Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Corona Virüs Güncel!!!

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 [24] 25 26 27 28 29 30

Ome_RS
12-03-2021, 14:09
Acayip bir şekilde nezle salginida var
Dikkat edin bu ara

boş gecer miyim. Cocuk kaptı ben de kaptım ondan. Gecen hafta da patron nezle olmuştu.

Ormanci
12-03-2021, 17:31
Nezle yine başladı mı yav...

Bu arada dün, ne zamandır yayınlanmadığı konusunda sövüp saydığım İngiltere mutasyonunun "öldürücülük" oranı açıklandı, %60 olarak tespit edilmiş.

Ancak %50-60 daha fazla bulaşıcılıktan, bir o kadar da öldürücülük artarsa, şimdiye bu mutasyonu çoktan kapan ülkelerin kırılması gerekiyordu. Böyle bir kırılma göremiyoruz. Bana işin bu kısmı çok hikaye geliyor ya hala du bakalım.

OnurG
12-03-2021, 20:13
Edirnede tedbirler baya sıkı, 600 700 tane bank toplatıldı 3-4 gün önce, bütün park bahçe vs yerler kapatıldı. Sanayiide çay ocakları vs kapatıldı. Avm otoparkında arabasının başında kahve içenleri bile gelip kaldırıyor polisler. Göçebe gibi oradan oraya gidiyor millet.. Tam boş bi alan buldum dur oturayım sandalyeyi atayım diyorsun bu seferde jandarma geliyor pat diye. Bizde böyleyken istanbul vs hala kafelerin açık olması ilginç.

imprezaWRC
13-03-2021, 10:11
Edirnede tedbirler baya sıkı, 600 700 tane bank toplatıldı 3-4 gün önce, bütün park bahçe vs yerler kapatıldı. Sanayiide çay ocakları vs kapatıldı. Avm otoparkında arabasının başında kahve içenleri bile gelip kaldırıyor polisler. Göçebe gibi oradan oraya gidiyor millet.. Tam boş bi alan buldum dur oturayım sandalyeyi atayım diyorsun bu seferde jandarma geliyor pat diye. Bizde böyleyken istanbul vs hala kafelerin açık olması ilginç.

Biraz daha hafif versiyonu Altınoluk'ta da yapmışlar. Sahildeki banklara oturmak yasaklanmış.

_opeth
13-03-2021, 14:48
Soylunun annesi koronadan dolayı vefat etmiş bakalım az kişili cenaze mi olacak çok kişili mi

GokhanRS
13-03-2021, 16:58
Soylunun annesi koronadan dolayı vefat etmiş bakalım az kişili cenaze mi olacak çok kişili mi

Allah rahmet eylesin. Bence 3-5bin kişiden aşağısı yakışık almaz.

GokhanRS
13-03-2021, 17:03
Nezle yine başladı mı yav...

Bu arada dün, ne zamandır yayınlanmadığı konusunda sövüp saydığım İngiltere mutasyonunun "öldürücülük" oranı açıklandı, %60 olarak tespit edilmiş.

Ancak %50-60 daha fazla bulaşıcılıktan, bir o kadar da öldürücülük artarsa, şimdiye bu mutasyonu çoktan kapan ülkelerin kırılması gerekiyordu. Böyle bir kırılma göremiyoruz. Bana işin bu kısmı çok hikaye geliyor ya hala du bakalım.

Bazı şehirlerde yoldan geçenlere aşı olmamışsa antikor testi yapılıyor. Şehrine göre halkın %25 ila %60 arası oranlarda antikor çıkıyormuş. Zaten daha önce Moskova belediye başkanda, Moskova da halkın %50si sürü bağışıklığı kazanmış diye açıklama yapıp tüm tedbirleri kaldırmıştı. O günden beri burda herşey Full serbest. Ne kadar doğru bilmiyorum ama Türkiye'de böyle bir çalışma oldu mu hiç?

_opeth
13-03-2021, 17:58
Bazı şehirlerde yoldan geçenlere aşı olmamışsa antikor testi yapılıyor. Şehrine göre halkın %25 ila %60 arası oranlarda antikor çıkıyormuş. Zaten daha önce Moskova belediye başkanda, Moskova da halkın %50si sürü bağışıklığı kazanmış diye açıklama yapıp tüm tedbirleri kaldırmıştı. O günden beri burda herşey Full serbest. Ne kadar doğru bilmiyorum ama Türkiye'de böyle bir çalışma oldu mu hiç?

yuoooo 10krktr

Ormanci
13-03-2021, 23:41
Tabi canım nerede öyle çalışma :D Valiler kendi başlarına bile tedbir alamıyor, güya sorumluluğu onlara verdiler bir de :) İstanbul, ülkedeki verginin %50'si buradan toplanıyor, Vali kendi kendine karar alabilir mi mesela? :)

Antikor deyince hep aklıma geliyor. Asıl onu merak ediyorum. Burada da konuşuyoruz, bi deniliyor ki efendim aşının etkisi şu kadar ay sürüyor, bi deniliyor ki yok öyle değil böyle...

Ta başında antikor konusunda bir doktorun açıklaması vardı, hücre hafızası mı neydi, bağışıklık sisteminin tepkisini, antikor olayını anlatıyordu. Diyor ki belli miktar süre boyunca kanda antikor bulunması normal, ama her zaman durmaz. Ancak sistem ne yapacağını öğrenir ve daha sonra hasta olunduğunda tekrar antikor üretir gibisinden... Burada doktor arkadaşlar vardı sanırsam, doğru mu değil mi bi açıklayabilir mi?

Bu açıklama mantıklı geliyor, çünkü bugüne kadar olduğumuz her hastalığın antikorunun kanımızda dolanması gerekiyordu, yani eğer "antikor 6 ay kalıyormuş, etkisi bu kadar" diyorsak... Bu gidiyor, diğerleri paso dolaşıyor mu? İşin o kısmına takılıyorum hep.

imprezaWRC
14-03-2021, 09:26

Az önce TV'de grafiksel olarak gösterdiler. Rusya ve İngiltere, düz çizgi, Almanya'da hafif dalgalanmalar var ama çizgisi Rusya ve İngiltere'nin biraz üstünde; Türkiye, Yunanistan, Polonya ve birkaç ülke daha İngiltere, Almanya ve Rusya'nın çizgisinden çok uzakta ve her gün yükseliş eğiliminde.
Sizdekilerin rahatlığı bundan olabilir.

imprezaWRC
14-03-2021, 09:36
Tabi canım nerede öyle çalışma :D Valiler kendi başlarına bile tedbir alamıyor, güya sorumluluğu onlara verdiler bir de :) İstanbul, ülkedeki verginin %50'si buradan toplanıyor, Vali kendi kendine karar alabilir mi mesela? :)

Antikor deyince hep aklıma geliyor. Asıl onu merak ediyorum. Burada da konuşuyoruz, bi deniliyor ki efendim aşının etkisi şu kadar ay sürüyor, bi deniliyor ki yok öyle değil böyle...

Ta başında antikor konusunda bir doktorun açıklaması vardı, hücre hafızası mı neydi, bağışıklık sisteminin tepkisini, antikor olayını anlatıyordu. Diyor ki belli miktar süre boyunca kanda antikor bulunması normal, ama her zaman durmaz. Ancak sistem ne yapacağını öğrenir ve daha sonra hasta olunduğunda tekrar antikor üretir gibisinden... Burada doktor arkadaşlar vardı sanırsam, doğru mu değil mi bi açıklayabilir mi?

Bu açıklama mantıklı geliyor, çünkü bugüne kadar olduğumuz her hastalığın antikorunun kanımızda dolanması gerekiyordu, yani eğer "antikor 6 ay kalıyormuş, etkisi bu kadar" diyorsak... Bu gidiyor, diğerleri paso dolaşıyor mu? İşin o kısmına takılıyorum hep.

Vali'ye yeninden yasakları genişletecek misiniz? diye sormuşlar tamam çok hızlı bulaşıyor ama ölüm ve hastane yatış sayısı az demiş. İyi de rakamlar öyle demiyor. Neyse ya, bu saatten sonra hadi yine kapanıyoruz diyeceklerini sanmıyorum. İyidir bu karar gidelim Bağdat'a kadar mantığındalar. Hayırlısı ne diyeyim.
Aşı yok zaten, sürü bağışıklığını deneyelim diye de düşünmüş olabilirler.

Antikor konusunda dediğin mantıklı geliyor ama bunu bu işi çok iyi bile birinin anlatması gerekiyor. Sen, ben mantık yürütüyoruz. Zira bende mantık neyin kalmadı, taze bitti.

Maske takmaktan değil ama bu zıkkımın ne zaman biteceğini beklemekten sıkıldım. Bende gidip manzaralı bir yerde çay içmek istiyorum ama bunu eyleme dökemiyorum. Bu kadar kalabalıktan ya birkaç kişi taşıyıcı ise ve bende kaparsam ne mok yerim diye düşünüyorum. Zira benim bünye zayıf ve o ilaçları bünyem kaldırmaz. Basit bir antibiyotiği bile bünyem kaldırmıyor :(

fanatik
14-03-2021, 11:54
Virüse karşı oluşan antikorlar (IgG-s, bunun yaklaşık %15 i koruyucu nötralizan antikor) ilk 3 hf. da pik yapıyor ve plato şeklinde ilerliyerek yaklaşık 6 ay koruyuculuk değerlerini muhafaza ediyor.Yayınlar bu yönde.
T ve B Bellek hücreleri ise enfeksiyon sonrası, 6. ayda oldukça yüksek bulunmuşlar.

_opeth
14-03-2021, 15:10
İcişleri Bakanı Soylu'nun annesinin cenaze toreninde İcişleri Bakanlığı'nın 'salgın' genelgesine uyulmadı! (https://t24.com.tr/amp/haber/icisleri-bakani-soylu-nun-annesinin-cenaze-toreninde-icisleri-bakanligi-nin-salgin-genelgesine-uyulmadi,939044?__twitter_impression=true)

Evet şaşırmadık

GokhanRS
14-03-2021, 20:18
Virüse karşı oluşan antikorlar (IgG-s, bunun yaklaşık %15 i koruyucu nötralizan antikor) ilk 3 hf. da pik yapıyor ve plato şeklinde ilerliyerek yaklaşık 6 ay koruyuculuk değerlerini muhafaza ediyor.Yayınlar bu yönde.
T ve B Bellek hücreleri ise enfeksiyon sonrası, 6. ayda oldukça yüksek bulunmuşlar.

Açıkçası çok anlamadım, sizce sürü bağışıklığı gerçek birşey mi, yoksa ekonomi halktan önemli diye gaz alma mı?

fanatik
15-03-2021, 07:44
Sürü bağışıklığı bir terim, aşı ile veya enfeksiyonu geçirerek toplumun yeterli bir kesiminin virüse karşı bağışık olma hali.
Ama grip gibi bu virüste de kişisel bağışıklık kalıcı olmadığı için dönem dönem salgın pikleri görülme ihtimali yüksek.
Fakat önlem ve tedavi açısından sağlık sistemi daha hazırlıklı olur bu durumda.

ckrc
15-03-2021, 17:59
Aşılamalar olduktan sonra da covid hayatımızda olacak ancak bu sefer hastahaneler dolup taşmayacak.

APAC tarafına 2020 öncesi giden var ise bilirler, bazi insanlar maske takarlar toplu alanlarda SARS vs bulaşıcı hastalıklardan korunmak için. Maskeyle yaşamaya alışmalıyız, başka bir yolu yok.

Ormanci
16-03-2021, 09:23
Dün Fatih Altaylı'nın programında bu durmadan bahsettiğim "ingiltere mutasyonu öldürücülük oranı" muhabbeti döndü.

Tamamen aynı mantıkla, birebir aynı düşündüklerimle Fatih Altaylı sordu aynı şeyi.
"%50-60 bulaşıcılık, %50-60 öldürücülük tespit edildi, peki nerede? Birçok Avrupa ülkesinde bizden önce yayıldı, ölüp gitmeleri gerekmiyor muydu" tarzında bir soru sordu.

Prof'lardan biri bu bilgiyi okuduğu yeri söyledi ama henüz "bilimsel" bir yayın bulunmadığını da ekledi. Ve aynı yorumu yaptılar, bu ülkelerde bizden önce yayıldı etti, o ülkelerde bizden daha gevşek önlemler var, e bişey oldu mu, ölümler coştu mu? Pik yaşayanlar var ama normal seyrinde görülüyor anlamında yorumlar yaptılar.

ghibli06
16-03-2021, 10:17
Dün Fatih Altaylı'nın programında bu durmadan bahsettiğim "ingiltere mutasyonu öldürücülük oranı" muhabbeti döndü.

Tamamen aynı mantıkla, birebir aynı düşündüklerimle Fatih Altaylı sordu aynı şeyi.
"%50-60 bulaşıcılık, %50-60 öldürücülük tespit edildi, peki nerede? Birçok Avrupa ülkesinde bizden önce yayıldı, ölüp gitmeleri gerekmiyor muydu" tarzında bir soru sordu.

Prof'lardan biri bu bilgiyi okuduğu yeri söyledi ama henüz "bilimsel" bir yayın bulunmadığını da ekledi. Ve aynı yorumu yaptılar, bu ülkelerde bizden önce yayıldı etti, o ülkelerde bizden daha gevşek önlemler var, e bişey oldu mu, ölümler coştu mu? Pik yaşayanlar var ama normal seyrinde görülüyor anlamında yorumlar yaptılar.

hocam covid mereti herkeste aynı sonuçları vermiyor, amcam kalpten halam organ yetmezliğinden vefat etti ama ikisi de pozitifken hastanede vefat etti... genelde kronik bir rahatsızlık varsa oradan işliyor, şimdilik... ölüm oranlarının düşük olması; covidden ölenlerin çoğunluğunun farklı sebeplerle raporlanması, bu hemen hemen bütün ülkelerde böyle... geçenlerde arkadaşımın eşinin halası da 2. dozu olmalarına rağmen vefat etmiş eşi de yoğun bakımdaymış, DİB nın hastalanması yukarıda herkeste bir korku yaratmış belli, maskeler tekrar takılmaya başlanmış... aşı vs sonuç verebilmesi için toplumun %60 nın aşılanması gerektiği söyleniyor ama zamanında bitirelemeyen aşılama, virüsü aşılara dirençli de yapabiliyormuş ( Dr. Mehmet Ceyhan'dan alıntı)...

şu anda bildiğimiz herşeyi unutup, bu aşılamalar neden yavaş, neden aşı yeterli miktarda gelmiyor? biontech aşıları nerede? bunları sorgulamalıyız çünkü bu virüs kendi kendine bitmeyecek, hayat da bu kadar kısıtlamayla geçmez, hepimiz ortam düzelecek diye bekliyoruz ama düzelmesi için gereken şeylerin yapıldığını düşünmüyorum...

Eworen
16-03-2021, 10:32
İstanbul da vaka olarak 100 bine oranla 2 hafta önce açıklanan 89.9 iken dün açıklanan sayı 178.2 !! yani nerdeyse 2 kat artış var
Keza büyükşehirlerdeki oranlarda 1.5-2 kat artmış
Normalde olması gereken neydi ? oranlara göre risk haritası güncellenecekti dün akşam ne oldu ? ortada renkli harita yok kayıp
Yüksek riske geçen İstanbulda değişiklik yapılmadı herşey devam denildi
Bu şekilde devam ederse yakın zamanda 100 bin nufusa oranla vaka sayısı tablosuda yok olacak
Vaka sayılarıda ne açıklanırsa yerseniz işte..

Ormanci
16-03-2021, 11:05
hocam covid mereti herkeste aynı sonuçları vermiyor, amcam kalpten halam organ yetmezliğinden vefat etti ama ikisi de pozitifken hastanede vefat etti... genelde kronik bir rahatsızlık varsa oradan işliyor, şimdilik... ölüm oranlarının düşük olması; covidden ölenlerin çoğunluğunun farklı sebeplerle raporlanması, bu hemen hemen bütün ülkelerde böyle... geçenlerde arkadaşımın eşinin halası da 2. dozu olmalarına rağmen vefat etmiş eşi de yoğun bakımdaymış, DİB nın hastalanması yukarıda herkeste bir korku yaratmış belli, maskeler tekrar takılmaya başlanmış... aşı vs sonuç verebilmesi için toplumun %60 nın aşılanması gerektiği söyleniyor ama zamanında bitirelemeyen aşılama, virüsü aşılara dirençli de yapabiliyormuş ( Dr. Mehmet Ceyhan'dan alıntı)...

şu anda bildiğimiz herşeyi unutup, bu aşılamalar neden yavaş, neden aşı yeterli miktarda gelmiyor? biontech aşıları nerede? bunları sorgulamalıyız çünkü bu virüs kendi kendine bitmeyecek, hayat da bu kadar kısıtlamayla geçmez, hepimiz ortam düzelecek diye bekliyoruz ama düzelmesi için gereken şeylerin yapıldığını düşünmüyorum...

Hocam başınız sağolsun tekrardan, yok dediklerin doğru ona diyecek bir şey yok da, resmi açıklanan rakamlar üzerinden gidebiliyoruz maalesef. Bahsettiğim zaten Türkiye de değil, Cimmeria mıydı, İngiltere'de çok şeffaf davranıldığını söylüyordu, AB ülkelerinde şu anda mutasyon bizden önce yayıldı, biz hep bir kaç adım geriden görebiliyoruz aslında gelmekte olanı ama ona rağmen adam gibi tedbir alınamıyor-alınmıyor ekonomiyi göçertmeyelim diye.

E hani İngiltere'de falan ne oldu? Almanya'da vesaire? Bunlarda mutasyon çoktaaaan yayıldı. Ölüm oranları patladı mı? Ben hep buralarda takılıyorum... Devamlı bi pompalama var ama normal seyir harici bir şey göremiyoruz.

Aynen, aşı muhabbetine kanalize olmak lazım ama orada da ne olduğu belli. Yok üretim yetişmiyor, yok sipariş bilmemne oluyor.

Dün aynı programda konusu döndü, Kanada bilmem kaç milyar doz sipariş etti, ama daha şu kadarını bile alamadı diye. Türkiye'nin 10'da 1'i kadar aşı yapabilmişler daha. Bu iş baya başa bela olacak görülüyor ki... Mal Kılıçdaroğlu ve ekibi de hala diyor ki 1 milyon bedava aşı geldi ama para verdik :D Diğeri de diyor ki "hani sıran gelince aşı olacaktın ne oldu?", "e sıram geldi aşı oldum?" ahahahah... Öyle bi vurgu ile söylüyor ki sanırsın adam ben aşı olmayacağım dedi... Kafayı kırdılar iyice :) Aşı maşı yerine bunlarla uğraşıyoruz işte.

Ha aşıya döneyim, bizimkilerin "gerekeni" yapmadığını bu anlamda pek düşünmüyorum. Tüm dünyada bununla ilgili bir arz-talep sıkıntısı var. Hatta deniliyor ki, Avrupa'lı siyasilerden bazıları, maske, solunum cihazı ve benzeri tedariklerinde büyük rüşvetler aldılar, rüşvetler verdiler, aşı işinde daha da büyük oyunlar dönüyor. Pandemi başındaki bazı olaylar ayyuka çıkmış bile.

Bu arada bizimkiler ne yapabilirdi, en güzeli getireceklerdi şu Biontech'ten falan, 800bin falan diyorlardı, aynen o ne oldu mesela? Getir kardeş 100 TL'den mi satıyorsun 200 TL'den mi satıyorsun, onları da paralı getir, peyderpey getir... Paramızla falan da olalım bari. Maksat aşılamayı yükseltmekse, bu şekilde de yükselir... Ama bi yandan da dediğim gibi işte, sırf bizimkilerin "yapması gerektiği"nden ziyade, sıkıntılı bir tedarik süreci var. Önce bunu aşmak lazım.

Bunun da aslında asıl aşılması gereken kısmı "yerli aşı" ile olabilir, onlar da geç kaldı. Sene sonuna kadar anca diyorlar.

Anca ilaç milaç bir şey bulunması lazım, o süreci çok hızlandırır.

DSÖ aşıların patentlerinin ücretsiz verilmesi ve tüm dünyada daha etkin şekilde, arzı karşılayacak biçimde üretim yapılmasına izin verilmesini tavsiye etmiş. Hiç bir ilaç firması bu çağrıyı sallamamış. Olayı özetliyor sanıyorum :)

ghibli06
16-03-2021, 11:33
Hocam başınız sağolsun tekrardan, yok dediklerin doğru ona diyecek bir şey yok da, resmi açıklanan rakamlar üzerinden gidebiliyoruz maalesef. Bahsettiğim zaten Türkiye de değil, Cimmeria mıydı, İngiltere'de çok şeffaf davranıldığını söylüyordu, AB ülkelerinde şu anda mutasyon bizden önce yayıldı, biz hep bir kaç adım geriden görebiliyoruz aslında gelmekte olanı ama ona rağmen adam gibi tedbir alınamıyor-alınmıyor ekonomiyi göçertmeyelim diye.

E hani İngiltere'de falan ne oldu? Almanya'da vesaire? Bunlarda mutasyon çoktaaaan yayıldı. Ölüm oranları patladı mı? Ben hep buralarda takılıyorum... Devamlı bi pompalama var ama normal seyir harici bir şey göremiyoruz.

Aynen, aşı muhabbetine kanalize olmak lazım ama orada da ne olduğu belli. Yok üretim yetişmiyor, yok sipariş bilmemne oluyor.

Dün aynı programda konusu döndü, Kanada bilmem kaç milyar doz sipariş etti, ama daha şu kadarını bile alamadı diye. Türkiye'nin 10'da 1'i kadar aşı yapabilmişler daha. Bu iş baya başa bela olacak görülüyor ki... Mal Kılıçdaroğlu ve ekibi de hala diyor ki 1 milyon bedava aşı geldi ama para verdik :D Diğeri de diyor ki "hani sıran gelince aşı olacaktın ne oldu?", "e sıram geldi aşı oldum?" ahahahah... Öyle bi vurgu ile söylüyor ki sanırsın adam ben aşı olmayacağım dedi... Kafayı kırdılar iyice :) Aşı maşı yerine bunlarla uğraşıyoruz işte.

Ha aşıya döneyim, bizimkilerin "gerekeni" yapmadığını bu anlamda pek düşünmüyorum. Tüm dünyada bununla ilgili bir arz-talep sıkıntısı var. Hatta deniliyor ki, Avrupa'lı siyasilerden bazıları, maske, solunum cihazı ve benzeri tedariklerinde büyük rüşvetler aldılar, rüşvetler verdiler, aşı işinde daha da büyük oyunlar dönüyor. Pandemi başındaki bazı olaylar ayyuka çıkmış bile.

Bu arada bizimkiler ne yapabilirdi, en güzeli getireceklerdi şu Biontech'ten falan, 800bin falan diyorlardı, aynen o ne oldu mesela? Getir kardeş 100 TL'den mi satıyorsun 200 TL'den mi satıyorsun, onları da paralı getir, peyderpey getir... Paramızla falan da olalım bari. Maksat aşılamayı yükseltmekse, bu şekilde de yükselir... Ama bi yandan da dediğim gibi işte, sırf bizimkilerin "yapması gerektiği"nden ziyade, sıkıntılı bir tedarik süreci var. Önce bunu aşmak lazım.

Bunun da aslında asıl aşılması gereken kısmı "yerli aşı" ile olabilir, onlar da geç kaldı. Sene sonuna kadar anca diyorlar.

Anca ilaç milaç bir şey bulunması lazım, o süreci çok hızlandırır.

DSÖ aşıların patentlerinin ücretsiz verilmesi ve tüm dünyada daha etkin şekilde, arzı karşılayacak biçimde üretim yapılmasına izin verilmesini tavsiye etmiş. Hiç bir ilaç firması bu çağrıyı sallamamış. Olayı özetliyor sanıyorum :)

hocam sana muhalefet olarak yazmadım zaten, bu konuda yazan arkadaşlarımız farklı açılardan bakarak en azından bu sorun nasıl çözülür kendi beynimiz ölçüsünde tartışıyoruz... benim üzüldüğüm şu, aşının bulunduğu bir ortamda hala ölümler olması ve de bunların yakınlarımız olması beni çok üzüyor... aşı konusu ise tamamen üreticiler tarafında 'para' üzerinden yürüyor, böyle global bir sorun para üzerinden yürümemeli...gerekirse dünya ülkeleri bir fon oluşturup belirlenen 3-4 aşının üretimini yüklenmeleri gerekiyor...

KÖROĞLU
16-03-2021, 11:58
tıkış tıkış salonlarda kongreler yapılırken milleti içeride tutmak zulüm değil de nedir. Ya millet gibi çıkmayacaksın ya da çıkıyorsan milleti de salacaksın.

Olay tamamen bu ne perhiz bu ne lahana turşusu durumu şuan. Sağlık bakanı bu görüntüleri izleyince ne düşünüyor acaba çok merak ediyorum.

Biz aman bulaşmasın hasta olmayalım, bize bulaşır da başkasına bulaştırır vebal altına gireriz diye burnumuzu çıkarmıyoruz.

Rakamlara zaten inanan varsa aramızda ona da diyecek bir şey bulamıyorum.

Cimmeria
16-03-2021, 12:14
Az önce TV'de grafiksel olarak gösterdiler. Rusya ve İngiltere, düz çizgi, Almanya'da hafif dalgalanmalar var ama çizgisi Rusya ve İngiltere'nin biraz üstünde; Türkiye, Yunanistan, Polonya ve birkaç ülke daha İngiltere, Almanya ve Rusya'nın çizgisinden çok uzakta ve her gün yükseliş eğiliminde.
Sizdekilerin rahatlığı bundan olabilir.

ingilterede toplam asilanan sayisi 25 milyonu gecti, ikinci dozlar haric. Nisan ayinda Moderna asisi da gelecek ve toplam 3 farkli asiyi yapicaklar. Su anda 55 yasa kadar geldiler, 18 yas uzeri nufusun yuzde 45 civari asilandi, ciddi asiliyorlar bu ise.

gunluk ortalama 900 bin test civari yapiliyor ve okullar acilmasina ragmen hastalik gunluk 5-6 bin civarina indi, yine de hic bir yeri acmiyorlar butun yasaklar devam ediyor, nisan 12 gibi guncel duruma bakilacak ve karar alinacak.

bu arada evet burda sokaga cikma yasagi yok, sokakta maske zorunlu degil sadece kapali alanlarda zorunlu ama 1 seneden fazla suredir market ve eczaneler disinda her yer kapali... sadece restoran ve kafelerden kapidan almaya izin var.

Ormanci
16-03-2021, 13:19
hocam sana muhalefet olarak yazmadım zaten, bu konuda yazan arkadaşlarımız farklı açılardan bakarak en azından bu sorun nasıl çözülür kendi beynimiz ölçüsünde tartışıyoruz... benim üzüldüğüm şu, aşının bulunduğu bir ortamda hala ölümler olması ve de bunların yakınlarımız olması beni çok üzüyor... aşı konusu ise tamamen üreticiler tarafında 'para' üzerinden yürüyor, böyle global bir sorun para üzerinden yürümemeli...gerekirse dünya ülkeleri bir fon oluşturup belirlenen 3-4 aşının üretimini yüklenmeleri gerekiyor...

Yok hocam ben de büyük ölçüde aynı fikirdeyim diye yazdım. Katkı amaçlı :) Evet mesela dün yine programda Altaylı 2 doz aşıyı da olup ölen var mı dedi. Normalde bu tip haberler var aslında ama ölüm nedenleri farklı yazılmış galiba dediğin gibi. Hocalar da "bildiğimiz kadarıyla yok" falan dedi ama bu şekilde ölen doktor falan da biliyorum. Acaba aşıyı olma zamanları falan da fark ediyor mu... Antikor oluşturma falan vs. gibi...

Aynen öyle ama işte dediğim gibi, otomotiv bir, ilaç sektörü iki, bunlar en "onun bunun çocuğu" sektörler bence dünya üzerinde :) Her türlü puştluğu çeviriyorlar çünkü. Bakalım nasıl olacak bu işler.

Ormanci
16-03-2021, 13:20
ingilterede toplam asilanan sayisi 25 milyonu gecti, ikinci dozlar haric. Nisan ayinda Moderna asisi da gelecek ve toplam 3 farkli asiyi yapicaklar. Su anda 55 yasa kadar geldiler, 18 yas uzeri nufusun yuzde 45 civari asilandi, ciddi asiliyorlar bu ise.

gunluk ortalama 900 bin test civari yapiliyor ve okullar acilmasina ragmen hastalik gunluk 5-6 bin civarina indi, yine de hic bir yeri acmiyorlar butun yasaklar devam ediyor, nisan 12 gibi guncel duruma bakilacak ve karar alinacak.

bu arada evet burda sokaga cikma yasagi yok, sokakta maske zorunlu degil sadece kapali alanlarda zorunlu ama 1 seneden fazla suredir market ve eczaneler disinda her yer kapali... sadece restoran ve kafelerden kapidan almaya izin var.

Aşılama işini en güzel bunlar becerdi galiba şimdiye dek.

AB'den iyi ki ayrılmışız diyor olabilirler :)

_opeth
16-03-2021, 14:26
restoranları kapamaya bülükleri yetmedi, kçö de bu ay son imiş bundan sonra da kapatmayacaklar gibi duruyor bu durumda

hddsheriff
16-03-2021, 14:31
Kendimi 1. Dünya Savaşı'na katılmış Osmanlı imparatorluğu gibi hissediyorum, hanım pandemi sürecini evden çıkmayarak izole bir halde geçiriyordu ama okulların açılmasıyla kızımdan dolayı ( tahminimiz bu yönde) dün şüphe üzerine yaptırdığımız test pozitif çıktı. Bende hiç bir şey olmamasına rağmen 10 gün karantinaya aldılar. Eklem ağrısı ve tat koku kaybı dlşında bir sorunu yok filyasyon ekibi ilaçları getirdi beklemedeyiz.

Ormanci
16-03-2021, 14:47
Kendimi 1. Dünya Savaşı'na katılmış Osmanlı imparatorluğu gibi hissediyorum, hanım pandemi sürecini evden çıkmayarak izole bir halde geçiriyordu ama okulların açılmasıyla kızımdan dolayı ( tahminimiz bu yönde) dün şüphe üzerine yaptırdığımız test pozitif çıktı. Bende hiç bir şey olmamasına rağmen 10 gün karantinaya aldılar. Eklem ağrısı ve tat koku kaybı dlşında bir sorunu yok filyasyon ekibi ilaçları getirdi beklemedeyiz.

Geçmiş olsun yav, inşallah öyle geçirir gidersin. 4-5 günü böyle geçirdiysen geçmiş say...

ChuckBartowsKi
Geçen sene 1 Haziran değil de 1 Temmuz da normalleşme süreçleri başlasaydı keza bu sene de Mart değil de Nisan sonu Mayıs gibi normalleşme başlasaydı bence çok daha olumlu bir tabloya sahip olurduk fakat şu bir gerçek sanırım bu hastalık öyle ya da böyle nüfusun büyük bir çoğunluğuna bulaşacak.

Fakat normalleşme başladıktan sonra restorant-cafe vs. kapatmak ciddi bir mesele çünkü yapılan yatırımlar var hiç açılmasa neyse ama açıldıktan sonra kapatmak ciddi mesele ve bu hangi parti olursa olsun kabul göremiyor maalesef.

jeffy
İstanbul da vaka olarak 100 bine oranla 2 hafta önce açıklanan 89.9 iken dün açıklanan sayı 178.2 !! yani nerdeyse 2 kat artış var
Keza büyükşehirlerdeki oranlarda 1.5-2 kat artmış
Normalde olması gereken neydi ? oranlara göre risk haritası güncellenecekti dün akşam ne oldu ? ortada renkli harita yok kayıp
Yüksek riske geçen İstanbulda değişiklik yapılmadı herşey devam denildi
Bu şekilde devam ederse yakın zamanda 100 bin nufusa oranla vaka sayısı tablosuda yok olacak
Vaka sayılarıda ne açıklanırsa yerseniz işte..

Tüm ülkenin gözünün içine baka baka kendi söylediklerini yok saydılar dün akşam.. ki zaten bu yapılabilecek bir plan değildi.. en başından bunu akıl etmeleri gerekiyordu.. her zaman ki gibi yapamadılar..

imprezaWRC
16-03-2021, 15:32

Geçmiş olsun :(

bosporuss06
16-03-2021, 16:03
Eylül ayında bu illeti geçirdim,1-2 gündür soğuk algınlığı yaşıyorum muhtemelen,fakat yine corona pozitif olabilirmiyim diye içim içimi yiyor.Sadece fizyolojik olarak değil,psikolojiyide bozdu namussuz...

rebelh
16-03-2021, 16:29
Geçen sene 1 Haziran değil de 1 Temmuz da normalleşme süreçleri başlasaydı keza bu sene de Mart değil de Nisan sonu Mayıs gibi normalleşme başlasaydı bence çok daha olumlu bir tabloya sahip olurduk fakat şu bir gerçek sanırım bu hastalık öyle ya da böyle nüfusun büyük bir çoğunluğuna bulaşacak.

Fakat normalleşme başladıktan sonra restorant-cafe vs. kapatmak ciddi bir mesele çünkü yapılan yatırımlar var hiç açılmasa neyse ama açıldıktan sonra kapatmak ciddi mesele ve bu hangi parti olursa olsun kabul göremiyor maalesef.

restoran-cafeye gitmek bir tercih ama işe gitmek bir zorunluluk
tam nasıl çözülür emin değilim ama evden çalışabilecek olanlar kesinlikle evden çalışılmalı ve madem destek verilmiyor restoran cafeler açık kalmalı bence
paradoks dolu bir durum ama en az zararlı yöntem bulunmalı, bu kadar hızla artan vaka sayısında bu kadar kesin açılma mantıksız
birde 9 yasağı nedir arkadaş, hele retoranlar 7de kapanıyor adamların akşam servisi yok hizmet sektöründe evini geçindiren milyonlar var öğlen açıksa akşam da açık olsun bari adamlar para kazansınlar

hddsheriff
16-03-2021, 16:51
Geçmiş olsun yav, inşallah öyle geçirir gidersin. 4-5 günü böyle geçirdiysen geçmiş say...

Geçmiş olsun :(

Eyvallah, bekliyoruz bakalım.

imprezaWRC
16-03-2021, 17:01
Eyvallah, bekliyoruz bakalım.

Alttan üstten de boşaltma durumu olabilir :( Umarım kısa sürede ve bu şekilde daha da başka semptom olmadan atlatırsın.

DOHC
16-03-2021, 17:21

Geçmiş olsun ciğerim.

DOHC
16-03-2021, 17:22
restoran-cafeye gitmek bir tercih ama işe gitmek bir zorunluluk
tam nasıl çözülür emin değilim ama evden çalışabilecek olanlar kesinlikle evden çalışılmalı ve madem destek verilmiyor restoran cafeler açık kalmalı bence
paradoks dolu bir durum ama en az zararlı yöntem bulunmalı, bu kadar hızla artan vaka sayısında bu kadar kesin açılma mantıksız
birde 9 yasağı nedir arkadaş, hele retoranlar 7de kapanıyor adamların akşam servisi yok hizmet sektöründe evini geçindiren milyonlar var öğlen açıksa akşam da açık olsun bari adamlar para kazansınlar

Kadıköyde geçen haftasonu millet saat 3-4 gibi alkollü restorana gidip demlenmeye başlayarak saat 7'ye kadar oturuyordu.

ghibli06
16-03-2021, 18:09

geçmiş olsun, hafif geçer inşallah...

imprezaWRC
16-03-2021, 18:27
İtalya yine 3 hafta tam kapanmaya gidiyor. Vaka sayısı da bizden azmış.

BARR
16-03-2021, 18:36

Fix it again tony ler bu işi bilmez.

ghibli06
16-03-2021, 19:38
yine 17bini bulduk, uzmanlar bu haftasonuna doğru 20-25 bin olacağız diyor...

Cimmeria
16-03-2021, 19:44

bu sabah italyadan bir msuteri ile toplantim vardi, asi yok kimseye asi yapmiyorlar diye hukumete saydiriyordu, avrupa birligi ulkeleri ciddi anlamda asi konusunda sicmis durumdalar.

imprezaWRC
16-03-2021, 19:57
bu sabah italyadan bir msuteri ile toplantim vardi, asi yok kimseye asi yapmiyorlar diye hukumete saydiriyordu, avrupa birligi ulkeleri ciddi anlamda asi konusunda sicmis durumdalar.

Biz sanki farklıyız. Biz de 65+, kolluk kuvvetleri ve doktorlar oldu. Güya öğretmenleri aşılayacaklardı.

ByMuSt!
16-03-2021, 22:01
Vaka sayıları paylaşılıyor ancak 26 şubattan sonra risk haritası hala güncellenmedi. Marmara Bölgesi neredeyse kıpkırmızı.

27 Şubat - 5 Mart & 6 Mart - 12 Mart Marmara Bölgesi Haritaları

https://i.ibb.co/8r0zsR5/marmaraa.png (https://i.ibb.co/rxmb0L6/marmaraa.png) https://i.ibb.co/d6zfBTv/marmaraa2.png (https://i.ibb.co/pZ9127T/marmaraa2.png)

imprezaWRC
16-03-2021, 22:57
Vaka sayıları paylaşılıyor ancak 26 şubattan sonra risk haritası hala güncellenmedi. Marmara Bölgesi neredeyse kıpkırmızı.

27 Şubat - 5 Mart & 6 Mart - 12 Mart Marmara Bölgesi Haritaları

https://i.ibb.co/8r0zsR5/marmaraa.png (https://i.ibb.co/rxmb0L6/marmaraa.png) https://i.ibb.co/d6zfBTv/marmaraa2.png (https://i.ibb.co/pZ9127T/marmaraa2.png)

Yeni bir renk arayışı içine girmiş olabilirler. Şuraya biraz van dyk kırmızısı...

hddsheriff
16-03-2021, 23:03
Alttan üstten de boşaltma durumu olabilir :( Umarım kısa sürede ve bu şekilde daha da başka semptom olmadan atlatırsın.
Eşimin midesi hassastır ilaçlardan korktuk ama sıkıntı yok şuna için Hakan.

Geçmiş olsun ciğerim.
Teşekkürler kardeşim

geçmiş olsun, hafif geçer inşallah...

Teşekkürler Bülent abi

punto_multijet
17-03-2021, 07:24

geçmiş olsun

_opeth
17-03-2021, 08:00

Geçmiş olsun

ghibli06
17-03-2021, 21:09
19.000 oldu hamdolsun... ama ölümler hiç artmıyor, virüs bizi seviyor, s.viyor ama öldürmüyor...

Ormanci
17-03-2021, 21:48
19.000 oldu hamdolsun... ama ölümler hiç artmıyor, virüs bizi seviyor, s.viyor ama öldürmüyor...

Bizdeki ölüm sayılarını "günlere falan dağıtarak" verdiklerinden şüpheleniyorum :) İşte yazarken hep onu diyorum, hadi bizdeki rakamlara güvenmiyoruz, yok sayalım, dışarıda da durum böyle gibi sanki ama... Tabi onlar da duyduğumuz gördüğümüz kadarıyla.

Bi ara şu grafikleri şunları bunları paylaşıyorduk paso, oralarda bu mutasyonlarla birlikte aşırı değişimler var mı acep?

Cimmeria
18-03-2021, 01:54
Bizdeki ölüm sayılarını "günlere falan dağıtarak" verdiklerinden şüpheleniyorum :) İşte yazarken hep onu diyorum, hadi bizdeki rakamlara güvenmiyoruz, yok sayalım, dışarıda da durum böyle gibi sanki ama... Tabi onlar da duyduğumuz gördüğümüz kadarıyla.

Bi ara şu grafikleri şunları bunları paylaşıyorduk paso, oralarda bu mutasyonlarla birlikte aşırı değişimler var mı acep?

benim gordugum kadariyla Turkiyede su anda olay tekrar kontrolden cikmak uzere, bu kadar az teste bu kadar cok vaka cok acayip. Burda gunluk 1.5 milyona kadar cikti test orani, hasta sayisi 5-6 bin ve nisan 12ye kadar hala her yer kapali, nisan basi gibi de 50 yas altini asilamaya baslayacaklar, bugun 55 yas ustu iki arkadasimiz asi oldular.

Su anda avrupada ciddi anlamda asi savaslari yasaniyor, bu olayin tek cozumu asi, ne yapip edip asi bulunup yapilmasi lazim gerisi palavra.

ingiltere ile avrupa birligi baya birbirlerine girdi, ingilizler soz verdiklerinin 3te birini verdiler avrupa birligine, ilk once kendi ulkesini asilamaya calisiyorlar, ambargolar vs konusuluyor karsilikli.

Daily summary | Coronavirus in the UK (https://coronavirus.data.gov.uk) soyle bir site yapti adamlar, gunluk tum verileri takip edebiliyorsun, mutasyon sonrasi asiri hizli yayilma doneminde olumler gunluk 1200e kadar cikti, turkiyede nasil oluyor da hep ayni kaliyor ***** aslinda...

zamaninda hepimiz gorduk, belediyelerin gecmis yillar ile olum istatistiklerini karsilastirdigimizda sadece istanbulda cikan rakam tum turkiyede aciklanandan fazlaydi...

cok dikkatli olmakta fayda var, havalar da guzellestikce herkes kendini iyice salacak, dikkat edin kendinize.

halili
18-03-2021, 08:53
havalar da guzellestikce herkes kendini iyice salacak, dikkat edin kendinize.

Ramazan da geldi sayılır.Havalar bir tık ısınsın seyrelle cümbüşü ozaman abi.Valla milletin vurdumduymazlığından Haftaiçi ve cumartesi çalışıyoruz sabah 7 de çıkıp akşam 7 de eve giriyoruz.pazar günümüz var. Oda yasak.Ankara serbest istanbul yasak ne zaman patlıyacaz bilmiyorum.

AlwaysFast
18-03-2021, 09:39
İsrail'de neredeyse herkes aşılandı günlük halen 2-3 bin vaka çıkıyor(nüfusun yarısı aşılanmışken de 10 bin civarı çıkıyordu). Her gün 10-20 ölüm oluyor. Nüfus 8 milyon.

Diğer yandan İsveç var nüfus yine 8 milyon, en başından beri hiçbir şey yapılmadı, önlem karantina hak getire. Aşılamasına bakmadım ama İsrail olmadığı kesin. Burada ortalama günlük vaka 3-4 bin ve ölümlerde ortalama 20-25.

Bu veriler ışığında önlemlerin de aşının da abartıldığını düşünüyorum. Yine en önemlisi bağışıklığı yüksek tutmak gibi gözüküyor.

Bu arada önceki sayfalarda durumu ağır, ölecek denilen DİB dün taburcu olmuş.

Ormanci
18-03-2021, 09:55
Deniliyor ki Ramazan'da ufak çaplı bir kapatma yapılabilir, millet zaten yatıyor vs hesabı :)
AlwaysFast,

Ben de onu düşünüyorum işte, yani ölüm oranı bu hastalığın halen belirli bir yüzdeyi geçemedi gibi, ancak aşı falan en azından ölümleri sıfırlıyor diyorlar. O açıdan gerekli bence.

DİB'in durumu dedikoduydu ya, muhalif merdivenaltı yayın organlarının temennisi idi sadece. Hoş, ben de adamı zerre sevmiyorum, ayrı konu :)

ghibli06
18-03-2021, 10:22
İsrail'de neredeyse herkes aşılandı günlük halen 2-3 bin vaka çıkıyor(nüfusun yarısı aşılanmışken de 10 bin civarı çıkıyordu). Her gün 10-20 ölüm oluyor. Nüfus 8 milyon.

Diğer yandan İsveç var nüfus yine 8 milyon, en başından beri hiçbir şey yapılmadı, önlem karantina hak getire. Aşılamasına bakmadım ama İsrail olmadığı kesin. Burada ortalama günlük vaka 3-4 bin ve ölümlerde ortalama 20-25.

Bu veriler ışığında önlemlerin de aşının da abartıldığını düşünüyorum. Yine en önemlisi bağışıklığı yüksek tutmak gibi gözüküyor.

ölüm oranlarının azlığı insanların bir kısmını rehavete sokarken bir kısmı ise psikoza sokuyor... piyango gibi günde 100 kişi ölecek dense , stresten kimse hayat kuramaz...

GokhanRS
18-03-2021, 10:46

41 ülkeden oluşan en yaşlı nüfusa sahip ülkeler sıralamasında İtalya birinci. Türkiye ise 40ıncı sırada. Pandemiden en çok etkilenen ülke, insanını en çok yaşa kadar yaşatabilmiş ülkeler. Yaşlı nüfusun ne kadar yüksekse risklerin o kadar yüksek.

41 ülkelik sıralamada 40ncı olarak neredeyse en genç nüfusa sahip ülkeyiz. İşte bu yüzden Türkiye deki ölüm oranları yüksek sayılır. Ancak vatandaşımıza sor, bir çoğu avrupa avrupa dediniz italya kırıp döküldü, insanını yaşatamadı der cahillikten. Oysaki insanının büyük bir kesimini 90+ yaşlara yaşatmış adamlar, daha ne yapsınlar.

Cimmeria
18-03-2021, 13:40

tek kriter asi ve onlem degil ki, insanlarin birbiri ile ne kadar etkilesimde olduklari, sosyal hayatlarinda birbirlerine ne kadar temas ettikleri bile onemli, genel olarak nordic ulkelerde zaten dogustan sosyal mesafeli yasiyorlar, el sikma opme sarilma, birbirine cok yakin durma, kalabalik yaratma gibi durumlar zaten pek yok, o yuzden rakamlar cok farkediyor.

genel olarak sicak iklimli ulkelerde daha got gote durma durumu oluyor :)

imprezaWRC
18-03-2021, 13:59
Nüfus 8 milyon. Kimse bizdeki gibi birbirinin mabadının dibinde durmuyor. 8 milyon tüm coğrafyaya bir güzel yayılmış. Kimse bizdeki gibi üst üste yaşamıyor.

8 milyon nüfuslu coğrafyayı ve insanını 80 milyon nüfuslu coğrafya ve insanı ile karşılaştırıp...neyse. Tamam dediğiniz gibi olsun.

ghibli06
18-03-2021, 20:50
öngörüler doğru çıktı, 20.000 barajını geçtik artık hedef 25.000...

hddsheriff
18-03-2021, 21:02
Bugün gidip test oldum sadece bel ağrısı ile pozitif çıktım. Bakanlık aradı filyasyon ekipleri çok yoğun olduğundan bu gece gelemezler yarın mutlaka gelirler diyip kapadılar telefonu.

Temaslı olarak izolasyonun 3. Günündeydim test sonucundan sonra başa sardık 1. Güne geri attı sistem beni.

ghibli06
18-03-2021, 21:07
Bugün gidip test oldum sadece bel ağrısı ile pozitif çıktım. Bakanlık aradı filyasyon ekipleri çok yoğun olduğundan bu gece gelemezler yarın mutlaka gelirler diyip kapadılar telefonu.

Temaslı olarak izolasyonun 3. Günündeydim test sonucundan sonra başa sardık 1. Güne geri attı sistem beni.

geçen sene şubat ayında bel ağrısı ve öksürüklü bir hastalık geçirmiştim, derin nefes alınca belim böbrek hizasında ağrıyordu,hatta eşim de geçirdi, birbirimize gülüyorduk corona mı olduk diye... şimdi düşününce bütün belirtiler o yönde...tekrar geçmiş olsun...

hddsheriff
18-03-2021, 21:10
geçen sene şubat ayında bel ağrısı ve öksürüklü bir hastalık geçirmiştim, derin nefes alınca belim böbrek hizasında ağrıyordu,hatta eşim de geçirdi, birbirimize gülüyorduk corona mı olduk diye... şimdi düşününce bütün belirtiler o yönde...tekrar geçmiş olsun...

Sağol abi , aynen bahsettiğin bölge uyutmayacak şekilde ağrıyor başka belirti yok.

Ormanci
18-03-2021, 21:50
Geçmiş olsun tekrardan, hafif atlatacaksınız gibi görünüyor inşallah. Bülent hocam siz de olmuşsunuz büyük ihtimalle...

Ben en çok babama şaşırmıştım, annem de benzer semptomlarla geçirdi, halsizlik ve ağrı başka bişey yok. Babam coronasavar çıktı ya, zatürre aşısı olmamış olsa asemptomatik süper yayıcı dede olarak dolaşacaktı herhalde :D

Bu arada demin eşim Twitter'da okudu, Fransa yarından itibaren 4 hafta kapanmaya gidecekmiş. Çözüm müüü? Hala emin değilim, düşürdün sıfırladın, yine zıplıyor, aç-kapat-aç-kapat mı yapacağız paso ya? Bu iş nasıl çözülecek bilemiyorum valla.

_opeth
18-03-2021, 22:07
https://youtu.be/qXfTkp4uELM

AlwaysFast
19-03-2021, 07:53
Nüfus 8 milyon. Kimse bizdeki gibi birbirinin mabadının dibinde durmuyor. 8 milyon tüm coğrafyaya bir güzel yayılmış. Kimse bizdeki gibi üst üste yaşamıyor.

8 milyon nüfuslu coğrafyayı ve insanını 80 milyon nüfuslu coğrafya ve insanı ile karşılaştırıp...neyse. Tamam dediğiniz gibi olsun.

Mesajımda Türkiye geçmiyor ki. İsveç ve İsrail’i kıyasladım. İkisinin de nüfusu 8 milyon biri 80 milyon değil yani.

Bu mevzu 1 seneyi geçti, çeşit çeşit aşı çıktı ama ilaç cephesinde aynı başarıyı göremiyoruz. Neden, bilgisi olan var mı?

Son mesajlarda da geçtiği üzere açma kapama işlerinin de sonu yok. En kısa zamanda aşılamayı tamamlayıp normal hayata dönmekten başka çaremiz olduğunu düşünmüyorum. Cafeci filan değilim, işlerim de hiç olmadığı kadar yoğun çok şükür ama bu kapanmaların insanlar üzerinde özellikle psikolojik olarak ciddi zararları olduğunu, bunun da ileride çıkacağını düşünüyorum.

GokhanRS
19-03-2021, 08:29
Mesajımda Türkiye geçmiyor ki. İsveç ve İsrail’i kıyasladım. İkisinin de nüfusu 8 milyon biri 80 milyon değil yani.

Bu mevzu 1 seneyi geçti, çeşit çeşit aşı çıktı ama ilaç cephesinde aynı başarıyı göremiyoruz. Neden, bilgisi olan var mı?

Son mesajlarda da geçtiği üzere açma kapama işlerinin de sonu yok. En kısa zamanda aşılamayı tamamlayıp normal hayata dönmekten başka çaremiz olduğunu düşünmüyorum. Cafeci filan değilim, işlerim de hiç olmadığı kadar yoğun çok şükür ama bu kapanmaların insanlar üzerinde özellikle psikolojik olarak ciddi zararları olduğunu, bunun da ileride çıkacağını düşünüyorum.

türkiyede kesinlikle aç kapa yanlış. hafta sonu kapa çarşamba aç, perşembe akşam kapa cuma öğlen aç gibi saçma saban önlemler. kapanacaksa 15 gün tam kapanma yapar sonra açar daha da kapatmazsın.

bir yandan da en büyük sorunumuz, viruse rağmen samimiyet. insanımız halâ cenazeden, düğünden, kaçak nişandan v.s hiç birşeyden vazgeçemiyor. örneğin niye sokakta maske şartı var, bence saçmalık. ancak düşününce de insanımız bura kalabalıkmış kenardan geçeyim demiyor. tam ensende hapşırabiliyor sokakta yürürken bile.

yani yine sorunumuz virus değil, büyük bir cahil kitle. bizi yakan hep o cehalet.

Ormanci
19-03-2021, 08:35
türkiyede kesinlikle aç kapa yanlış. hafta sonu kapa çarşamba aç, perşembe akşam kapa cuma öğlen aç gibi saçma saban önlemler. kapanacaksa 15 gün tam kapanma yapar sonra açar daha da kapatmazsın.

bir yandan da en büyük sorunumuz, viruse rağmen samimiyet. insanımız halâ cenazeden, düğünden, kaçak nişandan v.s hiç birşeyden vazgeçemiyor. örneğin niye sokakta maske şartı var, bence saçmalık. ancak düşününce de insanımız bura kalabalıkmış kenardan geçeyim demiyor. tam ensende hapşırabiliyor sokakta yürürken bile.

yani yine sorunumuz virus değil, büyük bir cahil kitle. bizi yakan hep o cehalet.

Hocam işte millet böyle olduktan sonra 15 gün tam kapatsan ne olacak ki?
Yine biri yurtdışından gelecek, biri bilmemne yapacak, öbürü düğün yapacak, diğeri cenazeye gidecek, kongre yapacaklar...

Yani tam kapama ile de hiç bişey sıfırlanmıyor ki? Anca biraz zaman kazanma olabilir belki. Yani 15 gün tam kapat, sonra bir daha kapatmamak diye bir şey yok, o yanlış bence...

Avrupa'da orada burada tam kapanıp duruyolar, bir şeye yaramıyor ki?

AliGizda
19-03-2021, 08:38
Dikkat ettiğim bi husus sanayide kimse maske takmıyor, adamlar normal hayatlarına gayet devam ediyor.
Bulgurlu' da oturuyorum, Emaar alışveriş merkezine gittiğimde insanlar yürüyen merdivende sosyal mesafeye uyarken Ümraniye Canpark' ta adamın burun altında maske, yürüyen merdivende beni geçiyor falan :)
Sokağa çıkma yasağı var, millet yalandan kağıt uydurmuş fıldır fıldır geziyor ve bununla övünüyor.
Bize yasak olan her zaman daha cezbedici geliyor.
Pandeminin ilk çıktığı aylarda Rize' deydim, oradaki insanlar İstanbul' dan daha bilinçliydi. Şu an Rize kırmızı, sebebi İstanbul' dan giden 'bana bi b*k olmaz' diye geçinen kitle.

_opeth
19-03-2021, 10:04
Hocam işte millet böyle olduktan sonra 15 gün tam kapatsan ne olacak ki?
Yine biri yurtdışından gelecek, biri bilmemne yapacak, öbürü düğün yapacak, diğeri cenazeye gidecek, kongre yapacaklar...

Yani tam kapama ile de hiç bişey sıfırlanmıyor ki? Anca biraz zaman kazanma olabilir belki. Yani 15 gün tam kapat, sonra bir daha kapatmamak diye bir şey yok, o yanlış bence...

Avrupa'da orada burada tam kapanıp duruyolar, bir şeye yaramıyor ki?

tüm dünya tam kapanırsa bu iş olur da işte

Ormanci
19-03-2021, 10:10
tüm dünya tam kapanırsa bu iş olur da işte

Evet en güzeli o da... Aynı anda, aynı saatte falan filan... Ama çok zor ya :D

Kesin bizde bi tip çıkar, işi bozar, abi ben köpeği çıkarmıştım, e ehmeh almaya çıhtıydııııım??? diye :D

Çıkanı vur emri vermek lazım bizde :) Akdeniz'e kıyısı olan diğer ülkelerde de farklı durum olacağını sanmıyorum :)

GokhanRS
19-03-2021, 10:20

Kesin bizde bi tip çıkar, işi bozar, abi ben köpeği çıkarmıştım, e ehmeh almaya çıhtıydııııım??? diye :D

Çıkanı vur emri vermek lazım bizde :) Akdeniz'e kıyısı olan diğer ülkelerde de farklı durum olacağını sanmıyorum :)

Bence rusyanın bütün yasakları kaldırma sebebi, yasak olduğu dönemde bir çok 1000+ yataklı hastaneler yaptılar, üstelik çoğunuda türk firmalar yaptı. Hastane doluluk oranları otomatik olarak düşmüş gibi oldu ve tüm yasakları kaldırdılar ve bir daha da kapanmayı düşünmüyorlar. Bizimkilerinde belki yapması gereken buydu. Çünkü bizimkiler yoğun bakım ve yataklar dolmaya başlayınca panik olup kapatıp duruyorlar. Sürekli övündükleri sağlık sistemimiz çöker korkusu var. Ondan sonra en çok övündükleri şey ayaklarına dolanır.

imprezaWRC
19-03-2021, 10:22

Hahaha, bunu okurken çay içiyordum, gülmekten boğuluyordum :D :D
P.S: Otomobil, beyaz eşya...vs yerine şu hamur işine ötv getirselerdi hiç fena olmayacaktı.

imprezaWRC
19-03-2021, 10:24

Ben yanlış anladım sanırım :( Ama yine durum düzelmiyor. İsrail'de de millet birbirinin bir tarafından ayrılmıyor.

ghibli06
19-03-2021, 11:04

şimdi bak, gelişmiş ülkelerde 5 yaşındaki çocuk anaokulunda yangın çıkarsa ne yapacağını bilir, Japonya'da 10 yaşındaki öğrenci deprem olursa nasıl davranacağını, binadan çıkınca nerede toplanılacağını ezbere bilir, sirenler çalındığında halk nereye gitmesi gerektiğini bilir, yolda bir kaza olduğunda ilk yardımı da nereyi araması gerektiğini de bilirler... buna rağmen tam kapanmalarda onlar bile sorun yaşarken, 911 i arayıp telefon numarası soran milletten, evlerinde tam kalma bilinci oluşturmak hemen hemen imkansız... bu iş bilinç meselesi, marketleri yağmalamayacak, bana bir şey olmaz diyerek sokağa çıkmayacak bir toplumsal bilincimiz ne yazık ki yok... hep başkasından bekliyoruz sorumluluk almayı...

Cimmeria
21-03-2021, 16:36
şimdi bak, gelişmiş ülkelerde 5 yaşındaki çocuk anaokulunda yangın çıkarsa ne yapacağını bilir, Japonya'da 10 yaşındaki öğrenci deprem olursa nasıl davranacağını, binadan çıkınca nerede toplanılacağını ezbere bilir, sirenler çalındığında halk nereye gitmesi gerektiğini bilir, yolda bir kaza olduğunda ilk yardımı da nereyi araması gerektiğini de bilirler... buna rağmen tam kapanmalarda onlar bile sorun yaşarken, 911 i arayıp telefon numarası soran milletten, evlerinde tam kalma bilinci oluşturmak hemen hemen imkansız... bu iş bilinç meselesi, marketleri yağmalamayacak, bana bir şey olmaz diyerek sokağa çıkmayacak bir toplumsal bilincimiz ne yazık ki yok... hep başkasından bekliyoruz sorumluluk almayı...

style söyleyeyim, bu bilinci okullarda isletiyorlar gercekten çocukların kafaya.

1,5 senedir ingilteredeyiz, burda su anda okullarda haftada iki defa test yapılıyor cocuklara, simdi evlere de veliler icin test yollamaya başladılar, sen testini yapıyorsun, testin barkod numarası ile birlikte sisteme negatifisin pozitifisin giris yapıyorsun veli olarak.

neyse biz de bu sabah yaptık testleri, negatif sonuclar cikti, tam sisteme girerken dedim ki ne saçma, pozitif çıksam da istersem negatif girip saklayabilirim sonucumu, dizimin tepkisi neden öyle bir sey yapasın ki oldu :) e dedim hafif atlatıyorsam karantinaya girmem, senin evde kalman gerekmez okula gidebilirsin falan, kız dedi ki iyi de neden baskalarinin hayatini tehlikeye atalım neden boyle bir sey yapsın biri cok sacma :)

1,5 senede kafa yapisini değiştirdiler kizin resmen...

kapanma önlemleri bence duzgun uygulanırsa cok etkili oluyor, burda ilk baslarda polis pek yoktu ortalıkta, hemen sapıttı millet, gizli partiler vs, son 2 aydır polis anasını ağlatıyor milletin cezalarla, vakalar günlük 60.000den 4000lere dustu, okullar acik ve Gunde 1,5 milyon test yapılıyor.

bu isin tek çözümü bence yemeyip içmeyip milleti aşılamak, su anda avrupada ciddi asi, hammadde ve yan malzeme savaşları var, birbirlerine ithalat ihracat yasakları koymalar, asilara el koymalar vs var, gecen avustralyaya giden astrazenaca asisin italya el koydu vs.

DOHC
21-03-2021, 16:50
Hahaha, bunu okurken çay içiyordum, gülmekten boğuluyordum :D :D
P.S: Otomobil, beyaz eşya...vs yerine şu hamur işine ötv getirselerdi hiç fena olmayacaktı.

https://twitter.com/tuhafamasahici/status/1373387189653008385?s=21

imprezaWRC
21-03-2021, 17:01
https://twitter.com/tuhafamasahici/status/1373387189653008385?s=21

Aynısını bizde de yaparlar da o şakanın sonu nasıl biter bilemem. Ukrayna'da amma gevşekmiş arkadaş ya, ulan bari kapalı ortamda maskeni tak.

_opeth
21-03-2021, 20:35
https://i.hizliresim.com/Jzu8hU.jpg (https://hizliresim.com/Jzu8hU)

ErkanCanS
21-03-2021, 21:13
Bir arkadaşım covid oldu. Tanı koyulduktan 3 gün sonra sisteme pozitif olduğunu işlediler. Salağın biri olsaydı 3 gün boyunca her yere elini kolunu sallayarak girerdi. Hes koduyla girilen yerlerde, '' aman burda covid olmaz '' diye düşünmeyin :)

ghibli06
23-03-2021, 19:11
uzmanların çok kritik dedikleri 25.000 barajı maalesef bugün aşıldı... bütün dünya 3. dalganın içinde olduğumuzu kabullendi ve de kesin kapanmaya girdi, bizde ise yandaş gazeteler şu manşeti atıyor:

https://i4.hurimg.com/i/hurriyet/75/900x350/605a1e1e4e3fe11adc219487.jpg

eee sonuç? saçılmaya devam...

turci
23-03-2021, 20:20
bu konuda Almanya da maalesef çuvalladı, dün alınan kararla sınırlamalar 18 nisana ötelendi.
şu an muhalefet başta olmak üzere vadandaşlarda yüklenmeye başladı.
aşılama diğer ülkelere nazaran çok geride, yumurta bayramı geliyor ve Almanya içinde turizm yasak ama mallorcaya tatile gitmek serbest :)
kısaca durum vahim.

imprezaWRC
23-03-2021, 21:01
uzmanların çok kritik dedikleri 25.000 barajı maalesef bugün aşıldı... bütün dünya 3. dalganın içinde olduğumuzu kabullendi ve de kesin kapanmaya girdi, bizde ise yandaş gazeteler şu manşeti atıyor:

https://i4.hurimg.com/i/hurriyet/75/900x350/605a1e1e4e3fe11adc219487.jpg

eee sonuç? saçılmaya devam...

Ben artık vaka sayısı, vefat sayısı, hasta sayısı ve test sayısına bakmıyorum. 2 haftadır bizim sitede hava iyi olduğunda bile kimse yürüyüşe çıkmıyorsa durum bombok demektir. Zira, eşimin arkadaşı bizim lokasyona göre hes haritasını gönderdi. Heryer kıpkırmızı.
Biz ailecek maske ile yürüyüşe çıkınca gerzek gerzek bakıyorlardı. Virüsü, kapıda güvenlik durduruyor sanıyorlardı.

Okulda e-mail atmış. Efendim okulda nezle desen nezle değil, grip desen grip değil ama bir salgın var haberiniz olsun. Nurtopu gibi covid var işte ne ağzında yuvarlayıp duruyorsun ki. Sorarsan da her türlü önlemi almışlardı. Babayı aldılar...

ghibli06
23-03-2021, 21:02
Ben artık vaka sayısı, vefat sayısı, hasta sayısı ve test sayısına bakmıyorum. 2 haftadır bizim sitede hava iyi olduğunda bile kimse yürüyüşe çıkmıyorsa durum bombok demektir. Zira, eşimin arkadaşı bizim lokasyona göre hes haritasını gönderdi. Heryer kıpkırmızı.
Biz ailecek maske ile yürüyüşe çıkınca gerzek gerzek bakıyorlardı. Virüsü, kapıda güvenlik durduruyor sanıyorlardı.

Okulda e-mail atmış. Efendim okulda nezle desen nezle değil, grip desen grip değil ama bir salgın var haberiniz olsun. Nurtopu gibi covid var işte ne ağzında yuvarlayıp duruyorsun ki. Sorarsan da her türlü önlemi almışlardı. Babayı aldılar...

adı konmamış TR mutasyonundan bahsediliyor...

Ormanci
24-03-2021, 08:00
adı konmamış TR mutasyonundan bahsediliyor...

Yerli milli virüsssss, 2023'teeee tüm dünyaya ihraç etmiş olacaaaaaz :D

Ormanci
24-03-2021, 10:09

FOX'a sorsan neredeyse hergün "okulları niye açmıyosunuz" haberi yapıyolardı, şimdi "öğretmenleri aşılayamadılaaaaaaaaaaaaa" haberi yapıyorlar.

Lebalep dolu otobüsler yollarda. Maskesiz, dip dibe fotoğraflar, şarkılı türkülü paylaşımlar geliyor. Daha kongre başlamadan yayıyor zaten adamlar.

Ondan sonra sokakta yürüyen eden vatandaşa işgüzarlık et ceza kes.

KÖROĞLU
24-03-2021, 11:15
7. olağan kongreyi izleyen var mı ?

lebaleb dolu hamdolsun. otobüslerle kopmuş gelmiş millet.

Sağlık bakanının yüz ifadesini görmek isterdim şuan.

https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/akpnin-olagan-lebaleb-buyuk-kongresi-6332037/

turci
24-03-2021, 11:18
abi sakın siyasete çekmeyin baştan söyleyeyim,
herkese ceza herkese karantina herkese yasak var da bu virüs lider partiye uğramıyor mu?
cenazelerde kongrelerde hepsi kucak kucağa.
sonra tvde sağlık bakanı çıkıp aman mesafe aman maske !!
laçka ettiler milleti, inandırıcılığını ciddiyetini yitiriyor olay maalesef..

GokhanRS
24-03-2021, 11:49
başkan verdi fetvayı, kar bütün mikropları temizlemiş. onlara bişi olmaz.

Mamicilo
24-03-2021, 14:13
Dolar, altınları bozdurun diyorda lebaleb cuma günü zaten millet bozdu çatır çatır yedi bile parayı :D
Akıl tutulması yaşayanlarda bugün. Bizde hala 2 kişi bir masada yemek yeme hayalleri kuralım uyuuuuuuu :D

ghibli06
24-03-2021, 15:52
ülkenin kapanması lazımken tekrar, sırf bugünkü kongre yapılsın diye kimsenin gıkı çıkmadı... önümüzdeki hafta sonundan itibaren yeni yasaklar bekliyorum ben...

said_
24-03-2021, 16:03
ülkenin kapanması lazımken tekrar, sırf bugünkü kongre yapılsın diye kimsenin gıkı çıkmadı... önümüzdeki hafta sonundan itibaren yeni yasaklar bekliyorum ben...

Hastenelerin doluluk oranı ne durumda acaba, şuan tekrar bir kapatmaya gideceklerini sanmıyorum, esnaf ciddi bunalmış gözüküyor.

Vaka sayısına göre değilde sanki hastanelerin şişmesine göre karar vericekler.

ghibli06
24-03-2021, 16:12
Hastenelerin doluluk oranı ne durumda acaba, şuan tekrar bir kapatmaya gideceklerini sanmıyorum, esnaf ciddi bunalmış gözüküyor.

Vaka sayısına göre değilde sanki hastanelerin şişmesine göre karar vericekler.

şimdiden tedbir alınmazsa hastaneler kırmızı alarma geçer, ayrıca aşı yok, 2. aşı sırası gelenlere bile aşı yok diyorlar...

yilmazcatalbas
24-03-2021, 16:16
abi sakın siyasete çekmeyin baştan söyleyeyim,
herkese ceza herkese karantina herkese yasak var da bu virüs lider partiye uğramıyor mu?
cenazelerde kongrelerde hepsi kucak kucağa.
sonra tvde sağlık bakanı çıkıp aman mesafe aman maske !!
laçka ettiler milleti, inandırıcılığını ciddiyetini yitiriyor olay maalesef..

Abi isteyen istediği yere çeksin, hatta alenen siyasete de çekebilir. Yazdıklarının hepsi doğru.
İnandırıcılığını, ciddiliğini çoktan yitirdi hatta son zamanlarda böyle bir virüsün aslında olmadığını düşünüp "virüs falan yok yeeaağ" diyen düşünce özürlülerin sayısında ciddi artış var.

kado
24-03-2021, 16:55
https://mobile.twitter.com/nevsinmengu/status/1374722861299077122

jeffy
24-03-2021, 18:03
Bu ülkeyle T.şşak geçiyorlar artık başka hiçbir açıklaması yok :)

Herşey yasak Kongre serbest. 2 dakika twitter a girdim sinirim bozuldu bunu bile savunmaya çalışan o kadar cahil bir kesim var ki inanılmaz.. İl bazlı risk haritası açıklanmadan önce 1 hafta karadenizde kongre yaptılar tüm karadeniz kırmızı çıktı umurlarında değil bugün tüm ülkeden insanları yığıp yaptılar..

Sağlık bakanıda çıktı RTE yi tebrik eden tweet attı :) Biz bu gidişle 2-3 haftaya 40-50 bin vakaa sayılarını görürüz. Ha önlem alınırmı? kasada para olmadığından yine alınmaz.

Yazacak o kadar şey var ki.. Yazsam Cimere bir miktar şikayet edilirim muhtemelen...

S.Özeren
24-03-2021, 18:07
Yeniden kapamada
Kapanani sikiyim kusura bakmayın da
Amk virüsü bir tek bize mi var

orkuteren
24-03-2021, 21:56
Artık sinirimden, sövmekten kendimi iyi hissetmiyorum. Akıl sağlığım bozuldu artık bu aklardan, mitinglere katılanlardan. Bir sağlık çalışanı olarak hiç iyi değilim. Aldığım nefes bile eskisi gibi değil. Eşim ve 2 çocuğum olmasa çoktan gemileri yakar çeker giderdim ya ama neyse!!!

M_PROJECT
24-03-2021, 22:11
şimdiden tedbir alınmazsa hastaneler kırmızı alarma geçer, ayrıca aşı yok, 2. aşı sırası gelenlere bile aşı yok diyorlar...

asi var, yok durumu soz konusu degil. sevkiyat aksakligi mevcut. asi yok dendiginde 3 is gunu icinde gelin asiniz merkeze ulasti diye ariyorlar.

Asi ureticileri teknoloji transferi yapmadigi surece, tum dunyada parasini basip stok yapmayan ulkeler haric aksaklik yasamaya mecbur birakilacak.

Keymen ilac suan kapi kapi gezip tesis ariyor. Asi zaten kolay imal edilen birsey degil e teknoloji transferi olmayinca da is iyice cikmaza giriyor.

Ulke olarak JnJ, Moderna, Biontech, Sinovac ile milyon bazda anlasma yapip kendimizi garantiye alsaydik daha hizli bir asilama olabilirdi ama bu suan tercih edilmiyor.

said_
24-03-2021, 22:30
asi var, yok durumu soz konusu degil. sevkiyat aksakligi mevcut. asi yok dendiginde 3 is gunu icinde gelin asiniz merkeze ulasti diye ariyorlar.

Asi ureticileri teknoloji transferi yapmadigi surece, tum dunyada parasini basip stok yapmayan ulkeler haric aksaklik yasamaya mecbur birakilacak.

Keymen ilac suan kapi kapi gezip tesis ariyor. Asi zaten kolay imal edilen birsey degil e teknoloji transferi olmayinca da is iyice cikmaza giriyor.

Ulke olarak JnJ, Moderna, Biontech, Sinovac ile milyon bazda anlasma yapip kendimizi garantiye alsaydik daha hizli bir asilama olabilirdi ama bu suan tercih edilmiyor.

peki sizce bu artık grip aşısı gibi her sene 1 veya 2 kere olunması gereken bir aşı olarak hayatımızda kalıcakmı?

şuan anladığım aşıyı olunca oldu bitti artık ana korona işlemez değil. antikor seviyesi zaman içinde tekrar düşüyor.

her sene aşı olunması gerekecek ise, hem talebi karşılayacak miktarda üretim oluşur hemde daha fazla firma çıkacaktır diye düşünüyorum. uzun vade de düzene girecek sanırım aşı işi.

S.Özeren
25-03-2021, 01:45
peki sizce bu artık grip aşısı gibi her sene 1 veya 2 kere olunması gereken bir aşı olarak hayatımızda kalıcakmı?

şuan anladığım aşıyı olunca oldu bitti artık ana korona işlemez değil. antikor seviyesi zaman içinde tekrar düşüyor.

her sene aşı olunması gerekecek ise, hem talebi karşılayacak miktarda üretim oluşur hemde daha fazla firma çıkacaktır diye düşünüyorum. uzun vade de düzene girecek sanırım aşı işi.

Uzun vadede hayatımıza muhtemelen ilaç girecek
Zaten insanlar üzerinde faz 3 çalışmasında ilaçlar mevcut
Aslında güzel günler yakın gerçekten de tassak geçer gibi hareketler yapıyorlar..

muratburunce
25-03-2021, 08:39
7. olağan kongreyi izleyen var mı ?

lebaleb dolu hamdolsun. otobüslerle kopmuş gelmiş millet.

Sağlık bakanının yüz ifadesini görmek isterdim şuan.

https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/akpnin-olagan-lebaleb-buyuk-kongresi-6332037/

https://i.hizliresim.com/3fzPPF.jpg (https://hizliresim.com/3fzPPF)

BARR
25-03-2021, 11:12
Dün bir yakınımız aşı olmuş doktor arkadaşları ile evde görüşmesi sonucu pozitif oldu. AŞı olanlar da pozitif olunca bizimkine haber veriyor o da test yaptırıyor pozitif çıkıyor ki bir gün öncesinde gece ateşlenmiş. Toplam süreç 3 gün. Evde birlikte geçirilen vakit 2 saat.

imprezaWRC
25-03-2021, 14:39
FOX'a sorsan neredeyse hergün "okulları niye açmıyosunuz" haberi yapıyolardı, şimdi "öğretmenleri aşılayamadılaaaaaaaaaaaaa" haberi yapıyorlar.

Lebalep dolu otobüsler yollarda. Maskesiz, dip dibe fotoğraflar, şarkılı türkülü paylaşımlar geliyor. Daha kongre başlamadan yayıyor zaten adamlar.

Ondan sonra sokakta yürüyen eden vatandaşa işgüzarlık et ceza kes.

Dün mail atmışlar, okuldaki birkaç öğretmen bu hafta pozitif olmuş. Dökülün anam dökülün kim bilir daha neler var da bilmemiz gereken kadarını yazmışlardır.

_opeth
25-03-2021, 21:55
Dün bir yakınımız aşı olmuş doktor arkadaşları ile evde görüşmesi sonucu pozitif oldu. AŞı olanlar da pozitif olunca bizimkine haber veriyor o da test yaptırıyor pozitif çıkıyor ki bir gün öncesinde gece ateşlenmiş. Toplam süreç 3 gün. Evde birlikte geçirilen vakit 2 saat.

Aynı durumu bende annemden öğrendim. Eski komşusu aşı olmasına rağmen Corona olmuş yada aşıdan olmuş da olabilir orası biraz muallak.

said_
26-03-2021, 08:19
aramızda doktor veya sağlıkçı varsa daha iyi cevaplarlar ama. aşı olanlar test olursa pozitif çıkması ihtimalmi. sonuçta vücuda zayıflatılmış virüs vermiyorlarmı?

golgeoyunu03
26-03-2021, 09:19
Aynı durumu bende annemden öğrendim. Eski komşusu aşı olmasına rağmen Corona olmuş yada aşıdan olmuş da olabilir orası biraz muallak.

2.doz mu acaba?

çevremden 2.dozu olduktan daha sonra pozitife dönen 2 kişi oldu.

Mamicilo
26-03-2021, 09:28
Zaten pozitife dönmesi normal aşı demek virüsü vücuda enjektelemek bir süre sonra vücudun ona antikor üretmesi.
Aşı oldu corona virüs testi pozitif çıktı diyenler var zaten adama virüsü basıyorlar ne kadar zor olabilir mantık :D
Antikorlu vücut ile boş vücut farklı olur aşı olanda corona olur ancak o örneğin semptomu az veya daha az günde iyileşir aşısıza göre fifty fifty :D

Ormanci
26-03-2021, 09:44
Yine yakına gelmeye başladı, eş dost akraba haberleri alıyoruz...

Geçen günlerde bir arkadaş olmuş, güya evde çocuktan geçtiğini düşünüyorlar. Çocuk 1-2 gün ateşlenmiş geçmiş. Üşüttü herhalde falan demişler. Sonra anne hastalanmış, hafif de olsa sırt-eklem ağrıları olunca şüphelenip test yaptırmışlar, pozitif... Filyasyon ekibi gelmiş, sıfır semptomlu babaya da test yapmışlar, o da pozitif... Anne 3-5 günde kendine gelmiş, şimdi karantinada tamamen iyileşmeyi bekliyorlar, hafif geçiriyorlar gibi şimdilik bakalım...

M_PROJECT
26-03-2021, 10:16

Sahsi fikrim grip asisi gibi olacak. Hatta grip asilari ile birlestirip uygulanabilir. Zaman gectikce asi ureten firmalar da cogalacaktir dediginiz gibi. Suan en buyuk sikinti hizli asilama. Herkes belirli bir takvim icinde asilanmis olursa bir okadar hizli toparlanmis olacagiz ama yine rant soz konusu.
Umarim bir cok mutasyon olusurda zamanla etkileri azalir.

AliGizda
26-03-2021, 10:19
Okullar, kreşler virüs yuvası valla. Her ne kadar korunaklı gibi olsalar da çocuklar taşıyıcı.
Bizim oğlan 2 yaşında oyun grubuna verdik kreşe, 1 hafta gitti geldi çocuk hasta. Hanım, kardeşim, annem herkes hasta. Allah' tan bizim ki korona değil.
Hayır madem hastalık şüphen var, gönderme kardeşim çocuğunu okula. Bu meret bir anda çıkan bişey değil ki.
Memlekette kuzenin oğlu okula gidiyor, geliyor eve dede-babaanne hepsi corona.
Pandemi yüzünden çocuklar sosyalleşemiyor, gönderiyosun virüs var. Valla Allah sonumuzu hayır etsin ama bu bela uzun süre daha bizimle sanırım.

_opeth
26-03-2021, 10:22
2.doz mu acaba?

çevremden 2.dozu olduktan daha sonra pozitife dönen 2 kişi oldu.

2. dozu almış. aileden de corona geçirenler varmış onun da etkisi olabilir.

R21TURBO 41
26-03-2021, 10:22
Bu sabeh esim ile birlikte gidip asimizi olduk ( Moderna )

Hanim da birsey yok ama ben kamyon carpmis gibiyim. Asi bolgesinde agri , halsizlik , gozlerde yanma , ufaktan ates te yapti. %50 hicbir sey hissetmiyor %50 de bendeki gibi belirtiler var. Gayet normal yani.

4 hafta sonra 2. dozlari olucaz.

_opeth
26-03-2021, 10:27
bu arada işim gereği restoranlara destek veriyorum. öksüren restoran kasiyerleri çoğalmaya başladı yakın zamanda. Gerçi maske kaynaklı da olabilir. Düşününce risk her yerde var %100 virüse yakalnmışızdır ama az vardır içimizde diye tahmin ediyorum. yoksa 1 senedir enfekte olmamamın başka bir açıklaması olamaz.

kado
26-03-2021, 20:22
Kız arkadaşım aşının 2. Dozunu oldu dün. Dünden beri kolunda ağrı var ama muhtemelen aşıyı yapandan dolayı oldu. İlk dozda böyle olmamıştı.

ckrc
27-03-2021, 17:33
bu virus kesinlikle adam seçiyor arkadaşlar, %100 eminim bundan. Tek yaşamanın en güzel yanı bu virus oldu benim için. Kafa çok rahat hala covid kapmadım.

Arkadaş grubumdan afaroz edileceğim bu yüzden. Neredeyse, tanıdığım herkes bir şekilde kaptı bu illeti, hiç evinden çıkmayan arkadaşım kuryeden, aylar sonra dışarı çıkan arkadaşım, eve döndükten 3 gün sonra covid geçirdi. Yani fazla önlem alanların hepsine bi şekilde bulaştı.

Bir ben kaldım 1 senedir virusu kapmayan. Bu süreçte 3 ev, 2 ülke değiştirdim, 5-6 defa Brezilya içinde uçakla tatile gittim, 3-4 defa translatlantik uçtum, sürekli de sokaktayım, mekanlardayım, insanlarla görüşüyorum, dateye çıkıyorum vs.

Geçen kan testi, pcr yaptırdık yine negative, alayına negative.

Bana bulaşmaması bir mucize, aylardır evden çıkmayan arkadaşıma kuryeden bulaşması ayrı bir mucize.

GokhanRS
27-03-2021, 19:58
bu virus kesinlikle adam seçiyor arkadaşlar, %100 eminim bundan....
.

Burdada kimse maske takmıyor, şantiyelerde 100lerce maskesizlerin arasına girdim, uçak tren metro avm hergün her mekana giriyorum. 2 defa grip oldum atlattım.

Hiç doktor görmedim. Belki şans, belki bünye, belki adam seçiyor belki kan grubu. Belki de hafif atlattım. Yinede dikkate devam.

Ayrıca bana çok büyük bir faydası oldu, sürekli burun karıştıran, hapşıran aksıran hoşlanmadığım arkadaşlarla tokalaşmıyorum ve bozulmuyorlar :)

Bad-Fast
28-03-2021, 00:16
iş gereği avmlerdeyim , son zamanlarda hiç bu kadar kalabalık ve satış görmedim , tabi boş müşteri de yüzlerce , bu kapalı alanlardaki kalabalıklar vs. derken daha yolumuz çok ..

5500
28-03-2021, 01:32
Yanlis biliyorsam duzeltin ama aşının kisiye korona bulasmayacagina dair bir iddiasi varmi? Benim bildigim, agir gecirilmesini önlüyor sadece.

fanatik
28-03-2021, 10:01
Yanlis biliyorsam duzeltin ama aşının kisiye korona bulasmayacagina dair bir iddiasi varmi? Benim bildigim, agir gecirilmesini önlüyor sadece.

Doğru bilyorsun.

Frid
28-03-2021, 14:08
bu kadar anlayışsız oldukça dünya toplumu, bencil oldukça insanlar biter mi azalır mı virüs, hiç sanmıyorum.

ÇALIŞKAN
28-03-2021, 18:12
Belediye Başkanı 2 Doz aşı oldu yine de koronaya yakalandı

Kaynak Linki = Belediye Başkanı 2 Doz aşı oldu yine de koronaya yakalandı (https://www.denizli24haber.com/haber/belediye-baskani-2-doz-asi-oldu-yine-de-koronaya-yakalandi-37538)

_opeth
28-03-2021, 21:18
İspanyadan hızlı tanı kitleriyle test yaptirarak konsere soktular. Problem olmazsa devam edecekler

kado
28-03-2021, 21:20
65 yaş altı için aşılama başladı , daha doğrudu aşı randevusu vermeye başladılar. Annem ve babam perşembe ilk dozu olacaklar.

Ormanci
29-03-2021, 10:08
65 altı değil 60 üstü başladı benim bildiğim :) Karı-koca olanlarda olamayan eşleri de dahil ettiler. Geçen haftalarda kayınvalide dahil değildi mesela, ulan yediler onu falan dedik, dün randevu alabilmişler kendisi için de...

Annem şimdilik sistemde pozitifi olduğu için bekliyor, 2-3 aya bizlerle olur herhalde.

Bu arada "aşı olmasına rağmen covid oldu" haberleri çok seviliyor, zaten aşıyı olunca hasta olmayacaksın gibi bir iddia hiç bir zaman olmadı ki? Niye hala bu tip haberleri veriyorlar, komik.. Anca aşı olmasına rağmen öldü haberi ilgi çekmesi lazım. Çünkü hastalığı ağır geçirmeyi ve ölümü baya engelliyor deniliyor.

ghibli06
29-03-2021, 11:35
65 altı değil 60 üstü başladı benim bildiğim :) Karı-koca olanlarda olamayan eşleri de dahil ettiler. Geçen haftalarda kayınvalide dahil değildi mesela, ulan yediler onu falan dedik, dün randevu alabilmişler kendisi için de...

Annem şimdilik sistemde pozitifi olduğu için bekliyor, 2-3 aya bizlerle olur herhalde.

Bu arada "aşı olmasına rağmen covid oldu" haberleri çok seviliyor, zaten aşıyı olunca hasta olmayacaksın gibi bir iddia hiç bir zaman olmadı ki? Niye hala bu tip haberleri veriyorlar, komik.. Anca aşı olmasına rağmen öldü haberi ilgi çekmesi lazım. Çünkü hastalığı ağır geçirmeyi ve ölümü baya engelliyor deniliyor.

aşı denilince akla şunun gelmesi normal, çocuk felci aşısı olunca çocuk felci olmuyorsun... covid aşısı olunca da hastalanmıyorsun olmalı diye düşünen çok, çünkü kimse çıkıp da adam gibi açıklama yapmadı nedir ne değildir diye... mesela senede minimum 2 sefer tekrarlanması gerekiyormuş, bakandan bu konuda bir açıklama duyduk mu? insanlar bunu söyleyince de 'yahu korumanın 3-6 ay olduğu belli' denmesi de saçma, bakan açıklayamıyorsa bilim kurulu bir zahmet işini yapıp gerçekleri söylesin...

arkadaşımın eşinin halası 2. doz olduktan 2 hafta sonra yakalandı ve vefat etti, aşılanıp ölen kimse yok açıklaması, covidden ölen halama 'enfeksiyon hastalığı' yazılması kadar gerçek olabilir ancak...

imprezaWRC
29-03-2021, 11:41
İspanyadan hızlı tanı kitleriyle test yaptirarak konsere soktular. Problem olmazsa devam edecekler

Konuyu bilmediğimden bu cümle bende 10.000'lik tek renk puzzle gibi gözüküyor. :D Kime test yaptılar? Ne konseri ?

muratburunce
29-03-2021, 12:19
Hadi buyur burdan yak

https://i.hizliresim.com/qBqiZc.jpg (https://hizliresim.com/qBqiZc)

Yarbay
29-03-2021, 12:38

bu aşının koruma sağlayacak kadar antikor üretmesi genel toplumda %60 oranında bunu Çinlinin ta kendisi bile bu oranda açıkladı,
şimdi şunu düşünün:

1) +60 yaş üstü genel toplumun kaçta kaçı? bu yukarıdaki %60lık başarılı koruma sağlandığı iddia edilen genellemenin hiç yoksa %80i zaten 60 yaş altı grubu yani +60 yaş üstündede bu oran %60 diyebilirmiyiz? sanmam.

2) hadi gelin polyannacılık oynayalım ve diyelimki anamız babamız bu %60lık başarı ile aşılandılar hocam bu durumda o 2 bireyden biri korundu diğeri korunmadı düşünsenize çok büyük bir başarısızlık (oda en iyi ihtimal ile, unutmayın %60 oran genel toplumdaki oran dahası bu başarı ilk mutant olmayan koronaya karşı olan oran)

3) olay sadece aşının başarı ise kısıtlı kalmıyor bugün bu aşıları çok ilkel koşullara sahip ilçelerde çok tecrübesiz ellerde hemşirelerde vuruyor yani evet vurdu ama ne bileyim doğru saklama koşulu yerine getirildimi,açıldıktan sonra şartları yerine getirildimi,iğne ve oda sterilmiydi ,doğru şekilde vurdumu vs vs..

sonuçta haberlerde hergün görüyoruz daha görmediklerimizde var yok midesinde alet unutan,yok yanlış tehşis yapan yok yanlış iğne vuran vs vs..

4) aşı 1 olacak, 2inci aşı olacak ve üzerinden minimum 3 hafta geçecekki vücüdü yeteri kadar antikor üretsin öncesinde yakalanması halinde aldığı o 2 aşının pekte paydası yok hele mutant virüse karşı şansı bazukaya karşı migros poşetinden öte değil

ben ne bizim ülkemize nede dünyaya anlam veremiyorum bu kadar çaba,uğraş,stres,maddi kayıp uğraşana kadar abi 3 hafta tam kapanma, 2 hafta kısıtlı kapanma bitti gitti ne diye bu kadar uzatıyorlar besbelli bu iş bu yöntemlerle çok daha uğraş,çaba ve zaman gerektirecek

ghibli06
29-03-2021, 20:28

artık bu ülke beni hiç şaşırtmıyor...

GokhanRS
29-03-2021, 21:16
Bunları gidişi yasaklardan olacak galiba. Aç susuz kaldı millet gıkı çıkmadı. Yasaklara bakıyorum tanıdıkların hepsi isyanda. Ölsekte kurtulsak diyenler çoğaldı.

_opeth
30-03-2021, 08:11
Konuyu bilmediğimden bu cümle bende 10.000'lik tek renk puzzle gibi gözüküyor. :D Kime test yaptılar? Ne konseri ?

https://www.sozcu.com.tr/hayatim/kultur-sanat-haberleri/ispanyada-ilk-kez-sosyal-mesafesiz-konser-gerceklesti/

Mamicilo
30-03-2021, 14:52
Milleti iyice eve tıktılar hafta içi çalış kendini kolla şöyle yap böyle yap sinir stres bir hafta sonu var onuda kısıtla neymiş haftasonu sanki virüsün gezme zamanı ...k . Nasıl bi yönetim nasıl bir kafa anlamış değilim ben bunlardan birşey. Kongreler biter harita güncellenir, heryer açılır hafta sonu yasak olur, aşı şöyle aşı böyle derler ellerinde aşı yok hala dünya adaleti atıp tutarlar 2023ü iple çeken bir yığın insan var bakalım sap bile alabilecekmisiniz....

muratburunce
30-03-2021, 15:56
Milleti iyice eve tıktılar hafta içi çalış kendini kolla şöyle yap böyle yap sinir stres bir hafta sonu var onuda kısıtla neymiş haftasonu sanki virüsün gezme zamanı ...k . Nasıl bi yönetim nasıl bir kafa anlamış değilim ben bunlardan birşey. Kongreler biter harita güncellenir, heryer açılır hafta sonu yasak olur, aşı şöyle aşı böyle derler ellerinde aşı yok hala dünya adaleti atıp tutarlar 2023ü iple çeken bir yığın insan var bakalım sap bile alabilecekmisiniz....

yakında vakalar düşmeye başlayınca kongreler gene başlar açarlar heryeri

_opeth
30-03-2021, 19:05
yakında vakalar düşmeye başlayınca kongreler gene başlar açarlar heryeri

asıl hazırlık ramazan bayramı zaten

muharrem7791
30-03-2021, 20:23
asıl hazırlık ramazan bayramı zaten

Aslında yaz sezonuna düşük vaka ile açılış yapabilmek geçen sene normalleşme kapsamında uyguladıkları gibi turizm sektörünü düşünmek lazim

Low-Rider
30-03-2021, 20:25
Ramazan olmasaydı ne yapacaklardı çok merak ediyorum.

muratburunce
31-03-2021, 08:22
Ramazan olmasaydı ne yapacaklardı çok merak ediyorum.

lebaleb devam edecektik heralde

ghibli06
01-04-2021, 13:32
Çin günlük vaka sayısını tek haneye indirdi, geçen sene mart ayından beri de çift haneyle devam ediyorlardı yani bunu kontrol altına aldılar bir şekilde, üstelik aşıyla falan da değil, milyarlık nüfuslu ülke... adamların toplam vaka sayısı 100 küsür bin yani bizim 3 günlük verimiz... hani öldü bitti yokoldu haberleri yaptığımız ülkede toplam sayı bizim 3 günlük vaka sayımız kadarmış... pilot arkadaşım Brezilyadan uçtu, uçakta vaka çıkmış, uçağa binerken olması gereken test yapılmamış, uçakta hastalanmış, İstanbul'a inince uçaktaki yolcular ellerini kollarını sallaya sallaya eve gitmişler, Brezilya şu anda en tehlikeli mutanta sahip, günde 40bin kişi ölüyor... bu işin ucu kaçtı iyice...

Eworen
01-04-2021, 13:59
C.tesi için Biontech aşı randevusu aldım TR ye gelmiş
Sinovac tan iyidir umarım uzun vadede yaşayıp görücez

ghibli06
01-04-2021, 14:02

hocam hayırlı olsun çok sevindim, 'Reuters'ta yer alan son dakika haberine Pfizer/BioNTech aşısının etkinlik oranında güncellemeye gidildi. Aşının yeni etkinliği %91 olarak açıklandı.' diye güncelleme geldi, çok iyi bir netice... kılpayı %50 yi geçen sinovac tan daha iyidir diye düşünüyorum...

imprezaWRC
01-04-2021, 14:05

Ücretli mi? Ücretsiz mi? Randevuyu nasıl aldın? Hayırlı olsun, yan etki, ağrı, sızı...vs olursa buradan yazarsan sevinirim.

Eworen
01-04-2021, 14:12
hocam hayırlı olsun çok sevindim, 'Reuters'ta yer alan son dakika haberine Pfizer/BioNTech aşısının etkinlik oranında güncellemeye gidildi. Aşının yeni etkinliği %91 olarak açıklandı.' diye güncelleme geldi, çok iyi bir netice... kılpayı %50 yi geçen sinovac tan daha iyidir diye düşünüyorum...
Teşekkürler abi ilk sinovac için randevuyu almıştım p.tesi olacaktım biontech in geldiğini duydum iptal ettim randevuyu bir çok kişiye danıştım kendi dokturumada sordum biontech dediler ama genel söylem uzun vadede etki/yan etki olayını bilemiyoruz oldu sinovac gibi geleneksek aşı değil nasip yani :)

Ücretli mi? Ücretsiz mi? Randevuyu nasıl aldın? Hayırlı olsun, yan etki, ağrı, sızı...vs olursa buradan yazarsan sevinirim.
Kronik böbrek hastasıyım sıra gelmesini bekliyordum şükür sıra geldi aynı zamanda biontech te gelmiş yazarım tabikide

_opeth
01-04-2021, 17:16
hayırlısı olsun. Bana gelsede sıra yaptırmam diye düşünüyorum. Soğuk algınlığı ve ağrı kesici grubundaki ilaçlara alerjim olduğundan. Kim bilir aşı nasıl tepki verir vucüdumda

imprezaWRC
01-04-2021, 17:18
Teşekkürler abi ilk sinovac için randevuyu almıştım p.tesi olacaktım biontech in geldiğini duydum iptal ettim randevuyu bir çok kişiye danıştım kendi dokturumada sordum biontech dediler ama genel söylem uzun vadede etki/yan etki olayını bilemiyoruz oldu sinovac gibi geleneksek aşı değil nasip yani :)

Kronik böbrek hastasıyım sıra gelmesini bekliyordum şükür sıra geldi aynı zamanda biontech te gelmiş yazarım tabikide

Bilmiyordum :( Geçmiş olsun, umarım yan etkisi olmaz :)

gespenster
01-04-2021, 19:23
dün pozitif olduğum cıktı test sonucu, ilk gün; aşırı sıtma ateş halsizlik zaman zaman tansiyon da düşme yasadım. ilaçları kullanıyorum 2. günüm bugun daha iyi sayılırım.

imprezaWRC
01-04-2021, 19:35
dün pozitif olduğum cıktı test sonucu, ilk gün; aşırı sıtma ateş halsizlik zaman zaman tansiyon da düşme yasadım. ilaçları kullanıyorum 2. günüm bugun daha iyi sayılırım.

Geçmiş olsun .

ckrc
01-04-2021, 19:37
Çin günlük vaka sayısını tek haneye indirdi, geçen sene mart ayından beri de çift haneyle devam ediyorlardı yani bunu kontrol altına aldılar bir şekilde, üstelik aşıyla falan da değil, milyarlık nüfuslu ülke... adamların toplam vaka sayısı 100 küsür bin yani bizim 3 günlük verimiz... hani öldü bitti yokoldu haberleri yaptığımız ülkede toplam sayı bizim 3 günlük vaka sayımız kadarmış... pilot arkadaşım Brezilyadan uçtu, uçakta vaka çıkmış, uçağa binerken olması gereken test yapılmamış, uçakta hastalanmış, İstanbul'a inince uçaktaki yolcular ellerini kollarını sallaya sallaya eve gitmişler, Brezilya şu anda en tehlikeli mutanta sahip, günde 40bin kişi ölüyor... bu işin ucu kaçtı iyice...

Brezilya'dan bildireyim, bütün bu vakaların sebebi, zamanında önlemlerin alınmaması. 2 Kere TR'den geldim Sao Paulo'ya, ilk girişimde kimse PCR bile sormadı, ikincisinde de, belki sorarlar diye PCR aldım yine kimse sormadı.

6 Aydır sürekli mekanlar açıktı, beachler açıktı yeni yeni karantılalar başladı ama bu saatten sonra imkansız. Ayrıca Brezilya TR'den çok daha iyi durumda, bunun da iki sebebi var.

1- O vakalar 250 milyon nufusla ve TRnin 6-7 katı yüz ölçümünden geliyor ve çoğu zaman Amazonas veya Bahia gibi uzak bölgelerde veya favelaların olduğu yerleşimlerde, yani vakaların çoğu aslında sürü bağışıklığına sağlıyor. Ayrıca buranın sağlık sistemi çok düzenli ve güzel, yani herkes bir şekilde test olabiliyor. Bazı ölümler de bilerek covid olarak raporlanıyor, çünkü ölüm/yatan hasta başına hasthanaler ödenek aliyorlar.

2- Sao Paulo, Rio gibi büyük şehirlerde vakalar Istanbul gibi yoğun değil, TR'de kırsalda vakalar çok az hem realitede hem de testler de. Şu an lokal belediyeler önlemleri aliyorlar, Sao Paulo'da şu an karantina var mesela.

kado
01-04-2021, 20:40
Bugün annemle babam aşının ilk dozunu oldular. İlk bir kaö saat annemde kol ağrısı oldu yan etki olarak.

imprezaWRC
02-04-2021, 09:27
ckrc Corona gecirmedigine emin misin? Konuda sürekli aynı şeyleri yazıyorsun. Kore filmi The Net gibi , hadi bakalım Brezilya'da ne yaptın baştan yaz bakalım. Onceki yazdıkların ile çelişen birşey varsa tekrar baştan yazdiracagiz :)

CloudGrey
02-04-2021, 14:16
yarın yasak var demi ?

benim manitanın smmm sınavı var , bjkden - kartala gidicem , bakalım yolda başımıza neler gelicek ?

halili
02-04-2021, 14:23
yarın yasak var demi ?

benim manitanın smmm sınavı var , bjkden - kartala gidicem , bakalım yolda başımıza neler gelicek ?

Sınav belgesi varsa sorun olmayacaktır.Davetiye gösterip düğüne nikaha serbest bu hafta :)

CloudGrey
02-04-2021, 14:27
Sınav belgesi varsa sorun olmayacaktır.Davetiye gösterip düğüne nikaha serbest bu hafta :)

sınav belgesi tabiki varda... / bana sen hayırdır derlermi, derler ?? ***** sonuçta sınava girecek olan manita , ben değilim.

ama eğer dediğin gibi düğüne bile sıkıntı yoksa bize bişe olmaz herhalde ....

Ormanci
02-04-2021, 15:11
yarın yasak var demi ?

Bence hiç bir şey olmayacak :) Durdurulmayacaksın bile.

Şehir değiştiren falan var yav...

Ha bunları yazan ben, köşe başında denk gelirim. Veya böyle dedim diye sen :D

CloudGrey
02-04-2021, 15:40

aynen öle abi , smmm sınavı içinde istanbul dışından gelicekler var ama bizdeki cenabetlik point'ide göz ardı etmemek lazım :D

ghibli06
02-04-2021, 15:43
yarın yasak var demi ?

Ahlak polisi daha sıkıntılı olabilir, sen hayırdır falan olabilir...

hddsheriff
02-04-2021, 17:40
aynen öle abi , smmm sınavı içinde istanbul dışından gelicekler var ama bizdeki cenabetlik point'ide göz ardı etmemek lazım :D

Kartal devlet Hastanesi'nden randevu al kıytırık bir bölüme işin garanti olsun

imprezaWRC
02-04-2021, 19:23

Herkes yapar bir çeviren olmaz. Sen, ben yapmaya kalkışırız gelir bizi bulurlar. İşin kuralına uygun olsun diye benim maunlar izin alıp 3 günlüğüne ev taşıma için geldiler. Dönüşte de işleri 1 gün uzadı diye izin aldılar. Yolda bir çeviren olmadı. Aynı şekilde büyük maun'da hafta içi şehirler arası yolculuk yaptı bir tane kontrole denk gelmemiş.
Sen, ben yahu nasılsa kimse çevirmiyor diye yola çıkarız 100mt'de 1 çevirmeye gireriz.
Murpy kanunları işte.

_opeth
03-04-2021, 10:34
Herkes yapar bir çeviren olmaz. Sen, ben yapmaya kalkışırız gelir bizi bulurlar. İşin kuralına uygun olsun diye benim maunlar izin alıp 3 günlüğüne ev taşıma için geldiler. Dönüşte de işleri 1 gün uzadı diye izin aldılar. Yolda bir çeviren olmadı. Aynı şekilde büyük maun'da hafta içi şehirler arası yolculuk yaptı bir tane kontrole denk gelmemiş.
Sen, ben yahu nasılsa kimse çevirmiyor diye yola çıkarız 100mt'de 1 çevirmeye gireriz.
Murpy kanunları işte.

geçen veteriner için suadiyeye gittim geri döndüm iki kere çevrildim :D

aynı mantık. CloudGrey sende hanımı götürüyorum sınava ehliyeti yok dersin geçersin bence.

imprezaWRC
03-04-2021, 11:17
geçen veteriner için suadiyeye gittim geri döndüm iki kere çevrildim :D

aynı mantık. CloudGrey sende hanımı götürüyorum sınava ehliyeti yok dersin geçersin bence.

Onun yerine biz endişelendik ya, kesin hiçbir yerde çevirmeye girmez. Hatta çevirme neyin bile olmaz.
Aslında altında TIR olsa polisler hiç bakmıyor. Çok şahit oldum. :D :D Ya da trendyol, getir, götür...vs tarzı bir yerin kıyafeti ve scooter'da iş görür. Onlara da kimse bakmıyor. Aynı renklerde üzerimde sarı harflerle yedirsepeti yazan mont giyip çıksam kesin kimse birşey sormaz :D :D
Aynı şekilde evcil hayvanın varsa da ses eden yok. Hanımla çıksın Beşiktaş'tan, köpek işeye işeye Kartal'a kadar varırlar :D :D
Eline migros poşeti alsın o da olur. Alışverişe çıktık derler. Kartal sahildeki migrosta indirim varmış derler.
Hafta sonu Kartal'da nikah tazeleyeceğiz de deseler olur. :D
Kartal'da arkadaşımız evleniyor bizde düğüne gidiyoruz deseler de olur. :D
Sistemde istemediğin kadar açık var.
Ben ama şuradan biraz uzaktaki fırına ekmek almaya gideyim üstüme panzerden su sıkarlar :D :D

Dip Not: Otoyola çıkarken değil otoyoldan çıkışta polisler duruyor. Kardeşim kim bu herif diye adam işini hallettikten sonra sormak yerine daha bir halt etmeden sorsana kimsin nesin nereye gidiyorsun diye. Ya da karşılıklı çevir, hem çıkanı hem geleni çevir.

ÖmerF.Bayar
03-04-2021, 12:02
Şuanda yollar bildiğiniz Cumartesi, yasak vs hak getire,
Ben sektör dolayısı ile yasaklardan muafım, ofise geldim ama bu kadar insan muaf olamaz,
Aksam belki kasar polisler

Eyüp
03-04-2021, 12:18
Sakarya'da yasak yokmuşçasına dışarda millet...Belli sabit noktalarda çevirme var , onlara girmediğin sürece istediğin kadar gez ne soran var ne bakan

Eworen
03-04-2021, 15:56

Oglen biontech asisini oldum
Agri sizi simdilik !! yan etki yok
Kisacasi simdilik yasiyorum :) sabaha Allah kerim :D

OnurG
03-04-2021, 16:18
Es dost storyleri görüyorum herkes dısarıda masallah, kendimi salak gibi hissetmeye başladım. Bi biz salağız galiba.

ghibli06
03-04-2021, 16:47

Boynuz kuyruk vs çıkarsa haber ver ;)...

_opeth
03-04-2021, 17:07
ben çalıştığım için koymadı valla son 3 dk :)

_opeth
03-04-2021, 17:09
ORTAK FLUT 14 POZİTİF! Son dakika: 5 cocuk ortak flutu kullandı 14 kişi pozitif! | Gundem Haberleri (https://www.haberturk.com/ortak-flut-14-pozitif-son-dakika-5-cocuk-ortak-flutu-kullandi-14-kisi-pozitif-3025918) bu arada bu haberi

"Bir flut 14 vaka" haberine yalanlama - Son Dakika Haberleri (https://www.trthaber.com/haber/turkiye/samsun-milli-egitim-mudurlugu-bir-flut-14-vakaya-neden-oldu-haberi-gercegi-yansitmiyor-569643.html) bu da yalanlaması

hangisine inanacağız?

CloudGrey
03-04-2021, 17:51
baya bi çevirme noktaları vardı bugün ama hiçbirinde durdurmadılar.

imprezaWRC
03-04-2021, 18:11

Hayırlı olsun, 2.doz 4 hafta sonra mı? 2.doz'a kadar da ara ara ağrı-sızı-yan etki var yok yazarsan bize de sıra geldiğinde net kararı vermiş olurum. Gerçi ben pek Çin aşısı istemiyorum ya neyse...
Hangi hastanede oldun ?

imprezaWRC
03-04-2021, 18:12
ORTAK FLUT 14 POZİTİF! Son dakika: 5 cocuk ortak flutu kullandı 14 kişi pozitif! | Gundem Haberleri (https://www.haberturk.com/ortak-flut-14-pozitif-son-dakika-5-cocuk-ortak-flutu-kullandi-14-kisi-pozitif-3025918) bu arada bu haberi

"Bir flut 14 vaka" haberine yalanlama - Son Dakika Haberleri (https://www.trthaber.com/haber/turkiye/samsun-milli-egitim-mudurlugu-bir-flut-14-vakaya-neden-oldu-haberi-gercegi-yansitmiyor-569643.html) bu da yalanlaması

hangisine inanacağız?

Yalanladılarsa o zaman kesin doğrudur.

imprezaWRC
03-04-2021, 18:39
baya bi çevirme noktaları vardı bugün ama hiçbirinde durdurmadılar.

Eşim geçen gün karakolu aradı, kardeşim siz niye siteye giremiyorsun niye ceza yazamıyorsunuz diye sordu. Efendim, yönetimin de izin vermesi gerekiyormuş diye baya inandırıcılıktan uzak sallama bir cevap verdiler.
Biz sitede değil konsoloslukta mı oturuyoruz, başka ülkenin toprağı üzerinde miyiz? İhbar ediyorum işte var mı ötesi, halen neyi bekliyorsun.

DOHC
03-04-2021, 19:11
44k+ vaka, hayırlı olsun.
Coin piyasası gibi, roket mübarek............

Tunacan
03-04-2021, 19:24
Hergün +%5

imprezaWRC
03-04-2021, 19:51
44k+ vaka, hayırlı olsun.
Coin piyasası gibi, roket mübarek............

Numune yine dolmaya başlamış ama poliklinikler de açıkmış. Kürdana saplı corona kanepesi almaz mısınız? Ben kulağıma baktırmaya diye gelmiştim ama madem ikram ettiniz alayım bari.

S.Özeren
03-04-2021, 21:02
Yeniden kapamada
Kapanani sikiyim kusura bakmayın da
Amk virüsü bir tek bize mi var

Yasaktan önce yazmıştım ben bunu..
Neden kapansın ki millet ?
Otobüs kaldırıp kongre yapılmadı mı bu ülkede ?
Farkında mısınız çoğu kişi tiyatro falan diyor yalan salgın diyor
Neden ? Bu görüntülerden..

Olan benim gibi 1 yıldır minimum sosyallesen psikolojik sıkıntılar çekmeye başlayan insanlara oldu.

Benim hakkim hiç birine helal değildir..

onn_dear
03-04-2021, 21:37
İzmir'den uçakla Adana'da geldim. Uçağa giden otobüse balık istifi bindik, uçak tamamen tüm koltuklar dolu, koltuk aralarında bariyer vs yok, oturanların biri sağa biri sola dönse dudak dudağa geliyorsun. Üstüne üstlük uçak Cafe servise başlamaz mı ben şok. Millet kola falan alıp maskeyi indirip içiyor vs. Uçak indi, anons yapılıyor, lütfen koltuklardan kalkmayın, en ön sıradan sıra ile tahliye yapılacak dendi, teker değer değmez millet kemerini çözüp kalkıp bavulları almaya çalışıyor, bu memlekette ilkokul 1.sınıfta sadece genel kültür ve kurallara uyma dersi verilmesi lazım...

CloudGrey
03-04-2021, 22:58
Eşim geçen gün karakolu aradı, kardeşim siz niye siteye giremiyorsun niye ceza yazamıyorsunuz diye sordu. Efendim, yönetimin de izin vermesi gerekiyormuş diye baya inandırıcılıktan uzak sallama bir cevap verdiler.
Biz sitede değil konsoloslukta mı oturuyoruz, başka ülkenin toprağı üzerinde miyiz? İhbar ediyorum işte var mı ötesi, halen neyi bekliyorsun.

ee sitede cinayet işlense ne oluyor :D polis kapıdanmı çözmeye çalışıyor :D

imprezaWRC
03-04-2021, 23:13
ee sitede cinayet işlense ne oluyor :D polis kapıdanmı çözmeye çalışıyor :D

Görüntülü arayacaklar herhalde. İtekle bakiyim cesedi, bak bakayım sicakligi nasıl...vs

MertSerhanÖ.
04-04-2021, 00:14
bugün oturduğumuz sitenin yönetim toplantısı vardı.(612 daire.)
Taabi ki maskesiz insanlar,kümelenmiş kritik yapan insanlar vs vs.Bir anlık öfkeme yenilip çok sevgili site müdürümüze gittim :):)):):):() Dedim bu nedir acabası? Dedim ihbar edeyim mi? İçerde polis var zaten,edin dedi hahsjdkfkfllfv.
İçerde baya baya polis var,ve herkes dışarıda öyle.Sadece şunu söyledim,ben bu kadar dikkat edicem,aman anneme bulaşmasın diye kıçımı yırtıcam(o an yanımda,64 yaşında) ve bu sorumsuzlardan ötürü benim anneme bulaşıp ona bişey olacak,teker teker hepsinin o maskeleri g*tlerine sokarım dedim.

Bu ülkenin en büyük virüsü cehalet.Hepimiz öleceksek bundan ölecez.Herkes kendini olabildiğince korusun.

imprezaWRC
04-04-2021, 15:14
Taabi ki maskesiz insanlar,kümelenmiş kritik yapan insanlar vs vs.Bir anlık öfkeme yenilip çok sevgili site müdürümüze gittim :):)):):):() Dedim bu nedir acabası? Dedim ihbar edeyim mi? İçerde polis var zaten,edin dedi hahsjdkfkfllfv.
İçerde baya baya polis var,ve herkes dışarıda öyle.Sadece şunu söyledim,ben bu kadar dikkat edicem,aman anneme bulaşmasın diye kıçımı yırtıcam(o an yanımda,64 yaşında) ve bu sorumsuzlardan ötürü benim anneme bulaşıp ona bişey olacak,teker teker hepsinin o maskeleri g*tlerine sokarım dedim.

Bu ülkenin en büyük virüsü cehalet.Hepimiz öleceksek bundan ölecez.Herkes kendini olabildiğince korusun.

Bunu tecrübe etmiş biri olarak şunu söyleyeyim polis sana ihbarı bana değil 155'e yapacaksınız diye cevap verir. İhbarı 155'e yapasın ki kimse olay yerine gelmesin.
Bu durumda, olası bir çevirmede hakkımda ihbar mı varda beni çevirdiniz deme hakkım var.

GokhanRS
04-04-2021, 17:26
Bence herkes kendini ve aile yakınlarını koruyabildiği kadar korumalı. İnsanlar bunaldı, artık yasak masak sökmez insanoğluna. Avrupalı bile tınlamıyor, sen kim yasaklarla Türk halkını evde tutacaksın.

MertSerhanÖ.
04-04-2021, 17:35
Bunu tecrübe etmiş biri olarak şunu söyleyeyim polis sana ihbarı bana değil 155'e yapacaksınız diye cevap verir. İhbarı 155'e yapasın ki kimse olay yerine gelmesin.
Bu durumda, olası bir çevirmede hakkımda ihbar mı varda beni çevirdiniz deme hakkım var.
gerçekten çiftliğe döndü artık iyice abi memleket.

kunteper
04-04-2021, 19:00

Yanlis anlamayin ama o kadar dikkat ediyorsaniz neden 612 dairelik toplantiya gittiniz? Cook buyuk zorunluluk yoksa bulunmayin oyle ortamlarda hem de annenizle birlikte gitmissiniz. 10 kisinin ustunde herhangi bir toplantida maske mesafe vs su bu kontrol edilemez...

MertSerhanÖ.
04-04-2021, 20:03
Yanlis anlamayin ama o kadar dikkat ediyorsaniz neden 612 dairelik toplantiya gittiniz? Cook buyuk zorunluluk yoksa bulunmayin oyle ortamlarda hem de annenizle birlikte gitmissiniz. 10 kisinin ustunde herhangi bir toplantida maske mesafe vs su bu kontrol edilemez...

yanlış tespit,ben toplantıya gitmedim:) Toplantı sitenin orta bölümünde bulunan sosyal tesiste yapılıyor.hipodrom gibi düşün,ortada sosyal tesis,içerde toplantı bahçesinde de kritik yapanlar.
Ben annemi yürüyüş yoluna çıkarttım yürütmek için,eklem problemi var yürümek zorunda.Yukardan altta ki kalabalığı görünce site müdürüne gittik.Yoksa toplantıyla işim olmaz.Bırak annemi ben salakmıyım sokayım kendimi o curcunanın içine.

imprezaWRC
05-04-2021, 19:00
Okuldan yeni mail geldi. 2 öğretmen daha ve başka şubede öğrenciler ve öğrencilerin aileleri covid olmuşlar. Üstelik öğretmenlerin okulda oldukları zaman covid olmuşlar. Bir öğretmen köhür köhür öksürüyordu. Oğlum kim öksürüyor öyle diye daha geçen gün sormuştum, içimden de umarım covid değildir dedim ama malesef covid olmuş. Bu öğretmenler malesef ilkokulda tüm sınıflara ders veriyorlar.

rebelh
06-04-2021, 11:17
pandemi başından beri sıklıkla çocuğunu kreşe gönderen var mı aramızda?
ben artık göndermeyi düşünüyorum bu şekilde gelişimi çok geride kalıyor

orkuteren
06-04-2021, 11:47

kreşlerin açıldığı süreden bu yana gönderiyorum. 1 sene olacak sanırım . Öğretmenleri covid + olduğu için 8 gündür evdeler okula gitmek için sabırsızlanıyorlar.

kifoz
06-04-2021, 11:52

eşim öğretmen ben hekimim mecburen gönderiyoruz. çocuğun okulunda öğretmenler covid pozitif çıktı okul kapandı, 5 gün sonra eşimde pozitif çıktı izolasyondayız, bende birşey yok aşılı olduğumdan büyük ihtimal. 3. dalganın ana kaynağının okullar olduğuna inanıyorum. çocuğu göndermeye devam edecek miyiz? malesef evet.

CloudGrey
06-04-2021, 11:56
Okuldan yeni mail geldi. 2 öğretmen daha ve başka şubede öğrenciler ve öğrencilerin aileleri covid olmuşlar. Üstelik öğretmenlerin okulda oldukları zaman covid olmuşlar. Bir öğretmen köhür köhür öksürüyordu. Oğlum kim öksürüyor öyle diye daha geçen gün sormuştum, içimden de umarım covid değildir dedim ama malesef covid olmuş. Bu öğretmenler malesef ilkokulda tüm sınıflara ders veriyorlar.

abi akıl vermek gibi olmasın ama , zaten facia olan eğitim sisteminde bence bu dönemde cocugu okula göndermek biraz riskli.

şimdi bekara karı boşamak kolay tabi ama yerinde olsa kayıp (!) 1-2 yılı göze alıp cocugu yollamazdım okula

orkuteren
06-04-2021, 11:58
eşim öğretmen ben hekimim mecburen gönderiyoruz. çocuğun okulunda öğretmenler covid pozitif çıktı okul kapandı, 5 gün sonra eşimde pozitif çıktı izolasyondayız, bende birşey yok aşılı olduğumdan büyük ihtimal. 3. dalganın ana kaynağının okullar olduğuna inanıyorum. çocuğu göndermeye devam edecek miyiz? malesef evet.

Eşim hemşire bende laboratuvar teknikeriyim nöbetlerden gözümüzü açamadığımız için bizde mecburduk göndermeye. Şu pandemi döneminde belki maddi açıdan çok zorlanmadık ama psikolojik olarak çöktük diyebiliriz birde onlar okula gitmeseydi sonumuzu düşünemezdim.

rebelh
06-04-2021, 12:01

okullar mutlaka etken ama çocukların eğitimsiz kalmasından daha kötü olacağını düşünmüyorum
kaldı ki akşamları haberlerde çok ciddi bir propaganda var "çocuk vaka sayıları" vs ingiliz mutantı konularıyla ilgili
fakat bunu ispatlar nitelikte bir veri yada çalışma yok ortalıkta aksine tüm mutantların hala çocuklarda hafif geçtiğine dair çalışmalar var
benim çocuk 4 buçuk yaşında 1 senedir kreşe gitmiyor huyu suyu değişti bizi psikolojik olarak yoruyor enerjimiz çocuğa yetmiyor geçen sene kendi yemeğini kendi yiyen kurallara uyan çocuk bu sene her şeyi bizden bekliyor ve her gün kim bakacak nasıl bırakıcaz muhabbeti. Annemlere bırakıp işe gittiğim gün 80 km yol yapıyorum trafikte resmen mantıksızlık..
kaldı ki artık bende biraz daha gevşedim yakalanırsam sürü bağışıklığına dahil olurum inşallah diye umuyorum yoksa şu yaşadığımız son 1 sene insan doğasına aykırı

rebelh
06-04-2021, 12:03
bekara karı boşamak cidden kolay kardeşim :) hele hele anne-baba çalışıyorsa büyük dert..
kaldı ki çocuğun 1-2 sene okuldan kopmasının nasıl bir sonucu olacak hiç birimiz emin değiliz ama iyi olmayacağı ihtimali yüksek..

orkuteren
06-04-2021, 12:10
Dediğim gibi 2 kızımda 1 senedir nerdeyse kayıpsız olarak okullarına devam ediyorlar. İkimizinde nöbetleri çakıştığı sürede anneannesi baktı hep ve pandeminin başından beri sadece ben covd + oldum ki onda da açıkcası hiç belirti yoktu sadece pozitif çıkan nöbet arkadaşımla temaslı olduğum için 5 gün sonra test vermem söylendi ve ona göre test sonucum pozitif geldi . Tabi bu konuda şuda var kendi okulumuz için söyleyeyim normal kapasiteye göre %30 doluluk ile eğitim veriyorlardı onunda etkisi olabilir belki bu olumlu tablo konusunda

kifoz
06-04-2021, 12:20
çocukların eğitimden yoksun kalmasını kesinlikle istemiyorum ama mevcut pandemi koşullarında bunun sürdürülebilmesi için aşılanmanın çok ciddi düzeyde hzılanması gerekiyor. bu hastalıkta sürü bağışıklığının olmadığını gördüğümüz ülkeler oldu örneğin ingiltere, ama ingiltere aşılamayı hızlandırdı yaşlı popülasyonda vaka sayıları ve ölümler ciddi düzeyde düştü.

Ormanci
06-04-2021, 12:32
okullar mutlaka etken ama çocukların eğitimsiz kalmasından daha kötü olacağını düşünmüyorum
kaldı ki akşamları haberlerde çok ciddi bir propaganda var "çocuk vaka sayıları" vs ingiliz mutantı konularıyla ilgili
fakat bunu ispatlar nitelikte bir veri yada çalışma yok ortalıkta aksine tüm mutantların hala çocuklarda hafif geçtiğine dair çalışmalar var
benim çocuk 4 buçuk yaşında 1 senedir kreşe gitmiyor huyu suyu değişti bizi psikolojik olarak yoruyor enerjimiz çocuğa yetmiyor geçen sene kendi yemeğini kendi yiyen kurallara uyan çocuk bu sene her şeyi bizden bekliyor ve her gün kim bakacak nasıl bırakıcaz muhabbeti. Annemlere bırakıp işe gittiğim gün 80 km yol yapıyorum trafikte resmen mantıksızlık..
kaldı ki artık bende biraz daha gevşedim yakalanırsam sürü bağışıklığına dahil olurum inşallah diye umuyorum yoksa şu yaşadığımız son 1 sene insan doğasına aykırı

Bizde de aynı sıkıntı vardı.

Bu sene yaz sonunda "mecburen" anaokuluna başlayacak. Kayıt ettirdik, öğretmenleri müdürleri ile falan görüştük, geçtiğimiz dönem tek bir hastalık durumu olmamış, öğretmenlerden 1-2 tane hastalanan olmuş ama okula gelmemişler falan filan, çocuklara hiç bulaşmamış, maske muhabbetine özellikle dikkat ettik dediler ama tabi bunların bir kısmı "pazarlama"...

Ha hoş, bu çocuklar parkta da bir araya geliyorlar, o da ayrı konu.

Ve dediğin gibi, mutasyon çocuklarda da etkili olmaya başladı falan diyorlar ama buna dair bir çalışma yok. Tam böyle derken bir arkadaş da "4 yaşında arkadaşın çocuğu yoğun bakımda" diye mesaj gönderiyor. Neye inanacağımızı ne yapacağımızı şaşırdık.

Ancak başından beri özellikle şu mutant işi bana yalan geliyor. Yani yalan derken, olumlu mutasyon oldu, bulaşıcılık arttı, öldürücülük düştü, ama millet salmasın diye kesinlikle açıklamıyorlar.

Aynı şeyleri yazıp duruyorum bu başlık altında, hadi bizdeki sayılar yalan şu bu... Avrupa'da nasıl oluyor? İtalya falan kırılıyordu ilk veya ikinci dalgada? Şimdi ne yapıyorlar??? Almanya keza öyle. Ve bu ülkelerin büyük çoğunluğu bugün bizimkilerin beğenmediği önlemleri bile almıyorlar. Aşılama desen bizden gerideler... Eee? Madem öldürücülük de bulaşıcılık kadar arttır, Avrupa'nın gebermesi gerekiyordu, böyle bir durum yok.

Sıkıldı herkes valla artık, inşallah kazasız belasız atlatırız.

ghibli06
06-04-2021, 12:35
çocukların eğitimden yoksun kalmasını kesinlikle istemiyorum ama mevcut pandemi koşullarında bunun sürdürülebilmesi için aşılanmanın çok ciddi düzeyde hzılanması gerekiyor. bu hastalıkta sürü bağışıklığının olmadığını gördüğümüz ülkeler oldu örneğin ingiltere, ama ingiltere aşılamayı hızlandırdı yaşlı popülasyonda vaka sayıları ve ölümler ciddi düzeyde düştü.

hocam öncelikle geçmiş olsun, umarım hafif atlatır eşiniz... aşının şu anda bir etkisi yok toplum açısından çünkü 65+ aşı olabildi ancak, 40 lı yaşlara düşmeden gezen-çalışan nüfusa inmeden toplmsal bağışıklık olmayacak gibi... okullar da etken ama bu kongreler toplu açılışlar vs patlattı bence dalgayı, Çin'in koca pandemi boyunca eriştiği sayıya şu anda 4-5 günlük tablomuz yetişiyor yani durum gerçekten ciddi...

rebelh
06-04-2021, 12:39
yaşlı nüfustan önce her gün işe okula giden yetişkinleri aşılamaları gerekirdi bence
yaşlı nüfusun bir sorumluluğu yok evinde oturabilir mesafe kuralına dikkat ederek yaşayabilirdi
ama her gün servise binen işe giden toplu taşıma kullanan ders veren insanların bir çözümü yok

imprezaWRC
06-04-2021, 12:40
abi akıl vermek gibi olmasın ama , zaten facia olan eğitim sisteminde bence bu dönemde cocugu okula göndermek biraz riskli.

şimdi bekara karı boşamak kolay tabi ama yerinde olsa kayıp (!) 1-2 yılı göze alıp cocugu yollamazdım okula

Anaokulu 4 yaş, 5 yaşta ve ilkokul 1.sınıfta çocuk okula mı gitti hastaneye mi gitti belli değil. Hele 4 yaş bizim için tamamen kayıp. Hasta çocuklarını okula sepetleyen geniş yürekli ama evde de mabadını yayabilen veliler yüzünden canımız çıktı. 5 yaşta ise kaç kere sınıfa bırakırken hasta çocukları da gördüğümde aldığım gibi anneme götürmüştüm.
Velilere insiyatif hakkını verdikleri için oğlan online'dan takılıyor. 7-8 yaş aralığında okulda 2.kez corona olan çocuklar var. Anne-babası evde olmasına rağmen geniş geniş gönderebiliyorlar. Çocuğa evde can yükleyip gönderiyorlar herhalde. Okul pandemi merkezine döndü. Halen niye okula gitmesin diyen ama işe gitmeyen veya zaten hep evde olan veliler var.
Ben zaten başlarım sülalenize diyerek wp grubundan çıktım.

ghibli06
06-04-2021, 12:41

Bu sene yaz sonunda "mecburen" anaokuluna başlayacak. Kayıt ettirdik, öğretmenleri müdürleri ile falan görüştük, geçtiğimiz dönem tek bir hastalık durumu olmamış, öğretmenlerden 1-2 tane hastalanan olmuş ama okula gelmemişler falan filan, çocuklara hiç bulaşmamış, maske muhabbetine özellikle dikkat ettik dediler ama tabi bunların bir kısmı "pazarlama"...

Ve dediğin gibi, mutasyon çocuklarda da etkili olmaya başladı falan diyorlar ama buna dair bir çalışma yok. Tam böyle derken bir arkadaş da "4 yaşında arkadaşın çocuğu yoğun bakımda" diye mesaj gönderiyor. Neye inanacağımızı ne yapacağımızı şaşırdık.

Ancak başından beri özellikle şu mutant işi bana yalan geliyor. Yani yalan derken, olumlu mutasyon oldu, bulaşıcılık arttı, öldürücülük düştü, ama millet salmasın diye kesinlikle açıklamıyorlar.

Aynı şeyleri yazıp duruyorum bu başlık altında, hadi bizdeki sayılar yalan şu bu... Avrupa'da nasıl oluyor? İtalya falan kırılıyordu ilk veya ikinci dalgada? Şimdi ne yapıyorlar??? Almanya keza öyle. Ve bu ülkelerin büyük çoğunluğu bugün bizimkilerin beğenmediği önlemleri bile almıyorlar. Aşılama desen bizden gerideler... Eee? Madem öldürücülük de bulaşıcılık kadar arttır, Avrupa'nın gebermesi gerekiyordu, böyle bir durum yok.

hocam sadece bunlara takılmaya başladı toplum, ne olması gerekiyor anlamadım ki, atom bombası atsan bir şehre en fazla 10bin kişi ölür, kalan milyonlar kurtuldu diye nükleer silahtan bir şey olmaz diyebilir miyiz? ben taaa 1 sene önce de dedim, sağlık bu işin sadece bir boyutu, toplumsal sosyolojik ve de ekonomik sorunları daha fazla olacak diye... önemli olan kaç kişinin ölmesi değil, pandemiden kurtulup normalleşmek olmalı hedef... günde resmi 200 ölü (ki benim ne amcam ne de halam pandemi vefat istatistiğinde yoklar), ekonomik sorunlar, sosyal kısıtlamalar bunları hepsini beraber düşünmek lazım, 1.5 senedir doğru dürüst eğitim öğretimin olmaması da bu pandeminin içinde, bir şey olmaz, olsa şimdiye dek oluruz diyerek sorunları çözemeyiz...

imprezaWRC
06-04-2021, 13:20

Bir kısmı değil büyük bir kısmı pazarlama. Bize neler demişlerdi bir saysam buradan Ankara'ya 4 şeritli otoyol olur. Neyse hayırlı olsun, umarım bu zıkkım biter. Ama bu zıkkım olmasa da ilk defa çok çocuğun olduğu bir yere gireceği için şimdiden kendinizi hazırlayın. Umarım hastalanmaz, hastalanırsa da bizdeki gibi olmaz.
Anası evde mabadını geniş geniş yaysın, pijamaları ile rahat rahat gezinsin diye okula bırakıp giden de oldukça fazla. Bu kulaklar, çocuğu okula bırakıp giderken yaşasın özgürlük diyenleri duydu.
Tabi ablam nasıl yoga derslerine gidecek, nasıl kahvesini içecek, nasıl o mağaza senin bu mağaza benim her gün gezip tozacak. Dudaklarını donald duck dudaklarına çevirip gezecek. Bunun daha botoksu var, mezoterapisi var, var oğlu var. Gün sonunda birde çocuğu işte bizde biraz pahalı ama bilmemne okuluna verdik demelerde olacak.

ghibli06
06-04-2021, 13:37
Bir kısmı değil büyük bir kısmı pazarlama. Bize neler demişlerdi bir saysam buradan Ankara'ya 4 şeritli otoyol olur. Neyse hayırlı olsun, umarım bu zıkkım biter. Ama bu zıkkım olmasa da ilk defa çok çocuğun olduğu bir yere gireceği için şimdiden kendinizi hazırlayın. Umarım hastalanmaz, hastalanırsa da bizdeki gibi olmaz.
Anası evde mabadını geniş geniş yaysın, pijamaları ile rahat rahat gezinsin diye okula bırakıp giden de oldukça fazla. Bu kulaklar, çocuğu okula bırakıp giderken yaşasın özgürlük diyenleri duydu.
Tabi ablam nasıl yoga derslerine gidecek, nasıl kahvesini içecek, nasıl o mağaza senin bu mağaza benim her gün gezip tozacak. Dudaklarını donald duck dudaklarına çevirip gezecek. Bunun daha botoksu var, mezoterapisi var, var oğlu var. Gün sonunda birde çocuğu işte bizde biraz pahalı ama bilmemne okuluna verdik demelerde olacak.

çocuğu kreşe servisle yollayıp, çocuk okula vardı mı onu bile takip etmeyen, o çocukcağız serviste havasızlıktan ölünce de feryat figan tazminat peşine düşenlerin ülkesindeyiz... ulan ben köpeği pansiyona veriyorum her gün video foto istiyorum...

pirasa
06-04-2021, 13:52
çocuk şuan küçük ama yaşı yettiği anda kreşe bırakıcam. nenesi dedesi çocuğa ancak aptallık verebilecek kapasitede gitsin hasta olsun ama aptal olmasın

Hondafatih
06-04-2021, 13:55
ben mart 1 den beri okula göndermiyorum eşim ben evden çalışıyoruz okul canlı bomba olduğu için hem ufaklığı hem kendimizi azda olsa biz gibi düşünenlerin sağlığını hiçe saymayarak göndermiyoruz iyi ki göndermiyoruz.

Ormanci
06-04-2021, 14:15
hocam sadece bunlara takılmaya başladı toplum, ne olması gerekiyor anlamadım ki, atom bombası atsan bir şehre en fazla 10bin kişi ölür, kalan milyonlar kurtuldu diye nükleer silahtan bir şey olmaz diyebilir miyiz? ben taaa 1 sene önce de dedim, sağlık bu işin sadece bir boyutu, toplumsal sosyolojik ve de ekonomik sorunları daha fazla olacak diye... önemli olan kaç kişinin ölmesi değil, pandemiden kurtulup normalleşmek olmalı hedef... günde resmi 200 ölü (ki benim ne amcam ne de halam pandemi vefat istatistiğinde yoklar), ekonomik sorunlar, sosyal kısıtlamalar bunları hepsini beraber düşünmek lazım, 1.5 senedir doğru dürüst eğitim öğretimin olmaması da bu pandeminin içinde, bir şey olmaz, olsa şimdiye dek oluruz diyerek sorunları çözemeyiz...

Yok hocam derdim "bişey olmaz" değil de bu paranoya ve korku ortamının devamlılığını sağlamaya çalışma işi...

Bi gün böyle diyorlar, ertesi gün şöyle... Ne yapacağımızı şaşırdık.

Ormanci
06-04-2021, 14:17

E bırak da özgürlük olsun lan biraz, dip dibe mi yaşayacaksın paso :P :D

Çocuk pandemi öncesi 3-4 ay gidebildi aslında kreşe... Çok da memnunduk, kendisi de acayip mutlu oluyordu, 2 defa hasta oldu, o ara gitmedi ve pandemi patladı. Acaba korona mı olmuştu dedik hatta o süreçte. Gerçi influenza çıkmıştı da... Bakalım işte bu sefer ne yapacağız, nasıl olacak göreceğiz.

CloudGrey
06-04-2021, 14:24
Anaokulu 4 yaş, 5 yaşta ve ilkokul 1.sınıfta çocuk okula mı gitti hastaneye mi gitti belli değil. Hele 4 yaş bizim için tamamen kayıp. Hasta çocuklarını okula sepetleyen geniş yürekli ama evde de mabadını yayabilen veliler yüzünden canımız çıktı. 5 yaşta ise kaç kere sınıfa bırakırken hasta çocukları da gördüğümde aldığım gibi anneme götürmüştüm.
Velilere insiyatif hakkını verdikleri için oğlan online'dan takılıyor. 7-8 yaş aralığında okulda 2.kez corona olan çocuklar var. Anne-babası evde olmasına rağmen geniş geniş gönderebiliyorlar. Çocuğa evde can yükleyip gönderiyorlar herhalde. Okul pandemi merkezine döndü. Halen niye okula gitmesin diyen ama işe gitmeyen veya zaten hep evde olan veliler var.
Ben zaten başlarım sülalenize diyerek wp grubundan çıktım.

abi sen bu pandeminden "ayrı" bir etkilendin farkındasın değilmi :)
mental olarakta seni ayrı bi yordu bu olay :D

bekara karı boşamak cidden kolay kardeşim :) hele hele anne-baba çalışıyorsa büyük dert..
kaldı ki çocuğun 1-2 sene okuldan kopmasının nasıl bir sonucu olacak hiç birimiz emin değiliz ama iyi olmayacağı ihtimali yüksek..

aile çalışıyorsa , bakacak kimse yoksa haklısın , o zaman dert ...

gerçekten bir eğitim sistemi olsa dediğin gibi ara açılırsa kapamak zor olabilir.
ama durum böyleyken " kaybedilecek zamanın etkisi " < " oluşabilecek sağlık tehtidi " şeklinde bir denklem düşünüyorum.

Ormanci
06-04-2021, 14:26
abi sen bu pandeminden "ayrı" bir etkilendin farkındasın değilmi :)
mental olarakta seni ayrı bi yordu bu olay :D

Yakında dışarıda tespit yapıp saldıracak... Sen çocuğu okula bırakmışın AVM'de fink atıyon diye :D
Hayır sizinki okula giderken ne yapacaksınız, okula yollamayacak mısın hanım özgür kalmasın diye :D :P

CVK
06-04-2021, 14:42
Adam her yönden haklı, okula gelen hasta çocuklar yüzünden veya ailesi pozitif çocuklar yüzünden, diğer çocuklar eve, yaşlılara taşıyabilir. Bence de ciddiye alınması gereken bir durum.

Yarbay
06-04-2021, 14:47
turbo vtec hayal edin 1.6lt 450hp 8000rpmde ışıkta mal mal boşta tam gaz bekleyen

maalesef 3-4-5 yaşlarını bu pandemi sebebiyle okul yerine evde harcanarak geçiren kızım (prensesim) de dahil tüm çocuklarımızı işte bu şekilde görüyorum,
büyük, hatta uçuk bir kapasiteyi/beceriyi miç eden bir lannet... yazık cidden

Ormanci
06-04-2021, 14:47
Adam her yönden haklı, okula gelen hasta çocuklar yüzünden veya ailesi pozitif çocuklar yüzünden, diğer çocuklar eve, yaşlılara taşıyabilir. Bence de ciddiye alınması gereken bir durum.

İşte bunda da olay zıçışa gidiyor. Okulu kapatıyorsun bi türlü, açıyorsun bi türlü :)
FOX'ta Mr.Tepeli sayıyordu, okulları açııııııııııın, niye kapatıyorsunuz kiiiiiiiiii diye... Şimdi ne diyor, izlemiyorum uzundur :)

CVK
06-04-2021, 15:00
İşte bunda da olay zıçışa gidiyor. Okulu kapatıyorsun bi türlü, açıyorsun bi türlü :)
FOX'ta Mr.Tepeli sayıyordu, okulları açııııııııııın, niye kapatıyorsunuz kiiiiiiiiii diye... Şimdi ne diyor, izlemiyorum uzundur :)

Valla hiç dinlemedim tepeliyi, sülale öğretmen benim oradan duyuyorum çoğu şeyi. Zaten bu aralar insanlar korkmuş sanırım iyice gelen sayısı baya azalmış sınıflarda. İlkokul tabi bu bahsettiğim.

imprezaWRC
06-04-2021, 15:05
Yakında dışarıda tespit yapıp saldıracak... Sen çocuğu okula bırakmışın AVM'de fink atıyon diye :D
Hayır sizinki okula giderken ne yapacaksınız, okula yollamayacak mısın hanım özgür kalmasın diye :D :P

Ev hanımısın ama çocuk hastalandımı ilgilenmek yerine okula gönderiyorsun. Ne var işte evdesin zaten, sosyal medyada gezinirken Dünya'yı mı kurtarıyordun da çocukla ilgilenmiyorsun. Eşimin anne tarafında da var bu modellerden. Bütün gün evde, altında otomobil de var. Eve temizliğe yardımcı gelir, evde yemekte yapmaz, ütüye de elini değdirmez birde kalkıp sana ahkam keser. Çok yoruldum der. Çocuk bakmak çok zor der. Bakmıyorsun ki, zorluğunu göresin. Sen mabadını yayıyorsun, mabadınla ilgileniyorsun.

Ormanci
06-04-2021, 15:08
Ev hanımısın ama çocuk hastalandımı ilgilenmek yerine okula gönderiyorsun. Ne var işte evdesin zaten, sosyal medyada gezinirken Dünya'yı mı kurtarıyordun da çocukla ilgilenmiyorsun. Eşimin anne tarafında da var bu modellerden. Bütün gün evde, altında otomobil de var. Eve temizliğe yardımcı gelir, evde yemekte yapmaz, ütüye de elini değdirmez birde kalkıp sana ahkam keser. Çok yoruldum der. Çocuk bakmak çok zor der. Bakmıyorsun ki, zorluğunu göresin. Sen mabadını yayıyorsun, mabadınla ilgileniyorsun.

Ha tamam canım hastalandı mı gönderen ve evde olabilen malın malı zaten, doğru, var öyle tipler maalesef..
Ya aynen dediğin gibi kız anası olup kızına bu şekilde yardım etmeyen falan var yav, üvey evlat mı bunlar ben anlamıyorum ki.

imprezaWRC
06-04-2021, 19:20
Valla hiç dinlemedim tepeliyi, sülale öğretmen benim oradan duyuyorum çoğu şeyi. Zaten bu aralar insanlar korkmuş sanırım iyice gelen sayısı baya azalmış sınıflarda. İlkokul tabi bu bahsettiğim.

Eşimin tanıdığı evden çalışmasına rağmen çocuğu okula göndermiş. Çocuk covidi bir güzel eve taşımış. Bu pek ilgili ablamda daha yeni doğum yapmış arkadaşını evde ziyaret etmiş, şimdi elimizde semptomlu covid geçirmekte olan 2 aile var. Yeni doğum yapan da an itibariyle hastanede yatıyormuş.
Bu ailelerden birinde 65+ olan ve kemoterapi gören birde kadıncağız var.Çocuk hafif atlatıyor ama bir çocuk sayesinde kaç kişi hasta oldu. Her çocukta da aynı reaksiyon olmuyor. Bir arkadaşımızın çocuğunda tat ve koku kaybı oldu, ciğerleri temizlensin diye pulmicort bile aldı. (kendisi mis gibi kortizondur)

İmkanın varken çocuğu okula gönder üstüne de o kapı senin bu kapı benim gezmeye devam et.

imprezaWRC
06-04-2021, 19:24
Ha tamam canım hastalandı mı gönderen ve evde olabilen malın malı zaten, doğru, var öyle tipler maalesef..
Ya aynen dediğin gibi kız anası olup kızına bu şekilde yardım etmeyen falan var yav, üvey evlat mı bunlar ben anlamıyorum ki.

Daha elimizde neler var neler bir bilsen. Bak mesela ailecek temaslı olmalarına rağmen, kendisini iyi hissetiği için test yaptırmaya da gerek duymayan dohtor ablam yarın muayenehanesini açmayı planlıyor. Nereden biliyorsun taşıyıcı olmadığını, ayakta atlatmadığını. Bu ne vurdumduymazlık ya.

blumenberg
06-04-2021, 20:54
annem risk grubunda, doktoruyla randevu yapmaya çalıştığımda aşılarını olmadan gelmemesini söyledi, ben de güven hastanesinde sinovac randevusu aldım, inşallah sıkıntı yaşamayız yan etki konusunda, biontech yeni teknoloji olduğundan güvenemdim.

Yarbay
07-04-2021, 08:00
annem risk grubunda, doktoruyla randevu yapmaya çalıştığımda aşılarını olmadan gelmemesini söyledi, ben de güven hastanesinde sinovac randevusu aldım, inşallah sıkıntı yaşamayız yan etki konusunda, biontech yeni teknoloji olduğundan güvenemdim.

bende aynı şekilde biontech daha henüz ilk defa denenen technology diye siperliyim ama bir yandanda ulan bunu almanı,ingilizi çok daha önemlisi israilisi ve amerikalısı kullanıyorsa vardır bir bildikleri demiyor değilim.

sinovac ve sputnik V kullanan ülkelerde aşılanan birçok insan (arjantin başbakanıda dahil) aşının en peak yaptığı/koruduğu dönemde (2inci aşıdan sonra 1-2ay) bile covid olurken biontech ağırlıklı ciddi sayıda aşı yapan ülke israil şu an ciddi ciddi eve gitmiyor her yer party mode.

rebelh
07-04-2021, 11:05
bizim kreşle konuştuk eski öğretmeninin sınıfında 1 tane kontenjan varmış
dmo'nun kreşi dmo hemşire atamış, çocuklar maskeleri çıkarmıyorlarmış her sabah ateş ölçümü ve hes kodu kontrolü yapılıyormuş 1 hazirandan beri bizim sınıf grip bile olmamış
akşam hemen başvuruyu yapıcaz artık

kunteper
07-04-2021, 11:12
bizim kreşle konuştuk eski öğretmeninin sınıfında 1 tane kontenjan varmış
dmo'nun kreşi dmo hemşire atamış, çocuklar maskeleri çıkarmıyorlarmış her sabah ateş ölçümü ve hes kodu kontrolü yapılıyormuş 1 hazirandan beri bizim sınıf grip bile olmamış
akşam hemen başvuruyu yapıcaz artık

abi bu bir +mi -mi iyi degerlendirin derim...

kado
07-04-2021, 11:35
13 Nisan'da okulların kapatılacağı yazılıp çiziliyor sözlüklerde. Var mı haberi , bilgisi olan?

imprezaWRC
07-04-2021, 11:41
bende aynı şekilde biontech daha henüz ilk defa denenen technology diye siperliyim ama bir yandanda ulan bunu almanı,ingilizi çok daha önemlisi israilisi ve amerikalısı kullanıyorsa vardır bir bildikleri demiyor değilim.

sinovac ve sputnik V kullanan ülkelerde aşılanan birçok insan (arjantin başbakanıda dahil) aşının en peak yaptığı/koruduğu dönemde (2inci aşıdan sonra 1-2ay) bile covid olurken biontech ağırlıklı ciddi sayıda aşı yapan ülke israil şu an ciddi ciddi eve gitmiyor her yer party mode.

Bizim ailedeki doktorlar (her ne kadar branşları enfeksiyon hastalıkları olmasa da) çin aşısının geleneksel şekilde hazırlanan aşı olması nedeniyle daha güvenilir olduğunu düşünüyorlar. Biontech ve benzeri diğer aşıların ileride olumsuz birşey yapıp yapmayacağı konusunda bir bilgi/çalışma olmadığını belirtiyorlar.
Sıra geldiğinde bende kararı vermiş olurum.

Kahn23
07-04-2021, 12:19
Bizim ailedeki doktorlar (her ne kadar branşları enfeksiyon hastalıkları olmasa da) çin aşısının geleneksel şekilde hazırlanan aşı olması nedeniyle daha güvenilir olduğunu düşünüyorlar. Biontech ve benzeri diğer aşıların ileride olumsuz birşey yapıp yapmayacağı konusunda bir bilgi/çalışma olmadığını belirtiyorlar.

Aynı şeyi dün eski k.pederim söyledi. Ben bile çin aşısı oldum diyor.

Yarbay
07-04-2021, 13:06

basit birkaç soru

1) genç nüfüsümüz nedir? 13milyon yani toplam nufüsün %16sı
2) geriye kalan nüfüsün kaçı olur? %84ü
3) sürü bağışıklığı için en ama en minimumda lazım olan toplam nüfüsün %66lık oranını gençlere aşı yapmayarak yakalamak için geriye kalan nüfüsün %78ini başarılı şekilde aşılamanız lazımmı? lazım!

eee ne anladık? elimizde daha koronanın 18 ay evvel çıkmış millatdan kalma variantına karşı üreticisi tarafından bile %63 başarı oranı sağlayan aşısı ile nasıl %78lik başarı sağlayacaksınız? bunun daha variantlara karşı başarısını,ilacın aşılama koşullarını (lab vs bizim ilçe sağlık ocakları vs) ama en önemlisi ilk aşılanan grup ile sonradan aşılanan grupların arasındaki süreyi hesaba kattınızmı?

ilk grup ne zaman aşılandı? şubat civarı değilmi
atıyorum nüfüsün en çok olduğu ve en aktif olduğu 20-40 yaş arasının tamamlanması sizce ne zaman olacak? en iyi ihtimal ile ağustos

arada kaç ay var? 6
aşı en iyi ihtimal ile koruyuculuk süresi nedir? 6

ne anladın?

bir ev düşünün dede var nine var,anne baba ve 2 çoçuk var bilim adamı diyorki bu 6 kişinin minimumda 4ü aynı anlarda bağışılık kazanmış olması lazım
peki sendekiler olanaklar nedir?

2 kişi (dede nine) martda aşılandı bunun %63 başarı oranıyla dede ok nine antikor üretmedi
2 kişi (anne baba/yaşlar 30lar) ağustosta aşılandı %63 başarı oranıyla anne ok ama baba eh vasat seviyede antikor var (özetle total 4 kişi ama 2.5 kişi ok)
2 çocuk aşılanmadı uygun değiller

sonuç? 6 kişiden 2.5i ok yani %40ı (unutmayın burada arada geçen 5-6 aylık süreyi ve aşının performansının düşeceğini,variantları vs hesaba bile katmadık daha)

abi yanlış anlama ama bariz şekilde olmayacak duaya karşı amin demiş oluruz sinovac ile kimse kimseyi kandırmasın adamlar boşuna bu yönteme baş vurmuyor yoksa bahsi geçen ülkelerde belirsiz ilaç,tedavi yöntlemlerin zaten onaylanması yıllar alan adam gibi sistemli ülkeler

imprezaWRC
07-04-2021, 13:18
basit birkaç soru

1) genç nüfüsümüz nedir? 13milyon yani toplam nufüsün %16sı
2) geriye kalan nüfüsün kaçı olur? %84ü
3) sürü bağışıklığı için en ama en minimumda lazım olan toplam nüfüsün %66lık oranını gençlere aşı yapmayarak yakalamak için geriye kalan nüfüsün %78ini başarılı şekilde aşılamanız lazımmı? lazım!

eee ne anladık? elimizde daha koronanın 18 ay evvel çıkmış millatdan kalma variantına karşı üreticisi tarafından bile %63 başarı oranı sağlayan aşısı ile nasıl %78lik başarı sağlayacaksınız? bunun daha variantlara karşı başarısını,ilacın aşılama koşullarını (lab vs bizim ilçe sağlık ocakları vs) ama en önemlisi ilk aşılanan grup ile sonradan aşılanan grupların arasındaki süreyi hesaba kattınızmı?

ilk grup ne zaman aşılandı? şubat civarı değilmi
atıyorum nüfüsün en çok olduğu ve en aktif olduğu 20-40 yaş arasının tamamlanması sizce ne zaman olacak? en iyi ihtimal ile ağustos

arada kaç ay var? 6
aşı en iyi ihtimal ile koruyuculuk süresi nedir? 6

ne anladın?

bir ev düşünün dede var nine var,anne baba ve 2 çoçuk var bilim adamı diyorki bu 6 kişinin minimumda 4ü aynı anlarda bağışılık kazanmış olması lazım
peki sendekiler olanaklar nedir?

2 kişi (dede nine) martda aşılandı bunun %63 başarı oranıyla dede ok nine antikor üretmedi
2 kişi (anne baba/yaşlar 30lar) ağustosta aşılandı %63 başarı oranıyla anne ok ama baba eh vasat seviyede antikor var (özetle total 4 kişi ama 2.5 kişi ok)
2 çocuk aşılanmadı uygun değiller

sonuç? 6 kişiden 2.5i ok yani %40ı (unutmayın burada arada geçen 5-6 aylık süreyi ve aşının performansının düşeceğini,variantları vs hesaba bile katmadık daha)

abi yanlış anlama ama bariz şekilde olmayacak duaya karşı amin demiş oluruz sinovac ile kimse kimseyi kandırmasın adamlar boşuna bu yönteme baş vurmuyor yoksa bahsi geçen ülkelerde belirsiz ilaç,tedavi yöntlemlerin zaten onaylanması yıllar alan adam gibi sistemli ülkeler

Aşı konusunda ne halt edeceğim açıkçası kafam çorba. Bizimkiler dinlersem Çinli aşıyı, kendimi dinlersem Biontech'i olurum. Bize sıra gelene kadar bakalım iyi-kötü yan etkileri de görmüş oluruz diye düşünüyorum.

silwerhooks53
07-04-2021, 13:39
arkadaslar hicbir semptonum olmamasına ragmen korona oldumu ogrendım tek üzüldügüm nokta annemde oldu astım hastası ama şuan iyi durumda. evde atlatmaya calısıyoruz gelip ilaç verdiler 5 gün içilicekmiş herkeste farklı tanılar var ben cok hafif atlatyorum artık cok dıkkat etmek gerek 6 tane akrabam öldü bu surecte hepsi rizede

imprezaWRC
07-04-2021, 13:43
arkadaslar hicbir semptonum olmamasına ragmen korona oldumu ogrendım tek üzüldügüm nokta annemde oldu astım hastası ama şuan iyi durumda. evde atlatmaya calısıyoruz gelip ilaç verdiler 5 gün içilicekmiş herkeste farklı tanılar var ben cok hafif atlatyorum artık cok dıkkat etmek gerek 6 tane akrabam öldü bu surecte hepsi rizede

Geçmiş olsun :( Umarım valide de kısa sürede atlatır.

rebelh
07-04-2021, 13:59
abi bu bir +mi -mi iyi degerlendirin derim...

1 hazirandan beri kimse hasta olmadıysa +dır diye düşünüyorum ama hiç bir şeyden emin değilim bu virüs konusunda :)

M_PROJECT
07-04-2021, 14:32
Aşı konusunda ne halt edeceğim açıkçası kafam çorba. Bizimkiler dinlersem Çinli aşıyı, kendimi dinlersem Biontech'i olurum. Bize sıra gelene kadar bakalım iyi-kötü yan etkileri de görmüş oluruz diye düşünüyorum.

mRna asilarin yan etkileri (bence) 10 sene icinde belli olur oda olursa. mRna asilar kanser asilarinin free clinical trial sekli. Kiz kardesim biontech/pfizer, babam johnson & johnson, annem sinovac oldu, ay sonu ben de biontech , jnj yada moderna ne cikarsa olacagim. Ben de ve kardesimde penicilin alerjisi mevcut, hic bir beklenen yan etki olmadi kiz kardesimde, babam tek doz jnj ile 13 saat kadar halsizlik yasadi, annem de hic bisey olmadi.

Cin asisi suan eldeki asilar icinde en guvenlisi. Asilarin hepsi %100 hastanelik olmayi engelliyor, kapma bulastirma vb seylere bakmayin. Hastanelik olup oluyor musun onemli olan o.

|KaAn|
07-04-2021, 14:34
Yazlıktan bir abimiz geçen hafta vefat etti 71 yaşındaydı.Annem 2 gün önce eşiyle konuşmuş 8-9 gün önce 2. aşıyı da vurulmuş.
Muhtemelen hastanede kaptı hastalığı,eşinin söylediği yazdan beri belki 3 belki 4 kere dışarı çıkmış hep çocukları ihtiyaçları getirmişler.

fanatik
07-04-2021, 17:29
mRna asilarin yan etkileri (bence) 10 sene icinde belli olur oda olursa. mRna asilar kanser asilarinin free clinical trial sekli. Kiz kardesim biontech/pfizer, babam johnson & johnson, annem sinovac oldu, ay sonu ben de biontech , jnj yada moderna ne cikarsa olacagim. Ben de ve kardesimde penicilin alerjisi mevcut, hic bir beklenen yan etki olmadi kiz kardesimde, babam tek doz jnj ile 13 saat kadar halsizlik yasadi, annem de hic bisey olmadi.

Cin asisi suan eldeki asilar icinde en guvenlisi. Asilarin hepsi %100 hastanelik olmayi engelliyor, kapma bulastirma vb seylere bakmayin. Hastanelik olup oluyor musun onemli olan o.

Doğru tesbitler.

cookies
07-04-2021, 17:57
Babam Kronik Miyeloid Lösemi KML hastası 6sene kadar oldu teşhis koyulalı.. Florance nightinghale' de aşı randevusu verildi, ne vurulacak bilmiyorum..
Doktor sorun olmaz dedi ama işte insanın zihnini kemiriyor istemsiz..

GokhanRS
07-04-2021, 20:37
basit birkaç soru.......

Abi mesleğini bilmiyorum ama bazı şehirlerde aşı olmamış insanlara yapılan testlerde, büyük bir kısımda antikor oluşmuş bile. Yani sürü bağışıklığı sadece aşıya mecbur diyemeyiz şeklinde anlıyorum ben. Sadece riskli kesim öncelikli yapılsa bile büyük bir fayda sağlar.

Eworen
07-04-2021, 21:45
Tam kapanma olmazsa bu isin sonu facia olur
En azindan 2 hafta hersey durmali o muaf bu muaf falan yok
Oyle yalandan degil tamamen kapanacak
Haftasonu yasak getiriyosun muaf listesi bitmiyor herkes muaf markete gitmek serbestmis ulan ne munasabet hersey kapanacak sokaga kimse burnunu uzatmayacak ekmek almayan olmez 2 gun idare edecek sadece acil acik olacak o kadar.

Bu arada c.tesi biontech olmustum 2-3 gunden beri egzamam costu uyuz sokak kopekleri gibi kasiniyorum asi ile baglantilimi bilmiyorum ama yuksek ihtimal

said_
07-04-2021, 22:05
Şuan bu kadar vakanın olduğu bir dönemde bu soruyu sormak belki saçma olacak ama.

bir ihale nedeni ile Pazartesi sabah Konya'da olmam lazım.

Pazar akşamı için Otel randevusu yaptım. sadece randevuyu göstermem yeterli olurmu yoksa seyahat izninemi başvurmam lazım

berkaym
08-04-2021, 07:59
Şuan bu kadar vakanın olduğu bir dönemde bu soruyu sormak belki saçma olacak ama.

Pazar akşamı için Otel randevusu yaptım. sadece randevuyu göstermem yeterli olurmu yoksa seyahat izninemi başvurmam lazım

randevu yeterli oluyor. zaten %90 kimse durdurmaz :D pazar istanbuldan izmire geldim bende tek başıma geldim otele girdim kimse durdurmadı

Ome_RS
08-04-2021, 10:17

ihaleye katılım belgen yanında olsun rezervasyona da gerek yok. İhaleleler için istisna var.
Ben de 2 ihale için seyehat ettim ama kimse belge vs. sormadı.

Yarbay
08-04-2021, 10:21
Abi mesleğini bilmiyorum ama bazı şehirlerde aşı olmamış insanlara yapılan testlerde, büyük bir kısımda antikor oluşmuş bile. Yani sürü bağışıklığı sadece aşıya mecbur diyemeyiz şeklinde anlıyorum ben. Sadece riskli kesim öncelikli yapılsa bile büyük bir fayda sağlar.

iş makinası sektöründeyim allahtan sağlık çalışanı değilim bu panikle 2günde ölürdüm :)

beni endişelendiren kısım süre..

şimdi konuyu tekrar ele alalım bu lannetden toplumca kurtulup israil gibi maskesiz keyiflice eski günlerimize dönüp partiler yapmamız için minimumda %66 oranında bağışıklık lazım değilmi?

dediğiniz çok önemli bir detay bunun aşı yanısıra doğal antikoruda var ama her ne kadar yabancı kaynaklarda 6-8 ay densede bizdeki araştırmalarda türkiyede koruyuculuk sağlayacak seviyede antikorun vücütda bulunduğu süre ort 3 ay olarak görülüyor.

şimdi halkın %10unu şubatda, %20sini mart nisanda mayısta, %40ını eylüle vs kadar aşılarsan, doğal antikor üretenlerin bir kısmı 2020lerden kalma, bir kısmı ocak bir kısmı 2021 yazda olacak ise aşıda en iyi ihtimal ile %63 oranında koruyuculuk sağlayacak ise ozaman nasıl hepimiz aynı anda antikorlu olacaz?

maksat aynı anda halkın minimumda %66sının antikorlu olması/bağışık olması X grup oldu onların olduğu sürede Y grup olmamıştı = başarısız
Y grup olmaya başlandığında X gruptaki seviye düştü= başarısızlık

uzun lafın kısısa ya adam akıllı kurallara uyularak vede asla extreme bir durum dışındakilere izin vermeyerek 3 hafta tam kapanacaksın yada %92 gibi kayde değer koruma oranına sahip güçlü bir aşıyı kullanacak dahada önemlisini bunu çok serice yakın tarih içersinde yapacaksın= israil örneği= ultra başarılı sonuç

Siyah
08-04-2021, 10:43
Selamlar bir sorum olacak, mutlaka tecrübeli veya bilgili olan vardır diye düşündüm. Yarın için devlet hastanesi, nöroloji bölümünden sıra aldım. Hastaneye gidiş amacımın korona virüsü ile alakası olmasa da muayene olabilmek için test yapıyorlar mı?

zOnstyLe
08-04-2021, 10:49
Selamlar bir sorum olacak, mutlaka tecrübeli veya bilgili olan vardır diye düşündüm. Yarın için devlet hastanesi, nöroloji bölümünden sıra aldım. Hastaneye gidiş amacımın korona virüsü ile alakası olmasa da muayene olabilmek için test yapıyorlar mı?

Merhaba, yaklasık 6 aydır duzenli olarak hastaneye gidiyoruz hangi bolumden randevu aldıysanız o bolume gidiyorsunuz direk. Test vs yapılmıyor.

rebelh
08-04-2021, 10:58
ptesi akşamı ramazan boyunca tam kapanma gelebilir diye düşünüyorum
geçen sene ki gibi
ama gelirse bunu ptesi akşam reis tvye çıkıp kılıçdara falan sallamadan önce kimseye bildirmezler ki hazırlıklı olsun insanlar
pat diye konuşmanın son paragrafında kapatıyorum der kapatır
sonra biri çıkar açalım der açar

gerçi bu gücü bana verseniz bende Beşiktaş'ı her sene namağlup şampiyon yaparım kin ne diyebilir amk..

Ormanci
08-04-2021, 11:33
ptesi akşamı ramazan boyunca tam kapanma gelebilir diye düşünüyorum
geçen sene ki gibi
ama gelirse bunu ptesi akşam reis tvye çıkıp kılıçdara falan sallamadan önce kimseye bildirmezler ki hazırlıklı olsun insanlar
pat diye konuşmanın son paragrafında kapatıyorum der kapatır
sonra biri çıkar açalım der açar

gerçi bu gücü bana verseniz bende Beşiktaş'ı her sene namağlup şampiyon yaparım kin ne diyebilir amk..

Reyiz dün "Ramazan'da milleti DİNLENDİRİP, bayram sonrasında daha güzel günlere....." gibisinden bir açıklama yapmış. Dinlendirme kelimesi birebir alıntı.

Uzaktan çalışma, üretim vb yapanlara izin + şehirlerarası kısıtlaması olabilir diyorlar. Ramazan'da nasıl olsa tempo düşüyor falan hesabı, yapabilirler.

Sonrasında yaz sezonunu da açmak istiyorlar, Ruslar gelmeye başladı bile, vakalar artınca uçuş yasağı çakan ülkeler oldu, riske atmak istemiyorlar.

said_
08-04-2021, 11:50
Reyiz dün "Ramazan'da milleti DİNLENDİRİP, bayram sonrasında daha güzel günlere....." gibisinden bir açıklama yapmış. Dinlendirme kelimesi birebir alıntı.

Uzaktan çalışma, üretim vb yapanlara izin + şehirlerarası kısıtlaması olabilir diyorlar. Ramazan'da nasıl olsa tempo düşüyor falan hesabı, yapabilirler.

Sonrasında yaz sezonunu da açmak istiyorlar, Ruslar gelmeye başladı bile, vakalar artınca uçuş yasağı çakan ülkeler oldu, riske atmak istemiyorlar.

ya abi, şimdi bakıyorum, geçen sene 10 tane vaka varken herkez kapattı, uzaktan çalışmaya geçtik diye show yaptı.
geçen sene show yapan firmaların bir çoğunda herkez tam zamanlı ofisten çalışmaya devam ediyor.
tamam üretimde eve gönderemezsin ama, mühendis adamı, evden çalışabilecek, bir laptop ile heryerde çalışabilecek adamı zorla iş yerlerine getiriyorlar.
Bunu devlet eliylede kontrol edemezlerki. kimin ofiste olması gerek kim uzaktan çalışabilir karar verici kim?

İstedikleri kadar haftasonu kapasınlar, insanlar iş yerinde ne mask ne birşey dip dibe çalışıyorlar.

Ormanci
08-04-2021, 12:26
ya abi, şimdi bakıyorum, geçen sene 10 tane vaka varken herkez kapattı, uzaktan çalışmaya geçtik diye show yaptı.
geçen sene show yapan firmaların bir çoğunda herkez tam zamanlı ofisten çalışmaya devam ediyor.
tamam üretimde eve gönderemezsin ama, mühendis adamı, evden çalışabilecek, bir laptop ile heryerde çalışabilecek adamı zorla iş yerlerine getiriyorlar.
Bunu devlet eliylede kontrol edemezlerki. kimin ofiste olması gerek kim uzaktan çalışabilir karar verici kim?

İstedikleri kadar haftasonu kapasınlar, insanlar iş yerinde ne mask ne birşey dip dibe çalışıyorlar.

Bahsettiğim, sokağa çıkma yasağı...

İlk zamanlarda uygulanan yöntem. Uzaktan çalışma dediğim bu. Mecburi şekilde.

said_
08-04-2021, 12:48
Bahsettiğim, sokağa çıkma yasağı...

İlk zamanlarda uygulanan yöntem. Uzaktan çalışma dediğim bu. Mecburi şekilde.

Komple kapattım demesi bence çok zor. bunu demiyecek fakat, hem ramazanın yavaşlığı hemde bayramı komple çıkma yasağı ile kısıtlarsa, o zaman belki indirebilecek.

ama bir şekilde firmaların elemanlarını evlere göndermesini teşvik etmeli.

rebelh
08-04-2021, 13:00

devlet kendisi de aynı şeyi yapıyor :)
bizim hanım 1 senedir takır takır gayet yoğun bir şekilde evden çalışıyordu şimdi her gün metroyla işe gidip geliyor 25 m2 bi odada 8 kişi çalışıyorlar

Ormanci
08-04-2021, 13:03
Komple kapattım demesi bence çok zor. bunu demiyecek fakat, hem ramazanın yavaşlığı hemde bayramı komple çıkma yasağı ile kısıtlarsa, o zaman belki indirebilecek.

ama bir şekilde firmaların elemanlarını evlere göndermesini teşvik etmeli.

Yav tamam işte ben de onu dedim, tek tek değerlendirme mesajları :)

Komple kapattım diyemez şu saatten sonra, ekonomi de kaldırmıyor, sanayi de...

Aynen Ramazan yavaşlığı fırsatı ile zaten bu kapatma yapılacak dedikodusu var. O zaman da ne yapmışlardı, ofis-kurum vs yerler uzaktan çalışmaya geçti "mecburi" şekilde, sanayiye izin verildi, gerisine sokağa çıkma yasağı. Bir de şehirlerarasını ekleyecekler tamam işte.

Olabilecek olan anca bu.

Yarbay
08-04-2021, 13:58
benim anlamadığım onca yalan dolan gizlemeden sonra şeffaflıkla vaka sayısını sunuyorlar ama neden ölü sayısını halen gizliyorlar?

dünyada vaka/ölü oranı ort %3 bizde şu an %0.5 yani %600 fark var, ya biz uzaylıyız esasında yada dünyanın gerisi homo sapien fln değil

rebelh
08-04-2021, 14:16
geçen sene italyada 30 bin vaka varken millet burda ta.shak geçiyordu "onlar götlerini yıkamıyorlar diye
şimdi dünyada açık ara önderiz herkes sus pus
şaklaban dolu ülke yenimle biri çıkar ilaç buldum der, bi "profesör" aşı bulur evde arkadaşlarıyla, başka bitanesi kelle paça önerir, bi tane mal çıkar olayı gene bağlar :)
diyorlar ya "içinde yaşamasak çok eğlenceli ülke" diye hakikatten öyle .....
55 bin vaka 55 bin.. ki hepimiz vaka sayısının bunun çok üstünde olduğunu test kitlerimizin falan tırt olduğunu biliyoruz
kar mikrop falan kırmıyor reis ümmet coronadan ölüyor..

Yarbay
08-04-2021, 14:37
semptomatik %20
asemtomatik %80 (minimum oran bu kimi bilim adamı buna %10/%90 da diyor)

vaka= semptomatik (yani bulgusu,şikayeti olan)

vaka 55000 ise asemptomatik sayı minimum 275000
6 günde hasta bulaşıcılığı azalıyordan yola çıkarsak günlük 275000 ise x 6= 1.650,000 kişi (oda minimum sonuçta gerçekte 10gün-14gün iyileşme süresin olanda mevcut)

özet ile bugün her 50 kişide biri semptomatik yada değil bir hasta/taşıyıcı yani okuldaki her 2 sınıftan birinde hasta var, avm mağaza tarifi yok, orta çapta marketlerde muhakak 1 tane var, metro,metrobüs kesin, uçakta min 3tane vs vs vs

KÖROĞLU
08-04-2021, 14:42
benim anlamadığım onca yalan dolan gizlemeden sonra şeffaflıkla vaka sayısını sunuyorlar ama neden ölü sayısını halen gizliyorlar?

dünyada vaka/ölü oranı ort %3 bizde şu an %0.5 yani %600 fark var, ya biz uzaylıyız esasında yada dünyanın gerisi homo sapien fln değil

Abi sen rakamların şeffaf olduğuna inanıyor musun gerçekten ?

07.03.2021 de TR geneli 276 ölüm vardı. Vaka sayısına vurgu yapılıyor ama vefat sayısına kimse bakmıyor.

Genel Koronavirus Tablosu (https://covid19.saglik.gov.tr/TR-66935/genel-koronavirus-tablosu.html)

Üstteki linkten verilere bakıyorum, grafik yaptım tablo şahane. Vefat sayısındaki artış inanılmaz.

Yazık artışlar oransal olarak ortada, daha çok kongre yapmak lazım sanırım kitle bağışıklığı için.

https://i.hizliresim.com/9wkPn2.jpg (https://hizliresim.com/9wkPn2)
https://i.hizliresim.com/Gx0Qfc.jpg (https://hizliresim.com/Gx0Qfc)
https://i.hizliresim.com/XeQXxT.jpg (https://hizliresim.com/XeQXxT)

Yarbay
08-04-2021, 16:07
[QUOTE=KÖROĞLU;8705398]Abi sen rakamların şeffaf olduğuna inanıyor musun gerçekten ?

07.03.2021 de TR geneli 276 ölüm vardı. Vaka sayısına vurgu yapılıyor ama vefat sayısına kimse bakmıyor.

Genel Koronavirus Tablosu (https://covid19.saglik.gov.tr/TR-66935/genel-koronavirus-tablosu.html)

Üstteki linkten verilere bakıyorum, grafik yaptım tablo şahane. Vefat sayısındaki artış inanılmaz.

Yazık artışlar oransal olarak ortada, daha çok kongre yapmak lazım sanırım kitle bağışıklığı için.

maalesef kelimelerine güvenmiyorum sizin gibi :(