PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dolar / Euro / Pound / Forex / Parite / Bilgi paylaşımı..

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82

Onamdar
25-01-2017, 18:23
Memleketin klasik hali burası içinde geçerli :)

Hep bir komplo teorileri. Ama kar olsa bizim başarımız zarar olursa şirketten. Kimsede demezki ben açgözlülük yaptım yada bilmeden işlem yaptım :)

Yüksek ihtimalle verdiğim linke tıklayıp yapılan işlemleri inceleyen çok az kişi olmuştur ama inceleyenler görmüştürki zararla kapattığım işlemlerde var.

Kanunlar kurumların hazinesinde işlem açmasına izin veriyor. Sen gibi oda riski göze alıyor fiyat sağlayıcıya iletmiyorda kendi fiyat sağlıyor aslında. Saçma sapan bir spike ile falan zarar ettirilmiyorsan karşında kimin olduğunun önemi yok. Bunuda tek bir kurumla değil birden çok kurumla çalışarak kontrol edebilirsin. Seni stop loss ettiren spike başka kurumda olmuşmu vb. gibi.

Mesela gerçek para ile dolar değer kaybedecek diye pozisyon açmak yürek ister ama burada bir sürü öyle işlemim var. Yani dolar shortlamak tablodada sell yazanlar. Mesela hiç stop lossda girmemişim nasıl olsa batarsa batar diyebilecek durumdayım. Neyse ilgilenen merak eden arkadaşlarla yazışmaya devam ederiz.

Vatan kurtarmak değilde alın size gerçek trade ve artı eksi sonuçları işte :)

Kaldıraçlar düşürülmeden önce yatırımcının sistemde kalma süresi ortalama 14 gündü. Ki şirketlerin yasal olarak bildirmek zorunda olduğu kar zarar istatistiklerinede bakarsan senin karşında pozisyon olması gayet mantıklı burda bahsettiğim komplo teorisi değil forexde yatırımcının para kaybetme ihtimalinin ne kadar yüksek olduğu. Son düzenlemelerden sonra o spike la margin call yedirme olayları pek kalmadı ama ilk dönemlerde çok yapıldı bu. Ayrıca çok para kazanan adamlarında sizinle çalışmak istemiyoruz diye forex şirketlerinde hesaplarının kapatıldığınıda çok duydum.

Forexde para kazanılır illaki ama benim tavsiyem viop da yapın aynı işlemleri. Orada da 1 e 19 kaldıraç var zaten 1 e 20 kaldıraçtan sonrası kumar bana kalırsa. Hesabın merkezi kayıt kuruluşunda tutulur suni fiyat hareketleri olmaz işlemlerini yapan kurum ve kişiler spk dan lisanslıdır. Bankalardan yada borsa aracı kurumlarından yapabilirsiniz işlemlerinizi.

Onamdar
25-01-2017, 18:27
Hayır abi bankalarda bu şekilde bir şeyin mümkün olacağını sanmıyorum.

Octane
25-01-2017, 18:36
Memleketin klasik hali burası içinde geçerli :)

Hep bir komplo teorileri. Ama kar olsa bizim başarımız zarar olursa şirketten. Kimsede demezki ben açgözlülük yaptım yada bilmeden işlem yaptım :)

Yüksek ihtimalle verdiğim linke tıklayıp yapılan işlemleri inceleyen çok az kişi olmuştur ama inceleyenler görmüştürki zararla kapattığım işlemlerde var.

Kanunlar kurumların hazinesinde işlem açmasına izin veriyor. Sen gibi oda riski göze alıyor fiyat sağlayıcıya iletmiyorda kendi fiyat sağlıyor aslında. Saçma sapan bir spike ile falan zarar ettirilmiyorsan karşında kimin olduğunun önemi yok. Bunuda tek bir kurumla değil birden çok kurumla çalışarak kontrol edebilirsin. Seni stop loss ettiren spike başka kurumda olmuşmu vb. gibi.

Mesela gerçek para ile dolar değer kaybedecek diye pozisyon açmak yürek ister ama burada bir sürü öyle işlemim var. Yani dolar shortlamak tablodada sell yazanlar. Mesela hiç stop lossda girmemişim nasıl olsa batarsa batar diyebilecek durumdayım. Neyse ilgilenen merak eden arkadaşlarla yazışmaya devam ederiz.

Vatan kurtarmak değilde alın size gerçek trade ve artı eksi sonuçları işte :)

O başka iş, dolar 3.9u geçtiğinde ben müdahele bekliyordum. Millet 3.93ten alım yaptı, haftalardır bekliyolar. Cahil cesaretiyle iş yapan çok.

darkmoon
25-01-2017, 23:26
O başka iş, dolar 3.9u geçtiğinde ben müdahele bekliyordum. Millet 3.93ten alım yaptı, haftalardır bekliyolar. Cahil cesaretiyle iş yapan çok.

cahil cesareti değil en azından çoğunun değil.. Henrik gullberg diye bir zat var.. en son nomura grupda stratejik araştırma danışmanı gibi bir şeydi gelişen piyasaları falan araştırıyordu.. bu zat wikileaks belgelerindede ismi sıkça geçen hatırlı abilerden ..
bu adamın şubat ayında dolar türkiyede 2017 ilk yarısında 4 tl aşar diye bir demeci vardı..

şimdi bu tip insanları türkiyede takip eden insanlar var.. bu adamın bu lafına güvenip 3.90 dan alıcak insanlarda var..

devil_berk22
26-01-2017, 08:18
dolar yüksekten basladi 3.86-3.87 lere gelme ihtimali yüksek

STP
26-01-2017, 08:58
bugun usd alımı yapılırmı sızce

Yigit-Y
26-01-2017, 09:09
Fitch kararı yarın

Not düşürmesi muhtemel

Doların yukarı yönde hareket etmesi 3.90 gösterebilirler

Merkez müdahale edecektir

Yine bu seviye tekrar gelir gibi

Referandum bitene kadar 4 ü göstermemek için merkez müdahale eder

Müdahaleye rağmen ben 4 ü geçecek gibi düşünüyorum

YTD

halilcakir
26-01-2017, 10:34
cahil cesareti değil en azından çoğunun değil.. Henrik gullberg diye bir zat var.. en son nomura grupda stratejik araştırma danışmanı gibi bir şeydi gelişen piyasaları falan araştırıyordu.. bu zat wikileaks belgelerindede ismi sıkça geçen hatırlı abilerden ..
bu adamın şubat ayında dolar türkiyede 2017 ilk yarısında 4 tl aşar diye bir demeci vardı..

şimdi bu tip insanları türkiyede takip eden insanlar var.. bu adamın bu lafına güvenip 3.90 dan alıcak insanlarda var..

Problem bu zaten onun bunun lafıyla değilde herkesin yorumlarını analizlerini inceleyip dinleyip son analizi kendin yapıp , kararı kendin vermeye başladığında az çok kestirebiliyorsun nolacağını.

Kayaozden
26-01-2017, 10:34
Cidden bu forexten güzel para kaldıranlar var. Riski varsa da kazanmakta mümkün diye düşünüyorum. Demo hesaplarla deniyorum bende.

Anıl E.
26-01-2017, 10:40
Ustalar şu forex işini öğretin de başlayalım. Amatör olarak 1000-1500 liralarla gireyim diyorum :)

rebelh
26-01-2017, 10:47
forexten çok güzel paralar kazanabilirsiniz
sonra bir gece uyurken hesabınız terste kalır ve piyasa kapalı olduğu içinde sl noktası koyamazsınız(haftasonu)
ptesi sabah bi bakmışsınız 15bin usd yalan olmuş

halilcakir
26-01-2017, 10:50
Bunu kimse öğretemez

Programı kullanmayı 15 bilemedin 30 dkda öğrenirsin

sonrası ise tamamen kendi işlem yapa yapa edineceğin tecrübe

forex yapmak diye bir tabir bana komik geliyor mesela

ben döviz bürosundan gidip alıp sonra yükselince gidip bozdurmuyorumda ondan milyon kat hızında ekran başında yapıyorum

kaldıraç kullanmak istemiyorum diyip gerçek paranla işlem yapabilirsin

ha ama gecelik ödeyeceğin swap somut olarak elden alıp satmaktan farklı katlanacağın bir maliyet olur

Black_Eagle
26-01-2017, 11:00
Yani düşününce evet olurmuş :)

de 250 dolara gerçek hesap açmıyor sanırım kimse :)

100 Dolara bile açıyoruz :D

Bir aracı kurum çalışanı olarak arkadaşların dediği doğru fx kısmı kaldıraç cazibesinden ötürü risklidir ama bu kaldıracı kullanmak tamamen sizin elinizde yani benim hesabım açılırken 1 e1 olsun derseniz hesabınız o şekilde açılır zaten artık 1 e 100 kaldıraç için minumum yatırım tutarı 20.000 TL onun altında yatırım yapanlar direk 1-50 ve 1-25 olarak işlem açabiliyor ama dediğim gibi hesap açılırken söylerseniz kaldıraç 0 olsun onuda yaparız. Ve fiziksel ve bankalara göre ciddi alış satış avantajınız olur örnek vermek gerekirse kendi kurumumda

Dolar Alış Dolar Satış
3.8483 3.8462

Gram Altın Alış Gram Altın Satış
147.80 147.70

Bu alış satış farkını hiçbir fiziksel satıcıda ya da bankada bulamassınız sadece fx de vardır

halilcakir
26-01-2017, 11:05
Aynen öyle

Yani dediğim gibi saçma sapan spike olmuyorsa doları kimden aldığının önemi yok onuda birden fazla aracı kurumla çalışırsan teyit edersin

Risk istemiyorum neyse param onla işlem yapayım dersen kaldıraç olmasın dersin gecelik swap ödeme dışında hiçbir ekstra maliyeti olmadan en ucuz ve hızlı şekilde alıp satarsın

Görende aracı kurumum var sanacak :D ama madem bilgi paylaşımı doğru bilgilendirme yapılsın

Araba 300 yapabiliyor diye 300 ile gidip kaza yapınca arabaya suç bulmaya benziyor bu kaldıraç var işi

Allah yaşatmasın ama batarsamda kendi suçum kazanırsamda kendi başarım diyorum ben net olarak

ozoozo
26-01-2017, 11:07
Forex biraz risk işi ve birazda kenarda biriktirdiğini gözün kapalı oynama işi :) Ben dolar 3.52 iken almıştım forex'te hala işlem devam ediyor şuan 11.795 , riske atacağım param vardı hala tutuyorum , hala da doların yükseleceğini düşünüyorum. Normal Enpara ve İş bankası üzerinden yaptığım işlemi de buradan yazmıştım 3.81 den almıştım ve kafam rahattı artacağına dair , millet diyordu neye göre kime göre kim müdahele ediyor diye :) Şuan 3.8485 hala da artacağını düşünüyorum.

STP
26-01-2017, 11:11
4 5 bın lık usd alsammı dıycemde 1 saatte kur farkettı

halilcakir
26-01-2017, 11:14
4 5 bın lık usd alsammı dıycemde 1 saatte kur farkettı

Mesela buna bir yorum yapmak işte en tehlikelisi

Ben şahsen buna yorum yapmak istemem

Anıl E.
26-01-2017, 11:15
Valla bilmeden destek yatırım a kaydoldum. Güvenilir önereceğiniz neresi var ?
Son olarak demo süresi bittikten sonra minimum ne kadara hesap açıyorlar ?

halilcakir
26-01-2017, 11:18
Valla bilmeden destek yatırım a kaydoldum. Güvenilir önereceğiniz neresi var ?
Son olarak demo süresi bittikten sonra minimum ne kadara hesap açıyorlar ?

Bu bilgileri aracı kurumdan direk öğrenebilirsin. Hepsinin minimum hesap seviyesi farklı

STP
26-01-2017, 11:18
Mesela buna bir yorum yapmak işte en tehlikelisi

Ben şahsen buna yorum yapmak istemem

tl de kalsın daha ıyı sankı

halilcakir
26-01-2017, 11:20
tl de kalsın daha ıyı sankı

Dediğim gibi yorum yapamam ben buna

GokhanRS
26-01-2017, 11:21
ben çöpe atacak parası olmayanın riske girmesi taraftarı değilim.

Önce uzun süre demo hesaplarda uğraşılmalı öğrenilmeli. Sonrasında yinede eğer mundar olursa üzülmeyeceğiniz paralarınızla uzun zaman takılınmalı diye düşünüyorum.

Kumara bağımlılık riski olanlar, yada herhangi bir online oyun oynarken bile bağımlı olup tonla para harcayıp oyun oynayanların dahi fx işlerine bulaşmaması gerektiğini düşünüyorum.

Gerçekten uzun uğraşlar sonucu kazanılan paraları riske edilecek bir ortam değil gibi geliyor bana forex. Yani batsa bile sana koymayacak durumdaysan risk alınmalı sadece. bence :)

Ersin ÖREN
26-01-2017, 11:22
Forex'e bulaşmak istemiyorum ancak geceleri de işlem yapabilmek adına tfxtarget.com.tr düşünüyorum kullanan var mı ? yada alternatif önerisi ?

Black_Eagle
26-01-2017, 11:29
Eğer fx işlemi düşünen varsa kendi çalıştığım aracı kurumumu tavsiye edebilirim. Sonuçta sıkıntılarınızda direk içerden tanıdığınızın olması çözüm için daha iyi olur. Aracı kurum seçiminde sizin kaybınızdan mı kazanıyor yoksa sadece alış satış farkından mı kazanıyor bunuda dikkate alın. Türkiyede alış satış farkından kazanan sadece 3-4 aracı kurum var gerisi hep kayıptan kazanç. Mesela motorsikletli sürekli reklamları dönen aracı kurumlar full kayıptan kazanır. Müşteri kazandığında da cebinden öder. Ayrıca ben bu siteden gelenlere de kuruma yurt dışından ne fiyat geliyorsa ekranında da onu görmesini sağlayan ECN hesap verebilirim bilginiz olsun.

Anıl E.
26-01-2017, 11:44
Eğer fx işlemi düşünen varsa kendi çalıştığım aracı kurumumu tavsiye edebilirim. Sonuçta sıkıntılarınızda direk içerden tanıdığınızın olması çözüm için daha iyi olur. Aracı kurum seçiminde sizin kaybınızdan mı kazanıyor yoksa sadece alış satış farkından mı kazanıyor bunuda dikkate alın. Türkiyede alış satış farkından kazanan sadece 3-4 aracı kurum var gerisi hep kayıptan kazanç. Mesela motorsikletli sürekli reklamları dönen aracı kurumlar full kayıptan kazanır. Müşteri kazandığında da cebinden öder. Ayrıca ben bu siteden gelenlere de kuruma yurt dışından ne fiyat geliyorsa ekranında da onu görmesini sağlayan ECN hesap verebilirim bilginiz olsun.

Özelden hangi aracı kurumdasın vs detaylı bilgi verir misin ?

HaKo
26-01-2017, 12:14
bugün dolar alınır mı ne diyorsunuz arkadaşlar ? yarın döviz artışı olur mu kesin ?

Yigit-Y
26-01-2017, 12:36
bugün dolar alınır mı ne diyorsunuz arkadaşlar ? yarın döviz artışı olur mu kesin ?

Fiyatlandı diyende var

Ama bana nedense 3.90 devirecek yarın gibi geliyor

YTD

997TT
26-01-2017, 13:30
Suan fıyatlara yedıtılıyor ve eger borsa da cıddı dusus olmazsa,haftaya yenı alım yaparak kagıt bazında %2-3 alırız dıye dusunuyorum.

STP
26-01-2017, 13:47

sabah acılısta alsammı almasammıda kaldım :) alaydım bı 100 luk kardaydım ama ıste o alsammı almasammılar :)

rebelh
26-01-2017, 13:51
yarınki not açıklamasından sonra 92-93leri görür diye sallıyorum yine

darkmoon
26-01-2017, 16:29

pazartesinden beri bu soruyu bende kendime soruyorum o zaman dolar 3.75 idi şimdi 3.86 sanırım ben karar verene kadar 4 tl yi bulucak.

Sinan'S2k
26-01-2017, 16:54
Bende 3.73 den alayım dedim 2-3 gün önce ben alayım diyene kadar 78-79 lara çıktı bekleyim dedim beklemez olaydım. Şimdi daha çok çıktı. :)

free-hifi
27-01-2017, 08:12
Yine niye azdı sabah sabah 3.9 gecti

Yigit-Y
27-01-2017, 09:27
Dolar ve euro peak yapa yapa kol çıkartma yönünde gidiyorrrr :):)

dqn
27-01-2017, 10:42
Dolar ve euro peak yapa yapa kol çıkartma yönünde gidiyorrrr :):)

Başkanlık gelirse başganım düşürecek inşallah maşallah.:)

Başkan olursa yapacağı ilk şey faiz arttırmak olur diye düşünüyorum.Sonra ekonomi düzeldi derler.Ama başkan olana kadar 4,15-4,20yi görür.Sonrada 3,80e düşer bizde ekonomi kurtuldu deriz.

997TT
27-01-2017, 11:52
Halka olumu gosterip sitmaya razi etmeye calisiyorlar... Insallah bu kirli oyun bozulacak.

merttepe
27-01-2017, 11:59
Tab gıda yakında halka açılacak.

Anıl E.
27-01-2017, 12:50
Yhaa bari şu konuya siyaseti alet etmeyin yhaa lütfen rica ediyorum sizden .s.s.s

"Türkiye'de 15 yılda bir Türkiye'yi üç Türkiye yaptık" diyen Başbakan Binali Yıldırım ise "Dünyada kriz günden güne derinleşirken Türkiye art arda büyük projelere ya başlıyor ya da hizmete alıyor" ifadelerini kullandı.

emir91
27-01-2017, 13:33
Milletin gözünün içine baka baka hergün tv lere çıkıp taş.. geçiyorlar olan durumun tam tersini anlatıyorlar ve işin garibi insanlarda sevilmeye doymuyor daha fazlasını istiyor şaşkınlıkla takip ediyoruz :D

aRSLaN
27-01-2017, 16:52
Bankacılar için piyasa kapandı. Haftasonuna altın ağırlıklı pozisyon aldım. TL oranını %20'ye çıkardım. Fitch konusunda tahminleriniz nedir? Piyasanın çoğu not düşüşü bekliyor ama beklentiler alınır, gerçekler satılır realitesi nedeniyle ilk defa kararsız kalmış durumdayım. Sanki, notu sabit tutup oldukça karamsar açıklama yapacak. Referandumu da bir nevi erken seçim olarak algıladılarsa da bu noktanın altını çizip referandum sonrasında karara bağlayacak gibi.

Yigit-Y
27-01-2017, 17:17
Ben olsam türkiyenin bitmiş olarak nitelendiririm

Ben şimdi ne oldum faiz lobisi mi :):)

aRSLaN
27-01-2017, 18:11
Ben olsam türkiyenin bitmiş olarak nitelendiririm

Ben şimdi ne oldum faiz lobisi mi :):)

İş biteli tren kaçalı çok oldu. Özelleştirirken, Kuzey Irak'ı inşa ederken, tahvil alım sürecinde her şey yapay olarak güzeldi. Sadece Cengiz, Limak, Ağaoğlu'na parayı katlayarak yönlendirerek işler yürümez. Özelleştirme konusunda Bist'i de satma peşindeyiz. Gene yapay geçici iyileştirme. Hala reform yapmak için yazı bekliyoruz. Ocak-Nisan ayları arası enflasyon ve işsizlik oranları muhtemelen çok can yakacak. Ekonomi konusunda elle tutulur tek durum Mehmet Şimşek'in varlığı, kamu durumu, bankacılık(onu da bir iki seneye kalmadan kaybedebiliriz). Hedef olarak Malezya iken sırasıyla Hindistan, Güney Afrika, Brezilya'nın altına düştük. Sadece kur bazında değil göstergeler bakımından da. Ekonomi olarak koltuk rehaveti sebebiyle de yanlış yönetildik. Ülkemize yazık. Babacan ve Derviş zamanı sayesinde ayaktayız. Özellikle de bankacılık konusunda.

Yigit-Y
27-01-2017, 18:47
S&P not durumu durağan

Ama görüşü negatif

Fitch de açıklasada bşr baksak şu kura :)

Yigit-Y
27-01-2017, 19:52
S&P Turkiye'nin notunu acıkladı | Borsa Haberleri (http://m.haberturk.com/ekonomi/borsa/haber/1370382-s-p-turkiyenin-notunu-acikladi)

Detaylar :)

Octane
27-01-2017, 20:12
Fak ye.....

darkmoon
27-01-2017, 20:19
S&P not durumu durağan

Ama görüşü negatif

Fitch de açıklasada bşr baksak şu kura :)

piyasalar zaten bunları satın aldı öyle çok büyük bir etkisi olmaz pazar için. fitch yüksek ihtimal notu düşürücek o belli ufak bir ihtimal sabit tutucak her iki ihtimalide piyasalar zaten satın aldı çok büyük bir etkisi olmaz kısa vadede en azından.

Yigit-Y
27-01-2017, 20:26
piyasalar zaten bunları satın aldı öyle çok büyük bir etkisi olmaz pazar için. fitch yüksek ihtimal notu düşürücek o belli ufak bir ihtimal sabit tutucak her iki ihtimalide piyasalar zaten satın aldı çok büyük bir etkisi olmaz kısa vadede en azından.

Negatif yön etkisi mayıs ayındaki açıklamanın habercisi

O daha satın alınmadı

Süpriz bir açıklama kimse beklemiyordu S&P den

ozoozo
27-01-2017, 23:25
Pazartesi 4 olur mu :)

Beklenen Fitch kararı acıklandı - Ekonomi Haberleri (http://www.hurriyet.com.tr/nefesler-tutuldu-fitchin-kritik-not-karari-bekleniyor-40348105)

Yigit-Y
28-01-2017, 07:53
3.90 ı geçer sanırım :)

Yigit-Y
28-01-2017, 10:07
3.80 ile 4.20 arası bir grafik gördüm

Valla gidişat berbat :)

Anıl E.
28-01-2017, 10:34
3.80 ile 4.20 arası bir grafik gördüm

Valla gidişat berbat :)

Sanane ya bak dalgana en beterini görelim gerekirse ,ben çok istiyorum :)

GokhanRS
29-01-2017, 15:05
beyler borsayla alakalı değil.

tamamen ev araba bireysel kredilerden bahsediyorum. örneğin 60 bin tl ev krediniz var 0.69 la aldığınız. ama bu yıl diyelimki faizler tavan yaptı örneğin ev kredileri v.s uçtu gitti 2-3 katı faiz oldu diyelim.

bankaların kredi geri çağarma kalan borcu komple kapat yada yeniden yeni faizle yapılandıralım demek gibi bir hakları var mı? böyle bir piçlik yapabilirler mi? geçmişte yapıldı çünkü.

eğer böyle bir ihtimal var ise bi bmw alma ihtimalim vardı almaktan vazgeçip paramı saklıcam bu yıl için ne olur ne olmaz diye.

TaGo
29-01-2017, 15:53
Ben dolardan çok çok ümitli değilim. Mutlaka pazartesi tepki olarak yükselecek, ancak piyasada puan düşeceğini bilmeyen yoktu zaten. Esas çok ilersi iöin yükselmeme tahminimse dokarın dünyada değer kaybına uğraması. Belki 3.95 ler görülür ama merkez bankası piskolojik sınırı aşırtmayacak hamle yapacaktır.

Diğer yandan hükümet thy güçlensin istiyor çok fazla olumlu haber yayınlandı haftasonu. 5.35-5.40 Aralığından almayı becerebilirseniz pazartesi ciddi yükseliş bekliyorum.

Ytd

997TT
29-01-2017, 20:21
Ben kısa vadede 3,65 beklıyorum dolarda....

arda35
29-01-2017, 22:46
beyler borsayla alakalı değil.

tamamen ev araba bireysel kredilerden bahsediyorum. örneğin 60 bin tl ev krediniz var 0.69 la aldığınız. ama bu yıl diyelimki faizler tavan yaptı örneğin ev kredileri v.s uçtu gitti 2-3 katı faiz oldu diyelim.

bankaların kredi geri çağarma kalan borcu komple kapat yada yeniden yeni faizle yapılandıralım demek gibi bir hakları var mı? böyle bir piçlik yapabilirler mi? geçmişte yapıldı çünkü.

eğer böyle bir ihtimal var ise bi bmw alma ihtimalim vardı almaktan vazgeçip paramı saklıcam bu yıl için ne olur ne olmaz diye.

Bireysel krediler için (ev kredisi dahil) ne yeniden yapılandırma ne de kredi kapatma talebinde bulunamaz bankalar. Ancak siz mevcut kredinin vadesini uzatmak isterseniz güncel faizden yapılandırılır borcunuz. Onun haricinde hangi şartlar için anlaştıysanız öyle devam eder süreç.

Ticari kredileri ise pek tabii geri çağırabilirler. Fakat ticaret zaten faktoring ve ticari kredilerle dönüyor birçok sektörde. Sonrası nasıl olur kestiremiyorum. Umarım öyle bi hamlede bulunmaz bankalar.

Yigit-Y
29-01-2017, 23:17
Ticari krediler geri çağırabilir

Diğerleri için çağıramaz diye biliyorum

TaGo
30-01-2017, 09:30
Ne yaptınız aldınızmı THY şuana kadar %2 yi kazandıysanız 1 saatte satın hemen. %2 1 saat için güzel rakam

STP
30-01-2017, 11:33
3.82 ye dustu, fıtch ters teptı sankı

Yigit-Y
30-01-2017, 11:37
Bu borsa 85.000 neden geldi

Dolar sanki 3.00 aminyum :):)

Mal bir piyasa oluştu :):)

TaGo
30-01-2017, 11:44
fitch zaten piyasa fiyatladı demiştik. Yinede gereğinden fazla düşüyor. 3.90 larda takılıp klmalıydı bugün en azından.

Borsayada süper para girişi var. İlginç

Yigit-Y
30-01-2017, 11:49
Dolar çok düşmedi

Borsa nedensiz bir çıkış hakim

Var bunda bir iş :)

rodya
30-01-2017, 11:50
borsadaki artış gayet suni:)

TaGo
30-01-2017, 12:00
Dolar çok düşmedi

Borsa nedensiz bir çıkış hakim

Var bunda bir iş :)

yapma 2 saat içinde 3.91 den 3. 82 ye çekilmesi hemde herkesin artışı konuştuğu dönemde büyük düşüş bence.

Borsadaki yüselişi iyiye yormakta mümkün kötüyede. İyi yorarsan millet fitch mitch morgan sallamıyor yabancılar dahil alım korkusu yaşamıyor diyebiliriz. Kötüsü; para babaları kendi kağıtlarını alım yapıyor, satarlarsa kağıtlar elimizde patlarda diyebiliriz.

Yigit-Y
30-01-2017, 12:02
yapma 2 saat içinde 3.91 den 3. 82 ye çekilmesi hemde herkesin artışı konuştuğu dönemde büyük düşüş bence.

Borsadaki yüselişi iyiye yormakta mümkün kötüyede. İyi yorarsan millet fitch mitch morgan sallamıyor yabancılar dahil alım korkusu yaşamıyor diyebiliriz. Kötüsü; para babaları kendi kağıtlarını alım yapıyor, satarlarsa kağıtlar elimizde patlarda diyebiliriz.

3.70 lere gelse ok da abi

Saçma :)

TaGo
30-01-2017, 12:05
Bu arada dün Fransa başkanı tüm Avrupayı Trump karşısında yer almak için çağırdı biliyorsunuz. Bu çok ama çok ciddi bir adım. Amerika tarihinde yaşanmamış bir olay. Ayrıca Trump ın 7 İslam ülkesi vatandaşına vizelide olsa zorluk çıkarma kararıda Dünyada ve yine kendi ülkesinde çok kötü karşılandı. Bu haberlerin tümü Doların Dünya da kan kaybına sebep

STP
30-01-2017, 12:08
Bu arada dün Fransa başkanı tüm Avrupayı Trump karşısında yer almak için çağırdı biliyorsunuz. Bu çok ama çok ciddi bir adım. Amerika tarihinde yaşanmamış bir olay. Ayrıca Trump ın 7 İslam ülkesi vatandaşına vizelide olsa zorluk çıkarma kararıda Dünyada ve yine kendi ülkesinde çok kötü karşılandı. Bu haberlerin tümü Doların Dünya da kan kaybına sebep

Son dakika: Starbucks ve AirBnb'den Trump'a karşı hamle - Ekonomi Haberleri (http://www.hurriyet.com.tr/starbuckstan-trumpa-multeci-hamlesi-40350143)

Yigit-Y
30-01-2017, 12:09

Dolar bundan düştü zaten

3.87 den aşağıya çok değil

Borsa neden yüzde 2 çıktı

Bu havada kesinlikle borsaya girmem ben şahsen

Pembe panjurlu ev misali şuan :)

Önümüzde referandum erken seçim varken endeks 70~75k da olmalıyken nedensiz çıkışlar

Saçma geliyor bana :)

997TT
30-01-2017, 12:20

Demistim... Borsa burayi kirmali,kiramazsa satis yer. Kirarsa satilmali...

ahmetgurlek
30-01-2017, 12:31
dolar, borsa vs 6 aylığına bıraktım. zira aklım almıyor, bi tarafıma bi şey kaçmasından ciddi anlamda çekiniyorum :beuj:

997TT
30-01-2017, 12:47
Demistim... Borsa burayi kirmali,kiramazsa satis yer. Kirarsa satilmali...

Geliyor aheste aheste...
Yeni deterjanimiz tayyip matik,her turlu karaparayi aklar...
Birinci agizdan Duyumlarim dogruymus. Devami var...

TaGo
30-01-2017, 12:51
Borsa tam 2 saat içinde %1 den %1.99 bandına taşındı karlılıkta. Tamda yarım saattir hiç kıpırdamıyor. Bu pek doğru bir hareket değil. Takip ettiğim bikaç kaat var hareet onlarda bile aynı. Yani bir taze para girişi oldu vebikaç kağıda dağıttılar.

Hareket baya düşündürücü. alım satım yok şuan

excellency23
30-01-2017, 13:41
Dolar bundan düştü zaten

3.87 den aşağıya çok değil

Borsa neden yüzde 2 çıktı

Bu havada kesinlikle borsaya girmem ben şahsen

Pembe panjurlu ev misali şuan :)

Önümüzde referandum erken seçim varken endeks 70~75k da olmalıyken nedensiz çıkışlar

Saçma geliyor bana :)

dolar düsmedi ki. hatta son 1 haftaya bakarsak deger kazandi. tl yükseliyor su anda anlamsiz bi sekilde.

TaGo
30-01-2017, 13:49
Ben dolardan çok çok ümitli değilim. Mutlaka pazartesi tepki olarak yükselecek, ancak piyasada puan düşeceğini bilmeyen yoktu zaten. Esas çok ilersi iöin yükselmeme tahminimse dokarın dünyada değer kaybına uğraması. Belki 3.95 ler görülür ama merkez bankası piskolojik sınırı aşırtmayacak hamle yapacaktır.

Diğer yandan hükümet thy güçlensin istiyor çok fazla olumlu haber yayınlandı haftasonu. 5.35-5.40 Aralığından almayı becerebilirseniz pazartesi ciddi yükseliş bekliyorum.

Ytd

Dün akşamki bu yazımı yada tavsiyemi dikkate alabilenler şuan %4.5 kazandı hatta ben korkup kağıttan kaçtım ma hala yükselme potansyeli mevcut. Yinede ytd değildir :D

997TT
30-01-2017, 15:10
Dolar beklentin tam tersi olmus :)
Borsa icin hala bekleyin,cok fazla yabanci girisi oldu. Ben portfoyin %30'unu hala satmadim.
Dolara donmek icin firsat kolluyorum. 3,65 beklentim. Ytd.

darkmoon
30-01-2017, 15:58
ne katar parası ne arap sermayesi kara göründü deniz kurudu... bu saatten sonrası zor gibi herkesin unuttuğu bir sarraf faktörü var amerika yeni başkan gelene kadar onu sürümcemeye almışdı bence yakında kullanırlar ..

ayhanas
30-01-2017, 16:10
Plastik sterlinler çıÄ·acak diyorlar dolarda da degişim başlayınca acaba neler olucak .Hindistan 'ın rupi si ile zaten hazırlık yapıldığına artık inanmaya başladım.Acaba Dünya çapında batan bankalar olacak mı ?Bu da bir krizi kökler .Çin topun agzında .Fransa 'ya da Afrikaya veda çanları çalıyor .Dolar ve sterlin $£ kardeşliği .

ayhanas
30-01-2017, 16:12
Ekliyeyim :Tüm Dünya insanlari için hadi hayirlisi .

darkmoon
30-01-2017, 17:52
zaten bir amero hikayesi var on yıllardır amerika hesabına gelirse ameroya geçer dolarıda yürürlükden kaldırır yada dünya değerini hiç yaparlar.. bunuda çine önlem olarak diyorlar yaparlarsa yapar amerika..

çinin dolar rezervi 3.20 trilyon falan deniliyor amero ya geçilirse doların değeri sıfıra yakın olucak yürürlükden kaldırılmış artık bir para birimi olucak buda çini bitirir.. çinin elindeki 3.20 trilyon dolar 10 milyon dolar kadar olur misal salladım..

Yigit-Y
30-01-2017, 17:58
zaten bir amero hikayesi var on yıllardır amerika hesabına gelirse ameroya geçer dolarıda yürürlükden kaldırır yada dünya değerini hiç yaparlar.. bunuda çine önlem olarak diyorlar yaparlarsa yapar amerika..

çinin dolar rezervi 3.20 trilyon falan deniliyor amero ya geçilirse doların değeri sıfıra yakın olucak yürürlükden kaldırılmış artık bir para birimi olucak buda çini bitirir.. çinin elindeki 3.20 trilyon dolar 10 milyon dolar kadar olur misal salladım..

İnşallah öyle olur

Benim 20.000 dolar borcumda sıfırlanır :):)

excellency23
30-01-2017, 18:44
https://www.youtube.com/watch?v=jBuMvxK97iw

ZX-636R
30-01-2017, 19:03
Şaşılacak birşey yok. TCMB piyasayı %11 den fonluyor
Geçen hafta %8 den dönmüyordu. 10 gün önce %8 olan ağırlıklı fonlama maliyeti %10.50 Ye yükseldi yani merkez faizi artırmadım diye hükümete şirin gözükse de aslında net %2.50 artış yaptı böyle ponzi game bozuldu yanı artık japon ev hanımları bu ülkede trade yapamıyor. Böyle olunca USD Ye rush sona erdi. Merkez kaleyi savunduğu sürece TL king kaleden açılırsa ozaman yeniden oyun başa döner

Ocak ayı başında görüşümü belirtmiştim aynı şekilde portföyümü koruyorum

Bu yıl borsa yılı

darkmoon
30-01-2017, 19:23
kaleyi fazla tutamaz %2 arttırdı evet bunun bankalarda bir pozisyon karşılığı olucak her keyfin bir bedeli vardır.. yüksek ihtimal hükümet gene müdahil olucak .. kısaca dolardaki pozisyon 3 gün 5gün 1 haftalık duraksamalara neden olur sonra gerisi açığını hızla kapamaya devam eder..

ZX-636R
30-01-2017, 19:55
Bankalar zaten hergün fiyatlamaları ayarlıyorlar, son 2 hafta içinde kredi kullandı yada fiyat aldıysanız fiyatlamaların değiştiğini fark etmişsinizdir. Bankalar her zaman şartlara en hızlı adapte olan taraftır, müziği durdurup oyunu bozacak olan merkezdir. Biz şimdilik müziği dinliyoruz :-)

997TT
30-01-2017, 20:11
Bunun faızle alakası yok. Sadece ıster yabancı yatırımcı dıyın ıster kara para aklama(tayyıpmatık),o gırdı. Pahalı dolar,ucuz endeks...
Elbet gıren para nemasını alır cıkar,ceremesıde bıze duser... Ha bende kazanıyorum 1 aydır ama faturası kotu olucak...

darkmoon
30-01-2017, 21:59
herkes aynı şeyden bahsediyor farklı yollarla..

ben geçen ay sayın başbakan yardımcısı mehmet şimşekin bir lafıyla olayı noktalıyorum bence her şey yeterince açık ve net.. “Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra belki de en sıkıntılı, en zorlu bir dönemden geçiyoruz."

ZX-636R
31-01-2017, 01:53
Çok net carry trade yapılıyor
Faiz en büyük gösterge saat 10.00 TCMB nin ihale açıp açmadığına bakın ihale açmadıysa piyasayı yüksek faizden fonlayacak USD aşağı borsa yukarı
Bir de 16.30 u takip edin döviz depo ihalesi açıyor mu diye.
Kimse bizi sevdiğinden gelme para nemalanacağı yere yanı faize gelir.

TCMB fonlamayı sürdürsün yine piyasayı %8 e indirsin
Borsa 79-80bin USD.TL 3.92 direkt.
Ortam çok kırılgan bu fiyatlara dönmesi max 3 günü alır.
Gözümüz merkezde

ZX-636R
31-01-2017, 01:57
Bir de şunu düşünün geçen haftaki TCMB faiz kararından önce yabancı neden piyasaya girmedi halbuki hem borsa daha ucuz hem de faiz daha yüksekti yani daha yüksekten bozdurup USD lerini daha ucuza hisse alabilir lerdi

Konu fiyat değil adamlar piyasadan çıkarken kuru kaçtan alıp karları cebe indireceklerini bilmek istiyor

Onamdar
31-01-2017, 07:59
Dün borsadaki işlemleri incelediniz mi bilmiyorum ama Bist30 daki çoğu hissedeki net alıcı yatırım finansman nerdeyse tek başına toplamış ne var ne yok
sadece garanti bankasında 11 milyon lot almış onun arkasında en yakın 3.5 milyon alıcı var
iş bankası hissesinde 4.4 milyon lot
vakıf bank 5.8 milyon lot
halkbank 3.2 milyon lot
toplamda net 300 milyon tl lik alış yapılmış o kurumdan dün onun arkasından gelen alıcılar 57 milyon 46 milyon 39 milyon diye gidiyor.

Bu çok sağlıklı bir tablo değil bi kişi sürüklemiş tüm endeksi.

STP
31-01-2017, 08:03
hepınız Türkçe ko usıyosunuz ama baska dılde :D

Ranthor
01-02-2017, 12:52
Su an 30 bin tlem var vadesizde, enparaya mi koyayim vadeli 11%. den yoksa altin usd?

fyildiz58
01-02-2017, 12:54
Elimde 500€ gibi bir para var bozdurayım mı ? yoksa başkanlık referandumunumu beklemeliyim ?

fyildiz58
01-02-2017, 12:59
Bu arada Miktar bana resmen havadan geldi gibi seneler önce Biryerden karşılıksız geldi. hala duruyor.

Ranthor
01-02-2017, 13:18
bence bir tatile cik :) ye bitir parayi

997TT
01-02-2017, 18:57
Bu karisiklikta suna yatir diyenin elini operim. Ama soruyorsan ben ne yapiyorum; 76'lardan borsaya girdim ve portfoyun %70'ini sattim. Sattigimla tl mevduattayim ve ozel sektor tahvil aldim. Suan %20 doviz,gerisi tl deyim. Eger 3,65 lere yaklasirsak duruma gore dolar alacagim yuklu miktarda. Ama yinede %30 tl de olurum...(firsatlar icin)
Umarim yardimci olabilmisimdir....

Yigit-Y
01-02-2017, 19:36
Kesinlikle vadeli mevduat derim

Faizler artmaya başladı

%12.25 veren bankalar var :)

Onamdar
01-02-2017, 19:53
Bu karisiklikta suna yatir diyenin elini operim. Ama soruyorsan ben ne yapiyorum; 76'lardan borsaya girdim ve portfoyun %70'ini sattim. Sattigimla tl mevduattayim ve ozel sektor tahvil aldim. Suan %20 doviz,gerisi tl deyim. Eger 3,65 lere yaklasirsak duruma gore dolar alacagim yuklu miktarda. Ama yinede %30 tl de olurum...(firsatlar icin)
Umarim yardimci olabilmisimdir....

Hangisinin tahvilini aldınız özel değilse.
Özel sektör tahvilleride ciddi riskli geliyor bana. Olası bi iflasta en son sırada oluyorsun nitelikli yatırımcı olarak. Demek istediğim bi şirketin olası bi temerrüde düşme ihtimali oluştuğunda en son ödemeyi düşüneceği özel sektör tahvili olur. Karşılığında ipotek teminat ıvır zıvır hiç bir şey yok çünkü. Aynes patlamıştı en son takip etmişsinizdir yapılandırmaya çalışıyorlardı ama son durum ne haberim yok.
Büyük şirketler özel sektör tahvilinin bokunu çıkardılar vadesi dönen tahvili yeni tahvil ihraç ederek finanse ediyorlar zorlu grubunun 11 tane tahvili var piyasada şu an. Tahvillerinden bir tanesinin 15 gün sonra vadesi doluyor dikkat edin bak o ara yeni tahvil ihraç edicek çok büyük ihtimal. Gerçi sermaye arttırımı yaptılar belki para vardır bilmiyorum. Bütün faktoringler bu tahvillerle çeviriyorlar. Battı dediğimiz bimeksin 3 tane tahvili var toplamda 100 milyon civarı en yakınının vadesi 226 gün. Neye göre onay veriyor bunlara aklım almıyor. Gerçi özel sektör tahvili almak istediğinde nitelikli yatırımcı olduğunu ve risklerin farkında olduğunu bildiren bi beyanat gibi birşey imzalatıyorlar herhalde hukuki olarak kendilerini korumak için. Ama dikkat etmek lazım bana patlamaya hazır bi bomba gibi geliyor. Şirketi iyi seçmek gerek. Yada fonlar var sepet gibi topluyorlar çeşitli özel sektör tahvillerini riski azaltmak için .

Black_Eagle
01-02-2017, 20:50
Biz daha 2 ay önce özel sektör tahvili ihrac ettik nitelikli yatırımcıya burda yazmıştım güzel bir fırsattı. Sonucta mevduat faizi neyse 4.5 baz puan üstündeydi ayrıca stopajıda mevduat faizi gibi %15 değil 10 du. Net holding olarak yaptık ihracı kurum olarak riskimiz diğer öst lere göre çok düşük çünkü net holdingin yatırımları ve gelir kaynakları hep yurt dışı kaynaklı

STP
01-02-2017, 21:25
Yari yariya usd altindayim, 3,78 e 146 dan almistim bekliyorum mecburen :)

997TT
02-02-2017, 00:09
Yahu her sırketın tahvılı alınmaz,ben yıllardır alıp satarım.
Faızı guzeldır. Ama buradakı asıl kazanc sadece faız degıl. 100 degerınde kı tahvıl,talebe gore fıyatı 102-103 belkı 108 oluyor. Asıl kazanc orada. Dusebılırde ama ıyı secım onemlı...

TaGo
02-02-2017, 10:20
Borsa görülmemiş ralli yapıyor ama altı boş yapılan hareketlerin. Bugün itibari ile Dünyanın en çok yükselen 2. Borsasına sahibiz :D sebebini kendimiz bilmiyoruz.

Ah ah 5.40 dan thy sattım evevli gündü şimdi 5.70

makif84
02-02-2017, 10:32
Borsa görülmemiş ralli yapıyor ama altı boş yapılan hareketlerin. Bugün itibari ile Dünyanın en çok yükselen 2. Borsasına sahibiz :D sebebini kendimiz bilmiyoruz.

Ah ah 5.40 dan thy sattım evevli gündü şimdi 5.70

ihlas olayı nedir sizce?çıkış devam eder mi hala?

STP
02-02-2017, 10:47
hayatımda ılk defa bısı aldım oda yerlere serıldı :D

TaGo
02-02-2017, 11:05
Dolarını altına çevir şuan vede alabiliosan dahada altın alabilirsin bu seviyeden Selçuk

997TT
02-02-2017, 11:10
Dolar da ılk sevıye beklentım 3,72 gerceklestı,ıkıncı sevıyem 3,65 ıdı. Gecen hafta yazmıstım,ac gozluluk edıp almadım,65'i beklıyorum.
Borsa da alıslar gercek ama "yabancı" alıslarının ne oldugu ortada,bır bakmıssın bıranda yok olmuslar... 88 ler krıtık sevıye....

STP
02-02-2017, 11:15
Dolar da ılk sevıye beklentım 3,72 gerceklestı,ıkıncı sevıyem 3,65 ıdı. Gecen hafta yazmıstım,ac gozluluk edıp almadım,65'i beklıyorum.
Borsa da alıslar gercek ama "yabancı" alıslarının ne oldugu ortada,bır bakmıssın bıranda yok olmuslar... 88 ler krıtık sevıye....

pekı usd 3.78 den almıstım suan durum ortada beklesemmı suan acelem yok ? yoksa bu sevıye altında kalırda zarardamı durur

TaGo
02-02-2017, 11:15
Bu arada arkadaşlar şuan ekran başındakiler 5.66 dan THY aldım hemen alın. Bugün 5.75 ve üzeri kesin yinede YTD değildir. Lütfen gün içi ve son 10 günlük grafiğini inceleyin.

TaGo
02-02-2017, 15:40
Arkadaşar 5.71 den satışa koydum saniyede gitti yine hisse. Yani günlük hedefi %1 de tutarsanız piskolojik güzel kazanırsınız

imprezaWRC
02-02-2017, 16:00
bence bir tatile cik :) ye bitir parayi

evet mesela orta avrupa mülteci turu şahane olur. (Viyana-Prag-Budapeşte turunda Prag'dan itibaren özel turlara katılma, turun sonunda rehberde sayım yapmaz ise yırttın :D :D :D)

997TT
02-02-2017, 18:39
3.72 nın altında kapanıs yapmıyacak,allah kerım yarın.
Borsa duzeltme yapması gerek,yoksa bu yukselıs cok saglıksız.Hos alım yapan sırketı gorunce zaten saglıktan bahsetmek yalan olur...
Bu yukselıslerın dıyetını odeyecegız. Akarken doldurmak gerek...

Yigit-Y
02-02-2017, 18:58
Faiz attırmadan bu dolar düşmeyecek

Ben komple vadeliye geçiş yaptım

6 ay sahalardan çekiliyorum referandum bitmeden bu piyasadan bir cacık beklemiyorum

TaGo
02-02-2017, 21:00
Borsa ralli yapıyor çok iyi fırsat

SpeedlinE™
03-02-2017, 12:42
yurt dışından euro ile ürün satın alacağım şuan tam zamanı mı? bu gidişle daha da artar mı acaba?

ZX-636R
03-02-2017, 16:00
3.88 gibi yazdığım 3.45 hedefini koruyorum
3.70 ın altı görüldü.

Borsa da tarihi zirve 2017 de görülür.
6 haneli endexe hazır olun

SpeedlinE™
03-02-2017, 16:07
3.70 ın altı görüldü.

Euro konusunda düşünceniz nediÅ™

rebelh
03-02-2017, 16:17
beklentilerin sebeplerini de yazarsak daha aydınlatıcı olur

tl deki bu değer kazancının sebebi merkezin dolar ihalesi mi?

ZX-636R
03-02-2017, 16:25
Euro konusunda düşünceniz nediÅ™

2017 için €/$ 0,99 -1,02 arası çalışıyorum. ama ne zaman gelir göreceğiz. Trump etkisi olmasaydı mart 2017 de görürdük ancak FED-Trump kapışması süreci biraz uzattı

beklentilerin sebeplerini de yazarsak daha aydınlatıcı olur

tl deki bu değer kazancının sebebi merkezin dolar ihalesi mi?

bu konu içinde dha önce uzun uzun yazdığım mesajlar olmuştu tekrar olmasın müsait zamanda bakabilirsin.
aralık 2016 sonrasında yıllık beklentilerimi paylaşmıştım
TCMB artık piyasadaki ana oyuncu son 2 haftadır TCMB PPK toplantısı sonrası sebep sonuç ilişkilerini açıklamaya çalıştım
oyun aynı ancak kurallar değişti eski kurallara göre piyasada pozisyon almamanızı tavsiye ederim

SpeedlinE™
03-02-2017, 16:31
2017 için €/$ 0,99 -1,02 arası çalışıyorum. ama ne zaman gelir göreceğiz. Trump etkisi olmasaydı mart 2017 de görürdük ancak FED-Trump kapışması süreci biraz uzattı

bu konu içinde dha önce uzun uzun yazdığım mesajlar olmuştu tekrar olmasın müsait zamanda bakabilirsin.
TCMB artık piyasadaki ana oyuncu son 2 haftadır TCMB PPK toplantısı sonrası sebep sonuç ilişkilerini açıklamaya çalıştım
oyun aynı ancak kurallar değişti eski kurallara göre piyasada pozisyon almamanızı tavsiye ederim

yurt dışından euro ile ürün satın alacağım. Şuan tam zamanı mı sizce? ilerde fiyatının düşme ihtimali olduğu gibi artma ihtimali varda

STP
03-02-2017, 16:39

3,78 den usd 146 dan altın aldım ,suan ne yapmak lazım ?

ZX-636R
03-02-2017, 16:44
yurt dışından euro ile ürün satın alacağım. Şuan tam zamanı mı sizce? ilerde fiyatının düşme ihtimali olduğu gibi artma ihtimali varda

ürün alışı tek seferlik mi olacak yoksa peşin ithalat yapıp iç payasa vadeli mal satan bir tüccar mısınız

eğer öyleyse bu durumda karlılığı fixlemek adına yapılması gereken hiç riske girmeden vadeli satış yaptığınız yani alacaklarınızı tahsil edeceğiniz tarihlere €/TL forward yaparak tahsil olan çekler ile sabitlediğiniz kurdan alış yapmak. başka türlü maliyetinizi ve karınızı sabitleme imkanı yok. diğer türlü asli faaliyetiniz ticaretten çok tradera dönüşür

SpeedlinE™
03-02-2017, 16:47
ürün alışı tek seferlik mi olacak yoksa peşin ithalat yapıp iç payasa vadeli mal satan bir tüccar mısınız

eğer öyleyse bu durumda karlılığı fixlemek adına yapılması gereken hiç riske girmeden vadeli satış yaptığınız yani alacaklarınızı tahsil edeceğiniz tarihlere €/TL forward yaparak tahsil olan çekler ile sabitlediğiniz kurdan alış yapmak. başka türlü maliyetinizi ve karınızı sabitleme imkanı yok. diğer türlü asli faaliyetiniz ticaretten çok tradera dönüşür

yok satıcı değilim. Tek adet bir ürün getireceğim. Şu 1 haftada filan 3.90 gibi rakamlara düşme olasılığı yoksa eğer benim için problem değil. Satın alırsam şuanki kurdan alacağımda

darkmoon
03-02-2017, 18:37
refarandumdan sonra izleyin şenliği belki ondan önce bile başlar..

997TT
03-02-2017, 18:50

Suan kı dususun merkezle alakası yok...
Merkez de cephane kalmadı,anca dısardan gelen kara para ıle ıs yurutuluyor.
Bunları takıp etmek gerek.
Bakın 10-15 gun once dolar tum ulke para bırımlerıne karsı duserken sadece bızde yukseldı.Sebeblerı *****. Bu sebebler satın alınıp fıyatlara yedırılınce,dusus kacınılmazdı...
Kımse bu sığ pıyasada uzun vade tahmın yapamaz,yapanda ıskembeden sallıyordur. Unutmayın Turkıye'de yasıyoruz,hele gunumuzde saatlık degısıyor dınamıkler...
Ben hedefımı koymustum,ona gore pozısyon aldım.Borsa artı dovızde cıft taraflı kazandım.Sanırım pazartesı realızasyon vaktı "benım" ıcın...
Duzeltmeden sonra bakarız....

SpeedlinE™
03-02-2017, 19:17
Şimdi euro 3.98 civarlarında yarın veya ondan sonra 3.90 civarlarına iner mi?

dqn
03-02-2017, 23:55
Suriyede ciddi bir operasyondayiz geri donusu olmayan bir sekilde para akiyor, merkezde doviz rezervi gunden gune azaliyor, ekonomi isi bilmeyenlerin elinde, siyasi olarak ciddi bir referandum var ve bunun masraflari ... liste uzar gider ama iyiye giden hic bir sey yok bana gore. Gelecege yonelik geri donusu olan yatirimlarda yapilmiyor. Sadece trump yuzunden dolarin degeri dusuyor dunya capinda. 23 yasinda bir birey olarak gorduklerim bunlar ve dovizin bu sekilde
Devam etmesi halinde ciddi dusecegini dusunmuyorum. Bir ogrenci olarak gorduklerim bunlar sanirm cok hayal kurmaya gerek yok.

excellency23
04-02-2017, 21:45

hocam kimse bilemez. 3.90 da olabilir 4.10 da. ben senin yerinde olsam alirdim ne alacaksam.

Yigit-Y
04-02-2017, 22:55
Bütün araçları sattım bi f10 kaldı o da pzt veriyorum

Vadelili günler beni bekler

Bu havanın be olacağı çok muallak

Borsanın çıkışı mb nin döviz rezv olayı

Bütün parçalara bakınca vadeler uçacak sanki dedim kendi kendime

Devlete en az vergiyi ödeyip parayı en risksiz şekilde değerlendirme yöntemini seçtim

Borsada az bi dohol var sadece

Ben bi 6 ay yatma kararı aldım

Bol şans herkese

CaNeR44
04-02-2017, 23:26
İnşallah bu düşme trendi devam ederde İş yapabilelim

DOHC
05-02-2017, 09:10

Kaç paralık mal alacaksın? 3.90 ile 3.98 arası kaç TL cebinde kalıyor? 20 TL mi, 100 TL mi, 500 TL mi, 1500 TL mi? İnce hesap yapmaya değer bir tutar mı?

darkmoon
05-02-2017, 18:38
hadi hayırlı olsun

Ziraat Bankası, BOTAŞ, PTT, TÜRKSAT, ETİ Maden, Çaykur, BİST Varlık Fonu'na devredildi.

Ziraat Bankası, TURKSAT, BOTAŞ, PTT, BİST Varlık Fonu'na devredildi | NTV (http://www.ntv.com.tr/ekonomi/ziraat-bankasi-turksat-botas-ptt-bist-varlik-fonuna-devredildi%2cOvlYbdrPik-Ur4hVAJh5gA)

makif84
05-02-2017, 20:39
hadi hayırlı olsun

Ziraat Bankası, BOTAŞ, PTT, TÜRKSAT, ETİ Maden, Çaykur, BİST Varlık Fonu'na devredildi.

Ziraat Bankası, TURKSAT, BOTAŞ, PTT, BİST Varlık Fonu'na devredildi | NTV (http://www.ntv.com.tr/ekonomi/ziraat-bankasi-turksat-botas-ptt-bist-varlik-fonuna-devredildi%2cOvlYbdrPik-Ur4hVAJh5gA)

Bu tam olarak ne anlama geliyor?özelleştirme mi yapacaklar acaba ?

darkmoon
05-02-2017, 21:38
Bu tam olarak ne anlama geliyor?özelleştirme mi yapacaklar acaba ?

bir nevi alternatif bir hazine kaynak havuzu oluşturuldu.. kamu faaliyetleri bütçe dışına çıkarılıyor.. finans sektöründe haksız rekabet olabilir ki yüksek ihtimak oluşucaktır ilerde çok ciddi büyük sorunlara neden hazırlıya bilir. bireysel yatırımcıyı ilgilendiren bir şey değil..

ulusal varlık fonları petrol altın pırlanta gibi üretim geliri olan ve cari açığı fazla veren ülkelerde var.. çin rusya arabistan kuveyt katar gibi .. türkiye bu kapsamdamı siz düşünün bakalım.

bu fonun benzerini erbakan yapmışdı adıda kamu kaynak havuzuydu bunun nerdeyse çok benzeriydi..
kamuya ait kaynaklar bir havuzda toplanıyor harcamalar burdan yapılıyordu bir süre sonra aktarılan kaynakların sistemin başka yerlerindeki dengeyi bozduğunu anlayınca vazgeçdiler.. yılda 97 falandı ..zaten 2 sene sonra 99 büyük ekonomik krizi oldu.. bu tip şeyler mali disiplini alt üst eder..

997TT
05-02-2017, 22:06
Hırsızlıgın legallestırılmıs halı!
Vıcdanınız rahat mı evetcıler? Buyrun,yasa gecerse bunun daha buyuklerı olucak.
Bu kurumun denetlenmedıgını,kaynagı ıstedıgı yere yonlendırılcegını bılıyormusunuz?

darkmoon
05-02-2017, 22:12
bu sistem daha önce zaten uygulandı olmadı.. bizim ne toprakdan arabistan katar rusya gibi petrolümüz doğalgazımız çıkıyor nede çin gibi bir üretim kaynağımız ve devasal bir cari açık fazlamız var.. yani ne bir arabistanız ne bir rusyayız nede bir çin..

ArMy
05-02-2017, 22:39
Bu fona Yiğit Bulut'u yönetim kurulu üyesi olarak atamışlar. Gerisini siz düşünün..

korki
05-02-2017, 22:45
bu sistem daha önce zaten uygulandı olmadı.. bizim ne toprakdan arabistan katar rusya gibi petrolümüz doğalgazımız çıkıyor nede çin gibi bir üretim kaynağımız ve devasal bir cari açık fazlamız var.. yani ne bir arabistanız ne bir rusyayız nede bir çin..

Sadece şunu belirteyim sırf bizim kurduğumuz fabrikada saatte ortalama 80ton bor üretimi yapılıyordu. Diğerleri ile birlikte saatte 160-200ton olarak değerlendirebiliriz. Günde 3 vardiyada toplam kazanç için 3milyon gibi bir rakamdan bahsediliyordu. Biz tesisi devreye alırken özellikle Çin'den talep yoktu tüm silolar dolu diyorlardı. Şu an durum ne bilmiyorum ancak Dünya'da sadece yaklaşık %20 lik kısmı USA da üretiliyor diğer rezerv bizde bu meretin ve sen bunu özelleştirmeye çalışıyorsun cidden ilginç. Kısacası Türkiye'nin gücünü küçümsemeyelim ve de belirteyim daha ne madenlerimiz var sadece bu az çok bilinen işin içine girdiğimz için. Tabi ki doğru ellerde değerlendirmek gerekiyor.

Yigit-Y
05-02-2017, 22:57
Abiler kardeşlerim siyaset yapmak yasak

Lütfen çekirdek kola ile devam edelim

Teşekkürler

Anıl E.
05-02-2017, 23:01
Abiler kardeşlerim siyaset yapmak yasak

Lütfen çekirdek kola ile devam edelim

Teşekkürler

Cola almaya param yok .

Yigit-Y
05-02-2017, 23:05
Cola almaya param yok .

Cami avlusundan pet şişeyle su doldursak ondan para alıyorlar mı?

Anıl E.
05-02-2017, 23:17
Cami avlusundan pet şişeyle su doldursak ondan para alıyorlar mı?

Varlık fonu tarafından yönetilecekmiş o su .

darkmoon
05-02-2017, 23:46
Sadece şunu belirteyim sırf bizim kurduğumuz fabrikada saatte ortalama 80ton bor üretimi yapılıyordu. Diğerleri ile birlikte saatte 160-200ton olarak değerlendirebiliriz. Günde 3 vardiyada toplam kazanç için 3milyon gibi bir rakamdan bahsediliyordu. Biz tesisi devreye alırken özellikle Çin'den talep yoktu tüm silolar dolu diyorlardı. Şu an durum ne bilmiyorum ancak Dünya'da sadece yaklaşık %20 lik kısmı USA da üretiliyor diğer rezerv bizde bu meretin ve sen bunu özelleştirmeye çalışıyorsun cidden ilginç. Kısacası Türkiye'nin gücünü küçümsemeyelim ve de belirteyim daha ne madenlerimiz var sadece bu az çok bilinen işin içine girdiğimz için. Tabi ki doğru ellerde değerlendirmek gerekiyor.

mevzu burda bor yada madenler değil bu fon onun için kurulmadı büyük ihtimal yapılıcak köprü havalanı gibi projeleri fonlamak için kuruldu .. ben ülkemi küçük görmem ama geçmişe gözümü kapatıp kafamı kumada gömmem..
bu sistemin benzeri erbakan zamanıda kuruldu başarısız oldu 2 sene sonra büyük devasal ekonomik kriz oldu..
biz küresel oyunculardan biri değiliz gönül isterki olalım.. ana küresel sermaye o boruda bize yedirtmez benim fikrim.. dünyadaki yapı belli..

Yigit-Y
05-02-2017, 23:50
Varlık fonu tarafından yönetilecekmiş o su .

Allah baba yardımımıza koşar yağan kardan yağmurdan suyu stoklarız

Bu arada

Beyler şişik BES i olanlar parasını çeksin

Tekrar başlatsın

Sakat durumlar var emekliğe çok varsa eğer kesinlikle

3,4 yıllık BES liler paralarını çeksinler

Ve yeniden başlatsınlar

Büyük bir lağam batlayacak yakında az darbe yemek için

Fonlardan mümkün oldukça uzak durun büyük tuzaklardır

2jz
06-02-2017, 00:07
hadi hayırlı olsun

Son zamanlarda çok kullanılan "Büyük Resim" den yola çıkalım.

Fonun ne zaman kurulduğuna, yönetimindeki isimlere bakarsak az çok ne olacağını kesitirebiliriz.

Ne diyeyim hakkımızda hayır'lısı olsun.

DOHC
06-02-2017, 07:31
Allah baba yardımımıza koşar yağan kardan yağmurdan suyu stoklarız

Bu arada

Beyler şişik BES i olanlar parasını çeksin

Tekrar başlatsın

Sakat durumlar var emekliğe çok varsa eğer kesinlikle

3,4 yıllık BES liler paralarını çeksinler

Ve yeniden başlatsınlar

Büyük bir lağam batlayacak yakında az darbe yemek için

Fonlardan mümkün oldukça uzak durun büyük tuzaklardır

Biraz daha açık yazar mısın?

Black_Eagle
06-02-2017, 08:23
THY ve Halkbank da fona devredildi bunlar ne amaçlıyorlar ülkeyi toptan paket yapıp verelim olmadı !!!

TorqueTuning
06-02-2017, 09:03
KENDİME YAZILAR - Mahfi Eğilmez yazıları: Varlık Fonu (http://www.mahfiegilmez.com/2016/08/varlk-fonu.html)

Anıl E.
06-02-2017, 09:05
Ohh ya başında ki liderimizde yiğit bulut. Amaç tamamen belli oldu :).

STP
06-02-2017, 10:13
3,66 ya ındı :) murat abının tezı gerceklestı yanı kısacası. hayatımda ılk defa bısı alayım dedım :D oda bıze geldı :D

DOHC
06-02-2017, 10:26
Ohh ya başında ki liderimizde yiğit bulut. Amaç tamamen belli oldu :).

Kerem Alkin'de var, ilginç......

mikelazi
06-02-2017, 10:52
yılbaşı sonrası milli piyangoda sesiz sedasız fona devredilmişti

TaGo
06-02-2017, 11:25
Bıstten para çıkışı var şuan. Bayaca bir hisse yönünü aşağı çevirdi.

darkmoon
06-02-2017, 11:28
bizde bir tuhafız burası için demiyorum sokakda genel tavır dolar 2.90 dan 3.80 i görünce tepki vermedik..
3.80 den altı üstü 3.67 bandına düşünce millet vatan kurtulmuş gibi seviniyor..

anladımki artık bu ülkede insanların bazıları mantıklarını rafa kaldırmış...

TaGo
06-02-2017, 11:45
bizde bir tuhafız burası için demiyorum sokakda genel tavır dolar 2.90 dan 3.80 i görünce tepki vermedik..
3.80 den altı üstü 3.67 bandına düşünce millet vatan kurtulmuş gibi seviniyor..

anladımki artık bu ülkede insanların bazıları mantıklarını rafa kaldırmış...

Buna "kaybedilmiş eşeğin bulunması anındaki sevinç" felsefesi diyoruz. Yani Dolar artınca otomatikman zaten bizler birşey yapamıyoruz. Süreci izliyoruz ve izlerkende nekadar fakirleştiğimizi görüyoruz. Düşünce ise bu sürecinde belirli bir noktaya kadar geri döndürülebildiği sevincine kapılıyruz. Umutsuz kalmama felsefeside diyebiliriz

997TT
06-02-2017, 12:12
Bist te para cikisindan soz edemeyiz. Realizasyon diyelim hatta saglikli...
Gecen hafta duydugum senaryoyu yazmak bile istemiyorum. Bu kadari bana yeter,yakinda izleyici
Olacagim...
Ben essegimin3,07 de kaybetmistim ama buldum. Keyfim bir nebze duzeldi ancak birileri dolar bazinda fena goturdu...

naci
06-02-2017, 12:15
Bankalarda bulunan mevduatlar güvencede mi?

Seyfettin777
06-02-2017, 12:21
997TT

Abi geçen haftaki senaryo nedir merak ettim...

Onamdar
06-02-2017, 12:36
Varlık barışıyla soktukları paraları yıkadılar diye duydum ben ama ne derece doğru bilemem

darkmoon
06-02-2017, 12:58
üretimin arge nin olmadığı sadece deli gibi tüketimin olduğu bir ülkede kağıt ve para oyunları ile ancak anı kurtarırsınız.. gelecek mi muamma..

darkmoon
06-02-2017, 13:12
nihat gencin yazısını okumanızı tavsiye ederim başlığı üretim yok,kaynak yok,hazinede dolar yok,korkudan gelicek turist yok,bilim yok,eğitim yok ..

997TT
06-02-2017, 13:26
Bunlar malumun ilani... Yeni seyler degil,hepimizin deginecegi konular.
Suan rasyonel olmayan isler oluyor. Trenin vagonlarina binip zamani gelince inmek gerek...

Ranthor
06-02-2017, 13:31
dolar alinir mi su an, daha dusecek mi acaba

Yigit-Y
06-02-2017, 14:52
Bankalarda bulunan mevduatlar güvencede mi?

Güya 100.000 tl ye kadar güvencede :)

Çalıştığınız bankalar kesinlikle yabancı sağlam olmalı

Yoksa en ufak hadisede bankaismizede olma ihtimali hep var

Bes içinde benim emekliliğim 2044 yılı

19.000 yatırmışım bugün çeksem 26.000 tl imiş

Bende çektim yeniden başlattım

Bes patlar birşey olursa kendimi en az riske aldım

Nasılsa daha 27 yıl var emekliliğime :)

Tunacan
06-02-2017, 14:59
BES teki birikeni nasıl alabiliyoruz?

naci
06-02-2017, 15:24
çocukların 2 yıldır bes ödemesi var aylık 50 idi çocuk başına şimdi 70 tl ne bir süre daha bekleyelim 10 yaşa kadar mıydı 10 yıl mıydı unuttum.

asscutter
06-02-2017, 15:32
bes sistemi birtek banamı saçma geliyor parayı değersizleştirmekten başka bişey değil bence

Yigit-Y
06-02-2017, 15:52
BES teki birikeni nasıl alabiliyoruz?

Müşteri hattını arıyorsunuz

İptal ettircem diyorsunuz

3 iş günü sonra arayıp size mail atıyorlar

Hesabınıza geçiliyor para

Ben 19.000 tl para yatırmışım bugüne kadar 26.000 alıyorum kesintilerle beraber net tutar

4 yılda bu kadar değerlenmiş

Allah bereket versin :)

Yeniden başlattım şimdi 4 sene sonra bes birşey olmaz ise tekrar çekerim :)

R.I.P
06-02-2017, 21:16
Bist te para cikisindan soz edemeyiz. Realizasyon diyelim hatta saglikli...
Gecen hafta duydugum senaryoyu yazmak bile istemiyorum. Bu kadari bana yeter,yakinda izleyici
Olacagim...
Ben essegimin3,07 de kaybetmistim ama buldum. Keyfim bir nebze duzeldi ancak birileri dolar bazinda fena goturdu...

açıkcası 3,65 yorumunu yaptığınız günden itibaren aklımın bir köşesinde ve hergün doların seyrine baktığımda bu yorumunuz aklıma geliyor. geldiğimiz nokta bence bu öngörünüz gerçekleşti. bu nedenle senaryoyu da merak etmedim değil

Yigit-Y
06-02-2017, 21:32
Doların düşmesi trump la mı alakalı yoksa türkiye ile mi alakalı

Endeks dolar bazında ucuz diye mi çıktı

Türkiye olarak bakarsak MB döviz rezv düşüşte

Ee o zaman dolar trump reis yüzünden değer kaybetmiş anlamına gelir

Abd patlak veren mülteci krizinden kaynaklanıyor bence

Bu konu kapandığı an doların çıkmaması için bir neden var mı ?

Ekonomiyi referanduma kadar iyi göstermek için yapılan bir operasyon olarak görüyorum

Ben ekonomi adına yapılan hiç bir iyi adım göremiyorum

Bu hafta 2 defa laleli beyazıd taraflarına gittim gördüğümle düşündüğüm pekişti bir kez daha

Dolar keşke 3 altına gelse ama ben hiç olumlu bir beklenti göremiyorum

Borsa bence ya şirketler kendi hisselerini topluyor

Yabancı giriş yapsa mb dolar rezv artar dolar şuan 3.20 lere gelirdi

Borsada bir film var aklıma bunlar dışında başka birşey gelmiyor

Bu kadar irdeleyince ben vadeliye yöneldim

Piyasa dansöz gibi :)

Kesinlikle kısa vade pozisyon büyük risk

darkmoon
06-02-2017, 22:05
fonu anlamayanlar dün benim yazdığımı videoda anlatıyor daha iyi anlarsınız

Tuncay Ozkan - "YİĞİT BULUT'UN ALDIĞI MAAŞ BİLE... | Facebook (https://www.facebook.com/ATuncayOzkan/videos/10154359547281169/)

Onamdar
07-02-2017, 10:07
Dün borsadaki işlemleri incelediniz mi bilmiyorum ama Bist30 daki çoğu hissedeki net alıcı yatırım finansman nerdeyse tek başına toplamış ne var ne yok
sadece garanti bankasında 11 milyon lot almış onun arkasında en yakın 3.5 milyon alıcı var
iş bankası hissesinde 4.4 milyon lot
vakıf bank 5.8 milyon lot
halkbank 3.2 milyon lot
toplamda net 300 milyon tl lik alış yapılmış o kurumdan dün onun arkasından gelen alıcılar 57 milyon 46 milyon 39 milyon diye gidiyor.

Bu çok sağlıklı bir tablo değil bi kişi sürüklemiş tüm endeksi.

Dün yatırım finansman nette 300 milyon eksi çıkmış geçen hafta pazartesi aldığı hisselerinin tümünü satmış. Çok sağlam para kaldırdı birileri 1 haftada.

free-hifi
07-02-2017, 10:11
Yükseliş var gibi tutunamazsa duserde

Yogi
07-02-2017, 10:17
Yigit-Y Bes teki parayı çekip geri yatırmanın ne gibi faydası ve kaybı oluyor?

Onamdar
07-02-2017, 10:19
Dün yatırım finansman nette 300 milyon eksi çıkmış geçen hafta pazartesi aldığı hisselerinin tümünü satmış. Çok sağlam para kaldırdı birileri 1 haftada.

Sadece garanti bankası hissesinde yaptığı işlemde 7 milyon 400 bin TL para kazanmış diğerlerini hesaplamaya içim el vermedi :)

8.13 ortalama ile 11 milyon alış
8.80 ortalama ile 11 milyon satış :D

Aliburakb
07-02-2017, 10:26

bildiğim kadarıyla çekip yatırma değil de paranızı çekin yeniden başlatın diyor. yani kayıp olursa minimuma indirelim diye uyarı yapıyor.(yanlış anladıysam affola)

Sinan'S2k
07-02-2017, 11:02
Peki arkadaşlar BES deki paramızı çeksek yüzden kaçına banka çöküyor? Sabit bir değer mi yoksa bankadan bankaya değişir mi?

Yigit-Y
07-02-2017, 11:30

Bes yeniden başlatıyoruz sıfırdan

Yarın sistem çökerse elden avuçtan olmamak için

Ben risk azaltıyorum

dirk
07-02-2017, 12:31
2007 den beri bes ödemesi yapıyorum. bi zararını görmedim. Faydası para biriktirmiş oluyorsun ordan emeklilik hayal 100 liraya 25 lira devlet katıkısı var basit yatırım bence çekmeyin paranızı

Aliburakb
07-02-2017, 12:35
dolar ne olur bu gidişler düşme yükselme şu anda alınır mı yada daha fazla düşmeden eldekini bozdurmak mı mantıklıdır ?

free-hifi
07-02-2017, 13:45
Bes in bitmesine iki ay kalmıştı ( on sene muhabbeti ) çektim ev alırken peşinata kattim

STP
07-02-2017, 17:19
3.75 e dayandı yıne usd.

997TT
07-02-2017, 17:56
Yarısı parıte etkısı...
Sımdılık durum stabıl. Gıren bır mıktar para cıktı borsadan....

emresener
08-02-2017, 08:01
Simdi bu vaelik fonu nedir yaw. Benim bes teki birikmis parami alip catir catir kullanacaklar sonra ben o parami alabilevekmiyim ?

Varlık Fonu’nda Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) fonları da kullanılacak | İş-Yaş** Haberleri (http://m.haberturk.com/ekonomi/is-yasam/haber/1382919-varlik-fonunda-bireysel-emeklilik-sistemi-bes-fonlari-da-kullanilacak)

STP
08-02-2017, 08:07
sınırsız harcama yetkısı verılmıs varlık fonuna :)

STP
08-02-2017, 08:19
ayrıca yiğit haklı çıktı bes konusunda :)

Yigit-Y
08-02-2017, 08:49
Aynen ne kadar birikmiş para varsa hepsi fona

Mayısda kendimi işten çıkartıp

İşsizlik maaşıda alayim

Bunlara yağmurlu havada su yok

İşsizlik fonuda dahil edilecek

TorqueTuning
08-02-2017, 09:07
Varlık fonun sanırım en cazip tarafı kimseye ve hiçbir şeye hesap vermemek zorunda olmak. Denetime de tabi değil, bu sayede elinde kalmış olan 12 şirketi ve fonları istediğin gibi yönet, istersen içini boşalt, sat/parçala, babanı yönetim kurulunun başına geçir, amca oğlunu CFO yap. Kimse de birşey diyemesin, karışmasın. Valla güzel iş...

naci
08-02-2017, 09:26
Bes i iptal mi etmek lazım şimdi. 2 yıllıkta olsa fikir verin lütfen. 1 kuruşumun bile fona geçmesini istemem.

TaGo
08-02-2017, 09:28
Arkadaşlar yasal hakkınız olan ve elektronik ortamda gördüğünüz paranıza kim el koyabilir?

Şifrenizle girip şuan kaç paranız var devlet kaç para destek vermiş ve ne kazanmöışsınız görüyorsunuz zaten.

TorqueTuning
08-02-2017, 10:50
Bu ülkede birikmiş fonlar nerelere harcandı, kimlerin cebine girdi de sonradan kıvırıp biz o paralarla duble yol yaptık diyen de AKP!

tremx
08-02-2017, 11:24
ocak ayi basinda ve sonunda arkadasim bes hesaplarinin ekran goruntusunu almis telefonuna, ay basi ve aysonu arasinda 450 tl fark var parasi erimis resmen.

Yigit-Y
08-02-2017, 11:25
ocak ayi basinda ve sonunda arkadasim bes hesaplarinin ekran goruntusunu almis telefonuna, ay basi ve aysonu arasinda 450 tl fark var parasi erimis resmen.

Fon zarar etmiştir

Derhal kar eden fonlarla değiştirsin

Yoksa olan parası her ay erir

TolgaUs
08-02-2017, 11:34
Fonların çalışma prensibi şöyleki,
Fon sizin paranızla 3 kar ettiyse 1 gibi gösteriyor.
1 zarar ettiyse 3 gibi gösteriyor.

Unutmayın abiler hiç kimse size hayrına para kazandırmak için savaşmaz. Sizi herkes sömürmek için uğraşır.
Düzenli bölünen ve düzenli temettü veren BIST şirketine yatırım yapın çok daha iyi.
En azından karıda zararıda görürsünüz ve istediğiniz an hiç bir tehdit olmadan çekersiniz paranızı yani.

tequila818
08-02-2017, 13:05
Arkadaşlar bugünün şartlarında parayı TL de tutmak pek mantıklı görünmüyor. Orta vadede Dolar mı yoksa altın mı önerirsiniz?

rebelh
08-02-2017, 13:06
bi fx şirketinin tarih vermeen dolar tl hedefi 4.300
eurusd hedefi 0.900

997TT
08-02-2017, 14:24
Tarih vermeden seviye vermek ne demek? Insanlarin zekalariyla oynuyorlar... Tarih vermeden 1$ 6 tl yada 3tl. Itiraz olmaz herlade?

rebelh
08-02-2017, 15:20
yıl içinde benim anladığım kadarıyla

Aliburakb
08-02-2017, 16:42
Arkadaşlar bugünün şartlarında parayı TL de tutmak pek mantıklı görünmüyor. Orta vadede Dolar mı yoksa altın mı önerirsiniz?

bende merak ediyorum

ZX-636R
08-02-2017, 17:05
BES konusunda yapılan yorumların çoğunluğu bilgiden uzak
forumun çoğunluk kitlesi araştırmayı seviyor bu bakımdan BES i olan arkadaşların öncelikle ilgili kurumun çağrı merkezini arayıp para yatırdıkları fon ve sistemin genel yapısı hakkında bilgi alması faydalı olur.

BES sistemine güvenmediği için sistemden çıkan arkadaşların (nakit sıkışıklığı, farklı bir yatırım yada her türlü ihitiyaç harici değil de sadece sistem çöker paramı alamam diye sisteme güvenmeyen arkadaşların her türlü BİST yatırımı , devlet tahvili/bonosu, bankalardan her türlü fon alımı , hatta vadeli mevduat da yapmaması gerekir. o zaman tek yatırım imkanı kalıyor kapalı çarşıdan fiziki altın alıp evde saklamak.

çünkü bunun haricininde dayanak varlığı TR de olan hiçbir yatırımın garantisi/garantisinin dayandığı temel BES in garantisinden farklı değil.

let's go switzerland !

Yigit-Y
08-02-2017, 17:25
Vadeli mevduat yabancı bir bankada da ise ne sıkıntı yaşar ?

Varlık Fonu denetleme yok benim paramla iş yapacaklar

Ben hayır dediğim için terörist ilan edilcem ve benim paramı kullanacaklar

Oldu yaaaa :)

Ben beni mikemileceği min noktaya çekiyorum

Ben hayalperest değilim benim paramı varlık fonuna atsın diye

Biriktirmedim o bes i

Bes devlet katkısı yokken girmiş biri olarak yazıyorum

Yüzde 25 katkıyı emekli olmadan alamıyorsunuz falan filan

Fonlar olsun çok hakimim

Kim nasıl isterse öyle yapsın

Ben bu ülkede ışık göremiyorum

Gardımıda ona göre almaya çalışıyorum sadece

dirk
08-02-2017, 17:46
%25 devlet katkısı iyi rakam ufak ufak uzun vadede para biriktirecek arkadaşlar için bana bes cok mantıklı geliyor.

excellency23
10-02-2017, 10:07
Tarih vermeden seviye vermek ne demek? Insanlarin zekalariyla oynuyorlar... Tarih vermeden 1$ 6 tl yada 3tl. Itiraz olmaz herlade?

hocam yeni öngörülerin nedir döviz ile ilgili? yabanci analistler kisa vadede euro 3.55 - 3.65 olabilir demeye baslamis. :beuj:

STP
10-02-2017, 10:16
bende bı pozısyon alsam ıyı olacak yoksa baya zarar edıcem bu ongoruler gerceklesırse

Black_Eagle
10-02-2017, 10:21
Bugunki spk tebliğden sonra forex piyasasıda yurt içinde bitirilmiştir geçmiş olsun

naci
10-02-2017, 10:34
Kızlarımın adına yaptırdığım bes hesabını kapatayım mı? Ne tavsiye edersiniz?

emresener
10-02-2017, 11:32
bende bı pozısyon alsam ıyı olacak yoksa baya zarar edıcem bu ongoruler gerceklesırse

Ben bugün sabah aldım 3.6870 den. Mayısa kadar dokunmayacağım bir para olduğu için.
Rte şimdi onay vermiş referanduma 16 nisan olarak açıklayacaklar herhalde.
Trumpın dün akşam ki vergi için açıklama yapacağım demeci fln ileride işleri değişitrcek düşüncesine girdim.

Ve doların süşmesini hala referanduma kadar bile isteye dusurduklerini dusunmeye devam ediyorum. Sonra roket gibi gitcek gibime gelio

Ytd

rodya
10-02-2017, 11:55
Ben bu işlerden hiç anlamıyorum.
Burdaki yorumlarla 3.9 civarında dolarımı bozdurup, 3.72 seviyesinde aldım. Güzel de para kazandım.
Mevcut kuru görünce, ne yalan sölim türk lirası param olsa da dolar alsam diyorum. Nakit ihtiyacın varsa bilmem ancak 6 aylık bir sürede ihtiyacın yoksa belki doları tutman faydana olabilir.
Herkes analizler vs yapıyor, ben de "bunlar nece konuşuyor " diyorum. Ama anladığım şey 6 ay 1 yillik evrede saçma sapan yüksek dolar kuru beklentiileri mevcut.

997TT
10-02-2017, 13:53
3,55 beklentısını gecen hafta ustu kapalı yazmıstım,cok oncede 3,65...
Suan pıyasada baskı var,akarken doldurun. Sonrası allah kerım...

morgan
10-02-2017, 14:46
SPK'nın bugün itibariyle yaptığı tebliğ..
Mantıklı bulduğum kadar bir o kadar da mantıksız bulduğum eylem.Kaldıracı düşürüp minimum fonlama 50.000 bin türk lirası ve eşleniği döviz kadar saçma bir kısıtlama olamaz.
%80 zarar %20 kar tablolarının döndüğü piyasada aşırı acımasız bir kısıtlama olmuş

dirk
10-02-2017, 15:23
ALTIN güzel alım fırsatı verdi bugun

enesy
11-02-2017, 14:01
Arkadaşlar uzun zamandır takip edemiyorum , uzun sure bozdurmamak üzere dolar alınır mi yoksa daha da beklemek gerekir mi alim yapmak için ?

997TT
11-02-2017, 16:56
Arkadaslar sahsim adina yazayim; bir cok kisi alinti yaparak yada mention yaparak,satalim mi alalim mi diye soruyor... Hatta bir cok arkadasim da PM yaziyor. Cevap vermeyince kiziyorsunuz belki...
Buna cevap vermek cok zor,zaten kanunen de yasak. Bakin sahsi yorumlarimi yapiyorum. Orada yazanlari nasil algiliyorsaniz ona gore al sat yapin. Ben olsam soyle yapardim yada yaptim yada bekliyorum derim,fazlasi degil.... Zaten hava puslu,herkesin asiri dikkat etmesi gereken zamanlar. Kimsenin kaybetmesini istemem...

ZX-636R
11-02-2017, 23:24
Yabancı yorumlarına gerek yok
$\Tl 3.82 ken yazmıştım bu yıl 3.45-3.50 seviyesinin görülmesini bekliyor €/TL için 1.05 parite ile çarparsak zaten yaklaşık 3.60-65 e gelir

STP
11-02-2017, 23:44
3.78 den almistim, satsammi napsam

Ome_RS
14-02-2017, 08:50
Dolar 3.65i gördü. Ne dersiniz bugünkü toplantı sonrası daha da düşer mi güzel bir alım fırsatımıdır

997TT
14-02-2017, 09:57

Demıstım demek ıstemıyorum ama devamı var....

STP
14-02-2017, 10:36
acelem olmaması benı kurtarıyo suan sadece.o yuzden beklemeye devam

free-hifi
14-02-2017, 10:37
Murat abi dolar düşüşte iken merkez 3.88 öngörusu yapti geçen aynısını yapınca dolar yukseldi simdi düşüşte nasıl bir film bu

By CrAzY
14-02-2017, 10:40
78 desteği daha var sonrası 65 haydi bakalım nolcak

12 ocakta demişim. Hatta selçuk abi 80 den gircekti dolar değil altın diye diretmiştim.Kıymetimi bil abi :D Referanduma kadar rota belli.

STP

STP
14-02-2017, 10:44
12 ocakta demişim. Hatta selçuk abi 80 den gircekti dolar değil altın diye diretmiştim.Kıymetimi bil abi :D Referanduma kadar rota belli.

STP
3,78den alım yapmıstım been kardesım. suan 1000 tl cıvarı eksıdeyım :)

By CrAzY
14-02-2017, 10:53
3,78den alım yapmıstım been kardesım. suan 1000 tl cıvarı eksıdeyım :)

Al işte :) Nasıp abi beklemede kal .

STP
14-02-2017, 11:10
Al işte :) Nasıp abi beklemede kal .

sukurkı acelem yok o yuzden beklıyorum :)

Almanci Tane-R
14-02-2017, 11:51
Bu dolar euro adamın psikolojisini bozar

by.gkn
14-02-2017, 12:02
Gram altın bugün güzel düşüyor

Yigit-Y
14-02-2017, 12:17
Garanti 11,60 dan anlaştım bu ay için vadeli olarak

Doların düşmesi benim işime gelir ama ben 3.00 altına gelmesinin artık imkansız olduğuna inanıyorum

Anketler ne olursa olsun erken seçim kararı alınacaktır diye düşünüyorum

Siyasi belirsizlikle piyasalar gevşemesi mümkün değil gibi

Yatırım olarak vadeli yada altın taraftarıyım

Bist de sadece Dohol :)

Ytd.

997TT
14-02-2017, 12:41
12 ocaktan sonra dolar ıkı kez rekor kırdı,bıl ıstedım...
3,88 tahmını gayet dogal ancak bu tahmınler pek tutmaz.
Pıyasa zaten cokk sıg,cokk cabuk yukarı asagı oynuyor.Suan hukumet tarafından planlanmıs bır dusus var,amacda bellı.
Bunun haberını 28 ocakta aldım.ozaman dolar tarıhı zırvesındeydı.ertesı gun buraya yazdım.Cok onemlı bır yavsAKdan duymustum...
Bende ona gore pozısyon aldım,Allaha sukur zararımı cıkardı.(3,07 den bozmustum malesef) hatta suan kardayım,essegımı bulmus gıbı sevınclıyım...
Ben olsam 3,55 hedef ancak ben beklermıyım?Bu sevıyelerden pacal yapamaya baslardım...

ZX-636R
14-02-2017, 15:29
3.70 ın altı görüldü.

3,64 lerdeyiz. trend işlemeye devam ediyor.

günün sözü : trend is your friend :D

STP
14-02-2017, 16:39

3.50 lere gelıp orada kalacakmı dıyosunuz? suan zarardayım zatren dahada edıcem ozaman :) cıksammı kalsammı bılemedım

darkmoon
14-02-2017, 16:51
Doların durumu çok iyi şu anda ya habibi..

vectra-tuner
14-02-2017, 17:18

Bu topiğe yazmamaya dair sözüm vardı... Ancak görülen lüzüm üzerine yazmak durumundayım ki Tech'deki arkadaşlarımın canı yanmasın... Z/X Ne zaman yazsan trend terse dönüyor :D

Dolar Tl ve Bist şu anda spekülatif olarak ayarlanmaya çalışılıyor.. Son zamanlarda yapılan F/X düzenlemesi, Varlık fonu vs... Türk telekomun büyük borcu var ve ödeyemiyor temerrüde düşmüş durumda.. En büyük alacaklısı ise Akbank ve Garanti.. Ohalden dolayı iflas erteleme yasak ve batan batana... Varlık fonu ile döviz kontrol edilecek (Mb rezervleri eritilmeden yani 2. Mb) Devlete ait kurumların Hisseleri alınacak (Bir kısmı da sizin Bes paraları ile) Hükümete yakın şirketlerin hisseleri alınacak vs.

Borsa'ya gelince bu işin içinde olanlar bilirki belli hisseler şişiriliyor diğerleri kımıldamıyor bile... Herşey referanduma kadar kısaca , referandumdan Evet çıkarsa yabancı gelicek döviz düşecek, borsaya para giricek bir süre daha idare ediceğiz tüm kurgu bunun üzerine.

Şu anda olan ise Yellen trendi bozmuş durumda Fed öyle böyle bu sene peş peşe faiz artıracak.. Trump Çin için getirilmiş bir adam Çin döviz rezervlerinde de ciddi azalma var, isterseniz komplo teorisi diyin Çin'i batırmak için dahi faiz artırımı yaparlar..

Kısaca ; Tl'de durmayın da nerde durursanız durun saygılar...
Son olarak Teknik analiz vs. bunlar hikaye ..

darkmoon
14-02-2017, 17:28
telekomun sahibi suud lu oger group yani oger telekom..

genel olarak avrupa amerikalı yatırımcılar malı mülkü devredip gidiyor yerini alanlar genelde katar suud ve körfez merkezli arap sermayesi..

onursumer
14-02-2017, 17:31
ben uzun suredir ortaya karışık olarak beklemedeyim karlılık tatminkar , referandum sonrası bakıcam artık duruma gore bu işlerden elimizdeki yatırımımız aman değer kaybetmesin diye uğraşmaktan da yorulur olduk sağolsunlar

darkmoon
14-02-2017, 17:49
Bence yüksek ihtimal evet gelicek ama evet gelirse tam aksine yabancı yatırımcı bence iyicene elini ayağını çekicek algılamalar çünkü avrupa ve amerikanın farklı olucak şahsi fikrim..

en basitinden siyasete girmeden yazıyım geçen gün gelen cia başkanın attığı ve sildiği tweet ortada türkiye ile iranı aynı kefeye koyup bized totaliter diktatör ülke yazmış tweetinde.. sonuçlarda evet çıkdımı onların kafasına akıllarına göre bu belkide resmi olarakda onanmış olucak..

STP
14-02-2017, 18:01
ben napayım agalar :) bozayımmı durayımmı :D

DOHC
14-02-2017, 18:15
TT geçen sene sağlam zarar etmiş, KAP'ta vardı bilançosu.....

997TT
14-02-2017, 18:21
Uzun vade de ok,dovızd de kalında suan akarken doldurmadıysanız yanlıs sızde...
Yabancı bızı somuruyor,sızde somurun.
Yarın kımse goz yasınıza bakmayacak...
Evet de hayırda cıkasa sorun olucak...
Ben "1" kez sevıye tahmını yaptım,kı havanın en puslu oldugu tarıhlerde yapmıstım. Artık hayatta yapmam(bılgı aldıgım kısı cokk onemlı bırısıydı) trend tahmını suan yapmak zor ancak cokk fazla alıs oldu 63-67 arasından... Burası cıddı dırenc olur bu hafta burada kalırsa.

Yigit-Y
14-02-2017, 18:25
Şimdi taksiden indim

Öyle bir türkiye anlattı ki

Sanki ben uganda cumhuriyetinde yaşıyorum

Dayı dedim sen devam et böyle arabaya mazot koyamadığın yövmiye çıkarmadığın günlerde beni hatırla dedim

Evet çıkınca 2,50 dedi ekonomi tavan yapacak dedi

15 yıldır neden yapmadım dedi

İzin vermiyorlar dedi

Ulan iktidarsın kim izin vermiyor :)

15 tl verdim taksiye içime oturdu ulan buna verdik parayı diye içlendim

Beyin yanmış yani :)

free-hifi
14-02-2017, 20:53
Abdurrahman Dilipak†@aDilipak
Dolar da değer kaybetmeye devam ediyor.. Gülenin nefesi de bu balonu şişirmeye yetmiyor..

32

83

Ranthor
14-02-2017, 22:01
akarken doldurmak ne demek?

Ersin ÖREN
14-02-2017, 22:02
akarken doldurmak ne demek?

Dolar gördüğü yeri unutmaz. düşükken yatırım fırsatı demek benim anladığım.

free-hifi
14-02-2017, 23:07
Evi arabayi sat Barcelona'ya bas olmasın?

997TT
14-02-2017, 23:11
Cok basıt;burada ocagin baslarinda borsayi soyledim ama kimse anlam veremedi. Dovizinde ocak
Sonu soyledim,onzaman dolar rekorlar kiriyordu.
Ben aldigim pozisyonlai yazdim,bu firsatlar varken degerlendirmek gerek. Emin olun cok kotu zamanlar yasiyabiliriz. Hep yabanci yada yandas mi somurucek bizi?
Psg....

hyper35
14-02-2017, 23:18
baktığım fx sitelerine göre 3.60 beklentisi var ancak daha altı süpriz olarak görünüyor. Sonrasında yükseliş yapacağı şeklinde doların. Ben de öyle tahmin ediyorum varlık fonu rezervlerinin erimesine bağlı olarak.

psikolojikdeli
14-02-2017, 23:52
yaklaşık 2 yıldan beri fikir aldığım birisi var, söylediklerinden sadece 1 sefere mahsus tarihte 1 ay oynadı gerisi haftası haftasına tuttu, buna rağmen şubat sonu mart ortası 3.3-3.5 civarı diye konuştuk ocak ortasında, giren rakkam büyük, oyun büyük sanırım inecek, nisan sonrası ise belirsiz

vectra-tuner
15-02-2017, 00:33
http://www.ulusalpost.com/durmus-yilmazdan-carpici-aciklamalar-3504g-p2.htm

Durmuş Yılmaz 2001 Krizine doğru gidiyor diyor.. Yani Bankacılık krizi ... Sonu Morataryum ile biter bu iş abiler.. 100 bin tl devlet garantisinede güvenmeyin, olaki böyle bir krizde devlet size derki eyvallah borcum borç ama sana zaman veremem elbet birgün alırsın paranı.. Kısaca altın dolar almak isteyenler kademeli bir şekilde fiziki olmak kaydı ile alabilir ancak 1 ay sonra ödemesi olan elindeki parasıyla alıp sonra zararına satmak zorunda kalmasın.. Hörmetler

997TT
15-02-2017, 00:43
Varlık fonu daha pıyasaya gırmedı.... Zaten amacda cok fazla pıyasa degıl,bu kadarını bılın ıstedım.
3,62 yı gorururz,sonrasına bakalım ancak 3,63-65 arası baya alım oldu. Eger kıramazsak zor gecerız burayı. Fakat bu hafta bırseyler sekıllenıcek....
Sureklı uyarıyorum ancak tedbırlı olnak kaydı ıle,bu dalgada bırseyler kazanın ınsallah.

darkmoon
15-02-2017, 01:10
Büyük projelerin mali durumunu araştırın derim sadece bunu araştırın nasıl bir karadelik oluşuyor anlarsınız..
osmangazi yavuz sultan selim,avrasya tüneli ve diğerleri araştırın ama verilerle araştırın bilimsel olarak..
benim okuduğum araştırdığım hepsi komple zararda.. ve bu büyük projelerde yani yap işlet devret şeklinde olanlarda yapılan sözleşmelerin benim bildiğim hepsi dolar üstünden..

bu zararlar nerden çıkıyor sizden bizden dolardan kurdan ekonomiden merkez bankasından..

ZX-636R
15-02-2017, 02:54
Bu topiğe yazmamaya dair sözüm vardı... Ancak görülen lüzüm üzerine yazmak durumundayım ki Tech'deki arkadaşlarımın canı yanmasın... Z/X Ne zaman yazsan trend terse dönüyor :D

Dolar Tl ve Bist şu anda spekülatif olarak ayarlanmaya çalışılıyor.. Son zamanlarda yapılan F/X düzenlemesi, Varlık fonu vs... Türk telekomun büyük borcu var ve ödeyemiyor temerrüde düşmüş durumda.. En büyük alacaklısı ise Akbank ve Garanti.. Ohalden dolayı iflas erteleme yasak ve batan batana... Varlık fonu ile döviz kontrol edilecek (Mb rezervleri eritilmeden yani 2. Mb) Devlete ait kurumların Hisseleri alınacak (Bir kısmı da sizin Bes paraları ile) Hükümete yakın şirketlerin hisseleri alınacak vs.

Borsa'ya gelince bu işin içinde olanlar bilirki belli hisseler şişiriliyor diğerleri kımıldamıyor bile... Herşey referanduma kadar kısaca , referandumdan Evet çıkarsa yabancı gelicek döviz düşecek, borsaya para giricek bir süre daha idare ediceğiz tüm kurgu bunun üzerine.

Şu anda olan ise Yellen trendi bozmuş durumda Fed öyle böyle bu sene peş peşe faiz artıracak.. Trump Çin için getirilmiş bir adam Çin döviz rezervlerinde de ciddi azalma var, isterseniz komplo teorisi diyin Çin'i batırmak için dahi faiz artırımı yaparlar..

Kısaca ; Tl'de durmayın da nerde durursanız durun saygılar...
Son olarak Teknik analiz vs. bunlar hikaye ..

Tekrar hoşgeldin vectra, yokluğun hissediliyor :)
fikirlerimiz farklı olsa da yazdıklarını okumak keyif veriyor.

Yigit-Y
15-02-2017, 08:20
Evi arabayi sat Barcelona'ya bas olmasın?

barça parçalandı battık desene :D

darkmoon
15-02-2017, 11:44
kasım işsizlik oranı %12.1 Genç işsizlik oranı %22.6 her 4 insandan biri işsiz.. ama işte gemisini yüzüdren kaptan..

vectra-tuner
15-02-2017, 12:32
Önemli bir bilgilendirme yapayım...

Eski BB. Stratejik derinlik kitabı yazarı Davutoğlu ile eski bakan Sn. Ali Babacan İNGİLTERE'ye gitmişlerdi ve tutalamayan dolar o ziyaret sonrası kontrol altına alınmıştı.!!

Yine tarih tekerrür etti bu sefer İngiltere Başbakanı Theresa May Türkiye'ye geldikten sonra aynı şekilde Kurlar kontrol altına alındı.. Basına yapılan açıklamada ise yerli Uçak (Bana göre hiç uçmayacak) için Motor vs. gibi anlaşmalar yapıldığı bahseldi ancak konu bu değildi (KIBRIS!!!)

Birazda siz fikir jimnastiği yapın abiler.. Malzemeyi verdim

Ranthor
15-02-2017, 12:56
fikir cimnastiği yaptım, dolar düşecek mi şimdi verilen tavizler karşılığında