Orijinalini görmek için tıklayınız : Corona Virüs Güncel!!!
S.Özeren
12-08-2021, 19:40
İkinci doz biontech beşinci saat itibariyle bildiriyorum
Hafif kol ağrısı hariç bişey yok
Müsait oldukça paylaşicam aşıdan çekinen arkadaşlara belki faydam dokunur
İkinci doz biontech beşinci saat itibariyle bildiriyorum
Hafif kol ağrısı hariç bişey yok
Müsait oldukça paylaşicam aşıdan çekinen arkadaşlara belki faydam dokunur
Genelde ilk gün bir şey yapmıyor. Tanıdıklarım ve bende 2.gün halsizlik ve uyku hali yapmıştı.
S.Özeren
12-08-2021, 21:11
Genelde ilk gün bir şey yapmıyor. Tanıdıklarım ve bende 2.gün halsizlik ve uyku hali yapmıştı.
Normal durumda ben yinede yazayım :)
Bu arada ilk dozda bende ertesi gün sadece kol ağrısı yapmıştı
Bu biraz erken başladı ancak geçen aşıdan daha hafif
S.Özeren
12-08-2021, 23:45
İkinci doz aşıda 9. Saat :D
Kol ağrısı geçti nerdeyse sadece dokununca hassasiyet mevcut , yukarı assagi hareket ettirince de sorun yok
Harici kendimi dinliyorum aşı karsitlarinin yazdıkları aklıma geliyor
Birazdan uyurum
Şuana kadar kol agrisi bişey hissetmedim
muratburunce
13-08-2021, 08:33
İkinci doz aşıda 9. Saat :D
Kol ağrısı geçti nerdeyse sadece dokununca hassasiyet mevcut , yukarı assagi hareket ettirince de sorun yok
Harici kendimi dinliyorum aşı karsitlarinin yazdıkları aklıma geliyor
Birazdan uyurum
Şuana kadar kol agrisi bişey hissetmedim
genelede ağır belirtiler 1gün sonra çıkıyor halsizlik, ateş, eklem ağrıları gibi inşallah sizde bişi çıkmaz
S.Özeren
13-08-2021, 11:22
genelede ağır belirtiler 1gün sonra çıkıyor halsizlik, ateş, eklem ağrıları gibi inşallah sizde bişi çıkmaz
Evet biliyorum yinede yazmak istedim , ikinci dozdan önce çok fazla tereddüt yaşamıştım
Aşının ertesi günü deyim
Kol ağrısı hariç halen bişey yok
Bende dün akşam 20:00 de 2. doz biontech aşımı oldum. Hafif bir kol ağrısı ve bir miktar halsizlik dışında herhangi bir problemim yok.
Halsizlikte böyle uyku hali gibi. Yatsam uyurum şuan tatlı tatlı :)
https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/uc-kez-eve-gelen-asi-ekibini-reddetti-covidden-oldu-6591013/?utm_source=anasayfa&utm_medium=free&utm_campaign=alt_surmanset
S.Özeren
13-08-2021, 14:53
24 saat oldu an itibariyle
Üstüne yatınca kolum ağrıyor
Hareket ederken falan sorun yok
İşlerimi falan hallettim dışarda halsizlik yorgunlukta hissetmiyorum
Artık önemli bir gelişme olursa yazarım
Daha bundan sonra bir yan etki yapacağını düşünmüyorum
Herkese geçmiş olsun
24 saat oldu an itibariyle
Üstüne yatınca kolum ağrıyor
Hareket ederken falan sorun yok
İşlerimi falan hallettim dışarda halsizlik yorgunlukta hissetmiyorum
Artık önemli bir gelişme olursa yazarım
Daha bundan sonra bir yan etki yapacağını düşünmüyorum
Herkese geçmiş olsun
Üstüne yatınca hepatit aşısı da ağrıtıyor :D
Bence bu yan etkiler bir kısım insanda plasebo; bende ve eşimde 2 dozda da bir yan etki olmadı.
S.Özeren
13-08-2021, 22:53
Üstüne yatınca hepatit aşısı da ağrıtıyor :D
Bence bu yan etkiler bir kısım insanda plasebo; bende ve eşimde 2 dozda da bir yan etki olmadı.
Ben aşı olduktan 15 dakka sonra panikledim valla sonra miğde bulantısı vs oldu
Dedim sakin kafanda kuruyorsun geçti hepsi. :)
Aşı karşıtlarına tepki gösteren Duran, şöyle konuştu: “Ben ve eşimle birlikte ailemizde 6 kişi bu virüse yakalandı. Hepimiz aşımızı olmuştuk ancak çocuğum aşı olmadı, aşısızdı. Ailemizde aşısız olan tek kişi Lale idi. Ama aşı olmadığı için Lale’miz bu savaşı kazanamadı. Kızım aşınızı olun diye çok söyledim ancak sosyal medyada kulaktan dolma, cahil kesim diyebileceğim kişilerin sözlerine inanarak aşı olmak istemedi ama sonucu kötü oldu. Lale’miz soldu. Başka kızlarımız da çocuklarımız da ölmesin. Buraya cenazeye veya taziyeye gelen arkadaşlarıma dostlarıma bütün herkese söyledim, aşınızı olun, ben bunun acısını yaşadım siz yaşamayın.”
2 doz aşım tamam.
250 uçuştur bulaşmadı diye şov yapıyorduk, sonunda biz de yakalandık :D
5 gün önce sezonluk grip gibi bir grip geçirdim, koku tat hepsi vardı. Evdeydim o süreçte, sonra koku gidince gidip test yaptırdım. Pozitif çıktım. Evde sadece kokusuz şekilde 3. günümdeyim. Ne ateş, ne eklem ağrısı ne öksürük mevcut.
Aşı karşıtlarına tepki gösteren Duran, şöyle konuştu: “Ben ve eşimle birlikte ailemizde 6 kişi bu virüse yakalandı. Hepimiz aşımızı olmuştuk ancak çocuğum aşı olmadı, aşısızdı. Ailemizde aşısız olan tek kişi Lale idi. Ama aşı olmadığı için Lale’miz bu savaşı kazanamadı. Kızım aşınızı olun diye çok söyledim ancak sosyal medyada kulaktan dolma, cahil kesim diyebileceğim kişilerin sözlerine inanarak aşı olmak istemedi ama sonucu kötü oldu. Lale’miz soldu. Başka kızlarımız da çocuklarımız da ölmesin. Buraya cenazeye veya taziyeye gelen arkadaşlarıma dostlarıma bütün herkese söyledim, aşınızı olun, ben bunun acısını yaşadım siz yaşamayın.”
Cümleler onun önüne verilmiş, sadece okumuş gibi.
Antalya'da ailece tatilde olan arkadaşım vardı. Abisi aşı karşıtı olan biriydi ve ***** otelde her ülkeden insan olduğu için korona olmuş fark etmemiş. Edirne'ye gelirken babası,kendisi,eşi ve oğlu aynı arabada dönüyorlar. Edirne ye geldiklerinde annesini çağırıp hastaneye götürmesini istiyor korona olduğundan habersiz annesi hastaneye götürüyor eve getiriyor, yemek vs yapıyor her şey normal. Daha sonra testi pozitif çıkıyor. Eşi ve oğlu da pozitif çıkıyor daha sonra. Aynı arabada oldukları babaları iste negatif çünkü 2 toz Biontech aşılı. Bu durumdan sonra arkadaşım ve anneside test yaptırıyor onlarda negatif çünkü onlarda 2 doz Biontech aşılı.
Çevremde bunun gibi olayları görüyorum sık sık. X aşısı, Y aşısı önemi yok abiler ,kardeşler. Aşı olmamız gerekiyor şuanda Türkiye %39.5 civarı seviyesinde aşılamada. Bu seviye %70 80 lere gelmedikçe toplumsal bağışıklığı sağlayamayız. 18 milyon kişinin sırası gelmiş aşı olmamış bu insanlar.
ChtArdARSL
15-08-2021, 17:17
Abim rahatsizlandi yengem ve yegenler 6 gun bizde kaldi.
Son gun eve birakirken agirlasti ertesin gun hastaneye goturen kuzenim ve kendi testi pozitif
Akabinde hemen bizde yaptirdik,biz ve cocuklarinda hic birsey yok cok sukur negatifiz.
ghibli06
15-08-2021, 20:04
aşı yaptırmayın yalan, chip takacaklar, kısır yapacaklar... maskeyi zaten hiç takmayın, çok zeki insanlarız ya, beyne kan gitmiyor sonra... corona zaten külli yalan her gün ölenler gripten ölüyor ağustos sıcağında, zaten mevsimlik gribe çevirdi seyir...
S.Özeren
15-08-2021, 20:12
aşı yaptırmayın yalan, chip takacaklar, kısır yapacaklar... maskeyi zaten hiç takmayın, çok zeki insanlarız ya, beyne kan gitmiyor sonra... corona zaten külli yalan her gün ölenler gripten ölüyor ağustos sıcağında, zaten mevsimlik gribe çevirdi seyir...
Şimdi dünyada bilmem kaç milyar insan aşı oldu
Çünkü bilmem kaç milyar insan gerizekalı
Bunlar akıllı
Hayır biz o milyarlarla birlikte bu aşıyı olduk
Hadi diyelim biz öldük aşıdan , biz ölünce siz ne yapacaksınız amk :)
ghibli06
15-08-2021, 20:23
Şimdi dünyada bilmem kaç milyar insan aşı oldu
Çünkü bilmem kaç milyar insan gerizekalı
Bunlar akıllı
Hayır biz o milyarlarla birlikte bu aşıyı olduk
Hadi diyelim biz öldük aşıdan , biz ölünce siz ne yapacaksınız amk :)
işte bu şekilde pandemi uzayıp duruyor ama suçlu tedbir alın aşı olun diyenler oluyor... şimdi eylülde yine gelecek kısıtlamalar, onun da sebebi biziz, coroa seviciyiz, kapanma aşığıyız...
S.Özeren
16-08-2021, 00:54
işte bu şekilde pandemi uzayıp duruyor ama suçlu tedbir alın aşı olun diyenler oluyor... şimdi eylülde yine gelecek kısıtlamalar, onun da sebebi biziz, coroa seviciyiz, kapanma aşığıyız...
Valla abi yanlış izlenen bir politika var
Mesela dicekki çift doz aşısını olup üzerinden on gün geçmiş kişi açık alanda maske takmicak
Ödüllendirme veya cezalandırma yöntemine gitmesi lazım
Kapalı alanda asisiz adamı almama da olabilir tam tersi şekilde
_driver_
16-08-2021, 01:56
Valla abi yanlış izlenen bir politika var
Mesela dicekki çift doz aşısını olup üzerinden on gün geçmiş kişi açık alanda maske takmicak
Ödüllendirme veya cezalandırma yöntemine gitmesi lazım
Kapalı alanda asisiz adamı almama da olabilir tam tersi şekilde
Herkesin kolunda ki maske ben takarken uzaydan gelmiş gibi bakıyorlar
wolkanku
16-08-2021, 08:26
ara ara bu sayfaya girip bakıp neşelenip çıkıyorum.
*** gibi yaşam standartı sürüp ilaçlara aşılara sarılan tayfa aşı karşıtlarına aklınca sallıyor , çok eğlenceli :)
hadi size müjdeyi vereyim, bugün sağlık çalışanlarına 4. doz aşı tanımlanmış. yakında tüm herkese tanımlanacak, koşa koşa aşınızı olun :)
yalnız bir diğer araştırma ise ingilterede delta varyantında ölenlerin %64'ü çift doz aşılılar , google a yazarsanız çıkıyor zaten.
bir arkadaş doğal seleksiyon falan demiş , aynen kardeşim inşallah böyle böyle itaatkar sorgulamayan, ne dayatılırsa ona inanan toplumlar doğal seleksiyon ile aşılarla temizlenecek .
ghibli06
16-08-2021, 08:34
*** gibi yaşam standartı sürüp ilaçlara aşılara sarılan tayfa aşı karşıtlarına aklınca sallıyor , çok eğlenceli :)
hadi size müjdeyi vereyim, bugün sağlık çalışanlarına 4. doz aşı tanımlanmış. yakında tüm herkese tanımlanacak, koşa koşa aşınızı olun :)
yalnız bir diğer araştırma ise ingilterede delta varyantında ölenlerin %64'ü çift doz aşılılar , google a yazarsanız çıkıyor zaten.
bir arkadaş doğal seleksiyon falan demiş , aynen kardeşim inşallah böyle böyle itaatkar sorgulamayan, ne dayatılırsa ona inanan toplumlar doğal seleksiyon ile aşılarla temizlenecek .
Senin o eğlence dediğin durumdan en yakınlarını kaybedenler var ve emin ol ben hiç gulmuyorum ... Zamanında emniyet kemerleri mecburi olduğunda 'ben daraliyorum, kemer takmam siz takin' diyenler gibisin, emin ol dünya nüfusunu azaltmak çok kolay, kendi mantığını bilimden üstün tutan bu kadar kişi varken...
yanlış anlamayın ama :
1) insanlar çok sahte ve yalancı oldu , asla iddialar ile yol almaz oldum
2) sosyal medya'da dolaşan yabancı haberlerin çok ciddi bir oranı yalan dolan
3) gerçek haber kanallarımızda bile yansıtılan haber ile gerçekte olan durumun yabancı kaynaklarda söylenen ile alakası bile olmayabiliyor
bu sebeble iddia ettiğiniz sözüm ona ingiltere'deki ölenlerin %64ü çift doz aşılı iddialı haberin yabancı haberlerde araştırdınızmı diye sormak isterim?
şahsen ben zahmet edip araştırdım 5-10dk ama tek bir haber bulamadım bu iddiayı destekleyecek tamda aksini savunan haberler dolu aksine!
Nasıl bitecek, azalacak peki bu corona belası aşı olunmadan ?
2 yıl olacak neredeyse, çocuklar okullarından biz hayattan geri kaldık. Ana babamızla görüşmeye korkar olduk.
Nedir bu işin çözümü aşı değilse ?
Maske mesafe hijyen diyorduk onu da saldı bizim milletimiz. Marketlerde fln artık maskesiz insan görüyorum, uyaracak güçte kalmadı bende artık
Bravo. Sosyal medyada dönen keko istatistiklere inanıp paylaşmışsın. Google a yaz çıksın :D
"In total, 3,692 people have been hospitalised with the Delta variant, of whom 2,152 (58.3%) were unvaccinated and 843 (22.8%) were fully vaccinated."
kaynak: Confirmed cases of COVID-19 variants identified in UK - GOV.UK (https://www.gov.uk/government/news/confirmed-cases-of-covid-19-variants-identified-in-uk)
Eğer dediğin %64 gerçek olsaydı yer yerinden oynardı. Dediğin gibi aşılarla temizleneceğiz biz, sana birşey olmayacak. Zerre kadar araştırmayı bilmeyen, sosyal medyadan iki link yollanıp buna inanan kişilerin aşı olanları görüp neşelenmesi ayrı bir komedi. Böyle sana sosyal medyadan ne dayatılırsa, gordugu her habere koşulsuz inanan toplumlar doğal seleksyon ile temizleniyor..
Bu konuya yazmayı hiç sevmiyorum ama bu tarz YALAN haberlerin paylaşımını görünce artık dayanamadım. Bir istatistikte ABD den;
In the United States, which has experienced more COVID-19 cases and deaths than any other country, the Delta variant represents about 83% of new infections. So far, unvaccinated people represent nearly 97% of severe cases.
Neşelenmeye devam.
ghibli06
16-08-2021, 08:43
Nasıl bitecek, azalacak peki bu corona belası aşı olunmadan ?
2 yıl olacak neredeyse, çocuklar okullarından biz hayattan geri kaldık. Ana babamızla görüşmeye korkar olduk.
Nedir bu işin çözümü aşı değilse ?
Maske mesafe hijyen diyorduk onu da saldı bizim milletimiz. Marketlerde fln artık maskesiz insan görüyorum, uyaracak güçte kalmadı bende artık
Adam diyor ki siz gerizekalı olduğunuz için virüs var zannediyorsunuz, bizlerse büyük resmi gören hiper IQ adamlariz ..
O öyle inanmak istiyor, ondan :)
İtaatkar, ne dayatılıyorsa... Ya bu cümlelere laflara acayip gülüyorum. Bütün dünya mal, adamlar illuminati falan çözdü.
Benim babam doktor olsa, ben bu lafları etsem, adam koronadan aşıdan değil kalpten gider, ben nerede yanlış yaptım diye :)
Ya zaten sonradan diğer vatandaşa baktım, adam ta konunun başında chemtrail falan demiş, ulan dedim boşa enerji sarf etmişiz.
Alt alta koyunca aynı yere çıkıyoruz her seferinde.
Nedir? dünya düzdür... :)
Adam diyor ki siz gerizekalı olduğunuz için virüs var zannediyorsunuz, bizlerse büyük resmi gören hiper IQ adamlariz ..
Hani abey ilk başta ayakta dururken birden ölen adamlar, haniii?
Bir de bu cümle geliyor paso yine aynı cenahtan. Asıl kendileri bi düzenin kurbanı olmuş sanıyorum, ama Temel fıkrası gibi;
Temel otoyola ters girmiş, arabalar üzerine üzerine geliyor, sağa sola kaçışıyor herkes, o arada radyoda anons yapıyorlar, "otoyola ters yönden giren bir sürücü büyük tehlike yaratıyor"...
Temel bağırıyor, "Ula ne biri, hepsi terste hepsiiiiii"...
CloudGrey
16-08-2021, 08:56
hakketen merak ettim şu bold kısmı google'ladım.
karşıma çıkan haberlere bakayım dedim.
sonra sayfayı kapattım.
teşekkürler.
https://i.ibb.co/Y3dv7dm/1.png (https://ibb.co/Y3dv7dm)
CloudGrey
16-08-2021, 08:58
https://i.ibb.co/wRQDNQV/1.png (https://ibb.co/Y3dv7dm)
wolkanku
16-08-2021, 08:59
ben virüs yok demiyorum ki, ya da virüs öldürmüyor da demiyorum.
aksine kronik rahatsızlığın varsa kaçarı yok direkt alıp götürüyor da diyorum.
aşılarla kısırlıktır çiptir öyle salak salak şeylere, chemtrailse falan ben de gülüp geçiyorum.
Ancak global medyanın da ülkemiz medyasının da bu virüs başladığından beri dayattığı çarpık , birbiriyle çelişen görüntüler, bilgiler vb inanılmaz boyutta olduğu için yine aynı medya ile aşıya ikna edilmesine , zorlamalara gidilmesine anlam veremiyorum.
Bu arada yakınını kaybeden tabi ki oldu, en yakın arkadaşım Deniz. babasını kaybetti, 2 doz sinovaclı idi, bundan daha ötesi var mı? ben buna gülüp geçiyorum demiyorum, laf çarpıtmaya hiç çalışmayın.
Aşıların söz koruyuculuğunu körü körüne savunanlara gülüyorum. Spor salonuna gelip ağzında maske ile spor yapanlara gülüyorum, arabasında tek başına olup maske takanlara gülüyorum, sokakta tek başına yürürken maske takanlara gülüyorum, bunların normal olduğunu düşünenlere gülüyorum.
Sizler değil miydiniz abicim kargo kutularını 1 hafta balkonda tutan, alışveriş torbalarını küvette yıkayan. Çünkü size bu dayatıldı, havada 72 saat kalıyor, yüzeyde 3 gün kalıyor dendi, körü körüne inandınız, benim ilk söylediğim hee yer çekimi de yok o zaman hatta camı açınca corona içeri uçarak giriyo diye tşk geçmekti... e noldu, bu bilgileri veren bilim kurulu üyesi canan bilmemkim 1 yıl sonra bu bilgilerin doğruluğuna dair bir kanıt yoktur diye kendi tweetini alıntıladı. E gül gibi aklınızla göstere göstere dalga geçti , şimdi aynı bilim kurulu size 4. aşıyı basmak istiyor, yine koşa koşa gideceksiniz tabi o ayrı.
wolkanku
16-08-2021, 09:00
sonra sayfayı kapattım.
teşekkürler.
şuna bakın o halde.
https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/1009243/Technical_Briefing_20.pdf
wolkanku
16-08-2021, 09:01
şuna bakın o halde.
https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/1009243/Technical_Briefing_20.pdf
16-17-18-19 sayfa tablolarını iyi inceleyin.
wolkanku
16-08-2021, 09:04
O öyle inanmak istiyor, ondan :)
İtaatkar, ne dayatılıyorsa... Ya bu cümlelere laflara acayip gülüyorum. Bütün dünya mal, adamlar illuminati falan çözdü.
Benim babam doktor olsa, ben bu lafları etsem, adam koronadan aşıdan değil kalpten gider, ben nerede yanlış yaptım diye :)
Ya zaten sonradan diğer vatandaşa baktım, adam ta konunun başında chemtrail falan demiş, ulan dedim boşa enerji sarf etmişiz.
Alt alta koyunca aynı yere çıkıyoruz her seferinde.
Nedir? dünya düzdür... :)
babam 3 doz aşılı, geçen gün sabiha gökçenden almaya gittim, kafasında siperlik + 2 kat maske, bu halin ne ya dedim bi de streç film sarsaydın kendine dedim.
abicim
maske koruyor dediniz korumadı
mesafe koruyor dediniz korumadı
kapanma dediniz korumadı
aşı dediniz 2 doz dediniz korumadı
3 doz dediniz korumadı
4. doz açıklandı. bu sefer bitecek mi eminisiniz :)?
hepsini mi aşısızlar bozdu mesela?
yarın açıklarlar gama varyantı çıktı 28 kat daha ölümcül , hadi bakalım kapanıyoruz.
Kimse de noluyor artık yeter demiyor.
Hadi bi eğlence daha yapayım..
Bunları yazan yurtdışındaki gerizekalıları falan filan saymazsak, Türkiyedeki aşı karşıtı vatandaşlarımıza bir bakalım;
Küçüklükten itibaren kaç tane, hangi hastalığa ait aşıları olmuşlar.
Türkleri 5-10 defa yok etmeye çalışmışlar agaaaaa...
Aşılarla öldürmeye çalışmışlaaaaar, bunların saf ana babaları da inanmış bi *** yemiş yaptırmıııışşşş... Ama ölmemişler büyük tesadüf eseri :)
Geçende ekşide diyor ki işte bilmemne aşısı onay almış, onay almadı bilmemne olmadı diyen aşı karşıtlarına gelsin diye.. Başka biri de demiş ki yahu adamlara bahane mi yok, %100 bilmemne olsa, bilimle ispat etsen yine de "dış mihrakların oyunu" deyip işin içinden çıkıyorlar zaten diyor.
O yüzden daha artık iyi niyetle bir şey anlatmaya kasmayın agalar.
ghibli06
16-08-2021, 09:08
babam 3 doz aşılı, geçen gün sabiha gökçenden almaya gittim, kafasında siperlik + 2 kat maske, bu halin ne ya dedim bi de streç film sarsaydın kendine dedim.
abicim
kapanma dediniz korumadı
3 doz dediniz korumadı
yarın açıklarlar gama varyantı çıktı 28 kat daha ölümcül , hadi bakalım kapanıyoruz.
Kimsenin bir şey dediği yok, dünyada devam eden bir pandemi ve de virüsün varyantlari var... Baban haklı, karşı komşumuz doktor, delta varyantindan 1 haftada vefat etti ve evet aşıları da vardı...
şuna bakın o halde.
tamam hocam bakmamızı istediniz baktım (ana dilim ingilizce) merak ediyorum bu data'ya göre argümanınız nedir?
%64 oranında ısrarcımısınız bu dataya göre?
yada halen 2inci aşıyı olanın yakalanma oranının ,hastaneye düşme oranının yüksek olduğundamı ısrarcısınız?
iyice tane tane okuduğunuza hakim olduğunuza eminmisiniz? neden derseniz savunduğunuzun tam aksini savunan bir raporda o sebeble sormak istedim?
abicim
kapanma dediniz korumadı
3 doz dediniz korumadı
Korumadı mı? Oha?!
Ya hakikaten ben pes diyorum :) daha cidden bir şey anlatmam polemiğe girmem.
Bu kadar kapalı, bu kadar yobaz olunmaz herhalde daha yav.
Aşı karşıtı bi aşiretler var, bir de mal mal tarikatlar falan, haram vs diyen...
Bir de büyük oyunu gören dayılar.. Ne diyelim, ben yine de dua edeyim doğal seleksiyon dedim ama... İnşallah gitmezsiniz koronadan, bir yakın kaybetmezsiniz..
Tıp çaresini bulmuş, bilim çaresini bulmuş ama depremde çürük bina yapıp patlayınca "allahtan geldi fıtrat kısmet ne yapalım" diyenler gibi yaparsınız.
wolkanku
16-08-2021, 09:19
Korumadı mı? Oha?!
Aşı karşıtı bi aşiretler var, bir de mal mal tarikatlar falan, haram vs diyen...
Bir de büyük oyunu gören dayılar.. Ne diyelim, ben yine de dua edeyim doğal seleksiyon dedim ama... İnşallah gitmezsiniz koronadan, bir yakın kaybetmezsiniz..
Tıp çaresini bulmuş, bilim çaresini bulmuş ama depremde çürük bina yapıp patlayınca "allahtan geldi fıtrat kısmet ne yapalım" diyenler gibi yaparsınız.
e madem aşılar böylesine korudu, neden maske takmayanlara sallıyorsunuz :) ? yani orada çözülemeyen bir denklem yok mu sizce de?
aşı benim bulaştırmamı engelliyor mu? hayır.
bana bulaşmasına engel oluyor mu ? hayır?
maske çıkartmama imkan sağlıyor mu ? hayır.
e ne diye oluyorum o zaman, hadi toplum bağışıklığı diyelim bunun cevabına, e 2 dozda bitiyordu noldu 4 .doz açıldı şimdi.
madem korudu hatta toplum bağışıklığı sağlandı, israil ve ingilterede neden kapanmalar tekrar gündemde?
ben düşünüp mantıklı bir çıkarıma gidemiyorum.
ghibli06
16-08-2021, 09:25
Korumadı mı? Oha?!
Daha kondom taktiramadigimiz topluma maske tak asi ol diyoruz, onlar da haklı...
sorun şurada arkadaşlar ,
1) ele alınan datalar inanılmaz değişkenlik gösterebiliyor, İsrail diyor aşı %39 koruyor ingiltere diyor %88
2) en ama en önemlisi datalara yaş grubu gözeterek bakmanız lazım
60-70 yaşında olup bağışıklığı düşük olan ve aşıyla yeteri kadar antikor üretmemiş bünye'de aşının suçu ne?
arkadaşın paylaştığı data'ya bakarsanızda ,aşağıdaki linke bakarsanızda görürsünüzki yakalandığı iddia edilen çift doz aşılıların
A) israile göre %1.5i 60 yaş altı (60 kişide 1)
B) ingiltereye göre ölenlerin %2si 50 yaş altı (belkide 60-65 yaş altı gruplandırma bu ülkede,datada böyle)
Just one serious COVID patient in Israel is both vaccinated and under 60 -- TV | The Times of Israel (https://www.timesofisrael.com/just-one-serious-covid-patient-in-israel-is-both-vaccinated-and-under-60-tv/)
Cuma akşam 1. doz biontech lerimizi olduk eşimle. Bende hiç bir yan etki görülmedi. Eşimde 2 gün kadar kol ağrısı ve hafif halsizlik yaptı. Şu an hiç bir şey yok.
Ben normalde ilaç kullanmam. (corona olunca getirdikleri ilacı da içmedim) Etkisine inanmadığım için falan değil bu arada :) Ölümcül bir şey olmadıkça vücudun kendi kendine toplamasını bekliyorum. Tercih diyelim. Grip veya nezleyi birine bulaştırsanız size en fazla küfreder.
Virüsteki durum çok farklı bence. Biz deli gibi dikkat etmemize rağmen yakalandık. Belirti göstermediğimiz günlerde başkalarına da bulaştırmışız. Yaşamayan çok rahat yazabilir. Ama o bulaştırdığınız insanlara zarar gelse gerçekten geri dönüşü yok. Ben o 10 günün psikolojisini kesinlikle unutmayacağım.
Maskenin, aşının vs nin şu kadar bu kadar koruyuculuğu var deniyor. Yüzde 1 dahi faydası olsa şu an denemek zorundayız. Kendimiz için değilse bile başkaları için.
şuna bakın o halde.
Ya okuduğunu anlamıyorsun yada hakikaten bizimle dalga geçiyorsun. Paylaştığın sayfalarda benim dediğime geliyor.
ghibli06
16-08-2021, 09:36
e madem aşılar böylesine korudu, neden maske takmayanlara sallıyorsunuz :) ? yani orada çözülemeyen bir denklem yok mu sizce de?
aşı benim bulaştırmamı engelliyor mu? hayır.
bana bulaşmasına engel oluyor mu ? hayır?
maske çıkartmama imkan sağlıyor mu ? hayır.
e ne diye oluyorum o zaman, hadi toplum bağışıklığı diyelim bunun cevabına, e 2 dozda bitiyordu noldu 4 .doz açıldı şimdi.
madem korudu hatta toplum bağışıklığı sağlandı, israil ve ingilterede neden kapanmalar tekrar gündemde?
ben düşünüp mantıklı bir çıkarıma gidemiyorum.
Zilyonuncu kez yazıyorum, şantiyede baret takınca kafamıza 10 kg lik bile demir düşse koruma garantisi vermez, asker polis çelik yelek ve miğfer takınca ölümsüz olmaz... Siz tedbirle tedaviyi karıştırıyorsunuz...
CloudGrey
16-08-2021, 09:38
abi baştan şu konudada anlaşmakta yarar var ; aşı sizi ölümsüz yapmıyor.
aşı bağışıklık sistemine mikrobu tanıtır, bağışıklık sistemide o mikropla karşılaştığında - haaa ben bunu daha önce görmüştüm diyip daha stratejik efektif savaşır.
baya basit anlattım.
yani bi olay sizi beklentizi karşılamadı diye , çöp demek değildir.
sonra sayfayı kapattım.
teşekkürler.
Tam olarak aynı adımları atmışız abi.
CloudGrey
16-08-2021, 10:38
Tam olarak aynı adımları atmışız abi.
ee aklın yolu 1 :)
-----------------------------------------------------------------------
biraz önce bana 3. doz çıktığını gördüm gidip onuda olucam :)
nedenmi ? çünkü aşının hiçbir yan etkisi umrumda değil.
kısırda edebilir , götümde düşebilir.
zaten ortadoğuda yaşıyorum daha ne kadar boktan bi hayat sürebilirimki...
hayatında memnun olan sorgulasın araştırsın , hakkıdır.
yolda köşeyi dönerken kafama silah dayayıp kafana sıkıcaz deseler , sebebini sormam bile o derece bıktım bu ülkeden...
ardicli2000
16-08-2021, 11:07
Cure
Treatment
Management
Vaccination
Hepsi temelde farklı ve hastalığa yaklaşım şekilleri. Örneğin gribi cure ya da treat edemezsiniz. Manage edersiniz. Ama TR'de tam karşılığı yok.
Ayrıca gribe bir de aşı ile innate bir bağışıklık geliştirirsiniz. Bu sayede vücudunuz nasıl savaşacağına dair daha fazla bilgiye sahip olur ve virüs çok fazla yayılıp zarar veremeden öldürülür.
Covid e bakalım elimizde neler var.
Treat yok. Cure yok. Manage var. Aşı var.
Kısacası grip gibi.
Peki gripten farkı ne?
Çok daha fazla yayılıyor, insanları hastanelik ediyor ve yüksek hasta sayısına bağlı olarak yüksek ölümlere neden oluyor.
Öte yandan grip sezonda bir mutasyona uğrarken CoV2 çok daha hızlı ve sürekli mutasyon geçiriyor.
10 ay kadar covid olan hastanın vücudunda virüs 40 tan fazla mutasyona uğramış.
Şimdi siz hasta olduğunuzda yeni varyantlarla değişmekle birlikte virüsün öldürülüp vücuttan temizlenmesi 10-14 gün sürüyor.
Bu gün ve sayıları yüzbinlerle çarptığınızda virüs çok farklı mutasyonlar geçiriyor.
Peki neden toplumda belli başlı mutasyonlar geziyor.
Cevap basit hangi virüs güçlüyse (daha hızlı yayılıyor, daha AZ öldürüyor, daha çok çoğalıyorsa) o toplumda daha çok görülüyor.
Bu nedenle belli başlı varyantlar hep karşımıza çıkıyor.
Bu manage tedavisinin sonucu
Peki siz aşı oldunuz diyelim.
Bunun neticesinde innate bağışıklığınız gelişiyor.
Gelen virüse karşı antikorlar t hücreleri daha hızlı ve doğru yanıt veriyor.
Virüs 3 gün kadar gibi kısa bir sürede ölüyor.
Mutasyon imkanı kalmıyor.
Süreye ve çoğalamamasına bağlı olarak da bulaşı azalıyor.
Bunun neticesinde yeni ve daha güçlü mutasyon sorunu kalmıyor.
İşte bu nedenledir ki toplumun büyük bir kısmını kısa sürede aşılamak önemli.
Doğduğu günden bu güne dek milyarlarca insan aşı oldu ve bir sorun yaşamadı. Buna aşı karşıtları da dahil.
Bu direnç niye anlamak imkansız.
Tekrar soruyorum, yarın öbürgün Allah göstermesin kanser olursanız, yan etkisi aşıdan kat be kat fazla ve kabul edilmiş olan Kemoterapi, radyoterapi ilaçlarını almayacak mısınız?
denizhandinc
16-08-2021, 11:31
Görüntüler bu hafta Old Trafford tribünlerinden. 70 bin kişi maskesiz. 8. dozdan sonra da maske takacaklar üzgün.
https://i.hizliresim.com/ia7f6wf.jfif (https://www.hizliresim.com/ia7f6wf)
ghibli06
16-08-2021, 11:34
Bizim milli sporumuz cahillik, orasinin tribünleri de hayli kalabalık zaten ..
denizhandinc
16-08-2021, 11:37
Bizim milli sporumuz cahillik, orasinin tribünleri de hayli kalabalık zaten ..
Aynen bütün Britanya, İngiliz hükümeti, İngiltere futbol federasyonu falan hepsi cahil
ghibli06
16-08-2021, 11:41
Aynen bütün Britanya, İngiliz hükümeti, İngiltere futbol federasyonu falan hepsi cahil
O adamların 1.5 senedir hangi tedbirleri aldığını hangi yaptırımları uyguladığını kaç kere tam kapanma yaşadığını ama halkına nasıl destek olduğunu bilmeden yazanların alayı cahildir evet ...
covid aşısına ve maskeye karşı savunma yapan insanların gösterdiği (USA,UK) daha kötüsü yaşadığı ülkeninde (zihniyet ortada) corona'nın en top/zirve yaptığı 7 ülkeden 3ü olması ne ironi :)
neden bu örnekler savunulurken GERÇEKTEN'de zeki birer toplum olarak sayacağımız
Norveç : 93üncü sırada
Danimarka: 67
Filandiya: 102
İsveç: 30
singapur: 115
G.Kore: 83
bu arkadaşlarımız şans eserimi bu kadar başarılı oldu hep?
Abi boşver, bana diyordun, argümanlar hep aynı gidiyor, gerçekten %100 bilmemne yaptık, aha bunu aldın mı korona tamamen bitecek, bilimsel olarak ispatlandı bilmemne desen de olmayacak.
Mantıklı hiç bir açıklama hiç bir fikir o fikirleri değiştirmiyor, öyle inanmak istemişler çünkü.
Ama dediğim gibi, özgürlük mü, eyvallah. Aşısızlar aşılılar ayrılsın, öyle takılalım, hani bizler mal ordusuyuz ya, aramızda yerleri olmaz, tenezzül etmemeleri lazım.
Ama öyle mi yapacaklar, hayır, aşılıların yanına gelmek isteyecekler :)
Daha önce de yazdım, yine yazıyorum, kilit sorulara cevap yok, karşı argümanlara cevap yok.
Ama maça da maskesiz girdiler, ama başta yere düşen adamlar ne oldu, bir de dünyada herhangi bir geçerliliği olmayan tiplerin kıçından yazdığı makaleler link verilir...
Daha ilgincini de görmüş olduk, bakılan grafiğin, yazılan makalenin de yanlış yorumlanmasını... Bunu hiç beklemiyordum :)
S.Özeren
16-08-2021, 12:04
Aynı İngiltere daha geçen hafta resmi olarak 370 bin kişinin antikoruna bakarak , tek doz biontech %65 koruma sağlıyor demişti
Hayretler içindeyim ahahahahaha
Her ilacın , her aşının yan etkisi var bazen bu agirda olabilir kabul
Ancak bütün dünya bu aşıyı olurken kendini akıllı zannedip
Bu kadar insanı aptal yerine veya kandırılmış yerine koymak çok gülünç bir durum
Benim aklı başında dostlara tavsiyem su sosyal medya trollerine inanmayın
Corona başında hatırlarsınız videolar dolaşıyordu sokak ortasında kan kusanlar , ölenler vs hani nerde simdi onlar ?
Bu durumunda ondan farkı yok dostlara özellikle rica ediyorum geç olmadan su aşınızi olun
Olmucakmisiniz ? Peki ozaman susun olanlara saygı duyun
Kalkıp milleti rahatsız etmeye hakkınız yok
Öyle olcak böyle olcak demiceksiniz
Hiç bişey olmazsa bu kadar kişinin vebalini nasıl ödemeyi düşünüyorsunuz ?
Ayıp ya gerçekten çok ayıp
4. doz 2 doz sinovac olup 3. doz Pfizer-biontech aşısı olmuş olanlara geldi. 4 . doz muhabbetini büyütmemek lazım.Sinovac ın aşısının uluslararası geçersizliği ve koruyuculuğu olmadığı anlaşılması sonucu sanıyorum bu karar alındı.keşke başında sinovac aşısı olmasaydık.Umuyorum bilimsel bir açıklaması vardır.
bir sağlık çalışanı olarak (Diş Hekimiyim) 4. dozumuda olacağım.Aşının koruyuculuğuna inanıyorum.Hergün insanların ağzındayım herseye dikkat etmeye çalışıyoruz ama çok arkadaşımız aşıdan önce hasta oldu.Aşılardan itibaren meslektaşlarımızdan kötü haber almıyorum.
Herkesin kararına saygı duyuyorum ancak bu uluslararası bir sağlık problemi(PANDEMİ).Aşı olup koruyabildiği kadar korumasını beklemeli önlemlerimize devam etmeliyiz.
Sinovac koruyucusuz değil de etkisi çabuk gittiği anlaşıldı sanıyorum.
Ancak eniştem ve kardeşim 6-8 ay önce sinovac olmuşlardı, yaklaşık 3 ay önce falan korona oldular, virüs miktarı vs de etkili tabi ama ayakta atlatıp geçirdiler, özellikle enişte antikor manyağı idi :)
Dördüncü doz için ise çok acele etmeyin denilmiş, normalde sistem hemen bi ay sonrasına randevu veriyor ama bazı doktorlar çok kasmayın demiş.
Şu anda iki sinovac üzeri biontech güzel bi kombinasyon olarak değerlendiriliyor, dördüncü için de beklenir sonra olunur, koruyuculuk süresini uzatma imkanı olur böylece.
covid aşısına ve maskeye karşı savunma yapan insanların gösterdiği (USA,UK) daha kötüsü yaşadığı ülkeninde (zihniyet ortada) corona'nın en top/zirve yaptığı 7 ülkeden 3ü olması ne ironi :)
neden bu örnekler savunulurken GERÇEKTEN'de zeki birer toplum olarak sayacağımız
Norveç : 93üncü sırada
Danimarka: 67
Filandiya: 102
İsveç: 30
singapur: 115
G.Kore: 83
bu arkadaşlarımız şans eserimi bu kadar başarılı oldu hep?
O zaman Hindistan'in en sonda olması lazım, ***** ne maske ne aşı var ama 2. sıradalar.
Yani sen hangi ulkede kaç kişinin yaşadığına, sosyal hayatlarının durumuna bakmadan bu yorumu böyle yapıyorsan pardonda biraz ayıp olur en iyi ihtimalle. 330milyon adamdan 37,5m vaka çıkmış. Ki bu ülke dünyada en çok ulaşım sağlanan ülke, Çin den mi çıktı; zilyon tane çinli girip çıktı bu ülkeye. Buna ragmen bu durumdalar. İngiltere desen keza.. Populasyonun aşağı yukarı %10 u kadar vaka sayısı görülmüş, bu bizlede aşağı yukarı aynı oranda.
Şimdi sen bu ülkelerle dünyada belkide en az sosyal temasın olduğu, en az el kol teması olan Finlandiya yi karşılaştırırsan tabiki farklılık olacak.
aşı karşıtı değilim sadece çekinceleri olan ve bir süre daha bekleyip sonucu görme taraftarı olan biriyim. Covid geçirdim.
Ben İsrail'i en başından beri çok takip ediyor ve sonucu merak ediyordum. Sayıları az olduğu için nüfusun ciddi kısmını sadece biontec ile aşılayan ve açılan ilk ülke oldu.
bugün geldiğimiz noktada ise çok artan vaka sayıları nedeni ile tekrar tam kapanmayı ele alan ülke de kendisi. Bu bende aşıya olan güveni biraz azalttı. Değişen varyantlar ile birlikte etkisiz kalıyor sanki. Bir de kalp krizi vakaları aşırı artmış geçmiş yıllara göre. Bu aşıdan mı yoksa stres den kaynaklı doğal mı bilemiyorum..
kukuleta
16-08-2021, 13:31
ben 2 doz sinovac aşılıyım 36 yaşındayım 3. doz yaş aralığıma çıkmadığı için olamadım. bu 3. ve 4. dozu olma imkanım varmı acaba
O zaman Hindistan'in en sonda olması lazım, ***** ne maske ne aşı var ama 2. sıradalar.
Yani sen hangi ulkede kaç kişinin yaşadığına, sosyal hayatlarının durumuna bakmadan bu yorumu böyle yapıyorsan pardonda biraz ayıp olur en iyi ihtimalle. 330milyon adamdan 37,5m vaka çıkmış. Ki bu ülke dünyada en çok ulaşım sağlanan ülke, Çin den mi çıktı; zilyon tane çinli girip çıktı bu ülkeye. Buna ragmen bu durumdalar. İngiltere desen keza.. Populasyonun aşağı yukarı %10 u kadar vaka sayısı görülmüş, bu bizlede aşağı yukarı aynı oranda.
Şimdi sen bu ülkelerle dünyada belkide en az sosyal temasın olduğu, en az el kol teması olan Finlandiya yi karşılaştırırsan tabiki farklılık olacak.
iyide vermeye çalıştığınız mesajı anlamadım? benim tezimi desteklemekten öte bir durum göremiyorumki ortada?
1) hindistan evet dediğiniz gibi maske takmıyor,aşı oranı düşük bir ülke
2) evet dediğiniz gibi 2 numarada listede
peki bunu belirterek benim savunduğum şeyin nesi yanlış olmuş oluyor anlayamadım?
bahsi geçen ülke ile ilgili kendi yayınevleri ve bakanlıkları dahil gerçek sayının X10 olduğunu savunuyor, bir usa,uk gibi adam yallah deyip v8ine bitip avm de test olamıyor maalesef bu ülkelerde...
verilmeye çalışışan mesajı,varılmaya çalışan noktaya anladım, sorun şurdaki varmadınız... :)
kaldıki dünya 1 ülkedenmi ibaret? yada bahsetiğiniz UK,USA'da sanki çokmu dar alanda yoğun nüfüsa sahip?
nufüs,yüz ölçüm, vaka oranlaması yaptığında Singapur,G.Kore mi daha kompakt,daha çok metro vs kullanıyor yoksa USA,UK mi bir bir daha göz at istersen
S.Özeren
16-08-2021, 16:25
aşı karşıtı değilim sadece çekinceleri olan ve bir süre daha bekleyip sonucu görme taraftarı olan biriyim. Covid geçirdim.
Ben İsrail'i en başından beri çok takip ediyor ve sonucu merak ediyordum. Sayıları az olduğu için nüfusun ciddi kısmını sadece biontec ile aşılayan ve açılan ilk ülke oldu.
bugün geldiğimiz noktada ise çok artan vaka sayıları nedeni ile tekrar tam kapanmayı ele alan ülke de kendisi. Bu bende aşıya olan güveni biraz azalttı. Değişen varyantlar ile birlikte etkisiz kalıyor sanki. Bir de kalp krizi vakaları aşırı artmış geçmiş yıllara göre. Bu aşıdan mı yoksa stres den kaynaklı doğal mı bilemiyorum..
Kaynak yollarmisin kalp krizi ile alakalı
Okuyup görmek istiyorum
Artmış etmiş tarzı şeyler benim psikolojimi bozuyor
İnşallah kaynak vardır
ardicli2000
16-08-2021, 16:48
Mesele cahillik değil. Adamlar artık daha fazla önlem almayacaklarını duyurdu. Sonuçta rakamlar ortada.
england covid cases - Google'da Ara (https://www.google.com/search?client=opera&q=england+covid+cases&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8)
ardicli2000
16-08-2021, 16:52
Okuyup görmek istiyorum
İnşallah kaynak vardır
Aşılamadan sonra ölümlerin arttığını da ileri sürmüşlerdi.
Yapılan çalışmada geçtiğimiz yılların ölüm oranları ve sayıları ele alınmış, bir de aşılamadan sonrakiler ele alınmış. Artış olduğu görülünce "al işte aşı milleti öldürdü" demişler.
İstatistik/veri biliminin i sinden anlayan buna güler.
Her çalışma da çalışma değil maalesef.
S.Özeren
16-08-2021, 18:27
Aşılamadan sonra ölümlerin arttığını da ileri sürmüşlerdi.
Yapılan çalışmada geçtiğimiz yılların ölüm oranları ve sayıları ele alınmış, bir de aşılamadan sonrakiler ele alınmış. Artış olduğu görülünce "al işte aşı milleti öldürdü" demişler.
İstatistik/veri biliminin i sinden anlayan buna güler.
Her çalışma da çalışma değil maalesef.
Açıkçası bende anksiyete bağlı panik bozukluk var
İlk aşı dan sonra da atak yaşadım
İkinci dozdan sonrada yaşadım
Sebebi ise bu tarz yorumlar
İstemsizce benim bilinç altımı etkiliyor ki içimden gerizekalilarin dediğine ne bakıyorsun dememe rağmen
Bu konuda delil , kanıt resmi belge veya araştırma sunacak olan konusmali
He yoksa çenesini kapaması lazım
Olmucaksan olma aşını milleti niye geriyorlar anlamıyorum
Geberceksen geber veya yasicaksan yasa milleti huzursuz etme.
::ZaFeR::
16-08-2021, 21:45
2.doz biontech aşımı da oldum. Sadece aşının vurulduğu yer hafiften ağrıdı o kadar. İlerleyen yaşlarımız da yan etkisi çıkarsa Allah kerim :)
Okuyup görmek istiyorum
İnşallah kaynak vardır
Maalesef haber olarak yazılmış bir kaynak yok. Aktüel bilgi.
İsrail'in durumu ile ilgili bir çok haber bulabilirsin ama. Nüfusun %90'a yakını tek doz %55 civarı 2 doz %15 civarı 3 doz aşı olmuş.
Kalp krizi, kalp zarı iltihaplanması vs ise ya asılsız haber ya da haberleştirilmiyor. Ama yakınen tanıdığım 4 kişi var kalp krizi geçiren.
CloudGrey
17-08-2021, 08:15
nisan ve mayısta 2 sinovac oldum , geçen hafta baktım biontech çıkmış.
doktoruma sordum bionteche ne diyorsun diye? -İnflamatuar Bağırsak Hastalıklarına sahip kişiler için bir sorun gözükmüyor , yapıştır dedi.
dün akşam oldum , omzuma sanki bi arkadaşım sert yumruk vurmuş gibi acıyor.
4. doz çıkana gelene kadar başka aşı çıkarsa 4'tede onu yaptırıcam :D
https://www.youtube.com/watch?v=Es_ASif2lvg
Benimde aşılama ilk başladığında çekincelerim vardı. Hem hastaneler çok kalabalıktı o kuyruklara girmek istemedim hem de aşıyı yaptıranların neler yaşayacaklarını gözlemlemek istedim.
Benim yaş aralığıma aşı açıldıktan sonra sanırım 1.5 - 2 ay kadar bekledim. Etrafımdaki birçok doktora danıştım. Hepsi olmam yönünde telkinde bulundu.
Hükümete duyduğum güvensizlik kaynaklı Sinovac aşısına hiç olumlu bakamadım.
Biontech in hem Almanya da hem de Türk bilim insanları tarafından yapılmış olması bu aşıya daha sıcak bakmamı sağladı.
Delta varyantı haberlerinin çıkması, virüsün ölümcüllüğünün artması ve çevremde corona yakalananların hastalığı çok daha ağır geçirmeye başlaması kararımı netleştirmemde etken oldu.
Ülkemizde şuanda 5.7 milyon kişi bu hastalığa yakalanmış ve maalesef 51 bin kişi bu covid yüzünden vefat etmiş. Yani neredeyse %1.
1-2 ve 3. doz aşılama da şuan 87 milyon civarı uygulama yapılmış. Ben aşı kaynaklı vefat haberi duymadım. Gazetelerden bahsetmiyorum tıp camiası içinde olanlardan da duymadım.
Rakamsal olarak ta hayati risk olarak aşı olmak coronaya yakalanmaktan daha mantıklı geliyor artık bana. İlk başta da söylediğim gibi aşı hakkında çekincelerim vardı ancak düşüncelerim değişti.
ardicli2000
17-08-2021, 09:19
İsrail'in durumu ile ilgili bir çok haber bulabilirsin ama. Nüfusun %90'a yakını tek doz %55 civarı 2 doz %15 civarı 3 doz aşı olmuş.
Kalp krizi, kalp zarı iltihaplanması vs ise ya asılsız haber ya da haberleştirilmiyor. Ama yakınen tanıdığım 4 kişi var kalp krizi geçiren.
Bu da yanlış lanse ediliyor.
Aşılanması gereken nüfusun %90'ı aşılandı. Toplam nüfusun %90'ı değil.
Öte yandan tek doz aşının aşılanmış sayılmadığı, hatta 2 doz aşının üzerinden 2 hafta geçmediyse bunun da gerekli bağışıklık tepkisini sağlamadığı gösterildi.
İşte hep böyle yarım yamalak eksik gedik bilgilerle doğru verilere ulaşılamıyor.
İngilterede kalp iltihabı görülen vaka sayısı oldukça az. Hastalananların çoğu 3-5 gün içerisinde uygulana ilaç tedavisiyle de iyileşmiş durumda. Çok az bir kısmı da hastanede tedavi edildi ve iyileşti. Kalp krizi raporu vs yok. Bu bizim halk arsında dolaşan bir "mit". Olabilir mi olabilir ama bilimsel veri değil.
Ayrıca o kadar komik ki aşı olmadan önce de bir sürü insan kalp krizi geçiriyordu. Şimdi siz bir günde 1.5 milyon insanı aşı yapıyorsunuz. İçinden 3-5'i kalp krizi elbette geçirecek ama bu aşından dolayı değil. Aşı olmasa da geçirecekti. Arada korelasyon kurmaya yetecek veri yok.
S.Özeren
17-08-2021, 11:39
Sizinde aşı için beklediğiniz görüyorum
Bu kalp iltihaplanması için asla tartismam çünkü doğru bilgi ancak oranı çok ama çok düşük
Kalp krizine gelirsek en basit örnek surdan liste yapalım forumda aşı olanları bir kenara yazıp istatistik tutalım
Kaç kişi kriz geçirmiş oranı kaç basitçe çıkar ortaya
Sizde bence aşınızi olun kriz vs ben ne duydum nede işittim
Geçende fotoğrafçıya gittik çocuğa vesikalık için...
Muhabbet ediyoruz, işte bu pandemi ne olacak cart curt, eşim de dedi ki valla bu saatten sonra esnaf mesnaf zor durumda kalacak, ama aşısızlar yüzünden kalacak, o yüzden bi daha kapanma yerine aşısızlar için bişey yapılması lazım dedi.
Fotoğrafçı "neeeyyyy?" dedi. Hanımla göz göze geldik, anladık durumu :)
Ben de dedim ki, bi daha kapansın istemiyorsan, milletin kurallara uyması ve aşısını olması gerekiyor, yoksa kurala uyana yazık oluyor, o yüzden aşı olmak gerekiyor ve kapanmaları buna yönelik başka türlü yapmaları gerekiyor, onu söylüyor diye tekrar ettim. Çünkü vatandaş 10sn önce pandemi nedeniyle 20.000 TL kira verdikleri dükkandan çıkıp, küçülmeye gitmeleri gerektiğini söyledi.
Kem kümm, "ama aşı olanlar da ölüyor", "hani nerede" diyoruz, "e doktorlar söylüyor"... Yahu arkadaş bi git ya... Ondan sonra sessizlik oldu zaten, hanıma da işaret ettim daha bişey söyleme yoksa herife dalacam diye :)
Çıktık... Bir daha gitmeyelim bu salağa dedim.
Aşısını olmayacak, maskesini takmayacak, ama pandemi ne olacak... Tabi anam, hükümet de sana para versin, destek olsun.
Hükümetler bunun için destek olmuyor ki aga, sen yanlış anlamışsın olayı...
denizhandinc
17-08-2021, 13:14
Geçende fotoğrafçıya gittik çocuğa vesikalık için...
Muhabbet ediyoruz, işte bu pandemi ne olacak cart curt, eşim de dedi ki valla bu saatten sonra esnaf mesnaf zor durumda kalacak, ama aşısızlar yüzünden kalacak, o yüzden bi daha kapanma yerine aşısızlar için bişey yapılması lazım dedi.
Fotoğrafçı "neeeyyyy?" dedi. Hanımla göz göze geldik, anladık durumu :)
Ben de dedim ki, bi daha kapansın istemiyorsan, milletin kurallara uyması ve aşısını olması gerekiyor, yoksa kurala uyana yazık oluyor, o yüzden aşı olmak gerekiyor ve kapanmaları buna yönelik başka türlü yapmaları gerekiyor, onu söylüyor diye tekrar ettim. Çünkü vatandaş 10sn önce pandemi nedeniyle 20.000 TL kira verdikleri dükkandan çıkıp, küçülmeye gitmeleri gerektiğini söyledi.
Kem kümm, "ama aşı olanlar da ölüyor", "hani nerede" diyoruz, "e doktorlar söylüyor"... Yahu arkadaş bi git ya... Ondan sonra sessizlik oldu zaten, hanıma da işaret ettim daha bişey söyleme yoksa herife dalacam diye :)
Çıktık... Bir daha gitmeyelim bu salağa dedim.
Aşısını olmayacak, maskesini takmayacak, ama pandemi ne olacak... Tabi anam, hükümet de sana para versin, destek olsun.
Hükümetler bunun için destek olmuyor ki aga, sen yanlış anlamışsın olayı...
Güzel senarist olur senden :D
Malesef aşı olmak istemeyen 3 yakın akrabam Covid yüzünden hastanede, 2 si yogun bakımda ve 1inin durumu kritik. Dün sabah kusmaya başlamışlar, başka hiç bir belirti olmamış. Ne ateş, ne o ne bu.. Covid testleride negatif çıkmış fakat tomografi ile net görülmüş, teşhis konulmuş. İşin daha kritik boyutu ise Covid ile ilgilenen hiç bir hastaneye 18 saat boyunca doluluktan dolayı sevk edilememeleri(1 kişiye yer buldular, ikinci kişiye bulamadılar). Sabaha karşı tanıdıklarımızın vasıtası ile biz kendimiz yer bulduk.
Dahada vahim olan kısım Covid hastaları ile ilgilenecek sağlık personeli bile kalmamış, sabaha kadar oksijen tüpleriyle oradan oraya taşıdık. Tomografiye götürecek adam bile yok.
CloudGrey
17-08-2021, 13:28
Bu kalp iltihaplanması için asla tartismam çünkü doğru bilgi ancak oranı çok ama çok düşük
Kalp krizine gelirsek en basit örnek surdan liste yapalım forumda aşı olanları bir kenara yazıp istatistik tutalım
abi sen alkol kullanıyormusun ?
şuna bakın o halde.
Aşı ile aranız kötü ama matematik ile de mi aranız kötü ? 300.000 delta varyantı ölümünün %15 inde 2 doz aşı var. Hatta daha detaylı bakarsanız 50 yaş üstü zaten aşırı riskli grubu bu oranı yükseltiyor. Çünkü 50 yaş altında bu oran %9.
S.Özeren
17-08-2021, 14:29
abi sen alkol kullanıyormusun ?
Kullanıyorum ama kafasını yasamiyorum
Neden sordun
Güzel senarist olur senden :D
Senin için de var, anlatayım mı :)
ardicli2000
17-08-2021, 15:02
Abi demin de yazdım bir daha yazayım. Kalp krizini çok dillendirenler oluyor.
Günde 1.5 milyon kişi aşı oluyor. Haftada eder 10 milyon. İkinci doz bilmem ne derken olsun sana 5 milyon kişi.
Şimdi sen kalmış 3-5 kişi kal kriziz geçirmiş diyorsun. Totalde olsun 100.
Yahu aşı yokken de 100 kişi kalp krizi geçirmiyor muydu?
CloudGrey
17-08-2021, 15:06
Kullanıyorum ama kafasını yasamiyorum
Neden sordun
yok ondan değil , 2-3 post önce panik atağından vs bahsetmiştin.
bana bundan 14 yıl önce doktor demişti üstesinden gelmek için rahatlaman lazım alkol düzenli olarak abartmadan al diye.
Malesef aşı olmak istemeyen 3 yakın akrabam Covid yüzünden hastanede, 2 si yogun bakımda ve 1inin durumu kritik. Dün sabah kusmaya başlamışlar, başka hiç bir belirti olmamış. Ne ateş, ne o ne bu.. Covid testleride negatif çıkmış fakat tomografi ile net görülmüş, teşhis konulmuş. İşin daha kritik boyutu ise Covid ile ilgilenen hiç bir hastaneye 18 saat boyunca doluluktan dolayı sevk edilememeleri(1 kişiye yer buldular, ikinci kişiye bulamadılar). Sabaha karşı tanıdıklarımızın vasıtası ile biz kendimiz yer bulduk.
Dahada vahim olan kısım Covid hastaları ile ilgilenecek sağlık personeli bile kalmamış, sabaha kadar oksijen tüpleriyle oradan oraya taşıdık. Tomografiye götürecek adam bile yok.
Geçmiş olsun.
Hangi hastanede tüp taşıyıp, hastanızı tomografiye kendiniz götürdünüz?
S.Özeren
17-08-2021, 15:49
yok ondan değil , 2-3 post önce panik atağından vs bahsetmiştin.
bana bundan 14 yıl önce doktor demişti üstesinden gelmek için rahatlaman lazım alkol düzenli olarak abartmadan al diye.
Ha :) ama aynen geçerli kullanıyorum kafasını yasamiyorum
Fazla içince bozuyor ter basıyor falan o sebepten
İlaç kullanıyorum ben aynı işlevi görüyor alkol ile panik atak birleşince muhtemelen daha kötü olabilir
S.Özeren
17-08-2021, 15:52
Abi demin de yazdım bir daha yazayım. Kalp krizini çok dillendirenler oluyor.
Günde 1.5 milyon kişi aşı oluyor. Haftada eder 10 milyon. İkinci doz bilmem ne derken olsun sana 5 milyon kişi.
Şimdi sen kalmış 3-5 kişi kal kriziz geçirmiş diyorsun. Totalde olsun 100.
Yahu aşı yokken de 100 kişi kalp krizi geçirmiyor muydu?
Bende seninle aynı düşüncedeyim
Zaten Corona çıktığında kan kusanlar videoları
Zombi gibi videolar falan çıktı ortaya hepsi yok oldu
Bu aşı karsitligida öyle
Herşeyi geçtim bu azınlık kendini akıllı zannediyor ben ona üzülüyorum
wolkanku
18-08-2021, 07:54
Bende seninle aynı düşüncedeyim
Zaten Corona çıktığında kan kusanlar videoları
Zombi gibi videolar falan çıktı ortaya hepsi yok oldu
Bu aşı karsitligida öyle
Herşeyi geçtim bu azınlık kendini akıllı zannediyor ben ona üzülüyorum
yani yazmayayım diyorum ama yazmamak mümkün değil.
yahu abicim ben de aynı şeyi diyorum temelinde.
zombi gibi videolar vs global olarak tüm dünyada neredeyse her kanalda sana bana izletilip korku salınmadı mı? millet paranoyak gibi asansöre kürdanla basıp, kargo poşetlerini yıkamadı mı?
Aynı medya bugün beni aşı olmam için ikna kampanyaları, ikna videoları yayınlıyor, mehmet ceyhan denilen biyografisi hiç bir yerde 1981'den gerisi bulunmayan ne idüğü belirsiz bir adamı her kanala çıkartıp konuşturuyor , konuşmalar 2-3 ayda bir kendi ile çelişiyor. Bunları göremeyip siz kendinizi akıllı bizleri aptal diye yaftalıyorsanız tekrar düşünün.
Abey reyiz gibi algı operasyonu niye yapıyosun :)
Zombi videoları, yere düşen adamlar videoları zaten feykti onu biliyoruz, korku salma muhabbeti hem doğru hem yanlış, ama bizim gibi ülkelerde işe yarar, niye, adam mikrobu görmüyoruz ki demek ki yok diyor.
Korona olan adam kıpkırmızı dolaşsa ortalıkta bak bakalım kim yaklaşıyor yanına :)
Mehmet Ceyhan tek değil, diğer doktorlar da yanıldı başta, çünkü ne olduğu bilinmiyordu, ama veri geldikçe, bilgi geldikçe durum değişti. Evet ben de kızıyordum mesela hatta bi doktor arkadaşla da benzer şeyi konuşmuştuk, bilgi geliyor aga bilgi geliyor dedi..
Mehmet Ceyhanı 81den önce ne yapacaksın abi adam 60 doğumlu, tıp fakültesinden 81de mezun olmuş zaten :)
"1960 doğumlu. 1981 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. Aynı fakültede çocuk sağlığı ve hastalıkları ihtisasını 1985 yılında ihtisasını tamamladı. 1983-1985 yıllarında Beslenme ve Metabolizma Ünitesi'nde yaptığı çalışmalar sonucu, bu dalda bilim uzmanlığı derecesi aldı."
Adamın oğlu aşı olmuyor, kendisi aşı olmuyor diye bile dedikodu çıkardılar :) o zaman bunlara da inanman gerekiyor bu mantıkla..
Sonuç olarak bilime bakıyoruz, bilimsel veriye bakıyoruz, verdiğin araştırma, makale, istatistik vs söylediğinin de aksini söyledi, onlara hala bir şey demedin aga :)
Dünyada her yerden bilgiler geliyor, yoğun bakım vsde bulunanların büyük çoğunluğu aşı olmayanlar diye. Bunların hepsi de mi algı operasyonu, devletler mi yönlendiriyor? Twitterda hastane doktorları da söylüyor, ki Bakanlık bile bunu böyle açıklamıyor. Yani böyle bir yönlendirme de söz konusu değil, adamlar kendileri açıklıyor, hatta Bakanlık da açıklasın diye baskı yapıyor...
Yani yazmayayım boşa çabalıyoruz diye düşünüyorum ama böyle deyince de dayanamıyorum.
Ama fikir değişmeyecek sanıyorum. İnşallah kötü bişey yaşamazsınız ne diyeyim...
Mehmet Ceyhanı 81den önce ne yapacaksın abi adam 60 doğumlu, tıp fakültesinden 81de mezun olmuş zaten :)
"1960 doğumlu. 1981 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. Aynı fakültede çocuk sağlığı ve hastalıkları ihtisasını 1985 yılında ihtisasını tamamladı. 1983-1985 yıllarında Beslenme ve Metabolizma Ünitesi'nde yaptığı çalışmalar sonucu, bu dalda bilim uzmanlığı derecesi aldı."
.
Ahahaha, 10 krtktr
S.Özeren
18-08-2021, 11:47
zombi gibi videolar vs global olarak tüm dünyada neredeyse her kanalda sana bana izletilip korku salınmadı mı? millet paranoyak gibi asansöre kürdanla basıp, kargo poşetlerini yıkamadı mı?
Aynı medya bugün beni aşı olmam için ikna kampanyaları, ikna videoları yayınlıyor, mehmet ceyhan denilen biyografisi hiç bir yerde 1981'den gerisi bulunmayan ne idüğü belirsiz bir adamı her kanala çıkartıp konuşturuyor , konuşmalar 2-3 ayda bir kendi ile çelişiyor. Bunları göremeyip siz kendinizi akıllı bizleri aptal diye yaftalıyorsanız tekrar düşünün.
Aradaki ince çizgi benim açımdan şöyle ;
Bu milleti zombi gibi videoları salanlar kamera karşısındaki insanlar değildi
Tam anlamıyla tweeter trolleriydi
Şuan baktığımdada farklı bir durum göremiyorum
Uzmanlara gelince farklı düşüncede olan tabiki olacak
Olmazsa zaten sorun vardır
Benim gerizekalı damgası vurduğum kişileri özellikle belirtmek isterim
Bunlar bir kaç tane Ergen'in twetter da saçma sapan dayanaksız yazıları okuyup inanıp ve bunu destekleyenlerdir
Yoksa belli parametreleri ortaya koyup aşı karşıtı olan bir kişiyesaygim sonsuz ve sabaha kadarda oturur konuşurum
Aradaki ince çizgi benim açımdan şöyle ;
Bu milleti zombi gibi videoları salanlar kamera karşısındaki insanlar değildi
Tam anlamıyla tweeter trolleriydi
Şuan baktığımdada farklı bir durum göremiyorum
Uzmanlara gelince farklı düşüncede olan tabiki olacak
Olmazsa zaten sorun vardır
Benim gerizekalı damgası vurduğum kişileri özellikle belirtmek isterim
Bunlar bir kaç tane Ergen'in twetter da saçma sapan dayanaksız yazıları okuyup inanıp ve bunu destekleyenlerdir
Yoksa belli parametreleri ortaya koyup aşı karşıtı olan bir kişiyesaygim sonsuz ve sabaha kadarda oturur konuşurum
Kesinlikle katılıyorum.
Baksana, biri iyi senaryo yazıyorsun diyor, başından beri maske konusunda neyin doğru neyin yanlış olduğunu konuşuyor söylüyoruz, adam hala sen denize maskeyle gir diye çarpıtıyor.
Bir diğeri daha baştan ne halt ettiğini biliyor, hakaretle, "bana cevap verecek ağzı bilmemne bilmemne olanlar hiç gelmesin" diye kapıyı kapatmaya çalışıyor, işine gelmeyince hakaretlere devam ediyor, sonra da bana sen terbiyesizsin diyor.
Şimdi bunlara ne diyelim? Yoksa aşı karşıtlığı harici, aşı tedirginliği vs de var, bunları gidermek lazım gerçekten de.
Bu arada Yeşim Salkım salağının paylaştığı şeyi gördünüz mü? Ağzımla gülmedim :)
hocam bir kaç soru:
1) bu virüs el ile bulaşıyor değilmi? asansör düğmesine ayağı ile basan gördünümüz yada basmadan evvel kapıcıya sabun/su döktüren? o halde risk değilmi?
2) pandeminin başında asansör düğmesi vb çokca el ile teması olan yüzeylerde virüs var kaygısı verildide boşmu çıktı? yani o virüs riski yoktu'da biz boşunamı gerildik yoksa milletmi pes etmeye,pes edeni gören onu sürü piskolojisi ile takip etmeye başlayıp bu bu şekildemi normalleşti? sorarım size?
virüs halen orada hemde bahsetiğiniz ilk varyantan çokkkk daha beter şekilde orada,riskler halen birebir aynı tek değişen millet koyuverdi en azından şahsi fikrim bu yönde.
bu virüs ile sizin savunduğunuz şekilde ele alan ülkeler (fransa,abd,uk vs) her önleme rağmen (aşı vb) dehşet sayıda vaka,ölüm oranına sahipken (nüfüse oranla bile)
öbür yandan aşıyı dünyaya göre çok daha geç elde eden,tüm komşuları risk olan, virüsün ilk temel çıkış noktasının taa dibinde olan G.Kore ,Singapur vs sadece sizin paranoyak diye tabir ettiğiniz tedbirleri alarak vaka /ölü oranında resmen dünyaya ders verecek nitelikte başarılı oldu, sizce tesadüfmü?
Abey reyiz gibi algı operasyonu niye yapıyosun :)
Zombi videoları, yere düşen adamlar videoları zaten feykti onu biliyoruz, korku salma muhabbeti hem doğru hem yanlış, ama bizim gibi ülkelerde işe yarar, niye, adam mikrobu görmüyoruz ki demek ki yok diyor.
Korona olan adam kıpkırmızı dolaşsa ortalıkta bak bakalım kim yaklaşıyor yanına :)
Mehmet Ceyhan tek değil, diğer doktorlar da yanıldı başta, çünkü ne olduğu bilinmiyordu, ama veri geldikçe, bilgi geldikçe durum değişti. Evet ben de kızıyordum mesela hatta bi doktor arkadaşla da benzer şeyi konuşmuştuk, bilgi geliyor aga bilgi geliyor dedi..
Adamın oğlu aşı olmuyor, kendisi aşı olmuyor diye bile dedikodu çıkardılar :) o zaman bunlara da inanman gerekiyor bu mantıkla..
Sonuç olarak bilime bakıyoruz, bilimsel veriye bakıyoruz, verdiğin araştırma, makale, istatistik vs söylediğinin de aksini söyledi, onlara hala bir şey demedin aga :)
Dünyada her yerden bilgiler geliyor, yoğun bakım vsde bulunanların büyük çoğunluğu aşı olmayanlar diye. Bunların hepsi de mi algı operasyonu, devletler mi yönlendiriyor? Twitterda hastane doktorları da söylüyor, ki Bakanlık bile bunu böyle açıklamıyor. Yani böyle bir yönlendirme de söz konusu değil, adamlar kendileri açıklıyor, hatta Bakanlık da açıklasın diye baskı yapıyor...
Yani yazmayayım boşa çabalıyoruz diye düşünüyorum ama böyle deyince de dayanamıyorum.
Ama fikir değişmeyecek sanıyorum. İnşallah kötü bişey yaşamazsınız ne diyeyim...
Ormancı bey, hiç bir yerde 1980 öncesine ait bilginizi bulamadık, bu durumu da açıklar mısınız
S.Özeren
18-08-2021, 12:58
hiü?
Açıkçası ben çift doz biontech oldum ama aşı meraklisi hiç değilim
Keşke hayatımıza girmeseydi bizde böyle şeylerle uğraşmak zorunda kalmasaydik.
Pandemi başından beri benim kendi çevremde ilk defa bu kadar fazla sayıda covid hastası var.
Ne tesadüftür biri hariç hepsi aşısiz. Asılı olan ise bir gün koku gitti şuan evde boş boş oturuyor biseyi yok.
Ben kendi açımdan şöyle düşündüm
Benim bu pandemiyi psikolojim artık kaldırmıyor
Tam da dediğiniz gibi bende bikanlardanim
Önümde tek seçenek var aşı
İkinci bir seçenekte yok
Bissuru endişeye rağmen iki dozuda oldum ve bir kez daha trollere sovdum
Açıkçası ben çift doz biontech oldum ama aşı meraklisi hiç değilim
Keşke hayatımıza girmeseydi bizde böyle şeylerle uğraşmak zorunda kalmasaydik.
Pandemi başından beri benim kendi çevremde ilk defa bu kadar fazla sayıda covid hastası var.
Ne tesadüftür biri hariç hepsi aşısiz. Asılı olan ise bir gün koku gitti şuan evde boş boş oturuyor biseyi yok.
Ben kendi açımdan şöyle düşündüm
Benim bu pandemiyi psikolojim artık kaldırmıyor
Tam da dediğiniz gibi bende bikanlardanim
Önümde tek seçenek var aşı
İkinci bir seçenekte yok
Bissuru endişeye rağmen iki dozuda oldum ve bir kez daha trollere sovdum
hocam teknoloji özürlüyüm o yüzden soruma gülmeyin ama ya hesabımı biri kullanmış yada bir cinslik var ben size sizin ekte paylaştığınız cevabı yazmadım?
yani ''hiü ? '' diye yazmış ya bunu ben hiç yazmadım garip bir şekilde
S.Özeren
18-08-2021, 13:59
hocam teknoloji özürlüyüm o yüzden soruma gülmeyin ama ya hesabımı biri kullanmış yada bir cinslik var ben size sizin ekte paylaştığınız cevabı yazmadım?
yani ''hiü ? '' diye yazmış ya bunu ben hiç yazmadım garip bir şekilde
Yok hocam alıntı mesajı yer kaplamasın diye ben sildim alintidaki mesajı
Hiu kısmı kalmış :D
Bir önceki mesajınız aslında
Geçmiş olsun.
Hangi hastanede tüp taşıyıp, hastanızı tomografiye kendiniz götürdünüz?
Sadi Konuk
şimdi düşerek ölenler neden yok kısmı için ben daha hastalığın ne olduğu belli olmadan hasta olanların kendilerine bakmamalarına bağlı olarak öyle yığılıp kaldıklarını düşünüyorum. Fake olmayabilir.
Şöyle ki 2019 aralık ayında siz de hasta olsanız "aa soğuk algınlığı veya grip olmuşum" diye düşünüp doktora bile gitmezdiniz kendi yöntemlerinizle geçirmeye çalışırdınız ama corona'nın son evresine denk gelip de nefes alamayanlar bu şekilde havalanında filan yığılıp ölmüş olabilirler.
Tamamen kişisel düşüncem.
S.Özeren
18-08-2021, 17:04
şimdi düşerek ölenler neden yok kısmı için ben daha hastalığın ne olduğu belli olmadan hasta olanların kendilerine bakmamalarına bağlı olarak öyle yığılıp kaldıklarını düşünüyorum. Fake olmayabilir.
Şöyle ki 2019 aralık ayında siz de hasta olsanız "aa soğuk algınlığı veya grip olmuşum" diye düşünüp doktora bile gitmezdiniz kendi yöntemlerinizle geçirmeye çalışırdınız ama corona'nın son evresine denk gelip de nefes alamayanlar bu şekilde havalanında filan yığılıp ölmüş olabilirler.
Covid 19 o şekilde ilerleyen bir hastalık değil ki ama
İnsanlar nefes almadan önce günlerce yoğun bakım da nefes darligi sorunu yaşıyor
Ardından entube ediliyor
Sonra vefat durumu gerçekleşiyor
Zaten hastanede yatış , yoğun bakımda yatış ve entube durumu uzun covid 19 da , bunu tüm hekimlerde belirtiyor
Özellikle kan kusma videoları da vardı onları da pas geçmemek lazım
12'si koku gittikten sonra teste gitmiştim ve teşhiş koyulmuştu, 16sı sabah itibariyle koku az hasssasiyetle geri geldi. Şuan neredeyse eski seviyesinde. Onun dışında hiçbir semptom yaşamadım. Çift doz sinovac aşılıydım. Aşının varyantlarda işe yarıyıp yaramaması ayrı, tamamiyle çöp muamelesi yapılması ayrı.
26sında akciğer tomografisi ve tekrar pcr testi olacağım, o zamna iç organlara etki edip etmediğini göreceğiz bakalım.
Aranel Ciryatan
19-08-2021, 07:59
Bu 2019 Aralık ile ilgili benimde bir yaşadığım olay var. Ocak aynının ilk hafta babannemi kaybettik kalp krizinden. 2 gece hastanede kaldı vs annemde yanında kaldı.
Ocak ilk hafta baya yağmurlu bir günde defnettik. Sonrasında önce annem, sonra yengem ve sonra ben ateş vs hastalandık. Ben ve yengem 2-3 günde hızlıca atlattık. Fakat tabi cenazede bildiğiniz iç çamaşırıma kadar ıslandığım ve henüz TR'de resmi olarak vaka duyurulmadığı için covid vs aklıma bile gelmedi. Annem ise yengem ve benden ağır geçirdi bildiğiniz 15 gün yattı. Ateş, öksürük, zor nefes alma vs. Doktorlar vücutta virüs var ama ne olduğunu bilmiyoruz falan diyorlardı. Zor bela evde entübe vs olmadan atlattı.
2021 Ocak'ta babannemin senesi geldiğinde konuşurken aklımıza geldi dedik acaba bir covid mi geçirdik o ara. Belki hastanede kaldıkları 2 gün kapmışlardı onlardan da bizlere geldi. Hatta kardeşimin falan da 1-2 gün ateşi çıkmış geçmiş falan o dönemde. Ama hepimiz ıslandığımız için bizim önceliğimiz hep soğuk aldık idi.
Bu puzzle'ı birleştirince ben vakaların TR'de zaten çok daha erken başladığını düşünüyorum başımızdan geçenlere istinaden.
Bu 2019 Aralık ile ilgili benimde bir yaşadığım olay var. Ocak aynının ilk hafta babannemi kaybettik kalp krizinden. 2 gece hastanede kaldı vs annemde yanında kaldı.
Ocak ilk hafta baya yağmurlu bir günde defnettik. Sonrasında önce annem, sonra yengem ve sonra ben ateş vs hastalandık. Ben ve yengem 2-3 günde hızlıca atlattık. Fakat tabi cenazede bildiğiniz iç çamaşırıma kadar ıslandığım ve henüz TR'de resmi olarak vaka duyurulmadığı için covid vs aklıma bile gelmedi. Annem ise yengem ve benden ağır geçirdi bildiğiniz 15 gün yattı. Ateş, öksürük, zor nefes alma vs. Doktorlar vücutta virüs var ama ne olduğunu bilmiyoruz falan diyorlardı. Zor bela evde entübe vs olmadan atlattı.
2021 Ocak'ta babannemin senesi geldiğinde konuşurken aklımıza geldi dedik acaba bir covid mi geçirdik o ara. Belki hastanede kaldıkları 2 gün kapmışlardı onlardan da bizlere geldi. Hatta kardeşimin falan da 1-2 gün ateşi çıkmış geçmiş falan o dönemde. Ama hepimiz ıslandığımız için bizim önceliğimiz hep soğuk aldık idi.
Bu puzzle'ı birleştirince ben vakaların TR'de zaten çok daha erken başladığını düşünüyorum başımızdan geçenlere istinaden.
Kuzey İtalya'da 2019 Kasım ayında farklı nedenlerle hastaneye yatan hastaların kanlarında, daha sonra yapılan analizlerde cov-19 virüsü saptandığı ile ilgili çalışma var. Oysa resmi olarak saptanma tarihi şubat 2020 ortaları.
Benzer şekilde bir arkadaş da 2019 Kasım veya Aralıkta Çinden fuardan geliyor, eve gelip anne baba abi sarılıp öpüşüyor, arkadaşta hiç bişey yok, diğer üçü bir süre sonra 1 hafta ağır grip gibi bişey geçiriyor aynı anda.
Onlarda da benzer soru işareti olmuştu, şimdi bakıyorum kesin coviddi diyor.
Benzer şekilde bir arkadaş da 2019 Kasım veya Aralıkta Çinden fuardan geliyor, eve gelip anne baba abi sarılıp öpüşüyor, arkadaşta hiç bişey yok, diğer üçü bir süre sonra 1 hafta ağır grip gibi bişey geçiriyor aynı anda.
Onlarda da benzer soru işareti olmuştu, şimdi bakıyorum kesin coviddi diyor.
büyük tesadüf ama birebir aynı durum benim tanıdıklarda mevcut oldu, ihracat müdürüyüm bizim organizede buluştuğumuz ihracatcılar arasından bir abimiz çin değil ama uzak doğu gidiyor aralık 2019 sonu döndüğünde kendi ile beraber tüm ailesi birebir covid benzeri semptomlar geçiyor ve hastanede influenza olduğu iddia ediliyor kendisine ama kendide bizlerde acaba demiyor değiliz..
CüneytIşıkkent
19-08-2021, 12:56
2019 Aralık ayında aynı belirtileri geçirip hastanede 3 tane serum yemiştim yapılan testte influenza a pozitif çıkmıştı..sonrasında yapılan açıklamalarda covid bilinmediği için influenza teşhisi konulduğu belirtilmişti.
S.Özeren
19-08-2021, 15:40
Herkesin bir geçmişi var
Benimde 2020 Ocak ayında zatureye dönmek üzere olan bronşit teşhisi için verilen oksijen makinası hâlâ evde
İşin garibi bütün ailemde benle birlikte yamuldu :)
hakan308
19-08-2021, 16:29
Ben 2020 şubatta dayanılmaz boğaz ve gögüs kafesi agrısı yaşadım, iştahım kesildi ve yediğim yemekler fazla grlmeye başladı 5 kg falan verdim , doktora gittim kbb ve göğüs hastalıklarına. Hiçbir şey çıkmadı. Bende o süreçte covid geçirdiğimi düşünüyorum.
Arkadaşlar merhaba,yardimci olursaniz çok sevinirim.
Bugun testim pozitif cikti, karantinaya girdim. Doktorum henuz dusuk seviyede olduguu
Kan sulandirici igne verdi (7 gun gunde bir adet) enox
Iki adette antibiotik verdi.zimaks ve factive
Cigerlerlerde.cok onemli olmayan ufak tutulma var. 7 gun sonra gelip tekrarbtomografi cekip
Bakicaz, ona gore yol.cizicez dediler.
Antibiotik kullanma konusunda supheliyim, suan oksirik yok dencek kadar ama 36.8 37.8 arasi degisen ates vat
Siz antibiotik kullandinizmi? Cigerlerde az da olsa tutulma olan arkadaslarda nir sorun oldimu?
Şu yeşim Salkım salağının paylaşımı gördünüz mü ya, bir de benzer cevap, öyle bişey yok diyolar, oturun araştırın diyor :)
Maddeler arasında insan spermi var, arkadaştan bomba yorum:
"Ağzına alırken iyi, aşıda oldu mu kötü... Enteresan..."
:) :) :)
Yeni kararlar:
OKULLARDA EĞİTİM
*Eylül ayında okullarına kavuşmayı bekleyen milyonlarca ilk, orta, lise ve üniversite öğrencilerimizin geleceğinin bu konuda kat edilecek mesafeye bağlı olduğunu aklınızdan çıkarmayın.
*Okullarda 6 eylülde yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte öğrenciyle irtibatlı henüz aşı olmamış öğretmen ve personelin haftada en az iki defa PCR testi yaptırmasını isteyeceğiz. Aynı şekilde üniversite çalışanlarından da düzenli PCR testi yaptırmasını talep edeceğiz.
YOLCULUK, KONSER, TİYATRO, SİNEMA…
*Uçak ve şehirlerarası otobüs yolculuğu, konser, tiyatro ve sinema gibi insanların toplu olarak bulunduğu faaliyetler için de zorunlu PCR testi uygulamalarını devreye alacağız.
MertSerhanÖ.
19-08-2021, 22:04
Bugun testim pozitif cikti, karantinaya girdim. Doktorum henuz dusuk seviyede olduguu
Cigerlerlerde.cok onemli olmayan ufak tutulma var. 7 gun sonra gelip tekrarbtomografi cekip
Antibiotik kullanma konusunda supheliyim, suan oksirik yok dencek kadar ama 36.8 37.8 arasi degisen ates vat
Siz antibiotik kullandinizmi? Cigerlerde az da olsa tutulma olan arkadaslarda nir sorun oldimu?
Çok geçmiş olsun öncelikle.Yalnız merak ettiğim nokta şu,10 sene okuyan doktor antibiyotik veriyor ve siz burada bize mi soruyorsunuz ?:) Lütfen doktorunuz ne verdiyse kullanınız.Çok aklınıza yatmadıysa başka bir doktora sorunuz.Buradan gelebilecek her hangi bir bilinçsiz cevap belki de işin sonunda kötü şeyler doğurabilir.
ghibli06
19-08-2021, 22:15
Çok geçmiş olsun öncelikle.Yalnız merak ettiğim nokta şu,10 sene okuyan doktor antibiyotik veriyor ve siz burada bize mi soruyorsunuz ?:) Lütfen doktorunuz ne verdiyse kullanınız.Çok aklınıza yatmadıysa başka bir doktora sorunuz.Buradan gelebilecek her hangi bir bilinçsiz cevap belki de işin sonunda kötü şeyler doğurabilir.
aman diyeyim ya, bir de anti anti-biyotikçiler doluşmasın şimdi...
S.Özeren
19-08-2021, 22:30
Bundan sonra aşı olmayanlardan; uçak, şehirlerarası otobüs yolculuğu, konser, tiyatro ve sinemalarda zorunlu PCR testi istenecek.
:)
pcr testi aile hekimliklerinde yapılıyor mu bilgisi olan var mıdır?
tuner faruk
19-08-2021, 22:47
Bugün karantinamın 12. Günü bugün itibariyle negatife döndüm hafif geçirdim diyebilirim fakat annem 1 haftadır hastanede yatıyor ve sanırım biraz daha yatacak,hastaneye giderken serum versinler biraz daha toparlasın diye götürdük..
Doktorunuz ne önerdiyse harfiyen uygulayın derim zamanında uygulanmayan tedaviler malesef sonrasında daha büyük sıkıntılar doğuruyor.
S.Özeren
20-08-2021, 00:06
Hastalık üstüne hastalık geçiriyor olabilirsiniz doktor bu sebepten antibiyotik vermiş olabilir
4 ay önce ciddi hastalandım
Tomografi ve kana baktı doktor
Ardından pcr istedi
Antibiyotik yazdı pozitif çıkarsanda bunu ilaclarin yanında kullancaksin demişti
Kan daki başka sebeplerden dolayı
Sonuç olarak negatif çıktım antibiyotik ile duzeldim
Geçmiş olsun
golgeoyunu03
20-08-2021, 08:19
Bugün karantinamın 12. Günü bugün itibariyle negatife döndüm hafif geçirdim diyebilirim fakat annem 1 haftadır hastanede yatıyor ve sanırım biraz daha yatacak,hastaneye giderken serum versinler biraz daha toparlasın diye götürdük..
Doktorunuz ne önerdiyse harfiyen uygulayın derim zamanında uygulanmayan tedaviler malesef sonrasında daha büyük sıkıntılar doğuruyor.
Öncelikle annenize ve size geçmiş olsun, sizde ve anneniz aşılı mıydı?
CloudGrey
20-08-2021, 09:48
karşı apartman komşumu dün komple hastaneye kaldırdılar.
evde üç kişiler anne baba kız.
anne baba aşı karşıtı ( öyle dağdan kestim kereste ideğiller hea , okumuş insanlar)
kız sağlık çalışanı mecbur aşılı.
kız negatif.
dün telde konuşuyorduk , keşke olsaydım falan diyor...
umarım başlarına birşey gelmez bu takdiri ilahi falan değiş resmen intihar.
ardicli2000
20-08-2021, 10:48
Şu yeşim Salkım salağının paylaşımı gördünüz mü ya, bir de benzer cevap, öyle bişey yok diyolar, oturun araştırın diyor :)
Kaynak sorularına "araştırın bulun" demez mi?
Bir de sadece kendi biliyormuş nirvanaya ermiş de bizler salakmışız gibi davranmaz mı....
Allah'tan ne kendisini takip ediyor ne de sosyal medya kullanıyorum. Tam kafayı yemelik....
"Emperyalistlerin oyunu" diyerek aşıyı reddeden gazeteci Berna Nuri Süer, Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti!
Prof. Dr. Akova: Aşısız hekim yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor.
Error (https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fbuff.ly%2F382PiSU%3Ffbclid%3 DIwAR1GIx2SNXuZQd0lp1kDGd3mbfbG-0H9wYVGuJJVJg6x1DK5GUFkn0UP31k&h=AT0zOUV3C8G0TMaozrqZUgMSVdKZVsDFAsPxf58TlSl7DqPo 9a65Z0f2tLCWMiug_0EoDVdIJX-97jA3Eq_J8rmy1bWMsiW9BKs1y05iU0bGIIUz2UGFym6NCLfIy xXA&__tn__=-UK-y-R&c)[0]=AT3JeEWJXAo0zB6M-aQQ_rL0qgoRm8Fmeqe0jaUQgownoWykZjlYruKnrDbxgsK2s7L 5mpxfgyEo_BkVFZwwHCfEOLpHiVoUF8bzTTQt9OCeYvmltO4cZ VtzfZK0q2EKZHFLlRcBkffN_7IwuLa8iac5KDDD_nODl5N8glZ zhpBmNWzOHlerG643KUaUR1YAYM1S9qSKiM427wn_j11GE7G_N 4S0ykTKu-LAxBNpq77DHXof_gD5
Prof. Dr. Akova: Aşısız hekim yoğun bakımda yaş** mucadelesi veriyor (https://www.medimagazin.com.tr/guncel/genel/tr-prof-dr-akova-asisiz-hekim-yogun-bakimda-yasam-mucadelesi-veriyor-11-681-96918.html?fbclid=IwAR1GIx2SNXuZQd0lp1kDGd3mbfbG-0H9wYVGuJJVJg6x1DK5GUFkn0UP31k)
tuner faruk
21-08-2021, 22:18
Öncelikle annenize ve size geçmiş olsun, sizde ve anneniz aşılı mıydı?
1 er doz sinovac vardı
Prof. Dr. Akova: Aşısız hekim yoğun bakımda yaş** mucadelesi veriyor (https://www.medimagazin.com.tr/guncel/genel/tr-prof-dr-akova-asisiz-hekim-yogun-bakimda-yasam-mucadelesi-veriyor-11-681-96918.html?fbclid=IwAR1GIx2SNXuZQd0lp1kDGd3mbfbG-0H9wYVGuJJVJg6x1DK5GUFkn0UP31k)
Konya'da fitoerapi uzmani prof doktor öldü, Cemile Öztın Öğün, kızını kendi tedavi ederken kapmış ölmüş
snan1910
22-08-2021, 19:42
Bilmiyorum şuan durumunuz ne ama, tutulma başladıysa bırakmıyor. Bir gecede satirasyonunuz 85 lere düşebilir. Antibiyotik ve kortizon veriyorlar genelde sakın aksatmayın.
Ayrıca bir saturasyon cihazi edinip belirli aralıklarla kandaki oksijen seviyenizi ölçmenizi tavsiye ederim. 90 lari görürseniz hemen acile gidin, düzelir diye beklemeyin, düzelmiyor.
arkadaşlar 2inci aşıdan sonra üzerinden 5-10gün (yada fazla) geçmesine rağmen sadece geceleri terleyeniniz varmı? tahminimce bende başka birşeydendir ama yinede sormak,sorgulamak istedim
terden kastım baya klimaya rağmen atletim sanki 1.5 saat koşu yapmışım gibi sırılsıklam,yastık sanki üzerine yarım bardak su dökülmüş gibi
MertSerhanÖ.
23-08-2021, 09:54
arkadaşlar 2inci aşıdan sonra üzerinden 5-10gün (yada fazla) geçmesine rağmen sadece geceleri terleyeniniz varmı? tahminimce bende başka birşeydendir ama yinede sormak,sorgulamak istedim
nerden baksanız 15-20 gün terlemem devam etti.
terden kastım baya klimaya rağmen atletim sanki 1.5 saat koşu yapmışım gibi sırılsıklam,yastık sanki üzerine yarım bardak su dökülmüş gibi
Abi senin kadar olmasa da bende de terleme oluyor. Saçlarım ve yastık hafif nemli gibi uyanıyorum bazen. Çok çok bir terleme hali yok ama nemleniyor gibi sadece.
Çarşamba günü için kendime ve eşime randevu aldım. Sinovac olacağız.
Texas Houston'da yasiyorum...
Yerel yonetim telefonlara acil durum mesaji gonderiyor. Gelin asi olun 100 dolar verecegiz diye... Hani su 'heryerde cesetler var, akbabalar dolasiyor vs' denilen ulke...
Istatistikler suan hastahanelerde ki yogunlugun hemen hepsinin asi olmayanlar oldugunu soyluyor...
Burada da Trump taraftarlari asi icin biraz daha direten gurup...
son donemde Covid'e yakalanan tanidiklarim oldu. Hepsi asisiz... Hepsi pisman... Birinin ise atlatip atlatamayacagi bile kesin degil... Bu insanlar egitimli, hali vakti yerinde kisiler aslinda ama herkesin dusuncesi farkli tabi ki...
covide yakalanan, atlatan herkese gecmis olsun... Kaybettigimiz yakinlarinda mekani cennet olsun...
ardicli2000
23-08-2021, 16:59
nerden baksanız 15-20 gün terlemem devam etti.
Ben de terlemiştim baya ama havalarda sıcaktı. Ona verdim hep. Bu aralar terlemiyorum ama havalar daha serin.
Emin olamadım :)
Ben de terlemiştim baya ama havalarda sıcaktı. Ona verdim hep. Bu aralar terlemiyorum ama havalar daha serin.
Emin olamadım :)
terlemiştiğimden kastınız sadece gündüzmüydü yoksa gece gündümü?
bende durum gündüz gayet normal gibi hani terlemiyor değilim ama sıradışı bir durumda yok ama geceleri uyurken kafam,ense bölgemden resmen sırılsıklam kalkıyorum ve nedense hep 2-3gibi kalkmış oluyorum (yatağa 12de giriyorum)
dün acaba nefesmi alamıyorum (uyku apnesi başlangıcı derecede var) diye hususi odayı havalandırdım, nemi %45 civarı dereceyide 25c civarı tuttum (adanada vaya zor :) ) ,burun spreyi sıktım ona rağmen aynı
bende durum gündüz gayet normal gibi hani terlemiyor değilim ama sıradışı bir durumda yok ama geceleri uyurken kafam,ense bölgemden resmen sırılsıklam kalkıyorum ve nedense hep 2-3gibi kalkmış oluyorum (yatağa 12de giriyorum)
dün acaba nefesmi alamıyorum (uyku apnesi başlangıcı derecede var) diye hususi odayı havalandırdım, nemi %45 civarı dereceyide 25c civarı tuttum (adanada vaya zor :) ) ,burun spreyi sıktım ona rağmen aynı
Ben de geceleri enseden terliyorum valla, aşırı sıcaklara vermiştim bu durumu
Ama şimdi geceleri serin, ona rağmen gece 2-3 gibi yastık ıslandığı için uyanıyorum
Saçlar kısa, kilolu da değilim 1.79um 75 kiloyum
klimasız uyuyorum ve terliyorum. hava çok nemli gece bir de basıyor
S.Özeren
23-08-2021, 19:31
Sizin adınıza sevindim
Aşı olmaya karar vermeniz müthiş bir olay
Tebrikler
Bugün, (23.08.2021) FDA, yani ABD gıda ve ilaç yönetimi Biontech aşısına tam onay verdi. III. fazdan IV. faza, yani dolaşımdaki grip aşıları gibi, 'normal aşı' statüsüne geçiş yapılmıştır. Bugünden sonra aşı karşıtlarının "tam ruhsatı olmayan aşı" gibi söylemleri anlamsızdır.
biontech'in miyokardit riskinin onaylanması - gundem - ekşi sozluk (https://eksisozluk.com/biontechin-miyokardit-riskinin-onaylanmasi--7015306?a=popular)
onn_dear
23-08-2021, 20:26
2019 da çıktı 2020 yi de yer dedik, 2021 i bitireceğiz neredeyse ama hala hiç gerileme yok bence 2022 de böyle gider gibi. Ne ağzımızın tadı kaldı, ne sosyal hayat ne de kafa rahatlığı. Test yaptırmaya giden tüm tanıdıklarım her hastane önünde 300-400 kişinin test için beklediğinden bahsediyor ama vakalar hala 20binin altında. Bende 2 doz Biontech oldum bakalım, umarım yakın zamanda kurtuluruz. Aşı gerçekten önemli. Aşı karşıtı bir arkadaşım Covid oldu, ağır geçiriyor, ben böyle olacağını bilemedim ne illet ne zor bir şeymiş diye ağlıyor şimdi...
S.Özeren
24-08-2021, 00:05
biontech'in miyokardit riskinin onaylanması - gundem - ekşi sozluk (https://eksisozluk.com/biontechin-miyokardit-riskinin-onaylanmasi--7015306?a=popular)
Mal amk...
aşı sonrası benim gibi terleme yaşayanların dikkatine !
kanada'da bizzat tanıyor olduğum mehmet öz kadar kıymetli yine bir türk doktorumuz var kendisine bu konuyu getirdiğimde söyledikleri:
1) aşı sonrası terleme 5 haftaya kadar normal aynı enfeksiyon varmış gibi vücüdün müdahale ettiği/savaştığının bir göstergesi
2) aşı sonrası terleme için profosyonel klinik bir çalışma olmadı ama genelde bu durumu yaşayanların antikor seviyesi oldukça yüksek
özetle terleyenlerin aklına endişe düşürmeyeyim kendimde dahil bu güzel insandan bu bilgileri alınca rahatladım, kendi tavsiyesi üzerine sırf test amaçlı aşıdan sonra 3-4uncu hafta gibi hususi antikor seviyemi ölçeceğim ve burada paylaşacağım,inş dediği gibi yüksek çıkar.
ardicli2000
24-08-2021, 08:32
Aynen belirttiğiniz şekilde oluyordu. Sabah namaza kalktığımda ensem tshirt yastık sırıl sıklam oluyordu.
Ama şimdi geçti... 2 ay önce 2. dozu oldum.
AliGizda
24-08-2021, 08:40
Eşim de aşı karşıtıydı, sağlıkçı tanıdıklarımız aşı ol diye diretmesine rağmen kesinlikle bir faydası olmamıştı.
Çocuk doktorumuza cidden çok güveniyoruz, kendisini arayıp sorduğumuzda Ekim ayından itibaren aşısız hasta yakını polikliniğine kabul etmeyeceğini belirtince geçen Cuma' ya randevu alıp ilk doz Biontech aşısını oldu.
https://scontent.fsaw2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/s600x600/236565099_828187381215398_4291589761581347126_n.jp g?_nc_cat=111&ccb=1-5&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=geFJTllj9rcAX88PF57&_nc_ht=scontent.fsaw2-1.fna&oh=70cc447e38266874b9c8c4f9e77c539b&oe=614C4104
TolgaEsentepe
25-08-2021, 10:39
https://scontent.fsaw2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/s600x600/236565099_828187381215398_4291589761581347126_n.jp g?_nc_cat=111&ccb=1-5&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=geFJTllj9rcAX88PF57&_nc_ht=scontent.fsaw2-1.fna&oh=70cc447e38266874b9c8c4f9e77c539b&oe=614C4104
kanıt lazım kanıt, mesele tabloysa 2dk da yapayım bende hemen (!)
CloudGrey
25-08-2021, 10:49
aşı sonrası benim gibi terleme yaşayanların dikkatine !
kanada'da bizzat tanıyor olduğum mehmet öz kadar kıymetli yine bir türk doktorumuz var kendisine bu konuyu getirdiğimde söyledikleri:
1) aşı sonrası terleme 5 haftaya kadar normal aynı enfeksiyon varmış gibi vücüdün müdahale ettiği/savaştığının bir göstergesi
2) aşı sonrası terleme için profosyonel klinik bir çalışma olmadı ama genelde bu durumu yaşayanların antikor seviyesi oldukça yüksek
özetle terleyenlerin aklına endişe düşürmeyeyim kendimde dahil bu güzel insandan bu bilgileri alınca rahatladım, kendi tavsiyesi üzerine sırf test amaçlı aşıdan sonra 3-4uncu hafta gibi hususi antikor seviyemi ölçeceğim ve burada paylaşacağım,inş dediği gibi yüksek çıkar.
bu arada kandaki crp oranına bir baktırsanız daha kesin bilgi alırsınız, hafif iltihap varsa dediğiniz gibidir , ama yoksa bilgi tırt olabilir :)
kanıt lazım kanıt, mesele tabloysa 2dk da yapayım bende hemen (!)
Şanlıurfa’da Koronavirusten Olenlerin Hic Biri Tam Aşılı Değil (http://sanliurfa.gov.tr/sanliurfada-koronavirusten-olenlerin-hic-biri-tam-asili-degil)
hiç olma daha iyi abi neden şu an milyonlarca çift doz sinovaclı insan 3.-4. doz olarak yeniden biontech oluyor hiç mi sorgulamıyorsun?
varlık içinde yokluk çekmeye gerek yok
Şanlıurfa'da Koronavirusten Olenlerin Hic Biri Tam Aşılı Değil - Haberler (https://www.haberler.com/sanliurfa-da-koronavirusten-olenlerin-hic-biri-tam-14344779-haberi/)
Hadi tabloyu 2 dk.da yaptın, bir de böyle bir haber yap bakalım kaç dakikada yapacaksın.
Hadi tabloyu 2 dk.da yaptın, bir de böyle bir haber yap bakalım kaç dakikada yapacaksın.
Hocam ünlem işaretine dikkat etmediniz sanırım; aşı karşıtlığına sarkazm yapmış gibi anladım ben ama :)
O cümleyi, arkasına çift ünlemde koysan kurtarmaz gibi geldi bana da.
hiç olma daha iyi abi neden şu an milyonlarca çift doz sinovaclı insan 3.-4. doz olarak yeniden biontech oluyor hiç mi sorgulamıyorsun?
açıkçası aynı fikirdeyim
Maalesef biri K.doğumcu, diğeri patolog iki meslektaşımızın Hacettepe Yoğun Bakımda covid nedeniyle vefat ettiği haber hekim gurubumuzda paylaşıldı.
Her ikisi de aşı karşıtı ve aşısız imişler.
Bu da kanıtı..
https://www.ntv.com.tr/turkiye/asi-olmayan-iki-doktor-corona-virus-kurbani,8BMQHLla902Bw8QyJwqziA
Asi karsiti olanlar, su habere baksin allah askina ya. Toplum bagisikligi icin asi sart, hangi asiyi olursaniz olun ama asi olun!
Sinovac, etkisiz denilen asi ile alinan sonuc bu.
Sinovac vaccine restores a Brazilian city to near normal (https://apnews.com/article/caribbean-brazil-coronavirus-pandemic-business-health-20bd94d28ac7b373d7a8f3f9c557e5b6)
Ben memleketime donemiyorum mesela, sirf bu asisiz insanlar yuzunden.
Bu bakış açısı yanlış, çünkü aşı tamamiyle işe yaramıyor değil ki, sadece delta varyantına karşı etkinliği daha düşük bu kadar. 2 doz Sinovac aşılıyım, covid sürecinde sadece koku gitti. O da 3. gün geri geldi. Ne eklem ağrısı, ne öksürüp, ne ateş şikayetim oldu. Bugün 14. günüm sürecim de bitti, yarın teste ve tomografiye gideceğim.
S.Özeren
25-08-2021, 21:29
Aşı olmak istemeyen olmasın
Ne yapmak istiyorsa öyle yapabilir zorla güzellik olmaz
Sadece olmaya niyetli kişilerin kafasını karışmasına sebep vermesinler benim için yeterli..
Evet Sinovac sıfır gibi bir durum hakim oldu. Hatta bu ara seslendiriliyor "efendim Biontech'i AB ülkeleri de kabul ediyor, Sinovac hiç bir yerde kabul edilmiyor" diye.
Yok böyle bir şey, bu da yine aşı karşıtlarının veya fısıltı gazetesinin saçmalıkları. AB ülkeleri arasında Sinovac kabul edenler var. Daha önce de yazmıştım, Doğu Avrupa'nın büyük bölümünde de Biontech sıkıntısı çekildiği sıralarda bütün millete Sinovac yapmışlar.
Ülkeler şu anda yalnızca tam olarak ne yapacaklarını bilemediklerinden, aşı konusunda siyasi çıkarlarını da düşünerek kararlar almaya çalışıyorlar. Yani atıyorum tüm milletini Sinovac yapmış olan bir ülke bile Sinovac olanı almayabiliyor şu anda.
Kardeşim ve eşi Sinovac olmuş halde korona oldular, 2 günde nezle gibi atlattılar.
Eniştenin antikorları hastalık öncesinde havalarda uçuyordu. Doktor "sen bu antikor ile koronaya kafa atarsın" demişti hatta :)
Sinovac'ın derdi, uzun süre sonunda (6 ay olarak kabul ediliyor) etkinliğini yitiriyor deniliyor. Yine de sıfır olmuyor yani.
Vücudunuzun ve bağışıklık sisteminizin de tepkisi önemli.
TolgaEsentepe
26-08-2021, 08:24
O cümleyi, arkasına çift ünlemde koysan kurtarmaz gibi geldi bana da.
3 ünlem de anlaşalım o zaman ?
KORONAYA KARŞI SON DAKİKA! Sprey ilac dunyada ilk olacak! Hepsine etki edecek | Sağlık Haberleri (https://www.haberturk.com/dunyada-ilk-olacak-tum-varyantlarda-etkili-olmasi-bekleniyor-3173346)
Hadi inşallah...
MertSerhanÖ.
26-08-2021, 10:29
hadi bakalım yeni akım.
Sprey Karşıtlığı :D
CüneytIşıkkent
26-08-2021, 10:34
Asıl önemli olan ülkemizdeki fiyat rakamları bence
hadi bakalım yeni akım.
Büyük resmi gördük, sprey değil gargara yapacağızzzzzz !!!!!
ABD'de bir hayvan ilacının satışı 19 kat artmış, sosyal medyada orada buradaki mal ordusu bu ilacın koronayı durdurduğunu söylemiş. Bu ilacı alıp zehirlenip ölenler olmuş.
Bazı insanlar ciddi mal ya :)
FDA açıklama yapmak zorunda hissetmiş kendisini, "siz inek değilsiniz, at değilsiniz, bu ilacı almayın-kullanmayın, koronayı engellemez" diye.
hadi bakalım yeni akım.
o sıvıyı ağzıma zerk etmem :D
Bugun 2.doz asi siram geldi -begenilmeyen Sinovac- heyecandan uyuyamadim yemin ediyorum ki.
TR'de ne guzel imkan var, herkes, istedigi asiyi olabiliyor istedigi zaman, bu imkani red edip, asi karsiltigi cehaleti ile yasamak gercekten zor olsa gerek.
Coca-Cola'nin icindekini bilmeden, yillardir icen adam, FDA onayli asiya bile, bilmedigim siviyi vucuduma sokmam diyor. Cahiliyet, baska bir sey degil.
Bu bakış açısı yanlış, çünkü aşı tamamiyle işe yaramıyor değil ki, sadece delta varyantına karşı etkinliği daha düşük bu kadar. 2 doz Sinovac aşılıyım, covid sürecinde sadece koku gitti. O da 3. gün geri geldi. Ne eklem ağrısı, ne öksürüp, ne ateş şikayetim oldu. Bugün 14. günüm sürecim de bitti, yarın teste ve tomografiye gideceğim.
Bugün, teşhisin 14 günün sonrasında, pcr sonrasın akciğer tomografisi ve kontrollerim yapıldı. Akciğerlerde hiç lekelenme bulunmadı. PCR testim de negatif çıktı.
2 doz sinovac aşımı mayısta tamamlamıştım. Covid sürecimi sadece koku kaybını 3 günlüğüne yaşayarak, 1 kere dahi öksürmeden, ateşim hiç 37 derece üzerine çıkmadan ve bir ilaç dahi kullanmadan akciğerlerime inmeden atlattım. Bu arada aynı evde kaldığım ablamda 2 doz sinovaclı ortak alanlarda maske kullanarak süreci geçirdik kendisi covid de olmadı.
Bir an önce küresel olarak bu illetten kurtulmamız dileğiyle, herkese sağlıklı günler.
Bugün, teşhisin 14 günün sonrasında, pcr sonrasın akciğer tomografisi ve kontrollerim yapıldı. Akciğerlerde hiç lekelenme bulunmadı. PCR testim de negatif çıktı.
2 doz sinovac aşımı mayısta tamamlamıştım. Covid sürecimi sadece koku kaybını 3 günlüğüne yaşayarak, 1 kere dahi öksürmeden, ateşim hiç 37 derece üzerine çıkmadan ve bir ilaç dahi kullanmadan akciğerlerime inmeden atlattım. Bu arada aynı evde kaldığım ablamda 2 doz sinovaclı ortak alanlarda maske kullanarak süreci geçirdik kendisi covid de olmadı.
Bir an önce küresel olarak bu illetten kurtulmamız dileğiyle, herkese sağlıklı günler.
Aşı karşıtlığı olarak anlaşılmasın, ( 2 doz aşı biontech 1 kerede covid geçirmiş biri olarak söylüyorum) şu dediğiniz sadece koku kaybı gitti olayı kafamı takılıyor. ben aşısızken covid geçirdim sadece koku kaybım olmuşdu başka hiç bir sıkıntım yoktu. geçireli nerdeyse 1 sene olacak koku tam anlamıyla gelmedi çoğu kokuyu alamıyorum (çok keskin koku alırdım k9 yanımda b.k yemiş ). Eğer aşı olunmasada mı bu şekilde geçirirdiniz merak konusu kendimden örnek vererek düşündüm.
Bu arada eşim romatoit artrit hastası ( ilhitaplı romatizma ) aşı olmaya bir türlü ikna edemiyorum. Karşıtlık değil ama atakları olacak diye cok korkuyor çünkü uzun zamanda ağrısı olmuyor. Var mı çevremizde romatizma hastası olup aşı olan?
facebookta ilkokul arkadaşım var sürekli aşı karşıtlığına dair story paylaşıp duruyorda beddua etmemek için kendimi zor tutuyorum. Bağnaz birisi de değil ama anlamıyorum
hakan308
26-08-2021, 21:43
Aşı karşıtlığı olarak anlaşılmasın, ( 2 doz aşı biontech 1 kerede covid geçirmiş biri olarak söylüyorum) şu dediğiniz sadece koku kaybı gitti olayı kafamı takılıyor. ben aşısızken covid geçirdim sadece koku kaybım olmuşdu başka hiç bir sıkıntım yoktu. geçireli nerdeyse 1 sene olacak koku tam anlamıyla gelmedi çoğu kokuyu alamıyorum (çok keskin koku alırdım k9 yanımda b.k yemiş ). Eğer aşı olunmasada mı bu şekilde geçirirdiniz merak konusu kendimden örnek vererek düşündüm.
Bu arada eşim romatoit artrit hastası ( ilhitaplı romatizma ) aşı olmaya bir türlü ikna edemiyorum. Karşıtlık değil ama atakları olacak diye cok korkuyor çünkü uzun zamanda ağrısı olmuyor. Var mı çevremizde romatizma hastası olup aşı olan?
Annem 9 senedir bu hastalıkla uğraşıyor, 2 sinovac + 2 biontech oldu, hastalığına etki edecek bir yan etkisi olmadı.
S.Özeren
26-08-2021, 22:27
ABD Los Angeles verilrenine göre mRNA asilarinin , aşısiz bireylere göre hastaneye yatış 29 kat , enfekte olmayi ise 5 kat azalttığını açıklamis
ABD Los Angeles verilrenine göre mRNA asilarinin , aşısiz bireylere göre hastaneye yatış 29 kat , enfekte olmayi ise 5 kat azalttığını açıklamis
Dün haberlerde İsrailde de yapılmış benzer çalışma vardı, özellikle 60 yaş üzerinde iyice koruyucu falan diye.
Anneannem,
82 Yaşında Kronik Tansiyon ve Kalp Hastası. Genel olarak günlük kullandığı ilaç sayısı 5 civarı.
3 Hafta önce Korona ya yakalandı. 8 Gün evde 4 gün hastane de tedavi gördü. Entübe v.s. durumu söz konusu değil. Çok şükür salı sabahı sağlıklı şekilde evine döndü.
Çift Doz Sinovac aşılı.
Anneannem,
82 Yaşında Kronik Tansiyon ve Kalp Hastası. Genel olarak günlük kullandığı ilaç sayısı 5 civarı.
3 Hafta önce Korona ya yakalandı. 8 Gün evde 4 gün hastane de tedavi gördü. Entübe v.s. durumu söz konusu değil. Çok şükür salı sabahı sağlıklı şekilde evine döndü.
Çift Doz Sinovac aşılı.
Of, süper, geçmiş olsun ya...
Anneannem,
Çift Doz Sinovac aşılı.
Çok geçmiş olsun, baya zor durum.
Anneannem,
Çift Doz Sinovac aşılı.
Çok geçmiş olsun.. rabbim uzun ömürler versin..
Of, süper, geçmiş olsun ya...
Çok geçmiş olsun, baya zor durum.
Çok geçmiş olsun.. rabbim uzun ömürler versin..
abiler çok teşekkür ederim hepinize. maksadım Sinovac dahi olsa aşının bir şekilde etki gösterebildiğini anlatmaktı. Umarım aşıya önyargı ile yaklaşanlarda bir etkileşim uyandırabiliriz.
MertSerhanÖ.
27-08-2021, 11:45
Çok geçmiş olsun,Uzun ömürleri olsun
Benim koku 3. gün geri geldi, önce az az sonra 2 güne tamamiyle. Aşı olmasam böyle mi geçirirdim kısmını bilemiyorum, hiç öğrenemeyeceğim, 1 ay geçince yine aşı olacağım. :icon_tup:
R21TURBO 41
27-08-2021, 20:08
Esimde Otoimmun bozukluk kaynakli romatroit artrit var. Yani bagisiklik sistemi bozuklugu kaynakli iltahapli eklem romatizmasi. Bir cesit bu hastaligin nirvanasi. Soyle izah etmeye calisayim.
Bagasiklik sistemi bozuklugu + Romatoit artrit ile Covid19 hastaligina yakandiginda neler olabilir ?
Bagasiklik sistemi bozuklugu + Romatoit artrit ile Covid19 asisi oldugunda ne gibi yan etkileri olabilir ?
Sorularinin cevaplarini ben dilim dondugunce anlattim , doktoru anlatti. ikna oldu ve gecen sene nisan ayinda asi oldu. Moderna. Uzun zamandir agri ataklari olmuyor zaten , asi olduktan sonra da herhangi bir olumsuz durum yasamadik.
free-hifi
29-08-2021, 23:25
Recep geçmiş olsun kardeşim.
Annem de maalesef iltihaplı romatizma hastası, zamanında altın tozu iğne vs olmadığı tedavi yok. Kemik erimesi mevcut 2 bacak kalçadan platinli. Eklemler kireç bağlamasın diye 6 ayda 2 kez serumu var. Tedavi bir yeri iyileştirme yaparken başka yer bozuyor maalesef ciğerler rahatsız oluyor.
Aşı konusuna 2 sinovac 1 biontech oldu. Hiç bir yan etki görmedi bilgin olsun.
Recep geçmiş olsun kardeşim.
Annem de maalesef iltihaplı romatizma hastası, zamanında altın tozu iğne vs olmadığı tedavi yok. Kemik erimesi mevcut 2 bacak kalçadan platinli. Eklemler kireç bağlamasın diye 6 ayda 2 kez serumu var. Tedavi bir yeri iyileştirme yaparken başka yer bozuyor maalesef ciğerler rahatsız oluyor.
Aşı konusuna 2 sinovac 1 biontech oldu. Hiç bir yan etki görmedi bilgin olsun.
Esimde Otoimmun bozukluk kaynakli romatroit artrit var. Yani bagisiklik sistemi bozuklugu kaynakli iltahapli eklem romatizmasi. Bir cesit bu hastaligin nirvanasi. Soyle izah etmeye calisayim.
Bagasiklik sistemi bozuklugu + Romatoit artrit ile Covid19 hastaligina yakandiginda neler olabilir ?
Bagasiklik sistemi bozuklugu + Romatoit artrit ile Covid19 asisi oldugunda ne gibi yan etkileri olabilir ?
Sorularinin cevaplarini ben dilim dondugunce anlattim , doktoru anlatti. ikna oldu ve gecen sene nisan ayinda asi oldu. Moderna. Uzun zamandir agri ataklari olmuyor zaten , asi olduktan sonra da herhangi bir olumsuz durum yasamadik.
Annem 9 senedir bu hastalıkla uğraşıyor, 2 sinovac + 2 biontech oldu, hastalığına etki edecek bir yan etkisi olmadı.
Hepinize teşekkürler abiler. Buna nazaran aşıyı yaptıracağız inşallah
free-hifi
30-08-2021, 19:47
Bu arada ben aşı olmadım hasta oldum. Dün akşam karantina bitti. Hastalığın 8. Gününde ciğere zatürre mikrobu atmış 4 5 gün hastanede yattım. Oksijen kan sulandırıcı iğne ve antibiyotik tedavisi oldum. Evde 10 gün iğneye devam. Eskisi gibi ne zaman olurum bilmiyorum ama pis bir süreç geçirdim. Bir daha kesinlikle yaşamak istemem.
merhabalar geçmiş olsun.
benim annemde romatoit artrit hastası kendisi doktor.
kovid geçirdi(çok ağır olmadan) daha sonra 2 doz sinovac 1 doz biontech aşı oldu.
aşı olduktan sonra klasik aşı şikayetlerinden öte bir durum yaşamadı.
çok şükür onunda ağrı şişlik fonksiyon kaybı gibi şikayetleri yok. Aşı sonrası da olmadı.
Çok geçmiş olsun gerçekten lanet bir hastalık direkt aşısı ilacı tedavisi de yok.Eşinize ve size sabır diliyorum.
CüneytIşıkkent
31-08-2021, 08:22
Bu akşam 2.doz Biontech olacağım bakalım ilk doz da olduğu gibi yine mayıştıracak mı
AliGizda
31-08-2021, 08:27
Bu akşam 2.doz Biontech olacağım bakalım ilk doz da olduğu gibi yine mayıştıracak mı
Beni ilk doz mayıştırmamışken bile ikinci doz ateş, eklem ağrısı ve aşırı halsizlik yapmıştı. Umarım bir yan etkisini görmezsiniz.
CüneytIşıkkent
31-08-2021, 08:36
Beni ilk doz mayıştırmamışken bile ikinci doz ateş, eklem ağrısı ve aşırı halsizlik yapmıştı. Umarım bir yan etkisini görmezsiniz.
Valla ben atlattım aslında ama ilk dozdan sonra sabah işe gidemedim ateş yoktu ama acayip derecede kol ağrısı ve halsizlik vardı. Bakalım yine böyle olmaz umarım çok teşekkürler.
R21TURBO 41
31-08-2021, 23:16
Cok tesekkur ederim , dedigin gibi tedavisi olan bir hastalik degil malesef , su anki metodlar hafif gecirilmesine yardimci olacak ilaclar aslinda. Yinede buna sukur diyoruz. Insan hastahanelerde vakit gecirdikce , derdinin aslinda dert olmadigini daha iyi gorebiliyor. Allah kimseye dermani olmayan dert vermesin. Herkeze acil sifalar dilerim.
CüneytIşıkkent
01-09-2021, 10:43
Dün akşam iş çıkışı gidip 2.doz aşıyı da oldum eve gidip yemek vs.. yedikten sonra kısa süreli bir ateş ve halsizlik yaptı tahmini 2-3 saat kadar ama sonrasında ve bugün hiçbir yan etkisi yok kolda ufak bir ağrı dışında o da dokununca falan hissediliyor.
MURAT_HLX
01-09-2021, 17:57
3.doz randevumu aldım bakalım ağrı sızı olacak mı ? artık bi şeyde olursa kısmet nasip tedbirimizi alalım
E-devlette "Bilim kurulu, COVID-19 hastalığı geçirmiş bireylerin bağışıklığı için tek doz aşı önermiştir." yazıyor.
Covid geçirdikten sonra 1 doz biontech olmuştuk eşimle. 2. doz normalde 8 gün sonra. Herkeste bu uyarı çıkıyor mu?
CloudGrey
03-09-2021, 08:19
3.doz randevumu aldım bakalım ağrı sızı olacak mı ? artık bi şeyde olursa kısmet nasip tedbirimizi alalım
2 sinovac sonrası 1 biontech oldum , sadece kolum ağrıdı 2 gün
3. dozda sinovac randevusu veriyor mu? Olan var mı?
İlk 2 dozu dozu sinovac oldum. Ondan devam edeyim istiyorum.
E-devlette "Bilim kurulu, COVID-19 hastalığı geçirmiş bireylerin bağışıklığı için tek doz aşı önermiştir." yazıyor.
Covid geçirdikten sonra 1 doz biontech olmuştuk eşimle. 2. doz normalde 8 gün sonra. Herkeste bu uyarı çıkıyor mu?
Covid sonrası ben 2 doz biontech oldum bendede yazıyor. Sıkıntı yok devam :)
ErenErdem
03-09-2021, 09:17
Ben de 2 doz sinovac olmuştum, 2. Doz 17 temmuzdaydı. E nabıza baktığımda 17-29 eylül arasına 3. Doz randevusu alabiliyorum gozukuyor.
CloudGrey
03-09-2021, 09:50
oluyor. 3 doz randevusu alırken secenek sunuyor gene.
MURAT_HLX
03-09-2021, 16:55
benimde aynı şekilde idi,3.dozda sinovac aldım
kukuleta
03-09-2021, 17:52
2 doz sinovac üzeri 3 dozu ne olmadı kararsız kaldım hangisini olsam daha iyi koruyuculuk yada hasta olsak bile hastalık daha hafif atlatılır.
denizhandinc
03-09-2021, 20:00
2 doz sinovac üzeri 3 dozu ne olmadı kararsız kaldım hangisini olsam daha iyi koruyuculuk yada hasta olsak bile hastalık daha hafif atlatılır.
Ya kardeşim kuruyemişçiden leblebi mi alıyosunuz doktorunuz moktorunuz yok mu sizin forumlarda aşı soruyosunuz. Ne biçim kafalar bunlar. Valla hayretler içerisinde okuyorum burada yazılanları
golgeoyunu03
03-09-2021, 21:56
Nisan başında covid19'u biraz ağır geçirmiştim, tek ciğerimin 1/4'ü tutuluydu. Salı günü ilk doz biontechimi oldum, aşıdan 14 saat sonra neredeyse gün boyunca 38.3C civarı ateş, beraberinde dayanılmaz baş ağrısı ve eklem ağrısı oldu. 24 saatte 5 tane minoset içtim, banamısın demedi. Sonraki gün sadece 37.5C ateş kaldı. 3.gün hiç bir şey kalmadı. İyiyiz..
Emre Akçay
04-09-2021, 21:31
Nisan başında covid19'u biraz ağır geçirmiştim, tek ciğerimin 1/4'ü tutuluydu. Salı günü ilk doz biontechimi oldum, aşıdan 14 saat sonra neredeyse gün boyunca 38.3C civarı ateş, beraberinde dayanılmaz baş ağrısı ve eklem ağrısı oldu. 24 saatte 5 tane minoset içtim, banamısın demedi. Sonraki gün sadece 37.5C ateş kaldı. 3.gün hiç bir şey kalmadı. İyiyiz..
Birebir aynısını yaşadım. Geçen sene Kasım ayında ağır bir korona geçirmiştim. 2 gün önce ilk doz Biontech oldum. Dün 38.2 derece ateş, bel ağrısı, kolda ağrı, iştahsızlık, halsizlik tüm gün sürdü. Sanki tekrar koronaya yakalanmış gibiydi. Fakat bugün itibariyle birşey kalmadı.
merhabalar,
araştırdım google'da, thy'yi de aradım ama bilgi veremediler.
ayın 17 sinde 2. doz aşıyı olacağım, 20 sinde de Kıbrıs a gideceğim ama aşı olduktan sonra 14 gün geçmesi gerekiyor vs diye de duydum karantinaya girmemek için, net bilgisi olan var mıdır? (72 saat önce PCR testi yaptırıcam, onda sorun yok)
diğer yandan sırtım ağrıyo, halsizlik var falan deyip yaptırdığımız PCR testi geçerli değilmiş, var mı gerçekten böyle bir saçmalık? :))
merhabalar,
ayın 17 sinde 2. doz aşıyı olacağım, 20 sinde de Kıbrıs a gideceğim ama aşı olduktan sonra 14 gün geçmesi gerekiyor vs diye de duydum karantinaya girmemek için, net bilgisi olan var mıdır? (72 saat önce PCR testi yaptırıcam, onda sorun yok)
diğer yandan sırtım ağrıyo, halsizlik var falan deyip yaptırdığımız PCR testi geçerli değilmiş, var mı gerçekten böyle bir saçmalık? :))
Büyük ihtimalle seyahat için ücretsiz olan bir hizmetin suistimal ya da fzla kullanılmasını engellemek için yapıldı o kısıtlama.
hakan308
05-09-2021, 14:42
merhabalar,
Yurtdışı çıkış amacıyla belge alabilmeniz için bunu bildirmeniz ve ücret ödemeniz gerekiyor..
_driver_
05-09-2021, 15:05
mcanx halsizlik vs bahane ederek yapılan testlerde kağıdın üzerinde gölgeli şekilde yurt dışı çıkışlarda kullanılamaz ibaresi bulunuyor. Mecburen ücretli test yapılması gerekiyor.
haydaa güzelmiş valla kaçış yok yaptıracağız o halde :) teşekkür ederim
CloudGrey
09-09-2021, 12:36
bu meledin semptomları arasında sağ bademcik ağrısı varmıydı yav ?
2 gündür boğazımın sağ tarafı ağrıyor.
ps : 2 sin 1 bion aşılıyım.
yada soğuk içtim bişeyden oldu herharlde..
haricinden hiçbişey yok..
Yok hoca bademcik olmuşun :P :) Geçmiş olsun.
Bu ara bu da olacak, gündüz sıcak, güneş gidince soğuk, herkes soğuk algınlığı..
Çocuk dahil. Anaokuluna Pazartesi yerine Çarşamba başlayabildi yavrucak :)
golgeoyunu03
09-09-2021, 14:04
bu meledin semptomları arasında sağ bademcik ağrısı varmıydı yav ?
2 gündür boğazımın sağ tarafı ağrıyor.
ps : 2 sin 1 bion aşılıyım.
yada soğuk içtim bişeyden oldu herharlde..
haricinden hiçbişey yok..
Biontech'in yan etkilerinde lenf bezi şişmesi var ancak siz aşı olalı epey olmuş sanırım
CloudGrey
09-09-2021, 14:10
Biontech'in yan etkilerinde lenf bezi şişmesi var ancak siz aşı olalı epey olmuş sanırım
tabi tabi 2 hafta oldu , gecen pazar amelelik yapıp babamın ofisini taşıdım orda dolaptan su içtim ondan oldu herhalde
tabi tabi 2 hafta oldu , gecen pazar amelelik yapıp babamın ofisini taşıdım orda dolaptan su içtim ondan oldu herhalde
Madde 32. :D
https://icdn.ensonhaber.com/resimler/diger/esh9630_9.jpg
CloudGrey
09-09-2021, 17:20
Madde 32. :D
32. söz verebilirim ama 61. için çok sınırlarda geziyorum :D
CloudGrey
10-09-2021, 09:25
Bu ara bu da olacak, gündüz sıcak, güneş gidince soğuk, herkes soğuk algınlığı..
dün gece sıcak su torbası ile yattım , 1 ter attım %60 kendime geldim :)
bugün bir parti daha yaparım , fişek..
insan artık üşütse bile , kafapiskolojik olarak corono oluyor :D
golgeoyunu03
10-09-2021, 10:10
dün gece sıcak su torbası ile yattım , 1 ter attım %60 kendime geldim :)
bugün bir parti daha yaparım , fişek..
insan artık üşütse bile , kafapiskolojik olarak corono oluyor :D
Korona ilk çıktığında temaslı isem psikolojik koronayı yaşıyordum. Neyse gerçeğini olduk, gördük ikisinin farkını..
S.Özeren
10-09-2021, 21:56
Mesela ben
4 gündür rüzgardan ucucaktim nerdeyse
Bugünde sıcak oldu
Sonra yağmur yağdı falan
Boğaz iptal :D
Mesela ben
Bugünde sıcak oldu
Sonra yağmur yağdı falan
Valla öyle ya, şimdi herkes teste gidiyor bi de şüphelenip. Gerçekten çok gıcık bi durum yav.
Bir de geçen sene böyle olunmamıştı, açık havada maskeyi falan çıkarınca oldu galiba, ya da daha çok sosyalleşince mi bilemedim.
Geçen benim de boğazım gıdıklandı, hemen vitamin, sprey, pastil bilmemne. Aman aman aman aman diye :D
ardicli2000
13-09-2021, 09:14
Eski normalden pek farkımız yok. Pazarda bir Allah'ın kulu maske takmıyor.
Hastalıkların dolaşması normal. Sadece Corona da değil.
Bir de diyorlar aşılanma yüksek vakalar neden düşmüyor diye. Bu haldeyken aşısız olsak günde 150 bin vaka çıkar da ondan. Yani vakalar esasen düşük. Ama böyle giderse artar sonra yine düşer 2 aya... Toplumsal bağışıklık gelişiyor. Aşı olmayanlar hasta olarak aşılanıyor. Ama dirençli mutasyon çıkarsa vay halimize :)
Eski normalden pek farkımız yok. Pazarda bir Allah'ın kulu maske takmıyor.
Hastalıkların dolaşması normal. Sadece Corona da değil.
Bir de diyorlar aşılanma yüksek vakalar neden düşmüyor diye. Bu haldeyken aşısız olsak günde 150 bin vaka çıkar da ondan. Yani vakalar esasen düşük. Ama böyle giderse artar sonra yine düşer 2 aya... Toplumsal bağışıklık gelişiyor. Aşı olmayanlar hasta olarak aşılanıyor. Ama dirençli mutasyon çıkarsa vay halimize :)
Aynen öyle.. Açık havada falan yine kabul ediyoruz hadi de, toplu ve kapalı mekanlarda aşı veya test zorunluluğu kapsamının bence daha da genişletilmesi lazım.
Aşı karşıtları işin bu kısmını da anlayamıyor tabi. Aşı işe yaramıyor, vakalar niye hala böyle madem diyorlar bir de :)
Geçenlerde yazdılar çizdiler, doktorlar söylüyor, şu anda aşılılar aslında aşısızlar için daha büyük tehlike yaratıyor diyorlar. Neden dersek, bu "işine gelmeyen" tayfa, "millet kurala uysun, maskesini taksın, aşısını olsun, biz de bu güvenli ortama girelim" kafasında idi. Ancak şu yanılgıyı hesaplamıyorlar, deniliyor ki, aşılı adam virüsü alıyor, taşıyor ama hasta olmuyor, sen de bunun farkında değilsin, adam nasıl olsa aşılı diye dolanıyorsun yanında, aşılı ortamına giriyorsun falan, ancak o virüs gelip sana bulaşıyor.
Son dönemdeki aşısız vaka ve yoğun bakım, ölüm vb vakalarının böyle çok olduğu dillendirilmeye başlandı.
Ve bunu doktorlar söylüyor, öyle "şuna hizmet eden bilmemne, bu hükümet, şu bilmemkim" değil. Bildiğin hastane doktorları.
CloudGrey
13-09-2021, 10:52
Mesela ben
Bugünde sıcak oldu
Sonra yağmur yağdı falan
hiçbir ilaç kullanmayarak 1 haftada anca kurtuldum , 2 ter atmak şart ama.
imkan varsa sauna yap iyi gelir.
daha ucuz yollusu ; toroloyhot içip battaniyeyi kafana çekicen.
ilaç kullanmam diyorsan , kaynar limonlu çay ve kafaya çekilen battaniye ile kurtulunabilir.
S.Özeren
13-09-2021, 20:33
hiçbir ilaç kullanmayarak 1 haftada anca kurtuldum , 2 ter atmak şart ama.
imkan varsa sauna yap iyi gelir.
daha ucuz yollusu ; toroloyhot içip battaniyeyi kafana çekicen.
ilaç kullanmam diyorsan , kaynar limonlu çay ve kafaya çekilen battaniye ile kurtulunabilir.
Allah'a şükür uzun sürmedi zaten
Sıcak bir duş enseye doğru kaynara yakın
Arkasına bir yorgan ile gece macerası
Ertesi gün pamuk şeker
onn_dear
13-09-2021, 20:58
Bitmiyor, aşılama yeterli seviyeye ulaşmadan da bitmeyecek gibi görünüyor...
aşılanma haritalarına ve iddia edilen oranları tutarsız değilmi?
1)halen çift sinovac aşısını çift doz aşı yapmış sınıfında değerlendiriyor, abi avrupa amerika saymıyor, çinlinin kendisi bile itimat etmiyor biz halen sayıyoruz sanırsam?
2)halen 7-8 ay evvel vurulmuş sağlık çalışanlarının ,yaşlıların vs vurulduğu çift dozları sistemde vuruldu sayıyoruz, oysa israil ,amerika vs sistemlerinde 6 ay evvel ve öncesi tüm biontechleri bile sıfır saydı sistemden sildi 8 ay evvel vurulmuş sinovacları neden sanki halen etkiliymiş gibi sayıyoruz ?
3)sistemdeki iddia 40.6 milyon çift doz, 9.4milyon 3 doz (tesadüf tamda 50milyon) total 50 milyon aşı ile %65.5mızı aşıladığımızı iddia ediyoruz bu durumda nüfüsümüz 76milyon olmuş oluyor bununda doğru olmadığını hepimiz biliyoruz
eminim standartları:
A) sinovac x2 + 1 biontech minimum, biontech x 2 minimum dersek
B) 6 ay öncesi vurulmuş tüm sinovaclar= 0 dersek
C) nüfüsü adam akıllı olduğunu hepimizinde bildiği gibi +83milyon dersek
bu oran %65.5 nına pek inanmakta güçlük çekiyorum ve aşılanma artıkça (gerçek anlamda) bu lannet bitmesede almanya, italya,ispanya,fransa gibi vaka sayıların azalıp ölü oranında vaka sayısına göre dahada makası olumlu yönde açacağına eminim
ah keşke edit olsa göndere bastım ama biraz anlaşılmaz yazmışım düzeltemiyorumda :)
MertSerhanÖ.
14-09-2021, 20:09
bu sabahtan beri çok kötü durumdayım.Vücudumun her mm2 sinde aşırı ağrı,mide bulantısı karın ağrısı ateş ve dayanılmaz bir baş ağrısı. 1 covid geçirdim,2 biontech aşılıyım.Test yapıldı sabah hala çıkmadı sktimin testi.Berbat durumdayım,covid zamanı bile böyle olmamıştım ben.
bu sabahtan beri çok kötü durumdayım.Vücudumun her mm2 sinde aşırı ağrı,mide bulantısı karın ağrısı ateş ve dayanılmaz bir baş ağrısı. 1 covid geçirdim,2 biontech aşılıyım.Test yapıldı sabah hala çıkmadı sktimin testi.Berbat durumdayım,covid zamanı bile böyle olmamıştım ben.
çok geçmiş olsun umarım bir an evvel sağlığınıza kavuşursunuz
MertSerhanÖ.
15-09-2021, 09:02
çok geçmiş olsun umarım bir an evvel sağlığınıza kavuşursunuz
Çok teşekkür ediyorum.Dün testim negatif çıktı,ancak hala tüm şikayetlerim devam ediyor.Gece serum yedim,birazdan yine gidicem.Ben corona geçirdim,ancak bu kadar şikayetim olmamıştı.
Bu çok acayip bişey.
AliGizda
15-09-2021, 10:12
Çok teşekkür ediyorum.Dün testim negatif çıktı,ancak hala tüm şikayetlerim devam ediyor.Gece serum yedim,birazdan yine gidicem.Ben corona geçirdim,ancak bu kadar şikayetim olmamıştı.
Bu çok acayip bişey.
Salgın var, salgına yakalanmış olma ihtimalin çok yüksek. Çok geçmiş olsun. Benim de oğlandan geldi bize kreşten kaptığını düşünüyoruz, ondan bize geçti. Hiç bir şikayetim yokken, günlük yaşatıma devam ederken bir anda çok kötü olmuştum. Mide bulantısı, şiddetli karın ağrısı ve vücudumun her noktasında dayak yemişcesine ağrı vardı.
CüneytIşıkkent
15-09-2021, 10:48
Bu çok acayip bişey.
Kankam çok geçmiş olsun nasıl oldun nedir durum
MertSerhanÖ.
15-09-2021, 11:25
Salgın var, salgına yakalanmış olma ihtimalin çok yüksek. Çok geçmiş olsun. Benim de oğlandan geldi bize kreşten kaptığını düşünüyoruz, ondan bize geçti. Hiç bir şikayetim yokken, günlük yaşatıma devam ederken bir anda çok kötü olmuştum. Mide bulantısı, şiddetli karın ağrısı ve vücudumun her noktasında dayak yemişcesine ağrı vardı.
Ya başlayacam sonunda salgınına,hastalığına ya.Nedir bu çektiğimiz arkadaş.Coronadan kaçarken bunlara tutuluyoruz.Hala hastanedeyim serum yiyorum,ona rağmen azalmıyor ağrılarım.Sizede çok geçmiş olsun.
Kankam çok geçmiş olsun nasıl oldun nedir durum
Kankacım teşekkür ederim.Şuan hastanedeyim hala,serum vs devam.Ağrım oldukça fazla bugün ateşim indi allahtan.
CüneytIşıkkent
15-09-2021, 11:46
Ya başlayacam sonunda salgınına,hastalığına ya.Nedir bu çektiğimiz arkadaş.Coronadan kaçarken bunlara tutuluyoruz.Hala hastanedeyim serum yiyorum,ona rağmen azalmıyor ağrılarım.Sizede çok geçmiş olsun.
Kankacım teşekkür ederim.Şuan hastanedeyim hala,serum vs devam.Ağrım oldukça fazla bugün ateşim indi allahtan.
Çok geçmiş olsun tekrardan kankam.. Kurtulamadık bir türlü covidden salgından daha kış gelmeden salgınlar başladı havalar soğuyunca napıcaz bilmiyorum hiç
AliGizda
15-09-2021, 12:16
Ne kadar geri kalmış 3. Dünya ülke vatandaşlarına kucak açtığımızdan saçma salak daha çok hastalıklar gelir.
Tekrar çok geçmiş olsun.
Hondafatih
15-09-2021, 13:34
Bizim bacanağın kızı okuldan covid almış belirtiyi perşembe ses çatallaşması cuma günüde kusma ve akabinde ateşle pazar günü pozitif... p.tesi sağlık bakanlığından aranıyorlar anne ve babada belirti yok dedikleri şey siz 2 doz aşılı olduğunuz için karantina yapmanıza gerek yok işinize geri dönebilirsiniz...
2 gündür boğazımda dondurma yedikten sonra oluşana benzeyen bir ağrı gıcık hissi var. Halsizlik, ateş, eklem ağrısı, öküsürük vs yok.
Şüphelendiğim için sabah test yaptırdım. Sabahtan beri e nabız önümde açık bekliyorum. Umarım pozitif çıkmaz :)
Bizim bacanağın kızı okuldan covid almış belirtiyi perşembe ses çatallaşması cuma günüde kusma ve akabinde ateşle pazar günü pozitif... p.tesi sağlık bakanlığından aranıyorlar anne ve babada belirti yok dedikleri şey siz 2 doz aşılı olduğunuz için karantina yapmanıza gerek yok işinize geri dönebilirsiniz...
aynı şeyi bizim komşu daha 2 gün evvel söylüyordu birebiride onların tanıdıklarında olmuş çocuk hasta ama ona rağmen anne babaya sokak serbest.
arkadaş aşıya rağmen bırak taşıyıcı olmayı hasta olan bile 100binlerken bizim yönetimin kalkıp bu insanları markete,otobüse salmasına izin vermesi akıl alır gibi değil,trajikomik.
sekizsilindir
15-09-2021, 17:06
https://theexpose.uk/2021/09/12/three-studies-find-the-covid-19-vaccines-do-not-work/
https://i.hizliresim.com/85p7de1.jpg (https://www.hizliresim.com/85p7de1)
Başına gelen var mı diye geldim buraya :) şimdi ben 2-3 gündür hastayım fakat bildiğiniz götüm dondu ve hasta oldum. Bayada iyileşmeye başladım hızlı hızlı, bugunde hic birseyim kalmadı sadece burnum akıyor. Fakat 2-3 saat tat koku gitti.. geri geldi. 2 Biontech aşım var, başına böyle birşey gelen var mı ?
MURAT_HLX
15-09-2021, 21:46
Geçmiş olsun
11 Eylül günü hic biseyim yokken öğlen aniden ateşim çıktı. Aksam PCR verdim. 6 saat sonra pozitif çıktım. Katarin ve bir antibiyotik verdiler. Bide 8 tane icmem gereken bi hap. Ertesi gün ateşim geçti. Hic bi sikayetim yokken 5. Gün yani şuan itibarıyla koku hissim aniden kayboldu. 15 dk önce hersey normaldi. Merak ettiğimden yazıyorum arkadaşlar genel olarak herkeste ayni periyotta mi seyrediyor hastalik. Yarin da tat gider mi mesela ? Not aşılı değilim
11 Eylül günü hic biseyim yokken öğlen aniden ateşim çıktı. Aksam PCR verdim. 6 saat sonra pozitif çıktım. Katarin ve bir antibiyotik verdiler. Bide 8 tane icmem gereken bi hap. Ertesi gün ateşim geçti. Hic bi sikayetim yokken 5. Gün yani şuan itibarıyla koku hissim aniden kayboldu. 15 dk önce hersey normaldi. Merak ettiğimden yazıyorum arkadaşlar genel olarak herkeste ayni periyotta mi seyrediyor hastalik. Yarin da tat gider mi mesela ? Not aşılı değilim
çok geçmiş olsun, 8 tane içmeniz gereken hap nedir bakıp yazma şansınız varmı?
CüneytIşıkkent
16-09-2021, 08:29
Benimde hiçbir belirtim yok iken şüphelenme sonucu test yaptırdım ve pozitif çıktım favimol diye bir ilaç verdiler ilk gün 8-8 16 tane içtim ve ilacı içtikten sonra ateşim çıktı akşamına..Tavsiyem redoxon alın kullanın hergün suda erilenden.. Onun dışında herhangi bir koku duyu kaybı olmadı bende veya tekrar bir ateş yükselmesi sadece karantinamın 10.gününde gece saat 04:00 gibi aşırı derecede bir bacak ağrısı ile uyandım öyle ki testere verseler kesip atasım vardı :D onu da minoset ile çözdüm.
tuner faruk
16-09-2021, 08:45
Bende 1 ay önce hafif geçirdim bel ağrısı hafif vücut ağrısı ile 5. gün tad koku gitti yakın zamanda geçiren arkadaşlarımda aynı zaman periyodunda gittiğini söyledi 1 hafta kadar yoktu sonrasında yavaş yavaş geldi. Aile hekimine ya da doktora sorup kan sulandırıcı kullanmanı tavsiye ederim bizim aile hekimi mutlaka kullanın demişti ki sonrasında kontrole gittiğim doktorda önerdi, 1 aydır hala günde 1 tane içiyorum.
https://theexpose.uk/2021/09/12/three-studies-find-the-covid-19-vaccines-do-not-work/
https://i.hizliresim.com/85p7de1.jpg (https://www.hizliresim.com/85p7de1)
Aşının içeriğini bilmiyoruz, bilmemne, şu, bu diyenler, ne hikmetse "aşı öldürüyor" söylemine "küresel" biçimde takılmış vaziyetteler :)
Bir de "korumuyor" çıktı :)
Evet, kitle öyle bi kitle ki, her şeyi çarpıtıyor... Aksini söyleyen makaleyi bile "aha bakın öldürüyor, aha bakın bilmemne yapıyor" diye göstermeye çalışıyor.
Bu yüzden ne denilse itimat edilmez şu saatten sonra.
Gülüp geçiyoruz efenim...
golgeoyunu03
16-09-2021, 09:22
Benimde hiçbir belirtim yok iken şüphelenme sonucu test yaptırdım ve pozitif çıktım favimol diye bir ilaç verdiler ilk gün 8-8 16 tane içtim ve ilacı içtikten sonra ateşim çıktı akşamına..Tavsiyem redoxon alın kullanın hergün suda erilenden.. Onun dışında herhangi bir koku duyu kaybı olmadı bende veya tekrar bir ateş yükselmesi sadece karantinamın 10.gününde gece saat 04:00 gibi aşırı derecede bir bacak ağrısı ile uyandım öyle ki testere verseler kesip atasım vardı :D onu da minoset ile çözdüm.
Merhaba,öncelikle geçmiş olsun. Aşı olmuş muydunuz?
CüneytIşıkkent
16-09-2021, 10:14
Merhaba,öncelikle geçmiş olsun. Aşı olmuş muydunuz?
Çok teşekkürler sizede çok geçmiş olsun.. Hayır aşı olmadan önce yakalanmıştım bende.
arkadaşlar yanlış yönlendirmek istemem ama Famivol yani şu 8er adet içilen ilaç tüm dünyanın başta faydalı olabilir deyip 2020 nisan ayından beri kullanmadığı saçma sapan sıtma ilacının türevi olan bizimkilerinde sağolsun 1 sene kadar boşa içirdikten sonra 4-5 ay evvel kaldırdığı ilaç değilmi?
neden yeniden ve halen sunuluyorki bu lannet? bolca zararrı var zerre faydası yok diye biliyorum
MertSerhanÖ.
16-09-2021, 10:48
arkadaşlar yanlış yönlendirmek istemem ama Famivol yani şu 8er adet içilen ilaç tüm dünyanın başta faydalı olabilir deyip 2020 nisan ayından beri kullanmadığı saçma sapan sıtma ilacının türevi olan bizimkilerinde sağolsun 1 sene kadar boşa içirdikten sonra 4-5 ay evvel kaldırdığı ilaç değilmi?
neden yeniden ve halen sunuluyorki bu lannet? bolca zararrı var zerre faydası yok diye biliyorum
hayır o plaquenil abi,famivol değil.
Başına gelen var mı diye geldim buraya :) şimdi ben 2-3 gündür hastayım fakat bildiğiniz götüm dondu ve hasta oldum. Bayada iyileşmeye başladım hızlı hızlı, bugunde hic birseyim kalmadı sadece burnum akıyor. Fakat 2-3 saat tat koku gitti.. geri geldi. 2 Biontech aşım var, başına böyle birşey gelen var mı ?
2-3 saat tat ve koku alamamanin sonucu teste gittim. Oyle burnumdan beynime kadar falan sokmadi cubugu, az birsey itti birakti. Yeterlimi bu dedim, evet dediler. koku tat normale dondu ama hastayim hala. Pcr testide negatif cikti. hic birsey anlamadim bu isten
hayır o plaquenil abi,famivol değil.
doğrusun karıştırdım ama işin dahada kötüsü Favimol yada japonların patentli ilacı favipiravir bırakın Japonlarca kullanılmayı Hindistanda bile kaldırılmış covid tedavisinden ve nerde varsa 2-3 tane 2-3üncü dünya ülkesi anca onlar kullanıyor:
https://www.hindustantimes.com/india-news/govt-drops-ivermectin-hcq-and-favipiravir-from-covid-19-treatment-list-101623058343019.html
açıkcası benim baya üzerine düştüğüm bir konu ve gözlemlediğim MONOKOLONAL ANTİKOR desteği veren ülkeler vaka ölü oranı diğer ülkelere göre en belirgin şekilde düşük olan ülkeler (Almanya ,İsrail gibi)
golgeoyunu03
16-09-2021, 11:42
Favimol ve diğer farklı isimdeki ilaçlarının sitokinin fırtınasını engellediği için veriliyor.
Ben bu favimol'u aldıktan 10-15 gün sonra karaciğer alt ast değerlerim inanılmaz yükseldi. 15 gün sonrasında normalde döndü.
Karaciğer sorununuz var ise kesinlikle doktora danışmanız lazım.
CloudGrey
16-09-2021, 11:58
2-3 saat tat ve koku alamamanin sonucu teste gittim. Oyle burnumdan beynime kadar falan sokmadi cubugu, az birsey itti birakti. Yeterlimi bu dedim, evet dediler. koku tat normale dondu ama hastayim hala. Pcr testide negatif cikti. hic birsey anlamadim bu isten
ahahaha :) bu nasıl iş yav :D :D
tat koku bi gidip bi geliyor , abi senbi trafooya baktır istersen hahaha :D
Şuna benzedi:
https://tr.listelik.com/galeri/roelantide-bile-vicir-vicir-ses-geliyor-karikatuerue.21259/full