiz
boğazımızda hissettiğimiz yanma/tahriş hissi bu maskelerden ötürü mü?
aynen boğazda bi yanma hissediyorum akşamları psikolojim bozuluyor
https://pbs.twimg.com/media/EbYClbgXYAEjh_8?format=jpg&name=medium
https://i2.milimaj.com/i/milliyet/75/770x0/5eb04f35adcdeb1558ca00bc
2 ay önceye döndük şu anda...
İyileşen de bu kadar değil işin kötüsü...
Tatilciye serbest, normal vatandaşa yasak he mi. Rantınız batsın, hak yiyiciler.
https://www.aa.com.tr/tr/turkiye/mugladaki-tatilciler-sokaga-cikma-kisitlamasindan-muaf-tutulacak/1890342
Tatilciye serbest, normal vatandaşa yasak he mi. Rantınız batsın, hak yiyiciler.
https://www.aa.com.tr/tr/turkiye/mugladaki-tatilciler-sokaga-cikma-kisitlamasindan-muaf-tutulacak/1890342
Demekki Muğlayı AKP il başkanı yönetiyormuş. Öğrenmiş olduk.
İyileşen de bu kadar değil işin kötüsü...
günlük o kadar vakaa olmadığı için iyileşen sayısının düşmesi normal. Zaten rakamlara bakarsak koca ülkede şu anda 27.000 kişi kalmış aktif hasta.. Bitmek üzere yani Corona :)
Demekki Muğlayı AKP il başkanı yönetiyormuş. Öğrenmiş olduk.
o da bir şey mi ülkeyi akp genel başkanı yönetiyor :D
aynen boğazda bi yanma hissediyorum akşamları psikolojim bozuluyor
aynı durumdayız abi, yaklaşık 10-15 gündür boğazımda yanma ve kuruluk hissi var , su içince biraz geçer gibi oluyor ama gün içinde nüksediyor sürekli
yusufcan_k
26-06-2020, 13:03
aynı durumdayız abi, yaklaşık 10-15 gündür boğazımda yanma ve kuruluk hissi var , su içince biraz geçer gibi oluyor ama gün içinde nüksediyor sürekli
gün içinde maske kullanımınız yoğunsa ondanda yapabiliyor ister istemez.
gün içinde maske kullanımınız yoğunsa ondanda yapabiliyor ister istemez.
evet yoğun olarak kullanıyorum yaklaşık 20 gündür, dışarı çıkmadığım günler boğazımda yanma yaşamadığımdan ötürü bunun maskeyle doğru orantılı olabileceğini düşünmüştüm ama uzak bir ihtimal olarak gelmişti, peki neden maskeler böyle bir sorun yaşatıyor?
yusufcan_k
26-06-2020, 14:20
evet yoğun olarak kullanıyorum yaklaşık 20 gündür, dışarı çıkmadığım günler boğazımda yanma yaşamadığımdan ötürü bunun maskeyle doğru orantılı olabileceğini düşünmüştüm ama uzak bir ihtimal olarak gelmişti, peki neden maskeler böyle bir sorun yaşatıyor?
valla usta detayını bilmiyorum ama etrafımdaki çoğu esnaf (taksici market anahtarcı vs) çoğu yoğun çalıştığı için aynı durumları söylüyorlar ordan yola çıktım hatta çenesinde yüzünde yara ve sivilce tarzı şeyler oluşanlar var aralarında tahrişten ötürüde. sanırım oksijenden daha yoğun vücudumuzda kirli hava döndürmekten oluyor
maske gerçekten sıkıntı çıkartıyor ama yapacak birşey yok 3 aydan beri bi öksürük varki geçmiyor. en son mecbur hastaneye gittim alerji testi yaptılar alerjim çıktı. doktor birçok kişinin maskeden dolayı bu durumu yaşadığını söyledi.
imprezaWRC
26-06-2020, 17:10
Bazı bez maskeler bildiğin naftalin gibi kokuyor. Pandemi başlangıcında aldığım maskeler kokuyordu. Sonra ne aldıysam hiçbiri kokmadı. Ama sabahtan akşama kadar aynı maske ile de gezinmemek lazım. Zaten 3 saatte bir değiştirin diyorlar.
Bende de 3 aydir gecmeyen geniz/sinus akintisi var. Bu zamana kadar hicbir seye alerjim de yoktu, bu sene cikti.
Bad-Fast
26-06-2020, 23:43
Bazı bez maskeler bildiğin naftalin gibi kokuyor. Pandemi başlangıcında aldığım maskeler kokuyordu. Sonra ne aldıysam hiçbiri kokmadı. Ama sabahtan akşama kadar aynı maske ile de gezinmemek lazım. Zaten 3 saatte bir değiştirin diyorlar.
3 günde bir diyelim biz ona :D şuan ki durum o gördüğüm kadarıyla :)
sanctuary35
28-06-2020, 20:53
aynen öyle, eskiden bu maskeler max 1,5-2 saatte bir yenilenirdi o zamanlar 100tanesi 7tl idi. kumaşları bu kalitesiz değildi bunlarda resmen kumaş parçacıklarını soluyoruz ve acaip boğaz ağrısı/yanması yapıyor. bez maskeler hele bence felaket.
geçen lcw nin maske reyonunu gördüm bakteri geçirgenliğine karşı test edilmiştir diyor yaw corona bakteri değilki virüs :)
aynen öyle, eskiden bu maskeler max 1,5-2 saatte bir yenilenirdi o zamanlar 100tanesi 7tl idi. kumaşları bu kalitesiz değildi bunlarda resmen kumaş parçacıklarını soluyoruz ve acaip boğaz ağrısı/yanması yapıyor. bez maskeler hele bence felaket.
geçen lcw nin maske reyonunu gördüm bakteri geçirgenliğine karşı test edilmiştir diyor yaw corona bakteri değilki virüs :)
maskeyi taktıktan 15 dakika sonra boğazımda yanma hissi ve yutkunma zorluğu yaşıyorum, farklı bir çok markayı tercih etmeme karşın sonuç aynı, kaliteli olduğu söylenilen maskelerde de durum aynı şuan benim adıma
ota bota alerjisi olan ben maskeden hiç rahatsız olmadım şimdiye kadar. bundan önce can maske vardı şimdi ise telsiz ama kalın olan carrefourda satılan hg maske kullanıyorum.
Başka şeye aksırıp maskenin içinde aksırmayı yaşayınca çok kötü oluyor ama. Bir de yanında yedek yoksa aksırdığını tekrar soluyup tekrar aksırıyorsun
kısa çalışma ödeneğini 2 ay daha uzatacaklar diyorlar. benim için değişen bişey yok.
Bu arada bilgisi olan var mı ***** bu işsizlik maaşı 10 ay boyunca veriliyor, atıyorum ben 5 ay kullandım 5 ay kaldı ne zamana kadar bunun resetlenmesi oluyor 10 aya tekrar çıkıyor?
yıldızlar m a l u m olacaktı :)
https://scontent-hel2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/e35/106363684_591331738476455_7787537150969750020_n.jp g?_nc_ht=scontent-hel2-1.cdninstagram.com&_nc_cat=111&_nc_ohc=SzNYTbDZBZYAX_CUi1r&se=7&oh=95739e833abc8329490106226a96c5ed&oe=5F27F406&ig_cache_key=MjM0NDQxMTQ3MjY5MDI4Mjk0Mg%3D%3D.2
Kenetlenirsek covid19 bizi yenemez :)
[
Sağ camda mezarcı abi bekliyor. :D
2jz
Bu foto pek de komik değil bence. Hadi biz araba-bisiklet bi şekilde çözüyoruz ulaşım işini. Binmek zorunda kalanlara Allah kolaylık versin.
2jz
Bu foto pek de komik değil bence. Hadi biz araba-bisiklet bi şekilde çözüyoruz ulaşım işini. Binmek zorunda kalanlara Allah kolaylık versin.
Fotoğraf komik değil zaten. Hindistandan farkı tepesinde birilerinin olmaması.
Keyfi dışarda olunan alanlarda her türlü önlemi katıca uygulamaya çalışıp, mecburen otobüse minibüse binmek zorunda kalan çalışmak zorunda olanları kaderine terketmenin fotoğrafı :)
Bodrumda beach club'larda tedbirleri kurallara bağlayanlar, İstanbul'da ulaşımı başınızın çaresine bakın olarak değerlendirmesi. İzahı olmayınca...
imprezaWRC
05-07-2020, 11:49
https://scontent-hel2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/e35/106363684_591331738476455_7787537150969750020_n.jp g?_nc_ht=scontent-hel2-1.cdninstagram.com&_nc_cat=111&_nc_ohc=SzNYTbDZBZYAX_CUi1r&se=7&oh=95739e833abc8329490106226a96c5ed&oe=5F27F406&ig_cache_key=MjM0NDQxMTQ3MjY5MDI4Mjk0Mg%3D%3D.2
Minibüsler, rallide start alan otomobillerden daha hızlı start alıyorlar hatta aynı etapta pardon hat üzerinde çoğu zaman peşpeşe 10 tane minibüs geçiyor. İlla bu en kalabılığına mı binmek icab ediyor? Bekle 5dk sonra oturarak gideceğine biniver. Ayrıca, hani denetlemeler vardı? Ben bir sefer sahrayıcedid'de görmüştüm; dün aynı yerden geçtim ortalıkta kimseler yok.
Minibüsler, rallide start alan otomobillerden daha hızlı start alıyorlar hatta aynı etapta pardon hat üzerinde çoğu zaman peşpeşe 10 tane minibüs geçiyor. İlla bu en kalabılığına mı binmek icab ediyor? Bekle 5dk sonra oturarak gideceğine biniver. Ayrıca, hani denetlemeler vardı? Ben bir sefer sahrayıcedid'de görmüştüm; dün aynı yerden geçtim ortalıkta kimseler yok.
O minibus yolu için geçerli hacım. Bazı hatlarda o sekilde bolluk olmuyor. Gerçi o da ayri bir saçmalık da neyse