PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dolar / Euro / Pound / Forex / Parite / Bilgi paylaşımı..

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82

1.8 turbo
12-11-2015, 08:48
Gunaydın
Soma madenlerınde 100 ton altın bulundugunu yazıyor butun gazeteler
dovıze etkısı sızce nasıl olur, nereye kadar dusurur doları?

vectra-tuner
12-11-2015, 08:55
Aspargas haber...1-2 gün önce burdan paylaştım, Her krizde aynısını yapıyorlar.. Ya petrol bulunur ya başka birşey., Aslında Ülkemizde bizim çıkartamayacağımız neler vardır kimbilir ama olay bu değil , şu anda Dövize hala müdahale var. Yurt dışından para girişi olsa direkt olarak faizler düşer , Merkez bankası rezervler artar ama tersi oluyor rezervler eriyor ona rağmen Kur düşüyor yani suni diyelim., Kur'un düşmesinin bir kısmı dolar endeksinin 2 gündür azda olsa gevşemesi... Yarın Abd'den veriler gelmeye başlayacak , Önümüzdeki hafta artık Fed'i fiyatlamaya yavaş yavaş başlarız.. 12. aya girince de çok hareketli geçer

ACYV
12-11-2015, 10:17
Bazı şeylerin şuyu vuku'ndan beterdir, hani cidden altın bulunsa filan bu kadar etkili de olmaz. 10 kuruş düşürür, 50 kuruş artırır aksi yöndeki haber.

vectra-tuner
12-11-2015, 10:27
2.880' den alım yaptım bir miktar, Cuma'ya kadar alımlarını tamamlayıp bitiricem inşallah... Rast gele

ACYV
12-11-2015, 10:33
En güzeli kendi hissettiğini, sezdiğini, bildiğini uygulaması. 50 tane ekonomist okuyup dinleyince, kafalar karışıyor.

BARR
12-11-2015, 10:37
Ekonomistlerin yarısı paralı asker o yüzden kimi nasıl dinleyeceğine iyi bakmak lazım.

ACYV
12-11-2015, 10:46
Şahsen durduğum yerde paramın emek harcamadan değer kazanması beni rahatsız ediyor, dolayısıyla bu iniş ve çıkışlarda hiçbir şey yapmadım, yapmayı da düşünmüyorum. İsterse dolar 2 lira olsun yada 4 e çıksın. Değeri artarken birilerinin varlığı değersizleşiyor, değeri düşerken de birilerinin değeri artıyor, sistem olarak benimsemiyorum. Ağzından dini kelimeler düşmeyen insanların nasıl hisse senedi kovalayıp, döviz ile oyunlar çevirdiğini, fx ile delice oynanıp dipsiz iştahlarını görünce, iki yüzlü insanlardan uzak durma ihtiyacım oldukça pekişiyor. Aynı şey emlak üzerinden yapıldığında da düşünüyorum. Üretmeden kazanca karşıyım. Para ile oynayarak kazanılan paraya karşı şaibeli bakıyorum.

vectra-tuner
12-11-2015, 11:03
Valla ben bezdim, Gemisini kurtarmaya çalışan kaptan modundayım... Ülkenin hali belli , artık benimde sloganım " Demokrasi, Aç gözünü doldur keseni" ve 10 dönüm bostan yan gel yat Osman modundayım... İthalat süresi ortalama 3 ay.., 1 Senede Tl cinsi taahhüt veriyoruz etti 15 Ay!.. Dövizin 1 senede nerden nereye geldiği belli... 1 Milyon Usd ile 2.10 dan döviz alan 700 bin tl para kazandı yattığı yerden!!! Daha dün belediyeden abilerimiz geldi eksik gedik buldu.... Tam tahmin ettiğimiz gibi çıktı 10K x spor klübüne yardım ediceksiniz diye., Neyse 5K verelim dedik... O kadar ağırıma gidiyorki, vergimi düzgün bir şekilde elimden geldiğince ödüyorum, Şehit haberi duyduğumda içim gerçekten acıyor... Ama böyle bir ülkede kimse kusura bakmasın... Bir ülke düzgün olursa insanlarda kendisini düzeltmeye çalışır, sistem çürüdüğü zaman insanlarda çürür.... Balık baştan kokar yani., Bizler zaten çalışmadan borçla yaşamaya alıştık., Neden bu hale geldik bir açıklama yapmak istiyorum ;

1) Eğitim seviyemiz ilkokul 4 Türkiye geneli , İlkokul mezunu bir adam ne yapar? a)Ya asgari ücretle çalışır b) Lüx yaşamak için illegal işlere bulaşır ... Şimbi B) Şıkkı bizim insanımızın seçimi buna yapacak birşey yok... Sakın yanlış anlaşılmasın şu parti bu parti hepsi aynı... Biz böyle olduğumuz için başımızdakilerde bizi hak ettiğimizin üstünde anlık refah sağlamak için üretmek çalışmak gelişmek yerine şeytanın aklına gelmeyecek yöntemlere başvuruyoruz..

ACYV
12-11-2015, 11:15
Valla ben bezdim, Gemisini kurtarmaya çalışan kaptan modundayım... Ülkenin hali belli , artık benimde sloganım " Demokrasi, Aç gözünü doldur keseni" ve 10 dönüm bostan yan gel yat Osman modundayım... İthalat süresi ortalama 3 ay.., 1 Senede Tl cinsi taahhüt veriyoruz etti 15 Ay!.. Dövizin 1 senede nerden nereye geldiği belli... 1 Milyon Usd ile 2.10 dan döviz alan 700 bin tl para kazandı yattığı yerden!!! Daha dün belediyeden abilerimiz geldi eksik gedik buldu.... Tam tahmin ettiğimiz gibi çıktı 10K x spor klübüne yardım ediceksiniz diye., Neyse 5K verelim dedik... O kadar ağırıma gidiyorki, vergimi düzgün bir şekilde elimden geldiğince ödüyorum, Şehit haberi duyduğumda içim gerçekten acıyor... Ama böyle bir ülkede kimse kusura bakmasın... Bir ülke düzgün olursa insanlarda kendisini düzeltmeye çalışır, sistem çürüdüğü zaman insanlarda çürür.... Balık baştan kokar yani., Bizler zaten çalışmadan borçla yaşamaya alıştık., Neden bu hale geldik bir açıklama yapmak istiyorum ;

1) Eğitim seviyemiz ilkokul 4 Türkiye geneli , İlkokul mezunu bir adam ne yapar? a)Ya asgari ücretle çalışır b) Lüx yaşamak için illegal işlere bulaşır ... Şimbi B) Şıkkı bizim insanımızın seçimi buna yapacak birşey yok... Sakın yanlış anlaşılmasın şu parti bu parti hepsi aynı... Biz böyle olduğumuz için başımızdakilerde bizi hak ettiğimizin üstünde anlık refah sağlamak için üretmek çalışmak gelişmek yerine şeytanın aklına gelmeyecek yöntemlere başvuruyoruz..

İşte devrim tamamlanamadığı için bugün bu haldeyiz. Rahmetli Atatürk'ün ömrü vefa etmedi, eğer 15 sene daha yaşasaydı çok farklı bir durumda olurduk bugün. Savaştan çıkmış ve eliti, entellektüel aydını hemen hemen hiç olmayan sadece vefalı, sebatkar, çilekeş ve maalesef eğitime aç Anadolu insanıyla anca bu kadar oluverdi. Köy enstitüleri ile sıçrama yaşayan, yurt dışına eğitime gönderilen ve geri geldiğinde ülkesine yardımı dokunacak bir elin parmaklarını geçmeyen cevherler sayesinde anca bu haldeyiz. Bu konular siyaset üzeri konular, partisel vs değil. Devrim tamamlanamadığı için, toplum katmanlarının tamamına erişemediği için bugün bu haldeyiz. Çoğunluk ister istemez sadece kendi cebini düşünmek durumunda kalıyor. Ben askere paşa paşa gittim, 2/3 sene uzatıp bekleseydim bedelli ile yapabilirdim ama yapmadım, bunu bir borç görüyordum ülkeme. Gel gör ki beraber okuduğum arkadaşlarımdan kaçmak için elinden geleni yapanları gördükçe, her fırsatta ülkesini kötüleyen, kaçıp gitmeyi konuşanları gördükçe sinirleniyorum. Benim bu topic'de teknik analiz yazabilecek bir donanımım yok, kendi halinde iş veren, deniz ticareti yapan biriyim, gördüklerimi, yaşadıklarımı kısa kısa yazmayı tercih ediyorum. Maksadı aşan bir durum söz konusuysa yazmaktan imtina ederim. Reform vs deniyor ya ; bu ülke

1) Nato'dan çıkıp
2) Çevre ülkelerle düzgün dış işlerine sahip olmadıkça
3) Ağır sanayiye, bilişime ağırlık vermedikçe
4) Lüks tüketimden uzaklaşmadıkça
5) Eğitim adam akıllı düzelmedikçe

Hiçbir şeyin düzeleceğine inanmıyorum ta ki, bütün toplum katmanları (A+, A, B,C sınıfları) tamamen zarar görmedikçe, canı yanmadıkça bir şeyler değişmeyecek gibi görünüyor. Bunlarla beraber halen bu ülke topraklarına karşı olumlu inancımı da korumaktayım bu kadar depresif olgulara rağmen.

vectra-tuner
12-11-2015, 11:27
Dışarıda Pekçok insanımız habersiz ama , Ülkemiz spekülatif hareketlere çok müsait olduğundan şu anda Forex gibi kaldıraçlı piyasalarda hepimizle oynuyorlar.. Al sat ile dünyanın parasını zaten sırtımızdan kazanıyorlar ki notumuz düşünce daha da beter olucak., Bunu görüpte müdahale etmeyenlerde suçlu aman sıcak parayı ürkütmeyelim diye diye sonucu bu., Bu forumda bile bu topiğin açılması gösteriyorki yeni trend bu :D Hepimiz spekülatör olucağız ... faturasını da en gariban öder genellikle örnek vereyim , kur 2.80 diyelim spekülatör fırlattı kuru 3 tl'ye benzin zamlanır garip öder, ithalatçı ithal ettiği malı kur farkından dolayı %7 pahalı alır %7 pahalı satar gibi.... Aklın yolu bir heleki böyle güçlü bir iktidar varken aslında uzun vadede hepimizi kurtarabilecek imkanı varken birşey yapmıyor malesef... İnşallah düzelir diyelim :o

ACYV
12-11-2015, 11:41
Dışarıda Pekçok insanımız habersiz ama , Ülkemiz spekülatif hareketlere çok müsait olduğundan şu anda Forex gibi kaldıraçlı piyasalarda hepimizle oynuyorlar.. Al sat ile dünyanın parasını zaten sırtımızdan kazanıyorlar ki notumuz düşünce daha da beter olucak., Bunu görüpte müdahale etmeyenlerde suçlu aman sıcak parayı ürkütmeyelim diye diye sonucu bu., Bu forumda bile bu topiğin açılması gösteriyorki yeni trend bu :D Hepimiz spekülatör olucağız ... faturasını da en gariban öder genellikle örnek vereyim , kur 2.80 diyelim spekülatör fırlattı kuru 3 tl'ye benzin zamlanır garip öder, ithalatçı ithal ettiği malı kur farkından dolayı %7 pahalı alır %7 pahalı satar gibi.... Aklın yolu bir heleki böyle güçlü bir iktidar varken aslında uzun vadede hepimizi kurtarabilecek imkanı varken birşey yapmıyor malesef... İnşallah düzelir diyelim :o

Şuan ki mevcut partiler ile ülkeyi toparlayacak kimse var mı ki AKP'ye yükleniliyor? Sorun şahsına değil kardeşim, sakın yanlış anlama. Burada meta-analiz yapmaya çalışıyorum.

hakotech
12-11-2015, 11:57
Yaaa sizden bişey rica edicem... şurda sadece borsa,forex,parite konuşsak ? Yazılan yazılar güzel ama arasına illa bi siyasi olay ya da kişi sıkıştırılıyo.. kim ne partiyi hangi partiyi destekliyo? kime uyuz oluyo? Şahsen gram umurumda değil..üyeleri küstürmeyelim lütfen tek ricam bu..sıkılıyorum chp mhp akp hdp kavgasından,söylemlerinden artık..

vectra-tuner
12-11-2015, 12:32
Aynen katılıyorum, Konu sahibi olarak parite yorumu rica edebilirmiyiz?

hakotech
12-11-2015, 12:44
Valla abi aralık ayı cok hareketlı gecıcek gıbı..volatilite su ara bile yüksek.. pariteciler için bulunmaz fırsat,tabı arada terse yakalanma durumlarıda olabiliyo, ancak sabah kalkıp bismillah diyip verileri iyi takip edersek,bilen abilerden birazda feyz alırsak,artı son olarak hissiyatımıza güvenirsek kazanırız.. ben ilk etap düşüncem 1.0615 gecerse alta atar.. akabinde 1.0550 ve 1.0420.. tabi bu senaryo fed'in aralık ayında faiz arttıracağı kesinleşirse olucak bi iş... ancak bugun draghi malının konusması avrupanın durumunu netlestırmedı yine.. bu durum paritenin beklediğim sevıyelerden daha da aşağı düşmesine sebep olabılır.. 1 dolar =1 euro denklemini ben gercekcı bulmuyorum ancak cok yakın sevıyelere gelebılır bu senaryo ile...

Suan bende gözlrmliyorum.. 10 gün içinde yatırım pozisyonumuzu alıcaz.. tabi ne düşünüyon lan bukadar yatır gıtsın dıyenlerde olabilir..ancak bizim için durum biraz farklı.. çok ıyı dusunmemiz gerekıyo :)

vectra-tuner
12-11-2015, 12:50
Borsa yukarıya gidemiyor artık sınırda , Bundan sonra dolar yukarı borsa aşağıya... Faizler inmiyor buna çok dikkat etsin hem borsacı abilerim hem dövizciler... Hareket yapay anlatmak istediğim bu... Ben bu hafta pozisyonumu kapatım kurtulucam inşallah bugün başladım zaten... 12. Ay çok geç olabilir.. En çok yapılan hatta şu ; bu topik bile dikkat ediyorum kurtlar patladığında ilgi çekiyor halbuki kurlar gevşek iken girip erken pozisyon almak gerekiyor.. Zaten 11 ve 12. Ay çok yüklü döviz ödemelerinin olduğu ay yani en ufak sorun olmasa ile kurlar yukarı gider.. Ama söylediğiniz gibi parite 1/1 yaklaşsa bile bizde deprem etkisi yaratır... Cari açık düştü olayı tamamen spekülasyon (Altın ihracatı yani) ve Cari açığın düşmesi büyümenin tamamen durması demek buna dikkat!!! Zaten kriz yaşıyorsanız döviz bulamadığınız için cari açık veremezsiniz... Dün birşey daha dikkatimi çekti dün Bloomberg ekranında TCMB Döviz rezervi eylülüde 800Milyon usd azaldı diye haber geçti, kaça düştü ne oldu en ufak detay yok... Artık geçiştiriliyor!!!

vectra-tuner
12-11-2015, 12:53
Dip not: Sn. Ekonomi bakanımız daha önce "Fed faiz artıramaz diyordu" şimdi yeni revizyon " Fed az faiz artırır" şeklinde düzeltme yaptı.. Sanırım ekonomi yönetimi de durumun vahametini anladı... İş Merkez bankası başkanımız Başçıya düşüyor... Allah yardım etsin işi kolay değil

ACYV
12-11-2015, 13:27
parite 1.04 ü illa test edecektir yakın tarihte, haftaya daha bir net olur. BIST'i de İngiliz yatırımcıların yukarıya çekmeye çalıştığına dair bir söylenti duydum ne kadar gerçek bilemiyorum.

vectra-tuner
12-11-2015, 13:29
Hisse.net sitesinde şöyle bir yorum gördüm ; bu benim yorumum değil... Lütfen Borsacı abilerimiz yabancılara para kaptırmasınlar

Selası okunmuş gömmesi kalmış hala millete kaktıracağız diye uğraşıyorlar alacak olan varsada 1 gun bekle ölmezsin.

ACYV
12-11-2015, 13:45
Borsanın %65-70 arasının yabancıların elinde olduğu doğruya eğer, o zaman böyle bir ortamda bulaşmamak en güzeli. Düzenli temettü veren kağıtlara girilebilir deniyor şuan ki ortamda.

vectra-tuner
12-11-2015, 13:51
Şu Fed faiz artırsın ... Altına devam.... Dünya krize gidiyor , salak saçma bi sistem var Abd parayı basıyor basıyor basıyor... Karşılığı ne?

free-hifi
12-11-2015, 14:00
amerika karşılıksız para basıyor herkes bunu söylüyor ama bu silahla amerika vurulmaz mı =?

ACYV
12-11-2015, 14:04
Şu Fed faiz artırsın ... Altına devam.... Dünya krize gidiyor , salak saçma bi sistem var Abd parayı basıyor basıyor basıyor... Karşılığı ne?

NATO, BM, CIA, IMF ve oyunları. Bence bunlara karşılık basıyor parayı.

ZX-636R
12-11-2015, 14:27
Dünyada karşılıksız para basmayan.ülke var mı?
M.B.. Lerin bastığı Paranın karşılığı hazinenin bastırdıgı bono, ki artık masraf olmasın diye basılmıyor bile sadece digital ortamda kayıtlar tutuluyor

Eskiden paranın karşığı fiziki altındı, 1970 lerdi petrol krizinden sonra Bretton Woods anlaşması sona erdi ve paranın karşılığı hazine bonusu dvlet tahvili oldu. Eskiden kağıdın karşılığı altınsı Artık kağıdın karşılığı kağıt. Bakınız Bretton Woods anlaşması wikipedia Tr

Yigit-Y
12-11-2015, 14:31
Biz neden para basmiyoruz:)

Yada basıyoruz diyemi dolar çıkıyor olaya bu açıdan hiç bakmamistim

ZX-636R
12-11-2015, 14:36
Biz neden para basmiyoruz:)

Yada basıyoruz diyemi dolar çıkıyor olaya bu açıdan hiç bakmamistim

Bu fikri hayata geçiren enson kişi ekonomi prof Tansu Çiller oldu.
Sonuç hiper enflason

Dunyada bunun en buyuk muciti Hitler dir
Bakiniz 1930 lu yillarda Almanya . 1 ekmek 10 trilyon mark
Google da aratin milletin el arabasini para ile doldurup frınlardan ekmek almaya gittikleri fotolari bulabilirsiniz. İsteyim bakamiyorum bir arkadas bulup eklesin lutfen

vectra-tuner
12-11-2015, 14:37
Biz para basmazmıyız , Vadeli çek ile en çok para basan ülkelerden birisiyiz.

Problem şu ; Bu Abd denen varlık dünyayı köle etmiş durumda, Saddam ben Euroya geçicem dedi başına gelenleri gördük.... Altın karşılığı Usd basmak mantıklı diğer türlü parayı neye karşılık basıyorlar? Dünyada üretilen mal hizmetin 50 katı kadar para basılsa yani Mevcut Usd.. Tüm dünyadaki malları 50 kez satın alma gücüne sahip olsa enflasyon başlar ve Usd'nin değeri düşer böyle olmalı... Zaten basılan ve dağılan Usd'ler bizim gibi ülkelerde varlık balonları yarattı... Birde şu var, Hepimizde az çok Usd var yani adamlara 0 faizli para vermiş olmuyormuyuz?

vectra-tuner
12-11-2015, 14:41
Şimdi para basımı diyince aklıma Rahmetli Demirel geldi... Hükümete de akıl veriyordu Akp'ye ... Basın para basmaktan korkmayın diye., Eskiden Çin'liler bile bizim parayı görünce inanmıyorlardı 100 Milyon Türk lirası :D ne güzel işte eskiden herkes milyonerdi

vectra-tuner
12-11-2015, 15:03
Dolara ciddi müdahale var... Tüm gelişen ülke para birimleri %1 1.5 değer kaybetti ... Altın aşağı

http://www.bloomberght.com/ en altta tüm gelişen ülke paralarına bakabilirsiniz.... G20 öncesi prestij meselesi sanrım kurlar çok yukarı gitsin istenmiyor

free-hifi
12-11-2015, 15:06
VECTRA reis önümüzdeki cumaya kadar 2,80 seviyesine iner mi acaba 2,86 dan bir miktar alım yapacağım bugün.

vectra-tuner
12-11-2015, 15:14
Tavsiyede bulunmuyorum , sabah 2.88'den alım yaptım... Aldıkça paylaşıyorum ... Kimsenin vebalini alamam

free-hifi
12-11-2015, 15:35
Tavsiyede bulunmuyorum , sabah 2.88'den alım yaptım... Aldıkça paylaşıyorum ... Kimsenin vebalini alamam

Anladım. 2,85 ten bir miktar aldım. Yurt dışından kayıt dışı dolar girdi haberleri yapıyorlar. 13 milyar usd sanki bilmiyordu millet bunun haberini yapma amacları ne ?

vectra-tuner
12-11-2015, 15:40
Amaçları halk dolarize oldu... Panik yaratarak dövizlerinizi bozdurmanızı istiyorlar çünki ;

1) Yüksek Döviz kuru = Kriz algısı , tüketici güveninin düşmesi
2) Yabancı kurun çok oynak olduğu ülkelere girmek istemez çünki yatırdığı para pul olabilir
3) Kriz algısı = İnsanların panik yapması ve harcamayı kesmesi kendini sıkması sonuç olarak büyüyememe , Vergi gelirlerinde azalış = ilave Bütçe açığı
4) Yüksek döviz kuru = Faizi yükseltir
5) Yüksek Faiz = Borsanın düşmanı
6) Yüksek kur = Borsanın düşmanı

vectra-tuner
12-11-2015, 15:43
Yüksek Kur = Cici ama dolarcılar için

_muhaRRem
12-11-2015, 16:16
Pgsus -anacm. Dikkat çekenler ..ytd

TaGo
12-11-2015, 17:13
Şimdi bir haber okudum Merkez Bankası rezervleri 120 milyaqr dolar ile gelmiş geçmiş en fazla rezerve sahip olmuş. Buna ne diyorsunuz

vectra-tuner
12-11-2015, 18:12
http://m.bloomberght.com/haberler/haber/1834695-toplam-rezervler-2-ayin-zirvesinde

Rezerv 101 milyar usd... Kendine ait gerçek rezerv 27-28 milyar usd.... Seçim sonrası yabancı ne borsaya girmiş ne de tahvil almış... Yani Usd içeriden müdahale ile düşürülüyor.. Yabancı girişi olsa idi tahvilde alacağı için faizler düşerdi... Suni yani... Bloomberg de Cüneyt Başaran'da aynısını söylüyor ama imalı olarak tabi

Yigit-Y
12-11-2015, 20:08
120 milyar dolar mı hahahahahahah:D

_muhaRRem
12-11-2015, 20:08
hadi artık endex goo gooo

yearone
12-11-2015, 20:12
Ana direnç 83500 oldu. Her kıramayışında 100-200 aşağıya gelecek. Kıramazsa 81000-79000-77500 kabaca

vectra-tuner
12-11-2015, 20:16
Borsacı abiler sizin yorumlarınız neler? Her akşam mb 60 milton usd satıyor borsa o saatte az yukarı gidiyor... İte kaka zar zor gidiyor, birde yıllar önce 90.000 lerdeydi sanırım, kur o zamanlar bugüne göre epey bir düşüktü...

öskür
12-11-2015, 20:37
60mılyon usd müdahale nedir ki?kale alınıcak biley değil kur bugün pariteden dolayı düştü,2.87 altı kalırsa dibi 2.78 olmak kaydıyla düşüş devam eder,yok olmadı tekrar 2.91
borsamız dansöz,81-84 arası sıkıştı,2 gun ıcınde üst bandı denicektir...

vectra-tuner
12-11-2015, 20:43
Sadece Mb'nin günlük yaptığı satış bu.. İçeriden devamlı döviz satılıyor dikkat edin gösterge faiz yukarı gidiyor döviz aşa gidiyor... Normalde tersi olur sermaye dışardan girer kur gevşer faiz gevşer.. Parite etkisi dışında sepet olarak da düştü

öskür
12-11-2015, 20:45
kalıplara bağlı kalmayın,ekonomi ne yazıkki bu şekilde işlemiyor.istedikleri kadar satsınlar,sonuç hep kısa düşüş kalıcı yükselişler olucak.günlük bakmayın piyasaya.yatırım yapıcakşar 2.80 civatından gözü kapalı alabilir.

_muhaRRem
12-11-2015, 20:49
Eggun 17.40 geçildikten sonra , devamında halay çektirebilir .. Ytd ytd ytd

vectra-tuner
12-11-2015, 20:52
Yok ben zaten döviz alımı yapıyorum ama satmıyorum işim bu... Ama şu anda ciddi döviz satışı yapıldığından eminim... 2014 te halkbank ucuz döviz sattığı için çok ciddi zarar etti... Şu anda ekonomi çok kötü ve motoru çalıştırmayı deniyorlar... Mb 3. Senesine girecek hergün döviz satıyor, satmasaydı kimbilir nerelere giderdi kur.. Şimdi sene sonu kuru çok önemli çünki 31.12.2015'te kur çok yüksek olursa o tarihteki kurdan bilanço hesaplamaları yapılacağı için bankalar özellikle, bilançoların hepsi kötü çıkar..(döviz borçlularının) Türk borsası zaten bankacılık üzerine kurulu

_muhaRRem
12-11-2015, 20:57
goody-ulker ve thyao ekrana aldık , bakalım..

katmr 11 olurmu beklmekteyiz..

orge 4 hedefine gidiyor.

Hmm ufak tefek çorbaları çıkarmışız . İnşallah alan olmuştur .

öskür
12-11-2015, 20:58
peki size soru,madem 2014 te hepimiz tarafından halkbankın sattığı dövizlerden ettiği zararlar aşikar,bilançolar geldi nerde bu zararlar:)
diyorumya fazla takılmayın,MB nin döviz rezervi hikaye,hiçbir işe yaramaz,anca ateş söndürür anlık.

öskür
12-11-2015, 20:58
hayırdır olm,yatırım danışmanlığı işinemi girdin ��

Yigit-Y
12-11-2015, 21:00
Para basıp doları bunlar sisirmis olmasın beyler.

Böyle birsey olabilirmi?

_muhaRRem
12-11-2015, 21:03
hayırdır olm,yatırım danışmanlığı işinemi girdin ��

Arsadan gerisi yalan abi :)

vectra-tuner
12-11-2015, 21:09
peki size soru,madem 2014 te hepimiz tarafından halkbankın sattığı dövizlerden ettiği zararlar aşikar,bilançolar geldi nerde bu zararlar:)
diyorumya fazla takılmayın,MB nin döviz rezervi hikaye,hiçbir işe yaramaz,anca ateş söndürür anlık.

İşte bu döviz satımı yapan banka şu anda doğru dürüst kredi veremiyor,işin bizlere yansıması bu şekilde... Doğrudan yok demiyorlar yüksek oran veriyorlar

vectra-tuner
12-11-2015, 21:14
http://www.sozcu.com.tr/mobil/home/detay?post_id=983152&cat_id=1&loadMore=true

TolgaUs
12-11-2015, 21:19
Eggun 17.40 geçildikten sonra , devamında halay çektirebilir .. Ytd ytd ytd

Sizin bekleyeceğiniz direnç 17.50 üzeri olmalı.
17.50 üzeri kapanıştan sonra 20.40 a kadar yürüyüp gitme şansı var.
http://i63.tinypic.com/2h5soed.png

YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.

vectra-tuner
12-11-2015, 21:26

Bilanço birşey ifade etmiyor, her türlü makyajlama yapılabilir, tekrar yapılandırma yapıldığı vs. Söyleniyor şimdi Bankalar aleyhinde itibarını sarsacak şekilde yazı yazmak suç olduğu için fazla birşey diyemiyorum.. Merak eden arkadaşlar araştırabilir..

hakotech
12-11-2015, 21:46
Bana yarın parite ne olur sorusuna, bilen ve gerçekten anlıyan biri cevap verebilirmi ?

erhanarici18
12-11-2015, 21:53
Hmm ufak tefek çorbaları çıkarmışız . İnşallah alan olmuştur .

muharrem abi borsa hakkında sayfada dönen bu kadar olumsuz yorumlara rağmen paylaştığın kağıtları tereddütsüz alıyorum
bizde çorbamızı çıkardık
Tşk'ler...
takipteyim

vectra-tuner
12-11-2015, 22:12
Bana yarın parite ne olur sorusuna, bilen ve gerçekten anlıyan biri cevap verebilirmi ?

Kimse bu sorunun cevabını veremez, bi aşa gidiyo bi yukarı... Anlamadım nasıl iştir bu

TolgaUs
12-11-2015, 22:18

Yarın için bunu diyorum ben. Bakalım ne olcak ^^
1,0969
http://i64.tinypic.com/20964qu.png

_muhaRRem
12-11-2015, 22:19
muharrem abi borsa hakkında sayfada dönen bu kadar olumsuz yorumlara rağmen paylaştığın kağıtları tereddütsüz alıyorum
bizde çorbamızı çıkardık
Tşk'ler...
takipteyim

inanmadığın ve kafana yatmayan hiçbir hisseyi kim derse desin alma benden sana tavsiye.

hele hele tereddütsüz asla hisse alma :)

_muhaRRem
12-11-2015, 22:20

tamamen sallıyorum bak asla YTD YTD YTD :)

dolar önümüzdeki hafta 2.7xx

erhanarici18
12-11-2015, 22:36
inanmadığın ve kafana yatmayan hiçbir hisseyi kim derse desin alma benden sana tavsiye.

hele hele tereddütsüz asla hisse alma :)

yok abi tereddütsüz derken hepsini değilde kafama yatanı alıyorum :)

hakotech
12-11-2015, 22:39
tamamen sallıyorum bak asla YTD YTD YTD :)

dolar önümüzdeki hafta 2.7xx

Yok muharrem yazmamışım dolar euro paritesi lazım bana yarın için..

vectra-tuner
12-11-2015, 23:05
Dolar lehine olucak gibi gözüküyor parite..

hakotech
12-11-2015, 23:11
Ozaman niye 1.0820 lerde suan ?

vectra-tuner
12-11-2015, 23:14
Dolar endeksi düştü... Yükselemeyen düşer düşemeyen yükselir.. İki gündür daha aşağı gitmeyi denedi usd ama olmadı.. Bir fed üyeside kafaları bulandırdı.. Aslında böyle günlerde işlem yapmamak daha iyi olabilir.. Brent %3.5 aşağıda Usd zayıfladı...

hakotech
12-11-2015, 23:27
Abi onları bende biliyorum bana yarın parite tahmini lazım ama hakaten bilen biri yapmalı..

vectra-tuner
12-11-2015, 23:33
Zx-636R Yardımcı olur sanırım.. Parite çok kritik bir yerde... Ama bence dolar endeksi yanıltmaz oraya bakınca dolar lehine olacak gibi duruyor.. Tepki vermesi lazım

vectra-tuner
13-11-2015, 09:57
Dolar endeksi yönünü tekrar yukarı çevirdi...

http://tr.investing.com/quotes/us-dollar-index

Mutu
13-11-2015, 11:07
4bin dolar alıyorum alacağıma karşılık kısa vadeli olarak o paraya ihtiyacım yok. Kısa süreli döviz alım satımları mı yapayım, yoksa bi kura yönelip, parayı onda mı bırakayım?

ArMy
13-11-2015, 14:40
Beklentiler gene foss çıktı bu millet nası analiz yapıyo ben anlamadım ya.Amerikan verilerini tahmin edemiyorlar..

vectra-tuner
13-11-2015, 16:01
Ekonomik Takvim - Investing.com (http://tr.investing.com/economic-calendar/)

Veriler kötü ama beklenti iyi.... Euro Dolarcılar dolara...

vectra-tuner
13-11-2015, 16:14
Sizin bekleyeceğiniz direnç 17.50 üzeri olmalı.
17.50 üzeri kapanıştan sonra 20.40 a kadar yürüyüp gitme şansı var.
http://i63.tinypic.com/2h5soed.png

Sizden bir teknik analiz bekliyoruz... Borsa böyle kapatırsa pazartesi bulutlara çıkıp sonra atmosferi geçip uzaya gidermi? Dolar ne olur? Ne olucak bu memleketin hali?

vectra-tuner
13-11-2015, 16:21
Dolar tüm para birimlerine karşı (Gelişen ülkeler) değer kazanıyor , Sadece bizde değer kaybediyor... Borsa aşa dolar aşa faiz yukarı... Eknonomi motorunu marşlıyorlar ama almıyor... Suni döviz satışları ile böyle oluyor ancak... G20 Bittikten sonra yükselmeye başlar Benjamin...

vectra-tuner
13-11-2015, 23:31
Parisi patlatmışlar, borsa etkilenmesin diye kapanıştan sonra patlatmışlar...

JDM VTİ
13-11-2015, 23:45
Altında düşüşte arkadaşlar.
Ne kadar daha böyle devam eder?
Ons fiyatlarında baya düşüş beklentisi varmış ?

997TT
14-11-2015, 07:40
Yeni bir dunya duzenine dogru gidiyoruz. Suriye bolgesinde topyekun bir savas ama kim kime karsi?
Arada biz kaynariz orada kurulmak yada yapilanmak istenen neyse,iyi bir bahane oldu...
Kimse burada da patlar falan demesin,Turkiye'de patlattilar(kim yaptiysa artik)2.gunu dunya gundeminden dustu ama paris haftalarca konusulur.
Piyasalar oazartesiye kadar biraz sogur ama bize etkisi nasil olur bilemedim...
Siyasete girmeden gozume carpan seyide yazayim;
Kimse istanbulda eylem yapmaz
Hatirlarmisiniz,3-4 tana daha canli bomba vardi,kesin patlaticaklardi kendini,hukumetimiz cok calisiyor ama otorite boslugundan mudahele edemiyor falan filan diye her yerde haberler yapiliyor hatta her kanal saatlerce canli yayinda tartisiyordu
Avm ler olum tuzagi haln gelmisti milletin kafasinda
Yada mitingler falan.
Secimden sonra birden bu canli bombalar izmire yagan kar gibi buharlasti, "1" gun bile konusulmadi!
Bu kadar basit kandirilan halk varmidir acaba...

TaGo
14-11-2015, 08:45
g20 ile aynı zamanlı yapılması ses getirmek için. Sizi evinizde bile vururz siz 20 en güçlü ekonomi ne ayaksınız demek için.

Peki şimdi ne olacak;
1. Avrupa hemde Pariste 150 kişinin ölümü sonrası tüm dünya devlet başkanları hemen yardım sinyali verdi(çok ihtiyaçları varya aq)
2. Euro hemen tepe taklak aşağı iner çok ciddi bir olay bu Avrupa için.
3. Suriyeli mülteciler gelmesin diye 500 milyon Euro dünya bankasından geri kalan 2.5 milyon Euro Avrupa devletleri arası bölüştürüldfü biliyorsunuz. Bu haberde Euro bölgesini üzen eksi bir haber.

Kısaca önümüzdeki hafta Euro baya eğimi aşağı doğru alır. Dolar tarafında henüz haber yok. Parite 1-1 seviyesine iyice yaklaşır.

free-hifi
14-11-2015, 09:36
paris bombasını ışıd üslenecek sonra hep beraber suriyeye girme senaryosu gerçekleşecek

Kadyr
14-11-2015, 10:20
hiç üzüldümmü tabiki hayır burdan bir çok kişide aynı düşünüyordur.bizde saldırı olduğunda adamların sesi çıkmazdı şimdi arkadaşın dediği gibi işid ortadan kalksın diye çökerler suriyeye.

vectra-tuner
14-11-2015, 10:27
Bu Fransız-Abd-İngiltere-Almanya-İsrail ... Demekki terör sadece bizde olmuyormuş , Müslüman ülkelerin bu halde olmaların en büyük sebepleri bunların oturduğu yerden müslüman ülkeleri petrolü-yer altı kaynakları vs. çıkarları doğrultusunda Terörün en büyük destekçileri yukarıda saydığım ülkeler .. Eskiden 90'lı yıllarda PKK'ya operasyon yapıldığında hemen Almanya'dan koşa koşa Diyarbakır'a gelip insan hakları cart curt diyip ortalığı karıştıranlara müstehak... Bizim Askerimiz şehit olduğunda umurlarında değil tabi...

Şimdi Işid niye çıktı sizce? Işıd'in çıkış nedenlerinden birisi Abd'nin Irak'ı işgali... Düşünün yukarıdan bomba yağdırıyorlar ve evinize düşüyor çoluğunuz çoçucuğunuz kardeşiniz yanınızda bağırsakları dışarı çıkmış vaziyette? Işid direk destekleniyor halk tarafından ... Peki kim Işid'e yardım ediyor? Yine Batı çıkarları doğrultusunda tıpki PKK'yı bize karşı kullandıkları gibi..

Dünyada birşeyler değişti artık , Terör artık sadece bizde yok... Artık destekçilerini vuruyor ve müstehak... Üç dört mahallede sokağa çıkma yasağı ilan ettik diye bizi eleştiren FRANSA sınırları kapatıyor ülke geneli OHAL ilan ediyor.

Rusya'ya çok ciddi mesaj ; Öyle sanıyorsanki Jetlerinle çıkarların doğrultusunda olmaman gerektiği yerde savaş çıkartırsan , Senide evinde vururuz deniliyor..

vectra-tuner
14-11-2015, 10:40
paris bombasını ışıd üslenecek sonra hep beraber suriyeye girme senaryosu gerçekleşecek

Yok, Rusya orda dururken kimse Suriye'ye giremez... Ellerinde S-300 Hava savunma sistemleri var uçakları patır patır indirirler... Bizde yok mesela hava savunma sistemi!!!! Geçmişte ülkeyi yönetenlerinde Abd kulu olduğunun kanıtı...

Yigit-Y
14-11-2015, 10:53
ABD operasyonu bence...

Suriyeyi bedavaya almak için herkesi seferber etmenin peşinde ABD...

Büyük ülke süper güç demek ABD demek..

Ya biad edersin yada seni miker konulu çalışması:)

vectra-tuner
14-11-2015, 13:25
Saldırı piyasalara nasıl etki edicek fikri olan varmı?

_muhaRRem
14-11-2015, 14:17
Terörün iyisinin kötüsünün olmayacağını herkes anlar inşallah..

g20 zirvesinden çıkan sonuçlar çok önemli olacak.Ben çıkan sonuçların menfii olacağını düşünüyorum.

TolgaUs
15-11-2015, 17:56
Haftalık göze çarpanlar ..

CCOLA 40,35
DOAS 12,45
MGROS 19,70
OTKAR 83,45
TCELL 11,80
BRISA 8,71

YTD. YTD.

997TT
15-11-2015, 18:09
Bu fiyatlar alis icin mi?

vectra-tuner
15-11-2015, 18:16
Şimdi beklenildiği gibi Çin'den hava savunma sistemi alımı iptal edildi,zaten blöftü.. Sanırım bu hafta ekonomi yönetimi açıklanacak.. Cb damadını Obama ile tanıştırdı.. Yanlız g20 de Avrupa ülkeleri için sanırım küçük bir gaf yapmış, sizde asgari ücret bana verilen bilgilere göre 200 euro.. Bizdede 1300-1500 demiş (para cinsi belirtmeden) avrupanın geldiği duruma bakın diye eklemiş... Şimdi bu hafta ekonomi yönetimi şekillenecek ve g20 bittiğine göre kurlar artık yukarı gidebilir...

Yigit-Y
15-11-2015, 18:16
Borsa için teknik olarak 81500 seviyesi destek ve 82600 seviyesi direnç yarın artı bekliyorum borsayı ama çok uzun sürecek bir artı değil.

Uzun vadede dolarcı ve altıncı olmak daha mantıklı geliyor YTD.

TolgaUs
15-11-2015, 18:30
Bu fiyatlar alis icin mi?

Doğrudur abi.

_muhaRRem
15-11-2015, 18:46
KAVGA İLE ÇÖZÜLECEK SORUN İÇİN KONUŞARAK VAKİT KAYBETME…
Herşey paracıların acımasız hesaplarına dayanıyor.
Devletler güç peşinde koşarken paracılar ise devletleri dizayn etmeye çalışıyorlar.
Paracıların son jandarması ortadoğuda ki terör örgütü oldu.
Neden Ortadoğu ? Hem devletler hem de paracılar enerji ve güç peşindeler de ondan.
Biz bu işin neresindeyiz ?Biz Ortadoğuda ki enerjinin avrupaya satılması için Rusya ile Türk akımını imzalamış durumdayız.Avrupadaki ilk ayakları olan yunanıstan komşuları tarafından bilinçli olarak karıştırldı bile.Paracılar ise başta Almanya olmak üzere kürt koridoru ve akdeniz akımı üzerinde ısrar ediyorlar.
Paris katliamını bu kapsamda düşünebilirsiniz.
Bir gün evvel Viyanada Bm’in beş daimi üyesi Suriye de altı aylık bir geçiş süreci sonucunda en eç on sekiz ay sonunda seçime hükmetmişler.
Bugün ise G20 başlıyor.Mülteci sorunu ve Ortadoğu ana konular.
Paris’in zamanlaması manidar.
Bundan sonra ne olur?
Müslümanların aslı ile uzaktan yakından alakası olmayan sözde vahşiliği başarı ile sergilendi.
Şimdi sıra da Hristiyanların vahşiliğini sergilemeleri var.Paracılar aynı tasta ikisini de kavurmaya devam edecekler.
Kavga ile çözülecek sorun için konuşarak vakit kaybetmeye tahammülleri hiç yok.
Bu durumda para piyasaları nasıl olur ?
Paracılar önce yıkmayı sonra yapmayı planladıklarına göre enkaz altında kalmamak ta fayda var.
Avrupa piyasaları muhtemelen hafta başı ekside açacaklardır.
Paracıların bizi Ortadoğu ateşine atma gayretleri devam edecektir.
Ne diyelim,bizim nesil kör talih bahtsız başım nesli oldu.

vectra-tuner
15-11-2015, 19:32
Kısaca önümüzde savaş var, Işid bahanesi.. Türkiye-israil-suud-katar-ab vs iran-çin-suriye-rusya vs.... Kara harekatı da bize düşer elbet... İşin ucu yine siyasete dokunacağından devamını yazmıyorum...

vectra-tuner
15-11-2015, 19:33
Efendi Abd'yi yazmayı unutmuşum özür.. Kardeşi barrak'ı...

997TT
15-11-2015, 21:01
Nasil paylasilir bilemiyorum ama Ozdil'in bugunku yazisini okuyun derim...

vectra-tuner
15-11-2015, 21:17
Aylardır buradan yazdığım aslında bu, krizdeyiz ve katar suud parasıyla ne umduruluyoruz ne öldürülüyoruz... Şimdi olay kiminin kanı kiminin parasına döndü... Türkiye öyle başka coğrafyalarda savaşacak güce sahip değil, Allah korusun ama Asker birkaç kez bizi ipten aldı.. Birisi Özal'ın ıraka girmek istemesi diğeride Aske ri Suriyeye sokmak istemeleri.. Bence en iyi politika gelen ağam giden paşam deyip sıyrılmak.. Git hasiyetinle yaşa, üretim yap Koreyi örnek al, İtalyayı yada eğitim seviyesi düşük ama ortalama refah yakalamış başka iyi bir ülkeyi... Yoksa b..k çukuruna gireriz

vectra-tuner
15-11-2015, 22:23
Yarın muhtemelen, faiz ve Döviz yukarı.. Borsa aşağı gidecek... Zor günler hatta zor yıllar bekliyor bizi.. Az önce 2000 senesinde asgari ücrete ve Döviz kuruna baktım, döviz kuru 2000 haziranında 0.615 felan, Asgari ücret ise 180-200 TL arası birşey.. Gıdım ileri gidememişiz hatta varlık satışlarıyla değerlendirince geri bile gitmişiz..

snan1910
15-11-2015, 22:33
Nasil paylasilir bilemiyorum ama Ozdil'in bugunku yazisini okuyun derim...

Yazı yeterince açıklayıcı olmuş, sonuysa çarpıcı;

CIA, FSB, MI6, DGSE, Mossad coğrafyasına İETT’yle girmek, intihardır.

vectra-tuner
16-11-2015, 08:42
Dolarda pozisyon almak isteyenler artık kararını vermeleri gerekiyor... Bu hafta ve önümüzdeki hafta (belki) alım için uygun ... 12. Aya girince gelişen ülkelerden para çıkışı devam edecek ve pozisyon alıcaklar. Altına gelince ben herkes gibi 700-800 usd'ye inecek laflarına pek inanmıyorum çünki herkes böyle söylediğinde genelde millete altınlarını ucuzdan sattırıp alan birileri var Dünya'da... Bugün gördük Terör saldırıları altını hemen yükseltti ki , Japonya resesyona girdi tüm dünya Krize doğru gidiyor...

vectra-tuner
16-11-2015, 09:35
Geçtiğimiz haftalarda sürekli gelişen ülkelerden para çıkışı yaşandı , Bizde Tl'nin ayakta kalması iç müdahale kaynaklı... Taşıma suyuyla değirmen dönmez , Buna direnme imkanı yok ... Borsacı abilerim Eur/Usd paritesini çok dikkatli takip etsinler... Dolar lehine olan gelişmeler borsayı kötü etkiliyor , birde faizlere dikkat bugünde yükselişte faizler... Seçim öncesinide geçmiş durumda ayrıca Sudi arabistan,katar tarzı petrol geliriyle yaşayan ülkeler zor durumda petrolün düşüşü onları çok zor durumda bırakıyor yani bize faydası olmaz aksine kendi dertlerine düştüler şu anda... Sudi arabistan çok fazla bütçe açığı vermeye başladı ... Aşağıdaki haber NTV'den alıntıdır.

ABD Merkez Bankası Fed'in faiz artırımına hazırlanan yatırımcılar, küresel ABD Hazine tahvil ve gelişen ülke fonlarından paralarını çekti.

Yatırımcılar Fed'in gelecek ay yapacağını tahmin ettikleri faiz artırımı için pozisyon alarak ABD Hazine tahvili fonlarından bir buçuk yılın en hızlı çıkışını gerçekleştirdi.

Fed, beklentiler doğrultusunda faiz artırırsa ABD'de politika faizi yaklaşık 10 yıldır ilk defa yükseltilmiş olacak. Bank of America Merrill Lynch tarafından yayımlanan ve EPFR Global verilerini içeren araştırma raporuna göre ABD Hazine tahvil fonlarından çıkış geçen hafta 4 milyar dolara yükseldi. Gelişmekte olan ülke tahvil fonlarından net çıkış ise 2 milyar dolar oldu.

Söz konusu fonlardan geçen 16 haftanın 15'inde para çıkışı oldu. Gelişmekte olan ülke hisse fonlarından net çıkış 2.2 milyar dolara yükselerek iki ayın en yüksek düzeyinde gerçekleşti.

En yüksek para girişi gerçekleşen varlık sınıfı ise Avrupa Merkez Bankası'nın ekonomiyi desteklemek için atabileceği yeni adımlardan destek bulan Avrupa hisse senetleri oldu. Avrupa hisse senedi piyasalarına yatırım yapan fonlara geçen hafta 1.7 milyar dolar tutarında net para girişi olurken, söz konusu fonlara son 26 haftanın 24'ünde para girişi gerçekleşti.

vectra-tuner
16-11-2015, 20:41
Yarın Borsa artıya geçer diye umuyorum, hala döviz borcum var kapatamadım.. Piyasa çok kötü para yok... İnşallah fırsat çıkar bende doları uygun yerden yakalarım

oKsEAt
16-11-2015, 22:27
Altının yükselmesini bekliyorum bir umutla..

ZX-636R
16-11-2015, 23:30
Altının yükselmesini bekliyorum bir umutla..

eğer altının TL-GRAM olarak yükselmesini bekliyorsunuz şuanda 100 seviyesinde olan fiyatların tekrar 110 gibi eski seviyelere gelmesi uzun zaman alabilir.

Yigit-Y
17-11-2015, 10:24
http://www.sozcu.com.tr/2015/ekonomi/dolar-alacaklar-dikkat-987898/

vectra-tuner
17-11-2015, 10:39
Doların değerini düşürebilecek tek kurum FED.,

Hisse.net'den bir kullanıcı yorumu çok beğendim

yanılıyorsun....sistem soyle calışıyor....dolar...petrol...altın ve kurlar....

dolar nedir....petroldur...her ulke petrol almak için dolar bulmalı...

misal turkiye....petrol ve gaz için dolar bulmalı....bunun için buzdolabı...gıda..v.s uretir bunu satar ve dolar bulur...

petrol dusunce...gaz fiyatı dusunce...bu turkiyenin işine gelir....daha az dolar bulacak...degil mi....yanılıyorsun...

oyle degil...petrol dusunce dolar cıkar....altın duser...KURLAR duser....turkiye dısa sattıgı mallardan az dolar bulur....

yani petrol dusunce TURKİYE KRİZE GİRER....petrol dustumu....dustu...daha dusecek mi...dusecek...nereye 30 dolara...

niye....cunki cin ve rusya ve saudi ve qatar....amerikan hazine bonosu satıyor....DOLAR BULMAK UCUN....

peki bu nedir....AMERİKA DAGITTIGI DOLARLARI geri topluyor....

peki bu nedir....BENJAMİN buharlasıyor....dolar yok...daralıyor hacmi....

peki bu niye boyledir....PARANIN EL DEGİŞTİRMESİ İÇİN BOYLEDİR....

BU MAKROEKONOMİDİR.....

şimdi bi ornek....burada borsa genelden....bi ALİ var....bi de VELİ var...

ALİ macrotrendleri biliyor....VELİ bilmiyor....

ikisininde portfoyu borsa 50 000 dolar endeksken....100 000 dolardı....2013 de...borsa tl de 90 000 ken...

ALİ sattı....100 000 dolarını aldı....VELİ satmadı....dolar tl 1.75...ikiside VOB oynamıyor....

borsa dusuyor...dolar tl cıkıyor....ve borsa yuzde 50 dusunce 50 000 den 25 000 e....dolar tl 3 e gidiyor...

ali faizde tuttugu 100 000 doları cakıyor 3 den....300 000 tl si var...dolarda 14 ay aldıgı faizide balık irakıda harcadı....

veli hala malda....100 000 doları 50 000 dolara dusmus...satsa 150 000 tl si olacak....

şimdi....PARANIN EL DEGİŞTİRME YERİNDEYİZ....

VELİDEKİ 150 000 tl ali mutlaka almalı....guclu elinde artık onun iki katı para var 300 000 tl....

veli bunu nasıl satar....bu tepkiden tekrar eski dibe iner ve orasınıda kırarsa....VELİ SATAR...ALİ tum malı alır....

hele ALİ bide vob oynasaydı....aldıgı 300 000 tl le vob da satsaydı...short yani...VELİYİ KESİN BOGURTURDU...

işte karsınızda suanda....ali var....bu ali borsa ve dolar cevrimini yapmış...vobu shortlamış...velinin malına elini acımasızca uzatmış....onun utulmesi ve piyasadan cekilmesi....ve yeni kazların gelmesi için bekliyor....ali benim.

Orjinal Link: http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=146888&page=452

vectra-tuner
17-11-2015, 10:46
Şahsi fikrimi de yazayım, Bugün dolar pompalanıyor piyasaya çünki hükümet kurulacak ve ekonomi yönetimine Sn. CB'nin damadı geçicek... Bu yüzden algı operasyonu Piyasaların dalgalanması istenmiyor, sanki olumlu havası verilecek... Olay budur

wekoo
17-11-2015, 10:46
Dolar bu durumda seviyesini korurmu dususemi gecerrr pekii

vectra-tuner
17-11-2015, 10:49
Dolar bu durumda seviyesini korurmu dususemi gecerrr pekii

Herşey kısa vade için Fed'e bağlı ... Orta vade zaten dolar yükselicek... 4 te olucak 5'te olucak... Keşke 1 Lira olsada hepimiz zenginleşsek ama işte ülkenin durumu belli

ayku82
17-11-2015, 10:52
Berat Albayrak mı oluyor Ekonomi Bakanı ? Ekonomi konusunda eğitimi , bilgi, birikimi nedir bu kişinin ?

vectra-tuner
17-11-2015, 10:53
Berat Albayrak mı oluyor Ekonomi Bakanı ? Ekonomi konusunda eğitimi , bilgi, birikimi nedir bu kişinin ?

Sadece şahsi fikrim... Kesin değil gerçekleşsin konuşuruz...

TolgaUs
17-11-2015, 10:57
Herşey kısa vade için Fed'e bağlı ... Orta vade zaten dolar yükselicek... 4 te olucak 5'te olucak... Keşke 1 Lira olsada hepimiz zenginleşsek ama işte ülkenin durumu belli

Neye göre kime göre yükselecek ? Şu olaydan dolayı veya şu teknikten dolayı yükselmesini öngörüyorum dediğiniz birşey varmı ?

Yigit-Y
17-11-2015, 10:59
Niye düşsün ki ne olumlu :D

vectra-tuner
17-11-2015, 11:18
Neye göre kime göre yükselecek ? Şu olaydan dolayı veya şu teknikten dolayı yükselmesini öngörüyorum dediğiniz birşey varmı ?

Teknik analize göre değil , Makro verilerimize göre... Fed'e göre... Teknik böyle bir ortamda çalışmazki , 2011'den beri Usd yükseliyor.

Yükselme gerekçelerim ;.

1) Dolar endeksi yükseliyor ve 100'ü geçerse başka bir evreye geçicek
2) Dolar/Euro paritesi Tim'in 2015 tahmini 1.22 idi biz dolarla alıp Euroyla sattığımız için ihracat gelirimiz tamamen negatif etkileniyor , örnek vereyim 1 milyon Usd mal alıyorsunuz ve parite 1.22 olsun ... Bunu %10 karla satıyoruz diyelim Euro cinsinden yani 1 milyon Usd = 819.672 Euro ona da %10 kar koyalım = 901.639 Usd etti .... Şimdi parite şu anda 1.07 diyelim kabaca = 901.639 Euro x 1.07 = 964.753 Usd etti... Tabi bu kaba hesap sene ortalaması ile gitmek gerekiyor. Yani kabaca 964.753 Usd'ye mal alıp 901.639 Usd'ye malmı satıcaz zararına:)?
3) Botaş ödemeleri (Kış sezonu ve gaz tüketimi,Elektrik tüketimi,Benzin tüketimi artar)
4) Uzun Zamandır 3 yıl boyunca merkez bankasının sürekli rezerv kullanması sonucu tüm kuruluşlarında belirttiği gibi TÜRKİYE EN KIRILGAN ÜLKE ifadesi
5) Dolar endeksi yükseldiğinde petrol,altın emtia fiyatalrı düşer... Diyelimki eskiden petrol varili 70 usd idi ... 70 Usd x 1.80 = 126 tl olsun ... bugün 45 Usd x 2.77 = 124.65 tl... Yani dengede .. Hatta devletin vergi olarak aldığı gelir azalmış durumda
6) Özel sektörün kısa vadeli devasa dış borcu
7) Ülkenin tamamen ithalat ile tüketim ile borçlanarak büyümesi ve borçlanmada sınıra dayanılması
8) Siyasi nedenler

Buraya 50 madde daha yazarım... Bir tane olumlu gördüğüm birşey yok.

TolgaUs
17-11-2015, 11:22
Niye düşsün ki ne olumlu :D

İşte herkesin ağzında bu olduğu için düşecek zaten.
Piyasada her zaman denilen şeyin tersi olur.

"oooo herşey olumlu basalım parayı babaaaaa" dersin paranın bir kısmını kaybedersin. Ondan sonra nerde yanlış yaptım dersin.
Enseyi karartırsın satim bari daha fazla para kaybetmeden dersin. Sattığın gibi yukarı çıkmaya başlar.
Piyasanın nabzını çok iyi tutuyor bu elemanlar.

"Zaten düşecek abi niye gireyim şu haberlere baksana" dersin. bir bakmışsın ertesi gün tavan tavan gitmiş.
Sonra dur furyaya bende katilim şurdan bari dersin. Bir bakmışsın patron eline vermiş malı. Nikah kıyarsın evladiyelik malın olur.
Zararım çıksada satsam artık pff diye bekler durursun.

Aylık bazlı USD ne yapın ne edin doları 2.39 altı kapattırın yoksa ciddi anlamda kötü olacak memleket.
Doların 3 liralara gelmesi içten bile değil..

http://i.imgur.com/RT98EeP.png

Zamanında arkadaşa buraya doların grafiğini attırmıştım. Kimse takmadı haliyle dediğimde oldu yani. İyi para kaldırdım.
Şimdide düşeceğini öngörüyorum ve grafiğinide attım buraya yine kimse takmıyor :D Benim için hava hoş takılıyoruz.

TolgaUs
17-11-2015, 12:42
Teknik analize göre değil , Makro verilerimize göre... Fed'e göre... Teknik böyle bir ortamda çalışmazki , 2011'den beri Usd yükseliyor.

Yükselme gerekçelerim ;.

1) Dolar endeksi yükseliyor ve 100'ü geçerse başka bir evreye geçicek
2) Dolar/Euro paritesi Tim'in 2015 tahmini 1.22 idi biz dolarla alıp Euroyla sattığımız için ihracat gelirimiz tamamen negatif etkileniyor , örnek vereyim 1 milyon Usd mal alıyorsunuz ve parite 1.22 olsun ... Bunu %10 karla satıyoruz diyelim Euro cinsinden yani 1 milyon Usd = 819.672 Euro ona da %10 kar koyalım = 901.639 Usd etti .... Şimdi parite şu anda 1.07 diyelim kabaca = 901.639 Euro x 1.07 = 964.753 Usd etti... Tabi bu kaba hesap sene ortalaması ile gitmek gerekiyor. Yani kabaca 964.753 Usd'ye mal alıp 901.639 Usd'ye malmı satıcaz zararına:)?
3) Botaş ödemeleri (Kış sezonu ve gaz tüketimi,Elektrik tüketimi,Benzin tüketimi artar)
4) Uzun Zamandır 3 yıl boyunca merkez bankasının sürekli rezerv kullanması sonucu tüm kuruluşlarında belirttiği gibi TÜRKİYE EN KIRILGAN ÜLKE ifadesi
5) Dolar endeksi yükseldiğinde petrol,altın emtia fiyatalrı düşer... Diyelimki eskiden petrol varili 70 usd idi ... 70 Usd x 1.80 = 126 tl olsun ... bugün 45 Usd x 2.77 = 124.65 tl... Yani dengede .. Hatta devletin vergi olarak aldığı gelir azalmış durumda
6) Özel sektörün kısa vadeli devasa dış borcu
7) Ülkenin tamamen ithalat ile tüketim ile borçlanarak büyümesi ve borçlanmada sınıra dayanılması
8) Siyasi nedenler

Buraya 50 madde daha yazarım... Bir tane olumlu gördüğüm birşey yok.

Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah alt (http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=141026&p=12496344#post12496344)

Yorumcular diyor ki;
-O an dolar 3,07 ise 3 ün altına düşmez. FED var vs. vs.
-O an dolar 2,98 ise 2,95 in altında her seviyeden alınır. Nasılsa FED var vs. vs.
-O an dolar 2,95 ise 2,92 in altında her seviyeden alınır. Nasılsa FED var vs. vs.
-O an dolar 2,92 ise 2,90 ın altında her seviyeden alınır. Nasılsa FED var vs. vs.
Eeee şimdi 2,88-2,89 arası. Şimdi de 2,85 in altında her seviyeden alınır. Nasılsa FED var vs. vs. diyecekler.
Peki alınan yüksek seviyeden dolarları ne yapacağız?
Dolar bir yılda yüzde 10 prim yapsa 3,15 yapar.
Mevduat zaten onu vermiyor mu?
Peki 1 yıl sonra dolar yine 2,85 olursa yüzde 10 zarar değil mi?
İyi de neden dolar alacağız?

vectra-tuner
17-11-2015, 13:09
Cevap veriyim ; Daha öncede yazdım... Anlık düşüşler birşey ifade etmez Dolar nerelerden nerelere geldi? Daha önceki CB. Seçimlerini hatırlatıyım kur 2.08 lere kadar düşmüştü... Bu sene için Kur tahminleri 2.4 seviyesinde idi... Herşey olabilir geleceği bilemeyiz Fed çıkar ben vazgeçtim der , yada herkes altın düşecek derken dünya bir krize girer yada Fed vazgeçtim ben der piyasaları terse yatırır... Zaten dikkat ederseniz Fikrim diyorum benim pozisyonum dolarda.. Kimisi parasını faize yatırır kimisi altına kimisi altına ve dolara ki bende şahsi paramın bir kısmını hala altına yatırıyorum eğer fed faiz artırırsa zarar etmiş olacağım ama o zaman da devam edeceğim... Altındaki amacım 1-2 senelik değil 10 yıl sonra elimde ciddi bir birikimimin olması....

vectra-tuner
17-11-2015, 13:17
Petrol düşünce Cari açığımız azalacaktı değilmi ? Peki petrol neden düşer? Dolar kıymetlendiği için öyle değilmi?

http://www.turkiyegazetesi.com.tr/ekonomi/322145.aspx

Paritenin ihracata etkisi 10 milyar $'ı aştı

TİM verilerine göre ekim ayında ihracat yüzde 1.5 düşerek 12 milyar 351 milyon dolar olurken, parite kaynaklı kayıp 10.6 milyar doları buldu

Pariteden dolayı ihracat kasıma kadar 10 Milyar Usd negatif yönde etkilemiş. Yani Petrol düşüşünden 20 Milyar Usd kar edicektik... Demekki parite götürmüş karı

Kısaca oturduğumuz yerden Piyango çıkmasını bekliyoruz...

vectra-tuner
17-11-2015, 13:25
@TolgaUs

Şimdi geçen sene 17.11.2014 (Mb Kuru 1 Usd= 2.236 Tl ) para yatırmış olsaydım mevduata %12 ile(Geçen sene 12 diye bi oran yoktu) , 1 milyon tl'ye 120.000 Faiz alıcanaktı yani para 1.120.000 Tl diyelim ... Sizin için Kuru 2.7 yaptım kazandığınız faizden vergide almadım... 1.120.000 Tl/2.70 = 414.814 Usd niz var ... Ama aynı paraya geçen sona dolar alsaydım 1.000.000 tl/2.236 tl = 447.227 Usd ediyor ki dolar 3 tl olduğunda bozdursaydınız paranız 1.341.000 tl yapar

vectra-tuner
17-11-2015, 13:30
Gösterge faiz şu anda 10.36!!! Hazine az önce borçlandı bileşik faiz 10.17 !!! Yani şu an Türkiye'ye para felan geldiği yok dışarıdan , Usd suni olarak bastırılıyor... Olay budur

ahmetgurlek
17-11-2015, 14:34
ben bu piyasadan bi halt anlamadım. seçimin ertesi günü ettiğim zarar 1 hafta içinde tapiye geldi. dolar daha da yükselecek bari biraz da kar edelim diye durduk, gene gitti geberdi dolar. keşke 2.91-2.92 olduğunda bozsaymışım. dolar molar benim neyime ya?

aRSLaN
17-11-2015, 15:08
Dolar endeksi 99,5 üzerinde kalıp da USD/TL'nin 2.86'da tıkanması anormal bir durum bence. Terör olayları sonrasında bu durumun kalıcı olmadığını fiyatladı, TL üzerindeki negatif yük dağıldı. Beklentimin aksine de 2.82 dibini kapanış olarak henüz görmedi(2 Kasım'dan sonraki yükselişin ardından). Bana kalırsa MB ve yurtdışından piyasaya para pompalanmaya çalışılırken, birileri de bu ülkeden para kaçırmaya çalışıyor(bu da olağan değil bana göre). Ya da diğer bir ihtimal 2.84-2.88 arasında piyasa tutulmaya çalışılıyor. Birikimin %60'ını 2.86'dan, %40 kadarını da 2.92'den alarak dolara çevirdim. İkinci hareketim için pişmanım piyasayı izlemek, grafik okumak yerine kısa vade düşünüp panikle işlem yaptığım için. Bu arada 3.07 görüldüyse Ağustos sonunda, endeks 100'ü aşmazsa Aralık başında tekrar 3.xx test edilir olağandışı durum haricinde.

TolgaUs
17-11-2015, 15:17
@TolgaUs

Şimdi geçen sene 17.11.2014 (Mb Kuru 1 Usd= 2.236 Tl ) para yatırmış olsaydım mevduata %12 ile(Geçen sene 12 diye bi oran yoktu) , 1 milyon tl'ye 120.000 Faiz alıcanaktı yani para 1.120.000 Tl diyelim ... Sizin için Kuru 2.7 yaptım kazandığınız faizden vergide almadım... 1.120.000 Tl/2.70 = 414.814 Usd niz var ... Ama aynı paraya geçen sona dolar alsaydım 1.000.000 tl/2.236 tl = 447.227 Usd ediyor ki dolar 3 tl olduğunda bozdursaydınız paranız 1.341.000 tl yapar

Abi haklsın onda zaten sene başından bu yana bende dolardaydım. 3 TL den verdim gitti benden.
Şimdi bu saatten sonra mevduatta olmanın gerekliliğine parmak basıyorum ben. Bence.
Doların ışığını söndüğünü düşünüyorum ben artık.

vectra-tuner
17-11-2015, 15:23
Dolar endeksi 99,5 üzerinde kalıp da USD/TL'nin 2.86'da tıkanması anormal bir durum bence. Terör olayları sonrasında bu durumun kalıcı olmadığını fiyatladı, TL üzerindeki negatif yük dağıldı. Beklentimin aksine de 2.82 dibini kapanış olarak henüz görmedi(2 Kasım'dan sonraki yükselişin ardından). Bana kalırsa MB ve yurtdışından piyasaya para pompalanmaya çalışılırken, birileri de bu ülkeden para kaçırmaya çalışıyor(bu da olağan değil bana göre). Ya da diğer bir ihtimal 2.84-2.88 arasında piyasa tutulmaya çalışılıyor. Birikimin %60'ını 2.86'dan, %40 kadarını da 2.92'den alarak dolara çevirdim. İkinci hareketim için pişmanım piyasayı izlemek, grafik okumak yerine kısa vade düşünüp panikle işlem yaptığım için. Bu arada 3.07 görüldüyse Ağustos sonunda, endeks 100'ü aşmazsa Aralık başında tekrar 3.xx test edilir olağandışı durum haricinde.

Güzel yakalamışsınız... Yanlız olay sadece dolar endeksi değil birde Abd faizleri... İyi abd verileri gelince Abd faizler artıyor ve Usd yükseliyor... Usd epey bir süredir baskılanıyor nedeni Döviz tevdiat hesaplarının çözülmesi ve Tüketici güveninin artırılması dolayısıyla halkın harcama yapması... Çok zor bir dönemden geçiyoruz Allah yardım etsin hepimize

vectra-tuner
17-11-2015, 15:25
Abi haklsın onda zaten sene başından bu yana bende dolardaydım. 3 TL den verdim gitti benden.
Şimdi bu saatten sonra mevduatta olmanın gerekliliğine parmak basıyorum ben. Bence.
Doların ışığını söndüğünü düşünüyorum ben artık.

Bizim ülkede ne zaman ne olacağı belli değilki.. 17 Aralık oldu Gezi oldu 25 aralık oldu terör oldu siyasiler birbirine girdi.... Yaşadığımız Coğrafya Siyasi ve stratejik anlamda ...k ... Fed ile doları yükseltmedikki , emin olun 10 hareketin 6'sı bizdendir.

DOHC
17-11-2015, 17:40

ABD ile G20 toplantisinda o vardi Babacan yerine. 'Damadini' Obama ile tanistirdi ☺

Yigit-Y
17-11-2015, 17:53
Damat koymaya geliyor desenize :)

Dolar neden degerlendi.

TL neden deger kaybetti.

Bu gidişat neresi olumlu söyliyeyim.

4 yıl daha toto rahat birilerinin tek olumlu sey var o da bize yararı yok :)

vectra-tuner
17-11-2015, 18:14
Dolar endeksi 99.80!!! Abd faizleri yükseliyor.. Dikkat ediyorsanız borsaya yabancı girişi yok.. Muhtemelen yarın borsa düşecek... Şimdi gelelim asıl mevzuya, Arabistana birkaç kez gittim, Dubai'ye de öyle ve orada gördüm ki özgürlük hiçbirşeye değişilmez.. Sağ görüşlü olup Atatürk'ü sevme sebebim bu, asıl neden ise sömürge olmamamız tabi.. Hiçbir cemaatı sevmem.. Chp'yi hiç sevmem işin ilginç yanı Arabistan Katar vs. Yaşayan Türklerin çoğu Chp'ye oy vermiş.. Bunun nedeni krallıkla yönetilen yerlerin içinde olup Türkiye'nin kıymetini anlamaları...

Thracian
17-11-2015, 20:03

kesin değil ama bekleniyor.

diploma? tecrübe? neye yarar. torpilli biri varsa etrafta

Yigit-Y
17-11-2015, 20:37
Ben isterim damat bakan olsun.

İstikrarın ne olduğunu tam anlamıyla gösterecekler bu sefer.

Dolar 2.70 gelme sansida bırakmadılar arkedes

_muhaRRem
17-11-2015, 20:46
Odas-dgklb-ersu-klmsn ekrana alalım.

erhanarici18
17-11-2015, 20:48
Odas-dgklb-ersu-klmsn ekrana alalım.

muharrem abi katmr ile goody için tşk'ler
bugün gol oldu resmen :)

_muhaRRem
17-11-2015, 20:50
goody-ulker ve thyao ekrana aldık , bakalım..

katmr 11 olurmu beklmekteyiz..

orge 4 hedefine gidiyor.

Orge 4.10 çıkış..

_muhaRRem
17-11-2015, 20:51
muharrem abi katmr ile goody için tşk'ler
bugün gol oldu resmen :)

Ozbal nasıldı ama 1.33 den 5dk da 1.45 :)

erhanarici18
17-11-2015, 20:54
Ozbal nasıldı ama 1.33 den 5dk da 1.45 :)

oda fena ama esas alım yaptıklarım katmr ile goody
sence biraz daha beklemeli miyim
geçen çarşamba almıştım

_muhaRRem
17-11-2015, 20:57
oda fena ama esas alım yaptıklarım katmr ile goody
sence biraz daha beklemeli miyim
geçen çarşamba almıştım

Yarısını verki hisse yürüsün , geri gelirse tekrar alırsın ..

erhanarici18
17-11-2015, 20:58
Yarısını verki hisse yürüsün , geri gelirse tekrar alırsın ..

haklısın :icon_tup::icon_tup:
orge'ye 4 dedin oldu
katmr 11 olursa halay başı çekerim ama :D

ZX-636R
17-11-2015, 22:17
arkadaşlar seçim öncesinde yazmıştım, sadece burada yapılan yorumlardan küçük yatırımcının nabzını tutmak mümkün. herkes aynı yönde ise piyasa terse dönecek demiştim. Hatta bununla ilgili JP Morgan CEO sunun yaşadığı tecrübe ve aldığı pozisyonu anlatmıştım

Son yazılanları okuduğumda ters köşede yakalanan arkadaşlar olduğunu görüyorum, ortamın nabzını yoklamak açısından sayısal olmayan bir indikatör.

Arkadaşlar artık algı değişiyor, eski riskler tek tek azalıyor. Sevin yada sevmeyin önemli olan bu değil
ancak durumun değiştiğini kabul etmezseniz, piyasa giderken siz arkasından bakakalırsınız

değişenleri tek tek yazmayacağım ama seçim öncesinde yazdığımı tekrar ediyorum
PİYASA İLE İNATLAŞMAYIN"

ZX-636R
17-11-2015, 22:30
bu arada kur ve parite için yaptığım en son yorum doğrultusunda hareket başladı
€ ve €\$ daki destekler bugün kırıldı, yarın akşama kadar pazartesi günkü kapanışın üstünde kapanmadığı sürece teknik teyit edilmiş olacaktır.

_muhaRRem
17-11-2015, 22:37
Eregl yazmayı unutmuşuz , onuda ekrana alalım.

_muhaRRem
17-11-2015, 23:05
Çok msj yazdım ceza almasam iyi

Anacm - yataş öncelikli ekran

ZX-636R
17-11-2015, 23:23
endeks-100 de günlük grafiklerde direnç 82.300 , bugün düşüş olsa da teknik olarak dünden daha iyi bir gün geçirdik.

yarın 81.000 altına inmezse ki beklemiyorum bu hafta 82.300-82.500 ü deneyecektir.
belki ilk denediğinde olmasa da ikinci denemede kırabilir. sonrasında hareket bizleri 84.000 e taşır.

997TT
18-11-2015, 07:37
Anadolucam ve yatas'i izliyorum ama birileri hep satiyor. Alinicak seviyeye geldi mi?

vectra-tuner
18-11-2015, 09:10
Borsa 80XXX leri gördü... , Türkiye'de teknik çalışmaz diye düşünüyorum nedenlerini zaten biliyorsunuz... Avrupa Abd'de çalışır ama çünki oralar stabil ancak son dönemlerde orda bile çalışmıyor nedeni Fed Ecb ...

Borsaya gelince parite buralarda kaldıkça sürünürüz... Hatta Dolar lehine daha alta gelme durumuda var... Bir gece ansızın savaşa girme durumumuz bile var.. Ben dolardayım fikrimden gram dönmedim... Borsa ileri gider geri gider... Ama dolar 3 senedir geri gelsede yön hep yukarı üstelik şimdi birde Fed var... Son zamanlarda biliyorsunuz net hata noksan diye Mb'nin kayıt dışı döviz giriş çıkışlarını gösteren bir verisi var... Pu palaralar belki Tr'nin paraları idi bilemeyiz... Ama Suud Katar'dan gelen paralar varki bunlar bedava vermez bunu... Herşeyin bir bedeli var

vectra-tuner
18-11-2015, 09:16
Birde şunu unutmayalım ; Usd 3.07 leri gördü Euro ise 3.47 gibi rakamları... Piyasa dediğiniz şey bunu unutmaz, Döviz gördüğü Üst bantlara yerleşicek öyle böyle... 2016'de ise tahminim 3.5 üzeri olucak Usd... Sakın yanlış anlamayın Usd yükselmesi aslında işime hiç gelmiyor çünki kur %20 düşük olsa kabaca 10 birim mal yerine 12 birim mal alırım... Ama insanların da hak ettiklerini yaşamaları gerektiği kaanetindeyim.. O yüzden pek umursamıyorum Borsa zaten yabancıların elinde endeks 30 bin olsa bana ne 200.000 Olsa bana ne!!

vectra-tuner
18-11-2015, 09:40
31.12.2012

USD/TRY 1 ABD DOLARI 1.7776 1.7862 1.7764 1.7889
EUR/TRY 1 EURO 2.3452 2.3565 2.3436 2.3600

31.12.2013

USD/TRY 1 ABD DOLARI 2.1304 2.1343 2.1289 2.1375
EUR/TRY 1 EURO 2.9344 2.9397 2.9323 2.9441

31.12.2014

USD/TRY 1 ABD DOLARI 2.3269 2.3311 2.3253 2.3346
EUR/TRY 1 EURO 2.8272 2.8323 2.8252 2.8365

17.11.2015

USD/TRY 1 ABD DOLARI 2.8719 2.8771 2.8699 2.8814
EUR/TRY 1 EURO 3.0613 3.0668 3.0592 3.0714

Veriler TCMB'den alınmadır... Dolar hiç mevduat faizinin gerisinde kalmamış... 2012'de faizler oldukça düşüktü hatta 2013 de

Yigit-Y
18-11-2015, 09:52
altın 95 gelirmi yaaa çok güzel düşüyor :D

ahmetgurlek
18-11-2015, 13:56
altın 95 gelirmi yaaa çok güzel düşüyor :D

altını bilmem de dolar 2.85 lere geldi geri :confused:

vectra-tuner
18-11-2015, 14:08
Dövizden para kazanmak istiyorsanız al sat yapın.. Ama Banka kurları buna müsade etmez.. Forex ile işlem yapmak lazım... Linkten Ekonomik takvimi de kontrol edip verilerin açıklandığı anda işlem yaparsanız kazanırsınız... Bu akşam Fed tutanakları var... Verilere bakıyorum şu an Abd'den gelen kötü bir veri yok.

http://tr.investing.com/economic-calendar/

vectra-tuner
18-11-2015, 14:17
Günlük döviz %0.50 gibi aşa yukarı gidiyor... Forexle 100 kaldıraç kullanan abilerimiz var yani 100 x %0.50 = %5 Bir günde kar edebiliyorlar... Siz hep Dolar tl'ye bakıyorsunuz , Önemli olan 10.000 Usd'nizi 11.000 Usd yapabilmek Tl'ye takılmayın. Yani diyelim ki 10.000 dolar aldınız 2.80 den (28.000 Tl karşılığı) sonra çıktı 2.90'a ama daha da gidemiyor ... Orada boşatıp 29.000 Tl'ye daha sonra beklemeye geçip kur bant hareketine göre düştükçe alıcaksanız... Yada şöyle aldınız 2.80 'den ama yukarı gidemiyor hemen orda pozisyonu kapatıp daha alttan Usd alarak 10.000 Usd nizi 11.000 Yapın 10.500 Yapın

Yada yine forex ile Euro/Usd oynayabilirsiniz... Ekonomik takvimi ve trendi takip ederek...

R.I.P
18-11-2015, 15:31
az önce xxx forexten aradılar, ''aralık ayında fed faiz arttıracak dolayısı ile dolar artacak, bu dönemde birlikte kazanabiliriz'' şeklinde bir iddiaları oldu. acaba bu beklenti bu kadar ayağa düşmüşse çoktan fiyatlanmış mıdır diye düşündüm

ahmetgurlek
18-11-2015, 15:31
abd piyasaları açılınca ortalık tersine döndü. borsa 81.000 in altına düştü dolar da tekrar 2.87 ye doğru gidiyor.

yearone
18-11-2015, 15:52
Borsa 79400deki gap'i doldursa da yürüse artık.

vectra-tuner
18-11-2015, 16:05
Borsa abiler , Faizler tırmandıkça tırmanıyor... Dövizin düşüşü suni , Birde şu yeni kabine işi engelliyor.. İşi ehil insanlara verirlerse Borsanın yükselmemesi için bir sebep kalmıyor faiz ve fed dışında.. Böyle bir ortamda umarım yanlışlıklar yapılmaz.. Dolar bazında bakılınca Borsanın gideri var ileri ama işte burası Türkiye...

vectra-tuner
18-11-2015, 16:10
az önce xxx forexten aradılar, ''aralık ayında fed faiz arttıracak dolayısı ile dolar artacak, bu dönemde birlikte kazanabiliriz'' şeklinde bir iddiaları oldu. acaba bu beklenti bu kadar ayağa düşmüşse çoktan fiyatlanmış mıdır diye düşündüm

Siz neden yapmıyorsunuz diye sorsaydınız keşke.. Madem eminler bu işten :D

vectra-tuner
18-11-2015, 16:14
Borsanın ve Tl'nin bir numaralı düşmanı bu ; Akşam fed tutanakları sonrası faiz düşerse yarın borsa pozitif açar ... Yok Yükselirse tersi

ABD 2-Y (http://tr.investing.com/rates-bonds/u.s.-2-year-bond-yield)

_muhaRRem
18-11-2015, 16:28
Tekrar diyorum faziler yükselmez :) ytd

vectra-tuner
18-11-2015, 16:41
İnşallah... Faize karşı alerjim var , Karların çoğu bankalara gidiyo anasını satim...

rebel
18-11-2015, 18:05
Arkadaslae kwd/dolar partitesi takip eden varmi ? :)Biliyorum cokk zor ama elimde bi miktar kwd var bunu degerlendirmek istiyorum. Ama kwd olarak mi yoksa dolardanmi yurumek mantikli ?

6 a once tl karsisinda 8.8 tl iken 3ay icinde tirmanis yaparak ortalama 10.7 gibi rekor seviyeye geldi. Sonra yavas yavas inisli cikisli 9.2 lere kadar geriledi 2 ay icinde ve bu ay itibari ile 1 kwd 9.4 9.5 tl yapmakta. Bu ulke icin cok dalgali ve garip bi tablo var son 6aylik. gecmis yillarda bole seyle olmamis. Bu inis cikislari + ya cevirmek istiyorum.

Aslinda paraları cok cok az deger kaybediyor cok zenginler tek gelirleri petrol. Geri kalan akliniza ne geliyosa ithal. Bu yuzden dolar karsisinda eli cok guclu. Enflasyon devilasyon gibi seylerde yok gibi bisey bu ulkede yani bizim ülkemizdeki gibi sert inis cikislar yok. Dunyadanda pek etkilenmiyolar ellerinde petrol gibi bi altin bilezik var

bu konuda bilgili arkadaslae kwd/dolar paritesi akkinda yardimci olabilirmi ?

rebel
18-11-2015, 18:07
Birde kaldiracsiz olarak forexden kwd olarak yada kwd dolar olarak sansimi denemk istiyorum. Birsuru forex var sizce hangisi daha iyi is yapıyor

_muhaRRem
18-11-2015, 18:39
Bugun yazdıklarımdan

Yataş-ersu ve klmsn iyiydi. Tabi ozgyo unutmamak lazım .

Klmsn 3.60 a kadar satış yok ona göre

_muhaRRem
18-11-2015, 22:21
Yarın endex bence +++++ hiç mal boşaltmadım şahsen :)

Yigit-Y
18-11-2015, 22:26
Referandum ve başkanlık dedi uzun adam.

Dolar ve altın uçuşu yakındır.

98 den piraz altin aldim bakalim neler görücez...

ZX-636R
18-11-2015, 22:27
$\TL ve €\TL de teknik ve temel analizden hareketle beklediğim seviyelere doğru hareket devam ediyor.
$ yi tekrar 2.78 den, € da tekrar 2.98 den alacağımız günler geliyor.

Borsada bugün zayıf seyir vardı ancak teknik zayıflık henüz teyit edilmedi, yarın ve cuma kapanışı çok önemli. cuma kapanış 81.150 üstünde olmazsa işte o zaman teknik olarak zayıflık teyit edilmiş olacaktır. Hükumet halen kurulmadığı, Ali Babacan ve Mehmet Şimşek in ekonomi yönetiminde olmaları iyimserliği arttıracaktır. Şu anki fiyatların içinde bu iyimserlik yok. Ayrıca kurdaki fiyatlama ile borsadaki fiyatlama örtüşmüyor.
yatırım kararlarını günlük veya anlık hareketlere göre vermiyoruz, bizim için önemli olan büyük trendleri yakalamak

_muhaRRem
18-11-2015, 22:37
Suriye 15 güne ateşkes

Endex desteğe geldi seçim boşluğu kapandı

Babacan kabinede

Yigit-Y
18-11-2015, 22:55
koalisyon olursa 2 hafta sonra yükselişe devam edebilir borsa..

tek parti gelirse endex hedefi 130

Ben 130 bekliyorum bakalım nasil oluca:)

997TT
18-11-2015, 22:55
Borsa alim-doviz satim mi yani?

Yigit-Y
18-11-2015, 22:58
Islerin superse abim borsa

Değilse kesinlikle döviz

Benim isler iyi olmasina ragmen doviz ve altin :)

Borsada Dohol yakın zamanda operasyon yapılacak bu kagida 3 yıldır takipteyiz babamla :)

Yigit-Y
18-11-2015, 23:00
http://m.haberturk.com/ekonomi/doviz/haber/1155240-fed-aralikta-faizi-artirabiliriz-dedi

İnsallah damadinida ekonominin basina geritirde hep beraber ankara misket oynariz :)

_muhaRRem
18-11-2015, 23:45
Haaala siyaset kokuyor buralar , iddalaşmalar vs vsvsvs

Yazmayız olur biter.

Ben kendim alıyorum zaten , maksat bi kaç kişide faydalansındı .

İyi geceler herkese

erhanarici18
19-11-2015, 08:45
Haaala siyaset kokuyor buralar , iddalaşmalar vs vsvsvs

Yazmayız olur biter.

Ben kendim alıyorum zaten , maksat bi kaç kişide faydalansındı .

İyi geceler herkese

muahhrem abi tam borsanın en güzel zamanlarında yazmadan olmaz ki

GökhanO
19-11-2015, 09:55
Beyler lütfen bir daha yazmicam, siyasete bulasanı gonderecem artık bilginize.

naci
19-11-2015, 11:39
Altın düşmüşken dolar bozdurulup altın alınırmı öyle yüksek bir mebla değil 1500 tl felan.

ZX-636R
19-11-2015, 13:34
Merkez Bankası döviz rezervi;
2008 yılı sonunda 70 milyar 75 milyon dolar
2009 yılı sonunda 70 milyar 689 milyon dolar
2010 sonunda 80 milyar 696 milyon dolar
2011 sonunda 78 milyar 330 milyon dolar
2012 sonunda 100 milyar 320 milyon dolar
2013 sonunda 112 milyar 3 milyon dolar
2014 yılı sonunda 106 milyar 315 milyon dolar
16 Kasım 2015 100 milyar 506 milyon dolara

http://www.finanstrend.com/haber/161694/tcmb-doviz-rezervi-685-milyon-dolar-dusus-gosterdi/

erhanarici18
19-11-2015, 14:41
Tuclk koparttı bugün anlık bi gazla öğlen saatlerinde aldım

Kadyr
20-11-2015, 10:51
Altin dusuyor hala

TaGo
20-11-2015, 11:03
Dolar ağzıma s..tı :D

BARR
20-11-2015, 11:04
Abi bekle oyuna gelme satma sakın :)

TaGo
20-11-2015, 11:06
Oyunumu kaldı aq :D FED bile faiz artırmasakmı demeye başladı. Tüm ekonomik ABD değerleri iyileşiyor. İşin garibi Türkiye ninde tüm değerlerinde bir nebzede iyileşme var. Kısacası biz yanlış ata oynadık gibi :D

BARR
20-11-2015, 11:09
E sen bilirsin söledi dersin :D

Mutu
20-11-2015, 11:57
ben de alacağımı dolar olarak aldım. 1 haftadır rehin para. Tl ye dönersem içerdeyim, bekleyebildiğim kadar bekleteceğim bakalım. =)

barisy
20-11-2015, 12:13
acele etmeyin derim. Peki gelişme yolundaki bizimle aynı statüdeki ülkelerde durum nedir bilen var mı ? TL ayrışıyor mu ? Benim bildiğim kadarı ile diğer para birimlerinde usd değerlenirken TL de düşüyor gibi.

TolgaUs
20-11-2015, 12:21
Yazları ARSA
Kışları BORSA

Dolardan hala ümit bekliyen insanları anlamıyom ben. Saygılar.

ZX-636R
20-11-2015, 13:51
temel analiz ile desteklenmiş teknik bir kez daha çalıştı.

11/11/2015
€/TL de seçim sonrasında yaşanan düşüş ile 3,08 e kadar geri çekilme gördük buradan gelen tepki ile 6 işgününde 3,15 e hareket yaşandı. Şuanda €/TL de pozisyonum yok ve almak için de acele etmem. Bugün 3,09 un altı test edildi. Görünüm kısa vadeli düşüş yönünde ancak 3,1350 ve 3,1550 yukarı kırılırsa kısa vadeli görünüm güçlenir . 3,08 in tekrar test edildiği gün karar verilecek eğer Draghi çıkıp parasal genişleme için extra sinyal verirse ilk etapta 3,01-3,0150 ye kadar yolu var.

17/11/2015
arkadaşlar seçim öncesinde yazmıştım, sadece burada yapılan yorumlardan küçük yatırımcının nabzını tutmak mümkün. herkes aynı yönde ise piyasa terse dönecek demiştim. Hatta bununla ilgili JP Morgan CEO sunun yaşadığı tecrübe ve aldığı pozisyonu anlatmıştım
Son yazılanları okuduğumda ters köşede yakalanan arkadaşlar olduğunu görüyorum, ortamın nabzını yoklamak açısından sayısal olmayan bir indikatör.
Arkadaşlar artık algı değişiyor, eski riskler tek tek azalıyor. Sevin yada sevmeyin önemli olan bu değil
ancak durumun değiştiğini kabul etmezseniz, piyasa giderken siz arkasından bakakalırsınız
değişenleri tek tek yazmayacağım ama seçim öncesinde yazdığımı tekrar ediyorum
PİYASA İLE İNATLAŞMAYIN"

17/11/2015
bu arada kur ve parite için yaptığım en son yorum doğrultusunda hareket başladı
€ ve €\$ daki destekler bugün kırıldı, yarın akşama kadar pazartesi günkü kapanışın üstünde kapanmadığı sürece teknik teyit edilmiş olacaktır.

18/11/2015
$\TL ve €\TL de teknik ve temel analizden hareketle beklediğim seviyelere doğru hareket devam ediyor.
$ yi tekrar 2.78 den, € da tekrar 2.98 den alacağımız günler geliyor.

vectra-tuner
20-11-2015, 13:53
Dolar düşüyor ama Borsa yükselemiyor ilginçtirki faizler de düşemiyor, 1 Kasımdan beri yurt dışı yabancıdan Türkiye'ye para girişi yok... Amaç doları baskılayarak borsayı yukarıya ittirmek içeride güven ortamı oluşturmak,halkın döviz tevdiat hesaplarını panikle bozdurmasını sağlamak... , Şimdi yurt dışından yabancı Türkiye'ye neden gelsin? Hukukmu var? Mal güvenliğimi var? Ülke çokmu iyi durumda... Güney Afrika Politika faizini %6'dan 6.25'e çekti.... Buraya yazdıklarım son çünki kimse ile ileri geri düşüp ne kendi canımı sıkıcam ne başkasının... Sadece Oltaya gelmeyin diyorum.,, Faiz neden düşmüyor sizce? Eskiden her akşam Merkez bankası döviz satım ihalesi sonrası Usd gevşediğinden borsa toparlanırdı şimdi ise tam ters birileri kaçıyor!!! İyi takip ederseniz neyin ne olduğunu anlarsınız... Kabile nasıl olucak ? Kimler olucak kabilede? Spekülasyon yapıp para kazanan insanlar var hemde işte bunu yazamıyorumki siyasete giriyor... www.hisse.net'den / Borsa / Durum topiğini -- Borsa index kısmını - Makro ekonomi Faiz kısmını takip edin, Yurt dışı para girişlerini takip edin ....

Farzedinki madem piyasalarla aynı yönde olmamanız lazım, O zaman Usd alım vakti gelmiştir...

Paranızı Kravatlı üç tane üçkağıtçıya kaptırmayın ; Ölmüş eşeğe yatırım yapmayın Heleki Fed varken , Fed faizleri küçük küçük de artırsa sonuçta bir devrin sonuna gelindi, Artık fed piyasaya para felan vermiyor.. Ve Amerika'dan gelicek her iyi veri Usd'yi yükseltip borsaları aşağı iticek... Sadece Bist için değil Abd Dow Jones için de geçerli

Saygıları

yearone
20-11-2015, 13:56
Borsada halen teknik çalışıyor. 81100 kısa vadede kırması ve 3 kapanış yapması lazım. 83500 den sonra ise

Havada ralli kokusu var :)

https://pbs.twimg.com/media/CUQUfsDWIAATtrI.jpg

Greentiger01
20-11-2015, 14:53
Dolar alımı için ay sonunumu beklmeliyiz yoksa zamanımıdır?

Yigit-Y
20-11-2015, 16:33
Borsa islem hacmi yok gecen hafta 204 milyon dolar yabanci çıkışı var.

Artışlar inandırıcı değil dolarda satış baskısı kurmaya calisiyorlar.

2.75 bekliyorum gelirse alicam altinda 95 i bekliyorum

Borsada kağıt olarak bankalar her zaman cazip 7.90 7.95 Garanti alinabilirdi bugun biraz yukariya tasidilar ilk harekette 8.20 ye tekrar getirecekler.YTD

Borsa suriye ve fed oturmadikca 79 83 arasinda gidip gelir dusuncesindeyim

wekoo
20-11-2015, 23:13
Bencede dolar gevseyeme basladi 27++ kusura inerse iyidir tekrar yukselice gecicek diye dusunuyorum bence parasi olan 27** alim kazandirir dusuncesindeyim kisa vadede

TolgaUs
20-11-2015, 23:51

[Dolar] Aylık
Dolar üzerinde geleceğimiz parlak görünüyor. Aylık grafiklerde ilk test edeceğimiz nokta beyaz çizgi olan 2,1235 dir.
Barlarda Aylık periyodunda yeşil çizgimiz yukarı çapraz yaptığı için piyasa orta vade zamanda geriye gelecektir.
http://i68.tinypic.com/2u8xo20.png

Dolar Haftalık.
Beyaz destek çizgisinin altında güzel bir kapanış yaptı. Artık desteği gözükmüyor çatır çatır düşer biyerlere.
Ama o biyerler benim aylık desteğim olan 2.1235 hedefime getirirmi bakalım bekliyoruz ailecek.
http://i63.tinypic.com/eaocav.png

rebel
21-11-2015, 02:15
Sanirim bu ay icinde 2.7x ler olucak. Aralik 20 sonrasi 2.9x bekliyorum. Insallah olur. Elimde yüklü dolar var bunu yil sonu kazancina dönüştürme pesindeyim. P.tesi sali max 2.8 den dolar almayi dusunuyorum. Bu konuda yorumlari merak ediyorum

yucelebeci
21-11-2015, 20:53
Bugün garanti merkezde çalışan bir arkadaşla konuştum fed toplantısı sonrası 3.05-3.10 bekliyolarmış ytd

hakan876
23-11-2015, 12:58
Altın durumu beklentiniz nedir değer kaybı devam edermi ? Bozup bozmama arasında kaldım.

Yigit-Y
23-11-2015, 14:55
Piyasa cok durgun.
Altin dolar sayesinde ayakta 2.60 larda filan olsa gram 90 lara gelmisti coktan.

Altin icin 95 den alicagim 97 leri gosterdiler beklemedeyim hala

Endeks ise yatay seyirde suan

Bakalim ralli denilen sey olucak mi

Yoksa fed faiz arttirip suriye ile savas yapilirsa dibe batacakmi oni kestirmek zor suan icin

rebel
23-11-2015, 16:28
Bugunku beklenmedik dolar cikisini neye bagliyorsunuz ?

TolgaUs
23-11-2015, 16:34

FED yarın akşam için olağanüstü toplantı kararı aldı

yearone
23-11-2015, 16:37
Endeks doldur şu gap'i de önümüze bakalım. Yoksa 77 binler gelir

Yigit-Y
23-11-2015, 16:53
Valla gidişatin parlak olmadığını söyledik.

Fed kill him yapar mi yoksa dolar yarın 3 mu gorucez :)

aRSLaN
23-11-2015, 17:10

2.82 civarından tepki alımı geleceği belliydi. Fed'in toplantı kararı da bir miktar yukarı taşıdı. Son günlerdeki hızlı düşüşlere rağmen 2.85 aşmadan kısa vadeli trendin bittiğini düşünmüyorum. Son bir dip denemesi daha yapabilir. 1 hafta içinde de Dolar/TL 2.90 üzerine taşır. Tahminimce, yarınki toplantıdan piyasadaki volatiliteyi test edecek bir karar açıklar.

hakotech
23-11-2015, 17:19
Pariteciler için çoook sıkıntılı günler.. ben yatağımun altına saklandım olan biteni izliyorum..Allah c.c yardımcımız olsun.. terse yakalanırsam şiki şiki baba..

rebel
23-11-2015, 17:21

hakotech
23-11-2015, 17:23

Ben fok balıklarının futursuzca avlanmasına bağlıyorum :D

Fed acıklama yaptı ya acil toplantı kararı alındı.. piyasalarda ulan aceba faız arttırımı ıcın mı toplanıyo bu dıngıller dıye tedırgın oldu.. başka bı cacık yok.. bu arada oersembe gunu amerıkan borsası kapalı.. şükran günleri münasebeti ile..

rebel
23-11-2015, 17:26
Edit : copy paste etmis nasil oldugunu anlamadim.yorumlar icin tesekkurler. Bende son bi cirpinisla 2.80lere inecegini ardindan ralli yapacagini dusunen gruptayim. Elimde dolar var.yurt disinda calisiyorum. 2.90 ve ustu hersekilde beklentimi karsilar.yaklasik 10k dolar alma düşüncem var son kalan tl ile fakat elimde sadece dolar olucak. Sizce dolar yerine euro mantikli olurmu aralik sonu planı icin ?

rebel
23-11-2015, 17:28
Ben fok balıklarının futursuzca avlanmasına bağlıyorum :D

Fed acıklama yaptı ya acil toplantı kararı alındı.. piyasalarda ulan aceba faız arttırımı ıcın mı toplanıyo bu dıngıller dıye tedırgın oldu.. başka bı cacık yok.. bu arada oersembe gunu amerıkan borsası kapalı.. şükran günleri münasebeti ile..

Fok baliklari cok yanliz abi :) yorum icin tesekur ederim yanlız piyasa allak bullak kimse tahmin edemiyor mantikli bir analizle. Ya herro ya merro artik :) eldeki az bi kalanida dolara yatirip yatirmamak arasinda kararsizlardayim. Yoksa tl demi beklemeliyiz

hakotech
23-11-2015, 18:18
Fok baliklari cok yanliz abi :) yorum icin tesekur ederim yanlız piyasa allak bullak kimse tahmin edemiyor mantikli bir analizle. Ya herro ya merro artik :) eldeki az bi kalanida dolara yatirip yatirmamak arasinda kararsizlardayim. Yoksa tl demi beklemeliyiz

İhtiyacın yok ise o meblayı kullanım adına ben hertürlü dolara yatırımın birgün kazanca döneceğini savunuyorum.. amerıka super guc oldugu surece bu boyle devam edıcek.. torunlar ve onların torunlarıda belkı bu muhabbetlerı yapıcak.. ben dolar alımının herzaman karlı yatırım oldugunu dusunuyorum..

rebel
23-11-2015, 20:19
Ihtiyac yok zaten buyuzden ortada kalan bi para. Euronun bukadar dusmesi bi cok kisiyi sasirtmistir. Her dusussun bir yukseliso var. Euro sanmiyorumki 3.50 leri zorlasin yine fakat sıçrama yaptığında euromu yoksa dolarmi avantajli olu orasını kestirek guc. Butum miktarin dolar oldugunda ki sonucta kararsiizim.yoksa dolar yapiyordum hertürlü beklemeye aldim kendimi

Yigit-Y
24-11-2015, 10:16
birisi şu tekniği çalıştırsın yawww :D

ne oldu bu tekniğee :)

erhanarici18
24-11-2015, 10:57
düşen uçak borsanın üzerine düştü galiba :D

ArMy
24-11-2015, 13:00
Babacan kabinede yok. Mustafa Elitaş yeni Ekonomi bakanı. Kabineyi Cb yapmış galiba.Hayırlısı olsun..

997TT
24-11-2015, 13:31
İcine sictilar iyice...
Anlamiyorum,kafam almiyor!

Yigit-Y
24-11-2015, 14:46
abii 130,000 rallisi vardı

Teknik vardıı ne oldu bunlara yaaawww :D

Burası TÜRKİYE içine ettiler bu TÜRKİYE nin...

Allah belalarını versin ne diyeyim....

ahmetgurlek
24-11-2015, 21:46
Bu kabine ile Allah sonumuzu hayır etsin. Tabi kaynaklarımızı en iyi şekilde kullanmayı nasip ve müyesser rylesin

_muhaRRem
24-11-2015, 22:51
Nugyo hızlı trenine inerek el salladık bugun flash tv gibiydi.

Rusya muhabbeti kapanırsa endex hızla tırmanır.

Bütün hisseler alım fırsatıdır ama ben bu fırsatıdır amma

Tatgd ve deva çok cazip geliyor.

Ortam sakinleştiği an portfoyu doldururum .

Bugun stoplossu çalıştırdık ama boğaların gelmesi çok yakındır.

997TT
25-11-2015, 00:04
Rusya dınse bıle Babacan'ın olmamasını fıyatladı mı?
Krız bıttıgınde yada sular duruldugunda,banka mı yada farklı tavsıyelerın olur mu? @muharrem?

_muhaRRem
25-11-2015, 06:35
Rusya dınse bıle Babacan'ın olmamasını fıyatladı mı?
Krız bıttıgınde yada sular duruldugunda,banka mı yada farklı tavsıyelerın olur mu? @muharrem?

Babacan yok ama mehmet şimşek ekonomiden sorumlu bb yardımcısı olmasını piyasa olumlu karşılamıştıki rusya krizi çıktı ..

Banka ben almıyorum ama endexin bu şekilde çakıldığında garanti alınabilir tabikide ..

997TT
25-11-2015, 09:47
İlk cikista yada tepki cikislarinda banka mantikli.
Peki bu kriz yada borsa bu krizi ne zaman gozardi eder?

_muhaRRem
25-11-2015, 11:13
İlk cikista yada tepki cikislarinda banka mantikli.
Peki bu kriz yada borsa bu krizi ne zaman gozardi eder?

P.tesi boğaları bekliyoruz.

-Murat Özcan-
25-11-2015, 12:18
Düşen uçak daha neleri etkiliycek bakalım izleyelim görelim

ArMy
26-11-2015, 08:22
Beyler ''Hükümetin dün açıklanan programında, Merkez Bankası'nın bağımsızlığına ilişkin referansa yer verilmedi.'' diyor Bloomberg'de. Yüksek kur düşük faize doğru gidiyoruz demekki. Cb bu dediğini de yaptırmış.

huseyinturk
26-11-2015, 08:26
Yazılanları okudum, anlamadım :D 20.000 gibi bir rakamı altın yada dolara yatırmak istiyorum. 6 ay gibi bir sürede hangisinin getirisi daha çok olur? Şu dönemde mantıklı bir hareket olurmu sizce bu?

erhanarici18
26-11-2015, 08:48
P.tesi boğaları bekliyoruz.

anacm yatas
abi bunları alıp ortalama düşürmek mantıklı olurmu eski seviyelerine gelirler mi
uçakla beraber bunlarda düştü

_muhaRRem
26-11-2015, 08:58
ben stopu koydum ama sende duruyorsa beklersen zararını çıkarır + ile çıkarsın.

anacm çok bekletti ama güzel olucak ,yataş 2.40dan sonra hızlanır..

az bossa alıcam şimdi

997TT
26-11-2015, 11:09
Birsa'da hava dumanli,74 gibi alis oneriyorlar. Sizin gorusunuz ne yonde?

_muhaRRem
26-11-2015, 11:14
Alım için bugun son fırsat olduğunu düşünüyorum. Yarın + p.tesi boğalar

erhanarici18
26-11-2015, 11:17
abi YTD varmı :D

oKsEAt
26-11-2015, 11:26
Gram altın 100'e çıktı, yükselir mi daha da sizce ?

997TT
26-11-2015, 14:45
Bugun garanti-ancam-egeen-tav ve sabanci aldim.
Hayirlisi bakalim.

Chatin
26-11-2015, 18:01
euro için sadece şunu diyebilirim ki 3. köprü için euro ile verilen bir kredinin ardından o euro sittin sene çıkamaz.

dolar ve sterlin takip eden var mı?

Yigit-Y
26-11-2015, 19:54
Garanti 6.80 e kadar bekliyorum.

Rusyanin ucaklari kalktigi havalimani bombalanmis

Isler dahada karisacak

Endex 70 e dogru geliyor sanirim

Diren 75300 sanirim altinda kapatti

Garantide inanilmaz bir satis var.

Yabanci fon çıkışı var sanırım.

997TT
26-11-2015, 20:59
Durum kotu,ben bugun guzlu satıs gelınce aldım.Aldıgım sevıye bana gore ıyı ancak devamı olursa 73.800 lerı goruruz...

baretta
26-11-2015, 21:26
1 senedir HALKB 'da çakıldım kaldım. 2016'nin ilk çeyreğinin sonuna kadar düzelmez diye umuyorum artık. Dolar ve Euro'dan bir şeyler kurtarabilirsek ne ala... Yıl sonu kötü geliyor.

baretta
26-11-2015, 21:34
Acaba bu işler anlaşmalı oluyor olabilir mi ? İyice paranoyaklığa bağladık anasını satim... Rusya ile durum böyleyken başkanlık olayını referanduma götürüp millete evet dedirtip sonra da her şeyi düzeltecek şekilde hareket ederler mi diye düşünüyorum. Putin'le anlaşıp da sonra NATO'ya götümüzü döner miyiz diye düşünmüyor değilim ? AB'ye almıyorsunuz ıvır zıvır tantanaları vs.. Oha ne biçim de psikolojim bozulmuş ne senaryo ürettim

Yigit-Y
26-11-2015, 21:54
Havalar çok bozuk.

Sularin durulmasi icin vakiy gerek.

Ab den guzel haber gelmesine ragmen gidisat kötü

erhanarici18
26-11-2015, 23:06
Acaba bu işler anlaşmalı oluyor olabilir mi ? İyice paranoyaklığa bağladık anasını satim... Rusya ile durum böyleyken başkanlık olayını referanduma götürüp millete evet dedirtip sonra da her şeyi düzeltecek şekilde hareket ederler mi diye düşünüyorum. Putin'le anlaşıp da sonra NATO'ya götümüzü döner miyiz diye düşünmüyor değilim ? AB'ye almıyorsunuz ıvır zıvır tantanaları vs.. Oha ne biçim de psikolojim bozulmuş ne senaryo ürettim

bu psikoloji bende de var ya
her olayın altında bişey arıyorum :D

Yigit-Y
27-11-2015, 08:21
Suan tek hedeflenen şey başkanlık.

Zaman sozcu dogan medyasina operasyon yapip referanduma gidecek sanırım.

Dediklerinizin mantıklı tarafı var yok değil malesef.

Allah sonumuzu hayir etsin

emre_277
27-11-2015, 09:33

Bu dusunceler bende de var ��

Bu arada dolar tl nereye gidiyor ???

Yigit-Y
27-11-2015, 09:48
beyler İHLAS hakkında detaylı bilgi sahibi olan varmı

Batmaya mı gidiyor yoksa milleti sirkeliyorlarmı

http://i.hizliresim.com/E6pRbZ.jpg

son 12 yıllık gidişatı.

ısparta kule gop da inşaat yaptı ama İHLAS Finans batığı var sanırım ordaki paralar holdinge aktarılmış filan deniliyor.

0,20 den 100.000 lot alıp unutmak istiyorum fakat BATAR mı düşüncesi var bende :D

3 yıldırda zarar açıklıyor deniliyor.

Fikir düşünce bekliyorm sizden...

öskür
27-11-2015, 10:08
beyler İHLAS hakkında detaylı bilgi sahibi olan varmı

Batmaya mı gidiyor yoksa milleti sirkeliyorlarmı

http://i.hizliresim.com/E6pRbZ.jpg

son 12 yıllık gidişatı.

ısparta kule gop da inşaat yaptı ama İHLAS Finans batığı var sanırım ordaki paralar holdinge aktarılmış filan deniliyor.

0,20 den 100.000 lot alıp unutmak istiyorum fakat BATAR mı düşüncesi var bende :D

3 yıldırda zarar açıklıyor deniliyor.

Fikir düşünce bekliyorm sizden...

elini bile sürme,batakta tam olarak.

aRSLaN
27-11-2015, 10:34
Bu arada dolar tl nereye gidiyor ???

2.96 görmeden bırakmaz bana kalırsa. Oradan sonra yön önemli düşünceme göre kar satışı gelir. Sonrasında ya 3e soluksuz devam eder ya da 2.90'a geri çekilir. Rusya ile sürtüşme biraz da bahane oldu yükseliş için.

barisy
27-11-2015, 11:40
Rusya Erdoğanın görüşme talebini reddederse ortalık karışır.

emre_277
27-11-2015, 12:29
2.96 görmeden bırakmaz bana kalırsa. Oradan sonra yön önemli düşünceme göre kar satışı gelir. Sonrasında ya 3e soluksuz devam eder ya da 2.90'a geri çekilir. Rusya ile sürtüşme biraz da bahane oldu yükseliş için.

Tesekkur ederim

Hakotech ve vectratuner abilerimiznde dusuncelerini bekleriz:)

yearone
27-11-2015, 16:48
http://www.ntv.com.tr/ekonomi/borsa-istanbulda-yeni-donem,Szjwb0nujkaOgI06_Q6qwg

Nasıl olacak acaba?

hakotech
27-11-2015, 16:53
Tesekkur ederim

Hakotech ve vectratuner abilerimiznde dusuncelerini bekleriz:)

Tabi kardeşim ben aklımdakını solıym..aralık 20 ye kadar 3.03 beklıyorum :)

_FrKn_
27-11-2015, 17:05
Rusya Erdoğanın görüşme talebini reddederse ortalık karışır.

madem türkiye özür dilemiyor, o zaman erdoğan'ın görüşme talebini reddediyoruz diye açıklama geldi kremlin sarayından.

fdoganb
29-11-2015, 21:39
yeni hafta için paylaşım olsun. yeni yeni atılıyorum hisse vs işlerine. thy ve pegasus için yorumlar neler girmeli mi?

Strich Acht
01-12-2015, 08:41
şu sıralar, seçimlerden bile daha kritik bir süreçten geçilirken döviz ve piyasalar nasıl bu kadar sakin kalabiliyor ?
bizim bilmediğimiz fakat başkalarının bildiği bir şey mi var?

Yigit-Y
01-12-2015, 08:46
ralli filan AB haberine rağmen yapmıyorsa.

ya milleti bıktırma politikası var yada bizde ciddi bir durum var paylaşılmıyor.

Endeks kitlendi resmen

997TT
01-12-2015, 09:04
Yine kaynagi belirsiz doviz girisi arkadaslar... Gecen ay 13milyar dolardi.
Tahmin edin nereden...

BARR
01-12-2015, 09:48
O dövüzler birazda bizim cebimize girse ne güzel olacak.

flexamin
01-12-2015, 10:21
sizce altın ın durumu ne olur 99-100 lira gramı şuan. daha yukarılara çıkar mı sizce

skunk11
01-12-2015, 12:49
dolar ne olur sizce? düşer mi kalkar mı daha? yorumlarınız nedir bu konuda abiler?

Karakuş
01-12-2015, 13:05
Bende elimde ki 3-5 kuruşu döviz ya da altına yatırmak istiyorum ancak çok kararsız kaldım. Sizce şu an ne alınmalıdır?

_muhaRRem
01-12-2015, 13:39
kutpoooooooooooooooooooooooooooooooooooooo