PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Corona Virüs Güncel!!!

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 [22] 23 24 25 26 27 28 29 30

CloudGrey
30-11-2020, 23:28
Ülke senin gibi fetisler yüzünden kapanırsa maaş alamam diye gerçekleri yazan herkesi eksiliyor bu vatandaş...

he modeli o , anladım .

Abi başınız saolsun , yeni okudum kusura bakma..

driver_can
01-12-2020, 00:49
ghibli06 başınız sağolsun Bülent abi

janet
01-12-2020, 02:49
başınız saolsun ghibli06 abi.
bu sayılarla işimiz zor esnafında işine gelmiyor Boyle yarım kapanmalar.
tam 3 hafta kapansak yavaş yavaş açılmaya başlansa esnafda mutlu olacaktır en azından önünü iyi kötü görür.ki konuştuğum esnaflarda bu şekilde istekleri var

_opeth
01-12-2020, 07:10
amcamızı son yolculuğa yalnız uğurluyoruz bugün maalesef... babama bile izin vermedik, çok üzgünüm...

Başın sağolsun abi

halili
01-12-2020, 07:25
ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
amcamızı son yolculuğa yalnız uğurluyoruz bugün maalesef... babama bile izin vermedik, çok üzgünüm...

Abi başınız sağolsun.Aynı durumu babamda yaşadım.Gidip göremedik son hastaneye bıraktım.sonra karantinaya girdik.Hala kendi evinde pandemiden gelmiyor bize gibi hissediyorum

denizhandinc
01-12-2020, 07:46
Ülke senin gibi fetisler yüzünden kapanırsa maaş alamam diye gerçekleri yazan herkesi eksiliyor bu vatandaş...

Öncelikle başınız sağolsun.

İlk olarak fikirlere saygı duymak, sonrada taglenen kişinin başka biri olduğunu ayırt etmek lazım. Zamanında bende eksi attım ama tepkim bilim kurulu üyesi gibi konuşan modellereydi. Dünde biri yazmış tam kapanma geliyor diye. Gelmeyince tarihi güncellemiş :D O da olmazsa Ocakta geliyor der. Gerek yok bilmeden ortalık bulandırmaya.

Geçen gün kız arkadaşımla Kıyıköye gittim biraz dedim nefes alalım. Ormanın ortasında çay içiyorum jandarma gelmiş bana maske nerde diyor. Temiz hava solumak varken bana karbondioksit çek diyor. Yok öyle bi dünya. Tedbir uygulamak başka şey özel hayata tecavüz etmek başka. Ben bunlara karşıyım.

Bir Allahın kulu sağlıkçı çıkıpta D vitamini alın, spor yapın vucudunuzu diri tutun demiyor. Varsa yoksa hepsinin dilinde maske, yasak, aşı. Pandemist insanları görücem ben aşı gelirse. Bakalım kaç tanesi yaptıracak ne idüğü belirsiz çin aşısını.

Dragger
01-12-2020, 07:57

Başınız sağolsun abi.

Rahatsız edici düzeyde, taciz şeklinde eksileme varsa bana bildirin ekran görüntüsü ile.

Ormanci
01-12-2020, 08:00
ghibli06 Başınız sağolsun..

Evrenoz
01-12-2020, 08:02
ghibli06 başın sağolsun abi..

16EC813
01-12-2020, 08:04
başınız sagolsun ghibli06 allah geride kalanlara saglıklı uzun ömür ve sabır versin

_opeth
01-12-2020, 08:05
tam kapanma beklemek hayal bence. çünkü tulumbada su yok

ByKazim
01-12-2020, 08:06
ghibli06 başınız sağolsun abi. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah.

VETTE
01-12-2020, 08:36
ghibli06 başınız sağolsun abi

aposport
01-12-2020, 09:06
ghibli06 başınız sağolsun.

darkred
01-12-2020, 09:30

Bülent abi başınız sağolsun. Allah geride kalanlara sabırlar versin.

ghibli06
01-12-2020, 09:42

İlk olarak fikirlere saygı duymak, sonrada taglenen kişinin başka biri olduğunu ayırt etmek lazım. Zamanında bende eksi attım ama tepkim bilim kurulu üyesi gibi konuşan modellereydi. Dünde biri yazmış tam kapanma geliyor diye. Gelmeyince tarihi güncellemiş :D O da olmazsa Ocakta geliyor der. Gerek yok bilmeden ortalık bulandırmaya.

Geçen gün kız arkadaşımla Kıyıköye gittim biraz dedim nefes alalım. Ormanın ortasında çay içiyorum jandarma gelmiş bana maske nerde diyor. Temiz hava solumak varken bana karbondioksit çek diyor. Yok öyle bi dünya. Tedbir uygulamak başka şey özel hayata tecavüz etmek başka. Ben bunlara karşıyım.

Bir Allahın kulu sağlıkçı çıkıpta D vitamini alın, spor yapın vucudunuzu diri tutun demiyor. Varsa yoksa hepsinin dilinde maske, yasak, aşı. Pandemist insanları görücem ben aşı gelirse. Bakalım kaç tanesi yaptıracak ne idüğü belirsiz çin aşısını.

sen şimdi zannediyorsun ki, maske takmadığımız rahat rahat dolaştığımız günler bizim gibi aşırı kaygılı insanlar yüzünden yasaklandı... süratle normalleşmemiz için virüsü süratle yenmemiz gerekiyor bu sebeple 1 ay kapanacaksak kapanmamız lazım, bunun nesini anlamıyorsun? kız arkadaşınla gittin ormana güzel, diyorsun ki maske takmam, özel hayatıma tecavüz var... demek ki sen hiç bir şekilde virüs kapmayacağına ya da taşıyıcı olmayacağına kendini inandırmışsın, bu özgüvenin umarım virüs bitene kadar reel bir şekilde devam eder...

CloudGrey
01-12-2020, 09:58

konunun muhattabı benim , öyle ortaya değil bana alıntılıayarak yazda bileyim ne oluyor.

tam kapatma gelecek dediğim günün akşamı kısmısi geldi.
İT GİBİ ÇALIŞMAYA DEVAM EDİN PARALAR DÖNSÜN AMA HAFTASONU GEZMEYİN YASAĞI.
çünkü işleyen demir ışıldar ve ona korono bulaşmaz.

tam kapanında zamanın verdim.
müneccim olmaya gerek yok, herşey apacık ortada.yoğun bakımlar gırtlak dolu.

tam kapama sebebi senin canın benım canım değil konu , hastaneler bitti.
doktorlar kazan kaldırcak , korkuları o...
amaç sadece hastaneleri ferahlatmak.

ortadoğuda yaşayan biri olara fazla optimistsin , yapma. yorar.

Low-Rider
01-12-2020, 10:21
Bülent abi başınız sağolsun.

denizhandinc
01-12-2020, 10:57
sen şimdi zannediyorsun ki, maske takmadığımız rahat rahat dolaştığımız günler bizim gibi aşırı kaygılı insanlar yüzünden yasaklandı... süratle normalleşmemiz için virüsü süratle yenmemiz gerekiyor bu sebeple 1 ay kapanacaksak kapanmamız lazım, bunun nesini anlamıyorsun? kız arkadaşınla gittin ormana güzel, diyorsun ki maske takmam, özel hayatıma tecavüz var... demek ki sen hiç bir şekilde virüs kapmayacağına ya da taşıyıcı olmayacağına kendini inandırmışsın, bu özgüvenin umarım virüs bitene kadar reel bir şekilde devam eder...

Abi maskeye karşı değilim kalabalık yerde agzından damla sacılmasın diye takarsın eyvallah. Ama koca ormanda bi Allahın kulu yokken adamların isini gücünü bırakıp yolunu degistirip maske tak demesi olmaz. Orada takılacak maskenin bana sana hicbir faydası yok. Aksine bu koronadan sonra bak gör oksijensizlikten ciger rahatsızlıkları had safhaya cıkacak.

Ha senin dedigin gibi tam kapanma olacaksa amenna herkes disini sıkar.. Yoksa 5 gün calıs 2 gün hapis falan bos isler.

clioGT
01-12-2020, 11:13
ghibli06 başınız sağolsun abi...

ghibli06
01-12-2020, 11:41
yazın tatile gidilmesi ve de okulların açılması vakaları patlattı... toplu taşıma ve de işyerlerinin açık olması zaten günlük 3-5bin vakayı sabitlemişti ama mücadele etmek yerine sayıları gizleyince bu sefer 'okullar neden açılmıyor? ne zaman açılacak?' gibi kamuoyu baskısı başladı, merkezbankası bütün usd rezervi sattığı ve de karşılığında ihracat yapacak bir üretimimiz olmadığı için turizm de açıldı... bakın konuyu açan benim, başından beri diyorum ki hem ekonomi bozulmasın hem de virüsü bitirelim olmaz... şu anda ne iş yapıyoruz ki? 5 tane kendi üretimimiz yerli otomobil fabrikamız, iphone samsung hadi geçtim xiaomi gibi milyonlarca üretim yapan şirketlerimiz mi var?dünyaya kredi veren devamlı yatırım yapıp parayı eksiltmemeye çalışan bir ekonomimiz mi var? nedir ya? zaten maaşlı devlet memurlarının çoğu polis-asker-öğretmen, vardiyalı ya da uzaktan çalışma yapılabilir, e zaten kritik bir üretimimiz yok dünyayı sıkıntıya sokacak, biz hata yaptık erken açıldık dememek için bu inatlaşma yapılıyor, zaten topu atmalar başladı bilim kuruluna...

Rockford
01-12-2020, 12:01

başınız sagolsun allah kalanlara sabır versin abi.

git gide yakın cevrelerden insanlara dikkat edenlere kadar ulaştı.
umarım daha fazla insan zarar görmeden atlatırız şu dönemi.

muratburunce
01-12-2020, 13:22

başınız saolsun allah kalanlara sağlık sıhhat sabır versin

yigitblr
01-12-2020, 13:48
ghibli06 başınız sağolsun abi. Allah sabır versin çok zor bir durum

yilmazcatalbas
01-12-2020, 15:26

Başınız sağolsun abi, babayı göndermemekle en iyisini yapmışsın. Allah hepinize sabır versin.

TolgaEsentepe
01-12-2020, 16:31
Abi maskeye karşı değilim kalabalık yerde agzından damla sacılmasın diye takarsın eyvallah. Ama koca ormanda bi Allahın kulu yokken adamların isini gücünü bırakıp yolunu degistirip maske tak demesi olmaz. Orada takılacak maskenin bana sana hicbir faydası yok. Aksine bu koronadan sonra bak gör oksijensizlikten ciger rahatsızlıkları had safhaya cıkacak.

Ha senin dedigin gibi tam kapanma olacaksa amenna herkes disini sıkar.. Yoksa 5 gün calıs 2 gün hapis falan bos isler.

görevlinin maske tak demesi neden olmaz? çok düz mantık. YASAK. Yasaksa yasaktır bunun seni beni bencesi sencesi olmaz. 1 yıl takacağın maskeninde sağlık problemine falan büyük ihtimalle yol açmaz.

Octane
01-12-2020, 16:41
Halam ölmüş bugün. İzin aldık gideceğiz bakalım kuşadasına.

SkY
01-12-2020, 16:46

başınız sağolsun yeni gördüm bu mesajınızı :(

SkY
01-12-2020, 16:47

sizinde başınız sağolsun :(

yilmazcatalbas
01-12-2020, 17:16

Başınız sağolsun Allah sabır versin, özellikle cenazelerde insanların acısı olduğu için virüs, mesafe falan kimsenin aklına gelmiyor. Elinizden geldiğince dikkat etmeye çalışın.

_opeth
01-12-2020, 17:43

başınız sağolsun

CloudGrey
01-12-2020, 18:40

başınız saolsun , kalanlara Allah metanet versin

Omak
01-12-2020, 19:05

Başınız saolsun Allah sabır versin. Mekanları cennet olsun. diyecek bir şey bulamıyorum. kalanlara dikkat etmek lazım.

Octane
01-12-2020, 19:13
Başınız sağolsun Allah sabır versin, özellikle cenazelerde insanların acısı olduğu için virüs, mesafe falan kimsenin aklına gelmiyor. Elinizden geldiğince dikkat etmeye çalışın.

Sağolun, dikkat edeceğim. Yukarıda şimdi gördüm Bülent Bey'in de başı sağolsun.

kado
01-12-2020, 19:19
Octane başın sağolsun

MertSerhanÖ.
01-12-2020, 19:22
başınız sağolsun..

ghibli06
01-12-2020, 19:38

başınız sağolsun :(

Octane
01-12-2020, 20:00
başınız sağolsun :(

Sağolun sizin de :(

punto_multijet
01-12-2020, 21:36

Abi başınız sağolsun

punto_multijet
01-12-2020, 21:38

Başınız sağolsun

EREN34
01-12-2020, 22:37
ghibli06 Octane

Başınız sağolsun.

AlpEren
01-12-2020, 23:08
Basiniz sagolsun; Allah geride kalanlara saglik ve uzun omurler versin..

PiscocuK
01-12-2020, 23:22
ghibli06 Octane

Başınız sağolsun.Allah sabirlar versin

muratburunce
02-12-2020, 08:55

Başınız saolsun allah sabır versin

XoR
02-12-2020, 09:09
ghibli06 Octane

Başınız sağolsun mekanları cennet olsun inşallah

_opeth
02-12-2020, 09:12
açıklanan vaka sayısı x2 diyorlar bu arada. önlemleri ona göre kurgulamak gerek

akko
02-12-2020, 09:21
ghibli06 Octane
Başınız sağolsun, Allah sabır versin

_opeth
02-12-2020, 09:41
https://twitter.com/simtoalev/status/1333808193890357249?s=20

Undefined nedir ya? şunu yazmak ne kadar zor olabilir?

muharrem7791
02-12-2020, 10:11
görevlinin maske tak demesi neden olmaz? çok düz mantık. YASAK. Yasaksa yasaktır bunun seni beni bencesi sencesi olmaz. 1 yıl takacağın maskeninde sağlık problemine falan büyük ihtimalle yol açmaz.

Sağlık problemine yol açıyor maskenin faydasından çok zararı var. Akciğerde su toplanmasi kanda oksijen dizlik gibi durumlar mevcut Dr Bilgehan bilge hocanın açıklamaları mevcut.

Eworen
02-12-2020, 10:17
ghibli06 Octane
Başınız sağolsun geride kalanlara sabır diliyorum.

gökberk
02-12-2020, 10:26
Başınız sağolsun. Allah, sabırlar versin. ghibli06 Octane

naci
02-12-2020, 11:23
ghibli06 Octane

Başınız sağolsun.

imprezaWRC
02-12-2020, 11:33

Başın sağolsun :( Geride kalanlara sabır dilerim :(

nyz_61
02-12-2020, 12:21
ghibli06 Octane
başınız sağolsun...

rebelh
02-12-2020, 12:22
ghibli06 Octane

Başınız sağolsun, Allah sabır versin

Rockford
02-12-2020, 12:50

başınız sağolsun allah kalanlara sabır versin

kalipson
02-12-2020, 13:47
Başınız sağolsun, çok üzüldüm. Allah sabır versin..

Oguzhandeniz
02-12-2020, 15:47

:D :D çok komik. ben kendi işimin patronuyum kayınpederimin işinin değil

G.U.Z.
02-12-2020, 16:40
Sağlık problemine yol açıyor maskenin faydasından çok zararı var. Akciğerde su toplanmasi kanda oksijen dizlik gibi durumlar mevcut Dr Bilgehan bilge hocanın açıklamaları mevcut.

Beyin cerrahından akciğer uyarıları, maşallah, o zaman madenlerde tozlu ortamda biz boşuna işçilere maske takın diyoruz, çeksinler içlerine mis gibi tozu..
Verilere dayalı bilimsel makale varsa, paylaşırsanız okumak isterim, yoksa sırf doktor diye totosundan ürettiklerine saygı vermek saçma.

207_TR
02-12-2020, 17:36
Hayatını kaybedenlere Allah rahmet eylesin. Geride kalanlara Allah sabır versin.

Bugün pcr testi yaptırdım zor işler ��

denizhandinc
02-12-2020, 18:34
Beyin cerrahından akciğer uyarıları, maşallah, o zaman madenlerde tozlu ortamda biz boşuna işçilere maske takın diyoruz, çeksinler içlerine mis gibi tozu..
Verilere dayalı bilimsel makale varsa, paylaşırsanız okumak isterim, yoksa sırf doktor diye totosundan ürettiklerine saygı vermek saçma.

Alıntı yaptıgın adam haklı. Sahsına algılama ama sorgusuz sualsiz her yerde maske takılmasının mantıklı hicbir yanı yok. Oldu o zaman evde otururken uyurken falanda takalım. Ayrıca makaleyede gerek yok. Oksijen solunumu yapan bi canlısın. Bombos arazide temiz hava verken maske takıp karbondioksit mi soluyalım onu mu istiyosunuz anlamadım ki. Ha bu arada örnek verdigin madenlercilerde akciger rahatsızlıgı bir meslek hastalıgı.

ghibli06
02-12-2020, 18:35
:D :D çok komik. ben kendi işimin patronuyum kayınpederimin işinin değil

komik olan sensin, benim eşimin ve ailesinin işiyle en ufak bir alakam yok ama 2005 ten beri kendi işimin patronuyum, hepimizi eksileyen ve de üzerine alınan kişiyle nick benzerliğin var sadece...

MCN21
02-12-2020, 18:36
Bugun ofisce biz de pcr yaptirdik. Burun ve bogazdan ornek alinmasi biraz abartilmis sanirim. 30 saniye anca surmustur, kesinlikle can acitmadi. Sadece burnunuza girdiklerinde biraz gozler yasariyor(damlamadi bile sadece sulandi). O da acidan degil sinirlere dokunuldugu icin sanirim. Ben kendimi kasmadim onun da etkisi olabilir. Belki yapam kisiye gore de degisiyordur

denizhandinc
02-12-2020, 18:55
komik olan sensin, benim eşimin ve ailesinin işiyle en ufak bir alakam yok ama 2005 ten beri kendi işimin patronuyum, hepimizi eksileyen ve de üzerine alınan kişiyle nick benzerliğin var sadece...

Bi defa eksi attik adimiz cikti :D

muharrem7791
02-12-2020, 19:02
Alıntı yaptıgın adam haklı. Sahsına algılama ama sorgusuz sualsiz her yerde maske takılmasının mantıklı hicbir yanı yok. Oldu o zaman evde otururken uyurken falanda takalım. Ayrıca makaleyede gerek yok. Oksijen solunumu yapan bi canlısın. Bombos arazide temiz hava verken maske takıp karbondioksit mi soluyalım onu mu istiyosunuz anlamadım ki. Ha bu arada örnek verdigin madenlercilerde akciger rahatsızlıgı bir meslek hastalıgı.

Haklısınız hocam bazı mesleklerde akciğer ile ilgili hastalıklar kronik meslek rahatsızlıkları olarak kabul edilir

Octane
02-12-2020, 19:50
Bugün geldim adadayım şu an. Hepinize temennileri in teşekkür ederim. Yarın cenazeden sonra sadece çay ve pide dağıtacağız, çay dağıtmak için karton bardak, karıştırıcı ve kağıtlı şeker aldım, pideleri de yaptırdığımız yere tek tek paketlettireceğiz, burada dışarıda kafeterya var kimseyi oturtmadan gelene verip göndereceğiz yapacak bir şey yok. Zaten 30 kişiden fazlasını almıyorlarmış, biz de kalabalık oluşturmayalım bir de.

Oguzhandeniz
02-12-2020, 19:52

Hocam sonradan farkettim, size eşinizin ailesinin işini yapıyorsunuz demişim gibi oldu, öyle demek kesinlikle istemedim. Yanlış yazmışım benim hatam, kusura bakmayın özür diliyorum..

Victiz
02-12-2020, 20:04
Hastanede pozitif çıkan personel gidiyor yerine yenisi geliyor her gün. ameliyathaneler dahil neredeyse tüm personel 2-3 günde bir değişiyor. durum çok ciddi, maskeleri takalım, tedbiri bırakmayalım.

zOnstyLe
02-12-2020, 21:33
ghibli06 Octane basınız saolsun, Allah kalanlara sabir versin.

Ormanci
03-12-2020, 09:14
Şu maske konusunda insanları kesinlikle anlamıyorum.

Tamam boş sokak, boş ormanda şurada burada takmayalım etrafta kimse yokken, o tabi ki saçma da...

Efendim maske ile karbondioksit soluyormuşuz, yok maske bilmemne yapıyormuş, #nefesalamıyorum hashtag'leri falan filan... Ulan ne oluyosunuz?

Arkadaşım cerrah, 6-7 saat, ... kadar ameliyathanede 10 kişi, ağzımızda maske, bi defa çıkarmadan ameliyat yapıyoruz, şimdiye ölmüş olmamız gerekiyordu değil mi diye maşak geçiyor... Kan ter içinde kalıyoruz yine de o maskeler çıkmıyor diyor. Arada mola veriyoruz falan anca o zaman bi soluklanmak için eeaaah of be diye çıkarırsın ama içeride çıkarmak kesinlikle yasak zaten diyor.

Karbondioksit soluyoruz diyenler de şu başlarda ne olduğu belirsiz, büyük ihtimal sahte olan bi video vardı, adam makinanın yanına gelip güya bi boruya nefes üflüyor, oksijen değerleri normal görünüyor, sonra maske takıp tekrar ölçüyor, daha 2-3 nefes almada makine alarmlar vermeye başlıyor. Ama dikkat, borunun aslında nereye bağlı olduğu, makinenin nereden ölçüm aldığı belli değil... Adam dötüne de takmış olabilir.

Akıl var mantık var, maskeye nefes verdiğinizde kendi nefesinizi soluyor olsanız, maskenin balon gibi şişmesi lazım. Aşağıdan, yukarıdan, yanlardan kaçıyor gidiyor hava...

Maskenin ön tarafı düz duvar değil, nefes alırken de oradan alıyorsunuz...

Bunun haricinde, "efendim tüm gün maske bilmemne..." ... Ya arkadaş, adam zaten sana bütün gün çık gez, dolaş, arkadaşlarınla goygoy yap demiyor, İHTİYACIN OLMADIKÇA ÇIKMA, EVDE KAL, ÇOK ÇIKMAN GEREKİYORSA MASKENİ TAK ÇIK diyor. Bu kadar basit? İnsanlar bunun nesini anlamayıp da işi bu kadar çetrefilleştiriyor anlamak mümkün değil.

Ha bu arada, bu "nefesalamıyorum" bilmemne diye sosyal medyada orada burada yazan mallara bakın, dünya düzdür, chemtrail, virüs aslında nanochip, 5G bu virüsü yayıyor falan diyen mallar... Onlarla aynı şeyleri savunmayın :) Yıldız Tilbe ile aynı fikirde misiniz mesela :D

KÖROĞLU
03-12-2020, 09:30

Maske takınca nasıl karbondioksit soluyoruz, anlamak için soruyorum gerçekten.

Vefat edenlere allahtan rahmet diliyorum. Kalanlara da sabır.

Artık çember iyice daraldı, yakalanmamayı geçtik, yakalanırsak ölmeden hafif şekilde atlatalım diye dua eder olduk.

Ormanci
03-12-2020, 14:06
Maske takınca nasıl karbondioksit soluyoruz, anlamak için soruyorum gerçekten.

Verdiğimiz nefesi geri soluyoruz ya hesapta :) oysa ki zkindirik maske neyi tutacak, yanı, altı, üstü her tarafı açık, verdiğin hava oradan kaçıyor gidiyor.

Verdiğimiz nefesi tekrar almamız için balona nefes verip almamız gerekiyor.

Onu da geçtim, bi odayı havalandırmadan kapı falan kapalı sabahtan akşama kadar oturuyorsunuz mesela. Paso verdiğimiz CO² ile akşama kadar gebermemiz gerekirdi. Hani CO² soluyoruz ya.... Bu gözle bakamıyor bunu iddia edenler. CO² zehirlenmesi midir, başka bişeyin kafası mıdır, baya ilginç.

G.U.Z.
03-12-2020, 14:14
Bilgi kaynağınızi merak ediyorum, evhanimlarinin cirit attığı Instagram sayfaları mi, ental takılanlarin tweetleri mi?
Bu arada madenciler tozdan dolayı akciğer hastalıklarina yakalaniyorlar, maske yokken daha fazla yakalaniyorlardi, İSg konusuna girmeyin bence:)

KÖROĞLU
03-12-2020, 14:27
Verdiğimiz nefesi geri soluyoruz ya hesapta :) oysa ki zkindirik maske neyi tutacak, yanı, altı, üstü her tarafı açık, verdiğin hava oradan kaçıyor gidiyor.

Verdiğimiz nefesi tekrar almamız için balona nefes verip almamız gerekiyor.

Onu da geçtim, bi odayı havalandırmadan kapı falan kapalı sabahtan akşama kadar oturuyorsunuz mesela. Paso verdiğimiz CO² ile akşama kadar gebermemiz gerekirdi. Hani CO² soluyoruz ya.... Bu gözle bakamıyor bunu iddia edenler. CO² zehirlenmesi midir, başka bişeyin kafası mıdır, baya ilginç.

Değişik bir bakış açısı olmuş maske takarken co2 soluyoruz durumu. Açıklama için sağol.

G.U.Z.
03-12-2020, 14:44
Bazı insanların totosu oturmak, sicmak dışında düşünmeye de yaradığı için, sosya medyada çok bu tarz şeyler, entel takımı da ben suruden farklıyım mor ineğim diye sahipleniyor bu fikirleri..

ghibli06
03-12-2020, 15:26
Bilgi kaynağınızi merak ediyorum, evhanimlarinin cirit attığı Instagram sayfaları mi, ental takılanlarin tweetleri mi?
Bu arada madenciler tozdan dolayı akciğer hastalıklarina yakalaniyorlar, maske yokken daha fazla yakalaniyorlardi, İSg konusuna girmeyin bence:)

pneumoconiosis maden fakültelerinde ilk anlatılan iş hastalığıdır...

denizhandinc
03-12-2020, 19:45
Sırf muhalefet olmak icin baslıga öyle yorumlar yazılıyorki sanarsın bir ben oksijenli solunum yapıyorum burda hahaha. Adam gelmiş maskeli ve maskesiz solunumun ne farkı var diyor bide kaynak istiyor :D kaynak beynim hocam. Burnumdan alıp agzımdan verdigim hava maske yüzünden dağılmıyor. Bombos alanda tertemiz hava çekmek varken maske yüzünden dagılmayan oksijen oranı düşük, sıcak ve nemli havayı soluyorum.

Kapalı alanda agzımdan damlacık yayılmaması icin maske takıyoruz mecburen. Ama ormanda, deniz kıyısında, boş yolda, arabada bir faydası yok diyorum adam cerrahla kıyaslıyor. Siz maskeyi uyurkende çıkarmayın hocam nasılsa aynı hava :icon_tup:

denizhandinc
03-12-2020, 19:49

kaynak kendi burnumla ağzım?

denizhandinc
03-12-2020, 20:03
İnsanlık ve koşturmaca hali bazen dişini fırçalamadan dışarı çıkıyosun o zaman bile maskeyle nefes alırken ağzındaki kötü kokuyu hissediyorsun hava dağılmadığı için. Normal şartlarda maskesizken kendi ağız kokusunu sürekli alan var mı? Yok. Demekki maskeli maskesiz hava sirkulasyonu aynı değil. Bu başlığa son mesajım budur. İsteyen istediği gibi yargılamakta serbest.

Tekrar söylüyorum kapalı alan ve kalabalıkta maske takmayan sorumsuzdur. Çünkü çenesi düşük bir millet olduğumuz için ağızdan çok sayıda damlacık çıkıp yayılabilir. Ama insanın olmadığı yerlerde maske takmak anlamsızdır. Gelipte bana sağdan soldan hava kaçıyor diyip maskeyi savunmayın. O zaman sağdan soldan viruste kaçar. Hadi eyvallah.

ghibli06
03-12-2020, 20:26
aramızda asker olanlar var, miğfer çelik yelek vs neden giyilir? ağırdır, sıcakta iyice çekilmez olur, seni %100 de korumaz ama kritik 2 tane mermiden koruyorsa o bile bir şanstır... anlayana...

Ormanci
03-12-2020, 20:55
İnsanlık ve koşturmaca hali bazen dişini fırçalamadan dışarı çıkıyosun o zaman bile maskeyle nefes alırken ağzındaki kötü kokuyu hissediyorsun hava dağılmadığı için. Normal şartlarda maskesizken kendi ağız kokusunu sürekli alan var mı? Yok. Demekki maskeli maskesiz hava sirkulasyonu aynı değil. Bu başlığa son mesajım budur. İsteyen istediği gibi yargılamakta serbest.

Tekrar söylüyorum kapalı alan ve kalabalıkta maske takmayan sorumsuzdur. Çünkü çenesi düşük bir millet olduğumuz için ağızdan çok sayıda damlacık çıkıp yayılabilir. Ama insanın olmadığı yerlerde maske takmak anlamsızdır. Gelipte bana sağdan soldan hava kaçıyor diyip maskeyi savunmayın. O zaman sağdan soldan viruste kaçar. Hadi eyvallah.

Hayır okumuyor bilmiyorsun bari öğren... Açık havada tek başına takıp takmaman bizi ilgilendirmez zaten, ben de yazdım, etrafta kimse yokken takılmaması olabilir ona eyvallah.

Sağdan soldan virüs kaçmaz.

Maskenin mantığı şudur; virüs kendi kendine ağzından çıkıp yayılmaz, sanki nefesle yayılıyor gibi bir algı var ama aslında konuşur ederken ağızdan tükürükle çıkar. Maske de bunları tutar.

Bir ara maskeler işe yaramıyor diye bir yanlış fikir de vardı, burada da "doğru" bilgileri "yanlış" lanse ederek insanları yanılttılar. Dediler ki, virüs şu kadar mikron büyüklükte, düzgün bi maskedeki doku aralıkları şu kadar mikron, demek ki virüs bunların arasından geçer, maske işe yaramaz dediler. Oysa ki virüs tükürük tanecikleri ile yayılıyor, maske de bunları tutabilecek yeterli büyüklükte dokulara sahiptir. Haliyle maskenin olayı tükürük taneciklerinin haldır huldur ağızdan fırlayıp gitmesini engellemektir. Maskenin nemlenmesi de bu yüzdendir diyebiliriz bi nevi...

Yani sonuç olarak hava sağdan soldan kaçar ama tükürükler havadan daha ağır olduğu için uçamaz, maskede kalırlar.

Maskeli maskesiz hava sirkülasyonunu akıl edebiliyorsun da bunu edemiyor musun?

Ormanci
03-12-2020, 21:02
Aslında yazmış da damlacık çıkmasın diye takıyoruz diye, o zaman neyi tartışıyoruz onu da anlamadım :) Maskeyle maskesiz hava sirkülasyonu aynı demiş miydik, göremedim :)

_opeth
04-12-2020, 07:46
https://twitter.com/DummiesEconomy/status/1334460804469493765?s=20

kafalar çok acayip. ben muhtemel hastalık olabilir vücudumda diye 1 hafta boşuna evden çıkmamışım

Ormanci
04-12-2020, 08:46
https://twitter.com/DummiesEconomy/status/1334460804469493765?s=20

kafalar çok acayip. ben muhtemel hastalık olabilir vücudumda diye 1 hafta boşuna evden çıkmamışım

Kimisi ciddi ruh hastası ya. Lafa bak, orada o karıyı yatırıp.... Hey allahım ya.. Karantinadaymış yüzü gözü kötü olmuş. Hele diğerine bak, pozitifmiş karantinaya giderken güzelleşecek.

Bizde gerizekalı bol da, daha Avrupa Amerika gibi değil allahtan, adamlar bir araya gelip "özgürlüklerimizi kısıtlıyosunuz" protestosu yapıyor, daha bizimkiler o kafaya ulaşamadı, yeterince maske takıp karbondioksit soluyamamışlar :D

rebelh
04-12-2020, 10:10

açık havada etrafımda kimse yokken bende takmıyorum
evin bahçesine çıktığımda da takmıyorum
koşuya çıktığım zamanlarda da takmıyorum
arabada aileden başka kimse olmadığında da takmıyorum
arkadaşlarla belli bir mesafede açık alanda yeşil sandalyelerimize oturup çay-kahve içerken de takmıyorum
ben seni anladım hocam bende sendenim :icon_tup:

G.U.Z.
04-12-2020, 10:35
Sırf muhalefet olmak icin baslıga öyle yorumlar yazılıyorki sanarsın bir ben oksijenli solunum yapıyorum burda hahaha. Adam gelmiş maskeli ve maskesiz solunumun ne farkı var diyor bide kaynak istiyor :D kaynak beynim hocam. Burnumdan alıp agzımdan verdigim hava maske yüzünden dağılmıyor. Bombos alanda tertemiz hava çekmek varken maske yüzünden dagılmayan oksijen oranı düşük, sıcak ve nemli havayı soluyorum.

Kapalı alanda agzımdan damlacık yayılmaması icin maske takıyoruz mecburen. Ama ormanda, deniz kıyısında, boş yolda, arabada bir faydası yok diyorum adam cerrahla kıyaslıyor. Siz maskeyi uyurkende çıkarmayın hocam nasılsa aynı hava :icon_tup:

Akciğerde su toplamasi yapıyor vs yazan adam için o haklı demişsin ya, ona kanıt istiyorum da neyse, ben anladım senin derdini...

207_TR
04-12-2020, 11:13
3 gündür geçmeyen İshal durumum var. Hafif burun akıntısı ve arada hapşuruk var.
Pcr negatif çıktı. Ama şikayetlerim devam ediyor. Hala çekiniyorum Covid olma ihtimalimden.

Dragger
04-12-2020, 12:30
Geçmiş olsun, bu ara tüm hastalıklar birbirine karışmaya başladı. Testlere güvenmeyin, tomografi çektirin.

Annemin değerleri normale döndü şükür atlattık gibi. Onun da testi negatifti ama ciğerlere kadar inmişti.

ayter
04-12-2020, 16:12
Alman virolog Stefan Lanka nin calismalarina bir göz atmakta fayda var

onn_dear
04-12-2020, 18:58
Umarım 2 günlük yasak fayda eder de biraz düşer sayılar.

fuatozkan
04-12-2020, 20:36
Ankara için ev dezenfekte ettiren bildiğiniz güvenilir firma var mı?

Araştırmadan önce yaptıranlardan duymak istedim akrabamız için araştırıyoruz

ardicli2000
04-12-2020, 23:31
alıştıra alıştıra veriyolar , aralık 14ünden itibaren full kapama bekliyorum at fava , bekle

18 Aralık ve 14 gün olarak güncelle ;)

ardicli2000
04-12-2020, 23:33

Başınız sağ olsun abi. Mekanı cennet olsun inş. :(

rebelh
05-12-2020, 14:29
Ankara için ev dezenfekte ettiren bildiğiniz güvenilir firma var mı?

Araştırmadan önce yaptıranlardan duymak istedim akrabamız için araştırıyoruz

Var istersen özelden yaz bilgisini vereyim

rebelh
05-12-2020, 14:30
Zizek pandemi ile ilgili soru cevap yapmış
İleriye dönük bakışı ve öngörüsü önemli bir filozof
Boş vakti olanlar göz atabilir
Marksist sosyolog, filozof ve kultur eleştirmeni Slavoj Zizek: İğrenc bir barbarlığa doğru surukleniyoruz (https://www.birgun.net/haber/marksist-sosyolog-filozof-ve-kultur-elestirmeni-slavoj-zizek-igrenc-bir-barbarliga-dogru-surukleniyoruz-325363?fbclid=IwAR2C2LfbJCWPmraJaj8Svr4JqylBno9_tQ GMSuVhsqqcKQlxI1w0GRRoQPs#.X8toEg9p4LN.twitter)

fuatozkan
06-12-2020, 09:09
Var istersen özelden yaz bilgisini vereyim

Bulduk bi tane bugün gelecekler içimize sinmezse yazarım teşekkür ederim

207_TR
06-12-2020, 11:14
Aralık sonu full kapama gelmez diye düşünüyorum,

Firmaların yıl sonu muhasebe işlemleri, yıl sonu kapanışları vs vs vs.

cnzdmr
06-12-2020, 14:46
Sinovac yani Çin aşısı ile ilgili düşünceleriniz neler ?

50 milyon doz alım yaptık ülke olarak, kimler aşı olacak kimler olmayacak ?

ardicli2000
06-12-2020, 15:05

Göründüğü kadarıyla en geleneksel yolla hazırlanan aşı Sinovac. Garanticiler için en makulü o sanki.

mRNA aşısı çok yeni teknoloji. Kağıt üstünde çok iyi ama ileride ne olur soru işareti. Belki de hiçbir şey olmaz :)

gökan
06-12-2020, 15:26
Negatif çıktım bende ama baş agrım mahvetti panik atak olabilir diyorlar

207_TR
06-12-2020, 16:53
Negatif çıktım bende ama baş agrım mahvetti panik atak olabilir diyorlar

Sorma 2 gün halsizlikten öldüm negatif çıktım ama :)

Mr.K
06-12-2020, 18:02

İlk hastalığı geçirenlere veya risk taşıyanlara yapcaklar(kalp,tansiyon,böbrek,karaciğer vs) rahatsızlığı olanlara gibi. Standart vatandaşa belki 1 sene sonra anca sıra gelir..

Oznsrl
06-12-2020, 21:09

Başınız sağolsun Allah rahmet eylesin.

sagi
06-12-2020, 22:56
Testlermi güvenilir değil yoksa sürüntü alan sağlık çalışanlarımı herkeste doğru alamıyor anlamadım. Kuzenimin tat-koku gitmiş ağrılarıda var ama test negatif :S

ardicli2000
07-12-2020, 09:30
Testlermi güvenilir değil yoksa sürüntü alan sağlık çalışanlarımı herkeste doğru alamıyor anlamadım. Kuzenimin tat-koku gitmiş ağrılarıda var ama test negatif :S

PCR'ın başarı oranı %60.

EREN34
07-12-2020, 10:14

Devlet yaka paça aşılamazsa bekleyip Biontech'in aşısını kendim yaptırmayı planlıyorum. En son okuduğum habere göre eczanelerde ücreti karşılığında bulunabilecekmiş.

2jz
07-12-2020, 15:04
İş merkezindeki apartman görevlimiz pandeminin en başında yakalanmış ve atlatmıştı, 2. Kez yine olmuş çok ağırmış durumu. Aşırı derecede dikkat eden biri. Büyük ihtimalle evde çoluğu çocuğu bulaştırdı.

_opeth
07-12-2020, 22:28
Haftasonu kapanma olmasaydı korona partisi kesindi. Çöp atmaya filan ciktigimda ne güzel hava dedim.

halili
08-12-2020, 07:39
Zaten instagramda gördüğüm kadarıyla.karavanı büyük aracı olan veya cukkası sağlam olanlar ya ormanda ya otellerdeydi.Yasak gene sana bana yasak.Haberde gösteriyor sapancada oteller full haftasonu ne anladım.bayram tatili sanki.

ghibli06
08-12-2020, 11:00
tabloda bir gerileme falan yok, zaten %25 lik gerileme olsa sayı en fazla 22.500 olabiliyor yani yine dünyada ilk 5 Avrupa'da ilk 2... hsonu ve akşamları çıkmayarak %25 e ulaşmak bile mucize olur tabii veriler TÜİK ten gelmiyorsa... ayda 1.000.000 hasta 10.000 ölümü kabullendik sanırım...

_opeth
08-12-2020, 11:25
Zaten instagramda gördüğüm kadarıyla.karavanı büyük aracı olan veya cukkası sağlam olanlar ya ormanda ya otellerdeydi.Yasak gene sana bana yasak.Haberde gösteriyor sapancada oteller full haftasonu ne anladım.bayram tatili sanki.

%5-10'luk kesim için para olduğu sürece her zaman olacak şey

_opeth
08-12-2020, 12:08
tabloda bir gerileme falan yok, zaten %25 lik gerileme olsa sayı en fazla 22.500 olabiliyor yani yine dünyada ilk 5 Avrupa'da ilk 2... hsonu ve akşamları çıkmayarak %25 e ulaşmak bile mucize olur tabii veriler TÜİK ten gelmiyorsa... ayda 1.000.000 hasta 10.000 ölümü kabullendik sanırım...

haftaya filan biraz iner ama 2 gün ile mucize beklemek yalan olur muhtemelen abi

imprezaWRC
08-12-2020, 14:22
Geçen gün ekmek fırınında ve markette kasa sırasında toplamda 2 kişiyi uyardım. Adamlarla kardeşiz sanki, dibimden ayrılmıyorlar. Biraz mesafeli dursak nasıl olur diye sert tonda ve ters ters bakarak söyleyince cevap vermeden gerisin geriye gidiverdiler.

emrhn28
08-12-2020, 15:06
Geçen gün ekmek fırınında ve markette kasa sırasında toplamda 2 kişiyi uyardım. Adamlarla kardeşiz sanki, dibimden ayrılmıyorlar. Biraz mesafeli dursak nasıl olur diye sert tonda ve ters ters bakarak söyleyince cevap vermeden gerisin geriye gidiverdiler.

Olur mu öyle şey abi, *** göte beklemek bizde ata sporu, nefesini yapıştıracak ensene...

gökan
08-12-2020, 20:53
İkinci kez test yaptırdım beklıyorum baş agrısı kalp çarpıntısı fena iki merdiven çıkıyırum nefes nefese kalıyırum allah güç versin

ghibli06
08-12-2020, 21:21
İkinci kez test yaptırdım beklıyorum baş agrısı kalp çarpıntısı fena iki merdiven çıkıyırum nefes nefese kalıyırum allah güç versin

aman diyeyim hocam çok geçmiş olsun...

kado
08-12-2020, 21:22
https://mobile.twitter.com/danny69926855/status/1336384084726214657?s=21

Adam gitti galiba :scared::scared:

207_TR
08-12-2020, 21:24

Aman dikkat et abi,

_opeth
08-12-2020, 22:08
https://mobile.twitter.com/danny69926855/status/1336384084726214657?s=21

Adam gitti galiba :scared::scared:

Gönderi gitmiş galiba konu neydi?

kado
08-12-2020, 22:34
Gönderi gitmiş galiba konu neydi?

Silmiş , Mehmet Ceyhan canlı yayında fenalaşmıştı. Mide rahatsızlığı geçirmiş sanırım.

sagi
09-12-2020, 10:51
Geçenlerde babama corona testi yaptırdık negatif çıktı, fakat merdiven çıkarkan kesiliyorum yoruluyorum diyince efor testine soktuk zorla kalbi besleyen CX damarı %90 üzerinde tıkalı çıktı tesadüfen öğrenmiş olduk Stent takıldı. Bence herşeyi koronaya bağlamayın ufak check-up'lar yaptırıp erken tanı koyulabilir.

gökan
09-12-2020, 17:42
İkinci test negatif çıktı benimde nefes kesılıyor kalp nabızımda hızlı atıyor benim psikolojik olabilirmiş psıkıyatrıste gittim anksetiye bpzuklugu vs 1 yılda sağlığımdan oldum doğrusu

aqustic
09-12-2020, 18:26
Cevrenizde entube olup iyileşen var mi?

gökan
09-12-2020, 21:20
Bursaya geldim okula yöneticiye aidat verecektim adam covidden ölmüş çok üzüldüm �� apt da covidli çokmuş dönmek zorunda kaldım allahım bu nezaman bitecek ��

Oznsrl
09-12-2020, 22:46

dayımın bacanağı 1 ay hastanede kaldı geçen gün konuştum yeni çıktı demişti dayım

207_TR
09-12-2020, 23:42

arkadaşım ailecek covid oldu, ablası entübe oldu, iyileşti ama toparlamadı henüz kendisini

STP
09-12-2020, 23:49
Bir kaynaktan ayin 18 inde baslayip 14 gun surecek kisitlamadan bahsediliyor

muharrem7791
10-12-2020, 09:10
Bir kaynaktan ayin 18 inde baslayip 14 gun surecek kisitlamadan bahsediliyor

14 gün sürecek her hangi bir kısıtlama mümkün değil. Fahrettin koca ileriki dönemlerde degerlendirebilecegini ele aldı buda salgının sürecine bağlı olarak. Kaldı tümden kapanma çözüm değil

_opeth
10-12-2020, 09:12
14 gün yetersiz 1 aylık kapanma lazım ama para olmadığından onu yapamazlar

_opeth
10-12-2020, 09:13
bize anca böyle sms geliyor

Değerli Mükellefimiz, Pandemi sürecinde evde ve sağlıklı kalmanız bizim için çok önemlidir. Vergi borcunuza ilişkin yapılandırma işlemlerinizi online olarak aşağıdaki linkten yapabilirsiniz.
Sağlıklı günler dileriz. https://ivd.gib.gov.tr B001

Day Walker
10-12-2020, 10:15
Sokağa çıkma yasağını anladıkta alkol yasağı ne alaka,

Salgın ayağına iyice özgürlüklerimize saldırmaya başladılar.

Bugraaa
10-12-2020, 10:28
yasaklar devam etmeli yoksa bunun biteceği yok millet evlerde parti veriyor inadına !

tuner faruk
10-12-2020, 10:41
Sokağa çıkma yasağını anladıkta alkol yasağı ne alaka,

Salgın ayağına iyice özgürlüklerimize saldırmaya başladılar.

Abi sokağa çıkma yasağında tekel bayiileri kapalı fakat marketler açık haksız rekabet olmaması adına yasak dediler tabi yersen.

b.arica
10-12-2020, 10:51
Dün bir müşterim gelecekti. Yoğunluktan dolayı bugüne sallamıştım ve bugün test sonucunu attı pozitif çıkmış. Yine ucundan döndüm

ghibli06
10-12-2020, 12:16
14 gün sürecek her hangi bir kısıtlama mümkün değil. Fahrettin koca ileriki dönemlerde degerlendirebilecegini ele aldı buda salgının sürecine bağlı olarak. Kaldı tümden kapanma çözüm değil

bir yerde bataklık varsa, orada demek ki su da vardır... suyu kesmeden bataklığı kurutamazsın, biz suyu kesmeyelim ama üzerine toz serpelim insanlar bataklıktan yürümeye devam etsin diyoruz, sonra da 'halkımız çok cahil, kendi istekleriyle bataklıktan yürüyor, o kadar tedbir almamıza rağmen de bataklığa saplanıyor!' diyor... haaa o zaman belli bir saatte orası yasak olsun haftasonu da çıkılmasın, peki bu şekilde mi kuruyacak bataklık?

Day Walker
10-12-2020, 12:27
Abi sokağa çıkma yasağında tekel bayiileri kapalı fakat marketler açık haksız rekabet olmaması adına yasak dediler tabi yersen.

Yemedik kardeşim biz hepimiz az çok biliyoruz neler olduğunu.

Sen git elaleme 5 mio dolar yardım yap kendi işçine çalışanına orta ölçekli iş verene hiç bişey verme bide üstüne vergini yapılandırıyorum de. Olmaz olamaz.

Sonra dağırım şirketleri temsildi gezme tozma parasını da benim faturama yansıtsın.

Öyle bir memur devleti olmuşuz ki her çalışan aldığı maaşı devlete bağışlasa bunların maaşlarını yine karşılayamaz.

rebelh
10-12-2020, 12:29
insanların ekmekleriyle oynuyorlar ve bunu göstere göstere yapıyorlar kimse de bir şey diyemiyor
bize mecliste konuşma yapmaktan fazlası lazım..

yilmazcatalbas
10-12-2020, 14:22
Yemedik kardeşim biz hepimiz az çok biliyoruz neler olduğunu.

Sen git elaleme 5 mio dolar yardım yap kendi işçine çalışanına orta ölçekli iş verene hiç bişey verme bide üstüne vergini yapılandırıyorum de. Olmaz olamaz.

Sonra dağırım şirketleri temsildi gezme tozma parasını da benim faturama yansıtsın.

Öyle bir memur devleti olmuşuz ki her çalışan aldığı maaşı devlete bağışlasa bunların maaşlarını yine karşılayamaz.

Burada aklıma ilk gelen soru şu oluyor; o 5 milyon dolar yardım gerçekten yapılıyor mu yoksa yapılmış gibi yapılıp ... (biliyoruz bu hikayeyi cümleyi tamamlamaya gerek yok.)

Diğer ihtimale gelecek olursak; diyelim ki gerçekten o yardım yapılıyor o zaman da bu insanlar akıl tutulması mı yaşıyor kendi halkına bu yatırımı yapsa insanlar nefes almış olur diye düşünüyorum. Benim vatandaş olarak düşünüp gördüğüm gerçeği onlar görmüyor mu? Sorulacak çok soru var ama ne yazık ki hepsi cevapsız kalıyor.

Day Walker
10-12-2020, 14:42
Burada aklıma ilk gelen soru şu oluyor; o 5 milyon dolar yardım gerçekten yapılıyor mu yoksa yapılmış gibi yapılıp ... (biliyoruz bu hikayeyi cümleyi tamamlamaya gerek yok.)

Diğer ihtimale gelecek olursak; diyelim ki gerçekten o yardım yapılıyor o zaman da bu insanlar akıl tutulması mı yaşıyor kendi halkına bu yatırımı yapsa insanlar nefes almış olur diye düşünüyorum. Benim vatandaş olarak düşünüp gördüğüm gerçeği onlar görmüyor mu? Sorulacak çok soru var ama ne yazık ki hepsi cevapsız kalıyor.

O soruları soranları tutukladıkları için artık kimse soramaz hale geldi.

İfade özgürlüğü denen bişey kalmadı.

Hatta adam karikatürist karikatürlerini paylaşanları mahkemeye veriyor ve bu yoklukta ordan yolunu buluyor. Ve buna kimse ses çıkarmıyor.

Karikatürde varya olmaz olsun öyle halk hah işte öyleyiz.

Skyhawk34
16-12-2020, 02:23
bir yerde bataklık varsa, orada demek ki su da vardır... suyu kesmeden bataklığı kurutamazsın, biz suyu kesmeyelim ama üzerine toz serpelim insanlar bataklıktan yürümeye devam etsin diyoruz, sonra da 'halkımız çok cahil, kendi istekleriyle bataklıktan yürüyor, o kadar tedbir almamıza rağmen de bataklığa saplanıyor!' diyor... haaa o zaman belli bir saatte orası yasak olsun haftasonu da çıkılmasın, peki bu şekilde mi kuruyacak bataklık?

Abi mesaj kutun doluda sana zahmet bir gözden geçirip silermisin. Sana özelden bişey soracağımda

ghibli06
16-12-2020, 10:18
Abi mesaj kutun doluda sana zahmet bir gözden geçirip silermisin. Sana özelden bişey soracağımda

sildim şimdi...

chiefkadir
17-12-2020, 20:08
Merhaba arkadaşlar,son mesajımı attığımda kaç yaşımdaydım bilmiyorum ama gün itibariyle 50 Yaşıma girdim :D
2020 yılında enaz otuz şehir iki ülke gezdim Allaha şükür Corona olmadım :D
Herkese selamlar...

GokhanRS
17-12-2020, 21:21
Turkiye de bir halt olmazdı aslında. Ancak turizm baronunu bakan yaparsan, sana o kapıları öyle açtırır ve trilyonları kazanıp kendi izole yaşarken milyonlarca insanı böyle hasta eder. Eyyy Eyyy. Ne biçim bir çukursa bata bata bir dibi göremedik.

GokhanRS
17-12-2020, 21:24
Hayır, çıkar bir yasa, 6 ayda bir, 15 gün kapanalım. Kurban bayramına 9 gün tatil yapan ülkeyiz. Ama yok, yılbaşı 4 gün kapat, içki içtirme çözüldü bu iş.

Yani yılbaşında 15 kurbanda 15 kapa bari.

Mutu
17-12-2020, 21:50
Merhaba arkadaşlar,son mesajımı attığımda kaç yaşımdaydım bilmiyorum ama gün itibariyle 50 Yaşıma girdim :D
2020 yılında enaz otuz şehir iki ülke gezdim Allaha şükür Corona olmadım :D
Herkese selamlar...

Kadir abi kabin memuruyum. MArt ayı bitinceye kadar maske zorunluluğu yoktu, 1 uçuş hariç kullanmadım. 2020 yılında 150 iç, 60 adet dış hat uçuşu yapmışım. Ben de henüz kapmadım, umarım bundan sonra da kapmam. Kişisel olarak geçirsem atlatırım atlamasam da çok umrumda olmaz, ama evden 1 kişiye dahi taşırsam büyük vicdan azabı duyarım.

Oznc35
18-12-2020, 08:25
Kadir abi kabin memuruyum. MArt ayı bitinceye kadar maske zorunluluğu yoktu, 1 uçuş hariç kullanmadım. 2020 yılında 150 iç, 60 adet dış hat uçuşu yapmışım. Ben de henüz kapmadım, umarım bundan sonra da kapmam. Kişisel olarak geçirsem atlatırım atlamasam da çok umrumda olmaz, ama evden 1 kişiye dahi taşırsam büyük vicdan azabı duyarım.

aldığım tüm önlemlerin tek sebebi +1 katılıyorum

Ahmet Bby
18-12-2020, 11:56
2021 Mart - Nisan ayları sizce nasıl olacak???
Toplam vaka vefat vs. Kısıtlamalar ne durumda olacak?
Nisan ayının ilk haftası evleniyorum. Pandemi'de çalışmasına rağmen kız arkadaşım halen umutlu. Düğün salonları açılacak diye bekliyor �� Sizce söylediğim aylar durum nasıl olur?

orkuteren
18-12-2020, 13:25
Karantina da yarın son günüm ilk 3 gün halsizlik dışında pek bir sıkıntı yaşamadım. Pozitif çıktıktan 1 saat sonra eve gelen ilaçları kullanarak bu şekilde mi geçti bilmiyorum ama ilk 5 gün bayağı stresliydim açıkcası. Bir sağlık çalışanı olarak ilk günden itibaren maske mesafe konusunda çok dikkatliydim taki son nöbetimde arkadaşımla yemek yeme esnasında mesafeye ve birazda muhabbet sırasın maske konusunda pek dikkat etmemiştim. Ama onun bir sonraki nöbette pozitif çıkması ve benimde 3 gün sonra pozitif olmam ile sonuçlandı kısaca maske mesafe bu işte en önemli konu. Hasta olan ve bu hastalığı atlatanlara geçmiş olsun diliyorum. Bu hastalık yüzünden yakınlarınıda kaybeden kardeşim ve abilerime de başsağlığı diliyorum.

BuRaK_eFe
19-12-2020, 16:24
Malesef 3 gündür evde karantinadayız babamın testi pozitif çıktı ama şükür Allaha halsizlik dışında bir sorunumuz yok. Ama ilaçlar mide duvarına zarar veriyormuş kesinlikle yakalananlar reflor tarzı ilaç alsınlar ekstra olarak c ve d vitamini alın tabi bunları sadece tablet almayın bizim evde sağlam bir meyve sıkacağı olmadığı için günlük olarak hergün portakal mandalina greyfurt muz elma vs hepsinden koyup shake parçalayıcıda Smoothie tartzı birşeyler yapıyorum çünkü gerçekten katı olarak verince o kadar meyveyi yiyemiyor. Tavsiyelerim bunlar pozitif vakalarda birde odayı sık sık havalandırın

Malesef babamın durumu Geçen ayın 24 ünde ağırlaştı. Önce ateşten bilinç kapandı. Sonra hastaneye götürdüm ambulans ile orda oksijen ve ateş düşürücü aldı normale döndü ama 3 4 gün sonra entübe edildi o gün kalp krizi geçirdi kalbi durdu. geri çalıştırdılar ama sadece ayın 1 ine kadar yaşayabildi. Sağlık bakanlığı verdikleri ilacın kalp hastalarında ritim bozdugunu ve çoğu hastanın virüsten değil kalp krizinden öldüğünü hiç söylemiyor. İşin ciddiyetini bu olayı yaşayanlar biliyor. Kendim babama hastanede bakarken pozitif oldum. Ben karantinadayken babamı kaybettim. Eğer bir kardeşim olmasa babamı kimsesiz gibi istedikleri mezarlığa gömeceklerdi. Günlerce yanlız kaldım evde eşim dostum olmasa belki ağırlaşıp ölsem bir Allahın kulunun haberi olmayacaktı. Hastalığı atlattıktan sonra temaslılarınınız soruldu mu yada hergün aile hekiminiz sizi kontrol etti mi diyorlar... Televizyonlardaki anlatılanların hepsi masal malesef...

yusufcan_k
19-12-2020, 16:37
Malesef babamın durumu Geçen ayın 24 ünde ağırlaştı. Önce ateşten bilinç kapandı. Sonra hastaneye götürdüm ambulans ile orda oksijen ve ateş düşürücü aldı normale döndü ama 3 4 gün sonra entübe edildi o gün kalp krizi geçirdi kalbi durdu. geri çalıştırdılar ama sadece ayın 1 ine kadar yaşayabildi. Sağlık bakanlığı verdikleri ilacın kalp hastalarında ritim bozdugunu ve çoğu hastanın virüsten değil kalp krizinden öldüğünü hiç söylemiyor. İşin ciddiyetini bu olayı yaşayanlar biliyor. Kendim babama hastanede bakarken pozitif oldum. Ben karantinadayken babamı kaybettim. Eğer bir kardeşim olmasa babamı kimsesiz gibi istedikleri mezarlığa gömeceklerdi. Günlerce yanlız kaldım evde eşim dostum olmasa belki ağırlaşıp ölsem bir Allahın kulunun haberi olmayacaktı. Hastalığı atlattıktan sonra temaslılarınınız soruldu mu yada hergün aile hekiminiz sizi kontrol etti mi diyorlar... Televizyonlardaki anlatılanların hepsi masal malesef...

başın sağolsun mekanı cennet olsun amcanın.. vallahi çok üzüldüm sizede çok büyük geçmiş olsun.. Allah rahmet eylesin..

ByKazim
19-12-2020, 17:44

Başın sağ olsun, Allah rahmet eylesin..

onn_dear
19-12-2020, 17:49
Arkadaşımın babası da aynı şekilde covid tedavisi görüyor. Bir süre sonra yapılan test yine pozitif olunca verdikleri ilacın dozunu arttırmışlar, kalp durmuş maalesef dondurememisler, 72 yaşında 2 gün önce rahmetli oldu. Allah herkesin yardımcısı olsun. Çok zor.

kado
19-12-2020, 17:52
Başınız sağolsun.

2jz
19-12-2020, 18:38
BuRaK_eFe başınız sağolsun :(

aybarsdnr
19-12-2020, 19:02
...

Başınız sağ olsun dostum. Sana ve ailene sabırlar dilerim

ghibli06
19-12-2020, 19:31

başınız sağolsun Allah kalanlara sabır versin... amcamı da ilaç kullanımından kaynaklı kalp ritm bozukluğundan kaybettik maalesef... dediğiniz gibi kimse bu ilaçların sonuçlarından bahsetmiyor, kurtulanlar yeter modundalar...

blumenberg
19-12-2020, 20:02
amcamı bugün kaybettik, daha 51 yaşında idi, almanya'da hastanede yatıyordu 1 haftadır, karaciğer de iflas etmiş. kronik astım ve kalp rahatsızlığı vardı.

küçük kuzen 21 yaşında, o da yatıyor hastanede, durumu iyiye gidiyormuş, pazartesi taburcu olur demişler.

ghibli06
19-12-2020, 20:25
amcamı bugün kaybettik, daha 51 yaşında idi, almanya'da hastanede yatıyordu 1 haftadır, karaciğer de iflas etmiş. kronik astım ve kalp rahatsızlığı vardı.

küçük kuzen 21 yaşında, o da yatıyor hastanede, durumu iyiye gidiyormuş, pazartesi taburcu olur demişler.

başın sağolsun aslanım, çok zor zamanlar geçiriyoruz...

blumenberg
19-12-2020, 21:41
başın sağolsun aslanım, çok zor zamanlar geçiriyoruz...

sağolasın abicim, çok dikkat etmek de işe yaramıyor galiba ama riski en aza indirdiği kesin, bizim kaptanın annesi bir senedir evden bir kez bile çıkmadığı halde vefat etti.

ben testlere zaten inanmıyordum, tomogrofi'ye de inanmıyorum, çok yakın aile dostumuzda ne kan tahlili, ne tomogrofi'de birşey çıkmadı, sürüntüden belli oldu, öncesinde evine gönderdiler, 1 gün içerisinde hastaneye kaldırıldı. covid değil de kronik hastalık varsa kalp astım gibi, kurtarması zorlaşıyor.

_opeth
19-12-2020, 23:05
Ölenlerin yakınlarına başsağlığı dilerim tekrar tekrar.

5500
19-12-2020, 23:55
Tek tek alıntılayamadım, herkesin başı sağolsun. Bende geçen hafta dedemi kaybettim. Tarifi olmayan bir acı..

İlk önce babaannem pozitif çıktı, o hafif atlattı. daha sonra dedem, yataktan çıkamayacak kadar halsizlik ile boğuştu..tek belirtisi halsizlik. 3 kere PCR test yapıldı hepsi negatif çıktı. Negatif olduğu için ilaç sağlanmadı. En son fenalaştığında kandaki oksijen düzeyi düştüğü için ambulans ile hastaneye kaldırıldı.
2 gün yoğun bakımda oksijen desteği sağlanarak kaldı, 3. gün entübe edildi ve aynı gün kalbi durduğu için vefat etti. PCR'lar negatif ama BT'de ciğerde buzlanma görüntüleri var dendi, vefat ettiğinde bile kesin bir kovid teşhisi konulmadı.

işin içinde olanlar daha iyi bilir illaki ancak verilen ilaçlar gerçekten kalp krizine neden oluyor sanırım? Durum böyle ise kahrolmamız için bir neden daha mı var?

livaneli
20-12-2020, 01:27
Başınız sağ olsun dostlar.

imprezaWRC
20-12-2020, 11:34

Başın sağolsun :(

Ahmet Bby
20-12-2020, 12:33
Başınız sağolsun... Biz de ailecek karantinadaydık. 5 kişilik ailede sadece 2 kişide negatif çıktı. Birisi ben diğeri 90 yaşındaki dedem. İlk 3 gün psikolojik midir bilmiyorum eklem ağrısı ve dil uyuşması tat alamama sorunları yaşamıştım. Şuan ben ve ailem negatifiz. Atlattık diyebilirim

ÖmerF.Bayar
20-12-2020, 22:56
Olenlere Allah dan rahmet diliyorum, basiniz sagolsun,

Durum daha da kotuye gidiyor, bulasma hizi cok arttigi icin Ingiltere, Danikarka, Hollanda vs ucuslari iptal etmisiz,

ghibli06
21-12-2020, 01:34
Virüs aşı daha başlamadan mutasyona uğradı, klasik tip değil de RNA asi üzerinde durulma sebebi de bu sanırım ... Çin aşısının sonuçlarını merakla bekliyorum, İnşallah doğru bilgilendiriliriz...

ghibli06
21-12-2020, 18:36
vaka sayıları 1.500 lerden 20.000 lere düştü oooleyyyyy... de, test sayıları 250 binlerden 150 binlere neden düştü? test yapmazsan vaka da çıkmaz onlar da haklı...

_opeth
21-12-2020, 20:26
Otellerde yılbaşı kutlaması yasaklandı. Neyseki

arabasızadam
22-12-2020, 18:53
Sabah ateş ve halsizlik şikayetiyle hastaneye gittim pcr testi yaptırdım az önce sgk dan aradılar pozitif çıkmışım 10 gün karantinadayım , yarın bi ilaç getiriceklermiş isterseniz kullanın dediler nedir bu ilaç kullanmak gerekirmi .

imprezaWRC
22-12-2020, 18:54
Sabah ateş ve halsizlik şikayetiyle hastaneye gittim pcr testi yaptırdım az önce sgk dan aradılar pozitif çıkmışım 10 gün karantinadayım , yarın bi ilaç getiriceklermiş isterseniz kullanın dediler nedir bu ilaç kullanmak gerekirmi .

Haydaaa, sen de mi brütüs :( Geçmiş olsun.

Evrenoz
22-12-2020, 18:58
Yakınlarını kaybedenlerin başları sağolsun.
Rabbim mekanlarını cennet eylesin.

MK8800
22-12-2020, 20:13
Hep sağdan soldan duyardık ölüm haberlerini , duyar geçerdik sadece anlamazdık nasıl bir acı olduğunu

Geçen hafta ; doğduğum günden itibaren her saniyemi beraber geçirdiğim hayatta en sevdiğim kişiyi dedemi kaybettim

Corona değildi zaten ama yaşayınca ölümün ne kadar acı olduğunu anlıyor insan,herkes sevdiklerine,kurallara dikkat etsin rica ediyorum . Hiç bir türlü telafisi olmuyor hiç bir şey geri getirmiyor

Yakınlarını kaybeden arkadaşlarımızın da başı sağolsun Allah sabır versin cümlemize.

MertSerhanÖ.
22-12-2020, 20:22
Hep sağdan soldan duyardık ölüm haberlerini , duyar geçerdik sadece anlamazdık nasıl bir acı olduğunu

Geçen hafta ; doğduğum günden itibaren her saniyemi beraber geçirdiğim hayatta en sevdiğim kişiyi dedemi kaybettim

Corona değildi zaten ama yaşayınca ölümün ne kadar acı olduğunu anlıyor insan,herkes sevdiklerine,kurallara dikkat etsin rica ediyorum . Hiç bir türlü telafisi olmuyor hiç bir şey geri getirmiyor

Yakınlarını kaybeden arkadaşlarımızın da başı sağolsun Allah sabır versin cümlemize.

kankacım başın sağolsun.Mekanı cennet, toprağı bol olsun.Alışmak gerek,kabullenmek gerek ama inan bende nasıl alıştırıcam kendimi hiç bilmiyorum.Yaşlar büyüdü,her an hazırlıklı olmamız lazım malesef..:/

arabasızadam
22-12-2020, 20:27
Haydaaa, sen de mi brütüs :( Geçmiş olsun.

Ne kadar dikkat etsemde kaptım sonunda, teşekkürler.

EREN34
22-12-2020, 20:28
5 gecedir göztepe ssk yeni binadaydık.

Hastane bildiğin medipol ayarında olmuş. Işıl ışıl tertemiz ve temizlik seviyesi ciddi düzeyde yüksek. Covid hastaları sadece eski binada.

Şimdi ne alaka diyeceksiniz?

Özellikle covid konusunda hastanelerden değil insanlardan korkmalıyız. Ağızda maske var ama maskeyi gerçek anlamda neden taktığının dahi bilincinde olmayan insan çok. Maskeyle zaten aynı ortamda 10-15 dk bulunsak virüs bulaşıyor. Hastanede 10-15 dk zaten çoktan aşılıyor+mesafe yok. Risk hastanede değil hastaneye gelen insanlarda malesef.

Aramızdan ayrılanlara Allahtan rahmet, hastalarımıza da şifa diliyorum.

ghibli06
22-12-2020, 20:32
sokakta bakıyorum da, bu sigara illeti yüzünden kimse maskeyi tam takmıyor, banka şubesine bakıyorsun 3-4 kişi maskeleri indirmiş sigara içiyor, işyerlerinde maskeler çenede dışarda sigara molası... millet virüsten korkacağına sigara içmeyi maskeyi indirmeyi tercih ediyor, yapmayın...

bilalMW
22-12-2020, 22:43
temaslısın dediler karantinaya alındım. Gayet iyiydim de.

karantina 3.günü geldiler PCR test yaptılar negatif çıktım.

6 yı 7'ye balayan gece bademciklerin şişmesi pik yaptı öksürdüğümde sanki parça alıyor yırtılıyor. Kötü oldum.

Kartal lütfü kırdal'a zor attım kendimi. PCR testi,EKG,Röntgen, Tomografi çektiler.

EKG,Röntgen, Tomografi temiz çıktı. Muhtemel PCR'da temiz çıkar ohh iyiyim sadece soğuk yedim dedim.

Karantinamın 7.gününde PCR testi pozitif çıktı. Kala kaldım tüm moral motivasyonum gitti. Sayaç sıfırlandı.

Bademcikler bu sabah yine iyiydi. Pastil, Bitki Çayları v.s, Majezik Sprey ile en azından "öksürdüğümde sanki parça alıyor yırtılıyor. " hissiyatı gitmişti.

18:00'den ufak şekerleme yaptı. Bademcikler yine aynı şuan. Bademciklere çare bulsam bana yeter şuanlık.

EREN34
22-12-2020, 23:18
temaslısın dediler karantinaya alındım. Gayet iyiydim de.

karantina 3.günü geldiler PCR test yaptılar negatif çıktım.

6 yı 7'ye balayan gece bademciklerin şişmesi pik yaptı öksürdüğümde sanki parça alıyor yırtılıyor. Kötü oldum.

Kartal lütfü kırdal'a zor attım kendimi. PCR testi,EKG,Röntgen, Tomografi çektiler.

EKG,Röntgen, Tomografi temiz çıktı. Muhtemel PCR'da temiz çıkar ohh iyiyim sadece soğuk yedim dedim.

Karantinamın 7.gününde PCR testi pozitif çıktı. Kala kaldım tüm moral motivasyonum gitti. Sayaç sıfırlandı.

Bademcikler bu sabah yine iyiydi. Pastil, Bitki Çayları v.s, Majezik Sprey ile en azından "öksürdüğümde sanki parça alıyor yırtılıyor. " hissiyatı gitmişti.

18:00'den ufak şekerleme yaptı. Bademcikler yine aynı şuan. Bademciklere çare bulsam bana yeter şuanlık.

Geçmiş olsun.

Benim bademcikler biraz iri ve şişme konusunda oldukça hassaslar. Ben de covid’in ilk günlerinde balın gibi bademciklerle yaşadım. Sıcak veya soğuktan uzak durdum. Herşeyi ılık içtim. Bol su, günde 2 kere tarçınlı ballı ıhlamur vs. Yani bildiğin şeyler.

Bitki çayı vs dediğinden sıcak içmemen gerektiğini hatırlatmak istedim. Sıcak içerken iyi de sonrasında daha kötü yapar bademcikleri. Çiğköfte gibi yerken iyi de����

Ayrıca moralini boşa bozma. Ben pozitif çıktığımda atlatacağım diyip iplemedim. Zorladı mı? Evet. İnanmak gerçekten başarmanın yarısı sanırım

imprezaWRC
25-12-2020, 12:59
sokakta bakıyorum da, bu sigara illeti yüzünden kimse maskeyi tam takmıyor, banka şubesine bakıyorsun 3-4 kişi maskeleri indirmiş sigara içiyor, işyerlerinde maskeler çenede dışarda sigara molası... millet virüsten korkacağına sigara içmeyi maskeyi indirmeyi tercih ediyor, yapmayın...

Sigara içenlerin kapı önünde sigara içme hastalığı var. Ayrılamıyor o kapının önünden. Ayaklarında elektronik pranga mı var nedir. Git uzakta bir yerde iç o zıkkımı. Bütün içenler bardak gibi kapının önüne diziliyor. Yürürken sigara içen de var. Sen arkasına denk düşersin bittin. Ben artık uğraşmaktan sıkıldım, mümkün mertebe görünce yolumu değiştiriyorum. Kapalı girdiğim yer bir market bir de fırın. Dün fırında kimse yoktu. Girmem ile çıkmam bir olacakken geldi bir tanesi yanımda bitti. Kardeşim biraz öteye git, mesafeli duralım diye emir kipiyle söyleyince fırındakiler de söylendi. Adam hiç konuşmadan gerisin geriye hatta dışarı çıktı.
Virüsten kurtulduk desinler ben kapalı mekana girdiğimde yine maske takacağım.

punto_multijet
25-12-2020, 18:38
bugün 3. günümüz eşimle karantinadayız pozitifiz. bende neredeyse hiç semptom yok. eşimde tat ve koku yok bakalım kalan günler neler gösterecek?

imprezaWRC
25-12-2020, 18:59
bugün 3. günümüz eşimle karantinadayız pozitifiz. bende neredeyse hiç semptom yok. eşimde tat ve koku yok bakalım kalan günler neler gösterecek?
Geçmiş olsun :(
Tat ve koku kaybının yerine gelmesi umarım uzun sürmez çünkü yakın çevreden başına gelenlerde 3-4 ay sonrasında bile halen tat-koku alamıyorum diyenler vardı :(

punto_multijet
25-12-2020, 20:15
Geçmiş olsun :(
Tat ve koku kaybının yerine gelmesi umarım uzun sürmez çünkü yakın çevreden başına gelenlerde 3-4 ay sonrasında bile halen tat-koku alamıyorum diyenler vardı :(

teşekkürler...

MertSerhanÖ.
25-12-2020, 20:48
tat ve koku benim de,kız arkadaşımın da 40.gününde falan geldi negatif olduktan sonra.Zor bi süreç,şuan 70.gündeyim halen arada tat koku gidiyor eskisi gibi alamıyorum.

Çok geçmiş olsun..

2jz
25-12-2020, 21:24
Kız arkadaşım geçen ay atlattı. Tat ve koku hala alamıyor. Şiddetli baş ağrısını vardı. Onu bile daha yeni atlattı.

Ağustos’ta atlatan başka bir arkadaşım var. Koku ve tat hala almıyormuş. Bebeği var. Altına yaptığında onun bile kokusunu duymuyorum diyor.

Umarım kalıcı bir sorun değildir bu.

MertSerhanÖ.
25-12-2020, 22:27
Kız arkadaşım geçen ay atlattı. Tat ve koku hala alamıyor. Şiddetli baş ağrısını vardı. Onu bile daha yeni atlattı.

Ağustos’ta atlatan başka bir arkadaşım var. Koku ve tat hala almıyormuş. Bebeği var. Altına yaptığında onun bile kokusunu duymuyorum diyor.

Umarım kalıcı bir sorun değildir bu.

yok kalıcı olması mümkün değil,ama baya uzun sürüyor..

ckrc
26-12-2020, 02:10
Benim bir teorim var, ne kadar gezerseniz, dolaşırsanız ve bağışıklığınızı doğal yollarla güçlendiriyorsanız, bulaş sansınız daha az oluyor. (Bulaşmıyor demiyorum, bulaşması için almanız gereken miktar ve süre artıyor)

Ne kadar evine kapanan, dışarıdan toz taneciği bile almamaya çalışan arkadaşım var ise, hepsine bulaştı, hem de ilk sefer dışarı çıktıklarında veya kapıya gelen kuryeden veya evlerine gelen arkadaşlarından.

Teorim de bu, ne kadar evde kalırsanız bağışıklık sisteminiz, yabancı virus / bakteri vb.parçacıklara o kadar korunmasız hale geliyor çünkü izole yaşıyorsunuz, antikorlarınız hiç bir şey ile savaşmıyor.

Bana hiç bulaşmadı, pandemi başından beri 2 ülke 3 ev değişirdim.

Sürekli sokaklardayım, 4 defa transatlantik uçtum, 3 defa 3-4 saatlık uçuş yaptım. Rio sahilinde veya sokaklarda kalabalık sokak partilerine de gittim, maskenin olmadığı home partylere de gittim.

Ofise de düzenli gidiyorum, uber'de kullanıyorum, alışveriş de yapıyorum, restauranta da gidiyorum.

Umarım bulaşmaz.

wolrath
26-12-2020, 09:58
Cok guzel gıdıyordun da maskesız parti olmadı bence :)

Ormanci
26-12-2020, 10:02
Bulaşması için her tür yanlışı yapıp, inşallah bulaşmaz demek de çok güzel kafa ya :)

Önceki mesajlarda da "ben önlem almıyorum, maske takmıyorum, sadece böyle şöyle takıyorum, evdeki yaşlılara taşımaktan korkarım" söylemi vardı. Eee, aynı ortamda bulunulan, tanımadığın insanlara bulaştırırsan????? He o zaman vicdana gerek yok, hak gasp etme olmuyor, günaha girme olmuyor, o olmuyor, bu olmuyor.

Helal vallahi ne diyeyim. ABD'dekiler AB'dekiler gibi gerizekalı değiliz allahtan diyordum ama biz de yarışıyoruz maşallah ya...

Yaklaşık 1-2 ay önce, bize gündeliğe gelen kadın korona olmuş, ilaçlar gelmiş, sağdan soldan "ultra bilimsel" sivri zekalı kardeşlerimizden "ilaçları içme ölürsün" tavsiyesi almış, ilaçları içmemiş. Daha sonra, taaaaaaaaaa kaç ay önce herhangi bir bilimselliği bulunmadığı açıklanan, 30sn boyunca nefesini tutma hareketi ile solunumunu test etmiş ve solunum sıkıntısı yaşamadığına da kanaat getirmiş.

Ve böyleleri iyileşiyor arkadaş... Doğal seleksiyon da olamıyor yani. Bunlar yaşıyor, arkadaşın evde oturan babası ölüyor.

73 yaşındaki babam, zatürre aşısı olmasa neredeyse semptomsuz ve farkında olmadan atlattı, 65lerindeki annem biraz daha "hissedilir" şekilde geçirdi. Çok şükür 1 haftada falan atlattı. Ancak doktor bunun etkileri 1-1.5 ay sürüyor demiş, ki gerçekten de sürüyor. Annem 1 ay geçmiş olmasına rağmen şu son 1 hafta öncesine kadar çıkıp yürüyerek her zaman gittiği mesafeleri gitmeye çalıştığında adeta kesildi. Çok erken yoruldum falan dedi. Yeni yeni o hissiyat gidiyor diyor.

onur_si
26-12-2020, 10:30
evet etkileri 1 ay sürüyor. benim eşimde iyileştinten sonra 3-4 hafta nefes olayı devam etti yani biraz merdiven çıksın hemen nefes nefese kalıyordu. anca düzeldi. geçmiş olsun

dqn
26-12-2020, 10:46
Bulaşması için her tür yanlışı yapıp, inşallah bulaşmaz demek de çok güzel kafa ya :)

Önceki mesajlarda da "ben önlem almıyorum, maske takmıyorum, sadece böyle şöyle takıyorum, evdeki yaşlılara taşımaktan korkarım" söylemi vardı. Eee, aynı ortamda bulunulan, tanımadığın insanlara bulaştırırsan????? He o zaman vicdana gerek yok, hak gasp etme olmuyor, günaha girme olmuyor, o olmuyor, bu olmuyor.

Helal vallahi ne diyeyim. ABD'dekiler AB'dekiler gibi gerizekalı değiliz allahtan diyordum ama biz de yarışıyoruz maşallah ya...

Yaklaşık 1-2 ay önce, bize gündeliğe gelen kadın korona olmuş, ilaçlar gelmiş, sağdan soldan "ultra bilimsel" sivri zekalı kardeşlerimizden "ilaçları içme ölürsün" tavsiyesi almış, ilaçları içmemiş. Daha sonra, taaaaaaaaaa kaç ay önce herhangi bir bilimselliği bulunmadığı açıklanan, 30sn boyunca nefesini tutma hareketi ile solunumunu test etmiş ve solunum sıkıntısı yaşamadığına da kanaat getirmiş.

Ve böyleleri iyileşiyor arkadaş... Doğal seleksiyon da olamıyor yani. Bunlar yaşıyor, arkadaşın evde oturan babası ölüyor.

73 yaşındaki babam, zatürre aşısı olmasa neredeyse semptomsuz ve farkında olmadan atlattı, 65lerindeki annem biraz daha "hissedilir" şekilde geçirdi. Çok şükür 1 haftada falan atlattı. Ancak doktor bunun etkileri 1-1.5 ay sürüyor demiş, ki gerçekten de sürüyor. Annem 1 ay geçmiş olmasına rağmen şu son 1 hafta öncesine kadar çıkıp yürüyerek her zaman gittiği mesafeleri gitmeye çalıştığında adeta kesildi. Çok erken yoruldum falan dedi. Yeni yeni o hissiyat gidiyor diyor.

Çoğu özel hastaneler devletin eve getirdiği ilaçları kullanmadan başka ilaçlarla tedavi ediyor. Çevremde eve getirilen ilaçları kullanmadan dertsiz tasasız bu hastalığı atlatan epeyce kişi var. Cahillik baki haklısınız lakin ilaç işinde kesinlikle bir şeyler döndüğünü düşünüyorum.Bazen cahillik işe yarayabiliyor heleki ülkemizde..

imprezaWRC
26-12-2020, 10:58
Benim bir teorim var, ne kadar gezerseniz, dolaşırsanız ve bağışıklığınızı doğal yollarla güçlendiriyorsanız, bulaş sansınız daha az oluyor. (Bulaşmıyor demiyorum, bulaşması için almanız gereken miktar ve süre artıyor)

Ne kadar evine kapanan, dışarıdan toz taneciği bile almamaya çalışan arkadaşım var ise, hepsine bulaştı, hem de ilk sefer dışarı çıktıklarında veya kapıya gelen kuryeden veya evlerine gelen arkadaşlarından.

Teorim de bu, ne kadar evde kalırsanız bağışıklık sisteminiz, yabancı virus / bakteri vb.parçacıklara o kadar korunmasız hale geliyor çünkü izole yaşıyorsunuz, antikorlarınız hiç bir şey ile savaşmıyor.

Sürekli sokaklardayım, 4 defa transatlantik uçtum, 3 defa 3-4 saatlık uçuş yaptım. Rio sahilinde veya sokaklarda kalabalık sokak partilerine de gittim, maskenin olmadığı home partylere de gittim.

Ofise de düzenli gidiyorum, uber'de kullanıyorum, alışveriş de yapıyorum, restauranta da gidiyorum.

Umarım bulaşmaz.

Anacım, sen olmadı eline bir tane corona virüsün son görülen fotoğrafını al, sokak sokak ben bunu arıyorum diye gezin. Böyle sanki arıyorsun da bulamıyorsun gibime geldi de. Maskesiz kısıma kadar da fena gitmiyordun...
Neyse, kendi bileceğin iş.

Ormanci
26-12-2020, 11:32
Çoğu özel hastaneler devletin eve getirdiği ilaçları kullanmadan başka ilaçlarla tedavi ediyor. Çevremde eve getirilen ilaçları kullanmadan dertsiz tasasız bu hastalığı atlatan epeyce kişi var. Cahillik baki haklısınız lakin ilaç işinde kesinlikle bir şeyler döndüğünü düşünüyorum.Bazen cahillik işe yarayabiliyor heleki ülkemizde..

Ya şöyle bi durum var, evet hiç ilaç kullanmadan da atlatan var ayrı konu. İlaç zaten doğrudan korona iyileştirici ilaç değil, "yardımcı olma" babında etki veriyor.

Özel veya devlet versin fark etmez, özel de anneme babama devletin verdiğine benzer bişeyler verdi mesela sonuçta.

Benim kızdığım şu, adama Sağlık Bakanlığı ilaç vermiş, Donanımhaber'de soruyor, ilaç verdiler ben bunu kullanayım mı diye... Diğeri de diyor ki, yan etkisi çok, korona yan etkileri değil ilacın yan etkileri insanları hasta ediyor, fena yapıyor bile diyen var. E yuh dedim artık. Yani korona böyle etki etmiyormuş, ilaç yapıyormuş, bıraksalar virüs bişey yapamayacak yoksa... Güzel valla.

Peki doktorda herhangi bir hastalıktan dolayı muayene olup, sonra foruma soruyor mu bu dangalaklar, bunu merak ediyorum, bu kafaya kızıyorum.
Atıyorum "şu derece kanser görüldü, kemo alayım mı ne dersiniz" diyor mu kimse? Ya da buna cevaben "abi kemonun yan etkileri çok kötü ya, kullanmayın, girmeyin" diyebiliyor mu kimse?

Ki yine kızdığım, doktorun şunun bunun tavsiye ettiği tedaviyi, gelip forumda sormak ve işi gücü sadece ahkam kesmek olan işsiz güçsüz, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan, mesleği bırakın doktorluğu hemşirelik bile olmayan salaklardan "alayım mı" diye sorulması. Ya bu adam kim ki buna soruyorsun, sen kimsin ki bu soruya cevap veriyorsun. Hani bi doktor bişey söyler, başka bi doktordan, doktor arkadaşından fikir alırsın falan, bunları anlarım da... Ya herhangi bi tedavi için bile gidip alakasız arkadaşınıza sorar mısınız "ben bu ilacı alayım mı" diye? Ama söz konusu koronayken maşallah, ortam coşuyor bu anlamda. Saçma olan bu.

imprezaWRC
26-12-2020, 11:44
Ya şöyle bi durum var, evet hiç ilaç kullanmadan da atlatan var ayrı konu. İlaç zaten doğrudan korona iyileştirici ilaç değil, "yardımcı olma" babında etki veriyor.

Özel veya devlet versin fark etmez, özel de anneme babama devletin verdiğine benzer bişeyler verdi mesela sonuçta.

Benim kızdığım şu, adama Sağlık Bakanlığı ilaç vermiş, Donanımhaber'de soruyor, ilaç verdiler ben bunu kullanayım mı diye... Diğeri de diyor ki, yan etkisi çok, korona yan etkileri değil ilacın yan etkileri insanları hasta ediyor, fena yapıyor bile diyen var. E yuh dedim artık. Yani korona böyle etki etmiyormuş, ilaç yapıyormuş, bıraksalar virüs bişey yapamayacak yoksa... Güzel valla.

Peki doktorda herhangi bir hastalıktan dolayı muayene olup, sonra foruma soruyor mu bu dangalaklar, bunu merak ediyorum, bu kafaya kızıyorum.
Atıyorum "şu derece kanser görüldü, kemo alayım mı ne dersiniz" diyor mu kimse? Ya da buna cevaben "abi kemonun yan etkileri çok kötü ya, kullanmayın, girmeyin" diyebiliyor mu kimse?

Ki yine kızdığım, doktorun şunun bunun tavsiye ettiği tedaviyi, gelip forumda sormak ve işi gücü sadece ahkam kesmek olan işsiz güçsüz, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan, mesleği bırakın doktorluğu hemşirelik bile olmayan salaklardan "alayım mı" diye sorulması. Ya bu adam kim ki buna soruyorsun, sen kimsin ki bu soruya cevap veriyorsun. Hani bi doktor bişey söyler, başka bi doktordan, doktor arkadaşından fikir alırsın falan, bunları anlarım da... Ya herhangi bi tedavi için bile gidip alakasız arkadaşınıza sorar mısınız "ben bu ilacı alayım mı" diye? Ama söz konusu koronayken maşallah, ortam coşuyor bu anlamda. Saçma olan bu.

Tıbbı, google'dan bitiren çok olunca akıl veren de çok oluyor. Maşallah herkes zaten bilim kurulu üyesi. Birde işi bu olmayan doktora da soruyorlar o da möh möh kasılıp anlatıyor. Sen fizyoterapist uzmanısın ne ara enfeksiyon hastalıkları uzmanı oldun. Bir tane her bokolog doktor vardı, her programa çıkarıyorlardı ne oldu yazın biter, sıcak hava öldürür diyordu, virüs bilmem kaçıncı mutasyonunu geçirdi.
Güreşçiye banka emanet edilen ülkede normal bunlar. Ne yapalım, enfeksiyon hastalıkları uzmanını mı, diyetisyeni mi çıkaralım. Bence git Karaköy'de balıkçıya sor, o da artık 10 ayda iyi kötü birşeyler öğrenmiştir.

denizhandinc
26-12-2020, 12:35

Umarım bulaşmaz.

Ne bagısıklıgı kardesim evde maskeyle uyuman lazım :)

bilalMW
26-12-2020, 13:41

Umarım bulaşmaz.

zamanında bu kafayı yaşamak için döktüğüm paralarla şuan loft daire veriyorlardı boşuna harcamışız.

2jz
26-12-2020, 14:22
İzin almadığım için ismini yazmayayım forumdan bir arkadaşın ortağı aradı bugün.

Arkadaşımız bu hafta içi baş ağrısı ve ishal yüzünden 3 kez farklı hastanelerde test yaptırmış hepsi negatif çıkmış. Doktorlar başka bir enfeksiyondan şüphelenmiş ilk etapta. Tomografi çekilmiş akciğerlerinin çok kötü olduğunu farketmişler, kan testi yapmışlar ve covid19 tanısı koymuşlar.

Özel ve devlette yer olmadığından eve göndermişler. 35 yaşında, sigara içmeyen, sağlıklı biri olduğunu düşünürsek böyle bir etkiyi görünce gerçekten çok şaşırdım.

Forumda aktif olmadığı için nick’i ne bilmiyorum ama Evren vefat etmiş. Mavi blobeye Sti’si vardı bir aralar. Ortağı benim yakın arkadaşım ondan duydum. Akciğerleri bitmiş 25 gündür yoğun bakımdaymış. Detay pek bilmiyorum ama özel hastaneye yatırmışlar, epey farklı tedavi ve ilaçlar denemişler.

Normalde ayda bir uğrardım ama maske kullanmadıkları için yanlarına hiç uğramıyordum pandemi başlangıcından beri. Çok üzüldüm ve şaşırdım açıkçası.

2jz
26-12-2020, 14:47
Tıbbı, google'dan bitiren çok olunca akıl veren de çok oluyor. Maşallah herkes zaten bilim kurulu üyesi. Birde işi bu olmayan doktora da soruyorlar o da möh möh kasılıp anlatıyor. Sen fizyoterapist uzmanısın ne ara enfeksiyon hastalıkları uzmanı oldun. Bir tane her bokolog doktor vardı, her programa çıkarıyorlardı ne oldu yazın biter, sıcak hava öldürür diyordu, virüs bilmem kaçıncı mutasyonunu geçirdi.
Güreşçiye banka emanet edilen ülkede normal bunlar. Ne yapalım, enfeksiyon hastalıkları uzmanını mı, diyetisyeni mi çıkaralım. Bence git Karaköy'de balıkçıya sor, o da artık 10 ayda iyi kötü birşeyler öğrenmiştir.

Bilimde bir sözcüğün anlamı halk arasındaki kullanımından farklı olabiliyor

Teori’nin halk arasındaki, günlük yaşantımızdaki dilde ıspatlanmamış, olası bir açıklama olarak kullanıyoruz.

Bilimde teori çok ciddi bir biçimde çalışılmış, doğruluğu yönünde bir çok delil ve kanıt bulunan bilimsel açıklamalar bütünüdür.

Kıçımızdan uydurduğumuz her fikri teori zannediyoruz. Uzmanlığımız olmayan bir alan ve insan sağlığı, kitlesel sağlık konusunda fikir beyan ederek maalesef çok ciddi zararlara sebep olabiliyoruz.

Dediğin gibi herkes doktor. Azerbaycanda, su ürünlerinde doktora yapmış adam ünvan olarak DR alınca kendini her popüler konuda uzman sanıyor. “Açılın ben doktorum”. Mesela şuan enfeksiyon uzmanıymış gibi beyanat vererek.

MyDoNoSe
26-12-2020, 15:45
zamanında bu kafayı yaşamak için döktüğüm paralarla şuan loft daire veriyorlardı boşuna harcamışız.

;);););););););););););)

ckrc
26-12-2020, 17:26
Arkadaşlar, ben yalnız yaşıyorum, ailemden 10bin km uzaktayım, bana bulaşssa bile benden başka zarar vereceği kimse yok. Etrafımdaki herkes 25-35 yaş aralığında ve herkes ya yanlız yaşıyor ya da sevgilisi ile. Arkadaşlarım da benden farklı yaşamıyor hayatlarını.

İstanbula 2 haftalığına vize için geldim, gelmeden 24 saat önce covid negative testim olmasına rağmen ailemin yüzünü görmeden, otelde kaldım 2 hafta ve döndüm. Hani her tarafta gün aşırı kontamine maske, eldiven, siperlik takıp kapıların ardında herkesle sarılan, eden birisi benden daha mı duyarlı bu viruse.

Benim teorim bu yönde, hayat standartlarımı da değiştirmeyeceğim, virus bulaşırsa da yapacak birşey yok.

BAT9
26-12-2020, 17:47
Arkadaşlar, ben yalnız yaşıyorum, ailemden 10bin km uzaktayım, bana bulaşssa bile benden başka zarar vereceği kimse yok. Etrafımdaki herkes 25-35 yaş aralığında ve herkes ya yanlız yaşıyor ya da sevgilisi ile. Arkadaşlarım da benden farklı yaşamıyor hayatlarını.

İstanbula 2 haftalığına vize için geldim, gelmeden 24 saat önce covid negative testim olmasına rağmen ailemin yüzünü görmeden, otelde kaldım 2 hafta ve döndüm. Hani her tarafta gün aşırı kontamine maske, eldiven, siperlik takıp kapıların ardında herkesle sarılan, eden birisi benden daha mı duyarlı bu viruse.

Benim teorim bu yönde, hayat standartlarımı da değiştirmeyeceğim, virus bulaşırsa da yapacak birşey yok.

Hocam düşüncelerine saygı duyarım senin görüşün bir şey diyemem ama ailenden uzaktasın diye başkalarına zarar vermeyeceğini düşünmen tuhaf geldi.
Umarım bulaşmaz ama senin bulaştıracağın biri ister yalnız yaşasın ister sevgilisiyle ister 25 yaşında olsun ister 35 yaşında olsun hiç tanımadığı bir çok kişiye ulaştırabilir. Sen farkında olmadan hiç tanımadığın birinin canını yakabilirsin...

Kendimizi ve ailelerimizi düşündüğümüz kadar başka ailelere ve kişilere de vereceğimiz zararları düşünmemiz gerekiyor düşüncesindeyim. Duyar kısmına bir şey diyemem elbet kendince dikkat ediyorsundur ama salgını durdurmanın başka yolu yok.

Sana da bir şey olmasın başkalarına da bir şey olmasın.

deeperblack
27-12-2020, 01:40
Verilen ilaca lafım yok kesinlikle ama dozajın oranı bana hiç mantıklı gelmiyor. Günde 8 adet ilacı sağlıklı birine bile verseniz hiç olmazsa böbrekleri zorlanır diye düşünüyorum.

livaneli
27-12-2020, 09:41
Verilen ilaca lafım yok kesinlikle ama dozajın oranı bana hiç mantıklı gelmiyor. Günde 8 adet ilacı sağlıklı birine bile verseniz hiç olmazsa böbrekleri zorlanır diye düşünüyorum.

Günde 8 değil 16 veriliyor.

muharrem7791
27-12-2020, 11:02

Zaten çoklu organ yetmezliği ne sebeb oluyor.

ardicli2000
27-12-2020, 11:17
Hastaneye yatırılıp serum harici ilaç verilmeyen bile var. Akciğer tutulumu olan birine de çok sayıda ilaç veriliyor ki zatürreye dönmesin.

Ayrıca özel hastaneler ne veriyor bilmiyorum ama sağlık bakanlığı farklı ilaç denenmesi yönündeki talepleri reddetti.

Favipiravir etkili mi değil mi çalışması yapılacaktı yapılamadı.

Eworen
27-12-2020, 11:23
Gunde 2 milyon asi yapicaklarmis yerseniz
2 milyon kisiyi nerde nasil asiliyacaksiniz bi dusunun 2 milyon kisi ayni gun asilanacak !!
Almanya gunde 150 bin ingiltere gunde 25 bin kisiye asi yapmayi planliyor
Hic gulecegimiz yoktu
Almanya butun asilamayi 2021 sonuna kadar anca yapabiliyor ulkeyi bi daha yazayim Almanya
Adamlar yine bizi kiskanacak iyi mi..
Sonuc asi olmayi bekleyenler varsa 2022 de anca olabileceklerini hesaba katsinlar..
Tabi tepede amcasi dayisi olanlar kisa surede olacaktir buna eminiz..

imprezaWRC
27-12-2020, 11:37
Gunde 2 milyon asi yapicaklarmis yerseniz
2 milyon kisiyi nerde nasil asiliyacaksiniz bi dusunun 2 milyon kisi ayni gun asilanacak !!
Almanya gunde 150 bin ingiltere gunde 25 bin kisiye asi yapmayi planliyor
Hic gulecegimiz yoktu
Almanya butun asilamayi 2021 sonuna kadar anca yapabiliyor ulkeyi bi daha yazayim Almanya
Adamlar yine bizi kiskanacak iyi mi..
Sonuc asi olmayi bekleyenler varsa 2022 de anca olabileceklerini hesaba katsinlar..
Tabi tepede amcasi dayisi olanlar kisa surede olacaktir buna eminiz..

İnsanları toplu durabilecekleri bir alanda toplayıp ardından da iğneyi dart oku atar gibi atarlarsa bir ihtimal :D

cnzdmr
27-12-2020, 13:16
İnsanları toplu durabilecekleri bir alanda toplayıp ardından da iğneyi dart oku atar gibi atarlarsa bir ihtimal :D

Ben en son askerde öyle aşı olmuştum, çat pat ne olduğunu anlamadan bitirmişlerdi :)

muratburunce
28-12-2020, 09:28

Aşıları evlere yollayabilirler posta yoluyla kendi aşınızı kendiniz halledin diye herkes birbirine aşı yapar :D

golgeoyunu03
28-12-2020, 09:43
Posta yoluyla gelen aşı kim bilir kaç derece sıcaklıklara maruz kalıcak..

rebelh
28-12-2020, 09:53
Posta yoluyla gelen aşı kim bilir kaç derece sıcaklıklara maruz kalıcak..

sinovac aşıları inaktif olduğu için ısı konusu sorun olmayabilir mi acaba diğerleri gibi?

imprezaWRC
28-12-2020, 10:09
Haydi Buyukler Cocuklarınızı Aşıya (Zeki Alasya & Metin Akpınar) - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=mi3Ca5YHWJ0)

https://www.youtube.com/watch?v=mi3Ca5YHWJ0

Dikkat - Aşı Kampanyası - Zeki Alasya & Metin Akpınar (1987) - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=eZ9SH7kIKtE)

https://www.youtube.com/watch?v=eZ9SH7kIKtE

AB01
28-12-2020, 10:16

Okçular derneğine bu kadar yatırım boşa mı sandınız!!!

=)

_opeth
28-12-2020, 15:04
Dikkat - Aşı Kampanyası - Zeki Alasya & Metin Akpınar (1987) - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=eZ9SH7kIKtE)

şarkı beni benden aldı :D

imprezaWRC
28-12-2020, 15:13
şarkı beni benden aldı :D

O değilde eskiyi özlüyorum.

imprezaWRC
02-01-2021, 15:04
Geçen haftasonu canıma tak etti; sitede maskesiz şekilde yürüyenleri polise şikayet/ihbar ettim. Ha hayatımda ne değişti, hiçbirşey. Çünkü ihbara rağmen gelen giden olmadı. Bende, yürüyüş esnasında güvenliğin olduğu kapıya gittim, şansıma yoldan yavaş yavaş polis geçiyordu; bende durdurdum.
B-Sitelere giriyor musunuz?
P-Evet.
B-Sitede maske takmadan yürümek yasak mı ?
P-Evet, yasak.
B-Tamam o zaman, şu anda içeri girerseniz istemediğiniz kadar kişiye ceza yazabilirsiniz.
P-Önce ihbar yapmanız lazım.
B-İhbar yapıyorum kimse ilgilenmiyor. Sizi gördüm söyledim, acil bir göreviniz yoksa siteye girseniz nasıl olur?
P-Olmaz önce ihbar yapmanız lazım.

Bugünde hava güzel yürüyüş olsun diye çıktık. Güvenliğin orada bizden önce polis gelmiş, gelene geçene bakıp bunlar neden maske takmıyor diye güvenliğe sormuş :D :D Kardeşim güvenliğe soracağına gördüğünü çevir kendin sor birde yapıştır cezayı olsun bitsin.
Güvenlik ne etsin, ne desin. Adamların üstüne bile yürüyenler var. Güvenlik de haliyle, buyrun öyle kapıda durmayın, ceza yazın demiş, polis oralı olmamış. Polis ise güvenlikten çay ikram etmesini istemiş. Çayını içip gitmiş.

Yakınlarda ana yola giriş-çıkış yapılabilen bir nokta var. Polis, ana yola çıkanı değil, ana yoldan geleni çeviriyor. Yahu adam bir şekilde çıkmış zaten, sen çıkmadan önce çevirsene :D :D

İnşaattan hırsızlık hasarlarına baktığımda, şantiye yetkilileri hep söylerdi de inanasım gelmezdi. Adamlar başlarına hırsızlık geldiğinde, polise ihbarda bulunuyor gelen giden olmuyor hatta gelsek ne yapacağız diye söyleyenler bile olmuş. 5 kere polisi arayan en sonunda karakola gidip rica minnet olay yeri inceleme için polisi şantiyeye getirten bile olmuştu.

Yav he he diyordum başıma basit bir şikayet olayında gelince anladım ki bizi koruyan, kollayan yok.

Sitede maskesiz yürüyenlere hasta oluyorum. Ulan yürüyorsun bari ordu halinde yürüme, yürüyorsun bari konuşmadan yürü. Bizde temaslı olup sitede fıldır fıldır gezen çok insan var. Kendileri söylüyor. Evde birisi covid ama o kişi hariç herkes dışarıda. Sonra yav ne olacak diye geziniyor. Bir tane hap kadar çardak var, yasak olmasına rağmen ergenler orada oturup fosur fosur sigara içiyor. Ulan oturdun bari sigara içme. Ben senin sigaranı solumak zorunda değilim.

_opeth
02-01-2021, 22:47
ülkede herşey formalite icabı var işte

Cem.B
02-01-2021, 23:06
Covid 19 olayini iliklerine kadar yasadin valla hocam helal olsun,biz mesela oluruna biraktik (agzimiza maskeyi takiyoruz gunluk hayat devam) kafayada takmiyoruz ama canimiz sikiliyor karantina falan vakit gecmiyor :) Senin sıkılmıyordur ama bayagi bir dolusun bu konuda.Farkli bir psikolojimi yapiyorsun acaba olayi yasayarak vs. her mesajini ayni heyecanla yaziyorsun ya bu konuda inanilmaz dikkatimi cekiyor.

ghibli06
03-01-2021, 11:26
günde 150-200 bin test yapabilen ülke, günde 2milyon aşı yapacak, bunu söyleyen de bakan... hani 11 Aralıkta aşılamanın başlayacağını söyleyen... aynen maske gibi olacak, 100-150 bin kişi aşılandıktan sonra bu işin imkansız olduğunu görüp, 'gidin eczaneden marketten alın!' diyecekler...

imprezaWRC
03-01-2021, 12:37
günde 150-200 bin test yapabilen ülke, günde 2milyon aşı yapacak, bunu söyleyen de bakan... hani 11 Aralıkta aşılamanın başlayacağını söyleyen... aynen maske gibi olacak, 100-150 bin kişi aşılandıktan sonra bu işin imkansız olduğunu görüp, 'gidin eczaneden marketten alın!' diyecekler...

Bende mutasyonlu virüse takıldım. Şimdi programlara hiç çıkmamış insanlara söz veriyorlar. Elin Japonu acil durum ilan ediyor. Bizimkiler tıpkı Mart başında olduğu gibi bizde virüs yok modunda takılıyorlardı. Dün, 15 kişinin testinin pozitif olduğunu öğrendik. Ama bunların ancak 3'nün lokasyonunu biliyorlar gerisi nerede belli değil. Biri Edremit'te biri Antep'te. Biri bilmem nerede. Bu kişilerdeki virüsün mutasyonlu olup olmadığını bilmiyoruz diyorlar.
Nereden bileyim bunlardan birinin de benim sitede gezindiğini veya gezinmediğini.

_opeth
04-01-2021, 07:55
ziya selçuk yine rutinini yaptı okulları açacağız demeci verdi :D 2 gün sonra kandırdıım yapacaktır.

Ormanci
04-01-2021, 08:31
Bende mutasyonlu virüse takıldım. Şimdi programlara hiç çıkmamış insanlara söz veriyorlar. Elin Japonu acil durum ilan ediyor. Bizimkiler tıpkı Mart başında olduğu gibi bizde virüs yok modunda takılıyorlardı. Dün, 15 kişinin testinin pozitif olduğunu öğrendik. Ama bunların ancak 3'nün lokasyonunu biliyorlar gerisi nerede belli değil. Biri Edremit'te biri Antep'te. Biri bilmem nerede. Bu kişilerdeki virüsün mutasyonlu olup olmadığını bilmiyoruz diyorlar.
Nereden bileyim bunlardan birinin de benim sitede gezindiğini veya gezinmediğini.

Ben de şuna takılıyorum asıl...

O adamı çok sevmememe rağmen, Mehmet Ceyhan diyor ki, istediğimiz mutasyon gerçekleşmiş olabilir, bulaşıcılık artıp, öldürücülük genelde gidiyor, belki de kendi kendine bitebilir dedi.

Takıldığım nokta, bu kadar mutasyonu bilmemneyi buluyorsun, efendim %70 daha bulaşıcı diyorsun.

Peki öldürücülük?

Efendim daha onu bilmiyoruz...

Hassssiiiieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee lan oradan !!!

Bu kadar haltı öğrendiniz bildiniz, onu mu bilemediniz? Bence insanlar "salmasın" diye açıklamıyorlar ama bu mutasyon ile bence öldürücülük azalacak... Zaten açıklanmayan ama yapısının değiştiği bir sürü mutasyondan bahsettiler. 1 yıldır dümdüz mıh gibi durması imkansız, doğanın işleyişine aykırı.

ghibli06
04-01-2021, 08:38
Ben de şuna takılıyorum asıl...

O adamı çok sevmememe rağmen, Mehmet Ceyhan diyor ki, istediğimiz mutasyon gerçekleşmiş olabilir, bulaşıcılık artıp, öldürücülük genelde gidiyor, belki de kendi kendine bitebilir dedi.

Takıldığım nokta, bu kadar mutasyonu bilmemneyi buluyorsun, efendim %70 daha bulaşıcı diyorsun.

Peki öldürücülük?

Efendim daha onu bilmiyoruz...

Hassssiiiieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee lan oradan !!!

Bu kadar haltı öğrendiniz bildiniz, onu mu bilemediniz? Bence insanlar "salmasın" diye açıklamıyorlar ama bu mutasyon ile bence öldürücülük azalacak... Zaten açıklanmayan ama yapısının değiştiği bir sürü mutasyondan bahsettiler. 1 yıldır dümdüz mıh gibi durması imkansız, doğanın işleyişine aykırı.

Almanya ve İngiltere ölümleri arttırdığını açıkladı, bakana sorsan kargo takip numarasından asi gelmiş mi bakıyor şu sıralar...

Ormanci
04-01-2021, 09:13
Almanya ve İngiltere ölümleri arttırdığını açıkladı, bakana sorsan kargo takip numarasından asi gelmiş mi bakıyor şu sıralar...

Öyle mi, ben ona dair hiç bir haber göremedim? 1-2 arkadaş daha söyledi bunu ama çeşitli haber kaynaklarının hiçbirinde yok.

Bir de geçende bi arkadaş gönderdi, aşı 3 inch kadar uzatıyormuş diye bir araştırma var :D aşı olmaya yanaşmayanlar için düşündüler galiba :D

Ormanci
04-01-2021, 09:23
* Takip ettiğim çeşitli haber kaynaklarının hiçbirinde göremedim diye düzelteyim.

ghibli06
04-01-2021, 09:30
Mutasyona uğrayan virus (Covid 20) olumcul mu, ozellikleri, etkileri neler? Virusun mutasyona uğraması iyi bir şey mi? - Sağlık Haberleri (https://www.cnnturk.com/saglik/mutasyona-ugrayan-virus-covid-20-olumcul-mu-ozellikleri-etkileri-neler-virusun-mutasyona-ugramasi-iyi-bir-sey-mi)

Mutasyon ve Varyant ne demek?

Mutasyon ve varyant kelimeleri değişim anlamına gelmektedir. Mutasyon ya da değişinim, bir canlının genomu içindeki DNA ya da RNA diziliminde meydana gelen kalıcı değişmelerdir. Mutasyona uğramış organizma ise mutant olarak adlandırılır. Mutasyonların genler üzerindeki zararlı etkileri nedeniyle, organizmalar mutasyonları gidermek için DNA onarımı gibi mekanizmalara sahiptir. Son yapılan araştırmaya göre COVID-19 virüsü mutasyona uğradı ve daha ölümcül hale geldi.

Ormanci
04-01-2021, 09:43
Mutasyona uğrayan virus (Covid 20) olumcul mu, ozellikleri, etkileri neler? Virusun mutasyona uğraması iyi bir şey mi? - Sağlık Haberleri (https://www.cnnturk.com/saglik/mutasyona-ugrayan-virus-covid-20-olumcul-mu-ozellikleri-etkileri-neler-virusun-mutasyona-ugramasi-iyi-bir-sey-mi)

Mutasyon ve Varyant ne demek?

Mutasyon ve varyant kelimeleri değişim anlamına gelmektedir. Mutasyon ya da değişinim, bir canlının genomu içindeki DNA ya da RNA diziliminde meydana gelen kalıcı değişmelerdir. Mutasyona uğramış organizma ise mutant olarak adlandırılır. Mutasyonların genler üzerindeki zararlı etkileri nedeniyle, organizmalar mutasyonları gidermek için DNA onarımı gibi mekanizmalara sahiptir. Son yapılan araştırmaya göre COVID-19 virüsü mutasyona uğradı ve daha ölümcül hale geldi.

Gerizekalı CNN Türk'ün klasik yavşak yayıncılık anlayışının kurbanı olmuşsun abi :)

Haberin içinden:

Mutasyona uğrayan virüsün özellikleri neler?

- Diğer virüs türlerinin hızla yerini alıyor.
- Virüsün önemli olan bölgelerini etkileyen mutasyonlar var.
- Bu mutasyonlardan bazıları laboratuvar çalışmalarında virüsün hücreleri etkileme özelliğini artırdığı görüldü.
- Daha bulaşıcı ancak daha ölümcül olduğuna yönelik bulgu yok.

Ormanci
04-01-2021, 09:45
Ha atladım, devamında da senin eklediğin paragrafı yazmış mallar.

Buna dair bir bulgu yok halen benim bildiğim.

Bunun haricinde mantıken belki şöyle düşünebiliriz. Virüsün öldürücülüğü azalmış olabilir, ancak daha fazla kişiye bulaşacağından, genel ölüm sayıları anlamında tehlike yaratıyor olabilir. Acaba böyle bişey mi demek istediler diyeceğim ama... Bilemedim.

ghibli06
04-01-2021, 09:47
Gerizekalı CNN Türk'ün klasik yavşak yayıncılık anlayışının kurbanı olmuşsun abi :)

Haberin içinden:

Mutasyona uğrayan virüsün özellikleri neler?

- Diğer virüs türlerinin hızla yerini alıyor.
- Virüsün önemli olan bölgelerini etkileyen mutasyonlar var.
- Bu mutasyonlardan bazıları laboratuvar çalışmalarında virüsün hücreleri etkileme özelliğini artırdığı görüldü.
- Daha bulaşıcı ancak daha ölümcül olduğuna yönelik bulgu yok.

izlediğim youtube programlarında özellikle Almanya'da ölüm oranlarının arttığı, İngilterede de durumun aynı olduğu söylendi, yani durum şu, virüs elbette öldürücülüğü arttı mı diye bir teste sokulmadı ama son gelinen durumda ölüm oranlarının artışı buna bağlanıyor... ayrıca TR de de vaka ve hasta sayıları azalıyor ama ölüm sayıları sabit, eğer ölüm sayısı sabit hasta vaka sayısı yarıya indiyse demek ki ölüm oranı %100 artmış demektir...

Ormanci
04-01-2021, 09:53
izlediğim youtube programlarında özellikle Almanya'da ölüm oranlarının arttığı, İngilterede de durumun aynı olduğu söylendi, yani durum şu, virüs elbette öldürücülüğü arttı mı diye bir teste sokulmadı ama son gelinen durumda ölüm oranlarının artışı buna bağlanıyor... ayrıca TR de de vaka ve hasta sayıları azalıyor ama ölüm sayıları sabit, eğer ölüm sayısı sabit hasta vaka sayısı yarıya indiyse demek ki ölüm oranı %100 artmış demektir...

Hmm şimdi anladım. Gerçi şöyle bi durum da var, önceki mesajda da yazdığım gibi, Mehmet Ceyhan ve diğer doktorlar genelde benzerini söylüyor, bulaşıcılık artıran mutasyonlar olduğunda genelde öldürücülükler azalıyor, inşallah böyledir diyor. Tersi bugüne kadar pek görülmemiş. Ben üzerinden 1 yıl geçtikten sonra daha halen öldürücülüğün artabileceğini sanmıyorum.

Ki asıl öldürücülük başlarda imiş. Çaresi, kullanılacak ilaçlar vb de pek bilinmediğinden, başlarda %30'larda olan ölüm oranı şimdilerde 2-3'lere gerilemiş, ağır hastalık bakımından diyorum yani.

Bizdeki ölüm sayıları, vaka sayıları, şu bu, az buçuk geriden geliyor, onlar da düşmeye başladı. Bence onlar da mevcutta ağır hasta olup son 1-2 veya 3 haftadır kötü durumda olanlardı. Yani o istatistik de yanıltabilir. Ki bu rakamlara zaten inanmıyorsun :)

Ormanci
04-01-2021, 09:55
Yani tabi inanmak istediğimizi yazıyorum ama, inşallah böyle olur. Yoksa zaten bittik demektir.

ghibli06
04-01-2021, 10:01
Yani tabi inanmak istediğimizi yazıyorum ama, inşallah böyle olur. Yoksa zaten bittik demektir.

vaka sayısı 30.000 iken ölümler 250 idi yani %0.8, dün vaka yaklaşık 10.000 vefat 2000 yani %2... kimse bu artışı soramıyor elbette...

ghibli06
04-01-2021, 10:02
vaka sayısı 30.000 iken ölümler 250 idi yani %0.8, dün vaka yaklaşık 10.000 vefat 2000 yani %2... kimse bu artışı soramıyor elbette...

vefat 200 olacaktı...

ardicli2000
04-01-2021, 10:05
Ha atladım, devamında da senin eklediğin paragrafı yazmış mallar.

Buna dair bir bulgu yok halen benim bildiğim.

Bunun haricinde mantıken belki şöyle düşünebiliriz. Virüsün öldürücülüğü azalmış olabilir, ancak daha fazla kişiye bulaşacağından, genel ölüm sayıları anlamında tehlike yaratıyor olabilir. Acaba böyle bişey mi demek istediler diyeceğim ama... Bilemedim.

Absürd gelecek ama bulaşıcılığı ve öldürücülüğü birlikte artarsa hastalık daha ÇABUK BİTER.

MERS bu nedenle çok çabuk bitmiştir.

2 günde hasta edip 5 günde öldüren bir virüs yayılamıyor. Son mutasyon salgına güç katıyor.

Ölüm oranlarının artması çok fazla etmene bağlı olabiliyor. Yasaklar kalkıyor risk grubuna bulaş artıyor vs vs. TR içinse ölüm sayıları ne kadar gerçekti ne kadar sağlıklıydı tartışılır. O nedenle 600 olan sayı 300 veriliyor ve şimdilerde gerçek değerine çekilmişse değişen bir şey yok demektir.

Ayrıca, 600 den fazla muatsyona uğrayan bir virüs. En önemli özellikleri tutunmaya yarayan proteini ve hücreleri etkileyişi.
Bu iki özelliği değişmedikçe çok farklı bir seyir görmeyeceğimizi düşünüyorum.
Son mutasyonda buna benzer bir durum söz konusu..

Ormanci
04-01-2021, 10:14
Absürd gelecek ama bulaşıcılığı ve öldürücülüğü birlikte artarsa hastalık daha ÇABUK BİTER.

MERS bu nedenle çok çabuk bitmiştir.

2 günde hasta edip 5 günde öldüren bir virüs yayılamıyor. Son mutasyon salgına güç katıyor.

Ölüm oranlarının artması çok fazla etmene bağlı olabiliyor. Yasaklar kalkıyor risk grubuna bulaş artıyor vs vs. TR içinse ölüm sayıları ne kadar gerçekti ne kadar sağlıklıydı tartışılır. O nedenle 600 olan sayı 300 veriliyor ve şimdilerde gerçek değerine çekilmişse değişen bir şey yok demektir.

Ayrıca, 600 den fazla muatsyona uğrayan bir virüs. En önemli özellikleri tutunmaya yarayan proteini ve hücreleri etkileyişi.
Bu iki özelliği değişmedikçe çok farklı bir seyir görmeyeceğimizi düşünüyorum.
Son mutasyonda buna benzer bir durum söz konusu..

Yok absürd değil, demin yazacaktım uzatmayayım diye yazmadım, doğrudur. Çünkü onda "yayılamıyor", o yüzden bitiyor.

Bundaki de, bulaşıcılık mutasyonu ile birlikte öldürücülüğün azalması... MERS'te öldürücülük azalmadı bildiğim kadarıyla.
Doktorların da söylediği, bulaşıcılık artıyorsa, genelde öldürücülük de azalıyor ki, virüs daha çok konak bulup, yaşamını idame ettirebilsin mantığı var.

Son mutasyonda bacaklar mı kısalmıştı, bi değişiklikler olmuştu hatırlayamadım şimdi.

Yine son olarak aynı şeyi söyleyeyim...
Bu kadar net şekilde bulaşıcılığını söyleyebilen bilim insanları, öldürücülüğü nasıl açıklamıyor, niye oran vermiyor, niye hala muallak haber okuyoruz. Adam %70 artmış diyor bulaşıcılık, eeeee, öldürücülük? Ya da nasıl yayılıyor ediyor, her şeyini gözlüyorsun, yok bacağı kısalmış, yok üç bacaklı olmuş, ama öldürücülüğü bilmiyoruz... Bu bana acayip saçma geliyor şu anda.

Rakamlar konusunda da adam gibi bilemediğimiz için, bence yine "olumlu" düşünelim derim :) Bakalım inşallah patlamayız.

Ormanci
04-01-2021, 10:16
Yine ekleme yapayım,

Örneğin bildiğim kadarıyla İnfluenza da bu şekilde bitti.

Yani virüsün kendisi bitmedi ama öldürücülüğü bitti mesela. 10 sene falan olmuş ortaya çıkalı.

Önceleri "ulannn? influenza mıııııııı, alllaaaaaaaaah" modundaydı millet. Şimdi hem ilacı var, hem virüs deli gibi bulaşıyor, ancak grip gibi standart geçiriyorsun bitiyor gidiyor. 2020 başında çocuklarda acayip yayıldı ancak geçti gitti. 2 ay sürdü maksimum.

ghibli06
04-01-2021, 10:22
Yok absürd değil, demin yazacaktım uzatmayayım diye yazmadım, doğrudur. Çünkü onda "yayılamıyor", o yüzden bitiyor.

Bundaki de, bulaşıcılık mutasyonu ile birlikte öldürücülüğün azalması... MERS'te öldürücülük azalmadı bildiğim kadarıyla.
Doktorların da söylediği, bulaşıcılık artıyorsa, genelde öldürücülük de azalıyor ki, virüs daha çok konak bulup, yaşamını idame ettirebilsin mantığı var.

Son mutasyonda bacaklar mı kısalmıştı, bi değişiklikler olmuştu hatırlayamadım şimdi.

Yine son olarak aynı şeyi söyleyeyim...
Bu kadar net şekilde bulaşıcılığını söyleyebilen bilim insanları, öldürücülüğü nasıl açıklamıyor, niye oran vermiyor, niye hala muallak haber okuyoruz. Adam %70 artmış diyor bulaşıcılık, eeeee, öldürücülük? Ya da nasıl yayılıyor ediyor, her şeyini gözlüyorsun, yok bacağı kısalmış, yok üç bacaklı olmuş, ama öldürücülüğü bilmiyoruz... Bu bana acayip saçma geliyor şu anda.

Rakamlar konusunda da adam gibi bilemediğimiz için, bence yine "olumlu" düşünelim derim :) Bakalım inşallah patlamayız.

çünkü veriler güvenilir değil, tedavi esnasında kalp krizi geçirip ölürse ölüm raporuna kalp krizi yazılıyor (rahmetli amcam gibi)... her ülkenin kendince verileri saklama taktikleri mevcut...

ardicli2000
04-01-2021, 10:53
çünkü veriler güvenilir değil, tedavi esnasında kalp krizi geçirip ölürse ölüm raporuna kalp krizi yazılıyor (rahmetli amcam gibi)... her ülkenin kendince verileri saklama taktikleri mevcut...

Abi o konu çok karışık. Tıbbi toplantılar düzenlediğimizden biliyorum. Yabancılarda da var. Hoca misal sordu.

80 yaşında 3 tane kronik rahatsızlığı var. Korona olmuş ve çoklu organ yetmezliğine bağlı olarak hasta hayatını kaybetmiş.

Şimdi bunun ölüm nedeni nedir? Hani grip olsa ölecekti belki. Zaten toplum olarak da "yaşlıydı zaten" diyoruz. Doktorlar da sorguluyor.

Genel kanı da "doğrudan Corona'ya bağlı komplikasyonlar nedeniyle ölüm" aranıyor. WHO nun da tanımı bu yönde.

Hal böyle olunca da istediğin gibi evirip çevirebiliyorsun.

TolgaEsentepe
04-01-2021, 13:41
Ankara'nın risk haritasının bi çok yeri yemyeşil olmuş :)

ghibli06
04-01-2021, 13:43
Abi o konu çok karışık. Tıbbi toplantılar düzenlediğimizden biliyorum. Yabancılarda da var. Hoca misal sordu.

80 yaşında 3 tane kronik rahatsızlığı var. Korona olmuş ve çoklu organ yetmezliğine bağlı olarak hasta hayatını kaybetmiş.

Şimdi bunun ölüm nedeni nedir? Hani grip olsa ölecekti belki. Zaten toplum olarak da "yaşlıydı zaten" diyoruz. Doktorlar da sorguluyor.

Genel kanı da "doğrudan Corona'ya bağlı komplikasyonlar nedeniyle ölüm" aranıyor. WHO nun da tanımı bu yönde.

Hal böyle olunca da istediğin gibi evirip çevirebiliyorsun.

bu iş biraz şeye benziyor... İtfaiyeciyi yangına gönderiyorsun, oksijensizlikten vefat edince 'CO zehirlenmesi' yazıyorlar... yani yangın sebebiyle değil de havasızlıktan vefat etmiş...

imprezaWRC
04-01-2021, 19:43
Radyoda haberlerde söyledi; İskoçya bugünden itibaren ay sonuna kadar tam kapanma kararı almış.

ghibli06
04-01-2021, 21:50
Radyoda haberlerde söyledi; İskoçya bugünden itibaren ay sonuna kadar tam kapanma kararı almış.

niye ki? gerizekalı mı bunlar?

muratburunce
05-01-2021, 08:41
Ankara'nın risk haritasının bi çok yeri yemyeşil olmuş :)

benimde dikkatimi o çekti bir anda kıpkırmızı olan harita özellikle bulunduğum bölge incirli tarafı yüksek riskli bölge olarak geçiyordu 1hafta içinde risksiz bölgeye döndü açık mavi oldu

ghibli06
05-01-2021, 08:47
benimde dikkatimi o çekti bir anda kıpkırmızı olan harita özellikle bulunduğum bölge incirli tarafı yüksek riskli bölge olarak geçiyordu 1hafta içinde risksiz bölgeye döndü açık mavi oldu

Maşallah daha aşılanmadan antikor üretmeye başladık da ondan...

muratburunce
05-01-2021, 09:43
Maşallah daha aşılanmadan antikor üretmeye başladık da ondan...

Olaylara farklı bakış aşısıyla yaklaşıyoruz galiba çözümleniyor kendi kendine

https://i.hizliresim.com/Gxd5Sr.jpg (https://hizliresim.com/Gxd5Sr)

ardicli2000
05-01-2021, 13:52
bu iş biraz şeye benziyor... İtfaiyeciyi yangına gönderiyorsun, oksijensizlikten vefat edince 'CO zehirlenmesi' yazıyorlar... yani yangın sebebiyle değil de havasızlıktan vefat etmiş...

Örnek mükemmel. Aynen öyle oluyor abi.

Ama ufak bir fark bence. Ve bu fark nedeniyle bu yönde ilerlemek makul geliyor yöneticilere.

Şimdi düşün adam uyurken yangın çıktı. Bunu çok rahat tartışırız.

Ama bir de düşün. İleride yangın var. Adam diyorsun ki oraya gitme. Adam diyor ki "bir şey olmaz". Sonra gidip ölüyor. Yetkililer de burada seçici oluyor.

Bence karar alınırken, planlama yapılırken gerçek rakamlar ve ekonomik göstergelere göre karar alınıyor. 1 aydır devam eden yasakların tek nedeni hiçbir büyük hastanede yer kalmayışıydı. Ordu'da, Elazığ'da, Kütahya'da yer kalmayınca büyük şehirlere sevkle tolere edebiliyorsun ama İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa'da yer kalmayınca bunu kaldıramıyorsun.

Cimmeria
05-01-2021, 18:58

Butun birlesik krallik ilk dalgadaki gibi full lockdown ilan etti, rakamlar aralik basinda komple actiklarinda 12000 falandi su anda 60.000e dayandi gunluk.

christmasta toplanip birbirini mi yaladi herkes gizli gizli ne oldu anlamadik :) bu yeni hizli yayilan hakikaten hizli yayiliyor.

ama ciddi asilama basladi, pfizerin 1 milyon asisini yaptilar, simdi oxford asisina da basladilar, subat 15e kadar 15 milyon kisi asilama hedefi koydular, merakla bekliyoruz bakalim tutturabilecek mi taraksiz kafa Boris.

imprezaWRC
05-01-2021, 19:29
Butun birlesik krallik ilk dalgadaki gibi full lockdown ilan etti, rakamlar aralik basinda komple actiklarinda 12000 falandi su anda 60.000e dayandi gunluk.

christmasta toplanip birbirini mi yaladi herkes gizli gizli ne oldu anlamadik :) bu yeni hizli yayilan hakikaten hizli yayiliyor.

ama ciddi asilama basladi, pfizerin 1 milyon asisini yaptilar, simdi oxford asisina da basladilar, subat 15e kadar 15 milyon kisi asilama hedefi koydular, merakla bekliyoruz bakalim tutturabilecek mi taraksiz kafa Boris.

Aşıyı ilk Boris'te deneseydiler de belki yan etki olarak saçları düzelirdi :D :D

BAT9
06-01-2021, 21:04
Takip ettiğim haberlere göre İngiltere'de vaka sayıları çok yükseldiği gibi dün ve bugün vefat sayıları da baya arttı. dün 800 civarları bugün 1000 civarı açıklandı.

Mutasyonlu virüs sadece çok hızlı yayılmıyor sanki istatistikler pek iyi gözükmüyor. Nisandan beri en yüksek sayıya ulaşılmış.

ghibli06
14-01-2021, 18:07
aşılama başladı arkadaşlar, günlük hedef 2 milyondan 400.000 e indi sanırım öyle dedikodular var, benim hesaplarıma göre 70 milyon ülkeye 200 milyon aşı vurulur ama hala %40 bile olamamış olabiliriz... bir de bu çin aşısının ülkemizdeki faz3 çalışmaları açıklanmadan neden başladı aşılama? başka ülkelerin %52 bulduğu sonuçlar bizde neden 300 kişide %92, virüs bizi gerçekten çok mu seviyor?

imprezaWRC
14-01-2021, 19:17
aşılama başladı arkadaşlar, günlük hedef 2 milyondan 400.000 e indi sanırım öyle dedikodular var, benim hesaplarıma göre 70 milyon ülkeye 200 milyon aşı vurulur ama hala %40 bile olamamış olabiliriz... bir de bu çin aşısının ülkemizdeki faz3 çalışmaları açıklanmadan neden başladı aşılama? başka ülkelerin %52 bulduğu sonuçlar bizde neden 300 kişide %92, virüs bizi gerçekten çok mu seviyor?

Kaç fazlı, topraklı mı, topraksız mı bilmiyorum ama bizim ailedeki doktorlarda bugün ilk doz aşıyı oldular. Abi zaten, sana ve bana sıra gelene kadar yaz gelir.
Çinli abiler kendilerine de başka aşı yaptırıyorlarmış. Biz niye onların ve başkalarının tercih etmediği aşıyı olacağız onu anlamadım. Vardır herhalde ince bir hesap. Ayrıca, evet dediğin gibi birkaç ülke bu aşının koruma yüzdesini bizden farklı olarak belirtiyorlar. Bir söylentiye göre de bizim son zamanlarda kullandığımız aşıları da Çin üretiyormuş.